Skip to content


       Szűrés lista

Képtelen örökség, arcképes a neved

Néhány gondolat az ország egyik szent tehenéről, a MÁV-szabadjegyekről. Közismert nevén ez az "arcképes", amit sokan a vasutasok ingyenes utazásával kapcsolnak össze, tévesen.

A kör ugyanis sokkal bővebb ennél.

 

 

Senki, maga a MÁV sem tudja pontosan, hogy hányszor, honnan-hova, mekkora értékben utaznak az évek során általuk kiadott arcképesekkel, mert maga az igazolvány alkalmatlan bármiféle nyilvántartás vezetésére / ba vételre, az "ingyenes" utazások megszámolására kitalált regisztrációs jegyet pedig nem kell váltani mellé. 

Ezen most végre változtatni fognak, hisz' észbekaptak, hogy az őket erre ugyan nem szó szerint, de gyakorlatilag kötelező, fentebb idézett 57/2009 KHEM rendelet 2009.november 1-én életbe lépett. (Mégegyszer mondom: 2009. Egész pontosan október 20-a, Hónig Péter s.k., tehát nagyon viccesek a szocik a nyüglődésükkel, bár tulajdonképpen gyönyörű önvallomás az tőlük, hogy "A döntésről sem szakmai, sem munkavállalói szinten nem volt egyeztetés, nem készült hatástanulmány.")


"Új, bankkártya méretű, kódolt sorszámmal, egyedi hologrammal, lézergravírozással és egyedi vonalkóddal ellátott műanyag igazolványt kapnak a MÁV dolgozói. (...) A vasúttársaság számára az új, arcképes igazolványok bevezetése már középtávon megközelítő adatokkal szolgál a vasutasok díjmentes utazásairól, azok viszonylatáról, hiszen minden igénylőnek nyilatkoznia kell az igazolvány tervezett használatáról, ehhez kapcsolódó utazási szokásairól. Hosszú távon az új igazolványokon megtalálható egyedi vonalkódokat a vonatokon olvasnák le és a MÁV az adatok kiértékelésével jutna pontos információkhoz az ingyenes, vasúti utazásokról."

 

Ilyen lesz:

 

Pofonegyszerű, modern, biztonságos és követhető. Na  vajon kinek nem tetszik?

Természetesen Gaskó szakszervezetének, a VDSZSZ-nek.


"Hiszen pont nemrég került sor a vasutas arcképes igazolványok megújítására. Ezek igénylésénél ráadásul mindenkinek nyilatkozni kellett, hogy maguk és családtagjaik milyen viszonylatban és hányszor használják az ingyenes utazásra feljogosító igazolványt. A MÁV tehát elvileg rendelkezik azokkal az adatokkal, amiből meg lehetne becsülni az arcképes igazolvánnyal kiváltott utazások hozzávetőlegesen pontos számát" - mondta HírExtrának Halasi Zoltán, a VDSzSz személyszállítási ügyekkel foglalkozó vezető ügyvivője.

"Egy több biztonsági ponttal ellátott papírra nyomnak egy nagy nullát - ez pedig nagyon sokba kerül. A VDSzSz álláspontja szerint az arcképes igazolvánnyal utazó vasutas munkavállalók és azok családtagjai számát olyan más módon is meg lehetne becsülni, ami nem okozna az államnak ekkora pluszköltséget. Ez az egész leginkább egy pótcselekvésnek tűnik a MÁV részéről" - tette hozzá a VDSzSz illetékese.

 

A kiemelt mondaton kifeküdtem.... Ő egy szakszervezeti fejes! Egyszerűen csodálatos.

Ilyen a mostani vasutas igazolvány:


  Jól látszik, hogy két részből áll. A felsőt egyszeri alkalommal kapja/ta a tulajdonos, kézzel ráírták az adatait, az alsó érvényesítő szelvényt pedig évente cserélték, és ráírta kézzel ő a saját adatait. Igen, legutóbb 2009-ben, azóta a mai napig az érvényes, és váltani már a plasztikkártya fogja. Teljesen meglepő ez a megfontolt és költségtakarékos eljárás, hogy nem gyártatták le/postázták ki a 2010-es szelvényeket 2009. decemberében, egy hónappal az új igazolványt előíró rendelet hatálybalépése után.... Vannak még csodák, mindenki láthatja. Halasi viszont összevissza beszél.

Az általa említett nyilatkozat így néz ki:

 

Egyrészt ember vagy program legyen a talpán, aki a beírt fix utazások alapján kihozza az egy emberre jutó tényleges egyévi vonatozást, másrészt senki ne gondolja, hogy a kalauz megkérdezi vagy pláne ellenőrzi (nem tudja), hogy a kedves hozzátartozó munkába megy, vagy csak úgy, máshova. Tehát szép ez a kitétel, csak éppen kontrollálhatatlan, ezáltal pedig betarthatatlan.

Jómagam egyébként vasútbarát vagyok, de azért fő az ésszerűség. Nem találtam adatokat arról, hogy ki és mikor vezette be a díjmentes vasúti utazást, de nem egy mai találmány lehet, hisz aukciós oldalakon 1927-es igazolványt is árulnak. Eleinte valószínűleg csak a MÁV-dolgozóknak adta az állam, majd valaki, valamikor kiterjesztette egy óriási körre.

Nos, a sok ilyen-olyan ügyintézőtől minden további nélkül, azonnal elvenném. Sőt, a felhördülést vállalva: a dolgozók családtagjaitól is. Nem engedhetjük meg magunknak, és kész. Örüljenek annak a kivételezett helyzetnek, hogy -mint a fotón látható- családi kirándulások alkalmával anyunak/apunak nem kell fizetnie a MÁV-on kívül a GYSEV, MAHART járatain sem (plusz ÁEV, BKV, HÉV kedvezmény), a többiek pedig választhatnak a kismillió kedvezmény (ami szintén abszurd a köbön) közül. Sőt, évente egy szép külföldi utazást is igénybevehetnek a nemzetközi egyezményeknek köszönhetően:

 

Ha kormány tökös lenne, nemtörődve a "jajvégeademokráciának" sírással, azonnal visszavonná az arcképeseket a munkaviszonyban állókon kívül mindenkitől (később esetleg az övéket is le lehet redukálni úgy, hogy csak munkábajárásra használhatják), hiszen ezek az "ingyenes" utazások is egy jókora cseppet alkotnak a MÁV adósságtengerében.

A cégcsoportnál ugyanis 2011. január 1-i adatok szerint 18.560 fő dolgozik.

Ehhez képest az igazolványcsere tenderét a teljes darabszám 60%-ra (!), 310.000 darabra írták ki.

Tehát összesen 516.600 van forgalomban. Huszonnyolcszor több, mint ahány vasutas van.

Magyarország lakosságának 5,16%-a vonatozik kedve szerint.

Címkék: máv abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr812625344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Aullah 2011.02.01. 09:38:05

Én amióta az eszemet tudom, sosem értettem, hogy a családtagok miért utazhatnak így.
Sajnos a kormányunk nem tökös.
Gaskó meg egy hatalmas f*sz... feküdne a vonat alá.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.02.01. 09:44:11

LOL :))

Ki volt ilyen hülye, aki megszövegezte, hogy munkába járásra nem használható, miközben ezt nem lehet ellenőrizni?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.02.01. 09:55:32

"A MÁV tehát elvileg rendelkezik azokkal az adatokkal, amiből meg lehetne becsülni" - itt a hangsúlyt a BECSÜLNI szavacskára helyezném. Talán akkor lenne korrekt a történet, ha BECSLÉS helyett PONTOSAN meg lehetne állapítani, hogy hányan, milyen viszonylatban, és hányszor utaznak, nemde?

Hasonlóan a bkv - 65 év feletti ingyenes utazás témában is.

Beer Ninja 2011.02.01. 09:57:22

Egyetértek. Van egy haverom, akinek az apja 20 évig MÁV orvos volt, azóta is ingyen jár az egész család vonattal (mivel kicsi különbözetet fizetnek csak érte, így ők első osztályon utazgatnak, még úgy is jóval az átlagár alatt van nekik).

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.02.01. 10:01:57

Ez az un bólintós jegy! Egyébként csak az aktív dolgozók használhassák. A többieknek lófaszt! A nyugger vasutas meg amúgy is kedvezménnyel meg ingyen utazik!

Attila64 · www.sagaontour.ca 2011.02.01. 10:06:16

A munkavállaló kirúgásakor 'Kilépős ' papírokat kap, melynek egyik során van egy adat, mely szerint a munkáltató adott-e a munkavállalónak évi 2 db ingyenes v. kedvezményes vasúti utazást.
Ha ez még mindig igaz (és nem csak tévedésből maradt rajta a kilépősökön), akkor még többszázezer ilyen utazás lehet évente a máv (és az ország) kasszája terhére.

Asidotus 2011.02.01. 10:14:09

Annyiban nem lenne baj az olcsó vasúti közlekedés, hogy addig sem autóval foglalják az emberek az utat.
Nekem annak idején volt 50%-os kedvezményem, pedagógusként, én szerettem, és hasznosnak találtam. Mindjárt nem gondolkodtam, hogy autóval menjek-e Budpestre Egerből. Mert ma sajnos reálisan felmerül az emberben, hog egyedül is autóval megy, mert az árkülönbség olyan minimális.

Secnir 2011.02.01. 10:15:02

megtoldom:
BKV - nyugdíjasok ingyen furikáztatását eltörölni. ne legyen az, hogy egy soroksári nyugdíjas elmegy solymárra, mert ott öt forinttal olcsóbb a farhát, és közbe beugrik Kati nénihez Zuglóba.
Persze miatta -meg a többi 50.000 miatt, fingani nincs hely a buszon. villamoson. HÉV-en.

turcsány karcsi elvtárs 2011.02.01. 10:15:44

a becslések szerint az utasok 12-15%-a utazik teljes áru jeggyel, természetes, hogy ezen változtatni kell

ketroot 2011.02.01. 10:18:34

"Jajj de miért, hát megérdemlik!"

Vastagon itt van még a szocializmus ebben az országban, megspékelve egy kis feudális beütéssel.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.02.01. 10:23:58

@turcsány karcsi elvtárs: Azért baszki ez is milyen már 12%-15% teljesárú. S mennyi az ingyenes???
Ezt teljesen fel kell számolni. Talán ennyinek kellene lenni a kedvezményesnek!

S.O.A. 2011.02.01. 10:26:55

Elképzelésem nincs, hogy az iskolába és a munkahelyre járáson kívül mi a bánatos falhoz vert lóf*szért kell bárkinek is (0-100 évig) bármilyen kedvezményt adni a jegyárakból úgy, hogy annak a bizonoyos fogyasztói árnak a kiegészítését a központi költségvetésből (adózók) finanszírozzák. Tehát a fél évig váltókezelő Jóska második házasságából származó 3 gyerekének a balatoni nyaralás utiköltéségét, meg a hasonlóan jogos dolgokat...

Koronás Udvari Chinpoko Mester 2011.02.01. 10:28:33

"Magyarország lakosságának 5,16%-a vonatozik kedve szerint."
Gimnaziumban csodalkoztam, hogy az osztályból csak én nem utazok iungyen a vonaton. Pedig közgés suli volt

kridli 2011.02.01. 10:37:14

az a 18ezer szerintem csak a máv zrt, a teljes cégcsoportnál (start, cargo stb.) szerintem sokkal több, olyan 35-40ezer rémlik. mondjuk a félmillió igazolvány még így is nagyon sok.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2011.02.01. 10:38:54

@Noname Cowboy: Csak ott sántít a dolog, hogy a 65 év felettiek csak 2. osztályon mehetnek ingyér, a nyugger vasutas viszont megtartja az 1. osztályút...

Egyébként magam is ezen "ingyenélők" táborát gazdagítom, igaz, én valóban a MÁV-csoportnál dolgozok, irodai munkakörben. De azért hadd mondhassam azt, hogy ennyi azért jár. A BKV-sok (és ha jól tudom, családtagjaik) is kapnak ingyenes utazási igazolványt "házon belül", és általában aki dolgozik valahol, az is kap kedvezményeket a munkahelye hatáskörébe tartozó termékekre/szolgáltatásokra (vagy ha gonosz akarok lenni, akkor azt mondom, hogy tud belőle lopni).

De nem akarok hazabeszélni: van nagyon sok ismerősöm, aki a német vasútnál dolgozik/dolgozott, így ismerem az ottani gyakorlatot is. (Meg elvileg az osztráknak és a csehnek is utána tudnék szimatolni ilyen alapon). 1. ott is kapnak családtagi kedvezményt, 2. a nemzetközi szabadjegy is olyan, hogy a családtag és a nyugdíjas is megkapja, ez amúgy egész Európában így van. (Én speciel a munka szeretete miatt melózok itt, de mivel épp ezért ez hobbiba is átcsap, így nagyon nem tartom haszontalannak, hogy legalább ennyin lehet spórolni külföldön...) Viszont ott évente csak 12 vagy 16 ingyenes belföldi utazást lehet igényelni, és őszintén megvallva ennyi nekem is elég lenne itthon arra a néhány rokonlátogatásra, meg egy-két vidéki nagyváros felkeresésére...

Ettől függetlenül szerintem is rossz a rendszer ilyen formában. Házon belül például sokan mondják, hogy az 1. osztályt csak a vasutasok kedvéért tartják fenn... amiben az az igazság, és a rossz, hogy itt a többséget a koszos munkaruhában ott hazautazó, szotyizó, bagózó munkavállalóink jelentik (még az IC-n, EC-n, railjeten is), akik könnyedén elriasztják az üzletembereket. G. István pedig pontosan ezeknek az érdekét képviseli, azért nagy megint a pofája...

Summa: a fentiek alapján én is egyetértek abban, hogy külsősök ne kapjanak flepnit, hogy egy bizonyos beosztási szint alatt és a nyugdíjasoktól vegyék el az 1. osztályt, és még az évi korlátozott számú ingyér utazásba (=/= csak munkába járás!!!) meg a családtagi kedvezmények redukálásába (mint látható fenn, pl. a nemzetközi szabadjegyeknek is csak egy részét kapják ingyen, a többire csak 50%) is hajlandó vagyok beleegyezni, de a "savanyú a szőlő" jellegű hozzászólásokat kikérem magamnak!

acel 2011.02.01. 10:46:26

A munkáltató olyan kedvezményt - vagy jövedelmet ad a mukavállaló családjának amilyet akar, ezt nem az állam fizeti mint a nyugdijas utazást, (hanem a állam fizeti mint MÁV adósság). Illetve a joghézag miatt a munkáltató nem fizet adót a juttatás után. Nem más ez mint mha adolgozó kedvezényesen vásárolhat a boltban stb. Egyfajta jövedelem ez is -semmi más. A dolgozói munkábajárást meg amúgy is fizetni kellene, ha vasúti bérletet váltana a dolgozó.
A nemzetközi ingyenjegyet meg a többi vasúttársaság adja talán, cserébe a magyar ingyenjegyekért. Gondolom ősrégi vasutas hagyomány ez. A szakszervezetnek és a dolgozóknak persze nem tetszik, mert ez gyakorlatilag jövedelemcsökkentés.

Neked se tetszene.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.02.01. 10:47:11

@no-night: Ugyanezt a BKV-nál is meg kell szüntetni. Olyan cégek amiknek kilóg a gatyájából a szaross segge meg kell nyirbálni az ilyen kedvezményeket is.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.02.01. 10:48:32

Egy olyan adatot találtam az adatgyűjtés során, hogy 1994-ben a családtag csak évente hat odavissza utat kapott ajándékba.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2011.02.01. 10:50:21

@Nűnű: Szép elgondolás, de a gyakorlatban sajnos nem igaz. Nagyon sok olyan vasutas van alsóbb és felsőbb szinteken is, akinek a fenekéhez van nőve az autó. Hiába jár nekik is a belföldi meg külföldi szabadjegy, akkor autóval járnak dolgozni (akkor is, ha a lakóhelyén jár vonat, és a munkarendje is mindig megengedi, hogy azt használja) meg nyaralni is...

jozicsenko 2011.02.01. 10:50:26

valamikor régen a máv volt a legnagyobb munkaadó - emlékeim szerint több, mint 50 ezer ember dolgozott náluk

azóta a társaság kétharmadát kiszervezték

de az ingyenes utazás megmaradt náluk, úgy látom

tessék eldönteni, szavazatvásárlás van-e (amiben az mszp verhetetlen), vagy takarékosság

acel 2011.02.01. 10:51:29

@no-night: Ugylátom a nyugdijas melósnak sajnálod az 1. osztályt mert büdos neked ,aki 1 év aktatologatás után megkaptad mert te egyből alfogalmazó lettél..

terensz szpenszer 2011.02.01. 10:53:23

@no-night: "...azért hadd mondhassam azt, hogy ennyi azért jár..."
Mint vasútasnak a szabadjegy:)
"általában aki dolgozik valahol, az is kap kedvezményeket a munkahelye hatáskörébe tartozó termékekre/szolgáltatásokra "
Igen engedményt, de nem ingyenességet, a dolgozó és nem a volt felesége/férje.
"...hajlandó vagyok beleegyezni..."
Hát azért remélem, hogy nem a dolgozók "beleegyezési hajlandóságán" fog múlni a szigorítás.
"...savanyú a szőlő..."
Lehet, de akkor se én fizessem már a hobbidat.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.02.01. 10:54:24

@acel: a nyugdíjas melósnak a koránál fogva jár a kedvezményes utazás. 65 év felett pedig az ingyensség. Az 1 osztály különbözetet pedig csengess be a pénztárban!

DArchAngel 2011.02.01. 10:55:42

Minden állami szervezetnél "pofára" mennek a kedvezmények, csak van ahol ez biztos állást jelent, van ahol ingyen utazást. Ha valaki meg merné becsülni, hogy a komám-bátyám-protekció hozzáállás mennyi pénz kidobását jelenti az ablakon, akkor vörösödhetnének az illetékesek...

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2011.02.01. 11:06:39

@acel: nem "al"... :-) és nem "sajnálom" tőle - sem azért, mert nyugdíjas, sem azért, mert nem aktakukac - csak zavar, pont azért, mert "büdös" nekem. Pontosabban nem is nekem, hanem azoknak, akik fizetnének, ráadásul teljesárút. Az ember vagy tudjon viselkedni bizonyos helyzetekben/környezetekben, vagy ha nem tud, akkor legyen annyi belátása, hogy elkerüli azokat.

@terensz szpenszer: Azért azt ne állítsd, hogy soha senki nem jut semmihez ingyen - és legálisan! - a munkahelyén. (Elvált házastársnak pedig nem jár szabadjegy!)

Az meg, hogy mit fizetsz... ha nem lenne egyáltalán semmiféle kedvezmény a vasutasoknak, akkor is a te adóforintjaidat dobnák ki a MÁV veszteségére. Mert akkor inkább nem utaznának, bevétel tehát ugyanúgy nincs. Hallottál már arról, hogy a BKV-nál sem növekedett a bevétel, hiába emelték az égbe a jegyek és bérletek árát? Ugyanaz...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.02.01. 11:13:12

@acel:

A Pannon összes dolgozója ingyen telefonálhat korlátlanul, az ÖSSZES családtagjával együtt? Nem hinném ...pedig ehhez semmi közünk nem lenne, hiszen a Pannon a profitját úgy költi el, ahogy akarja.

De a MÁV állami cég, így minden egyes kedvezményt a költségvetés fizet.
Ráadásul a teljes árú jegy sem fedezi az utazás valódi költségét, és mint kiderült, csak az utasok 15%-a fizet teljes árú jegyet ...

kukatr 2011.02.01. 11:17:56

Húha! Akkor most félmillió ember a nap 24 órájában a vonaton utazva él, elszívva az adófizetők pénzét és ülőhelyét?

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.02.01. 11:19:23

Szörnyű ötlet az, hogy senki, de senki ne utazzon ingyen, ne kapjon sehol kedvezményt, és egyéb juttatást (kajajegy, könyv és ruhapénz stb. lakhatási hozzájárulás, semmit) DE! Normális fizetést IGEN! És kezdeném a képviselőkkel: a válságos helyzetre való tekintettel holnaptól kizárólag a képviselői díjukat vehetnék fel, vagy a polgármesteri illetményt (kettős állás- fizetéssel kinyírva)... abból pedig intézzék a személyes ügyeiket úgy, ahogyan azt elvárják mindenki mástól - honpolgártól (ja! most olvastam, hogy a Nemzeti Múzeumba én felnőtt 2000 ezerért lépek be, a magyarigazolványos meg 500-ért! Normális? Nem! Szóval seggfej törvénykezés folyik nálunk, olyan a melyik a választópolgárt nyírja ki - pedig 385-öt kellene csak!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 11:19:44

@kukatr: nem, -1 a létszám,

te pl itt trollkodsz :)

QnPI 2011.02.01. 11:20:35

NÉmetországban ICE, IC, Railjetre, luxus és szupergyorsvonatra nem jár semmilyen kedvezmény senkinek, csak a kedvezményes elővétel. (2 hónappal előbb veszed tized annyiba kerül)
Tessék itthon is bevezetni! Az első osztály, a helyjegynek még a különbözetét se fizethessék meg. A kényelem nem jár a nyugdíjasnak. Ha már nem dolgozik, van ideje, azt zötyögjön a kispirossal, szar, koszos mocskos vonattal, de ha én üzletemberként beülök a tiszta Railjetre, azt egész Németben meg Ausztrián minden utas kulturált, csak itthon szállnak fel félig csöves emberek, nyugdíjasok, családok, büdösek, hangosak, koszosak, kinézik a laptopot a kezemből, azt hallgatom hogy "csak" ezzel jöhettek, mert ez a gyors, és nincs idejük 2-3 óra helyett 6-ot utazni, akkor kapják be! A vonaton a kényelemért és tisztaságért kőkeményen fizetni kell! Semmilyen kedvezmény nem jár alanyi jogon németben, csak mert tanulsz, nyugger vagy vagy akármi a luxusvonatokra!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 11:24:48

@térfél:
egy gazdasági társulás (cég) a saját haszna kárára adjon kedvezményt bármire.

De az adófizetők pénzéből, az állami költségvetésből fenntartott vállalkozás az adófizetők, az állami költségvetés kárára ne osztogasson kedvezményeket a nem aktív dolgozóinak.
az aktív dolgozó kapjon, (kedvezményt, nem korlátlan ingyenességet) családtag, sógor-koma, minisztériumi alkalmazott, stb. ne. a nyugger meg eleve kap.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2011.02.01. 11:26:48

@QnPI: Nem nyert. Mindenki utazhat kedvezményesen, de azt előtte meg kell váltani egy törzskártyával (BahnCard, Vorteilscard), aminek az árát tették korfüggővé. Meg ha többen utaznak egyszerre, akkor az is olcsóbb, meg ha hétvégén utazol, az is... rengeteg kedvezményfajta van ott is, de nem bemondásra. A fentebb meg már említett évi tizeniksz utazás pedig az ICE-re is érvényes.

A luxusvonat meg az Orient-Expressz, arra tényleg nincs kedvezmény, de az összes normál vonatra pont hogy nyugaton is ezerféle kedvezménnyel próbálnak megfogni, és ennek egy része valahol alanyi jogú. (Sőt, ez nemcsak vasútra igaz, a BKV-nál most bevezetett Semesterticket is német eredetű...)

acel 2011.02.01. 11:32:41

@zero: Én is irtam hogy igy is az állam fizeti - de ez bérköltségként kell nézni, nem juttatáskén, ha nem lenne akkor gondolom no-nigth is máshol dolgozna..

És azért olyan sok a kedvezményes utas, mert kedvezmény nélkül ocsóbb, a szervezetlen átszállások miatt gyorsabb az autó. És nagyon jó érzés huszonévesen egy vidéki vonalom felvillantani az 1. osztályút .-).

kukatr 2011.02.01. 11:36:44

@Conv: Persze, hogy trollkodok egy olyan gondolatmenet ellen, amit a kiadóktól szoktunk hallani. Ha elveszed az utazási kedvezményeket, akkor még nem lesz több bevétel a jegyeladásból.

terensz szpenszer 2011.02.01. 11:38:14

@no-night: én semmihez nem jutok ingyen a munkahelyemen, sőt az étkezési hozzájárulásomat (500 FT/nap) még a szabadságom alatt is levonják tőlem, mert ilyen is van, de ez egyéni probléma, nem vastagbőr nagyságrend:)
Ha meg a drágább jegy miatt kevesen utaznak, csökkentsék a járatszámot, vagy küldjék el a sok semmikellő havert-rokont a cégtől. Ekkor azért nyilván kevesebbe kerül a cég fenntartása, talán még a vonatok takarítására is jutna egy kis pénz.

Mixer 2011.02.01. 11:41:35

Én is támogatom, hogy a vasutasok (MÁV-cégcsoport dolgozói) kapjanak szabadjegyet.

Ha már itt tartunk, valaki magyarázza el nekem, hogy elképesztő mennyiségű minisztériumi / önkormányzati / hivatali csicskának miért jár szolgálati autó? Azt is az adófizetők pénzéből tankolják.

A Volános, Bkv-s kedvezményeket miért nem cincálja senki?

majomkutya 2011.02.01. 11:43:58

Mindenkitől elvenném.
A Dolgozóknak adnék bérletet (ami csak munkábajáráshoz szükséges viszonylatra szól), a családtagjuknak meg évi pár db kedvezményes (és nem ingyenes) utazást, mondjuk nyaraláshoz, rokonlátogatáshoz.
A diákoknak is csak az iskolabérlethez adnék kedvezményt, meg szünetekre pár kedvezményes jegyet, hogy könnyebben elmehessenek a Balatonra vagy a nagyszülőkhöz.
Az egyetemistáknak meg évi 10 db kedvezményes hazautazást biztosítanék.
A nyugdíjasoknak meg egy bizonyos nyugdíj összeg ("kisnyugdíjas") alatt biztosítanék havonta mondjuk 2-5 db kedvezményes (de nem ingyenes) jegyet.
Ingyen utazást senkinek sem adnék. Pláne nem korlátlant.
Az egyetemi koliban volt egy gyerek, akinek vasutas volt az egész pereputtya, volt arcképese. Unatkozott, nem ment be órára, kiment reggel a pályaudvarra, este azzal jött haza, hogy körbevonatozta az országot. INGYEN!
Vizsgaidőszakban egyszer csak azt mondta, hogy nem tud tanulni, ő a vonaton tud legjobban tanulni, reggel fölült a tankönyveivel a vonatra, körbevonatozta az országot és közben tanult. INGYEN!
Mégis mire jó ez?
Ennyire gazdag ország vagyunk?

terensz szpenszer 2011.02.01. 11:44:18

@no-night: még valami, nem az elvált, hanem a megözvegyült "volt feleség/férj"-re gondoltam.

James T. Kirk (törölt) 2011.02.01. 11:47:07

hihetetlen ez az ország, 500ezer ingyenvonatozó, 800ezer rokkantnyugdíjas... stb.
totál lúzernek érzem magam, az ezeket finanszírozó, adófizető kisebbség részeként...

acel 2011.02.01. 11:47:10

itt mindenki a más fizetését szeretné csökkenteni?

majomkutya 2011.02.01. 11:49:48

@zero: Egyébként azzal is érdemes lenne foglalkozni, hogy egy átlagembernek mennyivel kerül többe a vonatjegy a sok ingyen utazó miatt. Mostanában viszonylag sokat vonatozok egy szárnyvonalon (iszonyat szar szolgáltatás, leromlott vonatok, koszos ülések, napi 6 vonatpár, 40 km/h átlagsebesség). Kiszámoltam, van egy alacsony fogyasztású autónk (6l/100 km). Ha csak az üzemanyaggal számolok (tehát nem veszem azt figyelembe, hogy használódik, kopik az autó, megy bele a kilóméter ami miatt csökken az értéke), akkor a mai benzinárak mellett is gyakorlatilag ugyanannyiba kerül elutaznom autóval mint vonattal. Ez azért brutál! Ha pedig ketten utaznánk, akkor már tiszta nyereség lenne!
Akkor most prioritás a közösségi közlekedés fejlesztése ebben az országban, vagy sem?

DopeBob 2011.02.01. 11:50:05

Még a végén kiderül, hogy eltartunk 20.000 vasutast azért, hogy Ők és kedves családjuk ingyen utazhassanak vonaton, mert az jó. Van egyáltalán aki fizet érte? :)

Mondjuk amíg 2 embernek már jobban megéri, ha kocsival megy, mintha vonattal, felőlem vihetik az egészet ocskavasnak

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2011.02.01. 11:51:06

@acel: Tévedsz, nem a szabadjegyekért dolgozok ott, ahol, hanem mert gyerekkorom óta ez érdekel... és az a boldog ember, aki azt csinálhatja, és azt a területét teheti jobbá a világnak, ami fontos neki, amit szeret. Lehet, hogy ha a többszörösét keresném a mostani jövedelmemnek, akkor nem számítana, hogy mennyi a vonatjegy - de amíg nem dolgoztam (meg amíg nem járt a nemzetközi szabadjegy), addig is mindig megtaláltam a legkedvezőbb megoldást, hisz InterRail meg SparNight akkor is volt... - viszont a nagy pénz önmagában még nem minden, és ezt már sok emberen láttam magam körül.

@terensz szpenszer: "Korrupció az, amiből minket kihagynak." Mindenki arra irigy, aki nála nagyobb fizetést vagy több egyéb juttatást kap. De ilyen alapon én is lehetnék az másokra, higgyétek el mind.

Az özvegyi támogatás pedig ilyen-olyan formában nemcsak állami, hanem céges keretek között is megvan... igaz, ezt néhol nem maga a cég, hanem a közvetett formák (pl. szarszervezetek) végzik. De ilyen alapon tiltasd be a Mikulás-ünnepséget a dolgozók gyerekeinek is minden állami firnyáknál!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 11:52:21

@kukatr: igaz, viszont nem lesz kifizetés sem a költségvetésből a kedvezményekre. az pedig már valami, nem?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.02.01. 11:52:51

@QnPI: ha valamihez hülye vagy, nem kell beleugatni. Továbbá a Railjet-en nem látok soha a Business Class-on magyar nyugdíjast. Ha neked "büdös" az egyszerű emberekkel utazni (Győrig foglalják nagyjából a helyet), akkor vegyél drágább jegyet, és totálisan egyedül verheted a pöcsödet a vonat elején.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.02.01. 11:52:58

"Hosszú távon az új igazolványokon megtalálható egyedi vonalkódokat a vonatokon olvasnák le (!?!?!?) és a MÁV az adatok kiértékelésével jutna pontos információkhoz az ingyenes, vasúti utazásokról."

Ilyet a MÁV-nál fognak is valaha csinálni az életben ???

A Gaskó pedig szopjon vízilovat! Ha annyira szívügye ez a hercehurca, akkor járjon utána, hogy hány ilyen "arcképest" használnak az országban. Csináljon belőle szép statisztikát... stb. Ja hogy ahhoz már dolgozni is kellene kedves szakszervezetvezető elvtárs?!

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.02.01. 11:54:18

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: ja, az lemaradt, hogy aki üzletemberként az Economy-n utazik, az sikeres ember nem lehet. Puszika ;D

Faculty 2011.02.01. 12:03:48

én a nyugdíjas kedvezményt is megvonnám a fenntarthatóság érdekében. tudniillik amikor majd megveszi a máv az áradmot vagy a szar mozdonyaikhoz a benzint, akkor se kérdi meg hogy na ezt az egységet most a nyugdíjasaid után kívánod-e elszámolni, mert akkor majd lénis szívessékből kaparok le kétkezemmel a kövekzező olajlelőhelyig, meg uránt is két kézzel állok neki dúsítani, puszta idősek iránti tiszteletből.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2011.02.01. 12:05:08

@majomkutya: Na látod, ez az igazi "savanyú a szőlő", hogy már a diákokat is meg akarod sarcolni. (Mert itt már úgy látom, hogy nem kizárólag a vasutasok porontyai ellen fröcsögsz...) De mondd meg őszintén: mikor utazzon az ember, ha nem fiatal? Akkor tud még tanulni, felfedezni és befogadni magának a világot. Ehelyett: szülők, nagyszülők, Balaton? Tudod, ezekből lesz a konzumidióta, aki küldi az emeltdíjas susmust a tahóvilág kiszavazására, és behúzza az ikszet akármelyik (jobbiktól munkáspártig terjedő) pártra, aztán később ezek megöregednek, és továbbra is miattuk marad a "nyugdíjas" szítokszó...

Nem ez a megoldás. Ha valakinek adsz kedvezményt, még nem biztos, hogy élni fog vele. 40 év alatt nem változott sok minden:

"Régen az utazási kedvezmény a legirigyeltebb kiváltságok közé tartozott, és anyagilag is jól jövedelmezett, de elmúlt a milimárik ideje, mikor a vasutasfeleségek a hajnali vonaton hozták fel Pestre a gyümölcsöt, a szlutyát – a liszttel hamisított tejfölt –, a tejet, amit néha úgy felvizeztek, hogy halak úszkáltak benne. Most egy vasutas legföljebb két zsák krumplit hoz faluról, vagy ünnepekkor meglátogatja a rokonait – és ennyi az egész."

"– És más városokat? Hiszen maguknak szabadjegyük van, oda mennek, ahova akarnak.
– Az év végén néha úgy dobjuk el a szabadjegyeket, ahogy megkaptuk. Szegeden például csak egyszer jártam életemben, bent az igazgatóságon, egy baleseti kihallgatáson, egyébként csak a bejáratot ismerem meg a fűtőházat.
(...)
– És a szabadságidejük alatt sem jutnak hozzá?
– Teszem azt, le akarok menni Pécsre a feleségemmel és a két lányommal három napra; szállodában nem lakhatunk, mert nem tudok kifizetni három-négyszáz forintot naponként, vasúti vendégszobát viszont hiába igényelek. Ha márciusban jelentkezem, már akkor is azt mondják: sajnáljuk, betelt egész nyárra; de egy aranygallérosnak elég, ha az előző este szól, akkor is kap helyet."

(Moldova György - Akit a mozdony füstje megcsapott)

Ha viszont ész nélkül elvonsz, akkor mindenkit megszivatsz.

majomkutya 2011.02.01. 12:09:20

@Vendash: Egy alacsony fogyasztású autóval egymagad is ugyanannyiba jössz ki gyakorlatilag, mint vonattal! Még a mai benzinárak mellett is! Ez a szégyen!
Nemrég olvastam az indexen, hogy a vasutat használók kb 15%-a fizet teljes árú jegyet. A többi igénybe vesz valamilyen kedvezményt! Besz@rás!

majomkutya 2011.02.01. 12:15:33

@no-night: Hehe, persze. Szegény fiatalok. Miért nem elég ha egy diák kap az iskolai szünetre, pár kedvezményes jegyet? Meg iskolába járáshoz kedvezményes bérletet? Egyszerűen mindenkinek kellene fizetni a vonatozásért. Miért hangzik ez olyan nagyon borzasztóan? Ismerek olyan nyugdíjast, akinek 150 ezer a nyugdíja és ingyen vonatozik. Korlátlanul. Ez mire jó?
És ha mindenki fizet, akkor lehetne emberibb jegyárakat kialakítani, úgy hogy ne kerüljön ugyanannyiba vasúttal utazni, mint egy kis fogyasztású autóval.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.02.01. 12:19:34

@QnPI:
Jajj de sajnállak, hogy meg kell osztani a csillivilli luxuskényelmedet pár "koszos tetves, irtani való, ingyenélő nyuggerrel meg vasutassal"
Annyira röhejes, amikor egy egy kiragadott példával elkezdünk "bezzegelni": Bezzeg Németországban, bezzeg az agyonfejlett "NYUGATON" ... stb. (Ahol nem volt 2 háború után még 40 év kommunizmus...)
Csak hogy folytassam a bezzegelést:
Bezzeg Németországban van olyasmi amit úgy hívnak elegendő nyugdíj és munkabér!
Bezzeg Németországban a "nyugger" fel sem száll a vonatra, mert BMW-vel teper 160-nal az autópályákon. Vagy a fia, unokája, egyéb hozzátartozója viszi.
Bezzeg Ausztriában nincs az a kicsinyes irigykedés, hogy a másiknak miért jár ez meg az...

Félre ne értsen senki, szerintem is volna mit spórolni ezeken a túlzott kedvezményeken és nem fogok jajgatni sem a demokráciáért ha megszüntetik ezeket. De azért nem kezdek el "szemétnyuggerezni" azonnal... ez a hozzáállás csak tovább mélyíti ezt a morális fertőt az országban.

És végezetül megjegyzem, szerintem az átlagvasutas még örülne is annak, ha elvennék az utazási kedvezményét, DE cserébe olyan béreket kapna, ami megegyezik a gaskó bácsi bevételeinek felével vagy csak a MÁV vezérek bérének harmadával.

Zuzu Petals 2011.02.01. 12:21:15

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Én ismerek pár üzletembert, aki preferálja a vonatot + a taxit, mert így út közben tud dolgozni pihenni, és az ország másik végéből kirándulva nem megy el a napjából 4-6-8 óra vezetéssel.

Amúgy amíg szar helyzet van vegyenek el mindent. Nyugdíjas csak az egészségügyi intézménybe mehessen ingyér + max. 12 db 66.7%-os jegy évente. Diáknak szintén 12 utazás ennyiért + kedvezmény a bérletre, ha az egy főre jutó kereset a háztartásban X ezer Ft alatti.
Családtagnak lófaszt, vasutasnak is azt, mint a diáknak (azért ezek kapnak cafeteriát is, ne feledjük, vannak, akik havi 150E-ből négyen elvannak és mellé semmi extrát nem kapnak)
Képviselőknek szolgálati autó flottás, indokolt esetben kérhető (amúgy térítsék meg az utazási költségeket tömegközlekedésre, ha munkaútra megy az úr), álláshalmozás beszüntetve, max. 2 pozíció úgy, hogy az együttes munkaidő nem jöhet ki napi 10 óránál többre, túlórapénz csak ha javul a helyzet. Étkezési cafeteria max. napi 500, ruhapénz nuku, oldja meg.
Elegem van, hogy mindig rajtam spórolnak, leszarom a MÁV/BKV/Volán-dolgozókat, a képviselőket, a nyugdíjasokat, a pedagógusokat, meg minden közalkalmazottat és köztisztviselőt és minden kedvezményezettet. Miért nem lehet azt mondani, hogy amíg szarban vagyunk egyszerűen nincs+, aztán visszakapod. Beszedtek megint 2700 mrd-ot, és eltapsolják ilyen marhaságokra. És ott az én pénzem is. Vagy csak nekem kell mindig lemondani, hogy más utazgasson/ruhát kapjon/megmaradjon a reálbére? Persze ezért nem is jutok egyről a kettőre, jelentős pénz megy albérletre ahelyett hogy félretennék, de sebaj, mert 500E+ ember utazgathat ingyen. Nem baj, remélem, ezek az emberek majd szülnek sokat, hogy engem is eltartson majd valaki annak idején (HÁHÁ), mert nekem nincs pénzem gyerekre, de így nem is lesz.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2011.02.01. 12:24:30

@majomkutya: Úgy tűnik, elbeszélünk egymás mellett. A "civil" diák (pontosabban apja-anyja) is fizet, csak nem teljesárút. A 65 év alatti "civil" nyugdíjas is fizet, csak nem teljesárút. Most téged minden kedvezmény zavar, vagy csak az ingyen utazó vasutasok (meg a családfájuk) és nyugdíjasok?

Ha az a cél, hogy ne az állami tőgy legyen az alapja a kedvezményes utazásoknak, arra is van megoldás. Az egyik ilyen a kedvezménykártya, ami a sokat utazóknak éri meg (pláne hogy mint mondtam, az egyes korcsoportok és szociális rétegek részére különféle kártyaárak vannak), a másik meg a különféle akciós meg "fapados" jegyárak. Nem kell támogatni, mégis féláron van. De ahol ezek működnek, ott sem vették el a szabadjegyeket.

terensz szpenszer 2011.02.01. 12:27:28

@no-night: Hogy jön ide a korrupció? Irígy is lehetek, gondold ezt, ha akarod.
Jajj, jössz itt a Mikulással. Egy mikicsomag kb. ezer forint, egyszer egy évben. Ne hasonlítsd már a neveltfiú, komasógor éves bérletéhez. Ha már így, akkor tudod hány lélegeztetőgépet lehetne venni a bérleteitek árából a koraszülött osztályra? Értem én, hogy véded a mundér becsületét, mit is beszélek, ...a kiváltságodat, de ne legyél már ennyire szemellenzős. @csabapayne: "És végezetül megjegyzem, szerintem az átlagvasutas még örülne is annak, ha elvennék az utazási kedvezményét, DE cserébe olyan béreket kapna, ami megegyezik a gaskó bácsi bevételeinek felével vagy csak a MÁV vezérek bérének harmadával."
Itt a pont.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.02.01. 12:27:59

@Zuzu Petals: én is ismerek pár üzletembert akik vonaton utaznak. Csak azok olyanok, hogy nem sír a pofájuk, ha együtt kel utazniuk a Railjet-en pár "koszos" emberrel. Hanem akiknek nem jön be a nyüzsgés, azok megfizetik a két osztállyal magasabb komfortot. Az előző hozzászólásomban már utaltam erre, nem is értem miért nekem címzed az írásod.

reKorrekt 2011.02.01. 12:29:41

@no-night: "nem a szabadjegyekért dolgozok ott, ahol, hanem mert gyerekkorom óta ez érdekel... és az a boldog ember, aki azt csinálhatja, és azt a területét teheti jobbá a világnak, ami fontos neki, amit szeret."

Lájk. Ugyanezért lettem én pornósztár.

zsoltix 2011.02.01. 12:29:57

A bolti dolgozok es csaladtagjaik reszere miert nincs ilyen? Az igazolvany felmutatasaval nem kellene fizetni a kasszanal, sot, meg a szalagra sem kellene felpakolni, csak ugy kitolni az arut, oszt jonapot. :)

dr. Aullah 2011.02.01. 12:30:54

@reKorrekt: A lájkolás nagyon buzis.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.02.01. 12:32:03

@csabapayne: BEZZEG a nyugdíjas ott is felszáll a vonatra, ugyanis óriási tévedés, hogy a nagy nyugaton nincsenek szipiszupi kedvezmények. Na ott vannak csak igazán. no-night leírt pár alternatívát. Amúgy egyetértek az írásoddal. ;D

majomkutya 2011.02.01. 12:33:27

@no-night: Az ingyenességet szüntetném meg, meg egyes kedvezményeket.
Korlátlan kedvezményt pedig nem adnék.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2011.02.01. 12:35:02

@terensz szpenszer: Igen, egy önző dög vagyok, ha ez így jobban hangzik neked. :-) De amit mondtam arról, hogy a kedvezménymegvonás nem hatna ki a bevételre és a veszteségre sem, ahhoz tartom magam. A finanszírozást meg már más is elmondta....

Amivel meg egyetértettél, azzal alapvetően én is.

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Megfizetik a komfortot és a nyugalmat, de odaülnek melléjük az általam említett figurák, és máris lőttek a nyugalomnak...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.02.01. 12:38:57

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: a "koszos" embert a kétbites madár miatt írtam amúgy, mielőtt félreértjük egymást. Neki koszos az ingyen utazó nyugdíjas is. Remélem érthető. ;D

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2011.02.01. 12:41:12

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Premium-on nem, de a First-en például a bisztrókocsi egy érdekes szociotrip szokott lenni... ;-)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.02.01. 12:45:01

@no-night: engem a helyemre ülő köcsög egyetemisták amúgy jobban frusztrálnak, mint a nyugdíjas nénik-bácsik.

reKorrekt 2011.02.01. 12:47:30

@Aullah: Nyugodság van kiscipő ;)

QnPI 2011.02.01. 13:04:41

@no-night: te se nyertél. A Bahn card, nos, azért te fizetsz szép kis összeget, hogy legyen kedvezményed, klub tag leszel tagdíj! ellenében. Sem a hétvégi jegy, sem a tartományi jegy a korlátlan használat ellenére nem jogosít fel ICE, IC és RJ felszállni, még helyjeggyel sem. A diákoknak járó Semester tickettel sem utazhatsz ezeken, mint ahogy első osztályon se. Nincs olyan, hogy kompenzáció vagy valami. Ha kényelmes és gyors vonaton utazol, fizess érte. Ha ezekkel járnának a diákok, a Deutsche Bahn összes dolgozója meg pereputtya, hasonló helyzetek alakulnának ki mint otthon.
És igen, a magyarok, a magyar utasok kulturálatalanságával, az együtt utazás szabályainak magasból leszarásával van a bajom. Ez abból fakad, hogy felengedik, mert ezekre a vonatokra is megkapják a kedvezményeket, ami más országokban nem jár.
Kisgyerek ordít, bunkofonnal dumálnak az emberek, és mily meglepő, főként csak magyar hangot hallani a vonatnak azon a részén, ami kiemelten csendes. Vannak telefonálós, családos részek, de a bunkó magyart nem érdekli.

bandika gazdája 2011.02.01. 13:23:51

@no-night: Én egy építőipari cégnél dolgoztam több évtizedig, oszt senki nemhogy házat nem épített ingyen nekem, de még a lakásom sem újította fel, mégcsak kedvezményesen sem! Hogy van ez?!

martonx 2011.02.01. 13:24:22

Egyrészt: Mindenfajta utazási kedvezményt mindenkitől elvonnék.
Másrészt: Valaki mondja meg, hogy miért kerül 4200Ft-ba egy teljes árú másodosztályú, Szeged - Budapest jegy (fűtés-légkondi, víz wc papír természetesen sosincs)? Ez oda-vissza 8400 Ft. 400 km. Egy kisebb fogyasztású autóval simán kihozom egymagamban.
Ez nekik versenyképes árú tömegközlekedés?
A minap 4-en mentünk Budapestre 32.000 Ft volt. Kiszámoltam, hogy ha nagyon akartunk volna, ebből a pénzből autót bérelünk, megtankoljuk,és még akkor is ugyanott vagyunk pénzben.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.02.01. 13:35:20

@martonx:

Az még hagyján, hogy ilyen drága, de még így is évi 200 milliárd ft állami támogatásra szorul.

De ugye megírtuk, hogy ezt a teljes árú jegyet csak az utasok 15%-a veszi meg. 100 emberből 85 (!) soha a büdös életbe nem fizet 4200 ft egy Szeged-Budapestért.

Más: Ugye voltam Brüsszelben ősszel. Brüsszel-Bruges 100 km vonattal oda vissza 13 euró volt. Légkondis, zajcsökkentett, sötétített üveges, nagyon kényelmes IC-szintű vonaton.

dr. Aullah 2011.02.01. 13:43:52

OFF:

Amúgy úgy látom megvan az első internetes áldozat: Két napja nem jön be a feliratok.hu oldal, se a feliratos, se a fórum. Lehet máriácskának nem tetszett, amit ott a chat topikba írtunk... vagy csak simán ki akarta iktatni a kurucot, de rossz gombot nyomott meg :D
Persze csak vicc... de tudja valaki mi van vele?

ON

bandika gazdája 2011.02.01. 13:44:18

Amúgy meg egy hete ingyen utazhatnék, de esküszöm nem értem, miért kell a nyugdíjasoknak (nekünk) ingyen utazgatni szerteszéjjel meg helyben! Itt a közelben a kisboltban megveszem ami kell. Egy héten egyszer besétálok a távolabbi piacra (kell a mozgás, időm meg ezer). Egy hónapban egyszer megveszem a mosószert, papírárut ilyesmit. Gyalog bevásárlókocsival, kényelmesen. Ha nagyon muszály veszek egy buszjegyet, vagy "ha ég a ház" beülök egy taxiba. (Egy évben kétszer.) A vidéki gyerekek eljönnek látogatóba, nyaralásra meg akkor sem tellik, ha az utazás ingyen van! Meg kell szüntetni a felesleges utazgatást! Másoknak bezárják a szárnyvonalakat azért, hogy egyesek ingyen kóvályoghassanak ide-oda! Minek?!!!!

bandika gazdája 2011.02.01. 13:51:46

@martonx: Az hagyján, hogy 4200 Ft a jegy, de ezért még félhetsz is a vonaton, ha kilátszol a szarból! Mikor utoljára utaztam (1 éve) IC első osztályon, egy múzeumból kihozott fura taliga volt az I. o. kocsi. (Ne tudd mennyiért!) Fizesse meg mindenki aki igénybeveszi, a pénzéért meg kapja meg a minőséget is!!! De jut eszembe: miért pont ez ne menne idiótán nálunk?!!! Nem igaz?

Marcellusca 2011.02.01. 14:04:28

@bandika gazdája:
"Gyalog bevásárlókocsival, ..." - azaz banyatankkal. :DDDD

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.02.01. 14:09:07

Én egyet nem értek. Hogy mi a büdös francét nem lehet ezt a működésképtelen MÁV vízfejet szétbaszni és racionalizálni? Nem kiszervezni kismillió alkvállakozásban!! Meg mitől működik ez az egész ilyen drágán. Sok-sok milliárdot lehetne ténylegesen megspórolni.

Marcellusca 2011.02.01. 14:12:32

@bandika gazdája: Már többször kifejtettem véleményem és tapasztalatom MÁV-kérdésben.
Úgyhogy, most röviden csak annyi: plusz a késés, főleg, ha átszállással éred el az uticélod.
A vasútállomások megközelítésének problémáját még nem is említettük. :)

Mindig felcseszem magam, mikor megjelennek kimutatások, felmérések, tesztek, melyeknek szerint a vasúti közlekedés a leggyorsabb.
Ja.
Főleg, ha mindig a vasútállomásról indulnak és mindig csak oda érkeznek.
Sosem beszélnek az odajutásról. Pedig nem elhanyagolandó tényező! :(

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.02.01. 14:17:31

@Noname Cowboy:
Dehogynem érted... a vízfejben van húsosfazék. és amíg ilyen gaskófélék lesznek a vasút közelébe, addig ilyen is marad sajnos.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.02.01. 14:18:32

@csabapayne: Persze értem. Csak kellene végre valaki a széjjelrobbantja a picsába!

zsoltix 2011.02.01. 14:18:45

@martonx: A 4200 az 1. osztaly. 2. osztalyra 3360 Ft. 400 km az meg nem a tavolsag, hanem annyiert fizetsz, holott 382 km-t utazol. Na ez is pofatlansag, szinte mindenkinek tobbet kell fizetnie, mint amekkora tavolsagra utazik, mert felfele kerekitenek. Ha pl. valaki 139 km-t utazik, 140 km-t kell fizetni. Eggyel tobbet, nem sok, de akkor is tobb. Ha viszont 141 km-re megy, akkor mar 160-as jegyet kell venni. A ketto kozti valos kulonbseg 2 km, a fizetesbeli kulonbseg viszont 20.

bandika gazdája 2011.02.01. 14:30:14

@Marcellusca: A legkisebb "körösztlányom" tehertaligának a volt főnököm trabantnak hívja. Anyukám 83 évesen nem ment végig vele az utcán, mert mint mondta öregasszonyos! Inkább cipekedett!

bandika gazdája 2011.02.01. 14:41:38

Én különben azt nem értem, hogy számos dolgot, ami a "szocializmusban" jó volt eltüntettünk és sóval vetettük be a helyét, az ilyen faszságokat meg mint ez az ingyen (?) kóválygás fél országnak az adófizetők költségére, ezeket meg megtartották a Gaskó félékkel együtt!

kukatr 2011.02.01. 14:50:21

@Conv: Kérdés, hogy a dolgozóknak és családtagjaiknak juttatott kedvezményeket hozzáveszik-e a többi kedvezményhez. Amíg ezt nem tudom, addig nem ítélkezem. Szívesen megnéznék egy tavalyi Máv költségvetést.

Naneee 2011.02.01. 14:57:20

A MÁV adósságának egy jó nagy része rengeteg "apróságból" jön össze (céges autók, benzinpénz, mobilok, repi költség, "selejtes" dolgok lecseréltetése, szakszervezeti vezetők fizuja egyéb költségei....)
www.helyitema.hu/A_het_temaja/A_MAV_nem_hajlando_elarulni_mire_hasznalja_a_gepkocsikat.html

streszi 2011.02.01. 15:18:27

Szerintem az az abszurd hogy 28-szor annyi az arcképes mint ahány ember ott dolgozik. Azt keményen át kéne lapozni.

Dolgozónként ötfős családokban gondolkodva (mint mi) csak Magyarország egy százaléka lenne "ingyenélő" mint én. Természetesen én ezt természetesnek tartom hogy vasutas család ingyen utazzon,

Azt azonban nem tartom életképesnek hogy egy kiégett állomási villanykörtét autóval jöjjenek kicserélni száz kilométerről és jegyzőkönyvekkel. Ilyen is van és ilyenebbek.

Száz sebből vérzik a vasút és megint a kisemberrel van a baj. Nem ismerős átírva egy országra? Nem érdekes hogy a bevételekből sosem lesz semmilyen intézkedéssel akkora szám !nagyságrendileg! mint a kiadások?

u.i.: Természetesen elfogult vagyok.

Marcellusca 2011.02.01. 15:20:36

Háááát, b@sszátok meg, nem kell kávé!!!

Erről lészen-e szó?
Olyan szöveg van benne, hogy azt hittem eldobom az agyam.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/02/01/selmeczi_oriasi_siker_a_nyugdijvedelmi_program/

Prof. Dr. Simon Templar 2011.02.01. 15:25:02

@Naneee: No igen. Magyarázza el már valaki, hogy a MÁV mi a retkes, kibaszott lóf@szért tarthat fenn céges autókat, amikor mindenki ingyen utazhat a cégnél az ország összes vasútvonalán???

Egyébként tényleg egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy minden ingyenességet meg kell vonni. Mindenkitől mindent!!! És a kedvezmények is az országlakosság max. 15-20%-ára terjedhessenek ki.

@QnPI: Mélységesen egyetértek veled. Egyébként azért szállhat fel mindenféle undormány csöves az IC-re, mert egyrészt M.o.-n az IC nem IC. IC akkor lenne, ha pl. a Budapest-Pécs viszonylatban közlekedő "IC" nem állna meg évek óta további kismillió helyen. Ugyanis eredetileg az IC nem állt meg sehol, csak a két végponton, ezért nevezték InterCity-nek.

Másrészt: se a BKV-n, se a MÁV-on, a hajléktalan külsejű emberekkel se ellenőr, se kaller nem foglalkozik, ami egyébként felháboritó, mert ha én minden hónapban kipréselem magamból a 9800 froncsit, akkor hadd várhassam már el, hogy azért kulturáltan is utazhassak.

Harmadrészt: a koszos, festékes, olajos ruhájában a "jómunkásember" haza tud menni a "füstössel" is. Ugyanis mind a BKV, mind a MÁV Utazási Szabályzatában benne van, hogy csak olyan ruházatban utazhatsz a járműveiken, amelyekkel nem okozol kárt más ruházatában.
Márpedig ha öltönyben utaztam vizsgázni pl. Egerbe, nem nagyon tetszett, ha ilyen alakok utaztak az IC-n. Ugyanis pl. az olajfolt tisztitószámláját nem a "jómunkásembernek" kellett kifizetni, hanem nekem....de ez a BKV-n jelenleg is mindennapi "élmény"

streszi 2011.02.01. 15:25:03

A másik jó szöveg: "eltartunk" "eltartok" "én adóforintjaim".

A vasutasok is adóznak!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 15:27:28

@streszi: a közpénzből, a mások adójából kapott fizetésük után, ezt ne felejtsd el hozzátenni :)

Naneee 2011.02.01. 15:27:57

@James Onedin (aka Zöld Ember):

Ha ezt a töménytelen mennyiségű autókázást megszüntetnék és köteleznék azokat (ha már ingyen jegyük van) akik "vonalon" laknak, hogy a bejárást a saját cégükkel oldják meg, akkor
a színvonal sem lenne ilyen békakaki alatti az tuti!!!

streszi 2011.02.01. 15:32:30

A köznek meg érdeke hogy legyen vasút. Ha nincs, megy tüntetni hogy legyen.
Hosszú játék ez.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 15:41:34

@streszi: igen, ha már közpénzből van fenntartva, akkor legyen, ez jogos elvárás. ha már drágább a jegy rá, mint a "nyugati színvonalú" szolgáltatást nyújtó nyugati vonatokon akkor pedig elvárható a minőség is nem?

ez elég rövid játék.
izessen mindenki a szolgáltatásért, és kapjon a pénzéért cserébe szolgáltatást.
ennyi az egész.

@kukatr:
hát nem tudodm, de ha jelenleg 28x annyi arcképes utazási igazolvány van kiadva mint ahányan a mávnál dolgoznak, az nem igazán van rendben, akárhonnan van fedezve a kedvezmény.
a családtagoknak meg nem kell kedvezmény eleve.
mindenhol ahol kedvezményt (nem ingyenességet) kapnak a dolgozók a cég termékeire/szolgáltatására, a dolgozóra vonatkozik, nem a családtagokra.... 28-as szorzóval.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 15:57:13

@martonx: Akkor, durván...
Ha
15 % fizető utassal - 4200 - Ft. a jegy,
akkor
100 % fizető utassal kábé - 700 -Ft lenne a... Bp-Szeged.

Jurganov 2011.02.01. 16:00:37

omg, minden együtt. vasút, nyugdíjasok, spórolási lehetőség, szép volt laspi :)
-hányan használják ezt a kedvezményt valójában? (ha mindenki kap egy ingyenjegyet akkor lehet sírni, hogy " jájájáj 10 millió INGYENjegy, de ha ebből csak 1millióan használják el akkor az tulképpen csak 10%)
-többe kerül-e a vonatközlekedés ha 10 utas van mintha 100?
egy kicsit olyan flame-szagú lett ez a post is, merthát "hiszen ezek az "ingyenes" utazások is egy jókora cseppet alkotnak a MÁV adósságtengerében.", azért én úgy gondolom , hogy a MÁV adósságtengerében sokkal, de sokkal nagyobb csepp mondjuk a MÁV-cargo kiszervezése. de ez egyéni vélemény, lehet, hogy tényleg rengeteg nyugdíjas és MÁV-alkalmazott családtagja utazgat a nap 24 órájában, azzal a nem titkolt céllal, hogy ezzel kárt okozzon a MÁV nak. lehet, bár kicsit valószinütlen.
a kommentekben a szokásos megoldás jön elő:" elvenni,elvenni,elvenni" mindenkitől mindent. csak az az érdekes, hogy ugyanezek az arcok mit le tudnak sírna ha valami olyasmiről van szó ami őket is érinti, mittomén gyes. és megint nem az jön le, hogy a vonatközlekedés drága és el van b@szva a menetrend ( nem véletlenül) hanem, hogy "valaki MÁS-és nem én- INGYEN utazik".
azt kéne rendberakni, ami a probléma. pl a fenn említett belga példa: a minimálbér "21 és fél éves munkavállalók számára, akik fél éves munkaviszonnyal rendelkeznek: 1.424,31 euró (386 799 huf)" (2008-as adat) és ebből 13 euró (3 530 huf) volt a jegy. itt 73.500 ft és 4200 a jegy.
és nem ez a baj, hnem, hogy sokan utazHATNAK ingyen..

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.02.01. 16:04:39

@Jurganov: Ha utaznál akkor láthatnád, hogy az utasok mely százaléka utazhat teljesárú jeggyel.
Főképp a nyugdíjasok aránya elképesztő.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 16:05:18

@Jurganov: Hát, számolj utána.
Ha nem utaznának ingyen, akkor lennénk pont ugyanott az árban.
72.500-ból csak 700-ért kéne jegyet venni.

streszi 2011.02.01. 16:11:46

Teljesen igazad van! Legyen színvonal, legyen jó!
Mint a kórházakban, mint a békávénál mind a mávnál és a többi...

Ha mindenkitől elvesszük az arcképest akkor ez lesz? Színvonal meg jóság?
Kétlem.
Valami más miatt tart itt az ország meg úgy általában a közcégek.
Szerintem.
És vastagbőr is ezért létezik szerintem.

Samott 2011.02.01. 16:15:23

@streszi: en ugy emlekszem az utolso vasutassztrajknal mar kb. leszartak van-e vonat. Nem is mertek sztrajkolni azota. :)

Jurganov 2011.02.01. 16:26:06

@Noname Cowboy: elhiszem. te viszont azon gondolkodj el, hogy vajon miért utaznak a nyugdíjasok? a családlátogatás miatt (mert másképp nem találkozna a család)? vagy vásárolni mennek(mert ott olcsóbb)? vagy csak úgy, mert megtehetik?

@simonmondja.: most őszintén: ez mennyire tűnik hihetőnek amit írtál?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 16:33:51

@Jurganov: Teljesen.
Ez csak matek, nem kell megijedni.

Hatodára csökkenhetnének a jegyárak, ha mindenki fizetne.
Pont pénzénél lenne a MÁV.
Elmaradhatna egy-két potyaleső, de mások utaznának helyettük, mert occó lenne.
Tán még a hiányt is lefaragnák.

De nem erőszak. Maradhat a rokonyok vonatja.
Én úgysem vonatozok, mert nem tollas a hátam.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.02.01. 16:37:01

@Jurganov: Hát sokszor tényleg csak azért mert a szomszéd városban 1Ft-al olcsóbb a farhát!

streszi 2011.02.01. 17:00:33

@simonmondja.: Ó igen! Pont így gondolják nagy állami cégek nagy managerlelkű kedves vezetői is! Ez csak matematika, zsebembe a bölcsek köve!

Aztán két év múlva jó nagy végkielégítéssel lelépnek, vagy helyet cserélnek. És mivel nem tollas a hátuk se addig se utána nem utaznak vonattal.

Kedve Simonmondja! Tudtad hogy autóban nagyobb az esélyed a csúnya korai értelmetlen halálra mint vonaton? Hiszen ez csak matek!

dézi 2011.02.01. 17:07:08

@QnPI: Ha hoznának egy szabályt mint Japánban, hogy nincs telefonálás (metrón sem! a kocsi egyes részein amelyek nyuggereknek, terheseknek, rokiknak, stb. van fenntartva kikapcsolod, nincs még csak sms-ezés sem), nincs gurigás bőrönd huzogatás a kocsin, emeled b+!, ha felállsz visszaállitod az ülésed az eredeti pozicióba, a szemeted viszed magaddal a legtöbbje rögtön terrort és diktatúrát kiáltana, mint most amikor nem birják elfogadni miért nem lehet cigizni a megállóban és miért kellett erre sajnos ennek a kultúrnemzetnek szabályt megszavaztatnia.

vasuti 2011.02.01. 17:07:39

Tisztelt irigykedők!
Nem vagyok vasutas , de az igazság az igazság!

És még képzeljétek! a veszteséges Malév-nél is van utazási kedvezmény!
És még képzeljétek el: a veszteséges Volán vállalatoknál is van utazási kedvezmény!
És még képzeljétek el , az erdészeti dolgozónak is van tűzifa kompetencia..... stb.

AMÍG A VÁLSÁG VAN!!! ki nem lábalunk .... egy a jelszó !!! ::mindenkitől elvenni mindent !

Abszurdok: én meg mindenért teljes árat fizetek!!!:
-Szakácsnak csak cukorbeteget vegyenek fel!- nem zabálja tele magát az én menüm árán!
-Sajtgyárba csak bizonyítottan tejérzékeny ,orvosi papírral vehető fel dolgozó! azé olyan drága a sajt mer ezek egész nap sajtot zabálnak , én meg vehetem teljes áron!
-Pék csak lisztérzékeny lehet, mer azér drága a kenyér ,mert nem otthon reggelizik, hanem a pékségben zabálja a péksüteményeket! én meg vehetem a boltba teljes áron!!
- Húsgyárba , csak vegák dolgozhatnak! Mi az hogy ott zabálnak munkaidő alatt , a húsárak meg az egekben!
- Sörgyárban ,csak antialkoholisták vehetők fel, mingyá olcsóbb lesz a sör literje egy húszassal.
stb.

belzebubó 2011.02.01. 17:37:52

@vasuti: Nem értem miért van a Malévnél annyi kedvezmény, amikor kilóg a seggük a gatyából. 1 home base ticket jár évente ami nekem Frankfurt ez sem ingyenes, minden taxot ki kell fizetnem és a legmagasább árú jegy 10%-a az ára ez kb. 300 EUR. Nincs egyetlen ingyen jegy sem, Frankfurtból pedig haza minden 100%-ig fizetve van. Neked egy SIN-BP 220.000 nekem 120.000. Ilyen arányú mávos kedvezménnyel kibékülnék, de nem a totál ingyenességgel.
És azt sem értem miért nem csökkentették a fizetéseiket az állami cégeknél, mert itt mifelénk a válságra való hivatkozással 5% minusz lett ami még mindig érvényben van, pedig a válságot már el is felejtettük.
De ez csak egy lófasz Singapore Airlines, mi ez egy fantasztikus és nyereséges Malévhez képest...

Jurganov 2011.02.01. 17:56:34

@simonmondja.: te vagy nagyon fiatal vagy, vagy valamiféle tudatmódosító szert használsz, vagy....az is csoda, hogy a neveden kívül le tudsz írni bármit :) igazad van, a világ már csak ilyen, csak matek. minden szép és jó és ésszerű. ne röhögtess már :P
@Noname Cowboy: vicces :) biztosan ilyesmire gondoltam. jó ki ludasmatyis okosság :) nem, mondjuk a teszkóba vagy a lidibe mennek mert többszáz ft-ot spórolnak-ami nem kevés ( persze tudom, minden nyugger nyugdíja valahol a 100 milla/hó és a csillagos ég között van, tehát tudnának fizetni ha akarnának) főképp mondjuk 25-50.000 ft-nál.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 18:12:17

@Jurganov: Ahogy így elnézlek...neked meg nyilván van potyaigazolványod.

Horizont 2011.02.01. 18:22:11

Na mégis csak jó ez kis "utószocializmus"?? Beszarás ez az ország és az emberek hozzáállása is!
Én mindenféle kedvezményt, ingyenességet (!!) megszüntetnék!!!!! Szarban van az ország, akkor mindent takarékra. Kezdjük odafentről, és haladjunk lefelé. És ha valakinek nem telik utazásra hát nem utazik! Hagyjuk már ezt a bezzeg más országban így meg úgy! Ne hasonlítsuk magunkat senkihez ez Magyarország. Próbáljunk már meg e szerint is élni. Jelen pillanatban ez szar szint ne szépítsük! Az ÉMÁSZ-nál meg kedvezményes áramdíjat kapnak akik ott dolgoznak,-tak! És sorolhatnánk vég nélkül.Soha nem lesz egy kormány se olyan tökös, hogy MINDEN kedvezményt eltöröljön, mivel nem lehet csak "lefelé" törölni, "felfelé" pedig soha nem fog.Ha én semmilyen kedvezményt soha nem kaptam, kapok és már 38 éve dolgozom, adózom, legalább a véleményem legyen szabad, és ha valaki az irigy jelzővel illet vállalom! És teszem ezt azért, hogy legalább a jövendő unokáimnak (vagy dédunokáimnak?) legyen már jobb a francba!!!

vasuti 2011.02.01. 18:24:16

@belzebubó: mint írtam, nem vagyok vasutas! dolgoztam ott 15 éve. Valamelyest ismerem a "dörgést". Olvastam a Moldova könyvet is.
Én nem irigylem tőlük az utazási kedvezményt, ahogy a Malév-estektől sem.
Azt sem tudom mennyire, és mire használják ki.
Én amikor ott dolgoztam ,az akkori viszonyok között kb. havi 5% bért spóroltam meg vele.
(I. osztályon)

Aztán váltottam. ( Most meg nem tudnának annyit adni hogy felüljek vonatra, ezért a kedvezményért!)
( azt viszont tudom: nem egy dolgozónak sok megtakarítást jelent. Persze vannak olyan, "Ők" pozícióban levő emberek, akinek ez semmiség ."Ők" a szolgálati autókkal járnak ,mert "fontos" emberek!

Csak az ilyen "irigykedések" általában a kis embert hozzák még kilátástalanabb helyzetbe. (ugyanis Nekik, csak a szabadjegy jut.)

De amit fentebb írtam az abszurdokban, az is csak a kisembert sújtaná.

-a vastagbőrön elég sok abszurd van feldolgozva naponta!-

például azt nem értem: hogy lehet valaki polgármester, parlamenti képviselő, olimpiai bizottság elnök egy személyben??pl.
Neki nem 24 órából áll a nap?? mennyire lehet teljes munkát végezni, napi 24 órában (-8), vagy 16 órában egyszerre három helyen.
Vagy ezek az állások csak négyórásak? akkor meg miért kap teljes fizetést, költségtérítést?
Ha mindegyik 8 órás állás : akkor 8X2= 16 óra ?? mennyit alszik? mikor megy át egyik munkahelyéről a másikra, az is idő.
Ezek a dolgok sokkal inkább foglalkoztatnak!
Persze lehet legyinteni, nincsenek kihasználva a vonatok, bezzeg tele vannak nyugdíjassal, kedvezményezettel!( legalább 20- 30 éve "megy" a züllesztés , a lehetetlen menetrendekkel, csatlakozásokkal!
( máshol,egy másik hozzászólásomban írtam: a Burgenlandi állomások előtt mit keres ott a sok autó, motor?? CC..mert vonattal járnak Bécsbe dolgozni.
/// a mostani kedvezményeket nem ismerem ,de kb 10 éve ,ha jól emlékszem 150-200 schilling volt egy olyan bécsi teljes árú bérlet, ami érvényes volt Sopron-ig ,valamint érvényes volt a bécsi tömegközlekedési eszközökre is!///

Jurganov 2011.02.01. 18:27:23

@simonmondja.: hajaj, több is. mármint több kilónyi ( tudod, minden ruhazsebbe egy, és így sosem kell jegyet vennem mert van nálam igazolvány)

Prof. Dr. Simon Templar 2011.02.01. 18:34:54

@dézi: A szabályok, amiket leirsz, kiválóak, csak ITT a betartatásukkal lenne probléma. Számtalan kiváló szabály van az utazásra vonatkozóan is, csak éppen senki nem TARTATJA BE őket. És itt van a kutya elásva. Demokráciát csak szabálykövető emberekkel lehet működtetni!

A dohányosok meg befoghatják a nagy lepcsest, ugyanis onnantól kezdve, hogy cigit emel a szájához, majd kifújja a füstöt, potenciális gyilkossá válik a környezete számára. Örülhetnek, hogy csak a megállókban tiltották le, személy szerint az összes közterületen betiltanám. Dohányozzon otthon! A munkahelyén ne, mert kb. 1-1,5 órával kevesebbet dolgozik, mint a nem dohányos (átlag 10 perces óránkénti cigiszünetekkel számolva)

Amúgy meg személy szerint a jobbos diktatúrákat preferálom (pl. Mussolini)

Jurganov 2011.02.01. 19:12:40

@James Onedin (aka Zöld Ember): :) egy okos :) ha hozza ugyanazt a mennyiséget és minőséget amit egy nem-dohányos akkor miért ne dohányozhatna? csak mert neked személy szerint nem tetszik? természetesen akkor az italozást is be kellene tiltani-hisz mint írtad "potenciális gyilkossá válik a környezete számára". érdekes, hogy egyrészt a demokrácia mellett teszed le a voksod majd megemlíted, hogy a diktatúrát preferálod. megkérdezhetem, hogy miért? mi a különbség a jobb és baloldali egyeduralom között?
@Horizont: igazad van. ha te nem kaptál akkor ne kapjon senki sem. :) "Kezdjük odafentről, és haladjunk lefelé"-és mivel fenn nem lehet megszüntetni akkor vegyük el akitől lehet. nemrég volt itt egy cikk, hogy lázárjancsi mennyit kap kocsira ( ha hinni lehet a képeknek 2 autója van-valszeg 2x annyiért) 4-es metro? etc,etc. ott megy el a pénz. azért vagyunk válságban. nem azért mert marinéni elutazik az unokákhoz és/vagy jancsika elmegy a koleszba és nem fizet érte. HA majd ott fenn lesz változás, olyan arcok vezetik az országot akik tesznek valamit az országért akkor én is egyet fogok érteni azzal, hogy a kisemberbe is rúgjunk egyet, de amíg csak tőlük akarnak elvenni addig nem.

Horizont 2011.02.01. 20:17:27

@Jurganov: Hát most nagyon mellélőttél:) Nem először! Olvass! Ne a sorok között:) Én a szocializmusban szocializálódtam, ahol minden ember egyenlő volt! Hahahahaha. Tehát megismétlem ne azért ne kapjon senki semmit, mert én nem kaptam, ez annyira kicsinyes megállapítás, mivel nem ismersz, elnézem neked!Azt csak azért írtam, hogy mint adófizető lehessen véleményem. Vedd már észre, hogy hol élünk mi a valós helyzet. Én jobban elítélem ha fenn van dőzsölés, de lent is van és ha szarban vagyunk akkor mindenhol meg kell szorítani ami abnormális! Sok kicsi sokra megy! Sajnálatos, de azt kell mondjam ilyen gondolkozás miatt (is) tartunk itt mint a tied!Nem Mari nénitől sajnálom, se Jancsikától,nem erről szól, de basszus ne legyen már semmi ingyen. Vagy legyen mindenkinek minden ingyen! Ha te ezt helyesled akkor meg ne rinyálj ha szar minden!A te pénzedből (is)!!!

Horizont 2011.02.01. 20:19:24

@Jurganov: Ja meg mi az, hogy a kisembertől EL AKARNAK VENNI???? Azért, mert fizetnie kell egy szolgáltatásért amit igénybe vesz??? Viccelsz??

borovi 2011.02.01. 21:14:50

Klassz. Én abba a 256-ba tartozom, akinek jegyet kellene váltani a vonatra. Viszont eszem ágában sincs igénybe venni a MÁV-ot. Így hát én sem jelentek bevételt a társaság számára.

martonx 2011.02.01. 22:37:22

@simonmondja.: ezért is mondtam, hogy el kellene törölni mindenféle kedvezményt. Paradox módon sokaknak sokkal olcsóbb lenne. Míg azok akik eddig ingyen utaztak ilyen-olyan kamu kedvezményekkel, biztosan kibírnának 700Ft-ot egy Szeged-Budapest jegyért.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.02.01. 23:10:25

"A kártya a MÁV-START Zrt. tulajdona
amely a kiállítástól számított 5 évig használható.
A megtalált kártyát kérjük a MÁV-START Zrt.-hez eljuttatni."

akkor a lényeg még egyszer:

"amely a kiállítástól számított 5 évig használható"

és erre az éves érvényesítésre hány rubrika van számolva? na hány?!
4 AZAZ NÉGY! B+!!!

édes kicsi szíveim ott fennt a magasságos.. na ott fent, jó magasan... ha már csináltok helyet az érvényesítésre, akkor annyit kéne, amennyire szükség lesz.. de nem?!

és aki azt hiszi, hogy csak 5 rubrika kéne akkor, akkor az ha eddig nem dolgozott a máv felsővezetésnél, vagy valamilyen minisztérium fő-főosztálynál, az adja be gyorsan a jelentkezését, hogy aztán őt is ki lehessen rugni, mert egy alapvető számolási feladatot nem tud végrehajtani..

PÉLDA:

Minta Jánosné a 2010.04.01. (LOL amúgy) érvényességi kezdetű vasúti utazási igazolványt a kiállítástól számított 5 évig használhatja. akkor mikor fog lejárni? úgy van - 2015-ben. és most nézzük meg szépen hány év telik el ez alatt az "5" év alatt.. 2010(!), 2011, 2012, 2013, 2014, 2015!! hányat számoltatok gyerekek? hatot ugye? ..

akkor miért csak 4 hely van az érvényesítésre?! vagy ne lett volna egy sem (csak nem hibázza el az igazolványt aki pecsétel, vagy matricát ragaszt.. vagy netán elvéti és a sok vízfej egyikének a vízfejére nyomja?), vagy lett volna rá HAT azaz hat darab!! és amíg ilyen egyszerű dolgot ott fent, jó magasan el-khm-rontanak, addig itt minden csak tovább fog romlani, minden viszonylatban.. de ám vonalkód, meg fénykép, meg sorszám, meg érvényesség, meg kutyafüle.. TE ATYAÚRISTEN!!

(jószívű vagyok, aki igazoltan római katolikus egyház által állami pénzből működtetett iskolában tanult számolni, attól elfogadom az ötöt is.)

hülye fakezű társaság..

marklovassy 2011.02.02. 01:01:53

Azt nem ertem amugy, hogy ez a juttatas miert nem beren kivuli juttatasnak szamit, azaz adokoteles juttatasnak?

Ha ezen "eves berlet" erteke 500.000 Ft (a BKV eves berlethez aranyositva), akkor azutan jelentos adovonzat lenne, ami igaz egyik zsebbol a masikba, de maris latszodna a pontos raforditas osszege es lehetne racionalizalni.

Persze enelkul is lehet, ha valaki akarja, de nyilvanvaloan senki nem akar hozzanyulni.

egy_vélemény 2011.02.02. 09:36:49

Hív a munka, vár a MÁV!

Kérem utángondolni a Magyar k. u. k. Posta, MATÁV, stb. alkalmazottainak, valaha volt alkalmazottainak és családtagjaiknak, valamint vonzataiknak kedvezményezetteit is.
Oda lyukadunk ki, hogy az állandó és folyamatos ár- és díjemelésekre azért volt szükség, azért van szükség, mert irdatlan mennyiségű LÓGÓST kell eltartani azoknak, akiknek nem volt olyan szerencséjük, hogy egy tál bablevesért eladják a lelküket.
Ezen cégek jogutódjainak egyre kevésbé futja fejlesztésekre, mert felzabálja költségeiket a kedvezményezettek köre.

Ne feledjük a régi rangsorolást: rendőr, postás, vasutas.

Magamról: a mandínerről portyáztam át. Kérdéseim szoktak lenni.

Szerencse fel!

egy_vélemény 2011.02.02. 10:44:07

Nem szabad elfelejteni, hogy a komenisták azon az elven vettek el mindent, söpötek le pallást, hogy majd ők sokkal, de sokkal jobban elsotják.
Majd ők gazdálkodnak mindennel, mert ők jobban tudják.
El is kezdték rögvest kiépíteni a saját ellátó hálózatukat, beleértve a kedvezményezettek körét.
Ugyi, nem akartak állandó vérfürdőt rendezni, hogy engedelemhez szoktassák a népet.
Namármost, a kivételezésnek ezt a formáját választván, magukhoz édesgették azokat, akik valamilyen okból fogva olyan ösztönlények voltak, hogy enni, inni, fedelet fejük fölé, családot akartak és nyugodalmat.
Ezt a módit a komenóból kifejlődött szocik bőszen ápolták.
Így elég stabil megvert, megvett, megnyert bázisuk is támadt.

Namármost, a kedvezményezettek, és a költségeiket görgeti maga előtt minden kormány.
Nem tud mit kezdeni vele.
Biztos, alkalmas lenne az APEH egy részlege, hogy ezt fölmérje és a gazdaság vezetése, a kormány arra, hogy ezt átkonfigurálja. Ui. a mindenkori ballib támogatottság nem a lelkekben, nem a fejekben tanyázik, hanem a zsebekben.

Ha tisztes fizetés, tisztes díjszabás lenne, akkor nem gyúrnának az emberek rokkantigazolásra, mindenféle ügyeskedésekre, hogy a havi fizetnivalókat valahogy összekaparják.

Sokkal mélyebben kell belenyúlni a gazdaság struktúrájába, mint feltételezték.
Az öröklődött kedvezményezettek köre kiszámíthatlanul , de hatványozottan növexik, csak fölzabálja a BKV-t is, ill. minden állami szolgáltatást.

egy_vélemény 2011.02.02. 10:45:40

Mivel senki nem javított ki, magam kényszerülök:
hív a vasút, vár a MÁV...így hangzott a reklám.

Prof. Dr. Simon Templar 2011.02.02. 13:11:01

@Jurganov: Akkor kezdem az utolsó kérdéseddel tételesen:

1. (és számomra legfontosabb): A létező szocializmusokkal ellentétben a fasizmus nem szünteti meg a gazdaság szabadságát, csupán egy asztalhoz ültet munkáltatót és munkavállalót és kötelező megállapodásokra szoritja őket (korporáció - lásd: korporativ állam), bizonyos létfontosságú termékek esetében hatósági árat szab, közmunkaprogramot hirdet (pl. Pontini mocsarak lecsapolása) a munkanélküliség felszámolására, csökkentésére
2. Mussolini fasiszta államában Hitlerrel ellentétben nincs fajüldözés, fajelmélet, Sztálinnal ellentétben nincs osztályalapú üldözés, osztályelmélet, van viszont a szervezett bűnözés elleni kemény fellépés (lásd Cesare Mori tevékenysége), a felforgató elemek (anarchisták, kommunisták) elleni hatékony harc.
3. És ami szintén a legfontosabb és ez különbözteti meg igazán a demokráciáktól és ez volt az, ami miatt 1936-ig még Churchill is a csodájára járt: a fent emlitettekkel párhuzamosan kőkemény, brutális rend van.

Mussolini egyébiránt ma is az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő történelmi személyiség Olaszországban, unokája Alessandra, az Alleanza Nazionale elnöke pedig az egyik legnépszerűbb politikus Olaszországban (8 évvel ezelőtt nagy port kavart javaslata, miszerint kötelezően kasztráltassa a pedofilokat az állam :))) - ezzel én is nagyon egyetértenék)

Egyébként igen, az alkoholista is potenciális gyilkos, főleg ha volán mögé ül vagy laposra veri a családját. Amúgy meg úgy vagyok vele, hogy aki valamilyen addikciójáról nem tud (igazából nem akar) leszokni, az nem beteg, hanem gyenge jellemű, szar ember. Senkinek nem tartottak pisztolyt a fejéhez, hogy dohányozzon, emberalatti szintig igya magát, össze-vissza szurkálja magát drogokkal, boldog-boldogtalannal keféljen vagy a család utolsó forintját is bedobja egy játékgépbe. Nem, ezeket saját, szabad akaratából tette, és ha nem akar felhagyni ezekkel a szokásaival, akkor az állam kötelessége, hogy ezeket a társadalom egészséges tagjaitól elkülönitse. Mert aki le akar szokni valamiről, az le is tud, erre én vagyok az élő példa. Igaz, hogy nem voltam alkoholista, drogos, de 8 évig dohányoztam és 10 évvel ezelőtt kb. 10 perc alatt tettem le a cigit és azóta sem gyújtottam rá.

Prof. Dr. Simon Templar 2011.02.02. 13:40:59

@Jurganov: Az igazán jól működő demokráciák (USA, Nagy-Britannia, Hollandia, Dánia, Norvégia, Svédország, Finnország, Németo. protestáns tartományai) a protestáns vallási hagyomány alapjain jöttek létre. A protestantizmus a katolicizmussal ellentétben kisközösségekre épit. A protestáns vallások keletkezésének idején ezen közösségek élén a protestáns lelkész állt, aki élet-halál ura volt. Ha valaki ölt, lopott, házasságot tört stb., azaz a közösség szabályozó rendje ellen vétett, azt máglyára küldette, felakasztatta stb. a közösséggel (lásd Miller: A salemi boszorkányok) vagy kimondta rá a fatvát és onnantól kezdve az illető gyakorlatilag kiirta magát a közösségből (lásd Hawthorne: A skarlát betű). Namármost ezekben az országokban az elmúlt évszázadokban beépült az alaptársadalom zsigereibe, hogy a közösség (állam) szabályozó rendje ellen véteni nem éri meg, mert biztos, hogy ő húzza a rövidebbet. Igy ma már az itt élő emberek legnagyobb részének eszébe sem jut, hogy ilyeneket cselekedjen, azaz szabálykövető ember.

De ahhoz, hogy ide eljussanak, bizony hosszú évtizedekig vagy évszázadokig egyfajta diktatúrát kellett működtetni (lásd fentebb a protestáns kisközösségekről irottakat), hogy ez az emberek zsigereibe beépülhessen.

És lehet, hogy fájdalmasan fog hangzani, de itt is ennek kell történnie egy ideig....

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.02.02. 14:32:24

@Conv: Így is lehet... a lényeg azon van, hogy mértékkel és az ésszerűség határain belül maradjunk. Minden megoldható, csak szakértő ember akarja megoldani - és létező problémákon lovagoljunk ... ne mindig néhány ember marhaságait kelljen eltűrni mindenütt, illetve néhány ember kiváltságai miatt a többség szenvedjen kárt... ne!

Jurganov 2011.02.02. 15:23:03

@James Onedin (aka Zöld Ember): aham. nos, nem vitatkozok veled-hiszen te nyilván többet tudsz erről-jómagam régen tudtam időt szakítani a tanulásra, ám néhány kérdés felmerült bennem azért:

1. itt nem igazán látok különbséget egy szocialista és egy jobboldali diktatúra között, ezek a lépések itt is megvoltak-bár nem nagyon értettem a "nem szünteti meg a gazdaság szabadságát" kitételt. akkor most hagyná-e, hogy a külföldiek felvásárolják/megsemmisítsék az olasz gazdaságot vagy nem? amikor leülteti egy asztalhoz a munkáltatókat és a munkavállalókat, kinek az érdekében emel szót? napi fél kiló kenyérért dolgoznak az emberek vagy próbál valamiféle minimálbért kiharcolni?( ha itt ez történne, milyen kommunistázás lenne? óriási)
2. ez így túl sok nekem, a világrend amit lefestettél egész egyszerűen maga a tökély. most komolyan. olyan apróságokkal nem kell törődni, hogy a "felforgató elemek"-be beletartoznak azok az emberek is akik egyszerűen csak nem értenek egyet a kormány/hatalom célkitűzéseivel, módszereivel, és őket is internálják/kivégzik. semmiség. a szervezett bűnözés elleni kőkemény fellépéshez még annyit, hogy akkor honnan a csodából került elő az olasz maffia a háborúban/után azonnal? vagy egyszerűen csak annyi történt, hogy azokat a családokat üldözték akik ellenfelei voltak azoknak akik támogatták mussolinit? mint itt is, vagy bárhol a világon.
3. 20-30 évvel ezelőtt is rend volt. tehát itt sincs különbség.

Magyarországon az egyik legnépszerűbb történelmi személy habsburg ottó (vagy a fia, mármint azok közül aki él). nem igazán tudnánk felsorolni annyi rengeteg jót amit a habsburgoktól kaptunk. az, hogy népszerű azt jelenti, hogy a sajtó annak akarja láttatni.

és végül:"Az igazán jól működő demokráciák (USA, Nagy-Britannia, Hollandia, Dánia, Norvégia, Svédország, Finnország, Németo"-ban egész egyszerűen annyi a dolog lényege, hogy keresnek annyit, hogy ne kelljen kis dolgokkal pöcsölni. ott is van bűnözés, nem is kevés-csak nem hallunk annyit róla. lehet, hogy tényleg be van épülve az emberekbe az, hogy nem vétenek a társadalom ellen-én azonban úgy gondolom, hogy egész egyszerűen annyi a történet, hogy ami nálunk számít(összeg) az ott nem. nem fog bliccelni egy német mert belefér a fizetésébe, hogy bérletet vegyen. nem fog tört játékokkal szórakozni mert megveheti eredetiben. azonban ott is van bűnözés, adócsalás, erőszak és gyilkosság. csak nem nézünk utána, hogy mégis mennyi. és persze ott szabályozva is van az ilyesmi (büntetés) míg itthon csak vicc.

persze egyetértek veled annyiban, hogy rendet kellene tenni és, hogy erre a diktatúra a legalkalmasabb, csakhát nagyon könnyű átesni a ló túloldalára.

lapointe 2011.02.03. 13:35:52

@QnPI: "A kényelem nem jár a nyugdíjasnak"-te nagyon sötét vagy.Amikor a 44 évet végigdolgozott anyám havonta egyszer felül a vonatra, hogy meglátogassa az unokáit, ne fizethesse meg a különbözetet az első osztályra, mert "zötyögjön a szar mocskos vonattal, ha már nem dolgozik"??? Basszus, dolgozott egész életében, szar fizetésért (ha már Németországot emlegeted, na ott nagyon jól keresett volna), mert akkori rendszerben az volt az ideológia (ha figyeltél volna töriórán), hogy kevés lóvét adunk, de majd az állam gondoskodik rólatok, ha öregek lesztek. Na ez ugye nem igazán jött be, a nyugdíjak reálértéke közel sem olyan, mint ahogy a szüleim pl. a nyolcvanas években gondolták. Ugye szívtak már eleget így is, de most meg szemét "nyuggerek" lettek, akik zavarják az "elegáns üzletember"-t a vonat első osztályán.(de legalább nem büdösek és hangosak!!!).Ja és dugd fel magadnak a laptopodat!

fokabacsi 2011.02.03. 14:16:36

@QnPI: Te "üzletember"????! Te simán egy kretén vagy. Ha elmentél németbe , jobb is ha ott maradsz, és viszed magaddal anyádat is , hogy nehogy itthon kelljen neki nyugdíjas jeggyel utazni. Hogy rajzolna körül a rendőr !

QnPI 2011.02.03. 14:32:09

@lapointe: fel is dugom. Meg fizetem anyám jegyét. NEm azt várom el, hogy az állam adjon neki első osztályt, mint ahogy te. Attól még hogy dolgozol életebe nehogymár segged alá tolják a kényelmet. De amikor nincs hely a buszon se vonaton, sehol mert ugye a nyugik foglalják a helyet. Nem fizetnek sokszor semmit, vagy alig valamit, azt nekik tartják fenn ezeket. csak példa, hévíz-Bp busz. hma reggel le, este vissza, ingyé minden. A sok első osztály, a sok IC, kik utaznak rajtuk, hm? teljes árú jeggyel? 1-2 ember. Diák nem megy IC-vel első osztállyal. A többi szinte szart se fizet érte mert az olyan parasztok mint te, azt hiszik,hogy csak mert dolgoztam, utána jár nekem minden. A fizetésed. Meg amit a munkáltatód adott, meg a nyugdíjad. Azon kevés adófizetők pénzéből tartják el az országot, akik valóban dolgoznak és nem a közszférában. Azokból tartja fenn az állam az anyádnak az első osztályt.
Nonszensz, hogy azt véded irgalmatlan pénzt öntenek a MÁV-ba, csak hogy anyád annyit kiránduljon nyugdíjasként amennyit akar. Vagy az összes vasutas és családja. FIzet 300 Ft helyjegyet 20 ember, azt abból fenntartani IC kocsit? első osztályt? Viccelsz?
FIzesd te anyád jegyét, elvégre felnevelt.

lapointe 2011.02.04. 09:49:20

@QnPI: Látom, simán leparasztoztál. Mindegy, átsiklom felette.Az, hogy igen kevés adófizető tartja el itt a többséget, tény és pl. ez a blog is évek óta többször hozott már példát erre.Az, hogy a MÁV-ba mint egy fekete lyukba dobálják a milliókat, az is. Hogy rengeteget meg lehetne takarítani rövid idő alatt, kis ,odafigyeléssel, szintén -erről szólt a fenti remek poszt is. De te magadból kikelve a nyuggereztél (most nem idézném ujra a kifejezéseidet) és baromira nem a poszthoz szóltál hozzá. A diák és nyugdíjas kedvezmények minden országban léteznek, meg is lehetne reformálni őket, de ez egy másik téma (bár itt a hozzászólások között volt jó ötlet). De egyrészt a MÁV financiális gondjait nem ezek jelentik elsősorban, az egész korrurpt, rosszul szervezett, elavult, az alapoktól kellene átszervezni, stb.Egyrészt ha a nyugdíjas nem vehetné meg a különbözeti jegyet, hanem csak a koszlott vicinálison utazhatna, attól még nem lenne több teljes áru jeggyel utazó. Másrészt azért veszi meg és utazik első osztályon, mert koszlott szar a vicinális és ez a legnagyobb baj.(Sajnos szülővárosom-Bp viszonylatban a sima első osztály is).Nem kellene ilyen ócska borzalmaknak egyáltalán közlekedni 2000-es években.A milliárdok elusztak, a fejlesztések elmaradtak. Én pedig nem akarom, hogy anyukám koszos ülésen üljön,ennyi. Egyébként a szüleim, barátaim szülei , idős ismerőseim soha sem ülnek vonatra,hogy csak ugy utazgassanak.A "fizesd anyád jegyét, elvégre felnevelt" megjegyzésre: az én korosztályom termeli ki a nyugdíjakat is, szponzorálja a MÁV vesztségeit, még nagyon sok mindenmást, és még mellékesen gyerekeket is nevelünk (legalábbis én, te is?) Lehet, hogy hülye vagyok, de számítok rá, hogy 70 évesen kedvezményes jeggyel fogok felszállni egy viszonylag tiszta korszerű vonatra, hogy elutazzam az unokámhoz.Ja, a jegyet persze az állam által garantált értékálló nyugdíjamból fogom fizetni, nem szeretnék a gyerekemtől erre pénzt kérni.

kalauz60 2011.02.10. 17:13:26

Ahogy a kommenteket olvasom,annyira otthon érzem magam.Mindenki meg mondja a tutit.Jól kigondolja,hogy hogyan kell elvenni másoktól a megmaradt szoc. juttatások morzsáit is.A még iskolás ifjaknak üzenem,hogy sok tenni valójuk van még addig mire lesz rálátásuk a társadalom egészére,egyenlőre tanuljanak,az a legfőbb dolguk.Ja,igen! Ha netán utaznának vonaton,ne tegyék fel a lábukat a bársony ülésre,ne hasogassák fel az üléseket delíriumban buli után......stb,stb.Természetesen,akinek nem inge.....Kis hazánkban valamilyen módon mindenki jut valamilyen előnyhöz,csak arról mélyen hallgatunk. Aki valamilyen szakember,a ház építésnél "csak " az anyagot kell megvennie,a szakmunkát nem kell kifizetnie.Sorolhatnám,de minek?Próbáljatok már rájönni emberek,hogy ezek az ország költségvetéséhez képest csak fillérek.A nagy pénzek nem itt mennek,mentek el.Olyan,mintha eldönteném,hogy holnaptól csak két szál gyufát használok,így megoldódik a lakás részletem.Más:miért lettek a vasutasok már szinte közellenség?Sztem ki kellene próbálni az életmódjukat.Nincs ünnep,nincs magánélet,rossz körülmények.Főleg az utazóknak olyan komfort nélküliek a körülményeik,hogy csoda,hogy egyáltalán még van,aki elvállalja.Ha néha lasszóval sikerül összefogni néhány fiatalt az állomásoknak,az iskolát még tűrik,de amikor "élesben "kell szolgálatba menni,és rá jönnek,hogy se diszkó,se pihenés,10-ből 9 visítva menekül. Ne értsetek félre.Tudom,hogy számtalan nehéz körülmények között végzett munka van,csak azt nem értem,hogy miért csak a vasutasok a közellenség számotokra? Én azt mondom,hogy a sz...ból való kilábalásunk legfőbb akadálya mi magunk vagyunk. Mert a magyar olyan,hogy ha meglátja,hogy a szomszédja orra még kicsit ki van a trutyiból utolsó erőfeszítéssel még nyom egyet rajta lefelé.No,ezen kéne változtatni.
l

kalauz60 2011.02.10. 17:23:32

@QnPI: Aki nem tud fogalmazni,nem tud kulturáltan írni ,mi a fenét keres itt?Előbb gyújtsál lámpát kérlek,azután szóljál bármit is.

kalauz60 2011.02.11. 18:42:16

@QnPI:
Kérlek csak arról nyilatkozzál,amit tudsz is.A vasutas és a családja bezony megfizeti az IC-pótjegyet is , a hely-jegyet is. A diákok is megfizetik az első osztályt, nézd meg a Szegedről induló vonatokat.Tele van a gyerekekkel,ami nem baj,sőt!

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2012.01.10. 20:02:14

Hogy a pillanatnyi állam, érdekeire hivatkozva, mennyi MÁV és egyéb szabadjegyet ad az időnként korrekcióra szarul.
Potom száz évvel ezelőtt m.blog.hu/sz/szkaresz/image/2012/mav2.jpg a MÁV beszállító vállalatainak is járt. Nevezhetnénk minőségi pótléknak is. A napi 12 óra munka mellett igen kevesen vehették igénybe, de ha vasúti telephelyen kellet dolgozniuk, akkor egyszerűbbé tette a közlekedést. Igaz akkor még ismerték a jelszót: Azt lehet kizsákmányolni, akinek adnak! mek.niif.hu/01200/01202/html/index.htm

süti beállítások módosítása