Skip to content


       Szűrés lista

Szivárognak a "Nagy Szerkezeti Reformok" részletei

Kezdnek szivárogni a "Nagy Szerkezeti Reformok" részletei....

Egyelőre csak címszavakban, hogy lehessen róla vitatkozni, ahogy egyre több részlet fog kiderülni, úgyis fogunk még róla beszélni ...

700 milliárdos csomag, 1/3 bevételnövelés - 2/3 kiadáscsökkentés. Ne a Zemberek fizessék meg a válság költségeit ...

- Nyugdíj: 400 000 öregségi nyugdíjkorhatár alatti rokkantnyugdíjas rokkantsági fokának orvosi felülvizsgálata, a tervek szerint a a harmadukat - negyedüket terelik vissza a munkaerőpiacra. Na, az 100 - 133 ezer ember, aki évek óta nem dolgozott, vagy feketén dolgozik. Mihez is értenek ők? És ha sikerül is kigolyózni 100 ezer embert, akkor is marad még 700 ezer. A szlovák 70 ezerhez képest ugye ez még ... Na mindegy. Amúgy az orvosi felülvizsgálatban nem hiszek (korrupció), még ha be is vetik a szuperfelülvizsgáló gépet.  És pont egy tegnapi hír, hogy az 1 millió ... fél millió ... 400 ezer ... 300 ezer beígért új munkahely helyett még csak 90 ezerrel nőtt a REGISZTRÁLT munkanélküliek száma, így most 648 ezer álláskereső embert tartanak számon. 648 ezer! Dobjunk még hozzá 100 ezer ex-rokit, az lesz ám a fasza.
Egy részüket a felfutó közmunkaprogramokban foglalkoztatnák, de akkor úgyanúgy állami pénzen fognak élni, csak nem rokkantnyugdíjnak hívják a pénzt amit kapnak, ráadásul már most is nagyon kevés embernek jut közmunkaprogram. Meg kell-e egy településnek 500 ember füvet vágni?


- Közlekedés: A tarifakedvezményeket megrostálhatják (például megszüntethetik a 65 év felettiek ingyenes utazását), a MÁV beszerzéseit megpróbálják olcsóbbá tenni.
A 65 év felettiek ingyenes utazásának megszüntetés egy korrekt lépés, kétséges azonban, hogy ezt meg merik-e lépni ... a nyugdíjasok roppant sértődékeny csoport, amiről úgy gondolják, hogy nekik jár, és azt valaki elveszi ... nos, ide kell majd egy csúcsra járatott Szijjártó, hogy megmagyarázzák. A MÁV beszerzések olcsóbbá tétele egyelőre egy érthetetlen program, a MÁV évi 200 milliárdos költségvetési dotációját kellene lefaragni, a MÁV-nál gyökeres reformokat keresztülverni, és egy teljes utazási támogatási átalakítást bevezetni, mert az tényleg a világ vicce, hogy 100 utasból csak 15 vesz teljes árú jegyet.

- Egészségügy: Az egészségkasszánál nemcsak azt szeretnék elérni, hogy a generikus gyógyszerek forgalma nőjön az originális gyógyszerek kárára, hanem a hatóanyag-alapú támogatást is preferálnák (vagyis az azonos molekulát tartalmazó, de drágább gyógyszerre nem járna több támogatás).
Nem kétséges, zabáljuk a gyógyszereket, ha jól emlékszem olyan 350 milliárd forintba kerül a gyógyszerkassza évente. Vagyis lenne miből lefaragni, de én attól félek, hogy a gyógyszergyárlobbi vagy keresztbe tesz, vagy egy híg "reformot" fogadnak el.

- Közlekedés:
 2013 elején debütálna az elektronikus útdíj. Információk szerint a most azzal kalkulálnak, hogy a hazai és külföldi teherautókra kivetendő díjból akár évi százmilliárd forint bevételre is szert tehetne az állam. Az önkormányzatok  a dugódíjból (csak a legnagyobb városok érintettek természetesen) és a megemelt gépjárműadóból gyűjthetnének forrásokat.
Dugódíj a nagyobb városokban? Még Budapesten is bevethetetlennek látszik. A megemelt gépjárműadó egy újabb sarc a gépjármű-tulajdonosoktól, a teherautókra kivetett útdíjat meg szépen megfizetjük a közértben.

- Egészségügy: Fix összegű egészségügyi hozzájárulás. A tervek szerint bevezetnek egy alsó korlátot a munkáltatót terhelő, jelenleg a bruttó bér 3 százalékát kitevő egészségbiztosítási járulékra. A minimális hozzájárulás összege 3-5 ezer forint között lehet. Ma az alacsonyabb jövedelmek utáni munkáltatói tb nem éri el ezt a szintet, a minimálbér után a 3 százalékkal számolva havi 2340 forintot kell befizetni. A fix minimumot az egyéni vállalkozóknak is be kellene maguk után fizetniük.
Ez szintén a "Csökkentsük a vállalkozások terheit és teremtsünk 300 ezer új munkahelyet" program része lehet ...

- Egészségügy:
  Hamburgeradó. Az egészséges életmódhoz, táplálkozáshoz nem illő ételeket, italokat fix összegű különadó sújtaná, mégpedig a színezett italokra (kólára), kávéra, édességre, egyes gyorséttermi ételekre.

Ennyi??? Remélem, hogy nem ...

Hát ez csak valami vicc lesz ... ezzel állunk ki az IMF meg a világ elég? Hamburger-tax? Ki dönti el mi egészséges és mi nem? A máj meg a körömpörkölt egészséges? Egy zsemle egy szelet hússal nem? Ha a kóla nem egészséges, akkor miért nem tiltják be? :) Ammennyi szart megeszünk, jóformán mindenre kivethetik a hamburgeradót ...

Ez a terv amúgy egy októberi vitairatban bukkant fel először, az adó neve "népegészségügyi termékdíj" lenne.
Velkey György, a Magyar Kórházszövetség szerint "a klasszikus járulékbefizetések mellett más bevételek után kell nézni, a gazdasági racionalitás mellett ezt diktálja az igazságosság is. Jogos felvetés, hogy az egészségüket életmódjukkal súlyosabban károsító, és emiatt az egészségügyi ellátásokat jobban igénybe vevő emberek az ilyen termékek adóján keresztül nagyobb mértékben járuljanak hozzá a finanszírozáshoz, mint azok, akik egészséges életre törekszenek. Az orvosilag bizonyítottan egészségkárosító termékcsoportokat érintené, amelyek fogyasztása olyan mai népbetegségekhez vezet, mint az elhízás, magas vérnyomás vagy a különféle szívbetegségek"

A vitairat szerint három kategória után kellene az új adót megfizetni: 
1, 10 százalékkal emelnék az alkohol és dohánytermékeket jelenleg is sújtó jövedéki adót, a többletet az egészségügybe forgatnák vissza;

2, a magas zsír-, cukor- és sótartalmú termékekre csomagolási egységenként 10 forint egészségügyi hozzájárulást vetnének ki,

3, "extrém adók": az extrém sportot űzőknek kellene megfizetni. Az extrém sportot választók esetén az életmentést, sérüléseik ellátását továbbra is a társadalombiztosításból finanszírozhatnák, viszont a rekonstrukciós beavatkozásokat és a rehabilitáció költségeit nekik kellene megfizetni. A szövetség ezt az egészségügyi hozzájárulást azoktól is elvárná, akik gyorshajtóként vagy ittas vezetőként sérülnek meg, mivel nagyon sok pénz megy el a kezelésükre, pedig erre a saját hibájukból van szükség.

A legfrankóbbat a dietetikus szakember nyilatkozta: "Az adó bevezetésével járó árnövekedés miatt főként az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezők módosítanának káros étkezési szokásaikon, de meggyőzhetőek lennének azok is, akik fogékonyabbak az egészségükre."
Mert az úgy működik, hogy ha adó van a zsírra, akkor mindenki áttér az olívaolajra, ha adó van zsíros húsra, akkor mindenki inkább norvég vörös lazacot vásárol.
 

Címkék: válság

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr162651148

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Takarékos oktatás 2011.02.11. 05:56:46

Az oskolák, no, azok osztán kit érdekelnek, ugyi? Mer' hisz abból nem lészen kenyér, sőt viszi csak a köznek pénzit, amiből amúgy is oly kevéske vagyon! Hát zárják csak be, amelyik nem köll – gondolom, valami ilyesmit vél a jelenlegi hatalom a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Algopirin 2011.02.10. 11:15:59

Megint mi nem látszik? A csökkentési oldal. Mert azt már tudom, most épp milyen indokkal fogom magasabb áron intézni a heti bevásárlást. 5 éve változatlan bevétel mellett. Szép új világ, kétharmaddal. Köszönöm szépen, ígérem mindig a fideszre fogok szavazni, hisz megadóztatták a bankokat, így a kötelező bankszámlám (mert persze fizut kp-ben meg nem kaphatok...) alig pár ezerrel kerül többe évente. Például. Jó lesz ez. :) Hamburgeradó bazmeg. Pofámleszakad. Például a cipőkre is kivethetnének különadót. Környezetvédelmi jelleggel, hisz számtalan védett "izé" eltaposódik évente. Hát a faszom.....

minimalista 2011.02.10. 11:16:51

Orvosok, ápolók, tanárok fizetése?
Komoly mezőgazdasági reform?
Oktatási, kutatás-fejlesztési programok?
Közmunka program "tegyük rendbe a környezetünket" jeligére?
Egyáltalán, bármiféle ködös elképzelés a zegymillió munkahely megteremtésére?...

Palmer Eldritch 2011.02.10. 11:22:30

"400 000 öregségi nyugdíjkorhatár alatti rokkantnyugdíjas rokkantsági fokának orvosi felülvizsgálata, a tervek szerint a a harmadukat - negyedüket terelik vissza a munkaerőpiacra. Na, az 100 - 133 ezer ember, aki évek óta nem dolgozott, vagy feketén dolgozik. "
Ebben az a szép, hogy azok akik kikerülnek ebből a rendszerből 3 havi Munkaügyi Központos parkolás után, bekerülnek a Bérpótló juttatást kapók közé. Az ellátás összege csökken, de ezek az emberek továbbra is ebben a rendszerben maradnak. Azzal, hogy felülvizsgálaton kiszórnak sokakat, a helyzetet nem kezelik.
Ezek megint csak ötletek, amelyeket persze kiviteleznek, de a konkrét megvalósítás, következmények elemzése,- kezelése hiányzik.

DArchAngel 2011.02.10. 11:25:08

Sokkal több pénzt lehetne megspórolni, mint behajtani. Csak azzal ott a nagy baj, hogy a spórolást kedves politikusainknak magukon és a klientúrájukon kellene kezdeni. Például nem havi 900000-ért kellene autót bérelni, haver cégétől ötszörös áron minden felesleges dolgot megvenni, seggnyaló semmitevőket a szép szemükért alkalmazni.
Csak ez nekik fájna, nem nekünk. Szóval ilyen nem lesz.

2011.02.10. 11:25:22

Vérmaszlag. A háttérben meg megy a gengszterkedés...
Hamburgeradó, hát én esküszöm, azt hittem, ez vicc... Hol vagy, Bohumil?! Vagy Kurt?!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.02.10. 11:25:52

@Palmer Eldritch:

Ha a 100 ezer ex-rokkantat átteszik a közmunkaprogramba, ugyanúgy állami pénzen fognak élni, csak nem rokkantnyugdíjnak fogják hívni. Adtunk egy pofont a szarnak.

2011.02.10. 11:26:14

@DArchAngel: nem bizony, sőt. Igazságos Mátyás is teletömte az udvart digókkal, a magyarja meg éhezett...

Palmer Eldritch 2011.02.10. 11:26:15

Javasolnám, de nagyon! A "roki" parkoló kártyák felülvizsgálatát. Visszamenőleges büntivel.

2011.02.10. 11:26:57

@zero: nem mi adtuk, hanem ők. mi KAPNI fogjuk...

Pál a postoló · http://autostat.hu/magazin 2011.02.10. 11:33:53

Javaslom az 5 centiméternél magasabb sarkú női cipőkre a "szopószandál-adó" kivetését is, hiszen ergonómiai szempontból botrányosan szar kialakításuk egészségkárosodást is okozhat.

kej 2011.02.10. 11:34:45

@zero: ráadásul csak két gond van a közmunkaprogrammal. nincs annyi árokpart és seprű, amennyi melóst fel akarnak venni. a másik, ami még ennél is gázabb: a jó tetves k*rva anyjukat b*sszák telibe a 26500 forintjukkal. mégis hogy gondolják? még az éhenhaláshoz is kevés

Algopirin 2011.02.10. 11:36:20

@kej: azt gondolom, hogy munka lenne, szervezés kérdése.

kej 2011.02.10. 11:38:50

@Algopirin: ezt nem is kétlem, bár a hasznossága erőteljesen kérdőjeles. de a fő gond sztem a 26500 forinttal van, miközben a takonyorrú lázár prolitempójú luxusigényeire havi 900 ezret költünk. ráadásul még ki is derült róla, hogy tudatosan készül szabálysértésre (lézerblokkoló)...

hoplita 2011.02.10. 11:39:59

A jövő elkezdődött...tessék tudomásul venni, szemét komcsilibsinácik..:))
A kutya ugat, de Orbán harap!!

Algopirin 2011.02.10. 11:45:15

@kej: így ahogy mondod. az ő autója _havonta_ az én _éves_ nettó fizum (hangyafasznyi csúsztatással). picit nincs arányban a dolog.

jozicsenko 2011.02.10. 11:48:50

ööööö

szerintem tegyük meg tétjeinket: 2011 március elsején hány Ft lesz a Frank és az Euró?

vajon a hamburgeradót hogy fogadja az imf?

(saját vélemény, hogy pl az online játékokon iszonyat nagyot lehetne kaszálni, de az meg ugye a kaszinó szervező barátaink kezében van, akik inkább megvennék a magyar szerencsejáték zrt-t, nem még fizetni neki: hány mrd Ft-ot hozna, ha holnaptól az online nyert pókerpénzre 20%-ot kellene adózni?)

eeeeetársak: komolyság, az van????

Kamee 2011.02.10. 11:50:26

- Egészségügy: .... A minimális hozzájárulás összege 3-5 ezer forint között lehet. Ma az alacsonyabb jövedelmek utáni munkáltatói tb nem éri el ezt a szintet, a minimálbér után a 3 százalékkal számolva havi 2340 forintot kell befizetni....

Újabb kisembersarcolásnak tűnik.
Itt az arányosságot hogyan fogják kommunikálni?
Mert ez se nem igazságos, se nem arányos terv...

dr. Aullah 2011.02.10. 11:52:27

Kiadás csökkentés. Ezzel kellene kezdeni. Saját magukon: Ezzel elérnék, hogy ne az emberek szívjanak, ne utálják meg a kormányt és MÉG ÍGY IS KIBAXOTT SOKAT KERESNÉNEK... de nem. Nekik fontosabb az, hogy rövid időn belül minél többet lopjanak. Ez fontosabb nekik, mint az ország.

Tüzes Mackó 2011.02.10. 11:58:30

"1 millió ... fél millió ... 400 ezer ... 300 ezer beígért új munkahely helyett 90 ezerrel nőtt a REGISZTRÁLT munkanélküliek száma "

Kicsit kezdenek elszaladni a lovak Zero-nál....
Idézni csak pontosan szépen : az 1 M munkahely 10 évre szólt barátom nem 1 évre...fél évre....3 hónapra....
Kezdünk indexesedni de nagyon. Egyre több a hangulati elem a tényekkel szemben.
A sorokon meg faszán átsugárzik az ellendrukker szemüveg.
Kezdesz barátom worluk_vastagbőrré válni. Csak remélni merem hogy laspalmas-ék nem állnak be ebbe a divathullámba.

2011.02.10. 11:59:37

2010 a tökölés éve volt, 2011 az új adók ,és az össznépi diéta esztendeje, 2012 a csont sovány emberek elrugaszkodása, 2013 a vércukorszint emelkedés, 2014 pedig a határon túli választók gyarapodásának éve lesz

dr. Aullah 2011.02.10. 12:01:21

@Tüzes Mackó: Így könnyű. Beígérek valamit akkora, amikor már nem is én leszek hatalmon, azt ha nem jön össze, a másik hibája... 10 évre? Hát így könnyű.

martonx 2011.02.10. 12:02:27

Elvileg az első pont kiadáscsökkentésnek tűnik. Kérdés, hogy a gyakorlatban ez mennyire állja meg a helyét? Azért itt nem értek egyet zéróval, mert a családomban jópár kamu rokkant van, akik feketén dolgoznak, ők esetleg kifehérednének. A munkanélküli segély pedig jóval alacsonyabb, mint a rokkant nyugdíj, azaz valamennyivel akkor is csökken az állam kiadása.
De ennél én is sokkal drasztikusabb lépéseket vártam volna (nyugdíj, segélyek csökkentése), ez így kb. csak vízgereblyézés, meg a dolgozó emberek extrém bújtatott módokon való tovább csesztetése.

causa sui 2011.02.10. 12:03:25

Eddig is tudtam, hogy a politikai elit pártfüggetlenül kontraszelektált elmebeteg bűnözőkből áll, de nem gondoltam, hogy ezt már titkolni sem akarják... legalább a látszatra megpróbálnának adni... áh, minek.
Ez a kormány tényleg csak egyetlen dolgot akar: államadósságot csökkenteni. Lehet, hogy beledöglünk, de az államadósság csökkenni fog. A műtét sikerül, csak a beteg hal meg közben, de az nem baj.

@Aullah: mennyi is most a korrupciós ráta? 25%? 40%? Azt nem kellene lefaragni? Több százmilliárd maradna meg a kasszában, de ahhoz ugye nem lehet nyúlni, mert akkor a család nem tudja megvenni a harmadik adriai nyaralót...

Tüzes Mackó 2011.02.10. 12:03:57

@Aullah: Csak olyat érdemes megígérni amit be is lehet tartani.
A széchenyi terv ha nem cseszik szét képes ennyi munkahelyet teremteni ennyi idő alatt..
A 2000-2002 es időszak megmutatta, csak utána jöttek az IMF kölcsönös elvtársak.

2llkedő 2011.02.10. 12:06:03

"A minimális hozzájárulás összege 3-5 ezer forint között lehet."

Milyen érdekes, hogy most nincs felhördülés, mint a 300 Ft-os (éves szinten 6000 Ft-os) vizitdíjjal volt, amit ténylegesen annak kellett fizetnie, aki a szolgáltatást igénybe vette.

2011.02.10. 12:06:30

@martonx: lehet hogy ők kifehérednének,de ez a feketén foglalkoztatónak már nem fogja megérni.

causa sui 2011.02.10. 12:08:39

@Tüzes Mackó: akkor tényeket kérek TŐLED: nőtt a munkanélküliek száma vagy sem? Amióta hatalmon van a fidesz, mennyi új munkahely is lett? Vagy ez nem egy lineáris folyamat lesz, hanem exponenciális? Az első pár évben csökken a munkahelyek száma, de majd utána... majd négy-öt év múlva HIRTELEN lesz félmillió munkahely? Vagy hogyan kell ezt elképzelni? Mert én nem azt látom, hogy ez a kormány ígéreteinek megvalósítása felé haladna...

Viktus 2011.02.10. 12:09:29

Közlekedés: 2013 elején debütálna az elektronikus útdíj. Információk szerint a most azzal kalkulálnak, hogy a hazai és külföldi teherautókra kivetendő díjból akár évi százmilliárd forint bevételre is szert tehetne az állam.
.

Így is fizetik a fuvarozó cégek a méregdrága gázolajat, önkormányzatoknak a súlyadókat millió féle adót , megemelkedett lízingeket mindezt úgy hogy évek óta nem lehetett emelni ... még általános útadó sápolás is bejönne az mire fel? elvileg azért kapja az önkormányzat a pénzt.

Viktus 2011.02.10. 12:14:00

@Algopirin:

Felénk büszkén bejelentette a helytartó, hogy a szociknak 150 embere volt az önkormányzatnál ő a felére csökkentette ... csak azt nem mondta az Önkormányzati tulajdonú KHT-nál meg megjelent a létszám csak éppen az ő cim-cim-cimboráikból ... meg csináltak még külön önkormányzati média kft-t ...

Secnir 2011.02.10. 12:15:17

amikor olvastuk a cikket, én beleröhögtem a monitorba konkrétan, és azt mondtam, hogyha naponta kitojnak egy ilyet, akkor nem olvasok hócipőt, meg nem hallgatok rádiókabarét, mert minek?

martonx 2011.02.10. 12:17:26

@éberség elvtársak: Ezért is írtam mindent tele csupa lehet, meg kérdés, meg esetleg szavakkal. Aztán majd egy év múlva meglátjuk. Az biztos, hogy meg kell próbálni, az irány jó. Én a sebességet tartom vészesen lassúnak.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.02.10. 12:17:46

pff... magyarul mindenki, aki eddig tejelt, fizessen még többet... hurrá!
a hamburger-adó meg egy rossz vicc... még a végén többe fog kerülni a 1 kiló párizsi, mint egy homár:)
arra viszont nagyon kíváncsi lennék, hogy ez miként befolyásolja majd a közétkeztetést, értsd: iskolák, ahol már most is a legalja alapanyagokra futja!

Enrico72 2011.02.10. 12:19:10

Nagyon helyes! Sajnos vissza kell fizetnünk amit a komcsik évek alatt összehordtak adósságot. Ha jobban gazdálkodtak volna, nem itt tartanánk! A hamburgeradónak külön örülök, legalább a fiatalok nem ezt a sok SZARt fogják enni, hanem végre valami egészségeset.

lomposfarkas 2011.02.10. 12:19:19

Több, mint 8 hónap eltelt, sőt már 2 hét is. De még mindig valami ködös jövőről dumálnak. Nem lesz itt semmise. OV már csak egy unott helytartó.

kej 2011.02.10. 12:22:34

@Tüzes Mackó: röviden: egy szart.

hosszabban:

A maradás melletti legsúlyosabb érvek azonban a foglalkoztatottsági és demográfiai mutatók alakulása. Előbbiben az EU legrosszabb mutatója a magyar: a 16-64 éves korosztály csupán 55 százaléka dolgozik, ami 9 ponttal marad el az uniós átlagtól. A munkanélküliségi ráta is rosszabb az EU átlagánál: a munkaképes korú lakosság 11,2 százaléka nem dolgozik. A Fidesz kampányának egyébként egyetlen kézzelfogható ígérete egymillió munkahely megteremtése volt, amit azzal árnyaltak, hogy tíz év alatt akarnak ennyi munkahelyet létrehozni. Az – azóta már megszüntetetett – Költségvetési Tanács (KT) a büdzsét elemezve arra a megállapításra jutott, hogy az időarányosan 100 ezer új munkahely megteremtésére sincs esély.

A kormány 2014-re 400 ezerrel emelné a foglalkoztatottak számát. A svéd foglalkoztatási modellt alapul véve a KT szerint 240 ezer szakképzetlennek, 55 ezer 17-24 év közötti fiatalnak, s 14 ezer szülőképes korú nőt kellene újonnan munkába állítani. Az időskorúak foglalkoztatását pedig 29 százalékkal, vagyis 374 ezer fővel kellene megnövelni. Tekintettel a nyugdíjazási adatokra a kabinetnek gyakorlatilag minden második időskorút kellene úgy bevonnia a foglalkoztatásba, úgy hogy a kormány közvetlenül nem tud munkahelyet a versenyszférában létrehozni. Így is mintegy 320 ezerrel maradna alatta grandiózus foglalkoztatási célkitűzése alatt a kabinet.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.02.10. 12:23:40

Nagyon remélem, hogy nem ennyi a reform. Mert ez így nem más, mint sarc az emberekre. Mondjuk Vitya a droidjainak előadja majd, hogy reform meg átalakítás, ők meg tapsikolnak és ezzel el is lesz intézve. Ez így sarc, amit megint megfizetnek a becsületesen dolgozó és adózó emberek, miközben a reform, (gy: spórolás!) sehol sem látszik, politikusék ugyanúgy nagykanállal merik majd ki a maguknakvalót a fazékból.

Ez így semmi, a szart egyik zsebből a másikba tesszük és átkötjük piros-fehér-zöld szalaggal, hogy a nemzeti droidok tapsikoljanak. Remélem nem ennyiben merül majd ki a nagy NER Reform.

Secnir 2011.02.10. 12:24:18

nem mellesleg kollégám jelezte, hogy ugyan van igény, és jogos a 65 év felettiek ingyen utaztatásának megszüntetése, de ebben az esetben számolnia kell a BKV-nak azzal, hogy dühödt nyugdíjasok hordái fogják a piros hetest felborítani ellenőröstől mindenestől.

ketroot 2011.02.10. 12:25:05

@Enrico72:

Ez fog menni még jó pár évig, hogy majd visszamutogatunk?

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.02.10. 12:25:22

@Enrico72: abba belegondoltál, h ebbe a kategóriába beletartozik pölö a párizsi, a zsírszalonna, a fehér kenyér, a fehér cukor, stb.? Majd magyarázd már el kérlek egy kisnyugdíjasnak, hogy ezentúl többet kell majd költenie az (zöldségeket leszámítva) alapvető élelmiszereire? Vagy te havi 80-ból milyen EGÉSZSÉGES ételeket tudnál nap, mint nap összerittyenteni? Persze csak miután befizetted a rezsidet...

martonx 2011.02.10. 12:25:35

@causa sui: Anyósommal beszélgetve ráébredtem valamire. Az se baj,ha megcáfoltok, azt mondjátok, hogy hülyeség, de egy próbát megérne.
Tehát adott egy több ezres nagyközség (vagy inkább város, mindegy), ami tömve van segélyekből élőkből, meg rokikból (anyósomék például). Ezen tömegek 95%-a 8 általánost végzett. Busonganak, hogy nincs munka, meg hogy 80K nettóért el se mennének dolgozni, szerencsére jók a tv műsorok.
Namármost, ha én cég lennék, és oda is telepednék, mert nekem olcsó szakképzetlen munkaerőre van szükségem, ezek az emberek akkor se mennének el dolgozni.
Igazam van? Azaz első körben akkor is meg kell szüntetni a rokikat, drasztikusan csökkenteni a segélyeket, még ha ezzel ideiglenesen, statisztikailag nő is a munkanélküliek száma. Ez nem valódi munkanélküliség növekedés, mert ezek az emberek eddig sem dolgoztak (bejelentve). Igazam van?
Ekkor két dolog fog történni:
1. az eddigi munkanélküliek, rokik csodálatos módon most sem fognak éhen halni, mert eddig is feketén dolgoztak, ezután is tovább dolgoznak.
2. az esetleg odatelepedő cégeknél hirtelen meg fog jelenni a munkaerő, azaz idővel csökkenni fog a munkanélküliség.
Mit gondoltok?
Anyósomnak persze nem tetszett az ötlet, mert akkor előbb-utóbb el kellene menniük dolgozni, pedig annyi jó műsor van a tv-ben.

Viktus 2011.02.10. 12:26:39

@Enrico72:

Gondolod a meki haszonkulcsába pl. nem fér bele a 10 forintot benyelni? :P

ketroot 2011.02.10. 12:27:59

A másik meg, hogy 2/3-addal a seggük alatt azért marginálisabb dolgokba is bele lehetne vágni, de ááh...

2011.02.10. 12:28:06

@Enrico72: Mi helyes? Az,hogy amit a politikusok elloptak a nép fizesse meg?

Enrico72 2011.02.10. 12:29:57

@ketroot: Sajnos 8 év szarságait nem lehet pár hónap alatt rendbe tenni. Most csökkent az adó. Már épül a Mercedes, Opel és Audi gyár (vagy bővül). Szerintem inkább örülni kéne.

hoplita 2011.02.10. 12:30:14

@Valahol Máshol:
".....Remélem nem ennyiben merül majd ki a nagy NER Reform. .....'

Légy erős...naggyából ennyi...sőt, ennyi se, mert még ez is puhulni fog a lobbi-erőviszonyok mentén.

Enrico72 2011.02.10. 12:30:45

@éberség elvtársak: Szerencsére már sok bolsi rács mögött van. Remélem ez a szám bővülni fog.

Tüzes Mackó 2011.02.10. 12:31:08

@kej:
Azt kellene megérteni hogy a rommá adósított és szétzüllesztett 8 év után nem lehet csodát tenni.
Bizony mi jó adósok vagyunk nem kérünk átütemezést akkor valahogy kell csengetni a lovét.

Ezek a körülmények között lehet fikázni Viktorékat, de akkor mutassunk olyanokat akik jobban csinálják mint a fidesz kormány.
A 8 év alatt megszoktátok az átverős mindenkit hülyének néző politikát és kormányzati kommunikációt.
Nehezen tudtok ettől a szemellenzőtől elvonatkoztatni.

Lehet fennakadni a lázárjánosi V10-es audin ami senkinek sem tetszik viszont ami a fő kérdés:
AZ ORSZÁG GAZDASÁGÁNAK IRÁNYA MERRE TART?
Jelentem csökken az államadósság támogatják a kisvállalkozásokat és támogatják a közterheket vállaló családokat. EZ JÓ IRÁNY.
A többin meg lehet huhogni (hu-hu-hu)

Viktus 2011.02.10. 12:31:20

@Secnir:

Na meg sok családnál vidéken a 200 ezres átlagbér álomvilágban van max., ahol a gyárakban dolgoznak 90 ezerért három műszakban a nagyszülők mennek vásárlókörútra összeszedni mindenhonnan a legolcsóbb cuccot ...
Egyébként érdekes lesz miből is lesz a sok új munkahely a kkv-knál lényegi gyeplő elengedés nem volt döglődnek a magas adók, költségek közepette ... a multiknál meg spórolnak szintén egyre inkább az emberi erőforráson ami drága gépek veszik át a munkaköröket a szalad mellett.

Enrico72 2011.02.10. 12:32:36

@purga: Lári-fári. Majd ha bejelentették, megszavazták stb, meglátjátok, hogy egyáltalán nem lesz ez rossz dolog. Felesleges gerjeszteni a hisztit. A balos média csak ebben jó.

Tüzes Mackó 2011.02.10. 12:33:25

@ketroot:
Igen ha van mire. Gyurcsányék minden rosszat a 1998-2002-es kormányra próbáltak rátolni.
A politika az mán csak ilyen.

Algopirin 2011.02.10. 12:34:11

@Viktus: például én szívesen korrumpálódnék, sőt a korrupció miatt útálnám saját magam is. csak sajna nincs kiaknázható kapcsolati tőkém.

A vicc amúgy, hogy akármi van, mindig az előzőekre mutogatnak önkorm. szinten is, akkor is ha gyakorlatilag ugyanazokat az embereket választották be. ha meg erre felhívod a figyelmét, egyből nem akar beszélgetni tovább.

Tetű banda ez úgy ahogy van.

Tüzes Mackó 2011.02.10. 12:34:16

@derelye vágó:
Ez egyértelmű. Ki is vette fel a kölcsönt dereglye?

Na arra kell mutogatni.

dr. Aullah 2011.02.10. 12:36:01

@Tüzes Mackó: De minek ígérni 10 évre amikor nincs rálátásuk? Miért nem lehet 400Eret igérni 4 évre...? A választ én is tudom, te is tudod, mindenki tudja.

kej 2011.02.10. 12:36:43

@Tüzes Mackó: hát. ha így látod, akkor neked jó. sztem meg nulla a gazdpoljuk, nulla elképzelésük van az úgynevezett (és sajna fletó által lejáratott) szerkezeti reformokról. csupán a szájkarate megy, meg a himnusz éneklése az ülés előtt. hát ez nem húzza ki az országot a szarból. sőt a 16 százalékos szja se. ha komolyan gondolák volna, hogy élénkítik a gazdaságot, akkor a járulékokhoz nyúltak volna hozzá, persze párhuzamosan megvágva a kiadásokat.

és tudod mit: amíg 90 ezerrel nő a munkanélküliek száma, amíg az angyonajnározott közmunka "bére" megalázó 26,5 ezer forint, addig bizony a lázár-féle tajtparasztokat szívlapáttal kellene pofán baszni. tartok tőle, hogy nem sok ép arcú politikus maradna a parlamentben:((((

Algopirin 2011.02.10. 12:36:44

@Enrico72: ezt most te komolyan így gondolod?

2011.02.10. 12:36:56

@kej: Ehhez még hozzádobnám a KT 16% egykulcsosra leírt prognózisát,ami pár száz milliárddal /év csökkenti a bevételi oldalt, ezért (is) lettek nemkívánatosak.

"Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik, és aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló"

by Virág elvtárs

Enrico72 2011.02.10. 12:38:22

@Algopirin: Mert te nem úgy gondolod, hogy az adósságot vissza kell fizetni? Picit gondolkodni kellett volna, és nem többet költeni, mint ami a kasszában van.

kej 2011.02.10. 12:38:41

@Aullah: ott van arra is a válasz, csak nem neked, hanem t. mackó örvendezőnek címeztem címeztem.

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2011.02.10. 12:38:55

@Tüzes Mackó: négy évig ez lesz?
mondogatjátok hogy Gyurcsány?
kisvállalkozók meg nincsenek megsegítve csak szopnak
mert a Széchenyi kártya egy kalap szar, a szarban lévő cégek nem tudják felvenni,pedig ki út lenne a csődből számukra
ezt Orbán mért nem érti meg?
pedig neki is jó lenne munkahelyeket mentene meg

Viktus 2011.02.10. 12:39:27

@Enrico72:

Ja az okés csak az nem ad tízezreknek munkát, mert jórészt automatizált a termelésük a kivitel szempontjából gazdaságilag frankó.

Viktus 2011.02.10. 12:40:10

@derelye vágó:

Így van csak egyik sem üzemeltetett a fejesek közül kkv-t a piacon ...

Enrico72 2011.02.10. 12:41:09

@Viktus: Azért feltételek is vannak. Meg van szabva, hogy hány embert kell foglalkoztatni stb. Szlovákia gazdasága is eléggé fellendült a gyáraknak köszönhetően.

odin 2011.02.10. 12:41:38

Hát ismét folyik a parasztvakítás, ahelyett hogy reális dolgokon kezdenének spórolni.
Pár példa. - Egyházak, pártok állami finanszírozásának befejezése (tartsa el a hívő meg a párttag)
- Az elítéltek napi kvótájának radikális csökkentése (most olyan 6000-8000 ft/fő)
- Tisztséghalmozás megtiltása. Ha valaki képviselő pl: ne lehessen egyben pl: polgármester stb.Mert ugye ez elég sok munkahelyet teremtene. Meg így akkor csak egy fizetést kellene kifizetni egy embernek.
- Parlament létszámának csökkentése.
- A költségtérítésük teljes megszüntetése.
- Az államilag járó kedvezmények megszüntetése (luxusautó és társai).
- A kb 3200 önkormányzat felülvizsgálata, mert ez ugyanannyi polgármestert, képviselő testületet jelent. (járások kialakítása )
Kb ennyi jutott most eszembe nagy híitelen.

2011.02.10. 12:42:30

@Enrico72: hiába vannak néhányan rács mögött,az elsíbolt lóvé (pár milla kivételével) sehol,az eltartásuk többe kerül.

kenájkikit 2011.02.10. 12:43:07

@Enrico72: aha, én is veled örülök, hogy 20 éve, még egy picit megkell szorítani a nadrágszíjat és akkor már tényleg kánaán lesz, és még minidg itt tartunk, tényleg őszintén örülök, hogy most is engem húznak amikor már nem, hogy a seggem lóg ki a gatyából, de már szinte gaytám sincs...

hoplita 2011.02.10. 12:43:30

@ketroot:
Persze hogy ez fog menni.,,, ne mondd, hogy másra számítottál.:)
Én például nem csalódok a fityiszben.....rogánok smittpaják, lázárok, popkornik...fúj, a nyálam is sajnálom rájuk.

Ceterum censeo.....Magas fa, rövid kötél!!!!

Enrico72 2011.02.10. 12:43:40

@éberség elvtársak: Sajnos egyelőre ennyire futja. Ha kivitték külföldre a vagyont, akkor jogilag nem lehet mit tenni. Halálbüntetés meg sajnos nincs :(

Viktus 2011.02.10. 12:44:33

@Tüzes Mackó:

Nem tudom engem vállalkozóként semmiben nem támogatnak csak sápolnak ezek is, mint amazok ... miközben a multi a pofámba röhög, ha emelésről tárgyalnék vele a költségek elszállása okán. A válaszuk annyi "Örüljek, hogy van munkánk."
A családok támogatásáról annyit, hogy egy vicc. Több ezer családban csökkent a jövedelem, ahol a szülők elviekben már felnevelték a gyereket nem jár papíron nappalira, de közben mégsem , mert vagy v.mi tanfolyamra jár a kölök v. munkát keres ...

Enrico72 2011.02.10. 12:44:38

@kenájkikit: Mit lehetne tenni? Ha nincs az elmúlt 8 év, nem itt tartanánk...

Algopirin 2011.02.10. 12:45:36

@Enrico72: ez a 2 mondatod vitathatatlan. De most, hogy "nemzeti" kormányunk van még mindig többet költünk.

Enrico72 2011.02.10. 12:47:06

@Algopirin: Januárban tényleg nagy volt a hiány, de ez az adócsökkentés miatt van. Melyik kormány csökkentett utoljára ilyen mértékben adót? Na ugye... :)

Viktus 2011.02.10. 12:47:24

@Enrico72:

Szlovák fellendüléshez az kellett, hogy pl. radikálisan csökkentség a segélyeket, és Kelet-Szlovákiában leverjék a lázadó romákat ... Magyarországon meg az a szitu, hogy eszébe sem jut egy cigány embernek elmenni Keleten dolgozni, mikor kevesebb pénzt kapna, mint ami segélyt kivisz pl. a postás ...
A kiadási oldal lefaragása jelenleg is csak elméleti síkon leledzik szó volt pl. a bürokrácia 40 milliárdos megkurtításáról összejött belőle vagy egy milliárd spórolás ...

ketroot 2011.02.10. 12:47:49

@Enrico72: @Tüzes Mackó:

Abban nincs is vita, hogy az előző brigád hejj de faszán csinált mindent, sőt! Viszont én tartok attól, hogy ha valami szar kerül a palacsintába, akkor ez majd egy kényelmes dolog lesz, hogy felemlegetik a "szarból várat építeni" mondókát.

Viktus 2011.02.10. 12:49:14

@Enrico72:

Nekem nem csökkentett semmit ... amit adtak a másik kezükkel ők vették el pl. gázolaj árának elszabadulása a fele annak is adó ... na meg a forint hónapokig tartó gyengélkedése a politikájuk következményeként oda ment a banknak a nagy adócsökkentés.

kenájkikit 2011.02.10. 12:49:37

@Enrico72: pl. nem azokat gyötörni egy kismilliomodik gagyi kitalált adóval ami "nekünk" már az utolós utáninkat veszi el, hanem érdemben összeszedni és megfogni azt a kurva sok pénzt amit olyan dolgokra basz el az aktuális kormány, egymásra mutogatva, holott mindenki tudja, hogy karöltve megy az igazi buli, ami nekik apró csak baszott nagy preztis kérdést csinálnak belőle, hogy alább adják egy kicsit. elnézést kívánok a stílusért és, ha nem volt túl összeszedett...

Enrico72 2011.02.10. 12:50:31

@Viktus: Nemsokára bejelentik a reformokat. Akkor majd meglátjuk mi is lesz valójában.

Algopirin 2011.02.10. 12:51:36

@Enrico72: azt külön köszönöm nekik. főleg mivel a nettóm csökkent.
szíjjártó meg belemondta múlthéten a kamerába, hogy ilyen nincs, nemlehet, ahol lett volna azt kompenzálták. hát a lófaszt kompenzálták. mocskosgeci az is, kurvaannyát. az én nézőpontomból ez egy hangyafasznyit sem volt adócsökkentés.

Viktus 2011.02.10. 12:52:51

@Enrico72:

A fő probléma ebben az országban az, hogy a kasszánál elköltött hitelből felvett plusz pénzt nem valódi reformokra-átalakításokra költötték, és ahogy kinéz most sem arra fogják költeni a magánnyugdíjpénzeket pl. , hanem feléli a rendszer.

Enrico72 2011.02.10. 12:53:05

@Viktus: A benzin/gázolaj ára mindenhol növekszik. Sajnos a kitermelés elérte a tetőpontját, hacsak nem találnak hatalmas olajmezőket valahol, ez már nem is fog csökkenni. Igen, valóban volt egy kis gyengeség a forintnál, mert pattogott az IMF, de most hol is jár a forint? Lám, lám erősödik.

Enrico72 2011.02.10. 12:54:00

@derelye vágó: Itt a Széchenyi terv 2, lehet pályázni :)

Viktus 2011.02.10. 12:55:03

@Enrico72:

Rizsaduma az adó horror rajta vicc Ausztriában olcsóbb tankolni, mint nálunk ...

Enrico72 2011.02.10. 12:55:06

@Viktus: Majd ha bejelentették a konkrét reformokat, akkor majd meglátjuk. Nem hülyék ülnek a kormányban, tudják mit kell csinálni.

Enrico72 2011.02.10. 12:56:24

@Viktus: A jövedéki adó nem emelkedett a benzinen. Sajnos 20.000 milliárd forintot kell visszafizetnünk, nem lehet minden ,,óccó"

hoplita 2011.02.10. 12:56:24

@Enrico72:
Persze hogy nem hülyék...
Azok itt kommentelnek mellettük..:))

Enrico72 2011.02.10. 12:57:07

@derelye vágó: Nem, ez erre lett kitalálva.

Viktus 2011.02.10. 12:57:20

@Algopirin:

Maguknak kompenzálták ... de csinálsz egy gyereket visszakapod a pelenka árát ... igaz mellé a kajára valóját nem keresed meg, de kicsire minek adni :P

Pretoryan 2011.02.10. 12:57:40

Kis matekpélda:
a hamburger ára X az adóé Y%
a hamburger az egészségügyiadózásügyilófaszolásügyinemtudommiügyi adó bevezetése után:
X+(X*0,Y)
Köszönjük a jármű sarcot... nem is tudom ki ágált a leghangosabban annó a regadó bevezetése miatt, tessenek lépni ott a 2/3!

A többi Bulshit Béla bátyó remekműve! A szerkezeti átalakítások hol maradnak?
MÁV átalakítás, kedvezmények megvonása! Wháhááháháááháháááháháááááháhááá!! Majd a nyugdíjasok nem szavaznak a fideszre, és Gaskó úr a lófasz miatt amit Vikitől kapott, megint országos sztrájkot hírdet, ezzel mind mi járunk rosszul.

kej 2011.02.10. 12:58:04

@Enrico72: hát, ha a kancsi dolgozza ki, akkor még az is lehet, hogy nem volt blöff a nézőpont intézet (ami ugyebár a fidesz hátsó szobájában működik) minapi felmérése, hogy fbefizetnék-e a népek a nettó jövedelmük 1/365-öd részét z államadósság törlesztésére:))))

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2011.02.10. 12:58:14

@Enrico72: kisvállalkozók meg nincsenek megsegítve csak szopnak
mert a Széchenyi kártya egy kalap szar, a szarban lévő cégek nem tudják felvenni,pedig ki út lenne a csődből számukra
ezt Orbán mért nem érti meg?
pedig neki is jó lenne munkahelyeket mentene meg

Tüzes Mackó 2011.02.10. 12:58:35

@derelye vágó: Bizony 4 évig így lesz. Előtte meg 8 évig volt másképp, azután meg 4 évig megin úgy lesz. (hu-hu-hu)

Algopirin 2011.02.10. 12:59:04

@Viktus: azt nem lehet, hogy csak szándéknyilatkozatot adok be a gyerekről?

Enrico72 2011.02.10. 12:59:37

@hoplita: Nagyon vicces :). Szerinted az ország kétharmada idióta, aki kiáll mellettük? :) Nem baj, már csak 102.000-en maradtatok :)

2011.02.10. 13:00:41

@Enrico72: Egy kicsit pontosítanék. A gengszterváltás privatizáció néven futó ,az ipar,mezőgazdaság,kereskedelem,munkahelyek tönkretételét eredményező szabad rablást ,az akkor kialakult gazdasági és politika elit munkásságát tekinteném minden probléma gyökerének,fűszerezve némi (85 évre titkosított ) ,nem éppen a jegykezelőt és portást érintő olajbotránnyal.
A többi már jött magától.

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2011.02.10. 13:01:19

@Tüzes Mackó: de miért nem segít?
ezt mond meg
emberek munkahelyéről van szó
ezt téged nem érdekel?

Tüzes Mackó 2011.02.10. 13:01:49

@Viktus: Ahol 3 vagy több gyerek van és nem munkanélküli a szülő ott sokkal jobb.
Megszüntették a multik könnyitett adózását próbálják kényszeríteni ezeket a tesco féléket a hazai áru értékesítésére.
Lehet hogy te ezt most nem érzed de ezek jó irányok.

Viktus 2011.02.10. 13:02:45

@Enrico72:

Emelkedett mindjárt tavaly még Bajnaiék idején ... és minden emelésnél az is több forintot jelent rajta arányaiban. Nem lehet minden occó ja csak a kkv-k kifingása után miből tartja fenn magát az állam? a 8-8.5 millió inaktív v. közvetve az államból élő mit fog oda termelni? én sajnos abba a körbe tartozok a magánszektorban egy multinak dolgozva, amely ténylegesen csak a sarcolást érzi , és semmivel sem lett könnyebb. Sőt egyre inkább telítődik az ember "töke" bármennyire szeretem a hazámat, amikor unokatestvérem aerobik oktatóként 500 km-el arrébb stresszmentesen vidáman él, és több pénze marad neki, mint nekem magyar középosztálybéli vállalkozóként. ...

Enrico72 2011.02.10. 13:05:01

@Viktus: Szinte teljesen bizonyos vagyok abban, hogy nem fogják hagyni a kis és középvállalatokat tönkremenni.

Viktus 2011.02.10. 13:06:05

@Tüzes Mackó:

Nem jobb csak tudni kellene számolni mibe kerül három gyerek, ha tisztességesen akarod felnevelni ... főleg annál a magyar többgyerekes családnál akik 100 körül / szülő dolgoznak ... felső középosztály-felsőosztály nem csinál egy max. két gyereket ne menjen szét a vagyon. A középosztálynak akinek meg szaporodnia kellene nem tud ... hülye az a fiatal aki manapság gyereket vállal a nagy semmire nagy előrelátható jövőkép nélkül.

Ez a kényszerítős duma megint nesze semmi fogd meg jól kb. a pálinkafőzés szintű hanta. Jártál volna tescoban vagy auchan vagy a többi hasonló a magyar cucc bennük ugyanannyi, mint a CBA polcain ...

hoplita 2011.02.10. 13:06:40

@Enrico72:
Szerintem is vicces...:)
Majd erre a nagy kétharmadra visszatérhetünk úgy egy év múlva.....amikor a nagy fülkeforradalmárok rádöbbennek, hogy mégse ilyen lovat akartak.
És igen, annak az 52%nak egy jelentős része a szó eredeti jelentésében idióta....nagyon is idióta.:)

Milyen 102 ezren..?
Hülye vagy?
Mit érdekel engem a manyup....eltévesztetted a házszámot, fityiszes.:DDDD

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.02.10. 13:09:50

@martonx:

Hmmm... igazad van ... nem tudom, hogy lehetne ezt jól kivitelezne, hogy előbb legyenek munkahelyek,és oda átirányítani az embereket, vagy előbb basszuk ki az embereket az állami rendszerből és várjuk, hogy megjelennek-e a munkaerő felszívó cégek ..

Ez utóbbi mindenképpen necces ... mi van ha nem jön senki? Kína/Ukrajna még mindig olcsóbb, mint Borsod ...

hoplita 2011.02.10. 13:10:00

@Viktus:
A vakhitre próbálsz tapasztalati észérvekkel hatni.
Hiábavalóság.....
Eszkepeknek, tüzesmaciknak, enrikóknak mondhatod....jobban hisz a pártmantrának, mint a saját szemének.

Viktus 2011.02.10. 13:11:47

@Enrico72:

Nem nagyon érzem ezt a nagy törődést ... az a helyzet van kamu pályázat cimboráknak van egy Széchenyi kártya megint mai reálgazdaságban teljesíthetetlen feltételekkel ...

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2011.02.10. 13:12:41

@hoplita: még az sem érdekli őket, hogy munkahelyek mennek tönkre....
mert hiszik, hogy jó lesz

Tüzes Mackó 2011.02.10. 13:15:12

@Viktus:
Öcsi engem ne oktassál, 4 gyereket nevelek tisztességesen.
Amit nem ismersz arról ne oszd az észt.

Viktus 2011.02.10. 13:17:36

@Tüzes Mackó:

Gondolom nem a magyar vidéki átlagfizuból hagyjuk már a süketelést ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.02.10. 13:18:45

Ezt olvassátok:

"A fogyasztói árkiegészítés (109 milliárd forint) lényegében az állam által jogszabályban biztosított utazási kedvezmények megtérítését jelenti. A kedvezményezettek körébe például a 6 év alatti gyermekek és a 65 év feletti nyugdíjasok (ingyenes utazási kedvezmény), vagy például az iskolások, nyugdíjasok tartoznak - kedvezményes utazási lehetőségekkel. Az elmúlt években a kedvezmény biztosítására a költségvetés 107 milliárd forint körül fizetett a szolgáltatóknak évente, míg erre 2010-ben és az idén is 109 milliárd forintos összeget szán.

A 65 év felettiek ingyenes utazásának (amit a köznyelvben a bevezetője, Horn Gyula után Gyula-bérletnek neveznek) megszüntetése egyrészt azt eredményezné, hogy kevesebben vennék igénybe a szolgáltatást. Ez persze primer módon nem árt a szolgáltatónak, hiszen a többiektől a korábbiakhoz képest valamekkora bevételre szert tehetnek. Eközben ugyanakkor csökkeni fog az államtól kapott fogyasztói árkiegészítés mértéke, mivel a kisebb kedvezmény után, kevesebbet is kellene fizetnie a központi költségvetésnek, azaz a szolgáltató szinte biztos, hogy kevesebb pénzből gazdálkodhatna, mint korábban.

Mindezekből következően csak akkor szabad változtatni a kedvezmények mértékén, ha ezzel párhuzamosan az állam biztos abban, hogy a jegybevételek növekedése fedezi az állam által csökkentett mértékben adott fogyasztói árkiegészítést.

atv.hu/cikk/20110210_megszunteti_a_fidesz_a_nyugdijasok_es_a_gyerekek_utazasi_kedvezmenyet

kenájkikit 2011.02.10. 13:20:14

@Tüzes Mackó: Viktor?:D:D:D jah, nem neki öt van, párdon...

Viktus 2011.02.10. 13:22:36

@kenájkikit:

Jah neki is van sok, de náluk asszony fizuja nem megy el a lakástörlesztőre vagy a lakbér-rezsi kombóra helyből a férij fizujának egy részével egyetemben ...

Tüzes Mackó 2011.02.10. 13:23:22

@Viktus:
Na öcsi most bemutatod magad .
Amit nem ismersz az nincs aki ilyet állít az süketel.
Tévedhetetlenül osztod itt az észt hogy mi minden kell egy gyerek neveléséhez miközben még pelekát sem szagoltál közelről.

Látod komám ezért sorollak többek között a TROLLOK népes táborába.
Nehogymá itt előadd hogy én miből kell fölneveljem a 4 gyerkőcömet.
Hülyegyerek.

mutant · http://universal.blog.hu 2011.02.10. 13:24:51

Nem az "egészségtelen" ételek adóját kellene növelni, hanem az egészségesekét csökkenteni. Ez nonszensz, fel nem foghatom, hogy juthat ilyesmi épelméjű ember eszébe. Ha 10 ft-al több a fehér cukor ára, de még mindig 100-150 ft-al olcsóbb,mint a barna cukor, akkor is a fehéret veszem, mert jobban is szeretem, egészségesebb is, de nem engedhetem meg magamnak. Minőségibb étolajra is csak ritkán jut, nem hogy olíva olajra. Az ember esze megáll!

A másik, ami felbaszott, az a dohánytermékek újabb sarca. Nem elég, hogy kb bújkálnunk kell, mert "mocskos" bagósok vagyunk (ne gyújtsál rá aluljárókban, BKV megállókban...de ez még folytatódni fog,lassan kiterjesztik majd a vendéglátó egységekre is), eddig is hatalmas pénzeket toltunk adó formájában mindezek ellenére vissza, az államnak, de még azért fizessünk rá többet. Hátha így leszokunk. Azta kurva életbe már! A napi 3 cigim nem sok, de nem fogom letenni a cigit, maximum visszaveszem 2 szálra, hogy tovább tartson egy doboz.
Csak egy napig nem kellene semmilyen dohányterméket venni/használni és meglenne az eredménye, ami kasszát illeti.
Valamint: ha az alkoholtermékek is drágulnak (a kóla és egyéb "egészségtelen" italok mellett), akkor a vendéglátó egységekben is emelni kell az árakat. A vidéki éttermek, sörözők így is nehezen élnek meg (nem kocsmáról beszélek). Ott még most is luxusnak számít akár egy pizzériába, akár egy étterembe beülni. Nincs rá pénze a Zembereknek egyszerűen.

mutant · http://universal.blog.hu 2011.02.10. 13:26:27

A gyerekektől ne vegyük el semmiképp az ingyenes utazást, de vén trottyoktól igen.

Viktus 2011.02.10. 13:29:09

@Tüzes Mackó:

Jah neki is van sok, de náluk asszony fizuja nem megy el a lakástörlesztőre vagy a lakbér-rezsi kombóra helyből a férij fizujának egy részével egyetemben ...
-
Mi lenne próbálkoznál v.mi konkrét cáfolattal. Esetleg kifejteni , hogy havi kétszázból amiből marad megélhetésre 80 körül hogy is megy a szuper nevelés. Előre is köszi mindaddig a trollt a magad személyében tisztelheted.

binike 2011.02.10. 13:31:06

ez olyan most nekem mint a adóváltozások körüli vita és azok kommunikációja. Ott is azt mondták hogy mindenkinek jó lesz ... de egy jelentős hányadnak rosszabb lett. Akkor a legszebb mondat az volt (amit fel is jegyeztem magamnak hogy eszembe jusson amikor töltöm ki a adóbevallást):
" ha valaki 2000Ft keres kevesebbet viszont nem egy teljes napon keresztül tölti ki az adóbevallást akkor már jól jár." (RTL Klub. Házon kívül,. kormányszóvivő mondta) ...
A reformok után is vadászni fogom az aranyköpéseket :)

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.02.10. 13:31:26

@Tüzes Mackó: vigyázó szemeid és sarkos véleményed nem vetnéd a kormányra inkább? - hátha nagyobb hatékonysággal dolgoznál? - véleményt nem érdemes szembe állítani mások tetteivel. Ahogy a kritika sem azt jelenti, hogy eleve a kritikus hibázhat csak... tehát, szerintem a kormány még mindig nagyon rossz irányban kapiskálja a kivezető utat. És ha arra gondolok, hogy mi lenne az egészségüggyel, ha annak idején a szaros 300Ft-okat nem ugatja le ugyanez a garnitúra... de hát nézzük a jelent! Szar az Macika - akárhonnan nézem is, sajnos. És hidd el, az ország népének a legsajnálatosabb... mert melyik intézkedés az, ami a kormánytagoknak fájdalmat okozott eddig? vagy valaha is?

Tüzes Mackó 2011.02.10. 13:32:42

@kenájkikit: De én vagyok O.V.

:-))))
Lehet anyázni/huhogni

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2011.02.10. 13:34:17

@Tüzes Mackó:
mert a Széchenyi kártya egy kalap szar, a szarban lévő cégek nem tudják felvenni,pedig ki út lenne a csődből számukra
ezt Orbán mért nem érti meg?
pedig neki is jó lenne munkahelyeket mentene meg

inkább erre válaszolj

sárkányfő 2011.02.10. 13:34:55

Ezek nem reformok. A reform mély strukturális átalakítást jelent, vagy akár teljesen új rendszert új működési modellel, átláthatóan, tisztán, teljes tarnszparenciával, felelősségi viszonyokkal, hatékonyság-méréssel.

Természetesen jön majd a hazugság, hogy ezek reformok, hazudnak majd és gyötrik a magyar nyelvet mint eddig is.

Rokkantak: a sok kommentelő biztosan tudja hogy ők feketén dolgoznak meg ilyen-oylan a végzettségük, stb. De mivel ezekről semmiféle statisztika nincs, pláne hivatalos, ezért ezt igazából senki sem tudja. Én azt látom magam körül, hogy a középosztály megy rokinak, mert nekik van pénzük (100e ft a tarifa) és kapcsolatuk korrumpláni a dokit. Valszeg ez az általános.

Az egy illúzió, hogy ezeket, még ha meg is fosztjuk a rokkantsági státusoktól, vissza lehet terelni a munkaerőpiacra. Először is, most is többszáz ezer ember keres munkát, hiába. Sokan már fel is adták. Attól hogy még több munkanélküli lesz, nem lesz több munka. Másodszor a rokik megszokták, hogy nem dogoznak, márpedig ez nagy hátrány, és többségük feltehetően 40, de inkább 50 év feletti, semmi sanszuk. De ha mégis elhelyezkedik néhány., akkor más munkanélküliektől veszi el az állást, tehát az ország helyezte ettől picit sem lesz jobb.

A közmunka szép dolog de a gdp nem lesz több attól hogy még a falu széli utca is tiszta és rendezett. Kétségtelenül jobb az egészségnek a fűnyírás mint otthon tespedni a tévé előtt.

Mindez azonban ha jól sejtem még csak ködszúrkálás. Ahogy a Fidesz 8 év alatt ellenzékben, úgy 8 hónap alatt kormányon se volt képes semmiféle koncepciót kidolgozni. Most is ötletelnek, ez is úgy készül mint a 29 pontos csomog, egy hétvégén összedobják amit bírnak. Ez mondjuk szánalmas: "a Hírszerző információi szerint a Nemzetgazdasági Minisztériumnál nap mint nap újabb ötletek merülnek fel arra, honnan lehetne elvenni három év alatt 600-650 milliárd forintot, de egyetlen kiadáscsökkentő lépés sem jutott el a kidolgozás fázisáig."
hirszerzo.hu/profit/20110210_februar_reform_otlet

Tüzes Mackó 2011.02.10. 13:35:37

@Viktus: Öcsi most nem tartanék neked háztartási tanfolyamot.

Csak ez nagy okoskodás viccess egy ilyen troll szájából.

tryclops 2011.02.10. 13:36:39

@Viktus: benyelni? Muhaha, jó vicc volt.

ketroot 2011.02.10. 13:37:34

@Enrico72:

Azt, hogy a 2/3 jól döntött-e, még később tudjuk meg, szerintem!

Inner Circle 2011.02.10. 13:38:19

"a teherautókra kivetett útdíjat meg szépen megfizetjük a közértben"

1. Ajánlom figyelmedbe a piacot, oda 3,5t alatti autóval viszi az őstermelő a cuccost, ami meg a többi terméket illeti, lehet hogy nem a szlovák tej lesz a legolcsóbb, amit nem bánnék.
2. Tudja valaki, mennyi a tranzit-kamionforgalom aránya? Én nem, de iszonyatos lehet. Adott esetben még Szlovákiából-Szlovákiába is Magyarországon át megy a forgalom, mert erre van sztráda, hát még Romániából Ausztriába. Ezeket nem fizeted meg a közértben, ők viszont amortizálják a pályát gazdagon, azonkívül olyan erőforrást használnak, ami nem az övék. Ha nekünk orosz gáz kell, azt megfizetjük; ha nekik magyar puszta kell, fizessék meg. 2008-2009-es értékesítési adatok: www.autopalya.hu/AAK_Cikk/2009/4/SK20090401/EMATRICA2008200902.xls
D2-től D4-ig vannak a teherautó-kategóriák. Melyikből adtak el a legtöbbet? Egynapos D4-ből, vagyis 12t fölötti gépkocsira. Ezek jellemzően nem a Közértbe viszik neked a kaját, mert akkor heti matricájuk lenne, hanem mondjuk Ukrajnából a cuccost a Földközi-tengerig. Az összesen eladott 595.241 teherautó-matricából 486.159 ilyen volt, darabja 3.000 forintért, ami 9 liter üzemanyag ára. Gyors utánanézésem szerint a kamion 100-on 30-40 litert szürcsöl be. Ha 6.000-ért adnánk a napi matricát, ami egy 30 km-es kerülő ára, szerintem csak emiatt egyetlen kamion se menne másfelé. A 6,4 milliárdos bevételhez ez még plusz másfélmilliárd forint lenne, amit nem nekünk kéne kifizetni (mert kifizetjük a pályafenntartást, naná) és még nagyon konzervatívok voltunk ÉS nem számoltuk, hogy mennyit költünk útfenntartásra és építésre (korrupció nélkül is), aminek valahol szintén vissza kellene jönnie ezekből a díjakból (is)...

Tüzes Mackó 2011.02.10. 13:38:57

@derelye vágó:
A széchenyi tervet most vezetik be.
Jó hogy itt mindenki előre tudja hogy szar az egész.
Én még emléxem 2001-ben a mi falunkban hány gazdálkodó tudott venni magának munkaeszközöket többek között, vagy a sok felépült egészségcentrum vagy vendéglátó kis motelek etc...

Kicsit várjatok már mielőtt mindenről kijelentitek tévedhetetlenül hogy SZAR a széchenyi terv.

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2011.02.10. 13:40:39

@Tüzes Mackó: igen akkor jó volt
de most teljesíthetetlen feltételek vannak
köszönöm, hogy válaszoltál

hoplita 2011.02.10. 13:41:18

Adatlap

Tüzes Mackó 0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2010.06.08. óta tag.
Tüzes Mackó ezekben a blogokban publikált:

A vezénylő tábornok úr egyik titkos csodafegyvere lehet....mostanában élesítette, személyesen lázár eftás.:))
Fityiszdroidok egybesüljetek...!!!!

Tüzes Mackó 2011.02.10. 13:45:42

@derelye vágó:
Amikor nyaraltunk Zánkán Ki volt írva egy nagy táblára: A STRAND A SZÉCHENYI TERV TÁMOGATÁSÁVAL ÉPÜLT.
Ugyanez Kiskunmajsán is láttam meg több kis szállodánál.
Na ezt kellene folytatni nem a sukorós külföldi befektetőket ajnározni.

Tüzes Mackó 2011.02.10. 13:47:07

@hoplita: Na mi van te TROLL begerjedtél nekiállsz itt személyeskedni?
Na ja ha nincs más marad a kapcsolat.hu szinvonala.

zrobasé 2011.02.10. 13:47:54

@Tüzes Mackó: strand,szálloda...hmm...ezek is kkv-k ?

Secnir 2011.02.10. 13:50:14

@odin:
egyetértek
igaz ezeket én már kb 8 éve mondogatom :D

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.02.10. 13:50:47

"Na ja ha nincs más marad a kapcsolat.hu szinvonala."

Ismerős rigmus, általában ez az ultimate utolsó halálcsillaga a naridroidoknak. :D

Tüzes Mackó 2011.02.10. 13:51:23

@zrobasé: 20-30 alkalmazott az a kategória véleményem szerint.

hoplita 2011.02.10. 13:52:48

@Tüzes Mackó:
Hehehehe......
Jó droidom, nyomjad, had röhögjek nagyokat.:)
Ha lenne kedvem mesélhetnék az első ovi kormány Széchenyi tervének helyi "lecsapódásairól"....hogy kik és miért, meg hogyan jutottak hozzá.
De az ilyen naranccsal bélelt agyú hülyének mondhatnám...
Úgyhogy nyomjad birka, ne kímélj...:))))

Azé' azt elismerheted, nem túl nagyívű a nicked pályafutása itt a blogszférában...:DDD

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2011.02.10. 13:54:22

@Tüzes Mackó: nem akarok bele szólni de te kezdtél el személyeskedni Viktussal
pedig normálisan szolt hozzád
többek közt én is de először csak huhogtál
meg, hogy most 4 évig szar lesz a kis vállalkozóknak, többek közt ezzel viccelődtél...

tokmányos 2011.02.10. 13:54:39

T. tüzes maci! Mért nem bújsz vissza a barlangba , még tél van ,és ott álmodozz! A minimálbérek felbruttósítása után, a nejem Januári fizetése 4500ft-al kevesebb lett ! Pedig Apád azt ígérte ,hogy százvalahány Ft-al több lesz a felbruttósítás után! A Széchenyi tervről ne is beszélj mintaként ,mert a tököm tele volt, a szuper programjukkal. (Csak a haverok jutottak a húsosfazékhoz!) Egymillió munkahely terve 10 év alatt ....ne röhögtess! Én tudnék a Széchenyi terv helyet más munkahelyteremtő programot: Pl.Az alternatív energiákat hasznosító technológiákba fektetnék pénzt !!! ( Szél ,Napenergia stb-re gondoltam) Mennyi előnye lehetne egy ilyen programnak ,gondold végig!

hoplita 2011.02.10. 13:56:00

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:
Ezek ám nem túl bonyolult lelkek és elmék....:)

Ha nem nyalod ovi, meg a fityisz seggét, akkor csakis gyurcsányista maszopós lehecc.
Zsidózni nem mernek, az meg van tiltva nekik..:DDDDDD

Tüzes Mackó 2011.02.10. 13:56:28

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Gyűlést tart itt a bérTROLL csapat akit a nagy bukta után a gazdi szélnek eresztett?
Nehéz a tétlenséggel mit kezdeni az ELBOCSÁTOTT LÉGIÓ harcosainak?

Mi a véleményed erről bohóc?

hoplita 2011.02.10. 13:58:40

@tokmányos:
'......Pl.Az alternatív energiákat hasznosító technológiákba fektetnék pénzt !!! ( Szél ,Napenergia stb-re gondoltam) Mennyi előnye lehetne egy ilyen programnak ,gondold végig! ...."

Csak akkor gyorsan bezáródna az olajos-gázos haverok bukszája....nem olyan bátor fijú a felcsuti csimpi, hogy ujjat merjen velük húzni.
Inkább baszlatják meg sarcolják tovább a parasztot.

havi 2011.02.10. 13:59:20

most kire szavaznál!
Kapirgálnak a szemétdomb tetején! Ez a reform!
Elég volna az országnak 80-120 főpolitikus!
Oly sokáig voltunk lenn, …..

BŐS 2011.02.10. 14:00:21

Selmeczi kiasaaszony után szabadon talán az lehetne a megoldás, "hogy ne vegyünk fel több államadósságot"

a másik megoldás, vezessük be a kamatyadót :)

Faculty 2011.02.10. 14:00:26

kávé???? mi a bajuk a kávéval???
kiváncsi lennék hogyan alakulna az ország GDP-je, ha senki nem ihatna kávét reggelente.

hoplita 2011.02.10. 14:01:07

@Tüzes Mackó:
Hülyébb vagy, mint gondoltam.:))
Engem is érhet néha meglepetés..:D

tryclops 2011.02.10. 14:02:12

@Tüzes Mackó: Aha, meg a sok-sok termálfürdő Bivalybasznád kategóriás településeken, koncepció nélkül, maj' jönnek a gazdag német köcsögök úgyis alapon. Az, hogy lassan csődbe mennek vendégek híjján, az nem nagyon izgatja a narancs-elvtársakat.
Ugye nem kell mondani Esztergomot, ahol szintén nem tudják még nullára se hozni a működést... de ez nem is volt szempont, csak az hogy qrva drága legyen. Vagy másik példa Mórahalom: most készülnek átadni egy négycsillagos wellness központot kb. önkormányzati pénzből (önerő+uniós pályázat+ MFB hitel) kis túlzással a puszta közepén... Üzleti modell: szerb-horvát-bosnyák-román turisták... kiváncsi leszek.

Tüzes Mackó 2011.02.10. 14:02:16

@derelye vágó: Persze hogy viccelődtem vele mert én pont az ellenkezőjét látom a saját közegemben ahol dolgozó/vállalkozó családok vannak akik nem az állambácsitól várják hogy jobban éljenek.
Tesznek és dolgoznak érte.
Eddig szopóágon voltunk, de most valami elkezdett változni.
Erre itt meg a sírás hogy milyen szemét ez a kormány.
Persze rossz a gazdasági helyzet de aaz igazi kérdés hogy a szekér merre megy:
Lefelé mint 8 éven keresztül?
Vagy egy jobb hazai (patrióta) gazdaságot érintő irányba?

Az a helyzet hogy hogy én konkrétan meg tudom számolni hogy mennyivel kapok többet ugyanazért a munkáért.

Tüzes Mackó 2011.02.10. 14:06:56

@tryclops:
Öcsi nézz körül a Jonathermal centrum környékén mert én arról beszélek .
Nem mindegyik sikertörténet de a többség az, ezt azért megállapíthatjuk.
De ha a kapcsolat.hu-s gyerek vagy akkor neked úgyis mindegy .

KAPCSOLAT.HU TROLLOK szemét az O.V. izzó gyűlölete minden értelmes érvet elsöpör.
Na ezekkel felesleges leállni értelmes beszédre.
Nektek csak ennyit a mondandóm (echo on) hu-hu-húzzunk bele! :-))))

hoplita 2011.02.10. 14:07:37

2011.02.09. óta tag.
Enrico72 ezekben a blogokban publikált:

Na itt meg enríkó adatlapja...
Hát nem érdekes, úgy jönnek ezek elő, mint a gomba eső után.:))

És én vagyok a bértroll...!!!!!
Anyám, borogass...!:))))

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.02.10. 14:07:40

@Tüzes Mackó: szerintem le kéne jönnöd a pokemonról. Ez a véleményem. ;D

Vidéki 2011.02.10. 14:07:59

Vastagbőr képes mindenben meglátni a rosszat és mindent hülyeségnek láttatni, amit felelős helyzetben lévő emberek tesznek a helyzet javítása érdekében.

Az egészségügy területén beleköt ebbe is, holott teljesen ésszerű:

"...a hatóanyag-alapú támogatást is preferálnák (vagyis az azonos molekulát tartalmazó, de drágább gyógyszerre nem járna több támogatás)."

A hatóanyag a kiszerelt gyógyszerkészítménynek az az alkotórésze, amelynek terápiás hatása van.

Miért kellene az biztosítónak mondjuk háromszor annyit téríteni egy gyógyszerért, aminek hatóanyaga ugyanaz, csak a gyártója más és az ára háromszoros?

Miért a biztosítónak kellene megtéríteni azt, ha a páciens, vagy az orvos sznob és a drágábbat választja?

zrobasé 2011.02.10. 14:10:42

vidéki ondöhauz, jeah :D

hoplita 2011.02.10. 14:11:44

@tryclops:
Az én szülővárosom termálfürdője dettó ugyanerre a sorsra jutott.....
Most évi 40 milla kéne a nullához, mert a dajcs nyuggerek nem tartják el....a helyi lakos meg nem tudja megfizetni....és most itt is velnesszizébe' gondolkodnak, az lenne a tuti kiút.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.02.10. 14:12:00

@Tüzes Mackó: ja a bértrollos' baromságodra meg annyit csak: öcsi, én már akkor a blogra írogattam, amikor te még az ifjú viki' képére verted, mert diszkontáron vehettél egy használt Széchenyi terves számítógépet. ;D

hoplita 2011.02.10. 14:13:31

@Vidéki:
Szójjál eszkepnek is, mer' szarul álltok.:)))

zrobasé 2011.02.10. 14:16:20

@Vidéki: "Vastagbőr képes mindenben meglátni a rosszat és mindent hülyeségnek láttatni, amit felelős helyzetben lévő emberek tesznek a helyzet javítása érdekében."
wehehe...gondolom ezt irtad akkor is, mikor az mszp-t ékézték zeroék...lázár több millás luxusverdája is gondolom rendben van...muhaha

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.02.10. 14:17:43

@Vidéki: mert mondjuk a transzplantáltak gyógyszereivel nem illik játszani pölö, és ha anno x gyártó gyógyszere volt felírva, akkor kapja azt. De majd az esetleges kilökődéssel járó problémákat Te meg a gyogyós pártod megoldja. Igaz-e? Meg a brutális gyógyszerköltségeket. Ülj le öcsi, egyes!

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.02.10. 14:20:12

@zrobasé: hát igen, ezek a félhülyék az áram drágulására is kicsapták gyorsan a brokit. Minden jó amit a PÁRT csinál, és mindenki köcsög akinek nem tetszik. :D Egyszerűek mint a fakocka.

tryclops 2011.02.10. 14:20:31

@Tüzes Mackó: kösz, nem élek vele, elég itt osztani az észt. De kösz a megtisztelést. :)

tryclops 2011.02.10. 14:25:27

@Vidéki: Én azt várom mióta kint van a cikk, hogy mikor jön rá egy nagyon okos fórumtárs, hogy ki a legnagyobb hazai generikus gyártó, és milyen tulajdonban van. Őszesküvés elmélet rulez.

Vidéki 2011.02.10. 14:26:43

@hoplita:
Nem szólok eszképnek. Inkább tőled kérdezem meg:

Mi az ami nem tetszik neked abban, hogy

"...a hatóanyag-alapú támogatást is preferálnák (vagyis az azonos molekulát tartalmazó, de drágább gyógyszerre nem járna több támogatás)."

ketroot 2011.02.10. 14:27:54

Na, emberek, kezdődik, ÖVEKET BEKÖTNI! xD

Thule 2011.02.10. 14:30:24

Tüzes Mackó, Enrico72 és a többi agymosott Fidesz fan:

Na figyeljetek srácok. Az egy dolog, hogy titeket elvakított a vezéretek aki minden egyes negatív esetben kussol és nem mond semmit, ti pedig nyaltájok a szátokat mikor beszél és folyik a nyálatok, hogy igen ez az, O.V. a király majd ő itt minden rendbe rak a becsületes úr. Mert ő a 'különb', mindenki más lop-csal-hazudik de O.V. ő nem, ő soha. Nem volt soha Ezüsthajó Kft, meg Országimázs, meg soha nem volt Millenáris balhé, meg alsó-felső röcsögekúti stadion. Az viszont, hogy beszóltok mindenkinek aki nem hisz ebben a nagy O.V. lázban és igenis tisztán látja, hogy nem minden arany, ami fénylik (mert nem is az), az azért kritikán aluli.

Ébredjetek már föl... és fejezzétek be ezt a nagy Fityesz seggnyalást mert egyszerűen gusztustalan. Senki se mondja, hogy az MSZP meg a többi az húúú és hűűű... a Fideszre se mondja senki, hogy váltsuk le őket azonnal, csupán fel kéne fogni végre, hogy ugyanolyan szar banda mint 10 évvel ezelőtt meg azelőtt voltak, kutyából nem lesz szalonna és pont leszarják, hogy az országnak mi a legjobb.

Az ilyen Lázár-Szíjjártó-Selmeczi féléket egytől egyig ki kéne állítani az egyik hídra és belökni a Dunába. Ne mondjátok már, hogy az ilyen emberekre szükség van... pofám leszakad komolyan. O.V. mester meg szépen álljon már ki és az ilyen Esztergomban történő Meggyes Tamás dolgokról és a többiről legyen már olyan kedves és meséljen pár szót.

Ki a franc kíváncsi Fülig Jimmy-re meg a többi sületlenségre, konkrétumok nélkül? Ti meg őt véditek.... hát gratulálok hozzá igazán ügyesek vagytok. Szánalmas.

Vidéki 2011.02.10. 14:31:28

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:

Szöveged egy igazi bohóchoz illik.

Belekevered a transzplantáltakat.

"Belekeversz mindent, mint Mari néni a tökös-mákos rétesbe."

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.02.10. 14:35:57

@Vidéki: te meg egy igazi buzi vagy, mégsem bántalak érte. A transzplantált az nem beteg? Nem keverhetem bele? Pont véletlenül érint a dolog amúgy, és megnyugtatásodra közlöm, már a szocik idejében is felmerült ez az "azonos hatóanyagú" faszság, és a körzeti orvos az olcsóbbat írhatta fel. Tehát nem is narancstalálmány érted Te szefós'? :D Azt már el sem mesélem hány ilyen debillel kellett megküzdeni a gyógyszertárakban mint Te. De majd örüljünk neki hogy ez így jó. Te sötét barom....

Pretoryan 2011.02.10. 14:37:51

Így belegondolva azért nem kereshetnek rosszul a rokkant nyugdíjasok... most is itt a Kálvin téren most állt ki egy X5-ös rokkant igazolvánnyal a Vörösmarty mozi elől, nyilván rászoruló.

Azon elgondolkodott valaki hogy mi lesz ha a "karvalytőke" kivonul mo.-ról? Hány munkahely fog megszűnni, és az mennyi adó veszteséggel fog járni? Az átlag droid csak azt látja hogy a "karvalytőke" kizsákmányolja a népet, ami akár még igaz is lehet, de nagyjából a pénzügyi cégek az adóbevétel 30-40%-t fizetik be az államnak.

Mondjuk az is lehet hogy Viktorék 1millió munkahelyet ígértek, de még csak 680.000 munkanélküli van, ezért felfelé kell tornázni a számot....

groggil 2011.02.10. 14:38:30

Tüzes Mackó, Enrico72 és a többi Fidesz fan:

Egy pár szóban írjátok már meg a véleményeteket a cigánykérdésről is! Kíváncsi lennék...mert pár hónapja, a választás előtt -gondolom- habzó szájjal követeltétek a cigánybűnözés megszüntetését, aztán a választások után szóltak a Fideszben, hogy olyan nincs is...azóta meg nyomjátok a volt Szdsz-szöveget! Nem járok távol a valóságtól, ugye??

csak_csendben 2011.02.10. 14:40:26

@Vidéki:

Látszik közöd nincs a gyógyszerészethez, de óbégatsz hangosan.

A gyógyszert most a kedvedért vegyük két részre:
-hatóanyag
-hordozóanyag

Azonos hatóanyag esetén egyik azért lesz drágább a másiknál, mert más a hordozó, mondjuk nem okoz annyi mellékhatást, jobban fel tud szívódni, hamar kiürül a káros rész. Lehet hogy megkapod olcsóbban, csak mondjuk az is előfordul, hogy mellé még kapsz egy másikat, ami elnyomja a mellékhatásait, mert képzeld van ilyen, hogy az orvos felír egy gyógyszert és másik kettőt csak azért, hogy a mellékhatásokat kiküszöbölje. Főleg az olcsóbb gyógyszer esetén fordul elő, hogy a hordozó anyag allergiás rohamokat vált ki. Nos, ettől olcsóbb, és igaz a mondás olcsó húsnak híg a leve, vagy máshogy mondva: van olyan, hogy az olcsóbb többe van.

De felőlem vezzessék be, de NE az orvost büntessék, ha én azt mondom, hogy már pedig nekem a drágábbat írja fel. Mert már volt olyan, hogy az orvost büntették, mert a beteg más gyógyszert választott, ez pedig zsarolás.

Az utazási kedvezmények megnyírbálásából megmondom mi lesz: diákok és iskolások kedvezményét eltörlik, nyugdíjasoké marad.

Viktus 2011.02.10. 14:43:20

@tokmányos:

Na az lenne még elempís pénz szórás ... inkább az kellene megnézni, hogy mire lesz a Föld bolygón kereslet pl. zabálnivaló hoppá Magyarországon lehet termelni olyat jó sokat hoppá azt akár itt is lehetne feldolgozni, és eladni a világ olyan tájaira, ahol egyre inkább csökken a megtermelhető élelmiszer mennyisége pár évtizeden belül meg vészesen leredukálnak a forrásaik.
Munkahelyteremtés szempontjait nézzük régen egy cukor v. konzervgyár több embert tartott el több embernek adott munkát, mint egy multi összeszerelő üzeme ... lerombolták szinte mindet nem új piacot kerestek a termékeknek, hanem még a magyart is eladtál.
Másrészről állítólag sok nagy magyar koponya van őket is lehetne datálni, hogy találjanak ki v.mi olyan terméket amit majd zabáznak a világba, és értelmes dologra költsék a K+F pénzt, mint pl. a művér a kisgömböcös baromság helyett.

tokmányos 2011.02.10. 14:45:10

@hoplita: Sajnos jól látod.Fájó szívvel láttam a Hegyeshalmi határátlelőnél azt a szélmalom erdőt. Állítólag az sem magyar tulajdonban van ,a saját hazám területén!!!! Mennyi mindenről kussol ez mocskos politikus banda ,a média stb..Az Osztráknak megéri nekünk nem ? A napelemekről nem is beszélve. Még az istálón is napelem van! A beruházó támogatásáról , a megtermelt plusz áram visszavásárlásáról , Magyarországon az ELMŰ -vel való kapcsolat nem megoldott pl.Ez az ország ilyen gennyes vezetőkkel sosem jut ki a gödörből.

Viktus 2011.02.10. 14:48:07

@Tüzes Mackó:

Te szerencsétlen droid gyurcsány Ferinél meg a szociknál kevésbbé utálok jobban v.kit a szomorú az, hogy mire azokat sikerült elkergetni semmivel nem lett jobb ... v.melyik blogban volt egy jó leírás a szituációra:

"Lehet, hogy én nem értek a politikához, ami meglehet, de valahogy úgy van ez ebben az országban, hogy itt mindig négy év múlva lesz jó. A négy év múlva valami gumicsont lehet és mi vagyunk az agarak, akik futnak utána teljes erőből, azt gondolván, hogy egyszer csak elkapjuk, de valahogy a cél előtt mindig elrántják az orrunk elől."

A Széchenyi tervek, kártyák stb.-ről meg annyit a nagy segítésekkel, hogy állam bácsi nekem előírja , hogy fizessem be a járulékokat 13-áig az áfát 20-ig ... minden hónapban miközben a munkám fejében én a multitól a pénzt a munka elvégzése után 40-50-60 napra kapom meg miközben pl. az üzemanyagot is 20 napra hitelezik meg. Ergo mindig csak futok magam után az apeh nullássért annélkül meg nincsen Széchenyi cucc a bankok meg nem hiteleznek így fejlődni meg nem nagyon lehet ...

csak_csendben 2011.02.10. 14:52:26

A gond, hogy nem leszne igazi reformok és erről a választók tehetnek és az itteni kommentelők.

Igen, Ti.

Miért?

A segélyesek, nyugdíjasok stb azok, akikre ráférne a reform, azok mindig nagy számban képviselik magukat a választáson. A dolgozó réteget csak azért tudják szopatni agyba-főbe, mert az a réteg csak túl akarja élni valahogy, tisztességben felnevelni a gyerekeit, és ez a réteg az amelyik nagy százalékban szarik a politikára és ez megnyílvánul abban is, hogy "Nem volt időm elmenni szavazni" "Bent voltam dolgozni és nem tudtam elkéredzkedni" "Beteg voltam.." És a non plusz ultra: "Áh, mégis kire szavazzak? Egyik kutya másik eb."

Ezt a réteget azért nem karolja fel egy párt sem, mert nem lehet velük nyerni a választáson. És ha valamivel nem lehet nyertesnek lenni, arra nem fog senki erőt pazarolni.
Ha ez a réteg végre fogná magát és megmutatná, hogy jelen van, egyből lenne egy olyan párt, amelyik ennek a rétegnek az igényeit akarná kiszolgálni. Mert a politikusok nem hülyék, tudják, hogy ez a réteg dolgozik, fizet adót, ez a réteg amelyikre lehet országot építeni, és ha ez a réteg normálisan jelen lenne, akkor az ország is előre menne, és a politikus is jobban járna, mert tudna többet lopni. De ez a réteg nincs sehol, így kénytelen a nyugdíjasokra támaszkodni, és tessék: amelyik párt beígér a nyugdíjasnak 10.000 Ft-os emelést, az nyer.

Tessék mindenkinek magába szállni és elgondolkodni, hogy hány olyan ismerőse van, ebből a rétegből, akik nem mentek szavazni, hanem csak legyintettek.

Viktus 2011.02.10. 14:54:23

@Vidéki:

Nem mindegy az adott molekulából melyikbe mennyi van érdekes módon ugyanazon gyógyszernél is v.ki az egyikre érzékeny pl. elájul másik meg beválik ...

kej 2011.02.10. 14:54:48

@Vidéki: egy gyógyszer nem csak a hatóanyagból áll, hanem vannak úgynevezett vivőanyagok is benne. no már most hiába ugyanaz a hatóanyaga, ha a vivőanyag két-három generációval korábbi, ráadásul olyan, aminek több a mellékhatása. egy kolleganőm papájának szívgyógyszere majd egy oldalon keresztül sorolta ezeket, az arcpírtól a puffadásig. majd mintegy lezárásként: extrém esetben halál

dr. Aullah 2011.02.10. 14:56:56

Márcsak eszkep kellene és akkor rekordot dönthetnénk... legtöbb bértroll egy hírnél.

zrobasé 2011.02.10. 14:59:10

érdemben, tényekkel alátámasztva akartok vidékivel vitázni ? muhaha...csak szólok, hogy felesleges...Kun Jánossal még nem jött elő Vidéki ? az a mindentvivő kártya, az érvek nonplusultrája :D

Viktus 2011.02.10. 14:59:14

@csak_csendben:

Tetszik nem tetszik a Fidesznek sok szarja van meg nagyon szuperság sem lett nincsen helyettük egyenlőre más alternatíva most hétvégén lenne választás nem mennék el, vagy ugyanúgy rájuk szavaznék.
Ország élén mondjuk egy Szanyi kapitány-Meterházy féle duo? még nagyobb gáz lenne ...
A jobbik szintúgy ott a gazdasági kérdésekhez annyi lövésük van, hogy megveszem a pólót 100 forintért a Józsefvárosin rászitálom Jobbik, és elsózom 2500-ért a híveimnek ...
Az lmp meg egy ilyen frankó párhuzamos galaxisban lebeg , ahol már pl. szuper napkollektorok vannak , és szuper hatásfokkal tudják hasznosítani a napenergiát ...

Viktus 2011.02.10. 15:02:03

"Egy luxus limuzin hátsó üléséről sok minden egészen másként látszik - emelte ki Rogán Antal. A munkanélküliség nem is olyan nagy probléma, az árak egyáltalán nem tűnnek magasabbnak, s egy 35 millió forintos luxuslimuzin hátsó üléséről" www.fidesz.hu/index.php?Cikk=53394

Mintha most is aktuális lenne újra? :D

kej 2011.02.10. 15:03:37

@zrobasé: na várjál csak. az nem az észkép fegyvere? mármint kun jános az ultima ratio.

tokmányos 2011.02.10. 15:03:43

@Viktus: Ne hoppáz bazd meg, ha nem figyelj a soraimra! Amit leírtál igaz . De "az lenne elempis pénz szórásnak" éle volt ,és ezt kikérem magamnak! Amúgy pedig egy BMW díjas feltalálót basztattál . A találmányaimról ,azok lenyúlásáról ,pedig könyvet írhatnék.

kej 2011.02.10. 15:06:28

@Viktus: Amennyiben a Fidesz megnyeri a választásokat, azt a gépkocsit, amelyet Gyurcsány Ferenc televíziós klipjéhez használt, el fogják adni, az árát pedig a vakok és gyengénlátók támogatására fogják fordítani - mondta el.

hát hiszem, ha látom (muhahaha)

Vidéki 2011.02.10. 15:07:12

@csak_csendben:

Ne ködösíts, ne túlozd el, ne misztifikáld a hordozóanyag szerepét a hatóanyaghoz képest.

Nagy önbizalmat sugárzó szöveged, nem arról tanúskodik, hogy te értenél a gyógyszerészethez.

Inkább arra utal, hogy azok prókátora vagy, akik rászoktak arra, hogy az egészségbiztosításból annyi pénzt szivattyúzzanak ki, amennyit nem szégyellnek.

Algopirin 2011.02.10. 15:08:00

@kej: mérnemhiszed? vesznek helyette drágábbat. :D:D:D

Viktus 2011.02.10. 15:09:49

@tokmányos:

Jó, akkor van nagy hatásfokú penge ilyen tanulmányod lehet támogatni a fejlesztést-gyártást majd elpasszolni oda ahol megéri telepíteni , mert mondjuk az év nagy részében süt a nap nem csak pár hónapig ... a szélnél szintúgy ...

sz4sz4 2011.02.10. 15:10:05

Na mi a f*sz, eszkepet elküldte a párt jutalomútra Zalakarosra az 5000. komment után és tüzes macit küldék helyette?

Viktus 2011.02.10. 15:11:01

@Vidéki:

Itt leginkább arra utalnak a hozzászólásaid, hogy szerencsédre még nem származott problémád a különböző gyógyszerek szedéséből ... csak tudod bármikor megtörténhet.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.02.10. 15:11:02

@Vidéki: igen te agymosott majom, itt mindenki valakinek a prókátora. :D El kéne menned orvoshoz, és ha lehet, az olcsóbb gyógyszert írassad fel, hogy minél hamarabb kilyukadjon a gyomrod, allergiás rohamok érjenek, netán leálljon a légzésed és a világ egy szebb hely lesz. Én szurkolni fogok. ;D

kej 2011.02.10. 15:11:03

@Algopirin: ja ez utóbbi igaz. a vakok és gyengén látók támogatását nem hiszem el

kej 2011.02.10. 15:12:05

úgy látom, ma vidéki húzta a rövidebbet:))))

csak_csendben 2011.02.10. 15:12:47

@Vidéki:

Nincs egy érved sem, megcáfolni nem tudod, lövésed nincs a gyógyszerészethez, de óbégatsz hangosan, attól majd igazzá válik amit írsz.

Te egy igazi büdös troll vagy.

MNOP 2011.02.10. 15:13:54

kezdetnek mindez nem rosz; de ha ez lessz nagy dírrel-dúrral bejelentve mint "reform" akkor ez nem lesz más, mint egy világraszóló égés. Akkor mehet a fityisz a 2/3-dal a történelemkönyvekbe, az elszalasztott lehetőségek fejezet végére.

eszkep 2011.02.10. 15:14:51

"És pont egy tegnapi hír, hogy az 1 millió ... fél millió ... 400 ezer ... 300 ezer beígért új munkahely helyett még csak 90 ezerrel nőtt a REGISZTRÁLT munkanélküliek száma"

Az 1 millió az első masodperctől kezdve is 10 évre szólt. A regisztrált állsákeresők (ez a hivataos) száma meg nincs lineáris összefüggésben a foglakoztatottsággal (u.i. az is emelkedett).
Az egyébként Zero miostani szinvonala is meglepő, hogy az orvosi felülvizsgálatot fikázza, pont ő, aki x (x>10) posztot írt az áll rokkantnyugdíjas potyalesőkről.

"648 ezer álláskereső embert tartanak számon. 648 ezer! Dobjunk még hozzá 100 ezer ex-rokit, az lesz ám a fasza."
A 648 ezerhez nem kell semmit hozzászámolni az annyi.. Tragikus, hogy zero úgy ír posztot, hogy megint triviális alapfogalmakat mos össze (hála az Index "szakszerű" cikkeinek...) mint "regisztrált álláskereső", és "aktív korú munkanélküli".

"Dugódíj a nagyobb városokban? Még Budapesten is bevethetetlennek látszik."
2013-ig be KELL vezetnünk, Demszky bevállalta. Különben nem kevés EU-s támogatást vissza kellene fizetni a fővárosnak.

"Ez szintén a "Csökkentsük a vállalkozások terheit és teremtsünk 300 ezer új munkahelyet" program része lehet ..."
Nem, ez az eü. kassza rendbetétele program része. Ha gondolkoznál egy kicsit levágnád, hogy ez azokat a cégeket, melyek "rendesen bejelentik a dolgozóikat", ez minimálisan érinti. Minket egyáltalán nem érintene.

"Hát ez csak valami vicc lesz ... ezzel állunk ki az IMF meg a világ elég? Hamburger-tax? Ki dönti el mi egészséges és mi nem?"
kitekinto.hu/amerika/2009/09/22/viszlat_mcdonalds

eszkep 2011.02.10. 15:15:48

@sz4sz4: Nem én is itt vagyok, csak megyek már haza...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.02.10. 15:16:04

@csak_csendben: neki mindig azok az érvei, hogy:
- xy prókátora vagy
- te biztos jobban tudod, mint a szakemberek

Majd ezt kíséri még pár orbitális baromság, aztán egyszer csak elkussol. Biztos a gondozói akkor seprik a ketrecét, és viszik neki a friss takarmányt.

csak_csendben 2011.02.10. 15:16:48

Megérkezett a nagy Ő! :D

eszkep 2011.02.10. 15:17:10

@Viktus: "A családok támogatásáról annyit, hogy egy vicc. Több ezer családban csökkent a jövedelem,"
Te hülye vagy. Így egyszerűen. Érdekes, nálunk 23400 Ft-al nőtt.

eszkep 2011.02.10. 15:18:13

@ketroot: Konkrét javaslatokat hallhatnánk?

Vidéki 2011.02.10. 15:18:41

@csak_csendben:

Te az önkéntes, kiváló, mérvadó gyógyszerész lehetsz.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.02.10. 15:20:32

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: mondom bazmeg' :D:D:D

"Vidéki 2011.02.10. 15:18:41
@csak_csendben:

Te az önkéntes, kiváló, mérvadó gyógyszerész lehetsz. "

Sikoltozok :DDDDDDDDDDD

ketroot 2011.02.10. 15:22:10

@eszkep:

Tőlem?! Nem én vagyok a kormány!:D HA lesznek strukturális reformok, akkor megkövetlek! (mert pl. amit nyugdíj-ügyben műveltek, az nagyon nem az, de lehetne mondani példát több területre is). Jó, persze, nem várom el, hogy egyből minden tökéletes legyen, de legyen már valami irány! Csak eddig nyomát nem látom...

zrobasé 2011.02.10. 15:23:41

alakul a buliiiiiiii :D

ketroot 2011.02.10. 15:25:55

@eszkep:

Na, úgy látszik megette a blogmotor, amit írtam... Összefoglalom akkor: eddig keveslem azt az irányt, amit a kormány képvisel. Egy ekkora támogatottságú kormány olyan intézkedéseket is megléphetne, amiről az előző brigád csak álmodhatott volna (és ugye jöttek a magyarázatok, hogy de az ellenzék leszavazta), ehelyett bele-bele fog ebbe-abba, de a mély átalakítások hiányoznak. Sajnos pesszimista is vagyok, hogy ez változni fog, mert szerintem nem, de remélem tévedek.

Marcellusca 2011.02.10. 15:29:18

Hát, basszus, lassan nem merem elolvasni a fityiszkúrmányt kritizáló posztok kommentjeit. :(((

Ideszabadul a sok idióta, agyhalott naridroid.

És mégcsak nem is címlapos a poszt! :)
Bele se merek gondolni, mi lesz akkor. :D

ketroot 2011.02.10. 15:29:37

@MNOP:

Kb. erről beszélek én is.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.02.10. 15:33:01

Na itt a másik narancsvitéz is. Figyeld kiemeli:

"Ez szintén a "Csökkentsük a vállalkozások terheit és teremtsünk 300 ezer új munkahelyet" program része lehet ..."
Nem, ez az eü. kassza rendbetétele program része. Ha gondolkoznál egy kicsit levágnád, hogy ez azokat a cégeket, melyek "rendesen bejelentik a dolgozóikat", ez minimálisan érinti. Minket egyáltalán nem érintene."

eszkep ha már ilyen kiválóan megtanultad a triviális szót a kisegítőben (gondolom Triviális Tibor volt a könnyített tesit levezénylő tanárod), olvass utána a szarkazmus szó jelentésének, továbbá ha gondolkoznál kicsit, a két forint is meg a kétezer forint is növeli a vállalkozás terheit, amivel a magyar vállalkozóknak már igencsak tele van a faszuk. Ja, hogy téged nem érint? Ki a bánatos faszt érdekel?

tokmányos 2011.02.10. 15:41:39

@Viktus: Örülök,hogy egy csónakban evezünk, még az irány is azonos.Te egy picit más utat jelöltél ki. De így legalább esély lenne a célhoz érni mindkettőnknek. Ja ,hogy mi cél : Boldogan probléma mentessen, egymást tisztelve élni e kis hazában. Csá!

Underground Mechanic 2011.02.10. 15:53:25

"3, "extrém adók": az extrém sportot űzőknek kellene megfizetni. Az extrém sportot választók esetén az életmentést, sérüléseik ellátását továbbra is a társadalombiztosításból finanszírozhatnák, viszont a rekonstrukciós beavatkozásokat és a rehabilitáció költségeit nekik kellene megfizetni. A szövetség ezt az egészségügyi hozzájárulást azoktól is elvárná, akik gyorshajtóként vagy ittas vezetőként sérülnek meg, mivel nagyon sok pénz megy el a kezelésükre, pedig erre a saját hibájukból van szükség."

Bocsi, nem olvastam vegig az osszes kommentet, lehet, hogy vki mar reagalt, de az extremnek nevezett sportoloknak 2007 ota sajat balasetbiztositast kotniuk, kirugtak oket a TB keretei kozul...

bandika gazdája 2011.02.10. 15:55:37

Végigolvasván mindezt, úgy döntöttem, nem a mai nap az, amikor nekem az épületes társalgásba be kell szállnom. Amúgy sem tudom eldönteni sírjak vagy röhögjek, hogy a sok szemét politikus helyett aki volt, van, lesz, miért egymást cseszegetitek? Van egy latin közmondás (a gyengébbek kedvéért magyarul) KÉT VESZEKEDŐ KÖZÜL MINDIG A HARMADIK ÖRÜL. Míg ti itt egymást lealázzátok, Lázár lehet, hogy a te pénzeden utazik a luxusautón, Gyurcsány meg ki tudja hol síel, Schmitt meg a rengeteg dolgától akár alhat is egyet ebéd után. Szerencsétlenek!

bummm 2011.02.10. 16:10:39

@csak_csendben:

Az igazi gond az, hogy ennek a rétegnek a mai magyar politika semmit sem tud kínálni. Mégis kire szavazzak? MSZP,Fidesz vagy bármelyik 2010 előtt Parlamentbe került párt szóba sem jöhet. Ezerszer bebizonyították már, hogy teljességgel alkalmatlanok az ország vezetésére, csak sajnos egyesek ezt hajlamosak elfelejteni, és inkább a nekik ellenszenves oldalra kenni minden bajunkat. Mindeki hibás, a szemét demagóg, populista, tolvaj politikusok és mi is, mert rájuk szavaztunk. Ja hogy nem volt más?

LMP vagy Jobbik? Szánalmasnak tartom, ahogy próbálnak 'jelen lenni' a politikában a pitiáner céljaikkal, mint a rovásírás tanításának kieszközlése vagy a fővárosi független artmozik támogatása...most komolyan ez a legfontosabb? Hol van már az a párt, amelyik függetleníti működését mindenfajta ideológiától és kizárólag a nemzet érdekében cselekszik még akkor is, ha ez bizonyos rétegeknek (nyugdíjasok, cigányok, szakszervezetek, való világ nézők) nem tetszik? Amíg nem lesz ilyen, én nem szavazok. Amíg Viktor meg nem teremti azt a munkahelyet, ahol kapok annyi fizetést, hogy a lakáshitelt+rezsit ki tudjam fizetni és maradjon kajára is, addig meg haza sem megyek és inkább máshova adózok, bármennyire is szeretem a hazámat.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.02.10. 16:28:26

Nekem ez így eléggé boszorkányüldözés-szerűen tűnik...

Végy néhány egyébként marginális csoportot, akiket a társadalom szeret kikiáltani minden rossz forrásának, és jól adóztasd meg őket. Igaz, hogy kb semmivel nem leszünk ettől kijjebb a kátyúból, de legalább lehet vele kampányolni.

Mondjuk a rokis részt jónak tartom. Igazából nem is értem, hogy zero mit vár: visszamenőleg szedjük vissza 500ezer ember nyugdíját? Ez egy idült elbaszott rendszer, kell minimum 10 év, mire kialakul az, hogy az orvos egy 20.000esért nem százalékolja le a komát, és ezt valahogy így lehet elkezdeni. 1/3adot vagyis a leglátványosabb visszaéléseket megszüntetik.

Egyébként pedig azt hiszem a szakállas vicc telitalálat a helyzetre:
Orbán Viktor imádkozik Istenhez, adjon tanácsot, honnan szerezzen pénzt az államkasszába:
-Tedd vissza!- mondá az Úr.

Viktus 2011.02.10. 16:40:23

@eszkep:

Mi van azzal a negyvenes népséggel aki dolgozik, de nem jogosult rá, mert a kölök hiába nem jár nappalira a szülők tartják el egészben v. részben. Gyökér. Vagy ők feleslegesen vállaltak gyereket? az adórendszer miért is bünteti őket?

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2011.02.10. 17:41:45

Budapesten biciklizni vajon extrém sportnak minősül?...

Csigataposó 2011.02.10. 17:57:46

@zero: "a világ vicce, hogy 100 utasból csak 15 vesz teljes árú jegyet." Azt ugye azert vagod, hogy hala a mav kifinomult statisztikainak. Ok a B kategoria 85%-ba; a valamilyen utazasi kedvezmennyel utazok koze soroljak (leven a XXI szazadban sem kepesek mashogy kezelni) a teljes aru felnott berlettel utazokat. Bar ez se tornazza fel nagyon a szamokat.

Fawkes 2011.02.10. 18:09:52

Azt azért írjuk a kormány javára, hogy ezen azért legalább lehet röhögni, még akkor is, ha kínodban teszed.

Albu 2011.02.10. 18:35:43

„100 utasból csak 15 vesz teljes árú jegyet”

Áhh, hányszor kell még hallanom ezt a hülyeséget!?

A teljes áron utazók legnagyobb része nem ügyfele a MÁV-nak, ők a közúti statisztikában szerepelnek. És a Kóka-féle döntéseknek köszönhetően: december végétől tavaszig két lépésben duplájára nőtt a diákjegy ára (2×16% emelés, 67,5-ről 50%-os kedvezménybe sorolás) a diákok sem utaznak vasúton.

Aki ilyeneket mond, tényleg azt hiszi, hogy a díjak további emelése nem az elpártoló utasok számát, hanem a bevételt fogja növelni?!

A faszért nem lehet szakmai alapon állni a közlekedéshez? Miért nem áll rá a sajtó inkább az ingatlanberuházások megcsámcsogására?

kvadrillio 2011.02.10. 18:49:46

igen...ezek az adók, támogatásmegvonások szükségesek !!!!!

....mert különben nem lenne miből fizetni például Derce Tamás Újpest volt polgármesterének havonta 350.000 forint önkormányzati hálapénzt életfogytiglan...........B+

julius666x 2011.02.10. 19:04:17

@eszkep: "Az egyébként Zero miostani szinvonala is meglepő, hogy az orvosi felülvizsgálatot fikázza, pont ő, aki x (x>10) posztot írt az áll rokkantnyugdíjas potyalesőkről."

Pontosan, kész röhej hogy most olyan lépéseket fikáz a poszt amiket már itt blogon rakásszor kvázi "követeltek" már (max nem ilyen mértékben, de az irányt akkor is preferálni és bátorítani kéne inkább, pláne hogy ezek csak előzetes kiszivárogtatások ergo ezzel mérik kvázi fel a dolog társadalmi fogadtatását, még semmi sincs betonba öntve).
K*rvára nem kell ahhoz "naridroidnak" lenni hogy b*ssza az ember csőrét az ilyen szintű következetlenség, már elnézést.

elfelejtette 2011.02.10. 20:39:04

Azt hiszem akkor lennénk bajban, ha nem lépnék meg ezeket, bár ki tudja. Szerintem mindenki érezte magában, hogy nem csak adócsökkenésből fog állni az egész. Ha a végén nem csak egyszerűen GDP növekedés lesz, hanem foglalkoztatottság-bővülés is, és mellette az államadósság is csökken, akkor szerintem összességében megérte. Meglátjuk.

Vidéki 2011.02.10. 20:42:12

@julius666x:

Ne várj következetességet a Vastagbőrűektől..

A cigányzenekarok elve is ez volt:" Aki fizet, annak a nótáját játsszuk el."

2011.02.10. 21:06:18

ha, ezen behaltok:
"Lázár János válaszában úgy fogalmaz, nehéz meghatározni, hogyan alakulnak a város bevételei, milyen lesz a beruházási kedv, de a telekértékesítések, a jövőt jelentik, hiszen például a Tesco és az Interspar városba települése is fontos volt, és ha további olcsó termékeket árusító láncok, mint a Lidl, vagy az Aldi is jönnek, az növeli a választékot azok számára, akik kénytelenek figyelni a pénztárcájukra ..."
Lázár városában 4 multi:
Tesco, Interspar, Lidl, Aldi. Mocsok áruló :):):):):)

turcsány karcsi elvtárs 2011.02.10. 21:23:47

20 év politikusbűnözés, a fidesz meg halad a kitaposott úton

julius666x 2011.02.10. 21:27:10

@Vidéki: Azt azért erősen kétlem hogy fizetnének nekik.
Inkább egyszerűen túlerőltetik ezt a Vastagbőr témát és mostanság gyakran becsúsznak kevésbé érdekes és vastagbőrös témák a célkeresztbe csak hogy legyen bejegyzés.
No meg indexről is magasabb a beesők száma ha fideszes hír van...

Csak az a kár, hogy ezáltal "politikai fikabloggá" alacsonyodik a VB, illetve sok majom indexes trollt etetnek az ilyen bejegyzésekkel akik aztán nyomják a viktatúra hurrdurrt a hozzászólásoknál.

Miért bolondul meg az ország normálisabb fele is amikor jobboldali kormány van hatalmon?

turcsány karcsi elvtárs 2011.02.10. 21:29:58

@Belpo: lázár zsidó származású, ezért nem tud magyarként érezni, ő lenézi és megveti azt a népet, amely a segge alá rakja a luxusaudit

2011.02.10. 21:44:18

@julius666x:
szövegértés barátom, szövegértés :):) zero ezt írja:(bár tök nem szorul a védelmemre)

100 - 133 ezer ember, aki évek óta nem dolgozott, vagy feketén dolgozik. Mihez is értenek ők? És ha sikerül is kigolyózni 100 ezer embert, akkor is marad még 700 ezer...

tehát, hol van itt, hogy nem ért egyet vele? kábé felteszi a kérdést, utána hogyan tovább....mellesleg, ha 100e emberről kiderül, hogy nem is roki, akkor nem kéne az őket le% orvosokat elővenni? na az lenne csak a fasza, doktor úr, hogyis van ez, itt ez az egészséges ember, há maga meg rokinak látta, haha, az lesz a szép meccs

és igen, narancsdroidnak kell nevezni azokat, akik a VB-t valalmi maszoplibsikomcsi oldalnak nézik egy pillanatig is, mert ha az elmúlt 1 évben olvasta az ember, hát úgy osztották a gyurcsányékat, hogy öröm volt nézni(olvasni). fel kéne fogni, hogy a fideszen és maszopszadeszen kívül is van élet sőt "savazó". Ennyi. A hülyeség, hozzánemértés, lopás pártsemleges, mindenhol van.

2011.02.10. 21:48:42

@turcsány karcsi elvtárs:
bocs, de engem a származása, színe stb tök nem érdekel, felőlem lehet drapp is., az a kérdés mit csinál. és igen, amit lázár képvisel és csinál, az én is utálom, de ennek nincs köze a származásához

elfelejtette 2011.02.10. 21:51:33

@julius666x: A VB eddig is politikai fikablog volt, ezért látogatják ennyien, és ezért linkeli az Index is. Ez kell a népnek, ezt kapják. Nehogy azt gondold, hogyha más jellegű lenne a "csomag", akkor ne ez menne, mert ha a kommenteket megnézed, az egyik része keményebb intézkedéseket várt, a másik része már ezt is soknak tartja. Egyébként jolly-jokerként azt mindig elő lehet venni, hogy nem ezt ígérték. :)

Vidéki 2011.02.10. 21:54:53

@julius666x:

A költők is ismerték a figyelem megragadás eszközét a "költői túlzást".

A túlzást is szeretik túlzásba vinni Vastagbőrék.

Az ingerküszöb az egyre nagyobb túlzások hatására az olvasóknál növekszik

A helyzet fokozódik.

Vastagbőréknek egyre nagyobb túlzásokba kell esni ahhoz, hogy "a figyelmet megragadhassák".

2011.02.10. 21:57:16

@Vidéki:
nem köll, a valóság szórakoztatóbb - a mandiner meg ázsiai puncikat vet be, és jól teszi :D:D:D:D

Rorgosh 2011.02.10. 22:19:10

Igazából azt nem értem, hogy hol van itt a szerkezeti reform?!

700 milliárd 3 év alatti megtakarítása amúgy sem pénz. Ez évente kevesebb, mint a GDP 1%-a. (Az idei GDP úgy 30.000 milliárd forint, ennek közel a fele megy át az állami újraelosztó rendszeren.)

Igazából nem értem minek nekünk az a rengeteg gazdasági támogatás. Nyitott gazdaságunk van, nem is inkább a hozzáállás, hanem egyszerűen a szerény népesség miatt (tízmillió ember ma már kevés belső piacnak), az itthon előállított termékek kb. 3/4-ét exportáljuk (és ez adja ugye az elfogyasztott termékek importarányát). Egy ilyen gazdaságban ez a sok támogatás egyszerűen pénzkidobás, hiszen gyakorlatilag mindenkitől beszedjük, hogy közel mindenkinek kioszthassuk. Bár persze lehet az felemelő érzés, ha a mi adónkból olcsóbb a tej, mondjuk Olaszországban...

Egy ennyire nyitott gazdaság szereplőire - erős belső piac hiányában - az a jellemző, hogy a világ (de legalábbis EU-s) piac alakítja a lehetőségeit, teljesítményét, az állami támogatás nem a produktumot növeli (egy ennyire erős mezőnyben csak az amúgy kissé bizonytalan támogatások nélkül is életképes marad meg), hanem az exportőr nyereségét. Én ugyan nem sajnálom senkitől, de szvsz jobban járnánk kisebb kiadásokkal és még valamivel alacsonyabb adókkal, mert azok tényleg munkahelyteremtő hatásúak (több éves időtávlatban persze, és nem azonnal).

Természetesen át kell alakítani az EÜ és a közösségi közlekedési támogatási rendszert is, de akkor nem toldozgatunk, foltozgatunk, hanem valódi reform jelleggel...

deviron 2011.02.10. 23:37:37

Ennyi?
Állami hivatalnokokhoz, az önkormányzati ügyintézőkhöz, önkormányzatok számához mikor mernek már hozzápiszkálni?
Annyian vannak, mint égen a csillag és folyamatosan szivják az adózók vérét.
Ki kellene vágni az utcára közölük 150-200 ezret, végkielégités nélkül, épp eleget élősködtek már a versenyszféra adózóin.
Tudom nagy sipitozás lenne belőle, nem is szoktak hozzá a munkához, de előbb-utóbb csak lehetne használni őket közmunkásként:)

deviron 2011.02.10. 23:40:55

@turcsány karcsi elvtárs: Lázár a füstös képe alapján inkább dél norvég származású, de ettől még nem kellene piszkálni, a nagyképű gőgős, kamerába röhögő viselkedése ( "S8 az nekem jár, mert kell a biztonság") miatt viszont annál inkább undoritóbb egy purdé.

julius666x 2011.02.10. 23:51:16

@Belpo: "tehát, hol van itt, hogy nem ért egyet vele? kábé felteszi a kérdést, utána hogyan tovább...."

szövegértés barátom, szövegértés :):)
Szvsz egyértelműen megkérdőjelezi a lépés létjogosultságát és végrehajthatóságát.
Ha meg engem kérdezel, bizony elő kell venni az őket leszázalékoló orvosokat. Sajnos Magyarországon így is orvoshiány van, nyilván körültekintően kell eljárni, attól hogy korrupt valaki még nem biztos hogy szakmailag is nulla. Az biztos mindenesetre, ilyesfajta "felelős" feladatokat soha többé engednék nekik.

"és igen, narancsdroidnak kell nevezni azokat, akik a VB-t valalmi maszoplibsikomcsi oldalnak nézik egy pillanatig is, mert ha az elmúlt 1 évben olvasta az ember, hát úgy osztották a gyurcsányékat, hogy öröm volt nézni(olvasni)."

szövegértés barátom, szövegértés :):)
Hol írtam hogy maszoplibsikomcsik? Amit írtam, hogy egyre inkább lealacsonyodó fikablog (az egyetlen ok amiért még idejárok az hogy néha azért még tényleg találni jó bejegyzést, lásd az olajszőkítésest), egyre vízfejűbb és megkockáztatom, tényleg egyre libsikomcsibb olvasói/hozzászólói táborral, akiknek a szerkesztők gyakran megpróbálnak "imponálni".

Azzal hogy nem kímélik a jobboldalt sem természetesen nincs semmi baj, sőt, de ilyen értelmetlen, tényleg csupán a fikázás céljából létrejött bejegyzés ne legyen már, mert baromira rontja az összképet a viktus pápázó rétegnél csöppet intelligensek körében.

trojka 2011.02.11. 00:04:20

ez a majom szíjjárto magyarázhat a nyugdíjasoknak, ahogy akar. már eddig is tul sokat magyarázott. én sem gazán értettem, hogy a htrvanöt felettiek miért utazhatnak ingyen. (persze, a választások) még megérteném, ha az lenne, ami kb. harminc évvel ezelött volt, hogy a nyugdíjas nénikék hátyival a hátukon utaztak a vonaton és a buszon a városba, hogy eladják az otthon megtermelt javaikat. ma már nincs otthon megtermelt, (ha van is, ellopják kolompárék) nincsenek javak és nincsenek vicinálisok. busz még van, de nem érdemes vele utazni, csak annak, akinek nagyon muszály. de azért, valoban meg kell gondolniuk uraiméknak, hogy hány nyögdíjast akarnak elvesziteni a választásokig. (bár, a cigok, állampolgárságot kapott kulföldiek lehet, hogy ezt kompenzálják).

nmy79 2011.02.11. 10:20:22

En teljesen egyetertek Julius666x-el. Nagyon szerettem ezt a blogot korabban, de mostanaban tenyleg olyan bejegyzesek vannak, amik igen szinvonaltalanok..
Szerintem jok a kormany tervei, es remelem vegigviszik oket. Ahelyett, hogy a funyiroelv alapjan mindenhol megszoritananak, ahogy azt a primitiv maszop tette, inkabb az igazan kritikus kiadasokhoz nyulnak hozza (kozlekedes, gyogyszerkassza, rokkantnyugdijasok, stb..).
Persze mindig lesznek olyanok, akiknek fontosabb, hogy maradjon naluk egy ezressel tobb havonta, mint az, hogy vegre kikecmeregjunk abbol a szarbol, amiben vagyunk..

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.02.11. 11:02:19

Tartok tőle,hogy a kokerókhoz nem mernek nyúlni.:((

Viktus 2011.02.11. 14:51:25

index.hu/gazdasag/magyar/2011/02/11/meg_rosszabb_lett_a_korbetartozas-helyzet/

A cégek nagy része szeretné elérni a fizetési határidők csökkentését, ám ebben pont azok ellenérdekeltek, akik diktálnak: a komoly gazdasági, és így lobbierőt képviselő állami intézmények, önkormányzatok, azok cégei, multik, és egyéb vállalkozások, amelyeknek érdekében áll, hogy minél hosszabb ideig finanszíroztassák magukat a beszállítóikkal - véli Kárpáti Gábor, a Coface Hungary ügyvezetője. Tulajdonképpen ingyen hitelről van szó, ami sokkal olcsóbb, mint akár a tulajdonosi, akár a külső finanszírozás, mivel késedelmi kamatról az esetek zömében szó sincs - tette hozzá a szakember.

süti beállítások módosítása