Skip to content


       Szűrés lista

Ha itt terem az ellen, ki fogja tudni megtölteni a puskát?

Ha megcsinálnák egyszer a magyar Elnök embereit, nálunk nem dráma lenne, hanem sírvaröhögős sitcom, túl az angol abszurd humoron. Lassan 1 éves a kormány, szóval közeledünk az évadzáró epizódig, látszik, hogy a Nagy Átívelő Szál így az évad végén az alkotmányozás. No, itt aztán kijön minden, ami magyaros.

A mezei fideszesek összefognak a Jobbikkal hogy nehogy kivegyék a vármegyéket a szövegből?
Csodálatos!

Még egy noname "párt" ex-pártállami képviselője is
képes megírni egy alkotmánytervezetet, míg három - megválasztott - ellenzéki párt csalánnal veri a faszát, és arra sem képesek, hogy írjanak egy saját tervezetet?
Csodálatos!

A miniszterelnök úr szerint kb.
mindenki rasszista, ezért nem lesz gyermekek után extra szavazat, de reméli pár év múlva megváltozik az emberek véleménye?
Csodálatos!

Nem lesz népszavazás az alkotmányról, mert a Zembereknek
"túl összetett" egy ilyen 60 oldalas iromány, nem úgy, mint a faék egyszerűségű vizitdíj. És ezt így ki is mondják.
Csodálatos!

A sietség és fordítási nehézségek miatt lett "más" az alkotmánytervezet angol nyelvű fordítása,
hazudja bele Szájer a kamerákba. A Nemzeti Hitvallás szövege pedig  azért maradt ki, mert "ünnepélyes volta miatt nehezen tűri a nyersfordítást".
Csodálatos! A médiatörvény és a Széll Kálmán terv után újra megjátsszák ezt az ovis trükköt, harmadjára három hónapon belül!

Most pedig Pósán László képviselő (egyetemi tanár) felfedezett egy szörnyű ellentmondást a hatályos törvények és az alkotmánytervezet között, "amik még senkinek sem szúrtak szemet, mert az alkotmány úgy szól, hogy Magyarországon a honvédelem mindenkinek a kötelessége, de a honvédelmi törvény azt mondja, hogy nincs sorkatonaság. Ott van a feloldhatatlan ellentmondás az egészben, hogy ha ne adj’ isten hirtelenjében itt terem az ellen, s ha kiosztják a puskát, és aki még életében nem látott puskát, az még meg sem tudja tölteni".

Mert ha meg tudja tölteni a puskát ... (lol, látszik hogy történész, vagy 120 éve nem tölt meg senki semmilyen puskát), akkor azzal aztán ki lesz űzve innen az ellen :)

No, ennyit a modern hadviselésről. Töltsd meg a puskádat és irány a front!

Pósa képviselő úr azonban tovább szövi a gondolatmenetét, egyszerűen csodálatos!

"- Pósán: Régóta mondják szakmai körökből, hogy minimális kiképzést vagy valamit muszáj lenne visszahozni, hogy az alaptörvényben lévő kötelezettséget el lehessen látni.

- A minimális kiképzés azt jelenti, hogy időben lenne minimális kiképzés minden magyar állampolgárnak? Vagy mit jelent ez szerinted?
 - Pósán László: Én azt gondolom, hogy ha a honvédelem kötelezettség, ez a mostani alaptörvényben is így van, akkor annak az előfeltételét, hogy ez megvalósítható legyen, azt igenis hozzá kell rendelni. Még világosabban fogalmazva: olyan emberek, akik életükben nem láttak egy kézifegyvert, egy kézigránátot, egy gázálarcot, én nem tudom, micsodát, azokkal ezt nem lehet megvalósítani. Erre mondtam példának azt, hogy Svájcban, ott az van, hogy ott nem tudom, hány hónap, valamennyi van, hát... (közbeszólás újságírók részéről), de nem úgy van, hogy mindenkinek van, fel van az osztva, hogy melyik kantonoknak hogy, merre, meddig.

- De mi nem Svájcban élünk. Szerinted az mit jelent, hogy minimális kiképzést jó lenne visszahozni? Mennyi lenne az? Egy év? Három hónap? Egy hét? Mi az elképzelésed ezzel kapcsolatban? Mi az a minimális kiképzés?
- Pósán László: Mivel én nem vagyok a katonai ügyeknek azon szakértője, aki meg tudja mondani, hogy mi a minimális időkeret, mi lenne az, ezért nem merem azt mondani, hogy két nap. Mondhatnám ezt is. Miért? Lehet. Fogalmam sincsen! De lehet, hogy két hét. Lehet, hogy két hónap. Nem tudom. Ezt meg kell kérdezni azoktól, akik a mostani hadseregben a kiképzés ügyeivel foglalkoznak. És meg tudják mondani, hogy kérem szépen, géppisztollyal történő lövést, lövöldözést, karbantartást, tisztítást, ez, az, amaz, egy nap alatt meg lehet tanulni, vagy kell hozzá egy hét. Nem tudom. Nem tudom. Én voltam valamikor sorkatona, én az tudom, hogy egy éven keresztül a géppisztolyt azt állandóan ki-be raktuk, szétszedtük, visszapakoltuk, mindent csináltunk vele. De hogy ha keresztre feszítenek, akkor sem tudnám megmondani, hogy három nap után tudtuk ezt, vagy három hét után tudtuk ezt. Nem tudom. Nem emlékszem már erre vissza. Meg kell kérdezni, aki ezt... Halványlila gőzöm sincs. De azt tudom, hogy annak sok értelme nincsen, hogy egy hónapon keresztül fegyverkarbantartással töltsék a sorkatonák az idejüket, mert erre is volt példa egykoron, az baromság, úgy, ahogy van, baromság."

(A sajtótájékoztató teljes szöveg itt elolvasható, csak a legkeményebb idegzetű olvasóknak ajánlom!)

Tanítsanak meg puskát tölteni, kérem!
Kérem, kérem, kérem!!!
Addig a munkahelyemre be lehet küldeni egy közmunkást aki helyettesít!

Megígérem, hogy majd felöltöm az új kacagányomat, elkötöm a lovamat és úgy vonulok be a "Heves vármegyei Horthy Miklós kiképzőtáborba", ahol előbb részt veszek a Káel Csaba rendezte eskütételen a Szent Koronára, magamévá teszem a NER-t és a NENYI-t is (persze nem úgy), átveszem a szolgálati puskámat, megtanulom tölteni és karbantartani, és a derék, adófizető állampolgár után harcos honvédő állampolgár is leszek, aki nemcsak hogy adójából eltartja azt a cirka 25 ezer fős hivatásos katonaságot (akik 45 évesen már húznak nyugdíjba) de két kézzel is kiveszi a részét a haza megvédéséből!

(Gubcsi után Pósán az új kedvenc!)

Facebookon meg is alakult az első csoport a sorkötelezettség visszaállítása ellen. Estére várom a drámai hangú MSZP-LMP sajtótájékoztatót, illetve a könnyes szemű, hálás Jobbikost.

Micsoda ország ez!

Címkék: abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr52787506

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sorkötelezettséget akar a fideszes képviselő 2011.03.31. 15:18:42

"A hogyan veszítsük el a népszerűségünket négy év alatt" című sorozat újabb állomásához (vagy álomásához?) érkeztünk: ma Pósán László fideszes képviselő mondta azt, hogy biza' az Alkotmány értelmében újra be kellene vezetni a sorkötelezettség...

Trackback: Csak az menjen katonának 2011.03.31. 14:13:18

Csak az jöjjön katonának, aki ilyet szeret - tartja a népdalba ágyazott népi bölcsességünk. Amivel minden értelmes és humánus emberfő csak egyet tud érteni. Sőt még a hivatásos katonák többsége is, hiszen a kényszerített katona nem jó katona. Továbbá í...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Furamadár 2011.03.31. 13:22:36

Ez az ország kívülről nézve lehet a legcsodálatosabb. Minél messzebbről.

Secnir 2011.03.31. 13:37:05

háháháhá
ma reggel ezzel riogattam a kollégáimat.
mondom: fiúk! nekem megvan az obsitom, én kitöltöttem. hová szeretnétek vonulni? ki nem volt katona?
:-)
akkora jajveszékelést csaptak, mint a falusi vénasszonyok, amikor meghalt a nagy... ...étvágyú pista bá.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.03.31. 13:37:45

a szabad sörfőzés értelme, hogy legyen a págyinkát mibe tölteni.. ez a posánon is jól lemérhető.. SEND.

tkgabor 2011.03.31. 13:38:22

Elég nagy szerencsétlenkedést levágott ez a Laci, de az alapelvvel mi a gond?

Secnir 2011.03.31. 13:39:01

"Tanítsanak meg puskát tölteni, kérem!
Kérem, kérem, kérem!!!"

kérlek. sorkatonai szolgálat után, ha az eskü megvolt, kaphatsz fegyvert, és ott megtanítanak puskát tölteni. mert amikor betárazol, az ugyanaz.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.03.31. 13:39:10

"...olyan emberek, akik életükben nem láttak egy kézifegyvert, egy kézigránátot, egy gázálarcot, én nem tudom, micsodát, azokkal ezt nem lehet megvalósítani..."
Nyehehe...15 éves korom óta minden háborús játékkal játszottam, ha modernizálod dicső honvédségünket egy joystick elég otthonról, fotelban, sörözve, Barca melegítőben szarrá lövöm az ellent.
Gépfegyver összerakás két napig...micsoda pénzkikaszálás már megint, laktanyákat létesíteni, üzemeltetni, egyenruhát meg csajkát közbeszerzésre kiírni...f.szfejek...mert 2011-ben így védünk hont NATO-tagként...

alvering2 2011.03.31. 13:39:12

Egyre inkább igazad lehet Furamadár

f.m.j. 2011.03.31. 13:39:34

erre már elfogytak a szavaim, már jóideje nem lehet ehhez a sok szarra mit mondani...

Transylvanianmixedgrill 2011.03.31. 13:39:57

Nem csodálkozom, hogy a Fideszes úr megint a sorkatonasággal jön.
Ne feledjük ugye, hogy az igazi fideszes legbelül kisgazda.

f.m.j. 2011.03.31. 13:42:31

@tkgabor: "nem tudom, nem tudom, nem emlékszem már erre vissza..."
" Mondhatnám ezt is. Miért? Lehet. Fogalmam sincsen! De lehet, hogy két hét. Lehet, hogy két hónap. Nem tudom."
Gyönyörű mondatok, süt róluk a hozzáértés :)

Sztyopabá 2011.03.31. 13:43:25

Valamiért az a jelenet jut eszembe, amikor a Brian Élete című eposzban Poncius Pilátus a Fikusz Kukisz és a Fortissima Fingus néven röhögő legionáriusokat fókáztatja, akik görcsösen igyekeznek csomót kötni a szájukra.
Körülbelül így képzelem el a helyzetet a parlamentben és a minisztériumokban, amikor bölcs vezérünk és a hozzá hasonlóan tündöklő elméjű jobb és bal kezei előállnak az ötleteikkel.
Csak azt a jelenetet viccnek szánták, nálunk meg komolyan gondolják...

gauche caviar 2011.03.31. 13:46:52

@zero: //titokban jegyzem meg, hogy pl az lmp-nek ilyenje már régóta volt: lehetmas.hu/wp-content/uploads/2011/02/lmp_alkotmanykoncepcio.pdf de a Jobbik is hozta a sajátját, ami ugyan közelebb állt az aranybullához, mint a XXI. századhoz, de statisztikailag megfelel. Viszont az hogy nem dobtak össze valami alkotmány-draftot, az nem biztos, hogy baj, mert pl az lmp azt az elvet képviseli, hogy a jelenlegi is teljesen oké, nincs alkotmányozási kényszer. Tehát egy új skicc mutogatása igazából csak belépés lenne abba a játékba, hogy kell új alkotmány. //

beka78 2011.03.31. 13:47:00

Mielőtt vissza is állítaná drága képviselőnk a sorkötelezettséget, jó lenne, ha felhívná valaki a figyelmét arra, hogy a HONvédelmi kötelezettség és HADkötelezettség nem ugyanaz :) A honvédelmi kötelezettség magába foglalja a polgári védelmi kötelezettséget (zsákpalolás a gáton plö) és a honvédelmi munkakötelezettséget is. A hadkötelezettség jelenleg fel van függesztve, de létezik.
Ez is egy szép példája annak, hogy mennyire kompetensek választott képviselőink. Csak azt nem értem, hogy miért nem képesek használni a google-t, mielőtt nyilatkoznak össze-vissza.
Fogalmakról itt röviden: www.ujhely.hu/informaciok/kozhasznu/honvedelem.htm

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.31. 13:47:03

A sorkatonaság és a vármegye nem hülyeség.

Persze, ha valaki ragaszkodik a rákosista "múltat végképp eltörölni" szemlélethez akkor hajra. Ugyanis nem azért lettek megyéink, mert az olyan rohadt modern dolog, hanem mert Matyi pajtás azt mondta.
Meg persze lehet ragaszkodni az szdsz nihilizmusához is. Bele is döglene az ember 3 hónap sorkatonaságba... Érdekes Izraelben 3 év, harccal, veszéllyel, igazi kiképzéssel, aztán valahogy csak ők adják a legjobb vegyészeket, mérnököket a világnak.

A Fidesz kommunikációja az alaptörvénnyel(, nem alkotmány) kapocslatban viszont tényleg röhejes. Menjenek a halálba az összenépi brainstrominggal egybekötött karácsonyi kívánságműsorral.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.03.31. 13:47:32

"az alkotmány úgy szól, hogy Magyarországon a honvédelem mindenkinek a kötelessége, de a honvédelmi törvény azt mondja, hogy nincs sorkatonaság"

De mikor volt, akkor is csak a férfiakra vonatkozott. A lányok, asszonyok hogyan védjék a hont?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.31. 13:47:53

@tkgabor:

2011-ben teljesen felesleges, hogy megtanuljuk a gépfegyvert szétszedni.

Most vagy kapjon x ember RENDES katonai kiképzést, ami ugye nem 2 nap vagy 2 hónap, vagy hagyjuk a picsába az egészet.

Amúgy mintha ezért fizetnénk a hivatásos katonákat, nem?
Meg azért vagyunk NATO-tagok, ha bérki megtámad egy NATO-tagállamot, az egész NATO-t támadja meg.

gauche caviar 2011.03.31. 13:49:17

a hazát meg kell védeni. mert minden a fluidok miatt van...
www.youtube.com/watch?v=OcHNYenN7OY (Dr Strangelove)

PG992 2011.03.31. 13:49:46

ha nem ért hozzá, akkor minek szólal meg?
az ilyen menjen napszámosnak....több haszna lenne

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.31. 13:49:54

@TaTa86.:

na hasonlítgassuk már össze Magyarországot Izraellel... Izrael 60 év óta kb.folyamatosan háborúban van.

majomkutya 2011.03.31. 13:50:58

Szerintem ez komolyabb téma annál, ahogyan ebben a postban tálalva lett.
A világpolitika és európa jövője kevésbé tervezhető szerintem előre, mint ahogy az emeszpések meg liberálisok láttatni akarják.
Egy totális gazdasági összeomlás sem lehet kizárt 10 vagy 20 év múlva, egy ilyen helyzetben akár fegyveres konfliktusig is fajulhatnak a dolgok, pláne akkor ha nekünk nincs fegyverünk, a szomszédnak meg van. Én mindig mondom, hogy a románok soha nem tettek le a lelkük mélyén arról, hogy megkaparintsák az Alföldet, mondjuk a Tiszáig, de ha lehet, akkor még tovább! Azt is mondogatom, hogy Moldáviát 10 éven belül annektálni fogják!
A most nyilvánosságra került Wikileaks iratok szerint az ukrán elnök attól tart, hogy miután a románok megszerezték Moldáviát további ukrán és MAGYAR területeket óhajtanak országukhoz csatolni. A magyar sajtóban még csak a kurucon találkoztam ezzel a (nem éppen meglepő) hírrel:
kuruc.info/r/6/76714/
Nyilván az, hogy ha a magyar fiatalok be tudnak tárazni egy AK-47-est még nem jelenti azt, hogy bármilyen ellennel szembe tudnak szállni, de talán az első lépés lehet egy normálisabb hadsereg megteremtésének útján.
Másrészt a hivatásos (profi?) hadseregnek sem jön rosszul a ténylegesen kiképzett önkéntesek segítsége. Akik ismerik a szervezetet, a szokásos eljárást, a főbb fegyvereket használni képesek.
Szóval szerintem ez végre egy normális fideszes ötlet (való igaz: nem éppen normális tálalásban), de nem kellene emiatt és alkotmányozás és az egyéb folyamatok szánalmassága miatt elvetni.
Volt Magyarországnak olyan időszaka, amikor a honvédelmi miniszter azt mondta, hogy nem akar több katonát látni, meg is lett az eredménye.
Most kicsit más a helyzet, mert ugye papiron a románok a szövetségeseink. De őnekik ez semmit sem jelent, és különbenis: az egész modern kori történelmük arról szólt, hogy felrúgták a szövetségesi megállapodásaikat és ezen szakítottak. A szlovákok szerintem szintén teljesen megbízhatatlanok, pláne egy zavaros helyzetben nem kizárható, hogy egy Slota féle őrült lépjen az élre, a szerbek meg szimplán vadak. Szó mi szó, szerintem ilyen helyzetben nem engedhetjük meg azt, hogy ilyen 0 hadseregünk legyen, és azt sem, hogy a magyar honvédség működése kimerüljön abban, hogy a "fenntartjuk a működőképesség látszatát, akár a működőképesség árán is." (elhangzott az index egyik interjújában egy, a magyar honvédségtől már katonai szakember szájából.

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2011.03.31. 13:52:07

Elolvastam a teljes beszélgetést. Kemény volt : )

Nehogy már a vörösök kiváltsága legyen teljesen alkalmatlan, már-már háborodott senkiket a parlamentbe ültetni?! : )))

Egyébként meg az ilyen ember minek tart sajtótájékoztatót? Megmutatni, hogy mekkora felkészületlen balfasz? Vagy mindegy, csak este anyuval nézhesse magát a Hálózat TV-n?

A linken egyébként, ahol a kiváló úriember bemutatkozik, az utolsó frissítés 2007-es, a szöveg pedig: "Kislányunk, Zsuzsanna 3 hónapos, 2002. február 1-én született." Profizmus minden szinten : )))

Marcellusca 2011.03.31. 13:52:24

Itt terem az ellen???
Mint a gaz?

Jaaaaa, a sötétben bújkáló, rémhír terjesztő ellen(fülke)forradalmárok. :)))

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.31. 13:52:49

@laspalmas: " A lányok, asszonyok hogyan védjék a hont? " - mondjuk az "utánpótlás" biztosításával, mert mi van, ha esetleg egy újabb 100 éves háborúba csöppenünk, akkor kell a "friss hús" :)))

@csizsikpizsik: elég ehhez egy "nagy piros gomb" is, ami a ballisztikus rakétát indítja :D

proletair · http://lemil.blog.hu 2011.03.31. 13:54:30

@zero:
(kivéve ha egy NATO tag basztassa egy másik NATO országot, lásd a görög-török bulit...)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.03.31. 13:57:14

@Seduxen: Jól van, de én irányítható lopakodót akarok, a "nagy piros gomb" olyan illúzióromboló, kevéssé lehet villogni vele a csajok előtt :)))

gauche caviar 2011.03.31. 13:57:58

@laspalmas: "A lányok, asszonyok hogyan védjék a hont? " szüljék tele. csak ne cigáynok legyenek ugye. nem könnyű dolog ez a PC kodifikáció...

Énbagoly 2011.03.31. 13:59:36

Lassan teljesen visszacsöppenünk a nyolcvanas évekbe.

beka78 2011.03.31. 14:02:22

@laspalmas: más a két fogalom. A honvédelmi kötelezettség minden nagykorú állampolgárra vonatkozik, 55-60 - nem tudom pontosan - éves korig (nők-férfiak külön kategória). Ez nem azt jelenti,hogy a nőknek is le kell AK-zni az ellent, hanem magába foglalja pl. egy árvízi védekezéskor (akkor is a HONt kell védeni ugye) azt, hogy kirendelhetik őket pl. tábori konyhára segíteni a főzésben, vagy bármilyen támogató munkára amíg a férfiak melóznak stb.... a Honvédelmi kötelezettség polgári védelmi kötelezettségből, honvédelmi munkakötelezettségből és hadkötelezettségből áll, utóbbi csak férfiakra vonatkozik jelenleg is, csak fel van függesztve - nincs megszüntetve.

theo 2011.03.31. 14:02:53

@TaTa86.: Igen, meg Izraelben rendes gazdasági háttér is van egy sorozott (vagy bármilyen más) hadsereg felállítására. Magyarországon ha holnap visszahoznák a hadkötelezetséget akkor (honvédelmi szempontból) ugyan úgy semmi értelme nem lenne, mint az apáink idejében.
Mellesleg 3 hónap sorkatonaság alatt mit lehet megtanulni? Egyenesen menetelni, fókázni, meg fegyvert szét-összeszerelni? Ezzel aztán ki van segítve a Haza :(

gauche caviar 2011.03.31. 14:03:09

@majomkutya: isteni! a Galaktikát már nem járatom, de most végre forrást találtam a magyar nyelvű fikciós irodalomhoz. köszi!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.03.31. 14:07:53

@Seduxen:

De kitol, ha a ferfiemberek a haboruban lesznek? Vagy van mar tavfogantatas? Akkor azt is bele kell tenni feltetlenul a alkotmanyba. szmajli

majomkutya 2011.03.31. 14:10:10

@zero: A NATO tagság tudomásom szerint azt jelenti, hogy ha valami problémánk lenne, akkor a legközelebbi NATO tagállam segít főszabály szerint. Románok? Szlovákok? Az osztrákok nem NATO tagok. Én azt mondom, hogy attól mentsen meg minket az Isten, hogy baj esetén a románoknak vagy a szlovákoknak a segítségére szoruljunk rá.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.03.31. 14:11:30

@Seduxen:

akkor ez valami vilagprojekt lehet, meg a vegen kiderul, nekunk is van ilyenunk

majomkutya 2011.03.31. 14:13:20

@gauche caviar: Nézd, ez egy Wikileaks irat, amiben az van, hogy az ukrán elnök ettől a dologtól tart. Nem biztos, hogy fikciónak kellene tartani, pláne, hogy a történelemből tudjuk, hgy a román külpolitika legerősebb fegyvere a hazudozás, a román álom lényege pedig nagyrománia "feltámasztása".

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.03.31. 14:15:08

@Seduxen:

Sehol egy no? Pedig haverom szerint a zrinyis cserebere es gruppenpartik voltak a legjobbak a kikepzesbol

lajmi (törölt) 2011.03.31. 14:15:26

Vegyes érzelmeim vannak a sorkatonaság kapcsán.
Voltak jó pillanatai, de összességében inkább időpocsékolás volt.
A fegyver használatát (szétszedés-összerakás, betárazás-kitárazás) pár óra alatt
meg lehet tanulni. Lőni vele már nehezebb. Megszokni a súlyát, a visszarúgást,
helyes beállítani a célzó szerkezetet stb,.. nem egy két nap (és egy két alkalom).
Márpedig 30 lőszernél többet nem lőttünk ki. Mindez 3 alkalomra volt elosztva.
Hogy kézigránátot nem láttunk, azért meg hálát adok a mindenhatónak.
A másik századból halálra sápadtan jöttek vissza a többiek a gyakorlatról.
A "legfiatalabb" gránát 1973-as volt. Szó szerint a túlélésre ittak aznap este.
Azért pozitívumot is tudok írni: a szolgálatvezetőnk (mivel egy katonai bemutatóra
való felkészülésnél sokat segítettünk neki) elvitt egyszer a körlettársaimmal együtt
egy paint-ball délutánra. Országos bajnokságra készült a haverjaival. Aznap délután
többet tanultunk harcászatról mint az egész kiképzés alatt.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.03.31. 14:18:03

@laspalmas: Jó-jó, de hiányolom a fotel-mackónadrág-joystick kényelmét...bár tényleg jól állhat az embernek egy tank élesre töltve :)))

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.31. 14:19:44

@laspalmas: reklamálj Dr. Hende Csabánál, vagy magánál a Főparancsnoknál, hogy ez így karcsú :)))

az államtitkár urat csak azért nem javasolnám (Simicskó), mert ő ugye KDNP-s, és nála lehet, hogy leverné a biztosítékot holmi "unga-bunga" partik említése :DDD

Leriel 2011.03.31. 14:21:54

Amíg gazdaságilag kb. 2 nap alatt térdre lehet kényszeríteni Magyarországot, addig a katonai védelem fölösleges (ti. ha a hadiállapot miatt megszűnnek az importok, az ország legfeljebb egy héten belül feléli az élelmiszerkészletét, a sorkatonák meg éhen döglenek).

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.03.31. 14:22:09

@Seduxen: Vagy nem, egy keresztény-konzervatív ember értékrendjébe sok minden belefér mint megtanultuk :)))

picur3ka 2011.03.31. 14:22:45

@zero:

Lofaszt!

1. a NATO-nak/USA-nak kellett a legterunk Szerbia megtamadasara.
2. olcsobb, s meg az eloirasos 2% GDP-t sem forditjuk a hadseregre

Korul vagyunk veve ellenseges, soviniszta kis-antant orszagokkal. Szinte minden szomszedunk a verunket kivanja. Szlovakia fegyverkezik mar regota, Romania most meg mar valami urprogramba is belekezdett...

Jobb, ha felebredsz, 120 eve. Mikor volt a masodik vilaghaboru?

Aki ilyen helyzetben nem epit fel egy mukodo, utokepes hadsereget, az nem normalis.

picur3ka 2011.03.31. 14:24:35

@Leriel:

Ja, csak nem az USA meg Kina ellen kell a sereg, mint fentebb irtam.

Az eros Orosz fuggosegen energia teren pedig szinten valtoztatni kell.

Zigi 2011.03.31. 14:28:33

Azért egy féléves katonai kiképzésbe még nem rokkanna bele senki emberfia, de még talán az ember lánya sem.Lásd Svájcot.

tiboru.postr.hu/kantonok-karakan-katonai/

Marcellusca 2011.03.31. 14:30:33

@Seduxen: Deja másik áLamtitkár meg VKF vo't. :)))

Libero 2011.03.31. 14:31:05

Köbö 3-6 hónap sorkatonaság minden egészséges férfinek jót tenne.A "mai fiatalok" nagy része azt se tudja, hogy kell egy ágyat bevetni...Btw legalább megtanulnának engedelmeskedni, kussban lenni, fegyelmezetten viselkedni etc. Ja, a bajtársiasságról meg nem is beszélve, ami alapból az empátia megtanulását jelenti.
Az AK nem egy rossz dolog, ha az afrikai "katonák" tudják használni/karbantartani, akkor egy magyar srácnak se lehet ez gond.

Transylvanianmixedgrill 2011.03.31. 14:32:54

@zero: Amúgy félreértitek ti ezt a dolgot. Ugye azt azért tudni kell, hogy a Fidesznél a kommunikációt tekintve nincs pardon. Tehát az nem úgy megy, hogy XY Fideszes képviselő "csak úgy", önszorgalomból összehív egy sajtótájt, ahol előadja az agyszüleményeit. Nyilván Pósán úr vagy ukázt kapott, hogy mármost ezt elő kell adni, vagy pedig elő akarta adni már eddig is az agymenéseit, csak most jött meg az engedély a miniszterelnökségről, hogy mehet. Az ok pedig teljesen egyszerű: a fidesz mindig is ügyesen machinált a munkanélküliség számaival mégpedig úgy, hogy pótcselekvésekbe hajszolta a lakosság egyes részeit. Ugye 98-2002 közt Pokorniék szépen kitárták az egyetemek és főiskolások kapuit és becsődítettek boldog boldogtalant (az idióta szocik meg folytatták a diplomagyárak fenntartását), azzal a szöveggel, hogy hát mindenkinek diplomát kell szerezni.Az egyetelen cél az volt, hogy a munkanélküliség statisztikákból évekre eltűnt több tízezer 18-23 év közti fiatal. Aztán jött a szadesz, aki eltörölte a sorkatonaságot, és kiderült, hogy hát ez a sorkatonaság se volt más, mint a potenciális munkanélküliek elkendőzésének egyik fő attrakciója. Most hogy megint meredeken megy fel a munkanélküliek száma, megint csak kell valami, amivel le lehet kötni több tízezer magyart úgy, hogy papíron eltűnjenek a munkanélküliek táborából, és lehessen verni a mellet, hogy látjátok társaim a NENYI-ben, megmondtuk, hogy csökkentjük a munkanélküliséget (akarom mondani, áttételesen "növeltük" a "munkahelyek" számát), és a számok minket igazolnak vissza! De mivel az új politika éppenhogy kizavarja az oktatási rendszernek álcázott gyermekmegőrző, munkanélküliség elfedő intézményekből a zembereket, így szépen visszanyúlnak a másik, jól bevállt eszközhöz, a kötelező sorkatonasághoz vagy annak valamilyen pepita változatához. Elég lesz ehhez pár hónapra megint becsődíteni a potenciális munkanélkülieket egy gyorstalpalóra, és fogadásom van, hogy ez időszakra fognak kapni annyi minimális bért, segélyt, zsoldot, bármit, hogy a munkanélküli regisztrációból eltünjenek. Nyilván míg átmossódik a rendszeren az a sok tízezer lakos, aki még nem volt katona, az eltart majd jó néhány évig, de stablian több tízezer állandó szereplőt jelent a rendszerben, tehát ennyi "munkanélkülivel" kevesebbel évekig lehet számolni és játszadozni papíron.

Marcellusca 2011.03.31. 14:39:22

Csak, hogy tisztában legyünk:

1.) Nem szűnt meg a sorkatonai szolgálat, a Honvédelmi tv-ben benne van:
www.hm.gov.hu/container/files/attachments/3857/2004._evi_cv._torveny.pdf

2.) Sorkatonaság eltörlését a Fityisz nem szavazta meg.
3.) A sorkatonák létszámát - a tv adta lehetőségnél fogva - a Homv. Min. 0 azaz nullában határozta meg.
www.origo.hu/itthon/20041025maszavaznak.html

picur3ka 2011.03.31. 14:42:38

@Marcellusca (I'm happy):

Koszonjuk.

Es kulonben pedig, ez egy remek roma integracios program is lehet egyben.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.03.31. 14:47:50

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Remek roma integrációs program??? Hát igen, amíg volt sorkatonaság csak úgy zengett az ország a roma tábornokaink-ezredeseink-századosaink felemelkedéséről szóló dicshimnuszoktól, mindenki ismert legalább egy roma tisztet a néphadseregben...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.03.31. 14:48:59

@zero: Én a közbeszerzést még azért odahímezném...

XPS 2011.03.31. 14:49:34

@f.m.j.: ez a képviselő az élő példa arra, miért fölösleges a sorkatonaság.
Ő sem emlékszik semmire, csak arra, hogy akkor még volt merevedése.

Homeoffice 2011.03.31. 14:53:59

Nem akarok balhét generálni, de a mai fiatalokra rá is férne egy olyan hat hónap futkározás, gyakorlatozás stb.
Amilyen katasztrófális a mai fiatalok egészsésgi állapota....

Asidotus 2011.03.31. 14:54:25

Ettől ez azért egy pöppet bonyloultabb dolog, hogy a sok kis emó köcsögöt fingassuk meg.
Először is, a hadsereg pénzbe van. Teljesen mindegy, hogy oldjuk meg, mindenképpen sok pénzbe van, ha olyat akarunk, ami hatékony.
Ma 2011-ben úgy néz ki, hogy a katonáskodás egy profi szakma, amit a legjobb hivatásos emberekre bízni, akik megtanulják készség szinten kezelni a technikát, és éles bevetéseken szokják a "lőpor füstjét". Vagyis profi berendezések, és rendszeres afganisztáni, líbiai, stb bevetések kellenek, hogy olyan katonáink legyenek, akik nem fossák össze magukat, amikor rájuk lőnek.
Ezt nem lehet sorkatonai szolgálattal megtanulni.

Pár évtizeden belül viszont erősen várható egy globális összeomlás. Ennek oka lehet az olaj elfogyása (a technikai civilizáci visszazuhan a XIX. száazadba), világjárvány, éghajlatváltozás, amikor a délebbi országokban összeomlik a mezőgazdaság, és megindul északra az éhezők milliárdos tömege.
Ebben az esetben jó lenne, ha a magyarok tudnának harcolni. Ezért tényleg nem ártana, ha az iskolai képzésbe beiktatnánka a honvédelmet, elméleti és gyakorlati szinten is. Nem hiszem, hogy sorkatonai szolgálatra lenne szükség, hanem inkább alapos kiképzésre, a kettő nem ugyanaz. (A sorkatonai szolgálat nem csak a kiképzésről szólt, hanem arról is, hogy Ma te vagy a katona.)
Az szerintem nem kérdés, hogy a svájci meg izraeli rendszerű, fegyverét otthon tartó polgár nálunk nem jöhet szóba. (Abban a pillanatban hagynám el az országot, ha a lakosság kezébe kerülne 1 millió AK, ennyi pszichopata nincs az egész világon, mint kis hazánkban.)

anonymand 2011.03.31. 14:54:31

Tisztelt zero!

Mit kell kiakadni?
"Egy magyar katona egy szál bajonettel többet ér, mint ezer amerikai atomrakétákkal!"...
Idézet Lányi Zsolttól.
Elég lenne erre hivatkozni, nem köll puskát tőteni.
Oszt jónapot!

Tisztelettel:
anonymand

Transylvanianmixedgrill 2011.03.31. 15:00:19

@zero: A Fidesz brilliánsan tud gomboz kabátot keríteni, az szimpla pénzügyi gazdasági számításhoz politikai és erkölcsi ideológiát utólag kitalálni. Nyilván Pósán úr az első fecskék egyike, akik elkezdik hinteni a köztudatban a kabátot, akarom mondani az ideológiát, hogy miért is lenne jó, ha visszaállna valamiféle sorkatonaság. Aztán ugye a fideszes doridok mától szépen automatice átveszik majd az ideológiát, mintha ők már ezer éve így gondolnák, és pár hét múlva már úgy lesz ez előadva, hogy hát a zemeberek és a kétharamad akarja ezt nagyondenagyon, ezért hát a kormány meghajol a népakarart előtt. Ki van ez találva...

lajmi (törölt) 2011.03.31. 15:05:32

@Gunther: ezzel egyetértek. Csak sajnos nem mindegy milyen áron történik ez.
A sorállomány el kel látni: élelem, ruházat, eszközök stb...
Miként lehetne a felszerelés, eszközök széthordásának megakadályozását megvalósítani?
Mert anno arany csillagtól felfele szinte mindenki lopott. Szinte mindet.
Rozsda ette teherautó vázakat őriztünk fél évig telephely ügyelet címszó alatt...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.31. 15:08:32

"lol, látszik hogy történész, vagy 120 éve nem tölt meg senki semmilyen puskát"
jaj zero ez a puskatöltős dumád most nagy mellélövés volt :)
mondd, hogy nem voltál katona, vagy irtózol a fegyverektől, ezért nem tudsz semmit a témában! kérlek :)

a fegyvert meg kell tölteni. ezt így mondják. a puska fegyver. sőt egy elit fegyvernem fegyvere a puska, a mesterlövészpuska kiemelten megbecsült fegyver.
egy kis "puskaismeret" sorkatonai időmből ami még megmaradt: (ha nem jól emlékszem majd úgyis javítanak)

(pisztoly): kis erejű, kis méretű lőfegyver, zsebben, vagy egy kézben elfér
(géppisztoly): kis erejű, a mérete egy pisztolynál egy kicsit nagyobb, viszont sorozatban is lő, egyszóval egy nagyobb pisztoly, ami sorozatban is képes lőni (akár 1300 lövés percenként, azaz kb. 21 lövés másodpercenként)
(vadászpuska): sörétes (kb. 9 darab fél centi átmérőjű kis vasgolyókat lő ki egyszerre), általában 12 Gauge kaliberű, nagy méretű fegyver, melyből létezik félautomata, és sima is.
(gépkarabély): kb. 2 és félszer nagyobb erejű, nagyobb méretű, kisebb tüzelőgyorsaságú géppisztoly
(puska): Ugyanaz mint a vadászpuska, csak nem sörétes, hanem sima kaliberű (egy golyót lő ki)
(géppuska vagy golyószóró): a gépkarabélyhoz képest nagyobb méretű és tömegű, és akár egy újratöltéssel képes 2000 golyót kilőni (nem tárban, hanem láncban vannak a golyók)

szerintem a három hónapos alap kiképzést biztosító sorkatonai szolgálatot simán vissza kellene állítani.
ha erről szavazni kellene, én igennel szavaznék rá. még hosszabb időre is.

Homeoffice 2011.03.31. 15:11:06

@lajmi:

És ez állami megrendeléseket generál, tehát munkahelyeket.. elvileg.
Nem ismerős? (30as évek..)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.31. 15:13:40

@Gunther: akkor már csak azt döntsük el, hogy Te írod meg a "Harcom" c. könyvet, vagy én? :)))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.31. 15:14:35

"Miért? Lehet. Fogalmam sincsen! "
Bazmeg valamiről van? Neked, meg a legtöbb haverodnak? Mihez értesz, szerencsétlen?
Jobb helyeken az ilyenek éhenhalnak, vagy- ami gyakoribb - csak seggnyalással maradnak életben.

Egyébként max. népnevelésileg lenne értelme a sorkötelezttségnek, de a családban elmaradt nevelést az sem ellensúlyozná.

Érdekes, én már nem voltam katona, de valahogy mégis képes vagyok rendet tartani magam körül, felelősen gondolkodni, és betartani szabályokat. Van egy csomó ismerősöm, aki meg volt katona, és ezekre képtelen. Sok haszna nincs.

De mondjuk tényleg, munkahelyteremtés... Ja, egy újabb lehetőséga munkanélküliség csökkentésére, a felduzzasztott felsőoktatás mellett...

majomkutya 2011.03.31. 15:15:00

@Nűnű: "Ebben az esetben jó lenne, ha a magyarok tudnának harcolni. Ezért tényleg nem ártana, ha az iskolai képzésbe beiktatnánka a honvédelmet, elméleti és gyakorlati szinten is. Nem hiszem, hogy sorkatonai szolgálatra lenne szükség, hanem inkább alapos kiképzésre, a kettő nem ugyanaz. (A sorkatonai szolgálat nem csak a kiképzésről szólt, hanem arról is, hogy Ma te vagy a katona.)"
Pontosan! Szerintem is erre lenne szükség.
Az iskolai oktatásba lehetne tenni ilyet.
Mondjuk a középiskolai testnevelés keretében is meg lehetne oldani.
Diszkoszt dobni megtanítottak, de arra, hogyan kell átugrani egy palánkon, hogy kell kúszni-mászni, stb. arra nem.
Egyébként szerintem az is tragikus, hogy a fiatalok többsége nem tud lőni, még légpuskával sem. Ezek ráadásul nem is költséges dolgok. Nekem bejött volna középsuliban az ilyen foglalkozás, meg évente néhány hétvége "kiképzés". Az egyetemen sem lett volna vele baj, ha nem vizsgaidőszakban van.
A sorkatonaságnak az a formája, hogy besorozunk egy korosztályt, normális kiképzést nem adunk nekik, takarítják a körletet meg megutálják az egészet semmit nem ér.

picur3ka 2011.03.31. 15:15:15

@Transylvanianmixedgrill:

Te nem nagyon olvasol, ugye? Csak lokod az agyfingasaidat.

2004-bol, fentebb linkeltek.

'Nem szavazta meg hétfőn az Országgyűlés a honvédelmi törvény módosítását, ami azt jelenti, hogy továbbra is fennmarad a hadkötelezettség intézménye. A törvény módosítása kétharmados többséget igényelt volna, az ellenzéki lépviselők azonban nemmel voksoltak a szavazáson.'

A sargara koncentraljal!
hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Hallgatok_1997_2002.png&filetimestamp=20090630084119

ketroot 2011.03.31. 15:15:27

Ilyenkor imádkozom, hogy a vérjobbos idiótáknak minél előbb legyen igaza, hogy jönnek majd a zsidók megszállni, mert ezt a fost, ami itt van gyerekek... Ez már tényleg egy kurva nagy kandikamera, közben rajtunk röhögnek valahol, vagy nem tudom...

picur3ka 2011.03.31. 15:17:46

@XPS:

Szerintem meg fegyvere is van.

fogash 2011.03.31. 15:20:55

Ez egy fasság! Én voltam katona, bár a vége felé. Egy AK47-tel (nálunk AMD-65) felfegyverzett gyalog nagyjából lófülét se éri egy olyan világban, ahol a háborút 3 fronton vívják:

- gazdasági hadviselés (pár nap alatt ki tudják véreztetni Mo. energiatartalékait, utána meg minden leáll)
- cyber-háború (internetes támadás a fő telekommunikációs, áramelosztó, stb. rendszerek ellen)
- légiháború (pár stratégiai hidat/repteret/pályaudvart kinulláznak, aztán helybenjárás).

A kalasnyikovozás a kődobálás ellenszere, ha a kődobálók kalasnyikovot szereznek, az ellen meg jó a tank (harckocsi). Pásztornépek meg rablóhordák művelik ezt magas fokon, jellemzően a jobblábas talplenyomat alakú földrészen és közelében...

Bármilyen kézifegyver-típus mennyiségének növelése egyetlen dolgot eredményez: a feldühödött tömeg a laktanyákba betöréssel könnyebben jut fegyverhez. Ezután jön az, hogy a kisebb erkölcsi tartással rendelkező néprétegek (pl. mélyszegények, illetve az ő gyerekeik) habozás nélkül lőnek, ha megtetszik nekik a kocsid/házad/nőd, vagy csakúgy...

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.03.31. 15:28:10

Én voltam sorkatona, de ma nem tudnék lőni, a kézigránátról fogalmam sincs, a gázálarcot viszont még csak-csak fel tudnám tenni, ha lenne rajta rendes szűrő. Lehet, hogy alkotmányellenes vagyok?

Körlettársam mondta: "ha jön az ellenség, akkor én hasznosítom az itt tanultakat: szépen felmosom a kövezetet, kint összeszedem a faleveleket és kigyomlálom a laktanya bármely területét, hogy szép tiszta laktanyával várjuk őket." :-)

ketroot 2011.03.31. 15:29:48

@fogash:

Arról nem beszélve, hogy amikor én a határőrségnél voltam kiképzésen mennyi lőszert adtak a gépkarabélyhoz, illetve maroklőfegyverhez. Segítek: nem teli tárral lövöldöztünk. Hogy miért? Azért, amiért sokszor a rendőrautó a garázsban parkol! Még tudnék mesélni ilyesmiket.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.03.31. 15:30:06

Ja, és megnyugtattak minket (híradósok voltunk), hogyha háború lesz, mi leszünk az első hősi halottak, még a tévében is benne lehetünk, mert a háborúban az ellenség kommunikációs rendszerét semmisítik meg először. Szóval olyan sokat szenvedni nem fogunk :-)

antiszociálisCDtok 2011.03.31. 15:31:21

Erről az jutott eszembe, amikor a második világháborúban egy német tábornokot megkérdeztek róla, hogy mennyi ideig tartana elfoglalni Magyarországot? A válasz lényege az volt, ha ellen állnak sokkal rövidebb ideig tart mert nem kell meghallgatni az üdvözlő beszédeket.

Transylvanianmixedgrill 2011.03.31. 15:34:01

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Miről is kellene olvasnom, amit nem tudok?
Attól hogy 0 darab sorkatonát hataároznak meg, azaz papíron nem tötölték el a sorkatonaságot, az lényegileg min változtat azon a tényen, hogy lényegében sorkatonaság?
Egyébként tök jó, hogy beszúrtad helyettem ezt a grafikon, ebből is tisztán látszik, hogy a fidesz idején az korábbi nappali egyetemista fősikolás létszám 25-30 ezerrel nőtt, azaz mintegy 30%-kal. Köszönjük! (hülyék kedvéért: ha az első oszlop, a bázis 3 (három harmad) egység magasságba ér, az utolsó 4 egység (négy haramad) magaságba, akkor az azt jelenti, hogy az első oszlophoz képest az utolsó pontosan egy haramaddal több, mint a bázis.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.31. 15:37:06

@Conv:

"szerintem a három hónapos alap kiképzést biztosító sorkatonai szolgálatot simán vissza kellene állítani.
ha erről szavazni kellene, én igennel szavaznék rá. még hosszabb időre is. "

Mesélj, hogy lenne ez kivitelezve a gyakorlatban?
Munkahelyemen gondolom örömmel vennék. Aztán biztos örömmel venném, hogy összezárnának 15 idegennel, meg parancsolgatna valami bunkó őrmester, ehetném a fos kaját. Aztán ugye 2 év múlva meg kellene ismételni, mert erősen felejt az ember.

kormányzó 2011.03.31. 15:38:59

@laspalmas: Te csak ne biztasd az én asszonyomat erőszakra! A jómúltkor is úgy vágott pofán hogy csak lestem az asztal alól!Mindezt azért, mert a kislányt ottfelejtettem a kocsmába!Szóval nyugi pógártársak,nyugi!

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.31. 15:42:29

@ColT: ilyen terv régóta van.

Fegyverezzünk fel egy tisztán romákból álló hadsereget, és támadjuk meg Romániát! Ha győzünk: miénk Erdély. Ha veszítünk: miénk Magyarország!

:))))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.31. 15:43:18

Ha itt terem az ellen...
akkor learatjuk!

Transylvanianmixedgrill 2011.03.31. 15:43:46

@zero:

Azt kérded: Mesélj, hogy lenne ez kivitelezve a gyakorlatban?

Engedd meg, hogy megválaszoljam a kérdést az olvtárs helyett egy most már klasszikussal:

Nem tudom. Nem emlékszem már erre vissza. Meg kell kérdezni, aki ezt... Halványlila gőzöm sincs.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.31. 15:44:31

@Seduxen: Rééégiiiii :)
De amúgy elvi lehetetlenség, érted, norvégok, szervezni.

De simán csak oda kéne őket titokban szállítani. Ott nem tűnne fel, hogy több van, de sikeresen szétlopnák az országot :D

Homeoffice 2011.03.31. 15:45:05

Most nem szeretnék stratégiáról beszélni, de...
- Ha NATO támadást indít, akkor úgyis a magyaroknak csak támogató-biztosító alakulatokat tud/kell felajánlani.
- Ha szárazföldi támadás éri hazánkat, akkor meg maximum 2-3 órán keresztül fel kell tartóztatni a támadó ékeket (ezt a Tisza, vagy a Duna is megteszi), míga NATO gyorsreagáűlású erők meg nem érkeznek....
Szóval minek is ide sorkatonaság? Saját népünk ellen?

Béla Bácsi 2011.03.31. 15:45:40

@zero: Mindenképp megoldható lenne és kellene is, hogy megoldódjék, de izibe! Be kéne vezetni (újra) a honvédelmi oktatást a középiskolákban (esetleg még az általános felsőtagozatában is). A gyerekek nagyon tanulékonyak! Aztán lehetne gey évenkénti két-három hetes alaki és később harcászati kiképzés.
Fentebb már más is írta, hogy ezek között a szenny országok között megint a "művelt nyugatban bízó" Károlyi Mihályt játszani, hát... hogy is fogalmazzak? Nem egy okos dolog.
A haza védelme az mindenkinek kötelező, ami most van az a katasztrófával határos.

Homeoffice 2011.03.31. 15:47:15

@ColT:

Azért NATO tagok vagyunk....

Llew 2011.03.31. 15:47:41

@laspalmas: SP megmondta már a múltkor, hogy a lányok nemzeti kincsek, a jövő letéteményesei. Tehát a) vagy őket kell védeni vagy b) az nemzet letéteményeseiként az utánpótlás csapatokat ők fogják megteremteni.

picur3ka 2011.03.31. 15:48:39

@Transylvanianmixedgrill:

Na figyelj, nem arrol szol a vita, hogy nincs sorkatonasag. Te itt konteozol, hogy a Fidesz ezt most a munkanelkuliseg csokkentesere talalta ki, mint anno a felsooktatasba bujtattottak.

1. Nem most talalta ki es nem ezert.
2. Mivel akar egy nyersanyag nelkuli orszag nyomulni a 21. szazadban szerinted, ha nem a szurkeallomannyal?
3. Igen, vagy 30 000-rel nott a szamuk. a munkanelkulieke meg vagy 80 000-el csokkent.
4. Minel magasabb iskolai vegzettseg, annal kevesebb munkanelkuli.
Ime:

www.mszosz.hu/files/1/63/238.pdf
www.mszosz.hu/files/1/63/239.pdf

Béla Bácsi 2011.03.31. 15:49:07

@Gunther: Az első világháborúban már szívtunk egy kört hasonló érvelések miatt mint a tiéd. Angol közmondás: " Bízz Istenben és tarsd szárazon a puskaport!"
(Mert ugye mi van, ha a NATO-nak kéne jönni, de valamiéert mégse jön?)

kormányzó 2011.03.31. 15:50:10

Most komolyan! Ki a franc akar megtámadni egy álatkertet?

Marcellusca 2011.03.31. 15:50:31

@zero: Mi ezzel a probléma?

A többszázezer sorkatonából alig néhányan haltak bele (ált. baleset, gondatlanság, oda nem figyelés, szabályok, előírások be nem tartása miatt).

A munkáltatód meg majd szépen visszavár, mer' 2/3-dal, törvényileg megmonnyák nékik. :D

Homeoffice 2011.03.31. 15:51:13

@Béla Bácsi:

Azóta egy picit változott a katona stratégia...

picur3ka 2011.03.31. 15:51:29

@antiszociálisCDtok:

Kizart. Nemeteknek nincs ennyi humora.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.03.31. 15:53:48

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Közkeletű tévedés, a németeknek nagyon jó a humora, csak érteni kell :)

majomkutya 2011.03.31. 15:54:02

@zero: Szerintem meg lehetne ezt normálisan is oldani. Pl. a középiskolai oktatás keretében 17 éveseknek elég sok mindent meg lehetne tanítani.
De a hivatásosokat kiegészítő önkéntesekkel (az megy kiképzésre, aki akar, az állam meg némi ösztönzővel és munkajogi szabályokkal támogatja) is már sokkal jobb lenne a helyzet. Nem állapot az ami az árvíznél volt. Az árvíz kezdetétől számítva vagy egy-két hétnek kellett eltelni, hogy több katona legyen a gátakon, mint gárdista.
Végül abban szerintem nem lehet vita, hogy a GDP 2%-ából (ennyit kellene a NATO tagság alapján hadseregre költenünk) hatékonyabb hadsereget lehetne fenntartani, mint most. És ha a 2%-ot becsületesen rá is költenénk (és jelentős részét nem lopnák el, mint mostanában), akkor nem kellene ennyire gürcölnünk, hogy részt vegyünk iraki meg afganisztáni műveletekben, aminek semmi értelme és ahol semmi keresni valónk nincs. Most jelenleg szemet hunynak az alulfinanszírozás felett, mert mindenféle egzotikus helyeken szolgalelkűen ott vagyunk.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.31. 15:54:06

@Gunther: Azért a gyakorlatban nem vagyok benne biztos, hogy ez oylan nagyon sima ügy lenne.

@kormányzó: Igen, ezt már többen felvetették. Igazán lerohanhatna valaki minket, legalább nem lenne független kormány, és beindulna a szekér :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.31. 15:55:10

@majomkutya: "Az árvíz kezdetétől számítva vagy egy-két hétnek kellett eltelni, hogy több katona legyen a gátakon, mint gárdista."
nem azért volt ez, mert nem volt katona, hanem mert valami idióta (honvédelmi miniszter?) nem vezényelte őket ki.

asmodean 2011.03.31. 15:55:19

@Gunther:
"- Ha szárazföldi támadás éri hazánkat, akkor meg maximum 2-3 órán keresztül fel kell tartóztatni a támadó ékeket (ezt a Tisza, vagy a Duna is megteszi), míga NATO gyorsreagáűlású erők meg nem érkeznek...."

Hát persze. 2-3 óra és itt a NATO, hát hogyne. Sőt Rambo 20 perc múlva már lövi is ballisztikus pályán a robbanó nyilait az ellenre.

Béla Bácsi 2011.03.31. 15:55:48

@Gunther: Okosíts ki, mert én abban maradtam, hogy amíg fegyver van nálam, addig van mivel védeni magam, meg az ellenségnek is csökken egy kicsit a vérszomja irányomban.
Nézd meg az utcaneveket ékesítő román "népfelkelőket", akik csak addig szerették a magyar falvakat móresre tanítani, míg a férfiak nem voltak otthon, mert a hazájukat védték, így nem akadályozta semmi sem őket a nyugodt asszony és gyermek gyilkosságokban.

picur3ka 2011.03.31. 15:58:22

@ColT:

Hat, a fiatal tesztoszteren gepek kivonasa az alfa-him kulturabol egy kis idore sokat tudna segiteni, tobb, a terepen dolgozo ember szerint.

majomkutya 2011.03.31. 16:05:06

@Gunther: Te tényleg azt hiszed, hogy probléma esetén a NATO 2-3 órán belül ide fog küldeni egy gyorsreagálású egységet?
És mi van, ha éppen a gyorsreagálású egységeknek éppen dolga van és nem ér rá? Vagy éppen a NATO vezető politikusai éppen egy másik válsághelyzeten törik a fejüket.
Egyébként hogy tudd: a jelenlegi hadseregünkkel 2 órán át maximum a szlovéniai határszakaszt tudnánk tartani, de nyilván azt sem, mert több napba telne a mozgósítás.
Szerintem ilyen szomszédok között nem engedhetnénk meg ezt az állapotot magunknak.

Béla Bácsi 2011.03.31. 16:05:28

@Gunther: Ja. Károlyi Kártyás Öcsi is hasonlókat mondott!

Transylvanianmixedgrill 2011.03.31. 16:08:19

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

1. Való igaz, korábban is akarta. Akkor éppen az volt az ideológia mögötti számítás, hogy egy halom agyament katonásdit játszó félbolondot átcsábítsanak a szélsőjobbról. Láthatóan nem sikerült teljesen.
Most csak a cél más, az eszköz ugyanaz
2.-3. egyben: légyszíves arról tegyél már be valami statisztikát, hány munkanélküli szürkeállomány hagyta itt főiskola-egyetem közben/után az országot, mivel itthon semmit se tud kezdeni. Meg fogsz lepődni! Köszi! :)
4. az általad betett statisztika azt mutatja, hogy az öszes itthonmaradott, egyetemet és főiskolát végzett közül hány százalék helyezkedik el. Csak ugye arról nem szól ez a statisztika, hogy végzésük után hányan hagyták el az országot. Tehát nem mindegy, hogy van mondjuk 50 egyetemet végzett, ebből elmegy innen automatice mondjuk 25 ezer, és a maradék 25 ezer a többi alacsonyabb végzettségűhez képest hány százalékban tud elhelyezkedni, mert az a kivándorolt 25 ezeret nem számolja bele a statisztika, pedig ő nyilvánvalóan Magyarországon ugyanúgy munkanélküli, hisz itt nincs munkája, mivel nem itt dolgozik.

Béla Bácsi 2011.03.31. 16:10:01

@majomkutya: Így van! A posztkommunisták még az átkos kádárista komcsiknál is százszor rosszabbak. A Kádár időkben a második bécsi döntés alapján fenntartható hadlétszámot tartották fenn, mert ennyi volt megengedve. Ezek az új csirkefogók meg mindenféle károlyis, művelt nyugat, NATO dumával egy szöllősgazda csőszeinek a létszámára és szintjére züllesztették (az előtte is, amúgy is vérszegény) haderőnket!

tééényleg? 2011.03.31. 16:15:14

Attól, hogy egy eszement, beszélni és értelmes mondatokat összerakni képtelen ember hülyeségeket magyaráz, maga az alapötlet talán nem olyan nagy marhaság. Természetesen nem abban a formában ahogy a sorkatonaság megszüntetése előtt ment, és persze nem is a mai keretek között, amire a hadsereg valszeg nem is lenne képes (se pénz, se infrastruktúra). És hát persze a háborút az intelligens rakéták és vadászgépek döntik el, én nem bagatelizálnám el egy minimális kiképzés pozitívumait sem. Kezdve némi fegyelmezéssel, és igenis nem baj, ha valaki pár hónapot fegyverek közelében tölt. Nem kell azt gondolni amúgy, hogy mindenki aki támogatja ezt az ötletet, milicista jobbikos vagy gárdás. Én például el tudnám képzelni, hogy középiskola után egy 2-3 hónapos alapkiképzést kapjanak fiatalok. Akinek tetszik, akár bent is maradhat a rendszerben. Minden csak értelmes szabályozás kérdése...

Béla Bácsi 2011.03.31. 16:18:35

@tééényleg?: " És hát persze a háborút az intelligens rakéták és vadászgépek döntik el, "

Te figyelemmel kisérted az afganisztáni háborút?
Nem hinném...

picur3ka 2011.03.31. 16:22:18

@ColT:

Hat, a fiatal tesztoszteren gepek kivonasa az alfa-him kulturabol egy kis idore sokat tudna segiteni, tobb, a terepen dolgozo ember szerint.

antiszociálisCDtok 2011.03.31. 16:25:55

@Béla Bácsi: Magyarország és Afganisztán között van némi különbség, ugyanis itt nincsenek barlangrendszerek, hogy egy egyszerű példát hozzak azaz itt teljesen mások a viszonyok észre kell venni, hogy kicsik és csórók vagyunk mi mindehhez.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.03.31. 16:26:08

Nem lenne hülyeség egy kisebb hadsereg.Majomkutyának igaza van.Max.arra kéne használni,hogy ha egy szomszédos állam megtámadna minket.Csak akkor használni ha mi vagyunk a fő célpont.Esetleg ha valamelyik keleti nagyhatalom támadná a nyugati országokat akkor meg nyugton maradni.Annak semmi értelme,hogy szarrá bombáznak minket,mert védjük a nyugatot,aztán mire átgyalogolnak rajtunk megegyeznek a fejünk fölött.A románok is mindig jókor kötöttek békét.A másik ok a hadseregre,hogy ha a cigók túl sokan lesznek és "éhséglázadást" kezdeményeznek. Amúgy meg nem hiszem hogy akár a NATO megvédene minket.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.31. 16:27:19

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Ezt most még egyszer, kicsit érthetőbben...

@Seduxen: Ha hozunk :D

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.31. 16:32:13

@picur3ka/mesterhazymiklospart: @antiszociálisCDtok: pedig igaz:

mek.niif.hu/04100/04186/html/garasorszag_ma_ungvary.htm

" megszállók nem találkoztak számottevő ellenállással. Weichs vezértábornagy előre bon mot-ba tömörítette a véleményét: "...az ország megszállása harc nélkül 24 órát, harc esetében 12 órát fog csak igénybe venni, mert utóbbi esetben elmaradnak az üdvözlő beszédek"

Kicsi Kacsa 2011.03.31. 16:39:06

Ha betör hazánkba az ellen és meglátja a hadseregünket, a fegyverarzenált, garantáltan halálra röhögi magát. Mi nyerünk :)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.31. 16:40:52

@ColT: ugyan. elég kiszivárogtatni (némi kamu szakértői jelentésekkel), hogy mekkora olajlelőhelyek vannak a Viharsarokban (ha a szőröstalpúak támadnának), vagy az Északi-Középhegység lejtőin (ha a tótok), vagy Pécs környékén (ha a szerbek), és mire kettőt pislogunk, alá is szállnak az égből a 82-es, és a 101-es légiszállításúak első egységei, hogy megvédjék a békés lakosságot az agressziótól :DDD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.03.31. 16:41:24

@Marcellusca (I'm happy): Egyszer említetted a fóbiáit ezzel kapcsolatban.Nem mindenki futhat be olyan karriert a honvédségnél? mint te.(Előléptetéssel honvédként szereltél le,addig alhonvéd voltál).:))

ucsacsu 2011.03.31. 16:46:35

@zero: Az élet kényelmetlenséggel jár,ez már csak így van

ucsacsu 2011.03.31. 16:49:04

Valamit tenni kell, mert így a körkörös védelem lyukas lesz, aztán az Abesszin harcosok a dárdáikkal beszivárognak és oda lesz a 2/3.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.03.31. 16:49:09

@Seduxen: Lehet,hogy kicsit durva,de néhány atombombát kéne vennünk.Ha megtámadnának egyből rohanna ide a zusa megvédeni.Elsősorban a bombákat,de mi is jól járhatunk.:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.03.31. 16:54:12

@zero: Az a bunkó őrmester lehet normálisabb,mint az "én egyetemet végeztem" típusú,orrukat fennhordó emberek.:))

Kicsi Kacsa 2011.03.31. 16:56:31

@Droli: Ez kész, ezen sírva nevettem:

"Körlettársam mondta: "ha jön az ellenség, akkor én hasznosítom az itt tanultakat: szépen felmosom a kövezetet, kint összeszedem a faleveleket és kigyomlálom a laktanya bármely területét, hogy szép tiszta laktanyával várjuk őket." :-) "

Kicsi Kacsa 2011.03.31. 16:59:08

Ismerek egy rendezőt. Őt úgy szerelték le, hogy a szakmájában lehet alkalmazni a hadseregben. Aszonygya: Kezdődik a háború, 3, 2, és indul! Állj, állj, nem jó, vissza! Újra! :DDD

Marcellusca 2011.03.31. 17:00:27

@Tigeri: Gyakorló alhonvéd-helyettes. :)))))

charlie 2011.03.31. 17:04:34

@Gunther: Az a poén, hogy a '60-as évek idősebb generációja ugyanezt mondta az akkori fiatalokról, és így tovább... Az aktuális fiatalok minden generációnak gyengék, stb, meg ráférne, aztán mégse halt még ki az emberiség.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.31. 17:12:53

@zero: remélem nem úgy tudod, hogy annak idején kétévente behívták a sorkatonákat ismétlésre mert felejtettek :)

a 3 hónapos bentlakós dolog valóban kicsit nehézkes lenne, de ahogyan a németek is meg tudják oldani, itt is lehetne (ott hat hónap) de akár kombinálni is lehetne a svájci mintával, (először egy tizennyolc hetes alapkiképzésben vesznek részt, majd ezt hétszer követi egy három hetes képzés a következő tíz évben. a svájciak az otthonukban tartják az egyenruhájukat és a teljes felszerelésüket.) vagy akár a svéd, norvég gyakorlattal.
de ki lehetne dolgozni egészséges és mindenki számára elfogadható, előnyös metodikát rá.

ez egy faszság, ahogy teljesen leépítette a szadesz-maszop rettegő bagázs a hadsereget és a katonai ismeretek képzését.
a világon ilyen lúzer bandát nem találsz még egyet ezen a téren mint mi.
és mi vagyunk a náci-fasiszták :)

turcsány karcsi elvtárs 2011.03.31. 17:18:14

az a baj, h az ellen már rég itt jár közöttünk. tőlük vesszük föl a hiteleket, rájuk szavazunk... régóta ott vannak az összes hatalmi ágban és az összes hatalomgyakorló szervben, sőt, ők a mi a tanáraink, orvosaink nagy része is, ők alkotják a "magyar" értelmiséget lényegében

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.03.31. 17:18:54

@Conv: Na,pont most akartam írni,hogy zsidózás nem volt még.Meghogy a zsidók tették tönkre a hadsereget,hogy aztán könnyebben elfoglalhassák az országot.:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.03.31. 17:21:55

@Marcellusca (I'm happy): Ha meg seprűt látnak a kezedben azt mondják:Mi van megint a szakmában dolgozol?:))

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.31. 17:31:06

@Tigeri: azt én is kifelejtettem belőle, de majd később pótolom :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.03.31. 17:31:18

@Seduxen: @ColT: +lehet ezt már műholdakkal kimutatják.Tehát marad az én módszerem.Itt@Tigeri:

picur3ka 2011.03.31. 17:32:37

@ColT:

Hat, a fiatal tesztoszteren gepek kivonasa az alfa-him kulturabol egy kis idore sokat tudna segiteni, tobb, a terepen dolgozo ember szerint.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.31. 17:33:05

@Conv: Valójában nagy szükség nincs nagy hadseregre. Sokat nem érünk ezzel a színvonallal, mindegy, mennyi katona van.
És meg sem engedhetjük magunknak.
Más lenne a helyzet, ha gazdagabbak lennénk.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.31. 17:35:27

@Tigeri: Atombomba? Kitesszük Garonazzo M-t meztelenül.

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Ja, akik utána katonai ismeretekkel visszatérnek...

Jurganov 2011.03.31. 17:35:49

@Seduxen: akkor minket is megszállnának és jönne a tisztogatás :) izé a rendteremtés, na
@zero: az ilyen emberek általában sírva könyörögnek, hogy mentsék meg őket ha valami rossz történik-ha már ők lusták tenni valamit a saját érdekükben. és ahogy a világ halad eléggé nagy az esély rá, hogy valami rossz történjen.
@Gunther: hát...erre azért nem nagyon építenék :)
amúgy érdemes azon elgondolkodni, hogy jelenleg nem tudjuk megvédeni magunkat. vagy felállítunk egy professzionális hadsereget-amire nincs pénz- vagy visszahozzuk a sorkatonaságot. zero és tsa-i bármennyire ellenzi is. egész egyszerűen azért mert kell. jelenleg is, később pedig még inkább. és ne legyen illuziótok, a nato le fog minket sz*rni. mint ahogy az unijo is lesz*rta a benes-dekrétumok megújítását, és a többit. ha nincs puskánk akkor nincs szavunk sem.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.03.31. 17:44:37

@Conv: Az utolsó beketdés már kimerítette ezt a tényt.:))
@Jurganov: Nálad is az utolsó bekezdés nagyon igaz.

picur3ka 2011.03.31. 17:44:45

@ColT:

Hat, a fiatal tesztoszteren gepek kivonasa az alfa-him kulturabol egy kis idore sokat tudna segiteni, tobb, a terepen dolgozo ember szerint.

Béla Bácsi 2011.03.31. 17:45:41

@antiszociálisCDtok: A románok is csak a hegyek miatt rohanták le Erdélyt? Vagy azért, mert Károlyi nem akart látni egy magyar katonát se?
Mellesleg nem az egész Afganisztán hegyes. Sőt a legnagyobb ciriburi pont a síkságos területen van.
Ha mi kicsik vagyunk, mekkorák az afgánok? (Még egy rohadt biciklijük sincs normális) Nem arról van itt szó, hogy "gyáva népnek nincs hazája"?

nemjogasz 2011.03.31. 17:52:14

Ilyenek ülnek a parlamentben, nem hiszem el. Érdekes módon a képviselőúr sem vesz észre egy egészen aprócska, kicsi ellentmondást, ugyanis:
Ha az ember esetleg sportlövészkedni szeretne, (például, hogy "lásson életében puskát, és meg tudja tölteni"), akkor szinte C típusú nemzetbiztonsági vizsgálat kell, hogy elkezdhesse, (hála előző kormányunk és vele TELJES eggyüttműkösédben a fidesz által a pécsi őrült kapcsán hozott, sportlövészetet ellehetetlenítő törvénynek). Ha meg még esetleg a fegyverét is szeretné otthon tartani az ember, na az már csak akkor megy, ha történetesen országgyűlési képviselő (nekik persze alanyi jogon jár, annyira veszélyes a munkájuk...)
Meg ezt is olyan szépen meg lehetne csinálni, hogy mindenkinek jó legyen, ha lenne egy kis eszük, ha már a fegyverhasználat tanítása szerintük tényleg jó dolog. Ha az lenne, hogy szombat-vasárnap bárki nagykorú kimehet a lőtérrre, és ott a kezébe nyomnak egy AMD-t, és gyakorolhatna, egész hétvégén ott lennék. Ha viszont egy 70-es IQ-jú, szadista állat szórakoztatására fogkefével kell WC-t takarítani, effektíve alanyi jogon járó szabadságvesztés formájában, akkor basszák meg az anyjukat.
Mellesleg valószínűleg arra sem emlékszik képviselőúr, hogy a sorkatonai szolgálat során a lőgyakorlat 3db töltény ellövéséből állt. (nem saját tapasztalat, szerencsére.)

picur3ka 2011.03.31. 17:54:56

@ColT:

Hat, a fiatal tesztoszteren gepek kivonasa az alfa-him kulturabol egy kis idore sokat tudna segiteni, tobb, a terepen dolgozo ember szerint.

Béla Bácsi 2011.03.31. 17:58:32

@nemjogasz: Ja. Nem értem ezt a babonás félelmet a törvénytisztelő polgárok fegyvertartásától. Ha olyan forradalmárok, mitől fosnak? (A Szadeszt még nagyjából megértettem:) ).

picur3ka 2011.03.31. 18:02:51

@ColT:

Hat, a fiatal tesztoszteren gepek kivonasa az alfa-him kulturabol egy kis idore sokat tudna segiteni, tobb, a terepen dolgozo ember szerint.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.03.31. 18:03:19

@nemjogasz: Már írtam itt.Bátyám ki volt akadva,hogy mennyiért újítják fel itthon az AK-kat.Aztán olvasott róla,hogy nem kevés lőszerünk is van hozzá,úgyhogy esetleg még meg is éri az újítás.
A lőteres ötlet nagyon jó.

Dendrobatidae 2011.03.31. 18:05:13

@zero: Szia Zeró, Nem kicsit off, de ha meglátod, menten befosol!:))
Magyarország szinte sutyiban felvette Közép-Európa legnagyobb hitelét (kötvénykibocsátás formájában)! 3.75 milliárd USD értékben ( nagyjából 700 milliárd(!) forint).
A fülkeforradalom, keretében elhajtottuk az IMF-et, aki a hitelt 2.71 - 4.71 százalékos kamattal folyósította, mai hitelfelvétel kamata: 6.375 százalék!

De a legszebb!!! A hivatalos közlemény megjelent az Államadósság Kezelő Központ honlapján, amelynek az elején piros betűkkel az a figyelmeztetés van: "Jelen közlemény nem továbbítható amerikai elektronikus médiumok részére, illetve nem terjeszthető az USA-ban!"
Szóval ééérted?! Egy világhálóra felrakott nyilvános közlemény nem terjeszthető az USA-ban! Há' nooooormális, Maargit? Még az imperialisták megtudnák, hogy a fülkeforradalmárok dupla kamattal vettek fel hitelt mint az IMF-hitel volt...
Íme az ominózus hivatalos közlemény:
www.akk.hu/object.38C6DCF5-C48E-46A6-BF3C-7BAE76925CA0.ivy
Szerintem egy postot simán megérne, főként mert eddig nagy a kuss a dolog körül!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.31. 18:05:33

@nemjogasz: Politikus, tehát semmihez sem ért, csak a seggnyaláshoz, ügyeskedéshez.

picur3ka 2011.03.31. 18:13:27

@Transylvanianmixedgrill:

'1. Való igaz, korábban is akarta.'

Azaz nem volt igazad, mondjuk csak ki batran.

'Akkor éppen az volt az ideológia mögötti számítás, hogy egy halom agyament katonásdit játszó félbolondot átcsábítsanak a szélsőjobbról. Láthatóan nem sikerült teljesen.
Most csak a cél más, az eszköz ugyanaz'

Nem a munkanelkuliseg csokkentese, nyilvan, hiszen nem voltak kormanyon. Te egy konspiracios kelekotya vagy. Ez egy matrix, tudod, ez a sorkatonasag. Meg se forduljon a fejedben, hogy oly sok orszag honvedelmi celbol tart hadsereget. Mindegyiknek van valami gugye ugye valojaban.

'2.-3. egyben: légyszíves arról tegyél már be valami statisztikát, hány munkanélküli szürkeállomány hagyta itt főiskola-egyetem közben/után az országot, mivel itthon semmit se tud kezdeni. Meg fogsz lepődni! Köszi! :)'

Keressel magadnak. Ezt en fejbol nem tudom. De nem is ez volt a vita targya.

A kivandorlas oka gyakran anyagi, tobb betoltetlen orvosi pozicio van peldaul Szabolcsban. Csak gondolj bele, mi is lehet az oka!

'4. az általad betett statisztika azt mutatja, hogy az öszes itthonmaradott, egyetemet és főiskolát végzett közül hány százalék helyezkedik el. Csak ugye arról nem szól ez a statisztika, hogy végzésük után hányan hagyták el az országot. Tehát nem mindegy, hogy van mondjuk 50 egyetemet végzett, ebből elmegy innen automatice mondjuk 25 ezer, és a maradék 25 ezer a többi alacsonyabb végzettségűhez képest hány százalékban tud elhelyezkedni, mert az a kivándorolt 25 ezeret nem számolja bele a statisztika, pedig ő nyilvánvalóan Magyarországon ugyanúgy munkanélküli, hisz itt nincs munkája, mivel nem itt dolgozik.'

Nem szazalekot mutat, hanem szamszeru adatot. Meg ha 50 000 kivandorolt, akkor is kevesebb a munkanelkulisegi arany, ha azt hozzaadod.

nemjogasz 2011.03.31. 18:14:32

@Béla Bácsi: Nagyon, nagyon veszélyes dolog ám, ha esetleg az állampolgár meg tudja védeni magát. Például az államtól.
Amúgy én (szitokszó következik) liberális vagyok. Éppen ezért szabad fegyvertartás párti is (az, hogy a liberálisok utálják a fegyvereket, jobbos körökben kedvelt tévhit, amerikából ered, ahol a baloldali "Democratic party" (liberálisoknak szokták őket nevezni) egy szárnya ellenzi a szabad fegyvertartást, amerikában pont a konzervatívok szeretik a fegyvert.), úgyhogy én már az szdszt se értettem ilyen szempontból.

Jurganov 2011.03.31. 18:19:05

@picur3ka/mesterhazymiklospart: köszi, szerintem mindenki elolvasta már :)
@Béla Bácsi: a hatalom nagyon nem szereti ha az emberek kezében fegyver van :) még a végén tennének valamit amikor kiborul a bili. így viszont csak levágásra váró állatok :)
@Dendrobatidae: ha az imf nem tud közvetlenül beleugatni abba, hogy mit tegyünk, talán még sikerül is beindítani a gazdaságot.

kaqkkfioka 2011.03.31. 18:20:10

" Én voltam valamikor sorkatona, én az tudom, hogy egy éven keresztül a géppisztolyt azt állandóan ki-be raktuk, szétszedtük, visszapakoltuk, mindent csináltunk vele. "
HA ez az ember volt sorkatona, akkor én ellentengernagy voltam.
Max. sportszázad. Azok nemigazán lőttek. A fegyverük (már ha volt) számát látták egyszer.

picur3ka 2011.03.31. 18:20:45

@ColT:

Elkuldtem mar egy parszor azota, nem direkt, persze.

A legjobb hely arra, hogy egy kis rendet, meg szabalyokat tanuljanak, mire kijonnek, lehiggadnak kicsit. A nok meg addig se lesznek zaklatva, ha mas nem.

A nok hallgatnak tanacsra, az egy gyakori tapasztalatnak tunik, hogy a fickok osszeeverik oket es minden fogamzasgatlot, penzt, etc. elvesznek toluk.

fokabacsi 2011.03.31. 18:22:04

Következő választáson arra kell szavazni, aki bevezeti a fegyvertartást ! A többieket meg el kell felejteni. És nem a fegyverre teszem a hangsúlyt , hanem legyen jogom megvédeni magamat, és ha agyoncsapom a hozzám kéretlenül bemászott vendéget , akkor ne én legyek a hibás már végre !!?

picur3ka 2011.03.31. 18:22:06

@Seduxen:

Hat ennek akkor nagyon jo humora van, vagy csak realista volt?

kaqkkfioka 2011.03.31. 18:29:33

@nemjogasz:
Nálunk egy lövészeten kb. 60 ember 1 lőszeresláda / lövészet AMD-vel, 10 RPG, 2-3 nyelesgránát / félév.

Borenbukk 2011.03.31. 18:30:47

@Béla Bácsi: Egy felreertest szeretnek eloszlatni, Afganisztanban(Irakban detto) nem haboru zajlik. Ott valami rend teremtesi kiserlet folyik, ahol a derek afgan(detto iraki) ellenallok sokkal tobb sajat civil olnek meg, mint ellenseges katonat. Ha valoban haborunak nevezheto konfliktust akarsz, akkor nezd meg az Obolhaborut! Az egesz jol felszerelt iraki hadsereg egyszeruen elolvadt a szovetseges tecnikai folenynek koszonhetoen.

kaqkkfioka 2011.03.31. 18:35:36

"Az egesz jol felszerelt iraki hadsereg ..."
A harckocsiknál pl. a T 55 - T 72-ig bezárólag nem nevezném jó felszerelésnek.

Jurganov 2011.03.31. 18:37:19

@Borenbukk: ha te rendteremtésnek nevezed azt, hogy az ország ásványkincseit kitermelik és elviszik, illetve azokat akik ezzel nem értenek egyet legyilkolják /megkínozzák, akkor valóban az folyik.

nemjogasz 2011.03.31. 18:39:02

@Tigeri: olyasminek képzelném el, mint régen az MHSZ volt. Mert ha az ember belegondol, a legtöbb 14 feletti hímnemű egyed igen szívesen vesz a kezébe nagyot durranó cuccokat, mondhatnám azt is, hogy alapbeállításként. Ezt nyilván ki lehet használni országvédelmi célokra, az USA-ban pl. azthiszem államilag támogatott a civil fegyverhasználati oktatás.
Csak ehhez nyilván az kell, hogy a fölösleges, érelmetlen, kegyetlen,(szadiata állat kiképző, kötelező szabadságvesztés-jelleg, díszlépés gyakorlatozás, stb.) kiiktassák belőle.
Semmi köetelezettséggel nem járna, nem kelle készenlétinek aláírni, semmi, csak hagyni, hogy a polgárok művelődjenek hadászatból is. És máris lenne kinek felvennie a puskát egy esetleges "helyzet" esetén.

kaqkkfioka 2011.03.31. 18:41:23

@nemjogasz:
Harctéren nem elég felvenni a puskát.

Transylvanianmixedgrill 2011.03.31. 18:43:23

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

1. Tévedés, tökéletesen igazam volt/van. ez a sorkatonaságosdi-kártya most éppen a munkanélküliség burkolt csökkentésére olyan fontos. Máskor szélsőjobbos hibbantak odacsalogatására. Egy szóval nem mondtam, hogy régebben sem akarták, vagy mondtam ilyet? Csak akkor más volt az ideológia mögött a számítás. De neked végülis mindegy, te így is úgy is beszoptad, láthatóan.
2-3-4. Természetesen olyan statisztikákat mutogatsz, ami a TE elméleted alátámasztja. Az persze nem zavar, hogy a valóság és a te elméleted nyilvánvalóan nem ugyanaz. Jelzem: az állítástevő te vagy, én pedig a kételkedő. NEKED kell az állításod alátámasztanod erős érvekkel, nem pedig a kételkedőnek. Ajánlom figyelmedbe Alan Hale csillagász elfogadott érvrendszerét (iqdepo.hu/dimenzio/11/11-02-11.html ) Számomra például igen erős érv lenne részedről egy olyan statisztika, ami nem csak azt mutatja, hogy a végzés után itthon maradtak közül hány százalék maradt itt ÉS tudott szerezni munkát, hanem azokat is számításba veszi, akik elmentek itthonról, hisz a Magyarországon végzett ÖSSZES felsőfokú végzettségűhez képest ők szintén a Magyarországon nem dolgozók közé tartoznak, praktikusan Magyarország szemszögéből munkanélküli állampolgároknak is nevezhetjük őket. (mondom ezt bátran azért, mert a külföldön dolgozóink nagy része ettől még magyar állampolgár maradt, magyar állandó lakcímmel...)

Vidéki 2011.03.31. 18:48:10

Vastagbőrnek fáj, hogy „Nem lesz népszavazás az alkotmányról,”.

A jelenlegi alkotmányról sem volt népszavazás 1989-ben, emiatt vajon miért nem siránkozik.

Ami akkor nem fájt, az most miért fáj?

Transylvanianmixedgrill 2011.03.31. 18:49:16

@Vidéki:

Ezt honnan tudod, hogy nem fájt neki?

hoplita 2011.03.31. 18:50:47

"......(lol, látszik hogy történész, vagy 120 éve nem tölt meg senki semmilyen puskát),..."

Zero, bazmeg, ha nem töltöd meg hogy kerül a csőbe a lövedék...lőszer és fegyver relációban végig gondoltad ezt.....?
Hm....???
:DD

kaqkkfioka 2011.03.31. 18:51:41

A nemzeti együttműködő / egyetértő levél fájt.
Mi az a népszavazás?

nemjogasz 2011.03.31. 18:53:27

@kaqkkfioka: tisztába vagyok vele, de egyrészt talán több, mint a semmi, másrészt meg jól mutatja, hogy a sorkatonaságnak valójában az égvilágon semmi értelme, legalábbis ebben az országban biztosan, mert ahogy hallottam (lehet rossz az infó, mint a lőgyakorlatos) a sorkatona gyakorlatilag golyófogónak van.

kaqkkfioka 2011.03.31. 18:54:07

@hoplita:
" hogy kerül a csőbe a lövedék "
Egyszer lehet megtudod.:):):):):)

kaqkkfioka 2011.03.31. 18:56:15

@nemjogasz:
Mindegy minek nevezed sor vagy profi. A frontra képzett katona kell, ha nem akkor kettőt lő oszt hús lesz belőle.

antiszociálisCDtok 2011.03.31. 18:56:30

@Béla Bácsi: Ami a sík területen van nem háború, hanem humvee robbantgatás. Az ország területe kicsi és egyszerűen nincs pénzünk a sorkatonaságra, még az oktatásra és az egészségügyre sincs annyi mint kellene egy normális színvonalhoz

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.31. 19:00:21

@nemjogasz:
szart nem ér. a puska kezelésének ismerete a legkevesebbet számít a harctéren.

a fegyelem, a hadászati ismeretek mint pl lövészárokásás, álcázás, terepmunka, fegyelem, összehangolt mozgás, fegyelem, hadi kármentesítés, fegyelem, parancsteljesítés, fegyelem, térképészeti ismeret, fegyelem, elsősegély, fegyelem, ezek számítanak.
a fegyelem nem véletlenül van többször.
a hadifegyelem más mint az, hogy otthon az asszony parancsol és te be vagy kussolva, lehorgasztott fejjel leviszed a szemetet. persze erről nem tud senki, mert a kocsmában királynak adod elő magad, a seregben viszont sokan látják, ha követ sikálsz, ezért azt hiszed ez megszégyenítő. mert nem voltál katona. ha lettél volna tudnád, nem megszégyenítő, még csak nem is megalázó a többiek előtt. a többiek együtt éreznek veled, mert tudják, hogy ők is lehetnének a helyedben.
egy nagy libbant bullshit ez a katonai megalázós duma.
azok akik megaláznak a seregben és ezt élvezik, nem azért teszik ezt mert a sereg ilyen, hanem mert ők ilyenek. ezt a civil életben is megtennék, csak ott el tudsz menekülni, el tudod kerülni a folyamatos kapcsolatot, konfrontációt, ezért nem élesedik ennyire ki.

a harcászati fegyelmet úgy lehet megtanulni, ha összezárt közösségben élnek különböző kvalitású emberek és egyetlen célnak alárendelik az egyéniségüket a feladat végzése során.
A megalázás nem öncélú dolog a hadsereg kiképzési metodikájában, hanem annak elsajátítására szolgál, hogy a személyes sérelmeket, az önérzetet a közösségi cél érdekében feladni tanulja meg az ember, és megtanulja a feladat teljesítéséhez szükséges önfegyelmet.
(természetesen vannak tahók akik ezt túlzásba vitték amikor én voltam katona akkor is, de ezek nem a hivatásos állomány tagjai voltak, hanem a nyomorult parasztgyerek az őrvezetői, tizedesi rangjával)

kaqkkfioka 2011.03.31. 19:01:37

@antiszociálisCDtok:
Hogy őszinte legyek Mo-nak egy háborúban esélye nem lenne. Átrongyolnámak rajta oszt kész.
Vagy megint rossz oldalra állnánk.:):):):) Ahogy szoktunk.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.31. 19:02:08

@Conv: jah, félreértés ne essék, nem neked szólt személyesen az otthon az asszony parancsolos és vonatkozó rész, hanem csak .... szónoki hatáskeltés volt, az élet bemutatására, nehogy elkezdj rajta hőbörögni :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.31. 19:03:58

@Vidéki: fidióta, mert 89-ben nem volt vastagbőr? :)

neked az nem fáj, hogy a fityisz 89-ben liberális párt volt?

hoplita 2011.03.31. 19:04:14

@lajmi:

"......A másik századból halálra sápadtan jöttek vissza a többiek a gyakorlatról.
A "legfiatalabb" gránát 1973-as volt. Szó szerint a túlélésre ittak aznap este....."

Jézusom.....te se sokat konyítasz a dolgokhoz.
Én 88-90-ben velem egyidős, dobozolt 7,62X39-es skúlókat lövöldöztem százszámra....pontosan egyidősöket, 65-ös gyártmányú cuccossal volt tele a raktár.
Egyetlenegy sem csettent el...!!!!!!
Hasonlóan az M48-as gránátokhoz...és a többi lövedékhez, lőszerhez..
Úgyhogy ennyit a cimboráid "túléléséről"....muhahaha-kategória.
Mint amikor kivittem a kopaszokat összeszedni a fel nem robbant kézigránátokat.......és azok is, én is túléltem.
:DDDDDDD

abandi 2011.03.31. 19:04:25

Állízólag a cigányok....

hoplita 2011.03.31. 19:06:27

@kaqkkfioka:
Vazzeg én tudom...zero nem tuggya.
Bár lehet, ő erre gondolt.:))))

www.kapszli.hu/special.php?id=1

De én valamit ehhez is konyítok..:)

abandi 2011.03.31. 19:07:49

@Conv:
Most félretéve a személyeskedést ...
Maga szerint nem züllöttünk le a legalja aljára?

kaqkkfioka 2011.03.31. 19:07:51

@Conv:
Igazad van. Meg kell nézni néhány "tengerészgyalogos témájú" filmet. Nem szívesen mondom mert nem komálom az USA-t. Egy hadműveletnél nem rohangálhatsz tetszés szerint mert agyonlőnek rossz esetben jó néhány bajtársadat is. A "szívatás" (ha nem viszik túlzásba) a harctéri pszichikai nyomásra felkészítő tréning.

hoplita 2011.03.31. 19:08:57

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

".....Aki ilyen helyzetben nem epit fel egy mukodo, utokepes hadsereget, az nem normalis. ..."

Vagy rosszabb...hazaáruló.:(

Vidéki 2011.03.31. 19:09:13

Vastagbőr pihent agyában Svájc egy elvadult szélsőséges militarista állam lehet.

Hasonlíthat az általa vizionált "Heves vármegyei Horthy Miklós kiképzőtáborhoz.

Ehhez képest Vastagbőr „szupermodern, haladó gondolkodása” szerint nálunk ma ideális a helyzet:
„a honvédelmi törvény azt mondja, hogy nincs sorkatonaság.”

Feltételezése szerint néhány ezer zsoldos, majd önként és dalolva fogja kockáztatni az életét, azokért, akik semmit sem hajlandók közösségükért kockáztatni.

Még a kisujjukat sem hajlandók érte megmozdítani

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.31. 19:11:42

@abandi: attól függ a többes szám első személy milyen csoportot takar. ha az országot amblock akkor azt kell mondanom; nem. sajnos.
mondom sajnos, mert bár már a földön vagyunk, de ennél meggyőződésem, hogy kerülünk lejjebb, mind morálisan, mind anyagilag, mind közösségileg, ha ez marad a pálya

kaqkkfioka 2011.03.31. 19:15:38

@hoplita:
"a cimboráid "túléléséről""
Nálunk vaklövészeten belelőttek a templom toronyba (kisebb károk). Másnap már ment a nagytatar. Az irányzó meg a csurmára.

hoplita 2011.03.31. 19:18:03

@Conv:
".......(géppisztoly): kis erejű, a mérete egy pisztolynál egy kicsit nagyobb, viszont sorozatban is lő, egyszóval egy nagyobb pisztoly, ami sorozatban is képes lőni (akár 1300 lövés percenként, azaz kb. 21 lövés másodpercenként)..."

Kicsit slendrián a definíciód.
Azt az automata fegyvert nevezzük géppisztolynak, ami pisztolylőszert tüzel...ilyen eccerű
Sok típusa a 9X19-es para lószert kajálja, ennyi.
Kisebb lőtáv, csekélyebb átütőerő.

Értelemszerűen a gépkarabély puskalőszert tüzel, automata üzemmódban.

hoplita 2011.03.31. 19:22:45

@fogash:
Igen valóban a vége felé lehettél....talán ezért írsz oltári baromságokat.:(

hoplita 2011.03.31. 19:24:23

@zero:
Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

nemjogasz 2011.03.31. 19:24:38

@Conv: amit leírsz, logikus, és célszrű. És ez elvárható egy polgárjózsitól, aki lehet, hogy egész életében a büdös életbe nem fog részt venni háborúban? Vagy szerinted célszerű ilyen mentalitásúvá alakítani embereket, akiknek nem szakmájuk a harc? Hogy aztán egész hátralévő civil életükben ilyen mentalitással rohangáljanak?

2011.03.31. 19:28:28

@kormányzó: A budapesti állatkertből minden állatot megettek az ostrom alatt.

abandi 2011.03.31. 19:30:06

@Conv:
Maga valamiféle Föld-lakó ajrüpéjer elsősorban...?
Ideje lenne megtanulnia a Magyar Himnuszt kívülről, meg a Dzsuzsák Balázs nevet is....

hoplita 2011.03.31. 19:30:44

@Tigeri:
Nekem volt egyetemet végzett, a fennmaradt hat hónapot lehúzó katonám.
Nem ért egy irgalmas kiáltást sem.:(
Viszont voltak kibaszott jó szabolcsi parasztkölykök...erősek, mint a bivaly.
Na, azokkal lehetett dolgozni..

asmodean 2011.03.31. 19:31:29

@Vidéki:
Ha választani kell, hogy 3-4000 szerződéses, hivatásos katona a harcoló állományból (általad zsoldosnak definiált) , vagy 10000 sorozott katona, ne adj isten milicista védje-e a seggem, akkor én azt a 3-4000-et választom. (Mellesleg a kettő szerintem nem zárja ki egymást, van rá példa több országban is.)
Mellesleg menj be egy szolnoki katona kocsmába és két Kárpátia szám között közöld a közönséggel, hogy szerinted ők zsoldosok, akik elfutnak, ha harcolni kell az országért.

kaqkkfioka 2011.03.31. 19:33:14

@asmodean:
"Mellesleg menj be egy szolnoki katona kocsmába ..."
A végeredmény érdekes lenne?

asmodean 2011.03.31. 19:42:36

@kaqkkfioka:
Én úgy mondanám izgalmas :))))

hoplita 2011.03.31. 19:44:17

@nemjogasz:
Mától hatályon kívüli a pécsi eset ürügyén hozott elmebajos szemét rendelet....csak szólok, ha valaki nem tudná.

uid4238.mandiner.hu/cikk/20110331_lazult_a_fegyvertartas_szabalya

abandi 2011.03.31. 19:44:48

@Conv:
Nem vagyok egy nyelvtan-náci, de mivel magát kell figyelmeznem :
"amblock'...enblock!
Tudja, ez majdnem olyan mint az "Antant", ami ugye entente igazándiból...
Jó lenne már tisztába kerülni a nemzetárulókkal és a külső éllenségeinkel is!
Maga szerint is Úgy-e?!

Kartal (rezervált) 2011.03.31. 19:47:48

@Conv: én simán javasolnám az 1 ÉVES sorkatonaság visszaállítását. Tanulja meg a gyerek a téli felszerelés használatát, és a nyári felszerelés használatát is. Mert tényleg ha baj van, és bevisznek egy rakat hadkötelest, aki nyáron kapott kiképzést, azt sem tudja, mit kezdjen a mikádóval télen... no mindegy. Nem vagyok nagy barátja a Magyar Honvédségnek, de az 1 évet visszaállítanám. Simán.

@hoplita: egyetértek.

SchA · http://katpol.blog.hu 2011.03.31. 19:48:19

Két apróság
- A XXI. században, ha meg akarják védeni az országot, akkor előbb lenne szükség harckocsikra, önjáró tüzérségre, modern páncél- és légelhárító eszközökre, stb, mint az egyszerű nép fiaira, akik képesek megtölteni és elsütni egy puskát (mintha az olyan ki****ott kvantumfizika lenne). Amikor mindent - fegyverzetet, felszerelést, pénzt, megbecsülést és most a nyugdíjat is - elvesznek a honvédségtől, akkor ne sírjanak, hogy ki fogja megvédeni a hazát.

-Remélem megvalósítják ezt a kiváló ötletet, de akkor figyelmeztetnék mindenkit, h Magyarország következő háborúja olyan lesz, mint az a jelenet az Untergang-ból, amikor a Volkssturm fegyveresei egyenesen belegyalogolnak a szovjet géppuskatűzbe...

/Nem olvastam el a 200 kommentet, ha vmi már elhangzott volna, akkor sorry/

derelyegrádi szellem 2011.03.31. 19:49:25

zero

Tudom most megint lesz "narivakozás", de csak azért is.

1./ Én is szeretném, hogy a vármegyék az Alkotmányban benne legyenek, így nem látom azt nagy bajt, hogy ezért mezei fideszesek és jobbikosok összefognak. Tényleg, nem ez a parlamenti demokrácia? Nem azt hányolták sokan, hogy ügyek nem csak parlamneti patkó határáig terjedjenek? Konkrétan ezzel mi a gond?

2./ Ez alapos kritika, de nem telejsen igaz. Az LMP csinált egyet, csak nem mutatja meg! :-)

3./ Ez a legérthetetlenebb számomra. Orbán igazat mondott. Tudom hogy 6 év Feri után ez különös, sőt furcsa, hiszen ő még akkor is hazudott, ha csendben volt, de ettől még a dolgok normális rendje ez. Csak azt nem értem, ebből hogyan következik az, hogy Orbán azt gondolná hogy mindenki rasszista? Én sem vagyok rasszista, de ez az egyik oka amiért nem támogatom ezt. Mert nem akarom hogy az egyik népcsoportnak nagyon szava, vagy több voksa legyen, mint egy másiknak. Egyenlőséget szeretnék. Én sem kérek plusz szavazati jogot, mert több adót fizetek, mint egy komplett borsodi falu lakossága. Tehát rasszista vagyok? Ez baromság.

"A miniszterelnök szerint azért bukott el a családi szavazati jog, mert az emberek szerint a roma családoknál több gyerek van, így magasabb arányban részesednének a szavazati jogból."

Ez így van. Sokan ezért nem szeretnék. Aki ezt írta ide a vonatkozó posztba az szerinted rasszista? Nézd vissza a saját postodat a 12 kérdésről.

4./ Ez is így van. Ráadásul azzal Orbán még nem is érvel (én megtenném), hogy ha csak keletkezésének módját nézzük, mert most ez történik, azt az Alkotmányt, amit most leváltaltani készülnek az egy kommunista módon megválasztott Parlament (nálunk akkoriban főleg a Népfornt jelöltjei győztek, nem utolsó sorban azért, mert csak ők indulhattak a "választáson") szavazta meg, népszvazás a mellett sem volt. E mellett akkor most miért kéne?

5./ Ez jogos kritika. De megjegyzem, hogy én vastagon leszarom, hogy az Eu-nak hogyan meg hányszor meg miként fordítják le az alkotmánytervezet, azt a 99.99 %-uk úgyee fogja elolvasni, mert hát a médiatörvény ellen is úgy tiltakoztak Cohn-Benditék, hogy el sem olvasták, mert még fordítása sem volt. Meg ott állt az a félhülye egy "Censored" címlapú Magyar Nemzettel!!. Hát ennyi fogalma volt a dologról. Én le se fordítanám nekik, de tudom hogy le kell. De hangsúlyoszom, ez alapos kritikának tűnik, ha már lefordítják ne bénázzanak, fordítsák le 'oszt adják oda. Cohn-Benditet meg röhögjék ki. Schultzot szintén. Majd amikor a EP elnöke akar lenni (ezt szeretné), akkor majd kaján mosollyal nyomjanak egy NO gombot. Ez ennyi.

Vidéki 2011.03.31. 19:50:40

@asmodean:

A svájciak nem úgy gondolkodnak, mint te.

Feltételezem, hogy nekik is meg van a magukhoz való esze.

Az élet sok területén bebizonyították már, hogy a valóság talaján állnak és nem a "Kávéházi Konrádok" valóságtól elszakadt mentalitása jellemzi őket.

fokabacsi 2011.03.31. 19:51:26

@Béla Bácsi: Én csak azt nem értem , minek kell egy katonának "alaki kiképzés" nem inkább a harcászatot kellene tanítani? Hogyan kell takarásban óvatosan az ellenség közelébe szivárogni,majd lelövöldözni?!! Azzal hogy szépen menetel egyenesen a temetőbe , nem vagyunk kisegítve.
@hoplita: Nem biztos, hogy a bivalyerős ember jó katona. Mi van, ha esze is csak annyi van?

Béla Bácsi 2011.03.31. 19:54:28

@nemjogasz: Tudod erről egy amerikai filmkomédia jut eszembe: az egyik főszereplő egy Szinbád névre hallgató komédiás volt, ha jól emlékszem. A történet röviden: Szinbádot veszteség éri, vérbosszút esküszik, de neveltetésénél fogva soha nem kezelt még fegyvert. Egy morcona arcú segítője tanítgatja, kis sikerrel. Végül a segítő elunja a dolgot és felrakja a saját fejére a célnak használt dobozt és ráparancsol Szinbádra, hogy lőjön. Az persze először nem akar, de megfélemlítés után hozzákészülődik... és ekkor húzza ki a saját pisztolyát a morcona és felhúzza rajta a kakast. Szinbád hatalmas stressz alatt lő...és tökéletesen lelövi a céltárgyat.
És ekkor mondja ki a tanulságot a morcona ember:
"Ha fegyvert fogsz valakire, készülj fel, hogy meghalhatsz!"
Bizony, ha gyermeteg polgárainknál fegyver lenne, akkor talán nem lehetne olyan ordenáré törvényeket hozni ellenük lépten-nyomon, nem lehetne a hivatalban olyan szemérmetlenül aljasul, gonoszul, púpostörpeként viselkedni az ügyféllel (mert ki tudja, mi van a retikülében?) és nem kellene áramot vezetni az uborka köré, mert kétszer is meggondolnák a megélhetésiek, hogy van-e puskája az öregnek vagy nincs?

hoplita 2011.03.31. 19:55:41

@asmodean:
Szolnokon mindig tökös gyerekek, meg alakulatok szolgáltak...én is ott húztam le az időmet.:))

hoplita 2011.03.31. 19:58:37

@fokabacsi:
Lehet, hogy nem kiművelt, finom úrigyerekek...de bármikor rájuk mertem volna a seggem bízni és tudom, nem csalódtam volna.
Emellett mondom fizikailag klasszisokkal verték a nagyvárosi kölyköket.
Mondjuk azok voltak a leggyengébb eresztés, már akkor, 20-25 évvel ezelőtt is.

hoplita 2011.03.31. 20:03:52

@Kartal (rezervált):
Már egyszer, talán tavaly valamikor leírtam.
Visszaállítani a sorkötelezettséget, de nem mindenkit bevinni, hanem csak a "javát"....vagyis akik fizikailag és pszichikailag is tökéletesen alkalmasak.
Ez ám nem sok ember.....úgy évi 15 ezer gyerek, maximum.
Ezeket a legjobb kiképzésnek alávetni, ott még szortírozni és akkor évjáratonként van 8-10 ezer használható katonád.
Ennyi....nem bonyolult...és ésszerűen finanszírozva az ország sem rokkanna bel.

Egy valamit minden itt dumáló hadseregellenes jegyezzen meg...!!

Minden ország etet egy hadsereget...de nem mindegy, hogy a sajátodat, vagy egy idegent.

asmodean 2011.03.31. 20:03:52

@Vidéki:
És a hivatásos hadsereget fenntartók sem úgy gondolkodnak, mint Svájc. Lehet, hogy ők tudják azt amit a felületesen tájékozottak nem, hogy Svájcnak is egyre nagyobb gondot okoz a szükséges sorállomány kiállítása, hogy a sorozottak majdnem fele eü problémák miatt, vagy valamilyen egyéb kifogás okán, nem áll "hadrendbe".
Persze ezek az országok nem rendelkeznek olyan komoly 20-21. századi háborús tapasztalatokkal, mint Svájc.

abandi 2011.03.31. 20:13:51

@derelyegrádi szellem:
Maga egy tanult embernek túnik!
És az a kölönbség a tanult és értelmes között, hogy bár mindkettőnek azonos a beléjevert kötelező, de ez utóbbi mégis látja a valót...
Maga sem mai "gyerek" és feltételezem, hogy a diplomája sem gátolja az igazságérzetét....

Béla Bácsi 2011.03.31. 20:17:11

@fokabacsi: Az alaki kiképzés a fegyelemre nevelés egy nagyon fontos eszköze. Nélküle nincs hadsereg, csak legfeljebb Timúr és csapata:)))

majomkutya 2011.03.31. 20:21:10

@asmodean: Svájcban a leggyakoribb a lelkiismereti okból való szolgálatmegtagadás. Ez azt jelenti, hogy valakinek nincs kedve katonáskodni.
MA a különböző cikkek alalpán kicsit utánajártam a dolognak.
Svájc egy megdöbbentően erős és kiválóan képzett, hazafias hadsereget tart fönt évi 3,1 milliárd dollárból, ami ugye nagyjából 620 millárd forint.
Magyarország köteles (lenne) a NATO szerződés alapján a GDP-je 2%-át a hadseregre költeni.
Most jelenleg Magyarország a GDP-je 1%-át költi hadseregre, ami kb. 300 milliárd forint.
Ergo: ha annyit költenénk hadseregre, amennyit a NATO szerződésben vállaltunk, akkor mi is kb. 600 milliárdot költenénk évente, azaz ugyanannyit, mint SVÁJC.
De álljon meg a menet! Ha mi is ugyanannyit költenénk, mint ők, akkor nekünk is lehetne egy profi hadseregünk? Hogyis van ez?
De nem nehéz azt sem kitalálni, hogy 300 milliárdból (ami fele annyi, mint amennyit Svájc költ) legalább egy feleakkora létszámú, de ugyanolyan színvonalú hadseregre futná, mint Svájcnak. Jelzem: jelenleg ettől is fényévekre vagyunk, konkrétan a béka segge alatt.
Akkor már csak egy dolgot kérdeznék: HOL A PÉNZ?

picur3ka 2011.03.31. 20:35:39

@Transylvanianmixedgrill:

'1. Tévedés, tökéletesen igazam volt/van. ez a sorkatonaságosdi-kártya most éppen a munkanélküliség burkolt csökkentésére olyan fontos. Máskor szélsőjobbos hibbantak odacsalogatására. Egy szóval nem mondtam, hogy régebben sem akarták, vagy mondtam ilyet?'

Nagyon is.

'Csak akkor más volt az ideológia mögött a számítás. De neked végülis mindegy, te így is úgy is beszoptad, láthatóan.'

Mint fentebb: matrix. Az egesz vilag egy matrix.

'2-3-4. Természetesen olyan statisztikákat mutogatsz, ami a TE elméleted alátámasztja. Az persze nem zavar, hogy a valóság és a te elméleted nyilvánvalóan nem ugyanaz. Jelzem: az állítástevő te vagy, én pedig a kételkedő. NEKED kell az állításod alátámasztanod erős érvekkel, nem pedig a kételkedőnek. Ajánlom figyelmedbe Alan Hale csillagász elfogadott érvrendszerét (iqdepo.hu/dimenzio/11/11-02-11.html ) Számomra például igen erős érv lenne részedről egy olyan statisztika, ami nem csak azt mutatja, hogy a végzés után itthon maradtak közül hány százalék maradt itt ÉS tudott szerezni munkát, hanem azokat is számításba veszi, akik elmentek itthonról, hisz a Magyarországon végzett ÖSSZES felsőfokú végzettségűhez képest ők szintén a Magyarországon nem dolgozók közé tartoznak, praktikusan Magyarország szemszögéből munkanélküli állampolgároknak is nevezhetjük őket. (mondom ezt bátran azért, mert a külföldön dolgozóink nagy része ettől még magyar állampolgár maradt, magyar állandó lakcímmel...)'

En adatokat mutattam. Elmeleted neked van, amit nem tudsz alatamasztani, csak fosod a szot.

Tevedes. Az allitastevo te vagy:
1. A fidesz ezt most talalja ki a munkanelkuliseg csokkentesere
2. A munkanelkuliseg bujtatasara tamogattak a felso oktatast.

Virág et. 2011.03.31. 20:36:21

Bár ez nem lényeges vonulata a témának, de az MSZP-nek is volt alkotmánytervezete. Legalább kettő az elmúlt 20 évben, utoljára Petrétei írt egyet - az asztalfióknak, mert abban a politikai helyzetben (különösen 2006 után) a keresztülvitelének nulla realitása volt.

@derelyegrádi szellem: "...népszvazás a mellett sem volt. E mellett akkor most miért kéne? "

Mert ez a norma Európában. Ha egy gyakorlat nem jó, akkor a megoldás nem az, hogy ragaszkodok hozzá, hanem hogy áttérek a jó gyakorlatra.
A Fidesz azért nem akarja népszavaztatni ezt az alkotmányt, mert félő, hogy nem menne át. Az emberek egyre jobban érzik, hogy nem jó egy impotens alkotmánybíróság és bár a szándék nemes, de a megvalósítása a költségvetési hiány maximalizálásának ne túl alapos. Csak egy példa: a ma magánnyugdíjpénztári elvonásai a jövőben, évek múltán fogják növelni az állam kiadását, fogják olyan helyzetbe hozni az akkori kormányt, hogy a most elköltött pénzeket valahonnan elő kell teremteniük. Ha az alkotmány tiltja a hitel felvételét, akkor marad majd a kifizetetlen nyugdíj, ami persze sokkal jobb lesz. A lényeg: a ma döntése 10 évvel később befolyásolhatják a költségvetést. Ez pedig a más szerszáma és a csalán tipikus esete.

Secnir 2011.03.31. 20:38:04

@fokabacsi:
" Én csak azt nem értem , minek kell egy katonának "alaki kiképzés" nem inkább a harcászatot kellene tanítani? "

te sem voltál katona.
az alaki kiképzésnek több raiconális oka van:
1.) az alakzatban menetelő katonák erőt sugallnak. a civileknek és a többi katonának egyaránt. pszichológia. (példa: ha a civilek látják, hogy egy megroppant sereg vonul, feladják ők is. stabil háttér nélkül nincs győztes sereg)
2.) az alaki kiképzés közben a katonák megtanulják a fegyelmet. azt, hogy a parancsot azonnal helyesen végre kell hajtani, mert ha nem, akkor kiderül, hogy ki a leggyengébb láncszem, aki az egész alakulat vesztét okozhatja (példa, ráérősen összerakja az aknavetőt, amiből 1 db van, addigra lelövöldözik a surranótársait)
3.) az alaki kiképzés közben tanulja meg, hogy adott esetben csatában stb. hol a helye, és kire számíthat. tőle jobbra a béla, mögötte a jani, stb. ha harc van,és tőle jobbra jajkiáltást hall, tujda, hogy béla bajban van, és segíteni kell, és tudja, hogy a háta mögött a jani nem fog felállni a golyószóróval rambót játszani, mert ő van előtte. egy szedett-vedett csürhe esetében nem állnék fel az első sorban.

hirtelen csak ennyi

abandi 2011.03.31. 20:39:24

@hoplita:
Én, mint a fehér faj kipusztulását vízionáló, figyelmeztetlek:
Nem szükséges a bibsi-libsiket hergelni!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.31. 20:41:18

@Vidéki: A sorkatonák biztos lelkesebbek lennének.
Hazafias hadsereg nem lesz a sorkatonaságtól.

derelyegrádi szellem 2011.03.31. 20:42:31

@Virág et.:

Nézd, mi gyakran előfordul, hogy nem értünk egyet, de tényleg nem ezért, mert tudod hogy -a magyam módján:-) - respektállak, de mondj már nekem európai országokat pláne eu-sakat akiknél az alkotmányt megnépszavaztatták, plána olyan számban, hogy azt "normának" lehessen tekinteni, mert én ilyenről nem igen tudok, bár nem vagyok alkotmányjogász.

De most akár tanulhatok is. :-)

abandi 2011.03.31. 20:45:47

@Virág et.:
Tökéletesen mutatja be a kétpárti játékot az ön felvetése!
Lehet mismásolni, de a mai" hatalomkrácia" egy irányba mutat...
Elvtárs!
Csatlakozz a sohamegnemalkuvókhoz: irány a KDNP!

Secnir 2011.03.31. 20:46:38

más:
már rég leszereltem,mikor a szerb háborúban át- át lőttek a szerbek ezt-azt, meg a szerb gépek itt fordultak meg, mert szerbiában nem tudták megcsinálni a fordulókört. fájt is a feje a kormánynak. az Antall Józsi fogta a kezét a hadügynek, hogy ugyan már ne menjenek neki a szerbeknek, többek között alkotmány stb., oldjuk meg diplomáciai úton (később morogva, de bocsánatot kértek).
én akkor úgy mentem mindennap dolgozni, hogy otthon össze volt készítve a cuccom, hogy hívás esetén menjek. vagy ha csak átjönnek szeged felé, vonatra üljek és lemenjek. csak találok vmi fegyvert, amivel meg tudom védeni a hazámat.
sajnos én ilyen vagyok. ez a hazám. itt születtem, és ha kell, megvédem fegyverrel. sokaknak ez semmit nem jelent, nem is nekik írom. nem is a mostani generációnak, akik egy csunyább nézés vagy egy svájcibicska láttán sikítozva szaladgálnak a diszkóban.
szvsz igen, valahol igaza van a jóembernek, de csak módjával.

derelyegrádi szellem 2011.03.31. 20:49:53

@Vidéki:

Hát tényleg nem. Külnösen nem Blochert Néppártja, akikhez képest mondjuk Orbánék (de talán még Vonáék is) liberális elhajlók..:-)

A Konrádot meg nézegetnék ott a derék svájci polgárok, piszkálgatnák egy hosszú bottal, mint az óvodások a döglött galambot, aztán közben vakargatnák a fejüket csodákozva....

Secnir 2011.03.31. 20:51:43

...és még valami a végére.
ugyan idős vagyok már, de ha gond volna, ugyanúgy az első sorba kérném magam.
a különbség csak az, hogy nem volna mindegy, hogy kiképzés nélküli újoncok ülnének a seggemben, akik kakaót szürcsölnek és a fegyerropogásra összebújnának, vagy "kiképzett", a sorkatonai szolgálatot kitöltött katonák.

Virág et. 2011.03.31. 20:55:46

@derelyegrádi szellem: Tudom, hogy a wikipédia talán nem a leghitelesebb forrás, de 5 perc alatt ennyit tudok prezentálni.

hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9pszavaz%C3%A1s#N.C3.A9pszavaz.C3.A1sok_Eur.C3.B3p.C3.A1ban

Franciaország:

"Az első népszavazáson, 1793 júliusában a köztársasági alkotmányt hagyták jóvá a polgárok. Azóta 24 alkalommal hívták országos voksolásra a franciákat. A legtöbbször (11 alkalommal) az alkotmány változásairól kellett szavazni."

Németország:

Szövetségi szinten nincs rederendum semmiről (a jogintézmény sem létezik), de a tartományi alkotmányok érvényességi feltétele a népszavazás.

Olaszország:

"Alkotmányozó népszavazásra a világháború óta egyszer, 2001-ben került sor." Az ugye eggyel több, mint nálunk.

Még ezt találtam:

"Dániában és Írországban a referendumot minden alkotmánymódosítás esetén lehet alkalmazni. Spanyolországban az alkotmány teljes és részleges módosításakor is népszavazást kell tartani, míg Ausztriában csak a teljes revízió esetén."

forrás: alkotmany.postr.hu/nepszavazasok-europaban

Marcellusca 2011.03.31. 20:56:13

@Conv: Sőt!
Már '88-ban. :)))

asmodean 2011.03.31. 20:58:03

@majomkutya:
Nem érzem úgy, hogy Svájc kapcsán megcáfoltál volna, lehet nem is ez volt a szándékod.
Tegyük még hozzá, hogy a bevonulási hajlandóság tendenciája csökkenő képet mutat.

pukancs 2011.03.31. 20:58:07

@laspalmas: @zero:

Jön az ellen a vadászbombázóval, a légi-irányítás és a repülő vezetője közötti kommunikáció emígyen folytatódik le:

-Sas 2-es nemsokára átlépi az osztrák-magyar határt.
-Vettem
-Sas 2-es ereszkedjen 1000 métert, majd várjon a következő utasításig
-Vettem
-Sas 2-es átlépte az osztrák-magyar hátárt, engedélyt adok a levegő föld rakéták élesítésére.
-Vettem rakéták élesítve.
-Sas 2-es a célpont a budapesti parlament, a koordinátákat átküldtük. Várjon a tűzparancsra.
-Vettem.
-Sas 2-es adja meg a pozícióját!
-Berettyóújfalu
-(háttérben ordibálás: a kurva életbe ezt a csökevény országot még lebombázni se lehet normálisan, mert nincs egy kibaszott NATO radarjuk se!) Sas 2-es az akció lefújva, ismétlem az akció lefújva térjen vissza a bázisra.

:)

Secnir 2011.03.31. 20:59:26

csak tovább mondom b+
a mai ifjúság (nevezzük így) fizikailag NEM képzett. egyenlő a nullával.
kirándulni voltunk asszony osztályával, egyik nap program hegymászás+túra (nem volt vészes, Velemből indultunk, 25 km). 18(!) éves diákok, az első 5(!) km után megálltunk pihenni, mert széthullottak.
az út utolsó 12 km-én én cipeltem a társaság holmiját, úgy néztem ki, mint egy bantu néger Kittenberger könyvében, csak a talpam látszott, ezek meg az első falu táblánál taxit akartak hívni.
ezek? hazát védeni?
neeeee..

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.31. 21:00:45

@abandi:

en bloc helyesen. ha már ragaszkodni akarunk a nyelvhelyességhez (aminek egy szleng-jellegű jövevény kifejezés esetében nem sok jelentősége)

a külső-belső ellenséggel kapcsolatban pedig: nem, én nem vagyok üldözési mániás hülye.
szerintem politikai, vallási hovatartozás nélkül a nemzet ellenségei az idióták.
az üldözési mániás idióták főként. jobb és baloldalon egyaránt.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.31. 21:03:03

@nemjogasz:
mindenkitől elvárható, hogy képes legyen csapatmunkára és önérdek nélküli feladatteljesítésre, a saját kicsinyességének leküzdésére.
még polgárjózsitól is. hidd el ezekkel a képességekkel csak jól jár mindenki

hoplita 2011.03.31. 21:04:15

@Secnir:
:)))))))

Dettó hasonló tapasztalatok.
45 évesen a 90%-át lenyomom, legyalogolom-futom...mellette kiiszom.:))))

trojka 2011.03.31. 21:06:57

Tudjátok, még igy 63 évesen is meg tudnám tölteni az AK-t, AKM-et, az AMDT, az RPT-t, el tudnám vezetni a PSZH-t, és el tudnám sutni a géppuskát. Kicsit löttem az UZZI-val, de lehet, hogy a golyos vadaszpuskával, vagy a sörétessel is egészen jol elboldogulnék. De azért remélem. hogy nem a mi két évig tarto kemény kiképzésunkböl akar egyszer megélni ez az ország. Amugy, kiváncsi lennék egy "vén szarosok" és a mai "szupermenek" barátsagos hadgyakorlatára!

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2011.03.31. 21:09:31

Olvasgatom a kommenteket pro és kontra.
Érdekes módon, az senkinek eszébe se jut, hogy az országnak gyakorlatilag nincsen haditechnikája.
Hiába lenne akárhány ezer gyalogos katona, aki meg tudja tölteni, a fegyvert, a mai hadviselésben a gyalogos katonák már szinte alig számítanak.
Említette valaki Izraelt. Izrael azért tudott életben maradni ellenséges arab államok közt, mert az USA, a legmodernebb technikával látja el.

Mit akarunk mi, van tizenegynehány Grippen, melyeket az első támadásban megsemmisítene az ellenség, pár özönvíz előtti harci helikopter, néhány tucat régesrég elavult T-72 harckocsi.
Tüzérség semmi, rakétás alakulatok sehol.

Kellene modern hadsereg, igen. Ahhoz viszont elsősorban modern technikát kellene vásárolni, amire lehetne kiképezni tartalékosokat, másodsorban végre le kellene szerelni a honvédség többezres vízfejét, mely sohase volt képes normálisan gondolkodni.

Secnir 2011.03.31. 21:23:42

@hoplita:
"mellette kiiszom.:))))"

arról már ne is beszéljünk...

trojka 2011.03.31. 21:24:43

@anti_troll: Totál igazad van. Amugy, csak ugy mellékesen, ki lenne az ellen? Dart Wader?

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.03.31. 21:28:03

jogos Pósán úr felvetése. nézzük csak K. Árpádék esetét!
há' milyen jól jött nekik a kiképzés, hogy tudtak fegyverrel bánni...

de ha már ennyire nyomul ez a "hübelebalázs" hozzáállás, legyen akkor a militaribuziknak és menetelőfetisisztáknak valami lehetőség.
de a normális embereket tessék szépen békében hagyni a vármegyékben.
előre is köszönjük!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.31. 21:30:43

@.Pierre Bezuhov.:
természetesen a fizikailag, szellemileg alkalmatlanokat nem vitték be katonának sosem. nincs mitől félned :)

másrészt a lelkiismereti okokból nem akarókat sem.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2011.03.31. 21:35:11

@trojka:
Majdnem az összes szomszédunk rosszindulatú velünk szemben :( A kisantant él és virul.
A NATO védelem pillanatnyi illúzió, mely egy pillanat alatt szerte foszolhat....

trojka 2011.03.31. 21:40:59

@Conv: Hát, nem akarok beleszolni, de az én századomban (1972) volt egy srác, a felsö ágyon aludt, minden éjjel lehuggyozta (bocs) az alatta fekvö öregkatonát. az orvos (nem helyben) megállapitotta, hogy idegileg zokni. A tuzéreknél volt egy srác, amikor kivonultak, ez az utolso volt a végén, vonszolta maga után az egyik lábát, mert abszolute nem tudta használni. Tudod, lehet, hogy ök voltak az önfeláldozás szobrai? Csakhogy, én egy szobrot nem láttam nekik feállítva. Azért, azt mondták akkor, hogy mi hulyére vernénk Nyugatot egy összecsapásban! Igaz, én és még sok társam nem volt nyomorék! (Már azok vagyunk!)

abandi 2011.03.31. 21:42:48

@Conv:
Nagyon helyes hogy, utána nézett...
A hülyeség pediglen pártsemleges!
Kár, hogy ilyen "mindentudónak" hiszi magát...
A tudálékos "látszetszerénysége" kimondottan fajtajellegű....

abandi 2011.03.31. 21:47:05

@.Pierre Bezuhov.:
Ezt az egész balhét a magafajtátok csinálták!
Normális terrorista a bűnözőket ritkítja....

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.31. 21:50:13

@trojka:
én mélységi felderítő voltam, a 4. tüzérdandárhoz voltunk kihelyezve egy időre, ahol láttam egy csókát a tüzérek közt, aki filmkomédiába illően csípőficamos volt. később kiderült, hogy kicsit gyagya is volt, de ezt mi nem láttuk csak a mozgását.
kérdeztem az ütuitől amikor bement előttünk a laktanyába a srác, hogy ez oszt mi a bánat, valami hadirokkant?
nem, valami pártkutya kölke volt és nagyon szeretett volna katona lenni, ezért nyomorúságos fizikai és szellemi képességek ide vagy oda, fel kellett venni. azt mondta, hogy egyébként egy nagyon lelkes csak béna katona, nincs vele gond, csak mindig trükközni kell, hogy valami más fontos feladata legyen amikor pl a 15 km-es erőltetett menetgyakorlat van :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.31. 21:52:48

@abandi:

igen, ezt már megállapítottad, hogy egy vérliberális zsidó kölyök vagyok, felesleges ezt túlspiláznod.
maradjunk ennyiben, ne erőltesd meg magad.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.03.31. 21:53:54

@Conv:

Azt meg nem is mondom, hogy '89-ben hány éves voltam :))))

trojka 2011.03.31. 21:54:03

@Conv: Lenti? Gyere át a "Lenti katonasag" blogra" Megéri!

pukancs 2011.03.31. 22:00:51

@Secnir: csipszből kólából nesztíí-ből nem is igen lesz energia...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.31. 22:04:29

@laspalmas: csibe :)

@trojka: szandaszőlős alapkiképzés, cegléd szakirányú kiképzés, aztán voltaképpen minden létező hadgyakorlaton ott kellett lennünk, mert minden hadtestnek szüksége volt ránk, állandó helyünk nem is igen volt, mindenhol egy, max két hónapot voltunk szakképzésen.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.31. 22:05:14

@pukancs: dehogynem, színtiszta energia lesz belőle. szalonna :)

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.03.31. 22:05:31

@Conv: de ha te bekerülhettél, akkor nem igazán szűrt jól a rendszer.
igazam van? :)

Horizont 2011.03.31. 22:07:15

Elképzeltem a mai fiatalemberkéket akik nőnek látszódnak és majdnem azok is, ahogy bevonulnának sorkatonai szolgálatra és ők lennének a kopaszok! Őrségben állnának vagyis ülnének energia itallal és cigivel a kezükben,és az egyik fele sírva fakadna ha a felettesük görbén nézne rájuk, a másik fele meg megverné a felette lévőt:))) Már a menetfelszereléstől bef.snának.Na a hazának annyi is lenne!:))
Mondjuk az ilyen politikust mint ez a Pósán is a tűzvonalba zavarnám ki, vagy egy aknamezőre...

picur3ka 2011.03.31. 22:11:57

@hoplita:

Ez is nagyon igaz. Meg a voros iszapos is az.

trojka 2011.03.31. 22:13:26

@Conv: Ja, még annyit, hogy a bevonulás elött hiába sportoltam, abszolute nem tudtam gyalogolni. egyszer mi is 15 km-es gyakorlaton vettunk részt, na, a század már régen bent volt a laktanyában, amikor én, egyszál magamban, teljes menetfelszerelésben ésfegyverzetben megjelentem a fökapunál. mivel rolam senki sem értesitette a kapuugyeletet, "ugy" lett belolem, a század pk.jött le és igazolta, hogy oda tartozom és nem diverzáns vagyok. amit elözöleg leirtam, talán szélsöséges volt, de ugy érzem, hogy még igy 63 évesen is tudnám a megismert (elavult) fegyvereket kezelni. (az AKM még ma is jo fegyver))

majomkutya 2011.03.31. 22:15:26

@asmodean: Nem volt célom megcáfolni amit írtál.
Csak arról akartam írni, hogy ennyi rengeteg pénzből ha okosan költenék el a pénzt (meg nem ellopnák), akkor lehetne egy olyan hadseregünk, ami nem egy vicc.

szaktatar 2011.03.31. 22:16:28

@zero:
"lol, látszik hogy történész, vagy 120 éve nem tölt meg senki semmilyen puskát"
ez a mondatod a nagy LOL. a töltőfogással a tárból a töltényűrbe juttatod a lőszert, azaz csőre töltöd.

@hoplita:
"Értelemszerűen a gépkarabély puskalőszert tüzel, automata üzemmódban."
a gépkarabélyok köztes lőszert, más néven karabély lőszert tüzelnek. puskalőszert, a puskák és a géppuskák tüzelnek. ;-)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.03.31. 22:22:45

@Conv:

MENNYÉ AZT HÁBORÚZZ !!

a lényeg h háborúban kell gondolkodni, tuti h ezek a geci románok szerbek tótok pillanatokon belül megtámadnak minket...

nagyon forró a talaj, veszélyes.

..amúgy KOMOLYAN:
mennyi esélye van egy háborúnak amig létezik az EU ????????????
ha meg már nem létezik, vagy a Viki kilép belőle, akkor meg felfegyverkezünk
mint ÉK a gonosz nyugat ellen ????
és megvédjük a hazát ??

már várom a qrva logikus okfejtésedet
de axiómákat [militarista dogmákat mindenképpen] és definíciókat is várok ám !

picur3ka 2011.03.31. 22:31:16

@szorokin:

Te egy hulye vagy. Azt mar eldontottuk. Tobb forumon is attol tartok, ha az emlekezetem nem csal. A legvadabb baltol idaig. Jelentkeztel mar a kaccsolaton vagy a hunhiren?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.31. 22:31:41

@szorokin:

látom, ma megint megint összekeverted az extracsúszós vazelint az extracsípőssel.

jelen pillanatban nincs időm fogyikat pátyolgatni, tehát sajnos mást kell keresned aki kielégít :)

asmodean 2011.03.31. 22:44:21

Egyébként nem tudom, hogy mit kell fázni egy kis katonáskodástól. A kaja valóban nem egy nagy durranás, de fogyasztható. Egy körlet nem éppen a Hilton, de nem is egy nyomortanya.
És igen fel kell súrolni a vizesblokkot meg a század szintet, meg ami az alegység vagy a znt eszébe jut éppen, de azért ezek nem éppen kiállhatatlan kínok.
A sorállományi időszakra visszagondolva én azt mondanám, hogy minden hülyeségével együtt is egy jó "buli" volt inkább.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.31. 23:10:47

@Horizont: Ennyiből tényleg nem lenne baj a sorkatonaság, ellenben normális neveléssel ilyen egyedek amúgy nem nagyon képződnek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.31. 23:11:25

@Horizont: Jah meg a megverné a felette állót... Aztán menne fogdára, és gondolkodhatna, hogy van, amikor érdemesebb csöndben maradni :)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.03.31. 23:12:37

@Conv:

látom megcsillantottad rettenetes intellektusod.

röf - röf - röf.
jó a hadsereg mer jó,
röf röf röf
kell haccsereg mer máshun is van és szokás
röf röf röf
kurva intelligens és logikus, mert programozó vagyok
röf röf röf
háborúzni akarok, mindjárt támad az ellen !

kösz a magasszintű és logikus érveidet.
vazelin megvolt, bravó, igazán iq-s vagy ma.

már csak az kő trollozz, meg libbantozz, jobban kifejezi az intellektusodat és a személyiségedet !!

Béla Bácsi 2011.03.31. 23:25:26

@szorokin: Mi lenne, ha Izraelben röfögnéd el ezeket? Szerinted meghalgatnának vagy elholokausztizálnának?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.31. 23:25:34

@szorokin:

nem trollozok, nem libbantozok, mára a "kis rinyáló buzi"-t választottam neked, hisz tudod, mindig a viselkedésednek megfelelővel ajándékozlak meg. :)

sajnos sem időm nincs elmagyarázni a dolgokat, sem kapacitásod megérteni azokat, tehát ma ha szeretnél velem beszélgetni, csupán rövid jellemrajzokra számíts válaszként, mintha egy beszélő tükörbe néznél.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.03.31. 23:35:03

@Conv:

röf röf röf
okos vagyok nagyon
röf röf röf

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.31. 23:36:45

@szorokin: nem te vagy véletlenül balogh artúr? :o

asmodean 2011.03.31. 23:39:51

@Conv:
Nem ismerem ezt a szorokint, egyszerűen debil vagy a demencia egy előrehaladott állapotában van?

Cateran 2011.03.31. 23:45:29

"(lol, látszik hogy történész, vagy 120 éve nem tölt meg senki semmilyen puskát)"

Khmm,ez igy nem teljesen igaz....bizonyos kezifegyvereknel az 1. lovedeket manualisan kell csore tolteni es bar ez nyilvanvaloan nem hasonlit a regebbi modellekhez,attol meg toltesnek nevezik (csore tolt)
Amugy pl az 1. vh-s puskak nem voltak meg felautomatak sem...tolt,lo,tolt,lo...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.31. 23:47:13

@asmodean:
ő egy nagyon fura lényecske.
a furcsaságát az adja, hogy bár egy összetett létforma majd minden jellemzőjével bír, olykor az egysejtűek intelligenciájával is képes irányítani egy olyan összetett idegrendszert ami az életben maradáshoz szükséges a vegetáláson túl is.
gyaníthatóan valami biometrikus random-szó generátor van benne, mely alacsony szintű tanulási képességekkel bír, tehát nem reménytelen a foglalkozás vele.
bár nem hiszem, hogy élek még annyi ideig míg a közönség elé lehet vinni élesben bemutatni.

asmodean 2011.03.31. 23:54:07

@Conv:
Szóval tulajdonképpen egy captcha fejtő neurális háló kiegészítve egy szó, kifejezés, mondat adatbázissal. Mindig meglepődök, hol tart az informatika.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.01. 00:00:35

@asmodean:

lehet, hogy indítani kéne a clickclickclick.com-on egy országot neki? :)

asmodean 2011.04.01. 00:10:50

@Conv:
Nem tudom, hogy a terhelést elbírná-e :))))

Nurrddin 2011.04.01. 02:17:12

eszem faszom megáll!!!
ezt a szánalmas fostalicska bandát, akik itt ajvékolnak...
még egy ilyen elbaszott ország nincs másik, mint ez, ahol totálisan levetkőzve szeretgetjük a szomszédainkat, akiknek a szemük vérben forog a gyűlölettől és alig várják hogy átvágják a torkunkat...
ha meg valaki változtatni akar rajta, jön a belvárosi kávéháztempó...
íme, posztot ír a honvédelmi kérdésekről egy olyan, aki szerint 120 éve nem töltik meg a puskát
ennyi erővel a hideg fúzióról is értekezhetnél...
hány éves vagy te zéró gyerek?
lövésed nincs ebben a témában, hogy stílusos legyek....
megtölteni... képzeld, meg kell tölteni, pl. a tárat is, mégpedig szintidőre, mert ha nem megy időn belül, lehet súrolni a klozetot fogkefével... azaz kellett
a sok pacifista (pacifaszra való) nyúlbéla, aki élvezi a 0 kiképzést akkor fog rohadt nagyot rántani a bránerből, ha majd valóban helyzet lesz...
ugyanis el ne képzeljétek hogy otthon fogtok maradni...
tubicáim, két hetes gyorstalpaló után mentek a darálóba ágyútölteléknek, mert két hét kiképzés után max arra lesztek jók, de arra nagyon!
én az első osztályú besorolásommal, az egy éves valódi kiképzésem miatt nem a mészárszékre fogok menni, mert annál értékesebb leszek...
de ha még oda is kerülök.... én szétkapok, vagy telepítek egy pomz 2-est, vagy egy gyatát becsukot szemmel is, én tudom mi az a szökellés és még sorolhatnám...
én vizsgáztam késdobásból, végiglőttem a magyar honvédség teljes kézifegyver arzenálját...
kinek lesznek nagyobbak a túlélési esélyei?
a kiképzettnek, vagy a kávéházi generációnak?

egyébként pár éve történt felmérés a fiatalok között, és meglepő eredmény született:
40% támogatná a sorkötelezettséget egy normális honvédségben, ahol kiképzik, lövészetre viszik, és nem a konyhán mosogattatják...

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2011.04.01. 05:57:45

Fél év sorkatonaság nem ártana a mai nyikhajoknak.Tanulnának egy kis fegyelmet,rendet,tiszteletet,meg talán fizikailag is erősödnének.A mai srácok jó ha vannak 45kilósak,úgy néznek ki,mint a lányok.Semmi férfiasság nincs bennük.A katonaság jó lecke lenne nekik-persze nem konyhaszolgálattal és egyéb faszságokkal kellene ott "kiképezni" őket.

kaqkkfioka 2011.04.01. 06:14:53

@lancelotbeka:
El lehetne vinni őket túlélő gyakorlatra a Bakonyba. Volt szerencsém hozzá.
Furkó Kalci meg is kúszatott minket hegynek fel. Teljes menetcucc, gázálca, bokáig érő sár.
Jó volt.:)

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.04.01. 07:34:37

@lancelotbeka: akkor lenne az igazi ha a bunkóságot is kinevelnék a "nyikhajokból", de mint példád mutatja, ez nem így van.

hoplita 2011.04.01. 08:18:36

@.Pierre Bezuhov.:
A hozzád hasonló köcsögök nem kellenek, adósságba' se.:))))

hoplita 2011.04.01. 08:21:35

@laspalmas:
Mán megvótál...?
Nem mondod....!!!!:)))))))))

hoplita 2011.04.01. 08:25:05

@szaktatar:
Jogos.....a 7,62X39 köztes lőszernek számít....meg a .223 is.
Én is pongyola vótam.:)

hoplita 2011.04.01. 08:27:34

@ColT:
Az mán nem fogda,,,,hanem a futkosó, minimum.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.04.01. 08:38:06

A sorkatonaság nem a fegyver betöltéséről, hanem a szivatásról szól.
Ha csak a fegyverhasználatra tanítanák meg a népet, akkor abból egy utcai lövöldöző csürhe lenne, vagy gerillaharcmodor.
A hadsereg az emberek betöréséről szól.
Ha pacifista, akkor megvadítják, ha cseles, akkor rettegnie kell, ha tökös, akkor letörik a szarvait.
A lényeg, hogy a parancsot végül úgy csinálja meg pont, mint a többi.
Ez a hadsereg.
Meg az, hogy abban a tudatban kritizáld a kormányt, hogy bármikor beránthatnak néhány hónap futkosóra.
Ez elveszi a kedvet az arcoskodástól.
Úgyhogy nem két nap lesz, és nem két hét.
Sokáig eltart, amíg ebből a sok csürhe civilből robotkatonát nevelnek.
Fél év, egy év minimum.

Nurrddin 2011.04.01. 08:40:03

@.Pierre Bezuhov.: miről beszélsz ember?
ki vagy te hogy Furkót lebunkózd? tudod ki ő?
ez a "szopatás" hozzátartozik maki majom, a felesleges bent tanyázás és a non-stop fekete mosogató, az nem tartozik szorosan hozzá

hoplita 2011.04.01. 09:00:54

@simonmondja.:
De jó, hogy ebbe is beleugacc, libernyákom.

Van egyáltalán olyan, amihez nem értesz, te szuperhipersatöbbi libbancs majom...?

tééényleg? 2011.04.01. 09:02:46

@Béla Bácsi: Azt hiszem, inkább te nem figyeltél. A háborút az amik megnyerték, a békét vesztették el, éppen azért mert a vadászgépek és rakéták csapásmérő és nem rendfenntartó, stabilizáló eszközök. Ha végigolvastad amit írtam, pont erre céloztam.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.01. 09:22:24

@hoplita: Akkor oda :D Bár leginkább katonai bíróság. Szerintem ott nem szaroznának, mint a civilen.

molaris 2011.04.01. 09:22:27

@laspalmas: @zero: és kedves fiatal barátaim!!

Azon kötelesség, amit előír minden magyar számára a Haza, szent.
A felforgatott világunkban jól látszik, hogy a mai fiatalok egy bolha fingásától is világgá szaladnának.

Ki védi meg a hazát ha kell???

Az az emeletes baromság, hogy a profik, nem más mint liberális lózung.
Három olyan fontos dolog van, ami KELL, AHHOZ, hogy legyen ütőképes haderőnk, a technikán túl:
1,- nemzeti érzelmű, hazafias nevelés.
Mert csak azt hajlandó foggal- körömmel védeni- amit magáénak vall. A világpolgár szarik a hazájára, elfut mint a nyúl.
2,- egészségesen nevelt és megfelelő szinten kiképzett lakosság. A NŐK IS!!!
Ehhez nem elég, ha operetthadsereget képezünk, mint anno. Kiképző voltam, tudom miről beszélek.
A fegyver készségszinten való kezelése nem két hónapot vesz igénybe. Az erőnlét fenntartása szintén fontos dolog, mert nem mindenhová visz el a "nyúltaxi". A tartalékos rendszer a szinten tartást kell, hogy szolgálja. Ehhez évente 6 hétvége elég.
3,- és végül a legfontosabb: a FEGYELEM bedresszírozása. A parancsot megb@szni nem lehet, végre kell hajtani. Az, aki 10 percig nem tud vigyázzba állni, ellen tűzben nem indul rohamra. Ha meg valaki rá akar mászni valamelyik szeretett nőre a családból az ellen katonái közül, két pofon után kussol, és annyit mond: hagyd, hamarabb szabadulsz..

Mert technika ide, technika oda- bizony a gyalogságnak oda kell menni.
A részletes szakkérdésekbe nem mennék bele.

Viszont minden hadsereg ellenes hozzászóló gatyáját megnézném, egy Reziben eltöltött rohampálya gyakorlat után.

Szóval- maradnánk mi, vén trotylik,- és ha elfogyunk??

molaris 2011.04.01. 09:25:22

@Conv:
Baja- Kékhegy oda vissza teljes menetfelszereléssel, harcászkodva.
Nem is voltunk túlsúlyosak!!

hoplita 2011.04.01. 09:28:07

@ColT:
Akik visszajöttek futkosóról azok nagyon meg voltak csendesedve.
Szarabb volt, mint a sitt....állítólag nem is kicsit.

Homeoffice 2011.04.01. 09:29:31

@molaris:

Egyetértek, kis kiegészítéssel. A fiatalok nevelését, már az iskolában kell elkezdeni.
Feleségemmel sétáltam az egyik suli mellett. Udvaron tornaóra. 15 en felmentve, A többiek sétáltak futás (kocogás) helyett. Az osztály fele túlsúlyos...

molaris 2011.04.01. 09:29:57

@trojka:
Tisztesképző Baja!- az volt a "paradicsom"!!!XDXD

A_Harlem_Fekete_Führere 2011.04.01. 09:31:09

Svájcról egy remek írás, tessék elolvasni:
lemil.blog.hu/2008/09/30/kantonok_katonai

Meg úgy általában a lemilt. :)

molaris 2011.04.01. 09:31:37

@hoplita:
Futás közben nehéz kajálni, meg helyben futva borotválkozni.XD
A többiről ne is szóljunk.

hoplita 2011.04.01. 09:33:46

@simonmondja.:
Hülye köcsög...mit aggócc, buzik nem kellenek.:))

@molaris:
Hej, Rezi....:))
Kétszer is eltöltöttem ott két hetet....a nyári ottlét buli volt, de a téli már kevésbé.:))
A lőterüket szerettem...ott meg lehetett tanulni a lőelemképzést, pozitív, negatív szögek....
Pékáemmel mozgót lőni, meg Dragunovval....szal, jó bulik voltak.
Meg rendszeresen tartottak ott járőrbajnokságot.....az viszont kurva kemény volt.
Eccer vótam, a végére nem volt erőm enni..:))
Komolyan....nem hittem vóna, hogy úgy ki lehet faszolni, hogy a babgulyás se kell.:DDD

Emiksz 2011.04.01. 09:40:41

"mint a faék egyszerűségű vizitdíj."
Megnéztem. Az egészségügyi törvény bő 50, az oktatási 150 oldal.
Ezt persze mindenki lelkesen átolvasta a szociális népszavazás előtt.

CyberPunK 2011.04.01. 09:41:10

Egy picit felbasztam most az agyamat.

Amikor ott volt az idő, akkor nem kellettem, most már hanyagoljanak. Vagy állam bácsi fizesse addig a lakáshitelemet, a rezsimet, és garantálja, hogy utána lesz munkahelyem még.

Másik kérdés, hogy tegye fel a kezét az, aki kockáztatná az életét a mostani államért. Nem a családjáért, hanem az államért. Azokért, akikről általában szól a vastagbőr. Speciel valahogy nem tudna meghatni, ha pár román beszabadulna a parlamentbe és halomra lőne ott mindenkit.

molaris 2011.04.01. 09:41:36

@hoplita:
Legjobban a könnyű drótkötélpályát szerettem! Pedig nem piskóta volt kifeszíteni.

hoplita 2011.04.01. 09:43:16

@molaris:
Mi a baja..? Baja..?
:)))))
A kis csontcsillagért ott meg kellett baszni az anyafődet, becsülettel párszor....legalábbis a haverok azt mesélték, én nem vótam.:)

CyberPunK 2011.04.01. 09:43:18

@molaris: félve kérdezem meg, a hazaszeretethez nem kéne egy haza is, ami nem akar teljes mértékben ellehetetleníteni?

hoplita 2011.04.01. 09:45:13

@CyberPunK:
Az államért egy szalmaszálaz sem tennék keresztbe.
A hazámért és a családomért bármit.
Az állam nem egyenlő a hazával...de szerintem ezt te is tudod.

molaris 2011.04.01. 09:47:41

@CyberPunK:
Bakker!- ebben egyetértünk, de van két bibi:
1,- azért oda el is kell jutni,
2,- azok a patkányok akkorra eltűnnének onnan.

Sutka- régről:
Józsi bá' kiment a csapdából egy tündért, és az hajlandó teljesíteni 3 kívánságát.
- Hát, az első az lenne, hogy Magyarországra vonuljanak be a kínaiak, és vomuljanak ki onnan.
- A második?
- Ugyanez!
- A harmadik?
- Az is!!
- De miért János bá'!?!?
- Mert közben hatszor átmennek a Szovjetunión!

molaris 2011.04.01. 09:49:21

@hoplita:
Vagy futottunk, vagy kúsztunk, és én nem tudom miért, de mindig gáztámadás volt.XD

Virág et. 2011.04.01. 09:49:44

Azért vicces, ahogy néhány ember már a lövészárokba vizionálja magát - letöltött sorkatonai szolgálata miatt mindjárt vezérőrnagyként, persze.

A valóságban annak a realitása, hogy Magyarországot bármilyen ország megtámadná (főleg a NATO szövetséges szomszédok) kicsivel kevesebb, mint hogy mi adjunk hitelt az IMF-nek.

Szizál 2011.04.01. 09:50:49

@Gunther: végignézve a fiú "állományt", hát az ember szíve megszakad. Vagy olyanok mint a lepkefing ( 50 kiló vasággyal ) vagy a másik véglet, tunya, tohonya, elhízott korosztályok. Izom, magasság, állóképesség = semmi. Kitartás, céltudatosság = semmi.
Netbuzi, síró, meghatározhatatlan nemű, rendet és fegyelmet nem ismerő, kóválygó nemzedék... és sajnos miattunk lettek ilyenek. Lehet szidni a katonaságot, de valamit azért adott anno. És nem tudom miért lenne baj, ha nemzeti gárdához hasonló formációk felszívnák a fiúkat, megtanulnának terepen edződni, futni, úszni, lőni. A munka is nemesít, meg a kihívások is. Persze a kommunikáció most is olyan szar, mint 98-2002 között. Vagy ha lehet, még szarabb.

molaris 2011.04.01. 09:51:47

@CyberPunK:
Igazad van, de ne ezt a politikus bandát azonosítsd a hazával. Nekik lenne legkevesebb bajuk.

CyberPunK 2011.04.01. 09:52:33

@hoplita: persze, csak én nem szeretem keverni a kettőt, mást várna el tőlem a hazám és mást a családom egy gebaszban.

CyberPunK 2011.04.01. 09:55:46

@molaris: Erre találták ki a desszantosokat. :)

Félre a tréfát, van az a haza, amiért bármit megtennék, de ez a mostani nem az. Félreértések elkerülése végett időben mondom azt, hogy mostani.

Apafarkas 2011.04.01. 10:11:42

@laspalmas: van. Inszeminációnak hívják :-))

Marcellusca 2011.04.01. 10:29:32

@molaris: Meg "repülő". :)
Pont, mikor a legnagyobb pocsolya előtt voltál. :D

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.04.01. 10:35:20

@Szizál: Lehet, hogy a mai gyerekek kissé tanácstalanok és kóvályognak céltalan,
de a katonaviseltek anno, azok meg azt tanulták, hogy
- kérek engedélyt meghunyászkodni.
Vidáman és hosszú hajjal mentek be és acsarkodva és kopasz öreg depisként jöttek ki.
Az igaz, hogy a kövérek egy hónap alatt elhagyták a kölyökhájat.

picur3ka 2011.04.01. 10:52:52

@simonmondja.:

Koszonjuk a hozzaerto osszefoglalast.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.04.01. 10:59:14

A Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája záróközleménye részlete 2004-11-13:c) A HEL egy Figyelő Bizottságot hoz létre, amely gondoskodik a HEL tevékenységének újraélesztéséről abban az esetben, ha az állam honvédelem címén ismét szolgálatot vagy kiképzést követelne polgáraitól. A Figyelő Bizottság tagjai: Farkas Henrik, Fülöp István, Iván Gábor, Kovács Gyula, Márton Róbert, Simonyi Gyula és Vida István.

hoplita 2011.04.01. 11:07:47

@Marcellusca (I'm happy):
Atomvillanás is előferdült....hun innen, hun onnan.:))))

Szizál 2011.04.01. 11:09:54

@simonmondja.: ki így, ki úgy jött ki, de megtanultak alkalmazkodni, ami nem egyenlő a meghunyászkodással. Megtanulták mi a bajtársiasság, kiröhögték a bunkó feljebbvalókat, barátságok születtek és az is kiderült, hogy ha nincs telefon, msn, skype, sms melyik az a párkapcsolat, ami kibír pár hónapot. Sőt még cigány-magyar barátságok is születtek, meg szálkásabb izmok... a mai gyerekek- tisztelet a kivételnek- attól beszarnak, ha füvet kell nyírni egy domboldalon. Még ahhoz is energiaital kell...

hoplita 2011.04.01. 11:11:56

@IGe:
Na...ezeket a Duna partra, vidám géppuskázás keretében..

Marcellusca 2011.04.01. 11:23:14

@hoplita: Na, az nem nagyon érdekelt. :)
Ha mán vo't, gondoltam jól megnézem, úgysem látok majd többet a világból. :)))

Ja, de előtte levettem a "rohambilit", nehogy a szemembe folyjon. :DDDD

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.04.01. 11:32:28

@Szizál:
Attól, hogy együtt szívtak, attól még a szivatás a lényeg az egészben. Bajtárs...
Az emberek derekának megtörése.
Egyébként várható volt, hogy ez lesz a vége az arcoskodásnak.
Kordonbontó Viktor behívót küld majd, ha nem tetszik a pofánk.

off.blog.hirszerzo.hu/entry/15034

hoplita 2011.04.01. 11:49:49

@Marcellusca (I'm happy):
Valaki arra a kérdésre, hogy mit kell tenni atomvillanás esetén azt válaszolta, hogy nézd meg jó alaposan, mert többet úgyse lácc.:DDDD

@simonmondja.:
Hepci után.....FASZKALAP!!!!!!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.04.01. 12:09:51

@hoplita: Nem mondom, hogy szakadj le, mert úgyis jössz utánam és ugatsz rám.
Árva kis korcs lehetsz, hogy ennyire rámakadtál.

lyken 2011.04.01. 12:14:03

Jéé... Lett hirtelen pénz? Most épp kiképzésre? Honnan? Januárban nem volt pénz kerozinra, a kiképzést/gyakorlórepüléseket úgy nézett ki, hogy limitálni kell. A Grippenekre csak olyan fegyverzetünk van, ami nem használható, de megvettük. (Maverick-hez jelenleg nincs célmegjelölő rendszer.) A helikoterállomány jelenleg 10 darab alatt van (ebből most azt hiszem 6 darab becethető)és lassan közeledik az ipari nagyjavítás ideje. Árvíz idején mivel fognak menteni? Helikoterek híján majd imádkoznak a képviselők (a vasárnapista kádéenpés honatyáink) jószerencséért vagy csodáért?
Ja, mégvalami: A Grippenek lókukit sem érnek, mert a pilóták nem tudnak velük annyit repülni, hogy honvédelmi feladatokat végre tudjanak hajtani. NATO tagként nem tudtunk egyetlen géppárt biztosítani harci feladatokhoz. Remek pilótáink vannak, csak sajnos nem engedik őket kibontakozni. Akkor minek vettek nekik gépeket? (Jó-jó, értem én, hogy anno a Fidesz is meg az MSZP is rábólintott a szinfalak mögött, szóval mindenki _nagyon_jól_járt a pártokban. )

Kartal (rezervált) 2011.04.01. 12:44:33

@hoplita: fenét. Lábbal a villanás felé földre veted magad és lapos kúszásban irány a temető, hogy maradjon még hely...

@Szizál: kaszáltuk annyit azt a rohadt laktanyát... :))) és igen, kellett az az egy év. Soha nem mondanám, hogy jó volt, de kellett. És kellene most is a kölyköknek.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.01. 13:39:00

@A Hadkötelezettség (bevezetése) melletti népeknek !!
Akinek inge, vegye nyugodtan magára!!
...és VÁLASZOLJ A LENTI KÉRDÉSEIMRE
ÉRVEKET VÁROK , nem libbantozást meg vazelinezést meg zsidózást meg trollozást
ÉRVEKET !
Választ a kérdéseimre.

...

MENNYÉ AZT HÁBORÚZZ !!

a lényeg h háborúban kell gondolkodni, tuti h ezek a geci románok szerbek tótok pillanatokon belül megtámadnak minket...

nagyon forró a talaj, veszélyes.

..amúgy KOMOLYAN:
mennyi esélye van egy háborúnak amig létezik az EU ????????????
ha meg már nem létezik, vagy a Viki kilép belőle, akkor meg felfegyverkezünk
mint ÉK a gonosz nyugat ellen ????
és megvédjük a hazát ??

Atrox 2011.04.01. 13:44:01

Zero, általában egyetértek az írásaiddal, de itt most nem pontosan tudom, min kell gúnyolódni. Az emlegetett svájci példát pedig szinte az összes ország irigykedve figyeli. Persze ott más az életszemlélet, a társadalmi berendezkedés, a morális hozzáállás és a hazaszeretet. Ja, kb. 400 éve nem nagyon tapodta ellenség a svájci földeket.

Úgy gondolom a svájci honvédelmi rendszer minden tiszteltet megérdemel.
Itt egy korrekt összefoglaló az egészről, szerintem nem egy ördögtől való ötlet:
tiboru.postr.hu/kantonok-karakan-katonai/

derelyegrádi szellem 2011.04.01. 14:15:38

@szorokin:

Bazmeg itt a post, ahol kicsit alkotmányozhatnál nekünk (a másikon ezt követeleted, hogy majd kidőlt a segged) hogy okosodjunk tőled :-), ehelyett "személyeskedsz", ami ellen meg tiltakoztál. Jó liberális (ez alatt a magyar szadeszes "liberalizmus" értendő most) szokás szerint persze csak mások esetében, mint az most is jól látható.

Nekem semmi gondom a személyeskedéssel, úgyhogy ideírom: te igazán ritka nagy címeres egy ökör vagy .

derelyegrádi szellem 2011.04.01. 14:21:21

@Gunther:

Arról beszélj hányan vettek tőletek cuccot... :-)

Thargoid 2011.04.01. 14:24:12

"gyere haza" - túró rudi, pörkölt és most még katona is lehetnék?

Homeoffice 2011.04.01. 14:34:44

@derelyegrádi szellem:

:)))))))
HÜJJJJJJJEEEEEEEEEEEEEE:)))))))

kaqkkfioka 2011.04.01. 14:42:34

Jól látom sorveterán találkozó van?:):):)

Geza 2011.04.01. 15:00:58

Tudjátok, hogy mi a siralmas?
Nem túl rég egy kis vendéglőben az ottani ifjú közönséget elnézve arról beszélgettünk az ismerősökkel, hogy mi történne, ha bejönne 2 (azaz kettő) db emberszabású, odamenne az első asztalhoz, majd annyit mondana az ott ülőknek, hogy 'ideadjátok a pénztárcátokat magatoktól vagy lecsapunk benneteket és úgy vesszük el'. 10 esetből 9-szer némi hápogás kíséretében megkapnák.
Aztán továbblépnének a második asztalhoz, ugyanezen szöveggel. És ott is megkapnák.
És így sorra, végig a 10-12 asztalnál, amelyik mindegyikénél 2..4 ember ül.
És ha valaki netán felállna és megpróbálna odacsapni, egyedül lenne, mert a többi 35-40 ember csak nézné, aki már odaadta a pénzét, az azért, mert 'neki már mindegy', a többi meg azért, mert 'neki még nincs miért'.

Egyrészt mert a ma az utcán sétáló emberek nagy része el nem tudja képzelni, hogy kibírna-e egy sima pofont, mert olyat még soha életében nem kapott, még gyakorlásból sem, másrészt meg egy tenni se tudna semmit, mert úgy ütne, mint egy báli kislány, mert olyat se csinált soha, még zsákra sem.
Másrészt meg azért, mert még soha sem dolgozott össze előzetes egyeztetés és megegyezés és feladatkiosztás nélkül senkivel, nincs mintája, hogy egy ilyen helyzetben mi lenne kimondatlanul, alapértelmezésként az elvárt viselkedés. Mikor kell odaállni a másik mellé és mi a dolgod, ha egy helyzetben valaki melléd áll. Mikor kell irányítanod és mikor kell irányítást elfogadnod, mit csinálsz akkor, ha a kapott irányítással fenntartásaid vannak (de időd nincs megvitatni :)...) ill. mire számíthatsz, mit várhatsz el attól, aki a helyzet idejére elfogadta az irányításodat.

Ilyen helyzet előállhat a fenti fiktív rablós sztorin kívül bármikor, amikor idegenek kerülnek nem várt helyzetbe:
Sétálsz az utcán és rosszul lesz melletted valaki. Öt másodpercen belül egyértelműnek kell lennie, hogy ki koordinálja a helyzetet, kit küld el orvosért telefonálni, kit kér meg pulzust fogni, kivel tartatja vissza a tömeget, kit állít ki az útra a mentőknek utat mutani. Azonnal egyértelműnek kell lennie, hogy ha te kaptad valamelyik feladatot, akkor nem szólsz vissza ('miért én', 'de sietek', 'de én nem értek ehhez', 'de/miért ...'), hanem csinálod, és majd _utána_ kérdezősködhetsz.

Befordulsz az utcasarkon és látod, hogy egy lakás ablakán láng csap ki. Öt másodpercen belül tudd meg, hogy intézkedik-e már valaki, ha nem, akkor neked kell ezt megtenned. Ha többen is pont egyszerre lépitek ezt meg, nincs idő szavazni, már a viselkedésből/testbeszédből/hozzáállásból további két másodpercen belül ennek fel kell oldódnia, és onnantól ott helyben az intézkedő lesz a parancsnok.

Munkád során valami balul üt ki, úgy hagyni nem lehet, főnök nincs jelen, csak kollégák. Tökölőzni megint nincs idő, mindenkinek tudnia kell a helyét, hogy _azonnal_ hatékonyan, csapatként tudjatok mozdulni.

Szóval mind fizikailag, mind lelkileg, mind szervezettségileg lenne haszna egyfajta kiképzésnek. Hívhatjuk katonaságnak, polgári védelemnek, katasztrófaelhárításnak, bárminek, nem a fegyveres gyakorlat a lényeg, az csak egy készség, ami bizonyos helyzetekben kellhet, de maga a készség már utólag is megszerezhető lenne.

Ami lényeg, az ennek az atomizált, egyénekre szétszabdalt csürheségnek a társadalommá kovácsolása lenne.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.04.01. 15:09:29

Nem kellene szerintem Svédországot példaként venni. Inkább Finnország szerintem a járható út számunkra.
tiboru.postr.hu/a-finn-hadsereg

"A hetvenes-nyolcvanas években eljutottak odáig, hogy egy szűk hét alatt 750 ezer tartalékost tudtak (volna) mozgósítani, ha az ég dörög, noha a finn reguláris állomány az elmúlt hetven évben soha nem haladta meg az ötvenezer főt.
Az országban kötelező katonai szolgálati rendszer van érvényben, és eszük ágában sincs ezen változtatni. A 18-20 éves fiatalemberek (haderő- és fegyvernemtől függően) 6-12 hónapot szolgálnak; 1995 óta nők is jelentkezhetnek önkéntesen a hadseregbe (tavaly körülbelül hatszázan voltak). "
"Továbbra sem tagjai ugyan az Észak-Atlanti Szövetségnek, de 1994 óta a szervezet békepartnerei (PfP), s ilyen minőségben mindkét NATO-központban állandó képviseletük van: a belgiumi Mons-ban, az ACO-nál (Allied Command Operations) és az USA-béli Norfolkban, az ACT-nél (Allied Command Transformation). Moszkva szúrós szemmel nézi a finnek fontolva közeledését a NATO-hoz, amire – szerintük legalábbis – legkésőbb négy-öt év múlva sor fog kerülni."

kaqkkfioka 2011.04.01. 15:15:14

"Egy Fidesznek készült tervezet felveti az otthonvédelmi fegyver bevezetését."

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.04.01. 15:15:31

Még néhány gondolat a blogról:
"Említettük már a második világháború után a Szovjetunióhoz csatolt Karélia kérdését. Nos, a finnek nem hőbörögnek, nem rohannak fejjel a falnak, de nem engedik elfeledni a hatvanhárom évvel ezelőtti igazságtalanságot. A mindenkori finn kormány hozzáállása a karjalai kérdéshez ezzel a mondattal foglalható össze: Ritkán beszélni róla, de mindig gondolni rá. Szimpatikus hozzáállás, ugye?"
"az előzetes tervek szerint 2012 végére fogják az egész finn hadsereget új alapokra helyezni. Ennek fényében a mostani 37 ezer helyett két év múlva 35 ezer egyenruhásuk lesz (ebbe nem számolják bele a Belügyminisztérium alá tartozó, közel négyezer fős Határőrséget): 16.000 hivatásos, 8.700 szerződéses és 10.300 sorállományú. Részleges mozgósítás esetén ez a szám felugrik százezerre, teljes mozgósításkor 320.000-re, de a teljes lakosságból nagyjából egymillió lenne alkalmas katonai szolgálatra "
Finnország lakossága 5,2 millió.

derelyegrádi szellem 2011.04.01. 15:38:45

@Geza:

Hááááát, igen.

de ha már mindenki veterán itt, én is voltam katona.

Jó volt, akkor nem tűnt annak, de jó volt.

Megtanulod, hogy a cuccodat magadnak kell rendben tartani, mert anyád nincs ott, aki megcsinálná helyetted.

Megtanulod, hogy parancsot azonnal végrehajtod, és nem kérdezősködsz, a sok feleslegesnek tűnő dolgot ezért kell megcsináld, hogy megtörtjék az akaratod. Ha ezt belátod, sokkal könnyebben megy az egész.

Megtanulod, ha nem viselkedsz közösség tagjankénti emberként, nagyn kibasznak veled, kiközösítnek. Másokra is csak akkor számíthatsz, ha te is tettél valamit értük. Ha kibaszol a közösséggel, akkor a közösség is kollektíve kibaszik veled.

Megtanulod, hogy vannak olyan emberek is, akik nem könyvek közül, szép családi házból jöttek, hanem alig tudnak még írni olvasni is, és velük is meg kell találni a hangot, közöttük és tudni kell érvényesülni, hogy ne te sikáld a klotyót minden nap.

Megtanulsz segítenia másiknak, ha megkérnek, hogy vállad már el a társad helyett a szolgálatot, mert mittudomén szülinapja van csajának és szeretne hazamenni, megtanulod ezt akceptálni, és segítesz.

A fiziaki megterhelés nekem nem volt sok (bár elitalakultanál szolgáltam), mert sportolóként az sem volt abszolválhatalan.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.01. 15:46:12

@derelyegrádi szellem:

volt ott 2-3 egymással összefüggő kérdés és azok kérdések és nem személyeskedések.
azokra várnám a választ.

éccaka ue-eket a kérdéseket címeztem @Conv: -nak, aki érvek helyett (válasz helyett a kérdéseimre)
vazelinozással, aztán lebuzizással folytatta ("kis rinyáló buzi").

aztán itt vagy te a korábbi dolgaidat nem idézem, csak a leguccsót: "te igazán ritka nagy címeres egy ökör vagy."

szóval asszem neked is meg conv-nak eztán csak
röf-röf-röf ekkel fogok válaszolni, ez volt neked is az uccsó értelmes kommentem:
nagy nagy szellemem.

derelyegrádi szellem 2011.04.01. 15:53:13

@szorokin:

A röf-röf végre egy jó ötlet tőled, ugyanis az kompatibilis a mondanivalódhoz. Tartalomhoz a forma!

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.01. 16:00:55

@derelyegrádi szellem:

röf-röf-röf

észre ne vedd a kérdéseket, ld @Conv: eljárását.
nehogy válaszolj rájuk.
ha nem válaszolsz rájuk, akkor azok a kérdések nem is léteznek.
bravó.

röf-röf-röf

Sátán meg a Jocó 2011.04.01. 16:03:46

Nem tudom, van-e itt olyan öreg, aki emlékszik az MHSZ-re.
Lesz@rtuk az agitpropot, szinte ingyen lóhettünk, amennyit akartunk, szerezhettünk jogsit, nagyvasak közelében lehettünk. Aki nem szereti az ilyesmit, az nem férfi, az ugrándozzon nagy büszkén a rzsaszínes pávatollal a seggében.

Maga az ötlet nem rossz, "csak" a kiépzést kell rendberakni.

Ezek után, akit nem izgat az, hogy megtanulhatja önmagát, a környezetét, a hazáját megvédeni, vagy segíteni, ha baj van, az sürgősen költözzön el, ahova akar.
Nyafogó, vasággyal 40kilós fotelharcosokkal/bölcsészekkel/naplopókkal nem jutunk előre.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.01. 16:07:54

@derelyegrádi szellem:

amúgy citáld mán néköm h itt mire gondoltál/utaltál konkrétan:
"ehelyett "személyeskedsz", ami ellen meg tiltakoztál"

no ?

derelyegrádi szellem 2011.04.01. 16:36:17

@szorokin:

Látod, tudsz te tanácsot megfogadni, és jól is áll neked!

ne keresgéljem már mit kérdeztél MÁSTÓL, ha tőlem akarsz valamire választ, kérdezd meg.

De azt előre mondom, arról fogalmam sincs, hogy hol a tápos zsákod....

trojka 2011.04.01. 16:38:28

@molaris: Azért Lenti sem volt kutya! 1972-74. (nyuszi).

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.01. 16:40:03

@derelyegrádi szellem:

jóvan embör, íme a kérdések, CSAK NEKED címezve:

mennyi esélye van egy háborúnak amig létezik az EU ????????????
ha meg már nem létezik, vagy a Viki kilép belőle, akkor meg felfegyverkezünk
mint ÉK a gonosz nyugat ellen ???? - éééés megvédjük a hazát ??

ezek lennének.

derelyegrádi szellem 2011.04.01. 16:40:27

@szorokin:

Parancsolj:

"mit döntöttetek el te fityiszes géniusz ?"

A másik poston meg sírtál ilyenek miatt, mint valami laza erkölcsű uszodai alkalmazott...

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.01. 16:42:41

@derelyegrádi szellem:

hozzácsotolhatnám azt a kérdést h
1. mennyi az esélye annak h az EU, de nem is elsősorban az EU,
hanem inkább a NATO összeomoljon ??

2. mennyi az esélye annak h viktor kilép az egyikből v mindkettőből ?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.01. 16:46:57

@szorokin:
"mennyi esélye van egy háborúnak amig létezik az EU ????????????
ha meg már nem létezik, vagy a Viki kilép belőle, akkor meg felfegyverkezünk
mint ÉK a gonosz nyugat ellen ????
és megvédjük a hazát ?? "

ezek olyan kérdések, melyekre a válasz olyan evidencia, melyekre választ adni lealacsonyodás a kérdező szintjére, de én most megteszem neked, mert nem szeretném ha agyérgörcsöt kapnál.

válaszok:
50% az esélye
akárki ellen
igen

kiegészítés:
ha csak gondolatnyi esélye van annak, hogy támadás éri a hazádat, már jogosultsága van a hadseregnek.
mivel a jelenleg is érvényes jogszabályok minden magyar ember számára előírják a hon védelmét, erkölcsi és jogi kötelességed azt a lehető legjobban ellátni, és ennek érdekében felkészülni arra. ha nem fegyveres szolgálattal, kiképzéssel, akkor a kapcsolódó polgári szolgálattal.
a hadászati kiképzésnek köszönhetően már tegnap felsoroltam én is, ma is többen, mi az ami emberileg többé és hasznosabbá tesz a társadalom számára békeidőben is.
ezek olyan mentális, szellemi és társadalmi értékei az embereknek, melyek a legkönnyebben ezen úton kifejleszthetőek/megszerezhetőek, s mindenki számára becsülendőek kellenének, hogy legyenek.
hogy miért van erre szükség a magadfajta idióták viselkedése és gondolkodása a legjobb igazolás, akikből mindezen emberi értékek hiányoznak, amit a sereg beléjük nevelne.

Thargoid 2011.04.01. 16:49:44

...pedig az országot nem a géppuskás legények rángatnák ki a bajból békeidőben, hanem az intelligens, vállalkozásra alkalmas emberek - ha 40 kilósak ha nem. Aki sportolni akar, vagy katonáskodni az csinálja, aki gazdaságot vagy esetleg még van munkája, annak hadd ne szűnjön meg a lehetősége, a legújabb ideológia agyrémek szolgálatában.
Mindenkinek jó fókázást, biztos remekül növeli majd a GDP-t :)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.01. 17:01:27

@derelyegrádi szellem:

"mit döntöttetek el te fityiszes géniusz ?"
ezt nem neked írtam, hanem @picur3ka/mesterhazymiklospart: -nak.

nem inged, nem kell magadra venni.

amúgy ott is ő kezdte a személyeskedést (előtte picivel: "Te egy hulye vagy. ")

ami áll rád is és conv-ra is ..........

derelyegrádi szellem 2011.04.01. 17:04:19

@szorokin:

ez az "embör", meg a többi parasztos írásmód tudom, hogy neked vicces, mert a gazdád is így beszél és te felnézel rá, de az most nem az ól és környéke, szerintem hagyd abba.

A kérdéseid

Jó hogy odaírtad, ezekről van szó, mert bár olvastam, nem hittem el, hogy ezek a "kérdések".

De hát olyanok amilyenek, mert megígértem, válaszolok.

1./ Ez nem esélylatolgatás kérdése. Hallottál már a NATO-ról, meg az ott vállalt kötelezettségeinkről? Vagy azt hiszed, hogy majd a többi NATO ország költ jó sokat erre, tart hadsereget, mi meg nem, aztán csak úgy haverságból megvédenek? Ez komoly bazmeg?

2./ Ez nem EU kérdése. Minden EU tagországnak van hadserege, mindegyiknek. Ők nyilván tök hülyék, és csak azért elvernek euro milliárdokat, mert nem talákoztak még egy olyan rafkós, okos sráccal, mint te.

Történelmi távlatok, hátha segítenek.

A II. vh. előtt mind Csehországnak, mint Lengyelországnak volt egy államközi szerződése Angliábal és Fo.-gal, hogy ha őket támadás éri, akkor bizony ők a támadónak azonnal hadat üzennek, és hadba is vonulnak ellene. (hátba támadják)

Bárki más esetében csak utalnék a végkifejletre, de nálad a biztonság kedvéért ideírom, hogy a csehek mellett nem léptek hadba, sőt tudomásul vették lerohanásást, és bekebelezését, szétdarabolását, miközben szerződésük, és ígéretük szerint területi integritását katonailag is garantálták.. Lengyelország esetében pedig bár Anglia hadat üzent Németországnak, de meg nem támadta, hanem inkább tudomásul vette a lengyelek bekebelezését is.

Na most, biztos volt akkor a csehek meg lengyelek közötte egy-két pont olyan hülye mint te, aki azt mondta, minek fegyverkezni, hisz itt a papír, hogy minket az angolok meg a franciák megvédenek....

Országok biztonságát és létét nem valószínűségszámítási alapon, meg másokra alapozva tervezik. Hanem szárazon tartják a puskaport.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.01. 17:08:32

@Conv:

"válaszok:
50% az esélye
akárki ellen
igen"

sehol semmi tény. egy árva tény semerre széles e határba....
bullshit. csak puffogsz.

inkább maradjunk a röfögésnél;
hozzád is jobban passzol a vazelinozás, meg a lebuzizás.

inkább ezt a vonalat vidd tovább,
mert jobban megy, mint az érvelés, tényekkel alátámasztva.

és a haza fényre derül !

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.01. 17:14:15

@derelyegrádi szellem:

1, + 2, -nek semmi köze a sorkötelezettséghez.
gyakorlatilag pénzügyi kérdés.

két dolgot összekeversz szellem:
A: a hadsereg létének indokoltságát v nem indokoltságát
B: a sorkötelezettség létének v nem létének indokoltságát

én a hadsereg megszűntetéséről NEM beszéltem.

Comprende ?

derelyegrádi szellem 2011.04.01. 17:16:52

@szorokin:

te tényleg a legalja vagy.

Szerinted a "mennyi az esélye" kérdésre milyen "tényket" lehetne írni? Mert a tényadatot önmagában a "mennyi az esélye" kérdés kizárja.

Virág et. 2011.04.01. 17:19:04

Az egyik legütőképesebb hadserege a világon az Egyesült Államoknak van, ahol pedig nincs sorkötelesség. A XXI. sz. háborúit nem alakzatban vonuló gyalogsággal, hanem fejlett technikával és a távolból vívják. A gyalogságról a hangsúly a gépesített hadviselés felé tolódott, ami pedig tipikusan olyan, hogy igazán jól csak olyan katonákkal üzemeltethető, akik a képességeiket napi szinten csiszolják, gyakorolják - tehát hivatásosak.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.01. 17:21:05

@derelyegrádi szellem:

valószínűség + annak valamilyen alátámasztása.

ilyen erővel én is kijelenthetném h sárga az ég, a fák meg kékek.

jóvan.
látom az alphangot megint lefektetted, akkor röfögjünk !!

röf-röf-röf

Spiritmonger 2011.04.01. 17:21:30

vissza kell állítatani az általános hadkötelezettséget
1 év minden ifjú férfipalántának, kötelező jelleggel érettségi/18 éves betöltött kor után.
egyetem vagy főiskola csak akkor kezdhető el, ha a sorkatonai szolgálat letöltése befejeződött
kibúvó alapvetően nem lenne, max a súlyosan fogyatékosoknak, vakság, végtaghiány, stb
aki pszichés alapon akar kibújni, attól jogosítvány örökre elvéve, illetve a megszerzésének a lehetősége örökre kizárva, valamint olyan alakulatba irányítani, ahol mindenki pszicho, legrosszabb esetben egymást öli a selejt

fél év kiképzés, fél év polgári védelmi/közmunka
őrzés-védés, katasztrófaelhárítás, közmunkák

a sok agyatlan parasztgyerek, az iskolázatlan cigók tömegei, a kényeskedő pesti úrifiúk, mind együtt lennének 1 évet, megtanulnának együtt élni, közös célért küzdeni, dolgozni, együtt örülni és szenvedni

aki nem akar bemenni, annak börtön
sportolók, művészek a honvédség keretein belül edzenének, alkotnának tovább, természetesen az ő esetükben sem maradna el sem a kiképzés, sem a meló

ha ez meglenne, akkor megint lenne egy olyan emberállomány, amivel már el lehet kezdeni valami társadalmi szintű összefogást

derelyegrádi szellem 2011.04.01. 17:22:20

@szorokin:

1./ Te azt kérdezted "mennyi az esélye...", nem pedig azt, hogy hivatásos, vagy sorkatonaság legyen-e, vagy rosszul olvastam?

2./ semmi köze... Hát szerinted. Ha nem jelentkeznek elegen hivatásosnak, akkor bizony ki fog harcolni egy háborúban? Sorozott katonaság. Akikt sorkötelelesség híján, teljesen kiképzetlenül, mindenfajta ismeret nélkül kellek hadba menjenek.

Spiritmonger 2011.04.01. 17:25:34

@Virág et.: csak hogy tudd, a gyalogság még ma is a legnagyobb kincs, a döntő tényező mindenhol
levegőből, távolról, személyes jelenlét nélkül nem lehet sem elfoglalni, sem megtartani egy területet

az általad említett legütőképesebb hadsereg lassan tizedik éve nem tud fölénybe kerülni Afganisztánban, ahol a táliboknak nincs tüzérsége, légiereje, rakétái, elektronikai harceszközei, csak kézifegyveres katonái, illetve Irakban nem tudnak érdemben semmit se csinálni, az ország kirablásán túl, de azt is egyre nehezebben

derelyegrádi szellem 2011.04.01. 17:25:59

@szorokin:

Atyaisten....

"Mennyi az esélye" Vs "sárga az ég....."

@Virág et.:

már csak az van hátra, hogy összevessük a magyar hivatásos katonákta váró zsoldot az amerikaival.

Ha ettől eltekintünk, igazad van.

Virág et. 2011.04.01. 17:29:21

@Spiritmonger: A nem tudnak és a nem akarnak között óriási különbség van. Irakban az olajkincs megszerzése volt a cél, illetve az újjáépítés bebiztosítása. Ahogy látom, ez szépen megy. Amerika nem akarja megszállni egyik országot sem. Az elhúzódó konfliktus a fegyverlobbinak kifejezetten jót tesz, ez az egyik célja, hogy a háborúkat nem zárják le gyorsan. Ha nincs harc, nincs megrendelés lőszerre sem.

Említenél nekem egy olyan mostani háborút, ahol nagy számban, alakzatban vonuló vagy lövészárokban beásott gyalogság áll egymással szemben?

Virág et. 2011.04.01. 17:30:37

@derelyegrádi szellem: Ezért mondom azt, hogy Spiritmonger többezer milliárdos kiadást jelentő ötlete helyett inkább ezt a pénzt (vagy ennek egy részét) a hivatásos haderő fejlesztésére kellene fordítani. Pl zsoldemelésre vagy a technika és a létszám növelésére.

picur3ka 2011.04.01. 17:40:29

@Virág et.:

Nincs sorkotelesseg, csak minden masodik egy fegyverbuzi. Nincs gondjuk, hidd el. A hazafias neveles, meg az ilyesmi, jol megvan.

Masreszt, ok koltenek a vilagon a legtobbet a hadseregre, fegyverkezesre.

Az emberaldozat minimalizalasanak elve nem feltetlenul egyenlo a mi az effektivvel. Nem is veluk kell majd harcba szallnunk, ha kell. S mint fentebb utaltak ra, ha el akarsz foglalni es megtartani valamit, be kell menni. Azok a csoringer orszagok, amelyek korben a verunket akarjak, nem csucstechnologiaval fognak bejonni.

Virág et. 2011.04.01. 17:47:39

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Egyetlen ország sem akarja a vérünket. Vannak verbális konfliktusaink a szomszédainkkal, de ez nagyon-nagyon messze van a nyílt ellenségeskedéstől. Vesd össze Észak- és Dél-Koreát. Az a nyílt ellenségeskedés.
Egyébként meglepődnél, de a román haderő rendkívül fejlett. A légierejükkel a völgybe épített lokátorainkat porig rombolnák és úgy általában az egész országot képesek lennének a középkorba visszabombázni, ha akarnák és ezen a kötelező sorkötelesség sem változtatna semmit.

derelyegrádi szellem 2011.04.01. 17:50:06

@Virág et.:

ez is lehet egy koncepció. Csak háború esetén szükég lesz sorkatonákra is, emlékezz a az USA is toborzott a Vietnami háborúra, aminek oka lehetett, hogy kelett még ember a hivatásososk mellé.

Annak én sem látom értelmét, hogy ott legyenek a fiatalok 1-2 évig, de egy 3 hónapos alapkiképzést mindenkinek kötelezővé tennék. Aki tornából fel volt mente, az majd kezeli technikai eszközöket, számítógépeket, rádiót, radat, meg ilyeneket. Ő tanulja azt meg. Ne tök hülyén kelljen esetleg (remélem soha nem kell) odaülnie. Mert arra nem lesz akkor idő, hoyg akkor anulja meg bekapcsolni a gépeket, eszközöket, többi meg akkor lásson először gépkarabélyt. Meg egyben utoljára is.

Jó hétvégét!

Spiritmonger 2011.04.01. 17:52:44

@Conv: merre voltál mélységi felderítő?
Eger, Győr, Pécs, Szolnok?

picur3ka 2011.04.01. 17:55:06

@Virág et.:

Tudom, hogy Romania es Szlovakia is sokkal jobban es rendkivul kolt a hadiparara. Teljesen tisztaban vagyok vele. Eppen ezert gondolom, hogy nem normalis, aki a hasznalhato hadsereg felepitese ellen van.

Az illuzioid pedig nem nagyon erdekelnek a szandekaikrol es a gyuloletukrol. Romania peldaul nyiltan terjeszkedik 100 eve es a mai napig. Attol, hogy diplomaciai hazudasbol jok, ezt meg nem kell elfelejteni. Hogy porig alaznak le az elmult evekben a politikaban, az szerinted mitol van?

Elarulom: akinek gazdasagi es/vagy katonai ereje van, annak van szava. Ez ilyen ecceru.

Virág et. 2011.04.01. 17:56:37

@derelyegrádi szellem: Aki uralja a légteret az uralja a hadszinteret. Nem lehet a határtól Bpig alagutat ásni.

Egyébként - bár homályosak az emlékeim -, de JÓL lőni én nem a hadseregben, hanem a BM lőterén tanultam meg. Azóta meg kb mindent el is felejtettem, 10 éve nem lőttem még légpuskával sem.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.01. 17:58:52

@szorokin:
"valószínűség + annak valamilyen alátámasztása."

50% a valószínűség. az alátámasztás: vagy igen, vagy nem

@Virág et.:
USA: 300 millió lakos
haderő:
aktív: 1 414 000 fő (melyből 196 100 fő nő) ez a lakosság, 0,5%-a nagyjából
tartalékos: 1 259 300 fő (melyből a Nemzeti Gárda 464 300 fő, tartalék 771 600 fő)
készenléti tartalék: 23 400 fő
mozgósítható lakosság: 148 000 000 fő
hadászati célok alap költségvetése a gdp 4%-a ami a világ teljes hadászati célú költségvetésének a 45%-a (a föld összes országának költségeit együttesen figyelembe véve és összegezve)
a gyalogos haderő létszáma, a hadsereg és a tengerészet/tengerészgyalogság összességében, mely a nem technikai kiszolgáló és használó személyzetet takarja: 900 000 aktív fő, mely a teljes aktív létszám több mint 70%-a. ugyanez az arány a tartalékos állománynál 85% feletti. a teljes hadra fogható állomány esetében pedig 95% feletti.

ennyit a gyalogság szükségességéről, a nagy technikai felkészültségű usa-ban.
sajnos ők sem tudják, hogy feleslegesek a gyalogosok, elég a technikai személyzet, írj nekik levelet, biztosan örülnek, ha faraghatnak a költségvetésükből.

magyarország a gdp 2%-át köteles hadászati célokra fordítani a nato tagságban.
az európai országokat figyelembe véve eurósítva azt jelenti, hogy összegszerűen arányaiban megfelel a többi ország ugyanezen költségvetésének, a különbség, hogy ugyanilyen összegű költségvetési aránnyal dolgozó országokban (pl svájc, franciaország, spanyolok, olaszok) ez az összeg ütőképes haderő létrehozását és fenntartását teszi lehetővé. nálunk ez a bohóc kategória amit fenntartanak belőle. igazából ugyanezen összeg valódi felhasználásával simán megoldható lenne pár év alatt egy valódi haderő és sorkatonai jellegű rendszer fenntartása létszám és ellátás tekintetében is.

magyarország lakossága 10 millió
a sereg aktív létszáma: cca. 25 000 (0.025% ez európai viszonylatban az arányokat tekintve utolsó helyre elegendő, éppen fele az előttünk lévőének) aminek 27%-a a katona, a többi polgári alkalmazott, és tiszt)
tartalékos nincs, készenléti tartalék nincs.
tavalyi költségvetés 308 milliárd forint (svájc tavaly 4 milliárd chf-t költött, ami cca. a duplája a mi költségvetésünknek a haderő létszáma a triplája, a lakosság a fele, a felszereltségük a csillagos ég minőségben a miénkhez képest)

Virág et. 2011.04.01. 18:00:34

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Hát nem tudom. Az én véleményem az, hogy Európa egyre jobban tolódik az EU gazdasági uniójából a katonai unió felé. Nekem Líbia pl ezt mutatja. És ez az egyetlen lehetőség arra, hogy Európa helyet kapjon az olyan szuperhatalmak, mint Kína és az Egyesült Államok mellett az asztalnál.
Ebbe pedig nem fér bele két jelentéktelen ország konfliktusa.

De lehetőség persze mindenre van és bármi megtörténhet.

Prof. Dr. Simon Templar 2011.04.01. 18:00:57

@Virág et.: Nálad a pont. Azt egyik nagy sorkötelesség rajongó sem tudta még előadni, hogy mindez mennyibe is kerülne nekem, neked, mindannyiunknak. Ugyanis ez nem kis tétel és nem hiszem, hogy az általános fegyverkezésre kéne az adóforintokat költeni, az eü, az oktatás vagy egyéb célok helyett.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.01. 18:02:18

@derelyegrádi szellem:

"Ha nem jelentkeznek elegen hivatásosnak, akkor bizony ki fog harcolni egy háborúban?"

na épp ezért kérdeztem, amit kérdeztem a NATO-ról ill az EU-ról, azok kilátásairól és az ezekben való jövőbeli tagságunkról v kiléptünkről.
és
hozzátenném h a válaszhoz TÉNYEKET IS CSATOLJATOK.
NEM CSAK VALÓSZÍNŰSÉGEKET VÁROK, HANEM MAGYARÁZATOT/TÉNYEKET IS !

de amúgy kicsit feljebb már megadtad az alaphangot, stílust választottál;
szóval legyen röfögés:

let there be röff !

röff-röff-röff

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.01. 18:03:57

@James Onedin (aka Zöld Ember):

"@Virág et.: Nálad a pont. Azt egyik nagy sorkötelesség rajongó sem tudta még előadni, hogy mindez mennyibe is kerülne nekem, neked, mindannyiunknak. Ugyanis ez nem kis tétel és nem hiszem, hogy az általános fegyverkezésre kéne az adóforintokat költeni, az eü, az oktatás vagy egyéb célok helyett. : Nálad a pont. Azt egyik nagy sorkötelesség rajongó sem tudta még előadni, hogy mindez mennyibe is kerülne nekem, neked, mindannyiunknak. Ugyanis ez nem kis tétel és nem hiszem, hogy az általános fegyverkezésre kéne az adóforintokat költeni, az eü, az oktatás vagy egyéb célok helyett. "

igen.
a pénzügyi szempontok sosem felejthetők ki a képletből.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.01. 18:04:02

@Spiritmonger:

szolnok-szandaszőlősön az alap kiképzés és onnan a másfél év során egy, max két hónapig az országban szanaszét szakirányú képzéseken, pl tüzérségi felderítők mellett, cegléd, székesfehérvár, légifelderítésnél, pápa, kecskemét, vegyi alakulatok, kiskőrős, zalaegereszeg, stb.

Virág et. 2011.04.01. 18:05:38

@Conv: Ezzel mit akarsz mondani, hogy az USA többet költ a hadseregre, mint mi? Hol állítottam az ellenkezőjét? Miről beszélsz? Velem beszélsz egyáltalán vagy a saját mondókádat ismételgeted?

"sajnos ők sem tudják, hogy feleslegesek a gyalogosok, elég a technikai személyzet, írj nekik levelet, biztosan örülnek, ha faraghatnak a költségvetésükből."

Hol mondtam, hogy feleslegesek a gyalogosok? Olvasni kéne néha írás előtt, segít nem hülyét csinálni magunkból. Idézek neked tőlem:
"A XXI. sz. háborúit nem alakzatban vonuló gyalogsággal, hanem fejlett technikával és a távolból vívják. A gyalogságról a hangsúly a gépesített hadviselés felé tolódott, ami pedig tipikusan olyan, hogy igazán jól csak olyan katonákkal üzemeltethető, akik a képességeiket napi szinten csiszolják, gyakorolják - tehát hivatásosak."

A gyalogság nem felesleges, csak tudod ma már a háborúkat nem lövészárok mellett meg szuronyosrohammal vívják. Ezt hívják "hangsúly eltolódásnak", amit írtam is és ami a te gépeden - valami megmagyarázhatatlan okból - "feleslegesként" jelent meg.

Virág et. 2011.04.01. 18:07:46

@James Onedin (aka Zöld Ember): Arról nem is beszélve, hogy az 1 évre a termelésből kieső fiatalok milyen hatást gyakorolnának a magyar gazdaságra. Ez azt jelenti, hogy minden férfi 1 évvel később léphetne be az aktívak, a termelők táborába, 1 évvel később fizetne adót, végezne munkát, növelné a GDP-t.

Spiritmonger 2011.04.01. 18:09:51

@simonmondja.: elgurult a gyógyszered
amikor az akkori baráti körömből mindenki bevonult 18-20 évesen, gyerekként mentünk be
amikor kijöttünk, már tudtunk együtt élni, közös célokért hajtani, fogat összeszorítva küzdeni, elviselni a szopatást, és mentálisan megerősödtünk. 18 éves úrigyerekből majdnem férfiak lettünk. ott szembesültem először a direkt fizikai erőszakkal, amit jól nevelt úrifiúként soha nem éreztem előtte magamon, de kibírtam, mint ahogy minden normális kiskatona is, ott tanultam meg, hogy nem csak budapest, meg az értelmiségi lét létezik a hétvégi hobbimelóval, hanem más embereknek más problémájuk is lehet, ami ugyan nekem nem az,, de ha együtt vagyok vele, akkor az én/mi problémánk innentől kezdve
fegyelem, önfegyelem, felelősség, ezt tanultam főleg a szakmai dolgokon túl, pl fegyverhasználat, túlélés, a félelem leküzdése, stb
ezt máshol nem tanítják itthon, ez az, amivel a pisisből felnőtt lesz

nagy szerencséd, hogy neked nek kellett katonának lenned, mert te depis öregként jöttél volna ki a hozzászólásaid alapján

Prof. Dr. Simon Templar 2011.04.01. 18:09:59

@Virág et.: Pontosan. Lásd Libia, ahol még egy szál NATO katona nem vonult be, de néhány taktikai robotrepülőgép gyakorlatilag eldöntötte Kadhafi későbbi sorsát. Az irányitója meg párszáz kilométerre egy karosszékben nyomta a joysticket.. Ennyi.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.01. 18:14:14

@Conv:

most pont usával kell összevetni mo-ot ?
magyarország vs a szuperhatalom.
-------------------------------------------------------------

engem az érdekel/érdekelt volna h mennyi a valószínűsége
pl konkrétan egy magyar általános sorkötelezettséget indokló háborúnak, azaz
egy olyannak, amihez sok magyar katona kellene, amely számosságát nem biztos h garantálni tudná a profi/zsoldos-sereg.

szerintem ennek csak és kizárólag akkor lenne realitása ha nem lennénk NATO & EU tagok.

ezért kérdeztem azt, ill kérdezem azt, h
mennyi az esélye annak h nem leszünk EU v NATO tagok ?????

[
azaz 2 esetre szétválasztva:
1. EU szétesik v NATO szétesik, ill mind2ő szétesik
2. mo, konkrétan a mi szeretett vezírünk, azaz Viktor kilép valamelyikből,
ill. 2014-ben, mennyi az esélye h a Jobbik nyerjen, és ha nyer, mennyi az esélye h a
Jobbik kilépteti mo-ot a NATO-ból ill az EU-ból v mind2őből.
]

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.01. 18:16:04

@Virág et.: a hangsúly olyannyira eltolódott, hogy ma csak 75% feletti a gyalogság létszáma az usa seregében. :)

a csapásmérésben a technika számít, a területfoglalásban és megtartásban pedig az emberi erő létszáma.

mondd, te nem olvasol, vagy nem érted amit olvasol. az mindenesetre bizonyos, hogy rálátásod hadászatra a semmivel egyenlő
az összefüggéseket nem találtad meg a párhuzamos adatok közt?

Prof. Dr. Simon Templar 2011.04.01. 18:20:45

@Spiritmonger: ezt meg lehet tanulni katonaság nélkül is. Nekem legalábbis sikerült. Viszont megúsztam azt, amit osztálytársamnak, jó barátomnak nem sikerült, hogy szellemileg alacsonyabb rendű (untermensch) alkoholista cigány őrmesteri vállappal üvöltözzön velem és kioktasson az élet dolgairól a 75-ös IQ-jával.

Virág et. 2011.04.01. 18:22:41

@Conv: Neked is csak azt tudom mondani, említs egy mai háborút, ahol alakzatban vonuló vagy lövészárokban beásott gyalogosok harcolnak egymással nagy számban.

Az arányok, amiről beszélsz szerinted azt bizonyítják, hogy az USA az általa az elmúlt 30 évben vívott háborúk során elsősorban a gyalogságát használta fel és csak másodsorban a légierejét/haditengerészetét? Vagy annyi az össz érved, hogy több - számra - a gyalogos, mint a pl. a technikai személyzet, ezért tehát a gyalogság a legfontosabb? Mert ezt kilóra mérik, ugye? Én nem vagyok hadászati szakértő, de olvasni tudok és nyitott szemmel járok a világban. A ma háborúit nem a gyalogság vívja. A gyalogság lényegi szerephez a tényleges hadi cselekmények lezárulta után jut, akkor is főként gerillák (terroristák) ellen.

Spiritmonger 2011.04.01. 18:23:37

@Conv: akkor az nagyon régen lehetett, max a 80-as években
amikor én voltam, akkor szolnok-szandaszőlős egy hónap szakalapi(eje) kiképzés, egy hónap közelharc, 3 hónap összetett kiképzés, aztán békés öregkor...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.01. 18:23:45

@szorokin:
:)))))))))))
te szerencsétlen, nyomorult szellemi posvány, te csökött agyú tyipityapa, te végtelen szomorúságú pöcsvirágos babaszoba-töltelék :)))))))))))))))

hát ha már valaki az usa viszonylatát felhozva ellenérvként én arra válaszolok, az usa és magyarország viszonylatát bemutatva, már az is baj? :))))))))))

figyelj koma, próbálj meg valamit kezdeni a fütyiddel, mert valami gondjaid lehetnek, valami gátolja az agyad, hogy használni tudd.
:)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.01. 18:24:25

@Spiritmonger: hát, én még az átkosban voltam katona :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.01. 18:26:26

@Conv: akkor fél év után elkerültek akik megfeleltek rá máshova, szakirányú képzésekre, nem sokan maradtak gumiskodni, öregeskedni ott.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.01. 18:27:48

@Virág et.:

na akkor ismét leírom:
a csapásmérésben a technika számít, a területfoglalásban és megtartásban pedig az emberi erő létszáma.

értelmezd

Spiritmonger 2011.04.01. 18:30:13

@James Onedin (aka Zöld Ember): tudod, az érvényesüléshez kellenek az olyan jellegű tapasztalatok, mint amikor a századparancsnokunk, akinek 8 általánosa volt, és igazi vidéki cigány, csak azért tett nekem keresztbe, mert érettségizett pesti gyerek voltam
ez elég sokat segített a későbbiekben, mert segített a problémákat más oldalról is felmérni

ennél a konkrét esetnél az volt a legszebb, hogy más sráccal is kibaszott elég sokszor ok nélkül, és az egyik ilyen után a legény szólt az apjának, aki akkoriban a katonai biztonsági hivatal vezetője volt abban a katonai kerületben...onnantól azt a tetves cigányt az ág is húzta, nagyon rosszul járt, majd minden hétvégéjén szolgálatban volt, nem kapott jutalmat, stb

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.01. 18:31:30

@James Onedin (aka Zöld Ember):
tehát neki sikerült szembesülnie az élettel, neked még nem.

és hát ez tényleg félelmetes , szinte elviselhetetlen attrocitás, hogy üvöltözik veled valaki
nagyszerű, hogy megóvott tőle az élet :)

Virág et. 2011.04.01. 18:31:33

@Conv: És ez hol is mond ellent annak, hogy a hangsúly a modern hadviselésben a gyalogságról a gépesített alakulatok felé tolódott el? Csak mert erre írtad válaszként.

Példát úgy látom nem tudsz hozni, de nem is vártam. Gondolom a te hadászati szakértelmed (amire nyilván a sorkatonai szolgálatod alatt tettél szert) az elméletben kimerül.

Jason Bourne 2011.04.01. 18:32:04

"Töltsd meg a puskádat és irány a front!"
ez nagyon ütős, én már a poszt címén is szénné röhögtem magam. méghogy puska... meg géppisztoly. beszarás. jó, hogy nem muskéta. és az istenbarma még bevallja hogy volt katona . látszik mennyit ért a kiképzés a sorkatonaságban, azt se tudja hogy mi volt az a valami amit hónapokon keresztül töltenie meg pucolnia kellett. hülye :-)

Spiritmonger 2011.04.01. 18:34:01

@Virág et.: nézd meg vietnámot
az usa a technikai fölényével nem tudott elérni semmit a terület megtartása terén, mert hiába lőtte szét a vietnami légvédelmet, hiába uralta a légteret, a szárazföldi csapatokon, amik a területet elfoglalják és megtartják, nem tudtak a technikával hathatósan segíteni, ráadásul élőerő nélkül a vietnamiak a ho-si-minh ösvényen keresztül nyugodtan kapták az utánpótlást

porrá bombázni valamit és elfoglalni a területet az két különböző dolog
elfoglalni a területet és megtartani a területet az megint két különböző dolog, csak annyi a közös, hogy mindkettőhöz élőerő kell

kaqkkfioka 2011.04.01. 18:34:02

@Virág et.:
Gondolom az azért feltűnt, hogy a hadseregeket (nevezzük gyalogságnak de ez összetettebb) jelen pillanatban kiemelten képzik "városi" harcra. Ami "gépi" azt általában objektumok, összefüggő haderők ellen vetik be. Próbálj már meg max. 8-10 fős állandó mozgásban lévő csoportokat mondjuk sűrű erdős terepen helikopterről legépelni. Nem hinném hogy menni fog. Mondjuk fel lehet égetni.
Voltál te katona?

kaqkkfioka 2011.04.01. 18:36:31

@Spiritmonger:
Tata, első lépcső, csapatfelderítő :):):)

picur3ka 2011.04.01. 18:37:43

@Virág et.:

Ott, hogy, akivel nekunk dolgunk lehet, az teruletet akar foglalni.

Prof. Dr. Simon Templar 2011.04.01. 18:38:07

@Conv: Nem, nem valaki üvöltözött kedves barátommal, hanem egy szellemileg alultáplált (untermensch) alkoholista cigány. Az ilyen nem valaki. Az ilyen senki. Legalábbis az én szememben. Mert akinek szellemiekben ily keveset adott a teremtő, az húzza meg magát. De nagyon mélyen.

Virág et. 2011.04.01. 18:39:16

@Spiritmonger: Vietnámot elsősorban otthon veszítette el Amerika. Egyébként az pont a sorozás ellen érv, hiszen oda még az USA is sorozta a katonákat, ahogy arra derelye jól rámutatott. Neked is leírom: nem állítottam és nem is állítom sehol, hogy a gyalogság felesleges. Csak azt, hogy a gyalogságról a hangsúly az elmúlt évtizedekben egyre inkább a gépesített fegyvernemekre került át. Egyébként Vietnám speciális példa, részben a hidegháború, részben az ország területi sajátosságai (sűrű dzsungel) miatt.

@kaqkkfioka: Voltam.

Úgy általában amit leírtál az pontosan az, amit én is mondtam. A városi és a gerillaharcok a gyalogság elsődleges feladata a XXI. század háborúiban. Nagyon messze van ez egy verduni csatától pl. A hangsúlyeltolódás itt érzékelhető. 8-10 fős csoportok 10 ezrek egymással szemben, beásva lövészárokban, hónapokig.

Virág et. 2011.04.01. 18:42:56

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Ki akarna területet foglalni? A szlovákok? A románok?

kaqkkfioka 2011.04.01. 18:43:54

@Virág et.:
De hadműveleti szinten mindent a helyén kell kezelni.
Erre találták ki a harcászat v. vmi. ilyen jellegű elméleti oktatást.
Az elméletet és a gyakorlatot meg kipróbálhattuk a Bakonyban.:):):)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.01. 18:44:14

@James Onedin (aka Zöld Ember):

értem én amit mondasz, de ez az élet.

számtalan esetben láttam, hogy a beosztottak intelligensebbek a főnöknél, és mégis az parancsolgat, ordítozik.
ezért írtam, hogy ő idejekorán szembesült az élettel, neked meg szerencséd van, hogy még nem.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.04.01. 18:44:21

@szorokin:

Nyugodj már meg végre, TE 99%-OS VALÓSZÍNŰSÉGGEL felmentést kapsz majd a besorozás alól. Alátámasztásnak több mint elegendők a kommentjeid.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.01. 18:48:07

@Virág et.: igen, elméleti.
nem írom le még egyszer, hogy a szerb háborút én nem itthonról a fotelből láttam, hanem testközelből éltem át.

kaqkkfioka 2011.04.01. 18:52:39

@Conv:
Hát nem lehetett süti.:(

Virág et. 2011.04.01. 18:53:48

@Conv: Ebben az esetben készséggel visszavonom az "elméleti tapasztalatra" vonatkozó hozzászólásomat.

Nem vitatkozni akarok, de szerintem evidencia, amit a gyalogos haderő háttérbe szorulásáról leírtam. Ha valaki csak a XX. század nagyobb háborúitól kezdve számba veszi a konfliktusokat, az azonnal érti, hogy mire gondoltam. Az első világháború csatáit kell csak összevetni Bagdad ostromával.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.01. 19:05:09

@kaqkkfioka: @Virág et.:
93 január, dalmácia.
ez konkrétan területfoglaló (visszafoglaló) hadmozdulat volt, a civil lakosság és az infrastruktúra megőrzése érdekében minnél kevesebb tüzérségi illetve légi támogatással.
a horváthok oldalán.

technikai fölénnyel csak rombolni, pusztítani lehet, megtartani, elfoglalni, használni semmit.
igen a technológia elsődleges csapásmérő, de a háború nem ettől durva, nem ehhez kell a lakosságot felkészíteni, hanem a megtartáshoz. igen legyen a hivatásos állomány a legjobban képzett , stabil állandó azaz nem elsődlegesen sorkatonai feltöltésű állomány, azonban mindenkinek érdeke, hogy legyen használható ismerete, képzése bárminemű katasztrófa esetében. akár háborúról van szó, akár természeti vagy politikai-gazdasági katasztrófa miatt kialakuló káosz esetén. a hadsereg nem csak puskával lőni, hanem túlélni, alkalmazkodni, emberi együttélésre is tanít. nem steril környezet amiben anyu és apu véd, intézkedik, az ismerős támogat, hanem életre, felelős társadalmi gondolkodásra tanít, közösségi túlélésre, ellenséges viszonyokban, szellemi, fizikai terhelésben túlélésre tanít és nevel.
szükséges.

arlequin 2011.04.01. 19:05:39

@Virág et.: drága eftás!
a gyalogságot nem lehet pótolni semmivel. üdv!

trojka 2011.04.01. 19:06:51

Tudjátok, ha jön az ellen, én ki fogok állni az ezer éves határokra a gázpisztolyommal, aztán ha meglátom öket, ugy el fogok spurizni, mint a "kengyelfuto gyalogkakukk"! Pali bá engem ugy segéljen!

arlequin 2011.04.01. 19:06:56

@Conv: ÁMEN

család jól van? ;-)

Virág et. 2011.04.01. 19:07:33

@Conv: A céllal egyetértek. Azzal nem értek egyet, hogy az, amit itt sorkatonaság néven próbáltak csinálni, az ezekre alkalmas lenne.

@arlequin: Nem is akarom.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.01. 19:14:30

@Virág et.:

ez egyértelmű, hogy szerkezeti átalakítás szükséges ahhoz, hogy megvalósítható legyen egy hatákony és hasznos hadászati nevelsé, akár önkéntes, akár kötelező sorkatonai szolgálattal, de éppen ezért tettem be az usa és magyarország viszonyában a számokat (megfűszerezve a svájci és más európai adatokkal), mert a pénz amit kötelezően erre kell fordítani a nato előírás szerint, elegendő egy ilyen fenntartására mint látható más országokban. csak nem elbaszni kéne a pénzt arra, hogy a hadsereg létszámának 27%-a legyen a "katona" a többi meg tiszt és polgári állomány, ahogyan most működik. és persze nem kéne a pénzeket benyelni.

Prof. Dr. Simon Templar 2011.04.01. 19:28:43

@Conv: És én már nem is fogok, lévén a saját főnököm vagyok (egyéni vállalkozó) :)))))))))

Prof. Dr. Simon Templar 2011.04.01. 19:32:13

Ja, és szerintem a vállalkozói lét Abszurdisztánban felér egy-két év katonasággal :))))

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.01. 19:36:27

@James Onedin (aka Zöld Ember): szopási ráta terén igen :)
de a seregbeli szopást könnyebb kiheverni, mint a vállalkozóit :)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.01. 19:53:56

Conv: ":)))))))))))
te szerencsétlen, nyomorult szellemi posvány, te csökött agyú tyipityapa, te végtelen szomorúságú pöcsvirágos babaszoba-töltelék :)))))))))))))))"

@laspalmas:

a fenti idézettel úgy látom nem volt bajod, de az én [eddigi és nem további] nem személyeskedésemmel van.

így csak sajnálni tudlak. milyen ember vagy te.

mindig is tudtam h Jobbikos vagy/Jobbik szimpatizáns és h messze vagy az elfogulatlanságtól.
és ez az egész vastagbőrre is igaz.
sajnos.

@Conv: ezek után ez marad:

szopjál lovat, valami ősmagyar vérből valót !
+
kurva anyád ! menny a picsába !
és készülj a magyar román nagy háborúra !

Marcellusca 2011.04.01. 19:55:05

Hehe!

Jó ez a vita a volt bakák vs. sosem volt (örök) kopaszok között! :DDDDD

@Conv: Jók a meglátásaid, érveid. :)
@arlequin: Avvan, testvér! :D

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.01. 19:55:44

utoljára megismétlem az utolsó kommentemet (felső 2 sort kihagyom)
"engem az érdekel/érdekelt volna h mennyi a valószínűsége
pl konkrétan egy magyar általános sorkötelezettséget indokló háborúnak, azaz
egy olyannak, amihez sok magyar katona kellene, amely számosságát nem biztos h garantálni tudná a profi/zsoldos-sereg.

szerintem ennek csak és kizárólag akkor lenne realitása ha nem lennénk NATO & EU tagok.

ezért kérdeztem azt, ill kérdezem azt, h
mennyi az esélye annak h nem leszünk EU v NATO tagok ?????

[
azaz 2 esetre szétválasztva:
1. EU szétesik v NATO szétesik, ill mind2ő szétesik
2. mo, konkrétan a mi szeretett vezírünk, azaz Viktor kilép valamelyikből,
ill. 2014-ben, mennyi az esélye h a Jobbik nyerjen, és ha nyer, mennyi az esélye h a
Jobbik kilépteti mo-ot a NATO-ból ill az EU-ból v mind2őből.
]
"

Marcellusca 2011.04.01. 19:56:37

@szorokin: Szerintem most már nyugodtam mehetsz a Velvetre sírni!
Ne rontsd itt tovább a levegőt!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.01. 20:08:09

@szorokin:
bazz, neked sosem fog eljutni az agyadig, hogy a sorkatonai szolgálatnak nem a közvetlen vagy valószínűsíthető háborús fenyegetés ad létjogosultságot, így a kérdéseidnek sem értelme, sem relevanciája.

de azért megkérdezem tőled, minek veszel annyi levegőt, azt hiszed, hogy valaki elszívja előled?
mire alapozod, hogy neked levegőt kell venned, valaki meg akar fojtani szerinted?
mennyi az esélye, hogy a levegőt a környező emberek majd ellopják tőled?
van rá reális esély, hogy egyszer csak a levegő elfogy?
ha elfogy, akkor segít az rajtad, hogy most levegő után kapkodsz?

várom megalapozott, érvekkel, adatokkal alátámasztott válaszaid.

:)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.01. 20:15:43

@Conv: @Marcellusca (I'm happy): @arlequin: @derelyegrádi szellem:

köszi az érv nélküli személyeskedős kiközösítős hordaviselkedést
tényleg sokkal intelligensebb, mint érvelni, gondolatokat kifejteni
és kérdésekre érvekkel és tényekkel válaszolni

igen egyikőtök sem tudott tényekkel alátámasztott választ adni a kérdéseimre
...arra h mennyi a reális esélye egy olyan háborúnak, amelyhez sok ember kellene.
azaz
...arra h mennyi a reális esélye annak h mo kívül marad az EU-n és a NATO-n.

egyikőtök sem.

rothadt jobbikos elfogult bagázs.
csak egymás faszát szopkodjátok, jó dolog a hordalét.

szar emberek vagytok, kiközösítés az megy, ahogy az meg van írva a fekete bárányos történetben.
erre jó a horda.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.01. 20:26:46

@szorokin:
:)))))))))))))) észveszejtő vagy bazzeg :))))))))))))))
van még papírzsepid vagy küldjünk?

észt sajnos nem szállítanak házhoz, azt nem tudunk, annélkül maradsz, de zsepit bármikor :)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.01. 20:26:49

@Conv:

"a sorkatonai szolgálatnak nem a közvetlen vagy valószínűsíthető háborús fenyegetés ad létjogosultságot, így a kérdéseidnek sem értelme, sem relevanciája."
nem beszéltem erről,
hasonlóról igen és más dolgokkal kapcsoltam össze

(amúgy idepasszol @derelyegrádi szellem: harcostársad egy gondolata:
"Csak háború esetén szükég lesz sorkatonákra is, emlékezz a az USA is toborzott a Vietnami háborúra, aminek oka lehetett, hogy kelett még ember a hivatásososk mellé. "
tessék. te iq-bajnok.)

csak nem érted.
nagyokos. nem érted.

csak az elfogult bullshit-dogmáidat szajkózod, mint valami papagáj

picur3ka 2011.04.01. 20:28:45

@szorokin:

Es meg akkor katona nem is voltal. Sokat rinyalsz, hidd el.

Sot, mast nem is csinalsz.

En valaszoltam az aggodos alkotmanyos linkjeid egyikere. Ez valahogy orokre elkerulte az idodet es figyelmedet.

trojka 2011.04.01. 20:29:59

Nem csak csatákat kell megnyerni végsö gyözelemhez, hanem magát a háborut. Sajnos, utobbibol mi eddig még egyet sem nyertunk. Gondoljátok, hogy adott esetben ez végre sikerulne?

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.01. 20:30:53

MIT NEM LEHET EZEN ÉRTENI :

engem az érdekel/érdekelt volna h mennyi a valószínűsége
pl konkrétan egy magyar általános sorkötelezettséget indokló háborúnak, azaz
egy olyannak, amihez sok magyar katona kellene, amely számosságát nem biztos h garantálni tudná a profi/zsoldos-sereg [ gondolat by @derelyegrádi szellem: ]

szerintem ennek csak és kizárólag akkor lenne realitása ha nem lennénk NATO & EU tagok.

ezért kérdeztem azt, ill kérdezem azt, h
mennyi az esélye annak h nem leszünk EU v NATO tagok ?????

[
azaz 2 esetre szétválasztva:
1. EU szétesik v NATO szétesik, ill mind2ő szétesik
2. mo, konkrétan a mi szeretett vezírünk, azaz Viktor kilép valamelyikből,
ill. 2014-ben, mennyi az esélye h a Jobbik nyerjen, és ha nyer, mennyi az esélye h a
Jobbik kilépteti mo-ot a NATO-ból ill az EU-ból v mind2őből.
]

próbáljatok meg gondolkodni és nem anyázni helyette
és belekötni ebbe
ahelyett h egymást dícsérgetnétek, engem meg anyáztok

DE AZ ÉRVEK + TÉNYEK MÉG MINDIG HIÁNYOZNAK.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.01. 20:32:12

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

észleltem. :)))
téged nem is soroltalak a 4. kommenter közé.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.01. 20:37:21

@szorokin:

semmi köze a kérdéseidnek a sorkatonasághoz akár önkéntes akár kötelező alapon is működik majd, tehát értelmetlenek a kérdéseid, ismét elmondom.

az, hogy beidézted ide szellem mondatát végképp bizonyítja, hogy egy büdös szót nem értesz abból amit olvasol, illetve ha igen, akkor a szokás takonylelkű félremagyarázásod erőlteted.
nehéz lehet neked az életed így, hogy egód ugyan van, de eszed nincs.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.01. 20:39:31

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

rinya v nem rinya, nekem mindegy

de nem foglalkoznak az alapkérdéssel, nem is értik h mit akartam kérdezni.
sehol semmi érv, semmi, de semmi.
helyette hordaként bőszen egyetértenek
engem meg hordaként feketebárányoznak.

pont ugyanaz mint 3000 éve v 10 000 éve, annak van igaza
akivel épp több ember ért egyet.

ha jól emlékszem Szókratészt többek közt ilyen dolgok miatt ölték meg. (vagy csak űzték volna el)
mindenesetre Szókratész egyik alapgondolata az volt: h
az igazság nem demokratikus, nem szavazással és többséggel eldönthető dolog.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.01. 20:44:06

@Conv:

"egód ugyan van, de eszed nincs." ha valakire igaz, akkor ez te vagy.
csak a jobbikos hülye dogmáidat szajkózod

"semmi köze a kérdéseidnek a sorkatonasághoz"

ok nagyokos:
TFH @derelyegrádi szellem: -nek igaza van
ekkor a háború fenyegetésével összefügg a sorkatonaság kérdése.

ENNYI. PONT.

és ekkor az összes kérdésemel is összefügg.

ha nem látod a vaskalapos agyaddal, akkor sajnállak.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.01. 20:49:10

@Conv:

ha meg tudod cáfolni @derelyegrádi szellem: gondolatát
AKKOR és CSAK AKKOR
lehet jogos amit mondtál/írtál nekem.

ENNYI.

Állj neki és cáfold meg szellem gondolatát és nálad lesz az igazság.
az én gondolat és kérdés váram meg kártyavárként összeomlik

ha ezt sem látod,
akkor gondolom sokszor bukhattál analízisből v algebrából.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.01. 20:52:35

@szorokin: az összefüggés és az ok nem ugyanaz bazzeg :)))))))))))
emellett megpróbálok megvilágítani valamit annak a pupák szamár formádnak;
szellem a "csak" szót nem a kizárólag értelmében hanem a csakhogy, ámde értelmében használta a mondatban, de ezt te is láthatod, ha összeszeded magad és még pár tucat hozzád hasonlóan silány minőségű elmét, és értelmezed a szövegkörnyezetet a válasz okának összefüggésében :)

no, te karcsú eszű, gaborgyás, bambula marha, menj szépen játsz magaddal,
blog.hu/user/353152/tab/data
blog.hu/user/523061/tab/data
egyenlito.blog.hu/2011/03/23/burial_a_dubstep_idoutazoja_ujra_a_szinen/fullcommentlist/1#c13092939

mert itt nem a te szellemi színvonaladnak megfelelő kommunikáció folyik. :)

édes istenem, jobbikos dogmák :))))))))))))

Marcellusca 2011.04.01. 20:54:36

@szorokin: Azzal, hogy ugyanazt ismételgeted, még nem lesz érthető a kérdésed.
Ha annyira hülyék vagyunk, miért nem próbálod másként feltenni a kérdéseidet?

Ja, hogy az már nem megy.
Na, pont ezért nem érted a több oldalról, többféleképpen megadott válaszokat.
Pont te magad vagy az, aki csak saját magát hallja és nem képes mást elfogadni.

Egyébként tipikus példája vagy annak, aki:
- kimondottan örülhet, hogy nem volt katona, mert kicsinálták volna;
- pont az ilyeneknek találták ki a sorkatonai szolgálatot, mert embert, férfit faragtak volna belőle, nem maradt volna kis rinya-picsa!

De, talán ezt megérted: HÚZZÁL A PICSÁBA oda, ahol fogékonyak a hülyeségeidre!!!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.04.01. 20:56:57

@szorokin: Öööö....szellem fideszbirk....akarom mondani fideszes.
Első kérdére a válasz:Nem sok.
Másodikra:Nem sok.

picur3ka 2011.04.01. 20:57:17

@szorokin:

De, bele soroltal, nagyon is.

Es ha erzekeltel egy valaszt egy topikrol, amit allitolag olyan nagyon kibaszott fontosnak tartasz, hogy a Vastagbor egy faszfej, ha nem posztol rola, akkor mi a fenenek nem valszoltal ra? Ezt magyarazd ki, faszomkam!

Mer kozbe minden masra valaszoltal, ugye, hogy megjegyezzuk a rekord kedveert.

Te egy beteg fasz vagy. Nem szemelyeskedek, hanem komolyan mondom, keress fel egy pszichologust, mielott keso.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.04.01. 20:59:11

@Marcellusca (I'm happy): A katonaság neked is jó volt.Ott legalább parancsolgathattál.Nem úgy mint otthon....:))

picur3ka 2011.04.01. 20:59:11

@Marcellusca (I'm happy):

Azzal, hogy ugyanazt ismételgeted, még nem lesz érthető a kérdésed.
Ha annyira hülyék vagyunk, miért nem próbálod másként feltenni a kérdéseidet?

Szetrohogom magam.

anchor 2011.04.01. 21:03:32

@hoplita: Az állam akkor hívja magát hazának, mikor a vágóhídra küldi a fiait.

asmodean 2011.04.01. 21:11:44

@Conv:
blog.hu/user/353152/tab/data
blog.hu/user/523061/tab/data
egyenlito.blog.hu/2011/03/23/burial_a_dubstep_idoutazoja_ujra_a_szinen/fullcommentlist/1#c13092939

Ez kész :)))))))))))))))))))

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.01. 21:15:29

@asmodean:
néha elbeszélget magával, megtámogatja a saját álláspontját más nickről, de amúgy nincs semmi gond a fejében :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.04.01. 21:19:18

@szorokin: A Nato tagság sem sokat ér szerintem ha valaki kelet felől támad.A románok éppen időben fognak átállni/békét kötni,mi pedig szarban leszünk,mert a hülye vezetőink:Mi majd megvédjük európát!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.04.01. 21:24:37

@Conv: Bazze! Én itt a netkávézóban felteszek egy kérdést az asztal egyik oldaláról,majd átülök a máik oldalra és válazolok magamnak.Annyira egyedül vagyok.:))

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.01. 21:26:04

@Tigeri: amíg egyetértetek nincs baj, csak nehogy vitába keveredj magaddal :)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.01. 22:48:14

@Conv:

#1
no, te karcsú eszű, gaborgyás, bambula marha, menj szépen játsz magaddal,
blog.hu/user/353152/tab/data
blog.hu/user/523061/tab/data
egyenlito.blog.hu/2011/03/23/burial_a_dubstep_idoutazoja_ujra_a_szinen/fullcommentlist/1#c13092939

ez most milyen leleplezés akart lenni zsenikém ??

mán bocs de a minyimaa az az indanetes nevem.
aminek köze nincs a minyimaaa nevű bloggerhez.

#2
a kérdésekre meg nem válaszoltál.
át se gondoltad h miről beszéltem annak kapcsán, h "szellem" -nek igaza van e vagy sem.

helyette turkáltál és személyeskedtél.
ennyi telt tőled.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.01. 22:56:16

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

"Es ha erzekeltel egy valaszt egy topikrol, amit allitolag olyan nagyon kibaszott fontosnak tartasz, hogy a Vastagbor egy faszfej, ha nem posztol rola, akkor mi a fenenek nem valszoltal ra? Ezt magyarazd ki, faszomkam!"

annyi a történet, h elég hamar leesett h ez a poszt a sorkötelezettségről és nem az alkotmányról szól. legalábbis h a kommentelő népséget csak ez az egy érdekli.

ennyi.

picur3ka 2011.04.01. 23:23:30

@szorokin:

Az nem ezen a poszton otrtent, baszkikam.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.02. 00:02:16

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

tudom. na és ?
ez mit változtat ennek a posztnak a kommentjei szempontjából ?

One Bad Habit 2011.04.02. 07:57:24

@Spiritmonger: "vissza kell állítatani az általános hadkötelezettséget"

Persze, meg a keresztes hadjáratokat, a lovagi tornákat, a jobbágyságot meg a spanyol inkvizíciót.
A sorkatonai szolgálat anno köztudottan a melegágya volt a társadalmi szintű összefogásnak. :D

fokabacsi 2011.04.02. 08:32:17

@One Bad Habit: Sok szerencsétlen két ballábasnak, igencsak jót tett . Meg annak az öreg katonának is aki elküldött egy reggel, egy lavorral vízért, hogy mosdani tudjon, én meg hogy testápoló is legyen benne bele "csurrantottam" neki. :-)) De csak hogy ápolt legyen a bőre ! :-)))

2011.04.02. 08:39:31

Hmmm... megeszem a kalapomat, ha ezek a pofátlan politikusok fegyverforgatásra merik képezni a huszonéveseket. Ha én ilyeneket csinálnék, mint ezek, még a kenderkötelet is csak jegyre merném adni, kizárólag B típusú nemzetbiztonsági átvilágításon átesett személyeknek, 1m-es darabokban, nehogy a nyakam köré tekerjék. :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.04.02. 09:04:51

@szorokin:

Idejössz a követhetetlen kommentjeiddel idegesíteni mindenkit, aztán csodálkozol, ha a 10-ik türelmes magyarázat utáni töretlen értetlenséged miatt elhajtanak?

Az összetartás oka nem a pártszimpátia, hanem a szellemi színvonal. Hasonló a hasonlóval, tudod.
Összeszedett figyelmedet egyébként az is jól jellemzi, hogy lejobbikosoztad a bandát, legelőször is engem, de sebaj.
Sajnálni egyébként nem kell, nekem legalább nincs beragadva az Enter a billentyűzetemen.

Menj a Lemil-blogra, tedd fel ott a háború-NATO valószínűséges "kérdéseidet", biztos vagyok benne, hogy Tiboru is szeretni fog. Nagyon.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.02. 12:14:30

@laspalmas:

a szellemi színvonalról annyit, h nekem 150 feletti az iq-m.
ennyit a szellemi színvonalamról.
ergo
lehet azért kjövethetetlenek a kommentjeim mert hülyék vagytok.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.02. 12:22:04

@szorokin: akkor barátom tudnád, hogy hogyan kell bárki számára érthetően kérdéseket feltenni :)

az igazság az, hogy te egyszerűen hülye vagy.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.02. 12:41:56

@laspalmas:

tessék a levezetés:

1, ha @derelyegrádi szellem: -nek igaza van, akkor háború esetén szükség van sorkatonaságra

2, magyarország közel van e a háborúhoz ?

azt állítom, hogy magyarország akkor és csak akkor van közel a háborúhoz
ha vagy az EU vagy a NATO tagsága megszűnik.
de igazándiból csak a NATO tagság számít ebből a szempontból.

3. mikor állhat fenn a 2, beli helyzet ?

a, ha mo kilép valamelyikből, v mindkettőből
b, ha valamelyik szervezet megszűnik létezni

4, ezért kérdeztem ezek tényekkel/érvekkel alátámasztott valószínűségeit.
---------------------------------------------------------------------------
sajnálom, ha ez követhetetlen a népnek, akkor
tényleg nincs értelme idejönnöm és érvelnem/kérdeznem.

-------------
Amúgy, szerintem ennek a valószínűsége 10-20 éven belül elenyésző
legalábbis a NATO megszűnése nagyon nem valószínű.
USA-nak érdeke, EU-ban is ez gyakorlatilag a közös nevező, h
legyen védelmünk a gonosz Keleti muszlim országok, stb ellen.

ergo

a sorkatonaság bevezetésére lényegi indok nincs.

csak szociális/szimbólikus okok lehetnek, azaz
-ha az uralkodó párt számára ezek értéknek számítanak, akkor
be fogja/akarja vezetni,
kivéve, ha túl drága az államnak.

-ha meg nem, ld ballib kormány, akkor az elsődleges mérlegelési
szempont nyílván a pénzkérdés.
ergo
meg is szűntették.

szerintem a fityisznél is ez fogja eldönteni, egy csoportnyi közgazdász kiszámolja a költségvonzatát, és
ha nagyságrendileg nem drágább (max 2szerese a kőccség), mint a zsoldosseregnek, akkor bevezetik
ha egy nagyságrenddel drágább a sorkötelezettség, akkor nem vezetik be

-----------------------
@Conv: -tól meg csak azt vártam, ha azt mondja h hülye vagyok, stb
össze vissza beszélek , stb
akkor elég lett volna szellem állítását cáfolni
és ekkor az egész kártyaváram összedől.
ha meg nem cáfolja meg, akkor áll, mint a cövek.

ennyi.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.02. 12:51:22

@Conv:

"akkor barátom tudnád, hogy hogyan kell bárki számára érthetően kérdéseket feltenni :)"

nagyon tévecc ember.
és nem látod át ill tévesen látod.

a jó kommunikáció és a szociális képességek nem az iq-ról szólnak.
azok max az érzelmi intelligenciáról szólnak.
az meg (szerintem) simán alacsony nekem.

így értve simán hülyézhetsz, ha ez örömöt okoz neked

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.02. 12:58:46

@szorokin:
nagyon nem érted, hogy a logikai levezetésed alapjaiban hibás, mivel nem azért van szükség a sorkatonaságra, amit te levontál következtetést.
értelemszerűen a kérdéseidnek semmi köze a sorkatonaság létalapjához.

a kérdéseid értelmetlenek azon szempontból, hogy miért kell, miért szükséges a sorkatonai szolgálat.
a miért, és az ok el lett magyarázva több ember által is, csak sajnos nem igen értetted meg. természetesen azért mert mindenki más hülye, csak te vagy helikopter :)

ám bennünket nem zavar, ha úgy gondolod neked van igazad, sőt az sem, hogy szerinted végtelen a bölcsességed, mi szeretjük a ripacs paprikajancsikat, jól szórakozunk rajtuk.
hidd el örülünk, ha valakin röhöghetünk a mai kemény, kiélezett gazdasági-politikai élethelyzetben

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.02. 13:16:00

@szorokin:
olyan, hogy szociális képesség nincs. készség van.
a társas kommunikációs készség (ez sem a képesség, az más tészta) fejlettsége pedig a személyi intelligencia függvénye.
a tanult ismeretek mennyisége és minősége nem elsődleges kifejezője az intelligenciának, de a tanult ismeretek alkalmazásának (képzettségek) módja, már az intelligencia függvénye. ez már a képesség fogalomkörébe tartozik.
miként a látás a hallás, ízlelés, tapintás, az eszközhasználat szintén képesség. a mód ahogyan ezeket használod, az készség, s elsődlegesen az intelligencia függvénye minőségében.

az érzelmi intelligencia (eq) a kommunikációs készséghez de még csak a kommunikációs képességhez is csupán olyan formában kapcsolódik, hogy milyen módon vagy képes kifejezni az érzéseidet, hangulataidat, mennyiben tudod befolyásolni a kommunikáció útján másokét.

természetesen minél fejlettebb valakinek az intelligenciája, annál könnyebben tud kommunikálni, annál könnyebben tudja bármely kommunikációs partner számára érthetővé, kifejezővé tenni gondolatait, közlendőjét. a kommunikáció fejlettsége és minőségi skálája bizony kifejezetten az intelligencia függvénye.

egyre inkább bebizonyosodik, hogy nem elhamarkodott és alaptalan kijelentés volt amikor téged akár jómagam, akár bárki más lehülyézett.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.02. 14:36:08

@Conv:

lovagolj a szavakon, attól biztos igazad lesz.

te aztán csak tudod.
hisz azt hiszed mindenhez értesz.
a hübriszed határtalan.
amiket leírtál erről, annak legalább a fele nettó hülyeség.
látszik h közöd nincs ehhez a világhoz, nem ismersz
igazi kiemelkedő intelligenciájú embereket,
/ ha ismernél nem beszélnél össze ennyi ökörséget /

akármit is mondasz, a mondataid alapján te összemosod a szociális intelligenciát a iq-val.
magyarul gőzöd sincs az egész témakörröl.

ajánlom figyelmedbe:
hu.wikipedia.org/wiki/Asperger-szindr%C3%B3ma

annyit erről, h Einstein és Teller aspergeres volt.
meg annyit h az ostoba kurucinfosoknál már
az asperger is olyan szitokszó, mint a zsidó meg a cigány.

a sötét horda, mennyél csak velük, ott a helyed.

azt hiszed csak az az ember lehet intelligens, akit értesz.
ill
csak az az ember intelligens, aki egyet ért veled.

csak ez a való világban nagyon nem így szokott kinézni:
és épp nem az a jele h érti a tömeg/nép.

csak tudod a magas intelligencia egyik rákfenéje épp az szokott lenni, h az embert gyakran

félreértik v nem értik
ekkor jön a tipikus reakció:
aki egy ilyen emberrel beszél kb így szokot reagálni a magas iq-ra:
mivel én értelmes ember vagyok, ez meg itt összevissza beszél mindenféle értelmetlen

zagyvaságot, nyílván nem én vagyok a hülye
ergo
ez a zagyváló tuti hülye,
- így működik a közember, az átlahos ember, ha egy másképp működő aggyal/emberrel
találkozik [ pl magas iq-júemberrel ]
/ így működsz te is conv és palma meg a többiek is. /
aztán kiközösítik.
ennyi.

Szókratésszel megitattatták a méregpoharat, ill sunyiban elmenekülhetett volna, de nem

tette.
büszkébb volt annál.
-----------------------------

te egy olyan ember vagy aki pont jól tud kommunikálni ebben a közegben.
pont idevaló vagy.

én meg levontam a következtetést.
maradok matematikus fizikus és vegyész barátaim körében
ők nem mondják h hülye vagyok, semmi ilyesmit
tudjuk becsülni egymás eltérő gondolkodásmódját.

te iq náci, ..
a választási rendszeredet módosítanod kell, h kiszűrd a 130 feletti plussszavazataid

privilégiumából a 130 feletti veled egyet nem értőket...

Jéé Szilárd Leó pacifista volt
Teller meg hélya, ....

hogy lehetséges ???
hooogy ???

ember, nyertél te már országos matekversenyt ?

tudod mi az az intelligencia, tényleg ?
a legnehezebb része a jó kommunikáció a többi ember felé ...
/ igen azokról beszélek, akiknek alacsonyabb .. /

minél nagyobb a távolság annál nagyobb a szakadék és annál inkább kiközösítik az ilyen

embert,
kivéve egy esetet, ha megkapja a társadalomtól a zseni státuszt, akkor elfogad

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.02. 14:41:47

mielőtt valaki elkezdeni baszogatni a tördelésért:
nem én tördeltem ilyen hülyén.

ja vannak helyesírási hibák is, nem néztem át.

amúgy ha nem tudnék helyesen írni, még akkor is lehetnék zseni ill bármilyen intelligens
merthogy a 2 dolog nem függ össze.
semennyire sem.

bandika gazdája 2011.04.02. 16:18:19

@szorokin: Mostanában nem szóltam hozzá, de nem bírom ki. Te tényleg nem érted (vagy nem akarod érteni) a másik miról beszél! Tudod mit? Én azt sem hiszem el, hogy az IQ-d 150. Én egy ilyen embert ismerek, - hát nem a te színvonalad! Alapfogalmakkal sem vagy tisztában!

asmodean 2011.04.02. 16:37:26

Országos matek verseny ...
Kész vagyok ettől a gyerektől :)))))))))
Szerintem hamarosan az ellenőrzőjének a scan képeit is linkelni fogja. :))))

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.02. 16:48:05

@szorokin:
no, ez a szociális intelligencia (isq) a témában eddig nem merült fel, - a szociális intelligencia egyik központi összetevője az a képesség, hogy milyen gyorsan és pontosan tudjuk átlátni és felfogni egy komplex társas helyzet történéseit, a mások irányunkban megnyilvánuló érzéseinek és magatartásának megértési képességét foglalja magában, szemben az eq-val mely a saját érzelmi fogékonyságot jellemzi másokkal szemben - különálló dolog, ami nem tudom hogy került elő a végtelenül sötét fejed feneketlen bugyraiból. Miként azt sem látom, az asperger szindróma és a kuruc, meg einstein és teller hogyan került elő, de igazából nem is érdekel a bomlott elméd nyomorúságos képzelgéseinek oka.
a tény az tény marad, bármi is az ok, hülye vagy

egy kis segítség neked, mert mit sem tudok róla és halovány lila fingom nincs miről beszélek: (egy vbőrös, régi hozzászólásom felelevenítése beemelve ide neked)
az intelligenciát két nagy általános csoportra osztják: az absztrakt, és az intuitív intelligenciára.
ezek magukba foglalják a
- logikus intelligenciát, azaz az ésszerű okfejtést
- a verbális logikát - ez jelenti a nyelvi értési képességet ugyanúgy, mint a szókincs terjedelmét
- a térbeli intelligenciát, (pl. ábrázoló geometria)
- a képzeletre vonatkozó intelligencia, vagyis a fantázia (pl. egy adott tárgyból kiindulva kitalálni, majd tovább fejleszteni, és több variációban létrehozni egy új ötletet)

általánosítva, mérési szakcsoportonként:
- a szociális,
- érzelmi és
- praktikus intelligenciát.

a szociális intelligencia a szociális kapcsolatok terén nyilvánul meg, a mások hozzánk való viszonyulása, irántunk táplált érzései megértésének képességét értjük alatta.
az érzelmi intelligencia azt mutatja, mennyire vagyunk képesek felfogni és értelmezni mások és önmagunk érzelmeit.
aszituációhoz köthető praktikus intelligencia tulajdonképpen olyasmi, mint a barkácstehetség. van némi köze a logikus intelligenciához, de azért mégsem ugyanaz.

az általános iq teszt mindezeket együttesen egy tesztsoron belül méri.
lehetséges, hogy valakinek kifejezetten erőssége a logikai feladatok megoldása, ami, ha azt vesszük, egy elvont dolog, ugyanakkor komoly korlátokba ütközik a praktikus intelligenciát megkívánó problémák megoldásával szemben.
minden egyes ember birtokában van az intelligencia összes, különböző mértékben fejlett formájának, ennek megfelelően alakul az általános intelligenciája.

Béla Bácsi 2011.04.02. 17:47:50

@Conv: Úgy vagyok, mint a Bandika gazdája, eddig csendben figyeltem az ingyen cirkuszt, köszönöm Szorokin, mindent megér!
Asszem, ha tovább húzzátok szerencsétlen önkinyilatkoztatott zseninket és országos számtanverseny győztesünket, még a végén eléri a szokásos nyavajája újra: az epilepszia.
A legnagyobb baja szegénynek, hogy nem voltatok hajlandók besétálni az ő szerinte véghetetlenül kifinomult és ravasz logikai csapdájába, miszerint ha nem lépünk ki a NATO-ból, akkor nincs szükség honvédelemre. Ezen aztán bedühödött szegény 150-esünk, mert szerinte ez annyira egyértelmű és világos, hogy csakis geci jobbikos összefogásból nem akarjuk látni a fától az erdőt.
Viszont a vita visszaidézi régi óvodáskoromat, amikor az utcán hazafelé menve jókat szórakoztunk egy-egy elvadult kutya hergelésén pálcával a kerítésen kívülről.

2011.04.02. 18:20:33

@Béla Bácsi: a cirkusz jó, de hol marad a kenyér? ;-)

bandika gazdája 2011.04.02. 18:35:27

@Hajszás Láncos: Pont most kenytem meg mangalica zsírban sült almával!

2011.04.02. 18:37:34

@bandika gazdája: Jól megy annak, aki nyugdíjas, még zsíros kenyérre is fussa. ;-) Nekem csak Titiániai Fűleves van.

fokabacsi 2011.04.02. 18:41:15

Nálunk már küszöb sincs. Megették a gyerekek ! Úgyhogy ridikült fel, és menjetek sétálni a türelmi zónába !
Ne itt rinyáljatok.

bandika gazdája 2011.04.02. 18:44:05

@fokabacsi: Má megint nem érted a viccet, de akkor miért morogsz?

bandika gazdája 2011.04.02. 18:52:27

@fokabacsi: Ja és ... Már csak azért sem panasz volt, mert próbáld ki, hogy mangalica zsírban süssél fokhagymát, hagymát meg almát ha akarsz finomat enni jó kovászos kenyérrel meg zöldhagymával ... És még nem is olyan drága! (Kivéve a zölhagymát, fokhagymát, almát, mangalica zsírt meg a kovászos kenyeret!) A só olcsó! De olyan is!

Béla Bácsi 2011.04.02. 19:26:47

@bandika gazdája: Nagyon vakmerő vagy! Nem félsz te a koleszterintől?

bandika gazdája 2011.04.02. 19:36:25

@Béla Bácsi: Sűket duma! Hála az egyik barátnőmnek mindig van itthon háznál nevelt mangalica zsírja, szalonnája, stb. Három hete csináltak egy vérképet (nem én akartam, a háziorvos már évek óta könyörgött érte) tök normális a koleszterinem (is)! Máshol van a kutya eltemetve! Nem attól halunk amit megpróbálnak belénkugatni!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.02. 19:39:58

@bandika gazdája: a mangalica pl kifejezetten koleszterinszegény

bandika gazdája 2011.04.02. 19:42:16

@Conv: Így van! Meg amit nem a boltban veszek, az tudom miből van!

Béla Bácsi 2011.04.02. 19:43:36

@bandika gazdája: Istenem, én is imádom az összes "disznóságot", csak engem csütörtökön engedtek ki a Kardiológiáról...

bandika gazdája 2011.04.02. 19:48:03

@Béla Bácsi: Na az már baj! De biztos nem házi mangalicától lettél beteg! Gyógyulj meg gyorsan! Döntsd el, és már meg is gyógyultál! Rákos barátnőmnek bemagyaráztam, hogy meggyógyul, és meggyógyult, mert hitt nekem! Már sok éve!

Béla Bácsi 2011.04.02. 20:01:39

@bandika gazdája: Mindig mondtam, nagy dolog a hit! Köszi a jókívánságot! (Azért eszek én még ilyesmit talán...:) ).

Béla Bácsi 2011.04.02. 20:09:48

@Conv: Igen, csak az a baj, hogy a HDL az csakis a testmozgásból, tornázásból keletkezik, a mangalicazsír viszont csak az LDL állományt gazdagítja (és a kardiológusokat:)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.02. 20:16:41

@Conv: @bandika gazdája: @Béla Bácsi:

nem kell elhinned, kedves bandika gazdája, leszarom h mit gondolsz.

röf-röf-röf

további jó röfögést nektek
és egymás faszának szopogatását.
és egymás dícsérgetését.
további jó hordaviselkedést: azaz fekete bárányozást
és kiközösítést.

remélem jól fogtok szórakozni, hajrá !

röf-röf-röf

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.02. 20:21:36

@Béla Bácsi:

amúgy nem 150es vagyok.

további jó napot és további jó szórakozást.

@bandika gazdája:

nyílván az összes ilyen ember ugyanolyan, és ha épp nem vagyok olyan, mint akit ismersz, akkor nem is lehetek, annyi amennyi

te egy igazi tudós elme vagy.
zseniális és hibátlan a gondolatmeneted.

gratulálok !

neked is további boldog életet és további jó kirekesztést + szórakozást !

Béla Bácsi 2011.04.02. 20:21:40

@szorokin: Köszönjük hülyegyerek!
(Az nem zavar, hogy nem biztos, hogy mindnyájunknak van fasza?)
Meg mi ez a röf-röf? Elkajtabajtattad a kis légúti befújókádat? Szegényke...

bandika gazdája 2011.04.02. 20:29:30

@szorokin: Nem vagy kirekesztve te jámbor! Gyere mindennap! Engem nem zavarsz! Sőt! Nem gondolom, hogy két embernek ugyanolyannak kéne lenni, csak van hasonló színvonal. De tudod mit? Hogy örüljél elhiszem neked a 150-et! Ami pedig a háborús veszélyt illeti, azért mégis hidd el: nem jó az, ha egy ország védtelen abban a hitben, hogy úgysem fogja megtámadni senki. Ugye láttál már varjút karón?!

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.02. 20:37:51

@Conv:

kétféle tesztet szoktak az emberek kitölteni
az egyik az IQ, a másik az EQ

az IQ-m annyi amennyit írtam.
az EQ-m szar.

ha véletlenül el akarnál mélyülni ebben a témában
itt ez a blog, a blog íróját személyesen ismerem, őneki nincsenek kétségei
se az iq-m se az eq-m kapcsán.

livewithit.blog.hu
------------------------------------

további jó szitkozódást, személyeskedést, hülyézést, vazelinozást és buzizást.
ja és lehet aspizni is meg zsidózni is meg pisiskölyközni is.
qva magas szellemi és logikai és intelligencia színvonaladdal.

jó buli a kiátkozás és a kiközösítés, további jó kirekesztéseket
jó gyülölködéseket és röfögést.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.02. 20:42:40

@bandika gazdája:

nem a védtelenségről beszéltem, te sem értetted meg azt, amit legalábbis legutoljára
"levezetés" címmel írtam palmának címezve.

conv sem akarja érteni, hát ne értse.
lelke rajta.

ha nem érthető, tuti h azért van mert csak én lehetek a hülye.
hozzászoktam ehhez évtizedek alatt.

szóval leszarom.

további jó szórakozást/röhögést
pl rajtam és gondolj amit akarsz.

bandika gazdája 2011.04.02. 21:04:25

@szorokin: Nem röhögök rajtad, nem tudom honnan veszed, de hogy valami nem stimmel veled, az tuti! Te csak olyanokkal tudsz beszélgetni akik egyetértenek veled?! Unalmas életed lehet! Tudod milyen jókat szoktam vitatkozni pld. Conv.-val? Mégsem vagyunk haragban! Ezt a kirekesztés mániát meg meg kéne beszélned egy pszichológussal és ezt komolyan mondom! A fene sem akar téged kirekeszteni! Még nálad süketebbeket sem szoktunk! Van mód szűrésre, de nemigen szoktunk szűrni. Legfeljebb, ha valaki ilyeneket mond mint te pld. (kapjátok be egymásét) akkor aznapra, vagy arra a hétre befejezem. De attól még tudok aludni.

anchor 2011.04.02. 21:13:05

@Conv: Látom már neki is a földön hasalsz, mint Kamuszutrának volt, dicsérendő az igyekezeted, de hiábavaló.

bandika gazdája 2011.04.02. 21:14:36

@anchor: Gondolom ezt nekem szántad! :-) Igazad van!

Béla Bácsi 2011.04.02. 21:24:04

@szorokin: Keresd elő Symbicort-odat és inhalálj gyorsan!

guma 2011.04.02. 21:42:58

@szorokin: sajnálom, de nagyon "elszálltál" ismét...

nem lehet, ennyire "kapaszkodni" sajátos elgondolásunkba, kérdésünkbe ha kísérletet sem teszünk rá, hogy a "beszélgetés" folyamát elfogadva vitatkozzunk, kérdezünk.
valamit hajtogatva csökönyösen, sosem célravezető és még a legnyugodtabb embereket is magad ellen hangolod.

régóta jársz ide, tisztába vagy nagyjából az emberekkel, stílusokkal...
fel sem foghatom, miért hozod magad ilyen helyzetbe és durvulsz be, osztasz ki mindenkit!

van amikor meg kell állni!
szünete tartani...
más módon, más formában kell, és lehet emberekkel kommunikálni, ha kíváncsi vagyok valamire.
hibáztál!
nem tudsz amikor kell : LEÁLLNI, VÁLTANI!

bandika gazdája 2011.04.02. 21:46:09

@guma: A véleményét megtarthatja, nem kell senkivel egyetérteni. De ez így nem vita.

guma 2011.04.02. 21:49:30

@bandika gazdája: ezt próbáltam megfogalmazni!

sajnálom, ha nem ez jön le... :)

anchor 2011.04.02. 22:03:29

@bandika gazdája: Nem, Convnak, bocs, ha félre ment.
@Conv: Vigyázz vele! Észrevétlenül lerángat a maga szintjére, és ott simán legyőz a rutinjával.
Conv • www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.26. 21:35:29
@anchor:

már lehasaltam, így is lefelé kell néznem a nyomorultra, a talaj nem engedi, hogy odáig süllyedjek ahol ő van :)

nem vitázok vele, elmondtam a véleményem és adok neki adatokat, bizonyítékokat, ha már kérte, arról, hogy miért is állítottam amit állítottam :)
ennyi.
az sem érdekel, hogy nem érti, az sem ha érti, az sem ha megvilágosul, az sem ha a tények súlya miatt még jobban utál, nagy ívben szarok rá, se nem ellenfél, se nem tényező egy vitában :)
Erre utaltam.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.02. 22:26:56

@guma:

kösz a figyelmeztetést, és az emberi hangnemet.

de vedd már észre h mások miket mondtak rám,
és ők kezdték kivétel nélkül a személyeskedést !!!
olvasd végig az egészet, akkor kiderül, h így történt.

palma is csak engem lát, az nem zavarta ha más lealjasodott, az nem
az a helyén van.
Conv kapásból ezzel kezdte, pedig előtte semmi ilyesmit nem írtam neki..: "látom, ma megint megint összekeverted az extracsúszós vazelint az extracsípőssel."
Conv:"nem trollozok, nem libbantozok, mára a "kis rinyáló buzi"-t választottam neked"

:)))))))))))
te szerencsétlen, nyomorult szellemi posvány, te csökött agyú tyipityapa, te végtelen szomorúságú pöcsvirágos babaszoba-töltelék :)))))))))))))))

ez már színvonal.

Conv biztos def. szerint intelligens és kultúrált fiatalember, akkor is, ha épp ilyeneket írkál.
és palmának se a többi vastagbőrösnek ezzel semmi baja
ő/ők objektív(ek), cseppet sem részrehajló(k).

ja.

és látom neked sem szúrt szemet.

(többek közt ezért is mondom h palma Jobbikos, amúgy több gárdista/Jobbikos hülyeségnél
a vastagbőr kussolt, és pl a mandíner írta meg ezeket sorra ... pl Zagyva zagyvalékai ...
/ késöbb lehet h kényszerből berakták, de elég tisztán emlékszem h
Conv akkor is kioktatott h mi bajom van stb .. lényegtelen az egész ..blabla /
ezért is mondom azt h az egész vastagbőr elfogult és alapvetően Jobbikos szellemiségű.
...Jóvan a mandíner meg fityiszes...
csak nem kellene eljátszani folyamatosan a függetlenséget ill a világnézeti semlegességet...)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.02. 22:28:08

@guma:

és mondd h ezen mit nem lehet érteni, és mondd h nem igaz a gondolatsor
"tessék a levezetés:

1, ha @derelyegrádi szellem: -nek igaza van, akkor háború esetén szükség van sorkatonaságra

2, magyarország közel van e a háborúhoz ?

azt állítom, hogy magyarország akkor és csak akkor van közel a háborúhoz
ha vagy az EU vagy a NATO tagsága megszűnik.
de igazándiból csak a NATO tagság számít ebből a szempontból.

3. mikor állhat fenn a 2, beli helyzet ?

a, ha mo kilép valamelyikből, v mindkettőből
b, ha valamelyik szervezet megszűnik létezni

4, ezért kérdeztem ezek tényekkel/érvekkel alátámasztott valószínűségeit.
"

guma 2011.04.02. 22:41:03

@szorokin: ismételni tudom csak!

"nem tudsz, amikor kell : LEÁLLNI, VÁLTANI! "

(és most lényegtelen, ki milyen kötődésű...
az is lényegtelen ebből szempontból, hogy mikor ki osztott ki és miért...
és te is tudod a "gazdáknak" totális joguk mihez mikor van kedvük, és mi befolyásolja őket témaválasztásnál - magánügy!
ha érdekel - csatlakozol a témához, ha nem itt hagyod őket.)
nekem csak ennyi a véleményem és erre részemről több szót nem vesztegetek.

bandika gazdája 2011.04.02. 22:46:54

@szorokin: Jó éjszakát mindenkinek! Neked is! :-)

asmodean 2011.04.02. 23:13:26

@szorokin:

A sorkatonaság mellett felhozott érvek egyikén lovagolsz és erre építed az egész gondolatmeneted.
Az hogy többen felhoztak más érveket mellette meg sem érintett, kiragadtad ezt az egyet és rögeszmésen ebbe kapaszkodsz.
Maga az állítás amit leírsz sem zárja ki annak, hogy a sorállományra más okból is szükség van:

"1, ha @derelyegrádi szellem: -nek igaza van, akkor háború esetén szükség van sorkatonaságra"

Ellenben:
Országos matekverseny győzteseknek: "A sorállomány akkor és csakis akkor szükséges, ha háború van." vagy "A sorállomány akkor és csakis akkor szükséges, ha háború van"
Érzed a különbséget az 1. ponthoz képest kiloötven?

Ha pedig a szigorú megkötést nézzük, olyat senki nem állított max te képzelted bele. Viszont mástól várod, hogy megtámogasson egy csak általad képzelt veled ellentétes vita álláspontot.
Ami ugye baromság, mert teszem azt az az érv, hogy a döntéshozatali képességet erősíti a katonai kiképzés, nem releváns a háborús feltétel szempontjából, ugyanakkor ilyet más nem is támasztott, ugyanakkor egy másik ok mellett érv.

Matekversenyeseknek: Ha a Pitagorász tétel bizonyítását használjuk a a Thalesz tétel igazolására könnyen belátható, hogy a Thalesz tétel nem megfelelően alátámasztott.
Ezért nem szokták a Thalesz tételre a Pitagorasz tételének a bizonyítását használni.

Comprende?

(PS: 1983-ban a világ kb 2 percnyi távolságban volt egy nukleáris háborútól novemberben, 6 év múlva meg felbomlott a keleti blokk. Kb ennyire stabil valami, ami a nemzetközi politikához kapcsolódik. Ha 6 év múlva itt háború lesz, már akkor is késében vagyunk, ha most azonnal elkezdünk teszem azt egy sokat emlegetett svájci rendszerű sereget csinálni.
5-6 év is nagy idő, ami alatt bőségesen bekövetkezhetnek nem várt fordulatok.)

Comprende?

Felhoztak viszont több érvet mellette, amelyeket neked kellene cáfolni, de ezeket meg figyelmen
kívül hagytad.

asmodean 2011.04.02. 23:30:19

Egyébként pedig a témával kapcsolatosan tudom ajánlani Robert A Heinlen: Csillagközi invázió könyvét(!). Nem Verhoeven filmet, mert az egy baromság és jól példázza, hogy Verhoeven nem értette a könyvet.

Egy jövőbeli társadalmat vázolt fel benne Heinlein. Például: Nincs kötelező katonai szolgálat, de aki nem vonul be, az nem szavazhat és nem tölthet be bizonyos állami tisztségeket.

kaqkkfioka 2011.04.03. 07:03:20

index.hu/kulfold/2011/04/02/orbanra_reagalnak_a_hataron_tuli_magyarok/
Ha baj van a szlovákok talán nem, de a románok valszeg eltaposnak.

mrZ (törölt) 2011.04.03. 10:18:18

@kaqkkfioka:

Szerintem pedig pár napos összevissza lövöldözés után közös italozásban végződne a buli.
Nem sok románt találsz aki golyó közelébe menne.
Utcán/parlamentben handabazdázni igen szórakoztató, oszt ennyi.

Miska39 2011.04.03. 12:46:04

"adójából eltartja azt a cirka 25 ezer fős hivatásos katonaságot (akik 45 évesen már húznak nyugdíjba)"

Csak röviden annyit, hogy megvolt mindenki előtt a lehetőség egyenruhát húzni! Lehet irigykedni a SZOLGÁLATI NYUGDÍJ-ra és NEM(!!!!) korkedvezményes nyugdíjra, de nem sok olyan szakma vagy munkakör létezik ahol az eskü szövege tartalmazza, azt is, hogy a Ti seggeteket akár az élete árán is megvédi! Teszi ezt ÖNKÉNT és ezzel lemond olyan alapvető állampolgári jogáról mint a véleménynyilvánítás és a gyülekezési jog!
De Ti csak azt látjátok ebből, amivel lehet a közvéleményt hergelni ellenük.
Nem baj. Most sajnos ez a trendi.

Spiritmonger 2011.04.03. 18:32:19

a sorkatonaság kötelezővé tétele nem kerülne többe a magyar államnak, mint a mostani szerződéses rendszer, de lenne néhány előnye, ami egyfelől anyagiakban, másfelől társadalmilag lenne felettébb hasznos

az anyagi előnyök közé az ingyen munkaerő tartozna, meg az, hogy egy év alatt bele lehet verni egy olyan egészségszemléletet a bakába, hogy utána az életmódjával kevesebbe kerül a tb-kasszának

a társadalmi előnyöket már kiveséztük itt, de a legfontosabbakat itt is elmondanám. vészhelyzet, katasztrófa, esetleges belső vagy külső fegyveres támadás esetén a lakosság képes lenne az önszerveződésre, a kárenyhítésre, az ellenállásra, az azonnali reagálásra, az érdemi összefogásra, így adván esélyt saját magának és a családtagoknak a túlélésre

ha valaki ezt nem akarja megérteni, azzal nem lehet mit csinálni

személyes szinten pedig, a katonai szolgálat alatt történő szívatások jellemépítőek, letörik a nagyarcúak nagy arcát, megtanítják őket a fegyelemre. valódi toleranciát, segítőkészséget és emberismeretet ad, ami máshol sokkal nehezebben tanulható

2011.04.03. 19:17:53

@Spiritmonger: Két-három hét alapkiképzés végülis mindenkire ráférne, és azt még akár poénnak is fel lehet fogni. De két-három ÉV az szerintem vaskos túlzás.

Béla Bácsi 2011.04.04. 03:30:16

@kaqkkfioka:
"Ha baj van a szlovákok talán nem, de a románok valszeg eltaposnak."
Hogyan?
Építettek egy új lézer-hazugság rakétát? (Kohn-Banditával a közepén?)
A románnál történelmileg bizonyítottan gyávább, alantasabb, sunyibb nép még nem élt. (Lásd: Anonymus: Gesta Hungarorum)
Az antantba beerőltetésük utáni "tűzkeresztségben" egy százlóalj (!) osztrák-német katona futamította meg az első román hadsereget! Nem semmi! A csapatokat vezénylő osztrák tiszt nem akart hinni a szemének!
A román nép "hős" és békeszerető. Csak "népi felkelői" voltak, mint a sok utcanévtáblán díszelgő Avram Jancu (a román nép egyszerű fia), aki azzal írta be aranybetűkkel a román nép dicső történelmének lapjaira nevét, hogy az 1848-as szabadságharcban a hazájuk szabadságáért vérüket ontó magyar katonák hátrahagyott védtelen szeretteit gyilkolta le és rabolta ki ingóságaikat.
A dicső rómaiak egyenesági leszármazottjai ugyanazt a kápráztató harcmodort vallják és űzik, mint a magyarországi kisebbségként ismert névrokonaik:
Harcolni csakis védtelenek ellen, nagyon-nagy túlerőben, aljas indokból szabad!
(Ez csak akkor következne be, ha Magyarországot letarolná mégegyszer a "művelt nyugat/LMP/zöldek/Izrael/Amnesty International" vezette nemzetközi haderő.
Ők nem farkasok (csak apafarkason nevelkedtek), ők csak "szelíd" dögevő sakálok. Szóval, amíg nem fekszünk a vérünkben a földön, nem kell tőlük tartanunk.

fokabacsi 2011.04.04. 07:18:27

Soha nem az a nehéz, hogy egy országot lerohanjanak. Azt meg lehet tenni pár nap alatt. Hanem azt utána megtartani! Nézzétek meg a délszláv háborút, mire mentek a szerbek a "krajina"jaikkal! Azt sem tudták, hogy meneküljenek.

arlequin 2011.04.04. 07:23:35

@szorokin: rendben vagy ember?
hol személyeskedtem én véled?
nem kell hogy elszaladj a lóval, de legalább egyetlen mondatomra mutass már rá, légyszíves!

kösz!

legyetek jók pupákok!

Donna (Cara)mba 2011.04.06. 10:17:55

@A_Harlem_Fekete_Führere: Kösz, Harlem:) Nagyon érdekes volt a linked!
Semmit sem tudtam, hallottam a svájci katonai kiképzési rendszerről:(

Azért ezt tényleg MINDENKINEK, aki ideszületett, erre az átjáró helyre, jó lenne elolvasnia.

Nő létemre, ha időm engedi, "odalapozok" majd néha a lemilre:)
Már a könyvjelzőmbe tettem:)

Amúgy a finnek is nagy pacifisták - szóban;)
Ők tanultak, és nem felejtettek: máig emlékeznek, mennyire hajszálon múlott, hogy CSAK Karéliát sikerült a Vörös Hadseregnek elfoglalnia.
Ezt a FIATALOK is kívülről fújják, kb.kicsit olyan nem, nem, soha kicsengéssel. Ők tudják, hogy ellenállásukon min múlott. Lehettek volna ők is egy Szovjet Köztársaság anno. Őket is odasorolták, a szovjet katonai hatáskörbe tartozó zónához....De a finnek akkor másképp gondolták....Ezért nagyon sokan mennek MA is önként a hadseregbe, ahol szintén presztizs, ha valaki fiatal volt sorkatona.

Kösz a linket. Ezekről a dolgokról - ha véletlenül ide nem csángálok - soha nem hallottam volna. Mert nem nagyon propagálják sehol kies hazánkban a svájci modellt;)

Donna (Cara)mba 2011.04.06. 10:42:11

@Ásó[Mosó]maci: Most, hogy olvasgatom végig a kommenteket, most látom, leírtad már, amit én...Bocs, hogy ismétellek, öntudatlanul is;D
A szavak nem, de a a mondandód értelem szinte azonos az enyémmel:)

Sajnos ritkán van időm végigolvasni egy posztot+ kommenteket, most van egy kis időm, és ebben a percben értem a te hszd-hez.
Örülök, hogy pontos tényekről írsz, míg én csak ott élő rokonaim és éppen most szolgáló unkokaöcsém beszámolói alapján írtam.

Donna (Cara)mba 2011.04.06. 11:24:21

@James Onedin (aka Zöld Ember): Sorkatonai seregben nem szolgáltam, de a vállalkozó lét "idegfeszültséget átlagot messze meghaladó jól tűrési tréningje" asszem felér a sorkatonaival;)

Donna (Cara)mba 2011.04.06. 12:09:48

@szorokin: Többedszer írod:

"2, magyarország közel van e a háborúhoz ?

azt állítom, hogy magyarország akkor és csak akkor van közel a háborúhoz
ha vagy az EU vagy a NATO tagsága megszűnik.
de igazándiból csak a NATO tagság számít ebből a szempontból.

3. mikor állhat fenn a 2, beli helyzet ?

a, ha mo kilép valamelyikből, v mindkettőből
b, ha valamelyik szervezet megszűnik létezni

4, ezért kérdeztem ezek tényekkel/érvekkel alátámasztott valószínűségeit."

Akkor nekilátok, a magam némber esze szerint válaszolni:

1/. ""2, magyarország közel van e a háborúhoz ?
Válasz: nem, most nincs. Sőt valszeg 5 év múlva sem. De lehet, 100 év múlva se.

Viszont: egy sorkatonaságot/kiképzett katonaságot úgy általában, sorkatonasággal bővítve - sztem kiépíteni, működtetni nem lehet 3 perccel egy háborús üzenet kézhezvételétől számítva.

1.1/. "azt állítom, hogy magyarország akkor és csak akkor van közel a háborúhoz
ha vagy az EU vagy a NATO tagsága megszűnik.

Nem példa nélküli eset:) Írjunk képzeletben mondjuk 1963-at. Volt reális esélye a Jugoszláv polgárháborúnak? És hogy nemzetközi seregnek kell beavatkoznia, mert ki tudja mivé eszkalálódik a helyzet, itt, tőlünk, ahol lakom, kb. 50 méteres légvonalban....
Nem igazán. Talán a látnoki fantáziálók is fifty-fifty esélyt adtak volna rá:)
30 év múlva véres realitássá vált.

Írjunk 1952-őt. Gondoltuk volna (ha élünk akkor), hogy a Szovjet birodalom atomjaira hullik szét 1988-ban de facto, aztán már csak egy-két év és el is felejtjük, hogy volt valaha egy SZU?
Mégis megtörtént.
Szeréncsére valahogy stabilizálódott a helyzet, lehetett volna rosszabb is Kelet-Európára, sőt a világra nézve is. Sok-sok millió halottal. Lehet, hogy ebben szerepe volt annak, hogy volt ellensúlyos, akkor még katonailag erős nagyhatalom képes volt kellő nyomást gyakorolni a folyamatokra (USA).

1.2/. "de igazándiból csak a NATO tagság számít ebből a szempontból."
Szted míg a föld forog, mindig is lesz NATO? Ez meg van írva földtörténetünkben?

3/. "
3. mikor állhat fenn a 2, beli helyzet ?

a, ha mo kilép valamelyikből, v mindkettőből
b, ha valamelyik szervezet megszűnik létezni"

Válaszom:
a/. Mo. nem lép ki a NATO-ból, EU-ból, nem sok a valószínűsége. Inkább, hogy megint meghúzzák a léniát valamiképpen a Lajtánál:(
Mi majd valami "toldalék" leszünk.
Ez utóbbi vélemény, nem tom semmi érdemlegessel alátámasztani:(

b/. Bármelyik szervezet bármikor megszűnhet. Ez nem is kérdés számomra! És meg is fog szűnni. Mint minden eddigi katonai szövetség a történelem során.
Vagy akár gazdasági-politikai társulás, kvázi gazdasági birodalom jellegű konstrukció (az EU-ra gondolok). Ugye, Anglia nagy gyarmatbirodalma, amely azért katonai is volt, de gazdasági is, egyszer csak szétfoszlott, mint az albioni köd?

4/. ezért kérdeztem ezek tényekkel/érvekkel alátámasztott valószínűségeit."

Válaszom: momentán ennyi jutott eszembe:(

Üdv.

Donna (Cara)mba 2011.04.06. 12:23:24

@fokabacsi: Jaj, ezen felbuzgott bennem a fantázia;D

Egy parány problemám azzé' van: várnom kell minimum szürkületig:) - de még annál is jobb a mélysötét, csillagtalan, holdtalan éj;DDDDD

Így 50+ körül:(

A ridikülömet előkészítettem minden eshetőségre, van csipkés harisnyám, fekete, kivágom a blujzom jó mélyre (köldökig - ha nem jön senki, közben tudok köldöknézni, meditálni;D

Csak azt nem tom mán mit is kellene csinálni, elfelejtettem;DDDDDDDDDDDDDDDDD
Sétálni le s fel még tudok, bot nélkül:D

Donna (Cara)mba 2011.04.06. 12:24:24

@bandika gazdája: A só az élet íze és megrontója;D

Donna (Cara)mba 2011.04.06. 12:30:21

@Béla Bácsi: Jobbulást és vigyázz magadra mostmár!

Bár a mangalica ritkán ölt embert, az ember viszont sűrűn öl magnalicát;)

Ha mondjuk mangalica-kondás életformát folytattál volna, nem kerülsz a kardiológiára. Csak ez a szakma megszűnt, nem hiszem hogy van rá EU-konform szakmai besorolás:(

A kondás szakmában asszem a pulié a stresszes szerep:)

Béla Bácsi 2011.04.06. 13:34:19

@Donna (Cara)mba: Köszönöm a kedves szavakat, jó lelkű teremtésnek tűnsz így a neten.
Én édesmagam nem vagyok egy disznóölő tipusú ember, kerülöm az efféle magyar népszokást, ha lehet. Az életformaválasztási megjegyzés most válaszút előtt ért, igyekszem figyelembe venni!
(Mondjuk a szag az egy hátrány ebben a szakmában)

Donna (Cara)mba 2011.04.06. 15:11:45

@Béla Bácsi:
OFF
Igen, valóban:)
Képzeld, van Erdélyben, a Partiumban egy hely, ahol fenn a Rézhegységben szlovákok - azaz tótok - élnek. Ők szabadon tartják a disznókat újból...gyönyörű tölgyesek és rétek vannak arrafele. Nem lehet rossz az a malacocska, amelyik valódilagos makkot is eszik:D
És boldogok és szabadon kószálnak (mármint a mangalicák:)
Hogy a tótok is boldogok-e és szabadon kószálnak - látod, arról nem szól a fáma:D
De ez a történetke nem is a tótokról, hanem a malackákról szól:)

Régen is disznótartásból, tehéntartásból - túró, vaj, gomolya készítéséből - éltek meg, mert ott jobbára csak kaszálók vannak, a búza ritkaság, inkább egy kis rozs ha megtermett. No meg méteres karóra felfuttatott bab (ottani nevén paszuly) volt a népeledel.

Jobbára a tejből készült termékeket hozták le a magyarlakta völgyekbe búzáért cserébe, vagy jöttek aratásra, napszámba. Ez persze még nagyanyám, dédanyám idejében volt.

A nyáron jártunk arrafele és olyan vidám látvány volt a sok malacka szabadon:)

A koleszterin meg nekem is elég pocsék egy tartozékom - ez a mostmár hozzám tartozó rész nemrég fejlődött ki bennem, én nem szorgalmaztam, főleg úgy nem, hogy a "rosszból" van sok, a "jóból, a védőből" van kevés.

Hiába, az a jó szívem - ahogy te mondod - látod nekem is veszélyeztetve van:)

Pedig ha megfordulok Pesten a nagy Vásárcsarnokban mindig veszek mangalicaságokat és liba- vagy kacsahájat zsírnak és tepertőnek, amit magam sütök ki, DE: nem eszek belőle!

Csak nézem búbánatosan:(
Helyette csinálok magamnak egy tál csicseriborsót, sok salátával:(

De azért mangalicaságok nélkül is - néha - szép az élet.
Néha meg nem:(

Ma például majdnem szépnek tűnik:)

Legyen Neked is egy szép tavaszi napod!

ON

Béla Bácsi 2011.04.06. 18:39:42

@Donna (Cara)mba: Köszönöm még egyszer a kedves szavakat! Bizony néha úgy jön, mint a mangalica pecsenye!
Kassán tanult műszaki főiskolán egy barátom és ha néha valamilyen szünetre hazajött és az iskoláról kérdeztük, csak lassú fejcsóválással mondogatta (szinte csak magának): "A tót észnek nincsen párja!"
De most viccen kívül, a természetesen fölnövő állat húsának sincs párja!
A koleszterintől meg ne félj annyira, egy-egy kis finom adag hébe-hóba nem árt, nem árthat meg!
(Az én sztorim pl. hogy a 40%-os dugulás a szivet tápláló főéren hirtelen megrepedt, a vörösvértestek meg azt hitték, hogy maga az ér repedt meg, így nagy örömmel gyorsan "begyógyították" a "sebet" hirtelen 100%-os dugulást előállítva perceken belül. Jó, hogy közel hozzánk a kórház!)
A vörösök mindig csak a bajt okozzák! :))

Donna (Cara)mba 2011.04.06. 20:14:04

@Béla Bácsi: Ja, a vörössel én is módjával élek:) Nincsenek jó emlékeim ezzel a színnel kapcsolatban:)

A hajam ugyan sötétbarnára van festve, de lehetne vörös is, ruhában, kosztümben sem rossz a vörös...De itt nagyjából el is akadtam;)

Szóval úgy egyébiránt én is óvatos vagyok a vörös színnel:)

A tót észjárásról pedig nincsenek információim, tapasztalatom:)
Talán jobb is így;)

A_Harlem_Fekete_Führere 2011.04.06. 21:13:11

@Donna (Cara)mba: örülök, hogy tetszett, nagy lemil rajongó vagyok én is (és szerintem leszel te is) :) Olvastam már a finnekről is, becsülöm őket (is) a hozzáállásukért. Meg bárkit, aki így viszonyul ehhez, nagyon sajnálom, hogy itthon ennyire hiányzik ez a szemlélet (bár megértem miért van így). Az 1 bites emberek véleménye terjedt el itthon, lásd a "minek ide hadsereg mikor NATO/EU tagok vagyunk? ugyan minek fenntartani bármekkora hadsereget mikor Kína/Oroszország/a pirézek azt is lenyomná" stb. Az a baj, hogy ennyi jut el a hülye politikusaink agyáig is. Svájc tényleg a legjobb példa: na ha valakik úgy érezhetnék, hogy a hadsereg kidobott pénz azok ők. És nem érzik úgy. Pedig szarabb terep (katonai szemmel), értelmesebb szomszédok, összehasonlíthatatlanul nagyobb nemzetközi presztízs. És mégis. Az a durva, hogy kis hazánkat az szállja meg minimális kockázattal aki akarja. Van 8000 katonánk. Senkit ne tévesszen meg, hogy 25000 fő a honvédség létszáma, a könyvelők csak békeidőben veszélyesek. ;) Órákig lehetne ragozni, mivel szvsz mindent elrontottak a kormányaink ami a hadsereggel kapcsolatos. Mindegyik. A legvadabbnak mégis a következőt tartom: a hadseregnek ha jól tudom cc. 300 milliárd forint az éves költségvetése. A BKV-ra meg rátolunk évi mennyit? 120 milliárdot? Csak az én zsebemben nyílnak a bicskák?

Donna (Cara)mba 2011.04.06. 22:06:27

@A_Harlem_Fekete_Führere: Máris elolvastam a második lemil posztot:)

A Stuxnetről, és képzeld, még nekem is derengett valami a fejemben;)
Profi egy csapat, az tuti.

Egyelőre nem kommentelek ott, mert tényleg annyira profik vagytok, hogy legfeljebb II. Ilija pátriárka dícséretes ténykedésénél szólalhattam volna meg:)

Na tessék, nem is 2 posztot, hanem, 3-at + kommenteket olvastam el:D

Nem dolgozol véletlenül a reklám-promóció-kommunikáció szakmában?;DDD
Merthogy kitünően, hibapont nélkül, célközönséget 100%-san eltalálva promováltad a blogot:)

Grat.!:)

A_Harlem_Fekete_Führere 2011.04.06. 22:55:44

@Donna (Cara)mba: :D Ó én csak egy lelkes olvasó vagyok, nincs közöm a blog szerkesztéséhez.
Szerintem nyugodtan kommentelj, ha van kedved, ihleted, biztos örülnek neki, és ott sem mindenki szakértő ám (mármint a kommentelők között).
És mielőtt laspalmas vagy zero vagy bárki más kitenne innen, hogy más blogot emlegetek, sietve közlöm, hogy a Vastagbőrt is reklámozom ám! :) Télleg!

Nurrddin 2011.04.09. 14:02:02

az amerikánus hadsereggel példálózni felettébb vicces
az elmúlt száz évben (mióta van repülőgép) amikor kiszálltak az amerikai katonák a repülőgépből, annyiszor égtek le mint a rongy...
lásd: II VH. ahol a minimum 7-8 szoros túlerővel tudtak csak boldogulni, vagy korea, vietnám, irak, afganisztán...

de a levegőben sem olyan viruózok mint ahogy sokan gondolják... lásd granada és a lebombázott bolondokháza esetét
az amerikai történelemnek egy említésre méltó tábornoka volt, aki a sors különös fintoraként éppen az egyesült államok ellen harcolt (gyk. Robert E. Lee)
lebombázni vagy elfoglalni, és megtartani nagyon nem ugyanaz

a sok kis hazai bombázó harris murisan osztja itt az észt....

Donna (Cara)mba 2011.04.20. 20:56:31

@szorokin: Egy régi tartozásom most rendezném:

Bár én nem értek egyet Veled egyetlen ponton sem, a kérdéseid jogosak - mert kérdezni szabad. Éppen ezért is reagáltam érdemben rájuk.

Sajnálom, hogy meglehetősen durva és azonnali személyes támadás ért.

Azért bízom benne, még visszatérsz a Vbőrre, és kicsit emberibb lesz a hangnem is Veled szemben.

Üdv.
Donna

süti beállítások módosítása