Skip to content


       Szűrés lista

Lerajzolták: tanárt, orvost nem verünk

A Borsod megyei rendőrség előtt le a kalappal, sok munkájuk ellenére is megőrizték kreativitásukat. Az Uzsoranaptár után most egy újabb közérthető kampánnyal rukkoltak elő.

Dr. Csiba Gábor a Borsod-A-Z. Megyei Kórház főigazgató főorvosa, valamint Dudás Péter r. alezredes a Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője a megyei kórház Traumatológiai Osztályának Sürgősségi Betegellátó előterében a betegek és a sajtó nyilvánossága előtt függesztette ki október 14-én az első olyan figyelemfelhívó, rajzokkal illusztrált tájékoztatót, amely az orvosok és közfeladatot ellátó más személyek fokozott büntetőjogi védelmére hívja fel a figyelmet.

"Az elmúlt tíz év alatt megduplázódott megyénkben az egészségügyi dolgozókat ért atrocitások száma, amire ezúton is igyekszünk felhívni a törvényalkotók figyelmét. A tavalyi törvénymódosításkor besoroltak ugyan bennünket a közfeladatot ellátó személyek csoportjába, de a fokozott védelmet már nem kaptuk meg. Pedig a számok önmagukért beszélnek, kórházunkban már ebben az évben 45 esetben támadták meg valamelyik kollégámat"nyilatkozta a hvg.hu tudósítójának dr. Csiba Gábor.

Hogy ez az akció segít-e ezen az áldatlan állapoton, azt nem lehet megjósolni, mindenesetre elgondolkodtató, hogy 2010-ben egy európai uniós országban ezügyben kell kampányolni...

Az adófizetők pénzén azért, hogy a szintén az adófizetők pénzéből fizetett (="ingyenes") szolgáltatókat ne bántsák munkájuk közben azok, akiken/akikért éppen dolgoznak.

"Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében ez évben 36 esetben indult büntetőeljárás közfeladatot ellátó személy elleni erőszak büntette miatt, ebből 10 esetben egészségügyi és szociális intézményben dolgozó volt az áldozat. A megtámadottak orvosok, mentősök, szakápolók. Ezen kívül szintén a közszférából további 7 pedagógus vált sértetté ez időben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a közelmúltban A/4-es méretben, háromezer példányban bűnmegelőzési tájékoztató matricát készített, melyben a lakosság figyelmét kívánja széles körben felhívni erre a negatív jelenségre és azok káros következményeire. A rajzokkal illusztrált tájékoztató az egészségügyben és oktatásban dolgozók elleni támadások megelőzését hivatott – egyszerű és közérthető információk átadása útján - elősegíteni.

A most első ízben kifüggesztett ilyen jellegű kiadványon a legjellemzőbb elkövetési módokat, illetve azok következményét a szakemberek grafikus segítségével rajzokkal illusztrálták, hangsúlyozva a cselekmények büntetésének mértékét.

Az e fajta vizuális kommunikáció azon állampolgárok felé is biztosít könnyen elérhető és értelmezhető információkat, akik figyelmen kívül hagyják az írásos felszólítást, illetve előfordulhat, hogy írás-olvasási problémáik vannak.

A matricát a bűnmegelőzési szakemberek biztosítják a megye valamennyi oktatási és egészségügyi intézménye részére.

A Bűnmegelőzési Osztály tervei között szerepel a sorozatjellegű megjelenítés is, amennyiben a közforgalmú közlekedési cégek részéről is támogatásra találnak, úgy a téma és a rajzok aktualizálását követően a matricákat ajánlják kihelyezni a tömegközlekedési eszközökre, megállókba és várótermekbe is." (A B-A-Z. MRFK Bűnmegelőzési Osztály tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda)

 

Címkék: közélet rendőrség társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr352397282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.25. 16:39:20

Szerintem aki megver orvost, tanár, stb., az már ezt sem fogja érteni.
Sajnálatos ez a szellemi színvonal, már bocsánat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.25. 16:45:31

Ja meg keményen szankcionálni kell, az a legjobb ellenszer.

Sátán meg a Jocó 2010.10.25. 16:46:51

az elkövető ábrázolása nem túl életszerű.

kifogyott a barna festék?

tudi 2010.10.25. 16:59:49

@Sátán meg a Jocó: Ezt hívják polkorrektségnek, vagy minek.
Mondjuk, jó ötlet, hogy gondoltak a szerény értelmi képességekkel megáldott honfitársakra. bár mondjuk a börtön helyett jobb lett volna egy lapát ábrázolása, az inkább elrettentené őket.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.10.25. 17:03:01

Ez most kb azt jelenti, hogy aki egy eroszakos tetu, az egyben analfabeta is, es csak azert akkora gennylada, mert sajnos nem OLVASTA sehol, hogy ezt nem szabad.... de itt a megoldas! A BTK kepregeny valtozata, amitol mindenki kezesbarannya alakul. Melto parja az elozo cikkbeli Nepirtas Elharito Kozpontnak (vagy mi a ragya). Minden joszandek mellet is erdekes hibridje ez a jopofasagnak es a szanalmassagnak.

devisionhun 2010.10.25. 17:03:19

mondjuk börtön mellé még lehetne azt is, hogy államilag finanszírozott betegellátásban és oktatásban többet nem részesülhet. Menjen a magánklinkára és fizessen. Akkor várakozni sem kell. Bár ha ugrál akkor agyonütik és kidobják onnan is.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.10.25. 17:06:47

A polkorrektség Lakatos Attila támogatásának kiírásával okafogyottá vált.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.10.25. 17:10:32

@Meleardil Eressea Iluvadan:

Ügyes a rendőrség, mert elmondhatja, hogy ő bizony mindent megpróbált. Leírta, le is rajzolta, nincs kifogás.

Kicsit Karcos 2010.10.25. 17:20:46

Szerintem 100%-ig korrekt, ötletes ez a fajta ismeretterjesztés. Plusz, bár többnyire nem vagyok a PPP híve, de a cigányvajda támogatását szívből üdvözlöm. Egy ilyen brosúra többet ér, mint akárhány felháborodott hozzászólás.

@Meleardil Eressea Iluvadan:

"itt a megoldas! A BTK kepregeny valtozata, amitol mindenki kezesbarannya alakul"

Pontosan, a legjobb lenne a jogi alapismereteket megtanítani már az iskolában, akinek meg ez kimaradt, annak a kezébe nyomni a képregényt.

darkwertoo 2010.10.25. 17:30:16

-Mennyibe is került ez nekünk ,Safranek?
-Ööö...izé....há....öt....négy...hé...Két millió.

hatesz 2010.10.25. 17:55:30

OFF

"Súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja a Budakörnyéki Ügyészség Stohl Andrást, közölte Kende Katalin, a bíróság szóvivője.

Az ügyészség négyoldalas vádiratát - melyben súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolják a színész-műsorvezetőt - hétfőn vette át a Budakörnyéki Bíróság. A közlekedési bűnügy tárgyalása - Léhmann Zoltán bíró vezetésével - várhatóan decemberben kezdődik.

A szóvivő nem válaszolt arra a kérdésére, hogy kábítószer fogyasztása miatt is felelősségre vonhatják-e Stohlt, vagy az önként vállalt elterelés miatt ez a vádpont később sem merülhet fel.

A toxikológiai jelentés alapján egyértelmű, hogy Stohl drogot fogyasztott a május 8-i baleset előtt. A karambol Fót közelében történt, egy ember súlyosan, egy könnyebben megsérült."

Na és mi van azzal, hogy a baleset után hívta az asszonyt hogy vigye el ö a balhét, buci meg szépen elhúzott volna a mucika kocsijával???
VB ez a javából...

index.hu/bulvar/2010/10/25/vadat_emeltek_stohl_andras_ellen/

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.10.25. 18:17:20

Eh,megint egy rasszista poszt.
Amúgy kiírva:"Ne verekeggyé geci!"
A harmadik kép nem jó.Az elkövetőt kéne ábrázolnia a karja csuklóban végződne egy véres csonkban,egy körfűrész és a kézfeje külön lenne a rajzon.
Na már megint kijöt belőlem a náczi.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.10.25. 18:23:17

Ezeknek rajz?Ezek csak az erőből értenek.

Beer Ninja 2010.10.25. 19:14:39

Szakiskolában tanítok, így tudom, hogy a rajz hatékonyabban jut el sokak tudatáig mint a betűk. A bűnmegelőzők meg próbálkoznak. Szerintem nem teljesen hülyeség.

Énbagoly 2010.10.25. 19:15:37

Szerintem, ha csak egy embernél célba talál, akkor már megérte.
Persze, kicsit gyerekes ötletnek tűnik, de egy iskolában kifüggesztve nem rossz. A gyerekek még meg is nézik, és talán hat is rájuk.
Szóval úgyis fikázták, meg fogják is az ötletet, de legalább megpróbálnak tenni valamit. Ami esetleg be is válhat.

turcsány karcsi elvtárs 2010.10.25. 19:16:25

ez tényleg csak arra jó, h a hatóságok elmondhassák, ők mindent megtettek.
egyébként a kihívóan közösségellenes egyedekkel mit lehet csinálni? mert minden (polkorrektnek mondott) eszközből kifogyott az ország. tényleg meg kell várni amig tömegesen halomra ölik a magyarokat?
szerintem inkább a táboroztatásukra kellene költeni

InTheGajd 2010.10.25. 19:24:52

"3 vagy 5 evig terjedo felfuggesztett szabadsagvesztessel buntetendo"

turcsany karcsi elvtars: Most per pill pont forditva allunk. Ugyanis az unioban ugy tudjak, hogy a magyarok gyilkoljak a ciganyokat. Vajon kinkek koszonheto...

Gyurcsany mar evekkel ezelott elmondta kerek perec mi a megoldas, o egy igazi bolcs :)

felfújta a szél 2010.10.25. 19:28:41

De minek a szöveg a rajzok mellé? Azt hiszik hogy a célpopuláció tud olvasni?

dr. Aullah 2010.10.25. 19:29:11

Sajnos nem azért verekednek, mert nem tudták elolvasni... hanem mert leszarják és mert megtehetik. Ez csak egy nagy látszat intézkedés, pénzkidobás. Mellesleg minden putriban van TV ott vagy 100szor elmondták, hogy mi van, szóval tudják.

Stohl meg... ugyanaz lesz mint a köcsög rendőrgyilkosnál. Simán külön tárgyalják majd azt megússza. Szép üzenete van: Ölhetsz, cserben is hagyhatsz, de ha van egy jó ügyvédet, nincs gond.

trojka 2010.10.25. 19:43:42

Orvosi váro...legalább 5 ilyen plakát részletezi elrettentöen, hogy mi vár arra, aki dohányzik...a váro elött legalább tizen szívják a bagot, krákognak, köpkodnek, okádják ki a beluket...nahát ez is körulbelul ezt eredményezi...tanárt, orvost vertél...felejtsd el a töködet...

z666 2010.10.25. 19:55:40

Szoktak menni a TV-kben különféle műsorok a tanár- és orvosverésekről, kábellopásokról, gyermekkorú bűnözésről. rabszolgatartásról, terménylopásról, stb... A sok nagyfejű össze-vissza pofázó szakértő persze mindig a lényeget hagyja ki, ami egy szóban összefoglalható: CIGÁNYBŰNÖZÉS.

Tehát, ha valahol megszüntetik a pl. terménylopást, akkor ott az orvosokat sem támadják meg. Ennyire egyszerű a dolog!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.25. 20:02:36

@Kicsit Karcos: Kicsit ha lehetne a gyerekeknek családja, akkor lehet, hogy nevelést is kapnának a szüleiktől, és akkor nem vernének meg orvosokat, tanárokat.

Csak ugye az értelmes emberekből álló lakosság nem érdekes sok mindenkinek, mert azok nem kajálják a 25. valóságsót, meg nem veszik a plazmatévét hitelre.

A polkorrektség meg egyszerűen bullshit. Be kéne tartatni keményen a törvényeket, másképp nem lesz rend, akármit csinálnak fent.

Jégvihar(aha csak ez van) 2010.10.25. 20:10:18

Amíg az agyatlan réteg Úgy gondolkozik hogy te azért nem ölsz embert minden ok nélkül mert gyenge vagy addig ezt nyugodtan megeheted mustárral. Aki eddig sem tett volna ilyet annál ez biztos használ :)))))

jani888 2010.10.25. 21:04:38

Nagyon kifakultak ezeken a képeken a verekedők.Vagy csak én vagyok ilyen elfajzott fajgyűlölő?

trojka 2010.10.25. 21:47:25

@jani888: ezek nem kifakultak...ezek megbarnultak...na igen, a régi képeknek már csak ez a sorsuk...egyebkent nem képek kellenének, hanem tettek...nem rajzolgatni kéne, hanem cselekedni...

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2010.10.25. 21:49:25

@Sátán meg a Jocó: kuruc.infon volt ra mar normalis rajz. :) mar aznap, hogy kijott a cucc. :)) ott volt meg barna fenykep. :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.10.25. 22:09:15

Esetleg a késelések elkerülése érdekében megtanítani nekik a "Kés,villa,olló nem gyerek kezébe való" kezdetű dalt.....Egyéb jó ötlet?

NYJetsTD 2010.10.25. 22:55:50

@trojka: bas..zus sajnos tök igazad van, a múltkor az orvosi rendelőből kifelé gyújtott rá egy majom, de még az épületben. Ezeknek rajz...?! Minden akciófilmben kinyírnak büntetlenül két három ipsét, ez az etalon, egy képregény -bár a szándék nemes - számukra már túl bonyolult mondanivaló...

nyugatioldal 2010.10.26. 06:15:51

Nem lehet, hogy polkorrektség jegyében egy segély "feliratot" (vagy csak egy bankjegyet) kellett volna pirosan áthúzva kitenni? Nem hiszem, hogy a börtön visszatartó erő lenne ezeknek.

eszkep 2010.10.26. 08:00:28

@darkwertoo:
- Mennyit spórolunk ezen, ha csak 10 ember agyilag felfogja a matrica mondanivalóját és nem kell átlag 1 évre leültetni, mert az utolsó pillanatban meggondolta magát?
- Ööö...izé....kettő..., há... négy..., ötmilliót.

eszkep 2010.10.26. 08:01:58

@turcsány karcsi elvtárs: "szerintem inkább a táboroztatásukra kellene költeni"
Próbáljunk racionális alapokon maradni, ez nem a sci-fi.blog.hu.
Ha arra gondolsz, hogy a büntetéseket szigorítani kell, azt még megértem.

f.m.j. 2010.10.26. 08:09:50

Az oviba, ahová a gyerekeim jártak/járnak vannak ilyesmi rajzok a betartandó szabályokról, és a következményekről, ha mégsem sikerül.... á, nem. Ennél még az is árnyaltabb.
Komolyan mi vagyunk az óvodások, az állam meg mint valami óvonéni vigyáz ránk. Igen, kb. annyi erővel és biztonsággal, hatáskörrel...

2010.10.26. 08:18:09

Ezt Mohácsi "História " Viktória ugy adja elő, az USA-ban, hogy mivel ezt nem tehetik szabadon--a lopást, a megfélemlitést, az erőszakot--szegregáltak és mindez a rasszista, fasiszta , náci magyaroknak köszönhetö.

Éhesló 2010.10.26. 08:48:17

Az elkövető ábrázolása nem túl életszerű. Kifogyott a barna festék? (copyrigt by Sátán meg a Jocó 2010.10.25. 16:46:51)

Halottnak a csók.
Törvény kell az önvédelem jogáról és önvédelmi fegyver az embereknek. Mindenkinek, aki nem bűnöző, állampolgári jogon.
Texasban meg sem kockáztatná, hogy kezet emeljen bárkire, mert nem élné túl: vagy a potenciális áldozat lőné le mint a kutyát, vagy a szomszéd a megérkező rendőrrel.
Töltényenként 40-80 HUF a probléma ilyen egyszerű és gyors megoldása. A hullaszállítás, tárolás, a törvényszéki boncnok és az ügyészi jelentés is megvan pár tizezerből, a többi a nagycsalád, vagy a varjak gondja.
Nincs zárka, őr, meleg kaja, testedzés, haverok, TV, könyvtár, "továbbképzés", orvosi ellátás évekig, kirendelt védő, jogvédők az V. kerületből, brüsszelből, rehabilitáció, szociális támogatás évtizedekig.
Pár lövés csak a magatartás-korrekció és a példa is megvan statuálva. :)
Texasban, Arizonában és még jó pár helyen bevált.
A különbség mindössze csak annyi, hogy ott nem a bűnözőket védi a (politikai) hatalom, amely maga a bűnözés.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.10.26. 08:56:45

@Éhesló: Elég demagóg vagy. Ezek után a rabló is fegyverrel megy be az öreg nénihez a 20.000 Ft-ért. Illetve már nem kábelt fognak lopni, hanem rablógyilkosságokat fognak elkövetni. Mert a bűnözők hamarabb szereznek fegyvert, mint te.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.26. 09:00:37

"illetve előfordulhat, hogy írás-olvasási problémáik vannak." - tomboló rasszizmus ez kéremalássan.

mondjuk elbaxták a kis rajzokat, mert ha az "írás-olvasási problémákkal" küzdők - amúgy jól körülhatárolható - csoportjára kíván hatást gyakorolni ez a kampány, akkor a tanár-, és orvosverő figurája miért nem BARNÁBB?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.26. 09:02:14

@Seduxen: @Sátán meg a Jocó: legközelebb elolvasom a kommenteket is ígérem :) nagyon egy rugóra jár az agyunk :))))

szkeptikus vagyok 2010.10.26. 09:25:34

Nekem az a véleményem, hogy legalább ezt is megpróbálták, ki lehet pipálni, nem váltja be a hozzá fűzött reményeket.
De legalább elmegy újabb 2-3 év, szociológiai nagykonferenciák, néhány újabb agyonvert tanár/orvos/nyugdíjas, mittudoménki. Jöhetnek újabb ötletek (durvább rajzi ábrázolás), esetleg pantomin(l. fennt), vagy tanároknak és diákoknak öngyógyító kurzusok tartása, előítélet-csökkentő injekciókúrával. 2014-re a Fidesz szétteheti csodálkozó képpel a kezét, hogy ők aztán mindent megpróbáltak, és már egészen durva képregényeknek sincs elrettentő hatása...
Még egy kicsit később már gőzerővel dolgozhat a Tom Lantos intézet, mert a képregény megjelenik az összes nyugati újságban, mint elrettentő bizonyíték: lám Magyarország írástudatlan és bunkó lakossága ilyen szinten él és mozog. Az agresszivitás a fehérekben (l. kép) már elviselhetetlen méreteket ölt. És a rasszista kormány, mely a szegregáció ellen küzd, ezzel a fehér kisebbséggel akarja összezárni a jámbor és végletekig béketűrő czigány nemzetet??

Éhesló 2010.10.26. 09:31:12

@Ásó[Mosó]maci: ez egy ezerszer megcáfolt tétel.
Aki ma is öreglányokra támad, annak mindegy mivel teszi, de sem a mamának sem a szomszédjának nincs eszköze és lehetősége az önvédelemre a meztéllábas ferences szerzetesenk látszó állat ellen. Rendőr sincs aki segítene rajta, vagy elkapná a nem ma lebarnult fémgyűjtőt, aki miatt komplett elővárosok közlekedése áll le napokra..
Tehát az első dolognak annak kellene lennie, hogy aki törtvénytisztelő, az megvédhesse magát.
A másodiknak, hogy az önvédelme kollektív - a társadalom rendjét védő - jog legyen, melyet az állam támogat és erősít: (a szomszéd is eljárhasson a tolvaj ellen, ha lopják a szomszéd mámi malacát, vagy az erdőt a kert alatt).
A harmadiknak meg, hogy a politikus, az ügyész, a bíró, a rendőr ne a rablót, tolvajt védje a félrenézésével, PC hülye dumával, passzivitásával, távollétével, nem nyomozásával a nem bűnöző adófizető áldozatok zaklatásával, hanem a bűnözőket üldözze. Minden erejével.
Itthon és ne Afganisztánban, vagy Burundiban százmilliárdokért.

Spiritmonger 2010.10.26. 10:19:28

@Ásó[Mosó]maci: bulgáriában a töredékére esett vissza az erőszakos bűncselekmények száma, amióta lehet otthon önvédelmi fegyvere a polgárnak bizonyos keretek között
elég sok bolgár haverom van, ők mondták, hogy az ötlet mindenkinek tetszik, és be is vált
ne félj, lehet, hogy lenne egy-két rablógyilkosság, de az is biztos, hogy ha pár cigó betörés közben megkapná a maga ólomadagját, akkor egy csapásra megtisztulnának területek, kerületek

LKwrwv7RfL 2010.10.26. 10:19:33

És ha félreérti a koszlidérc? Egyforma a rajzon mindkét ember, még azt gondolja ő az orvos és őt nem lehet bántani, tehát mindent megtehet. Az egyiket feketére kell festeni, ez vagy te és ezt nem teheted.

nyugatioldal 2010.10.26. 10:34:42

@LKwrwv7RfL: Eccerűbb lenne, ha megszüntetnék ezt a színes kérdést: mindenki egységesen kék színű lenne (világoskék és sötétkék... :-))

LKwrwv7RfL 2010.10.26. 10:39:51

@nyugatioldal: csak tegyünk különbséget ki melyik oldalon is áll.

picur3ka 2010.10.26. 11:04:11

Ilyenek ki vannak irva a UK-ban is az orvosnal, korhazban. Rajzokat meg nem lattam, de nem azt irjak ki, hogy kovetkezmenyekkel jar, hanem azt is, hogy kozvetlen osszekottetesben allnak a rendorseggel. A korhazi ugyeleten meg ott allnak a zsernyakok.

Es szemelyesen lattam, amint egyszeruen durva nyelvhasznalat okan a noverke fennhangon kozolte a pacienssel, hogy azonnal hivja a rendort, ha nem tudja moderalni magat.

Mondjuk, amint tobben emlitettek, a szinhiany okan a celkozonseg egy reszenek ez felrertheto lehet. Szint persze nem hasznalhatunk, viszont egy kisebb tomeghatasu csaladot talan lehetett volna karcolni oda.

ifrance 2010.10.26. 11:19:43

@Sátán meg a Jocó: ha barnával rajzolták volna az elkövetőt, akkor nem ülne börtönben a végén... így teljesen korrekt a rajz: ha te csinálsz ilyet, mész a börtönbe...

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.10.26. 11:32:52

@Éhesló: @Spiritmonger:
Lehet, hogy igazatok van, nincs bolgár ismerősöm. Viszont szerintem azt kellene elérni, hogy ne legyen kifizetődő a bűnözés.
- Gyors és elkerülhetetlen büntetés.
- Nem felfüggesztett! Annak nincs semmi visszatartó ereje. Mondjuk kényszermunka, hogy ne olyan kép legyen bennük, hogy ez egy szanatórium.
- A bűnüldöző és ítélethozó szervek PC viselkedésének a teljes megszüntetése. Ne csak szavakban mondják, hogy minden ember egyenlő.

Szvsz ezeknek kellene teljesülniük.

wlakos 2010.10.26. 11:39:22

+ A körház bejáratához kifüggeszteni azokat akik nem értettek a képregényből sem, valami olyan edényben mint a karib tenger kalózaiban tárolták a lebukott kalózokat. Akár élve is:( hagy terjessze mivel jár a helytelen viselkedés.

Megszivtam 2010.10.26. 12:09:17

Valaki meg tudja mondani, hogy a háziorvosok (akiket gyakran ér attrocitás) miért nem számítanak közfeladatot ellátó személynek ?
Őket simán meg lehet verni a rendelőben, vagy éjszaka az utcán amikor ügyeletben mennek a beteghez. ?

ajajajjjjjj 2010.10.26. 12:56:15

hibák:
1. ha nem barna a rajzon az elkövető pofája, a réti nigger nem ismer magára, holott neki szól

2. van benne szöveg, márpedig a réti niggernek, mint alulfejlett jószágnak nem túl fejlett az írás-olvasás készsége

2010.10.26. 17:31:37

@vomit: Ez micsoda átbaszás már megint? Akit dolgoztatnak, annak ne segélyt adjanak, hanem közalkalmazotti munkabért, vazze!

trojka 2010.10.26. 19:01:41

Tessek nekem megmondani, mikor jon az a törvény, amikor a tanar és az orvos ugyanugy visszauthet annak, aki öt megutotte...ismerek néhány testnevelö tanart, akinek ugyan nincs tetovaklas a kezen, mint néhány "girnyonak",: "korház, köztemetö", de ha szájon vágnák ezeket a mocskokat, lehet, hogy "urszondának" néznék öket. Most akkor ki is verhet kit...

fokabacsi 2010.10.26. 20:28:04

@csernaja obca: Többet már ne igyál ! Túl sok agysejted pusztult már el ! Túl kevés maradt.

picur3ka 2010.10.26. 21:09:29

@Megszivtam:

Gondolom, annak szamitanak. Egy ilyen virit az egyik kepregenyes rajzon eppen.

Archenemy 2010.10.27. 00:34:17

@eszkep: szerintem olyan táborra gondol, ahol koncentrálni tanulnak...

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.10.27. 01:44:29

"Té, Gázsi, dikmá, itt á képregínybe' ezek áz erőszákos mádzsár gádzsók verik a pegád... pédog... pegóg... Te, ezmiez á szó, tezsvírem? Nem, te se hállottád míg? Mindegy, mijen jó, hogy mi nem vágyunk gádzsók, mer ezír simán lesittelnínek minket, szegín cigánokát."

Az külön szép a sztoriban, hogy ott figyel a borsodi vajda, Lakatos Attila neve a lapon. Plusz hogy leírták, hogy az írás-olvasási nehézségekkel küzdők. Ennél szebben elbalettozni sem lehetne, hogy CIGÁNY, ne verekedj. Persze a rendőrség megint sehol sincs, szerintem azt remélik, hogy majd a comic strip láttán az emberek magukba szállnak, és megtérnek a jó útra. Persze, kell ez is, de nehogy már ezután hátradőljenek az örsön a rendőrök, mint aki megtett mindent a rend érdekében. Igen, kedves rendőrök, dolgozni kéne, ezért kapjátok a fizetéseteket, tőlünk, akiket meg kéne védeni, azoktól, akiktől egy árva buznyákot sem kaptok.

trojka 2010.10.29. 18:06:03

Igen. mielött az ösember vadászni indult, a szerencsés vadaszat reményében a barlangrajzokon vágyának adott kifejezést, ezért rajzolt állatokat elejtö embereket, ez már akkor egy tudatalatti varázslásnak volt az elöszele. Most pedig...mindenkinek a fantáziájára bizom...

süti beállítások módosítása