Skip to content


       Szűrés lista

Szakszervezetek-Pintér mérkőzés: ki lesz a győztes?

A rendvédelmisek szívatása kezd egyre keményebb lenni ... pénteken a dühös tüntetők kiharcolták, hogy hétfőn reggel egyáltalán leüljön velük Pintér tárgyalni, nem tudom milyen elvárásokkal érkeztek meg a BM-be, hiszen maga Orbán nyilvánította ki elég világosan, hogy senki sem mehet korengedménnyel nyugdíjba. Pont. Ebben a kérdésben nem fog Pintér tárgyalni, vagy alkudozni ...

A rendvédelmi szakszervezetek vezető leültek Pintérrel egy asztalhoz, aztán három óra múlva úgy álltak fel, hogy nemhogy sikerült volna Pintér álláspontján lazítani egy kicsit, hanem még közölték velük, hogy "a kormány felül kívánja vizsgálni mindazoknak a szolgálati nyugdíját, akik kedvezménnyel vonultak nyugállományba, és még nem érték el az öregségi nyugdíjkorhatárt."

Na bazz, ezért érdemes volt tüntetni és "kiharcolni" a tárgyalást ...

TMRSZ jóvoltából bepillanthatunk a kulisszák mögé, vagyis hogyan tárgyal Pintér Sándor:

"A belügyminiszter világossá tette azt is, hogy a kedvezményes kort (jelenleg 57 betöltött életévet) el nem ért és szolgálati nyugdíjban részesülő állomány „erkölcstelen” módon, munka nélkül veszi fel a nyugdíját és – talán nem pontosan szó szerint, de a használt terminológiát és tartalmat tekintve ezzel a jelleggel illetve a szolgálati nyugdíjasokat – kijelentette, „ahogy a cigányok esetében is munkához kívánja kötni a kormány a segélyben részesítés feltételét, úgy a rendvédelem területéről nyugdíjba vonult személyeknek is dolgozniuk kell ha pénzt akarnak látni".

A miniszter kifejtette, hogy a kormány abban érdekelt, hogy aki dolgozni tud, annak munkát kell biztosítani és más nem kaphat nyugdíjat. (...)

A Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezetének elnöke e kijelentés miatt kérdőre is vonta a belügyminisztert, aki azt mondta, hogy ő nem ezt mondta, de ha így is lehetett volna érteni, természetesen ő ezt nem így gondolta, de majd visszahallgatja. (...)

2011. május 11-én kormányülés lesz, azon a belügyminiszter képviselni fogja az ágazat munkavállalóinak az érdekét, de – mint mondta – „senki ne várja tőle azt, hogy szembemegy a saját kormánya akaratával”."

Sötét forgatókönyvet vizionálnak:


1. A nyugdíjast behívják felülvizsgálatra. Jóslatom szerint 80%-90%-uk alkalmas lesz valamilyen feladatra.(természetesen csak a tiszthelyettes-zászlós kategória)

2. Kiértesítik, hogy a "bizottság" alkalmasnak találta fegyveres szolgálatra. (Itt esetleg részletezik, hogy a jelenlegi egészségi állapotából kifolyólag A-Z -ig kategóriába tartozik - ha ez nincs addigra meg teremtik a jogalapot)

3. Kiértesíti a volt vagy esetlegesen egy központi gyűjtő (CSURMA) szolgálati hely ,hogy jelenjen meg év, hó, nap, óra, perckor. (Természetesen itt már kötelezettségei vannak.)

4. Jelentkezik!

5. A sajnálatos események tükrében szüksége van a hazának  a szolgálataira, mert az államadósság oly mértékű, hogy az ön ellátása ilyenformán nem biztosítható. - Mondják -. Majd aláíratják mindenkivel a saját kérésére hivatásos állományba való visszavétel passzust. (Erre utaltam a magánnyugdíj főpróbával) Majd megkezdődik az integrálás.

6. "Szerencsésebb" esetben a volt szolgálati helyre - nem tudni milyen beosztásba - helyezik vissza szerencsétlenebb helyzetben egy másik beosztásba amit vagy elfogad vagy nem. - jelenlegi választása nem befolyásolja a jövőbeni történéseket - Aki elfogad valamit azt felszerelik és irány a "rizsföld".
Aki nem fogadja el a felajánlott beosztást vagy kettőt vagy hármat az a HSZT szerint : irány Darány.

7.  A napi hírek alapján :akár 2 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető lesz az, aki visszaél a társadalombiztosítási, szociális, vagy más jóléti juttatással, így például a rokkant-nyugdíjjal, vagy a táppénzzel. (hivatásosoknál ez betegszabadság de ne lovagoljunk a szavakon) Ennek a bűncselekménynek 20 ezer forint lesz az értékhatára. Tehát aki azon töri a fejét ,hogy majd betegre jár vagy megint leszázalékoltatja magát vigyázzon.

8.  Következnek az EÜ szűrések és a fizikai felmérők megbízhatósági vizsgálatok ahol valamilyen okból x%- ki fog rostálódni, x%- ra rá tudnak húzni valami kis stiklit a magánéletében ,illetve lesz aki azt mondja ,hogy - kapjátok be - aztán leszerel.
Végkielégítés nincs, munkanélküli nincs. Bár a kormány azt mondja: senki sem marad ellátatlanul...
Kérdés ,hogy az eddigi 120.000 ft-os nyugdíj helyett amiért megdolgozott az egyén ellátásnak minősül-e a 28.800 ft-os ellátás, ha lesz ilyen egyáltalán.

9.  Aki esetleg valamilyen csoda folytán mégis a nyugdíjrendszerben marad az számíthat rá,hogy az ellátása ilyen-olyan jogszabály módosítások után más néven de csökkentett formában kerül kiosztásra - tekintettel az államadósságra.

10. Aki esetleg munkaügyi vagy egyéb a költségvetést érintő perekben töri a fejét, azt elfelejtheti. Ugyanis a kormány erről is gondoskodott...

 

 

A tegnapi közmunkaprogramról szóló poszthoz kapcsolódik, hogy Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke szerint a kormány egyik elképzelésként az merült fel, hogy egyenruhás közmunka felügyelőként foglalkoztatnák (!) azokat, akiket a készülő jogszabályokkal ismét munkára köteleznének a testületek tagjai közül.

Amúgy meg a jelenlegi állományra és a feladatok elvégzésére sincs elég pénz, hova akarnak visszahívni több ezer embert? Vagy minden korengedményes nyugdíjast visszahívnak, köztük a politikusokat is, az 57 éves nyugdíjba ment Demszkyvel, Horn Gáborral, Magyar Bálinttal kezdve? Vagy az 57 éves ex-tűzoltó nem egyenlő az 57 éves ex-politikussal?

A kormány-Pintér-szakszervezetek mérkőzés ma folytatódik ... csak nehogy még rosszabbul járjanak a rendvédelmi dolgozók.

laspalmas:

Sanyi bácsi überpofátlan.... Hétfőn "tárgyalt" a szakszervezetekkel, kedden pedig beszámolót tartott a parlamentben az elmúlt egy évéről.

"Sikeresnek ítélte saját egyéves munkáját Pintér Sándor belügyminiszter, akit kedden délelőtt hallgatott meg a parlament alkotmányügyi bizottsága. Pintér szerint a belügyi kormányzat intézkedései sikeresen javították a közbiztonságot, 30 százalékkal nőtt a rendőri intézkedések és az elfogások száma, és a várakozások szerint ugyanennyivel csökken egy év alatt a kis értékű lopások száma. "Ez azt mutatja, hogy a rendőrség felvette a küzdelmet" - mondta a miniszter. Pintér szerint éppen a rendőrség intenzív munkája okozza egy másik szakterület, a büntetés-végrehajtás gondjait: nagy a zsúfoltság a börtönökben, jelenleg átlagosan 138 százalékos a kihasználtságuk.

A miniszter szerint ennek megoldására folytatódik a börtönépületek felújítása, hamarosan újra használatba veszik például Budapesten a Gyorskocsi utcai intézményt, amelynek felújításánál fogvatartottak is dolgoznak. Pintér azt mondta: általános célkitűzése, hogy a rabok dolgozzanak, és megtermeljék saját ellátásuk költségeit.

Gyüre Csaba jobbikos képviselő azt vetette Pintér szemére, hogy a lakosság nem érzi a közbiztonság javulását, sőt, a közelmúltban több gyilkosságot is elkövettek idős emberek sérelmére. A miniszter erre úgy reagált: 1921 óta folyamatosan évente 300 körül van az emberölések száma, és nem értik miért, de nem sikerül érdemben csökkenteni. Pintér szerint történelmi tett lenne, ha sikerülne 200-ra csökkenteni a gyilkosságok számát.

Pintér szerint a kormányváltás után nagyon rossz állapotban volt a rendőrség, amelynek soraiban "fellazulás is tapasztalható volt". Schiffer András LMP-frakcióvezető azon felvetésére, hogy a rendvédelmi szerveknél tapasztalható szociális feszültségek esetleg a feladatok ellátását veszélyeztetik, Pintér azt mondta: bízik a magyar rendőrségben, és nem tart attól, hogy az állomány elégedetlensége a feladatellátás rovására menne.

A rendvédelmi dolgozók tüntetéseire célozva a miniszter azt mondta: egyeztetnek a szakszervezetekkel, de a követelések közt vannak olyanok, amelyekről tárgyalni sem tudnak. Pintér szerint jogos, hogy a fegyveres dolgozók megbecsülést szeretnének, de rossz módszert választottak a tiltakozásra. Pintér egy kérdésre válaszolva azt mondta: jelenleg is folyik az új életpályamodell kidolgozása, de részleteket nem kívánt elárulni.

Schiffer és a jobbikos Staudt Gábor is kifogásolta a miniszterelnök személyi védelmét is ellátó Terrorelhárítási Központ (TEK) felállítását. Pintér erről azt mondta: a TEK harminc olyan fegyveres bűnöző elfogásában vett részt, akik komoly veszélyt jelentettek a rendőrökre. Staudt kérdésére, hogy hány terroristát fogott el a TEK, Pintér kérdéssel válaszolt: Hány terrorcselekmény történt Magyarországon? Szerinte a TEK munkáját dicséri, hogy ilyen bűncselekmények nem történtek."

Címkék: fidesz válság pintér

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr822893932

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fidesz-tanulság: tárgyalni öngyilkosság! 2011.05.11. 12:55:31

A kormány nem látja, hogy bármilyen döntés kapcsán az érintettekkel tárgyalni nem valami rendkívüli kegygyakorlás, hanem a normális eljárás része. (Fotó: Huszti István/Index) Pénteken a rendvédelmi dolgozók Parlament elé szervezett demonstrációján s...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.05.11. 09:05:16

"Sikeresnek ítélte saját egyéves munkáját Pintér Sándor belügyminiszter"
Mocskos bolsi csürhe, ugye hogy vannak elégedett emberek ebben az országban!!!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.05.11. 09:12:52

"...TEK munkáját dicséri, hogy ilyen bűncselekmények nem történtek."
Na bazzeg, mert Magyarország olyan kiemelt veszélyzónában nemzetközileg magasan jegyzett presztízse és bátor szerepvállalása miatt hogy tényleg minden nap attól kell rettegnünk hogy a 7es buszt felrobbantja egy csecsen öngyilkos merénylő, hogy a Keleti-pályaudvart az Al-Kaida bombázza szarrá és a Parlamentbe-Várba-Sándor palotába beledobnak egy-egy Malév gépet csurig utasokkal...hová lehet a köszönőlevelet postázni ezeknek a nagyszerű, mindennapi terrorfenyegetettséget elhárító, szinte ingyen dolgozó mezítlábas hősöknek?

hoplita 2011.05.11. 09:14:47

Nekem ugyan nem sír a szám az ávósokért túlzottan - hosszú időnek kell eltelnie ahhoz, hogy feledni tudjam a fülem mellett süvítő gumilövedékeket - de oviénak asszem elment az a maradék józan eszük is a nagy fülkeforradalmárkodásban.
Piszok nagy bajok lehetnek ebből a huzakodásból.

Leriel 2011.05.11. 09:17:09

Miért kell mindig az államadósság meg a válság mögé bújnia a kormánynak, és mindenféle "reformokat" hozni? Miért nem mondják meg kerek-perec: Gyerekek, üres a kassza, kell a lé. Jövő hónaptól nincs nyugdíj, segély, semmi, aki nem dolgozik és nem fizet adót, forduljon fel!

hoplita 2011.05.11. 09:19:14

@csizsikpizsik:
Ez tényleg űbergáz......
Megelőzni a nem is tervezett, így nem létező merényleteket...:)))
Én meg havi 2 milla plusz áfáért elhárítom a bubópestis veszélyt. Igazán méltányos ajánlat, nem?

hardenberg 2011.05.11. 09:21:00

Az a baj, hogy ez a teljes elmeroggyantságban leledző (vagy éppen tudatosan romboló, ez talán még rosszabb) Orbánc fővajda-sámán és csahos kutyája valami nagyon durvát készít elő. Maguk ellen fordítják a fegyveres állományt, ennek morálja még inkább süllyedni kezd (ha van ennél lejjebb), akik kvára nem fognak törődni már semmivel, leszarják a rendfenntartást és a bűnüldözést nagy ívben, ugrásszerűen meg fog növekedni a bűncselekmények száma, totál anarchia lesz itt hamarosan. Vagy pedig elkergetik őket a brantba fegyveres puccsal. Na de mi lesz ezután? Valami rendőrfőnök lesz a miniszter? Katonai junta? Katonák sincsenek...max. rendőrök. Na ez lesz az igazi rendőrállam.
B meg Orbán, takarodj a francba!!!!

Lone Wolf 2011.05.11. 09:32:15

@hoplita:

Lesznek is... Sok létező érdeket sért, amit most csinálnak. A drasztikus átalakítás ezzel jár.
Márpedig át kell alakítani a rendszert. Nyugdíj, korai nyugállományozás. Munkanélküli segély, STB...

A végeredmény kiszámítható... Akiknek most ráléptek a lábára az cirkuszol.

Pedig, nem feltétlenül értek egyet, a rendvédelmiseket sújtó korlátozásokkal... KEMÉNY munka! rendőr-tűzoltó édesmindegy! Csak hát... Ha nincs pénz, akkor NINCS pénz! Ha kevés az ember, akkor kevés az ember.

Nekem még tetszik is, hogy meg merik lépni, a kemény lépéseket. Csak az a baj, hogy ez kamikaze taktika. Ahogy Az MDF teljes kormányozása is az volt. Jól-rosszul megtették amit kellett, és belebuktak.

Gróf Úr 2011.05.11. 09:33:37

Uraim, mától Tsunami Elhárító Központot nyitottam. Illetékességi területünk Magyarország, de tapasztalatainkat örömmel osztjuk meg bármely egzotikus ország testvér-szervezeteivel, amennyiben ők helyben konferenciát rendeznek. A Központ felállításához kéne 10 mrd, meg az apró, ugye nem nagy ár azért, h egy cunami ne söpörje el Szeretett Hazánkat?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.05.11. 09:34:27

@Leriel: Mert akkor a kétharmad hipp-hopp egyharmincad lesz, felzúg a Viktortakaroggy és ugye a népnemzetipolgárifülkeforradalom nem éppen ezt színezte ki magának...

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.05.11. 09:34:39

Pintér vs szakszervezetek: Sanyi a nyerő. 2014-ig kuss van, majd akkor lehet a szavazófülkékben virginckodni. Addig marad a szájtépés, ami egy koalíciós kormánynál működött, kétharmadnál viszont simán arcon röhögnek.

Két dolog fogott meg:
- egyenruhás közmunka felügyelő
- aki dolgozni tud, annak munkát kell biztosítani

Mindkettő oltári nagy WTF?

A második egy nagy bullshit, a milliókat hazataligázó politikusaink szerint a munkalehetőség a fán nő, és a sok munkanélküli nem is akar dolgozni (nem a segílyes cigókról beszélek, a fehérekről); az első pedig egészen nevetséges. A százezren felüli közmunkás tömeg mit csinál majd? Tisztára nyalja az országot? És még? Szakképesítés nélkül fog házakat építeni? Vagy autópályát?

OFF

vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20110510-szja-megakadhat-a-szuperbrutto-kivezetese.html

"Míg a szuperbruttó szorzótényező csökkentése minden munkavállalónak kedvez (hiszen az adóalapot és így a fizetendő adót mindenkinél mérsékli), addig az adójóváírás szintjének a csökkentése csak az alacsonyabb és közepes keresetűeket érinti, az ő adóterhüket növeli, ezért jelentős, hogy miként dönt a kormány."

Kíváncsi vagyok seggreülteti-e ismét a fityesz a kiskeresetűeket.

mocskosbaribaszó 2011.05.11. 09:35:40

És ha a rendőrök fognak Pesten duhajkodni az In-kal fog köztük rendet vágni?

serrath 2011.05.11. 09:36:05

Hát szerintem készülnek a nagy néplázongásra, feltöltik a rendőrséget mozdítható emberekkel, akiknek ők parancsolnak. Bár kérdéses, hogy így ezt tényleg elérik-e:D

Ironfist 2011.05.11. 09:39:59

"Staudt kérdésére, hogy hány terroristát fogott el a TEK, Pintér kérdéssel válaszolt: Hány terrorcselekmény történt Magyarországon? "

Akkor mi szükség is van rájuk?

"Szerinte a TEK munkáját dicséri, hogy ilyen bűncselekmények nem történtek."

Szerintem meg a TEK előtt sem voltunk az a kifejezett terrorparadicsom.

hoplita 2011.05.11. 09:41:06

@serrath:
Nagyon lelkes kényszersorozott rendőrség lesz ez.
Biztos nagyon odaadóan fognak teljesíteni alkalomadtán.:)

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2011.05.11. 09:41:29

szerintem nem kéne elvenni a nyugdíjukat hanem polgárőröknek lehetne befogni és így legalább tapasztal emberek látnák el a települések védelmét

serrath 2011.05.11. 09:42:08

@Lone Wolf:
Hát azért amit csinálnak abból nagyonsokminden nem jó. Jó lehetne, meg talán fantázia is lenne sok elgondolásában a fidesnek, de, hogy a lehető legpocsékabb a kivitelezés az biztos. Egy olyan csövön keresztül nézik a világot aminek a vége le van zárva.
Erre eszembe jutott egy tanárom. Négy féle ember van. Vannak azok akik okosak és szorgalmasak, ők a leghasznosabb emberek. Vannak akik okosak bár, de lusták, még ők is hasznosak. Vannak akik lusták és buták, ami azért jó, mert nagy kárt nem csinálnak. Nade! aki buta és szorgalmas annál károsabb nincs. Ez szerintem a Fidesz

Ironfist 2011.05.11. 09:42:34

"aki dolgozni tud, annak munkát kell biztosítani"

Néhány lépés már csak, és lesznek megint KMK-k :D

serrath 2011.05.11. 09:42:46

@hoplita:
Nos nem mi esünk vele pofára:D

S***ci 2011.05.11. 09:44:53

"A belügyminiszter világossá tette azt is, hogy a kedvezményes kort (jelenleg 57 betöltött életévet) el nem ért és szolgálati nyugdíjban részesülő állomány „erkölcstelen” módon, munka nélkül veszi fel a nyugdíját."

Khm. Leerkölcstelenezte saját magát??? ;)

Mellesleg kezd elegem lenni abból, hogy állandóan olyasmire hivatkoznak (erkölcs), ami igen csak szubjektív, még adott társadalmon (országon) belül is, ráadásul olyan törvény erkölcstelen, aminek ők is húzzák a hasznát, de ha más is húzza, akkor a másik már erkölcstelen...

Egyébként meg válasszák el a szolgálati és az egyéb nyugdíjat.

A szolgálati legyen jelképes (pl. max. a minimálbér duplája, szolgálati életút szerint súlyozva), amit 25 év (tényleges 25, semmi iskola, civil munka, vagy épp szorzók beszámítása nélkül) után lehet igényelni. De lehet mellette dolgozni is akár. A tényleges nyugdíj járjon úgy, mint mindenkinek (62-67éves kortól.), és ahhoz adják hozzá a szolgálati nyugdíjat.

A szolgálati nyugdíjat az adott hivatásos szolgálat (HB, BM) saját alapja fizesse, hogy ne a nyugdíjalapot terhelje, így pontosan mérhető lenne a költsége!

Vagy legyen pl. egy cafetéria-szerű befizetés a szolgálati nyugdíj alapja.

Magyarán legyen szolgálati nyugdíjalap, amiből a szolgálati idő és a tőke alapján jár a szolgálati nyugdíj!
A kedvezmény a hivatásosnak csak annyi legyen, hogy az állam fizet helyette ebbe az alapba, addig, amíg szolgál, és a szolgálat alatt gyűjtött pénzt kapja vissza kamatostul! Persze így kvázi visszatérnénk a magánnyugdíjrendszerhez, és kb. 20%-ot kellene ebbe az alapba fizetni minden hivatásos után...

Ironfist 2011.05.11. 09:45:47

@serrath:

Na igen. Nincs rosszabb, mikor a hülyeség akaraterővel párosul.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.11. 09:46:39

@csizsikpizsik: hogy volt ez a parlament-vár-sándor palotás dolog? felkeltetted az érdeklődésemet :DDD

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.05.11. 09:50:02

@Seduxen: Ha folytatod Te meg én leszünk bemutatva sikertörténetként, hogy neten szervezett kommunista terrorcselekményt lepleztek le és a főbűnösöket a NENYI előtt vallatják a TEK-es, bagettet majszoló srácok :)))

sárkányfő 2011.05.11. 09:52:56

Tudom, a fidesz tojik a saját választási ígéreteire, de speciel a szolgálati nyugdíjról garancialevelet küldött a fidesz, személyesen Schmitt Pál aláírásával:
" Ebben egyebek mellett azt ígérik: ha a Fidesz kormányra kerül, garantálja a nyugdíjasoknak, hogy "aki ma nyugdíjat kap, a jövőben is hiánytalanul megkapja nyugdíját"."

hirszerzo.hu/belfold/20110422_schmitt_pal_kovacs_istvan

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.11. 09:53:18

@Ironfist: "Néhány lépés már csak, és lesznek megint KMK-k :D " - sőt, ami nem sikerült a Kádár-rendszerben, az a mostani követőiknek sikerülni fog: TELJES foglalkoztatást Magyarországon! Vissza a jövőbe :DDDD

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.05.11. 09:54:29

@Seduxen: @csizsikpizsik: Mindig ez a negatív kisugárzás, mint Moriarty.

Gondoljatok arra, hogy testközelből megnézhetitek egy Q7-es csomagterét, megtapasztalhatjátok a rugózási komfortját, vagy például a vallatás az tényleg olyan mint a filmeken, vagy tök más? Mennyi idő alatt tudod megtanulni a NER-t (mint enyhítő körülmény, ugye)? Ez csak egy nagy kaland lesz! :)
.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.11. 09:54:30

@csizsikpizsik: ne aggódj vasárnap láttam élőben egy Q7-est (nem TEK-est), böszme nagy a csomagtartója, még egészben is beférünk mindketten (hát még darabokban), 50.000+ásó, irány a Börzsöny jeligére :DDD

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.11. 09:55:40

@Valahol Máshol: már úgy érted, hogy pl áramot vezetnek a golyóinkba? :))))

Valandil 2011.05.11. 09:56:59

@Seduxen: Felszállni már tudsz a géppel? :D

sárkányfő 2011.05.11. 09:58:20

Hehe, szépen összeérnek a szála a fideszes oligarcha ügyeiben...

nyilván tudjátok, Esztergom Meggyes alatt fideszes kifizetőhelyként működött (Bayer Zsolt, Századvég, stb.). most kiderült, Várhegyi Attila egyik cégében olyan cégben volt társtulajdonos Bakos Erika, mely kiadta Orbán beszédeit, plusz ez a Bakos Meggyes kabinetfőnöke is volt, na meg Kövér felesége.
www.fn.hu/belfold/20110511/egy_emberben_biznak_fideszes/

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.11. 10:00:32

@Valandil: még nem, de már tanulok. szerencsére gyorsan haladok az oktató szerint is, pláne, amióta közöltem vele, hogy a leszállást ne gyakoroljuk, mert nincs rá szükségem :DDD

Secnir 2011.05.11. 10:03:40

hogy nem volt a teremben egy jóérzésű ember, aki szájbavágja, amikor nyilatkozott!

" A miniszter erre úgy reagált: 1921 óta folyamatosan évente 300 körül van az emberölések száma, és nem értik miért, de nem sikerül érdemben csökkenteni. Pintér szerint történelmi tett lenne, ha sikerülne 200-ra csökkenteni a gyilkosságok számát."

Javaslat:
gyilkosságért mondjuk életfogytiglani fegyház, nincs harmadolás, nincs kedvezmény, napi 8 óra kőtörés.

"Pintér azt mondta: bízik a magyar rendőrségben, és nem tart attól, hogy az állomány elégedetlensége a feladatellátás rovására menne."
Javaslom, ne bízzon.

"egyeztetnek a szakszervezetekkel, de [...] Pintér szerint [...] rossz módszert választottak a tiltakozásra. "
Nyugodjon meg, a módszer jó. PS felfogása a rossz. Ha ilyen marad, akkor a módszer lesz rosszabb is.
Példa: a különböző rendvédelmi szervek (BV, tűzoltók, rendőrök, kormányőrök) kijelentik, hogy pölö a Parlament, illetve az ott dolgozók (áthúzva, ott tartozkodók) innentől kezdve nem védett objektum. Szabad a gazda.

"Staudt kérdésére, hogy hány terroristát fogott el a TEK, Pintér kérdéssel válaszolt: Hány terrorcselekmény történt Magyarországon? Szerinte a TEK munkáját dicséri, hogy ilyen bűncselekmények nem történtek."
ha jól tudom a TEK ELŐTT sem volt terrorista bűncselekmény. Ergo nem a TEK munkáját dicséri.

" a TEK harminc olyan fegyveres bűnöző elfogásában vett részt, akik komoly veszélyt jelentettek a rendőrökre"
ööö...
...ez valahogy kimaradt a hírekből, itt sajnos csak PS bácsi szavának hihetünk. Már aki.

apropó TEK:
ugyebár az alapító okiratban is szerepel, hogy a TEK ugyebár magyaországon bELÜL tevékenykedő szervezet.
Mit kerestek Líbiában, amikor "mentették" a magyarokat? Azon kívül, hogy mint jó stewardessek, felszolgálták az üdítőket?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.05.11. 10:04:03

@Valahol Máshol: Túlzottan nem aggódom, ebben az országban semmi sem olyan mint a filmeken :)

Csigataposó 2011.05.11. 10:04:13

En szakszervezetek helyebe a targyalason azt mondtam volna. "Miert a korengedemenyes nyugdijig? Arrol volt szo nincs kedvezmeny! Csak akkor fogadjuk el ha mindenkit a rendes nyugdijkorhatar elott visszahivnak. Igen Sanyi bazd meg te is lemondasz a belugyminiszterkedesrol es huzol vissza egyenruhaba, ha mas nem trafipaxolni bazd meg." :D

Dr. Tom 2011.05.11. 10:06:12

Javaslom a TEO (Tengeralattjáró Elhárító Osztag) felállítását is.
Aztán lehet mellett veregetni, hogy naugye, mennyi ellenséges tengeralattjáró jutott el Tihanyig?
Egy sem! Az osztag remekül végzi a munkáját.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.05.11. 10:07:29

@Tom: És Vitéz Kőbányai Horty Miklós legyen az osztag neve!

Csigataposó 2011.05.11. 10:08:19

PS szerint munkajukat dicseri, hogy egy cselekmeny sem tortent.
Ennyi esszel, hogy lehetnek kepviselok bazd meg, hogy egyiknek se jutott eszebe megkerdezni: "Es a tavalyhoz/felallitashoz kepeset hannyal is van kevesebb cselekmeny? Ezek szerint pont nullat akadalyoztak meg. Vagy kormanyvaltas ota nott az orszag terror fenyegettsege, milyen politikat folytat a kormany ami noveli az orszag terror fenyegetettseget es miert???"

prendick 2011.05.11. 10:08:37

Ez a TEK igazán sikeres. Se szoláriumban, se konditeremben nem volt terrortámadás. Máshol ugyanis még senki se látta őket.
Szolizsaruk.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.05.11. 10:13:52

"Staudt kérdésére, hogy hány terroristát fogott el a TEK, Pintér kérdéssel válaszolt: Hány terrorcselekmény történt Magyarországon? Szerinte a TEK munkáját dicséri, hogy ilyen bűncselekmények nem történtek."

Erről nekem az jut eszembe, mikor 2008 nyarán írtam a KVVM utazásairól (4 hónap=53,5 millió), amikben volt két fókavédelmi konferencia is 277ezer/db áron, és Zero megvédte őket xDDDD
"Hány fóka pusztult el Magyarországon?
Nulla!

Megérte a Fókavédelmi Konferencia?
Megérte! "

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.11. 10:15:50

@csizsikpizsik: mit szólnánk a Leibstandarte I. Viktor elnevezéshez? Az mégis csak "beszédesebb" :DD

Kartal (rezervált) 2011.05.11. 10:16:02

Mindig kiderül, hogy van lejjebb. A fidesz háborút indított Magyarország ellen.

Egyébként szerintem e is olyan, mint a 15 éves korhatár az iskolakötelezettségre - eleve 16 éves korhatár volt a terv. Itt is mondanak valami nagyon durvát, aztán kicsit lazítanak rajta, hogy némi kompromisszumkészséget mutassanak.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.05.11. 10:17:54

A TEK sikeres. Mióta ők vigyázzák álmom a csecsen szomszédunk még nem robbantotta fel a garázsát, valamint az arab zöldségesünk is egészben van még, a Bilbaóban született postásunk pedig normális, hagyományos tartalmú leveleket kézbesít. Ezen kívül a szicíliai kertészünk, Gianni eddig mindig golyóütötte lukak nélkül hozta vissza a furgont a mezőgazdasági boltból. Van amúgy egy észak-ír karbantartónk is, megnéztem, a fészerben egy darab géppisztolyra vagy pokolgépre emlékeztető tárgy sincs, ráadásul mióta a TEK létezik rángások nélkül tudja nézni a tömött stadionokban zajló angol bajnokikat a Digin.

Szóval elég a kekeckedésből, a TEK sikeres.

Marcellusca 2011.05.11. 10:24:39

"...a kormány egyik elképzelésként az merült fel, hogy egyenruhás közmunka felügyelőként foglalkoztatnák (!) azokat, akiket a készülő jogszabályokkal ismét munkára köteleznének a testületek tagjai közül."

Őőőőő, izé, ezek az egyenruhások nem fognak-é-e egy bizonyos kisebbségben, népcsoportban félelmet, rettegést kelteni?

Egyébként meg: Pfhejjj, mocskos ...!!!!

Kartal (rezervált) 2011.05.11. 10:24:48

Na ezek után Orbánnak szüksége is lesz a TEK védelmére.

Kartal (rezervált) 2011.05.11. 10:25:54

@Marcellusca: és ha fognak? nekik erre jogszabályi felhatalmazásuk lesz, míg a SZJPE-nek nincs ilyen felhatalmazása. Ez itt a lényeg!

Marcellusca 2011.05.11. 10:27:36

@hoplita: Jaja.
Főleg, úgy, hogy látjuk, miként dolgoznak, intézkednek a jelenlegi "önkéntes" rendőreink. :(((

De, majd az újra, kényszerből aktiváltak! :D

Marcellusca 2011.05.11. 10:29:12

@derelye vágó: Hidd el, megtörtént.
A polgárőrök jórésze volt rendőr, katona.
Ráérnek, van idejük és tenni is akarnak valamit településük rendjéért.

Secnir 2011.05.11. 10:29:31

@Kartal (rezervált):
tanuld meg:
jogszabályi felhatalmazása annak van, akire utólag írnak egyet!

tacika 2011.05.11. 10:29:36

"Pintér szerint a kormányváltás után nagyon rossz állapotban volt a rendőrség, amelynek soraiban "fellazulás is tapasztalható volt". "

Ők szépen összegyúrták ezt a rossz állapotban lévő rendőrséget a bv-vel és a tűzoltókkal.... majd maguk ellen fordították, és bele is rúgtak! Én itt nem látom a logikát! Vagy csak én vagyok ilyen butuska?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.05.11. 10:30:26

@Marcellusca: Ez jó :)
És ha előbb jut eszembe ez a kisebbség-egyenruha dolog nem befizetem amire megvágott a közterületes hanem felnyomom őt hogy félelmet keltett bennem ahogy a lerakott autómhoz lépett egyenruhában...

szkeptikus vagyok 2011.05.11. 10:31:03

A TEK mellé már csak veszélyes terroristákat kell felmutatni. Budaházyék nem sok jóra számíthatnak. Csak a költői fantázia szab határt, hogy mi mindent akartak felrobbantani focilabdákkal! De ha kell, addig emelik az "egyenruhás"-bűnözés büntetési tételét is, hogy csoportosan elkövetve maffiabűncselekménynek minősüljön a szerencsétlen cigányok TERRORIZÁLÁSA.
Mert ha megnézzük, a magyarok ellen MINDIG van pénze a rendőrségnek, amiből következik, hogy a TEK-et csak a magyarok ellen hozhatták létre.

asmodean 2011.05.11. 10:32:43

Ennyi sok munkahelyhez illik már valami komolyabb munkásőrséget is szervezni, nehogy a sok közmunkás szabotálja az államot, a nyugállományból visszahívottak munkája tehát megoldva :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.11. 10:35:50

@Leriel: Én sem vágom. Ezt kellett volna egy éve bejelenteni.

Mit lehetett volna erre mondani? Semmit. Ha nincs zsé, akkor nincs zsé.

Kartal (rezervált) 2011.05.11. 10:38:33

@Secnir: erről beszélek. És az a bűnöző, aki ellen utólag írnak egy jogszabályt - lásd SZJPE. Jó lesz vigyázni, lehet, holnapra írnak egy jogszabályt, hogy aki a kormány munkáját kritizáló, vagy ahhoz hasonló blogbejegyzést vagy kommentet tesz közzé, az vélemény- illetve gondolatbűnt követ el...

Továbbá nyugodj meg, a titkosszolgálat listáján már TE is rajta vagy. Én - és az összes itteni törzskommenter és bloggazda - meg már régóta...

Lone Wolf 2011.05.11. 10:39:15

@serrath:

Nem értek egyet.

Egyszerűen csak emberek, mint te vagy én. És mint ilyenek, időnként HIBÁZNAK!

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.05.11. 10:39:26

/Staudt kérdésére, hogy hány terroristát fogott el a TEK, Pintér kérdéssel válaszolt: Hány terrorcselekmény történt Magyarországon? Szerinte a TEK munkáját dicséri, hogy ilyen bűncselekmények nem történtek."/

NA... Én vettem egy baromi drága elefántriasztót a lakásomba és bevált mert egy elefánt sincs a környékünkön!

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.05.11. 10:41:40

@Marcellusca:

Amúgy ilyen alapon riadalmat kelthetnek a biztonsági órök, az utcán parádézó mazsorettcsoportok és a középiskolás ballagók is.

Marcellusca 2011.05.11. 10:42:09

@Secnir:
"" a TEK harminc olyan fegyveres bűnöző elfogásában vett részt, akik komoly veszélyt jelentettek a rendőrökre"
ööö...
...ez valahogy kimaradt a hírekből, itt sajnos csak PS bácsi szavának hihetünk. Már aki."

Na, ez így, ebben a formában nem igaz. :)
Szóltak híradások - nem is egy - arról, mikor a bátor, jólképzett TEK-esek 60-70+ éves, öreg, fegyverbuzikat kapcsoltak le. :DDDD

Kartal (rezervált) 2011.05.11. 10:44:35

@Marcellusca: ja tényleg! Az alföldön is volt egy fegyvergyűjtő távcsöves puskákkal. Micsoda terrorveszély! Ha javasolhatom, legközelebb valamelyik fegyverboltban is tartsanak razziát!

Marcellusca 2011.05.11. 10:45:37

@Csigataposó: Jaja!
"...ha mas nem trafipaxolni bazd meg." - Nem, NEM!!!
Felajánlani neki egy gyöngyöspatai, hajdúhadházi vagy ózd-hétesi KMB beosztást!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.05.11. 10:48:44

@derelye vágó:

nem jó.
polgárőr=egyenruhás bűnöző

Gontar 2011.05.11. 10:50:49

Van pár dolog, amit nem értek...

Rendőrt, tűzoltót az állam fizeti - ha nyugdíjas ha nem... Gondolom a fizujuk magasabb (ha nem akkor is többe kerül a munkába vonásuk a járulékok, egyebek miatt), mint a nyugdíj: ergo mi a fasznak kell a már nyugdíjasok közül visszahívni bárkit is? Így még magasabbak lesznek az ilyen irányú kiadások (a jelenlegi aktív létszámot sem tudják rendesen megfizetni).

Annak, aki kitalálta ezt a baromságot azt kívánom, hogy gyulladjon ki a háza, rekedjen bent - és 65 éves tőzoltók vonuljanak ki hozzá... :-D

picur3ka 2011.05.11. 10:51:46

@hoplita:

Igy van. Es mindenki, akinek valamilyen juttatasat elveszik hoborogni fog. Attol meg meg kell lepni.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.05.11. 10:52:44

@Marcellusca:

Ilyen esetekben nem tudom, hogy mennyire "divat" nagy dobra verni az ilyen "lekapcsolásokat"... bár ha tényleg terrort akarnak elhárítani, akkor vidéken ott van a szinesfém-maffia és az uzsoramaffia, meg természetesen a bodzamaffia is.

Lone Wolf 2011.05.11. 10:56:11

@Gontar:

Az változik, hogy legalább leraknak valamit az asztalra azért a pénzért, amit megkapnak...

Kartal (rezervált) 2011.05.11. 10:58:45

@Gontar: szerintem inkább arról van szó, hogy a fiatalok meghallván a korkedvezményes nyugdíj megvonását basznak rendőrnek menni, sőt hallottam már olyat is, hogy akik most lettek felavatva, sorban hagyják el a pályát. És hát kell az ember, mert kevés van...

nagyon_buta 2011.05.11. 11:00:43

Gondoljuk végig miért is kellene egy ilyen intézkedés:
1,spórolni nem jó, mert a bruttó munkabér több mint a nyugdíj - ha csak nem az a cél, hogy gyorsan kirugdossák őket és se pénz se posztó ( vajon milyen szintű lelkesedést fog mutatni az így kényszer sorozott állomány), ( rész probléma: csak bizonyos feladatot végrehajtó maradhat pl: 100 bírság egy műszak alatt...) Mit sejtetek ki szívja meg?
2, nagy rendőr hiány van és így akarnak csökkenteni rajta lásd előző mondataim, és úgy emlékszem már volt egy ilyen visszahívó akció sikertelenül
3, ijesztés-megosztás, nehogy a tiltakozók és a már nyugdíjasok összetartsanak
4, emberi hülyeség

Viktus 2011.05.11. 11:01:23

Staudt kérdésére, hogy hány terroristát fogott el a TEK, Pintér kérdéssel válaszolt: Hány terrorcselekmény történt Magyarországon? Szerinte a TEK munkáját dicséri, hogy ilyen bűncselekmények nem történtek."

A TEK előtt sem :P nem vagyunk v.mi nívós célpont ...

Marcellusca 2011.05.11. 11:04:33

@Kartal (rezervált): Nekem is van egy ilyen érzésem. :(

Alapvetően halva született ötlet.
Viszonylag sok "fiatalnyugdíjas" van (aki akarja kikukázza, volt itt is posztban táblázat :D), több, mint amennyire szüksége lenne a fegyvereseknek. Azon kívül, jórészük tiszt, főtiszt volt. Na, pont rájuk nincs szükség, az ő helyeiket - még nyugdíba vonulásuk előtt - már feltöltötték. Nekik nehéz lesz beosztást találni!
És nagyon kíváncsi lennék, miként intézkedik egy újra aktivált 50 éves (már 10 éve nyugdíjas, mind fizikálisan, mind szellemileg leépült) rendőr egy 20 éves zsebtolvaj elfogásában.
Mi van a szabályok, törvények ismeretével? Illetve nem ismeretével. Ezek az emberek nem követik a jogszabályi változásokat. /Főleg nem a visszamenő hatályúakat! :D/
Szóval nem olyan egyszerű ez a kérdés.

Szvsz, ez "csak" Don Alessandro megfélemlítési taktikája volt. Azt gondolta, hogy majd jól besz@ratja a rendvédelmiseket, hogy nehogy azt higgyék, hogy a nyugdíjas évek is olyan tuti nyugisak. Csak későn kapott észbe, hogy ezzel megnövelheti a - még békésen - tüntetők létszámát.
Viszont a fityiszes csordaszellem jól működik. Egyből összezártak mögötte.

Úgyhogy lesz majd még minemisigazánúgyakartuk meg átgondoltukésenyhítünk, azaz a végén még ők lesznek a naaaaaagy-naaaaagy megmentők, jófiúk. :(((

Marcellusca 2011.05.11. 11:09:48

@Lone Wolf: Jajjj, mennyé mán! A kúrmányunk és a Fityisz sosenem hibáznak!
É'ted?
SOSENEM!
xD

Marcellusca 2011.05.11. 11:12:04

@csabapayne: Még jó, hogy MI nem vagyunk egy rettegő nép! :D

Marcellusca 2011.05.11. 11:13:02

Az volt mán, hogy rohaggyon meg ez a szájbatekert, qrva blogmotor?????

Marcellusca 2011.05.11. 11:17:11

@Gontar: Na, erről nem is beszélve!

Egy nyugdíjas rendőr/tűzolt/katona (mondjuk) kap 100.000Ft nyugdíjat.
Az mennyibe van a ZáLamnak?
100.000Ft-ba.
Ha ugyanennyi fizut kap, akkor 100.000+a járulékok(120.000????).
Most akkor melyik az olcsóbb?

Tudom, tudom, gyakorlatilag áLambácsi egyikzsebéből a másikba rakosgatja, de akkor is.

Marcellusca 2011.05.11. 11:21:19

@Lone Wolf: Mit, baszd meg, mit?!
Hogy több lesz a tűzesetek halálos áldozata - köztük tűzoltók is! - mert 60 éves tűzoltókkal akarják a 8. emeleti tüzet oltani????

Gondolkozz már!

És ne gyere azzal, hogy irodai munka, meg kíméletesebb meló! Olyan nincs. Legalábbis szabad, mert mind be van töltve. Ha pedig azokat akarod bevetésre küldeni, ugyan ott vagy. Azok nincsenek hozzászokva, kiképezve.

Viktus 2011.05.11. 11:26:44

@Marcellusca:

Mondjuk a hatvanéves mentősnek sem egyszerűbb produkció a nyolcadikról lecipelni egy jól elhízott hazánkfiát ...

jágör68 2011.05.11. 11:34:58

Annyi minden el lett már ebben az országban b@szva, hogy teljesen reménytelen.
A birkák meg tűrnek és tűrnek.

Secnir 2011.05.11. 11:35:20

@Kartal (rezervált):
"Továbbá nyugodj meg, a titkosszolgálat listáján már TE is rajta vagy. Én - és az összes itteni törzskommenter és bloggazda - meg már régóta..."

megnyugodtam.
most éppen egy atlantai IP címről kommentelek. Érdekes lesz, amikor a magyar TEK kopogtat egy amerikai szerverszoba ajtaján és Secnir-t keresik...

amúgy meg a következőt csinálnám a szakszervezetek helyében:
fognék egy 50 éves tagot, aki odamenne Pintérhez (kamerák előtt):
-Üdvözlöm Pintér úr! Hallom, hogy tűzoltóhiány van, szeretnék belépni állományba... ...Fiatalos, és fitt vagyok...
-Hány mp alatt futja a százat, ne haragudjon?
-Száz.
-És hány kilót tud felemelni? cipelni huzamosabb ideig?
-Tíz!
-Sajnálom, azt hiszem, nem fogjuk tudni felvenni, mert kicsit idősnek tűnik...

És itt kell rákérdezni, hogy akkor a jelenlegi állománytól ugyanezt elvárják?

Csigataposó 2011.05.11. 11:37:08

@Kartal (rezervált): Hozzatennem, a korkedvezmenyes nyudgij kulonosen a szolgalati ido szorzoval kombinalva faszsag. Eltorlesuk egyike a jelenlegi kurmany keves hasznos dontesenek amit tamogatok.
//A buszvezetok, mozdonyvezetok szolgalati szorzojat is kivezetnek barcsak//
VISZONT vegyuk eszre azt is, hogy rendorok nem sztrajkolhatnak siman behivjak oket piheno napon is tehat munkajuk bizonyos szempontbol szivas. Ezt illik karpotolni eddig korengedmenyes nyugdij volt (faszsag), de ha elveszik valami mast kene adni pl fizetest.

jágör68 2011.05.11. 11:37:33

Ja és nem utsósorban:
egészségügyi dolgozó is kéne ehhez a sok "egészségügyi alkalmassági" felméréshez, ha komolyan gondolják.
Azok meg tömegesen menekülnek Adó- és járulékcsalonézia- Cigányia- Nyuggerisztánból.

Gontar 2011.05.11. 11:39:05

@Lone Wolf: LOL... Ennyi erővel az összes nyugdíjast vissza lehetne hívni dolgozni. Dolgoztál Te valaha tűzoltóként? Ismersz egyáltalán egyetlenegy tűzoltót is személyesen?

Vazze... Tudod egyáltalán milyen tőzoltónak lenni? Egyrészt a munka maga (irtózatos stressz és folyamatos igénybevétel), másrészt náluk nincsen szabadság, meg ilyenek... ha el is megy akkor is behívható azonnal bármikor, és nem döntheti el, hogy megy-e vagy sem. Ráadásul - mivel kevesen vannak - be is hívják őket rendszeresen. Ember... ezt a fajta munkát 100%-osan csinálni lehetetlen 30-40 éven keresztül még normális fizuért sem (ilyen fizuról csak álmodnak egyébként). Ha meg nem 100%-os akkor egyből jön a "rinyálás" az áldozatoktól + a feljebbvalóktól a baszogatás (jogosan).

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.05.11. 11:40:47

@Ásó[Mosó]maci:

Bazz'... most vettem egy faintos Devergo pólót, dobhatom ki :D :D :D Bár lehet, hogy a BM-nek ajándékozom :)
És mi lesz a júniusi 6 km-es pucér futással ?! Azt attól még engedélyezik :P :D

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.05.11. 11:45:35

@Secnir: Vegyenek fel cigányokat tűzoltónak:
Igaz, hogy eleinte bicskával, karddal, meg husánggal mennének rá a tűzre... de párszáz "hősi halott" után már talán belejönnek.
Az is mókás lenne, ahogy az erdőtüzet egyszerre 40-en akarnák megfékezni hangos anyázással és kődobálással, majd gyorsan ellopnák a tűz elől a fákat. Ezzel legalább megmentenék a helyzetet.

Kartal (rezervált) 2011.05.11. 11:45:53

@Secnir: te tényleg azt hiszed, az IP megvéd? Ha nagyon kíváncsiak rád, az elszórt infok alapján összerakják ki vagy. Egyébként freeproxyt használsz? Mert az sem életbiztosítás...

Gontar 2011.05.11. 11:46:56

@Kartal (rezervált): Nem csodálkozom. Se normális fizu, se normális munkavégzési körülmények, se normális főnökség, se tisztelet és megbecsülés az irányukba (sem a lakosság, sem pedig a feljebbvalóik felől) - és mostmár korkedvezményes nyugdíj sincs. Ki a fasz akar egyáltalán ebben az országban még rendőr lenni?

Pedig... normális rendőrökre nagy szükség van.. és lesz is...

picur3ka 2011.05.11. 11:48:42

Ah, nagy parasztvakitas ez az egesz puccsra hajazo tuntetes. A rendorok nyugdijazasi eletkora Daniaban 62 talan, a UK-ben 55, ettol elteres egeszsegi allapotra hivatkozas.

Ez az 1996-os torveny nagyban hozzajarul a politikai es egyeb indokbol nem szimpatikus allomany lehetoseg szerinti eltavolitasahoz. Mas reszt, aki nem ismer ereje teljeben levo, aktivan dolgozo es kereso, magas nyugdijjal rendelkezo 40-es zsarut, az senkit nem ismer.

Raadasul, a 25 evbe itt a tanulmanyok is beleszamitanak, azaz 14+25, s meg valami jubileumi penz is van. S akkor tapasztalatlan az allomany. Teljesen szar az egesz.

Ez a szakszervezet nem a rendvedelmi szervek erdekeit kepviseli, hanem a korrupt, mutyis vezetoseget. Legjobb esetben.

Kartal (rezervált) 2011.05.11. 11:48:59

@jágör68: erre lettünk kondicionálva évtizedek alatt.

@Marcellusca: és sosenem hazudnak! Eztet tudom, mert maga ORBÁN montta! És ő sosenem hazudozik!

Lone Wolf 2011.05.11. 11:50:40

@Gontar:

...

Tudod mit? Igazad van.

Éppen eleget őrködtem ahhoz hogy tudjam milyen rázós lehet nekik. napi 12 órát. Éjszaka... SZÜNNAP nélkül. És volt éppen elég gondom-bajom a sok hülye állattal.

De ez egy szemernyit sem változtat azon, hogy NINCS rá pénz, keret, lehetőség EMBERÁLLOMÁNY hogy ezt megengedhesse magának az ország!
ENNYI a történet!

Mellesleg, nem muszáj az öregeknek ide-oda vonulgatniuk. Van éppen elég munka ezekben a szakmákban ezen kívül is. Amivel tehermentesítik a fiatalokat, akik az iroda, vezetői, helyszínelő, ellenőri stb... Munkára tapasztalat híján igazából nem is alkalmasak!

Kartal (rezervált) 2011.05.11. 11:54:19

@Lone Wolf: nincs pénz, nincs pénz... abba kéne hagyni a lopást a kedves elvtársaknak, ennyi a titok. És ha most egy raklap pénzt beszednek mindenféle megszorítások által, akkor sem lesz több bevétel az államkasszába, mert a többletet ismét ellopják a kedves elvtársak, ahogy az elmúlt 20 évben tették. Szerintem már nem is mohóságból rabolják szét az országot, hanem megszokásból.

BöszmeBunkó 2011.05.11. 11:55:10

Affene, ez ám a dilemma!
Kinek is szurkoljak? Főleg az anarhista énem okozza itt a bajt.
A kormányt (nem csak ezt, a többit is.....mindegyiket másért) rühellem, a zsarukat pedig lenézem/kinevetem (nem a zsaruságuk miatt, hanem a tehetetlen pöcsölésük miatt).
Kiért izguljak? Ki nyer? Mi lesz nekem a jobb? Jobb? Khmm :)
Lagzi vagy temetés? Mind1, csak buli legyen.

Lone Wolf 2011.05.11. 11:59:06

@Marcellusca: Nekem sem tetszik... Pontosan tudom, hogy ezek a munkafajták mivel járnak.

És ami azt illeti, volt már munkahelyi "balesetem" ezek ilyen szakmák... És tudod mit? Igenis azzal jövök, hogy van még éppen elég tennivaló, az öregeknek is.

És még egyszer.
NINCS rá pénz, NINCS rá EMBERÁLLOMÁNY hogy ezt így tovább csináljuk... Ennyi.

Mellesleg, akik most azért sírnak, meg dühöngenek, hogy mégis milyen köcsögség ez? Azoknak egy jelentős része fordított esetben, meg azért cirkuszolna, hogy úgy sem jó ez...
Tudod... Ha van rajta sapka, akkor azért, ha meg nincs azért...

Volt ezzel kapcsolatban egy cikk, azt hiszem, még tavaly év elején. akkor hozták föl Laspalmasék, hogy mégis milyen korán nyugdíjba mennek ezek, meg mennyi rokkant nyugdíjas is van nálunk. Én akkor is ugyanezt mondtam, UGYANÍGY!

És te?

Kartal (rezervált) 2011.05.11. 11:59:35

OFF
itt is egy vérlázító mocsokság:
barikad.hu/az_%C3%A9lelmiszer-botr%C3%A1ny-20110511
semmi meglepő nincs benne, de mégis... valaki végre szóvá meri tenni, hogy szemetet etetnek velünk.
ON

Lone Wolf 2011.05.11. 12:02:32

@Kartal (rezervált):

EZEN meg értelmetlen vitázni. :)

EDDIG nyomát sem látom háromszoros áron épülő, az alföldben alagutatépítő autópályáknak, és a cern árával vetekedő metróalagutaknak. Majd ha lesz ilyen, akkor én is nekiállok ezen problémázni.

Gontar 2011.05.11. 12:03:18

@Lone Wolf: Ezzel egyetlen probléma van: NEM az ő korai nyugdíjazásuk miatt nincsen pénz a kasszában, ennek elvétele tőlük NEM oldja meg az ország problémáit (még a rendőrség, tűzoltóság problémáit SEM - sőt! tovább rontja azokat) - és a valós problémák hatékony megoldására, valódi, hasznos és értelmes struktúrális változtatásokra a kormányunk NEM rendelkezik mégcsak épkézláb elképzelésekkel sem.

u.i.: Ez nem csak a zsideszre, hanem a maszopra és az összes többi naplópóra is igaz.

Kartal (rezervált) 2011.05.11. 12:03:35

@Lone Wolf: itt nem a nyugdíjról van szó, hanem arról, hogy a teljes állományt maguk ellen fordítják, diktatórikus eszközökkel visszamenőleg lehetetlenítik el a már nyugdíjasokat.. Hogyan fognak így "rendet" tartani?

Marcellusca 2011.05.11. 12:05:16

@Lone Wolf: Ok, fogadjuk el, hogy nincs pénz, de ...
DE, miért pont szerzett jogot, juttatást akarnak csorbítani, megszűntetni?
Miért nem a saját képviselői juttatásaikat, a párt-finanszírozást nyírbálják meg?
Azok is állami pénzek.

Lásd: @Kartal (rezervált): !

Lone Wolf 2011.05.11. 12:05:30

Még valami;

Olvassátok el ezt a cikket...

Ez a törvény, ez a változás az ilyen esetek miatt született meg!

www.magyarhirlap.hu/belfold/a_vilagbajnok_rambo_is_ido_elott_ment_nyugdijba.html
www.magyarhirlap.hu/belfold/leszazalekoltak_a_vilagelsot.html

"A lapunk birtokába került dokumentum szerint az ügy pikantériája, hogy Farsang 2007. október 1-jei dátummal az elsőfokú felülvizsgáló orvosi bizottság révén „megváltozott egészségügyi állapota” miatt (40 százalékos munkacsökkenéssel) hivatásos szolgálatra nem alkalmas minősítést kapott, és 2007. október 31-én megszüntették szolgálati viszonyát. Ezt követően egészségügyi állapota alapján nyugállományba helyezték."

RENDBEN VAN EZ ÍGY??? Mert szerintem aztán kurvára nincs!

hoplita 2011.05.11. 12:06:55

@serrath:
Az biztos...:)))
De úgy kell nekik....én csak egy kávét kérek.....na jó, egy fél szilvát is mellé.:)

Lone Wolf 2011.05.11. 12:07:13

@Gontar:

És ez az, amiben nem értek veled egyet. A vita pedig ebben a kérdésben értelmetlen. Mert nem foglak tudni meggyőzni. És te sem engem...

Marcellusca 2011.05.11. 12:11:59

@Lone Wolf: Akkor is ugyanezt mondtam.
Kivéve a kamu rokkantakat.

De, már akkor is jeleztem, hogy nem mindenki ment el szolg. nyugdíjba akkora lelkesedéssel.
Sokan kényszerből tették.
Ez volt a kisebbik rossz.

hoplita 2011.05.11. 12:12:04

@Seduxen:
Jól hangzik...de igen fülkeforradalmárosra sikeredne.
A pógári öntevékeny körökből manapság piszok nehéz peipereket kicsippantani.
Harci nyuggereket esetleg..:DDD

molaris 2011.05.11. 12:16:33

Lenne nékem itt egy OFF- nak tűnő, de lényegbe maró kérdésem:

-A téli hirtelen hólapátolást kivéve, ki hallott már arról, hogy a FKF Zrt. emberhiánnyal küzdene?
Tudjátok Ti, hogy mibe kerül oda bekerülni?

Az ember esze megáll: a sztárszakmának számító nőgyógyászat szakemberhiányban szenved.
Nem, nem egy eldugott körzetben! Itt Budapesten.
Na- kövessétek egy kicsit ezt a logikát.

Marcellusca 2011.05.11. 12:19:18

@Lone Wolf: És ennek az a megoldása, hogy többtízezer nyugdíjast beszopatunk, mi?
Hát, gratulálok! :(((

Egyébként meg @Gontar: is megmondta. Nem ez a megoldás!

Én inkább azt érzem:
1 - Pintér, parancsoláshoz szokott arroganciája nem viseli el, hogy a rendvédelmisek - végre - ki mernek állni magukért;
2 - valójában vihar a biliben, ez alatt sem foglalkoznak mással az emberek, van min csámcsogni és úgysem lesz belőle semmi;
3 - Divide et impera!

hoplita 2011.05.11. 12:19:36

@Kartal (rezervált):
Na és, ha rajta vagyunk...?

Nekem kinyalhatják a seggem...és be is kaphatják.
Egyébként fogadni merek, hogy már vaskosabb aktám van, mint 90 előtt volt, mint politikailag megbízhatatlannak.
Gondolom most is valami hasonló címszó alatt figyelhet a nevem.:)

Gontar 2011.05.11. 12:19:42

@Lone Wolf: Nos, ez nincs rendben. De a jelenlegi módosítás nem iktatja ki az ilyen, és ehez hasonló eseteket... Kiskapuk, "megoldjuk okosban" mindíg lesznek a "benfenteseknek"... ezt valóban MEG KELL oldani - de nem a nagy tömegek megszivatásával úgy, hogy az "egyenlőbbek" a szivatás után is "egyenlőbbek" maradnak...

Kíváncsi vagyok, hogy Pintér Úr mikor mond le a saját nyugdíjáról. :-) Szerinted?

Secnir 2011.05.11. 12:19:56

@Kartal (rezervált):
céges. Érdekes lesz, ha a clusterelt proxyn ill. több gatewayen stb. keresztül lenyomoznak.
különben ha valaki visszaolvassa a kommentjeimet (minusz kb. 800 db elsőzés a Homáron), van, ahol a címemet is leírtam majdnem. Meg az is tudott, hogy ki a szomszédom (én nem vagyok rá büszke). Onnan egyenesen adott.

hoplita 2011.05.11. 12:24:23

@Viktus:
Úgynevezett puha célpont vagyunk.
Lehetne éppen terrortámadást intézni ellenünk, nem is lenne nehéz, sőt....csak éppen nem érné meg a befektetett melót.
Az alkaidás robbantások felől nyugodtan alhat mindenki....:))

Kartal (rezervált) 2011.05.11. 12:28:02

@Secnir: úgy könnyű :) Mi meg kínlódhatunk a TOR-ral, bár visszanyomozni azt sem igazán lehet.

@hoplita: erre mérget vehetsz.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.05.11. 12:28:53

"A belügyminiszter világossá tette azt is, hogy a kedvezményes kort (jelenleg 57 betöltött életévet) el nem ért és szolgálati nyugdíjban részesülő állomány „erkölcstelen” módon, munka nélkül veszi fel a nyugdíját"... Aha...
Én is tudok egy ilyen kretént, aki a fenti kitételeknek megfelelően, erkölcstelen módon veszi fel a nyugdíját. Úgy hívják, hogy Pintér Sándor.
48 évesen ment nyugdíjba az elvtárs, jól "megérdemelten", mint azok a "kommunista rendszerbéli" elemek. Aranyos... De ecceri, mint a faék!

Marcellusca 2011.05.11. 12:29:44

@hoplita: Hát, én eddig sem izgultam össze az alsómat. :D

Loszt 2011.05.11. 12:35:18

Ez szánalmas, amit ez a kormány csinál. Elvárnák, hogy a rendvédelmi szervek rendet tartsanak, de ha kedvezményt kell nekik adni, arra ne számitsanak.
Azt azért szeretném tudni, hogy miért csak fegyveres testületi tagokra vonatkozik a korkedvezményes nyugdíj megszüntetése. A politikusokra a művészekre a vegyipari dolgozókra és még vagy 30 munkaterületen dolgozókra, MIÉRT NEM VONATKOZIK. Azt már hangoztatják, hogy a politikusokra ezt a megszorítást nem is kívánják kiterjeszteni, na meg Orbán úr magán hadseregére sem. Ők nem olyan állampolgárok, mint a fegyveres testületnél dolgozó embere???

Marcellusca 2011.05.11. 12:38:45

@Loszt: Nem kell adni nekik. Az van. El akarják venni. :(
Azért kíváncsi lennék, hogy a TEK-nél van-e szorzó és milyen?

Marcellusca 2011.05.11. 12:39:54

Ja, @zero/laspalmas, jó a FB-os feltöltött fotó! :D

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.05.11. 12:40:41

@Loszt: A politikus sokkal keményebb munkát végez! Sokkal kevesebbért! Ők azért a kivételek! Aha... Meg azért, mert egy gerinctelen és szavahihetetlen takony társaság... Másért nem! :o(

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.05.11. 12:45:37

"Célunk, hogy az állammal foglalkozó hivatások átjárhatóak legyenek, vagyis tudjunk olyan tudást biztosítani, hogy ha egy katona- vagy rendőrtiszt eljut abba a korba, hogy nem teljesíthet már utcai vagy frontszolgálatot, de a szakmai tudása máshol kamatoztatható, akkor őt ne nyugdíjba küldjük, hanem az állami intézményrendszer más területén, akár a közigazgatásban hasznosítsuk - magyarázta a politikus, aki szerint egy kommandósból akár adóügyintéző is lehet, ha megszerzi az ehhez szükséges végzettséget. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek pedig pontosan ez a célja. "

Loszt 2011.05.11. 12:51:07

@Boli: Ezek anem ismerik a munkát. Ezek a senkiháziak még, mióta kijöttek az egyetemről, amit az "átkos korszakban " sikerült elvégezniük, tényleges munkát nem végeztek, csak politizáltak. Nem ártana, ha példát mutatnának.
Azért jó lenne látni, amint Szijártó Úr árkot takarít, napi nyolc órában, minimál bérért úgy, hogy egy a szolgálati nyugdíjból visszaintegrált polgár áll felette és figyeli, hogy jól fogja e a lapátot. :)

Kormányvédő Agyhalott Akciócsoport 2011.05.11. 12:53:10

Jaj, istenkém!
Cak nehogy félreértelmezzék a kormány jóindulatát a rendőrök és nehogy ellenforradalmi puccsot kíséreljenek meg a Nemzeti Együttműködés Rendszere ellen, mert akkor ki véd meg minket?

Manatwork (törölt) 2011.05.11. 12:53:15

@Lone Wolf: Persze hogy nincs rendben az ilyen, de ez a cikk amit belinkeltél csak sima hangulatkeltés. Borítékolom, hogy a következő napokban lesz kb 5-8 ilyen témájú híradás. Valaki írta ott kommentben, hogy a Farsang ügy megoldása elég egyszerű:
"Akik ezt a hamis igazolást kiadták, azok bíróság elé állítandók és az általuk okozott nemzetgezdasági kár összegének kamatos kamattal növelt visszafizetésére kötelezendők. Farsang nyugdíját meg kell vonni, és csak a 65 éves kora után, az addigi tényleges szolgálati ideje alapján fizetni! "
Azt hiszem ha ezt meglépné a hatalom, akkor gyorsan borulnának a dominók. Kérdés: milyen magasságot érnének el borulás közben?

Lone Wolf 2011.05.11. 12:55:48

@laspalmas:

Igen... Ez egy okos megoldás. De továbbra sem fog tetszeni az uraknak. Szarabb lesz nekik, mint eddig volt. NANÁ hogy hőzöngenek.

Kartal (rezervált) 2011.05.11. 12:56:07

@Loszt: EGYETEMRŐL??? Ezek nagy része csak valami gyorstalpalót végzett, úgy lett jogász, ügyvéd, politikus.

cila57 2011.05.11. 12:56:41

„senki ne várja tőle azt, hogy szembemegy a saját kormánya akaratával”."

Vajon melyik sintér sanya saját kormánya?

Loszt 2011.05.11. 12:57:18

@laspalmas: Ez mind szép,de azt tudja bár ki iks, hogy a az APEH és a Pénzügyőrség összeolvasztása során, meg volt adva, hogy hány fővel kell elindítani a NAVO-t. Mégis mit gondoltok, hogy zajlott a létszámleépítés, amit a kormány rendelt el. Úgy, hogy akinek csak lehetett felajánlották a szolgálati nyugdíjat, így nemm kerület utcára a felesleges emberek.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.05.11. 12:59:15

"A lengyel megyék rendőrszakszervezetei csatlakoztak a katowiceiek kezdeményezte tiltakozó akcióhoz a kormány tervezett intézkedései és helyzetük miatt - nem írnak ki büntető cédulákat az autósoknak, annak ellenére, hogy feletteseik nyomást gyakorolnak rájuk.

Elfogadhatatlannak tartják, hogy bérüket két éve tartják befagyasztva, és ezt legalább 2012-ig folytatni akarja a kormány. Legalább ennyire sérelmezik, hogy megszüntetnék azt a kiváltságukat, amelynek értelmében bérük 100 százalékát kitevő táppénzre jogosultak - ezt 80 százalékra akarják leszállítani. A legnagyobb felháborodást azonban a nyugdíjtörvény tervezett módosítása váltotta ki, amiről már vagy egy éve tárgyalnak -jelenleg 15 év után nyugdíjba mehetnek a lengyel rendőrök, ezt a kormány 25 évre emelné, de az érintettek maximum 20 éves szolgálati viszony elvárást hajlandók elfogadni. Ez is csak a törvény hatályba lépést követően szolgálatba állókra vonatkozna.

A rendőrök május 23-ig nagyszabású közvéleménykutatást folytatnak le kollégiáik körében, hogy a tiltakozás milyen egyéb formáit támogatnák. Az ötletek között szerepel, hogy ugyanarra a napra jelentkezzenek önkéntes véradásra - erre szabadnap jár, tehát eltünhetnek a rendőrök az utcákról. Gondolnak még munkalassító sztrájkra, illetve nagyszabású tüntetést szerveznének július 1-re - arra a napra, amikor Lengyelország kezdi meg az uniós elnökség betöltését."
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/buntetesbol_nem_buntetnek_a_lengyel_rendorok.482715.html

global001 2011.05.11. 13:05:24

„erkölcstelen” módon, munka nélkül veszi fel a nyugdíját"
És hány olyan van a Parlamentben aki munka nélkül POFÁTLANUL veszi fel a több milliós fizetését??? Erre pofázon Szijjártó, meg a többi retkes g*ci !!!
Amit megengednek maguknak Franciaországban már rájuk gyújtották volna a T.Házat.

Énbagoly 2011.05.11. 13:08:57

Nem tudom, mondta-e már valaki, de a TEK dolga majd az lesz, hogy orbánt, és az oligarcháit megvédje a dühös tömegtől. Legyenek azok akár rendőrök is.
Ezért létrehoztak egy jól fizetett, orbánhű, bevethető kommandót maguknak.

Benzoate Ostylezene Bicarbonate · http://fbi.gov 2011.05.11. 13:11:44

a.) Hány terrorcselekmény történt Magyarországon, amíg még a gondolata sem létezett a TEK-nek?
b.) Most akkor Viktort védik személyesen vagy az egész országot?

GGG77 2011.05.11. 13:15:13

@Énbagoly: Sanszos.
Mindenesetre csoda lesz, ha ezek kihúzzák 2014-ig.

GGG77 2011.05.11. 13:17:23

Amúgy tényleg lassan nem lesz más kiút, csak a forradalom. Ezek nem értenek a szép szóból.

Marcellusca 2011.05.11. 13:23:44

@laspalmas: Ugye, ugye? :)))

Mi van, ha a mi rendőreink/tűzoltóink is - csakis a törvényeket, szabályokat betartva - hülyére ellenőriznék a közintézményeket és a gépjárműveket?
Mondjuk lázár lézer janit (és az összes prolimókust) 3x Pesten (míg kiér az M5-ösre), a zótópályán is vagy 3x megállítanák és kipakoltatnák gépjármű-ellenőrzés címén? :D

Roy 2011.05.11. 13:24:13

Jóval kezd ki Orbán, Pintér. Nem félnek semmitől ezek?
A rendőröknek, fegyőröknek még fegyverük is van, és mi van, ha ezek elsülnek?
Még Orbán magánhadserege se tudja megvédeni őket.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.05.11. 13:26:05

@GGG77: Hát jah! A forradalom is jó dolog, hogy a +30% GDP arányos adósságot kompenzáljuk, mert akkor egy csomó közalkalmazottat lelehet lövöldözni...

A 300-400 milliárd forintnyi + kamat, 250 ezer közalkalmazott fizetése.. ennyit kellene kirúgni...

A fegyveres erők azok, akiknek gyakorlati hasznuk nincs a mentősökön meg a tűzoltókon kívül...

Évente 490-540 ezer vagyon elleni bűncselekmény, a megtérült kár meg szinte 0?! Ha nincs meg a szajré, akkor a bűnöző kézre kerítés csak növeli a kárt... mert kb. 2 milka a nyomozati és Bírósági költség, a napi fogva tartás meg 8 rugó!

Ha nem lenne rendőrség meg igazságszolgáltatás megmaradna a bérük, meg nem lenne lesittelt megmaradna a fogvatartottak költsége... amiből bőven kilehetne fizetni a károsultakat... mert olyan potom 2 bilka forint megy el csak a rendfenntartói fegyveres erőkre.. meg 1 bilka a katonaságra...

Billy the kid 2011.05.11. 13:26:57

Úgy tűnik, van értelme a gyakori blogoknak e témakörben, egyre többen nyitogatják a szemüket ("tisztelet" persze a kivételeknek) és jönnek rá, hogy ha valakinek jár valami a törvény erejénél fogva és még meg is dolgozott érte, akkor azt kapja meg, és nem feltétlen Szijjártó papagáj kommandante farmerzsebében van a bölcsek köve.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.11. 13:29:59

@Ványadt Ványadtovics Vinyov: "b.) Most akkor Viktort védik személyesen vagy az egész országot?" - még a felvetés is sértő! Viktor=Magyarország. Mi lenne velünk porbafingó kis niemandokkal egy ilyen sokra hivatott markáns (nemzet)vezető (majdnem vesztőt írtam :DDD) nélkül, mint amilyen Viktor? :DDD

Gontar 2011.05.11. 13:31:35

@Marcellusca: Nos, a tűzoltók megpróbálták. :-) A parlamentben akartak tűzvédelmi ellenőrzést, meg talán kiűrítési próbát tartani (maga az épület valszeg sok szempontból nem felel meg jópár előírásnak). Mi lett a vége? Természetesen be sem engedték őket az épületbe...

Az első indok az volt, hogy a parlament nem a Magyar Állam területe (merthogy a tűzoltóknak "csak" a Magyar Állam területén van joguk ilyesmit tartani). Ezen gennyesre röhögtem magam... akkor mégis melyik kibaszott állam területe a parlamentünk?

Aztán valszeg az illetékesek igengyorsan rájöttek, hogy ez rohadtszar kifogás - így aztán a hivatalos álláspont az lett, hogy nem kapták meg az előzetes értesítést (amit a tűzoltók előző nap küldtek meg ajánlva, futárral - és valaki át is vette), így sajnos nem áll módukban beengedni a tűzoltókat az épületbe.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.05.11. 13:34:51

Az mondjuk nem sok jóval kecsegtet, ha Pintér szerint a cselekmény után kell elfogni a terroristát...

Joe84 2011.05.11. 13:38:01

Azért kíváncsi leszek arra, hogy Pintér milyen munkát fog találni egy 50 éves vonulós tűzoltónak, aki tüzet oltani már nem fog, mert nem felel meg az eü követelményeknek, pont azért mert mind testileg mind lelkileg tönkrement a 20-25 év szolgálat alatt.
Ezeket az embereket nem így kéne megbecsülni, amúgy sem kapnak valami magas nyugdíjat.

Tudom, majd befogják irodai munkára. Ezzel csak az a baj, hogy nem túl sok irodai munka van egy tűzoltóságon, amihez ne kéne valamilyen felsőfokú végzettség.

Vicc ez az egész, inkább az uzsora államadósságon, a "terrorelhárításon", meg a holokausztmegemlékezés/élet menete támogatásán kéne spórolni, mert ezekre hatalmas összegek mennek el zokszó nélkül, nem pedig az amúgy is alamizsnáért dolgozó tisztességes emberekről kéne még egy bőrt lehúzni.

picur3ka 2011.05.11. 13:42:25

@laspalmas:

Es egy masfele hozzaallas, a londoni Metropolitan Police Chief, a 30 eves munkaviszony utani korai nyugdijazasrol:

"We have got a whole bunch of people over 30 years' service and I want to retain them for the Olympics, often I would pay them more. There are people under 30 years who I would rather send home on occasions.

"I certainly hope to avoid such a blunt tool. We are going to rely on a huge amount of accumulated experience and ability to deliver a safe Olympics."
BBC

Lengyelorszag - osszefoglalobol:

a farmerek es a rendorseg azonban meg mindig elveznek olyan szocialista era privilegiumokat, mint a korai nyugdijazas

The Economist

Kulonben en azt hittem, hogy ez a megyei rendorszervezetek dolgozoinak nem jar Lo-ban, csak az allami rendorsegnek. Kulonben ugyanugy 40 eves korral peldaloztak abban amit errol olvastam, szoval a suli valoszinuleg nem szamit bele.

Csigorin 2011.05.11. 13:46:49

"Hány terrorcselekmény történt Magyarországon? Szerinte a TEK munkáját dicséri, hogy ilyen bűncselekmények nem történtek."

Miert piros az elefant szeme? Hogy jol el tudjon bujni a cseresznyefan. Lattal te mar cseresznyefan elefantot? Nem? Na ugye milyen jol elbujt!

Billy the kid 2011.05.11. 13:46:51

@Con Storm: Már bocsáss meg, de ha így gondolod, akkor tényleg nagy a baj és komoly a defekt nálad.
El tudod képzelni, milyen állapotok alakulnának ki az egész qva országban , ha mondjuk 3 napra bemondaná a mosolyszünetet a rendészeti szakma?
Megpróbállak kicsit felhomályosítani, hátha nem csak narancslé csordogál ereidben...lenne kb. napi 1000 bankrablás a jelenlegi átlag 3-5 helyett, többezer egyéb rablás a mostani 30-40 helyett, lángba állnának a forgalmas csomópontok, a balesetek, garázdaságok és rendzavarások miatt megbénulna a komplett gépkocsi közlekedés, az emberek nagy része nem merne, nem is mehetne ki az utcára.
Evvel párhuzamosan az egekbe szökne, a mostani másfél kétszeresére az Euro és egyéb devizaárfolyam, a forint gyakorlatilag tüzelésen kívül másra nemigen lenne jó, a devizahiteleseknek utolsó szög kerülne a kaporsólyába, Nato és egyéb nemzetközi rendfenntartók érkeznének ide állomásozni, kb. 3 héten belül megbukna a kormány (ok, talán ez lenne a viszonylag legkönnyebben elviselhető veszteség) és elnézve a jelenlegi helyzetet, más sajnos tényleg még ennyire sem lenne alkalmas az ország kormányzására, szóval lehet , hogy Irak vagy Afganisztán mintájára mi is kapnánk valami nagyon szép , marionett babaként a nagyszerű Egyesült Államokból vezérelt bábkormányt.

Így lenne jó, vagy félretenni pár órára a hatalmi gőgöt, arroganciát, demagógiát, és megegyezni értelmes és elfogadható kompromisszumokkal a szakszervezetekkel?

Várom a megfejtéseket! :)

Ajve 2011.05.11. 13:47:26

@Lone Wolf:
Csak két dolog jogállam és szerzett jog, SEHOL (ha már te is így kiemelted) nincs ilyen mint kis országunkban nem alkalmaznak visszamenőlegesen hátrányos törvényt (eltörlés is alkalmazás hiszen ők még a szerint mentek nyugdíjba teljesen legálisan és törvényesen ahogy PS is tette, ő is ugyan olyan ingyenélő akkor mivel a nyugdíjat felveszi (nem mintha rászorulna) szóval talán az egyetlen hülye aki magát is leszólja ilyen erővel őt is felül lehet vizsgálni jogosan jár-e neki a nyugdíj), mindenhol azonnal kikötötték hogy a már nyugállományukat töltőkre nem vonatkozik az új jogszabály (nincs visszamenőleges hatály) sőt sok helyen azt az állományt sem érinti a változás aki még a kedvezményes nyugdíj változás előtt szereltek fel magyarán a meglévő állományt, ez pedig szerzett jognak nevezik szintén nem változtatnak jobb helyeken jogszabályt úgy hogy az hátrányosan érint személyt vagy személyeket mikor az törvényben garantált egyoldalúan módosít egy törvényt hátrányosan sőt törli, olyan mintha a munkáltatód átírná a munkaidődet 8-ról 16 órára na hogy tetszene? Maradnál? Hát rendvédelmi dolgozó se marad. Készült egy ugyan nem reprezentatív de mindenképp elgondolkodtató felmérés, maradnál-e ha szolg nyugdíjt eltörölnék? 25% nem talán 40% elgondolkodna kb 10% volt aki biztosan maradna, de mondom nem reprezentatív de elgondolkodtató. Eddig se volt egy életpálya a rendvédelem hát ez után még kevésbé lesz az. Hány tűzoltó marad szerinted havi 80E Ft-ért "égetni" magát? Ők szerintem simán meglépik az egységes tömeges leszerelést mert őket tényleg semmi de semmi nem tartja itt a cégnél, ennyit bárhol meg fog tudni keresni úgyhogy nem hagyja ott a fogát és ha nem marad tűzoltó elgondolkodhatnak mi is legyen az országban ki fog kimenni ha ég a ház vagy valakit ki kell vágni egy roncsból.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.05.11. 13:50:27

@Ajve: "SEHOL (ha már te is így kiemelted) nincs ilyen mint kis országunkban nem alkalmaznak visszamenőlegesen hátrányos törvényt "

Nürnbergi per?

NA YA! 2011.05.11. 13:52:13

Hát lássuk a következő felvonást! Kíváncsi vagyok, hogy kik merik majd szétzavarni az egyre radikálisabb rendvédelmiseket?! Vajon a TEK elmeri-e majd játszani a " modern ÁVÓ" szerepét?

NA YA! 2011.05.11. 13:54:13

@NA YA!: ÁVÓ= természetesen ÁVH.

soproni1 2011.05.11. 13:58:25

A túlszabályozott államnak itt az eredménye. Amikor a hernyó mondja meg, mikor legyen a permetezés.
Egy jobboldali kormánynak természetes ellensége kell, hogy legyen minden baloldali szervezet.
Ha leépítenék az államot, akkor a megmaradóknak magasabb lehetne a bére ( persze sajna dolgozni is kéne érte, nem iszogatni a kapitányságon).
A tűzoltóknak adnék ingyen napi fél deci pálinkát, ne nekik kelljen venni a sarki boltban, akkor csöndben lennének. Vasutasok detto ( nekik csak fagyálló folyadékot).

Tedat 2011.05.11. 13:59:49

Ezt a részt nem értem:

"Kérdés ,hogy az eddigi 120.000 ft-os nyugdíj helyett amiért megdolgozott az egyén"

A rendőrök 120 ezer nettó nyugdíjat kapnak? Na ne vicceljünk már!
Szerintem ez valami hazugság lehet.

Más meg minimálbérért (nettó 60 ezer) robotol a gyárban 8-10 órát naponta?

Meloka 2011.05.11. 14:01:03

@laspalmas: Ez egy jó javaslat, ezt kellene csinálni, nem pedig hagyni randalírozni a rendvédelmieket, akiknek az a kötelességük, hogy a rendet védjék!!! Tényleg röhej, hogy 40-45 éves korban elmehetnek nyugdíjba az életerős emberek és utána rambóként elmennek máshova dolgozni.....

Tedat 2011.05.11. 14:01:59

Amúgy meg május 1-től megnyitotta munkaerőpiacát Ausztria, Németország, el lehet menni innen, ha itt nincs munka..

Ajve 2011.05.11. 14:03:21

@Con Storm:
Te teljesen hülye vagy téged bedarált a politika agymosása, ha nem lenne rendőrség totál anarchia lenne, ez teljesen biztos farkas törvények uralkodnának hordákba verődve mennének a bandák lásd Siófok 160 fős cigány horda csak erő fitogtatásként végigvonult az utcán senki de senki nem állta útjukat (mielőtt hülye rendőröznél, erő kell hogy ilyeneket megfékezz 3-4 rendőr de még 20 is kevés lett volna úgyhogy volt eszük hogy nem mentek ki mert lehet hogy vér folyt volna), ha nem lenne rendőrség az ilyeneket mint te eltaposnának első körben az győzne aki erősebb (számban fegyverben stb), tényleg belegondoltál te ebbe? Afrika ismerős? Na ott vannak ilyenek, éppen melyik bandavezér van hatalmon az gyilkolászik, Véres Gyémántot nézd meg és kb megkapod mi az eredmény.

picur3ka 2011.05.11. 14:04:32

@Ajve:

Ez nem jog, hanem egy torveny. A torvenyek, kulonben a jogok is valtoznak. Es igen, ha felvittek a nyugdijkorhatart 67 evre, az nem azt jelenti, hogy csak azokra vonatkozik, akik attol kezdve leptek munkaba. Ez van.

Szereljenek le, amelyik akar. Annyi munkanelkuli van, hogy csuda. Hova mennek?

Joe84 2011.05.11. 14:04:55

@soproni1: A tűzoltóság mint baloldali szervezet? Jó vicc. A tűzoltók általában jobboldali beállítottságúak.
De ha nem tűnt volna fel a baloldali kormány ellen is kimentek tüntetni, attól ők nem lesznek baloldaliak, hogy most a fidesz is tönkre akarja őket tenni.
Amúgy meg a fideszen kívül is van jobboldal, sőt.

picur3ka 2011.05.11. 14:07:01

@Ajve:

Mert kurvara csinalnak barmit is az ilyen bandakkal, mi? Emlekezz vissza: "Ilyenrol nincs tudomasunk."

Az en kisvarosomban - 10 000 lakos - mar iszonyu regen nincs rendor. Egyaltalan. Oszt jo napot.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.05.11. 14:08:45

(Navracsics) "Hangsúlyozta azonban: nem biztos abban, alkotmányos megoldás az, hogy ha valaki már nyugdíjba ment egy meghatározott jogi konstelláció mellett, akkor annak a nyugdíját utólag felülvizsgálják."

LOL, és ő a miniszterelnök-helyettes.... van még kérdés? :)

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.05.11. 14:12:49

Hogy be volt szarva, félt, hármas védelem kellett az alvilág királyának, még pofátlanul tegeződésbe váltott a sumák nyugdíjas.
Orbán vele fogta le az alvilágot, nincs is nagy alvilági balhé. Más meg minden szar.

HAJRÁ TÜNTETŐK, IGAZATOK VAN!

biborka313 2011.05.11. 14:13:08

TEK sem tudja megvédeni egy bekattant exnyugdíjastól az orbánc piktort (alias:minihitlert).

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.11. 14:14:55

@laspalmas: azt még sem mondhatta ki, amit gondolt, hogy MÉG alkotmányos megoldás :)))

de oda se neki, majd lézerjankó benyújt egy újabb fasza kis törvényjavaslatot, és a probléma ezzel meg is oldódott.

ex-dr. vuk 2011.05.11. 14:15:18

En azzal egyetertek, hogy ha van irodai munka pl. azt nyugodtan csinalhatja egy rendor/tuzolto 55-57 ev felett is.. De ilyen korban terepmunkara mar nem szabad kuldeni senkit aki nem akarja.

Pistie 2011.05.11. 14:18:12

Ha visszahívják az embereket nyugdíjból, akkor nagyon durva EU-s perekkel néznek szembe, sőt momentán 100%, hogy alkotmányellenes is.
De ha mégis megtennék, akkor ha Pintér nem megy vissza nagyjából rádöntik a BM épületét, mert még ő is a rendes nyugdíjkorhatár előtt van, és ugye ő is korkedvezménnyel szerelt le. Ha meg visszamegy, akkor remélem a felettesei a legszutyokabb helyre küldik el, a legdurvább cigányputrikba "rendet tenni". Még a végén jól is járhat vele az ország, mert vagy nyomtalanul eltűnik, vagy rájön, hogy mi van odakint, és nem pofázik többé hülyeségeket. (Persze nem vagyok naiv, rá nyilván más szabályok vonatkoznak.. :s)

Ajve 2011.05.11. 14:21:13

@Nathan D'Xantine:
Igen nácikat védelmezel? Hát igen igazad van. Nem értem az ilyen szélsőjobbos embereket mi magyarok a németek szemében éppen egy fokkal voltunk jobbak a zsidóknál és cigányoknál, ha velük végeztek volna mi jöttünk volna stb még végül szép szőke német hazafik maradtak volna dicső német honba (ami tervük szerint világ méretű birodalom lett volna).

soproni1:
Nagyon kevés nagykutya engedheti már ezt magának akivel találkozol kis rendőr még másnaposan se merne bemenni (ami egyébként teljesen jogos ittasan nem lehet szolgálatot teljesíteni, amit te mondasz csak vezetői réteg engedheti meg magának már ők még sajnos igen) mert jobb esetbe csak fizetnie kell legutóbbi ilyennél amit tudok emberünk késve ment be munkahelyére másnaposan így szabálysértési alakzat állt már meg csak nála 30E Ft-ja bánta a dolgot, ez volt kb 3 éve, most nemrégen 5 perc késés (körülményeket nem tudom lekéste az éves lövészetre induló buszt és nem vett részt az egyetlen (így igen fontos) éves lövészeten és lehetőséget sem kapott más időpontban pótolni ezt) na ez ha jól emlékszem 300E Ft-ba fájt illetőnek. Kis rendőrt tapossák fentről sok helyen (tisztelet a kivételnek) úgyhogy te igen kicsi eséllyel fogsz ittas rendőrbe (aki szolgálatot teljesít, mert szolgálaton kívül még lehet részeg addig még az is méltatlan lesz a rendőri hivatáshoz hiszen hogy is néz ki egy szolgálaton kívüli rendőr ittasan minden fajta tartás nélkül méltatlanul a hivatásához bár ez a hivatás hát szerintem mindenkinek ki kellene próbálnia egyszer legalább és megtudná) ütközni.
Tűzoltókról nem tudok nyilatkozni de kétlem hogy részegen mennének tüzet oltani csak mert ők se akarnak meghalni szerintem, de javíts ki ha tévedek.
Elég tipikus vagy hülye rendőrök csak isznak és semmit nem csinálnak, hát mikor már wc papírra sincs pénz azt minek nevezed, kocsival oda megyünk ahova és ameddig muszáj jelenleg a rendőrség működési korlátait feszegeti a kormány pedig azt hittük MSZP kormány már megtette. Remélem a közüzemi meg egyéb tartozásokra fogják fordítani mert abból is van bőven (igen állami cégnek is lehet tartozása jó mi?).

IP-címvadászok kedvence 2011.05.11. 14:21:53

Csak a tűzoltókat sajnálom, de a zsaruk... 40 évesen elmenni nyugdíjba? Aztán a nyugdíj mellett meg szekus állásban tölteni az időt még 20 évig? Hej, de jó lenne ezt még tovább, még egy kis cucilizmust, ugyi srácok? :)

Azért hihetetlen, hogy senki nem háborodik föl, ha maszkokkal letakart arcú emberek füstgránátokkal basszák tele a belvárost, majd bevonulnak a Parlament elkerített területére... próbálná ezt megcsinálni bármilyen más, szerzett jogait hasonlóképpen elveszített munkavállaló, pont ezek a figurák vernék össze ott menten....

Monçada bíboros 2011.05.11. 14:23:15

@Lone Wolf: "alföldben alagutatépítő autópályáknak"

Mutassál már nekem ilyet légyszi! Ha az M6-ra gondolsz, akkor nagyon mellé lőttél. Járttál már arrafelé, vagy csak a szokásos mantrát hajtogatod?

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.05.11. 14:24:34

@Ajve: Te tényleg ilyen hülye vagy?
Miért védelmeznék nácikat?

Lone Wolf 2011.05.11. 14:25:22

@Monçada bíboros:

Van egy rossz hírem....

Hülyékkel, és szándékosan vakokkal NEM vitatkozok. :)

kissspeter53 · http://csakhogyeztistudd.blog.hu/ 2011.05.11. 14:32:21

@Joe84: A tűzoltóktól senki sem sajnálja a korai nyugdíjat mert tűzoltás van. Közbiztonság nincs. A rendőrségi munka utólag munka. A bűntény után jóval mennek ki, később pedig ismeretlen tettes ellen megszüntetik az eljárást. Ha rendőrtől elveszik a korai nyugdíjat úgy is marad, mert különben mehet biztonsági őrnek 600 Ft.-s vállalkozói óradíjjal, legalább is itt keleten.

Netuddki. 2011.05.11. 14:34:12

11. Beintenek a zorbánéknak és közösen elzavarjuk ezt a 20 éve ingyenélő, tehetségtelen, megélhetési politikuscsürhét.

Szerintem meg van pénz, csak nem arra jut amire kéne. Már ami marad abból amit a fenti képződmények meghagynak...

Netuddki. 2011.05.11. 14:37:46

@kissspeter53: Már ne haragudj, de erről nem az a rendőr tehet akitől nem követelik meg a munkát. Ugyanis minderről az ilyen pintérfélék tehetnek. Akik a munkájuk elvégzése helyett csak azt lesik hogyan tömhetik a saját zsebüket. Mit vársz egy közrendőrtől, ha föntről ugyanezt látja?
(Nem vagyok se rendőr, se védeni nem akarom őket, de ez van.)

Cateran 2011.05.11. 14:38:38

@Nathan D'Xantine:
Ahem...ugye tudod mi az az el nem evulo buncselekmeny? Logikadat kovetve minden bunozo visszamenolegesen (a bubncselekmeny elkovetese utan, neha joval utana) lett elitelve....

hoplita 2011.05.11. 14:39:09

@Nathan D'Xantine:
Légy erős....!
A hozzáröfögéseiből ítélve tényleg.:)

Joe84 2011.05.11. 14:42:17

@kissspeter53: Senki nem sajnálja tőlük csak a kormány... Ha a rendőröktől elveszik, akkor a tűzoltóktól is, meg a fegyőröktől is, stb.

Marcellusca 2011.05.11. 14:43:24

@Gontar: Nem csak a Parlament létezik. :P
De ismerem a sztorit. :)

Őőőő, izé, előre be nem jelentett ellenőrzések, próba tűzriadó és épület kiürítés ellenőrzése? :D

Marcellusca 2011.05.11. 14:45:38

@Billy the kid: Igen.

Mert most nem csak a rendőrökről/tűzoltókról van szó, hanem mindenkiről.
Mert, ha velük megtehetik/megteszik, akkor bármikor, bárkivel, bármit megtesznek.

És ezt kellene most felismernie a civileknek is!

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.05.11. 14:45:55

De ha a fegyveres erők elkezdenek dühöngeni.. én szívesen jelentkezem oszlatni őket... meg szerintem az összes magyar meg mindenféle jobbikos meg gárdás...

Szerintem 1-2 óra alatt összetudnánk verbuválni két milka karikásostoros fokosos lovasos íjas, barantás, dobos meg táltos meg mindenfélét.. visszaadni a 2006-ost..

Úgyhogy így zavarogjanak...

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.05.11. 14:51:48

@Cateran: Na jó! Azért a tudatlanságnak is legyen már határa!

Tehát!
Az talált itt elhangozni, hogy még sehol máshol ilyen még jajjjj!
Pedig de.
A nürnbergi per jogilag elég ingatag alapokon állt bizonyos részeit tekintve.
A perhez kreáltak olyan tényállásokat, melyeket korábban soha, sehol nem büntettek.
Pl. Támadó háború indítása.
Kérdés, hogy a visszaható hatályú törvénykezés általában elvetendő, vagy csak akkor, ha nekem épp úgy tartja kedvem?

Hogy az elévülés kérdése hogy a fenébe jön ide rejtély.

Hogy miből jött a "nácik védelme" rejtély.
(Mindenesetre tekintve, hogy világéletemben SZDSZ-es szavazó voltam [jó a végjátéknál már nem] kifejezetten jót derültem a szélsőjobbos dumán.)

Tisztánlátás végett:
A visszamenőleges hatályú jogalkotás aláássa a jogbiztonságot. Tehát elvetendő.
Viszont azzal érvelni, hogy ilyet soha, sehol, nettó ostobaság.

Ha viszont elfogadjuk a nünbergi vádiratok mindegyikének jogosságát, azért hogy morális itéletet mondjunk egy valóban embertelen rendszer felett, akkor megfontolandó az a szempont is, hogy a jelen kormánynak is joga van morális megfontolásokból megsérteni a jogbiztonságot.
Én speciel egyik esetben sem értek egyet a visszamenőleges jogalkotással.
A jelek szeirnt van aki válogat.

Remélem elég érthető voltam.

Secnir 2011.05.11. 14:54:44

akinek esetleg van érkezése, nézze meg a pénteki tüntetésről szóló anyagot a HÍRTV-n.
:D
a riporter szabályosan lemerevedik, amikor a tűzoltók -fittyet hányva a korlátra- felsétálnak a Parlament bejáratáig.
Mondja is a szóvivő: -ez nem volt benn a forgatókönyvebn, a forgatókönyv szerint csak este lesz fáklyás felvonulás....
riporter tag bedadogott valamit a kamerába.

Ezt én pölö úgy értelmeztem, hogy a tűzoltók MOST csak a Parlament ELŐTT vonultak fáklyákkal, legközelebb a ParlamentBEN.
www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=12794

NA YA! 2011.05.11. 14:55:49

@picur3ka/mesterhazymiklospart: "Az en kisvarosomban - 10 000 lakos - mar iszonyu regen nincs rendor. Egyaltalan. Oszt jo napot."

Kitört a kommunizmus?

megint 2011.05.11. 14:56:18

Nem kell túlreagálni, amelyik dobál, meg rongál a tüntetésen azt ki kell rakni az állományból, pár ilyen és mindjárt tudnak majd kulturáltan tüntetni, persze mindig úgy csinálunk mintha az ilyen tüntetések egyediek lennének, és csak itt a romlott keleten lennének hasonlók, nézzük csak meg a nagy nyugati franciák , hogy tüntetnek néha, leépítik a fél várost, csak mert nem mehetnek ezentúl 60 évesen nyugdíjba, nálunk meg azért balhéznak mert nem lógathatják majd a lábukat 40 évesen otthon

Monçada bíboros 2011.05.11. 15:02:51

@Lone Wolf: Aham. Köszi, a szakmailag alátámasztott kivalló érveidet!:) Mondjuk ma is tanultam valamit, eddig nem tudtam, hogy a Mecsek valójában alföldnek számít...:)) Na, további jó zombulást, és lózungokból építkező, tartalmas beszélgetéseket kívánok!

öregember a kocsmából 2011.05.11. 15:04:57

nol.hu/belfold/pinter_diszharmoniat_erzekelt

Hozzátette, a rendvédelmi dolgozók tüntetését korábban sosem biztosította a rendőrség, a törvények betartásáról a szervezőknek és a résztvevőknek kellett gondoskodniuk, és az esetek nagy többségében ezt meg is tették.

Na még az hiányozna Pintéréknek hogy a tüntető rendvédelmisek mellé odaállítani a felszerelt haverokat mondván tartsátok fel a haverjaitokat ha valami olyant csinálnak ami nekünk nem tetszik. Vajon ki mellé állnának azok akik ugyanúgy egyetértenek a tüntetőkel mert ne legyenek hiú ábrándjaink szinte minden rendőr egyetért azokkal akik tüntetnek csak azért nincsenek ők is ott kint mert épen szolgálatban vannak.

Akik pedig azt kérdezik hogy ki fogja megállítani a tüntetőket ha szembe fordulnak a kormánnyal azoknak itt van 2 cikk ami azt bizonyítja hogy volna olyan erő akiket bevethetne a kormány ellenük.

Rövidebb
www.origo.hu/nagyvilag/20060720bevetesre.html
Hosszabb
jovonk.info/2010/02/21/es-jon-hodito-hadsereg-az-europai-csendorseg

Ajve 2011.05.11. 15:05:39

@IP-címvadászok kedvence:
Nem mentek hanem menekültek, szabályosan menekültek és aki tud most is menekül nyugdíjba, csodálkozol? Gondolod jó állása lenne akkor elmenne nyugdíjba és bohóckodna másodállásba? Maradt volna rendőrnek van ahol nem is divat a korai nyugdíjba menetel bár jellemzően nyugati államok keletiekbe ügye ez van ami itt is.
Az a gond hogy ti nem dolgoztok benne, de a politika kiválóan beleégeti az emberek fejébe a rendőr utálatát, pénzbehajtók lettünk teljesen igaz, mert itt ha nem azt csinálod amit mondanak elkapálnak úgyhogy megteszi az ember vezetőket bármikor leválthatják zokszó indok nélkül (osztályvezetőtől felfelé) úgyhogy egész rendőrségbe védd a segged mozgalom megy, mindenki ezt csinálja és parancsból cselekszik parancsot meg a kormány adja. Kíváncsi leszek mi lesz ha teljesen ellehetetlenítik a rendőrséget kiket fognak behívni ugyanis már hívhatnak az országba idegen fegyveres erőket rendfenntartás céljából.
Egyébként a tűzoltók a tökösek, ők tettek minden jelentősebb megmozdulást rendőrök nem merik, két nagy rendőr szakszervezet pont ez miatt maradt távol ettől a tüntetéstől, mert tudták hogy lesz valami. Egyébként nincs igazad, tudod ha egy háznál a kutyát se etetik már akkor vagy éhen döglik vagy megvadul, hát még kapálózik ez a dög, de lehet nem sokáig és akkor lehet örülni rendőrség egy átjáró ház lesz, gyorstalpalóba képeznek ezrével rendőröket akik vagy elmennek maguktól vagy kirugdossák őket fegyelmi meg katonai bcs ügyekkel, ugyanis nem lesz kitől tanulniuk a szakmát azoknak akik még talán rendőri pályán gondolkodnak. Nyugdíjas rendőr meg alig lesz mert nem érik meg a kort (átlag életkor alacsonyabb), de pont ez is a cél, remélem utána meg fogják és minden nemű nyugdíj folyósítást eltörölnek mert az a következő vagy lesz 80 év a nyugdíjkorhatár és kész nem kell fizetni az a lényeg.
picur3ka/mesterhazymiklospart:
Igen nincs ember, gondolod rendőr családja nem lehetett veszélyben? Egy rendőrt se zavar ez a helyzet? Csak eggyel beszélgess erről őszintén, csak egyetlen eggyel, bármelyikkel a nagykutyákon kívül, egy sima mezei járőrrel.
vuk_ :
Igen bére feléért? vagy mennyiért? utána meg az alapján meg nyugdíjba ha megéri?

Érdekes sehol egyetlen fejbe se fordul meg hogy vonzóvá tegyék a rendőri hivatást hogy ne érje meg nyugdíjba mennie hanem maradjon és akarja csinálni tovább a melót és akkor menjen nyugdíjba mikor fizikailag (ez mondjuk nem nehéz éppen 40 felett elég jó kondiról tesz tanúbizonyságot aki gond nélkül végigcsinálja a felmérőt) és psychikailag (mert ügye ha már besokall kicsit a zsaru senki sem akarja hogy fegyverrel az oldalán lófráljon) alkalmatlan már a szolgálat ellátásra, ne pedig hivatásból (mert rendőr) üldözendő legyen, köztörvényes bűnöző ahogy ps fogalmaz (vele egyetemben).
Ja igen valaki írta a lengyel példát hát hozzájuk képest aranyos kis házi ebek vagyunk ujjnyi vastag láncon fogva látszik hogy ott van mér rendőrség itthon már csak nyomokban tartalmazhat ... hála a politikának akik mind a saját kényük kedvük szerint hol belerúgnak hol mellé állnak ahogy érdekeik kívánják, emberek meg fújolnak vagy éljeneznek politikai hovatartozástól függően, igen ez van mikor politika színterévé és játékszerévé változtatják a rendőrséget, de ezt csak is az emberek az ország lakói szívják meg szóval lehet háborogni de ez semmit nem javít a rendőrség és más rendvédelmi szervek helyzetén sőt csak ront többen fognak elmenni, mert teszkó parkolóőr ugyan ennyit keres de távolról sincs akkora felelőssége, nem ügyészség szedi ízekre nincs intézkedési kötelezettsége (ha tesz ha nem tesz adott helyzetben felelősségre vonható amit ő másodpercek alatt gondol végig és cselekszik még utána jogászok évekig fejtegetnek elemezgetnek), nem rendelhetik be bármikor szabadidejében mondjuk egy laza tömegoszlatásra pestre (2 órán belül persze) nincs fegyver az oldalán, nem kergetik intézkedésbe, nem kötelezik (ki nem mondva csak érzékeltetve) bírságra, nem kell hátrányos helyzetű családoknál családi látogatást tennie (2-3-an min 50-re), talán nem kell fagyoskodnia kinn a téli hidegben (bár ez nem kizárt sokan fagyoskodnak kint mondjuk éjszaka már kevesebben) úgyhogy egy alapvetően nyugodtabb élete lesz ugyan azért a bérért, rendőr nem lesz de ez senkit se fog érdekelni, szép új világ.

picur3ka 2011.05.11. 15:05:56

@laspalmas: @NA YA!:

Ugy kb a kommunizmus nem kitorese ota lehet ez, mar nem emlekszem, mikor zartak be az orsot.

A kozbizti egy hullamvasut, a 90-es evektol a buncselekmenyek szama egy forditot dupla v alakhoz hasonlithato: emelkedik, csokken, majd megint emelkedik (utobbi esetben valami 2002/3 ota meredeken). Vegig nincs rendorseg ezalatt nagyjabol, mostanaban mar van jaror feleseg, semmi valtozas a trendben.

Szoval inkabb a gazdasagi helyzettel valtozik talan. Persze azt is hozza kell tennem, hogy itt meg nem szamoltak fel a ciganytelepet.

picur3ka 2011.05.11. 15:13:03

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Bocs, nem forditott, csak dupla v alaku graf, nagyjabol.

Cateran 2011.05.11. 15:16:41

@Nathan D'Xantine:

Hat szerintem sem art, ha van annak a tudatlansagnak valami hatara...A nurnbergi per a naci haborus bunosok pere volt...
Gyengebbek kedveert:
"The Nuremberg Trials were a series of military tribunals, held by the main victorious Allied forces of World War II, most notable for the prosecution of prominent members of the political, military, and economic leadership of the defeated Nazi Germany. The trials were held in the city of Nuremberg, Bavaria, Germany, in 1945-46, at the Palace of Justice. The first and best known of these trials was the Trial of the Major War Criminals before the International Military Tribunal (IMT), which tried 24 of the most important captured leaders of Nazi Germany, though several key architects of the war (such as Adolf Hitler, Heinrich Himmler, and Joseph Goebbels) had committed suicide before the trials began."

NA YA! 2011.05.11. 15:16:54

@picur3ka/mesterhazymiklospart: "mostanaban mar van jaror feleseg"

Szóval az asszonyt küldik ki a fakabátok, míg ők demonstrálnak! Hát a "két héten belüli érezhető javulásba" ti se fértetek bele. Sanyi bácsi majd küld egy-két 60-as rendőrt, meglásd minden ok lesz!

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.05.11. 15:20:14

@Ironfist: "Ebből is látszik, hogy a pumapor milyen hatásos."

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.05.11. 15:21:29

@Cateran: És?

A háborús bűnök tényállásait mikor is állapították meg?
És Nürnberg után hányszor alkalmazták?

Megjegyzem továbbá nem minden vádlott volt náci.

picur3ka 2011.05.11. 15:22:03

@NA YA!:

Haha! ez jo volt.

Az adatokat 2009-ig ismerem. Naprakesz infom nincs, most nem vagyok ott es ilyesmirol nem is beszelgettunk.

2009 ota sem valtozott sokat a trend szerintem. A legrosszabb a kozbiztonsag az iskolaban, attol tartok.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.05.11. 15:23:37

@Cateran: Az meg külön édes, hogy a "gyengébbek kedvéért" bevágsz egy angol szöveget.
Gondolom a jobbak meg majd tájékozódnak latinul... :D

Chicano 2011.05.11. 15:24:00

Szerintem a poszt nagy része hiszti ami meg nem erősített szóbeszéden alapul.

De.... Azt támogatom hogy aki korengedménnyel nyugdíjba ment és mégis dolgozik az a munkavállalás idejére ne kapja a nyugdíját. Állítólag ezek az emberek azért mennek 40 évesen nyugdíjba mert már nem képesek ellátni a feladatukat, leamortizálódnak. Ha ezek után elmennek valahová dolgozni akkor feltételezhetően mégsem volt akkora az az amortizáció. A nyugdíj nevében is benne van hogy azért kapja valaki mert már nem képes dolgozni, tehát nyugalomba vonul. Tehát ha nem vonul nyugalomba akkor ne járjon. Ez persze ellentétes a kormány azon akaratával hogy minél többen dolgozzanak. Igen, de ha az elérhető állásokat fiatal nyugdíjasok töltik meg akkor a fiatalabbja (akik nem nyugdíj mellett dolgoznának) nem fog munka jutni. Ez így nem fair.

Lone Wolf 2011.05.11. 15:31:09

@Monçada bíboros:

:))) Ez volt az utolsó HSZ, amit tőled olvastam. És NE ERŐLKÖDJ! Te a megmagyarázhatatlant próbálod "érvekkel" megmagyarázni... SÍK területen mégis mi a jó büdös rohadt telibebaszott édesanyját keres egy alagút?

Magyarázd meg ha tudod! Nem fog menni... ROHADTUL nem fog menni. De persze, próbálkozni fogsz. Csak éppen normálisan gondolkozó ember nemes egyszerűséggel LESZARJA az érveidet, mert tudja, hogy van könnyebb, és olcsóbb módja az autópálya építésnek... Innentől kezdve, meg feleslegesen erőlködsz.

Mert ez bizony, még a legenyhébb esetben is szándékos és tudatos pazarlás. De persze, itt nem a legenyhébb esetről van szó.

igényes 2011.05.11. 15:31:12

@öregember a kocsmából: A Fidesz elmúlt 8 éves ellenzékisége katasztrófa közelébe sodorta az országot, a Fidesz elmúlt öt éve katasztrófába sodorta az országot.

Ajve 2011.05.11. 15:32:00

Ha rendőr érezné hogy törvény mögötte áll és nem azt látná hogy notórius bűnöző szemben a törvénnyel kiröhögi és lefikázza szóval lenne foganatja az intézkedésnek nem csak papírmunka lenne akkor esetleg még lehetne érdemi változás, de még alkut köt mikor beérik egy ügye és menne a börtönbe és lecsukatja a tettestársát (feldobja) hát itt sok mindennek kellene változni nem csak a rendőrségnek, teljes jogalkalmazásnak. Luxus börtönre van pénz több milliárdból hogy szegény bűnös lélek megfelelő környezetben tölthesse le azt a pár évecskét rablógyilkosság miatt, hát ez egyszerűen gyomorforgató, igen átkosba nem volt ilyen mert akkor karhatalom még a rendőrség mögött állt lehet akár jogtalanul is intézkedett de tisztes állampolgárnak nem lehetett panasza nyugodtan tudott élni, most mindenkinek joga van, meg mindenki áldozat mindenki sír (igen mi is sokat azért nem sírtunk valljuk be) mindenkinek minden problémája gondja van mindenki tüntet elégedetlen éppen miért akar demonstrálni tüntetni randalírozni, ez a társadalom demokrácia vagy mi a rák több sebből vérzik, tüntetni felvonulni is trend minden héten más, ha más nem azért mert meleg és olyan rohadt sokan kíváncsiak rá hányan melegek ebbe a tetves országba, hát igen mindenkinek megvan a maga baja, most már nekünk is ...

2011.05.11. 15:42:16

Nah, szóval, néhány érdekes adat

A BM állomány (46.663 fő) összetétele:

60 év feletti: 14 fő
50-60 év közötti: kevesebb, mint 1000 fő (kb. 2%)
40-50 év közötti: 8.277 fő (kb. 17%)
30-40 év közötti: 24.785 fő (kb. 53%)
30 évet be nem töltöttek: kb. 27%

(forrás: FRÁSZ, Független Rendőr Szakszervezet lapja, 2011. április)

Ha ezek után valaki azt mondja, hogy nem kell átgondolni a korkedvezményes nyugdíj rendszerét...
Abban viszon teljesen igaza volt itt az előbb egy (vélhetően rendőr) hozzászólónak, hogy azt kellene elérni, hogy ne akarjanak korán nyugdíjba menni a rendőrök, "megérje" a pályán maradni. (Más kérdés, hogy még így sem igen látom okát 50 év előtti nyugdíjazásnak.)

2011.05.11. 15:44:48

-Ebben az a nevetséges, hogy ,
-olyanok beszélnek, hogy ne lopj, akik végiglopták az elmult 22 évet,
-olyanok mondják hogy nem szabad hazudni, akik végighazudták a 22 évet,
-olyanok beszélnek a törvények betartásáról, akik maguk leszarták és leszarják a törvényeket,
-olyanok kérik számon a zembereken a becsületességet, akik gerinctelenek ,
-olyanok szónokolnak tisztességről, akik becstelenek,
-stb, stb, stb,............Ez a magyar politikai elit ! Nincs kivétel, mind a jobb, mind a bal oldalra igazak a leirtak.

soproni1 2011.05.11. 15:50:11

@Chicano:

Igaz. Sajna a fegyveres testületeknél befigyel az alkohol, cigaretta, mondván stressz ( pedig unalom). Ha a tűzoltóság nem " munkás őrség" szintű szerv lenne, akkor nem kéne őket elzavarni 40 évesen. Sok fiatal nyugdíjas visszajár most is látogatóba, ha pld. gázolaj akció van a testületnél vagy van egy zűrös, lehúzható magáncég, ahol a poroltók már lejárt szavatosságúak és kell egy kis külső " segítség".

soproni1 2011.05.11. 15:53:34

@jános515:

Ezek a lopós, hazudós dolgok ránk is érvényesek, nemcsak a politikusokra. Ráadásul nemcsak az elmúlt 22 évben. Az állami szférában is ment/megy az üzemszerű lopás, ki mit tud. Van, ki gázolajjal, van, ki irodaszerrel, ki üditővel, gyógyszerrel stb.

Ajve 2011.05.11. 15:58:31

@Chicano:
Az a baj hogy 2/3-al bármire képesek lásd semmiségi törvény mert ők mindent megtehetnek, ez a legrosszabb vízió ami talán elképzelhető hiszen nyugdíjat nem akarnak fizetni sőt egyáltalán fizetni se akarnak semmit nem lenne nyugdíjas és nem lenne közszféra az lenne a legjobb.
Igen jogos a felvetésed, bár szolgálatra alkalmatlan attól még nem biztos hogy más munkára is alkalmatlan, de valahol igaz ha tud még valamit dolgozni csinálja. Azért az is igaz hogy jogosult a nyugdíjra, talán megoldás hogy nyugdíja egy részét vehetné fel bizonyos százalékát és közben egyéb jövedelmet szerezhetne, hiszen leszolgálta azt a 25 évet, úgyhogy törvényben rögzíteni kellene a nyugdíját ami infláció követő módon növekedne hogy értékét ne veszítse, ennek a felét kapná nyugdíj jogcímen, másik felét ledolgozná csökkentett munkaidőben, de azért nyilván nem árok ásás szintjén (mondjuk úgy végzettségének megfelelő munkakör), megegyezne a helyi önkormányzattal vagy adott munkáltatóval hogy mit végezne. Valami ilyesmit el tudnék képzelni személy szerint, de hát gondolom itt más vélemények lesznek ...

drazsé 2011.05.11. 15:58:42

olvasgatom itten meg amott meg mindenfelé a hozzászóásokat, különösképpen azokat, amik úgy szólnak, hogy de az x-ek is, meg az x-ok is, meg különben is, menjen a sorra dolgozni 3 műszakban 60ezerért

csak nekem van oylan érzésem, hogy Magyarország egy igazi "failed state"?

konkrétan most arra leszek kíváncsi, hogy mi lesz a következő, mert látható, hogy a kormány nem akar hátrálni, tehát radikalizálódni fog/kell a demonstrálóknak is

ehhh, szép lesz ez

gigaoff:
@Lone Wolf:
nem sík terület, térképen/helyszínen megtekinthető
az igazi kérdés az, hogy miért nem lehetett más nyomvonal?

lütty 2011.05.11. 16:03:09

komolyan nem értem, a SEBHELYESARCÚ miért lett újra belügyér? Kell ez neki? Tele van pénzzel, milliárdos, ha jól tudom. Miért nem élvezi a vagyonát?!

Monçada bíboros 2011.05.11. 16:03:50

@Lone Wolf: egy kis olvasnivaló: www.m60.hu/hirek/_3343mierteppenalagut.pdf (nyugi nem hosszú) :)

Arról lehet vitatkozni (sőt, érdemes is lenne), hogy ki, mennyiért és milyen minőségben végezte a munkát, de műszaki szempontból igazolható az alagútépítés. Aki ebben a szakmában dolgozik, az képes ezt belátni, aki meg nem annak csak valamelyik pártmédia (MNO, NOL... stb) által a szájaba adott lózungok maradnak...

További szép napot,! Én nem vitatkozom tovább.

pirimogyoró 2011.05.11. 16:09:33

A Fidesz korbáccsal és a pofájával operál. Az sem baj, ha nyilvánvaló a hazugság, 8 millió emberból csak lesz pár millió, aki beveszi. Pár millió jobban utálja az Mszp-t, mint bármi mást, így ezeket már nem kell meggyőzni :)
A többiekre pedig nincs szükségük.

Marcellusca 2011.05.11. 16:10:04

@Secnir: Ne izéjjé mán! A tűzoltók csak a fotókiállítást akarták megtekinteni. :)))
Vagy nem nézni ki belőlük a kultúrára való szomjúhozást? :D

regress 2011.05.11. 16:17:22

rövid időn belül a rendőrség nem a tüntetőket fogja lőni,hanem a kormányt.

Marcellusca 2011.05.11. 16:20:07

@laspalmas: Egyre sikeresebb. :(

Itt is. :(

dr yetee 69 2011.05.11. 16:29:31

@vuk_: Pintér akkor most terepmunkát végez?((((((

James Pond 2011.05.11. 16:32:30

Ebben az egész nyugíjas témában a személyes ismerettségeim amik fölött nem tudok napirendre térni. Feleségem barátnője 51 éves, már évek óta nyugdíjas, pedig csak egy sima gép és gyorsíró volt a rendőrségnél, valószínűleg persze valamilyen rangban szenvedett. Most már nem annyira, mert több mint 200e forint a nyugdíja. A bruttó fizetését kapta meg nyugdíjként. Off "Nekem meg elveszi a nyugdíjat az állam, mert maradtam a manyupban". Másik ismerősöm raktáros volt szintén ennél a szervnél és a nyugdíj mellett dolgozik persze, biztonságiőrként még keres nettó 100-at. Ez ki szerint erkölcsös és helyes. Vagy nyugdíjas és ne dolgozzon, mert így esetleg már dolgozhatna ott. Azt mondom, hogy akinek a szolgálati beosztása indokolttá teszi csak azokat engedjék korkedvezménnyel nyugdíjba, mert azért ilyen is van.

Kicsit Karcos 2011.05.11. 16:33:07

"A miniszter erre úgy reagált: 1921 óta folyamatosan évente 300 körül van az emberölések száma"

Ez nem hátagadás? Annak is a minősített esete, ugyanis ha jól látom a képen, egyenruhában mondta, amin a nyakkendő jelzi a rendfokozatot. A két zöldinges, ha jól sejtem, egy másik szélsőséges paramilitáris szervezetet képviselt a megbeszélésen.

Kartal (rezervált) 2011.05.11. 16:46:27

Az egyszeri rendőr naplója:
Amikor nyugdíjasokat vertek halálra, nem szóltam, mert nem vagyok nyugdíjas.
Amikor a bűnözés ellen létrejött Magyar Gárdát betiltották, nem szóltam, mert nem vagyok gárdista.
Amikor megadóztatták a kafetériát, nem szóltam, mert nekem nem volt olyanom.
Amikor szétvertük a füvön ülő gárdistákat, én is ütöttem, mert nem szeretem a szélsőségeseket.
Amikor betiltották a gárdisták ruháját, nem szóltam, mert nem járok fekete-fehérben.
Amikor csökkentették az éves szabadságot, a műszakpótlékot, a túlórapótlékot, nem szóltam, mert a fizetésem ugyanannyi maradt.
Amikor betiltották a fekete ruhás polgárőröket, nem szóltam, mert biztonságos környéken lakom.
Most, amikor elszedik a korkedvezményes nyugdíjat, nem emelik a fizetésem, nem fizetik ki a túlóráim, megyek tüntetni. És nem értem, miért köp utánam a civil lakosság nagy része.

Kartal (rezervált) 2011.05.11. 16:48:34

@regress: na ezért kellett létrehozni a TEK-et.

Kartal (rezervált) 2011.05.11. 17:13:16

még egy nyílt levél:
barikad.hu/rendv%C3%A9delmi_dolgoz%C3%B3k_ny%C3%ADlt_levele_korm%C3%A1nynak-20110511

Azért ők is a fejükhöz kaphatnának, mert a fizetésüket az államtól kapják, annak meg onnan van pénze, hogy elszedi a dolgozóktól - pl tőlem - adó gyanánt. Vagyis MI DOLGOZÓK VAGYUNK A RENDVÉDELMISEK MUNKÁLTATÓI ÉS A MINISZTEREK MUNKÁLTATÓI IS! Erre jó lenne emlékezni kedves rendőrök, tűzoltók...

picur3ka 2011.05.11. 17:13:50

@Kicsit Karcos:

Mi van?

Ez egy teny. Az egyik legmagasabb Europaban.

Kartal (rezervált) 2011.05.11. 17:14:52

@laspalmas: ha ilyesmit akarsz látni nézz körül a blogunkban. Naponta többször frissül...
ciganybunozes.blog.hu/

Ajve 2011.05.11. 17:17:55

@jános515:
Teljesen egyetértek veled ...
soproni1:
Nem értek egyet veled, pesten pl nincs két egyforma szolgálat vidéki vagyok itt nyugisabb, de azért itt is van hepaj egyre több pedig környéken elég nagynak tekinthető a rendőri létszám országos viszonylatba is jónak mondanám mindenképpen.
Én nem loptam soha ehhez tartom magam, mikor bizonyos népcsoport tagját előbb említett notórius bűnözőt büntettem elmondta mekkora császár ő és megkérdezte mennyiért csinálom ezt? Ő soha nem csinálná mondjak egy okot amiért megéri, hát ott per pillanat nem tudtam, de később azért beugrott becsület és tisztesség. Persze most jön a korrupt zsaru duma, de nem soha nem fogadtam el pénzt és nem is akarok fizetésemből tisztességesen szeretnék megélni még nem a saját lábamon állok szerencsémre megtehetem hogy "élősködök" valamelyest szüleimen (szóval itthon vagyok és kapok kaját még mielőtt nagyon belemennék, de szerintem sok fiatal van így ezzel), munkámat szeretem engem nyugdíj távolról sem érint, de eszem azért van, szigorú fizikai orvosi és pszichikai követelmények vannak (jelentkezők döntő hányada ezen bukik el) nem beszélve róla hogy nem olyan nyugodt kedélyes meló mint egyesek gondolják nem csak bírságolunk speciel határrendész vagyok nemrég 10 határsértőt fogtunk 2-en igaz nem tanúsítottak ellenállást de többször volt fogva bűntett előéletű akár drog kereskedő is ha tehetik elfutnak (itt is futott pár) és bizony nem hagyják magukat és akkor lehet sárba télen a mínuszba hajkurászni őket akár reggelig. Úgyhogy nem fenékig tejfel kánaán. És igazából még csak nem is a kedvezményes nyugdíj elvételétől félünk igazán, hanem attól hogy mi lesz ha szolgálatra alkalmatlanok leszünk, kirúgnak egyszerűen? Vagy felajánlanak valami kamu állást kisebb pénzért? Vagyis attól hogy elhajítanak mint egy használt rongyot. Olyan mértékben korlátozva vagyunk hogy amit civil talán fel sem ér ésszel és ezzel az a baj hogy csak az egyik mérlegen gyűlnek a követelések, másikon mikor adni is kellene ott pont fogynak lassan bármilyen mondva csinált piti üggyel kirúghatnak, ez az életpályamodell? Ezt annak hívják? Mert akkor csúnyán pályát tévesztettem csak kár hogy most kell erre rájönnöm.

trojka 2011.05.11. 17:27:37

Ha a rendvédelmisek el akarnak érni valamit, egyszeruen közlik Pintér potykánnyal, hogy elveszitette tárgyalási jogát, elárulta a bajtársait (?) és pucoljon a p...ba. Ez már közröhej, ami itt megy. Közboiztonság örzését bármikor is csak megelégedett rendfenntartoktol lehetett megkövetelni. az, hogy a kasszában miért nincs pénz, Pintér ur mint belugyétr kideríthetné, de csak elkötelezett kollégákkal, (már ha ö a beosztottjait kollégáknak nézi.) El kell döntenie: egy gyagyás kormány gyagyás elveit vallja, vagy kiáll a kollégák mellett. (olvastam olyan II. világháborus német pk-röl, aki iszonyuany kegyetlen volt, de a lövészárokban ugy élt, mint a katonái, azt ette, amit a katonái, és ezért szerették a katonái. Pintér urnak nem kellene kegyetlennek lennie (a gyanajokkal szemben felölem lehetne), de talán mi lenne, ha a "katonái" mellett ott lenne a "lovészárokban?"

Cateran 2011.05.11. 17:28:04

@Nathan D'Xantine:

Te csipogtal tudatlansagrol:P Gondoltam elvarhatok 1 minimalis angol nyelvismeretet (annyira nem bonyolult a linkelt szoveg) leven, hogy az 1. szamu vilagnyelv, amit -ha nem is a legtobben beszelnek- a legtobb helyen megertenek....
Az amugy jo erv, hogy nem mind volt naci, de hat nem is mindet iteltek el....hoppa..:D

picur3ka 2011.05.11. 18:23:02

Mikozben:

'Az amerikai nagykövet, Eleni Tsakopoulos Kounalakis Gyöngyöspatára látogathat pénteken, értesült az atv.hu. Bár megeshet, hogy menet közben megváltozik a "hetirendje", annyi biztos, hogy a helységet kedden elkezdték felkészíteni a magas rangú diplomata fogadására.'

Meg ket ENSZ alkalmazott.

atv.hu/cikk/20110511_gyongyospatara_latogathat_az_amerikai_nagykovet_penteken?source=hirkereso

Elkepeszto, hogy mikre ki nem lehet hasznalni a rendvedelmiseket, sik hulyek ezek.

Ironfist 2011.05.11. 18:31:30

@Kartal (rezervált):
De nagyon vicces ez az egyszeri rendőr naplója... még mindig nem világos, hogy az egyszeri rendőr nem azért nem szólt, mert leszarta, meg mert őt nem érintette, hanem mert parancsot kapott, igaz?

picur3ka 2011.05.11. 18:35:18

@Ironfist:

Mi, parancsot kapott, hogy nem szolhat?

es meg mindig azokat nyalja...

Lone Wolf 2011.05.11. 18:36:12

@Monçada bíboros:

Tudod, talán ha nem egy átlag mezei trollként kezdtél volna hozzá, amivel alapból kicsapod a biztosítékot...

Ajve 2011.05.11. 19:58:44

@Kartal (rezervált):
Jah hozzád megyünk akkor majd demonstrálni ha úgy jó.
Ugyan olyan munkavállaló vagyok mint te vagy bárki más csak ezt mindenki elfelejti mert rendőr egy szolga? Nem ez is egy munka vagy szebben szólva hivatás, nekem is vannak jogaim nem csak kötelezettségeim nem tudom mit szolnál ha 8 éve egy büdös forintot nem emeltek volna a fizetéseden, sőt rengeteg mindent elvettek volna, nem fájna nem mennél reklamálni ácsi nekem is vannak kiadásaim nem ingyen élek meg kell élnem sokaknak hitele vagy jófajta svájczi frank, úgy bírom rendőrnek kötelessége van joga már nincs tűrjön végtelenségig képzeld törvényben ki van emelve a magas átlag feletti bérezés (milyen átlag minimálbér?) elismerés és itt van a szolgáltért a szolgálati nyugdíj lehetősége is ha kicsit is megbecsülnének és elismernének nem mi lennénk mindennek oka okozói meg akikre az összes párt tud hivatkozni mutogatni szapulni lenne egy kormány aki rendőrséget építene és nem csak szavakban (itt most nem csak a bérekről van szó komplett működés mit gondolsz ha eddig veszteséggel működött a rendőrség vagyis kormány rendőrségre szánt pénzadagja nem volt elég a kiadások fedezésére akkor 35 milliárdos elvonás milyen hatással lesz a büdzsére?
Rosszul vontad le a következtetést mivel én is adózok munkahelyen mint egy postás vagy vasutas csak én mást csinálok úgyhogy én is adózok te logikád szerint saját magamat is foglalkoztatom (na ez aztán az igazi csavar) komolyan, volt már ilyen emberke aki átkelőhelyen történő ellenőrzésnél végig volt sértve mert hogy ő 20 milliót adózik, hát egyrészt ez engem nem érdekel maximum az apehot az foglalkozik adóbevallással és én magyar törvények szerint járok el nem pedig az adózott pénz után, ilyeneket komolyan gondolnak itt egyesek? Az lenne a legfőbb állami vezető aki legtöbbet adózik? Vagy mi van itt? Nem érzed a logikai bukfencet benne? Ez egy állam ennek az államnak a rendjét és biztonságát szavatolni kell természetesen az állampolgárokét akik az államban élnek, ebbe az is beletartozik hogy társadalomra veszélyes elemeket szankcionáljuk társadalomra való veszélyességük szerint (szab sért és bcs), ha itt mindenki ezzel az adózok dumával jönne akkor minek kellek? Ha tiéd az állam tartsd fent magadnak a rendet mondanám, de ez még nem így működik egyenlőre és addig még törvények szerint élünk nem hat meg ki mennyit adózik főleg hogy én is kiveszem a részem nem vagyok adócsaló.

picur3ka 2011.05.11. 20:10:06

@Ajve:

Igen, szolga. Szocialis szolgalat es szolgaltatas. sok masok is, mielott kiakadsz.

Sajnos, jol etetnek benneteket, mint a ciganyokat. Miert nem szerveztek ekkora cirkuszt szerinted az elmult 8 ev alatt?

Ok, ez a millios kerdes, nem varom, hogy eltalald, az eddigiek utan kulonosen nem.

Ajve 2011.05.11. 20:36:48

@Kartal (rezervált):
"Az egyszeri rendőr naplója:
Amikor nyugdíjasokat vertek halálra, nem szóltam, mert nem vagyok nyugdíjas.
Amikor a bűnözés ellen létrejött Magyar Gárdát betiltották, nem szóltam, mert nem vagyok gárdista.
Amikor megadóztatták a kafetériát, nem szóltam, mert nekem nem volt olyanom.
Amikor szétvertük a füvön ülő gárdistákat, én is ütöttem, mert nem szeretem a szélsőségeseket.
Amikor betiltották a gárdisták ruháját, nem szóltam, mert nem járok fekete-fehérben.
Amikor csökkentették az éves szabadságot, a műszakpótlékot, a túlórapótlékot, nem szóltam, mert a fizetésem ugyanannyi maradt.
Amikor betiltották a fekete ruhás polgárőröket, nem szóltam, mert biztonságos környéken lakom.
Most, amikor elszedik a korkedvezményes nyugdíjat, nem emelik a fizetésem, nem fizetik ki a túlóráim, megyek tüntetni. És nem értem, miért köp utánam a civil lakosság nagy része. "
Ez hülyeség ahogy van, eddig voltak és lesznek is nyugdíjas kollégák első részt nem értem. Gondolod esetleg én akartam hogy agyonverjék szegény nyugdíjast 500 Ft-ért? És gondolod engem nem dühít nem ítélem el? Én intézkedek hatályos jogszabályok alapján törvény adta eszközökkel (meg amit a rendőrség biztosít) üldözöm a bűnt, mit vársz ha folyamatosan csak vesznek ki a zsebből? Nem az enyém hanem a komplett rendőrség. Na inkább hagyjuk, én is leszek öreg és nem hiányzik hogy agyonverjenek és másnak se kívánom én is biztonságban akarok élni mint mindenki más, csak tudod onbuczmanó meg jogok de persze csak jogaik meg EU rosszallás mert rendőrség hogy bánik ezekkel a szegény népekkel, na mikor öregeket ölnek akkor nincs ott senki ilyen a törvény ezen kell változtatni, elfelejteni ezt a megélhetési bűnözés dumát mert nincs jövedelme persze hát nem dolgozik honnan is lenne, na jó hagyjuk no komment cigány vajda elmondta pár éve ennyi ő mondta cigány a cigányra szóval nem én voltam ...
Gárda a másik gyöngyszem, értem miért van valahol megértem őket igazuk van és társadalom önszerveződése, csak egy kicsit radikális, nem nekik kellene rendet tenni hanem nekünk csak ahhoz kormány is kellene ami rendőrséget akar rendes rendőrséget nem kirakat rendőrséget, gondolod rajtunk múlik? Remélem fideszre szavaztál akkor nyugodtan számon kérheted rajtuk. Ha MSZP-s lennél akkor 8 évet kérhetsz számon, gyanítom Jobbikos lehetsz na rajtuk viszont nem lehet.
Van még cafetériám és nekem se tetszett hogy megadóztatták, sőt az se tetszett hogy 13. havit elvették, meg sok minden más se.
Gárdisták miatt nem fogok szólni hagyjuk, nem nekik kell járőrözni hanem rendőrnek ha lesz egy erős rendőrség ami képes lesz rendet tartani csak a politika ezt nem akarja.
Nem mondanám hogy biztonságos környéken lakom nem felső 10E-be vagyok hanem egyszerű földönfutó ez egyébként egy jogi harc nem mi alkotjuk a jogszabályokat (az egy másik hatalmi ág a parlament) mi végrehajtók vagyunk az alapján dolgozunk amit parlamentben hoznak és nem fogok egy gárdistárért se tüntetni és ők se voltak piskóták szerintem MTV székháznál történteket nehezen lehet békés tüntetésnek nevezni mikor mindent feldúlt a csürhe (még mielőtt minket csürhéznél a péntek miatt hát azért nézd meg mi történt ott, egy figyelem felkeltésnek betudható senki nem sérült meg egy oszlop került ki a helyéről kicsit ingatag volt és nem rendőrök rugták ki de mindegy ha tudom hogy ez lesz akár én is megteszem nagyon jól tették tűzoltók mernek tenni nincsenek úgy befenyítve és megfélemlítve mint mi), majd bent égtek kollégák a tűzben ami a vizes kocsiban keletkezett, na az lett volna a durva, na persze itt is a brutális rendőrök a hibásak tudom mint mindig.
Fizetésem csökken ha más nem inflációval biztos vártunk mert mindig mondogatták majd most a következő évben, de mooost nem moooost és persze soha nem lett semmi de ez egyáltalán nem meglepő.
"Most, amikor elszedik a korkedvezményes nyugdíjat, nem emelik a fizetésem, nem fizetik ki a túlóráim, megyek tüntetni. És nem értem, miért köp utánam a civil lakosság nagy része."
De értem mert a rendőr ellenes politika tökéletesen előkészítette a megszorításokat, beleégette az agyatokba, csak az megy a fejekbe hogy micsoda törvénytelenség ez a nyugdíjkedvezmény, csak éppen nem néztek a mérleg másik oldalára azt mindenki elfelejti.

trojka:
Dehogy pucol miért is tenné? 2/3-os kormány van mindent lehet.

picur3ka 2011.05.11. 20:40:10

@Ajve:

Szerinted ki olvassa el ezt a hanyast?

Egy tipp, usd meg idonkent a nagy nyilat abrazolo billentyut!

Ajve 2011.05.11. 20:45:11

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Etetnek? Hát ebből nem lesz bőséges vacsora az biztos. Szolga igen de nem abban a formában ahogy leírta, állampolgárok védelme és szolgálata. Fenti példával én ön magamat alkalmazom ami magában is egy baromság, emberek védelme rend fenntartása és ez is egy munka ha tetszik ha nem főleg hogy lassan teljesen elveszíti a hivatás jellegét vagyis az ember egyre kevésbé érzik hivatásnak gálya kimegy bírságol mert azt kell az a lényeg. Nem azért szolgállak mert rendesen befizeted adódat hanem mert erre esküdtem fel emberi élet védelmére és ez nem mindegy, ne verje a mellét mert ő adózott és neki dolgozok, nem, esküt tettem az emberi élet védelmére azért tartozok szolgálattal.

Monçada bíboros 2011.05.11. 20:56:02

@Lone Wolf: Ok, rendben. Bocsánatot kérek, ha megbántottalak az első hozzászólásom stílusával, csak nálam meg a "síkvidéki autópálya-alagút" verte ki a biztosítékot. Aki ezt leírja, az valószínűleg soha sem járt a kérdéses helyen, de még csak térképen sem látta. Javaslom nézd meg a kérdéses helyet Google Earth-ben ( 46°11'7.44"N , 18°41'10.16"E).

picur3ka 2011.05.11. 20:58:34

@Ajve:

en csak raneztem, tudod, ezert irtam, amit.

2011.05.12. 05:28:29

@soproni1: Én is szerettem volna 100 vagy 500 milliót ellopni, szerettem volna gyárat, üzemet, bankot, áruházat , könyvjóváirással - 1 ft-ért megkapni, én is szerettem volna a kárpótlásijegy bizniszben résztvenni, az E hitelből részesedni, de nekem és sok-sok hasonló kisembernek ez a lehetőség nem adatott meg.
De szerettem volna felszámolóként dolgozni, vagy a tsz-ek megszüntetésében "aktivan" zsebre dolgozni, de mivel nem voltam valamely politikai párt, vagy politikus barátja, igy nem tudtam meggazdagodni.
De szerettem volna az olajbizniszből résszesedni, a megbizásokból pénzt visszakapni, a BKV-nál 100 milkás végkielégitést kapni, vagy jó pénzért IT, FB tagként részesedni a koncból. De kimaradtam belőle.
De tudd, az elmult 22 év alatt nem a kisemberek lopták el , adták el az ország vagyonát, hanem a politikusok és pártkatonák. Mert tudod, ez ugy van, hogy nekünk kisembereknek is -- járt volna valami az állami vagyonból, ha már eladták, elkótyavetyélték, de sajnos nem jutott. Messze voltunk a husosfazéktól és rövid volt a kezünk.De ha ugy fogalmazok hogy mohók és gátlástalanok voltak az "értünk" dolgozó(?) pártok és annak vezetői, tagjai, akkor finoman fogalmaztam.

f.m.j. 2011.05.12. 07:19:03

azt hiszem 247. kommentelőként offolhatok egyet :):)
index.hu/belfold/2011/05/11/tartozkodjanak_a_negativ_megnyilvanulasoktol/
íme, itt egy szintén liberálisan, és demokratikusan működő szervezet, nekik kéne pédával elöljárni, nem? legalábbis a szdsz, és a kistesó lmp szerint, mert ők is így működnek, mőködtek....
és ezt megbélyegzés nélkül mondom, ez is csak annyira emberi, nemkülönben itthoni, és ugyi ez is a mienk :):)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.05.12. 08:40:04

@Cateran: ÉN értem te hiperostoba! :) A gyengébbekről beszéltem...

És igen, ítéltek el nem nácit is. De ez már nagyon off.

Javaslom ha érdekel a téma olvass utána! Lehetőleg a benyesett angol szövegnél komolyabb műveket, ert az kb egy ált. iskolai törikönyv szintjén áll.
Részemről lezárva. Csá! ;)

IP-címvadászok kedvence 2011.05.12. 10:55:18

@Ajve: Ez mind nagyon szép, de sajnos én még SOHA ÉLETEMBEN nem tapasztaltam rendőrtől SEMMI JÓT.
Lehet itt magyarázni, meg okoskodni, de ez a tény. Plusz az ismerősi, haveri és rokoni köröm ugyanígy van ezzel. Soha senkinek nem segített még zsaru. Soha nem volt még olyan eset, amikor zsarut hívtam volna bárhová, bármihez, mert úgyse segít semmit az, ha odahívom.

Egy volt osztálytársam egyszer kihívta őket, basztak segíteni.
A zsaruk sajnos maximum csak saját maguktól mentenek meg, tíz meg húszezer Ft-ért. Erre képesek és akkor is roppant szerencsésnek kell, hogy érezze magát a polgár. Mert CSAK ennyire húzták le.

Utálja mindenki a zsarukat és nagyrészt ezt a zsaruk vívták ki.
Senki a társadalomból nem áll mögöttetek, ez a helyzet.
Senki nem érez együtt a zsarukkal, akik 40 évesen nyugdíjba akarnak menni. Mindenki utálja a zsarukat, ez van. Az egész ország. Senkit nem láttam a tüntetésen együtt vonulni a zsarukkal, egyedül a balhét kereső, zsarukhoz hasonló paramilitáris szervezetek tagjait.

Mondom, én konkrétan egyedül a tűzoltókat sajnálom, mert tűzoltó az már segített több ismerősömnek is többször, de zsaru MÉG SOHA. Ezek a szomorú tények, lehet mellettük filozofálgatni, de nekem a zsaruk nagyrészt semmirekellők, a szó legszorosabb értelmében. Bocsánat... ez van...

IP-címvadászok kedvence 2011.05.12. 11:12:31

18 ezres bírságot kapott egy férfi, aki átment a zebrán

Független Hírügynökség
2011. május 12., csütörtök 09:14

Összesen 18 ezer forint helyszíni bírságot kell fizetnie annak a 28 éves férfinek, aki a piros jelzés ellenére át akart kelni a zebrán a Barcsay utcában, Budapest belvárosában, az Erzsébet körútnál, írta a Blikk.
A gyalogos elismerte, hogy szabálytalanságot követett el. Elmondása szerint autó nem járt akkor arra, senkit sem veszélyeztetett. 20-30 métert haladt, amikor a járőrök megállították, és megkérdezték tőle, hogy színvak-e.
Választhatott a 20 ezer forintos helyszíni bírság vagy a feljelentés között. Előbbit választotta, majd az egyik rendőr közölte, hogy "jó fej lesz", kétezer forintot elenged, így 18 ezer forintról kapott csekket.
A körút rémére a Budapesti Rendőr-főkapitányság bevetési osztálya csapott le - olvasható a cikkben.

Na látod, ezekre sikerül lecsapni, a telkemen fényes nappal garázdálkodó fémtolvajok ügyében meg nem tesztek semmit.

Ilyenkor mondaná nagypapám, hogy ANYÁTOK PICSÁJA, az.
40 évesen nyugdíj. Kis f***om nem kéne még?

Marcellusca 2011.05.12. 11:28:30

@IP-címvadászok kedvence: Mi ezzel a probléma?
Piros jelzésen át lehet menni?
NEM!
Aki mégis megteszi és lebukik, az vállalja a következményeit!
Ennyi.

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2011.05.12. 11:33:51

A posztban a TEK-es részhez csak annyit kommentálnék: építsünk tigris-rácsokat a városok körül, hogy a tigrisek ne tudjanak bejönni, majd 1 év után kérkedjünk azzal, hogy mennyire sikeres a rács, mert egyetlen tigrist sem láttak a városokban.

Ironfist 2011.05.12. 11:50:02

@IP-címvadászok kedvence:

Én meg ilyenkor mondanám: hogy mi a fasz volt ilyen kurva sietős, hogy nem tud várni a gyalogátkelőnél 20 másodpercet? Igenis, aki piroson kel át, az fizessen meg érte!

Ironfist 2011.05.12. 11:52:58

@IP-címvadászok kedvence:

"Utálja mindenki a zsarukat (...) Senki a társadalomból nem áll mögöttetek, ez a helyzet.
Senki nem érez együtt a zsarukkal, akik 40 évesen nyugdíjba akarnak menni. Mindenki utálja a zsarukat, ez van. Az egész ország. "

A magad nevében beszélj, nem kértelek meg rá, hogy helyettem is ilyet nyilatkozz. Vagy szerinted én nem létezem? Vagy nem volnék magyar? Legjobb tudomásom szerint pedig igen. Szóval mielőtt elkezdesz anonim véleményvezérkedni 10 ismerős véleménye alapján, talán végezz felméréseket, hogy vajon mindenki olyan korlátolt-e, mint te!

Ironfist 2011.05.12. 11:59:53

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Látom szeretsz köözködni. Mivel az egész "napló" dolog nem szó szerint veendő, gondoltam akik lelkesen bólogatnak rá, majd a választ sem szó szerint veszik, hanem átvitt értelemben. Úgy tűnik túl sok értelmet feltételeztem.

@Ajve:
Én például elolvastam. Tényleg használhatnál néha mondattagolást, vesszőket, meg ilyesmit, de a mondanivalóval egyet tudok érteni. Viszont nagyon remélem, hogy az ilyen kötekedő, rendőrfikázó idiótákat egyszer rendőrök mentik ki egy szorult helyzetből, csak azért, hogy utána az orra alá lehessen dörgölni, hogy mekkora fasz volt.

hoplita 2011.05.12. 12:43:12

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Én végigbogarásztam.....
A magafajta szemszögéből nyomja a tutit.....A politikára keni, hogy nem jön ki ha a cigók lincselnek.
Vagyis olyan takony, mint az átlag.:(

hoplita 2011.05.12. 12:49:40

@Ironfist:
Faszkalap.
Az vótál, az is maracc, kismajom.

IP-címvadászok kedvence 2011.05.12. 12:50:18

@Marcellusca:
Persze kisangyalka. Hogyne. 18 rongy átkelni egy piroson. Miközben a rendőrelvtársaid az utakon egy luxusautó vezetőjétől 10 rongyot gombolnak le. Esetleg huszat. De a gyalogost azt jól meg kell büntetni, egyértelmű.

Tudod, hogy én meg mire várok? Hogy azok a terroristák, akik maszkkal a pofájukon füstgránátokat dobálva bementek ordítozni a Parlament elzárt területére, kapjanak példás büntetést.
Hogy is mondtad kis mókuska?

"Piros jelzésen át lehet menni?
NEM!
Aki mégis megteszi és lebukik, az vállalja a következményeit!
Ennyi."

Parlament elkerített részére be lehet menni őrjöngeni és kurvaanyázni letakart pofával?
Nem!
Aki mégis megteszi és lebukik, az vállalja a következményeit.
Remélem, jól szétbasszák a seggeteket, az összes fánkzabáló tetves kis rohadéknak, akit csak elér a belügyminiszter keze. Remélem, minél több kis gennyes alak kerül közületek a börtönbe, mert ez terrorizmus kisapám, ami többet kell, hogy érdemeljen, mint 18 ezer Ft.
Sokat elárul a gerincességetekről is, maszkban kimenni, mint a Ku-Klux Klán tagjai... kis gyáva férgek

IP-címvadászok kedvence 2011.05.12. 12:52:43

@Ironfist: Neked is csak azt tudom mondani, hogy én meg remélem, hogy a gyáva szar terroristaként viselkedő, pénteken a Belvárosban füstgránátokat dobáló gerincteleneket is jól megbasszák, ahogy a 18ezerre büntetett bűnözőt sikerült ilyen bravúrosan.
Lecsuknám az ilyen rongáló kis tetveket 10 évre, vállalja csak a következményeit, a Parlament nem játszótér, hogy maszkban itt rongáljon egy ilyen szutyok gerinctelen banda.

IP-címvadászok kedvence 2011.05.12. 12:54:35

@Ironfist: Nem tíz ismerőst kérdeztem, amúgy meg nem is kell kérdezni az embereket.
Mi van öcsém, nem tetszik az igazság? Állományon belül azért szeretitek egymást? Egymásbaértek?
Úgyse lesz 40 évesen f***verés odahaza, ne is álmodozz kiskomám.
Végre ti is jól megszopjátok, ellenetek szurkol kb MINDENKI.

Egyedül a tűzoltókat sajnálom, mert azok valamit le is tesznek az asztalra. Ti meg csak a mocskot és a szart teszitek le, ez a baj, tudod, kis fakabát? Eszem a zúzádat

Marcellusca 2011.05.12. 13:11:49

@IP-címvadászok kedvence: MUHAHA!
Látom, elgurult a gyógyszered. Jó messzire. :)

"...bementek ordítozni a Parlament elzárt területére,..." - Na, ez ám az igazi (hogy finoman fogalmazzak) csúsztatás.
Nem a Parlement elzárt területére mentek, hanem a Parlament előtt megrendezett "nemzártukleateret" kiállítást tekintették meg. :)))

És, ha már úgyis ott voltak ... :D

Marcellusca 2011.05.12. 13:15:15

@IP-címvadászok kedvence:
"...a Parlament nem játszótér, hogy maszkban itt rongáljon egy ilyen szutyok gerinctelen banda." - Az viszont rendben van, hogy BENT maszk nélkül rohangálnak, csak rontják a levegőt és kárt okoznak???

IP-címvadászok kedvence 2011.05.12. 13:17:44

@Marcellusca:

"Na, ez ám az igazi (hogy finoman fogalmazzak) csúsztatás."

Ne hazudj, kis egyenruhás proli, ne hazudozz... bementek az elvtársaid a lánccal körbezárt területre, az oroszlánokhoz, nem azon kívül volt a balhé, hanem azon belül, bárki láthatja, hiába hazudnád le a csillagot is az égről. Remélem, jól elkapják és megbasszák az összes lázadó tetvet.

IP-címvadászok kedvence 2011.05.12. 13:18:25

@Marcellusca: Ki van bent, maszk nélkül?
Fuss neki újra kisember

picur3ka 2011.05.12. 13:20:15

@hoplita:

Hat, van is ebben a politikai akarat hianyanak szerepe, de ettol meg nem nagyon tudok szimpatizalni.

Epp most olvasom az emberjogi jelentesben, hogy egy ev alatt majd 3000 rendort vontak eljaras ala es kinvallatasok tiltasarol szolo nemzetkozi egyezmenyt meg mindig nem irtuk ala.

Marcellusca 2011.05.12. 13:26:23

@IP-címvadászok kedvence:
"...azok a terroristák, akik maszkkal a pofájukon füstgránátokat dobálva bementek ordítozni a Parlament elzárt területére, kapjanak példás büntetést."
"Lecsuknám az ilyen rongáló kis tetveket 10 évre,.."

és

"Egyedül a tűzoltókat sajnálom, ..."

Most akkor mi van???
Ugyanis a tűzoltók voltak, akik a füstgránátokat kirakták. :P

Marcellusca 2011.05.12. 13:31:36

@IP-címvadászok kedvence: Látom "tudsz" gondolkodni. :(((

Mondjuk 386, kéviselőnek nevezett prolimókus.

Marcellusca 2011.05.12. 13:35:52

@IP-címvadászok kedvence: Én meg remélem, hogy ezekre a "lázadó tetvekre" fogsz várni valamelyik autópályán, hogy kivágják a csoffadt testedet az autód roncsából.
Vagy, hogy menjenek a lakásod oltására.

IP-címvadászok kedvence 2011.05.12. 13:44:22

@Marcellusca: De jól tudod, ki volt a füstgránátos.
Ezek szerint te is ott őrjöngtél?
Még jó, hogy az épületbe nem jutottatok be, barbár állatok....

Attól, mert sajnálom a tűzoltót és őt - a korrupt fakabátokkal szemben - jobban megfizetném, attól még neki sincs fölhatalmazása, hogy a Belvárost telefossa füsttel. Remélem, hogy elkapják az ilyeneket.

Na, próbálj ügyesebben fogást keresni a hozzászólásomban, biztos úr. Küszködj kicsit, a pénzedért, legalább itt tegyél valamit, te kis maszkos-gerinces, te.

IP-címvadászok kedvence 2011.05.12. 13:46:01

@Marcellusca: Ja, szerinted csak ők vannak az épületben? Úgy gondolod? Saját kollégáid pl már nem is számítanak? Tudod, akik hiába kérték, hogy húzzatok el a jó kurva anyátokba az elzárt területről, inkább balhéztatok. Emlékszel még? Büfében, pincében és padláson is képviselők dolgoznak? Épületet ők tartják karban? Mennyi eszed van? Ja, zsaru vagy...

IP-címvadászok kedvence 2011.05.12. 13:48:10

@Marcellusca: A tűzoltóknak adnék pénzt, ne aggódj, nem tőlük féltem az államot és magamat se. Ők megérdemlik.
Sajnálom, hogy zsarukkal együtt küzdenek azért, amiben igazuk van, a zsaruknak meg ugyabár nincs.

Küszködjetek amúgy nyugodtan blogokon, fórumokon, bárhol, el lesz kaszálva az egész, nem fogtok faszt verni 40 évesen, kár is erről álmodozni.
Ha nem tetszik, el lehet húzni dolgozni, ahogy mások is teszik!
Csak abba beleszakadnátok, az a baj.

Marcellusca 2011.05.12. 14:10:15

@IP-címvadászok kedvence: Szerintem keresd meg a gyógyszeredet!
Vagy az ápolódat.

guma 2011.05.12. 14:20:03

@IP-címvadászok kedvence: "Emlékszel még? Büfében, pincében és padláson is képviselők dolgoznak?"

ha ez igaz lenne, nem itt tartana az ország!
különben hallottál valamit a sportolók, színészek, táncosok, stb korai nyugdíj vagy járulék megszüntetéséről?
akkor gerjedj, ha kicsit is ismered a törvények számtalan kiskapuját és nem "sípszóra" ugrasz neki 1-1 szakmának!

IP-címvadászok kedvence 2011.05.12. 14:20:46

@Marcellusca: Te meg anyádat keresd meg! De gyorsan! :D
Gerinctelen sunyi férgek vagytok, el lesztek kaszálva, akárhogy küszködsz itt. Sértegethetsz, akkor se kaptok semmit. Nagyon helyesen. De kínlódj csak, én élvezem :)

IP-címvadászok kedvence 2011.05.12. 14:32:00

@guma: Nem én működöm sípszóra, hanem a fakabáték, azaz TI!
Tudod!
Én nem zsaru vagyok, mert továbbtanultam, tudod? :)
Egyenruhára az olyan trógereknek van szükségük, akik anélkül nagy semmik és senkik. Én érzem magam valakinek és kiállok magamért, de nem maszkban, ahogy azt ti csináljátok, nagy sunyin ám!
Mert, ha én füstölnék meg maszkban ordítanék a Parlamentnél, akkor pont azok, akik pénteken ezt csinálták, azaz ti, pont ti gumibotoznátok érte!
Remélem, azért a felelősségrevonás nem marad el! Ráférne egy kis büntetés az ilyenekre, akik nem tudnak viselkedni, miközben ők védik a rendet (elvben, amúgy meg szart se csináltok).
Nem hallottam a sportolókról, színészekről, táncosokról, de tudod, nem is érdekelnek. Zsarukkal jóval többször volt már dolgom és semmi másra nem vagytok alkalmasak, csak arra, hogy szemétkedjetek a polgárokkal, ezért utál, sőt, gyűlöl titeket mindenki!

Amikor 2006 őszén voltak a balhék, akkor látszott igazán, milyen kis sunyi férgek vagytok, nektek senki nem számít, az inkal szekus haverjaitokkal megvertetek tinédzsereket, nyugdíjasokat, olimpiai bajnokot, képviselőt, bárkit, aki a közelben volt éppen. Szám nélkül, aztán meg amikor fölteszik a kérdés, hogy ki volt az, akkor a rend büszke őrei elbújnak, mert ugye maszkban úgyse felismerhető senki, utólag meg mindenki tagad! Ennyik vagytok! Undorító gerinctelen férgek!
Örülhettek, hogy megkímélt titeket a náci huligánok tömege.
Csak a szánalom, a sajnálat miatt nem járt szarul egykét fakabát. Pl ott volt az a szerencsétlen kis fasz, akit maga a tömeg mentett meg, amikor kiszedték a vízágyús kocsiból. Mulatságos jelenet volt, az óvodásfejű srác kétségbeesetten csak pislogott, ahogy kiszedték az IFÁból :D
Ennek a szánalomnak köszönhetitek, hogy nem lettetek jobban össze-vissza verve meg dobálva. Mert csak rátok kell nézni és megsajnál titeket az ember, olyan szerencsétlenek vagytok.
Ti akartok 40 évesen már nyugdíjba menni? Közben meg szekusként folytatni a szemétkedést a polgárokkal, csak már egy szórakozóhelyen állva? Nem fogtok enni belőle.
Megrohadtok szépen ti is 60 éves korotokban ott, ahol vagytok. Meg is érdemlitek.

Ajve 2011.05.12. 14:33:59

@IP-címvadászok kedvence:
Első felét sajnálom, én nem teljesen ezt tapasztalom azért sok lopás meg egyéb ügyben van eredmény persze lehet sokban nincs lehet nálunk van rá ember aki foglalkozzon ezzel és egy nyomozónak nem 30-40 ügye van egyszerre mint pl pesten (ez óriási leterheltség 10-15 lenne az ideális) minden ügyben meghallgatni tanukat helyszínek stb gyanúsítottak ha van (erre azért szoktak vigyázni jellemzően öregek a sértettek akik nem biztos hogy hasznos információt tudnak adni sőt sokszor nem és mire kihívja egyáltalán a rendőrt 2x körbetakarítja a házat vagy saját nyomait hagyja ott és nem lesz semmi amin egyáltalán el lehetne indulni).
Bűn megelőzés egyébként nem csak rendőrön múlna, embereknek is figyelni kellene legjobb példa a szem (Szomszédok Egymásért Mozgalom ) vagy polgárőrök is pont ezért lennének, no nem a szebbik féle akik erőfitogtatásként oldják meg, polgárőr bárki lehet ez egy társadalmi szervezet ott rendőr közelbe kerülhetsz ha érdekel akár velük együtt is kint lehetsz. Persze ez nagyjából senkit nem érdekel hiszen tenni kell. Ismétlem nem rendőr helyett hanem mellett velük együttműködve és látnád milyen a munka mik a nehézségei hogy megy ez valójában.
Tíz meg húszezer Ft-or kikérem magamnak minden becsületes kollégám nevében is, nem tudok országos statisztikát erről, de itt nálunk nem tudok róla, akikkel együtt szoktam dolgozni pedig tuti nem korruptak. Igen elítélendő szerintem is ilyen ne legyen rendőr soha nem vettem el senki pénzét van saját keresetem ami még szerencsére elég.

Parlament esete kicsit más azért, nem nem lehet igazad van. Csak sajnos nem érted az okokat mi vezetett idáig, 80E Ft-ért mennek tűzbe jelenleg a tűzoltók szerinted? Te mennél? Ők mennek. Voltak tüntetni korábban is 2009-ben meg lehet előtte is akkor még nem telt be a pohár most már igen, jelenleg a szolg nyugdíj az egyetlen amiért még érdemes dolgozniuk, ők 24h-ba dolgoznak így nagyrészt másodállásuk van, szóval ne hidd hogy ők maradnak ha eltörlik a szolg nyugdíjt.
Rendőr nem tört be a parlament területére csak utána mentek be páran. Az a baj nem látod át a helyzetet. Ha benne lennél akkor talán megértenéd de így nem.

Nem tudom mit csinálsz miből keresed a kenyered de 8 éve semmit nem emelnek a fizetéseden sőt már minimálbért keresed csak meg cserébe egy szigorú kötelmekkel teli hivatásos pályán dolgozol, ahol bármikor szolgálatba hívhatnak, életed kockáztatod (tűzoltóknál nem kell ecsetelni, ezt még te is megérted talán, rendőr támadásokról meg lehet olvasni van akit lelőttek az özvegyének és családjának kollégái gyűjtöttek, hősként temették de hol kárpótolja a családját? Sehol. Rendőrt támadnak az már nagyon az alja ha más nem számíthat rá hogy fegyverrel rendelkezik ez biztosan visszatartó erő, de egyre kevésbé és akkor mire számítson az egyszerű állampolgár? Hát igen semmi jóra, ha rendőrt mer támadni akkor egyszerű emberi életet simán semmibe vesz és veszik is. Ha hiszed ha nem ez a rendőrség gyengülésének az egyenes következménye, menj vissza az átkosba, más volt egy rendőr tekintélye igaz hozzáállása is, akkor simán "jó" intézkedés ma már teljesen jogtalan rendőrre nézve erősen terhelő sőt elítélendő. De rend volt. Ne értsd félre nem a rendszert sírom vissza még én is gyerek voltam akkor szóval nincs is mit, de akkor erős rendőrség és rend volt.

Te egyébként nem vagy százas nagyon szélső jobbos kis szebb jövős jobbikos lehetsz, egyébként szebb jövő is ott volt hogy mást ne mondjak sok meglepő dolgot tudnék mondani, de mindegy neked teljesen mindegy, verd magad a kis egyenruhádba túlzottan nem érdekel, azt hiszitek ettől erősek lesztek, van aki erre élvez, hatalmat érzel közben az nincs meg, jobb is teljesen alkalmatlan rendőrnek egy ilyen. Az egyetlen ami jó hogy felhívtátok a figyelmet a vidékre és az ottani igen csak nagy problémákra, de helyzetet soha nem fogjátok megoldani csak nehezíteni.

Igen saját védelmükbe voltak maszkba de hivatásukért és jogaikért tették és nagyon messze állnak a tettek pl a 2006-os csürhétől ahol rendőrt támadtak térkövekkel csak pár értelmesebb emberen múlott hogy nem lett tragédia és akkor mi lett volna? Nemzeti hősök akik rendőröket ölnek? Rendőrök akkor (MTV székház) csak tömeget akarták megakadályozni hogy a székházat lerohanják, nem sikerült és meg is lett az eredménye, ettől a parlamenti tüntetés nagyságrendekkel eltér és egy rendvédelmi tüntetés teljesen más, azokkal oszlatni azt a tüntetést ami értük is van, nem érzed a súlyát, egy országban a rendvédelmi dolgozók tüntetése már nagyon az utolsó és nagy gondokra utal.

Marcellusca 2011.05.12. 14:37:01

@IP-címvadászok kedvence: Hát, Kispajtás, azt hiszem, neked egy gyógyszer már nem is lesz elég.
Nem én sértegettelek, mégcsak nem is anyáztalak.
Erről ennyit.
Nem tudsz rólam semmit, de azért élvezem, ahogy dühöngsz, kínlódsz.
Nem baj, fossad csak a trágárságokat, szitkokat, nem hat meg.

Egyébként meg, ha az orrodnál is tovább látnál, akkor feltűnt volna, amit @guma: is megjegyzett, annyi kiegészítéssel, hogy még mindig nincs szó az ogy. és önkorm. képviselők, polgármesterek ezen jogainak megnyirbálásáról.
Azon kívül, gondolom még az sem jutott el a tudatodig, hogy ennek további következményei lehetnek. Ha ezt most sikerül keresztülverni, letolni a rendvédelmisek torkán, akkor bárkivel, bármikor, bármit megtehetnek. Ez lehet az első lépés a további megszorítások, jog megnyirbálások terén.

De, te, csak nyugodtan dühöngjél magadban a rendőrökön, ha sokáig folytatod megkaphatod a "párnázott" szobába szóló beutalódat.

Ajve 2011.05.12. 14:46:57

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Beteg vagy az ip-s haveroddal együtt, kényszervallatás mi? Lassan csúnyán nézek egy állampolgárra az is emberi jogokat fog sérteni, ebben az országban mindenkinek csak joga van, kötelessége meg senkinek azt elfelejtik. Már azon is felháborodnak ha igazoltatás alá vonják őket, mindent panaszolnak amihez joguk is van nincs is ezzel semmi gond, de akkor meg milyen joghátrányról beszélünk?

guma 2011.05.12. 14:52:39

@IP-címvadászok kedvence: hehe!

te olvasni tudsz, vagy csak mantrázol?
képzeld semmi közöm semmilyen egyenruhához, csak néha gondolkodom és látok, hallok, olvasok!

az én munkahelyemen még egymás szakmájáért és a nyugdíjasokért is kiálltak az emberek.
megtanulták az elmúlt években - ha nem ezt teszik, nagyon rosszul járnak!
ha hiszed ha nem a végén a külföldi tulaj elfogadta követelésüket, tárgyalt és megegyezett...

talán neked is tanulni kéne valamit, és nem köpködni eszetlenül! :(

Marcellusca 2011.05.12. 15:05:01

@guma: Haggyad mán! Bolon'! :DDDD

IP-címvadászok kedvence 2011.05.12. 15:08:59

@Ajve:

"Első felét sajnálom, én nem teljesen ezt tapasztalom azért sok lopás meg egyéb ügyben van eredmény persze lehet sokban nincs lehet nálunk van rá ember aki foglalkozzon ezzel és egy nyomozónak nem 30-40 ügye van egyszerre mint pl pesten (ez óriási leterheltség 10-15 lenne az ideális) minden ügyben meghallgatni tanukat helyszínek stb gyanúsítottak ha van (erre azért szoktak vigyázni jellemzően öregek a sértettek akik nem biztos hogy hasznos információt tudnak adni sőt sokszor nem és mire kihívja egyáltalán a rendőrt 2x körbetakarítja a házat vagy saját nyomait hagyja ott és nem lesz semmi amin egyáltalán el lehetne indulni)."

Aha, konkrétan az egyik kedves kollégád lebeszélt, hogy jelentsem egyáltalán náluk a dolgot, a másik meg közölte, hogy jelenthetem, akkor se lesz semmi. Látták a rendszámukat a szomszédok, azokkal egyáltalán nem is akartak beszélgetni a drága kollégáid.
Ennyit erről. Szart se csináltok, szart se. Nem kell nekem itt a duma. Megláttok valakit átmenni a zebrán pirosban, akkor bezzeg nincs gond, megbasszátok 18 rongyra. Menj már, ezek után kábíts már valaki mást, aki bevesz még nektek valamit!!!!
Haverom kihívta a zsarukat, amikor el akarták lopni a vadonatúj kocsiját, ott volt a forró nyom, a teljes zárat kiszedték bal elölről, ott volt a kocsi mellett, ott hevert. Szabad szemmel is jól látható, zsíros ujjlenyomatok az ablakon stb.
Mi történt? Na mi?
Kijöttek a kis kollégáid, megálltak az autójukkal az úton (még csak félre se álltak, minek addig a fél perc oltogatásig, nemde?) félig letekert ablakon keresztül közölte a dagadék köcsög, hogy "fáradjon be a kapitányságra és ott tehet feljelentést" mi meg hiába mondtuk, hogy itt van MOST a forró nyom, itt van az ujjlenyomat, ki kéne szállni, megbeszéni, hívni a mittudoménkit, de semmi, a mondat után ablak föl és húztak el.
Na ezek vagytok ti, zsaruk.
Bezzeg Orbán terepjáróját lopják, akkor nagyon kemények vagytok. Meg amikor átkel valaki a piroson, akkor aztán megmutatjátok. Pfujj, de undorítóak vagytok. Az egész állomány egy bűzlő szarkupac.

"Bűn megelőzés egyébként nem csak rendőrön múlna, embereknek is figyelni kellene legjobb példa a szem (Szomszédok Egymásért Mozgalom ) vagy polgárőrök is pont ezért lennének, no nem a szebbik féle akik erőfitogtatásként oldják meg"

Ezek a ti cimboráitok, láttam őket pénteken! Balhézni azért jól el tudtatok együtt, nemde? Addig azért jó haverok, látom.

"polgárőr bárki lehet ez egy társadalmi szervezet ott rendőr közelbe kerülhetsz ha érdekel akár velük együtt is kint lehetsz. Persze ez nagyjából senkit nem érdekel hiszen tenni kell. Ismétlem nem rendőr helyett hanem mellett velük együttműködve és látnád milyen a munka mik a nehézségei hogy megy ez valójában."

Tapasztaltam is. Rendőrként eljáró polgárőr szivatott már minket, megállította a kocsit, meg kinyittatta a hátsó csomagtartót, a csókán amúgy rendőrségi láthatósági mellény, meg ilyenek... tudom, hogy mik mennek a valóságban, az is mind titeket dícsér amúgy. Mert ti hagyjátok évek óta, hogy zsaruként viselkedjenek bajszos-pocakos félrészeg családapák. Most meg, amikor már a fejetekre nőnek, akkor meg kínos kezd lenni? Addig volt csak jó buli, amíg együtt szopattátok a népet?

"Tíz meg húszezer Ft-or kikérem magamnak minden becsületes kollégám nevében is, nem tudok országos statisztikát erről, de itt nálunk nem tudok róla, akikkel együtt szoktam dolgozni pedig tuti nem korruptak. Igen elítélendő szerintem is ilyen ne legyen rendőr soha nem vettem el senki pénzét van saját keresetem ami még szerencsére elég."

Ja, soha nem is láthattál korrupt zsarut, ez nem is kérdés :D
A börtönben is, amikor riport készül, annyi az angyalarcú ember, akiknek mind-mind van egy szívszorító története.
Nyilván tévedés volt, amikor én ilyesmit láttam és tapasztaltam.

"Parlament esete kicsit más azért, nem nem lehet igazad van. Csak sajnos nem érted az okokat mi vezetett idáig, 80E Ft-ért mennek tűzbe jelenleg a tűzoltók szerinted? Te mennél? Ők mennek. Voltak tüntetni korábban is 2009-ben meg lehet előtte is akkor még nem telt be a pohár most már igen, jelenleg a szolg nyugdíj az egyetlen amiért még érdemes dolgozniuk, ők 24h-ba dolgoznak így nagyrészt másodállásuk van, szóval ne hidd hogy ők maradnak ha eltörlik a szolg nyugdíjt."

Jó érzés a zsaruknak, hogy lehet a tűzoltókra mutogatni. De megint elmondom, amíg ők életeket mentenek, meg állatok életét és ingatlanokat, addig TI semmit nem csináltok és semmitől nem védtek meg senkit, max saját magatoktól, pár tíz rongyért.

"Rendőr nem tört be a parlament területére csak utána mentek be páran. Az a baj nem látod át a helyzetet. Ha benne lennél akkor talán megértenéd de így nem."

Láttam az egészet, nekem ne magyarázz. Ott voltak a zsaruk. Próbálj meg most odamenni, ugyanarra a helyre! Egyedül! Egyből ordít meg sípol a kormányőr! Persze, ha haverokkal jössz, maszkban és füstgránátokkal, az más. Akkor mindent lehet.

"Te egyébként nem vagy százas nagyon szélső jobbos kis szebb jövős jobbikos lehetsz, egyébként szebb jövő is ott volt hogy mást ne mondjak sok meglepő dolgot tudnék mondani, de mindegy neked teljesen mindegy, verd magad a kis egyenruhádba túlzottan nem érdekel, azt hiszitek ettől erősek lesztek, van aki erre élvez, hatalmat érzel közben az nincs meg, jobb is teljesen alkalmatlan rendőrnek egy ilyen. Az egyetlen ami jó hogy felhívtátok a figyelmet a vidékre és az ottani igen csak nagy problémákra, de helyzetet soha nem fogjátok megoldani csak nehezíteni."

Te el vagy tévedve. Én semmilyen egyenruhát nem hordok, mert - mint mondtam - nem szorulok rá.
TE vonultál a szebbjövősökkel meg a gerinces arctakaró kollégáid. Én operettnácikkal nem vonulok, kiröhögöm őket, mert pont ugyanolyan szerencsétlenek és nagy senkik, mint a zsaruk.

"Igen saját védelmükbe voltak maszkba de hivatásukért és jogaikért tették és nagyon messze állnak a tettek pl a 2006-os csürhétől ahol rendőrt támadtak térkövekkel csak pár értelmesebb emberen múlott hogy nem lett tragédia és akkor mi lett volna? Nemzeti hősök akik rendőröket ölnek? Rendőrök akkor (MTV székház) csak tömeget akarták megakadályozni hogy a székházat lerohanják, nem sikerült és meg is lett az eredménye, ettől a parlamenti tüntetés nagyságrendekkel eltér és egy rendvédelmi tüntetés teljesen más, azokkal oszlatni azt a tüntetést ami értük is van, nem érzed a súlyát, egy országban a rendvédelmi dolgozók tüntetése már nagyon az utolsó és nagy gondokra utal."

Blablabla. A Parlament területére füstgránátozva, ordítva, kurvaanyázva egy RENDVÉDELMI SZERV tagjaként bevonulni, érvényes belépő híján.... beszarok, hogy még ezt meg lehet magyarázni.... kaptatok volna a gumibottal a hátatokra, ahogy ti szoktátok másoknak osztani, ha lehetőség van rá, na akkor egyből tudnád, mi a helyes viselkedés. Addig meg csak másoknak szabjátok meg, hogy mit csináljon, de ti persze, ha a helyzet úgy hozza, akkor örjöngtök. Ezt nem lehet kimagyarázni!

IP-címvadászok kedvence 2011.05.12. 15:16:58

@Marcellusca:

"Egyébként meg, ha az orrodnál is tovább látnál, akkor feltűnt volna, amit @guma: is megjegyzett, annyi kiegészítéssel, hogy még mindig nincs szó az ogy. és önkorm. képviselők, polgármesterek ezen jogainak megnyirbálásáról."

És szerinted lesz?
Beszéld meg a képviselőddel. Nyilván van fogadóórája. Én nem vagyok kompetens. Viszont amelyik kormány kormányoz, annak a döntéseit elfogadom, mert erről szól a jogállam. Nem pedig arról, hogy elnézek minden szemétkedést és amikor rám kerül a sor, akkor fölháborodok, hogy csak a más csoportokon húzzák meg a nadrágszíjat. Bocs, nem így működik ez.

"Azon kívül, gondolom még az sem jutott el a tudatodig, hogy ennek további következményei lehetnek. Ha ezt most sikerül keresztülverni, letolni a rendvédelmisek torkán, akkor bárkivel, bármikor, bármit megtehetnek. Ez lehet az első lépés a további megszorítások, jog
megnyirbálások terén."

Dolgozó ember vagyok és több juttatásomat megvonták.
Mindegyiket a törvény garantálta nekem és mindenkinek. Elég volt egy törvénymódosítás. Na ez a módosítás senkinek nem fájt. Senki nem gondolta úgy, hogy fölháborító. Csak mi, az érintettek.
Ha mi kivonulunk és ugyanazt csináljuk (maszkban kurvaanyázunk a Parlament területén) akkor pont ti gumibotoztok meg.
Csak ezt meg te nem akarod tudomásul venni, hogy ezért csípi az ország lakosságának a 99%ának a szemét a pénteki őrjöngésetek.

"De, te, csak nyugodtan dühöngjél magadban a rendőrökön, ha sokáig folytatod megkaphatod a "párnázott" szobába szóló beutalódat. "

Ti meg, ha sokáig ingerkedtek a belügyminiszterrel, akkor majd előbb vagy utóbb bekerülhettek börtönbe, oda valók vagytok. Én nem dühöngök kisember, nézz körül, múlt pénteken és nyugodtan közlekedtem volna, te dühöngtetek.

Ez ám az igazi, hamisítatlan rendőri logika: én együtt vonulok a szebbjövősökkel, de a másikat nácizom le. Én dühöngök az utcán, befüstölöm a belvárost turistákkal, nyugdíjasokkal, ifjusági csoportokkal, mindennel együtt, aztán a vitában kontraérdekelt felet gyanúsítom dühöngéssel.
Az a baj, hogy dönthettek és döntötök is munkátok során, sok ember sorsáról.

Pl annak a srácnak az életét majdnem sikerült kettétörni, akinek az egyik szintén nagyon, megszokott módon gerinces zsaru amfetamint csempészett a cuccai közé.
Évekig tartott, mire nagy nehezen kiderült, hogy hazugság az egész.
És persze az a zsaru jelenleg ugyanúgy igazoltat meg szemétkedik, szabadon, ugyanott, a 9. kerületben.
Hát ezek vagytok ti, kis sunyi férgek, az se igaz, amit kérdeztek. Pfujj, de undorító banda...

IP-címvadászok kedvence 2011.05.12. 15:17:55

@guma: Persze, hogyne, nyilván nem vagy zsaru :D

Ajve 2011.05.12. 15:24:24

Ha ennyi sérelmetek van rendőrökkel már külön rendészeti panaszbizottság is működik, nálunk nincs ilyen az biztos, voltam kint nem egyszer bármilyen jogsértés volt eljártak, tény hogy nem mindenhol (pl idősek) lett eredménye (trükkös lopók) de nem a mi hibánkból.
Sok mindent lehet még írni, az hogy pénzbehajtók lettünk köszönd a kormányoknak mert mind ezt akarja ezt követeli.

Marcellusca 2011.05.12. 15:27:20

@IP-címvadászok kedvence: Öregem, olyan egyszerű vagy, hogy hozzád képest a faék egy bonyolult szerkezet.

IP-címvadászok kedvence 2011.05.12. 15:29:20

@Ajve:
Nem gyanús, hogy szinte mindenkinek CSAK sérelmei vannak a zsarukkal?
A kormányokat az emberek választják. Ez a kormányt is az emberek választották, kétharmaduk van, ennek nem kell tapsolni, főleg, ha másra szavazott valaki, de TISZTELETBEN KELL TARTANI!
Erről szól a demokrácia! És nem arról, hogy őrjöngök, ha ezernyi másik csoport mellett az én csoportomat is le akarja húzni kicsit az állam!

A rendészeti panaszbizottságot a többi hasonló gittegylettel együtt b**hatjuk. Ahogy a zsarukat is, semmi értelme nincs annak, hogy léteznek. Nem tudok elképzelni olyan bajt, hogy bármikor is zsarut hívjak ki. Max ha egy hullát találok, mert akkor muszáj. Minden egyéb esetben bárhogy, bárkivel megoldom valahogy, nem tudom, hogy hogy, de megoldom... de az 100%, hogy zsarukat nem akarok magam körül tudni, mert a zsarukkal csak a baj van. Zsaruk intézkedésében semmi köszönet nincs.

IP-címvadászok kedvence 2011.05.12. 15:30:33

@Marcellusca: mondja ezt egy RENDŐR :D

Waaaahahahhaaaaaa :D

Mondjad szépen, SÜN :D

Te kis sunyi, maszkos, húzzál haza tüntetni...

Marcellusca 2011.05.12. 15:35:39

@IP-címvadászok kedvence: Továbbra se zavarjon, hogy nem vagyok/voltam rendőr!

Azért látom, hogy április közepe óta sikerült felpörgetned magad.
Fáj, frusztrál, hogy viktorkád és kúrmányunkat bántjuk, hogy kezd elege lenni az embereknek abból, amit csinálnak?
Mondjuk, engem nem különösebben zavar, hogy hazudtak és most is hazudnak, mert nem rájuk szavaztam.
De megértem frusztráltságod és tehetetlen dühödet.

Ajve 2011.05.12. 15:39:04

@IP-címvadászok kedvence:
Ja droggal a zsebünkbe járunk dolgozni hogy tisztes állampolgárokkal szemben jogtalan eljárást. Elég nevetséges vagy, talán ilyen drogos körökbe mozogsz azért ez a nagy felháborodás?

Sok más miatt felháborodhatnak rendőrök és tűzoltók is sok jogunkat elvették eddig is meg még fogják is ez után is legalább is ez a trend. Ez az utolsó megmaradt jog amiért érdemes ezt a pályát választani, de mindegy neked semmi sem számít.

Amúgy meg tudjuk hogy nem vagyunk népszerűek, kész ez van együtt tudunk élni a tudattal, utálhatsz tovább ugyan olyan nyugodtan alszok minden este.

Ajve 2011.05.12. 15:39:51

@Ajve:
*Ja droggal a zsebünkbe járunk dolgozni hogy tisztes állampolgárokkal szemben jogtalan eljárást tudunk kezdeményezni.

guma 2011.05.12. 15:46:39

@IP-címvadászok kedvence: most komolyan : érted amit olvasol?

én nem a rendőrök ellen, vagy mellett tettem le a voksom!
csak annyit jegyeztem meg : nem szabadna engedni, hogy egymást kicsinálják az alkalmazottak a dolgozók, mert ez a fajta törvénykezés idevezet.

most más a "kedvenc", odaöntik a milliárdokat számolatlanul...
ha szerinted ez normális akkor valóban kezelésre szorulsz.
tisztelni meg csak a józan észt tudom, nem a rablógazdálkodást!

IP-címvadászok kedvence 2011.05.12. 15:48:28

@Marcellusca:

"Továbbra se zavarjon, hogy nem vagyok/voltam rendőr!"

Továbbra se zavarjon, hogy nem hiszek neked :D
Az a kevés barom, aki nem rendőr, de veletek van, az elenyészően kevés. Pár családtag, meg szebbjövős kisköcsög, ezekkel nem kell számolni, ezek pont olyanok, mint a zsaruk. Miért kezelnélek másként?

"Azért látom, hogy április közepe óta sikerült felpörgetned magad."

Na ne mondd :D

"Fáj, frusztrál, hogy viktorkád és kúrmányunkat bántjuk, hogy kezd elege lenni az embereknek abból, amit csinálnak?"

Leszarom, hogy ki van kormányon, egyrészt én nem szavaztam Viktorkára, amúgy a zsaruk pattannak egyből, amikor Viktorkád kiadja a parancsot, nemde? Ugyebár nem én.
Sajnos itt négyéves ciklusok vannak. Még három évet ki kell bírni, ez ilyen, ilyenek a játékszabályok. Nekem is, neked is és a Zembereknek is ki kell várniuk, hogy egy másik kormányt szavazhassanak meg. Vagy megint ugyanezt.

"Mondjuk, engem nem különösebben zavar, hogy hazudtak és most is hazudnak, mert nem rájuk szavaztam."

Én szintén nem.

"De megértem frusztráltságod és tehetetlen dühödet."

Kis drágám, a frusztrált az, aki a belvárosi nyugdíjasok meg a sok turista orra alá füstgránátot basz oda, tudod?
A tehetetlen dühről meg megint csak azok tettek tanúbizonyságot, akiknek a rend őrzése lenne a feladata. Ugyebár hangos fújolás, ordítozás, egyszóval HISZTI.
Megint rám akarja nyomni a saját nyomorát egy gerinctelen fakabát.
Ti nem változtok, látom :D

IP-címvadászok kedvence 2011.05.12. 15:57:59

@Ajve:

"Ja droggal a zsebünkbe járunk dolgozni hogy tisztes állampolgárokkal szemben jogtalan eljárást. Elég nevetséges vagy, talán ilyen drogos körökbe mozogsz azért ez a nagy felháborodás?"

Na, innen ismerszik meg egy tetves büdös kis zsaru. "ja, hö, te drogos vagy mi?"
Na ennyik vagytok. Kis primitív gyökerek, mind.
A felháborodás azért van, mert olyannak csempészte az amfetamint a cuccai közé a tetves mocskos kis kollégád, aki még mindig az utcán van a seggbekúrda helyett, aki egyáltalán nem fogyaszt ilyet, az állásából kirúgták, pont a magatokfajta kis rongyok miatt bélyegezték évekig drogosnak, mire tisztázni tudta magát.
Persze jóvátétel nincs, a zsaru meg szopathatja tovább a népet Ferencvárosban.
És akinek ez nem tetszik, az nyilván drogos. LOL
Na ennyik vagytok, kis gennyes szar alakok, mind.
Ellenetek szurkol az egész ország, ne aggódj, nem lesz nyugdíj 40 évesen. Megvonják nemsokára, nagyon helyesen.

"Sok más miatt felháborodhatnak rendőrök és tűzoltók is sok jogunkat elvették eddig is meg még fogják is ez után is legalább is ez a trend. Ez az utolsó megmaradt jog amiért érdemes ezt a pályát választani, de mindegy neked semmi sem számít."

Direkt nem mondom, hogy én milyen foglalkozást választottam, ami törvényben garantált életpálya volt, törvényben garantált juttatásokkal, amiket már évekkel ezelőtt megvontak. Tehát most már nem érdemes ezt választani, mert mégse ért semmit a "törvényi garancia", és persze közben a válság miatt már nem tud az ember váltani.
Na ÉS?
Akkor mi van? Ez kinek a nyomora? A miénk! Megszopjuk! Évek óta! Nekem se emelkedett a fizetésem, ha tudni akarod és 100 alatt keresek! ÉS?
Mi van akkor? EZ AZ ÉN BAJOM! És nem megyek emiatt őrjöngeni, dobálni, füstöt nyomni a Belvárosba, rendőrség által lezárt területre nem török be maszkban, stb.
FÖLFOGOD?

"Amúgy meg tudjuk hogy nem vagyunk népszerűek, kész ez van együtt tudunk élni a tudattal, utálhatsz tovább ugyan olyan nyugodtan alszok minden este."

Hidd el, én is nyugodtan alszom, aztán majd akkor még nyugodtabb leszek, amikor látom, hogy végre megszűnik az a világ, hogy 40 évesen a nyugger zsaru szekusként szopat x meg y szórakozóhelyen, több százezret a zsebébe téve.
Csak te is maradj nyugodt és ne dúld föl a belvárost a kis haverjaiddal, a cigány polgárőrökkel meg a jobbikos majmokkal, ha lehet, már megint....

IP-címvadászok kedvence 2011.05.12. 16:01:03

@guma:
Nem mondtam egy szóval se, hogy a kormány intézkedései normálisak, meg jók. A tűzoltóknak sokkal több juttatás kellene és ők meg is érdemlik, hogy leszereljenek 60 éves koruk előtt már jóval.
Mivel nem vagyok fideszes politikus, se pedig fidesz-szavazó, ezért nem érdekel az egész. Végigvészeljük a ciklust és nem borítjuk föl a közrendet, főleg nem az ország első házának kapujában, kurvaanyázva. Ennyi az egész. Ez nem arról szól, hogy tapsol bárki a kormánynak, csak annyi, hogy tudunk viselkedni. Még a végén attól leszek fideszes, mert nem mentem veletek őrjöngeni pénteken? :D

trojka 2011.05.12. 16:32:50

Szíjjárto elfelejtett lemezt cserélni és nem volt egy okos ember, aki odaszolt volna neki, hogy Peti, hulye vagy! Az egyenruhások már nem azért tuntetnek, hogy 40 éves korukban elmehessenek nyugdíjba. Gondolom, ez már náluk is bevillant, hogy nem igazán ferr dolog. Petike még most is : "nem engedhetjuk meg, hogy életerös, egészséges emberek 40 éves korukban nyugdíjba menjenek" O.K!, tényleg ne menjenek. bár, azért mentek el, mert nem voltak megfizeve, és a nyugdíj mellett kellett egy kis lové. Tessék már fentebb is szétnézni! Életerös, egészséges fiatalemberek politizálnak aktívan, s az ezért lenyult maniért még mellékesen milliokat vágnak zsebre havonta. (ja és hamarabbmehetnek nyugdíjba) Na, akkor mi a kulönbség? ezek a majmok meg nem ismerik el, hogy igenis, elkophatnak az emberek, mert a fizikai, pszihikai többlet hatás kiveszi belöluk nem csak az életkedvet, de az energiát is. amugy, miért nem foglalkoztak ezzel az állampolgárok annak idején? Mert senki sem hergelte egymás ellen öket.

IP-címvadászok kedvence 2011.05.12. 16:40:37

@trojka: Ahogy én látom, nagyrészt a zsaruk hergelik maguk ellen az embereket. Ezért nincs velük senki. Láttam a vonulást, láttam, hogy igazából egyedül vannak...

Ajve 2011.05.12. 16:55:17

@trojka:
Ott a pont, politika uszít az embereket egymásra hatalomnak jó ha sok a konfliktus ismerjük oszd meg és uralkodj, voltak már híresztelések hatalmi megosztásról most épp narancs van, ki tudja mi jön ez után lényeg nekünk nem lesz jó sose volt jó bárkire is szavazunk ez van.

trojka 2011.05.12. 17:17:21

@IP-címvadászok kedvence: Nézd, nehéz is azok mellé állni, akik gumilövedékkel, viperával, kézzel lábbal verték anno a civil tuntetöket...de ki tudja, hogy ammögött is mi, ki és kik álltak...

picur3ka 2011.05.12. 17:30:37

Na, lehet velemenyezni komolyan is:

Elegedett On a rendorseg munkajaval? Kerdoiv linkje a cikkben:

www.sonline.hu/somogy/kek-hirek-bulvar/elegedett-a-kozbiztonsaggal-mondjon-velemenyt-a-rendorokrol-376251

trojka 2011.05.13. 06:41:17

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Igen, totálisan elégedett vagyok az indiai rendörség munkájával...

matula100 2011.05.13. 09:10:34

Staudt kérdésére, hogy hány terroristát fogott el a TEK, Pintér kérdéssel válaszolt: Hány terrorcselekmény történt Magyarországon? Szerinte a TEK munkáját dicséri, hogy ilyen bűncselekmények nem történtek."
Szerintem fel kellene állítani egy kommandós csapatot a jegesmedvék támadásának megfékezésére. Tuti siker lenne, szerintetek a felállítást követően hány jegesmedve támadná meg a védtelen embereket a budapesti éjszakában?
Tuti zéró, biztos a siker.

Cateran 2011.05.13. 11:25:42

@IP-címvadászok kedvence:

"zsaruk pattannak egyből, amikor Viktorkád kiadja a parancsot, nemde? "

Ugye tisztaban vagy vele mi a Rendorseg, mi a feladata? Nem opcionalis szamukra a dolog....De a kommentjeidbol itelve sotetebb vagy mint en:P

prendick 2011.05.13. 11:44:38

@Cateran: "Ugye tisztaban vagy vele mi a Rendorseg, mi a feladata? Nem opcionalis szamukra a dolog"
Elképzeltem, ahogy tüntetgetnek szépen, aztán hangszórón megkapják a parancsot, hogy haladéktalanul szolgálatba lettek helyezve, erre mindegyik gyorsan megragadja mellette álló tüntetőt és letartóztatja. Mert ugye nem opcionális a parancs teljesítése.
Tán ezért nem tüntet szívesen senki rendőrrel együtt. Valamiért gyanús, hogy a rendőrhöz rendelhető extrák közül nem szokták választani a lelkiismeretet.

hoplita 2011.05.13. 12:48:35

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

'....A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésének sokat számít a lakosság véleménye, illetve szubjektív biztonságérzetük. Annak
érdekében, hogy megtudjuk, hogyan vélekednek a rendőrök munkájáról, mennyire elégedettek vele, egy kérdőívet állítottunk össze. Szeretnénk minél több embert megszólaltatni a megye egész területéről, meghallgatni észrevételeiket, javaslataikat. A kérdőív kitöltése természetesen önkéntes és anonim, bárki válaszolhat, aki segíteni szeretné munkánkat. (SMRFK)..."

Muhahahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!
(sírva-fetrengve röhög)

picur3ka 2011.05.13. 14:36:04

@hoplita:

Csak ovatosan, nehogy a gyerekek megijedjenek!

IP-címvadászok kedvence 2011.05.13. 15:25:49

@Cateran:

Nem nekem kell tisztában lenni a rendőrség feladataival, hanem pont a zsaruknak KELLENE.
De soha nem azt csinálják.
Az egy dolog, hogy kerülöm őket, más normális, balhét és bajt kerülő emberrel együtt... miközben egy rakás pénz megy el rájuk... de az, amit múlt pénteken eljátszottak az ország első számú házánál, gondolom számodra se azzal az üzenettel bírt, hogy a rendőrség tudja, MI A DOLGA. Ugye, hogy ugye?

IP-címvadászok kedvence 2011.05.13. 15:27:15

@hoplita: Na ezen a kérdőíven én is jót röhögtem.... sajnos nem lehet olyan szépre kozmetikázni a kérdéssort, hogy már a kérdések föltétele ne lenne iszonyatosan röhejes az átlagpolgárnak, aki tudja is, hogy mi a valóság, mert itt él :D

trojka 2011.05.13. 18:00:56

@hoplita: nem hiszed el...25 éven keresztul fegyveres testuletben szolgáltam...most én is kikerulom a rendöröket, ha lehet...sosem lehet tudni...pedig "nincs vaj a fejemen..."

picur3ka 2011.05.13. 19:26:18

@trojka:

Meg az is idevalo fontos adalek, hogy az erpataki polgi elmondasa szerint, mikor rendet kezdett tenni a helyi ciganysoron a rendorseg kezdett a legnagyobb akadaly lenni.

Vagy a nyugalmazott rendor levele Morvainak az ors megtamadasarol: 'Mi folyik itt?'

Tapasztalatlan, aluliskolazott garda, nagy aranyban. A korai nyugdijaztatas ennek egyik komoly oka.

trojka 2011.05.14. 06:57:04

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Igazad van, ne menjenek el 40 éves korukban nyugdíjba, mert már ez is irritálja a civileket. De-azt engedjék meg nekik, hogy 5 évvel hamarabb, mint mások. Ez eddig nem jelentett feszultséget, mindenki tudomásul vette. De egy alulfizetett, politikailag guzsba kötött, nem a lényegre használt rendörségtöl mi a fenét várunk. dicsekszenek, hogy több ezer rendör szerel fel. Azonban, ugy látom, feláldozzák a minöséget a mennyiségért. vasággyal egyutt 30 kilos, értelmi szinten a béka segge alatt levö ember az egyenruhában is csak korcs marad! amelyik meg kigyurta magát, kopasz fejjel szaladgál, már irtam egyszer, ha kirugják, másnap a másik oldalon találod! (tapasztalat)

fokabacsi 2011.05.14. 08:38:59

Na ez még a vastagbőr! Hová lett legalább 20 hozzászólás innen?

Kartal (rezervált) 2011.05.14. 10:35:55

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Erről Mali Zoli, Drávapiski polgármestere is elég sokat panaszkodott. Hiába akart fellépni a cigány származású bűnözők ellen, a rendőrség védte őket legjobban. Na vajon miért?

@hoplita: olvastam én is, gondoltam kitöltöm, és beírom valahová, hogy menjenek a faszra... aztán sajnáltam rá az időt.

trojka 2011.05.15. 09:14:52

Na, most dobtam el az agyam, amikor elolvastam a mai Heves Megyei Hírlapot: "LÁZÁRÉK JAVASLATA OLAJ A TŰZRE"
Lázár János és Balsai István pénteken terjesztette az Orszggyulés elé alkotmánymodosítási javaslatát, amely rögzítené: nyugdíjat az kaphat, aki betöltötte az általános öregségi nyugdíjkorhatárt. a képviselök elvennék a 62 évnél fiatalabb nyugdíjasok ellátását, köztuk az egyenruhások, bányászok, vegyipari foglalkoztatottak, a munkájuk során anyaggal érintkezö mukavállalok...Az érdekvédök szerint a kormány háborura szolit, tömegeket zudit munkanélkuliségbe, vagyis többnyire inkább a depresszioba...Egy tiszteséges demokráciában elképzelhetetlen, hogy a már megszerzett ellátásokat visszamenöleg elvegyék..."
Döbbenet. idáig jutottunk. Az eddigi törvények, rendeletek, állítolagos kedvezmények sanzén s...be rugva, diktatorikus modszerekkel semmissé nyilvánitva. Ez az agybeteg Szíjjárto állandoan azt dumálja: "Magyarország ugyanis nincs abban a helyzetben, hogy lemondhasson negyven-egynéhány éves , tapasztalt, életerös emberek munkájárol. Éppen ellenkezöleg-mondta Szíjjárto Péter-, nyugdíjkorhatár eléréséig biztosítani kell számukra a munkalehetöséget. "
Nos, azt hiszem, ennyi szemelgetés is elég dicsö kormányunk abszolut hulyeségének bizonyítására. Teszem azt, valaki elment 55 éves korában nyugíjba, s van esetleg még 3-4 éve 62 éves koráig,hát öt is visza fogják hívni? Hova? nagy valoszínuséggel a munkanélkulségbe. Anno megállapitottak neki törényesen egy nyugdíjat, az minden évben emelkedett pár százalékkal. Most pedig semmit sem fog kapni? Vagy: visszamegy dolgozni, s akkor, ha eléri a nyugdíkorhatárt, ujbol meg fogják állapítani a nyugdíját? persze, van ebben logika, talán ha a felét meg fogja kapni az elözönek. Másik: aki elment 40 évesen nyugdíjba, hacsak nem lusta, vagy nem beteg, tényleg dolgozik valahol. Akkor mit is makog ez a kis borzas feju kormányszovivö? Magyarország nincs abban a helyzetben!? de bezzeg olyanban van, hogy több százezer cigányt etessen, itasson, ruházzon, több ráfordítással per fö, mint amennyi nyugíjat kapnak nyugdíjas egyenruhások. Tessék csak megnézni, évente hány millio forintot nyernek pályázaton azok az önkormáőnyzatok, amelyek tele vannak "hátrányos helyzetu" akármikkel. egy cigány gyerek nyaranta akár 4-5 táborba is eljut, a magyar meg lehet, hogy sohasem. De végul is, nem ez a téma, kissé eltértem a lényegtöl. Tudom, sokan utálják az egyenruhásokat, de azért ez nagy pofátlanság lenne veluk szemben. (Pintér bajtárs miért nem védi az embereit? (igaz, ö a másik oldalnak akar eleget tenni!) Ezek a Viktorék meddig akarnak még a tuzzel játszani? Vagy ugy gondolják, elég birka ez a nép ahhoz, hogy mindent megtegyenek vele?!

Kartal (rezervált) 2011.05.15. 09:45:14

@trojka: szerintem Orbánéknak annyira tetszett az ellenzéki semmittevés, hogy soha többet a büdös életben nem akarnak választást nyerni, ezért teszik ezt.

Igen, a "magyar" kormány háborút indított a magyar nemzet ellen. Úgy látszik, nem volt nekik elég a fülkeforradalom, valódit akarnak. Csak azzal nem számolnak, hogy ott ők lesznek felhúzva a lámpavasakra, faluszéli fákra.

fokabacsi 2011.05.15. 17:42:43

Nincs olyan réteg, akinek bele nem tapostak volna a lelkivilágába! Művészi tökélyre fejlesztették a "hülyepolitikus " módszert! Ezek nyerni, három év múlva?! Élen a debil Lázárral?!

Ironfist 2011.05.17. 09:29:17

Jaj, most néztem a levelezésemet, és jöttek ilyen értesítők, hogy egyes letiltott retkek dobálják felém a mocskot. Hoplita, és IP címvadászok kedvence: pöcsök vagytok, nem tűnt fel, hogy ezer éve letiltottam a buzi fejeteket már? Vagy csak más előtt akarjátók növelni az e-péniszt, hogy ti milyen jól megmondjátok? Csak mert én nem látom....
Idióták :DDD

süti beállítások módosítása