Skip to content


       Szűrés lista

Gyere haza - hazahívnak az ifjú kereszténydemokraták

A KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) honlapot és kampányt indított annak érdekében, hogy "szemben a 2002 és 2010 közötti évek fiatalokat elüldöző politikájával- praktikus információval, tanácsokkal és erkölcsi támogatással lássa el azokat a magyar fiatalokat, akik bár jelenleg kinn élnek, de hazatérnének Magyarországra."

Persze a "gyere haza lécci, lécci" elég kevés, nézzük, az IKSZ-nek milyen érvei vannak a hazatérés mellett. (Amúgy a 23 milliós Romániából 2 millió ember vándorolt ki (8,6%), nálunk még pontos számot sem tudnak mondani.)
"Szabad verseny" van az Európai Unióban a fiatal munkavállalók iránt, ahogy a vállalatok között is, ha egy ország "jobb feltételeket" kínál, akkor miért ne menne ki az illető?




"Hosszútávon a jó gazdaságpolitika, a munkahelyteremtés, a stabil jövőkép segítheti a fiatalok itthon maradását. Mi, fiatal kereszténydemokraták olyan Magyarországot szeretnénk, ahol fiatalnak lenni jó. Ahonnan nem elvágyódnak a fiatalok, hanem ahol megtalálják számításaikat. Ahol bátran és biztonsággal lehet családot alapítani, gyermekeket vállalni, és ahol a munka a tisztességes megélhetést biztosítja.
(...)A
honlap egyik legfontosabb célja azonban, hogy személyes példákkal, interjúkkal mutassa be azt, hogy milyen próbatételekkel és sikerélményekkel járhat a hazatérés, ezen túl pedig közösségi programot kínáljon a visszatérőknek az akklimatizáció időszakában és azután.
Személyes tapasztalatunk, hogy az „élet nevű játékot”, bár néha kalandos itthon játszani, de végső soron megéri. Hiszünk benne, hogy 2010 májusa óta új szelek fújnak Magyarországon.
"

A szöveg egyik aláírója Azbej Tristan IKSZ alelnök, az oldal főszerkesztője, aki megosztja velünk egy csodálatos kis szösszenetben, hogy ő miért jött haza. Arról nem ír, hogy IKSZ alelnök is lett ...

"Ha kint maradtam volna, akkor, most valószínűleg egy álmos külvárosban élnék, egy kellemes családi házban és a kényelmes életmódtól plusz öt kiló lenne rajtam. Kedvenc sportom a baseball lenne és a lányom "daddy"-nek szólítana. Most Budapesten -az egyik legszebb városban- élek, az irodámból látom a Halászbástyát, a lányom "apának" fog szólítani... de ami a legfontosabb az az, hogy nyomot tudok hagyni az engem körbevevő világon. A plusz öt kiló így is megvan, de a sok disznóvágástól..."

Nos, a cél nagyon nemes, de ha ez egy normális ország lenne, akkor nem is mennének el külföldre a fiatalok, de abban már nem vagyok biztos, tudnak-e olyat "kínálni" nekik, hogy haza is jönnének.

Mivel szép számmal olvastok bennünket külföldről (elmúlt 24 órában ezekben az országokban olvastak), nyugodtan írjátok el, hogy minek kell annak megváltozni, hogy hazagyertek...

A gyerehaza.org 10 érvet hoz fel Magyarország mellett, lássuk, hogy rátok milyen hatással van, hátha meggyőz valakit.

"10. Versenyképes, egykulcsos adó
2011. január 1.-től Magyarországon 16% a személyi jövödelemadó kulcsa. Ez még Európai Uniós viszonylatban is nagyon alacsony adókulcs.

9. A “magyar álom” - szabad pálya az új ötleteknek
Az “amerikai álom” korszaka végetért. Az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában a piacok beteltek, és nagy ritkán, egy-két új cégnek sikerül betörni a nagyok közé. Míg Magyarországon érdemes az ötleteidet saját vállalkozással kamatoztatni, addig nyugaton nincs más lehetőséged mint multiknál elhelyezkedni.

8. Túró Rudi
Mondj egy másik országot, ahol rájöttek arra, hogy milyen finom a tehéntúró csokoládéborítással...

7. Budapest - multikultibb mint gondolnád
A hazatérők közül többen felfedezték már, hogy a nyugatabbi országok szokásai, ételei (miegymás) kis keresés után mind megtalálhatóak Magyarország fővárosában. Ugyanez nem mondható el fordítva.

6. Aranyat érő nyelvtudás
A magyarok sajnos nem gyakran beszélnek felsőfokon idegen nyelveket. A te külföldön megszerzett nyelvtudásod ezért aranyat érhet, ha el szeretnél helyezkedni.

5. Olcsóbb egészségügyi ellátás
OK, nincs minden kórházban plazmatévé. Viszont az orvosok értik a dolgukat, és egy rendelés nem kerül 80 euróba.

4. Pörkölt nokedlivel, ropogós parasztkenyérrel és csalamádéval.
 ...és egy kancsó Egri Bikavérrel.

3. Szép lányok, helyes srácok, igazi barátok
Magyarországot még nem érintette meg a nemeket összemosó filozófiák szele. Egy baráti beszélgetés során is sokkal jobban megértesz valakit, akivel egy kultúrkörből jöttél.

2. Családbarát szociális rendszer
Csak egy példa: Magyarországon 3 év a GYES. Az Egyesült Államokban pár hét...és az idén bevezetett családi adózásról még nem is beszéltünk.

1. Az érzés...
amit akkor érzel, amikor a repülőablakból meglátod a kivilágított Budapestet, amit akkor érzel amikor az olimpián meghallod a magyar himnuszt, amit akkor érzel, amikor a Balaton fölött nézed a tűzijátékot."

Meggyőztek? Maradsz itthon? Vagy hazajössz? :)

Friss:
Éppen erről lesz ma szó a Házon kívülben, 23:20-kor az RTL-en.

Címkék: kdnp iksz

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr682765347

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hónapokon át vett fel törvénytelenül közpénzt KDNP-s politikus 2011.03.23. 21:18:54

Földi László ceglédi polgármester június és december között vette fel egyszerre az önkormányzati költségtérítését és teljes összegű választókerületi pótlékát az Országgyűlésben....

Trackback: Önkormányzatok a világban 2011.03.23. 20:50:53

Ténytár Mára valamennyi demokratikus állam elismeri a helyi közösségek önkormányzáshoz való jogát. Annak a lehetőségé

Trackback: A kétharmad „kirúglak, ha ellentmondasz” ámokfutása elérte Esztergomot is 2011.03.23. 17:30:47

   Történt ugyanis, hogy miközben Tétényi Éva Gödöllőn részt vett egy konferencián, távollétében Baloghné Mezei (Ágacska, mert a Tuskó Hopkins név már egy világhírű klasszikus regény hőseként foglalt, a bunkó titulus még túl korai lenne ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tokány 2011.03.23. 16:53:46

Négy évig éltem Németországban, a szüleim betegsége miatt jöttem vissza úgy kb. egy éve. Várhatóan ez a helyzet megoldódik, és év végén mehetek vissza, egy ideig gondolkoztam, hogy maradok itt (SZJA csökkentés miatt részben), de aztán a menyasszonyommal átbeszéltük a dolgot, és mindenképpen visszamegyünk.

Egyébként baráti köröm 60%-a távozott már, mindannyian 25-35 év közötti korosztály. A célország többnyire Anglia és a német ajkú területek... ami a legszomorúbb, hogy ketten Kelet-Európába távoztak, mert ott is jobb sok szempontból. Egyébként tévedés, hogy sokan a pénz miatt mennek ki, a kiszámitható jövő és a kulturáltabb munkahely sokkal többet nyom a latba, egyszerűen nyugisabb kint az élet.

A röhej egyébként az, hogy jópáran visszajönnénk, ha tényleg azt látnánk, hogy a gyerekeinkre mondjuk egy szebb és jobb országot hagynánk pár évtized múlva. Sajnos a parlament felhozatalát elnézve jelenleg erről nem beszélhetünk a közeljövőben.

Marcellusca 2011.03.23. 16:54:30

Úúúúú, bazeg, a TÚró Rudi!

Ha másért nem, ezért biztos hazajönnék. :DD

2011.03.23. 16:54:52

Hát nem tudom. Engem meggyőzött? Megkérdezem magamat, de még gondolkodom. :) (A multis-válallkozós dolgon meg a Túró rudin hangosan felröhögtem.)

2011.03.23. 16:56:00

@Marcellusca (I'm happy): én nagyon szemét vagyok az itthoniakkal, de tudom a recepjét, odaadom, nyugodtan maradj kint, ha kimész :D

Faculty 2011.03.23. 16:56:16

Engem ezek az érvek alaposan meggyoznek arról hogy meg a tervezett elott kimennek innen akarhova

2011.03.23. 16:58:01

@Tokány: abszolút egyetértek. én sajnos későn eszméltem, már nem tudunk önerőből kimenni. de sok ismerősöm, barátom él kint számos helyeken... érdekes módon egy sem akar visszajönni :D

dr. Aullah 2011.03.23. 16:59:47

Hát ezeken a hülyéken az eszem faszom megáll, de komolyan :D :D Ilyen nincs egyszerűen.

""Ha kint maradtam volna, akkor, most valószínűleg egy álmos külvárosban élnék, egy kellemes családi házban és a kényelmes életmódtól plusz öt kiló lenne rajtam. Kedvenc sportom a baseball lenne és a lányom "daddy"-nek szólítana. Most Budapesten -az egyik legszebb városban- élek, az irodámból látom a Halászbástyát, a lányom "apának" fog szólítani... de ami a legfontosabb az az, hogy nyomot tudok hagyni az engem körbevevő világon. A plusz öt kiló így is megvan, de a sok disznóvágástól...""

Ez mi a tököm? Ez most érv akar lenni??? Ez hülye, komolyan mondom.

"10. Versenyképes, egykulcsos adó
Ez max annak jó, akinek nagyon jó szakmája van, de mivel főleg mentek ki, ezért ezzel csak szívnának ugye...

9. A “magyar álom” - szabad pálya az új ötleteknek
Nyugaton nincsenek vállalkozások? Vajon külföldön is ennyit kell fizetni a vállalkozásoknak? Nem hiszem.

8. Túró Rudi
4. Pörkölt nokedlivel, ropogós parasztkenyérrel és csalamádéval.
...és egy kancsó Egri Bikavérrel.
Mondom... ezek hülyék.

6. Aranyat érő nyelvtudás
"Gyere haza. A nyelvtudásoddal sokkal okosabbnak tűnsz majd a sok hülye között.."
???

2. Családbarát szociális rendszer
Ezt inkább nem kommentálom.

1. Az érzés...
Mondom. Hülyék.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.23. 17:02:38

Tegyük fel, elmegy 100 000 ember. Nekik az éves adóterhük 200 milliárd ami menne az államnak.. Utánuk járulékot fizetnének. Mivel fiatalok, nagy összeget rájuk a TB-ből nem kell költeni, viszont vastagon fizetnek be oda.. Viszont a maradék pénzük nagy részét is elköltenék (benzin, kaja, szórakozás, lakás), aminek nagy része adó formájában.

kaqkkfioka 2011.03.23. 17:05:13

Úgy veszem észre az ismerőseim közül aki tud kifarol.

kaqkkfioka 2011.03.23. 17:06:31

És asszem minnyá nyitnak az osztrákok.

RuinDone · http://newworldchaos.blog.hu 2011.03.23. 17:07:28

Azok a kereszténydemokraták hívják haza a fiatalokat akik a drogtörvények szigorítására készülnek? Valahogy ez ellentmondásnak hangzik.
10: ez remek a szűk elitnek, egy fiatal ritkán tartozik ide, az áfa 25%
9: ez egy érv, hogy itt könnyebb csalni minimálbérrel meg áfával?
8: a túró rudi az király
7: Bécsben már láttam bicigliző négereket. Akkor oda csak közelebb van afrika nem?
6: Közalkalmazotti nyelvpótlékkal akarjuk hazacsalni az embereket?
5: 80 euro az 20 000 forint, ennyi simán becsúszik a főorvos úrnak komolyabb helyzetnél.
4: Nice
3: A kulturkör közel sem számít annyit mint az életkor.
2: Passz, pályakezdő mérnökként a család nagyon távoli tervnek tűnik
1: nah majd a budapesti olimpia :D

Ha fiatalokra szeretnének új országot építeni kezdjék a minimálbér eltörlésével és a drogtörvények puhításával

jágör68 2011.03.23. 17:07:34

Én már 1x hazajöttem, de 1,5 év bőven elég volt ebből a posztkommunista rablókapitalizmusból.
A rohanásból.
A "nekem nagyobb autóm van, takarodjál előlem!" újgazdag parasztokból.
A körforgalomban vezetés közben SMS-t irkáló idiótákból.
A bodzásokból.
A milliárdos gengszterekből.
A '80-as évekből.

kaqkkfioka 2011.03.23. 17:08:48

"8. Túró Rudi
Mondj egy másik országot, ahol rájöttek arra, hogy milyen finom a tehéntúró csokoládéborítással..."
Tudtommal már van belőle a határon túl is. Aztán lehet, hogy nincs.

Tokány 2011.03.23. 17:09:05

Navazz, először csak átfutottam a cikket, most vettem észre az indokokat.

"10. Versenyképes, egykulcsos adó
Szerintem aki távozik, az főként a jobban kereső réteg, szóval ez áll.

9. A “magyar álom” - szabad pálya az új ötleteknek
Mielőtt távoztam volna németekhez, fél évet adtam arra, hogy egy saját vállalkozást beinditsak (IT-s), reálisan kezdtünk volna 5 emberrel, egy-két éven belül 10-20-an lettünk volna. Nem untatnék senkit, a lényeg az volt, hogy a megbizást amire pályáztunk másnak adták, mert bejelentett bérrel küldtem el a pénzügyi kalkulációt... és hát körberöhögtek, hogy ennyi pénzért tudnak nyugaton is fejlesztetni. Erről ennyit, adót csalni meg nem volt gyomrom.

8. Túró Rudi
Oroszoktól "loptuk". Egyébként pedig ebből kurvára lehet fizetni lakáskölcsönt, barmok...

7. Budapest - multikultibb mint gondolnád
Budapest élhetetlen, hacsak nem vagy kőgazdag rózsadombi. Illetve nem élhetetlen, de párom asztmás, egyébként meg egy lepratelep külföldi nagyvárosokhoz képest. Nyilván ez az elcseszett várostervezés nem csak az elmúlt 1-2 évtized sara.

6. Aranyat érő nyelvtudás
Erre én nem lennék büszke, amúgy meg látszik, hogy politikusok irták ezt a szart. Manapság angol-német alap multiknál, ja hogy kendéknél még az elbaszott nyelvpótlék van, mi? 80-as évek, bazz...

5. Olcsóbb egészségügyi ellátás
Cseheknél élő barátomnak havi 40k magyar forintnak megfelelő koronába kerül a magán egészségbiztositása, magánkórházzal, mentővel, stb... Papiron egyébként lehet hogy olcsó, 6 éve a bokaműtétemért 50 rugót kellett jattolni a doktor úrnak.

4. Pörkölt nokedlivel, ropogós parasztkenyérrel és csalamádéval.
...és egy kancsó Egri Bikavérrel.
Lásd 8-as pont.

3. Szép lányok, helyes srácok, igazi barátok
Mert a külföld buzi/leszbikus mennyország mi? Jártatok már a határon túl?

2. Családbarát szociális rendszer
Igen, a veszélyeztetett terheseknek ezért csökkent a táppénz mértéke, mi? Amúgy meg ez egy nagybetűs broáf, külföldön lehet hogy rövidebb a gyes, de lesz hova visszamenned! Magyarországon ez nem feltétlenül jellemző.

1. Az érzés...
Az érzésből aztán kurvára kifizeted a számláidat.

zrobasé 2011.03.23. 17:09:53

10. Versenyképes, egykulcsos adó
oké, ez tuti...csak nem mindegy, hogy kint jóval többöl vonják a többet, és mig így is több marad...
9. A “magyar álom” - szabad pálya az új ötleteknek
muhaha, persze,persze, és DE, kint nem csak multinál lehet elhelyezkedni...de ha mégis, az se baj, ugyanannyi ill. kevesebb munkáért többet adnak
8. Túró Rudi
ez b+ érv, gratula...NER meg NYENYI sincs máshol, aztán mégiscsak elédegél az ember fia,lánya
7. Budapest - multikultibb mint gondolnád
már bocsánat, de pont nem érdekel Bp, nem abból áll az ország...
6. Aranyat érő nyelvtudás
aha, na pesze...I'm Monika Lamperth...
5. Olcsóbb egészségügyi ellátás
értik...máramelyik nem dobbantott még...
4. Pörkölt nokedlivel, ropogós parasztkenyérrel és csalamádéval.
újabb mindentvivő érv, gratula
3. Szép lányok, helyes srácok, igazi barátok
ja, hegyeshalom után ez elképzelhetetlen...barmok...
2. Családbarát szociális rendszer
muhaha a köbön...
1. Az érzés...
...mikor kevesebb munkért több pénzt kapsz, van időd a családra, nem stresszel esténként, hogy holnap mit-miből eszel, nem ver a hideg verejték, ha a postás hozza a csekket...tényleg, Bp látképe meg a Balaton ezekhez képest hol is van ?
ehh...

cowboyhenk · http://cowboyhenk.blog.hu 2011.03.23. 17:11:50

Imádom ezt a 16%-ot, de csak azért mert NEM 16%, hanem kb. 20,5%. valójában

Furamadár 2011.03.23. 17:14:09

Ez nevetséges, többen agyalnak a lelépésen, mint valaha.

Aki most hazajön, komplett hülye.

fokabacsi 2011.03.23. 17:14:20

Gyere haza : mert itt még az adódat is megadóztatják . (szuperbruttó)
Európában nálunk a legdrágább az ivóvíz . (pedig ebből van bőven)
Nálunk a harmada a fizetés az európaihoz viszonyítva.
A villanyáram viszont drágább !
Viszont nálunk van a legtöbb állami alkalmazott a lakosság számához viszonyítva .(legalább van amiben nem szenvedünk hiányt )
Miután mindent leadóztál, a maradékból fizess még egy csomó járulékot ha a nagyságos állami alkalmazottnak meg kell emelnie a seggét.
A benzin árának több mint 60%-a adó !
Ha valamid van, nincs jogod megvédeni mert a cigánnyal a rendőr sem mer szembeszállni.

zrobasé 2011.03.23. 17:18:31

@kaqkkfioka: jaja, máj.1., meg a németek is...ne tudd meg mi van itt nyugat-magyar.o.-on...

Agyalap 2011.03.23. 17:20:06

Maaaargiiiiit! Nooooormáááális?

A versenyképes tudással rendelkező ifjakat ezek szerint itthon megfizetik.
Találnak olyan munkahelyet, ahol világszínvonalú kutatás-fejlesztésben vehetnek részt.
Kiszámítható életút modellt látnak maguk előtt.

Ébredjünk már fel! Az ifjú orvosok száját egy kis béremeléssel sem tudják (akarják) betömni, a rend ifjú őrei meg elégedjenek meg azzal az ígérettel, hogy ha jól dolgoznak, évek múlva meg fogja érni nekik az erőbefektetés. Nesz semmi fogd meg jól!
Ettől még senki nem jön haza, és még biztatom is az orvosokat - menjenek külföldre dolgozni, ÉLNI. Azt itthon nem tudnak.

9mmPara 2011.03.23. 17:20:13

Nem csak Bp-re lehet hazajönni. Legutóbb 17 éve jöttem haza Bp-re repülővel. Az unijós csatlakozás csak Graz, Maribor, Sármellék, Schwechat, mikor hogy. Közúton meg nyilván nem fogok külön kitérőt tenni a főváros kedvéért.
Minden vidéki le van ... én különösen.

jágör68 2011.03.23. 17:22:44

Ezek az IKSZ-es idióták se nagyon jártak nem "apuci vagy anyuci benyomott erre a munkahelyre" típusú huszonévesek közé.
Mert akkor máris a :
"Ne menj el itthonról, könyörgünk!" c. kampányfilmjüket fogalmaznák...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.03.23. 17:27:09

megyek már! (félreértés ne essék: el innen...)

2011.03.23. 17:29:43

a regisztrációs adót ki ne felejtsük! :)

prendick 2011.03.23. 17:30:21

Akinek kint sikerült egzisztenciát teremtenie, az örüljön, hogy szabadult.
Itt lehet, hogy új szelek fújnak, de a metán ugyanannyi benne mint eddig, már ha érthető a célzásom.

A Túró Rudit már rég műanyagból és pálmazsírból csinálják, a pörköltet olajból, a ropogós kenyér ma ropog, de holnap már enyhén zöld és elmászik, tudni sem szeretném, miből készül.
A "magyar álom" továbbra is az, hogy miként tudsz valamelyik politikust megkenve állami pénzt lopni. Különben meg retteghetsz az APEH-től, hogy ma épp mivel akar megbírságolni a saját állásfoglalása alapján.

Multikulti az van. Igaz zömében megmarad az "aggyegycigit tezsvírem" szintjén, aminek örvendezzen az, aki ezt szereti.

Mivel minden állásra ötvenen állnak sorba, igaz a vécésnénitől is megkövetelik a felsőfokú nyelvtudást, úgyhogy ott tán még van perspektíva.

Az orvosok tényleg értik a dolgukat. Lehet velük találkozni Londonban, Münchenben, stb. Itthon örülhetsz, ha nem egyből a proszekturára visz be a mentő. Azért jó, ha ott is van nálad boríték.

A többit meg átélheted, ha néha hazajössz látogatóba. Sőt, arra a pár napra te lehetsz az élet királya. És még az előtt visszamehetsz, mielőtt besüpped alattad ez a szutyok mocsár, amit Magyarországnak hívnak.

Mondom, örülj hogy kint vagy.

Tokány 2011.03.23. 17:32:43

@zero: Szerintem ez csak a probléma egyik fele. Én azt látom, hogy a távozók jó része pont olyan emberek, akik könnyedén beilleszkednek egy svájci, osztrák, vagy német társadalomba. Vagyis nem pumpolják állambácsit, nem akarnak adót csalni (bár erre kényszerit ez az ország, finoman szólva is...), meg úgy összességében nem azok a köcsögök, akik bevágnak eléd a sorba, vagy ledudálják a zebráról a kismamát.

ketroot 2011.03.23. 17:35:57

Bassza meg, most sírjak vagy nevessek ezen?! Lehet el is küldöm pár volt kollégámnak, hogy takarodjanak már haza a fix, jól fizető munkából ide a nagy létbizonytalanságba...

Én is meggondoltam magam, mert épp erőteljesen filózok, hogy dobbantani kell... már megint.

jágör68 2011.03.23. 17:36:40

Na, senki se akar hazajönni? :DDDDDDDDDDD
Viccet félretéve KÉT orvos haverom is hazajött idén.
Kíváncsi leszek meddig bírják..... Nagyon kíváncsi

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.23. 17:41:15

engem nem győztek meg, hogy maradjak. bár én még itthon vagyok, de a cégem már nem.
megvárom a kotmányozás mire jut, (persze a gyerekeknek az iskola év végi befejezése a lényeg) és olybá tűnik a helyzet, lépek én is családostól, mindenestől.

10. angliában számottevően kevesebb az adóvonzat, egybevéve a társasági adót (ha van céged) "TB járulékot" meg a fix költségeket, számlavezetés, könyvelés, stb. kevesebb mint a fele százalékosan számolva az itthoninak. Azaz adózni felét sem adózod arányaiban az itthonihoz képest.
9. angliában egy TLD-t (magyar megfelelője a KFt nagyjából) 0 alaptőkével, minden jogosultság és engedély beszerzésével cca 250Ł-ból elindítható. Akár itthonról ki sem mozdulva a lakásból, interneten keresztül. A vállalkozásnak nem kell tevékenységi köröket megadnod, ha megvan a céged egyik hónapban kukoricát génkezelsz a cégeddel, a másikban havat lapátolsz, a harmadikban vagy együtt az egészet, pl konyhai gépeket árulsz.
8. barom
7. a magyar ételek hozzávalói a világ bármely pontján megtalálhatóak.
6. hát bazzeg ez a szégyen, hogy európában és a világon az utolsok közt van a magyar lakosság a nyelvismeret terén. Te meg ezt előnyként értelmezed.
5. a külföldi orvosok is értik a dolgukat és ha nincs tb-d, itthon ugyanannyiba kerül az egészségügyi ellátásod.
4. barom
3. nem-e? ma magyarországon, ha valaki nem cigány, nem meleg, vagy nem zsidó, akkor nincs semmi joga az alap állampolgári jogokon kívül, ha ezek bármelyike, akkor azonnal mindenféle támogatásra, juttatásra médiafigyelemre jogosult.
2. erős túlzás ez a családbarát szociális rendszer kihangsúlyozás :)
1, igen, ezekre akkor is van lehetőséged, ha külföldön élsz és dolgozol, mert ott megélhetést biztosító jövedelmet szerzel ugyanazzal a munkával amiből itthon alig tudsz megélni.

csakb 2011.03.23. 17:42:11

@Furamadár: Én talán ősszel költözöm haza. Igen, hülye vagyok. :)

Ez az IKSZ-es 10 pont meg szégyenletes. Még csak azt sem lehet mondani, hogy naivan buta. Egyszerűen egy szar, fantáziátlan, izzadtságszagú ostobaság, és ezt mindenki azonnal látja. Ilyen, amikor az ifjú politikusok jópofizni akarnak? Inkább nyúlják le csendben a pénzt, csak könyörgöm, maradjanak kussban!

ucsacsu 2011.03.23. 17:42:44

Erről egy csaóu vicc jutott az eszembe,kéretik amagyarpolitikusokra átfordítani.Szóval az úlevélkrő ablaknál baromi hosszúsor van csendb,türelemmel áldogálnak az emberek. csau arra megy és kíváncsian beáll a sor végére.Az utolsó ember unalmában hátra néz,MEGRÉMÜL,ÉS MONDJA,HOGY TESSÉK ELÉM ÁLLNI CEAUȘESCU ELVTÁRS, a mozgolódásra hátra néz a következő,és így tovább ,mindenki maga elé engedi csaut. csau nagyon boldog,hogy így szeretik az emberek, végül eljut az ablakig és a mögötte állóhoz fordul és megkérdezi,hogy maguk ennyire szeretnek,hogy maguk elé engedtek,nem Ceaușescu elvtárs,de ha maga megy mi maradunk. GYERTEK HAZA , A POLITKAI "ELIT" ELMEGY,MI MARADUNK!!!!!

Orvosként Németországba · http://www.facebook.com/nemetorvos 2011.03.23. 17:46:16

Hangosan röhögtem a pontokon, főleg az orvosok ellátnak részen (szakmába vág :))), de nem 80 euróért részen. Jah, ellátnak, amíg még vannak. Először is, minden szakmai fórumon - legyen az online vagy offline - csak azt olvasom, csak arról beszélnek, hogy a helyzet tarthatatlan, az orvosi fizetésből csak úgy lehet megélni, hogy további állásokat, illetve ügyeleteket vállalnak, de néha még ezeket sem fizetik ki. A munkakörülmények borzalmasak, állandó a stressz, bizonyos veterán szakorvosok egyszerűen szarba veszik pl. a rezidenseket, gyakran a betegek is olyanok, amilyenek, ehhez képest nevetségesen alacsony fizetésért dolgoznak, de azért elvárják tőlük, hogy legyenek hűségesek az országhoz és ne menjenek ki külföldre. Amikor a bérek rendezéséről esne szó, a kormány képviselői széttárják a kezüket, hogy bocs, nincs (ja, focira volt, akkor legyenek szívesek a focisták ellátni a betegeket).

Németországban a nettó bér a rezidenseknek 2500 EUR környékén kezdődik, szakorvosként pedig 3500-tól indul fölfelé. De nem ez a vonzó sokak számára: ott emberként bánnak velük, meg vannak becsülve, jó, a betegek ott is bitangok tudnak lenni néha, de nincsenek agyonhajtva (jóval több orvos jut egy betegre), aki fejlődni akar, az fejlődhet, aki kutatni szeretne, az kutathat, a szakvizsgát kint is meg lehet csinálni, és lehetne még sorolni. Kapunk visszajelzéseket is, sokan nem szívesen jönnének vissza, másfelől végzősök is megkeresnek bennünket kinti munkával kapcsolatban. A kormány meg mintha nem ebben a valóságban élne, nem veszi észre (nem is akarja észrevenni), hogy puskaporos hordón ülnek, az orvosok bármelyik pillanatban azt mondhatják, hogy akkor most PÁR EZREN EGYSZERRE állnak fel, és mennek ki külföldre, ha nem történik valami, ahogy az a cseh orvosok esetében történt. Persze az egészségügyet át is kellene alakítani rendesen, mert ez így nem mehet tovább. Ha minden igaz, nem is fog, már ha az orvosokon múlik. De azt a betegek fogják nagyon csúnyán megszívni...

Passzivista 2011.03.23. 17:49:29

Ez a lista egyaltalan nem eleg, hogy meggyozzon! Rengetegszer gondolok a hazateresre, de nem tart sokaig... Millio okbol szeretnek menni is, meg maradni is. Ami leginkabb itt tart, az a munkahelyek MINOSEGE, es hogy nem kell a penz miatt stresszelni. Elhetobb Magyarorszagra lenne szukseg.

cowboyhenk · http://cowboyhenk.blog.hu 2011.03.23. 17:53:57

Kimaradt az a pont, hogy gyere haza, mert a MAGYAR NŐK A LEGSZEBBEK A VILÁGON!
Eszméletlen pofátlan szar ez a lista...

azapistagyerek (törölt) 2011.03.23. 17:57:28

Azt hiszem, veszek egy új öltönyt. Szépet, EU-kompatibiliset. Olyat, ami nem gyűrődik meg a repülőút alatt. Állásinterjún szépen szeretnék kinézni.

gramercy 2011.03.23. 18:02:02

turo rudi, hat az arrogans fasszopo CSUHAS fajtatokat

amugy ez az Azbej Tristan honnan jött "haza"? mert kurvara magyaros, kereszteny neve van

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.23. 18:02:35

@csakb:

jóvammá mit vársz Tristán-tól és Kárló-tól a két echte magyar ifjútól? :)
Peti pedig az angol cégével vállalkozik itthon :)
www.gyerehaza.org/itt_is_lehet

budahazyj 2011.03.23. 18:05:12

Istenem!!! Erre vartam, oly regota, a baratnom mar csomagol is. Persze nem.

kej 2011.03.23. 18:05:40

@Conv: apám. ez a peti gyerek súlyosabb, mint az összes ikszes féleszű

2011.03.23. 18:07:22

Istenem, bár kint élnénk már.

kej 2011.03.23. 18:07:45

de azért úgy látom józanabbak kommentelnek, mint az ikszesek. pár percig böngésztem, de támogató hozzászólást még nem láttam

spontan · http://erdekessegek.info 2011.03.23. 18:09:47

A dolog úgy áll, hogy akinek a magyarsága jelent valamit, az nem megy el éppen most, mert ki húzza ki az országot a bajból, ha nem a legjobbak? Az országnak szüksége van a tehetséges emberekre, hogy kikecmeregjünk. Kérdés, hogy manapság ez jelent-e még valakinek valamit, hogy a saját érdekei elé helyezi az ország érdekét, vagy mindenki úgy van vele, hogy elsősorban nekem legyen jó, aztán jöhet a többi.

Nurrddin 2011.03.23. 18:11:21

sok éve mondogatom, hogy nem megyek el, mert ez a hazám...
küszködök, kínlódok, itt vagyok...
pár éve hogy egyre kevésbé vagyok ilyen eltökélt, sokszor felötlik, hogy valóban menni kéne...
mondjuk ha mennék, messzire mennék, kanada, új zéland, ausztrália...
de hát nem csak rajtam állna, a nejemen is aki nem hagyná magára az édesanyját

a vállalkozásokhoz azért adalékként mesélnék egy sztorit
egy ismerősöm meglátogatta hollandiában a gyerekkori barátját, aki két éve ment ki és nem sokkal később nyitott egy tetováló szalont
egy hét alatt megnyitotta....
-ennyi kellett az engedélyekhez, itthon fél, de akár egy év is lenne mire az összes hatóság kegyesen belemenne...
az itthoni megfelelési eszköztárának, és (felesleges faxságoknak) a tizedét kellett beruháznia
-itthon egy agyműtéthez is megfelelő műtőt kellett volna berendeznie, sok millió forintból
adózni az első tárgyév után fog
-nem előre ahogy az adók és járulékok jó részét itthon szokás

@RuinDone: mondjuk akik a drogliberalizáció miatt akarnának hazajönni, azoknak inkább maradjanak ahol vannak!
nehezen fér a fejembe ezt hogy gondoltad...

GGG77 2011.03.23. 18:23:34

10. Egykulcsos adó.
Ez akkor jó, ha 250 ezer felett viszel haza, plusz van kölyköd is. Különben rácsesztél.

9. "Szabad pálya"
Persze... Külföldön általában fele akkora a bürokrácia, a hivatalok SZOLGÁLTATNAK és nem szopatnak, meg lehúznak...

8. Túró Rudi
Finom, de tudok élni nélküle (az IKSZ mennyit kap a Frieslandtól ezért?)

7. Budapest
Kutyaszaros, büdös, romos hányadék, köszi. Tudom, 33 éve élek benne.

6. Nyelvtudás
1 darab angollal az egész világ az enyém.

5. Olcsóbb EÜ ellátás
Nem olcsóbb, semmilyen. Ha nem tejelsz zsebbe, megdöglesz, ha tejelsz TALÁN nem sz@rnak le-

4. Nokedli, pöri, bikavér
Mexikói, indiai és olasz kaják, Havana Club + Coke

3. Szép csajok, ...
Na, ez igaz. De nekem már megvan, én már nem keresek.

2. Családbarát szociális rendszer
Kell is, mert egy kismama a büdös életben nem kap állást, 40 felett is dögölj éhen. A részmunkaidő, a távmunka ismeretlen fogalom.

1. Az érzés
A büdös életben nem volt jó érzés hazajönnöm SEHONNAN sem, legszívesebben köptem volna egyet, amikor megláttam a Magyar Köztársaság táblát.
A Balaton egy szar. Mindenkinek ajánlom a tengerpartokat (Földközi-tengeren bárhol) (, vagy a Salzburg-környéki tavakat (ha vkit zavar a sós víz).
A Himnusz, amikor az aranyérmet osztják, na az jól esik. Jól esik ez a pátoszos szövegű, fos gyászinduló is...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.23. 18:24:17

@spontan: ezt a lúzer szöveget :)
akik tehetnének azért, hogy kihúzzák az országot a szarból azok pont itt vannak és maradnak is, eszük ágában nincs elmenni, a parlamentben jól fizetnek.
csak emellett szarnak rád.

folti_ 2011.03.23. 18:27:01

@spontan: sajnos magyarságból nem lehet megélni, az ország "érdeke" pedig már régóta az aktuálisan hatalmon lévő politikusréteg érdeke. Ami az utóbbi évtizedben pártállástól függetlenül ugyanazt a mutyizást és lenyúlást jelenti, szakmai inkompetenciával és gőggel párosítva. Aki kívül esik a körön, annak túlsok feltörési lehetősége nem marad, vagy beáll valamelyik oligarchiába ... elnézést pártba, vagy reménykedik hogy senki nem feni a fogát az ő üzltetére. Az államapparátus nehézkes, az szabályok és az adminisztráció túlbonyolított és költséges.
Innentől kezdve sajnos nem lehet azt mondani helyezd az ország érdekét a magadé elé. hacsak nem akarod magad besorolni a luzerek közé.

Tokány 2011.03.23. 18:28:21

@spontan: Bocs, de szerintem valamiféle álomvilágban élsz. Ezt a kikecmergés, meg majd jobb lesz, stb. szöveget az emberek évtizedek, konkrétan a rendszerváltás óta hallgatják. Csak még pár év, csak egy kicsit kell szoritani a nadárgszijon, stb. Ez az ország sajnos egy helyben toporog évek óta, és nem tart semerre. Én simán benne lennék, hogy épitsünk egy szép és jobb Magyarországot, de sajnos ez nem igy működik. És azt kell hogy mondjam, talán legkevésbé a politikusok tehetnek róla, inkább az emberek többségével van gond.

asmodean 2011.03.23. 18:30:36

Na most tudtommal aki saját társadalmi viszonyai között nem ért el semmi, az annyit is ér. Ez egy hivatalos álláspont, amelyet több helyről is megerősítettek.
Az ember meg akkor a kockáról-kockára való építkezésnél azt vizsgálja, hogy saját társadalmi viszonyai között hol tud többet elérni. A nokedli meg a túrórudi az mennyiben járul hozzá, hogy versenyképes legyen az ország által teremtett lehetőségek versenyképesek legyenek, abban, hogy az ember többet érjen? Ha már pénzben mérjük azt, hogy ki mit ért el.

Szóval a bankbetét alapú értékrend kinyilatkoztatása után ne jöjjünk elő a nokedlivel meg a tűzijátékkal a Balaton felett, mert sokan fognak röhögni.

Ugyanakkor az, hogy ez a 10 pont így néz ki, hát annak elég nagy szerepe van az elmúlt 8 évnek. Az hogy jelenleg ennyit lehet felmutatni igazán nem a KDNP hibája.
Akkor lesz baj, ha 3-4 év múlva a nokedli, mint fő vonzerő nem szorul ki az első 10-ből.

Az pedig, hogy aki most ki megy az szarba hagyja az országot, mert most baj van az duma. Az elmúlt pár évtized (század?) így telt el, hogy most baj van, most kicsit még szorítani kell az övön, de majd nemsokára jó lesz. Aztán ez a nemsokára ez folyamatos átütemezésen esik át.
Hofi szavával élve mentünk-odaértünk-nem ott volt.

winnie the poh 2011.03.23. 18:31:08

Eredj, ha tudsz…
Eredj, ha gondolod,
hogy valahol, bárhol a nagy világon
könnyebb lesz majd a sorsot hordanod.
Eredj…
szállj, mint a fecske délnek,
vagy északnak, mint a viharmadár,
Magasából a mérhetetlen égnek.
Kémleld a pontot,
Hol fészekrakó vágyaid kibontod.
Eredj, ha tudsz.

Eredj, ha hittelen
Hiszed: a hontalanság odakünn
Nem keserűbb, mint idebenn.
Eredj, ha azt hiszed,
Hogy odakünn a világban nem ácsol
A lelkedből, az érző, élő fából
Az emlékezés új kereszteket.
A lelked csillapuló viharának
Észrevétlen ezer új hangja támad,
Süvít, sikolt.
S az emlékezés keresztfáira
Téged feszít a honvágy és a bánat.
Eredj, ha nem hiszed.

Hajdanában Mikes sem hitte ezt,
Ki rab hazában élni nem tudott
De vállán égett az örök kereszt
S egy csillag Zágon felé mutatott.
Ha esténként a csillagok
fürödni a Márvány-tengerbe jártak
Meglátogatták az itthoni árnyak.
Szelíd emlékek: eszeveszett hordák
A szívét kitépték.
S hegyeken, tengereken túlra hordták…
Eredj, ha tudsz.

Ha majd úgy látod, minden elveszett
Inkább, semmint hordani itt a jármot,
Szórd a szélbe minden régi álmod,
Ha úgy látod, hogy minden elveszett
Menj őserdőkön, tengereken túlra
Ajánlani fel két munkás kezed.
Menj hát, ha teheted.

Itthon maradok én!
Károgva és sötéten,
Mint téli varjú száraz jegenyén.
Még nem tudom,
Jut-e nekem egy nyugalmas sarok,
De itthon maradok!
Leszek örlő szú az idegen fában,
Leszek az alj a felhajtott kupában,
Az idegen vérben leszek a méreg,
Miazma, láz lappangó rút féreg,
De itthon maradok.

Akarok lenni a halálharang,
Mely temet bár, halló fülekbe cseng
És lázít: visszavenni a mienk!
Akarok lenni a gyújtózsinór,
A kanóc vége, lángralobbant vér,
Mely titkon kúszik tíz – száz évig
Hamuban, éjben.
Míg a keservek lőporához ér.
És akkor…!

Még nem tudom:
Jut – e nekem egy nyugalmas sarok,
De addig, varjú a száraz jegenyén:
Én itthon maradok!

Thargoid 2011.03.23. 18:33:50

London.
Közlekedés és lakás drága, minden más olcsóbb, ugyanannyiba kerül, vagy jobb minőségű/újabb és olcsóbb vagy ugyanannyiba kerül.
Minden adót fizetek, látom mire megy el, nem az a párt programja szavazás előtt, hogy "titok" - itt legfeljebb csak kabaréműsorba juthatna valaki ezzel.
Az orvosi ellátással egyetértettem volna néhány éve, de most normális körzeti orvosnál vagyunk, és olyan dolgokat térítenek itt állami beavatkozásként ami otthon milliós tétel.
Van magánbiztosítás is, de az is kevesebb költség, mint amennyit az orvosok zsebébe kell tenni.

Az adó valóban nagyon csábító; az jóval alacsonyabb lenne az én jövedelmemmel, mint itt.
Kérdés, hogy Magyarországon ki fizetne nekem akár csak közelítőleg hasonló számokat, hogy igénybe vehessem a kedvezményt...?
Párom egészségügyes, otthon hidegvízre se futotta és bemagyarázta magának, hogy a betegek hálából adják a borítékot (mert különben beleőrülne a tudatba, hogy alamizsnából kell megélnie) - neki ha valaki adott borítékot az azt jelentettte, hogy volt mit enni a második hét után, ha kifizette a számlákat...
A könyvek stb. megfizethetetlenül drágák lettek MOn.
Ami itt hétköznapi eszköz, vagy cikk az otthon státusz szimbólum, olyasmi amire már érdemes felvágni...
A lecsóba zöldpaprikát olcsóbban vettem pár napja, mint MOn és ha akarok téliszalámi is van, igaz kb 30%-al többe kerül. Viszont ami nem ennyire réteg igény, pl. sajtok, tejtermékek, fagylaltok stb jóval olcsóbbak.
A banki szolgáltatások többsége ingyenes.
A telefonszolgáltatók kezüket-lábukat törik, hogy előfizess, a legújabb készülékekkel, ingyen vagy jelképes összegért.
Az összes számlám együtt töredéke annak, amit MOn fizettem... évekkel ezelőtt. A magyar gáz és villanyárakra itt népfelkelés törne ki, a vízdijakról, tv, telefon, bank stb nem is beszélve.

Bár ezt nem láttam érvként, a fogorvos jóval olcsóbb MOn, de semmiből sem áll venni egy repülőjegyet, ha kell... mert megteheted.

Itt is vannak rossz dolgok bőven, de a problémák nem a létminimumon való tengődés, számla kifizetés és étel vásárlása körül forognak.

Haza mennénk-e?
Igen, de csak akkor ha megmarad valamilyen külföldi munkahely ami engedi a távmunkát, mert az állandó létbizonytalanság nem az a kaland amire vágyunk...
Egészségügyi fizetéseket rendbe kellene tenni - és még sok más egyebet is.
A nyugati árszínvonal az ukrán bérekkel nem igazán ideális.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.03.23. 18:33:52

Az éc eddigi "legfájdalmasabb" posztja. :))))))

Szerintem ez a projekt semmi másról nem szól, mint az ikszesek lehúzták a kádéenpét egy halom lóvéval, olyan címszó alatt, hogy csinálnak egy fiatalmarasztalós kampányt. Mind a tíz érvet el lehet söpörni egyetlen egyel.

Gyere haza, mert ezentúl nem észak-afrikai bérezésért kell gürcölnöd nyugati árszint és dán adóterhek mellett.

Amennyiben ezt megvalósítják akkor taláűn hazajönnek a fiatalok. A többi bullshit. Viszont most 2014-ig bullshit-kormány van hatalmon, így várom az újabb nagyszerű "Gyere haza!", meg "Európa élosrszágává válunk!" kezdetű agymenést.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.03.23. 18:37:08

@Valahol Máshol: sorry a hibák tömkelegéért. Már kapcsoltam villanyt, így látom is a billentyűket. :)

2011.03.23. 18:56:30

@Valahol Máshol: szerintem is. Nem kell azt haluzni, hogy ezt ők komolyan gondolták - valaki komoly pénzt akasztott :)

dr. Aullah 2011.03.23. 18:58:21

KB két hete voltam az euházban itt pécsen. Azt mondta a csaj, hogy van lehetőség külföldön dolgozni. Félév vagy egy évre lehet menni. Fizetik a szállást és kaját + KB 90e FT zsebbépnzt.
Viszont azt mondta, hogy most Londonba ne menjünk (na ez egy kicsit elszomorított), mert ott szar a helyzet. Angol tudással Dániát meg Hollandiát jelőlte meg. Még gondolkozom rajta.

GGG77 2011.03.23. 18:58:34

@Valahol Máshol:
"Gyere haza, mert ezentúl nem észak-afrikai bérezésért kell gürcölnöd nyugati árszint és dán adóterhek mellett. "
:)))

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.23. 18:58:35

Ne ba... Elsőre azt hittem, hogy ez valami geg, de a poszt első bekezdés után rájöttem, hogy ezek a szerencsétlen kis X pöcsök komolyan gondolják. Hihetetlen gyarló és gyökér kis seggfejek, persze tudom én, hogy jó pénzecskéért hülyék ők. :) A dokival nagyon egyet értek "Amikor a bérek rendezéséről esne szó, a kormány képviselői széttárják a kezüket, hogy bocs, nincs (ja, focira volt, akkor legyenek szívesek a focisták ellátni a betegeket)". Azért mert Viki pajti hobby-ja a foci, 200-250 milliárd ide nem is gond? De az egészségügybe ugyanennyi, a dokik és a nővérkék megbecsülésére sok... Aha... Van fontossági sorrend az elvtársak agyában!
Ekkora köcsögök legyenek szabadon! Milyen világban élnek, hogy ennyire hülyének nézik az embert? Pláne azokat, akik kint dolgoznak, minden értelemben (anyagilag és erkölcsileg is) megbecsülten? Majd eldobnak minden és hazarohannak a túrórudiért... A többin még röhögni sem lehet, csak sírni. No igen...igen hülye politikus palánták! Az stimm, hogy ők ennyire ecceri, faék típusú csákók, de hogy másokat is ennyire hülyének nézzenek, az már bántó! A retkes kis káédes mutterkájukkal szórakozzanak a szerencsétlenek. Bár ne tessék csodálkozni, manapság ezeket nevezik SIKEREMBEREKNEK! Felén viszont csak fa.zfejnek.

dr. Aullah 2011.03.23. 18:59:03

@Aullah: Az kimaradt, hogy a feltétel az, hogy 18-30 között legyen az ember és külföldön járjon nyelvtanfolyamra.

Thargoid 2011.03.23. 19:02:10

Nem csak a bér a gond, hanem a hozzáállás is.
Én itt még senkivel nem találkoztam aki valamit jobban tudna másnál, és ennek ha kell erőszakkal ad nyomatékot, kirúg, megaláz.
A politika is mindenkinek magánügye, nem az egyetlen közügy ami akár több évtizedes barátságok végét jelentheti, és nincsenek elvakult rajongói se egy pártnak, kivéve a BNP-t, ami az itteni szélsőjobb, de azok itt tudják, hol a helyük... és meghúzzák magukat.
Itt nem az érzelmek vezetnek valakit értelmetlen döntésekbe, hanem érvek; jó vagy rossz, de nem érzelmi alapon keletkező eredményekre.
Az egyre diktatórikusabb, "aki nem velünk van az ellenünk van", elképzelhetetlen.
Nyugdíjpénzek felélése, és hogy ehhez akiktől elvették a megtakarításaikat még tapsolnak is örömükben... hát azt hiszem egy helybéli megkérdezné mit szívnak a magyarok, mert jó cucc lehet.
Alkotmány? A magántulajdon védelme nem szerepel benne?
Soroljam még...?

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.03.23. 19:02:47

Zero, majd rajtam lehet tanulmányozni, ugyanis augusztus végén-szeptember elején tervezek hazaköltözni végleg :-) Tudom, sokan "kalandvágyónak" tartanak, meg hülyének, de van valami abban, amit a KDNP ír. Kicsit részletesebben:

10. versenyképes adó: ennek következtében szűkült az olló a régi magyar és a mostani ír fizetésem között. Na nem mintha utóbbi még nem lenne mindig jóval nagyobb, de tény, hogy kijövetelemhez képest már jóval több nettót kapnék. Ez pozitív.

9. álom: hát, ezt külföldön is meg leeht valósítani, sőt, pl. Írországban jóval egyszerűbb céget alapítani, mint Magyarországon. Ez hülyeség.

8. túró rudi: sok helyen van már magyar bolt, szóval ez is hülyeség

7. Budapest multikulti: eszem ágában sincs Budapestre költözni, meg ez a multikulti dolog nem vonz amúgy sem.

6. aranyat érő nyelvtudás: rengeteget fejlődött az angolom, a gyakorlati hatását majd meglátjuk ősszel :-) mindenesetre ez tényleg pozitív lehet.

5. olcsóbb egészségügyi ellátás: na, ez viszont tízpontos érv. Az ír egészségügy méregdrága, meg a hírek szerint katasztrófa (hála istennek egyszer sem kellett igénybe vennem). Jellemző, hogy sok magyar hazajár kezeltetni magát. Külföldről becsülöm a magyar egészségügyet igazán.

4. pörkölt, paprikás krumpli, stb: mi tagadás, hiányzik. Hiányoznak a jó hazai ízek. Jó érv.

3. szép lányok: hát, már foglalt vagyok :-)

2. családbarát szociális rendszer: igaz, a magyar szociális rendszer nagyon bőkezű, mondjuk ez az ország szempontjából inkább hátrány, de egyénileg nézve előny is lehet, ha rászorul az ember.

1. érzés: hülyézzetek le, de valóban ez a legfontosabb érv. Nem vagyok egy jó "multikulti" alkat, és valóban kitörő örömmel mentem haza eddig mindig, és fájó szívvel jöttem vissza. Szerintem itt tapasztaltam meg igazán, mit jelent a hazaszeretet, és mennyire nem tudja az ember otthon érezni magát egy más országban.

Amit kihagytak:
1. család!!! - ezt hogy hagyhatták ki? Évente kb. kétszer látom szüleimet, karácsonyozni már rég nem karácsonyoztam otthon, stb. Keresztfiam felnőtt, és alig látom. Akinek nincs családja, annak könnyebben megy biztosan. Na meg a barátok...

2. magyar nyelv: hiába jó az angolom pár év után, mégsem ismerem anyanyelvi szinten. Érdekes, hogy az ember igazán külföldön jön rá, hogy mennyire keveset tud. Nem tudod olyan választékosan kifejezni magad, mint itthon. Nekem ez hiányzik.

3. Idő: szeretem a meleg nyarat, a hideg telet, az ír idő nem ilyen :-) bár mostanában nincs annyi eső, mint régen, de mikor pl. két hónapig szinte végig esik és borul, depresszióssá tudja tenni az embert. Nincs is szebb az otthoni kánikulánál, mikor kint sörözöl :-)

4. Házárak: mélyponton vannak, rengeteget estek az árak (aktívan figyelem a piacot). Matolcsynak igaza van, most kell venni. Írországban egy lyukat nem kapsz abból a pénzből, amiből Magyarországon kacsalábon forgó palotát veszel jó helyen (és a magyar házak sokkal jobbak, az ír házak minősége, főleg szigetelése nagyon gáz).

A többit majd meglátjuk. Persze, bőven lehetne ellenérvet is sorolni, de azt majd máskor.

2011.03.23. 19:07:10

Én külföldön vagyok.

Amíg fidesz van otthon, nem megyek haza.

belzebubó 2011.03.23. 19:08:19

Tud valaki A 340-500-as ultra long haul kapitányi állást Magyarországon? Mert szólok az uramnak és pakolunk. Engem meggyőztek. LOL

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.23. 19:10:10

@Droli: Nagyon nem jókor időzíted a hazajöveteledet! Persze ha látsz egy biztos vállalkozást és állast magadnak, akkor más. De akkora állatkertbe most hazajönni, öreg, neked aztán van kalandvágyad!! :)

2011.03.23. 19:10:36

"Ha kint maradtam volna, akkor, most valószínűleg egy álmos külvárosban élnék, egy kellemes családi házban és a kényelmes életmódtól plusz öt kiló lenne rajtam. Kedvenc sportom a baseball lenne és a lányom "daddy"-nek szólítana. Most Budapesten -az egyik legocsmányabb városban- élek, nem kell korán kelnem hogy munkába menjek, mert az nincs, az ablakomból látom a szemben lévő panelházat, gyerekem sosem lesz, mert a csajok átnéznek rajtam, nyomtalanul fogok elmúlni a világból, de legalább az elhízás réme nem fenyeget, mert a távhőszámla kifizetése után legfeljebb kenyérre és vízre való marad a jövedelempótó támogatásomból. Gyertek haza ti is!"

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.03.23. 19:10:55

A testvérem nyáron lécel, családostul. egy vál(l)alkozással kevesebb itthon. Én még két, max három évet várok. Utána kettővel lesz kevesebb.
Egyszerűen nem értem, hogy miért nincs szükségük a pénzemre. Mármint arra, ami reálisan járna.

lyken 2011.03.23. 19:18:14

A fiatalok két dolog miatt mennek ki. Odahaza egyrészt kilátástalan minden, másrészt külföldön stabil élet és kiszámítható jövőkép várja.
Tudjátok mi volt ma a beszédtéma a külföldi ismerőseimmel(Régi barátok valamivel több mint fele kint él már) facebookon(indiferens a platform, csak a kapcsolattartás miatt lényeges)? Hogy a fidesz-kdnp megkérdezte a földrajzi bizottságot a ferihegy kérdésben, majd amikor nem azt a választ kapta amire számított, szétzúzta ezeknek az embereknek az életét. Tavaly év végén azon hüledezett minden ismerős ázsától amerikáig, hogy államosították az emberek manyup pénzeit. Előtte nyáron azon hülledeztek, hogy bedöntötték a forintot.

Lenne egy költői kérdésem: Ha a kinti fiatalok azt látják, hogy egy autokrata, nárciszista, izomból kormányzó, általuk egypárturalmi antidemokratikus rendszerként értelmezett valami élősködik a Magyar népen, mint egy fertőzés, akkor miért akarnának hazajönni? Ki az a hülye aki feladja a kiszámítható jövőjét azért, hogy utána otthon megélje a kilátástalanságot és az újra meg újra előforduló politikai visszaéléseket?

nyílméregbéka 2011.03.23. 19:18:54

Ezt megint olyan kis politikussarjadék fityfaszok írták, akik az egyetem (?) után azonnal beszédültek egy pártközpontba, és soha igazi nehézségeket, valódi munkahelyet nem látva azt képzelik, hogy az igazi emberek uncsizásból mennek el.
A Túró Rudi még az egyetlen jó indok, de egy komolynak szánt írásban megemlíteni a szánalmasnál is szomorúbb...
(Mondanom sem kell, hogy sok haverom van már kint, sőt, ami vicces, egy haverom nagypapája Kaliforniában kellemesen megél a gyári munkás nyugdíjából.)

Thargoid 2011.03.23. 19:19:30

@Aullah:
Mivel a munkanélküliség magas, ezért az alacsonyabb szintű munkákat már sokkal többen bevállalják, mint néhány éve, és nálad is rosszabb környezetből szabadult, szó szerint menekültekkel fogsz versenyezi a minimál bérért, ami jelenleg kb 6 font per óra, ami Londonban semmit nem ér, főként a lakhatási költségek miatt.
Londonba csak akkor ha el tudsz a szakmádban helyezkedni - és jó, keresett szakma az.
Ehhez magabiztosság, szerencse és jó angol kell; akkor a határ a csillagos ég.

lyken 2011.03.23. 19:21:51

Jut eszembe: dél karolinában a haverok/ismerősök imádják a magyar kosztot. Szeretném az elmúlt 20 év magyar politikusainak tolmácsolni a köszönetüket amiért élhetetllenné tették az országot és ezáltal remek emberekkel gazdagították az egyesült államokat!

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.03.23. 19:23:22

@lyken: Teljesen igazad van! Nekem két ugyanilyen beszélgetésem volt angliai és amerikai ismerőseimmel.

Thargoid 2011.03.23. 19:24:39

Túró rudi és még sok minden más is kapható, ha valakinek nagyon hiányzik... az nem érv.
Kis időt itt töltesz, és nyitott vagy a változásra, akár ételekben is, akkor rengeteg új dolgot meg lehet ismerni ami magyar ízlésvilágnak megfelelő és finom.
Ha valaki úgy áll hozzá, hogy mit fog enni... annak otthon a helye, mert nem csak az evéssel lesz gondja, hanem azzal is, hogy más dolgokat, más gondolkodást elfogadjon, és ne kívülállóként viselkedjen.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.23. 19:24:52

@Droli:

"Zero, majd rajtam lehet tanulmányozni, ugyanis augusztus végén-szeptember elején tervezek hazaköltözni végleg :-)"

Szuper, majd mesélj :)

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.03.23. 19:25:38

Egyébként pont ma beszélgettem a testvéremmel és nyolc barátja, (nem ismerőse) akivel együtt végezték az egyetemet, él kint külföldön a világ minden táján.

Cateran 2011.03.23. 19:28:15

@Droli:
En nem tudom te mennyit keresel ott, de en Nottinghamban,heti 25 ora munkaval 200k hufnak megfelelo osszeget nettoban....ha kicsit ramozdulnek,meglenne a 300k is siman...sok sikert ugyanennyi befektettett idovel es energiaval Mo-on is ennyit keresni (szamolod csak ki mennyi ez bruttoban...)
Illetve: 4-es ponthoz: melyik az a hozzavalo,ami nem beszerezheto kulfoldon? (mondjuk engem nem nagyon erint,miota kint vagyok rakattantam az azsiaira..jo kis Thai curry meg ilyesmi:D)
No offense,de aki most hazakoltozik,az tenyleg zakkant.....:)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.23. 19:29:28

@zero: Titokban Palink írta! LEBUKOTT!!! :)

dr. Aullah 2011.03.23. 19:29:45

@Thargoid: Jaja. Ezt mondta a csaj is.

guma 2011.03.23. 19:31:14

@Conv: Képzeld még az "álamfő" lánya sem akar haza jönni, itt élni!

"A Maryland Gazette című lap interjút készített egy helyi ingatlanügynökkel. A kétgyermekes családanya neve Alexa Goulding, de valamikor Schmitt Alexának hívták, és Schmitt Pál köztársasági elnök lánya. Alexa már régóta az Egyesült Államokban él amerikai férjével, aki filmoperatőr és Davidnek hívják.

Schmitt Pál nem népszerű Amerikában. Sokan emlékeznek még arra, hogy 1984-ben sportvezetőként nem tiltakozott amiatt, hogy Magyarország bojkottálta a Los Angeles-i olimpiát. A hivatalos magyar indok „a szocialista országok ellen uszító amerikai propagandahadjárat” volt, pedig a Sports Illustrated szerint 12 éremesélyesünk is volt. Gáspár Tamás birkózót és Bodnár Tibor sportlövőt aranyra tippelték.
...............
Alexa Goulding sem említi, hogy édesapja egykoron elfogadta azt a képtelenséget, hogy az Egyesült Államok polgárai Magyarország ellen uszítanak, de a cikkből megtudom, hogy a Schmitt lányok „a szovjetek által megszállt Budapesten” nőttek fel. Az ilyesmi még ma is szimpátiát ébreszt Amerikában.

Schmitt Pál nemrég arról beszélt, hogy a magyar fiataloknak a Kárpát-medencében kell megtalálniuk a boldogulásukat. Saját lánya másképp látja a dolgot, szerinte Amerikában „nagyon jó életünk van, tudom, hogy a jóisten megáldott itt minket”.

Cateran 2011.03.23. 19:32:29

Amugy nem ertem ezt a londonos pedalozast...nem az az egyetken angliai varos am,....sot,koszonhetoen a tulzsufoltsagnak (az osszes kelet-europai oda ment szerencset probalni)ott a legnehezebb munkat talalni. Kb 7 eve vagyok kint,meg a korabbi fidesz uralom alatt erlelodott meg bennem,hogy amig magyar politikusok iranyitjak az orszagot,az csak szarabb es szarabb lesz..sajna bejott...:(

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.03.23. 19:33:06

Azt is megjegyezném, hogy hosszabb rövidebb ideig tartó külföldi tartózkodásaim után, maximum másfél hónapig tudtam boldog és felszabadult lenni, akárcsak kint.

Engem a pofavágó pénztárosok húznak vissza a magyar valóságba.

nyílméregbéka 2011.03.23. 19:38:54

@Tokány: "2. Családbarát szociális rendszer
Igen, a veszélyeztetett terheseknek ezért csökkent a táppénz mértéke, mi? Amúgy meg ez egy nagybetűs broáf, külföldön lehet hogy rövidebb a gyes, de lesz hova visszamenned! Magyarországon ez nem feltétlenül jellemző."

Tőlünk most rúgtak ki egy csajt, akinek 8 éves kisfia van; 200 helyre jelentkezett, de ahogy meghallják, hogy gyereke van, már be sem hívják interjúra (hiába van két nagymama is).
Ha nő vagy és gyereked van, nem kapsz munkát.
Ha nő vagy, és MÉG nincs gyereked, nem kapsz munkát, mert majd _biztosan elmész szülni_.
Ha nő vagy, de esetleg nem is akarsz gyereket, akkor sem vesznek fel, mert biztosan hazudsz.
De a csúcs az volt, amit egy kolléganőm mesélt: a pasija (30 éves) jelentkezett egy állásra, és már őt sem vették fel, és megmondták, hogy azért, mert biztosan nemsokára családot fog alapítani, és akkor már nem lehet rá számítani (sic).
Na?

Pávor Jál 2011.03.23. 19:44:00

Még időben kéne lelépni, mielőtt a nyugdíj után a bankszámlára is ráteszik a kezüket.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.03.23. 19:44:38

OFF:
Az indexen publikál az "álamfőnk":

"Tinédzser betörőt fogtak Salgótarjánban
A 14 éves fiú tucatnál is betörést követett el."

ON.

jágör68 2011.03.23. 19:45:12

Azért nyelvtudás nélkül meg semmi alapképzettséggel senki se akarjon 200 fonttal a zsebében nekivágni az angol valóságnak... Vagy bármelyiknek.
És aki teheti próbáljon meg a képzettségének megfelelő melót találni, kivagyok attól, amikor pl. tanárok pizzafutárkodnak...(na jó, ha magyartanár, akkor érthető:DDD)
Amúgy a szar meló, az kint is szar meló.

Thargoid 2011.03.23. 19:47:19

@Pávor Jál: Kénytelenek lesznek, ha csak valami csoda nem történik.
A pénz csak 2 évre elég, ahogy korábban is mondták, és már megvan a helye.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.03.23. 19:48:51

@Pávor Jál: Komolyan mondom, hogy a bankszámla einstand visszatérő gondolatom. Mindig elhessegetem, mert ezt azért szerintem még ők sem mernék megcsinálni. De valahogy mindig ott motoszkál...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.23. 19:49:38

@Pávor Jál: Ha azt megpróbálják, akkor kevés lesz az a pénz, amit elköltöttek a terrorlehárítókra! A nép a Dunába hajtja a parasztjait!
Felénk az osztrák bankok megbízhatóak... :)

Kókuszmenyét 2011.03.23. 19:50:53

Jöjjenek haza??? Azokat kéne inkább megtartani akik még itt vannak. Az ismerőseim nagyrésze a távozáson agyal...

psr6 2011.03.23. 19:51:14

Ez borzasztó és banális. Ráadásul a 3 év gyes nem családbarát. Csak arra jó, hogy a nők kiessenek a munkaerőpiacról, vagy a GYES betegség miatt már az első években kiidegeljék a környezetüket a bezártságuk miatt. Nincs 80 € a rendelés, az igaz, SZTK rendelőben (bocs a régi elnevezésért), de a hálapénzt meg a félelem vezérli és határa a csillagos ég.

Azta' ! De jó itt! Észre se vettem :)
Jó, hogy elmondták, nem? A barmok...

misc · http://misc.blog.hu 2011.03.23. 19:53:06

olyan aranyos a 16%-os szja-ról írni, ami a szuperbruttó miatt ugye valójában 20,3%.

és akkor a 10%-os nyugdíjjárulékról meg a 7,5%-os egészségügyi járulékról, a munkáltató oldali 27%-os nyugdíjadóról meg a további kisebb tételekről még nem is beszéltünk. A világ második legnagyobb, 60%-os teljes adóterhe már nem hangzik annyira szépen.

majkanni 2011.03.23. 19:55:07

Most komolyan! Ennyire hülyék, vagy csak bennünket néznek annak a politikusok? Bármelyik az igaz "monnyon le!"

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.03.23. 19:55:48

@jágör68: Ezzel az a bibi hogy van kint ismerősöm, aki nyelvtudás nélkül fekete mosogató, és ezt a munkát megközelítőleg 1000 fonttal jutalmazzák havonta. Itthon mennyi lenne? Megéri a képzetlen vidékinek?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.23. 19:58:44

@majkanni:

Ifjúsági szekció, az utánpótlás :)
IKSZ=Fidelitas=Societas

Jason Bourne 2011.03.23. 20:00:15

nekem ez a véleményem: www.youtube.com/watch?v=ut4zOrjwpkE
"azt kell nézni mi a faja nem azt mi a szívás"

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.23. 20:02:08

@zero: Betonba mindet, azután ahol a legmélyebb a Duna... Mennyivel élhetőbb és jobb hangulatú egy ország lenne ez!

Melchi Zadok 2011.03.23. 20:03:34

én azt gondolom, hogy az úgynevezett "ifjúsági kereszténydemokrata szövetség" nevezetű nevetséges gittegylet az, aminek a kérésére/véleményére akkor se lennék kíváncsi, ha ők lennének az utolsó humanoidok a földön.

ízlelgessük csak egy kicsit: "fiatal kereszténydemokraták."
csak két szó, mégis micsoda ellentmondás!

MeeCee 2011.03.23. 20:03:37

@nyílméregbéka: és az mekkora gáz, hogy az óvodába viszik lázas betegen a gyerekeket, nem mernek otthon maradni velük, nehogy kirúgják a szülőt a munkából.

@Pávor Jál: én is ettől félek, előbb-utóbb a bankszámlák jönnek, megnézem, hogy azt is úgy benyelik-e az emberek, ahogy a manyupot.

ketroot 2011.03.23. 20:06:12

@melchi zadok:

kb. mint a nyugdíjas liberális kör:D

baloo112 2011.03.23. 20:06:38

Kedves Magyar Állam!
Egyetemi tanársegédként egyetemi klinikán nettó 110 ezer forintot kerestem heti 60 óra stresszes, hajtós, sok felelősséget járó orvosi munkával.
Nem álltam be a sorba a borítékos rendszerbe, de másik rosszat választottam így külföldön dolgozom.
A fenti tízszeresét keresem, olyan helyen ahol minden adott a betegellátáshoz, és csak heti 40 órát melózom szigorúan.
Köszönöm a meghívást. Ha a felét megkapom a mostani fizetésemnek otthon heti 40 óra munkával akkor azonnal költözünk haza.
Addig meg esetleg hazamegyünk egy egy disznóvágásra. Meg túrórudiért.

Jofiu 2011.03.23. 20:12:52

Hu, de gyenge! Fogalmuk sincs rola mit irnak. Mintha egy suket elmelkedne a zenei stilusokrol.

10. Versenyképes, egykulcsos adó
Aha, ez csak az SZJA, az ossz elvonas meg igy is magasabb vagy ugyanakkora mint mashol. Raadasul magasabb a fizu, ergo, abszolut ertekben tobb marad kulfoldon. Igaz a megelhetes dragabb sokmindenben, de sok masban tok ugyanaz. Pl. muszaki cikkek, vegyi aruk, gyumolcsok, utazas. Esetleg pont olcsobb is neha kint. Tehat azert koltozzon vissza az ember, hogy kevesebbet tudjon vasarolni a nettojabol? Es lassa hogyan herdaljak az elvont millioit? Hat nem.

9. A “magyar álom” - szabad pálya az új ötleteknek
:DDD Magyarorszag, mint vallalkozasbarat, otletek felkaroloja. Hehe. : ))) Ezek hulyek! : )

8. Túró Rudi
Barom, ez aztan indok. Turo Rudi mint eletcel. Gratula KDNP!

7. Budapest - multikultibb mint gondolnád
Teljesen igaz! Kurvajo hazautazni egy-ket hetre es vegiglatogatni a kulturalis attrakciokat. Aztan vissza lehet menni egy olyan orszagba, ahol normalisak a hetkoznapok.

6. Aranyat érő nyelvtudás
Ez mar inkabb feltetel, mint elony, nem?

5. Olcsóbb egészségügyi ellátás
Hat voltam korhazban latogatoban. Inkabb kiheverem otthon amig birom es probalok vigyazni magamra. Mellesleg Europaban egy repulout egy fogaszati kezelesert nyugati berekkel nem tema. : )

4. Pörkölt nokedlivel, ropogós parasztkenyérrel és csalamádéval.
Jol fozok. Az alapanyagok pedig kulfoldon is megvannak. Pl. savanyu kaposzta, gyulai kolbasz, csabai kolbasz, tejfol, fustolt comb, magyar kenyer (kurvadraga, de ehetobb mint Mo.-n), spanyol orolt paprika, zold csipos paprika, csalamade, sos uborka. Ami altalaban nincs kint: pirosarany, turo (helyettesitheto egyes helyzetekben), mak (vagy csak 50g-os kiszerelesben aranyarban), zsirszalonna. Meg fustolt csulkot is lattam. Amugy kint dragabb, de cserebe minosegibb az alapanyag. Az azonos minosegu Mo.-n is draga.
Azt hiszem ez a pont megoldhato kint is.

3. Szép lányok, helyes srácok, igazi barátok
Mindenhol vannak, csak kicsit masok.

2. Családbarát szociális rendszer
No comment, nem tudom megitelni. De Svedorszagban tobb allapotos not es gyerekkocsit lattam mint Mo.-n. Ugy latszik nem a csaladbarat rendszer a kulcs.

1. Az érzés...
Ja, meg amit akkor erzel mikor kilepsz Ferihegyen a tranzitbol. Gaz.

Amugy egy elem az ellenlistara:

-1 Burokracia. Eg es fold neha!!!

-2 Kevesebb elkeseredett, mogorva ember, kulonosen a kiszolgaloszektorban.

-3 Bizonyos helyeken flott, osszehangolt, minosegi kozlekedes, amire lehet szamitani es amiert erdemes fizetni. (nem mindenhol persze)

-4 Bovebb eroforrasok. A munka kellekei konnyebben rendelkezesre allnak, nincs annyi fillerekedes es trukkozes. Ami kell, az kell. Termelekenyebb az ember, elegedettebb a munkajaval. Mellesleg atlagban konstruktivabb is a legkor.

Persze nem mindenhol vannak igy, de vannak, nem csak elvetve.

reccs 2011.03.23. 20:12:53

Mindenesetre én a magánynyugdíjpénztárak elrablása óta érzem azt, hogy itt nem számíthatok semmi jóra. Én soha nem akartam innen elmenni, de... ezek után? Kicsit betelt a pohár. ikszes KISZ-esek.

bigthereal 2011.03.23. 20:12:56

a kommentelők többsége pesszimista, nagyképű, nyugatmajmoló lúzer.

itthon is lehet érvényesülni, és nem is túl nehéz...

maxwell murder 2011.03.23. 20:13:14

mondjuk ezek a kereszténydemokraták sose voltak normális, pedig én is konzervatív vagyok, vallom hogy a keresztény értékrend prioritást élvezzen, de ez röhej. jajj istenem, bárcsak a cigányok lennének kint, őket tuti nem akarnának hazahívni:(

gelsystem 2011.03.23. 20:13:31

az a sok beteg állat, akinek az agyából ez kipattant!!!! mert hogy egyedül nem lehet kitalálni ennyi baromságot, az tuti!!!!
és ez a sok kretén ipari hulladék is a nagy közös adóból járt ingyen egyetemre.........

mojoking77 2011.03.23. 20:13:44

Haat sracok, bocs, azt hiszem en is maradok meg egy darabig, aztan meg megyek tovabb mashova . Egy dologra jo volt viszont a cikk. Felhivta a figyelmemet a GeoVisitoron keresztul, hogy elnek meg int egy paran Kuwaitban. Tudom, hogy off, meg nem illik, de dobjon nyugodtan egy mailt, aki itt "szenved" epp. Tisztelettel:

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.23. 20:14:15

@baloo112: Reménytelen vagy! Nekünk ez a kiváló magyar foci sokkal többet megér ennél! Evégre kell egy fontossági sorrend! Na, hát erről van szó. A foci előrébb van, mint az egészségügy. Ennyi! Nem igaz, hogy ezt lehetetlen megérteni!!! :(

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.23. 20:15:27

ezeknek teljesen elment az agyuk...

hiszen eppen miattuk huzok kifele innen amilyen gyorsan csak tudok:-)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.23. 20:16:03

@bigthereal: Így is van! Tessék megnézni a Parlamentet és az önkormányzatokat is! Tele van sikeres emberekkel, akik remekül boldogulnak a közpénzekkel! Szerintem is! Aki az ellenkezőjét állítja, az mind rohadt kommunista! De komolyan!! :)

parrre 2011.03.23. 20:16:14

Van még ennél lejjebb? Ez valami iszonyat fos!

miva? 2011.03.23. 20:16:42

Szerintem a helyzet úgy néz ki, hogy ha lehetőség adódik, nyilván megpattan hazánkfia. Elsősorban kalandvágyból, amit persze erősít az a tény is, hogy itt 20 éve nem volt fontosabb a politikában, mint titkosítani az olajügyeket -amiben ugye minden oldal egyformán sáros - meg a grippen tendert - amiben ugye minden oldal egyformán sáros - stb. Emelltt mindenki láthatja akár a saját családján, akár ismeretségi körén belül, hogy az élet sokaknak egy kilátástalan versenyfutás, ami tönkre is teszi az embert. Mi úgy képzeltük, kimegyünk három évre, aztán hazajövünk.
A helyzet itt kezd bonyolódni: 1) ha kimész, ott valami egzisztenciát kell teremteni magadnak, 2) a szomszédok, munkatársak egyre fontosabbak lesznek - sajna az otthoniak pár év múltán szépen elfelejtenek. 3) neadjisten autót, házat vagy lakást veszel, gyereked születik, megnősülsz, férjhez mész - mivel ott kint is élsz - és máris nem olyan egyértelműen érzelmi kérdés a hazatérés.
A család persze otthon maradt, de mint kiderült, mi többet beszélünk a nagyszülőkkel, szülőkkel skype-on, mint a tesóink. A tesókkal persze pontosan annyit beszélünk, amennyit ők velünk.
Mindent egybevetve azért az igazán kúl az lenne, ha valahol a Somló oldalán lenne a házunk, és magyar kőművessel kellene beszélni pénteken, nem pedig egy törökkel, aki csak törökül tud, de ez a mai külföldön élés egészen más ám, mint akár 20 éve volt. Ha olyan ember írna esetleg a hazatérőknek, aki kisgyerekkel ment haza, talán több hitele lenne a dolognak. Szopás meg mindenhol van, csak nem mindenhol olyan arcpirító a bagázs, aki belekényszerít, mint nálunk, de ez egyébként tök mellékes. A legtöbben nem politikai menekültek vagyunk, bár úgy tűnik, ez változóban van. Azt azért senki ne várja, hogy a következő 20 évben, amikor majd több svéd él Barcelonában, mint katalán, és a cseh hivatalos kisebbség lesz a Feröer-szigeteken, majd a magyar mind otthon marad. Azért tenni kell, hogy fiatalok egy országot vagy várost válasszanak azért, hogy a gyerekeik ott nőhessenek fel, nem pedig butaságokat, meg elcsépelt közhelyeket puffogtatni!

Бабаяга 2011.03.23. 20:16:50

Túró Rudi? Az oroszok korábban kezdték el gyártani, mint mi. Persze abból hiányzik a citromos íz, de lehet kapni mákosat is. Hozzánk az orosz rudit németektől hozzák, tehát ez se érv.
Ellenben zseniális ötlet lenne pöttyöset forgalmazni magyar üzletekben nyugati nagyvárosokban. (Oroszok lefagyasztják, így sokáig eláll.)
Egyébként elolvasva a kdnp-s agyrémet megyek és verem a családot, hogy tessék végre komolyan venni a nyelvtanulást, aztán húzzunk el!

troll ellenpólus · http://trollhitvallas.blog.hu/ 2011.03.23. 20:18:30

A kommentelők között túltengő ballib beütésű hazaárulókra nincs is szüksége az országnak.

indapass90210 2011.03.23. 20:19:31

Isten bizony, ha megsunázhatok 2-3 ifjú kereszténydemokrata picsát, hazamegyek a hétvégére.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.23. 20:22:48

@bigthereal: ooo..
persze
erevenyesulni lehet,. azzal nincs problema.

csak eppen nem akarom fizetni ennek a dilettans bandanak a munkaberet az adombol.

keresek magamnak egy normalis allamot egy normalis kormannyal es olyan miniszterelnokkel, akinek meg van kapcsolata a valosaggal es nem mond olyat unios elnokkent, hopgy marpedig az unio nekunk nem parancsol:-)))))))

skizonfren parasztgyerek..
agyara ment ennek valami kurvara...

enciburnye 2011.03.23. 20:22:52

Én Afganisztánban dolgozom, családom itthon van, ingázok folyamatosan.
Jönnék én haza örömmel, de miután nem engedtem elvinni a nyugdíjamat, innentől kezdve már nem vagyok méltó nyugdíjra, ha haza jövök, és itthon szeretnék adózni...
két opcióm van, vagy nem jövök haza éhen halni, vagy ha hazajövök, egy off-shore céget csinálok, hogy még véletlenül se adózzak a magyar államnak...
szégyen, hogy ilyen dolgokon kell gondolkozni...
jah, gyerehaza oldal röhej.. valószínűleg ez fogja visszatartani a szakképzett fiatalokat, hogy ne menjenek külföldre dolgozni..

az én gyerekem apának fog szólítani, de ha módom lesz rá elég korán meg fogja tudni, mit jelent az hogy daddy..

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.23. 20:22:52

Volt szerencsém az öreg Szásszal, anno még mikor élt (az Isten nyugosztalja, imádtam) beszélgetni és ő mondta: Amíg megvan mindened odakint és jól élsz, addig nincs és nem is lesz honvágyad! Ha szarabbul mennek a dolgaid, na majd akkor! Ha meg olyan hülye vagy, hogy hazajössz, megérdemled! Néhány évet és feleséget elfogyasztott odakint az öreg Amerikában. A képei itt vannak a falaimon most is. :)

vitézlajszló 2011.03.23. 20:24:20

EKKORA HÜLYE FASZOKAT?!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.23. 20:24:26

@az igazi Sipi: Az egy dolog, hogy a felcsúti csávó mit szívott, de mi is szívunk miatta! :)

Jofiu 2011.03.23. 20:25:04

@troll ellenpólus: Aaaa! Akkor ertem mar miert ilyen nulla listat allitottak ossze. Ez csak puder.

papaci 2011.03.23. 20:25:45

én 45 vagyok, 25 évig húztam-halasztottam a távozást, most megtettem. A fél család régen odakinn, München, Seattle, Kanada, '83 óta hívnak, amikor lehetett, nem mentem, majd jobb lesz itthon. Apámat "44-ben poénból majdnem kivégezték az oroszok Debrecenben, aztán az ötvenes években elvitte a fekete autó, '80-as években szüleimet megfigyelték, lehallgatták, mégis maradtunk mostanáig. Jött '89, na végre, most kézbe veszi az ország a sorsát...hát nem elvtársaim, az elmúlt 20 év az eltékozolt lehetőségek időszaka volt, a három gyerekemnek valódi esélyeket akarok adni.

miva? 2011.03.23. 20:25:52

@troll ellenpólus: SZép is lesz, ha maj a troll csak trollt tud anyázni :D

bandika gazdája 2011.03.23. 20:25:54

Hááát! Bevallom én nagyon megdöbbentem végigolvasva a kommenteket! Az ifjú kereszténydemokratákat (vagy hogy hívják őket) nagy ívben leszarom a 11 pontjukkal együtt. Primitív, ostoba, aljas firkálmány. De! Azt azért nem gondoltam, hogy összesen két ember akad közel 100 hozzászólóból, akinek legalább megfordul a fejében, hogy b...tok meg ez azért mégiscsak a hazátok! Igen, szar itt élni már régóta! Igen, reménytelen. Igen, ha megszakadsz a melóban akkor is el kell döntened, hogy most egy kenyeret vegyél vagy egy üveg sört! Nem, nem fogjuk megváltoztatni az országot, hiába is akarnánk. Igen, lúzerek vagyunk! Mégis! Hát ebben kimicsinált világban már tényleg semmi más nem számít, csak a pénz?! Én csak járatom a pofám mindig, de sehol sem tudnék élni ezen a talpalatnyi földön kívül.Jószerivel még városomon kívül sem. Nem tudnám elviselni, hogy nagypofájú rózsaszín német karattyoljon a fülembe! Hogy ne kérdezhessem meg a piacon a 80 éves Marika nénit csinál-e idén is karácsony előtt abból a szokásos finom házi savanyúkáposztából? Hogy ne Imre bácsi teheneinek tejszínes, nem tejüzemben elkúrt tejét igyam, hogy amikor egy hétig nem voltam vásárolni, a kisboltos aki se ingem, se gatyám ne jöjjön át megkérdezni, hogy jól vagyok-e, nincs valami bajom, nem kell-e segíteni valamiben? Szóval mindent egybevetve: én itt vagyok ITTHON. És leszarom, hogy mennyi a barátnőm nyugdíja Ausztriában (6-szorosa az enyémnek) amikor depressziós, mert itthon már nincs itthon, ott meg sose lesz otthon. Röhögjetek ki nyugodtan. A fidesz majd megy 4 év múlva, jön a következő amelyik uyganolyan szar lesz. Én meg majd szidom mint az atom. Aztán majd (ha nem előbb) elföldelnek. ITT a Béke fasorban! Mert itt ahelyem. A lúzerek már csak ilyenek.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.23. 20:26:45

@enciburnye: Wazze, akkor Te is kiiratkoztál a nagy Nemzeti Lófaszból?! NEKED VAN IGAZAD!

mojoking77 2011.03.23. 20:26:56

@troll ellenpólus: Gondolom... Bar a fonokeidnek az adonk meg a nyugdijpenzunk azert kellene, ha jol olvasom..

Mdavid89 · http://iranynewyork.hu 2011.03.23. 20:27:42

Túró rudi VS. nettó 350 000. skacok?

Inkább az utóbbit választanám. Fujj KDNP... Hogy kerülhetnek olyan marhák a parlamentbe?

jágör68 2011.03.23. 20:28:03

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.:
Na, ja csak ha a kinti POLICE elkap, akkor nem a magyar "luxusbörtönbe" kerülsz...
Ja és a másik:
a feketézés sem javallt. Nagyon könnyen megütheti a bokáját. Szó szerint. Elég egy bokatörés aztán se ellátás se semmi és még jön a POLICE is.

melmek 2011.03.23. 20:29:07

Emberek, gondolkozzatok csak. A túrórudi nagyon komoly érv!

regress 2011.03.23. 20:29:10

ki ez a 3buzi?ingyenélő köcsög politikuspalánta?ja gyere haza dolgozni, hogy tudjanak mit ellopni.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.23. 20:29:14

@Mdavid89: Hogyan, hogyan??? Belépőt kaptak! Minden szar alakot beengednek oda is már!

Fullánkos Algol 2011.03.23. 20:29:24

gerinces lény távol tartja magát ettől az országtól amíg a bazilikát nem szántották meg sózták be az összes keresztény nyálagyú tetüvel együtt

robertdani · http://robbiedani.tumblr.com 2011.03.23. 20:29:29

mi fél éve jöttünk el és eszünkben sincs visszamenni. az érvek nem meggyőzőek, és bár szeretjük az országot, de élhetetlennek bizonyult. :-)

nemecsek ernő áruló 2011.03.23. 20:30:40

Tettekben eddig úgy néz ki, hogy fejére se pisálnak a magyar fiataloknak, akkor minek jönnének haza? Majd ha a fizetés fele nem az államhoz megy. Majd ha nem a nyugdíjasok segge lesz minden ponton kinyalva. Majd ha élhetőek lesznek a városok, és a nem odavaló elemeket kiviszik a város szélére. Majd ha... majd ha ez a garnitúra végleg eltakarodott a vérbe, és egy teljesen rendszerváltás után született _VILÁGLÁTOTT_ fiatal lesz a felelős az irányításért, nem olyanok, akik a fax, és az email közti különbséget sem ismerik, és facebook oldalakkal, meg jutyúb videókkal erőlködnek a fiatalok hazahozására, miközben szemérmetlenül elrabolják a nyugdíjukat.

Ez az ország egyelőre a nyugdíjasok országa. A panaszkodók országa. A "semmi sem jó, amit a másik gondol" országa. Egy normális fiatal ebből nem kér, inkább menekül. Mert ha csak az osztrák határt átléped, rácsodálkozol arra, hogy "jaaaaaa, így is lehet?" És hazaszeretet ide, vagy oda, ha lehetőséged van, akkor kint maradsz. És a pénz, amit a munkáért kapsz, az csak egy csepp a tengerben. Ezért emeltem ki a "világlátott" kifejezést. Mert a mai vezetőink, akik az életünket meg kívánják határozni, legfeljebb elnöki géppel mentek kanadai hoki mérkőzésre állami pénzen, vagy protokoll megbeszélésekre. Halovány fogalmuk sincs, mi folyik az országhatárokon túl. És ez nagyon gáz!

Temeraire 2011.03.23. 20:31:06

@winnie the poh:

Köszönöm a verset! Azt hiszem ehhez semmi többet nem kell hozzátenni; aki nem érti annak hiába is mondana az ember bármit

Mr Neanderthal 2011.03.23. 20:31:18

"haverom Angliában feketén 1000 fontot keres mosogatásból és nem tud angolul"
ezt a hülyeséget mar máshol is hallottam, kérnek mindenkit hogy ne vegye komolyan (evek óta a UK-ban élek)
amúgy ezektől az "anyuci berakott a varos közalapítványába" tökfejektől mi mást lehetne várni, kíváncsi lennek mennyit pattintottak le erre a nagyszabású "projektre"...
ma mar tényleg nem elsősorban a pénzről van szó, 1994-ben tényleg azért mentek ki az emberek, ma mar sokunknak úgy tűnik végleg el van cseszve a haza, amúgy meg itt Londonban lehet kapni túró Rudit és aki azt hiszi hogy az embernek nem a családja meg a barátai hiányoznak, hanem a túró rudi meg a nagy budapesti multikulti, az elmehet a...na oda!

Rokkantnyugdíjaspornósztár 2011.03.23. 20:31:25

El kell venni az állami támogatást az egyházaktól, és szét kell osztani az orvosok meg a tanárok között és akkor majd hazajönnek. Az agyhalott tíz pont helyett elég lenne ez az egy.

Most jön a jolly joker duma, hogy demagóg, de lesz@rom.

Jofiu 2011.03.23. 20:32:27

@Mdavid89:
350?! Ne vicelj mar, sok helyen az atlag alatti.
Vagy a megelhetes utani megtakaritasrol beszelsz? Az majdnem stimm. A 350 az mar jonak szamit megtakaritasra, de az elvarhato sincs sokkal alatta.

miva? 2011.03.23. 20:32:56

@bandika gazdája: Az a kemény, hogy nagyon igazad van, viszont két év alatt ugyanúgy a helyi májkrémért megyek a helyi kisboltba, meg a nyers tejért a farmra, meg a zöldséges néni küld ajándékba szőlőt a feleségemnek, aki szoptat, meg a szomszédok sorbaállnak, és kisruhát, meg játékot hoznak a gyereknek szülinapjára, meg folytathatnám napestig. En kisvárosból származom és most is kisvárosban élek. Hiányzik az egyik, de alig hiszem, hogy ilyent kaptam helyette. nem sztámítottam rá.

MeeCee 2011.03.23. 20:32:57

@bandika gazdája: egyrészt nem lehet mindenki mazochista :-D másrészt nem minden a pénz, sokkal fontosabb az, hogy vannak olyan országok, ahol nem tolják le a gyalogost a zebráról, ahol nem unott arcú bolti alkalmazottak tesznek szívességet a vevőnek, ahol bandikát egy üzletből vagy étteremből nem kiutálják (vagy eleve be sem engedik) hanem ivóvizet hoznak neki. Meg ilyesmi.

mojoking77 2011.03.23. 20:34:17

@bandika gazdája: Tisztellek. Szivbol. Sajnalom, hogy eletkeptelennek tartanak a tobbiek (velem egyutt). Ez tudom gusztustalanul hangzik, de akkor is ez van. Tisztelem az elveidet, csak sajnos semmit nem tudsz elerni veluk a sajat lelki nyugalmadon kivul (Bar a beirasod alapjan mar az is reg odaven..) Remelem minden baj ellenere megtalalod a szamitasodat otthon. Orulok, hogy beirtal, valaki, aki teljesen maskep gondolkodik mint en/mi.
(A hozzaszolasom nem tartalmaz ironikus reszeket !!)

jágör68 2011.03.23. 20:36:00

@Rokkantnyugdíjaspornósztár:
Ezzel csak az a baj, hogy nem 10 milliárd Ft kell az egészségügybe, hanem minimum 300 milliárd- és az még csak a konvergencia- program előtti állapot- 2006. Ami szintén nem volt még világverő.
A másik: a jobb egészségügyhöz több LEGÁLIS pénz kell. Mert ilegális pénzekből nem épül új kórház, nem lesz több nővér, se új eszközök.
70 éve van elb*szva az egészségügy, Rákosi kócos elvtárs óta és azóta is jól elping- pongozik a beteg meg a politikus az állandó hálapénzezéssel.
Közben meg rohad szét minden.
Ideje felébredni!!!!!

Gizi a laborból 2011.03.23. 20:36:53

Egyetlenegy érvet sem tudok mondani a lányomnak, hogy hazajöjjön. Nem is fog. Ha fiatalabb lennék, én is elmennék. Nekem Schmitt Pál nem köztársasági elnököm, Orbán Viktornak és kormányának semmiféle érdemét nem tudom megemlíteni.

A 10 pontból legalább három, de talán négy is, a hasaddal foglalkozik. Ne gondold, hogy mindenkit csak ez érdekel. Amíg a 8 éves ellenzékieskedéseteknek köszönhetően 10 millió gyűlölködő országa lett Magyarország, addig ne csapjatok be senkit a hazacsalogatással! Nem fognak hazajönni.

enciburnye 2011.03.23. 20:38:36

@Boli: eredetileg lokálpatrióta volnék, és büszke arra, hogy magyar..
de a nyugdíj einstand óta elhatároztam, hogy egy olyan állam, ami nem hajlandó minimális jogokat biztosítani nekem, de kötelezettségeket igen, az nem érdemli meg, hogy akár egy fillért is kapjon tőlem..
nekem nem kell az taj kártya, nyugdíjellátás akkor.. majd én gondoskodok magamról, de ez az állam egy fillért sem fog látni az én munkámból adó formájában addig, amíg ez a rendszer uralkodik..

nélkülözhetetlen kézikönyv 2011.03.23. 20:38:41

Ez az ország ráadásul még annyira faja, hogy azt a túró rudit még bele is teszi hátulról a seggedbe.

Ekkora birkaságot, te jóóó ég....

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.23. 20:38:46

@jágör68: Nézd, a falábú focistákra lesz ennyi pénz, megmondták. Az egészségügyre nem. Akkor miről beszélünk? :(

Prostatikus Vogon Jeltz 2011.03.23. 20:39:03

+1 érv: itt a legviccesebbek a politikusok.

ja mégsem. az idióta szót kerestem...

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2011.03.23. 20:40:17

Ha valakinek valami nem világos, szóljon.

Szóval min is csodálkozik a nagyérdemű, amikor az utóbbi nyolc (kilenc!!!) év szinte kizárólag a szarittélni-szarittélni-szarittélni mantra jegyében telt. Ez persze nem az ok, hanem a tünet, és a propaganda.

Salamon tökéletesen mindegy hogy maszop vagy fityesz kormány van hatalmon. Nem lehet egyetlen olyan kormányintézkedést, rendeletet, törvényt említeni az elmúlt nyolc (kilenc!!!), vagy húsz, vagy hatvan évből, ami ne lett volna valamilyen szempontból közösségromboló hatású.

És itt a negyven évnyi szoccban felnőtt két szocreál generáció hihetetlen idiotizmusáról, irigységben és kárörömben maximálisan kimerülő "érzelmi itelligenciájáról" még nem is esett szó.

Írom mindezt Csehországból.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2011.03.23. 20:40:46

+1:
"If you have a Hungarian for friend, you don't need an enemy". - Kurt Vonnegut

Rokkantnyugdíjaspornósztár 2011.03.23. 20:41:53

@jágör68:
Az index szerint kb. 60 milliárd, de ennél biztosan több, mert direkt nem számolják össze.
index.hu/belfold/2010/12/20/direkt_nem_szamoltak_ossze_mennyit_kapnak_az_egyhazak/

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.23. 20:42:04

@enciburnye: Sajnos egyet kell értenem Veled! Sokan vannak, akik persze az állami szférában a versenyszféra árainak a többszöröséért verik a bránert. Amíg ilyen nullák osszák az észt, meg az ilyen "Gyere haza..." című szarokat propagálnak, miközben nincs mögötte semmi, addig teljesen igazad van!

Thera 2011.03.23. 20:42:09

10. Versenyképes, egykulcsos adó
De nem kapok érte semmit. És az alapfizetés jóval alacsonyabb. Magyarországon belefutnék az állami bérplafonba azért amit külföldön beosztott mérnökként megkapok. Ráadásul nem tudhatnám mikor vetnek ki visszamenőleg luxusadót, veszik el megtakatításaimat. Továbbá hogy külföldön 5 év alatt megszerzett nyugdíjjogosultságommal magánnyugdíj ellátás nélkül mi lesz.

9. A “magyar álom” - szabad pálya az új ötleteknek
Ez vicc. Nem lehet megélni a legtöbb iparágban egy olyan kicsi piacból mint magyarország. A versenytől nem félni kell hanem kockáztatni, befektetni, és alkalmazkodni. Jobb egy nagy zsúfolt piac mint egy kicsi amit még nem fedeztek fel de ha bejön egy új konkurencia akkor vége. A stabilitás, megbizhatóság tisztességes verseny viszont alapfeltétel: Korrupciónélküliség, kiszámíthatóság.

8. Túró Rudi
Adnak a Business Váróban ha néha hazajárok. Ha annyira kellene rendelhetnék is belőle.

7. Budapest - multikultibb mint gondolnád
" Teljesen igaz! Kurvajo hazautazni egy-ket hetre es vegiglatogatni a kulturalis attrakciokat. Aztan vissza lehet menni egy olyan orszagba, ahol normalisak a hetkoznapok."

6. Aranyat érő nyelvtudás
Van szakértelmem is. És szeretem szakmámat. Viszont itthon nem vehetnék fel magyarul nem beszélő munkatársakat komplikációk nélkül.

5. Olcsóbb egészségügyi ellátás
Elvárt hálapénzel együtt is? És hány órát kell itthon várakozni, és hányat kint időre menve? És mennyire tolerálja egy itthoni munkaadó az időben orvoshoz fordulást, vagy a nátha miatt otthonmaradást hogy a többiek ne kapják el. Mennyire elfogadott a betartott munkaidő, no túlóra? Ez mind az egészaéges élet alapfeltétele.

4. Pörkölt nokedlivel, ropogós parasztkenyérrel és csalamádéval.
Egészségtelen. Hol tudok munkaidőben változatos, svédaztalos egészséges menüt enni ebédként?

3. Szép lányok, helyes srácok, igazi barátok
Sajnos eme pont lehet hogy felülírja az összes pontot. Ezért is gondolkodok egyre jobban a hazajövetelen. De nem az IKJs homofób megjegyzésre gondolva. Simán egy párkapcsolatban a közös háttér, kultúra, közös nyelv is fontos.És itthon még mindig többen vannak az ellenkező nemből magyarok.

2. Családbarát szociális rendszer
Van elérhető, megbízható bölcsöde? Férfiként elfogadott gyerekkel való otthonmaradás? Miért essen ki partnerem vagy én évekre a karrierjéből? És ez miért előny?

1. Az érzés...
Amit egy politikailag ennyire megosztott, túlpolitizált társadalomba való visszatérés jelent?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.23. 20:45:12

@Rokkantnyugdíjaspornósztár: Mert rászorulnak! De tényleg! Bár valami egészen másra (arra a bizonyos lipiczai tenyészménre) szoruljanak rá az elvtársak és a hasonszőrű férgek!

vitézlajszló 2011.03.23. 20:45:18

Nem menne el innen senki, ha nem lenne muszály!
Az embereket elzavarják innen a szarházi politikusok, akiknek semmi nem drága a saját egzisztenciájuk fenntartása érdekében.
Racionálisan gondolkodó fiatal (17-37 között) élni akar, és itt nem lehet, erről mostani kormányunk és leendő altokmányunk gondoskodik.

jágör68 2011.03.23. 20:46:18

Vajon az a sok idióta, aki el- alkotmány- bohóckodik, meg Sztálin elvtárs díszpolgárságával és hasonló ország érdeke szerint minden percben számító sorskérdésekről diskurál jó pénzért, az mind tényleg ennyire hülye? Vagy csak dugják a fejüket a homokba?
Hogy akarnak majd országot építeni 1 millió bodzással meg 3 millió nyugdíjassal?
Felveszik az IMF- hiteleket a nem létező termelő/ dolgozó/ adózó generációra?

Viktus 2011.03.23. 20:46:46

Ezek itthon élnek egyáltalán? vagy egyenesen egy párhuzamos galaxisból írnak?

Garp 2011.03.23. 20:46:58

Szerintem ugyanolyan bátor dolog elindulni, mint otthon maradni. Megint egy téma, amivel szépen ketté lehet osztani az embereket.
hogy mikor mennék haza? Csak 2 dolog kéne hozzá.
1.: ha valaki kifizetné a svájci frankos lakáshitelünkre rárakódott kb40% árfolyam különbözetet (és mielőtt lehuhognak: anno _sehogy_ másként nem tudtuk elkezdeni az életünket, csak hitelből.)
2.: ha az ország legkisebb megyeszékhelyén, megyei jogú városában, a szülővárosomban kapok olyan munkát, amiből el tudom tartani a családot belegebedés nélkül.
Tudom, önző dolog, de csak egy életem van, 34 évesen jó eséllyel a felét is letudtam már. Nincs mire várnom.
Az otthon maradottaknak pedig....hát, kitartást és a legjobbakat. Minden cinizmus nélkül.

(Ez a 10 pont meg vicc, a legtöbbje fel sem kéne merüljön, mint csáberő, annyira evidens dolog. Méghogy Túrórudi!..pfff.)

bandika gazdája 2011.03.23. 20:47:48

@Fullánkos Algol: Nyálagyú tetű vagy Te! (Bár nem szeretek ilyesmit mondani.)

kalamáris (törölt) 2011.03.23. 20:48:02

Ők legalább próbálkoznak. Az idióta impotens bohóc (gy.k. Gyurcsány) még küldte is az embereket/vállalkozásokat külföldre. A magánnyugdíjpénz meg nem a saját megtakarításod volt, kötelezően vonták a fizetésedből olyan pártemberekkel telerakott nyugdíjpénztáraknak, akik nem tudtak bánni vele.

Viktus 2011.03.23. 20:48:59

ropogós parasztkenyér :( na ilyen már nem nagyon van az a pékség is ahol régen jóféle kenyért adtak fokozatosan egyre szarabb lesz ...

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.23. 20:49:18

Itthon a legjobb, mondom közel 8 év után. A kezdeményezés nagyon nemes, talán kicsit esetlen. A feldühödött emigránsok kommentjei miatt meg én szégyellem magam. "Ne azt kérdezd, hogy a hazád mit tehet érted...". Ugye.

Aki persze jól érzi magát kint, maradjon nyugodtan, amíg jólesik neki. De biztos vagyok abban, hogy nagy részük magának is hazudik.

Talán nem off:
modoros.blog.hu/2011/01/12/a_hazatelepult

reccs 2011.03.23. 20:49:26

@Temeraire: Hidd el, értik itt ezt nagyon sokan, azok is, akikről azt gondolod, hogy nem. Még mindig sokkal jobban szeretem ezt a népet és ezt az országot, mint ahogy azok szeretnek engem.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.23. 20:50:03

@kalamáris: Aha... Viktorék csak megvédték! De tényleg! Sőt mindjárt el is kúrták! Okos, leülhet fiam!

jágör68 2011.03.23. 20:50:52

@jágör68: Na ja végülis, szükség törvényt bont- majd megoldják:DDDDDDDDDD
Na akkor majd a 800.000 állami alkalmazott végezheti fejenként 4-5 ember melóját, az lesz csak az igazi!
Majd orvost játszik a pályázatkészítő, építőmunkást a tanácsadó, a politikus meg szennyvíz- tisztítót!
Az lesz csak a szép világ

Szergej55 2011.03.23. 20:50:58

Az itt látható hozzászólások 99%-a nem pesszimista, hanem realista. Aki itt hazaárulózik, tegye nyugodtan. Ők akkor nyugodtan nyúljanak le még több adót, vagy amennyiben becsületesek, kínlódjanak csak nyugodtan ennyi pénzért, elvégre tök logikus, hogy 2-szer annyi melóért csak negyede annyi bért kapsz. Én is el fogok menni, ha ez így marad.

Bloodscalp 2011.03.23. 20:52:32

"szemben a 2002 és 2010 közötti évek fiatalokat elüldöző politikájával-

ezt nem hiszem el, mutassanak fel 1 db ilyen embert! De ne a kitalált fészbúk adatlapját!

mojoking77 2011.03.23. 20:53:02

@Modor Tibi: Tibi ne mar.. Te sem jottel volna haza gondolom, ha nem szereztel volna kint valami egzisztenciat, vagy tevedek? Amugy egy ideig barhol jo, egy ido utan pedig sehol. Bar ez megint eleg modorosra sikerult....

Viktus 2011.03.23. 20:53:41

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.:

Én is így vagyok vele már egyre unalmasabb Bandinak lenni, mint az Állatfarm c. műremekben ...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.23. 20:53:56

@Modor Tibi: Emlékeztetnélek, hogy pl. azok a bizonyos magyar Nobel díjasok, 1 kivételével nem Magyarországon lettek díjazva... Vajon mit érhettek volna el, ha itt maradtak volna, ebben az irigykedő, kivagyiságokkal teli bodzaszedős világban?! Nobel díjat nem, az ugye biztos?

sárkányfő 2011.03.23. 20:54:26

@Aullah: és nem angol anyanyelvű országban mégis milyen melókról van szó, amihez elég az angol tudás?

Hohenzollern 2011.03.23. 20:54:31

Az X tevékenysége pont amellett érv, hogy ne jöjjön haza senki...

A legbájosabb a 3.) pont, hogy azért érdemes hazajönni, mert itt lehet buzizni...
:D

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.23. 20:55:09

@bandika gazdája:
megértem a helyzeted és tisztelem a véleményed, a kiállásod.
Azonban te viszonylag speciális helyzetben vagy, bár mondhatni az én helyzetem sem az átlagos, de talán a két speciális helyzet miatt teljesen más az életre való rátekintésem.
Bár nem mondhatom, hogy nagyon rossz a keresetem, nehéz belőle jövőt, stabilitást garantálnom itt magyarországon a jelenlegi és a várható helyzet ismeretében.

Én úgy gondolom a fogtechnikus tanuló nagylány és a kiscsoportos óvodás kislány közt az orgonasíp többi elemét adó három iskolás fiú jövője és megélhetése számomra többet jelent, mint bármi a világon.
Addig, míg én tisztességesen adózok, húzom az állam gazdaságának szekerét, egyre kevesebbet tudok a számomra fontos dologra szánni akár anyagilag akár időben, addig nincs olyan érv, vagy erő, amelyik arra venne rá, hogy hazaszeretetből (ami megvan, évek óta húzom halasztom a dolgot) itt maradva ne adhassam meg azt amit akarok a gyerekeimnek.
Ha megvan rá a lehetőség, (és megvan) hogy ugyanennyi, vagy kevesebb munkával, - így több szabadidővel a gyerekeim felé - többet tudjak nyújtani a gyerekeimnek az életkezdéshez, a boldoguláshoz, meg is fogom ragadni.
Egyenlőre országunk vezetőitől tanulva csak a vállalkozásom (adózásom) vittem külföldre, hogy több maradjon a gyerekeimnek, de hamarosan viszem magamat és őket is.
Az egészségügyi ellátásról és iskoláról annyit, hogy a nagylánynak kevesebbe jön ki az oktatás kint, mint amit itthon fizetek, és örömmel vették a jelentkezését, nem nekem kellett abból válogatnom, hogy hol találom a legolcsóbban a gyakorlati képzés meglétéhez a legolcsóbban, - csak kevéssel havi 100 ezer feletti összegért - vállaló fogtechnikust, hanem az iskola a jelentkezés elfogadásakor küldött egy listát kapcsolati adatokkal akikhez jelentkezhet a lány... ingyen.

Szóval, szép a hazaszeretet és a pozitív értelemben vett röghöz kötött érzelmiség, de minden ember és minden eset más. Ami elég és megfelelő az egyik életéhez, az a másiknak a megélhetési minimumot sem éri el, és nem csak anyagiakban.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.23. 20:55:58

@mojoking77: kint buliztam, utazgattam, gyűjtöttem. Nem is baj, ha valaki kimegy - hazatérve tényleg annál jobb esélyekkel indul. De nem muszáj kimenni, csak ajánlott. Elég tanulni is - persze nem bármit :)

miva? 2011.03.23. 20:56:12

Emberek! Nem a kormány színe miatt mennek külföldre a fiatalok! Azért mennek, mert nem hülyék, és látni szeretnék, máshol milyen az élet! A legtöbb úgy tervezi, hogy hazajön, aztán kiderül, hogy nem olyan könnyű 3000 km-ről interjúkra járni, sodorja őket az életük, olvassák az ilyen posztokat, és inkább nem erőlködnek, hanem maradnak még pár évet. Közben a gyerek kamasz lesz, és nem akar elmenni onnan, ahol a haverjai vannak. Ennyi.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.23. 20:58:00

@Boli: nem tudom, én nem kaptam Nobel-díjat se kint, se itthon. Egyszerűen imádok ITTHON lenni. Tamási Áron is megmondta nagyon helyesen, hogy miért vagyunk itthon a világon :) nem várom én el senkitől, hogy ugyanígy gondolja, de ez az általánosan tapasztalható Mo-fikázás nevetséges. És lehet, hogy van javítanivaló, de mindenki a készbe akar beleülni és elvárni, hogy más javítsa meg helyette.

bandika gazdája 2011.03.23. 20:59:25

@mojoking77: @MeeCee: Bandika minden nap velem jön a szomszédos cukrászdába ahol a reggeli kávémat iszom, és más kutyákkal együtt kutyakeksszel várják. Sőt időnként egy "dogtrollerrel" a maincoon cicalányt is magunkkal visszük. A leki nyugalmam száz százalékosan rendben van. Na jó, csak 99, de csak azért, mert a szülői házat anyám halála miatt el kellene adnunk, és nem sikerül. Nehéz két lakást fenntartani egy nyugdíjból. Végül nem utállak titeket, és nem haragszom rátok, mert más a véleményetek! Az enyém ez! Ti pedig éljetek boldogan és sikeresen! Szívből kívánom! :-)

[c] 2011.03.23. 20:59:47

"szemben a 2002 és 2010 közötti évek fiatalokat elüldöző politikájával".

Csúsztatás a köbön.

miva? 2011.03.23. 21:00:07

@Modor Tibi: Ez azért nem volt szép. Éppen az a helyzet manapság, hogy ha máshogy akarsz javítani, koldulhatsz a téren holnaptól :P

kalamáris (törölt) 2011.03.23. 21:01:51

@miva?: Igen, de vannak olyanok is, akik azért visszajönnek, bár pár itteni bérkommentelőnek úgy látszik nem ez az érdeke. Szerintem ez egy alapvetően jó kampány.

Tapogatott Kukorica 2011.03.23. 21:02:30

Először röhögtem, hogy a rudit hozza fel indokként.

Másodjára elolvasva tulajdonképpen az a legütősebb érv.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.03.23. 21:03:01

Na emberek,mindjárt jön Mj és leszid mindenkit aki kint akar maradni.
A múltkor is volt egy kis veszekedés Tildy blogján,mert ő kint akar maradni.
Én is gondolkodom külföldi munkán,de én úgy vagyok vele,hogy hazajönnék,nem végleg mennék ki.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.23. 21:03:07

@miva?: nem a tüntetésekkel kell javítani, bár felőlem azt is lehet. Még az autóborogatás is belefér, csinálják. Dolgozni kell, adózni, fogyasztani, gyereket nevelni. Nem könnyű.

halar 2011.03.23. 21:04:45

multikultizás, pár sorral lejjebb meg buzizás? szigets fotók, közben meg minden szórakozás ellehetetlenítése? hálapénz és najónincsplazmatévé? egykulcsos adó, kezdő fizetéssel vagy vállalkozásként (amit itt ugye olyan jol lehet) jól megszopva?
miértmennélel.org :)

causa sui 2011.03.23. 21:05:42

ezen most konkrétan hánynom kell.

feleségem idén teherbe esett. nem így terveztük, de elég idősek vagyunk ahhoz, hogy ne vetessük el az első gyerekünket, mert nem biztos, hogy lesz még egy. mivel egy ideje munkanélküli, nem kap semmit, sőt most már a TB-t is mi kell fizessük. az én egy fizetésemből próbálunk megélni hónapról hónapra, úgy, hogy jön a baba. (remélem legalábbis, hogy jön. egy már elment, nem kívánom senkinek.)

végigjártunk minden lehetőséget, megkérdeztünk mindenkit, hogyan, honnan lehetne bármi támogatást kicsikarni, de SEMMI nincs. sem támogatás, sem közmunka, sem 4 órás munkahely, SEMMI! mert a fidesz támogatja a gyerekszülést, mi?

mondtam is, hogy most akkor elválunk, átiratom a lakhelyem anyám címére, és máris csak segélyekből lesz egy minimálbérre való. csak egy baj van: nem vagyunk cigányok. nem azért vettem feleségül, hogy elváljak tőle.

szóval kedves fidesz&kdnp bekaphatjátok!!!!!!!!!!!!!!!!!

@vitézlajszló: ez így van. a fenti kálváriánk közepette jöttem rá, hogy a törvények és jogszabályok úgy vannak kialakítva, hogy ha nem akarsz éhen dögleni, akkor kénytelen vagy áthágni őket. vagy elmenni ebből a hányadék országból. vagyis maga a "politikai elit" kényszerít rá a törvénysértésre vagy elköltözésre.

@pancho_sanza: bazmeg! ezt még nem olvastam tőle. hol írta?

@bandika gazdája: szerintem ezért nem megyek én sem sehová. csak nem merem bevallani.

jó éjt mindenkinek.

K.Jani 2011.03.23. 21:05:55

már előttem megírták, ez egy akkora faszság hogy még én szégyellem magam ,hogy magyar vagyok. remélem csak viccnek szánták, mert ha komolyan gontolták az nagy baj. nagyon nagy baj. az ilyenek még jobban megerősítenek ,hogy még egy darabig nem szabad hazamenni.
2 éve élek külföldön. jövő hónapban születik a kisfiam. elsősorban miatta maradok itt. nem akarom ,hogy magyarországon nőjjön fel. sajnos!!! most nem! pedig nekem is sokszor van honvágyam.

mentanyuszi 2011.03.23. 21:06:27

Egyszerűen nem bírom ki, hogy ne szóljak hozzá:
Én amondó vagyok, hogy Magyarországot sokkal korábban eltolták. A zászlóra -ugye - Madách azt hímezte:

"Ember küzdj, és bízva bízzál! Az Élet célja a küzdés maga!"

Na, asszem, ezt sikerül itt folyamatosan teljesíteni - de feltételezem, nem én vagyok az egyetlen, aki mást vár az élettől...

miva? 2011.03.23. 21:06:29

@Modor Tibi: Így van! Nem az-e a helyzet viszont, hogy a kicsit sem szoci barátaim szépen menekülnek nyugatra, mert kirúgták őket az elmúlt cirka 4 hónapban - és nem öreg munkásőr csúcsvezetők ám ők, hanem 30 körüli igáslovak a médiában, tűzoltóságnál, stb. Nekik mit mondanál?

berlin_mount 2011.03.23. 21:08:17

Hmm, a túró rudival hazacsábítani valakit, azért elég gyenge ötlet. Több, mint 4 éve élek a német fővárosban, aminél multikultibb Budapest biztosan nincs.
Negyedévente fizetek 10 € vizitdíjat, de az orvosi ellátásra eddig a legkisebb rosszat nem tudnám mondani. Pedig már kórházban is jártam, ahol ugyan 10€ napidíj van, de ezért napi 5x adnak enni, az ásványvíz és a gyümölcslé ingyen és a WC papírt és a gyógyszereket se kell bevinni. A nővérkék óránként minden kórterembe benéznek, az orvossal beszélni lehet. A kórteremben max 3 fő, mindenkinek külön TV. A fogorvosom ugyan Magyarországon van, mert megbízom benne, de a számlán lévő összeget a betegbiztosítóm 10€ kivételével egy héten belül a számlámra utalta, megköszönve, hogy az olcsó magyar magánfogászatot választottam.
Az élelmiszerek átlagára kb. ugyanaz, mint az otthoni. Bármi más olcsóbb.
Jelen pillanatban munkakeresőben vagyok, de a munkanélküli segélyem több, mint otthon a legtöbb ismerősöm fizetése.
Egy 3 szobás, 75 négyzetméteres lakást havi 620 €-ért bérlünk, amiben már az internet és a telefon is benne van.
A mobiltelefonom szerződését most hosszabbítottam meg, de mivel nem kértem új telefont, így 225€ számlajóváírást kaptam, ami 11 havi telefonszámlámat lefedi.
A boltokban a pénztárostól hallom utoljára, hogy további szép napot kíván mosolyogva.
A tömegközlekedés romjaiban (berlini S-bahn káosz) is klasszisokat ver a budapestire.
Pörköltet szebb húsból csinálok, mint otthon. Minden hozzávaló kapható, egri bort is bármikor veszek.
A környéken ahol lakom már egy ízeset káromkodni nem lehet magyarul, mert többen értik, mint a budapesti belvárosban.
A családomat rendszeresen meglátogatni, mind a szabadságom mennyiségéből, mind a fizetésemből gond nélkül megtudom.

Akkor, most érdemes hazamennem egy olyan országba, ahol dívik az intolerancia, kevesebb a fizetésem, olcsó de legalább rossz EÜ ellátást kaphatok.
Úgy gondolom, még maradok egy kicsit!

Riley Kestrel · http://100auto.blog.hu/ 2011.03.23. 21:09:31

"Magyarországot még nem érintette meg a nemeket összemosó filozófiák szele."

Ha ez azt takarja, hogy nálunk a fiatalok is intoleránsak az alternatív párkapcsolati formákkal szemben, és el nem tudják képzelni, hogy egy férfi takarítson vagy otthon maradjon a gyerekkel, akkor köszi, de megyek csomagolni.

K.Jani 2011.03.23. 21:09:40

ja és még megy, de már ezt is megírták előttem. nemrég beszéltem egy orvos tanulóval. ösztöndíllyal jött ki tanulni, és ha megkapja a papírját németországba akar menni.
ő mondta, hogy a végzett orvosok 90%-a!!! elhagyja az országot. én is azt tudom mondani, hogy ez egy időzített bomba.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2011.03.23. 21:10:26

Jaj, még az orvosi ellátást is megemlítik!!!
Pár hete a feleségemet komoly gyomorgörcsökkel bevittem a sürgősségi rendelésre (ismétlem: SÜRGŐSSÉGI !!!) és röpke 7 (azaz: hét !!!) óra tengés-lengés után már távozhattunk is...
Aki az orvosi ellátást is beveszi a nyugatról hazahívó érvek közé, az olyan elefántcsonttoronyban élő politikus, aki még sosem látott belülről orvosi rendelőt, legfeljebb csak magánklinikát.
Politikusok, ébresztő!!! Gyertek már le közénk a földre!!!
:)

mojoking77 2011.03.23. 21:10:31

@Modor Tibi: Az a baj, bar ez meg mar szemelyes, hogy spec en otthon nem igazan talalnek munkat magamnak (Legalabb is azt a munkat, amit jelenleg is vegzek). Az pedig, hogy elmenjek valamelyik Telecom Szolgaltatohoz, eleg komoly visszalepes lenne, mind anyagi, mind pedig szapmai szempontbol. Arrol vegleg nem is beszelve, hogy az ilyen allasok eleg ritkak otthon.
Teny, hogy legtobbunket a valamilyen kenyszer vitt ki , viszont sok embert megismertem, aki ugyanugy ment ki, mint -gondolom- te, hogy par ev, bulizgatunk, dolgozgatunk, vilagot latunk, aztan majd meglatjuk, es meglattak. Meglattak, hogy nem kell naponta a politikai szemettel foglalkoznia. (Sydney-ben az emberek nem kis reszenek fogalmuk sincs peldaul a miniszterelnok szemelyerol), nem kell a mindennapi eletben a masnaptol tartani. Az emberek igenis elkenyelmesednek, es egy ido utan mar nem faj az, hogy "csak" egy kelet europai valaki... Foleg nem egy igazi multikulturalis (nem-nem, a magyar nem az) kornyezetben...

J. László egy bolsevik (törölt) 2011.03.23. 21:10:48

@Modor Tibi: "Dolgozni kell, adózni, fogyasztani, gyereket nevelni. "

Lehetőleg nem Magyarországon.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.23. 21:10:59

@miva?: hogy sok szerencsét, nézzenek körül, lássanak világot, tanuljanak, aztán jöjjenek haza, ha honvágyuk lesz :)

Le_Penseur 2011.03.23. 21:11:29

Ezek a KISz-es fiatalok mindig mosolyt csalnak az arcomra! Már a "Jelentsd fel a való világot, adunk hozzá nyomtatványt!" is mókás volt, de ez a lista mindent visz!

"praktikus információval, tanácsokkal és erkölcsi támogatással lássa el azokat a magyar fiatalokat, akik bár jelenleg kinn élnek, de hazatérnének Magyarországra."
Akik kimentek, semmit sem tudnak a mai magyar jelenről! Nem olvasnak, nem néznek tévét, az internetről pedig még nem is hallottak! Sőt a szüleikkel sem beszélnek!

10. Versenyképes, egykulcsos adó (bezzeg külföldön éhbérért dolgoznak)
9. A “magyar álom” - szabad pálya az új ötleteknek. (...) nyugaton nincs más lehetőséged mint multiknál elhelyezkedni. (te jó ég, az a sok orvos és ápoló mind valamelyik multinál van?)
8. Túró Rudi (rudiért senki sem költözik haza és senki sem marad itthon)
7. Budapest - multikultibb mint gondolnád
A hazatérők közül többen felfedezték már, hogy a nyugatabbi országok szokásai, ételei (miegymás) kis keresés után mind megtalálhatóak Magyarország fővárosában. (mindenki Pesti?)
6. Aranyat érő nyelvtudás (erről inkább mélyen hallgatnék, hogy itthon még mindig alig tud valaki normálisan legalább egy idegennyelvet!)
5. Olcsóbb egészségügyi ellátás (túlterhelt egészségügyisekkel, 30 éves műszerekkel, stb)
4. Pörkölt nokedlivel, ropogós parasztkenyérrel és csalamádéval. (aki elköltözött, annak hiányzanak az otthoni ízek, de emiatt senki sem jön haza)
3. Szép lányok, helyes srácok, igazi barátok
Magyarországot még nem érintette meg a nemeket összemosó filozófiák szele. (az a sok külföldi buzeráns, meg leszbikus, transznemű, meg az egyéb eltévelyedett lélek! Fertő!)
2. Családbarát szociális rendszer (meg a várólisták a bölcsődei helyekért ...)
1. Az érzés...amit akkor érzel, amikor a repülőablakból meglátod a kivilágított Budapestet (sok lúzer aki az osztrákokhoz vonaton jár, nem látják a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér fényeit!)

Csak így tovább srácok! Fog ez menni!:D

csoko20 2011.03.23. 21:11:30

Gyertek haza skacok!!!!!!!!

Meglátjátok, "AZELMÚLTNYOLCÉV" csak móka volt, ahhoz képest, ami ezután fog jönni :))))))))

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szopóálarccal várunk mindenkit! Bónuszként egy ShmiT Pál által dedikált alkotmány!

Tapogatott Kukorica 2011.03.23. 21:11:32

Úgy hallom otthon nem kell adózni olyan munkák után, melyek a két tenyér ütemes egymáshoz csapásából kelekező zajért fizetnek, jellemzően poltikai töltetű rendezvényeken, ezerötszázat. Igaz-e ez-e, és mekkora igény lesz a közeljövőben ilyen képzettségű szakemberekre (OKJ-s tapsmenedzser szakon tanulok, fél év "Éljenzés és örömujjongás" ösztöndíjjal)? Köszönöm az ikszet!

hüséges 2011.03.23. 21:13:17

@baloo112: Teljesen egyetértek, ez volt eddig a legjobb válasz !

Tuck barát 2011.03.23. 21:13:44

Nem tetszik a KDNP szövege?

Most hol a kétharmad, aki bejuttatta őket az országgyűlésbe?

miva? 2011.03.23. 21:14:09

@Modor Tibi: Ez nem olyan egyszerű, ha van gyerek. Nehezen érted, látom.

Viktus 2011.03.23. 21:14:16

@spontan:

:O kinek húzod ki Kolompároknak, Lakatoséknak? :P

septem 2011.03.23. 21:14:46

suta próbálkozás, de legalább próbálkoznak valamivel. mert ugye benéz az ember valami ballib blogba, mit olvashat? a magyarok így, a magyarok úgy... a magyar rossz, a magyar csúnya. nem veszek magyar terméket, nem csinálok gyereket. hát akkor, az eu nyitva áll, a szarbakszba mindig keresnek pultost. panaszkodnak, hogy milyen lehúzós itt minden, meg mindenki. aztán, ha lelépnek, azért csak visszajárnak lúzerezni a többieket, mert ugye ők nem olyanok... mert ők azért lépnek le, mert itt lehúzós a szitu. ja, az. csak kiktől?
totál igaza van modor tibinek.

NforceR 2011.03.23. 21:15:20

en most osztondijjal vagyok kulfoldon, ahogy az latszik is. De eszem agaban nem lenne visszamenni ha nem lenne kotelezo. Es nem csak a penz miatt. Bar az sem utolso szempont. De az h 20 eve csak az ugatas, egymas szapulasa megy azt valahogy nem birom felfogni. Es nem is az a legnagyobb gondom h valszek ketszer esetleg 3szor annyit kellene meloznom h tartsam az eletszinvolamat, mert ugye lejebb is lehet adni... de amikor az embernek gyereke van az mar azert mas. es egyelore nem latom h barmit is javult volna leendo gyermeke(i)m lehetosegei... es ahogy mar irtak ez az igazi baj. hogy itt a fidesz a hires nagy ketharamdaval ugatnak meg lopnak ugyan ugy. az orszag meg a nep le van szarva... az ervek kozul meg talan a turo rudi, es a porkolt allja meg a helyet. A tobbi elbol mero hulyeseg....

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.23. 21:16:08

@mojoking77: @miva?: jó, hát akinek jobb kint, az maradjon, ennyi. Én amióta újra itthon vagyok, még a város illatát is minden percben kiélvezem - bármilyen nevetségesen is hangzik. Ha csak a pénz érdekelt volna, biztos találtam volna jobban és jobban fizető országokat. Kinek mi a fontosabb, ugye.

jágör68 2011.03.23. 21:17:15

@Tapogatott Kukorica:
Bizony, a TÚÚÚRÓÓÓ RUUUDIII!!!!!!
Viszek is ki egy raklappal:DDDDDDDDDDDD
Amúgy jó lenne ez az ország, ha
1. Legalább a munkaképesek 60%-a dolgozna
2. Az állami hivatalok nem a bírságolásokra állnának rá, hanem csinálnának is valamit
3. Rendbetennék a közutakat, mert a főutak is katasztrofális állapotban vannak
4. Lenne normális bicikli- úthálózat- mint a németeknél- hogy a termőföldek mellett vezet a betonút, amin a paraszt is ki tud menni traktorral a földjére és a biciklis is használhatná
5. A vállalkozások vezetői nem zsigerelnének ki minden fillért a dolgozóiktól
6. Nem dőlne be a sok ember az egymásra uszításnak és végre fogna össze, mondjuk a 800 EUR- minimálbérért
7. Az egzisztenciáért való félelem miatt nem kellene senkinek 3-4 mellékállást is vállalnia- és akkor a munkanélkülieket is fel lehet venni ezekre a helyekre
8. Nem lenne népsport az adó- és járulékcsalás
és sok más....

ineralisi · http://degzfigyelo.blog.hu 2011.03.23. 21:17:19

Én egyszer hazamentem. Azóta azt gondolom, kidobtam az ablakon azokat az éveket, amiket Magyarországon töltöttem. Szakmailag abszolút nem jutottam előbbre, mert a szakma történetesen senkit nem érdekelt, kapcsolatokon, "okosságokon" múlt MINDEN. A szakma teljesítménye nagyjából a külföldi klisék silány fordítgatásában, valamint seggnyalásban és ügyeskedésben merül ki - engem meg ez kurvára nem érdekel. Szal léptem megint, mielőtt elcseszem a még aktív éveim maradékát is. Szeretem a szakmámat, nehezen viselem, ha belehazudnak az arcomba, és egyre inkább kedvelem azt a közösséget, ahol szabadon hódolhatok neki, fejlődhetek, a magam útját járhatom. A gyerekeim a becenevemen szólítanak. Nekem mindegy, az viszont nem, olyan közösségben fognak-e felnőni, ami biztosítja a számukra, hogy megszeressék az életüket és szabadon élhessék úgy, ahogy szeretik. Azt szeretném, ha egyenes derekú, egyenes emberekké serdülnének, akiknek álmaik vannak, és lehetőségük az álmok megvalósítására, nem pedig sunyi, görcsösen, remegve hazudozó, ügyeskedő, gonosz, kiégett rokkantakká, akiket egyszerűen eldobnak, ha már nem képesek tovább segget nyalni, mert kisebesedett, elkopott a nyelvük, esetleg eddig bírta az önbecsülésük. Itt megvan a lehetőség, hogy szabad, egészséges emberek legyenek, nincsenek keresztek az állami iskolák falán, senkinek ilyen faszság eszébe sem jut, mert egyszerűen kiröhögnék érte. Nincsenek hajléktalanok, a koldusokat Romániából importálják románok, és az autók megállnak, ha gyalogost látnak a zebrán. A Halászbástyát leszarom, gagyi, hazug turistahely, de még az sem, én viszont Budapesten egyáltalán nem turista vagyok. Valamikor a Visegrádi utcába szerettem bejárni dolgozni - gyalog, szerettem a hangulatát. A Bakáts térre már nem annyira, Kelenföldtől kiráz a hideg. Aki erre az ostoba hazugságözönre hazamegy, az megérdemli, de nem tartom vissza, maga választja magának, ő maga fogja megélni. Azt is eldöntheti mindenki, akar-e újabb Audit fizetni lázár jánosnak, szeretné-e, ha egy smittpál nevű ostoba ló lenne az elnöke, és egy orbánviktor vagy gyurcsányferenc nevű kapzsi paraszt döntene arról, mi legyen az adójával, melyik kutyának mennyit oszt belőle. Az én adómból inkább egyik sem, egy fillért sem, maradjunk ennyiben.

Pretoryan 2011.03.23. 21:17:21

gtalkon dumáltunk a haverral, skóciában van egy nagyobb biztosító helyi kirendeltségén (mocsok multi mindenhol bázz), olyan 2 millió HUF körül keres havonta átszámolva, ennek itthon a negyedét tudná megkeresni maximum, úgyhogy megteheti hogy importálja a túrórudit, bár annyira azért nem hiányzik neki!

Amúgy gratulálok a KDNP-nek és a KISZ izé IKSZ-nek valószínűleg az év legrosszabb honlapját próbálták összerakni, és össze is jött!

J. László egy bolsevik (törölt) 2011.03.23. 21:18:46

@Modor Tibi: "Itthon a legjobb, mondom közel 8 év után. "

Akkor semmi akadálya, hogy baszodj meg otthon.

"Aki persze jól érzi magát kint, maradjon nyugodtan, amíg jólesik neki. De biztos vagyok abban, hogy nagy részük magának is hazudik."

Voltál már külföldön, paréj? Hazudni a pártod szokott odahaza, te szerencsétlen.

miva? 2011.03.23. 21:19:12

@Modor Tibi: Ha a tizenéves gyereked nem akarja itthagyni pölö a barátait, meg azt az országot, ahol született és felnőtt, akkor az miért is pénzkérdés, te egszerű?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.03.23. 21:19:15

Ezt a hülye szöveget, hogy amerikában daddynek szólítaná az apját.... (amúgy milyen magyar név ez a Azbej Tristan?) .
Nos, mi párommal magyarok vagyunk, magyarok leszünk odahaza is, itt is, és bárhol a világon. Az anyanyelvünkön fog a gyerekünk beszélni velünk , mi máson ? Csak azért mert nem Magyarországon élünk , nem felejtjük el az anyanyelvünket.
Viszont haza akkor költöznénk, ha toleranciában , ügyintézésben, és egyéb számunkra fontos dolgokban elérné az itteni színvonalat. Ha kormány nem akarná jobban tudni , mi a jó nekünk, ha lehetne egyről a kettőre jutni normálisan, stb.

De amíg nem, addig a tudásommal azt az országot támogatom amely szívesen lát és megbecsül.

septem 2011.03.23. 21:20:21

azok meg, akik kéjjel szarnak a közös fészekbe, mindenhol rongyok lesznek. mindegy, hogy magyar, vagy sem. mindegy, hogy berlinben, vagy stockholmban van. embernek hitvány.

Fatal Error! System Halted! 2011.03.23. 21:20:36

"Meggyőztek? Maradsz itthon? Vagy hazajössz? :)"

Na most húzok innen a vérbe...

sárkányfő 2011.03.23. 21:21:06

@Cateran: és azt lehet tudni, milyen területen dolgozol ennyiért? csak mert én is erősen gondolkodom a távozáson, és keresem a lehetőségeket.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.23. 21:21:07

@Tapogatott Kukorica: Sőt, még hullámozni is meg lehet tanulni! Meg diadalittasan köszönteni a Vezért! A pulpituson...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.23. 21:21:56

@Modor Tibi: hány gyereked van tibi, akiket iskolába kell járatni, és emellett félretenni nekik az életkezdéshez, mindemellett fenntartani az egzisztenciádat, esetleg fejlődni, képezni magadat, hogy piacképes legyél a félévente újabb és újabb technológiákat bevezető piaci versenyszférában dolgozó alkalmazottként?

mojoking77 2011.03.23. 21:22:00

@Modor Tibi: Mondanam, hogy fereertesz, de annal mar tobbet olvastam ModorosBlogot, hogy azt higyjem ,nem erted a hozzaszolasokat. Azt meg nem tudom, miert akarod megbantani a kitieket, de majd lassan rajovok.. Amugy en is otthonra terveztem a bekes oregkort, de az, a magyar berekbol, meg az atlageletkor alakulasabol nem futna.. Ughogy meg kell keresni a ravalot.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2011.03.23. 21:23:00

Jól mutatja, hogy a kereszténydemokraták milyen szoros kapcsolatot is ápolnak a valósággal.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2011.03.23. 21:23:17

Alapvetően butaság háborogni a jövés-menésen. Mindannyian más dolgokat tartunk fontosak, eltérő értékeket vallunk a magunkénak. Az emigrálók ne érezzenek lelkiismeret furdalást, az itthon boldogulók pedig vegyenek picit vissza a nagy mellényükből. Természetes, hogy itthon is lehet jól élni egy pár százezer embernek, mert ennyit tud gazdagon eltartani a honi piac. Azonban a többség, aki nem tud odaférni a jó pozíciókhoz, érthető, hogy másutt keres magának helyet. Ebben semmi hazaárulós nincs. Az emigrálókat a józan életvágy hajtja.

Buzgómócsing 2011.03.23. 21:23:44

Elkezdtem olvasni a kommenteket és hányingerem lett. Állandó kibaszott nyavajgás bazmeg, a faszom kivan. Itt minden kurva szar, Nyugaton meg minden fáin, még a kerítés is kolbászból van. Menjen is ki a sok fasz, akinek itt olyan szar. Nem ám tenni kellene valamit, hogy jobb legyen, nem! Menjünk nyugatra, üljünk be a jóba, aztán majd ha ott is szar lesz onnan is tovább megyünk. Aztán lehet mindig panaszkodni, hogy itt most éppen ahol vagyok milyen fos. Meg Magyarország is milyen szar. Undorító egy szarkupac, amit itt összehordtatok, menjetek is el a picsába. Én majd itt maradok a nyugdíjasokkal (meg Fletóval). ;)

Nohát 2011.03.23. 21:24:17

@fejo: lehet neked hihetetlen a dolog, de az én általános iskolai cimborám egy Hilton szálloda konyhájában kisegítő, és keres kb egy ezrest egy hónapban. Eltartja belőle a csaját meg magát, kivett egy házat, aminek a szobáit tovább adja, neki kb egy ötvenesben van a lakhatás jelenleg. Nem valakinek a valakije, hanem a haverom. Tényleg.

Amúgy meg én kinn vagyok már hatodik éve, egzisztencia megvan, a két gyerekemmel tuti nem indulok haza, az angollal nincs gond, mindenbe bele lehet jönni, ha akarod. De ingyenben itt sincs semmi, melózni kell, de a melónak van értelme, és nem azt olvasod az újságban, hogy ki mit lopott el.

Én mióta kijöttünk azon gondolkodom, hogy menjünk-e haza, de eddig még csak egyre roszabb lett a helyzet, sose fordult elő, hogy megkísértsen a gondolat.
A honvágyról meg annyit, hogy amíg jól megy a sorod, nem lesz honvágyad. Akárki mondta ezt itt, igaza van. Minden városban ahol eddig éltünk, volt kisebb nagyobb magyar közösség, és ez csak egyre gyarapodik. Van magyar-lengyel bolt, van minden kaja ami kell. Vannak magyar cimborák, nemsokára lesz a kissrácomnak szülinapi bulija, ahol több magyar gyerek lesz, mint angol, és nem kicsi parti lesz. Az otthon maradottak a legnehezebb, de én nem anyám miatt megyek haza, hanem a gyerekem kedvéért maradok itt.

Ebből levezetve ha bárki minket otthon akar látni, csak tegye azt, amit az eddigi hat évem alatt minden angol kormány. Támogasson minket, ne elvegyen, biztosítson jövőt, ne csak a pusztulat lebegjen a szemünk előtt. Nem kértem otthon sem, hogy hadd legyek én a miniszterelnök, és itt sem leszek milliomos. De otthon adót csalva, félve az apehosoktól kellett úgy élni, hogy nem jutott saját lakásra valóra, miközben Magyar Bálinték sorra vették fel az alacsony kamatú hiteleket. Most házam van, szépen tudom fizetni, két kocsim áll az udvaron, nyáron nyaralok, télen sielek, és van megtakartásom. Ha ezt tudná otthon biztosítani az a drága magyar anyaföld, akkor hazamennék. Amúgy nem.

gochenger 2011.03.23. 21:24:27

Én nem is tudjam mit mondjak, miután elolvastam a kommenteket...

Mindenesetre én maradok itthon.

Jofiu 2011.03.23. 21:25:38

@bandika gazdája: Nos, lehet, hogy a tobbiekbe tobb racionalizmus es kevesebb merev almodozas szorult, de asszem atsiklottal a nem penzkozpontu erveken is. A hozzaallassal foglalkozo dolgokon. Amiket mondasz, az emberi gesztusok, a szep es kellemes elmenyek es emlekek, azok nem csak Magyarorszagra jellemzoek a vilagban egyes egyedul. Hogy hol erzed magad otthon az pedig mar nem kotelezoen attol fugg, hely szelessegi es hosszusagi teruleten szulettel. Eskuszom, sokszor jobban otthon erzem magam egy konstruktiv, alapos kulfoldi csapatban mint egy kreativan versengo magyarban. Vagy kellemesebb erzeseket kelt egy nyugodt kulfoldi taj.
Nem meggyozni akarok, csak kiegeszitek. Nincs is mit meggyozni, klonbozoek vagyunk, es ez nem baj. Termeszetesen a szulofold az szulofold marad, es a tole kapott kulturalis es egyeb hatter egyszeruen potolhatatlan, de hogy ki hol van otthon az mar szerencsere egyre kevesbe fugg okolszabalyoktol mint hogy CSAKIS EZ A HAZAD ES KESZ, hanem jobban a tenyleges korulmenyektol. Mikor a hazad barmilyen igyekezeted ellenere romlik, sot akar ellened fordul, akkor lehet akkor vagy igazan hazafi, ha legalabb magad nem hagyod bedaralni. Igy is, ugy is magyar marad aki kulfoldre megy, legalabb reszben, nem tudja lecserelni mint egy inget. Es lehet inkabb o orzi meg az ertekes magyarsagot, nem pedig az aki elfogadja, akar alkalmazkodassal, simulassal, a '90 - '10 idoszak magyar realitasat....
Nme mondom, hogy igy van, csak elofordulhat. Majd a tortenelem megmondja.
Mellesleg nincs megirva, hogy kizarolag egy hazad lehet. Tobb is lehetsz attol, ha tobb hazad is van. Persze, csak azoknak akiknek ez vallalhato, nincs bennuk bevesett korlatozas.
Onmagaban a ragaszkodas es kitartas is szep, de nem mindegy mihez es hogyan ragaszkodik az ember.

miva? 2011.03.23. 21:25:46

@Buzgómócsing: Ezt kikérem magamnak! Tudom, hogy sok a hozzászólás, de egyáltalán nem ennyire egyoldalú. Kérlek olvass alaposan, és aztán rondíts ide!

septem 2011.03.23. 21:27:13

@ineralisi: mondom, hogy egyesek visszajárnak köpködni, lehúzni a többieket.

J. László egy bolsevik (törölt) 2011.03.23. 21:29:41

@tildy:): "Nos, mi párommal magyarok vagyunk, magyarok leszünk odahaza is, itt is, és bárhol a világon. "

Én ezzel nem szoktam dicsekedni külföldön. Csak néhány turbó magyar hiszi azt, hogy ránk felnéznek, mint valami különleges nemzetre... A legtöbb európai számára nem jelentünk semmit, más kontinensen meg nem is ismerik az országunkat. Jó reggelt!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.23. 21:29:55

@miva?: egszerű a válasz: döntse el akkor a gyereked, hogy te hol öregedjél meg.

@Conv: majdnem egy. Az életkezdéshez meg nekem se tettek félre, aztán csak elkezdtem.

@mojoking77: értem a hozzászólásokat. A forrongó közhangulatba belepiszkít egy másképp gondolkodó. A mob ilyenkor megzavarodik, feldühödik, és képtelen felfogni, hogy valaki tényleg máshogy látja.

kigyurt álat 2011.03.23. 21:31:38

Ez a nagy kivándorlás a szocik alatt indult meg keményen, és csak nagyon lassan fog megváltozni sajnos, ahogy a kommentekből is látszik. A 8 év alatt középiskolás korból felnőtt egy generáció, amelyben egyre nőtt a kivándorolni szándékozók aránya.
Egy erős jobboldali gazdaságpolitikára lenne szükség, hogy gyorsabban javuljon a helyzet: minden adót és járulékot minimálisra csökkenteni, mert az végre nem az adócsalóknak kedvezne, és a legálisan munkát vállalók is normálisan meg tudnának élni. Továbbá az irreális szociális kiadásokat kellene megszüntetni, és elsősorban az egészségügy helyzetét rendezni, talán az van a legszarabb állapotban.
Én is dolgoztam kint 2 évig, marasztaltak is, de azért jöttem haza, mert nem az érdekel hogy kint jobban keresek-e, hanem azt akarom, hogy itt is javuljon az életminőség, meg nem tudom elfogadni, hogy itt ilyen maradjon a helyzet, mert nem vagyok megalkuvó.

AkarkiJ 2011.03.23. 21:32:24

" Most Budapesten -az egyik legszebb városban- élek, az irodámból látom a Halászbástyát, a lányom "apának" fog szólítani... de ami a legfontosabb az az, hogy nyomot tudok hagyni az engem körbevevő világon."

szóval, csak azokat várják haza, akik irodájának ablaka a halászbástyára néz? ez olyan s8-as lézerskálás mérce megint?

Tokány 2011.03.23. 21:32:29

@Modor Tibi: "A forrongó közhangulatba belepiszkít egy másképp gondolkodó."

Nyugodtan gondold magad a helyi, illetékes mártirnak, de faszság. Aki emigrált, az többségében leirta többé-kevésbé kulturáltan és nyugodtan, hogy miért nem itthon képzeli el a jövőjét jelenleg. Feldühödött emigránsokról te kezdtél el itt hadoválni.

bandika gazdája 2011.03.23. 21:32:40

@Conv: Értem én ezt, ne hidd, hogy nem! Pláne a gyerekeket! Csak az a baj, hogy a gyerekek már szinte biztos, hogy nem jönnek vissza akármi lesz. Maradnak a nyuggerek - míg éhen nem döglenek - meg a segélyesek - míg éhen nem döglenek. Nem tudom mikor érti már meg a "politika" hogy Magyarországnak annyi, ha észbe nem kapnak. És akkor ilyen faszságokkal hergelik a népet, mint ez is itt! Esküszöm nem értem őket, de lehet, hogy az én hibám!

Gab75 2011.03.23. 21:34:06

Fel ev munkanelkuliseg utan jott egyszerre ket allas. Egy szimpatikus kis ceg Mo-on: csak ugye zsebben a le, es adot kell csalni; vagy kulofoldon: nem mondom hanyszoros penzert. Szerintetek hazamegyek megint fel evet allast kereseni? Vagy most mar osszegyujtom a gyerkeknek az egyetemig a tandijat es a sajat nyugdijamat. Nem kivanom azt az erzest, mikor csak fogy a penz, valaszra sem meltatnak a palyazatoknal, a csaladnak meg enni kell adni. Ja en mar 35 folott vagyok, akkor engem nem is hivott senki... bocs, hogy beleszoltam.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2011.03.23. 21:35:03

Ejnye, mi meg most fogunk elhuzni a fenebe osszel.
affenebe.

Vegulis miert maradjon itt ketto, teljesen bejelentett, nem minimalberes, diplomas, programozo az orszagban, ahol gyerektelenul alacsonyabb rendu allampolgart akarnak beloled csinalni, mint a segely tengodo, gyerekgyarto etnikumok.

Az nem kerdes, hogy 3-4* annyit keresunk odakint, mint itt, s talan Svajcban nem fognak oreg koromra agyonverni egy fagyasztott csirkeert.

szoval meggyoztel kdnp, maradunk, csak erted.

mojoking77 2011.03.23. 21:35:21

@Modor Tibi: Nem, a kozhangulat nem forrong. Az emberek nagyja inkabb szomoru, amiert nem lehet egy -nem tul idealisan elkepzelt- eletet otthon gazdasagi buncselekmenyek nelkul vegigvinni, csak, ha valamilyen modon kisegitik az embert a szulei is (i.e: Dolgozzanak meg nyugdijasan is, vagy halljanak meg, hogy a gyerek jobban eljen az oroksegbol...). Es kerlek ne mondd, hogy de igenis lehet, mert valaiert te is kint eltel 8 evet... Furcsa, hogy nem olvastad vegig rendesen a hsz-eket

miva? 2011.03.23. 21:35:44

@sixx a bolsevik: De ha a spanyol spanyol, a litván meg litván, akkor miért ne lennék én magyar? Tudod, rajtam múlik, hogy mit gondolnak a magyarokról azok, akik közt élek. Szeretnek. Többen oda mennek tavaszolni, nyaralni. És nem Budapest- Hortobágy kombót néznek, hanem Őrségbe, Mecsekbe, és a többi csodás helyre - persze ebbe Bp is meg Hortobágy is beletartozik. Tisztelettel kérem az itt egybegyűlteket, hogy ezt a témát ne kezeljéka szokásos gyűlölködő hangnemben, mert ezzel tényleg olyant árul el magáról az ország, ami igen fontos.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.23. 21:36:05

@Buzgómócsing:

nyugi, mi itt vagyunk és tesszük a dolgunkat (adózunk)
DE vajon a KDNP+IKSZ is teszi a dolgát?

csak_csendben 2011.03.23. 21:36:07

@bandika gazdája:

Téged idézlek, pedig van rajtad kivül még itt jó pár idióta.

Először is azért tart itt az ország, mert te és a hozzád hasonló balfaszok így gondolkodnak. Igen. Balfasz, idióta vagy, társaiddal együtt. Te ezt a szemléletet tanítod a gyerekeidnek is? Mindegy, hogy szar, csak húzzuk? Ez a nyomorult balfaszság alapja.

Kérded: miért?
Válasz: Ha holnap Orbán bejelentené, hogy az egyik gyermekének állami pénzen 10 millió forintos számlát nyitna, mert (valami indok), akkor mi lenne? SEMMI! Te meg pár nyomorult itt lámpavasazna, de péntek reggel 8-ra ugyan úgy be menne dolgozni. Ha a főnök péntek délután 17-kor szólna, hogy szombaton ingyen túlóra, akkor me a Munkahelyi Terror-on sírna két oldalt, és mellé állna a kommentek között pár hozzád hasonló balfasz, de szombaton bemenne!

Milyen szemlélet ez? Mit mutat ez? Semmit! Azt, hogy egy megalkuvó, sírós, rinyás, idóta balfasz a magyar, és még akkor sem képes összefogni mikor már az életére törnek.

Írják páran, hogy ha a magán számlákat is államosítják... Na akkor mi lesz? SEMMI! "LMPVS" meg egyéb idióta kommentek fognak születni, majd másnap reggel 8-ra ugyan úgyis bemenne dolgozni! Lenne pár ember aki kimenne egy "koktél partira" a Kossuth térre, de tudod mit csinálna a hozzád hasonló balfasz tömeg? Otthon ülne és jobban rettegne attól, hogy "Jaj, csak a csőcselék ne csináljon semmi rosszat és legyen vége, hogy holnap 8-ra be tudjak menni dolgozni."

Belétek lett nevelve a széthúzás, az idiotizmus, a beletörődés.

Bassza meg, az EU 2. legnagyobb adóterhe van Magyarországon, és mit lehet belőle látni? Szétvert oktatás, egészségügy, bürokrácia, stb.

Egyesek azt hiszik vicc az "Afrikai fizetés, nyugati árak". Nem, nem vicc. Nem a horvát felkapott üdülőhely 2dl-s ásványvízét kell nézni.

A másik az "itt kell megdöglened, hisz itt születtél". Hol? A Föld nevű bolygón, bazd meg. Nincs semmi, ami egy kibaszott mocsárba kötne. Nincs törvény. Persze, hazátlan vagyok. Ti meg fantáziátlanok. Nézitek a sok sci-fi-t, tele bolygó kolonizálással, meg egyebekkel. Az hogy a faszba fér bele az "ott kell megdöglened, ahol születtél" gondolat körbe? Miért nem megy az ember naprendszereket hódítani? Azért mert az emberek 99%-a balfasz hülye, aki még a mocsárból sem tud kimászni. Van egy kibaszott végtelen világegyetem körölöttünk, ahol az ember jelentéktelenebb egy metropolis járdára tett légypiszoknál, de az ember csak azt a kibaszott mocsarat nézi és sóhajtozik "ide születtünk, ezt kell megszokni". Egy nagy lófaszt!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.23. 21:36:33

Egyébként egyszerű törekvés áll az egész hátterében. A politikus csürhénk kezd megijedni, hogy elfogy az itthon adózó magyar (no nem a bodzaszedő kisiparosokra gondolok) és kampányt indíttattak ezzel a kis pöcs fedőszervezettel, hogy maradjanak emberek, akiknek a jövedelmét ellophatják és lenyúlhatják még, akiknek a nyakán lehet élősködni és fejni őket! Mert ha nem lesz, aki eltartsa őket, akkor honnan lesz a zsé, amit le lehet nyúlni, el lehet lopni, meg lehet dézsmálgatni és pofátlan nyilatkozatokat kinek lehet minderről még tenni is??? Szóval lófütty a narancskomcsi elvtársaknak - is!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.23. 21:37:24

@Modor Tibi:
és úgy gondolod, hogy a leírt élethelyzetben az a jobb, ha itthon marad az ember, és lemond dolgokról, vagy az, ha olyan helyre megy ahol kényelmesen megvan mindaz ami le van írva?

mert emiatt mennek az emberek külföldre dolgozni, nem a haza utálata miatt. nem a kalandvágy miatt. nem a jajdecsúnya fityisz, maszop, szadesz, jobbik miatt.
(a kevés állandóan becsomagolt bőrönddel várakozó rettegő kivételével... bár ők meg nem mennek :))

ha ezt itthon megkapnák a befizetett adóikból és egyéb elvonásokból és mellett, mint ahogyan kint, akkor hidd el, csupa nemes szívű hazafi, csak magyarországért élő és dolgozó ember lenne itt. a jelenlegi 1 millió bodzázó 3 millió rokkant és egyéb nyugdíjas, és az 1nyilvántartott millió munkanélküli, a fél millió közalkalmazott helyett, gdp-t termelő munkát végző 1.5 millió helyett.

Jofiu 2011.03.23. 21:38:34

@Buzgómócsing:
Rosszul olvastad. Ahogy olvastad ugy a KDNP lista is hanyinger onseggnyalas lenne.
Nem, mindketto, a KDNP-s egyoldaluan tulzo es torzito, a kulfold jo oldalait ecsetelo is nezopontokat ir le, megszurten, de eleg egyszerunek kell lenni aki szerint ezek mar megcafolhatatlan hitvallasok. Nem azok. Nem feltetlenul, nem mindig, nem akarhol, nem akarmikor. De tendenciak.
Kulonben sem tudod mit beszelsz, a kulfoldon beulni a tutiba, na ez a faszsag.
Lehet, hogy kuzdhetne tovabb is a magyar kozeletert az aki a kulfoldet valasztja, akkor is ha visszavetik, ha sziszifuszi es ertelmetlen es csak kihasznaljak masok akik tettekben tonkreteszik, lehet, hogy magyarhoz meltatlan a tavozas, de az sem a kovetendo magyar aki fikazik mast velt serelmeken es csakazert is marad, dacbol, eszetlenul, csakazertis. Kamikazenak elmegy, de az egy masik nep.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.03.23. 21:38:44

Érdekes, sokan említitek a politikai helyzetet indokként, és úgy tesznek, mintha a nagy nyugaton minden rendben lenne ebből a szempontból. Hát nem .Ír példákat mondok: itt is van méregdrágán vásárolt elektronikus szavazógép, ami ott pihen a raktárban, és még sosem használták; itt is panaszkodnak az emberek, hogy az a hülye kormány nem akarja csökkenteni a benzin adótartalmát, és ezért elképesztően drága a benzin; itt is panaszkodnak, hogy az országnak nincs jövője, és ezért ki kellene vándorolni; és itt is szidják a kormányt ezerrel, mert korruptak, sokat keresnek, visszaélnek a hatalommal, és eladósítják az országot (annyi különbséggel, hogy itt még az előző kormányt szidják, mert az újat még egy hónapja sem választották meg). Ha nyitott szemmel jár az ember, és figyeli a külföldi belpolitikai eseményeket, rájön, hogy ezek a problémák mindenütt léteznek. (Lásd még - romakérdés vs. arab bevándorlók).

Buzgómócsing 2011.03.23. 21:40:12

@miva?: Elolvastam most már majd 2/3-át, és teljesen fenntartom amit írtam. Csak a nyavajgás megy. Rohadtul utálom, ha emigrálok emiatt lesz. ;)

2011.03.23. 21:41:12

itthon élek, de tudom, hogy a 8-as, a 7-es, a 4-es, a 3-as és az 1-es pont tényleg hiányozna, de akárhol máshol élnek szép lányok, és szép magyar lányok is, főleg ha magyarok által felkapott helyre mész. Ilyen helyeken a "magyar bolt" sem ritka, akik hoznak oda túrórudit. a pörkölt megcsinálható ott is, az egri bikavér sem elérhetetlen. az 1. pontban kiemelt dolgok pont olyan dolgok, amiket akkor veszel igazán észre, ha ritkán vagy ott, így inkább csak a hazalátogatásra ösztönöz. Budapest pedig tényleg multikulti, amíg az idióta csendrendeletekkel és hasonló intézkedésekkel el nem rontják.. igen, ez a kormány is benne van.

viszont valahol azt érzem, hogy ezt (és az ehhez hasonló) kampányokat olyan - lehet fiatal -, emberek hozták létre, akik ülnek egy kormányzati épület 4. emeletén (rálátva a Halászbástyára), felveszik a zsíros, teljes összegre bejelentett fizetésüket, és hazamennek abba a lakásra, amire nevetve adott kölcsönt a bank, hisz nem egy minimálbérből kell kigazdálkodni a részletet, rezsit, kaját.

karnak 2011.03.23. 21:41:17

@zero: nem kerdes miert, mi a cel, nagyon sokan menekulnek innen, es meg fognak es ez nagyon nagy baj, erzik is ezt, ez a jo hir resze a dolognak (marmint h erzik h ez nem jo).

amugy vegre a kdnp is letett valamit az asztalra, jo hogy van nekunk ez a tarsasag, orom az adombol kitartani ezeket a hulyeket, ez mint megoldas a problemara...

kolaampie 2011.03.23. 21:41:42

Én most csak ülök és bámulok kifelé a buta arcomból...
Mibetegek ezek? Ha végleg megunom ezt a putto szánalmas országot kb sose jövök vissza.
Azon barátaimnak kik már kint vannak álmomban se jutna eszembe tanácsolni, hogy gyertek haza.
Ezt a brigádot kéne szétkergetni....

Buzgómócsing 2011.03.23. 21:41:45

@zero: A KDNP bekaphatja. Egyébként a 10 pont tényleg ritka szar, de legalább annyit ért, hogy kihozta az emberekből ezt a panaszáradatot és látom a közhangulatot. Elszomorító...

Alf (törölt) 2011.03.23. 21:41:54

Közben meg bezáratják a tűzrakteret...

Homo Hungaricus Sapiens 2011.03.23. 21:43:23

Ó Uram, add, hogy kicsiny külhoni nemzetünk egyre gyarapodó értelmes tagjai ne egyék meg ezt a HÜLYESÉGET!!!

Igazából dühös vagyok, de kurvára, mert pont arra játszik ez az aljas 10 pont, ami TÉNYLEG a legjobban hiányzik kb. mindenkinek idekint - tisztelet a kivételnek!

De lássuk sorban az összeset!

"10. Versenyképes, egykulcsos adó
2011. január 1.-től Magyarországon 16% a személyi jövödelemadó kulcsa. Ez még Európai Uniós viszonylatban is nagyon alacsony adókulcs.
Kommentem: LÓFASZT! Az lehet, hogy egykulcsos, csak kár, hogy ettől CSÖKKENTEK a nettó bérek...

9. A “magyar álom” - szabad pálya az új ötleteknek
Az “amerikai álom” korszaka végetért. Az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában a piacok beteltek, és nagy ritkán, egy-két új cégnek sikerül betörni a nagyok közé. Míg Magyarországon érdemes az ötleteidet saját vállalkozással kamatoztatni, addig nyugaton nincs más lehetőséged mint multiknál elhelyezkedni.
Kommentem: LÓFASZT! Ha valami eredetit akarsz csinálni, valaki nagyfejes megjelenik a színpadon és lekoppint téged - ráadásul pénze is van, esetleg le is védeti az öteleted...máris baszhatod. Összefogás, nem irigykedni...de hát e nélkül nehéz is fiatal magyarnak lenni otthon, nemde? DE!
8. Túró Rudi
Mondj egy másik országot, ahol rájöttek arra, hogy milyen finom a tehéntúró csokoládéborítással...
Kommentem: OROSZORSZÁG...Nem jött be, elvtársak!
7. Budapest - multikultibb mint gondolnád
A hazatérők közül többen felfedezték már, hogy a nyugatabbi országok szokásai, ételei (miegymás) kis keresés után mind megtalálhatóak Magyarország fővárosában. Ugyanez nem mondható el fordítva.
Kommentem: minden német étteremben van "Goulasch Suppe". Ennyit erről. Ha meg az aluljárókban zenélő bolíviai indiánok NEKTEK multikulti, akkor gratulálok. Nem vagyok rasszista, de az a Magyarország, ahol én születtem, nem engedte volna meg, hogy pl.-ul "Boldog Chanukát!" felirat álljon Budapest főbb terein. Nincs ezzel bajom, de nem a fő terekre való...iga?!
6. Aranyat érő nyelvtudás
A magyarok sajnos nem gyakran beszélnek felsőfokon idegen nyelveket. A te külföldön megszerzett nyelvtudásod ezért aranyat érhet, ha el szeretnél helyezkedni.
Kommentem: Ahha...és? Lehetek mondjuk takarító Ferihegyen (Liszt Ferenc Nemzetközi Reptér?), vagy German/Swedish/English nyelvű helpdeskes valamelyik multinál. LÓFASZT!
5. Olcsóbb egészségügyi ellátás
OK, nincs minden kórházban plazmatévé. Viszont az orvosok értik a dolgukat, és egy rendelés nem kerül 80 euróba.
Kommentem: Igen? Viszont ha kifizetem a 10 EUR-t Németországban, vagy a TÉNYLEG 40 EUR-nak megfelelő norvég koronát, akkor egy TISZTA rendelőben, kultúrált orvos és a legfejlettebb technikai berendezésekkel fog ellátni. Ja, és nem mellékesen nem fogom a Hepatitis-palettát elkapni a váróterem mellékhelyiségeiben sem...10 EUR "vizitdíjért", német TB-kártyával ingyen megcsinálták a fogtömésemet - de nem mindegy, hogy milyen színvonalon! Otthon ez mennyibe is kerülne???
4. Pörkölt nokedlivel, ropogós parasztkenyérrel és csalamádéval.
...és egy kancsó Egri Bikavérrel.
Kommentem: Hús itt is kapható, kicsit jobb minőségű is, paprikát és csalamádét hozatok otthonról, és még fehér parasztkenyér is van Norvégiában = honvágynak lőttek! MUHAHAHAHAHAAAA!!!
3. Szép lányok, helyes srácok, igazi barátok
Magyarországot még nem érintette meg a nemeket összemosó filozófiák szele. Egy baráti beszélgetés során is sokkal jobban megértesz valakit, akivel egy kultúrkörből jöttél.
Kommentek: erre az egyre nincs mit mondanom. De ettől még megélek otthon? Nem...lépjünk hát tovább!
2. Családbarát szociális rendszer
Csak egy példa: Magyarországon 3 év a GYES. Az Egyesült Államokban pár hét...és az idén bevezetett családi adózásról még nem is beszéltünk.
Kommentem: Norvégiánál nehezen tudok elképzelni családbarátabb országot. Apuka is lehet GYES-en. Igaz nem 3 év a GYES, de jóval többet is fizetnek érte. Ellenérv? Nincs!
1. Az érzés...
amit akkor érzel, amikor a repülőablakból meglátod a kivilágított Budapestet, amit akkor érzel amikor az olimpián meghallod a magyar himnuszt, amit akkor érzel, amikor a Balaton fölött nézed a tűzijátékot."
Kommentem: Igen, igen, megint csak az érzelmek. Látom Békásmegyer és a Havanna undorító panelrengetegét, látom a Nyugati p.u. vasútdzsungelét, sőt, még a falfirkákat is látom, amikor a kifutóra ereszkedik a gép. Este tényleg csodálatos a város, de nappal lenne mit eltakarni. Jártam már Tallinn-ban, Rigában, Prágában és Pozsonyban. Egyedül a tót szomszédék fővárosát tudnám lejjebb sorolni Budapestnél, de sehol másutt a volt keleti blokkban nem olyan undorító a látkép nappal, mint Budapesté. Mindazonáltal én szeretem. Olimpián a himnusz? Igen, de nem törlesztem azt a plazma TV-t, amin megnézem, mert kijött az egyhavi fizetésemből is, a szatellitboxomnak hála pedig nem maradok le a tüzijátékról sem.
Nekem inkább a nyáresti zivatarok és az utánuk keletkező csodás földillat hiányzik, de hát látszik, hogy balfaszok írták a 10 pontot...

Üdv Norvégiából!
Meggyőztek? Maradsz itthon? Vagy hazajössz? :)

mojoking77 2011.03.23. 21:43:31

@Droli: Jajaj.. Rossz peldat emlitesz. Irorszag az ahely, ahol semmi penzert nem telepulnek le. 8 honap utan szaladtam a kovetkezo helyre, azota egyszer mentem vissza konferenciara.. Van annal jobb kornyek is, hidd el. (Akar 200km eszkara Dublintol...)

Jofiu 2011.03.23. 21:44:07

@sixx a bolsevik: jah, jah, de nem csak az egyertelmuen pozitiv, buszkelkedesre alapot ado dolgoktol lesz valaki magyar, hanem a masok szamara indifferens, esetleg elitelendo miatt is, az is hozzatartozik. A kulfoldiek elotti dicsekves lehetosegetol fuggetlenul maradhat valaki magyar, ha marad.

Kis ember 2011.03.23. 21:44:27

Évek óta azt csinálom, hogy óceánjáró hajókon dolgozom és hazahordom a pénzt. Itthon ugyanazt a munkát csinálom(nám), mint kint, de egyszerűen NEM TUDOK megélni.
Nem azért mennek innen el az emberek, mert kinn több a pénz, hanem mert ott van. Nem kell 15 év tanulás és munka mellett kussolni, ha csöngetnek, mert nem mered beengedni a villanyszámlást.

Ha valaki, én aztán tudom, hogy "idegenben keserűbb a sírás", de itthon egyre jobban lecsúszunk - csak tudnám, hova még.

Évek óta készítem elő, hogy menjek innen. Ez az iromány meggyőzött arról, hogy menjek: NINCS konkrét érvük, hogy maradjak.

Az utolsó meg kapcsolja majd le a villanyt.

Nohát 2011.03.23. 21:45:04

@Droli: igazad van, vannak külföldön is okosba megoldó politikusok. Én például emlékszem is a legutóbbi esetre, amikor az angol belügyminiszter hölgy férje pornót nézett pár fontért aztán csúnya dolog lett belőle. Meg amikor néhány politikus kihasználva a költségszámláját, pár tízezer font értékben nyúlt a közpénzből. Jujj. Szerintem is összehasonlítható a dolog.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.03.23. 21:45:49

Szívderítő kezdeményezés, csak ne ez a szerencsétlen szervezet próbált volna előjönni vele...

Buzgómócsing 2011.03.23. 21:46:07

@Jofiu: Egyetértek, a KDNP lista is egy hányinger önseggnyalás. Végtelenül gyenge összeállítás, el sem hiszem, hogy ezt akármilyen szinten komolyan gondolták. Szerintem kiadták feladatba, hogy kell egy ilyent csinálni és ennyire futotta nekik, erre képesek.

Tokány 2011.03.23. 21:46:35

@Droli: Szerintem senki se mondta, hogy tejjel-mézzel folyó kánaán lenne a "nyugat", de azért vastagon van különbség aközött ami itt, és kint folyik. Jó példa erre Karl-Theodor zu Guttenberg, aki a wikipediaról másolta a diplomamunkájának egy részét. Német barátok itt pattogtak nekem MSN-en, meg Skype-on, hogy ha kell mennek ki tüntetni, meg egyáltalán, mekkora egy köcsög. Ott kint az ilyen arcokat kiveti magából a társadalom, nálunk meg sittpali és lézerjani vigyoroghat milliókért a jól ismert előéletükkel.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.03.23. 21:47:21

Gyerekek, azért április elseje még odébb van :)
de komolyan, ez komoly??? Komolyan komoly? Túrórudi, meg kivlágított Budapest, meg Bikavér??? Ezek érvek?
Röviden magamról: 23 évesen ugyan még sose laktam azelőtt Magyarországon, mégis 'haza' mentem, rögtön egyetem után költöztem Magyarországra, letelepedési szándékkal. Hat év után feladtam.
Na akkor lássuk csak szép sorjában az érveket.
"10. Versenyképes, egykulcsos adó
Ez tényleg jó, amikor eljöttem, akkor volt akkora a fizetésem, hogy jól járjak vele. Ez azonban egy antiszolidáris és cinikus érv, mivel rengetegen rosszul jártak ezzel az adóval.

9. A “magyar álom” - szabad pálya az új ötleteknek
Az “amerikai álom” korszaka végetért.
- Honnan gondoljátok? Alátámasztás?
Míg Magyarországon érdemes az ötleteidet saját vállalkozással kamatoztatni, addig nyugaton nincs más lehetőséged mint multiknál elhelyezkedni.
- Vettem észre. Nem tudtam elhelyezkedni a (vállalkozóit igénylő) eredeti szakmámban, mert nem volt protekcióm, vállalkozóként éhen haltam volna. Végül egy multinál találtam igen korrekt melót. Bejelentve, nem mutyizva.

8. Túró Rudi
Mondj egy másik országot, ahol rájöttek arra, hogy milyen finom a tehéntúró csokoládéborítással...
- Kösz, bármikor hoznak ismerősök, az itteni fizuból pedig akár egy Túró rudit megenni is vissza tudok menni.

7. Budapest - multikultibb mint gondolnád
A hazatérők közül többen felfedezték már, hogy a nyugatabbi országok szokásai, ételei (miegymás) kis keresés után mind megtalálhatóak Magyarország fővárosában. Ugyanez nem mondható el fordítva.
- Ez megint hülyeség, nem a Déli-sarkon vagytok, minden elérhető, akár netről rendelve is.

6. Aranyat érő nyelvtudás
A magyarok sajnos nem gyakran beszélnek felsőfokon idegen nyelveket. A te külföldön megszerzett nyelvtudásod ezért aranyat érhet, ha el szeretnél helyezkedni.
- Lásd fennebb. Svéd, német, angol, dán, norvég, magyar fordító és tolmács diplomával, protekció nélkül, pont kitörölhettem volna.

5. Olcsóbb egészségügyi ellátás
OK, nincs minden kórházban plazmatévé. Viszont az orvosok értik a dolgukat, és egy rendelés nem kerül 80 euróba.
- Öööö, hol kerül 80 euróba? Ha már euró, akkor gondolom EU államra gondoltatok. Szóval hol is? Nálunk most 30 euró egy rendelés, és a doktorok tudják a dolgukat ÉS nem bunkók. Nem a plazmatévé a baj, hanem a kórházban rajtad átfutkosó csótányok. Meg a rovarok is zavaróak.

4. Pörkölt nokedlivel, ropogós parasztkenyérrel és csalamádéval.
...és egy kancsó Egri Bikavérrel.
- Hülye.

3. Szép lányok, helyes srácok, igazi barátok
Magyarországot még nem érintette meg a nemeket összemosó filozófiák szele. Egy baráti beszélgetés során is sokkal jobban megértesz valakit, akivel egy kultúrkörből jöttél.
- Nézd, szingli vagyok (szerinted, szerintem meg egyedülálló). Máris persona non grata vagyok a szemedben. Egyedülállóként Magyarországon havi 300.000 forintos fizetésből is ESÉLYTELEN volt, hogy lakáshitelt kapjak, itt a bankok versengenek a kegyeimért, holnap tudnék venni lakást, ha akarnék.
Nem vagyok továbbá homofób, még egy fekete pont. Képzeld, túlsúlyos is vagyok és nem akarom fizetni a hamburgeradódat (lesz még) meg a szingliadódat (ez is lesz még), úgy általában egyáltalán nem úgy érzem, hogy így is szívesen látnátok Magyarországon, szóval hogy is van ez? Vannak testalkati, ideológiai és életviteli felételei a tárt karjaitoknak, és ez nem kicsit hányingert keltő.

2. Családbarát szociális rendszer
Csak egy példa: Magyarországon 3 év a GYES. Az Egyesült Államokban pár hét...és az idén bevezetett családi adózásról még nem is beszéltünk.
- Az előbb még EU országokkal hasonlítottatok össze, nagyon kevés magyar fiatal ment Amerikába dolgozni, hogy jön ide az USA? És ha már itt tartunk: Magyarországon hány hét, hány hónap az apukáknak a kötelező 'szülési' szabadság? Az apuka átvállalhatja az anyától a teljes gyes-gyed időszakot?

1. Az érzés...
amit akkor érzel, amikor a repülőablakból meglátod a kivilágított Budapestet, amit akkor érzel amikor az olimpián meghallod a magyar himnuszt, amit akkor érzel, amikor a Balaton fölött nézed a tűzijátékot."
- Ezt látogatóban is lehet, sőt akkor igazán intenzív :)

Meggyőztek? Maradsz itthon? Vagy hazajössz? :)
Hülye.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.03.23. 21:47:23

A pontokról meg:
Idom a magyar ételeket, de itt is kapni, Kicsit nehezebb hozzájutni de van.

A magyar csajok nem érdekelnek.
Túró Rudi: mondok oroszok. Mivel az eredeti Túró rudi is részben onnét jött. Orosz boltban itt is kapni.

Inkább dolgozok itt 3szoros fizetésért(Igaz felét elviszi az albérlet), mint otthon vállalkozásban vagy kis cégnél , amely szürkén jelent be , vagy feketén foglalkoztat.

3 éves gyes nem érdekel. Hülyeségnek tartom, max 1.5 évig lennék a gyerekkel itthon, amelynek egy részbe párom lenne a gyerekkel.

Egykulcsos adó: Itt 25% az ÖSSZES elvonásom a fizumból. Teszek rá, hogy otthon kisebb az adó, ha az összes elvonás még mindig jóval több, mint itt. Ráadásul ha maradok, akkor gyűlik a magyar szolgálati időm itt, míg ha hazamegyek, hála a fidesznek megnézhetem magam , hiszen kiíratkoztam a közösből.

Nekem semmi bajom a nemeket összemosó szerepekkel, alapból olyan munkát végzek, amit férfiak szoktak .

Egészségügyi ellátás : lehet én vagyok ilyen balszerencsés, de nincs ok jó tapasztalatom a magyar Tb elláttással. Sőt inkább csak negatív. Az orvosi ellátás itt is ingyenes, a kórházban nem omlik a fejemre a vakolat ,a nőgyógyász nem aláz meg.

És akkor még nem beszéltem arról, hogy odahaza a mávon 7000 forintos teljesárú jegyért a földön kell ülnöm a bicajkocsiban , mert a 2. osztályon olyan büdös hajléktalanszag van, és még sorolhatnám.

Arról, hogy nemzetközi buszállomáson egy db bankautomata van, hogy ferihegyen nincs netes jegyhez terminál, hogy a bkv még mindig papíralapú , lyukasztóba belenemmenő jegyet használ, hogy az országos okmányiroda elzavar pénteken délután (pénteken este 8 ig nyitva van) , hogy bármit lehet náluk intézni, de lakcímbejelentést nem, és teszi mindezt olyan hangnemben , hogy még én szégyellem magam.

No nem , erre nekem nincs szükségem. Maradok itt amíg tudok, és még jó darabig meg sem fordul a fejemben a hazaköltözés.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2011.03.23. 21:47:52

@csak_csendben: Ez aztán a lendület! :-) A nyers igazság izomereje hajtotta előre a gondolataidat.

infrablu 2011.03.23. 21:48:41

Csak két dolgot szúrtam el az életemben: Úgy kb. 78-körül nem pattantam le az országból és később a lányaimnak nem tudtam hitelesen beleverni a fejébe, hogy menjenek el innen. Most már mindegy, de ennél a tíz pontnál hazugabb, álszentebb, a magyar mindennapok küzdelmeit ennyire leszaró összeállítást nehéz lett volna kitalálni. Mint templomba lábát be nem tevő hívő, csak azt tudnám ajánlani, elébb ez a kis balf_sz banda próbálja meg a Tíz Parancsolatot betartani és a saját üdvéért remegni, ne másokat hülyítsenek.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.03.23. 21:48:52

@bandika gazdája: Nagyon szép gondolatok, egy hazament ismerősöm fogalmazta ezt meg röviden: a pénz nem minden. És milyen igaza van! Számomra ez volt az egyik tanulsága a kijövetelnek (amire nem számítottam). Ha eszemre hallgatnék, maradnék, mert tényleg jól keresek, nincsenek megélhetési problémáim, ha meg akarnám venni a legújabb IPhone-t, akár most mehetnék és megvehetném hitel és spórolás nélkül, de ez az életnek csak az egyik része. De a család, az, hogy anyanyelveden beszélnek hozzád, a kedvenc focicsapat, az Alföld, egy elcsípett megjegyzés a magyar utcán, a magyar zászló, valamint az az érzés, hogy otthon vagy, nem megfizethető. Nagy szavaknak tűnhetnek, amiket írok, 4 éve még én sem láttam a jelentőségüket, ma már látom.

Jofiu 2011.03.23. 21:49:11

@Buzgómócsing: Jah, egy hihetobb verzio jobb lenne, bar hirtelen nincs jo otletem, mi az ami hihetobb lenne.

Seang Lee 2011.03.23. 21:50:07

Utolso gondolatom hazamenni! de az orszag jobb lenne ha vegre azok a zemberek akiknek az orszag jobba tetelen kellen dolgozniuk (tok mindegy milyen part) azok tenyleg ezen ugykodnenek es nem azon hogy amig ok a Janik (hm, Lazar?!) minel tobbet osszeharacsoljanak. szegyen, budos nagy szegeny amit a politikusok otthon muvelnek -altalaban, az orszaggal es az (meg) ott elo emberekkel. amig ez van en mindenkinek csak javasolni tudom hogy menekuljon amig tud. barhol kulfoldon (is) kuzdos az elet, de megeri. "otthon" meg egyre szarabb.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.23. 21:51:39

@Tokány: mártírnak? Tök jól élek itthon. Jó állásom van jó (januártól még jobb) fizetéssel - de most ezzel nem a kiskeresetűeket akarom baszogatni.

@mojoking77: Elolvastam a kommenteket, és nagyrészt a nyivákolás megy, a fikázás meg a kifogások keresése. Voltam kint bizony sokat, de kalandvágyból mentem ki, nem szükségből. Végzettségem, nyelvtudásom már korábban megvolt. Az állam pénzén tanultam... (de nem fizetem vissza a képzés árát :))

@Conv: mert kint nem kell lemondani dolgokról? Mindjárt felsírok, hallod! :) Namost itt vagy mindenki 4000 euró-font nettós fizetésekkel van kint, vagy valójában ennek a felét (se) kapja meg, és egy szobát bérel 6 másik külföldivel, hogy maradjon valami a hónap végére. Aki pedig kint is jóval az átlag fölött keres, az bizony már itthon is el tudná érni ugyanazt az életszínvonalat. "Ezt olvastam" :))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.03.23. 21:51:59

@sixx a bolsevik: Nem értelek . Magyarságom olyan dolog, ami hozomány, amit születésemkor megkaptam . Csak azért mert itt élek, párommal nem fogok angolul beszélni, ha négyszemközt vagyunk, magyar az anyanyelvem, 30 évig otthon éltem, nem tagadhatom és tagadom le azt ahonnét jöttem.

De ennyi és nem több. Szerintem valamit félreértettél.

mojoking77 2011.03.23. 21:52:39

@Droli: A kifejezes amit korulirtal, az a honvagy. Irorszagban rohadt hamar elojon az emberen :)))))

lyesmith 2011.03.23. 21:53:24

2. Családbarát szociális rendszer Magyarországon 3 év a GYES...
Nem létezik még egy ilyen család ELLENES rendszer mint a három éves GYES. Egy nő aki 3 évig kiesik a szakmájából a büdös életben nem tud elhelyezkedni. Ha mégis sikerül akkor a karrierjét derékba töri. Ha valaki 2-3 gyereket szeretne akkor el is felejtheti hogy mégegyszer az életben takarításon kívül mást is fog csinálni. Inkább lenne több minőségi bölcsöde, óvoda plusz támogatott részmunkaidős állások.

8. Túró Rudi
A Túró Rudi nem magyar találmány. Anno a szovjetektől vettük át. A mai napig gyártják tucatnyi ízesítéssel.

flimo13 2011.03.23. 21:55:37

Én megyek el, amint lehet.. és ez nem kormány meg gazdaság függő sajnos.

Homo Hungaricus Sapiens 2011.03.23. 21:55:54

És még egy apróság, bunkó politikusok!

Idenkint jobban megértjük egymást magyarok, lengyelek, szlovákok, csehek, szerbek, románok és horvátok. Van-e tippetek, hogy miért?

Mert idekint mindannyian KELET-EURÓPAIAK vagyunk, vannak közös kultúrális és emberi értékeink. Nem beszéljük egymás nyelvét, de megértjük, hogy a másik mit mond és miért mondja.
Toleranciára tanít engem az ittlét ezekkel a nemzetbeliekkel.
A gyerekeimet is ebben a toleranciában tudom felnevelni.

Ha otthon élnék, csak a médiából leszüremlő rosszindulatú és/vagy egyoldalú megközelítést látnám...de ezért nem hibáztatom az otthoniakat, csak kevesebbet kéne TV-t nézni és többet utazni, vagy ellátogatni a szomszéd országokba. ENNYI!

Nohát 2011.03.23. 21:56:51

@Modor Tibi: azt hittem én is, hogy az aki kinn meg tud élni, az otthon is boldogul. De ez csak egy idea, aminek semmi alapja nincs, ugyanis a két környezet eltér, nem kicsit egymástól. Nem egy két példám van arra, hogy otthon áruházi eladó, itt kinn meg valami kisegítő, tehát nem került feljebb, de otthon nem tudott ötről a hatra jutni, itt meg igen, sőt az otthoniakat támogatja. Sokan élnek úgy jobban kinn, hogy a nő nem dolgozik, míg otthon ketten nem jutottak előbbre.
Szerintem neked is csak az a bajod, hogy ahogy írod, elég jó pénzed van. És a sajt elefántcsonttornyodból már nem látsz el elég messze.

canissa · http://www.canissa.com 2011.03.23. 21:57:03

De ha ez az LMP ötlete lett volna, akkor itt most örömódákat zengene mindenki.
Én sem mennék haza a Túró Rudi miatt, a multikulti miatt meg pláne nem, azért hagytam ott Londont is. Mennék haza, mert ott a helyem és ahogy telnek az évek ezt egyre jobban érzem, mikor hazalátogatok. De azért nem megyek, hogy lassan negyvenéves koromra valahol minimálbérért dolgozzak. Egy határmenti kisvárosból származom, annakidején először a fővárosba költözés vetődött fel, mint alternatíva. Na de nem sok értelme lett volna, mert amennyivel többet kerestem volna, az mind elment volna az albérletre. Ez most is így van. Másrészt már a barátaim sincsenek otthon, csak 1-2, azért meg nem megyek haza, hogy egyedül legyek.

mojoking77 2011.03.23. 21:57:19

@Modor Tibi: Szerencses ember vagy.. Gondolom te is tudod. Teljesen felesleges felvagni vele. Orulok, hogy bejott az elet, es orulok, hogy mindez otthon jott be. Bar alapvetoen senki sem szereti a bertollnokokat, de a blogod nem rossz (jo, nem kezdem el a faszt szopni- ugyhogy kocsog es kesz). Valamiert azt nem akarod megerteni, hogy az emberek nagyja nem olyan szerencses mint te. Ennyi.

Kun András 2011.03.23. 21:58:46

Ezeknek végképp elmentek hazulról...de talán majd a túró rudi segít visszahozni a józan eszüket. Vagy egy jó disznóvágás.
"Egri bikavér", ha van borfajta, amit lejárattak az utóbbi években, akkor az az.
A többi marhaságról nem is beszélve.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.23. 21:59:28

@Modor Tibi: hülyeséget olvastál... de nem ez a baj, hanem hogy átélted és ott maradtál.

Ardys 2011.03.23. 21:59:37

A 10 ponthoz nem szeretnék véleményt fűzni - fentebb nagyon sokan leírtátok gondolataimat, csak ismételgetnék másokat.

@Droli : az 5-ös ponttal vigyázz, ha úgyhiszed idehaza olcsóbb mint Írországban... persze, papíron olcsóbb. De állami ellátásban alap a boríték, nem árt ha nem csak az orvosnak adsz egy 50est, de a nővéreknek is fejenként 10-10, takarítónőnek 2 körül azért szintúgy jár. Arról ne is beszéljünk, mennyit fizetsz ha nem akarsz a koszos, száz emberes kórteremben lébecolni. Magánellátásban szuperebb, biztosan ugyanolyan jó mint odakint, csak ugyanannyiba is kerül.

Én személy szerint imádom a Túró Rudit, a magyaros ételeket. Havi egyszer tuti eszek is, mert különben lefolynék a székről. Sok helyre volt már szerencsém utazni, és bizony minden alkalommal mikor hazaértem és a reptérről (most mi is a neve???) vitt hazafele a taxi vagy a busz, mindig rácsodálkoztam mennyire szeretem Budapestet, az összes jóval és rosszal együtt. Esténként sétálgatva a Duna-korzón, nézve a kivilágított partot, mindig megdobban a szívem.

Utolsó "nyaralásom" Ausztráliában volt, épp egy hónapja jöttem haza - és a fent említett érzés elmaradt. A kinti élmények és a hazaérkezés felemelő érzésének hiánya fényében úgy döntöttem, kiköltözöm. Persze fel kell építenem előtte a kifelé vezető utat, de tudom, hogy ott boldog leszek. Nem tudom mennyire befolyásolt az a döntésemben, hogy konkrétan az egységes adórendszer által kevesebbet keresek papíron, hogy a nyugdíjamat nem fogom megkapni mert nem voltam hajlandó az elmúlt 12 év gyümölcsét egy csettintésre odaadni az államnak, vagy hogy nem is a demokráciát, de már az emberi alapjogokat sértő döntéseket hoztak egy pár dologgal kapcsolatosan (média, nyugdíj stb). Olyanok, hogy megint milliárdos tendert nyert egy vállalat egy olyan tenderen, ami meg sem volt hirdetve; vagy hogy a nővérem nem tudja segítség nélkül egyedül nevelni a kislányát... meg sem említem. Minek. Nem kisebbség, hanem határon BELÜL élő magyarok vagyunk, ne várjunk segítséget.

Jó lenne úgy gondolni, hogyha maradnék, akkor bármi közöm lehetne az ország építéséhez - de mintahogy az elmúlt 12 évben sem kérdezték ki a véleményem, úgy most sem fogják. Ha a következő egy évben valami változik, egy új párt üti fel fejét (vagy alapítok egyet), vagy valaki rájön hogy a gazdaság növekedéséhez konkrétan tenni is kellene valamit, nem az emberek nyugdíját kilopni a zsebükből - akkor is még évtizedek, mire hazám egyenesbe ér. Addig azért szeretném, ha a munkámat megfizetné végre valaki, hogy végre ne hitelből kelljen nyaralni mennem.

És még a végtelenségig sorolhatnám :) Kevesen maradnak itthon önszántukból, én meg az egyszemélyes országvezetésből nem kérek, köszönöm szépen.

Hoppázó Beléndek 2011.03.23. 21:59:56

lassan kezdem a truman show-ban érezni magam. mint truman. holnap figyelni fogom az autókat az utcában.

bandika gazdája 2011.03.23. 22:00:50

@Jofiu: Nincs azzal semmi baj, amit mondasz! Te így gondolod, én meg úgy! Neked is sok sikert kívánok! :-)

Nohát 2011.03.23. 22:03:03

No, ezt még elfelejtettem, a három éves GYES. Angliában csak kilenc hónap. Az apukáknak két hét jár. A nejem nálunk dolgozik, és egyik alkalommal se zakkant meg annyira, mint az otthoni nő ismerősök a három év alatt. És a munkájából se esett ki. És a kissrácok se haltak bele a dologba, sőt, az én háromévesem, aki otthon még most küzdene a beszoktatással az oviban, meg esetleg azzal, hogy meg kell osztania a játékát másokkal, az vígan elvan a közösségben, dumál az utcán mindenkivel, már egy éve szobatiszta, nem kell pelenka neki csak estére, úgy beszél két nyelven, hogy észre se veszi mikor vált egyikről a másikra.
A három éves GYES azoknak jó pont, akik beszarva várják a pillanatot, amikor le kell szakadniuk az állami csöcsről, és nem tudják, hogy jajj mi lesz velünk. Ez egy olyan ajándék, amit minden okos nőnek ordítva kellene visszautasítania.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.23. 22:03:23

@Nohát: sok-sok évvel ezelőtt volt, hogy mosogattam is pénzért - nem muszáj leragadni.

@mojoking77: szerencsés, mert a vendéglátós-vendégmunkás lét után volt pofám itthon tovább dolgozni és mellette továbbtanulni? :) Mekkora mázli!

@Conv: tehát mondjuk a UK-ben, egy vendéglátós melóval ott teljesen alap, hogy a magyar gyerek saját garzont bérel, mellé esetleg egy autót is megenged magának? Vagy hogy az informatikus hazajön, és itthon legatyásodik?

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.03.23. 22:03:35

Még két megjegyzés a kommentekhez:

"Én úgy kimegyek, hogy csak na!"
Hát azért ez nem olyan egyszerű. Ha nincs fix munkád vagy ismerősöd kint, ez úgy néz ki: felülsz a repülőgépre, leszállsz a célhelyen, megfogod a bőröndöt, kimész a reptérről és felteszed a kérdést: akkor most hová? Egy pillanatra hunyd be a szemed, és ezt képzeld el! Nem tudsz hazamenni anyuhoz, mindenütt idegenül beszélnek, amit elsőre nehezen értesz, és ott állsz a nagy semmiben! Majd jön a szállás- és munkakeresés, meg a stressz, mert fogy az otthonról hozott pénzed, és még mindig semmi, leadtad az önéletrajzod száz helyre, de még egy hívást sem kaptál! És látod, ahogy apad a pénzed, meg azt is, hogy még nincs munkalehetőség kilátásban, miközben az otthoni életszínvonalad töredékén élsz, több idegen lábszagát szagolod egy hostelben, és tesco value kenyeret eszel tesco value vajjal, mert félsz, hogy nem lesz elég a pénzed! Ennek egy részét én is átéltem, van, aki az egészet így átélte, és a végén úgy kellett a hazaiaktól pénzt kérni a repülőjegyre, hogy aztán hazamenjen a semmibe. Amit ezzel mondani akarok: egy kijövetelhez sok-sok pénz (a sok pénz nem egyenlő százezer forinttal...), hatalmas kitartás és lélekerő kell, ha nincs kint segítő ismerős vagy biztos munka. Aztán ha megvan a munka, utána már nincs gond, a megélhetés biztosítva van.

"Soha nem megyek vissza, az utolsó zárja le a villanyt, stb.": láttam egy ilyen esetet, ahol kijött az emberke biztos (valódi, jól fizető) állásra, még a bútorokat is kihozatta, mert ő aztán vissza nem megy, aztán fél-egy év múlva mégis hazament. Nem mindenkinek jön be a külföldi élet, akármilyen jól is él ott. Ez a honvágy szerintem egy olyan tulajdonság, mely van, akiben erősen ott van, van, akiben meg kevésbé.

Le_Penseur 2011.03.23. 22:04:19

@canissa: Ezt az agymenést írhatta volna akárki, kiröhögnénk! Égetően fontos lenne, hogy haza csábítsuk azokat, akik kint vannak és itthon tartsuk azokat akik gondolkodnak a kimenetelen! De ilyen túrórudis, pörköltös, 10 pontos butasággal ez nem fog menni!

mojoking77 2011.03.23. 22:04:40

@Modor Tibi: Te irtad apam, hogy nem a penzkereset vonzott, nem is igazan volt ra szukseged... Akkor ez most, hogy?

Tokány 2011.03.23. 22:04:59

@Modor Tibi: mártírnak? Tök jól élek itthon.

A mostani vita alatti való tevékenységedről beszéltem, nem pedig a hazaköltözésedről.

"Aki pedig kint is jóval az átlag fölött keres, az bizony már itthon is el tudná érni ugyanazt az életszínvonalat."

Ez megint csak egy ordas hülyeség. Mondd ezt egy orvosnak, vagy ápolónőnek. De egyébként egy hozzám hasonló IT-s embernek esélye sincs nagyságrendileg annyit keresni, mint külföldön. Ja de, ha benyalom magam arra a pár helyre, ahol tényleg nagy pénz forog. Azt meg csinálja az, akinek gyomra van hozzá.

Egyébként meg még egyszer, mert láthatóan kurva sokan félreértették. Ez nem csak a pénzről szól. Először is Mo-on dolgozhatsz Budapesten, úgy-ahogy normális fizuért (magyar szinten), vagy cseszheted. Számomra pedig Pest nem opció hosszútávon, most is csak kényszerből élek ott. Szemetesek az utcák, retkes, zsúfolt, büdös. Aztán a munkahelyi kulturában is ég és föld a különbség. Barmok mindenhol vannak, de nyugatabbra a pénz/előrehaladás/elismerés sokkal inkább annak a függvénye, hogy mit teszel le az asztalra, mint Mo-on. Ha jól végzed a munkádat, akkor megkapod a hátbaveregést. Nem várják el, hogy puszira túlórázz, és tiszteletben tartják a magánéletedet.

canissa · http://www.canissa.com 2011.03.23. 22:05:44

@Le_Penseur: Persze, ez egyértelmű. Itt is tudok pörköltet főzni...
Ez gyenge próbálkozás.

miva? 2011.03.23. 22:05:59

@Homo Hungaricus Sapiens: Így van. Én éppen akkor futottam össze rendszeresen egy szlovák sráccal, amikor nagyon ciki volt Európában szlováknak lenni. Vagy egy fél óra kellett, mire kiderült, hogy nem olyan mulya ő, csak zavarja, hogy az akkori ÁLAMFŐ :) nem mehetett át a hídon. Mondtam is neki, sose bánja, egy év múlva nekem is lesz okom pirulni. Lett :) Így van ez. Ismerjük egymás kínját-baját, hiszen nekünk is pont olyan NB-III-as politikusaink vannak, mint nekik. Mi különbség van egy átlagos belga, dán vagy holland önkormányzati képviselő és egy honi miniszter politikai kultúrája közt? Hihetetlen! De szerintem senki nem ezért él külföldön. Vagyis csak a paranoidok élnek ezért ott. Az okok fentebb olvashatók - és mindenki hozzá tudott tenni valamit. Hazamenni viszont sokkal nehezebb, mint eljönni onnan.

naugyehogy 2011.03.23. 22:06:21

nyugodtan szégyellje magát a post toló.
Azért tartunk itt, ahol, mert mindig mindent csak fikázni lehet. Van egy kezdeményezés, be kéne látni, hogy a célja mindannyiunk érdeke is és ha nem tetszik vagy felajánlod a segítséged, vagy tolsz jobbat.
Persze hőbörögni nyilván a legegyszerűbb. Lusta e vagy barátom rendes postot tolni?
Ne már vastagbőr, ez nektek nem színvonal!

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2011.03.23. 22:07:06

@causa sui: timequake

Ez volt az első komment a gyerehaza.org-on

"Megérte?
Beküldő: Hazatérő. Beküldés időpontja: 2011.03.23. 21:29.
Én hazatértem, pályakezdő fiatalként, komoly döntést meghozva, a változásban reménykedve.

Elindítottuk kis kreatív vállalkozásunkat a Tűzraktérben, ahol 370 hozzánk hasonló fiatal dolgozik. Kedvező feltételekkel, éltető környezetben indultunk, úgy tűnt, van esélyünk, megérte hazatérni.

Sokkolt a hír, hogy a VI. kerületi önkormányzat bezáratja ezt a fiatalok által kemény munkával felépített helyet, és kiadja egy milliárdos vállalkozónak...

Sokakban egy világ dőlt össze, bennem is. Úgy érzem, a mi generációnk által teremtett értékek épphogy megtűrt státusban vannak, de gyakran még abban sem.

Most úgy érzem, jobb lett volna külföldön maradni."

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.23. 22:07:06

@Modor Tibi:
szerinted itthon az van, hogy itthon a fizetéséből egy mérnök el tudja látni a családját, a gyerekeit iskoláztatni tudja és a felesége otthon tud lenni a gyerekekkel, félre tud tenni és nyaralgatni jár?

mert kint kényelmesen. nyaralással, havi családi hazalátogatással.

belzebubó 2011.03.23. 22:07:56

@bandika gazdája: Hidd el, lehet az embernek több hazája. Én már csak tudom. Furcsa, skizofrén helyzet, de létezik ilyen. Anyám magyar, apám német, férjem svéd és D-K-Ázsiában élek.
Sokat aggódom Mo. miatt, de én egészen biztosan nem tudok hazamenni ha akarnék se. Az én férjem munkája Mo-on pl. nem létezik. Ő meg csak ahhoz ért.

@Modor Tibi: Sok fajta élet van, nem kell pálcát törni azok felett akik itt irnak. Nem mindenki hatodmagával egy szobában ir Angliából.

Seang Lee 2011.03.23. 22:08:04

@Nohát: persze, a politikusok szeretik a hatalmat es mikor hatalmat kapnak a minel tobb penzt. DE! van olyan politikus (lasd magyarok) akiket ezen tul mas nem is erdekel (kiveve az hogy a nep sanyargatasaval hogyan tudnanak meg tobb penzhez jutni) es van a masik fajta ( magyarokon kivul az osszes nyugati orszage) akik emellett azert aktivan torodnek es tesznek azert hogy a nepuk jobban eljen. de legalabbis nem veszik el a nyugdij megtakaritasaikat, meg ilyenek... igazabol ennyi. Magyarorszag egy nyomortanya. jo hazalatogatni par napokra. de elni????? most komolyan.... Magyarorszag nem egy elheto hely (tobbe) de kivanom ez csak atmeneti legyen (ettol fuggetlenul hazakoltozni eszemben sincs mar ebben az eletben). Ugyhogy Tildy, Reka, es a hasonlo hozzaszolasok: szivembol szoltok mind.

lyesmith 2011.03.23. 22:08:23

5. Olcsóbb egészségügyi ellátás
Nos ahol élek ott nem is ismerik a hálapénzt. A feleségem most szült, nem került semmibe. A szülésznő hálákodva köszönte meg a doboz bonbont. Igen van vizitdíj és fizetni kell a receptért de ha kórházba kerül az ember akkor az ingyen van és elsőrangú az ellátás, van TV is a kórtermeben és az orvosok jelentős része magyar.

3. Meglepetés! Szép lányokat, helyes srácokat, igazi barátokat lehet találni mindenhol.

4. Pörkölt nokedlivel, ropogós parasztkenyérrel és csalamádéval. ...és egy kancsó Egri Bikavérrel.
Ezt mind meg lehet kapni (vagy a hozzávalókat) a sarki szupermarket-ben.

7. Budapest - multikultibb mint gondolnád
Tudjátok még mi multikultibb Budapestnél is? A világ Budapesten kívül.

kewcheg 2011.03.23. 22:08:37

Kedves IKSZ. Mint katolikus kérdem, milyen jellegű politikusokat tudnak felmutatni önk,ha már itt tartunk akik azért dolgoznak,hogy érdemes legyen hazjönni?
Tömjén úr: egy kb. 1 százalékos pártocska élén, télen nagyon szeret heteket a déli féltekén eltölteni egy olyan ország miniszterelnök-helyetteseként, ahol gyerekek éheznek, és szintén gyerekeknek még esélyük sincs ara, hogy legalább nyáron néhány napot nyaraljanak a Balatonnál.
Gázár úr: kockáról-kockára építkezik, gyarapodik,szívós munkával.Namost szerintem könnyű úgy gyarapodni, hogy még úgy is marad hó végére vagy 2-3 millió forintom, hogy közben azért még Svájcban is voltam öltönyt meg cipőt venni.Szal ekkora inkamhoz képest annyira azért nem nagy kunszt ez a gyarapodás. (mellesleg a Fidesz a 2006-os kampányban - nagyon helyesen- kipellengérezte hogy kóka, gyurcsány mennyit költ ruhára, karórára stb. De úgy látszik, sokaknak megtetszett az az életszemlélet.
Lakhelyemen található Zsiga vagy Zsuga úr, szintén keresztény ifjúpolitikus, akinek azért sikerült valahogy 2 mihályt meghaladó összegeket a számlájára megkapni, mert "nem vette észre." Szerintem az átlagmagyar azt is észreveszi, ha a számláján 1-2 ezres változás történik-
Egyszóval , szerintem jobban tennétek ha mélyen hallgatnátok, és azon gondolkodnátok, hogy mit mondtok majd odaát szeretett Mesterünknek, hogyan sáfárkodtatok a rátok bízott lelkekkel?

vred kid 2011.03.23. 22:08:42

Nem győztek meg, és nem fogok haza menni pedig még csak tanulok (mellette dolgozom persze). Egyszerűen kiszámíthatóbb itt az élet, jobbak a feltételek. A cigányok pedig kifejezetten aggasztanak. Főleg hogy volt szerencsém otthon a "van egy cigid tezsvírem" kérdéshez és ami ezzel jár.
Nincs Egri bikavér.. oks. Helyette van ingyenes! oktatás és egészségügyi ellátás. Mindkettő kellően magas színvonalon.

Köszönöm maradok!

baloo112 2011.03.23. 22:09:06

@Modor Tibi: hát

otthon egy panel negyedikén laktam

itt egy év alatt egy tóparti házat bérlek
a munkahelyemen megbecsülnek
nem kell nyalnom senkinek, elég csak a munkát végeznem
nem kell vállalkoznom, adót csalnom és az összes szürke biznicbe belemennem ami nélkül otthon az én szakmámban nem megy, ezt az otthonmaradottak mondják
a szakmámban csúcs színvonalú műszerekkel, minden elérhetővel dolgozhatok, annyit tanultam itt 1.5 év alatt mint otthon 10 év alatt
és örülök hogy neked jól megy. és ez így van rendben.
a baj az hogy sokan már látjuk hogy milyen egy működő társadalom, ahol nem téma a politika, ahol lehet ügyet intézni, nincs annyi bürokrácia. egy élhető helyet nehéz elcsrélni a jó kis magyar balkánra.

az én területem az egészségügy és 400km-t utaztam a követségre, hogy történjen változás Mo-n, hogy legyen hova visszatérjek, de ezt még bottal sem piszkálták meg, 1 év alatt semmi sem történt, tudom én fontos volt a nyugdíjmentés meg az alkotmány. csak én meg elvesztettem a hitem. nem látom hogy a címkéken meg az elnevezésen kívül bármi változott volna. max a sokatkeresők mint te jóljártak az adóval. ennyi.

anyamadár · http://atmenetiallapot.freeblog.hu/ 2011.03.23. 22:09:17

Bármikor azonnal hazamennék ha azt érezném, hogy:
- megvalósíthatom a karrieremet otthon, nemcsak itt,
- dolgozhatok a választott szakmámban pénzért, diploma előtt és teljes jogú tagja lehetek a csoportnak,,
- hogyha biztosíthatnánk azt az életszínvonalat a családnak, amit itt,
- hogyha biztosítva látnám a nagyobbik gyerekem tehetséggondozását,
- hogyha tudnám, hogy a kicsit (aki speciális nevelési igényű) megfelelően segítenék az iskolában (ahogy itt).

sajnos ez utóbbi a legdurvább pont, mert amit otthonról visszahallok, hogy kirakják a suliból az SNI gyereket, ahelyett, hogy a szülők által bevitt segédeszközöket használnák a tanulásában, hogy agyonalázzák őket... azok alapján, köszi, inkább itt maradunk, bármennyire is vérzik a szívem.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.03.23. 22:10:39

@Nohát: No igen, itt ketten élünk 1 bérből, mégis viszonylag jól. Párom most "önmegvalósít" , vállalkozik, ami egyelőre havi szinten 60 fontot termel, nem számottevő. Viszont a fizumból meg tudunk élni, legalább úgy , mint odahaza két fizuból éltünk a kijövetel előtt . De nem is ez a lényeg. Hanem a mentalitás. Az. , hogy korrektek a boltban , a hivatalban , az orvosnál, mindenütt (ritka kivétel ha nem)
Hogy nem megy a sumákolás . És még lehetne sorolni.
Az anyagi dolog egy rész, egy másik rész meg az, hogy sokkal kevésbé érzem itt kirekesztve magam, mint odahaza éreztem ( csak meg kell nézni, az embereket, ha politikáról van szó , ember embernek a farkasa otthon sokszor, uszítják egymás ellen a fiatal a nyugdíjassal, férfiakat a nőkkel, és sorolhatnám)

Erre nincs szükségem, az meg nem zavar , hogy a szomszédom török, orosz, vagy angol épp, sőt, még örülök is neki.

Horizont 2011.03.23. 22:11:08

Én inkább azt sajnálom, hogy ilyenné lett Magyarország, hogy sokan elmennek és még többen elszeretnének menni! Mi még annak idején abban nőttünk fel, hogy hazaszeretet. De ha most lennék fiatal biztos elmennék, úgy gondolnám nem örökre, de a jó után nehéz visszaváltani a rosszra. Mindenkinek más a motiváció! De lássuk be a legerőteljesebb az anyagiak! Én ezt megértem, de sajnálom azt is, hogy ilyen pénzközpontú lett a világ. Sajnos itt (is) elég sok mocskos undorító szövegű kommentet olvastam.Ez meg még szomorúbb! Ha valaki elvárja, hogy más megértse, hogy ő menni akar, akkor talán elvárható lenne ha ő meg azt értené meg, hogy van aki marad vagy maradni szeretne!Aki szó szerint leszarozza azokat akik itthon maradnak, azoknak nem jut eszükbe a szülei, nagyszülei,barátai, haverjai akik itthon vannak? Tehát: én megértem ha valaki menni akar, vagy már el is ment. Megértem még azt is ha csak az anyagiak miatt ment el. Oké.Kívánom, hogy találják meg számításukat és lelkük békéjét! De joggal elvárom, elvárnám, hogy azokat akik itthon maradnak, akár önszántukból, akár mert nem tudnak menni, azokat (is) tessék tiszteletben tartani!!!
Fröcsögni azokra kéne akik eljuttatták idáig hazánkat.......

Nohát 2011.03.23. 22:11:36

@Modor Tibi: nem nagyon értem, mire gondolsz, hogy nem muszáj leragadni. Te arról beszélsz, hogy aki kinn megáll a lábán, az otthon is. Én meg azt mondom nem. Mi köze van ennek ahhoz, hogy valaki leragad, fejlődik vagy akármi. Nem lenne egyszerűbb beismerni, hogy hülyeséget mondtál?

bandika gazdája 2011.03.23. 22:11:38

@csak_csendben: Neked nem válaszolok, mert a szemetes kukával sem szoktam beszélgetni.

f.m.j. 2011.03.23. 22:11:43

ez a 10 pont elkúrt egy iromány, ebben mindenki egyetért...

de nem lehetne, hogy senki ne hülyézzen le senkit azért mert itt marad/t, és senki ne kérdőjelezze meg azok hazaszeretetét, mert amazok meg úgy döntöttek elmennek? Annyifélék vagyunk, ki döntheti el egy komment alapján, hogy milyen a másik?
Ha ennyi megtörténne, egy darabka remény lenne arra, hogy talán nem vagyunk reménytelenek... (azok vagyunk, de az már más lapra tartozik:):)))

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.03.23. 22:12:52

@mojoking77: Na ja, apám is ezt mondta, álljak tovább egy másik országba. De nem akarok, nem akarok "vándorcigány" lenni, hogy most ide megyek, mert itt jó, aztán meg oda, mert most meg ott, nem vagyok már huszonéves, és az emberben előjön az a vágy, hogy szeretne letelepedni, család, ház, kert, kényelmesebb lettem, na! :-) Anno azért jöttem ki az asszonnyal, hogy pénzt gyűjtsünk egy saját házra, minél többet, hogy minél jobbat vehessünk, ezt a célt nagyjából teljesítettük, ideje hazamenni, mert... csak. Pont ma beszélgettünk arról, hogy ilyen jól nem fogunk élni otthon, sőt, ennek az életszínvonalnak valószínűleg csak egy részét tudjuk majd tartani otthon, de továbbra sem kérdés, hogy menjünk-e, vagy maradjunk.

(Kedves olvasóink! Droli, külföldre szakadt hazánkfia lelkivilágát "olvashatták". :-)

becsoccsent 2011.03.23. 22:13:06

ez nagyon erdekes: mar a legelso pont sem igaz. bovitsuk ki tehat igy:

0: minden, amit leirunk, vagy hazugsag, vagy nem bontjuk ki az igazsag minden reszletet.

egy csomo ismerosom most keszul kulfodre, termeszetesen az ertelmisegi reteg, es nem is tervezik, hogy hazajonnek mostanaban. addig biztos nem, amig ez a banda van ( noha korabban el sem tudtak kepzelni, hogy jobban utaljanak BARKIT, mint a maszopot.
aki meg kulfoldon van, nem akar hazajonni. halljak a hireket, olvasnak, es tudjak, mi van itthon. hat megis, ki akarna ebben az orszagban elni, ha egyszer tud mashol is? raadasul jobban, nyugodtabban, szabadabban.

Cateran 2011.03.23. 22:14:52

@Droli:

Ez igy,ebben a formaban...teljesen igy van...anno 7 evvel ezelott (ha nem is 100%-ban,de 80-ban )ezt eltem at....Mondjuk kell 1 nagy adag szerencse is es minimalis! (a minimalis boven eleg.Ha csokos vagy es/vagy fizikai munkat szeretnel a minimalis sem kell feltetlenul. Nem 1 embert ismerek akinek rosszabb az angolja,mint az angolok magyarja es itt dolgozik 2-3 eve...gyarban eppenseggel,de azert megvan) angol nyelvismeret...a szokincs bovites -szerintem- fontosabb mint a nyelvtan.

becsoccsent 2011.03.23. 22:16:20

@bandika gazdája: pedig igaza van. es nyugodtan le is meri irni, ugyanis o tudja, mirol beszel. te meg persze, hogy nem, hiszen itt rohadsz a mocsarban. hogy is latnad, mirol beszel?

mojoking77 2011.03.23. 22:17:28

@Droli: Sok sikert (Komolyan gondolom..) Arra gondoltatok, hogy pontosan mit is fogtok otthon csinalni? Azet kerdem, mert a kintihez kepest borzasztoan nagy lesz kulonbseg otthon, ha nem valami sajat vallalkozasban gondolkodtok..

f.m.j. 2011.03.23. 22:17:36

@Horizont: öregszem... :) valahogy mindig hasonlókat írok, mint te, meg Bandika gazdája... :)
vagy csak van ami nem változik :)

septem 2011.03.23. 22:20:59

lehet, hogy én nem is budapesten élek (amúgy igen). de kurvára nem vágnak át a boltban. bringával járok dolgozni, szinte mindig elenged az autós. a feleségem tolja a babakocsit, már messziről fékez mindenki. kinézek péntek este, vadidegenek kínálnak pálinkával. megiszok egy sört, egy másik emberrel, akit akkor látok először, csak egymás mellett ülünk a pultnál. a kyuss koncerten egy alak a kezembe nyom egy spanglit. a kollégáim rendes, becsületes emberek. a főnököm egy aranyember. a büfésnők az irodaházban mindig mosolyognak. hazanézek hegyaljára, sorba születnek a régi cimboráknál a gyerekek - érdekes a villanyszerelő el tud tartani 4 gyereket...
de amúgy annyira rossz itt minden, de minden. mindenki tiszta gerinctelen, meg rosszindulatú. fúj fúj

kolaampie 2011.03.23. 22:21:34

Kb még mindig döbbenten ülök :D

EZT VAJON HONNAN SZOPTÁK KI? Gyere haza mert jó :D

iet :D

Dr. Verőköltő 2011.03.23. 22:21:40

13. pont. Aki külföldön van ne jöjjön haza, aki itthon van az menjen innen! (Az utolsó kapcsolja le a villanyt és etesse meg a macskát!)

csak_csendben 2011.03.23. 22:21:56

@bandika gazdája: @f.m.j.:

Amikor már csak ennyire futja, akkor az jelent valamit.

Jó mocsár nézést és sóhajtozást, balfaszok.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.23. 22:22:24

@mojoking77: nem is, elsősorban. De megérte, mert kibírtam pár évet szűkösebb körülmények között is.

@Tokány: teljesen jó. Mindenki legyen úgy boldog, és éljen ott, ahol jólesik neki. Neked ott, nekem itt.

@Conv: tök jó, akkor ti is boldogok vagytok így. Amúgy szerintem ez itthon is simán pálya.

@belzebubó: elhiszem. De a többség az bizony kint is keményen spórol és lemond.

@baloo112: a pénzt-tóparti házat nekem mondhatod, mit ér az. Ha ott otthon érzed magad, akkor király. Én itthon érzem magam itthon, és ide köt minden. Magyarországon élni talán sokaknak luxus, mert drága és nem is feltétlenül fizet jól. Kinek mi a fontosabb, ugye.

@Nohát: biztos egyszerűbb lenne :)

egy maréknyi dollár 2011.03.23. 22:23:06

És a jó Kőbányai Világost még nem is említették.

vitézlajszló 2011.03.23. 22:23:37

@causa sui: Mélyen együttérzek veled!
Az a probléma, hogy csak az olyanok, mint Te szokták megérteni azt, amit véleményként kifejtek vagy csak úgy kijön belőlem indulatból.
A narancs, meg rózsaszínű ködben úszkálók nem is akarják megérteni a gondjainkat!
Az a nagy jólét vette el az empátiájukat, meg a józan eszüket!

Nohát 2011.03.23. 22:24:51

Ez a magyarkodás igen érdekes dolog azért. Én elhiszem, hogy valakinek ez annyira fontos, hogy kiáll a hitéért, és kész a hazájáért meghalni. De cserébe azt kapni vissza, hogy pusztán azért, mert én nem állok ki, hogy ide lőjetek, én is Putyilov gyári vagyok, akkor kész, nem vagyok magyar?

Abban a szerencsében részesültem, hogy a szélesebb családunkban van egy-két amatőr családfakutató, aki elég hosszan végigvezette, kik vagyunk, mik vagyunk, honnan jöttünk. tették ezt úgy, hogy csak egyetlen nevet, a családi nevet követték végig, de ide hozzá lehetne gondolni azokat a becsatlakozó férjeket, feleségeket, akiktől lettek gyerekek, csak nem a fő nevet hordozták. Nálunk ez a fő-fő név például horvátországból jött, legalábbis amíg képesek voltak visszavezetni a vonalat. Én személyesen tudom, hogy az anyai vonalon honnan jöttünk. Nem Magyarországból.
Valamikor az én őseim azt gondolták, hogy el kell menniük onnan, ahol élnek, és egy jobb világot keresniük maguknak és a leszármazottaiknak.
Aki ebből most azt a következtetést vonja le, hogy nem vagyok magyar és mehetek is, azzal leginkább kár dumálni.
A többieknek meg annyit, hogy ha minden igaz, akkor mindannyian afrikából indultunk valamikor az ősidőkben, oda azért nem akarnak visszamenni, ugye.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.03.23. 22:25:48

@Modor Tibi: Jogos . Ott legyen az ember, ahol otthon érzi magát. Odahaza nem éreztem ezt, gyerekkorom óta elvágytam , itt viszont itthon vagyok:)

f.m.j. 2011.03.23. 22:26:48

@csak_csendben: milyen mocsár öcsike? és mit jelent te nagyon okos nembalfasz?

septem 2011.03.23. 22:27:26

@Modor Tibi: szívemből beszél Modor úr!

egyébként meg olajfúrótornyon k. jól lehet keresni, meg tengizbe is jól fizetnek. ilyen helyeken él az okos-ügyes!

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.03.23. 22:27:55

@mojoking77: Köszönjük a jókívánságot, majd igyekszünk :-) Tudom, hogy borzasztóan nehéz otthon, és valóban érdekes "kísérlet" lesz. Több olyan példát is olvastam, ahol az emberke jött vissza fél-egy év után, mert nem bírta az életszínvonalának jelentős esését. De mi kitartóak, fanatikusak és végtelenül makacsak vagyunk - na, meg őrültek :-) Azért ha meglesz a saját ház hitel nélkül, akkor csak könnyebb lesz valahogy, ennyi előny lesz pár évvel ezelőtti önmagunkhoz képest (amikor albérleteztünk).

bulgakovmihaly 2011.03.23. 22:28:04

@kaqkkfioka: ne viccelj...a ruszik talltk fel...

septem 2011.03.23. 22:29:26

@Nohát: te biztos vagy benne, hogy jó blogba posztoltál?

anyamadár · http://atmenetiallapot.freeblog.hu/ 2011.03.23. 22:30:03

@Modor Tibi: Tibi nekem nagyon tetszett a modoroson az ezzel kapcsolatos írásod, de tényleg van amikor a honvágynál nagyobb dolgok kintmaradásra kényszerítenek. Nekem az első három év rettenet volt, gyűlöltem, most meg már könnyebb. Jóval könnyebb. Persze várom, hogy hazamehessünk nyáron, millió dolgot imádok otthon - igen az Epreskert fáinak illatát is a fülledt nyári éjszakában ahogy a gangon állva megcsapja az orrom, a büdös kék vonatokat és még sorolhatnám -, de egyszerűen nem vagyok egyedül.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.23. 22:31:04

@Modor Tibi: 20 eve itt dolgozom

20 telebekurt kibaszott eve.

nem mondhatod, hogy nem tettem meg, ami tolem tellett.

fujhatnak egy kilo tollat a seggembe...

es ezt nem csak az elitnek uzenem..
az elit ugyanis csak tunet.

ezek baszki a legjobbak kozulunk, akiket mi valasztottunk. a haza kvintesszenciaja.

eleg volt. eleg volt a depresszios, sirnakozo, zsigerbol, gondolkodas nelkul allandoan ellensegkepet uldozo emberekbol, akik allandoan atz varjak, hogy majd mas megcsinaljka helyettuk a jot, mert nekik jar.

hat most jarjon....

akinek esze es tehetsege van, az itthagyja a koloncokat most, akik csak azert szavaznak jobbra-balra, hogy majd melyik fogja eltartani oket...

szeretem budapestet. szeretek itt elni.
de nem minden aron.

az uj alkotmanyba nem kivanjak belefoglalni a magantulajdon vedelmet. azt pedig az eletem aran is megvedem barkitol, legyen az ofensege elso, avagy seggestorpe viktator, vagy barmelyik kis mocskos allatkaja.

belzebubó 2011.03.23. 22:31:33

@f.m.j.: Gondolkodtam egy ilyen sőt ilyenebb válaszon, de kitöröltem, gondoltam Horizont ne térjen ki a hitéből miattam :)

baloo112 2011.03.23. 22:31:48

@Modor Tibi: max az összes kollega meghal 50-55 évesen szívinfarktusban.
egyébként a pénz a legkevesebb. de úgy látszik nem olvastad el amit írtam. vagy csak nem akarod megérteni, hogy az életminőség az ami annyira más. Ennek része a pénz is, de sokkal inkább a tiszta, nyugodt környezet, a munkahelyi körülmények, a sokkal kevesebb stressz. Az hogy a családommal sokkal többet vagyok mióta kijöttünk, mint korábban bármikor. Nekem ez a fontos, mert én ott vagyok otthon ahol Ők vannak....

Bergeroth 2011.03.23. 22:33:46

Még hogy jöjjenek haza. Minek? Miért? Ki az a hülye, aki felad egy sokkal stabilabb jövőképet egy totálisan instabil és bármelyik pillanatban összedőlő jövőképért cserébe? Nincs ilyen ember, aki visszamászik a szaros vödörbe, ha már egyszer végre sikerült neki kimásznia!!!
Mi van itt ebben az országban, ami vonzó? De most komolyan?? (Az hogy ide születtem az nem válasz, az csak a turbómagyarok sablon válasza)
A politikusok folyamatos hazugságai és korruptabbnál korruptabb ügyei már senkit nem érdekelnek, a havi 120 bruttóból gyakorlatilag csak pont nem halsz éhen, dönteni meg épp nem tudok, hogy az 1 millió új munkahely közül éppen melyik lenne megfelelő a kvalitásaimnak.
Aki teheti és megvan rá a lehetősége, az húzzon el innen amilyen messze csak tud!

Nohát 2011.03.23. 22:34:08

@septem: arra próbáltam reagálni, hogy miért nem gondolom igaznak azt, hogy ha ide születtél, akkor itt élned s halnod kell. Nem hinném, hogy túl sokunknak lennének itt tiszta magyar vérvonalaik, de mégha lennének is, hol az az őshaza, ahová tartozunk? Etelközbe, vagy még tovább afrikáig, az első majomcsapatig?
Aki itt akar maradni, mert harcolni akar, s nem hiszi el, hogy nem lehet szebbé és jobbá tenni a dolgokat, tegye. De nem kellene ezért azokat, akik nem ezt a "szent célt" tekintik életük értelmének lenézniük.

ORGASMUSFORSCHER 2011.03.23. 22:35:19

Gyere haza, Mo. vár!
Vár a faszt.

Undorító félfeudális ország, élősködő politikai osztállyal. Mindegy melyik oldal.
A magyar nép hülyesége, hogy nem lép fel a politikusokkal szemben keményebben.
Amíg marad a korrupció, addig marad ez a hihetetlen adóteher.
DE 1990 óta semmi sem történik, így a politikusok viselkedése sem változik.
Karl-Th. zu G: ki menne tüntetni OV vagy S.Pali ellen????
Az 1000-szer durvább Gyurcsányt is az MSZP-sek buktatták meg belülről, pedig ellene volt tüntetés bőven.
Szerintem sajnos csak egy óriási robbanás, egy második 56 tudna segíteni, hogy takarodjon el ez a mostani politikai osztály. 1000 és 1945 között fennállt Szent István rendszere, csak a Szovjetunió tudta "áldozatos munkával" 40 év alatt szétzúzni. Az új rendszer még csak 20 éve létezik s szerintem elég stabil, hiszen most nincs a láthatáron egy Szovjetunió, esetleg egy világháború. Azaz a korrupció, lopás mehet tovább, külső erő nem veszélyezteti a rendszert. A magyar nép meg nem képes belső veszélyeztető lenni.

Horizont 2011.03.23. 22:36:49

@causa sui: Hát szívből kívánom nektek, hogy minden sikerüljön és szülessen egy tündéri kisbabátok! Jó egészséget és normális anyagi helyzetet! Meglátod azért majd szebb lesz a világ ( a családodban):DDDDD

@f.m.j.: Nem, nem öregszel, csak egészséges gondolkozású nőből vagy aki családanya is:))

@csak_csendben: Vegyél már vissza egy kicsit a nagy arcodból, mert siralmas vagy és szánalmas!

@Droli: Kedves külföldre szakadt hazánkfia, minden jót nektek ott kinn:) Nosztalgiáztam a "Tudtad?" blogról:))))Te most már tudod?:DDDDD

Viktus 2011.03.23. 22:37:19

@Bergeroth:

Egy szomálinak pl. vonzóak ezek a perspektívák :P csak mi mindig úgy akarunk élni, mint pár kilométerrel arrébb pl. a sógorok :P a kutyafáját :D

belzebubó 2011.03.23. 22:37:26

Sokan irják, hogy Angliába a kevesebb stressz és az életminőség miatt mennek. Nekem meg az itt élő britek azt mondják szintén az életminőség, a kevesebb stressz miatt jönnek, mert Anglia most már valóban elviselhetetlen számukra. Ki érti ezt? :)))

Homo Hungaricus Sapiens 2011.03.23. 22:37:36

Ha én valaha hazamennék...

1. ...akkor a választásokon az űrlapokon sem Fidesz, sem MSZP, sem MDF, LMP, sem Jobbik nem található meg a listán. Egyik jelenlegi párt sem.
2. az átlagbérek elérik az átlag nettó 2000 EUR-t
3. a bankok nem 3-6% hozamot ígérnek és nem átlag 20%-os THM-el adnak hitelt. Sőt, a hitel nem a vásárlásra szánt összeg 80-90%-át teszi ki, hanem mondjuk csak a harmadát.
4. gyereket vállalni nem anyagi teher lesz, hanem ÖRÖM.
5. a közoktatásunk mérvadó lesz, az ott dolgozók megfelelően képesítettek és emberileg alkalmasak - és ráadásul lesz ÉLETPÁLYA, amit be lehet futni.
6. a közegészségügy, a kórházak állapota minimum európai színvonalú lesz
7. nem lesz korrupció, nem kell valakinek a "haverjának" lenni, hogy a megfelelő helyekre megfelelő emberek kerüljenek
8. mindenki szívesen kifizeti azt az adót, amit kiszabnak rá - mert a leadózott összegből simán megél egy család is.
9. van választása az embernek, hogy az állami nyugdíja MELLÉ akar-e még magánnyugdíjat is.
10. ...és úgy általában, az emberek nem birkák, képesek kiállni egymásért és saját magukért is, ahol nem tolnak le mindent a torkunkon a politikusok, ahol tisztességes tömegtájékoztatás van.

....és amikor felkelek, rájövök, hogy még mindig nem otthon élek!!!

f.m.j. 2011.03.23. 22:37:40

@belzebubó: :)
látom akkor nemcsak engem irritál szegényke, sebaj, nem jár ide sokat, csak csendben elmegy, ahogy jött, keményebbek is voltak, és nem bírták ezt a sok balfaszkodást, amit mi csinálunk :)

Tokány 2011.03.23. 22:38:20

@az igazi Sipi: "ezek baszki a legjobbak kozulunk, akiket mi valasztottunk. a haza kvintesszenciaja."

Nem... ez a slepp, az aljanép. Mutass nekem egy becsületes embert, akinek az az életcélja, hogy politikus legyen Magyarországon.

belzebubó 2011.03.23. 22:38:40

@belzebubó: Ja, meg nyomós érvük, hogy ocsmány az idő.

Horizont 2011.03.23. 22:38:56

@belzebubó: :DDDDD kedves vagy! De én már a tettlegességig eljutnék néha ha velem szemben itt állna némelyik köcsög:)

csak_csendben 2011.03.23. 22:38:57

@f.m.j.:

Ha körülbelül annyit sikerült felfogni abból, amit írtam, hogy szídom azt aki Magyarországon marad, akkor igen komoly értelmezési képességeid vannak.

Nem az a baj, hogy marad, hanem hogy marad, és sóhajtozik, hogy "ez van, ezt kell megszokni, itt kell megdögeni". Csak meg kell nézni mire reagáltam, mi volt "bandika gazdája" üzenete.

Nem a politikusok fogják megváltoztatni, hanem az átlag ember vitte ide, az átlag ember jutatta erre a pontra az országot, a szétúzással, a sóhajtozással és a rohadt nagy beletörödéssel "Holnap is be kell menni 8-ra". Nem azért vágnak át a munkáltatók, mert ők szemetek, hanem mert a magyar balfasz. Valaki kiáll a jogaiért (pl: nem írja alá a közmegyezést, hanem azt mondja, rugják ki rendesen), akkor a többi sipákol, hogy mit ugrál. Van egy kibaszott jó riport film a Házon kivülben (? nem találom ott a videot most), ahol az anya rájött, hogy azért lett beteg a gyerek, meg azért fáj a feje, mert a CO bejut a lakásba a közös garázsból. Mi lett? A többi balfasz lakó fel volt háborodva mikor a saját gyermeke életét próbálta menteni! EZ MA MAGYARORSZÁG!
Valaki feláll egy szar munkahelyről, mert megunja 1000 ugrik a helyébe, aztán sóhajtozik mind, hogy szar az a hely.

De most komolyan: mi lesz ha a magánbetéteket is államosítják? MI LESZ? Boritékolom: semmi! Mert az fog az emberek fejében járni, hogy úgy sem veszett oda sok, meg jó lesz ez, kihúzzuk. Idejutott az ország.

A másik: hol születünk? Nem a Föld bolygón?

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.03.23. 22:39:48

@tildy:):
bocs, de jól értem, hogy mindezt angliában?

mojoking77 2011.03.23. 22:39:56

@baloo112: Nagy igazsag... Legkedvesebb baratom ezert hagyta ott az effektiv zsiros kozepvezetoi allasat 28 evesen. Akkor meg nem ertettem, es hulyenek is tartottam erte. Azota en is megtapasztaltam, hogy vannak fontosabb dolgok, mint az allando stressz, es as penz folyamatos hajszolasa. Mikor utoljara kint voltam naluk, par napig csak body board-oztunk ( a surf-hoz meg kicsik vagyunk..), es braai-oztunk (bocs, ok bbq-nak hivjak az allatot). Lehet maskep elni. Talan tovabb is. Magyar vagyok, mindig is az maradok, de nem biztos, hogy ez "minden vilagok legjobbika.."...

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.23. 22:40:55

@tildy:): király. Azért az anyanyelv meg a magyar fórumok maradtak, hála az internetnek :) régen mennyivel szebb volt havonta kétszer levélben kapni az újságkivágásokat... na jó, nem.

@septem: és ott legalább MEGBECSÜLIK a munkát! Főleg a külföldiét! :)

@anyamadár: ókössz. Hát igen, a párkapcsolat, család az nehéz.

@az igazi Sipi: támogatom a kimenetelt, mert csak az tudja igazán értékelni Mo-t, aki már volt kint. És aki úgy se tudja majd, az maradhat is, nem kár érte.

@baloo112: nem tudom, ez melyik ország, de mi akárhol voltunk, mindenhol volt stressz és túlóra + korai halálozás. Olvastam itt okosságokat Norvégiából, Németországból vagy Svájcból, de azért elég ambiciózus, hogy a világ leggazdagabb országaihoz mérjük magunkat :) persze ok, az is egy szép cél.

miva? 2011.03.23. 22:41:13

Nehezen értik meg sokan, hogy amikor külföldön él az ember, szépen kötődni kezd sokmindenhez. Amikor tolod a babakocsit, sétáltatod a kutyát, és lassan ismersz mindenkit. Amikor tovább tart hazaérned a boltból -kb 300 m - mint egy félidő a meccsből, mert tuti találkozol valakivel, akivel elbeszélgetsz. Amikor a boltos kislány mutogatja a fényképeket a karneváli szünet alatti utazásról. Amikor nem is kell kérned, ha bemész a bárba, és ott a kávé erősen, mert így szereted, és folytatja a pultos, amit előző csütörtökön kezdett el, de neked menned kellett. Ha azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne, akkor ez szerintem nem külső, hanem belső állapotot tükröz. Mindemellett én könnyekig meghatódok a dunántúltól, ha hazaérek, és ha rajtam múlna egyedül - nem lenne senkim - tuti otthon lennék, de a külföldön élő magyarok nem egyedül majszolgatják a teszkós kenyeret a padlásszobában, hanem élnek pont úgy, mint az otthoniak. Szerintem inkább minden eljönni szándékozó gondolkodjon el azon, hogy ha mégis hazamenne, ezer olyan akadály áll majd előtte, amikre most álmában sem gondolna.

Nohát 2011.03.23. 22:41:50

@belzebubó: ez hülyeség. Vannak angolok akik elmennek a szigetről, de arányaiban meg se közelítik azt a bevándorlást, ami idefelé jön. Magyarán többen gondolják, hogy itt lenni jó, mint azt, hogy menni kellene. Akik meg elmennek, és ez nem vicc, a leginkább a napsütést keresik (meg Dubait, nekem két angol ismerősöm költözött ki csak ebben az évben, kereset $8k).

Viktus 2011.03.23. 22:42:49

@belzebubó:

Mondom egy szomáli meg ide vágyna a stresszmentes életért :P

Horizont 2011.03.23. 22:42:49

@Homo Hungaricus Sapiens:
"....és amikor felkelek, rájövök, hogy még mindig nem otthon élek!!! "
Azt képzeld el, hogy én meg felkelek és rájövök, hogy még mindig itthon élek!!!:))))

Ja csak annyit, hogy a gyerek mindig anyagi teher, de a másik oldal erősebb! Tudod öröm, szeretet, boldogság meg ilyenek:)

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.03.23. 22:43:23

@Modor Tibi: "támogatom a kimenetelt, mert csak az tudja igazán értékelni Mo-t, aki már volt kint. És aki úgy se tudja majd, az maradhat is,."

Milyen igaz!

A szerelő 2011.03.23. 22:43:58

Már majdnem elhagytam az országot, be volt már csomagolva, reggel mentem volna a Liszferihegyre, de a túró rudi meggyőzött. Maradok!

ez mekkora lol :) szerintem aki e miatt a honlap miatt jönne vissza, az inkább ne tegye :)

majomkutya 2011.03.23. 22:44:02

Én 2 hónapot dolgoztam külföldön,direkt csak nyárra mentem, de a 3. hét után kegyetlen honvágyam volt és nagyon boldog volta az utolsó ott töltött napomon, pedig amúgy iszonyat jó helyen voltam.
ÉS sok olyan dolgot éreztem amikor hazajöttem, mint amiket az IKSZ-es fiúk leírtak, még akkor is jó ez az egész, ha amúgy egy szerencsétlen társaságnak tartom őket.

mojoking77 2011.03.23. 22:44:42

@Modor Tibi: Nem, Tibi, nem mindenhol....

Jofiu 2011.03.23. 22:44:44

@lyesmith:
"Tudjátok még mi multikultibb Budapestnél is? A világ Budapesten kívül."
Aaaa! Hogy ez mennyire nyilvanvalo beszolas! Nagyon jo. : )

csak_csendben 2011.03.23. 22:45:43

Látom értelmezési és gondolkodási képességeitek annyi, mint a tartásotok: semmi. Öcsikézés az megy, meg az üres fenyegetés. Lehet szűrés listára rakni engem. Ettől függetlenül ugyan ott maradtok, ahol vagytok: a mocsárban. És nem én vagyok a hülye, ha nem értitek, hol az a mocsár.

Sebaj, majd lehet LMPVS-zni holnap is, majd egy jó kis "politikus megint sikasztott" posztra.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.23. 22:47:06

@mojoking77: jól látom, hogy Írországból írsz? Volt (ottani) főnököm (ott) 35 évesen halt meg szívrohamban. Vidéken ráadásul. Tudom, nem tipikus. De hogy ott kéne felnevelnem a gyerekeimet, hát, annál rosszabbat nem is tudom, kívánhatnék-e nekik.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2011.03.23. 22:48:18

Ezek a dolgok zavarnak most leginkább :

-rohadt drága villany és a gáz
-az állam nem védi meg az állampolgárait, de kurva sok adót beszed cserébe
-kevés a normális munkahely, de legalább a reálbérek is a béke segge környékén vannak

Amúgy jó, nem akarok elmenni, de komolyan, viszont ha lenne lehetőség kihúznák szó nélkül pénzt keresni.Tiszta merő logika: miért is ne dolgoznék sokkal több pénzért,(három-négyszeres) mint most?

belzebubó 2011.03.23. 22:49:36

@Nohát: 6 millió körüli a szám, ebből 5,5 jelezte, hogy a 2010-es választásokra, hogy szavazna külföldön és ezzel mindenkori rekordot döntöttek. Soha ennyi még nem szavazott külföldön. De biztos hülyeség...

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2011.03.23. 22:49:37

remelem ezek a droidok (iksz) olvassak ezt a postot a kommentekkel egyutt, es talan, esetleg elgondolkodnak, igy utolag, ha mar elotte nem sikerult...
budapest dicserete egyertelmu ongol, a turo rudi meg az erzelmekre hajt, de en azt itthon sem eszem. porkolt pedig konzervativ, nem errol szol mar a magyar konyha, kulonben is ezt az etelt barhol meg lehet fozni a vilagon!

mojoking77 2011.03.23. 22:49:55

@Modor Tibi: Rosszul latod. Jelenleg Kuwaitbol Irok. 2008 ban toltottem 8 honapot Irorszagban es sose mennek vissza..

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.03.23. 22:49:55

@Kurtz ezredes: Igen , jól. Imádom az itteni időjárást ( nem ködös, nem esős a közhiedelemmel ellentétben ) , imádom az itteni sokszínűséget ( a kedves angol pénztárost az icelandben, de az énekelve érkező fekete postást is ) , és elpityergem magam szilveszter éjfélkor a Big Ben hangjára.

Igen itt is vannak rossz dolgok - pl. az angolok nem tudnak építkezni, kifelé nyíló ablak, röhej - de alapvetően élhetőbb London Budapestnél. ( A szülőfalumnál meg főleg)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.23. 22:51:11

@mojoking77: király :) mondjuk nem csodálom, hogy Írország után Kuwait ennyire bejött. Családalapításra, megöregedésre alkalmas hely?

mojoking77 2011.03.23. 22:53:04

@mojoking77: Az orszagok amiket emlitettem? Elso sorban Ausztralia/Uj Zeland, kicsit Del Afrika (tudom, lehet erte kopkodni, en akkor is szerettem), tavol kelet (Szingapur, Japan-mindenek felett), es Europa (ha a hulye Spanyolok megtanulnanak ket szot angolul meg most is Madridban, elnek, esetleg Liszabonban). Az ir egy taho nepseg, nem veletlenulhivja sokan oket Europa negereinek

Nohát 2011.03.23. 22:53:27

@belzebubó: miért lenne hülyeség? én többre gondolnék. De ennél sokkalta több az bevándolró áradat, ami ellen egyfolytában fel szeretnének lépni. Az legalább egy de inkább két nagyságrend.

ketroot 2011.03.23. 22:53:52

@csoko20:

'A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szopóálarccal várunk mindenkit! Bónuszként egy ShmiT Pál által dedikált alkotmány!'

Baszod ebbe belekönnyeztem! xD

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2011.03.23. 22:54:07

Az igen. Milyen egzotikus helyekről - a semmi közepéről - is vannak olvasók. :)

bandika gazdája 2011.03.23. 22:54:47

@becsoccsent: Nem rohadok semmiféle mocsárban, és nem a hozzászólás tartalmát, hanem a stílusát voltam bátor szemeteskuka jelzővel illetni. De nem neked szólt, bár ...

mojoking77 2011.03.23. 22:56:32

@Modor Tibi:Irorszag es Kuwait kozt nagyjabol 25 orszag volt. Amugy nem szeretnek itt sem tul hosszu idot tolteni,

Pistie 2011.03.23. 22:57:07

A kezdeményezés szép, ha politikától független lenne, akkor még tetszene is. Így propagandának tartom, amitől persze még lehetne jó, de az érvek sajnos gyenge lábakon állnak. Miért nem mondjuk versenyképes fizetés az érv? Kitörölhetem ám a ... a túró rudival, ha mellette egy garzonlakásban kell leélni az életem. És vezető pozícióba nem lehet jutni, mert az a haveroknak van fenntartva.
Engem nem győzött meg, és jövőre külföldön folytatom a tanulmányaimat..

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.23. 22:57:11

@Modor Tibi: latom, az egesz nem ment at a leirtakbol...
szoval ugy gondolod, hogy szentimentalis indokokbol csapoltassam tovabb a verem?

es amit nagynehezen magamenak mondhatok, arrol is allitsak ki egy bianco csekket?

ennyire nem nezhetsz hulyenek..:-)

visszaterve meg a kennedy-idezetre meg csak annyit, hogy a haza illuzio, az egyen valosagos. egyenek nelkul nincs haza. nincs tarsadalom. nincs semmi. az egesznek az egyen az epitokove. es az a tarsadalom, amelyik megnyomoritja az egyeneket egy nyomorult tarsadalom lesz.

mert jo hazat csak jo teglabol lehet epiteni...

es most eppen a nyomoritas megy. hat csinaljatok tovabb nelkulem.

belzebubó 2011.03.23. 22:57:59

@Nohát: Ha ott élsz azt is látod azok honnan jönnek. Én nem lépek fel ellene, de úgy beállitani Angliát mint az álmok netovábbja enyhe túlzás.

Viktus 2011.03.23. 22:58:46

@belzebubó:

Na igen itt a mesés nyírség pl. :P

Perkele 2011.03.23. 22:58:47

Zrínyi is megmondta: az utolsó csukja be az ajtót.
ha olykor hazaérek, lisztferihegy olyannak tűnik, mint egy poros kis vidéki reptér a sudribunkó taxisokkal és egyebekkel. országimázs 1. utána az út be a városba. országimázs 2. paraszt autósok, paraszt taxisofőr. országimázs 3. önmagunkat gáncsoljuk el minduntalan. aki teheti, pont a gyerekei jövője érdekében igyekszik el innen, a másikat visszahúzó, "jó vagy te itt közöttünk, magyarok vagyunk" társaságból. nyelvtudás? ide? csak azért, hogy okosabbnak tűnj az átlagnál? ez vicc. akárcsak az egészséges pöri-fehérkenyér-túrórudi triumvirátus. versenyképesség? Magyarországon? ez egy újabb vicc. a kevés munkahelyen megtermelt kevés jövedelem után befizetett még kevesebb adó csak arra jó, hogy még nagyobb hiány keletkezzen, amit a nyugdíjak intézményesített, törvénybe foglalt ellopásával próbálnak leplezni. daddy? ám legyen. abszurdisztán - én így szeretlek?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.03.23. 22:59:46

Élem rövid ideig Norvégiában is. A hely tetszett, viszont az emberek nagyon visszahúzódóak, az nem nem jött be. Honvágy ott sem volt, itt sincs.

miva? 2011.03.23. 23:00:38

Magyarország nem Budapest! Noha a GDP vagy fele származik onnan. Szerintem sokan nem onnan mentek ki.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.03.23. 23:02:03

@belzebubó: Minden ember különbözik, minden embernek más és más a fontos. Ami nekem jó, attól lehet te herótot kapsz és fordítva. Nem az álmok netovábbja, de nekem bejövős:) tudod , amikor a kereslet és kínálat találkozik...:D

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.23. 23:02:04

@az igazi Sipi: dehogynem, de az eléggé furcsa nekem, ha valaki attól teszi függővé a saját boldogságát, hogy kik vannak kormányon. Mástól elvárni a készet, az is valami.

Nem várok én semmit, nem is akarok visszatartani senkit. Menjetek, és mindenkit szeretettel várok haza, ha esetleg majd úgy látja idővel.

Azt meg, hogy mi hiányzik a kint élőknek a legjobban, azt úgyse a 10 pont vagy én fogom megmondani, mert tudják azt ők nagyon jól. Csak nem szeretnek még gondolni se rá. És aki itt előadta, hogy fullmagyar életet él külföldön, az is milyen már. Magyar szerelő, bolt, májkrém, bor. Magyar Kreuzberg :)

chatinbretagne 2011.03.23. 23:03:55

Na, lássátok valós tapasztalataimat a témában, a gyönyörű Dél-Franciaországból:

10. adózás: Magánvállalkozóként az összes bevallott jövedelmem után 13 ,azaz tizenhárom (!!!) % az összes levonás, amit levonnak-befizetek. Ebből 1 % az adó.
Ebben benne van az egészségügy, a nyugdíj, az adó, és MINDEN. (A munkával járó fix költségem ezen túl csupán a szakmai biztosítás, kb 60 euro évente.)
Ezután adott esetben jár nekem munkanélküli, gyes, gyed, és még mittomén mi.

9. ötletek megvalósítása:
Egyszerűen: itt minden szinten támogatnak, ha dolgozni, céget csinálni akarsz. Ingyenes tanácsadások (akár könyvelővel), képzések, mosolygó emberek mindenhol. Errefelé NEM szükséges kapcsolat ahhoz, hogy normálisan elindítsd magad és az ötletedet. Ennyi.

8. Túró Rudi - és egyéb hungarikumok
Imádom őket, amikor 2 havonta jönnek hozzám otthonról vagy én látogatok haza, örömmel eszem.
Viszont a szerény hétköznapjaimban elvagyok az itteni olcsó friss tengeri ételekkel, sajtokkal, a magyar boroknál olcsóbb, de jobb minőségű provence-i borokkal, és még soroljam? Szegény én......

7. Köszönöm, multikulti jön a tévéből (értelmesebbek a műsorok, mint otthon), az internetből, a nyári zenei, fesztiválos szezont és a világ minden tájáról itt nyaraló emberkéket nem is számítva...
A multikultit nyugaton ma már bárhol megtalálhatom, ha akarom.

6. A nyelvtudásommal és a diplomámmal pont kitörölhettem abban a 6 évben, amikor otthon próbálkoztam. Sikeresnek számító "kulturális alkalmazott" és szabadúszó voltam, de teljesen soha senki nem jelentett be. Értékelték a nyelvtudást, persze, de amikor a nyugdíjamat vagy egészségügyemet kellett volna befizetni, akkor már nem a csodás végzettségem és tudásom számított, az biztos! És én még szerencsés voltam a barátok között......

5. Egészségügy, na hagyjuk. A cinikus megjegyzés a plazmatévéről elmés, csak éppen tök hülyeség. Igenis, számítanak azok a körülmények, ahol a dokik dolgoznak! Nem is nekem elsősorban, hanem nekik. MErthogy itt ezerszer jobb az ellátás, jobban odafigyelnek rám ,az biztos. Most nem jönnék a személyes sztorikkal, de az biztos, hogy megéri az otthoninál kb 1,5-szeresét befizetni (ez már kiegészítő biztosítással együtt, vagyis 100%-osan fedezik az ellátásomat)

4. Az ételekről már a TúróRudinál elmondtam.
Eszem is egy adag garnélarákot vacsorára.

3. A lányok otthon kétségtelenül születésileg szebbek. (Egy angol barát véleménye szerint csak kurvásan mozognak-teszikveszik magukat, attól tűnnek szebbnek.)
Viszont az itteniek sokkal jobban adnak magukra. És ha megnézünk egy idősebb generációt - vigyázz, durva leszek, - köszönöm, én az itteniekre szeretnék hasonlítani, nem drága szeretett, ámde meggyötört anyáinkra.

Egyetlen valós pont a barátok-család hiánya. De ezt próbáljuk kölcsönösen a gyakori látogatásokkal pótolni. Elég jól működik.

2. Ugyan már, elküldenék egy olyan ismertetőt , amiben pontosan (és érthetően) leírják, hogy mennyi pénzt fogok kapni, ha babát várok..... néha számomra is elképesztő.

1. Tavaly július 14-én a tengerparti bárban ülve néztem e kisváros 20 perces tűzijátékát - nem sokkal volt kisebb a budapestinél.

De a legfontosabb, hogy errefelé MOSOLYOGNAK AZ EMBEREK.
Az imádott otthonomban, ahol mai napig a legtöbb szerettem él, és ahol az anyatejet a kultúrával szívtam magamba, ott, kérlek szépen, 1 hét után depressziós leszek a türelmetlen, szomorú, agresszívan elkeseredett emberektől.

Bocs, nekem is fáj ezeket így kimondani. Ez van.

Az utolsó kapcsolja le a villanyt.

Nohát 2011.03.23. 23:04:44

@belzebubó: nem mondtam, hogy az álmok netovábbja lenne, ezt remélem nem lehet azért kiolvasni abból amit írtam. Amit én írtam az csupán annyi, hogy könyebben élnek itt emberek meg, könyebben találnak maguknak helyet a nap alatt, mint otthon. Ez a megfigyelés érvényes mindazokra, akik megkapaszkodtak. Ehhez kitartás, akarat, tanulás és némi szerencse is kell. Vannak, akik kijönnek, és postafordultával mennek haza, olyanok is, nem mindenkinek jön be. De azt el kell ismerni, hogy itt sokszor egyszerűbb az élet.

fehso2 2011.03.23. 23:04:46

Ez a honlap szerintem hülyeség. A kommenteket olvasva az az érzésem, hogy mindenki csak az anyagiak és a politika oldaláról közelíti meg az egészet. Ezért a legtöbbeknek lesújtó a véleménye.
Kár, mert Magyarország jó hely. Én szeretek itt élni, pedig éltem már az Usában, Németországban és Svájcban is.
Azt hiszitek, hogy nyugaton a politikusok normálisak? Azt hiszitek, hogy pl. Svájcban nincs korrupció? Azt hiszitek, hogy Angliában mindenütt kiváló az orvosi ellátás? Tévedés!
Magyarország sok gonddal küzd, sok dolog lehetne jobb is, de leginkább az örökös károgást kellene abbahagynunk, mert ez a legrosszabb itthon.
Fontos, hogy az ember világot lásson, hogy tapasztaljon, utazzon, tanuljon, dolgozzon, de a véglegesen külföldre költözés még sokaknak fog nagy-nagy csalódást okozni!

belzebubó 2011.03.23. 23:05:13

A túró rudi elég kellemetlenül hangzik a felsorolásban, de az angolok meg ahová beteszik a lábukat, rögtön mindenhol high tea-ket rendeznek, cones sütnek, klubokba tömörülnek és kisangliát csinálnak és fikázzák az országukat ellepő bevándorlókat, mindezt a világ másik felén :))
Sokkal durvább módon nyomják mint a magyarok.

zsirfeka 2011.03.23. 23:05:22

+1 érv: csak nálunk fordulhat elő, hogy 45 évig dolgozol & fizeted a járulékot, de lóf*t sem kapsz a közösből, mert nem érintett meg az új nyugdíjprogram varázsa

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.23. 23:06:30

@Modor Tibi: "dehogynem, de az eléggé furcsa nekem, ha valaki attól teszi függővé a saját boldogságát, hogy kik vannak kormányon."

mindennek van egy legalja...

miva? 2011.03.23. 23:07:37

Az első dolog, amit az egész országnak meg kellene tanulnia, hogy a fekete -fehér típusú gondolkodás egyszerűen használhatatlan, ha egymás gyotrésén kívül más céljaink is vannak. Egy egyszerű belga paraszt is árnyaltabban látja a világot, mint a mérnök apám. Amennyire én látom, ez nálunk nemzeti sajátosság. Olyan az egész ország, mintha agresszív nebáncsvirág lenne a címerében, és tudom, ilyen blogokról nem szabad általánosítani, de azért az itteni hozzászólások ezt a képet erősítik.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.23. 23:07:43

@Modor Tibi: egyebkent visszajovok majd...

ha gondnoksag ala helyezi az unio az orszagot.

sajnos, az elmult husz evben bebizonyitotta, hogy nem alkalmas az onallo letre.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.23. 23:08:19

Úgy látom, a mosogató, felszolgáló, takarító, ápoló magyar vendégmunkás csak egy legenda :)

NA YA! 2011.03.23. 23:08:38

@az igazi Sipi: b+ a szívemből szóltál!

miva? 2011.03.23. 23:09:37

@Modor Tibi: Te egyszerűen ostoba vagy. Nem magyar májkrém, nem magyar szerelő, stb. Az itteni is jó, te egyszerű. Te tényleg ennyire nehézfejű vagy, vagy esetleg célod van a dolgok kozmetikázásával?

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.03.23. 23:10:05

Eloszor egy kerdes!
Orban azon mondatat, hogy:"Azokat a fiatalokat, akik meg itthon vannak, itthon kell tartanunk, akik pedig elmentek, vissza kell hivnunk."
Ugye nem ugy ertette, hogy mindenkeppen hazacibalnak minket?(barmit el tudok kepzelni rola az utobbi idok, intezkedesek utan), mert akkor villamgyors beadom a menedekjogi kerelmem, vagy mit.:)

10.nem erdekel addig az ado, amig a nalunk maradt penz fedezi a kiadasainkat+felre tudunk tenni, meghozza nem nyomorgas aran.

9. ez mekkora hulyeseg:)) siman atkepeznek, ha ugy akarod, tanfolyamok indulnak, elerheto helyeken.(otthon nem tudam atkepezni magam, mert egy messzi nagyvarosban volt a suli, ha megfeszitettem volna magam se tudtam volna osszehozni)
a Parom sem multinal dolgozik, es egy johir, csak magyar munkaerot keresnek, mert mi tudunk dolgozni, es viselkedni:)megbecsules nem marad el egy meetingen sem.

8.rajottek masra, amire meg otthon nem jottek meg ra:)mi majd minden honapban eszunk Turo-rudit,Sport szeletet, vagy Gurut, hazaszaladnak az ismerosok bevasarolnak es hozzak:)

7.ezek meg em voltak kulfoldon?:))) a lengyel polcoktol a szuaeiliig minden van:) a legnagyobb boltok erre vannak berendezkedve...
ami ugye otthon nem mondhato el...
a masik pedig:alkalmazkodni tudni kell, azt pedig mi magyarok nagyon tudunk, maskepp mar kihaltunk volna:)

6.ha otthon megszolalnank angolul pl. meg se ertenek:) mar en se ertem soxor a gyerekeimet:)

5.ha dolgozol akkor fizetsz egeszsegpenztart is, ugyan mar. Kit erekel, a plazmatv, 2000L akvarium legyen, mint itt a helyi haziorvosi rendeloben
:)
otthon, lehet hogy ertik a dolgukat, marmint az a mareknyi aki maradt, a tobbi roman, arab orvos meg papirrol olvassa a gyogyszereket, alig erthetoen:(

4.Pori, nokedli, rendszeresen van:) itthon szinte csak magyar kajat fozunk itteni alapanyagokbol, tecsoban van a legjobb pirospaprika. Ha Apa foz akkor meg mindig valami vilagi kajat eszunk. Vagy elmegyunk kiprobalni egy uj ettermet.

3.megintcsak alkalmazkodas, aki nem elegge nyitott, az otthon sem el meg, mert egymas mellet elni egyutt, ez a titok nyitja, es az erdeklodes:)
helyes pasi: a lanyom kiszurta az osztalyaban a legjobb pasit,megneztem es tenyleg huuuuuu:)
holnap jon a szerelo, oslakos, gyonyoru kekszemu helyes pasi:)

2. haggyuk mar a hulyeseget, otthon 3 gyerekkel a parna alatt sirtam, hogy meg ne halljak, megint nincs penz szamlara, kajara.
Itt koszonik szepen kiegyensulyozottak. Es ha itt szulettek volna van kialakult gyerekvigyazo rendszer, amit meg az allam is tamogat.

1. Forditva: az az erzes amikor felemelkedett a repulo velem es a 3 gyerekkel, es oldodott a gyomromban a gorcs, semmihez nem foghato!
a Himnusz,(ussetek elviselem) egy rinyazene, a hatamon feall a szor es nem a meghatottsagtol.
soha nem volt penzunk elmenni a Balatonhoz:)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.23. 23:10:33

@Modor Tibi: nem legenda..
csak eppen 12 ev IT gyakorlattal, egy aktiv, egy passziv, egy eppen tanult nyelvvel es megfelelo intelligenciaval az ember le tud szakitani maganak ezt-azt, mielott meg innen elindulna...

tudod...
XXI. szazad, internet, nemzetkozi munkakereses...

rudebwoi 2011.03.23. 23:13:02

10. harmadannyi fizetes, kozel ugyanazok az arak a boltokban (van ami meg olcsobb is)
9. amennyiben van valami csokosod valami fasza helyen, semmi akadalya a jo karriernek.
ha vannak jo otleteid, a fonokod jo esellyel lenyulja es a sajat otletekent talalja
8. valahonnan mindig szerzunk turo rudit, otthon sem ettem naponta... igy ha havonta 1x hozzajutok, sokkal bolodogabb vagyok :P ^^ - ezt nem gondolhattak komolyan...
7. ezt megtapasztaltam eletem elso 28 eveben... annyira amugy nem is multi budapest... magyarok, ciganyok, kinaiak leginkabb... elvetve fekak. zsidok, gorogok, svabok szinte teljesen integralodtak, szerintem. szoljatok ha tevednek. ahol most elek, a vilag minden tajarol vannak bevandorlok csak a melohelyemen fel tudok sorolni 20 naciot es nem harcol napi szinten a legnagyobb kisebbseg a tobbseggel!
6. wow, remek... igy sokkal nagyobb eselyem van egy 100k HUF allasra... csabito... kezdenek meggyozni... ja megsem!
5. volt itt valami kozmondas az olcso husrol meg a hig leverol, ha jol tevedek
4. ez megint egy vicc... porkolthoz es nokedlihez mit nem lehet barhol kapni? rendes kenyer van a torokok peksegekben (mint ahogy tv paprika, hegyes eros a zoldsegesnel), savanyusag meg a piacon, ha nem jo az uborka a boltbol (de jo)... bort amugy sem iszom kb 10 eve.
3. subkulturak ellensegeskedese, klikkesedes, fikazodas minden szinten... plazakultura, divatmajmolas, anyagiassag mindenek felett... ha van mibol van neki, a k***a anyjat! irigyseg.
2. jaigen... az meg foleg... csaladbarat... bocs, de nem akarok 10 purdet szaratni a vilagra, csak hogy megeljek segelybol!
1. Az érzés... 2 hetre mentem haza 2008-ban, az utolso 4 napban mar annyira jottem volna vissza, hogy az el sem tudom mondani... majd talan iden telen vagy jovo tavasszal megint megyek, ha nem lesz felo, hogy eroszakkal ottartanak! valahogy nem vagyom arra, hogy az utcan setalva a rendor kizarolag pofara osztalyozva megallitson, szarra szetpakoltasson, megalazzon egy forgalmas teren. nem vagyom arra, hogy a sajat lakasomat egy irodai fizetesbol ne tudjam fenntartani es 25+ evesen a szuleimtol kelljen kuncsorognom honap vegen! ha nem emlekeznek 1998-2002-re, akkor nem is ertenem, hogy mi ez a pokhendi bicskanyitogato stilus... eppenseggel ezt ismerem nagyon jol. az igazi problemarol szo nincs egyik pontban sem... a legkor az, ami elviselhetetlen odahaza es ezt a politikusainknak koszonhetjuk. en nem voltam soha radikalis, de ezeket tenyleg belelovetnem a dunaba, ha kifognam az aranyhalat. mindet, kivetel nelkul. elhetetlenne tettek az orszagunkat potom 20 ev alatt...

mindenkinek ajanlom elolvasasra:
www.kibulizottorszag.net

ui: bocs, nem mukodik jol a shift... ^^

miva? 2011.03.23. 23:13:13

@Modor Tibi: Azért, mert te azt csináltad, pl a csaknem 3000 EU dolgozó egész más pályát futott be. Az orvosokról, informatikusokról nem is beszélve. Kell neked ennyi butaságot összeírni? Te vagy itt a blogparancsnok? Nem fut a saját? Mennyé má barátom!

lyesmith 2011.03.23. 23:14:31

Másrészt nekem Budapest nem jobban az otthonom mint New York. Egy kis Kelet Magyarországi faluból származom. Nekem az jelentené a hazköltözést. Nos ott nincs semmi munka, az embereknek nincs pénzük. Az összes velem egykorú ember elköltözött ki külföldre ki Budapestre. A falu haldoklik, nincs pénz közvilágításra, nincs pénz semmire.

IKSZ elég egyértelműen kifejtette hogy nekik a haza az Budapestet jelenti. Megnézném hogy a tízpont írója elköltözik mondjuk Kétútközre és nekiáll munkát keresni.

Tehát anno válsztás igazából az volt hogy az idegen Budapestre költözöm ahol alig ismerek valakit (próbáltam vagy 3 évig, dolgoztam mint egy hülyegyerek de alig tudtam megtakarítani félmillió forintot, az albérlet plusz egyéb kötségek elvittek mindent.) Vagy kikültözöm az ugyancsak idegen külföldre ami az első három hónapot leszámítva fantasztiukus élménnyé vált ami mind a mai napig tart.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.23. 23:14:36

@Tokány: a tobbi megrosszabb...

egy olyan orszagban, ahol egy politikai ero 16 ev politikai karaktergyilkolassal, mindenfele vizio es koncepcionelkul ketharmaddal nyerni tud, az az orszag mindent megerdemel.

ezeket ugyanis megvalasztottak. olyanok valasztottak meg, akiknek tetszik a gyuloletre, masok ellehetetlenitesere, irigysegre es rosszindulatra epitett populizmus.

es a jelek szerint ezek az emberek tul sokan vannak ezen a 93e nkm-en az en gyomromnak...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.03.23. 23:15:59

@Modor Tibi: Eddig főképp talán azok jöttek ki, akiknek nem volt vesztenivalójuk, a kvalifikáltabb emberek jó része azért otthon is tudott, egyről a kettőre jutni. Viszont csak az utóbbi 2 évben egyre másra hallom, és látom, hogy az értelmiség jön ki. Csak a mi munkahelyünkön már 3 magyar programozó van ( a 7ből, azt hiszem) és infós és egyéb területről is egyre jobban hallom az elvándorlást. Ennek valami oka van. Leginkább a kilátástalanság, ahogy látom és hallom.

Viktus 2011.03.23. 23:16:28

@az igazi Sipi:

Hülye.

Az elmúlt nyolc év miatt lettek megválasztva szerencsétlen idiótácska ... az előző csipetcsapat már a legalja szintekre lement. ... a felhozatal meg elég szűkös, és most is az.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.03.23. 23:17:05

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: N+1 DEMOKRACIA VAN! ami otthon nem volt, es most sincs!

ketroot 2011.03.23. 23:17:07

Azért kíváncsi vagyok, hogy mikor írnak a nyugati kormányok olyan érveket az ottani polgároknak, hogy "Maradjatok itthon fiatalok, ne költözzetek Magyarországra!" és aztán sorolnak majd ők is 10 pontot, hogy náluk mi a jó.

NA YA! 2011.03.23. 23:19:23

@Modor Tibi: fogynak a szolgák mi?!
Kinek szívjátok majd a vérét?! Pörkölt+
nokedli?!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.23. 23:20:59

@Viktus: koszonom, hogy alatamasztottad az altalam irtakat es jelentkeztel, hogy igen, te vagy az iskolapeldaja azoknak aklik miatt el kell innen huzni:-)

igazabol uj-zelandra mennek legszivesebben...
az olyan messze van innen, ha tulmegyek, mar visszafele jovok...:-D

belzebubó 2011.03.23. 23:22:21

@az igazi Sipi: Azok akiktől a gyomrod forog, azért lettek ennyien, mert láthattak egy 2x4 éves csodás performanszt előtte.

mojoking77 2011.03.23. 23:22:38

@Viktus: Na EZT kellene surgosen abbahagyni...

fehso2 2011.03.23. 23:23:47

@az igazi Sipi:

Az a legnagyobb baj itthon, hogy sok az ilyen károgó fakalap, mint te.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.03.23. 23:24:12

@Modor Tibi: a mosogatotol lesz etteremlatogataskor tiszta tanyerod, a felszolgalo lesi ohajodat, a takaritotol lesz tisztasag(igy nem kell terdig szemetben jari), a noverke fog apolni. Korlatolt agyuaknak korlatolt elet jar:(

rudebwoi 2011.03.23. 23:25:58

@az igazi Sipi: ha gondnoksag ala helyezi az unio az orszagot.

barcsak megtortenne xD esetleg hadat lehetne uzenni valami nyugati orszagnak es rogton megadni magunkat... ha nem hajlandoak takeoverelni, akkor vegso megoldaskent vissza lehetne konyorogni az oroszokat, en szerettem az akadalyversenyeket meg a felvonulast (6evesen... xD) ^^

Thera 2011.03.23. 23:26:46

@tildy:): NEm tudom igazán. 26 fős gimis osztályból 2-en vagyunk kvázi végleg kint és 2 en fordultak meg legalább 1 évre külföldön. Egy egyetemi (BME) baráti társaságból (Kb 30 fő) olyan 12 en. Legalább 4 éve folyamatosan hazatérés szándéka nélkül.

Mind legalább egyetemi végzettség kurrens szakmában külföldön egyből szakmában elhelyezkedve (3 PhD is van) - semmi ilyen említett kimegyek mosogatni stílus.

Szóval szerintem intenzív az értelmiségi elvándorlás.

Viszont Dániából nézve jóval kevésbé tipikus mint többi kelet európai országból. LEhet hogy más a tipikus célpont (Németország, anglia?). Itt több a lengyel és a szerb.

Viktus 2011.03.23. 23:27:18

@az igazi Sipi:

Húzzál is el vihetnéd azokat is akiket az elmúlt években istápoltatok ... és aki miatt mi maradék dolgozók a belünket is kimelózhatjuk, hogy összetartsuk ezt a szart. Mi nem a politikai baromságaitok miatt tépünk el, hanem mert sok, hogy kidolgozzuk a belünket a semmiért. Közben a segélyesek, bürokrata élősködők, pártkatonák és társaik vígan élősködnek.

NA YA! 2011.03.23. 23:27:37

@Modor Tibi: fogynak a szolgák mi?!
Kinek szívjátok majd a vérét?! Pörkölt+
nokedli?!

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.03.23. 23:28:01

@az igazi Sipi: miert vagy meg mindig a tervezes stadiumaban? kapj mar egy hatizsakot es indulj!

@belzebubó: juhhhuj:))))))))) annyira megmondtad, de annyira:) Gyurcsany a hibas mindenert:))) hahaha, az o keresztneve miatt kell megvaltoztatni a Ferihegy nevet is:)mer a 2/3-ad utalja:)))

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.23. 23:29:19

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: ezt mondom én is. De ide csak grafikusok, mérnökök, orvosok írnak. Olyanok nem, akik fizikai munkát végeznek havi nettó 2000 euróért és társbérletben laknak. Ilyen bizonyára nem létezik, mert Ny-Európában csakis magyar programozók és ügyvédek élnek.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.03.23. 23:30:42

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: Ezt kinézem viktorékból.:((
@tildy:): Mindjárt jön Mj és leszedi a fejedet.:))

Rothstein 2011.03.23. 23:31:13

Én külföldön(Franciaország) élek immár lassan 2 éve. Ez még így is marad kb 3 évig. Közben építem az otthoni egzisztenciám, készülök a visszatérésre. Vannak ötleteim, amihez pénz kell, ezt meg is fogom szerezni kint. Vállalkozni fogok és munkát adni az embereknek. produktív, értéket teremtő munkát- Már vannak példák, csak követni kell őket. Vannak ötletek, gondolkodni kell. Annak semmi értelme ha valaki kimegy, összegründol egy házat pár év alatt, aztán hazajön és nem fog semmibe, csak el akar helyezkedni valahol. Az nem fog menni. Tenni kell tenni kell.
Megértem hogy pénzből élünk, senki nem várja el hogy otthon kínlódjon az ember, de használja az eszét hogy saját országát virágoztassa fel, ahogy az régen volt. Menjen ki, keressen pénzt, gondolkodjon.
Az hogy Magyarország milyen helyzetben van, többféle tényező eredménye. Hibás a politikai elitünk, hibás az elvesztett 2 világháború, amely tönkretette a nemzetet, hibásak vagyunk benne mi magunk is, habár az egyszerű embert megvezetik és rosszra szavaz, rossz magatartási formákat alakít ki. De hibás benne a nyugat is, amely az Uniós csatlakozás óta csak mégjobban kiszipolyoz, szabad verseny örve alatt messze nem egyenlő feltételeket teremt.
Ezért megvetem azokat, akik egy nyugat-európai országból tele pofával szidják az országot, kivándorlásra buzdítva mindenkit akit csak lehet. Nem elegáns olyan országokból a saját vackodba piszkítani, amely országnak bizony komoly sara van abban hogy itt tartunk.
A magyar állam drága pénzen kiképzi a szakembereket, akiket a nyugat egy fillér befektetés nélkül lenyúl. Jobb ha csöndbe maradnak ezek az emberek, és nem szidják a saját hazájukat.
Gondolhatunk csak a libamáj-esetre, ahol libatenyésztők ezreit (és a szentesi Hungeritet) tette tönkre a jórészt francia pénzből finanszírozott propaganda.

mojoking77 2011.03.23. 23:31:14

@Modor Tibi: Tibi, ne legy fasz! Magyar ugyved kulfoldon... Es megis mit csinal, langost arul, vagy WC-t takarit? (Ha ironia volt, bocs.)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.03.23. 23:31:35

@Thera: Akiket tudok azok ide mentek :
Németország , Ausztria, Ausztrália, Új-Zéland, UK, Finnország , Írország (bár onnét most inkább elfele jönnek) . Van pár ember még Hollandiában és Svédországban is.

miva? 2011.03.23. 23:32:58

@Modor Tibi: Havi nettó 2000 euró annyira nem is rossz. Egy holland tanár kb 1800-at keres. Mondom, hogy tájékozatlan és ostoba vagy, és úgy osztod itt az észt, hogy azt sem tudod, miről beszélsz, ráadásul kiforgatod mások szavait, te publicista :D

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.23. 23:33:21

@fehso2: az csak az egyik bajod neked

a masik bajod az is, hogy mi, karogo faszkalapok fizetjuk a legtobb adot.

es elegunk van belole. es keresunk egy olyan orszagot magunknak, akik ezt meg fogjak becsulni..:-)
mert mi vagyunk azok, akik itthon is sokat kerestunk, legalisan, bejelentve es emiatt milliokat fizettunk be eves szinten.

ti meg alkotmanyozzatok:-)
zarjatok le a hatarokat. koronazatok meg viktort, tegyetek csorgosipkat schmittpajara - ugyis csak egy elbaszott seggnyalo udvaribolond - es legyen felcsut a fovaros..:-)

mit gondolsz, mitol ez a nagy beszaras most, mire ez a nyalas szar propagandagenny?

turorudi, parasztkenyer..
faszom..

evek ota nem eszem feherkenyeret..:p

Nohát 2011.03.23. 23:33:52

@Modor Tibi: én írtam, konyhai mosogatót, írhatnék még néhány más példát is, de valamiért csak egyféleképp vagy hajlandó látni ezt a dolgot.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.03.23. 23:35:06

@Rothstein: Ejj ejj, azért ilyen általánosításkor mindig elfelejtődik, hogy nem minden diploma ingyenes Magyarországon.

@Tigeri: hehe. Szedje.

Amúgy ja, társbérletben lakunk mi is. Csak épp a teljes alsó szint a mienk:D

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.23. 23:35:35

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: mert 38 evesen mar nem rohanok neki a vakvilagba.
de mar csak par honap...:-)

mar megvan hova..
mar csak az idopontra varok:-)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.23. 23:35:54

@az igazi Sipi: te sirdogáltál itt az előbb, hogy dobbantasz, az utolsó kapcsolja le a villanyt :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.03.23. 23:35:59

Amúgy meg évek óta az ő túrós rudijukat szopjuk.Már bocsánat ba gusztustalanságukért!
És én nem is szeretem a túrórudit.

miva? 2011.03.23. 23:36:56

@Modor Tibi: Te mondj inkább valamit a 2000 euródra okoska!

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2011.03.23. 23:37:08

Sokan indulatból írnak, pedig egyszerűbb mély levegőt venni, és belátni, hogy mindenki a maga sorsának kovácsa, és kinek itt, kinek ott jó. :-)
Nekem itthon nem jó. Budapestre költözés egy katasztrófa volt, szóval oda még egyszer a saját egészségem érdekében, nem mennék. Menjek Dunántúlra? Ugyanúgy fizetnem kellene az albérletet, és megint csak elmenne a bérem önmagam egy havi ellátására. Ez pedig már Budapesten sem működött. A szülővárásom az egyik legszegényebb megyeszékhely. Persze örülök neki, hogy nem egy zsákfaluban élek észak Magyarországon... ott mennyire kilátástalan az élet.
Ezért döntöttem el, hogy az internet segítségével külföldi állásokat pályázok meg. Picit sem félek az első pár hét nehézségeitől. Honvágyam tuti nem lesz. Dolgoztam már kint, és azt bántam, hogy vissza kellett térnem! És azt is bánom, hogy ennyi időt elpazaroltam itthon. De legalább értékes tapasztalatokkal gazdagodtam.
Megértem, akinek jó, szépeket ír és büszke magára és a jó körülményeire. Azonban ez önzés, mert tudatosan figyelmen kívül hagyja ama több százezer embert, akiknek a piac szűkössége miatt egyszerűen nem lehet jó!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.23. 23:38:39

@Modor Tibi:
- dehogynem élnek, csak nekik egyrészt az albérletben lehet, hogy nincs net, lehet, hogy inkább pubozni járnak, vagy moziba.
- másrészt aki családostól megy ki, már 30 felett, azok nem takarítani mennek ki.
- harmadrészt bizony ennek a rétegnek fáj a legjobban, hogy a megélhetéshez el kell(ett) mennie otthonról.
értelemszerűen a felelősségérzetük miatt, ami arra ösztönözte őket, hogy a családnak magasabb életszínvonalat, biztosabb jövőképet adjanak ugyanazon tevékenységük megfizettetésével amiért itthon alig kaptak valamit.
lásd a vidéki magyarországon addig minibálbér-től alig többől élő képzett ápolónők, informatikusok, orvosok, mérnökök, tanárok akár.

Nohát 2011.03.23. 23:38:42

@Rothstein: ez eléggé idealista hozzászólás volt. Majd három év múltán légyszives számolj be, hogy mi valósult meg a dologból, de így, előre, jó lenne ha nem minősítenél másokat.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.03.23. 23:39:00

csak egy permutációs megjegyzés:

IKSZ = KISZ (permutálva, ugye)

Viktus 2011.03.23. 23:39:10

@Modor Tibi:

Unokatesóm hegesztő itthon keresett 200 körül igaz feketén németeknél bejelentve 800 legálisan ... kösz jól van megnyugtatlan a szakmunkát is megifzetik, de még a mosogatónak is jobb dolga van, mint itthon mondjuk a szalag mellett álldigálni 90 ezerért ...

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.03.23. 23:39:33

@miva?: Benne vagyok a szivedben?:))))

@Modor Tibi: mi nem, mi es ossz ismerosunk fizikais(8). Igaz mosogatos mar nincs pedig mindenki ugy kezdte, de itt a feljebblepes szinte kotelezo:) ne kerdezd ki mennyit keres, senkit nem erdekel a masik keresete, mert nem! Osszejovunk amikor tudunk es vacsi(toltottkaposzta), beszelgetesek. Ja es senki sincs segelyen, nincs szukseg ra.
@Tigeri: megyek holnap utanajarok EU-n belul hogyan lehet menedekjogot kerni... Vegulis mar ismerik annyira Orbant, hogy ott a helyszinen megadjak akar az itteni allampolgarsagot is:)
de ha ez nem jon be akkor nevet valtoztatunk.

fehso2 2011.03.23. 23:40:09

@az igazi Sipi:

"ti meg alkotmanyozzatok:-)
zarjatok le a hatarokat. koronazatok meg viktort, tegyetek csorgosipkat schmittpajara - ugyis csak egy elbaszott seggnyalo udvaribolond - es legyen felcsut a fovaros..:-)"

Látod, ez a bajod neked. Én egyáltalán nem politizáltam, te meg egyből próbálsz belerángatni ebbe. Csak téged érdekel ez, de nekem nem erről szól az életem. Szar élete van annak, aki csak politikai szemszögből tudja nézni a dolgokat. Az egyik legfontosabb, amit kint megtanulhat az ember, hogy nem kell politizálni, ahogy nyugaton sem erről szól az emberek élete.

dark future · http://www.andocsek.hu 2011.03.23. 23:40:11

"Budapest - multikultibb mint gondolnád"
mondják a kereszténydemokraták...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.03.23. 23:40:20

@Viktus: Hol van az a 90? MErt én 60-70ről tudok, max.

Rothstein 2011.03.23. 23:40:45

@tildy:):

A másoddiplomák nem ingyenesek természetesen. Gondolom egy-két nagyon speciális diploma szintén nem ingyenes, de ez nagyon nem változtat a tényen. Nem elegáns a magyar állam pénzén kiképzett embernek kintről köpködni a saját országát/nemzetét.
Érdekes otthon a nyugati bank bármit megtehet, hihetetlen hitelkamatokat kérve. Ezért tudják alacsonyan tartani a nyugati hitelkamatokat, mert innen extra profitjuk van. Haha egyenlő feltételek ...
Tudod mire kellünk a nyugatnak?
-Olcsó, európai kultúrkörből jövő, kiképzett munkaerő
-Felvevőpiac, akik gazdaságát előbb rombadöntik, majd felvásároltatják velük a máshol eladni nem tudott termékeiket.
- Az elöregedő korfájuk egyensúlyban tartása (miközben a mi korfánk tovább romlik)
- "Húspiac", a kelet-európai nők színe-virágának felvásárlása házasság céljából (elég körülnézni a netes dating site-okon

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.23. 23:41:04

@Modor Tibi: ismered a viccet, amikor a foordog auditalja a poklot?

megy az ustokhoz, latja, az elsonel van egy tabla "az usott elhagyni tilos!"
- hat ez mi?
- ezek a nemetek. preciz, korrekt nepseg, betartjak a szabalyokat, ha latjak a tablat, nem jonnek ki
masodik ust mellett egy gepkarabelyos or
- hat ez?
- ezek az oroszok. latjak a fegyveres ort, tudjak, nem szabad tovabb menni.
harmadik ustnel se tabla, se or..
- na es ez mi?
- ez a magyarok ustje.
- es? se or, se tabla?!
- minek? amelyik ki akar maszni, a tobbi ugyis visszahuzza...

vred kid 2011.03.23. 23:41:27

@az igazi Sipi:

"evek ota nem eszem feherkenyeret..:p"

Akkor gyere Dániába :D

Viktus 2011.03.23. 23:42:12

@Rothstein:

Elmondom mi lesz veled amit keresel pénzt feléled, majd tönkremész mivel Magyarországon nincsen kapcsolatrendszered eleve veszett fejsze ....

Rothstein 2011.03.23. 23:43:02

@Nohát:

Leírtam miért minősítem azokat akik kintről köpködik az országot. Azokat nem minősítettem, akik kimennek véglegesen, de nem köpködnek. Olvasd el még egyszer amit írtam.

lyesmith 2011.03.23. 23:43:06

@dark future: Na igen. Majd ha lesz Budapesten egy békés melegfelvonulás akkor elhiszem hogy multikulturális a város.

Viktus 2011.03.23. 23:43:37

@tildy:):

Bosch-ban pl. a munkaerő kölcsönzőn keresztüliek akörül kerestek a régi gárda meg 100-110 ... mondjuk ugyanazért Ausztriában jobb a pénz ott a takarítónő keres annyit, mint itthon a mérnök.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.03.23. 23:44:12

@Rothstein: Aki diplomás kijön - többnyire - már szerzett otthon tapasztalatot, dolgozott , ergó fizetett vissza az államnak, ahogy Sipi is mondta, sokszor nem is keveset!

pöcögtető 2011.03.23. 23:44:14

Nincs hova visszatérni ,Magyarország halott .Jelenleg a helyén csak egy bűzölgő tetem van.Sírját az MSZP-SZDSZ ásta ki de a Fidesz volt aki belelökte .Már csak az a kérdés 2014-ben kik fogják betemetni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.23. 23:44:48

@fehso2: neeem
ez mar nem politika.

a szervezett bunozes mar nem politika.
manyup, a mal zrt bekebelezese nem politika. az alkotmany, amelyik szabad kezet ad a kormanynak a magantulajdon felett az mar nem politika. az, ahol a civil allasaba nyul a kormany utana annak, "aki nem lep egyszerre" az mar nem politika. ahol a magyar szervezett bunozes feje egyben a rendorseg fejje is, az mar nem politika.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.23. 23:44:50

@az igazi Sipi:

hát te sem vagy azért kerek :)

igen, egy szarházi banda a fityisz, de a maszop is ugyanaz.

szóval nem a fityiszt kell itt szidni, hanem az egész bagázst viktortól ferkón át . meg a droidjaikat.

úgy egyben válogatás nélkül az egész parlamenti garnitúrát kéne lehúzni a vécén, gombnyomásra idomított majmokat beültetni a helyükre, aztán a random nyomkodásukkal azok sem tudnának több kárt okozni mint ezek szerintem.

Rothstein 2011.03.23. 23:44:59

@Viktus:

Magyaros optimizmusod van. Mint azt említettem, építgetem az otthoni egzisztenciám folyamatosan. Megvan a magam ötlete, kereslet van rá, csak agyalni és dolgozni kell, nem várni a sültgalambot.

mojoking77 2011.03.23. 23:45:23

@vred kid: Persze a 6 euros 3dl-es Carlsberg-ek koze, meg mit nem. (Bar itt jelenleg 60-ert se kapok... :( )

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.03.23. 23:45:41

@Viktus: Hm, akkor annyit mondok, régi gárda, Electrolux, múlt havi fizupapír valami 59 ezer forint. De a legjobb sem volt több 75nél eddig még. Átlagban 65-70.

Viktus 2011.03.23. 23:45:55

@fehso2:

Ja debil ez a Sipi azt hiszi az egész világ Orbán Viki .. elég frusztrált ...

Nohát 2011.03.23. 23:46:05

@Rothstein: jeeeezzzz. Hallottam már efféle gondolatokat egy sráctól, aki hét évet húzott le egymagában, aztán agyára mentek a dolgok, idegosztályra is került, a végén meg hazament. Neki az volt a fixa ideája, hogy az angoloknak kell a friss import férfierő, hogy feltuningolják a genetikai állományukat ezért házasítják be a kelet-európai srácokat a családba. Majd vigyázz magadra, nehogy úgy járj te is.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.03.23. 23:46:19

@az igazi Sipi: Tényleg!Nekem is eszembe jutott egy vicc de a 10 pontról.
Iskola a Szovjetúnióban tanár kérdez:
-Gyerekek,hol kapják a legfinomabb ételt a gyerekek?
-A Szovjetúnióban!
-Hol kapják a legjobb játékokat?
-A Szovjetúnióban!
A tanár meglátja,hogy Mása sír.-Miért sírsz Mása?
-Úgy szeretnék a Szovjetúnióban élni!

Viktus 2011.03.23. 23:46:38

@tildy:):

Berényben? az lehet a jászságban elég nagy a dömping ... :(

Fullánkos Algol 2011.03.23. 23:46:39

@bandika gazdája: oh te már csak tudod… maradj csak a cinkosa a sötét múltú meg jelenű népednek, ez az igazi nyálagy mikor még patetikusnak is képzeled a bűnrészességedet

Viktus 2011.03.23. 23:47:50

@Rothstein:

Ötletedet tudod hova dughatod? :P majd rájönni gyorsban ... kontaktok nélkül gyorsan véged.

Rothstein 2011.03.23. 23:48:15

@Nohát:

Nos, amit a 2húspiacról" írtam:
Nézz körül a vegyespároknál, hány % ahol a nő nyugati és a férfi keleti, és hány % ahol a nő keleti és a férfi nyugati.

Werewolfmayer 2011.03.23. 23:48:33

"Üres az ország, menekülj el,
Jöjjön, aminek jönnie kell!
Tombol a vihar, a ("fülke":)) forradalom,
Mások jönnek más utakon.

Nincsen helyed, nincs szereped,
Elvesztetted az emberedet.
Üres az ország, menekülj el,
Jöjjön, aminek jönnie kell!

Jobb lesz, hidd el, a csillagokon,
Még egy csillag a váll-lapodon.
Üres az ország, ki lesz a hős,
Ki marad itt, ha eljön az ősz?

Mi lesz, ha látom, mi lesz, ha nem?
Egy rohadt világból nem kell nekem.
Lobog a máglya, viszi a szél,
Egy elhagyott ország aludni tér.

Hős leszek én is, ha hős, aki lát,
Mindenki védi a maga igazát.
Hős leszek én is, ha hős, aki lát,
Te csukd be a szemed és fogd be a szád,
Aludj!"

/P.U.F - Utolsó év

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.03.23. 23:48:54

@Viktus: Ez nekem is eszembe jutott.Itt lehet bukó az ügy de szép elképzelés.
Esetleg egy kis faluban ahol a polgármester nem nagyautóra gyűjt,meg lehet játszani.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.23. 23:49:03

@Conv: hát valakinek biztos szép jövőkép a gyerekeket az Egyesült Királyság vagy Norvégia polgáraként felnevelni...

@Viktus: akkor ő már ezek szerint kint is fog maradni? Vagy esetleg mégis hazajön majd egy kis pénzzel?

csicsrricsi 2011.03.23. 23:49:20

a szupermagyar ikszesek nem tudják eldönteni, hogy kicsi vagy nagybetűvel kell írni az egri bikavért, 5 percenként átjavítják a honlapon :D :D :D

fehso2 2011.03.23. 23:49:41

@az igazi Sipi:

Még magadat is becsapod és még mindig politizálsz...
Próbálj kiszállni ebből, és egyből jobb lesz!
Meg abból is, hogy másokat hibáztatsz mindenért.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.03.23. 23:50:08

@Viktus: IGen , ott. 450-500 forintos órabér , kihasználva azt, hogy ezek az emberek egyrészt se nem fiatalok már, se nem mobilisak.

(Bár ez utóbbiról ők is tehetnek kőkeményen, de nehéz kitörni, ámbátor nem lehetetlen ...)

Rothstein 2011.03.23. 23:50:12

@Viktus:

Vannak kapcsolataim. A te optimizmusod és rosszindulatod viszont határtalan. Az 1945 óta eltelt évek áldásos "hazafias" nevelésének terméke.

Viktus 2011.03.23. 23:50:25

@tildy:):

Mondjuk Saia Burgess meg 50 körül fizet a népeknek 4 órára bejelentve ...

dr. Aullah 2011.03.23. 23:50:42

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol:

Tisztelt Polgártársak!

Az ország nagy bajban van. Az előző szocialista kormány 8 év alatt élhetetlenné tette az országot, főleg a fiatalok számára. Tömegével vonultak ki polgártársaink külföldre. Ezt a triviális eseményt tények is bizonyítják. Elég! Itt az idő!
A nép által felhatalmazott 2/3-os kormány a NENYI nevében ezennel lépéseket tesz ez ügyben. Mától, vagyis Március 24-ével ezennel bevezetjük a kor-karantént az ország egész területére. Mindenki, aki nem érte még el az 50-edik életévét, tilos az ország elhagyása bármilyen módon.
Ezzel párhuzamosan megkezdjük a külföldre menekült, külföldön rekedt polgártársainkat hazaszállítását. Az első csoportot Angliából hozzuk haza a hónap végén. További információt majd a következő hónap során jelentjük be.

Köszönöm Polgártársaim!

Orbán Viktor.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.23. 23:52:23

@fehso2: jaja
es maradjak itthon es fizessek tovabb es ajanljam fel a nemzeti egyuttmukodesnek azt is, amim van.

erre alfoldi parasztlany anyamtol tanult fordulattal valaszolnek:

apatok vasporos faszat...

Rothstein 2011.03.23. 23:52:35

A legszebb az lesz, amikor ezek a köpködők 20 év múlva hanyatt-homlok fognak hazamenekülni a magyarul nem tudó gyermekeikkel, mert addigra a nyugat el lesz árasztva még jobban európán kívüli bevándorlókkal és tombolni fog az erőszakhullám. Már most vannak olyan negyedek, ahová fehérnek a lábát se szabad betenni. akkor majd jönni fog a sírás-rivás hogy hát mi is magyarok vagyunk, jönnénk hazafelé.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.03.23. 23:53:55

Én megértem azt aki kint marad,mert nem látja az igyekezet legkisebb jelét sem arra,hogy jobbá akarják tenni az életünket.

Nohát 2011.03.23. 23:54:58

@Rothstein: nem olyan az érdeklődési köröm, hogy azt elemezgessem, hogy hány százalék az ez meg az. nekem az a fura ebben a gondolatban, hogy egyáltalán felmerült. Kb olyasféle szinten van ez a dolog, mint az, amikor egyes angolok azon agyalnak, hogy egy k-európai csaj egy farmerért mindenre képes. Sötétség.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.23. 23:55:35

@fehso2: egyebkent nem akarok en masokat okolni.
itt elbasztak, hat megyek tovabb. mert en vagyok a felelos az eletemert.

nem hagyom, hogy masoktol fuggjon. marpedig jelenleg eppen az allamfuggosegemet akarjak kialakitani. hogy ne en legyek felelos. majd ok tudjak, nekem mi a jo, miben huiggyek, mit igyak, mit egyek, mit szivjak, kivel dugjak, mikor dugjak...

hat pont azert l;epek le, hogy ne kelljen kesobb okolnom oket az elkurt eletemert.

mert ha en itthonmaradok, akkor annyi.

vizsla_barat 2011.03.23. 23:55:44

3000 dollar netto havi fizetes.
250 000 dollar eves laborkoltsegvetes.

Viktus 2011.03.23. 23:55:51

@Rothstein:

Nem egészen én itt élek vállalkozom fingod sincsen róla miképpen működnek itt a dolgok ...

Rothstein 2011.03.23. 23:55:59

@Nohát:

Nézz körül a világban. A sötét itt te vagy. Kilóra vesznek meg minket.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.23. 23:56:17

@Tigeri: tevedsz.

nem az a baj, hogy nem akarjak jobba tenni, hanem az, hogy nem akarjak hagyni, hogy a sajat elkepzelesunk szerint tegyuk jobba a sajatunkat...

pöcögtető 2011.03.23. 23:56:23

@Rothstein:
Ide biztos nem fognak visszajönni mert itt meg az elszaporodott cigány népek fogják terrorba vágni a magyar kisebbséget .

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.03.23. 23:56:54

Öröm nézni, hogy a magyarok ilyen önkritikusak is tudnak lenni.
Az azért valószínűleg tényleg igazi hungarikum, amikor magyarok, a jelenlegi magyar közállapotokért az elmúlt 20-90-500 évben igen sokat munkálkodó népségeket (német, angol, francia, osztrák!!!) bezzeg rajongásvággyá bírnak tenni pár széles mosoly miatt. Az a politikai elit, aki ezt az okos irományt összehozta, mondjuk tényleg inkább elmehetne innen, de hogy helyettük deklaráltan EU gyámokat kéne idehozatni. Hát ezért teljesen felesleges elzavarni a jelenlegi garnitúrát.

lyesmith 2011.03.23. 23:57:09

@Modor Tibi: "hát valakinek biztos szép jövőkép a gyerekeket az Egyesült Királyság vagy Norvégia polgáraként felnevelni..."

Ezzel mi a baj? Talán egy norvég vagy egy angol kevesebbet ér mint egy magyar? Mégis mi a magyarság? A Túró Rudi meg a pörkölt?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.23. 23:57:10

@Modor Tibi:
mitől ne lenne szép?

egyébként biztosan felelősebb gondolkodás valakik számára a lehetőségeknél alacsonyabb életszínvonalat biztosítani a gyerekeinek. ezeket hívjuk köznyelven cigánynak.

fehso2 2011.03.23. 23:57:11

@az igazi Sipi:

Én ugyan nem mondtam, hogy maradj itthon!
Csak ilyen mentalitással máshol se leszel boldog.
A többit, meg nem is értem, hogy mit akarsz felajánlani?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.03.23. 23:57:22

@Rothstein: Attól tartok ott hamarabb leverik őket,mint mi a cigányainkat.:((
Akartam még írni de elfelejtettem hogy mit,úgyhogy megyek játszani.Jóéjt!

Viktus 2011.03.23. 23:57:41

@Modor Tibi:

Semmi baj vele jöjjön kell itthon is pár BANDI akinek az összeszedett pénzét benyelheti a fejetlen államkassza ...

Nohát 2011.03.23. 23:57:41

@Rothstein: Ostoba vagy. Troll a neved.

miva? 2011.03.23. 23:58:22

No kedves @az igazi Sipi, @Rothstein, @Modor Tibi, toljatok még vagy 100 hozzászólást a végére, hogy aki csak az utolsó 100-at olvassa, azt gondolhassa, hogy ez volt itt a hangulat. Ne is foglalkoztassan ám senkit az, hogy sok valóban fontos dolog előkerült! Ugyan már! A lényeg, hogy meglegyen a mindennapi szargurigázás! Gratulálok!
A többieknek szép estét!

Osiris_X 2011.03.23. 23:59:05

Bassza meg Magyarország ott ahol van.
Mikor sűlyed egy hajó a kapitány marad utoljára. Én nem vagyok kapitány. Én már el is jöttem idejében :D Sajnos a tehetségesebbek mind eljönnek ugyhogy a fedélzeten maradóknak nincs esélyük. 20 évet vártunk arra hogy legyen valami. SEMMI nem történt. Volt egy időszak mikor nálunk volt legkisebb a munkanélküliség az egész eu-hoz képest is. Nektek az nem kellett megvették a nyugdijasok szavazatát egy havi nyugdijért!!! És mi hagytuk. Vége! Mármint az országnak. Jöhetnek a rohadt vén komcsik az önigazoló "ott sincs ám kolbászból a kerités" szövegeikkel. Anyit mondok: kétkezi munkát végzek napi 18-25 ezer forintért. És ne higyetek senkinek, minden olcsóbb itt mint mo.-n: itt 120 forint egy üveg sör!!! Számoljátok ki miért szivtátok meg. Több epret ettem eddig idén mint ti egy év alatt fogtok.
Na megyek nyitok egy sört mert felidegesitem magam...

Viktus 2011.03.23. 23:59:10

@Rothstein:

Na igen pont ezen dolgoznak nyugaton suttyomban a nagy pol.korrektség közepette. Az angolok kezdték el először most az osztrákok is csábítgatják már a muszlim helyett középről a fehéret, és a németek is készülnek ... na akkor lesz itt cummantás.

Rothstein 2011.03.23. 23:59:23

@Viktus:

Érdekes én látok pozitív példákat is. Tudod ma Magyarország egyetlen kitörése esélye, ha minőségi mezőgazdasági termékeket állít elő, amivel a nyugat nem tud versenyezni, vagy mert nem akar, vagy mert nincs rá lehetősége. Erre kell építeni a feldolgozó ipart lépésről lépésre, szintről szintre. Más esély nincs, mert mindent tönkretettek szántszándékkal.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.24. 00:00:44

@fehso2: azon gondolkodom, hogy te tudatosan hagyod figyelmen kivul az altalam leirtakat, vagy 4-5 szonal hosszabb, osszetett mondatok meghaladjak a kepessegeiodet?

az, hogy az uj alkotmanytervezetben nincs benne a magantulajdon vedelme egy bianco csekket jelent az allamnak a maganvagyonokra. ramutat, az kell es elvette. mert lehetove tette sajat maganak.

namarmost poltikusban csak abban bizz, amelyiknek lo legel a sirjan. ha valamit lehetove tesz maganak, azt ki fogja hasznalni...

anyamadár · http://atmenetiallapot.freeblog.hu/ 2011.03.24. 00:01:11

@Modor Tibi: bár nem nekem írtad, de fentebb egész érthető indokokat írtam miért kényszerülünk erre.
Igen, legyen a gyerekem inkább itteni állampolgár, ahol megkapja a lehetőséget, a szükséges fejlesztéseket, mint otthon, ahol meg nem kapna semmit sem...
bármennyire fáj is ez.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.24. 00:01:19

@lyesmith: ezek kurvára unalmas országok, alkohol és internet nélkül lehetetlen túlélni ott egy akár hónapot is károsodás nélkül.

@Conv: mármint aki nem él a lehetőségeivel, hogy külföldön nevelje fel a gyerekeit, az cigány - vagy túlságosan messzire mentem a logikai fonálon? :)

Rothstein 2011.03.24. 00:01:29

@Nohát:

Az ostoba te vagy. A troll jelentésével sem vagy tisztában.

Viktus 2011.03.24. 00:01:41

@Rothstein:

Bár bocsi zsidó ifjúként még lehet jó befektetésed ... bár az ingatlan most éppen nem olyan jó üzlet, de az igaz három év múlva biztos javul.

vred kid 2011.03.24. 00:02:27

@Rothstein:

El kell hogy keserítselek. Pesten több részt is tudok mutatni ahová jobb ha fehér ember nem teszi be a lábát. .

fehso2 2011.03.24. 00:02:34

@az igazi Sipi:

Hát nem is tudom..., mi egy országról beszélünk? Nekem még senki se mondta, hogy pl. kivel és mikor dugjak...

dr. Aullah 2011.03.24. 00:03:01

@Aullah:

MTI beszámoló
Március 29.

Megérkezett az első csoport A Budapest Liszt Ferenc reptérre.

A mai nap megérkezett az első csoport, akiket Angliából hozták haza. Sajnos nem tudtunk a hazaérkezőkkel beszélni, mivel a repteret lezárta a kormány és kitiltotta az összes újságírót. Egyedül a terminálkapu kilépésekor, amikor elhaladtak a túrorudis stand mellett, figyelhettük meg a hazaérkezőket és nagyon fáradtnak tűntek, többen sírtak is. Amikor megkérdeztük a kormány szóvivőjét, hogy ez mitől lehet, annyit felelt, hogy nagyon elfáradtak a hosszú utazás során. Azt is elmondta, hogy a könnyek örömkönnyek voltak, ugyanis nagyon megörültek, amikor leszálltak. Meg nem erősített források szerint titoknyilatkozatokat is aláírattak a hazaérkezőkkel, de a tartalmáról nem tudunk semmit.

Rothstein 2011.03.24. 00:04:00

@Viktus:

Ki a fene beszélt itt ingatlanról?
Hehh, nem vagyok zsidó, csak abban az iparágban dolgozom amiben az öreg Rothstein, a nagy példaképen. :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.03.24. 00:04:34

Picsába,eszembe jutott!Szóval az országot azoknak is kéne felemelni akik elmennek.Mert sok van köztük aki tudna ebben segíteni.Megértem aki kimegy de rossz látni mivé lesz ez az ország.
Annyi mindent túlélt már ez az ország.Félek,hogy ezt a nagy demokráciát nem fogjuk túlélni.

mojoking77 2011.03.24. 00:04:34

@Modor Tibi: Tibi, megint mellelottel.. Ma mar nagyon sokadszor. Norvegia + alkohol= tokeletes anyagi csod. Europa legdragabb orszaga. Anglia (Nagy Brittania), mint unalmas hely? Most vagy faradsz, vagy a blogodon foglalkoztatsz bertollnokokat, mert ez mind a ketto veretes faszsag volt..

fehso2 2011.03.24. 00:04:48

@vred kid:

Azért ilyen kerülendő helyek mindenhol vannak Párizstól Londonon át Zürichig. Egyszerűen a nagyvárosok hibája ez.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2011.03.24. 00:05:02

@Rothstein: Ezért akarok Hollandiába menni. A Google Earth-tel szoktam nézegetni az ottani mezőgazdasággal foglalkozó cégek telephelyeit. Illetve ezen cégek állásajánlataira küldöm el a CV-met.
Azért hozzáteszem, amennyire szét van verve a honi mezőgazdaság, lehet, hogy meg sem érem a holland színvonal utolérését.
Pedig majd szeretnék egy saját gazdaságot.

vred kid 2011.03.24. 00:05:27

@fehso2:

Erre akartam kilyukadni.

lyesmith 2011.03.24. 00:06:04

@Modor Tibi: Mitől lennének unalmasak. Az életben nem buliztam annyit mint Angliában. Megtanultam búvárkodni, túráztam Cornwallban, Walesben, múzeumokba, picokra, karneválokra jártam.

Viktus 2011.03.24. 00:07:42

@Rothstein:

Mezőgazdaság nem véletlenül halt el. Gyárthatsz minőségit nem érdekli a kutyát sem ... elmesélem neked, hogy megy ez.
Boldogon pl. ott a paprika a német nagy kegyesen beáll hugyért-szarért vásárolta fel becsomagoltatva a népekkel a prímőrt ... a jászságból hagymát ... így tovább. A paraszt meg szépen lassan tönkrement ... mert nem kapott annyi támogatást, mint nyugatra kapnak a parasztok.
A mezőgazdaságunk akkor térhet észhez, ha az eu nyugaton megszünteti az észnélküli mezőgazdasági támogatásokat.

andaluzkutya 2011.03.24. 00:08:08

10. Alkalmazottként négy gyerekkel nyertem volna vele kb. 20e Ft. Így hogy eljöttem, lett 10X-es nettó fizum. Pedig 40% az SzJA-m. Viszont cserébe ingyenes az oktatás (minden, se a könyvért, se a füzetért, se a kirándulásért nem kell fizetni!), jó nyugdíj, táppénz, munkanélküli ellátás, átképzés, stb. És ha nem lenne magas fizum, akkor jóval alacsonyabb adót fizetnék. Mert ez így igazságos. Mindannyian megélünk a fizetésből.

9. "Az “amerikai álom” korszaka végetért. Az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában a piacok beteltek, és nagy ritkán, egy-két új cégnek sikerül betörni a nagyok közé." - Ezt ők is tudják?:) Láttam nemrég egy listát ami arról szólt, hogy melyik országban mennyire tudtak fejlődni/növekedni a cégek, hát Mo nem szerepelt olyan jól, mint sok nyugati ország...

8. Bár imádom a turórudit, de azt gondolom magamról, hogy mégse egy vegetatív lény vagyok, akinek ha tele a hasa, akkor minden jó...

7. Akármikor voltam nyugaton, az első, ami feltűnik, hogy minden sokszínűbb...

6. Viszont külföldön még többet ér a nyelvtudásod:)

5. Orvos vagyok. Ezerszer türelmesebb, mert stabil hátterem van. Várólisták vannak, ez igaz. De amikor sorra kerülsz, akkor maximális figyelmet kapsz, és a lehető legmagasabb színvonalat. Ahol most dolgozom: 12 ágyas osztály, minden ágy külön szoba/vécé. Egy nővérre jut 2, max. 3 beteg. Gyógyszer nem drágább, mint Mo-n, fizuból vastagon kijön. De van támogatás is, ha kell. És a munkában senki nem kérdőjelezi meg a hozzáértésemet. Se a kollégák, se a betegek. És rendszeresen megkérdezik, hogy jól érzem-e magam a munkahelyen, mert szerintük az a legfontosabb. Emlékszem, amikor először megkérdezték, nem bírtam abbahagyni a nevetést. Nem értették miért. Elmondtam, hogy tőlem ezt még soha senki nem kérdezte meg...

4. "Pörkölt nokedlivel" - asszony csinál, alapanyag van, hozzáértés is. "ropogós parasztkenyérrel" Az igaz, hogy az nem olyan jó itt (mármint a parasztkenyér), de cserébe van kb. ötvenféle egyéb kenyér, amik sokkal finomabbak, mint az otthoniak. "csalamádéval." - azt lehet venni a kínaiaktól:)
" ...és egy kancsó Egri Bikavérrel." - ezt is lehet venni a szakboltban.
És mint már írtam, a kaja kb. huszadrangú nálam...

3. "Szép lányok, helyes srácok, igazi barátok" - srácokat nem tudom megítélni. A lányok itt is szépek, és mosolyognak, ha kell, ha nem. Asszony már megígérte, hogy a következőt nyakon csapja, ha így mosolyognak, mert szerinte biztos akarnak valamit, pedig nem, csak mért ne mosolyognának?
"Magyarországot még nem érintette meg a nemeket összemosó filozófiák szele." - Hülye.
"Egy baráti beszélgetés során is sokkal jobban megértesz valakit, akivel egy kultúrkörből jöttél." - Baráti beszélgetésekre nem volt időm, mert szinte mindig dolgoztam. Meg a barátaim nagyrésze már külföldön élt...

2. Aszongya: Gyes tényleg rövidebb, de van elég óvodai hely megfizethető áron, amit ráadásul leírhatsz az adódból. A nők nem esnek ki a munkából, természetesnek veszik a munkahelyen, hogy szülnek. Ha akar visszamehet fél, negyed, akárhány százalékos állásba. Természetesnek veszik a munkahelyen, hogy a gyerek megbetegedhet, és akkor valamelyik szülő nem dolgozik (ez lehet apuka is - az apuka lehet pl. osztályvezető a kórházban, az asszony meg takarító, akkor is lehet, hogy az apuka marad otthon). Erre szülőnként van évente ötször három napod orvosi igazolás nélkül is. Ha a gyerek többet beteg, akkor kapsz orvosi igazolást. Apukának gyerekszülés után jár hat hét 100% fizetett szabadság. Iskola ingyenes. Tényleg. A munkaidő, annyi, amennyi a szerződésben szerepel. Ha többet dolgozol, kifizetik szó nélkül, vagy kiveheted. De pl. ha beteg fölött állok, akkor is szó nélkül mehetek, ha idő van. Senki nem teszi szóvá, mert az már az enyém, ill. a családé.

1. "Az érzés..." Ezt még nem tudom, mert még nem voltam azóta Mo-n, de nem is hiányzik...

Akik arra hivatkoznak, hogy a "hazának" szüksége van ránk: az Állatfarm jut eszembe, ahol a ló beledöglik a hajtásba miközben a disznók híznak, a farm meg tönkremegy...

Rothstein 2011.03.24. 00:08:44

@Gamma Leonis:

A mezőgazdaság egyértelmű hogy szét van verve, ugye ki miatt is? a nyugat és az azt kiszolgáló kormányaink áldásos ténykedése miatt. Mivel az Unióban vagyunk, védővámokat nem lehet bevezetni, az erősebb kutya baszik alapon lenyomnak a torkunkon mindent, még azt is ami az érdekeinkkel ellentétes. Ezért kell olyan minőségi termékek gyártására ráállni, amiben nincs konkurencia. sok sikert a holland projekttel!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.24. 00:09:05

@mojoking77: miért lenne tökéletes anyagi csőd, ha olyan jól lehet ott keresni?

@lyesmith: mondjuk ez jogos, mert ezeket itthon sajnos nem lehet :-((

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.24. 00:10:27

@fehso2: jo, en erre a szar demagogiara nem vagyok vevo most:-)

ma tul vagyok 8 ora munkan, 2 ora edzesen, egy ora hollandon.

nincs turelmem olyanokhoz, akik le akarnak huzni a szintjukre..:-)

Viktus 2011.03.24. 00:10:41

@Rothstein:

Jah maffia így már értem :P a mákgubó termelésbe fekteted a pénzed, mint mezőgazdaság az rizikós, de jó a haszon az tény.