Skip to content


       Szűrés lista

Farkas Flóri nem hazudik. Soha.

Mert ő egy hiteles közszereplő...

Ezt bizonyítja nyilatkozatának burleszkbe illő története is, ami egyébként tökéletesen méltó az OCÖ és a magyarországi romapolitikai "jóhíréhez" is.

1, Megjelenik a sajtóban, hogy Farkas Flórián a tenni akaró (dolgozó, gyerekét óvodába/iskolába járató) romák saját jogon lakáshoz juttatásáról beszélt Brüsszelben.

2, A kormány megcáfolja őt.

3, Ő megcáfolja a kormányt.

4, Majd kicsit később saját magát.

5, Másnap Balogh Zoltán államtitkárral nevetgélve és vállvetve tagadnak, magyarázkodnak a köztévében.

6, Előkerül az eredeti videó, amiből a hír ered, és lám-lám.....Farkas Flórián szájából ezek  a szavak hangzanak el (magyarul, tehát félrefordítás kizárva): "...Szociális lakhatási feltételeket biztosítani, amely komplex kérdésként vetítődik elénk, és azt mondjuk, hogy a család egész ügyét kezeljük. A gyermeket iskoláztatjuk, óvodába járatjuk, a két szülőből legalább egynek munkát adunk, és garantáltan már látjuk, tudjuk, hogy dolgozik, valamit termel, fenn tudja tartani a lakását, azt saját jogon juttatjuk lakáshoz."
(32:45-től)

 

Ennyi, viszontlátásra.
Kérjük a következő OCÖ-elnököt.
 

Címkék: fidesz cigány pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr432938133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.05.28. 19:16:00

Ismertem egy cigányasszonyt, neki az életcélja volt kikerülni a cigánysorról. (Bele is halt fiatalon, mert annyit dogozott, de a gyerekeit szakmára tanítatta). Mesélte, hogy megszólták a cigányok, hogy csak a kurvák mosdanak minden nap. Vasárnap kiöltöztette a családot, és vitte a népkertbe fagyizni őket.
Nyáron szabadságot vettek ki és a 2 gyerekkel (nem kell több, ennyi, de ebből tanult ember legyen) mentek az Alföldre mezőgazdasági munkára – szép pénz volt: 4 kereset- ebből lett a beiskolázás.
Embertelenül sokat dolgozott, de tudom, hogy boldog volt, mert megvalósította az álmait.
Tehát aki akar, ha nem könnyen is de boldogul, a gyerekeknek már könnyebb.

Secnir 2011.05.28. 19:20:25

asszem talán pont itt a VB-n volt annak a cigány (talán) polgármesternek a nyilatkozata, aki fel volt háborodva, mikor azzal vádolták, hogy elvitték a cigányok a tűzoltásnál használt (tűzoltás közben!) aluminium főcsövet (spricnit, fejet). És ő nyilatkozta a TV-nek, hogy a cigányok nem lopták el, mert nem ilyenek, és különben is azóta visszahozták.
úgyhogy erről ennyit.

májkrém dzsekszon 2011.05.28. 19:35:38

Egyáltalán minek nekünk OCÖ elnök?
Sőt, minek nekünk OCÖ?

tkgabor 2011.05.28. 19:36:53

Kolompár, Farkas, egyremegy, egy se lesz különb. Korcs ez a népség, egy értelmes embert nem tudnak kiállítani maguk közül, amelyik roma meg mégis viszi valami értelmesre az életben, az inkább magyarnak vallja magát mert szégyelli saját korcs-társait.

Bloodscalp 2011.05.28. 19:51:12

@májkrém dzsekszon: ez egy nagyon jó kérdés, értelmes válasz nincs rá, nyilván "politikusaink" ugatnának rá valamit, főleg Flórika maga

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.05.28. 20:48:46

Miért nem vagyok meglepve?

Spiritmonger 2011.05.29. 00:25:39

van megoldás, Szaúd-Arábiával kell egy kiterjedt szerződés, hozzájuk kellene a cigányokat kiküldeni munkára, van ott épp elég meló, emberhiányuk van. probléma meg lenne oldva, mert amelyik valóban dolgozni akar, az olyan szinten megszedi magát pár év alatt, hogy ihaj-csuhaj, aki ellenben bűnöző lesz, és lopni fog, az két felderített lopás után abbahagyja, mert nem lesz mivel lopnia, és a pédája elég intő jel lesz a többinek is.

Bee-zony 2011.05.29. 01:31:16

A pszichopata klub (mint politikai párt) tagjai a választás után (is) 4 évig azt hazudnak, amit nem szégyellnek; és mivel se lelkiismeretük, se becsületük nincs, és ígyy persze nem is kényesek rá, hozzák a papírformát. Egymást nem róják meg a hazugságért, az pedig, hogy néhányan morognak emiatt „pályán kívülről”, nem számít; egyszerű jelentéktelen velejáró, mint ahogy a hajósnak sem számít, hogy a képébe fröccsen pár csepp víz; csak az a víz számít, amelyik elsüllyeszti a hajót. Ilyen pedig itt nem szokott lenni...

Zero, a munkamegosztás jegyében, dobnál egy direkt emailt a Jobbiknak a témáról? Mert többek közt azért lettek beszavazva az Országházba, hogy ne hagyják szó nélkül az ilyen dolgokat. Másként mondva, érkezett egy magas labda a túloldalról, és tessék lecsapni; jó alaposan.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.05.29. 06:15:19

Egyébként ezt olvastátok?

"Githu Muigai, az ENSZ rasszizmusügyi különmegbízottja Budapesten arra is kitért: bárhol járt, nem volt lehetősége pontosan felmérni a különböző etnikai kisebbségek helyzetét, mivel nincsen ilyen adatgyűjtés. Ezért arra kérte a kormányt, gondolja át ezt a kérdést, ugyanis „nehéz megfelelő döntéseket hozni, ha nem vagyunk tisztában a számokkal” akár az igazságszolgáltatásban, akár az oktatásban vagy az egészségügyben. Azt mondta, tisztában van a személyes adatok védelmének fontosságával, de úgy véli, a komoly problémák komoly megoldást igényelnek, a bevett formák sokszor nem vezetnek eredményre. "

magyarnemzet.hu/portal/786951
(direkt innen linkelem, nem az Indexről)

chemicalshop(hajrá nem romák!hajrá nemromaország!) 2011.05.29. 06:52:18

@laspalmas: nekem ebből a cikkből az jött le , hogy alakul cigányország borsod megyében . Legalább is ezt szeretnék. Cigány pék, meg cigány takarékszövetkezet? Ne vicceljünk már. Ez még talán a nemzetbiztonsági kockázatot is felveti. És hogy, miért nem települ a merci , meg az audi gyár borsodba? Ki tudna alkalmazni olyan munkaerőt aki a saját nevét se tudja leírni.

titkom 2011.05.29. 08:19:20

...hmmm... süt a gyűlölet, a lenézés sok nick hsz-ából :-(((
Mire jó ez? Miért szítjátok a már épp eléggé kezelhetetlenné vált kapcsolatokat roma és nemroma nációk között?

Ti így rosszabbak vagytok azoktól, akiket szidtok, gyűlöltök :-(((

Megoldást kell keresni, ami nagyon nehéz, de talán nem reménytelen, nem gyűlölködni, ami csak ront a helyzeten!

marcinátor (törölt) 2011.05.29. 08:50:22

@titkom: Jó, te keresd a megoldást. Megjegyzem, az utóbbi évezred kb fele nem hozott előrelépést a cigány integráció kérdésében, de azért nyugodtam reménykedhetsz a csodában.
A többiek meg hadd maradjanak a realitások talaján, és leírják a tapasztalataikat: a cigányok egy része nem akar beilleszkedni, egyszerűen nem hajlandó az európai értékrend követésére.
A mindenkori fennálló hatalom valószínűleg tudatosan (mert ilyen mértékű hozzá nem értést nem feltételezek részükről) súlyosbítja a helyzetet azzal, hogy nincsenek adatok, nincsenek statisztikák a népcsoportról, így mindenki azt képzel a jelen helyzetbe, amit akar. Vannak, akik nagyon sötéten látják a jelent, és még sötétebbnek a jövőt, meg vannak, akik rózsaszín szemüvegen keresztül néznek mindent, és jó strucchoz méltóan nem vesznek tudomást a naponta megfigyelhető jelenségekről.

Dendrobatidae 2011.05.29. 09:07:08

@titkom:
"...kapcsolatokat roma és nemroma nációk között?"
Mivan? Most már nekünk magyaroknak ez a hivatalos fülkeforradalmi megszólításunk, hogy "nem roma"?
Ez még egyenlőre Magyarország! Úgyhogy itt esetleg magyarok és nem magyarok vannak, narancskám!
Úgy látom igencsak szeretné előrehozni Cigányisztán megalakulását Orsós főnököd és bandája. Ez a " roma és nemroma " felosztás mindent elmond rólatok!

titkom 2011.05.29. 09:34:19

@marcinátor: Talán jobban tisztában vagyok a helyzettel, mint sokan a gyűlölködők közül, s nem dugom a fejemet a földbe. Érintett voltam özvegy Édesanyám fenyegettetési, meglopásai miatt, s érintett úgy is, hogy szerveztem munkát halmozottan hátrányos helyzetű romáknak: 20-ból 1-2 volt olyan, akivel gond volt. Nem gondolom, hogy ilyen jó az arány országos viszonylatban, de a több éves tapasztalatom az, hogy nem rosszabb munkaerő egy roma, mint egy nem roma: szükségük volt a munkára, elfogadták a szigorú munkarendet, s jól teljesítettek. Ehhez szigorú fegyelmet kell tartani, de ebben a vezető is felelős. Ha következetes az ember velük, akkor elfogadják: emberként kell velük viselkedni, nem lenézni, mert mások vagyunk.

Beilleszkedés: nagyon más a kultúrájuk, hangosak, nem mindig igazodnak a környezetük normáihoz, ez bizony így van, de azt állítom, hogy ha dolgoznak, a 90%-uk jól teljesít. Nem csak nekünk, de a romáknak is vannak előítéleteik. Vannak félelmeik is, s roppant erős gátlásaik is, amit nagyon nehéz elnyomniuk: ebben kell a külső segítség.

A "hatalom": szarik a szegényekre, akár roma, akár nem. A megoldás nem jöhet onnan, mert nem érdekeltek: csak a roma tehetős réteg lehet képes a kölcsönösség elvével jó irányba vinni a közös bajok megszüntetését. F.F. nem ilyen: mint Kolompár sem volt ilyen.

titkom 2011.05.29. 09:35:12

@Dendrobatidae: nem ismersz te engem, s csak fröcsögsz :-((( 00

eszkep 2011.05.29. 10:48:18

Íme,a cigányok között is van értelmes, aki eljutottak oda, hogy egyáltalán DEFINIÁLJÁK a problémát és még ötletei is vannak:
www.youtube.com/watch?v=tzm0ihIGEqU&feature=related
Talán ilyenekkel kellene konzultálni, nem Farkas Flóriánnal...

Bee-zony 2011.05.29. 11:03:35

@laspalmas: A jobbikos párttagok, vagy a szimpatizánsok, vagy a szavazók? Az sem mindegy ám. :) Vannak ők itt elegen, és szervezetten? Valamint, amikor mindenki megtehetné, akkor senki sem teszi meg – ismert lélektani effektus.
Az emailt elküldtem, rászántam azt a pár percet.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.29. 11:21:17

@Bee-zony:
téma volt a barikádon és a kurucon is, szerinted nem tudnak róla? :)

de péntek óta melyik parlamenti napon kellett volna elővenniük? :)

kyncza 2011.05.29. 11:51:12

@titkom: tisztelem, amit csinálsz, bár lehetetlen küldetés.

De azért álljunk meg egy szóra. Ez itt Magyarország! Nem cigányország, meg romaország!
Vannak magyarok, aztán cigány-, sváb-, szlovák- származású magyarok stb stb.
Nekem már az durva, hogy ilyet ki lehet mondani nyílvánosan tévében, rádióban, hogy romák-nem romák...próbálná meg ezt valaki a franciáknál, németeknél, hogy törökök-nem törökök pl.

Mindig csodáltam azt a hozzáállást, amikor segítesz valakinek, aki bánt Téged.
Ez szép, de a Te kihalásodhoz vezet, a cigányokban nincs semmi emberi érzelem, empátia, erkölcs, tisztelet a nagyon nagyon kevés kivételnek!

Az meg a másik dolog, hogy ha "idegen" kultúrát képviselsz egy országban(származásod miatt), az a minimum, h tiszteletben tartod a többség kultúráját, és nem a többséget okítod arra, h megtűrjék a kisebbség "kultúráját"(bár a hangoskodás, szoba közepére fosás, aggreszívitás nem kultúra). Ha nem tetszik, el lehet menni oda, ahol szabadon űzhetik!

titkom 2011.05.29. 12:21:03

@kyncza: igen, volt benne "lehetetlen" rész: őket elküldtük...

Magyarország: egyetértek veled abban, hogy nem szabad hangsúlyozni, hogy ki milyen náció, de ez szövegkörnyezettől azért függ. Befogadó nemzet volt a magyar mindig, s a túlhangsúlyozott kisebbségi lét "kavar be": akik itt élünk magyar állampolgárok vagyunk, közte magyar, roma, szlovák stb. náció...

Segítség: a több éves "projekttel" azt kívántuk megmutatni, hogy aki munkát kap, megbecsüli. A több évnyi sikert nem a válság zárta le, hanem a kormányzati érdektelenség: "elfogyott a feladat", így bő félév kuncsorgás után be kellett szüntetni, mert nem volt miből fedezni a költségeket, s profitorientált cég ugye nem segélyből él...

Idegen kultúra: úgy van ez is, ahogy írtad, s ehhez kellene a saját náció belső szerveződéséhez a tehetős romák belső támogatása, amire van némi példa, de nagyon kevés. Ahogy írtam, amíg ez nincs, addig előrelépés sincs.

Elküldeni szvsz nem lenne jogos, de eltartani sem kell senkit. Munkát kell szervezni, adni, s abból kell megélnie mindenkinek.

Meleardil Eressea Iluvadan 2011.05.29. 13:37:38

@titkom: Nagyon megrazna teged, ha valaha is elrepedne a vastag burok, amibol kibeszelsz.

Ket ennyire eltero ertekrend utkozesenel nincs es nem is lehet kompromisszum. Soha nem is volt. Az egyiknek igazodni kell a masikhoz. Jelenleg az folyik, hogy nekunk kell igazodni a cigany "ertekekhez".

Az elmult evek (evtizedek!) "roma strategiaja" a leheto legrosszabb. Pozitiv es negativ visszacsatolas. Egyaltalan nem volt meg a jo es a rossz elkulonulese. Ugynevezett "szocialis" alapon kaptak mindent, barmifele differencialas nelkul.

Meg a klasszikus nepmesek is azt a semat kovetik, hogy a jo jutalmat kap, a rossz elnyeri melto bunteteset. Ez a legalapvetobb emberi ertekalkotas. Mit szoljon hat a cigany es a magyar, ha azt latjak, hogy aki henyel, lop es eroszakos, az meg tobbet kap, aki meg huzza az igat, azon egyre tobbszor vernek vegig az ostorral? Biztos vagyok benne, neked lovesed nincs arrol, hogy a ciganyokban milyen tempoban novekszik a sajat felsobrenduseguk tudata. Nekik lehet, a buta magyarnak nem. Onekik minden jar, a csicska meg oruljon, hogy el (amig meg nem olik).

Gyerek korom ota tapasztalom, milyenek. Ugy nagyjabol kozepiskolaig meg meg is zabaltam a maszlagot az "egyenlosegrol". Persze ezalatt mindig egyformasagot ertettek, ami irdatlan baromsag.

Ket altalanos iskola volt Piliscsaban, ahova jartam. Az egyikben eleg sok cigannyal, a masikban csak mutatoba akadt. A ciganyokkal teli egy lepra hely volt, ahol mindennaposak voltak a verekedesek es a lopasok. Toredekuk jutott el a 8 osztaly befejezeseig. 100-bol 6-8 gyerek tanult tovabb. A masik iskolaban ez az arany tobb mint 50% volt.

Az utcaban ahol laktam, ketfele cigany volt. A putris tolvaj cigany, es jomodu bunozo cigany. Direkt irtam a bunozot kulon a tolvajtol. Havi szazmillios tetelekben csinalta a "vasazast". Mondenki tudta. A rendorok is. Semmi nem tortent. A kislanya egy kurvatol volt. Beiratta iskolaba. Aztan masodik osztalyban kivette, mondvan, "irni-olvasni tud, nonek nem kell tobb". A kislany sirt, mert nagyon szeretett iskolaba jarni. Csakhogy az volt a feladata onnantol, hogy a kistestveret nevelje a kurva anyja helyett (nem szitokszo, mondtam mar, tenyleg az volt). Aztan 14 eves koraban ferjhez adtak. Igy, ahogy mondom. Mint indiaban. Kerestek neki egy 16 eves kerekkepu ciganykolkot, aki szinten penzes bunozo familiabol szarmazott, es osszeadtak oket. Nem lattam, hogy barmikor ezalatt az "roma integracios" szakemberek felemeltek volna a szavukat, vagy egyeltalan a kornyekre mereszkedtek volna.

Tavaly tobb mint 6000 gyermekkoru szules volt Magyarorszagon. Akkor hany evesen tepertek le oket eloszor? Nemde ezt a torvenynek hivatalbol uldoznie kellene? Nem feljelentesi kategoria ugyanis. Nem hallottam rola, hogy ezrek lennenek bortonben megrontasert. Egy magyart elvinnenek azert is, ha kivancsisagbol megnez egy pedofil videot a neten.

Szoval ok sajat maguk, az aktualis kormanyok, bunuldozo szervek es az igazsagszolgaltatas szerint is a torvenyek felett allnak. Na EZ a fajvedelem. Magyarorszagon bizony kokemeny rasszizmus van. Csak eppen a magyarok ellen.

Emlegetik a pozitiv diszkriminaciot a budos alszentek, mint valami jo dolgot, amivel "ki lehet oket emelni" a szegenysegbol. Nos, nincs negativ vagy pozitiv diszkriminacio. CSAK diszkriminacio van. Ha valakit pozitivan megkulonboztetsz, azzal mindenki mast hatranyba hozol. Az erem ket oldala, ugyebar. Ez alapjan pedig ismet elmondhato, hogy a magyarok ellen nagyon eros negativ diszkriminaciot alkalmaznak. Minezt pedig teszik torvenybe iktatott, irasba adott modon, FAJI alapon. Koszonjuk Emese!

Mindezeket osszveve ugyan miert csodalkozik barki is, ha ugy alltalaban nem szeretik itt a ciganyokat? Minden forumon es minden sznten csak azert tesznek, hogy ez igy legyen. Miert es mitol valtozna ez? Semmifele patyolgatas es penzzel tomes ezen nem segit. Eppen hogy ront, mert azt tanitja nekik, hogy sem tanul, sem dolgozni, sem torvenyt betartva elni nem kell, boseggel elegendo, ha cigany. Aki EZEN nem valtoztat, az nem tett semmit.

Horizont 2011.05.29. 13:40:08

@titkom:
Nem hiszem, hogy mi rosszabbak lennénk a másik félnél. Attól függ milyen szemüveget tesz fel az ember és kit akar szidni gyűlölni.Én megértem a te hozzáállásodat is. Akkor érettségiztem amikor te megszülettél, egy kisvárosban élek ahol a város szívében cigánytelep van. Jó pár éve végigkísérem (csak kis szeletkéjét) ahonnan elindult a cigányság nagy része és most hol tart. Magamon tudom lemérni azt az ijesztő nagy változást ahogy módosult a szemléletem és a hozzáállásom. Csak olyan mértékben ahogy változtak a cigányok, de talán nemcsak az utóbbi a döntő hanem ahogy változott a politika a jogvédők és a kisebbségi önkormányzatok felemelt hangja. A cigány kisbabákat a mai napig sajnálom, mert nem tehetnek róla, hogy odaszülettek és olyanokká váltak, válnak. A "hivatal" többet ártott mint használt. Hová lett a roma felzárkóztatásra szánt 120 milliárd ft.? Ha a bérért meg kell dolgozni, miért nem lehetett minimális elvárás a segélyért cserébe? Tolulnak a megválaszolatlan kérdések milliói. És az egyszerű emberben fokozatosan elhalt a sajnálat, a szimpátia és erősödött a felháborodás, harag, és a gyűlölet. Nem kell ezen csodálkoznod. Ahány ember annyi hozzáállás. Most olvastam egy jó kis cikket, aminek minden szavával egyet kell értenem.
www.kisalfold.hu/belfold_hirek/jobbik_faji_alapon_diszkriminal_a_kormany/2222095/
Pedig nem vagyok se jobboldali, se szélsőjobbos, se rasszista, se gyűlölködő.
Csak egy adófizető hazáját szerető, azért aggódó magyar állampolgár.
Aki már elvesztette reményét, hitét mindenben.....

titkom 2011.05.29. 13:52:34

@Meleardil Eressea Iluvadan: ...hmmm...
Nem nagyon hiszem, hogy ismersz, ékezetek nélkül írsz, talán nem is Magyarországról, így milyen alapon beszélsz te burokról? Dühödből kisüt, hogy el se olvastad, amiket írtam...

Mutass már egy, csak egyetlen egy javaslatot magadtól az emlékeid helyett!

titkom 2011.05.29. 14:04:35

@Horizont:
"Nem hiszem, hogy mi rosszabbak lennénk a másik félnél." - no és ki írt ilyet?
"Akkor érettségiztem amikor te megszülettél" - nem tudhatod, de állítod...

És te mit tennél azért, hogy más legyen a helyzet?

Én nem szeretem a romákat, de itt élnek, emberek ők is. Nekem jobb érzésem lenne, ha nem kellene tartani tőlük... A szegénységükről - mint 2-3millió elszegényedett magyar se -, amit tetéz a kilátástalan helyzetük, a rendszerváltás óta regnáló politikusok többet "tehetnek", mint ezek a nyomorban élők: nem segélyezni, hanem munkát kellett volna adni nekik: s ezek után is csak ez lehet megoldás! No meg a fiatalok taníttatása: középfokig kötelezően, tovább, ha van akarata, teljesítménye...

Bee-zony 2011.05.29. 14:25:45

@Conv: „téma volt a barikádon és a kurucon is, szerinted nem tudnak róla? :)”
Se kurucból, se barikádból nem vagyok már naprakész; időnként beleolvasok, és nem láttam ilyen hírt az éppen aktuális hírlistájukban.

„de péntek óta melyik parlamenti napon kellett volna elővenniük? :)”
Nem azt írtam, hogy órákon belül kellene; de ha már a tempónál tartunk, pl. a „mindenkinek dolgoznia kell” fidesznyikista szombaton. :)

Meleardil Eressea Iluvadan 2011.05.29. 14:45:32

@titkom: Irrelevans erveles, a szemely tamadasa ellenervek helyett, vadaskodas. Hiteltelen vagy.
Olvastam, amit irtal, es pont hogy arra reagaltam. Legfeljebb nem latod, hogy hol is van az osszefugges. Mondjuk nem is magyaraztam agyon, szoval ez nem problema.

Nem ez az a forum, ahol javaslatokat erdemben lehetne eloadni. Tudnek. Boven. Bar nem ketlem, hogy barmit is jasolnek, mivel nem vagyok preciz adatok birtokaban, a reszletekbe belekotve probalnad nevetsegesse tenni amit mondok. Nem biztos persze, de az elobbi reagalsodbol kiindulva ez a legvaloszinubb.

Rajtam kivul igen sokan megirtak mar a javaslataikat, csak azok mind rasszistak es kirekesztok, mivel valodi egyenlosegbol es nem a rajvedelembol indulnak ki.

Az egesz szovegem arrol szolt, hogy ha valaki nem akar valtozni, az vagy soha nem fog, vagy valami modon kenyszeriteni kell. Apro problema, hogy az aktualisan kotelezo "vilagvallas" szerint az ilyesmi tabu.

Hozni kell meg nehany extra szabalyt, de legfokepp betartani, ami mar van. EGYENLOEN. Csak hat, amikor tenyleg minden megkulonboztetes nelkul alkalmazzak a torvenyt, az automatikus rasszizmus, mivel valami csudalatos modon mindig a ciganyokat sulytja a legkemenyebben. Remlik a rasszizmus elleni torveny? Eddig tobb ciganyt iteltek el miatta, mint magyart, pedig (egyelore) kevesebben vannak. Mi volt erre a liberalisok valasza? (Csuda, en mondom, csuda!) Azt mondtak, hogy ez a torveny a kisebbsegek vedelmeben szuletett, tehat rasszizmus kisebbseg tagja ellen alkalmazni. Nem en talalom ki. A hivatasos jogvedok mondtak, bele a kameraba. Ugy tunik ez az, amit valamiert nem vettel figyelembe az elozo agymenesembol. Rogton az elso javaslatom lenne a VALODI egyenloseg. Nem az a fajvedelem, amit manapsag integracionak csufolnak.

Horizont 2011.05.29. 14:45:34

@titkom:
Már bocs de azt se tudod mit írtál?
"Ti így rosszabbak vagytok azoktól, akiket szidtok, gyűlöltök :-((( " Ezt nem lehet félreérteni!!!
Csak odakattintottam az avatarodra (ami nyilvános) és ott az áll, hogy '73-ban születtél. Én meg abban az évbe születtem. Ezzel mi a baj? Kicsi kötözködést vélek felfedezni a hozzászólásodba, már bocs.
Én mit tennék? Nem vagyok olyan pozícióban, hogy bármit is tehetnék! Akik viszont tehettek volna egy rakás szart se érnek és nem tettek semmit. Így az én tehetetlen dühöm inkább rájuk száll!
Te mit tennél? Tudom munkát kéne adni, nagyon hangzatos, és igaz is. De!!! Több százezer munkanélküli van, nekik sincs munka. Milyen munkát adjanak azoknak akik írni, olvasni, számolni nem tudnak, és a minimális erkölcsi, emberi akármivel sem rendelkeznek "kultúrájukból kifolyólag" ????
Arról nem is beszélve, hogy min. 3 generáció felnőtt közülük úgy, hogy nem tudják mi az, hogy dolgozni járni!!Olvastam egy döbbenetest. Cigánygyerekek között volt egy hivatali nő. Megkérdezte egy cigány kislány, van -e gyereke? A nemleges válasz után csodálkozva kérdezte: akkor miből élsz??
Első lépésben az iskolákban (ahová már csak cigány gyerekek járnak mert annyian vannak) nem kéne semmilyen tananyag alsóban. CSAK meg kell tanítani őket szigorúan olvasni, írni, számolni. Ha ez nem megy, vége, nem lehet előre lépni. A közmunkaprogramra pénzt kell adni. Annyi de annyi munka lenne a környezetünkben, hogy nem is győznék!Csak persze pénz kéne hozzá, de itt nálunk sok mindenre van,cigány önkormányzatokra, milliárdos Orbán levelezésekhez, 500 milliárdos Mol-hoz, meg még kitudja mikhez. Segélyt pedig ne adják "ingyen" !!
Lehetne mit csinálni, de 20 éve folyik a tutujgatás és meg lehet nézni a cigányok fene nagy önérzete velünk szembe hová fejlődött:(((

Béla Bácsi 2011.05.29. 15:51:19

@titkom: @Meleardil Eressea Iluvadan: Teljesen egyetértek Meleardillal. Követtem a vitát és Titkom érvelései olyan "tipikusak":
Van egy ártatlan, integrációra vágyó népcsoport, aminek csak annyi baja van, hogy nem eléggé babusgatjuk őket. Hazugság! Ha valakinek mérhető és szemmel látható (főleg) anyagi, de (nem elhanyagolható mértékű) egzisztenciális haszna van a "cigányságából" (bíróságokon enyhítő körülmény a "hátrányos helyzet"), akkor kötözni való bolond lenne, ha nem cigány akarna maradni!
Elég volt a "répából", nem használt semmit, a szamár nem ment előre, itt az idő elővenni a "karót"!
Nem is kell "rasszistáskodni", csupán elég betartani a PC mantrát: "mindenki egyenlő".
Verekedtél magyar? Nesze egy év!
Verekedtél cigány? Nesze egy év!
Nincs többé "könnyfakasztó" történet a nehéz gyerekkorról, mindenkinek olyan gyerekkora volt, amilyen. A fölnőttség legmeghatározóbb jele, hogy "feldogozza" a gyerekkorát. megismeri és feldolgozza a társadalom szokás- és viselkedéskódjait és betartatja a szabályokat. (Egy-két esettől eltekintve pl. a cigányok sem fogdossák az áram alatt levő vezetéket, egyszerű túlélő ösztön: ha megfogod, agyonvág az áram!)
Miért kell itt mindenkinek istent játszani? Mi "megmentjük" a kihalóban levő fajokat, "megmentjük" a környezetet, szaporítjuk az amúgy életképtelen egyedeket "esélyegyenlőség" címén. Ezek szerint "Mother Nature" jobbikos náci lenne?
Szerintem világos a kép: eddig tartott Budán a kutyavásár, eddig tartott a nagyidai cigányok várúrsága! Vége! Aki bújt, bújt. Aki nem, nem. Innentől nincs "hátrányos helyzet", nincs "felzárkóztatás", nincs "romastratégia"! Egy van: magyar állampolgárok. (Senki más nem kurincsál, fetreng a származása miatt Magyarországon. Miért nincs hivatalos "sváb startégia"? Vagy hivatalos "szlovák stratégia"? Vagy "román startégia"?)
Ha pénzért nem váltak "magyarrá" a cigányok (Mint feljebb vázoltam: hülyék lettek volna!), akkor most majd azzá válnak, ha nem akarnak éhen dögleni vagy börtönben megrohadni!
Ne feledjük: az életösztön nagy úr! (ha az ember nem akar magának rosszat -fájdalom, éhség,fázás, "ólommérgezés"- sok mindenre képes, hogy elkerülje ezeket).
Elég volt ebből a PC nyekergésből, hogy "törjük még jobban a buksinkat (mi magyarok!) hogy hogy lenne jobb sorsa a cigánynak". Törjék most már ők! És ha a Fidesz nem húzza ki idejekorán a fejét (nem a földből, hanem a saját seggéből!), akkor magával rántja az "integráltjait", mert a következő választáson a Jobbik fog elsöprő győzelmet aratni és akkor megszűnik majd a "felzárkóztatás" per se!
Végezetül egy személyes jó tanács Titkomnak: légy szives, ne használd a végtelenségig elhasznált, lejáratott és gusztustalan, egyben gyáva védekezés és értékitélet szót: a "fröcsögést"! Végigolvastam a hozzászólásokat, eddig senki se "fröcsögött" itt. A te hozzászólásod egyike -a fent említett szó használata miatt- "határeset". :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.29. 16:38:24

@titkom:
""Nem hiszem, hogy mi rosszabbak lennénk a másik félnél." - no és ki írt ilyet?"

Te írtad.

""Akkor érettségiztem amikor te megszülettél" - nem tudhatod, de állítod..."

ha nem hazudtál, akkor bizony tudhatja.

dr. Aullah 2011.05.29. 16:53:48

@titkom:
"Mire jó ez? Miért szítjátok a már épp eléggé kezelhetetlenné vált kapcsolatokat roma és nemroma nációk között?

Ti így rosszabbak vagytok azoktól, akiket szidtok, gyűlöltök :-((("

Igen? Mi vagyunk nemromák? Mi vagyunk a hibásak? Mi vagyunk a rosszabbak?

Én akkor csak annyit mondok, hogy anyád!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.29. 17:00:22

@titkom: Az a baj, hogy ha mi tudjuk is a megoltást, feljebb nem.

Horizont 2011.05.29. 17:02:10

@titkom:
Magamat idézve:
"Csak odakattintottam az avatarodra (ami nyilvános) és ott az áll, hogy '73-ban születtél. Én meg abban az évbe születtem. "
Na ez nagyon jó lett volna ha akkor születek de sajnos elírtam. Álom, álom édes álom:DDDD
Akkor érettségiztem:( A többi mind igaz amit írtam neked!

Horizont 2011.05.29. 17:05:41

@ColT:
Tudják ők is szerintem! De nem csinálják az istennek se! Majd lesz itt nemulass:) Aztán majd kapkodhatnak, de már késő lesz!

Horizont 2011.05.29. 17:19:52

@ColT:
Ebben igazad van! Miért van az, hogy egy egyszerű hétköznapi ember is tudná mi kell, és meg is csinálná, akiknek meg ott a hatalom a kezükben, ahogy megszerzik leblokkolnak és adják a hülyét mint akik nem is ezen a földön élnének.

Gn · http://www.google.co.hu 2011.05.29. 18:21:43

offtopic:

thepiratebay.org/torrent/6428898/All_Ozeki_SMS_Gateway_and_VOIP_application_source_codes
"It's part 1 of leakage, their 8 GB entire email communications will be leaked soon! enjoy it Mr. Pintér Csilla, son of Pintér Sándor. :))) UHAHAHAH"

Nzoltan 2011.05.29. 19:01:51

@titkom: Én addig voltam toleráns, míg meg nem akarták lincselni a fatert. Nem sokon múlt, hogy sikerül nekik. És ez csak az egyik sérelem a sok közül. Szerintem nem kell szeretni őket. Tisztelni is csak azt, amit letesznek az asztalra. Ott van elbaszva az egész, hogy a normális életet folyamatosan jutalmazni akarják, míg a devianciát nem büntetik hanem megmagyarázzák. Ezért tart itt ez az ország, és ezért tart itt a cigányság.

kej 2011.05.29. 19:42:37

@Gn: ki akarják tenni a teljes levelezésüket, köztük pintér kisasszonyét is

Bee-zony 2011.05.29. 20:15:38

@Bee-zony: Ami a munkamegosztást, és a többit illeti, találtam egy jó amerikai(!), zsidó(!) nők(!) által irányított szervezetet. Ezt érdemes adaptálni, adoptálni, meg minden. A maga nemében – a tiltakozói műfajban –, zseniális, szerintem.
codepink.org/section.php?id=439

A kuruc.info tálalásában:
Megzavarta Netanjáhu amerikai beszédét egy zsidó nő - agyba-főbe verték
kuruc.info/r/6/79591/

Az alapelve(i)k nyersfordításban:

Pink Action Principles
Rózsaszín cselekvési elvek (tettelvek, fellépés alapelvei)

CODEPINK Mission Statement:
CODEPINK küldetés álláspont (szándéknyilatkozat):

A CODEPINK (rózsaszín kód) egy nők által kezdeményezett, alulról jövő mozgalom a békéért és a társadalmi igazságosságért, amely azon dolgozik, hogy vége legyen az iraki háborúnak, hogy megállítsa az új háborúkat, és hogy átirányítsa az erőforrásainkat az egészségügyi, oktatási, és más élet-megerősítő tevékenységekhez.
A CODEPINK elutasítja a Bush kormányzat félelem alapú politikáját, amely igazolja az erőszakot, és ehelyett olyan politikai programot kíván (követel , igényel), amely az együttérzésen (könyörületen, részvéten), jóságon (jóindulaton, kedvességen, szívélyességen) alapul, és a nemzetközi joghoz való elkötelezettségen. Hangsúllyal (nyomatékkal, határozottsággal) az örömön (élvezeten, vidámságon, boldogságon) és humoron, a CODEPINK nők és férfiak béketeremtő (békéltető, kibékítő békességszerző rendcsináló, v. a béke fenntartásának eszköze, mint pl. a pisztoly, ágyú, hadihajó) közösséget keresnek (kutatnak), hogy ezeket aktivizálják (élénkítsék, tevékennyé, hatékonnyá tegyék, mozgásba hozzák, elindítsák), erősítsék (kibővítsék, kiterjesszék, kiegészítsék, kifejtsék) és inspirálják (megihlessék, lelkesítsék, bátorítsák), a kreatív (teremtő, alkotó, építő) mozgalom (kampány), és az erőszakmentességhez való elkötelezettség által.

A következők javasoltak a helyi csoport megállapodások megvitatásra, szükség szerinti alkalmazására, és a megegyezésre (megállapodásra, egyetértésre) az első találkozón.

Mi megtartjuk a következő megállapodásokat a szervez(őd)ésünkben:

1. Erőszakmentesség. Ez azt jelenti, hogy amikor végrehajtjuk az akció(i)nkat, ÉS a belső szervezeti felépítésünkben és a kapcsolatainkban egyaránt elkötelezettek vagyunk a békéhez.

2. Tiszta (egyértelmű) célok: meghatározzuk a CODEPINK egyedi szerepét (helyét) a közösségünkben (kreatív tiltakozás, a nők hangjának gyakorlása (művelése, fejlesztése), stb.) és helyi projektként olyan elérhető célokat állítunk fel és valósítunk meg, amelyek (elő)segítik (előmozdítják, tovább viszik, továbbfejlesztik) a CODEPINK békemisszióját (küldetését).

3. Kommunikáció (kapcsolat, párbeszéd), Tisztelet (figyelembevétel, tekintettel levés), és Egység (integritás, teljesség, osztatlanság, tisztesség, emberség). Azt valljuk, hogy nem hagyunk helyet a nézeteltéréseknek (súrlódásnak, széthúzásnak), az érzések megsértésének vagy csalódottságnak, hogy a fontos béketevékenységünk útjába álljanak, és ehelyett ezeket a kihívásokat (erőpróbákat, megoldásra váró feladatokat, vitákat, kifogásokat) lehetőségeknek tekintjük, hogy békés és termékeny kapcsolatokat gyakoroljunk egymással. A kritikáinkat tömören (velősen, röviden, magvasan), konkrétan (lényegre törően, specifikusan, típusosan, meghatározottan, pontosan), építően (konstruktívan, alkotóan), és a jövőbeni fejlődésre összpontosítóan (középpontba helyezetten) tartjuk.

4. Felelősség és Csapatmunka: csapatként működünk, akik készek teljesen kidolgozni (a legalsó/utolsó sorig, csavarig), összehangolni, és lehetővé tenni (megkönnyíteni, elősegíteni) az akciókat (tevékenységet, működést, ténykedést). Nem hagyjuk, hogy minden felelősség ismétlődően egy személyre jusson, és nem engedjük meg magunknak, hogy a felelősség egészét vállaljuk egy akcióért – ehelyett feladatokat és szervezői szerepeket vállalunk fel (feladatokkal bízunk meg), és váltogatjuk (körben forgatjuk) a vezetői pozíciókat (állásokat, tisztségeket). Egyetértünk, hogy csak akkor vállalunk felelősséget valamiért, ha 100%-osan biztosak vagyunk abban, hogy meg akarjuk csinálni (tenni).

5. Sokféleség (sokszínűség, különbözőség, változatosság) és Tolerancia (eltűrés, elviselés, kibírás, ártalom nélkül elviselhető adag, türelem, elnézés, kímélet): Mi összefogjuk (felöleljük, átfogjuk) az együttműködés legfőbb feminista (a női egyenjogúság híve) ügyeit, a kritikus (kritikai, bíráló) gondolkodást, az együttérzést (könyörületet, részvétet), elemzést és feldolgozást (eljárást). Szót emelünk a rasszizmus, szexizmus, homofóbia, transzfóbia, társadalmi osztály- és korosztály-ellentétek, és az elnyomás és előítélet más formái ellen. Tovább dolgozunk a saját erőnk és megtiszteltetésünk (privilégiumunk, előjogunk, biztosítékunk, védelmünk, védettségünk, személyes mentességünk) mélyebb megértésén, és igyekszünk a kapcsolatokat ápolni azokkal a különféle helyi csoportokkal, amelyek a társadalmi igazságosságért küzdenek a településünkön, a városainkban. Javasoljuk, hogy minden aktivista olvassa el „A láthatatlan hátizsák kicsomagolása” című írást, hogy felismerje (elismerje, beismerje) a kiváltságokat: www.uakron.edu/centers/conflict/docs/whitepriv.pdf

6. Erőforrás (készlet, (kisegítő) eszköz, segélyforrás, találékonyság, leleményesség) megosztás: a CODEPINK nem igényel (kíván, követel) hivatalos belépést vagy a hagyományos „tagság”-ot a velünk való felszólaláshoz, cselekvéshez, vagy tiltakozáshoz. Bárki, aki a békéért cselekszik, CODEPINK lehet! A logóink, fotóink, és a webhelyünkön letölthető dolgok szabadon használhatók a helyi csoportok számára. A központi csapat segít email riasztásokat küldeni, és helyi kapcsolati információt biztosít a helyi szervezőknek. A központi webhely helyi weboldalakat biztosít a csoportoknak. Az ötleteink (ideáink, eszméink, gondolataink) és kampányaink (mozgalmunk) szabadon használhatók bármely béke- vagy igazságkereső csoport számára, amelyik alkalmazni (adaptálni, átdolgozni) kívánja a taktikánkat (eljárásmódunkat). A helyi csoportok csatlakozhatnak (hozzájárulhatnak, támogathatják) vagy társ-szponzorálhatják (támogathatják, pártfogolhatják, patronálhatják, finanszírozhatják) a helyi eseményeket a helyi CODEPINK csoport nevében, anélkül, hogy ehhez a központi csapat engedélyét kérnék. A helyi csoportok önállóak (autonómok, önkormányzatúak, öntörvényűek) és meg vannak hívva a nemzeti kampányokra ahogy az nekik megfelelő, vagy amennyire érdekli őket, amennyire érdekeltek benne. Alulról kezdeményezett mozgalom vagyunk, központi szervezőcsapattal.

7. Megbecsülés (elismerés) és Törődés: támogatjuk egymást a kockázatvállalásban (veszélyben) és a kulcsszerepek vállalásában az akciók megszervezésében, és műveljük a fenntartható aktivitás szellemét, hogy megelőzzük a kiégést. A támogatásban benne lehet (tartalmazhatja) a feladat kis részekre osztása, gyermekfelügyelet biztosítása, vagy az anyák bátorítása, hogy hozzák magukkal a gyermekeiket a találkozókra és akciókra, megvalósítható projektek kivitelezése, új aktivista képzések biztosítása, és egészséges civil elfoglaltság (kötelezettségvállalás, ígéret, megbeszélés, találkozó, program, alkalmazás, felfogadás, elszerződés, állás, hely, eljegyzés, kézfogó, összekapcsolódás) és személyes időbeosztás. A megbecsülés kultúráját építjük, megköszönve és értékelve mindazt a munkát, amit az emberek az akciókba és a helyi csoportokba fektettek, rózsaszín jelvénnyel (jelképpel, szimbólummal) díjazva a bátorságot, és elismerve (méltányolva) az adományokat (ajándékokat) társ-szponzorálást és támogatást.

8. Üzenet(közvetítés) (híradás, közlés, értesítés, tudósítás): azon dolgozunk, hogy az üzenetek a bannereinken (szalagcímeinken, zászlóinkon), a szórólapjainkon, és a nyilvános állásfoglalásaink egyértelműek és hatásosak (hathatósak, hatékonyak, meggyőzőek) legyenek. Minden lehetségest megteszünk, hogy biztosítsuk (gondoskodjunk) a pozitív média megjelenést – például sajtótájékoztatókat, sajtóhívásokat tartunk, a sajtó-összeköttetést az eseményeken, vitatémákat (beszélgető-pontokak, beszélgető-témákat) a résztvevőknek, médiaképzést a csoportnak, stb.

9. Világméretű (globális) közösség: a CODEPINK azon dolgozik, hogy véget érjen a háború Irakban, és ezért jött létre több mint 250 helyi csoport az USA-ban, és több mint egy tucat nemzetközi csoport. A szolidaritás az USA-ban és tengerentúlon a CODEPINK tagok (testvérek, nővérek) között erősíti a munkánkat. A nemzetközi nyomásgyakorlás és a globálisan növekvő tudatosság (tudomás) az amerikai militarizálásról szerves (hozzá tartozó, nélkülözhetetlen, egységet alkotó) része az iraki háború véget érésének. Biztosítjuk (gondoskodunk arról) hogy a kampányaink tudjanak szólni, amikor ez csak lehetséges, a háború befejezéséhez vezető hazai és globális taktikákról.

10. Hosszú távú jövőkép (vízió, látás, látomás, nagy koncepció): nehéz és hosszú munkában (hosszú távon, nagy távolságra) vagyunk ezzel – tudjuk, hogy Irak amerikai megszállása (elfoglalása) nem ér véget, amíg az összes csapat haza nem tér, és elkezdődik Irak sikeres újjáépítése, valamint a visszatérő katonák és az iraki emberek meggyógyítása. Medea Benjamin CODEPINK társalapító szavaival: „Az aktivitás (aktivizmus) jó az egészségünknek és a szellemünknek – elfoglaltan (lekötötten, lefoglaltan, kötelezetten), aktívan, optimistán (derűsen) és szenvedélyesen tart bennünket. Nem élvezet (szórakoztató, vidám, vicces) depressziósan (lehangoltan) egyedül lenni. A háború végének eljövetele sokáig tarthat, és ezt az időt felhasználhatjuk arra, hogy inspiráljuk (ösztönözzük, lelkesítsük) magunkat és a többieket pozitív és kreatív akciókkal, amelyek megtestesítik (valóra váltják, kifejezik) azt a világot, amelyet látni akarunk!”

Az alapok:
Tiszteljük egymást.
Vállalj kockázatot – próbálj ki egy munkát, ami új neked (ha általában újságírókat hívsz fel, akkor próbálj megfesteni egy szalagcímet (bannert)).
Legyél rugalmas. Legyél kész megváltozni, változtatni.
Dolgozz a testvériségen és a csapatmunkán.
Kötelezd el magad az erőszakmentes kommunikáció, és az ilyen akciók mellett.
Építs kapcsolatokat – a csoportodon belül, a szövetségesekkel, a támogatókkal és az ellenzőkkel.
Ne add fel.
Ott kezdd, ahol az emberek tartanak, és ne ott, ahol szeretnéd, hogy tartsanak.
Tisztázd, hogy mit akarsz elérni.
Kommunikálj kreatívan.
Alkoss szépséget, és oszd meg.
Emlékezz, hogy ellenőrizd az egódat, és az egókat a közösség ajtajánál.
Nyerd meg a fiatalokat, vondd be őket, adj nekik megfelelő elfoglaltságot.
Jó szórakozást, érezd magad jól!

vomit 2011.05.29. 21:05:31

@Bee-zony: az ilyen onszervezodesektol lehet am igazan rettegnie a vilag nyakan ulo haborus bunosoknek.

fokabacsi 2011.05.29. 21:47:13

@Béla Bácsi: Minden szavad igaz! Aki ezt nem érti meg, az pedig elmebeteg! Volt elég idejük "beilleszkedni" 1415 óta! Nem tették! Még az utóbbi 65 évben sem! Aki nem hajlandó magán segíteni dögöljön meg!

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.29. 23:02:17

Meg van a megoldás emberek. Az a baj, hogy ebben az országban kisebbségként van kezelve a cigányság, és ezért van mindenféle idióta vezetőjük, meg ezért van minden szarozás.

Tessék a következő népszámláláskor vallja mindenki magát cigánynak. Ennyi mindenki az aminek mondja magát. Tehát ha mondjuk 9 millió honpolgár cigánynak vallja magát, nincs kisebbség. Nincs segély, nincs ingyen lakás, nincs lófasz se, mert itt a cigányság már nem is kisebbség. Sőt akkor értelmezhetővé válik a cigánybűnözés is. Mi több éhen halhatnak a bér jogvédők meg az ilyen hazug ládák is mint Flórika,

Már csak azért a tombolásért megérné amit csapnának a Flórikák és társaik, hogy kiesik a csecs a kicsike pofájukból, a sok hazug ember miatt akik nem is cigányok. Elképzelem magam előtt a képet és már most fetrengek a röhögéstől.

dr. Aullah 2011.05.29. 23:13:47

@Aullah:
1:42-től... gyomorforgató.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.29. 23:15:48

Másrészt meg amúgy Flórika ötlete nem új. Ezt már egyszer kitalálták, sőt meg is valósították. Igaz nem járt sikerrel.

Na ki emlékszik mikor is?

Megmondom én kedves elvtársak, Rákosi és Kádár alatt. Ott ugyan ez volt a stratégia, láthatóan nagyon sikeres volt. Úgyhogy van itt nekünk KISZ (IKSZ), van itt nekünk békekölcsön (államadósság elleni alap), lesz itt nekünk -1 havi bér (önkéntes békekölcsön), majdnem lett média cenzúra, lesz/lett ÁVH (Tenkes Kapitánya nem fekete volgával, hanem fekete audival), most meg előjött a régi új integrációs program. Nincs új a nap alatt...

Ironfist 2011.05.30. 00:48:38

@Aullah:
ELVETTÉÉÉÉÉK a munkát? Lolwut?? Elment, ami nem volt? Ami nincs, azt nem lehet elvenni! Én úgy tudom, adni próbálták, de már nemtudomhányszáz éve...

nesze nektek két harmad... 2011.05.30. 06:44:10

Megtanult hazudni a Flóri az Orsós mini diktátortól...ennyi....hazudnak és feszengenek, míg jól a fejükre csap a NÉP!!!!!!!

nesze nektek két harmad... 2011.05.30. 06:45:11

a cigányok mind ilyenek.. Orsós vagy Farkas vagy Orbán, vagy ..Lákátos:).hazudnak....és kész:)

stefiapo 2011.05.30. 08:55:24

Itt a lényeg az, hogy brüsszelben megint mást mondanak, mint itthon. HÜLYÉNEK NÉZNEK MINDENKIT. De meddig?

titkom 2011.05.30. 09:34:54

Meleardil Eressea Iluvadan 2011.05.29. 14:45:32:
Írod: "Irrelevans erveles, a szemely tamadasa ellenervek helyett, vadaskodas."

...hmmm, ennyit írtam a "burkodra", hogy "lövésem sincs": "Dühödből kisüt, hogy el se olvastad"
...ez abszolút adekvát, nem személyeskedőbb, mint a tiéd, mert szemben veled, én nem minősítettelek, hanem következtettem, amit a mostani általánosításaiddal meg is erősítettél.

A többit nem cincálom szét, inkább mond egy megoldást, ha képes vagy rá!

Meleardil Eressea Iluvadan 2011.05.30. 09:52:48

@titkom: Szetcincalod. Ezen igen jot nevettem. Neki sem futottal. Raadasul a sajat iromanyodbol szandekosan NEM azt idezted, amikor a szemelyemet tamadtad, eppugy mint az elobb. Irtam konkretumod. Nem is egyet. Sot, mas is irt. Nem is egyet. Azonban barmilyen feszulten figyeltem, nem lattam a cincalast.

Egy kisse ovodasnak tartom ezt az "uccse mered megcsinalni, bi-bi-biii" hozzallast. Nagyjabol kiscsoportos koromban sikerult ezen tuljutnom, azota nem is ugrok ra. Ha jobban belegondolok, eppen te hasznaltad (szerinted) kikezdhetetlen ervkent a temaban szerzet igen mely jartassagod. Akarhonnan nezem, eloszor nalad volt a labda, igazan eloszlathattad volna a naczi kobakunkban kavargo sotetseget a magabiztos tudas vilagossagaval. Azt irtad, sikereket ertel el. Meseld el. Komolyan. Semmi guny. Ha azt akarod, hogy ertsuk, hat fuss neki, es probald erthetove tenni. Arra viszont megkerlek, hogy asztal mellett ulve, sorozgetve, nem a katedrarol mennydorogve. Gondolom ertesz metaforaul. Ugyanis ha ugy inditasz, ahogy azt tetted, es gyulolettol frocsogo, buta, sotet naczinak es rasszistanak titulalod a felhaborodottakat, az nemigen segiti elo, hogy megprobaljanak belehelyezkedni a nezopontodba. Most mondhatod, hogy te nem ezt irtad, de te is tudod, es mi is ertettuk, hogy pontosan erre gondoltal, ha megoly arnyaltan fogalmaztad is.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.30. 09:59:27

@titkom:

az én megoldásom:
legyenek magyarként kezelve a cigányok. semmiféle diszkrimináció az állam részéről se pro se kontra.

ha cigány, ha magyar:
- aki bűnözik kegyetlenül büntessék meg, hogy egy életre elmenjen a kedve tőle. (sok év nem wellness börtön, kényszermunkával)
- aki nem képes megtanulni írni/olvasni/számolni az ne lepődjön meg, ha olyat vesznek fel dolgozni, aki tud.
- aki nem képes a szellemi képességei alapján bejutni közép vagy felsőfokú iskolába, ne jusson be.
- aki nem képes rendet/tisztaságot tartani maga körül, az viselje, ha a többség szarnak nézi
- aki nem tartja tiszteletben mások emberi, társadalmi, együttélési jogait és nem tertja meg kötelezettségeit, az veszítse el ezeket a jogait és az állampolgárságát is, ha visszaeső
- aki szándékosan öl (rablás közben pl. nem hiszek a véletlen emberölésben) legyen akár 6 éves gyerek, örökre el kell távolítani a társadalomból.

bízom benne, hogy egyetértesz velem és elítéled a diszkriminációt, minden embert egyenlőnek, egyforma jogúnak és kötelességűnek tartasz te is, olyan vagy aki a társadalmi rend, a törvénytisztelő többség védelmét helyezed előtérbe, nem áll szándékodban nemzetiségi alapú megkülönböztetés az emberek közt semmi formában.

Meleardil Eressea Iluvadan 2011.05.30. 10:16:38

@Conv: Nos en is centire ezt irtam. Legfeljebb meg annyit tennek hozza, hogy nemhogy tamogatni az oktatast, de kokemnyen buntetni az iskolakerulest. Nemcsak a gyereket, a szulot is. Ha mod van ra, akkor foleg a szulot. (Az idevago ideologia megtalalhato a szotarban "felelosseg" cimszo alatt). Ugyanakkor iskolaba jarast, tanszereket, es a suliban tartozkodas koltsegeit maximalisan tamogatni mindenkinek. Legyen magyar, vagy nem magyar (gyorsan tanulunk, ugye?). Egyszoval :EGYENLOSEGET karaunk. Emellett lehet foglalkozni az eselyegyenloseggel is, de konyorgom, NE faji vagy vallasi (kikre gondolhatok vajon?) alapon.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.30. 10:23:43

@Meleardil Eressea Iluvadan: én értettem, hogy mit írsz, és nem először értünk egyet.

csak azért írtam le így tőmondatokban én is, mert titkom-at szerintem megzavarta a hosszú neved és az összetett mondatok hirtelen támadása, hátha így megérti milyen megoldásról beszéltél...
őőő... egészen pontosan, észreveszi, hogy beszéltél róla :)

pr0letar · http://proletar.blog.hu 2011.05.30. 10:31:57

cigány. mégis mit várunk tőle?

Meleardil Eressea Iluvadan 2011.05.30. 10:34:43

@Conv: En is ertettem miert irod. A reagalast vedd suru bologatasnak. Nameg kiegeszitettem, mert szrintem elsodleges a nagyon durvan kotelezo iskolaztatas. Nevezhetjuk agymosasnak is, mert a ciganysag felol nezve ketsegkivul az lenne. Csakhogy a szo eredeti jelentese szerint pontosan EZ lenne az integracio.

Ami jelenleg folyik: a magyarsag "integralasa" a ciganysagba. Aztan megy a bambulas boci szemekkel, hogy ez most miert is nem tetszik a magyaroknak. Azt az apro problemat mar ne is feszegessuk hosszan, hogy a magyarok uggyel-bajjal meg csak-csak eltartanak parszazaleknyi ciganyt, de arra azert kivancsi lennek, hogy a hivatasos "integratorok" ezt hogyan is kepzelik forditva. Meg magukat sem kepesek fenntartani. A lopast ne vegyuk ide, mert abbol csak addig lehet elni, amig van kitol, es van mit lopni. Segely detto. Persze ott van a magikus bullshit folyamatos ismetelgetese: "be kell vonni oket a munka vilagaba". Hat ez a bevonas 600 esztendo alatt sem sikerult soha. Sok szerencset hozza. Amig ciganyok maradnak, addig ugy is viselkednek. Akkor nem fognak, ha megszunnek ciganyok lenni. Integralas. Vagyis beolvasztas. Neki kene mar futni, mert ezen kivul csak egy masik opcio van, es azt jobb ha nem is emlitem.

Ironfist 2011.05.30. 10:44:06

@Conv:
"az én megoldásom:"

Az a probléma, hogy az emberek többsége már most ezt csinálná, csak emiatt rászistának vannak kikiáltva.

@Meleardil Eressea Iluvadan:

"NE faji vagy vallasi (kikre gondolhatok vajon?)"

A lebegő spagettiszörny híveire :D

"Akkor nem fognak, ha megszunnek ciganyok lenni. Integralas. Vagyis beolvasztas."

Belegondoltak-e vajon azok a hivatalos integrátorok, hogy ha ez így kerülne a köztudatba, a rajvédők elkezdenének sipákolni, hogy ez minő rászizmus? =)

@titkom:
"ékezetek nélkül írsz,"

Na igen, van olyan, akinek angol nyelvű billentyűzete van. Borzalmas, nem? Ettől ő hatalmas náczi lesz. Gyorsan határolódjunk el tőle!

titkom 2011.05.30. 10:44:13

@Meleardil Eressea Iluvadan: ...hmmm... nem egy nyelven beszélünk... nem tudom mi jó neked abban, hogy csúsztatod a témát más szájába a "mi is ertettuk".öt... Ismétlem: nem minősítettelek sehogy sem, és nem "uccse mered" stílusban írtam, úgyhogy mehecc a mejakulbába ezzel...

Nem azt írtam, hogy sikereket értünk el, hanem arról írtam, hogy akikkel foglalkoztunk, azok megbecsülték a munkájukat, s addig vittük ezt, amíg el nem ment veszteségbe: nem a romák miatt, hanem az államigazgatási érdektelenség miatt. Nem mondhatom tehát sikernek. A húszegynéhány romát számítógépkezelésre tanítottuk be, egy hónap alatt, s a fél év közteher támogatás után a megtermelt értékből finanszíroztuk közel négy évig a munkájukat. Az ott dolgozók közül vannak azóta önkormányzatnál, páran cégeknél ügyintézők, de háromnegyedüknek nem jött össze munka. Hálásak voltak érte így is. nem melldöngetve írtam, hanem szomorúan: nagyon keserves dolog volt abbahagyni, azt elviselni, hogy ezek közül hányan süllyednek vissza...

cincálás: azt írtam nem teszem, s nem is áll szándékomban, ezért is "nem futottam neki". Nevethetsz rajta, ha neked ez vicces...

Hozzáállás még: mint írtam, én sem szeretem a romákat, de nem is "a romák"-kal van gond, hanem sokan vannak köztük, akikkel gond van. Túl sokan. Meggyőződésem, hogy 10% alatt van köztük az, aki ne lenne képes továbblépni, de most nincs esélyük sem.

Itt vannak, nekünk IS rossz, hogy olyan a helyzet, amilyen. Azt gondolom, hogy ebben töredék szerepet játszik, hogy romák: talán te is írtad: sok százezer munkanélküli magyar se kap munkát...

Megoldás kell, de nem tőlünk, hanem a politikától: ÉS a rendszerváltás zűrzavarában megtollasodottak, köztük sok dúsgazdag roma is kellene hozzá.

Rasszizmus: nem a romák, nem mi, hanem egy másik náció szítja ezt a tüzet... semmi rasszizmus nem volt abban a kis faluban, ahol én felnőttem, s amíg büntették, ha nem volt munkaviszonyuk, ők se voltak olyan arányban lecsúszva, mint ma... én vegyes osztályba jártam, 10% volt roma, de akik velünk kijárták az általánost, azok ma is dolgoznak... egy zenész, kettő kőművesekkel...

picur3ka 2011.05.30. 10:51:48

Hat, lakhatast, alanyi jogon, a ciganynak, azaz faji alapon. Milyen ujszeru strategia!

Forgacsnak sok dologban igaza van. Az egyik az, hogy siman csodbe megy az orszag. Erre az okorsegre, ami eddig folyt, az uristennek nincs penze. A masik az, hogy ebbe siman bele fog bukni a kormany. A cigany jogvedok tevekenysegenek effajta eredmenye megfigyelheto kicsiben Patan: ket polgi jelolt van; egy jobbikos meg egy vedelmi eros. Oszt valaszthatnak a cigok most mar.

Kedves Titkom! Ne rohogtesd ki magad jobban! Nincs egyseges ciganysag. A jomodu ciganyok leszarjak az egeszet. Ezeknek nagy resze amugy is bunozo. Ezekkel vannak tele a poziciok. Jo szandeku, intelligens ciganyembert - legyen az ertelmisegi vagy sem - ezek a konc kore nem engednek.

titkom 2011.05.30. 10:55:39

@Horizont 2011.05.29. 14:45:34: "Ezt nem lehet félreérteni!!!" - nem is azért írtam le a tényt: teli vannak ennek a posztnak a hsz-ai, amikből bizony süt az, amit írtam...

"Kicsi kötözködést vélek felfedezni a hozzászólásodba, már bocs." - ha így érzed, sajnálom, nem állt szándékomban...

továbbiak: köszönöm, hogy megírtad. Nem pontosan, de amit írtál, azzal egyetértek.

titkom 2011.05.30. 10:58:21

@picur3ka/mesterhazymiklospart: "Ne rohogtesd ki magad jobban! " - nem viccből írtam, amit írtam... nem érdekel, hogy van aki ezen röhög... az ilyen embert észrevenni sem érdemes....

titkom 2011.05.30. 11:04:23

@Béla Bácsi 2011.05.29. 15:51:19:
"Van egy ártatlan, integrációra vágyó népcsoport, aminek csak annyi baja van, hogy nem eléggé babusgatjuk őket."

Ha jól olvasom vissza, én ilyet nem írtam.

"egy személyes jó tanács" - köszönöm, de ha nem is látod, ott van...

Ironfist 2011.05.30. 11:07:04

@titkom:
"de akik velünk kijárták az általánost, azok ma is dolgoznak... egy zenész, kettő kőművesekkel..."

A többségük viszont (khm-khm) -NEM-AKAR-DOLGOZNI-! Nehéz megérteni? Azért mert te egy iskolába jártál 3 (azaz három) cigánnyal, akik most dolgoznak, ez azt jelenti, hogy ez egy reprezentatív minta volna, ha nem volnánk ilyen rászistákok? Kétlem. Ha nem hiszed, hogy milyenek, olvass csak kurucinfót! Na az fröcsögő, és gyűlölködő, de megírja azt, amit a fősodratú média eltitkol. Hogy bizony, a cigányok kőkeményen terrorizálják a vidéki magyarságot. Hogy a magyar öregek adnak munkát a cigányoknak, hogy aztán azok felmérjék a terepet, és éjjel visszamenjenek, kirabolják, meggyilkolják munkaadójukat. Vagy látogass fel a napiszarra! Ott láthatsz a napiraj rovatban olyan iwiw/myvip/faszbúk oldalakat, hogy a füled kettéáll tőle. Milliós segílykével pózolás, fegyverrel pózolás, halál a magyarokra felirat, "írcsuk kijazöszes gádzsót!" felhívások, "Ezt csinálom, mikor dolgozom: csicskáztatom a párászt mágyárokát" kitöltések... Vagy esetleg ne menj fel, és ismételgesd csak a rózsaszín léggömböd belsejéből, hogy esélytelenek szegínkék, meg micsoda rasszizmus!

Amit Conv, és Meleardil Eressea Iluvadan próbált meg elmagyarázni (egyébként a legkevésbé sem fröcsögő stílusban, eddig ezt tőled láttam, meg magamtól, csak én leszarom), az az, hogy esélyegyenlőség? Akkor esélyt a magyarságnak is, és büntetési egyenlőséget a cigányságnak is! Na EZ volna az egyenlőség! Nem az, hogy ha cigányként gyilkoltál, akkor megúszod figyelmeztetéssel, ha meg nem gyilkolsz, akkor ingyen lakást kapsz.

picur3ka 2011.05.30. 12:25:16

@laspalmas:

Ez is benacult:

'„Ha ma nem cselekszünk, holnap már nem lesz mit tenni” – mondta. Külön kiemelte: a romák iskolázottságán minden rendelkezésre álló eszközzel javítani kell.'

zigzeg 2011.05.30. 13:11:50

@Kartal (rezervált): Ne haragudj, de ez egy rohadt nagy és rosszindulatú általánosítás. A cigányprobléma elsősorban szegénységi probléma. Egy mélyszegénységben levő család, ami egy isten háta mögötti zsákfaluban él, ahol egy rohadt iskola sincs a bezárások és összevonások miatt, ahová hajnalban és este 1-1 darab sárga busz gurul be, amire a buszköltség havi szinten annyi, hogy az a családnak komoly megterhelés, ott szerinted mennyire egyszerű oktatáshoz jutni? Nagy koponya volt az is annak idején, aki a vidéki iskolákat összevonta. Így lehet csak igazán jól elérni, hogy minél több legyen a falvakban a képzetlen munkanélküli...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.30. 13:51:56

@zigzeg: a mélyszegénységben tengődő x5-ös bmw-s sztojkáékra gondolsz például vagy a többi bodzázásból vasazásból éldegélő rajra?

Béla Bácsi 2011.05.30. 13:53:34

@titkom: Először is is köszönöm a választ! Megtisztel, hogy sok más libsi "rajvédővel" szemben nem "fröcsögve" bizonygatod a parlagiságunkat, szellemi elmaradottságunkat. Ha ismered a viccet, legalább a poénját: "Méltóságos asszonyom, nekem már ez is megtiszteltetés!"
Mégis, minden higgadtságod ellenére, rossz oldalt képviselsz. Ez a duma tíz évvel ezelőtt elment és a cigányoknak meg kellett volna hallgatni (AKKOR!). Lassan mindenkinek megtelt a hócipője velük, az örökös "cigánykodásuktól", a (teljesen átlátszó) politikai demagógiától, a nyomorult, kisstílű "rajvédelemtől" (ami nem mellesleg "egyfajta népcsoportra jellemző", lenéző, "kulturális fennsőbbséggel" hirdette felülről a mantrát). Hát nem! Ennek az ideje egyszer s mindenkorra lejárt és vele együtt jár le minden politikai szerveződés mandátuma, ha nem hajlandók a fejükbe venni, amit már Petőfi Sándor rég megírt: "Habár fölül a gálya, S alul a víznek árja, Azért a víz az úr!"
Ahogy az öreg bácsi mondja a régi viccben: "Értem én, kisfiam, hogy gőzgép! De mitül mén?"
Értem én, hogy a világot (mostmár) -több s kevesebb sikerrel- egy-két pénzügyi kör irányítja, és Zorbánék (csakúgy, mint Feri&Gang) azt hiszi, hogy ha ezeknek a "köröknek" (állandóan "rettegő") seggét szép kerekre nyalta és a szolgáltatásért felvett pénzt gondosan elhelyezte ("jó party") kisfiának (lásd Lézerjani) egy offshore cégben vagy bankban, majd egy-két rendőrrel "két hét alatt rendet csinál", azaz fűben üldögélő, fegyvertelenül utcán sétáló magyar embereket vegzál és letertóztatgat, akkor minden rendben lesz itt.
Hát nem! Sajnos (mert irtózom a "szélsőségességtől", radikalizmustól, mindig a "fontolva haladás" híve voltam) legközelebb a Jobbik fog "fülkeforradalmat" csinálni, mert a Fidesz -hülyegyerek módjára- bedugta a fejét a saját seggébe és onnan (jó meleg!) nem hajlandó kihúzni azt.
Visszatérve a tárgyhoz (elnézést, kicsit szószátyár vagyok): igenis ez a kicsengése az eredeti hozzászólásodnak, hogyis: ha tovább folytattuk volna a gyakorlatot, hogy ahelyett, hogy saját gyerekeinket neveltük volna fel világszínvonalon, saját házunkat, utcánkat, életünket tettük volna szebbé, jobbá, "megélhetővé", méginkább a cigányainkba kellett volna összpontosítani minden maradék erőforrásunkat és talán mára (ahogy te is említetted!) kaptunk volna egy 10 százalékos hasznot a 100 százalék befektetésünkből. Nem tűnik fel neked, hogy ez (finoman szólva) nevetséges? Mindenkinek egy élete van, egy sansza van hogy felnevelje a gyerekeit, önmagát, gondolod, jogos tőlük követelni, hogy energiájuk egy igen számottevő hányadát arra fordítsák, hogy megrögzött munkakerülőkből 10% sikeraránnyal embert próbáljanak faragni?
Na erre mondtam én, hogy a "répa" ideje lejárt, eddig volt Budán kutyavásár, most már (hiszen a répa nem dolgozott/ik) jöhet a BOT.
A "bot" semmi más, mint a gelvásnyakú, eszement, félresikerült AI-s aktivisták, meg egyéb "nemzetközi" rajvédők jól ismert nyivákolása: "egyelő bánásmód" a cigányokkal! (Tudom-tudom, ők úgy értik, hogy ha egy magyar vesz egy autót, akkor a vételár száz százalékát fizesse be az államnak, hogy azt esélyegyenlőség címén, alanyi jogon odadhassák egy cigánynak) Egyenlő bánásmód pedig az, hogy minden Magyarországon élő (még kedves "barátunk", Ricsárd Fíld is ide tartozik!) felnőtt ember FELELŐS a tetteiért, a MEGÉLHETÉSÉÉRT, a gyerekei tisztességes FELNEVELÉSÉÉRT. Bűncselekmény elkövetése esetén nincs enyhítő körülmény ( A kiskorúság sem az! Amerikában a tinédzsereket brutálisan bírságolják közlekedési kihágásokért, hogy tanulják meg egy életre, hogy a szabályokat be kell tartani!) legfeljebb, ha az eset először fordult elő és a vádlott sosem volt még bíróság előtt semmiért.
Ennek jött el a korszaka most. "Age of Aquarius" (teszik ismerni a dalt a Hair c. musicalből)

Meleardil Eressea Iluvadan 2011.05.30. 14:06:55

@titkom: Eszembe jutott egy poen. Csak ugy. Mindentol fuggetlenul.
"Ertem en, hogy villanymotor, de mi hajtja?!?"

Az "ismertertem olyat" erveles itt nem focizik. A konkret adatok, mar ahol egyaltalan merik gyujteni, nem ezt erositik. Az, amit csinaltatok, tenyleg mukodik. Magam is segitettem mar igy masokon. Azonban van itt egy nagy, otvaros, buzos DE. Csak addig ment a szeker, amig en hajtottam. Mashol is ez volt a gyakoribb. Amint elvette az ember a segito kezet a hona alol, nyomban osszecsuklott mind. Ahogy te is mondtad, visszacsusztak oda, ahonnan kiemelted oket. Igen akad kivetel. Azt remelem te is erzed, hogy az bizony KIVETEL. Sajna itt most nem egy tucat emberrol van szo, hanem szazezrekrol, mar most. Azt sirjuk itt paran, hogy a segelyezes-babusgatas nem mukodik. Mert csak azon segit, aki amugy is segiteni akar magan, azok meg gyakran maguk is boldogulnak, ha nem is fenyesen, a tobbi viszont orul a potya megelhetesnek, es eszeben sincs kimaszni a meleg tragyabol.

@zigzeg: Roppant verszegeny erveles am a "dehat a melyszegenyseg". Nagyon-nagyon gyenge. Szegeny faluba valo vagyok. A szomszed faluba jartam iskolaba busszal. Fel tucat gazdag csalad ha volt ott. S lass csodat, nem az o fiaik tanultak a legjobban, es nem is tipikusan a szegenyebbek lettek bunozok. A csaladommal egy 12 negyzetmeteres kis hazikoban laktam. A hegyen. Csak aram volt, semmi mas. Ha vizre volt szukseg, azt a volgybol kellett folhordani kannaban. Anyamek ketkezi munkasok voltak. Dolgoztak reggeltol estig. Anyam mosott es fozott a munkaja mellett, takaritotta a lakast. Kozben a ket kezukkel evek alatt folhuztak a kulipintyo kore egy 100 negyzetmeteres hazat. Ebbol ahogy lehetett, kivettem a reszem. Megtanultam betonozni, falat huzni, vakolni es festeni. Ezen kozben anyamnak arra is volt ideje hogy segitsen tanulni es kikerdezze a lecket. A legjobb tanulo voltam az altalanos iskolaban. Asztrofizikusi diplomam van, sokfele jartam kulfoldon is. Most mernokkent dolgozok. Anyam 44 evesen halt meg. Az egyetemen mar apam rugdosott keresztul. Sok regi baratom es ismerosom jart be hasonlo utat. Mi tobb, meg cigany is akadt kozottuk. Egyikuk talan a legjobb baratom volt az iskolaban. Eppolyan jo tanulo, mint en. Meg nalunk is szegenyebbek voltak, o megis egyetemet vegzett. Mit sajnaljak akkor egy eroszakos tolvajon, aki buszke arra, hogy nem tanult es nem dolgozik? Aki kiveszi a gyereket az iskolabol, mert "ideje ferjhez mennie" 14 evesen? A szegenyseg lehet sajnalatra melto, de sokmindenre nem mentseg.

En ugyan nem segitenek mindenkinek. Megemelnem a tamogatasok merteket, de olyan szigoru feltetelekhez kotnem, hogy csak annak jutna, aki valoban tesz is erte. Annak viszont jutna elg, hogy valoban elorelepjen. Nem neznem, magyar e vagy sem. Nem kiveteleznek vele, ha cigany. Ha szegeny, es kemenyen dolgozik, tolem komoly hatszeled kapna. Ha csak eloskodni akar, de a becsuletes elet budos neki, nem hullatok erte konnyet. Epp elegen vannak azok, akik valoban megerdemlik a szanalmat es a konyoruletet. Ami pedig a legfontosabb, a forrasok nagy reszet arra forditanam, hogy kitakaritsam a cigany fejeket. Oktatas, oktatas, oktatas. Aki pedig buszke a devianciajara, azt el kell felejteni. Barmilyen konyortelenul hangzik, nem mindenkit lehet felemelni egy szintre.

A csak buntetni nem mukodik. Azonban meg ennel is nagyobb bukta a csak jutalmazni modszer. Irtam mar fentebb. A jo utra tereles csak ugy megy, ha kijelolod az iranyt. Aki koveti, jutalmazod, aki nem, azt bunteted. Nem latom, hogy ez akar a leghalvanyabban ervenyesulne.

Farkas urrol szolvan. Barmi, ami ugy kezdodik, hogy "alanyi jogon", az bizony szemenkopese azoknak, akik a sajat boldogulasukert verrel-verejtekkel megkuzdottek. Barmi, amiben a feltetelek kozott szerepel a szarmazas, az rasszizmus. Barmi, ami valamely kulso jellegzetesseg vagy szarmazas alapjan juttat elonyhoz vagy hatranyhoz valakiket, diszkriminativ. A legkirekesztobb, legfobiasabb, legrasszistabb emberekkel eddig az ugynevezett liberalisok kozott talalkoztam. Nem veletlen, hogy nalunk lassan az egyik legsertobb szitokszo.

(Titkom. A szoveg nagyobbik resze mar nem neked szolt, epp csak megindult az agyam. Magadra ne vedd, nem akarlak bantani. Foleg most, hogy tenyleg elkezdtel ervelni.)

titkom 2011.05.30. 14:09:45

@Ironfist: ...hmm...
"egy iskolába jártál 3 (azaz három) cigánnyal" - pardon, 3 az osztályomban volt, a suliban cirka 60-70...

"ismételgesd csak a rózsaszín léggömböd belsejéből, hogy esélytelenek szegínkék, meg micsoda rasszizmus! " - vajon miért érzem azt, hogy ...hmmm... csúsztatsz.... no ez is fröcsögés, amikor más szájába próbálod adni, amit hallani szeretnél... csak hát vissza lehet olvasni...

"Conv, és Meleardil Eressea Iluvadan próbált meg elmagyarázni (egyébként a legkevésbé sem fröcsögő stílusban," - cimborka, írtam én róluk ilyet? ...irány mejakulpa...

titkom 2011.05.30. 14:18:50

@Béla Bácsi: "rossz oldalt képviselsz" - milyen oldalt? Semmilyen oldalt nem képviselek... leginkább az esne jól, ha nem kéne, hogy féljenek öregek, mint szegény Anyukám amit megélt a falunkban, a nagyszájú. lebzselő rajkóktól... ezért kérek mindenkit, hogy nyissa már ki úgy is a száját, hogy nem jajjjjjajjjgat, hanem mond is valamit, hogy hogyan tovább...

titkom 2011.05.30. 14:23:19

@Meleardil Eressea Iluvadan: "nagy, otvaros, buzos DE" - én se írtam mást arról, hogy meddig ment a szekér, viszont nagyon elégedett lennék, ha 90%-nak lenne ilyen munkája, irányítással, amivel a purdéinak példát jelentene...

titkom 2011.05.30. 14:24:52

@Conv: miért jó az neked, hogy kiforgatod, amit zigzeg írt???

titkom 2011.05.30. 14:27:28

@Conv 2011.05.30. 09:59:27 : szépen összegezted, ezt kell megcsinálni...

Béla Bácsi 2011.05.30. 14:46:39

@Meleardil Eressea Iluvadan: Nem akarok okoska lenni, de tudod, hogy a Windows-ban beállíthatod a Hungarian-101 billentyűzetet, mégha QWERTY is a billentyűzeted. (Egyedül a köcsög IPad nem tudja, mindenki más igen.)

Béla Bácsi 2011.05.30. 14:49:12

@titkom: Már egyszer leírtam, de itt van még egyszer :)
"Na erre mondtam én, hogy a "répa" ideje lejárt, eddig volt Budán kutyavásár, most már (hiszen a répa nem dolgozott/ik) jöhet a BOT.
A "bot" semmi más, mint a gelvásnyakú, eszement, félresikerült AI-s aktivisták, meg egyéb "nemzetközi" rajvédők jól ismert nyivákolása: "egyelő bánásmód" a cigányokkal! (Tudom-tudom, ők úgy értik, hogy ha egy magyar vesz egy autót, akkor a vételár száz százalékát fizesse be az államnak, hogy azt esélyegyenlőség címén, alanyi jogon odadhassák egy cigánynak) Egyenlő bánásmód pedig az, hogy minden Magyarországon élő (még kedves "barátunk", Ricsárd Fíld is ide tartozik!) felnőtt ember FELELŐS a tetteiért, a MEGÉLHETÉSÉÉRT, a gyerekei tisztességes FELNEVELÉSÉÉRT. Bűncselekmény elkövetése esetén nincs enyhítő körülmény ( A kiskorúság sem az! Amerikában a tinédzsereket brutálisan bírságolják közlekedési kihágásokért, hogy tanulják meg egy életre, hogy a szabályokat be kell tartani!) legfeljebb, ha az eset először fordult elő és a vádlott sosem volt még bíróság előtt semmiért."

Ironfist 2011.05.30. 14:59:36

@titkom:
"@Conv 2011.05.30. 09:59:27 : szépen összegezted, ezt kell megcsinálni..."

Ja, csak egész eddig is pontosan ezt mondta.

" - vajon miért érzem azt, hogy ...hmmm... csúsztatsz.... "

Erről sajnos nem én tehetek. A csúsztató mindenhol csúsztatást lát.

Meleardil Eressea Iluvadan 2011.05.30. 15:10:21

@Béla Bácsi: Lustaság. Bocsánat. Nem mentség ugyan, de legalább magyarázat. Annak idején annyira hozzászoktam az angol billentyűzethez, hogy azon tudok gyorsan gépelni. Most is angol billentyűzetem van, a munkából adódik. Így aztán ékezetekkel gépelni alsó hangon is tízszer annyi idő. Ezért aztán ha keveset írok, veszem a fáradtságot, amikor sokat kell gépelni, akkor marad a gyors és praktikus.

Meleardil Eressea Iluvadan 2011.05.30. 15:25:34

@titkom: Így van. Pont ezt mondtam. Csakhogy nem állíthatsz több tízezer felügyelőt a cigányok százezrei mellé pusztán azért, hogy napi szinten dolgozni legyenek hajlandók. Már vagy fél tucatnyian írtuk ezt itt. Jutalmazni IS és büntetni IS kell. De legfőképpen nem szabad semmiben éreztetni velük se pro, se kontra, hogy ő cigányok. Kőkeményen a tettei alapján ítélni mindenki felett. Magad is tudod, hogy ez ma nincs így. Bizony nem csak az agyonbabusgatott cigányokról szól ez az egyenlősdi, hanem az érinthetetlen politikusokról, a bankok és biztosítok félisteni státuszú rablógyilkosairól, az offshore szerencselovagokról, vagyis mindazokról, akik számára a bűnözés és az élősködéses magától értetődő életforma, mi több, ők boldogulnak legjobban a becsületesek kárára. Egy szó mint száz, mindenhol ezt akarjak az emberek, és ez lenne a legtöbb bajra az elsődleges gyógyír:
A torvény előtti VALÓDI és teljes EGYENLŐSÉGET.
Kezdetnek éppen megtenné.

Meleardil Eressea Iluvadan 2011.05.30. 16:02:31

@fokabacsi: Két perce fejeztem be az olvasását. :)
Majd egy évtized tapasztalata a "megnáczulásom" oka. Ebben oroszlánrésze vagyon a hazudozó médiának. Nem simán elhallgatnak, nem csak csúsztatnak és ferdítenek, hanem egy az egyben hazudnak. Sokszor láttam, amint riportot készítettek valahol, aztán ami a közönség elé került, annak egyáltalán semmi köze nem volt a valósághoz. Amikor valamiről mesélek a környezetemben, gyakran hitetlenkednek. "Mi erről nem hallottunk. A TV-ben nem ez volt! Te ezt hol olvastad?" Aztán amikor közlöm, hogy "ott voltam, onnan tudom", akkor nagy a csönd.

fokabacsi 2011.05.30. 16:36:05

@Meleardil Eressea Iluvadan: Én is azt tapasztaltam, hogy amit leírnak annak jó, ha a 10 százaléka igaz! Ezért olvasok Kurucot!

Meleardil Eressea Iluvadan 2011.05.30. 17:07:20

@fokabacsi: A radikális média is baromi elfogult, gyakori a csúsztatás és a ferdítés. Azonban meg kell mondjam, töredéke annyi hazugság nincs benne, mint a felszentelt orgánumokban. Eleinte szoknom kellett a gyakran gyerekesen duzzogó hangvételt, a humor nyersességét, és az időnkénti alpári, tapló kinyilatkoztatásokat. Miután ehhez felkeményedtem, azt találtam, hogy még szemellenzővel együtt is hitelesebbek, mint bármi másik hírforrás. Ami sajnos nem elsősorban őket dicsőíti, hanem a hivatalos fórumokat minősíti.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.05.30. 17:10:24

Hazugság, hogy lakást és munkát ígértek faji alapon!
Mint magyar, én mit kapok az államtól azon kívül, hogy vadul adóztatnak - SZERINTEM IS SZÖRNYŰ EZ A HÁTRÁNYOS FAJI MEGKÜLÖNBÖZTETÉS!!! Mehetek panaszra én is Brüsszelbe?
Tessék már eldönteni, kinek hisztek!
A fületeknek vagy a kormányzati kommunikációnak! :o)

Béla Bácsi 2011.05.30. 17:16:18

@titkom: " ezért kérek mindenkit, hogy nyissa már ki úgy is a száját, hogy nem jajjjjjajjjgat, hanem mond is valamit, hogy hogyan tovább..."
A Kurucon olvasgattam közben és itt van ( a nácinak nem igazán nevezhető) ENSZ megbízott értékelése a magyarországi cigánykérdésről:
"A Jobbik elkötelezett a cigány-magyar együttélés mellett, ám úgy véli, a jogalkotás terén ne legyen megkülönböztetés. A törvények uralma azt jelentse, hogy a társadalmi együttélés szabályainak megszegőivel szemben etnikai hovatartozástól függetlenül határozottan és következetesen föl kell lépni, mondta Gaudi-Nagy Tamás, majd hozzáfűzte: Az állam védje meg a saját polgárainak személyes biztonságát és akadályozza meg azt, hogy bárki visszaéljen a szociális ellátásokkal és a kedvezményekkel. A cigányság jóakaratú tagjainak viszont biztosítani kell a saját közösségük sokszor visszafogó béklyóiból való kitörés és a társadalmi fölemelkedés lehetőségét. Gaudi-Nagy Tamás hangsúlyozta: azt is közölte Githu Muigaijal, hogy a magyar kormány jelenleg képtelen megoldani a robbanás előtti helyzetbe került vidéki magyarság közbiztonságát."
Ez csak kiemelés tőlem, az egész cikk olvasható a:
kuruc.info/r/2/79843/

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.30. 17:20:34

@titkom:

dehogy forgatom ki. éppen ellenkezőleg. nem általánosítok, szemben az ő általánosításával:
"A cigányprobléma elsősorban szegénységi probléma"

nem.
a cigányprobléma elsősorban társadalmi együttélési hiányosságok és törvénybetartási hiányosságok összessége. nem jellemzően szegénységé, hanem jellemzően ezek a cigányságé.
ha a szegénységé lenne, akkor a szegény magyarok is mennének lopni tömegesen a szomszéd kertjébe és ők is tömegesen rajoskodnának segélykor.

titkom 2011.05.30. 17:55:26

@Conv: Értelek, van is igazságod, ám összevetve a két szegény, magyar és roma - múltját, nagyon sok különbség van: AMI NEM MENTSÉG, de az okok egyike. Ezek közül a romák korábbi életvitele: sokan vándoroltak közülük (nem csak az oláhok). A vándorlásuk még e század elején is "zajlott"... ebből váltani, generációk sora...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.30. 18:26:24

@titkom:
igen a legalapvetőbb különbség, hogy az egyik mindig munkából élt, a másik pedig mindig a másik munkájából.

nos, azt hiszem ha romológiai kiselőadást szeretnél tartani szívesen meghallgatlak, de van egy olyan érzésem, hogy egy kicsinykével többet tudok a dologról, mint azt te elképzeled és nem fog sem az ősmagyarsággal kapcsolatos vándorlásuknak és az akkor bolgár területre szakadt magyarsággal együttes letelepedésük és későbbi európa felé vonulásuk, sem az előzőleges indiai súdra kiközösítés, sem pedig a semita rokonsági ág sem újat mondani, sem pedig az, hogy a vallásuk, kultúrájuk, és etikai-erkölcsi ideológiájuk miben gyökerezik, miben és hogyan nyilvánul meg, mit vettek át a vándorlásuk során és kitől. mi több még olyan dolgok sem igen lepnek meg, hogy a cigányok egymás közti nemzetségi/rasszi különbözőségei nem csak a nyelvükben, gondolkodásukban, életmódjukban, hanem a genetikai állományokban is hatalmas különbözőségeket mutat, ezért a cigány vagy ha jobban tetszik roma elnevezés nem is minden cigány közösségre vonatkoztatható.

bizony ezek általam is tudott, ismert dolgok.
a cigányoknak (akit az európai ember cigánynak nevez) egyetlen közös tulajdonsága van. a törvényen kívüliség, (amit ők szabadságnak neveznek) és a könnyű út keresése, csakhogy ez a jelen kultúrában már évszázadok óta nem teszi lehetővé a beilleszkedést a rendre és központi irányításra berendezkedett európában.

a vándorlásuk jelenleg is zajlik. !!!nem akarnak!!! beilleszkedni. az élősködésre alkalmas gazdatest, a liberális állam az ami itt marasztalja őket. nincs európában az ilyen fajta társadalomellenes viselkedéssel szemben ennyire toleráns ország, mint a nácirasszista magyarország.
ha ez megszűnik, azaz nincsenek kiszolgálva, ha nem illeszkednek be nincs életlehetőségük, nincsenek segílykék, támogatások, akkor be fognak illeszkedni, vagy elmennek innen. mindkettő végkifejlet megoldás. de ezt meg kell lépni, nem szabad az európai rend alapú társadalommal szembeni devianciájukat tolerálni.

picur3ka 2011.05.30. 18:41:19

@titkom:

Vandoroltak. Mar amelyik. Es celja is volt, kulonfele. Peldaul 20. szazadi nemet, olasz immigrans cirkuszosok. Vagy meg gyermekkoromban is - sot ma is -, az itt felszedjuk, ott eladjuk fajta eletmod kimondottan megkivanja a vandorlast.

Vagy a hazalo mesterek a portekaikkal. El lehet feledni ezt a 'A ciganysag' dolgot. Sokfele ciganykozosseg van. S vannak olyan kozossegek, amelyeknek eletmodja es nagyjabol minden, amit csinalnak, torvenybe utkozo. Ez van.

Masreszt pedig, ez egy, a felfujt joleti allam altal mestersegesen teremtett 20. szazadi problema. A 40-es evek elejen valami 60 000 cigany elt az orszagban, most meg egy milka korul saccolunk. A dolgozo cigany csaladokban a gyermekszam ugyanolyan, mint masoknal.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.30. 18:41:31

@titkom: és még hozzátenném ehhez:
"A vándorlásuk még e század elején is "zajlott"... ebből váltani, generációk sora..."

600 éve itt vannak európában. egy generációs időszak 20-25 év. náluk cca 13-16. szerinted hány generációra van még szükség a változásukhoz ha az eddigi 30 - 40 generációnyi idő számukra nem volt elég?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.30. 18:44:08

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

a vándorló életmóddal, akár a cirkuszosról, akár a vándorköszörűsről, teknővájóról, vagy a mai lomisról van szó, mindig minden időben együtt járt a lopás, lehúzás, rablás.

nem véletlen, hogy nem engedték be őket a városokba nagyon sok helyen európában, csak a kijelült területekre, vagy a városon kívülre engedték őket letelepülni.

picur3ka 2011.05.30. 19:35:55

@Conv:

Hat igen. Nem akartam tul kemeny lenni a dahlit zaszlora rajatszo avatarban pavaskodo titkommal.

Félőrült 2011.05.30. 22:21:12

1.) A cigányok saját maguk ellenségei, ill. a vezetőik, akik marják egymást a hatalomért, de mihelyst megszerezték azt, le se ****ják, mi van a fajtájukkal.
2.) Sokszáz éve vannak már itt, de az eddig adódott lehetőségeket a felemelkedésre sosem ragadták meg (pl. Mária Terézia külön népiskolákat nyittatott meg nekik, de ezeket rövid időn belül be kellett zárni, mert egész egyszerűen nem jártak a cigány gyerekek iskolába, de ezen kívül még annyi példa van, hogy komoly regényeket lehetne belőlük írni). Ezen felül már nem lehet mit tenni segítségként.
3.) Nem hiszem, hogy arra az emberre, aki megunta, hogy az ő zsebéből szipkázzák el a pénzt és szórják el kivitelezhetetlen dolgokra (pl. cigányintegráció), és ezt szóvá is teszi, a "náci" és a "rasszista" jelzőket érdemes aggatni, vagy úgy egyáltalán megszólni.

Vegyétek tudomásul, politikusok és dobozban élő jogvédők, hogy betelt a pohár, és most nektek kell vastagon hallgatni (ugyanis az, hogy a rendszerváltás óta idáig fajult a helyzet, csak és kizárólag a ti hibátok). Szóval, ne csodálkozzatok, ha az emberek megindulnak tömegesen.

Bee-zony 2011.05.30. 22:44:02

@Félőrült: „Szóval, ne csodálkozzatok, ha az emberek megindulnak tömegesen.”
Legalábbis a határok felé, én ezt javaslom. Amíg még lehet, amíg még az van érvényben, hogy „szeresd, vagy hagyd ott”, ugyanis a következő stáció az, hogy „innen senki nem távozik élve”. Már lejátszott, kipróbált dolog, és szabályszerűség, úgyhogy ne lepődjön meg rajta senki, ha megint így lesz.

Bee-zony 2011.05.30. 22:51:25

Kezdenek működni a dolgok, a Jobbiknak szóló üzenetet továbbították a sajtóosztályra, nekem pedig válaszlevelet.

Néhány gondolat a problémáról és a megoldásról:
Emberek, ha meglenne az egy akaraton levés, akkor 500k ember le tudná nyomni az állami erőszakszerveket, és ha a politikához értő emberek is meglennének ott kellő számban, és meglenne az a szervezeti felépítés is, ami az államirányításhoz kell, akkor… meglenne a normális kormányzás.
De hát fontosabb a nagy egó ápolása – egyszer csúnyán nézett rám, és nem szavazok rá soha többet – minthogy meglenne az együttműködéshez szükséges kompromisszumkészség, és lehetne a többség által leginkább elfogadott ember a vezető, és lenne egységes, egy akarat szerint működő csapat, sereg, népfront…
Van ennél egyszerűbb, meglévő lehetőség is, de az se nagyon megy a többségnek…
Én 2002 óta szavazok a Jobbikra, és azóta mondom, hogy a magyarok számára a Jobbik a legkisebb rossz – és azóta is így van ez a tétel – közben persze elég hosszú hibalistát tudnék írni arról, hogy mi az, ami nem tetszik náluk. Akik pedig fanyalognak, hogy inkább nem szavaznak senkire, mert nem elég jó nekik a Jobbik – azok megkapják a Fideszt, kétharmadosan. Nem jó? Nesze, itt van rosszabb.

Az emberek politikai szempontból történő bekategorizálása pedig már elég régóta politológiai tétel – és az átlagos politikus is tudja, hogy a nem szavazók az ő esélyeit növelik, mert így kevesebb szavazat is elegendő a győzelemhez. Ha pedig már olyan kis számban mennének el szavazni, hogy emiatt érvénytelen és eredménytelen lenne a szavazás, akkor lejjebb veszik az érvényességi küszöböket, oszt’ jónapot.

-

Nagyon kis politikai káté:
A politika fogalma: az érdekek által vezérelt akaratok harcának megjelenése.
A politika a hatalom megszerzésére irányuló tevékenység. Valamely osztály, réteg érdekeinek érvényesítése mások érdekeivel szemben. A politika érdekvezérelt akarati tevékenység és társadalmi viszony. A politikai tevékenység célja a társadalmi reprodukciót vezérlő hatalom megszerzése, illetve megtartása.

A politika összetevői: érdek, akarat, hatalom.

A politika, mint tevékenység, viszony és tartalom:
Az érdek meghatározottság, az akarati tartalom és a hatalomra irányultság elválaszthatatlanul jelenik meg. A politika és a politikai tevékenységek ún. relációs kategóriák, mivel eleve másokkal közösen, másokkal szemben végzett cselekvések, amelyek speciális viszonyokat teremtenek a politika alanyai között.

A politikai hatalom és társadalmi alapja:
A hatalom társadalmi viszony, társadalmi relációkban működik és nyilvánul meg. A hatalmi relációk személyek közötti, valamint csoportok és szervezetek közötti viszonyok, és a hatalom ezen viszonyok hierarchikus rendszerében intézményesül. A politikai hatalom társadalmi alapja és célja: a javak elosztása során keletkező konfliktusok megoldása, a javak elosztási rendjének meghatározása, a társadalom irányításának megvalósítása. A politikai hatalom akarati tartalmú viszony, mivel résztvevői érdekeik által meghatározott személyek, csoportok, rétegek és szervezett politikai erők, akik érdekeik által meghatározott akaratukat – akár mások ellenállásának legyőzésén keresztül is – kívánják érvényesíteni. A politikai hatalom akaratérvényesítő tevékenység, döntések formájában jelenik meg. A döntéshozók döntéseikkel mások magatartását befolyásolják, választható alternatíváikat szűkítik, vagy egyetlen a döntésben meghatározott alternatíva megvalósítását írják elő és kényszerítik ki .A politikai hatalom irányított befolyásolás, meghatározott cél elérésére irányul szankció kilátásba helyezésével, és ha kell igénybevételével. A politikai hatalom lényege: érdek- és akaratérvényesítő képesség a döntések birtoklása révén.

A hatalom forrásai és eszközformái:
1. a nyers erőszak és annak tényleges alkalmazása;
2. az erőszak és a büntető szankciók kilátásba helyezése tényleges érvényesítés nélkül is;
3. a félelem, főleg a kollektív félelem az erőszak a büntető szankciók érvényesítésétől, ami akkor s funkcionál, ha már hiányzik az erőszak, vagy büntető szankciók alkalmazásának képessége vagy lehetősége;
4. a normatív szankció és a szabály elfogadásából eredő meggyőződés;
5. a szervezeti nyomás, mint elkülönült és intézményesült dologi erő hat a szervezeti hierarchiába belépett, betagolódott személyek felé;
6. a politikai hatalom forrása a demokratikus felhatalmazás, ami szabályozott és korlátozott döntési jogot biztosít, képviseleti és átruházott hatáskörben;
7. hatalmi forrás és eszköz az információ intézményes birtoklása és az információs többlet;
8. főleg az interperszonális és az informális dimenzióban érvényesülő hatalmi forrás és eszköz az intellektuális fölény, a több és a nagyobb szakmai tudás és ennek elismerése, respektálása;
9. a politikai szférában is fontos hatalmi forrás és eszköz a pénz, a vagyon, a javak feletti rendelkezés;
10. sajátos hatalmi forrás a hiány, hiánygazdaságban a hiánycikkek, a javak elosztása feletti rendelkezés;
11. nem politikai jellegűek, valakinek a szeretete, barátság, lojalitás, hűség.

A modern pártok kialakulása:
A modern pártok a XIX. és a XX. században alakultak ki, és viszonylag későn váltak a politikai élet szereplőivé. A párt a demokrácia érvényesítése érdekében kialakítja hivatalos apparátusát, ami viszont ellehetetleníti a demokráciát. Szakadék a cselekvő kisebbség és a passzív többség között. A pártapparátus tagjai ragaszkodnak pozíciójukhoz a jobb életfeltételek miatt. A pártok néhány évtized alatt a politikai élet főszereplőivé váltak. Ennek oka az általános választási jog kiszélesítése. A pártok a politikát kivitték a parlamentből az „utcára” A párt pozitív szerepet csak akkor tölt be, ha nyitott az alulról és oldalról jövő nyomások iránt; ha nyitottsága megszűnik, akkor a bürokratikus centralizmus hatja át a párt működését. A párt legtorzabb formája, amikor totalitariánus pártként kezd működni. Ez a párt monopolizálja a hatalmat, kiiktatja az ellenfeleket a politikai életből, így megszűnnek a párt politikai funkciói.

A pars pro toto elve:
Minden párt csak a társadalom egy részét képviseli, soha nem az egészet. A pars pro toto elve azt jelenti, hogy a párt ugyan a részt képviseli, de az egészre kíván hatni. A párt „politikai” kategória, mert nem az egyetemesség, a köz, az állami egész szerepét tölti be. A pártok nem egyetlen politikai részterület befolyásolására, vagy feladat és cél megvalósítására kapnak felhatalmazást a választóiktól, hanem minden fontos társadalmi szférára. A pártoknak a társadalom minden fontos területére vonatkozóan kell, hogy legyen programszerű célkitűzése, ez különbözteti meg az érdekszervezetektől.

A politika alanyai:
1. politikai névtelenek (nem képesek saját alapvető érdekeik felismerésére és megfogalmazására, nem vesznek részt választásokon);
2. politikától elforduló passzívak (politikától tudatosan távol maradó csalódottak, határozott véleménnyel, de cselekvően nem kapcsolódnak be a politikai életbe);
3. politikailag aktív (erős közéleti elkötelezettség, határozott célképzet, egyértelmű politikai világkép jellemzi);
4. hivatásos politikusok (politikai aktivisták, szakértők, akik a politikából élnek).

-

eszkep írta, valahol feljebb:
„Íme,a cigányok között is van értelmes, aki eljutottak oda, hogy egyáltalán DEFINIÁLJÁK a problémát és még ötletei is vannak:
www.youtube.com/watch?v=tzm0ihIGEqU&feature=related
Talán ilyenekkel kellene konzultálni, nem Farkas Flóriánnal...”

Tovább folytatva a gondolatsort, szerintem minden normális ember ezt a vajdát választaná a cigányok képviselőjének, mert „vannak arra utaló jelek” hogy rendbe szedné a népét, ha meglenne az állami hatalma hozzá.
De ehhez képest…
„Döbbenet: börtönt megjárt, majd rejtélyes módon kegyelmet kapott MSZP-s bűnöző cigány a Fidesz soraiban
Mint arról már beszámoltunk, Farkas Flórián személyében egy köztörvényes bűnöző ül a Parlamentben, a Fidesz soraiban. Farkast többször elítélték, börtönben is ült, ám a legdurvább az, hogy mikor az 1990-es évek második felében bíróság elé akarták állítani sikkasztás és hűtlen kezelés miatt, nos, ekkor egész egyszerűen Göncz Árpád köztársasági kegyelemben részesítette. Indoklás nem volt, az ügyet pedig szokás szerint harminc évre titkosították. Tehát Farkas nem került bíróság elé bűncselekményéért. Kezdetben az MSZP szövetségese volt, az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat és a Lungo Drom elnökeként százmilliós támogatásokkal stafírozta ki az akkori kormányzat, akárcsak most Kolompár Orbánt. De mint láthatjuk, Farkas megúszta, ő felsőbbrendű, neki nem kell felelni az elsikkasztott pénzért, de ha egy vállalkozó nem ad számlát, arra kíméletlenül lesújt az APEH.”

Miért ő a kiválasztott, kik támogatják, és milyen logika van emögött?
Érdemes gondolkodni azon is, hogy mi is a céljuk valójában…
Minden rendes társaság páros lábbal rúgná ki ezt a személyt.
Ovi viszont vagy magától ilyen aljas, vagy meg lett neki mondva a zsidó gazdái (tanácsadói) által, hogy F. Flóriánt válassza, ha hatalmon akar maradni, és pont.

-

Ha vannak romák és nem romák a Kárpát-medencében, és ez lesz a terminus technikus (a „szakkifejezés”), akkor ugyanezen az alapon magyarok és nemmagyarok is vannak, tehát magyar állampolgárságot kapott cigányok, cigány etnikumú nemmagyarok. Ha pedig visít a fajvédő rajvédő, hogy ez kirekesztés – ők kezdték. Ha ilyen az adjonisten, akkor ilyen a fogadjisten is.

-

Az szerintem kb. mindenkinek világos, aki valóban érteni akarja, hogy nem a származás a probléma, hanem az életmód – a bűnöző, élősködő, munkakerülő életmód.
„Érdekes módon”, pl. a kínaiak se nem panaszkodnak, se kiugró számban nincs velük probléma. Beilleszkedtek. Hogyhogy nem, mindig csak a zsidókkal és a cigányokkal van probléma…
Mihelyt megszűnnek ezek a problémás zsidók és cigányok – szabadlábon, vagy létezni –, akkor megszűnik a probléma is. Előbb nem.
India alját kb. azzal az egyszerű eldöntendő kérdéssel intézték el annó, hogy vagy itt maradtok és megdöglötök, mert már annyi van a rovásotokon, vagy elmentek a francba.
Magyarországon a leggyorsabban fogyó dolgot türelemnek nevezik… és ha az elfogy, akkor végül az szűrődik le, hogy az itt maradók számára a polgárháború a megoldás. Aztán majd valakik előbb elfogynak.
Ez van; de legalább szeretni nem kell.
Azt is írtam már, hogy a gyurbánjárás van olyan rossz, mint a tatárjárás, és most ezt kell túlélni.

májkrém dzsekszon 2011.05.31. 07:22:39

@Bloodscalp: Van értelmes válasz: meg kell szüntetni az egész kisebbségi önkormányzatosdi nevű megélhetési politizálást!

fokabacsi 2011.05.31. 10:10:07

@Meleardil Eressea Iluvadan:" Azonban meg kell mondjam, töredéke annyi hazugság nincs benne, mint a felszentelt orgánumokban. Eleinte szoknom kellett a gyakran gyerekesen duzzogó hangvételt, a humor nyersességét, és az időnkénti alpári, tapló kinyilatkoztatásokat"
Így igaz! Én sem szeretem a sokszor sarkos durva fogalmazásukat, de azért van szövegértés, hogy magamban helyre tegyem. De amikor a "közszolgálati" csatornákon kitakarást elhallgatást hazudozást tapasztalok , akkor van tele vele a tarisznyám! Kiretusálgatták pl.a Gárdisták jelvényeit az árvízi tudósítások fotóin?! Nooormááális?

Meleardil Eressea Iluvadan 2011.05.31. 12:54:21

@fokabacsi: Retusalas meg hagyjan...amiket en meselni tudnek, hajjaj! Hetekig itt ulnenk. Amikor egy evekkel ezelott az orseregrol keszult kepet osszeretusalnak egy unnepsegen diszelgo gardistaval azert, hogy lenyilasozhassak. Mert ugye a gardista van feketeben es feherben (attol igazan nem zavartatjak magukat, hogy a nyilasok szine a fekete melle nem a fehet volt, hanem a zold), de nincs karszalagja. Az orseregnek meg legfeljebb a bakancsa fekete, de van rovasbetus karszalagja. Nomeg amikor Himnusz alatt vigyazallaskor az alakzat elott allo parancsnok tiszteleg. Hatterben egy megemlekezo kezeben az Arpad hazi savos lobogo. Fotos ugyesen leterdel (ot nem izgatja a Himnusz), es fotozza a tisztelgo gardistat hatterben a zaszloval. Felirat: ujfasisztak tisztelegnek a nyilas zaszlo elott. Na, korulbelul ilyen a hirszerkesztes.

süti beállítások módosítása