Skip to content


       Szűrés lista

Irányváltásra vágynak a siófoki vendéglátók

Hétfőn éjféltájt különleges esemény volt Siófokon.

"– Vendéglátós kollégákat hívtam a rendezvényre, mellyel így a szezon vége felé azt akartam demonstrálni: valamit tennünk kell, attrakciót nyújtani a népnek, mert komoly veszélyben érzem a balatoni turizmust – mondta Tóth Csaba siófoki vállalkozó, az ötletgazda. – Nem az a dolgunk, hogy a válság miatt keseregjünk, hanem hogy tegyünk meg mindent, ami tőlünk telik a vendégcsalogatás érdekében. Mely éppen a válság miatt nehezebb, mint valaha. Fontos, hogy a város alakítson ki minél több parkolóhelyet, mert most Siófok aranyparti területének egyes partszakaszai közelében egyszerűen nincs hová állni az autósoknak. Vagy, hogy fogadja még rendezettebb környezet a turistát; ne csak délután kettőkor ürítsék ki a hulladéktárolókat.

– Egyre több vállalkozótársam mondja ki, elég volt a fiatalokból, a bulituristákból – tette hozzá Tóth Csaba. – A családos, a fizetőképesebb vendégeket kellene ide vonzani, ehhez viszont nekik szóló programokra is szükség van. Probléma az is, hogy a város tízezer szálláshelyéből csak ezer elégíti ki a mai kor igényeit. A retrófílinget el kell felejteni.
 

– Mindez csak rajtunk múlik, válság ide, vagy oda – ígyTóth Csaba.- Azt is szeretnénk, ha a városvezetés időről-időre összehívná a helyi vendéglátósokat, idegenforgalomból élőket és meghallgatná a véleményünket. A lassan véget érő szezon is mutatja: rossz irányt vett a balatoni, ezen belül a siófoki turizmus, irányt kell váltanunk, méghozzá mihamarabb!"

Vajon milyen produkcióval rukkoltak elő, ami nem a fiataloknak, bulituristáknak, hanem a családos vendégeknek lehet vonzerő?

.....? Nem.

Talán...? Nem, nem.

Hát akkor?

Kicsit fura, de szusievéssel.

Egy pucér csajról.

Ahogy elnézem az úri közönséget, legközelebb szvingerpartit is lehetne tartani.

 

(szöveg és képek: sonline.hu)

Címkék: megyei hír

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr692245556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reKorrekt 2010.08.25. 12:24:26

Egy jó marhapörköltnek jobban örülnék a lányon :D

Viktus 2010.08.25. 12:27:21

@Bermuda:

A Balaton az egy természetes tó amiben úszkál hal megdöglik ez a természet rendje ... mégis sokkalta tisztább, mint a magyar strandok többsége, ahol a sok igénytelen arc a gombáit rádörgöli a székekre, csempére stb.

Marcellusca 2010.08.25. 12:33:51

Egyébként azt is mesélték, hogy Siófokról átmentek Füredre és egy egész más világ. :)

Krikri 2010.08.25. 12:34:27

SZerintem átlag pasi nem eszik nyers halat, családanyák meg nem hiszem, h pont egy meztelen nőről vágyják leenni :D Amúgy maga a Balaton ideális kisgyerekekkel, sekély, meleg víz, némi körítés kellene csak.
Én szeretem a Balatont de kizárólag az északi partot és szigorúan Bfüred után, szép, kulturált, kevesebben vannak. Persze az is drága, de nekem nem jön be a horvát tengerpart a német feelingje miatt, olcsóbbnak sem tűnt nekem, akkor már az ismerős magyar, még a becsapós trükköket is ismerem.

2010.08.25. 12:38:58

@Viktus: De a strandolásra alkalmas rész nem természetesen került oda, azt kialakították erre a célra, és valakinek gondoznia is kéne, amit nagyon kevés alkalommal látok megvalósulni. Valaki szedje már ki azokat a tetemeket a vízből!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.08.25. 12:45:46

Persze hogy drága, mikor 6 hét alatt kell az éves bevételt összehozni.

Amúgy láttátok már azokat az óriásplakátokat, amin a horvát tengerpart van, és kiírva rá óriási nagybetűkkel, hogy "SIÓFOK" és utána kicsivel "+400 km"

Erről van szó. Megépült az autópálya, Budapestről 5-6 óra alatt le lehet menni a tengerhez, van konkurencia, de a Balaton nem hajlandó ezt elismerni, elfogadni, nem akar "versenyezni" értem.

Ha elmegyek nyaralni, akkor nem kérek a gagyiból, átverésből, abból kijut a szürke hétköznapokon is.

mrnyzltn 2010.08.25. 12:49:22

Aztán a vacsora végén a családfőt odaengedik-é egy kis cápázásra, vagy pulykázásra? :)

Viktus 2010.08.25. 12:51:30

@mrnyzltn:

Sőt a családfő kezdheti az étkezést mindjárt azzal a narancsszínű növénykével ott a hasi tálalás alatt ...

Marcellusca 2010.08.25. 12:58:18

Hát, ez tényleg benyelte. :S

@Lecso (F*ck the Shit): Ja, ja.
Tisza-tó, de ott sem Abádszalók!
És mi senem vótunk már évek óta nyaralni.
Nem volt hozzá "kedvünk". :)

pecs2010 2010.08.25. 13:03:08

Viszem a gyerekemet is!
Meg is tanítom Neki, hogy a csöcséről egye le gyorsan a sushit, hogy majd felnőttkorába erre álljon fel a fasza ha hozza az Ő gyerekeit is!
Utána elmegyünkl egy másik Siófoki programra, ott S&M szexparti lesz, muszály, hogy a gyerekemet egy kicsit renderetanítsák ha már nem tud kielégíteni egy kurvát.
Következő reggel bungee jumingolni megyünk, egy parkolóban felállított darura kötöm a fiam.
A lányomat benevezem a délután kezdődő faszverő versenyre gecit gyűjteni.
Alig vártuk már a siófoki irányváltást!

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.08.25. 13:14:45

3-4 éve beszélgettem az egyik balatoni turisztikai szervezet informatikusával, aki a szervezet honlapját is felügyelte. Az oldalra nem szabadott kirakni értékelési lehetőséget, fórumot, üzenőfalat is csak úgy engedték a vendéglátók (főleg szállásadók), ha az erősen moderálva lesz. Szükség is volt rá, mivel a vendégek részéről 1-2 (vagy jóval több?) vendéglátó felé olyan szitokáradat zúdult, amit eleve a stílus miatt ki kellett szedni, de nem azért, mert a vendég annyira primitív volt, hanem azért, mert annyira átverték őket, illetve annyira elfogadhatatlan stílusban kezelték az amúgy fizető vendéget.

Én az állam helyett felállítanék egy értékelési rendszert, és felvennék hozzá egy rakás ellenőrt, akik kapnának egy keretet, amit a tesztelésre fordíthatnának, egész nyáron járnák a szállásadókat, jegyzetelnének, és minden héten jelentenének, hogy mi történt, hogy történt, mit kaptak, mit nem kaptak, milyen eltérések voltak a leírtakhoz képest, és hasonlók. Akivel bajok voltak, attól szépen elvenni a lehetőséget következő évre, hogy a vendéglátásban dolgozhassanak. A feketelista meglenne róluk, vagy külön ellenőrök, vagy azok, akik addig is ellenőrizték őket, rendszeresen megnéznék, hogy folytat-e tiltott tevékenységet, ha igen, akkor 2 évre eltiltani tőle, 3. alkalommal pedig örökre. Gyakorlatilag a 3 csapás törvénye a vendéglátósokra. Az ellenőrök értékelése arra is jó lenne, hogy annak megfelelően osztogatnák az állami támogatást a vendéglősöknek, szállásadóknak. Ezzel egyrészt munkát adnánk x db ellenőrnek, akik ráadásul biztos szívesen dolgoznának az utazásért, nyaralásért cserébe, másrészt egy csomó állami támogatást meg lehetne úszni. Ebből lehetne fizetni az ellenőröket, mintegy okosan átcsoportosítva a pénzeket.

fogash 2010.08.25. 13:24:30

mi tegnap jöttünk meg az Adriáról, Vir szigeten töltöttünk pár napot, ismerősöknél. Jellemző árak:
pohár csapolt sör 15Kn (=600Ft), korsó 20Kn (=800Ft), egy marék hasábkrumpli 10Kn (=400ft), egy cső főtt kukorica 8Kn (=320ft), egy gombóc fagyi 6Kn (=240Ft), de legalább finom, capuccino 12Kn (=480Ft).
Mi szinte minden kaját-piát vittünk, este saját magunknak főzős program volt, így el lehetett viselni. A teljes kajaigényt helyi beszerzéssel megoldva elég horror az ügy, ráadásul ott nincs tesco, meg spar..

A tenger kifogástalan tiszta volt minden strandon, ahol megfordultunk (az ingyenesen is), akárcsak a part. A fizetős strand mosdói tiszták, használhatóak. A személyzet mondjuk inkább volt mogorva, mint kedves, de ez a balaton partján is így van. A balcsi (északi part) is sokkal koszosabb, mint a tenger, ráadásul a gyerekek nem tudtak kagylót szedni, stb.

Szóval szerintem Horvátország drága de jó, a balcsi meg drága de nemolyanjó. Siófok meg olyan, mint Bpest (mitől lenne más, pestiekkel van tele): lehúzós, koszos, igénytelen.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.08.25. 13:33:56

@pszicho pete:

És mennyivel lehetne megkenni az őröket, hálából a pozitív értékelésért? :)

Sátán meg a Jocó 2010.08.25. 13:34:42

Vagy közbiztonság. Arra fogékonyak a családosak, ugyanis.

Nem úgy ám, hogy 150 felgyverzett cigány masírozik végig a főutcán és a fősündőrnek van pofája kijelenteni, hogy "nem is hallott róla"

Rikki Harcos 2010.08.25. 13:37:17

Való igaz, Siófok kibaszott gusztustalan, pedig mi csak délelőtt sétáltunk végig a korzón. És a cégem területén parkoltunk, jó ötlet volt.

Szeretem a Balatont, tiszta a víz, az árak kissé elrugaszkodottak, de nem kell falatozókban zabálni, a nagyábécében is meg lehet venni a kaját, teszkóárak+20%.

Egy hétre vettünk ki egy házat, 100eFt lett, az életben sem fizettem volna ki ennyit, de üdülési csekk volt (igaz, helyette kérhettem volna piros kajajegyet is), és a kempingekben is pont ezek az árak vannak.

Ja, és a zamárdi kalandpark fantasztikus, igaz csak a gyereknek mertem befizetni.

Rikki Harcos 2010.08.25. 13:40:39

a luvnya koszos térdéről kajáljak? amivel néhány órája még másnak a koszos cipőjén térdelt

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.08.25. 13:41:12

@CyberPunK:
Én nemrég voltam a Horvát tengerparton, tudnál mondani példákat a Siófoki árakról?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.08.25. 13:46:11

@Noname Cowboy: Egyetértek. Cimbi és bátyus is volt kint. Konkrétan egy sör bőven ezer forint felett. És még csak nem is a legfelkapottabb környéken jártak...

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.08.25. 13:57:14

@csabapayne: Figyu ettől a Siófoki áraktól nem lehet elrugaszkodni? Van a Tó körül még pár település ahol teljesen normális árak és tisztaság van. Siófok not equal Balaton!

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.08.25. 14:12:05

@Noname Cowboy:

A Horvát tengerpart tényleg drágább a Balatonnál. Az ételeknél lehet megfigyelni, hogy bár drágábbak az itthoninál, de nem sajnálják a mennyiségét sem. Pl.: Egy fagylaltozóban kértünk két kelyhet, ami majdnem akkora volt mint egy gyárkémény. (na jó ez picit túlzás, de emberes adag volt.) A kávézókra jellemző, hogy a rendeléssel együtt hozzák a számlát is. Átverni sehol nem akartak minket.
Viszont az éttermekben lassabb a kiszolgálás, mint amit itthon megszoktunk. De végül is nem siettünk sehova :)

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.08.25. 14:17:46

@csabapayne: Pár helyen megfordultam a Balaton körül. S eddig sehol sem volt gond sem az árral sem pedig a mennyiséggel. S meglepő módon átverni sem akartak. Talán elkerülöm az átverősgyanús helyeket?
Egy titka lehet! Olyan helyre ami üres semmi esetre sem teszem be a lábam! Az mindig gyanús!
Olyan helyen kell enni ahol a helyiek is. Az általában be szokott jönni.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.08.25. 14:21:22

@Noname Cowboy:

Csak azért, mert ez a post is Siófokról szól. Én Keszthelyi vagyok és szerintem a Balatonhoz képest elég korrektek az árak is. Bár azért itt is van kivétel.

2010.08.25. 14:21:37

A balatonnak két fajtája van: Az egyik a kamping szúnyogokkal, visító gyerekekkel és napon fövő nyuggerekel. A másik fatája a nemszeretemzene, alvilági alakok, részegek, hajmeresztő számlák, friss hányás és műanyag pálmafák. Mindennek méltó keretet ad a szocreál tömbházépítészet néhány kiemelkedően undorító pédánya, valamint a szedett-vedett víkendházak tömege. Épp olyan undorító az egész, mint a város, amiből ki akarnók szabadulni - legalább évente egy hétre, minek mennék oda? Konzumnőt meg szusit itt is rendelhetek, a szabadságomon szeretném magam inkább embernek érezni egy kicsit!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.08.25. 14:25:18

Északi-parti ajánlatom: Örvényes.
Kicsi falu, kicsi strand, a kettő kicsit messze van egymástól, de pont emiatt gyönyörű.
Legalábbis pár éve még az volt, jövőre megnézem megint. Remélem nem változott, mert imádtam ott.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.08.25. 14:34:05

@Seduxen:

Nem, csak tudod azok a régi szép idők.... :)))

unattached 2010.08.25. 14:36:05

Idén nyáron összejött Balaton is meg Tisza-tó is...összehasonlítva nálam - és a társaság java részénél is- a Tisza-tó nyert és ha valóban sikerül ezt a projektet megvalósítani www.tiszato.hu/hirek/poroszlo-tisza-tavi-okocentrum-epul ill. az árvízi védekezés is összehangoltabb/ hatásosabb lesz, utcahosszal nyerőbb lesz majd a Tisza-tó mind árban, mind programokban, mind látnivalókban...

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.08.25. 14:39:40

@laspalmas: Évente egyszer biztosan megfordulok ott. Minden nyár végén játszanak ott haverjaim a strandon. Idén aug 20-án is volt.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.08.25. 14:52:30

Amúgy pedig k..va egyszerű. Manapság a wellness szolgáltatások, szállások egyre felkapottabbak. Gyermekbarát (bababarát) szolgáltatásokkal. + A városban olyan lehetőségek, ahova gyerekkel is el lehet menni. Pl.: tiszta játszóterek. A meztelen nőről való szusi eszegetést max. egy étterem, bár specialitásaként tudnám csak elfogadni. De látom a kreativitásuk csak idáig terjed a derék vendéglátósoknak.

A mai kor kihívásaival a "Zsuzsi panzió és a Laci sütödéje" nem bírja felvenni a versenyt.

Grafithuszar 2010.08.25. 14:54:46

Érdekes nekem kb 4 éve amikor ott voltam egész barátnak tünt. Egy ebéd már kijött olyan 800 huf -ból is. Persze nem éttermi hanem ilyen gyorskiszolgalos menza menü egy étteremben de teljesen rendben volt.
Azért a csajt sunaznam :)

Kicsit Karcos 2010.08.25. 14:57:07

@csabapayne:

"tiszta játszóterek"

Az enyingi munkanélküli orkok nem pont tavaly nyáron jártak arra játszóteret takarítani közmunkában?

anarcho78 2010.08.25. 15:02:30

el kéne már felejteni a déli partot úgy ahogy van, ott az északi, olcsóbb, barátságosabb, emberközelibb, kevesebb a hülye turista (ja és ott van acsaládi nyaralónk:))

ermi50xn6j2 (törölt) 2010.08.25. 15:04:07

Gyertek mifelénk a Sebes- Körösre. Csend, nyugalom, most hal is van, remek sátrazó helyek, sőt csinos lányok is találhatók errefelé, igaz én már csak a szemem legeltetem.

derelyegrádi szellem 2010.08.25. 15:16:30

@ermi50xn6j2:

már elég régen készülök arrafelé. A csajok nem éredekelnek (nem buzi vagyok, csak nős) de a csend, szép táj, jó horgászhelyekkel nagyon érdekelne.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.08.25. 15:18:10

@derelyegrádi szellem: nocsak! az ügyvéd úr szeret a zavarosban halász... ööö, akarom mondani horgászni?

2010.08.25. 15:19:09

@laspalmas: Na látod, Örvényes például pont a Balaton jobbik oldala. De kb. nincs ott jóformán semmi (igazából nem is kell oda semmi). Lényegében egy átlagos falu aminek a vízpartjánál van egy strand meg néhány nyaraló. Nincs bándzsidzsámping meg kaszinó meg egyéb tökömtudja mik. Siófok meg....szerintem ez a poszt mindent elmondd arról hogy milyen embereknek próbál megfelelni a siófoki üdültetés, nézzük csak meg azt a pinkbe öltözött hölgyet. Előítéletes vagyok, mi? Sajnos kezd szépen lassan két részre oszlani a magyar turizmus (nem csak a Balaton körül).
Az egyik réteg jóformán csak divatból megy nyaralni, egyáltalán nem is a kikapcsolódás, az eggyütlét vagy szórakoázs miatt. Persze ettől még baromira sokat költ, és sokszor sznobizmusa is megnyilvánul, rájuk próbál apellálni Tóth Csaba is.
A másik meg lehet hogy nem is minden évben megy nyaralni, van hogy csak minden második vagy harmadik évben , de akkor ki tud fizetni egy kissebb szobát meg éttermet a családnak, vagy a haverokkal jár kempingezni (meg lerészegedni). Utóbbinak kissebbek az igényei, de azt kell hogy mondjam sajnos ők is vannak újabban kevsebben a nyaralni járók közt, mert lassan ott tartunk hogy nyaralni járni luxus. Na de mindegy....Rózaszín Pitbull: www.youtube.com/watch?v=tnzS1cBdEzU

derelyegrádi szellem 2010.08.25. 15:25:09

@Seduxen:

igen. Meg halászlevet enni is. És megfőzni is. Meg sültkeszeget enni is szeretek. Hozzá hideg fröccsöt inni meg különösen.

Én ilyen egyszerű srác vagyok, egyszerű vágyakkal :-)

Egy kurva meztelen testéről való sushi evésre már nem vágyom. A sushiért már korábban sem voltam oda.

guma 2010.08.25. 15:25:54

@Kicsit Karcos:

Lehet, hogy tavaly takarítani mentek, de valahogy tiszta volt most is (10 év után barátaimnál voltam!).
Nehezen indulok, oda mert se a vonat se a busz nem kedvez (vagy 2-3 átszállás és + 30-60 km plusz) az utazási elképzelésemnek!
De azonkívül más jót nem találtam...

@laspalmas:

Gratula, jól lekötötted a fiúk érdeklődését és milyen kreatívak lettek a gasztronómiába, tálalási ötletekben.

Az északi part nálam is nyerőbb, talán a panoráma is +, meg csatangolási lehetőség miatt.
Csak mond meg, akinek nincs kocsija miért kell feleslegese sok-sok km-t utazni (átszállások mellett) pluszba, nem kis városból, hogy nyáron lejusson a Balatonra.
A belinkelt képeid meg azért ütősek, mert az egy nyomorult silány terítés a (nőt kivéve). Se mennyiség, se harmónia...

guma 2010.08.25. 15:31:11

@Seduxen:

Azt sokan szeretnek! Csendben lógatnak ...

@derelyegrádi szellem:

Ilyen igényeknek sok helyet találsz ( az északi parton) , és azért nyilván nem csukott szemmel őröd a botod...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.08.25. 15:39:40

@derelyegrádi szellem: az nem is kurva, Te!!! :)))))

Látod ez furcsa, én horgászni (meg főleg közben sörözni) szeretek, de a halászlét ki nem állhatom :))))) Pedig a fater fantasztikusan jól főzi, mert mindenki, aki evett a halászléjéből elismeréssel szól róla.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.08.25. 15:41:12

@derelyegrádi szellem: "Egy kurva meztelen testéről való sushi evésre már nem vágyom" - na de gondolj csak bele, hogy mennyivel durvább lenne, ha egy meztelen sushi testéről kellene enni a kurva húsát. Érted... :)))))

Homeoffice 2010.08.25. 15:46:15

@derelyegrádi szellem: @Seduxen:

Jól van. Már kezdtem azt hinni hülye vagyok, hogy ez a Sushi mánia engem sem fogott meg.
Viszont egy jó halászlét ennék:))

Marcellusca 2010.08.25. 15:51:50

@Kicsit Karcos: DE!
Pont ők, pont ott, pont azért. :)))

Marcellusca 2010.08.25. 15:54:53

@derelyegrádi szellem: Peeeerszeeee, pont a sushi zavar. :)))

guma 2010.08.25. 15:58:53

@Marcellusca:

Te meg ne ismételd mindig, hogy idén sem voltál...mert egy féleszű kioszt újra (ami azért bántana).
Legfeljebb valamelyik barátomnál nézek neked helyet (én úgy sem járok, hiába hívnak) most pl Badacsonyba

Egyéves Önkéntes 2010.08.25. 16:09:02

@Noname Cowboy: De Adria sem egyenlő Rab sziget.
Mi valami kis faluban voltunk, teljesen normális árak és szinte alig volt ember a parton.
Miközben a kompra 8-10 órákat vártak.

Marcellusca 2010.08.25. 16:11:13

@gtigram: Na, végre valaki vette a lapot. :))))))

Köszi, de mán úgyis csak a Vénasszonyok nyara jön. :DDDDDDDD

Egyéves Önkéntes 2010.08.25. 16:12:42

Nem féltek a szervezők, hogy valaki meghúzza a piercinget, hogy jé, fogpiszkáló?

Amúgy mitől 18+ egy meztelen női test? Ne essünk már át a ló túloldalára. (mint Chiccolina :D)

derelyegrádi szellem 2010.08.25. 16:15:26

@Marcellusca:

Hát akkor elmentek majd az asszonnyal! :-)))

(bocs, de ez kihagyhatatlan volt! )

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.08.25. 16:15:32

@laspalmas: Az elképzelésem az volt, hogy az ellenőri címet meg lehet pályázni,, ha pl. valaki családostól el szeretne menni teszem azt Lillafüredre július 15.-22. között 2 kisgyerekkel és férjjel/feleséggel, és arra az időpontra még nincs hasonló paraméterekkel rendelkező család, akkor megnyeri. Ha van, akkor sorsolnak. De ez csak egy lehetőség, valaki lehet hogy ennél jobb megoldást is ki tudna találni. A vendéglátósok meg max. onnan ismernék fel az ellenőrt, ha bemutatkozna, és mondaná, hogy "Jónapot kívánok, én ellenőrzöm magát és a kis szállását, beszélessünk, milyen kedvezményeket tud javasolni, és milyen fizetési konstrukcióban óhajt fizetni 1-2 sommán jó véleményért". Persze lehet az is elég lenne, ha a vendégek értékelhetnék és véleményezhetnék a szállásadókat, vendéglősöket. Mondjuk én szívesen lennék a saját rendszeremben ellenőr :).

ermi50xn6j2 (törölt) 2010.08.25. 16:17:42

Szellem!
Most meg ráadásul több százezer ponty 3,4 nyaras szabadult ki a romániai víztározóból, Nagyvárad fölött.

guma 2010.08.25. 16:19:59

@Marcellusca:

Figyelj! Az csodálatos tud lenni, és ilyenkor biztos üres a kis apartman is(4fő kis konyha, fürdő és köpésre a strand, mellette a kocsma és jó badacsonyi nedűk óriási terasz előtted az egész Balaton).
Na az a terasz és az esti bográcsozás ami felejthetetlen.

derelyegrádi szellem 2010.08.25. 16:20:16

@EÖ:

Ettől nem. Da attól igen, hogy valaki a szeméremajkait kagylónak, esetleg tengerimoszatnak nézi, és az evőpálcikájával hozogatni kezdi, így aztán inkább virágot tettek bele.

derelyegrádi szellem 2010.08.25. 16:21:26

@ermi50xn6j2:

De ugye nem egy kis ciános zagy társaságában?

Egyéves Önkéntes 2010.08.25. 16:22:05

@derelyegrádi szellem: nem vagyok egy maradi gondolkodású,. de fel nem fogom mi a jó egy nőről enni
főleg családdal

Viktus 2010.08.25. 16:24:26

Egyébként Tóth Csabának érdekes gyerekkora lehetett, ha ilyesmi volt náluk a családi programkör ...

Viktus 2010.08.25. 16:25:07

@EÖ:

A végén élvezetesebb lehet kinyalni ...

Egyéves Önkéntes 2010.08.25. 16:25:29

@derelyegrádi szellem: a szusit is szeretem meg a sunát is
de külön-külön
:D

guma 2010.08.25. 16:26:51

@derelyegrádi szellem:

Kis gonosz! Ciános halat kapsz...ha nem vigyázol

derelyegrádi szellem 2010.08.25. 16:29:15

@Viktus:

Áááá, csak szigorúan karácsonykor, mert az a legnagyobb családi ünnep. :-)

@EÖ:

Én a sushiért soha nem rajongtam különösebben Megettem, ha úgy alakult, de nem mentem utána. :-)

Kicsit Karcos 2010.08.25. 16:31:10

Lehetne a családi program része, hogy anyu meg apu átcsókolja egymás szájába a finom szusit. Vagy ez már túl erotikus?

Marcellusca 2010.08.25. 16:34:22

@gtigram: Ne fájdíts a szívem, ha kérhetem! :)))

ermi50xn6j2 (törölt) 2010.08.25. 16:38:32

A Sebes-Körös völgyében nincs bányászat Romániában.

guma 2010.08.25. 16:48:24

@Marcellusca:

Befogtam itt úgyis mindenki más témába utazik és leszarják, ócsárolják, kifigurázzák a vendéglátás e nemes és egyszerű családi kikapcsolódás lehetőségét...

Csak szusi és szusi ...

trojka 2010.08.25. 16:49:21

Szerintem meg kell kérni a cigányokat, hogy ismét vonuljanak fel baseball utökkel, késekkel és szamurájkardokkal, verjék szét a bazársort és ezért látványdijat kell kérni a turistáktol...

Marcellusca 2010.08.25. 17:04:21

@gtigram: Meg puni és suna. :))))))))))))))

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.25. 17:08:23

Ugyanmár. A testsushi nagyon menő yuppie elfoglaltság. Az öltönyösök meg dagadtra vannak tömve pénzzel.

BTW, ha bezárják Siófokon a diszkókat, hova fogják szervezni a PUA-tábort?

guma 2010.08.25. 17:11:58

@Marcellusca:

Ne is folytasd, nekem elég a cigi és se a nők se a pia nem érdekel...

Kicsit Karcos 2010.08.25. 17:12:57

@neccharisnyás útonálló: hinnye, de jó, hogy mondod:) Majdnem kiment a fejemből.

pua.hu/ingyenes-csajozasi-talalkozo/

De ez nem biztos, hogy Siófokon lesz, csak a dátum a tuti: 2010. szeptember 4.

guma 2010.08.25. 17:13:11

@neccharisnyás útonálló:

Mi van elment a hangod (kocsmába se voltál, bár aki éjjel fenn van...)

Marcellusca 2010.08.25. 17:19:34

@neccharisnyás útonálló: Hoppá, hoppá! Ugyehogyugye. :)
Magácska, tán csak nem azé' aggódik, mer' nem leszen hova menni jövő nyáron oktatónak? :))))))
Fijatal, tapasztalatlan fijúcskák ... :DDDDD

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.25. 17:20:37

@Kicsit Karcos: Hú, le ne maradj! 30 oldalas beszámolót várunk tőled. :)

@gtigram: Így alakult. Szólj a népnek, hogy péntek-szombat tutiziher nem leszek.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.25. 17:21:38

@Marcellusca: Hát ebben a mai világban minden fillért meg kell fogni.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.25. 17:25:09

CSI:NY-ban volt egy rész, ahol az egyik ilyen élő sushiasztal gömbhal-lét kevert a körömlakkjába, azt kenve a lába ujjára, így koptatta le a kínos udvarlóját ÖRÖKRE.
Magyar verzióban szerintem elég lesz a sima 4 hónapos retek az ujjai csücskén.

tudi 2010.08.25. 17:35:47

Mi 3-4 éve a haverokkal az északi parton szoktunk nyaralni, ház kibérlése+magunknak főzünk+piát veszünk és szórakozás, a déli partot még nem ismerem, lehet jobb is.

Marcellusca 2010.08.25. 17:43:46

@neccharisnyás útonálló: Mer' csak a pénz, mi? Oszt' semmi élvezet benne. :)
Ki hiszi ezt el? :))))))

guma 2010.08.25. 17:53:50

@Marcellusca:

Látod tanulhatsz @neccharisnyás útonállótól, lehet hogy ő üdül többször is, mert tudja, hogy kell pénzt keresni!

Te meg csak mindig az élvezet...DDDD

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.25. 18:17:16

@Marcellusca: Szevasz élvezkedni nem ilyeneken fogok. Azé van egy bizonyos szint, amit illik megütni. :P
Max. előbújik belőlem az árjalány, és a meglévő mentális betegségük mellé beszereznek még hármat. :)))))

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.08.25. 19:24:16

Ha már tavas dolog meg irányváltás.
Mi idén az osztrákoknál voltunk a salzkammerguti tavaknál.
Hát olcsónak nem volt olcsó, DE.

Tisztaság mindenhol.
Akármerre mentél kb 50 méteres körön belül mindenhol nyilvános WC
Számomra tök érthetetlen módon mindenhol kék parkolózónák a turista látványosságok környékén (magyarul 2-3 órán keresztül INGYEN parkolhatsz).
Le is fényképeztem annyira meglepett.
picasaweb.google.hu/lerantattila/Ausztria201008#5509398811374896706

Ja és természetesen le tudsz tölteni egy szép nagy doksit (www.salzkammergut.at/en/2-05/prospektbestellung.html ) hogy mi merre , mikor van nyitva, mennyibe kerül.
Ebben benne van a kilátótól kezdve a vasútmúzeumon keresztül a sétahajóig minden.

Hát emberek valahogy a balcsinak kb. ide kellene eljutnia.
picasaweb.google.hu/lerantattila/Ausztria201008#

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.25. 19:40:49

@Marcellusca: ...... és rajzfilmes társa: BOL!

Én kérek elnézést!

Horizont 2010.08.25. 20:43:29

@prostatikus vogon jeltz: Gyönyörűséges hely, jó fotók!! Grat.

A Balcsi az Balcsi. A miénk. Erősen időjárásfüggő. Aki nyüzsgést akar annak Siófok kell, aki csendesebbet annak más, pl. Balatonfenyves:) Ha van pénzed üdülésre akkor minden oké, mert valahová csak eljutsz, ha meg nincs pénzed annyi se, hogy a szomszéd faluba elérj akkor mindent lehet szidni!
Én annyira imádok üdülni, utazni, hogy nekem soha nem volt olyan, hogy egy hely szar lett volna:)
Mondjuk ezt a csajról való zabálást tényleg szarnak tartom.Fujjjj.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.08.25. 21:43:43

@Noname Cowboy:

Gergő sokat fogyott mióta utoljára láttam. :)
A kocsma még a régi stílusú? Remélem semmi divatflanc, nagyon jó volt az úgy, "magyarosan".

SillyKohn 2010.08.25. 22:36:04

@Noname Cowboy:
Ahogy a Balaton nem egyenlő Siófokkal, az Adria sem egyenlő a dubrovniki luxusszállodákkal, vagy azokkal a szigetekkel, ahova az ivóvizet is úgy szállítják és amiatt az is bazi drága. Én az árakat nagyon hasonlónak ítélem meg, Horvátország a távolság miatt drágább valamivel, de azért kárpótol a víz, aminek 5-6m mélyen is látod az alját, ellentétben a Balaton 10 cm-es "áttetszőségével", a sziklás, nyugodt öblök, ahol senki se zavar és csak a tengert hallod, nem a tuctuc bömbölését.
Ebből talán látszik, hogy én nem a bulizós, hanem az elhagyott, nyugodt helyen nyaralós fajta vagyok, ahol 1 hét alatt a családomon kívül max. 10 embert látok, a kaját nem vendéglőben, hanem hajnalban a halászoktól veszem és még arra is marad pénzem, hogy 1-2 napra valami nagyobb csónakot béreljek és még elhagyatottabb helyeket keressek :)

greybull 2010.08.26. 10:24:35

Há, gyerekök én mán inkább szussi helyett tunkónám a csajt...
A balatoni vendéglátósok meg basszák meg a jó édes anyjukat!

greybull 2010.08.26. 10:36:34

A múltkor megálltam az egyik déliparti csillivili étterem előtt (árakhoz minimum űrsikló!) oszt elővettem a katonaságtól elcsaklizott tábori kajamelegítőt, a kocsi csomagtartóján a szemközti ÁBC-ben megvett füstölt húsos babagulyást elkezdtem melegíteni. Volt látványosság, még az étteremből előjött valami pincérféle. Na amikor elég meleg lett, kicsit megdöntve konzervnyitóval kinyitottam (már mint hogy ne fröcsköljön), oszt a szintén katonai túlélőkészlet (értsd: kanálkészlet) felhasználásával, meg némi friss kenyér falatozásával jól belaktam. Került az egész vagy 600.-Ft-ba. Na tőlem az elkövetkező 10 évben se várjanak a balatoni vendéglősök mást - majd ha a konzerv babgulyással versenyképesek lesznek, akkor lehet jelentkezni, hogy baszódna meg mind egytől egyig, mocskos tolvaj, csaló banda!

Marcellusca 2010.08.26. 10:58:38

@greybull: Ugyehogyugye! :)
Nosztalgiázunk, nosztalgiázunk?
Babfőzelék lecsókolbásszal, kanálgéppel bontva, fogyasztva?
xD

Seduxen (már NEM dr.) 2010.08.26. 11:12:24

@greybull: ha igazán ki akartál volna baszni velük, megkérdezhetted volna, hogy megmelegítheted -e a konyhában a kajádat ? :)))))))

Kicsit Karcos 2010.08.26. 11:33:29

@Seduxen: vagy beszalajthatta volna a konyhába a gárszont két kanál cukorért meg egy félcitromért, hogy szomj se maradjon csillapítatlan:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.26. 12:11:04

@greybull: Ha bunkón elhajtott volna, mehettél volna posztot írni a Homárra.
Egyébként deszeretem a bakasztorikat! :)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.26. 13:01:37

@Marcellusca: Nevicceljen má kend! Törzsolvasó vagyok ott. :)

süti beállítások módosítása