Skip to content


       Szűrés lista

Újabb hangzatos pozíció

Január 1-i hatállyal a Szerencsejáték Zrt. megvásárolta az ő érdekeltségébe tartozó Las Vegas Casino s.a.r.l.-nek a Belvárosi Kaszinó Kft-ben meglévő, kisebbségi üzletrészét. Az állami vállalat tájékoztatása szerint a vételár az üzletrész névértékével megegyezik, vagyis 245 millió forint volt. A Belvárosi Kaszinó Kft. 2009-ben 2,127 milliárd forintos árbevételt ért el, nagyjából 600 millióval kevesebbet, mint az előző években. A csökkenő bevétel elkoptatta a nyereséget is: a korábbi esztendők 50-140 milliós adózott eredményével szemben 2009-ben 176 milliós mínusz jött össze.

Vajon ki lehet ő?

Tizenkét évesen hagyta el Magyarországot, de rendszeresen visszajár, több filmet forgatott itt. Dobó Kata neve feledhetetlenül összekapcsolódott az övével.

Vajon ki lehet ő?

Demján Sándor többségi tulajdonos mellett a 2007-ben nyílt etyeki filmstúdió társtulajdonosa. A Korda Stúdió azonban nem túl sikeres, 2-3 játékfilmet és egy sorozatot tud felmutatni. Az amerikai részesedéssel is bíró, 2010-ben nyílt rákospalotai Raleigh stúdió a nagy konkurens: a Magyarországra érkező amerikai produkciók nagy részét elvitte a Korda elől, és már 2011-re is sok előjegyzése van.

Vajon ki lehet ő?

Az országgyűlési választás mindkét fordulóján ott volt a Vörösmarty téri fideszes eredményváró rendezvényen, a vasárnapi győzelem után pedig VIP-bulit szerveztek az egyik kaszinójában a Fidesz vezetőinek.

Vajon ki lehet ő?

A Robert de Niro érdekeltségébe tartozó Nobu-étteremlánc szeptemberben nyílt budapesti tagjának tulajdonosa. A megnyitóra érkezett amerikai hírességeket elkalauzolta a Parlamentbe is, a miniszterelnökhöz.

Vajon ki lehet ő?

Nem csigázom tovább a kedves olvasókat,  bemutatom.......

.......tatatatam......

a magyar nemzeti filmszakma kormánybiztosát, Andrew G. Vajnát!

Tavaly áprilisban röppentek fel hírek arról, hogy lobbizás indult a Fidesznél filmes körökben annak érdekében, hogy helyezzék az ő felügyelete alá a magyarországi filmipart, és mostanra valóság lett belőle (ehhez talán a a Liszt Ferenc életéről szóló filmötlet is hozzájárult).


"A nemzeti filmszakma megújítása érdekében kormánybiztosként tevékenykedik a jövőben Andrew G. Vajna magyar származású amerikai filmproducer. Feladata a magyar film megőrzésére, fejlesztésére, állami támogatására és az ezzel kapcsolatos kormányzati tevékenység összehangolására irányuló stratégia kidolgozása lesz. A kormánybiztos munkáját a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium segíti majd.

A nemzeti filmszakma kormánybiztosa felméri, elemzi, értékeli a mozgóképszakma jogi, gazdasági és intézményi feltételrendszerét, majd ezt követően javaslatot tesz ezek módosítására, beleértve a támogatási rendszer átalakítását és annak intézményi rendszerét. Kidolgozza az állami és közalapítványi tulajdonban lévő filmstúdiók és filmgyártási infrastruktúra hatékony hasznosítását, valamint javaslatot tesz a filmszakma hosszú távú fejlődését biztosító képzési rendszer kialakítására.

Feladatkörébe tartozik, hogy részt vegyen a filmszakmát és az audiovizuális politikát érintő kormányzati döntés-előkészítésben, és az ilyen jellegű kormány-előterjesztéseket véleményezze.

A kormány célja, hogy a nemzeti kulturális örökség részét képező hazai mozgóképkultúrát tisztességes körülmények között megőrizze és fejlessze.

(...)

Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság"

 

 

 

Címkék: fidesz kormány

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr252585275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandika gazdája 2011.01.15. 20:00:16

Elolvasva néhány kommentet megkövetem Heller Ágnest! Nagyonis sokat dolgoztak ők, és nagyonis jól dolgoztak! (Legalábbis megrendelőik szemszögéből!) Kezdenek rendesen meglátszani rajtunk.Sajnos!

guma 2011.01.15. 20:09:37

@Horizont: mesélheted, sok név már semmit nem mond - nem világ, csak magyar sztárok voltak... :)

Horizont 2011.01.15. 20:18:02

@guma: Igazad van! Én meg örülgetek annak, hogy olyan korban éltem amikor olyan, de olyan színészeket (színészkirályokat, színészkirálynőket) láthattam élőben is.Más világ volt! Másvilág volt?:D

bandika gazdája 2011.01.15. 20:20:26

@guma: Naésaztán! Attól még lehetnek nagyon jók nem?!

guma 2011.01.15. 20:24:13

@bandika gazdája: igen, azok voltak :)
csak fáradságot sem vesznek, hogy megismerjék őket! :(

Béla Bácsi 2011.01.15. 20:24:48

@bandika gazdája: Köszönönöm! De jó is ezt hallani!

bandika gazdája 2011.01.15. 20:31:09

@Hajszás Láncos: Kösz a Maslow piramist! Nem ismertem. Nagyon érdekes!

bandika gazdája 2011.01.15. 20:33:56

@Horizont: Te honnan veszed, hogy Béla Bátyám NŐ (?!) Kedvenc macskáim tenyésztője is férfiembör, mégis szereti a bársonytalpúakat!

Horizont 2011.01.15. 20:38:36

@bandika gazdája:
Én mindig hiszek az avatarnak! Mert azt gondolom (legalább) eme játékban őszinték az emberek.
De azért egy párszor becsapódtam már:(
Béla Bácsi nőnek írta magát....:))

Béla Bácsi 2011.01.15. 20:41:06

@Horizont: Én nem hinném, hogy most arról lenne szó, hogy mostantól Vajna úr csakis kizárólag maga fog filmeket (bóvli filmeket) forgatni, vagy biztosítja, hogy csakis a bóvli filmben utazó "barátai" (a Zorbánék) forgathatnak majd filmeket Győzikével a főszerepben. Arról van szó, hogy föl akarja mérni (a Zorbán parancsára) hogy belterjes kis "filmvilágunk" hogyan is működik, ki kicsoda benne és mire megy el a lóvé? (Épp most volt egy kis sikkasztási "eset" a Koltay úr fiacskájával, nemdebár?) Ezek jogos és valós törekvések, hogy ne lehessen az, hogy bár állítólag ők bitorolják itt az országot, de a jó kis közpénzeket fölemésztő, zsíros gagyi állásokban meg maradnak a régi káderek. Most épp ez van a soron, ha a por leül ekörül, majd jöhet a szölleje...(mármint a Zorbánnak)
Ja. én is nagy filmrajongó voltam, minden Bergman filmet betéve tudok, többször végignéztem, Fellini, Trufaut, Antonioni, stb... De ezek már elmúlt idők kifejezési eszközei, mint ahogy a Vespa robogót és Anita Eckberget sem lehet visszahozni Marcello Mastroiannival...Megöregedtünk :)))

Horizont 2011.01.15. 20:54:05

@Béla Bácsi:
Nem hiszem, hogy tudnál újat nekem már mutatni:)) Ijesztőt esetleg:)))Te írtad oda, hogy :NŐ:)
Egy kicsit más témára csúsztunk át Vajna apropóján. Nem gondoltam, hogy ő csinálna filmeket. Rendbetételre meg egy itt élő az itteni kőkemény magyar viszonyokban járatos ember kéne, egy olyan aki nincs "jóba" amúgy Orbánnal.Csak hivatalosan!:)

bandika gazdája 2011.01.15. 20:55:48

@Horizont: Egy nő nem ír olyat, hogy kiskegyed! Így nevezett mikor leápolt! Persze mindegy! Itt úgyis egyenjogúság van.

bandika gazdája 2011.01.15. 21:02:27

(Na mutasd! ) Amúgy honnan fogja Vajna kideríteni, hogy mi folyik itt filmes körökben?! Kit kérdez meg? A filmeseket? Majd azt mondják neki: lopunk, csalunk, hazudunk, sikkasztunk! Nem a filmeseket? Akkor kit?! Mondjuk, hogy a filmek szarok, ahhoz viszont nem kell Amerikából jönni!

Béla Bácsi 2011.01.15. 21:07:51

@Horizont: Tisztelettel kérdeném, hogy vajna mitől nem itten élő? Fel lett sorolva, hogy több filmes vállalkozásba is invesztált Magyarországon (ergo, adófizető, termelő magyar ember). Mitől rosszabb magyar ő egy budapesti filozófusnál, aki befektetés helyett 53.9 millió kemény magyar forintokat számol egy senki által se olvasott "tudományos" művéért? Meg, mi az, hogy "jóban van a Zorbánnal? Szexuálisan? Valaki tartotta a gyertyát? Vagy együtt szüretelik a Zorbán szöllejét nagyokat kacagva (sátánian) a kisemmizett magyar kisembereken? Egyáltalán, mitől olyan sátáni ez a Zorbán, miután megpróbálja összerakni a világ legaljasabb söpredéke által szarrá rúgott ország cserepeit? Jöjjön ki ötpercenként a TV-ben és szemlesütve, zavartan bazsajogva kérjen elnézést, hogy él meg egyáltalán... az ő kurvaannyát! ? Nem vagyok romantikus, nem értem ezeket a fekete-fehér ellentéteket! Ha Vajna nem jó erre a szerepre, akkor kit javasolsz? Koltay fiát? Vagy a borsodi cigányvajdát? Vagy Csipkerózsikát? Engem ez az alternatívák nélküli, konstans, "olcsó" kriticizmus/cinizmus zavar! "Nem tudok jobbat, de ez biztos szar! Miért? Hát mer magyar, mer itt van, itt meg csak szar lehet minden!" Miért nem lehet nekünk egy csöppnyi jóindulatunk, bizalmunk senki iránt se? Nem értem...
PS. Az enyém az nem csúnya :)))

2011.01.15. 21:08:22

@bandika gazdája: Mindenki ismeri. Maslow csupán rendszerezte a ondolatokat, amelyek bennünk, mindannyiunkban itt kavarognak.

@Horizont: a tapasztalt fiatal fából vaskarika. Még a legjobb szándékú, művelt, hagyománytisztelő fiatal is törvényszerűen híján van a tapasztalatoknak. Azt a pillanatot kell elkapni, amikor a tapasztalatok már megvannak, de a demencia még nem jelentkezik. Ez nehéz. Mindenkinél máskor, mástól.

bandika gazdája 2011.01.15. 21:15:25

Az az érdekes ahogy itt beszélgetünk, hogy mindenkinek van egy kis igaza. (Bocsánat, majdnem mindekinek!)

Béla Bácsi 2011.01.15. 21:18:38

@bandika gazdája: Don't tempt me! :))) Ezek, amiket kérdezel, mind nagyon jó kérdések! Amikre nem tudom a választ. :))) (De szerinte te se!) Engem csak az zavar, hogy rögtön le is írjátok, hogy inkompetens, mert Amerikából jött, tehát csakis gagyi, Győzike-promóter lehet! Ez honnan jön? Lécci-lécci!

2011.01.15. 21:20:18

@Béla Bácsi: Tudod, nem az a baj, hogy viktátor neki állt rendet csinálni, hanem hogy mi már nem bízunk meg benne, hogy jól csinálja amit csinál. Hamis ígéretekkel választást nyerni az csak egy dolog, de mi járhat vajon orbán fejében most? Azt senki sem tudja! Amit a választás előtt mondott, az hazudozás volt, már a választás eséjén törölték a fidesz.hu-ról, az aktuális terveiről meg egyszerűen nem mond semmit, max néha-néha célozgat rá, hogy "versenyképesek leszünk Kínával" meg hogy "vége a bőkezű és hosszan tartó munkanélküli segélyeknek." A polgárok meg rettegve várják, hogy kijöjjön a közlönyben, merre tart a mindent és mindenkit legázoló narancssárga úthenger.

Horizont 2011.01.15. 21:21:46

@Béla Bácsi: Másról beszélünk! Az írás már csak ilyen!Én nem vagyok olyan aki mindent leszarozna, sőt még ennyi időn után és ennyi csalódás után is maradt optimizmusom. Vajna nem itt élt, sok mindent másképp láthat.Még sajnos azok is másképp látják akik a Rózsadombról látnak minket, nem még az aki Amerikából nézett át ide.Miért írsz ilyen badarságot, hogy szexuálisan van-e jóban Orbánnal? Tudod, hogy nem erre gondoltam:)))Nekem az az álláspontom, hogy egy ország vezetése és a posztokon levő vezetők nem családi vállalkozású zRT, természetesen bizalom kell, hogy legyen de távolságtartással. Láttuk az elmúlt években hová vezetett a nagy bratyizás:(
Orbánt nem tartom sátáninak, igaz hiba nélkülinek se!Kénytelen vagyok drukkolni neki, a családom a magam és a magyarok érdekében!! Ne forgasd ki a szavaimat kérlek.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.15. 21:33:30

@Horizont: adatlapnak hiszel, nem az avatarnak az avatarja egy macska :)

bandika gazdája 2011.01.15. 21:34:15

Amúgy megköszönném ha valaki elmagyarázná, hogy hozzáértéséért cserébe miért kell egy nyakon fölül szarban ülő országnak megvenni a veszteséges üzletrészét százmilliókért? És még kérdezitek, hogy miért vagyunk gyanakvók, meg bizalmatlanok?!

Horizont 2011.01.15. 21:40:48

@Conv:
Na basszus holtig tanul az ember! De igazad van szó se róla.
Nem nő, nem férfi = macska:)) Vagy cica:))

guma 2011.01.15. 21:41:58

@Conv: de jó, hogy valaki figyel is :) DDDD

Horizont 2011.01.15. 21:51:46

@Béla Bácsi: Most már tuti, hogy pasi vagy!!!! Egy nő nem írna ilyet, hogy náczicica:DDDDDDDD

Béla Bácsi 2011.01.15. 22:00:45

@Horizont: :))) Azért kérdeztem, hogy megmutassam? (Az örmény bemegy az orvoshoz és minden átmenet nélkül előveszi a farkát: "Nézze meg doktor úr!" A doktor fölteszi a szemüvegét és nézi, nézi, de nem lát semmi különöset. "Nem látok semmit. Mi van vele?" Mire az örmény: "Csak nézze meg doktor úr! Hát nem gyönyörű?") Amúgy, meg mi ez a szexizmus? Miért számít, hogy mi vagyok?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.15. 22:05:35

@Béla Bácsi:
sok félreértést eloszlat, ha az adatlapján az ember a saját nemét jelöli meg és életkorár.
ilyenkor elkerülhető, hogy egy 26 éves kölyök leöcsizzen egy 46 éves nőt, és a gondolatmenetének megértésében is segíthet, ha tudja az ember a beszélgető partneréről, hogy férfi/nő és milyen idős. no meg a hitelességét is javítj a egy egy hozzászólásnak, ha a személyét vállalva mond valaki valamit :)

egyébként a macska neve a képen Leonardo és lengyel cica :)

figyelemmel kísérem a "kitler"-eket :)

www.catsthatlooklikehitler.com

bandika gazdája 2011.01.15. 22:05:54

@Béla Bácsi: Én mondtam, hogy nem számít! De neked se....?

Horizont 2011.01.15. 22:06:42

@Conv: ez jó:DDDDD

@Béla Bácsi: :DDDD
Csak egy férfi képes így dicsérni magát. Gyönyörű?! Hehehehehehe!
Semmi célzat nem volt! Csak becsaptál, mert nőnek írtad magad férfi névvel és én azt hittem mégis előbbi vagy! Nincs jelentősége:) A való életben persze van:))

bandika gazdája 2011.01.15. 22:10:36

Akármi legyek, ha nem tök ugyanígy néz ki az új kismacskám. De ez nem jutott volna eszembe róla. Talán mert lány az istenadta Luca.

Horizont 2011.01.15. 22:12:11

@Conv: Na köszönöm így gondolom én is, csak nem volt bátorságom így megírni:DDDD Mert sokan azt tartják, hogy mindegy!Én mindig megnézem az illető adatlapját akár negatív akár pozitív az indíttatásom!Az életben se mindegy kivel beszélgetek, vitázom. Nem szeretem ha becsapnak, mert én idősen is hiszékeny maradtam:)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.15. 22:14:45

@bandika gazdája:
no, de ha valami így néz ki azért már csak eszedbe jutna róla nem? www.catsthatlooklikehitler.com/kitler/pics/kitler5249.jpg :)

ez szerintem a legkitlerebb kitler a világon :)

Béla Bácsi 2011.01.15. 22:16:32

@Conv: Sajnálom, ha túl obszkurus voltam. Aszittem, erről szól ez: nem a külcsín számít, hanem a belbecs. Nem akartam senkit se ezzel lelkileg megkárosítani. Egyébként is: a Béla bácsi az férfinév, akkor miért lennék nő? Meg ki tudja, lehetek én nő férfitestbe zárva...
Kösz a cica eredetéről az infót! :)))

bandika gazdája 2011.01.15. 22:18:35

Megnéztem őket, szerintem is ez a csúcs! De ott vannak lányok is. Lehet, hogy elküdöm a Lucát!

Béla Bácsi 2011.01.15. 22:26:36

@bandika gazdája: Na a végén még lebukok itt, mint Rottenbiller! Már énekelni se hagyják az embert!

bandika gazdája 2011.01.15. 22:31:16

@Béla Bácsi: Az azé meglepne, ha Teriblek úr (most változik vissza menyecskévé) ezt az avatart választaná ha érted mire gondolok!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.15. 22:37:14

@Béla Bácsi:
engem sem nagyon érdekel a dolog, hogy férfi vagy nő az illető a hozzászólásai tartalmát tekintve, de amikor valakivel leállok beszélgetni vagy vitázni, akkor azért már csak az illendőség végett is meg szoktam nézni ki az, hogy nehogy belefussak valami olyanba, hogy kiscsikónak nevezzek egy nálam húsz évvel idősebbet, esetleg ha még ott is van az adatlapján a weboldala amin látom, hogy valóban egy tisztességben megőszült vájárról van szó, akkor nem fogok csodálkozni azon, hogy a nemzetgazdaságot nem abból a szemszögből figyeli mint én, nem állok le neki felhánytorgatni, hogy nem ismeri az inverz függvények szerepét a gazdaságelemzésben, ha már itt beleszól abba miként látja a gazdasági fejlődést, hanem gyakorlati példákkal próbálok érvelni.

guma 2011.01.15. 22:37:50

@Conv: van kép már a "valódi" farmod kedvenceiről :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.15. 22:38:54

@bandika gazdája:
ha teriblek úr volna a nick mögött én nem csodálkoznék semmin, legfeljebb azon, ha ha értené mire gondolsz :)

bandika gazdája 2011.01.15. 22:40:10

Na ennyit a Zendivajnáról. Megyek fürödni, mert a matskák már ágyban vannak. Jóccakát!

guma 2011.01.15. 22:46:31

@Conv: picik voltak a fotózáshoz, csak az előző garnitúráról volt képed :)

Béla Bácsi 2011.01.15. 22:46:35

@bandika gazdája: Hát igen. Asszem értem. De túl belemegyünk itt szerény személyem/személyiségem vájkálásába... Ott tartottunk, hogy a Fekete Zorbán hirtelen felindulásból, előre megfontolt szándékkal kinevezte a magyar filmügyek biztosává szöllőstársát és testi-lelki jóbarátját, Adrew Vajnát, a nagymagyar filmkultára sajátkezű lerombolóját és Győzike sztármenedzserét. Ha jól emlékszem itt keveredtünk bele, hogy én most fiú lennék-e vagy lány? (Mintha mindkettő nem egyformán biztosítaná a jogot, hogy arrogáns és hülye lehessek! :))
Szóval, engem őszintén érdekelne a téma, mert igenis szivemen viselem akáclombos kis hazánk megidvezülését, és bár én se most jöttem le a falvédőről, nincsenek illózióim a politikusokról, de talán az epeszintem egy pöttyet alacsonyabb, mint sok kedves kommentelőnek és szeretnék bizakodni, és nem hiszem, hogy minden amerikás magyar csakis szélhámos lehet, meg hogy lopja a Zorbán a bányát meg a szöllőt... Hinni szeretnék egy erős polgársággal rendelkező Magyarországban, ahol joviális polgárok nem adják el a szavazataikat ingyen sörért, meg 13.-ik havi nyugdíjéert, hanem a szellemharcok tiszta sugaránál vívódnak meg majd e csaták. Elyesmik érdekelnének, nem egymás kurvaannyázása (Bár néha jól jön és mitagadás, néha jól esik :)))

Béla Bácsi 2011.01.15. 22:48:38

@Béla Bácsi: Ja igen! Ebből következik, hogy csakis Náczi lehetek akkor! :)))

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.15. 22:55:14

@guma: jah, az már négy hónapja volt azóta már el is vitték mindet :)

guma 2011.01.15. 22:56:47

@Conv: de képet nem csináltál? :(

SSS

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.15. 23:02:57

@Béla Bácsi: Vajna megítélése csak szubjektív lehet a témában, tehát érveknek híján van a téma, lévén a tény annyi, hogy valószínűleg van megfelelő rálátása a témára, tehát megfelelő ember lehet a megfelelő helyen.
ezt írtam is első kommentemben a témában.
viszont az, hogy nem látom az apparátusnak nyomát sem a tevékenységéhez, de ennek megalkotására az utalást sem sehol, már elgondolkodtató :)
mert azért egy ilyen nagy volumenű amerikás magyartól sem tudom elképzelni, hogy egy személyben majd adatot gyűjt, elemez, és konklúziókat von le melyeknek hatástanulmányát elvégzi, elemzi és jóváhagyja a tervezett irányt ennek fényében. :)
mindezt filmművészet, filmipar, jog, gazdaság, és sok más tekintetében egyaránt.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.15. 23:04:20

@guma: de igen, vannak képek, be is tettem már bő két hónapja tán.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.15. 23:16:30

@guma: tudja már pöcs melyik posthoz, rég vót. de raktam fel most a kocsmába kettőt

guma 2011.01.15. 23:29:10

@Conv: ja a macskásokra emlékszem, de ott a szülök és a régiek vannak, ha jól emlékszem :)))

ilyen (okos vagy) buta a pöcs - ezt sem tudtam. :) DDDD

2011.01.15. 23:33:29

@Conv: IGEN! MÉG! APPARÁTUST NEKI! Vegyünk föl száz közszolgát. Vagy inkább háromszázat! Béreljünk nekik vissza egy privatizált pártházat! Adjunk nekik vaskos fizetést, ciklus végén fejenként százmilliós kielégítést! Erre van itt szükség, nem másra! :-(

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.15. 23:39:28

@Hajszás Láncos:
igazad van, nem kell, majd Vajna egyedül megoldja a dolgot :)

vagy nem?

esetleg marad így minden, de akkor voltaképpen minek is a kormánybiztos és a hangzatos duma a tevékenységéről? :)

szóval neked mi a véleményed, ez a vajna dolog most jó vagy sem, kell-e megreformálni a filmvilágot és a hozzá kötődő iparágat itthon, finanszírozási kérdésestől mindenestől vagy sem, ezt egyedül végezze vajna, vagy kell-e mellé új apparátus, esetleg megfelelőek akik eddig voltak, ha kell apparátus?
mondd szépen el a véleményed, ha már hisztiben törtél ki :)

guma 2011.01.15. 23:42:42

@Hajszás Láncos: ez a minimum, ha már ilyen a feladat! DDDDDDDD

2011.01.15. 23:59:11

@Conv: nekem az a véleményem, hogy KÖNYÖRGÖK, VALAKI FOGLALKOZZON MÁR A FONTOS KÖZÜGYEKKEL IS! Ki nem szarja le a magyar filmművészetet, amikor több mint 3 millió ember a létminimum alatt nyomorog ebben a kurva országban? Ezzel foglalkozzon a viktátor, meg hogy miből lesz egymillió munkahely meg minden, és akkor mindenki szeretni fogja, és elnézik neki a hülyeségeit, mint ahogy Hitlernek is sokmindent elnézett a német nép. De viktátor nem egy Hitler, bármennyire is szeretnék úgy beállítani egyesek, háromnegyed éve csak balfaszkodik, meg a pozíciókat osztogassa a haveroknak, de eredményt felmutatni nem tudnak semmit, még csak annyit sem, hogy Hagyó Mikit gyorsított eljárásban elítélték volna, pedig ez tényleg csak egy tollvonásba került volna, és mégis mindenki hogy örült volna neki. Mi van azzal, hogy a fidesznek igenis van gazdasági programja? Hol van? És ha van, akkor miért nem hajtják végre? Hol vannak most az árpádsávos idióták? Nem hallom, hogy orbántakaroggy! Most tényleg mindenki a csodára vár? Hiszen jól látható, hogy nincs is a császáron ruha! Ott a teljhatalom orsós elvtársnál, amire annyira vágyott, de élni vele nem tud, csak visszaélni. Menjen a picsába!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.16. 00:06:53

@Hajszás Láncos: soha nem volt gazdasági programja, nem véletlenül nem mutatták be a választások előtt. amivel nyert az nagyrészt a jobbik programjából átvett duma volt. amiket aztán szépen most elkezd elfelejteni megvalósítani (elszámoltatások) és visszavonni (multik megadóztatása) vagy mellébeszélni (közbiztonság javítása).
A fityiszt egy rakat szarnak tartom, viktort a legnagyobb légynek a tetején.

Az adott kérdésről pedig az a véleményem, hogy igenis kell valamit kezdeni ezzel a dologgal, nagyon fontos nemzeti kérdés a vizuális kultúrát biztosító ágazat rendbetétele.
Inkább most fizessünk ki ennek a vajnának meg a stábjának egy milliárdot és szűnjön meg az, hogy évente százmilliós nagyságrendben fejenként, tucatnyi groó félének osszák a pénzt.

persze természetesen mint minden közpénzből fizetett dolognál, fenntartom a véleményem, hogy, ha már közpénzből él-működik, akkor legyen rajta felelősség, azaz, ha szart csinál, vonják felelősségre anyagilag is, mert az ország vagyonát pocsékolta el a tevékenységére.

Táskás Tóni 2011.01.16. 02:41:17

@Hajszás Láncos: Menjen a picsába a kurvapecér Vajnával együtt.

molaris 2011.01.16. 08:18:29

Kultúra????- itt????
Jogállam??- itttttt???????????????
index.hu/bulvar/2011/01/16/harom_lanyt_megoltek_a_west_balkanban/
Talán meg kellene keresni a tulajt, hogy miként volt rendezvény abban az objektumban, amely nem rendelkezik működési engedéllyel.
Talán magasan van a T. Tulaj??
Az, hogy nem öltek, csak halálra tapostak, lényegtelen. A tudatmódosított állapotban lévő tömeg viselkedését ki tudja prognosztizálni?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.01.16. 08:54:35

Azért ne feledjük, hogy az elszámoltatásnak is van külön kormánybiztosa, aztán mégis milyen az eredményesség.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.16. 09:13:10

@molaris: nem tudom miféle buli volt, de az biztos, hogy a képeket elnézegetve az átlagéletkor olyan 16 év körül volt.
Mi a faszt keresnek 14-17 éves kölkök éjjel az utcán, szórakozó helyen?
Én a képek alapján szépen amelyik kiskölyök beazonosítható, elővenném a szüleiket és szépen szembe állítanám a halott lányok szüleivel (gyanítom azok sem voltak idősebb korosztály) és nézzék szépen egymást, gondolkodjanak mit basztak el.

A téren posztoló rendőröket ( a nyitás előtt a téren posztoló rendőröket) is szépen oda állítanám melléjük és el kéne magyarázniuk a szülőknek, miért nem jó az, ha ilyen fiatal kölkök az utcán/szórakozóhelyen vannak este 10 után. aztán el kellene magyarázniuk, hogy miért is nem zavarták haza a fiatalkorúakat a nyugati térről és miért hagyták, hogy egy szórakozóhelyre bejussanak

2011.01.16. 09:45:40

@Conv: A magyar filmgyártás belterjes, ez nem vitás, kérdés, hogy mennyire hozza közelebb a magyar lélekhez egy amerikai akciófilmproducer? Muszáj ebből is rtl-klubot csinálni? Inkább hozzá se nyúljanak! Groó Diána túl sok vizet nem zavar, mint "vizuális kultúra" azzal a pár tucat nézőjével. Aki a vizuális kultúrával akar világmegváltani, az kezdje a retekklubbal meg a bioponkettővel, ez az igazi métely! A viktátoron egyáltalán nem csodálkozom, hiszen tíz éve is ugyanezt csinálta, mint most. Azon csodálkozom, hogy hova tették a választók az eszüket? Miért kellett ezt a rég leszerepelt bohócot a nyakunkba ültetni teljhatalommal? Medve-anyám.... már megint a nyuggerek választottak kúrmányt.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.16. 09:58:50

@Hajszás Láncos:
az a baj, hogy nem csak egy groó van, hanem tucatnyi, és annak a 97 nézőnek kár egy-egy filmre 90-150 milliós állami támogatást adni.
csak ennyiben zavar vizet a nyomorult, meg abban, hogy ez ilyenek filmjei mennek ki nemzetközi bírálat elé.

jancsó vonalról akartam tegnap még hozzászólni csak elmaradt. a szegénylegények szerintem jó, szerintem a legjobb filmje.
tovább... nekem mondjuk az általad említett bujtor szerep nem szúrta a szemem, maga az alakítás jó volt.
szomjas györgyöt azonban jobban kedvelem és tisztelem mint jancsót.
az eastern vonala a kedvencem, (talpuk alatt fütyül a szél, rosszemberek) de a farfúró és a roncsfilm is űberelhetetlen a maga nemében szerintem

jani888 2011.01.16. 10:56:51

Nem Groó Diána hetvennyolc nézőjével van a baj,hanem a filmhez elpocsékolt állami pénzzel. Ideje lenne nem lenézni a nézőt,és neki (miatta) csinálni filmet.Vajna ezt biztos jobban tudja, mint Groó Diána.Meg még sok minden mást is.

2011.01.16. 11:55:05

@Conv: De, sajnos kell a kultúát támogatni a mai világban, különben nem fog születni semmi, csak valóvilág meg licenszelt vetélkedő, mert az rentábilis. A művészfilm nem rentábilis, sosem volt, és sosem lesz. A sallangoktól letisztított filozófiai kérdés tehát az, hogy vajon a magyar filmiparnak hollywoodi tíusú közönségfilmeket kell-e termelnie, aminek a gyártása (szerencsés esetben) rentábilis lehet, viszont ízlésformáló hatása nem nagyon van, avagy inkább a kulturális és szociális értékeket kell közvetítenie a mai Magyarországról a mai magyaroknak, ami viszont egyelőre deficites, tehát támogatandó? Aztán hogy ezen belül melyik könyvet támogatják, és melyiket nem, az már egy részletkérdés. Egy dolog minden esetre jól látszik: jelenleg a magyar film disztribúciójával is súlyos bajok vannak. A legtöbbnek semmilyen reklámja sincs, a közönség azt sem tudja, hogy egyáltalán születnek művek, spórolásiból kópiát sem gyártanak, max egy-két darabot, párszor pergetik az Urániában és uána megy a dobozba, se dvd, se televíziós közvetítés, se semmi. Egyszerűen nem jut el a közönséghez, akár jó, akár rossz. És innentől fogva tényleg ablakon kidobott pénz az egész.
Egy percig sem állítottam, hogy a magyar filmgyártás kizárólag Jancsóból állna, volt azért még egy pár név, példul Várkonyi Zoltán. Lugossy László stb. De azért Jancsót sem kell leszólni, mert nem volt ő egy tehetségtelen pártkatona, ahogy itt egyesek beállítják...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.16. 12:55:26

@Hajszás Láncos:

hogyne kellene támogatni.
éppen ennek a megreformálásáról lenne szó vajna feladatai közt.
jelen pillanatban az a baj, hogy minden bizonnyal lennének értékes művészfilmek is, csak azok leendő alkotói nem kapnak támogatást/figyelmet, mert van egy belterjes kör és vége.

Félreértettél, mindenféle feléd irányuló szándék mellőzésével említettem meg jancsót, mindössze csak azért mert felmerült a neve, és nem is szóltam le.

2011.01.16. 13:30:37

@Conv: mert ő a terminátor-3-al már bizonyította, hogy ért a kultúrához? ;-)

Béla Bácsi 2011.01.16. 14:27:00

@Hajszás Láncos: Nem kell megijedni, ez az utolsó kommentem, miután tegnap szépen le lettem rázva. Megértem, ez a ti grundotok, itt tietek minden üveggolyó. Csak annyit, hogy annyira szűk és erőltetett ez a kis grundotok. Mindenféle bizonyíték vagy interjú vagy bármi konktét híranyag nélkül konklúziókat vontok le EMBEREKRŐL, akiket politikusnént automatikusan dehumanizáltok (min a szovjet filmben a gaz faszistákat, akik még a varnyúját is lelőtték szegény kommunista szovjet partizánfiúnak). Egyfajta "Kisróka, bazd meg a fűnyíródat!" alapállás. Legyetek vele boldogok!
Vajna sikereket ért el producerségben (ahogy valamelyiktek már korábban leminősítette ide a rendezőségből), tud gyártásszervezésről, egyáltalán látott már logisztikát karón ülni, ezek után arról agyalogni, hogy biztos Győzike show-vá alakítja az 50-es évek izzig-vérig "magyar" "filmművészeinek" hagyatékát egy kicsit gyermeteg. Nem állított ilyet, a közlemény se,és anélkül, hogy én itt a védője lennék, mert (sajnos) nem is ismerem, én nem fedeztem fel ezeket a booby trap-eket (titkos robbanószerkezetek) a pozíciójában.
Megértem, hogy az alapállás, hogy minden magyar politikus rossz. De akkor ki legyen helyettük? Zorbán monnyon le! Ki legyen akkor? LMP? Vagy OCÖ? Vagy a Jobbik? Vagy a Gárda? Vagy ez tényleg csak a grund, ahova anyuci leenged nyavalyogni minden nap egy félórára, aztán fuss haza, itt a vacsora! Jó szórakozást!

csak_csendben 2011.01.16. 14:43:35

@Hajszás Láncos:

A 13. harcos
Nixon
A skarlát betű
Reneszánsz ember
Medicine Man
......

Tényleg ilyen rohadt bonyolult az imdb.com-on keresni vagy csak azért nehéz neked, mert nem érsz el egy bizonyos iq szintet?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.16. 15:09:25

@Hajszás Láncos:

sajnálom, ha csak azt az egy filmjét láttad vagy , ha neked a filmjei közül az volt kiemelkedő filmművészeti alkotás.

2011.01.16. 17:08:48

@Conv: Leszarom a filmjeit, egy Nemzeti Együttműködési Kormánytól a minimum lenne, hogy ne feküdjön le egy rohadt disszidens amerikai producernek. Az elmúlt húsz év minden baját az ehhez hasonló külföldi senkiházik szakajtották ránk, nem igaz, hogy Magyarországon, a zseniális feltalálók és a lehetőségek hazájában nem lehet találni egy alkalmas pártkatonát erre a posztra. :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.16. 17:14:12

@Hajszás Láncos:

:))))) értem én, hogy leszarod a filmjeit, csak akkor minek hozod fel érvként (még ha negatívként is)?

szal tudom én, hogy mindegy miért, de a kurva anyját, hogy legalább ehhez ért a szemétláda :)

2011.01.16. 17:17:55

@Conv: Így van. Le a rohadt külföldiekkel! Pusztuljon a viktátor és a barátai! Nemzetmentő kormányzást akarunk végre, nem ilyen böszme tesztoszaságot. Lasan a ciklus negyede lement, és még csak a szájkarate megy, meg a zsíros pozíciók osztogatása, a háttérben meg valószínűleg a nokiásdobozok vándorlása. Szánalmas. :-(

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.16. 17:23:05

@Hajszás Láncos:

várjá bazzeg, ez a szemétláda magyar, nem külföldi :)
fogalmazd át a dolgot, le a rohadt idegenben sokáig élt magyarokkal.... nem, nem jó így sem, rohadzt sok magyar él külföldön, merthogy akár ott született a trianoni határon túl... akkor így: le a rohadtakkal akit külföldinek nevezek mert nem tetszik a pofája!

na, így hiteles :)

2011.01.16. 17:28:19

@Conv: Csak magyar neve van. 50 éve ámerikában él, annak már mi a fasz köze van a mi országunkhoz? Semmi. Nehogy már ő legyen itt a megmondóember! Soros györgy 2. :-(

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.16. 17:30:31

@Hajszás Láncos:

képzeld, nagyfaterom 1920 óta romániában élt haláláig. szerinted nem magyar volt?

2011.01.16. 18:48:22

@Conv: Szerintem egy szőröstalpú román volt.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.16. 18:52:25

@Hajszás Láncos: :) szerintem a fokost beleerőltette volna a fejedbe még 93 évesen is ezért :)

2011.01.16. 19:00:16

@Conv: Aztán engem hol érdekelnek a külföldiek rögeszméi? ;-) Mit tudhat a mai Magyarországról valaki, aki gyerekkora óta amerikában él? Amikor az ősei elhúztak, még a nagymamáink is gimibe jártak. Még ha netán 12 évesen komplex világképpel is rendelkezett a csávó, az már rég nem aktuális.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.16. 19:28:18

@Hajszás Láncos:

tudod, itt azt hiszem nem vajna kompetenciája a kérdéses ebben a témakörben, hanem amit már jóelébb felvázoltam; nyoma sincs annak, hogy valós tevékenységet szándékoznának a pozíciójában végeztetni vele.

guma 2011.01.16. 19:45:26

@Hajszás Láncos: elképesztően korlátolt vagy!
neked az szájkarate, hogy szebben beszélnek magyarul, tisztelik az ősöket, ismerik a történelmet - na nem sorolom , te "szőröstalpú román "....

2011.01.16. 19:50:18

@Conv: Az egész kérdéskör nem érdemel túl sok figyelmet. Egyszerűen kurvára nem ez a legégetőbb probléma ebben a szerencsétlen országban.

@guma: Szavakkal van tele a padlás. Hát hiába intett a költő: "Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér? Messze jövendővel komolyan vess öszve jelenkort; Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derűl!"

guma 2011.01.16. 20:09:57

@Hajszás Láncos: itt a szavak játsszák a főszerepet, és sokat elárulnak magunkról!

a tetteket meg megfelelő helyen kell számon kérni, sorolok párat kapásból :
ez a legjobb : csehek pénzt kapnak , mi adunk erre is .
-kaliforniai Bank-bán rongyrázás államköltségen
-magyarasztal.blog.hu/2010/12/13/130_milliard_a_lakitelek_nepfoiskolanak
-semjén szerint ez is fontosabb : "Szeretnék megtalálni az egyházi és állami forrását annak, hogy a magyar zarándokok minél nagyobb számban látogassanak el a Szentföldre, illetve a felszentelés előtt álló kispapok kapjanak egy szentföldi zarándoklatra lehetőséget. A finanszírozásra vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta: ez alapvetően egyházi feladat, ugyanakkor az egyházak támogatása az állam dolga, a kettő így összeér."
és a stadion +nem sorolom, mert stb, stb

2011.01.16. 20:21:49

@guma: Ez a szánalmas. A propagandát ugyanis nem lehet megenni. Előbb-utóbb el fognak szabadulni itt az indulatok...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.16. 20:32:24

@Hajszás Láncos: lehet, hogy az általam jövendölt két év sem lesz meg a fityisznek, ha ezt a tempót és vonalat folytatják

2011.01.17. 10:38:04

@Conv: Az isten mentsen már meg végre ezektől a szarházi zsebkapitalista exkisztitkároktól! Komolyan mondom, ennyi erővel maradhatott volna a maszop is, pont ugyanitt tartanánk.

bandika gazdája 2011.01.17. 17:17:23

@Hajszás Láncos: Hiába áskálódnak, igazad van! (Kivéve a szőröstalpú románt, az nagyon szemét dolog volt Tőled. Szégyelld magad! Élhetnél Te is ott, ha nics szerencséd!)

trojka 2011.01.17. 17:27:52

gyerekek, mégis, mit gondoltok, miért láttuk a TV-ben Staller Ilit? kulön musora lesz a "hogyan éljunk erkölcsösen Hunniában" cím alatt!

2011.01.17. 18:23:06

@bandika gazdája: Élhetnék én is ott, és akkor én is román lennék. Élhetnék amerikában is, és akkor amerikai lennék. Más ország, más szokások. Ennek a Vajnának mi köze az országunkhoz? Mit tud ő a mai panelproli gondolkodásáról, értékrendjéről, problémáiról? Hiszen amikor az ősei kicibálták a nagy vízen túlre, még nem is volt panelház! Ugyanez vonatkozik a széklyekre is. Szép-szép, hogy beszélnek magyarul, de ezen kívűl mit tudnak az országunkról? Legfeljebb voltak itt nyaralni egyszer-kétszer, de inkább csak tudnak valamennyit magyarul. Valamennyit. Mert nagyon sok magyar szót nem is ismernek. Például szakkifejezéseket legtöbbször csak románul tudnak mondani. Az ő magyarjuk megrekedt a negyvenes évek színvonalán. (A csángóknak meg a nyelvújítás előtti állapotban.) És bizony nagyon sok általános műveltségbeli hiányosság is szokott lenni, mert caucescu iskoláiban egyszerűen nem tanítottak nekik sem magyar helyesírást, sem magyar történelmet, sem magyar földrajzot, nem ismerik a kortárs művészeinket, politikusainkat sem, kivéve persze azt a párat, akinek esetleg az a hobbyja, hogy fáradságos munkával beszerzi az ezzel kapcsolatos ismereteket. Ha magyarnak vallják magukat, én nem bánom, miért rontanám ez az örömüket, de nekem csak az magyar, aki itt él az ország közigazgatási határain belül, a többiek legfeljebb tisztelet beliek lehetnek, akiknek nagyjából behozhatatlan hátránya van az ide született magyarokkal szemben. Tudom, tudom, nem tehetnek róla, de ez a nagy büdös helyzet. Én is tudok angolul, mégsem megyek el amerikába az észt osztani. ;-)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.17. 18:33:07

@Hajszás Láncos:

"nekem csak az magyar, aki itt él az ország közigazgatási határain belül, a többiek legfeljebb tisztelet beliek lehetnek"

értem, tehát köves slomo magyar szerinted mint a kolozsvári kovács árpád pedig nem :)

2011.01.17. 18:43:45

@Conv: Nem tudom, kik ezek, de asszem érted már amiről pampogok. Számomra a magyarság az egy bizonyos közös kultúrközeg ismerete, és nem pedig egy nyelv ismerete, vagy egy születési hely. Én példul Moszkvában születtem, mert az őseim éppen ott voltak kiküldetésben (nem röhögni, ott dolgozni akkor ugyanolyan menő volt, mint most Brüsszelben ;-)), de ettől mégsem lettem orosz, nem ismerem sem a nyelvüket, sem a kultúrájukat, sem a szokásaikat, sem semmit belőlük, semmi közöm hozzájuk.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.17. 19:17:12

@Hajszás Láncos:
köves slomo
hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6ves_Slom%C3%B3

kovács árpád pedig egy egyszerű román állampolgár akinak a szülei még magyarországon születtek trianon előtt, és világ életében magyarul beszélt, magyarnak vallotta magát, bár nincs magyar állampolgársága, és soha nem is járt magyarországon.

bandika gazdája 2011.01.18. 14:14:40

@Hajszás Láncos: Megmondom barátom miért nincs igazad! Nem veheted egy kalap alá azokat, akiket akaratuk ellenére elcsatoltak az országtól a Vajna félékkel (vagy a szüleivel) akik maguktól mentek el egy zsírosabb falat reményében! Ők azok akiket veled együtt én is leszarok, és követelem, hogy ne osszák itt az észt! Hazájukat ők választották, éljenek ott! (Akkor is ha már a fene se kívácsi ott rájuk.) De az elszakított magyarokat ne bántsd (mert nagyon megverlek)! Ők nem tehetnek róla.

2011.01.18. 18:35:40

@bandika gazdája: Hogyne vehetném. Vajnát is akarata ellenére hurcolták amerikába a szüllei, na és? Egyébként a kérdés egyszerűen kezelhető lenne: közhivatalt csak magyar állampolgár viselhessen, aki pedig azzá akar válni, az tegyen le egy hazaismereti vizsgát. Mondjuk az általános iskolás földrajz/irodalom/történelem követelményeknek megfelelően. Aki nem felel meg, az kap egy három hónapra szóló túristavízumot, és utána kívűl tágasabb.

bandika gazdája 2011.01.18. 21:07:44

@Hajszás Láncos: Ami a közhivatalokat illeti, egyetértek! Egyébként nem! Az elcsatolt magyarok magyarok és kész! (Gyere ki a kocsma elé!)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.18. 23:58:22

@Hajszás Láncos: vajna magyar állampolgár, itt született, itt járta az általános iskolát :)

egyébként a magyar állampolgároktól akik soha nem is laktak máshol szintén elvennéd az állampolgárságot, ha elbukna egy általános iskolai földrajz/történelem/irodalom teszten? :)

szívesen megnézném, hogy maradna-e az állampolgárságod akár neked :)

süti beállítások módosítása