Skip to content


       Szűrés lista

Jajj a kispesti krumplipucolóknak!

Kispest, Budapest XIX.kerülete. Polgármester Gajda Péter, MSZP. Az önkormányzat összetétele: 9 fő FIDESZ-KDNP, 6 fő MSZP, 1 fő Jobbik, 1 fő LMP.

Ez utóbbi, bizonyos Gerháth Csaba nyújtott be február 8-án egy előterjesztést az önkormányzat lapjának megszüntetésével kapcsolatban. A tegnapi ülésen pedig a fideszes képviselők megszavazták vele, így a Kispest újságnak annyi.

Az előterjesztés maga egy kincs, stílusban és tartalomban is olyan más, mint az eddig megszokottak. Úgy látszik, lehet így is....


"Előadó: Gerháth Csaba képviselő

Tárgy: Kispest Újság

 

Tisztelt Képviselő-testület!

Rögtönzött saját felmérésünk alapján a kerületi lap (“Kispesti Újság” című önkormányzati tájékoztató lap) olvasottsága nem haladja meg a 10 %-ot. A kézbesítés utáni napokban a lakótelepi házak között fújja az újságokat a szél. Arról már nem is beszélve, hogy egyáltalán ki olvassa – őszintén szólva, véleményem szerint, jelentős része krumpli- vagy zöldséghámozás segédeszköze lesz, esetleg a szemetest bélelik ki vele. Ez nem az újságon múlik, egyszerűen nem támasztják alá a társadalmi trendek, az emberek egyre kevésbé olvasnak újságot. Ez a mai gazdasági helyzetben pénzügyileg indokolatlan, illetve ökológiailag pedig elfogadhatatlan.

Mivel a lap úgyis számítógépen készül, és éppen egy új informatikai terv kidolgozásáról is szó van, esetleg fel lehetne mérni, milyen igény lenne egy virtuális hírlevélre – amellett, hogy hány olyan postaládába dobnak be, ahol senki nincs. Én elhiszem, hogy így szokás, és egy hivatalban nehéz túllátni azon, hogy eddig így csinálták, akkor ezt nekünk is így kell csinálni, csak, úgy gondolom, mikor környezetvédelemről beszélünk, meg takarékoskodásról, és mondjuk ezt úgy oldjuk meg, hogy munkanélküliektől vesszük el a lehetőséget, vagy az utolsó cseppeket, akkor évente százezrek, vagy egy-két millió is számít. Ennyi pénzből hozzá lehetne járulni egy melegedőhöz, néhány embernek hosszabb-rövidebb idáig munkát lehetne biztosítani, de mi kidobjuk az ablakon, mert így “logikus”. Kíváncsi lennék, ha a következő szám elejére kitennénk egy felhívást, hogy mindenki feltétlenül küldje vissza az ott látható nyilatkozatot, különben nem kap több számot, hány érkezne vissza. Ebből kiderülne, hogy kb. mennyi lenne a reális példányszám.

És ez csak egy önkormányzat, egy önkormányzati lap (és mennyi papír).

Mindezek alapján újra kell gondolni a Kispest Újság kiadásának eddigi gyakorlatát, ezért a következő határozati javaslat valamelyikét kérem elfogadni.

Budapest, 2011. február 7.

Tisztelettel:

Gerháth Csaba

képviselő

HATÁROZATI JAVASLATOK:

1.       Felmérés készítése az alábbi kérdésekkel az újság címlapján:

“Kérjük segítse munkánkat a következő kérdések megválaszolásával, a válaszoknak a Polgármesteri Hivatalba való eljuttatásával. A kispesti lakossággal való jobb kapcsolatok, a nehéz gazdasági helyzet következményei és a környezetvédelem szempontjából nagyon hasznos lenne megtudnunk véleményüket.

1. Igényt tart-e Ön a jövőben is a Kispest újságra?
2. Amennyiben nem, vállalja-e, hogy egyénileg informálódik a jövőben a kerület fontos híreiről, eseményeiről, rendezvényeiről?
3. Amennyiben a jövőben is igényt tart az újságra, hajlandó lenne-e havi 100 Ft (évi 1200 Ft) összeggel hozzájárulni a lap költségeihez?
4. Amennyiben a jövőben is igényt tart az újságra, hajlandó lenne-e lemondani nyomtatott változatáról, és e-mailben küldendő, elektronikus változatát olvasni?
5. Milyen témákat, írásokat, tudósításokat látna a jövőben szívesen?
6. Milyen egyéb változtatásokat javasolna még?

Kérjük a válaszait juttassa el a Polgármesteri Hivatalba, ………….-hoz, ……………..-ig.
Segítségét, véleményét köszönjük!”

2.      “Kispesti Újság” című önkormányzati tájékoztató lap papíralapú kiadásának megszüntetése és internetes megjelenésének (honlapon történő) biztosítása.

Határidő: azonnal

Felelős: polgármester"

 

Nagy Endre, a polgármesteri hivatal szóvivője elmondta, hogy a 27 ezres példányszámú kétheti önkormányzati újságra évi bruttó 31 millió forintot fordítottak összesen.

Most ez az összeg elvileg megmarad....de akinek nincs internete, az hogy értesül a kerület dolgairól?

Címkék: abszurd pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr542670510

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megszüntette a Fidesz a kispesti újságot 2011.02.18. 16:26:01

A többségben lévő, helyi ellenzéki Fidesz megszüntette a kerület lapját. A szocialista polgármester tiltakozik.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gonosz Repülőmókus 2011.02.18. 14:40:55

Mondjuk nekem nem fog hiányozni. Eddig sem tartottam a legjobb módszernek ezt az "ingyen" újságot a kerület(ek) tájékoztatására. Valóban inkább pénzkidobás, mint hasznos. Főleg azért, hogy legyen valamilyen plusz fórum a szoci (de legyen akármilyen) önkori éltetésének.
Mondjuk szerintem erről a kiba... reklámújság szórásról is le kellenek már valahogy szoktatni a jónépet. Mekkora pocsékolás és szennyezés az is.

Furamadár 2011.02.18. 14:41:38

Hogy értesül? Mondjuk a vastagből postjaiból....

Ohh, bocs, ez is internet... :)

sorokinV 2011.02.18. 14:43:55

Nagyon helyes! A kerületi lapok és az önkormányzati tv-ék a kampányban jól dolgozók kifizetőhelyei. Semmi egyéb szükség nincs rájuk!

Gonosz Repülőmókus 2011.02.18. 14:46:18

@sorokinV: Az önkori TV-ben úgyis egész nap a hódarcú Gajda fejét nyomják. Ki a f. kiváncsi rá?

tempefoi · http://tempefoi.blog.hu/ 2011.02.18. 14:51:17

Pffúj elnnyomáss!! Odda a sajtószabaccság!! Már rohanok is a Ligetbe, ott fogok felvonulni. Megvárom a padödőéket, hogy együtt eregessünk kék lufit a szabaccságért. Vagy vöröset? vagy most mi a trendi?

Egyébként kispesti vagyok, és így is marad kb 27 információs forrás, amiből értesülhetünk, mit avatott fel Gajda az utóbbi öt percben.

Valaki inkább a kommunisták egyik Mekkájának számító Kispest elbalosodott lakosságát avathatná fel, hogy ébresztő, ez a marxista izé egy nagy átverés, stb.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.02.18. 15:04:27

A végére tényleg kellett az a mondat, nektek se jó semmi baszki...

Ez egy jó felvetés volt legalább.

kyncza 2011.02.18. 15:14:08

Az utolsó szerzői mondat az vicc volt, ugye?

1116001 2011.02.18. 15:22:22

A következő határozat pedig az hogy évi 30millióért kiírnak egy pályázatot amiben internetes újságíráshoz keresnek tanácsadókat:)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.02.18. 15:26:42

Na akkor.

1, A Fidesz-frakciónak nem volt vér a pucájában beadni és megszavazni egy előterjesztést az újság megszüntetésével/megváltoztatásával kapcsolatban mondjuk "egyoldalú politikai tájékoztatás" indoklással, inkább megszavazta sunyin az LMP-s ökojavaslatát? Röhej...

2, Tuti voltak olyan dolgok is az újságban, amikkel kapcsolatban tájékoztatási kötelezettsége van az önkormányzatnak. Most azokat a nemnetezőknek szórólapon, 20 milla/alkalom áron fogják kiküldeni gondolom....

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.02.18. 15:30:01

@1116001:

Végre egy kellően rutinos olvasó :))

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.18. 15:49:08

@laspalmas:
A köz tájékoztatása az utca hírmondójának segítségével lehetséges.

az olyan jellegű dolgok melyeknek el kell jutnia a közhöz, a tájékoztatási kötelezettségbe tartozik, az önkormis dolgozó (segílyért munkás) kimegy és a minden utcán megtalálható hirdetőtáblán, hirdetőoszlopon kiplakátolja, A/4-es fénymásolat formában

oszt akit érdekelnek a köz dolgai elolvassa. az utcán megáll a nép, elolvassák, megvitatják, máris van közösségi élet. :)

teljesen felesleges senkinek szóló, senki által nem olvasott kiadványokat gyártani. akit érdekel az önkormis hirdetmény, elolvassa a tacepaón az önkormányzatnál vagy a hirdetőtáblán, oszlopon.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.02.18. 15:55:29

Miután egy ilyen jellegű lap a legtöbb esetben a polgármester kampányeszközének számít, természetesen közpénzből, a döntést így látatlanban is támogatom :-)

Koronás Udvari Chinpoko Mester 2011.02.18. 15:57:14

@Conv: Jot derultem, igazad van :)

Nekunk a Terezvaros ujsag van elofizetve, a hörcsög alá alomnak is kiváló, de VALÓBAN, krumplipucolasnal is elokerul.
Egyszer szaras kozben atlapoztam egyet, de mas haszna nem volt mert fényes a papírja.

Küldjenek köremailt, arra elofizetek, meg ragaszgassonak 5ft/oldal a4es plakatokatm, ha valami kurvafontos

toxi27 2011.02.18. 16:01:20

Nálunk itt vidéken van egy városi tv amit az önkormányzathoz közel álló egyesület tart fenn immár több mint 15 éve. Ha valaki hirdetni szeretne egy összeg befizetése után megjelenik a hirdetése a tv-ben plusz a teleházat is ők üzemeltetik, ahonnan szintén jön be egy kis összeg. és mivel önkormányzati épületben van a teleház és az irodájuk ezért eltudom képzelni hogy bérleti díj helyet ingyen beteszik az önkormányzati hirdetéseket a tv-be. Így mind a két fél jól jár ezt mindenhol meglehetne csinálni.

NYJetsTD 2011.02.18. 16:38:17

Megy a duma hogy nincsennek korrekt ötletek.
Most végre itt van egy.
Nekem tetszik.
Ennyi.

spájdernecc 2011.02.18. 16:41:33

'Most ez az összeg elvileg megmarad....de akinek nincs internete, az hogy értesül a kerület dolgairól?"
kocsmába és/vagy fodrászhoz megy, mint minden rendes ember :))

Horizont 2011.02.18. 16:42:02

Itt olvasom oldalt az ajánlóban:
"Belevizelnek a postaládába" - áldatlan állapotok az Avason -"
Ökológiailag ez is elfogadhatatlan.

31 millió sok pénz! Nincs mindenkinek internet. Sorolják fel mire költik el azt a 31 milliót, ténylegesen. Mert úgy oké. Meg az is oké lenne ha másban is ilyen spórolósak lennének a képviselő urak és hölgyek. Ebben már elbizonytalanodtam.....

Nylul 2011.02.18. 16:55:56

Sokszori nekifutásra sem esik le, hogy mi lenne a poszt mondanivalója? Ez most szerintetek jó vagy rossz? Mert irónia túl sok nem jött át, bár lehet, csak mert most keltem.
És azt sem vágom, mi ebben a vastagbőr.. Tényleg most keltem..

tudi 2011.02.18. 17:01:56

Helyeslem, bár nem vagyok odavalósi, de ha tényleg csak ilyen dolgokra használnak egy újságot olvasás helyett, akkor minek nyomtatni, akit érdekelnek a közhírek, az úgyis megszerzi, megtudja. Valaki leírta a kocsmát és a fodrászt, nos vidéken tényleg ennél jobb hírforrást el sem lehet képzelni, néha jobb, mint egy 10GB-os net.

Benbe · http://www.benbe.hu 2011.02.18. 17:25:22

Azért az újságok hasznossága változó, az Óbuda Újság például sok hasznos infót tartalmaz. Viszont egy kerületi honlapot nem látogat senki rendszeresen, pláne nem tesz RSS-be.

A legfontosabb infók úgyis a szociális krumpliosztások, a diákok sporteseményei, tanulmányi versenyei és a kerületi civil élet voltak. Nem hiszem, hogy máshogy lehetséges lenne ezekről akár a kerület 10%-át is értesíteni.

tutti_mc_mondo 2011.02.18. 17:59:10

ha valamire, akkor a kistérségi lapokra igenis szükség van..
persze olyan ember mindig van akit semmi sem érdekel, még a legközvetlenebb környezete sem, ezeknek lehet bármilyen módon kommunikálni....
ugyanakkor ha ügyesen csinálják az ilyen lapot, akkor eltartja magát a helyi vállalkozók hirdetéseiből...

bandika gazdája 2011.02.18. 18:35:29

Kecskeméten (kb.150.000 lakos) van nagy hagyományú városi újság, van az önkormányzatnak minden háztartásba eljutó ingyen újságja (szép színes), van helyi tv., amelyik minden önkormányzati ülést élőben közvetít, és mindennap helyi híradója is van. ÉS EZ ÍGY HELYES!!! Igaz, nincs is az önkormányzatnak szégyellnivalója!

2011.02.18. 19:33:21

Nekem nagyon hiányozna a kerületi újság. Azzal szoktam begyújtani a cserépkályhát. A tacskókatalógus erre kevésbé jó, mert a sok festéktől nem ég jól.

H.Talán 2011.02.18. 20:15:15

laspalmas Te nem vágod ezeket a kerületi újságokat.
ezek nem tájékoztatnak semmiről, arról is csak utólag, és főleg a mindenkori kifizető propaganda eszközei
bátor döntést hoztak kispesten
(én mondjuk az 'a' változatra szavaztam volna először)

matula100 2011.02.18. 20:47:33

Én nem bánnám mert a mi kerületünkben is csak a fidesz dicsőítése jön le az oldalakról, de így volt ez csak a maszoppal. A helyzet az, hogy a rohadt nagy semmiről ami történik a kerületekben kell írni, hogy úgy tűnjön épül, szépül a kerület. Pedig ha valóban így lenne azt nem kellene megírni, csak körbe kellene nézni a lakóhelyünkön és azt magunktól is észrevennénk ha valami végre gyarapodna ebben a nyomorult városban.

C_s_a_b_a 2011.02.18. 20:50:47

@H.Talán:
Tökéletesen igazad van. Bár Kispest így is túlteljesítette magát, többszörösen.
(kétheti újság + hozzáférhető előterjesztés)
Nálunk az agglomerációban az előterjesztések nem publikusak, közönséges halandó nem férhet hozzá, ahogyan a beszámolókhoz sem.
Az önkormányzati honlapra meg helyi érdekeltségű hír, program nem kerülhet fel.
A vicces mégis az, hogy egyik képviselőnek sincs sem elérhetősége sem fogadóórája.

jvizkeleti · http://mandiner.blog.hu/ 2011.02.18. 21:11:19

Vicc az összes önkormányzati lap. A polgármesterek sok-sok propaganda eszközének egyik állandó kelléke. A tájékoztatási kötelezettséggel meg kitörölhetik az emberek. A fontos dolgokrol úgyse tájékoztatnak.

Minden ilyet tűzzel vassal kellene irtani. A három köztévéből egyet kell csinálni, a három rádióból egyet csinálni. Csak megyei szinten meghagyni az önkormányzatokat alatta és felette (régiók, egy vicc) eltüntetni, a párhuzamos kapacitásokat felszámolni.

Horizont 2011.02.18. 22:09:59

@jvizkeleti:
Nem az a baj, hogy van valami, hanem az baj, hogy nem jól van az a valami.De azért akad ellenpélda is. Lásd:@bandika gazdája: kommentjét. De igazad van mindent irtsunk ki tűzzel vassal. Minek bármi is. Szálljunk még alá, még lejjebb! Elég egy bunkósbot, kaját megszerezzük, télen melegedjünk és kész is.

misztikus alfahím 2011.02.18. 22:19:48

@tutti_mc_mondo:

"ha valamire, akkor a kistérségi lapokra igenis szükség van.."

Akinek szüksége van rá fizessen érte.

"ugyanakkor ha ügyesen csinálják az ilyen lapot, akkor eltartja magát a helyi vállalkozók hirdetéseiből... "

Ebben az esetben nem csinálták "ügyesen", mert az önkormányzatnak 31Milkába fájt.

A kötelező tájékoztatást le lehet tudni online. Aki nem web+ az sétáljon el hivatalba és olvassa el a faliújságot. Aki nem fér hozzá az internethez, se nem tud járni és/vagy nem tud olvasni, annak majd a szomszéd elmondja hol, mikor lesz krumpliosztás.

problem solved, next.

ui:
A 31 Milliós önkormányzati lapok után remélem nekilátnak megszüntetni a 31 LAKOSÚ falvak önkormányzatait is...

Ironfist 2011.02.18. 22:32:20

Ez a cím a napiszaros krumplipucoló rajokat juttatta eszembe, akik rajoskodnak egy dísz-szamuRAJkarddal, iwiwre, meg myvipre, meg faszbukra pózolnak :D

Egyébként meg a levél teljesen korrekt szerintem. Mifaszért kéne kidobni az ablakon ennyi pénzt, ha egyszer úgyse olvassa senki az újságot? Bár persze ennyi erővel a magyar hírlap is becsődölhetne már...

fourgee 2011.02.18. 23:56:21

Küldözgettem leveleket ide-oda, mégsem kaptam meg soha pár kérdésemre a választ. Az egyik az hogy mi lesz a Kossuth téri gödörrel (az Gajda Péter elődjének, Steinerné XY Katalinnak, az ex V. kerületi Steiner polgármester feleségének a sara). A másik meg az, hogy mi fog történni a Határ úton lévő ingatlannal. Ott ugyanis az történt, hogy még nagyon régen fel akarták építeni az Europark 2-t, ami egy sport- és szórakoztatócentrum lett volna, mozival, meg minden egyébbel. Úgy tudom, hogy annak is valami német befektetője volt. Csakhogy, a kerületi MSZP a kispesti MIÉP-pel !!!! (igen, nem elírás, a MIÉP-pel együtt) leszavazta azt, hogy a befektető engedélyt kapjon arra hogy saját pénzén rendbetegye az 50-es villamos végállomását. Meg egyéb érdekességek is voltak ott, aztán az a befektető kivonult. Aztán jött egy izraeli befektető. A poén az, hogy sokan zsidózzák az MSZP-t, aztán milyen érdekes, ha annyira a zsidókat támogatnák, akkor lett volna valami előrelépés a történetben, de mégsem, helyette a KöKi-t támogatta a kispesti MSZP. A Kökivel kapcsolatban 2 gondolat: egyrészt jó gondolat, mert ahogy az Egyesült Királyságban is, úgy itt is metró- és vasútvonalra települ a bevásárlóközpont, ilyen csak a WestEnd Budapesten (meg az Aréna, de ott marha sokat kell gyalogolni). Szerencsésebb a tömegközlekedő emberek "elé betenni" egy bevásárlóközpontot, mint autóba kényszeríteni őket. Viszont, Magyarországon túlságosan is sokan úgy érzik, hogyha már megszerezték/megvették a B kategóriás jogosítványt, akkor ők az istenek, még szarni is autóval mennek azután. Szóval, hiába épül ilyen tömegközlekedési csomópontra a Terminál vagy mi a neve, a befektetők meg a kispesti önkormányzat arra nem gondoltak, hogy az oda autózó forgalom vajon hogyan lesz megoldva...
Kíváncsi vagyok hogy egyeztettek-e a fővárossal azzal kapcsolatban, hogy vajon a jövőben hogyan képzelik el a Ferihegyre tartó (remélem nem lesz belőle Liszt Ferenc reptér) gyorsforgalmi út jövőjét, vajon kibővítik-e 2x2 sávosra, vagy valami hasonló (mert ha igen, akkor utólag nem lesz egyszerű átépíteni a "Terminál alatt").

Vagy lehet, hogyha én is szép borítékokat kapnék (mármint nem külsőleg, hanem tartalmilag), akkor engem sem érdekelne a jövő? :))))
Ja, egyszer arra is kíváncsi lennék, hogy vajon a jövőben tovább húzzák-e a metrót a reptérig (hiszen ott van a MÁV-nak a vasúti pályája, arra simán rá lehetne tenni). Erről kérdeztem a BKV ügyfélszolgálatát, azt írták hogy ők csak üzemeltető cég, sem pénzük, sem lehetőségük nincsen az ilyen vonalbővítésre, az kizárólag a főváros hatásköre.

Bár már másfél éve nem láttam Kispest újságot, úgy rémlik hogy 2 dolog volt benne főként: a címlapon valami celeb, és róla volt egy oldalas írás, meg a kispesti MSZP-ről szólt egy csomó minden. Szerintem a lakosság tájékoztatására szükség van, de azt ésszerűen kellene megoldani. Pl. ha egy olyan lapot vennék a kezembe, amiből Kispest dolgairól szeretnék tájékozódni, akkor nem biztos hogy ismert emberekről szeretnék olvasni belőle. Meg nem a kispesti MSZP dicsőségeiről szeretnék olvasni, hanem a valóságról.
Mielőtt még valaki azzal vádolna hogy Fideszes vagyok, azt el kell hogy mondjam, hogy szerintem hogyha fideszes polgármester lenne Kispesten, akkor nem szűnt volna meg a (párt)lap, hanem csak átalakult volna :))))
Nekem csak egyszerűen hányingerem van attól, hogy mindent különböző színekben látnak az emberek. Ha valaki elb.szta a múltban, akkor azt igenis hadd monjdam ki anélkül hogy le lennék fideszesezve/emeszpésezve, le lennék kommunistázva/zsidózva/rasszistázva/nácizva. Ha valaki odakerül egy kerület irányításába (MSZP-s polgármester, MSZP-s, Fideszes, LMP-s, Jobbik-os képviselők), akkor könyörgöm felejtsék el hogy melyi székben ülnek, nézzék a kerület és az ott lakók érdekeit.

fourgee 2011.02.19. 00:07:20

@misztikus alfahím: "A kötelező tájékoztatást le lehet tudni online. Aki nem web+ az sétáljon el hivatalba és olvassa el a faliújságot. Aki nem fér hozzá az internethez, se nem tud járni és/vagy nem tud olvasni, annak majd a szomszéd elmondja hol, mikor lesz krumpliosztás."

Szerintem ez úgy lenne tisztességes, ha fél évvel a megszűntetés előtt felhívnák a lakosság figyelmét és nyomtatnának az újság egyik oldalára egy kivágható, ingyen feladható levelezőlapot, amin kérhetné az állampolgár, hogy a jövőben is küldjenek neki nyomtatott újságot. Aki krumplit pucol csak bele, az lusta lenne emiatt visszajelezni, viszont aki tényleg olvassa, annak feltűnne a dolog és jelezné hogy neki tényleg kell. A többiek meg olvasnák online. Aki meg kispesti lakcímre jelentkezne be a jövőben, azt lehetne akkor tájékoztatni hogy a kerületi hírekkel kapcsolatban hol tájékozódhat online, de ha igényli, akkor kaphat nyomtatott újságot is. A polgármesternek meg azt üzenném, hogy nem csak a dicsőségekről kell írni, meg rosszindulatúan visszaszólni ha kényes téma van, hanem a legsötétebb dolgokról is illene tájékoztatni a népet.
Meg a tervekről. Visszatérve a kedvenc témámhoz, hogy lesz-e Ferihegyre metró, meg hogy mi lesz a gyorsforgalmival. A következő 5 évben biztosan nem lesz változás, viszont az nagyon érdekelne, hogy vajon a kerületi és a fővárosi illetékeseknek megfordult-e ez a fejében, vagy kizárólag olyan civileknek a fejében, akik tényleg szeretnék látni hogy jó irányba fejlődik a kerület/főváros/ország?

Ehhez még egy gondolat, aztán lelövöm magamat :), még a Ferihegy 1-es terminál felújítása előtt volt egy az utasok és látogatók elől elzárt terület, ahol ki volt téve jó pár makett, hogy régen hogyan képzelték el a repteret. Az 50-es években született egy terv és egy makett egy bazi nagy terminálról, amin keresztül átmegy egy autópálya. Szóval, ha már az 50-es években ilyen gondolatok voltak (és a jelenben így kellene kinéznie Ferihegynek), akkor kíváncsi vagyok hogy a jelenlegi vezetők tervei milyenek.

Kulgar 2011.02.19. 00:55:34

Hmmm, én nem érzem magam krumplipuculónak de mégis olvasom az újságot, pedig csak 18 vagyok, de mégis érdekelnek a kerület eseményei. Valóban kb minden fél oldalra jut legalább 1 valaminek a felavatása de ezek mellet van sok hasznos információ is. Pl valaki említette hogy nem tudja hogy a képviselőknek mi az elérhetőségük és a fogadó órájuk, na ezt egy egész oldalon sorolják ki mikor hogy ér rá.
Ráaádsul nem hiszem hogy nagyon MSZP-s beállítottságú lenne a lap. Minden politikai félnek/pártnak naggyából ugyanannyi, ha nem pontosan annyi helye van álláspontja kifejtéséhez.. Én személyszerint sajnálnám ha eltünne a lap de a kommentekből ítélve ezzel biza egyedül lennék. 31 millió valóban nem kevés de Kispest eggyike azon településeknek/kerületeknek ahol a költségvetés leaglább valamennyire jól áll. És ezt az újságban szereplő ellenzéki hozzászólások is erősítik valamennyire.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2011.02.19. 08:02:20

ex-kispestiként, személyes érintettség okán bevallom: nálam a szemeteskuka-bélés opció játszott, amíg ki nem szorította az akkor még ingyenes és ezerszám osztogatott teszkós zacsi. utána az újság a levélszekrényből egyből a lépcsőházban elhelyezett papírgyűjtőben landolt. hír és irodalmi értéke nulla közeli volt.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.02.19. 09:54:24

Mi a francnak kerületi újság? Hogy hasznos infók (mikor van farsang az oviban) meg legyen jó pr a polgmesternek (ott volt az ovi farsangján és fánkot osztott)?
Én havi 20ból ki tudnám hozni papír, nyomtatás, terjesztési ktgek nélkül. Fogsz 100 halálosan unatkozó nyugdíjast a kubatov-listáról, nekik naponta kiadod hogy az orvosi rendelőben/gyógyszertárban/TescoExpressben/buszmegállóban/villamoson mit hirdessenek 15125874 decibellel és kész, megvolt az információáramlás. díjazás pedig egy születésnapi Orbán köszöntőlap amit nézegethet.

tintamin 2011.02.19. 18:38:26

Igaza van!

Megnézni a neten, akinek meg kell, 100 forintot áldoz rá.
A mi kerületi lapunk is csak a polgármester pr-járól szól.
Mondjuk felméretni lehetett volna a megszüntetés előtt..

De semmi baj, a honlapot is biztos valami csókos intézi.

eszkep 2011.02.21. 08:15:56

Ez most megint nagyon pitiáner poszt... Még egy előremutató, környezetkímélő lépést is tud laspalmas fikázni.

".de akinek nincs internete, az hogy értesül a kerület dolgairól?"
Talán havi 100 forintot megér, ha valakit mégis érdekel, nemde?

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2011.02.21. 10:01:31

Nos, a valóban közérdekű dolgokat, mint például hogy mikor rendel a körzeti orvos, mikor van ügyfélfogadás a tanácsban, mikor lehet a kutyákat beoltatni, stb., azt már az "átkosban" is meg lehetett oldani kiplakátolással, és akkor még ráadásul internet sem volt. Most meg lusta vagyok előszedni a jogszabályt, de nem hiszem, hogy a helyi rendeletek nyilvánosságra hozatalának kötelező eleme volna a kerületi újság.

Ha van itt olyan, aki hozzám hasonlóan lakott korábban az V. kerületben, az talán még emlékezhet a korábbi időkre, amikor Steiner polgármestersége alatt volt egy hivatalos, meg egy ellenzéki belvárosi lap, amelyek folyton ették egymást illetve a másik politikai oldalt. Emellett még a három nagy párt kerületi szervezete is fosta a papírt a kerület ügyeiről a saját látásmódjában - volt egy Város szíve, azt már nem tudom, hogy a narancsos vagy a szegfűs csapat csinálta, az ellentábornak is volt lapja, meg a szadesz is készített egyet Pesti ember címmel.

Tényleg csak szemétgyártás ez, és semmi haszna nincs. Na jó, néha vannak benne rejtvények, receptek meg viccek, amit a nyuggerek is jobban élveznek, mint hogy mit csinált a bogármester. De hogy ezeknek milyen megítélése és becsülete van, ahhoz tessék a Vastagbőr fővárosát, Esztergomot megnézni...

TIN modell (törölt) 2011.02.21. 13:05:31

"Most ez az összeg elvileg megmarad....de akinek nincs internete, az hogy értesül a kerület dolgairól?"

Úristen, Vastagbőr-t hol adják ki papíron? Vagy az UFI/Reakció/mittoménminek hívjákmost lapot?
És bazz, ezt egy jobbos képes volt leírni, mint post....

TIN modell (törölt) 2011.02.21. 13:11:40

@Hajszás Láncos:
A legjobb erre a népszabó meg a manem. Sajnos, a fideszes néni a házban berágott rám és már nem dobálja a menemeket, ezért mostanában kompromisszumot kötöttem és hozok a melóhelyről metrót, abból ott áll tonnaszámra, a kutyának se kell. Sokkal jobb, mert kisebbre van hajtogatva, ebben sincs tűzőkapocs sem, könnyebb begyűrni az ajtón. Nagyon praktikus.

Noname Watanabe 2011.02.24. 10:26:54

"Most ez az összeg elvileg megmarad....de akinek nincs internete, az hogy értesül a kerület dolgairól?"

Aki meg sóher 100 froncsit adni a kerületi újságért, az szépen beül a képviselő-testület ülésére. Az nyilvános kell, hogy legyen.

Izzadságszagú a poszt, ennél ütősebbeket várunk...

süti beállítások módosítása