Skip to content


       Szűrés lista

Pintér már csak tudja

A Széll Kálmán tervben jelentették be, hogy senki nem mehet a nyugdíjkorhatár előtt nyugdíjba, azóta tartanak a tárgyalások a rendvédelmi szakszervezetek és a Belügyminisztérium között.
A tárgyalások mellett folyamatosan zajlanak a tüntetések, pénteken jön a következő demonstráció.

Pintérnek amúgy elég érdekes (érdes) a tárgyalási stílusa, április elején jóformán leteremtette a szakszervezeteket, hogy ők nem dolgoztak ki javaslatot a törvényhez, így Pintér (a kormány jó szokását megtartva) a teljes rendőri állományt megkérdeztette a készülő életpályamodellről és az egyenruhások nyugdíjáról:
"Ha megnézzük, hogy a szakszervezetek milyen javaslatot tettek az állománynak, tagságunknak az életpályamodell-kialakításukhoz - egy szakszervezet kivételével -, nullának tudom értékelni. Senki nem tett javaslatot. Ennek megfelelően a parancsnoki kart kérem fel, soron kívül gyűjtse be a teljes állomány javaslatait." -mondta Pintér (videó a tárgyalásról itt)

A tárgyalást az tette egy picit pikánssá, hogy a felháborodott rendvédelmisekkel szemben ("Hova akarjuk 65 évre emelni a fegyveres és rendvédelmi dolgozók nyugdíjkorhatárát, amikor nem élik meg a 65 évet? Az a cél, hogy a munkából menjünk ki a temetőbe?") úgy ült és tárgyalt Pintér Sándor, hogy ő már 1996-ban, 48 évesen elment nyugdíjba.

Pintér immár 15 éve nyugdíjas (most 63 éves), de kőkeményen tolja a kormány álláspontját, hogy "65 éves kor előtt senki nem mehet nyugdíjba!" ...
Nem hiába találták ki ezt a kecskére káposztát dolgot, Pintér csak tudja, milyen 48 évesen nyugdíjba menni, ő is szenvedő alanya volt ennek ...

Amúgy Pintérnek egész jól bejöttek a nyugdíjas évek ... nektek például hány A4-es oldalra férnének ki a neveteken lévő ingatlanok? Mert Pintér Sándornak 15 db A4-es papírra volt szüksége ehhez ...
Az pedig már csak a hab a tortán, hogy a minisztersége miatt kénytelen volt eladni a cégeit, így kénytelen volt beírnia a vagyonnyilatkozatába, hogy milyen bevétel várható: 2011-ben 500 millió, 2013-ig pedig 1 milliárd forint.

A miniszteri fizetése mellé (nem sikerült neki a pontos összeget megkérdezni, így beírta a lelkem  hogy "kb." ...) minden hónapban megkapja a nyugdíjat is.Így kell ezt csinálni ... 48 évesen nyugdíjba menni, 62 évesen miniszterséget elvállalni, miniszteri fizetés mellett a nyugdíjat is felvenni. 

(Van még nyugdíjkorú miniszter, Martonyi János és Réthelyi Miklós, ám ők a vagyonnyilatkozatuk szerint nem kapnak nyugdíjat.)

Címkék: rendőrség pintér

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr52876028

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A hatalom, és az ő kultúrája 2011.05.04. 16:23:58

Csaknem két órán keresztül kínozták a múlt heti frakcióülésen a Fidesz parlamenti képviselői Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkárt. Egyes honatyák szerint "vérciki volt" a meghallgatás, mások simán kínosnak nevezték az inkvizíciót. A kor...

Trackback: Nem erről volt szó! - Az Orbán-csomag számokban 2011.05.04. 15:17:42

Az Orbán-csomag minden elődjét felülmúlva 2000 milliárdnyi megszorítást erőszakol ránk.További információ: http://nemerrolvoltszo.hu/index.html

Trackback: Washington megmondja a tutit 2011.05.04. 11:00:57

"Az Oszama Bin Laden elleni akció eredeti célja a foglyul ejtés volt" – jelentette kiMartonyi János, Magyarország külügyminisztere az mtv1 Este című műsorában. "A felhatalmazás, amivel rendelkeztünk, bin Laden megölésére ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzaGyu 2011.05.04. 16:24:15

Hát ez azért van, mert a torvény Orbánra és bandájára nem vonatkozik.
Ők a nagy dumafrancik, akik csak hazudni, dumálni és megszorítani (bocsánat. "átalakítani") )tudnak.

A Svábhegyi Rém O..O 2011.05.04. 16:28:14

Ez még él,a kurva anyját?Nincs egy tökös legény,aki egy jobb csapottal lezúzza azt a szottyadt madár fejét?Ezért szar ez az ország! "mert ti emberek szarok vagytok..."

Dracon 2011.05.04. 16:35:59

HEHE eszem faszom megáll.

"Eredetileg a költségvetés átláthatóságának erősítésére, az új törvények hatástanulmányaira, "beárazására" szánták azt a 470 millió forintot, amit most inkább a Parlament díszkivilágítására költenek. A korábbi Költségvetési Tanács megtakarításai ugyanis az Országgyűlés Hivatalához kerültek."
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110504-a-koltsegvetesi-tanacs-megszuntetett-stabjanak-penzebol-vilagitjak-ki-a-parlamentet.html

indapass90210 2011.05.04. 16:36:23

Szerintem Pintér nyugdíjában az első két szám össze lett cserélve :D

zocsak 2011.05.04. 16:38:58

@Dracon: Soros fizette a tanulmányait nem a párt.Innen tudni ki adja az utasításokat..

Marcellusca 2011.05.04. 16:40:21

@Dracon: Hát, ez qrvára kell. :(

Parasztvakítás.
Szó szerint. :(((

Dracon 2011.05.04. 16:40:55

Minek nekünk az IMF olcsó hitele mikor tudunk mi drágán is venni???
Hát persze hogy nem az a cél hogy csökkenjen az államadósság hanem ellenkezőleg az hogy növekedjen. Hiszen akkor alkotmányosan lehet törvénytelenkedni.
Egy milliárd euró az kb mostani áron 270 milliárd forint, több mint amit most kipréselnek a költségvetési cégekből.
Nem arról volt szó hogy a manyupos pénzt idén adósság csökkentésre költik? Erre inkább még vesznek fel új kölcsönt a patkányok.

"Eurókötvényt bocsát ki Magyarország. Piaci információk szerint minimum félmilliárd euró, de valószínűbb, hogy egymilliárd euró államkötvényt szeretnének értékesíteni."

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110504-eurokotvenyt-bocsat-ki-magyarorszag.html

zocsak 2011.05.04. 16:42:14

@Dracon: Kicsit korrigálnék.Tasnádi soha sem volt rendőr.Biztonsági cége volt és a négy tigris védelmét látta el.Ezt nem akarta a Pintér cégének átengedni.Azóta többet van bent mint kint,de még mindig jobban járt mint az olajtanú.

Dracon 2011.05.04. 16:42:32

@zocsak:
Ugye gondolom tudod hogy a világútlevélnek ára volt és annak is ára volt hogy ő lett a jelölt arra az ösztöndíjas posztra.
Soros maximum csak a számlát fizethette ki.

qqay 2011.05.04. 16:46:33

"Új életpálya modell" ? Mi fogja garantálni, hogy az úgy lesz ahogy meghirdették?
Ha a régit nem törődve a szerzett jogokkal visszamenőlegesen szétverik AKKOR NINCS JOGBIZTONSÁG !
Az új modell jogi formában sem lesz garantált!!!

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2011.05.04. 16:50:20

Egyébként nincs munkahely, de jó lenne, ha mindenki 100 évig dolgozna.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.04. 16:57:34

@hoplita: hm, lehet. Nappal "háztartásbeli", de amint lemegy a nap kurtizánná lesz :))) könnyen elképzelhető :DDD

Dracon 2011.05.04. 17:00:05

@Bockó: Munkahely van.
Melós nincs. Pl hogy témánál maradjunk csak pesten kellene vagy 3000 rendőr, akit Don sanyi ha megfeszül akkor se tud felvenni mert mostanában a rendőröket felültették a szopófára. És ez nem használ a szakma becsületének. Persze a sok hülye azt hiszi ha még jobban kibasznak velük akkor majd lesz kedvük rendőrnek menni.
Csak egy kis pletyka. Nem régen a hősök terén volt egy rendőr avatás ahol ott volt a teljes kormány maga nagytiszteletű Don viktor tartotta a beszédet, ahol nagyon örült hogy ennyi jó új rendőr lesz.

Nos ezek az akkor avatott rendőr gyerekek azóta megvilágosodtak és jelenleg majdnem a 70%-uk beadta a leszerelési kérelmét.
Ezt valahogy nem hirdeti úgy a királyi tv mint az avatást.

konyhakész pumi 2011.05.04. 17:03:07

Most tényleg, komolyan gondoljátok, hogy egy életerős43-46 éves férfinak nyugdíjba szabad mennie? Egy lakatos, marós, esztergályos, szobafestő, stb. 65? Ha engem pl. egy rendőr feljelent melyikünk van nagyobb stresszben? A tűzoltókat sem akarom bántani de egy hónapban hány komoly tüzet oltanak? Hol van akkor azzal a szakemberrel a megbecsülés akik értéket teremtenek, termelnek, és nem a költségvetésből élnek. Talán ezen is elkelne gondolkozni. Siránkoztok, hogy szegény rendőrök, mi lesz velük? Ezen az alapon mindenkinek járna a 45 éves korára a nyugdíj.

Dracon 2011.05.04. 17:03:46

@Dracon:
"Négyszeres túljegyzés fogadta szerdán az egymilliárd eurós hétéves magyar kötvényt az IFR Markets, a Thomson Reuters pénzügyi hír- és piaci elemző szolgáltatásának értesülése szerint. A 2019 januárjában lejáró kötvény árazásakor kialakult hozam 270 bázisponttal magasabb a vonatkozó euró kamatcsere (mid-swap) hozamnál."

Szóval tudunk mi pénzt költeni. A piaci kamaton felül fizetünk a kötvényért. Ezért kit kell felakasztani?

zollerbá 2011.05.04. 17:04:28

"Apró Piroska, ifjabb Apró Antal testvére, több céget is alapított, ahol oroszok voltak a tulajdonosok, akik orosz titkosszolgálati tisztek voltak (például: Cover Trade Rt.). Az Altus Rt. által létre hozott Fortus Rt.-ben már megjelenik Gyurcsány Ferenc is. Gyurcsány Ferenc, KISZ- tagként, de még a KISZ Központi Bizottsága egyik volt titkáraként sem vitte volna sokra, ha nem veszi el feleségül Apró Piroska lányát, Dobrev Klárát, és így együtt tudott velük „gyarapodni”, valamint a politikai kapcsolatokat is ki tudta aknázni. Ez volt a gazdasági feltöltődés időszaka, készülődés a miniszterelnöki posztra, amit aztán –néhány évvel később-, a 2002-es választások után, Apró Piroska ifjúkori szerelme, Medgyessy Péter át is játszott neki.
1994-ben, Vajda Péter, állítólagos III./ II-es ügynök, Apró Piroska unokatestvére, megszervezi a Magyar Olajipari és Kereskedelmi Kamarát, aminek az élére helyezteti Gombos Lászlót. Ez a kamara állította ki a vámhalasztott fizetést kapott cégek számára a megbízhatósági igazolásokat. Azt azonban tudni kell, hogy ezt a kamarát, ahogy ezt már korábban megírtam, a Cégbíróság 1994 és 1996 között be sem jegyezte, mivel folyamatosan valamilyen formai hiányosságokat talált. Így tehát, ennek a szervezetnek, amelynek igazolását a Vám-és Pénzügyőrségnek el kellett fogadnia, s ez alapján a vámhalasztott fizetési engedélyeket kénytelen volt megadni, törvénytelen volt a működése. Ezt a folyamatot „ellenőrizte”, a vámhivatalban ülve, az MSZP akkori ugrifülese, Csintalan Sándor.
Ehhez a sorhoz tartozik Draskovics Tibor, egyetemi diákévei után azonnal pénzügyminisztériumi csoportvezető (ugyan, miért is?), majd később államtitkár, később tárca nélküli miniszter, miniszter, aki a Pénzügyminisztériumból közvetlenül ellenőrzött14 Kft.-t, illetve rajtuk tartotta a szemét, hogy minden olajozottan működjék. Ez a 14 cég, 1995 és 1996 között 50 milliárd forint kárt okozott az államkincstárnak. Az ehhez hasonló ügymenetek kapcsán mondta Csintalan Ugrifüles Sándor, hogy az államkincstár nem sír. Magyarán, onnan nyugodtan lehet lopni.
Ezért háborodott fel Arnold Mihály egykor országos vámparancsnok azon, hogy Draskovics „Drazsé” Tibor, a Pénzügyminisztérium ovális irodájában, minden héten, az esedékes jövedéki üléseken be akarta számoltatni a tervezett nyomozásokról a tábornokot. Miközben Arnold, Draskovics mellett ülve látta azokat az olajos vállalkozókat, akiket éppen le akart tartóztatni.
Az orosz KGB-sek központja a Csepel- Művek területén volt, felhasználva a csepeli szabadkikötő óriási fogadó-, rakodó- és szállítási kapacitását. Mogiljevics mamut cége, a Magnex Rt. is itt működött, 1998-ig. (A Mercedeszei meg a kormánygarázsban, védett őrizetben voltak. Persze, törvényellenesen.) 1991 és 1998 között, Pintér Sándor is Mogiljevics keze alá dolgozott, ám 1998- ban megérkezett Magyarországra a már említett négy FBI ügynök, hogy feltérképezze, mennyire kapcsolódik egymáshoz a magyarországi politikai, gazdasági „elit” és a KGB. Erre azért is szükség volt, hiszen Magyarország 1999. március elsejétől- igaz, csalással- a NATO tagja lett, és féltek a nyugatiak- teljes joggal-, hogy a magyarországi politikában sok az oroszok által beépített ember.
1988. októberében, Pintér Sándor frissen kinevezett belügyminiszterként, aki Boross Péter javaslatára, vagy tán utasítására, nyerte el ezt a posztot, bejelentette, hogy az orosz maffiát kiüldözte Magyarországról. Ezt a bejelentést azonban megelőzte egy Mogiljeviccsel történt találkozó, melyen Pintér és Valenta tájékoztatta Szeva bácsit, hogy az FBI ügynökök szimatolnak körülötte és vizsgálják az ügyeit.
Mogiljevics ekkor hazatért, Pintér viszont elérkezettnek látta az időt, hogy bejelentse hősi tettét, nevezetesen azt, hogy bravúros akciók sorozatával kiszorították tőlünk az orosz ügynököket. A közös megegyezésről, s arról, hogy a szerte a világon körözött Mogiljevicset miért nem tartóztatták le, egy szót sem szólt. Mint, ahogy arról is hallgatott, hogy Mogiljevics helyére, mivel őt már korábban, még alhadnagy korában, még a nyolcvanas években beszervezte a KGB, Budapesten, egy orosz laktanya kantinjában, ő lett a KGB magyarországi rezidense. A beszervezés részleteiről egyébként a Tasnádi Péter elleni perben megjelenő, Magyarországon élő, orosz beszervező tiszt írásos vallomást is tett.
1998- 1999-re, az orosz titkosszolgálati ügynökök már elvégezték a munka dandárját és az olajszőkítés révén óriási mennyiségű, adózatlan jövedelemhez juttatták a magyarországi új kommunista „elitet”.
S ezt olvasván, nehogy csak az önmagukat baloldaliaknak vallókra gondoljanak."
"Az olajszőkítés milliárdjaival alakult ki az új arisztokrácia" (Magyar Világ, 2007.nov.15.)

Dracon 2011.05.04. 17:11:24

@konyhakész pumi:
Azért tegyünk itt tisztába egy két dolgot.
4x évesen csak akkor mennek el nyugdíjba a rendőrök, katonák, tűzoltók, ha megszünt a helyük és a szerv KÉNYSZER nyugdíjazza őket mert megvan a 25 év szolgálati évük.
Teccik érteni? Nem ők akarnak!
Persze itt is mint mindenhol megvan az az egy-két százalék aki ezt elintézi magának okosba.
Persze az is igaz sőt Don pintér esetében ez volt helyzet. Hogy egy rendőrségi/BM/HM átszervezés kapcsán nagyon jól jön az hogy az állományt el lehet nyugdíjba küldeni mert így nem ugatnak mikor kirúgják őket.

No de most mindenki azon van felakadva hogy lát 4x éves nyugdíjasokat, persze vannak ilyenek. Akik ha melóznak akkor nem kapnak nyugdíjat, kivéve ha okosba veszik fel a zsetont. De egy olyan országban ahol az adócsalás nemzeti sport mért pont ők legyenek a balekok?
A törvény viszont rendelkezik arról is, hogy a rendőrök/katonák/tűzoltók az öregségi nyugdíjkorhatár előtt 5 évvel korkedvezményes nyugdíjra jogosultak.
Ennek az elvétele azért már fáj, és lássuk be ez nem akkora hű de nagy kiváltság amiért itt most mindenki nekik ugrik.

kaqkkfioka 2011.05.04. 17:23:12

@Marcellusca:
És lőn világosság! (Legalábbis kívül)

regress 2011.05.04. 17:24:34

sanyinak muszáj volt nyugdíjba menni,azt a sok olajat nem bírta volna munka mellett.de ,hogy még ez mellé a nyugdíjat is felveszi,ez már megérne egy 7,62-est

kaqkkfioka 2011.05.04. 17:25:54

@regress:
Neki olajozottan ment minden.

konyhakész pumi 2011.05.04. 17:26:27

@Dracon: Te úgy látszik a holdról jöttél, vagy fogalmad sincs az egészről csak irkálsz. Ha meg van a szolgálati szolgálati időd, beadod a nyugdíjazási kérelmedet, és ellenőrzi a nyugdíj hivatal és minden stimmel máris nyugdíjas vagy. Teccik érteni?????

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.05.04. 17:33:16

És azt láttátok a tv-ben, hogy kiment Gyöngyöspatára rendet tenni. Egyik oldalon álltak a magyarok a másikon a cigányok, ő meg középen. Persze azok egymás szavába vágva próbálták túlharsogni, túlkiabálni egymást mire Pintér megszólalt:

- Maguk itt ne kiabáljanak, akinek itt joga van kiabálni az ő!

Aztarohadkurva, bugyogott fel belőlem. Miért, ő ki a frász???

Dracon 2011.05.04. 17:35:09

@konyhakész pumi:
Hát akkor te nézz utána. Mert nem így van. Idézzek törvényt is?
Ha te kéred mert megvan a szolgálati időd de nem a cég küld el akkor joghátránnyal mehetsz el csak.
Ami azt jelenti hogy amíg nem töltöd be a rád vonatkozó nyugdíjkorhatárt, vagyis a mindenkori öregségi nyugdíjkorhatár mínusz 5 év. Addig csak a FELÉT kapod a nyugdijadnak.
Számoljunk.
Talpas rendőr keres mondjuk 150000-et bruttó. Elérte a 25 évet. A nyugdíja a törvény szerint az utolsó 12 hónap bruttó átlagkeresetének a 65%-a ( vagy 66 nem emlékszem pontosan). Ez most a 150000 bruttó esetében 99000 forint. DE ENNEK CSAK A FELÉT KAPJA!
Azért havi 50k nyugdíjjal otthon vigyorogni a civileken nem bolt.
Ha nem hiszel nekem akkor olvasd végig a HSZT erre vonatkozó rendelkezéseit és utánna mond azt hogy nincs igazam.

kaqkkfioka 2011.05.04. 17:35:15

Persze csak helyi. Vagy mindegy.

lüke 2011.05.04. 17:37:07

tolja csak
mindenki magából indul ki~
bár hiába tolja> EU harmonizáció van

GGG77 2011.05.04. 17:37:07

Csak érjem meg, hogy az ilyen szar alakokat 6000 évre ítélik ebben az országban...

GGG77 2011.05.04. 17:38:14

@klarky: Miért, ő ki a frász???

Egy senkiházi, söpredék bűnöző.

konyhakész pumi 2011.05.04. 17:44:00

@Dracon: Azt akarod ezzel írni nem tudom, hogy mentem el 46- éves koromban nyugdíjba?
Ez a baj veletek, mindent kifordítotok, félre magyaráztok, de bevallom én is csak ezért lettem rendőr, de te meg érdemled hogy 70-éves korodig húzd az igát :))))

ex-dr. vuk 2011.05.04. 17:46:12

csak nekem nem vilagos, vagy tenyleg erthetetlen, hogy ha valaki dolgozik (8 oras allasa van, barmilyen), akkor miert kap nyugdijat? dontse el, hogy nyugdijba megy vagy sem.

JackRuby 2011.05.04. 17:50:53

Don Pintér! Ez nagyon hiányos! Ugyan is ahol lakik ez az áldott jó kisnyugdíjas, az őrbottyáni kastély 3 méteres kőfallal körülvéve, annak vajon ki a tulajdonosa?! Amúgy meg botrányos ez is!

jágör68 2011.05.04. 17:51:03

Mindenkinek:
GO WEST!
Mielőtt még lezárják a határokat, államosítják a fizetéseket és a bankszámlákat is!
Majd építenek országot 3 millió nyugdíjassal meg 1,5 millió bodzással.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2011.05.04. 17:52:26

@Dracon: Igen, ebben igazad van. Amíg van olaj, és nem kell a nép kétharmadának földet túrnia, hogy legyen mit enni, addig nem lesz elég munkahely. Mindenesetre van néhány szakma, ahol az idősek útjában állnak a fiatalok kibontakozásának.

Dracon 2011.05.04. 17:57:26

@konyhakész pumi:
Másold már be ide a parancsodnak azt részét ami erről rendelkezik.
Abban benne van hogy hogyan szűnt meg a szolgálati viszonyod.
2 eset van az első az amit írtam de akkor nem jártál jól.
A második eset pedig az amikor megszűnt helyed (ezt nyilatkozta az előljáró, az mindegy hogy azért tette ezt mert jót akart neked vagy azért mert tényleg így volt) és így teljes nyugdíjjal mehettél el.

Csak akkor az emlékeid frissítése céljából:
itt a HSZT ez vonatkozik rátok is.
jab.complex.hu/hjegy.php?docid=99600043.TV

A szolgálati viszony korhatára

52. § A hivatásos szolgálat felső korhatára a társadalombiztosítási nyugellátási szabályok szerint a hivatásos állomány tagjára születési éve alapján irányadó öregségi nyugdíjkorhatárnál 5 évvel alacsonyabb életkor betöltése.

Ez alapján küldtek el ha nem akartak veled kibaszni

Felmentés

56. § (1) A hivatásos állomány tagjának a szolgálati viszonya - az (5) bekezdésben foglalt korlátozás figyelembevételével - felmentéssel akkor szüntethető meg, ha

a) az Országgyűlés, a Kormány, a költségvetési fejezetet irányító szerv vezetője, az országos parancsnok vagy - a Kormány által meghatározott létszámhatárig - az önkormányzati képviselő-testület döntése alapján a fegyveres szervnél létszámcsökkentést kell végrehajtani, és emiatt további szolgálatára nincs lehetőség;

b) átszervezés következtében szolgálati beosztása megszűnt, és a számára felajánlott, a végzettségének és képzettségének megfelelő más beosztást nem fogadta el;

c) szolgálati nyugellátásra szerzett jogosultságot és az eredeti beosztásában szolgálati érdekből tovább nem foglalkoztatható, a számára felajánlott legalább azonos szintű beosztást pedig nem fogadta el;

Mennyi nyugdíj jár?

A szolgálati nyugdíj

182. § (1) A hivatásos állomány tagja szolgálati nyugdíjra jogosult 25 év tényleges szolgálati viszonyban eltöltött szolgálati idő után.

(2) A hivatásos állomány tagja szolgálati nyugdíjra jogosult 25 év tényleges szolgálati viszonyban eltöltött szolgálati idő előtt is, ha a hivatásos szolgálat 52. §-ban meghatározott felső korhatárának elérésekor tényleges szolgálati viszonyban legalább 10 évet eltöltött, és rendelkezik a társadalombiztosítási szabályok szerint számított 25 év szolgálati idővel.

(3) A szolgálati nyugdíjat teljes összegében kell folyósítani, ha a szolgálati viszony a felső korhatár elérésekor szűnt meg.

(4) A felső korhatár elérése előtt is teljes összegben kell folyósítani a szolgálati nyugdíjat, ha a hivatásos állomány tagja

a) 25 év tényleges szolgálati viszonyban töltött idővel rendelkezik és szolgálati viszonya a törvény 56. §-a (1) bekezdésének a)-d) pontja, 56. §-a (2) bekezdésének c) pontja, az 59. §-a (1) bekezdésének c) vagy e) pontja, illetőleg egészségi, pszichikai, fizikai alkalmatlanság miatt szűnt meg;

Ha csak te akartál elmenni és közös megegyezéssel mentél el akkor viszont csak ennyi jár.

(6) Ha a hivatásos állomány 25 év szolgálati viszonyban eltöltött idővel rendelkező tagjának a szolgálati viszonyát az 50. életéve betöltése előtt közös megegyezéssel szüntetik meg, részére a szolgálati nyugdíj 50%-a folyósítható az 50. életéve betöltéséig, illetve az egészségkárosodás 40%-os mértékének eléréséig. Ettől kezdve a szolgálati nyugdíjat a (4) bekezdés b) pontja szerint kell folyósítani.

No akkor most várom azt hogy téged hogy helyeztek nyugdíjba?
Mentél mert tele volt a tököd? Sokan voltatok így akkor. Nem mindenki járt jól vele de voltak akik jól jártak.
Küldtek mert nem volt helyed vagy elintézted okosba hogy küldjenek? Ebben az esetben maximálisan jól jártál a lehetőségeidhez képest.

kvadrillio 2011.05.04. 17:59:34

hŐŐŐ.....15 DB a/4-ES LAP INGATLANOKRÓL ??? Naugyehogyugye....neki bejött a KAPITALIZMUS ! :) MERT Ő, EGY TEHECCSÉGES EMBER !

Annyit is ér ! Lázár szerint is !

Akinek meg nincs ennyije, az menjen a Dunának ! Nincs pucája ! Meg annyit is ér ! Lázár szerint is !

MERT AZÉRT, AKÁRKI BELÁTHASSA, HA EGY EMBER 15 LAPOT ÉR AZ NEM SEMMI ÁM !!!
HA MEG EZ A 15 LAP A/4-ES IS, AZ MEG MÉG UGY SE !!! :o)

kaqkkfioka 2011.05.04. 18:06:41

@kvadrillio:
Te meg mit izélsz egy csóró nyuggerrel?

Kulminaator 2011.05.04. 18:16:27

@jágör68:
A gyerekeim már elmentek (egy gépészmérnök, egy mechatronikai mérnök és egy "mezei" CNC esztergályos). Úgy volt, hogy mi maradunk a nejemmel de aztán a körülmények úgy hozták, hogy elmegyünk mi is. Már csak azért vagyunk itt, hogy eladjuk a lakást és pá. Sajnálom.

kaqkkfioka 2011.05.04. 18:19:56

@Kulminaator:
Sajnálom. Szerintem nem Ti lesztek az utolsók.

szmoker (Homo Trollicus) 2011.05.04. 18:22:27

@Dracon: na akkor ezért sündörögtek ott százával aznap. Én meg már aszittem hogy háború van, vagy Gárdamasírozás :)

qqay 2011.05.04. 18:29:07

@Dracon:
konyhakész pumi mattolva !!!

trojka 2011.05.04. 18:41:48

Emberek, ez egy S.o.s.! Semmi köze a fegyveres testuletekhez., vagy a témához! Valaki mondja már meg egyértelmuen és világosan, hogy egy 58 éves nö, 37 év munkaviszony után, akár elörehozott, akár kedvezményes nyugdíjba mikor mehet el? akármelyik forumon érdeklödöm, minden hol más a válasz. ebben az országban akkora a káosz, hogy ez talán egyszer elrettentö példaként lesz tantárgy az iskolákban! Ne haragudjatok, de végsö elkeseredésemben fordultam hozzátok! Elöre is köszönöm válaszotokat! bocs!

konyhakész pumi 2011.05.04. 18:44:36

@Dracon: "Küldtek mert nem volt helyed vagy elintézted okosba hogy küldjenek? Ebben az esetben maximálisan jól jártál a lehetőségeidhez képest." Mindenki így csinálja ez nyílt titok, a testületnél már csak így megy. Mondj egy szakmát ahol ilyent meg lehet csinálni?

Ivanhoe 2011.05.04. 18:47:23

@trojka: Ismerősöm 57 éves és most megy vagy ment nyugdíjba. Arra már nem emlékszem, hogy május 1-től vagy június 1-től.

konyhakész pumi 2011.05.04. 18:51:00

@trojka: Ha nincs meg a 40 év szolgálati ideje akkor nem.

kapitalista 2011.05.04. 19:03:49

Lathatjatok milyen jol es gordulekenyen mentek a dolgok a Kadar rezsim alatt.Senki sem szidott senkit, mindenkinek volt munkaja,a nok 55 evesen a ferfiak 60 evesen nyugdijba mentek,es a megallapitott 2000-5000 FT -bol boldogan eltek meg meg nem halltak.

trojka 2011.05.04. 19:04:51

@konyhakész pumi: 40 év egy száz százalékos cigány iskolában...

trojka 2011.05.04. 19:11:55

@kapitalista: Igen, Prometheusz ellopta ezeknek a barmoknak az istenektöl a tuzet...kiláncolták a Kaukázus szikláihoz, a két saskeselyu meg minden nap csipkedte a máját, oriási fájdalmai voltak, de élnie kellett...késöbb azért elengedték...gondolom, rokkantnyugdíjas lett, de vikiék megállapitották, hogy fél májjal is lehet papirzacskokat ragasztani az örnagy ur felugyelete alatt...

eccerüvagyok 2011.05.04. 19:25:26

@zollerbá:
...És?
Ez, minden ehhez kapcsolódó és bármelyik ehhez hasonló dolog az égvilágon semmin nem változtat. A mai nap is pont úgy fog eltelni, ahogyan a tegnapi eltelt és ahogy a holnapi el fog telni. Nincs ebben a kibaszott országban senki, akinek adottsága, lehetősége és akarata lenne bármin is változtatni.
Mi, rohadt kis birkák kiszolgáljuk, éltetjük a saját férgeinket. Politikusokat, bankvezéreket, nagyvállalkozókat, mindet. Nemhiába- megérdemeljük a sorsunkat.
...
Azért ha valakinek van... egy ötlete legalább, akkor... szóval nyugodtan...!

Dracon 2011.05.04. 19:46:44

@konyhakész pumi:
Pontosan.
De ti vagytok a kivétel, nem attól megy falnak a költségvetés hogy évente 100-200(átlagosan ennyi azok száma akik felmentéssel mennek teljes nyugdíjba) ember így megy nyugdíjba.
A többség annak örülne ha rendes időben vagyis az 5 éves kedvezménnyel mehetne el nyugdíjba. ÉS mikor ezt akarják tőlük elvenni és ezért háborognak akkor azt teljesen meg tudom érteni.

És teljes mértékben támogatom azt hogyha a patkánykormány átveri a törvényt akkor annak életbe lépése előtt igenis aki teheti kérje magát nyugdíjba még akkor is ha csak a félnyugdíjat kapja.
Amikor Don pintér először volt belügyér akkor is jót rúgott belétek ha még emlékszel és akkor is rengetegen választották azt hogy inkább a nyugdíj.

Mert az a hatalom ami a saját erőszakszervezetét morálisan (lex balsai) és egzisztenciálisan kivégzi, megérdemli azt hogy tehetetlenül nézi hogy nincs kivel fenntartania a rendet.

Dracon 2011.05.04. 19:52:17

@konyhakész pumi:
Ja csak hogy tudd mióta belengették a törvényváltoztatást, az összes nyugdíjazási papírt felfüggesztették szóval már nincs olyan szerv ahol ezt meg lehet csinálni. Már csak az maradt az egyenruhások számára hogy saját kérésre nyugállományba vonul, ha megvan a 25 éve és leszarja azt hogy nem kap semmit, de legalább jót rúgott a kormányba.

Dracon 2011.05.04. 19:56:17

@trojka:
"A 2011-es évben a korengedményes nyugdíjazás lehetőségét az 1953-ban születettek vehetik igénybe.

A szabályok szigorításának az a lényege, hogy az alapjogszabály, amely a jogosultsági feltételeket tartalmazza, 2012. január elsejével hatályát veszti, azaz egy év hosszabbítás van, és nincs tovább… :(

A korengedményes nyugdíj igénybevételéhez szükséges szolgálati idő nem változott, az előrehozott öregségi nyugdíjhoz szükséges szolgálati idővel kell rendelkeznie a munkavállalónak, vagyis 37 évvel. Ez alól az 1952-ben és 1953-ban született nők kivételek, akiknek a csökkentés nélküli korengedményes nyugdíjához rendelkezniük kell 40 év szolgálati idővel.

A korengedményes nyugdíj összege a csökkentett összegű előrehozott nyugdíjhoz kapcsolódik, ami azt jelent, hogy az életkor hiánya miatt férfiak már nem tudnak csökkentés nélküli előrehozott nyugdíjba menni, de a csökkentés mértéke a 8,4%-ot nem haladhatja meg.

A nők közül azok, akik rendelkeznek 40 év szolgálati idővel, még csökkentés nélkül tudják igénybe venni, mind a korengedményes, mind pedig az előrehozott nyugdíjat, de ha a szolgálati idejükből hiányzik, akkor arányos csökken a nyugdíj összege is.

A korengedményes nyugdíjba vonulás többi szabálya nem változott. Felhívjuk azonban arra a figyelmet, hogy a korengedményes nyugdíjra vonatkozó megállapodásnak – az előzetes munkaügyi központi eljárás végrehajtásával – 2011. december 31-ig meg kell érkeznie az illetékes nyugdíjbiztosítási igazgatási szervhez.

A korengedményes nyugdíjba vonulás legkésőbbi időpontja 2011. december 31.

A kulcsmondat: „Korengedményes nyugdíj akkor állapítható meg, ha … a munkavállaló a korengedményes nyugdíjra való jogosultsághoz szükséges életkort és szolgálati időt 2011. december 31-éig betölti, illetve megszerzi…”

A munkavállaló a korengedményes nyugdíjazásra a reá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt megelőzően legfeljebb 5 évvel jogosult, amennyiben még nem jogosult előrehozott öregségi nyugdíjra.

Az 1954-ben született hölgyek és urak esetén – egyformán – az öregségi nyugdíjkorhatár 63 év és 183 nap (2017. II. félév 2018. I. félév). Az életkori feltételből levonva az 5 évet, 2012. II. félév – 2013. I. félév az eredmény, ami azt jelenti, hogy a korengedményes jogosultsághoz szükséges életkort az 1954-es születésű hölgyek és urak nem töltik be 2011. december 31-ig, így – sajnos – nem vonulhatnak korengedményes nyugdíjba.

Az 1953-ban született hölgyek és urak esetén – egyformán – az öregségi nyugdíjkorhatár 63 év (2016.). Az életkori feltételből levonva az 5 évet, 2011. az eredmény, ami azt jelenti, hogy a korengedményes jogosultsághoz szükséges életkort az 1953-as születésű hölgyek és urak betöltik 2011-ben, és amennyiben a szükséges szolgálati idejük is megvan, korengedményes nyugdíjba vonulhatnak."

www.konyvelozona.hu/2011/01/korengedmenyes-nyugdij-2011/

konyhakész pumi 2011.05.04. 21:04:53

@Dracon: Én inkább szolgálnám ezt a kormányt, mint azt fertelmes nyolc évvel ez előtti kormányt.
Hazudtunk reggel, éjjel, meg este, f@sza miniszter elnökötök volt! Rémálmomban sem kellene többet. :)))

Dracon 2011.05.04. 21:08:11

@konyhakész pumi:
Egyetértünk. NEM VOLT AZ ENYÉM AZ A MINISZTERELNÖK.
Ha akarod szolgálni a mostani patkányokat akkor megteheted kérd a reaktiválásodat, a HSZT engedi hiszen még nem érted el a felső korhatárt, és biztos pajzsra emelne a BM hogy lám lám ilyen is van.

pirimogyoró 2011.05.04. 21:10:48

@Trompf: Ha kigyullad a házad és felmegy érted a tetőtérbe a létra, reméled-e, hogy egy 65 éves, lumbágós bácsi megy érted és a családodért? Vagy jobb lenne egy izmos 30 éves, aki és leviszi a gyerekeket meg az asszonyt, sőt, még érted is visszarohan?

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.04. 22:19:19

@Dracon: Eszem faszom, alig 1-1,5 hónapja zsebeltek be 750 milliárdot USD kötvényekből. 3,75 milliárd USD. Most meg 1 milliárd EURO. Ez igen így kell küzdeni az államadósság ellen.

Hova a fenébe mennek ezek a pénzek tudni akarom most, és fillére pontosan, mert ezt nekem és minden dolgozó állampolgárnak kell kiizzadni majd. De konkrétumokat kérnék nem elmúlt 8 év, mert attól üthetnékem van már.

Mire megy el hiszen most faragnak le költséget az állami kiadásokból, akkor hova a fenébe?????

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.04. 22:30:32

@konyhakész pumi: Jó, de a csalók miatt ki kell tolni mindenkivel, vagy a csalókat mint te kell jó hátba baszni egy szívlapáttal? Másrészt "csaltál", akkor tőled kéne elvenni a nyugdíjat, és elküldeni közmunkára, ehhez az ötlethez mit szólsz? Még megkaphatód, hiszen a jelenlegi kormány szereti a visszaható intézkedéseket (98 %-os különadó).

Ez most teljesen elvonatkoztatva is lehet a témától. Tehát ha ugye egyesek adót csalnak, a megoldás az, hogy minden dolgozó állampolgár alanyi jogon adóbírsággal sújtunk?

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.04. 22:35:19

@konyhakész pumi: Na szóval tehát te "csaltál" a nyugdíjazáskor ezt itt nyíltan bevallottad. Akkor szerintem nem téged kéne egy szívlapáttal hátba baszni? Mit szólnál ahhoz a tervezethez, hogy az ilyen nyugdíjasoktól megvonják a járulékot, majd ha meg lesz az öregségi határ kapod. Addig meg mehetsz majd közmunkára. A mai kormányunk amúgy is bukik a népszerű ötletekre, és egy kis visszahatás (lásd 98%-os különadó) nem lehet akadály. Sanyit ez már nem érinti úgysem. Na mit szólsz jó ötlet ugye?

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.04. 22:36:18

idióta blog motor kétszer ment el. Bocsánat az egyik tetszés szerint törlendő.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.04. 22:39:05

@konyhakész pumi: "Én inkább szolgálnám ezt a kormányt, mint azt fertelmes nyolc évvel ez előtti kormányt."

Az előzök fertelmesek voltak, de ezek szerinted jobbak? Azért mert magukra aggattak álcahálónak egy kis matyóhímzést...

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.04. 22:49:59

@konyhakész pumi: Mielött jönnél azzal, hogy érintet vagyok a kérdésben közlöm:

- nem vagyok rendőr
- nem vagyok tűzoltó
- nem vagyok katona
- nem vagyok börtönőr

Nekem most sincs lehetőségem korai nyugdíjazásra, sem egyetlen rokonomnak. De van józan eszem és tudom mit lehet várni majd egy 55-60 éves rendőrtől az utcán, egy tűzoltótól az égő házban, egy katonától a harctéren, vagy a gáton, egy bőrtőn őrtől a hőzöngő rabok között.

konyhakész pumi 2011.05.04. 23:20:50

@Nikosi: Egy részről nem csaltam, mivel saját magamat nem nyugalmazhattam volna, másrészről az 55-65 éves korban levő állománynak a kornak megfelelő beosztást kell biztosítani.
De ezt te is tudhatnád. Képzelj el egy esztergályost akkor, járókerettel állni a gép mellet, és ha normában dolgozik jó ha a 25%-ot teljesíteni tudná. Vagy egy bányászt, kohászt, sorolhatnám még de minek.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.04. 23:26:11

@konyhakész pumi:
"Egy részről nem csaltam, mivel saját magamat nem nyugalmazhattam volna"

Jaj már lehet mosakodni, sajnáljalak, te egy igazi nyugdíj csaló vagy akikkel szemeben a kormányunk háborút hirdetett, remélem sorra kerülsz majd. Aktív korú vagy. Irány vissza országot építeni, rendbe hozni. Bájos az mikor te kritizálod a nyugdíjból a még nem nyugdíjas volt kollégáidat.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.04. 23:37:47

@konyhakész pumi:

Egy esztergályosnak, nem kell eloltania a házam tűzét, és nem kell engem kimentsen az égő épületből. Egy esztergályosnak nem kell megvédeni engem egy hőzöngő bicskás alaktól. Egy esztergályosnak, nem kell megvédeni az országot külső támadástól. Egy esztergályosnak nem kell megvédeni engem a börtönben üllő raboktól. Egy esztergályosnak egy nyomorult munka darabot kell (amúgy ma már számítógéppel) megmunkálnia. Nekem tök mindegy milyen lesz az munka darab, de a fenti négy dolog nekem nem tök mindegy. A munkadarab minősége érdekelje az alkalmazóját, engem nem érint.

"...kornak megfelelő beosztást kell biztosítani."

Nem lehet mindenkit íróasztal mögé ültetni. Ha meg semmit érő teszetosza hülyeségeket adsz ki neki feladatul, aminek semmi értelme, az meg nem más mint a kapun belüli munkanélküliség. MI kerül többe az államnak a 60 éves ember nyugdíja, vagy a nettó fizetése + pótlékok már ha lesznek még ilyenek eben a lassan teljesen szétkúrt országban.

A bányász rossz példa náluk komolyabb kedvezmények vannak. A mozdonyvezetőknél 7 év például. Kezdjek még kutakodni? Azt értem mi a probléma a 4x éves nyugdíjazással. De a fent idézet szabályok szerint és ha bezárnánk a kiskapukat a -5 év teljesen jogosnak tűnik. De szerinted nem, mondod te 4x évesen nyugdíjas rendőr akit biztos fegyverrel kényszerítettek nyugdíjba, ugye.

A magyarázat egy lehet a nézetedre az, hogy téged is szépen agy mosott a kedvenc FIDESZED. Tudod valaha én is a mátrix része voltam, de közben felébredtem.

konyhakész pumi 2011.05.04. 23:43:02

@Nikosi: vagy Dracon, lehet felébredtél de nem vagy magadnál az tuti.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.04. 23:58:01

@konyhakész pumi: Tudod ln is hittem a FIDESZ-ben de a tények felébresztettek.

Mert kaptunk itt:

- Pintér Sándort aki jó pénzért "két hét alatt rendet tett
- Matolcsyt aki Szél Kálmán terv néven népmeséket írogat
- Államadósság csökkentés címén 750 milliárd forint kötvénykibocsátást
- Az emberek nem érezhetik meg különadókat
- Új munkatörvénykönyvet, mert itt túlzottan védve vannak a dolgozók. Meg ugye túlzott megfizetve is. Főleg a cukor és a liszt és egyéb árakat figyelembe véve.
- Megszorításokat amiket nem hívunk megszorításnak
- Kaptunk egyenes beszédet, de valahogy mindig más lett a szöveg meg a számok angolra fordítva.
- Majdnem szájkosaras média törvényt
- Szép új, pátoszos alkotmányt, tele problematikás elemekkel
- Egykulcsos luxos adót, amivel ugye szinte senki nem járt rosszabbul. Sajnos elég sok senki van ebben az országban.

Soroljam még?

Ezek:

- hazudnak úgy mint a Gyurcsány
- konvergálnak úgy mint a Gyurcsány
- látszat kormányoznak úgy mint a Gyurcsány
- növelik az államadósságot még nem annyira mint a Gyurcsány (de ezen gőzerővel dolgoznak, szárnyra kapott hírek 1 milliárd eurós kötvénykibocsátás)

Tehát kaptam egy Gyurcsányt és egy MSZP-t matyóhímzésbe és kereszttel a nyakában. Tudod ezek a dolgok felébresztettek, és én még sokkal mérgesebbnek érzem magam, mint egy olyan ember aki eleve utálta a FIDESZ-t. Mert Ők nem vártak mást, Őket nem csapták be engem igen. Ha te most ujjongsz ennek a kormánynak akkor mi bajod volt az előzővel ezek ugyan azok, csak a klónjaik?

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.05. 00:01:13

@konyhakész pumi:

Én magamnál vagyok, te nem tudom melyik országban, vagy milyen alternatív valóságban élsz. Vagy ha ez neked a másik út, ami amúgy ugyan az még a retorika és a hozzá állás sem más. Akkor tényleg mi bajod volt az előzőekkel?

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.05. 00:13:56

Nekem nem a matyóhímzés meg a kereszt hiányzott az előző kormányzásból. Akinek tényleg csak ennyi baja volt Fletóval és az MSZP-vel az most elégedetten hátradőlhet, mert megkapta amit akart.

2011.05.05. 05:33:25

Na látjátok, nem is nagyon kell keresni hogy hová tünt el az ország vagyona.Csak meg kell nézni, néhány volt politikus, pártkatona, sógor, koma, barát, barátnő, üzlettárs, kormányzati tisztséget betöltő vagyonát. Rögtön meglátni az eredményt. Annál is inkább, mert tisztességes , becsületes munkával, ennyit nem lehet megtakaritani. A többit mindenki gondolja mellé. Erről egy régi volt sláger jut eszembe--szabadon és átköltve--" ha az olaj beszélni tudna , hű de nagy mesemondó volna".

A Svábhegyi Rém O..O 2011.05.05. 07:32:44

@konyhakész pumi: Fölösleges felsorolás,mert se bánya,se kohó,se esztergapad....

Squid 2011.05.05. 09:21:44

@Nikosi: "- hazudnak úgy mint a Gyurcsány
- konvergálnak úgy mint a Gyurcsány
- látszat kormányoznak úgy mint a Gyurcsány
- növelik az államadósságot még nem annyira mint a Gyurcsány (de ezen gőzerővel dolgoznak, szárnyra kapott hírek 1 milliárd eurós kötvénykibocsátás)"

Várjál várjál várjál!

Kifelejtettél pár dolgot pl:

- A tavaly ilyenkori forint shortolgatás és az árfolyam-növekedésből fakadó problémák. (mondjuk az exportnak jót tett..)

-CDS felárak 420 fölé küldése feleannyiról.

- Gazdasági Szabadságharc szellemében a 3,5%-os IMF hitel elutasítása, majd a piacról való finanszírozás 7.5%-ért. A dolog pikantériája, hogy a "nedumáljonnekünkazIMF" történet után, effektíve a Széll Kálmi terv pont az IMF javaslatokat tartalmazza.

- MNYP! Na ennek a hosszútávú hatásai messze meghaladják a Gyurcsány féle károkozást. Most lehet jönni a szokásos dumával "hogyeznövelteadeficitet" stb stb, de ha nem üvöltve szarnak az EU lábtörlőjére a témában, hanem ésszel és neadjisten diplomáciai érzékkel intézik a dolgot mint a Lengyelek akkor meg lehetett volna oldani. Extrém esetben átalakíthatták volna a szabályzását a MNYP rendszernek a totális szétcseszés helyett.

- Multiadók: A bankadóval nem vitatkozom, de a többi ágazat már nem volt annyira szerencsés ötlet. Az Invitelnél a T-nél, Telenornál szép csendesen kivágtak több ezer embert kompenzációképp, ráadásul pl a T már nem ide hozza a munkát hanem a környező országokba. Ez is felbecsülhetetlen kár.

Emellett most melóznak a Magyar Kína felépítésén a gyerekmunkával, a felsőoktatás átszervezése helyett az egyetemek felének megszüntetésével stb stb.. Ennek a kára szintén felbecsülhetetlen!

És még csak 1 szaros év telt el...

zollerbá 2011.05.05. 10:11:58

@eccerüvagyok:
Azért mert még a különböző mezekbe öltöztetett szamarak vezetik a sok naiv birkát a szakadékba és a suba takarta "juhászok" arcát nem látjuk még teljesen tisztán, egyszer a puli meg fogja unni a hülyeséget és megfordítja a nyájat a helyes irányba.

MNOP 2011.05.05. 10:18:00

Ez azért kőkemény vastagbőr!
Odatehettek volna egy hitelesebb embert is. Igaz, ha Orbán most leváltja akkor rá tudják kenni, hogy Gypata és a közbiztonság romlása miatt menesztik. Ezt az egész történetet jegelni kellene.
A nyugdíj tilalma helyett fizetésemelést kellene javasolni, esetleg csökkentett vagy rugalmas munkaidőben. Mindjárt más lenne a leányzó fekvése...

matula100 2011.05.05. 10:54:05

@Dracon: nagyon tetszik a hozzászólásod. Ha nem külföldön élsz akkor javaslom nézz szét kétszer is mielőtt kilépsz reggel az utcára, nehogy baleset érjen véletlenül.

Sztem a nagy testvér mindig figyel és azt lát amit akar.

DIldiko 2011.05.05. 13:46:55

@trojka: Csak 99,5 %! lassan, de biztosan lesznek a börtönben mások is - remélem!

DIldiko 2011.05.05. 13:48:30

@konyhakész pumi: Bocs, nem 45 évesen, hanem a nyugdíjkorhatár előtt 5 évvel! Sok más foglalkozásban is vannak kedvezmények. Ha annyira irigyled, menj el rendőrnek. Előttem írták, hogy 3000 rendőr hiányzik csak Budapestről!

DIldiko 2011.05.05. 13:50:03

@Dracon: Még nem vették észre, hogy a saját erőszakszervezetüket fordítják maguk ellen.

DIldiko 2011.05.05. 13:57:35

@konyhakész pumi: Bárhol, csak ott az orvosnak kell fizetni!

eccerüvagyok 2011.05.05. 18:35:01

@zollerbá:
Talán éppen ez a baj. Mindenki arra vár, hogy történjen végre valami... hogy biztosan történik majd valami. Sajnos éppen ilyenkor nem szokott történni semmi.
Generációról generációra túlélnek bennünket a férgek. Mi pedig csak várunk. Napról napra.

AKIsTUDATLAN 2011.05.05. 19:02:49

Rémlik, mintha az olajügyekben is hozzájutott volna némi zsozsóhoz Don Pintér. Azért olyan nagyhatalmú és tekintélyes gazdag úr, tiszteletreméltó, mert tud ő egyet-mást.
Ilyenek viktátor legfőbb támaszai. Szoros összefonódás a cosa nostrával.

stefiapo 2011.05.05. 21:06:28

A köcsögök a saját állami alkalmazottaikba rúgnak bele. Adatokat látott már valaki?! Hány rendvédelmi dolgozó megy el egy évben, mennyi költséggel jár ez? Ha megszüntetjük mennyit spórolhatunk rajta? Nem bűnbakként kéne beállítani ezeket az alkalmazottakat, hanem kiállni és megvédeni őket. Irigy népség a magyar erre játszanak, nem mindenki kap 150-200 ezer nyugdíjat, csak jól hangzik. A legkisebb ellenállás felé támad a kormány, de remélem a rendvédelmiek nem adják fel a harcot, mert ezek legalább kiállnak magukért! Sok birka meg húzza a rabigát! A feketegazdaságot kifehéríteni? Adócsalókat becsukni? Nagy összegű nyugdíjakat( mit tudom én 200 ezer felett) lecsökkenteni? Az lenne ám a komoly munka és több bevételt is hozna!! Csak a szuperinfót kéne fellapozni, hányan és hányan hirdetik magukat ilyen- olyan munkára és a feketén dolgozók csak 5 százalékot fizetnének is micsoda pénz lenne az! Szóval Ezek (mindenkori kormány) csak a komoly sztrájkból és összefogásból ért!!! Én is ellenezetem mikor szétverték Budapestet, de ma már azt mondom Ezek csak ebből értenek.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.05.05. 22:31:09

Basszus,ennek mennyi pénze lehet.Remélem ad ő is az adósságcsökkentő alapba.

Veritas et vita 2011.05.06. 12:29:29

@stefiapo: A tipikus homo kádárikuszi mentalitást képviseled. Tavaly összesen 77,2 milliárd forintot fizettek a különböző minisztériumok a fegyveres dolgozók nyugdíjára, ebből a Belügyminisztérium állt 46 milliárdot, azaz egyedül többet, mint a többi tárca összesen. Az összeg ebben az évben már 81 milliárd.

Ebből a pénzből a hereverő 39 éves katonazenész és a traffipaxozásban megfáradt 42 éves rendőr helyett finanszírozni lehetne a orvosi életpálya modellt. A maradékból még a nővérek elé is lehetne vetni egy kis koncot.

"Nagy összegű nyugdíjakat( mit tudom én 200 ezer felett) lecsökkenteni?"

Így akarod ösztönözni a járulékfizetést? Minek jelentsem be magam teljes bérre, ha a rendszer megint a tisztességes járulékfizetőket szívatja meg.

trojka 2011.05.06. 18:35:07

Ez olyan dolog, hogy állitolag a pedagogusok több mint 50 százaléka egyetért a munkaorájuk emelésével. Állítolag, mert mint kiderult, a peagogusok 80 százalékát egyáltalán meg sem kérdezték. ennyire Idáig sullyedt a kormány? Már csak hazugsággal probálkoznak?

zollerbá 2011.05.06. 21:35:46

@eccerüvagyok:
1956-ban sem a nyuggerek voltak többségben a felkelők között, ha az ifjúságnak ez így jó, akkor egészségükre, nyomorúságos és nagyon keserves életük lesz azoknak akik itthon maradnak. Részemről amit tehettem megtettem, figyelnek is a szolgálatok immár 37 éve!

eccerüvagyok 2011.05.06. 22:10:50

@zollerbá:
Nagyon ritkán van olyan, hogy nem tudok mit reagálni, pláne ha általam is elítélt, megvetett dologról van szó.
Most "olyan" van.

Kartal (rezervált) 2011.05.07. 12:25:52

Vona Gábor megszólalt: Ez itt nem a maffia, miniszter úr!

"Sajnos csak híradásokból tudtam megtekinteni a rendvédelmi dolgozók tüntetését, de amit láttam, az így is elég volt, hogy határozott véleményem legyen.

A demonstráció egyértelműen sikeres volt, hiszen hatalmas tömeget mozgatott meg, és olyan erőt sugallt, amely még Pintér Sándort is személyes megjelenésre és megszólalásra kényszerítette. És itt jött a baj. Amit a miniszter felszólalásában produkált, az elképesztő volt.

Ismét bebizonyosodott, hogy ez a kormány nem csak a gazdagok kormánya (lásd egykulcsos adó!), de a pökhendieké is. Pintér ahelyett, hogy miniszterként (a szó eredeti jelentése: szolga) együttérzését fejezte volna ki az övéi felé, kioktató, arrogáns, parancsoló és lenéző volt. Pedig érdemes volna számtalan dolgot figyelembe vennie.

Hadd mondjak csak kettőt. Egyrészt hogy ő még mindig miniszter a sorozatos katasztrófák után, azt ezeknek az embereknek köszönheti. Amíg ő ül a vörös bársonyszékben, addig ezek az emberek a terepen veszélyeztetik az életüket nap, mint nap. Másodszor ő maga is korkedvezményes nyugdíjas, és annak értékét miniszteri fizetése mellett is felveszi hónapról hónapra.

Szóval tanácsos lenne több szerénység és még több megértés. Ez ugyanis nem a maffia, ahol a maffiavezér élet és halál ura, és ahol mindenki kézcsókkal hajbókol a Don minden szisszenése előtt. Ez itt Magyarország, ezek az emberek pedig tűzoltók, rendőrök, polgárőrök. De legfőképpen emberek. Magyar emberek. Akiket egy miniszternek tisztelnie és becsülnie kellene, nem ellenségnek, koloncnak tekinteni.

Pintér úr! A működése eddig tragikus volt, mára tragikomikussá züllött. Mondjon le, könyörgöm, mert ez már tényleg szánalmas. Nem csak önre, de az egész országra nézve.

Vona Gábor"

trojka 2011.05.07. 19:23:17

@Kartal (rezervált): A fenét fog lemondani! Á háverok májd kiálnak mellettuk, a rássistá, sovinistá, hungárista, fászista, nácista, meg a fene tudjá még, micsodista (majd még kitalálják) párásztok ellen!

Kartal (rezervált) 2011.05.07. 20:10:41

@trojka: nyilvánvaló. Azért kíváncsi lennék a háttérre. Pintér lazán benn van a száz leggazdagabb magyar között, vagyis nem pénzért csinálja. Akkor mi lehet a célja?

trojka 2011.05.07. 20:15:33

@Kartal (rezervált): Nem tudom, Pintér milyen nemzetiségu? Talán itt kéne keresni az indokot? Vagy egyszeruen bizonyitani akar valamiröl valakiknek?

Kartal (rezervált) 2011.05.07. 20:25:31

@zollerbá: akkor olvass hozzá egy-két Lakatos Pál könyvet is. Döbbenet, amiket leír.

@trojka: Itt a háttérben olyan nemzetközi politikai játszmák mehetnek, amiről sok fogalmunk nincs. Szerintem a kormány csak végrehajtó egy nagyobb hatalom kezében, és most azt a parancsot kapta, hogy a cigányok seggét nyalni kell. És ha kell, hát kell... de hogy ehhez még mosolyogjanak is, az azért már gyomorforgató.

zollerbá 2011.05.08. 08:22:15

Rengeteget olvastam az elmúlt években és így tisztába vagyok sok ezer sorstársammal, hogy kiket takar a "Szabó atya", "Vanek úr", "Kővágó István"," Egér", "Marosvásárhelyi" ,"Kámzsa"
és még sok-sok egyéb fedőnév.
Úgy látom a parlamenti homokozóba bekerült új pártokat sem zavarják a régi ügynökök,
ugyan miért is, hiszen ők is csak a "mi kutyánk kölykei".
Demszky után sok más "politikusról" is lehetne érdekes filmet készíteni:
" Az ügynökök a parlamentbe mentek címmel.

trojka 2011.05.08. 08:47:18

@Kartal (rezervált): Söt, az még gyomorforgatobb, hogy tölunk is elvárják, hogy mi is mosolyogjunk...

Kartal (rezervált) 2011.05.08. 09:34:01

@zollerbá: ettől tartok én is. Mostanáig nem értem, hogy a Jobbik miért nem kavarta meg a szart rendesen a zombipárttá avanzsált szdsz körül. Pedig ha valahol durva gazdasági bűnözéssel lehet(ne) találkozni, akkor ott lehet(ne)...

süti beállítások módosítása