Skip to content


       Szűrés lista

2012-re készülnek?

A Nemzeti Konzultáció, a ráköltött 1 milliárd és sok ezer munkaóra mégis csak megérte. A közel 1 millió válaszadó 85%-a elutasította, hogy a gyerekek után szavazati jog járjon a szülőknek.
Az utolsó pillanatban jött ez az eredmény, mert ez már szerepelt az alkotmánytervezetben, így most már nem lesz akadálya, hogy kivegyék ezt a pontot. Ha nem lett volna az a nagyon durva 85%, akkor addig vitatkoztak volna róla, amíg végül tényleg megcsinálják ...

Ez a "kudarc" azonban nem viselte meg a kormánypártokat, az új kedvencükre, az IKSZ elnök Stágel Bencére bízták, hogy dobja be az új ötletet: vigyék le a választójog korhatárát 18-ról 16 évre.

"Napjainkra a serdülők, tinédzserek egyébként is lépten-nyomon találkoznak a politikával, és van is róla véleményük. Miért ne szólhatnának akkor bele? Jelenleg nincsenek összhangban a 14-18 év közötti fiatalok jogai és kötelességei: egy ilyen fiatal vállalhat munkát és fizet adót, lehet jogosítványa, büntethető és felelősségre vonható, köthet házasságot, de közben mégsem szavazhat."

Stágel Bence ugyan fiatal képviselő, de már 32 éves, és halvány fogalma sincs, hogy mennyire érdekli a mai tiniket a politika.

Két mókás komment a Mandinerről:
"Ennél fontosabb: 18 év alatt nem vehetsz piát.
Hogy a halálba akarsz szavazni, hogyha nem tudsz berúgni? Nonszensz!
"

és
"Fluor Tomi a következő miniszterelnök!
Hölgyeim és uraim, na mizu, mizu, mizu? Megalapítjuk a Nemzeti Legókéntösszeállás Rendszerét! Megígérem, csak akkor szorítunk meg, ha úgy van! (és általában úgy van...)
"

Rétvári Bence (KDNP) mindezt a demográfiai válság problémájára nyújtott megoldás lehetséges alternatívájának tekinti:


"Kizárólag a nagykorúakat illet meg választójog – legalábbis a jelenlegi magyar alkotmány ezt mondja. A polgári törvénykönyv szerint nagykorú az, aki 18. életévét betöltötte. Különleges eset: ha egy 16 éves fiatal a gyámhatóság engedélyével megházasodik, már nagykorúnak számít, tehát élhet az alkotmány által biztosított szavazati jogával. A kormány által meghirdetett Széll Kálmán-terv kimondja, hogy a tankötelezettséget 15 éves korra kell levinni, így indokolt lehet az is, hogy aki az állam által kitűzött követelményeket teljesítette, és már munkát is vállalhat, annak ne csak dolgozni legyen joga, szavazhasson is. A téma kutatói mindenesetre egyetértenek abban, hogy mind a családi választójog, mind pedig a szavazati jog korhatárának csökkentése a demográfiai válság problémájára nyújtott megoldás lehetséges alternatívájának tekinthető. Amint azt az osztrák példa is mutatja, megfelelő szakmai és társadalmi előkészítés mellett lehetséges a választói korhatár csökkentése, anélkül, hogy bármilyen politikai vagy társadalmi problémát jelentene."


Szájer a legkeményebb, szerinte a "a kettő együtt is működhet" ... mármint a korhatár-csökkentés és gyerekek utáni plusz szavazat.

Én azonban úgy gondolom, hogy a Fideszt nem a demográfiai kérdés foglalkoztatja, hanem az, hogyan nyerheti meg a lehető legnagyobb előnnyel a következő választásokat.

Nyugodtan idevehetjük, hogy a Fidesz mindenképpen adna valamilyen szavazati jogot a határon túli magyaroknak.

A lényeges félmondat a friss közvélemény-kutatásban található, amellett, hogy a Fidesz 2 hónap alatt 500 000 szavazatot veszített. (Négymadár: Exit pollHa nem sejtik, hogy ez miért és hogyan történhetett, akkor lapozzanak vissza a blogon.

Íme: "az idősek körében már a szocialisták vezetnek (27-18 százalék)"

Ennyi.

Az összes szöveg amit nyomnak bullshit. Az időseknél már sikeresen maguk elé engedték a szocikat ... a szocikat, akik az elmúlt 1 évben az égvilágon semmit nem csináltak és a Fidesz nagyon figyelt az idősekre. Mi lett volna, ha még az ingyenes utazást is elveszik? 37-8?

Amúgy lassan itt az ideje, hogy megalakítsuk a Bizonytalan Pártot, tuti győzelem:Ezek után érdekes volt azt olvasni, hogy Rogán "elszólta" magát amikor a "következő évben" felálló kétszázas képviselőházról beszélt.

Török Gábor szépen levezette, hogy kinek milyen előnye-hátránya származna egy 2012-es választásokból.

Választójog a tiniknek, választójog a határon túliaknak, új választási rendszer, béna, balfasz és szervezetlen ellenzéki pártocskák ... benne van a pakliban a 2012-es választás.

Az "választási ígéretek" úgyis 2014-re ígérték, így 2012-ben még ezt számon kérni nem lehet, a kétharmados ügyekkel végeznek addig, új alkotmány is meglesz, az embereik bebetonozva 5-9 évre ...

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr202770002

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ezek szar alakok 2011.03.25. 15:01:08

Az elmúlt hónapokban, ahogy egyre inkább az országra, inkluzíve a kormányra szakadt a – igen, az elmúlt nyolc évből is örökölt, de a legutóbbi 10 hónapban is tovább gyűlő – fekália, úgy rajzolódott ki egyre világosabban, mennyire kisstílű, bosszúálló, ...

Trackback: Munka nélkül is jól keres Orbánék fekete serege 2011.03.25. 14:36:18

Vészesen feledékenyek a Fidesz képviselői, többen közülük egyszerűen nem veszik észre, ha két helyről kapnak – törvénytelenül – apanázst. A takarékosabb állam, a korrupció elleni harc egyelőre csupán ígéret maradt....

Trackback: Elterelik a Dunát Magyarországról 2011.03.25. 14:23:25

  A hír természetesen kacsa (egyelőre). De ami késik, nem múlik, ha továbbra is így állunk hozzá a dolgokhoz.   A dunai áruszállítás fejlesztése nem magyar érdek, a hajókat kell a Dunához igazítani, nem fordítva - jelentette ki Illé...

Trackback: Háború az önkormányzatok ellen? 2011.03.25. 14:21:30

A központosítás és az egyre direktebb kormányzati, illetve pártpolitikai befolyás kiépítésének "rendszerszintű", legerősebb ellenfele a magyar önkormányzati rendszer lehet(ne). Az egy kerületben/településen élők érdekközössége még akkor is te...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fogash 2011.03.25. 09:40:38

hát gratulálok...

Transylvanianmixedgrill 2011.03.25. 09:44:23

No de mi van, ha az előrehozott választásokon már nem lesz meg a 2/3?

alvering2 2011.03.25. 09:45:53

Vajon ez csak a kezdet?

1116001 2011.03.25. 09:46:53

Ha ez a forgatókönyv tényleg megvalósul, csókoltatom az összes agymosott droidot akiknek ezt köszönhetjük.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.25. 09:47:31

@Transylvanianmixedgrill:

éppen az a lényeg, hogy akkor már nem kell a 2/3, mert addigra minden 2/3-os törvénnyel végeznek. Csak a sima mezei 50%+1 kell, és ha megnézzük a 3 ellenzéki pártot, hogy a média kinek a kezében van, akkor ez simán meglenne ....

1116001 2011.03.25. 09:50:00

@Transylvanianmixedgrill:
Erre és a vereségre is ott egy csomó kiskapu az új alaptörvényben.
Egyrészt több mint két teljes ciklusra bebetonozott pártkatonák, akik ott tudnak keresztbe tenni és aknamunka végezni ahol csak tudnak. Másrészt olyan remek jogosítványokat adtak egyes pozícióknak, hogy különösebb ok nélkül feloszlathatják a parlamentet, meneszthetik a hatalmon lévő kormányt. Természetesen a zemberek nevében és védelmében...

Homeoffice 2011.03.25. 09:50:13

@zero:

Az egyházakat kifelejtetted...
Falun számít:)

Transylvanianmixedgrill 2011.03.25. 09:55:36

Akkor tovább kérdezek.

Oké, tegyük fel megnyerik a következő választást. 2016-ban új választás, amit tegyük fel úgy elvesztenek, hogy a következő kormánynak meglesz a 2/3-a (tegyük fel koalícióban).
Mi történhet akkor? Aki kilenc évre be van betonozva, azt ezzel se lehet kipenderíteni?

majomkutya 2011.03.25. 09:57:19

@zero: Érdekes post köszi.
Valóban elég durva a helyzet.
Hideg számítás szerint módosítgatják, írogatják át a szabályokat, a választójogot, parlamentet, önkormányzatokat, mindent ami hosszú távon meghatározó lehet egy ország életében képesek a pillanatnyi érdekek szerint változtatgatni.
Ezért nem kellett volna 2/3-adot adni a Fidesz kezébe. Most meg egyes Fideszesek csak néznek, hogy mi a túró történik, de MÉG rengeteg Fidesz szimpatizáns gondolja, hogy ennek így kell lenni, máshogy nem lehet, sőt biztos nem is rossz, hiszen a Fidesz csinálja.
Ez történt eddig:
1. Embereiket mindenféle pozícióba kirobbanthatatlanul bebetonozták akár több, mint 2 ciklusra (pl. 9 éves kinevezések)
2. Az önkormányzati képviselők számának csökkentésével és az önkormányzati választási rendszer átalakításával sok helyről száműzték az ellenzéket, vagy éppen marginalizálták.
3. A médiát az eddigiekhez képest is iszonyat mértékben megszállták (ld. királyi tv, vagy éppen a Tv2).
4. Bármilyen pofátlanságukra, ostobaságukra vagy akár csak egy súlyos problémára valaki rávilágított a Fideszesek elképesztő módon mellébeszéltek és kiforgatták az illető szavait.
Szerintem a következőkben ez lesz:
1. Elfogadják az alkotmányt.
2. Nyáron és ősszel elképesztő iramú törvénykezésbe kezdenek, a 2/3-ados törvényeket megcsinálják, kizárólag olyan szempontok alapján, hogy az nekik jó legyen.
3. A választójogi törvényt a 200 fős parlamentre úgy csinálják meg, hogy az egyéni választókerületeknek lényegesen nagyobb súlya legyen, mint most (van egy sejtésem, hogy a 200 képviselőből 176 egyéni képviselő lesz)
4. 2012-ben országgyűlési választásokat tartanak, a 200 fős parlamentben 176 egyéni körzetből bejutott képviselő lesz és 24 listás, így az ellenzéket még akkor is teljes egészében marginalizálni tudják, ha egy pár körzetet el is veszítenek, a mostani ellenzéki pártok meg tönkremennek, hiszen olyan kevés embert tudnának a parlamentbe küldeni, ami még kevésbé felelne meg a társadalmi támogatottságuknak és olyan kevés embert tudnának a parlamentbe juttatni, hogy ilyen kevés emberrel a teljes állami működést (belügy-külügy-gazdaság-pénzügy-kultúra-oktatás-honvédelem-jog-stb...) szakmailag képtelenség lefedni.
5. Innentől a jövőben is biztosított a Fidesz hatalma, sok cikluson keresztül.
Ne legyen igazam!
Kedves Fidesz szavazók: MEGÉRTE?

1116001 2011.03.25. 09:57:44

Elvben talán igen. A gyakorlatban tuti, hogy van valami apróbetűs rész: hogy a NER és NYENYI szellemében csak a FIDESZKDNP vonhatja vissza a mandátumot:))

Lone Wolf 2011.03.25. 09:59:41

valahogy nem hinném, hogy lesz előrehozott választás... Maj'd hülyék lennének beérni kisebb képviselőaránnyal. Jól jöhet az még időnként!

2011.03.25. 10:00:57

És az 70 polgármester meg másik száz mezei Fidesz képviselő szerintetek megszavazza, hogy két évvel korábban bukja el a mandátumát? Mert a 200 fős parlament miatt elbukja.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.25. 10:03:42

"szocikat, akik az elmúlt 1 évben az égvilágon semmit nem csináltak és a Fidesz nagyon figyelt az idősekre"
Bazz!
A Fidesz pont így nyert választást. Azaz nem ők nyertek, a szocik balfaszkodtak. Nem kicsit.
Ne adja az ég, hogy azok még egyszer visszajöjjenek...

És ha a Fityisz így folytatja, akkor vissz ai jönnek..
Amúgy nekem teljesen rendben lenne, hogy a határon túli MAGYRA ÁLLAMPOLGÁROK szavazhassanak.
Aki nem állampolgár, az nem.
16 éveseknek me, vicc.
25-re kellene felvinni a korhatárt... Nem le...

majomkutya 2011.03.25. 10:04:31

@sááá: Úgy tűnik meg fogják szüntetni az álláshalmozást.
Nem elvi, vagy szakmai okokból, hanem azért hogy mindenkinek jusson hely.
Meg fogják szerintem csinálni.
Olvasd el amit az előző kommentben írtam.
Ha ezt így végigviszik, akkor lehet, hogy évtizedekre bebiztosították magukat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.25. 10:06:57

@majomkutya: "Most meg egyes Fideszesek csak néznek, hogy mi a túró történik, de MÉG rengeteg Fidesz szimpatizáns gondolja, hogy ennek így kell lenni, máshogy nem lehet, sőt biztos nem is rossz, hiszen a Fidesz csinálja."

Igen, nézek, mi a túró történik, mert ekkora seggséget nem vártam.
Viszont még mindig azt gondolom, hogy rosszabb lett volna, ha a szocik maradnak.
Legközelebb meg, mondjuk szavazok a Jobbikra.
Vagy el se megyek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.25. 10:07:45

@sááá: Majd benyomják őket máshova. Ilyenben kreatívak.

2011.03.25. 10:09:51

Sláger Bencét olvastam... vajon nomen est omen?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.25. 10:12:12

nem lesz előre választás, ez ez butaság, navra idióta

CyberPunK 2011.03.25. 10:18:03

Nem teljesen mindegy, hogy kire szavazunk? Lehet itt szídni a szocikat, nekem is van okom utálni őket, de bassza meg, jött a fidesz és gyakorlatilag kinyírta a jövőmet. Ugrott a nyugdíjam, fizetésem kevesebb lett, hitelem még mindig az egekben, olyan díjbeszedő számlát kaptam ebben a hónapban (fogyasztásom nem változott), hogy öröm volt nézni. Ezek után mégis ki a faszt érdekel, hogy ki kire szavazgat, meg hányan kerülnek be?

Vidéki 2011.03.25. 10:21:38

Vastagbőr mindenben igyekszik megtalálni a rosszat.

Orwell 1984 című művében szerepel a "Gondolatrendőrség" fogalma.

Vastagbőr is hasonlóan gondolkodik: Vannak dolgok, amiről még gondolkodni sem lenne szabad. Ilyen lenne az is, hogy a gyerekek után szavazati jog járjon a szülőknek.

Ha ez benne van egy vitairatban (ami még egyáltalán nem a végleges alkotmány) az Vastagbőr szerint főbenjáró bűn, noha a közel 1 millió válaszadó 15 %-a (kb 150000 ember) úgy gondolkodik, hogy ez helyes lenne.

Stágel Bencének se tiltsa meg a "Gondolatrendőrség" hogy gondolatait megossza a házzal. Egyáltalán nem biztos az, amivel Vastagbőr rettegtet, hogy mindenkinek minden gondolata bekerülhet az alkotmány végleges szövegébe.

Az alkotmánynak kellően tömörnek, egyértelműnek és közérthetőnek kell lennie.

majomkutya 2011.03.25. 10:22:05

@ColT: Nem az a baj, hogy a Fidesz megnyerte a választásokat, mert a közakaratnak és a közhangulatnak ez felelt meg.
A baj a 2/3-ad.
Ha az nem lenne nem lenne ilyen ámokfutás sem.
Ha a 200 fős parlamentben megmarad a 176 EVK és az egyéni körzetekben lévő esélyek nem változnak jelentősen (azaz elsöprő többségüket a Fidesz nyeri), akkor már rajta is leszünk azon az úton, amit Orbán a kötcsei beszédében felvázolt: jó eséllyel évtizedekre övék lesz a hatalom.
Quasi egypártrendszer van már most is, de akkor még inkább az lesz.
Csak azt tudom mondani, amit Kövér László mondott 1994-ben: az ellenzéknek annyi esélye van, mint pocoknak az égő tarlón.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2011.03.25. 10:25:14

Ezt magyarázom már évek óta, hogy Magyarországon látszatdemokrácia van, mely valójában egy európai szinten (EU, NATO) megengedett és anyagi/technikai segítséggel támogatott diktatúra. Amolyan érdekes kísérleti terep, mely egyre inkább elbukni látszik - éppen ezért jönnek az újabb és újabb támogatások (IMF), miközben a "sima" rendőrség létszámának jelentős részét katonai erővé alakították. Mert az mégsem járja, hogy esetleg egy Magyar Nemzeti Gárda névre hallgató, egyébként folyamatosan zaklatott szervezet hirtelen úgy dönt, elég volt...

Tisztán látszik és lekövethető, hogy mikor és miként alakult át az amúgy sem lebetonozott magyar demokrácia diktatúrává. Persze, jöhetek itt az évszámokkal, amiket mindenki ismer (2004 - a puccs éve, és 2006 - a rezsim első bemutatkozása), de ezzel nem oldunk meg semmit. Mert a megoldás mindig is a ti kezetekben lesz. Hiszen hallottam már olyan esetekről, hogy a birkanyírásnál néhány birka képes volt az egész nyájat a parasztok ellen fordítani... :-)

Mindenesetre egy éve dübörög bennem az "én megmondtam" effekt, hiszen türelmesen vártam, miféle változásokat hoz majd a Kerti Törpe és rezsimje - aztán bólintottam egyet, mikor eltelt a híres KÉT HÉT, eltelt már egy hónap is, majd hat hét, és semmi sem történt. Vagyis dehogynem: a helyzet rosszabb lett.
Szükség lenne arra az előrehozottra, mint ahogy egyre égetőbb szükség lenne a 48 ezer rendőr és sün minél szervezettebb és minél hatékonyabb kiképzésére, mert sosem lehet tudni. Ezek a gárdisták minden hétvégén kidobósdit játszanak, olyan csendőrösdit, hogy sokan hétfő reggel onnan mennek dolgozni, izmaik robbanásig feszültek, tudják, mit kell tenniük (mi lesz a dolguk), mikor indulni kell. Nem titok, melyik félnek drukkolok, és ha majd megtehetem, melyiket fogom erősíteni.

Törpék ellen a legjobb ellenszer, ha felszántod az előkertet - mert akkor eltűnnek.

agymosott.blog.hu

2011.03.25. 10:27:48

Még pár százezer könnyen befolyásolható, indulatos szavazó a... mélyszegénységben élőkön kívül? Nem is tudom, miért lenne ez jó nekik. Mindig is mélyen beágyazottak voltak sajnos az oskolákban... nálunk is voltak ifjú narancsosok, és az a politika is bőven túl sok volt.

turcsány karcsi elvtárs 2011.03.25. 10:30:58

van benne ráció, nem is kevés. el tudom képzelni, hogy a fidesz nagy dolgokra készül, ám a habitusuk kevés azokhoz és a jobbikra van szüksége, hogy nagyobb gond esetén velük vitessék el a balhét.
szóval 2012-ben fidesz-jobbik kormánykoalíció? nem is hangzik rosszul

Vidéki 2011.03.25. 10:36:07

Íme: "az idősek körében már a szocialisták vezetnek (27-18 százalék)"

Az MSZP-nek már nagy tapasztalatai vannak a nyugdíjasok rettegtetésében, hergelésében.

A 2002-es választásokon bedobták nekik, hogy a gonosz Orbán kormány mennyire megrövidítette szegény nyugdíjasokat, ahhoz képest, amit a jóságos Horn kormány ígért nekik.

A Horn kormány még az ingyen repülő jegyeket is beígérte a nyugdíjasoknak.

majomkutya 2011.03.25. 10:38:02

@Vidéki: Nem a vitairatban van benne, hanem a T.Ház elé terjesztett (alap)törvény-javaslatban.
ÉS nem a szavazati jog van benne, hanem a felhatalmazás, hogy sarkalatos törvényben el lehet térni az egyenlő választójogtól, illetve hogy a gyerekek után járó szavazati jog nem jelenti az egyenlő választójog megsértését.
Erre csak azt lehet mondani, hogy WTF!!!
Akkor mit jelent? Ez egy kő kemény törvényi fikció. Talán nem az egyik alkotmányos alapelv, az egyenlő választójog területén kellene az alaptörvényben fikciót alkalmazni. (A fikció az amúgy egy létező jogi kategória)
Szerintem egy létező, bevett és általánosan elfogadott dolog, hogy 18 éves koruktól szavazhatnak az emberek. Ilyen alapon megnyithatnánk a lehetőséget mondjuk a 16 évesek előtt, hogy gazdasági társaságot alapítsanak. Agyrém!
ÉS persze elmondhatja mindenki a véleményét, de szerintem nem jelent Gondolatrendőrséget az, ha a V'bőr, meg a kommentelők azt mondják Stágel ötletére, hogy agyrém.
Stágelnek az ötletei amúgy általában köszönőviszonyban sincsenek a rideg valósággal.
Stágel a drogokról azt mondta, hogy munkahelyet és életkezdési esélyeket kell teremteni a fiataloknak azért hogy ne nyúljanak a kábítószerhez. Egy lóf@szt! 14-15 éves iskolába (gyakran gimnáziumba vagy szakközépbe) járó fiatalok közül rengetegen drogoznak. Olyan agyament ötlet, mint 18 éveseknek szexuális felvilágosítást tartani. Teljesen fölösleges.
Amúgy szerintem a 16-18-as szavazó korosztállyal nem csak a Fidesz szakítana, hanem legalább ugyanolyan mértékben a Jobbik és az LMP is.
A határon túliak körében pedig szerintem szintén nem csak a Fidesz járna jól, ahnem a Jobbik is.
Szerintem a Fidesz belehajszolta magát a határon túliak választójogába.
Azt kellett volna elfogadják, amit Vona Gábor mondott a kampányban: a határon túli magyarok szavazatai úgy képzelhetők el, hogy létre kell hozni a felsőházat és ők oda delegálhatnak képviselőket valamilyen formában, ahol (a felsőházban) rajtuk kívül ott lehetnének az egyházak, szakmai, tudományos szervezetek, stb...). Akkor ilyesmiről hallani sem akartak.
Most ha megadják a határon túli magyaroknak a szavazatokat, akkor félek tőle, hogy ismét egymásnak fogják ugrasztani a magyart a magyarral, mert egy kárpátlaljai, vagy erdélyi magyar más szempontok szerint szavaz, mint egy csonka országi.
Agyrém amit a Fidesz művel.

sárkányfő 2011.03.25. 10:40:09

mivel még kérés ellenére sem volt hajlandó a fidesz közjegyzőt engedni a visszaérkezett válaszok közelébe sem, ezért a magam részéről egy percig sem hiszem el még a válaszolók számát sem, nem hogy a tartalmát.

OFF:
mindenki figyelmébe ajánlom a következő cikket:
index.hu/belfold/2011/03/25/elszabotalta_a_szexvadak_vizsgalatat_a_nuncius/

"A Szentszék budapesti nagykövetét a vatikáni államtitkárság értesítette arról, hogy több magyar egyházi személy homoszexuális visszaéléseiről szóló bejelentés érkezett, Juliusz Janusz azonban nem kezdett belső vizsgálatba, hanem inkább eltussolta az ügyet. "
" Ternyák Csaba, jelenlegi egri érsek elszabotálta a kérést, és ő is tájékoztatta az érintetteket a hozzá érkezett levélről és a levélíró személyéről. "

Viktus 2011.03.25. 10:42:54

Kész ... a cenzust kellene már bedobnia egy pártnak nem ezeket az eszement baromságokat. Egyébként is érdekes lenne egy állampolgári vizsga mennyi született magyar állampolgárnak sikerülne például.

2011.03.25. 10:47:16

@Vidéki: elég furán látod a dolgokat: neked nem az a baj, hogy bármely fogalmatlan senki megalapozatlan delirálása törvényben/alkotmányban köthet ki, hanem, hogy a vastagbőrnek ez nem tetszik, a véleményét pedig kifejti. Hol is a gondolatrendőrség? :)

Virág et. 2011.03.25. 10:53:09

@majomkutya: Ugye tudod, hogy Vidékivel nem érdemes vitatkozni? Aki hisz, azt az érvek nem fogják soha meggyőzni.

tugezőőr uuuii uuillö 2011.03.25. 10:55:39

Én megemelném az szavazati életkort, és vele a többi korhatárt 23-24 évre (kivéve a büntethetőségi korhatárt, amit 7 éves korra), hiszen az emberek átlagéletkora manapság 68-75 év. Amikor a 18 éves korhatárt bevezették, akkor még 45-55 év lehetett? Tartani kéne az arányt.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.03.25. 10:57:32

Hát még nem vagyok 32 talán ezért is emlékszem milyen voltam 14-18 között.
Engem foglalkoztató dolgok sorrendben.
Pina.
Pia.
Fc Barcelona.
Fű.
Net.
Fű.
Rockzene.

Gondolom a mai 14-18 közöttiek viszont már nem ilyen ótvar dekadensek és felszínes gondolkodású, vaduló kis pöcsök, hanem időre bejárnak a sulóba, otthon tárogatóznak, KISZ/IKSZ rendezvényekre járnak, hímeznek a határon túli szavazóknak állampolgárságot (bocsánat, álampolgárságot) és a Magyar Nemzetből tájékozódnak lefekvés előtt a magyar belpolitikai helyzetről...

kyncza 2011.03.25. 10:58:08

Érdekes, hogy szinte senkinek nem fordul meg a fejében, hogy mi lenne, ha a Jobbik lenne hatalmon. Mindenki mszp-fityesz-ben gondolkodik. Az az érv, hogy a Jobbiknak nincs programja, meg hülyék, meg fasiszták, meg nácik meg sok "tanulatlan furkóból" áll.

Tőlük tisztelettel megkérdezném: fityeszben szakemberek vannak? És az mszpben?
Ennyi(de inkább sokkal többet) a Jobbik is tudott volna csinálni, és az hétszentsét, hogy a közbiztonság javult volna, nem kicsit! Aki erre azt mondja, h szegény cigányok, annak felhívom a figyelmét, h se a gárda, se a Jobbik nem akar öldöklést, de hogy segély nem menne játékgépbe, és nem mercedessel mennének segélyért, továbbá a késelős gyilkosot nem wellness-börtönbe kerülnének az tuti!

Meg aztán...mszp-t, fityeszt már láttuk mit tudna(vagyis mit nem), akkor már miért ne lehetne adni egy esélyt a Jobbiknak? Ha ők is elszúrják, olyan mind1, de legalább az esélyt megadtuk MAGUNKNAK.

odin 2011.03.25. 10:58:24

A szavazati jognak valahogy így kellene kinéznie:

- magyar állampolgár
- érvényes bejelentett állandó magyarországi lakcíme van
- betöltötte a 21.-ik életévét
- nem töltötte be a 70.-ik életévét
- nem áll gondnokság alatt
- legalább középfokú végzettséggel rendelkezik
- elmúlt két tárgyévben adózott
- nem tölti börtönbüntetését
- nincs eltiltva a közügyektől
- nincs köztartozása
- nem vallási vezető.
S így talán jutnánk végre valahová. Ám ez csak álom mert kell a buta befolyásolható tömeg akik hatalomra segítik ezt a sok naplopót.

dr. Aullah 2011.03.25. 11:01:20

@kyncza: Arról ne is beszéljünk, hogy nekik volt először programjuk. Többet a fidesz simán átvette... Van amit a sajátjaként adott be. Na ott még ki sem lehet magyarázni, hogy ez vagy az van.

Max. 2011.03.25. 11:02:06

Összepakolok és húzok innen a halál faszára.

Ja, amúgy lehet tudni valahonnan, hogy a többi kérdésre hogyan válaszoltak a Zemberek?

CyberPunK 2011.03.25. 11:02:31

@odin: Felteszem a kérdést újra: mit befolyásol az, hogy ki szavaz? Azt hiszed, hogy ezekkel a feltételekkel a jobbik került volna hatalomra? A jobbik sehol se volt Bp-en és nyugaton. Akkor marad a fidesz-mszp-lmp hármas. Lmp megint csak leves, tehát marad a fidesz és az mszp. Éljen.

Marcellusca 2011.03.25. 11:03:56

@Seduxen: Jaja! Kérjük az újra szavazást, mert biztos rossz volt a szavazógép. :)))

Én meg már nem tudok mit mondani.
Mert csak önnönmagamat ismételgetném. Legyen elég annyi: én megmondtam ... !

Az IKSZ-nek meg üzenem: Az utóbbi napok/hónapok fityiszes-kádéenpés "ténykedése" egyre inkább arról győz meg, hogy húzzon innen, aki teheti, és nehogy hazajöjjön, aki már kint van!!!!!!!!!!!!!

DArchAngel 2011.03.25. 11:04:16

Néha komolyan úgy érzem, mintha direkte próbálgatnák, hol van az a határ, ahol a csalódott morgás forradalomba vált...

zrobasé 2011.03.25. 11:06:27

és ez a 85% még mindig a helyén van ? nem rúgták őket ki, mint a földrajzi bizottságot ? lassulnak a fiúk...mi az hogy nem azt mondják az emberek amit a kormány gondol ? hmm ? le kell váltani a népet !
hu, látom vidéki elvtárs is megérkezett...bár, az hogy a Orwell művét citálja ide, több mint pikáns...

dr. Aullah 2011.03.25. 11:07:19

Fidesz meg egy nagy balfasz banda. Csak azt nézik, hogy nekik mi a jó, miközben az ország tönkre megy. Pedig simán bebetonozhatnák magukat, ha rendbe raknák ezt a kibaszott országot. Minden lehetőségük megvolt rá. Akár évtizedekre is... De nem. Nekik a rövid táv a fontosabb... "na még a következőt próbáljuk megnyerni."
Ami 2012-t illeti... szerintem csak simán szenilis az öreg, összevissza beszél. Nem kockáztatják ezt a két évet. Hülyék ezek, nincs semmi nagy terv.
A szavazati jogot én meg csak akkor adnám meg, ha leérettségizik az ember: Lehet, hogy rosszul emlékszem, de úgy emlékszem, hogy az utolsó években tanultunk a közel múltról. I-II VH. meg hasonlók.

kyncza 2011.03.25. 11:08:10

@Aullah: Pontosan! Azt, hogy sipákol a fél világ, meg az eu, meg a többi helytartó, ki nem szarja le. Amikor a többi ország bánik így a renitens elemekkel, érdekes módon nincs megrovás az adott államnak. Sipákolás persze van, és???

odin 2011.03.25. 11:09:04

@CyberPunK: Nem arra gondoltam hogy így a jobbik nyert volna,ehhez semmi köze.Arra gondoltam ,hogy így talán kilehetne szűrni a szavazóbázisból azokat akiket lehet befolyásolni mindenféle ígéretekkel. S így talán tényleg azok szavazzanak már az ország vezetőiről akiknek van valami elképzelése a dolgokról. Abban viszont sajnos igazad van hogy nincs alternatíva egyszerűen nincs egy valamire való csoportosulás akikre lehetne szavazni.

kyncza 2011.03.25. 11:10:08

És hogy ne legyek teljesen off.

Szavazati jogot annak, aki fel tud mutatni több év munkaviszonyt! Ebbe beletartozik a nyugdjjas is, persze nem azok a sötétbőrű 60évesek, akik 40évnyi heverés után mentek nyugdíjba!
azaz
Az szóljon bele a pénzének az elherdálásába, aki beadta!

slaci89 2011.03.25. 11:11:46

@majomkutya: "Kedves Fidesz szavazók: MEGÉRTE?"
Nem. De nyugodj meg, mert legközelebb nem teszem tönkre mindenkinek az életét és a saját lelkiismeretemet azzal, hogy újra rossz döntést hozok. Tanulok mint a kisangyal és elmegyek a picsába, ahová sokan kívánnak.
Majd akkor is kérlek arcoskodj a párthovanemtartozással, amikor majd égető szükség lenne a beszedett adómra, amiből semmit nem fogtok látni. :)

dannyrose 2011.03.25. 11:13:59

Ausztriában a 16 évre csökkentés következtében nőtt hatalmasat a szélsőjobboldali pártok támogatottsága, azért furcsállom ezt a javaslatot, mert Mo.-n is a Jobbik profitálna a leginkább ebből.
Amúgy utoljára ezt a javaslatot az SZDSZ vetette fel, valamikor 2010 elején még.

dr. Aullah 2011.03.25. 11:15:42

Mellesleg hogy menne ez a 2012-es választás? Mit mondana Orbán: "Ipi apacs, itt az idő, nem ér a nevem... szavazzunk újra!" ???

kej 2011.03.25. 11:18:55

@Transylvanianmixedgrill: nem hát. erre van kitalálva a költségvetési tanács és az ő vétójoga a költségvetést illetően. kt= párthű fidesz-katonák kilenc évre, sőt, ha valamilyen rejtélyes okból járaiból jövőre mnb-elnök lesz, akkor még tovább. az eredmény? új kormány, bármilyen összetételben, bármilyen parlamenti támogatottsággal --- költségvetés --- kt vétó --- schimtt paja ogy-t oszlat. hát konyhanyelven ennyi

Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !) ( · http://opensuse.org 2011.03.25. 11:19:06

@Tom Bobb: "2004 - a puccs éve, és 2006 - a rezsim első bemutatkozása"
Miről brekegesz vadbarom ?
2010 a puccs éve 2011 a diktatúra tombolásának kezdete.

CyberPunK 2011.03.25. 11:19:24

@odin: jobbikot azért írtam így kiemelve, hogy lásd, teljesen mindegy ki szavaz, ha a végső szar ugyanaz marad.

odin 2011.03.25. 11:20:30

Szánalmas amit csinálnak. Öszöd óta tudta mindenki hogy a következő ciklust ők nyerik. Tehát 2006 óta lett volna idejük kidolgozni valamiféle menetrendet hogy smint kellene vezetni ezt az országot.De nem tették faszt vertek ezerrel és sajnos most is ezt teszik. Helyette ilyen ostoba és felesleges ötletekkel állnak elő mint ez is.

majomkutya 2011.03.25. 11:22:27

@slaci89: Én nem biztatnálak föl arra, hogy távozz az országból. Az a gyurcsány volt.
Én melóztam külföldön, nagyon honvágyam volt. Nem éri meg, javaslom, hogy gondold át.

kej 2011.03.25. 11:27:49

@Vidéki: " Ha ez benne van egy vitairatban (ami még egyáltalán nem a végleges alkotmány) az Vastagbőr szerint főbenjáró bűn, noha a közel 1 millió válaszadó 15 %-a (kb 150000 ember) úgy gondolkodik, hogy ez helyes lenne."

ritkán ragadtatom el magam, de ennek az okfejtésnek az olvasása közben az fogalmazódott meg bennem, hogy te, észkép, stratez és az összes többi előretolt egybites narancsos szar, a lobotómián átesett nyáladzó támogatóival együtt kapjátok be a faszt. nem elég, hogy egy 53 százalékos választási eredmény kapcsán kétharmaddal garázdálkodik urad és parancsolód és hordája ebben az országban, most már a "válaszadók" 15 százalékára is jogot alapítanátok azért, hogy még jobban szétkúrjátok az országot?

UI: nem, nem vagyok kommunista. nem nem szavaztam az mszp-re. de ami az elmúlt szűk egy évben történt ebben az országban, lassan megérleli bennem a gondolatot, hogy ennél a lábszagú bagázsnál és elvtelen kiszolgálóinál szinte bármi csak jobb lehet. teszem hozzá: sajnos:((((

Transylvanianmixedgrill 2011.03.25. 11:28:35

@kej: Olyan nem lehetséges, hogy egy új, nemfideszes 2/3-os kormány az első napon 2/3-dal feloszlatja a kt-t?

Marcellusca 2011.03.25. 11:29:49

@Aullah: Szvsz, meg egy pinát. :DDDD

MNOP 2011.03.25. 11:32:40

a politikában simán benne van, hogy új választásokat tartsanak. (gyurcsány valamiért ennek nem volt annó híve valamiért).
a 2/3 túl van misztifikálva, és ezáltal a nép többet vár a fidesztől. Ezt a nyomást enyhíthetnék a választásokkal. Itt is ugye hátrányok, de előnyök is lennének persze, amit a vastagbőr megint elfelejtett.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.25. 11:32:40

@csizsikpizsik: milyen sokrétű érdeklődési köröd volt anno, ez becsülendő :))))

P.mester 2011.03.25. 11:33:41

@majomkutya:

Ez nem igaz. Látod, beszoptad a az áhírtévé manipulációját. Gyurcsány ugyanis azt mondta, amikor Demján közölte, h. a vállalkozók majd elmennek: "el lehet menni, csak akkor ne nagyon magyarkodjunk". Ez így azért tök mást jelent, nemde? Ja, és mondom ezt úgy, hogy távolról sem vagyok Gyurcsány-fan. Csak ez az ügy tanítható iskolapéldája a hírmanipulációnak kommszakon.

kej 2011.03.25. 11:33:54

@Transylvanianmixedgrill: nem tudom pintosan, de vélhetően így van. azonban azt gondolom, hogy záros határidőn belül itt még egy politikai formációnak nem lesz kétharmada . ha viszont nem lesz, akkor életbe lép a polt péter-effekt. a legfőbb ügyészt "csak" kilenc évre választották meg kétharmaddal, azzal a kitétellel, hogy csak kétharmaddal lehet majd újat választani. ennek hiányában akár élete végéig védheti a mundér becsületét, akarom mondani szolgálhatja az igazságszolgáltatást. valószínűleg lesz a dolga a kt-nek is.

Vidéki 2011.03.25. 11:40:31

@majomkutya:

Nagyon majmos vagy, amikor bátran állítod, hogy egy alaptörvény .javasat, az nem vitairat.

Nem kész alkotmány.

A határon túliak szavazati joga csak akkor fog megvalósulni, ha nálunk van az állandó lakhelyük. Ebben az esetben ők is osztoznak gondjainkban, problémáinkban, Nem kívülállóként döntenek sorsunkról a választáson.

tom.bradley 2011.03.25. 11:40:38

Úgy tünik, és nemcsak nekem, másokkal beszélgetve is arra a következtetésre jutottunk, hogy itt tudatos országzüllesztés zajlik.
Ki az aki 16 évesen nem jár iskolába és már gyereke is van, így 2 szavazatot ér?
Miért ne maradnál itthon ahol olyan fasza az 1kulcsos 16% adórendszer, leszámítva az eü+mindenféle hozzájárulást+amit a munkáltatónak kell kifizetnie az állambácsinak (így a bruttó fizud hány százaléka is megy el lézerre +segélyre)?
Mennyire érdekli a politikusokat, hogy minimálbérből mire futja?
Miért ne adnának az Audinak is 20 milliárdot, ha a Merci is kapott (6 milla ajándék minden foglalkoztatott után, igaz többségük jobb esetben 3 év alatt fogja megkeresni ezt a pénzt és nuku érdekképviselet)?

Lassan én is a pakoláson gondolkozom...

majomkutya 2011.03.25. 11:41:05

@P.mester: Igen, Gyurcsány ezt mondta. De mondott mást is. Azt mondta, hogy ő örülne neki és erre biztatja a fiatalokat, hogy menjenek külföldre tanulni, dolgozni, tapasztalatot szerezni, mert milyen jó az. Ezt is mondta. Szerintem nem olyan nagyon jó az.
Amikor azt mondta, hogy "El lehet innen menni, lehet menni, tessék!", azt tényleg a vállalkozóknak mondta.

majomkutya 2011.03.25. 11:45:14

@Vidéki: A parlamentben benyújtott (alap)törvényjavaslat azért elég sok mindenben különbözik egy vitairattól. Vitairatot pl. meg lehet jelentetni egy újságban, vitairatot én is vagy te is írhatunk.
Viszont a beterjesztett törvényjavaslat a beterjesztők kész elképzeléseit tartalmazzák (gyk. a teljes FIDESZ-KDNP frakció, a frakcióvezetők kivételével hivatalos beterjesztők, ők írták alá), ez azt jelzi, hogy nekik ez így elfogadható, egyet értenek vele. Van egy kis különbség.
Bár írták nekem, hogy te egy igazi hívő vagy, nem érdemes veled észérvekkel vitázni.

Marcellusca 2011.03.25. 11:45:29

@odin: És miből gondolod, hogy a huszonéves, félhülye, féldrogos, büfé-ruhatár szakos bölcsész megfelelő, ésszerű döntést fog hozni?
Vagy miből gondolod, hogy az összes 70 feletti szavazó szenilis barom és nem tudja eldönteni, hogy hova tegye azt az ikszet?

kej 2011.03.25. 11:46:39

@Vidéki: ugye ezt most nem mondtad komolyan, hogy ha itt van az állandó lakhelyük, akkor osztoznak a gondjainkban, problémáinkban? miből áll papíron állandó lakhelyet adni itt nekik? megsúgom: semmiből. jó tíz évvel ezelőtt, amikor fizette a cégem a benzinpénzt papíron én is 270 kilométernyire laktam a tényleges lakásomtól. tudod: pont úgy, mint ahogy a képviselő hölgyek és urak

Marcellusca 2011.03.25. 11:48:32

@odin: Pontosan!

Ha jól tévedek, valahol olvastam, hogy a Fityisz nem más (és meg is maradt annak), mint egy jó ELLENZÉKI párt. :)

Marcellusca 2011.03.25. 11:54:03

@kej: Első felindulásomban én csak annyit üzentem volna neki, hogy takarodjon vissza a Párt-székházba és dugja vissza a fejét viktorkája seggébe! :)

De inkább nem küldtem el a kommentet.
Megválogatom, kivel állok szóba. :D

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2011.03.25. 11:55:51

@orbánmentesítő: Ezt szeretem az Internetben, hogy mennyire becsüljük és tiszteljük egymást, milyen jó kapcsolatokat tudunk építeni egy-egy "kellemes" beszélgetéssel. Mint a példád is mutatja, a civilizált hozzászólást nem lehet anyatejjel magadba szívni, hülyegyerek, azt igenis tanulni és fejleszteni kell - látom, te még csak a kezdet kezdetén vagy. Éppen csak megtaláltad a billentyűzetet és tudsz már olvasni (bár ujjaddal követned kell a szavakat).

Én elhiszem, hogy különbözik a véleményed az enyémtől, de hadd engedjem meg magamnak, ostoba magyar, hogy kétségbe vonjam önnön "brekegésemet", illetve megalapozottnak véljem, hogy 2004-ben a Pápaszemes Idióta politika puccsal megszerezte a hatalmat, majd 2006-ban (mikor páran ingyen étkeztek az MTV büféjében) megmutatta, hogyan kell szétverni a tömeget, szemeket kilövetni és sunnyogni (ahogy azt egy diktátortól megszokhattuk)(értem itt a kordont a Parlament körül).

Tehát nem kell nekünk egyetértenünk, hiszen ez a szép a kommentezésben, de azért felesleges olyan szavakat (és olyan sorrendben) használnunk, melyek jelentéséhez komoly emberré válási ismeretek kellenének - ami neked még nincsen.

Marcellusca 2011.03.25. 11:56:36

@P.mester: + azt is mondta, hogy itt lehet minket hagyni a sz@rban.

Marcellusca 2011.03.25. 12:00:58

@csizsikpizsik: Leszoktál a pináról? :DDDD

Vidéki 2011.03.25. 12:01:03

@kej: Írod: „nem, nem vagyok kommunista. nem nem szavaztam az mszp-re.”

Ha nem az vagy, akkor egy anarchista vagy és mocskos stílusodból következtetve a kocsmában szocializálódtál.

Mindenkinél okosabbnak képzeled magad amikor ilyen gondolatok pattannak ki pihent agyadból: „egy 53 százalékos választási eredmény kapcsán kétharmaddal garázdálkodik (mármint a Fidesz)."

Ha hallottál volna valamit harangozni a képviseleti demokráciáról, akkor kapiskálhatnád, hogy az mindenütt a „többségi elv” alapján működik.

Nagy Britanniában, ahol régóta demokrácia van, például, ha egy képviselő 51 %-ot kap, akkor ö lesz a választó kerületben a képviselő. Aki viszont (páros verseny esetén) csak 49 %-ot kapott az csak nézhet „mint Jenő a moziban”.

kej 2011.03.25. 12:02:57

@Vidéki: nem vonom kétségbe a többségi elvet. igen, így működik. ami felháborított, az a te gondolatmeneted, a válaszadók 15 százalékával kapcsolatban. hol van az a többségtől? leginkább a "törpe minoritás" a megfelelő jelző rá.

julius666x 2011.03.25. 12:03:39

"Stágel Bence ugyan fiatal képviselő, de már 32 éves, és halvány fogalma sincs, hogy mennyire érdekli a mai tiniket a politika."

Gondolom zero te közvéleményt kutattál és így te jobban tudod.

Mondjuk ez a határon túli magyarok szavazati joga nekem is b@ssza a csőrömet, az oké hogy jár nekik a magyar állampolgárság és 2004-ben az g*ciség volt velük szemben, de miután ők nem itt élnek, nincsenek kötelezettségeik a magyar állammal szemben, így a mieinkről ne dönthessenek már, ez nonszensz.

Ráadásul nem is értem, a Fidesz erősen a bőrével játszik ezzel. A belföldi magyarok körében hatalmasat esne a támogatottságuk, abban meg nem tudom mitől olyan biztosak hogy határon túli testvéreink az ő szekerüket fogják tolni és nem a Jobbikét.

belzebubó 2011.03.25. 12:04:55

Ki ez a Fluor Tomi b+!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.03.25. 12:12:42

@Marcellusca (I'm happy): :DDDD
Nem, most így néz ki:
Pina
Pina
Pina
Fc Barcelona
Pia
Net
Pia
Net
és
Phű, sose komolyodok meg :)))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.03.25. 12:13:18

@belzebubó: Ha jót akarsz magadnak NEM keresel utána a google-ban...

kej 2011.03.25. 12:25:21

@Marcellusca (I'm happy): wazze, ráklikkeltem. most egy hétig bambán fogom az eget bámulni, miközben lassan csorog a nyálam a szám szegletéből. flour (liszt) tomi reptér lájkkkkkkkkkkkkkk

belzebubó 2011.03.25. 12:25:30

@Marcellusca (I'm happy): Több mint 3 millió letöltés, hihetetlen. Soha nem hallottam róla, pedig 4-5 újságot végigolvasok a neten naponta.
Zero meg kitehetné amikor belinkel egy ilyet, hogy saját felelősségre.

bandika gazdája 2011.03.25. 12:28:23

Fontos dolgok ezek? Minden bizonnyal! De a sorsunk ott dőlt el, ahol a külfödre "menekülő" hazánkfiai fejtették ki a véleményüket (és a hozzáállásukat)! Csókolom Magyarország! Meg lehet húzni a lélekharangot! Nem zavarok többet senkit a beleugatásommal! Rágjuk tovább a gittet! Elleszünk még eyg kicsit a vele!

Ironfist 2011.03.25. 12:30:37

@majomkutya:
"5. Innentől a jövőben is biztosított a Fidesz hatalma, sok cikluson keresztül."

Ez miért meglepő? Hiszen már az ellenzékeskedésük alatt megmondták, hogy "Csak egyszer kell győznünk, de akkor nagyon!", és "Ha egyszer oda bekerülünk, húsz évig ott leszünk!". Azok akik a fidesz minden szavát vérkomolyan veszik, ezt hogyhogy nem hallották meg?

@ColT:
"25-re kellene felvinni a korhatárt... Nem le..."
Én inkább IQ-hoz kötném. A Fidesz tuti megszűnne egy-két cikluson belül :D

@Vidéki:
Így is van komám! Éljen a gondolat szabadsága, mindenki szabadon gondolhatja ugyanazt, amit őfelsége Orbán Viktor!
És ha te komolyan azt hiszed, hogy ez az egész semmi több, mint szocialista... öhm, minek is nevezted?..."rettegtetés"... akkor te komoly segítségre szorulsz.

@csizsikpizsik:
Ugyanmár. Mind tudjuk, hogy mi kell a népnek: vér, pina, erőszak. Ennyi. :P

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.03.25. 12:37:27

@belzebubó: Nem nyitom meg önmagam védelme érdekében, tényleg 3 millió letöltés? És vazzeg a célcsoportja fogja eldönteni mi merre hány méter?
Sürgősen le kell innen lépni...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.03.25. 12:38:17

Akár a választói korhatár lejjebb szállítása, akár a gyermekek után járó szavazati jog segítene a jelenlegi óriási érdekképviseleti aszimmetria korrekciójában. Úgy tűnik, zerónak megfelel, hogy a kétmillió nyugdíjasnak meghatározó súlya van a jövőnkről történő döntésekben, a kétmillió kiskorúnak meg legfeljebb áttételesen jelennek meg az érdekei.
Tovább a magasabb (plusz havi) nyugdíjak, az alkoholtilalom, a csendrendeletek és az ingyenes utazás útján: Csonka-Magyarország nem ország, Idős-Magyarország mennyország! :]

Marcellusca 2011.03.25. 12:40:06

@kej: @belzebubó: És most gondoljatok bele, hogy az ilyet "lájkoló", letöltögető hülyegyerekeknek akarnak szavazati jogot adni. :)))

Többet nem tudok elmondani, kérem kaccsolja ki! :D

Marcellusca 2011.03.25. 12:43:10

@TuRuL_2k2: Te (úgy véletlenül) nem a mandíner nevezetű .... blog szerkesztője vagyol? :P

Homeoffice 2011.03.25. 12:44:15

@Marcellusca (I'm happy):

Bazze ezt a videót honnan kukáztad?
Nah egész hétvégén metál fog menni nálam, mert ez nagyon durván de szar volt....

g99 2011.03.25. 12:45:22

@Ironfist:" "25-re kellene felvinni a korhatárt... Nem le..."
Én inkább IQ-hoz kötném. A Fidesz tuti megszűnne egy-két cikluson belül :D"

En inkabb azt tippelem, hogy a MSZP tunne el teljesen a politikabol, ha csak valami IQ folott lehetne szavazni, es pl az sem szavazhatna aki direkt haszonelvezoje volt allami/onkormanyzati cegeknek kormanyparti politikai kotodese miatt az elmult 8 evben.

csoko20 2011.03.25. 12:45:31

1. Az ilyen pilitikailag pedofil ötletek valahogy mindig a keresztény-nemzetiek házatájáról jönnek. Lehet, hogy csak ők is türelmetlenek.....

lyken 2011.03.25. 12:45:50

@Lone Wolf: Nem-nem. Kétharmad nélkül felteheti a kezét és hivatkozhat rá. Áldás lenne nekik egy 2012-es választás, amit 50% plusz 1 képviselővel vinnének. Addigra nem lenne szükségük akkora mértékű túlerőre.
Azt viszont nem képesek megérteni, hogy az erőszakos hatalmat gyűlölik az emberek. Innen, ezzel a mentalitással már csak lefele van nekik.

belzebubó 2011.03.25. 12:46:47

@csizsikpizsik: 3,3 millió!
@Marcellusca (I'm happy): Döbbenetes mi lesz igy. Remélem nem jön össze. Jól is néznénk ki, hogy a segilyesek purdéi meg a bekólázott idióták döntsék el mint ez a kölök 16 évesen.
Meg az se, aki nem ott él életvitelszerűen, pl. én.

GGG77 2011.03.25. 12:47:36

Csak akkor nyernek újra, ha hagyjuk.
Hagyjuk?

csoko20 2011.03.25. 12:48:13

@g99: És mi lenne, ha csak a fideszesek szavazhatnának, foltokban meg néhány kdnp-s?! :))

Addig baszkurálják ezt a választójogi törvényt, míg végül belecsusszan....

Ironfist 2011.03.25. 12:50:14

@TuRuL_2k2:
Leszel még te is idős, remélem ugyanezt visszakapod valakitől!

Csakhogy. A sok hülye, aki azt mondja, hogy az idősek ne legyenek olyan súllyal, mint a fiatalok, megfeledkeznek egy-két "apróságról".

A fiatalok többségével ellentétben az idősek inkább gondolnak a jövőre, mert egyrészt nem olyan felelőtlenek, másrészt meg esetleg a leszármazottaiknak akarnak jót, erre még nem gondoltál Agybannagy?
A másik, hogy az, hogy végigtapasztaltak 60-70 évet, talán kicsit több rálátást adott nekik, mint egy 16 évesnek, aki esetleg azt se tudja, miről van szó, de már lelkesen cikkájlozik, és üvölti véresen habzó szájjal, hogy gyurcsánydögöljön meg, meg mocskoskomcsik! Nem egy ilyennel találkoztam már, aztán mikor szépen mosolyogva megkérdeztem tőlük ilyen bazi nagy keresztkérdéseket (Mi az a kommunizmus? Kik a kommunisták? Mi a különbség a szocialisták, és a kommunisták között? Mit tettek eddig? Esetenként pedig: KI A MINISZTERELNÖK? (Sic!!!)) Akkor csak néztek bután, és hablatyolás kezdődött arról, hogy meracigányok, és különbenis sarlókalapács az rossz.

Ennyit arról, hogy kinek legyen nagyobb súlya a jövőnk eldöntésében.

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2011.03.25. 12:50:45

rosszindulatúak vagytok ez mind az ország fellendülését segíti elő
Éljen Orbán sokáig :D
még a mandineres srác is megmondta én hiszek neki :)

Ironfist 2011.03.25. 12:54:59

@g99:
Pont ez az. Akinek van egy bizonyos mennyiség fölött ebből az "ájkjú"ból, az mondjuk nem csak demagóg populizmus hatására dönt, hanem mondjuk azt is nézi, mit tett eddig, és mi a programjuk. Nem mondom, hogy az MSZP a legtökéletesebb párt, mert ők is szétloptak mindent, de azért ennél a mostaninál bármelyik MSZP-s ciklus nagyságrendekkel jobb volt. Ők minden bűbük ellenére legalább tudnak országot kormányozni (lássuk be, volt rá pár évtizedük, hogy gyakorolják), és nem abból élnek, hogy másra mutogatnak.

g99 2011.03.25. 12:55:09

@csoko20: "@g99: És mi lenne, ha csak a fideszesek szavazhatnának, foltokban meg néhány kdnp-s?! :))

Addig baszkurálják ezt a választójogi törvényt, míg végül belecsusszan....
"

En csak azt mondtam, hogy lenne valami vegzettseg/tudas/IQ alapu szures akkor valszeg az MSZP veszitene a legtobbet vele.

esef 2011.03.25. 12:55:42

@majomkutya:
aztán csak figyeljenek oda, nehogy elszámolják magukat és a 200 helyre a 24 ellenzéki képviselő mellé 326 fideszes jusson :)

esef 2011.03.25. 12:57:47

@TuRuL_2k2:
el kel venni a szavazati jogot a nyuggerektől. persze ez így nem eu-konform, hivatalosan tehát úgy kell megoldani, hogy csak az szavazhasson aki adót is fizet

Zigi 2011.03.25. 12:58:01

Ha már a parlamenti helyekről van szó, ez milyen szánalmas már:

kuruc.info/r/6/76478/

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.03.25. 12:58:57

@Ironfist:
Mivel lehetett eddig tömegesen nyugdíjas szavazatokat szerezni a nyugdíjasoknak folyósított transzferek növelésén kívül? Várom a listádat, de meggyőző legyen ám!

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.25. 12:59:04

Én nem tudom, szépen végignézzük, és nem teszünk semmit?

Hogy kapna egy agyvérzést akire gondolok!!!!!! Aztán ápolják felőlem jó sokáig közpénzből, és még csak azt sem kívánom, hogy haljon meg. Cselekvőképtelenséggel már elégedett lennék.

EMU 2011.03.25. 13:00:40

És azt se felejtsük el, óvatosan ezzel a gyerekeknek járó szavazati joggal, hogy kétféle magyar állampolgár ugye nincs, tehát a határon túl élők gyerekei után is járhatna akár plusz szavazati jog. Amúgy a határon túli szavazati jogtól azt várom, hogy el fog jönni az a pillanat, amikor a határon túliak szavazatával Magyarország hátrányt fog élvezni olyan esetben például, amikor a határon túliak a jelenlegi országuk előnyére szavaznak Magyarországon, mondjuk egy olyan pártra, amelyik befektetés ellenes. Ez csak példa, de nem légből kapott, gondoljuk csak végig, milyen olyan esetek lehetnek, amikor egy határon túli a magyarországi szavazatával a maga határon túli egzisztenciáját erősítheti.

egygrafikus 2011.03.25. 13:00:46

A határon túliak választójogával kapcsolatban leesett már bármelyik agyamentnek, hogy nemcsak Erdélyben meg a Felvidéken élnek magyarok, hanem úgy kb többszázezren Izraelben is? És ôk nem biztos, hogy erre a kormányra szavaznának...

perna 2011.03.25. 13:03:20

Ez a vastagbőrös cikk jól mutatja, hogy mit képzel magáról a sajtó: zero osztja az észt. Szerintem a gyerekek után járó szavazatról lehetne értelmes vitát folytatni. Vannak pro/kontra érvek.

Amit nem szabadna, és amiben zero élen jár: lezülleszteni a vitát a béka segge alá. Azzal foglalkozni, hogy vajon a fideszesek mire gondolhatnak (a hatalomra, természetesen, egy politikus definíció szerint másra nem is gondolhat!) Közben megköpködni az MSZP-t is (egy évig nem csináltak semmit), hogy kiegyensúlyozottak legyünk. Ezerszer hallott rögeszmék ismétlése, értelmes gondolat nulla.

Undorodom a sajtótól, ebben az országban nem a politikusok a legszemetebb banda, hanem azok az ostoba firkászok, akik azt hiszik, ők tudják egyedül a tutit! Igaza volt a matektanáromnak, aki a legszarabb feleletekre "ez újságíróstílus!" felkiáltással írta be a karót.

csárli hárper 2011.03.25. 13:04:29

"Nyugodtan idevehetjük, hogy a Fidesz mindenképpen adna valamilyen szavazati jogot a határon túli magyaroknak."

Meg sem lepődnék ha ez így nézne ki: igen szavazhattok, de csak a fideszre!

Ironfist 2011.03.25. 13:06:28

@TuRuL_2k2:
Szóval te, mint minden nyugdíjas egyszerre, pontosan tudod, hogy minden nyugdíjas milyen alapon szavazott, és kire. Értem én.

fedkvas 2011.03.25. 13:10:30

@odin: aha, szal nem dolgozó egyetemisták, 18-21 éves egyetemisták out. akkor talán 56-ot sem kéne ünnepelni, okos felvetéseid vannak neked.
nem tudsz olyan cenzust kitalálni, amivel az értelmes szavazók ígéretével ne zárnál ki értelmeseket, és betonoznál az értelmesek körébe sügér barmokat.
a regisztráció bőven elég lenne, akit nem érdekel a dolog annyira, hogy befáradjon, regisztráltassa magát, átvegye és megőrizze az erről szóló igazolást, az ne szavazzon. a regisztráció a leginkább igazságos eszköz az érdektelen hülyék távol tartására, amivel az egyenlő választójog elve is sértetlen marad. az érdeklődő hülyéket pedig csak nagyon durva cenzussal lehetne távol tartani, de annak több hátránya lenne, mint haszna.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.03.25. 13:10:38

@ezittenkéremmagyarország: Jah, szoktatás volt a legutóbbi szlogen "Csak a Fidesz!" (és szopatás volt azoknak akik azt hitték gyűn a Kánaán)

Mr. Waszabi 2011.03.25. 13:12:28

Aki túl gyorsan keveri a szart, annak óhatatlanul az arcába fröccsen egyszer-kétszer. Vektoréknak már nagyon pöttyös...

Tower13 2011.03.25. 13:13:42

@ColT: Nekem nem lenne rendben.
Ő nem adózik itt, nem fizet ide semmit. És az Ő szavazata döntsön arról , hogy rám ki milyen adót vessen ki? A beszedet pénzemet ki milyen szempontok szerin tossza szét (lopja el)?. Na nem, köszönöm szépen. Ebből nem kérek.
16 évesen válasszon? Ja a McDonald'sban vállasszon. Az emberek többsége 18 évesen is éretlen, nem hogy 16 évesen. Igaz, ha dolgozik is, és adózik is, az más.. Mert ha teljes kötelezettsége van, akkor teljesek is legyenek a jogai. Bár akkor már nagykorú, és házasodhat, vezethet, (fegyvert tarthat?), családot alapíthat.. (kétlem hogy érett rá)

Le_Penseur 2011.03.25. 13:15:19

"vigyék le a választójog korhatárát 18-ról 16 évre."
Merjenek nagyok lenni! Vigyék le a VÁLASZTHATÓSÁG korhatárát 16 évre! A 16 éveseket mégiscsak egy 16 éves tudná méltóképpen képviselni!

naijtitu 2011.03.25. 13:18:41

"a Fideszt nem a demográfiai kérdés foglalkoztatja, hanem az, hogyan nyerheti meg a lehető legnagyobb előnnyel a következő választásokat"

Nagyon helyesen teszi, és őszintén remélem hogy valóban el fog dőlni a választások kimenetele min. 20 évre. Ha a kibírtunk 12 év (+40 év - de azt most hagyjuk) MSZ(M)P kurmányzást, akkor 20 év Fidesz-kormányt is ki fogunk bírni. Ugyanakkor ebben benne van a lehetősége annak is, hogy lesz elegendő erő és legfőképpen idő valami eredményt is elérni.
És ezt vagy a Fidesz fogja megcsinálni, vagy senki. Ha nem ők akkor ki ? A félfasiszta és félülye Jobbik ? A szánalmas és komolyanvehetetlen LMP ? Vagy majd az MSZP, ismét ???
Ahhoz, hogy ebből a trágyadombból, amit a szocik meg a libsik itt hagytak valamit építeni is lehessen, idő kell, min. 2-3 de inkább több ciklus. Aztán vagy kijön ebből valami jó, vagy nem.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.25. 13:20:51

zero: hogy a Jó Isten rohassza rád az eget. sikerült megismerkednem fluortomi "munkásságával", majd a kis kolléganőim kikövetelték SP-t, és BraschBencét is.

hogy baaaaaaszdmeeeeeeeg

Kivlov 2011.03.25. 13:21:09

Cenzus kell.
Szavazati jog: minimum érettségi, korhatár 18-65, és minimum adófizetés az előző X évben. Ez az utolsó persze finomítva GYES és társaik vonalán. Ennyi.

naijtitu 2011.03.25. 13:22:44

"de azért ennél a mostaninál bármelyik MSZP-s ciklus nagyságrendekkel jobb volt"

:DDDD

www.youtube.com/watch?v=z_S71K4V13g

Kivlov 2011.03.25. 13:22:59

@naijtitu:
ennyi. így gondolom én is. fikázni könnyű, de arra még senki sem válaszolt, hogy mi más lehetőség volt 2010 áprilisában, mint OrsósViktor???

Tower13 2011.03.25. 13:24:18

@Vidéki:
Kössz a blog szidását.
Ugyan nem én írom, még a posztot se, de fura ilyen véleményt látni. a 15% nem azt mondta, hogy legyen. Csak nem mondta hogy ne legyen... (nem tudom megítélni a kérdést rubrika).
Az nem bűn hogy benne van. A bűn inkább a tegnap reggeli rádió nyilatkozat, miszerint a következő pár évben ezt muszáj elővenni újra, mert társadalmi igény.
Ha valaki bármilyen okból plusz jogokat kap, akkor plusz kötelezettsége is legyen, a plusz egy szavazat, még egyszer annyi adó, munka és egyébbel járjon.

Az alkotmánynak tömörnek kéne lennie. Kéne. Precíznek kéne lennie. Kéne.
Szeretném olvasni a beterjesztett alaptörvényben azt, hogy megvédhetem magam, vagyonom. Mert jön megint egy csőcselék, és mert valakire (tudja a halál épp kire) dühös, mondjuk az én autómat gyújtsa fel, mert nincs pár millám fedett parkolóra. (mondjuk most még kocsira sincs :D)

NewWay 2011.03.25. 13:28:22

Az alsó grafikonon az LMP épp 3%-al többre van mérve, mint amennyire jó lenne.

LMP = atomellenes greenpeace vadbarmok!

Pista bá' 2011.03.25. 13:30:45

Izraelben egyébként komoly érdeklődés mutatkozik a magyar állampolgárság (és ezzel együtt a magyar szavazati jog) megszerzése kapcsán.

MÉRTÉKADÓ oldalak arról írnak, hogy 500 EZER új honpolgárral (SZAVAZÓK) gazdagodunk hamarosan:
www.bpi.hu/index.php?action=fullnews&id=573671&category=297

tomwar 2011.03.25. 13:30:49

@Aullah: Egyszeru. A KT elutasi@naijtitu: tja a koltsegveteset (MGy bealdozva) es SP szetzavarja a Parlamentet. Ez van az uj Alkotmany tervezeteben.

tomwar 2011.03.25. 13:32:08

@naijtitu: "Ahhoz, hogy ebből a trágyadombból, amit a szocik meg a libsik itt hagytak valamit építeni is lehessen, idő kell, min. 2-3 de inkább több ciklus. Aztán vagy kijön ebből valami jó, vagy nem. "

Arra a tragyadombra nagyokat szart Viktor es csapata, es szarik most is...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.25. 13:36:06

"Ennél fontosabb: 18 év alatt nem vehetsz piát.
Hogy a halálba akarsz szavazni, hogyha nem tudsz berúgni? Nonszensz!"

Sztár vagyok! :D

Íme: "az idősek körében már a szocialisták vezetnek (27-18 százalék)"
Na ennyi! Mióta mondogatom, mióta szórom a disznók elé a gyöngyöt, és mind hiába! "Kinyalták" a nyuggerek seggét, és mégis...
A nyugger ugyanis nem így működik. Egyrészt csökönyösek. Ha az elmúlt 40 évben az MSZ(M)P-re szavazott akkor úgy fog szavazni a köv választáson is. Ha világ életében rühellte a komcsikat, és szerelmes Orbánba, akkor pedig akkor is rászavaz, ha a Fidesz a nyugdíjasok Dunába lövetésével kampányol.
Másodszor: a világéletében szegény, többször meghasonlott, alacsony önbecsülésű emberek imádnak a pénz miatt panaszkodni, de egyébként rohadtul nem érdekli őket a dolog. Viszont van valami ami brutálisabban hat rajtuk mint a heroin: a megbecsülés. (Ki lehet próbálni. Nézzétek meg minek örül jobban a nyugger, ha adsz neki 1000 forintot, mert csak, vagy ha beszélgetsz vele 5 percet!)
Márpedig a Fidesz utolsó aljas, ostoba szemétládának nézte a nyuggereket, akik 5 forintért olcsóbb tojásért az anyjuk sírjára is rászarnának. (Amennyiben ez valamelyiknél így is van, az ugye emiatt még jobban gyűlöli Orbánt. )

Tower13 2011.03.25. 13:36:47

@TuRuL_2k2:
Tudod a nyugdíjas már dolgozott. Az általa befizetett adóból kaptál oktatást. (vagy nem kaptál ha szar volt a tanár, vagy nem jártál be).

Téged minősít, hogy úgy véled a kiskorúak érdekeit nem képviselik a szülők alapvetően.

IHCS 2011.03.25. 13:37:17

Magyarország felnőtt lakosságának 30% funkcionális analfabéta, akinek a választásokkor a párt logója jelzi, hogy hova szavazna. Ehhez képest a 16 évesek írni olvasni tudása sokkal jobb. Támogatom én is az intellektuális cenzus bevezetését, mint a régi szép időkben, de ha ez nem megy, mert már demokráciát játszunk, ahol "általános és egyenlő" a szavazati jog, akkor szerintem úgy korrekt, ha az utolsó cenzus maradványokat is lebontjuk.
Járjon a szavazati jog minden magyar állampolgárnak, intellektusra, nemre, korra, rasszra, cselekvőképességre, lakóhelyre való tekintet nélkül. A jog gyakorlásánál persze lehet majd olyan praktikus szabályokat alkotni, mint az adószabályoknál vagy a felelősségi szabályoknál, hogy a jogot a gyám gyakorolja.
Ugyanakkor, ha valaki a 18 év fenntartása mellett érvel, akkor a cenzus mellett érvel és akkor már legyünk következetesek és valami elveinkből levezethető szabályhoz kössük a szavazati jogot, mint a befizetett SZJA mértéke vagy a diploma, ami sokkal logikusabb cenzus mint egy alulról meghatározott életkor szerinti cenzus, lévén a választások következményét tovább fogják viselni a ma gyerekek, mint a ma 80 évesek (lásd pl. államadósság vagy oktatási rendszer reformok).

Borenbukk 2011.03.25. 13:38:30

@g99: "...s pl az sem szavazhatna aki direkt haszonelvezoje volt allami/onkormanyzati cegeknek kormanyparti politikai kotodese miatt az elmult 8 evben."

De nagyon odafigyelni, hogy ez a kormanyparti politikai kotodes dolog ki ne maradjon a torvenybol, kulonben a Fidesz csunyan beszopja! (hint: Elvetve volt par nem Fidesz tobbsegu onkormanyzat az utobbi evekben. )

Le_Penseur 2011.03.25. 13:38:38

@Kivlov: van rá példa a történelmünkben:
1925:XXVI.tv: Férfi, 24 év feletti, 10 éve magyar állampolgár, elemi népiskola 4.o., felsőfokú végzettek korhatár nélkül. Nő 30 év feletti, elemi népiskola 6.o. Még egy érdekes kitétel: "saját vagyonából vagy jövedelméből eltartja magát"

Tower13 2011.03.25. 13:40:04

@Ironfist: A sarló és a kalapács munka eszköz:)

Tower13 2011.03.25. 13:41:45

@Ironfist:
Nem, nem tudnak. De lassabban cseszték el. A különbség az, hogy most úgy néz ki mintha szándékosan tennék tönkre.. (kell az államcsőd?)

delvideki 2011.03.25. 13:43:31

A felnőtteket, ha képtelenek felmérni tetteik következményeit, gyámság alá helyezik.
Nos, itt az ideje ezt az országot gyámság alá helyezni...

Cateran 2011.03.25. 13:46:16

@Kivlov:

"minimum erettsegi"

A vilagert sem akarlak elkeseriteni,de soha annyi agyatlan idiotaval nem talalkoztam,mint annak idejen pecsett,amikor egyetemistakkal jartam bulizni....Iskolazottabbak voltak? Igen! Lexikalis tudasban jobbak? Igen! Jozan esz es altalanos elettapasztalatban? NEM! Viszont inni nagyon tudtak..mashoz nem is nagyon ertettek....

Tower13 2011.03.25. 13:48:09

@naijtitu: Erősen téves hogy 2-3 ciklus kell.

Már volt egy teljes ciklusuk is. Kár volt. Mostanra meg már lehetett volna haladást elérni, vagy legalább arra mutató elkészített tervet letenni az asztalra. Ez még nem történt meg. másféle tev már volt.

asmodean 2011.03.25. 13:54:04

A 200 fős parlamentről szóló nyilatkozat alapvetően félre van értelmezve.
2012-ben mindnkei tudja, hogy jön Nibiru (PlanetX, ki hogy szereti). Ez némileg módosítja majd a Föld népességi adatait (ezt láthattuk a 2012 -dokumentum jellegű filmben is, csak ott elleplezték, hogy Nibiru miatt lesz az egész herce-hurca).
A 200 fős parlament, mint olyan nem Magyarországra vonatkozik, hanem a túlélők világkormányára.
Szóval a találgatások helyett tudományos tényeket kell figyelembe venni 2012 madnem = világvége.
Ennyi a lényeg, Nem babonákkal, meg alaptalan feltételezésekkel, fikciókkal foglalkozni, mint új választások stb.

Kivlov 2011.03.25. 13:55:06

@Cateran:
:))))))))
az 1etem az jobb helyeken 5 év buli. ennyi.
az érettségi cenzus meg nem azért kell, mert attól okosabb az illető. hanem azért, mert azt nem lehet mondani, hogy "azért nem szavazhatsz, mert cigó vagy"

Fájnensöl Tájmsz 2011.03.25. 13:55:30

A SZAVAZATI JOGOT KORHATÁRÁT FEL KELLENE EMELNI 21 ÉVES KORRA

Vidéki 2011.03.25. 13:55:47

@majomkutya:

Ez a te elképzelésed a valóságról:

"a beterjesztett törvényjavaslat a beterjesztők kész elképzeléseit tartalmazzák (gyk. a teljes FIDESZ-KDNP frakció, a frakcióvezetők kivételével hivatalos beterjesztők, ők írták alá), ez azt jelzi, hogy nekik ez így elfogadható, egyet értenek vele."

Ehhez képest én lefogadnám egy hordó málnaszörpbe, hogy az elfogadott Alkotmányban nem lesz benne az, hogy a gyerekek után szavazati jog járjon a szülőknek, hiába rettegtetnek Vastagbőrék az ellenkezőjével.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.03.25. 13:58:06

@odin: miért emelnéd 21 évre? A 18 sztem teljesen OK.

komment2010 2011.03.25. 14:03:16

@odin: osztom a véleményed a választási jog szigoritásával kapcsolatban de azért a listát kicsit csiszolnám. Persze lehet ez csak szubjektiv dolog. Az bizos hogy amit ezek az elmeroggyantak javasolnak az egy agyrém...
@majomkutya: azért nem keverendő a honvágy azzal hogy hiányolod a családod/barátaidat stb. Ezzel nem azt mondom hogy NEKED személy szerint nem honvágyad volt, de élek a feltevéssel aki ma külföldön él és hazavágyik annak nem honvágya hanem szeretethiánya van. Ha pedig tényleg honvágya van az nagyon elbaszhatott kint valamit.... :(
És hogy aki külföldre megy az ne magyarkodjon.... Tudod azért mert külföldön élek, itt dolgozom az nem azért történt mert nekem ez tetszik hanem az összesz mocskos eddigi kormány amiben felnőttem csak megnyomoritotta az életem. Akkor mi mást hagytak? Tudod csak egy életem van és ha a haza egyenlő a mindenkori kormánnyal akkor köszi de egy darabig nem akarok HAZA menni. Arra büszke vagyok hogy olyan országban születtem és éltem nem keveset ahonnan olyan emberek jöttek mint Teller Ede, Szentgyörgyi stb szinte szerencsére végtelen a sor. De attól hányingerem van hogy olyanok bitorolják és bitorolták a hatalmat mint Gyurcsány és legfőkébb Orbán. Lehet nagyképűen hangzik de sokkal igazabb magyar vagyok mint sok otthoni vérmagyar. Ha csak az emberek 30%-a annyit tett volna le az asztalra kis hazánban mint én az elmúlt 16 évben.... Hozzánk járnának a nyugat-európaiak takaritónőnek...
Soha nem voltam a szocik hive de amióta szavazok és figyelem a politikát a fidesztől tartottam a legjobban. Nem kevés olyan emberrel is végleg összevesztem emiatt a barom bagázs miatt akiket "barátnak" hittem, csak azért mert kritizálni mertem a vezirt...
Annak meg mi értelme lenne hogy legyen 2012-ben egy választás ha az emberek úgysem mennek el??? Azon túl hogy a fityeszt nem nyomasztaná az amit eddig áldásnak hittek (2/3) és nem lenne bennük az a "teljesitmény kényszer" hogy valami nagyot kell alkotni mert a 2/3 az 2/3 semmi nem változna. Visszaülnek majd a langymeleg fosba és szépen eldagonyáznak a ti kontótokra. Ezek olyanok mint egy tumor, lehet halogatni a dolgot de csak jobban szétterjed a testben és megbetegit mindent! Ide a brutális de célraveztő megoldás a javasolt: azonnali műtét, kivágni a fertőzött területet egy jókora ráhagyással. Kurvára nagy nyoma marad, fáj és megviseli az embert de csak ez az egy megoldás van. AZ össze politikust kukába! Aztán jöhet az újrakezdés... Mondjuk a Magyar Adófizetők Pártja" vagy ilyen...
De tiszta szivvel kivánok nektek sok sikert és kitartást! KOMOLYAN!!!!!!
Remélem szebb jövőtök lesz! EZ nem az a szebb jövő.... :) mielőtt félreérti valaki...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.03.25. 14:07:20

@sárkányfő:

"a magam részéről egy percig sem hiszem el még a válaszolók számát sem, nem hogy a tartalmát"

nem vagy egyedül.... :))

Nurrddin 2011.03.25. 14:13:09

Persze hogy az önnön bebetonozásuk a cél....
Mincs is ezzel semmi baj.
A baj ott van, hogy rohadtul elszámolják magukat. A javaslat bizonyíték, hogy a fidesz is igen távol került a hétköznapi valóságtól.
A korhatár csökkentésének az ötletét támogatom, meg is mondom hogy miért:
Azon oknál fogva, hogy ez a lépés nagyon súlyos százalékokat hozna a jobbiknak!
Vidéken mindenképpen...
Több okból is
Az először is, mert az a korosztály jár iskolába, ingázik, hétvégén szórakozik, vagy legalábbis szórakozna...
A fent említett elfoglaltságokban ők azok akik leginkább szembesülnek a "nemlétező" cigánybűnözéssel, és ők az idősek után, vagy mellett a leginkább kitettek a cigányok terrorjának.
Persze ez a belvárosból nem igazán látszik, de a kávéházi majmokat nem is szándékozom meggyőzni....
A másik ok a divat...
Szarul hangzik, de rohadt nagy divat "náczulni" elsősorban szintén vidéken...
Talán a fentebb említettek közrejátszanak ezen divatban...

A 1012 is érdekes.... a maják is megjósolták, hogy a fidesz valami nagyot fog lépni.... :)

Addig van még egy év... egy év alatt nagyon nagyot tud erodálódni a kormány, úgyhogy ez erősen kérdőjeles, de ha tutira vehetik a győzelmüket, meg fogják lépni, és ebből erkölcsi tőkét próbálnak majd kovácsolni...
Megjegyzem az erkölcsi tőke kovácsolására évszázados lehetőségük lenne most is, de valamilyen okból nem élnek vele...
Gondolok itt Fletó, Veres, Draskovics, Kóka stb.... testi valójukban, és vagyonukban zár alá helyezésére! A teljes felsoroláshoz kéne vagy hat-nyolc A4-es oldal...
De ez is elmarad...
Pedig ha a zemberek látnák a vagyonelkobzásokat, és rabszíjon vezetgetéseket, minden bizonnyal jobban fogadnák a megszorító intézkedéseket...
...de hát nem ezt látják... sőt ellenkezőleg

fokabacsi 2011.03.25. 14:16:07

@asmodean: Ne írogass butaságokat ! Inkább állj neki csillagászati könyveket olvasni. Jó , hogy nem armageddon jön?! 2012 éppen úgy fog telni mint az azt megelőző 100 000 év. "Nem kell beszarni !

kubatov_kommunista 2011.03.25. 14:20:15

Nem tudom mit kínlódnak ilyen álszent módon.
Tiltsanak be minden pártot a Fideszen kívül. Mert csak.
Nem olyan szégyenlősek ezek, hogy egy diktatúrát ne tudnának felvállalni.

Nurrddin 2011.03.25. 14:21:01

Egyébként meg valóban nonszensz, hogy egy 16-17-éves nem szólhat bele az elkövetkező 4 éve eseményeibe, holott abban a ciklusban kezdi a nagybetűst, miközben 85-évesek a szavazófülkében halnak meg, természetesen szavazás után...
Ha morbid akarnék lenni, azt mondanám, hogy a síron túlról igazgatja az én és a családom jövőjét

fokabacsi 2011.03.25. 14:21:18

@naijtitu: Te ne fasisztázz senkit mert a bloghülyéjét arról lehet felismerni, hogy egy fasisztázó hülye zsidó ! rajtuk kívül más nem fasisztázik.

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2011.03.25. 14:23:34

Annyira azért nincs benne szerintem 2012-ben a választás. A döntéstől a szavazásig több, mint fél év telik el - lényegében végig kampányban. Nagy kockázat bevállalni a bizonytalan választási eredményt a biztos +2 évvel szemben.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.03.25. 14:29:31

@Nurrddin: Hozzászólásod maga a rasszizmus és antiszemitizmus............De tetszik.:))

global001 2011.03.25. 14:31:24

15 évesen nem lesz kötelező az iskola. Levisszük 16 évre a szavazati korhatárt.
Mi következik ebből ??? A Fidesz 2014-ben is a hülyékre építi a 2/3-ot !!!
Én azt mondom: igényes ember ebben az országban nem megy el szavazni.
Ha nem kötelező minek válaszak a szarcsomók közül ??

skipy 2011.03.25. 14:31:35

Üdv mindenkinek!

Érdekes teória ez. Nagyon is van abban ráció, hogy a 2012-es választással a Fidesz egy hatalmas népszerűségvesztést úszna meg. Nem csak azért, mert a 2/3-ad által lehetővé tett ígéretei még nem kérhetőek számon, hanem mert az intézkedések nagy része is csak fokozatosan érezteti a hatását. Ide kapcsolnám, hogy ugye mindenki emlékszik, hogy a nyugdíjak lenyúlásából szerzett pénzt is 2012-ig lehet a költségvetésbe beönteni... (utána leginkább azért nem, mert nem lesz több...)

@komment2010: Te abban a téveszmében élsz, hogy ha az MSZP-s képviselők teljes vagyonát elkobozzák, attól jobb lesz? Tényleg hiszel ebben? Ugyan már. Bezárhatod az ÖSSZES képviselőt, elveheted minden vagyonukat, az se lesz több mint 1000 Milliárd Ft. Ez egy embernek nagyon sok, de állami szinten? Majdhogynem aprópénz. Nem az a baj, hogy kevesen sokat lopnak. Sőt, az nem baj. Az a baj, hogy SOKAN lopnak keveset. Egyszerű matek. Ha az ország minden dolgozója (legyen kb. 4 millió) lop EZER forintot, az 4 Milliárd. Ugyanannyi, mintha a képviselők TÍZ MILLIÓT lopnának. És minden egyes adóelkerülő, minimálbérre bejelentett ember havi tízezreket lop az államtól. EZ a nagy baj, nem Gyurcsány... (vagy OV, ha már itt tartunk... )

asmodean 2011.03.25. 14:36:58

@fokabacsi: Láttam a Csillagkapu összes részét és nézem az EZO.TV-t, ahol komoly szakértők foglalkoznak a csillagokkal is. Szóval elég képzett vagyok a csillagászat területén.
A Kepler és hasonszőrű társaik babonaságaival nem foglalkozom.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.03.25. 14:37:55

@Tower13:
Látom, bonyolult. Két szülő, három kiskorú gyermekkel: öt ember, két szavazat. Egy idős házaspár: két ember, két szavazat. Melyikük érdekeire érdemes nagyobb súlyt fektetnie egy szavazatmaximalizáló politikusnak?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.03.25. 14:40:06

@skipy: Azért abból az 1000 milliárdból egy pár dolgot meg lehet csinálni.+ Látja a jónép,hogy neked most nem tudunk többet adni de látod a tolvajok így jártak.Némi elégtétel.

komment2010 2011.03.25. 14:47:03

@skipy: bocs de te most miről beszélsz??? Ki beszél itt a vagyon elkobzásról meg a be nem fizettet vagy ellopott pénzekről? Amit irsz abban teljesen igazad van és egyetértek veled, de én nem erről beszélek! Hanem arról hogy évtizedek óta olyan emberek döntenek az én sorsomról akik teljességgel alkalmatlanok arra... Abban azért van némi irónia ha mondjuk egy olyan ember a honvédelmi miniszter aki soha nem volt katona, vagy olyan politikus dönt az én adózásomról aki soha nem adózott és nincs rendes szakmája sem mert soha nem dolgozott... Úgy veszem észre nem érted amit irtam.
Se a Gyurcsány se más soha nem fog sittre kerülni a sikkasztott pénzek miatt ebben biztos lehetsz. Az a felháboritó hogy olyan emberek akik egy normális országban boldogabban és JOBBAN élhetnének 20 lve csak szenvednek és húzzák az igát napról-napra túlélve ami az ilyyan snekiháziak akik 4, 8 stb év alatt bebizonyitotték hogy semmmire sem jók!
Amit eddig pl. a fidesz csinált olyat a fiam hugyozik balkézzel....
És ha már felhoztad a témát (mert én erről egy szóval sem iratm...) igen az adóelkerülőket kellene megfogni habár a politikusokat is megszorongatnám igen szivesen... Az már abszurd hogy egy majdnem 10 milliós országban a személyi jövedelemadó 80%-át 700.000 ember fizeti be... Ehhez no commet!!!!

Cateran 2011.03.25. 14:48:14

@TuRuL_2k2:

Tehat aki nyugdijas,az fogja be a pofajat,lapitson es ne avatkozzon abba bele,hogy masok hogyan tervezik meg a jovojet az orszagnak...vegtere ok nem itt elnek..leszarmazottaik sem lehetnek,akikert "harcba szallnanak"...de bezzeg a 2 szulo,aki 3 gyerekkel tolja..az mindjart tobbet er..igaz,apukat evente leultetik,anyuka meg uzi az ipart,a gyerkozok meg mar profi tolvajok 6 eves koruk ellenere,de hat megiscsak tobbet ernek,nem igaz? (az a baj,hogy te is sarkitasz,meg en is...de az nem lehet kiindulasi alap,hogy anyuka hanyszor babazott le...ne viccelj mar...kilora megvennek a cigok szavazatait...2-t fizet,sokat kap alapon..)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.03.25. 14:48:57

@Ironfist:

Sőt! Az MSZP-nek minden hétre volt egy programja!!

jozicsenko 2011.03.25. 14:51:29

ha jól látom, a fidesz elég jól tanul - az mszptől...

1. média lenyúlása, átgyurmázása (mivel elötte is párttv volt az rtl, nem érdekel különösebben, hogy most bal helyett jobbra nyalnak)
2. nyugdíjasok kímélése (az a 36 évesen elfáradt exkatona biztos megérdemli)
3. folyamatos kitekingetés nyugatra (nem brüsszelbe/moszvába, csak épp londonba, hisz ott van az Elemző)
4. tökéletes elszakadás a való világtól...

komment2010 2011.03.25. 14:58:01

@Tigeri: jogos a 2 pont.... Bocs de nem követem a teljes blogot csak azt láttam nekem jött a válasz!
Köszi! :)

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2011.03.25. 14:58:14

@laspalmas: Nekem meg hétvégére van programom, már alig várom .-)

escéhá 2011.03.25. 15:02:06

Szörnyű szavak hagyják el fogaim kerítését:
Gyurcsány ezekhez képest államférfi volt.
(Magamtól is megijedek ilyenkor.)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.03.25. 15:03:09

@komment2010: Én is csak néztem,mert másnak a kommentjében láttam a felvetést.

Kármentő 2011.03.25. 15:14:00

Nem kellene örülni, hogy a gyakorlatilag 1949 óta tartó szocialista őrület után egy párt valamit/mindent másképp akar?!?
Persze egy csomó baromsággal együtt...
Nem kellene szerényebben permanens félelmet gerjeszteni?
Szerintem a szocik (sok más név alatt) már bizonyítottak.
Egy kevés időt adjunk már a fidesznek is.
Nem többet, mint a balosoknak...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.03.25. 15:21:57

@Kármentő: Az a bibi, hogy a Fideszben több az ex(?)komcsi mint egy Internacionálé találkozón, hogy ostobábbak és demagógabbak mint a Hazafias Népfront, hogy populista-szocialistábbak mint anno Kádár-apánk volt és nagyon ráizgultak Rákosi-pajtás életművének sarokköveire.
Egyébként minden rendben és nagyon szép dolog a választási törvénnyel babrálni, nemzeti pántlikás alkotmánnyal pöcsölni miközben nemhogy Európa, nemhogy Kelet-Európa de lassan már Szomália is lehagy minket minden tekintetben....

2011.03.25. 15:26:01

@TuRuL_2k2:
Nagyszüleim teljesítménye(apai és anyai ágon)3-3 gyerek(a család többi része nem számolva), még tovább: összesen 14 unoka. egyet kivéve, aki még gimnazista, mind dolgozunk. Szóval, miért is kevesebb egy "nyugdíjas"? Minden ember egyenlő, nincsenek egyenlőbbek. Felőlem annyira viszik le a választási korhatárt, amennyire akarják. Felőlem minden határon túli kapjon szavazati jogot. Felőlem szavazzunk akkor, amikor a fidesznek tetszik. De az, hogy bárki plusz szavazati jogot kapjon, mindegy milyen indokkal, az számomra elfogadhatatlan. Az idősek, középkorúak, fiatalok a magyar nemzet ugyanolyan jogú tagjai. Véleményem szerint.

sárkányfő 2011.03.25. 15:26:05

@TuRuL_2k2:
ugye nem akarsz olyan hülyeséget mondani, hogy pl. most a fidesz nem képviseli a fiatalkorúak érdekeit... nonszensz...

ez az egész mizéria a fidesz részéről nem más, mint a nyílt beismerése annak a gyakorlatnak, hogy egymás ellen kijátssza a csoportokat, hogy nem az egész országot akarja képviselni - ezzel amúgy megtagadva esküjét is - , és nem pártként, hanem egyes rétegek érdekképviseleteként akar működni.... mondjuk nem meglepetés, hogy a fidesznek halvány gőze sincs arról mi az a demokrácia, meg jog.

tomwar 2011.03.25. 15:31:45

@Kármentő: "Egy kevés időt adjunk már a fidesznek is.
Nem többet, mint a balosoknak... "

Adtunk. Kezdesnek beleszartak a ventillatorba...most el kellene takaritani valakinek.
Majd' egy eve a FIDESZ az orszag vezetoje, akik allitolag kesz tervekkel a tarsolyukban vallaltak a feladatot. Akkor mi ez a szarakodas azota is? Mit alkotmanyoznak, amikor egyetlen munkahellyel nincs tobb? Sorolhatnam.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.03.25. 15:34:04

@Belpo:
De ha ugyanolyan jogú tagja a magyar nemzetnek a 14 éves is, akkor miért nem jár neki (képviselője útján gyakorolt) szavazati jog? Azt mondod: egy ember, egy szavazat. Oké. Magyarországnak 10 millió állampolgára van, de csak 8 millió potenciális szavazata. Hogy jön így ki az 1/1?

Kármentő 2011.03.25. 15:39:52

Hát akkor hajrá szocik! Hazaviszik majd azt, amit eddig nem vittek haza. Éjen a haza! Éjen a megbonthatatlan. Halyrá! :-)))))))))))

Qju 2011.03.25. 15:39:57

Aki eltartott az ne szavazhasson. Korra nemre és rasszra való tekintet nélkül.

2011.03.25. 15:48:04

@TuRuL_2k2:
Írtam, hogy vigyék le a korhatárt, azt el tudom fogadni. Sztem épp azért nem játrszavazati jog egy 14 évesnek, amiért például más megítélés alá esik büntethetőség szempontjából is. Mert még gyerek. A 16-17 éves korhatár például lehetséges alternatíva. Lásd a mandiner tv egyik felvételét, 18 év alatti diákok nyilatkoznak a sajtótüntin. good. látszik, hogy érdekli, hadd szavazzon. De minden más sérti az egyenlőség elvét, márpedig az a demokráci egyik sarokpontja. Alap. Ez a véleményem. Vagy, ha valaki 65 évet lehúz ebben az országban, itt adózik, dolgozik, annak a szavazata miért nem ér többet annál, aki 25 évesen elhúz, és kintről szavaz. Esetleg ott is adózik. A szavazat ua ér, és így helyes. A szavazási korhatárt kell meghúzni, ez evidens, aki tapsifülest tologat, az még nem tud érdemben dönteni a politkáról, de eljön az az idő, amikor tud, és az az élete nagy részében így marad. Tehát az esélyek egyenlőek, mindenki végigjárja szamárlétrát. Én így látom.

nu pagagyí 2011.03.25. 15:49:29

@TuRuL_2k2: Abbahagyhatnád ezt a gumicsontot. Az szavazzon, akiről már feltételezhető, hogy átlátja a társadalmi összefüggéseket és tisztában döntésének súlyával. Ez most 18 év, ami egybeesik azzal az életkorral, ahol véget ér a társadalmi babusgatás és elvárják, hogy vagy dolgozzon, vagy felsőoktatásban vegyen részt a fiatal.

tomwar 2011.03.25. 15:51:30

@TuRuL_2k2: :De ha ugyanolyan jogú tagja a magyar nemzetnek a 14 éves is, akkor miért nem jár neki (képviselője útján gyakorolt) szavazati jog? Azt mondod: egy ember, egy szavazat. Oké. Magyarországnak 10 millió állampolgára van, de csak 8 millió potenciális szavazata. Hogy jön így ki az 1/1? :

A jogok sok esetben vannak korlatozva, mas esetben is, kulonbozo eletkorhoz van kotve sok minden, az alkoholfogyasztastol kezdve a hazassagig, a szexualis eletig, sok minden. A szavazati jog eseteben (ahogy sok mas eseteben is) ez 18. Ha szavazhat, ihasson, vezethessen autot, buntessuk teljes jogu polgarkent. Ez a gond.

aadam 2011.03.25. 16:09:26

A 16 éves határral a Fidesz biztosan nem fog magasabb támogatást elérni. Egy normális gondolkodású fiatalból nem nagyon lesz Fideszes (kivétel az, akibe belenevelték), ezek a jelszavak, hogy "isten, haza, család", egyszerűen gázak, az idióta szimbólikus politizálásukról nem is beszélve. Viktor nekik csak egy elmebeteg diktátor-wannabe, még csak nem is rendszerváltó (mert abból az időből ugye nincsenek emlékeik). A fiatalok megszólításához a Fidesznek igen csak meg kéne újítani/változtatni azt, amit képvisel. A Jobbik és az LMP érhetne el jó eredményeket, előbbi nyilván a sok kiforratlan gondolkodású tinédzser körében, utóbbi pedig mégiscsak legjobban testesíti meg a pártok közül a fiatalok világképét - szerencsére. (22 vagyok)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.03.25. 16:13:42

@zero:

jó meglátás a 2012, csak
a lényeget tévesztetted el:
ÉN LÁTOM A LÉNYEGET ...SZOROKIN A LÉNYEGLÁTÓ
grrrrrr !!!!

2012, doomsday, végítélet
a fidesz már a végítéletre készül és arra akarja ziccer helyzetbe hozni magát....

fokabacsi 2011.03.25. 16:25:46

@asmodean: Nem mondod? Van rá egy millióm , hogy nem lesz semmi! Rendesen közjegyző előtt !Te mibe fogadsz?
Netán a vv628 -at is nézed? Érdekes helyeken szeded a "tudományt"!

martonx 2011.03.25. 16:30:04

@TuRuL_2k2: a megoldás nem a fiatalok értelmetlen szavaztatása, hanem mint már régóta mondtam, a nyugdíjasoktól meg kell vonni a szavazati jogot. Vagy az alkotmányban olyan szinten rögzíteni az inaktívaknak járó támogatásokat, hogy ahhoz egyszerűen ne tudjon hozzányúlni senki, ergo nem is lehetne hülyeségekkel (13-14. havi nyugdíj) kampányolni.

Mágia 2011.03.25. 16:30:44

@TuRuL_2k2:

Szavazati jogot minden petesejtnek és minden hímivarsejtnek.

Azokon keresztül, természetesen, akik életben tartják őket.

Alamio 2011.03.25. 16:40:20

Miután elolvastam a témát, és a kommenteket, újra el kellett olvasnom a témát, mert a kommentek leamortizáltak.

Szóval:
1., Sok mindenről lehet vitát folytatni, de olyanról nem érdemes, amit nemzetközi szerződések, amikből kilépni nem áll sem érdekünkben sem módunkban, ezt megtiltják.
2., Logikai buborék a poszt szempontjából, hogy nyílvánosságra hozták a 85%-ot. Ha VALÓBAN ez lenne a szándék, akkor nem tették volna. Van egy fogadásom (ahogy nyertem párat a gyermek-szavazati joggal is) hogy nem fog bekövetkezni. Vagy csak nekem esik le, hogy a FIDESZ nyílvánosan ötletel?
3., A kétségbeejtően manipulatív poszt klasszikus eleme, amikor kiemelnek kommenteket. Itt most ez hatványozottan sikerült. A tárgyi tévedésekre komment formájában felhívom bárki szíves figyelmét, a csúsztatásokra is.
4., Pusztán józan paraszti ész: miért is van szavazati joga egy szellemileg időskorára dementálódottnak? Miért jobb az, mint a 18 alatti? (kéretik nem csak erre reagálni). Az idősek egy része (betegség, leépülés, stb.) okán nem felelős szavazópolgár. Én a másik végletről közelítem meg: az emberek nagyon nagy része nem képes felelős döntést hozni, és ezek között kiemeltek az első választásukon résztvevő szavazópolgárok, a nyugdíjas korosztály felső része, és a szenvedélybetegek, valamint a segélyből élők. Az ő szavazataikat lehet a legkönnyebben megvásárolni, illetve nekik a legkönnyebb ígérettel megvenni a szavazataikat.
5., Az írói stílust, és a témát is mélységesen ellenzem. (azaz nem értek egyet a javaslattal, én feljebb, és nem lejebb vinném a korhatárt, ha mozgatni kéne - nem kell)

Janaka 2011.03.25. 16:43:30

Ha majd megváltoztatja valamilyen normális emberi közösség (ha lesz ilyen) az ország nevét, akkor ugye már nem lesz érvényes semmilyen régebbi Alkotmány? Az jogilag egy teljesen új országként fogható fel. Ez jó megoldásnak tűnik.

Kármentő 2011.03.25. 16:54:00

Az elhunyt rokonok nevében is szavazhassunk!
Nagymamám példul Horthy Miklósra szavazott, mert gyűlölte a Kohn Bélákat.

ÉJJEN A MAGYAR DEMOKRATIKUSS CSÁSZÁRKIRÁLYSÁG

(csak a kommenista üledék húzódjék a lefolyóba)

Alamio 2011.03.25. 16:56:18

@Kármentő: Horthyra? Az kemény. Rá lehetett Kun Bélával szemben?

Kármentő 2011.03.25. 16:58:39

@Alamio: Naná! Szabadon, demokratikusan. Kalap feldobálással.

(jó, a kommenista üledék nem dobált kalapot)

Mágia 2011.03.25. 17:02:56

@TuRuL_2k2:

"De ha ugyanolyan jogú tagja a magyar nemzetnek a 14 éves is, akkor miért nem jár neki (képviselője útján gyakorolt) szavazati jog?"

Ezzel a hozzáállásoddal most igazán megleptél.

Szerinted az USA-ban, a demokrácia bölcsőjében miért nem szavazhatnak a gyerekek és miért nem kapnak a gyerekeik után a szülők szavazati jogot?

Máshogy megközelítve:

Amikor te gyerek voltál, a szüleid mennyiben hoztak olyan döntéseket, amelyek a te akkori és jövőbeni érdekeidet a nagypolitika szintjén támogatták?

Kármentő 2011.03.25. 17:04:39

El lehet menni!
Tessék Észak-Koreában médiaszabadságot követelni.
Én már csomagolok.
Elegem van ebből a borzalomból. És nagyon félek... :-)

Mágia 2011.03.25. 17:06:38

@TuRuL_2k2:

Sőt, tovább ragozva a kérdést:

ha a kiskorúaknak adsz a szüleik által szavazati jogot, miért nem adsz a gondnokság alatt álló cselekvőképteleneknek, az agyhalottaknak, a kómában lévőknek a képviselőjük útján szavazati jogot?

Sőt, miért nem adsz a közügyektől eltiltott emberek valamelyik hozzátartozójának jogot, hogy képviselhesse a szavazáson az eltiltott ember érdekeit?

Kármentő 2011.03.25. 17:07:02

És a 20 perce fogant magzattal senki nem törödik?
Csak majd ha az utcára vonulnak?

Kármentő 2011.03.25. 17:10:03

Két kutyám is családtag. Velük mi lesz?
Pláne: kanok és buzik.
Megint a kisebbséget döngölik a földbe.

Marcellusca 2011.03.25. 17:13:35

@Kármentő: Hüjjjjjjjeeeeee. :DDDDDDDD

Mágia 2011.03.25. 17:15:00

@Kármentő:

Extra szavazati jogot minden állapotos asszonynak!

És a tényt a terhességi gyorsteszt csíkjaival is lehessen igazolni!

A szavazófülkékben pedig ne csak forradalmat csinálni, hanem gyereket csinálni is lehessen! És az aktus után azonnal járjon az extra szavazat joga!

Szergej55 2011.03.25. 17:16:18

Szerintem a statisztika is a fityesz műve, mint minden más. Honnan tudhatjuk, hogy nem ők szerkesztették-e a végeredményt? Azt sem szabad elhinni nekik, amit kérdeznek...

Szergej55 2011.03.25. 17:18:13

Ja, és tényleg gratula az agyhalott őrülteknek, akik ezekre még szavaznának is...

kvadrillio 2011.03.25. 17:22:37

mm..hmmm.....nagyon kellhetnek a Finesznek ezek a szavazatok avagy.......qrva nagy merényletre készülhetnek az idősek ellen ! :))) és mindenáron pótolni akarják az esetlegesen elvesztett szavazatokat....még a pólyásbabák által is ! :D

kvadrillio 2011.03.25. 17:24:23

@Máгia: sztem is kifigyelhető UH-val már, hogy mikor tette fel a magzat a két ujját savazásra ! :O)

Finesz majd őket is begyűjti...:)

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.03.25. 17:41:10

@TuRuL_2k2: hát neked biztos tetszene, révén, hogy a te személyes érdeked a Párt újraválasztása. ez abszolút logikus!

egyébként aki még most is a Fideszre szavazna az kb egy 16 éves tini értelmi képességével bír, avagy annyira tájékozatlan mint egy 16 éves
(tudtommal ennek a korosztálynak az a legnagyobb problémája hogy ki tud jobban bebaszni, ki kivel k*r, illetve hogy kinek van több fészbúkismerőse, szóval abszolúte szükség van az éleslátásukra a sorsunk meghatározásánál :)

Furcsán Fegyenc 2011.03.25. 17:45:40

...és Hölgyeim és Uraim! Lassan eljön az idő, hogy nevet változtasson ez a remek csapat, melyet már 20 éve fidesznek hívnak. Vajon viktorunk miként dönt majd...ködesz-középkorúak...vagy videsz-viktóriánsuk...Azért már most kiváncsi lennék, hogy a 2/3 átlagéletkora mennyi?

dr. Aullah 2011.03.25. 17:52:40

JUJJ mit találtam

OFF:

index.hu/belfold/2011/03/25/varga_mihaly_alkotmanyba_foglalna_a_forintot/

"Varga szerint "semmiféle hátránnyal nem jár" az, hogy a kétharmaddal módosítható alaptörvénybe foglalnák a forintot. "Ha Magyarország euróval fogja felváltani a forintot, majd módosítani kell az alkotmány szövegét. Ezt azonban nem látom olyan rövid távú problémának, amely már most gondokat kellene, hogy okozzon" - mondta."

Ez aztán jellemző a fityiszes köcsögökre... Most még nem az ő gondjuk... hogy később mi lesz? Hát azt telibe szarják.

asmodean 2011.03.25. 17:53:57

@fokabacsi: Szerintem rajtad kívül mindenkinek leesett a tantusz már az első hozzászólásomnál :)))))

Alamio 2011.03.25. 18:03:20

@.Pierre Bezuhov.: Komoly kommentedre komoly válasz: nyílván a nem Fideszre szavazók elolvasták az alkotmánytervezetet, összevetették a régivel, ugyanez igaz a médiaszabályozásra, és minden másra is. És rád is.
A többinek: a komplett kommentáradatban irónián és cinizmuson kívül nem sok észérvet bírok felfedezni...

nu pagagyí 2011.03.25. 18:04:10

@Szergej55: Szerintem is kamu a konzultációs lottószelvény. Lényeg, hogy legyen mire hivatkozni az újabb hülyeségek elővezetésénél, szerintem fel sem dolgozták.
Az az érzésem, hogy a gyerekek után járó szavazati jogot csak azért rakták bele a alkotmány javaslatba, hogy engedni tudjanak ha netalán az MSZP vagy az LMP mégis résztvenne a folyamatban. Arra nem számítottak, hogy a kamu ötletet nekik kell lukvidálni.

nu pagagyí 2011.03.25. 18:07:35

@Aullah: Megdöbbentően primitívek.

pástétom 2011.03.25. 18:13:06

Végső esetben majd beleírják az alkotmányba, hogy a Fidesz nélkül M.o-n nem alakítható kormány. : /

Mai hír: Varga Miska az alkotmányban rögzítené a forintot. :))) Ennyire akarja az eurót a Fidesz.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.03.25. 18:20:04

sosem volt kérdés, hogy a fő cél: a hatalom megszerzése és megtartása

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.25. 18:36:53

@asmodean:

én már betáraztam a túléléshez májkrémes konzervből.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.25. 18:40:01

@Vidéki: no, de ez nem a fityiszen múlik, ha nem lesz benne.

asmodean 2011.03.25. 18:42:23

@Conv: Igazság szerint én már pár hónapja több száz méter mélyen, egy fekete lyuk és Steiner Kristóf álló bunkerben vagyok. Bízom benne, hogy ez elégséges lesz Nibiru ellen is.
NENY a falon bekeretezve, más nem is kell.

becike4 2011.03.25. 18:44:33

Dupla szavazati jogot a kisebbségeknek,a többségnek,a családosoknak,az egyedül állóknak,a kiskorúaknak,a szép korúaknak,a horgászoknak,filatelistáknak,a hívőknek,az ateistáknak,a buziknak, a heteróknak,a süketeknek,vakoknak és gyengén látóknak szavazzatok duplán a FIDESZRE!Dögöljön meg minden politikus!

Vanek úr61 2011.03.25. 19:27:36

Semmi gond. Legyen úgy. Vegyék bele, hogy a gyerekek is szavazhassanak.

De mivel újabb kérdőívre már nincs idő, ehelyett mégiscsak rendeljék el a népszavazással történő megerősítést.

Aztán majd meglátjuk, hogy ténylegesen mit akarnak a zemberek. Amelyik párt ennyit konzultált a néppel, az ettől a csekélységtől nyilván nem ijed meg. Ez pusztán merő formalitás. Ugye alkotmányozó okosok?

nu pagagyí 2011.03.25. 19:29:48

@becike4: Dupla szavazati jogot mindenkinek!

nu pagagyí 2011.03.25. 19:31:50

@pástétom: Pusztán zsarolási passzus rosszabb időkre.

bandika gazdája 2011.03.25. 19:46:38

@Máгia: De csak egy felet, mert mind a kettő egy fél "álampolgár"!!! :-)

bandika gazdája 2011.03.25. 19:52:47

Úristen! Még egy-két közvéleménykutatás, és elótanak bennünket!

2011.03.25. 20:00:42

Eddig az volt a baj, hoyg sokan vannak a nyuggerek, és ők döntik el a választásokat. Hát most vityáék próbálják kiegyenlíteni a mezőnyt. Kicsit ötletbörze jellege vana dolognak, az igaz, de most erre futotta.
Azt, hogy vityáék 2012-ben, a mandátumaik lejárta előtt két évvel önként választásokat tartsanak, nem tudom elképzelni. De ha ez mégis megtöténne, akkor nagyon át fogom értékelni a róluk alkotott véleményemet, mert olyan politikus nem volt itt Németh Miklós óta, aki önként félreállt volna.

petimegmondja 2011.03.25. 20:05:17

@dannyrose:

Ez egy marhaság. Csak a helyhatósági választásokon van a 16-17 éveseknek szavazati joga. A felmérések szerint az FPÖ/BZÖ támogatottsága körükben 3-8% között van.

Viszont csak 22-28%-uk megy el szavazni. Jellemzően a magasabb iskolai végzettségű szülők gyerekei.

A 16-17 évesek választójogának megtagadását semmi sem indokolja. Az nem érv, hogy ez hagyományosan a nagykorúak kiváltsága, mert az egész általános választójog viszonylag új dolog. A közrendűeknek még nincs kétszáz éve választójoga, a nőknek még száz éve sincs.
Azok a 16-17 évesek, akiket érdekel a politika, elég érettek ahhoz, hogy szavazzanak. Akik nem elég érettek, azok szinte biztos, hogy el se mennek szavazni.

asmodean 2011.03.25. 20:24:28

Végülis akkor most számolja ki nekem valaki, hogy 15 éves 1 gyerekes családanya, akinek a gyereke az apjától van az, hány szavazó joggal rendelkezik illetve az apa/nagyapa.
Előre is köszönöm.

Óvatosvevő 2011.03.25. 20:27:02

266 Ft = 1 EUR
Akkor olyan nagy baj még sincs.

Ettől pedig függetlenül: egyenlőre nincs más alternatíva. Kezdjetek el hinni a FIDESZ-ben.

Ha minden politikai szereplő így folytatja, 2014-ben is a FIDESZ nyer és lehet akkor 3/4-del. Meg 2012-ben is, ha olyan lesz, de lehet, hogy még 2020-ban is.

Feltéve, hogy a baloldal nem épül újjá. Horn szellemével és Gyurcsány erőlködésével és Mesterházi álarcokkal nem fog. Soha. Na ezen kéne inkább gondolkodnotok sztem.

Óvatosvevő 2011.03.25. 20:34:37

@asmodean: Csak az anya kap 1 szavazati joggal többet. Mindegy hány gyereke van (különben ez nagyon fontos rész, amit senki nem emel ki!). Az anya akkor kapja ezt meg ha nagykorú (18+). Ha az anya nem nagykorú egyet se kap, ha nagykorú kettőt kap. Apu nem kap egyet sem, csak ha anyu meghal. Addig él a 2 szavazati jog, amíg a legkisebb gyermek el nem éri a 18-at. Sztem ez tök logikus.

Óvatosvevő 2011.03.25. 20:43:00

@asmodean: Bocs vmit elfelejtettem: ha az anya 16évét betöltötte és szülői beleegyezéssel házasságot köt, úgy a törvény erejénél fogva nagykorúvá válik (most is), így valószínűnek tartom, hogy ezeket az anyákat is megilleti a szavazati jog.

Kérdésedre válaszolva pedig szavazati jog nem illeti meg a 15 évest.

vitézlajszló 2011.03.25. 20:55:37

@TaTa86.: Miért nem törölte el rögtön az új kormány a nyugdíjasok munkavállalási lehetőségét?
Én ebben reménykedtem, mivel csak a környezetemben kb. 20% arányban létesülhetett volna fiataloknak munkahely!
Egyszerűen elfogadhatatlan a mai gyakorlat! Nyugger elmegy, Jedi visszatér még aznap nyugdíj plusz fizu. A fiatal meg mehet az országból!
Félreértés ne legyen! A nyugdíjasokat tisztelem (pl. a szüleimet), de nem lehet generációkat elsüllyeszteni azért, mert néhányan igényt tartanak életük végéig kiemelt juttatásokra (az unalom ellen).

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.25. 21:07:56

@asmodean:
voltaképpen ha a gyereke az apjától van akkor az a testvére, tehát nem a gyereke, így minek is neki + szavazati jog?

@Óvatosvevő:

szerintem az a szerencse, hogy hofi már nem él, mert valszeg komoly válaszokon törnék sokan a fejüket a kérdéseire, és belehalna a röhögésbe.
simán kinyírnátok, ha még élne.

aztán elmondhatná, hogy : tezsvérem, ha mekhalol, olyan kriptályt építek neked, hogy ha meglátod, elájulsz !

doominogame · http://www.doominogame.com 2011.03.25. 21:17:10

Én meg éppen szűkíteném a választójogot.

Csak az szavazhasson, akinek pozitív a mérlege, vagyis nem eltartottja, ergó kiszolgáltatottja a mindenkori hatalomnak. Mert ha igen, akkor csak bábja, rabja az igéreteknek.

A fidesz és a szocik is a cigányságot akarják megnyerni, de nem tudom, miért. A cigány nem megy el szavazni, csak a kopogtatóját adja pénzért. És még szerencsére több a cigány-ellenes, mint a cigány.
Egy kormány sem meri felvállalni, mint amit minden normális ország: harc a bűnőzés ellen, cél annak csökkentése. Mert ez egyenlő lenne a cigányság elleni harccal. De csak nyalni tudnak neki, pedig a cigány szegény, mindig oda húz, ahol valami hasznot lát.
Addig kellene ezen változatni, amíg tényleh többen lesznek, mint a magyarok. Mert akkor az országnak vége, lásd románia régebben.

vitézlajszló 2011.03.25. 21:19:40

@Conv: Nem szerencse, hogy Hofi nem él! Azért vélekedem így, mert a társadalmunkra nagyon ráférne az a fajta irónia, amit ő képviselt, gyakorolt.
Sokszor mondom baráti körben: "Ha a Hofi ma élne...."
Sajnos olymértékben lebutították ezt a népet, hogy már nem képes józanul, humorral viszonyulni a "dolgok"-hoz.

MissMarple 2011.03.25. 21:20:59

Hogy mennyire érdekli a fiatalokat a politika? Érdekelné őket, ha hagynák. Ma hallottam, hogy kisvárosunk plogármesterét a facebookon fikázták gimisek, erre behívatta őket az igazgató egy kis elbeszélgetésre. Ezek után gondolom bátran fognak politizálni, és vállalni a véleményüket. :(((

komment2010 2011.03.25. 21:21:18

@Óvatosvevő: Az hogy az euró 266 Ft nem biztos hogy annyira jó... Mondjuk erről kérdezz megy egy exportra gyártó vállakozót, vagy vállalatot...
Azt miért nem copy-zod ide hogy a CHF az még mindig 200Ft fölött van? Mintha valaki azt igérgette volna hogy segitséget kapnak a CHF hitelesek...És hogy a baloldal mit csinál? Jobb ha kussolnak mert ha megszólalnak a zsigerből szociellenesek (még ha nem is vérfideszes és még agykapacitása miatt még gondolkodni is tudna) azonnal inkább azt csinálják amit a fityisz mond...
Ők azok a csakazért sem szoci fajták mint ahogy én a csakazért sem fityesz fajta vagyok...
Nekik köszönhetjük ezeket a nyakunkon... Az hogy most a fityesz van a kormányon nem a 1998-2002-s felejthetetlen (igaz felejthetetlen de nem a pozitivumok miatt...) teljesitménye miatt van hanem mert a megingott szavazókat, a hitegetés meg az óriási (teljesen jogos) csalódottság ezekhez hajtotta. ENNYI! Annyit értenek ezek a politikához mint én az atomfizikához!
Szóval a baloldali vezetőknek is lépnie kellene és olyannak átadni a helyet akik nem támadhatók mert: nem a régi érában nőttek fel, nincs megkédőjelezhető üzlete/poziciója stb., még van hitele a szavának stb. Na akkor lehetne valamit kezdeni! De addig.....
Azzal kivételesen egyetértek hogy ne legyen eurónk olyan hamar!!! Bár ugye a szent vezir ezzel is segget csinált az igazmondó szájából... Eddig azért verte a nyálát mert a szocik miatt még mindig nincs euró... Erre most még minimum 9 évig forinttal kell ülnünk????? Hát ez szivás, de azért én örülök!
Ez az egész eurós koceráj addig marad meg amig a németek ezt akarják meg nekik ez jó... Amint csak egy kicsit is kevesebb hasznuk lesz belüle mint kiadásuk.... na akkor lesz ne mulass!

Ironfist 2011.03.25. 21:27:05

@laspalmas:
Minden hétre? Ez azért kis túlzás, de hát ugye ha az ellenzék nem hagy kormányozni, akkor valamit csak kell csinálni :P

ökörpöröly 2011.03.25. 21:32:14

Várhatjuk a következő terveket:

- A 2/3-os fülkeforradalom felhatalmazása alapján csak I. Cigány Kadhafira és a FIDESZ-KDNP-re lehet szavazni, aki mást tervezett azt bolsevik átnevelőtáborba zárják,
- Aki hódmezővásárhelyi jó partinak az apja, az 1.000 szavazattal rendelkezik,
- aki az OTP vezérigazgatója, az szabadon nevezheti ki a Köztársasági Elnököt, mert amúyg is megvenné kilóra,
- aki birkát, disznót, szárnyast, marhát, lovat, tart és FIDESZ-szavazó, az szavazhat a népnemzeti állatai helyett is, hungarikum állatok duplán számítanak -racka, mangalica, szürkemarha-

Azt hiszem, a rohadt, büdös, enyves kezű tolvajcigányt csak az arab térséghez hasonló módszerrel lehet elüldözni csak. S majd lőn polgárháború, mert a felcsúti kancigányból "Bölcs Vezérré" avanzsált törperákosi nem fog elmenni magától. 3 évig járta a pszichiátriai intézeteket 2002 után, több vereséget nem bír ki. Inkább dögöljön meg az ország.

Ironfist 2011.03.25. 21:39:42

@ökörpöröly:
Az a baj, hogy ebben csúnyán leamortizálódik az ország. Viszont remélem, hogy ha így lesz, akkor Orbánt, és az összes többi Fideszes faszt lámpavasra húzzák, nehogy meglógjanak a kajmán szigetekre...

vitézlajszló 2011.03.25. 21:45:51

@Conv: Korrekt.
Azért én mégis nagyon szeretnék tőle egy mai szatírát!
Akkora seggfejek irányítják ezt az országot kb. 7 éve, hogy 100 Hofi, meg még 100 humorista sem lenne elég arra, hogy ennek az álomkóros népnek felnyissa a szemét.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.25. 22:30:39

@Ironfist: nem fognak tudni, mert ugyanakkor eltorlaszolják a határokat a szocik és libbantak hullái. tehát bízzunk benne, hogy felettük lógnak majd

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.25. 22:33:41

@vitézlajszló: nem tudná. jelenleg 386 kabarészínész tobzódik a parlamentben, mégsem veszi észre senki, hogy színházat néznek.

tara. 2011.03.25. 23:37:02

szavazzunk??????
előtte ezt olvassátok:www.kibulizottorszag.net/

vitézlajszló 2011.03.25. 23:41:24

@Conv: Lehet, hogy nem tudná. Na, de meg sem próbálni?
Az előadás megbukott, a színház akár be is zárhat, a színészek meg....menjenek ahová valók!

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.03.26. 11:13:42

Forradalmat Forradalmat Forradalmat!!!!!--de igazit. Orbán és bandája takarodj! ---és nagy ELSZÁMOLTATÁST!!!!!!!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.26. 11:25:50

@vitézlajszló: Na, mondjuk ezt sosem értettem. Az államnak az a jó, ha minél több aktív van, minél kevesebb eltartott, akkor miért baj, ha egy nyugdíjas tud dolgozni?

Inkább csökkenteni kéne a nyugdíjakat, hogy minél többen válasszák ezt, és a megmaradó pénzből lehetne adót csökkenteni, ill átalakítani a rendszert, hogy egyszerűbb, átláthatóbb legyen.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.03.26. 12:02:59

@.Pierre Bezuhov.:

"hát neked biztos tetszene, révén, hogy a te személyes érdeked a Párt újraválasztása. ez abszolút logikus!"

ejj ! grat, embörr !
gyönyörűszép mondat :D:D

jó kedvem lett tűle :))

Jurganov 2011.03.26. 12:17:22

@vitézlajszló: öregszik el az ország, egyre több az idősebb ember és persze az eu-nak érdeke, hogy a fiatalok menjenek el :)
@TaTa86.: hova? hova menjenek dolgozni? a fiataloknak sincs munkahely.de jól hangzik amit leírtál :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.26. 12:20:04

@Jurganov: Az öregek szerint, meg az öregeknek nincs.
Az azért szerintem kínos, amikor egy fiatal nem tud versenyezni egy 65 évessel.

vitézlajszló 2011.03.26. 17:13:35

@TaTa86.: Na, mondjuk én nem csökkenteném a nyugdíjakat, ellenben a fiatalokat hoznám helyzetbe a munkaerőpiacon.
Egész egyszerűen tarthatatlan szerintem, hogy nyugdíjasok töltik be az állások 15-20 %-át!
Mi lesz így az újabb generációkkal, amikor nagypapáik, nagymamáik veszik el előlük a munkát? Na, persze ezen nagyszülők készséggel eltartják a felnőtt fiatalokat. Tessék, itt egy kis tejbegríz, zsebpénz, bulizz csak kedves gyerekem, itt van sörre, nőre....
Mi lesz így, sőt mivan???

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.27. 15:49:29

@vitézlajszló: "Na, mondjuk én nem csökkenteném a nyugdíjakat, ellenben a fiatalokat hoznám helyzetbe a munkaerőpiacon."
Most nem azért szerintem alapvetően fiatalokat keresnek a legtöbb állásra. Valóban a recepciósok pl általában nyugdíjközeli nénik, de szerintem egy pályakezdőnek ne ez legyen az ambíciója.

"Mi lesz így az újabb generációkkal, amikor nagypapáik, nagymamáik veszik el előlük a munkát?"
Ott azért gond van, ha egy fiatal nem tud versenyezni egy 70évessel a munkaerőpiacon. Nem feltétlenül a rendszerrel, inkább a fiatallal.

trojka 2011.03.27. 17:59:15

@TaTa86.: Igy igaz. Sokan elfelejtik, hogy nem nagymama és nagypapa veszi el az unokák elöl a munkát. Tessék csak végiggondolni, az a helyzet, hogy nagypapa és nagymama szivesen elmenne már nyugdíjba, de az ujra-és ujra megemelt korhatár nem engedi. a fiatalnak kéne már az a munkahely, de nincs neki, mert az "öreg" ott nyomja a fenekét. Csakhogy: nem akarok senkit sem bántani, de ugy látom, az ifjak egy részének mégiscsak kényelmesebb, ha nem kell dolgozni, a szulö eltartja. Persze, mennél korosabb a gyerek, annál több az igény. Talá még több is, mintha dolgozna, s neki kéne a pénzt beosztani. Azután meg, ott van az a gyerek, aki dolgozik ugyan, de családot akar, gyerekeket (ma nagyon divatos lett a biztatás, de nincs miböl) lakás is kéne, rezsit iskellfizeni, hadd ne soroljam. Ezekbe minden szulö megprobál besegíteni, tehát tovább hajt, még vállal valamit a nyugdj mellett , mert nem birja elnézni, hogy a gyerekei kínlodnak, éppen hogy csak élnek. Pedig ök már megtették azt, ami a kötelességuk, felnevelték a gyerekeket, diplomához, szakmához juttatták öket. Tehát, nem az öregeket kell itt szidni, hanem mindenkori kormányainktol kell elvárni, hogy találjanak már ki valami értelmes megoldást, de töluk csak arra telik, hogy generáciokat ugrasszanak össze-ettöl még a probléma probléma marad.

vitézlajszló 2011.03.28. 00:25:00

@TaTa86.: @trojka:
Namost, vagy nem tetszettek olvasni fentebbi kommentjeimet, vagy - ami szomorúbb - nem tetszenek érteni a leírtakat.
Arról beszélek ugyanis, hogy tapasztalataim szerint ma az állások 10-20 %-át ténylegesen nyugellátásban részesülők töltik be. Na, nem ám pályázattal, hanem tegnap még aktívan, ma meg már, mint ügybuzgó nyugdíjas.
Nekem ettől fordol fel a gyomrom! Hiába pályázna a fiatal, ha nincs megpályázható állás, mert betölti egy "aktív" nyugdíjas. Arról már nem is beszélve, hogy ennél drágább nincs. Foglalkoztatjuk azt, akit már nem kellene, bére után járulékot nem vonhatunk, nyugdíja adómentes. A fiatalnak nincs munkája, adót, járulékot nem fizet, ellenben joggal fordul segélyért, végül számára szerencsésebb esetben elhagyja az országot, ergo: a jövőben nem fog nyugdíjast, meg segélyezettet eltartani. Így építik a zsákutcát!

skipy 2011.03.28. 07:27:34

@Kármentő:

Helló!

Tévedés ne essen, a szocik sem "kaptak" több időt. Csupán a kormányzásuk ötödik évére ért meg a b@zmeg... Őket is kellőképp utálta mindenki, a differencia az, hogy ott a "spontán" tüntetés baromira nem volt az.

@vitézlajszló:
Mesélek egy történetet. Volt egy osztálytársam gimiben. Örült a matek érettségi kettesnek. Most nem tudom, hogy hol van, és mit csinál (lehet hogy egyetemista!!!) de őt nehéz alkalmazni. Főleg, hogy emlékeim szerint a valóságérzete sem volt a legjobb. Szerintem, a TESCO árufeltöltő az nem egy nyugdíjas meló. Sokat kell pakolni, nem bírja azt az öreg. (bááár amilyen kondiban van némelyik mai fiatal, a munkamorálról nem is beszélve!) Egy szoftverfejlesztő, orvos, mérnök, de még egy munkájához ÉRTŐ szakmunkás is olyan, amit nem lehet egy nyugdíjassal pótolni. Ergó, a nyugdíjas és a fiatal nem a bankigazgatói állásért versenyez....

Miért is van ez?
Mert az öreget feketén/minimálbéren alkalmazták. (főleg feketén az ok). A minimális nyugdíj kb. 30'000 HUF. Na ez az, ami éhenhalni is kevés. Mit csinál az öreg? Dolgozik, persze feketén. És mit csinál a fiatal? Dolgozik, ha tud, persze feketén, miközben kapja a segélyt.

Ide kapcsolható. Mi lesz akkor, ha a gyerekek egy része 15 évesen kikerül az iskolából? Főleg azt ismerve, hogy az egyetemek egy része is a arra szolgál, hogy lassítsa a gyerekeket a munkanélküliség felé vezető úton.

Azt csak félve jegyzem meg, hogy a huszonévesek egy (jó)részének SEM adnék választójogot. Na jó. a ZEMEREK nagy részének nem, de egy tizenhat éves GYEREKNEK? A franc egye meg, akkortájt az ember legnagyobb problémája, hogy mikor üres a lakás, és van-e nála gumi. ŐK válasszanak? (Arról nem is beszélve, hogy a fiatalok nagy része úgy szavaz, hogy FIDESZ/MSZP nem, akkor ki marad... Annak a fidesznek, amelyik éppen a szélsőjobbot akarja gyengíteni, igen elfuserált lépés ez...) Persze, nem kizárt, hogy az OV párt arra játszik, hogy Jobbik vagy LMP kormány alakuljon, lévén a hülyegyerekek úgysem tudják, hogyan kell országot irányítani... Oszt majd ha megbuktak, visszatérünk. (Természetesen örülnék, ha ez nem lenne így, de egyik új párt sem áll készen a kormányzásra. Vajon van annyi önkritikájuk, hogy ezt tudják, vagy megpróbálják, 'oszt legfeljebb nem jött be? ) Majd meglátjuk.

PS.: Bocsi a rendezetlenségért, csak írtam ami jött...

vitézlajszló 2011.03.28. 18:39:29

@skipy: A történeted azért sántít, mert igazából te sem a felvetésemre reagáltál.
Az álláspályázatokat többnyire nem az árufeltöltőknek írják ki.
Mára eljutottunk odáig, hogy adott fiatal korosztálynak a fele (vagy több) diplomás. Igaz ezt most végre vissza akarják szorítani, na ezt kivételesen jól gondolják.
Na, ezen "fölösleges" diplomások potenciális munkalehetőségét veszik el a fölösleges nyugdíjasok!
Még mielőtt jogvédők támadnának, utalnék fentebb kifejtett gondolataimra, nem vagyok a nyugdíjasok ellensége, már csak azért sem, mivel két évtizeden belül (talán) jogosult leszek (a mostaniak szerint kb. 16 év). Kurvahamar elmegyám!!!!

süti beállítások módosítása