Skip to content


       Szűrés lista

Trollok és bérbloggerek

Majdnem elsiklott a figyelmünk a múlt hét legfaszább írása felett, de szerencsére egyik olvasónk jelezte nekünk, hogy a Magyar Hírlapban már megint a blogokkal foglalkoznak.
Szombaton jelent meg Huth Gergely publicisztikája, és mivel mi is meg vagyunk említve, kénytelen leszek reagálni.

Huth Gergely (a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettese) nagyon fel van háborodva, mert az Index-címlapon rákattintott az "Örülönk, Vincent?" blog egyik bejegyzésére, és "itt a leleplezésre éhes netezőt egy látszólag oknyomozó igénnyel megírt riport vezeti rá arra a megállapításra, hogy a kormány néhány forrófejű tisztviselője teljesen fölöslegesen építtetett több milliárd forintból hat gátat Kolontár, Devecser és a vörösiszap-katasztrófát okozó ajkai timföldgyár zagytározói közé."

És innentől kezd Huth úr eldurvulni.
 


"De ki is az a szerző, aki egy naponta másfél-kétmillió ember által olvasott internetes újságban kiajánlva ilyen szenvtelen bátorsággal kelt kétséget egy szörnyű katasztrófa áldozataiban, és próbálja az amúgy példás határozottsággal kármentésbe fogó kormány ellen hangolni az olvasókat?

Nos, egy nagy senki. Egy tripla senki, aki a blogján Pásztörperc álnéven írja napról napra a közéleti témájú bejegyzéseit. Hiába keresgél az ember a világhálón, Pásztörpercről – a saját bemutatkozójában – mindössze annyit tudhat meg, hogy ő „az EU-elnökség hivatalos trollja”.

 

 

2 bekezdés, 2 gyomros:
1. A legminimálisabb Google keresés kiadja, hogy a félelmetesen titokzatos "Pásztörperc" nem más mint Fügedi Ubul, geokémikus, olvasószerkesztő, Magyar Állami Földtani Intézet munkatársa, aki a saját méréseit írta meg a blogon.
2. Urkuti György, a Külügyminisztérium EU-elnökségi kommunikációs főosztályvezetője a magyar EU-s oldal indulásakor azt írta magáról, hogy ő a az EU-elnökség hivatalos bloggere, amin mindenki röhögött egy nagyot, még Pásztörperc is, és poénből az Örülünk, Vincent? blog aláírták, hogy az "EU-elnökség hivatalos trollja". Nem értjük a poént, és nem is szeretjük, ugye?

Huth folytatja tovább:


"Tudják, mi az a troll? Tolkien regényeiben a trollok fányi méretű, óriási erejű, de gyenge agyú gonosz lények. Az internetes szlengben pedig az számít trollnak, aki lerombolja a virtuális közösségeket, provokatív, heccelődő beszólásaival.

Nesze neked vaskos médiaetika-tankönyv, szakmai becsület, és minden elv, amire a nyilvánosság a demokratikus világban egy-két évszázadon át épült! Minek ide médiaiskola, a hírek szentsége, a valós tényállítás kötelezettsége, több mint negyven, a sajtót korlátozó magyar törvényi rendelkezés, ha lazán jöhet egy Pásztörperc nevű troll, aki egy sok százmilliós reklámforgalmat bonyolító, megkerülhetetlen hírportálon tényfeltáró cikknek álcázott fantasynovellájában milliókat etethet meg azzal, hogy a kormány egy emberéleteket kioltó katasztrófa idején gazemberként viselkedett.

Miközben, mondjuk, itt van, nyájas olvasó, az ön kezében egy hús-vér újságíró cikke, akinek a nevét láthatja. Akinek, ha önt megsértené, vagy önről bárminemű valótlanságot állítana, a címét és összes adatát megszerezhetné a kiadótól. Ezután az étlapról hangulata és célja szerint kiválasztva a 41 különféle rendelkezés egyikét, mondjuk kártérítési vagy helyreigazítási pert indíthatna a polgári bíróságon, vagy kérhetne egy-két éves börtönt a büntetőbíróságon."


Megkerülhetetlen hírportálon tényfeltáró cikknek álcázott fantasynovella ... ha bezárnának 20 Huth-tal egy szűk helyiségbe, és kényszerítenének, akkor sem tudnék ilyen parádés mondatokat írni.

Huth Gergő, bmeg, indíts blogot, és írd le, hogy nincs még egy ilyen fasza kormány az egész Zuniverzumban, mint a Fidesz. Akár mindennap írhatsz erről, sőt a blogodon tételesen cáfolhatod is más blogok írásait, és mit ad isten, akár még vitatkozhatsz is a szerzőkkel. Vagy újságíró ilyet nem szeret csinálni?

Vagy bepötyögöd az írásaidat a Magyar Hírlap szerkesztőségében, és szorítasz, hogy Széles még egy hónapig finanszírozza hobbiját, és megkapd a béredet.
 
Azonkívül, kérhetsz helyreigazítást a blogoktól is, mégpedig a szolgáltatótól, az Index Zrt-től. Amennyiben úgy találják, hogy jogos a kérésed, kérik a szerzőtől, hogy módosítsa a posztot, vagy legrosszabb eseteben leveszik a posztot. Mindkét eset megtörtént már velünk is, sírás nélkül megtettük amit kértek.

Ja, ebben a konkrét esetben arra gondolsz Huth Gergely, hogy a magyar államnak kellene helyreigazítást kérni az "Örülünk, Vincent?" blogtól?

Szerencsére Huth Gergely, a hazai média legkorrektebb, már-már BBC-szinten legkiegyensúlyozottabb újságjának főszerkesztő-helyettese elmagyarázza nekünk, bloggereknek, hogyan is kell megírni egy posztot. Taníts minket, Gergő!


"Ezért, ha e cikk szerzője szeretné elkerülni a milliós kártérítést meg a börtönt, és mondjuk az ajkai vörösiszap-katasztrófa körüli gyanús ügyekkel szeretne foglalkozni, akkor először is órákat tölt el különféle találkozókon, bennfentes informátorok beszámolóit hallgatva. Miután maga már totálisan meggyőződött bizonyos disznóságok tényéről, még mindig nem nyúl a billentyűzethez, hanem elkezd kutatni, válaszokat követelni, bizonyítékokat, drága cégadatokat gyűjtögetni, hogy ne csupán az igazat írja, de a bíróságon is fel legyen vértezve a milliárdos érdekkörök kitömött zsebű ügyvédeivel szemben. És ha heteken át csak cinikus válaszokat kap a hatóságoktól, akkor is csak átkozódik legfeljebb, de nem ír semmit, amíg nincsenek meg a bizonyítékok. Nemcsak öncélból, hanem az ön érdekében is, nyájas olvasó, mert úgy tanulta az iskolában, hogy az ön félrevezetése a legnagyobb bűn, amit ebben a szakmában el lehet követni."

 
Huth Gergely még mindig nem képes felfogni, hogy a blogger NEM újságíró. Nem ebből él, nem ezért kapja a bérét. A saját munkája mellett, a család és a szabadidő rovására foglalkozik a blogjával kisebb-nagyobb sikerrel ... vagy Huth Gergely szerint, ha egy blogger az egyiptomi forradalomról írna, akkor előbb utazzon el Kairóba?
Ha hülyeséget ír, akkor úgyis szénné oltják a kommentekben, amit - megjegyzem - az Örülünk, Vincent? blogon maga Huth Gergely is megtehetett volna, hiszen egy blogbejegyzéshez hozzá lehet szólni, lehet vitatkozni ...

A nyomtatott Magyar Hírlapnál is van ilyen lehetőség, Huth Gergő?

És a legszebb rész:


"És miközben mi munka helyett a trükkök százainak szemantikai értelmezéséről vitatkozunk, a neten trollok százai rágalmaznak és terjesztik a rémhíreket, bármiféle következmény nélkül. Sőt, bevett szokás, hogy amit bizonyíték vagy vastagbőr hiányában egy netes újságíró névvel nem szeretne megírni, azt lenyomja blogban.

A magyar hálón már a bérbloggerek is megjelentek, akik konkrét tarifáért, álnéven vállalják a megbízó érdekét szolgáló cikkek közzétételét. (Nézzék csak meg az Indexen szintén előszeretettel ajánlgatott Vastagbor.blog.hu médiaajánlatát! Egy Pásztörperc-féle bejegyzés ötvenezer plusz áfa.) Pedig a blogok eredetileg a civil világ kifutói voltak, ahol a szerzők játékos álneveken írtak a mindennapjaikról, munkájukról, szerelmeikről, csalódásaikról."


Nos, nekünk nincs médiaajánlatunk. A Bediának van, ami 50-60 blogot tömörít, és csomagban próbálja értékesíteni a reklámfelületeket, nem nagy sikerrel :)  És van reklámkampányokhoz pr (x) szövegírás is, ami viszont nem nagyon szokott előfordulni egy politikai-közéleti témájú blogon, viszont annál gyakrabban egy tematikus blogon (pl. Apple blogon egy új Apple termékről megjelenik egy szponzorált bejegyzés).

Így elég meredek ezt összekapcsolni azzal, hogy az Örülünk, Vincent? blog vagy mi bérbloggerek lennénk, a seggemet verném a földhöz, ha minden posztért 50 ezer + áfát kapnék :)  Vagy akár 500 forintot :)
(Havi 40 posztnál az 2 millió lenne :)
A Kempinskiben lenne a blogtalálkozó :))

Huth Gergely úgy képzelheti el, hogy hétfőnként körbejárjuk (a bérbloggerek) a pártszékházakat, felvesszük a lóvét az előző hétről és megkapjuk, hogy az aktuális héten miről kell írnunk.

Aki a Fideszről rosszat ír, az csak bérblogger lehet, más magyarázat nincs. Ilyen kétegybites gondolkodást, ilyenre még Szijjártó Peti is csak ritkán képes ... és ez az ember főszerkesztő-helyettes :)
 
Huth Gergely, a Széles-birodalom bérújságírója a végén még kesereg egy sort, hogy az újságírókat szabályozza a médiatörvény, de a bloggereket meg nem:

"Nehogy azt gondolják, hogy az új médiaalkotmány és a médiatörvény mindezen bármit is változtat. A pongyola törvényszöveg nagyképű szerzői pontosan az efféle magatartást felejtették el világos módon megtiltani, miközben közvetlen beleszólást engedtek a kormánynak egy olyan szférába, amihez a mindenkori hatalomnak semmi köze.

A hír szent, a vélemény szabad.

Huth Gergely, nézd csak, itt a véleményem: te segghülye vagy.

Huth Gergely: Trollok támadása

Örülünk, Vincent?: Hűtlen kezelés
Örülünk, Vincent?: A Huth-ok bosszúja
 
ui:
Egy komment a publicisztika alól:
"Kötelezni kellene a blogok üzemeltetőit, hogy jókora betűkkel, lehetőleg piros téntával jelezzék a lapon, hogy nem ellenőrzött információkat tesznek közzé."

Címkék: média blog

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr702626035

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: VÉRES KARDOT HOZTAM 2011.02.01. 09:31:21

Véres kard jár körbe a blogszférában.   Hadba hív a bloggerek véres kardja, írtam volna bevezető mondatként, ha újságíró lennék. De nem vagyok az és nem is kívánok ebben a szerepben tetszelegni.   Nem úgy, mint a megélhetésükért a...

Trackback: Kicsit savanyú 2011.01.31. 15:59:34

Olvasom a Magyar Narancs blogokról szóló cikkét. Az a fő bajuk, hogy a bloggerek névtelenek. Hogy nincsenek rendezve a jogi - felelősségi viszonyok a blogszférában. Vagyis bárki bármit leírhat a saját blogjában, és ezért mégcsak felelősségre sem lehet ...

Trackback: A bloggerek hatalmat döntenek 2011.01.31. 15:18:24

 Olvasgatom itt az újságokat, mert hála a Kiskakasnak, mindig van friss újság, és nem csak balról vagy jobbról, hanem mindkét oldalról. Ez az igazi demokrácia. Ezért szeretjük a Kiskakast, igaz?   Na, de nem is erről akarok most beszélni, h...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcellusca 2011.01.31. 13:06:01

Na, végre új poszt! :D

Zep 2011.01.31. 13:14:22

Ez a faszi nem a hírtv egyik csicskája?
Mintha ott láttam volna egyszer.

Zsombor78 2011.01.31. 13:15:40

Ez igy van ezek a senkik irogatnak a lapokba!Meg is latszik rajtuk, csokken a peldany szam folyamatosan.Hamarosan kihalnak mint a dinoszauruszok,en nem fogok sirni utanuk.

Marcellusca 2011.01.31. 13:18:30

Bakkeeer!
A poszt olvasása előtt azt hittem, hogy a fityiszes, f@szbukos, akkor reg.-elő, dajcstompika-párti idiótákról lesz szó.
Tévedtem
Nagyot. :D

S.O.A. 2011.01.31. 13:19:19

A vastagbor.blog.hu médiaajánlatával kapcsolatos nyilvánvaló hazugságért, azaz az olvasók szándékos férevezetéséért nem indul polgári peres eljárás a fentiekben említett 41 ide vonatkozó rendelkezés valamelyike alapján?

Inner Circle 2011.01.31. 13:19:57

Lehet, hogy egyszerű szakmai féltékenység van a dolog mögött: a kevés ésszel nagy lármát csapó újságírók sárgulnak az irigységtől, hogy még kevesebb eszű bloggerek még nagyobb lármát tudnak csapni. Még egyszerűbben: már nem az újságírók a leghülyébbek a környéken, ráadásul papír se kell hozzá, hogy valaki még náluk is hülyébb legyen.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.01.31. 13:19:58

Kicsit olyan ez a net elleni hadjárat, mint 19-ben a kommunistáké.
epa.oszk.hu/00000/00003/00034/15.jpg

S.O.A. 2011.01.31. 13:21:27

Amúgy meg, Zero: nekünk, hűséges régi olvasóknak adott esetben nem lehetne az a tarifa csak 35 ezer + ÁFA? (= 35ezer, és nem kell számla) :DDD

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.01.31. 13:22:48

@Rettegő:

Gondolkoztam, hogy írok a Magyar Hírlapnak egy levelet helyreigazítást követelve, de aztán rájöttem, hogy leszarom :)

Nem süllyedek huthi mélységekbe :))

LiberGon 2011.01.31. 13:23:18

Érdekes, hogy amikor (többek között) a VB a komenistákat baszogatta akkor Huth Gerinek és a többi nímandnak nem járt a pofája.

Aradebil 2011.01.31. 13:23:38

hehe,egy geokémikus troll:)

DexterMorgan78/Séfbácsi 2011.01.31. 13:24:22

Egyébként ha már Huth csúsztat vagy direkt hülye akkor itt lenne, hogy alkalmazzák rajta is a médiatörvényt, mert amit ír az nettó marhaság...bérbloggerek. csak azt felejti el a kis napközis, hogy nem egyszer hallottam mikor ekkkotévés műsorokban erre a blogra hivatkoznak., ja hogy akkor szocik voltak kormányon és az jól jött?? Akkor most ki is ír megbízásból?? Hülye fax.

S.O.A. 2011.01.31. 13:24:23

@Inner Circle: bár én nem mondanám az összes bloggert enbloc hülyének, legfeljebb 1-2 témában alultájékozottnak (a jobbik felét, a rosszabikat simán hülyének persze...), de egyet értek. És az a bökkenő, hogy az egyik csoport hobbija veszélyezteti a másik csoport egzisztenciáját, és elindul a ki a hülyébb verseny,,,

LiberGon 2011.01.31. 13:28:15

@Rettegő: "bár én nem mondanám az összes bloggert enbloc hülyének, legfeljebb 1-2 témában alultájékozottnak "

Ez gyakorlatilag mindenkiről elmondható.

Redcap 2011.01.31. 13:38:23

Kérdés: ha szabályozni találnák a blogokat/bloggereket, vajon tudnának-e tenni valamit az ellen, hogy én külföldi blogon folytassam a blogolást? Tényleg ennyire hülyék?

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.01.31. 13:39:50

Ez mind- mind dicséret... a bloggerekre felfigyeltek, és tartanak tőlük. Vajon miért? Ahogy én látom - azért, mert ez az egyetlen módja manapság annak, hogy szakemberek (még ha nem is ismerjük, hogy kik ők?) véleménye is előkerülhessen, kizárólag itt a blogtérben ismerhetem meg a valós történéseket azoktól, akik nem elferdíteni akarják azokat, hanem igaz valójukban osztják meg másokkal érzéseiket, véleményüket, elképzeléseiket sokszor kiváló ötleteiket, megvalósítható projektekben gondolkozva. Ez itt valóban a tájékoztatást képes adni - sok oldalról, bármilyen téma előkerülhet, ami csak megtörtént de nem lenne egyébként a kormány részéről publikus... stb. Ismerjük a dörgést...
És ami itt történik - az velünk történik, miattunk és általunk, nem pedig a törvény erejénél fogva, tehát édesen szabad... Ráadásul épp azt a feladatot látja el, amit a kormány nem képes ellátni. Jah! Hogy nem véletlenül nem képes erre a kormány? Hát igen... tudjuk már. A kormányoldaliaknak a megvezetés az első számú feladata (önmaguknak adták ki) - naná, hogy értetlenül bámulják a blogokon látható őszinteséget.
Főleg olyan témákban, amik nem magánügyek, mint ahogy azt ez a huthszerűség is óhajtaná, hogy csakis azok legyenek. Én mondanám neki, hogy vannak még olyanok is csak azok a kutyát nem érdeklik, hiszen a magánügy az egy emberre tartozik = rám nem is, a közügy viszont mindenkit érdekel és érint - tehát ezért kellenek a jó portálok, hogy a KÖZ ügyeit valakik elénk tárják, ha már azokról mélységesen hallgatni szeretne a kormány. (az a qurvára nem demokratikus fideszgépezet)

S.O.A. 2011.01.31. 13:41:21

@DexterMorgan78/Séfbácsi: ezek halál komolyan azt hitték, hogy az internetes média és a blogszféra Gyurcsány, mszp,szdsz, ellenes, ami azt jelenti, hogy "mindig, minden körülmények között" egyetértenek Viktorral és a Párttal. Tényleg, egészen addig nem volt probléma a blogokkal, amíg nem kezdnék el a Pártot és a Vezért bántani. Sokan egyszerűen képtelenek felfogni, hogy létezik egy "minden párton kívüli" réteg, akik nem komcsik, nem fülkeforradalmárok, nem bátornszemű gárdisták és nem próbahippik, ugyanakkor nem is analfabéták és hangzotatják a véleményüket. Ők a legnagyobb veszélt jelentő csoport, mert őket nehéz bármivel megfogni...

odin 2011.01.31. 13:42:44

Ne már ez komoly? Tényleg van aki ezt így megírta? Hm habár bezárták a lipótót:).
Amúgy mi a faszt várnak el a vastagbőrtől, hogy hírtelen szembefordul önmagával és szembeköpi magát? ( Ez a mindenkori országvezetőknél fordul elő) Ezt az oldalt azért kedvelem mert az ostobákat szekálja függetlenül a politikai hovatartozástól.
Ezért meg kérem az 50 ezremet de már is :)))!

Gonosz Repülőmókus 2011.01.31. 13:42:59

Mikor megláttam a nevét, nekem rögtön ez ugrott be, főleg, hogy troll..., meg fantasy...:
en.wikipedia.org/wiki/Jabba_the_Hutt

dr. Aullah 2011.01.31. 13:43:09

Végre új poszt.

Huth Gergely meg egy pöcs. Irigykedik. Szerintem meg ő a béríró.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.01.31. 13:43:20

Szép poszt volt! Gratulálok.

A legjobban ez tetszett: "...Nem süllyedek huthi mélységekbe :)) ..."

Kávé és cigaretta 2011.01.31. 13:44:45

Senkiháziak kezében van a popszakma!

Kurt S. Earp 2011.01.31. 13:46:56

Ez egy igazi Deep Huthroat.
Azonnal ki kell rakni a 18-as karikát a blogra, ilyen önszívatást még nem láttam.
Az újságíró úrnak elment az esze?
Ezzel foglalkozik? Bloggerbaszogatás? Menő.
Vagy növelni kellett a Vincent látogatottságát? Ez már szinte konteó. Rejtett kampány.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.01.31. 13:47:14

@zero: Helyes! Nem kell a szintjükre menni... annál is inkább nem szabad, mert ez a technikájuk. Mindenütt és mindegyik arra esküdött fel, hogy a szintjükre kell lehúzni a nálánuk kiemelkedőbbet, hogy a kontrasztot eltüntetni tudják - még ha hamisan is. Nívódíjat nem osztanak maguknak :) - megfigyelted? Nem is ismerik a fogalmat ... szóba sem kell állni velük, legalábbis ilyen témában. Nem kell követni őket a béka segge alá.... hadd sírjanak csak - magukat minősítik ők is, mi is - mindenki.

Bigdaddy1 2011.01.31. 13:49:51

Ezek (mármint Huth) szerint az új médiaszabályozás az MH-t sújtja, de a bloggereket nem? Akkor viszont minden ok meg van arra, hogy visszavonják. Éljen a sajtószabadság (akár Huth módra)! Amúgy minden kritikán aluli színvonalú cikket írt a főszerkesztőhelyettes úr.

a katona fehérben 2011.01.31. 13:51:32

Szemantikanáci rovat: "Aki a Fideszről rosszat ír, az csak bérblogger lehet, más magyarázat nincs. Ilyen kétbites gondolkodást..." Azaz inkább egybites. Lásd még: nehéz dió, öntsünk tiszta vizet a nyílt kártyák közé, pálcát törni valaki mellett stb.

Dr. Tom 2011.01.31. 13:51:54

Ki a szom ez a 10x-es lófaszjóskasenki VV Gergő?
Ez újságíró? Muhahaha! Akkor én meg Jedi lovag vagyok.

2011.01.31. 13:52:30

szerintem Huth papírtroll. (C)

Algopirin 2011.01.31. 13:53:48

Persze ha gyurcsánt szidják akkor az nem bértrollkodás. Nincs kettős mérce. :)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.01.31. 13:54:48

lol, ez egy f*sz.
és ezért még fizetést is kap...
amúgy nem telefonáltok be, hogy helyreigazítást kértek? :)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.01.31. 13:55:39

ja most látom, h ez már meg lett válaszolva.
kár. azt a példányt még meg is vettem volna:)

budahazyj 2011.01.31. 13:55:52

Ha egy blog valotlan informaciokat tartalmaz, elobb-utobb az olvasok eszreveszik, s vagy nem fogjak olvasni, vagy pedig fenntartasokkal kezelik azt. Gergo azt gondolja, hogy mindenki olyan ostoba mint O, merthogy nem vesszuk eszre a valotlan informaciotartalmat. Tapasztalatom szerint csak a buta ember gondolja a masikrol, hogy O is buta. Csunya, rossz Gergo.

dr. Aullah 2011.01.31. 13:57:36

"(Nézzék csak meg az Indexen szintén előszeretettel ajánlgatott Vastagbor.blog.hu médiaajánlatát! Egy Pásztörperc-féle bejegyzés ötvenezer plusz áfa.)"

Ezt írja. Tényként.
Nos akkor kérjük a forrást az 50ezerhez... mi? Hogy nincs? Hát akkor a k*rva anyád te bérseggfej...

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.01.31. 13:59:26

@Redcap: De! Ha kikapcsolják a Zinternetet, mint Egyiptomban!

Mondjuk ez a Huth nem gondolja, hogy mindenki olyan blogot olvas, amilyen a vérmérséklete, a Piroslaptól a Szabad Sólyom Nemzeti Blogig! És minden blogger leírja a maga igazát, illetve, amit igaznak tart, ha mégoly nagy baromság, hogy a legtöbben fogják a fejüket tőle.
Huth Gergely tényleg eléggé kétbites, ha erre nem jött még rá, hogy a blogok nem a pénzes tulajdonosokat szolgálják ki általában, hanem a bloggerek egyéni véleményét közvetítik!
(Zero, kérem az 50 ezret :-D )

eszkep 2011.01.31. 14:02:04

Szó se róla, az "Örülönk, Vincent?" blog, amúgy is elég nívótlan, az említett bejegyzés az átlagosnál is mókásabb. Ez lehetne akár a hónap aranyköpése is:
"A vörösiszapot az EU több tagállamában talajjavító anyagnak használják."
Ebben azért annyira nem vagyok biztos...
hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%B6r%C3%B6siszap

Megjegyzem, ha valóban kellene regisztrálni a bloggereknek (ahogy minden domain tulajdonos is visszakereshető), azzal csak saját hitelességüket növelték volna. Persze úgy tűnik, hogy a hitelesség nem a legfőbb szempont a bloggereknél.

"A hír szent, a vélemény szabad.
Huth Gergely, nézd csak, itt a véleményem: te segghülye vagy."
Ahhoz képest eléggé mellre szívtad mások véleményét. No igen, annak is szabad a véleménye, aki nem ért egyet veled.

"Aki a Fideszről rosszat ír, az csak bérblogger lehet, más magyarázat nincs."
Zero, és pont kétbites gondolkozással vádolsz mást, egy ilyen kétbites következtetés után?

dr. Aullah 2011.01.31. 14:03:53

Ha már trollokról meg bérbloggerekről volt szó...
:D :D

Devil 2011.01.31. 14:04:49

Ennel jobb treklamot kivanni sem lehetne :) Lefogadom hogy sok Hirlap olvaso sohasem olvas ilyen blogokat ahol a kormany tevekenyseget khm. mas megvilagitasba helyezik. Nem art nekik egy kis felvilagositas, az onjelolt trollokat meg eleg konnyu helyretenni,
En a Hirlap helyeben melyen hallgatnek a blogokrol, kiveve persze a nemzetileg egyuttmukodoket :)

budahazyj 2011.01.31. 14:05:38

Gergonek kuldom szeretettel a kitalator.blog.hu-t. Gergo, de nehogy komolyan vedd az ott leirtakat.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.31. 14:06:42

Az igazán szánalmas az az, hogy az információ ellenőrzése helyett az információ közzétevőjét megtámadni abszolút tipikus troll megoldás. Huth elvtárs tehát teli szájjal trollozva trollkodik.

Turanga Leela 2011.01.31. 14:07:16

Bocsánat, hogy trollkodok, de az Isten nagy betűvel írandó (meg az Egyház is). Vallástól függetlenül:)

Szerintem a lecsúszott újságírók kezdenek bepánikolni, hogy nem kellenek senkinek, mert a mezei bloggerek gyakran sokkal jobb írásokkal rukkolnak elő. Most ez is: összedob egy lejárató-firkálmányt kétségbeesésében, mikor tényleg indíthatna ő is blogot, ahol meg leírhatja a saját véleményét, kutatását, stb.. Na de ott mi van, ha jönnek a trollok kommentelni?:D:D Nem tudná kezelni, ahogyan ezt a helyzetet sem tudja. Szánalmas ez az ember.

CyberPunK 2011.01.31. 14:11:02

Amúgy egy dologban ennek a kreténnek igaza van, a blogokat senki se ellenőrzi, mindenki azt böfög ki a világba, amit csak akar. Pl ott volt a WB-s ügy, szárnyalt a késeléses sztori, volt blog amelyik konkrétan hiteles információforrásokra hivatkozott, szóval rémhírterjesztés alapon még akár ez az írás még korrekt is lehet.

Mindent kiegészítve azzal, hogy a hivatalos "újságiró" kifejezés hazánkban már lassan eléri a politikus kategóriát, azaz kevésbe kultúrember reflexből kiköp, ha ezt a szót meghallja.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.31. 14:11:25

@eszkep:

""A vörösiszapot az EU több tagállamában talajjavító anyagnak használják."
Ebben azért annyira nem vagyok biztos..."

á, eszkep elvtárs jött megmondani a frankót. nos, akkor nézzük meg, mit írnak a konkrét esetről a műszaki egyetem honlapján:

"Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely környékén 10 000 hektárnyi mezőgazdasági területet árasztott el a vörösisziszap. A nedves, csúszós vörösiszap-réteg 1-2 cm-től, 2-31 cm-es vastagságban áll a talajok felszínén. Ennek veszélye kettős: elzárja a talajt a levegőtől és ha majd kiszárad, veszélyes forrása lesz a kiporzásnak. Ezért lenne fontos és sürgős a mezőgazdasági talajok felmérése, differenciálás a vörösiszap réteg vastagsága és a talajok állapota szerint (pl. hogy van-e rajta betakarítatlan termény) és mindezektől függően:
1. Szántással beleforgatni a talajba a vékony vörösiszap-réteget
2. Eltávolítani a vastagabb vörösiszap-réteget és utána beszántani a maradékot
3. A termény (kukorica) betakarítása, ahol lehetséges és égetésre vagy szeszgyártás céljára hasznosítása
4. Ahol a termény nem betakarítható, vagy már korábban be lett takarítva, ott eldönteni, hogy beszántják-e a terményt vagy más eljárást alkalmaznak-e a talaj megforgatását megelőzően.
5. A talaj növényesítéséről gondoskodni: őszi gabona-féle, hogy tavaszra már legyen rajta növényi borítás, vagy tavasszal korán kihajtó, jó borítást eredményező növények, elsősorban energianövények, vagy zöldtrágyaként funkcionáló növények ültetése."

(enfo.agt.bme.hu/drupal/node/7417 )

magyarul, ha vékony a vörösiszap, azonnal beszántják, ha vastag, akkor leszednek belőle, majd beszántják.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.31. 14:12:24

@Turanga Leela:

"Isten nagy betűvel írandó"

a magyar helyesírás szabályai szerint nem ...

kenájkikit 2011.01.31. 14:12:30

azt nem értem, hogy, ha valaki béríró akkor miért kiabál bérbloggert? vagy azt is bériratták vele, hogy kiabáljon bérbloggert? mert akkor szép egy madár:D

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.31. 14:14:00

@Rettegő: Én az összes újságírót nem mondanám enbloc hülyének, legfeljebb 1-2 témában alultájékozottnak (a jobbik felét, a rosszabikat simán hülyének persze...), a 99%-át pedig bér-elvekkel író szócsőnek. Persze minden bizonnyal van köztük.

nem igen értem ezt a huth gyereket aki pénzért írogat véleményt, pártpropagandát, milyen ötlettől vezérelve néz le bárkit azért mert bért(r)ollnok.
fura ahogyan a fizetési borítékját szorongatva, munkakörként, a főnökei által a segge alá tolt eszközökön keresztül, azokat használva síránkozik a saját pénzén vásárolt eszközökön és szabadidejében a munkája után véleményt nyilvánító emberekről, azokat bérenceknek nevezve :)

szegény olyannyira ostoba, hogy az félelmetes.
mondjuk szeretném felhívni a figyelmét az ajánlatára, mit csinál aki tényszerű cikket szeretne írni: "elkezd kutatni".

és máris nem történik meg ami történt, botorságokat ír le:
"Tudják, mi az a troll? Tolkien regényeiben a trollok fányi méretű, óriási erejű, de gyenge agyú gonosz lények. Az internetes szlengben pedig az számít trollnak, aki lerombolja a virtuális közösségeket, provokatív, heccelődő beszólásaival."
nos, a trollok igaz szerepelnek tolkien regényeiben, azonban ez csupán egy apró szelete a troll mitológiának.
Az irodalom és más művészeti ágak különböző módokon jeleníti meg a trollokat. a legnagyobb ismeretségű troll figura-karakter a warcraft-nak köszönhetően az elfekre emlékeztető, ám csúnya karakter. azonban nem ostoba.
a tengeri troll, ami pedig az északi troll mitológia alapja (innen indul minden európai trollképzés, tolkiené is) egyáltalán nem buta és nem is alapértelmezetten rosszindulatú.
Miként a netes troll sem.

A netes trollt heccelődő, provokatív beszólásokkal jellemezni körülbelül olyan, mint a lovat a szőrrel.
A trollnak a neten, öncélúsága a legjellemzőbb tulajdonsága és a témától való elterelés, a saját magára való figyelemfelhívás célja. Az esetek többségében ostobaság, kisebbrendűségi érzés, az irl világban való jelentéktelenség érzete ami ösztönzi őket, a ritkább eset amikor bérből troll valaki.
a bértroll egy témán trollkodik, az echte troll nem válogat.

A különbség a mezei nettroll és huth szaki közt az, hogy az egyikük pénzt kap érte.

NetTroll konkrét esetben nem cáfol, nem hoz fel érvet, hanem támad. Elsiklik szándékosan a tartalmi rész felett, csúsztat, hazudik, egy-egy gondolatmenetben máshova helyezi a hangsúlyt, hogy elvigye a figyelmet az eredeti mondanivalóról, mintha nem értené/látná azt, pontosan úgy, ahogyan Huth szaki teszi cikkében. Elfelejti/letagadja (még rosszabb esetben nem ért hozzá, mert hülye mint a tök) hogy hiába hivatkozik hiábavaló keresgélésre Pásztopörc-el kapcsolatban, hiszen a nála fejlettebb intelligenciák tudják használni a netet és látják hazugság amit ír, innen indulva eltitkolja Pp. szakmai kompetenciáját és saját mérési és tapasztalati konzekvenciáinak hitelességét, nem említi meg a hivatkozásokban szereplő hivatalos és valós adatok tényszerűségét, inkább fantasynak nevezi a tények felsorolását, az azokra történő hivatkozásokat, hogy a mondanivalóról elterelve a figyelmet hiteltelenítse a személyt, így értéktelenítve a leírtakat.

lám, a nettroll megveti a lábát az IRL világ nyomtatott közegében is.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.31. 14:16:05

@Conv: őőőő.... ezzel nem Pp. cikkének mindenre kiterjedő hitelességét, vagy szakmai értékét, minőségét szerettem volna támogatni elfogadni, hanem Huth szaki faszságát megvilágítani, kidomborítva troll lényét :)

Marcellusca 2011.01.31. 14:16:52

@Aullah: Hehe!
eszkep mindjárt meg is jelent. :)
Ha már meg lett szólítva. :D

Necro 2011.01.31. 14:16:59

@Zero: Jó cikk, de a "kétbites" kifejezésről szokj le! Egy bit két lehetőséget takar, két bit pedig négyet. Valószínűleg "egybites"-t akartál mondani :)

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.01.31. 14:19:52

Amúgy ez a Huth Gergely is egy bértollnok. Szóval a fasznak jár a pofája!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.31. 14:22:33

@Turanga Leela: Ez nem trollkodás, egyszerű grammarnáci vagy :)

Marcellusca 2011.01.31. 14:29:30

@Conv: Na, elmész, Te, a .... :)))))

Bazeg, úgy felröhögtem, hogy mindenki engem bámult :D

Seduxen (már NEM dr.) 2011.01.31. 14:31:59

@Marcellusca: "Bazeg, úgy felröhögtem, hogy mindenki engem bámult :" - ez megszokott lehet, nem? Elvégre azért jár az ember az ÁLLATKERTBE, hogy az OTT LAKÓKAT bámulja :)

ne' egy banán, egyééééé' :)))))

Secnir 2011.01.31. 14:33:25

itt szeretném közölni -ha már lebuktam-, hogy én laspalmas és zero fizetett bérkommentelője vagyok. Megállapodásunk szerint amit írnak, arra cikkenként 2 kommentet kell írnom (burkoltan olyat, ami a cikkben leírtakhoz képest lázít a rendszer ellen), és tartalmaznia kell legalább egy választ egy fideszes kommentre. Ezért 5%-ot kapok abból, amit ők kapnak a cikkért.
Ha eszkep hülyeségeire reagálok, azért +5%-ot kapok.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.31. 14:33:35

@Marcellusca: demostmé? :)

@Seduxen: hupsz, pénzt kellett volna ajánlanom, nem kaját? :)

dr. Aullah 2011.01.31. 14:35:00

@Secnir: 5%??? A szemetek... nekem csak 2%-ot mondtak :S

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.31. 14:37:31

@Necro:

jó az a kétbites is, kicsit bővítünk, az első bit a "vélemény", a második bit meg valami flag (állapotjelző). :)

pl. pilhál esetében a "vélemény" az lehet 0 vagy 1, állapot meg 0, ha nincs bebaszva, 1 meg ha be van. :)

dr. Aullah 2011.01.31. 14:38:10

@Seduxen: Úgy tudom próbálkozott vele, de nem ment. Azóta egy hibrid bér-troll.

kej 2011.01.31. 14:44:17

csak annyit tennék hozzá, hogy a troll csupán szerves szövet a fémvázon. urkuti gyurival viszont dolgoztam együtt. jó srác. ja és hús-vér ember, önálló véleménnyel. ez utóbbi viszont huth elvtársról nem mondható el.

Secnir 2011.01.31. 14:47:55

@Aullah:
2%??
alkudozzál velük. Gerendainak is sikerült 2.5 mrd-ról 50 millára lealkudnia, hátha neked is sikerül felalkudni 5-re...

Devil 2011.01.31. 14:49:09

@Turanga Leela: Sztem Orban kezd bepanikolni hogy nem csak az jelenik meg rola a sajtoban amit o megenged hanem az igazsag is. Nagyon kellemetlen lehet!
Valaki kiadta az ukazt hogy "tamadjatok a blogokat!" es ugye nem gondolod hogy ne kellene minden parancsot elobb a vezetovel alairatni?

Marcellusca 2011.01.31. 14:49:55

@Seduxen: Kabbe!!! :D

Egyébként: ja. :)
Ölég nagy ez az állatkert. :)))

dr. Aullah 2011.01.31. 14:50:56

@Secnir: Megpróbálhatom, de azt mondta zero, hogy már így is nagyon sok bérkommentelőnek fizetnek, pl Marcellusca, DexterMorgan vagy Rettegő... szóval azt mondta, örüljek, hogy ennyit tudnának adni. :D

2011.01.31. 14:51:34

@Necro: az egybites a helyes, de szerintem a köznyelvbe keverve már elfogadható a kétbites is, így a kettő közérthetőbben a lehetőségek számára utal (vagy az egyik bit, vagy a másik bit, nincs harmadik út). Persze ha tudományos igényességű posztokra törünk, akkor feltétlenül egybites :).

Seduxen (már NEM dr.) 2011.01.31. 14:51:44

@Marcellusca: "Ölég nagy ez az állatkert. :))) " - az még nem lenne baj, de alacsony a kerítés. Eklatáns példa ez a hukk-gyerek... pardon: huth. (vagy hulk) :))))

DexterMorgan78/Séfbácsi 2011.01.31. 14:54:04

@eszkep:
de eszkep barátom, most akkor döntsük el hogy hír-e az hogy Huth hülye vagy vélemény :P

Seduxen (már NEM dr.) 2011.01.31. 14:56:04

@DexterMorgan78/Séfbácsi: "most akkor döntsük el hogy hír-e az hogy Huth hülye vagy vélemény " - TÉNY :))))

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2011.01.31. 14:56:41

/OFF/
Az megvan, hogy a népszava szerint Isten büntetésként küld ránk elemi csapásokat, mert Orbán a miniszterelnök?
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=389337
I lol'd
/ON/
Eléggé meg vagyok lepődve, hogy az általam rettenetesen utált örülünkvincent blog egyik szerzője Ubul, akivel egy szerepjáték-klubba jártunk a '90-es években. Ott tök jó fej manusnak ismertem, meg, de hát a liberalizmus mindenkiből a legrosszabbat hozza ki...
Nem mintha egyetértenék az inkriminált MH-cikkel, de az index tényleg eléggé érdekesen pakolja a címlapját. Persze mindenkinek szíve joga NEM indexet olvasni, csakhát egy egyszeri, első szintű nethasználó sokszor nem is ismer más hírforrást, ui. az index marketing-szempontból kurva jól van felépítve, így el tudja adni magát, mint független oldalt. Azért a múlt héten baromi jót röhögtem, amikor a másik népszavában leközölték, hogy az index a Fidesz szekértolója :))))))))

Marcellusca 2011.01.31. 14:57:09

@Aullah: Mivamivamivaaaaa???? :)))

Nehogymá aszongyad, hogy bérkommentelő vagyok, vaze! :)
Én saját önerőből vagyok ilyen hüje! :DDDD

Secnir 2011.01.31. 14:58:48

"De ki is az a szerző, aki egy naponta másfél-kétmillió ember által olvasott internetes újságban"
-asszem a blog gazdája összepisálná magát ennek a számnak a tizedéért is...

"Nesze neked vaskos médiaetika-tankönyv, szakmai becsület, és minden elv, amire a nyilvánosság a demokratikus világban egy-két évszázadon át épült!"
-asszem bajerzsolti barátai ezt a mondatot nyugodtan mellőzhetik, mint ismeretlen fogalmakat...

"egy sok százmilliós reklámforgalmat bonyolító, megkerülhetetlen hírportálon tényfeltáró cikknek álcázott fantasynovellájában"
-ebből meyik fáj neki?

"Miközben, mondjuk, itt van, nyájas olvasó, az ön kezében egy hús-vér újságíró cikke, akinek a nevét láthatja."
-de minek?

"Akinek, ha önt megsértené, vagy önről bárminemű valótlanságot állítana, a címét és összes adatát megszerezhetné a kiadótól"
-ööö... ...melyik országban lehet megszerezni bemondásra egy újságíró összes adatát a kiadótól? vagy a szerkesztőségből?

"Ezután [...] kártérítési vagy helyreigazítási pert indíthatna a polgári bíróságon, vagy kérhetne egy-két éves börtönt a büntetőbíróságon.""
-mert ez úgy megy. szinte az összes normális újságíró sitten ül, ja.

"És miközben mi munka helyett a trükkök százainak szemantikai értelmezéséről vitatkozunk,"
-igen, drága újságba írogató úr, dolgozni kéne :-)

"ézzék csak meg az Indexen szintén előszeretettel ajánlgatott Vastagbor.blog.hu médiaajánlatát! Egy Pásztörperc-féle bejegyzés ötvenezer plusz áfa."
-ezt tessék nekem belinkelni, köszönöm...

"Pedig a blogok eredetileg a civil világ kifutói voltak, ahol a szerzők játékos álneveken írtak a mindennapjaikról, munkájukról, szerelmeikről, csalódásaikról."
-most is az. csalódtunk egy újságba írógató fasziról, ennyi.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.01.31. 15:06:36

@Secnir: "-mert ez úgy megy. szinte az összes normális újságíró sitten ül, ja." - ebben mondjuk lehet valami, ha jobban belegondolsz!

Ha rendelkezésre állnának NORMÁLIS újságírók, akkor mi vinné rá bármelyik újságot is, hogy a postban említett médiaipari szakmunkásnak adjon munkát? :))))

Jurganov 2011.01.31. 15:09:48

@zero: süllyedj :) ne kapasd el őket, ha egy ilyen írást leközölnek és nem is kell helyreigazítást sem mellékelniük akkor rákapnak. az eccerű parasztnak meg úgyis csak annyi marad meg, hogy "pézér firkálnak a népnemzeticsudajó kormány ellen". nem kerül semmibe, írd meg a levelet

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2011.01.31. 15:09:51

Milyen vicces, hogy megmondja, hogyan kellene hiteles infót szerezni, miután pont ezt keresztbe leszarta azzal, hogy a neten kicsit is járatos ember számára láthatóan fals következtetésekre jutott, sőt, látszik, hogy fel sem fogta, mi ez az egész. Akkor most ki is tájékoztat hitelesen, kedves Gergely?

Amúgy az is vicces, hogy a nyomtatott sajtónak függetlennek kellene lennie, illetve tényszerű információkat közzétenni, ehhez képest a tényszerűség álcája mögé bújva közölnek híreket a saját értelmezésükben, míg a blogok pont saját értelmezésükben tálalnak híreket, gyakran pontosabban és tényszerűbben, mint sok újság(író). Vagy a drága adatbázisoktól, eddig jól bevált, esetleg megbízhatónak ítélt hírforrásoktól csak ennyi telik? Akármelyik eset igaz, mindegyik gáz, amit mi, állampolgárok szívunk meg.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.01.31. 15:13:15

"PR cikk a Magyar Hírlap Online felületén:
PR cikkeket honlapunkon max. 3.000 karakterig rendelhető meg. A megjelenés ára: 250.000,- Ft + Áfa / 1 hét."
www.magyarhirlap.hu/images/napilap/pdf/370.pdf

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.31. 15:16:16

@DexterMorgan78/Séfbácsi:

"most akkor döntsük el hogy hír-e az hogy Huth hülye"

már nem hír. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.31. 15:19:14

@The Drunken Master (a.k.a. Eltiron):

OFF

"Az megvan, hogy a népszava szerint Isten büntetésként küld ránk elemi csapásokat, mert Orbán a miniszterelnök?"

csak jelzem, 2006-ban (asszem) orbán mondta, hogy ha ők kerülnek kormányra, nagy árvíz lesz, mert a jóisten próbára teszi azokat, akik kedvesek neki. :-D

ON

Vidéki 2011.01.31. 15:19:56

Vastagbőrék már foglalkoztak a vörösiszap katasztrófa ügyével és egyértelműen a MAL milliárdosainak szerecsenmosdatására specializálódtak.

A MAL védőügyvédjének érvelésével teljes összhangban bő nyállal a hatóságok felelősségét hangsúlyozták, mentesítve a MAL vezetését a 10 ember halálával, rengeteg ember sebesülésével, óriási anyagi és környezetvédelmi kárral együtt járó gondatlanság felelőssége alól.

Érdekes párhuzam lehet a Madoff ügy az USA-ban.

Madoff kb 2 évtizeden keresztül működtetett egy tőzsdei piramis játékot és mire kiderült 170 milliárd kárt okozott. Ehhez az kellett, hogy hosszú időn keresztül képes volt elaltatni a tőzsdefelügyeletet (a hatóságot).

A bíróság (az USA-ban) a bonyolult ügyet egy éven belül lezárni . Madoffot (nem pedig a tőzsdefelügyeletet) ítélték életfogytiglanra.

Vastagbőr elárulja, hogy"a titokzatos "Pásztörperc" nem más mint Fügedi Ubul, geokémikus, olvasószerkesztő, Magyar Állami Földtani Intézet munkatársa, aki a saját méréseit írta meg a blogon."

A Tudós Úr hozzászólásának lényege, hogy a kormány néhány forrófejű tisztviselője teljesen fölöslegesen építtetett több milliárd forintból hat gátat Kolontár, Devecser és a vörösiszap-katasztrófát okozó ajkai timföldgyár zagytározói közé. Mindenki hülye lehet aki a veszély elhárítással foglalkozott, csak a MAL milliárdosai és prókátorai képesek tökéletes munkát végezni.

Akinek ennyi jó kevés, azt érje gáncs és megvetés. Mint Huth Gergelyt Vastagbőrék részéről.

Vastagbőrék magukévá tették Max-Engels tanait:

"A lét határozza meg a tudatot".

Ha magukévá teszik a "lét" (ami mondjuk a MAL ZRT- irányából érkezik) az meghatározza "tudatukat".

Wendiii · http://hivataliagyhalal.blog.hu 2011.01.31. 15:21:30

De most a blog az nem az "internetes napló" (másnéven weblog) kifejezésből ered? A naplóba nem a saját SZUBJEKTÍV véleményünket írjuk le? Nem lehet saját véleményem semmiről?

Eszembe jutott Verebes Istvánnak egy beszólása (akit egyébként rühellek, de ez a mondata üt): "Magyarországon igenis szólásszabadság van. Ellentétben a Nyugattal, ahol a szólás utáni szabadság is megvan."

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.01.31. 15:22:49

@Necro:

ja, két bit: fekete vagy fehér :)

hoplita 2011.01.31. 15:25:06

@Vidéki:
MarXot, meg Engelst azt ismerem, de azt a harmadik zsidót, azt a Tanait azt nem.:)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.01.31. 15:25:47

@zero: Te zero! Nem akarod megkeresni az admin felületen a BANÁN gombot, és használni is? köszönettel egy bérkommentelőd !

ui: változott a számlaszámom, e-mailben elküldtem az ÚJAT, kérlek oda utald a zsét, ha Péter elküldi nektek! Köszi :)))))))))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.01.31. 15:25:58

@Vidéki:

Csodálatos komment!
Nagyon jól jött a Mal-tulajdonosoktól az a kis lóvé amit azért a posztért kaptunk, sajnálod tőlünk? :)))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.01.31. 15:26:31

@Wendiii:

nem lehet, mert sokan olvassák :))

Seduxen (már NEM dr.) 2011.01.31. 15:31:17

@hoplita: bocsáss meg, de ő Max-Engels-t írt. :)))))

tudod ez biztos valami olyasmi faszi lehet, mint a Strauss-Kahn. A "tudjukkik" esetében gyakori az ilyen névnagyzolási hóbort :))))))

DexterMorgan78/Séfbácsi 2011.01.31. 15:34:12

@laspalmas:
Összedobjunk egy vastagbőrős PR cikkre valót, de az legyen a kikötés hogy Huth írja meg:)

Secnir 2011.01.31. 15:36:17

@Vidéki:
"A Tudós Úr hozzászólásának lényege, hogy a kormány néhány forrófejű tisztviselője teljesen fölöslegesen építtetett több milliárd forintból hat gátat Kolontár, Devecser és a vörösiszap-katasztrófát okozó ajkai timföldgyár zagytározói közé. Mindenki hülye lehet aki a veszély elhárítással foglalkozott, csak a MAL milliárdosai és prókátorai képesek tökéletes munkát végezni."

1. veszély elhárítással => veszélyelhárítással
2. utólag kár építeni a falvak és a zagytározó közé gátat, ezt a gyengébb képességűek is belátják. inkább a jelenlegi gátat kell(ene) megerősíteni.

[na, megvolt a reply a fideszes kommentre is]

hoplita 2011.01.31. 15:39:34

@Seduxen:
Azé' írtam nagy ikszet bele....:)))
Vidéki barátunk kicsit slendrián...:))

Seduxen (már NEM dr.) 2011.01.31. 15:44:45

@hoplita: mondjuk vidéki kommentelőtárs az R betűt (epic fail, mintha fajkasházi akalná kimondani, hogy Malllllx) hagyta ki, szóval ha erre akartad felhívni a figyelmét, akkor MaRx lett volna a helyes forma, de nem akarok kekeckedni :))))

Secnir 2011.01.31. 15:48:51

hozzá lehet szólni az eredeti cikkhez is.
megnézem a kommenteket, s mit látok?

"Hyde Park - Szóljon Ön is hozzá !
Kérjük, tartózkodjanak a becsmérlő, trágár szövegektől.
Mostantól cikkeink kommentálásához regisztráció szükséges.
[...]
[1] 2 > >>
35. eszkep
2011-01-31 14:19:00"

LOL

hoplita 2011.01.31. 15:49:47

@Seduxen:
Ne is kekeckeggy...!!!

Basszus, miket benézek....:)))
Láccik, hogy csak félig vagyok itt most az oldalon.
Horgászcsónak leírásokat, meg terveket bújok.....az idén mán ladikból akarom a pikkelyeseket zaklatni.:))

Secnir 2011.01.31. 15:50:04

amúgy ki a csöcs ez a Huth Gergely? most hallom először a nevét. érdemes tudni róla valamit, vagy ne fáradozzak?

majomkutya 2011.01.31. 15:50:23

Ez a Huth beszél? Ez? NA de kérem...
A Magyar Hírlap főszerkesztő helyettese? Az egyik leginkább elvakultan Fideszes újság fösz.helyettese? Akiknél annyi az össz szakmaiság, hogy Fideszt bírálni tilos?
Elékeztek mit műveltek ezek a kampányban? Szánalmas volt, ők, a nagy szakmaiságú újságírók végig roadshowzták az országot, miközben pl. a Jobbik elnökéről és egy képviselőjelöltről (totál ELLENŐRIZETLEN infok alapján, hamisan) azt a szörnyű dolgot terjesztették, hogy dugnak, majd nem voltak hajlandók szóba hozni (még említés szintjén sem) a Jobbik ezzel kapcsolatos hivatalos közleményét, mert ez volt A PÁRT érdeke. STB,STB,STB. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy Magyarországon pártfüggetlen sajtó gyakorlatilag nincs, a Magyar Hírlap pedig még ezen a nyomorult magyar sajtópiacon is egy VICC, sőt, Huth szavaival élve: TRIPLA VICC!
Szégyen, de a magyar sajtó (kevés kivételtől eltekintve) talán egyedüli üde színfoltjai a blogok, illetve a blogok közül pár db.
A V'bőr meg igazán jelentkezhetne több poszttal. Csak azért írom ezt, hogy a V'bőrt is bántsam, meg szeretném, hogy a még több V'bőr poszt megőrjítené Huth Gergelyt. :-D

majomkutya 2011.01.31. 15:51:16

@Secnir: Reggel a királyi tv-n a ma reggelben szokott "pártfüggetlen, magas szakmaiságot tükröző" kérdéseket föltenni a szemközt c. műsorban.

James T. Kirk (törölt) 2011.01.31. 15:51:24

lehetne oktatni a középiskolákban, hogy gyerekek, ide vezet ha teljesen elfojtjátok a szecuális késztetéseket :-) van, aki pap lesz, van aki a magyarhírlaphoz megy...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.01.31. 15:52:58

"a szerzők játékos álneveken írtak a mindennapjaikról, munkájukról, szerelmeikről, csalódásaikról."

Huth is ezt csinálja, amikor ilyen cikkeket ír. Az ő mindennapja a Fidesz ész nélküli nyalása. A munkájáról, szakmai kvalitásairól sokat elárul a trollokról való okoskodás (Tolkien) és a blogger = gyáva újságíró csúsztatás.

A szerelme Orbán Viktor. A csalódás pedig az, hogy lassan többen olvasnak egy-egy blogot, mint az ő nyomtatásban megjelenő, elit publicisztikáit.

majomkutya 2011.01.31. 15:53:52

@zero: Egyébként ezen gyökér fityiszes újságírókról megérne (vagy megért volna) egy posztot az, hogy a bánatos picsába fordulhatott elő, hogy a ma reggel c. műsor szemközt c. rovatában a demokrata c. hetilap újságírója volt az egyik kérdező, és most jön a lényeg: AKI A MÁSODIK KERÜLETBEN FIDESZES ÖNKORIS KÉPVISELŐ! Huth írhatott volna erről is a remek publicisztikát!

Vidéki 2011.01.31. 16:01:30

@Secnir:

Írod: " utólag kár építeni a falvak és a zagytározó közé gátat, ezt a gyengébb képességűek is belátják. inkább a jelenlegi gátat kell(ene) megerősíteni."

Te egy nagy-nagy szakértője lehetsz a témának!

Hogyan lehetséges, hogy téged nem válogattak be a veszélyelhárító csapatba?

Kihagytak a szaknévsorból?

Vagy azért nem vagy a csapatban, mert nem úgy nyikkansz, mint egy fidesznyik-kan?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.31. 16:03:46

kedves zero! nem érted a problémát: ő névvel ír, és mégis csak pár ezren olvassák... ;-))))

Secnir 2011.01.31. 16:04:55

@Reckl_Amál:
"Huth is ezt csinálja, amikor ilyen cikkeket ír. Az ő mindennapja a Fidesz ész nélküli nyalása. A munkájáról, szakmai kvalitásairól sokat elárul a trollokról való okoskodás (Tolkien) és a blogger = gyáva újságíró csúsztatás.
A szerelme Orbán Viktor."

na itt álljunk meg egy pillanatra!
különböztessünk meg pár emberfajtát:
-Tényfeltáró újságíró
ő egy-egy adott eset után legfeljebb 2 nappal tudja beadni az első cikket, mivel mindnnek utánanéz, lecsekkol.
-Bulvárújságíró
ő egy gerinctelen féreg, aki hasraütés alapján talál ki cikkeket, képzelt riportokat készít.
-újságíró
ha hagyják, megpróbál független lenni. közelít a ténfeltáróhoz.
-bértollnok
azt ír, amiért fizetnek neki. gerinctelen 2. elvei között szerepel a pénz.
-sportújságíró
sportról ír, politikát nem kever bele. nem is akar, nem is tud.

ezek alapján H. G. egy bértollnok.
szerlme nem OV., hanem a pénz.
ha az Ödesz eltűnik a süllyesztőben, akkor keres magának másik segget, amit nyalhat.

Marcellusca 2011.01.31. 16:07:45

@majomkutya: Jáááááájjjjjjj, ne is emlegesd ezt a Ma reggelt!
A mai egy förmedvény volt. Legalábbis, amit láttam, fél 7 előtt. :(((

Ez a Betlen:
1 - vagy tud valamit (de nem újságírást, riporterkedést), hogy még mindig ott van;
2 - sikerül a fityiszeseknek is csontig benyalnia (nem lennék meglepődve);
3 - "Hozzá képest a meztelen csiga egy gerincoszlop." (ezt mindig is sejtettem).

Gyomorforgató volt, amit előadott.

majomkutya 2011.01.31. 16:13:00

@Marcellusca: Mondjuk a MA reggel még mindig jobb, mint a régi, keményvonalas Nap (PÁRT) Kelte a röfögő Verebessel, vagy (a minősíthetetlen, meghatározhatatlan és ostoba) Lakat T. Károllyal, de az, hogy a Párt kelte szar volt, nem jelenti azt, hogy a Ma reggel ne lenne szar, csak kisebb szar.

Vidéki 2011.01.31. 16:19:05

@majomkutya:

Ha két kupac közül kell választanod, válaszd a kisebbet.

Secnir 2011.01.31. 16:21:38

@Vidéki:
ehhez nem kell nagy szakembernek lenni, hogy belássák.
a tavalyi özönvíz után mindenki azon küszködik, hogy hogyan ELŐZZÉK meg a jövőben a kiöntő Duna/Tisza/Sió/Rába stb. által keletkező özönvizeket a FALVAKBAN. és magyaráznak elvezetőcsaotrnáról, meg pinceszigetleésről, de senki nem beszél GÁTAKRÓL meg MEDERMÉLYÍTÉSRŐL, meg ÁRTERÜLETEKRŐL.

de t'odmit?
leszarom.
én a Csepel-szigeten lakom, minden hónapban egyszer elsétálok a gáthoz, és megnélzem, hogy milyen állapotban van. (megsúgom, a polgármester is.)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.31. 16:27:20

@Vidéki:

csak megjegyzem, hogy az emlegetett "Tudós Úr" többedmagával éppen _hivatalos szakvéleményt_ ír az esetről.csak szurkolni tudok, hogy égesd még magadat. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.31. 16:30:01

@Vidéki:

"Te egy nagy-nagy szakértője lehetsz a témának!"

mondod te, aki lenézően emlegeted a téma _valódi_ szakértőjét. :)

Kicsit Karcos 2011.01.31. 16:30:58

Szerintem ha egy blognak akár csak egy forint bevétele is van a blogból (pl. hirdetés), akkor az onnantól nem (csak) hobbi, hanem munka. Ha csak 1 forint a bevétel, akkor szarul fizetett munka.

Személy szerint jogosnak tartanám ezt a distinkciót a szabályozásban.

Egyes blogok, amikor az Index címlapján szerepelnek (pl. a Vastagbőr is), akkor technikailag ugyanaz történik, mintha egy profi újságíró írta volna a címlapos cikket. Megjegyzem, nemcsak technikailag, hanem a valóságban is ez történik, hiszen az olvasó így látja. Pont a hirdetések megjelenítése ennek az előfeltétele, ami egyfajta ellenszolgáltatás az újságírói munkáért.

Egyetértek a véleményszabadsággal, mondhassa el, írhassa le mindenki szabadon a véleményét, külön baszogatás és szabályozás nélkül. De aki pénzt kap érte valamilyen formában, hogy leírja, az onnantól a szakma szabályai szerint járjon el.

Nem értem, mi a baja ezzel olyan blogok szerkesztőinek, mint a Vastagbőr is, akik betartják a szakma szabályait, sőt bőven felülmúlják a mezőnyt. Nem szégyen profinak lenni, mint ahogy amatőrnek sem, csak ne keverjük a kettőt. Pont ebből a keverésből születnek aztán az ilyen félreértések.

Bónusz:

Egy ideje foglalkoztat a kérdés, hogy honnan ered a "hír szent, a vélemény szabad" szólás. Meg tudná valaki forrással mondani?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.31. 16:35:12

@Kicsit Karcos:

"Egy ideje foglalkoztat a kérdés, hogy honnan ered a "hír szent, a vélemény szabad" szólás. Meg tudná valaki forrással mondani? "

Joseph Pulitzer.

turcsány karcsi elvtárs 2011.01.31. 16:40:15

végre valami vidám poszt, nem mindig csak az h melyik politikus mennyit lopott.
mikor veszik észre a saját szánalmas erőlködésüket? totál lejáratják magukat, így nem lesz meg 3 év múlva a 2/3 :)

Kicsit Karcos 2011.01.31. 16:42:37

@mavo: @Conv:

Neki tulajdonítják, de én sehol nem találtam rá hiteles forrást.

Erre viszont igen:

Charles Prestwich Scott: "comment is free, but facts are sacred" (A Hundred Years, 1921)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.01.31. 16:48:22

""Egy ideje foglalkoztat a kérdés, hogy honnan ered a "hír szent, a vélemény szabad" szólás. Meg tudná valaki forrással mondani? "

Ezt Viktor király mondta a heretévében, kezében egy Magyar Hírlappal. Mit nyertem?

kamasuka 2011.01.31. 16:52:25

index.hu/belfold/budapest/2011/01/31/felmond_a_4-es_metro_projektigazgatoja/?rnd=819

Ha a faszinak 8,1 milla volt havonta a fizuja, és a Kocsis hirtelen simán tudja csinálni azt amit ő, akkor mifaszért fizettek Kladosnak 8,1 millát havonta, ha a már ott lévő Kocsis simán tudja azt, amit Klados, akinek 8,1 millát fizettek havonta, mindezt a BKV jelenlegi anyagi helyzetében???

Komolyan, esernyőt a seggükbe és nyitva kihúzni, mert valami olyan elképesztő simlizés ment ennél a cégnél, mintha a Panama csatornát építették volna. A röhej az, hogy alig valakik kezén kattant már bilincs, pedig elég bizonyíték van, és szinte az egész szutykot el lehetne vinni onnan, hisz annyira számolatlanul szórták haveri kezekbe-zsebekbe az adófizetői milliárdokat, mint kevés helyen az országban.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.31. 16:53:12

@Kicsit Karcos:

pulitzer korábban élt, mint scott

azonban ez közelebbi értelmezés, szerintem innen ered a mai használata:
www.guardian.co.uk/politics/2003/aug/17/davidkelly.iraq1 Will Hutton: "Facts are free, opinion is sacred"

2011.01.31. 16:53:52

OFF
zero!

Mikor írtok posztot a legutóbbi Szerencsejáték Zrt reklámhadjáratról? (tévéreklám, óriásplakát) Szerintem ugyancsak vastagbőr. Ha elkerülte volna eddig a figyelmeteket, olyasmi a lényege, hogy szerencsejátékozz, mert a Sz Zrt által befizetett adók közügyekre mennek. és akkor ott megy a Gézuka, akinek az eljátszott pénzéből munkahelyek teremnek, meg még 1-2 példa.

WTF?... ezen íííííígy ültem mikor először láttam.

Minden adó jótékony, közcélra megy (már amit nem ellopnak)! A kaparósozás immár kúl dolog? A szenvedélybetegséget azzal reklámozni, hogy akik gennyesre keresik magukat rajtad, azok valamicskét adóznak is? Cigizz, mert jövedéki adódra szüksége van Népünknek? Kurvázz, mert munkahelyeket teremtesz? Gyorshajts, mert kell a pénz a rendőrségnek? Drogozz, mert a díler is boltban vásárol és a boltos adózik (meg a rehabosoknak is élni kell valamiből)?

Senkiháziak kezén van a szerencsejátékszakma!
ON

guma 2011.01.31. 16:55:57

@Marcellusca: látom te is @Conv: hatása alá kerültél! :)
eszméletlen egy ürge ahogy fogalmazásával helyre billenti a dolgokat és még hangos röhögést is tud fakasztani...

Kicsit Karcos 2011.01.31. 17:00:16

@Conv: én is valahogy így tippelem:)

Szerintem valaki félreértett valamit pár évtizede, utána meg mindenki elfogadta Magyarországon, hogy Pulitzer mondta. Az is sejthető, hogy a Guardiantól került hozzánk a mottó, forrás megjelölése nélkül, ahogy az lenni szokott, ezért lehetett forrást költeni hozzá. Persze tévedhetek, de semmi nyomát nem találtam, hogy Pulitzer ilyet mondott volna, Scott szólása viszont kísértetiesen emlékeztet rá.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.31. 17:01:03

@somewhat damaged:
Szentpétery Kálmán a BÁV volt vezére most a szerencsejáték rt vezére :)
amit eddig a bizibe adtak a csórok, most a szerencsejátékba kell fektetni, valahogy le kell húzni a népet :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.31. 17:04:54

@Kicsit Karcos: én eddig nem tipródtam rajta, de én sem találtam semmit ami miatt konkrétan pulitzer-hez köthető lenne, most, hogy néztem.
szal szerintem ez olyan beépített, libbant mondat a köztudatba itthon, mesterséges érvként, mindenre jó :)

Vidéki 2011.01.31. 17:12:14

@mavo:

A Tudós Úr hozzászólásának lényege, hogy a kormány néhány forrófejű tisztviselője teljesen fölöslegesen építtetett több milliárd forintból hat gátat Kolontár, Devecser és a vörösiszap-katasztrófát okozó ajkai timföldgyár zagytározói közé.

A Tudós Úrból sugárzik a nagyképűség.

Feltételezi, hogy azok akik a veszély elhárításán dolgoznak, felelősséggel felruházva, egyáltalán nem konyítanak semmit ahhoz a munkához amiit végeznek.A Gondviselés (szerinte) egyedül a hozzá hasonló kávéházi Konrádokat ruházta fel a gondolkodás képességével.

Régen a kávéházakban, ahol tétben kártyajáték folyt, gyakori jelenség volt, hogy a kibicek, akik semmit sem kockáztattak, beleugattak a játékba.

Ennek a hajlamnak a fékezésére táblát függesztettek ki:

"33. paragrafus: kibic kuss"

Kicsit Karcos 2011.01.31. 17:13:50

@Conv: és még mennyi ilyen axióma van, amin el sem gondolkozik az ember, csak löki, ahogy megtanulta... Én is csak azért fedeztem fel, mert hirtelen emlékezetkihagyásom volt, hogy ki is mondta, aztán jött a meglepetés. Azt hiszem, maga a sajtószabadság is egy ilyen dolog. Ugyanígy az építészeti szabadságot is megtanulhattuk volna, és most a városképért felelős bizottság elnöke ellen tüntetnénk (na nem én, hanem akik kimennek), hogy milyen alapon szól bele egy demokráciában, jogállamban, köztársaságban stb.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.01.31. 17:18:37

@Kicsit Karcos:

1. Nem kapunk egy forintot sem.
2. Google és az Etarget is kitiltott már rég :)
3. Senki nem akar hirdetni blogokon.
4. Nem én kértem az Index-et, hogy tegyen ki, (bár nekik is jó, hiszen minden második oldalletöltéskor az ő hirdetésük jelenik meg) meg nekem is jó, mert egy kicsit megnöveli az olvasók számát. Olyan +30%-kal.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.01.31. 17:20:11

@somewhat damaged:

Ezt már én is kiszúrtam, bár ez eddig is így volt, csak nem reklámozták. Minden forint, amit a Lottótóban hagysz, plusz adó az állam felé :)

Kicsit Karcos 2011.01.31. 17:26:11

@zero:

Akkor ez nem érvényes már?

'Mit tud a két hirdetési modell?

A Csizmás Kandúr (hirdetésmentes blog) esetében a blogra nem rakunk hirdetést, és te sem rakhatsz. Ez alól egy kivétel van: te rakhatsz ki saját ETARGET hirdetést. A Kétpúpú Teve (megosztott felületes blog) esetében két fix helyre (ezeket lásd lejjebb vagy nézd meg ezen a blogon) rakunk ki hirdetést az oldalletöltések egyik felében, a fennmaradó félben pedig te rakhatsz ki saját hirdetést. A hirdetések bevételen nem osztozkodunk, mndenki saját zsebre dolgozik a saját felületén.

Mikor kerülhetek a jövőben index címlapra?

Ezentúl a szerkesztők a kétpúpú Tevékből válogatnak az Index címlapjána blogajánlóba. Kivételes alkalmakkor Csizmás Kandúrok is kikerülhetnek, de ez ritka lesz, mint a Fehér Holló."

inda.blog.hu/2008/11/12/a_blog_hu_hirdetesi_rendszere_diohejban

Viktus 2011.01.31. 17:28:54

Én pl. nem tudok hozzászólni azon a komcsi blogon ...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.31. 17:30:21

@Kicsit Karcos:
lehetsz te kétpupú teve és kikerülhetsz az indexcímlapra, ha az accod le van tiltva az etargetnél, meg a googlenál, akkor nem jelennek meg a hirdetések nálad, értelemszerűen nincs zsé.
ettől még az indexes hirdetések megjelennek nálad, de abból nincs pénzed.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.31. 17:32:50

@Conv: vagy eccerűen megjelennek, csak nem írják jóvá, mer gecik :)

Kicsit Karcos 2011.01.31. 17:42:57

@Conv: értem, akkor viszont a Vastagbőr amatőr blog, szemben a Vincenttel, amin két hirdetést is látok. Jogosnak tartom, hogy a Vincenttől akkor számon lehessen kérni a szakmai alapelveket, ők nem Tóth III. József, akik csak úgy írogatnak a maguk szórakozására, hanem ugyanaz a kategória, mint Huth, akin ugyanúgy számon lehet kérni ezeket. Profi újságírók, nem "bloggersrácok, akik csak elmondják, ami nyomja a szívüket", legalábbis az én mércémmel.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.01.31. 17:47:52

@Kicsit Karcos:

szerintem azok is az Index-es hirdetések :)

amúgy meg miért ne lehetne kint hirdetés?
tudod mennyit hozott az etarget, amíg volt?
havi 4000 forintot - 300-350 ezer megjelenésre.

2011.01.31. 17:48:19

A Huth lenullázva :):):)

Vidéki 2011.01.31. 17:55:31

"A titokzatos "Pásztörperc" nem más mint Fügedi Ubul, geokémikus, olvasószerkesztő, Magyar Állami Földtani Intézet munkatársa, aki a saját méréseit írta meg a blogon"

A Tudós Úr hozzászólásának lényege, hogy a kormány néhány forrófejű tisztviselője teljesen fölöslegesen építtetett több milliárd forintból hat gátat Kolontár, Devecser és a vörösiszap-katasztrófát okozó ajkai timföldgyár zagytározói közé. Mindenki hülye lehet aki a veszély elhárítással foglalkozott (a Tudós Úr szerint),

A helyzet hasonló ahhoz, amikor a kávéházi kibic, aki semmi kockázatot nem vállalt, beleugatott a tétre játszó játékosok játékába és felelősség vállalás nélkül osztogatta tanácsait.

Némileg meg tudom érteni a játékosok reakcióját, akik a "Kibic kuss!" felszólítással próbálták korlátozni a kibic úr "szólásszabadságát".

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.31. 17:57:28

@Kicsit Karcos: hát nem tom :)

nem igazán ugyanaz amikor valaki a blognak fizet azért, hogy az oldalán reklámozzanak, vagy ha egy blogszolgáltató szerződése alapján megjelenik a blogon egy hirdetőcég kezelte hirdetés. egyik esetben te szabod meg mi jelenjen meg, ezáltal kézben tartva a hirdetésből származó bevételed, míg a másik esetben csak "szenvedő" alanya vagy annak, hogy a marketingcég mire használja fel a felületedet szemétért.

másrészt, ha nem te szabod meg a hirdetéseket, hogy mik jelennek meg, azt sem tudod milyen hirdetések fognak megjelenni, milyen befolyásolásról lehet szó a blogban írtakkal kapcsolatban. mert ha te ketzeled a hirdetéseket, te szerződsz a hirdetővel, akkor OK, nem hirdet ha nem azt írod ait ő akar.
a marketingcéges hirdetés esetében viszont akármit írsz ugyanaz jelenik meg hirdetésként.

Én az üzletszerűen bevételt produkáló, a hirdetések bevételéből önmagát fenntartani képes internetes felületek esetében tennék ilyen kijelentést csak, márpedig a blog.hu rendszerében lévő blogok nem ez a kategória.
Ők nem maguk tartják fenn az internetes felületet, hanem a blogszolgáltató, ő él a reklámbevételekből.

persze ezt így nagyon egyszerűen vázoltam, ennél bonyolultabb a kérdés, mindenesetre sem a vincent, sem a vbőr nem üzleti blog a szememben. még akkor sem, ha a vincentesek mondjuk havi 100 ezer bevételhez jutnak úgy együtt akárhányan postolnak is azon a blogon.

ám én az ingyenes blogszolgáltatós blogrendszerek felhasználóit mint netes megjelenés kategóriát nem venném ilyen szempontból figyelembe, hacsak nem hivatalosan is /vagy nem hivatalosan de bizonyíthatóan/ azért kapnak pénzt az üzemeltetői hogy a blogot üzemeltessék marketingcélból.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.31. 17:59:34

@Vidéki: elfelejtetted, hogy ezt már bemásoltad ide egyszer? :)

Pásztörperc 2011.01.31. 18:12:00

@The Drunken Master (a.k.a. Eltiron): Szívesen venném, ha ott bármelyik írásomról kifejtenéd, mi és miért nem tetszik benne.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.31. 18:12:00

@laspalmas: Ezzel azt akarod mondani, hogy spóroltatok 250 ropit? :)
Végül is a rossz hír is hír... :))

Pásztörperc 2011.01.31. 18:19:24

@Vidéki: Ha elolvastad volna a cikket (mármint az enyémet, nem Huthét), megtudtad volna belőle, hogy szakmai álláspontom szerint a tározó üzemeltetőinek disznóságai okozták a balesetet. Azt, hogy miért és hogyan, előadtam B.füreden, az első, e baleset okairól és következményeiről rendezett tudományos konferencián. Álláspontomat elfogadták.

Igaz persze, hogy ha ezt elolvastad volna, akkor nem lett volna miért elénk öntened ezt a rengeteg karaktert, úgyhogy talán mégis így jártál el helyesen. Legalábbis terápiás szempontból...

Kicsit Karcos 2011.01.31. 18:20:03

@zero: @Conv:

Én azért húznám meg a határt a bevételnél, mert ott van a szemléletbeli különbség a véleménynyilvánítás (emberi szabadságjog) és az újságírás között (szakma).

Szerintem aki bevételt akar elérni azzal, amit csinál, az most is mindig el van különítve attól, aki hobbiból csinálja ugyanazt. Stoppost felvenni vs. taxizni. Sziget fesztivál vs. falusi gyereknap. Attól, hogy nem jön elég pénz a taxizásból, attól még engedély és adóköteles ezerrel, plusz egy rakás szabályt be kell tartani. Ha stoppost veszel fel, akkor semmi további teendőd nincs vele, esetleg az övét bekapcsoltatni.

Hogy el tudja tartani magát egy vállalkozás, az senkit nem szokott érdekelni, az a lényeg, hogy profitorientáltan csinál valaki valamit, vagy non-profit.

Én egyetértek vele, ha a hirdetési bevétellel rendelkező blogokat egy kalap alá veszik mondjuk az Indexszel, hiszen ugyanaz a kategória, csak kicsiben. Csórikám meg, aki verset elemez ingyen a blogjában, vagy éppen tényfeltár, azt meg hagyják békén. Ha mégis címlapra kerül, azért az Indexé a felelősség, hiszen azért teszik címlapra, hogy olvasottságot növeljenek, csórikámnak ehhez nem fűződik semmilyen közvetlen anyagi érdeke.

Talon 2011.01.31. 18:22:21

Gergely, the Hut, jól megaszondta. De legalább elérte, hogy a véleményedet BTK-ba ütköző módon írtad le. Nagy összegben fogadnék, hogy hamarosan idézést hoz neked a postás becsületsértés miatt.

karloszky 2011.01.31. 18:31:00

Bazz, én meg voltam győződve róla, hogy a "Fügedi Ubul" (oké, senki nem tehet arról hogy hívják, na de... :D - bocsánat) csak álnév, na meg az avatarja sem valódi, hanem valami mókás fotókat tartalmazó oldalról származik! :D

tudi 2011.01.31. 18:31:48

Ezek nem értik, hogy a blog az teljesen más, mint az újság, vagy talán féltik az olvasottságot. Ha valami nem tetszik egy bejegyzésben, akkor hozzászólok, vagy elkattintok, máshová. Másrészt mindenki indíthat blogot, és kipróbálhatja magát, mint blogíró és oda azt ír, amit akar, vagy szeretne, max. az olvasók elküldik a fenébe.

Horizont 2011.01.31. 18:39:17

Most kezdik a hivatalos újságok és újságírók felmérni a blogok hatását és meg is rettentek! A blogok ereje óriási, nem tudják se leellenőrizni, se kordába tartani,se megszabni miről írjanak! Ráadásul irigyek is, mert 1-2 népszerű blognak nagyobb a látogatottsága, és sikere (!!) mint a régi patinás hírnevű (!!) napilapoknak!
Komolyan mondom ha annak idején lettek volna blogok lehet, hogy előbb bedől a szocializmus:))
Ennek a Huth Gergelynek teljesen elvtársi hozzáállása van. Nem vagyok a nyájas olvasója, nem is tudom honnan meri venni a bátorságot ahhoz, hogy ilyeneket megírjon! Ha ő(k) egy hiper-szuper újságíró lenne, hiteles meg stb. akkor sokan olvasnák az újságjukat, de mivel nem így van, kellene egy kis önkritikát gyakorolnia(uk) ! És elgondolkozni azon miért is van nagyobb sikerük a blogoknak amit nem is hivatásos újságírók írnak?
Na húzzál bele Gergelyünk! De ha nem megy el is húzhatsz.....

fokabacsi 2011.01.31. 18:39:44

@Talon: Én csak azt nem értem , miért baj ha valaki igazat ír?

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.31. 18:39:44

A Matesz adatai szerint:

Magyar Hírlap 13 549 db. értékesített példányszám.. LOL!!!

Ezt úgy derítettem ki, hogy elkezdtem kutatni, válaszokat követelni, bizonyítékokat, drága cégadatokat gyűjtögetni, például az 50 ezer forintról is.

www.matesz.hu/data/#mainpart_3

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.31. 18:42:28

@Kicsit Karcos:
ezek szerint szerinted akkor, ha egy blogon google hirdetés van, akkor az üzleti célú vállalkozásnak minősül, (bevétele van a blog /weboldal szerkesztőjének belőle) ezért a blog/weboldal tulaja/szerkesztője ugyanazon elbírálás alá kell essen mint a fizetésért író újságíró? :O

ugyan már.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.31. 18:43:56

@Horizont: "Nem vagyok a nyájas olvasója,..." Na az ilyen, lassan már archaikus kifejezések miatt (is) olvas a fiatalabb korosztály nagy része inkább blogokat.

karloszky 2011.01.31. 18:45:12

"Ha hülyeséget ír, akkor úgyis szénné oltják a kommentekben, amit - megjegyzem - az Örülünk, Vincent? blogon maga Huth Gergely is megtehetett volna, hiszen egy blogbejegyzéshez hozzá lehet szólni, lehet vitatkozni ..."

Nyöhehehe. Próbálj meg szénné oltani libsi bloggereket, a másodperc tört része alatt basznak ki és törlik a kommentedet - már ha egyáltalán megjelenhet és nincs előzetes szűrés.

zsoltix 2011.01.31. 18:45:23

"Tudják, mi az a troll? Tolkien regényeiben a trollok fányi méretű, óriási erejű, de gyenge agyú gonosz lények.'' Muveletletlen ficko, Tolkiennel jon, ilyen klasszikusokat meg nem ismer: www.youtube.com/watch?v=Hp7z0PnVCCM :D

InTheGajd 2011.01.31. 18:49:12

Hello zero.

Most hangzott el az Rtl Klub Hiradojaban az a hir ahol egy orvos megfulladt egy medenceben amit egy gyogyszergyarto ceg finanszirozott, marmint az utazast. De egy mondat megutotte a fulemet. Hogy ez a ceg Cipruson van bejelentve. Akkor most ez azt jelenti, hogy nem adozik Magyarorszagon? Ha valoban igy van, akkor hany ilyen gyogyszergyarto ceg van meg, ami igy mukodik? Koruljarnad ezt a temat? Ha valamit felreertettem akkor targytalan a tema.

Kicsit Karcos 2011.01.31. 18:57:52

@Conv: igen, pontosan. Hiszen ugyanazt csinálják, csak mástól kapják a pénzt. Ha az autómra felteszek egy Il Ferro matricát, azután is adóznom kell, hiába nem élek meg belőle, és hiába nem vagyok reklámszakember sem. Mi indokolna más elbírálást az újságíróknak / "újságíróknak"?

karloszky 2011.01.31. 18:57:56

@Horizont:

"Ha ő(k) egy hiper-szuper újságíró lenne, hiteles meg stb. akkor sokan olvasnák az újságjukat, de mivel nem így van, kellene egy kis önkritikát gyakorolnia(uk) !"

Ez hülyeség. A színvonal és a hitelesség között nincsen összefüggés, de semmiféleképpen sincs egyenes arányosság. Max. fordított. :D
Pl. ez a blog azzal, hogy ezt a kormányt is ugyanúgy ekézi mint az előzőt, sokkal hitelesebb mint pl. TótaW, akiről ez a kiegyensúlyozottság a legkevésbé sem mondható el - mégis egészen biztosan sokkal többen olvassák az ő posztjait, mint a Vastagbőr bloggereinek írásait.

Pásztörperc 2011.01.31. 18:59:23

@karloszky: Kipróbáltad, vagy anélkül vagy ilyen okos? (A libsiért külön köszönet: ha életedben nem tévedsz már ennél nagyobbat, akkor is ott lehetsz az élmezőnyben.)

Horizont 2011.01.31. 19:01:24

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.:
Miért? Szénné oltod az egészségügyet??:)

@Pásztörperc: Én elolvastam, nagyon érdekes volt, nekem mint laikusnak és gratulálok! Ahhoz is, hogy kihoztad a sodrából ezt a Huth gyereket!

Horizont 2011.01.31. 19:04:35

@karloszky: Nem hülyeség amit írtam. Igaz a színvonal és a hitelesség között nincsen összefüggés, de bacchatja a hitelességét ha nem színvonalas. Ha érted mire gondolok ez alatt:)
Ja az újévi köszöntőben olvasd el a VB látogatottságát és majd más lesz a véleményed:DDDD

Kicsit Karcos 2011.01.31. 19:12:23

@Pásztörperc:

Nem libsi, hanem szoci, jól tudom?

Fügedi Ubul: „Mivel jelentkezésem egyetlen oka, hogy a legkisebb rossz elve alapján szeretném elkerülni Gyurcsány Ferenc pártelnökké választását, ha akárki más jelentkezik (ha akárki mást jelölnek) a párt elnökének, azonnal és nagy örömmel visszalépek. Ez az ajánlatom nem érvényes az országgyűlési képviselőcsoport és az elnökség azon tagjaira, akik miniszterelnökünknek Balatonőszödön, illetve az őszödi beszéd nyilvánosságra hozatala után bizalmat szavaztak.”

www.mno.hu/portal/393464

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.31. 19:12:49

@Kicsit Karcos:

@Kicsit Karcos: ez fájdalmasan szar volt :)

ők is adóznak bazzeg a pénz bevétel után. az adó más tészta, mint a szakmai kompetencia, vagy felelősség :)
te sem vagy felelős az il ferro hamisításai, csalásai miatt, csak mert egy matrica volt az autódon, vagy mert bevételed származott belőle menj te is a sittre? :)

de miért kéne elvárni ugyanazt tőlük akár minőség, akár mennyiség terén mint a hivatásos ujságíróktól?
nem kell, sőt nem is szabad. az újságírótól el kell várni a maximumot, a bloggertől nem. az egyik hivatásszerűen űzi mint szakmát, a gondolatait, pénzért árulja, (nem a reklámbevételre gondolok) a másik hobbiból postol, ingyenesen juttatva el a gondolatait másokhoz.

Tudod ez olyan, mintha egy szívsebésznek akinek az előadásaira pénzért járnak belépőt fizetve az emberek, mondjuk százan, és szaklapokban publikálja az előadását, ugyanakkora lenne a felelőssége a tájékoztatás terén, mint nekem, aki írok egy blogbejegyzést és elolvassa tízezer ember, hogy szerintem a szív voltaképpen egy felesleges szerv, mert folyamatos mozgással az izmok ugyanúgy pumpálnák a vért, és ha nem lenne a szív, akkor nem is kellene pihenni, lehetne folyamatosan mozogni, csak ezt a szívsebészek nem akarják elismerni mert féltik a bevételüket.

ugye érzed a faszságot a dologban, még akkor is, ha nekem fizet a szalai könykötő kft egy reklám bannerért az oldalamon. ugyanazt csinálom

Kicsit Karcos 2011.01.31. 19:13:49

@Kicsit Karcos:

"A szerző geokémikus, az MSZP tagja (XI. kerületi csoport)"

Horizont 2011.01.31. 19:17:41

Nem értem a vörös iszap az libsi, szoci, vagy csak "vörös"?
Szakmai szempont nem lehet csak úgy?

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.31. 19:17:51

@Kicsit Karcos: Talált, süllyedt. És mint tudjuk a szociknak semmi, de semmi közük nincs (volt, lesz) a liberálisokhoz.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.31. 19:20:42

@Horizont: A négyes metró libsi, szoci, vagy csak "vörös"?
Miért nem lehetett csak szakmai szempontok alapján???

És a budai villamos hálózat? Egy vérnarancs miatt bukik?
Miért nem lehet csak szakmai szempontok alapján??

Pásztörperc 2011.01.31. 19:25:39

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.: Tudom, hogy nagyon idegenül hangzik. Szoktasd magad hozzá, aztán hátha...

Kicsit Karcos 2011.01.31. 19:28:14

@Conv: azt kéne meg kideríteni, hogy miért fontos a különbség aközött, hogy a fizetés reményében ír meg valaki egy cikket, vagy hogy sokan olvassák, és ezért minél több reklámbevétele legyen. Én semmilyen különbséget nem látok, aki véleményt akar mondani, az nem akar érte pénzt látni többnyire, én pl. még nem kilincseltem senkinél, hogy szponzorálja meg a kommentjeimet.

Aki nem érzi magát szakmailag felkészültnek, az szerintem ne akarjon bevételre szert tenni se hirdetésből, se fizetésből, hanem maradjon az, aki volt, írogasson kedvére, de ne azon törje az eszét, hogy tudna pénzt csinálni a dologból.

Mondok egy másik példát: kölcsönadsz egy könyvet a barátaidnak kontra könyvtárat nyitsz. Aki a barátaitól kér egy jelképes 20 forintost a kölcsönért, az igenis vállalja be mellé azokat a szabályokat is, amik ezzel járnak, vagy ha az nem tetszik neki, akkor ne akarjon se 20, se 5 forintot látni a tevékenységéből, ez nálam ilyen egyszerű.

Onnantól, hogy pénzért csinál valaki valamit, onnantól a felelőssége is egészen más, összegtől teljesen függetlenül. Akkor is ezt gondolom, ha ezerből ezer blogger világnézettől függetlenül le is hurrog érte.

causa sui 2011.01.31. 19:33:41

Felvátva káromkodtam és röhögtem, de az utolsó pár sor mindent vitt xDDDDDDDDDDDDD
Ez az Zero! ADJÁL NEKIK!!! :)))

( ti ilyen olcsón dolgoztok? ész megáll, ennyiért be sem kapcsolnám a gépem xD )

Nurrddin 2011.01.31. 19:36:37

@Vidéki: sokat voltál vidéken, nem fejlődött ki az agyad

Horizont 2011.01.31. 19:38:17

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.:
Félreértettél én Pásztörperc írásáról beszéltem!!!! Tudom, hogy mi micsoda volt, van és lesz! És a szakmaiság ott sehol nincs!

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.31. 19:38:47

@Pásztörperc: Hidd el olvasgattam sokat, csak kicsit tovább tovább gondoltam a témáid zömét.
Próbáld ki te is, hátha....

Kicsit Karcos 2011.01.31. 19:39:27

@Pásztörperc:

Azért fasza, hogy a komcsik is találtak egy felületet, ahol az amatörizmus látszata mögé bújva, a médiára vonatkozó szabályok alól kivételt élvezve hinthetik a kommunista tanokat, meg szakérthetnek minden felelősségvállalás nélkül, anyagi ellenszolgáltatásét cserébe.

Hirdetős blog -> Szalai Annamária, és máris meg van foltozva a zsák.

Elküldted legalább ezt a cikket az államnak, mint munkaadódnak is, szépen aláírva, vagy legalább egy MSZP-s logót rábiggyesztve, vagy jó ez így blogra némi apróért is?

Pásztörperc 2011.01.31. 19:46:19

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.:
@Kicsit Karcos:
Továbbra is szívesen olvasgatnám átgondolt ellenvéleményeiteket.

Ja, hogy ezek voltak?

causa sui 2011.01.31. 19:46:58

@Pásztörperc: Bocs, hogy így ismeretlenül, de TÉNYLEG nagyon idegenül hangzik...

@Horizont: ne reménykedj!

@somewhat damaged: az egész ország. Jóformán az egész világ. Nem tűnt még föl?

@eszkep: tényleg nem érted mit írt Zero, vagy téged is ezért fizetnek aranyapám?

@Aullah: szerintem meg nem. Ez egy hadjárat része, aminek célja a közéleti blogok elhallgattatása, betiltása. Aki nem dícséri eléggé Orbán apánkat, annak süllyesztő. Nem számít mennyit tett a maszop ellen. (És most megyek, kifertőtlenítem a számat...)

Kicsit Karcos 2011.01.31. 19:52:03

@Pásztörperc: nem, még lenne egy kérdésem, te töröltetted a PoliDiliből a rólad szóló topikot kb. 30, teljesen normális hangvételű hozzászólás után, hiszen nem vagy közszereplő, csak egy mezei, mondhatni független szoci ex-elnökjelölt?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.01.31. 19:52:14

@Tickitucku:

kell adózni, csak kevesebbet mint Magyarországon ...Ciprus olyan fél-adóparadicsom :)

Énbagoly 2011.01.31. 19:54:10

Hú, kár, hogy nem értem rá eddig figyelni erre az írásra milyen kommentek jönnek. :)
Nem semmi anyázás lehetett itt. :)

Különben meg valamiért egyes újságírók nem képesek felfogni a blogolás lényegét. Szerintük valaki csak pénzért írhat, csak úgy, azért mert szereti, vagy szükségesnek érzi, azért nem. Elferdült egy agyuk van ezeknek.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.01.31. 19:57:00

@Énbagoly: Szerintem inkább nem látják a kettő közötti markáns különbséget. Iletve fosnak, hogy kibasszák öket mert nem fogynak a szaros újságok ahová a sületlenségeiket írják pénzért.
Fosnak a blogoktól.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.31. 19:58:42

@Kicsit Karcos: Értem az érveidet, csak ott bukik meg, hogy a bloggerek hobbiból csinálják.
Jót ír, és keres pár ezer forintot egy hónapban? És?
Tegyük fel, hogy valaki break táncos és kivonul köztérre megmutatni a frankót a népnek. Összegyűjt pár száz forintot. Adózzon?

Ezt a kategóriát a blog írást is beleértve nem tartom üzleti vállalkozásnak. Persze van kivétel:
"Sőt, bevett szokás, hogy amit bizonyíték vagy vastagbőr hiányában egy netes újságíró névvel nem szeretne megírni, azt lenyomja blogban."
Ezzel már mindenki találkozott az Index blogketrecében. Igaz!!
De pár kattintással itt is minden kideríthető, vagy úgyis kiderül. Akkor már felelősségre vonható.

Amíg magánszemély ír blogot úgy, hogy nem bizonyítható a kötődése (bármilyen szempontból) addig tartsa meg az aprót és legyen a véleménye szabad!

Énbagoly 2011.01.31. 20:00:38

@Noname Cowboy: egyértelmű, hogy a pénzüket féltik. A politikai napilapoknak nem túl nagy a piaca.
A blogok között meg úgyis mindenki megtalálja a neki tetszőt. És havonta már olcsóbb a net, mintha egy darab újságra előfizetnél. És mennyivel több infó van rajta. :)

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.31. 20:02:27

@Pásztörperc: Csak alkalmazkodom a tieidhez: Értelmi szint kétségbevonása egy komment alapján, troll gyanús beszólások érvek helyett..
Ugye érted?

Kicsit Karcos 2011.01.31. 20:02:50

@Énbagoly: pénzért írnak, két hirdetésblokk van a Vincenten, az egyik utáni bevételek a saját zsebükbe mennek, pl. a kommunista ex-elnökjelöltébe.

Pénzért is ír, közszereplő is, komcsi is. Jó prototípusa annak a fajnak, amelyiknek a szabadságát féltik a faszbúkon egymillióan, vállvetve Nick Cohennel meg a pedofil EP-képviselővel.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.31. 20:04:16

@Nurrddin: Jelöld légyszi a félreértések elkerülése, és a lustaságom miatt.

Énbagoly 2011.01.31. 20:07:36

@Kicsit Karcos: várjál, ahogy nézem, ebben a témában már vitatkoznak veled, de még nem vagyok képben a mértékével. :)
Szóval, ha újságíró vagy, és van egy állásod, vagy egy megbízásod, akkor ha leadsz egy cikket, akkor kifizetik. Vagy havi fizetést kapsz. Ha elkezdesz írni egy blogot, akkor erősen, és nagy sugárban szarnak rád. Ha jól csinálod, érdekesen, vagy akár provokálóan, akkor felfigyelnek rá egyre többen.
Ha már van elég olvasód, akkor lehet megkínálnak egy olyan hirdetéssel, ami után még pénzhez is jutsz. De ahhoz már el kell érned valamit. És szerintem korántsem akkora az a pénz, amennyinek te hiszed.

Watchman 2011.01.31. 20:09:24

Most nem értitek a hagyományos média problémáját a blogokkal, vagy nem akarjátok megérteni? Mert nem olyan bonyolult, csak gondolkodni kell.
Senkit sem érdekel, hogy kapsz-e pénzt a bejegyzésért vagy sem. Legkevésbé az olvasót. Ő csak követ, és a leírt dolgokat készségesen elhiszi, mert nincs ideje utánanézni, mint ahogy nektek sem. Ez a különbség a blog és az újság között. Ott egy író (jobb esetben, ha nem egy kizárólag a kulturkampfnak szentelt médiumban ír) nem meri leírni a fél füllel hallott harmadkézbeli információt, meg amit fél óra alatt guglizott össze, mert a hitelessége a kenyere, ha elveszti mehet kukázni. Ti viszont nem. Csakhogy emberek ezreit értek el így is, és tévesztetek meg. Nem egyszer írt már ez a blog is bődületes marhaságokat.
Ezen nem segít sem a bíróság, sem a per. Legkevésbé az, ha az index 1-2 nap múlva leszedeti. Az olvasók igen nagy százaléka ezt észre sem veszi.
A legtisztább példa alig pár napos. A WB-ben történt balesetnél pontosan a blogok és a közösségi média vezette félre az olvasók tömegeit, akik napokkal a valós tényállás nyilvánosságra hozatala után sem hittek a hivatalos médiának. Még rossz szándék sem kell a félretájékoztatáshoz..
De napi szinten olvasok olyan bejegyzéseket, amelyek hemzsegnek a kisebb nagyobb tévedésektől vagy csúsztatásoktól (a hivatkozott örülünk vincent is masszív kulturkampfot folytat.. csak szólok). De nem kezdek el szent háborút az igazságért, mert úgy sem érek el semmit. Csak egy leszek a név nélkül firkáló hozzászólók közül, és az olvasó annak hisz akinek akar. Meg hát: xkcd.com/386/ :)

A lényeg, hogy ha tetszik, ha nem, véleményformálók vagytok. Nincs tömeg-intelligencia. A hibát nem javítja automatikusan az olvasók hada, a bólogató kommentelők sem tévedhetetlenek.

Szóval inkább nektek kellene picit körültekintőbben osztani az észt, és néha, csak néha picit nagyobb felelősségtudattal kilökni azt a posztot az internetre.

A probléma súlyos, és nem segít sokat, hogy csak a Bayer meg a Huth féle idióták foglalkoznak vele. Ráadásul ők is csak önös érdekekből köpködnek, mert irigykedve vették észre, hogy mások hatékonyabban tolják az árokásást.

Kicsit Karcos 2011.01.31. 20:12:18

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.:

"Tegyük fel, hogy valaki break táncos és kivonul köztérre megmutatni a frankót a népnek. Összegyűjt pár száz forintot. Adózzon?"

Igen. Vagy ha olyan aprópénz az a pár száz forint neki, akár le is mondhat róla.

Ezt is a komcsik vezették be amúgy, hogy aki keveset keres (minimálbéres), annak egy fillérrel sem kell hozzájárulnia a közteherviseléshez.

Bakker, ha van egy jó sztorim, és meg akarom írni, eszembe nem jutna, hogy hogy facsarjak ki belőle néhány százast, ezrest vagy tízezrest. Nincs semmi baj vele, ha valaki pénzt kér a munkájáért, de akkor kezeljék is együtt azokkal, akik szintén pénzért csinálják ugyanazt, csak esetleg többért, mert velük szemben tisztességtelen, ha rájuk más szabályok vonatkoznak. És teszek rá, hogy hány haverom blogol, és arra is, hogy én is próbálkoztam már ilyesmivel, igaz, hirdetések nélkül. Aki pénzt akar a munkájáért, az tartsa a hátát is, ne keverjük már össze a szórakozással meg a segítséggel és egyéb szent tehenekkel, mert oda lyukadunk ki, hogy a NNL-os arcok is csak segítettek a táncikálásban a fiataloknak, amiért még nekik kellene hálásnak lenniük.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.31. 20:13:11

@Kicsit Karcos:

nah, hogy értsd

első különbség:
a blogger azért tesz ki reklámot az oldalára, hogy fizetni tudja a hobbiját, pl a weboldal tárhelyének, domainjének díját, az áramdíjat, a szgépe fejlesztését, stb.

az újságírónak a segge alá tolnak mindent, neki csak írnia kell és ezért pénzt kap.

második különbség:
az újságíró azért kap pénzt, hogy írjon. szakmai színvonalon, hiszen azért fizetnek az újságért (azért fizetnek, hogy elolvashassák amit ír).

a blogger nem kér pénzt azért, hogy elolvashassák.

harmadik különbség:
a bloggertől nem várja el senki a szakmai színvonalat, (hacsak nem szakmai blog/üzleti marketing blog) sőt a blog jellegéből adódóan lehetőséget biztosít arra, hogy elmondhassák a véleméynüket ott helyben a postját szétcincálva, vagy többet oda sem nézve.

az újságírótól elvárja (tudatosan vagy tudatalatt) az olvasó, hogy igazat, hiteleset írjon, ha már fizet érte.

tehát:
majd, ha egy bloggernek azért fizetnek, hogy egy cikket megírjon, akkor elvárható a hitelesség (ilyenek a szakmai blogok, marketing blogok), akkor lehet számon kérni, ebben az esetben viszont evidencia a számon kérhetőség.

azok a blogoktól amelyek azonban nem szakmai blogok, nem marketing blogok, nem várható el felelősség az általuk írottak hitelességét illetően.

a könyvvel kapcsolatban is mellélőttél, nem vagy ma értős formában :) a könyv esetében is arról beszélsz, hogy egy szolgáltatásáért ha fizetnek, elvárható a minőség, a felelősség.
igaz!!!!
majd ha fizetsz azért, hogy egy blogot megnézhess, elolvashass /mint az újságért/ akkor elvárhatod a blogtól is, hogy legyen felelőssége, legyen minősége, hitelessége.
addig azonban míg ingyen van számodra, az, hogy a felület bérleti/használati díját ahol olvasod a blogot, valaki más fizeti, addig nincs sem törvényi, sem etikai jogod arra, hogy számon kérj bármit. ha nem tetszik nem mégy oda.

a hirdetések megjelenítésével nem a blog tartalmáért fizet valaki, hanem a megjelenítési felületért.
az, hogy faszságok vannak a blogon, nem hiteles adatok, az nem releváns a hirdető szempontjából, csupán a látogatottság.
az hogy egy blog a hitelessége vagy a faszságai miatt látogatott, nem a post íróján múlik, hanem a befogadó/olvasó látogatókon.

még mindig ott tartunk, hogy ha nem tetszik nem mégy a blogra, ha odamégy sem ér kár, míg ha egy újságban van faszság, hazugság akkor kár ér, mert fizetsz érte.

amit te nehezményezel, hogy nem valóságot, nem hiteleset ír valaki a blogján, az had legyen az ő nyomorúsága és a látogatóié. Te szeretnéd megmondani, vagy ki, hogy ki mire legyen kíváncsi?
szeretnéd eldönteni, hogy kinek lehet olyan véleménye amit elmondhat, vagy azt szeretnéd megszabni, ha hülyeség a véleménye, akkor ne hirdessen az oldalán az aki akar, akár pénzért?

ha személyiségi jogokat sért a tartalom, vagy bűncselekményt követ el vele az illető, akkor így is úgy is kiadja a szolgáltató az adatait, ha meg nem, csak neked bánccsa a szemed, hogy ő miket ír le, és emiatt szeretnéd seggbe rúgni, akkor gondolkodj el, hogy mi is ez?

összegezve:
"Onnantól, hogy pénzért csinál valaki valamit, onnantól a felelőssége is egészen más, összegtől teljesen függetlenül."
ezzel egyetértek.

a blogok melyek nem üzleti tevékenységet folytatnak a blogolással azonban nem ilyenek.
az nem üzleti tevékenység, ha valaki kitesz hirdetéseket az oldalára, etarget, vagy google, bármi, az csak az apeh szempontjából üzleti tevékenység, de a blog tartalmának szempontjából nem.
újság esetén a tartalom az üzlet, a tartalmat adják el. pénzért, neked, az olvasónak
blog esetén a felület van eladva tartalomtól függetlenül. nem az olvasóknak.

érezhető a különbség?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.31. 20:16:38

Ha jól emlékszem Huth Gergely sima humorista próbálkozásokkal kezdte a pályáját. Hát most is ott tart még, csak most másként és másért lehet rajta nevetni.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.01.31. 20:20:31

@Watchman:

"Ott egy író (jobb esetben, ha nem egy kizárólag a kulturkampfnak szentelt médiumban ír) nem meri leírni a fél füllel hallott harmadkézbeli információt, meg amit fél óra alatt guglizott össze, mert a hitelessége a kenyere, ha elveszti mehet kukázni."

Mu-ha-ha ... te most csak úgy általánosságba írtad ezt le, vagy a magyar "újságírókról" írtad ezt?

"Csakhogy emberek ezreit értek el így is, és tévesztetek meg. Nem egyszer írt már ez a blog is bődületes marhaságokat."

Ezért blog. Vagy olvasod, vagy nem olvasdok. Ha hülyeségeket ír egy blog, nem vissza legközelebb. Vagy beírod kommentben, hogy ez nem így van. Sok ezer olvasó ezerszer többet tud, mint az az egy blogger. Ezt hol tudod megtenni az újságírók nyomtatott vagy online cikkeinél? Pedig azokban is vannak "bődületes marhaságok".

"A WB-ben történt balesetnél pontosan a blogok és a közösségi média vezette félre az olvasók tömegeit, akik napokkal a valós tényállás nyilvánosságra hozatala után sem hittek a hivatalos médiának. Még rossz szándék sem kell a félretájékoztatáshoz.."

Facebookon/Twitteren mindenki azt ír le amit akar, azt oszt meg amit akar. A konkrét esetben, a késelést sztorit először a nagy hírportálok hozták le, Népszabi, Index stb, nem a blogok!

"Nincs tömeg-intelligencia. A hibát nem javítja automatikusan az olvasók hada, a bólogató kommentelők sem tévedhetetlenek."

Ezzel nem értek egyet. Legalábbis itt azonnal kijavítanak az olvasók.

"Szóval inkább nektek kellene picit körültekintőbben osztani az észt, és néha, csak néha picit nagyobb felelősségtudattal kilökni azt a posztot az internetre."

Igyekszünk mindennek utánanézni, pont azért, mert rohadt kellemetlen, ha "hülyeséget" írunk le. Bár sok posztnál be-be csúszik egy-kettő :S

"A probléma súlyos, és nem segít sokat, hogy csak a Bayer meg a Huth féle idióták foglalkoznak vele. Ráadásul ők is csak önös érdekekből köpködnek, mert irigykedve vették észre, hogy mások hatékonyabban tolják az árokásást. "

Bármelyik mszp-s/lmp-s/jobbikos/fideszes indíthat álnéven blogot ... ez benne van a pakliban. De szerintem hamar rájön mindenki ilyen esetben, hogy a blog melyik irányba húz és úgy viszonyulsz a bloghoz. Pl. a Piroslap elég egyértelmű :-))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.01.31. 20:21:13

@Watchman:

amúgy szép, kerek és értelmes komment, köszönjük.

2011.01.31. 20:23:42

Egyiptomban már kikapcsolták az internetet, ha az ilyen faszfej bértollnokokon múlik, nemsokára itt is ez lesz. Talán még a szánkat s összevarrják, hogy kiköpni se tudjunk, ha azt halljuk, fidesz.

Kicsit Karcos 2011.01.31. 20:25:59

@Énbagoly: én azon az elvi alapon vagyok, hogy teljesen mindegy az összeg mértéke. Non-profit vagy for profit, itt húzom meg a határt, mint ahogy általában is itt húz meg egy rakás határt a jogrend és az általános társadalmi értékrend.

Segítség vagy jövedelemszerző tevékenység.

Stoppost felvevő úrvezető vagy taxis.

Egy szelet vajaskenyérrel megkínáló nénike vagy lacikonyha.

Válasz egy kérdésre vagy tanfolyam szervezése.

Bevásárolok a szomszédnak vagy házhozszállítást is vállaló boltot nyitok.

Egy piros szívecskét festesz a házad falára, vagy kirakod a teszkó plakátját.

Semmit nem számít, hogy a valóságban mennyi bevételt sikerült realizálni, csak az, hogy segíteni akartál vagy vállalkozni.

Egy hirdetésfelületetet értékesítő (mellékesen erősen kommunista kötődésű) blog nekem ne akarjon az én véleményszabadságom mögé bújva, minden felelősséget lerázva üzemelni. Én vagyok itt, akinek szólásszabadsága kell hogy legyen, meg Te, meg Conv, meg zero, meg eszkep, meg El Topo, nem az ebből (is) élő politikusoknak, egyéb megmondóembereknek. Ők a munkájukat végzik, csak éppen egy olyan felületen, amire eddig nem hatottak a mindenki másra érvényes szabályok.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.31. 20:26:49

@Watchman: Röviden : faszság.

Bővebben:
Emberek (száz)ezreit bárhol máshol megtéveszthetik és meg is tévesztik, akár a kertévéről, akár a kurucinforól beszélünk. A blogok akkor, és csakis akkor véleményformálók, ha önerőből felküzdötték magukat egy olvasottsági (ez már számít) szintre, amivel jobb esetben együtt jár az alap gondolkodás mód (ideológia) letöltéstől független következetes betartása is.

Ennek a hiánya, (mivel a kommentelési lehetőség és a látogatási szám követése lehetséges)
azonnal kegyvesztetté tehet bármilyen blogot.

Létezik tömegintelligencia. Szóltam már be én is, más is, ha szar volt a poszt.

A lényeg: vagy megtanul a paraszt mondatokat értelmezni, információkat összerakni, egyeztetni,
vagy hülye marad blogok nélkül is.

bundazsák 2011.01.31. 20:28:36

Sztem a MH háborút akar. A blogok ellen. Sztem ha még valaki onnan ilyen témát pendít (múltkor ugye Bayer eltárs), az nsokat elárul a valódi szándékról. De ne adja Isten...

karloszky 2011.01.31. 20:29:47

@Kicsit Karcos:

"A szerző geokémikus, az MSZP tagja (XI. kerületi csoport)"

Köszi szépen az infót. További kérdésre azt hiszem nincs szükség.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.31. 20:30:01

@zero: Bazeg! Fogalmazok itt hulla fáradtan, javítva a 30 elütésemet, te meg leírod előttem pepitában. Ehh.

Kicsit Karcos 2011.01.31. 20:31:46

@Conv: teszteljük le a különbséget.

Lehessen szőrös lófasszal a címlapon az olvasóknak ingyenes, egyébként hirdetésekből élő Metropol újságot kitenni a vasúti várótermekbe, egyetemi aulába, könyvtárba, ilyesmi helyekre, vagy ugyanazok a szabályok vonatkozzanak rá, mint a Magyar Nemzetre, teszem azt? Vagy csak akkor lehessen, ha veszteséges a lap?

sprenczl 2011.01.31. 20:36:12

Ez az egyperces pásztor vagy mi vagy egy tanulatlan faszkalap (tehát kuss és egyes fiam, ülj le), vagy hazudik szándékosan, ergo bértollnok.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.31. 20:36:57

@Kicsit Karcos: A végén még eljutunk egy olyan diktatúrába ahol a fingáshoz öt vogonon kell keresztülmenjek, hogy megkapjam az engedélyt. Egy kicsit messzire szaladtál (pl. a szent tehénnel) senki sem szeretne anarchiát. De @Conv: ahogy szokta, egy szép összefoglalót gyártott satnya gondolataimról. [nincs nyalás!]

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.31. 20:42:41

@Kicsit Karcos: nos, azt hiszem ez a kérdéskör nem ugyanaz a kategória. de erre már van jogszabály nagyon régóta.

iskola, óvoda, stb 300 méteres körzetében nem lehet újságosnál felnőtt tartalmú termék a kirakatban, interneten pedig belépőoldal kell ilyen képi /szöveges tartalom nélkül az ilyen tartalmak elé.
semmi köze a nyereségességhez.

a jelen esetben azonban arról van szó, hogy nem igen érted, az újságíró a munkájáért (azért amit ír) kap fizetést ezért a pénzért mondják meg neki mit írjon, miről írjon, a blogger viszont nem a tartalomért kap pénzt, senki nem mondja meg neki mit és miről írjon.
az a blogger akinek megmondják, az bértollnok, újságíró. rá vonatkozzanak a szabályok.
de míg a vbőr pl megjelentet telefonhirdetést, meg cukrásztermék hirdetést, közérdekű hirdetést, bármit, addig ne legyen már úgy kezelve, mintha azért kapna pénzt a blog írója, hogy ő ír valamiről.

tényleg nem érted még mindig, hogy mi a különbség a fizetett újságírói tevékenység és a bloggerség közt?

JohnHenry 2011.01.31. 20:43:12

kiadták az elfogulatlan kormánypárti fizetésből élő újságíróknak, hogy most a blogoktól kell rosszul lenni???

javasolnám nekik, hogy próbálják meg úgy megfogalmazni a "kritikájukat", hogyaszongya "a blogok a magyar embereket, a magyar népet támadják".

a híveik körében biztos nagy sikere lesz.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.01.31. 20:45:29

@karloszky: "Próbálj meg szénné oltani libsi bloggereket, a másodperc tört része alatt basznak ki és törlik a kommentedet"

:D a taplók rendjébe tartozó magadfajta jobber troll és/vagy kuruclény 3 féle kommentet tud elhelyezni az ún. "libsi" blogokon.
1. a szerző származását firtatót
2. örvendezést az ún. "rettegés" fölött (a rettegés jobber nyelvből visszafordítva általában sima ellenvéleményt/fenntartást jelent)
3. valamilyen fenyegetést, hogy pl húzzanak x és y országba ha itt nem teccik

ez egyszerű sima szenny, spam illetve fehér zaj, amit jobb helyeken higiéniai okokból kifolyólag illetve az érdemi párbeszéd érdekében ignorálnak :)

KG2000 2011.01.31. 20:49:25

Jó, hogy felhívtad Huth Gergelyre és a Magyar Hírlapra a figyelmemet, blogos, mert azt a cikket nem olvastam. Nagyon jót tettél velem, mert TELJESEN EGYETÉRETK HUTH GERGELLYEL ÉS A MAGYAR HÍRLAPPAL, tökéletesen igazuk van.

Megyek, és eredetiben elolvasom a cikket, titeket pedig, hazug, terrorista, szélsőjobboldali rasszista szocikat hagylak a fenébe. Csak higyjétek, hogy győzni fogtok, szoci terroristák, annál nagyobbat foktok koppanni.!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.01.31. 20:49:49

Ja tudom, én is bérkommentelő vagyok.
Picsába, hogy ebből nem lehet megélni :D

Mondjuk aVincent blogon én is kiakadtam a vörösiszapos dolgaik miatt, de attól még a post tárgya egy idióta.

Amúgy lassan már troll lesz az ember bármitől, ha a Válaszol gombot lenyomja, már troll.

sorokinV 2011.01.31. 20:50:35

@hoplita:

Marx, Engels és Tanayból a harmadik a mutterom :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.01.31. 20:51:08

@KG2000: "hazug, terrorista, szélsőjobboldali rasszista szocikat hagylak a fenébe. "

:D :D : D: D: D : D :D :D

Ez olyan, mint a kopasz cig.nygyerek Nagymagyarország felvarrós dzsekiben :D

JohnHenry 2011.01.31. 20:51:54

@.Pierre Bezuhov.:

ebben az az igazán szép, hogy jobbos oldalakon ballibet szapuló cikkre is csak ugyanezt írják be (zsidó/retteg/húzzon). normális jobboldali ha esetleg hozzá mer szólni, a többiek azonnal kiderítik róla, hogy zsidó/retteg/húzzon.

tökjókat írok, asszem nyitok egy politikai blogot Jabba a Huth néven :-D

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.01.31. 20:52:35

@ColT: Hehe valami hasonlót akartam neki írni :):):)

Kicsit Karcos 2011.01.31. 20:53:33

@Conv: nem látok az égvilágon semmi különbséget aközött, hogy az újságírót a fizetéssel érdekeltté teszik az orbánozásban / komcsizásban, mindegy, mint amikor a reklámok teszik érdekeltté abban, hogy olyan cikkeket írjon, amire özönleni fognak a látogatók. Én azt hívom amatőr újságírásnak, amikor azt írja az újságíró, amit gondol, minden anyagi érdektől mentesen. Ha jól jön az az ötös hó végén, én azt is megértem, csak onnantól ne hívja magát amatőrnek, mert az én vagyok, nem ő.

Walter Melone (törölt) 2011.01.31. 20:54:13

úgy szeretnék bérblogger lenni. 50+áfáért bármiről bármit leírnék. simán.
ilyen azonban nincs. sehol, talán csak a szép emlékű jobbklikk.hu-n.

oda meg nem írhatott akárki. komoly nyelvmunka kellett ahhoz! :-)

JohnHenry 2011.01.31. 20:55:04

azért kiváncsi vagyok, megérem-e még (36 vagyok), hogy kishazánk politikusai és kiszolgálóik megértik, hogy az internetet csak akkor tudják uralmuk alá hajtani, ha lekapcsolják az áramot.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.31. 20:56:35

@KG2000: "..szélsőjobboldali rasszista szocik.." LOL:)) )) ) HAHAHAHAHAHA!!!

Ez kemény, nem a vídia !!!!

Nem vagyok fideszes 2011.01.31. 20:58:44

Huth Gergely, te egy különösen ostoba faszkalap vagy.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.31. 20:58:53

@Kicsit Karcos:

"Egy hirdetésfelületetet értékesítő (mellékesen erősen kommunista kötődésű) blog nekem ne akarjon az én véleményszabadságom mögé bújva, minden felelősséget lerázva üzemelni. "

ezt a komenyista beütés hangsúlyozást ugye nem gondoltad komolyan?

nem mintha nem lenne komcsi vonalú a vincent, csak szerintem ez így egy kicsit erős.
ha nemzeti érzelmű a blog akkor megtehesse?
ugye nem így gondoltad?
kicsit megfacsarta a szíve ez most, ennél sokkal kívül-állóbbnak, objektívebbnek véltelek, még akkor is, ha tudom, rád sem lehet rád fogni még árnyékként sem a balos vonalvezetést.
kár volt ez a hangulatkeltő fröcsögés az érvbe/indoklásba :(

értem a gondolkodásod, szívem szerint (az erkölcsi/etikai jóérzésem szerint igazat is adok) azonban tudom hova vezetne ez a vonal pro és kontra.
_kiskapuk, ellehetetlenítés, gazsulálás, sógor-koma, felelősségrevonás-mosdatás, politika_ ebből nem kérek.
a blog legyen szabad, legyen mindenki által elérhető, mindenki indíthasson, mondhassa el a véleményét, írhassa ki magából a hülyeségeit akár.

a közönség tanuljon meg különbséget tenni az elé tárt "információk" közt, hogy felsimerje a baromságot, és csúsztatást, ne pedig jogszabályok szabják meg ki gondolkodhat, mikor és miről, és hol mondhatja el.

Ez a legnagyobb hibája általánosságban a médiatörvényesdinek és a médiafelügyeletesdinek, én ezért ellenzem.
az, hogy az én érzéseim, gondolkodásom e téren az ami vonalat hazug módon meglovagol a baloldali álliberális szarzsák banda elég fájdalmas nekem, de lenyelem.
Úgy vagyok ezzel, hogy azért mert utálom őket mint a szart, ha véletlenül, akár számításból is de olyat mondanak amivel én egyetértek, akkor csak azért mert egy gyurcsótány-féle féreg is ezt mondja, nem fogom megváltoztatni a véleményem.
sem a témáról sem a gyurcsótány félékről.

M&Ms (törölt) 2011.01.31. 21:00:51

jaj, a kis takonypócnak rosszul esik, hogy van egy hely, ahol szeretett pártját lehet szapulni, és nincs következménye. még a jelenleg elfogadott törvény is már nagyon szigorú, ez meg azt akarja, hogy ennél is még jobban legyen KÖCCCCSÖG

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.31. 21:02:11

@Kicsit Karcos:
hát jó, nem kívánlak meggyőzni, a véleményem elmondtam én is, ütköztettük az álláspontokat, nem értünk egyet és kész.
valahol fáj, mert értem mit mondasz, helyelem is morálisan a dolgot, de úgy vagyok ezzel, mint az ideológiai megközelítésű véleményekkel általában. szép is igaz is, csak nem valóság és nem is ültethető a valóságba. pont az olyanok miatt, akik ideológiák alapján moralizálnak.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.31. 21:02:55

@Nurrddin: @Marcellusca: Köszönöm! A mondatra nem emlékezhettem, mivel messziről kerülöm az e fajta magyar vígjátékokat. Eperjest főleg!! Ripacs.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.31. 21:05:56

@.Pierre Bezuhov.:
én azért megpróbálkoztam pár oldalon észérvekkel, mégis nem hiszem, hogy tudsz olyan ismertebb libsi/balos blogot mondani, ahova tudnék írni, ha volna még kedvem hozzá.

volt olyan is, ahol csak azért kivágtak kommentestől, mert egy fél évvel ezelőtti a témában elejtett kommentjét beidéztem a postolónak, megkérdezvén, hogy most miről is beszél?

SPYD3RM4N 2011.01.31. 21:08:25

@Kicsit Karcos: "Szerintem aki bevételt akar elérni azzal, amit csinál, az most is mindig el van különítve attól, aki hobbiból csinálja ugyanazt. Stoppost felvenni vs. taxizni. Sziget fesztivál vs. falusi gyereknap. Attól, hogy nem jön elég pénz a taxizásból, attól még engedély és adóköteles ezerrel, plusz egy rakás szabályt be kell tartani. Ha stoppost veszel fel, akkor semmi további teendőd nincs vele, esetleg az övét bekapcsoltatni."

Nekem ez nagyon nem kóser valamiért. Mert ha jön egy forint, az nyilván adóköteles, de ezen senki nem is vitatkozott. De hogy engedélykötelesnek kéne lennie azért valaminek, mert kitesz a honlapjára egy hirdetést?... Szerintem ez meredek. Miért kellene, és pontosan milyen engedélyhez kötni azoknak a híreknek a megjelenését, ami olyan honlapon jelenik meg, ahol ki van téve egy Google-hirdetés? Nem tudom megérteni az összefüggést. Pontosan mi a különbség egy bannert kitevő és egy bannert nem kitevő honlapon megjelenő ugyanolyan cikk között abból a szempontból, hogy valakitől valamire engedélyt kell kérnie (és itt most ugye nem a gazdasági tevékenységről beszélünk).

Kicsit olyan ez nekem, mintha azt mondanád, hogy ha egy zenekar pénzt kap a fellépéséért, onnantól tartozzon a perelhető kategóriába és legyen engedélyhez kötött a dalszövegeik eléneklése; ha pedig nem kapnak pénzt, akkor csak véleménynek számít, amiről énekelnek, tehát ne legyenek perelhetők és engedélykötelesek.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.31. 21:10:24

@KG2000:
"terrorista, szélsőjobboldali rasszista szocikat "

:)))))))))))))))))))))))))))))))

jazzcool 2011.01.31. 21:11:33

ki az a huhh gergely?

Vitéz Kőbányai Világos 2011.01.31. 21:11:51

Na kedves kommtársak, én csak bő 200 komment után értem ide, és nem érek rá egész éjjel (valakinek mekkel termelnie azt az adót, amiből aztán házat rombolunk, gátat építünk, ilyesmi). Eddig a következőt láttam az egészből:
- Pásztörperc írt egy cikket a Vincentre, amely szerint a gát - amit az adómból építettünk - gecire felesleges volt. Ismerve az írást magát, továbbá felületesen ismerve Pásztörperc szakmai előéletét, hitelt adtam neki.
- Ezek után megjelent a Széles Hírlapban egy cikk, amely említett bloggert/geokémikust/wikipédia szerkesztőt/egykori szocialista elnökjelöltet/költőt/barlangászt/thököm tudja kicsodát elküldte a malac véres faszára, viszont egy kurva szót nem szólt semmilyen gátról.
- Ahogy itt mazsoláztam a hozzászólások között, a fenti MH-s publihoz még sokan csatlakoztak.

Na most ezek közül a mélyen tisztelt .... közül elárulná már végre nekem valaki, hogy mégis mi a teheráni kurvaisten kóchengeres fasza szólt amellett a gát mellett?!
Köszke!

UI: A stílusért bocsika, nem jellemző rám, de úgy látom ebben a vitában már csak így lehet.

M&Ms (törölt) 2011.01.31. 21:13:08

Nekem egyébként ez "tetszett" a legjobban Huth írásából:

"Aki a Fideszről rosszat ír, az csak bérblogger lehet, más magyarázat nincs."

Azért az ilyenre már nyugodtan kijelenthetjük, hogy FIDESZ-DROID. :) Aki önálló gondolkodásra képtelen, párttagkönyv dobog a szíve helyén, és ha Orbán személyesen beleszarna a szájába, annak is vígan örülne. Én se hittem volna, hogy van valaki aki Szíjártót is alul tudja múlni, de ez az ostoba faszkalap túltett rajta. És kedves Huth, ezeket a kedves szavakat mind neked írom, ha véletlenül idetévednél. :)

2011.01.31. 21:14:18

Ez a z úriember mindig is szervilis Fideszes volt. Sajnálom őt, mert szerintem most be akar kerülni a húsosfazék mellé ezét nyal ennyire aktívan, viszont valamiért még nem került oda szóval, lehet hogy stigmája van. Látatlanban nem találgatnék, mindenkinek a fantáziájára bízom.

Sajnos az országban itt tart sok újságíró, hogy a pártatlanság látszatát is igyekszik elkerülni. Ez nagyon szomorú!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.31. 21:16:25

@MMs drazsé:
Te, őőő.... bazzeg.... ez izé.... hogy is mondjam... na... ez zero irónikus kommentje volt huth gondolataihoz, nem huth írta :)

M&Ms (törölt) 2011.01.31. 21:17:38

@Conv: akkor bocs, de azért azt remélem nem gondolod, hogy Huth lelki világa és meggyőződése ettől sokkal távolabb áll. :)

Kicsit Karcos 2011.01.31. 21:18:08

@Conv:

Nem véletlenül írtam zárójelbe a kommunistát, ugyanis csak kiegészítő információ volt: arra volt példa, hogy mennyire civil, mennyire "kisemberi", mennyire "akár én is lehetnék" jellegű dolgokról van szó. Érv volt, de nem fő érv. A fő érv az a hirdetés volt, a kiegészítő érv meg a mögötte álló, de legalábbis hozzá köthető politikai-gazdasági vállalkozás. Tény, ha nem komcsi, hanem magamfajta blogról lenne szól, akkor alighanem csak annyit írok, hogy politikai hátterű.

"a blog legyen szabad, legyen mindenki által elérhető, mindenki indíthasson, mondhassa el a véleményét, írhassa ki magából a hülyeségeit akár."

Teljesen egyetértek. Csak még mindig ott van nálam a csak:) Én a sajtószabadságot 2011-ben nem tartom értéknek, semmit nem jelent nekem. A véleményszabadság igen, de az magánemberekre értelmezhető nekem, nem de facto egyéni vagy társas vállalkozókra. A vállalkozás szabadságának is a híve vagyok. Akinek véleménye van, az el tudja mondani, regel egy free tárhelyet, ost megírja. Hogy ez kevés, látogatókat is akar gyorsan, sokat? Akkor menjen az Indexre. Hogy ez is kevés, pénzt is akar érte? Na, innentől már a vállalkozás szabadsága (és felelőssége) vonatkozzon rá, ne lilaködös ideák, amik a mi luxusunk kellene, hogy legyenek.

"a közönség tanuljon meg különbséget tenni az elé tárt "információk" közt, hogy felsimerje a baromságot, és csúsztatást, ne pedig jogszabályok szabják meg ki gondolkodhat, mikor és miről, és hol mondhatja el."

Egyetértek, de gyorsan tegyük is hozzá, hogy szabadon elmondhatod a véleményed, aztán vállalod érte a felelősséged (büntetőjogi, polgári jogi, médiatörvényi, erkölcsi stb.).

"Úgy vagyok ezzel, hogy azért mert utálom őket mint a szart, ha véletlenül, akár számításból is de olyat mondanak amivel én egyetértek, akkor csak azért mert egy gyurcsótány-féle féreg is ezt mondja, nem fogom megváltoztatni a véleményem.
sem a témáról sem a gyurcsótány félékről. "

Én is pont így vagyok ezzel, csak ezek szerint ennek a barikádnak a másik oldalán:) Másiknak meg egy oldalán. Én már unom a fos, hazug és szemforgató újságírást, örülök, ha odabasznak nekik, nem vagyok híve ennek elvi alapon, de munkájuk gyümölcsét elnézve befogom az orrom, és félrenézek, amíg kasztrálnak pár weyerbélát, ha egyáltalán megteszik. Egyetlen dolog tabu nálam, hogy a saját szórakozásából írkálókra ne emeljen kezet semelyik hatóság semmilyen erkölcsi alapú rizsával.

M&Ms (törölt) 2011.01.31. 21:18:49

Pedig komolyan elhittem, hogy ezt így leírta.

dekoltazs 2011.01.31. 21:19:44

@Horizont: Tök igazad van. Egy apró tévedés mellett. A Huth gyerek nem újságíró, hanem bértrollnok. A nyalás nem újságírói teljesítmény. Az idiótaság meg pláne. Egészen elképesztően bicskanyitogató különösen a Széles Tv-ben.

KenSentMe 2011.01.31. 21:25:04

Szerintem nem csak azt kéne odaírni piros betűkkel a cikkek fölé, hogy a "szerző nem ellenőrzött forrásokra támaszkodott", hanem azt is, hogy "ennek a cikknek a szerzője a tudomány mai álláspontja szerint bizonyíthatóan hülye".. ezt például érdemes volna médiatestületileg szabályozni, gyanítom, a Magyar Nemzetben sok cikk megkapná ezt a feliratot.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.31. 21:28:27

"Hogy ez is kevés, pénzt is akar érte? Na, innentől már a vállalkozás szabadsága (és felelőssége) vonatkozzon rá, ne lilaködös ideák, amik a mi luxusunk kellene, hogy legyenek."

egyetértek, mondtam fentebb is, csak... :) csak nekem más kategória a vállalkozás, mint az indexes blogolás akár, amit te üzleti vállalkozásnak tekintesz mert a blog témájához nem kötődő hirdetéseket is megjelenít.

"Egyetértek, de gyorsan tegyük is hozzá, hogy szabadon elmondhatod a véleményed, aztán vállalod érte a felelősséged (büntetőjogi, polgári jogi, médiatörvényi, erkölcsi stb.)."

fentebb írtam, jelenleg is érvényes jogszabályok vannak régóta a törvénysértések, jogorvoslatának lehetőségére.
a blogok indításának korlátozása, illetve a bloggerek nyilvántartási kötelezése már ezen túl mutat és nem tetszik.

"Egyetlen dolog tabu nálam, hogy a saját szórakozásából írkálókra ne emeljen kezet semelyik hatóság semmilyen erkölcsi alapú rizsával. "

erről beszélek én is, csak én hozzáteszem, hogy a saját szórakozását szponzorálandó, reklámokat jelenít meg a blogján valaki, az ne legyen már ok a szájának befogására.

még a nyilvánvaló pártkötődés se. inkább legyen harc, legyen még több blog mindenféle pártvonalon.... legfeljebb a kutya sem olvassa őket, viszont lehet több helyről tájékozódni, melyik blog a pártblog :)

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.01.31. 21:28:50

@MMs drazsé: ejnye-bejnye, hogy nem tudod leírni egyik legnagyobb politikusunk, a Szijjártó nevét :) mindjárt itt terem a párt civil ökle, a malacznews és ad a pofádra :))

@Kult: " viszont valamiért még nem került oda szóval, lehet hogy stigmája van"

nem hinném. sokszor írtam leírtam már: ahhoz egy ez a macsakjancsi bagázs 2/3hoz jusson nagyon sok pártpribék áldozatos és gerinctelen munkája kellett. ezek pedig majd szépen lassan a a kasszához fáradnak - mind. S akármennyire is bőkezűen osztogatja a párt az elvtársaknak (illetve azok egyetemet frissen végzett/ vagy még nem is végzett kölykeinek)a zsíros állami pozíciókat, ilyen-olyan intézeti forrásokat, biztos lesz olyan fidesznyik aki kimarad vagy nem megfelelő mértékű hűségjutalmat kap az elvtársaktól, és akkor majd borul a bili.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.31. 21:29:25

@MMs drazsé: nem gondolok ilyet, meggyőződésem, hogy ha nem is hitből, de érdekből, a gondolkodásának a magja ez :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.31. 21:32:13

@.Pierre Bezuhov.:
ez így fog történni.
az elmúlt nyolc év történelme ismétli önmagát :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.31. 21:35:48

@Vidéki:

a szakértőt lekibicezni, az azért hatalmas szaktudást feltételez. ez esetben rákérdeznék: mi is a te szakmád, kicsi rigó? :)

én voltam hülye, hogy válaszoltam neked.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.31. 21:36:08

Azt, hogy azon a tragédiát okozó vörösiszapos kupacon már nincs, ami csorogjon,
szabadszemmel is megállapíthatta,
aki látta a légifelvételeket az ömléskor és utána.
Itt az Indexen például.
Látható volt.
Egyszerűen nem kell gát ahhoz, hogy ne ömöljön egy szilárd kőzet.
Állt, mint Katiban a gyerek.

Kommentelni szabad az ilyen véleményt, vagy csak geokémikusok kodkáztatják meg blogbejegyzésben ?

Böff 2011.01.31. 21:37:25

A Huth-okkal már a Jediknek is meggyűlt a baja egy távoli galaxisban.

Link Elek 2011.01.31. 21:37:38

nem ertem mit kell ezen ennyit rugozni, mindenki latja, hogy aki meg mindig nyilvanosan tamogatja a fideszt az szimplan idiota.

parlamentarista 2011.01.31. 21:39:46

amikor gyurcsányt figurázták ki a neten - egyébként nagyon helyesen - akkor mindez nem jutott az eszébe. én úgy hallottam, hogy a huthok és a trollok közeli rokonok. előbbiek offlinéában élnek utóbbiak, meg onlineában.

Horizont 2011.01.31. 21:40:14

@dekoltazs:
Újságíró? Igen! Újságnak ír? Igen! Azért kapja a fizetését? Igen!
Szar ember amúgy? Igen! Számít ez? Nem !

@.Pierre Bezuhov.: Nem ismerős a menetrend valahonnan??

Melee 2011.01.31. 21:42:44

"Nehogy azt gondolják, hogy az új médiaalkotmány és a médiatörvény mindezen bármit is változtat. A pongyola törvényszöveg nagyképű szerzői pontosan az efféle magatartást felejtették el világos módon megtiltani, miközben közvetlen beleszólást engedtek a kormánynak egy olyan szférába, amihez a mindenkori hatalomnak semmi köze."
A nagyképű szerzők, akik pongyola törvényszöveget írtak, azon párt alkalmazottai, amely párttól ő a fizetését kapja. Én becsülöm Huth Gergelyt a bátorságáért - már ha ez abból fakad.
Ugyanakkor Huth Gergely oly markánsan és keményen kritizálja a médiatörvényt, mint még Mong Attila se. Szép volt, Huth Gergely.

2011.01.31. 21:42:58

@karloszky: hát ha náci szövegeket írsz be jó, hogy kimoderálnak...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.31. 21:44:14

@Pásztörperc:

"Ezt öngólnaxántad? "

mér, szerinted minek? velem is elvitatkoznak "szakmailag" ilyenek, fárasztóak, na.

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2011.01.31. 21:46:39

Huth Gergely kihagyott valamit a felsorolásból, kiegészítem:
"Nesze neked vaskos médiaetika-tankönyv, szakmai becsület, és minden elv, amire a nyilvánosság a demokratikus világban egy-két évszázadon át épült! Minek ide médiaiskola, a hírek szentsége, a valós tényállítás kötelezettsége, több mint negyven, a sajtót korlátozó magyar törvényi rendelkezés," ÁLLAMI CENZÚRATÖRVÉNY "ha lazán jöhet egy Pásztörperc nevű troll, aki egy sok százmilliós reklámforgalmat bonyolító, megkerülhetetlen hírportálon tényfeltáró cikknek álcázott fantasynovellájában milliókat etethet meg azzal, hogy a kormány egy emberéleteket kioltó katasztrófa idején gazemberként viselkedett."

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.31. 21:46:40

@.Pierre Bezuhov.: Csak ne keljen várni 30 évet a biliborulásra. Az én tippem a mostanival együtt 3 ciklus.
Beszélgettem egy itt élő amcsi befektetővel még karácsonykor, neki 30 év. (Egyiptom...?)
Elmondása szerint aggódni nem kell, mindenféle híresztelésekkel ellentétben jó befektetésnek tartják magyarországot (a Moodys bekaphatja) viszont a Bölcs Vezérünk sorsát Jörg Haiderhez hasonlította. 5 év.

salamander 2011.01.31. 21:49:00

Hát ez a Huth Gergely nálam is kiverte a biztosítékot.

________________________________________
Kicsit enyhén és kedvesen jellemezte a hatalmi gőg és az arrogancia nagymestereit....
Ez a véleményem. Gondolom a liberális szólás-szabadság értelmében máris kapom a selyemzsinórokat...

Az azonban köztudott, hogy a seggnyalókat elsőként az SZDSZ fizette meg rendesen, második az MSZP és a Fidesz nagyban lemaradva ezektől fizetett, - ha egyáltalán volt ilyen...
A fideszes bértollnokok folyamatosan háborognak, hogy állandó létbizonytalanság övezi őket, mert a Fidesz nem tart fenn udvarnyi, ha tetszik seregnyi gennyládát. El is vesztette mindig a médiakampányokat. (Bezzeg a liberális-exkommcsi az ellopott milliárdokból jócskán nyomott Lásd az amerikai Népszava, vagy a vidéki pártújságok, nem is szólva a budapesti írott és online sajtó befolyásról...vagy itt az EU hisztéria az "ismeretlen médiatörvény" kapcsán: Kovács Laci bácsi - exkommunista uniós biztos nyuszifunkcionárius - pedig lehazugozta ezt az állítást, majd néhány órán belül azt volt kénytelen magyaráznia, hogy ők csak az európai elvtársakat tájékoztatták a vörös vonalon...)
Remélem a Fidesz tanult a múltból és jobban megbecsüli a nemzeti érzelmű értelmiséget, úgy hogy hallgat rá és akár anyagilag is finanszírozza az áldozatos munkát (mert eddig nem volt szokás)...

Na üdv, minden "trollnak"... Ja, és nem fagyok Fideszes!

lolperec 2011.01.31. 21:49:03

cirkuszt a népnek, amíg elveszik a kenyerét..

salamander 2011.01.31. 21:51:17

@randomgenerator:
No és ha a komcsiszöveget írsz, akkor miér' nem??

Akkor éljen Mao, Lenin, Marx, no és Kim Ir Szen?

salamander 2011.01.31. 21:55:27

@Link Elek:
Miért Te kit javasolsz? Kit kellene támogatni?

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.01.31. 21:55:55

Huth Gergely már-már bayerzsolti magasságokban ír.

moncayo 2011.01.31. 21:59:34

Hát ez a Hugy Gergely nagyon zavart szegény. Bár flekkre kapja a pénzt Ikarusz Széles Gábortól.

Ted Striker 2011.01.31. 22:00:59

Én a blogerekkel vagyok :-)

Dr. No 2011.01.31. 22:01:15

"Miután maga már totálisan meggyőződött bizonyos disznóságok tényéről, még mindig nem nyúl a billentyűzethez, hanem elkezd kutatni, válaszokat követelni, bizonyítékokat, drága cégadatokat gyűjtögetni, hogy ne csupán az igazat írja, de a bíróságon is fel legyen vértezve a milliárdos érdekkörök kitömött zsebű ügyvédeivel szemben. "

Nyilván így történt mindez Huth Gergely beosztottja, Bayer Zsolt orgoványi büdöskéről írt cikke esetében is.

ol Fe tam 2011.01.31. 22:05:40

"(...)E történelmi pillanatban nem nézhetjük némán azt a maroknyi embert, aki önös nemzeti érdekből megkísérelné felbontani a birodalom valamennyi nemzetének egységes munkáját és harcát, amely arra irányul, hogy igazságos büntetésben részeltesse azokat a nyomorultakat, akik minden ok nélkül rátámadtak birodalmunkra, hogy megfosszák azt minden kulturális és civilizációs értékétől. Nem térhetünk némán napirendre ama beteg szellem kitöréseinek alávaló tünetei fölött, amely csupán a nemzetek szívében uralkodó egyöntetűség felbomlasztására törekszik.(...)"

************************************************************************
Forrás:
Jaroslav Hasek: Osudy dobrého vojáka Svejka za svetove války
(Praha, Státní nakladatelství krásné literatury, hudby a umeni, 1953)
Alapkiadás: Madách Könyvkiadó, Bratislava, 1982
Magyar fordítás: Réz Ádám (jogutódai)
***************************************************************************
Csak olvastam a bejegyzést és az idézetekről ez jutott eszembe, miközben megállt.

(Elnézést a nem pontos betűkért a forrásmegjelölésben.)

salamander 2011.01.31. 22:06:29

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.:

Döbbenj meg: a 1970-es években Heller Ágnes, Huszár Tibor szociológus és Biszku Béla jobboldalinak, és rasszistának titulálták Kádár Jánost elvtársat. Biszku elvtárs próbálta is jelezni a moszkvai elvtársaknak - Brezsnyev elvtársnak -, de valahogy nem nagyon történt meg a várva várt retorzió.
De ezt itt biztosan jobban tudják nálam...
Ez valóan vídia.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.31. 22:07:03

@Dr. No:
Én ezt a részt úgy értettem, hogy mikor leír az újságíró egy nevet, már a zsebében van egy rakat nem publikus, de terhelő ezmegaz
az illető családjáról, üzleti köreiről, támogatóiról, ügyvédeiről, esetleg a bíróról...

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.31. 22:07:47

@salamander: Nem tennék különbséget komcsi, vagy náci komment között, szerintem mindkettő moderálandó lehet, ha elég hipokrita a szerző, vagy töketlen a bloghoz (nem véletlenül) vonzódó komment-had.

A libsi hozzáállással az a baj, hogyha neki nem tetszik, az már náci.

Gazz 2011.01.31. 22:08:49

És ennek a triplanullának a kuruc még sosem csípte a szemét.... A kis ájtatoskodó hipokrita, egyem a zuzáját.

WT 2011.01.31. 22:10:41

Egy rövid példa a "hiteles" hivatásos újságírói munkáról: vadászbaleset kb 3 hete. Személyesen ismerem a sérültet és családját is. Utólag cikkeket kerestem, a legtöbb még nyomokban sem az ott történteket írta le, vagy ha véletlen a lényegre tapintott azt is vastagon kiszínezte. Akkor mivel hivatásosok írták, az lenne a hiteles cikk?:D Vicc

Gazz 2011.01.31. 22:10:43

Birom az ilyen kis hiénákat, az előző nyolc évben ők voltak a hős ellenállók, és szabad véleménynyilvánítás mindenekfelett, most meg együtt követelik a kormánnyal a véleményszabadság korlátozását.
Reméljük Széles hamar megunja ezt a költséges hobbit.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.31. 22:13:24

Szerintetek Huth Gergely végigolvassa a lassan háromszáz kommentet, vagy leszarja, mert ezért nem jár pénz! HAHAHAHAHAHAHA!!:))

Mert ugye bértollnok lehet valaki, de bérolvasó....

Vincenzo90 2011.01.31. 22:15:22

Azért én elgondolkodnék, hogy normális-e, ha tízezreknek lehet minden felelősség nélkül bármikor bármit hazudni.

Watchman 2011.01.31. 22:16:44

@zero: "Mu-ha-ha ... te most csak úgy általánosságba írtad ezt le, vagy a magyar "újságírókról" írtad ezt?"

A magyar zsurnalisztika nem áll meg a Népszavánál. A Portfólió vagy a HVG szintjén már más a hitelesség értéke. Még akkor is, ha itt sokan judeobolsevista ármánylapoknak hiszik :)

"Ezért blog. Vagy olvasod, vagy nem olvasdok. Ha hülyeségeket ír egy blog, nem vissza legközelebb. Vagy beírod kommentben, hogy ez nem így van. Sok ezer olvasó ezerszer többet tud, mint az az egy blogger. Ezt hol tudod megtenni az újságírók nyomtatott vagy online cikkeinél? Pedig azokban is vannak "bődületes marhaságok"."

Itt nem arról van szó, hogy nekem tetszik-e. Nyilván látok egy blogban értéket, ha visszajárok. Azzal van a baj, hogy sokan ugyanolyan hiteles (vagy hitelesebb!) forrásnak tartják, mint a hivatalos sajtót, médiát. A hitelesség viszont lehetetlen teljes anonimitásban. A AFP fotósát kirúgták miután kiderült, hogy photoshopolta a képeit, egy bloggazdát ki rúg ki? Az olvasók aggasztó hányada mégis egy szinten kezeli a kettőt.

"Facebookon/Twitteren mindenki azt ír le amit akar, azt oszt meg amit akar. A konkrét esetben, a késelést sztorit először a nagy hírportálok hozták le, Népszabi, Index stb, nem a blogok!"

Az interneten mindenki azt ír, amit akar. A blog is, a twitter is. És ezt mindenki elfogadja, tovább adja, és meg sem fordul a fejében, hogy a 3 mp alatt leírt hozzászólás félreérthető-e. A srác, aki kitwittelte, hogy késelés történt, elfelejtette megjegyezni, hogy az információ hallomásból származik, és nem volt szemtanú. Sokan értették félre. És a blogok adták a teret a hisztéria kibontakozásához, néhol nem a bejegyzésben, hanem a kommentekben. És amikor tömegesen állítják, hogy késelés történt, akkor érvényesül a közösségi média véleményformáló ereje. Ott ki javította ki a tévedést, és milyen sikerrel?

"Ezzel nem értek egyet. Legalábbis itt azonnal kijavítanak az olvasók."

Volt már szakmámba vágó poszt (nem a VB-n), ahol hiába próbáltam javítani az ordító hülyeséget, nem nekem hittek az olvasók.

"Igyekszünk mindennek utánanézni, pont azért, mert rohadt kellemetlen, ha "hülyeséget" írunk le. Bár sok posztnál be-be csúszik egy-kettő :S"

Nincs kétségem afelől, hogy igyekeztek. Nem feltételezek semmilyen rossz szándékot, akkor sem amikor nem sikerül.

"Bármelyik mszp-s/lmp-s/jobbikos/fideszes indíthat álnéven blogot ... ez benne van a pakliban. De szerintem hamar rájön mindenki ilyen esetben, hogy a blog melyik irányba húz és úgy viszonyulsz a bloghoz. Pl. a Piroslap elég egyértelmű :-)) "

A véleményformálás nem egyenlő az agymosással. Nem kell hazudni, vagy tudatosan félrevezetni az olvasót, ahhoz hogy befolyásold a véleményét. Veled sosem esett meg, hogy elolvastál egy bejegyzést, majd pár nap múlva, amikor új információhoz jutottál kénytelen voltál átgondolni előző álláspontodat? Ilyenkor érződik legjobban a véleményformálás. Nem kell oda pártiroda, meg fizetett bérblogger.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.31. 22:19:29

@salamander: Az infó új, (ha igaz) de a döbbenet elmarad. Ez a retorika számomra elcsépelt.

lyken 2011.01.31. 22:20:58

Gondolom Jabba Huthnak fáj, hogy többen olvasnak a zemberek blogot, mint a drágalátós ujságját.
Az indexet egyébként naponta csak 400.000-en nézik, nem kétmillióan. Gondolom az is fájdalmas, hogy egy ilyen vastagbőr posztot többen olvasnak el mint Huth úr cikkjeit. Persze könnyebb fizetésért sírni az újságban egy ilyen szintalatti cikkel, mint valós munkát végezni. Vagy neadjisten blogot indítani és autentikussá válni.

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2011.01.31. 22:24:26

És a legszebb az egészben, hogy ha kiterjesztik a médiatörvényt a blogokra, akkor simán elmehetsz egy másik blogszolgáltatóhoz. A blogspot.com-ot próbálja meg ellenőrizni ez a kormány... Kábé annyi sikerük lesz, mint a kuruc.infóval.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.31. 22:38:58

@lyken: Itt az a KURVA NAGY probléma, hogy a fidesz rájött a net-analfabéta Viktorral együtt, hogy LÉNYEGES szerepe volt az online médiának a 2/3 elérésében.
Ezekből a premisszákból levonták a konklúziót, és rájöttek hogy ŐK ezt nem szeretnék átélni!
Tehát szabályozni kell, mivel a nép 2/3-a (MUHAHA) ezt szeretné. (muhaha2)

Röviden: Befogják a pofád, ha nem velük vagy, persze a látszatot fenntartva.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.31. 22:44:10

@fovarosi.blog.hu: a fényességes médiatörvény és szalaiannamarifelügyelet éppen ezzel verte ki a biztit az unióban is, hogy úgy gondolták, bárhol is van a blog, ha magyar írja, vagy innen magyarországról, akkor bizony az büntethető, ha az nem tetszik nekik. no nem maga a blog, ennyi eszük van, hanem a publicisztája.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.01.31. 22:55:16

@Watchman:
"Ilyenkor érződik legjobban a véleményformálás. Nem kell oda pártiroda, meg fizetett bérblogger. "

viszont kell ostoba, ideológiai szemüvegén át elfogultan a világot szemlélő olvasó.
ezt pedig akkor sem fogod eltüntetni, ha csak és kizárólag száraz tényeket olvashat egyetlen oldalon.
a hülyeség nem kialakul, hanem adott. a logikai készség, az elemzőképesség, az objektív világnézet és adatfeldolgozás képessége ha adott, akkor nem megy a véleményformálás ezen vonala.
viszont ahol ezek nincsenek meg, oda meg nem kell semmi több csak bárhonnan, akár csak egyetlen helyről az suttogva meghallani, vagy csak képzelnie, hogy hallja, amit hallaniszeretne a sültökör. és nem a roszindulata miatt, hanem mert ennyit képes kezelni a világból az agya, ennyi amit képes feldolgozni anélkül, hogy elveszne a világ bonyolultságában.
pl késelés.
máris beindul az ideológiafűtött előítéleti/tapasztalati malom és megy az úthenger, minden józan érv és látható/hallható érv és tény ellenére. az ellenérvek/tények ezeknél nem megváltoztatják a gondolatokat és ideológiától vezérelt gondolatmenetet, hanem konteókat hozzáfűzve erősítik azt.
a hülye okosabb nem lesz soha, csak még hülyébb.
jobb/bal, libbant/jobbant egyaránt.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.31. 23:16:37

@Conv: Megint igazat beszéltél. Fogunk mi még együtt sörözni! [ismétlem: nincs seggnyalás]

P.mester 2011.01.31. 23:17:34

"Nesze neked vaskos médiaetika-tankönyv, szakmai becsület, és minden elv, amire a nyilvánosság a demokratikus világban egy-két évszázadon át épült! Minek ide médiaiskola, a hírek szentsége, a valós tényállítás kötelezettsége,"

Ezt mind Hugy Gergely írja????

Olvasott már Magyar Zsírlapot?

salamander 2011.01.31. 23:26:07

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.:
Bocs: tudom hogy elmarad a döbbenet, Heller Ágnes maga nyilatkozzta a fent említett mondatot, s valamelyik széles média a "filozófus-sikkasztás" kapcsán elővezette. Nos Ágnes asszony a lepedőjét a patakban csak mossa mossa, de erre nem válaszolt.

A dolog úgy áll, hogy azért illene megdöbbeni, mert ha én most 70 év után előállnék azzal, hogy én egy olyan értelmiségi vagyok aki "jobbról" előzte Hitlert pl az emberirtásban is és annak bizony megvoltak a közjogi feltételei, már nem élnék. (Nem is lehetnék értelmiségi, sőt meg sem születhetem, mert már nasciturus állapotomban előállítottak volna).
Nos itt a kettős mérce, és ezért nem tudunk szót érteni egymással: hogyan tudsz egy a tettét tagadó gyilkossal orgazdával vagy csak egyszerűen egy betörővel jót beszélgetni.
Sehogy, mert a társadalmi normák és a jogi normák is azt kívánják meg, hogy először a tettet értelmezni és tisztázni kell.
Lehet hogy elcsépelt retorika, de időszerű.

Fabius 2011.01.31. 23:26:21

@Watchman:

"Az interneten mindenki azt ír, amit akar. A blog is, a twitter is."

Ez így van. Éppen ezért olyan, mint egy virtuális kocsma, klub, ahol emberek összejönnek és jártatják a szájukat. Itt, ahogy minden társaságban megvannak a hangadók (bloggerek) akik osztják az észt, amit aztán a lelkes közönség (kommentelők) megvitat, amivel egyetért vagy éppen leanyáz. Ezen kívül vannak a csöndes szemlélődők, akik csak olvassák amiről a hangosak vitatkoznak, és ezek alapján alkotnak véleményt. Pont úgy, mint akárhol máshol a való életben.

Egy kocsmába is bemész szólni a HMCS-nek, hogy öcsém csak lassan, mert nagy a te felelősséged a közösség véleményének alakulásában! Még a végén Huth Gergely a tollára vesz, vagy Bayer kibeszél a hasonszőrűekkel az ehuntévében.

Nem tudom világos-e, de mi vagyunk itt a nép. Azok, akiknek a kampányok szólnak, akik az adót fizetik, akik megveszik a nyomtatott sajtót, nézik a tévét, akiknek az online hírportálok tartalmai szólnak, akik kattintására ácsingózik a bannerben hirdető. Vagyis mi vagyunk azok, akiknek el akartok adni terméket hírlaptól hüvelygombakrémig. Nekünk pedig van véleményünk mindenről ami történik a világban. Ha ezt megosztjuk másokkal, az magánügy. Ugyanis nem hivatalos álláspont, nem "hír", nem szenzáció, pusztán az adott ember abban a pillanatban gondolt véleménye.

Nem kell ennyire félteni az olvasót. Általában mindenki el tudja dönteni miről mit gondoljon. A választások előtt volt egy közvéleménykutatás, amiből kiderült: volt aki szerint Orbán volt kormányon az utóbbi években. Nekik teljesen mindegy ki ír le mit, és az hol jelenik meg.

SPYD3RM4N 2011.01.31. 23:37:51

Anno a 2007-es, 20 milliós BKV-s fénymásolós felmérés kapcsán ha egy blogger azt írta volna, hogy ez szerinte teljesen felesleges pénzkidobás volt és ordít a dologról a korrupció - hát még Bolgár Gyurinál is csodálkoztam volna, ha ilyen erősségű közvetlen pártseggnyalást szól be, megtámogatva ezzel a mega-etatista, NagyTestvér-iránti vággyal.

Azért ilyen szintű pártsajtója soha nem volt a ballibnek, mint amilyet a jobboldal kialakított mára.
Ilyen babánköztársaságos fílinget még a Maszop sem árasztott magából, pedig azt hittem, az felülmúlhatatlan lesz.
Persze miért is lenne másképp, az összes FIDESZes vezető MSZMP KB-, vagy KISZ-vezető volt.

salamander 2011.01.31. 23:37:56

@fovarosi.blog.hu: Pontosan: nem is értem miért kell enyit üvöltözni. Senki nem tudja és akarja érdemben a z internetes fórumokat szabályozni.
Bár megjegyzem a kuruc.info úgy el lehetett volna halgattatni, mint a sicc, de valahogy nem nagyon akarták. (vagy lehet hogy nem volt meg az ehhez szükésges törvényi felhatalmazás?)
Pl.: az összes magyarországi szolgáltató és DNS szerverben az ip tablesben black listre helyezed (helyezteted bírói végzéssel) az oldal ip címét ... (és még van pár lehetőség ...) Az igaz , hogy aki innen veszi a DNS szolgáltatást (külföldi) az sem érhette volna el a kuruc.info-t de az meg kit zavar?
Na majd most ilyet lehet tenni, s mi ennek örülünk Vincent!

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.31. 23:45:22

@salamander: Nos. Tudom hogy illene, csak egyszerűen belefásultam ezekbe a pálfordulásokba. Erre akartam utalni az " elcsépelt retorikával". Ha Lendvai Ildikó egy érték alapú bla bla bla tagja ex-cenzorként, akkor már nehezen lepődök meg. Hogy finoman fogalmazzak: úgy szarom le őket, ahogy van.
Szót tudunk érteni egymással.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.31. 23:51:21

@SPYD3RM4N: Kedves Pókember! Légy oly kedves leírni újra az első bekezdésedet, mert az istennek sem értem!

SPYD3RM4N 2011.01.31. 23:52:16

@Watchman: "A véleményformálás nem egyenlő az agymosással. Nem kell hazudni, vagy tudatosan félrevezetni az olvasót, ahhoz hogy befolyásold a véleményét. Veled sosem esett meg, hogy elolvastál egy bejegyzést, majd pár nap múlva, amikor új információhoz jutottál kénytelen voltál átgondolni előző álláspontodat? Ilyenkor érződik legjobban a véleményformálás. Nem kell oda pártiroda, meg fizetett bérblogger."

Mindezt úgy írod, mintha a véleményformálás baj lenne, bűn. Úristen, többféle információforrás, többféle vélemény! Jézusom, csak ezt ne!! Nehogy az történjen valakivel ebben az életben, ebben az országban, hogy olvas egy adott témáról, kialakul egy kezdeti véleménye, majd ha elolvas még 10 cikket az adott témáról, akkor egy sokkal többszempontú, sokkal több oldalról körüljárt kérdések által keretezett, sokkal szélesebb információs bázisú, sokkal többféle ember által interpretált stb.stb.stb. valami lehessen a fejében! Nem, ilyen itt ne legyen!

Különösen ne lehessen ilyen ebben az országban, ha a kormányról van szó. Ne formálhassanak véleményt egyesek az újságcikkeikkel. Kizárólag az aktuális kormányszóvivő mondatait hozhassa le minden blog, kommentárok nélkül. Ez legyen a politikai témákkal kapcsolatos újságírás. Szerintem is ez lenne az ideális. Ez a demokrácia leglényege, elérendő cél.

Szerintem a 20 milliós fénymásolós BKV-s szerződés már a napfényre kerülésekor is (nem csak az utólagos ítélethozatalkor) felesleges kiadás volt. Ezt a véleményemet, mivel _véleményformáló_ lehet, tehát szerinted nem szabadna nekem egy blogbejegyzés formában leadnom 2007-ben?

SPYD3RM4N 2011.01.31. 23:54:02

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.: Még a Bolgár Úrról sem tapasztaltam korábban ekkora mértékű demagóg, pártseggnyaló, etatista, demokráciaellenes véleményformálást. Pedig azt hittem, ő A Meghaladhatatlan Etalon ebben a témában.

agyamputáltak 2011.01.31. 23:55:36

@Vincenzo90:
igazad van ezért utálom én is a fideszt :)

SPYD3RM4N 2011.01.31. 23:57:37

@Fabius: "Nekünk pedig van véleményünk mindenről ami történik a világban. Ha ezt megosztjuk másokkal, az magánügy. Ugyanis nem hivatalos álláspont, nem "hír", nem szenzáció, pusztán az adott ember abban a pillanatban gondolt véleménye."

Így van. És azt a kiegészítést sem értem én ehhez, amit "Kicsit Karcos" képvisel, hogy ha ki van téve egy banner egy honlapon, akkor ez az általad leírt elv máris nem érvényes. Már miért ne lenne az? Ha percenként 3 trilliárd forintot keresek a reklámok által egy blogon, akkor is lehet az a véleményem, hogy egy adott kormányzati beruházás hasznos vagy haszontalan, szükséges vagy felesleges.

2011.02.01. 00:02:21

"azt lenyomja blogban." faszom, ilyet mond egy újságíró, vagy mégrosszabb, leír?

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.02.01. 00:11:29

@SPYD3RM4N: Értem. Szerintem Huth-nak még van egy kis behozni valója. Egy írással nem veri a 8 évet. (többet)

@Conv: El kell ismernem, hogy van egy erős pinafüggőségem... :))

-Hoze- · http://www.hoze.blog.hu/ 2011.02.01. 00:11:45

Bárcsak lennék én is bérblogger.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 00:13:28

@salamander:
fura, hogy valakinek öröm lenne, hogy az egyik leglátogatottabb magyar nyelvű oldalt csak úgy kitiltja, mert fizikai/technikai lehetősége van rá.
persze az nem zavaró, hogy ezzel szemenköpi azt a mittomén kétszázezer embert akik látogatni szokták. ez voltaképpen csak egy akkora szám ami a jelenleg adófizető állampolgárok tizede lehet.
gondolom büszke, demokrata sajtószabadságharcosként örül :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 00:20:00

nah megtaláltam ami először eszembe jutott a témáról:
www.onlinebetrug.ch/fuckyou.gif

SPYD3RM4N 2011.02.01. 00:24:40

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.: Lehet; az igazat megvallva régóta már csak fogcsikorgatni tudtam kiröhögés helyett Bolgár Úron, az meg nem jó érzés, tehát kerülöm, szóval tényleg rég nem hallottam a nagy Öreget. Nála egyébként szerintem nem 8 évet kell behozni, hanem egy egész életutat, bakker.

(Abszolút offtopik: Kíváncsi leszek majd, hogy most, hogy a Gyurcsányék valami új pártot alapítottak, hova áll Bolgár Úr? Párttól függ, vagy emberektől?)

Petykabá 2011.02.01. 00:25:39

Ha már olyan nagyon pedzegetik a felelősséget. Amerikában ugye a bérbloggerkedést eléggé súlyosan próbálják büntetni, persze nem politikai, hanem anyagi célzatú "álteszteknél". (Mondjuk egy haveromnak az is feltűnt, hogy az index az apple termékekről napi 1 általában nem túl lesújtó eredményekkel teletűzdelt cikket ír, vagy belinkel egy ilyen posztot. Ez csak az én véleményem, nem látom át ezeket, de ha igaz, akkor amcsiba brutálisan megbüntetnék mindkettőt - Erről is szól a kiegyensúlyozottság ezt ne felejtsük el) Ezt csak azért mondom el, hogy lássák a médiatörvényt vérfetisizáló honfitársak is, hogy azért ezt a problémát nem Orbán találta fel. A politikába bevezetni persze baromság volt, ha a termékekkel tette volna, akkor már glóriát karcoltak volna a fejére.
A politizáló blogokkal és egyébként a kommentekkel kapcsolatban is az a véleményem, hogy kapsz pénzt nem kapsz pénzt SZEMÉLYES FELELŐSSÉGed van. Megdöbbentő, hogy látom, ahogy egy rakat érezhetően magát liberálisnak valló emberben fel sem merül ez a fogalom. Azt írják többen, hogy felelősség azért terhel, mert hivatásosan űzöd. Ez ősfaszbaromság, mindenért felelős vagy amit tudatosan teszel, Sartre szerint pedig még azért is amiről nem tehetsz (és ebben van valami, de ebbe ne menjünk bele).
Na most ezt a konkrétumok szintjére hozva a következőkért vagy felelős:
-felelős vagy azért, hogy amit leírsz, az képességeidhez és lehetősségeidhez mérten objektív legyen
-felelős vagy azért mert te is irányítod a közhangulatot (ha tetszik ha nem, akarod vagy nem (ha nem akarod írd le magadnak)) szítod vagy csitítod azokat az ellentéteket is amelyek nem feltétlenül érdemesek szításra
-felelős vagy azért, hogy ha érzed, hogy te inkább az egyik vagy másik párt szimpatizánsa vagy, akkor ezt ne rejtsd véka alá, hogy ne tévessz meg másokat (még akkor is, ha te úgy gondolod, hogy nyilvánvaló)
Nem védekezhetsz azzal (magad és mások előtt), hogy
-ez csak a te véleményed (mert tudjuk, hogy a véleményeddel mást is befolyásolni szeretnél, különben minek osztanád meg???)
-nem kapsz érte pénzt, ezért hadd mondjál már amit akarsz
-ez csak egy blog
Persze lehet ezt másképp is gondolni, csak az szerintem nem egy felelős személyiségszerkezetet (demokratikus) sugall.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.02.01. 00:26:13

Jó éjt az összes bértrollnak! Mindjárt megyek GDP-t termelni, hogy ki tudjam fizetni zerot.
A holnapi posztért százat csengetek! Vigyázat nagyon ütős lesz!

SPYD3RM4N 2011.02.01. 00:48:04

@Petykabá: "A politizáló blogokkal és egyébként a kommentekkel kapcsolatban is az a véleményem, hogy kapsz pénzt nem kapsz pénzt SZEMÉLYES FELELŐSSÉGed van. Megdöbbentő, hogy látom, ahogy egy rakat érezhetően magát liberálisnak valló emberben fel sem merül ez a fogalom."

Én cső libsi vagyok. És nem gondolom másképp, mint ahogy te itt írod. A kérdés az, hogy te mit mondasz arról, hogy ha 2007-ben valaki leírja egy blogon, hogy szerinte a 20 milliós BKV fénymásolós szerződés teljesen kamu felesleges cucc. Mert szerintem írhassa le ezt 2007-ben, az eset kiderülésekor, és ne kelljen megvárnia, míg bíróság mondja ki a szerződésre, hogy valóban felesleges és túlárazott volt. És nehogy emiatt a véleménye miatt bármilyen negatív jogi következmény érje a politikai részéről. Vagy ha szintén 2007-ben azt írja valaki, hogy a csilliárdokért megépített völgyhíd felesleges pénzkidobás volt, akkor nehogy már ebbe az állításba negatív jogi következményeket akarjon kilátásba helyezni az akkori hatalom.

Mert az ilyen hatalmat bizony antidemokratikus hatalomnak nevezzük.

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2011.02.01. 01:11:56

Micsoda belterjes, vigasztalan sötétség.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 01:28:16

@Petykabá: tehát a legjobb ha kussban maradunk mert úgy nem befolyásolunk semmit és senkit. ekkor nincs felelősségünk. igaz véleményünk sem.

nos kedves petykabá.
engedd meg, hogy legyen véleményem és ezt elmondhassam, és ennek következményeit a mások véleményének alakulásával kapcsolatban vállaljam.
engedd meg, hogy ne Te vagy egy jogszabály döntse el helyettem, a véleményemet hol és milyen formában mondghatom el, ha az nem sérti a közerkölcsöt, nem sért semmilyen emberi jogot.
engedd meg nekem, hogy ha nem kívánom kifejteni mely pártnak vagyok a szimpatizánsa, mert mondanivalóm szempontjából nem releváns, akkor megtehessem ezt.
egyébként elárulom neked, egyiknek sem vagyok és ezt szívesen be is bizonyítanám neked rendom pártválasztás random funkcionárius választás eredményeként agyonveréssel. s
zépen komótosan, hogy megfigyelhesd, mielőtt a szépreményű hülyeségekkel tarkított mondandód után felrúglak a csillagok közé, hogy valóban fentről szemlélhesd a dolgokat sartre szemszögén keresztül, hogy legyen időd és lehetőséged elgondolkozni miről és hogyan is tehetsz, hogy most ott vagy.

a demokratikus és liberális megmondóság eredményeként, - mint a felelősség megvilágosult avatarja - oszd hát meg nekünk, mi is lenne a megfelelő mód arra, hogy visszafogjuk ezt a vészes és súlyos problémát, - mely a közangulat ilyetén mérvű befolyásolását okozta a blogokon keresztül - hogy mára már kényszerűen magára kell vállalnia ezen szabad(os)ság inkvizítumának szerepét a demokrácia és a nemzet/világpolgárság mély érzésű képviselőjeként egy nemes és karizmatikus alak által, oly módon, hogy megmondja ki és hol oszthatja meg véleményét, kivel és mikor.
mert lám a nép oly mélyre süllyedt a véleményszabadság mocsarában, hogy választott vezetőikkel szembe menvén szóló gondolatokat osztanak meg másokkal, s ezzel befolyásolják a közhangulatot, nem átalván kétségbe vonni a felettük lévők döntéseit.

lépj hát elő, mesélj nékünk a sartrei emócionalitás mágikus hatalmáról, mellyel az ember formálja a világot, halljuk a fenomenologiai ontológia és azinterszubjektivitás terminológiáját. oszd meg velünk az egyéni morál egzisztencializmusban gyökerező létének kihatásait a társadalmi strukturáltság elvének frakcitás és transzcendencia birodalmában. lássuk az elme csillogását, nyűgözz le bennünket, s meglásd mi követni fogjuk az elme ragyogását.

addig azonban had gondolkodjunk mi, ne te helyettünk, s döntsük el egy barom vagy amikor idköpzs ilyen hangzatos lufikat, vagy értékes amit mondasz.

köszönöm

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 01:30:57

@Zigomer Trubahin: ne sírj, ha emberek közé mégy, nem lesz olyan nehéz elviselni magad. :)

Amidazophen 2011.02.01. 02:01:18

Nagyon jó a blogbejegyzés: teljesen egyet tudok érteni vele.

Huth Györgyről később irok majd, kellő részletességgel. Előbb befejezem a "Politikai szar felszinre kerülése majd mélyrepülése 2010. április 11. után" c. akadémiai disszertációmat.

Iustizmord 2011.02.01. 04:04:11

szegény Huth gyakorló elmebeteg és néha átmegy berszerkerbe, hiába, mindig kell egy ikonikus bráner a jobbos újságokba, most ő a hivatalos megmondóember. csakhogy ha ezt szellemtelenül csinálja, mint ahogy, önmaga válik nevetségessé. ignoráld

Iustizmord 2011.02.01. 04:07:59

szegény Huth gyakorló elmebeteg és néha átmegy berszerkerbe, hiába, mindig kell egy ikonikus bráner a jobbos újságokba, most ő a hivatalos megmondóember. csakhogy ha ezt szellemtelenül csinálja, mint ahogy, önmaga válik nevetségessé. ignoráld

Iustizmord 2011.02.01. 04:08:18

szegény Huth gyakorló elmebeteg és néha átmegy berszerkerbe, hiába, mindig kell egy ikonikus bráner a jobbos újságokba, most ő a hivatalos megmondóember. csakhogy ha ezt szellemtelenül csinálja, mint ahogy, önmaga válik nevetségessé. ignoráld

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.02.01. 04:42:27

nem baj...JÖN A FORRADALOM ! (bár már alakul a 6 fős Fidesz munkásőrség, a 10 ezres terrorelhárító mellé)
---Félnek a ROHADÉKOK!!!!--
de meg lesznek így is DÖNTVE!!!!!

nu pagagyí 2011.02.01. 05:25:48

@Petykabá: Elfelejtetted liírni, hogy Te melyik pártnak vagy a szimpatizánsa (bértollnoka?).

Spiritmonger 2011.02.01. 05:33:23

@Ezt elkúrtad Gonosz Törpe: szerintem nyugodj bele, hogy Orbánt akarta a nép áprilisban, majd októberben is
a demokrácia nincs veszélyben, a sajtószabadság sincs.
ami veszélyben van, az a libsikomancs megmondóemberek és megélhetési rettegők összessége, mert mostantól már el kéne menni dolgozniuk az általuk roppant komolynak vélt antifasiszta lét helyett

az, hogy néhány, a bivalybasznádi kanász hírmondó szintű újság mit ír, nem oszt, nem szoroz. az se igazán lényeges, hogy egy, a protestáns üzleti etikát tagadó, maoista pedofil bérrettegő éppen habzó szájjal mit fröcsög egy ezer éves ország demokratikusan megválasztott miniszterelnökének, és ezt páran komolyan veszik
ami lényeges az az, hogy Orbán nem csak beszél, hanem tesz is valamit
hogy ez pár libbant komancsnak nem tetszik, és teleajvékolnak vele mindent, az az ő dolguk
de nem kell velük törődni, a kutya ugat, a karaván halad...

Vanek főfoglár úr. 2011.02.01. 05:48:21

Ha így halad a Magyar Hírlap, előbb-utóbb betiltásra kerül nyílt pornográfia miatt.
Ahol ekkora f@szok vannak, ott nincs kibúvó.

Vanek főfoglár úr. 2011.02.01. 05:56:52

@Spiritmonger:

Orbán tesz valamit?
Ezzel csak az a baj, hogy amit tesz, az nem jó. Ami jó lenne, azt meg nem meri.
Egyébként az ellenfél erejének lebecsülése a legalapvetőbb harcászati öngyilok.
Aki a jelenlegi internet szférát pár "libbant komancs" terepének tekinti, azt még sok keserű meglepetés fogja érni a nem is távoli jövőben.

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2011.02.01. 06:20:14

@Spiritmonger: mennyi munkahelyet hozott létre?
merci gyár nem ér meg az Audi bővítés se
nos?

enciburnye 2011.02.01. 06:29:58

Hozzaszolasom nem szerves resze a fenti topiknak..
Picit mas oldalrol szeretnem megfogalmazni a mediatorveny elleni aggalyomat..
Afganisztanban dolgozom, csakis az interneten keresztul van informaciom arrol, hogy mi tortenik otthon.
En ezuton szeretnem megkoszonni a vastagbor.blog iroinak a munkajukat..akik nem profi ujsagirokent, de profi publicistakent mutatjak meg a dolgok "masik oldalat" is
2 magyar dolgozik meg itt velem, es pontosan az olyan szabadelvu blogok miatt, mint a Vincent, vastagbor, mandiner stb vagyunk kepesek arra, hogy itt a tavolban objektiv kepet alkossunk arrol, hogy mi tortenik otthon.
A mediaszabalyozas szegyene az, hogy manapsag mar csak a fentebb emlitett blogoknak hiszek..
meg egyszer, koszonom szerintem sokak neveben a munkat...

S.Clegane 2011.02.01. 06:55:14

Már elnézést de egész "véletlenül" nem maradt ki egy fontos infó a fenti blogpostból?

www.google.hu/#sclient=psy&hl=hu&q=%22F%C3%BCgedi+Ubul%22+%2BMSZP&aq=f&aqi=&aql=&oq=&pbx=1&fp=d83e31b4e9beeacc

Az lehet, hogy Huth nem volt elég alapos, de a Vastagbőr sem...

nu pagagyí 2011.02.01. 07:09:20

@Spiritmonger: Hiányolom a kiegyensúlyozott véleményt a hozzászólásodból. Legalább Te tisztelhetnéd a seggnyalás tárgyát, aki érted fáradozik. Az új médiatörvény összes ilyen hülyesége kizárólag arra vonatkozik, aki helyesli.
Kétharmad már csak a kormány által megszállt médiában van, márciusra már ötven százalék se lesz, a karaván szép lassan eltűnik a sivatagban. A karavánnak csak a keleti szél nyújt valami enyhet, mely büdős tornacipők szagával telíti a levegőt.

lanyi 2011.02.01. 07:22:31

Huth Gergelynek igaza van!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 07:26:17

Nem kunszt.

Egy fidesznyik milliárdossal a hátamögött egy csokinyúlnak is igaza van...

Jonas-R 2011.02.01. 07:30:00

van jobbos blogger meg balos blogger, es ott tartunk hogy a jobbos bloggernek sem tetszik, hogy ugy amblokk elkezdik cseszegetni a bloggereket.

ez pozitiv, mert eljutunk oda, hogy nem arrol fog szolni ki jobbos vagy ki balos. Ez a nemzeti egyuttmukodes renszere, ha nem is pont igy terveztek elerni.

Kürüsüly 2011.02.01. 07:33:48

A poszthoz azért hozzátartozik:
Örülönk, Vincent? blog szerintem is bérblog,mert ha ezt ingyen csinálják akkor ott nagyon nagy baj van.
És a publicisztikának abban is igaza van, hogy elég ha ez a blog fingik egyet egyből címlapon van,gondolom nem véletlenül.
És nem kellene álnaívnak lenni az index a blogok megjelenése óta használja a házi "magánblogokat" arra, hogy elkerüljön sajtópereket, és forrás nélkül magánvéleményként publikáljon kétes,források nélküli , de a jobb oldalra nézve dehonesztáló információkat, a címlapon.

S.Clegane 2011.02.01. 07:33:59

Nem illett volna azért annyit megemlíteni, hogy Fügedi Ubul alias Pásztörperc MSZP párttag?

www.mno.hu/portal/393464

Virág et. 2011.02.01. 07:55:16

@S.Clegane: Ezt ma reggel minden blogba be fogod copyzni? Mert egy-kettőt még kihagytál, tessék alaposabb munkát végezni.

(Azt már csak zárójelben, hogy a teljesen nyilvánvalót próbálod felfedezésként előadni. Rajtad kívül mindenki emlékezett a 2007-es hírekre, nem volt az olyan régen. De azért köszönjük, ügyesen kezeled a google-t.)

A cikkében megjelentekkel is kívánsz vitatkozni, vagy maradunk a jó öreg argumentum ad hominemnél?

S.Clegane 2011.02.01. 08:12:35

Értem, tehát annyira köztudott az MSZP párttagság ,hogy azért nem volt szó róla már értem.

Kösz a felvilágosítást.

Mindesetre nekem kevésbé hiteles az, ha valaki a politikai ellenfeleire kiabál kígyót békát (vö Szíjjártó) mintha valaki olyan mondaná, aki nem pártkatona.

Virág et. 2011.02.01. 08:18:29

@S.Clegane: Kapj már a fejedhez, az 5. google találat volt az a cikk, amit belinkeltél. Egyébként ez a hír annak idején az esti híradóban is benne volt!

Fügedi kígyót, békát kiabált a politikai ellenfeleire? Tessék már bizonyítani, hogy az eredeti cikkben leírtak politikai támadások csupán és semmi szakmai alapjuk nincs!

Ja, és köszönöm a választ. Mármint a kérdésemre.

Kabbe (törölt) 2011.02.01. 08:22:45

ennek a Huthnak kaki szagú a lehelete....vajon miért?:))

hoplita 2011.02.01. 08:33:30

@Walter Melone:
Nem elég neked, hogy bérbe vehető hős vagy.....még bérblogger is?
:DDDD

Kürüsüly 2011.02.01. 08:33:43

@.Pierre Bezuhov.:

elküldöd még párszor?:) Anyukád nem tanított meg arra, hogy türelemmel kell lenni?:)
Elég beszűkült gondolatmenetet feltételez, ha úgy gondolod, hogy aki esetleg lát részigazságot ennek a baromnak az írásában az egyből ellenség.
De megértem, van egy olyan intelligencia szint ami alatt egyszerűbb az élet ha csak fekete vagy fehér dolgokat veszünk figyelembe:) Irigyellek, mert az olyan egyszerű létformák mint te mindig boldogabbak azoknál akik gondolkodnak.

szempontpuska 2011.02.01. 08:45:21

@Kicsit Karcos: @Conv:
No csak hogy világos legyen, mert felütötte a fejét a Huthizmus:
A Vincent nem kap pénzt a hirdetésért. Egy fillért sem.
Mindenki aki blogot indít a blog.hu-n, az elején eldöntheti, hogy
- a Kétpúpú Teve (megosztott hirdetéses blog) státuszban vagy a
- Csizmás Kandúr (hirdetésmentes blog) státusztban publikál-e.

A hirdetések a blog.hu-t illetik meg, cserébe az ingyenes blogfelület szolgáltatásért.
Ez évek óta így megy, de persze nem kell tudni róla ahhoz, hogy verdiktet mondjatok :-)

szempontpuska 2011.02.01. 08:47:43

@Kürüsüly: Konkrétan Pásztröperc ominózus írása idő előtt lekerült az Index címlapról. Pedig hol akkor még ez a huthizé

hoplita 2011.02.01. 08:48:29

@Fabius:
".......A választások előtt volt egy közvéleménykutatás, amiből kiderült: volt aki szerint Orbán volt kormányon az utóbbi években. Nekik teljesen mindegy ki ír le mit, és az hol jelenik meg. ...,.."

Bezony.....kerek 8%, ha jól tévedek.
640 000, szavazattal is rendelkező agyhalott ennyit fogott fel az őt körülvevő világból.
Elég megdöbbentő....és lelombozó.

Senkifia 2011.02.01. 08:48:48

@Kürüsüly: ott a pont.
És ez nem lenne baj.Illetve de, de mondjuk,hogy mégsem. Csak közben ,ha erre valaki rámutat,még ha enyhén(nagyon?:) hírtévés stílusban is, akkor nem kéne ennyire kiborulni. Mert ugye mindenki tudja,hogy fű alatt,vagy fű felett mit jelent az index címlapos bloggerének lenni:) érdekes módon szinte mindig ugyanaz az 5-10 blog-blogger kerül címlapra, néha teljesen fos minőségű,vagy témájú posztokkal. Vajon miért? Miközben,ha az ember elvétve nézelődik a Blog.hu-n, vannak ott százával jó írások. Csak azok nem szolnak a hülye jobboldalról, a rohadt orbániádáról,illetve nincs bennük pornó,meg hasonlók. Mert ha jól megnézzük a napi szinten címlapra kerülő blogokat, 75-80 %-a a posztoknak a fenti kategóriákba tartozik.
Ennyit a jogos bloggeri felháborodásról,hogy miazhogy ilyeneket ír egy huthgergő RÓLUNK, az ország szívveréséről? Az picit sem zavaró,hogy van abban sok igazság ,amit ír? még ha hírtévésen elfogult is az egész...

Senkifia 2011.02.01. 08:51:26

ja amúgy rákerestem a "zero"-ra..... ezt dobta a google :
www.google.com/search?hl=hu&client=opera&hs=DoB&rls=hu&q=zero&btnG=Keres%C3%A9s&aq=f&aqi=g10&aql=&oq=

Ennyit az álnéven publikáló blogger kilétről :D

hoplita 2011.02.01. 08:52:17

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.:
Akkor mán ketten vagyunk csekély értelműek.....mer' nekem is homályos.:)))

jzs · http://kyokushinblog.blogspot.com 2011.02.01. 08:53:19

Régóta blogolok és csak megerősíteni tudom: a zemberek egy jó része azt gondolja a blogról, hogy az HIVATALOS és az ÚJSÁGÍRÁS. Nagyon gáz, ha egy magát újságírónak pozicionáló is ezt gondolja. A témához nem tudok mit írni, mert nem ismerem, de az tetszik, ha egy jobb oldali újságíróval vitáztok, mert a média törvény fényében a legcikibb közöséggé váltak. Ilyen gusztustalanul, mint ahogy ők most teszik pár éve már nem fuvoláztak itt a Duna mellett. Való igaz: a média háborúnak vége. A jobboldal győzőtt, csak éppen nem maradt hiteles, jól író, értelmes embere.... pirruszi győzelem lett. Semmit nem nyertek vele, amiért valaha is érdemes volt és lesz írni és közügyeket megvitatni.

Parajpuding 2011.02.01. 08:55:01

Kár volt ennyi betűt és időt pazarolni egy fideszdroidra. Az mindig és úgyis csak a gazdájának megfelelően fog működni. Ha holnap az lesz a "széles" elvárás, hogy a telszínhab szarral is helyettesíthető, hát akkor teljes meggyőződéssel ezt fogja mantrázni. Nem kell rá haragudni.

mocc 2011.02.01. 08:55:52

Tehetséges gyerek ez a Huth Gergő! Megnevettett! Annyira sötét, és annyira szűklátókörű, hogy inkább nevetek rajta. Azért ajánlanék neki egy jó pszichiátert, vannak már nagyon jó gyógyszerek az ilyen betegségekre. Mármint az üldözési mániájára, a hülyeség továbbra is gyógyíthatatlan.

szempontpuska 2011.02.01. 08:56:35

@Zig Zag: Aranyapám, legalább olvasnád el Pásztörperc írását...!

Kürüsüly 2011.02.01. 08:57:14

@szempontpuska:

nem készültem bizonyítási eljárásra, annál is inkább mert a konkrét ügyet nem ismertem.
Általános tapasztalaton írtam le, az index közeli fingással is címlapos blogokról, és főleg a Örülönk, Vincent? blogról ami még ezek közül is kiemelkedik.
Huth Úr írásának elemzését nem tartottam releváns információnak, mert önmagáért beszél, még akkor is ha valós jelenséget feszeget.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.02.01. 08:57:33

Csak szólnék, hogy az Örülünk, Vincent blog szerzői nem kapnak pénzt sem reklámokért, sem a posztokért. Kommunistázni, libsizni szabad, pont leszarjuk. Pásztörperc MSZP-tag, és nála jobban még a Fideszben is kevesen rühellik Gyurcsány ténykedését, tessék csak utánanézni.

Tanács: nem találgatni, hanem utánanézni, ha nem találni, kérdezni, ha nem kérdezni, hülyének maradni.

It's official.

Senkifia 2011.02.01. 09:00:03

@szempontpuska: aha:) hogy nem kap havi fixet...az lehet.
de ha hirdetéses,ugye nem mindegy, hányan klikkelik meg. és ugye a klikkek száma azért hoz valymi keveset,hirdetésileg? És ugye nem mindegy,hogy a blog.hu rengetegében leledzik a hirdetéses blogod, vagy napi szinten címlapon vagy az indexnél? És ugye az index címlapon főleg az van fenn napi szinten, aki
1: fikázza a jobboldalt
2: fikázza orbánt,meg a viselt dolgait
3: pornót publikál,soft,vagy hard műfajban.
csak én látok összefüggést a z index irányvonala,a címlap, a jobboldal fikázása és a pénzszerzési lehetőség között?

szempontpuska 2011.02.01. 09:03:10

@Kürüsüly: sztem index szerkesztőnként változik, ki és mikor kerül címlapra.
Számos olyan írásunk volt, amelyben rengeteg munka és tudás volt, mégsem került címlapra, máskor egy-egy ötperces munkával készült poszt átütötte a határt.

Index irányultságról nevetséges beszélni. Nézhetjük a tulajdonosi kört (INFO Rádióval azonos), de ez nem számít. Az Index "irányultságát" nem lehet pártokhoz, ideológiához kötni szerintem.

Üsd csak be Gyurcsányt pl. az archívumban, megtalálod, ugyanilyen hangnemben írtak arról a kormányról is.

Kérdés melyik oldal hogyan és mennyire tolerálja ha éppen Ő van terítéken, de ebben a jobboldal sosem volt túl erős sztem

Senkifia 2011.02.01. 09:05:15

@jzs: akkor kezd quasi hivatalossá válni,ha heti szinten 3-4szer index címlapon vagy az épp aktuális fossal,amiről írsz . Van blog.hu több száz(ezer?) blog és blogger. Ebből van 10-15 aki váltja egymást az index címlapon. A te blogod,vagy posztjaid hányszor címlaposak hetente?
Hát ettől kezd kissé hivatalossá válni az ilyen típusú blogolás. Bár szabály meg törvény nincs rá. De azért ennyire ne legyünk álszentek,és nézzük naívnak a többieket :)

odamondó 2011.02.01. 09:05:42

1 évvel ezelőtt, ha az MSZP közeli újságírók előálltak volna egy hasonló ötlettel... istenem had ne folytassam mi történt volna.

szempontpuska 2011.02.01. 09:05:43

@Senkifia: Neked is szól az előző írásom.
A Vincentblog egy fillért nem kap a felületén megjelent hirdetések után.

Azt hittem ez mindenki számára evidens, de sok itt a huthista, ezért nem árt leszögezni.

:-)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 09:12:30

@szempontpuska:

örvendek neki, bár nem tudom miért nekem írtad, én egy szóval sem említettem, hogy bárki pénzt kap a hirdetésekért, sőt jómagam azon az állásponton voltam, ha kap akkor sem sorolható újságíró kategóriába :)

másrészt, a blog szerkesztője eldöntheti valóban melyik kategóriában akarja a blogot indítani, ha úgy dönt, jogosult önmaga megjeleníttetni hirdetéseket és ezek bevétele őt illeti, ő kapja. olvasd el még egyszer a hirdetési szabályzatot és működést.

Senkifia 2011.02.01. 09:14:01

@szempontpuska: hát akkor még súlyosabb. Ha pénzt kapna,legalább lenne a teljesen vak elfogultságra oka-ürügye. Így csak sima meggyőződéses vad balliberális. Huthot legalább fizetik,hogy azt írja,amit :)
Az index meg akkor csak simán hasznot híúz a vincent hülyeségéből, mert olyasmit tud címlapra tenni,következmények nélkül bármikor,bárkiről, amit internetes hivatalos médiaként soha :)
lehet,van még ilyen blog,meg blogger,hogy mindezt ingyen teszi. de attól a lényeg megmarad. úgy is,mint a tény,hogy az index címlapján a soksok blog és blogger közül az a 10 szerepel, egymást váltva, aki minél jobban fikázza a jobboldalt-orbánt-stb, vagy aki soft vagy hard pornót linkel a blogjában :) Ja és a feltünés elkerülése végett van egy-két blog(babásmamás, malackarajos,autós) amik szintén címlaposak, csak ritkábban.
Na mindegy. Ne akarjunk elbújni az ujjunk mögé :) Illetve ne legyünk ennyire álnaívak... szerintem. :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 09:15:25

@Senkifia: az index a címlapra a leglátogatottabb blogokat helyezi ki, értelemszerűen azért, mert ott nagyobb az oldalletöltés, /reklámmegjelenés/ lehetősége.
nem igen a tartalom a domináló, hanem a bevétel lehetősége. az index részére, nem a blogger részére.

szempontpuska 2011.02.01. 09:16:32

@Conv: Nekünk nincsenek saját hirdetéseink

Iustizmord 2011.02.01. 09:17:31

@hoplita: hoplita 2011.02.01. 08:48:29
@Fabius:
".......A választások előtt volt egy közvéleménykutatás, amiből kiderült: volt aki szerint Orbán volt kormányon az utóbbi években. Nekik teljesen mindegy ki ír le mit, és az hol jelenik meg. ...,.."

Bezony.....kerek 8%, ha jól tévedek.
640 000, szavazattal is rendelkező agyhalott ennyit fogott fel az őt körülvevő világból.
Elég megdöbbentő....és lelombozó.

és ezek minden bizonnyal most is a fideszre szavaztak. :o))))

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.02.01. 09:18:10

Ez az ember képviseli a jobboldali médiát az M1 rövid vitaműsoraiban is. Ennyire elfogult, korlátolt, saját gondolatoktól és nyitottságtól mentes egyébként fiatal embert azt hiszem még nem láttam a médiában. Ha többen nézzük, hangosan felröhögünk rajta, és állíthatom párthovatartozástól függetlenül. Az említett újságíró úr figyelmét szeretném felhívni, hogy az olvasók megtévesztése, a tények elferdítése, még valami beteges küldetéstudatból sem vállalható, és az újságírás legalja.
Itt most idézek a laptól, egyetlen témában:
"Hamarosan véget ér a médiahisztéria"
"Megalapozatlanok az uniós aggályok" - ez is egy vélemény pusztán, de hírként van tálalva!!
"Eltűnőben az európai aggodalmak" és itt érdekes alcím is ide kívánkozik:
"Az Orosz Tudományos Akadémia Európa Intézetének osztályvezetője szerint példás a magyar médiatörvény"
"Átgondolt támadássorozat hazánk ellen"
"Ellenségkeresés, lejáratás, ilyen a szocialista módi"
"Magyarországon a többség szerint szabad a sajtó"
"Bebizonyosodhat, hogy a Magyar Szocialista Párt áll a nemzetközi lejárató kampány hátterében"
"Enyhébb a réginél az új médiajogszabály"
„A hajcihőt a szocialisták szervezték” - Kósa Lajos leleplez"

Ezek a címek ebben a kiegyensúlyozott újságban a médiatörvényről, melyben ennek az újságnak a főszerkesztő helyettese még azon aggódik hogy nem elég kemény a törvény! Szép dolog az elvhűség, szép dolog ha emberek kitartanak az ideológiájuk mellet, és támogatják azt a politikai erőt, melyben hisznek. De ezt nem nevezném újságírásnak. Aki ilyeneket enged - és másról nem tájékoztatja az olvasóit - az ne nevezze magát vérbeli újságírónak, mert nem több mint egy elfogult valódi bértollnok!
SZÁNALMAS

szempontpuska 2011.02.01. 09:18:11

@Senkifia: Őszintén szólva most már nem értem mi a bajod az index blogválogatási gyakorlatával.

Báncsák az Orbánt?
:-)

lyken 2011.02.01. 09:19:29

@Fabius: "Nem tudom világos-e, de mi vagyunk itt a nép. Azok, akiknek a kampányok szólnak, akik az adót fizetik, akik megveszik a nyomtatott sajtót, nézik a tévét, akiknek az online hírportálok tartalmai szólnak, akik kattintására ácsingózik a bannerben hirdető. Vagyis mi vagyunk azok, akiknek el akartok adni terméket hírlaptól hüvelygombakrémig. Nekünk pedig van véleményünk mindenről ami történik a világban. Ha ezt megosztjuk másokkal, az magánügy. Ugyanis nem hivatalos álláspont, nem "hír", nem szenzáció, pusztán az adott ember abban a pillanatban gondolt véleménye."

Jajj, nem érted te a lényeget. De nem kell aggódni, mert majd Jabba Huth jól kivezet mindenkit a sötétségből. Aztán ha az emberek még mindig "rosszul" gondolkoznak, majd szól a Kedves Vezetőnek, hogy hejj Vitya, le kéne kapcsolni a zinternetet, mert terjengenek rajta a helytelen eszmék, aztán még úgy járunk mint Mubarak haverod.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 09:20:44

@Conv: jah és emellett a blogok típusválasztásánál amikor indítod a blogot, már tudhatod, a szabályzat szerint, hogy a blogodnak van-e esélye index címlapra kerülni vagy sem. ugyanis le van írva, hogy csak az egyik típusból kerülnek ki blogok a címlapra :)

szóval ez a te blogod volt már címlapon kérdés csak akkor releváns, ha a blogja abba a típusba tartozik, mely egyáltalán megjelenik az index címlapon. (hirdetési rendszer)

Grigorij 2011.02.01. 09:21:59

Teljesen igaza van a szerzőnek!
Hazánkban Huthgergő az egyike a legalja bérújságíróknak, amilyen a 168-órás Krugemlilia vagy Figyelőnetes Nagy!
Ezek bármikor bármit képesek másképp írni-értelmezni, ha a megbízó és a bérszámbejtő úgy kívánja!
Viszont picit kényes az ügy, hogy egy MH-os debil pont az indexes bloggerekkel veszik össze...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 09:22:15

@szempontpuska: elhiszem, és ha lenne, ez sem zavarna. van ott a vincenten tartalmilag más ami zavarjon :)

Senkifia 2011.02.01. 09:24:01

@szempontpuska: olyan ez,mint a Washington Post "olvasói levele"-i,ahol ugye minden leellenőrzött alap nélkül(pl soha nem olvasott törvény), 20 éve Olaszországban élő magyar(?) levelét közlik arról,hogy aztaaaa,jön a világvége Magyarországon,és hogy ez milyen egy szutyok ország. Pedig,ha itt élsz, annyira nem jön a világvége.Illetve nem jobban,mint a baloldali kormányok idején. Csak ezek a washingtonpostos olvasói levelek vizionálják folyamatosan,illetve mikor épp jobboldali a kormányzat,és nem a jobboldali,hanem a baloldali vezetést rúgják ki pl az Operaház éléről...
Az index is így tud boldogan féligazságokat közölni címlapon(ha fizet érte,ha nem),amiket vezércikknek nem közölhetne(ha közölhetné, ezt tenné ,a blogolás helyett),mert fél órán belül beperelné valaki.
Na mindegy,meddő téma.
ja és nem vagyok huthista,nem olvasom a magyar hírlapot,se a magyar nemzetet... igaz a népszabadságot sem :)és az index a kezdőoldalam a böngészőmben. csak a miheztartás végett.

szempontpuska 2011.02.01. 09:24:47

@Conv: A Vincentnek legalább fél évig nem volt esélye a címlapra. Nem emlékszem pontosan melyik poszttal jutottunk ki először, de az ismertségi küszöböt talán először a focitörténeti sorozatunkkal ütöttük át....

Senkifia 2011.02.01. 09:26:54

@szempontpuska: nekem őszintén semmi bajom. hadd báncsák,ha elment politikusnak. Csak nem szeretem,ha közben hülyének néznek,hogy jaaa ez véletlen,és az index egy elfogulatlan médium,míg a rohadt huthgergő egy elfogult szemét :)
lehet,hogy huth elfgult szemét. de hogy az index se nem független(mármint politikai oldaltól), se nem elfogulatlan, az hétszentség :) Nem árt leszögezni. Amúgy meg továbbra is az index a kezdőéapom. Mert annyira talán mégsem elfogult,mint pl a hírtévé :)

31/48 2011.02.01. 09:27:50

@a katona fehérben: kétbites mert kell egy a paritásnak.

szempontpuska 2011.02.01. 09:28:33

@Senkifia: Szerintem ez teljesen természetes és normális, hogy éppen a kormányzat van fókuszban. Így volt ez Medgyessy, Guyrcsány és Bajnai idejében is.

Orbánnal miért kivételeznének?
Talán különbb?

Senkifia 2011.02.01. 09:29:21

@Conv: amit itt mondasz, az a 22es csapdája. a leglátogatottabb blogokat teszi címlapra...amik azáltal válnak(tak) a leglátogatottabbá,hogy címlapra tették őket. Ennyi.

Grigorij 2011.02.01. 09:29:40

A blogok pedig kizárólag addig hasznosak, amig egyes emberek, csoportok saját ötletüket, érdeklődési körüket stb. dolgozzák fel ezekben.
De hányingert keltő, amikor újságok, netes kiadványok indítanak/készítenek bérbloggokat, ahol az újságírók idióta nicknevekkel írják le a "saját" véleményüket!
Miért kell az indexben is bloggszerűen írni dolgokról, miért nem lehet valódi névvel - rovatban?
Ja mert így a "megmondóemberek" kiönthetik a bilit, amire a bérkommentelők bőszen helyeselhetnek!
Lásd totaw "blogját", ami semmiben sem különbözik az említett huthgergő írásaitól! mert nem mindegy, hogy miért vagyunk rasszisták és kirekesztők?
Szóval szerintem is szabályozni KELL a blogokat, de csak az ilyen, sajtótermékekhez köthető, azok címlapján szervesen megjelenő, a munkatársakhoz és az általuk megbízottakhoz kötődő kamu-blogokat!
Hogy ne lehessen elbújni a blog mögé, ha valakit rágalmazni akarunk!
Mert ha újságíróként teszed - akkor van jogi védelem.
Ha nicknévvel a blogtérben - amit persze azonnal a címlapon láthatsz kiemelve - akkor nem, hiszen blogger írta...
Na, tehát nem kell felháborodni kedves KAMU bloggerek!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 09:31:31

@szempontpuska:
@Senkifia:
látogatottság a szempont, mint mondtam, nem a tartalom.

az, hogy most az orbánfikázás a menő (mert a fityisz van hatalmon, maszop, szadesz, már csak nyomokban tényező, vagy annyiban sem politikailag) azt hozza, hogy ezeket a blogokat látogatják többen ahol ilyen téma van.
amíg feriék voltak, őket szidták többen - értelemszerűen azt szidja az ember akinek felelőssége aktuális - ezért volt régebben több ilyen poszt címlapon mint most.

ennyi a titok, nem konteozni kell, hanem a folyamatokat és a folyamatok okait nézni.
persze biztos, hogy az aktuális szerkesztő mindig beleviszi a saját érdeklődését/pártpreferenciáját a válogatásba, de akkor is a látogatottság alapján válogatja a blogokat. biztos vagyok benne, hogy sem ideje, sem energiája végigolvasni a blogokat és a tartalom alapján válogatni, tutira veszem, hogy a kikerülőknek a felébe még csak bele sem olvas, elolvasni meg ha egyet elolvas belőlük rendesen, az jó eredmény.

31/48 2011.02.01. 09:32:53

@mavo: ha tulajdonnév és nem köznév akkor nagybetű.

Isten, mint a kereszténység istene.

Zeusz pedig isten kisbetűvel, mert nem a neve, hanem a besorolása, mint természetfeletti lény.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 09:33:36

@Senkifia: akkor jó. akkor érted, hogy miért ugyanazok vannak kint nagyrész... amellett, hogy azok azok melyek azt az opciót választották a blogjuknak típusként (hirdetési rendszer) melynek egyáltalán a szabályok szerint lehetősége van kikerülni a címlapra

31/48 2011.02.01. 09:34:31

@mavo: az is jó, én a paritásra gondoltam elsőként. :)

Senkifia 2011.02.01. 09:34:33

@szempontpuska: hát ha nem is különb,azért picit másabb :) És azért ez nagy tévedés,hogy a ballib kormányzás alatt is így volt. Illetve nem,nem tévedés, tényleg így volt. Akkor is orbánt meg a fideszt fikázta a média.....legalábbis nagyrészt. Olvass vissza kissé. Csak akkor nem azért volt ő a hibás,mert kormányzott,hanem mert akadályozta szegény baloldalt a kormányzásban :) Mindegy.
Na megyek,mert dolgom van :)
további szép napot mindenkinek.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.02.01. 09:35:44

@Senkifia: A Washington Post olvasói levele, egy vélemény. Az olvasói levél az olvasói levél. Nem kell hogy ellenőrzött legyen. Érdemes tiszteletben tartani. Egyetérteni nem kell vele, sőt ha releváns ellenvélemény van, le is hozzák. De aki írta, egy közszereplő, értelmiségi is talán, és mint ilyen lehet véleménye. Nem arról hogy milyen itt élni. Nem. Hanem hogy ez ez egész hogyan néz ki kintről. Ezt nyugodtan elmondhatja, ettől nem hazaáruló. Nem olvasta a törvényt? Mi olvastuk a szlovák nyelvtörvényt amikor jogosan fel voltunk háborodva ellene?

NewWay 2011.02.01. 09:37:56

Mondjuk abban, hogy vannak bérbloggerek, valószínűleg igaza van a Hírlaposnak.

Érdekes megnézni az Index által rendszeresen ajánlott blogokat:
piroslapok (MSZP)
orulunkvincent
basahalom (MSZP - Debrecen)
stb.

A trollokkal nem az a baj, hogy néha igazat írnak. Hanem az, hogy a többi esetben ferdítenek, csúsztatnak, hazudnak.

causa sui 2011.02.01. 09:39:14

A cikkhez: tudom, hogy vannak, akik azért kapnak pénzt, hogy a megbízók által kijelölt internetes csatornákon felülről diktált véleményeket képviseljenek. Többfajta álnév alatt nyüzsögnek, mindig a megbízóik által kívánt véleményt erőltetik. Nem elvhűségből, nem hitből, pénzért. Nagyjából be tudnám határolni itt is kik azok, de letojom őket. Csak szólok, hogy sokan vannak, oda kell figyelni. A másik fele a dolognak, hogy elég sok rendőr is nyüzsög a blogszférában, velük is jó vigyázni. MIndent összevetve olyan az egész, mint a bizánci udvar volt anno.

@Legelő Őse: inkább "bértrollnok"-nak nevezném :-)))

@Iustizmord: jajám. Ezért kéne teszt a szavazás előtt. Nem kell bonyolult, csak három kérdés: melyik párt által alakított kormány vezeti épp az országot, ki a miniszterelnök, ki a köztársasági elnök. Ha valamelyikre rosszul válaszol, nem szavaz. Viszlát!

Kürüsüly 2011.02.01. 09:39:25

@szempontpuska:

Az index szerkesztőket megnevezni, mint egy személyes felelőst(okot) régi történet, és lehet, hogy igaz is, nincs rálátásom.Én csak a saját szubjektív érzéseimet tudom leírni.
Egy másik amúgy nagyon barátságos bloggazda ugyanerre a felvetésre azt mondta, hogy nincsenek jobbos blogok, ezért vannak címlapon folyamatosan a balliberek.
Hát nem tudom, ez mennyire áll meg. Én nem nagyon tudom elképzelni, hogy soha nem születnek olyan írások amik címlapérettek, és az igazság egy másik részét mutatnák be, a médiatörvény,vagy a nyugdíjügyben tudom, hogy rengeteg olyan jobbos írás született ami más, a gyűlöletnél kevésbé kényelmes jobber álláspontot tükrözött mégsem volt a címlap közelében sem.
Az index irányultság létező ás definiálható fogalom: Minden írás ami démonizálja a jobb oldalt, de közben fiatalosnak, és lázadónak látszik, és olyan a hangzása mintha a nép elégedetlensége törne felszínre.

causa sui 2011.02.01. 09:39:54

A cikkhez: tudom, hogy vannak, akik azért kapnak pénzt, hogy a megbízók által kijelölt internetes csatornákon felülről diktált véleményeket képviseljenek. Többfajta álnév alatt nyüzsögnek, mindig a megbízóik által kívánt véleményt erőltetik. Nem elvhűségből, nem hitből, pénzért. Nagyjából be tudnám határolni itt is kik azok, de letojom őket. Csak szólok, hogy sokan vannak, oda kell figyelni. A másik fele a dolognak, hogy elég sok rendőr is nyüzsög a blogszférában, velük is jó vigyázni. MIndent összevetve olyan az egész, mint a bizánci udvar volt anno.

@Legelő Őse: inkább "bértrollnok"-nak nevezném :-)))

@Iustizmord: jajám. Ezért kéne teszt a szavazás előtt. Nem kell bonyolult, csak három kérdés: melyik párt által alakított kormány vezeti épp az országot, ki a miniszterelnök, ki a köztársasági elnök. Ha valamelyikre rosszul válaszol, nem szavaz. Viszlát!

szempontpuska 2011.02.01. 09:40:03

@Grigorij: Mi nem vagyunk (nem mi vagyunk) felháborodva. :-)
És nem kamubloggerek vagyunk, hanem igaziak :-)))

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.02.01. 09:40:56

A helyetekben én már rég meghívtam volna bloggolni a srácot - óriási forma! Vajon van email-címe, vagy az is az ördögtől való?!

szempontpuska 2011.02.01. 09:41:55

@Senkifia: Olvass vissza te.
Az archívum a te barátod!

:-)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 09:41:58

@Grigorij:

ugye feltűnt, hogy nem a tótaw meg hasonlók voltak a gondja huthnak, hogy a blog mőgé bújva mondja a véleményét, felelősség elől bújkálva, hanem a nem politikai kötődésű vbőr pl.
A gondja az, hogy nem tudja ki fikázza.
Akiről tudja ki, azzal nincs gondja, mert azt elő lehet szedni.
Ami a lényeg nekik, hogy ha valaki nemtetszőst ír, azt elő lehessen szedni.
Emiatt a propaganda, meg kell alapozni az azonosíthatóságát a bloggereknek ideológiailag.
pedig a nyilvántartott ujságírók közt kellene előbb rendet tenni... csak az nem politikai érdek.

hoplita 2011.02.01. 09:48:10

@Iustizmord:
A tököm se tuggya hova szavaztak....de nagy valószínűséggel jó részük felcsapott fülkeforradalmárnak.
Komoly minőségi veszteséget kénytelen a fidesz elkönyvelni a mennyiségi "halódásért' cserébe.
Erről már születtek felmérések, csak nem szeretik citálni.:)

szempontpuska 2011.02.01. 09:50:45

@Kürüsüly: Én ezt máskép látom.
baloldali kormányzás alatt éppen a kormánykritikáról szóló írások, posztok voltak túlnyomó töbségben. És ez így természetes.

ekkoriban erült előtérbe a Mandiner, a Konzervatórium, a jobbklikk, de a Vastagbőr is.

Olvass pl. vissza ugyanennek a blognak az egy-másfél évvel ezelőtti témáira.

Szerintem ez így természetes.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 09:52:59

@hoplita:
Azért a fidesszavazók minősége sosem volt több, mint Satu Ferdinándé.
Ezért aztán nincs hova visszaesni.

hoplita 2011.02.01. 09:54:11

@Kettes:
Haggyuk mán ezt a dumát...ha már előjött a politikai hovatartozás....amúgy meg mindig előjön.

A maszopnak - és ezt akár eskü alatt is merem vallani - kétfajta tagja van.
A hülye, meg a gazember.
Tessék választani.
És ne gyertek nekem azzal, hogy "útálom elqrót, meg a bandáját, mint a hetes szart és csak azért vagyok ott, hogy belülről bomlasszak/változtassak".....
Karcsú duma ez komám...olyan martonyis.:DDD
Becsületes ember nem megy a komcsik közelébe, sőt, még a nyálukba se lép.
Megengedem, most már, 2011-ben a fidesz közelébe sem....

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 09:56:30

@Senkifia:
ha csak a vbőrt megnézed, már látod, hogy baromságot beszélsz. és megnézheted azt is, hogy akkor is kinn volt a vbőr. a szoci és szadeszfikázó postjaival a címlapon.
elég baj ez, mert jött is a maszop-szadesz droid/troll had olyankor :)

szempontpuska 2011.02.01. 09:57:28

@hoplita: Úgy látom elég bennfentes vagy a maszop tagok között :-D

hoplita 2011.02.01. 10:01:07

@simonmondja.:
Jaj, haggyuk mán ezt.
Én meglehetősen sok vidéki, volt szadeszos szavazót ismerek.....komcsiról meg nem is beszélve.

Maraggyunk annyiban, nincs mivel dicsekedned, libsikém...:)))

Kürüsüly 2011.02.01. 10:02:08

A választásokig ez igaz is volt,ahogy elkezdődött a kampány ,kb év elejétől ezek a blogok alig voltak címlapon. Mondjuk ez a szerkesztő sara , meg azé aki instruálta, és népszava szintű médiumot csinált az indexből.De ez más tészta.
A vincent kiegyensúlyozottságát én egészen máshogy látom, de ugye ez szubjektív. Ráadásul néhány szerkesztőtök, pl. Jótündér elég sajátosan értelmezi az általatok oly nagyra tartott véleményszabadságot :)és a stílusa is meglepő dolgokat tartogat:))
Nekem a kiegyensúlyozottság nem azt jelenti, hogy mindenkibe belerúgunk, ráadásul úgy hogy egy dolognak csak egy dimenzióját mutatjuk meg.

hoplita 2011.02.01. 10:03:19

@szempontpuska:
Mint az előbb írtam....ismerem őket, mint a rosszpénzt.
Sajnos volt rá időm...:(

Researcher 2011.02.01. 10:04:15

Ha jobban belegondolok van némi igazság Huth írásában. A bérblogger tipikus példája számomra Tóta W.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 10:08:37

@hoplita:
De jó, hogy ennyi szavazót ismersz. Vidéki, meg minden...

Tutira van mire felvágnod.
És milyen gyorsan belőtted, hogy én libsi vagyok.
Satu Ferdinánd belügyminiszter államtitkára is lehetnél.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 10:08:50

@Researcher:

huthnak nem a bérbloggerekkel van baja, hanem minden bloggerrel akiről nem lehet tudni, hogy kicsoda :)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.02.01. 10:08:53

@hoplita: ez csak az utolsó évekre vonatkozik, vagy az elmúlt 20 évre? Kérdezem? Nekem mindegy, csak kérdezem?

hoplita 2011.02.01. 10:09:48

@szempontpuska:
Egyébként meg, ha nem voltál hibernálva az elmúlt húsz évben, akkor a maszop története önmagáért beszél..
Nem volt nála kártékonyabb politikai tömörülés...és nem is lesz.
Undorítóbbak a zsidó eszdéesznél is....az pedig nagy szó.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 10:10:00

@simonmondja.: hááát... nem kell nagyon egy kölyökmacskáénál több ész, hogy belője valaki rólad a dolgot :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 10:11:33

@Conv: És ha mégis inkább komcsi ? Az nem lehet ?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 10:12:07

@hoplita:
az utolsó mondatoddal nem értek egyet.
nagy a verseny, de én nem a maszopot látom győztesnek ebben :)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.02.01. 10:14:06

@hoplita: azért csak előkerült a zsidózás mi?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 10:14:43

@simonmondja.:

lehet, hogy csak azért mert ismerlek, - beszéltünk már a hírszerzőn is - ezért gondolom, de ha így is van, hogy inkább komcsi, az elmebajnál tökmindegy a neve :)

hoplita 2011.02.01. 10:19:31

@Legelő Őse:

Kis túlzással az elmúlt 45-re....)))

31/48 2011.02.01. 10:19:47

@Watchman:

1. igen, itt van a kutya elásva. A színvonalnál a különbség a hvg és a Népszava közt lett megvonva. Mindkettő sajtótermék, és azonos törvényi szabályozás alatt áll. Mégis aki megveszi a Népszavát, tudja hogy ott mire számít és a hvg-nél szintúgy.

A tények valóságtartalmáról pedig annyit, hogy ha nincsenek bloggerek akkor lesznek tweeterek, facebook-on terjedő mémek stb. Igény van a gyors és amatőr hírközlésre és a szabályozásnak nem ez a módja. Én csak a hírportálok felelősségét határoznám meg pl. illetve lehetne a pontos hírközlésért díjakat osztani; ami alapján be lehetne határolni ki mennyire ír pontosan. A többi az olvasók dolga, mekkora bizalmat szavaznak meg a bloggernek.

2. a WB ügyet mindenki úgy emlegeti, mint valami hatalmas fiaskót. Márpedig nem történt semmi, csak hogy páran tudni véltek valamit, ami nem igaz. Ez a gyors és közösségi tájékoztatás hátránya. Ugyanakkor ez mindenütt ott van ahol emberek vannak. Vagy egész pontosan miért is tapostak halálra ott három embert?

Mert a tömeg megrémült. Amúgy nem arról van szó, mintha bárkit is meglincseltek volna a hír hallatán. Meg kell tanulni fenntartásokkal kezelni az információt. Ami egyáltalán nem lehetetlen, és ne feledjük, hogy még csak most nő fel az első internet native generáció.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 10:20:32

@Conv: És ha jobbkonzerv ?
A Fidesz családjogi javaslata - vagy már törvény - nekem túl liberális.
Én nem adnék élettársnak
háromgyerekeseknek járó családi adókedvezményeket,
és ezt nem győztem hangsúlyozni.
Már annak is adnak kedvezményt, aki csak alávág az anyukának...

Sorszámot fognak osztani a háromgyerekes anyukák, a kormány meg fizet, hogy megbasszák őket.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 10:23:02

@simonmondja.: én inkább adókedvezményt adnék három gyerekig, mint korlátlan gyerekszám szorzatú készpénzt.
ez a készpénz dolog jobban ösztönöz lényeket anyunak alávágásra megélhetési céllal.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 10:23:43

@Conv: Ja, hogy te hülyézel...
Nyertél pajtás,
pont, mint a dedóban.

szempontpuska 2011.02.01. 10:24:01

@hoplita: mindegyik párt története önmagáért beszél...

hoplita 2011.02.01. 10:24:50

@Legelő Őse:
Mer'....?????
Mit mongyak a szadeszre?
Nem az?

@Conv:
Gondold végig....
Önerőből mikor került volna a hatalomra az a nyomorult szadesz?
Soha....a maszop meg a felszínen tartotta 16 évig.
Persze vitázhatunk, hogy ki a nagyobb genyó....de csak fingreszelés, vagy alig több annál.:)

@simonmondja.:
Gőzöm sincs, hogy milyen bőrbe jársz, de évek óta olvasom a böfögéseid.
Egy libernyák pöcs vagy.:)))

31/48 2011.02.01. 10:24:53

@NewWay: az index ettől függetlenül is egy nagy kalap... nos az ami.

Ezzel együtt meg végképp. A színvonal pedig egyre romlik.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 10:27:43

@Conv:
Én meg büntetőadóval súlytanám a három és több gyereket.
Szegényeknél felelőtlenség, aki meg ennek ellenére is vállalja, - az elég gazdag, hogy felnevelje.

Az egyet és a kettőt támogatnám.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 10:28:25

@simonmondja.: na akkor harmadszor is olvasd el, hátha leesik még valami, így másodszorra már majdnem azt olvastad ami oda van írva :))))))))))

a személyeskedést mellőztem, pártvonalú ideológia jellemzésként írtam, ám én elfogadom, ha magadra vetted, de olyankor ha személyeskedni szeretnék, konkrétabban fogalmazok.

hoplita 2011.02.01. 10:28:41

@szempontpuska:
Hát ez az, komám.:))))
De a maszopé mindnél ütősebb...
Pufajkások, hazaárulók, tolvajok.......haggyuk.(

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 10:29:03

@hoplita: Én meg nem tudom, kifasz vagy, mert minden fidesznyik egyforma.

31/48 2011.02.01. 10:29:38

@hoplita: a magyarországi zsidóság egy része, régebben és szerintem még most is, nagyobb része a hazájukhoz hű, tisztes emberekből áll.

Az SzDSz-ben is voltak rendes emberek, de ettől függetlenül a párt pályafutása miatt rendkívül sértő a magyarországi zsidóságot a ilyen direkt módon kapcsolatba hozni a párttal. Nem csak zsidók alkották az SzDSz-t, és nem azért lett olyan, me

Orbán a magyar nép ópiuma! 2011.02.01. 10:30:19

Huth akkor is fel volt vajon háborodva, amikor mondjuk ez a vastagbőr a Feriéket meg a Gordonékat ekézte? Vagy csak a Vincent számít, mert nyilván ők hazudnak csak?

hoplita 2011.02.01. 10:30:25

@simonmondja.:
Olvasni ios szoktál, vagy csak írsz...?

Én a fidesznyik..????????
Te begolyóztál, haver..:)))))))

31/48 2011.02.01. 10:30:30

bocsánat a vége lemaradt, tehát nem azért lett olyan, mert a zsidóság felül volt reprezentálva a soraikban.

Jack Torrance 2011.02.01. 10:31:39

@Senkifia: istenem, ki nem szarja le, hogy ki elfogult és ki nem? Mindenki az, ilyen a természet, ez van. A kérdés az, hogy amikor Huth Gergely nagy büszkén leírja a saját módszertanát (alaposan utánanéz mindennek) majd kijelentéseivel azonnal bebizonyítja, hogy nem tartja be, akkor mi van? Számít, hogy elfogult? Számít, hogy aki rámutat az ellentmondásra az elfogult-e? Egy ostoba seggfej, csak ez számít, függetlenül attól, hogy kit szeret és kap-e pénzt ezért.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 10:32:24

@simonmondja.:
hogy képben legyél a családtervezési modellel, a népszaporulat kapcsán:
két fő, ha egy utódot hoz létre akkor csökken a lélekszám, ha kettőt, akkor stagnál, a három gyermekes családmodell a minimális amely növeli a lélekszámot.
a cél az, hogy növekedjen a lélekszám, ne kihaljon az ország/nemzet. mindezt úgy, hogy ne felesleges pénzkidobás legyen, hanem az 1-3 gyermeket eltartani és GDP-t termelni képes legyen támogatva. ezért az adókedvezmény a megfelelő megoldás, nem pedig a készpénzes támogatás.

ez tiszta?

hoplita 2011.02.01. 10:32:55

@Tīmūr-e Lang:
Ne mennyünk most ebbe bele.
Ja, persze.....azért csinátak a miskakancsóból elnököt, mert ő volt az egyetlen nem zsidó...muhahahahaha...!!!
Ez vót ám a karrier...!

Engedtessék meg nekem, én egy zsidóban csak akkor bízok, ha már ló legel a sírján.

szempontpuska 2011.02.01. 10:33:03

@hoplita: "Gondold végig....
Önerőből mikor került volna a hatalomra az a nyomorult szadesz?
Soha....a maszop meg a felszínen tartotta 16 évig."
csak a lelki nyugalmam érdekében válaszolj: ugye nem KDNP törzsszavazó vagy? :-)

Orbán a magyar nép ópiuma! 2011.02.01. 10:33:52

Azért jobboldalon is vannak érdekes felfogások. Gyurcsány felesége Apró Antal lánya, az baj; de az nem, hogy Stumpf meg Horváth komcsi belügyér lányát vette el feleségül. Az sem baj pl., hogy a fidesz permanens seggnyalója Erdős Péter lánya, vagy éppen Kun Béla unokája.
Hú, de szar ország ez!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 10:34:01

@simonmondja.: jó nézést, továbbra se használd az agyad értelmezésre :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 10:34:34

@hoplita:
Csak írok.
Minek olvassalak ?
Írtál valami mást, mint a többi agyhalott ?
Komcsik, libsik, szavazók, járod a vidéket ....
Hurrá.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.02.01. 10:35:26

@hoplita: végül is, ha így nézzük, minden egyszerűbb...az szdsz zsidók, az maszp kommunisták, a fidesz pedig korábban zsidók, néhány kommunista, és pár náci pártja. A jobbik csak nácik, az LMP mind zsidók, a kdnp fideszesek pártja. Mondjuk az kétségtelen hogy leegyszerűsíti a dolgokat, de a dilemma adott, kire szavazzanak az emberek?

31/48 2011.02.01. 10:35:41

@Tīmūr-e Lang: az első mondat kicsit "ismerek rendes zsidót is" szerű lett. Lényeg a lényeg: sajnos sokakat elkapott a Mazsihiszes, Taszos, ésatöbbi agymosás. Olyan embereket akik "civilben" továbbra is tisztes, normális emberek, de erősen hajlanak a politikai fanatizmusra.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.02.01. 10:36:39

@simonmondja.: :-) a vidékjárás valami belső kényszer lehet a jobboldalon...hiszen hogyan mondhatnánk véleményt ha nem szembesülnénk a vidéki baloldali szavazókkal?

31/48 2011.02.01. 10:36:45

@hoplita: ez csak a te veszteséged.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.02.01. 10:39:34

@Tīmūr-e Lang: most komolyan, miért kell összemosni dolgokat? Ez olyan mintha azt mondanám, mindenkit elkapott ez a katolikus, keresztény, nemzetieskedő populista agymosás...hát szürnyen hangzik nem? Pedig pusztán arról van szó hogy MÁS a véleménye néhány embernek mint a kormánypártnak. Attól még aközös halmaz lehet hogy pusztán az, hogy más a vélemény, de nem automatikusan zsidók, jogvédők , emeszpések.... de komolyan. Ennél azért legyünk már kicsit magasabb színvonalon!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 10:40:15

@Legelő Őse: Én akkor megyek vidékre, ha nem akarok embert látni.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.02.01. 10:41:15

@hoplita: azért egy idő után, pusztán annyit tudok rád mondani: végtelenül buta és antiszemita vagy. Szánalmas! Hidd el ez még mindig ciki, az egész világon, nem változott semmi. De tényleg!

31/48 2011.02.01. 10:47:04

@Legelő Őse: bocsánat ha félreérthető voltam.. Én kimondottan NEM azokról beszélek, akiknek saját véleményük van. Hanem azokról akik akár képesek logikailag inkonzisztens, minden alapot nélkülöző tanokat bebiflázni, majd azokat bárki szemébe vágni akár kéri akár nem. Példaként a Hitgyülit tudnám felhozni, ahol sok ilyen alak van, személyesen ismerek pár fanatikust, sőt sajnos onnan egyet sem aki nem az.

És ez midnkét oldalon ijesztő.

mizie 2011.02.01. 10:47:42

"a mindenkori hatalomnak semmi köze" ÉV VICCE BAZDMEG! - Ez a megélhetési szardarab nyavalyog a senki által nem olvasott újságjában :))))

31/48 2011.02.01. 10:50:53

@Legelő Őse: amúgy akár szörnyen hangzik akár nem, én lennék az utolsó aki azt állítja, hogy nincsenek elvakult nemzetieskedő katolikusok.Szerintem pedig pont ezért fontos elhatárolódni a szélsőségektől és néven nevezni azokat akik vallási csoportként igyekeznek politikai zagyvaságokat terjeszteni, ami különösen veszélyes, ha valaki olyan nagy eszmeáramlatok szárnya alatt igyekszik ezt tenni, mint a judaizmus, vagy a kereszténység; majd amikor őt támadás éri, pajzsként tartani maga elé egy sokmillliós, milliárdos közösséget.

Rokkantnyugdíjaspornósztár 2011.02.01. 10:51:36

Nagy élmény volt Huth Gergelyt hallgatni a Hír TV bérfideszes álintellektuális csoportos önkielégítésén hallgatni, amikor majdnem mindig sikerült egy jót buziznia azon a jellegzetes férfias hangján, cseppet sem leplezve saját énidegen homosexualitását. A Budapest TV eltűnése óta azon lehetett a legjobbakat röhögni.

Jó, hogy vannak ilyen decorticált droidok, mint ez is, akik élvezettel teszik ki a kirakatba saját retrdáltságukat, de legalább ezen lehet egy jó zsigerit röhögni.

hoplita 2011.02.01. 10:59:40

@szempontpuska:
Kevés időt töltünk egy blogtérben.....azér' kérdezel ilyet.:))))))

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2011.02.01. 11:02:15

"A nyomtatott Magyar Hírlapnál is van ilyen lehetőség, Huth Gergő?"

Van! Az online felületen, ami 90%-ban ugyanaz, mint a print. Ugyanis ami nyomtatásban megjelenik, az kerü fel a netre is. Tájékozódás, pont az, amit hiányolsz....

"Nos, nekünk nincs médiaajánlatunk."

Ezzel vitatkozom. Van, mégpedig új, hogy az Index címlapra tesz titeket!

És onnantól kezdve, hogy egy blog írásait a HÍREK és nem a blogok között helyezek el, onnantól kezdve igenis ki kell menni Egyiptomba, ha arról akarok írni! Ha a blogoknál van az írásom, leírhatok akkora blődséget, hogy az MK 29-es magnó 1963-ban jelent meg először. De egy hírben, amennyiben a posztot hírként szerepeltetem, már nem!

A hír a Ki/Mi? Mit? Mikor? Hogyan? Miért? és még egy hatodik kérdésre is válaszol. Előfordul, hogy a miértre sem kapunk választ, de ha az első 4 kérdésre nem felel, akkor az NEM hír! Márpedig ha egy blogger hírt ír vagy kommentál, a pontos hátterével igenis legyen tisztában!
Főleg ha írását a hírek és nem a blogok közé teszik be. Ha pontatlan, hiteltelenné válik. Ezt azért a nagy fikázás közepette meg lehetne érteni.

hoplita 2011.02.01. 11:07:54

@szempontpuska:
Tőlem ásítozhacc.....bár ha valamivel cáfolnád a sommás megállapításom, akkor lehetne ilyen nagy arcod.
Így csak kiérdemelted a nagy valagrendet.....vagy mán megvót?

@simonmondja.:
Látod, ebben különbözünk.
Én elolvaslak, bármekkora seggfejnek is tartalak....:)

@Legelő Őse:

Azt mondasz rám, amit akarsz....annak tartasz, amihez kedved van.
Elviselem, légy nyugodt.:D

zsebatya 2011.02.01. 11:11:14

@Névtelen betelefonáló: Kérlek, segíts. Most jövök a MH honlapjáró, de én ott nem találok arra lehetőséget, hogy a Huth nevű újzavarost lehülyézzem hozzászólás formájában úgy, ahogy jelen blog szerzőjével bárki könnyen megteheti. Tehát navigálj oda, kérlek, ahol a jelzett helyen ezt megtehetem. És nem "névtelen telefonálóként", vagy olvasói levélben, hanem így, élesben. Ha ilyen hely nincs, akkor kénytelen vagyok téged is a szívós félrebeszélők közé sorolni. Ha van, akkor bocs.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 11:12:16

@Névtelen betelefonáló: koma te tisztában vagy azzal, hogy mi a médiaajánlat?
Te teljesen másról beszélsz.
A médiaajánlat az az amikor hirdetési felületet kínál pénzért egy oldal. mutasd meg, hol van ilyenje a vbőrnek?

a továbbiakból pedig egy szót sem értek. ki helyezi a mit a hova? Az indexen nem hírek, hanem blogajánló rovatban vannak a blogok.
ráadásul teljesen külön domainen, blog.hu alatt szerepelnek a blogok.

koma, mielőtt véleményt mondasz, vagy észt próbálsz osztani, nem kéne tisztában lenni legalább a fogalmakkal?

hoplita 2011.02.01. 11:13:26

@Tīmūr-e Lang:
Látod, ebben a kommentedben ott van az, amivel én is kiegészíteném a nagy antiszemétizmusom.
A politizáló zsidókat rühellem.......
A szatócsokkal semmi bajom....bár kétszer megszámolom a visszajárót, ha a Síp utcai barkácsboltban vásárolok.:))

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 11:14:04

@hoplita:
Na persze, mert belőlem egy van, belőled meg 3 millió...
Az imamalom is érdekesebb, mint a fidesznyikek darálója.

Petykabá 2011.02.01. 11:14:15

@Conv: Figyelj, szerintem te súlyos eset vagy. Először is mert agresszív vagy. Másodszor mert szövegértési problémáid vannak. Harmadrészt mert üldözési mániád van. Negyedrészt, mert láthatóan tévképzeteid vannak (azt hiszed én vagyok a lelkiismereted).

Ha ennyire nem tudod kontrollálni magad, és értelmes felnőtt szinvonalán írni, akkor szerintem hagyd a picsába ezt a kommentelgetést, nem neked való.

chipshop (törölt) 2011.02.01. 11:15:45

Huth-rol most hallottam eloszor,igy kulonosebben nemis erdekel.Viszont,blogger leven(nem index,nem magyarorszag,hanem angolul es amerika:-)en is kapok penzt a reklam kattintasok utan.Amivel semmi baj nincs,az indexesek is ugyanezt megkapjak,a baj sokkal inkabb azzal van,hogy az index ugy allitja be,mintha egy partfuggetlen ujsag lenne-pedig egyertelmuen nem az.A focimek mindig arrol szolnak,hogy a jobboldal egy kudarc,Orban egy lidercnyomas es tevdes azt hinni,hogy ez barkit is azert bant,mert Orban rajongo-ami zavaro az az,hogy nincs tobbe balansz.Ujsagirasrol Index szinten felesleges beszelni,egyreszt a stilus hianya miatt,nincs osszeszedettseg,szofisztikaltsag etc..Rubbish.Ugy kezelem az Index hireket,mint a Sun-t,es a Velvetet.Engem peldaul az sem zavar,ha gyurcsanyistak kantaljak,hogy feri gyere vissza,mindossze szanalmasak tartom azt a vedekezest,hogy keress vissz a bongeszoben az MSZP idejen,ugyanez tortent.A helyes megfogalmazas az lenne,hogy igen,az MSZP idejen is tortent ilyen-de nem igy es nem ilyen mertekben.Az Indeben rengeteg kiragadott mondat van,ami egy cikket total mas megvilagitasba helyez,es az egyszeri olvaso ezt kapasbol elhiszi,mert ugye totawe szent es serthetetlen,es parnasszusra vele.Totawe a szememben csak megelhetesi ellenvelemeny gerjeszto,se tobb se kevesebb.Az Index szinten.What a shame.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 11:16:46

@Conv:

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
37. k-geza:
"A vastagbőr és a piroslap vagy a ma megjelent Republikon mind szoci bérbloggerek."

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2011.02.01. 11:18:51

@zsebatya: www.magyarhirlap.hu/velemeny/trollok_tamadasa.html?hsz=1

Ezek a kommentek Huth írásához. A "Vissza a cikkhez"-nél meg el lehet olvasni. Szóval van hozzászólási lehetőség...

31/48 2011.02.01. 11:20:19

avagy "quibus auxiliis"

zsebatya 2011.02.01. 11:20:47

@Névtelen betelefonáló: Bocs, az előző igazából neked ment, neked (is) van igazad. Megyek is hülyézni.

hoplita 2011.02.01. 11:22:21

@szempontpuska:
Hát terajtad sem rágom le a körmöm, faszikám.
A tefajtád mán 20 éve is "uncsi" volt.:)

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2011.02.01. 11:22:55

@Conv: néha beteszik a hírek közé is a Képviselő Funky, a Homár vagy más blog egy-egy posztját. Igen, az a hírek között szerepel. Elég régóta olvasom az Indexet ahhoz, hogy tudjam, a blogokat külön kigyűjtik, jobboldalra.

Pontatlanul fogalmaztam, a vastagbőrnek valóban nincs ilyen felülete. Aki szeretne címlapon lenni, anno beleegyezett abba, hogy hirdetést helyezzenek el a blogján.

Aki nem érti, mi alapján lesz hír a hír, és a különböző sajtóműfajokat érintőlegesen sem ismeri, az nekem ne beszéljen fogalmakról. Ahol pontatlan voltam (itt kommentben szabad, megtehetem, nem hírt írtam és nem az olvasókat tájékoztattam) ott javítottam.

Kurt S. Earp 2011.02.01. 11:23:29

@Conv: Bravo, Conv úr, kérem tisztelettel.
Már hegyeztem a netes ceruzámot, hogy beírjam a nagy büdös igazságot, amit úgysem olvas el senki és úgy sincs jelentősége, de mély sajnálatomra, ön megelőzött, így nekem nem marad más, mint a puszta gratuláció.
Itt van 400 komment, kzárt dolog, hogy bárki elolvasta volna őket rajtam kívül, de csak a végére bökte oda valaki, ön, a lényeget: Huth Gergelyt az zavarja, hogy nem tudja, ki fikázza őt. Vagy a pártját. A blogger álarca mögé akar nézni. Erről szól minden.
Az azonosításról.
Azt, hogy a fószer nevetséges és szánalmas: azt mindenki levette.
Kiröhögték, kiröhögik, lejáratta magát, ócska troll aki trollkodik, gyenge újságíró egy pusztuló lapban stb ez oké.
Pedig ami a nyáladzása mögött húzódik, az nem más mint Latinovits Zoltán nagyjelente, a nyilas szerepében, az Ötödik Pecsétben, amikor a lelkes, ifjú védencét tanítja meg az erőszak monopoliumának igazi értelmére.
"Az ellenállók: bagatell ügy mondom én. Az elkövetőket felakasztjuk, agyonlőjük."
A néma, arctalan, kiskocsmák -blogok- mélyén pofázó tömeget kell megfélemlíteni és elkussoltatni, a "senkiket, a csőcseléket, a tömeget"
Hogy megtanulja egyszer és mindenkorra: ő is azonosítható és elérhető.
Tóta W. nem számít. Ő ellenség. Róla tudjuk. El fogjuk kapni. Annak a bloggernek a neve: az kell.
Ennyit a soha el nem múló ideológiák hatalmáról.
Erre szoktam én azt mondani, hogy kommunistának lenni az egy gondolkodásmód. Lyukacsos bőrkalap, Boss öltöny, mindegy.
Még egyszer, bravo, tökéletesen egyetértek.

hoplita 2011.02.01. 11:24:33

@simonmondja.:
Látod, ez az igazi jó hír, zene a füleimnek.
Belőled kevés, belőlem sok.:)

Kurt S. Earp 2011.02.01. 11:24:47

@Conv: Bravo, Conv úr, kérem tisztelettel.
Már hegyeztem a netes ceruzámot, hogy beírjam a nagy büdös igazságot, amit úgysem olvas el senki és úgy sincs jelentősége, de mély sajnálatomra, ön megelőzött, így nekem nem marad más, mint a puszta gratuláció.
Itt van 400 komment, kizárt dolog, hogy bárki elolvasta volna őket rajtam kívül, de csak a végére bökte oda valaki, ön, a lényeget: Huth Gergelyt az zavarja, hogy nem tudja, ki fikázza őt. Vagy a pártját. A blogger álarca mögé akar nézni. Erről szól minden.
Az azonosításról.
Azt, hogy a fószer nevetséges és szánalmas: azt mindenki levette.
Kiröhögték, kiröhögik, lejáratta magát, ócska troll aki trollkodik, gyenge újságíró egy pusztuló lapban stb ez oké.
Pedig ami a nyáladzása mögött húzódik, az nem más mint Latinovits Zoltán nagyjelente, a nyilas szerepében, az Ötödik Pecsétben, amikor a lelkes, ifjú védencét tanítja meg az erőszak monopoliumának igazi értelmére.
"Az ellenállók: bagatell ügy mondom én. Az elkövetőket felakasztjuk, agyonlőjük."
A néma, arctalan, kiskocsmák -blogok- mélyén pofázó tömeget kell megfélemlíteni és elkussoltatni, a "senkiket, a csőcseléket, a tömeget"
Hogy megtanulja egyszer és mindenkorra: ő is azonosítható és elérhető.
Tóta W. nem számít. Ő ellenség. Róla tudjuk. El fogjuk kapni. Annak a bloggernek a neve: az kell.
Ennyit a soha el nem múló ideológiák hatalmáról.
Erre szoktam én azt mondani, hogy kommunistának lenni az egy gondolkodásmód. Lyukacsos bőrkalap, Boss öltöny, mindegy.
Még egyszer, bravo, tökéletesen egyetértek.

hoplita 2011.02.01. 11:27:38

@Conv:
Hónapok óta rá se nézek az emháonlányra.
Minek......ilyen háeszek vannak, tucatszám.
Egy idő után már nem is röhejes...

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2011.02.01. 11:29:20

@Conv: aki nem tudja, mely kritériumok alapján lesz valami hír, az ne beszéljen fogalmakról.

Más: a médiaajánlatot illetően pontatlanul fogalmaztam. Valóban nincs ilyenje a blognak.
Annyi igaz, hogy amely blog tulajdonosa úgy gondolta, hogy szeretne bekerülni azok közé, akik címlapra kerülhetnek, engedélyeznie kellett azt, hogy a blogján hirdetések jelenjenek meg.

Azonban mielőtt tévedhetetlennek gondolnád magad (és csak engem és Huthot ítélsz el bármilyen pontatlanságért is), megjegyzem, hogy időnként a HÍREK között is megtalálható egy-egy blogbejegyzés, úgy mint Tékozló Homár, Képviselő
Funky, néha TótaWé. Azt én is tudom, hogy a blogok külön vannak gyűjtve, amit említettem, nem állíndó, nem mindig, de előfordul. Azzal együtt, hogy a blogdoboznak állandó helye van, és mindig kitesznek valakit címlapra.

hoplita 2011.02.01. 11:34:07

@Conv:
Hónapok óta rá se nézek az emháonlányra.
Minek......ilyen háeszek vannak, tucatszám.
Egy idő után már nem is röhejes...

zsebatya 2011.02.01. 11:35:37

@Kurt S. Earp: Ugye jól értem: értelmezésed szerint a Latinovits-féle nyilas is kommunista volt ebben a megközelítésben?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 11:39:24

@Kurt S. Earp:
Nyilas - kommunista.
Végülis mindegy.
De nem csak azt mondta, hogy a névtelen senkiket kell betörni.
Arról is szó volt, hogy nem kell tudniuk, mit követtek el.
Meg arról is, hogy
nem jó, ha marad önbecsülésük.
Ez a legfontosabb.
Tegyenek valamit, ami miatt szembeköphetik magukat.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 11:40:29

@hoplita: Nyugodt lehetsz, mint a fűszál a réten...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 11:42:32

@Névtelen betelefonáló: aki nem tudja megállapítani egy hír értékét az ne agyaljon :)
aki nem érti egy internetes felület működését, illetve nem igazodik el annak rendszerében, ne agyaljon.

Képviselő Funky, TótaWé, subba, comment:com, lángoló gitárok....
ezek az index által szponzorált blogok, fixen ott vannak a kategóriákhoz tartozó ajánlók közt a legfelső sorban :) és publicisztika taggel van megkülönböztetve minden esetben, amikor nem átirányítva van megjelenítve a postok tartalma, hanem az index felületén.

nem pedig hírként.

hoplita 2011.02.01. 11:43:54

@simonmondja.:
Ez bemart, mi.....?
Hahahaha....

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.01. 11:44:17

@Tīmūr-e Lang:

csakhogy isten nem tulajdonnév. ha a körösztények istene, akkor sem, mert a körösztények istenének nincs külön neve (jahvé/jehova lenne, csak hát az ugye bibsi biznisz). zeusz meg tulajdonnév, ahogy az összes görög istené az; aphrodité, hermész, poszeidón, ezek mind, mind tulajdonnevek.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 11:44:31

@hoplita: én sosem nézem magamtól, csak ha valami/valaki hivatkozik rá. ugyanez a történet részemről a nol-al

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.01. 11:45:09

@szempontpuska:

"az ismertségi küszöböt talán először a focitörténeti sorozatunkkal ütöttük át"

teljesen egyértelműen azzal.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 11:48:15

@Petykabá: no, meséj, mi az amin besértődtél? szar volt belenézned a tükörbe mi?

szempontpuska 2011.02.01. 11:50:11

@mavo: hmmmm régi szép idők!
Imádtam azt a sorozatot...

fokabacsi 2011.02.01. 11:51:16

@simonmondja.: Nem kötelező itt olvasni, bukott bolsiknak lehet menni a partizanifo.hu-ra !

szempontpuska 2011.02.01. 11:51:47

@mavo: hmmmm régi szép idők!
Imádtam azt a sorozatot...

fokabacsi 2011.02.01. 11:53:21

Nem kötelező itt olvasgatni, el lehet menni a stop.hu-ra vagy a partizaninfo-ra is. Bukott bolsik ott öklendeznek.

Petykabá 2011.02.01. 11:56:23

@Conv: öcsi, hisztérikus is vagy, ezt kihagytam, plusz projekciót alkalmazol, amikor másnak írsz a tükörproblémáiddal kapcsolatban. Vegyél be egy nyugtatót.

biborka313 2011.02.01. 11:59:47

Ez még csak egy enyhe próbálkozás a szabadon gondolkodók ( gyengébbek kedvéért: nem fidesz seggnyalók) ellehetetlenítésére, támadására.

Következő fokozat már a nagy fekete autó lesz.

Kurt S. Earp 2011.02.01. 11:59:58

@simonmondja.: Természetesen Simon úr, kérem, ez a lényege. Ha összetöröd őket: bármit megtehetsz velük. Egyik kedvenc magyar filmem. Sajnos -ahogy elnézem a világ állapotát- soha nem múlik el az aktualitása és nem helyspecifikus, nem földrajzi kérdés.
@zsebatya: Nem. Ideológiasemleges hatalmi praktika.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.02.01. 12:00:21

akkor először is órákat tölt el különféle találkozókon, bennfentes informátorok beszámolóit hallgatva. Miután maga már totálisan meggyőződött bizonyos disznóságok tényéről, még mindig nem nyúl a billentyűzethez, hanem elkezd kutatni, válaszokat követelni, bizonyítékokat, drága cégadatokat gyűjtögetni, hogy ne csupán az igazat írja, de a bíróságon is fel legyen vértezve a milliárdos érdekkörök kitömött zsebű ügyvédeivel szemben. És ha heteken át csak cinikus válaszokat kap a hatóságoktól, akkor is csak átkozódik legfeljebb, de nem ír semmit, amíg nincsenek meg a bizonyítékok."

ezért olyan szemét a magyarországi oknyomozó újságírás. :) ez a hut egy barom
hol él ez? széles gábor fiókjában? ezért nem látja a világot, bakker a legelemibb dolgokkal nincs tisztában az ÉLETRŐL

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.02.01. 12:02:01

mi munka helyett a trükkök százainak szemantikai értelmezéséről vitatkozunk"

és még be is vallja. na ez a baj. dolgozni kéne

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.02.01. 12:05:54

astagbor.blog.hu médiaajánlatát! Egy Pásztörperc-féle bejegyzés ötvenezer plusz áfa."

ezt meg honnan a * ból vette ez a paraszt?!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.02.01. 12:06:46

Vastagbor.blog.hu médiaajánlatát! Egy Pásztörperc-féle bejegyzés ötvenezer plusz áfa"

ÉS MÉG Ő BESZÉL HOGY HOGYAN ÍRJUNK BLOGOT? MÉG ÚJSÁGOT SE TUD ÍRNI!!!

31/48 2011.02.01. 12:08:28

@mavo: nem, mert a kereszténység és a judaizmus egyes modernista ágai Istent univerzális istenségként, és nem csak az ő számukra imádható egyetlen istenként fogják fel.

Amúgy a kereszténység kimondottan az Isten szót használja a megnevezésre, szemben a muzulmánokkal, ahol van egy kvázi személynév, és van a száz szent név, amiből a századikat csak Allah ismeri. A száz szent név (mint az ar-Rahman, ar-Rahim) nagyjából megfelelnek a zsidóság által használt beszédes, tulajdonságot leíró neveknek (Adonáj, Jehova, Éli), míg az Allahnak nincs igazából megfelelője sem a keresztény sem a judaista teológiában, (talán az Él-Éli mint isten(em) lehetne, mert annak nincs többletjelentése, viszont ezzel is az a probléma, hogy az Él szó sem egy kimondott istent jelöl, hanem a fogalmat, és így használható olyan helyeken is, mint Ne legyenek idegen isteneid előttem- ez Allahhal nem lenne értelmes.

Ez egyébként érdekes problémákat is szül, mivel sok nyelvben pedig az Allah szó az isten megfelelőjévé vált gyakorlatilag az évszázadok során, viszont a muzulmánok szerint továbbra is személynév, és megtiltják a keresztényeknek, hogy Allahnak nevezzék az "Istent". Ami azért is problémás mert a keresztény és muzulmán felfogás (ahogy a judaista és a bahái is) kvázi ugyanazt az istent imádja és a legtöbb teológiai irányzat egyetlen létező istenként ismeri el, és egymás közötti különbségként annak a fokát tartják, hogy ki mennyire képes megérteni és beteljesíteni ennek az univerzális lénynek az akaratát.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.02.01. 12:10:18

"Kötelezni kellene a blogok üzemeltetőit, hogy jókora betűkkel, lehetőleg piros téntával jelezzék a lapon, hogy nem ellenőrzött információkat tesznek közzé."

minek? minden blogger forrással dolgozik, amit linkkel kapcsol az íráshoz, aki nem az amatőr.
a forrásnál mindenki leellenőrizheti

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.01. 12:14:03

@szempontpuska:

"hmmmm régi szép idők!
Imádtam azt a sorozatot... "

én is, és még rengetegen. egyszerű az oka, nagyon jó sorozat volt, és (velem együtt) sokunk fiatalságáról szólt.

31/48 2011.02.01. 12:14:05

@mavo:

www.magyarhelyesiras.hu/

amúgy itt is be lehet írni, hogy Isten, és kiadja a tulajdonnév változatot.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 12:16:01

@Tīmūr-e Lang: Azért van a keresztényeknek is egy pár név a raktáron.Isten a Teremtő, az Úr, a Mindenható.

Mikrobi 2011.02.01. 12:17:45

"Ha hülyeséget ír, akkor úgyis szénné oltják a kommentekben" - feltéve, ha nem moderálják ki. Márpedig jó sokat ki szoktatok. Ha pedig a blogger véletlenül tényleg nem az Index újságírója, még inkább.
Azt amúgy nem kéne jelölni valahogy, hogy mely blogokat íratja az Index és melyek teljesen magánkezdeményezésűek? Mert azt úgyse fogjuk megtudni, hogy mely külsős kap pénzt a cikkéért és melyik nem, de legalább azt hadd tudjuk már meg, hogy a zero nevű blogger és a vastagbor.blog.hu az Indexhez tartozik! Én ezt ma tudtam meg.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.01. 12:19:16

@Tīmūr-e Lang:

megnéztem, a 160. pont szerint tulajdonnévként nagybetűs, tehát elvben igazad van. gyakorlatilag leszarom :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.01. 12:20:06

@Tīmūr-e Lang:

mint már írtam, igaz. ettől függetlenül felesleges erőltetni.

31/48 2011.02.01. 12:21:10

@simonmondja.: igen, írtam is, hogy elég sok beszédes név van mind a zsidóknál, mind a keresztényeknél, mind a muzulmánoknál.

De csak a muzulmánoknál van olyan személynév mint amilyen például, ha már fel lett hozva az antik isteneknél.

Zeusznál is használták a Szótért, mégis a Zeusz megkülönböztetett, személyes neve volt. Annak ellenére, hogy természetesen annak is van saját eredete, ahogy az Allahnak is.

en.wikipedia.org/wiki/Zeus

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.02.01. 12:21:45

@Mikrobi: zero nem hinném hogy indexes.

az index csak reklámozza őt.
zero indexes volt régen, tóta árpádos, régen nagyon bírta, ma is ennek isszuk a levét.
de már nem szereti annyira, úgy hiszem

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.02.01. 12:22:36

@tesz-vesz: mármint úgy volt indexes, h olvasta őket boldogan

31/48 2011.02.01. 12:23:16

@simonmondja.: azonkívül ezeket a liturgikus szövegekben lefordítják. Se az Allah-ot se a Zeuszt se semmi mást nem szokás.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.02.01. 12:24:00

@zero: pedig kéne írnod.
ráébresztve őket hogy mekkora senkik

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 12:25:20

@Petykabá:
semmi gond, csak szerettem volna valami érdemi hozzászólást olvasni amiben nem filozófiai eszmefuttatással jössz elő, hanem a téma konkrét elemzésével, a véleményed kifejtésével.
szerettem volna hallani a véleményed a konkrét témával kapcsolatban, nem pedig általánosságok puffogtatását, lózunglufik röptetését okostojás módon.
A konkrét témával kapcsolatban, mely nem filozófiai/etikai mélységeket rejt magában, bármennyire is ezt a köntöst próbálta ráaggatni huth szaki, hanem egyszerűen politikai célokat szolgál.

nos, menni fog a filozófia szart nem érő magasságából leereszkedni a konkrét eset elemzéséhez és konkrét vélemény nyilvánításhoz, vagy marad a libbant, mellébeszélős ál-intelligens felelősséghárító, okoskodás a semmitmondással?

mondd szépen, igazat adsz huthnak avagy egy barom, esetleg ennél finomabban és cizelláltabban szeretnéd megfogalmazni a TE véleményed, mindenféle felesleges filozófiai ökörségekre hivatkozás mellőzésével?

ámbár, ha kedveled ezt a stílt, belemehetünk a dologba és megleshetjük mennyire vagy felkészült a témában.
nem tudom miért, de hányni tudok az általad előadott fellengzős szájtépéstől, aminek semmi köze az élet valóságához, azon kívül, hogy ráeröltetjük, a libbant vonalat követve.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.02.01. 12:28:50

@mavo: hülyeséget ne mondj

bár szokásod, ahogy a király, Király, hasonló az Isten is. ha görög istenekről van szó akkor kicsi, de itt ebben az országban mindig nagy

www.magyarhelyesiras.hu/

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 12:30:15

@Tīmūr-e Lang:
Lehet, hogy úgy lett az Allahnak sok neve, hogy az ehhez hasonlókat lefordították a törzsi nyelvekre.
Csak már elfelejtődtek azok a nyelvek.
Ez is egy lehetőség.
Lehet, hogy arab szemmel a mi Istenünknek is baromi sok neve van Európában és azon túl is.

űrlakó (törölt) 2011.02.01. 12:30:41

zero!

Érdemes újra olvasni: "Manipulálták az engedélyt" (Nem a blogolás miatt, hanem tartalmi és fogalmazási szempontból!)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.02.01. 13:20:41

@Mikrobi:

Hello!

Meg van jelölve, hogy melyek az Index-es blogok, 2 helyen is
1, Index-címlap, blogajánló alatt (Alkoholista -> Bűvös szakács)
2. blog.hu lapalja, "Indexsaláta"

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.01. 13:26:51

@tesz-vesz:

akkor a faszomnak irkálsz nekem? :)

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2011.02.01. 13:43:50

@szempontpuska: Elolvastam. Nem értem mi a hézeg. Most népünk ellensége vagyok én is? Nálad mit mutat a barát-ellenség felismerő rendszer? Csak hogy időben értesüljek...

Mikrobi 2011.02.01. 13:46:33

@zero: ezekből nekem eddig nem derült ki, hogy az Indexhez tartoznának. Csak azokról tudtam, amiknek a szerzője a Szily volt, mert az ő nevét látom nem blog-Index-cikkek szerzőjeként is.
Mellesleg a vastagbor.blog.hu nincs abban a keretben a címlapon...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 14:59:53

@Mikrobi:
mert a vbőr nem indexes blog.
de már kérdeztem, honnan veszed, hogy a vbőr indexes blog :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 15:05:41

@Conv: meg mi az a "nem blog-Index-cikk" ?

1kívülálló 2011.02.01. 15:31:05

Lehet volt már, nem néztem végig az összes hozzászólást, de be kell ezt ide lökni: Huth Gergely valszeg egyenesági rokona a nagy Huthnak, Jabbának. Így már sokminden világos, asszem :))

szempontpuska 2011.02.01. 15:59:13

@Zig Zag: nekem nincs olyan... ne is próbálkozz... :-)

szempontpuska 2011.02.01. 16:02:17

@Zig Zag: OFF Nota bene egyszer mintha küldtem volna neked egy I. vh-s írást.
Azzal mi lett???
ON

Baldrick02 2011.02.01. 16:48:17

@hoplita: Osztan mit ártott kegyednek az a szegény ló.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.02.01. 17:21:58

sziasztok! Egy komment a cikk alatt a Magyar Hírlap oldalán:

"42. aztmondja2011-02-01 17:14:42
Kedves Gergely!
Lehet hogy Ön is felkészülhetett volna a cikk megírása előtt, és akkor nem kerül ilyen kellemetlen helyzetbe gyakorlatilag az egész blogvilággal szemében, sőt azt kell hogy mondjam, a jóérzésű, nyitott interneten tájékozódó emberek szemében. Ha használta volna a méltán népszerű és ingyenes google keresőt mint minimális tájékozódási lehetőséget az egyébként személyeskedéssel tűzdelt cikke megírása előtt, akkor az alábbiakat megállapíthatta volna:
- a cikkben említett blogok szerzői nem kapnak fizetést a cikkek után.
- Amennyiben sértőnek találj aa cikkek tartalmát, akkor a blog-hu-t felkeresve, most is lehetősége van akár a tartalom korlátozására is, ha az indokolt.
- A cikkében említett szerző a téma szakértője, a helyszínen szerzett tapasztalatokat a posztjában leírtakhoz. De ami fontos, nem újságíró, a blogok véleményeket fogalmaznak meg, és ezeket az Index felületén is külön blogketrecben lehet elérni, elkülönítve a hagyományos tartalomtól, hogy senkiben ne keveredhessenek össze. Összefoglalva úgy hívják ezt nem elfogult körökben, hogy szánalmas öngól! Sajnálom, nem akartam személyeskedni, de az Ön cikkének stílusa után, ez azt hiszem nyugodtan belefér! "

Szerintem ez így mindent elmond, én magam is ezt írtam volna, és így még regisztrálnom sem kell arra a kétes hírű portálra...

Vidéki 2011.02.01. 17:46:20

@Legelő Őse:
42. hozzászóló nem a pápa, akinek minden szavát szent kinyilatkoztatásnak kellene tekinteni.

Ne csüngjél szavain ilyen szent áhítattal.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.02.01. 17:52:05

@Vidéki: . Pusztán megjegyeztem, hogy milyen jó hogy nem marad nyom nélkül egy elfogult oldalon sem, hogy létezik egy másik dimenzió is. Neked is ajánlom figyelmedbe. Ha már vitához érveid nincsenek, akkor pusztán kötekedsz?
Mellesleg én a pápa szavain sem csüngök. Te igen?

31/48 2011.02.01. 18:07:24

@simonmondja.: az Allah név eredetét hivatalosan nem lehet pontosan meghatározni.

Azt pedig, hogy lefordították törzsi nyelvekre egyszerűen nem értem. Írtam, hogy a 99 név beszédes nevek és két példát is hoztam.

A Basmalában szereplő két nevet. en.wikipedia.org/wiki/Basmala

A Basmala a magyar koránfordításban (Simon Róbert-féle) webshop.animare.hu/koran_a_koran_vilaga+11506.html
úgy szerepel, hogy
"Allah, a könyörületes és az irgalmas nevében."

Tehát pontosan így van, ezek olyan lefordítható nevek, mint a kereszténységben a Teremtő, Megtartó, stb.

Én csak az Allah-ot emeltem ki egyedül, mint a Zeuszhoz vagy Maiahoz hasonló személyes nevet. Viszont, mint írtam nekik is voltak állandó jelzőként szereplő beszédes neveik (az Egek Ura, Szótér; Bona Dea).

Mikrobi 2011.02.01. 18:14:13

@Conv: a T/1-ből:
"Azonkívül, kérhetsz helyreigazítást a blogoktól is, mégpedig a szolgáltatótól, az Index Zrt-től. Amennyiben úgy találják, hogy jogos a kérésed, kérik a szerzőtől, hogy módosítsa a posztot, vagy legrosszabb eseteben leveszik a posztot. Mindkét eset megtörtént már velünk is, sírás nélkül megtettük amit kértek. "

salamander 2011.02.01. 18:33:42

@Conv:

Nem akarja is akarja - tudomásom szerint - senki kinyomni egyik portált sem.
Azzal van a probléma, ha egy orgánum bizonyos számú - hogy ez mennyi, azt most ne vitassuk - érdeklődőt tudhat magáénak, s ezzel az állam által ellenőrizhetetlen dolgok keletekeznek.

Ennek a gondolata eg totál félreértésen alapul: Ha az állam egy oligarchatus, vagy egy autocratia akkor a többség valban aggódhat hiszen figyelik (ŐK).
Na de ma az államforma parlamentáris köztárasaság, és a kormányforma is parlamentáris. Tehát elvileg az állam mi magunk volnánk megbízott képviselőink útján. Érdekesen hat az aggódás, hogy figyelnek: (ki? a tükörből visszanézett rám valaki?) vagy az adót nem fizetem be - ergo magunkat baszarintjuk át.
Sajnos a helyzet így áll. Egy fontos dolgot azonban mindannyiunknak látni kell: vannak államok, akiknek ez a marakodás kifejezetten jól jön. Főként ha hosszú ideig tart és nem túl erőszakosan zajlik.
Szóval senki nem akar itt bezáratni, megfigyelni senkit, most már nem... idáig ez volt a feladat. Én már csak tudom. :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 19:15:01

@Mikrobi: bazzeg :))))))))))))))))))

a szolgáltató az index minden blog.hu blog esetében. ők adják a hátteret (technikai) minden bloghoz, tehát, ha az olyan tartalmat jelenít meg, ami jogszabályba ütközik (személyes adatot hoz nyilvánosságra, személyiségi jogot sért pl,) akkor azt a blogbejegyzést a szolgáltató törölheti[kötelessége] (ez történt a vbőr esetében legutóbb) vagy felszólítja a bloggert, hogy módosítsa a tartalmat.

ez alapján minden blog.hu-s blog indexes blog akkor :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 19:20:47

"Na de ma az államforma parlamentáris köztárasaság, és a kormányforma is "

nekem egy kicsit banánköztársaságra hajaz a valóság.

"Érdekesen hat az aggódás, hogy figyelnek: (ki? a tükörből visszanézett rám valaki?) "

talán az erre létrehoz(ott)andó szervezet mondjuk szalaiannamari vezetésével akinek a fejéből kipattant az ötlet a bloggerek regisztrációjáról, nyilvántartásáról, melyet erősen. bár nem nyilvánvalóan szorgalmaz huth szaki is. a médiatörvény javaslati részének leginkább nehezményezett része pl az is, hogy akárhol is van a világon fizikailag egy portálnak helyt adó szerver, a portál üzemeltetőire a magyar médiaszabályozás legyen érvényes, számon kérhető legyen, és nyilvántartott a tulajdonosa itthon :) kicsit lex kuruc a dolog :)

szal lehet, hogy most nem ez a feladat, de nem már, hanem még :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 19:22:42

@Conv: jah erről kérdezd meg mondjuk annamariékat, hogy tényleg nincsenek ötletei, szándékai egynémely internetes felület korlátozására? mondjuk nyilatkozati szinten a kuruccal kapcsolatban :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.02.02. 00:07:19

@Mikrobi:

mert mi nem Index-es blog vagyunk.

hoplita 2011.02.02. 08:09:53

@simonmondja.:
Az lehet...:))

Az azonban még valószínűbb szájmon, hogy mint oly sok mindenről, a muszlim vallás születéséről, helyéről, koráról, társadalmi és etnikai környezetéről sincs halvány lila fingod sem.
Ez pedig nagy szégyen egy magadfajta libernyáknak, aki a szürkeállományával hencegett pár tucat kommenttel feljebb...:)))

lyken 2011.02.02. 14:57:29

Khmmm...

Jabba Huth: "Miután az írás komoly visszhangot, számos támogató és legalább annyi gyalázkodó bejegyzést érdemelt ki a neten (csak egy enyhébb közülük: állítólag én egy két lábon járó heregolyó vagyok)"

Maradjunk annyiban, hogy támogató kommentet nem láttam, gyalázkodóból viszont kis matek meg keresgélés után 2600-nál tartok. Több blogot nem akarok végigszámolni. Fenti mondat egyébként ízléstelen sértés a heregolyók ellen.

Jabba Huth: "Arra, hogy az anonimitás totálisan helyénvaló addig, amíg privát emberek privát fórumokon vitáznak egymással."
Vajon feltűnt neki, hogy privát blogokon privát emberek fejtik ki a privát véleményüket? Huth bácsi vajon a sörözőket is végigkilicseli, megintve a csaposokat, hogy a véleményüket ne a munkahelyen, hanem privát fejtsék ki?

Jabba Huth: "Ám abban a percben, amikor az egyszeri blogoló maga is médiatermékké válik, felvetődik a felelősség kérdése. "
Ééééérdekes. Mikor Viktor egyszeri padmelegítő politikusból miniszter elnök lett, miért nem vetődött fel a felelőssége? Arról miért nem ír Huth bácsi, hogy felelőtlenül jojózik a zemberekkel?

Jabba Huth: "...illene betartatni az újságírás elemi etikai, jogi szabályait is."
Ha a privát blogger, privát postjait a privát kommentelők privát véleményével kiteszik prömier plánba, akkor ki az a privát embereket hol érdekli? A véleményüket jogok van kimondani. Persze, lehet makogni etikai meg jogi szabályokról, de alapvetően arról van szó, hogy nem tetszik, hogy itten eggyesek még mindig szabadon alkothatnak véleményt. Ugye a rohadt EU, aki nem engedi elzárni ezt a kurva szólásszabadság feliratú csapot. Picsába már.

Jabba Huth: "...iigenis megoldást kell találni a százezreket vezető vagy félrevezető internetes médiumok felügyeletére."
Fáj a szabad vélemény? Fáj, hogy Pásztörpit napi 200 ezer ember elolvassa? Fáj, hogy Huth bácsira 72.000-en sem kiváncsiak? De ha valós statisztikai adatokat nézünk, akkor ezek közül is max 40 ezren olvasták el a cikket?
Mégse rohan jó példát mutatva saját nevén blogot indítíani, mint pl Török Gábor. Inkább a száját jártatja, etiukára, meg erkölcsre hivatkozik, meg rendszabályozásra. Az a sztori ut eszembe róla, mikor a fürdősk*rva teli torokból visítozik, hogy dehiszen itt őtet hanyat megb*szták.
Kéremszépen, bűzlik ez a Jabba Huth is, mint a régi...

S.Clegane 2011.02.03. 09:42:28

'"Pedig némi guglizással valóban kideríthető, hogy Pásztörperc maga Fügedi Ubul. Be kell vallanom, ezt a keresési eredményt már a cikk írásakor is megkaptam, de álmomban sem gondoltam volna, hogy valódi név. Bocsánat, kéretik a hamut házhoz szállítani."

Azért ebben tényleg van valami. Első ránézésre ki gondolná, hogy Fügedi Ubul valódi név? Mellesleg ebből a második cikkből szintén kimaradt, hogy Fügedi Ubul az MSZP párt tagja is ilyen minőségében "kritizálja" például a Fideszes Illést.

Majd abból legyen blogpost, ha az MSZP párttag dícséri a Fideszt.

Addig nem hír, amíg a kutya harapta meg a postást...

süti beállítások módosítása