Skip to content


       Szűrés lista

Hát már a filozófusok is?!

A Nagy Elszámoltatás elérte a filozófusokat is!
Uramisten, már ők is?!

Nagyon örvendetes, hogy Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos letúrt a legaljára, de mi nem igazán a filozófus-mutyikra vagyunk kíváncsiak ... semmi más nincs már? 8 hónap alatt a Nagy Elszámoltatás sokat nem mutatott fel, a Hunvald-Hagyó-Mesterházy-Zuschlag-Benedek ügyek még az előző kormány alatt indultak, Budai Gyula eddig egy letartóztatott Tátrait tud felmutatni. Hát ez óriási nagy csalódás.

Na, a filozófusok.


A vádak szerint a filozófusok úgy jutottak rendszeresen tetemes kutatási pénzekhez, hogy megadott témáik semmiféle viszonyban nem voltak a pályázati kiírással, szervezetten lecsapolták a tudományos kutatásra szánt pénzeket, hat pályaművel összesen csaknem félmilliárd forinthoz jutott hozzá a Gyurcsány-kormány idején a Radnóti Sándor, Heller Ágnes, Vajda Mihály, Gábor György és Geréby György alkotta filozófusi kör. A Magyar Bálint akkori oktatási miniszter által létrehozott és felügyelt NKTH pályázatain 2004-ben és 2005-ben Boda Miklós elnöklése alatt olyan, filozófusok által beadott pályázatok nyertek, amelyeket tartalmi okok miatt azonnal vissza kellett volna utasítani, mert "témájuk köszönő viszonyban sem volt a pályázati kiírással", valamint "az elnyert összegek pedig irreálisan magasak a feladat súlyához képest".

Jedlik Ányos program, 2005, Heller Ágnes, 53,9 millió forint:



Jedlik Ányos program, 2005, Weiss János, 54,1 millió forint:

 Jedlik Ányos program, 2005, MTA Filozófiai Kutatóintézet, 70,5 millió forint:



Gond-Cura alapítvány, a Nietzsche-Lukács-Heidegger kutatásról, a projektbeszsámolók.

Persze a kutyát nem érdekelné, hogy min molyolnak a filozófusok, csakhogy ezek a filozófusok bizony szépen benne voltak a politikában, mégpedig a balliberális oldalon.

Heller nem véletlenül szerepel az Árokásó Top100-ban, Orbán-fóbiája csak Debreczenihez mérhető. 

Heller a Magyar Narancsban reagált a vádakra. Az  SZDSZ által alapított Vig Mónika-díjas filozófus a következővel állt elő:
"Magyarországon a filozófusok nagyon szegény emberek, nézzék meg a fizetéseket. A könyveikért majdhogynem semmit nem kapnak, kontrollszerkesztésért nagyon keveset, fordításért még kevesebbet. Ezeket az embereket azzal vádolni, hogy jogtalanul zsebretesznek tíz- és százmilliókat, ez egy elképesztően hazug összefüggés."

"Nem a pályázatokra jelentkezők dolga eldönteni, hogy a témájuk valóban összevág-e a kiírással, hanem azoknak, akik erről határoznak." A szóban forgó pénzek "mentek valamire", példának hozta fel a könyvtárbővítést, számítógépek beszerzését, a természetesen leadózott összegek maradéka pedig "fiatalembereknek, pályakezdő, munkanélküli tudósoknak adott valamiféle megélhetési és munkalehetőséget". "Ha több ember több évre kiterjedő szerény bérezését felszorozzuk, akkor jutunk el ezekhez a tízmilliós összegekhez, amikről azt sejtetik, hogy egyetlen összegben magánvagyonok gyarapítására használták."

A filozófus azt is kifogásolja, hogy "liberális" jelzővel szerepel a cikkben, mely szerinte úgy szerepel a szövegkörnyezetben, mint egy szitokszó. "Senkit nem érdekel, hogy Nietzschéről, Lukácsról vagy Heideggerről mit gondolok vagy írok, a lényeg, hogy nem szeretem Orbán Viktort."

Heller a téma vezetését azért vállalta el, mert ért hozzá, de semmiféle külön pénzt nem vett fel erre. A pályázaton színvonalas szövegek készültek, és teljesítették azt, amire vállalkoztak: kiadták a könyveket, volt kontrollszerkesztés, kutatták a szerzőket. Feltette a kérdést is: "azért ne lehetne témavezető egy Heideggerről szóló témánál, mert Orbán Viktort kritizálta?

Heller még most sem érti :)

Állami pénzt kapott, most átnézik a papírokat. Ráadásul egy SZDSZ-es miniszter irányítás alatt lévő intézménytől kapta a milliókat, még mire számított? Hogy minden úgy megy tovább, mint május előtt? Az a legkevesebb, hogy elszámoltatják. 

Csak sajnos az elszámoltatási listán Hellernek meg a filozófusoknak valahol a vége felé kellene lenniük.
Az MSZP-SZDSZ brancs meg röhög az egészen.

Nem lesz itt semmi, pár közkatonát feláldoznak, oszt megy minden tovább.

Ja, Hellerék mosdatása persze már megindult:
"Maguk mondják ki, hogy világnézeti alapon, a politikai szembenállás okán harcolnak aktívan azért, hogy liberális filozófusokat hatalmi erővel meghurcoljanak, zaklassanak és megfosszanak az egzisztenciális biztonságuktól. (...) Nem vigasz, hogy a filozófusperben végül majd csak egy kisembert, egy „hörcsögöt” fognak elvinni, esetleg a pályázati pénzek valahol netán elhibázott adminisztrációja miatt. (...) Ma az értelmiségi szakmák egzisztenciájukban fenyegetett tagjai azt számolgatják, hogy vajon mások milyen erőket sejtenek a Magyar Nemzet sorozatlövésként közzétett cikkei mögött, s hogy vajon a kirúgatásuk után lesz-e még valaki, aki e beláthatatlan és kiszámíthatatlan erőtérben egyáltalán foglalkoztatni meri őket."

Csodálatos szavak!
"Netán elhibázott adminisztráció", mi? Ha nem tudsz forintra elszámolni a pályázati pénzzel, megütöd a bokádat nagyon, ezt minden pénzügyes tudja ...

Friss:
Az Expresszen keresnek Budai Gyula mellé filozófus szakértőt :)))

Címkék: pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr132580665

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gondolatok a médiatörvény körüli hisztériáról 2011.01.15. 17:58:48

Ismét úgy érzem, mintha sok ember nem is ezen a világon élt volna eddig. Úgy látszik mostanság ez az érzés egyre gyakoribb lesz. Tudom, hogy kényelmesebb bizonyos vélekedésekre hallgatni, mint elgondolkodni a világ valós dolgain, a jövő bizonytalansága...

Trackback: Ha már túl ideges vagy, nem bírod a való életet 2011.01.13. 20:02:37

 Eleged volt a hülye politikusokból? Abból, hogy nem te döntesz a saját sorsodról? Hogy nem szólhatsz bele, hogy hogy is alakuljon az ország sorsa? Itt a lehetőség, hogy változtassa rajta és tegyél valamit! Itt olyan erős Magyarország, amilyenné m...

Trackback: Anzelm istenérve, avagy az emberi ostobaság éltetése? 2011.01.13. 19:54:01

Volt egy ilyen nevű teológus, akinek a nagyon bonyolultnak látszó, és sokak által még bonyolultabbá tett, logikai és halmazelméleti elemeket is tartalmazó érve egyeseknek, a számtalan eddigi cáfolat ellenére még ma is helytálló és logikus. Pedig a cáfo...

Trackback: Mikor kezd már esni a Fidesz népszerűsége? 2011.01.13. 16:24:33

Érdekes infókra akadtam a napokban, amelyek segíthetnek kirakni a nagy puzzle-t, ami talán magyarázatot adhat! Egyfelől itt van ez a HVG-ben megjelent írás. A cikk kutatásokra hivatkozva leírja, hogy bár a hazai és nemzetközi sajtó hangos a Fides...

Trackback: Mikor kezd már esni a Fidesz népszerűsége? 2011.01.13. 16:24:10

Érdekes infókra akadtam a napokban, amelyek segíthetnek kirakni a nagy puzzle-t, ami talán magyarázatot adhat! Egyfelől itt van ez a HVG-ben megjelent írás. A cikk kutatásokra hivatkozva leírja, hogy bár a hazai és nemzetközi sajtó hangos a Fides...

Trackback: Heller: „A lényeg, hogy nem szeretem Orbán Viktort” 2011.01.13. 15:22:02

„Senkit nem érdekel, hogy Nietzschéről, Lukácsról vagy Heideggerről mit gondolok vagy írok, a lényeg, hogy nem szeretem Orbán Viktort” - fogalmazott a Magyar Narancsban Heller Ágnes. A Magyar Nemzet szerint Heller és több más filozófus úgy jutott tetemes…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.01.13. 11:28:31

"Magyarországon a filozófusok nagyon szegény emberek, nézzék meg a fizetéseket. A könyveikért majdhogynem semmit nem kapnak, kontrollszerkesztésért nagyon keveset, fordításért még kevesebbet. "

Kedves Ágnes! És ez KI A FASZT ÉRDEKEL? Ha kevesled a zsetont, akkor válassz tisztességes munkát, amiből meg lehet élni. Ennyi. Kérem a következőt!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.01.13. 11:34:05

@Seduxen:

Egyáltalán, mit csinálnak a filozófusok? Mert Pálinkás MTA-elnök szerint a munkahelyükre sem jártak be ...
hvg.hu/itthon/20110111_mta_kaosz_filozofia_intezet

Koronás Udvari Chinpoko Mester 2011.01.13. 11:34:30

Douglas Adams után szabadon:

Ha nem kapják meg a pénzüket, akkor majd hihetetlen mérték filozófus sztrájk lesz!
MAjd meglátják!

dr. Aullah 2011.01.13. 11:39:27

Remélem jól megbasszák őket odabent. Egyszerűen nem értem, hogy lehet ilyeneket nyilatkozni? Hogy mer ilyeneket mondani? Pofátlanság netovábbja...

dr. Aullah 2011.01.13. 11:40:11

És igen, egyetértek, hogy szart sem számoltatott el. Hazudtak újfent, de ez már nem lep meg senkit.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.01.13. 11:40:36

@KUCM:

De előtte megállapodnak az elégséges szolgáltatásról, ugye?
Mondjuk 4 filozófus ügyeletben lesz, amíg a többiek sztrájkolnak? :))

lomposfarkas 2011.01.13. 11:41:36

A filozófusok mit tettek a világhoz, adtak már választ egy lényeges kérdésre is? Buta proliként az az érzésem, hogy évszázadok óta csak pofáznak (hellertől eltekintve is).

reKorrekt 2011.01.13. 11:44:19

Klassz hogy ilyen faszságokra megy el a kutatásfejlesztésre szánt pénz...

Sátán meg a Jocó 2011.01.13. 11:44:38

"Csak azért, mert liberááális vagyok?" :D Jaj, de ismerős ez a fajta védekező felkiáltás valahonnan :D

Végre egyébként.

Épp ideje volt, hogy ezek a hivatásos magyargyűlölő rettegők, kik annyi kárt okoztak már "mértékadó", "független" agymosó nyilatkozataikkal az országnak, végre odakerüljenek, ahova valók.

A történelem szemétdombjára.

Mehetne a többi is, Mohácsi Vikivel az élen, remélem, eljutunk oda is.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.01.13. 11:45:42

@Aullah: "Remélem jól megbasszák őket odabent." - figyelj! Láttad mostanában azt a Heller-t? Dzsííízzisz, még baseball-ütővel sem "basznám" meg :))))

Koronás Udvari Chinpoko Mester 2011.01.13. 11:47:36

@zero: Persze. Mert mi lenne, ha mondjuk fölébredsz, és azon filózol megéri-e bemenni dolgozni, vagy inkabb beteget jelentesz. Akkor mi lesz, ha nincs szakértői vélemény?!

De már ez a kérdésem is elég filozófikus lett, szerintem hivjuk fel őket.
_______________

Mel Brook's The history of the world. Ki latta?
"Occupation?"
"Stand-up philosopher"
"Oh, a Bullshitter!"

________________

A Másik. Fizetjük az adót (jó jó, magyarosan, mindenki minimalberre bejelentve, de ertitek) es ahelyett hogy a rendőrséget erősitenék, vagy akár utat javítanának, kiutalják a szájbavert FILOZÓFUSOKNAK, hogy kedvükre gondolkozzanak.
Dögöljönek már meg.
Elmegy a tescoba árut pakolni, és közben elmélkedik.
Aki elmélkedésből meg akar élni, az legyen mérnök, vagy programozó, szerintem

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.01.13. 11:48:14

@Seduxen:

Nem is mertem fényképet betenni Hellerről.

2011.01.13. 11:54:46

1 fillér állami támogatást nem adnék filozófusoknak, büfé-batikolás szakosoknak, költőknek és társaiknak. Dolgozzanak tisztességesen, és művészkedjenek meg gondolkodjanak csak mellette. Ha olyan jól csinálják, nyergeljenek át rá (pl ha vannak könyveik, fordításaik).

Jóval többre becsülök néhány szabadidős bloggert, akik alaposak, up-to-datek, és legalább készek nyilvánosan ütköztetni az álláspontjukat. Nem egy elbaszott intézetben molyolnak ki tudja, mivel, állami csöcsön, meg írogatnak sehol nem jegyzett eszmefuttatásokat pályázati pénzből. Ja, és megmondják a tutit társadalmi kérdésekben, a realitásoktól teljesen elrugaszkodva, végletesen elfogultan.

Mindezek mellett a másik fél is hallgattassék meg alapon:
www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=46932:vadak-a-filozofusok-ellen-radnoti-sandor-tajekoztatasa-az-uegyrl&catid=79:kiemelt-hirek&Itemid=115

A Mandiner posztja viszont minden kritikán aluli :(.
mandiner.blog.hu/2011/01/12/hetkoznapok_es_unnepek_az_mta_filozofiai_intezeteben

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.01.13. 11:55:16

S még hány ilyen bújtatott munka lehet. Ahol ilyen semmikért ilyen milliókat markolnak fel. Ha ez a munkája akkor minek külön pénz. Tuképp kapta a fizetését is. Mert ezeket a programokat ugye munkaidőben csinálták. Mondjuk kíváncsi lennék rá mi az amire kifizették. :)

fokabacsi 2011.01.13. 11:55:18

@zero: Még szerencse ! Megrázó élmény lenne! Még felsírnék álmomban vagy félnék . :-))) Összefélném magamat!:-))

Sátán meg a Jocó 2011.01.13. 11:58:12

Heller!

böfögöd: "Senkit nem érdekel, hogy Nietzschéről, Lukácsról vagy Heideggerről mit gondolok vagy írok, a lényeg, hogy nem szeretem Orbán Viktort."

Miért, hányszor írtál/jelentkeztél a médiában/közéletben Nietzschéről, Lukácsról vagy Heideggerről?

És hányszor a Patásorbánról, az utcákon kommandózó barnainges különítményekről, újra megtelő marhavagonokról/haláltáborokról, becsomagolt bőröndökről?

És még van pofád csodálkozást mímelni?! Bizony van, nem is csoda, hogy zero nem mert képet berakni rólad.

kyncza 2011.01.13. 12:01:30

@zero: Nem akarok az ügyeletes észosztó lenni, pláne, hogy érdekesen szoktam fogalmazni néha, DE: "Heller mÁg most sem érti" mondat el van írva. Ebből még per is lehet!! :)))

Amúgy meg tök jó látni, hogy Magyarország a tanulmányok országa lesz. Nálunk nincs pénz kórházra, fizetésre, meg óvodára, meg semmire se, de amiben ezt kifejtik -majdnem annyiért-, arra van!

arlequin 2011.01.13. 12:04:55

no. megnéztem ezt a gond-cura-t. egyik kutatásvezető sem végzett egyetemen filozófiát... höhöhö

kyncza 2011.01.13. 12:08:33

Bakker, megnéztem ezt a pokoli Ágnes-t, de szép orra van!
Hmm...mire is hasonlít...igazi magyar származású magyar! :) (pl. Magyar Bálint)

f.m.j. 2011.01.13. 12:25:04

nem kár értük (bár abban igaza van zeronak, hogy ennél nagyobb halak meg vígan lubickolnak)

bandika gazdája 2011.01.13. 12:27:02

@zero: Milyen munkahelyükre vaze?! Van nekik?! Ha gyüjtést rendeztek, szójjatok!!!

bandika gazdája 2011.01.13. 12:28:07

@KUCM: Istenem csak azt ne!!!! Mi lesz velünk, ha ők nem dolgoznak?!!!!

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.01.13. 12:29:27

Jedlik Ányos program, 2005, Weiss János, 54,1 millió forint:

Elsőre azt olvastam, hogy Wieszt János, meg is állt a levegő egy pillanatra, de aztán elmúlt a zavar az erőben....

A filozófus nálam ugyanabba a kosárba tartozik, mint a minisztériumban ücsörgő seggfejek. Letették a diplomát és beültek egy asztal mögé az irodába. Fingjuk sincs a valód életről, de rendeletet hozni meg hatezer oldalt tudnak írni arról amiről semmi gyakorlati tapasztalatuk nincs. Ráadásul a fenti példa mutatja, szép lóvét akasztanak le. Egy újabb hasztalan, semmirekellő banda akiket ki lehetne vezényelni valami érdemi munkára, hacsak nem akarnak éhendögleni, mert mást nem érdemelnének.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.01.13. 12:30:50

Jaj már! Még csak most kezdődik.. lesz itt kérem olyan elszámoltatás hogy ihaj! Főleg az üzemanyagköltséget fogják elszámoltatni, de hát az is valami nem?

f.m.j. 2011.01.13. 12:35:27

ma a klubrádióban a Kuncze beszélgetett egy nővel, valamilyen médiással, rettegtek egy sort, hogy így a szabadság, meg úgy a szabadság, és hogy szegény balliberális újságíróknak milyen rossz most, de bátornak kell lenni, és csakazértis szabadnak kell maradni, függetlennek, és önállónak... vagy (és itt jön a lényeg) el kell menni a Corába pénztárosnak, ott úgysem számít a szabadság... basszki, gondoltam, itt derül ki, hogy mit is gondolnak ezek arról, aki "csak" egy pénztáros netán...
csak az újságírónak kell a szabadság, más munkahelyen meg minek, mert úgysincs, értitek, na...

bocs az offért, de ez is idetartozik, mert csak a mi ideológusunk a jó ideológus, annak jóféle hab fröcsög a szájából, de a másik félé a métely, és a pokol maga...

derelyegrádi szellem 2011.01.13. 12:37:35

Először is:

Itt egy jellegeztes szokásaikról ismert, jól körülhatárolható csoportocskáról van szó.

Másodszor:

Ennek az "ügynek" nem az a jelentősége csupán, hogy itt még a filózófusok is lopnak, hanem az, hogy ebből jól látható az egész működési mechanizmus.

A "liberálisok" közpénzeken jól kistafírozott emberei - amikor nem haverjaik vannak hatalamon - pénzért bérrrettegnek, barnaveszélyeznek, náciznak, fasisztáznak mindekit, akik nem ők. Ebben egyébként újdonság nincs, ezt tudtukm eddig is , az újszerű elme csak annyi hogy megtudtuk az összeget is. Hogy mindezt mennyiért csinláják. Félmilliárdért. Nem kispályások, ezt meg kell állapítsam.

Haszon továbbá, hogy ha ezt az ügyet végig viszik az illetékesek, akkor nagyon hosszú időre elllehetetleníti a fenti tevékenységet, és akkor talán kicsit enyhül itt a bűz, amit ők árasztanak.

Hellerrről, aki egyébként a '19-es tizedelő Lukács György (született Löwinger Mózes, ezt csak azok kedvéért, akik pl a kummunizmusban a Ki kicsoda című lexikonban egyedül Mindszenty József eredeti nevét írták bele /Péhm Jószef/, utalva ezzel "náci" származására) feltétlen híve volt, most "liberális". És erről a jeleségről egy remek történet:

A redszerváltás után kiadatta újra a Reneszánsz ember című könyvét, ami először még az "átkosban" jelent meg, csak most kihagyta belőle a Lukács György , Lenin meg ilyen utalásokat, idézeteket. Persze semmiféle utalás nem volt arra, hogy itt "javított" kiadással van dolga az olvasónak. Az is egy gusztusos lépés volt ettől nagy a "liberális" asszonytól.

Aki szellemi elődjüknek a munkásságát meg kívánja ismerni, és egyben öngyilkosságra is készül, javaslom olvasására Lakács György Társadalmi lét ontológiájáról című könyvét.

bandika gazdája 2011.01.13. 12:38:50

Érettségi előtt közöltem Atyámmal (Isten nyugosztalja) hogy pszichológia - filozófia szakra gondolnék jelentkezni. Döbbenten nézett rám. "Te tényleg ennyire hülye vagy?" Majd türelmesen elmagyarázta mi bajom van. Nem tudom igaza volt-e. Mert ha segget nyalni (megfelelő segget persze) időben megtanított volna, most akár gazdag is lehetnék. De miután ezt elmulasztotta, ... hát belegondolni is sírás meg röhögés! Hogy aztán szegény Fater most mit mondana?!!! Jéééézusom! Így lettem én építész.

derelyegrádi szellem 2011.01.13. 12:41:18

@arlequin:

azt meghaladón többen úgy MTA tagok, hogy a rendelkezésre álló évtizedek alatt még tudományágukban doktori címet sem szereztek.

bandika gazdája 2011.01.13. 12:45:44

Láttátok a Hellert az anyaszült meztelen Tillával?! Ha mégeccer rábukkanok,kinyomtatom az ágyam fölé! Kerül amibe kerül!

Turanga Leela 2011.01.13. 12:46:13

"ezt minden pénzügyes tudja" Csakhogy ők filozófusok:D Nem foglalkoznak olyan materiális dolgokkal, mint a pénz...vagy mégis?:D:D:D:D

Turanga Leela 2011.01.13. 12:46:51

Ja, és azt hittem, hogy az elismerés és a munkájuk szeretete hajtja őket, nem a pénz. Ahogy sok festő sem a pénzért festett:D

bandika gazdája 2011.01.13. 12:47:23

Rágondolni sem merek,hogy mit tanítanak ezek Ámerikában! (Meg is látszik rajtuk! - Mármint Amerikán!)

bandika gazdája 2011.01.13. 12:50:42

@bandika gazdája: Ha jól belegondolok, ezt még lehetett volna fokozni, ha Heller Ágica meztelen, a Tilla meg fel van öltözve!!! Ha olvassák ezt, ezúton javaslom a hatás fokozása céljából!

fokabacsi 2011.01.13. 13:13:27

@bandika gazdája: Még hogy filozófusok?? Dologtalan haszontalan herék. A szél lengesse a bokájukat. Sajnos ez nem kívánságműsor.

minimalista 2011.01.13. 13:38:30

Szomorú ez a filozo-fos mizéria, szomorú tényleg!

"Csak sajnos az elszámoltatási listán Hellernek meg a filozófusoknak valahol a vége felé kellene lenniük.
Az MSZP-SZDSZ brancs meg röhög az egészen."

Az igazság ebben a két apró mondatban lakozik, mégis mindenki szegény filozófosokat bántja. Nem értem...
Sikeres az etetés, a témavezetés a média részéről, nehogy véletlenül az igazság meglátásába fektessük energiáinkat.
Pedig itt van az orrunk előtt, zero két szép mondatában! Felesleges elkezdenem sorolni a tízmilliárdos ügyeket, amikkel kapcsolatban esély sincs a zelszámoltatásra (hazug tetvek, köp).
Hát miben mások ezek, mint az elátkozott liberálisok??

derelyegrádi szellem 2011.01.13. 13:39:22

@fokabacsi:

Egyáltalán nem dologtalanok. Az antiszemitázásba, meg a fasisztázásba nagyon komoly energiákat fektettek, meg fektetnek, és míg levegő jön ki a szájukon fognak is.

Most is ez az "érv". A vizsgálók antiszetmiták, meg nyiván nácik és kriptonyilasok is.

martonx 2011.01.13. 13:39:27

Emlékszek, amikor annak idején - ki is volt az a bohóc SZDSZ elnök Gyurcsány klónjaként? - azt mondta, hogy meg kellene szüntetni egy csomó felesleges szakot, kart, akadémiai tagságot és példának felhozta filozófusokat, én abszolút egyet tudtam érteni vele (miközben utálom a liberálisokat).
Így már nem csoda, hogy elkaszálták az ötleteit, hiszen a hülye pont a saját holdudvarától vette volna el a pénzt.

Mindenesetre szívesebben látnám, amint Gyurcsány bevonul a szigorított fegyházba, mintsem hogy ilyen apró cseprő hülyeségekkel foglalkozzon az elszámolásügyi biztos.
Legközelebb mi lesz? Rájön Budai, hogy valaki 100Ft-tal félre számlázott valamit, és nagy felhördülés lesz belőle?

Prof. Dr. Simon Templar 2011.01.13. 13:41:13

Valahol felsir egy filozófus... :DDD

2011.01.13. 13:42:53

"A magyar egyetemi rendszerben, az elömenetel föltétele, de nem a munka része a kutatás, publikálás.."-mondta Radnóti Sándor. Most értettem meg, hogy akkor miért is fizetik öket és miért kapnak a semmiért milliókat,--- mert rettegnek, vizionálnak unalomból.Igaz ez könnyebb és jobban fizet, mint a munka. Legalább egy tudományos munkát készithetnének, mondjuk --a szénagyüjtés hatása a 14 szd. fejlődésére, vagy a vándormadarak évenkénti visszatérésének hatása a filozófiára-- cimmel. Igaz senkit nem érdekelne, de valamit fel tudnának mutatni--mint munkát.

Prof. Dr. Simon Templar 2011.01.13. 13:45:19

@derelyegrádi szellem: Fontos munka is ez a 8 millió náci országában :DDDD

Jóóóóó regggelt náczikok!!! :)))))

Prof. Dr. Simon Templar 2011.01.13. 13:50:49

Ezek a vén szarháziak a Rettegőszakkörben tényleg komolyan gondolják vagy csak jól mutat az újságban?

Mai kis rettegésük: www.fn.hu//belfold/20110112/ranschburg/

Pedig őt még tiszteltem is a munkájáért...

turcsány karcsi elvtárs 2011.01.13. 14:03:45

ez az elszámoltatásdi nem túl hatékony, jobb lenne inkább falhoz állítani a delikvenseket

Spiritmonger 2011.01.13. 14:06:55

@James Onedin (aka Zöld Ember): ez durva

asszem, 44 körül nem kapott vonatjegyet, pedig kellett volna, most nem rettegne jó pénzért államköltségen

félmilliárd forint meg kurva sok pénz, legyen csak elszámoltatás
hány lélegeztetőgépre futná belőle?:-)
amúgy, mint kétkezi munkásból lett adófizető vállalkozó, kérdezem, hogy mi szükség van filozófusképzésre, szabadbölcsészekre, és hasonló, erőszak-észak végzettségű dplomásokra?
hogy a véres harci faxban lehet pl filozófiából doktorálni, amikor az nem tudomány, nincs egyetlen bizonyíthatóan működő, nem pusztán a világ általuk elképzelt működésének a leírásával foglalkozó tétele sem

Seduxen (már NEM dr.) 2011.01.13. 14:15:02

@zero: még jó. felismerte volna az antivííírus :)

Vipera01 2011.01.13. 14:15:19

@James Onedin (aka Zöld Ember):
A Szolnoki Fősulin tartott nekem pár órát Ranschburg. Azok alapján senki meg nem mondaná, hogy ő is csak egy balliberális megélhetési rettegő. Egy jó kedélyű pedagógus olyankor.

@Vastagbőr blog: elszámoltatásért kérjük keressék a Jobbikot, azonbelül is Dr. Gaudi-Nagy Tamást.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.01.13. 14:19:04

@kyncza: "de amiben ezt kifejtik -majdnem annyiért-, arra van! " - na ebben tévedsz!

nem MAJDNEM annyiért! TÖBBÉRT baszod, TÖBBÉRT :((((((

Transylvanianmixedgrill 2011.01.13. 14:27:01

Teljesen érthető, hogy előszedték ezeket az emeberekt! Mindig csak az a filozófálgatás a baloldalon, és lényegében semmi kézzelfogható eredménnyel! Bezzeg ezeket a pénzek milyen jó helyre kerülnek most majd, mondjuk a sumér-magor négyszer csavarodott szíriuszi DNS kutatásinál! :D

bandika gazdája 2011.01.13. 14:27:05

@James Onedin (aka Zöld Ember): A keresztlányom mikor 3 éves volt, azt mondta: ha nagy leszek James Onedin kapitányhoz megyek feleségúl. Igen szép és okos lány lett belóle. Mit tudsz erről?!

arlequin 2011.01.13. 14:31:25

@minimalista: szerintem nagyon is helyes, hogy az 'értelmiségnek' csúfolt réteget veszik elő. a kútmérgező bértollnokokat. először a fejekben kell rendet tenni, azután ráér a többi. v.ö.: nem mindegy hogy a ruhádat mossa ki valaki, vagy az agyadat...

@derelyegrádi szellem: Magyartalan Tanulatlanok Alapszervezete?

... hát igen. tisztogassanak csak kedvükre. bár én a pokornit vágnám először fültövön, hogy megtanulja hol van a helye.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.01.13. 14:42:50

@James Onedin (aka Zöld Ember): Pedig van abban igazság amit mond.Én a viki-pintér duóból sokmindent kinézek.Az elbaszott rendszerváltásban is igaza van.A másik dolog a poszthoz,hogy valszeg a nagyhalak megússzák.Amúgy meg a viktoréktól is függ.Csodát nem kéne tenniük,csak nem kell nagyon elszúrni.

Prof. Dr. Simon Templar 2011.01.13. 14:48:05

@bandika gazdája: Én meg annak idején, kiskamaszként James húgát vettem volna el feleségül...nagyon bejött a néni :DDDD

Prof. Dr. Simon Templar 2011.01.13. 14:54:01

@bandika gazdája: És tudod mi a legröhejesebb? :) Peter Gilmoure a valóságban is elvette Anne Stallybrasse-t :) A Királyság legmegbecsültebb szinészei mind ketten :) Öreg kapitányunk idén lesz 80 éves :)

minimalista 2011.01.13. 15:28:02

@arlequin: "szerintem nagyon is helyes, hogy az 'értelmiségnek' csúfolt réteget veszik elő. a kútmérgező bértollnokokat. először a fejekben kell rendet tenni, azután ráér a többi. v.ö.: nem mindegy hogy a ruhádat mossa ki valaki, vagy az agyadat..."

Nekem hazug és képmutató tolerancia bajnokok csak ne akarjanak rendet tenni a fejemben! ( nem Rád gondoltam, sejtheted! :) Most őszintén, szerinted hány ember agyát mérgezte ez a szerencsétlen alakulat az elmélyült filózgatásával? Az emberek 95%-a azt sem érti miről írják oldalnyi hosszúságú körmondataikat!
Ugyanakkor hány embert mérgez nap mint nap a televízió?...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.01.13. 15:32:54

@KUCM: úristen! megbénul az ország!

ilyennel még viccelni se szabad:)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.01.13. 15:51:19

@James Onedin (aka Zöld Ember): mekkora sorozat volt ez anno, én imádtam! másik kedvenc sorozatom az Őfelsége kapitánya volt :)))

Béla Bácsi 2011.01.13. 15:54:44

@Transylvanianmixedgrill: Gondolom, viccesnek hiszed magad! Megint kezdődik ez a libsi, ősmagyar-szarmagyarozás! Nyugodjál már le, nincs nátzi-Zorbán, senki se zsíros, pálinkás magyar itt. Hidd el, tündérkém, tudtunk írni-olvasni kultúra meghozó zsidóink előtt is! (székely rovásírás, vagy ha ez derogál, Halotti Beszéd, Ómagyar Mária-siralom). Miért olyan magától értetődően "vicces" a "magyar entellektüellnek" ha valaki Magyarországon magyar eredet-történettel merészel foglakozni? Bezzeg a Holt-tengeri Tekercsek! (Ami szinte 100%-ban bűzlik a hamisítástól, koncepciótól) Na az valami! Az európai! Meg az osztrák-zsidó finn-ugrisztika! Na az entellektüell, nem ilyen zsíros, sámánosos, szarmagyaros, törkölypálinka szagú "baromság". Tudod mit, menjetek már vissza a k...a anyátokba és fejezzétek már be az életünk folyamatos "megjavítását" és "építését"!

arlequin 2011.01.13. 16:00:07

@minimalista: a szadeszos(-maszopos) vezetőréteget biztosan, és hát láthattuk, hogy errefelé a farok szokta volt csóválni a kutyát... hibáztak. azt hitték ezt is megtehetik, mert érinthetetlenek. a lassú, de alapos felőrlés nem rossz húzás lenne, de szemlátomás szerint nincs meg az akarat. így csak azt tehetik meg, hogy ezekre lőnek, akiknek nem volt közvetlen 'vegyes' bulija velük.

fokabacsi 2011.01.13. 16:07:35

@Transylvanianmixedgrill: Inkább kétszer magyar kapja mint ezek a félkegyelmű haszontalan kullancsok. Ahogy látom, te is vastagon benne vagy az "üzletben" , amúgy is olyan sanyarú a sorsotok, lehet menni dolgozni effektív érték teremtő munkát végezni. @arlequin: elveszik a szegények orra elől a zsírosbödönt, pedig még borotvára sem telik nekik szegényeknek , olyan torzonborzak. Vagy idejük nincs borotválkozni? Hogy be lehet molyosodva a szakálluk?! Beszarás !!!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.13. 16:08:44

Csepeli György filozófus. Hol is dolgozott és mennyiért???

is 2011.01.13. 16:16:20

nehany szabad asszociacio:
- Magyarorszagon nincs olyan, hogy filozofusoknak palyazat. az allam helybol nem ad eleg penzt meg az ehenhalashoz sem. a palyazati penz az a szurke allami tamogatas terepe. nem filozofusoknak, es nem egyik vagy masik politikai oldalon, hanem a tarsadalom egy jelentos, szellemi munkabol elo reszenek. tipikus nyarspolgari hozzaallas, hogy irtsuk ki az ertelmiseget, mert feleslegesek.
- teljesen ertelmetlen balliberalisozni, mert a FIDESZ holdudvara ugyanilyen penzeken eldegel. a Szazadveg kapott szerinted allami penzt? de meg mennyit! persze, lehet tanacsadasi penznek hivni, de az ugyanaz pepitaban. ertelmesen itt csak arrol lehet beszelni, hogy Mo-n mekkora az ertelmiseg megbecsulese, anyagilag. politikatol, parttol fuggetlenul. ezt a szintet ez a poszt nem uti meg (lehet, nem is akarja, neki jo a bulvar hangulatkeltes).
- az osszegek nagysaga tovabbra sem tisztazott. hany ember, mennyi ido alatt, fejenkent mennyi penzt vett fel? mennyi ment vissza az allamnak ado formajaban?

a fentiek miatt ez a poszt sajnos nem valami tajekoztato dolog, hanem szimpla szarkavaras es hangulatkeltes. meg is van a kozonsege, akinek eza bulvar kell.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.01.13. 16:18:58

@derelyegrádi szellem:

Mindig sejtettük, hogy a holdudvar szépen meg van "finanszírozva", legalább a módszer kiderült, hát így csinálták ... és ugye ennek vége (legalább is remélem), így létszeresen megy a sírás.

csillagkutya seven 2011.01.13. 16:19:10

heller mumiát busásan meg kellett fizetni, mert kiváló munkát végzett, jó hírét vitte gyurcsány szerelméről a new york-i zsinagógák környékén...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.01.13. 16:22:36

@is:

A legeslegegyszerűbb kérdés:

Kell-e nekünk állami pénzből, 55 millióért egy Heidegger tanulmány?
Illetve egy Heidegger-tanulmány hány lélegeztetőgép?

minimalista 2011.01.13. 16:27:11

@arlequin:
Így van! Ezért vagyok szomorú...

Erős.Pista 2011.01.13. 16:30:58

Azért azt ne felejtsétek el, hogy a filozófiából nőttek ki a tudományok. a matematika, a biológia, kémia, fizika, pszichológia stb. Szóval csacskaság a filozófia gyakorlati hasznát megkérdőjelezni.

A pályázati pénzekkel mindig is el kellett számolni. Részletesen. Gondolom (remélem), hogy majd ez esetben nyilvánosságra hozzák az elszámolásokat. Addig csak szó, szó, szó.

Goompah 2011.01.13. 16:31:34

"fiatalembereknek, pályakezdő, munkanélküli tudósoknak adott valamiféle megélhetési és munkalehetőséget"

Értsd: munkanélküli filozófusoknak. Amivel elismeri, hogy nem a pályázatban feltüntetett célokra költötték. A munkanélküli filozófus elmehetne pl. dolgozni, adjon órákat, tanítson valahol, vállaljon fordításokat stb. Ismerek pár munkanélkülit, ők sehonnan nem kapnak látszatmegbízásokból pénzt.

Aztán meg nem lehet, hogy Magyarországon túltermelés van filozófusokból?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.01.13. 16:34:55

@Erős.Pista:

Biztos vagyok benne, hogy minden forintról meg lesz a számla, elvégre nem egy számlagyár működik az országban :)

m.logic 2011.01.13. 16:36:19

Amúgy ez az elvileg fideszes Pálinkás miért nem rúgja ki az összes antimagyar gazembert az MTA-tól?

Táskás Tóni 2011.01.13. 16:36:54

@turcsány karcsi elvtárs: Az elszámoltatás nem túl hatékony, főleg két ilyen hiteltelen elszámoltatóbiztossal. Budai előbb feltámasztotta a halottakat utána aláíratta a földek adás-vételi szerződését,pl teáskészlettel fizettek, majd ellenjegyezte a szerződéseket. Papcsákot pedig nem bűncselekmény, hanem bizonyíték hiánya miatt mentették fel. Selmecitől nem sajnáljátok a pénzt, az a ribanc végig furulyázta a fideszt most meg ostoba állatként a nyugdíjakat védi. Vajon hogyan fogja megvédeni a nyugdíjakat, amikor Orbán most jelentette be, hogy az lesz a megtakarítások egyik fő forrása. Selmeci már most rondább, mint Heller ráadásul süt belőle az ostobaság. Pedig biztosan több pénzt harácsol össze,mint Heller valaha.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.01.13. 16:39:11

@arlequin: Ehh,a rosszindulat.De én is ettől tartok.Szépen kiegyeznek majd.

1 db Magyarország 2011.01.13. 16:39:47

Az állítólagos alulfizetettségről annyit, hogy állítólag 400e az alapbér az MTA Filozófiai Kutatóintézetében. Ezért a fizetésért nem várnak el tudományos fokozatot, nyelvvizsgát, publikációt, a munkahelyre pedig nem kell bejárni, elég kéthetente cikket írni a megfelelő újságokba a patásról és a fokozódó fasizmusveszélyről. Mellette pedig 500 millióért plusz pályázati forráshoz jutnak, hogy a haverok is "kutatgathassanak". :)

arlequin 2011.01.13. 16:39:47

@minimalista: én meg reális ;-)))
hihi.
de nem baj. minden jótett elnyeri méltó büntetését. ezzel 'pokoli' eftásnő jól befaragott. legalább. nekem sokkalta nagyobb öröm ez annál, mintha gyurcsányt vinnék rabláncon.
lehet ezzel egyedül vagyok itt. de sebaj. az ún 'intellektuális' na meg 'szürkeállományról kiderül, hogy tényleg csak egy szürke állomány... és ez nagyobb kincs mint 1-2 új husi egy magáncellában.

@Erős.Pista: hááát pistám... azért ne menjél el tudománytörténet vizsgára, mert szarrá szopatnak csuklóból. még ha ez utóbbi képzavar is.
a filozófiából nem nőtt ki semmi más, mint ideológiák tömkelege. és egy adott bizonytalanság, amikor rádöbbennek, hogy semmit nem tudnak rendesen megválaszolni. lásd heidegger és wittgenstein. te csak maradj csípős, az köll és szükségesen jó, de ne filozofálj ;-)

Táskás Tóni 2011.01.13. 16:40:07

@m.logic: Mert lehetséges ,hogy nem olyan fasz náci ,mint te.

bandika gazdája 2011.01.13. 16:41:08

@is: Senki sem mondta, hogy irtsuk ki az értelmiséget. Csak végre tudomásul kéne már venni, hogy NEM ŐK AZ "ÉRTELMISÉG"! Vagy jó esetben nemcsak ők! De ha valaki(k) semmit sem tesz le az asztalra, akkor ha kiirtani nemis, azért busásan megfizetni tán mégse kéne. És nagyon tele már a hócipőnk azzal, hogy ebben az országban ezek a megmondó bölcsek döntik el, hogy ki az értelmiségi meg ki nem. Képzeld nekem például az a nyugdíjas annak idejénintenzív osztályt vezető főorvos is az, aki soha életében egy fillért nem fogadott el a betegektől, három diplomás gyereket felnevelt, és most éppenhogy nem nyomorog! Egész életében emberéleteket mentett!! Elmentek ti....

Marcellusca 2011.01.13. 16:41:44

@minimalista: Abszolút megértelek.

Egyébként megint csak vihar a biliben.
Az az érzésem, hogy valamiről terelni akarják a figyelmet.

Hol van már a valódi elszámoltatás???

És hol van a feljelentés???

gauche caviar 2011.01.13. 16:42:19

Aztán az itt nagy bőszen kommentelők közül valaki tudja mit csinál egy filozófus? És hogy mi haszna van neki?
Vagy nem kell nekünk makroközgazdász mer' mi itten a kocsmába' azt se tuggyuk mit csinál?
Aki nem a lapátot fogja (vagy hosszú zsíros hajjal bassza magát az egyetemi koleszban a gép előtt...) az bizonyára semmirekellő?

A vastagbőr ismét mellélőtt, ez egy piti téma.
De a hőbörgés kielégítése miatt bizonyára szükséges volt. A lényegi részt, miszerint egy komplett csapatot azért fizetnek a mi olyan kurva fontos közpénzünkből elszámoltatási biztos címszó alatt, aki 8 hónap alatt egy lófaszt nem tudott felmutatni, hát annál ugye sokkal érdekesebb pár kötött pulóveres matuzsálem.
Jaaaaaaa.... balliberálisok!
Bezzeg ha jóféle "jobboldali értelmiségiek" lennének. HÁHÁHÁHÁHÁ
neadj Isten, Igaz Magyar, "jobbikos filozófusok" HÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ ez a kifejezés már önmagában nevetséges.
HÁHÁHÁHÁHHÁHÁHÁHÁHÁ
Látott már valaki jobbikos filozófust? HÁHÁHÁHÁHÁHÁHHÁÁ

Felmosórongy (törölt) 2011.01.13. 16:42:46

van azért jobbos filozófus is, jól elvan a trianon, a román/szlovák..stb győlölet meg a vesszenek a zsidók cigányok témával.
meg hogy nem is volt hollókáosz meg gázkamra.

TemplarOmega (törölt) 2011.01.13. 16:43:22

www.fn.hu//belfold/20110112/ranschburg/
Ez milyen kellemetlenül antipatikus figura. Nagy lözungokat a kandalló mellöl beböfögni ahhoz kellett
egy életet hazudni.

Tisztelem a tudományt, de a Heller féle megélhetési rettegés az visszataszító.
Milyen profitot hoz a filozofiai alapkutatás az elkövetjezedő pár évtizedben?

Táskás Tóni 2011.01.13. 16:43:22

@minimalista: Engem a HÍR TV és az Echo TV próbálna mérgezni, de nem sikerül nekik, inkább kabarénak fogom fel, ha időnként oda kapcsolok

Alf (törölt) 2011.01.13. 16:44:12

@KUCM:

Filozófussztrájk!!!

mi lessz velünk, ki, fogg utmutatatást adni, főlegg ezegbe a nehéz időgbe?

Goompah 2011.01.13. 16:44:33

@is: "teljesen ertelmetlen balliberalisozni, mert a FIDESZ holdudvara ugyanilyen penzeken eldegel. a Szazadveg kapott szerinted allami penzt? de meg mennyit!"

Remélhetően őket is elszámoltatják majd. A jobboldali ingyenélő éppúgy ingyenélő, mint a baloldali.

@Erős.Pista: "Azért azt ne felejtsétek el, hogy a filozófiából nőttek ki a tudományok. a matematika, a biológia, kémia, fizika, pszichológia stb. Szóval csacskaság a filozófia gyakorlati hasznát megkérdőjelezni."

Ez így elég erős egyszerűsítés. Amikor jó régen még nem voltak különálló tudományágak, akkor az akkori tudományt éppoly joggal lehetett filozófiának nevezni, mint matematikának vagy fizikának. Másfelől pl. a kémia is az alkímiából nőtt ki, mégsem sokan kardoskodnak manapság az alkímia gyakorlati hasznáról. Az asztronómia is jórészt az asztrológiából nőtt ki (bár ez nem minden társadalomra igaz), mégsem lehet manapság az asztrológia gyakorlati hasznáról beszélni, kivéve talán a bulvárlapok kiadóit.

Nem azt mondom, hogy le a filozófiával, de a főállású filozófusok talán dolgozhatnának is, főleg ha nincs jövedelmük.

gauche caviar 2011.01.13. 16:45:16

@bandika gazdája: "NEM ŐK AZ "ÉRTELMISÉG"! Vagy jó esetben nemcsak ők! De ha valaki(k) semmit sem tesz le az asztalra"
Te, és egy filozófus mit tegyen le az asztalra? Lapátot se fog a kezibe, akkor mán nem is dógozik, mi?
Biztos megdöbbentő de egy filozófus teljesítménye nem szalagmunka, darabszámra fizetett 3 műszak.
Csücsülj le egy filozófussal dumálni, majd kezdj el érvelni valamivel szemben.
Na, akkor majd megtudod mit csinál egy filozófus.

Alf (törölt) 2011.01.13. 16:45:56

@ORBÁNHITLER!: piti téma, amit ezek az arcok kaptak, abból fel lehetne számolni budapesten a hajléktalanságot...

Kotkodus 2011.01.13. 16:45:59

@m.logic: utálom az mszp-szdsz bagázst mert loptak, csaltak hazudtak.
de mégjobban utálom a fidesz bagázst, mert kisajátítják a magyarságomat!

a kokárda az én szimbólumom is!
azért mert nem értek egyet a politikátokkal még nem vagyok antimagyar!

pont ezért a hozzáálásotokért buktátok a kormányzást 2002-ben és ezért fogjátok megint elbukni 2014-ben.

89-ben viktor volt a példaképem, mára - nekem - csak egy nagy csalódás...

Táskás Tóni 2011.01.13. 16:46:37

@gauche caviar: A bunkó focista nem szereti a tanult embereket csak a seggnyaló ostoba állatokat Minek is ide bárki, ketten a III/II. kancsival elvezetik az országot. .. elvezetik Európából is.

bandika gazdája 2011.01.13. 16:46:39

@is: Ja és ami a fideszt illeti, ne aggódjál, nem élvezek el hacsak rájuk nézek. (Hogy finom legyek!)

Alf (törölt) 2011.01.13. 16:47:27

@gauche caviar: aha, lukács györgyöt elemezni, bazeg, 50 év nyomorító kommunizmus után egy kommunista gyilkost, az megér a köznek 55 millát.

gauche caviar 2011.01.13. 16:47:33

@Goompah: "Nem azt mondom, hogy le a filozófiával, de a főállású filozófusok talán dolgozhatnának is, főleg ha nincs jövedelmük."
Ezt a mondatot lécci küld el levélben egy filozófusnak és legalább 8 féle módon le tudja vezetni neked, hogy mi ebben az óriási önellentmondás.
A filozófus dolga, hogy gondolkodjon. Megdöbbentő nem?
Tehát, ha gondolkozik, akkor dolgozik.
Láttál te már yachton heverésző filozófust? Vagy úgy egyáltalán élőben láttál már filozófust? :)

Alf (törölt) 2011.01.13. 16:49:28

@gauche caviar: nem arról van szó, hogy ne kapjanak pénz, hanem arról, hogy 54 millió forint kicsit sok azért a 24 oldalas pdf-ért amit összehoztak.

Táskás Tóni 2011.01.13. 16:50:09

@Alf: Csányi , Széles Gábor Demján , de lassan Orbán Rogán Szíjgyártó Smitt vagyonának a töredékéből is fel lehetne számolni nemcsak Bp, hanem az egész országban a hajléktalanságot.

gauche caviar 2011.01.13. 16:50:42

@Táskás Tóni: ezt nem teljesen értem... kéne hozzá egy filozófus hogy értelmezni tudjam... :)

@Alf: kifizette rá a köz? akkor megér neki. ez az egész elszámoltatás egy kurva ocsmány és gyomorforgató ideológia, ugyanis egyrészt az egész egy netto zsarolás (majd azt számoltatjuk el akit mi jónak látunk) másrészt alapvető beismerése annak, hogy lúzerek vagyunk és ebben a kurva országban képtelenség betartatni (és betartani) a kurva szabályokat.
Ez így ugyanaz mint régen a kádár-rendszerben, hogy mivel betarthatatlan és tágan értelmezhetőek a szabályok, előbb-utóbb mindenkiről lehet találni valamit amivel lehet zsarolni, megfélemlíteni.
Gondolj a saját adóbevallásodra.

egyenlítő 2011.01.13. 16:51:14

Heller Ágnes:

BooksBeyond Justice, Oxford, Boston, Basil Blackwell, 1988
Can Modernity Survive?, Cambridge, Berkeley, Los Angeles: Polity Press and University of California Press, 1990
Dictatorship Over Needs (with F. Fehér and G. Markus). Oxford: Basil Blackwell, 1983
Doomsday or Deterrence (with F. Fehér). White Plains: M.E. Sharpe, 1986
Eastern Left – Western Left (Freedom, Totalitarianism, Democracy) (with F. Fehér). Cambridge, New York: Polity Press, Humanities Press, 1987
An Ethics of Personality, Cambridge: Basil Blackwell, 1996
From Yalta to Glasnost (The Dismantling of Stalin's Empire) (with F. Fehér). Oxford, Boston: 1990
General Ethics, Oxford, Boston: Basil Blackwell, 1989
The Grandeur and Twilight of Radical Universalism (with F. Fehér). New Brunswick: Transaction, 1990
The Humanisation of Socialism (with A. Hegedus et alii.), (collected papers trans. from Hungarian). London: Allison and Busby, 1976
Hungary, 1956 Revisited: The Message of a Revolution A Quarter of a Century After (with F. Fehér). London, Boston, Sydney: George Allen and Unwin, 1983
Immortal Comedy: The Comic Phenomenon in Art, Literature, and Life, Rowman and Littlefield Publishers Inc, November 2005.
Individuum and Praxis (Positionen der Budapester Schule), (collected essays trans. from Hungarian, with G. Lukács et al.). Frankfurt: Suhrkamp Verlag, 1975
On Instincts (English trans. of Hungarian original). Assen: Van Gorcum, 1979
Lukács Revalued, editor. Oxford: Basil Blackwell, 1983. (Paperback, 1984)
A Philosophy of Morals, Oxford, Boston: Basil Blackwell, 1990.
The Postmodern Political Condition (with F. Fehér), Cambridge, New York: Polity Press Columbia University Press, 1989
The Power of Shame (A Rationalist Perspective), London: Routledge and Kegan Paul, 1985
Reconstructing Aesthetics, editor with F. Fehér. Oxford: Basil Blackwell, 1986
Renaissance Man (English trans. of Hungarian original). London, Boston, Henley: Routledge and Kegan Paul, 1978.
A Theory of Modernity, Blackwell Publishers, Cambridge MA, 1999
A Theory of Need in Marx, London: Allison and Busby, 1976.
The Time is Out of Joint: Shakespeare as Philosopher of History, Blackwell Publishers, Cambridge MA, 2000
Towards a Marxist Theory of Value, Carbondale: University of Southern Illinois, Telos Books, 1972.
[edit] Papers and articlesAre We Living in a World of Emotional Impoverishment?, Thesis Eleven, Melbourne, no. 22, 1989, 46–61.
Can Everyday Life Be Endangered?, Philosophy and Social Criticism, Boston, vol.13, no.4, 1988, 297–315.
Can Poetry Be Written After the Holocaust? (On Adorno's Dictum), Dialectical Anthropology, New York, Amsterdam, 1990, no. 2, 16–25
Civic Virtues, Revue Internationale de Sociologie, Roma, year 26, 1987, no. 1, 2–14.
The Complexity of Justice (A Challenge to the Twenty-First Century)," in Ratio Juris, vol.9: 2, June 1996, 138–152.
The Contingent Person and the Existential Choice, The Philosophical Forum, New York, vol.21, nos. l-2, Fall-Winter 1989–90, 53–70. (Reprinted in M. Kelly, ed., Hermeneutics and Critical Theory in Ethics and Politics, Cambridge, London: MIT Press, 1990, 53–70).
Does Socialism Have a Future? (with F. Fehér), Dissent, New York, Summer 1989, 1–20. (Reprinted in New Socialist, London, Dec. 1989-Jan. 1990, 12–17).
Europa, Un Epilogo? Letra International, Madrid, Fall-Winter 1988, 6–12.
Existentialism, Alienation, Postmodemism: Cultural Movements as Vehicles of Change in the Patterns of Everyday Life, A. Milner, P. Thomson, C. Worth, eds. Postmodern Conditions, Monash University, Melbourne, 1988, 1–15
From Totalitarian Dictatorship through Rechtsstaat to Democracy, (with F. Fehér) Thesis Eleven, Melbourne, no. 26, 1990, 7–26.
Germania: La guerra the finisce senza pace," (with F. Fehér), Mondoperaio, August–September 1990.
Le gloriose rivoluzioni dell'Est, Mondoperaio, Roma, 1990, year 43, no. 10, 81–91.
Krushchev and Gorbacev: A Contrast, (with F. Fehér), Dissent, New York, Winter 1988, 6–11.
“The Marxist Theory of Revolution and the Revolution in Everyday Life”. Telos 6 (Fall 1970). New York: Telos Press.
The Moral Situation in Modernity, Social Research, New York, vol. 55, no. 4, Winter 1988, 531–551.
Models of the Happy Life and the Good Life Today, Journal fur Sozialforschung, vol. 1, 1995.
On the Genealogy of Morals and Parsifal, in Inmitten der Zeit, Thomas Grethlein and Heinrich Leitner eds., 1996, 409–430.
Sociology as the Defetishization of Modernity, Madrid-Cardiff: International Sociology, vol. 2, no. 4, December 1987, 391–403. (Reprinted in M. Albrow and E. King, Globalization, Knowledge and Society, London, Newbury Park, New Delhi: Sage Publications, 1990, 35–47).
The Two Myths of Technology, The New Hungarian Quarterly, Budapest, vo1.9, no.30, Summer 1968, 135–142.
Unknown Masterpiece, Philosophy and Social Criticism, Boston, vol.15, no.3, 1990, 205–241.
What Is and What Is Not Practical Reason?, Philosophy and Social Criticism, Boston, vo1.14, nos.3–4, 1988, 391–411. (Reprinted in D. Rasmussen, ed. Universalism VS. Communitarianism (Contemporary Debates in Ethics) Cambridge, London: MIT Press, 1990, 163–183).
With Castoriadis to Aristotle, Revue Europeene des Sciences Sociales, Geneva, year 27, 1989, no. 86, 161–173.

Hát miért nem lehetett ezeket egy rendes magyar emberrel megiratni???

luis5 2011.01.13. 16:51:21

Azért vagyok sorozatban kiakadva,mert itt 2003tól 2006 ig senki nem adott pénz olyan laborra amivel meg lehetett volna menteni a nagy égetteket köztük sok gyereket (30 milla akkor), így maszek alapon lett,már nem bánom.
Ilyen faszságokra volt pénz, igaz én nem barnaesőztem minden nap.

grgrgr 2011.01.13. 16:52:37

Én, mint adófizető, úgy gondolom, egy ilyen kis országnak, mint a miénk, kevesebb filozófus is elég, aki Heideggert tanulmányozza. Szerintem kettő bőven elég lenne. Egy szoclib meg egy jobbfeles Heidegger-szakértő, oszt jónapot, ennyi elég egy kicsi országnak, ha már ez egy ilyen hülye ország, jobbfeles meg balfeles.
Majd ha egy falu két fodrászt is el tud tartani, akkor lehet több filozófus is. De egyelőre egy falu egy fodrászt se bír eltartani, annyira szegények a népek.
Az olyan életkorú filozófusok, mint Heller Ágnes, túl a nyolcvanon, pedig éljenek a nyugdijukból, és hobbiból elemezgessék Heideggert és Orbán Viktort 120 éves korukig.
Úgy általában pedig: nem gondolom, hogy a filozófusok szegényebbek lennének pl. a történelemtanároknál.
Azt sem gondolom, hogy Heller Ágnes szegény lenne. Szerintem nem magyar nyugdija van, hiszen szinte egész életében Amerikában, Kanadában, stb. tanított.
Itt annyi történt, hoyg eddig benne volt a "pixisben", élvezte az aktuális kormány támogatását, most meg kiesett belőle, és nem élvezi. Vacak ügy egyébként, mert abszurd, hogy nem a tudományos eredmények, hanem a politikai széljárás függvénye, hogy kinek adnak fizetést filozófiai okosságokért, és kinek kell a Mekibe menni mosogatni.
Dehát vagyunk ezzel igy egypáran ebben az országban: csak Heller Ágnes úgy nyilatkozik, mintha nem is itt élne. És én ettől bizony zavarba jöttem, mert mindig nagy érdeklődéssel és többnyire egyetértéssel hallgattam az okfejtéseit tv-interjúkban, stb. Most egy kicsit elszállt a hétköznapi magyar valóságtól.

Felmosórongy (törölt) 2011.01.13. 16:53:00

@Alf: egy tucat dolgot mondok neked aminek ésszerűsítésével meg lehetne oldani az egész országban a hajléktalankérdést + a gyerekéhezést.
és pártfüggetlen.

csakhogy itt minden politikus érdeke (és élvezi is) fenntartani az átlagember felé a lehetséges nyomor vízióját.nameg minek is költenének rá amikor a saját zsebükbe is tehetik a pénzt...ez is pártfüggetlen.

gauche caviar 2011.01.13. 16:54:36

@Alf: E=mc2 ez meg tulajdonképpen csak pár szám meg betű, ezért se adnék sok pénztet....
Ha közpénzből lett kifizetve ez a tanulmány, akkor talán azt kéne elővenni aki jóváhagyta ezt a kifizetést, nem? Már csak azért is, hogy legközelebb talán már ne fizessen ki ilyenekre pénztet...

Goompah 2011.01.13. 16:54:40

@gauche caviar: "Ezt a mondatot lécci küld el levélben egy filozófusnak és legalább 8 féle módon le tudja vezetni neked, hogy mi ebben az óriási önellentmondás."

Semmi kétségem afelől, hogy akár 88-féle módon is levezeti.

"A filozófus dolga, hogy gondolkodjon. Megdöbbentő nem?
Tehát, ha gondolkozik, akkor dolgozik."

Hajjaj, mert más nem is gondolkodik, mi? Nem gondolkodik a kutató, a tanár, a mérnök, az orvos - és még hosszan sorolhatnám. Vagy ők is filozófusok csak azért, mert gondolkoznak? Mert ha ebben ellentmondást találsz, akkor ott is találd meg az ellentmondást, hogy szerinted a filozófus csak attól filozófus, hogy gondolkodik. Sőt attól filozófus, hogy csak gondolkodik? Na ugye?

arlequin 2011.01.13. 16:54:55

@Tigeri: de. én is azt néztem... ;-)))

Kotkodus 2011.01.13. 16:55:10

@zero: elmondanád azt is, hogy lassan egy év után miért csak ennyit tud felmutatni a nagy elszámoltatás?
semlegesként alig vártam, hogy fejek hulljanak...

mit látok?
eddig egyedül a ballib kormány börtönzött be saját képviselőket.
szerinted a fidesznél senki sem lop, vagy csak jobban védik azt aki lop?
komolyan kérdezem!

akkor legyen nagy a pofátok, amikor a fidesz elmeszeli az első saját képviselőjét... azzal bizonítja, hogy tényleg elkötelezett a korrupció felszámolásában. addig pedig "filozófiáljatok" csak róla büszkén!

luis5 2011.01.13. 16:56:18

@egyenlítő: kérdésem: ment-e ezáltal elébb a világ?
én is jelentkezhetek a filozófiaia pályázatokra sejttenyésztés témakörrel jó eséllyel?
Isten uccse ha valaki tud futó filozófiai pályázatot, beadom! Hátha az elbírálókon múlik, ahogy Heller mondá..... és én is szegény vagyok, ezt külön odaírom majd

gauche caviar 2011.01.13. 16:56:34

@grgrgr: "Én, mint adófizető, úgy gondolom, egy ilyen kis országnak, mint a miénk, kevesebb filozófus is elég"
azért szerencse hogy nem te határozod meg, hogy hány filozófusra van szükség.
Esetleg a súlyuk, testmagasságukra nem mondanál irányelveket? Mert ugye mégiscsak, hogy mekkora kalicka kell ennek a fajtának. Meg hogy mennyi tápot köll neki venni, és mennyi időnként kell ganyézni.

gauche caviar 2011.01.13. 16:57:37

@luis5: ha ilyen okos gyerek vagy, akkor miért nem keresel te magad pályázatokat? de inkább leírod ide helyette, hogy más meg aki keresett, az mekkora egy mocsadék.
gratulálok, ez előbbre visz mindenkit.

Táskás Tóni 2011.01.13. 16:57:42

@zero: Ha nincs számlájuk ,majd Simicska számlagyára ad nekik is.

Marcellusca 2011.01.13. 16:58:08

@gauche caviar: És tegyük hozzá, hogy egy filozófiai tanulmány abszolut alkalmas arra, hogy azt mondják rá, hogy nem jó.
Miért?
Csak.
Mert nem a mi holdudvarunk készítette, azaz kapta érte a lóvét.

bandika gazdája 2011.01.13. 16:59:21

Most mennem kell megetetni a kutyákat meg a macskákat mert már nagyon ordítanak, de ha visszajöttem, válaszolok annak akit illet! Majd ha ráértek, elolvassárok.

gauche caviar 2011.01.13. 16:59:33

@Goompah: Tehát, ha gondolkozik, akkor dolgozik."

Hajjaj, mert más nem is gondolkodik, mi?"

Ez hogy következik abból, hogy a filozófus gondolkodik?
Vagy aki nem lapáttal dolgozik, az nem dolgozik?

Hozzáadott értéknek hívják azt a fogalmat amit Magyarországon a lakosság 99% el sem tud képzelni, hogy mi lehet.

Goompah 2011.01.13. 17:00:18

@gauche caviar: Hasonlítsd össze Einstein munkásságának gyakorlati hasznát pár mai filozófus munkásságának gyakorlati hasznával. Na meg el vagy tévedve, ha Einstein munkásságát az említett képletben látod. Ilyet még a legsilányabb ismeretterjesztő írások sem állítanak. Csak mellesleg: Einstein és a többi tudós nélkül mi most max. postai úton társaloghatnánk, mert nemcsak hogy számítógép és internet nem lenne, de még félvezetők sem.

De jó, hogy említesz régi filozófusokat. Nos, ők éppen nem főállású filozófusok voltak, hanem munkából éltek meg: tanítványokat vállaltak, egyetemeken oktattak stb. Emellett szabad idejükben filzófusok voltak, igen. :)

egyenlítő 2011.01.13. 17:00:19

@Goompah: Találós kérdés: minek a rövidítése a PhD?

syklist · http://hanglepel.wordpress.com/ 2011.01.13. 17:00:21

@alf : az általános relativitáselméletet is nagyjából összetudod foglalni 24 oldalban. Nem hiszem, hogy tudományos eredményeket oldalszám alapján kellene megítélni.

A cikk meg egyébként a leggusztustalanabb bulvárszar, még a Helyi Témát is alulmúlja. Ezek miért nem zavarnak senkit:

Regionalitás, kulturális technikák és tudományképek a századforduló és a két világháború közötti korszak kultúrájában 53,4 millió forint

A tudomány személyes, társas és morális vonatkozásai - Polányi Mihály filozófiája alapján 21 millió forint

CANTUS PLANUS: Európa és Magyarország a középkori zenetörténetben 50,3

A szubjektivitás filozófiája és a társadalmi modernizáció 54,1 milló forint.

Ezeknek több "hasznuk" van? A zenetörténetes faszik fogtak vajon már lapátot a kezükben? Miér t nem őket kezdik ki?

arlequin 2011.01.13. 17:02:31

@egyenlítő: hogy ez mennyi szemetet hordott össze. szerintem az úristen csak azért tartja itt, hogy minél többet tudjon rajta röhögni.

@Goompah: a filozófus attól filozófus, hogy CSAK gondolkodni tud. mást nemigen. a gondolkodást is többnyire szarul végzik. mellesleg nem ártana tisztába tenni, hogy mi az a filozófia. a 'bölcsesség szeretete'. nem bölcsek, hanem csak szeretiik... a görögöknél volt a hét bölcs, aztán jöttek 'ezek'. de legalább bevallották, hogy nem bölcsek.

és ezek? ezek a zsebüket és a mellényüket szeretik. na meg a gyilkosokat. lukácsista söpredék.

arlequin 2011.01.13. 17:04:43

@egyenlítő: én pedig azt kérdezném tőled, hogy mióta használatos ez a cím?
és előtte?

gauche caviar 2011.01.13. 17:06:29

@Goompah: "Emellett szabad idejükben filzófusok voltak, igen. :) " HÁHÁHÁHÁHÁHÁ :)))

IntelCorei5 2011.01.13. 17:06:32

Nézzétek, lehet h filozofusra semmi szükség, viszont akkor máshol dolgoznak és fejik a tehenet.
Szerintem még így olcsóbb is volt. 25-en osztoztak a lóvén.
Sose értettem mér nem halnak éhen - ma már tudom.

Alf (törölt) 2011.01.13. 17:09:00

@gauche caviar: aha, akkor most hasonlítsuk össze az 54 millás pdf-et, meg a relativitáselméletet.

gauche caviar 2011.01.13. 17:09:10

@arlequin: "a filozófus attól filozófus, hogy CSAK gondolkodni tud. mást nemigen"
az. a köcsög pavarotti, az is csak énekelni tudott, mást nem. meg talán zabálni. és az a másik, az a zsidaj, az a yehudi menuin vagy melyik. az is bakker, csak hegedülni tudott.
liszt ferenc is bakker, zenélt baszki. hát mennyit termelt ki liszt ferenc?
borzalom...

gauche caviar 2011.01.13. 17:10:10

@HiGeen: "viszont akkor máshol dolgoznak és fejik a tehenet" persze, persze. EZEK mind AZOKKAL vannak, és CSAK AZT akarják. MINDIG.

Grafithuszar 2011.01.13. 17:10:14

@gauche caviar: "...Aztán az itt nagy bőszen kommentelők közül valaki tudja mit csinál egy filozófus? És hogy mi haszna van neki?..."

Erre én is nagyonkíváncsi lennék, légyszives áruld már el hogy mihaszna van egy filozófusnak, mert szerintem semmi.

Táskás Tóni 2011.01.13. 17:11:34

@egyenlítő: Egyetemi tanulmányok utáni képzések végén megszerzett doktori fokozat.

egyenlítő 2011.01.13. 17:12:16

@Goompah: Na és a mostani filozófusok szerinted mit csinálnak? Leginkább egyetemeken oktatnak, könyveket írnak, fordítanak. Nem a kocsmában filozofálnak.

Táskás Tóni 2011.01.13. 17:14:28

@Grafithuszar: Semmi hasznuk nincs lőjétek mind a Dunába .

szamarhegy 2011.01.13. 17:14:46

@HiGeen: Konkrétan TGM-ről úgy tudom, hogy nem dobja fel a pénz, egy ismerősöm segíti ki időnként.

arlequin 2011.01.13. 17:15:32

@syklist: gondolom azért nem politizálnak pofátlanul. 'igaz, nem a mi kutyánk kölke, de legalább nem baszogatnak'.
vmi ilyesmi lehet. ennyi pénzt adni ilyenekre... vérlázító lenne, ha nem hűtőfolyadékkal működő embergép lennék.

egyenlítő 2011.01.13. 17:15:42

@Táskás Tóni: Philosophiae doctor, latinból.

2011.01.13. 17:16:23

Már rég vártam, hogy mikor veszik elő ezeket az ocsmány magyargyűlölőket.
A minimum, hogy ne csak a ballib gazdasági bűnözőket, hanem a "filozófusnak" csúfolt hungarofób bértollnokaikat is elszámoltassák.

syklist · http://hanglepel.wordpress.com/ 2011.01.13. 17:17:13

@alf
Miért, gondolod több értelme van a relativitáselméletnek? Előre viszi a világot, hogy Hawking meg Penrose, esetleg Weinberg arról vitázik, hogy kell-e Isten az Ősrobbanáshoz? Vagy hogy nagy tömeg mellett hogy görbül el a fénysugár? Vagy hogy sugároznak-e a fekete lyukak? Szerinted?

És mit gondolsz, Einstein mit csinált? Lapátolt valaha? Nem, 5 évet elbaszott az életéből, mire kidolgozta az ált. rel.-t. És képzeld, mindezért fizettek neki, (meg utána azért is, hogy a nagy elmélet után haláláig már nagyon semmi értékelhetőt nem rakott le az asztalra) pedig ha őszinték vagyunk, neki is csak gondolkodnia kellett, max. 20 füzetre meg 12 ceruzára volt szüksége. De nem, ő még emellett hajókázott, meg hegedült is, micsoda ingyenélő.....pofám leszakad. Ja, persze, tudom, zsidó volt :)

Goompah 2011.01.13. 17:18:28

@egyenlítő: Nekem csak és kizárólag azokkkal a munkanélküli filozófusokkal van bajom, akik a cikkben is említett, célzott pályázati pénzekből kaptak megélhetési lehetőséget. Máshol az életben ha a szakmádra nincs szükség vagy túl sokan vannak a szakmádban, akkor keresel magadnak másikat. Sajnálom, hogy neked ez nem jött le a kommentemből, pedig elég érthető voltam.

insert random 2011.01.13. 17:18:43

El kéne gondolkodni, egyáltalán kell-e támogatni a kultúrát mag a tudományt, mint olyat? Néhány itt hozzászóló logikájával holnaptól bezárathatnánk az összes egyetemi szakot (kivéve a mérnököket és orvosokat), mert azok se csinálnak mást, mint gondolkodnak meg kutatnak. Kit érdekel pl. a történelem? Azt nem lehet megenni. Zavarjuk ki kapálni az összes tudóst, meg persze a művészeket is, mert mi az, hogy valaki zenélgetésből megél, és még az adómból is kap? Bekapcsolom a kocsmában a zenegépet bazmeg, elég az!

sas70 2011.01.13. 17:19:39

Ez megint egy bedobott gumicsont, amin lehet rágódni! A milliárdos tételeket tessék már nyilvánosságra hozni! Persze a mindenkoriakat!!

arlequin 2011.01.13. 17:20:18

@gauche caviar: drága némber. én igazán szeretem az igazi filozófusokat. rágcsálni. nietzsche megvetetette az összeset. heidegger öregkorára jött rá, hogy nem jött rá. wittgensteinről nem is beszélve, mert az legalább értelmes ember volt. platón szókrátészhez képest libafing. szókrátesz pedig hérakleitoszhoz képest - aki nem filoszofosz, hanem szofosz, bölcs volt - egy nagy nulla. ismered is a filozófiát és a filozófiatörténetet vagy csak bele akarsz szaladni egy emberes pofonba?

a mostani 'filozófusok' csak a gondolatokat ismerik, arról pedig platón is megmondta, hogy nem más mint barlangárnyék hajkurászás. sok szerencsét.

Megfigyelo 2011.01.13. 17:20:28

Teljesen egyértelmű, hogy alaptalan, hajánál fogva előrángatott ürügyekkel el akarnak távolítani a szellemi életből mindenkit, aki várhatóan nem fekszik be az új "keresztény" (többnyire érts antiszemita) "nemzeti" vonalnak. Lépésről lépésre követik azt, amit Rákosi csinált az Akadémiával, csak ellenkező előjellel. Nyilván utána jönnek az egyetemek, mint ahogy készül az iskolák, sőt óvodák tönkretétele is. Ez a "nemzeti bolsevizmus" (ez a legjobb tömör meghatározás, amit a Fidesz politikájára adni lehet), ezért kell kiherélni az Alkotmánybíróságot, felszámolni a sajtószabadságot, stb., stb. És amikor bekövetkezik a voluntaritsa politika szüksérgszerű következményeként a gazdasági összeomlás, akkor majd jön Recsk, Hortobágy, Kistarcsa. A dolgoknak megvan a belső logikájuk - az országot rálökték egy útra, amin nincs megállás. Nem nagyon bízhatunk az EU-ban sem, legfeljebb egy idő után kiutálják onnan Magyarországot. De mint tudjuk, "az EU-n kívül is van élet". Isten legyen irgalmas Magyarországhoz - mert Orbán nem lesz!

egyenlítő 2011.01.13. 17:20:40

@arlequin: A középkori Európában használták először, minden olyan tudományra, amely a teológiától, az orvostudománytól és a jogtól különbözött. Belőle ágazott le az összes többi tudományág. Ezért a legmagasabb egyetemi fokozat ma a világon a PhD (Philosophiae doctor), a segédek (Bachelor) és a mesterek (Master) után.

Éppen ideje kiirtani őket?

Augustin 2011.01.13. 17:21:06

Egyébként meg Szókratész szerint úriember nem politizál. De hol vannak ezek Szókratészhez képest?
Mellesleg nem utolsóként, hanem elsőként kell elővenni az ilyen "értelmiségieket." Hihetetlenül kártékonyak. Az Onedin által belinkelt Ranschburg-interjúban is mi volt az egyik kulcsmondat, hogy aszongya:
"Sajnos a magyar ember az átlagos európainál kevésbé hajlandó mérlegelni, hálás, ha egy politikus megadja neki a lehetőséget, hogy csupán szimbólumokban gondolkodjon, érzések alapján formáljon véleményt."
Mérgeznek a szavaik. És még pénzt is kapnak érte. Oké, hogy mondjuk valakinek a szólásszabadság ürügyén kedve szottyan szemét módon kritizálni egy népet, de akkor azt tegye magánvagyonából, ne a magyar adófizetők pénzéből, és ne ez váljon megélhetési formájává.

Goompah 2011.01.13. 17:21:24

@syklist: Tudod, hogy még a GPS-ek sem működnének az áltrel nélkül?

Hawking és Penrose sem elsősorban a kutatásaikért és a könyveikért kaptak pénzt, hanem azért, mert egyetemeken oktattak.

arlequin 2011.01.13. 17:22:48

@egyenlítő:

en.wikipedia.org/wiki/Doctor_of_Philosophy

óvassá' is ne csak beszélj embörgyerök, mert hüje maradsz. egy idióta német-angolszász szokást sikerült átvenni ismét...

Táskás Tóni 2011.01.13. 17:23:21

@egyenlítő: a régebbi kandidátusi fokozatnak megfelelő tudományos minősítés

Zelefánt 2011.01.13. 17:24:50

@gauche caviar:
"Láttál te már yachton heverésző filozófust?"

Valamire azért csak elköltötték a lóvét, baszki. Nem mellesleg Heller a legpengébb yachton is igen szerényen mutatna.

"...legalább 8 féle módon le tudja vezetni neked, hogy mi ebben az óriási önellentmondás."

Hát ez az, pofázni azt tudnak, legfőképpen olyan dolgokról, amelyeknek semmiféle gyakorlati haszna sincs. No meg kimutani valamiről, hogy miért is nincs értelme...eh.

Dumáltam már filozófussal, és bizony egy idő után alulmaradtam, már csak azért is, mert olyasféle írásművekre hivatkozott, amelyek csak egy nagyon szűk réteg -- vagy a legelszántabbak -- számára hozzáférhetőek. (Akár blöffölhetett is, úgysem vettük volna észre...)

De ebben a történetben nem az a lényeg, hogy a filozófusokra nincs szükség -- ez marhaság -- , hanem az, hogy ezek a nevesített senkiháziak magától értetődőnek tartják azt, hogy ez nekik JÁR, és hogy ők a szellem magaslatairól tekintenek le ránk, amint mi négykézláb mászunk és bégetünk . És még a mi anyánkat.

egyenlítő 2011.01.13. 17:25:28

@Goompah: Na és mit gondolsz, a többi egyetemi közalkalmazott miből él? Ha csak a bértábla szerinti fizetésük lenne, holnaptól már csak a portások, a takarítók, meg a gazdasági igazgató lenne azokban a bazi nagy házakban.

Megfigyelo 2011.01.13. 17:25:58

@Goompah: A világon mindenütt pályázatokból tarták el a tudományt. Itt teljesen korrekt OTKA pályázatok voltak, s amikor az OTKA kimerült, az NKTH felhasználatlan pénzeiből segítették ki. Ezek a kifogások semmivel sem megalapozottabbak, mint amikor az 50-es években azt mondták valakinek, hogy a te apádnak a háború előtt volt egy kis üzlete 5 alkalmazottal, ezért Te ma nem mehetsz egyetemre. Önkény, alaptalan ürügy, aljasság.

derelyegrádi szellem 2011.01.13. 17:26:33

@IGe:

Csepeli György pszihológus legjobb tudomásom szerint.

@ORBÁNHITLER!:

melyik jobboldali magyar filozófus szerint is nem volt holokauszt? Meiyik?

Ha megvan, (nincs ilyen) keress már rá, hogy ő vajon az Akadémián noymja-e, és szokott-e kapni félmilliádot a haverjaival "kutatásra"?

Köszi.

grgrgr 2011.01.13. 17:26:34

"gauch caviar" : azt hiszem Te is elvesztetted a józan ítélőképességedet. Foggal-körömmel véded a filozófusokat, és fikázol mindenkit. Felesleges.
Jelenleg az a helyzet az országban, hogy a kevés számú, termelő-és szolgáltatószférában dolgozó ember az adójából képtelen eltartani annyi államigazgatási, oktatási és tudományos szakembert, amennyien ilyen állásokban szeretnének lenni. Igen, sokkal kényelmesebb állambácsi által fűtött kutatóintézetben Heideggerről gondolkozni , és ezért havi nettó 300 ezret felvenni, mint pl. a Cora pénztárában ülni nettó 70-ért, rendszeres vasárnapi és éjszakai műszakokra kötelezve.
Nem azt írtam, hogy nincs szükség filozófusokra, hanem azt írtam, hogy jóval kevesebb is elég belőlük, mint amennyi embert most filozófiai elmélkedésért fizetnek. Énnekem kell érte megdolgoznom, mert istentelenül sok az a járulék, amit vállalkozóként be kell fizetnem havonta. Azt se gondolom, hogy kismillió elmélkedő kutatóintézetet kéne az országnak fenntartani.
És azt se gondolom helyesnek, hogy éppen az aktuális politikai kurzus szerint kéne valakit filozófusnak tekinteni.
Úgy egyébként valóban vicces, hogy éppen a filozófusok 70 millájáról megy a szarakodás, miközben a négyesmetróra elment párezer milliárd. Dehát a filozófusok is számoljanak el azzal a 70 millával, na.
És ha Heller Ágnes szegény filozófusokról beszél, akkor definiálja a szegénységet, pl. mondja meg mennyi is egy filozófus fizetése, dobja fel a netre, hogy ki és mennyi fizetést vett fel abból az 50 millás pályázati pénzből, mennyit költöttek könyvespolcra, stb. stb. Csupán azon a tényen, hogy elszámoltatják a pályázati pénzekről, ezen nem kéne felháborodni. Aki a Cora pénztárában ül, azt elszámoltatják a munkaidejével, még azzal is, hányszor megy a WC-re, teljesitményre kap pénzt. Miért van annyira meghökkenve egy filozófus, hogy neki is teljesitenie kell valamit?

Egyébként a Magyar Narancs interjút el lehet olvasni a neten vhol teljes terjedelmében? Mert szerintem csak kevesen olvasták az egészet.

bandika gazdája 2011.01.13. 17:27:11

@Táskás Tóni: Akkor menjünk sorba: 1. Ha valakinek van pofája nem elájulni ezektől, akkor az mondjárt fasz náci? Egyáltalán tudod Te mi az?! Vagy csak ennyi ragadt meg benned Heller és társai süket dumájából?!

Vállfás Gyuszi 2011.01.13. 17:27:20

Csak nehogy ez a nagy elszámoltatási láz átterjedjen a pártfinanszírozásra. Vagy a képviselők költségtérítéseire.

arlequin 2011.01.13. 17:28:28

@egyenlítő: kiirtani? már a középkorban sem értelemszerűen használták, erre most még arra is kiterjesztették aki orvos, jogász avagy teológus. értelem? semmi. inkább csak kényelem. most még az orvos is a 'bölcsességszeretet tanítója' lesz, ha phd-zik. naggyon értelmes és következetes. gratulálok. röhej.

syklist · http://hanglepel.wordpress.com/ 2011.01.13. 17:28:59

@goompah

Már nem emlékszem pontosan, de szerintem a GPS működéséhez elég a speciális relativitáselmélet is, a befolyásoló effektusok (idődilatáció, meg a méretváltozások) már ott meg voltak. Az ált. rel-nek gyakorlati haszna nem sok van, tény, hogy nagyon szép, de azon is kb. csak filozofálni lehet.

Egyébként naív dolog azt hinni, hogy pont Hawking ne kapott volna kutatásra pénzt.

Fell Bandi 2011.01.13. 17:29:09

@turcsány karcsi elvtárs: igen, az lenne a megoldás. de ahhoz a kínai Nagy Falra lenne szükség!

Grafithuszar 2011.01.13. 17:30:12

@Táskás Tóni: Nem ezt mondtam, ne forgad ki a szavaimat. Egyszerűen csak nem kell állami pénzt költeni erre. Ha annyira jó akkor írjon blogot, és ott filozofáljon, és a nagy látogatottságából majd megél.

egyenlítő 2011.01.13. 17:30:16

@arlequin: "The doctorate was extended to philosophy in the European universities in the Middle Ages. At that time all academic disciplines outside the professional fields of theology, medicine and law came under the broad heading of "philosophy" (or "natural philosophy" when referring to science)."

Erre gondoltál, mint idióta angolszász szokásra? Pl. a Sorbonne-ról hallottál-e?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.01.13. 17:31:01

Tudjátok erről Bödőcs Tibor jutott eszembe,hogy mi lenne ha a kormány filozófusokból állna:
"A kormány ma sem tudta eldönteni,hogy létezik e?"

Goompah 2011.01.13. 17:31:03

@egyenlítő: "Belőle ágazott le az összes többi tudományág"

Az, hogy a filozófia névvel illették az akkor még nem elkülönült tudományágakat, még nem jelenti, hogy azok is a mai értelemben vett filozófia voltak.

"PhD (Philosophiae doctor)"

Azt ugye elfelejted hozzátenni, hogy a filozófia ebben az értelemben nem a mai filozófiát jelenti, hanem a mély és alapos tudást általában?

Szóval ez is azt mutatja, milyen hamis az az állításod, hogy a mai tudományágak a filozófiából ágaztak le.

2011.01.13. 17:31:26

@Megfigyelo:

A hellerékhez hasonló posztkomcsik normális országban szóhoz sem jutottak volna, nemhogy még fel is vegyenek félmilliárdokat a folyamatos nemzetgyalázásért. Már épp ideje, volt, hogy a kártékonyságuk feltűnjön valakinek.

insert random 2011.01.13. 17:31:53

@bandika gazdája: Heller Ágnesnek van egy teljes életműve filozófiai témájú könyvekből, tanulmányokból (fentebb megtalálod a listát), valamint egy-két szerencsétlen politikai megszólalása. Ha te kizárólag az utóbbi alapján vagy képes megítélni, akkor nem náci vagy, hanem agymosott pártkatona. Képzeld, akkor is lehet valaki jó ember vagy tudós, ha történetesen nem fideszes.

Megfigyelo 2011.01.13. 17:32:36

@Zelefánt: Igen, Heller vagy Vajda valóban világhírű filozófusok, nekik valóban JÁR, hogy normálisan meg tudjanak élni. Ha Magyarország ezt nem biztosítja nekik, akkor nem nevezhető civillizált országnak. Egyébként pl. Heller évtizedekig élt Ausztráliában és Amerikában, mert " a komcsik" elzavarták. A rendszervátozás után hazahívták -- lehet, hogy kér volt hazajönnie.

Palimadár13 2011.01.13. 17:34:08

@imperial: Hát igen, ez a te kormányod.

Megfigyelo 2011.01.13. 17:34:09

@imperial: Te hülye vagy, Hellert bármelyik amerikai egyetem tárt karokkal fogandná.

egyenlítő 2011.01.13. 17:34:56

@syklist: "Az ált. rel-nek gyakorlati haszna nem sok van"

Hát, ha az atomenergiát nem tekintjük annak, akkor valóban.

2011.01.13. 17:36:17

@Megfigyelo: a magyargyűlölő posztkommunistáknak semmi sem "jár". Szoktasd magad a gondolathoz..

bandika gazdája 2011.01.13. 17:36:28

@Goompah: 2. Egy dologban nagyon igazad van. A jobboldali ingyenélő ugyanolyan ingyenélő, mint a baloldali. De ki mondta, hogy nem?!

egyenlítő 2011.01.13. 17:37:30

@Goompah: Ez eléggé PISA negatív volt. Hát persze. Nem filozófia volt akkor a tudomány, csak annak nevezték :-)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.01.13. 17:37:43

@Megfigyelo: Ja meg a gárdákkal különben is kimasírozunk európából.Akkor nem mindegy?

Fell Bandi 2011.01.13. 17:38:02

Aki bármiféle bizonyítékot ad nekem arra, hogy ezek a levitézlett marxista filozófusok bármilyen kimutatható mértékben előremozdították az ország helyzetét, tehát hasznos munkát végeztek, akkor azt én befizetem egy thaiföldi 4 hetes all inclusive útra, és még bőröndöt is veszek neki. Várom a pályázatokat!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.01.13. 17:38:44

@zero: az ilyen postzokért szeretjük a vbőrt

nem a proli-posztok miatt

Táskás Tóni 2011.01.13. 17:38:55

@Grafithuszar: Szerinted a megoldás az , hogy Heller írjon blogot. Szerintem Orbán menjen focizni harmad vagy negyedosztályba, Matolcsi meg árufeltöltőnek a Tesco-ba, ha felveszik.

2011.01.13. 17:39:09

@Megfigyelo: bárcsak menne. Meg vele együtt az egész judeobolsi slepp.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.01.13. 17:41:39

@insert random: Van benne valami.Itt van a Gálvölgyi.Mondott baromságot az utóbbi időben,viszont már akkor valaki volt,mikor én még nem is tudtam milyen nagy magyar vagyok.

egyenlítő 2011.01.13. 17:41:40

@Fell Bandi: Talán azért, mert Puskáson túl még néhányuk nevét (mint magyarokét) ismerik a világon. Persze nem a lelátókon, csak a Yale-n, a Harvardon, meg egyéb ilyen, általad lenézett helyeken.

Fell Bandi 2011.01.13. 17:42:36

@Megfigyelo: "Heller vagy Vajda valóban világhírű filozófusok, nekik valóban JÁR, hogy normálisan meg tudjanak élni. Ha Magyarország ezt nem biztosítja nekik, akkor nem nevezhető civillizált országnak. Egyébként pl. Heller évtizedekig élt Ausztráliában és Amerikában, mert " a komcsik" elzavarták. A rendszervátozás után hazahívták -- lehet, hogy kér volt hazajönnie."

nem lehet, egész biztos! Maradt volna kint ez a repedtsarkú luvnya! azt pedig hogy világhírű lenne, egyenesen cáfolom. ez ma már mérhető dolog, a publikációinak hivatkozásaival szokták jellemezni. ez a vén múmia még a futottak még kategóriában sincs ott, utánanézhet bárki!

Tita nick 2011.01.13. 17:43:34

Lehet itt szidni a Fideszt kérem szépen, de ha kiírnak egy pályázatot és erre a pályázatra attól homlokegyenest eltérő pályaművek érkeznek és azokat horribilis pénzzel jutalmazzák, akkor az elszámoltatóknak teljesen igaza van.

Érdekes az is, hogy azok a filozófusok nyertek dögivel, akik szellemiségükkel kiszolgált/ják a szocikat-libsiket.

Érdekes az is, hogy ebben a zországban Heller Ágnes anyánk az atyaúristen, neki ellentmondani nem szabad, mert féltik az egzisztenciájukat a többiek.

Aki igaztalanul nyert pénzt, az fizesse vissza, vagy tartsa a hátát, élükön Heller Ágnessel.

insert random 2011.01.13. 17:44:39

@imperial: Hát ja, volt már rá jópár példa a történelemben, hogy egy ország ideológiai alapon elüldözte a tudósait és érdekes módon valahogy mindig az lett a vége, hogy az ország csődbement/lemaradt a fejlődésben/megszállták stb. Aki meg számonkéri, hogy mi haszna van a filozófiának, annak pl. ezt tudnám ajánlani: www.freeweb.hu/iratok/egyhtori/magyar/ILLYES.HTM

Fell Bandi 2011.01.13. 17:45:05

@egyenlítő: "Talán azért, mert Puskáson túl még néhányuk nevét (mint magyarokét) ismerik a világon. Persze nem a lelátókon, csak a Yale-n, a Harvardon, meg egyéb ilyen, általad lenézett helyeken. "
miért, csak nem kabátot lopott ott valamelyik zsidrák a felsoroltak közül?
és miért nézném le azt a helyet, ahol az egyik diplomámat szereztem?

dr. Trebitsch 2011.01.13. 17:47:08

Hülyék voltak, megérdemlik, hogy meghurcolják őket. Én is, és a barátaim-kollégáim is tudjuk több évtizede, hogy magyar megrendelésre nem dolgozunk, akármennyit is fizetnek érte. Csak európai megrendelésre dolgozunk, ott annyit fizetnek, amennyiben megállapodtunk, és a munka minőségére az elbíráláskor semmi hatással nincs az, hogy ki csinálta. És nem kérik vissza a pénzt évekkel később, ha elbíráláskor a munka megfelelőnek bizonyult és kifizették.

Fell Bandi 2011.01.13. 17:47:48

@insert random: ne hasonlítgasd már a filozófiát a véresszájú marxista propagandával! mert ezek a szenny-emberek ez utóbbit művelték.

Fell Bandi 2011.01.13. 17:49:40

@Trebitsch: na, ezek a semmirekellők aztán várhattak volna a külföldi megrendelésre... hacsak nem a vízentál központtól...

arlequin 2011.01.13. 17:50:33

@egyenlítő: na akkor olvass tovább ember. jó? köszi.

@tesz-vesz: egyetértés eftás!

@Tita nick: tartsa a hátát?! ne! inkább ne! ha ránézek elborzadok.

@Fell Bandi: á. hagyd el. racionalista-kommunista trollok 1-től-1-ig. nem vitaképesek. ideológiával színezik a tudományt. fostalicskák. ez van.

Megfigyelo 2011.01.13. 17:52:02

@Tita nick: Szó sincs róla, ezt csak most próbálják így beállítani. Azt teljesítették, ami az elfogadott tervben volt, most értelmetlen kifogásokkal álltak elő, csak azért, mert ki akarják csinálni őket. És azért, mert itt csak a nemzeti hülyeségnek maradhat tere, a nemzetközi IQ veszélyes. Rákosinak, Kádárnak is az volt....

Goompah 2011.01.13. 17:52:36

@syklist: A specrel csak egyenes vonalú mozgással foglalkozik, a műholdpályák nagyon nem olyanok.

Megfigyelo 2011.01.13. 17:53:19

@Tita nick: Középafrikában nem, Európában igen. Pont ez a különbség.

arlequin 2011.01.13. 17:53:54

@Trebitsch: ja. érkezik egy kiírás hídépítésre, ezek benyújtják az alagútépítési ajánlatot, ezek a hülye 'magyarok' pedig elfogadják és odatolnak félmilliárdot. borzalmas. később pedig még piszkálnak is.
te tényleg ennyire hüje vagy, vagy csak az érzelmeid késztetnek ilyen fokú tévedésekre?

Megfigyelo 2011.01.13. 17:54:45

@Fell Bandi: Egyetlen marxista sincs a szóbanforgó emberek között, legfeljebb 30 évvel ezelőtt voltak marxisták.

derelyegrádi szellem 2011.01.13. 17:54:46

@Megfigyelo:

Az lehet. Csak pusztán abból ott nem tudna megélni, hogy ő Heller Ágnes (Lukács György legjobb tanítványa), és különösen nem félmilliárdot elkutatni a haverjaival.

Meg ebből "a külföldön tárt karokkal várnák" elegem van. Ha igen, akkor miért van itthon mindegyik. Erre a válasz szerintem a fentebbi bekezdésben van.

Mint Popper esete, aki kiment Izraelbe aztán nagyon gyorsan haza is jött. Ugyanis azzal nem számolt, hogy az "itt kérem mindenki antiszemtia" ott nem működik, abból ott nem lehet megélni. Különösen nem olyan szinten, mint ahogy itt ezt jelen posztban is jól láthatjuk.

Tita nick 2011.01.13. 17:55:05

"Filozófuainknak'" egyetlen kibaszott szava sem volt 2006-ban a tömegverések idején. A barna esőtől rettegnek. Külföldre szaladgálnak bemártani a zországot. Közben közpénzből éldegélnek vígan. Agymunka helyett bányába őket, úgyis elpuhultak.

egyenlítő 2011.01.13. 17:56:00

@Fell Bandi: Már Einstein (szintén zsidrák) megmondta, hogy minden relatív. Tudnál-e néhány, Hellernél jobb hivatkozási indexű magyar filozófust felsorolni? A zsidrák-komcsi-akasztós Lukács nem ér!

A Yale-n pl. TGM lopta vendégprofesszorként a kabátot.

Goompah 2011.01.13. 17:56:01

@egyenlítő: Azt hiszem, te hoztad fel a PhD szót. Olvass utána a filozófia szó etimológiájának.

Felmosórongy (törölt) 2011.01.13. 17:56:50

@Béla Bácsi: ki tudja..a szomszédom Braun David azt mondta volt...

derelyegrádi szellem 2011.01.13. 17:57:39

@Megfigyelo:

Ez így van. Amíg a marxizmus volt a biznisz, addig marxisták voltak, amikortól a "liberális", azóta liberálisok. Ez olyan világos, mint a nap.

dr. Trebitsch 2011.01.13. 17:57:51

@arlequin: a hozzászólásod is csak megszilárdít abban a meggyőződésben, hogy ebben az országban nem pályázunk semmilyen munkára. Jogunk van erre, és a belőled sugárzó rosszindulat sem változtatja meg a véleményünket. Nem értem, hogy amit nekem írtál. annak mi köze ahhoz a jogomhoz, hogy olyan munkát, és attól vállalok el, akitől akarok?

Béla Bácsi 2011.01.13. 17:58:07

@egyenlítő:
"Hát miért nem lehetett ezeket egy rendes magyar emberrel megiratni???"
Teljesen mindegy. Egy-két szakmabelin kívül a francot sem érdekelnek ezek a témák. Ezek ugyanolyan "fontos" alkotások, mint a "világhírű" Jancsó Miklóska vagy a gerlóczy-gyerek nyavajgásai ( a kisbetű szándékos, nem elírás). Ez a kis "értelmiségi" klikk belterjesen egymást élteti, csodálja, a bunkó tömegek életét nem viszik előbbre. Talán "éles elmék", mint pl. Furcsány, vagy liBajnai! Ők profitálnak az ilyen társadalomtudányi bölcsességekből.

kubatov_kommunista 2011.01.13. 17:58:07

Nincs olyan nagy különbség a filozófusok és a történészek között.
Csak annyi, hogy a történészek többe kerülnek.
Szóval majd az ezután jövő 'magyarságtudat -7. kutatás' vagy 'a csikósok mikor használtak 2 métere és mikor 2 méter 20 centiméter ostort - 2rész.', stb. címre hallgató, az új ideológiába illeszkedő programok (ár: 3-300 millió ft-ig) - nos kb. ugyanaz lesz.
Nincs azzal bajom, hogy a történészt is etetni kell, csak ne lenne belőlük ennyi.
Japánban többet foglalkoznak a jövőkutatással - kicsit sikeresebbek is. Pedig ők még atomot is kaptak a nyakukba lenne min bánkodniuk. Uff.

különvélemény 2011.01.13. 17:58:50

Azt mondja el valaki, hogy a fizetésen kívül mi a rosseb kerül pénzbe egy bölcsész kutatásban?
54 milkából kamatokat nem számítva 20 évig adok 135.000 nettót valakinek.

Akkor wtf-ot kutat ez a sok pondró?

egyenlítő 2011.01.13. 17:59:17

@derelyegrádi szellem:

"Heller and Fehér encountered what they regarded as the sterility of local culture and lived in relative suburban obscurity close to La Trobe University in Melbourne, and they assisted in the transformation of Thesis Eleven from a labourist journal to a leading Australian journal of social theory before its subsequent conversion to 'American civilization'
...
Heller and Fehér left Australia in 1986 to take up positions in The New School in New York City, where Heller currently holds the position of Hannah Arendt Professor of Philosophy in the Graduate Studies Program. Heller's philosophy continued its neo-liberal postmodernisation which began with its repudiation of Marxism for a functionalist and market-based theory of society and ended with a conversion to a kind of neoconservatism under the influence of the events of 911. Her contribution to the field of philosophy has been recognized by the many awards that she has received (such as the Hannah Arendt Prize for Political Philosophy, Bremen, 1995, and the Szechenyi National Prize in Hungary, 1995) and the various academic societies that she serves on, including the Hungarian Academy of Sciences.
Heller currently researches and writes prolifically on ethics, Shakespeare, aesthetics, political theory, modernity, and the role of Central Europe in historical events.
In 2006, she was the recipient of the Sonning Prize, in 2010 she recived the Goethe Medal."

insert random 2011.01.13. 17:59:43

@Fell Bandi: És ezt valamivel alá is tudnád támasztani, vagy csak fröcsögsz a vakvilágba? Hozzászólásaid alapján nem tűnsz egy olyan típusnak, aki végigolvasta volna az összes érintett életművét. Pl. a prágai tavasz kapcsán ezt mondta, nem éppen komcsi propaganda:

"the regime just could not tolerate any other opinion; that is what a totalitarian regime is. But a totalitarian regime cannot totalize entirely, it cannot dismiss pluralism; pluralism exists in the modern world, but it can outlaw pluralism. To outlaw pluralism means that the Party decided which kind of dissenting opinion was allowed. That is, you could not write something without it being allowed by the Party. But we had started to write and think independently and that was such a tremendous challenge against the way the whole system worked. They could not possibly tolerate not playing by the rules of the game. And we did not play by the rules of the game. "

Egyébként életrajza szerint alapvetően nem politikával foglalkozik, hanem esztétikával, etikával stb. Csak éppen a magyar belpolitikával kapcsolatban van egy különvéleménye, ami miatt te az egész munkásságát véresszájú marxista propagandának minősíted.

Tita nick 2011.01.13. 17:59:56

Érdekes, ha pénzről van szó, a filozófus is alámerül az emberi középszerbe.

Sorrend: első a pénz, az elvek ráérnek.

egyenlítő 2011.01.13. 18:01:03

@különvélemény: Portás, takarító, igazgató, villanyszámla, másológép, könyvtár, számítógép, konferencia részvételi díj, úti- és szállásköltség, stb.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.01.13. 18:01:55

Bocsi.Asszem a poszt arról szól,hogy nem megfelelő munkát végeztek el jópénzért.@derelyegrádi szellem: Maholnap már fideszesek lesznek.:))

Megfigyelo 2011.01.13. 18:02:05

@derelyegrádi szellem: Hellert úgy agitálták haza. Nem abból akar megélni, hogy ő valaha Lukács tanítványa volt, hanem abból, hogy most is új műveket alkot, és az országnak büszkének kellene lenni arra, hogy itthon alkotja őket... Elmúlt 80 éves, de még évente 3-4 könyvet ír. Aljasság, amit az új kormányzat csinál vele és a többiekkel, ezzel (ezzel is) csak lejáratja Magyarországot. (Igaz, hogy már a médiatörvénnyel is sikerült az ország presztizsét évtizedekre tönkretenni, de azért nem mindegy, hogy még rátesznek egy lapáttal...)

egyenlítő 2011.01.13. 18:03:23

@Béla Bácsi: Meg talán Magyarország, amelyiknek néha-néha leírják a nevét velük összefüggésben.

marhaszív 2011.01.13. 18:03:36

Azt hiszem a Pianinas nevű kommenttársunk találta fején a szöget egy másik blogban, ahol szintén ez volt a téma. Íme a hozzászólása:
"Hülye birkák!!! Én ingyen is megmondtam volna hogy nincs isten."

Tita nick 2011.01.13. 18:03:58

@Megfigyelo: Nemsajnájjukőtetmehetvisszaahonnétgyütt.

különvélemény 2011.01.13. 18:04:08

@egyenlítő: Miről beszélsz?
Kutatásra kapta, nem irodafenntartásra, ami megint csak vicc bölcsészetben.
Könyvtár 0 Ft, mert jár neki, számítógépe is van, konferenciaanyag fent van a neten, oda sem kell utazni.

Goompah 2011.01.13. 18:04:16

@egyenlítő: Ha igaz, amit mondasz - és ebben nem kételkedem -, akkor még kevésbé indokolt egy ADOTT tanulmányra szóló támogatást munkanélküli, állástalan "filozófusok" támogatására használni.

Ha a pályázati pénzt egy Heidegger-tanulmányra adták, akkor abból készüljön Heidegger-tanulmány. Ne könyvespolc, ne állstalan filozófusnak adott alibimunka stb. legyen belőle.

Az 50-70 milliós pályázati pénzek pedig szemérmetlenül magasak, 50 millióból hány filozófus gondolkodhat hány évig főállásban? Világos, hogy ez esetben is a párthoz hű ideológusok megjutalmazásáról volt szó. Ez pedig hát ellentétes a pályázat deklarált céljával, nem?

derelyegrádi szellem 2011.01.13. 18:04:23

@kubatov_kommunista:

te is az csávó vagy, aki a tényszerű megtörtént eseményt egy általa elképzelt, vélt a jövőbeli eseménnyel hasonlítja össze. Várjuk meg a magyarságkutatás 7.0-t, ahogy arra kizsíroznak 500 millkót, és akkor dumáljuk róla.

Addig nincs miről, csak ezekről itt.

Megfigyelo 2011.01.13. 18:04:54

@insert random: A Helelr-idézet tökéletesen jellemzi azt az új rendszert, amit a Fidesz most bevezet. Ezért jellemzik - helyesen -"nemzeti bolsevizmusként".

egyenlítő 2011.01.13. 18:06:25

@Tita nick:
Arany János:

A TUDÓS MACSKÁJA

Nagy lett volna a tudósnak
Az ő tudománya,
De mi haszna, ha kevés volt
A vágott dohánya.
Könyvet irt a bölcseségről
-- S hajna!
Akkor esett ez a bolond
História rajta.

Nem szeretett ez a tudós
Semmit a világon,
Járt legyen bár égen-földön,
Két avagy négy lábon:
De a kendermagos cicát
-- S hajna!
Éktelenül megszerette,
Majdhogy fel nem falta.

Szolgája is volt; a háznak
Ez viselte gondját,
Hogy lába ne keljen és a
Szelek el ne hordják.
Hű cseléd volt félig-meddig,
-- S hajna!
Koplalás lőn este reggel
Bőséges jutalma.

Máskülönben ment a dolga
A kedves cicának:
A reggelin gazdájával
Ketten osztozának.
Búsan nézte ezt a szolga
-- S hajna!
Fél zsemlére, pohár téjre
Nagyokat sohajta.

Mert tudósunk a magáét
Ha fölreggelizte:
Felét a cicának adni
Volt a szolga tiszte.
Úriasan élt a macska,
-- S hajna!
Csak nem akart, csak nem akart
Meglátszani rajta.

"Hé... izé... mi baja lehet
Annak az állatnak?
Szőre borzas, csontja zörgős,
Szédelegve ballag."
"Jaj, uram, hát a sok éhség! --
-- S hajna!
Kétszereznők csak a tartást;
Mindjárt lábra kapna."

S az napságtól itce tej járt,
Kapott egész zsemlét:
A tudós csak lesi, várja
Hogy ha nekitelnék.
De a macska nem üdűlt fel,
-- S hajna!
Elfogyott a fogyó holddal,
Sarlóvá hajolva.

Kendermagos szegény cica
Nyavalyába esvén,
Fölvette a `néhai` nevet
Egy szép őszi estvén.
"Átszellemült kedves állat
-- S hajna!
Falatom megosztom vele
Mégis meg van halva!"

"Mi tagadás" -- mond a szolga,
"A cicus nem vétett:
Én evém meg ő helyette
Reggel az ebédet.
Mondtam, menjen egérfogni,
-- S hajna!
Nem tanyáz ám ott egér, hol
Üres minden kamra."

Nagy volt, mondok, a tudósnak
Az ő tudománya,
De mi haszna! Kevés hozzá
A vágott dohánya.
Könyvet irt a bölcseségről
-- S hajna!
Ilyen ápró dőreségek
Gyakran estek rajta.

(1847)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.01.13. 18:07:55

@Megfigyelo: Hát,ha hasznosabb,mint ferge zsuzsa,akkor egye fene.

insert random 2011.01.13. 18:08:40

@Tita nick: A filozófus nem emberjogi megfigyelő, nem köteles szót emelni minden jogsértésért, nem ez a munkája. Igen, nyilván nekik is vannak politikai nézeteik és elfogultak egyes pártok irányába. Na és? Magánemberként azt mondanak, amit akarnak. Az, ha politikai ügyekben nyilatkoznak, nem filozofálás, hanem magánvélemény. Amiatt, hogy hülyeségeket beszélnek a politikáról, még lehetnek jó filozófusok, a kettőnek semmi köze egymáshoz. Vagy te az orvosodat is megkérdezed, hogy kire szavazott, mielőtt megvizsgál? Felejtsd el egy időre, hogy szerinted kinek van igaza és kinek nem, vagy hogy te hova húzol. Szerinted helyes, hogy valakiket a véleményük alapján akarnak ellehetetleníteni?

dr. Trebitsch 2011.01.13. 18:09:25

@Tita nick: látod ezért tartom őket hülyéknek. Másfél tucat Nobel-díjasunknak volt esze, nem ide dolgoztak, itt csak baszogatták volna őket... nekik is csak ez járt volna ki, amit Te mondasz:) Nyilván nem tudtak volna annyit adni a Hazának, mint Te, aki nagyon fontos, hogy Magyarországon maradj:)

egyenlítő 2011.01.13. 18:09:48

@különvélemény: Csak éppen a többire nem kap pénzt az intézet, mint fentebb írták.

Konferencia helyett Internet? Nem nézel mostanában túl sok Intel reklámot? A kutatók közötti személyes kapcsolat mással nem helyettesíthető.

Megfigyelo 2011.01.13. 18:11:08

@Tita nick: Nyugodj meg, el fog menni, ha a hozzád hasonló hülyék sokáig izélgetik, mint ahogy minden tisztességes ÉS intelligens ember Magyarországon már foglalkozik azzal, hogy hogyan meneküljön el Orbanisztán folytó légköréből. De ha Heller kénytelen lesz újra emigrálni, az NAGYON NAGYOT fog szólni - majdnem akkorát, mimt az "elbaszott" médiatörvény.

Megfigyelo 2011.01.13. 18:12:02

@Tigeri: Ferge Zsuzsa is nagyon hasznos.

Béla Bácsi 2011.01.13. 18:12:13

@Megfigyelo: "Teljesen egyértelmű, hogy alaptalan, hajánál fogva előrángatott ürügyekkel el akarnak távolítani a szellemi életből mindenkit, aki várhatóan nem fekszik be az új "keresztény" (többnyire érts antiszemita) "nemzeti" vonalnak. Lépésről lépésre követik azt, amit Rákosi csinált az Akadémiával, csak ellenkező előjellel. Nyilván utána jönnek az egyetemek, mint ahogy készül az iskolák, sőt óvodák tönkretétele is. Ez a "nemzeti bolsevizmus" (ez a legjobb tömör meghatározás, amit a Fidesz politikájára adni lehet), ezért kell kiherélni az Alkotmánybíróságot, felszámolni a sajtószabadságot, stb., stb. És amikor bekövetkezik a voluntaritsa politika szüksérgszerű következményeként a gazdasági összeomlás, akkor majd jön Recsk, Hortobágy, Kistarcsa. A dolgoknak megvan a belső logikájuk - az országot rálökték egy útra, amin nincs megállás. Nem nagyon bízhatunk az EU-ban sem, legfeljebb egy idő után kiutálják onnan Magyarországot. De mint tudjuk, "az EU-n kívül is van élet". Isten legyen irgalmas Magyarországhoz - mert Orbán nem lesz! "
Gratulálok! Bagoly mondja verébnek! Felsoroltad a fajtád összes ellenünk elkövetett bűnét, most meg e miatt rettegsz ellenünk? Jaj de cuki vagy!

Prof. Dr. Simon Templar 2011.01.13. 18:13:02

@Goompah: A középkorban általánosságban a NEM GYAKORLATI tudományokat illették a philosopiae titulussal (kivéve a teológia, ami a középkor erősen egyházi jellegénél fogva nem volt vegyithető semmivel)

Egyébiránt a mai tudományágak valóban nem vezethetők vissza egyeneságon a filozófiára.

egyenlítő 2011.01.13. 18:15:01

A burzsoák és árulók reszkessenek!
RESZKESSENEK!

Ezt mindjárt a Ződ a segged, elvtárs után kell énekelni.

fokabacsi 2011.01.13. 18:15:38

@Megfigyelo: Te kijelented, hogy 80 évesen hajt az országnak 1000 ft hasznot!! Nemzeti jövedelmet? Na menj te a picsába.

Megfigyelo 2011.01.13. 18:16:33

@Béla Bácsi: Sajnos vannak ilyen seggfejek is kies honunkban. De muszáj, hogy legyenek. Tudjuk, hogy az átlagos IQ 100, és egy 100-as IQ-jú ember még elképesztően buta az egyetemi oktatók átlagához hasomlítva.

Fell Bandi 2011.01.13. 18:16:45

@insert random: ahogy eddig nem olvastam tőle SEMMIT, úgy ezután sem fogok. Nem hiszem, hogy ez kívánatos volna egy olyan szerzőtől, akinek minden általam ismert megnyilvánulásától hányingerem van - és akkor még az ábrázatáról nem is beszéltünk. Annyi az olvasnivaló - az Amazon-on is csak napi több száz újdonság van - hogy az ilyen lúzerekre nem marad időm. De ha maradna, azt akkor is mással tölteném...

countrystudy 2011.01.13. 18:16:48

a mandiner most kért bocsánatot a tegnapi írásukért. van az a pénz amiért korpás a hajuk.

Fell Bandi 2011.01.13. 18:19:41

@Megfigyelo: megy a lófaszt! csak készítgeti a bőröndjét, mint a Bauer Tamás már 20 éve. De csak nem akar bepakolni abba a kufferba! Pedig hidd el, senkinek sem hiányozna ez a vén szarcsimbók!

derelyegrádi szellem 2011.01.13. 18:20:13

@Megfigyelo:

Az jó hír, mert akkor jó bolsevik szokás szerint, amit Heller mentorától és mesterétől (Lukács György) lestünk el, egyszerűen falhoz állítják és kivégzik őket.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.01.13. 18:20:34

@Megfigyelo: Aha,pl.:több segélyt a cigányoknak.
Semmi bajom a szociológusokkal,de úgy érzem külföldön ezt valahogy jobban művelik.

Megfigyelo 2011.01.13. 18:21:40

@fokabacsi: Hát a hülyeséget ezentűl "fokabacsi" egységekben fogjuk mérni. Copernicus mennyi nemzeti jövedelmet termelt? (Heller könyvei természetesen abban is megnyilvánulnak, de nem az a lényegük.)

derelyegrádi szellem 2011.01.13. 18:24:17

@Megfigyelo:

Így van, megszűnt a 'biznic' miért maradna? Amig volt, addig itt volt, ezek után már nincs esély arra, hogy újabb százmilliók leesseken "kutatásra" minek maradna? Ez is világos mint a nap.

különvélemény 2011.01.13. 18:24:59

@egyenlítő: ok, internet 3K/hó, na de a többi?

insert random 2011.01.13. 18:25:14

@Fell Bandi: Jól van, haladunk, legalább elismerted, hogy olyasmiről vitatkozol, amiről semmit nem tudsz. Lehengerlő érv az is, hogy "nem olvasom, mer' nem teccik a pofája". Csak ha ennyire nem érdekel a dolog és nem is értesz hozzá, akkor egyáltalán minek vitázol? Valaki kényszerített, hogy hozzászólj? Remélem, nem kell elmagyaráznom, miért hülyeség olyasmiről vitatkozni, amihez nem értünk.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2011.01.13. 18:25:24

Ebben a a morális része a legdurvább ;"nagyon szegények" jah nézőpont kérdése ,nyugati kollégákhoz képest lehet,de ez nem a nyugat...egy minimálbérért dolgozó vagy egy 28500-ből élő az akkor mi ?!Miként alkothat véleményt akkor az ország és az emberek állapotáról az ilyen?

Béla Bácsi 2011.01.13. 18:27:02

@egyenlítő: Szóval Heller, miután érdektelenség fogadta Ausztráliában, elment Jew Yorkba, ahol ALAPSZINTEN tanított filozófiát egy ismeretlen iskolában egy ismeretlen zsidó tanárnő segédeként, majd "számtalan" nemzetközi elismerés részese lett: pl. egy díjat kapott az ismeretlen zsidó filozófiatanárnőtől, majd a Széchenyi-díj (fú, ez biztos nem volt motiválva!). Meg a filozófiája, ami nem más mint korábbi (vörös komcsi) önmaga tagadása és szerecsenmosdatása!

Megfigyelo 2011.01.13. 18:27:50

@Tigeri: Azt csak rájukfogják utólag, évvekkel később, hogy nem megfelelő munkát végeztek, azért, hogy megtisztitsák a terepet a szellemi térfoglalásnak. Mivel az ún. "nemzeti" oldalon nincsenek számottevő intellektusok, adminisztrativ eszközökkel (és mondvacsinált ürügyekkel) csinálják ki a magyar értelmiség krémjét. Pedifg pont nekik köszönhetjük, hogy nem számítunk sötét Balkánnak - néhány tucat, legfeljebb néhány száz, embernek.

Táskás Tóni 2011.01.13. 18:27:52

@Tita nick: Bányába bizony! Orbán papa bányájára gondoltál?

Béla Bácsi 2011.01.13. 18:29:05

@Megfigyelo: Ezt arra érted ugye, aki Recsktől fél? Mármint hogy ránkhozza a Zorbán?

Táskás Tóni 2011.01.13. 18:29:07

@blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year: Kérdezd meg a helikopteres mnyp-i vagyont eltőzsdéző Csányit.

Megfigyelo 2011.01.13. 18:29:34

@Béla Bácsi: Ezt a mocskolódást nem lehet spontánul csinálni - ezt valaki megrendelte! Vajon ki? Megöl a bizonytalanság!

sajto@ - sajtokukac.blog.hu 2011.01.13. 18:30:08

Hogyan lehet egy fiozófiai eszmefuttatás "súlyát" megmondani? Ha 10 ember által olvasott 200 oldalnyi, jelen kor kihívásaival semmilyen kapcsolatban nem álló tanulmányok 50-70 milliókat érnek, osztogathatnának egy-egy jobb egyetemi diplomadolgozatra is 1-2-t.

Horizont 2011.01.13. 18:30:22

Nem a filozófiával van baj, hanem velük! Nem kéne szemérmetlenül politikai oldalra állni.Egyikre sem. De ők nyíltan odahúztak. Most meg csodálkoznak, hogy a politika szétcincálja őket.
És így ezzel lejáratják a szakmát is.
Tudományos Akadémia filozófiai kutatóintézetéből 5 fő filozófust elküldenek. Köztük van Tamás Gáspár Miklós is.Na ezen Bolgár Gyuri bácsi kardjába is dőlt:)Ezt találta mondani a Boros János igazgatónak:"- Hát, ha a zsenit elküldik az akadémiáról, akkor szerintem nagy baj van."
Tamás G. -nak nincs nyelvvizsgája(tud angolul), nem mutatta be az egyetemi diplomáját, nincs tudományos fokozata, így akinek nincs azt 62 évesen nyugdíjba küldik, T.G.M. 62 éves amúgy,és nem járt be az intézetbe:( Micsoda kiváltságok, hihetetlen. Az igazgató azt mondta szeretnének fiatal diplomásokat felvenni a helyükre.Helyes.

dr. Trebitsch 2011.01.13. 18:30:56

@insert random: miért vitáznak? B. Russel: "Az a baja a világnak, hogy az ostobák és idióták mindig holtbiztosak a véleményükben, míg az okosabbak állandóan kételkednek." Magyarországnak meg az a baja, hogy sok a "holtbiztos véleményű", és nagyon kevés a kételkedő.:)
Persze Bertrand Russel csak egy hülye filozófus:)

insert random 2011.01.13. 18:31:25

@Béla Bácsi: Neked is az utánaolvasást tudom ajánlani, wikipédia 2 kattintással elolvasható:

"Tanított a Berlini Egyetemen, a melbourne-i La Trobe Egyetemen, a Torinói Egyetemen, a Sao Paoló-i Egyetemen, végül New Yorkban (New York, New School for Social Research) kapott katedrát 1986-ban."

Megfigyelo 2011.01.13. 18:32:04

@Fell Bandi: Van neki lakása New Yorkban is, az év egy részét most is ott tölti. Magyarországnak megtiszteltetés, hogy Heller itt van, nem fordítva.

Táskás Tóni 2011.01.13. 18:32:12

@Fell Bandi: Ebből a marxista eszmébőlk kamatoztatja most Orbán is a működését. A zemberek érdekében államosít gyárat és mny-akat-

Fell Bandi 2011.01.13. 18:33:07

@insert random: tévedsz sok mindenben. Ha egy "tudós" a témakörébe vágó ügyben olyan sületlenséget mond, amit egy kubikostól sem tolerálnék, onnantól nem vagyok kíváncsi az egyéb produktumaira sem.
De ez a topic nem a vén aszott múmia tudományos munkásságáról szól, hanem egyszerű BTK. 319-321 §-okról Olyan pénzek mentek ki az MTA -tól, amiért nem dolgoztak meg ezek az ingyenélők. Ne tereljük el a témát, ha kérhetem!

Tibike15 2011.01.13. 18:33:55

Ebből a pénzből mennyi lélegeztető gépet lehetett volna venni ?

Fell Bandi 2011.01.13. 18:34:55

@Megfigyelo: én nem érzem megtiszteltetésnek, hogy egy aszott tolvaj múmia téblábol - és lop - közöttünk. Ha te igen, nyald ki a seggét!

2011.01.13. 18:35:09

@Béla Bácsi:

A Heller-féléknek 5 dolgon alapul a "munkássága":

- marxizmus
- szélsőliberalizmus
- a saját zsidóságuk
- cigányfajvédelem
- a vörösöktől kapott összegek

Kártékony fajta, rég megértek az elszámoltatásra.

egyenlítő 2011.01.13. 18:35:23

@Béla Bácsi: Tök ismeretlen zsidó nő:
"Arendt served as a visiting scholar at the University of California, Berkeley, Princeton University and Northwestern University. She also served as a professor on the Committee on Social Thought at the University of Chicago, as well as at The New School in New York City, and served as a fellow on the faculty at Yale University and Wesleyan University in the Center for Advanced Studies (1961–1962,1962–1963).[7]
At Princeton, she became the first woman appointed to a full professorship, a decade prior to that university's first admission of female students (1969).
She died at age 69 in 1975, and was buried at Bard College in Annandale-on-Hudson, New York, where her husband taught for many years.[8]
Hannah Arendt's gravestone at the Bard College cemetery in Annandale-on-Hudson, New York
Arendt was instrumental in the creation of Structured Liberal Education (SLE) at Stanford University."

Megfigyelo 2011.01.13. 18:35:36

@Horizont: TGM a magyar szellemi élet egyik meghatározó kiválósága. Ez nem papírok kérdése, és a véleményét azok is nagyon nagyra tartják, akik egy szóval sem értenek belőle egyet - no persze csak bizonyos IQ felett, ahol képesek felfogni a párhuzamos igazságok létét...

Béla Bácsi 2011.01.13. 18:35:54

@Megfigyelo: Háááát..... Ebben a "sötét balkán"os dumában nem vagyok olyan biztos! Szal, szerinted öcsike, e pár bipsi-komcsi "érdektelenségbe fulladt" hablatyolása tart ki minket a kecskeszarból?

Fell Bandi 2011.01.13. 18:36:10

@Táskás Tóni: figyelj, ne haragudj, de 32 alatti IQ-val vitatkozz a heller ágival!

arlequin 2011.01.13. 18:36:37

@Megfigyelo: "Mivel az ún. "nemzeti" oldalon nincsenek számottevő intellektusok"

aha. miután lukácsék B-listáztak és kinyírtak mindenkit aki valóban számottevő lett volna. na takarodj el de sürgősen kis patkánylelkű szolganyomoronc. bocsánat... de abból nem kapsz.

egy gyilkos legjobb tanítványát fényezed aki több kárt okozott a az emberek tudatában, mint gyurcsány összesen. ez csak egy kis szimpla megélhetési bálványlotyó.

nem balkánnak számítunk és semminek se számítunk és ne mondja meg senki, hogy minek számítunk, pláne te ne. önazonosságunk van, ha ezt nem értenéd akkor 'autoidentifikációnk'. te barom. magyar. nem internacionalista. nem lukácsista. nem filozófusi. ez a múmia azért lett 'elüldözve', mert balról támadta kádárékat, de akkor sem lepődnék meg, ha folyamatosan kapná a nyugdíját a z NBH 'nemzetközi propaganda osztálytól'. ha még van ilyen egyáltalán. nem csinált ez semmit kérem. csak összekörmölt mindenféle mocskot erősen vitatható alapokról kiindulva, s van pofája marxsita-leninistaként szellemről beszélni. na ennyit a hőgyecske konzisztenciájáról és gondolkodásának következetességéről...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.01.13. 18:36:45

Azt se feledjük, hogy a pályázati pénzek szabálytalan felhasználásáért Zuschlag 7 éve börtönt kapott.

70 millióért.

Megfigyelo 2011.01.13. 18:37:16

@imperial: Ezért az aljasságért mennyit kapsz?

egyenlítő 2011.01.13. 18:38:00

@Horizont:
"Tamás G. -nak nincs nyelvvizsgája(tud angolul), nem mutatta be az egyetemi diplomáját, nincs tudományos fokozata"

Azért a Yale-n vendégprofesszornak még jó volt?

dr. Trebitsch 2011.01.13. 18:38:04

@egyenlítő: minek zavarod ilyenekkel? megmondták neki, mi a véleménye, ne zavard össze ilyen érthetetlen nyelven írt tényekkel:)

Péteréter 2011.01.13. 18:39:48

Az összes ingyenélő filozófust ki kellene terelni az országból! Aztán szépen összeszedni valamennyi ripacs színészt, kornyikáló komolyzenészt, a szerencsétlen, agyament festőkről, szobrászokról nem is beszélve.

Takarodjon innen az összes ingyenélő! Ez a mi országunk, a magyaroké!

arlequin 2011.01.13. 18:40:18

@Megfigyelo: TGM a hitetlen zsidó lelketlen élet kiválósága. a többi igaz.

@Trebitsch: és természetesen hellerke mindig biztos magában. akkor hová is tartozik Russel szerint, te szerencsétlen?

ekkora labdát... azért köszi

Fell Bandi 2011.01.13. 18:40:35

@zero: hát a cusi az 8 és fél évet kapott, de ez a vén múmia már 3-at sem fog megérni, sem a böriben, sem máshol. De éljen minél tovább - a börtönben!

egyenlítő 2011.01.13. 18:40:36

@arlequin: "balról támadta kádárékat"

Ezt úgy érted, hogy azért bírálta őket, mert nem tudtuk megelőzni a szovjet tankokat, az "A határtól nem messze van Prága" indulóra masírozva?

insert random 2011.01.13. 18:41:26

@Fell Bandi: Meséld már el mi köze van az esztétikának a tüntetések feloszlatásához vagy a pártpolitikához? Szerintem nem sok.
A pályázati pénzek lenyúlása (ha egyáltalán történt ilyesmi, szerintem várjuk meg a vizsgálat végét) pedig a jelek szerint nem sok embert érdekel, sokan mondják, hogy a politikai megszólalásaik miatt már ki kéne őket rúgni.

Anti Anyag (törölt) 2011.01.13. 18:41:38

Egyetértek, most már tudjuk, hogy szabálytalanság történt. Nem kell őket baszogatni, hanem el kell őket számoltatni és vissza kell fizettetni. Ez az ország nem engedheti meg magának, hogy nácizásért, orbánozásért, havonkénti rasszizmus elleni aláírásokért százmilliókat fizessenek adófizetői.

insert random 2011.01.13. 18:42:13

@arlequin: miután lukácsék B-listáztak és kinyírtak mindenkit aki valóban számottevő lett volna.

Például?

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2011.01.13. 18:42:39

@Táskás Tóni: És ő mióta "pártatlan","független" filozófus megmondóember?Vagy mióta próbálja magát annak tetetni?

dr. Trebitsch 2011.01.13. 18:44:12

@arlequin: mekkora labdát? azért visszanézhetnéd, honnan kezdtem... azt állítottam, hogy HÜLYE AKI MAGYARORSZÁGON bármi állami rendelést teljesít, állami pályázatra indul. Ha tényleg ér valamit a tudása, máshol is boldogul. Ő mégis itt indult, tehát szerintem hülye. Hol látod az ellentmondást?

insert random 2011.01.13. 18:44:21

@egyenlítő: Ismétlés a tudás anyja:

"the regime just could not tolerate any other opinion; that is what a totalitarian regime is. But a totalitarian regime cannot totalize entirely, it cannot dismiss pluralism; pluralism exists in the modern world, but it can outlaw pluralism. To outlaw pluralism means that the Party decided which kind of dissenting opinion was allowed. That is, you could not write something without it being allowed by the Party. But we had started to write and think independently and that was such a tremendous challenge against the way the whole system worked. They could not possibly tolerate not playing by the rules of the game. And we did not play by the rules of the game. "

Heller Ágnes a prágai tavaszról.

arlequin 2011.01.13. 18:44:58

@Péteréter: ezzel nem értek egyet. vagy, ha úgy gondolod, hogy ez jó, akkor menj a hősök terére és rombold le a milleniumi emlékművet, esetleg a turult a Várban. vagy te is csak egy kis alja provokátor vagy? remélem nem.

ja! két hsz? na hagyjuk.

egyenlítő 2011.01.13. 18:45:00

@arlequin: Jó társaságba került TGM. A Gombárzsidó, a Gönczzsidó, a Hankisszsidó mellé. A nemzsidó zsidók közé.

arlequin 2011.01.13. 18:47:11

@insert random: például? Hamvas Béla.
nagyon tudatlan vagy komám. ahogy a lengyel értelmiséget is kiirtotta szovjet, úgy a lelkes 'magyar' és magyar kollaboránsok és félreállítottak minden valódi szellemi tényezőt.

tudod te egyáltalán miről beszélek, vagy a boldog tudatlan huszonévesek ujjgyakorlatát teljesíted a neten, kellő egyetemi agymosással?

dr. Trebitsch 2011.01.13. 18:47:54

@egyenlítő: azért ezen ne akadj fenn. Nálunk még az antiszemitizmust sem tudják úgy művelni, mint a normális országokban. Itt akinek más a véleménye, az zsidóvá válik rögtön. Ahogy annak idején volt a népellenség... aki kritizál, az népellenség.

Megfigyelo 2011.01.13. 18:47:58

@zero: Zushlag lopott, miért megkapja a büntetését, bár röhej, hogy többet, mint egy átlagos gyilkos. A Filozófiai Intézetben azonban korrektül elszámolt, elfogadott, lezárt szerződések voltak, amit most évekkel később megpróbálnak szabálytalannak minősíteni, hogy kicsinálják azokat, akik nem elég szimpatikusak.

Fell Bandi 2011.01.13. 18:48:02

@egyenlítő: TGM mint nem zsidó? ne röhögtess már!

Gekko 2011.01.13. 18:48:22

@Béla Bácsi: Azért az elgondolkodtató, hogy most ugyan azokat és ugyan azért szídják, amiért annó, a komcsik. Ne érzel itt valami ellentmondást. Tudom tudom, kár, hogy Kádárék nem iktatták ki az összes ilyet.

Mindegy, lényeg, hogy sikerült elkapni a fiukat - lányokat. Éljen az Élszámoltatás, éljen a Párt.

(ilyen az, mikor a nagy erőlködésnek besz@rás a vége)

Kartal (rezervált) 2011.01.13. 18:48:38

@Megfigyelo: ez nem TGM-et minősíti, hanem a "magyar" "szellemi" életet. Ha ő kiválóság, akkor kurva nagy baj van.

@arlequin: ne erőlködj, sok index-droid arlequint győz... bár az az igazság, hogy téged nem féltelek :D

@Péteréter: és a magyarok közt nincsenek művészek, mi, te nagyonokos?!

fokabacsi 2011.01.13. 18:49:16

@insert random: Akkor éljen meg abból B+! Ne ítt ácsingózzon a vén banya.

egyenlítő 2011.01.13. 18:49:44

@insert random: '19-ben azt a katonaszökevényt a cseh fronton, akiből nála jobb filozófus lehetett volna.

Jány Gusztávnak meg talán végre visszaadják a vezérezredesi rendfokozatát.

arlequin 2011.01.13. 18:50:12

@egyenlítő: te mondtad, nem én. de hogy jó lenne? mint az olyan szellemtelen ökörségek, hogy 'találjuk ki magyarországot!'
a göncz is zsidó? nem is tudtam. ennyire nem érdekel a téma, csak ezek ajvékolnak is folyamatosan. ki a fene az a gombár? valami piacozó?

2011.01.13. 18:50:25

@Anti Anyag:

A legigazságosabb az lenne, ha nem csak helleréket számoltatnák el, hanem azokat a vörösöket is, akik fizettek nekik a havi betevő fasisztázásért. Szerintem a nagy többség nem azért adózik, hogy eltartsa ezeket a nemzetgyalázó balliberális szardarabokat.

Fell Bandi 2011.01.13. 18:51:56

@Megfigyelo: így jártak... nem kellett volna a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatalnál olyan pénzekre pályázni és azokat szabálytalanul elkölteni, ami őket nem illeti meg. Ennyi.

arlequin 2011.01.13. 18:52:24

@Kartal (fekete mellényben): erőlködni? szórakozom. végre egy igazi poszt... ;-)

jönnek is a hülyék. az okosabbja ilyenkor hallgat és be se dugja az orrát.

egyenlítő 2011.01.13. 18:52:45

@Kartal (fekete mellényben): Igen, kurva nagy baj van. Már közel száz éve üldözzük el a legnagyobb tehetségeinket, minden rendszer, megkülönböztetés nélkül.

Béla Bácsi 2011.01.13. 18:53:01

@egyenlítő: Most ezt is fordítsam le, bajzeg? Mer ánglusul olyan beijesztő a prosztó madzsaroknak?
Én nem bánom, de ettől még nem szartam össze magam!
Szóval, ájuljunk el, mert vendégelőadó volt három eléggé ismert, jónevű kaliforniai egyetemen? Mit gondolsz, hány főstátuszú előadó an ezeken az egyetemeken? (Plusz, el birom képzeni a "vendég előadást", ami nincs benne a curriculumban rendesen: csak nem antiszemetizmus meg a Hollókoszt?) Aztám most jön csak a java: tanárként benne volt egy cucuális bizottságban a chicagói egyetemen! Juj! (Szerintem, most már a fél Lipótvárosnak dereng, ki is volt ő!) Meg hogy aYale-en tansegg volt az előrehaladott tanulmányok/kutatás osztályon? Én még mindig nem ismerem! Meg 300 millió amerikai, azt a huszat kivéve, aki alkalmazta vagy tőle függött az alkalmazása. És ennek volt a vendégelőadója a "világhírű Heller néni"! Menj má a csába vele!

egyenlítő 2011.01.13. 18:54:24

@arlequin: Fiatal vagy még. Tanulmányozd Csurka 1990-es évekbeli "írói" munkásságát.

Péteréter 2011.01.13. 18:56:53

A docenseket ezután az oktatásért felelős miniszter nevezze ki, a professzorokat és püspököket pedig a miniszterelnök!

Horizont 2011.01.13. 18:57:00

@Megfigyelo:
Nem papírok kérdése! Ez igaz!Senki nem mondta, hogy hülye! De ti el vagytok tévedve itt egy páran! Munkahelye volt ahonnan a fizetést kapta? Igen! Kötelező a nyelvvizsga az álláshoz? Igen!Be kell mutatni a diplomát? Igen! Tudományos fokozat megszerzése kötelező? Igen! Be kell járni a munkahelyre? Igen!62 évesen nyugdíjkorhatáros? Igen! T.G.M 62 éves? Igen!
Egy filozófusnak kell nyíltan egy politikai oldal mellé állni? NEM!!
Akkor miről is beszélsz, beszéltek itt?

egyenlítő 2011.01.13. 18:57:21

@Béla Bácsi: Ja. Ezek a szar helyek alig tudtak bekerülni a világ legjobb 10 egyeteme közé. De hát ki a picsát érdekli, ha főzhetünk elég pálinkát magunknak?

dr. Trebitsch 2011.01.13. 18:58:33

Na jó posztolást. És köszi az újabb megerősítést, hogy milyen jól tettem, hogy elmentem időben:)

hollario 2011.01.13. 18:58:54

Na, a csürhe megkapta a csontját, lehet rajta rágódni. Vikiék meg az ovigarchák szépen lopnak tovább. Ezeket a pénzeket most már a fideszes haverok kapják majd, egész más lesz.
Ja, a debreceni huligántombolda 20x ennyi lóvé, amit meg az emberek a kolontáriaknak+devecserieknek befizettek, de ovi zárolta/eltette magának, az 3x ennyi. Ja, hogy arra már nem emlékeztek.

Horizont 2011.01.13. 18:59:16

@arlequin:
"jönnek is a hülyék. az okosabbja ilyenkor hallgat és be se dugja az orrát."
Na kösz szólhattál volna előbb is :DDDDDDDD

Horizont 2011.01.13. 19:00:42

@hollario: És te az elmúlt 8 évre???

egyenlítő 2011.01.13. 19:02:19

@Béla Bácsi: "Hannah Arendt" a Google-n "Nagyjából 1 120 000 találat", pedig nem pornós.

Poén! Orbán Viktor lehagyja 1 270 000 találattal!!!

arlequin 2011.01.13. 19:02:30

@egyenlítő: tökéletesen tisztában vagyok csurka írói munkásságával. mind a cikkeivel, mind a drámáival, mind az esszéivel. megkockáztatom, hogy jobban ismerem mint te.
egyébként pedig hamár filozófiáról beszélünk: a fiatalság és az öregség nem érdem, hanem állapot. a gondolkodást nem ezekhez kötik, hanem a szigorú logikához.
milyen érdekes, csurka beállt tavaly orbán mögé. akkor minek is tanulmányozzam?
amikor már nincsenek megfelelő érvek, akkor jön a fiatalság? mit tudod te hány éves vagyok? mit tudod te, mit csináltam a hatvanas-hetvenes években? nem tudod. sokakat láttam öregen hülyén meghalni és fiatalokat koravénnek. na látod, EZ már filozófia. de ajánlom senecát ezzel kapcsolatban. soxerencsét.

Schmidt Gergő 2011.01.13. 19:02:43

A felsoroltak közt van volt tanárom is, aki azt állítja, hogy gazdag, az hazudik...
Egyetlen Phd-s tanuló ösztöndíja 90.000 ft havonta, a doktorálás 3 év azaz több mint 3 millió forint, egy könyv megjelentetése sok pénz, de egy cikk szakfolyóiratban való publikálása is, nem beszélve egy konferenciáról, azt hiszem végig lehet gondolni, hogy a fenti összegek nem nagyok ennek tükrében, inkább kicsik, annyi politikus nyúl le naponta százmilliókat mondvacsinált alapítványokkal és hasonlókkal pályáztatva, hogy az hihetetlen, a vállalkozók bizonyos része szintén, ez a mostani cikk egy felkapott hiszti csupán.

Béla Bácsi 2011.01.13. 19:02:54

@Gekko: Persze, hogy az! Én se vagyok teljesen hülye, ha annak nézek is ki! De most nem variálni, kell, hanem -ha egy mód van rá- ritkítani ezeket a beépült "értelmiségieket". Menjenek a csába! Éljenek meg a jew yorki lakásukban a világhírű jew yorki iskolák segédtanítójaként (kb. fele annyi pénzből, mint egy bunkó rendőr)! (És akkor még úgy adják elő, hogy ők tesznek szivességet Magyarországnak, hogy itt felkarmolnak félmillát havonta szegények! Be kell szarjak!) Magyarországnak most annyira kell a "demokratikus belső ellenzék" az adófiztők csekélyke pénzén, mint ablakos szlováknak a hanyattesés!

Péteréter 2011.01.13. 19:04:51

Aki ezentúl magyar létére külföldi jeles egyetemeken szeretne tanítani, annak meg kellene vívnia egy a miniszterelnök által kijelölt személlyel!

Anti Anyag (törölt) 2011.01.13. 19:05:04

@imperial: Igen, a bloggal nagyon egyetértek, a Fidesz elszámolása amolyan kamunak tűnik.

Béla Bácsi 2011.01.13. 19:05:10

@egyenlítő: Na végre jól kezdesz beszélni, öcsém! Ekkő nekünk, gojoknak: pályinka! A zsidó mög agyalog maj helyöttünk is!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.01.13. 19:05:43

@egyenlítő: Csurkát nem sokra tartom de úgy tűnik sokmindenben igaza volt.:((

insert random 2011.01.13. 19:06:12

@Béla Bácsi: Kicsit meggyőzőbb lenne az érvelésed, ha összehasonlításként odaraknál mellé egy másik magyar filozófust sokkal jobb referenciákkal, Tudsz ilyet?

egyenlítő 2011.01.13. 19:06:46

@arlequin: Elnézést, hogy "lefiataloztalak". Csupán abból gondoltam, hogy nem emlékeztél a gönczzsidó, stb. kifejezésekre.

Béla Bácsi 2011.01.13. 19:07:10

@egyenlítő: Na látod! Egyformán jelentéktelenek! (Hol itt Heller?)

derelyegrádi szellem 2011.01.13. 19:07:23

@Megfigyelo:

Én szívesen lemondok erről a "megtiszteltetésről". Különösen úgy, hogy adok neki (igen én is, hisze az adómból kapták) meg haverjainak 500 milliót azért, hogy folymatosan köpködjön, intoleránsozzon, rasszistázzon, nácizzon, kriptonyilasozzon minket. Ebből kurvára elég volt, de úgy tűnik nem csak nekem, mert fő szponzoraik (persze nem a sajátjukból, hanem a másokébóll) már a választásokon sem bírtak elindulni, élükön hungarovalentinnel.

Ebből elég volt.

fokabacsi 2011.01.13. 19:08:40

@Megfigyelo: Ha olyan jó helye meg lakása is van neki kinn, mi az édesanyját keres itthon? nyolcvan évesen ÖTSZÁZ MILLIÓKÉRT TE KRETÉN ???
@Kartal (fekete mellényben): MEGBOROTVÁLKOZVA FODRÁSZOLVA LÁTTA MÁR VALAKI?? Hogy legalább emberi kinézete legyen?

egyenlítő 2011.01.13. 19:09:57

@derelyegrádi szellem: A Heti Válasz és a Terror Háza mennyit kapott? Nem nyolc év alatt, hanem egy összegben.

Palimadár13 2011.01.13. 19:10:42

@Béla Bácsi: De igen, te teljesen hüje vagy.

arlequin 2011.01.13. 19:11:27

@Tigeri: igaza is van, de TGM nem tartozik közéjük. ;-)))

@egyenlítő: egyetértés! a pálinka az fontosch, mint a trebitschek!

@hollario: ez a csürhegondolkozás tipikus esete, amikor valaki az összegszerű pénzt hozza fel. persze, hogy az is csibészség. de itt jogtalanul kiutalt és felhasznált pénzről van szó, ráadásul azok által akik itt köpték az etikát vagy húsz éve, meghogy mekkora faschiszták a magyarok. hollári-hó!

jozicsenko 2011.01.13. 19:11:38

@Megfigyelo: a nemzeti oldalról azért nem tudsz említeni senkit, mert
1. ha veszélyes volt, kicsinálták
2. ha nem hagyta magát, kiközösítették: ráfogtátok hogy "antiszemita", oszt onnantól már nem volt ember csak hitler helytartója, utóda, követője, stb, stb -

balkán? öcsém, másról sem szólnak a lenyilatkozott interjúitok a művelt nyugaton, hgoy mekkora nácik vagyunk - oda juttattátok az országot az állandó paráztatással, hogy amikor pl Marion Cosmát megölték, két napig nem mertek a tv-ben értelmeset mondani, majd román forrásokra hivatkozva körülírva lehetett csak kisebbségi származásra ködösen utalni: kimondani a valóságot, azt persze nem

hogy egy vén liberálist elszámoltatnak:naés? ha pénzt kapott, bizonyítsa, mire költötte

tudod ebben a botrányban az a csúnya, hogy simán kaphattak volna pénzt pl az oktatási minisztériumtól - de mert ungárvalentin és hitlerpista a sajátjából nem akart adni, inkább az uniósra repültek rá

s legyünk őszinték: a technológiára szánt pénzt filozófiára költeni mezei lopás

ugyanis pl ez a banda volt, akik az omnivestre szabtak egy 2 milliárdos pályázatot -ok, hogy azóta visszaadták, de nem bálintéknak, hanem az új kormánynak...

Béla Bácsi 2011.01.13. 19:12:41

@egyenlítő: Na ez most túl woody allenes lett! Mit akar ez az 57 ezer jelenetni?

Péteréter 2011.01.13. 19:13:51

Szerencsétlen Heller olvasgat össze-vissza, de nagyon nincs képben. Tudhatná azt -- talán ki kellene függeszteni az ágya fölé --, amit Schmitt Pál már le is írt: a magyarok Istene az abszolutórium ura!

Újlaki 2011.01.13. 19:14:21

Orbán-fóbia? Az egészséges embernél ez természetes. Hitler-fóbia, Sztálin-fóbia, Rákosi-fóbia, Franco-fóbia, Mussolini-fóbia, Ceausescu-fóbia és még sorolhatnám. Az egészsséges pszichikum ellenérzéssel reagál a diktátorokra, akarnokokra.

insert random 2011.01.13. 19:14:53

@Béla Bácsi: Azt írod, hogy Heller magyar viszonylatban nem jelentős szakértő, mert nem volt elég külföldi egyetemen előadó, nem elég rangos egyetemeken volt stb. Erre mondtam, hogy akkor mondj egy példát egy vele ellentétben valóban jelentős filozófusra, aki mellett eltörpül Heller egész eddigi munkássága. Gondolom tudsz ilyet, ha már ilyen lekezelően beszélsz róla.

2011.01.13. 19:15:53

Én azt nem értem, miből élnek a filozófusok? Most nem lenyúlt pénzre gondolok, hanem mint munkahely. Gugliztam egyet és az összes állás egyetemi volt. Vagyis azért tanul a filozófuspalánta, hogy majd tanár legyen, és újabb filozófusokat tanítson? Ennyi? Miből áll egy filozófus munkája? Ül és elmélkedik, esetleg könyvet ír? Elég száraz olvasmány lehet...
Itt ülök és próbálom kitalálni miből áll a dolog, és nem megy...

Béla Bácsi 2011.01.13. 19:16:01

@Palimadár13: Egészen biztosan! (egybeesik rengeteg ember véleményével, kétségtelen!)

orasmester (törölt) 2011.01.13. 19:16:37

tök véletlenül ezek közül is mind zsidó.

ahogy az aláírogatók is mind azok.

jó kis zsidó trükk: hazudozzunk, gyalázkodjunk, aztán ha csak felismernek minket, máris lehet nácizni.

mert ezeknék a zsidóknál a zsidóságuk egyszerre ok, okozat, provokáció és pajzs is.
a zsidó tudja nagyon jól, hogy páran összeállva bármit megtehetnek, mert már az is nácizmus, ha fel merik ismerni őket.

20 köcsög zsidó telenyivákolja a világsajtó a fajtársain keresztül, aztán demagóg módon az okozatot akarják utólag indokként felhasználni.

mert ugye az nekik is teljesen egyértelmű, hogy azokra, amit fischer ádi, schiff meg a többi csinál, előbb-utóbb jön az a jogos válasz, hogy büdös zsidók...
és akkor majd ezzel meg lehet magyarázni, hogy naugye, hogy itt tényleg nácizmus van.

direkt csinálják, mert ezek csak ebben tudják megélni zsidóságukat.

a legjobb, amikor ezek idézik a viccet, hogy "igény az volna rá", csak nem értik...
az ominózus viccben pont az a poén, hogy az antiszemitizmusra való igény a zsidók ezen részéről fakad. ha nincs antiszemitizmus, akkor ezek elveszítik identításukat, kenyerüket, mindenüket. ezért generálni kell.

ha az ember azt látja, hogy csak és kizárólag zsidók vernyákolják tele a világot a nem kétező náciveszéllyel, akkor lehet csodálkozni, hogy schiff gyureszt bántják?

fischer ádámot is annyira üldözik ebben az országban. üldözik az állami pozícióval az operaházban a szemét nácik. dolgoztatni akarják.

ez kb olyan, mint amikor székhelyi anulu józsef 2002ben lenyilatkozta a választások előtt nagy német újságnak, hogy itt mindennapos a zsidók elleni nyílt erőszak, ő már fél kimenni az utcára.
ezt vajon úgy értette, hogy fél az autótól a színház bejáratáig elmenni? mert ugyebár annyire üldözték őt, hogy akkoriban épp igazgató volt.

fokabacsi 2011.01.13. 19:16:51

@egyenlítő: Ki üldözte el Kandó Kálmánt Jedlik Ányost , Déri Miksát Bláthy Tituszt Bródi Jánost a Kryptonlámpa feltalálóját ,Korányi Frigyest, .....lehetne folytatni a sort ! Ennyi eszük nem volt a nagy"hírű filozófusoknak" hogy NE LOPJANAK hazudozzanak??? Ennyit ér a tudományuk. Be sem jártak a sokmillióért dolgozni??? Emberek dolgoznak kemény 12 órákat 95-105 000 Ft-okért.

derelyegrádi szellem 2011.01.13. 19:17:19

@egyenlítő:

A Terror Háza egy múzeum, úgyhogy azt szerencsés lenne egy másik múzeumhoz hasonlítani. Például a Páva utcai múzemumhoz.

Várom az összegeket. :-)

Béla Bácsi 2011.01.13. 19:18:06

@insert random: Mán itt mondták sokan előtte: Hát a mestöre, az szép magyar embör, az akasztós Lukács Gyuri bácsi!

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.01.13. 19:18:38

Filozófia, piha... már az ántik világban is degenerált gondolkodásmódra utalt, a filozófussal kezdődött a relativizálás, a pesszimizmus, a dekadencia. Sokat tökölni de nem cselekedni.

orasmester (törölt) 2011.01.13. 19:20:21

@insert random: fábry sándor pl sokkal jelentősebb filozófus mint heller :)

egyenlítő 2011.01.13. 19:21:15

@fokabacsi: Ők akkorra már nem éltek. Írtam volt, hogy közel száz éve.

jozicsenko 2011.01.13. 19:21:21

@egyenlítő: a terorházánál volt a botrány a penge fallal - ugyanis elötte nem vették ki az mszp/szdsz-s apukák fényképeit a bünösök közül (bauer? szabó? rémlik?)
de pénzt vlahogy nem nagyon kaptak -szó se róla, az egyházaktól is loptak az elvtársak, majd most kapják vissza egy pénzben, hogy az elvtársak ebből mekkora botrányt csinálnak, az is szép lesz...
@Péteréter: tanítanak sokan, de nem verik a mellüket miatta

@Eleskanyar: a cigányokat is szivatták (bajnaiék alatt), mert a megkapott pénzeket qrvára nem arra költötték, amire kellett volna, sőt, még egy mezei pénzügyi elszámolást sem tudtak összeállítani: meg kell tanulni, hogy a kapott pénzt arra a célra kell használni, amire adták -technológiára vagy oktatásra, mindegy: a fejlesztési pénzekből nem fizetünk filozófusokat...
(avagy, talán itt is volt cikk: a rendőrség a kapott terepjárókat tiszti autónak, magánfurikázásra használta, volt is botrány belőle, a magyarállam -te, én, mi- 150 millió Ft-ot fizethetett vissza brüsszelbe)

@Megfigyelo: miért nem az oktatási minisztérium fizetett nekik? miért az innovációs alapot fosztogatták?

@insert random: hamvasbéla, wassalbert, máraisándor: hirtelen ez a három elhallgattatott magyar író jutott eszembe - csak a kollaboráns zsidók maradhattak

arlequin 2011.01.13. 19:21:59

@Anti Anyag: az tényleg kamu. bárki láthassa.

@egyenlítő: de. még a hordózásra is, meg a többire is. sajnos benne voltam a sűrejébe. de ez egyenes következménye annak, hogy nem volt20 éve se beismerés, se elszámoltatás. ezért tartunk itt. sajnos.

fokabacsi 2011.01.13. 19:24:43

@hollario: ""Na, a csürhe megkapta a csontját, lehet rajta rágódni. Vikiék meg az ovigarchák szépen lopnak tovább. Ezeket a pénzeket most már a fideszes haverok kapják majd, egész más lesz.""
A kedves családod meg a felmenőid a csürhe te debil "filozófuss" !

ZöldszemM2 2011.01.13. 19:25:02

A tolvajokat előbb útóbb elkapják !!

arlequin 2011.01.13. 19:26:50

@orasmester: ezek mind hitetlenek. közben a tisztességes magyar zsidó rabbikról hallgatnak, azok meg kussolnak. mint, ha jól emlékszem a székelyudvarhelyiről, aki rejtegette a magyar zászlót (angyalos-koronást) trianon után és amikor a románok megtalálták nála, akkor kivégezték.

ezek senkik.

insert random 2011.01.13. 19:27:41

@jozicsenko: Wass Albert és Márai szépírók, nem filozófusok. Amúgy annyira el vannak hallgatva, hogy konkrétan érettségi tételek.

jozicsenko 2011.01.13. 19:28:29

@hollario: tudod, holnap lesz egy orbán bejelentés, amiben leírják, hogy hogyan akarnak spórolni -őszintén remélem, hogy keményen odalépnek és elzavarják a kamunyugdíjasokat és a rokkantakat a büdös fenébe

persze a számodra nyugdíjasholocaust lesz, ahol a 60 évesnél idősebbeket a dunába lövik

pedig csak a 39 évesen 200-300 ezret kapó nyugdíjasokat vágják vissza (remélem)...

2011.01.13. 19:28:33

@egyenlítő: ő fizikát tanít, de nem azért, hogy a gyerekből is fizikatanár legyen, aki megint kitermelje a következő fizikatanár generációt. Nem amolyan l'art pour l'art dolog.
A fizikának van csomó gyakorlati alkalmazása.
Én nem filozófiatanári, hanem általában a filozófiai állásokra, munkára gondoltam. Már ha van ilyen...

Schmidt Gergő 2011.01.13. 19:29:28

@Blassius: a matematika, a fizika stb. igazából minden tudomány abból vált ki, legutóbb a pszichológia, előtte az antropológia... Most számtalan filozófus a mesterséges intelligencia kutatással foglalkozik neves informatikai cégeknél, kutatóintézeteknél.
csak azt utálom, hogy az emberek anélkül nyilatkoznak, hogy adott kérdésről akár a leghalványabb fogalmuk is lenne

szamarhegy 2011.01.13. 19:29:31

@orasmester: Szoktál érdemben is hozzászólni (gazdasági kérdések, alkotmánybíróság, parlament, választási törvény, stb.) vagy csak a napi zsidózás miatt látogatsz blogokat (persze szigorúan rákenve ezt is a zsidókra) ? Sajátos értékrend, ha úgy érzi valaki, hogy a zsidózás , vagy a zsidók zsidózással vádolása menő dolog...

Tita nick 2011.01.13. 19:30:35

@insert random: Érdekes, nem ez a munkája, de a zorbánék minden gondolatát kipellengérezik Ja, hogy nem onnan gyütt a lé?
@Trebitsch: Véleményem tartom.

kvadrillio 2011.01.13. 19:31:14

jahhh....igen, miközben erről a dús filozófus megbecsülésről olvasgattam, 5-en 400 milliót kabtak , eszembe jutott, hogy a legjobb filozófusaink mégis csak azok, akik naponta filozofálnak arról, mélyrehatóan, alaposan, a legnagyobb szakmai hozzáértéssel, HOGYAN IS ÉLJÉK TÚL A HOLNAPOT !!!!!

kalandlövész · http://kalandloveszet.hu 2011.01.13. 19:31:23

Semmirekellő, léhűtő társaság ez a "filozófus" népség. Csak inni tudnak meg hazudozni, de azt nagyon :)))

StirlitZ 2011.01.13. 19:31:25

Igazuk van, jöjjenek a "rendes" jobbos filozófusok most már! Szeretnék, fasza jobbos tanulmányokat olvasni, fasza jobboldali filozófusoktól. Fel kéne dolgozni újra az egész népi-urbánus vitát megint pl. Utoljára a 1920-as 1930-as években olvashattuk jobbról.
TGM mellesleg király, én olyan országban élnék legszívesebben ahol ő a köztársasági elnök. Most pedig jöhetnek a komcsizók, Flame on! :-)

egyenlítő 2011.01.13. 19:32:19

@arlequin: Nem-nem. Inkább azért, mert mindig a múlt problémáit akarjuk megoldani. Zsidózás (1919, 49-53), antiszemitázás (19-21), fasisztázás (19-45), kommunistázás (48-89), ellenforrradalmározás (56), egészen a gyurcsányozásig.

A siker titka a delfinstratégia, az együttműködés:
- Bízz az emberekben
- Amilyen a mosdó, olyan a törölköző
- Légy feledékeny

Ebből csak a második pontot teljesíti minden rendszer, de azt kb. 200 %-ra, pedig csak 90-re kellene.

Ezt nem filozófusok, hanem matematikusok találták ki. Játékelmélet.

Béla Bácsi 2011.01.13. 19:32:24

@Eleskanyar: Mér nem ilyeneket írtak a mi zsiadink is akkor azért a rongyos 500 millióért?

Péteréter 2011.01.13. 19:32:31

Platón menjenek a Yale-re!

Schmidt Gergő 2011.01.13. 19:33:07

@jozicsenko: kicsit off, de jobb, ha tőlem tudod, hogy Márai rohadtul megvetette a konzervatív jobboldalt, ő maga írt róla az egyik tavaly vagy tavalyelőtt kiadott könyvében

Béla Bácsi 2011.01.13. 19:35:05

@szamarhegy: Nem az nem az. Csak 500 milliót hülyeségért felkarmolni az a menős dolog! (Ja, meg esetleg -ha maradt rá idő- utána még egy kicsit "rettegni", na az is kóser!)

eino. 2011.01.13. 19:35:25

@Béla Bácsi: maximális egyetértésem

Béla Bácsi 2011.01.13. 19:37:41

@stirlitzist: Hát, inkább a Jobbikosoknak adnám azt az 500 millát, hogy "firkálgassanak". Hidd el a bunkó magyar többet profitálna abból!

egyenlítő 2011.01.13. 19:38:27

@randomgenerator: Tehát a filozófus azért tanít filozófiát, hogy a gyerekből filozófus legyen. A fizikatanár viszont nem azért tanít fizikát, hogy a gyerekből fizikus legyen. Most már értem a különbséget.

Na és az etikát ki fogja tanítani az általános- és középiskolákban, ha kötelezővé teszik? Lesz elegendő pap/lelkész/rabbi erre is? Esetleg összevonják a hittannal?

Béla Bácsi 2011.01.13. 19:40:28

@eino.: köszönöm! (üdítő itt a sok vízilófos közt!)

szamarhegy 2011.01.13. 19:41:07

@Béla Bácsi: 1. Mi köze ehhez emberek származásának? Zárjuk be a színházakat, múzeumokat, a politikai, gazdasági, szociológiai kutató intézeteket, az MTA-t, 10 milliárdokat spórolhatnánk, gazdasági haszna egyiknek sincs, tiszta pénzlopás mindegyik, a sok naplopó kutató, csak kutatgat, meg pályázgat naphosszat, ha egyáltalán bejárnak.

derelyegrádi szellem 2011.01.13. 19:43:00

@insert random:

Most bazmeg. De amikor pl Heller Ági futtatott filózófusa volt a Népköztársaságnak, egyetemi katedra, MTA tagság, könyvei jelentek meg, akkor pl Wass Albert nevét kiejteni nem volt szabad, Márai meg emigrációban, és indexen, egy könyvét sem lehett Mo-n kiadni.

Idióta.

@Eleskanyar:

melyikben is és hol, mert én ilyet soha nem olvastam nála. Várom.

orasmester (törölt) 2011.01.13. 19:43:21

@szamarhegy: látom, hogy nem csak egy mezei filoszemita vagy, hanem egy funkcionális analfabéta is.

talán nem zsidó mindegyik ezek közül?
talán véletlenül alakult így?

orasmester (törölt) 2011.01.13. 19:45:12

@arlequin: és ha hiteltelenek? attól még zsidók ugyanúgy.

2011.01.13. 19:45:22

@egyenlítő: Ha nem szelektíven olvasnál, akkor értenéd a kérdésem / dilemmám.
A fizikatanár fizikust nevel.
A filozófiatanár filozófiatanárt.

Béla Bácsi 2011.01.13. 19:46:10

@szamarhegy: Hát, jó helyen kapizsgál az elvtárs, ha meg nem sértem! Azért a fölajánlott megoldása nagyon szélsőséges, náczikos, kérem tisztelettel! Egyelőre elég lenne a fent említett intézmények bezárása helyett "világhírű" tudósainkat visszaengedni jew yorki lakásukba, gazdagítani Amerikát, esetleg Alföldi Robertát is melléje albérletbe, míg meg nem találja az igazit... Tessék elhinni, kérem szépen, valahogy meglennénk mi itt magunkban is (kis ország - buta filozófusok)

szamarhegy 2011.01.13. 19:46:39

@orasmester: A személyeskedés és a zsidózás együtt jár?

arlequin 2011.01.13. 19:47:07

@Eleskanyar: te nagyon nem ismered az ókori tudományokat ugye?

akkor kezd ezzel, te naggyon bőcs.
hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A9t_szabad_m%C5%B1v%C3%A9szet

majd még...

@egyenlítő: nem tudok egyetérteni. ha nem dolgozzuk fel a múltat, akkor hogyan foglalkozhatnánk a jelennel?! ez egyszerű logika.

a játékelméletről. mivel magam is olyan matematikus-fajta vagyok ezért elmondhatom.

- csak a számokban bízom, mert azok nem változnak és nem fordulnak ellened és nem véleményt alkotnak, hanem mindig helyükön maradnak
- a kezemet igyekszem tisztán tartani minden körülmény ellenére, nem érdekel sem a mosdó se a törülköző. maradok inkább a kútnál és a gatyaszárnál
- és próbálok nem elfelejteni semmit, hogy a hibás számításaimon javíthassak és ne kövessem el még egyszer

felvetéseid pedig. de erre most nincs időm

szép estét mindenkinek!

szamarhegy 2011.01.13. 19:50:21

@orasmester: Engem ez marhára nem érdekel, nem szoktam kutatgatni, hogy kinek milyen a származása, és egy kutató intézet kapcsán pláne nem jutna ilyen eszembe.

orasmester (törölt) 2011.01.13. 19:50:30

@szamarhegy: jaj ne játszad már a hülyét. szerinted véletlen, hogy 10 ilyen szégyengyalázatból 11 zsidó?

engem is kurvára érdekelne végre, hogy mi köze a származásnak ehhez, mert a zsidó származás, és a mocskolódó, ajvékoló, nácizó mivoltság között az 1-es korreláció az empirikus tény.

arlequin 2011.01.13. 19:50:32

@derelyegrádi szellem: márai valóban csak egy kis sehonnai polgár volt, aki itthon annakidején erősen ezt a proletár szelet fújta. később rádöbbent, de sehol nem vallotta be, hogy hibázott...

@orasmester: nem csak hiteltelenek, hanem hitetlenek. nem követik a hitüket. odafigyelj mit olvasol.

2011.01.13. 19:50:40

@egyenlítő: elnézést, a másik része kimaradt: etika? Az nem a szülő dolga? Létezik önálló tantárgy erre? Középiskolában tanultam 1 év filozófiát, ott említettük szerintem... a gyakorlati alkalmazást az ember hoszú évek során tanulja meg, már aki. Perswze lehet, hogy tényleg tanítják, elég érdekes lenne...

derelyegrádi szellem 2011.01.13. 19:50:41

@egyenlítő:

"Na és az etikát ki fogja tanítani az általános- és középiskolákban, ha kötelezővé teszik?"

Nem értem a kérdést. Hát Heller, Radnóti, Borbély, meg esetleg Fodor Gábor, aki ezt már úgyis csinálta, igaz közben docensnek tüntette fel magát, miközben tanársegéd volt, de egy jó etika tanárnál ez nem lehet probléma, különösen ha szadeszos is...

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.13. 19:52:35

Gerébyvel nekem ráadásul volt egy nagyon erős szakmai vitám is LOGIKA terén. Jómagam ingyen írtam a felvilágosító szakirodalmat, ő meg milliókért a hülyeségeit. Amelyet érdemes elolvasni.

"Anzelm „logikai” Istenérvének közérthető és végső buktája

Megdöbbenve olvastam Geréby György az ELTE Bölcsészettudományi Kar Filozófia Intézete docensének az alábbiakban pontosan idézett, közember számára túlbonyolított, tudományosság látszatát magán viselő, ámde valójában áltudományos cikkét, Anzelm logikai istenérvével kapcsolatosan.

GERÉBY GYÖRGY:AMIT ANZELM ÉS GAUNILO MONDTAK EGYMÁSNAK

* "A Magyar Filozófiai Társaság Filozófiatörténeti Szakosztályának 1999. március 26-i felolvasó ülésén elhangzott előadás szerkesztett szövege. "
* Mit is állít Geréby György: "3. Jó-e az érv? A fenti rekonstrukció szerint az érv konklúzív. " ( konklúzív: ~ következetes, logikus )"

vilagnezet.blog.hu/2007/05/01/anzelm_istenerve_avagy_az_emberi_ostobas

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.01.13. 19:52:53

Na,hogy oldjuk egy kicsit a hangulatot:Három filozófus megy az úton.Melyiket üti el az autó?
-Nem mindegy?
A másik:Mi kerül egy tanulmányon 54 millió forintba? avagy
Mi került ezen a széken 7500 forintba?

orasmester (törölt) 2011.01.13. 19:53:20

@szamarhegy: az egyértelműt nem is kell kutatni...

az, hogy te úgy csinálsz, mint a strucc, az nem jelenti azt, hogy a tisztességes ember nem veszi észre, hogy ezek mind zsidók.

és mivel a matematika és a természet törvényei cáfolják, hogy véletlennek minősítsük azt, hogy hazánkban egy bármilyen random választott csoport tagjai 100%-ban zsidók legyenek. ergo a származási alapon való szándékos szerveződés tény, a miért-en és a mi célból-on lehet csak vitatkozni...

szamarhegy 2011.01.13. 19:53:41

@Béla Bácsi: Fel se merült bennem, hogy szándékosan eltúlzott hozzászólásom a zsidózást, a buzizást juttatja eszedbe.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.01.13. 19:54:00

hát nem tudom

TGM-ért tűzbe tenném a kezem.
a többiekért nem.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.01.13. 19:54:51

@Fell Bandi:

"TGM mint nem zsidó? "

TGM nem zsidó

szamarhegy 2011.01.13. 19:55:17

@orasmester: A tisztességtől elég távol esik, amit írsz és ahogy gondolkodsz...

orasmester (törölt) 2011.01.13. 19:55:38

@szamarhegy: nem tudom. mi az a zsidózás egyátalán? felismerni a zsidót és kimondani róla, hogy micsoda?

derelyegrádi szellem 2011.01.13. 19:57:04

@Tigeri:

"Mi kerül egy tanulmányon 54 millió forintba?"

nem tudom, de biztos hogy a sok nácikok miatt ilyen drága...:-)

orasmester (törölt) 2011.01.13. 19:58:35

@szamarhegy: furcsa felfogásod van a tisztességről...

tehát szerinted véletlen, hogy ezek mind zsidók?

véletlen, hogy a hazánk elleni lejáratóakcióban minden résztvevő zsidó?

tudom, tudom - te nem tudtad róluk, mert nem érdekel :D

na mejnünk sorba

heller, radnóti, TGM, appelbaum,haraszti miki, vásárhelyi mariska, fischer ádi, schiff gyuresz, eötvös paja, bodos paja, majtényi laci, ungaro valentin, cohen, cohn-bendit, ilyen frey, olyan frey, gregor mayr, paul lendvai stb stb

na melyik nem az bazmeg?

insert random 2011.01.13. 19:58:44

@orasmester: Valaki származását firtatni egy vitában övön aluli dolog. Úriember nem csinál ilyet.

orasmester (törölt) 2011.01.13. 19:59:25

@szorokin: "TGM nem zsidó"
nem hát, csak az anyja meg az apja :D

Schmidt Gergő 2011.01.13. 19:59:39

@derelyegrádi szellem: Márai: A teljes napló. 1943-44, 1945, 1946 Helikon Kiadó, 2006-2007, 419+398+351 oldal, egyenként 4490 Ft
Engedj meg pár mondatot előszóként, aztán jön a a részlet a könyvből. Hogy Máraiból, ebből az intranzigens antináciból (hogy másra ne utaljunk, a Messiás a Sportpalastban című berlini tudósítása a nemzetközi antifasiszta újságírás egyik csúcsteljesítménye), a meggyőződéses demokratából, a Horthy-rendszer esküdt ellenségéből, a nyilasok halállistájának egyik prominens tagjából hogyan lett a mai magyar jobboldal egyik kitüntetett szerzője, az úri dilettáns Wass Albert gyékénytársa, az a mély magyar titkok és szégyenek egyike. Nyilván megint a Márai által is annyit ostorozott szimpla műveletlenség a fő felelős: az árpádsávos hungaristák soha kezükbe nem vették műveit. Például az 1945-ös Naplót: "Az oroszok olyanok, amilyenek, semmit nem ígértek nekünk, semmit nem akartak tőlünk, mi üzentünk hadat nekik, s most a fegyver jogán érkeznek hozzánk, legyőzött országba, mely jogcím nélkül megtámadta hazájukat; nem illethetjük őket szemrehányással. De a magyarok! Az egyetlen ország Európában, ahol a nemzet történelmének legválságosabb pillanatában akadt egy Szálasi-kormány, akadtak törvényhozók, akik iparkodtak megjátszani a legalitás komédiáját e horda számára! Csak hogy a zsákmányt kiegészítsék még, néhány héttel prolongálják létezésüket és elveszejtsék Budapestet s mindent, ami az országból megmaradt! Ezekkel csakugyan nincsen alku, ezek számára nem lehet kegyelem." Az ítélet egyetemes, és a kétségbeesett, apokaliptikus erkölcsi iszonyról tanúskodó mondatok szinte egymás nyakában lihegnek: "A zsidófaló, nácibarát középosztály most megkísérli, hogy mindazért, ami most történt, a nyilasokra hárítsa a felelősséget. (...) Nem igaz, a nyilasok nem a főbűnösök. A nyilasok csak következménye mindannak, amit ez a társadalom az elmúlt huszonöt évben elkövetett, hogy műveltség, erkölcs és tehetség nélkül érvényesülhessen. A nyilas horda éppen olyan bűnös, mint az a vezető magyar réteg, mely az alkotmányosság palástja alatt Horthy huszonöt évében szemérmetlenül fűtött, buzdított mindenfajta reakciót. Ez a társadalom ilyen egyszerűen nem háríthatja el a felelősséget. Most szívesen odadobják koncnak a nyilasokat, hogy meneküljenek. De ilyen olcsón nem menekülnek." És nemcsak a középosztály a bűnös; a felelősségre hívó szó minden réteget megtalál: "Csak egyről nem beszélnek a parasztok, nagyságosok és méltóságosok: arról, hogy mit szenvedtek az orosz városok és falvak lakosai; s arról, hogy esztendő előtt magyar állampolgárok százezreit rúgták ki lakásukból, elvették minden holmijukat, nyomorúságos batyukkal gettókba, téglagyárakba, disznóhizlaldákba zárták őket, onnan nyolcvanával, leplombált vagonokba préselték - gyermeket, aszszonyt, férfit vegyesen - ezt a nyomorult tömeget, s a vagonokban, égő hőségben hat napig utaztak a lengyelországi deportációs telepek felé, megőrültek a szomjúságtól, anyák szültek a vagonokban, és a gyermek ott hevert halottan az ölükben, a férfiak tébolyodottan ültek a halottak mellett, húsz százalék volt egyes vagonokban a mortalitásÉ S végül az auschwitzi, olmützi Vernichtungslagerekben a gyermekeket, öregeket gázkamrákban megölték, a munkabírókat egy ideig még dolgoztatták, lányokat és asszonyokat a kísérleti telepeken beoltották betegségekkel. (...) Minderről nem beszél senki azok közül, akik most rettegnek a beszállásolástól, s féltik a 'zabrálóktól' a lisztet és fehérneműt."
Mindezeket - és még sok mást - a jelenkori, az utcán és részben a Parlamentben, különféle pártirodákban ágáló, Máraira hivatkozó embertömeg nem olvasta, nem ismeri, miközben végtelenül hamis tudatában azt gondolja vagy sugallja, hogy Márai az övé. Ebben a kisajátításban persze a másik oldalnak is megvannak a maga eltagadhatatlan mulasztásai. Mert az elmúlt másfél évtizedben az úgynevezett baloldal szinte semmit sem tett a politikus, a nemzetféltő Márai - és e cikkben most a szépirodalmi művek szerzőjét zárójelbe tesszük - visszavételéért, semmit azért, hogy ismét értelme legyen a parvenü barbárok által beszennyezett polgár szónak, és bénultan nézte, hogy néhány idétlenül kiszakított idézet segélyével, az életmű teljes jelentésének figyelmen kívül hagyásával átsorozzák az immár tökéletesen anakronisztikussá vált "keresztény-közép" jobboldalra, azaz éppen oda, amelytől Márai egész életében (talán még a bolsevizmusnál is jobban) iszonyodott, melyet megvetett, és amelyet végzetesen lezüllöttnek, tanulásra képtelennek, más szóval teljes mértékben menthetetlennek tartott. És szerinte a háború után a romok eltakarításánál nagyobb feladat is várt az országra, valami ilyesmi: "Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a 'jobboldaliság' címkéjével ismert különös valamit; a tudatot, hogy ő mint 'keresztény magyar ember', előjogokkal élhet e világban; egyszerűen azért, mert 'keresztény magyar úriember', joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem 'keresztény magyar' vagy 'úriember', tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság igazi értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt harmincéves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen; talán megalkuszik, fogcsikorgatva, s mert önző és gyáva: bizonnyal hajlong majd az új rend előtt; de szíve mélyén örökké visszasírja a 'jobboldali, keresztény, nemzeti' világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni és aladárkodni a nagyvállalatokban, képzettség és hozzáértés nélkül. (...) Ez a fajta soha nem változik meg. De amíg ezeknek szavuk van vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet." A tüntetésük mellé árpádsávos zászlót és Márait kínáló, a haladárok maszkjában tetszelgő aladárok valóban reménytelenek, de józanabb elmék számára kötelező olvasmány ez az ország történelmi mélypontján keletkezett, lázas, olykor szinte tagolatlan, néha természetesen igaztalan és sommás, helyenként pózoló és túlzottan szónokias, de minden pillanatban szenvedélyesen tépelődő, a felelősséget lázasan firtató feljegyzésköteg, mely immár csonkítatlan alakjában is hozzáférhető. És a három kötet eloszlatja azt a makacs legendát is - melynek kialakulásában Márainak is része volt -, miszerint elsősorban a kommunisták miatt emigrált. Az eddig kiadatlan kéziratból egyértelműen kiderül, hogy a "keresztény" magyaroktól elborzadva már 1944-ben elhatározta, hogy az "első vonattal" elhagyja az országot.

derelyegrádi szellem 2011.01.13. 19:59:39

@szorokin:

te tudod. Én TGM-ért a sarokig nem mennék el, de neked szíved joga.

szamarhegy 2011.01.13. 20:01:04

@orasmester: Ha eddig nem tudtad, akkor igen, az. Számos beszédes névvel találkozni Mo.-on. A női kézi válogatottban játszik pár német származásra utaló játékos, de van szláv származásra utaló név is, mégsem hallottam még senkitől sem, hogy a sváb kapus kiválóan védett, vagy a horvát balszélső nagyszerűen játszott a magyar válogatottban.

StirlitZ 2011.01.13. 20:01:09

@Béla Bácsi: Ja, ezek az amerikaiak annyira ostobák hozzánk képest, úgy odavannak ezekért az ingyenélő zsidókért, ki tudja miért, mit meg nem tesznek, hogy odaédesgessék őket magukhoz! Aztán meg feltaláltatják velük az atombombát meg a számítógépet a hülyéi, sőt Oscar díjas filmeket forgattatnak velük és közben dögre keresik magukat a barmok. Na, de mi magyarok, mi nem hagyjuk magunkat félrevezetni! :DDD

orasmester (törölt) 2011.01.13. 20:01:45

@insert random: ne demagógoskudjunk már.
másképpen hogyan lehetne bizonyítani, hogy etnikai alapon szerveződő csoportról van szó?

insert random 2011.01.13. 20:02:01

@orasmester: Ok, szerinted nem véletlen, de akkor mi az oka?

szamarhegy 2011.01.13. 20:02:21

@orasmester: Én sem értek egyet jó néhány dologgal, akkor már zsidó vagyok?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.01.13. 20:02:46

@orasmester: AZ MÁR ANTISZEMITIZMUUUUUUUS!!!!!!!!!!:))
@derelyegrádi szellem: Jaja.lásd az előtted szólót.:))
Meg az ilyenek miatt,mint én vagyok,akik arról az oldalról álltak át a sötét oldalra.Az duplán számít ám!

Béla Bácsi 2011.01.13. 20:03:56

@szamarhegy: Sebaj! Most már tudod ezt is!

insert random 2011.01.13. 20:04:20

@orasmester: Az a baj, hogy ez csak szerinted szervezett csoport. Valójában ez több magánszemély, akiknek van egy véleménye a dolgokról és ezt kimondja. Szerinted mindenki az összes nem fideszes zsidó, és mind együttműködnek?

szamarhegy 2011.01.13. 20:05:02

@Béla Bácsi: Mármint, hogy zsidó vagyok?

derelyegrádi szellem 2011.01.13. 20:05:24

@Eleskanyar:

köszi. Már csak azt kéne megmondanod, hogy a nyilasok mennyiben "konzervatív jobboldaliak".

Illetve ha már a Naplóból idézel, tedd már meg, hogy idézed mit is írt az "aljazsidókról".

orasmester (törölt) 2011.01.13. 20:05:24

@szamarhegy: azok nem is használják fel a származásukat arra, hogy gusztustalankodjanak, gyalázkodjanak, aztán ugyanezt felhasználják a védekezésre...

nem attól zsidó valaki, mert nem ért egyet ezzel, vagy azzal, hanem azért, mert annak születik...

@insert random: ebből élnek, így akarják elérni a céljaikat. direkt provokálnak, hogy az okozatot oknak beállítva, utólag, demagóg módon igazolják a hazugságokat, és ezáltal jussanak politikai haszonhoz, amit ők így vagy úgy, forintra váltanak.

flimo13 2011.01.13. 20:05:25

Nem olvastam tovább annál a cikket, hogy fél milliárdot kaptak filozófusok ilyen-olyan szirszarra. Könyörgöm, filozófusok, akik otthon ülnek és elmélkednek, mi a lófaszra nekik ennyi pénz? Közben meg tényleg komoly kutatásokra nincs pénz, az értelmes kutatók meg elmenekülnek külföldre. Kapjanak két füzetet, meg egy csomag ceruzát, aztán csinálhatják a rettentően fontos dolgaikat..

orasmester (törölt) 2011.01.13. 20:06:50

@insert random: hát persze, hogy csak szerintem :D
a matematika törvényei meg le vannak szarva, ugye? :)

arlequin 2011.01.13. 20:06:54

@Eleskanyar: borzalmas zsidóvagyonrablás ment itt kérem a monarchiába és a horthy-rendszer idején. rettenetes. amikor megszállta németország magyarországot és zsarolta előtte, akkor viszont minden szép és jó volt. hülye márai...

szamarhegy 2011.01.13. 20:09:03

@orasmester: Kezdjek el kutakodni a családfámban, mert nem értek egyet a kormánnyal, meg a Jobbikkal néhány dologban, lehet hogy valami (számomra) ismeretlen zsidó gén okolható ezért? Hány generációig, milyen rokonsági fokig gusztustalan zsidó valaki, szerinted?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.01.13. 20:09:22

@szamarhegy: Nekem mindenki elsősorban magyar,aztán majd a tettei és a megnyilvánulásai után mondok véleményt.De nem mondom azt,hogy elsősorban zsidó,cigány stb.max hazaárulózok.
@stirlitzist: Talán ott valami hasznosat is csnálnak + ott egy kicsit több a lehetőség.

jet set 2011.01.13. 20:09:36

Nem értem, hogy az elszámoltatási kormánybiztos miért nem talál semmit. Szerintem alig akad az országban olyan önkormányzati vagy állami projekt, amelyikben ne lenne irtózatosan nagy lopás.

egyenlítő 2011.01.13. 20:10:52

@orasmester: "és mivel a matematika és a természet törvényei cáfolják, hogy véletlennek minősítsük azt, hogy hazánkban egy bármilyen random választott csoport tagjai 100%-ban zsidók legyenek"

Hallottad már azt a kifejezést, hogy a "Könyv népe"? Valóban, nem véletlen!

orasmester (törölt) 2011.01.13. 20:11:33

@insert random: "Szerinted mindenki az összes nem fideszes zsidó, és mind együttműködnek? "
ez meg már a legalja kedves barátom :) ez az álértetlenkedés.
hogy jön ide minden nem fideszes? az összes nem fideszes hazudozásból, nácizásból, indok-zsidó mivoltból élő szégyengyalázat lenne? nem.

ugynailyen szánalmas ezeket beállítani úgy, mint holmi nem fideszes magánszemélyek sokaságát, akik véletlenül mind zsidók. ilyen véletlen nincs, ez matematika. tehát a csoportosulás igenis szervezetten kellett, hogy létrejöjjön, és a szerveződés származási alapon kell, hogy történjen.

vagy minden nem fideszes meg lett szólaltatva a külföldi médiában? mindegyik írt egy ajvékoló levelet?
nem. érdekes módon csak volt szadeszes zsidók.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.01.13. 20:11:46

@derelyegrádi szellem:
"te tudod. Én TGM-ért a sarokig nem mennék el, de neked szíved joga. "

te meg látom nem olvastad az írásait.
ha kicsit is olvastad volna leesjhetett volna:

TGM nem volt szekértábor majom ... nem opportunista.

TGM gyakorlatlag MINDENKIT, (hangsúlyozom, mindenkit) SZOKOTT TÁMADNI
PÁRTÁLLÁSTÓL FÜGGETLENÜL.

és én ezt szeretem.
mert így kell.
"elvekhez ragaszkodom és azokat számonkérem MINDENKIN."

insert random 2011.01.13. 20:11:48

@orasmester: Felsoroltál egy rakás nevet, de tudsz is tőlük idézni egy olyan megszólalást, ahol az őket ért kritikára úgy reagáltak volna, hogy antiszemitának nevezték az illetőt?
Egyébként nem ebből élnek. Van egy nem túl szűk réteg, aki azt szeretné hallani, hogy a zorbán a sátán, hogy itt diktatúra van stb. Ezt az igényt szolgálják ki ezeknek az embereknek egy része, ezt nevezzük úgy, hogy politikai sajtó.

Schmidt Gergő 2011.01.13. 20:13:19

@derelyegrádi szellem: én ezt nem mondtam, ellenben, ha végigolvasod az idézett részt, akkor láthatod, hogy ugyanazt írja a nemzeti jobboldalról is
a zsidókról pedig annyit, hogy a felesége is az volt, illetve megpróbált zsidókat menteni a gettóból, szóval én örülök, ha őt olvasod, de ne tedd wass mellé..

egyenlítő 2011.01.13. 20:13:34

@orasmester: "véletlen, hogy a hazánk elleni lejáratóakcióban minden résztvevő zsidó?"

Orbánra, Szalai Annamáriára, Rogánra gondolsz? Hát, úgy ránézésre nem azok. Bayer Zsolti már inkább.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.01.13. 20:15:13

Én tanultam egy nagyon rendes félig-meddig zsidó származású költőről Radnótiról.
Őt nagyon bírom de hogy miért,azt Nem tudhatom...

orasmester (törölt) 2011.01.13. 20:15:58

@insert random: "ahol az őket ért kritikára úgy reagáltak volna, hogy antiszemitának nevezték az illetőt?"

másmilyet nem is lehet...

"Egyébként nem ebből élnek. "

de ebből élnek. indok-zsidók, aki a származásából él meg oly módon, hogy direkt gerjeszti az antiszemitizmust. aztán, hogy erről tanulmányt, cikket, beadványt ír, az már mellékszál.

de tudom, aki fel meri ismerni, hogy a hazánk lejáratását szervezetten végző csoportosulás tagjai olyan mértékben zsidók, ami önmagában igazolja a származási alapon való szerveződöttséget.

egyenlítő 2011.01.13. 20:16:54

@IGe: Az utolsó "olvasható" "filozófus" Lenin volt :-)

orasmester (törölt) 2011.01.13. 20:17:57

@egyenlítő: ez a baloldali humor? :) már már sasjózsi féle mélységekben jársz...

derelyegrádi szellem 2011.01.13. 20:18:15

@szorokin:

dehogynem.

Csak ki nem állhatom az olyan embereket, akik először Csau RKP-jének tagjai, majd liberálisok lesznek, majd állításuk szerint nemzeti konzervatívok, majd ismét liberálisok, és a végén neomarxisták. Ez sok egy kicsit, vagy szélhámos, vagy bolond.

Innentől kezdve, meg onnan, hogy ő is volt ám szdsz-es pártfilózófus is, így került az MTA-ba is, tőlem írhat amit akar, nem lehet komolyan venni. És nem is kell.

Ez persze az én személyes véleményem.

egyenlítő 2011.01.13. 20:20:03

@randomgenerator: Kimaradt a jelen. Kötelezővé kívánják tenni a hittan vagy etikaoktatást (választhatóan). Tekintve, hogy az etika a filozófia egy ága, jó néhány filozófiatanárra lesz szükség a közoktatásban.

Béla Bácsi 2011.01.13. 20:21:14

@stirlitzist: Na az atombombával ne dicsekedjünk! A zsidó nép eleget szenvedett az erőszaktól, így elitél mindennemű erőszakmegnyilvánulást! (Lásd Palesztina). Második: az amerikaiak nem hívták oda Leó bátyámékat, mentek ők maguktól is! Harmadik: az Oscar-díj az annyira belterjesen zsidó (mint a Nóbel-díj, amit -hihetetlen!- szinte mindig zsidó "érdemel ki", hogy a "csodálatos Amerikába" már össze is fogtak a rohadt gojok ellene! Na nem antiszemétizmusból, az amerikai ember jólnevelt, pusztán a tökük telt meg, mert azt látták, hogy másod-harmad rendű "alkotók" és "művészek" nyernek mindig, mert benne vannak valami "titokzatos" körben... Így született meg (hál istennek) a Sundance Film Festival (Robert Redford nevű goj által alapítva) ami mára a legjelentősebbé nőtte ki magát a szakmán belül (természetesen csak a "másodrendű", "nem kiválasztott" szakmán belül.
A rengeteg pénz kereséssel meg ne is tessék beindítani, mert isten segedelmével, pont ezzel ébresztik fel talán ezt az alvó vízibivalyt, az amerikai népet, aki nem lesz olyan kultúrnép, mint Hitler németjei voltak, ha rájön erre a sok tehetségesnek a trükkjeire!

derelyegrádi szellem 2011.01.13. 20:22:04

@Eleskanyar:

én nem vizsgálom (ezt meghagyom TGM-nek, meg Marx-nak) senki származását, és nem általában volt ott szó a zsidókról. Csak ha beidzéted volna, akkor lett volna némi áthallás poszttal..

orasmester (törölt) 2011.01.13. 20:22:21

@insert random:

na lássuk

Veszélyzóna Európában
Interjú Heller Ágnes filozófussal
Az utcán száguldó autóból ordítják: „büdös zsidók", az ortodoxnak egy szkinhed azt mondja: „téged nem verünk meg, mert legalább vállalod", jobboldali zenekarok arról énekelnek, milyen lesz, „mikor eltűnik a Dob utca", egy graffiti a falon a Dávid csillag és a horogkereszt között azonosságot hirdet. Baj van?

- Hozzátennék ehhez valamit a saját történetemből. Megyek a 6-os villamoson, előttem egy ember, ingjén felirat: „Ellenségeim a zsidók."

:D

www.168ora.hu/itthon/tiltakozas-muveszek-demokracia-antiszemitizmus-fischer-adam-68014.html

stb stb stb

insert random 2011.01.13. 20:22:49

@orasmester:
"ugynailyen szánalmas ezeket beállítani úgy, mint holmi nem fideszes magánszemélyek sokaságát, akik véletlenül mind zsidók. ilyen véletlen nincs, ez matematika. tehát a csoportosulás igenis szervezetten kellett, hogy létrejöjjön, és a szerveződés származási alapon kell, hogy történjen."

Ez így egyszerűen nem igaz. Az, hogy van egy darab közös jellemzőjük, miben bizonyítja azt, hogy szervezett csoport lennének? Azt még mondhatnád, hogy a származás és a politikai beállítottság között van összefüggés, bár az meg a Secundum quid nevű érvelési hiba lenne (fél tucat ember nem reprezentatív minta). Mint már mondtam, ez nem egy csoportosulás, felsoroltál egy rakás ellenzéki, szerinted zsidó származású személyt, és ez szerinted bizonyíték valamilyen származási alapon szervezett összeesküvésre. Elárulom, hogy nemcsak ők kritizálták mostanában az országot. Mong Attila pl. benne van az összeesküvésben?

egyenlítő 2011.01.13. 20:24:17

@arlequin: "ha nem dolgozzuk fel a múltat, akkor hogyan foglalkozhatnánk a jelennel?! ez egyszerű logika."

Lenne, ha a múltból extrapolálható lenne a jövő. Nem az. Neked, mint matematikához értőnek: káoszelmélet.

derelyegrádi szellem 2011.01.13. 20:24:23

@egyenlítő:

az etika ügyében a szóba jöhetőket már felsoroltam korábban. De most kiegészítem Gerébyvel, meg Gábor úrral is.

Több szdsz több etika....:-)

szamarhegy 2011.01.13. 20:24:57

@orasmester: Tehát, ha valaki nem szadeszos zsidó, akkor akkor azt nem zavarja (legalább néhány az alábbiak közül) az Alkotmánybíróság korlátozása, a parlamentbe jutás küszöbének emelése, a választási törvény módosítása, a Költségvetési Tanács megszüntetése, az ÁSZ vezetésébe belső pártember ültetése, Stumpf alkotmánybíróvá kinevezése, egy aláíró automata KE kinevezése, az MNB korlátozása, az mnyp tagokra gyakorolt fenyegetés, a személyre (Szász, Borkai) szabott törvénykezés, a válságadó kivetésének idejével kapcsolatos hazugság, a média törvény, a média hatóság jogosultsága, az ügynökkérdés sajátos intézése, a párt finanszírozás tisztázatlansága ?

Schmidt Gergő 2011.01.13. 20:25:34

@derelyegrádi szellem: én már az elején mondtam, hogy off, te kérdezted, hogy mit ír a zsidókról, egyébként engem érdekel utoljára bárki vallása, vagy származása

dekonstruktőr 2011.01.13. 20:27:26

Először is, a "bal-liberális" filozófusok, vagyis nagyjából a magyar antifasiszta, zömmel szekuláris, demokratikus értelmiség egyik csoportja akkor vitte a bőrét a vásárra ellenzékiként, amikor a mostani kormány legtöbb képviselője, vagy még az anyukája szoknyájára kakilt vagy egy politikai viccet sem mert elmondani a buszmegállóban. Csak hogy ehhez tudni kellene, hogy kik ezek az emberek és mit tettek le az asztalra a kommunista rendszer ellenzékeként akkor, amikor ezért kirúgás járt és többek között a doktori fokozat megszerzésének megtagadása. Másodszor is, ha a kommentelők nagytöbbsége valaha is egy sorukat olvasta volna, tudná, hogy ezek a filozófusok végig támadták az eddig leköszöntött négy szoc-lib kormányt, mert annak tevékenységét éppen liberális demokrataként, illetve baloldaliként nem tudták elfogadni. Csak hát ehhez is olvasni kellene. Olyan termlékeket, mint az Élet és irodalom, a Kétezer, a Beszélő, a Holmi, a Világosság és még sok másat.

egyenlítő 2011.01.13. 20:28:07

@randomgenerator:
"A fizikatanár fizikust nevel.
A filozófiatanár filozófiatanárt."

Maximum szeretnének. Egyikkel sem lehet Dunát rekeszteni. Leginkább általános műveltséget próbálnak adni.

szamarhegy 2011.01.13. 20:30:18

@orasmester: Tehát aki nem írta meg a maga levelét, és teszem azt egy szürke bérszámfejtő valahol, az már nem is lehet igazi zsidó, aki pedig zsidózik, az akkor se lehet zsidó, ha mégis?

derelyegrádi szellem 2011.01.13. 20:30:19

@orasmester:

Igen ezek kb olyan történetek, mint amikor egy másik Heller asszony elmondta (óriási sajtó melett), hogy őt bizony az ablakon keresztül megtámadták a nácikok késsel, aztán kiderült, hogy 2. emleten lakik.

Meg amikor Bajcsyn egy zsidó fiúnak a szkinhedek beleverték a fejét kirakatba mert zsidó, aztán kiderült, hogy részegen ő fejelte be, mert összeveszett a barátnőjével, csak ezt találta ki. A "sajtó" ekként korrigált: na jó hogy nem történt meg, de "megtörténhett volna".

Nincs új a nap alatt.

derelyegrádi szellem 2011.01.13. 20:31:44

@Eleskanyar:

Ehhez képest Márai feleségéét számomtartod. És még érvelsz is vele.

orasmester (törölt) 2011.01.13. 20:33:21

@insert random: " Az, hogy van egy darab közös jellemzőjük, miben bizonyítja azt, hogy szervezett csoport lennének?"

semmiben vazzeg...

véletlen úgy alakult, hogy mind zsidók. de ez tök véletlen, mert ők még egymásról sem tudják.
sőt, madelein albright egykori amerikai külügyminiszter még magáról sem tudta, amíg nem kérték fel közel-keleti megbízottnak :)
soha nem felejtem el, amikor kiállt azzal, hogy ő csak most tudta meg, hogy szülei egyébként csehországi zsidó bevándorlók voltak.

hihető. biztos nem látott addig tükröt a drága albright asszonyság, mert én pl elsőre láttam rajta, hogy kiféle, miféle...

orasmester (törölt) 2011.01.13. 20:35:04

@szamarhegy: ezzel a demagóg faszoskodással mit is akarsz elérni?
mert azt nem tudod cáfolni vele, amit én állítottam. (mondjuk természeti törvényeket nehéz is lenne :D)

orasmester (törölt) 2011.01.13. 20:39:07

@derelyegrádi szellem: ezért találó nagyon, ahogyan bayer elnevezte ezeket: indok-zsidók.
puszta létük indokolja az antiszemitizmust. és ha nincs antiszemitizmus, akkor puszta létükkel gondoskodnak arról hogy legyen, különben pusztába kiáltott szó lenne a sok nácizás.

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2011.01.13. 20:39:23

Most már értem azt, hogy hová tűnt az SZDSZ...? A Maldív-szigetek pihenik ki a filozofálás nagy fáradalmait...

szamarhegy 2011.01.13. 20:39:32

orasmester, Léptem, de ne felejtsd el, hogy amit és ahogy írogatsz, az szimpla zsidózás.

insert random 2011.01.13. 20:39:42

@orasmester: Az idézeted első fele nem Hellertől származik, hanem a riportertől. A többi részében egy létező jelenségről beszél, eléggé túlzott aggodalommal. Semmi meglepő nincs abban, hogy a zsidőkat zavarja az antiszemitizmus, a délvidéki magyarverések is bekerültek a hírekbe, pedig hol vannak mondjuk a darfouri népírtáshoz képest! Viszont minket sokkal jobban érintenek.
Az interjúban Heller nem használja fegyverként a származását, nem állítja azt, hogy konkrétan őt azért kritizálnák, mert zsidó. nem tett ilyen kijelentést az ominózus botrány után sem.

A többi beírásodról: ezek szerint te abban hiszel, hogy létezik egy, zsidó újságírókból és jogászokból álló kör, akik azt szeretnék, hogy mindenki minnél jobban megutálja a zsidókat, vagyis szándékosan járatják le a sajátjaikat, mert ebből nekik valamilyen módon hasznuk lesz? Ugye nem baj, ha szerintem ez nevetséges. Főleg az, hogy te minderre heves zsidózással reagálsz, pedig elvileg azzal pont az ő terveiknek kedvezel.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.01.13. 20:39:51

@szamarhegy: Eddig engem sem zavar,pedig nem rájuk szavaztam.Max. akkor fog zavarni amikor elvisznek innen a gép elől.Viszont ez azért nem zavar sok embert,mert az mszp-szdsz duó pofátlanságban magasra helyezte a mércét.Ezt mondom pedig rájuk még szavaztam is.
De gondolom ők az elmúlt években is rettegtek.

fokabacsi 2011.01.13. 20:40:26

@dekonstruktőr: Az , hogy ezek eddig mit írtak egy dolog B+! DE MINEK KELLETT LOPNI? eNNYI ESZÜK VAN?Pályáztak valamely összegre, és BASZTAK LETENNI az ellenértéket !!!!
ENNYI !

dekonstruktőr 2011.01.13. 20:40:56

Továbbá ezeket az összeget ne úgy képzeljük el, hogy a professzor úr számlájára átutalnak 54 millát vagy hasonlót. Ezek a támogatásaok egy-egy professzor által kidolgozott projekt több éves költségvetései, asszisztensi megbízásokkal, társkutatói állásokkal, tanársegédi vagy egyéb ösztöndíjakkal, fordítói bérekkel, művek megjelentetésének költségeivel, külföldi konferenciákon való részvétellel vagy azonak megszervezésével, évekre, akár egy-két tucat ember bevonásával. Ezt egy professzor koordinálja. Hogy mit termelnek? Valami oyasmit, amit kultúrának neveznek vagy a nemzet intelleigenciájának, de nem tudom van-e itt kinek leírjam ezeket a szavakat. Franciaországban a filozófia érettségi tantárgy. Olaszországban hat évig tanítják a középiskolákban. Nálunk egyáltalán nincs már iskolai filozófia oktatás. Tessék már egy kicsit tájékozódni, mielőtt okoskodni tetszik.

fokabacsi 2011.01.13. 20:42:48

@szamarhegy: Szimplán magyarozd vissza.

dekonstruktőr 2011.01.13. 20:43:04

@fokabacsi: Ez vagy igaz vagy nem. Nem tudom. De akkor ne arról beszéljünk, hogy ki baloldali vagy kinek mi a származása, meg hogy mit csinál egy filozófus, hanem arról, hogy valaki lopott-e vagy sem. Biztos van aki lopott. De ez egy más kérdés.

orasmester (törölt) 2011.01.13. 20:43:56

@dekonstruktőr: pff :)

álellenzéki álértelmiségiek voltak ezek mindig is.

insert random 2011.01.13. 20:44:39

@orasmester:
"semmiben vazzeg...

véletlen úgy alakult, hogy mind zsidók. de ez tök véletlen, mert ők még egymásról sem tudják."

Szerinted hány zsidó él ma Magyarországon? Gondolod, hogy mind ismerik egymást? Megvan a vicc a kínai bevándorlóról és a 10 millió magyarról?

orasmester (törölt) 2011.01.13. 20:45:38

@fokabacsi: jól kibaszik velem, jól meg fog bántani :)

bár egy heller, fischer fejével gondolkodva a magyar származás tényleg szégyellni való alsóbbrendűség.

Schmidt Gergő 2011.01.13. 20:45:57

@derelyegrádi szellem: mert kettőnk közül én ismerem az irodalomtörténetet? Te kérdezted, hogy mit gondol Márai a zsidókról (a kérdés persze már minősített téged), az a válasz tőlem, hogy gondolom semmi rosszat, ha a felesége is az volt, nos gondolj már bele, mivel van gond, a te kérdéseddel vagy az én irodalomtörténetileg pontos válaszommal?

derelyegrádi szellem 2011.01.13. 20:46:21

@insert random:

". Az, hogy van egy darab közös jellemzőjük, miben bizonyítja azt, hogy szervezett csoport lennének?"

nekik nagyon sok közös jellemzőjük van. A származás elhanyagolható szerintem,. Mindaannyian volt marxisták. Mindannyian varázsütésre együtt világosodtak meg, hogy ők bizony liberálisok, és nem is akármilyenek, pont olyanok mint az szdsz féle "liberalizmus". Mindannyian - úgy tűnik - nagyon szeretik a pénzt. Mindannyian polltzálnak, és mindannyian egy irányba. Nagyon egy irányba. Mindannyian ahol csak tudják mocsokolják azt az országot, ami nekik rangot, elismerést, tudományos fokozatot, publikálási lehetőséget, meg kitüntetéseket adott..

Mindannyian okádék emberek, aki addig nem is volt az, közöttük azzá vált.

Ez a közös bennük. Nagyon közös.

szamarhegy 2011.01.13. 20:46:25

@orasmester: Hogy várhatod el attól, aki nem tartja számon embertársai származását, hogy egy zsidózó fórumozóval mások zsidóságán vitatkozzon? Mi abban a demagógia, ha a szavaidat, az elméletedet a genetikai alapú szervezkedésre megpróbálom az élet más területeire is kivetíteni?

derelyegrádi szellem 2011.01.13. 20:47:45

@Eleskanyar:

rövid leszek mert mennem kell:

Válaszodból látható, hogy te egy ökör vagy. Ez így ennyi.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.01.13. 20:47:55

@orasmester:

nem igaz.
de ezen nem fogok vitatkozni.
leszarom.
nem számít amúgy.
nála nem.

biztos vagyok a primitív zsidós megjegyzésed alapján, h te sem olvastál semmit,
te is csak egy szekértábor-marionett figura vagy.

nincs más érv csak annyi h vki zsidó v nem zsidó.
senki nem olvas semmit gőze sincs semmiről, csak a származás
...igen ez sokszor jó megközelítés, DE NEM MINDIG jó/üdvös.
pl TGM-nél nem az.

olvasd el a cikkeit. és ítélj azok alapján.
és rájössz h nem számít.

fokabacsi 2011.01.13. 20:48:21

@dekonstruktőr: Mielótt mellébeszélsz, akinek válaszolsz annak a beírásánál rákattintasz a "válasz erre"-gombra és akkor írsz , választ nem mellébeszélve !

dekonstruktőr 2011.01.13. 20:49:18

@orasmester: Azt te miből gondolod kedves öregem? Meg kik azok az "ők"? Mindegyik? Tudod melyik mit csinált? A "Diktatúra a szükségletek feklett" című könyv (Bence, Fehér, Kis, Márkus), amely a hetvenes években jelent meg, emigrációra késztette többüket és ezzel nagyban hozzájárultak a Szovjet Únió megbukásához. Kirúgták őket az állásukból. Azért, mert megkritizálták a rendszert. Baloldaliként. Kinek van ma ilyen tartása? Maximum Mong Attilának. És ez akkor nem volt vicc. Itt voltak a szovjet tankok. Ők szembeszálltak.

dekonstruktőr 2011.01.13. 20:50:06

@fokabacsi: Mi volt szavaimban a mellébeszélés?

StirlitZ 2011.01.13. 20:50:42

@Béla Bácsi: Én is érzek egy ilyen folyamatos kompenzációs kényszert az ún. kultúrnemzetek részéről, de a zsidózás szerintem itt mellékvágány, ami érdekesebb kérdés, hogy vajon egy ilyen szegény országnak van-e szüksége ezekre a tanulmányokra 500 milióért stb. Vagy húzzuk le a redőnyt és akkor nem kell MTA sem, meg ilyen nem produktív kutatások, tanulmányok, hiszen vannak ezeknél sokkal égetőbb ügyek mint Heidegger. Inkább a szociológusoknak adtam volna ezt a pénzt. Cigányság, vidéki elszegényedés, bűnözés, kábítószer, prostitúció, tömeges munkanélküliség, iskolai erőszak satöbbi ügyekben.

Schmidt Gergő 2011.01.13. 20:53:06

@derelyegrádi szellem: Na mi van, kiderült, hogy nem is ismered a példaképed? :D Szar érzés mi? Persze most nem tudsz érvelni, jön a sárdobálás, de én vagyok a hülye. hogy ilyen ostobákkal leállok vitatkozni, pedig ismerem a mondást: ne kezdj egy disznóval birkózni, mert mindketten mocskosak lesztek, de a disznó még élvezi is...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.01.13. 20:55:20

@derelyegrádi szellem: Eh,ha elfogytak az érvek,akkor jön a személyeskedés ugye? :))))

dekonstruktőr 2011.01.13. 20:55:42

@dekonstruktőr: De amíg kigondolod, hogy mit tartasz a szavbaimban mellébeszélésnek, gondolkozz el azon, hogy mit olvastál a következő szerzőktől: Heller Ágnes, Ludassy Mária, Tamás Gáspár Miklós, Fehér Ferenc, Márkus György, Krassó Miklós, Steiger Kornél, Bence György, Haraszti Miklós. Most megállok a listával. Ha nem sokat olvastál ezektől, akkor menj be a könyvtárba (ha nincs belépőd, iratkozz be), nézelődj, majd küldök új listát. Ha valamivel nem értesz egyet, azt mindenekelőtt ismerned kell, különben te beszélsz félre. Jó munkát!

fokabacsi 2011.01.13. 20:55:59

Ezt írtam én:
Az , hogy ezek eddig mit írtak egy dolog B+! DE MINEK KELLETT LOPNI? eNNYI ESZÜK VAN?Pályáztak valamely összegre, és BASZTAK LETENNI az ellenértéket !!!!
ENNYI !

Válasz erre
dekonstruktőr 2011.01.13. 20:40:56
Továbbá ezeket az összeget ne úgy képzeljük el, hogy a professzor úr számlájára átutalnak 54 millát vagy hasonlót. Ezek a támogatások egy-egy professzor által kidolgozott projekt több éves költségvetései, asszisztensi megbízásokkal, társkutatói állásokkal, tanársegédi vagy egyéb ösztöndíjakkal, fordítói bérekkel, művek megjelentetésének költségeivel, külföldi konferenciákon való részvétellel vagy azonak megszervezésével, évekre, akár egy-két tucat ember bevonásával. Ezt egy professzor koordinálja. Hogy mit termelnek? Valami oyasmit, amit kultúrának neveznek vagy a nemzet intelleigenciájának, de nem tudom van-e itt kinek leírjam ezeket a szavakat. Franciaországban a filozófia érettségi tantárgy. Olaszországban hat évig tanítják a középiskolákban. Nálunk egyáltalán nincs már iskolai filozófia oktatás. Tessék már egy kicsit tájékozódni, mielőtt okoskodni tetszik. "
És mindezt úgy, hogy be sem jártak a munkahelyükre.

dekonstruktőr 2011.01.13. 20:56:32

@fokabacsi: De amíg kigondolod, hogy mit tartasz a szavbaimban mellébeszélésnek, gondolkozz el azon, hogy mit olvastál a következő szerzőktől: Heller Ágnes, Ludassy Mária, Tamás Gáspár Miklós, Fehér Ferenc, Márkus György, Krassó Miklós, Steiger Kornél, Bence György, Haraszti Miklós. Most megállok a listával. Ha nem sokat olvastál ezektől, akkor menj be a könyvtárba (ha nincs belépőd, iratkozz be), nézelődj, majd küldök új listát. Ha valamivel nem értesz egyet, azt mindenekelőtt ismerned kell, különben te beszélsz félre. Jó munkát!

dekonstruktőr 2011.01.13. 20:58:33

@fokabacsi: Engem nem érdekel, hogy valaki bejár a munkahelyére vagy sem. Rengetegen bejárnak és nem csinálnak semmit. Egy tudományos intézet nem gyár. Se itt se másutt. Ez nem így megy. Az emberek otthon és könyvtárakban dolgoznak.

Dr. No 2011.01.13. 20:58:37

Ennek az egész vitának a lényegét milyen szépen összefoglalta Horn Gyula még 2004-ben:
www.mno.hu/portal/222824
Akkor még más szelek fújtak a Magyar Nemzetnél...

szamarhegy 2011.01.13. 20:58:42

@derelyegrádi szellem: Nem ismerem különösebben Vajda Mihályt (ha jól hallottam ő is ott dolgozik) de 1984-ben jártam hozzá 1 évig németet tanulni, szerintem már akkor is liberális volt (csak akkoriban nem voltak ilyen fakkok és a zsidózás sem volt annyira divatban, vidéken 18 éves koromig senkit se hallottam zsidózni, igény se volt rá... ) és asszem kényszerből tanított magán cégnél nyelvet, mert a Kádár rendszer nem kedvelte akkoriban.

fokabacsi 2011.01.13. 21:03:25

@dekonstruktőr:" Ha nem sokat olvastál ezektől, akkor menj be a könyvtárba (ha nincs belépőd, iratkozz be), nézelődj, majd küldök új listát. Ha valamivel nem értesz egyet, azt mindenekelőtt ismerned kell, különben te beszélsz félre" most a Shakespeare Hamlet-et olvasom. És nem az írásaikkal nem vagyok kibékúlve (azzal sem, mert milyen madár az olyan madár amelyik a saját fészkébe szarik) hanem a ténnyel, hogy olyan pénzt vetek fel amiért nem dolgoztak meg ! Ma reggel Pálinkás úr mondta a tV -ben :dolgozni sem jártak be. És akkor mi, ez az ország a mocskosbüdösbunkófasiszta.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.01.13. 21:05:08

@derelyegrádi szellem:

tényekben tévedsz. ééés az nem bocsánatos.

"Csak ki nem állhatom az olyan embereket, akik először Csau RKP-jének tagjai, majd liberálisok lesznek, majd állításuk szerint nemzeti konzervatívok, majd ismét liberálisok, és a végén neomarxisták. Ez sok egy kicsit, vagy szélhámos, vagy bolond."

nemzeti konzervatív sose volt, ilyet garantáltan nem állíthatott.
idézd vazzzzzz!!
tuti nem találsz ilyet, mert ilyen korszaka nem volt.
ez az állításod bizonyítja h itt nem tudod, h miről beszélsz.

amúgy kb a 60as évek végéig marxista volt
aztán jött a liberális korszak, ami konkrétan 2001/2 ig tartott
és azóta újara marxista lett ill posztmarxista

éééés tudod az a liberális filozófia 1989ig eléggé merésznek számított, mert
miben is élt/éltünk akkor ??????

amúgy hozzátenném, h nem mellékes h
az adott korszakának szemlélete alapján következetesen MINDENKIT KRITIZÁLT,
tehát, ami nagyonnem lényegtelen:
TGM az ELVEK embere és NEM SZEKÉRTÁBOROK/HORDÁK embere
volt/van.

"Innentől kezdve, meg onnan, hogy ő is volt ám szdsz-es pártfilózófus is, így került az MTA-ba is,"
"így került az MTA-ba is, "... légyszíves ezt valahogy támaszd alá,
amúgy
ettől függetlenül is volt elegendő/bőséges NEMZETKÖZILEG létező respektje, elismertsége.

igen ott volt a rendszerváltásnál, és a párt filozófiáját ő rakta össze meg Kis János.
+
az nem érdekes tény h mindketten az utóbbi kb 10-8 évben már nem voltak szadeszesek ???
vajon miért ??

fokabacsi 2011.01.13. 21:05:13

@dekonstruktőr: Nekem meg a süketek párbeszéde böki a seggem.

Spiritmonger 2011.01.13. 21:12:31

nem olvasom végig, csak holnap a kommenteket, ezért még egyszer megkérdezem:

mi szükség van államilag szponzorált filozófiai kutatásokra?
hány lélegeztetőgépet lehet venni ezek árából?
mi szükség van filozófusképzésre, amiben annyi a tudományos reláció, hogy még az egyszer volt politikai gazdaságtan és tudományos szocializmus tárgyakat is alulmúlja?
miért jó, hogy állami pénzen képeznek lehetetlenül sok haszontalan rettegőt, szabadbölcsészt, meg egyéb selejtet?

ha nem tudnak elszámolni a lével, akkor miért ajvékolnak?

orasmester (törölt) 2011.01.13. 21:19:05

@insert random: hallottál már arról, hogy kommutativitás?
na ez nem olyan :)

az, hogy van egy ilyen zsidó csoportosulás, nem jelenti azt, hogy ennek minden zsidó tagja, se azt, hogy ezzel a csoporttal csak zsidók értenének egyet. de ez nem cáfolja azt, hogy létezik olyan zsidó csoportosulás, amelyik a jelen politikai/társadalmi mechanizmusait ismerve/alakítva, a származást használják fel politikai/társadalmi céljaik elérésére.

vegyünk egy nyugalomban lévő zárt rendszert, ahol az antiszemitizmus is 0, és a zsidóskodás is, de a működési mechanizmusok u.azok.

előbb-utóbb 1-2 zsidó fel fogja ismerni, hogy megtehet bármit, mert az antiszemitizmus az 'ultimate weapon' akármiről is legyen szó. tehát rá fog jönni, hogy ő, mint zsidó, a származását felhasználva bármit megtehet, mert meg se lehet nevezni őt, mert az - a mechanizmusból adódóan - az őt felismerő/ kritizáló/elítélő egyénre hat vissza negatívan.

lesznek olyan zsidók, akik köztörvényes bűncselekmények elkövetésére használnák ezt fel(Tasnádi, Meyer Lansky), lesz aki politikai/ társadalmi csínytevésekre, és lesznek akik pusztán ebből akarnak megélni.

ez természetesen ki fogja váltani a nem zsidók egy részének ellenérzését, de hiába, hisz ha fel merik ismeri, és ki merik mondani, hogy miről van szó, máris nácik, antiszemiták. érdemben nem is kell védekezni, mert elég a bélyeget rányomni az amúgy jogosan támadóra.

ezek persze felismerik és segítik egymást, vagyis összetartanak, ahogy mi mondjuk. aztán egy idő után egyre több zsidó fogja ezt felismeri, ami elvezet addig, hogy a zsidó identitás részévé válik. de ez sem baj, mert aki ezt észre meri venni, az meg általánosít. (tehát náci)

ez nem tyúk meg tojás esete, itt pontosan lehet tudni, hogy mi az ok, és mi az okozat.

a zsidó legnagyobb trükkje, hogy az okot okozattá, az okozatot okká hazudja, az sem baj, ha az előidejűség pontosan bizonyítaná, hogy melyik melyik.

orasmester (törölt) 2011.01.13. 21:27:44

@derelyegrádi szellem: " A származás elhanyagolható szerintem"

nem, nem elhanyagolható. hogy lehetne elhanyagolni egy olyan tényezőt, ami erősen korrelál az eredménnyel?

luis5 2011.01.13. 21:27:56

@gauche caviar: Ecsém arra próbáltam célozni (nálad sikertelenül) hogy a leadott műveknek semmi közük nem volt a kííráshoz. És így is nyertek!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.01.13. 21:28:19

@insert random: @orasmester: Pl.:mint cigányok és vezetőik.Nem azt mondják,hogy ezt vagy azt ne csináld,hanem nekünk jár stb..Ha pedig nevén nevezed rasszista vagy.
De valszeg nem lenne zsidózás ha nem lenne a sok holokausztmegemlékezés,
Az szdsz melyben elég sokan voltak(nem kurucinfóról tudom)
Sukorói ügy.

arlequin 2011.01.13. 21:28:58

@egyenlítő: káoszelmélet?

a káosznak - ab ovo - nem lehet elmélete. a káosz-elméletnek nevezett valami, egy meghatározott kereteken belül végbemenő feltevés. de éppen a káosz az ami minden elméletet és keretet és feltevést figyelmen kívül hagy. ez is egyszerű logika. a káosz dolgozik és jókat röhög azon amikor egy elmélet keretei közé akarják szorítani. velem együtt. hahaha

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.01.13. 21:33:37

Ahhoz képest,hogy nem zsidózós posztnak indult,elég jól alakult.:))

dekonstruktőr 2011.01.13. 21:35:21

@fokabacsi: A világon sehol nem járnak be az intézetekbe. Vannak intézeti napok, ajmikor be kell menni. Ezen kívül el kell számolni a vállalt projektekkel, amiken az ember bölcsészként könyvtárakban dolgozik vagy otthon. Ez ebből áll. Mindenhol. Pálinkás azért beszél hülyeségeket, mert népszerű vele. Lám te is azt hiszed, hogy az a munka, ha az ember bejéár valahova.-:)

StirlitZ 2011.01.13. 21:35:26

@orasmester: Hah, ez a saját elméleted? Máris mehetsz az MTA-ba tanulmányokat írni. Hisz akkor mi magyarok zsidók vagyunk, vagy zsidóként viselkedünk.
Pl:
Kiválasztot nemzet, Szíriusz, Egyiptomiak rovásírás, Szentkorona, ki volt itt előbb stb.
Ha csesztetnek minket egy szar médiatörvény miatt: mert magyarok vagyunk,
Trianon: Mert magyarok vagyunk és az egész világ összeesküdött ellenünk
stb.
Pedig, hány Nobel díjas, hány művész hány olimpikon stb.?! És mégis mindig ez a negatív diszkrimináció.
Hagyjuk már ezt az értelmetlen másikra mutogatást, inkább mindenki dolgozzon rendesen, fizesse az adót, és szeresse a családját, akkor nem kell bűnbakot keresni, hogy most éppen miért szar nekünk.

arlequin 2011.01.13. 21:36:32

@luis5:
oh. ez nekik fel sem tűnik. micsoda apró-ság ez kérem

kádár apró dögei.

luis5 2011.01.13. 21:36:36

@egyenlítő: Engem különösen 2 Heller publikáció ragadott meg:
1."The Humanisation of Socialism "( ó régi szép idők, tovaszálló ifjuság..)
2. Az 500 millás dolce vita-t már látom régebben megalapozta ezzel :-))))

"Models of the Happy Life and the Good Life Today"-hát ők megtalálták a maguk modelljét, már csak a miénket kell.

arlequin 2011.01.13. 21:42:53

@Tigeri: a hazug zsidók mindig is profik voltak a szarkavarásban.

@stirlitzist: hol dolgozott rendesen ez a vén múmia? amikor az elmúlt húsz évben csak gyalázta országunk?! te ennyire hülye vagy, esetleg tanították neked?

és persze nem kell bűnbakot keresni, miközben minden arról szól, hogy mekkora bűnbakok vagyunk. na takarodjál te is. ölelgetni azt, aki folyamatosan csak piszkált és hazudott és gyalázott és taknyolt és mérgezett. olvastasd a gyerekeiddel miért nem érdemes magyarnak lenni. különben pedig menjen a nyugatra ahol 'tárt karokkal várják'. 'el lehet menni'. menjen hát. te is. bár szerintem az öreg múmia menthetetlen, te pedig még még fiatal vagy hozzá és kellőképpen mérgezett.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.01.13. 21:43:52

@stirlitzist: Trianon:Mert Európában utálnak minket.Azon kívül valószínűleg azt sem tudják kik vagyunk,hol vagyunk vagy szeretnek minket mint a régi viccben.
Amúgy én úgy látom a zsidózás a rendszerváltás után kezdődött nálunk.

guma 2011.01.13. 21:48:45

@szorokin: ezt remekül összefoglaltad! :)

sokan nem veszik a fáradságot, hogy ismerjék "azt" amiről beszélnek! DDDD

orasmester (törölt) 2011.01.13. 21:49:05

@stirlitzist: még 1 demagóg :)

"Kiválasztot nemzet"
az nem 2t?

"Szíriusz, Egyiptomiak"
mi vanvelük?

"rovásírás"
igen? létező dologról van szó, nem?

"Szentkorona"
azzal mi a baj? nem szent, vagy nem korona?

"ki volt itt előbb"
ez kinek kérdés? jah tudom, van itthon egy könyvem egy derék magyar zsidótól, aki azt bizonygatja, hogy ők fogadtak be minket :D

"Ha csesztetnek minket egy szar médiatörvény miatt: mert magyarok vagyunk,"
kik csesztetnek? pár hazai zsidó íratott pár cikket pár külföldi zsidó haverral. igen, azért mert magyarok vagyunk, és ki akarjuk csavarni a kezükből a zsidó hitbizományt jelentő sajtót, mikor az appelborn vagy kifaszom is megmondta, hogy az a jó ország, ahol a (zsidó kézben lévő sajtó) irányítja az államot, és nem az állam a sajtót :D

"Trianon: Mert magyarok vagyunk és az egész világ összeesküdött ellenünk"
miért,nem azért mert magyarok vagyunk? nem esküdtek össze ellenünk?

"Pedig, hány Nobel díjas"
csak idiótákat és zsidókat érdekel a nobel díj. jelentéktelen szar eszköze a zsidó öntömjénezésnek.

"Hagyjuk már ezt az értelmetlen másikra mutogatást, inkább mindenki dolgozzon rendesen, "
jah, most már hagyjátok az állandó megbélyegzést a nácizással stb stb.

"fizesse az adót, és szeresse a családját"
eccerű kis életed lehdt

" akkor nem kell bűnbakot keresni, hogy most éppen miért szar nekünk."
szokásos zsidó fröcsögés. vagy te is az vagy, vagy eltanultad tőlük mert annyira hülye vagy.
de ez nem csoda, hány hülyemagyar csápolt pl belga koncerten a nemzeti hiphopra. a 3 hülye zsidógyerek meg utána hátul mit örömködhetett, hogy itt ezt is lehet: képletesen pofánhugyozzuk a hülye magyarjait, azok meg még csápolnak nekünk :)

van még vmi hülye demagógiád, ami cádolatra vár?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.01.13. 21:50:13

@stirlitzist: Egyébként nem hiszem,hogy a környező országokban a bűnöző életmód miatt utálják a Magyarokat,mint nálunk pl.:a cigányokat.

FüstM 2011.01.13. 21:56:22

@dekonstruktőr: neked is meg az insert randomnak is.

Skacok ez nagyon gagyi. Mikor lesz már számotokra is vállalhatatlan a saját zéró dumátok. Szerintem már lassan nektek is sok.
Órásmesternek igaza van.

FüstM 2011.01.13. 22:00:40

@Tigeri:
érdektelen mikor kezdődött a zsidózás.
a kérdés inkább az, miért?
vagy a ráció istenitői kerülik az egyszerű kérdséfeltevést? szóval megintcsak a tabusítás az egyetlen menedék. vagy beszéljünk inkább heideggerről 100 milláért?

StirlitZ 2011.01.13. 22:02:37

@arlequin: Én református vagyok, és azt tanították nekem - szeresd felebarátod, illetve bocsáss meg az ellened vétkezőknek - többek között. Ezért most a személyeskedésre nem reagálnék.
A lelkiismeretes munkát, nem Heller Ágnesre értettem hanem pl. hogy te és én dolgozzunk rendesen és akkor a leggonoszabb zsidó, vagy kommunista, vagy karvalytőkés sem tudja ellopni a pénzedet. Próbáld ki, hidd el működik, nem kell zsidónak lenni ahhoz, hogy érvényesülhess.
De ha az acsargástól érzed jobban magad, hát tedd, bár szerintem a saját lelkedet rombolod ezzel.
Én maradok inkább européer vagy kozmopolita ahogy tetszik. Attól még lehetek magyar és büszke a magyarságomra.
Egyébként ki volt az: "aki folyamatosan csak piszkált és hazudott és gyalázott és taknyolt és mérgezett", most így kapásból nem vágom. A gyerekeimet pedig toleranciára tanítom legfőképp, és ez érvényesítem természetesen veled szemben is.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.01.13. 22:04:50

Sajnos dolgozni is kell egy picit.:(( Viszlát,jóéjt!

StirlitZ 2011.01.13. 22:19:32

@orasmester: Ezek szerint én képzettebb vagyok a new age hungarológiából:
"Kiválasztot nemzet"
az nem 2t?
De hiszen múltidő :-)

"Szíriusz, Egyiptomiak"
mi vanvelük?
szíriuszról származunk és az egyiptomiak az igazi őseink lásd még magyarabok
"rovásírás"
igen? létező dologról van szó, nem?
Sumér ékírás, vagyis a sumérokkal vagyunk rokonok
"Szentkorona"
azzal mi a baj? nem szent, vagy nem korona?
Antenna ami a viselőjét felruházza különleges tisztánlátással valamint az univerzum energiáit és tudását adja át viselőjének.

StirlitZ 2011.01.13. 22:21:01

@orasmester: Ja és a Tamana elméletet még nem is említettem... :-) Pedig az üt rendesen.

Goompah 2011.01.13. 22:25:29

@stirlitzist:

"te és én dolgozzunk rendesen és akkor a leggonoszabb zsidó, vagy kommunista, vagy karvalytőkés sem tudja ellopni a pénzedet"

Irigylem az optimizmusodat.

orasmester (törölt) 2011.01.13. 22:26:01

@stirlitzist:

múltidő? a befejezett melléknév?

mi van a szíriusszal? hogy jön ez ide?

Goompah 2011.01.13. 22:28:30

@arlequin: Nevetni fogsz, de a káoszelmélet létezik és nem is hülyeség.

orasmester (törölt) 2011.01.13. 22:33:21

@stirlitzist: keményebben, mint a sámson opció?

gondolom most meg dörzsölöd a tenyered, hogy egy kis demagógiával milyen jól elterelted a témát anélkül, hogy érdemben bármire is reflektáltál volna.

tölgyes 2011.01.13. 22:35:28

Heller ma megmondta a frankót: ők nem tehetnek arról, hogy támogatták őket. Arra a kérdésre pedig, hogy mégis hányan dolgoztak és mit csináltak nem volt hajlandó válaszolni..Pedig itten közpénzről van szó, ami nem magánügy és még csak nem is a kormányellenőrök ügye. Én szívesen vettem volna a kutatásból támogatott Heidegerről megjelent tanulmányok könyvek listáját... különösen a technikával összefüggésben.

orasmester (törölt) 2011.01.13. 22:45:13

@Tigeri: "Ahhoz képest,hogy nem zsidózós posztnak indult,elég jól alakult.:))"
mi az, hogy zsidózós poszt?
róluk nem lehet posztolni?

milyen legyen egy olyan poszt, ami arról szól, hogy van pár tolvaj zsidó, aki abból él, hogy magát értelmiségnek hazudja, értelmiségi mivoltját azzal bizonyítják, hogy egymásról megállapítják, hogy azok, majd ezt felhasználva orrba-szájba náciznak, mert nem az van, amit ők szarnak...

ahol olyan jól ismert zsidó áskálódók nevei merülnek fel, mint heller és a filozófusi köntösbe bújt, gyűlölethez ideológiát gyártó társai, ott a 'zsidózás' tök természetes.

oszibácsi 2011.01.13. 22:45:29

A gyurcsanyi sitten van mar?

StirlitZ 2011.01.13. 22:50:58

@orasmester: azért volt a :-) you know... de azért kötekedhetsz még. Te nem tudod, hogy mi magyarok a szíriusz csillggrendszer egyikbolygójáról származunk? Na mingyá bekopipésztelek valamit neked ide. pl: www.magyarmegmaradas.eoldal.hu/oldal/4083
de javaslom guglizd meg a "magyarok szíriusz" keresést és válogathatsz.

tölgyes 2011.01.13. 22:55:37

Kicsit körülnéztem a neten.. nem nagyon, csak egy kicsit.. és nem látom az elköltött 54 millió cikkekben és könyvekben megjelent nyomát...Ezek szerint Heller Ágnes kamuzott?

StirlitZ 2011.01.13. 22:56:08

@orasmester: fentebb már reagáltam a posztra, visszaolvashatod. Ha Budai Gyula elszámoltat OK. A zsidózás ezzel kapcsolatban indokolatlan, ez bántja az arányérzékemet.

StirlitZ 2011.01.13. 23:04:27

@orasmester: Még 1 dolog, de aztán már etesse a Trollt más. Hogy mi mekkora kultúrnemzet vagyunk,
egyszer gyere el velem a Budapesti VI. kerületbe, ahol lakom légyszíves, és nézd meg mekkora kupac kutyaszarokon kell átszökdelnem miközben viszem a gyerekemet a bölcsődébe. Azt garantálom, hogy nem a zsidók, vagy a cigányok hagyták ott a járdán. Akkor mi a f@szomra legyek olyan állatira büszke?

caltabellotta 2011.01.13. 23:07:55

@orasmester: kétségbeejtő, amiket összehordasz...álellenzéki álértelmiségiek voltak ezek mind...
Te mit tettél le az asztalra? Hány egyetemen tanítottál a világon? Hány kitüntetésed van? Hány könyved? Ha már Heller Ágnest nem olvasol (belátom, ez gondot okozhat), legalább kérdezd meg google-t, a barátodat. Ja hogy ott mindenhol zsidó kommunisták hallgatták és díjazták, igen, értem előre is, ne fáradj a válasszal.

FüstM 2011.01.13. 23:09:28

@stirlitzist:
Te ne nagyon legyél büszke semmire. Nincs olyasmid.
Eddig még egyszer sem sikerült érdemben válaszolnod az órásnak.

StirlitZ 2011.01.13. 23:16:54

@FüstM: Úristn. Ja, hogy ezt te állapítod meg? Mondjuk szerintem van mire büszkének lennem, de te ennek az ellenkezőjét miből szűrted le jóbarát?

arlequin 2011.01.13. 23:21:00

@stirlitzist: hát látom, hogy nem érted. a tolerancia az mindössze az eltűrése valaminek. ha neked az acsargás amikor valaki felismeri, hogy ez a nyomoronc némber csak ártott az orzságnak, akkor azt hiszem menthetetlen vagy. olvasgassál hellerműveket életed végéig.

továbbá nem érvényesítheted a toleranciát velem szemben, mert az annyit jelent hogy se a szót nem érted, sem pedig annak használatát, hacsak nem az újnyilas formátumát, hogy a demokrata antidemokratkus az anitdemokratákkal szemben.

ezen is csak jót röhögök.

szép estét.

orasmester (törölt) 2011.01.13. 23:26:21

@stirlitzist: nincs olyan, hogy zsidózás. ez csak egy trükk. mutass nekem még1 nyelvet, ahol van ilyen ige, és azt jelenti, amit nálunk. mert pl a jewing az angolban kicsit mást jelent :)

a zsidózás az, amikor egy tolvaj zsidó lebukik és felismerik?

itt zsidókról van szó, akik azért érzik magukat feljogosítva a gátlástalanságra, mert zsidók. fogja, beletaknyol a (kárpát)medencébe, oszt várja a reakciót, de azok a szemét magyarok csak nem akarják észrevenni. na mégegyszer, hátha!
aztán, amikor már vastag takonyréteg úszik a víz felszínén, és jól pofánbasszák, akkor szalad ajvékolni, hogy itt bántják a zsidókat...

ez az egész helyzet olyan vazzeg, mintha megtiltanám, hogy egy egyenlet egyetlen lehetséges eredményét kihozd végeredménynek. jaj, ne zsidózzunk. jaj mind1, hogy zsidó.

nem, kurvára nem mind1, mert ezek ezt használják fel, ezzel élnek vissza. elhiszik, hogy bármit megtehetnek gátlástalanul, és ehhez csak nácizni kell.

dekonstruktőr 2011.01.13. 23:27:32

@FüstM: Tessék már egy kicsit konkrétabbnak lenni. Mi gagyi?

Béla Bácsi 2011.01.13. 23:30:56

@stirlitzist: Kinn voltam havat lapátolni. Elnézést a késésért. Erről van itt nagyba szó, miszerint nem arányos az értékkel az 500 millió forintocska, amit a magyar közösség asztalára letettek ezek a tudós urak és hölgyek. A vak is láthatja, hogy itt nem tudományos kutatás honorálásáról volt szó, hanem a rezsim kifizette a csahos kutyáit, hogy ugassanak, vonítsanak, ha szüksége hozza a Pártnak. Ugattak is, ugatnak is, vonítanak is ők torkuk szakadtából, főleg ha most a faszista Zorbán visszaveszi a harminc ezüstöt! Azok a "híres" tanulmányok - le merném fogadni - a diákjaik kiadott kutatásaiból, ill. disszertációiból lettek "összeválogatva", hogy tudósainknak még több ideje maradjon "gondolkodni", hogy kinek is a seggét kell nyalni a megélhetésért legközelebb.
A cucológusok ugyanez a libsi bagázs, és nem vesztegetnék rájuk egy kanyit sem, akkor hamar abbahagynák áldásos tevékenységüket a köz javára. A pénzen gumibotokat és golyókat vennék a rendőrség részére, hogy "kezeljék" a cigányproblémát, meg a prostitúciót (Bár ha jól űzik, azzal nekem semmi bajom :) ).

Buba Blictrix 2011.01.13. 23:44:23

@Myta: Ezt hogy érted, babám? Csak nem humornak szánt számítógépes grafika-kollázsokat tekintesz valóságnak? Ha így van, akkor talán jobb lenne gondolkodás helyett valami gyakorlatibb dologgal foglalkoznod.

StirlitZ 2011.01.13. 23:44:50

@arlequin: Valamit te nagyon félre értesz, de gondolom ezt nehéz megemészteni. A kuruc.info -t szerintem nem kell és szabad betiltani, el lehetetleníteni stb. Része a szólásszabadságnak, én például kifejezetten örülnék ha fasiszták SS egyenruhában karlengetve masírozhatnának Magyarország, vagy Budapest utcáin, BRFK jóváhagyással, de azért szerintem a 21 században lehetne annyi agyatok, hogy ne egy újabb holokauszt kapcsán reméljétek a "Magyar Feltámadás"-t. Szerintem ez primitív, korszerűtlen, barbár és szükségszerűen vesztes hozzáállás a globális politikához, aminek jó ideje mi is részesei és szereplői vagyunk. Mikor ébredtek fel?!

Buba Blictrix 2011.01.13. 23:47:34

@Béla Bácsi: Mondssza, összeszámoltad, hogy hány könyv, hány oldalon, milyen nyelven jelent meg a 6-7 különböző projektben? Persze vondd le a rezsiket, az adókat, az Akadémia meg az ELTE által kivetett 20% jutalékot, a konferencia részvételeket, a könyvtári beszerzéseket, stb., - s utána légyszi tedd közzé a x Ft/oldal eredményt. Eladdig kicsit agresszívnek és előítéletesnek tűnik, amit mondasz.

StirlitZ 2011.01.13. 23:48:36

@Béla Bácsi: Kedves Béla Bácsi. 5 Évet húztam le Szarajevóban a polgárháború idején (SFOR), csúnya volt hidd el, nem akarok lövöldözést a hazámban.

Buba Blictrix 2011.01.13. 23:53:12

@orasmester: Tényleg? Szerinted minden résztvevő zsidó? Mondjuk Borbély? (Az elhíresület Filozófiai Intézeti pályázat igazgatója?) Vagy Schmal Dániel (PPKE)? Vagy Dobszay László (őt is támogatta ugyanakkor az NKTH)? Vagy Ritoók stb., stb. Baj van, ecsém. Ezek nem zsidók, hetedíziglen. Mindössze tehetséges, nyelveket tudó, gondolkodni szerető emberek. Persze tudom, lelkileg zsidók.... Aha, értem. De a baj itt már nem velük van ...

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.01.13. 23:53:45

zero: ez most kurvára mellément. A véleményem a blogomon, ha érdekel, ide nem szemetelem bele.

Táskás Tóni 2011.01.13. 23:53:49

@zero: Azt se feledjük el, hogy a pályázati pénzek más célra történő felhasználását a fidesz és a fidelitas találta ki, csak Szíjgyártó kihúzta belőle magát. Fideszes bármit tehet nincs érte büntetés.
A fidesz közeli fasz, aki 3 milliárd áfát csalt pár évet kapott, pedig ő is bűnszövetkezetben dolgozott és közpénzt áfát lopott.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.01.13. 23:56:05

Annyit csak, hogy filozófust csesztetni olyan, mint kismacskát vízbe fojtani: nem csak gyáva dolog, de kurvára felesleges is. (Meg nehezen fotózható is, de ez most mellékes.)

Szégyelld magad!

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.01.14. 00:06:01

@arlequin:

"hacsak nem az újnyilas formátumát, hogy a demokrata antidemokratkus az anitdemokratákkal szemben. "

hihihihhihihii
:DD

orasmester (törölt) 2011.01.14. 00:12:34

a Schmal Dániel??? :DD neeem, őő aztán biztosan nem az :D

amúgy ezeket a neveket most te hoztad elő, ezekről nem volt szó :)

vagy lemaradtam egy ritoók vagy dobszay cikkről a timesban? vagy a washington postban?

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.01.14. 00:20:43

@Augustin: tökéletesen igazat mondott, tömören. Mi a gond?

egyenlítő 2011.01.14. 00:26:16

@arlequin: "a káosznak - ab ovo - nem lehet elmélete"

A matematikát többé szádra ne vedd. Ignore on.

orasmester (törölt) 2011.01.14. 00:27:23

@flugi_: igazat az apád faszát. különben is, rensbörg húzzon hálivúdba, nagy sztár lehetne. ő meg heller pl maszk és smink nélkül játszhatnának a majmok bolygójában. ott aztán mondhatna nagy igazságokat...
de csak, ha benne van a forgatókönyvben.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.01.14. 00:28:57

@orasmester: Schmal Dánielt például (mély meggyőződéssel mondhatom hogy örömömre) személyesen ismerem. Az a szituáció, hogy a nevét ilyen kontextusban látom, meglepő és elszomorító.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.01.14. 00:32:45

@orasmester: talán elkerülte a figyelmedet a szöveg: "Sajnos a magyar ember az átlagos európainál kevésbé hajlandó mérlegelni, hálás, ha egy politikus megadja neki a lehetőséget, hogy csupán szimbólumokban gondolkodjon, érzések alapján formáljon véleményt."

Szerinted ezen mi nem igaz? Valóban óriási a társadalmi támogatottsága az olyan egyszerűsített világképeknek, mint például a te zsidó-nemzsidó dualitásod. A hozzászólásaidból ítélve te sem gondolkodsz valami sokat, hanem megelégszel a zsidó-nemzsidó kategorizálással, és onnan ugye minden nagyszerűen egyszerű.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.01.14. 00:39:41

@arlequin: nem tudom miféle matematikus vagy, de a káoszelmélet vagy szándékosan bagatellizálod, vagy nem érted. Érdemes pedig egy kicsit foglalkozni vele, tanulságos.

hogy egy kicsit ontopik legyek, a káoszelmélet kiváló példát tud adni arra, hogy egy fizikai modellről szóló összetett (determinisztikus de kaotikus, mint pl. az időjárás vagy biológia) elmélet helyességét miért nem lehet cáfolni egy sikertelen reprodukciós kísérlettel. Ez a bizonyíthatóság és tudományosság kérdését tárgyaló filozófiai kérdésekben egy hasznos tudás.

egy maréknyi dollár 2011.01.14. 00:47:19

Le a gyurcsányival meg a filozófusokkal!Ők kúrták el az országot!
Éljenek a médiafigyelők!

orasmester (törölt) 2011.01.14. 00:53:41

@flugi_: haverod dobta be a nevét. milyen környezetben? én nem írtam róla semmit, max viccesnek találtam, hogy valaki pont őt dobja be a diskurzusba, mint nem zsidót :)

úgy az egész nem igaz.

"Valóban óriási a társadalmi támogatottsága"
sajnos nem az. ha az lenne, akkor nem tudnának hazudozni.

az én világképem nem egyszerűsített, és semmiféle zsidó-nem zsidó dualitás nem jellemző rá. ez csak a ti demagógiátok, hogy elég ilyen üres frázisokat puffogtatni, és akkor nem kell érdemben megválaszolni a felmerülő kérdéseket.

pont erről beszéltem korábban: ti zsidók azt hiszitek bármit megtehettek gátlástalanul, és ehhez elég csak nácizni. megszoktátok, hogy mindent el lehet érni nácizással, mert aki beszól, az máris utólagosan szolgáltat okot a megelőlegezett telipofával való nácizásra.

ebben a cikkben zsidók lettek megnevezve. olyan tolvaj zsidók, akik eddig dőzsöltek, mert magukat meg egymást kikiáltva értelmiségnek szophatták az állam faszát. aztán amikor le akarják vágni őket az állami lófaszról, akkor persze náci mindenki, az egész világ.

ha egy zsidó nácizik, akkor vagy lopott, vagy lopni készül. vagy egy másik tolvajzsidót akar védelmezni. már előre náciznak, hogy ha őt bármikor elő akarják venni, az csakis antiszemita indokból lehetséges.

meyer lanskyt és tasnádit is csak a szemét antiszemiták rágalmazták meg. zsidó csak jó ember lehet, zsidók soha nem használják fel a származásukat és az ahhoz kapcsolódó, jól ismert társadalmi mechanizmusokat.

Fufo 2011.01.14. 01:37:28

Nagyon remélem, hogy az itt kommentelők szellemi színvonala nem jellemző az országra, mert ha igen nagyon nagy baj van

Táskás Tóni 2011.01.14. 01:47:14

@Fufo: Az ország szellemi színvonala ennél rosszabb, tehát ne aggódj.

Fufo 2011.01.14. 01:55:41

@Táskás Tóni: Ezt (tisztelet a kevés számú kivételnek) már nem lehet alulmúlni

eino. 2011.01.14. 02:02:11

@stirlitzist: dolgozom rendesen, fizetem az adót, de soha nem fogok előrébb jutni, mivel mindig vannak egyenlőbbek. Nem, nem okosabbak, ügyesebbek, szorgalmasabbak. Hanem kiválasztottak és/vagy komcsik (vagy utódaik).

insert random 2011.01.14. 02:32:18

@orasmester: "nem, kurvára nem mind1, mert ezek ezt használják fel, ezzel élnek vissza. elhiszik, hogy bármit megtehetnek gátlástalanul, és ehhez csak nácizni kell."

Ha valaki tolvaj, akkor azt tolvajnak nevezzük. Ha te ha meghallod, hogy lopott valaki, egyből a származását emlegeted fel, akkor tényleg egy rasszista bunkó vagy. Ez nem vádaskodás, mentegetőzés, hanem puszta ténymegállapítás. Gondolom, te is megsértődnél, ha mondjuk románok úgy kommentálnák egy magyarok által elkövetett tettet, hogy: "megint raboltak a tetves bozgorok". Pedig a te logikáddal csak megneveztek pár bűnöző magyart, nem titkolva el a származásukat.

Továbbra is várom a példádat, hogy mikor úszott meg bármit ilyen módon (kijátszva a rasszista-kártyát) bármelyik általad említett közszereplő.

insert random 2011.01.14. 02:51:49

@orasmester:
"ha egy zsidó nácizik, akkor vagy lopott, vagy lopni készül. vagy egy másik tolvajzsidót akar védelmezni. már előre náciznak, hogy ha őt bármikor elő akarják venni, az csakis antiszemita indokból lehetséges."

Hiába erőlködsz, pont ez a filozófus-ügy mutatja, hogy nem igaz, amit írsz, legalábbis Heller Ágnesre meg a többiekre biztosan nem. Az ügy kapcsán eddig még csak el sem hangzott az "antiszemita" vagy "rasszista" kifejezés. Itt van pl. két nyilatkozat, egyikben sincs semmi nácikártya. Ezek alapján rá nem jöttem volna a származására:
hvg.hu/itthon/20110112_magyar_narancs_heller_agnes_
atv.hu/cikk/20110113_heller_csalo_es_hazug_lettem_mert_nem_szeretem_orban_viktort

Ha úgy lenne, ahogy te elképzeled, már a fél magyar sajtónak nyilatkoztak volna arról, hogy őket antiszemiták üldözik. Eddig egy ilyen ilyen kijelentést sem tettek.

Ok, világos, nem értesz egyet a túlzó nácizós szövegeivel, rendben. Ő így gondolja és téved, hülye. Ennyivel le lehetne tudni, esetleg meg lehet próbálni cáfolni az állításait. De nem, neked az kell, hogy aki nem ért veled egyet, az ne egyszerűen tudatlan legyen, hanem megátalkodott gonosztevő, aki tudatosan hazudik, átver mindenkit, hogy valamilyen előnyhöz jusson. Nem vagy képes megérteni egy, a tiedtől gyökeresen eltérő álláspontot, ezért kitalálsz egy összeesküvés-elméletet, hogy mind ők sem hiszik, csak valami sötét hátsó szándék miatt terjesztenek hazugságokat.

2011.01.14. 02:57:33

A legutolsó csavarig elrohadt ez az ország. Akárhol kapargatják meg a felszínt, kiderül, hogy gátlástalanul mindent elloptak.

2011.01.14. 03:00:19

"Magyarországon a filozófusok nagyon szegény emberek, nézzék meg a fizetéseket."

Magyarországon mindenki szegény, aki bérből és fizetésből próbál megélni. És pont leszarják.
Egyébként meg senki nem csavarja hátra a kezüket, hogy filozofáljanak, lehet menni, éjjeliőrnek, vagy dolgozni is.

fokabacsi 2011.01.14. 06:47:39

@dekonstruktőr: Beszéltek mellé , nyomatjátok a hülyeséget ezerrel ! Kaptak fél milliárdot? IGEN !
Cserébe munka helyett átverést tettek le az asztalra? IGEN ! Most meg magyarázkodtok mellébeszélve? IGEN ! "A világon sehol nem járnak be az intézetekbe. Vannak intézeti napok, ajmikor be kell menni. Ezen kívül el kell számolni a vállalt projektekkel, amiken az ember bölcsészként könyvtárakban dolgozik vagy otthon. Ez ebből áll. Mindenhol. Pálinkás azért beszél hülyeségeket, mert népszerű vele. Lám te is azt hiszed, hogy az a munka, ha az ember bejár valahova.-:) " Igen B+ !! Százezrek azért járnak be, a töredék pénzekért keményen dolgozni, mert azt írják elő nekik !És szigorúan számon kérik az elvégzett munkát tőlük, pedig még csak nem is 30 46 évnyi keresetért teszik ! Ha nincs teljesítmény a kis pénzért, akkor mehetnek a csipába. Na ezért böki pár százezer ember szemét ez a kullancs magatartás, és cserébe még mi vagyunk a buta bunkó nácifasiszta élhetetlen "magyar" ! Úgy látszik, azért tartják fenn, (fűtik takarítják , világitják számítógépekkel stb felszerelik, mert dísznek!! Hiszen nem is kell oda bejárni ??!!
Na menj te a csipába.

aszpirin 2011.01.14. 07:39:49

Heller Nietzschéből él. Nem rosszul. Mai magyar abszurd.

arlequin 2011.01.14. 07:44:25

@egyenlítő: hűdenagyabaj... még magyarul is elfelejtett a kis ekvalizátor-terminátor. ;-)

@flugi_: na né' má! van aki még az eszét is használja. természetesen ismerem az 'elméletet', egy keveset olvasgattam róla, jópár órát vitáztam is róla. mindössze arra akartam rámutatni, amit maga is kijelent, hogy a káosz jókat röhög az elméleteken...

BISMARCK 2011.01.14. 08:27:46

@dekonstruktőr:

Te az OTKA-ból indulsz ki, ez nem az.

BISMARCK 2011.01.14. 08:30:53

@dekonstruktőr:

Ezért is mondják az MTA intézetekben dolgozóra az egyetemen oktató tanárok, hogy "folyamatos alkotói szabadságon vannak"

Volbeat 2011.01.14. 08:31:15

Fentről ledobtak egy koncot, az alja paraszt meg ugrik rá.

BISMARCK 2011.01.14. 08:35:32

@insert random:

Helyesbítsünk, még nem tettek, de majd fognak. Az antiszemitázás olyan mint a Kamaz a kereszteződésben, mindent visz.

2011.01.14. 09:03:59

Felháborító jogcímen kaptak összességében nagy pénzt kollégák? Igen. Ebből működtették amúgy "rendes", a magyar átlagnál egyértelműen magasabb színvonalú munkájukat? Igen. Tudjuk ezt legalább négy-öt éve? Igen (lásd Gábor György és Prőhle Gergely vitája az ÉSben). Sunnyogott az egész szakma a hamis összekacsintgatás rutinjával? Igen. Várható volt, hogy a nagy megmondós-kiosztós-megalázós "értelmiségi" pökhendiségét nem hagyja szó nélkül a másik oldal? Igen. Ott a vaj a fejeken? Igen. Elovadt a napon? Igen. Csíp, mert forró? Igen. Megtanulják posztmodern esztétáink, milyen az, amikor rajtuk érvényesül a "közösségi tudás" lincshangulata, a bunkók/zsidózók/ hörgése? Igen (üdv a web2es politikában, ezt akartátok.)
Csak egy apró mellékzönge, amit az ügyet kirobbantóknak (csak egy info a felhergelt laikusoknak: az egész buli egy kis szemétdomb /MTA Filozófiai Kutatóintézet/ körüli harc miatt borult ki, amit a ballibek kezdtek a szokásos hisztivel, nemzetközi aláírásgyűjtéssel stb.):
Amikor majd levonul a nagy szenny, egy egész szakma (tudom, filozófusok, kit érdekelnek, amikor pedig lehet led-tévékkel is üzletelni, az kell a magyarnak!) lesz kénytelen elgondolkodni, hogy marad-e egyáltalán bármilyen tere ebben az országban hitelesen megszólalni egyetemeken, konferenciákon, bárhol. (Gondolom, nem.) Grat, fiatalok sorának életpálya választást tettétek tönkre, szégyen.

Kurt S. Earp 2011.01.14. 09:11:44

@stirlitzist: "Még 1 dolog, de aztán már etesse a Trollt más. Hogy mi mekkora kultúrnemzet vagyunk,
egyszer gyere el velem a Budapesti VI. kerületbe, ahol lakom légyszíves, és nézd meg mekkora kupac kutyaszarokon kell átszökdelnem miközben viszem a gyerekemet a bölcsődébe. Azt garantálom, hogy nem a zsidók, vagy a cigányok hagyták ott a járdán. Akkor mi a f@szomra legyek olyan állatira büszke?"
Bravo.
Az ön intellektusa páratlan.
Önnek elég egyetlen pillantást vetnie a flaszteron heverő kutyaszarra, hogy annak állagából, méretéből, színéből és szagából tévedhetetlen következtetést vonjon le a gazdi vallására és/vagy származására vonatkozóan, az eredményt pedig "garantálni" is tudja. Na, ez az a képesség aminek kutatására és továbbfejlesztésére nem sajnálnám az adófizetők pénzét, az ön agyműködésének kiterjesztése lehetne a Magyar Köztársaság új csodafegyvere, a felhasználási lehetőségek száma a végtelenhez közelít. Az pedig, ahogyan a "kutyaszar - magyar- nem kultúrnemzet" logokai láncolatot felépítette, a maga nemében páratlanul elegáns, erről csak szuperlatívuszokban tudnék beszélni.
Kérem folytassa.
Van lejjebb, csak akarni kell.

Behajtó70 2011.01.14. 09:13:04

"Nagyon örvendetes, hogy Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos letúrt a legaljára, de mi nem igazán a filozófus-mutyikra vagyunk kíváncsiak ... semmi más nincs már?"

Márpedig ez sokkal fontosabb, mint az összes többi együttvéve! Azok csak buta köztörvényes csalók, de filozófusoknak adott pénz már más! Az azt jelenti, hogy azok, akikre felnéztek egyesek, akinek szava volt a közbeszédben, azok megrendelésre mondták, amit mondtak!

Ez sokkal nagyobb bűn, mint sikkasztani pár milliót, akár százat. Ez árulás, ez szervezett bűncselekmény!

Szégyen!

Kiben bízhatunk, ha már e legnevesebb gondolkodókban sem?!

A történelem megismétli önmagát: a görög bölcsek is lefizetve voltak "bölcselkedtek".

arlequin 2011.01.14. 09:15:27

@Behajtó70: én is ezt mondtam, de 'ezek' nem értik...

@Kurt S. Earp: neked is feltűnt? ;-D

Kurt S. Earp 2011.01.14. 09:21:45

@arlequin: A kutyaszaranalizátor-származáskutató ember? Hogy feltűnt-e?! Ne tréfáljon velem Arlequin úr, kérem, háromszor elolvastam, hogy jól látom-e ami oda van írva. Természetesen már feljelentettem az illetőt Szalai méltóságos asszonynál, ritkán találkozom ilyen durva rasszizmussal. :-)

arlequin 2011.01.14. 09:26:22

@Kurt S. Earp: embertpróbáló munkásságának eme szeletét le se sz@rtam. átléptem felette, illetve alatta, mert féltem nem tudok lenőni, izé felnőni, mármint úgyahogy hozzája képest egyáltalán nagyonis.
a feljelentéssel kapcsolatban: "a mór megtette kötelességét, a mór ehet"
jó'tvágyat!

Certificate_of_Words · http://certificateofwords.com/word/Certificate%20of%20Words/ 2011.01.14. 09:42:31

Nem értem miért csodálkoztok. Mindenki ember ha szélsőséges helyzetbe teszed a gondolkodót pl háború pont ugyan úgy öl mint bárki más. Ma szerencsére nincs háború, de a fennmaradás nehéz és egyre nehezebb. A fogyasztói társadalom harci gépezete mindenkit elér. kit így kit úgy. Akkora a káosz hogy nehéz rendet tenni. így juttatunk ide oda hol kicsit hol nagyot.
Nem az a kérdés hogy volt-e ilyen hanem hogy lesz-e. Lehet kutakodni a múltban érdemes felderíteni hogy mi hogy volt. igazságot tenni sajnos általában utólag már nem lehet. Akkor lesz az egész hercehurca igaz és hiteles ha ők nem csinálják majd.
De most is vannak pályázatok és most is vannak beszerzések. ezeket majd x év múlva valaki más megvizsgálja.
Sajnos minden naivnak most mng kell mondanom a tutit. Ugyan ez lesz csak pepitába., Honnan tudom. Én is írom és használom a pályázatokat és beszerzek és adok el az államnak. Szerintetek mi a tököm változott volna. Csak egy a szereplők semmi más.
Bocs ha ki kell ábrándítani bárkit is a valósággal.

ki kicsoda 2011.01.14. 09:49:24

... amikor egy sz@rházi budai gyula, vagy egy retardált orbán viktor, - bebizonyosodott tehetségtelenségének bizonyítékait eliminálandó - nekimegy, a világban ismert és elismert tudósoknak, a szerencsétlenek szempontjából érthető, de amikor a Magyar Tudományos Akadémia Elnöke ez a Pálinkás nevezetű asszisztál ehhez, az maga a hányinger.

Marcellusca 2011.01.14. 09:50:57

@Behajtó70: @arlequin: Csak egy kérdés, nem kekeckedés képpen. :)
Akik majd mostantól fognak filozofálgatni, "nemzeti" maszlaggal leöntve, akkor az lesz a tuti?
Vagy pár év múlva majd megint jól összezavarnak, mikor vizsgálják a jelen pályázatait és arra mondják majd, hogy nincs mögötte érdemi munka?
Vagy, hogy van ez???

Azért, mert egy gondolkodó másként látja a világot, akkor már nem jó?
Akkor már tolvaj?
És, egyáltalán, ki fogja eldönteni, hogy volt-e érdemi munka? Hogy megérte-e ennyi pénzt kifizetni ezekre a tanulmányokra?

Na, mégsem csak egy kérdés volt. :)
De vehetjük annak, mert egy téma köré csoportosulnak. :D

Kurt S. Earp 2011.01.14. 09:58:24

@caltabellotta: "...Te mit tettél le az asztalra? Hány egyetemen tanítottál a világon? Hány kitüntetésed van? Hány könyved? Ha már Heller Ágnest nem olvasol (belátom, ez gondot okozhat), legalább kérdezd meg google-t, a barátodat. Ja hogy ott mindenhol zsidó kommunisták hallgatták és díjazták, igen, értem előre is, ne fáradj a válasszal."
A megszólított órásmester illetve rajta keresztül bárki»
Talán minden nap becsülettel elvégzi a munkáját.
Talán tisztességesen befizeti az adóját.
Talán nem szúr szíven senkit.
Talán nem köpköd az utcán és szelektíven gyűjti a szemetet.
De talán csak átlagos mértékben becsületes, nem jelennek meg könyvei, kitüntetéseket sem kap és az egyetlen amit le tud tenni az asztalra, hogy szerette a feleségét holtomiglan-holtodiglan és használta a wc kefét minden szarás után. Ha csak ennyit tett már akkor is különlegesebb és igazabb és értékesebb ember, mint az ön védhetetlen védencei, akik kétségbeesetten terelik poltikai-származási-világnézeti síkra az őket ért vádakat, mert felfoghatatlannak érzik, hogy ezúttal a törvények rájuk is vonatkozhatnak.

arlequin 2011.01.14. 10:08:52

@Kurt S. Earp: kikérem magamnak a munkavégzés bármely formáját. talán a kivégzés megengedhető. a többi igaz. még nem szúrtam szíven senkit, csak az idő gyilkolom baltával. fát vágtam.

arlequin 2011.01.14. 10:14:34

@Marcellusca: nem. nem lesz tuti. viszont ismerek nagy rakás értelmes gondolkodót, akiket 'ezek' nem engedtek egy dekányit sem érvényesülni. talán, mondom, talán most lesz valami esélyük filozófia-végzettségükkel. talán. bár ahogy a 'nemzeti' oldal 1-2 főtttojásfejesét ismerem...

pucros 2011.01.14. 10:16:42

Meg kell mondjam, nekem Heller megszólalása hitelesnek tűnik.
Populáris dolog tízmilliós összegekkel dobálózni hírhedt liberális véleményformálók neveivel összefüggésben, de semmi értelme addig, amíg tényleg nem áll mellette a lista, hogy mire fordították az illető összeget.
Vannak kis, közepes meg nagy összegű pályázatok. Dolgozhat rajtuk egy, kettő, öt, tíz ember. Lehet, hogy csak azt kell fizetni, hogy otthon ülve távolba révednek és néha írnak pár oldalt, de az is lehet, hogy távoli városokba kell utazni az ottani könyvtárakat bújni, vaskos műveket kell fordíttatni.
Az szerintem is valószínű, hogy az ókori határmezsgyék és hazánk EU-tagsága közötti kapcsolat nem csak azért indokolható nehezen, mert mi laikusok nem értünk a filozófiához. Abban viszont Hellernek mindenképp igaza van, hogy ha ez konkrétan nem az ő témája, akkor ne hozzák a személyét hírbe emiatt.
Két nagy gond van. Az egyik kulturális és rendszerszintű: káosz a pályázati rendszerben. Régóta megszokott hazánkban, hogy a jogcímek, amelyeken pénzek áramlanak, sokszor csak ürügy jellegűek. A másik, ha elfogadják a pályázat olyan teljesítését, ami nem felel meg a kiírásnak. De egyik sem a pályázók felelőssége.
Az a baromi ronda ebben a történetben, hogy a szereplők közül azokat találják meg, akiknek "bulvárértékük" van, a felelősök keresése helyett. Az is demagóg, hogy a nyolcvanmilliókkal hatásvadásznak (ez kb. az a nagyságrend, amit még az átlagember el tud képzelni). Pedig ha történhetett bűncselekmény, pl. hűtlen kezelés, akkor azt csak olyan követhette el, akire a közpénz felhasználása felőli döntés volt rábízva. A felelősség a pályáztatóé.

Marcellusca 2011.01.14. 10:21:31

@arlequin: Aha.
És majd mostantól nem engedik megszólalni a ballib gondolkodókat és az úgy lesz jó?

Nem jó ez így sehogy, Drága Bohócom. :D

Egyáltalán, mi a f@szért kell politizálniuk a filomókusoknak?
És még azt tanítják, hogy nem lehet kétszer, ugyanabba a folyóba lépni. :)
Nem a f@szt! :DDDD

szekertabor · provo.blog.hu 2011.01.14. 10:31:57

Örömmel látom, hogy itt a filozófus szakma színe java felsorakozott, megvédeni a nemtelen támadásoknak kitett antiorbánista csúcsfilozófusokat. A hozzászólók szakmai felkészültségében nincsen okom kételkedni.
Annak is örülök, hogy sokan úgy gondolják, az állami intézmények közül az MTA Filozófiai Intézetében kellene utoljára - ha egyáltalán - rovancsolni, hiszen a filozófustársadalom oly ártatlan és tisztakezű emberek gyűjtőhelye, ahol a pályázati pénzekkel el sem kellene számolni.
Az is bíztató, hogy egy filozófussal szemben nem elvárás a szövegértés, tehát nem felel azért, ha egy Platon-tanulmányt tévedésből egy napelemek technikai fejlesztésére kiírt pályázaton ad be, és nyer vele 50 milát.
Megnyugtató tudat, hogy az elmúlt években tévedésből beadott filozófiai pályamunkákra csak antiorbánista filozófusok baráti köre nyert nagyobb összeget. Így fel sem merülhet a politikai alapon történő pénzosztogatás gyanúja.

Mindazonáltal:
1. Az elszámoltatás igénye 2/3-os győzelemre segítette a FIDESZ/KDNP-t. Becsapnák a választóikat, ha egyes közpénzekből részesülő intézményeket érinthetetlennek nyilvánítanának.
2. Ha egy szűk kör fölözi le a pályázati pénzeket, akkor azt indokolni illik, és nem felháborodni azon, hogy rákérdeznek azok, akiket ezért fizetünk.
3. Ha egy filozófus neve nem a filozófiai munkássága miatt közismert, hanem harcos politikai publicisztikái révén, akkor nekem ne beszéljenek mellé, hogy ez a polit-celeb mekkora nemzetközi hírű filozófus. Maga tenyerelt bele a szarba, viselje a következményeit. Ha jó volt neki a pályázati pénzeső az elvbarátaitól, akkor most ne rinyáljon, ha rákérdeznek azok, akiket ócsárolt.

Spiritmonger 2011.01.14. 10:32:14

segítsetek, mondjátok meg, hogy mi a véres harci fasznak kell állami pénzből filozófiai kutatáokat támogatni
mennyi az anyagköltsége egy ilyen kutatásnak?

fokabacsi 2011.01.14. 10:32:57

@Volbeat: Ledobtak 500 millcsit és pár magát "filozófuss"-nak tartó egyed ráugrott bután , tahó módra . ha ugyanezt a cigány önkormányzat teszi, nem is csodálkozom.

guma 2011.01.14. 10:34:42

@arlequin: szerintem "nem ezek" - hanem a kiépített rendszer, ami mindenhol (bíróság, orvos, stb) müködik!!!

ennek a fenntartása zúz szét minden normális dolgot az országban...
("bár ahogy a 'nemzeti' oldal 1-2 főtttojásfejesét ismerem... - sajnos csak folytatástígér más szólamokkal!)

pucros 2011.01.14. 10:43:21

@szekertabor: "Ha egy filozófus neve nem a filozófiai munkássága miatt közismert, hanem harcos politikai publicisztikái révén, akkor nekem ne beszéljenek mellé, hogy ez a polit-celeb mekkora nemzetközi hírű filozófus."

Ezt gondold végig még egyszer. A közönséget a filozófiatudomány mélységei egyáltalán nem érdeklik, a harcos politikai publicisztikák viszont igen. Nem lehet, hogy mindössze ennyi oka van, ha az utóbbiak miatt közismert?

Óvnék mindenkit attól, hogy a médiából passzívan tájékozódjon. Reális képet alkotni a Google többet segíthet mint a sajtótermékeknek akár még a "tudomány" rovatai is.

arlequin 2011.01.14. 10:46:09

@Marcellusca: nemahakoma.
az inga, ha szorosan az egyik oldalra van kényszeresen tartva, akkor egy idő után visszaleng. maguknak kavarták a szart, hát jó étvágyat hozzá.
a kis kényszeres magyar kifosztott, tönkretett, félreállított lelkület pedig jó stockholm-szindrómás módjára enged nekik megszólalást. a többi puszta hatalomtechnika. fizikailag kiirtották a valódi elitet és igen nehéz visszaszerezni azt a tudást, ami 60néhány éve eltűnt, vagy már akkor sem volt meg.

miért kell nekik politizálniuk? hát talán azért mert ők találták ki az államot mint olyant... pláne itt nyugaton. nézz utána arisztotelész és platón dolgainak.

fokabacsi 2011.01.14. 10:50:30

Még egy !! 500 000 000 Huf = legalább 400 gyári munkás által egy év alatt előállított érték ellenértékével. Hol van az ellenérték a fuss-oknál??

dekonstruktőr 2011.01.14. 10:51:50

@fokabacsi: Egy focistánál hol van az ellenértéke az ennél sokkal többnek? A labda ennyivel fontosabb, mint a könyv?

arlequin 2011.01.14. 10:53:48

@Marcellusca: jaésigen. a hatalom, tegyük hozzá, hogy a bitorolt-jogtalan hatalom, mindig is félt a gondolkodóktól. a valódiaktól mármint. nem azoktól, akikról jelen esetben szó van. a tisztakezű hatalom pedig mindig is teret engedett a valódi gondolkodóknak, mert nem volt félnivalója, hiszen a szellemi tekintélyt éppen ezek szolgáltatták uralmához. ezek a gondolkodók néha szentekként, néha tanácsadókként, néha papokként, avagy csavargókként jelentek meg a nagypolitika színpadán, olykor pedig meg sem jelentek, csak háttérből tolták a tutit. hamvasnál, guénonnál illetve kínai forrásokban erről bővebben olvashatsz.

@guma: most erre mit mondjak? demokrácia vagyon. most éppen 'polgári' eladdig pedig 'népi'. ezen eset pedig a népi demokrácia polgárait érinti kellemetlenül. ;-) köllött nekik okoskodni.

Marcellusca 2011.01.14. 11:00:33

@arlequin: Asszem itt mondtad ki a lényeget: "fizikailag kiirtották a valódi elitet és igen nehéz visszaszerezni azt a tudást, ami 60néhány éve eltűnt,"
És ez egyre rosszabb lesz.

A rosseb nézegesse vissza Arisztotelészt meg Platont!
Ölég volt, hogy letuttam filo szigorlattal a dógot. :DDDD

arlequin 2011.01.14. 11:13:43

@Marcellusca: nekem se a kedvenceim... ;-)
egyébként nem kell aggódni. lehetetlen kiirtani a valódi tudást. gyün már az vissza, mint a talajvíz. vagy a folytatólagosan elkövetett sör-bor-pálinka kombó.

dekonstruktőr 2011.01.14. 11:19:28

@fokabacsi: Láttad a számálkat? Tudod, hogy kik, hényan, mire, mennyi időre, milyen feltélekekkel kapta? Mert én nem. Miről beszélünk? Mellesleg egy professzori pályázat megnyerése mögött évtizedes munka van, külföldi és beldföldi publikációk tucatjai. Van fogalmad arról, hogy az milyen meló? Mit és mennyit kell tudni hozzá? Hányan kell elfogadják a műveidet, hogy megjelenhessenek küldföldön? Heller Ágnest többek között a német állam tüntette ki a tavaly. Azelőtt a dán akadémia. A neveiket idézik a nemzetközi szakirodalomban. Ne hülyéskedjünk már.

kill004 2011.01.14. 11:30:21

Édes istenem! Ezek miatt a szerény filozófusok miatt töröltette kínai a mandineren a posztját,
majd írt utána egyet "Elnézést" címmel?

Tewton: "a nemlétező netvörk így szokott nemműködni. "

Muhaha.

arlequin 2011.01.14. 11:50:00

@kill004:

igen, így nemműködik az ami nincs. meg ezek a protekktor-inkvizítorok sem létezően védik azt amit nem is kell.

hihihi

derelyegrádi szellem 2011.01.14. 12:05:52

@oszibácsi:

Még nincs. És ennek jó oka van. Először még az MSZP-t is ki kell ejtenie a Parlamentből (mint az MDF-et meg az SzDSz-t) majd csak utána.

arlequin 2011.01.14. 12:07:46

@kill004:

igen, így nemműködik az ami nincs. meg ezek a protekktor-inkvizítorok sem létezően védik azt amit nem is kell.

hihihi

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.01.14. 12:09:32

@arlequin: @Marcellusca:

"fizikailag kiirtották a valódi elitet és igen nehéz visszaszerezni azt a tudást, ami 60néhány éve eltűnt,"
tény h erősen meg lett szűrve, szelektálva, továbbá, "nemesítették"/"génmanipulálták",azaz "tanították" az új generációkat.

Én azt hiszem h magyarországon sosem volt valódi (azaz méltó az elit címre) elit.
/ Volt pár nagy művészünk és tudósunk, de ők nem alkottak "elit"-et. /
Filozófiában a magyarok kb mindig is csak követték a világ fejlettebb régióit.
Ez azt hiszem az utolsó többszáz évre tuti igaz.
(Bár keressetek/mutassatok ellenpéldákat !!!!!)

Általánosabban is igaz, szerintem, h a magyarok követők és átvevők voltak az utóbbi évszázadokban, SAJNOS. [ van pár kivétel: vannak nagy tudósaink, sokuk nem is biztos h a mienk, mert nem véletlenül itthagyta az országot, - itt inkább a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" elv és a féltékenység szokott menni. Vannak nagy irodalmáraink, pl
József Attila neve végre méltó helyére került pl Franciaországban, vannak nagy zenészeink, pl Bartók, Liszt, Kurtág, .. ]
....
főpéldám a(z) (egyik) legnagyobb magyar: Széchenyi
mit is csinált ?
elment Angliába, megfigyelt ott sok mindent, megértette az ottani dolgokat
és megpróbálta magyarhonban meghonosítani azokat / haza próbálta importálni
Mátyás dettó ... hozta az olasz kézműveseket és iparosokat.
ééés megkereste kora nagy gondolkodóit, alkotóit, akiket igyekezett udvarába csábítani.

Van pár kivétel:
pl a Magyarországi Tanácsköztársaság kikiáltása ... (ebben eléggé élen voltunk nemzetközileg..... pff)
de az enyhén szólva is rettentő szerencsétlenül sült el:
lényegében egyenes utat nyitott Trianonhoz ......

..

szerintem magyarország alapvető rákfenéje, az utóbbi 50-80 évben, a magyar polgárság (nem kispolgárokra gondolok, azt kitermelte a kádár-korszak), azaz polgári réteg, -
a "tényleg független/autonóm civilek" - alapvető nem léte.
ééés
ezt nem lehet szabályozással (pl törvényi úton) v másképp gyorsan orvosolni/megoldani.
minimum több generációnyi idő / kb 60év .../
..
bááár nemzetközileg is eltűnőben van a "a tényleg független/autonóm civilek"-réteg.
ha egyáltalán létezett is valaha (amiben nem vagyok biztos)

arlequin 2011.01.14. 12:11:20

te meg, blogmotor, szabadságon vagy? grrr

@derelyegrádi szellem: ez is egy meglátás. nem is olyan rossz. egyébként hogy vagyol dottore?

derelyegrádi szellem 2011.01.14. 12:17:26

filózófus tolvajlás lezárása gyanánt egy Heller Agnes idézet tegnapról:

"Ezek a pénzek mentek valamire"

Így van Ágnes asszony. Ehhez én magam is csak csatlakozni tudok, ez biztos hogy így volt.

A Budaiék arra kiváncsiak pont, hogy mire... . És midnezekre az Ön által adott instrukciók alapján ("Ezek a pénzek mentek valamire") egy jogerős bírósági ítélet indoklása fog megnyugtató, és mindenkit kielégítő magyarázatot adni.

Sorokin neked meg csak annyit TGM vonatkozásban, hogy ő is megszólalt az ügyben, idézem:

"Nincs szó visszaélésekről, csupán arról, hogy a bürakratikus szabályok csavarintásával lelehetőség nyílt ilyen kutatások finanszírozására."

Ahhaaa éééértem. Ha esteleg mondjuk a polgárjogi szabályok "csavarintásával" TGM lakását átíratnám a sajátomra, akkor is ez lenne a véleménye, mármint hogy itt semmiféle visszélés nem történt?

derelyegrádi szellem 2011.01.14. 12:20:32

@arlequin:

köszönöm kérdésed: megvagyogatok. nagyon sok a munkám. Ami jó is, rossz is. Rossz, mert pl ide sem értem ide fél évig. És maradni sem tudok sokáig.

fokabacsi 2011.01.14. 12:33:27

@dekonstruktőr: Egy focistánál azonnal, hányan ülnek a lelátón, hányan harcolnak, hogy közvetíthessék, mennyi a csapat pénzben kifejezhető reklámértéke ...stb.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.01.14. 12:38:58

félreértések elkerülése miatt írok:
Szorokin nem Sorokin, azaz elhatárolódok a fenti sorokin-tól
azaz szorokin ilyet nem írt/mondott:

@derelyegrádi szellem: "Sorokin neked meg csak annyit TGM vonatkozásban, hogy ő is megszólalt az ügyben, idézem:

"Nincs szó visszaélésekről, csupán arról, hogy a bürakratikus szabályok csavarintásával lelehetőség nyílt ilyen kutatások finanszírozására." "

arlequin 2011.01.14. 12:40:25

@derelyegrádi szellem: nah. ugyane' van errefele is. ma szabad délelőttöm, tegnap este szabad délutánom volt. bekódorogtam, s lám, mitadisten, hellermúmia pofonba szaladt. helyes. csak így tovább. na, megyek én is. ég áldjon.

arlequin 2011.01.14. 12:41:29

@szorokin: azt a tgm-et nyugodtan elfelejtheted. szerintem. de jogodban áll hallgatni ;-)))

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.01.14. 13:11:05

@arlequin: nem felejtem el.
érdemes olvasni a politikai elemzéseit.
az egyik legfüggetlenebb magyar gondolkodó; bár nem szittya v kuruc.
vicces volt sokszor amikor Bayer meg egyéb jobboldali guruk TGM-el támasztották alá mondanivalójukat.

filozófusként, azaz filozófiát meg nem olvasok mostanság kb semmit.

filozófiából te meg gyakorlatilag csak a tradícionalista iskolát fogadod el.
mondjam azt h csak ezt az iskolát képviseled ?

ezek is csak ideák, elméletek/teóriák; -
azaz klasszikus arlequini érveléssel ezeket is ki lehet dobni, UGYANÚGY, mint a többi ideát, elméletet/teóriát.....

hu.wikipedia.org/wiki/Tradicionalista_iskola
en.wikipedia.org/wiki/Traditionalist_School

dekonstruktőr 2011.01.14. 14:20:23

@fokabacsi: Csakhogy eszerint a logika szerint Michael Jackson annyival ér többet Bartók Bélánál, ahányszor többen hallgatták... Elég vicces értékskálát lehetne így felállítani.

Béla Bácsi 2011.01.14. 15:32:12

@Buba Blictrix: Nem. Nem számoltam össze. Nem is akarom. És igen: előitéletes vagyok. Ugyanúgy, mint te és a hozzád hasonlók. Csak én más irányban. Nekem nem szabad, csak nektek?

Béla Bácsi 2011.01.14. 15:34:41

@dekonstruktőr: PÉNZBEN igen! Nektek pedig ezt úgy kéne tudni, jaj!

Prof. Dr. Simon Templar 2011.01.14. 15:34:58

Tipikus példánya ezeknek a "68-as nemzedék"-hez tartozóknak ez az ember : en.wikipedia.org/wiki/Ira_Einhorn. Érdemes megnézni a "pályafutásáról" készült filmet. M.o.-n is bemutatták Vadászat az egyszarvúra (Hunt for the Unicorn Killer 1999) cimmel . Az öntelt, ocsmány, nagyképű zsidó entellektüell mintapéldánya, aki aztán embert is ölt, végül fajtájának jó szokása szerint elmenekült a felelősségre vonás elől, végül a franciák fogták el, ugyanis ott bujkált a kis féreg tetű.

Ugyanez a mentalitás jellemezte és jellemzi Hanna Arend-et, Sky kapitányt, Hellert, Ranschburgot, TGM-et meg a többit. Még az életkoruk meg az élethez való hozzáállásuk is ugyanaz. 1931-50 között született "minden csak nekünk jár és mindenkinek mi mondjuk meg a tutit" életfilozófiájú emberek. '68-ban is az ilyen rothadt kis tetűk tüzelték fel Amerika meg Nyugat-Európa ifjúságát. Jó lesz, ha már mindegyik kidöglik közülük...

dekonstruktőr 2011.01.14. 15:41:06

@Béla Bácsi: Ha népszavazást tartanának, hogy legyen-e ingyenes a sör, szerinted mi lenne az eredmény? Ostoba demagógia ez az egész. Arról van szó, hogy kicsinálják az értelmiségnek azt a részét, amelyik kritizál. Ennyi. Mint a komcsik. Ugynanazt. Ahhoz, hogy egy filozófus eljusson oda (ahova én még nem), hogy viszonylag nagyobb összegeket megpályázhasson, évtizedekig kell kutatnia, megvédenie azt irigy kollegák előtt és elérnie, hogy publikálják. Miközben mások számlagyárakat működtetnek ebben az országban, minden utcában. Kész röhej ez az egész.

Béla Bácsi 2011.01.14. 15:43:36

@stirlitzist: Az öcsém is ott volt. Harcban nem kellett részt vennetek, legfeljebb a kitárt tömegsírok megnézésében, amit a függetlenségét tőlünk visszanyert déli szomszédunk hozott létre tévelygő demokráci-kereső pillanatában.
A lövöldözésre visszatérve: Miért gondolod, hogy ha a rendőreink lelőnének egy-két nekik támadó cigányt, azonnal Jugoszlávia-méretű katasztrófa törne ki? Vagy az INKAL/Mossad már tárol itt automata kézifegyvereket Judapesten, hogy meg tudja segíteni bajba jutott kisebbségeinket? Tudod, nekem ez hihetőnek tűnik! És nem az én ostobaságom miatt (ahogy gondolom, sietve magyarázod majd a dolgot), hanem a TI eddigi tetteitekből kiindulva! ( lásd Kohn Béla, Szamuely Tibor Rosenfeld Mátyás, Eisenberger Mózes, vagy ki a fasz, és a többi...és a többi...)

Béla Bácsi 2011.01.14. 16:05:47

@dekonstruktőr: Van igazad sok mindenben! A számlagyárakkal egyet értek, pl.
De! Itt most az a téma, hogy 500 millió forint lett ráfordítva olyasmire, aminek itt atöbbség nem igazán látja az értelmét és hasznát. Valaki korábban számolásra buzdított, hát most megteszem. Hány embert emlegetnek ebben a vízilófos-körben? Ötöt? Egy átlag magyar tanári kereset mennyi? Legyen 200 ezer Ft havonta. Az évente 2.4 millió. Öt embernek az 12 millió évente. 500 millió Ft így el kellett volna tartson 46 és fél évig! Hány év alatt is vették fel ezt a zsetot? Négy vagy nyolc?

dekonstruktőr 2011.01.14. 16:12:16

@Béla Bácsi: Nem tudjuk kiszámítani, mert ez a pénz nem bér, hanem összköltséget is tartalmaz (szokás szerint), fene tudja mi mindent. Könyvek megjelentetését például. Kiutazásokat, asszisztensek bevonását, jogdíjakat, műfordítást, konferencia költségeket. Szerintem az egyetlen kérdés az, hogy el tudnak számolni vagy nem. Ha nem tudnak elszámolni, akkor nyilván ugyanúgy kell velük szemben eljárni a törvény erejével, ahogyan bárki mással szemben is. Csak sajnos ez nem egy egyszerű APEH-ügynek látszik. Hanem egy értelmiségi réteg kipécézésének és meghurcolásának. Őket és nem másokat.

Béla Bácsi 2011.01.14. 16:12:38

@dekonstruktőr: Majd kifelejtettem az első részét az argumentumodnak! Kicsinálják az értelmiség egy részét! Nem ez az "érteliség rész" csinálta ki Akasztós Lukács György oldalán a maradék magyar értelmiség "egy részét"? Vagy azok nem voltak "jó" értelmiségiek? Vagy nem voltak értelmiségiek? Vagy nem voltak világhírűek, mint Jancsó Miklós? Vagy nem voltak ösztöndíjasok és tanársegédek "híres" ámerikai egyetemeken (kizárólag a Hollókosztról és a magyarság náczulásra hajlamosságának elemzésével foglakozván)? Szóval, aggódunk, aggódunk? Már megint, ugye? Bőröndnyafi?

Béla Bácsi 2011.01.14. 16:15:07

@dekonstruktőr: "Őket és nem másokat."
Mégis, kire teccel gondolni? Ki lenne az a "más", aki "megérdemelné"? Jesszuskám! Csak nem Balog Artúrra gondolsz? Te faszista!

dekonstruktőr 2011.01.14. 16:19:12

@Béla Bácsi: Ki a fene foglalkozik közülük "csakis a Holokauszttal, meg mit tudom én mivel"?! A sajtóban megnevezett projektek egyike sem arról szól. Mellesleg sokan foglalkoznak a világon Holokauszttal vagy egyébbel, akár zsidók, akár nem, ugyanúgy, ahogy egyiptomi múmiákkal. Miért kell ezek miatt a témák miatt görcsölni? Kutatni kell őket, mint bármi mást. Ez a tudomány. Ami Lukácsot illeti, Hellerék még a nagymester életében elfordultak tőle, amit számtalanszor megírtak. Utoljára éppen a szocializmus idején üldözték őket, vették el intézeti állásukatz (73-ban, asszem). Milyen érdekes. Talán azért, mert sosem tetszenek az elnyomásra hajlamos hatalomnak...

dekonstruktőr 2011.01.14. 16:26:06

@Béla Bácsi: Milyen hóhért? Kit? Vannak nem a szoc-lib oldalhoz sorolható alkotók is, akik ugyancsak kaptak vagy kaphattak nagyobb összegeket (én magam is tudok ilyenről a volt tanáraim közül), velük most érdekes módon a kutya se foglalkozik. Ugye milyen érdkes. És olyanokról bveszélek, akiket se tíz, se húsz évvel ezelőtt nem hurcolt meg senki. És harminc évvel ezelőtt se. Mellesleg a szoc-lib értelmiség agyba-főbe kritizálta az összes szoci kormányt, már a rendszerváltás előtt elkezdve és a tegnapelőttig, csak ezt a jobboldal nem akarja látni, mert akkor nem lehetne őket most üldözőbe venni. A liberális sajtó úgy kritizálta az előző leköszöntött szoc-lib kormányokat, ahogyan a Magyar Nemzet egyszer se.

fokabacsi 2011.01.14. 16:29:04

@dekonstruktőr: fokabacsi 2011.01.14. 10:50:30
Még egy !! 500 000 000 Huf = legalább 400 gyári munkás által egy év alatt előállított érték ellenértékével. Hol van az ellenérték a fuss-oknál??
Válasz erre
dekonstruktőr 2011.01.14. 10:51:50
@fokabacsi: Egy focistánál hol van az ellenértéke az ennél sokkal többnek? A labda ennyivel fontosabb, mint a könyv?
Csakhogy eszerint a logika szerint Michael Jackson annyival ér többet Bartók Bélánál, ahányszor többen hallgatták... Elég vicces értékskálát lehetne így felállítani.
Jól el tudsz te beszélgetni magaddal minkét oldalon.
Se a focista se a jackson se a filozófus nem érdekel ! Egyik se lopjon , csaljon hazudjon.
még ál pályázaton se ! És főleg senkit ne nézzen hülyének, mert kiderülhet , hogy ő a legnagyobb.

Béla Bácsi 2011.01.14. 16:43:15

@dekonstruktőr: Hogy példaképeteket, Furcsány Fereczet idézzem (szabadon): "Akinek nem tetszik ez a Magyarország, el lehet menni!"
Vagy most, nekünk, nem szabad ilyeneket mondani? Csak nektek?

Béla Bácsi 2011.01.14. 16:46:25

@dekonstruktőr: Ja, akiket nem baszogatnak, az valószínű azért van, mert ők se sivalkodtak öt percenként a baloladali liberális (értsd: zsidó) médiának, hogy milyen geci Magyarország, meg hogy báncsák a cigánt, meg hogy meddig ér Zorbán bakancsán a kiontott zsidóvér ma reggel, stb...

arlequin 2011.01.14. 16:48:48

@dekonstruktőr:
te valamelyik másik országban élsz?

"Mellesleg a szoc-lib értelmiség agyba-főbe kritizálta az összes szoci kormányt, már a rendszerváltás előtt elkezdve és a tegnapelőttig, csak ezt a jobboldal nem akarja látni, mert akkor nem lehetne őket most üldözőbe venni."

muhahaha. agyba-főbe? agyba adta a dicséretet a főbe pedig a pezsgőt? erre gondoltál? jobboldal így akarja látni? de beteges vagy, istenem...

"A liberális sajtó úgy kritizálta az előző leköszöntött szoc-lib kormányokat, ahogyan a Magyar Nemzet egyszer se. "
így is van. egyetértek. csak egyesek elfelejtik, hogy a kritika alapvetően kétélű. lehet valaminek jó kritikája és lehet rossz. a 'liberális', valójában véleménydiktatatúrát fenntartó szolgalelkű slepp csakis JÓ kritikát gyakorolt.

szépen hazudsz. ügyesen. de még gyakorolnod kell. sokat. mert ez kevés. soxerencsét.

@szorokin: a saját képemet viselem. és kikérem magamnak magamat. na szevasz. bújj a seggébe ennek a szerencsétlennek, aki újságosbódékat akart döntögetni csurka lapja miatt... mennyire kicsinyes, mennyire pitiáner! pakold csak tovább a valóság polcait ott ahol vagy. az, hogy minden embernek cipője kell legyen, nem jelentheti azt, hogy az összes ugyanakkora méretet hordjon. ő ezt próbálja megtenni...

Prof. Dr. Simon Templar 2011.01.14. 16:49:33

@Béla Bácsi: Béla bá', ezért ajánlottam a fent emlitett sztorit. Íme, a történet dióhéjban: egy Ira Einhorn nevű zsidó hippi, egyetemi oktató és környzetvédő aktivista, az agykontroll technikák specialistája, ez az önmagát „planetáris enzimnek” tituláló pszichosarlatán (egyébként Uri Geller cimborája) elcsábítja, totális szellemi-érzelmi függésben tartja, a legváltozatosabb eszközökkel terrorizálja, majd – a szakítást megelőzendő – bestiális kegyetlenséggel meggyilkolja a pennsylvániai középosztálybeli családhoz tartozó Holly Maduxot, majd mint aki jól végezte dolgát, zavartalanul éli tovább világát. A rendőrség hivatalosan eltűntnek nyilvánítja a lányt, a szülők azonban ebbe nem nyugszanak bele, és megbíznak egy nyugalmazott FBI-ügynököt a nyomozás folytatásával. 18 hónappal később Holly mumifikálódott testére egy ládában bukkannak rá, Einhorn lakásán, aki ennek ellenére ártatlanságát hangoztatja és CIA-összeesküvésről hablatyol, áldozata apját pedig lenácizza. (Az apa öngyilkos lesz, az anya egy évre rá meghal.) Befolyásos támogatói közbenjárására óvadék ellenében szabadlábra helyezik. Ezt kihasználva, Edgar Bronfman (viszkigyáros és zsidóvezető) elvált feleségének az anyagi támogatásával külföldre szökik. Távollétében életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélik, ő azonban 18 éven keresztül Európában bujkál, mígnem 1997. június 13-án egy franciaországi farmon akad horogra, ahol akkori barátnőjével éldegélt. Franciaország különböző jogi természetű kifogásokra hivatkozva megtagadja kiadatását. Eddig a film sztori...
Epilógus: A Le Monde 2001. július 21-i száma szerint Ira Einhornt hosszas jogi csűrés-csavarás után, a gyilkos és támogatóinak minden trükkje és manipulációja ellenére – amibe egy, a médiának szánt véres-kecsapos öngyilkossági szimuláció is belefért – végül mégis kiadták az Egyesült Államoknak, ahol valószínűleg újratárgyalják az ügyét.

kill004 2011.01.14. 16:55:35

mandiner.hu/cikk/20110114_igy_irtok_ti_itt_a_mandiner_eltunt_posztja#comments

Béla Bácsi 2011.01.14. 17:00:52

@James Onedin (aka Zöld Ember): Köszönöm a sztorit! Nincs új a nap alatt ugyebár! Lásd a tiszaeszlári vérvádban is volt egy kis "segítség" Amerikából, egészen a bécsi udvarig elért "valakik" keze, ahonnan is utasították a hű alatt való bírót, hogy észen legyen, mikor itélkezik! ( A sztori vége pikáns: ő észen is volt, amikor itélkezett, nem engedhette meg a náczulást a szarmagyaroknak, csak lemondott és soha többé nem bíráskodott.) Chercez la Juif!

Béla Bácsi 2011.01.14. 17:08:50

@James Onedin (aka Zöld Ember): Jajj, a kultúrnép nagyon őrzi amúgyis a bipsiket a barbár amerikaiakkal szemben! Lásd a nagy művész, törpezsidó Polanskit, aki bekábítószerezett, majd seggbekúrt egy 15 éves kislányt. Cigányvédő francúzaink ezt a bagatell ügyet nem látták érdemesnek arra, hogy egy ilyen nagy művész szabadságát korlátozzák ilyesmik miatt. Végül is: egy 15 éves kislányt segbedugni, kérem? Ez bárkivel, bárhol, bármikor megeshetik ugyebár! Vive la France!
A sztori vége az az, hogy a svájciak már majdnem kiadták, de aztán -hogy, hogy nem?- belátták, hogy mégis csak úgy a jó, ha nem adják ki! (Összeesküvéselmélet? Be is kell szarjak!)

Prof. Dr. Simon Templar 2011.01.14. 17:12:21

@Béla Bácsi: Ebben az általam emlitett sztoriban az a legröhejesebb, hogy a sztori minden szereplője zsidó. Maga Einhorn, a haverja Abbie Hoffmann, a kábitószer "apostola", a másik haverja Uri Geller, és ki ne hagyjuk Edgar "Eddie" Bronfmant, aki a Seagram's whiskeygyár tulaja. Szép kis bagázs...

dekonstruktőr 2011.01.14. 17:18:08

@arlequin: Tessék olvasni és aztán írni. Az sérteget, akinek nincsenek érvei. Az egész szoc-lib sajtó szidta az összes szoc-lib kormányt: Élet és Irodalom, Beszélő, Kétezer, Világosság, Holmi. és még sokan mások. Csak ezeket te nem olvastad. Ezért nem tudsz semmit, csak amit mások diktálnak a fejecskédbe.

Béla Bácsi 2011.01.14. 17:18:37

@James Onedin (aka Zöld Ember): Ahogy Imike barátom mondaná: "Hát yeah!"

Prof. Dr. Simon Templar 2011.01.14. 17:22:24

Egyébként az általad emlitett Polanski (eredeti nevén Ryszard Liebling) második felesége is ennek a 60-as évek végi liberális tombolásnak lett az áldozata, ugyanis Sharon Tate-et a (szintén zsidó) Charles Manson gyilkolta le, akit néhány háborodott máig valamiféle ikonként kezel.

Amúgy az inkriminált esetben szereplő kislány nem 15, csupán 13(!) éves volt...

Béla Bácsi 2011.01.14. 17:34:16

@James Onedin (aka Zöld Ember): Eh! Mit az két év egy franciának! Elvégre: "kultúrnép", úgymint a mi "rettegő értelmiségünk". Nélkülük derékig gázolnánk a disznózsírban és vágni lehetne a pálinkagőzt!
Apropó! Visszatérve "nagy kegy nekünk, szarmagyaroknak, hogy minket tisztel meg a pénzünk elfogadásával" vízilófosra: Heller nénire: Liszt Ferenc (antiszemita, korabel náczi) nem saját pénzéből alapította a zeneakadémiát? Vagy ő mennyit vert ki az akkori kormányból zeneszerzésre?

arlequin 2011.01.14. 17:43:27

@dekonstruktőr: jókat röhögök rajtad. olvastam az ÉSt és a Beszélőt is, olykor kezembe akadt az ún. 'Világosság', ami helyett inkább sötétséget írnék. valamint jókat röhögtem rajtad, amikor a Holmit szoc-libnek írtad. egészen kellemesen szórakoztató vagy. szerintem mind a szerkesztőgárda, mind a szerzők ezt erősen kikérnék maguknak. dehát lelked rajta. nameghogy. az ÉS-t szoclibnek mondani az egy olyan fokú szolgalelkűség, hogy csak na. mondhatnám: azonosulás a legrosszabb fajta 'jobboldali' szóhasználattal. és ezt te boldogan teszed. abszurd. innen is látszik, hogy nem olvasni kell és nem írni, hanem először valóban gondolkozni. ez eddig neked nem ment és védted a védhetetlen pénzszivattyút. hellermamit és a sleppet...
ha neked az érvek és a hazudozásra való rámutatás sértegetés, akkor bizonyosan nem véletlen ügyetlen terelgetésed.
de legalább kapsz érte pénzt?

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.01.14. 18:18:46

@arlequin:

nem azt mondtam, h egyetértek vele, v hogy mindenben egyet értek vele.
azt modnom h ebben a pocsolya-gettó-ugaron, a magyar ugaron kevés független gondolkodó van.
/ kevés színvonalas és független (színvonal, azaz TGM-nél ténylegesen hatalmas műveltség, és apparátus, akármit is mondj v mondjon bárki, ebben 100%-ig biztos vagyok).
ja és színvonal nélkül tipikusan nincs függetlenség, mert ahhoz azok az emberek kevesek.
ergo csak így lehet vki független gondolkodó. /

ééés én nem a politikai nézetei alapján ítélem meg az embereket.
vagy zsidóságuk v nem zsidóságuk alapján (bár elég sokszor jó irányzékot ad egy ilyen info).

hanem megpróbálom megismerni.
egy tudóstól vagy filozófustól azt várom el h
LEGYENEK GONDOLATAI, eredetiek, legalább részben
továbbá
ha politikailag értelmezhető a témakör, amiről gondolkodik az illető, akkor
azt is elvárom h AUTONÓM / FÜGGETLEN gondolatai legyenek a szekértáboroktól.

ééés qrvára mindegy NEKEM h ő milyen világnézet szerint gondolkodik, azaz
NEMCSAK AZOKAT A gondolkodókat keresem, AKIK AZ ÉN VILÁGNÉZETEMHEZ, ELVEIMHEZ
PASSZOLNAK.
azokat keresem, akiknek eredeti v független/autonóm gondolataik vannak, akiknek
érdekes véleménye van a világról.

szerintem te csak olyanokat szeretsz olvasni, ami megfelel a világnézetednek.
én meg másmilyet is.

és mégegyszer hangsúlyoznám, vkinek olvasása/tanulmányozása NEM JELENT
VILÁGNÉZETI ELKÖTELEZETTSÉGET, maximum
kiváncsiságot, érdeklődést, nyitottságot.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.01.14. 19:15:07

@arlequin:

"pakold csak tovább a valóság polcait ott ahol vagy."

te is azt csinálod, minden egyes alkalommal, amikor beszélgetsz valakivel pl csetelsz v kommentelsz.
ééés igen ha könyveket olvasol, akkor is.
legyenek azok bármilyen témájú könyvek pl szent iratok, stb
meg ha verset írsz, akkor is.

kb az alvás és a meditálás más.

[ u.i.:
de ha ezekről beszélsz már, akkor megint csak a valóság polcait kell rakosgatnod, mert egyébként nem tudsz megszólalni, mert ahhoz szavak/fogalmak azaz a valóság polcai szükségesek.
]

egyenlítő 2011.01.14. 19:29:57

@dekonstruktőr: Vadász, vadász! Te szopni jársz ide? -mondta a medve. :-)

A trollokat etetni ugyan nem tilos, de veszélyes.

fokabacsi 2011.01.15. 09:33:13

További filozófus-praktikákra derült fény

Olyan Platón-kötetek lefordítása és kiadása volt a Steiger Kornél nevéhez fűződő, 89 millió forintos projekt fő feladata, amelyeknek nagy része már létezik magyar nyelven – derül ki a Magyar Nemzet birtokába került dokumentumból. A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal részéről ráadásul egy olyan ember bírálta el a filozófiai pályázat záróbeszámolóját, aki maga is részt vett a munkában.
További visszásságokra derítenek fényt a lap birtokába került újabb dokumentumok az egyik gyanús filozófiai pályázat kapcsán. Mint ismeretes, 2004-ben a Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Programok részeként meghirdetett, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) által kiírt tenderen 88,9 millió forintos támogatást nyert egy olyan filozófiai pályázat, amelynek témavezetője a Soros-életműdíjas Steiger Kornél volt. A győztes projekt témája köszönőviszonyban sem volt a pályázati kiírással, mert míg a kiírás szerint az EU-integrációval és a magyar versenyképességgel kapcsolatos társadalomtudományi kutatásokat kellett volna finanszírozni, a Steiger-féle pályázat a Határmezsgyék: filozófia és tudomány az ókorban címet viselte.
Nem a pályázat témája az egyetlen, ami gyanúra ad okot. A pályamű saját eredményeként tüntettek fel ugyanis a projekt záróbeszámolójában egy olyan könyvet is, amely a valóságban egy, a Steiger tanítványai által írt, a filozófust köszöntő kötet. Az Akadémiai Kiadó honlapja szerint a Töredékes hagyomány című kötet a tanítványok és pályatársak Steiger Kornélt köszöntő írásait gyűjti össze. A könyvben szerepel Borbély Gábor egyik írása is, vagyis a Magyar Filozófiai Intézet korábbi igazgatója – akinek egy másik pályázatával kapcsolatban feljelentést tett Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos – közvetve ebben a pályázatban is érintett. A kötetet mások mellett az a Geréby György szerkesztette, aki részt vett a Borbély Gábor vezette kutatásban is, amelynek keretében cégén keresztül 7,68 millió forintot vett fel.
(MNO)

arlequin 2011.01.15. 11:09:48

@szorokin: látod? jó tanács volt. ;-)

dekonstruktőr 2011.01.15. 11:28:59

@arlequin: Nem értem. Szerinted mi nem szoc-lib? Ezek közül? Amúgy a megjelölésnek semmi értelme, ez tény, én is csak a gyengébbek kedvéért használom ebben a formában. Ezek a lapok és szerzőik ennél jóval tarkábbak, csak a jobboldal látja őket egyneműnek. vagyis a jobboldal nagyobbik része. De nem ez volt a vitánk, hanem az, hogy ezek a médiatermékek kritizáltak-e az előző kormányokat vagy sem. Nagyon. Végig. Annyira, hogy egyszer tanúja voltam, amikor az előző kormány egyik miniszterét a Fidesz biztossági elnöke elpőszeretettel a Népszabadság támadásaival illette, nem a Magyar Nemzetéve... Ugyanis a Népszabi támadásai a baloldali kormány ellen legalaább annyira kritikusak voltak. Pedig a Népszabi viszonylag vonalas, távolról sem annyira olyan kritikus, mint az És vagy a Népszava. A baloldali értelmiség a rendszerváltás óta végig távoltartó magát a baloldali kormányoktól (kivételekkekl persze). mert ezek az emberek (sokan közülük) a demokratikus ellenzék tagjaiként 89-ben még szembenállt az mszp későbbi (de már akkor is aktív politikusaival). Ezt nem értik sokan a jobboldalon, hogy a baloldali értelmiség, különösen a liberálisabbak a baloldali politika ellenzéke voltak végig. de mivel a népnemzetieket még jobban utálták, mégis rájuk szavaztak. majd agyba-főbe kritizálták őket. Hellerék ellenzékiek voltak. Hallottál a korcsulai nyilatkozatról? Amelyben szembe szálltak Kádárékkal a prágai bevonulás miatt? 68. Ezeknek magyarázzátok ti az antikommunizmust?-:))))

Prof. Dr. Simon Templar 2011.01.15. 13:15:30

@dekonstruktőr: Hát igen...'68...csak ha a liberálisok olyan kurva nagy antikommunisták voltak, akkor kik a faszom járkáltak Lenin-képekkel Párizsban, kik a faszom járkálnak Che Guevara-s pólókban és kik imádták olyan nagyon Mao kommunizmusát a '60-as évek közepe vége felé. És azért érdekelne, ha tudod, hogy az ún. "Maoista per" pont '68-ban, vajon nem-e a később magukat liberálisnak hazudó ÁVH-s csemeték (Demszky, Haraszty stb.) ellen indult vajon?

Hagyjuk már ezt az üres és hazug legendát a faszba ezeknek az állitólagos antikommunizmusáról...

Tudod kik voltak az igazi antikommunisták? Akik '56-ban fejjel lefelé felakasztották az ávósokat és kivágták a szivüket. Na, azok fasza gyerekek voltak, igen...

Prof. Dr. Simon Templar 2011.01.15. 13:17:06

Ezt érdemelné egyébként Sky kapitány meg Ferenc is...

dekonstruktőr 2011.01.15. 14:13:09

@James Onedin (aka Zöld Ember): :Én nem a párizsi, nyugat-berlini, washingtoni 68-ról beszélek, hanem arról, hogy 68-ban a szovejt intervenció ellen Hellerék megfogalmaztak és aláírtak egy szöveget, amihez akkor bátorság kellett. A jobboldalnak az egyik nagy problémája ma éppen az, hogy néhány keresztüldöfött szíven keresztül semmit nem tud felmutatni, ami ehhez fogható. Mert nem csinált semmit. Ellentétben például a lengyel jobboldallal, amelyik csinált valamit. Ezért kellenek most ide álhősök és forradalmárnak hazudott pisilők a Kossuth téren. Harasztit az apja jelentette fel.

Béla Bácsi 2011.01.15. 15:10:23

@dekonstruktőr: Ja. Seggnyalás volt az egész! Végig hangoztatták a "hősök", hogy nem a szocializmussal van bajuk, csak "reformálni akarnak" mindannyiunk és az egész Anyaszentegyház javára! Beon! Vörös gecik voltak, azok is maradtak! Pfüj!

dekonstruktőr 2011.01.15. 15:44:57

@Béla Bácsi: Akkor beszélj így, amikor majd te is elveszíted az állásodat a meggyőződésedért.

Béla Bácsi 2011.01.15. 15:59:07

Namánmeg! Eddig "világhírű" volt, meg még ő gyakorolt kegyet nekünk, hogy nem Jew Yorkot boldogítja, hanem minket, most meg sirassuk és adjunk neki segílykét? Tán ismerkedjen meg kisebbségiekkel (akiket úgy védett!), üzekedjen velük és fijaljon purgyékat! Azért még minig jól fizet a Zorbán!
Mellesleg: akkor beszélek! (Én már tényleg vesztettem el az állásomat és meg többet is a meggyőződésemért.)
De ne személyeskedjünk! Itt a probléma az az, hogy nem boszorkányüldözésről van itt nagyba szó, hanem egyszerűen egy szervezet (organizmus) egészséges védekezőmechanizmusáról (immun-reakció), amivel kilöki magából a káros, mérgező parazitákat. Ez az élet törvénye!

fokabacsi 2011.01.15. 16:05:31

Ahogy nekem az egyik munkahely kevesebbet fizet, mint amiért megdolgozok, azonmód állok is tovább, és megyek másik munkahelyre. Főleg ha nekem külföldi egyetemeken van katedrám, meg orrba szájba vendégelőadó vagyok.

fokabacsi 2011.01.15. 16:11:20

@dekonstruktőr: Ha nekem kevesebbet fizetnek egy munkahelyen , mint amennyiért megdolgozok , akkor onnan azonnal odább állok !Főleg, ha orrba szájba külföldi egyetemek hívnak vendégelőadni. Azonnal megyek onnan és nem próbálom magyarázni miért is loptam. Szánalmas alakok!! Ennyi eszük van? Vagy csak az a baj,hogy a munka nélkül járó vaskos pénzcsapot elzárták?

dekonstruktőr 2011.01.15. 16:29:18

@fokabacsi: Megint keveredik a szezon a fazonnal. Konkrétan Helleréket (Heller, Fehér Ferenc, Vajda Mihály, Bence György, Kis J ános, Márkus György, Mészáros István és még páran) 73-ban lettek kirugva az MTA Filozófiai Intézetéből, politikai alkalmatlanság miatt. Kritizálták a rendszert és annak elméleti alapját is, ami még nagyobb bűnnek számított. Ez valóban megalapozta nyugati karrierjüket, de ez akkor még nem állt készen a 30-35 éves csapat számára. Ők és mások (Steiger Kornél, Ludassy Mária, Erdélyi Ágnes, Soós Vilmos, TGM és sokan mások) aktívan részt vettek a demokratikus ellenzék megszervezésében, a Kádár-ellnes tüntetésekben, a rendszer megbuktatásában. Kis Jánosról nem is beszélve, aki számizdat folyóiratot működtetett. Bence Györgyöt 71-től 89-ig nem hagyták megvédeni a doktori disszertációját és nem volt állása. Ötvenéves koráig nem saját lakásban lakott. Ma azt lehet mondani, hogy ezért akkor már nem járt főbelövés, de ezt akkor még nem lehetett tudni. Itt voltak még a szovjet tankok. A hetvenes nyolcvanas évekről beszélünk. Idővel majdnem mind kijutottak nyugatra, rövidebb-hosszabb időre. Mind ellenzékiek voltak és mind kockáztattak. Ami a mostani pénzeket illeti. Kívánom, hogy úgy lustálkodj, hogy naponta elolvasol egy könyvnyi anyagot (4-5 nyelven) és évente megírsz ugyanannyit, miközben még egy professzor sem keres annyit, mint egy benzinkút számlagyáros alvállalkozója, 8 osztállyal. Ha már évtizedek vannak mögötted a szakmában ( a megjelent publikációkért nem jár honorárium, még a könyvekért sem és nyugaton sem!), esetleg kapsz egy kutatói ösztöndíjat, amelyből első sorban nem magadat tartod el, hanem egy miniintézetet működtetsz évekig. Rajta!

Spiritmonger 2011.01.15. 16:50:26

@Béla Bácsi: az az említett 15 éves kislány csak 13 volt
15 évesek analizálásáért nem jár semmi, ha minden résztvevő beleegyezett, sőt, friss hús popsija mennyei élvezet, ezért önmagában nem lehet elítélni senkit. a bedrogozásért, a 13 éves korért igen

Béla Bácsi 2011.01.15. 17:01:23

@Spiritmonger: Köszönöm az igyekezetet, hogy visszaterelődjön ez a hozzászólásáradat egyfajta "tagadásába" bizonyos "értékeknek", amiket most durván kinyes az ország kebeléből a Zorbán. közben itt lassan könnyek közt kiderült/kiderül, hogy Heller néniék nekül biza nem is lehetne most Zorbán meg elnyomás vele együtt (mert ez a két kutyafiadzás biza együtt járnak), az ő seggükből kel fel a nap és ők mondottanak meg múltat s jövendőt. nagy hibát vét a Zorbán, hogy nem hagyja meg ezt a "think tank"-et, örök gazdagodására a magyar nemzetnek! Micsinál helyette ez a faszista/cigány (egyszemélyben!)? Berakja nekünk ide Adrew Vajnát (akivel együtt lógtak be suhanc korukban a moziba, meg lopták a szőlőt!) a magyar filmgyártás gatyábarázására, aki filmet csinált az 56-os nyilas restaurációs próbálkozásról. Hát, kérem, szabad ilyet? Mégha Zorbán is az ember? Hát nem jobb a magyar népnek Shiff Andriska meg Heller néni nyavajgása a jew yorki lapokban, hogy Magyarország náczul mán, de nagyon!

fokabacsi 2011.01.15. 17:51:37

@dekonstruktőr: Nem értem ezt a fékevesztett mellébeszélést. Meg kár is rá szót vesztegetni. Még kiderülhet mekkora hülye vagy te is. Éppen mint a "filozófusok" !

dekonstruktőr 2011.01.15. 17:54:17

@fokabacsi: Mit nevezel itt mellébeszélésnek? Tessék érvelni, nem sértegetni. Ha igazad van, érveid is vannak. Én nevekkel, adatokkal jöttem. Ha tudsz, cáfolj meg ugyancsak nevekkel és adatokkal.

fokabacsi 2011.01.15. 17:57:12

:-)) "Ötvenéves koráig nem saját lakásban lakott."" Meg nem engedték "dolgozni" Nyihaha !!! Nem tudott volna elmenni bányásznak? Nem tudott volna házat építeni betonozni magának???! És most szarjam össze magamat?? Na menj te a csipába filozófusostól.

fokabacsi 2011.01.15. 18:04:07

@dekonstruktőr:" idővel majdnem mind kijutottak nyugatra, rövidebb-hosszabb időre" . Most már elegem van belőled. "Üldözték szegényeket, kergették őket , és kijutottak nyugatra (igaz én nem) MIÉRT NEM MARADTAK OTT??? Jobb lett volna nekünk. ENNYIT ÉRNEK !Alig várták , hogy hazakotorjanak , mert ennyit érnek

dekonstruktőr 2011.01.15. 18:08:53

@fokabacsi: Mert ők nem csak mondják, hogy magyarérzelműek, hanem tényleg azok. Te visszajöttél volna Amerikából tanszéket alapítani Pesten és vidéken? Na látod...-:)

dekonstruktőr 2011.01.15. 18:34:34

@fokabacsi: Fogadjunk, hogy ha kint maradtak volna, akkor azt mondanád, hogy azért nem jöttek haza, mert nemzetietlenek. De mivel hazajöttek, az a bajod velük, hogy hazajöttek.-:)

fokabacsi 2011.01.15. 19:43:12

@dekonstruktőr: Ne fogadj te semmire!! LOPTAK? CSALTAK? Nem a szerződésnek megfelelő munkákat adták le?? Emellett az hogy még haza is jöttek csak ront a dolgon. Nem kell válaszolni , nem vagyok rá kíváncsi.
Mégis minek nézték ezek ezt az országot?? Mocskolódnak az ország ellen ezerrel, foglalkoztak volna azzal ami vaj a fülük mögött volt .

egyenlítő 2011.01.15. 19:57:42

@fokabacsi: Aztán van-e róla ítélet? Mert hogy egy csaló ügyvéd megpróbálja hitelteleníteni őket, és elterelni a figyelmet a pártja országlejárató lépéseiről, az még nem bizonyíték. Még akkor sem, ha a MOSZAD filozófuskommandójának tagjairól van szó. Az ítélet a bizonyítást és a tárgyalást a náciknál és a kommunistáknál szokta megelőzni.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.01.15. 19:58:24

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

érdekes sorsa lett a mandineres filozófusos paródia posztnak:

íme a link (amihez én, szorokin is hozzászóltam):

mandiner.blog.hu/2011/01/12/hetkoznapok_es_unnepek_az_mta_filozofiai_intezeteben

mit láthatsz itt ? ... levették a linket.

hogy hívják a jelenséget ????
..
..

@@ van 2 értelmezés: @@
## 1: a mandíner hivatalos véleménye/állásfoglalása:

mandiner.blog.hu/2011/01/13/elnezest_108

## 2: szorokin véleménye:

FÉLELEMBŐL ADÓDÓ ÖNCENZÚRA
igen, pl a 10 millás bírságra gondolok.

...ez volt a kádár rendszer egyik alapsémája, az öncenzúra

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.01.16. 00:13:35

@fokabacsi: morális értelemben valószínűleg nem csaltak, és nem loptak. Technikai értelemben esetleg kiderülhet a pályázatok sok feltétele közül egy-kettőről, hogy nem teljesült maradéktalanul, ezt majd a bíróság eldönti.

Egyelőre annyit tudni, hogy a kormány felelősségrevonóbiztosa szerint valami nem stimmel, és bizonyára őt rúgják seggbe, ha mégsem találnak semmi kivetnivalót.

70 milla egy egy-két tucat embert foglalkoztató intézet fenntartására egy évben kábé rendben is van. Ha rendben van, nyilván megvannak a számláik, amikből pont annyi ment bérezésre, amennyit a pályázatban megírtak, és a dologi kiadásokról is megvannak a számlák. Ha mégsincsenek meg, vagy kiderül, hogy a bejelentett munkaerő egy része fiktív, akkor viszont jól megbüntetik majd őket.

Hellernek ráadásul szerintem abban is igaza van, hogy amennyire észkombájn az elszámoltatóbiztosunk, valószínűleg tényleg a pártállása miatt figyelt rá fel.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.01.16. 00:16:35

@szorokin: szerintem ez a normál működés a blogokon, amit főleg a homáron lehet precízen megfigyelni. Először jön egy post, amiben egyébként marhaság van, de felháborodottan van megírva. Erre jön X darab hasonlóan felháborodott komment, hogy szarjonsünt, meg az őannyát, aztán valaki kifejti, hogy miért marhaság a post, és utána ugyanolyan szarjonsünt szólam megy, csak fordítva. A kommentelők többségének mindegy kinek van igaza, beállnak a kórusba :)

fokabacsi 2011.01.16. 10:26:38

@flugi_: "témájuk köszönő viszonyban sem volt a pályázati kiírással", valamint "az elnyert összegek pedig irreálisan magasak a feladat súlyához képest".
""a kiírás szerint az EU-integrációval és a magyar versenyképességgel kapcsolatos társadalomtudományi kutatásokat kellett volna finanszírozni, a Steiger-féle pályázat a Határmezsgyék: filozófia és tudomány az ókorban címet viselte.""
""saját eredményeként tüntettek fel ugyanis a projekt záróbeszámolójában egy olyan könyvet is, amely a valóságban egy, a Steiger tanítványai által írt, a filozófust köszöntő kötet. ""

A kommentelők többségének mindegy kinek van igaza, beállnak a kórusba :)
A sakál vokálra gondoltál ugye? :-)))

fokabacsi 2011.01.16. 10:41:36

""Annak is örülök, hogy sokan úgy gondolják, az állami intézmények közül az MTA Filozófiai Intézetében kellene utoljára - ha egyáltalán - rovancsolni, hiszen a filozófustársadalom oly ártatlan és tisztakezű emberek gyűjtőhelye, ahol a pályázati pénzekkel el sem kellene számolni.
Az is biztató, hogy egy filozófussal szemben nem elvárás a szövegértés, tehát nem felel azért, ha egy Platon-tanulmányt tévedésből egy napelemek technikai fejlesztésére kiírt pályázaton ad be, és nyer vele 50 millát.
Megnyugtató tudat, hogy az elmúlt években tévedésből beadott filozófiai pályamunkákra csak antiorbánista filozófusok baráti köre nyert nagyobb összeget. Így fel sem merülhet a politikai alapon történő pénzosztogatás gyanúja.""

Prof. Dr. Simon Templar 2011.01.16. 11:56:12

@dekonstruktőr: "Én nem a párizsi, nyugat-berlini, washingtoni 68-ról beszélek, hanem arról, hogy 68-ban a szovejt intervenció ellen Hellerék megfogalmaztak és aláírtak egy szöveget, amihez akkor bátorság kellett." Faszt kellett hozzá bátorság...mire kirúgták őket, Aczél (Appel) már rég megsúgta, hogy melyik nyugati egyetemen várják Helleréket.

Ha már '68 és prágai tavasz...tudod kik voltak igazán bátrak? Jan Palach és Bauer Sándor akik felgyújtották magukat. Az tett volt, Hellerék meg csak szájalni tudtak.

De ez egyébként jellemző a fajtájára...se normális munkát ne kelljen végezni, se érdemben tenni ne kelljen, csak szájalni folyamatosan. Egy igazi pofontól elsirnák magukat és bevallanának mindent. Szarjankók...

Béla Bácsi 2011.01.16. 14:36:24

@James Onedin (aka Zöld Ember): Jó volna, ha lenne egy ilyen Facebook jel ezen a blogon is, hogy hüvelykujj fel. De nagyon!

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.01.16. 14:44:26

@flugi_:

igaz, de szerintem eddig nem volt gyakorlat a teljes poszt törlése.
cakkpakk.

itt ez történt.

fokabacsi 2011.01.18. 13:02:09

@f.m.j.: Semmire sem becsülöm az olyan alakokat, akik soha életükben effektív értékteremtő munkát nem végeztek. Rendben legyen filozófus, de a napi rendes munkája mellett . Mint a szerzetes tanárok például . De az , hogy szájalja a hülyeségeit mellébeszél , súlyos milliókért,a tanítvány dolgozatát adja be stb.... majd még neki áll feljebb?! Na ilyenkor kellene a középső ujj feltartva , kéz ökölben .

egyenlítő 2011.01.19. 22:26:58

Hahó, ha van itt még valaki!

Mit is tanít egy (két) filozófus: Tudománytörténet

hps.elte.hu/courses/tudtort/tudtort03.html

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.01.20. 13:34:39

@egyenlítő: ez nagyon jó kurzus, ajánlom mindenkinek!

fokabacsi 2011.01.20. 16:59:41

@flugi_: Nem is tudom hogy tudtunk élni eddig ezek nélkül ! Még előfordulhat, hogy egy villamos mérnök hülyén hal meg , ha ezekkel nem foglalkozott !! :-))

egyenlítő 2011.01.20. 20:28:40

@fokabacsi: Ami benne van a Koránban is, az felesleges. Ami nincs, az káros. Ugye, így gondolod?

arlequin 2011.01.20. 23:40:47

hellermúmia és lukácsista pantominhadjárat RELOADED!

arlequin 2011.01.20. 23:43:47

@egyenlítő: tök korrekt ez a kurzus. tudománytörténetet tanítanak és még csak nem is tudnak magyarul írni.

ez is olyan igazi eltés szittyabetyárság... ...legalább is remélem így mutatják ki nonkonformitásukat a 'dolgokkal' szemben!

viva hellerlenin(hitler)marxguevara!

fokabacsi 2011.01.21. 06:17:42

@egyenlítő: "Vesd össze egy általad választott filozófus fizikai és magyarázatával azkozmológia vizsgált szeletét! (Érdemes olyan filozófust választani, akinek megmaradtak legalább töredékesen a fizikai világ szerveződéséről alkotott elképzelései.)"Először is helyesírás :Preszokratikus =Szokratesz előtti ; modelljéve = modelljével ; arisztoteliánus Arisztotelészi ;
Nekem a témajavaslatom: A rözsaszín nylon palacsinták násztáncának beható elemzése a hőfok függvényében. legalább ennyi haszna van ennek is! Óccsón megszámítom, 6 millió és vihetik.

fokabacsi 2011.01.21. 06:22:24

@egyenlítő:" fizikai és magyarázatával azkozmológia vizsgált szeletét!" Erről a fogalmazásról nem is beszélve ?!

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.01.21. 11:39:39

@fokabacsi: úgy érted az ilyenekből lesznek Egely Györgyök? Igen.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.01.21. 11:42:06

@arlequin:@fokabacsi:
a helyesíráson küszködés sokszor az érdemi dolgokkal való foglalkozás elkerülése. Ez itt most eléggé ilyen :)

fokabacsi 2011.01.21. 13:57:46

Elvárható talán , hogy az illető , bárki aki "oktat" legalább középiskolai szinten tudjon írni.
Szerintem.
Érdemi dolgokkal is foglalkoztak ! Beadták a tanítvány dolgozatát. F@sza!

fokabacsi 2011.01.21. 13:59:49

@flugi_: Egy villanycsengőt nem tudnának öten bekötni. Egelyvel nekem ne gyere, mert akkor téged is lehetne hasonlítani sok mindenkihez.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.01.21. 17:05:13

@fokabacsi: Egely tipikusan egy kiváló mérnökember, akinek a tudományosság fogalma hibás. Annyi a különbség a többi hibás tudományfogalmú emberrel, hogy aktívan terjeszti is.

fokabacsi 2011.01.21. 18:31:09

Annyi a haszna, mint ezeknek a "filozófussoknak", csak Egely nem kerül az adófizetőknek 500 000 000 Ft-ba.

arlequin 2011.01.21. 19:01:27

@flugi_: na ne szórakozzon már könyörgöm. aki nem tud helyesen írni, az azt jelenti, hogy nem tud helyesen beszélni. hacsak nem elázva ír egy pályázatot, ami egy hsz tekintetében (oi-kor) megengedhető, de 40-500 millás pályázatoknál, 'hochüberheideggergemeinschaftfilozofischentraegungnachbardasistmiregal' esetén jóval több, mint bűn. HIBA. amit persze 'ők' soha nem követtek el...
ráadásul, ha éppen az 'értelmiség' követi el ezt hivatalos iratban, akkor ez minden csak nem értelmiség. mint schmitt pali bácsi deklarációi. egyszerűen nevetséges. sőt. kacagnivaló. de te is az vagy ilyenkor. ami viszont egyszerűen szánalmas.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.01.22. 12:09:06

@arlequin: elgépeléseket keversz össze fogalomkeverésekkel. Schmittpalibácsinak a legviccesebb dumája nem véletlenül az abszolutórium ura :)

Az meg végképp tökmindegy, hogy preszokratikus vagy Szokratesz előtti, tökéletesen érthető és helyesen képzett mindkét forma. Felesleges marhaságokon kötözködtök, legalábbis amit eddig itt láttam felemlegetve.

arlequin 2011.01.22. 12:14:14

@flugi_: teljesen felesleges vitatni a preszokratikus és szokratésze előtti. ebben tökéletesen egyetértünk. nem is vitattam soha.

ha pedig az ember elgépel valamit, és egyébként írástudónak vallja magát, akkor az a minimum, hogy átolvassa a szöveget.
nem?
általános iskola első osztály: önellenőrzés.
első osztály! nem akadémia, nem egyetem... főleg nem hivatalos pályázati szöveg.
ezt védeni. no ez tényleg szánalmas. tipikus kiüresedett szentimentalista posztkeresztény álintellektuális attitűd ez kérem. nem más.
az ilyet ki kell nevetni, sőt, röhögni ;-DDD

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.01.22. 21:22:19

@arlequin: egy tantárgyweblapról van szó, nem pályázati szövegről. A tantárgyweblap egy tipikusan hevenyészett halom infó, hogy mikor hol mi merre van. Valószínűleg a disszertációjukban nincs elgépelés sem.

Abban viszont igazad van, hogy engem nem zavarnak annyira az elgépelések, amíg a szöveg érthető. Magammal szemben vagyok csak igényes elgépelésügyben, ezért használok helyesírásellenőrzőt böngészőben. Ugyanakkor több kérdésben felülbírálom az akadémiai ajánlást (a hivatalos helyesírás), mint például az előző mondat háromszorosan összetett szavát kötőjellel kellene írni, de én jobban szeretem így. Határozott nézetem, hogy amíg egy szöveget minden magyarul tudó ember ugyanúgy ért, az magyarul van (plusz a helyesírásnak megfelelő egyéb érthetetlen szövegek, mint az adópapírok kitöltési útmutatója :D)

fokabacsi 2011.01.23. 12:10:38

Lovas István: Üldöztetés mint hamis tudat

Lukácsista : (luk ács = egy fsz. ami oda megy ahová lökik, lukba ) félremagyarázó szótár.
Pokoli (Heller) Ágnes : szörnyű bűnt követett el a Magyar Nemzet: cikksorozatban tárta fel azt, hogy hat filozófiai pályaműre összesen közel félmilliárd forintot osztottak szét pályázatokon Magyar Bálint oktatási miniszter szellemi rémuralma idején.
A kedvezményezettek jó része "Lukácsista" volt, azaz a Tanácsköztársaság egykori tizedelő marxista komisszárja filozófiai és esztétikai munkásságának nagy tisztelője és kutatója. Köztük Heller Ágnes, Vajda Mihály és Radnóti Sándor. A pénzek útját lapunk jó ideje sorozatban követi nyomon. Ebben 800 000 forintos szállodaszámlától kezdve szerepelnek kifizetések egészen Vajda lányának és unokájának átutalt pénzekig.
A megrettent Lukácsisták védekezése az ellentámadás. Az, hogy őket csak azért tárják fel (egyik kedvenc szavukkal élve: dekonstruálják), mert nem szeretik Orbán Viktor miniszterelnököt, és boszorkányüldözés folyik ellenük.
A Klub Rádióban – amely nyilván a rákényszerített cenzúra miatt szintén leragasztott szájjal sugároz – pedig elmondták, hogy „bunkó” az az ország, amelyben már nincs filozófus, mert azokat elüldözik. Heller azt vetette a televíziónézők szemére, hogy számolni se tudnak. Mármint pénzt és a vele szembe állított értéket. Nyilván hamis tudatuk miatt, mondaná Lukács elvtárs. Mielőtt tovább mennénk, nyugtassuk meg azokat, akik a médiának minden szavát elhiszik: nálunk nem a „filozófusokat” üldözik, hanem az adófizetők pályázatokra elhasznált fél milliárdjának az útját, a támogatás hasznosulását vizsgálják. Egyszerűen azért, mert azt nem ajándékba kapták.
Az ettől a vizsgálattól – ki tudja, miért – rettegő filozófusok a Magyar Nemzetet antiszemitizmussal vádolják. Körüknek egyébként visszatérő motívuma, hogy az általuk lépten-nyomon lenézett és megvetett Magyarországon folyamatosan érvényesül a negatív diszkrimináció. Aminek, ugye, legfőbb megnyilvánulási formája az antiszemitizmus. Ami egyébként jó, mondta egy sok évvel ezelőtti interjújában Heller Ágnes, mert az „gátolja a zsidók asszimilálódását”. Igaz, a „következetes” Lukácsista ma egészen mást mond.
E transzcendentálisak (az anyagi világ fölött éteri magasságokban lebegő filozófusok és esztéták) pénzszerzési mechanizmusa némi túlzással hasonlít a kalábriai N'drangheta módszereihez. Egyetlen óriási különbséggel. A N'drangheta tagjai szeretik Calabriát, a hazájukat.
Lovas István – MN Képeslap

süti beállítások módosítása