Skip to content


       Szűrés lista

Welcome to Gyöngyöspata!

A tegnapi nap videója következik, Pintér Sándor és a fegyverbuzi amerikai nagykövetasszony elmentek Gyöngyöspatára, sétáltak egyet a faluban, tárgyaltak, majd visszamentek Budapestre.


Csodálatos dolog, amikor a hús-vér emberek mesélik el a saját, valós sérelmeiket egyenes a miniszter úrnak, nem pedig egy száraz jelentés egy bekezdése a történetük.

Pintér a legkeményebb pléhpofáját csatolta fel reggel, mert a szeme sem reggel, mikor a szemébe mondják, hogy a rendőrség leszarta a bejelentett lopásokat ... remélem a heves megyei rendőrkapitány úr nyugtalanul aludt az éjjel.

Az egész látogatás egy szürreális játékfilmre emlékeztetett, a karót nyelt belügyminiszterrel, a bociszemű nagykövetasszonnyal, a legszebb ünneplőjében feszítő cigányvezetővel, a tapsoló romákkal, a feldíszített a művházzal, az elkeseredett emberekkel ...

"Farkas János a Roma Polgárjogi Mozgalom országos alelnöke azt mondja a nagykövetnek, nagyon hálásak a Pintér úrnak és bíznak benne, hogy újra megválasztják őt, ők mindenesetre rá szavaznak. És szurkolnak Obama elnöknek azért, hogy ő nyerje meg Amerikában a következő választásokat is."
Vajon Pintér Sándorral akar szavazni, vagy a Fideszre? Seggnyalásból jeles.

"Egy csendes, idősebb cigány asszony is ott ácsorog a községháza előtt. Tíz gyermeke és harminc unokája van."
No komment. Meglesz a 100 unoka is egyhamar.

"Az USA olyan rendvédelmi oktatótiszteket küld Magyarországra, akik át tudják adni tapasztalataikat a magyar rendőröknek arról, hogyan lehet eredményesen dolgozni multikulturális környezetben. Körülbelül ötven ember oktatását kezdik meg hamarosan, rendőrökét, a rendőrtiszti főiskola tanáraiét, és a képzésbe a helyi iskola igazgatóját is bevonják."
Aztakurva, ennyi?! Ezt sikerült a tárgyalások alatt kisütni? Ne oktassanak, hanem kapják el, aki lop, mivel a börtönből kurva nehéz bármit is ellopni Patán ...

"Eleni Tsakopoulos Kounalakis szerint a világon mindenütt vannak etnikai feszültségek és szeretne tanulni abból, ahogy a magyar hatóságok kezelik ezt a kérdést."
Aztakurva másodjára ... azért az udvariassági seggnyalásnak is van határa Kounalakis asszony! Szerintem sokkal jobb lesz az Egyesült Államoknak, ha nem tanulnak tőlünk semmit! Inkább mi szeretnénk tanulni az Önök Joe Arpaio seriffjétől ...
 
"Eleni Tsakopoulos Kounalakis cáfolta, hogy az amerikai nagykövetség munkatársai azt ajánlották volna a romáknak, hogy kérjenek menedékjogot és vándoroljanak ki. Mint mondta, munkatársai csak tájékozódtak Gyöngyöspatán és próbálták megérteni a helyzetet."
Na persze .... semmi keresnivalója egyik nagykövetségnek sem egy ilyen helyen, ez min. az ország belügyeibe való beavatkozás, az Egyesült Államok budapesti képviselete ne avatkozzon bele. Jobb helyeken az ilyenért pár tisztviselőt kiutasítanak az országból ... mellesleg a magyar titkosszolgálat ilyenkor mit csinál?

A Heti Válaszban olvasható egy hosszabb interjú Losonci Bálint gyöngyöspatai borásszal, akit év felfedezettjévé választották múlt héten a Borászok borásza mustrán. Ajánlott olvasmány.

Címkék: rendőrség pintér

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr152902718

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dübörög a diktatúra 2011.05.14. 18:34:14

 Nem kicsit, nagyon!Ami most folyik Magyarországon abba Kádár belepirult volna, Rákosi viszont elismerően csettintett volna rá. Azt már megszoktuk az elmúlt bő 20 év alatt, hogy a választási ígéreteket sosem tartják be. Aki az ígéretek alapján vál...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.05.14. 11:41:42

...a napi cigányozást, és az új alkotmányt add meg minékünk!
ámen!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.05.14. 11:41:45

Ez egy nagyon fura,kifordított helyzet.Egy olyan országból jön valaki,ahol szó nélkül lelövik a házba bejövő tolvajt.

serrath 2011.05.14. 11:51:45

@Tigeri:
hátha ezt adják át a magyar rendőrségnek:D
bár szerintem a fejüket fogják fogni csak hogy mi van itt aztán inkább hazamennek.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.05.14. 11:53:02

@.Pierre Bezuhov.:

mi ebben a cigányozás? de most komolyan? vagy ilyen eseményekről ne is számoljon se senki, mert ...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.05.14. 11:56:34

@zero: Nem hiszem el,hogy az amerikaiak nem tudnák,hogy nálunk mi a helyzet.Önvédelem,magántulajdon védelme terén.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.05.14. 11:59:44

@serrath: Pontosan.Csodálkoznak,hogy ilyen nincs.De van.Aztapicsa!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.05.14. 12:05:19

@zero: Komolyan kezdek hinni azokban a fránya összeesküvés elméletekben.Valakik tényleg azt akarják,hogy itt minél rosszabb legyen.Most ugye megint megrótt minket az Amnesty International,hogy milyen csúnya rasszisték vagyunk.

nagyon_buta 2011.05.14. 12:06:46

Valami nem kerek ebben az ügyben, vajon Kathrine hurrikán után elmentek ezek az amcsik segíteni?, Párizsban, Athénban az amcsi nagykövet elment érdeklődni a problémákról?, Miért is lettünk ilyen hirtelen, ilyen fontos szövetséges, támogatásra szoruló kispajtás, van-e ennek köze a kiszivattyúzott illetve még kipréselendő pénzhez? ( esetleg bizonyos emberek és őseik közös vallásához?)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.05.14. 12:10:59

@nagyon_buta: Asszem nekem is ez jutott eszembe.:))Pedig régen nem voltam ilyen.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.05.14. 12:13:17

Most jutott eszembe!A legjobb ötlet!Költözzön le az amerikai nagykövet asszony oda.Vihet fegyvereket is.Hátha próbálkoznak nála is.Néhány hősi halott árán.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.05.14. 12:16:18

Amúgy a helyzet kezelése ugyanaz mint eddig mindig, két lépés:
a. odaküljük a rendőröket, hogy megvédjék a cigókat
b. kitömjük őket pénzzel

Nem fog itt változni semmi. Majd talán 1-2 generáció elteltével, amikor a kis purdákat még azelőtt kiemelik közülük, hogy megkezdődne a "14 éves korod előtt öld meg és rabold ki az öregasszonyt mert akkor nem ítélhetnek el" tanfolyam... a többi humbug.

serrath 2011.05.14. 12:21:09

@Tigeri:
Hát nem tudom, a vége az lenne hogy a náci magyarok lőtték le, mert sovinisztaák, akkor meg már egyenjogúság se lesz, a fél világgal háborúzúnk a végén:D

bandika gazdája 2011.05.14. 12:21:10

@Tigeri: Isten a tanúm, soha életemben nem voltam sem rasszita, sem antiszemita. De most a Képíró per után, meg Gyögyöspata után komolyan mondom, már nem is nagyon tudom mit gondoljak! (Vagy tudom?!) C

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.05.14. 12:22:25

Most akor a magyar nagykövet is elmegy majd Harlem-be?
-Mi történt?
-Lelőttem a tolvajt.
-Dehát színesbőrű volt.Raaaszizmuuus!
-???

Max. 2011.05.14. 12:23:39

"Most akkor látta, mi a helyzet"

Ha-ha-ha! Lövése nincs neki arról, hogy mi a helyzet, látott egy halom állatot, hallott egy halom blablablát, ezekkel a tapasztalatokkal megy haza.

Aztán majd kiokítanak mindenkit a multikulturális környezetről. O...M...F...G.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.05.14. 12:25:05

Vagy a másik,hogy a magát megvédő egyén is színesbőrű.

serrath 2011.05.14. 12:26:48

@Tigeri:
az nálunk is legláis nem csak amcsiában

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.05.14. 12:27:55

@Max.: Hazamegy."Gyerekek!Ezek rosszabbak mindennél.Ha idejönnek,fegyvereket elővenni,ajtót bezárni!"

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.14. 12:29:55

""Farkas János a Roma Polgárjogi Mozgalom országos alelnöke azt mondja a nagykövetnek, nagyon hálásak a Pintér úrnak és bíznak benne, hogy újra megválasztják őt, ők mindenesetre rá szavaznak."

Nem is tudtam, hogy Sanyi már a miniszterelnöki babérokra tör.
Vagy már a belügyminisztert is úgy választják? :D
Most esik le a MINIszter fogalma... ...a törpe Sanyi... :D

""Eleni Tsakopoulos Kounalakis cáfolta, hogy az amerikai nagykövetség munkatársai azt ajánlották volna a romáknak, hogy kérjenek menedékjogot és vándoroljanak ki."
De-de, ez jó meglátás, csak ne küldjék ezeket is vissza...!

"akik át tudják adni tapasztalataikat a magyar rendőröknek arról, hogyan lehet eredményesen dolgozni multikulturális környezetben."
Hm, van ebben valami. Csak azt nem tudom, itt mit szólnának az ami módszerekhez.

Komolyan mondom, ezek valahol máshol élnek, vagy valami titkos dolgot szívnak.

zsoltix 2011.05.14. 12:38:04

''Egyebek mellett javasolják, hogy a demokratikus kormányzó és ellenzéki pártok "közösen lépjenek fel a szélsőjobboldali, újnyilas puccskísérletek, párthadseregek, félkatonai szervezetek létrehozása, cigányellenes pogromok, pszichikai és fizikai terrorcselekmények" ellen.
Javasolják, hogy a Belügyminisztérium és a Legfőbb Ügyészség indítson büntetőeljárást mindazokkal szemben, akik március 6. óta a gyöngyöspatai cigány közösség tagjaival szemben személyi szabadság megsértésével, zaklatással, közösség tagja elleni uszítással és erőszakkal alaposan gyanúsíthatók, továbbá a kormány haladéktalanul oszlassa fel a Magyar Gárda utód- és társszervezeteit.
A javaslatok között szerepel az is, hogy "helyezzék szabadlábra a gyöngyöspatai provokációk során jogos önvédelmet gyakorló, esetlegesen azt túllépő három cigány fiatalembert, mert nincs jogalapja a fogvatartásnak, ha reális alapja sincs a bűnismétlésnek" hvg.hu/itthon/20110513_javaslatokat_tesz_kormanynak_helyi_cigany Áládárék remek javaslatai.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.05.14. 12:39:04

Na jó hétvégét!Az alaphangulat már megvan.:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.05.14. 12:41:21

@zsoltix: Ja,és még több péézt!De tényleg viszlát.

jágör68 2011.05.14. 12:41:48

Legalább akkor már bombáznának minket is demokratikus, elfogadó, multikulti országgá, mint Irakot, Afganisztánt.
A legjobb az volt, amikor a volt mudzsahedin- CIA- ügynök likvidálása kapcsán az egyik Times Square- en ünneplő figura azt találta mondani, hogy végre véget ért a terror elleni háború, mert Afganisztánban és Irakban is Geronimot keresték :DDDDDDD
USA és a hírös oktatásuk:

www.youtube.com/watch?v=23cK1S_m3gY&feature=related

serrath 2011.05.14. 12:53:42

@zsoltix:
A cikkből
"A közlemény szerint a kisebbségi önkormányzat javaslatai a cigány közösség és a nem cigány származású lakosság közötti harmonikus viszony, az együttműködés helyreállítását, a diszkriminációtól mentes társadalmi, oktatási, szociális, gazdasági és kulturális programok beindítását és megvalósítását célozzák."
Akkor megvonjuk tőlük a segélyt,legyen ez az első nagy lépés :D

csicsrricsi 2011.05.14. 12:58:04

picit tényleg van egy cigányozás beütése a posztnak. nem véletlenül ment az amerikai nagykövet oda... viszont remélhetőleg e látogatás után változik a helyzet, és lesz normális rendőri szolgálat.

ketroot 2011.05.14. 13:24:55

Tényleg egyre jobban sajnálom, hogy mi vár erre az országra, na meg persze ránk, normálisabb polgárokra...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.05.14. 13:26:29

Egy olyan ország magyarországi (fajsúlyos az a politikus akit ideraknak hozzánk ugyebár) nagykövete megy cigókat ajnározni don Alessandro balján ahol a '60as években még külön utaztak/étkeztek/tanultak a feketék, ahol JLo-n kívül minden latin söpredéknek van tekintve és ahol alkotmányos joga van bárkinek megvédeni magát és a tulajdonát bárkitől fegyverrel.
Az pedig külön vicc kategória hogy sorfalat állnak a mackónadrágos cigányok és tapsolnak meg óbégatják hogy "Isten áldja Pintér miniszter úr!" Vérlázító arrogancia, ostobasággal megspékelve...

ketroot 2011.05.14. 13:33:26

@csicsrricsi:

Akkor mit írjunk "cigány" helyett? Pirézeket? Az úgy ugye jobb?

Lesz rendőri szolgálta? MUHAHAHA!

Azt meg már meg sem kérdezem, hogy szerintem mennyi ilyen falu van még szerte az országban, ahol minimum ilyen béka segge alatti állapotok vannak.

Amíg politikai rendőrség van, lófasz se lesz itt, nem közbiztonság.

Viktus 2011.05.14. 13:40:46

@derelye vágó:

Örül, hogy nem él olyan környéken a liberális pinceklubban pedig olyan jó elmélkedni az amnesty ribikkel, hogy mekkora náczi ez a vidék, mert nem becsüli meg ez az áldott autentikus roma kultúrkört ...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.14. 13:47:11

Jellemző, ahogy hazudoznak a cigányok. Az ember úgy van vele, hogy hallgattassék meg a másik fél is, de hogy ha ez a másik fél egy igaz mondatot nem bír kinyögni? Milyen válasz az, hogy "de a magyarok is lopnak?"? És nincs egy sem, amelyik odamenne, hogy "ne hazudozz már Gazsi, hát te is itt élsz, tudod mi megy nálunk...".

@Tigeri: Ezek a gittegyletek mindenhol ezt csinálják.. Egyébként szimplán nem kell őket komolyan venni, hanem elkezdeni megoldani a problémát. Aminek persze ára van. Azt meg kell fizetni.

dr. Aullah 2011.05.14. 13:50:25

Számomra annyira undorító, amikor a fejesek az egész pereputtyal, kamerákkal ki mennek "helyszínelni" ... Még is mi a faxomat várnak?
Amerikának és más országnak mi a fax köze van hozzá, mi történik itt? Főleg az amcsiknak, akiknek olyan fegyvertartási törvényeik vannak.
Tudtommal ez belügy. Ha meg a belügyminiszter nem képes megoldani, akkor alkalmatlan.

Nekem kurvára elegem van, hogy minden szem oda tekint... de gyakorlatilag semmi hasznos nem történik, csak látszat intézkedés... közben meg a többi faluban megy tovább a magyarok terrorizálása...

(közben lett a családon belül két újabb jobbikos, ex fityiszes, akik rájuk szavaznak, amint szavazni lehet.)

Horizont 2011.05.14. 13:51:52

Ez a poszt cigányozós? Nagyon is enyhe! Ezt megnézve az ember "behal" lelkileg, milyen ország milyen vezetőkkel, milyen állampolgárokkal?? Vicces és szánalmas ahogy vastaps kíséri Pintér lépteit. Még szánalmasabb amikor Pintér megkérdezi mikor lopták el a szerszámaikat, és miután hallja, hogy kb. 2 hónapja, szemrebbenés nélkül közli, ja akkor még nem voltunk itt!!!!!!!!!!!!!!!
Mellesleg mi a francot keres az amerikai nagykövet Patán? Nem tudják megoldani a problémát? Persze, hogy nem! Pata egy szép kis falu volt. VOLT! Van egy csodálatos XV. században épült temploma, bortermelő vidék, uszodája van (!) egy gyöngyszem volt régen!
Érdemes elolvasni Losonci Bálinttal készült interjút. Egy helybeli, aki korrekt, reális, nem gyűlölködő cigányozós! Minden politikusnak ajánlanám figyelmébe!! Többek között ezt mondta:
"Heccfalu lettünk.....Patán viszont a cigányság aránya 18 százalék. Az iskolában már ötven. (!!!!)
.....A házukon két parabolaantenna van, márkás ruhákban járnak, autójuk van - ennyit a nyomorról......
Közkeletű hiedelem például, hogy azért vágják el derékmagasságban a lopott fát, mert lusták még lehajolni is. Nem ez a helyzet: nyolcvan centiig csak csonkolásnak számít, kisebb büntetés jár érte.....
amikor nem vagyunk háborús övezetté minősítve, egyetlen rendőr van a faluban, akinek arra nem elég a költségvetése, hogy a rendőrautóban egész hónapban legyen benzin......Igaz, a börtön egyeseknek szanatórium és kiképzőközpont keveréke. Alig ismertem meg azt az embert, aki anyámat kirámolta: fél év alatt vagy 15 kilót szedett fel odabent, izomban.....Van viszont két patai cigány ember - apa és fia -, akikkel érdemes dolgozni. Talpig becsületes, szorgalmas, rokonszenves emberek. Az lenne jó, ha ők lennének a hangadók a cigány közösségben. Ők azonban halk szavúak. Az, hogy őket is megfélemlítették az egyenruhák, fájó és igazságtalan, de sajnos az ő életmódjuk számít kivételnek. "
Milliárdos 15 éve nyugdíjas belügyminiszterünk biztos, hogy nem is olvas el ilyet! Tehet hetente sétát a faluban, gyalog is mehet Pestről Patáig azzal nem oldódik meg semmi. Azzal se ha minden alkalommal elmondja, hogy munkát kell adni! Igen! Adjanak!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.14. 13:57:45

@csizsikpizsik: Most nem azért de ez amit mondtál mind pozitív.
Lehet, hogy mégiscsak kisülhet valami jó is ebből az amerikai továbbképzésből. Engem pl rohadtul idegesít, amikor egy 8 fős horda rajkodik a buszon, ahelyett, hogy a nekik fenntartott hátsó részen kussban ülnének.

Horizont 2011.05.14. 14:03:33

@TaTa86.:
Sajnos most mi a többség ülünk a buszon kussban:((
Bekövetkezik majd az is amikor mi a többség fel sem szállhatunk a buszra:((((

picur3ka 2011.05.14. 14:05:39

Update:

'z atv.hu tudósítója, aki arról is beszámolt, hogy a hírek szerint a gyöngyöspatai romák már el is költötték a Gyurcsány Ferenctől kapott 1 millió forintot, egy nagyszabású majálist rendeztek belőle. A jövő hét végére gyermeknapot is szerveztek, azonban a pénzből erre az eseményre már nem jutott, így lehetséges, hogy elmarad'

atv.hu/cikk/20110514_munkahelyeket_teremtenek_gyongyospatan?source=hirkereso

jozicsenko 2011.05.14. 14:09:33

közben új dalba kezdtek az un. "liberálisok":
inforadio.hu/hir/belfold/hir-433689

ugyanis ez a banda (vagy a szellemi elődje) pár éve még a vidék felszámolása mellett kampányolt, felesleges hülyeségként kezelve...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.14. 14:10:28

@zsoltix: Nem semmi. Aladár a kemény nem a csáknorrisz!

De csak magunkat okoljuk. Senki nem kényszerített minket díszcigány-szervezetek és dísz-cigányszervezetek kialakítására, pénzelésére. Egyszerűen meg kéne szüntetni az összeset.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.14. 14:12:45

@jozicsenko: Igen, de a Jobbiknak hála rájöttek, hogy vidéken nem csak magyarok vannak, hanem cigányok is, így mostmár rögtön fontos lett nekik a dolog.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.05.14. 14:13:53

@TaTa86.: Pozitív???? Öööööö...én csak fulladoztam a felháborodástól, hogy egy otthonában lőtéri kutya által sem jegyzett duplanulla itt egy zsebmaffiozóval parolázva nekünk akarja előadni a kurva nagy demokratát és multikultis liberálist amikor ők rasszistább bugrisok tudnak lenni egész Európánál ha picit ráfekszenek a dologra.
Az a cigány tapsviharcunami pedig az ország szégyene és Pintér szégyene, a kormány szégyene, az előző kormányzok szégyene.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.14. 14:17:53

@csizsikpizsik: "előadni a kurva nagy demokratát és multikultis liberálist amikor ők rasszistább bugrisok tudnak lenni egész Európánál ha picit ráfekszenek a dologra."

Igen. Pontosan ezt kéne megtanulni az örökös sírás helyett.

jozicsenko 2011.05.14. 14:24:11

@TaTa86.: pontosan: a jobbik vidéken erős, főleg borsodban, hevesen, békésben: a cukoripart pl. gyakorlatilag itt számolta fel az mszp, alig 10ezer ember munkahelyétől búcsuzva el: sem cigánynak, sem magyarnak nincs munka

ami miatt nő a feszültség, s persze hogy rárepült a jobbik (most meg a lehet-mennia-pic.ába párt)

ha meg olvassa ezt a bejegyzést mszp-s/lmp-s: őszintén ugyan nézzenek már magukba: amikor több hónap munkája esik kútba, mert az utolsó percben valaki elviszi, akkor nem szavaznának arra, akik védelmet igér tőlük? nem, inkább ne is válaszoljatok: az őszinte válasz "náci"

zsoltix 2011.05.14. 14:24:19

@TaTa86.: ''közben meg a többi faluban
megy tovább a magyarok terrorizálása'' Valoszinuleg Cicalukisz asszonynak errol fogalma sincs. Meg ugy altalaban az elefantcsonttornyokbol es Godor klubokbol kitekintoknek. Ok csak Gyongyospatat latjak, azt is csak a gaz neonacikok miatt, akik nem atallanak a fejukkel veresre verni a megfelemlitett kisebbseg vascsoveit.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.14. 14:31:25

@zsoltix: A vicc az, hogy nyáron én is csomószor lemegyek a Gödörbe, és én is Pesti vagyok(, megjegyzem Pesten a zsidók/libsik nincsenek messze a cigóktól, sőt!) szóval nem igaz, hogy ezek a libsik nem láttak még cigányt, csak állatkertben. Persze van rózsadombi exeszdéeszes is, de alapvetően nem ők a leghangosabbak.

Ennek ellenére úgy látszik fizikailag képtelenek a civilizált emberekkel együttérezni a hordák ellenében...

sárkányfő 2011.05.14. 14:31:47

Azért az amerikai nagykövet ekézésébel kicsit elszálltál zero.
Ami az oktatást illeti, talán megköszönni kéne. Senki sem kényszeríti őket erre, adják maguktól. Persze lehet semmit sem fog érni, valszeg csak gesztus értékű, de hát a mi bajunk, talán oldjuk meg mi. De még az is lehet tényleg tudnak valamit, náluk is volt/van bőven etinkai konfliktus. Hogy nálunk nem hülyébbek az biztos, sőt.

Az meg végképp hülyeség, hogy beavatkozna a belügyeinkbe. Ugyan már mivel, hol, mikor? Azzal hogy lement megnézni? Hű, de kemény. Szemmel vert talán?
Az meg már egyenesen abszurd, hogy pár amcsi tisztviselő kirúgását javaslod... na ja amikor majd mi jól beintünk és megfenyítjük az amerikai egyesült államokat :D nagyon retteghetnek ettől :) biztos mi jönnénk ki jól ebből, hisz hogy is tudnának visszavági? meg hát meg is érdemlik, mert... izé, ööö, hm. na mindegy, szóval jól megalapozott, bölcs döntés lenne.

Béla Bácsi 2011.05.14. 14:31:57

@Horizont: "Bekövetkezik majd az is amikor mi a többség fel sem szállhatunk a buszra:(((( "
Nem egyszerűen nem szállhatunk fel, hanem nem merünk! Az amcsiknak nem multikulti-szakértőket kéne ideküldeni, hanem Charles Bronson mindhárom Deathwish filmjének az ingyenes jogdíját, hogy az összes magyar tévé minden este lejátszhassa, sőt az iskolákban is bevezetném, mint felvilágosító filmet. Erre lenne szükségünk!
Amire a rendőröket itt leredukálták az nevetséges! Az egyetlen még aránylag működő funkciójuk az útszéli "adószedés" a békés, dolgát végző emberektől. Egy kis csip-csup lopásért lusták otthagyni az irodát, meg amúgy is: öt perc alatt el tudnák kapni a cigányt, utána két órán keresztül körmölhetnék a papírmunkát és csak leb@szást kapnának érte a Sanyi-féléktől a statisztika-rontásért. A balhétól meg fosnak, mert nem szeretnének fiatalon halálosan vagy életveszélyesen megsérülni, a fegyverüket meg tilos(!) használniuk. Így marad időtöltésnek egy-két menősebb kurvafuttató vagy nemesfémgyűjtő cigánnyal való megegyezés kerestkiegészítés gyanánt.
Sanyinak azért is volt kellemetlen a tévében a kijelentés, hogy a rendőrök semmit sem csináltak, hiszen nagyon jól tudja ő, csak az ő parancsát hajtották végre.
De neki ki adja a parancsokat? És miért akarja elpusztítani a magyar falvakat, mezőgazdaságot, embereket? Istenverés ez rajtunk?

2011.05.14. 14:32:20

Az egész ország Gyöngyöspata.

zsoltix 2011.05.14. 14:39:29

@TaTa86.: Nekem ebbol az aladaros hirbol foleg az kurta fel az agyam, hogy jogos onvedelem. WTF? Mellesleg a 3 ''fiatalember'' kozul ketto buntetett eloeletu /garazdasag, lopas/, ergo visszaeso. De aaa, nem all fenn a bunismetles lehetosege, engedjek ki szepen oket.

Horizont 2011.05.14. 14:40:46

@Béla Bácsi:
Vidéken a rendőrök is félnek a cigányoktól szerintem. Ha egyet bevisznek 30 lesz a helyére!Vagy 1030:)
A szocializmusban mennyi rendőrjárőr volt az utcákon (URH) pedig akkor nem sokat mertek csinálni se romák se nem romák:)
Egymillió szavazót vesztett a Fidesz! Lassan csak a rokonok és a seggnyalók maradnak majd nekik. És ha a cigány kérdésben nem tesznek semmi hatásost jön a Jobbik és az ő Gárdája és aratni fog:)
A mi falunkban volt MSZP-s polgármester, aztán Fideszes. Egyik szarabb volt mint a másik. Most egy Jobbik szimpatizánsra szavaztam, más is mert ő lett a polgármester!Idáig jó:)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.05.14. 14:42:53

i have a dream.......

ferenc testvér új maszopos platformjának élén Gyöngyöspatán letáborozik és cigány(t)védelmez.
ferenc testvér és ricsi és az amcsi nagykövet együtt járőrőznek a faluban, h védjék a cigókat

FLETÓT GYÖNGYÖSPATÁRA !!!!!!!!
grrrrrrrrr!!

gyönyörűszép lenne :D

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.05.14. 14:43:37

@Horizont: "És ha a cigány kérdésben nem tesznek semmi hatásost jön a Jobbik és az ő Gárdája és aratni fog:)"
Erről Vona jut eszembe aki a választás éjszakáján valahol valakinek mondta, hogy az ország kétharmada jobbikos csak még nem tudja...

Béla Bácsi 2011.05.14. 14:44:33

@sárkányfő: Szerinted az amerikai sajtó mit szólna, ha Szapáry György holnap az összes hírtévét összecsődítve "látogatást tenne" Guantamon? És utána a tévékbe mondaná, hogy Magyarország nemzetközi- és katonaijogi szakértőket fog "segítsége jeléül" küldeni az USA-nak és "kiváncsian várja" a "helyzet megoldását", hogy hogy sikerül nekik?
Őszintén kiváncsi vagyok a véleményedre!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.14. 14:46:00

@zsoltix: Most nem azért, de ki mire számított?
Még egyszer: nem a cigányok harcolták ki, hogy Horváth Aladár képviselje őket. Mi, a magyarok által választott kormányok által, hoztuk létre a szervezetet, és helyeztük pozícióba Horváthot.

Megástuk a pöcegödröt, teleszartuk, és beleugrottunk.

De sosem késő változni, ha már itt a fülkeforradalmi kormány, hozza helyre elődei hibáit. Ha már világos: ezek a cigányszervezetek, nem segítenek hanem ártanak.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.05.14. 14:46:57

@szorokin: Neem barátom, ha már álmodunk...I have a dream...minden valaha is cigányt pátyolgató liberális, ombudsman, amnesty, TASZ, Mohácsi-Rádijócé-Farkasflóri stb. ostoba/munkatárs le Gyöngyöspatára (vagy bármely zsákfaluba) cigányt védelmezni. Gondolom pár hét múlva nem őket hanem a saját tulajdonukat, sőt a tyúkszaros életüket védelmeznének.

sárkányfő 2011.05.14. 14:51:00

@szorokin:
Speciel Orbán Viktor lenne az, akin teszteli kéne Pintér szavait, ha már az ő minisztere...
"Pintér Sándor közölte: "a rendet a rendőrök segítségével tudom garantálni.""

Na azt megnézném ahogy Orbán Gyöngyöspatán külön testőrség nélkül eléldegél pár napot... :)

Horizont 2011.05.14. 14:53:26

@sárkányfő: Nincs igazad. Ez belügy. Semmi köze hozzá a nagykövetasszonynak. Amúgy meg mindenki söpörjön előbb a saját portáján. Mit akarnak tanítani? Egy egyszerű ember egyszerű paraszti ésszel is tudja mit kéne tenni. Csak pont a politikusaink nem tudják??!! Majd biztos kiutaznak a nagy ámerikába tanulni...Vagy itthon egy luxus helyen lesz fejtágításuk. Kacc-kacc!

@csizsikpizsik: Van valami igazsága! Nekem is évről évre, hónapról hónapra nyílik ki szemem és vele együtt a bicska a zsebemben!!:DDDD

serrath 2011.05.14. 14:56:20

@sárkányfő:
szerintem mehet a testőrsége is:D nem oszt nem szoroz, elvégre nem bánthatják a védelmezett "ártatlanokat"

sárkányfő 2011.05.14. 14:58:47

@Béla Bácsi: életszerű :D
Guantánamónak mi köze Gyöngyöspatához? Gyöngyöspata börtönfalu ahol fogva tartjuk azokat, akiket a hazánk biztonsága szempontjából veszélyesnek tartunk, vagy mi? Gyógyszere merre?
Megjegyzem Szapáry az első szóra elmenne, sőt, rohanna, repülne bárhová a világon, ha az amerikai belügyminiszter invitálná, és vigyorogna hozzá mint a tök. És egy kurva rossz szót nem szólna, hanem nyalná a seggét. De ha mégis szakértőket küldene Amerikába, az egész világ fogná a hasát a röhögéstől. Esetleg küldhetne egy kis pénzt is, nagyon rászorulnak... A helyzet megoldását meg miért ne várhatá kíváncsian? Ezzel mi a baj? Már azon túl, hogy paranoid vagy és ebben is valami szörnyű beavatkozást látsz bele? Vazz, a nő levegőt is vett patán, az is rajta van a bűnlistáján?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.14. 15:02:24

@Horizont: Aztán ha "adnának", akkor mgnézném, mennyi dolgozna...

zsoltix 2011.05.14. 15:03:02

@TaTa86.: ''szóval nem igaz, hogy ezek a libsik nem láttak még cigányt'' Igen, ez a rosszabbik eset. Ez mar nagyfoku elvakultsagot feltetelez, mig az informacio/tapasztalat hianyaban valo pampogas esetleg magyarazhato az informacio/tapasztalat hianyaval.

Béla Bácsi 2011.05.14. 15:03:04

@Horizont: Persze hogy félnek! De -szó szerint- csak egy szóba kerülne a "megváltásuk" az olajszőkítőtől: FEGYVERHASZNÁLAT.
Már többször leírtam, aki a rendőrre támad az nem "garázda", az a közösség jogrendjére támad, tettével a magyar jogrendet tiporja sárba, ami BŰNCSELEKMÉNY (kivéve a bizonyítható esetben, amikor a rendőr nem rendőrként járt el, pl orális szexre akart kényszeríteni egy 90 éves, védtelen cigányasszonyt). A rendőr KÖTELESSÉGE az állampolgárok és a közhivatalukat betöltő alkalmazottak testi épségének védelme hivatásuk gyakorlása közben, akár a támadó fegyverrel történő hatástalanítása árán is. Kezdve saját magán! A rendőrt lehet utasítani a körültekintő fegyverhasználatra (lehetőleg élet kioltása nélküli hatástalanítás), de ép ésszel, ütközetszituációban NEM SZÁMONKÉRHETŐ rajta. (Lefordítva még jobban: magyarul: ha kifingik a lövés miatt a jobb belátásra térített cigány az az ügy szempontjából mellesleges, ha a fegyverhasználat iniciális körülményei alátámasztják a jogos fegyverhasználatot, annak következményei már irrelevánsak a rendőr tettének elbírálásában.)
Na, ha ezt a kis dumámat Sanyi bácsi hétfőn copy-paste-olná országos napiparancsban, SZÓ SZERINT két hét alatt rend lenne, max. KÉT cigányt kéne lelőni, a többi egy perc alatt levenné, hogy egyszer volt Budán kutyavásár és ledugulna)
Az LMP-s, AI-s meg TaSZ-os kisgeciknek meg meg kell nézni az adóbevallásait, hol élnek, miből, (Ferin kívül) ki finanszírozza a tevékenységeiket, hova jelentenek. szerintem ők is hamar hazaoldalognának. Feri meg mért nincs már rács mögött? (Csak Képírót lehet itt "közösség ellen elkövetett bűnökért" cimmogtatni?)

Virág et. 2011.05.14. 15:03:38

@Béla Bácsi: Ha majd felmerül akárcsak a reális veszélye is annak, hogy amerikai állampolgárok, kisebbségek, akárkik Magyarországon akarnak tömegesen menekültkérelmet benyújtani, akkor a magyar nagykövettől is elvárható lesz, hogy tájékozódjon az USA-ban az okok miatt. Jelenleg a helyzet fordítva van.

sárkányfő 2011.05.14. 15:07:10

@Horizont: Igazam van.

1. Senki nem mondta, hogy ez nem belügy. Az. A nő se vonta kétségbe, még csak nem is utalt ilyesmire.

2. Tényleg nincs hozzá több köze, mint bármilyen más dologhoz az országban. Nem is avatkozik bele. Megnézte, informálódott. Ez a dolga. Amerikát képviseli, érdeklődik a magyar politika eseményei iránt. És megteheti. Ami azt illeti, megtheti bárki, az angol nagykövet is, egy német turista is, bárki. Nekünk ettől nem lesz rosszabb.

3. Kiderül a cikkből miben akarnak tanácsot adni. Bár nem muszály elfogadnunk, elküldhetjük a szakértőiket a jó édes amerikai kurva annyukba is, fene a büdös pofájukat... legalább megtudnák hogy itt ki az úr! meg hogy milyen a magyar virtus! meg hogy mi vagyunk az okosabbak és udvariasabbak!
vazz, amerika-fóbiás vagy? most az miért baj, hogy segíteni akarnak? és igen, mi biztosan nem tudjuk, nézzél már szét mi folyik ebben az országban... persze csodaszert nem tudnak ők se, senki sem, ezt nekünk kéne megoldani valahogy, de attól még egy gesztus-értékű, és pinduri eséllyel talán hasznos tanácsot csak nem kéne visszakézből pofonnal fogadni, nem?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.14. 15:09:23

@sárkányfő: "Gyöngyöspata börtönfalu ahol fogva tartjuk azokat, akiket a hazánk biztonsága szempontjából veszélyesnek tartunk, vagy mi? "
Nem börtönfalu, és sajnos fogvas sincsenek tartva, de egyébként pontosan.

@Horizont: "Majd biztos kiutaznak a nagy ámerikába tanulni...Vagy itthon egy luxus helyen lesz fejtágításuk. Kacc-kacc!"
Igen szerintem is ennyi lesz. Egy kis okosba lepapírozott kirándulás, wellness-hétvége, ami után belenyilatkozzák a kamerákba, hogy nagy megtiszteltetés volt, sokat tanultunk, eredményes kooperáció az amerikai kollégákkal blabla...

"Egy egyszerű ember egyszerű paraszti ésszel is tudja mit kéne tenni."
Úgy van! Szó nincs etnikai konfliktusról! Arról van szó, hogy a félnomád hordák(, akik tök mellesleg cigányok) terrorizálják a civilizált lakosságot(, akik mellesleg többnyire fehér magyarok).
Etnikai konfliktus pl Délvidéken van, a betelepített szerbek és a magyar őslakosok között.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.05.14. 15:12:59

@zsoltix:

Méltó visszatérés Horváth Aladártól! :))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.05.14. 15:14:50

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Olyan hír is volt, hogy a helyi elnök elkaszinózta, persze lehet erre a majális a polkorrekt kifejezés...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.14. 15:15:04

@Béla Bácsi: Egyetértek. Annyi különbséggel, hogy én szimplán leszarnám mind az ellenzéket, mint a megélhetési fajvédőket. Demokrácia van, jogállam. Alkotmányos joguk sírni, hát tegyék. Máshol is ezt csinálják, máshol is leszarják őket.

Aztán majd megnézzük mennyi szavazata lesz az LMPnek...

picur3ka 2011.05.14. 15:15:05

@sárkányfő:

Az megvan, hogy Mohacsit az USA-ban kituntettek roma es emberjogi aktivista munkajaert?

Kulonben meg basznak oket atvenni, errol szol a cirkusz - remelhetoleg, csak errol, de ezek az emberjogi szervezetnek alcazott politikai aktorok tul sok szart kavarnak ehhez -, mint Kanada, nem hulyek ok. Csak kifele siratjak a romakokat.

picur3ka 2011.05.14. 15:15:42

@laspalmas:

Azok a korabbi penzek voltak.

Béla Bácsi 2011.05.14. 15:20:47

@sárkányfő: "Guantánamónak mi köze Gyöngyöspatához?"
Jó! Akkor a te kedvedért keresünk egy kis falucskát Jerseyben, ahol a városka pont nyugati oldalának utolsó utcájában laknak négerek, aki a borászattal foglalkozó lakosság szőlőjeit dézsmáljék, rongálják. Arra is fogok ügyelni, hogy a városkát szelje át egy patak, aminek a hídfőjénél a templomba igyekvő idős hölgyektől az ifjú néger gyerekek hídpénzt szednek és aki nem ad nekik, azt leköpik! Ide küldjük el Szapáryt, hogy te is lásd az összefüggést!
Nagyon gyengén adod elő ma a vakert (épp ma hagytam abba egy hozzádhasonló puhítását):
Guantanamon JOGSÉRTÉSSEL vádolják az USA-t. Gyöngyöspatán jogsértéssel vádolják (az AI-n és a UN-en keresztül) Magyarországot.
"Már azon túl, hogy paranoid vagy és ebben is valami szörnyű beavatkozást látsz bele?"
Helyben vagyunk! Vagy te és a HELYES oldal. Ide tartozik pl. Magyrország megalázása, hülyegyerekkénti kioktatása, mert nem tud viselkedni. Ide tartozik Ricsárd Fíld, Feri, az LMP-s kajaosztó, beszédtartó kisfiúk, kisleányok, az AI, a UN. Ti vagytok a helyes út, az igazság.
Itt vagyunk mi egy páran, akik ezt nem így látjuk, rögtön, élből "paranoidok" vagyunk! (nesze neked véleményszabadság, amiért úgy visítottatok még pár hete).
Most akkor egyszer s mindenkorra: csak zsidó sajtószabadság van? Csak zsidó véleménykinyilvánítási szabadság van? A többi az PARANOID.
Köszi. (Úgy látszik, ti már sohasem változtok: gerinctelen béruszítók vagytok!)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.14. 15:20:54

@zsoltix: "Ez mar nagyfoku elvakultsagot feltetelez, mig az informacio/tapasztalat hianyaban valo pampogas esetleg magyarazhato az informacio/tapasztalat hianyaval. "

Bizony. De ez már veszélyes terep, mert a magyafasiszta itt képes elkezdeni gondolkodni azon, hogy mi lehet az elvakultság oka... Mert az egy dolog, hogy egy-két individuum elvakult. De amikor egy közösség kollektívan elvakult...

Béla Bácsi 2011.05.14. 15:26:46

@Virág et.: Úgy érted, hogy az USA fontogatja az idős, magatehetelen, megkárosított magyarok politikai menekültként való bevándoroltatását az USA-ba?

Horizont 2011.05.14. 15:32:28

@sárkányfő: Nincs igazad:DDDDD
Nem vagyok amerikás-fóbiás! Ezt honnan is meríted?:)
"Megnézte, informálódott. Ez a dolga." Biztos vagy te ebben? Mert én nem!
Ugyan mit akarnának nekünk ez ügyben tanítani? Mi tudjuk mit kéne. A barom politikusaink igaz úgy tesznek minta ők nem tudnák (nem akarják tudni) de ezt mi is elmondhatnánk nekik, ha bármiben is meghallgatnának!

@ColT: Készül már az 1 millió munkahely. Pintér a cigányoknak ígéri egyfolytában. Annyian vannak, hogy nem is lenne elég nekik az az egy millió:)))

Béla Bácsi 2011.05.14. 15:32:54

@TaTa86.: "Aztán majd megnézzük mennyi szavazata lesz az LMPnek... "
Véletlenül pont annyi, amennyi az izraelita hitközösség létszáma Magyrországon.

picur3ka 2011.05.14. 15:33:49

@TaTa86.:

Szo szerint ez volt a fejemben. Sima rendeszeti kerdeskent kellene kezelni, mint nyugaton. Pont.

Ennyi jo van a roma strategiaban: elsosorban szocialis hozzaallas. Nagyon remelem, lesz rendeszeti is.

Egyebkent a kis helyzet feluletesen szamszerusitve: a helyiek karain tul, 90 milka voroskereszt, 1 milka Gyurcsi, 40 milka plusz rendorseg, s most 2 evre, allami dotacioval foglalkoztatjak oket.

sárkányfő 2011.05.14. 15:34:48

@Béla Bácsi:

Hányszor fogod még leégetni magad ezzel a baromsággal? :) Mondjuk vicces...

Kár úgy tenned, mintha az utca vagy a szőlő hiányát kifogásoltam volna, bár jól mutatja mennyire kisstílű vagy, még azt se vagy hajlandó elismerni, hogy Guantánamónak semmi köze Gyöngyöspatához, lényegileg, minőségileg gyökeresen más a két példa, összehasonlíthatatlanok. Erről ennyit.

Guantánamón valóban jogsértéssel vádolják az USA-t, de ennyi erővel felhozhattad volna valamelyik diktatúrát is, mondjuk Észak-Koreát... Sőt, most hogy mondod,
Guantánamón is süt a nap, meg Patán is. Hű, mennyi összefüggés...
Azt speciel nem láttam, hogy az USA jogsértéssl vádolta volna hazánkat pata miatt. De még ha így is lenne, ahhoz is joga lenne, ahogy Magyarország is vádolhatja USA-t a börtönszigetükkel.

Ha meg Szapáry el akar menni egy lepukkant fekete nyomornegyedbe, menjen. Szabad országban tartózkodik, megteheti. Még nyilatkozhat is utána, bizony. Már miért ne tehetné? És, mint írtam, ha kifejezetten invitálná egy ilyen útra egy helyi miniszter, haptákba vágná magát, és rohanna, fülig érő vigyoral.

"Helyben vagyunk! Vagy te és a HELYES oldal. Ide tartozik pl. Magyrország megalázása, hülyegyerekkénti kioktatása, mert nem tud viselkedni."
De most komolyan, ennyire nem lehetsz hülye...

sárkányfő 2011.05.14. 15:36:40

@Béla Bácsi: ühüm, a legvégét csak most olvasom:

"Most akkor egyszer s mindenkorra: csak zsidó sajtószabadság van? Csak zsidó véleménykinyilvánítási szabadság van? A többi az PARANOID.
Köszi. (Úgy látszik, ti már sohasem változtok: gerinctelen béruszítók vagytok!)"

pistike, a piros gyógyszert, de most rögtön... tripla adagot...

sárkányfő 2011.05.14. 15:39:46

@Horizont:
""Megnézte, informálódott. Ez a dolga." Biztos vagy te ebben? Mert én nem!"
Ha több infód van valahonnan, linkeld be, engem is érdekel.

"Ugyan mit akarnának nekünk ez ügyben tanítani?"
Pontosan megmondták mit, olvasd el.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.14. 15:42:51

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Gondolj bele: ha amikor először leköpnek egy idős embert rendeznek egy pogromot, most az egész több milliárd kárt okozó elhúzódó krízis nem történt volna meg.

jozicsenko 2011.05.14. 15:46:23

@sárkányfő: a belügyeinkbe nem az amerikai egybesült államok avatkozik bele

csak a nagykövetük
meg a richarfield
meg az lmp
no meg a vöröskereszt, aki lebonyolította az evakuálást...

persze megy az egymásramutogatás, hogy hát nem is én voltam (patáról azért csak evuakuáltak a cigányokat, nem?), meg a magyarázkodás (szerintem a vöröskereszt ezzel bukta el az idei 1%ának a javát, többet a közelükbe se megyek): a fenti 4 banda 4 féle módon magyarázta utólag, hogy hát nem is ő volt, meg nem azért mentek oda, stb: azért egy profin megrendezett sajtóattakkal csak lejáratták a hazánkat, nem?

visszakérdezve: a megalázott, kirabolt magyar kisnyugdíjasokat miért is nem evakuálja pl Kuba/Indokína/a Polisario? hogy nekik mindenszép, mindenjó itt, vagy egyszerűen le vannak sz.rva szerencsétlenek? a nyugdíjas nem lmp szavazó, tehát meghalhat?

Lee van Cleef 2011.05.14. 15:50:20

@TaTa86.: Ő(k) is belejátszott(ak) abba, hogy ez így alakult, nem kicsit seperték a dolgokat a szőnyeg alá! De mosakodni sohasem késő! Lehet, hogy neki állt fürdeni...

aktualis.hblog.hu/2011/04/29/havasnak_elege_van_a_roma_politikusokbol_/

Virág et. 2011.05.14. 15:51:49

@Béla Bácsi: Pontosan úgy értem, ahogy leírtam. Ha Zámolyból mást nem is, annyit azért tanulhattunk, hogy sok cigány várja az alkalmat/ürügyet, hogy Ny-Európába vagy a tengerentúlra "menekülhessen". A dolog pedig innentől megszűnik csak belügynek lenni, teljesen logikus, ha az egyik kedvelt potenciális célállomás odaküldi a delegációját körbenézni. Fordított helyzetben mi is ezt tennénk.

sárkányfő 2011.05.14. 15:54:43

@jozicsenko: jesszus... az lmp a csúcs, mint amerikai párt :D
kész káosz ami a fejedben van. a rettenetes hülyeséget sajnos nem fogom egyenkint cáfolni, pedig az magyar kisnyugdíjasokat evakuáló indokína igazi csemege lenne.

csak azt áruld már el, vagy te vagy akárki, hogy pontosan mikor mivel avatkozott be a nagykövet? mer az hogy lement megnézni, meg felajánlott pár szakértőt az kurvára nem beavatkozás, a nézelődés nem beavatkozás, ha meg segíteni akarnak tanácsokkal, de az megalázó ennek a komplett idióta népnek, akkor mondhatjuk, hogy kösz, nem kérünk belőlük, esetleg el is küldhetjük őket a picsába. gondolom nem erővel fogják ránk kényszeríteni a tanácsadóikat.

2011.05.14. 15:59:46

Ugy látom, a szarkavarás megtörtént, a nagykövetasszony pedig elment.
És a problémák megoldódtak? Dehogy! Csak vérszemet kapnak a megélhetési jogvédők. Lehet sirni, lehet ismét pénzt kérni a kisebbségi vezetőknek, amit aztán ellophatnak--mint tették eddig is.
Nem szeretem az amikat.Nem felejtem el nekik, az 56-os hülyitésüket. Mert akkor is csak a szart kavarták mint most, akkor is csak bujtogattak, mint most--" Tartsatok ki, jönnek az amerikai csapatok", jönnek az ENSZ felhatalmazásából ,tartsatok ki, tiétek a győzelem".
A következmény ismert. Több száz halott, több százezer "disszidens", akik hittek a hazugságnak.
De egy pozitiv dolog azért történt. Megtudtuk, hogyan is kell benyalni azért, hogy elhiggyék a hazugságot a kisebbségnek. Ezt már tudják, és magas szinvonalon üzik.
Vajon a törvények betartását mikor fogják ilyen vehemensen gyakorolni? Mert ideje volna.

Béla Bácsi 2011.05.14. 16:00:02

@sárkányfő: OK. Itt a "magasröptű libsi diskurzus: idézetek csak egyetlen belebrekegésedből:
"Hányszor fogod még leégetni magad ezzel a baromsággal? :) Mondjuk vicces..."
" jól mutatja mennyire kisstílű vagy..."
"De most komolyan, ennyire nem lehetsz hülye... "
"pistike, a piros gyógyszert, de most rögtön... tripla adagot... "
Szóval ennyit a stilusotokról. Jönni nagy arccal, lesöpörni mindenkit fennsőbbrendűségi tudattól vezérelve. Meg a biztos tudat a JÓ oldalon állástól. Eszedbe se jut, hogy én lehetek a szomszéd néni, aki rád mosolyog reggelente a Közértben és nem beszélhetsz így vele?
Honnan az úristenből veszed, hogy te mindent tudsz? Hogy csakis neked lehet igazad, az ellenkező véleményű az egy ökör? Ki adja az infod? (tudom, te belülről tudod, hogy te mindenki felett állóan intelligens vagy és most is csak szivességet teszel itt a hülye gojoknak, hogy helyrerakod őket) Honnan ered ez a mérhetetlen pökhendi arrogancia?
(Nem megyek bele ebbe a "terelős" játékodba, rengeteg időt vesz igénybe és kígyótermészetetek miatt az utolsó milliméterig haraptok és vonaglotok, fárasztó és nincs értelme, mert titeket semmiről se lehet meggyőzni. DE (egyszersmindenkorra): Guantanamo- USA-t vádolják nemzetközi jogok megsértésével. Magyarországot vádolják nemzetközi jogok megsértésével. Nem értem, hogy szuperintelligenciád nem lát itt analógiát? Szapáryt NEM hívta meg az amerikai "belügyminiszter", ahogy te nevezted (Attorney General valójában), míg Pintér Satya úgyszintén NEM hívta meg Elena Ceausescupuliszkát Gyöngyöspatára, ő ugrasztotta le Sany bát oda! Fogadd meg fajtikád szlogenjét a Box című számából: "Főleg ne sokat filozofálj!"

sárkányfő 2011.05.14. 16:13:50

@Béla Bácsi: a lélekgyógyászodat nem irigylem :) látom már a személyemmel foglalkozol, mert érveid az agyatlan baromságaidra nincsenek, mondjuk nem is lehetnek. oszt kompenzálásul velem foglalkozol. ami e jelzőim illeti, egytől egyig bőséggel rászolgáltál mindre, még finom is voltam, és hogy utólag sincs egy érved se a hülyeségeid mellett, az is engem igazol vissza.
sőt, a teljességgel indokolatlan, idióta, és látványosan paranoid-agyhalott zsidózásért még bőven kiérdemelhettél volna egy kis kis lerasszistázást is. de olcsón megúsztad, ma nagylelkű vagyok.

Guantánamóról pattanj már le, teljesen mást szimbolizál, nem lehet összevetni patával, és mint írtam, az USA hazánkat nem vádolja jogsértéssel, bár ami azt illeti, tehetné. A cikk pedig a követ látogatásáról szólt, abban végképp nincs szó arról, hogy a nagykövet jogsértéssel jönne... Ha a nő ment le magától (kár, hogy nem Pintér megy magától, neki aztán tényleg kötelessége lenne, ezért tartjuk), akkor a példa még jobb: elképzelem, ahogy Szapáry elmegy egy fekete nyomortelepre, és rohan utána az amcsi miniszter :) olyan életszerű, ugye? :) egyáltalán olvasod amire reagálsz, vagy csak folyik belőled a trutyi ész nélkül?

na jó, helyrebillentem a világképed (érveid úgy se lesznek...): egy amerikai zsidó-cigány-néger-kínai-liberális-dadaista-óceánista összeesküvő vagyok, minden célom lejáratni ezt az országot. na, megnyugodtál?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.14. 16:16:04

@Horizont: Ígérni szoktak, csak betartani nem... Nem hiszem, hogy az államnak kéne a sok munkahelyet fizetni.
Cégeket kellene támogatni (nem, nem úgy, hogy mutyiznak), meg ha más nincs, hát jöjjenek a multik, melóért azok is fizetnek (és nem ilyen különadókkal kellene levenni őket, hanem okosan, hogy ne ijedjenek meg...)

Béla Bácsi 2011.05.14. 16:16:35

@Virág et.: Azért ne keverjük már össze a szezont a fazonnal, meg Gizikét a gőzekével. Más, ha "célország", ahogy te nevezted "tájékozódik" és más, ha csinálunk egy DEMONSTRÁCÓT.
Szerinted az USA-nak annyira szar a hírszerzése, hogy minden országban kikergetik az ottani nagykövetüket minden nap az utcára, hogy nézzen már szét és jelentsen?
Most tényleg, őszintén hiszed, hogy ezt beveszi valaki?
Na akkor elárulom neked a helyes protokollt: Amennyiben Obama elnök oly sok álmatlan éjszakát gyötrődött végig a gyöngyöpatai elnyomott cigány kisebbség sorsa feletti aggodalma miatt (akik nem mellesleg szavazóbázisát is alkotják mos már!), hogy nem elégszik meg többé már -a csak hellyel-közzel megjelenő- Jew York Times híradásaival, hanem reggel borotválkozás után odaszól Peter Orszaghnak (aki egy általa megnevezni nem akaró kelet-európai országból származik, mert nem akar közösséget vállani vele), hogy: Figyusz csak Péter! Mi a helyzet elnyomott testvéreinkkel Gyöngyöspatán? Hiába játszod itt nekem az "all American"-t, tudom, hogy odavaló vagy! "Fingom sincs Elnök Úr!" "Na akkor vedd fel a telefont és szóljál Elenának, hogy kérdezze meg az illetékeseket!"
Ezek után Elena Ceausescupuliszka kért volna kedvesen egy kihallgatást Őexcellenciájától, Pintér de Sándortól, aki a legilletékesebb Magyarországon az efféle ügyekben, hogy elmondhassa az ő verzióját is ( a zsidó vonyítást már ismerik, arra kapták fel a fejüket). Nem pedig lemegy ő személyesen beégetve a magyar belügyminisztert, hogy neki már nem is hisz.

vomit 2011.05.14. 16:21:42

"csatolta fel reggel, mert a szeme sem reggel, mikor a szemébe "
a masodik reggel igazabol rebben

Béla Bácsi 2011.05.14. 16:22:19

@sárkányfő: Nem is voltam ideges. Mondom, most végeztem egy hozzád hasonló faszfejjel és négy napi sikamlós kígyómarkolászás volt. Fárasztó, és most itt a hétvége, ebbe még egyszer nem megyek bele!
A zsidó mondás a Bölcsességek Könyvéből: "Verd meg a bolondot és csak a bolond lesz okosabb!"
(Ti tényleg ENNYIRE egyformák vagytok, vagy klónoljátok magatokat?)

Horizont 2011.05.14. 16:26:30

@sárkányfő: Neked kéne olvasni (megtanulni).
"Eleni Tsakopoulos Kounalakis szerint a világon mindenütt vannak etnikai feszültségek és szeretne tanulni abból, ahogy a magyar hatóságok kezelik ezt a kérdést." Tehát ők akarnak tőlünk. Na b+ !!!
"Az USA olyan rendvédelmi oktatótiszteket küld Magyarországra, akik át tudják adni tapasztalataikat a magyar rendőröknek arról, hogyan lehet eredményesen dolgozni multikulturális környezetben. Körülbelül ötven ember oktatását kezdik meg hamarosan, rendőrökét, a rendőrtiszti főiskola tanáraiét, és a képzésbe a helyi iskola igazgatóját is bevonják." Ebből te milyen messzemenő következtetést tudtál leszűrni??? Azt se tudják milyen egy olyan faluban élni Magyarországon ahol 18% a cigány és ők uralják a 92%-ot!!!!! Brutálisan!

Horizont 2011.05.14. 16:27:51

@Horizont: Bocsánat csak a 82 %-ot :DDDDDDDD

Béla Bácsi 2011.05.14. 16:28:08

@sárkányfő: "utólag sincs egy érved se a hülyeségeid mellett"
Nesze bazdmeg:
"Guantanamo- USA-t vádolják nemzetközi jogok megsértésével. Magyarországot vádolják nemzetközi jogok megsértésével. Nem értem, hogy szuperintelligenciád nem lát itt analógiát? Szapáryt NEM hívta meg az amerikai "belügyminiszter", ahogy te nevezted (Attorney General valójában), míg Pintér Satya úgyszintén NEM hívta meg Elena Ceausescupuliszkát Gyöngyöspatára, ő ugrasztotta le Sany bát oda!"
Csak el kéne olvasni, nem lesöpörni!

sárkányfő 2011.05.14. 16:28:25

@Béla Bácsi: jól van :) azt ugyan nem sikerült leírnod, hogy ugyan hol avatkozott volna bele a nagykövet a magyar belügyekbe, stb., de legalább megtudtam, hogy a te szerencsétlen sötét fejedben ez az eset valahogy összefügg valamiféle "zsidó véleménykinyilvánítási szabadsággal"(??)
á, nem vagy paranoid... :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.14. 16:36:36

@Horizont: "Tehát ők akarnak tőlünk. Na b+ !!!"

Ez gáz! Ha rájönnek, hogy átvertük őket, és szarba kerültek, akkor megtámadnak minket :D

Kun András 2011.05.14. 16:36:38

Ilyet még a szovjet megszállás alatt sem nagyon láttam, hogy a gyarmattartó nagykövete idejön és közvetlenül, nyíltan belepofázik az ország belügyeibe. Azokban legalább volt annyi tapintat(?), legalábbis Kádár alatt, hogy zárt ajtók mögött adták ki az ukázt.
Az ilyen pintér-féléknek mindig kell egy csókolgatni való ülep, tegnap a Nagy Testvér keletről, ma a Mégnagyobb Testvér nyugatról.

sárkányfő 2011.05.14. 16:44:57

@Horizont: Hát te is jópofa fiú vagy :)
Előbb megkérded: "Ugyan mit akarnának nekünk ez ügyben tanítani?" Mire azt válaszolom, hogy ott a cikkben, leírták. Erre bemásolod a cikkből a kérdéses részt... oké, akkor megtaláltad, gratulálok.

"Ebből te milyen messzemenő következtetést tudtál leszűrni??? Azt se tudják milyen egy olyan faluban élni Magyarországon ahol 18% a cigány és ők uralják a 92%-ot!!!!! Brutálisan!"

Most viszont én akadtam el... mit nem tudnak ők? Tudod hány település van Amerikáéban, ahol 1-100%-ig tartó arányban különféle kisebbségek élnek? Amerika közismerten a legvegyesebb etnikai lakosságú ország a világon. Súlyos etnikai problémáik vannak meg főleg voltak nekik is. Közismert az ottani polgárjogi mozgalmak története, nem is szólva az ezer és egy, kicsiny részben sikeres állami kísérletről az integrációra. Lehet hogy tényleg tudnak valamit?

sárkányfő 2011.05.14. 16:46:27

bocs fiúk mennem kell, kb. 1-2 óra múlva térek vissza, igazán épületes viták voltak, köszönöm, szépen válaszoljatok ám! ;)

Béla Bácsi 2011.05.14. 16:49:39

@sárkányfő: Basszusgitár! A végén csak belerángatsz a táncba és "cseszem itt elfele" az isten szép hétvégéjét!
"ez az eset valahogy összefügg valamiféle "zsidó véleménykinyilvánítási szabadsággal"(??)"
Csak annyiban, hogy úgy tűnik -valami számomra ismeretlen oknál fogva- te TUTI tudsz mindent. Ami engem asszociálni engedett egy népcsoport jellemző "szokására", hogy ti. ennek a csoportnak minden tagja "mindent tud". Ezért merészeltem (bátorkodtam) megkérdezni (alázatos tisztelettel), hogy ha az én véleményem el merészel térni a méltóságos úrétól, az miért "paranoid"?
Hogy ángolos legyek: "Just to rub it in!" igenis hasonló eseteket hoztam fel az ANALÓGIÁmban. Mindkettő nemzetközi, mindkettő jogsértés, mindkettő elbírálása nem azonos az országokon belül és külföldön. Csak az egyik (sajnos) megtörtént (Puliszka látogatása) a másik meg (Szapáry teoretikus látogatása, amire még gondolni is nonszensz) nem.
Tudom-tudom: nem értem meg, hogy a kettő nem ugyanaz! Az egyikben arabokat kínoznak, a másikban cigányokat ijesztgetnek (lopásmegvonással), tudom: Guantanamo kívül esik az USA egységes területén, Gyöngyöspata nem esik kívül (Magyarország közigazgatási területén). Guantanamóban JOGOSAN kínvallatnak arab TERRORISTÁKAT, Gyöngyöspatán JOGTALANUL masíroznak IJEDELMET KELTŐ nácikok a politikailag korrekt cigány kisebbség rémísztgetésére. Plusz Elena Ceausescupuliszka NŐ, Szapáry meg FÉRFI! A vak is láthatja, hogy két teljesen különálló dolgot akartam itt összeparanoizálni!

Horizont 2011.05.14. 17:01:53

@sárkányfő: Jópofának jópofa vagyok csak sajnos (vagy hál'istennek)) nem fiú hanem egy (korosodó)lány:))) Nem hiszem el, hogy ennyire félreérthető a leírt szöveg. Nem azért másoltam be mert annyira megörültem, hogy megtaláltam te nagyon okos! Hanem azért hátha megérted te is ami oda van írva. Istenem tévedni emberi dolog. Mármint én tévedtem a megítélésedben :DDD Nem kell kioktatnod tudom kb. mi a helyzet Amerikában. Az amit leírtál! Oké. De ez nem Amerika öcsém:)))) Ami ott működik, azzal, hogy itt kioktatják az íróasztal mögött ülőket már most megsúgom neked szart se érnek el! Ez itt Magyarország hahó, halihó! Ébresztő!!!!

dr. Aullah 2011.05.14. 17:05:00

@Horizont: Hagyjad. Az ilyeneknek hiába magyarázod.

Horizont 2011.05.14. 17:15:34

@Aullah: :DDDDD
Tudom, igazad van, mindig belefutok "ilyenekbe" és megakarom őket menteni a világnak:)))

Béla Bácsi 2011.05.14. 17:20:00

@sárkányfő: "Amerika közismerten a legvegyesebb etnikai lakosságú ország a világon. Súlyos etnikai problémáik vannak meg főleg voltak nekik is."
Ahogy a Markos-Nádas duó a Czinege-paródiában folyamatosan hangoztatta:
"Ez ebben a formában nem igaz!"
Igaz ugyan, hogy az USA-ban rengeteg etnikum, faj zsúfolódott össze, de a települések szerkezetből kifolyólag ez nem annyira éles, mint a magyarországi probléma. Képzeld el Gyöngyöspatát, ahol nyílt utcák helyett "subdivision"-ök lennének, ahol villanymotoros kapuval ellátott kerítés mögött élnének a magyarok, kis zárt közösségekben, ahová csak elektromos kódkártyával, vagy személyivel és meghívóval mehetsz be, ha a biztonsági őrnek felveszi a kérdésére a telefont a vendéglátód! Mindjárt megszűnne egy csomó panasz. Természetesen a cigánysor úgy maradna, bekerítetlenül, mert oda ép ésszel befelé úgyse akarna senki se menni. És mindehhez képzelj el egy rendőrséget, aki ha hívást kap a fehérek/magyarok bezárt közösségéből, hogy "azt hiszem, valaki lopakodik a kertben", akkor öt percen belül négy rendőrkocsi lesz ott, ha viszont a cigánysorról lövöldözést jelentenek, akkor a Pintér előtt elmondott verzió lép életbe (gyengébbek kedvéért majd egy-két nap múlva esetleg kimennek. Kivéve, ha van hulla: akkor ki kell menni pár órán belül, mert oszlani kezd és az veszélyes a közegészségre).
Na így könnyű álszentnek lenni és papolni az etnikumok közötti megértésről.
"nem is szólva az ezer és egy, kicsiny részben sikeres állami kísérletről az integrációra."
Te Amerikában élsz? Vagy ezeket olvastad?
Az USA-ban Reagan óta nagyon erős és máig tartó "grassroots" mozgalmak indultak el és vannak folyamatban ma is a szegregáció egészéges szinten való fenntartására. Pl. a "buszoztatás" (fekete gyerekeket reggelente lakóhelyüktől távol eső, fehér többségű iskolákba szállították) ellen maguk a feketék lázadtak fel: egyszer a kényelmetlensége miatt (tovább tart a buszozás, korábban kell kelni) másodszor meg gyerekeik ún. "kultúrközösségből" kiszakítását vélték látni benne (magyarul: ugyanúgy maradni akartak, mint amik, mint a mi cigányaink).
A lakossági keveredést "egyszerű" kontrollálni: a fehérek lakta helyeken magasabbak a közösségi hozzájárulási adók, a feketék nem híresek az adófizető kedvükről (csakúgy, mint magyar "testvéreik), így a két csoport gyorsan "magától" szegregálódik. (Mellesleg, eredetileg amerikai vicc volt, amit később fordítottak magyarra, hogy melyik az a három szó, amit senki se szeretne feketétől hallani? "Jó reggelt, szomszéd!"
Na ennyit a libsi, "túl az Óperencián", meg "ott már minden jó és megoldódott", "kolbászból van a kerítés" Amerikáról!
Az igazság az az, hogy csodálatos lenne, ha Amerika elvinné hat hónapra az összes magyar rendőrt kiképzésre és addig ők küldenének amerikai rendőröket ide, hogy tartsák fenn a rendet, csakúgy, ahogy a LIBERALIZMUS HAZÁJÁban MEGSZOKTÁK! :)))
Lenne csodálkozás a cigánysoron meg a buzibárban! :)))

Béla Bácsi 2011.05.14. 17:23:51

@Horizont: Lásd a lentebbi (akarom mondani) fentebbi válaszomat ugyanennek az ifjú titánnak!
Teljesen egyetértek veled! (Mi rászista szarmagyarok -tudod: zsák a foltját!- tartsunk össze!)

Horizont 2011.05.14. 17:35:12

@Béla Bácsi: Tényleg felesleges időpocsékolás arra időt szánni, hogy "megtérítsünk" valakit. Én még egy régi vágású vagyok és azt gondolom mindig, hogy a tények erős dolgok. Igen azok csak nem mindenkinél:) Mindegy bele kell törődnünk, hogy ilyenek is élnek köztünk.
Ja azt elfelejtettem, hogy iszonyatosan sajnálom szegény gyöngyöspatai ott élő nem roma embereket és azt a pár rendes roma embert. Brutális lehet ilyen helyen élni. Nem csak Patán bárhol máshol is ilyen helyen. És az milyen szar lehet már amikor tudják az államra nem számíthatnak!!!

sárkányfő 2011.05.14. 17:53:58

@Béla Bácsi:

"úgy úgy tűnik -valami számomra ismeretlen oknál fogva- te TUTI tudsz mindent."
Nem így van. De a te buta hülyeségeid bárki könnyen cáfolja, 50-es iq felett.

"Ami engem asszociálni engedett egy népcsoport jellemző "szokására", hogy ti. ennek a csoportnak minden tagja "mindent tud""
Érdekes megfigyelés. Te figyeled, hogy ki zsidó és ki nem? És miután - nyilván csalhatatlanul - megállapítottad hogy ki a zsidó, azt tapasztaltad, hogy az összes mindentudó?
És ezek után miért is ne tartsalak totál hülyének?
Ja és főleg mi köze ennek a véleményszabadsághoz, és mióta létezik külön véleményszabadsága a zsidóknak, és hol utaltam akár csak egy fél szóval is arra, hogy neked nem jár véleményszabadság?

"Ezért merészeltem (bátorkodtam) megkérdezni (alázatos tisztelettel), hogy ha az én véleményem el merészel térni a méltóságos úrétól, az miért "paranoid"?"
Egy percig sem mondtam, hogy azért lennél paranoid, mert más véleményen vagy, mint én. Mondjuk, hogy ezt hiszed, már az is defektes logikára vall. Azért írtam, hogy paranoid vagy, mert beavatkozást látsz bele egy sima nagyköveti látogatásba, meg a szakértők felajánlásába. Ahogy ezt le is írtam egyértelműen 14:58-kor. Tehét nem csak paranoid vagy, de alapfokú szövegértelmezési problémáid is vannak.

Az analógiád full defektes volt, mert analógiákat két lényegében hasonló eset kapcsán szoktak hozni, ráadásul sokadjára írom, hogy a nagykövet nem beszélt semmiféle jogsértésről, tehát végképp nem értem hogy jön ide. Mondjuk ezt már kb. 3x leírtam bővebben is, de belátom, sose fogod felfogni.

picur3ka 2011.05.14. 17:56:05

@sárkányfő:

Persze, hogy tudnak. Tent City, Gated Communities, kerites a hataron, Detroit - teljes white flight szinte, a varos nagy resze analfabeta. Es hat a China town hagyomanyu ghettok, ahova meg a rendor se megy be. Gangsta culture, etc, etc.

sárkányfő 2011.05.14. 17:58:12

@Horizont: Épp erról van nagyba szó, hogy Amerikában nem csupán papír-öltelet vannak, hanem gyakorlati tapasztalatok tonnaszám. Sőt, még eredmények is, mégha messze nem is teljes körűek. Hogy ezt át lehet-e ültetni hozzánk, bevallom, nem tudom, bár remélem. De hogy te miért tartod kapásból lehetetlennek, azt nem értem. Az tévedés, hogy mi valami különleges nép vagyunk, vagy hogy a mi kisebbségünk valamiért különleges. A nyomor, a leszakadt térségek és leszakadt etnikumok, és az ebből fakadó konfliktusok természetrajza kiábrándítóan hasonló kottára van megírva. A nyomor mindenhol leszakadást, bűnözést, halmozott szegénységet (kultúrális, szociális, stb.) hoz magával, és persze bőséges társadalmi feszültséget, meg bűnözést is, bár az már csak a tünete, követlkezménye egy hatalmas probléma-halmaznak, stb. Több a hasonlóság, mint hinnéd, bár nyilván vannak különbségek is. Szerintem ha lenne rá igazi akarat és képesség részünkről, akkor - évtizedek alatt, ez már csak egy ilyen hatalmas ügy - lehetne érdemi eredményeket elérni. Mondjuk nem hiszem, hogy lenne akár akarat, akár képesség a probléma megoldására, a kormányoknak csak púp a hátukra a cigány-ügy, kamu intézkedésekkel hárítják, eszükben sincs nekilátni, mondjuk ha akarnák se lenne hozzá elég eszük, ennél sokkal kisebb ügyek megoldására sem képesek. na de mindennek már semmi köze az amerikaikhoz.

sárkányfő 2011.05.14. 18:01:08

@derelye vágó: velvetes, ja :) azt hiszem életemben egyszer szóltam hozzá a velveten, de lehet akkor is csak akartam, és végül nem szóltam hozzá, már nem emlékszem... de nosza, mutasd a linkeket, ahol teletrollkodtam a velvetet :)

protoplanetáris korong 2011.05.14. 18:02:57

Ez valami posztmodern film vagy mi? Az amerikai nagykövet meg a kétsorosan gombolt zakóban a maffiavezér a 80-as évekből? Vagy ez valami szerb valóságsó? Annyira szürreális, hogy nem tudom elhinni, hogy ez ma Magyarország. " Isten éltesse a miniszter urakat" Kiket? Mi van? Álmodom?

sárkányfő 2011.05.14. 18:05:06

@Béla Bácsi:
"Igaz ugyan, hogy az USA-ban rengeteg etnikum, faj zsúfolódott össze, de a települések szerkezetből kifolyólag ez nem annyira éles, mint a magyarországi probléma"

Mond öreg, te meddig akarod még rázni a pofonfát? :D
még hogy nem olyan éles... vaze, az etnikai probléma ott kb 100x nagyobb (volt) mint nálunk... szabályos rasszista gyilkosságok is voltak bőven mindkét oldalról... a ku-klux-klán közismert, de még ha nem is ilyen látványosan, de ma is hatalmas probléma ez amerikában, sokkal több gyilkossággal, erőszakkal, bűnözéssel, társadalmi ellentétekkel, mint nálunk...
na jó, ennyi hülyeséggel nem tudok mit kezdeni, győztél.

jozicsenko 2011.05.14. 18:08:41

@sárkányfő: látom profin össze akarod mosni a dolgokat

korábban többször elmondták, rádióban, hírekben: gyöngyöspatán jártak az amerikai nagykövetség alkalmazottjai, az "evakuálás" elött - természetesen nem a nagykövetasszony személyesen, de b.szd meg, kiderült: az egész haccacáré egy előre eltervezett heccparádé volt, amiben részt vett richard field, az lmp, a vöröskereszt és tararram: az amerikai nagykövetség munkatársai!!!!!

szerinted a nagykövetség munkatársai mernek lépni egy ilyen fajsúlyú dologban a fönökasszony (hallgatólagos) jóváhagyása nélkül? ha én a munkahelyemen egy szimpla szakmai megbeszélést mernék szervezni a főnököm tudta nélkül -mert jól esik az ilyen- és kiderül, páros lábbal rugna ki

ezek elötte lementek oda felmérni, hogy lesz kb 280 menekül, azokhoz kell kb 7-8 busz, ekkora és ide, szerinted a szervezők szimpla "civilek" voltak? buszt bérelni, szállást szerezni, szólni a bennszülötteknek, hogy reggel 9-re legyetek készen, becsomagolva (mindezt mélyen kussban, ugye?), ráadásul épp volt pár sajtós, időben, hogy mindent élőben közvetítsenek, stb...

mondd már meg öcsisajt, mi a fészkes fenének megy a cigánysorra egy nagykövetségi alkalmazott? s vajon véletlen-e, ha pár nappal/héttel késöbb véletlenül evakuálni kell "náciveszély" miatt?

a nyugdíjasokat meg azért írtam le, mert több a youtube tele van olyan kisfilmekkel, ahol elmondják/elsírják a helyi kisöregek, hogy hogyan alázzák meg/rabolják ki őket nap mint nap a cigányok - persze a hozzád hasonló @&@][ arcok immunisak az ilyenekre, hisz nem liberális szavazók...

mondd, neked mekkora "heccparadé" kell, hogy leessen: vidéken nem csak a cigányság van "elesett" helyzetben, hanem rengeteg öreg nyugdíjas, akit a védenceid naponta kifosztanak? mit szeretnél látni nyugati hírműsorokban, ami alapján tudatosul az ottani liberális mocskok agyában, hogy valami nem jó itt a keleti végeken? mi éri el az ingerküszöbödet? mert volt már agyonvert/megerőszakolt / lefagyasztott /megcsonkolt öreg, nem is egy - japp, tudom, nem liberális szavazók, tehát nem fontosak...

(talán ezen a blogon olvastam: amikor az uborkáját védő bácsit hazaengedték, a bíró elmondta, hogy a "gyilkosság" elött hány lépés történt, mire 220 voltot vezetett oda: ott a megélhetési bünözők folyamatosan heccelték/szivatták szerencsétlent, oszt mégis az maradt meg, hogy büdös náci tömeggyilkos - szerencsétlen)

Horizont 2011.05.14. 18:19:44

@sárkányfő: Te legalább annyira reménytelen vagy mint Pintér maga.

jozicsenko 2011.05.14. 18:23:08

@sárkányfő: "Súlyos etnikai problémáik vannak meg főleg voltak nekik is. Közismert az ottani polgárjogi mozgalmak története, nem is szólva az ezer és egy, kicsiny részben sikeres állami kísérletről az integrációra."
1. náluk a hatvanas években harcolni kellett a feketéknek, hogy bejussanak az iskolákba -nálunk ingyen iskola, ingyen könyv, ingyen kaja várja őket és egy rakás jószándékú külföldi, akik segíteni akarnak
2. náluk kb 50 év kemény munkája volt, hogy a néger srácok elöbb munkát, érettségit szerezzenek, majd a minta alapján egyre magasabbra törjenek, lettek diplomás mintáik, akiket követni lehet, mára az elnök is fekete, s pár idiótán kivül senkit sem zavar: ha ezt az utat akarnák járni (de nem akarják, hisz jobb ellopni az integrációra szánt pénzt, mint felhasználni), 20 és lehetne cigány miniszterelnök magyarországon is (bár pár rasszista mszp-s szerint most is az van, bocs, ez messzire visz, de vicces ahogy az mszp-s törzstagok orsósoznak...)
3. a kapanyélnél demokratikusabb dolgot nem tudok elképzelni: elfér a magyar kezében éppúgy, mint a cigányéban és a pesti belterjes zsidó kezében - más kérdés, persze, ha a második inkább agyonveri az elsőt vagy a harmadikat, mert nem tudná másra használni...
4. figyi mán: a szegregált iskolákat tiltják a libe'álisok, mert nem jó ha elzárják a cigányt a magyartól: az én szememben van a tanulni akaró gyerek és a tanulni nem akaró gyerek: hogy van ez, hogy pl. a Lauderben nincsenek cigányok?

sárkányfő 2011.05.14. 18:24:52

@jozicsenko: te nagyon hülye,

soha sehol nem írtam, hogy nincs hatalmas probléma vidéken, meg hogy nincsenek szar helyzetben a kisnyugdíjasok. sőt, más se szajkóztam, mint hogy milyen nagy bajok és társadalmi-etnikai konfliktusok vannak.
szóval ne hazudj, ne írj le olyat, hogy én ezt tagadtam volna.

ami a beavatkozást illeti: ez a poszt egyértelműen ezt a mostani nagyköveti látogatást minősítette beavatkozásnak, és én erre reagáltam, ezt cáfoltam.
tehát ne kamuzz lmp-vel, meg vörökereszttel, meg korábbi más amerikaik más látogatásaival, mert nem arról volt szó. ha valaki itt összemos dolgokat, akkor az pontosan te vagy, letagadhatatlan.
megjegyzem még az se beavatkozás, ha korábban odamentek a követség más munkatársai (erről van linked?). ha ott tettek vagy mondtak valamit, ami beavatkozásként értékelhető, akkor az más eset, bár csodálkoznék, és valszeg felvert volna akkora port, hogy halljak róla. de hogy a mostani látogatásban tuti nem volt semmi belügyekbe beavatkozás, no pláne negatív előjellel (a szakértőket csak nem lehet felróni..) az tuti.

Az evakuáció amúgy teljesen érthető. én is félnék és menekülni akarnék, ha szomszéd kertbe beköltözne egy cigány militáns csapat, roma véderőnek hívná magát, fegyverekkel gyakorlatozna. és ezt az sem változtatja meg, hogy a magyarok is félnek a cigányoktól, és hogy ők is elköltöznek a cigányos körnénykről. így megy ez, kölcsönös félelem, még ha mindkét fél is csak a sajátjáról hajlandó beszélni.

sárkányfő 2011.05.14. 18:26:08

@Horizont: bíztam benne, hogy érdemi válasszal megtisztelsz, hogy sikerüljön jobban megértenem az álláspontodat, de hát ha nem, hát nem. szevasz.

jozicsenko 2011.05.14. 18:27:17

@jozicsenko: ehhh, fáradok, bocsánatot kérek, azt hiszem megiszok egy sört és alszok

szóval, kedves sárkányfő:
1. az amcsi iskolába a feketék be AKARTAK kerülni az egyetemekre, dolgoztak érte, tanultak: a mieink (mármint a cigánygyerekek) az iskolába csak azért járnak, hogy megverjék a tanárt és a magyar gyerekeket: hogy is van ez? mikor mondjátok el nekik, hogy a lehetőség megvan az egyetemre, pont mint nálad, nálam, bárkinél, csak ki kellene NYITNI a könyveket és TANULNI kellene, nem lábat lógatni/ szotyizni...
+1, ami külön tetszik: ott nyilvántartják, hogy kik milyen gaztetteket követnek el, minálunk a statisztikai nyilvántartás gondolata is náci (cigánybünözés szó): hogy is van ez: náluk ok, nálunk mindenki náci?

sárkányfő 2011.05.14. 18:31:48

@jozicsenko:
1. igen, közismert, ez a múlt. mint ahogy ma már ezeken túl vannak, de az állami integrációs programok ma is zajlanak, értelemszerűen azokra céloztam, ami összevethetőek a mi helyzetünkkel...

2. igen, 50 év kőkemény munkája volt, és még ma is tart. nálunk sem lenne kevesebb.

3. és ezzel mit akarsz pontosan mondani a vitatott pontokhoz kapcsolódóan?

4. ezzel meg azt akarod mondani, hogy szerinted az integrációnak nem eszköze az integrált oktatás? hol írtam az ellenkezőjét?

picur3ka 2011.05.14. 18:33:41

@sárkányfő:

Tevedsz. Bunozesi statisztikank adatai - az osszemerheto buncselekmeny tipusokban - igen egyezoek az egyebkent majdnem pontosan hazanknyi lakossagu Californiai kerulettel/jaras, valami.

Nalunk az egyik legmagasabb az emberolesek szama Europaban. Szerintem ez persze alkoholizmussal kapcsolatos es nem altalanos agresszioval, mint ott.

Masodsorban, nalunk van a romasag legkevesbe kordaban tartva.

sárkányfő 2011.05.14. 18:38:10

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
"Bunozesi statisztikank adatai - az osszemerheto buncselekmeny tipusokban - igen egyezoek az egyebkent majdnem pontosan hazanknyi lakossagu Californiai kerulettel/jaras, valami."

forrás?

picur3ka 2011.05.14. 18:39:15

@sárkányfő:

Te hihetetlenul naiv vagy politikailag. Azt hiszed a politika valami szerelmi duett? Kulonosen egy kis es egy nagy orszag viszonyaban. Utobbinak diktalnak, erobol. Ennyi a tortenet.

Ezzel az USA allampolgarai is jobban tisztaban vannak, mint te es ertelmesebb hozzaallast tud sokuk produkalni.

Elso hozzaszolas egy helyi lapban a Danubius ugyhoz - a cikk alapjan a kommentelonek igen gyer informacioja van:

Mi az Uristenert kell nekunk beleavatkozni minden letezo orszag belugyeibe? Ugy csinaljak a radiojukat, ahogy akarjak.

picur3ka 2011.05.14. 18:40:20

@sárkányfő:

Bunozesi statiszkak, mindketto elerheto az interweben.

gyilkos fűegér 2011.05.14. 18:42:38

Az USA működik, Magyarország nem. Ennyi. Ha szólnak hozzánk, akkor meg pofa súlyba, fül kinyit. Talán ragad ránk valami.

Béla Bácsi 2011.05.14. 18:49:23

@sárkányfő: "úgy úgy tűnik -valami számomra ismeretlen oknál fogva- te TUTI tudsz mindent."
"Nem így van. De a te buta hülyeségeid bárki könnyen cáfolja, 50-es iq felett."

Ezek szerint neked mélyen 50 alatt van. Kösz, hogy így -vita nélkül- beismerted!

sárkányfő 2011.05.14. 18:52:47

@picur3ka/mesterhazymiklospart: azt eddig is láttam hogy tudsz a világba dumálni általánosságokat, de az úristenit végre ki bírnád bökni hogy a kurva élet volt a beavatkozás ebben a konkrét esetben? vagy épp azért dumálsz lyukat a hasamba, mert erről nem tudsz mondani semmit?

Béla Bácsi 2011.05.14. 18:54:50

@sárkányfő: "Érdekes megfigyelés. Te figyeled, hogy ki zsidó és ki nem? És miután - nyilván csalhatatlanul - megállapítottad hogy ki a zsidó, azt tapasztaltad, hogy az összes mindentudó?"
Lásd erre a ki"paste"-elt kérdésed alatti "válaszodat".
Magáért beszél! Állandó terelés, mellébeszélés folyamatos hülyézéssel tarkítva. Mondd, te miért fárasztod itt közöttünk magad? Csak nem fizetnek valakik érte? Mert más értelmét őszintén nem látom!

Nurrddin 2011.05.14. 18:55:15

bízom benne hogy az amerikai módszert fogják oktatni
miszerint amikor igazoltatás közben tesz egy hevesebb mozdulatot, azonnal megkapja azt a plusz pár gramm ólmot
vajon okkal bízhatok ezen verzióban?

sárkányfő 2011.05.14. 18:55:15

@Béla Bácsi: jaj istenem, tényleg csak ennyire futja? mondjuk én voltam a hülye hogy vettem a fáradtságot pontról-pontra cáfolni téged...

sárkányfő 2011.05.14. 18:56:47

@Béla Bácsi: igen, engem fizetnek, igen én zsidó vagyok, igen valakiknek érdeke engem fizetni, és persze természetesen nem, nem vagy paranoid idióta barom :))

Horizont 2011.05.14. 19:01:49

@sárkányfő: Milyen érdemi választ vársz még? Tényleg ne csináld már ezt, hogy ennyire hülyének teszed magad. Itt jártatom a pofám neked már mióta de egy tapodtat se jutunk előbbre! Sajnállak. Már nem ez az első "esetem" veled. Soha nem tanulok. Azt azért észrevehetnéd, hogy mindenkinek veled van baja. Azért ez nem lehet véletlen.....

citizen queen 2011.05.14. 19:03:23

Hagyjátok ezt az agyhalott trollt, felesleges minden rápazarolt karakter. Hiába próbálja beállítani úgy, hogy Gyöngyöspatán nem történt semmi különleges, aki egy kicsit is tovább lát az orránál, annak leesik, hogy itt nagyon nem kerek a történet. Cigányokat a Vöröskereszttel karöltve "menekítő" csendes amerikai üzletember, aki mellesleg a lomposok szponzora... Most meg a nagykövet asszony, aki merő véletlenségből a választások éjszakáján szintén a lomposokhoz nézett be, nem a választást megnyerő Fideszhez... Valami bűzlik ebben az egész gyöngyöspatai balhéban, valakik nagyon kavarják a szart a háttérből.

Egyébként tényleg tudnak valamit az amerikaiak. Például Tent City, meg magántulajdon, és magánterület megvédésének joga, nincs sírás-rívás, ha elkapnak valakit, hogy azé' mer néger vagyok? Vagy ha van is, ha rábizonyítják, akkor hiába rinyál, rárohad a műanyaglakat. Na ezeket a módszereket nem ártana átvenni a hazai sündőrségnek sem.

Amúgy tényleg olvassátok el a borásszal készült interjút a Heti Válaszban. Higgadt, tárgyilagos, és végtelenül elszomorító tényközlés arról, hogy hogyan vált élhetetlenné egy falu a XXI. században Magyarországon. És ahogy elnézem, sajnos egyre több ilyen falu lesz (vagyis már van) az országban, hála a húszévnyi liberálisnak, és jogvédőnek hazudott ámokfutásnak.

zsoltix 2011.05.14. 19:07:36

Szerintem sarkanyfo be van baszva. Ne erolkodjetek.

bandika gazdája 2011.05.14. 19:09:20

@sárkányfő: Jajj, mennyé má'! Ne segítsen má nekünk a nagykövet asszony ba'mmeg! Mennyé el a Harlembe ha mersz, oszt utána osszad az észt! Ne tanítgasson már minket aki hülyébb nálunk (is)! Imádjad Ámerikát (esetleg menj is el oda lakni, megleszünk nélküled) de ne osszad itt az észt, van elég aki megteszi nélküled is! Anyukádra meg vigyázzál, mert az öregasszonyok (mivel védekezésre képtelenek) külön célpontjai ezeknek a derék ifjaknak!

Béla Bácsi 2011.05.14. 19:09:51

@sárkányfő: "mondjuk én voltam a hülye hogy vettem a fáradtságot pontról-pontra cáfolni téged..."
Nem voltál, vagy. És nem ezért, hanem azért mert semmilyen érvet nem vagy hajlandó az 50 alatti IQ-dal elfogadni/meghallgatni csak ugrálsz itt ágról-ágra hülyézve minden létező embert! (És még te kérdezed, hogy mit értek az alatt, hogy felismerni a fajtádat?! Még bipsi-libsi trollnak is átlagos és középszerű vagy!)
Ja, mellesleg: nem cáfoltál te meg itt emmit sehol se idáig, csak jár a pofád! Kár, hogy magyarul és nem yiddisül.

sárkányfő 2011.05.14. 19:11:26

@Horizont:
17:58-kor azt kérdeztem, hogy "te miért tartod kapásból lehetetlennek". mármint, hogy lehet-e haszna a szakmai tanácsoknak. (megjegyeztem nekem is vannak kétségeim, de eleve nem tartom tök kizártnak a hasznukat).
erre lettem volna kíváncsi, és erről még nem írtál semmi érdemit, bár hiába írod hogy: " Itt jártatom a pofám neked már mióta de egy tapodtat se jutunk előbbre!"

ja, eddig egy érved volt, hogy ez itt "Magyarország".

De mondjuk már nem is vagyok rá(d) kíváncsi, szevasz.

citizen queen 2011.05.14. 19:11:57

@jozicsenko: Na igen, az bezzeg a horváthaladár-féle díszcigány, rasszista söpredék szemében "gyilkosság" volt, nem jogos önvédelem. De ha negyven cigány rárohan vasrudakkal egy részegen pisáló idiótára, az persze jogos önvédelem szerinte. Rohadna meg az összes kettősmércés szerecsenmosdató "politikus", és "jogvédő". Miattuk fajult el ennyire a helyzet, akik mindig csak a jogaikat szajkózták a védenceiknek, de arra elfelejtették kitanítani őket, hogy a jogok mellett kötelességek és törvények is vannak, amik rájuk ugyanúgy vonatkoznak.

sárkányfő 2011.05.14. 19:15:51

@citizen queen: @zsoltix:

Sziasztok.
Talán nem olvastatok vissza az elejéig, ezért leírom mi a kiindulópont, amin mindenki hörög, de normális választ, azt nem adnak.

A posztban SZÓ SZERINT ez van:
""Eleni Tsakopoulos Kounalakis cáfolta, hogy az amerikai nagykövetség munkatársai azt ajánlották volna a romáknak, hogy kérjenek menedékjogot és vándoroljanak ki. Mint mondta, munkatársai csak tájékozódtak Gyöngyöspatán és próbálták megérteni a helyzetet."
Na persze .... semmi keresnivalója egyik nagykövetségnek sem egy ilyen helyen, ez min. az ország belügyeibe való beavatkozás, az Egyesült Államok budapesti képviselete ne avatkozzon bele. Jobb helyeken az ilyenért pár tisztviselőt kiutasítanak az országból ... mellesleg a magyar titkosszolgálat ilyenkor mit csinál?"

Erre írtam, hogy ez nem volt a belügyekbe beavatkozás, az meg pláne abszurd, hogy erre bárki akár csak sugalljon olyat, hogy egy sima látogatás miatt ki kéne utasítani pár tisztviselőt az országból.

Ha valamelyikőtök végre eláruljam nekem, hogy ebben a konkrét látogatásban mi volt a belügyekbe való beavatkozás, azt megköszönném. A többiek csak dumálna össze-vissza, de érdemi válaszuk nincs.

citizen queen 2011.05.14. 19:17:04

@sárkányfő: Mi is szokott a nagy érvetek lenni fordított esetben? "Körtét a körtével, almát az almával hasonlítsunk össze." Ha tudnád, hányszor olvastam ezt az elmésséget különböző topikokban... Hát akkor mit ágálsz itt, Amerika nem Magyarország, és viszont, teljesen más a helyzet itthon a cigányokkal, mint kint a feketékkel. Más oko miatt alakultak ki a feszültségek, stb.

Ja, és úgy veszem észre, hogy a kommentelők kábé 99%-a nem kíváncsi itt az erőltetett agymenésedre, úgyhogy szevasz.

sárkányfő 2011.05.14. 19:17:25

@Béla Bácsi: hát, ha ennyire erőlteted, akkor nesze: nem csak idióta barom vagy, de rasszista is. szánalmas :(

picur3ka 2011.05.14. 19:18:23

@sárkányfő:

1. Lanyi Andras: amerikai uriemberek felkerestek, part alapitasi otlettel, nem vallaltam

2. Richard Field: 11 milliot adtam az LMp-nek

3. Az eljaro Voroskeresztes ficko R Field munkatarsa

4. 10 evvel ezelotti igen hasonlo akcio, ugyanilyen aktorokkal az elozo Orban kormany idejen

5. AP amerikai hirugynokseg hamarabb tudosit az evakuaciorol, mint a magyar media tudna rola

6. A magyar media tudositoja sem az amerikai kovetsegtol, sem a helyi roma kepviselotol nem kap valaszt arra, hogy mit csinaltak a kulfoldi diplomatak hetekkel ezelott a helyszinen

7. Nehany lako elmondja nekik, hogy legutobbi ottjartukkor azt mertek fel, ki akar elkoltozni

8. A helyi ciganykepviselo szervezett mar hasonlot a megyei Voroskereszttel, amelynek a titkara(?) a kedvese

9. R Field szinten nem elerheto az akcio utan ujsagiroknak. Mintegy eltunt.

10. Horvath(?) kijelenti, hogy ENSZ rendkivuli ulest kezdemenyeznek az ugyrol

11. S lass csodat, a nevezett ulest ciganysurmo keresere napokon belul meg is tartjak

Soroljam-e meg?

sárkányfő 2011.05.14. 19:18:44

@bandika gazdája:

:D

azt kihagytad, hogy a nagykövet dugja fel magának a tanácsait :D

Béla Bácsi 2011.05.14. 19:19:10

@citizen queen: Igen, már "demokráciánk hajnalán" is a legfőbb gondja az volt a nagy USA-nak, amit (a nagy filantróp, Tom Lantos holokauszttúlélővel) kommunkált is Göncz Árpáddal, hogy a "legfontosabb, hogy a magyarság kommunizmus alatt elszenvedett sérelmei nem állnak fel a magyarországi zsidók II. világháborúban elszenvedett szenvedéseivel".
Ez volt a legelső üzenetük '56 unokáinak, a berlini fal lebontóinak. Ez volt az első "üdvözlő beszéd".

Béla Bácsi 2011.05.14. 19:23:32

@sárkányfő: "hát, ha ennyire erőlteted, akkor nesze: nem csak idióta barom vagy, de rasszista is. szánalmas :( "

Az csak a Lauder gimnázium igazgatója, aki eddig egy romát sem írt be az iskolájukba! Puszi!

citizen queen 2011.05.14. 19:27:40

@sárkányfő: De miért érdekli szerinted ennyire az amerikai nagykövetet, hogy mi folyik egy eldugott kis magyar faluban? Szerinted az jellemző, hogy a különböző külföldi nagykövetek, ahelyett, hogy a bérelt villáikban pihennék végig a hétvégét, egyszercsak a homlokukra csapnak, hogyaszongya, lemegyek már Bivalybasznádra, körbenézek egy kicsinyég... Másrészt ennek az egész gyöngyöspatai balhénak a kirobbantója a titokzatos amerikai üzletember, Ricsibá. Namost ez így minimum furcsa. Szerinted mi lenne, ha kimenne mondjuk Atlantába egy magyar üzletember, és nekiállna evakuálgatni a feketéket, mert szerinte az amerikaiak üldözik őket? Szerintem rekordsebességgel utasítanák ki az országból, az ország belügyeibe való beavatkozás miatt. Ugyanezt kéne a magyar kormánynak is eljátszania, mondván, köszönik a "segítséget", de a magyar állam meg tudja oldani a problémát, de hát mint tudjuk, az erősebb kutya ... khm ugat. Ráadásul utóbb a Vöröskereszt leveléből az is kiderült, hogy szó sem volt a cigányok üldözéséről, hanem egy előre megszervezett üdültetést állítottak be "kimenekítésnek", amit aztán a külföldi sajtó szépen fel is kapott. Ez meg minimum az ország hírnevének lejáratása. Ezért írtam azt, hogy valakik nagyon keverik ebben a történetben a szart a háttérből. És nem kell sok ész hozzá, hogy ez világos legyen.

sárkányfő 2011.05.14. 19:28:02

@Béla Bácsi: nézd, ha te kerek-perec kijelented, hogy nincs semmiféle negatív előítéleted, no pláne negatív érzelmed a zsidókkal kapcsolatban, épp olyan embereknek tartod őket, mint másokat, akkor én azt neked simán el fogom hinni :D

Béla Bácsi 2011.05.14. 19:29:04

@picur3ka/mesterhazymiklospart: "Soroljam-e meg?"
Ne! előtted már százan megtettük, de ő úgy viselkedik, mint egy vásári kismajom piros zekében, aranyláncon ugrabugrál a szájtátó közönség feje tetején. Ő nem a saját véleményét fujja itt, őt megbízták és rózsaszín a kéjtől, hogy szórakozhat a sok buta gojjal! Mit mondjak: egy ember(?) aki élvezi a munkáját(?)!

Béla Bácsi 2011.05.14. 19:32:56

@sárkányfő: Mióta hívják a faszt a sárkánynak?

zsoltix 2011.05.14. 19:33:42

@sárkányfő: Nyilvan szivesen vennek azt is, ha a magyar nagykovet beleszolna a dolgaikba. Nem igy kell esztet csinanyi, majd kikudjuk ide a harlembe a kolompar kommandot.

citizen queen 2011.05.14. 19:34:03

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Köszönöm, szépen összefoglaltad az események sorát. És ezt már nem lehet lesöpörni a szokásos "konkrétumot kérek" hablattyal. Itt vannak a konkrétumok, sorban, hogy miért is bűzlik ez az egész gyöngyöspatai ügy. Ha valaki ebből sem érti meg, az nem is akarja megérteni.

sárkányfő 2011.05.14. 19:34:51

@citizen queen: te már kb a 3. vagy, aki ricsibáról, vöröskeresztról, egyebekről kezd beszélni, amikor megkérdem, hogy ez a KONKRÉT látogatás mitől beavatkozás. komolyan uncsi már.

és azokon, bocs, de már korábban is nagyon jókat mosolyogtam, akik képesek voltak elhinni, hogy nem evakuálás volt, hanem üdülés. ja, mert ez így szokás ebben az országban, cigányok közösen, 300, együtt elmegy üdülni a vöröskereszthez.
megjegyzem ha szerinted szervezett üdülés volt, akkor mi a baj ricsibával? a gazdag amcsi nagybácsi társas üdülést fizetett és szervezett a romáknak, hát ez olyan nagy baj? :)

és azt is hagyjuk már hogy ricsibá kezdte, már az egész magyar sajtó napokkal korábban ott volt a véderő kezdte a balhét, tudod, az amelyik nincs semmilyen kapcsolatba a jobbikkal.

picur3ka 2011.05.14. 19:35:42

@sárkányfő:

Esetek nem leteznek okok nelkul. Kulonben fele a konkret esetre vonatkozik elsodlegesen, a tobbi masodlagosan, vagy latensen.

Jobb lenne, ha levenned a nagy arcot es megprobalnal emberi hangnemben tarsalogni. Termeszetesen ismerem a kifejezest, mint azt te is tudod, csak valaszod eppen nincsen.

2011.05.14. 19:37:40

@sárkányfő: Jártál te személyesen, vagy valamely családtagod , amcsiban, vagy netán él, élt ott ?
Mert akkora baromságot hordol itt össze, hogy az már világrekord szinten megy. Nyomod a sódert, és azt sem tudod, hogy mi van ott, hogy élnek a"zemberek". Ha ismernéd az ottani viszonyokat, akkor talán megdöbbennél.
De csak ringasd magad álomvilágban, hogy ott igazi jólét és demokrácia van. Igen, van annak jóléte akinek van pénze. Igazi demokrácia pedig csak a mesébe van--ha van--igy amcsiban sincs, de beszélnek róla.Ezt tette a nagykövetasszony is, beszélt, és van aki ezt megeszi. Én nem.

gyilkos fűegér 2011.05.14. 19:38:32

Egyébként az usákok azért osztják az észt, mert tehetetlen hülyegyerekeknek tartanak minket, csak az a gáz, hogy kívülről annak is látszunk.

Béla Bácsi 2011.05.14. 19:38:55

@sárkányfő: "a véderő kezdte a balhét, tudod, az amelyik nincs semmilyen kapcsolatba a jobbikkal"
Ja! Agresszívan és kirekesztő módon gulyáslevest főzött! Híjjuk Ricsibát azonnal!

bandika gazdája 2011.05.14. 19:39:56

@sárkányfő: Figyu! A mondatok általában nagy betűkkel kezdődnek, nemcsak néha! (A tartalmukat most hagyjuk!)

sárkányfő 2011.05.14. 19:41:05

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

ez van a posztban, ha kell, még 20x bemásolom.. ezt kritizáltam:

""Eleni Tsakopoulos Kounalakis cáfolta, hogy az amerikai nagykövetség munkatársai azt ajánlották volna a romáknak, hogy kérjenek menedékjogot és vándoroljanak ki. Mint mondta, munkatársai csak tájékozódtak Gyöngyöspatán és próbálták megérteni a helyzetet."
Na persze .... semmi keresnivalója egyik nagykövetségnek sem egy ilyen helyen, ez min. az ország belügyeibe való beavatkozás, az Egyesült Államok budapesti képviselete ne avatkozzon bele. Jobb helyeken az ilyenért pár tisztviselőt kiutasítanak az országból ... mellesleg a magyar titkosszolgálat ilyenkor mit csinál?"

ismét kérdem, sokadjára: milyen kötötte össze a poszt ezt a _konkrét_ esetet belügyi beavatkozással? ezt írja: " ez min. az ország belügyeibe való beavatkozás"

gyengébbek kedvéért: nem a vöröskereszt, nem a ricsárfild, nem a lányiandrás, nem a búbosvöcsök.

sárkányfő 2011.05.14. 19:44:18

@jános515:
szia,

valakinek írtál egy hozzászólást, de véletlenül elcímzeted hozzám, és olyanokra reagálsz benne, amiket én nem állítottam, de még hasonlókat sem. javaslom címezd meg újra annak, akinek eredetileg szántad. erről a kommentről van szó:

"Jártál te személyesen, vagy valamely családtagod , amcsiban, vagy netán él, élt ott ?
Mert akkora baromságot hordol itt össze, hogy az már világrekord szinten megy. Nyomod a sódert, és azt sem tudod, hogy mi van ott, hogy élnek a"zemberek". Ha ismernéd az ottani viszonyokat, akkor talán megdöbbennél.
De csak ringasd magad álomvilágban, hogy ott igazi jólét és demokrácia van. Igen, van annak jóléte akinek van pénze. Igazi demokrácia pedig csak a mesébe van--ha van--igy amcsiban sincs, de beszélnek róla.Ezt tette a nagykövetasszony is, beszélt, és van aki ezt megeszi. Én nem."

picur3ka 2011.05.14. 19:45:55

@sárkányfő:

Ezeket mind az amcsi kovetseg rangatja. Egyeb bonyolult kerdesed van-e?

Megjegyzem az egesz ENSZ-et, meg AI-t is.

Béla Bácsi 2011.05.14. 19:47:17

@bandika gazdája: Teljesen hiábavaló vele minden kommunikációs kisérlet. Ő az ügyeletes "oszlató" most itt. Szerintem, nem is egy személy, lehet, hogy a TASZ-nak egy kis hülyegyerek csoportja élvezkedik itt velünk.

sárkányfő 2011.05.14. 19:50:04

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

éljen! annyi hülye és felrebszélős válaszok, meg egy nehézsúlyú paranoid rasszista faszfej után végre jössz te és adsz valami hellyel-közzel kézzelfogható választ! nem sok, de én már a kicsit is megbecsülöm!
már csak azt mond meg, mi a forrásod vagy bizonyítékod arra, hogy mindenkit akit írtál a nagykövet rángatja. előre is köszi!

citizen queen 2011.05.14. 19:52:20

@sárkányfő: Ha én vagyok már kábé a harmadik, aki ugyanazokat mondja, de te még mindig nem érted, akkor talán el kéne tűnődnöd azon, hogy talán-esetleg a te készülékedben van a hiba... És még egyszer megkérdezem: szerinted teljesen természetes, hogy valamelyik külföldi nagykövet csak úgy passzióból ellátogat magyar falvakba, magával ráncigálva a belügyminisztert, meg a komplett hazai sajtót? Volt már ilyen? Ha igen, írd meg, mikor és hol, KONKRÉTUMOT várok! ;-)

Az üdülés tényét maga a Vöröskereszt írta a levelében, ha nem hiszek nekik, náluk reklamálj. Ricsibával meg többek között az is marha nagy baj, hogy kurvára nem saját zsebből állta ezt a kis kiruccanást. Hanem a magyar Vöröskereszt állta a cechet, a magyar adófizetők forintjaiból. Hát így nagyon könnyű gáláns megmentőként tetszelegni a világ színe előtt...

KONKRÉTAN mi is a kapcsolat a Jobbik és a Véderő között?

Béla Bácsi 2011.05.14. 19:54:41

@sárkányfő: "nehézsúlyú paranoid rasszista faszfej után végre jössz te"
Hol volt itt valaha is szó rasszizmusról? (Már azon kívül, hogy te emberekre aggatod ezt a jelzőt egyfolytában.)

tekniko 2011.05.14. 19:56:01

csak ugy csendesen megjegyeznem, a vietnami haboru ugy kezdodott, hogy az amik tanacsadokat kuldtek majd egyre tobbet

picur3ka 2011.05.14. 19:59:32

@sárkányfő:

Te, ennyire tajekozatlan es naiv ember nem lehet. Az USA vilagnagyhatalomokegyelmessege a legnagyobb es leghatekonyabb hadsereg birtokosa, ettol - es nem sok mastol - fogva a demokracia letetemenyese. A vilag rendorsege a masik neve.

Te komolyan hiszed ezt a demokraciat terjesztunk keresztes haborut? Menjel vissza a Csipkerozsikahoz, akkor.

sárkányfő 2011.05.14. 20:00:15

@citizen queen: már miért ne lehetne kíváncsi az amerikai nagykövet arra, amiről akkor már jó ideje lármázott a sajtó? ráadásul - mint a poszt is írja, khm - ismét cáfolta, ott is, személyesen is, hogy nem fogadnak be cigányokat. ezzel tehát munkaköri kötelességét teljesítette. az meg, hogy szakértőket ajánlott fel, talán egy politikai gesztus? ami szintén a dolga, hm?

a vöröskeresztes buliról meg döntsd már el, hogy evakuálásnak tartod vagy üdülésnek, és aztán az eldöntött álláspontodhoz tartsd magad, mert ha szerinted üdülés volt, akkor nem tudom mi a bajod azzal, ha valaki fizet valakiknek üdülést?

a véderő és jobbik között semmi kapcsolat, ég és föld, mint írtam, meg ők is ezt mondják. az ilyen olyan gárdák a jobbik csapatai.

sárkányfő 2011.05.14. 20:01:30

@picur3ka/mesterhazymiklospart: ezt kérdeztem: "már csak azt mond meg, mi a forrásod vagy bizonyítékod arra, hogy mindenkit akit írtál a nagykövet rángatja. előre is köszi!"

gyilkos fűegér 2011.05.14. 20:04:13

@picur3ka/mesterhazymiklospart: "Ezeket mind az amcsi kovetseg rangatja. Egyeb bonyolult kerdesed van-e?

Megjegyzem az egesz ENSZ-et, meg AI-t is. "

Talán ha a Földön lenne még legalább egy komolyan vehető ország, nem ez lenne a szitu. De az nem megy, hogy a világ egyik fele addig építi a szocializmust, amíg gazdaságilag megrokkan, a másik fele meg gyakorlatilag lemond az ütőképes hadseregről, mert majd az USA mindenkit picsánrúg. Itt a végeredmény.

Béla Bácsi 2011.05.14. 20:04:17

Na faszfő elérte a célját, én megyek innen! Itt érdemi beszéd nem lesz, csak őfelsége kiosztja, mi a helyes álláspont, mindenki más bunkó barom. Viszlát mindenki!

citizen queen 2011.05.14. 20:04:45

@sárkányfő: Drága gyengeelméjű barátom, a dolgoknak vannak előzményeik. (Hú, ez aztán a nagy felfedezés.) Tehát az amerikai nagykövet asszony tegnapi látogatása Gyöngyöspatán csak egy része volt egy nagy egésznek, egy eseménysornak, amit itt már szinte mindenki leírt neked, Ricsibával, virágkertész Lomposokkal, Vöröskereszttel, Horvátháládárral, nyugati rémhírekkel. Az egész gy.patai történet *en bloc* gyanús, furcsa, és végső soron a magyar állam belügyeibe avatkozás. Ennél világosabban nem tudom elmagyarázni... Talán el kéne menned Amerikába és pártokat pénzelned dollármilliókkal, hogy aztán azok indulhassanak a következő választásokon. Meg négereket evakuálni a rasszizmus elől. Ha nem történik semmi, akkor mi vagyunk helikopterek. Ha kiutasítanak, vagy véletlenül eltűnsz egy kanálisban, akkor meg mondjuk már késő lesz kapisgálnod, hogy miről is írunk mi itten...

53mc 2011.05.14. 20:07:47

@sárkányfő: a nagykövet látogatása azért beavatkozás, mert egy cselekménysor eleddig utolsó mozzanata. A TV2 egyik helyszíni riportjában is elmondták a cigányok hogy ott jártak a nagykövetség munkatársai, még az "evakuálás" előtt. Amerika ha sunyin akart beavatkozni több esetben katonai tanácsadókkal kezdte. Most rendfenntartó tanácsadók jönnek. A kérdés hogy ki a rendbontó? A kormány már eldöntötte:a magyar polgárőr ! Visszatekintve távolabbra-kik szokták kérni, ill. elfogadni idegen fegyveres alakulatok megjelenését az ország területén?
Nem fogok vitatkozni, nem tud meggyőzni, ez a véleményem.

sárkányfő 2011.05.14. 20:16:13

@citizen queen: az van, hogy nem hiszem. nem hiszem, hogy a magyar vöröskereszt magyar igazgatója és magyar munkatárasi az amerikai nagykövetség utasításait követnék. eleve abszurd, de ha így lenne, a magyar kormány azonnal kirúgatná, kicsinálná. a lányi féle vonal még abszurdabb, szóra se érdemes, akárcsak az lmp-s.

természetesen, ha van bármi komoly bizonyíték, forrás, hajlandó vagyok felvizsgálni álláspontomat, de - nahát! - ezzel te sem bírtál, most sem, előállni.

idézlek, mit írtál: "gyanús, furcsa".

ezt aláírom. de ennél több nincs neked a raktáron. a gyanút máris cáfolhatatlan, kétségbevonhatatlan, megkérdőjelezhetetlen igazságként kezelsz. most szerinted ezt hogy kéne minősítenem?

az egy gyanú, amiről lehetne érdemben beszélni, az a ricsárd bácsi vonala, de ez is csak feltételezés, mert bizonyítékod természetesen erre sincsen. az amerikaik a világon mindenfelé nyilvánvalóan nem a saját kormányuk emberi az utolsó szálig, még ha egészen felületes előítéletek ezt is sugallják. sőt, pl. mint kiderült, még egy al kaida tag is volt, amerikai. hófehér, még a származása sem indokolta. tehát arra, hogy ricsárd az amerikai kormány utasításait hajtja végre, semmi bizonyíték, a feltételezés meg olyan amilyen. egyszer olvastam egy magyar-új-zélandi fiúról, parlamenti képviselő új-zéladnon. akkor ő most a magyar kormány beépített ügynöke? vagy túl sok fbi-os filmet néztél?

53mc 2011.05.14. 20:16:25

@sárkányfő: a mond felszólító módban 2 d-vel írandó. Ezt már nem először hibázza el.(a forrás titkos)

citizen queen 2011.05.14. 20:16:32

@sárkányfő: Az üdüléssel két baj van: egyrészt, nem az fizette, aki aztán a megmentő szerepében tetszelgett később, lásd fentebb. Másrészt ez a csillebérci kiruccanás úgy lett előadva az európai újságokban, mint annakidején a zámolyi sztori, nevezetesen, hogy itten üldözik az ártatlan kisebbséget. (De miért mindig csak ezt, kérdem én halkan. A svábokat, tótokat, rácokat, kínaiakat vajon miért nem? Nehéz kérdés ez, tudom...) És ez ordas nagy hazugság, erről szó sem volt. Sem Zámoly, Sem Gyöngyöspata esetében sem. Tudatos hisztériakeltés, és az ország lejáratása zajlott mindkét alkalommal. Mielőtt elkezdenél forrásért óbégatni, előre közlöm, ha kíváncsi vagy, guberáld elő magadnak a neten a zámolyi sztorit, nem teszem meg helyetted. De kábé hasonló módon játszódott le a történet: elpofátlanodott cigányok (ott konkrétan egy gyilkosság is történt), elkeseredett magyarok, külföldi szponzor (Katz Katika), menekülés a toleráns franciákhoz, majd néhány év múlva, miután egyik sem tudott huzamosabb ideig dolgozni, beilleszkedni, sőt, elkezdték a "csínytevéseiket" kint is gyakorolni, szépen visszaszivárogtak. Csak a történetnek erről a részéről már hallgat az "üldöztetésüket" anno hangosan világgá kürtölő európai sajtó.

bandika gazdája 2011.05.14. 20:17:30

@sárkányfő: Bocs' igazad van, télleg dugja fel!

sárkányfő 2011.05.14. 20:17:32

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
az, hogy te mit tartasz axiómának, az egy szubjektív kategória. tudnál nekem objektív tényt mondani?

picur3ka 2011.05.14. 20:19:24

@sárkányfő:

Azt akarod most velem bizonyittatni, hogy nem a kicsiny orszagok iranyitjak a vilagot, hanem a nagyok, a nagy hadsereggel? Mert kell neked erre bizonyitek? Normalis vagy?

picur3ka 2011.05.14. 20:21:05

@sárkányfő:

Az elmult 70 ev tortenesei hianyoznak neked, az a baj.

sárkányfő 2011.05.14. 20:22:31

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

eh... két komment alatt elveszíted a fonalat? ezt kérdeztem: "már csak azt mond meg, mi a forrásod vagy bizonyítékod arra, hogy mindenkit akit írtál a nagykövet rángatja. előre is köszi!"

és, mielőtt megint félreértenéd, mint az előzményekből kiderül, itt a listádra gondoltam vöröskereszt, lányi, stb.

citizen queen 2011.05.14. 20:24:13

@sárkányfő: Ne haragudj, de kit érdekel, hogy te mit hiszel, vagy sem? Én - és még többen mások is - meg azt nem hiszem, hogy puszta emberbaráti jószándék vezeti Ricsit, meg a nagykövet asszonyt. A bizonyíték-követelésed meg egyenesen nevetséges, és gyermeteg. Egyszerű magyar állampolgár vagyok, nem a CIA, mégis hogy a fenébe bizonyítsak be egy határokon átívelő konspirációt, kisebbségek machinálását, etnikai feszültségkeltést, az ország (vagy a kormány)lejáratását? De FBI-os filmek ide vagy oda, azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy ilyesmikre nincs példa a közelmúlt történelmében? (Mellesleg a filmek a való életből vett motívumokat dolgoznak fel. Minő nóvum ez is!)

citizen queen 2011.05.14. 20:28:52

@sárkányfő: A magyar fiú az új-zélandi parlamentben azon kívül, hogy a mindennapi munkáját elvégzi, csinál-e olyanokat, hogy tasmánokat menekít egy előre megszervezett utaztatás keretében a helyi Vöröskereszt pénzén nagy nemzetközi csinnadrattával egy isten háta mögötti faluból?

sárkányfő 2011.05.14. 20:29:28

@citizen queen:

ezt mondom én is, semmiféle bizonyítékod nincs, csak a számodra egyértelmű "határokon átívelő konspirációt, kisebbségek machinálását, etnikai feszültségkeltést, az ország (vagy a kormány)lejáratását"

amúgy a fodrásznál várakozva sokkal nívósabb összeesküvés-elméleteket hallottam, a szőke, bár kissé molett fodrászcsajoktól.

sárkányfő 2011.05.14. 20:30:24

@citizen queen: megfogtál, nem tudom :) de ha tenné, tuti magyar ügynök lenne, aki direkte, mert az nekünk jó, le akarja járatni újzélandot!

picur3ka 2011.05.14. 20:32:35

@sárkányfő:

Na, visszakapcsolas, ismerd be, hulyeseget beszelsz, naiv hulyeseget, ennyi.

Az egesz kormany es mindenkori, Washingtonba meg Tel-Avivba jar hivasra utasitasokert 90 ota, meg csak nagyon figyelni se kell.

Nekunk diktalnak, vilagos. Utaljak Orbant, mert nem bologat. Nyakahoz teszik a kest, megint, mint 10 eve is. Errol szol a cirkusz, erre hasznaljak a romakat.

De azt hiszem, ez tul van a te politikai kulturaltsagodon, szoval, beszelgessunk inkabb az idojarasrol.

sárkányfő 2011.05.14. 20:33:27

@citizen queen:

itt van:
hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1ndor_T%C3%A1nczos

mint látod, raszta haja van, amivel az új zélandi politika komolyságát akarja megkérdőjelezni, továbbá környezetvédő, tehát romba akarja dönteni új zéland gazdaságát, hiszen gazdaságtalan, drága dolgokat erőltet.

citizen queen 2011.05.14. 20:33:39

@citizen queen: No én itt most befejezem, megyek nézek valami jó kis konteós amerikai filmet. :-) Sárkányfő barátunk meg mint önjelölt donkihóte hadakozzon csak tovább, vívja a csatát a nemlétező szélmalmokkal. Értelmes szombat esti tevékenység. :P

sárkányfő 2011.05.14. 20:36:00

@citizen queen: megelőztél :) már én is nagyon unom.

most elmegyek, és nem is szándékszom visszaírni. de majd elolvasom miket írtok még ide, ha netán - csoda lenne - valaki a gyanúján meg a világösszesküvéses meggyőződésén túl tud valami komoly dolgot is, akkor arra majd reagálok.

legeslegujabbkor 2011.05.14. 20:47:03

Azt hiszem a legfurcsább a hozzászólásokban az, hogy azon háborodtatok fel, hogy valaki segíteni akar egy égető problémánkban, és hogy ez a megoldatlan helyzet külföldi hírügynökségeknél is megjelenik. Szóval a katasztrófa nem érdekes, csak az, ahogy megjelenik más újságokban, és ráadásul mások akarnak segíteni benne. Ez tényleg megalázó.... Szerintem pedig a hozzáállásotok a gáz.

picur3ka 2011.05.14. 20:55:30

@legeslegujabbkor:

Na, megegy politikailag kultivalt. Az USA annyira segiteni akar nekunk, hogy ok hergelik a romakat, ha meg eddig nem lett volna vilagos.

Béla Bácsi 2011.05.14. 21:06:47

@legeslegujabbkor: Segített ez az ameriai nagykövetnő a MAL tragédiakor is? Üdültették a magyar gyerekeket? Igyekeztek szaktanácsadással, berendezéssel, pénzzel segíteni? Mert akkor bocsi!

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.14. 21:07:30

OFF leszek, de Ragyás "két hét alatt rendet teszek" Tóni mit akar tenni majd jövő héten. Most mondta meg a kormány, hogy az összes 62 évet be nem töltött rokkan nyugdíjast és kedvezményes nyugdíjast az utcára teszi pénz nélkül, az alkotmányba iktatott módosítással.

Vajon lesz ismét 2006-at?

trojka 2011.05.14. 21:08:44

Oh yes! "Az Amerikai Egyesult Államok képzéssel segíti a magyar rendörségi és oktatási szakembereket abban, miként lehet az etnikai feszultségeket kezelni "multikulturális környezetben"-jelentette be tegnap Gyöngyöspatán Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Amerikai Egyesult Államok budapesti nagykövete." (Heves Megyei Hírlap. 2011. május 14., szombat.) Na, hát lenne azért néhány kérdés:
-ki volt az a totál marha, aki egyáltalán tudatta ezzel a finn-amerikaival, hogy mi van Gyöngyöspatán?
-ki gondolja azt, hogy az Amerikai Egyesult Államoknak bármi köze lenne egy ország belugyéhez?
-Ki jogosította fel ezt a tömeggyilkos országot, hogy belepofázzon egy másik ország határon beluli, nélkule is megoldhato ugyeibe?
-mikor szokunk már le arrol, hogy kinyaljuk az USA s...ét?
-mi miért nem tudjuk figyelmeztetni ezt a "népek csendörét", hogy foglalkozzon már a saját etnikai problémáival?
-Mikor vall már színt ez a k..va kormány, és mondja el öszintén, hogy nem a magyarok rasszisták ebben a k...va országban, hanem csak védeni akarják magukat, mert Orsos Viktor, Pintér bajtárs és tettestársaik nem akarják megvédeni öket? (A frász a pofájukba...)

legeslegujabbkor 2011.05.14. 21:08:58

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Idáig az derült ki, hogy hergelés nélkül is szörnyűek, hisz ez az alapprobléma. Akkor most miről beszélsz?

legeslegujabbkor 2011.05.14. 21:11:56

@Béla Bácsi: A reagálást kéred ki magadnak, nem az eredeti baj zavar.

Félőrült 2011.05.14. 21:12:28

Az USA okosabban tenné, ha a saját háza táján rakna rendet, és nem itt játszaná az úristent.
Amikor kellett, akkor le se.... minket ('56 októbere). Most minek vezényelnek, mit akarnak? A mostani állapot a mi belügyünk, nem nemzetközi probléma.
Képmutató gazemberek.

Kartal (rezervált) 2011.05.14. 21:17:44

@Béla Bácsi: az lenne az AMERIKAI ÁLOM :DDD
És érdekes módon a liberális Amerikában pontos statisztikákat kell vezetni a nemzeti-etnikai kisebbségekről. Kíváncsi vagyok az amerikánus nyomozók arcára, amikor kérik ezeket a statisztikákat a magyar kollégáktól a stratégia kidolgozásához, és ők bevallják, hogy hát ilyenek nincsenek...

@sárkányfő: "Amerikában nem csupán papír-öltelet vannak, hanem gyakorlati tapasztalatok tonnaszám." - ja, Kanadában pl a börtönök tele (magyarországi) cigánnyal, ott csak most jöttek rá, hogy ezt a népséget jobb lenne elzavarni. El is kezdik még az idén, visszakapjuk őket csőstül. Szerinted ez a gyöngyöspatai csőcselék miért nem Kanadába akar kivándorolni, hanem az Államokba?
Nah, visszaolvastam a hozzászólásaid, inkább ne is válaszolj.

@Horizont: a tények rasszista dolgok...

@jozicsenko: igen. Magyar(?)országon a média egy kézben van, akármilyen oldalinak is mutatja magát. Ha több tucat cigány kis híján halálra ver négy embert, akkor is a cigányokat kell sajnáltatni másnap reggel a tévében, hogy "báncsák a szegín cigánokat vidéken". Szánalmas.

Béla Bácsi 2011.05.14. 21:19:35

@trojka:" -ki volt az a totál marha, aki egyáltalán tudatta ezzel a finn-amerikaival, hogy mi van Gyöngyöspatán?
-ki gondolja azt, hogy az Amerikai Egyesult Államoknak bármi köze lenne egy ország belugyéhez?
-Ki jogosította fel ezt a tömeggyilkos országot, hogy belepofázzon egy másik ország határon beluli, nélkule is megoldhato ugyeibe?"
Izrael.

Kartal (rezervált) 2011.05.14. 21:22:05

@trojka: @Béla Bácsi: @picur3ka/mesterhazymiklospart: @bandika gazdája: Srácok! Élvezzük EZT a kis szabasságot, ami még van, mert nem sokára ennyi sem lesz. Magyarország megszállásának előkészítése zajlik éppen.

bandika gazdája 2011.05.14. 21:31:34

@Kartal (rezervált): Sajnos ez már nem is az előkészítés!

Béla Bácsi 2011.05.14. 21:37:21

@Kartal (rezervált): @bandika gazdája: "Élvezzük EZT a kis szabasságot, ami még van, mert nem sokára ennyi sem lesz. Magyarország megszállásának előkészítése zajlik éppen."
Élvezzük a kis szabadságot, amíg egy profi megmondóember be nem ugrik ide és mindannyiunkat le nem rasszistáz meg hülyéz!

Kartal (rezervált) 2011.05.14. 21:38:15

@bandika gazdája: még az. A megszálláskor nem magyar fekete ruhások fognak itt masírozni. Mit gondolsz, miért lettek betiltva?

Béla Bácsi 2011.05.14. 21:39:14

@Kartal (rezervált): Az EU-nak meg Izrael. Én csak átugrottam a közbeeső állomást!

Kartal (rezervált) 2011.05.14. 21:39:53

@Béla Bácsi: mostanság tojok a profi megmondóemberekre. Tőlem aztán azt dumálnak, amit akarnak, a szememnek jobban hiszek, mint azoknak a paprikajancsiknak.

Béla Bácsi 2011.05.14. 21:41:25

@Kartal (rezervált): "Egyesek" csak úgy szeretik Magyarországot, ha ők vezethetik az egész országot, míg hűen kiszolgálják az "ideiglenesen hazánkban tartózkodó idegen csapatokat"!

Kartal (rezervált) 2011.05.14. 21:43:03

@Béla Bácsi: ezen a téren még nem látom elég tisztán az összefüggéseket, és így nem merek semmit sommásan kijelenteni. Kétségtelen, hogy van befolyása Izraelnek, de egyelőre nem tudom mennyi és milyen szinten működik az. És lehet, soha nem fogom tudni.

Béla Bácsi 2011.05.14. 21:44:05

@Kartal (rezervált): Én se változtatom meg a véleményem, hogy a nap keleten kel fel, nyugaton meg nyugszik, de az előbb itt volt egy szaralak és egyfolytában fröcsögött, idiótázott, paranojásozott egyfolytában mindenkit, aki nem akarta beismerni, hogy csakis neki van igaza. Lehet, hogy zárt bunkerből, Haifából.

Béla Bácsi 2011.05.14. 21:51:01

@Kartal (rezervált): Ha így haladunk, lehet hogy sohasem. Negatív következtetéssel: az EU mért nem szarná le, hogy Gyöngyöspatán rettegnek-e lopni a cigányok vagy sem? Nekik is bajuk van velük, ismerik őket. Most jőn ez a Ceausescupuliszka és úgy csinál, mintha most nyitotta volna ki a szemét a tündérmesében száz év alvás után. A világ oly tündéri és már csak ezt a pici csúnyaságot kell varázsporral behinteni, hogy a rasszista magyarok tanuljanak meg multikulturális környezetben szemet hunyni értékeik eltűnése felett. Hypohondria a köbön!
(A múlt héten Aliza Bin Noun arról beszélt, hogy Izraelnek a legfontosabb abéke és kezét nyújtja minden szomszédja felé. Be is ájultam!

Kartal (rezervált) 2011.05.14. 21:55:03

@Béla Bácsi: lehet. Nem lepődök már meg semmin. A paprikajancsik meg legkevésbé sem érdekelnek. Ami itt megy, az mind egy irányba mutat, tőlem azt írogatnak amit akarnak. Én örülnék neki legjobban, ha nem lenne igazam.

szcsk (törölt) 2011.05.14. 21:55:20

Ha csatlakoznánk Szlovákiához, nem lenne ilyen probléma. Egy sor cigány stb. Kár, hogy őértük nem aggódik az ottani nagykövet. Pedig volt food riot.

Béla Bácsi 2011.05.14. 21:59:21

@recska bisztró: Slotáék nem "hívták be" őket! Meg ők nem olyanok, mint mi magyarok vagyunk! Nekik nem volt "náci múltjuk".

Kartal (rezervált) 2011.05.14. 21:59:26

@Béla Bácsi: a politikus azért kapja a fizetését, hogy hazudjon. Aki egy szavukat elhiszi, annak úgy is kell. Ha a politikusok elkezdenének igazat mondani, percek alatt lámpavason hintáznának mind, és ezt ők is tudják nagyon jól.

Kartal (rezervált) 2011.05.14. 22:01:37

@recska bisztró: a cseheknél is a cigókat verte a rendőrség, nem az ellenük tüntetőket. Láttad a tévében az erről szóló híreket? Ugye, hogy nem. A média központi irányítás alatt áll, azt mutatják, amit parancsolnak nekik.

Béla Bácsi 2011.05.14. 22:03:18

@Kartal (rezervált): Úgy van! Ne cikizzük az új alkotmányteret, mert nem sok van hátra ahhoz, hogy újra "ideiglenesen" békefenntartó erők állomásozzanak Magyarországon és újra kiskocsmákban pusmoghatunk a "rendszer" vezetői ellen. Ünnepelgessük a tiszavirág életű szabadságunkat, azt pici, húsz évnyi időt, amíg nem idegen csapatok árnyékában kormányozzák hazánkat!

Kartal (rezervált) 2011.05.14. 22:04:55

@Béla Bácsi: Nem sok idő van vissza addig, hogy ne legyen többé Magyarország. Mert ezt a hibát nem követik el még egyszer a rebellis magyarokkal szemben.

Béla Bácsi 2011.05.14. 22:07:57

@Kartal (rezervált): Bár, lehet, hogy fosatás csak az egész. Az amcsi népnek hihetetlenül tele van a hócipője az idegen országban állomásozástól. Jugóba is kurva nehezen szálltak be, líbiát is lepasszolták a franciáknak meg az angoloknak.

Béla Bácsi 2011.05.14. 22:11:51

@Kartal (rezervált): Csak nem tán! Amerikában az egyik republikánus elnökjelölt-jelölt (Ron Paul) egyenest arról beszélt, hogy az USA-nak se korlátozni se megvédeni nem kéne Izraelt, sőt az anyagi támogatást is meg kéne tőlük vonni. (Tetszett is az amerikai népnek, de a média rögtön misibohócot csinált belőle! Na vajon miért?)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.05.14. 22:15:18

@legeslegujabbkor:

"Azt hiszem a legfurcsább a hozzászólásokban az, hogy azon háborodtatok fel, hogy valaki segíteni akar egy égető problémánkban, és hogy ez a megoldatlan helyzet külföldi hírügynökségeknél is megjelenik."

Nézzük sorban:
1. A mutikultiszakértők kurvára nem fognak segíteni, mit fognak csinálni? Kiscsoportos foglalkozás a 15 éves cigánygyerekekkel meg a 70 éves nyugdíjasokkal, hogy "béküljetek ki, meg bla-bla-bal" ?

2. Több "égető probléma" is van az országban meg még 199 nagykövetség, de sem más "égető problémában" nem érkezett segítség az amcsiktől, sem a másik 199 nagykövetség nem üti bele az orrát magyar belügyekbe

3. Azért megoldatlan a helyzet, mert basznak megoldani.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.05.14. 22:18:24

@sárkányfő:

"ismét kérdem, sokadjára: milyen kötötte össze a poszt ezt a _konkrét_ esetet belügyi beavatkozással? ezt írja: " ez min. az ország belügyeibe való beavatkozás""'

Mondjál 3 esetet és 3 ország nagykövetségét, ahol a nagykövetség munkatársai egy vidéki településen "tájékozódtak" ...

Béla Bácsi 2011.05.14. 22:20:22

@zero: Bár nem nekem lett címezve, én ezzel a videóval szállnék ki mára. (A cigány a végén mondja ki a tanulságot!)
youtu.be/GhAa2bWvjB0
Jó éjt mindenkinek!

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2011.05.14. 22:26:43

@legeslegujabbkor: A francia gyújtogató gettólakók, a német beilleszkedni képtelen törökök(, stb.) mellé is kirendelnek egy-egy tanácsosztogató nagykövet? Lehetne, hogy nem a rasszizmus egyik őshazájából küldenek ide okostojákat? Náluk megoldódott a probléma, hogy itt ők tanítanának? Szerintem válaszul küldjük ki a fél TEK bagázst, mert nekik meg a terrorizmussal akadnak gondjaik... Meg mondjuk ápdét norbit, mert baromira elhízottak. De mi leszarjuk az ő kínjaikat, ők mit jönnek ide kreolszafarizni?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.05.14. 22:29:45

@sárkányfő:

"Az meg végképp hülyeség, hogy beavatkozna a belügyeinkbe. Ugyan már mivel, hol, mikor? Azzal hogy lement megnézni? Hű, de kemény. Szemmel vert talán? "

Látom nem követted a híreket ... érdekes módon a nagykövetség munkatársainak látogatása után történt az ún. "evakuálás" és egyéb fincsi esemény, amelyről teljesen véletlenül gondolom a teljes nemzetközi sajtó bőszen beszámolt ...

A nagykövetség munkatársai jellemzően a nagykövetségen dolgoznak, nem pedig a az adott ország egy településén vizsgálódnak ... ahogy a párizsi magyar nagykövetség munkatársai sem mennek el az arab negyedbe "vizsgálódni" .-.. ugye milyen furcsa lenne? Mert mi köztünk van ahhoz, hogy a franciák hogy bánnak az arab bevándorlókkal? Semmi. No, ezért az amerikai nagykövetségnek sincs semmi köze egy ilyen magyar belpolitikai ügyhöz. Nincsenek benne amerikai állampolgárok.

Másrészt a parlamenti vizsgálóbizottság is nyomoz, és remélem megvizsgálják a nagykövetség szerepét az események alakulásában.

Kartal (rezervált) 2011.05.14. 22:32:40

@Béla Bácsi: Láttam már. Fáradt vagyok. kilépek én is. Jó éjt!

@zero: ezeknek Te beszélhetsz.

legeslegujabbkor 2011.05.14. 22:34:37

@zero: A 24. órában és 1 percre az armageddontól. Elfogadom, hogy csak én gondolom úgy, hogy a többi ügyünket könnyebb megoldani, és ez az, amibe már évtizedek óta beletörik a bicskánk. Még az ördög segítségét is elfogadnám, hogy valami történjen, mert a mostani kormányzás minden nappal csak ront a helyzeten.

legeslegujabbkor 2011.05.14. 22:37:12

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Attól, hogy minden ország küszködik valamivel, a miénk nem lesz könnyebb. Lezárjuk a határokat?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.05.14. 22:41:23

"a hírek szerint a gyöngyöspatai romák már el is költötték a Gyurcsány Ferenctől kapott 1 millió forintot, egy nagyszabású majálist rendeztek belőle."

Beszarás, máris elették-elitták! :-))
Miért nem lehetett félretenni? vagy szerszámokat venni? Vagy bármi hasznosra fordítani?

bandika gazdája 2011.05.14. 22:56:07

@Béla Bácsi: Nem a francot, csak még fizikailag nincsenek itt! Vagy ki tudja.

bandika gazdája 2011.05.14. 23:18:06

Amúgy mindig is szerettem, hogy onnan tanítanak bennünket demokráciára, ahol utoljára volt a földön rabszolgaság. És azok akik a hazájukból cipelték ki maguknak és állatként kezelték adták-vették a fekete embereket és néhány évtizede még a buszukra sem szállhattak fel! Elmennek ám a ... Jó éjszakát mindenkinek! (A leghülyébbeknek is!) :-)

Cateran 2011.05.15. 00:20:28

@Béla Bácsi:
Uristen, de sotet vagy....

Cateran 2011.05.15. 00:29:09

@trojka:
Masik soteteseg hercege...

Az isten szerelmere..az, hogy felajanlanak segitseget a TANULASBAN az nem beavatkozas..beavatkozas az lenne, ha a magyar kollegak nelkul kezdenenek intezkedni zusakiabol iderendelt multikulti szagertok (sic!)

Semmi rosszat nem latok abban, hogy letamolygott a nagykovet (barki barmit sipakol, a nagykoveteket nem viccbol tartjak..mar altalaban) Nyilvan valamennyire "nepszerusiteni" akarta magat (ez majdnem 100%, hogy kozrejatszott..no persze nem Mo-on...)de ettol fuggetlenul -elvileg- munkakori kotelessege a tajekozodas...Csak hat altalaban elegnek erzik, ha elolvasnak 1 jelentest..Itt es most alkalma volt kicsit reflektorfenybe kerulni..az C.V.-jeben nem fog rosszul mutatni:P
Ami a nagyobb gond az a pinter ba (sic!)...Orditott rola a fontoskodasi kenyszer..Az alkalmatlansagat mar regebbrol bebizonyitotta:D

(amugy megjegyeznem, hogy Mo korabban mar dolgozott egyutt az FBI szakertoivel vmi bunugy kapcsan..talan profilkeszitokkel?:S Az is tuti rohadt belugybe valo beleugatas volt, nem igaz hulyokek?)

bandika gazdája 2011.05.15. 05:35:22

@Cateran: Hülye vagy te! Nem mindegy, hogy segítséget KÉRÜNK, vagy a nyakunkba varrják kéretlenűl. Jó hogy nem Dél-Afrika akar bennünket tanítani a sötétebb bőrüekkel bánni!

2011.05.15. 06:31:03

@Cateran: Á, szerintem szimpla katasztrófatúrizmus a nagykövet részéről, és Pintér volt hozzá az idegenvezető.

trojka 2011.05.15. 06:58:33

@Cateran: "Másik sötétség hercege"...elég udvarialanul osztogatod a jelzöidet. Nem vitatom, hogy egy nagykövetnek vannak feladatai, csakhogy már ezt az országot eléggé eláztatják mindenhol, s ugy kezdi megismerni még az is, aki eddig nem is hallott rola, hogy szörnyubb az etnikum helyzete, mint anno Dél-Afrikában. Igaz, ott sem teljesen ugy volt, ahogy nekunk tálalták, de hát, amiröl nem tudunk, az ugye nem is létezik? Egeyébként, Ámerika most az igazságos bölcs öreg szerepében tetszeleg, osztja az észt, közben meg gyilkolja az arab civil lakosságot Obama elélvez az Oszama Bin Laden megygilkolását (bocs, likvidálását ) bemutato eredeti videon. A sok marha amerikai meg örömmámorban vadul. Nos, sokmindenröl lehetne mélyebb fejtegetésell is írni, de semmi értelme. Azt azért megkérdezném, hogy a nagykövetasszony jol szétnézett-e a cigánysoron, s láta-e azt, hogy ha sajnos munkájuk nincs is ezeknek a ballasztoknak (sok magyarnak sincs, képzettségtöl fuggetlenul) azért a kosz, a piszok, az igénytelenség nem azonos a szegénységgel. Ha peig ezt észrevette, nosza, szervezzen gyujtést hazájában, vagy vigye el magával öket a Fehér Házba. Apropo, mi van az amerikai néger getokkal? vagy mi közunk hozzá!? egyebkent, a fönököm egyszer azt mndta (mákosan), hogy: "hulye vagy kisfiam!" én erre azt válaszoltam: "hulye, aki mondja!"

greybull 2011.05.15. 08:57:18

Lenne egy megoldás: két Gy.pata-i nem cigány lakos adja már kölcsön a házát Sanyinak, meg Eleninek 1 hónapra, oszt' lakjanak ott per/inkognitó! A harmadik lopás után majd beszéljenek, ha még van kedvük. Egyébiránt ilyen kis VV játékot ajánlanék minden cigány-jogvédőnek, libsinek, és az egész parlamentnek en-bloc.
Amúgy ezt a pofátlanságot, amit ez a nagykövetnő művel, az oroszok még fénykorukban is legalább kussban igyekeztek tenni (most nem a rákosi korszakra gondolok, hanem 56 utánra).
Szerencsére Amerika lassan de biztosan távolodik Európától, egy nap beleütközik Kínába, na azt jó lenne megérni! (100-200 millió év után, tudom, tudom....)

greybull 2011.05.15. 09:00:36

Ja még annyit: akinek nem tetszik, hogy a cigókkal itt hogy bánunk, semmi gond, fogadják be őket, mi sem hívtuk a romákat ide, sajnos jöttek maguktól, hát tovább is lehet vándorolni - aztán majd meglátjuk nekik hogy megy?

majomkutya 2011.05.15. 09:18:00

Ugye Pintér azt mondta, hogy a rendet ő garantálja, de a békét a helyieknek KELL megkötni.
Nekem van itt egy kis probléma.
Nézzük meg az előzményeket:
Magyarok (legfontosabb) sérelmei:
1. A 30 hektárnyi kecskekőt ellopták, a nyaralóházakat tégláról-téglára, a gyümölcsöst fáról-fára, a szőlőt karóról-karóra. A magyarok kára ezen a kis csínytevésen (vagyoni kár+elmaradt haszon) TÖBBSZÁZ millió! (CSAK AZ ELMARADT HASZON MIN 30 MILLIÓ/ÉV!!!)
2. A lakóházak portájáról és a házakból is mindent lopnak amit érnek, hatalmas károkat okozva.
3. A "megélhetési bűnözés" a fiatal cigányok leszorítják a magyarokat (különösen a néniket) a járdáról, megalázzák, leköpdösik őket.
4. A cigány gyerekek erőszakoskodásaikkal terrorban tartják a magyar gyerekeket az iskolában, emiatt rengeteg szülő, többletköltségeket és kényelmetlenséget vállalva GyöngyösrE viszi a gyerekeit iskolába.
A cigányok sérelmei:
1. A magyarok egy csoportja meghívta a SZJPE-t, ami egy törvényesen bejegyzett pogárőrség. (Törvénysértést még nem tudtak pintérék rájuk bizonyítani, pedig nagyon akarták, de nem ment.)
2. A magyarok egy csoportja megalakította a helyi SZJPE-t. (Egysülési szabadság, mint alkotmányos jog gyakorlása valóban égbekiáltó disznóság.)
3. Megjelent a településen a Véderő, akitől ők "nagyon féltek", (bár az igaz, h sem a SZJPE és a Véderő sem vert meg egyetlen cigányt sem, még egy pofon sem volt. A cigányok viszont többtucatnyian felfegyverkezve meglincseltek 4 magyart, majd Pintér és az amcsi nagykövet érkezése napján összeverték a helyi SZJPE vezetőjének a kb. 10 éves fiát.)
Na, körülbelül ennyi a két fél sérelmei, vázlatosan felsorolva.
Ha a két oldal sérelmeit egy képzeletbeli mérleg két serpenyőjébe tesszük, akkor tisztán látszik, hogy kurvára nincs arányban a kettő.
Ilyen helyzetben hogyan várja el Pintér a "békekötést"?
Hogy az ő szavaival éljek: "LOGIKAILAG KIZÁRT".

trojka 2011.05.15. 09:27:24

Na, ez érdekes! Pintér milyen rendet garantál? eddig nem lehett sehol észrevenni, hogy nagy rend lenne. A békét meg kössék meg helyben. nos, én ugy tudom, ha két állam egymásnak esik, rögtön van valaki, (egy harmadik) aki közvetít a béke érdekében. A sok fajvédö, tudos, muvész, meg a többi most miért nem megy oda, miért nem közvetít. vagy csak akkor tartják magukat annyira fontosnak, amikor a magyarok ellen kell lázítani?

majomkutya 2011.05.15. 09:38:09

@greybull: Én azért kicsit furának tartom, hogy az USA az emberi jogok tanítómesterkét lép nálunk fel, mert:
1. Mintha ők zárták volna faji alapon táborokba az USA állampolgár japánokat a '40-es években.
2. Mintha ők üzemeltettek volna még a 2. világháború után is kvázi apartheid államot
- négerek csak a busz hátuljában
- négerek csak külön vasúti kocsiban
- a Pentagonban azért van az alapterület és a dolgozók számához viszonyítva 2x annyi wc, mint amennyi szükséges lenne, mert a négerek nem használhatták a fehéreknek fenntartott wc-ket (az angol Wikin ellenőrizhető)
- a néger polgárjogi mozgalom részben amiatt robbant ki, mert a négereket faji alapon nem engedték beiratkozni egy egyetemre (pedig a felvételi követelményeknek megfeleltek)
És ezek a cselekmények mind a 20. szd második felében történtek, amikor már volt ENSZ, Európába nyugati felében az alkotmányok elismerték és védték az emberi jogokat, stb. Tehát nem a vadnyugatot hozom fel példaként, amikor pl. az indiánokat kiirtották.
Amerika egy végletekig álszent és cinikus hál' Istennek a saját sírját szép lassan megásó birodalom.
És kezdhetnénk a történelmük összehasonlítását mondjuk Magyarországgal:
pl. amikor ők a bibliára alapozva eretnekpereket folytattak, kb abban az időben Magyarországon, háborús viszonyok között mondták ki a tordai országgyűlésen (a világon tudtommal először) a lelkiismereti és vallásszabadságot. Amikor ők az indiánokat írtották, akkor mi egy pár népet befogadtunk (úgy tűnik, hogy a cigányokat kár volt), stb, stb, stb.
Szerintem egyáltalán nem szorulunk az USA segítségére, meg multikulti képzésre.

sárkányfő 2011.05.15. 09:50:24

@zero: továbbra sem válaszoltál, hogy mitől minősül beavatkozásnak egy látogatás... mi változott? miben befolyásolta hazánk belügyét ez a látogatás?
ami meg a 3 másik országot illeti, kérlek mondj te nekem másik három első számú szuperhatalmat a világon, vagy másik három olyan országot, amin akár csak tized ekkora migrációs nyomás van... hagyjuk már ezt. tényleg komolytalan. már csak azért bőven volt oka odamenni, hogy személyesen közölje, hogy nincs befogadás, ne is próbálkozzanak, de a másik, a tájékozódás is teljesen okés indok, ez akkor az első számú belpolitikai ügy volt, érthető ha tájékozódni akart, főleg ha figyelembe vesszük a drága magyar sajtó állapotát, mert finoman szólva a sajtóból nehéz teljes körű, objektív, hiteles tájékoztatást kapni...
az meg hogy szakértőket kínált fel, istenem, hát szörnyű, csak úgy sugárzik a rosszindulat :D komolyan, ezt negatívan értékelni, mi, ha nem pszichózis?

ez a világösszeesküvős agybaj amúgy szerintem egy komplett össznemzeti tébollyá kezd válni. őszintén szólva a sokkon már pár éve túl vagyok, már csak röhögök honfitársaim nagy részének agybaján. pont ide vág, hogy most lapoztam bele egy fórumba, ahol Wolf Kati kudarcát tárgyalják. Hát örömmel közlöm, hogy tök ugyanarra a rugóra járt sok "kritika", mint pl. ebben az ügyben :D
pl.: nemzeti alapon dőlt el, mindenki a szomszédjára szavazott, de minket nem szeretnek. az, hogy azerbari nyert, a közismerten nagy ismertségnek és szeretetnek örvendő ország, amely oly sok mások eu országgal határos, az nem zavart senkit. jöttek a nemzetközi érdekekkel, azért. ja, persze. más beírta: Azerbajdzsán = gáz, ennyi. ja, ha ennyi... :D
úgy általában is iszonyat túlértékelik ezt a nevetséges kis vetélkedőt, komoly nemzeti ügyet csinál belőle a sok szerencsétlen. természetesen a mi katinknak nyerni kellett volna, de minimum az élen lenni valahol, mert blbala...

na jó nem folytatom, talán már érted a párhuzamot....

sárkányfő 2011.05.15. 09:57:05

@zero:
"Az USA és Kanada segítségét kérik a gyöngyöspatai romák, akik politikai menedékjogot szeretnének kapni a két államtól"
hirszerzo.hu/belfold/20110422_gyongyospatai_romak_politikai_menedekjog

majomkutya 2011.05.15. 09:59:54

@sárkányfő: Nem értem, hogy miért lenne nagyszerű az, hogy az USA nagykövete tájékozódni megy Gyöngyöspatára?
Képzeljük el fordítva: Magyarország amerikai nagykövete, mint az EU soros elnök országának a képviselője "tájékozódni megy" mondjuk Joe Arpaio Tent Cityébe ahol azt mondja, hogy magyar büntetőjogászokat és TASZ aktivistákat fog az USA-ba küldeni, hogy megtanítsák az amerikaiakat a fogvatartottak jogaira.
Jó kis ötlet nem?

sárkányfő 2011.05.15. 10:05:53

@majomkutya:
hol írtam, hogy nagyszerű?
a megfordítós játékot meg már lejátszottam valaki mással, olvass vissza...

greybull 2011.05.15. 10:18:36

@sárkányfő: Egy angol mondás szerint: aki 50 éves kora előtt hisz az összeesküvés elméletekben: hülye. Aki 50 éves kora után nem hisz az összeesküvés elméletekben: az is hülye!
A történelem jelentős részben nem más, mint az utólag napvilágra került összeesküvések története!
Az Eurovízió története pedig cáfolhatatlanul igazolja, hogy a legtöbb ország olyan másik országot részesít előnyben, amelyikkel szomszédos, vagy közös történelme volt - akár még akkor is, ha háborúztak anno (ez alól pont Mo.volt az üdítő kivétel, talán az utóbbi időkben elszaporodott "csillag", "mega" stb.műsorok miatt vájtfülűbbek vagyunk másoknál) - szóval rohadt nagy fos műsor az egész, egy másik blogon tömény giccsparádénak minősítették - teljes joggal. Mindazonáltal tegnaptól felülvizsgálom azt az új keletű nézetet, hogy nem vagyunk a finnekkel rokonok (egyedül a finn testvérek adtak Katinak 12 pontot, a legtöbbet (mi adható...))
Ezzel együtt W.Kati szimpatikus nő, a németeknek talán még a neve miatt is..., nem volt rossz a dala sem (az egyetlen megjegyezhető sláger a teljes mezőnyből), sajnos az előadása túl visszafogottra sikerült, nem eresztette ki a hangját, nem tudom miért.
Az Amerikai Egyesült Államok meg menjen a halál faszára!

picur3ka 2011.05.15. 10:46:23

@Cateran: Meg a masik okos:

Osztogatjatok itt a jelzoket, aztan kozben.

A kovetkezo a helyzet: a kisebbsegeket - mint a tortenelem soran annyiszor - nagyon jol ki es fel lehet hasznalni bajkeveroknek. Orszagokat daraboltak igy fel kulfoldi erdekek. Lasd csak Magyarorszag, a Szovjetunio, vagy Koszovo tortenetet.

Az Usa a kommunizmus elleni kuzdelmeben, hideghaborun at (56) a keleti blokk es jelentos orszagainak feldarabolasat es erdekszferaja kiterjeszteset folytatja. Ennek legalizalt ugynokei a mindenfele emberjogi szervezetek es kamu hitkozossegek. Nem veletlenul tiltott sokat be kozuluk Putyin. Mindjart meg is szunt demokracia lenni Oroszorszagban a maradek szervezetek jelentese szerint.. Egyebkent a franciak es a nemetek is betiltottak egyet-kettot.

Hogy az Usakok itt Ciganyisztant vagy polgarhaborut akarnanak azt nem tartom valoszinunek, de politikai nyomasgyakorlasra feltetlenul felhasznaljak oket ezekkel az idonkenti helyi cirkuszokkal. Nem kell nekik az Orban kormany, volt helytartoikkal viszont igen joban voltak. Az elozo kormany altal delegalt magyar nagykovet azt terjesztette Amerikaban, hogy a Fidesz egy fasiszta part. Az elozo kormany alatt elkovetett - egyebkent a titkoszolgalatunk bologatasa mellett - ciganygyilkossagok alatt valahogy nem ugraltak az Usakok, hogy kimenekitsek oket.

Most miert? Ezzel tudjak megzsarolni Orbant. Olyannyira, hogy meg talan meg is buktathatjak a ciganyuggyel.

Ez van. Segitseg...

Dendrobatidae 2011.05.15. 11:19:00

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Ostoba fideszes faszkalap vagy. Orbán elárulta az ottani magyarokat és nyíltan a bűnöző, magyarokat terrorizáló cigányok mellé állt. Ezen nincs mit magyarázni faszfej! Erre nincs semmiféle mentség! A kezében volt a döntés, hogy végre helyrerakja a dolgokat és kimondja az igazságot, vagy megy tovább a "cigányisztán" építése felé vezető úton. Döntött. A sunyi megalkuvást, lavírozást, cigányseggnyalást választotta ő is, mint az elődei. Ez történt.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.15. 11:23:13

@sárkányfő:

komoly nemzeti ügyet a kormány akart belőle csinálni, nem a "nép" :quart.hu/cikk.php?id=6243

bazzeg, ha nem küldözgetnek a románoknak, szlovákoknak ilyen leveleket, hogy : "...támogassák szavazataikkal a magyar versenyzőt, a magyar dalt és ezzel hazánk nemzetközi sikerét! ... Wolf Kati dala a magyar zenét, a magyar kultúrát képviseli... Orbán Viktor miniszterelnök úr is szurkol Wolf Katinak a Facebook oldalán."

:) én egyre inkább meg vagyok róla győződve, hogy ott fenn egy ember nincs, akinek egy cseppnyi esze lenne.

Ezekkel a nagy magyarkodásaikkal a teljesen felesleges témákban mintha direkt arra játszanának, hogy bebizonyítsák mindenkinek, a magyar hülye, soviniszta, szellemifogyatékos, önimádó barmok gyülekezete.
Én legalábbis még igazán magyar érdekben még nem láttam kiállni magyarkodni őket, viszont olyan dologban ami szart nem érő lufi és lehet vele hülyét csinálni magunkból, ott aztán megy a mélymagyarkodás vadul.

bandika gazdája 2011.05.15. 11:26:44

@Cateran: Figyelj! Ha az USA befogadja és ott is tartja ezeket a szerencsétlen hm ... cigányokat, mindent visszavonok, neked van igazad! Ja, hogy máséval verni a csalánt könnyű? Na ez az b...meg!

bandika gazdája 2011.05.15. 11:30:20

@sárkányfő: Ja és .. A Mama mindig azt mondta: aki nem ad kalácsot, az ne adjon tanácsot! Mélyen igaza volt!

picur3ka 2011.05.15. 11:30:48

@Dendrobatidae:

Nem errol beszeltunk, ha nem haragszol. Az Usarol meg a nagykovetrol van szo.

Az, hogy Esze Tamas bunozo oklozik a ciganyokra, semmit nem fog megoldani. Semmilyen civilizalt miniszterelnok ilyesmivel nem vallalhat kozosseget. Megint hoztak egy hulye torvenyt, ami szinten nem jelent megoldast.

Viszont Pinter leszogezte a nagykovet elott, hogy mindenkit meg kell vedeni, s Balog elmondta, hogy a helyiek terrorban elnek, ezert tortent, ami. Na szerintem ez nagy fejlemeny a korabbi ugymenethez kepest.

bandika gazdája 2011.05.15. 11:31:48

@Conv: Tényleg ilyen leveket küldözgettek?! Besz....

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.15. 11:45:02

@Cateran:

Én látok abban egy kis rosszat, hogy letámolygott a nagykövet, lévén mielőtt bármi is elkezdődött volna ott, pont a nagykövet munkatársai, képviselői jártak ott patán véletlenül a vidéki rássziszmust tanulmányozni és tanácsokat adni, meghallgatni a vidéki romák panaszait. Ezt persze először tagadták, majd amikor már nem lehetett tovább tagadni, akkor meg de nem is azért voltak ott. meg véletlenül ez a field csávó (aki egészen baráti, közvetlen viszonyt ápol a nagykövetasszonnyal, és a vöröskereszt vezetőjével) buszokkal kimenekíti az ostromállapotból a cigányokat (már ekkor összesen 6db véderős volt száz kilóméteres körzetben) és ezzel egy időben, amikor a magyar sajtó még egy szót sem tud semmiről, pedig a helyszínen van pár libbant erő, az amerikai lapok megírják a rasszista elnyomás alól kimenekített cigányok történetét. (fura módon ezen lapok is jó viszonyt ápolnak fielddel és a nagykövet asszonnyal)

Ez után azt mondod nincs ebben semmi rossz? :)

Meg a másik hülye, aki nem érti milyen belügyekbe beleszólásról beszélnek az emberek :)

Fura lenne egyébként, ha idejönne a segítség (a cigányok érdekében) aki megtanítaná a magyar rendőrnek és a magyar parasztnak azt, hogy hogyan kell az integráció jegyében és az azonosan kezelés jegyében szépen lelőni a bűnözőt színre tekintet nélkül, ha az a magántulajdonhoz nyúl, illetve derékmagasságnál feljebb emeli a kezét, vagy a zsebe felé nyúl egy rendőr húsz méteres körzetében.
merthogy ez az usa gyakorlat. mindenki egyenlő. nem csak jogokban, hanem kötelezettségben is, és a rendőr ott nincs tekintettel arra, hogy jaj ez cigány ezt nem ütöm, lövöm meg, nem ordítok vele, mert az rásszizmus, hanem ugyanúgy üt, lő, ordít vele ha bűnöző, vagy egyáltalán csak ennek gyanúja felmerül.
Na ez a ygakorlat valójában jó lenne, csak lenne egy kis magyar specialitása. amint az első cigányt megvernék, lelőnék, ordítanának vele, a tasz és a romák, meg fuield és a a nagykövetasszony máris fegyveres testületi rasszizmust ajvékolnának a világba. szarva arra hogy mik a tények. ahogyan eddig is.
van egy sanda gyanúm, viktor és sanyi kézen fogva ugrálnának örömükben tőle, és hason csúszva mennének egy kis buksisimogatásra, mint jó kutyák, miután azonnal megszüntetnék a szebbjövős polgárőrságet, a tettrekész szakszervezetet és a jobbikot. :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.15. 11:46:23

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

lófaszt.

egyszerű segnnyalás és parasztvakítás

picur3ka 2011.05.15. 11:56:19

@Conv:

Abbol nem fognak megelni. Akar igy, akar ugy. Azt mondjuk nem latom, ki fog itt rendet tartani, viszont, hogy itt kulonbozo inges csapatok egymast es ciganyokat hajkuraszva masirozzanak, mint a mult szazadban, elkepzelhetetlennek tartom, meg csak latszolagos fuggetlensegunk megorzese mellett is.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.15. 11:59:43

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
jelenleg is megélnek belőle, és halovány nyoma sincs, hogy ezen változtatni akarnak.

hoplita 2011.05.15. 12:09:28

@sárkányfő:
Mindig is tudtam, hogy faszfej vagy....szal nincs meglepi.:)

Dendrobatidae 2011.05.15. 12:12:48

@Conv: Na látod, ebben teljesen egyetértek! Ugyanígy látom én is. Huszadrangú hülyeségekben verik a nyálukat, a lényeges, valódi sorskérdésekben pedig gusztustalanul megalázkodnak, behódolnak. De az egész csak píár, cirkusz. Az egész ténykedésükön látszik, hogy semmi közük a valódi hazafiságoz. Az undorító, giccses magyarkodásuk, a zászlóerdőkkel a hátuk mögött, ahogy minden mondatukba ha kell - ha nem beleszövik a "magyar", "Magyarország", "magyarság" szavakat....mindent ami nemzeti, olcsó bazári díszletté alacsonyítanak.
Én sem tudom eldönteni, hogy ezek tudatosan rombolnak le mindent, ami magyar, tudatosan használnak el, koptatnak el minden jelképünket, vagy egyszerűen csak ennyire idióták. De a végeredmény szempontjából teljesen mindegy is. Azért remélem ezért a gaztettükért egyszer csúnyán megfizetnek majd.

lyken 2011.05.15. 12:37:18

"Az USA olyan rendvédelmi oktatótiszteket küld Magyarországra, akik át tudják adni tapasztalataikat a magyar rendőröknek arról, hogyan lehet eredményesen dolgozni multikulturális környezetben. Körülbelül ötven ember oktatását kezdik meg hamarosan, rendőrökét, a rendőrtiszti főiskola tanáraiét, és a képzésbe a helyi iskola igazgatóját is bevonják."

Az rendkívül hasznos lesz. Emlékszem mikor Floridában kivonult 4 járör/8 rendőr rendbetenni egy randalírozó bandát. Mint egy háborús filmben. Szóbeli figyelmeztetés, majd figyelmeztető lövés után lelőttek shotgunnal kettőt. Utána a többi kussban lehasalt a földre. Így várták meg a mentőt, meg a hullaszállítót.
Remélem kiképzik rá a magyar rendőröket is!

lyken 2011.05.15. 12:43:02

Ja, egyébként ordas marhaság az egész, mert például egyes IKMF instruktorok részt vettek az amerikai SWAT és a magyar köztársasági őrezred, katonaság, stb. kiképzésében is. Most akkor a kikképző által kiképzertek kiképzettjeit kérik fel, hogy képezzék ki a magyar rendőröket?
Inkább pár egyéb dolgot kéne előtte tenni:
1. Rendes fizetést a rendőröknek, hogy megbecsülve érezzék magukat és csökkenjen a korrupcióra való hajlam.
2. Jogkört fegyverhasználatra.
3. Rendes fegyvereket.
4. Rendszeres kötelező lőgyakorlatot. Az évi egy tár eldurrantása édeskevés.

Ha ezek megvannak, akkor van értelme taktikai instruktorokkal kiképezni őket.

Dendrobatidae 2011.05.15. 13:22:38

@lyken: Ugyan már. Ugyanezt a magyar rendőrök is meg tudnák csinálni. Csakhogy őket nem engedik. Ezért nem szívesen lépnek közbe ha cigányokról van szó. Nagyon jól tudják, hogy utána meghurcolják őket. A külföldiek kéz a kézben a "magyar" hatóságokkal.

Ez az ügy kiváló lehetőség volt a Fidesznek, hogy bizonyítsa, nem csak handabandázás szintjén magyar, hanem valódi élethelyzetekben is. Már a legelején végig kellett volna baszni a cigánysoron, mielőtt még mindenféle gárdák rárepülnek az ügyre. Utána meg kommunikálhatták volna a saját sajtójukban (ami gyakorlatilag már az egész sajtót jelenti), hogy itt köztörvényes tolvajokról van szó, és felszámolták a lehetetlen állapotokat.
De nem. Miután tétlenül bambultak, mint a hülyegyerek, a legvégén kitalálták az "egyenruhásbűnözést" és ezzel letudták a dolgot. Majd az egész sajtójuk elkezdett rasszistázni meg "megfélemlített romázni", majd kéz a kézben megjelentek az amerikaiakkal sopánkodni szegény romákon. Arról nem is beszélve, hogy az egész ügy kapcsán "romákról" és "nemromákról" beszéltek, pofánköpve ezzel az ottani magyarokat, akik már nem is magyarok,csak egyszerűen "nemromák". A cigányoknak ez a produkció szemmel láthatóan tetszett, olyannyira, hogy vastapssal fogadták pintért. Ezután garantált, hogy a cigányok még inkább vérszemet kapnak, mert látják, hogy mindent megtehetnek. Védve vannak. A "nemromákká" alázott magyarok meg menekülhetnek. Szép csendben, mert rájuk senki nem figyel. Az ő menekülésük senkit sem zavar. Sem Amerikát, sem akármelyik kormányt.

Kartal (rezervált) 2011.05.15. 14:03:39

@lyken: hát igen, ilyen kéne ide is :)))

@Dendrobatidae: azért a nagykövet jelenlétében pintért megkérdezném, hogy az elmúlt TÍZ ÉVBEN hány cigányt öltek meg magyarok. A szám valahol 10 alatt kell legyen. Aztán megkérdezném, hogy az elmúlt EGY ÉVBEN hány magyart öltek meg cigányok? Na ebben már én sem tudok segíteni, mert lassan hetente van egy-két áldozat.

Aztán megkérdezném: PINTÉR! EZ MIÉRT NEM ÉRI EL AZ INGERKÜSZÖBÖD, MI? Hol van ilyenkor a "rendőrség", he?

Az az igazság, hogy Magyarországon szerintem a rendőrség felső vezetésének hallgatólagos beleegyezésével nyugdíjasok ellen gyilkosságsorozat zajlik. Azért vádolom ilyesmivel a rendőrséget, mert ha a felső vezetés engedélyt adna fegyver, de legalább gumibot használatra, akkor az első pár lopás után a tolvajt gipszelni kéne, ellátni a pár kihullott foga helyét, és nem jutna el odáig egy csirketolvaj, hogy agyonverjen pár nyugdíjast 2300 forintért és egy Nokis 3310-ért. De eljut, mert ugyanannyit kap egy nyugdíjas agyonveréséért, mint a polgárőr, aki fekete ruhában segít elfogni egy tolvajt. Így nem lehet rendet tartani. De szerintem a jelen kormánynak nem is ez a célja.

citizen queen 2011.05.15. 14:15:15

@zero: Zero, hagyd a trollt. Nem tud nem hogy három, de egyetlen hasonló esetet sem mondani, mert nincs is. Hiába követeljük hozzá hasonlóan a KONKRÉTUMOKAT. :-) Csak a maga vélt igazát hajtogatja rögeszmésen. Csak tudnám, hogy ez miért jó egyeseknek? Annyira szánalmas, és gyermeteg... Egyébként tényleg ajánlom mindenkinek elolvasásra a Csendes amerikait (néhány éve Michael Caine főszereplésével film is készült Green művéből, persze nem olyan árnyalt, mint a regény, de nézhető), arról szól, hogyan kavarták a szart anno Vietnámban, még a fegyveres beavatkozásuk előtt. Egyébként a közelmúlt történelmében eddig ahol megjelentek az amcsik "segíteni", ott mindig kitört valami gebasz, lásd Irak, Afganisztán... És utána még csodálkoznak az álnaiv széplelkek, hogy miért nem örülünk a segítségüknek, meg a tanácsadóiknak.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.05.15. 14:49:15

@sárkányfő:

az időrendi sorrend nem elhanyagolható tényező ..ugyanis előbb mentek oda a nagykövetség emberei majd EZUTÁN jelentették be a romák, hogy menedékjogot kérnének ...

Az estek 99%-ban ez pont fordítva szokott történni ...

Béla Bácsi 2011.05.15. 15:07:02

@sárkányfő: "Azerbajdzsán = gáz, ennyi." "na jó nem folytatom, talán már érted a párhuzamot...."
Már hogy érthetné? Megőrültél? Paranoid vagy? Te rasszista állat! A GÁZ az gáz, a NAGYKÖVET az nagykövet!
Ismerős az érvelés, bipsikém?

Béla Bácsi 2011.05.15. 15:31:41

@picur3ka/mesterhazymiklospart: "Az elozo kormany altal delegalt magyar nagykovet azt terjesztette Amerikaban, hogy a Fidesz egy fasiszta part."
Somogyi Béla 1955-ben Izraelben született, nem is Magyarországon. Így képviselte Magyarországot, hogy nem is nélunk született.

Béla Bácsi 2011.05.15. 15:57:28

@Béla Bácsi: Bocs! Szombati Béla! Somogyi Ferencet váltotta fel (ő Ausztriában született).

picur3ka 2011.05.15. 16:00:50

@Béla Bácsi:

Ezt nem tudtam rola, hogy felforgato szarmazasu. Na, de nincs min meglepodni.

picur3ka 2011.05.15. 16:03:47

@Béla Bácsi:

Epp akartam kerdezni, hogy melyikrol beszelsz?

Béla Bácsi 2011.05.15. 16:08:36

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Nincs hát! És ha az ember elkezd mélázni ilyeneken, hogy Izraelben született ember miért is tudja jobban képviselni Amerikában a magyarországiak érdekeit, akkor paranojásnak lesz kikiáltva egy percen belül. Mert a paranojással nem kell vitatkozni, nincs mit vitatkozni. Így próbálják meg megúszni a válaszadást a kellemetlen kérdésekre.
Csak annyit, hogy az a gesztus tetszett Viktoréktól, hogy egy magyar grófi családból származó, gazdasági és pénzügyi teoretikust (több könyvet is írt) tettek meg nagykövetnek a bipsik oroszlánbarlangjába! A wikipedia csak annyit ír róla, hogy Hungarian Businessman. na hát ennél jóval több, de hát a fitymásokat nem támogatjuk fölösleges dícséretekkel!

Béla Bácsi 2011.05.15. 16:09:35

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Ja. összeolvasztottam a kettőt. Diszlexiás vagyok! :))

Béla Bácsi 2011.05.15. 16:20:41

@citizen queen: Tudod, a "segítségben" azt nem értem, hogy mi a köze a gyöngyöspatai helyzet megoldásához? Gyöngyöspatán, meg bárhol máshol az országban nem a rendőröktől félnek a cigányok, hanem a járőröző civil magyaroktől. Miért nem a szebb jővőért Polgárőrséget tisztelik meg az amcsik "sensitivity training"-gel?
A rendőrök már így is eléggé "sensitive"-ek a cigányokkal szemben olyannyira, hogy ha csoportosan kisérelnek meg három-négy magyart legyilkolni, akkor is csak kettőt-hőrmat tartóztatnak le közülük "garázdaságért". Kéremszépen: garázda, aki seggrészegen hugyozik az utca közepén, nem aki negyvenedmagával szamurájkarddal és vasdoronggal addig üti, amíg mozog. Ja, ha meghalt volna valamelyik magyar, akkor fölfelé módosult volna a vád "súlyos testi sértésre", így csak garázdaság. Amikor pár magyar gyerek lecsavart egy fülest egy cigánykurvának, kisebbség kárára, rasszista indítékból, csoportosan elkövetett súlyos testi sértés lett a vád, ami súlyos letöltendő börtönnel járt egyből. Ezzel szemben Kozák Rajmund cigánygyerek, profi boxoló módszeresen addig verte egy diáktársát, amíg meg nem halt (pontosan tudva az ütések helyét, azok következményeit, hiszen ezt tanulta). Őt felfúggesztettel jutalmazta a pesti bírónő, mert csak egy magyart vert agyon, nehogy má' zaklassuk ennyiért szegény kisebbségit!

Béla Bácsi 2011.05.15. 16:28:59

@picur3ka/mesterhazymiklospart: "Szombati was born on July 16, 1955, in Tel-Aviv, Israel, where his father, a career diplomat, was serving in the political section at the Hungarian embassy"
forrás:
www.allgov.com/Appointments_and_Resignations/ViewNews/Ambassador_from_Hungary__Who_is_Bela_Szombati_110320

picur3ka 2011.05.15. 17:17:15

@Béla Bácsi:

'Gyöngyöspatán, meg bárhol máshol az országban nem a rendőröktől félnek a cigányok, hanem a járőröző civil magyaroktől. Miért nem a szebb jővőért Polgárőrséget tisztelik meg az amcsik "sensitivity training"-gel?
A rendőrök már így is eléggé "sensitive"-ek a cigányokkal szemben olyannyira, hogy ha csoportosan kisérelnek meg három-négy magyart legyilkolni, akkor is csak kettőt-hőrmat tartóztatnak le közülük "garázdaságért". Kéremszépen: garázda, aki seggrészegen hugyozik az utca közepén, nem aki negyvenedmagával szamurájkarddal és vasdoronggal addig üti, amíg mozog.'

Tragikus, de jot rohogtem rajta.

bandika gazdája 2011.05.15. 17:35:30

@Béla Bácsi: Te nem nézed a tv2-t Béla bácsi, (én sem tudom minek) annak a cigányasszonynak a védőügyvédje aki véresre verte az öregasszonyt mikor megérkeztek a busszal, közölte, hogy van egy rossz híre, az öregasszony (már akit megvertek) fel lesz jelentve rasszizmusért ami 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, és valószínűleg kártérítést is fognak kérni, mert beletaposott a nő lelkébe valami megjegyzéssel. Erre mit lépsz? Isten a tanúm soha nem voltam rasszista, de ha így folytatják ...

citizen queen 2011.05.15. 17:56:53

@sárkányfő: Most olvastam Michael Knight blogját a zindexen. Aholis a szerencsétlen agyhalott idióta és pár azonos nívón vegetáló szellemi bajtársa szerint a kormány miatt nem nyert, illetve ért el rossz helyezést Wolf Kati az Eurovíziós dalfesztiválon. Na ez a gagyi összeesküvés-elmélet kategória, illetve az izzadságszagú erőlködés, hogy valami mondavcsinált ürüggyel megint belerúghassanak egyet a kormányba. Oda is lehetne menni eszet osztogatni, ha nagyon unatkozol.

citizen queen 2011.05.15. 17:58:42

@bandika gazdája: Ez a "remek" ember a kaszinótojásos ügyvéd, gyurcsánykoma kebelbarátja.

Béla Bácsi 2011.05.15. 18:02:17

@bandika gazdája: @citizen queen: Láttam. Az ügyvédről nem tudtam ezt, de sejtettem, mint kutya az esőt. :))

citizen queen 2011.05.15. 18:06:36

@Béla Bácsi: Teljesen igazad van, nem sensitivity training kell ide, hanem a törvények kőkemény betartatása a bűnözőkkel. Származásra való tekintet nélkül, leszarva a bűnözőket mentegető ál-jogvédők siránkozását. Meg hatékony, elhivatott, a közbiztonságot fenntartani tudó, és akaró rendőrök, nem tutyimutyi alakok, akik alig várják, hogy negyvenévesen nyugdíjba mehessenek. Sajnos Orbánék nagyon elszúrták ezt a gyöngyöspatai balhét is, a röhejes "egyenruhásbűnözéssel", és ahogy látom, nem igazán akarózik nekik nekilátni az érdemi munkának a témában. Márpedig az nem fog semmi jóra vezetni, ha a szocikhoz hasonlóan csak söprik tovább a szőnyeg alá a szart, mert előbb-utóbb mindenkit maga alá fog temetni.

Béla Bácsi 2011.05.15. 18:07:30

@citizen queen: "Most olvastam Michael Knight blogját a zindexen"
Ez a "knight" ez csak nem az új "cigánylovagrend"-re utal?

citizen queen 2011.05.15. 18:12:26

@bandika gazdája: Nade most ilyen figuráktól mit várunk? Azt adják, ami a lény(eg)ük. Jó nagyot belerúgni a magyarokba. Hisz a gazdi is egymillával jutalmazta szegény rettegő patai tezsvíreket. Ahogy olvasom, jó szokásukhoz híven már sikerült is eltapsolniuk az pénzt. Hiszen ők előrelátó, megfontolt, a jövőt megtervező dolgos állampolgárok, mint bárki más, ugye libikókák?...

Béla Bácsi 2011.05.15. 18:13:45

@citizen queen: Hát persze! Ez csak egy "nesze semmi, fogd meg jól" az amik részéről. Ők is tudták előtte is nagyon is pontosan, hogy mi a szitu, ez nem segítség, hanem egy DEMONSTRÁCIÓ a külvilág felé. Ez MEGRENDELÉSRE TÖRTÉNT és borítékolhatod, hogy nem az arizonai meg a georgiai, vagy new jersey-i polgárok akaratából. Hál istennek (nekik!), nem is tudják, mi az hogy cigány, vagy Magyarország.

bandika gazdája 2011.05.15. 18:16:43

@citizen queen: Azé' ez akkoris meredek! Engem vernek meg, oszt büntetésből még be is csuknak, nem hiszem el!

citizen queen 2011.05.15. 18:16:56

@Béla Bácsi: Nem tudom, de valami rémesen elfogult idióta szegénykém. Az egész blogbejegyzés lényege, hogy a Zorbánahibás. Mindezt valami nudlibudli dalfesztivál kapcsán bírta összehozni az írója. És még ezek kettősmércéznek, meg tartják magukat "mértékadónak", "demokratának", ésatöbbi jólismert, az ilyenek által szarrá koptatott jelző... Szánalom a köbön.

citizen queen 2011.05.15. 18:19:42

@bandika gazdája: Hát majd meglássuk mi lesz, de a kormány gy.patai sunnyogása után nem sok jót jósolok az idős magyar nő számára. No ilyenkor kéne egy tökös magyar ügyvéd, aki felveszi a kesztyűt a cigánymosdató féreggel szemben, és a néni segítségére szerződik.

Béla Bácsi 2011.05.15. 18:21:02

@citizen queen: Igen, csakhogy! (Tudod én paranoid, összeesküvéselméletes náci vagyok!) ismered a régi zsidó mondást: "Sűrű fillér jobb, mint a ritka forint!" vagy a magyar közmondást: "Lassú víz partot mos." Ettől "parázok" én!

citizen queen 2011.05.15. 18:22:25

@Béla Bácsi: Ez így van, az átlagamerikai azt se tudja, merre van Magyarország, eszik-e, vagy isszák, nemhogy Gyöngyöspata... Na ezért is minimum fura, hogy ennyire az itt dolgozó követségi alkalmazottak érdeklődési körébe került mostanság a település.

lyken 2011.05.15. 18:52:55

@Dendrobatidae: "Már a legelején végig kellett volna baszni a cigánysoron, mielőtt még mindenféle gárdák rárepülnek az ügyre. Utána meg kommunikálhatták volna a saját sajtójukban (ami gyakorlatilag már az egész sajtót jelenti), hogy itt köztörvényes tolvajokról van szó, és felszámolták a lehetetlen állapotokat."

Ilyet nem tehetnek. A romák többsége a Fideszre szavaz, mivel nézetük szerint Viktor roma, márpedig akkor maguk közül származóra _kell_ szavazni. Nem tudom mi az igazság Viktpr családfájával kapcsolatban és nem is érdekel. Viszont... Ha fellépne a romák ellen a Fidesz által vezényelt rendőrség, akkor ugyan biztonság lenne, viszont buknák a fix roma szavazóbázist. Ez pedig fontosabb, és biztosabbnak is számít a jelek szerint, mint az ország többi lakosa. Akiket egyébként csak tettekkel lehet(ne) meggyőzni.

picur3ka 2011.05.15. 18:58:16

@lyken:

Koztorvenyesek szavazhatnak?

a-kis-herceg 2011.05.15. 18:59:46

"csatolta fel reggel, mert a szeme sem reggel"

senki nem olvasta el tegnap óta a posztot? mert szerintem az egyik "reggel" helyett jobb lenne rebbent pl.

picur3ka 2011.05.15. 19:01:52

@a-kis-herceg:

Mindenki eszrevette, de senkit nem nagyon erdekel.

a-kis-herceg 2011.05.15. 19:10:27

@picur3ka/mesterhazymiklospart: ja értem a (köztársasági) elnök úr tiszteletére... bocs. emelem kalapom én is. az más. ha direkt van... sőt most hogy jobban olvasgatom, így lehet hogy értelmesebb...

picur3ka 2011.05.15. 19:38:46

@a-kis-herceg:

Ne hulyeskedj, mar irta valaki. Vagy eszreveszi, vagy sem, mindenki erti.

Béla Bácsi 2011.05.15. 19:53:15

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Már megint megyünk a mellékvágányokra! :)

Kartal (rezervált) 2011.05.15. 20:24:07

Végiggondoltam ezt a Gyöngyöspata-ügyet, és oda jutottam, hogy majdnem minden szereplő közreműködése érthető és logikus.

Majdnem.

Az amcsi követség NAGYON kilóg a sorból.

Egy nagykövet, egy ország hivatalos képviselője SEMMIT sem csinál véletlenül, semmit sem csinál csak úgy, saját feje szerint, a főnökei jóváhagyása nélkül. Vagyis a magyar cigány-ügy az USA számára is bír valamiféle politikai haszonszerzési lehetőséggel. És nem értem, mi lenne az. Nem értem miféle olyan jelentősége van ennek, ami miatt egy nagykövet személyesen megy le a cigányok közé a putriba. Miről tárgyalt a nagykövet zárt ajtók mögött két órát a helyi önkormányzattal? Csak abban az Isten háta megetti faluban élnek cigányok, sehol másutt az országban? Mi lehet ilyen fontos?

Nem értem.

Persze nyilván egy csomó háttér-információnak nem vagyok birtokában, az itt a baj. És lehet, jobb nem is tudni mi rotyog a bográcsban, mert mehetek én is a megvert asszony után a börtönbe.

a-kis-herceg 2011.05.15. 20:40:01

@Kartal (rezervált): ne a fejet (szájat, nagykövetet) figyeld hanem a kezet....

ricsi fiunak nagy megbízásai vannak kishazánkban... csaj ugy fossa a pénzt.

egyik nyilvánvaló cél, "csak a szokásos" a potenciális váltópártoknak pénzt ad... ami után kormányon lehetnek "kérések"...

a többi téma nem iylen barátságos... azokat fantáziádra bízom

a-kis-herceg 2011.05.15. 20:41:35

PS: ez az Ön kertje?
néni: igen, tessék nézni ujságírókat termesztek...

Kartal (rezervált) 2011.05.15. 20:56:02

@a-kis-herceg: vagyis lehet, hogy gyúrós csótány egy milliója sem az ő egy milliója volt, hanem... hm. Csodálkoztam is, hogy csak úgy dobálja a pénzt, eddig nem volt szokása bajba került embereken segíteni. És ha tovább gondolkozok, lehet, nem is a cigányok pallták el azt a pénzt. Hozzájuk meg sem érkezett, de kaptak egy vacsorát és ingyen piát amennyit bírnak, aztán nekik kuss!
Ricsi fiún is csodálkoztam, a hírek szerint nem annyira mennek a vállalkozásai... mégis van pár raklap pénze. Hogy honnan?... na honnan. Hát igen.

Max. 2011.05.15. 20:58:06

@a-kis-herceg: Ha a tartalomhoz szólsz hozzá, simán náczi vagy, ha a fogalmazási hibákba, akkor nyelvtannáczi vagy. Senki nem akar magának ilyen megbélyegzést.

a-kis-herceg 2011.05.15. 21:03:48

@Max.: nagyon fontos a hejes sírás! elnök szeretnék lenni...

mire gondolsz hogy náczi vagyok? nem bántok én semmit. de azt hiszem nyilvánvaló összefüggés.

emléxel a választás éjszakára?
mezőricsi - elempé - usanagykövet
ezek megvannak neked?

engem nem zavar. legyen úgy ahogy ők akarják, náluk van a zseton...

Béla Bácsi 2011.05.16. 00:28:14

@Kartal (rezervált): Ha igazán meg akarná a Fidesz oldani ezt a közrend mizériát, akkor miért idegeníti el a polgárőrcsoportokat? Miért nem újítják fel -akár új név alatt is- a régi segédrendőrség intézményét? Így két legyet ütnének egy csapással: kivonnák ezeket az embereket a Jobbik befolyása alól és a saját (rendőrség) fennhatóságuk alá helyezhetnék őket és direktben kontrollálhatnák őket. Az utcán jelenlévő hatósági közeg létszáma megkétszereződhetne/háromszorozódhatna és jelentősen növekedne a közbiztonság. Igaz, a "kisebbség" nem nagyon örülne ennek...:))

koncerttahó 2011.05.16. 02:17:58

Ez a nő meg tanuljon meg magyarul, ha már itt él.

trojka 2011.05.16. 06:39:00

@Rock 'n Roll Nigger: Minek? Mi nyaljuk az ö valagát, nem ö a miénket!

f.m.j. 2011.05.16. 08:03:57

index.hu/belfold/budapest/2011/05/15/bohem_hotel/

milyen érdekes... "Miután Rogánék bejelentették, hogy keményen fellépnek az immár eladhatatlanná vált lakásokban élők jogaiért, sőt, szóba került, hogy a hotelt vissza is bontják, mert nagyobb lett az engedélyezettnél, a bohém ötletekre mindig nyitott ötödik kerület végül mégis kiadta a hotelnyitáshoz szükséges engedélyeket."

f.m.j. 2011.05.16. 08:34:46

és hogy a poszthoz is szóljak: hihetlen pintér pofájából az a mondat, amit arra válaszolt, hogyí mikor loptak a nénitől, két hónapja, JA, AKKOR MÉG NEM VOLTUNK ITT... fákkfákkfákkfákk

fokabacsi 2011.05.16. 08:42:10

@f.m.j.: "Szeretve tisztelt " belügyminiszterünkre egy szamarat sem bíznék! Nemhogy rendőrséget!

a-kis-herceg 2011.05.16. 08:43:39

@fokabacsi: a rendőrség??? hihihihi... a szondázunk és mérünk???? ja ja mert az komoly szervezet.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.16. 08:55:17

@f.m.j.: nem. akkor még a szebb jövősök nem voltak ott. az úgy igaz.

fokabacsi 2011.05.16. 09:10:53

@a-kis-herceg: Pedig milyen "olajozottan" mennek a dolgok, mióta a Don Alexander a keresztapa!!?

fokabacsi 2011.05.16. 09:16:13

Egyáltalán ezek a hatalomba belebolondult barom politikusok, terelnek mint az állat! Egyetlen cigány sem lett pofán vágva, (általam eléggé el nem ítélhető módon) és mégis "egyenruhásbűnözés"-el foglalkoznak?! Nem a bűnöző cigányokkal kellene inkább!? Hogy az öreg mama misére el tudjon menni,
és amíg ott van addig ne lopják el mindenét?! Helyette mi van? EZ! B+!

Vidéki 2011.05.16. 09:19:40

Vastagbőr: „Pintér a legkeményebb pléhpofáját csatolta fel reggel, mert a szeme sem rebbent, mikor a szemébe mondják, hogy a rendőrség leszarta a bejelentett lopásokat.”

Figyelembe kell azonban venni, hogy a rendőrségnek nincs elegendő létszáma egy kétfrontos háborúhoz.

A főcsapás iránya idáig az volt, hogy hogy a rasszista polgárőröket hajkurásszák. Ez lekötötte minden energiájukat.

Mostanra elvileg ezek a lekötött erők felszabadultak.

A fárasztó következetes munkát elkerülni igyekvő, de a feladattal hivatásszerűen megbízott urak sokasága azonban igyekszik a munkához úgy hozzáállni, hogy más is odaférjen , ezért szereti eredménytelenségét nagy általánosságokkal kimagyarázni.

Minden problémát a többségi társadalom rasszizmusára ken, a részletekbe menő aprómunkát értelmetlennek tartja.

Ezért számítani lehet arra, hogy a rendőrség továbbra is „leszarja a bejelentett lopásokat” és ügyes szóvivők magyarázzák a bizonyítványt, ahogyan eddig is tették.

a-kis-herceg 2011.05.16. 09:21:47

@Vidéki: a francot hajkurásznak... nyugodt emberek
ülnek a szép uj focusban és traffipax mögött szunyókálnak...

Valandil 2011.05.16. 09:44:39

16 hetes a rendőri tanfolyam az usákoknál. 16 hetes a híres FBI akadémia. Nálunk a rendőr szakközép tovább tart.
Vagyis: mit akarnak a gyarmati bennszülötteknek tanítani a Nagy Fehér Varázslók?

Béla Bácsi 2011.05.16. 13:05:55

@Valandil: "mit akarnak a gyarmati bennszülötteknek tanítani a Nagy Fehér Varázslók?" Abszolúte semmit, nyugodj meg! Ennek a látogatásnak a lényege ott ért véget, hogy őexcellenciája elment, akarom mondani EL KELLETT MÁR MENNIE Gyöngyöspatára, mert ez a nácikkal körülölelt kis ország olyan, de olyan butuska, hogy nem képes belátni, hogy mi a rasszizmus!
A dolog pikantériája, (amit itt -a fórumon- bátorkodtam már többször is megemlíteni) hogy a cigány az NEM "race", ill NEM különböző race a magyartól! Németekkel, oroszokkal, franciákkal, olaszokkal, finnekkel ÉS a cigányokkal mi mind a "caucasian" (kaukázusi) race-be, fajba tartozunk. Ugyanúgy nem lehet "racial" probléma, ha pl. a részeges tót slota hergeli a magyarokat, az nemzetiségi probléma. A cigányok esetében azonban röhögés nélkül senki sem állíthatja, hogy "nemzetiség", mert ahhoz, hiányzik az anyanemzet vagy az egységes, hazának tekintett terület. Őket meg mindenhova elette a fene. Nem ártana hozzá egy egységes, nemzeti nyelv sem, de a pár éve felkapott és sulykolt "romani" nyelv egy katyvalék, ami a meglévő húsz-harminc cigány alapszóból áll (rák, debla, dik, csávó...) amik valójában csak "szinesítették" a cigányok által éppen használt nyelvet.
Ehhez most Soros-alapítvánnyal gyorsan hozzá"kutattak" még egy pár szót, amit azon a három marhán kívül, aki "kutatta", senki nem ismer és használ. A magyarországon élő cigányok (cigányszavakkal spékelve) magyarul beszélnek, Romániában románul.
Marad tehát az összetartó közös haza és nyelv hiányán az összetartó közös eredet, nyelvjárás közös használata, a népviselet (rózsás szoknya) és a népszokások, táncok. Itt már markánsan behatárolhatók cigányaink jellegzetes öltözködési ízlésükkel, jellegzetes dekorációs választásukkal, színkultúrájukkal, dallam és táncvilágukkal.
A bibi azonban ott van, hogy minden rosszindulatú híresztelés és beállítás ellenére ezek egyikével sincs az égadta világon semmi baja egy magyarnak sem! Minden jobb vendéglőben "cigányzene" szól, a tévénézők még egyszer sem kapcsolták el a csatornát, mert tarkaruhás cigányasszonyok tánca volt benne. Nekünk talán egy kicsit túldíszített a cigány lakberendezés, de ha tiszta, senkit sem zavar.
Mégis, mi zavarja a magyarokat a cigány közösségben?
Mindenki tudja kapásból a választ: a törvények figyelmen kívül hagyása, súlyosan antiszociális hozzáállás a közösséghez, szeparatizmus, az önellátás szinte teljes hiánya (ebből fakad a lopás és a segélyreszorulás a fizikai létük fenntartásához), a fölfelé irányuló társadalmi motiváltság szinte teljes hiánya.
Ezek felszámolására történnek/történtek lépések, de -a jelek szerint- nem sok eredménnyel. A dolog legnagyobb rákfenéje, hogy a cigányok a versengő pártok "zálogai", egymás ellen uszítják és használják ki őket a pártok. A cigányok ( "a lehető legkevesebb munkából megélni" ösztönük alapján) ezt látszólag kihasználják, valójában konzerválják az elmaradottságukat, míg "díszcigány" vezetőik "virítják a lóvét" meg "sukerul vakernek" megbízó gazdáiknak.
A megoldást abban látom, hogy a cigányokat ki kell vonni a szavazóbázisból, mint "ostoba tömegeket". Ezt egy nagyon egyszerű törvény meg tudná oldani: büntetett előéletű nem szavazhat, vagy ha ezt túl antiliberálisnak hiszik egyesek, hozzák vissza a régi komcsi "mellékitéletet": a "közügyektől meghatározott időre való eltiltást". Így nem a cigányságot zárnánk ki a választási hacokból, csak azt a rétegét, amelyik már többször bizonyságát adta, hogy nem igazán tiszteli a közösség törvényeit, akkor miért akarna részt venni a törvényhozás összeállításában?
Befejezésül: a nagykövetasszony "ajándéka" az csak "nesze semmi, fogd meg jól!" értelmetlen pótcselekvés. Valamit mondania kellett, nem mondhatta a kamrákba, hogy "kösszépen, csak ennyit akartunk, egy kis cirkuszt, most már megvan, megyek a 'csába!" Ha valóban segíteni akartak volna, akkor belátták volna, hogy a magyar rendőrség jelenlegi szervezeti felépítésével alkalmatlan a jelenleg kialakult közállapotokban fenntartani maradéktalanul a rendet. Ehhez "külső erők" bevonása szükséges, amihez kézenfekvő "ajánlkozó" a sok rendfenntartó, járőröző civil szervezet. Azokat kéna az USA-nak betanítani, a rendőrségnek felesketni őket és a vezetésük alá venni, ahelyett, hogy üldözik és törvényen kívül helyezik őket.
Csak ők VALAMIÉRT nem akarnak kiképzett, összetartó, fegyveres magyart látni...

Vidéki 2011.05.16. 15:06:55

@Béla Bácsi:
Félreviszed az éneket.

Mi, a Földet benépesítő emberek, mindannyian (a cigányok is) egy fajhoz tartozunk.

Hivatalos nevünk: "Homo sapiens" azaz "Bölcs ember".

trojka 2011.05.16. 17:21:12

@Béla Bácsi: Tévedsz! Ha a TV-ben kannaverös cigány ugri-bugri van, én bizony vagy át, vagy kikapcsolom a TV-t. Amugy, nyertél egy hangszorot, teljesen igazad van. Hát, arra meg, hogy a cigány "Homo sapiens"... igaz, valamelyik vezéruk nemrégen nyilatkozta, hogy ök képviselik Magyarországon az intelligenciát és a kulturát...

Kartal (rezervált) 2011.05.16. 19:05:20

@Béla Bácsi: na most a cigány zenébe ne menj bele, mert ahány helyen megtelepedtek, annyi fajta zenéjük van. A helyi népek zenéit facsarják-csavarják saját harsány, túlcicomázott ízlésvilágukhoz, így lesz nekik "saját" zenéjük. A táncaik sem jobbak, már amennyiben táncnak nevezhető az egyszeri cigány ugrabugrája... és ha már itt tartunk, az az igazság, hogy engem nem zavar nagyon a "cigány zene", de inkább elkapcsolom a... hát tévét nem nézek, de ettől függetlenül ha nem elkerülhetetlen, nem hallgatok ilyesmit. De ez nálam nem rasszizmus, mert pl. elektronikus zenét sem hallgatok, meg black metált sem.

Amit a rasszokról írsz, az igaz, a cigány nem egy másik faj, mégcsak nem is másik rassz, szóval itt rasszizmusról beszélni eléggé nagy marhaság. Ami meg azt illeti, hogy a cigányság a Homo Sapiens fajhoz tartozik... hát ebben időnként kételkedek, de sokszor nem csak a cigányokkal kapcsolatban, hanem a politikusokkal, sőt a saját munkahelyi főnökeimmel kapcsolatban is...

Joe.UK 2011.05.16. 19:49:34

A postban linkelt videot E. Kusturica rendezte a cannes-i filmfesztivalra, ugye? Ugye?! Kerlek mondjatok hogy igen....

Kartal (rezervált) 2011.05.16. 20:46:58

@Béla Bácsi: látod, mi tudjuk a megoldást arra, amire két egymást követő kormány sem tudott lépni. Ha én vagyok gyúrós csótány helyében, a Magyar Gárdát fél év alatt felszámoltam volna. Így. Azzal, hogy betiltják, csak erősítik. Sokszor azt kell hinnem, hogy ezek a Jobbikot akarják hatalomra juttatni...

@f.m.j.: nehogy azt hidd, hogy ez nem fordult meg a fejemben! Mert hogy ott valami van, az biztos. :D

Béla Bácsi 2011.05.16. 20:54:21

@Kartal (rezervált): Hej! A Homo Sapienst nem én találtam ki valaki más és most mindenki az én nyakamba akarja varrni! (Nem akarok én haragot a Homo Sapiensszel!)
Tanácsadóink ( és "érzékenység trénereink) imígyen látják a földet:
Az emberi faj, mint állatfaj (a besorolhatósághoz) négy emberfajra osztható:
1. Kaukázusi (alfajai): Árják (Indo-európaiak)
Sémi (zsidók, héberek)
Hámi (berber, egyiptomi, kusiti)
Északi
Mediterrán
Dinári
Alpesi
Arabeszk
Kelet-balti
Turáni
Iráni
Örmény
2. Néger Aboroginálisok
Melanéziaiak
Pápuák
Negritók
Dravideusok
3. Mongoloid Kelet-ázsiai
Észak-ázsiai
Indián
4. Ausztáliai Aboriginálisok
Melanéziaiak
Pápuák
Negritók
Ebben a felosztásban egy kategóriában vagyunk a cigányokkal. így a magyar "rassz" kifejezés nem esik egybe az amerikai antropológiai besorolással. Így is helytelen a "rassz" kifejezés rájuk, legjobb esetben is "népcsoport" lehetne a meghatározásuk (jellegzetes színű és szagú).
Igazából nem értem a nagykövetasszonyt, mert teljesen egyértelmű, hogy ez egy (elég kicsinyes) belügy: az évek óta politikai hátsószándékokkal herélgetett rendőrség nem tudja mára kordában tartani a cigányok bűnöző rétegét. (Bár nekem ez a "nem tudja" kifejezés sántít, inkább nem akarja.) A gyöngyöspatai polgárok nem nyelvhasználatukban (lásd Tótia), nem kultúrájuk gyakorlásában (amennyiben a kleptomániát nem veszük hozzá) akarta korlátozni szegín, elnyomott romákokat, egyszerűen besokalt az állandó közbiztonság hiányától.
Ebben egyedül (érdemben!) a Jobbik ill. a vele szolidailitást vállaló polgárőri társulás segített, az összes többi csirkefogó gazember (MSZP-KuKluxKlan, LMP-ingyenkaja, ingyencirkusz, Fidesz-a cigányok helyett le s föl hajkurászta a "gárdistákokat") de mind szart a magyarok teljesen JOGOS és elkeseredett panaszára!
Szóval, végső konklúzió: hamis a magyar szó- és fogalomhasználat. A cigányok esetében nem beszélhetünk rasszizmusról (egy kategóriában vagyunk) és nem beszélhetünk nemzetiségről, mert nincs hazájuk (ahol épp vannak, az a hazájuk) nem beszélhetünk (vastagon) kulturális kisebbségről, mert pont a beszélt nyelv meg a kultúra hiányzik belőle.
Maradnak a cigányok egy társadalmon belüli kisebbség, aminek (sajnos) a legfőbb jellemzője az antiszociális magatartás és a törvények (szándékos) be nem tartása. ezek olyan (főleg bűn)cselekményeket takarnak, hogy a társadalomnak nem további "érzékenységet" kéne tanúsítani az efféle devianciák felé, hanem szigorúan betarttatni a törvényt, szigorú itéletekkel, börtönbünteéssel.
A cigány munkahelyteremtést meg lehet oldani egy kőtörő brigád keretén belül is Recsken, mi magyarok már voltunk ott (pedig nem is loptunk, csak magyarok voltunk), kibírtuk, cigányaink hadd osztozzonak a haza birtoklásának érzésében (anélkül, hogy valakinek a vagyontárgya eltűnne).

Béla Bácsi 2011.05.16. 21:13:15

Ha jobban belegondolok, fölforr a vérem Pintér Satyán! Hogy-hogy most kérdezgeti meg az egyik lakostól, hogy kijöttek-e a rendőrök? Tudtommal már leette oda a fene egyszer vagy kétszer!
Morvai Krisztina, Vona Gábor nem restellt bemenni emberekhez, házakhoz, csak Pintér úrnak derogál az egyszerű magyar ember? Ő csak a cigányokat látogatta. Tudjátok: a kirekesztetteket, megfélemlítetteket!

tekniko 2011.05.16. 23:37:48

@Béla Bácsi: Meg kell mondjam, nagyon szepen ossze foglaltad, igen jol latod a kerdest. Nem hiszem, hogy epeszu ertelmes MAGYAR ember vitaba szallhatna a leirtakkal. Le a kalappal/kipaval/

Varjúdombi mesék 2011.05.18. 19:04:08

Milyen nagykövet az,amelyik nem beszéli az őt fogadó ország egyetlen hivatalos nyelvét?Komolyan nem találtak egy magyarul beszélő vkit ide?Röhej.

Nurrddin 2011.07.18. 08:57:45

na.... a falu az Istennek nem akarja úgy gondolni, ahogy a drágalátos narancslibsi kormány meg a veres-kék ellenzék...
nekik mégis csak a jobbik kell :D
ez egyértelműen ellene indított eszessel szemben is

fokabacsi 2011.07.18. 12:48:04

@Nurrddin: Akinek a cigányok kiürítették az udvarát, a szerszámos kamráját , a tyúkólját, aztán mikor a rendőrséget hívta, a rendőr nagy ívben leszarta?! Akkor most mi a lucskos lófaszt vártak? Boltba nem mert elmenni a néni, mert a dologtalan iskolázatlan bunkó cigány suttyók le"vénkurvázták" útközben, és még csodálkoznak?! A szélsőségesezőknek meg szarni a pofájára!! Hülye dumával tele van a padlás! Már legalább 10 éve!

Nurrddin 2011.07.18. 13:36:47

@fokabacsi: na ja... én nem lepődtem meg
a helyi fityisz potentát már meg is fenyegette; miszerint nuku pályázat
el is hiszem, bár ehhez nem kell fenyegetés, így megy ez a narancslibsiszociknál.....

fokabacsi 2011.07.18. 16:05:19

@Nurrddin: Aztán még ezek a hulladékok fasisztáznak, és náciznak, szélsőségeznek! Ahelyett, hogy a tükörbe néznének?!

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.07.19. 07:57:28

@jozicsenko:
Nem vagyok oda a cigányokért, de ez a jelenség nem csak náluk érvényes.
Tudok olyan bűnözőkről is, akik egyáltalán nem cigányok és kirámoltak egy házat.
A cuccot megtalálták náluk, ők mégis szabadlábon vannak. Akkor most mi van ?!?!? Volt már több ügyük a is a rendőrséggel, talán még dutyiban is volt a főkolompos pár hónapot(!). Ha legközelebb bevinnék, akkor is kapna 1-2 (max. 3) évet amiből még a bíróságon "le lehet alkudni" és a dutyiban meg "jó magaviselet címén lehet lealkudni a dolgot"... kijön ... folytatja ...

A cigányok csak hamarabb rájöttek, hogy lehet így is élni és alkalmazkodtak a rendszer 1000+1 hibájához.

Magyarországon jelenleg igazságszolgáltatás nincs, csak jogszolgáltatás.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.07.19. 08:09:10

És nem az a kérdés, hogy van e cigánybűnözés vagy nincs, mert ez egy baromság! És csak a lényegről tereli el a figyelmet:
A lényeg pedig: Magyarországon a bűnözés nincs megfelelően büntetve. A jelenlegi büntetési tételeknek nincs komolyabb visszatartó ereje. A rendőröknek a béka segge alatt van a tekintélyük.

süti beállítások módosítása