Skip to content


       Szűrés lista

Lehetőségek világa

Fél éven át mi vagyunk az EU soros elnöke, erre az alkalomra készült egy vadonatúj országimázs-film.


"Az új film a településmarketinggel foglalkozó Aera Property & Destination kommunikációs ügynökség és a Magyar Filmszemle díjas, több külföldi fesztiválon is díjazott filmrendező, Madarász Isti közreműködővel jött létre. A megbízás a soros elnökség kommunikációjáért felelős Külügyminisztériumtól érkezett.

A film már nemcsak Budapestre fókuszál, hanem egész Magyarországot érinti, és tovább sorolja a magyar tudósok nevéhez köthető találmányokat és technológiai újításokat egészen napjainkig. A zenét ismét a Balkán Fanatik tagjai készítették egy, a Muzsikás együttes által sikerre vitt népdal feldolgozása alapján. A főbb szerepeket Pálmai Anna, Rusznák András, Holecskó Orsolya alakítják - nyilatkozta Madarász Isti rendező. "

 

Dinamikus, fiatalos, arcunkra mosolyt csaló alkotás született, ami valljuk be, manapság PR-körökben már nem nagy érdem, hanem kötelező elvárás.

 

Ha a szívünk végzett, nézzük meg az eszünkkel és egy vaskos lexikonnal is a videót:

1, Malév, Ferihegy - orosz biznisz, zűrzavar

2, Puskás Tivadar, telefonközpont - "elvei szerint valósultak meg az első telefonközpontok 1878-ban Bostonban, majd 1879-ben Párizsban"

3, Bíró László József, automata sebességváltó - "A működőképes szerkezet egy év alatt készült el, amelyet az alkotó annak rendje és módja szerint szabadalmaztatott is. Az automata sebességváltó további tökéletesítést igényelt, ám Bíró Lászlónak erre már nem volt pénze és más magyarországi befektető sem érdeklődött az újdonság iránt. Az Opel (illetve annak amerikai tulajdonosa, a General Motors) illetékeseinek fülébe azonban eljutott a találmány híre (.....) "

4, Kandó Kálmán, villanymozdony - "A Valtellina-vonal kedvező ütemét látva az olasz kormány 1907-ben 2000 km vasútvonal villamosítását rendelte el. Megvették Kandó szabadalmát a feladat megoldására, létrehoztak egy mozdonygyárat, amelynek vezetésére és a mozdonyok tervezésére Kandót kérték fel. Itthon közben a Hitelbank vezetői nem látták a villamosításban rejlő lehetőségeket, ezért Kandó nem remélhette az itthoni törekvéseinek a megvalósítását. Elfogadta az olasz felkérést, és 1907-ben családjával Vado-Ligure-be költözött és 1915-ig itt tevékenykedett."

5, Barényi Béla, VW-Bogár - "magyar származású osztrák mérnök, feltaláló. Hirtenbergben született, Bécs mellett. Apja, Barényi Jenő magyar katonatiszt, a pozsonyi katonai akadémia tanára, anyja Maria Keller, egy gazdag osztrák gyáros leánya volt." Élete során  Bécsben, Berlinben és Párizsban dolgozott, Budapest vagy Magyarország egyáltalán nem szerepel az életrajzában.

6, Mihályi József, az első automata expozíciót lehetővé tevő fényképezőgép - A mai Szerbia területén található Apatin városban született 1889-ben, két évet tanult Bécsben, majd 1907-ben kivándorolt az USA-ba.

7,  lakókocsival kiránduló cowboy-kalapos családapa -   nem túl jellemző a magyarokra

8, meztelen nős toll - a 70-es években hatalmas divat volt 

9, Szilárd Leó, mozgó alkatrész nélküli hűtőszekrény - " A Műszaki Egyetemen kezdte meg tanulmányait, de a politikai feszültség és a megfelelő oktatási lehetőség hiánya miatt 1919-ben, öccsével Berlinbe költözött."

10, csuklós busz - Erre valóban büszkék lehetünk. 1960 májusában kezdte meg a fejlesztést Rózsa László, Lassú Gábor és Színi Béla, a Fővárosi Autóbuszüzem mérnökei, akik novemberre elkészítették az első háromtengelyes buszt, egy Ikarus 60-as és elődje, az 1947-ben bemutatott Mávag Tr 5 összeépítésével.

11, Győrffy István,  lágy kontaktlencse - Szintén egy igazi siker. 1936-ban kezdett dolgozni az Egyetem II.számú Szemklinikáján. 1939-ben a világon először készített kontaktkagylót törhetetlen anyagból, plexiből. 1954-ben – Európában elsőként – készített un. corneális kontaktlencsét, ami igen hamar népszerűvé vált a betegek körében jobb tolerálhatósága révén.

12, Losonczi Áron, fényáteresztő beton - "A gimnáziumi évek fizikai különórái után Losonczi Áron útja a BME Építészmérnöki Karára vezetett. Egy Erasmus-ösztöndíj keretében több hónapos tanulmányi úton volt Svédországban, majd diploma után visszatérve a stockholmi Királyi Művészeti Egyetemen megalkotta világhírű találmányát: a fényáteresztő betont."

13, Goldmark Péter Károly, lemezjátszó - 1906-ban született Budapesten, 1920-ban szüleivel Bécsbe emigráltak.

14, Kodály Zoltán - nem kell magyarázni, büszkék vagyunk rá

15, Charles (Károly) Simonyi , Excel - 1948-ban született Budapesten. 1966-ban, 18 évesen ment Dániába, majd két évvel később Amerikába.

16, négyes metró - azt hiszem, ezt sem kell magyarázni, más okból

17, Rátai Dániel, Leonar3DO - Modern, informatikai termék, amit Magyarországon gyártanak.

18, Gömböc - csodás matematikai felfedezés, de így a'la natúr odabiggyesztve....a magyaroknak max beugrik a mérhetetlen sanghaji siker, de egy átlagkülföldinek semmit nem mond

19, Goldmark Péter Károly, színes tévé - 1906-ban született Budapesten, 1920-ban szüleivel Bécsbe emigráltak.

20, a legszebb nők - sztereotípia, de szeretjük! :-)

 

Az viszont elkeserítő, hogy a filmben bemutatott 15 magyar találmány közül mindössze 5 született itthon. A többi feltaláló kvázi elmenekült a tehetségüket ellehetetlenítő Magyarországról, és külföldön alkotta meg azt, amiről ma híres. Nekik ott volt a Lehetőségek világa, nem a szülőföldjükön.
Büszkék tehát csak keserű szájízzel lehetünk.


" A célcsoport itt is Janus-arcú. Bár az elsődleges cél Magyarország kommunikálása a külföld felé, a legkevésbé sem mellékes, hogy számunkra is vállalható, mi több büszkeségre okot adó képet fessen nekünk magunkról. A Get Engaged film visszajelzései azt bizonyítják, ez egyszer már sikerült. Kíváncsian várjuk a World of Potentials visszhangját - nyilatkozta Hauck Ferenc, az Aera Property & Destination stúdióvezetője."

 

 

Címkék: politika közélet videó társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr192540080

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az NMHH kiábrándít és nyomaszt 2011.01.04. 14:55:40

Atyafiak, Isten lássa lelkem, nem akartam beleülni a médiatörvény láncain lengő hintába, de mégis kimerészkedem erre a játszótérre is. Az a tény, hogy elmarasztalják az egyik kereskedelmi televíziót, nem ejt kétségbe, hiszen többször is tettek ennek é...

Trackback: 2011.01.04. 11:47:35

mindenki tökéletesen elélvezett ettől a videótól. faszbúkon, kommenteknél, indexen, mindenütt. szerintem szar. meg is mondom, miért. kezdjük ott, hogy egyetlen eredeti, kútfőből felhozott ötlet nincs az egész videó alatt. ha

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovacskoko 2011.01.04. 14:15:24

@Chaoyang: A magyar nők-lányok és asszonyok elkötelezett híveként feljogosítva érzem magamat, hogy elküldjelek az ottani disznótestű kertitörpep*nák lábai közé...
Magyar Istennő Rulez!

blur7 2011.01.04. 14:15:27

8. ponthoz: Nem a meztelen nőn van a hangsúly, hanem Bíró László találmányán, a golyóstollon.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.01.04. 14:17:00

@Roltii: Nem qrvazasrol van szo, en spec azt, hogy valakit aki ellentetes enmu meghivok esetleg egy italra, az nem hinnem , hogy ez lenne.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.01.04. 14:17:22

@Seduxen: Tenyleg a szilikont meg az idiota szajfeltoltos csajokat kifelejtettem. Tovabb szukiti a kort. Szoval a jo magyar csajok a 80-as evek vegeig voltak tomegesen fellelhetoek. Persze az igenyteleneknek a mai muanyag lanyok is jok (foleg ha nem tudjak mihez viszonyitani) Valamit kimaradt, hogy akkoriban az atlag lany olvasottabb es muveltebb volt a maiaknal, media befolyas, sok nezni es latnivalo, plazak megvaltozott eletstilus stb miatt is. Megint csak egy ujkeletu valtozas.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.01.04. 14:17:35

a 4-es metrónál én is csak vakargattam a fejem... amúgy oda le tényleg lemehet bárki? :) mert ha nem, akkor biza a szerencsétlen külföldi csalódni fog:)
egyébként a gömböcre én nem vagyok annyira büszke... igazából ez egy abszolút funkcionálatlan "találmány".
1-2 találmányt hiányolok: pl. a golyóstollat, igaz, legalább a Rubik kocka nincs benne (annak is szomorú a története ugyebár)

GlaP 2011.01.04. 14:18:31

Ááááá.....

Hát először is, a hangot ki kellett kapcsolnom, nehogy maradandó károsodást szenvedjek.

Másodszor, egy demagóg, sztereotip, végletekig leegyszerűsítő ostoba fassság az egész. El kellene már felejteni végre, hogy ki mit talált/fedezett fel, mert ez már régen nem a XVIII.-XIX. század. A magányos zseni romantikája nagyon szép, csak kár, hogy nem létezik. Ma már nincs olyan (vagy csak nagyon ritkán), hogy valaki tényleg belenyúl a tutiba és a találmányát egyedül hozzá lehet kötni. Simonyi, Kandó, Barényi, stb. lehet, hogy jó szakemberek voltak és sokat tettek hozzá a területükhöz, de ennyi, nem több. Az egyszerű módon hozzájuk kapcsolt dolgok megvalósításában ők is csak egy-egy fogaskerék voltak a sok között, még ha nem is a legjelentéktelenebbek. Ennyi erővel sokan mások is magukénak mondhatnák ezeket a "találmányokat". Ha mégsem teszik, nem azért nem, mert nem tehetnék, hanem mert nem ostoba demagógok. Azért annyiban szerencsés ez a válogatás, hogy valahogy sikerült olyan embereket összegyűjteni, akik tényleg meghatározóak voltak az adott dologban, így talán a személyhez kapcsolás sem annyira kirívó, de azért helyenként kegyetlenül mellélőnek, pl. Simony<->Excel, vagy a korábbinál Anisits<->dízelmotor. Van legalább valami halvány fogalma ezeknek arról, hogy egy szoftver(rendszer) vagy egy dízelmotor létrehozása hogy néz ki (legalább úgy nagy vonalakban)? Vagy a 3D-s cucc, ami egyrészt keményen reklámszagú, másrészt megintcsak nem a spanyolviasz feltalálásáról van szó, csak ez már keveseknek jön le.

white zimbabwean 2011.01.04. 14:19:14

A film jó, nézhető, nemcsak a csillogó felszínt mutatja meg. A találmányokhoz egy kis pontosítás: Goldmark Péter Károly nem a lemezjátszót, hanem a 33-as fordulatú mikrobarázdás hanglemezt fejlesztette ki, a 78-as fordulatú gramofon lemezek helyett (a gramofont még Berliner 1888-ban vagy 1889-ben, a fonográfot Edison 1877-ben találata fel). Egyébkét meg lehet nézni a CNN-en, hogy pl. Törökország milyen imázsfilmeket csináltat.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.01.04. 14:19:45

@Chaoyang: baszodalássan, ugyanez a hímneműekre is igaz (persze a silicon kivételével :))) ).

pláza, emo, meg egyéb szörnyűségek...

eszkep 2011.01.04. 14:19:56

@purga: "amúgy oda le tényleg lemehet bárki? :)"
Igen.

kovacskoko 2011.01.04. 14:20:12

@Chaoyang: Sőt! Kecskét sem tudnak fejni...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.01.04. 14:20:53

@Endrosz: ?Azok utan, ahogy Magyarorszag banik az allampolgaraival, viszonylag ertheto. Meg a konnyebb kiejthetoseg miatt is. ( A Janosokkal, Lajosokkal, Gyorgyokkel, Karolyokkal, de meg az en nevemmel is bajban vannak, ha ki kell ejteni) .

Amugy meg a Neumann olyan tipikus magyar nev ugye?

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.01.04. 14:23:43

@kovacskoko: Bennem is van egeszseges nacionalizmus es en is hive voltam a magyar lanyoknak, gyujtottem is mintat eleget a kutatasaimhoz. DE, a fent emlitett okok valosak es valoban negativan hatottak az lanyok kullemre es szemelyisegere. Kinaban eme tenyezok alig vannak jelen, rendesen taplalkoznak, a napot kerulik, szolariumot nem is hasznal senki, sokat tanulnak, olvasnak, sportolnak, nem toltogetnek fel semmit magukon. A diszno testu kertitorpeket csak az irigyseg vagy tudatlansag hozza ki beloled :) Nem tudsz sokat az azsiai lanyokrol ;)

Egon Bondy 2011.01.04. 14:26:17

nem tetszik? lehet elhúzni innen! ;)

kovacskoko 2011.01.04. 14:26:35

@Chaoyang: Bottal sem piszkálnám meg őket, nehogy kiderüljön valamelyikről, hogy nagyobb f*rka van, mint nekem.
Továbbra is fenntartom: rossz helyre jársz/jártál csajozni. (Igaz, hogy én vidéki gyerek vagyok...)

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.01.04. 14:27:22

@Seduxen: Egyetertek. Rolunk magyar ferfiakrol soha nem is terjesztettek, hogy mi vagyunk a legstilusosabb, higenikus es galans valamint tokeletes szereto nepseg. Ebben az olaszok peldaul halomra alaznak bennunket. Mintha nem is lenne benne a kampany filmben :DD

amit még megtehetsz 2011.01.04. 14:29:39

MADARÁSZ ISTI RULEZ!!!!!!!
Köszönjük!!!

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.01.04. 14:31:10

@kovacskoko: te kevered a szezont a fazonnal. Az Thaifold, es foleg Bangkok ahol ilyen meglepetes erhet. Nem hiszem, hogy rossz helyre jartam csajozni. A 90-es evek legelejen egy jokepu magas fiatal srac sajat budai lakassal es BMW-vel vagy nyitott kabrioval szerintem belatod, hogy a lehetosegekhez kepest a legjobbak kozul valogathatott. Pont a szukulo lehetosegekrol beszeltem. Nem arrol, hogy egyaltalan nem leteznek. Bizonyos dolgok persze sajnos tagulnak ahogy romlik a helyzet...

2011.01.04. 14:34:08

"Az viszont elkeserítő, hogy a filmben bemutatott 15 magyar találmány közül mindössze 5 született itthon."
Én pedig csodálkozom rajta. Úgy emlékeztem, hogy az összes valamirevaló elme tűzött innen, ahova csak látott.

kovacskoko 2011.01.04. 14:35:30

@Chaoyang:
Thaiföld is Ázsia... Nálam legalább is.
El tudom képzelni, milyen sikered lehetett, amikor az egyik ujjadon a lakáskulcsot, azt a budait, a másikon meg az egypálcásról lőtt BMW-logós kulcstartót pörgetted... Ha ezekkel kellett csajoznod és buktak is rá, akkor tényleg szar helyre jártál! :D

kovacsguszti68 2011.01.04. 14:35:55

érdekes ez a 20-as lista, kíváncsi vagyok arra, hogy mi alapján szemezgettek. Hiszen azért lehetett volna még folytatni a sort vagy lehetett volna más neveket is elővenni: Gábor Dénes, Neumann János, Kármán Tódor, Szent-Györgyi Albert, Wigner Jenő, stb.... Ezek a nevek és a hozzájuk fűződő találmányok legalább olyan híresek (ha nem híresebbek), mint a listán szereplő 20 találmány, illetve név...

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.01.04. 14:36:38

@kovacskoko: Ne keverd a dolgokat. Ez foleg Thaifoldre es Bangkokra igaz. Egyebkent nem jartam rossz helyre csajozni, a 90-es evek elejetol kezdve egy fiatal jokepu magas srac, sajat varbeli lakassal es BMW-vel vagy kesobb nyitott kabrioval belathatod, hogy a lehetosegekhez kepest a legjobbak kozul valogathatott. Pont a szukulo lehetosegekrol beszeltunk, nem arrol, hogy egyaltalan nem leteznek. Sajnos viszont egyes dolgok idokozben tagultak, mar ha aprolekosan osszehasonlitjuk a multat es a jelent... lol

Bobby Baccala 2011.01.04. 14:37:46

8. golyos toll - Biro toll, az angolok Biro pennek hivtak sokaig

nem ertem ezzel mi a gond?

meg ugy egyaltalan azt se, hogy a tobbivel mi a gond.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.01.04. 14:37:49

@kovacskoko: Mondtam, hogy irigy vagy es ropkodnek a sztereotipiak is ;) Veled vegeztem.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.01.04. 14:42:58

@Bobby Baccala: kekeckedes :) Szelsoseges esetben a Nagy falat is a szamlankra irhatnak, mert az eszaki hunok folyamatos lerohanasai nelkul sosem aldoztak volna annyi energiat a fal megepitesere a kinai foldmuvesek es az orszag vedelmere :) A kinaiak biztosak abban, (ahogy minket pl. neveznek) hogy mi vagyunk a hunok leszarmazottjai, ekeppen... :DD

2011.01.04. 14:43:44

A videó egyébként elsőosztályú, ha nem itt laknék, még az akár el is hinném, hogy Magyarország egy jó hely. Aztán felszállok hazafelé a metróra és gyönyörködök abban ahogy a cigányok petárdáznak a kocsiban. :)

kovacskoko 2011.01.04. 14:43:52

@Chaoyang: Kifejezetten irigy vagyok :) Meg ne sértődj, inkább taníts még, óh, Fröccsöntött Sluszkulcspörgető Mester! :D

nyafnyaff 2011.01.04. 14:46:37

a sztrapacska mióta magyar, meg a kürtős kalács, a székely nem magyar a tót meg tóth...
A vége jó mikor összedőlnek a bőröndök mind kártyavár, ez vár ránk, ez a mondani való vagy fiatalkám húzz innen :)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.01.04. 14:49:45

A Gömböc meg a háromdés' buziság helyett Jedlik Ányos dinamóját, vagy a szódavizet, esetleg Bláthy Ottó-Zipernowsky Károly-Déri Miksa vonalon szabadalmaztatott transzformátort jobban el tudtam volna képzelni...

Háta Más · http://www.artcharacter.hu 2011.01.04. 14:53:08

A meztelen nős toll tuti, hogy a golyóstoll kéne legyen... (atombomba is kimaradt ;o)))

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.01.04. 14:53:49

@kovacsguszti68: khmm... talan attol tartottak, hogy azesetben tul sok zsido szarmazasu fog reprezentalni minket? :) En meg beleraktam volna az angol filmipar megteremtojet Alexander Korda-t vagy az amerikai studiok alapitoit is, pl. Paramountos Adolph Zukor-t aki szinten Magyarorszagon szuletet es szarmazasa ellenre kereszteny templomot epitetett a szulofalujaban.... Sok mas is beleferne akik mar ott szuletettek de magyar szuloktol. Ehhm, szetrajzottunk. A szetrajzo es asszimilalodo kepssegunkre is lehett volna asszocialni :) Mint a legjobb idegen foldon eltunni kepes nemzet :DDD

lepkegyüjtő · http://edeskiskurvaim.blog.hu/ 2011.01.04. 14:54:54

Külföldi barátom most látta a filmet. Reakció:
xyz: it is AMAZING
=)
i want to go there!
great inventors are mostly hungarian?!!
i never realized that
Akkor most mi van? Ne lihegjétek túl,az amerikai filmek sem arról szólnak hogyan irtották ki az indiánokat, a foci vb sem az éhezőkről és az AIDS fertőzöttekről szólt és a Fülöp Szigetekről sem a milliós nyomornegyedek jutnak eszünkbe. Nem azért mert szemét aljas hazug banda az emberiség,hanem egyszerűen azért mert van amikor a jó dolgokkal akarunk foglalkozni,nem mindíg a valóság sötét, keserű oldalával. Mind a kettő a valósághoz tartozik,mind a kettőnek van helye, néha együtt,néha külön-külön. Ez csak egy reklám,minek túldramatizálni?

tintamin 2011.01.04. 14:59:04

Losonczival mi is a baj???
Ejnye-ejnye, ne mindig lendületből-izomból...

dr. Aullah 2011.01.04. 15:00:01

Az a szerencséje a mai politikusoknak, hogy régen, az elődeink csináltak valami hasznosat. Ezeket a neveket, ameddig ember él a földön, be lehet dobni... Amint valamiért kicsit fontos lesz az országunk, csak előveszik a zsebükből ezeket a neveket és bumm, kész. Bezzeg, ha az elmúlt 20 évből kellene felmutatni valamit, akár egy sima fejlesztést, beruházást... 4es metró...

Szóval nagy szerencséjük van.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.01.04. 15:03:32

Nem csak mi csinalunk orszag imazst. Kinaban nem egyszer vagy ketszer (metroban is, oriasplkatokon) latok olyan cegek reklamjait amin a Duna gellert-hegyi latkepet valasztottak hatternek. Helyszin megjeleoles nelkul. A CCTV kulfoldi adojanak focimeben is van par budapesti snitt, pl. a Iparmuveszeti muzeum, vagy szinten a dunai latkep. Sot a parom eppen most nez egy koreai akcio tv sorozatot a weben es az is latszolag irrelevansan egy budai latkep snittel indul. Belinkelem a videot....: tv.sohu.com/20100831/n274613497.shtml

Luxusmoszkvicsslusszkulcs 2011.01.04. 15:09:36

Alapvető koncepcionális problémám van ezzel a reklámfilmmel. Ez ugye elvileg reklám lenne, magyarul azt kéne bemutatni, hogy miért jó neked, ha Magyarországra jössz. Namármost ki nem szarja le, hogy magyar emberek mit találtak fel? Úgy őszintén, ti azért mentek Ausztriába síelni, vagy Horvátországba strandolni, mert tudjátok, hogy mit találtak fel osztrák illetve horvát emberek? Frászt, azt tudjuk, hogy Ausztriában jók a sípályák, Horvátországban meg szép tengerpart van. Ez a film a találmányokat kiírja betűvel, egyértelműen, az olyan dolgokra, amivel talán lehetne turistát idecsábítani azokat csak mutatja. Mi magyarok tudjuk, hogy hol van Visegrád/Dunakanyar, a miskolctapolcai tavasbarlang, Egerszalók, hogy van Balaton átúszás, meg hogy a Fővám téri csarnokban lehet finom szalámit kapni (meg a film szerint boxolni vele), de egy külföldi ezekről sosem hallott. A filmben meg ki van írva, hogy magyar ember találmánya a hűtő, de hogy 2 csaj miért ordibálja egy kövön állva, hogy Hungary az nem, pedig inkább ezeket kéne hangsúlyozni. Tudom, az sokkal nehezebb, nem lehet odaírni 2 sorban, nekem nincs is rá semmi ötletem, de nem is ez a szakmám.

Marcellusca 2011.01.04. 15:10:19

@Bobby Baccala: Honnan írsz, kotsog, hogy nem használsz ékezetet? :)))))))

Egyébként: Helló! :)

valójábannemberci 2011.01.04. 15:11:20

Mennek le a bringával, a kutya hever. Még mindig mennek, a kutya még mindig hever.
Azt hittem eltrancsírozzák szegény párát. :D

bandika gazdája 2011.01.04. 15:12:23

@Seduxen: Télleg azt hitted, hogy a fiúknál nincsen máma szilikon?! Mé nem figyelsz rendesen gyermekem!

Alvarez 2011.01.04. 15:15:30

Messze a legnagyobb jelentőségű magyar találmány a transzformátor, és ezt itthon is sikerült megcsinálni. Rejtély miért maradt ki. A Rubik kocka is szép siker, a legnagyobb példányszámban eladott játék a világon, ami nem semmi.

Amúgy az ilyen film csak saját magunknak készül, a kisebbségi érzés leküzdésére. Le kéne már erről szokni.

zZz 2011.01.04. 15:19:41

@Aullah: pedig nem igaz. Rengeteg ország van még ugyanolyan arányban gyönyörű nőkkel.

bandika gazdája 2011.01.04. 15:23:19

@Letícia: Nem hagyták ki, azért van benne a vetkőzős toll szerintem!

gordiusz 2011.01.04. 15:27:52

Elkeserítő vagy nem, nagy dolgokhoz pénz is kell, méghozzá sok.
Nem lehet elmenni amellett, hogy politikai okból sok magyar ment külföldre, de inkább örülni kéne, ha nálunk gazdagabb országokat, Magyarország mindenkori lehetőségeit meghaladó forrásokkal rendelkező kutatóintézeteket, cégeket is segítettek magyarjaink, vagy legalább ott önmegvalósítottak.

Layosh 2011.01.04. 15:36:53

Jó a film, de hol a golyóstoll és a Rubik kocka? A 4-es metrót fontos volt beletenni?
Meg már, ha történelmi találmányok, akkor mutathattak volna egy atom robbanást is...

és Háccs 2011.01.04. 15:47:10

a 4-es metró mellé azért ha odatennék a filmben, hogy 2 milliárd euró, és napról napra megy föl spontán az ára, akkor azért sok európai pógár félrenyelné a vacsit tévézés közben, hogy ezek mennyire gazdagok.

a többiről meg... igazából meglep, hogy milyen sok tehetséget NEM SIKERÜLT elüldözniük a magyaroknak maguk közül. pedig a mai napig virágzik a kontraszelekció minden területen.

milyen büszke tud lenni pedig a magyar a Nobel-díjasokra. hány Nobel-díj született is itthoni munkákból? és hányszor magyar úgy a Nobel-díj, hogy aki megszerezte, az nem, hanem büdös tudjátokmi. meg aztán ott vannak az utcák, amelyek a saját honfitársaik által elüldözött, megölt személyek nevét viselik... az egyetem, ami a saját maga által kirúgott, eltanácsolt hallgató nevét viseli. vicc.

ezeket persze mindig "mások" követik el, még ha az, aki kikéri magának, sokszor a "mások" tökéletes, hibátlan szellemi örököse, reinkarnációja is.

tudom, hogy most utálni fogtok, de szerintem nem kéne erre büszkének lenni, hanem szépen csöndben kéne maradni, legalább így megtisztelve őket.

talán a természeti kincseket kéne mutogatni, nem az elüldözötteket.

Netuddki. 2011.01.04. 16:00:11

@Lecso (F*ck the Shit): "mi miért nem tudunk ebből megélni?"

1. Mert az állam elszedi az emberek pénzét és nem marad rá keret, hogy megvalósíthassák az ötleteiket?
2. Mert kicsi ország, kicsi piac vagyunk? Ami persze nagyot változott az EU-ba lépéssel, de itt is érvényes az 1. pont.
3. Az állampolgárok választott vezetőink általi kiárusítását meg már meg sem említem.

Ezek után aranyos, hogy pont egy ilyen reklámfilmet rendelt szeretett, bölcs vezérünk...

Netuddki. 2011.01.04. 16:05:44

@Alvarez: "Amúgy az ilyen film csak saját magunknak készül, a kisebbségi érzés leküzdésére. Le kéne már erről szokni."

Szerintem ez itt a kulcsmondat. Mást már nem is lehet hozzáfűzni.

és Háccs 2011.01.04. 16:14:03

a kontraszelekció csúcsterméke, bódis péter, aki egyenesen a vízbül veszi ki a zoxigént:

index.hu/belfold/2011/01/04/a_fidesz_uj_medialordja_es_az_oxigenezett_viz/

na, ilyenek voltak itt sikeresek mindig, nem a fenti példák.

Kis ember 2011.01.04. 16:14:50

Aha. A naaagy nobel-díjas nemzetünk. A 11-ből tízet sikerült kiüldözni az országból.

Thrasher 2011.01.04. 16:19:27

arra legyen büszke az ember, amit ő ért el, ne arra, amit olyan emberek, akikkel a véletlen folyamán egy országba született, mert innen a kovetkező lépés az, hogy lenézünk mindenkit, aki akkora szar, hogy nem ide, midnen országok legjobbikába született.

2011.01.04. 16:43:31

Most beautiful helyett most stuck-up.

freemind93 2011.01.04. 16:48:16

a film szerintem kevesse hatasos, reszben pedig kontraproduktiv.

az egyszerubb kulfoldi asit egyet, egy 30 sec utan elkapcsol egy ilyen C kat imazsfilmrol (hosszu, unalmas, nincs vezerfonala/ive, technikailag gagyi, muveszi ertek zero). az elszantabb esetleg talalhat benne vonzo dolgokat (tajak, folklor, epiteszet), de ezek (sajnalom ha valakit megbantok, de nezzen mar kicsit korul a vilagban), bar egyediek es kulonlegesek, minden orszagnak megvannak az egyedi es kulonleges szepsegei.

a talalmanyokrol meg annyit, hogy a jobbindulatu kulfoldi arra gondol, h ezek a magyarok jo sokmindenbe beletettek a munkajukat. a kevesbe joindulatu, meg azt mondja, hogy ordas pofatlansag nekunk kisajatitani a hivatkozott vivmanyokat.

belfoldon meg egy dologra jo ez: elteti a mitoszokat, mely szerint a magyarok a legokosabbak, legszebbek, leg ez, leg az. lofaszt gyermekeim, kis putto kozepeuropai orszag vagyunk, epp most irjuk ki magunkat europabol. tessek dolgozni es sajat teljesitmenyre buszkenek lenni.

arnyalas: nem azt mondom, h ne legyunk buszkek erre-arra, csak ne verjuk mar a mellunket azert, mert technikai vivmanyok kidolgozasaban magyar szarmazasu szakemberek is reszt vettek. osi roman nepszokas ez. J

kubatov_kommunista 2011.01.04. 16:58:26

Nem az az érdekes, hogy ki találja fel hanem hogy ki profitál belőle.
Egy műszaki újdonság hamar elavul. Lehet itthon gyártják - de az USA-ban van egy szilicon-völgy és máshol sem áll le az élet.
Volt 'nekünk' építészeti szoftverünk (Graphisoft) - Bojár eladta a Nemetchek-nek - gondolom megvolt rá a jó oka.
Fel lehetne még sorolni másokat is, de teljesen felesleges. Az a lényeg ki/mi marad életben.

antiszociálisCDtok 2011.01.04. 17:01:09

az atombombát kihagyták
én 2perc után meguntam

Alf (törölt) 2011.01.04. 17:09:32

nekem is pont ez jutott eszembe, a film pont az ellenkezőjét pédázza. Tehetséges emberek szülőhelye, de nagy részük el kell hagyja a földet, mert ez nem a lehetőségek földje, hanem a korlátoltságé, korrupcióé, és a mutyié.

Dolfin 2011.01.04. 17:16:56

Egész hatásos videó, nekem tetszik. Végre egy kvázi közérthető Magyarország "imidzs"-ét (vagy országimázs, szép magyar szó) kicsit növelő bemutató. Az ismertetett és közismert hibáin kívül is. Oláh György sem magyarországi kutatásért kapta a Nobel díjat.
Mindazonáltal, szerintem Magyarországnak nem reklám kell, mert sokan ismerik, sok a turista, abban nincs hiány, inkább a visszatérő turistákban van, és hogy miért is nem térnek vissza...
Megérkeznek Budapestre repülővel, mivel is mehetnek el onnan? Taxi? Taxisblokád, sztrájk, több százezerért szállító taxisok akik átverik a külföldieket. MÁV?? Részletezzem? Szerintem mindenki ismeri. Pesti helyi-járat? Wtf? Szerintem a turisták egy fél óra után menekülnek vissza az országukba. Ezzel kellene valamit kezdeni.

DennisMoore 2011.01.04. 17:18:42

@Roltii: 1999 ben kaptam allast eloszor pincerkent egy angol tulajdonu luxushajon.Egyhetes treninggel kezdodott a kalad, 4 en voltunk magyarok egy 24 fos csoportbol.Az okatatonk, egy visszavonult olasz Maitre'd Mario Pisano az elso nap elso eloadasan felolvasott egy The Times -ban epp akkor megjelent cikket, ami Budapesten atvert angol turistakrol szolt.kb 200ezret akartak roluk lehuzni asszem egy uveg borert.(99 rol van szo, es nem Chateu Lafite -rol).Szoval a szakmaban nem par eve ilyen a hirunk...
Kulfoldon dolgozva - es kiados otthoni ralatas birtokaban haver, ha tudnad, mekkora egy lehuzos banda vagyunk...
Csak hogy ne zizegjenek a szakmabeliek, a munkabirasunk viszont hiresen jo.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.01.04. 17:21:19

@bandika gazdája: jáááj, az irgalmas Istenre kérlek, ezt ne merészeld jobban kifejteni, mert egyrészt szeretnék még valaha cekcuális életet élni, másrészt az ebédemet sem szeretném visszaadni, illetve vacsorázni is akarnék :))))

alt.dro.hasz 2011.01.04. 17:36:51

@Panther_V:
Te megint kész vagy.
Legutóbb Pilinszky, most Ady.
Mindezt a déli-koradélutáni órákban.
Barátom! Te nagyon vívódsz.
Drukkolok, hogy jobban legyél, de ...
Egy jó tanács: VÖRÖSBORT ne igyál!

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.04. 17:41:55

Egy magyar találmány kimaradt. Teller Ede : H-bomb. A film végére oda lehetne tenni egy nagy atomvillanást és utána a kráterre rá lehet írni.

röhögő 2011.01.04. 17:42:08

Őööö... tud valaki mondani az utóbbi időkben olyan magyar tudományos felfedezést, amiből szabadalom lett és az a magyar iparban termékké vált?
Na ugye! A magyar tudományos "elit" kutatja a semmit. Nem kutat már régóta, csak pályázatokat ír, hogy legyen pénz két éhenkórász phd-sra aki írja neki a cikkeket. Műszerre már rég nincs pénz.

ave 2011.01.04. 17:45:20

Semmi elkeserito nincs ebben.
Magyarorszag egy foldgombon olyan kicsi, hogy a fovaros neve kilog az orszagbol.

Esetleg gondolj arra, hogy "amerikai" nep mara mar szinte nincs, ott szinte csak bevandorlok alkotnak barmit is. Es nem csak magyarok.

De az elozo filmben szereplo Anasits pl. nem talalt fel "talalmanyt", csak egy nagyon jo mernok volt. Hat ilyen van most is, boven. De a BMW-nel lehetett valamit csinalni, jol tette, hogy ott csinalta.

A Ford T modell se eppen csak a magyar emberhez kotheto.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2011.01.04. 17:57:01

@eszkep: ha nem lennél korlátolt, talán eszedbe juthatna, hogy nem forgalomtechnikailag zavar a kialakítás (nem kicsit tévedsz, ha azt hiszed, hogy én is azok közül való vagyok, akik még budira is autóval járnak), hanem városépítészetileg. Ahhoz nem kell forgalomszervezés, hogy jó és a városképbe illő világítótesteket csináljanak, meg a "Mózes-szökőkutat" se úgy alakítsák ki, hogy fél évvel később már ne működjön az egyharmada...

torró 2011.01.04. 18:05:46

Általában az volt a baj hogy nagyon sok alacsony beosztásban lévő emberek agyából pattantak a találmányok/ kivéve a tudósok körét ,akiknek nagyobb lehetőségük volt,hát itthon persze nem annyira/ .Csak az volt a probléma hogy nem tudtad bevezetni anélkül hogy nem vetted be a buliba a vezért netán még a pártitkárt is. Ez sajnos nem kamu. Nekem volt egy ilyen jó agyú barátom,sajnos már eltávozott közülünk. Neki volt egy olyan találmánya amit végül a svédek vettek meg és utána mi meg megvettük jó dollárért! Neki is két olyan kullancsa volt akiknek gőzük se volt az egészről. Mondtam neki én összetéptem volna inkább a dokumentációt .Azt mondta ,sajnos ezt a luxust nem engedhetem meg mert azért neki is jutott egy kis pénz. De tudok olyan találmányokról amik sajnos nem kerülhettek elő.Volt pedig Tv nyilvánosság is róluk. Csak példaként : olaj kitermeléshez egy nagyon egyszerű de nagy hatékonyságú szivattyú. És az araboktól nagy volt az érdeklődés iránta. Szóval ez a baj ezzel az országgal ,ahogy boldogult HOFI mondaná :mindig a szar úszik felül!!

charlie 2011.01.04. 18:33:33

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Igaz, csak a szilik megjelenése körül emelték 25kV-ra. De igazából nem a feszültség a lényeg itt, hanem az egy fázis és 50 Hz.

zada 2011.01.04. 19:27:15

Kár, hogy a Gömböc egyik alkotójának keresztnevét nem sikerült eltalálniuk....
Helyesen: Várkonyi Péter.

jágör68 2011.01.04. 20:36:55

Már csak egy magyar kórház hiányzik belőle: üres folyosók, kiöregedett, agyonhajszolt kevés személyzet, teljesen lepukkant betegek, a 70-es, 80-as évekből leselejtezett nyugat- és keletnémet ágyak, szintén '80-as évekbeli csúcstechnika, követelődző, ordibáló kisebbségiek a nővérpultnál

2011.01.04. 20:37:15

@torró: Nem, a baj az volt, hogy nem azok az emberek voltak alacsony beosztásban, akiknek gőzük sem volt az egészről, hanem azok, akik alkotni is tudtak valamit. És ez így van még ma is. A nepotizmus, protekció és korrupció, ez teszi tönkre az országot. Nekem magamnak is számos újítási javaslatomat elfektették a szűk látókörű vezetők, pedig megvalósításukra bőségesen lett volna lehetőség. Csak hát egyeseknek kínos lett volna, ha megkérdezik tőlük, hogy "ez hogyhogy nem neked nem jutott eszedbe 35 éves itt tartózkodásod alatt, hanem csak annak a huszadrangú szarjancsinak akit két éve vettünk föl? Úgyhogy inkább nem lett belőle semmi. Én meg elfektettem mindent a fiókba, mert egy komplex találmányt megvalósítani is elég megerőltető, de _levédetni_ és _marketingelni_ egyszerűen nem lehet bérből és fizetésből (már pedig ha valamit levédetsz, azzal megvalósítási kötelezettség is jár, és utána ketyeg a visszaszámlálás, és lesnek a szabadalmi hiénák, hogy mikor ég a körmödre az egész, és vehetik meg szarér-hugyér, vagy jár le a határidő és válik szabad prédává a dolog). És én azt hiszem, hogy kurva sok jó és hasznos dolog hallhat így hamvába évről-évre.

2011.01.04. 20:50:31

@röhögő: Ipari háttér nélkül nehéz bármit is alkotni. Jó tíz éve egyszer a MÁV járműjavítójában jártam, ahol éppen egy régi gőzmozdonyt javítottak (nosztalgia vonathoz), és mesélték a bakterok, hogy a magyar gyártmányú gőzmozdonyhoz egész Magyarországon nem találtak gyártó kapacitást egy dugattyúrúd lekovácsolására, Slotáéktól kellett megrendelniük. Na ez a gáz. Foshatnak itt akármi jól képzett mérnököket, ha a mérnök nem szembesül a MŰSZAKI PROBLÉMÁVAL, mert nincs ipar, ahol ilyenek termelődnének, akkor a kurva életbe nem fog föltalálni semmit. Most arról nem beszélve, hogy ha netán mégis, akkor is "Genius is 1 percent inspiration and 99 percent perspiration." /Edison/ Ipari héttér nélkül nem lehet létrehozni semmit. Főleg nem manapság, amikor a technológia régen túllépett már az Edison féle házilagos finommechanikai barkácsoláson. (Arról nem is beszélve, hogy rendes anyagokat sem lehet venni. Még egy szar metilakoholhoz is méregengedélyt kell igényelni. Mutter bemegy a közértbe, és vesz 10%-os sósavat, ahhoz nem kell de egy szar metilakoholhoz vagy széntetrakloridhoz ahhoz kell, hát a faszom!)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.01.04. 21:27:06

Lehetne írni a Vastagbőr blogot is,mint nagyszerű Magyar találmányt.:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.01.04. 21:28:24

Amúgy Laspalmas ne szerénykedj!Igenis a Magyar nők a legszebbek.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.01.04. 21:31:44

Sajnos itt Európa közepén rossz helyen votak a feltalálóink a saját butaságunk miatt is.
Aztán a 20.században jött a nácizmus aztán a komunizmus és ezek sajnos elnyomták,elüldözték,megölték a nagy elméket.:((

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.04. 22:00:30

@Tigeri: Valamilyen rejtélyes okból a másikibsiiski maradt.
Hogy is hívták várjá'...
Valami Newman... naaa... Megvan Neumann... De valószínűleg azé' marad ki mer' csak olyan fiszitifasztilófaszkis találmánya volt, mint a kom-pjú-ter... Azt se tudjuk már mi az... Hát nóóóóórmális??

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.01.04. 22:05:41

@Hari R. Seldon: Hát,pedig ez is kellett ehhez a bloghoz például.:))
Elég jelentéktelen.Nélküle nem lenne Starcraft stb. Jóéjt.:))

lomposfarkas 2011.01.04. 22:12:07

Nem néztem meg a filmet, mert elég lassú neten lógok. Müller Nikolett szerepel benne? Akkor talán. A sok komment olvasgatásakor jutott eszembe: mikor kezdtem megnáculni, én is úgy véltem, a magyar értékes, sőt! A gazdag népművészet! Persze a feltalálok! A távoli keleti puszták büszke harcosai! Miazhogy! (vagy mégis a halászgató északi rokonság? az kizárt, ott rendes patrióta népség él) Aztán ahogy egyre többet látok/olvasgatok az utóbbi 20 évről, vagy csak szimplán körülnézek az uccán, kezdek egyetérteni ferenc testvérrel: ez egy kurva ország. Teljes csőd, kilátástalanság, hullaszag, az utolsó csapja le a villanyt. Egy 40 ezres városban lakok: döglődő porfészek, álláslehetőség szinte nulla. Emberek millióinak a rendszeres szerencsejátéka, hogy marad-e péz ötödikéig. Naszóval szarok én az országimázsra, olyan jó oroszos-művészesen, legfeljebb nem értik...

"Madarász Isti" Azt hittem ez valami vicc, de 11 ezer találat van a gugliba. Bár, ha jó volt Bill Clintonnak meg Johnny Weissmüllernek, akkor jó lehet akár Istinek is.

zada 2011.01.04. 23:10:29

Emberek!

Itt az első rész. A hiányolt találmányokat érdemes benne megkeresni:

www.youtube.com/watch?v=e0wkokaybWA

turcsány karcsi elvtárs 2011.01.05. 03:05:21

@Caracalla: aletta ocean-t lehet többen ismerik manapság :)

jó kis videó, menőzhetünk vele, h mennyire nem tud és nem is akar az ország felnőni a saját lehetőségeihez. akinek meg nem tetszik annak is van válasz: "itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! "

calamites 2011.01.05. 06:40:34

egy Honda Jazz nem romlik el

de hamár suziki a mi autónk miért nem azzal mentek az elején, nem kellett volna lerohasztani

J.G. 2011.01.05. 09:02:28

Csuklós buszt előbb csinált a Merci, de nem baj.
Villanymozdonyban valaki 1 évvel beelőzte Kandót, de nem baj.
A nagy része valóban nem Mo-n készült, fejlődött, de nem baj.

Azért viszont pofán kéne vágni mindenkit a készítők közül, hogy a pálinkát lehúzzák. A pálinka Hungarikum, bár máshol is gyártják/gyártották, illene tudni, hogy hirtelen kell ledönteni, hanem lassan, kortyonként kell inni. Az étterem pedig szar, mert nem hidegen, hanem szobahőmérsékleten kell adni, mert az ízek és az illatok akkor jönnek ki a legjobban.

Amúgy szerintem rendben van a film, mert olyanoknak szól, akik azt sem tudják, hogy hol van Magyarország.

hoplita 2011.01.05. 09:07:52

@no-night:
".......Kerékpár és peca... a biciklisekkel szemben tanúsított pocsék közlekedési morálunk és a csekély halfogyasztásunk mellett ez is komikus......"

Nehogy mán...!
Ha biciklis nem is, de horgász-nagyhatalom vagyunk....komolyan.:)
Mind az ezer főre jutó horgászok száma, mind pedig a verseny és sporthorgászat terén.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.01.05. 09:38:24

@J.G.: a csuklós busz koma, amit te ma ismersz az magyar találmány. Ez volt az első olyan busz, aminek nem hullottál ki a csuklójánál, itt alkalmazták először a koszorús-forgózsámolyt, ebbe a buszba fért be először majd kétszáz ember, de nem baj....

Az első majdnem életképes villanymozdonyt, ami inkább egy tilitoli valami volt, azt Siemens mutatta be a 1879-ben. Az "egy évvel előbb vót' mán villanymozdony" nem tudom hogy jött ki. Biztos benne volt a pokemonban. A Valtellina vasúton Kandó kreálta meg először a nagyvasúti!!! villamos vontatásban alkalmazott háromfázisú rendszert, és a hozzá tartozó aszinkronmotorokat. Meg Kandó találta ki a fázisváltós mozdonyt is, ami az ipari frekvenciás egyfázisú munkavezetékről tudott működni. Egyszerűsítem neked a dolgokat: kimész egy pályaudvarra, látod a felsővezetéket, ami egy drúut', és jóú nagy áram dzsal' benne, ugyanazon a frekvencián, mint otthon a tévéd. Na azt ő találta fel, de nem baj...

Lelkes vagyok amikor az indexen címlapos egy post a blogról, rajzanak a hikomatok a monitor fényére. :D

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.01.05. 09:40:32

@charlie: a szilik első példányain még volt átjárás a 16 illetve a 25 KV között, egy szimpla kapcsolóval oldották meg. (Csak érdekességként írtam le.)
De így van, a frekvencia a lényeg.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.01.05. 09:43:04

@no-night: jaj koma, eszkepnek mindenki korlátolt aki a szájára veszi szeretett pártjának címeres barmait. Ez a feladata, ezért kap hó végén vikisbögrét. Radarozni a netet, és gyorsan lecsapni ott, ahol le van írva hogy orbán, szijjártó meg mellé pár jelző. :D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.01.05. 13:24:27

@lomposfarkas: Ezen segíthettek volna politikusaink,vezetőink.Ja,hogy ők az öngondoskodásról beszélnek nekünk.Ezt a részt jól tudják,mert saját magukról gondoskodnak rendesen.

megbecsültorvos 2011.01.05. 21:12:31

A tömegével emigrált tudósainkkal dicsekedni badarság, mi több, önbecsapás: a külföldet csak az érdekli, amit most nyújt az ország.

2011.01.05. 22:27:42

@fene_vad: Érdemes lenne egy kicsit bővebben kifejteni. Példul mint itt: www.youtube.com/watch?v=7VG2aJyIFrA (2:40-től kezdődik a tánc)

pacagánycsök 2011.01.05. 22:36:46

@Hajszás Láncos: nem rossz video:)
en csak ugy gyorsan osszevagdostam 2 videot meg hangot ala, mert azert Leo bacsi sem csak a hutogepen ugykodott:)

2011.01.05. 22:43:43

@fene_vad: Értem én, persze, de ez az ötlet megérne egy kis plusz munkát ;-)

pacagánycsök 2011.01.05. 22:50:19

ahh inkabb profikra biznam... igy is volt vagy egy ora a konvertalgatast nem szamitva:)

H.Talán 2011.01.08. 19:53:33

Nem is értem laspalmas, hogy sikerült elfeledkezned ennek a videonak az első részéről:
www.youtube.com/watch?v=e0wkokaybWA
sok élvezetes tájékozatlan komment nem született volna meg persze :)

süti beállítások módosítása