Skip to content


       Szűrés lista

A Nyár Legnagyobb Seggnyalója

2010. december 2-án a Pannon Filharmonikus karmestere, Peskó Zoltán bejelentette, hogy a fél év múlva lejáró szerződését nem kívánja meghosszabbítani, és távozni kíván.

Kár, hogy csak most derült ki az ÉS-nek adott interjúból, hogy miért is mondott le, így december legjobb sztorija helyett augusztus legjobb sztorija lett:


" ... Pécsett elődöm, Hamar Zsolt idejében az adminisztratív vezetés több kérdésben is a megkérdezése nélkül döntött, ő többek között ezért távozott. Egyébként amikor a pécsi meghívást elfogadtam, két fontos célt tűztem magam elé. Az egyik, hogy a zenekar még hiányzó programjait összeállítsam. A másik célkitűzésem az volt, hogy magas előadói színvonalon vigyem el az együttest a 2010-es decemberi hangversenyterem-avatásig. Néhány hét alatt kitűnt, hogy kapcsolatomat az adminisztrációs vezetéssel a Hamar Zsolt által is megtapasztalt, lehetetlen hangnem jellemzi. Erről már 2009 novemberében tájékoztattam a polgármestert. Az első év után a polgármester alighanem mondott valamit az adminisztrációnak, de a második évben a problémák újrakezdődtek. Javaslatot tettem például a Kodály Központot megnyitó protokollkoncert utáni programokra, mindenekelőtt a „mi" pécsi közönségünknek szóló három megnyitó hangverseny műsorára. Horváth Zsolt adminisztratív igazgatótól kaptam egy emailt, amelyben azt írta, ő már döntött, ezeket nem én dirigálom, hanem a zenekar asszisztens karmestere. A programról azt írta, hogy annak könnyűnek kell lennie, és hogy nem az általam javasolt Kodály-műveket foglalja majd magában. A Felszállott a páva című népdalra írott variációk előadását egyenesen megtiltotta, mondván, hogy a Páva-variációkat a közönség Páva Zsolt polgármester úr kigúnyolásának venné. A városban azután azt terjesztette, hogy spórolni kívánt csak, és az asszisztens olcsóbb volt. Ezt nehéz elképzelni, mivel egy fillér honoráriumot sem kértem, ahogy egy évvel korábban, az „Európai kulturális főváros"-rendezvénysorozat megnyitásakor is ingyen dirigáltam. Felhívtam a polgármestert, aki fogadott, és elmondtam neki, hogy nem látom értelmét a maradásomnak, ha a munkám egyik felét nem végezhetem. A világon minden művészeti igazgató feladata, hogy „művészeti igazgasson". Negyvenhat évet töltöttem Európa különböző zenekarainál, elképzelhetetlen lett volna egy ilyen eset.

- Miért nem csinált balhét? Miért nem állt fel azonnal?

- Egy héttel a Kodály hangversenyterem megnyitása előtt, amelyre számos közjogi méltóságot és ismert személyiséget vártak? Ez a zenekar évekig egy sötét moziban dolgozott, és egy rossz akusztikájú egyetemi előadóteremben lépett fel, szörnyű, megalázó körülmények között. El kellett volna rontanom az örömüket, amikor egy nagyrészt uniós pénzből finanszírozott, nagyszerű ajándékhoz jutottak? Ezt nem akartam, nem ezért mentem Pécsre. Így vállaltam, hogy nem beszélek bejelentett távozásomról, azt a zenekarral is csak januárban közlöm. Utána pedig még eldirigáltam az összes vállalt feladatomat. Közben Horváth Zsolt egy, a pécsi közönség számára kinyomtatott brosúrában azt nyilatkozta: Peskó Zoltánnal további együttműködésről már csak kora miatt sem beszél. Valaki azután figyelmeztethette, hogy ez nem valami elegáns búcsú, úgyhogy az utolsó koncertem után adatott a zenekarnak egy fogadást, nekem pedig ajándékul egy Zsolnay tányért.

- Páva Zsolt mit szólt a távozási szándékához? Érdeklődött a részletek felől? Próbálta marasztalni?

- Akceptálta a döntésemet. Mentségére szól, hogy a küszöbönálló hangversenyterem-avatás nagyon lefoglalta, hiszen a fél ország lejött Pécsre, a nagy ünnepségre."

 

A szarosbili felrúgása után Horváth Zsolt még megmagyarázta a megmagyarázhatatlant:
"Nem kis dolog, hogy a „vidéki” nagyzenekarok közül épp a Pannon Filharmonikusok kapja a legtöbb állami támogatást. Toscanini idejében még valóban a művészeti vezető elképzelése volt a működés alapja, ám napjainkban a szimfonikus zenekart fenntartó tulajdonosok konkrét intézményi célokat fogalmaznak meg, melyek eléréséhez a kinevezett igazgató dolgoz ki stratégiát, és ehhez keres művészeti vezetőt."

Még maga Páva Zsolt polgármester volt a legkorrektebb:
"Semmi kifogásom nincs a Fölszállott a páva című népdalra írt variációkkal szemben, mint ahogyan az állatkertben sétálva sem veszem magamra, ha látok egy pávát. El nem tudom képzelni, mi vezérelhette Horváth Zsoltot."

Szeretnénk a Nyár Legnagyobb Seggnyalója díját

Horváth Zsoltnak

adni, aki kemény, áldozatos munkájával rászolgált.

 

Címkék: abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr883178913

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nagy hadicsel 2011.08.28. 09:20:41

- Kovács tizedes!- Jelen!- Rakja be egy hátizsákba a felszerelését és adja le a raktárba. Holnaptól nyugdíjas lesz.- Tábornok úr! Hisz még csak 43 éves vagyok, nem akarok én még nyugdíjba menni.- Tizedes! Lenyomott itt a honvédségnél 25 évet és még nem...

Trackback: Nem szállhat fel a páva 2011.08.27. 11:09:24

Betiltotta Kodály Zoltán egyik művét a pécsi Pannon Filharmonikusok igazgatója, Horváth Zsolt, mondván: a Fölszállott a páva vármegye házára kezdetű dal és az abból készült zenemű sértené Pécs polgármesterét, Páva Zsoltot – írja a Blikk. Erről levélben...

Trackback: Repülj, Páva… 2011.08.26. 10:37:24

Azt hiszem, még a mókusok elé való vetés, mint kínhalál is kellemesebb, mint kis hazánk egyes híreinek olvasása. Ma például az ütötte meg a szememet, hogy Pécsett nem engedték bemutatni Kodály Felszállott a páva című művét, attól tartva, hogy sérti a p...

Trackback: Itt az új népdal-tilalmi lista! 2011.08.25. 13:53:24

Az Örülünk, Vincentnek sikerült megszereznie NER dalügyi biztosságától azoknak a zeneműveknek a listáját (és annak indoklását), amelyek a jövőben nem játszhatók állami rendezvényeken.Mint ismeretes, a pécsi Pannon Filharmonikusok igazgatója betilt...

Trackback: Az annyit is érő emberek 2011.08.25. 13:35:28

Lézerblokkolós János annak idején kijelentette, hogy aki semmit nem ért el, az annyit is ér. Nos, ezt most a gyakorlatban is alkalmazza a kétharmados kormány. Munkanélküli vagy? Nem tudod kivárni mire megszületik az egymillió új munkahely? (Pedig ha az...

Trackback: A talpnyalás örök 2011.08.25. 12:46:45

A parlagi viperát egészen az ötvenes évekig rákosi viperának hívták. Aztán jött a kis kopasz nagy hatalommal, és az akkori tudományos élet dörgölődző elitje megtette azt a szívességet, hogy egy gyors átnevezéssel megszüntette az áthallást. Hogy miről ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Secnir 2011.08.25. 09:21:02

...azt kellett volna mondania, hogy:
-...nem értem Páva úr, hogy a kommunistagyűlölő ősfideszes Kodály műveit miért nem lehet játszani Pécsett, a Fidesz egyik őshazájában?
és kész, másnap engedélyezve lett volna Kodály bármilyen formában.

zrobasé 2011.08.25. 09:21:25

ó, azok a boldog 50-es, 60-as évek...

Transylvanianmixedgrill 2011.08.25. 09:25:22

Ez a Horváth Zsolt megtévesztésig egy Szíjjártó imitátor! :P

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2011.08.25. 09:29:39

:D
Horvárth a képe alapján tök passzolna valami olasz-maffia filmbe, a Don csicskáját játszhatná nagy átéléssel.

kyncza 2011.08.25. 09:32:49

Milyen sunyi, alamuszi feje van ennek a nyomoréknak! Remélem a saját rokonai is leköpik, ha meglátják!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.08.25. 09:34:40

Hát most azért Rákosi pajtás nagyon büszke lehet...

sz_ 2011.08.25. 09:34:58

Szijjártós a feje.

Nzoltan 2011.08.25. 09:35:34

Még néhány ilyen cikk és Zero írásait a későbbiekben már csak a vastagbor.info oldalon követhetjük. :-)

zrobasé 2011.08.25. 09:37:47

ugye azt mindenki tudja, hogy :
gyurcsányahibás
emútnyócév
eltőzsdéztékamindent
monnyon le
államadósságelleniharc
...egyébként semmi nem történt...peskó kapott egy kokit meg egy sallert...mert tuti ő is az mszp ürgebőre varrt beépitett ügynöke, szdszes tetkóval a tricepszén, a bal hónaljszőrébe csegevara a jobba meg gurmaizita képe van fazonnyirva

Fell Bandi 2011.08.25. 09:38:24

Tévedés a poszt címe, a nyár, az év, a korszak legnagyobb valagfényezője itt publikál: greczy.blog.hu/

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.08.25. 09:38:55

@kyncza: Ja, én mindig azon gondolkodom hogy a Fidesz honnan kukázhatja ezeket a waldorf-óvódás karikatúrákat. Valakik titkos génkísérleteket folytatnak és Petik meg Zsoltik a melléktermékek?

ámbátor 2011.08.25. 09:47:39

Ez az ember még sokra viszi.
Táskacipelőből könnyen képviselő, sőt akár frakcióvezető is lehet aki ilyen tehetséget mutat fel.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.08.25. 09:53:26

Smitpál örökeibe akar lépni, szerintem ő a példaképe! Az is meddig jutott az öles nyelvcsapásaival! :) Pedig bukfencből doktorált! :)

elektromotor 2011.08.25. 10:02:21

Ez már annyira abszurd, hogy ilyen nincs is! Mellesleg, nem buzi ez a köcsög?!

tutikáosz 2011.08.25. 10:07:18

Nem csoda, hogy szarban van az ország, ha ilyen idióták ülnek döntéshozó pozíciókban.

Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2011.08.25. 10:12:32

Emberek.
Mondjátok, hogy ez az egész csak vicc.

Secnir 2011.08.25. 10:13:08

mondjuk ez a horváth zsolt inkább a semjén zsoltra hasonlít. tessék egymás mellé tenni a képeket nyugodtan...
apa-fia?
vagy féltestvérek?

vomit 2011.08.25. 10:16:20

es a csaszar ofelsege kepet leszartak a legyek

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.08.25. 10:21:31

@zrobasé: LOL! Nagyon jó! Nekem is nagyon elegem van már ebből a vircsaftból. Nekik nem lehet felmondani valahol?

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.08.25. 10:26:37

@Fell Bandi: Most nem a Gréczy Zsoltról van szó! Egy helyi mameluk csinált hülyét magából, mert be akart nyalni a főnökének. Sajnos . Gréczy egy más tészta. Ő már megtalálta azt a segget amit nyalni szeretne. De már sok éve. Horváth Zsolti most világosodott meg, és próbálja expresszvonat sebességével utolérni Gréczyt.

Alapvető élelmiszer 2011.08.25. 10:42:29

@zrobasé: Elfelejtetted a legfontosabbat:
"ne a zemberekkel fizettessék meg"

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.08.25. 10:46:15

A nyár legnagyobb seggnyalója versenybe benevezném még Kovács Zoltán államtitkárt, aki nagy igyekezetében feljelentett egy "kommentet" a médiatörvényre hivatkozva (a hatóság finoman jelezte is, hogy ez mekkora baromság), valamint életműdíjra Gréczyt :-)

zrobasé 2011.08.25. 10:50:12

@Alapvető élelmiszer: igazad van ! de ez TRIVIÁLIS ! :)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.08.25. 10:52:14

Azért szerintem a Nyár Leglagyobb Seggnyalója versenyre ez is eséllyel pályázik:

index.hu/belfold/2011/08/25/pava_zsolt/

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.08.25. 10:53:56

@Rufus78: Bocs, korrigálom magamat. Nem is figyeltem, hogy már maga a poszt is erről a majomról szól, csak gyorsan linkeltem. Bocs mindenkitől.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.08.25. 10:54:50

Van benne egy adag Szíjjártó nomeg egy csipetnyi Semjén is.... broáf.

Viktus 2011.08.25. 11:07:28

Már lassacskán Rákosi idején nem volt ilyen helyi személyi kultusz ...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.08.25. 11:35:17

@csizsikpizsik: "Valakik titkos génkísérleteket folytatnak és Petik meg Zsoltik a melléktermékek? " - honnan tudod, hogy ezek MELLÉKtermékek, és nem ez volt a CÉL? Tudod az emberekben van egy természetes együttérzés a fizikailag, vagy szellemileg korlátozott embertársaikkal szemben. Lehet, hogy erre bazíroznak a fidesznél, hogy szánalmat ébresszenek bennünk az ilyen petikkel, meg zsoltikkal :DDD

2011.08.25. 11:37:48

Fidesznyik, semmi más.

zrobasé 2011.08.25. 11:37:52

@Seduxen: még jó, hogy nem azt irtad, hogy VÉGtermék :D

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.08.25. 11:38:34

@Nard: Az ilyen selejt nem lehet cél :(

Erre mondják azt, hogy túllőttek a célon. :)))

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.08.25. 11:41:31

Horváth Zsoltból egyszer még miniszterelnökhelyettes, vagy miniszterelnöki szóvivő is lehet, meglássátok!

Egy felfelé ívelő fideszes karrier első állomása ez.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.08.25. 11:43:38

@zrobasé: van némi igazságod. ha vacsizok egy csomó chilis babot, + 2 liter tejet (amit előtte 1 hétig a tűző napon érleltem), és elcsapom egy kis romlott tartárral + 1 csomag retekkel, akkor a VÉGeredmény kb ilyen :DDDD

f.m.j. 2011.08.25. 11:46:48

@Seduxen: ehhez ez nem elég, eleve szart kellene enned :):)

ketroot 2011.08.25. 11:59:23

Tegnap ezért nem fejtegettem az előző postban, hogy a fidesz miért is bolsevik módszerekkel operál. Minek? Itt az egyik példa.

kej 2011.08.25. 12:01:16

amellett hogy amikor tegnap a szemem elé került ez a hír szentül meg voltam győződve arról, hogy a hírcsárda jelentette, valami azért nem kerek a sztoriban.

ugye adott a helyi seggnyaló, aki letiltja kodályt a hangversenyről. erre benyújtja a lemondását a zenei igazgató, amit a mameluk elfogad. páva zsolti mindeközben azt nyilatkozza, hogy a seggarc ugrotta át az alacsony karámot, őt egyáltalán nem zavarja a felszállott a páva című variációk. igen ám, de nem helyezi vissza az állásába peskót és nem rúgja ki azonnal ezt a szervilis köcsögöt.

mondjuk magamból indulok ki, de én ezt tettem volna.

ui: ferencvárosi vagyok. várom mikor tiltják be a bácskai rizses húst, no meg a bácskai májast és a bácskai hurkát.

lyken 2011.08.25. 12:43:52

Ebből a Zsoltiból még fidesz államtitkár is lehet. Bár ekkora öles nyelvcsapásokkal talán a miniszterelnökhelyettesség sem elérhetetlen.

fgm 2011.08.25. 12:50:41

Teljesen felesleges a fején élcelődni. A viselkedése egy bugris kommunista teészelnökéé.
Ahhoz mindegy hogy milyen arcot hord. Csak azon csodálkozom, hogy nem javasolta az inkriminált művek átírását, mondjuk "felszállot a turul, a vármegyeházárul"-ra a NER jegyében.

Páva korrektségéről meg annyit, hogy ha januárban nem, akkor most repülő rajttal kéne felmentenie ezt az istenbarmát. Már ha korrektnek akarna látszani.

anchor 2011.08.25. 12:53:16

@Seduxen:Direkt kifelejtetted a tökmagos- fokhagymás sört?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.08.25. 13:12:29

Öööö..................... Áh! (legyint)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.08.25. 13:13:05

Erre nem lehet mit mondani,csak csúnya szavakat.

Nem vagyok fideszes 2011.08.25. 13:23:08

Páva valóban korrektül nyilatkozott, de azért erősen hiányolom, hogy nem rúgta ki azonnal ezt a toprongyot.

Egyébként meg nem tudom, mit csodálkoztok a dolgon, egy olyan pártban, ahol azzal lehet karriert csinálni, hogy lehazaárulózza valaki a miniszterelnököt és már keblükre is ölelik, még komoly jövője lehet egy ilyen agyatlan seggnyalónak.

Fell Bandi 2011.08.25. 13:31:51

@the_lonewolf: észrevettem, hogy ez a poszt nem a zsótiról szól, de mivel a nyár legnagyobb seggnyalója a cím, ezért kénytelen voltam idézni az ő munkásságát , amely szerintem messze felülmúlja minden riválisáét. Ne felejtsd el, ez a bejegyzés egy egyszeri aktusról szól, a zsóti viszont évek óta nyálazza lankadatlanul a bukott pojáca alfelét, amivel mindenkit ver a porondon!

2011.08.25. 13:33:29

@laspalmas: Ez de szánalmas. Főleg a napoleonos rész kivágása. Vajon az iskolai történelemkönyvekből is ki fogják radírozni, nehogy valaki párhuzamot vonhasson közte, meg a senkiházi zugfocista viktátor között? Ha Líbiával végeztek, jöhetnének hozzánk is a szövetségesek, szívesen látnám ennek a pitiáner szar rezsimnek az arcait saddam hussein vagy bin láden sorsára jutni.

Sztyopabá 2011.08.25. 13:44:26

Ezt a Petőfi verset vajon mikor fogják betiltani? Súlyosan sértheti például a Németh, vagy Német nevű politikusokat, bankárokat, üzletembereket, párttagokat, magukat a német nemzetiségűeket, meg úgy alapvetően, különben is, rossz érzéseket kelthet, meg felhánytorgatja a múltat...

MIT NEM BESZÉL AZ A NÉMET...

Mit nem beszél az a német,
Az istennyila ütné meg!
Azt követeli a svábság:
Fizessük az adósságát.

Ha csináltad, fizesd is ki,
Ha a nyelved öltöd is ki,
Ha meggebedsz is beléje,
Ebugatta himpellére!...

Ha pediglen nem fizetünk,
Aszondja, hogy jaj minekünk,
Háborút küld a magyarra,
Országunkat elfoglalja.

Foglalod a kurvanyádat,
De nem ám a mi hazánkat!...
Hadat nekünk ők izennek,
Kik egy nyúlra heten mennek.

Lassan, német, húzd meg magad,
Könnyen emberedre akadsz;
Ha el nem férsz a bőrödbe',
Majd kihúzunk mi belőle!

Itt voltatok csókolózni,
Mostan jöttök hadakozni?
Jól van hát, jól van, jőjetek,
Majd elválik, ki bánja meg.

Azt a jó tanácsot adom,
Jőjetek nagy falábakon,
Hogy hosszúkat léphessetek,
Mert megkergetünk bennetek.

Fegyverre nem is méltatunk,
Mint a kutyát, kibotozunk,
Úgy kiverünk, jobban se' kell,
Még a pipánk sem alszik el!

Pest, 1848. május

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.08.25. 13:46:46

@Seduxen: EGYÜTTÉRZÉS????? Fogpiszkálóval agyon tudnám ezeket a génhulladékokat verni! Ránézel és tudod az életpályáját, soha ovi, kültelki általános jógyereke, erős hármas a gimiben, de mindig ötöst kapott mert elől ült és ugrott a filctollért, kezelte az írásvetítőt és köpenyben járt a 90'es évek végén is, az egyetemen gyenge kettes de belépett a HÖK-be nyalizni a rektornak, előadónak és egy térdzoknis, bajszos csajt elvett 21ként hogy ne röhögjünk hogy max. a hörcsögöd a nőd, aztán valami lófasz diplomával, semmi tudással beugrott egy pártba és segget nyalva, hülyeséget beszélve most képviselő úrnak hívatja magát, a jövőmről akar dönteni pedig én dolgozok és ez a nyomorult még ablakot sem tud nyitni de szakmai egyeztetés, tapasztalat, rutin, tudás nélkül ugat gazdaságba, politikába, egészségügybe, oktatásba, családba, stb...

szmoker (Homo Trollicus) 2011.08.25. 14:54:14

@Transylvanianmixedgrill: én is erre gondoltam.
"Úristen! Szaporodik!"
:)

Marcellusca 2011.08.25. 15:42:12

Komolyan mondom, feliratkozom egy várólistára, kiműttetem a gerincem, megnagyobbíttatom a nyelvem és kiöletem az ízlelőbimbóimat.

Másképp nem működhet így a dolog.

@Seduxen: Szép kis étlap, de @f.m.j.: -nek van igaza. Ehhez eleve akkora mennyiségű sz@rt kellene enni ....

@csizsikpizsik: Vaze, megjelent szíjjjájtópetike (rogántóni, dajcstompika, stb., stb.) életrajzi könyve? :D

tudi 2011.08.25. 15:52:38

Ezek saját magukból csinálnak hülyét, ha már annyira a főnök kedvében akart járni, nem ártott volna őt is megkérdezni, hogy ugyan mit szól ő ehhez. A magyarázkodás meg szánalmas.

elektromotor 2011.08.25. 18:50:16

Ha ezt egy külföldi újságban olvasom , akkor azt gondolnám, hogy ilyen nyári kacsa-hír! Mert "ilyen állat nincs is!" És akkor kiderül , hogy ez a 70-es IQ-val megáldott egyén "képviselő" !? Egy ilyen "képviseli" a mit is? Hogy lehet egy ilyet odaengedni?! Mit keres ez ott?!

Horizont 2011.08.25. 20:04:14

@elektromotor: Horváth Zsolt nem képviselő. A pécsi Pannon Filharmonikusok igazgatója.
Meglepő, de így konkrétan nem része (legalábbis tisztségben) a politikának.
www.pfz.hu/zenekarunk/menedzsment/igazgato
40 éves és sajnos ilyen balfék zenész létére. Az eszét a trombitájában hagyta szegénykém!
Ő a nyár legnagyobb seggnyalója, tény. Annyira szánalmas az egész, hogy azt hittem először, hogy ez valami kabaréból van:) De az is tény, hogy nézzünk körül magunk körül, aztán tágabb környezetünkben, aztán a hazában és lám tele vagyunk seggnyalókkal. Mindig voltak, vannak és lesznek is. Egy jó főnök az első jeleknél karakteresen elfolytja az ilyen irányú menetelést, a szar főnök meg hagyja és ebben fürdik, élvezi és tobzódik. Páva erőteljesebb lépéseket is tehetett volna...

elektromotor 2011.08.25. 23:27:19

Utána olvastan! Köszönöm. Igazad van!

ftk 2011.08.26. 09:16:29

...és mi van, ha csak egyszerűen félt, hogy kirúgják a francba, ha Páva egy rossz napján hallja meg a Felszállott a pávát a zenekartól? A botrány, ha jól értem, abból lett, hogy emiatt összetűzésbe került a főkarmesterrel, aki eztán kitálalt.
Mikori is a sztori? Hallhatott már akkor az ipse a Földrajzi Bizottságról?
(Nem védeni akarom, csak próbálom továbbgondolni a dolgokat. Gyarló az ember...)

Apafarkas 2011.08.26. 09:22:01

@Transylvanianmixedgrill: Nekem is ez volt az első meglátásom. Olyan, mintha klónozták volna valahol SzP-t...

Dokec 2011.08.26. 09:42:02

Tudjátok mi a szép az egészben? Az, hogy mostmár, ezek után tényleg az egész Pécs Páva Zsolton fog röhögni, ha meghallja az ominózus Kodály-feldolgozást. Jelzem, azáltal, hogy nem rugta ki azonnal, páros lábbal Horváth Zoltánt, meg is érdemelné. Ó, áldott kontraszelekció!

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.08.26. 10:32:44

Nemcsak gerinctelen, de hülye is ez a fidesznyalonc. Pávának a szíve mélyén biztos tetszik ez a kis gesztus, a nyilvánosság előtt viszont úgy csinál, mintha semmi köze sem lenne ehhez. Könnyen elképzelhető, hogy ez az örök stréber Horváth csak hallott már egy s mást a polgármesterről, és eszerint cselekedett. Persze hülyén, mert ezzel csak mindenkinek ártott. Saját magából hülyét csinált, Pávát és a Fideszt is pont olyan fényben tüntette föl, amelyben nekik azért kínos lenniük, és persze a zenekarral is kitolt.

hoplita 2011.08.26. 11:38:37

@Transylvanianmixedgrill:
Bazmeg, ahogy mondod.
Most lebukott az öreg szájjártó....ez a balkézról született fattya lehet.:)

hoplita 2011.08.26. 11:44:38

@fgm:
"....., hogy nem javasolta az inkriminált művek átírását, mondjuk "felszállot a turul, a vármegyeházárul"-ra a NER jegyében......'

Felhívom a becses figyelmed, hogy az ilyen horvát-féléknek a turultól legalább ilyen herótja van.....ne mossuk már a szart még tovább.

kiskakas 2011.08.26. 16:23:05

@sz_:
Új fogalom: Szíjjártó-fejű -kívül-belül.

Horizont 2011.08.26. 16:49:37

Érdemes elolvasni a szövegét! Horváth Zsoltnak üzenem: a páva hasonlattól kéne legkevésbé félni a népdal szövegének ismeretében:DDDDD

Felszállott a páva, a Vármegye-házra,
sok szegény legénynek szabadulására.
kényes büszke pávát napszédítő tollak
hírrel hírdessétek: Másképpen lesz holnap!

Másképpen lesz holnap, másképpen lesz végre
új arcok, új szemek, kacagnak az égre
új szelek nyögetik, az ős magyar fákat
várjuk már, várjuk az új magyar csodákat

Nagy bolondok vagyunk, s elveszünk egy szálig
vagy ez a mi hitünk valósággá válik
új lángok, új hitek, új kohók, új szentek
vagy vagytok vagy ismét semmi ködbe vesztek

Vad láng csap az ódon vad Vármegye-házra
vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva
|:vagy lesz új értelmük a magyar igéknek
vagy marad régiben a bús magyar élet:|

Marad a bús magyar élet........

Rwindx 2011.08.26. 23:19:13

Én az arany szömörcsögöt is nekiítélném, de az egy másik blog :)

teng-leng 2011.08.27. 21:26:19

Zsoltikát nem akarják kinevezni a zeneakadémia rektorának?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.08.27. 21:41:14

Bakker, ilyen sötét ország, ilyen sötét emberekkel 2011-ben nincs! Illetve ... van!
Abszurdisztán, én így szeretlek?

Ekkora csicska, seggnyaló, kretén pártdroidokat. Az ettársak az '50-es években milyen jól érezték volna magukat! Igaz Virág... izé HORVÁTH ELVTÁRS? Ész el, fej a seggbe, ahogy kell! Szép is az! :)
Mindig azt hittem, hogy a cociknál nincs lejjebb! De! Komolyan!

Kell kaja,Ibrahim? 2011.08.27. 22:57:24

@Horizont: Ez nem véletlen,Ady?(mán' csak a rend kedvéért)

Horizont 2011.08.28. 07:37:44

@Kell kaja,Ibrahim?:
Bocsánat, lehagytam.Igazad van, a rend kedvéért:) Kerestem az eredeti népdal szövegét, de nem találtam, Ady verse meg annyira telibe találó, pláne ennek az esetnek a kapcsán:)
Most olvastam:
" Megmozdulást szerveznek hétfőre Pécsre a Kodály Központ elé, a „Fölszállott a páva” előadásáért. Páva Zsolt, pécsi polgármester üzent a Facebook-on, hogy ő is részt vesz tüntetésen."
"Az ügy körüli felhajtást a Pannon Filharmonikusok méltatlannak tartják. A zenekar művészeti tanácsa ezért közleményben határolódott el, és kifejezte a művészek mélységes csalódottságát."
Zajlik az élet!! Cirkusz kell a népnek ha már a kenyér fogyóban!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.08.28. 20:57:08

@laspalmas: A csicska, seggnyaló, kretén pártdroid meg marad a helyén... Evégre ő már bizonyított! :)

süti beállítások módosítása