Skip to content


       Szűrés lista

Magyarország a legizgalmasabb ország

A politikai uborkaszezon unalmát egy picit feldobta a Fidelitas, akik a tegnapi kánikulában strand helyett Debrecenbe mentek, kongresszust tartani.

Tisztújítás is volt, "nagy meglepetéssel": A küldöttek 90 százalék fölötti szavazataránnyal (336 érvényes szavazatból 303-at megszerezve) újabb két évre a Fidelitas elnökévé választották Ágh Pétert, akinek nem volt kihívója.

Képzelem, hogy izgulhatott....

Mivel egy ilyen eseményen általában az égvilágon semmi izgi nem szokott történni (vagy legalábbis nem szivárog ki), csak a jobbnál-jobb (hahaha) nyilatkozatokból tudunk csemegézni.

Elsőként maga a Miniszterelnök:

"Magyarország nem tud megújulni a fiatalok nélkül, így a kormány számít a munkájukra."

"Térdig állunk a munkában mert az országot ahhoz, hogy esélye legyen a jövő megnyerésére jelentősen át kell szerveznünk."

Szerinte a kormány mindig számíthatott a fiatalokra és a Fidelitasra, és azt kérte, ezentúl is segítsék a munkájukat. Ágh Péter elnöktől azt kérte: "legyen meg a képességed és az erőd, hogy összegyűjtsd a fiatalok körében meglévő energiát, innovációt és újfajta gondolkodásmódot és bocsásd azt a kormány rendelkezésére."
(Akinek erős a szíve, megnézheti videón is.)

Aztán a régi-új elnök, Ágh Péter:

"A Fidelitas hosszú évek óta Magyarország megkerülhetetlen nemzedéki szervezete"

Megjegyezte, hogy 2001 óta először tartja úgy kongresszusát a Fidelitas, hogy a vezető kormánypárt ifjúsági szervezete. Az ellenzéki volt az eddigi leghosszabb létük, s ezen időszak alatt váltak az ország legnagyobb ifjúsági szervezetévé - tette hozzá.

A korábbi elnök, Szíjjártó Péter:

"A Fidelitas fennállása óta a legnagyobb sikereit érte el a 2010-es parlamenti és önkormányzati választásokon, így ma a legfontosabb, fiatalokat érintő kérdések nem születhetnek meg a szervezet nélkül."

A küldöttek figyelmét felhívta arra, hogy a kormányzati és önkormányzati munkájuk mellett a Fidelitas építésére is fordítsanak kellő időt és energiát, mert erős háttérszervezet nélkül nem lehetnek sikeresek 2014-ben.

A pártigazgató, Kubatov Gábor:

"A Fidelitas kitartásának köszönhetően ma már a szervezetnek "nincs versenytársa a pályán", az IDF, az Új Generáció és a Fiatal Baloldal is eltűnt."

A politikus kitért az MSZP politikájára is, mondván, az a lengyel szocialisták útjára lépett. "Hazudtak, csináltak egy hamis kormányprogramot, majd vittek egy neoliberális gazdaságpolitikát, és megbuktak" - mondta. Van azonban egy lépés, amit még nem követtek el: a három részre szakadás - tette hozzá, megjegyezve, hogy "ez van még hátra a magyar baloldal számára."

Végül, de nem utolsósorban a vendéglátó város polgármestere, Kósa Lajos, akinek mi megszavaztuk a fődíjat:

A politikus fontosnak nevezte, hogy a Fidelitas jelen legyen a politikai döntések meghozatalánál, mert mint mondta, a ma meghozott döntések hosszú távon őket érintik. A rövid távú tennivalók között kiemelte: a Fidesz meg szeretné nyerni a következő választásokat, amire szerinte jó esélye lesz. A következő kampányban fontos szerepe lesz az internetnek, s az internetes kampányban óriási szükség van a Fidelitasra - tette hozzá.

És amit az Ifjú Kereszténydemokratáknak nem jutott eszükbe megemlíteni a Túrórudi mellett:

"Ma Európa legizgalmasabb országa Magyarország, s egy izgalmas országban jó fiatalnak lenni."

 

Na, ehhez tartsa magát mindenki, és hess vissza dolgozni. :-)

Címkék: fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr263076223

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán-Rogán ellentét a Fidelitas kongresszusán - ki nyer ma? 2011.07.18. 17:56:15

Miközben azt hihetnénk, hogy egy 2/3-os többségű kormánypárt ifjúsági társszervezete háza táján béke és rend uralkodik, a helyzet korántsem ez. A Fidesz belső törésvonalai a Fidelitas sorai közé is beszivárogtak – erről szól a Fidelitas júli...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teefau 2011.07.18. 11:37:24

Egyet kell értenem a Fidelitas legényekkel, tényleg izgalmas ország vagyunk. Tudod mi lesz holnap? Tudod mi mennyibe fog kerülni? Tudod milyen jogszabályok lesznek érvényesek rád? Tudod hogyan és mit változtatnak meg? Tudod hogy ami tegnap legális volt az holnap illegális lesz-e? (stb. holnap hajnalig)
Nem, kurvaizgalmas ország vagyunk. És még Túró Rudink is van...Isten szeret bennünket.

sz4sz4 2011.07.18. 11:38:31

"A következő kampányban fontos szerepe lesz az internetnek, s az internetes kampányban óriási szükség van a Fidelitasra - tette hozzá."

Sííí, még több trollt a VB-re (is)!!44NÉGY

"Ma Európa legizgalmasabb országa Magyarország, s egy izgalmas országban jó fiatalnak lenni."

Ja, ezt megadom, izgalmas, pl. ma reggel is izgatottak voltak a fiatal ismerőseim a CHF miatt...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.07.18. 11:44:45

@teefau: Úgy tudom Puerto Rico, Hoduras, Guatemala és Mexico... stb. is olyan országok, ahol izgalomból sosincs hiány...
Ez már kurvaizgalmas-egzotikus ország
...
A következő szint az "élményország" :D

dr. Aullah 2011.07.18. 11:47:30

Nem azért, de ha egy országra használjuk az "izgalmas" jelzőt, akkor az nem jó dolog. Pont, hogy az ellenkezője kellene hogy legyen... nyugodt.

Gyönyörű lista:
Aztán a régi-új elnök, Ágh Péter
A korábbi elnök, Szíjjártó Péter
a vendéglátó város polgármestere, Kósa Lajos

Nos... aki ezek után kibírta nevetés nélkül, az jelentkezzen :D
A pártigazgató, Kubatov Gábor

CyberPunK 2011.07.18. 11:49:04

Találós kérdés: ez a Fidelitas mi a tököm? Csinálnak ezek bármit is? Csak mert kb annyit tudok a munkásságukról, mint a fiatal baloldalról, azaz semmit.

DArchAngel 2011.07.18. 12:03:13

Miért van az, hogy mosolyogni (röhögni) támad kedvem, ha rájuk nézek? Ha eszembe jut a vízgereblyézés?
A 'zinternetről meg csak annyit, hogy egyelőre nem úgy tűnik, hogy sikerülne narancsosítanuk.
De a lényeg, hogy biztosan jól élnek a mi pénzünkből...

Kartal (rezervált) 2011.07.18. 12:06:02

A párttal, Semjénnel egy az utunk,
A jelszavunk munka és béke.
|: Mi Fidelitasz ifjak indulunk,
Mert bennünk van Orbán reménye. :|

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.07.18. 12:08:53

én egy vén szaros vagyok nekem nem kell az izgalom, én szeretnék egy olyan punnyadt, eseménymentes, lúzer országban élni, mint pl svédország, hollandia, finnország.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.07.18. 12:08:58

@Gyani:

a fidesz.hu-ról vettem át szó szerint xD

Kartal (rezervált) 2011.07.18. 12:13:14

@teefau: igazad van. Nem győzünk izgulni: lesz holnap is munkám? Tudom fizetni a lakáshitelt? Lesz miből kaját vegyek? Lesz miből felneveljem a gyerekem?

Kurva anyjukat, én egy unalmas, kiszámítható országban szeretnék élni, ahol nem kell izgulni semmiért. Dettó mint @Conv:

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.07.18. 12:18:27

Nem rúgnak ki ma?
Átutalják a fizumat?
Nem megy csődbe a cég?
Ki tudom fizetni a villanyszámlát?
Elromlik valami / megbetegszik a gyerek fizu előtt 4 nappal?
Mikor tudunk legközelebb húst enni?
Ma mit találjak ki, miért nem veszünk fagyit?
Vajon milyen lehet nyaralni valahol?

Sokaknak tényleg csupa izgalom az élete, Kósa nagyon beletrafált.

Viktus 2011.07.18. 12:20:46

Szívesebben élvezném a hanyatló nyugat nyugalmát :P

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.07.18. 12:31:24

@laspalmas: @Viktus: @Kartal (rezervált): @Conv: és a többiek akik még szótlanok és némák,
az új fényességes korszak eljövetelére, alapítsunk egy UNCSI Pártot, a fő cél: pulzus szám 66 alatt, vérnyomás a szabványos 120/80 /na jó, kiváltságos esetekben ez növelhető ;) /

dr. Aullah 2011.07.18. 12:33:52

sry az offért:

index.hu/belfold/2011/07/18/vona_merfoldko_a_gyongyospatai_gyozelem/

"Vagyonosodási vizsgálat indul az uzsorások ellen, csendőrök és mezőőrök vigyáznak a rendre. Vona szerint a Fideszt és a terrort győzték le. "

Baldrick68 2011.07.18. 12:40:22

"Magyarország a legizgalmasabb ország"
Hát ja így is lehet mondani...
Azt mondjuk nem lehetne hogy mi is olyan szaros kis uncsi ország legyünk mint a szomszédos ausztria??
Csak úgy próbából 1 évig, aztán ha nagyon nem megy egye fene.

teefau 2011.07.18. 12:41:53

A legnagyobb gyöngyszem persze az egészben ez:
"A rövid távú tennivalók között kiemelte: a Fidesz meg szeretné nyerni a következő választásokat..."
RÖVID TÁVÚ te majomparádé? Gazdaság rendben, mindenféle indexünk/mutatónk szárnyal a kellő irányba, a felesleget már nem tudjuk hová szórni, átneveztünk már minden budapesti utcát és teret, felavattunk hiánypótló szobrokat, meghoztunk minden fontos és sarkalatos törvényt hát most mi legyen rövidtávra...győzni akarunk 3 év múlva...fijjúk-fijjúk, méltó utódai vagytok a nagy elődeiteknek :/

Endrosz 2011.07.18. 12:52:24

Van egy régi kínai közmondásos beszólás, én angol fordításban ismertem meg:

"May you live in interesting times! - "Élj érdekes időkben!' (ahol az "érdekes" negatív dolgokat jelent főleg, ez egy rosszakaró kívánság). Gyerekkoromban nem gondoltam volna, hogy ennyire érdekes időkben fogok élni. Izgalom az van, csak bírd szív- és érrendszerrel... ;)

Gonosz Repülőmókus 2011.07.18. 12:52:40

@csabapayne: "De már dolgozunk rajta, hogy ne csak Európa, hanem az egész világ legizgalmasabb országa legyünk. Egyrészt szakértőket küldünk olyan izgalmas országokba, mint Kolumbia, Sierra Leone, Szomália, Kongó, és még hosszan sorolhatnám, hogy minél magasabbra tornásszuk ezt az élményindexet. Ebben nagy segítségünkre vannak az Afganisztánból élve visszatért magyar katonai kontingens tagjai is. Másrészt törekszünk arra, hogy az ilyen izgalmas országokat jelző "banánköztársaság" kifejezés világszerte megváltozzon a sokkal életszerűbb "narancsköztársaság" kifejezésre."

turoczi 2011.07.18. 13:05:32

Pokorni Zoltán intelme a melldöngetőknek: mértéktartás!!

turoczi 2011.07.18. 13:06:55

@Baldrick68: a kiemelt romapolitikával?

Marcellusca 2011.07.18. 13:12:44

"Ma Európa legizgalmasabb országa Magyarország,.." - az B+!!!

Csatlakoznék az előzzem szólókhoz, kik egy nyugalmas, kiszámítható, már-már uncsi országban szeretne élni.
És, ha ez lehetséges, akkor ez legyen itt, a Kárpát-medence közepén!

Egyébként, üdv, Mindegykinek! :D

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.07.18. 13:31:49

@Baldrick68: :D Hofinak már akkor mennyire igaza volt.

Ha "próbából" nálunk is bevezetnék azt az életszínvonalat... hajjajj... mi lenne...
Az emberek még többet panaszkodnának:
- Mennyibe kerül mér megint a vesepecsenye, most kénytelen leszek bélszínnel enni a lecsót.
- Már megint 2 percet késett a vonat, ez felháborító
- A vasutasok ismét sztrájkolnak, mert nagyobb ingyen süteményt akarnak az 1 órás kávészünetükben az ingyen kávé mellé.
- Ez a szemét kormány különadót akar kivetni az otthoni jacuzzira és a szaunára is... holnaptól a 3D TV-k jönnek ?
- Ezek a mocsok focihuligánok mekkora balhét csináltak a VB negyeddöntőben: megdobálták szotyival a partjelzőt, nem való ezeknek a foci.
- Ezek az alsóközéposztályból származó földművesek már sokadszorra néznek sandán a kedvenc éttermemben. A múltkor a szupermarketben pedig becsmérlően morgolódtak, hogy lassan halad a sor: ZSELLÉRTERROR!!!

Agent Blue 2011.07.18. 13:34:12

"Élj mozgalmas időkben." Ez állítólag valami régi kínai átok, de ehhez egészen hasonlatos. Hát, legalább nem pofáznak mellé - annyira ! :D

Homeoffice 2011.07.18. 13:40:11

Persze hogy izgalmas ország ez!
Menjetek végig egy cigányokkal teli utcán késő éjjel!
Nah ugye:)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.07.18. 13:44:13

Hm, érdekes dolog ez, nekem egy egész csokornyi jelző jut eszembe kis hazánkkal kapcsolatban, de az IZGALMAS nincs ezek között... Sebaj, ma is tanultam valami újat, köszönöm Drága Lajos, hogy az Isten áldja meg a Te hatalmas bölcsességedet! Ámen!

sárkányfő 2011.07.18. 14:04:55

Ugye nem mondjátok komolyan, hogy létezik ezen a sártekén olyan élőlény, amelyik ambicionálja, hogy Szíjjártó Péter 2.0 -ává váljon...

aeidennis 2011.07.18. 14:07:35

Ezt kihagytad, pedig elég döbbenetes: Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár... úgy fogalmazott, szókimondó, vagány, forradalmár, trendi és szabadelvű szervezetnek kell lenniük. (forrás mai Magyar Nemzet)

Úgy tűnik hamarosan elkészül az új szdsz.

sárkányfő 2011.07.18. 14:07:43

@teefau:
Amíg a szocik voltak, csak a jövő volt bizonytalan...
Amióta fidesz van, már a múlt is...

Énbagoly 2011.07.18. 14:08:07

Nincs nekem ennyi izgalomhoz idegem. :)
A zorvos nyugalmat írt elő.

gyilkos fűegér 2011.07.18. 14:13:15

"A politikus kitért az MSZP politikájára is, mondván, az a lengyel szocialisták útjára lépett. "Hazudtak, csináltak egy hamis kormányprogramot, majd vittek egy neoliberális gazdaságpolitikát, és megbuktak""

A Fidesz ezzel szemben hazudott, csinált egy hamis kormányprogramot, majd visz egy hiper-neoliberális gazdaságpolitikát, és meg fog bukni.
Mindjárt más!

Squid 2011.07.18. 14:16:09

@sárkányfő: "Ugye nem mondjátok komolyan, hogy létezik ezen a sártekén olyan élőlény, amelyik ambicionálja, hogy Szíjjártó Péter 2.0 -ává váljon... "

Hát ez a nap mondata basszus :D Most így belegondolva elég súlyos emberi deficit kell ahhoz, hogy valakinek tényleg ez legyen a célja. Tuti nincs tükör a lakásában, hogy ne kelljen belenéznie.

kej 2011.07.18. 14:17:42

@Aullah: ez ugyanaz a vona, aki a könyvbemutatóján azt találta mondani, hogy ovi és a fidesz rántja ki magyarországot a szarból? ha igen, akkor erről a csapatról sincs több kérdésem

serwer 2011.07.18. 14:18:15

Kevés szánalmasabb dolog van a jobboldali fiatalok csoportjánál.
Talán csak az ellenjelölt nélküli választás.

ketroot 2011.07.18. 14:20:49

Hirtelen az IDF-nél az Israeli Defence Force ugrott be...:D

csárli hárper 2011.07.18. 14:21:00

pár éve még ez a bohóc orbanescu azt hablatyolta hogy Magyarország egy jó hely, látom azóta "fejlődtünk" most már "izgalmasak" vagyunk, na de mikor lesz élhető?
tudom, tudom emúnyócév, gyurcsányahibás, államadósságelleniharc meg az összes többi faszság...
elmehetnek ezek a tetvek is picsába!

gyilkos fűegér 2011.07.18. 14:21:02

@sz4sz4:

Bizonyos szemszögből nézve a Normandiai Partraszállás is egész izgalmas volt...

Secnir 2011.07.18. 14:22:13

@Gunther:
"Menjetek végig egy cigányokkal teli utcán késő éjjel!"
nem kell hozzá késő éj. Menj el fényes nappal a Diószeghy Sámuel utcába...

@sárkányfő:
Szíjjártó, mint példakép. eh.

"Tisztújítás is volt, "nagy meglepetéssel": A küldöttek 90 százalék fölötti szavazataránnyal (336 érvényes szavazatból 303-at megszerezve)"

na, itt az izgalom: ki volt az a 33? (OV: ki volt az a 4?) Belső ellenzék? Másképp gondolkodók?
csak nem?

gyilkos fűegér 2011.07.18. 14:22:59

@csárli hárper:

Sőt, Afganisztán is egész izgalmas. Váratlan meglepetések, érdekes emberek, szép tájak...

csárli hárper 2011.07.18. 14:24:23

@csárli hárper: helyesen: elmehetnek ezek a tetvek is "a" picsába!

na, be is dobok egy vodkanarit, hátha jön valami izgalom:)

Kalmár 2011.07.18. 14:24:30

@gyilkos fűegér: Neoliberális??
Nem kellene ennyi zöldséget összeírni. Túl sok Unicumot ittál?? Az mondjuk jó mentség lenne.
A multik és a bankok adóztatása, az erős állami szerepvállalás, munkaalpú társadalom a segélyalapú helyett, a buzi házasság tiltása, a 300 vallás kiseprűzése....csupa csupa konzervatív motívum.
Egyébként a "meg fog bukni" jelenleg ott tart, hogy esélye lenne megint a 2/3-ra, de tuti lenne a győzelem. Szóval több sebből vérzik az okos hasonlatod.

Pékszakállú Henceg 2011.07.18. 14:26:21

Bezzeg Svájc! Egy dögunalmas ország tehenekkel, Milka csokival meg egy rahedni flancos karórával! Tudod ki lakna ott!

Kalmár 2011.07.18. 14:27:13

@serwer: "Kevés szánalmasabb dolog van a jobboldali fiatalok csoportjánál."

Talán csak a szétesett, elár(v)ult baloldali fiatalok magányos kommentelései.

Pékszakállú Henceg 2011.07.18. 14:31:34

@Kalmár: Ja, valóban nem nevezném a fidesz kormányzását neoliberálisnak, sokkal inkább későfeudális dzsentri kormánynak. Értsd: kölcsönösen nyalják egymás seggét az egyházzal, központosítják a hatalmat, és felélik a jövőt.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2011.07.18. 14:31:52

Izgalmakat korán elölt
Az, hogy nem volt ellenjelölt.
Ez tipikus jobboldalis,
S van erről egy remek dal is:

Ellenjelölnék, de ára
Lenne, mennék közmunkára.
S rímeket míg Frady ont,
Épít közben stadiont.

:)

gyilkos fűegér 2011.07.18. 14:32:15

@Kalmár: "munkaalpú társadalom a segélyalapú helyett,"

Gondolom, humorizálni próbálsz a magad esetlen módján. Amúgy a magántulajdon szentségének leszarása, a szolidaritás felszámolása, az oktatás és a közegészségügy leépítése, a jogbiztonság megszüntetése, a hatalmi ágak elválasztásának gyengítése szintén bazi konzervatív értékek. Jó, a neoliberális sem a legpontosabb, ebben legyen neked igazad. Mondjuk úgy, ez a konzervatív és liberális gazdaságtan legrosszabb elemeinek ötvözete, leöntve egy kis despotizmussal, meg a nálunk szép hagyományokra visszatekintő "kreatív jogértelmezéssel".

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.18. 14:36:02

@csabapayne:

A zsellérterror nagyon jó kis szó! Megjegyzem! :)

gyilkos fűegér 2011.07.18. 14:37:54

@laspalmas:

Mi ebben az izgalmas? Pontosan tudod a választ: kirúgnak, nem utalnak, csődbe megy, nem tudod kifizetni. Semmi izgalom, kiszámítható jövő.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.07.18. 14:41:22

Kurva izgalmas bazmeg! 33 évesen kezdek őszülni.
A 3 cipőm közül az egyiknek kilyukadt a talpa, izgulok, hogy szeptemberig összejöjjön az újra való.
És addig ne sokat essen az eső.
Izgulok, ha megállít a rendőr (csak úgy), vajon mibe fog belekötni és mennyibe fog kerülni?
Izgulok a svájci frank hitelem miatt is, mert egyre nehezebben tudom kiköhögni.
Izgulok az APEH tartozásom miatt is, mert nem tudom hol bankolnak, de 100%-ot rávertek 6hónap alatt.

Izgulok, mert piros lámpás házunk sincs mint a svájciaknak, nincs rendőrünk aki csak akkor állít meg ha szabálytalan vagy, mint az amcsiknak, nemsokára sehol nem gyújthatok rá, mint nyugaton, annyit fogok enni mint egy kínai, csak a GDP-n ez nem fog annyira látszani mint nekik.

Befogtátok a tökömet egy satuba, rámgyújtottátok a a házat és adtatok egy kést. Hogy rohadnátok meg.

sárkányfő 2011.07.18. 14:42:07

Mondjuk ennek a "Magyarország a legizgalmasabb ország"-mondatnak külön aktualitást ad, hogy ma 238 a frank, és napokon belül 240 fölött lesz.
Egymillió frankhiteles izgul. Csak úgy hömpölyög az izgalom az országban.

Szerdától meg 8 ft-tal emelik megint a benzin árát. Na most pl. azon is lehet izgulni, hogy az emberek pártján álló fidesz akarja-e csökkenteni a benzin jövedéki adóját, mint javasolta azt még ellenzékből?:
"hogyha a Fidesz javaslata teljesül, akkor egy átlagos tankolás esetében 1350 forintot tudna spórolni az autós" - mondta Szíjjártó.
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=130437

gyilkos fűegér 2011.07.18. 14:43:36

@Gonosz Repülőmókus: "De már dolgozunk rajta, hogy ne csak Európa, hanem az egész világ legizgalmasabb országa legyünk."

2012-ben Szíjjártó bejelenti, hogy az izgalmak fokozása érdekében betelepítik Magyarországra az Alieneket.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.07.18. 14:44:10

@sárkányfő: "hogyha a Fidesz javaslata teljesül, akkor egy átlagos tankolás esetében 1350 forintot tudna spórolni az autós" - mondta Szíjjártó."- erről egy régi szőkenős vicc jut eszembe: "Nem értem miért mondják, hogy drágult a benzin, ma is ötezerért tankoltam..." :((((

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.07.18. 14:45:28

ilyen unalmas országot már rég nem hordott hátán a Föld, talán Kubát és Észak-Koreát leszámítva - teszem hozzá szép csendesen.

Kalmár 2011.07.18. 14:45:32

@gyilkos fűegér: Szerintem pedig egy keménykezű ellentmondást nem tűrő kormányzás, egy csőd közeli helyzetben. Ráadásul olyankor amikor SENKI nem fog segíteni nekünk.
Ebben a kormányzásban valóban benne van, hogy nem egyeztetnek hónapokon át, mint a szocik tették, de nekem az a töketlenkedés nem hiányzik. Inkább borítsuk ki a bilit végre rendesen, még akkor is ha pár ember is utánna esik, de tegyenek rendet. Különben mindannyian a pöcegödörbe kerülünk. Egyébként sem látom be, hogy a 10% körüli pártokkal akik miért kellene hetekig tökölni amikor NINCS konszezusra esély. Ők az balra mennének a Fidesz pedig jobbra. Konszemzus lenne ha sehová sem mennénk?? Inkább ne, jó ez így. Különösen tetszik, ha olyan pártok vezetői kritizálják a Fideszt üvöltve akiknek börtönben lenne a helyük amiért tönkre tettek egy generációt.
Ebben persze nem fogunk egyetérteni, de nem baj.
A felsorolt zöldségekkel sem értek egyet persze. Az szdsz után vicces, hogy a közegészségügy és az oktatás leépítését látod......neee. Ezt nem írhattad le röhögés nélkül.
Mindenesetre tartom, hogy nem hiper liberálisak (szerencsére) és azt is, hogy az emberek többsége nem lát jobb utat. Nincs jelenleg hiteles alternatíva.

Le_Penseur 2011.07.18. 14:45:57

Ágh Péterről még sokat fogunk hallani, meglássátok!
1982-ben születetett, 16 éves kora óta tagja a fidelitasnak, 20 éves kora óta önkormányzati képviselő és 24 éves kora óta országgyűlési lépviselő! Ügyesen magáévá teszi az épp aktuális ideológiai áramlatot, tőle származik Szombathely díszpolgárának, Széll Kálmán emléktáblájának ötlete.
Mögötte a teljes fidesz vezérkar, nincs ellenfele a fidelitásban! Ügyes!

nu pagagyí 2011.07.18. 14:48:09

Kubatovtól megtudtuk, hogy elkészültek a tervek az MSZP háromfelé szakítására. Már csak egy párat kell aludnunk, hogy megtudjuk ki az MSZP Retkes Attilája. Tényleg izgalmas kongresszus volt.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.07.18. 14:52:07

@Le_Penseur: elnézve a fiatalember életrajzát:

www.parlament.hu/kepv/eletrajz/hu/a011.pdf

ez sem dolgozott még egy kurva percet sem életében.

gyilkos fűegér 2011.07.18. 14:53:53

@Kalmár:

Nézd egyelőre ott tartunk, hogy tátong egy 500 milliárdos lyuk a költségvetésen, a lopott manyup pénzek nélkül, 6,6 (!) százalék lenne a hiány, a költségvetést kéthetente írják át, Matolcsy kéthetente újabb zárolásokat jelent be a minisztériumoknál, miközben izzad, mint kurva a templomban, az SzJA csökkentés a gazdagoknál eddig 0,0 százalékkal emelte a kiskereskedelmi forgalmat és 0,0 darab munkahelyet teremtett, az államadósságra pedig sikerült rápakolni vagy 2000 milliárdot, ami most több mint 21 ezer milliárd.
Hát ez nem tudom mi, ha nem töketlenkedés.
Viszont mindenki kirúgva leváltva, bekussoltatva, anyja hátán megbaszva, mindez azért, mert Vikinek kicsi a pöcse, meg tudja, hogy mindenki egy buta parasztnak tartja és kiröhögi.

Bakter 2011.07.18. 14:57:23

Hofi után szabadon:
Ha izgalomra vágysz, pubi, akkor ott a kezed. Jobb alsó madárfogás.

Amúgy ezt a kekeckedő, mihaszna frankot nem kéne már egy kis kokival beijeszteni, Forradalmár Pógártárs, aztán ha az nem elég, jöhet a tockos meg a saller? Engem nem érinti, de nehogymán a segg csapkodja a botot.

nu pagagyí 2011.07.18. 14:59:08

@Kalmár: Látom már felnőttél a Kádár-rendszer igazságainak felismeréséhez. Csak így tovább. Még lesz egy-két piszkos munka, de utána csend lesz. Ha netán megbukna a rendszer még mindig bejelentkezhetsz utólag csendes ellenállónak, aki belülről bomlasztott. A legendát, majd a hasonszőrűek kéz-kezet mos alapon alátámasztják - a majdani pozsgaikra, szűrösökre, csurkapistákra gondolok.

NYJetsTD 2011.07.18. 15:00:39

Megtámogatnám egy kis lével, aki kivinné a fidelitast egy picit dubajozni...

atlbilbaoo 2011.07.18. 15:00:53

Az év mondása, bocsi a szókimondásért, én is úgy kaptam:
"
"Tudjátok mi történt a kormányváltás alkalmával???
Egy óvatlan pillanatban, amikor nem figyeltünk oda, kicserélték a szánkban a faszt!"

Bakter 2011.07.18. 15:00:56

@Kalmár:
"...az emberek többsége nem lát jobb utat. Nincs jelenleg hiteles alternatíva. "

Megvan az első időközi jobbikos győzelem. Csak szólok...

atlbilbaoo 2011.07.18. 15:03:36

Stumpf István :MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök,
Járai Zsigmond : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
Matolcsy György : MSZMP tag, III/II együttműködő,
Martonyi János : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
Chikán Attila : MSZMP tag,
Pintér Sándor : MSZMP titkár,
Boross Péter : MSZMP tag, DÉLBUDA III/III
Ligetvári Ferenc: MSZMP tag,
Boros Imre MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008
Pozsgay Imre MSZMP PB tag,
Szűrös Mátyás MSZMP KB tag,
Csintalan Sándor MSZMP és MSZP tag, jelenleg a Fidesz és a HÍR TV ideológiai
támasza,
Schmitt Pál : NOB tag, a Los Angelesben rendezett
olimpiai részvétel megfúrója és főkommunikátora, jelenleg közt. elnök hazánk
nagyobb dicsőségére
Kerényi Imre : MSZMP alapszervezeti titkár,
Torgyán József : alias Szatmári, III/III-mas együttműködő, az első Orbán
kormány minisztere,
Balogh Gyula : MSZMP tag,
Szita Károly : III/III együttműködő,
Mikola István - Hazafias Népfront alelnök
Fónagy János : MSZMP tag,
Vonza András : MSZMP tag,
Szabadi Béla : MSZMP tag, munkásőr,
Varga Mihály : KISZ titkár,
Deutsch Tamás : KISZ titkár,
Orbán Viktor : KISZ titkár, a papa párttitkár
Kövér László : KISZ-titkár, Magyar Szocialista Munkáspárt Központi
Bizottsága alá tartozó Párttörténeti Intézet tudományos munkatársa (
az egyetem elvégzése után azonnal, mivel a nagypapa 1919-es
VÖRÖSKATONA VOLT ,
az egész Kövér család ebből élt a Kádár rendszerben)

Le_Penseur 2011.07.18. 15:04:27

@Seduxen:
Jaj, dehogynem! A fidelitasban, az önkormányzatban és az országgyűlésben! Már így is bővebb az életrajza, mint a jelenlegi miniszterelnöknek! :-P

Kalmár 2011.07.18. 15:08:10

@Bakter: Na mesélj, hol vertek meg Fideszes jelöltet?? Egyébként nem egy falu számít. Minden közvélemény kutató(még a szociké is) azt méri, hogy túl minden "rémes intézkedésen" az emberek még mindig nem bíznak senkiben jobban, mint a Fideszben.
Csak szólok.

Link Elek 2011.07.18. 15:08:20

tenyleg a legizgalmasabb orszag.
senki sem tudhatja, hogy holnap mit lop el tole a fidesz

Viktus 2011.07.18. 15:11:57

Én azt tudom a szocik alatt szar volt birkának lenni, de túléltük max. csupaszra nyírtak , de kis legelni való mindig akadt. Most viszont nyomatják az így-úgy segítünk a vállalkozókon dumát miközben késsel nyiszálják el a torkincánkat ... csak aztán nem tudom miből képzelik eltartani az országot.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.07.18. 15:13:07

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.: egy alom :)))

@Le_Penseur: juujjj, miket nem kommentelnek itt egyesek :))) amúgy ez szemenszedett hazugság: asszem Viktornak van 5 hónap munkaviszonya!! Bizony!

"1987-1988-ban szociológus gyakornokként a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium Vezetőképző Intézetében dolgozott."

Murderface 2011.07.18. 15:14:48

"Ma Európa legizgalmasabb országa Magyarország, s egy izgalmas országban jó fiatalnak lenni."

Kívánom az összes politikusnak és politikus-palántának, hogy személyesen is tapasztalja meg, milyen izgalmas átkelni a nyócker, vagy Pesterzsébet b(r)ajosabb részein gyalog, naplemente után. Vagy azt, hogy milyen izgalmas 30000 forintból befizetni a csekkeket, és megélni a maradékból egy hónapig. Garantált a borzongás, Bear Grylls túlélő-show-ja ehhez képest kutya fasza :)

Bakter 2011.07.18. 15:17:00

@Kalmár:
"Szerinte ez a győzelem mérföldkő lehet az országban, itt ugyanis a kétharmaddal szemben győztek. Bár hivatalosan fideszes jelölt nem volt Gyöngyöspatán, sőt, Juhász volt az egyetlen, aki hivatalosan pártszínekben indult, az Index helyszíni tudósítójának vasárnap többen is megerősítették [1], Matalik Ferencné alpolgármestert érezhetően támogatta a Fidesz."

A közvéleménykutatók, (még a szociké is) 2002-ben is 2006-ban is azt mérték, hogy fidesz győzelem lesz. Bár még pár gyors törvény, és bizonyított lesz, hogy valóban ők győztek.
Amúgy meg sok emberrel találkozom nap mint nap. Még a beismerten, (nem csak szavakban) fidesz támogatók is szidják őket, mint a bokrot. Ennyit a bizalomról.

csoko20 2011.07.18. 15:17:26

@atlbilbaoo: De ami itt megy egy éve, az már bőven kimerítette a "seggből szájba" kategóriát!!!

Apafarkas 2011.07.18. 15:18:37

@teefau: igazad, van, sőt, azon is izgulhatsz, hogy ami ma törvényes, az holnap is az lesz-e, és ha nem akkor megbüntetnek-e visszamenőleg?

hoseman 2011.07.18. 15:18:56

a megkérdezettek 61 %-a várja a következő konzultációt..... ez egy tuti info :)))) egyébként ez a fidelifasz(elnézést a szójátékért..) mit csinál úgy kb-ra?? valaki!!!

nemláttadapuskámat? 2011.07.18. 15:20:50

Debrecen tényleg elég izgalmas. Nem a Perényin tartották a kongresszust?

Bakter 2011.07.18. 15:22:01

@hoseman:
Ez olyan, mint a felcúti akadémia. Ez neveli ki a következő kétballáb generációt. (A láb helyett más testrész is alkalmazható!)

GGG77 2011.07.18. 15:22:57

Rogán, Szijjártó is sokra vitte. A Fideszben szemüveges, okoska, tenyérbe mászó fejjel jók az esélyek. Ágh is sikeres lehet.

GGG77 2011.07.18. 15:24:20

@Bakter: Egyik rájuk szavazó barátom pár hete iszogatás közben kért elnézést mindannyiunktól.

Le_Penseur 2011.07.18. 15:25:01

@hoseman:
OV: "legyen meg a képességed és az erőd, hogy összegyűjtsd a fiatalok körében meglévő energiát, innovációt és újfajta gondolkodásmódot és bocsásd azt a kormány rendelkezésére."

Ha ezt kérte Viktor, akkor fidelitas összegyűjti a fiatalok energiáját és a kormány rendelkezésére bocsájtja!
Kínos, hogy már a fiatalok energiáját is a kormány rendelkezésére kell bocsájtani! :-((

koho 2011.07.18. 15:25:10

"Magyarország én így szeretlek"

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.18. 15:28:17

@Le_Penseur:

Engem apám szétvert volna ha 16 évesen beállok a FideSS Jugendbe. Vagy bármelyikbe :)

Homeoffice 2011.07.18. 15:29:00

@GGG77:

Ugyan. Nálatok legalább már páran rájöttek, hogy elbaszták. Örüljél neki.:)
Bezzeg Nálunk...

Kalmár 2011.07.18. 15:29:05

@Le_Penseur: Tényleg ciki. Sokkal szimpatikusabb, hogy "akinek nem teszik annak el lehet menni!!"
Persze kinek a pap....

hozzaszolo 2011.07.18. 15:29:07

@Secnir: feltehetően még be voltak kicsit piálva esetleg pont facebookoztak vagy valami hasonló.

hoseman 2011.07.18. 15:30:38

@Le_Penseur: igazad van....kérdésemre a válasz mindvégig ott volt a szemem előtt,csak OV ragyogása elvakított....na meg a hallásom is elvette ...

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.18. 15:36:53

@Kartal (rezervált): "Lesz...?"
Lesz, a 30 éveseknek egyre gyakrabban infarktus!

Benzoate Ostylezene Bicarbonate · http://fbi.gov 2011.07.18. 15:37:06

Én nem lánglelkű harcos forradalmárok által vezetett izgalmas országot, hanem egy nyugodt, kiszámítható, biztonságos hazát szeretnék, amit világos fejű könyvelők, épeszű szociálpolitikusok és pengeagyú diplomaták irányítanak.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.18. 15:37:31

@Le_Penseur:

Én már öreg vagyok, nem adnék ezeknek semmit, csak lófaszt :)

2011.07.18. 15:38:30

Én azon szeretnék izgulni, ha azon kéne vitatkozni, hogy most mennyi kölcsönt adjunk, mondjuk az IMF-nek, az Eu-nak, és azon hogy mikor viszik már börtönbe a gengszterváltás utáni időszak pártvezetőit, kormány tagjait--jobbról, balról egyaránt.
Meg azon izgulnék a legjobban, hogy az "olajbiznisz", a kárpótlási jegyek "sunnyogói", az E-hitelt haveri alapon felszedő , a gyárakat, üzemeket, bankokat fillérekért kapó "üzletemberek" és a könyvjóváirással milliárdosokká avandzsált politikusok barátainak mikor lesz a tárgyalása.

Végre szeretném látni, hogy párthovatartozástól függetlenül, a magyar ügyészség, biróság végre nem jogot , hanem igazságot szolgáltatna. Mert ideje lenne nem csak az egyik oldalt, hanem a másikat is elszámoltatni--mert lopott és csalt, hazudott itt minden párt, pártvezető és volt vagy jelenlegi kormány is.
Na az lenne az igazi izgalom, hogy mikor kit és hány évre meszeltek el és zárolták a vagyonukat
.
Mert a fiataloknak igazuk van mikor leszarják azt ami itt van nálunk. Menjenek el és a sok szarkavaró, dilettáns, harácsoló és képmutató politikus pedig szónokoljon. Előbb utóbb --remélhetően--a "zemberek", a Választópolgárok, a hazáért aggódók elzavarják ezt a sok szarházi, megélhetési kóklert. Mert ennek már itt az ideje!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.07.18. 15:38:46

Jaaaj mán gyerekeeek!A fene azt az elégedetlenkedő fajtátokat!Nincs semmi rendes téma és már csak ilyenekbe tudtok belekötni,igaz?
Vártam at eszkep/vidéki/szellem-féle nyilatkozatokat de látom van egy új barátunk aki megnyugtat minket,hogy minden rendben.

Le_Penseur 2011.07.18. 15:39:17

@Kalmár:
Nem léphetnénk már át a táncos bohóc árnyékát? Tényleg mindenre csak az a válasz, hogy bezzeg Feri, bezzeg a szocik?
Még egyszer leírom az idézetet: "legyen meg a képességed és az erőd, hogy összegyűjtsd a fiatalok körében meglévő energiát, innovációt és újfajta gondolkodásmódot és bocsásd azt a kormány rendelkezésére."
Az egésznek a stílusa, de főképp az utolsó pár szó (bocsásd azt a kormány rendelkezésére) olyan, hogy feláll tőle a hátamon a szőr! Konkrétan hogyan fogja Ágh Péter összegyűjteni fiatalok körében meglévő energiát, innovációt és újfajta gondolkodásmódot és hogyan fogja azt a kormány rendelkezésére bocsájtani?

GGG77 2011.07.18. 15:40:08

@Gunther: Azért az a "páran" mára kitesz kb 1 milliót. :)
Csak sajnos van még kb másfél, akik most vasárnap is simán behúznák az ikszet ezekre.

Homeoffice 2011.07.18. 15:40:31

@Tigeri:

S Az Te vagy Tigeri?:)
Felvettek Téged is?,:)

gramercy 2011.07.18. 15:41:56

kubatov et. és tsai hamár így a keblükre ölelté kínát, tudhatnák hogy nekik is van egy ilyen szólásuk, hogyaszondja may you live in interesting times

ja, hogy a kínai kultúrában ez átok

Kalmár 2011.07.18. 15:42:03

@Bakter: Engem meggyőztél.

Sokan azt mesélték, hogy a Fidesz érezhetően támogatta.

Szóval annak ellenére, hogy semelyik médiumban nem szóltak fel mellette, nem küldtek egy ismert arcot sem oda és a jelölt sem használta a jelenleg legnépszerűbb párt logóját, ennek ellenére Fideszes volt.

Te pedig sok emberrel beszélsz.....
Na ez adu ász.
Akkor nyilván az időközi választások döntő többsége és minden közvélemény kutató cég mérése ellenére neked van igazad. Tényleg komolyan meggyőztél.
Szoktál nyitott szemmel is autót vezetni vagy te jobban ismered a forgalmat a látható valóság ellenére?

Peetee 2011.07.18. 15:42:17

Kurv@ izgalmas, miután nincs gyermekünk és 3 kiló alatt keresünk a feleségemmel, mondjárt el is vettek tavaly ~15.000 Ft-ot a fizetésünkből, amit jövőre még 15-20e Ft-os csökkenés követ.
Ezért cserébe a főnököm, amik bőven 3 kiló felett keres és szintén gyermektelen kapott pluszba ~45e Ft-ot.

Ez aztán tényleg kurv@ izgi srácok!!!!!!!!!!!!!!!!!

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.18. 15:42:55

@gyilkos fűegér: "Bizonyos szemszögből nézve a Normandiai Partraszállás is egész izgalmas volt... "

Különösen innen visszafelé nézve!

Homeoffice 2011.07.18. 15:42:59

@GGG77:

Helyes. Nagyon helyes.
Azért néha még visszaolvasgatom a választási postot.. a sok boldog (akkori) fidesznyik örjöngését..:)

Bakter 2011.07.18. 15:43:02

@Le_Penseur:
Valahol valamikor a fiataloknak már a fentieket valakinek a rendelkezésére kellett bocsátaniuk. Nem jó móka volt. Remélem a mi fiataljainknak több eszük van.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.07.18. 15:44:14

Ezek nem normálisak!

Ilyen arrogánsan, nagyképűen, hozzá nem értően, önzően politizálni szarháziság!

Gyöngyöspata jelzett, Esztergom a nemzeti összefogás hős városa!

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.18. 15:45:49

@Kalmár:".... az erős állami szerepvállalás, munkaalpú társadalom a segélyalapú helyett,..."
A fene se tudja, én úgy emlékszem OV és társai 90-ben ezt váltották le! Te nem így látod, vagy a visszamenőleges törvénykezés elvette a visszanézőkéd objektivitását?

GGG77 2011.07.18. 15:49:56

@Gunther: Azért az én fideszes köreimben hál' istennek ujjongás nem volt. Csak reménykedtek, hogy jobb lesz, mint Gyurcsányék. Én meg mondtam, hogy Orbánéknál rosszabbat nem lehet húzni a pakliból. :)

Bakter 2011.07.18. 15:50:07

@Kalmár:
Nem tűnik fel, hogy itt gyakorlatilag csak te helyesled a kormányod dolgait?
Bszki, nem az előbb hoztam a példát, hogy már kétszer beszoptátok a közvéleménykutatókat? Elég hülyén néz ki, hogy már megint erre hivatkozol. Ja, a közvéleménykutatóknál én is fideszes vagyok, mert oda mindenki azt mond, amit akar - a függöny mögött meg némán ikszel.
Olyan fideszes közegben élek, mint a picsa, ha már ott is több az elégedetlenkedő, mint az elégedett, akkor nem kell közvéleménykutató.
Tovább nem vitatkozom egy ügyeletessel.

Kalmár 2011.07.18. 15:50:39

@Le_Penseur: Nem meglepő, hogy nem érted. Sajnos így kell hagyjalak álló szőrrel.
(fúj undorító)
Ha a jelenlegi és az előző kormány fiatalokról alkotott képét hasonlítom össze, nekem ez jobban tetszik. Persze ha a te fejedben a kormány egy orbánördög vezérelte rosszakarat generátor aki ki a karja szívni a véredet akkor értem. Nem múlt el nyom nélül az eddigi kampánygépezet....
Sajnállak. (ez pedig az én jogom)

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.18. 15:50:52

@Kalmár: "Inkább borítsuk ki a bilit végre rendesen, még akkor is ha pár ember is utánna esik, de tegyenek rendet."
Ezzel a mondattal nincs is baj, csak a sok forradalmi intézkedésnek eredméyneként eddig minden látszott, csak a rend a legkevésbé. Te nem vetted észre?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.07.18. 15:51:17

@Gunther: Ez a legnagyobb sértés a világon!Nagyon durva volt!
Ó,hogy törjön el a bokád! Ja,hogy az már megvolt.....? :))

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.18. 15:53:33

@Le_Penseur: Hát lehajol, lehetőleg úgy, hogy a feje, de főleg anyelve egy magasságban legyen...

aha, persze 2011.07.18. 15:53:50

Tegye fel a kezét, aki az orsz. gyűl. választásokkor az ország izgalmassá tételére szavazott.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.07.18. 15:54:59

@Gunther: @GGG77: Én is nézem,hogy sokan hogy örültek,aztán eszembe jut , hogy 2006-ban hogy örültünk hogy megcsináltuk.
Mondjuk 1-2 éve úgy voltam,hogy ezeknél még viktorék is jobbak lesznek.
Hát nem!Ugyanolyanok.:((

tovabb a jezsovi uton 2011.07.18. 15:56:47

még izgibb lenne az ország, ha a románok megtámadnák és ezeknek a fidesznyik kisköcsögöknek az első sorba kellene harcolni!!)))))))képzeljétek el ágh pétert rambonak öltözve!!)))))én mondjuk állnák át a románokhoz, az tuti!!!!

GGG77 2011.07.18. 15:57:06

@Tigeri: 2006 tavaszán még én is örültem. Aztán ősszel már nem.

Homeoffice 2011.07.18. 15:57:28

@GGG77:

Nah.. 1 millió????
Akkor lehet beindítom as pólóbusinessemet:)))
"Bocs, Rájuk szavaztam":)))

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.18. 15:58:02

@Kalmár: Te el sem tudod képzelni, hogy az időközi választásokon van annyi esze az embereknek, hogy nem "hugyoznak a széllel szembe"?

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 16:00:35

@látjátok feleim szümtükkel: Hehe, a maszop alatt vígan hugyozott mindenki a széllel szembe, hálaistennek.

Sweet And Full Of Grace 2011.07.18. 16:00:44

Tegyük mellé a Societast:

"„Az egészséges életmód döntő jelentőségű, ezért nagyon fontos, hogy beépítsük a
szocialista párt arculatába” – mondta el a kóla- és hamburgeradó kapcsán Szanyi Tibor
a Societas sátrában az EFOTT-on. Az MSZP elnökségi tagja hangsúlyozta, hogy a
gyermekétkeztetés és a testnevelés kérdése különösen fontos, ugyanis hosszútávú
befektetései az országnak. „Igaz, az országos megvalósítás komoly költségeket igényelne,
viszont idővel minden kiadás megtérül, tekintve, hogy akik most egészségesen élnek,
azoknál valószínűleg kevesebb egészségügyi probléma fog jelentkezni az évek során”.
Szanyi hozzátette: „amennyiben a Fidesz nem szórná el az ország pénzét, meglenne
a szükséges anyagi háttér a beruházásokhoz”."

Homeoffice 2011.07.18. 16:00:53

@Tigeri:

Affenét.
Most nagyon csendben van. "Dolgozik"

A szerelő 2011.07.18. 16:01:00

Nem a szocializmusban volt divat az egyetlen jelölt? :)

Sweet And Full Of Grace 2011.07.18. 16:02:18

"akik most egészségesen élnek, azoknál valószínűleg kevesebb egészségügyi probléma fog jelentkezni az évek során"

Én nem is tudom, mi volna velünk Szanyi kapitány nélkül. Még esetleg Baja Feri hozzátehetett volna valamit a a mértékletes alkoholfogyasztásról.

OrrSir 2011.07.18. 16:02:27

Faszomba az izgalmakkal. Unalmas Svájc legyen inkább.
Nekik tutti izgalmas, mert mélyen lehet markolni a közösből.

Nekünk meg azért, mert napokra előre tervezünk csak nem is hetetkre.

Politikusnak kellett vóna lenni, kontraszelektált meberi hulladék mind, de legalább dőzsölnek itt nyomorban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.07.18. 16:02:30

@GGG77: Én még azután is bíztam bennük.Elkúrták,hát majd helyrehozzák.Ööö nem egészen sikerült.Aztán most ami utánuk jött.....

Le_Penseur 2011.07.18. 16:02:49

@Kalmár:
Úgy látszik nem vagyok ideológiailag elég képzett...
"Ha a jelenlegi és az előző kormány fiatalokról alkotott képét hasonlítom össze, nekem ez jobban tetszik."
Kifejtenéd, hogy a jelenlegi kormánynak mi a fiatalokról alkotott képe?
Amit én látok:
- világnézetileg semleges oktatás helyett egyes településeken csak egyházi iskola elérhető
- gyermektelen, pályakezdő fiatalok büntetése az adórendszerrel
- iskolák bezárása
Ma minden hatodik fiatal tervezi, hogy elhagyja az országot. Sajnos néhányuknak esze ágában sem lesz visszajönni.

csárli hárper 2011.07.18. 16:03:53

@Gunther: volt pár éve autó matrica "én nem ezekre szavaztam" vagy valami ilyesmi, szerintem az is biznisz lenne.
ha bejön nem kérek százalékot:)
na jó, egy vodkanarit elfogadok!

Seduxen (már NEM dr.) 2011.07.18. 16:05:21

@Gunther: bizony pöcsömöccse, mégpedig HELYETTED dolgozik! mert valakinek el kell végezni a munkát a cég alkesze helyett is... :DDDDDDDD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.07.18. 16:07:47

@Gunther: Csak nem ő a Kalmár nevű kommentelő?:))
Erről,hogy dolgozik mindig eszkep jut eszembe.
Amúgy: -Mióta dolgozik itt?
-Amióta megfenyegettek,hogy kirúgnak.

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.18. 16:08:08

@Bathory: Csak tedd közben hozzá azt is, hogy akkor az önkormányzatok többségében a fidesz volt az úr!
Szerinted a széllel szembe hugyozásnak köszönhető a nagy eladósodottságuk is?

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 16:08:37

@Sweet And Full Of Grace: Csuhajja! 8 évig csinálták az ellenkezőjét, mint amiről szanyi dr. hadovál. Már falusi választást is csak 'függetlenként' nyerhetnek meg.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.07.18. 16:09:50

@Gunther: Mi van vele?Új játékot telepített a gépére?
@Seduxen: De azért úgy állsz hozzá,hogy más is odaférjen,nem igaz?:))

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 16:12:16

@látjátok feleim szümtükkel: Ne röhögtesd ki magad, nem túl egészséges logika az önkormányzat eladósodottságáért az önkormányzatot okolni. Nézd meg az alkotmányban, ki felel a pénzügyekért. A második legszánalmasabb maszop-kifogás a válság után.

Sweet And Full Of Grace 2011.07.18. 16:16:13

"világnézetileg semleges oktatás helyett egyes településeken csak egyházi iskola elérhető"

Rögzítsük: az önkormányzati fenntartású, egyházaknak átadott iskolák esetében annyi változott az előző, szocialista-liberális kormány általi szabályozásban, hogy eltörölték azt a szabályt, hogy az egyházi működtetésre átadott iskola után az önkormányzatnak még további öt éven át kell biztosítania a normatíva rá eső részét. Pont. Semmi más.

Úgyhogy talán hagyjuk a rossz dumát a 'világnézetileg semleges oktatásról', annyi változott, hogy az önkormányzatoknak nem kell további öt évig fizetniük egy intézmény után, amit már nem működtetnek.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.07.18. 16:17:40

@Tigeri: bizony, egy kurva jó flash játékot! az a feladat, hogy mész a pályán egy baszott nagy szívlapáttal, és a szembejövő Tigeri-ket kell irgalmatlanul fejbe baszni :DDDD

gitáros 2011.07.18. 16:18:13

@Kalmár:
Na, mi van, az értelmesebb nyaralnak, csak téged tudtak küldeni, hogy tartsd a frontot? :)

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.18. 16:20:48

@Bathory: Neked rossz a szemed! Nem olvastál még arról, hogy az önkormányzatok kötvények kibocsátásával, hitelek felvételével adósították el magukat, pl. Esztergom, vagy Debrecen,Békéscsaba, ahol kétszer is bocsátottak ki kötvényeket?
Úgy tudom a kötvényeket többségében svájci frank elvtársban kamatoztatják!
Egyébként éppen most olvastam, hogy nő a kórházak adóssága? Már egy éve is elmúlt, hogy más van kormányon, és mégis? Mi a fene ez? Nem azt ígérték, hogy eljött a kánaán?
Egyébként nyugodj meg a szocikat legalább annyira nem szeretem, mint az összes többit.

Kalmár 2011.07.18. 16:21:19

@Le_Penseur: Szegénységi bizonyítvány ha a csődben lévő iskolákon segít az egyház, te meg a kormány erőszakos katolicizálását látod. Sajnos a digitális táblákkal felszerelt épületkben gyakran nincs rendes fűtés.
Az adórendszer pedig tipikus félig üres félig tele pohár esete.
Az átlagos keresetűek is jobban járnak ha vállalnak gyereket. Nem a gyerektelenek vannak büntetve, hanem a gyerekvállalók segítve. Végre ezt nem olyan elmebeteg módon teszik, hogy növelik a családi pótlékot, mint a bűnöző elődök, hanem a munkáért kapott béren keresztül. Sajnállak ha nem érted, hogy ezt miért így teszik és, hogy ez miért fontos.
Sok olyan iskolát nyitnak meg amiket a liberó köcsögpárt záratott be anyagi okok miatt. Sajnos zárnak is be iskolát, de nem pénzhiány miatt, hanem csak ott ahol túl kevés a gyerek. Itt a szomszédunkban is. Az első évfolyamba 10 gyerek jelentkezett.
Minden 6. gyerek tervezi, hogy külföldre megy? Ez rémes, hogy 1 év alatt mennyien gondolták meg magukat.....nem csúsztatsz egy kicsit?

Kalmár 2011.07.18. 16:23:01

@gitáros: Ez minden? Hülyegyerek.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 16:23:21

@látjátok feleim szümtükkel: Szerinted ki hozza a tveket, pl. az önkormányzati törvényt? Te tényleg ilyen hülye vagy? Ha a tv olyan lett volna, se hitelt nem vehettek volna fel, se kötvényt nem bocsátanak ki.

csárli hárper 2011.07.18. 16:23:32

@Bathory: "Nézd meg az alkotmányban, ki felel a pénzügyekért."

már ne is haragudj, kérlekalássan kedves bátori de melyik alkotmányt teccik alapul venni, mert ugye van a régi, ami egy mocskos, magyarellenes, nemzetveszejtő kor gané maradéka volt, és van ugye az új, ami természetesen igaz magyar és hatalmas konzultáció által teremtődött meg, úgy népnemzeti összefogásilag, persze visszamenőleges hatállyal.
segítsen már nekem, nekünk, eltévelyedett bárányoknak, melyiket zárjuk a szívünkbe és melyiket vessük ki örökre keblünkből. úgy összefogásilag.

regress 2011.07.18. 16:24:33

most néztem a vv.-ért,megnyugtató ,hogy már csak20% körül van az agyhalottak száma

lyken 2011.07.18. 16:25:12

"Hazudtak, csináltak egy hamis kormányprogramot, majd vittek egy neoliberális gazdaságpolitikát, és megbuktak"

Csak én röhögtem fel hangosan?
2014 nyarán lesz aktuális, de ideirom:

"Hazudtak reggel, délben este, csináltak egy hamis kormányprogramot, majd vittek egy szocialista gazdaságpolitikát, és megbuktak"

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 16:27:23

@csárli hárper: Neked? Miután nem olvastad sem a régit, sem az újat......a pénzügyes passzus ugyanaz maradt, olvasgassál.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 16:29:10

@lyken: És kikben látod a rendszerváltó erőt?..:D Mert az elmúlt másfél évben az időköziket csak jobbikos v. független nyerte.

lyken 2011.07.18. 16:29:52

""Ma Európa legizgalmasabb országa Magyarország, s egy izgalmas országban jó fiatalnak lenni."

Na, ehhez tartsa magát mindenki, és hess vissza dolgozni. :-)"

Muhahahahahaha... Idekint ugyan nem szolgál olyan izgalmakkal a gazdaságpolitika, mint Magyarországon, viszont a kiszámítható élet melett a kedvezőbb adó és járulékrendszer miatt (tudom, pártdroidoknál csupa szitokszó) marad zseton arra, hogy elvonuljon az ember valami izgalmas meleg helyre, hogy az adrenalin is meglegyen.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.18. 16:32:13

@Kalmár:

Én azt sajnálom, hogy jómagam a rezsit és a kosztot is nehezen húzom ki a fizumból, ami nem túlzottan magas, hanem inkább úgy mondom, közepesen alacsony. Erre hogy a faszba vállaljak gyereket? Áruljad már el, hol van a stabilitás, amibe az asszony szülhet? Ja, ha 500k-t kapnék vagy többet, vagy akár csak 300k-t nettó, nem sírnék én sem, abból már lehet gyereket vállalni, nevelni, ruháztatni, etetni. Úgy én is vállalnám. Csak ugyebár a stabilitás járni jár, csak nem jut. Nekem és úgy 8 milliónak nem jut ebből. Csak a fasz rossz felén állás, meg megszorítás, az van bőven. Meg az izgalom, amit a 10%os RablóLajcsi mondott.

lyken 2011.07.18. 16:33:11

@Bathory: Megvilágosodtam és rájöttem, hogy a Kétfarkú kutya nyeri a következő választást: www.facebook.com/pages/Magyar-K%C3%A9tfark%C3%BA-Kutya-Part/14792493292

A főpolgármester választásnál ez még viccnek tűnt, de már akkor is inkább odavoksoltam. Mára reális értelmet nyert a létezésük.

Bakter 2011.07.18. 16:33:54

@lyken:
" valami izgalmas meleg helyre, hogy az adrenalin is meglegyen."
Itt is meleg van (bár már jön a hidegfront, hogy lehűtse a hevületet). Meg aztán az adrenalin is termelődik, hogy másnap mégis mit hoz a Forradalom. Izgi!

gyilkos fűegér 2011.07.18. 16:35:01

@látjátok feleim szümtükkel:

Innen nézve lassan Mordor is üdülőtelepnek tűnik.

gyilkos fűegér 2011.07.18. 16:37:36

@csárli hárper:

Mindig azt zárd a szívedbe, amire Viktor azt mondja. Kész, ennyi, faszt próbálsz folyton gondolkodni, nem vezet az semmi jóra.

Kalmár 2011.07.18. 16:38:32

@Nard: Igazad lehet. Eddig kurva jól éltél, erre most az egykulcsos miatt nem lehet gyereked...kit etetsz??

Bakter 2011.07.18. 16:39:43

@gyilkos fűegér:
Ja, ja, mióta Sauron megtalálta a Gyűrűjét kifejezetten nyugis. Last minitben megyek is az ősszel. Állítólag nagyon jó a forró lávás iszappakolásuk az isászra.

csárli hárper 2011.07.18. 16:39:47

@Bathory: a régit olvastam, az újat minek? jön valami haver fityeszes és a kedvéért már holnap megváltoztatják, visszamenőleg ofkorsz, akkor meg minek olvassam, mire az első mondat végére érek már nem érvényes....

@Nard: teccet volna kedves Nard kockáról kockára építkezni, mer' akinek semmije nincs az annyit is ér, ugye..:)

Viktus 2011.07.18. 16:39:58

@Nard:

Na igen az árak nyugatiak a bérek meg ...

Karipapa01 2011.07.18. 16:44:05

Ez egy szar poszt. A blogger leírta, hogyan újul meg a KISZ. Kit érdekel? Látszik is, hogy a kommentelők teljesen mással foglalkoznak. Vastagbőr! Ez nem a te napod!

csárli hárper 2011.07.18. 16:45:09

@gyilkos fűegér: ja, én marha barom:)
bedobok még egy vodkanarit, faszba a gondolkodással!
fidesznyikek se gondolkodnak mégis milyen jól elvannak...

lyken 2011.07.18. 16:45:47

@Bathory: "És kikben látod a rendszerváltó erőt?."

Egyébként a kérdés azért érdekes és izgalmas, mert 2002-ben nem váltották a szó szoros értelmében a fideszt. A két oldal hitből szavazói kb egálban voltak. Az ingadozó emberek viszont nem a baloldalra mentek el szavazni, hanem Orbán Viktor ellen. Mert elegük lett abból, hogy megy a Fidesz suttogó propagandája, amitől megvadulnak a párt szavazói és fennen hirdetik, hogy aki nem Fideszes az árulója a nemzetnek. Most ugyanazt csinálják mint akkor. Az embereknek 2002-ben annyira rohadtul elege volt, hogy az MSZP-nek csak annyit kellett mondani, hogy béke-szeretet-forrókávé és az emberek el akarták hinni. Most ugyanez lesz. A saját szavazóik egy részét is elidegenítik. Egyrészt mert az erkölcsi értékrendjük ellen mennek, másrészt meg azért, mert nem szeretik a diktatorikus utat, ahogy művelik a dolgokat.

arizmendi 2011.07.18. 16:46:39

atlbilbaonak: Te mint a baloldali Athletic Bilbao drukkere gondolom, nem lesz ebben semmi negatívumot...

lyken 2011.07.18. 16:47:10

@Bakter: Hja, szerintem Zérót elvittég egy izgalmas, meleg, szűk magánzárkába blogolásért. ;P

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.18. 16:47:52

@Kalmár:

Eddig is szarul éltem, de mindig azt mondták, hogy most rossz, de majd 4 meg 8 meg 12 év múlva milyen fasza lesz! Azért vannak a megszorítások meg a nélkülözés, hogy majd később jobb lesz. Kérdezem én, hol van a jobb élet amit ígértek, nem csak a fideszes elnyomók nyomták ezt a szart, hanem a szocik is. Jobban élek most mint 3 év múlva :D

@csárli hárper:

Ja. Akinek soha nem volt munkahelye, az most dumál munka alapú társadalomról? Nem is ironikus, hanem inkább arcátlan arrogancia.

privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=RegiIdokNagyBunugyei&AN=orban&MN=RegiIdokNagyBunugyei&LN=Hungarian

gyilkos fűegér 2011.07.18. 16:49:49

@csárli hárper:

Inkább házilag főzött halálfejes cseresznyét igyál, mint minden Igaz Hazafi!

Bakter 2011.07.18. 16:51:49

Megyek ,mert jön a vihar. Oszt ezen mindenki azt ért, amit akar...

Kalmár 2011.07.18. 16:52:16

@csárli hárper: Tényleg kritizálod az új alkotmányt és nem is olvastad?
Jó fejek vagytok. Gúnyolódni, köpködni, játszani a mindent tudót, okoskodni az megy.
De, hogy belenéznél abba amit ország világ előtt leköpsz, az nem megy. Persze vagy nem értenéd vagy megértenéd és rájönnél, hogy mennyire modern, nemzeti és mégis befogadó az új alkotmány. Egyik esetben sem tudnál ilyen hülyeségeket írni. Így persze könnyebb.

gyilkos fűegér 2011.07.18. 16:52:35

@Nard:

Szíjjártót minden egyes alkalommal lapáttal pofán kéne baszni, valahányszor kiejti a száján a "munka" szót.

lyken 2011.07.18. 16:55:41

@Nard: "mindig azt mondták, hogy most rossz, de majd 4 meg 8 meg 12 év múlva milyen fasza lesz!"
Nem véletlen, hogy azok a fiatalok akik a rendszerváltáskor voltak 5-10 évesek, most tömegesen mennek el külföldre. 5 ciklus óta mindenki azt mondja, hogy majd most jobb lesz, aztán mindig csak a politikusoknak és a holdudvaruknak jobb. Senkinek nincs kedve azért odahaza maradni, hogy az éppen aktuális politikai slepp lehúzza a klotyón a képviselői esküjét, hogy az ország javát fogja szolgálni.

"Azért vannak a megszorítások meg a nélkülözés, hogy majd később jobb lesz. "
Hja, már 20 éve mindjárt jobb lesz. Sőt, a mostani kormány szerint is nemsokára jobb lesz. Aztán majd ugyanúgy, mint eddig, a választások előtt 12 hónappal eresztenek kicsit a nadrágszíjon és verik a mellüket kicsit, hogy naugye jobb lett.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.18. 16:56:18

@gyilkos fűegér:

-Jó napot kívánok! - hazudta Szíjjártó Péter.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.18. 16:57:57

@lyken:

Ezért mondottam volt, hogy Magyarországon nincs gazdasági válság, mi így élünk.

makacshalacska 2011.07.18. 16:58:23

@lyken: Sok minden változott, ugyanaz nem lesz.Csak pár példa; akkoriban többet ért a forint, több volt a munkahely, nem volt dzsobbik, kevesebb volt a bűnöző, 12 évvel voltunk az un. rendszerváltás után, teljesen más volt a politika/politikusok megítélése, volt valami jövőkép;(ami nem jött be) munka->hitel->öröm/boldogság.Az MSZP ha így halad örül ha megüti az 5%-ot.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.07.18. 17:00:06

@gyilkos fűegér: Szíjjártót minden egyes alkalommal lapáttal pofán kéne baszni, valahányszor kiejti a száján a "munka" szót.

Meg a fél Fidesz-vezérkart, Orbánon át Lázárig. Nagyjából annyit tudnak a munkáról mint Petike. Egy szóval mondva, semmit.

Kalmár 2011.07.18. 17:02:07

@Nard: Én viszont végre többet keresek. Eddig minden komcsi kormány elvette az adókedvezményeimet. Minden Fidesz kormány adott a gyerekeim után. Lehet, hogy valakit az tesz boldoggá ha mindenki kap minden gyerek után egy talicska pénzt, de nekem a tököm tele volt már vele, hogy minden dologtalan, senkiházi gyerekét én etessem. Most újra a munka mellett vállalt gyereket támogatják.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.18. 17:03:36

@Kalmár:

Nekem meg azért nem lehet gyerekem, mert a téged dotálnak. Kösz. Miattad keresek kevesebbet.

Kalmár 2011.07.18. 17:11:10

@Nard: Látom egy kissé egyszerű vagy.
Ha gyereked van több pénz marad a SAJÁT fizetésedből.
Mit adsz te nekem kis hülye???

lyken 2011.07.18. 17:23:49

@makacshalacska: Az emberi igények nem változnak.

@Kalmár: Ez nagyjából az eddigi egyetlen értelmes döntésük volt egy év alatt.

@Nard: Téged sokkal nagyobb kár ér amiatt, hogy ok nélkül el van tartva 800.000 darab rokkantnyugdíjas. Meg kb 400.000 cig*nygyerek(csillagozni kell, mert szűr a motor), akik azért születtek, mert a szülőknek valamiből élni kell. És akkor még nem beszéltünk a többi 50 szociális juttatásról, amire valójában nem lenne szükség. Egyszer menj el bébiszittelni valahova egy komplett hétvégére, hogy ízelítőt kapj a gyereknevelés összetettségéből. Utána gondolj bele, hogy aki szülő, annak ez nem egy hétvégés program.
Kismillió ok nélkül kifizetett szoctámogatás létezik. Ugyanakkor ha valaki összekefél egy leendő adózót és örül annak, hogy végre ezt valaki értékeli adókönnyítéssel, akkor nem a Mari néni meg a Peti bá van ekézve amiért megkente a körzeti orvost, hogy rokinyugdíjat kapjon. Á, nem, inkább az adófizetőt kell gyepálni aki gyereket mert csinálni. (Gondolom, aki most gerincesen gyepálja a gyerekvállalók adókedvezményét, az majd gerincesen a nyugdíját sem veszi majd fel. Mert ugye azt a kárhoztatott adókedvezmény alanyai termelik majd ki neki.)

Karipapa01 2011.07.18. 17:24:23

@Kalmár: Körülbelül azt, amit az állam erre a célra elvesz tőle. Vagy szerinted az államnak van más bevétele, mint a beszedett adók és járulákok?
"Mit adsz te nekem kis hülye??? " Kicsit visszavehetnél az arcodból.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.07.18. 17:35:52

@Secnir:

Az igazi izgalom az, hogy hogy lehet elrontani egy egyjelöltes szavazást? Miért lettek érvénytelenek, amik azok lettek?

zsoltix 2011.07.18. 17:37:11

Se fekalia, se nem semmi? index.hu/belfold/2011/07/14/szart_igertek_azt_sem_tartottak_be/ Monnyanak lefele a tasok. A fideli, meg az elvtasok is. Hova jut igy ez a zorszag, ha meg szargurigazas sincs? Bede is monnyon le.

milyen szép a Vértes, ó 2011.07.18. 17:38:50

@Kalmár:

A legtöbb esetben elég lenne, ha az önkormányzat csak annyi pénzt kapna az iskola fenntartására, mint az egyház. Dehát az nekik nem jár ugye.

milyen szép a Vértes, ó 2011.07.18. 17:40:11

@Bathory:

Tehát a maszop a hibás azért, hogy a fideszesek szétrabolták és -adósították az önkormányzatokat, hiszen 'miért nem akadályozták meg'. Köszönjük, királyfi.

milyen szép a Vértes, ó 2011.07.18. 17:43:36

@laspalmas:

valószínűleg előre kisorsolják, ki "rontja el", hogy azért mégse legyen 100%-os. ;-)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.18. 17:48:46

@Kalmár:

Amit buktam a 16%os adórendszerrel. Azt,

@lyken:

Nekem nincs bajom azzal, hogy neki van adókedvezménye, leszarom igazából. Az a bajom, hogy én szarul jártam. Mert ugye eddig sem éltem jól, mostmár még annál is szarabbul, és ugye nem vagyok C típusú állampolgár sem, hogy megélhetésből csináljak 8 pulyát.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 17:49:17

@milyen szép a Vértes, ó: Igen, jól érted. Görögországban sem a községháza előtt gyújtogatnak a csőd miatt....:)))

regress 2011.07.18. 17:51:22

@Nard: én 32 éve ezt hallom.akkor kezdtem el dogozni.viszont 20éve egyre szarabbul élek.egy pár embernek biztos jó üzlet volt a "rendszerváltás"9 millió meg szopik,pártszínektől függetlenül.

fatia-negra 2011.07.18. 17:51:56

nem olvastam a komemnteket, lehet nem mondok újat...

az isztán végződésűek mind izgalmas országok...

Norvégia, Svájc és a többi meg qva unalmas...

1et értek debreceni svájcifranadós kósalaja királlyal...

milyen szép a Vértes, ó 2011.07.18. 17:56:12

@Bathory:

Még mindig nincs senki, aki elmagyarázná a magyar mondatokat, ugyi? :)

De rendben, értjük, a fideszesek nem tehetnek róla, hogy lopnak, ez is az emeszpé hibája. Örökre.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 17:56:47

@regress: 1 milliomostól sem hallottam soha sem itthon sem külföldön, hogy a jövő évi bevétele attól függne, hogy ki van kormányon, illetve ki a polgármester...

Kalmár 2011.07.18. 17:57:20

@Nard: Nevelj gyereket. Vállalj felelősséget. "Azé az ország aki teleszüli" Egyedül nyafogni, hogy kevest kapsz?? Te mit adsz? Ha nem gondoskodsz róla, hogy öregkorodban legyen aki dolgozik a te nyugdíjadért akkor ne várd, hogy majd mások keresetéből pótolják ki.
Én is 16%-ot adózok. Nem érzem igazságosnak, hogy te nem éjszakázol, pelenkázol, iskoláztatsz, de én adózzak többet, hogy te jobban élj.....ez elmúlt. Koccolj le az én fizetésemről, azt én költöm el a gyerekeimre. 4 emberre keresek, miért kellene neked egyedül kevesebbet adózni????

milyen szép a Vértes, ó 2011.07.18. 17:58:04

@fatia-negra:

legközelebb csak jövőre lesz alkotmányozás, addig marad a 'Magyarország' név

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.18. 17:58:26

@Bathory:

Akkor nem voltál vállalkozó még Debrecenben :)

Kalmár 2011.07.18. 18:00:16

@milyen szép a Vértes, ó: Eddig kevesebbet kaptak. Most sem kapnak többet, te miről beszélsz??

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 18:01:32

@Nard: A magadfajta minimálbérestől fogok majd érdeklődni, hogy ki kicsoda Debrecenben....:)

Kalmár 2011.07.18. 18:04:15

@milyen szép a Vértes, ó: Egyébként ha valaki nekem áll, hogy miattam nem lehet gyereke, pedig még tökön sem rúgtam, annak igenis jár a hülyézés. Te meg ne üsd az orrod, minden szarba. Semmi közöd hozzá.

regress 2011.07.18. 18:04:35

@Bathory: én dolgozok,nem érek rá pénzt keresni.amúgy hidd el hogy függ

milyen szép a Vértes, ó 2011.07.18. 18:05:54

@Kalmár:

Igen, persze. A kétszeres 'normatíva' újabban "kevesebb". Még nem álltam át az új magyar nyelvre, bocsi. :)

tenytar.hu/elemzes/mindig_a_penz_az_egyhazi_iskolak_ternyerese

fatia-negra 2011.07.18. 18:06:24

@milyen szép a Vértes, ó: kár...

név: Narancs
államforma: Banánköztársaság
hosszúnév: Narancs Banánköztársaság
rövidnév: NBk.

vagy népi demokratikus? vagy népköztársaság? (hisz a nép adta a felhatalmazást (2/3))

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 18:07:26

@milyen szép a Vértes, ó: Nem hiszem hogy van értelme, de a kedvedért.

Nincs állami meg önk. költségvetés, hanem van állami és pont. Ezt a parlament szavazza meg. 4 részből áll, az egyik az önk. ktgvetés. Vannak kötelezően önkormányzatok által finanszírozott ügyek, ezek az önk. tv-ben fel vannak sorolva. Önk. tv-t a Maszop úgy hagyta, pénz felét elvonta. Maradt a hitel. De ez mind1 is, mert az alkotmányból is kiolvashatnád, hogy az állam pénzügyeiért Mo-n a Me a pénzügyminiszterrel együtt felelős. Persze ezt úgy kell érteni, hogy nem felelős.

milyen szép a Vértes, ó 2011.07.18. 18:08:14

@Kalmár:

Értem én, hogy a fideszes keménymag nagy része funkcionális analfabéta (és ez oda-vissza érthető dolog, nincs is semmi baj), de mielőtt nekiállsz hőzöngeni a megszokottnál is jobban, kérj már meg valakit, magyarázza el, ki mit írt, jó?

Kalmár 2011.07.18. 18:10:04

@milyen szép a Vértes, ó: Ja, ha szemétből táplálkozol, hülyeségeket álmodsz.

bandika gazdája 2011.07.18. 18:10:44

@csárli hárper: Neked mániád ez a vodkanari? Nem érzed benne az ellentmondást? Igyál egy barna sört néha!

milyen szép a Vértes, ó 2011.07.18. 18:11:11

@Bathory:

És ennek mi köze ahhoz, ha az önkormányzati pénzeket az ottcsücsülők 'átirányítják' saját zsebbe?

Az állam pénzügyeiért a kormány felelős, igen. És?

Apropó, akkor a mai szabadrablásért a mostani miniszterelnök a felelős?

milyen szép a Vértes, ó 2011.07.18. 18:12:45

@Kalmár:

Azaz nem igaz, hogy az önkormányzat kb. 60%-ot, az egyház 100-at kap?

Vagy most jön az örök érv, ami kb. az első ténynél szokott felmerülni, a 'komcsi'?

milyen szép a Vértes, ó 2011.07.18. 18:13:50

@fatia-negra:

kellene az az '-isztán' végződés, magad is említetted; tudod, az izgalom miatt. :)

bandika gazdája 2011.07.18. 18:15:25

@lyken: Te hány éves vagy? Csak tájékoztatlak, hogy nem 20 éve lesz mingyá jobb, hanem 50! Csak hogy tudd!

Kalmár 2011.07.18. 18:15:27

@milyen szép a Vértes, ó: Nem tudom komcsi vagy e. A nagyobb baj, hogy ostoba,.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 18:17:41

@milyen szép a Vértes, ó: A mai szabadrablás meg az hogy az önkormányzati pénzek mennek egyenesen a zsebbe az a te véleményed, az meg nem sok. Mindenesetre fityiszék elmúlt 4 évében nem szaladt el az adósság, nem tudom miről regélsz, pityu bácsi a kocsmában holtrészegen szokott böfögni olyasmit, hogy megin lenyúlták a pénzt....

regress 2011.07.18. 18:19:15

@Kalmár: te szőke cigány vagy, hogy igy szaporodtok.nem szóltál a dokinak,hogy oltsuk el a lámpát,ezek a fényre jönnek?neveled a kapásokat a cigány vajdának?én már kint , a fiam is nemsokára/informatikus/nem kapálógép.te meg neveld a béreseket

Karipapa01 2011.07.18. 18:27:21

@Kalmár:
"Én viszont végre többet keresek. Eddig minden komcsi kormány elvette az adókedvezményeimet. Minden Fidesz kormány adott a gyerekeim után.+
"Koccolj le az én fizetésemről, azt én költöm el a gyerekeimre. 4 emberre keresek, miért kellene neked egyedül kevesebbet adózni???? "
Te adózol a gyermekeid után? Vagy a kedvezmények után? Adózol egyáltalán?

alsegédlúzer 2011.07.18. 18:30:24

Szánalmas egy fasz vagy te kalmár.....pont ugyanolyan szánalmas fasz mint a szegfűszagolók.
Ha neked jó akkor nem érted,hogy másnak miért lehet rossz.
Nekem pl(pontosan látva a helyzetet)eddig is rossz volt ezurtán még rosszabb lesz.
Nem én leszek az első aki leírja:azt hittem nem lehet a gyurcsány /bajnai kormánynál lejjebb....és lőn..
A környezetemben mindenki így van ezzel
Föl kellene ébredned,mert a fidesz nagyon rossz úton jár a dolgozó adózó emberrek összességét tekintve..

Kalmár 2011.07.18. 18:30:47

@milyen szép a Vértes, ó:
A rendszerváltásután viszonylag gyorsan kiépült az egyházi intézményhálózat, s dinamikusan emelkednikezdett az egyházi intézmények száma és az ezen intézményekben tanulók létszáma is. 2008-ra ez az arány már eléri a 7%-ot (intézmény, tanuló és pedagógus arányt tekintve).
Ugyanakkor nemzetközi összehasonlításban is viszonylag szerény mérték.

Miután a normatív költségvetési hozzájárulások együttes
összege országos átlagban az intézmények mőködéséhez szükséges költségek mintegy hatvanhetven
százalékát fedezi, a hiányzó összeget a fenntartónak kell biztosítania. Az ún.
„vatikáni megállapodás”1 értelmében az egyházi fenntartású iskolák a kiegészítı
támogatást is megkapják. Az állami iskoláknál ezt a részt az önkormányzat állja.

Az oktatásfinanszírozást vizsgáló 2008-as ÁSZ jelentés pedig
azt találta, hogy az egyházi intézmények a jogosnál kevesebbet kaptak a 2004-2005-ös
évekre. Az egyházak azóta is küzdenek ezért az összegért,

Persze az ÁSZ hazudik. Te meg nem.

A kvalitatív vizsgálat során is azt tapasztaltuk, hogy a meglátogatott iskolák közt is az
önkormányzati iskola esetében volt a legnagyobb a bér- és bérjellegő költségek kiadáson
belüli aránya (81%). Ez is azt támasztja alá, hogy az egyházi iskolák valószínőleg képesek a
bérköltségeken felül megtakarítani, hiszen ezekben az iskolákban úgy tőnt, hogy az
önkormányzati iskolában megfigyelhetınél alacsonyabb a pedagógusok bére. Erre utalt a
katolikus gimnáziumban, hogy a szerzetestanárok jelenlétét jelentıs költségmegtakarításként
értékelték, és ezt támasztja alá az evangélikus iskolában a pedagógusok alacsonyabb
bérbeállása is. Az interjúk során az egyházi fenntartású iskolák általában arról számoltak be
ezen felül, hogy alapvetıen az állami normatív támogatásból tartják fenn és mőködtetik az
iskolát, az egyház külön fenntartói kiegészítést a napi mőködtetésre nem ad, vagy csak
elenyészı mértékben.
Mindezek alapján nem állítható az, hogy az egyházi iskolák túlfinanszírozottak lennének,
úgy tőnik a hasonló típusú önkormányzati iskolákhoz képest olcsóbbak és az oktatás
színvonala is megfelelő.
www.tarki-tudok.hu/file/finanszirozas/v_oktfin.pdf

Egyébként az egyik gyerekem államiba jár, a másik katolikus suliba. Ég és föld. Jövőre mindkettő katolikusban lesz. Te meg fantáziálhatsz, hülyeségekről.

2011.07.18. 18:32:21

@Kalmár: "Persze vagy nem értenéd vagy megértenéd és rájönnél, hogy mennyire modern, nemzeti és mégis befogadó az új alkotmány. "
majdnem lefordultam a székről a nevetéstől.
Modern, nemzeti: lszi vedd elő a harmincas évek jogszabályait (33-35), lesz nagy csudálkozás... nincs új a nap alatt, nagyfiú
Az abszolút csúcs viszont a befogadó volt! Kit fogad be - nagy kegyesen? A Romániában élő magyarokat? vagy a népnemzeti vonaltól kissé eltérő álláspontú honi állampolgárokat? a nem keresztényeket?

Kalmár 2011.07.18. 18:32:52

@Karipapa01: Vazze, te hülyébb vagy az itt átlagos komcsi panelprolinál.
A gyerek után adó KEDVEZMÉNY járt. Ezt vették el a cimboráid. Most újra van. Sajnálom ha bnem érted. Jobbulást.

groggil 2011.07.18. 18:33:34

@Kalmár:
"Az adórendszer pedig tipikus félig üres félig tele pohár esete.
Az átlagos keresetűek is jobban járnak ha vállalnak gyereket. Nem a gyerektelenek vannak büntetve, hanem a gyerekvállalók segítve. Végre ezt nem olyan elmebeteg módon teszik, hogy növelik a családi pótlékot, mint a bűnöző elődök, hanem a munkáért kapott béren keresztül. Sajnállak ha nem érted, hogy ezt miért így teszik és, hogy ez miért fontos."

Ó, hogy egy olyan fasz verne szemen, amire felhúztak egy fél narancsot! Egy 50-es ismerősöm röhögve mondja, hogy az eddigi nettó 300ezre mellé kapott "zsebpénzből" (majdnem nettó 50 ezer Ft) elkezd utazgatni a nagyvilágban! Felfogod, narancsbirka? 50 éves, tehát kölyke már nem lesz...Ellenben azok, akik nettó 100-120 ezret keresnek, csökkent a fizujuk. A legtöbbjük 30-as, és nem fognak gyereket vállalni. Többen intenzív nyelvtanulásba kezdtek. Szerinted miért? Hála a Jóistennek, még a legnagyobb narancshívő ismerőseim is csak a döbbenet és az elkeseredettség hangján szólnak, és egyre többen mondják: "ezekre soha többet!"

Kalmár 2011.07.18. 18:35:38

@SünBalázs: Ha felkeltél a nevetésből próbáld előbb ELOLVASNI!! Ha tudsz olvasni.
Az itt élő nemzetiségeket államalkotó tényezőnek nevezi. Mindenkinek joga van a saját nyelvén, beszélni, tanulni stb.
Minden vallás szabadon gyakorolható vagy ha úgy tetszik mellőzhető.

Karipapa01 2011.07.18. 18:38:00

@Kalmár: Kedves Kalmár!
Remélem van a számítógéped mellett zsebkendő, mert túlságosan fröcsög a nyálad! Egyébként is nagyon vigyázz arra, hogy az arcod ne legyen sokkal nagyobb a képernyőnél, mert igen erős szemüvegre lesz szükséged! Bár egy fideszfantól mit várhat az ember?

Horizont 2011.07.18. 18:39:21

@gyilkos fűegér:
:DDDDDDDDD Ez jó, egyetértek! Elő a lapátokkal:)

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 18:40:01

@Kalmár: Én református gimibe jártam, persze volt állami pénz meg amit összeszedtek adományokból, főleg Hollandiából meg Skóciából. Nem tudom hogy hogyan kerestek a tanárok, de az iskola válogathatott a tanárokban is meg a diákokban is. Szolgálati lakás járt a tanároknak, nem is panel. A suli tárgyi felszerelése jobb volt az átlagnál, de ma már sokkal-sokkal jobb azóta. Amikor kezdtem, akkor volt az újraindulás utáni 4. év, amúgy 5xx éves a szkúl. Sok mindent utáltam, de jobb az egyházi v. kiemelt, pl. kéttannyelvü gimi mint a sima.

fatia-negra 2011.07.18. 18:40:24

Narancsisztán Banánköztársaság ??? így gondolod?

hm akkor már maradjon a Meggebedeusok földje...

vigyázzatok a pénztárcátokra...

www.youtube.com/watch?v=rl4m4fDnx5A

Kalmár 2011.07.18. 18:43:17

@groggil: Nem a nettó 100 ezret keresők fogják ezt az országot kimozdítani. Most nem őket kell támogatni. Eddig ezt csinálták a hülye szocik. Jól ment nem???
200 ezer az átlag. Itt már 2 gyerek mellett jobb a fizetés. Egy átlagos sörös cég képviselője is többet keres egy sima érettségivel. Kár játszani, hogy csak a milliomosok jártak jól. A hülye ismerősödnek meg szólj, hogy ne induljon beutazni a világot 50 ezerből:)))) A faszról meg leszálhatnátok már végre. Olyan kis buzik vagytok balliberók, csak a fasz.....fúj disznó.

Kalmár 2011.07.18. 18:48:12

@regress: Szőke cigány?? Eldönthetnétek, hogy náciztok vagy cigányoztok. Hol rasszista söpredéknek látszottok, hol meg cionista harcosoknak, néha meg simán komcsinak. Most nem tudom kivel vitázok.

fatia-negra 2011.07.18. 18:52:52

@Kalmár: drága kalmár örülök hogy látlak...
optimista pesszimista vagyok... remélem nem teljesül amit reálisnak látok...

a barátaid, a mágusok dolgoznak... csak szerényen...
tudod én mondom másfél éve hogy fides = államcsőd + polgárháború...

na mi a helyzet? miért kussol a száj? szíjártóslali...
jobbis... ha csendben maradnak különben 260 azonnal...

1 CHF = 238 HUF...

index.hu/gazdasag/magyar/2011/07/18/237_felett_a_svajci_frank/

groggil 2011.07.18. 18:56:53

@Kalmár:
Ád 1: Anyád lehet, hogy ballib, én nem!
Ád 2: de, a nettó 100-150 közt keresők mozdítanák ki az országot, lévén ők vannak a legtöbben, tehát a demográfiai válságot ők orvosolhatnák; mivel ezek már -zömében- 30 évesek, erre még pár évünk van, utána elment a hajó. Csak 2010-ről 2011-re 11%-al csökkent a született gyermekek száma. Szerinted 2012-re mennyi lesz a csökkenés? 20%??
Ád 3: Meglépte a Fidesz a "harmadik gyerek felett csak adókedvezményt"? Ami visszafogná a cigó-osztódást? Nem? Nem hiányzik? Ezen a téren semmi sem történt, sőt a Fidesz intenzívebben szopkodja a cigányfaszt, mint az Mszp-Szdsz!
Ád 4: a 200ezer ft átlag az bruttó, te nyomorult! Én végig a nettóról beszéltem, mert a nettó lett kevesebb!
Ád 5: az ismerősöm (aki 300ezeret keresett eddig is nettóban) havonta kap 50 ropival többet, te narancsgyökér...az éves szinten 600ezer Ft, te narancsbunkó! Ezen a fórumon nem próbálkozz a szíjjártói módszerekkel, ahhoz itt értelmesebb emberek vannak!

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 18:57:50

@fatia-negra: És ki lenne az alternatíva másfél éve? A 'demokratikus koalíció'? Államcsőd? Polgárháború? Mivan?

A gyenge forint kedvez az exportnak különben, nem csak necces devizahitelesek vannak az országban hálaistennek.

2011.07.18. 18:58:20

@Kalmár: képzeld ez az előzőben is benne volt...
Ugyanakkor felhívnám a figyelmedet a következőkre: "Az Alaptörvény rendelkezéseit azok céljával, a benne foglalt Nemzeti hitvallással és történeti alkotmányunk vívmányaival összhangban kell értelmezni."
"Hazánk 1944. március tizenkilencedikén elveszített állami önrendelkezésének visszaálltát 1990. május másodikától, az elsõ szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk. Ezt a napot tekintjük hazánk új demokráciája és alkotmányos rendje kezdetének."
voltak itt azért érdekes értelmezések a 2. vh előtt /alatt, és az új alaptörvény nem szemezget, hogy mit lehet/kell használni a fene nagy jogfolytonosságban...

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 18:59:08

@fatia-negra: És ki lenne az alternatíva másfél éve? A 'demokratikus koalíció'? Államcsőd? Polgárháború? Mivan?

A gyenge forint kedvez az exportnak különben, nem csak necces devizahitelesek vannak az országban hálaistennek.

Horizont 2011.07.18. 19:00:58

@Kalmár: Te most komolyan azt hiszed neked valami dicsőség plecsni jár államilag, mert van 1-2-3 gyereked? Amikor csináltad őket az járt a fejedben, hogy azért teszed, hogy eltartsanak majd ha nyugdíjas leszel?? Tényleg izgalmas ország, de csak azért, mert ilyen elfogult emberek vannak benne mint te is. Le kéne venni a rózsaszínű szemüveged és reálisan kéne nézni a dolgokat, és nem CSAK azt látni, hogy TE most több pénzt viszel haza. Érdekes, hogy ha valaki elfogult teljesen mindegy baloldali vagy jobboldali! Rajongsz kormányunkért és mindenkit brutálisan "leköcsögözöl" akinek más a véleménye!

fatia-negra 2011.07.18. 19:02:23

@Bathory: egyet tudok biztosan... hogy a programja az lesz:
1.§ never more: fides...
2.§ tisztalap... új alkotmány...
3.§ ...

mi vagyok én jósnő? látó? vagy egy normális átlagember, vagy vmi konszolidált "fél"politkus... vagy közéleti független ember...

nem tom öcsém... egy biztos, ne fogadj a fides re...

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 19:03:11

@groggil: Nem, nem azok mozdítják meg az országot, akik a legtöbben vannak, ezt nagyon rosszul látod. A tehetségesebbek vagy senki.

Kalmár 2011.07.18. 19:04:01

@fatia-negra: kedves Kisz herceg
Mi a f... köze van a kormánynak ehhez? Ha minden régiós valuta tartaná magát, mi meg zuhannánk akkor megérteném ezt a reklamációt, de így?? Ugye nem vagy te ilyen tájékozatlan. Pontosan tudod, hogy a Görög gazdasági csőd, a várható Spanyol, Olasz, Portugál követők miatt az euró ellen spekulálnak csilliárd eurós tőzsdecápák. Szépen tarkón lőném őket, mert a saját milliárdjaik miatt országokat képesek szarba hozni.
Tényleg nem olvasol, újságot? Azt hiszem te is tudod, csak jó volt kicsit szidni a Fideszt.
Ha ettől jobb a kedved, ám legyen, ez olyan placebo dolog lehet.

Cartman (ex Cartman) 2011.07.18. 19:05:18

@Kalmár:
A gyerek után járó adókedvezmény OK, de egy év alatt összesen ennyi pozitív intézkedést felmutatni nagyon nem OK.

A legtöbben itt az egykulcsos adót (+ adójóváírás eltörlése) fikázzák, nem véletlenül:
1. Klasszikus szegénységi csapdát valósítunk meg épp. Ennek a hátrányait már a fideszesek is látják, de (számomra ez az igazán döbbenetes) nem értik, mi történik! Konkrétan a fogyasztási adatok alakulásáról van szó, ami jó gazdaságpolitika mellett motorja lehet(ett volna) a gazdasági növekedésnek.
2. Az egykulcsos adóval (+ járulékemelés!) megdrágították pont az alacsonyabb kvalifikáltságot igénylő munkákat, holott pont abból van nálunk a legnagyobb "kínálat" (sajnos). Ez egy "munka alapú gazdaság" építésében nem tűnik túl okos döntésnek.
3. Valóban elengedték akár havi több százezer forinttal a felső-középréteget. Tőlük várta volna a fidesz a gazdaság bővítését (fogyasztás növekedése, közvetett és közvetlen munkahelyteremtés által). Csakhogy ez a réteg Magyarországon meglehetősen szűk, így eleve nem sok esély volt rá, hogy érdemben megemelje a fogyasztást, illetve annyit (és úgy) takarítson meg, hogy az motorja legyen a gazdasági növekedésnek. Tegyük hozzá, hogy ők eddig is jól éltek. Most majd persze a Volkswagen Passat helyett jut nekik Mercedesre is, de áruld el nekem, hogy lesz ebből GDP bővülés mindannyiunknak?
4. Az egykulcsos adó viszont évi kb. 500milliárddal rontotta a költségvetés egyenlegét. Ez nem csak az egyensúly miatt ciki (azt rövid távon - kétséges lépésekkel ugyan, de - megoldották), hanem azért is, mert a kormány mozgástere ezzel közép- és hosszú távon jelentősen lecsökkent. Nem jut pénz fontos szerkezeti reformok végrehajtására, illetve megragad a közszféra amúgy is nevetséges bérszintje a 2008-ban(!) befagyasztott szinten.

A fentiekhez jön még az agyrém, kontraproduktív közmunka-terv, illetve a köz- és felsőoktatás további szétverése (nem hittem volna, hogy egyáltalán lehetséges alulmúlni a szadeszes ámokfutást, de a fidesznek - úgy tűnik - még ez is sikerülni fog).

A támogatottsághoz: olvass vissza tetszőleges blogban úgy másfél évet, aztán gyere vissza! Elég nagy lesz a kontraszt. Nem mellesleg én is szavaztam tavaly a fideszre, de - ha nem kapják össze magukat sürgősen (nem látok rá esélyt) - az volt az utolsó alkalom. Három év van még a következő választásokig. Ahogy nézem, addig kényelmesen elbukja a fidesz azt az előnyét, ami (talán) van még neki.

fatia-negra 2011.07.18. 19:06:31

@Kalmár: óriási köze van... bocs
de nem pazarlom rád a drága időmet...
sajnálom... kérdezd szíjártó-kósát...

Kalmár 2011.07.18. 19:08:43

@Horizont: Kicsit olvass alaposabbam utánna. Csak azt köcsögözöm le aki a vita érvei mellé személyeskednek is. Azokat kicsit sem kímélem, sosem kezdem. Nem találsz olyat, hogy a véleménykülönbség miatt köcsögözném le.
Egyébként a plecsni hogy jön ide??
Gazdasági, társadalmi és népesedés politikai okokról beszéltünk. Ilyen okokból kell támogatni a dolgozó és gyereket nevelőket. Semmilyen plecsniről nem volt szó. Könnyebb úgy vitázni ha ugyanarról beszélünk.

Kalmár 2011.07.18. 19:09:50

@fatia-negra: Na most jól megmondtad. Gyorsan használd a drága idődet valami hasznosra....

Cartman (ex Cartman) 2011.07.18. 19:10:23

@Kalmár:
Az összes régiós valuta közül a forint esett a legjobban. De ez biztos csak véletlen. Ahogy minden ilyen alkalommal véletlen. Pechszéria... :)

2011.07.18. 19:16:49

@Kalmár: bocs, csak egyszer akartam küldeni, hülye blogmotor...
javaslom, hogy az ÁSZ mellett a KSH oldalait is látogasd, szélesedne a látóköröd, hidd el.
neked most jobb lett. Tök jó, örülünk. De a lényegről lemaradtál sztem.
Képzeld nekem is jobb lett, havonta cirka 200 ezerrel viszek haza többet. de nem a gyerekkedvezmény miatt, mert az csak havi 20e két gyerek után. a harmadik gyereknél már tényleg látványos a gyerekkedvezmény miatti adóelőny, de ahhoz ugye kell egy első, meg egy második is. na most, nálunk kedvezőtlenebb anyagi helyzetben lévő honfitársainknak általában ezt a két lépcsőt nehéz meglépni. Aki azt mondja, hogy ebből a 20e ftból meggazdagodott, körberöhögöm.
A KSH oldalain azt is láthatod, hogy fejenként mennyi kell a megélhetéshez. Az éhenhaláshoz min havi 65e talán, és talán kb havi 150-170 kell fejenként egy jó (nem kiváló) életszinvonalhoz. két átlagbéres szülő (ha anya fizuja kiesik a szülés miatt), nem fog tudni megélni albérlet és rezsi mellett.
Szóval szállj le a magas lóról. Örülj h neked jó, de ne gyere már te is a lázári dumával, hogy mindenki annyit ér amennyije van. valakinek segédmunkásnak is kell lenni, különben nincs aki kenyeret süssön. és jó lenne, ha neki is lenne kedve gyereket vállalni...
de lehet hogy ez nem befogadó, sőt, egyenesen kirekesztő, gondolat a mércéd szerint

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 19:18:31

@Cartman (ex Cartman): Az tény hogy a régióban a magyar valuta/gazdaság a legborulékonyabb, elsősorban azért, mert a szomszédos országok adósságának a dupláját hoztuk össze. És ebben talán nem a fidesz az élharcos.

groggil 2011.07.18. 19:20:02

@Bathory:
" Nem, nem azok mozdítják meg az országot, akik a legtöbben vannak, ezt nagyon rosszul látod. A tehetségesebbek vagy senki."

JJJJJJJJJujjjjjjjj! Ezt Szíjjártó adta ki sorvezetőnek, ilyen frappánsan megfogalmazva? Majd erre térjünk vissza 2012 ápr.-ban, amikor -majd kiderül- hogy az 1 évvel korábbihoz képest megint hány %-al csökkent a születések száma (melynek a fele cigó, egyébként). Mégegyszer: 2010-ről 2011-re csökkent 11%-al! A masszív reálbér-csökkenés a kiskeresetű fiataloknál szerinted mit fog eredményezni? Bár szülne a nettó 300ezret kereső a +50 ezerért cserébe még vagy 6-8 kölköt, bár így lenne! De mivel ez csak egy szűk réteg, valamint egy jelentős részük 40+ életkorú, nem fog egy darabot sem! Viszont lesz lecserélt kocsi, évente 1-2 síeléssel több, vagy egy Kanári-szigetek helyette. Felháborító! Cartman jól leírta a tényeket!

Kalmár 2011.07.18. 19:22:14

@Cartman (ex Cartman):
Tényleg komolyan elhiszed, hogy akinek nőtt a bére az Mercédszre költi??
Sokszor tanácstalanul állok az ilyen .....tévedés előtt. Bár még az is segít. beszállítók, dolgozók, autókereskedők és mindazok akiknél ezek vásárolnak.
Az új adórendszerrel egy éretségizett közepesen kereső pár ha gyerekeket nevelnek, már többet keresnek. Sokan. Ők több pénzt költenek hétköznapi dolgokra. Kicsit több mozi, étterem, ruha, karácsonyra számítógép a családnak stb. Ezek a fogyasztás növekedését fogják előidézni középtávon. Évek óta csökken. Meg kell állnia, mert tönkre mennek a boltosok, butikosok, zöldségesek.
A közalkalmazottak bérének emelését semmiképpen nem tartom szerkezeti reformnak. Sajnos arra nem sok esély van, hogy újra nőjön. Az új adórendszerben közülük is sokan jobban jártak.
Az alacsony képzettségüekből lehet, hogy sok van, de igény a munkájukra nem. Semmi értelmét nem, látnám őket nyomni kedvezményekkel.
Nem látom be miben enne jobb az eddigi szociális alapú adóképzésnek. Nem vezet sehova.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 19:25:56

@groggil: Lehet, a népesedésprobléma minimum 30 éves és az elmúlt másfél éven kívül soha senki semmit nem tett még az érdkében, bár duma az volt rengeteg mind2 oldalon. 2012ben meg mind1 hogy mi lesz, de igazad van, vminek már 2018ra azért látszani kéne.

groggil 2011.07.18. 19:26:53

@Kalmár:
Ebben különösen kíváncsi lennék a véleményedre:

Meglépte a Fidesz a "harmadik gyerek felett csak adókedvezményt"? Ami visszafogná a cigó-osztódást? Nem? Nem hiányzik? Ezen a téren semmi sem történt, sőt a Fidesz intenzívebben szopkodja a cigányfaszt, mint az Mszp-Szdsz!

Mert a helyzet jelenleg a következő: a semmitevő ugyanúgy megkapja a tetemes zsetont a 8-10 purgyéra (változatlan kiadás a költségvetésben), az egykulcsos adó nettó 50ezreket tol a nettó 300-as fizu mellé ( mínusz 500milliárd a költségvetésben), ......és ez az 500milliárd azoktól lett elvéve, akik dolgoznak, becsületesek, kiskeresetűek, viszont létszámuk miatt csak ők lennének képesek fordítani a siralmas tendencián. Gratulálok!!

fatia-negra 2011.07.18. 19:27:05

@Kalmár: svájciak ajándéka: viktor-inox
= Kárpát-medence géniusza + csillagszemű minisztere... de: S.intér felkészül...

CHF

"A Citigroup frissen publikált jelentése szerint a forint, a zloty,a dél-afrikai rand és a brazil reál van leginkább kitéve a gyengülés veszélyének, ha beütne egy a Lehman csődhöz hasonló válság a piacokon."

"A forint közel 5 százalékot veszített értékéből ebben a hónapban a dollárral szemben és több mint 2 százalékot az euróban mérve, ezzel a legrosszabb teljesítményt nyújtotta a vizsgált 20 feltörekvő devizából a görögök újabb segélykérelmének bejelentése óta."

"A Citigroup a sérülékenység méréséhez vette az adott ország devizatartalékait, s elosztotta azt a folyó fizetési mérleghiány és az éven belül lejáró államadósságok összegével. Figyelembe vette eközben a piac által havi szinten felvett nettó long pozíciókat az adott devizában."

(www.tozsdeforum.hu/i/c-a_forint_bukhat_a_legnagyobbat_vesz_eseten-menu-cimlap-submenu-onearticle-news_id-431037-red-hs.html)

FIDES FELELŐS, mint kormány, mert
-1200 milliárddal NÖVELTE a zállamadósságot
-a gazdasági jogi környezetet hazavágta...
-kiszámíthatatlan viselkedése a leggázabb
-sajnos rajta kívül még a zegész VILÁG hagyományos mutatókat néz...

FIDES FELELŐS, mint önkormányzatok (+most kormányként), mert
-2002, de főleg 2006 óta rakásra vette fel a CHF hiteleket
-a késleltetett 5-6-8 stb éves türelmi idők most járnak le halomra...
-NEM ÉRTELMESEN költötték el a hitelt... működésre+lopásra ment

nem lesz ennek jó vége... olvasgassátok a zargentín mintát...
és menjetek támogatott cukrot venni... és költözzetek erdőbe a városokból...

groggil 2011.07.18. 19:29:05

@Kalmár:
"A közalkalmazottak bérének emelését semmiképpen nem tartom szerkezeti reformnak. Sajnos arra nem sok esély van, hogy újra nőjön. Az új adórendszerben közülük is sokan jobban jártak."

Süllyedj el, Szíjjártókám! Persze, főosztályvezetőtől fölfelé mindenki jól járt!

groggil 2011.07.18. 19:31:50

@Bathory:
A Fidesz pont fel fogja gyorsítani a folyamatot az egykulcsossal. Remélem, nem 2018-ig maradnak. Már 2014-ig is végeláthatatlan...

Nurrddin 2011.07.18. 19:32:28

off
az év médiahackje, vagy nem is tudom minek nevezzem....
mandiner.hu/cikk/20110718_hatvannegy_varmegyesek_tuntetnenek_a_szigeten

mindenesetre dőlök borulok a röhögéstől :)

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 19:33:35

Fidesz intenzívebben szopkodja a cigányfaszt@groggil: Ahhoz képest a közmunkát a szokásos ballibmegmondók ostromolják a legkeményebben, akiket ugye sosem fog személyesen érinteni a dolog....

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 19:35:13

@groggil: Nem hiszem hogy 2014ben leváltják a fideszt, de lehet hogy vmi koalícióra kényszerül. 2018ban is inkább a jobbikra fogadnék, nem az exekre.

Kalmár 2011.07.18. 19:37:04

@SünBalázs: A kenyeret a pék süti nem segédmunkás.
Senki nem beszélt meggazdagodásról úgyhogy szálj le a magas csirkéről.
Azt az egyszerű tételt nem vagy képes megérteni, hogy az új adórendszerben akinek van gyereke többet keres. PONT
Ez egy helyes dolog. Az a normális, ha egy fiatal pár gyereket vállal. Nem pénzért, szeretetből. Ha ehez több pénzt kap, az miért baj?? Mivel a népesedési helyzet drámaian rossz, így akár a gyerektelenek kárára is!
Lehet, hogy nem emiatt szül valaki 3 gyereket, de hogy kevesebb dologtalan családipótlék gyerek lesz az biztos.
Nem áltatom magam azzal, hogy egyetértünk valaha is. Nem is érdekel. Pár év és kiderül.
Egyébként mindenkinek abból kell kiindulnia, hogy neki jobb lett e.
Ezek után mindenki elmegy szavazni és ha többségnek jobb lett akkor marad a kormány. Ha nem akkor megy. Ez a demokrácia szerintem. Bár te játszhatod, hogy jobban élek ugyan, de ez így nem mehet tovább....kicsit álszent dolog.

groggil 2011.07.18. 19:39:54

@Kalmár:
"Tényleg komolyan elhiszed, hogy akinek nőtt a bére az Mercédszre költi??
Sokszor tanácstalanul állok az ilyen .....tévedés előtt."

Nem, hanem pl. Polinéziára! Ezt az 50-es ismerősöm mondta, hogy a havi +50 ezrét (700ezer/év) évente egyszer elutazza egy egzotikus helyre. Sokszor én is tanácstalanul állok az ilyen.........fideszes fanatizmus előtt.
De tényleg: ha holnap Szíjjártó bejelenti, hogy Orbán fingja egy parfüm, másnaptól azt fújnátok magatokra? Tehát...hogy lehettek ennyire gerinctelenek? Ugyanilyen egykulcsos adóért -ha teszem azt az előző kormány vezeti be- hogy vertétek volna a nyálatokat? Tüntetés, egyebek: "a kormány ne az alacsony jövedelműeket sarcolja". Hát előttem van a szöveg......Így meg rendben van??? Hol a gerinc? Leadtátok a narancsligetben?

Kalmár 2011.07.18. 19:40:23

@groggil: Főosztályvezetőtől? Ja igazad lehet. Bár a gimnáziumi tanár sógorom is többet kap.
Persze ő is vezet osztályt. A 12. B osztályt.

sz4sz4 2011.07.18. 19:41:43

@Kalmár: "Persze vagy nem értenéd vagy megértenéd és rájönnél, hogy mennyire modern, nemzeti és mégis befogadó az új alkotmány."

B*zmeg, a kommentelésre szánt időt inkább fordítsd a gyerekeidre!

groggil 2011.07.18. 19:43:18

@Bathory:
Elárulom, hogy a közmunka-tervezet szerint a kisgyereket nevelőt mentesítheti a jegyző. Valamint csak és kizárólag a 30 rugótól esne el az, aki nem megy, tehát sem a családitól, sem semmi mástól. Vagy ennyire naív, hogy ez a cigányoknak lett kitalálva? Ugyan már...a Fidesz? Pont a potenciális szavazóbázist? Lásd Gyöngyöspata...

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 19:45:17

@groggil: ha teszem azt az előző kormány vezeti be- hogy vertétek volna a nyálatokat? Tüntetés, egyebek: "a kormány ne az alacsony jövedelműeket sarcolja".

- ez lehetetlen, mert, bár szilárd elvek nincsenek a magyar politikában, annyi azért kialakult, hogy a fidesz inkább az aktív középosztálynak szokott kedvezni, az mszp pedig a passzív/lecsúszó rétegnek, a cigányokat mind2 próbálja megvenni kilóra, a felső réteg meg szarik a politikára, vagy épp csinálja. Itt nem a bérből-fizetésből élő (500k-1000k/hó) 'gazdagokra' gondolok.

Kalmár 2011.07.18. 19:45:24

@groggil: Szép sztori. Az egyik ismerősöm meg leszokott a dohányzásról. Napi 2 doboz mulitfiltert szívott. Persze szépen félretette a pénzt és most elutazott szafarira. Aki nem hiszi járjon utánna. Egyébként a hülye utazási irodás megint átverte. Havi 50 ezer az csak 600.000. jól levették a saját 100 ezrével is. Na puff, kiderül, hogy mínuszba futott........
Mesélj méééég. Királynőset!! :))))

groggil 2011.07.18. 19:45:34

@Kalmár: " Bár a gimnáziumi tanár sógorom is többet kap."

Oszt hány gyereket fog még összekalapálni?

dr. Aullah 2011.07.18. 19:46:31

OFF

bmeg... ilyen nincs
kuruc.info/r/6/82206/
14 gyerek egy szobában, se víz, se áram. Olyan szemét minden, hogy a riporter csaj elhányja magát. Persze mindegyik ablak alatt ott a digis tárcsa...
Erre tényleg nem tudok mit mondani...

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 19:48:45

@groggil: Hát sanszosabb, hogy a cigány megy el 30ért, mint bárki más, ugye szerinted is?

Kalmár 2011.07.18. 19:49:00

@groggil: Van 3 fia. Nem tervez többet. Miért??

Nurrddin 2011.07.18. 19:51:35

@groggil: nekem két nem túl közeli ismerősöm szintén a trópusokra viszi a lét amivel többet kap
közalkalmazottak....
évente-kétévente iskoláztatják be magukat valami iskolába, értéktelen papírokért, amitől nő a besorolásuk....
nem kevés ismerősöm meg baxhatja a gyerekét, kevesebb maradt a borítékban...
ők minimálbérre bejelentettek közül kerülnek ki, van köztük felsőfokú végzettségű is
kurvára tökönrúgta a jaffabanda a szavazótáborának jelentős részét...

Horizont 2011.07.18. 19:54:45

@Kalmár: Nagyon figyelmesen és értőn olvastalak! Olyan magas lóról és gőggel szólsz be mindenkinek, nem kell ahhoz szó szerint köcsögöznöd, azért is tettem idézőjelbe. A plecsniről meg azért írtam, mert mivel neked vannak gyerekeid úgy beszélsz azokhoz akiknek még nincs, mintha felsőbbrendű lennél. Mennyi is a gyerekek után járó adókedvezmény? És mennyivel többet visz valaki haza a 16% révén ha 300 ezer felett keres? Ha valaki 120 ezer bruttót keres a párja meg 90 ezret ( képzeld el ennyiért is dolgoznak becsületesen tisztességesen emberek) és van két gyerekük akkor szerinted kimagaslóan növekedett a kormány jósága által a bevételük? Na ugye.
Örülj neki ha neked nagyon jó lett, és legyél megértéssel azok felé akiknek nem lett jobb sőt rosszabb lett.

groggil 2011.07.18. 19:55:33

@Kalmár:
600, természetesen. Na, mi lett volna a szöveg 2 éve, ha az Mszp-Szdsz vezeti be az egykulcsost, ugyanilyen eredménnyel??

@Bathory: Én is a Jobbikat várom....reményeim szerint már 14-re. Egyébként nem is értem: ha valaki jobboldali-nemzeti, mit eszik a Fideszen? Nem tűnik fel, hogy ugyanaz, mint az Mszp (Pintér excégének zsíros megrendelései), liberálisabb, mint az Szdsz (Hitgyüli pl.)? Nem értem, egyszerűen. Nem értem, miért véditek körömszakadtáig a védhetetlent. Gyöngyöspata sem jelzésértékű nektek? Fidesz támogatta jelöltre gyakorlatilag csak a cigók szavaztak...

groggil 2011.07.18. 19:58:49

@Kalmár:
Nem tervez több gyereket...hát, sejtettem. Erről beszéltem korábban. Aki meg tervez -csak anyagi okok miatt nem vállalja be- keressen kevesebbet, mint tavaly. Brilliáns megoldás a népesedés problémájára.

Horizont 2011.07.18. 20:00:34

@Aullah:
Én tudod min háborodtam fel a Naplót nézve? Hogy a TV2 elmegy Romániba Nagybányáig (és a riporternő ott osztja az észt, háborog a fal építésén, aztán meg hányni akar) és arra meg képtelenek (vagy nem merik) hogy bemutassák a magyarországi cigány helyzetet. Nálunk is találtak volna ilyen helyet. Bőven.

Kalmár 2011.07.18. 20:02:21

@Aullah: Na ez nem semmi videó. A rasszista riporternő meg hányni akart. Pedig a cigányok nem is büdösek. Ezt bármelyik nagyvárosi liberális jogvédő igazolhatja a légkondis irodában.

Nurrddin 2011.07.18. 20:02:42

@Horizont: nekem an-block a tv2-től van okádhatnékom......
megmég másik tucat adótól, de a csigakettő dobogón van...

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.18. 20:03:42

@Bathory: "1 milliomostól sem hallottam soha sem itthon sem külföldön, hogy a jövő évi bevétele attól függne, hogy ki van kormányon, illetve ki a polgármester..."
Biztos nem sok miliomossal beszéltél még , de ha kíváncsi vagy ilyenre, gyere nézd meg a szomszédomat, ő pont ilyen. A szocik alatt gazdagodott meg, a nyóc év sem ártott neki, de most igazán boldog, és ezt nem is titkolja. Érdekes módon mostanában a vállakozása dolgairól kevesebbet beszél, nem panaszkodik annyit mint másfél évvel ezelőtt. Pedig az alkalmazottai bérét neki is emelnie kelett volna!

Kalmár 2011.07.18. 20:07:33

@groggil: ??? Ennek semmi értelme. Mi a fene bajod van azzal, ha a dolgozó és gyereket nevelő emberek kicsit többet keresnek? Így könnyebb gyereket vállalni is. NEM EMIATT KELL GYEREKET VÁLLALNI. Csak könnyebb. Tényleg nem érted? Akik a pénz miatt szültek, azok kaptak eddig támogatást. Ezért lett sok dologtalan senkiházinak ezerszer több dologtalan életet tanuló gyereke. Most a dolgozók kapnak pénzt. Nekik munka szerető gyerekeik lesznek jó eséllyel.
Kezdek fáradni. Pedig nem bonyolult....

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 20:07:49

@groggil: A fidesz reálpolitikát folytat, és vannak benne nemzeti elemek szerintem, nem is kevés, ráadásul most az mszp-sek is rá szavaztak, gyüjtőpárt lett. A mai viszonyok között, a mai retorikával a jobik nem eu-konform, mert európában is túl erősek a globalisták, egyelőre. Vagy a jobbik bepuhul, nem zsidózik és kormányra mehet, vagy nem puhul és nem kerül kormányra. A mindenkori magyar kormánynak nagyon nagyon szük mozgástere van szerintem zsidó/cigánytémában, tekintve, hogy a propagandagépezet (színház, film, TV, rádió) a kurucon kívül 100% jordán+. Ez tény.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 20:10:44

@látjátok feleim szümtükkel: Jaja, biztos nehéz elképzelni, hogy nem minden vállalkozó ír kamutanulmányokat Á-nak/önkorinak és nem is dolgozik nekik. Pedig a döntő többség 1 ft állami megrendelést sem kap, mégis jól él. Nem a blogokon sír egész nap.

Viktus 2011.07.18. 20:16:11

tegnap a tv2 Naplóban a betelefonáló nyereménye egy 20 ezer forintos túrkálós utalvány volt ... izgalmas egy ország ez egyre jobb irányban :D

2011.07.18. 20:18:55

@Kalmár: félreértesz. nem önmagában az egykulcsos adó vagy a gyerekkedvezmény ellen beszélek. Sztem egyszerűen nem látod a teljes képet... kitakarja a narancs színű köd.
egyetértek, aki kicsit keres többet az valszeg élelmiszerre, nem tartós cikkekre elkölti, aki sokkal keres többet szintén nem fogja a ládafiában tartani. de a "csinálj gyereket és akkor neked is olyan jó lesz mint nekem" elvi szinten sztem nem áll meg. mert ugye nem mindenki keres többet, még akkor sem ha a Viktor azt mondja. vannak ilyen makacs dolgok is mint az infláció, más néven a szegények adója. meg egy bizonyos jövedelemszint és gyerekszám alatt csak rosszul járhatott valaki az egykulcsos adó bevezetésével és az adójóváírás kivezetésével. És általában a fiatalok, vidékiek, pályakezdők azok, akik ebbe esnek. márpedig a magyar általában szeret előre tervezni. tudod mennyi ismerősömtől hallottam, hogy hova vállaljanak (még egy) gyereket? Mire? jöhetnél nekik a szeretet dumáddal, amikor csak az óvoda is 8-10e Ft havonta. meg épp most vitték le a tgyás összegét is.
márpedig nemcsak a számodra megfelelő háttérből kellenek a gyerekek ahhoz, hogy eltartsák majd a nyugdijasokat...
Bár ahogy az általad hőn szeretett Alaptörvényt elnézem, elég egyszerű lesz a szociális háló: a szülők tartsák el a gyerekeiket, a gyerekek meg tartsák el az idős szüleiket. a többieknek meg jónapot...

Viktus 2011.07.18. 20:19:27

@Bathory:

Már megint szlovák adócsaló észosztó ...

Kalmár 2011.07.18. 20:22:16

@Horizont: Sajnos ennek sem lett több értelme. Hiába írkálsz ide ezrdeszer is az átlag felét keresőkről. Nem ők fogják kimozdítani az országot. Nem őket kell támogatni. Válság van a munka révén juthat ki az ország a bajból. Aki napi 6 órában takarít az nem tudja kivenni a részét ebből. Egészen alacsony póniról is látszik, hogy hiába olvasol figyelmesen a szövegértéssel van a baj.
A gyerek kérdést már megválaszoltam. De azt sem értetted. Mégiscsak baj lehet.
Nem rólam szól vagy rólad. Az új adórendszerről szól. Most aki dolgozik és gyereket nevel az a legfontosabb társadalmi réteg. Ők segithetik ki a bajból az országot. Vagyis mi. Sokan. Nem különb vagy felsőbbrendű(ez mekkora baromság??)hanem hasznos. A társadalomnak és a
gazdaságnak. Persze te még ettől írkálhatsz köcsögözésről. Egészségedre.

Kalmár 2011.07.18. 20:28:49

@groggil: Na, mi lett volna a szöveg 2 éve, ha az Mszp-Szdsz vezeti be az egykulcsost, ugyanilyen eredménnyel??

Nekem az, hogy végre egy jó törvény. De ők ehelyett elvették a gyerekenként járó 8000 forint adókedvezményemet is és megemelték mindenki családi pótlékját.
Hogy hoztak volna ilyen törvényt???
Az ellenkezőjét csinálták. Ők a legszegényebb réteggel összefogva kifosztják a középréteget.
A Fidesz pedig pont ezt a rétegre támaszkodik és ezt támogatja.

Viktus 2011.07.18. 20:29:07

@Kalmár:

Tévedés ez a fajta rendszer amit bevezetett a Fidesz oltári baromság mi van azokkal , akik felneveltek már 2-3 gyereket mire fel büntetik őket? ráadásul a fogyasztás sem változott fikarcnyit sem. A fidesz dolgozó középosztályt, és a gazdaságot segítő programja az előző fidesz kormányzás alatt volt, amikor adókedvezményeket pl. különböző önképzések, biztosítási befektetések stb. alapján tudta az ember érvényesíteni ...

groggil 2011.07.18. 20:36:09

@Kalmár:
"A Fidesz pedig pont ezt a rétegre támaszkodik és ezt támogatja."

Na látod, nem is kell már nekem "királynőőőset" mesélnem, megteszed ezt te magad is....

Nem, barátom, a Fidesz pont a középosztály szopatja...egyébként benne vagyok: annyi szavazója legyen 14-ben, mint ahányan jól jártak az egykulcsossal....

lanyi 2011.07.18. 20:37:33

@Kalmár:

Te egy borszasztó primitív embertelen lénnyé váltál orbán propagandjának hatására.
Te magad vagy Orbán bűne.
Ha visszaolvasod az írásaidat, nem pirulsz el szégyenedben?

Téged még nem tarolt le Orbán hatalmi gépezete, te szerencsés vagy.
De...
Honnan veszed a bátorságot hogy lenézz embereket?(mint lézerjani)
Miből gondolod, hogy értékesebb ember vagy bárkitől?Akár egy utcaseprőtől vagy bárkitől.

Elaljasodtál

lyken 2011.07.18. 20:37:50

@Nard: "Nekem nincs bajom azzal, hogy neki van adókedvezménye, leszarom igazából. Az a bajom, hogy én szarul jártam. Mert ugye eddig sem éltem jól, mostmár még annál is szarabbul, és ugye nem vagyok C típusú állampolgár sem, hogy megélhetésből csináljak 8 pulyát."

Ezt te írtad Kalmár topictársnak: "Nekem meg azért nem lehet gyerekem, mert a téged dotálnak."
Én ebből azt szűrtem le, hogy az adójóváírással van problémád és nem a 16%-os adóval(ami egy idiotizmus). Fentiek két különböző dolog. Veled a Matolcsy matektudás(nemtudása) és Viktor jövőbelátása(vagyis jövőbenemlátása) basz*tt ki.
Nameg a Fidesz kollektív adottságai:
- a hibabelátásra való képtelenség
- a hiba kijavításáravaló képesség hiánya

Ezek miatt kár a gyerekeseken elverni a port. Nem csak a gyerekesek jártak jól, hanem mindenki aki 300.000 felett keres.

Horizont 2011.07.18. 20:38:40

@Kalmár: Hát b+ neked valami hibádzik nyaktól felfelé:) Te hol a jó büdös francba élsz??? Gyere már le vidékre és nézz már körbe mennyit keresnek az emberek? Nem ők fogják kimozdítani? Hol a jó büdös francba lenne ez az ország ha nem lennének ezek az emberek? Szerinted többet vinnél-e haza, meg tudta volna csinálni a hőn szeretett kormányod ezt ha nem lennének ezek az emberek? Te szerencsétlen!Aki napi 6 órában takarít???? Hol a jó büdös picsába lenne a sok úri f@szkalap ha nem lenne takarítónő aki az irodájukból kisúrolja utánuk a mocskukat?? Mindenki munkáját becsülni kell! Kihozol a béketűrésemből! Mégis annyira magas az a ló ahol te ülsz (bár az én szememben még egy sámlin se vagy) hogy annyira lenézel, hogy már szédülsz. Én 3 gyereket szültem, neveltem fel, diplomásokat, jó adózókat, mégse verem itt a nyálam.....

Viktus 2011.07.18. 20:38:45

@groggil:

Na igen Magyarországon nagy általánosságban elmondható akinek általában három gyereke van pl. az régen nem a középosztályhoz tartozik , és ezek után sem fog oda tartozni ...

Viktus 2011.07.18. 20:40:55

@Horizont:

Ő a statisztikákat bambulja ... persze ott v.mi mesés a magyar átlagfizu csak a dolgozó nép, amely a multikban állítja elő az értéket lényegében, amely eltartja az országot 80-100 ezer forint nettóért gürcöl három műszakban.

lyken 2011.07.18. 20:42:23

"Görögországban sem a községháza előtt gyújtogatnak a csőd miatt.."
A Görögöket ne is emlegessük, mert felmegy a pumpa. Rohadt egy népség, ahol azért tüntetnek, mert megszűnik a 20 órás munkahét lehetősége, meg hogy mostantól nem lesz 16. havi fizetés. Ja, igen: a szlovák pénzügyminiszter mondta, hogy részéről felháborítónak érzi, hogy ha egy munkás a KIA gyárban a szalag mellett 3 műszakot húzna(tehát napi 24 órában dolgozna 5 napon át), akkor is kevesebbet kapna mint a Görög átlagnyugdíjas. Ha olyan megszorítások lennének Magyarországon, mint a Görögöknél, sírva fakadna mindenki örömében.

groggil 2011.07.18. 20:43:52

@Kalmár:
Én is kezdek tőled fáradni....az a helyzet, hogy más világban élünk. A te béred nőtt, ezért cserébe az orbáni fingot te oly élvezettel szívod el, mint más a legnemesebb kubai szivart. Az enyém viszont nem változott (a nagy, 2010-es ígéretek dacára sem), így én köhögök tőle. Majd 2014-ben (vagy előbb) meglátjuk, hogy hányan köhögnek még!

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 20:45:09

@Viktus: aki 80-100ért gürizik 3 müszakban, az nem középosztály. Én keresek napi 30at tolmácskodással, és nem vagyok gazdag, a munkám nem felelősségteljes, nem kell diploma, nem vk vezető. Kurva sokan keresnek ennyit vagy többet, persze nem a tanyán bodzázásból.

Viktus 2011.07.18. 20:47:52

@Bathory:

Te hülyébb vagy tót, mint a sok éves átlag ... ebben az országban van cirka tíz milka ember ... nem tolmácsolhat mindenki, nem lehet mindenki bankár sem sőt lézer janikra is kevés az igény.
A középosztály meg bizony a világ boldogabbik felén az aki dolgozik pl. egy üzemben ...

Viktus 2011.07.18. 20:49:03

@Bathory:

A német Bosch üzemben a takarítónő keres annyit, mint a magyarban a mérnök ...

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 20:50:44

@Viktus: 7végén dolgozott egy ács a kertemben, 300 eurót kapott. 1 ács + két fogdmeg, olyan 18 évesek. Anyag persze az enyém volt és 12 órát dolgoztak. De minimum a 300ból 200 az ácsé volt....persze
ács sem lehet mindenki, de a szalagmunkás nem középosztály, se itthon, se sehol.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 20:51:47

@Viktus: Jas, családi ház meg igény szerint 400ezer-1M euró egy városban.

lanyi 2011.07.18. 20:52:19

@Bathory:

Te sem vagy túl okos inkább szerencsés...

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 20:53:54

@lanyi: A siker szerencse dolga. Kérdezd meg bármelyik sikertelentől.

Viktus 2011.07.18. 20:56:08

@Bathory:

:D meg a nagy lóf*szt járj egyszer nyugaton ...

Cartman (ex Cartman) 2011.07.18. 20:59:24

@Kalmár:
A Mercedes lehetett volna idézőjeles is. Nincs jelentősége, hogy Passat helyett Mercedes, vagy Suzuki helyett Passat (lehet, hogy ennek mégis? :) ), esetleg megmarad az Astra, de jut külföldi nyaralásra is...

"Az új adórendszerrel egy éretségizett közepesen kereső pár ha gyerekeket nevelnek, már többet keresnek. Sokan. Ők több pénzt költenek hétköznapi dolgokra. Kicsit több mozi, étterem, ruha, karácsonyra számítógép a családnak stb."
1. Mi lesz azokkal, akik még mindez ELŐTT állnak. Nincs gyerek, nincs "közepes kereset". Pályakezdő tanár, orvos, tűzoltó? Ő most CSAK az állami kompenzáció miatt nem keres NOMINÁLISAN KEVESEBBET, mint 2008 óta bármikor. Azt már fel sem merem hozni, hogy mi van azzal, aki nem állami alkalmazott, és nem kompenzálta a bérét senki... Ők is lakást, családot szeretnének, és hajlandók becsületesen dolgozni is érte. De inkább dögöljenek meg, ugye?
2. A jelenlegi fogyasztási adatok egyelőre nagyon nem az általad vizionált pozitív irányba mutatnak...

"A közalkalmazottak bérének emelését semmiképpen nem tartom szerkezeti reformnak."
Az megvan, hogy kb. hány orvos / nővér lépett már le, illetve tervezi a lelépést külföldre? És egy kevésbé látványos, de legalább ilyen súlyos probléma: van fogalmad róla, mennyire durván kontraszelektált a pedagógusi pálya? Kiből / hogyan lesznek a jövő magasan kvalifikált munkaerői, ha már szerinted:
"Az alacsony képzettségüekből lehet, hogy sok van, de igény a munkájukra nem. Semmi értelmét nem, látnám őket nyomni kedvezményekkel."
Nem érted a lényeget! Nem pár ezer emberről van szó! Simán leírod őket, pedig:
1. Az ő munkájuk is értékes. Akkor tudnád meg igazán, ha holnaptól nem végezné el senki.
2. Szerinted működőképes egy gazdaság több százezer (vagy inkább 1-2millió) fős kolonccal a nyakában? Ha leírod az "alacsonyabb képzettségűeket", akkor arra kárhoztatod a többieket, hogy valamilyen formában eltartsák őket... Erre nem gondolsz?

"Nem látom be miben enne jobb az eddigi szociális alapú adóképzésnek. Nem vezet sehova."
Majd meglátod, hogy ez az új nem vezet sehova. A progresszív adó egyébként nem csak így, egyszerűen "szociális" indíttatású. Ebben a kérdésben sem igaz, hogy a piac - mindenféle állami beavatkozás nélkül - jól szabályoz. A munka bére nem feltétlenül annyi, amennyit valójában ér. Másrészt azért is muszáj kompenzálni a különbségeket, mert - gondolom - szívesebben élnél inkább egy nyugati típusú demokráciában, mint ázsiai (vagy dél-amerikai) diktatúrába hajló társadalomban.

Végezetül három gondolat:
1. Még Szlovákiában is van egy adómentes alsó sáv. De ők biztos hülyék. Mindemellett:
2. Mióta bevezették ott (és Romániában is) az egykulcsos adót, többször felmerült, hogy visszatérjenek a progresszív adórendszerre. De hát - tudjuk - hülyék.
3. Ha jól tudom, Nyugat-Európában egyedül Izlandon vezették be az egykulcsos adót. :)
Asszem, rajtunk kívül mindenki hülye, csak mi vagyunk pannonpuma...

mruniverzum 2011.07.18. 20:59:57

@Kalmár: Te ugyanakkora barom vagy, mint a kollégám. Mihály! Csak nem te vagy?
Az beszél ekkora bődületes baromságokat. Mert a nettó háromszázakárhányezres fizetése most a három gyereke miatt majdnem 450.000 lett. Kirakhatnám rá a LOVE FITYESZ táblát. Nem érdekli semmi sem. Mondtam neki, hogy addig tegye félre amíg van, mert ezek a BARMOK, akiknek nyaljátok a seggét egy tollvonással eltörölhetik az egészet.

Nem is váratott sokára ez a dolog. A Robin Hood adó miatt be akarják zárni a gyárat. A tisztaság csomagunkat már elvették és szépen elkezdték a gyártásokat három műszakba pakolni (havi 50.000 forint mínusz). Erre majd jön a már elkezdett létszámleépítés és a műszakpótlékok lenullázása januártól (ezt is a fityiszed iktatja törvénybe, hogy 1%-ot fehérítsen a legális foglalkoztatáson, ami szerintük 100.000 fő /látszik matek órán hiányoztak az általánosban/). Azért a 100.000-ért milliók életét kúrják tönkre. Osztottam-szoroztam a szerencsétlen hülye, egysíkú naridroiddal és az jött ki, hogy a 150.000 Ft-tal megemelt fizetéséből jövőre marad 200-220.000. Vagyis adtak 150-et, elvesznek 225-öt. Arról nem is beszélve, hogy a leépítés miatt akár ki is rúghatják a picsába. Bármikor.

De ezeket majd te is látni fogod, mikor majd belepi a fejed búbját a még csak nyakadig érő szar. És akkor neked is azt mondom majd, mint a kedves kollégámnak - hozzám ne gyere panaszkodni, mert felrúglak.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 21:02:18

@Viktus: Elírtam, a 400 az inkább lakás lesz/Németorsz, Ausztria. Spanyolorsz, - Anglia drágább -/ ....persze ott is lehet 100ezerért venni a faluban házat, de akkor járhatsz napi 100 km-t oda-vissza dolgozni.

Viktus 2011.07.18. 21:04:50

@Bathory:

Na nagybátyám osztrák mérnök Bécs melletti településen annyiért vett házat, amennyiért itt nálunk Magyarországon adnak a Pest közeli falvakban pl. Veresegyházán ... nem kell 100 km utazás ...

Cartman (ex Cartman) 2011.07.18. 21:06:11

@Bathory:
Az adósságszint miatt IS. Meg pl. az államháztartási hiány miatt, amit csak különadókkal(!), és a magánnyugdíjkassza lenyúlásával(!) tudtunk ideiglenesen egyenesbe hozni.

Viktus 2011.07.18. 21:06:58

@Bathory:

Ja , és euro-ban kapja a fizetését alacsonyabb kamatú euro hitele van nyugaton ... még nem is kell rettegnie a kamatváltozásoktól lásd. forint, vagy az árfolyamkockázattól, mint itt az izgalmas országban ... bár biztos ez adja az izgalmakat.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 21:07:37

@Viktus: Perszepersze. Azért járnak napi ingában a Pestnél 2x drágább Pozsonyból Bécsbe dolgozni, mert ott olcsó az ingatlan. Elhiszem.

lanyi 2011.07.18. 21:08:16

@mruniverzum:

Kalmár barátunk nem tud hozzád menni panaszkodni, mert ha elveszti a munkáját mehet orbánrabszolgának.Bocsánat közmunkásnak vagy mi a propagandaneve ennek a gyalázatnak.

Ott viszont én várom a szolgálati bikacsökömmel és ha nem szépen dolgozik majd szarért hugyért milliárdosoknak (pl.debreceni stadion Szima )úgy elverem, hogy magaalászarik.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 21:09:47

@Viktus: Igen, az eurónak ez az előnye, én is euróban számolok el a komárnói cégemen keresztül. De hátránya is lehet, pl. görögök bukása árfolyamingadozást okoz már most.

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.18. 21:11:00

@alsegédlúzer: "Ha neked jó akkor nem érted,hogy másnak miért lehet rossz."

Azért, mert a nyelved nem ott nyal ahol kell ( vagy nem nyal sehol ), és a fejed sincs a megfelelő seggben, hanem büszkén ül a nyakadon.
Azt hiszem ahhoz a csoporthoz tartozol, amelyik a mondás második felében van: szemesnek áll a világ, a vaknak az alamizsna. Ebben az a legszomorúbb, hogy a vakok dolgoznak azért, hogy szemesnek álljon a világ.

Viktus 2011.07.18. 21:11:59

@Bathory:

Jah, és a bérlést nézve sem mindegy az 1000 euro-s minimálból kell kifizetni a kukásnak a lakbért, vagy a magyar átlag dolgozónak a 300-400 eurós átlag fizukájából ...

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 21:12:00

@lanyi: Vagy azt mondhatja hogy nemmegy, le lehet jönni a témáról.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 21:14:57

@Viktus: Ja, Pesten a belvárosban 90-100ból nagy lakást bérelsz, kint meg szobát. Mondom városban.

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.18. 21:15:41

@Kalmár: "Persze az ÁSZ hazudik. Te meg nem."
Aha! Mennyit fizetnek neked ezért?
Egyébként meg akinek nem jó ez a világ, menjen szerzetes tanárnak! Annak gyereknevelési gondja sincs, a rezsijét is a kalmárok fizetik! gondolom svájci hitelt sem kell törleszteniük.

Cartman (ex Cartman) 2011.07.18. 21:16:40

@mruniverzum:
Köszönöm!

Ezt nem érti meg a sok tapsikoló. Az, hogy most kicsit több van a borítékban, hamarosan korai örömnek fog bizonyulni. A fidesz mindent egy lapra tett fel, a gazdasági növekedés ütemére. Annak kellene kompenzálnia közép- és hosszú távon a különadókból származó bevételeket, a manyup-pénzek lenyúlását, és abból kellene fedezni majd az összes társadalmi feszültség árát is, amit okoztak. Már most látszik, hogy ez nem fog menni.

lanyi 2011.07.18. 21:17:16

@Bathory:
Ha nem megy akkor majd nagyon helyesen éhenhal:)

@Kalmár:

Tudod erre mit szoktam mondani?
Majd meglátjuk, de a sitten ilyeneket ...

Kalmár 2011.07.18. 21:17:46

Nincs több nagypofájú komcsi görény aki a gép mögött karatézik??
Szarjankók.

Viktus 2011.07.18. 21:18:45

@Bathory:

Itt nálunk 50 ezer egy lakás vidéki város ... az átlagfizu meg 90 körül ...

Kalmár 2011.07.18. 21:19:44

@lanyi: Ott vagy te jó helyen. Jellemző. Börtönőr görény. Ha nem ez lennél BKV kalauzra tippeltem volna.

lanyi 2011.07.18. 21:19:50

@Kalmár:

Tudod te szerencsétlen mekkora lenne a hiány ha orbán nem nyúlja le a nyugdíjkasszát?
7% te nagyon okos.
Jövöre a diktotorod mit fog lenyúlni?
A 2 millió feletti megtakarításokat?
Mert esze az nem lesz több...

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.18. 21:20:01

@Kalmár: "A gyerek után adó KEDVEZMÉNY járt. Ezt vették el a cimboráid. Most újra van."

Az szerinted mennyivel másabb, hogy nem a segély miatt b*nak nyakra-főre, hanem az adókedvezmény miatt? Egyik kutya, másik eb, ha tudod milyen állat az.
Az ötvenes és a hatvanas évek első felében senki nem kapott gyest, családi pótlékot is nagyon kevesen, mégis születtekl gyerekek, vajon mi ösztönözte a szülőket?

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 21:21:36

@Viktus: Milyen vidéki város lehet az? Én a vidékiek közül Győrt vágom, ugyanazok az árak mint pesten persze alacsonyabb bérek de azért nem 90, meg nem is 150.

lanyi 2011.07.18. 21:22:31

@Kalmár:

Kalauz te vagy, mert szerintem a szád is büdös:)

Miből gondolod te igen okos hogy én kommunista vagyok?
A kommunisták a Fideszben vannak...:)

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 21:23:46

@látjátok feleim szümtükkel: Ha nem érted a külömbséget az adókedvezmény meg a segély között, akkor töröltesd magad a netről...:(

Cartman (ex Cartman) 2011.07.18. 21:26:40

@Bathory:
Azt kérded, hogy kellett volna?

Szerintem is adócsökkentés kellett volna, és kevesebb kulcs, de nem egy (inkább 2-3) és a minimálbért valamilyen formában "támogatni" kellett volna továbbra is. És ügyes ösztönzőkkel elérni, hogy minél többen dolgozzanak, akár GYES vagy rokkantnyugdíj mellett is (akár úgy is, ha a költségvetésnek semmi KÖZVETLEN haszna nem származik belőle). A gyerekkedvezményt egyébként nagyon jó ötletnek tartom.

A közmunka is jó lenne, ha az elsődleges célja nem valamiféle "retorzió" lenne, hanem az, hogy ne "amortizálódjon" le a munkaerő, illetve minél könnyebben tudjon visszailleszkedni a rendes munka világába.

lanyi 2011.07.18. 21:27:21

@Bathory:
A külömbséget én sem értem.A különbséget ..azt igen:)

Húzz innen adócsaló barátom a szlovák céges anyádba!
És még te ugatsz?

lanyi 2011.07.18. 21:28:56

@Cartman (ex Cartman):

Bathory ezt nem fogja megérteni:)

lyken 2011.07.18. 21:29:46

@lanyi: "Tudod te szerencsétlen mekkora lenne a hiány ha orbán nem nyúlja le a nyugdíjkasszát?"
És azt tudod, hogy nem lett volna hiány, ha folytatja a Bajnai programját? Ehelyett fél évig malmoztak az ujjukkal és csinálták szalagon a jobbnál jobb törvényeket(trianon emléknap, határontúli magyarok szav. joga és társai). Marha nagy tudás kell hozzá, hogy dillettanizmusból és nagyképűségből felhalmozzon egy akkora hiányt amit csak a polgárok félretett pénzének államosításával (a manyup pénzek lenyelésével) tud helyrehozni. Ha a való világban valaki elveszi a másik pénzét, az hoszzú évekre börtönbe megy. Amellett, hogy vissza kell fizetnie mindent és kártérítést kell perkálnia.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 21:31:47

@lanyi: Nem kell felizgulni a vállalkozó sehol sem azért van hogy adót fizessen, arra ott vannak a többiek, járulékokat meg ugye be kell fizetnünk utánuk...

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.18. 21:33:26

@Bathory: B*meg, midkettőt az állam adja! Vagy szerinted nem? Az egyiket a beszedett adókból, a másikat meg az elengedett adókból!

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 21:33:28

@Cartman (ex Cartman): Persze, persze, mindenki jobb gazdaságpolitikus, mint a kormány, de a számokat nem ismered, nem tudod mennyi van, mennyi jön és megy, anélkül ez csak halandzsa.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 21:35:01

@látjátok feleim szümtükkel: Adókedvezményt csak az kaphat akinek van adóalapja, vagyis dolgozik. Érted-e?

Cartman (ex Cartman) 2011.07.18. 21:36:01

@lanyi:

Meglátjuk.

Mindenesetre megpróbáltam. Az én lelkiismeretem tiszta... :)

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.18. 21:36:43

@Bathory: "Ahhoz képest a közmunkát a szokásos ballibmegmondók ostromolják a legkeményebben, akiket ugye sosem fog személyesen érinteni a dolog.

Azokat az embereket is kell valakinek védeni, akik nem képesek a közmunka mellett saját érdekeiket kinyilvánítani. Nem csak a kormány érdekei vannak ebben az országban!

Cartman (ex Cartman) 2011.07.18. 21:37:06

@lanyi:

Igazad lett.

Minden halandzsa, kivéve nyilván Bathory szövegét.

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.18. 21:41:01

@Kalmár:" Azt az egyszerű tételt nem vagy képes megérteni, hogy az új adórendszerben akinek van gyereke többet keres. PONT
Ez egy helyes dolog."
Szerintem az a helyes dolog, ha az keres többet, aki többet dolgozik. Az egyszeri vicc szerint a gyerekcsinálás nem egészségtelen, mert az orvosok is csinálják, nem bűn, mert a papok is csinálják, és nem munka, mert a zsidók is csinálják.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 21:42:08

@látjátok feleim szümtükkel: Eddig még egy olyan polgár sem volt, aki a közmunka miatt nem tudott érdeket érvényesíteni. De a TASZ majd őket is jól megvédi.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 21:46:01

új adórendszerben akinek van gyereke többet keres. PONT
Ez egy helyes dolog."
Szerintem az a helyes dolog, ha az keres többet, aki többet dolgozik.

Na az elmúlt 8 évben egyiknek sem volt a szikrája sem. Aki normálisan kereső alkalmazott volt, képzett stb. 400 bruttó felett, az megkapta a pénze felét (igazából messze nem a felét, csak a bruttója felét). A hasitasisok 8 általánossal többet csináltak feketén hetente.

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.18. 21:56:56

@Kalmár: "Nincs több nagypofájú komcsi görény aki a gép mögött karatézik??
Szarjankók"

Na kitört már belőle az intelligencia! Biztos magas hivatalban dolgozik, ott tanulta!

Horizont 2011.07.18. 22:03:10

@Kalmár:
Látod, látod?? Igazoltad minden kritikus véleményemet amit neked (rólad) írtam. Gyenge vagy fiú:)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.07.18. 22:08:41

@Kalmár: pedig kurva jó lenne őket támogatni.Mondjuk a segílyesek helyett.Vagy nem elvonni tőlükPont azokat akik máról holnapra élnek és próbálnak becsületesen egy normális életet élni.
És akiknek egy fillér megtakarításuk nincsen,mert nincs miből!

Secnir 2011.07.18. 22:16:27

@mruniverzum:
" Mert a nettó háromszázakárhányezres fizetése most a három gyereke miatt majdnem 450.000 lett. "
öööö....
....azt meg hogyan? vagy csak úgy mondta, te meg blikkre elhitted?
ne értsd félre, csak kíváncsi vagyok, hogy jön ez össze....

Kalmár 2011.07.18. 22:22:51

@Tigeri: Őket akkor lehet támogatni, ha erős a gazdaság. A legalacsonyabban képzett segédmunkára kevés a kereslet és keveset is termelnek. Adót szintén nem sokat várhatunk tőlük, szóval nem értünk egyet. Most az átlagos keresetűeket kell nyomni felfelé. Mindenekelőtt gyerekválalásra ösztönzéssel. A segélyeseket szerintem most nem nyomják, sőt. Dolgozniuk kell a segélyért. Tök jó az irány ezügyben.

Kalmár 2011.07.18. 22:27:30

@látjátok feleim szümtükkel: "Az szerinted mennyivel másabb, hogy nem a segély miatt b*nak nyakra-főre, hanem az adókedvezmény miatt? Egyik kutya, másik eb, ha tudod milyen állat az. "

Ha nem érted mennyivel jobb, akkor ne kommentelj ilyen témához.
Elképesztően ostoba hozzászólás.

groggil 2011.07.18. 22:28:49

@Kalmár:
"@lanyi: Ott vagy te jó helyen. Jellemző. Börtönőr görény. Ha nem ez lennél BKV kalauzra tippeltem volna"

Vegyél vissza, fideszes narancskápó, a te fajtádat és stílusodat már lassan jobban gyűlöli a nép, mint 56-ban az Ávh-sokat!
Egyébként miért fikázod a börtönőröket?? Ja, lázári mércén nem érnek semmit? Vagy kiadta Szíjjártó, hogy most még nyomni kell a rendvédelmet alázó vonalat? De azért jó, hogy Sztojka és Raffael nem a te házad körül téblábol, mi, te narancstufa?

@Bathory: " Perszepersze. Azért járnak napi ingában a Pestnél 2x drágább Pozsonyból Bécsbe dolgozni, mert ott olcsó az ingatlan. Elhiszem."

Na, ekkora kamu hallatán nem omlott rád a mennyezet? Ami alól nyilván -a komárnói cégeden keresztül- a magyarnál 1,5x többet kereső szlovák tűzoltók szednének ki....

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 22:40:24

@groggil: Na, ekkora kamu hallatán nem omlott rád a mennyezet? Ami alól nyilván -a komárnói cégeden keresztül- a magyarnál 1,5x többet kereső szlovák tűzoltók szednének ki....

- nemtudom mi a helyzet a tüzoltókkal, nem vok tüzoltó. Azt hogy Pozsonyban legalább 10 éve drágább az ingatlan, mint Pesten, mindenki tudja aki járt már a falu határán is túl. Most épp a duplája.

Nurrddin 2011.07.18. 22:46:27

@Kalmár: te teljesen el vagy varázsolva... az ország 70%-ról beszélsz! mikor jártál utoljára békésben, vagy szolnok megyében?
nem (csak) segédmunkásokról beszélsz...
ápolónőkről, gépszerelőkről, villanyszerelőkről, burkolókról, és akár tanárokról is
semmivel nem vagy különb mint lézer jani főnököd, vagy gyurcsány fletó, esetleg kóka puma jános

erkölcsileg azonos nívón vagy velük

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.07.18. 22:48:05

@Kalmár: Ami alatt te a szegényeket érted én azalatt az átlagos keresetűeket értem.
Ahogy írtad:A kenyeret a pék süti nem a segédmunkás. Na az a pék vidéken ritka szarul keres ám.Ide is írtam már többször.A munkatársam mesélt egy roma csávóról aki agy miskolci pékségben dolgozik asszem.Jól dolgozik de ott keveset keresnek az emberek.
A segélyesek ellesznek a többi támogatásból(ne így legyen)
Meg valahogy az exportra termelőket kéne nyomni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.07.18. 22:49:50

@Nurrddin: Eh valakivel majdnem mindig egyszerre válaszolok neki.:))

groggil 2011.07.18. 22:59:24

@Bathory:
A HVG tett közzé pár hete egy bérösszehasonlítást...megdöbbentő, hogy Szlovákiában 1,5-szeres pénzek jöttek ki.
A Szlovák árak meg egyértelműen alacsonyabbak a magyarnál...Pozsonyban is. Persze, Szíjjártónak erről nyilván más a véleménye 2010 máj.-a óta.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 23:07:08

@groggil: Szlovák árak meg egyértelműen alacsonyabbak a magyarnál...Pozsonyban is.

Én tudod szlovák sajtót is olvasok, meg járok is Pozsonyban. SOKKAL drágább az ingatlan és az ingatlan bérlet is. Nem csak Pozsonyban, Révkomárom is drágább a szomszédos Komáromnál, de az csak 30%kal.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 23:09:32

@groggil: Amúgy Pesten teljes az ingatlanpiaci pangás, szerintem Románia drágább a nagyvárosokban...tavasszal vettem 15 misiért 85 nm-es felújítandó lakást a közgáz mellett. Ajándék.

Cartman (ex Cartman) 2011.07.18. 23:46:22

@Bathory:
Na, és ez szerinted miért van? Mert ismét (még mindig) dübörög a gazdaság, ugye?

És figyeld meg, hogy a java még csak most jön. Le merném fogadni, hogy még el is sietted egy kicsit a vásárlást. Egy-két év, és lesz olcsóbban is... :(

Viktus 2011.07.19. 00:01:42

@Cartman (ex Cartman):

Főleg mivel a Bathory féle köcsögök szlovák rendszámok alól osztják a tudást ...

Horizont 2011.07.19. 09:54:01

@Nurrddin: Miért nem lepődöm meg? Ez a Balázs József itt a környéken egy akkora nudli ember, egy semmi, senki, soha nem kerül be országgyűlési képviselőnek ha a neve mellett nincs a Fidesz szó. Undorító. Kíváncsi lennék mit szólna ehhez Orbán, hogy mennek itt LENN a dolgok:( Gondolom tesz rá!Meg is érdemlik, hogy a Jobbikos nyert. Elgondolkozhatnának rajta, miért is??

kej 2011.07.19. 10:00:00

@Kalmár: bár egy kifejlett fideszdroid képét mutatod, azért a ksh-nak csak hiszel:

A kiskereskedelmi üzletek 2011. áprilisban 1,3, az év első négy hónapjában 0,5%-kal kisebb volumenű forgalmat bonyolítottak, mint az előző év azonos időszakában. Az áprilisi eladások 0,4%-kal mérséklődtek az előző havihoz képest.

ennyit arról, hogy a zsebben maradt lóvéval a középosztály majd jól fellendíti a gazdaságot.

Baldrick68 2011.07.19. 10:06:47

Az a vicc hogy az ismeretségi körömben 2 ember van akinek az adóátrendezés miatt nőtt a fizuja.
Mindkettő vezető beosztású eddig sem szarul kereső jómunkásember.

Az egyik amikor látta hogy mennyivel fog többet keresni erős felindultságában befizetett egy lézer jani féle audira.
A másik szerencsétlennek is vagy 300 000 -el nőtt a nettója.
Szegény szingli csaj se férje se gyereke, hát most majd kénytelen lesz többet nyaralni a trópusokon.

Baldrick68 2011.07.19. 10:09:25

@Horizont:

"Kíváncsi lennék mit szólna ehhez Orbán, hogy mennek itt LENN a dolgok"...
Hát ez nekem azt az időt juttatja az eszembe amikor azt mondák a zemberek:
"Sztálin elvtárs erről biztosan nem tud, mert ha tudná akkor biztos nem engedné...... :-) "
Inkább a mondatod második fele az igaz: "Szarik rá"

Baldrick68 2011.07.19. 10:11:13

@Viktus:
"Főleg mivel a Bathory féle köcsögök szlovák rendszámok alól osztják a tudást ... "

Nekem a következő a kedvencem:
Francia autó, szlovák rendszámmal és nagymagyországos árpádsávos matricával.... :D:D:D

Horizont 2011.07.19. 10:45:40

@Baldrick68: Nekem ez nem ezt juttatja eszembe:))) Én egy naiv vagyok, mert azt gondolom, ne verjék ott fenn az ország házában fél téglával a mellüket, hogy ezt is megcsináltuk, ez is szuper lett, minket irigyelnek,ebben is jók vagyunk, mennyi jót tettünk a néppel meg egy csomó ilyen baromság...igenis ki kéne nézni a parlament ablakán, le kéne "jönni" a Rózsadombról Szabadsághegyről és körül kéne nézniük. És rájönnének arra amit mi tudunk, hogy egy dolog az íróasztal mögött meghozott akármi és más dolog mi valósul meg belőle. Persze minden dugába dől azzal a mondattal, hogy : szarnak rá. Innen nincs miről beszélni! Remélem a Jobbik még sok borsot tör az orruk alá:)) (persze mondtam, hogy naiv vagyok:D)

teefau 2011.07.19. 10:50:11

@Horizont: Annyi a gond, hogy ők a fellegekben élnek, hogy a valósággal abban a pillanatban elvesztették a kapcsolatot amikor képviselő URAK lettek, a javának 15 perces éles munkaviszonya sincsen, nem tudják hogy mi mivel jár, és kb. semmihez sem értenek. Hiába néznének ki az ablakon, mellettük áll a slepp és duruzsol, te vagy a jani, de tudod, milyen géniusz vagy. Azonkívül még bele is szarik mindenbe. Jó magasról.

Horizont 2011.07.19. 11:08:59

@Ásó[Mosó]maci:
Ezen én is beájultam:DDDDDD Ez szenzációs:)
"A politikával foglalkozó emberek 2012-től külön ösztöndíjat kapnak, ha nem mutyiznak, és legalább 10 évre eltakarodnak Magyarországról” – mondta Szijjártó Péter, majd a K-vonalon a headsetjére érkezett SMS meghallgatását követően hirtelen elájult."

@teefau: Kár, hogy igazad van:(

2011.07.19. 11:53:50

Régebben a legvidámabb barakk voltunk, most a legizgalmasabb.

bandika gazdája 2011.07.19. 13:20:11

@Bathory: Jó lenne, ha mostmár elhúznál "Komárno"-ba, aztán ott osztanád az észt! Ja, hogy ott senki sem kíváncsi rá! Tudsz róla, hogy itt sem?

bandika gazdája 2011.07.19. 13:24:32

@Kalmár: Ha olyan lennék mint te, azt kívánnám neked, hogy a 92 ezer nettot kereső tűzoltó ne mentsen ki amikor ég a házad. De mert nem vagyok olyan, csak annyit mondok, csókolj neki kezet, ha találkozol vele! És légy erős! Ő is gyerekeket nevel tisztességesen. És van egy különleges hírem is! A más gyereke is gyerek! Seggfej.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.07.19. 13:35:09

én egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy Kalmár fideszes.
fityiszes kolléga szerint, egy mszp-s troll, aki direkt játssza magát ennyire ellenszenvesen ostoba vak fityiszesnek, hogy még a fityiszesekkel is megutáltassa a fityiszt.

bandika gazdája 2011.07.19. 13:53:45

@Conv: Pedig épp most akartam megkérdezni, hogy hol lehet ilyennek jeletkezni. Egy kis jövedelem kiegészítéssel tudnék mit kezdeni, a seggnyalásba meg majd belejövök!

Nurrddin 2011.07.19. 14:02:15

@bandika gazdája: nehéz kenyér lenne az neked...

és veszélyes is, nem mindenki éli túl az agyzsugorítást meg a gerincamputációt

Horizont 2011.07.19. 14:04:29

@Conv: Én Kalmárt utáltam meg:)))

Izgalmas ország?Az. Csak más okból.@Ásó[Mosó]maci:
Valkón a 27 éves férfi megölte nagymamáját, édesanyját, barátnőjét, magát!Ózdon egy 56 éves nő és 37 éves lánya vegyszert ivott, gyógyszert vett be, meghaltak!Egy anya megmérgezte 3 gyerekét és saját magát. 10 éves kislánya meghalt, 8-és 10 éves fiait és őt megmentették.
Egy nap! Borzalom.

bandika gazdája 2011.07.19. 15:16:58

@Horizont: Azt az anyát meg a kicsijét sem ütötte volna el tegnapelőtt a vonat, ha van pénzük taxira.

bandika gazdája 2011.07.19. 15:19:28

@bandika gazdája: Ja és Óbudán egy nő felgyújtotta a lakását, és elvágta a saját nyakát, mert megérkezett a végrehajtó. Fasza ország vagyunk. (És akkor ez itt ...)

mruniverzum 2011.07.19. 20:26:36

@Secnir: A nettó 350 az a kalkulátor szerint is 450-re megy fel 3 gyerekkel.

Secnir 2011.07.20. 06:59:39

@mruniverzum:
ne haragudj, milyen kalkulátor szerint megy fel? tudnál vmi linket berakni?

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2011.07.22. 10:04:06

Úgylátom a fiúk további izgalmakról gondoskodnak.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/07/22/kirughatjak_a_kisgyermekeseket_es_a_nyugdij_elott_allokat/

"Kirúghatják a kisgyermekeseket és a nyugdíj előtt állókat"

Hurrááá a feleségem gyesen van és a gyerek 2 éves korában akart visszamenni dolgozni hogy aztán 1 év alatt simán visszadolgozza magát.
A fiúk gondoskodnak az izgalmoról.

süti beállítások módosítása