Skip to content


       Szűrés lista

Az Asztal Ideológusa

Az Alaptörvény Asztalának jó esélye van arra, hogy ha évek múlva visszagondolunk a II.Orbán kormányra, akkor az ő képe elsőként bukkanjon elő a homályból.

Szeptember 1-én, a "telepítéskor" éppen nyaraltam, megfogadva, hogy se internet, se tévé, se újság, így hazaérkezve ömlesztve kajáltam be a kupac szart, ami kiömlött a Zinternetből, és be kell hogy valljam: az Asztal mindent vitt.

Azon már meg sem lepődtem, hogy egy államtitkár hogyan utasíthat levélben 3200 önkormányzatot, hiszen ez a Fidesz, itten magasról tesznek az ilyenekre. De hogy senki nem volt, aki azt mondta volna, hogy uraim, azért ne röhögtessük már ki magunkat? Az szerintem fel sem merült bennünk, hogy ha van módunk rá, akkor NEM járunk be az önkormányzathoz, főleg nem az Asztalhoz leülni és Alkotmányt olvasni. Ha be is kell menni ügyet intézni, akkor gyomorsav jön fel a bürokráciától, így a lehető legkevesebb időt igyekszünk ott tartózkodni. Azonkívül az átlagmagyar egy egyszerű hivatalos sem levelet sem tud értelmezni, komolyan azt gondolják, hogy emberek millió fogják elolvasni a sok száz törvénycikket...? 

Az Asztal rekordgyorsaságú felállítása után jött az abszurd történet csúcspontja, a Kerényi-levél. Mint kiderült, az ötletgazda Kerényi Imre volt, aki szép hosszú levélben fejtette ki, mi mindent talált ki az Alkotmánnyal és az Asztallal kapcsolatban:


Magyarország Alaptörvénye - a festőknek


Alapfok - a Magyar Közlöny különszáma
Alapfok - AZ ALAPTÖRVÉNY ASZTALA
Alapfok - megrendelés
Alapfok - könyvjelző-sorozat


Középfok - díszkiadás, 28x39 cm
"Egy törvény-szöveg unalmas. Ámde itt van 50 reprodukció és mintegy 50 oldal az Alaptörvény szövege is - párosítsuk a kettőt. Baloldalt a kép, jobboldalt a szöveg. És kész az élmény!"

Középfok - a festők felkérése
"A kiszemelt művészektől a miniszterelnöki megbízott skiccet kér. Ingyenmunka. Ha a megbízott a skiccet elfogadja, a festő szerződést kap."

Középfok - gyermekrajz pályázat
"országos gyermekrajz-pályázat kiírására kerül sor. A cím: Magyarország jövője."

Középfok - a díszkiadás az alaptörvény asztalán

"A középfokot jelentő díszkiadás egy-egy példánya megjelenés után (2012 február-március) kihelyeződik az önkormányzatok és a kormányablakok Alaptörvény-asztalára, az alapfokot jelentő Magyar Közlöny különszáma mellé. Lapozgatható, s a fentebb leírt űrlapon megrendelhető. Borsos áron. Kb. 10.000 ft."
Középfok - a díszkiadás érettségi ajándék
Középfok - a díszkiadás protokoll ajándék
Középfok - a díszkiadás szerkezete

Felsőfok - díszkiadás bőrbe kötve, 56x78 cm.



A mosoly az arcunkra fagyott, mikor azt olvastuk, hogy Nemzeti Erőforrás Minisztérium iskolások köré­ben rajzpályázattal növelné a januárban hatályba lépő alaptörvény ismertségét.
Ezek szerint a Kerényi-levél nem kamu, pontról-pontra meg fogják valósítani.

Kerényi Imre politikai pályafutását a pártállami MSZMP-ben kezdte (alapszervezeti pártitkárság). Az 1980-as évek elején a moszkvai magyar nagykövet mellett dolgozott (ugye, az ilyen bizalmi állásba a legnagyobb ellenzéki demokratákat szokta kiküldeni az MSZMP...). 1990-ben már az MDF országgyűlési képviselő-jelöltje volt. Csurka Istvánnal szembeállt, óvott a szélsőjobboldali veszélytől és részt vett az MSZP és az SZDSZ által is támogatott Demokratikus Charta sétáiban. MSZMP, MDF, Charta, az ilyen embernek a Fidesznél a helye ... Szóval most ...

Hát ezt már tényleg nehéz még leírnom is .... most pedig Kerényi Imre Magyarország Kormányának a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásáért és a kapcsolódó kulturális értékek megőrzéséért felelős miniszterelnöki megbízottja. Elsődleges feladata az új alaptörvény népszerűsítése, azon belül pedig a gyermekek megszólítása.

Részletesebben:
"... van egy megbízólevelem, és ebben a miniszterelnök tulajdonképpen besorozott bakának, egy célfeladat ez, amit nekem el kell látni. A tudatos közjogi gondolkozás megalapozásáról van szó, gyakorlatilag az alaptörvény népszerűsítéséről, az alaptörvény eljuttatásáról az állampolgárokhoz, és mindazon tevékenységekről, amik ezzel kapcsolatosak. Ezeket nekem kell kitalálni, szinkronizálni, felügyelni. Készítettem egy szép nagy tanulmányt, azt lebontottam havi cselekvési tervre, ezt elfogadták, és a megbízólevelemben még az van, hogy a munkámat a miniszterelnök irányítja és a KIM szakmai apparátusa segíti. Ez történik, egy helyettes államtitkárságra be szoktam menni, ott van Éva asszony, aki segít nekem a számítógépnél, és ott van Szabolcs úr, ez az egész így kitalálódott és tegnap kezdetét vette a hadművelet."

Minden hónapra megvan már a menetrend, októberben jelenik meg a nemzeti hitvallás zsebfüzet-változata az alaptörvény asztalán és Magyarország alaptörvényének zsebfüzet-változata, szinten az Asztalra.

Október 6-án pedig minden tízéves magyar gyermek alanyi jogon megkapja a Nemzeti
Hitvallást. Nem vicc, komolyan!

Sőt: Minden 14 éves gyermek megkapja Magyarország alaptörvényének zsebfüzet-változatát, azonkívül a következő érettségin minden tizennyolc éves magyar gyermek, aki sikeres érettségi vizsgát tesz, igazgatója által dedikálva megkapja Magyarország alaptörvényének díszkiadását.

Tegnap az Asztal Ideológusa tegnap 16 percet kapott a HírTV-n gondolatai kifejtésére, odáig néztem, amikor azt mondja, hogy nagyon jó ötlet volt az Alaptörvény Asztala, mert így a legegyszerűbb és a legolcsóbb, az önkormányzat ingyen van, ott a világítás ingyen van, az asztal ingyen van, a szék ingyen van ... ahogy az MSZMP-nél, minden ingyé' van!

Címkék: fidesz alkotmány abszurd kerényi

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr193220148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.09.12. 11:57:23

Ilyenkor mindig az jut az eszembe, hogy ezek ugatnak a leghangosabban, mikor a kommunistákról és nácikról van szó. De ha akkor élt volna (élt is), ő tapsolna az első sorban a "nagy vezérnek".

Wendiii · http://hivataliagyhalal.blog.hu 2011.09.12. 11:59:02

Vicc az egész banda. Csak ezen már nincs kedve röhögni senkinek...

Xmas 2011.09.12. 12:05:21

Mostantól őszintén félek. Azt hiszem, le kell ülnöm és elmagyaráznom a keresztfiamnak a náci ideológia lényegét, habár fiatal még és nem járnak ott történelemből. Viszont, mire odáig érnének, szerintem megváltoznak a történelemkönyvek.

pesukarhu 2011.09.12. 12:18:01

már várom a kötelező Orbán és társai portrékat a közintézményekbe. esetleg szentképek mintájára a kicsinyített változatot. természetesen mindenki számára, alanyi jogon.

bandika gazdája 2011.09.12. 12:19:11

Kedves Zero! Emlékszel? Mikor elmentél szabadságra azt mondtam neked, mikor visszajössz, nem fogsz hinni a szemednek meg a fülednek. (Na jó, ennyire azért én sem gondoltam!) Most azon gondolkodom, lehet, hogy jóstehetség vagyok? Kiegészteném ezzel a nyugdíjamat. (Rá is fér.) Vagy nem is volt olyan nehéz megjósolni a heti hülyeséget?! :-)

bástya · http://magyarcitrom.postr.hu 2011.09.12. 12:21:47

Már csak az udvari bolond hiányzott Őfelsége mellől.

Viktus 2011.09.12. 12:21:56

Nem azt mondta a kedves vezető, hogy egy felesleges emberre sincsen pénz ...

Enrico72 2011.09.12. 12:22:56

Az USAban ha jól tudom tanítják is. Eddig az volt a baj, hogy kipostázzák mindenkinek és mennyi pénzt felemészt. Helyette az lett, hogy mindenki igényelhet aki szeretne (spórolás). Én megtettem és nagyon kedvesek voltak az ott dolgozó hölgyek.

bandika gazdája 2011.09.12. 12:24:02

@bandika gazdája: Van azért ennek egy csipkefinom mellékszála is, ami nekem a legjobban tetszett! Én az első napon azt kérdeztem, "de minek az asztalra üveglap"? Azóta valamelyik rádióból megtudtam, hogy azért, hogy ha véletlenül kaszinótojás, vagy ketchup érné, könnyű legyen letörölni! Erre már csak azt tudom mondani, hogy: beszarok!

bandika gazdája 2011.09.12. 12:24:50

@bástya: Udvari bolond az van, nem is egy!

elektromotor 2011.09.12. 12:26:00

@bandika gazdája: Az ilyen alakok akik még életükben értelmes értékteremtő munkát nem végeztek, hanem mindig tudták melyik az a segg amelyiket fényesíteniük kell, és ezáltal léptek egyre feljebb, most ezeknek áll a zászló!
Elzavarni favágónak vagy öt évre, és lejjebb szállna a nagy önbizalma ! Ráadásul közelebb kerülne a minden napi élet dolgaihoz a baromja!
Házi oltárt Orbánnak nem tudom melyik héten fog építtetni?!

elektromotor 2011.09.12. 12:27:57

@bandika gazdája: Ráadásul csak olyan edzett, vagy ragasztott üveglap jó (balesetvédelmi szempontból) amelyik nem szilánkosan törik!

dr. Aullah 2011.09.12. 12:29:44

És mi van a diplomásokkal, akiknek be kéne fizetni a fizetésük egy részét egy állami alapba? Bár az lehet, hogy a posztírás után jött szóba.

Viktus 2011.09.12. 12:30:44

@Enrico72:

Nálunk is ... de nem küldözgetik meg asztalkáznak ...

kej 2011.09.12. 12:30:58

@Enrico72: várgyá droid. amerikában az alkotmány nagyjából 1762. óta változatlan. összességében tán 5 kiegészítés fűztek hozzá az elmúlt közel 400 évben. képes vagy tényleg egy elbaszott pártkotmányt a világ egyik legstabilabb (írott) alkotmányához hasonlítani? gratulálok. remélem gyárilag meddők vagytok, mert akkor legalább van kiút ebből a mocsárból

dr. Aullah 2011.09.12. 12:31:11

@Enrico72: Ez így nem igaz. Nem mindenkinek postázzák ki, csak a 6-18 év közöttieknek, azaz az iskolásoknak. Mindenkinek. Kipostázzák. Ez kb 1.8 millió példány. Ha azt nézzük, hogy eredetileg 8 milliót akartak nyomtatni, akkor ez mindenképpen spórolás.

Enrico72 2011.09.12. 12:31:46

@bandika gazdája: Nem, 18-ig volt ügyfélfogadás

f.m.j. 2011.09.12. 12:39:04

nincs szó erre a Kerényire, minimum egy Arany János kéne ide, hogy ezt pontosan megfogalmazza, hogy mi is ez az egész

Enrico72 2011.09.12. 12:39:06

@kej: Idővel ez is stabil alkotmány lesz. Gondolj bele, ha az ideiglenest ennyi időbe tellett megváltoztatni, ehhez majd mennyi idő kell. A meddőségről pedig annyit, hogy a közvélemény kutatások eredményei szerint még mindig toronymagasan vezet a Fidesz. 2014ben lehet, hogy ismét 2/3-os győzelem is esélyes, de az 50%+ az szinte biztos

mruniverzum 2011.09.12. 12:40:55

Én a kötélből szeretnék egy darabot, amire felakasztják majd őket meg egy másolatot abból a kardból, amivel tökön döfik őket. Köszönöm!

kej 2011.09.12. 12:41:30

@Enrico72: kedves enrico. a lényegről nem szóltál. úgyhogy mész a levesbe.

bandika gazdája 2011.09.12. 12:42:10

Kedves barátaim! Felhívom a szíves figyelmeteket, hogy 3 nap múlva - szeptember 15.-én - lejár a határideje annak a pályázatnak, amely a kormányablakok megjelenítését célozza képzőművészeti, zeneművészeti egyéb művészeti módon. Nálam továbbra is Conv. a nyerő (ő klipet is készített értékes művének) de legjobban még mindig a kisplasztikákat várom! Húzzatok bele, van még 3 napotok! Én már csak nézek a szememmel és élvezem az életet! Köszönöm kormányom!

2011.09.12. 12:43:46

@bástya: Már megvan. Tudod, a bohócügyi államtitkár. :)

spinat 2011.09.12. 12:46:34

eddig az volt a szöveg hogy az USA-ban reggelente fel kell mondani az alktományt. úgy látszik ez finomodott azóta.

dr. Aullah 2011.09.12. 12:50:47

@Enrico72: "Idővel ez is stabil alkotmány lesz. Gondolj bele, ha az ideiglenest ennyi időbe tellett megváltoztatni, ehhez majd mennyi idő kell."

Értem... tehát azért lesz stabil, mert annyira bebiztosítják, hogy nem lesz elég támogatás, hogy megváltoztassák.
Én meg tudod mit szeretnék baszki? Ha olyan alkotmány lenne, ami az emberek többségének jó és pont emiatt nem változtatják meg.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.12. 12:57:39

@Aullah: "akiknek be kéne fizetni a fizetésük egy részét egy állami alapba? " - EGY részét? ne legyél már kicsinyes... az EGÉSZET, mit egy részét ! :DDD

kej 2011.09.12. 12:58:53

@Aullah: +1.

bár a magam példáján okulva óva intenélek a droidokkal való párbeszédtől

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.12. 13:02:16

"azonkívül a következő érettségin minden tizennyolc éves magyar gyermek, aki sikeres érettségi vizsgát tesz, igazgatója által dedikálva megkapja Magyarország alaptörvényének díszkiadását. "

Ez mondjuk jó ötlet, és egy vacak normálkiadást kaptam.

A többi tipikusan olyan, mintha Kernyi Imre találta volna ki.

(Mindig is hányingerem volt ettől az embertől... Tipikus szélkakas, aki mindig kettőzött neofita buzgalommal nyalja az aktuálisan nyerő segget.)

GGG77 2011.09.12. 13:04:16

Ezt az egész bandát állatkertben kéne mutogatni.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.09.12. 13:05:45

Lehet, hogy senkinek nem tűnt fel, de az nem az alapítvány, hanem az alkotmány asztala.

bandika gazdája 2011.09.12. 13:06:05

@GGG77: Bocs, de ne sértegesd az állatokat! (Egy állatvédő.)

GGG77 2011.09.12. 13:06:17

@Enrico72: "a közvélemény kutatások eredményei szerint még mindig toronymagasan vezet a Fidesz"

Hofi is megmondta. Ebben az országban az egy főre jutó hülyék száma 2 fő.

f.domino 2011.09.12. 13:10:29

Gyerek koromban az Úttörő Szövetség évente kiadott egy jelszót. Egyik évben (Talán 76 v. 77) az volt, hogy "Őrizzük a lángot". Nem tudom, hogy ez is központi utasítás volt, vagy csak a mi igazgatónk kreativitása, de nálunk a suliban egy elemes fáklyát szereltek a folyosóra, rittyentettek köré egy kis oltár félét piros drapériával, talán valami asztalka is volt, hogy mi volt rajta, már nem emlékszem. Óránkénti váltásban ketten őrizték úttörő egyenruhában. (Rám is sor került, remélem, nem lesz utólag bajom belőle.) Emlékszem az érzésre, ahogy a hányinger keveredett a röhöghetnékkel, de rezzenéstelen pofával végigcsináltuk, mert tudomásul vettük, hogy ez a világ rendje. Ezt az érzést 90 óta nem éreztem (a 80-as években is egyre ritkábban), és nem gondoltam volna, hogy még visszajön.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2011.09.12. 13:12:02

Az elméletem kezd beigazolódni.
Egyszerűen a fiúk olyan droid sereget gyűjtöttek maguk köré hogy lehetetlen olyan baromságot csinálniuk aminek ezek a féleszűek nem tapsolnának.

A végén megtörténik amit eddig viccnek szántam:
Ha OV fényes nappal a hősök terének közepére kulázna majd kitörölné a seggét a nemzeti trikolorral.
Ezek annak is tapsolnának és MEGMAGYARÁZNÁK hogy Gyurcsány a Hibás.

GGG77 2011.09.12. 13:12:03

@Enrico72: "2014ben lehet, hogy ismét 2/3-os győzelem is esélyes, de az 50%+ az szinte biztos"

Rohadt nagy volt a mellény rajtatok 2002-ben és 2006-ban is. ;)

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2011.09.12. 13:14:57

@GGG77:
Tudod nem a közvéleménykutatást kell megnyerni hanem a választásokat.
Másrészt Enrico barátunk azt az apróságot felejtette ki hogy a PÁRTSZIMPÁTIÁVAL RENDELKEZŐ választók között.
Magyarul a FIDESZESEK között a legnépszerűbb a FIDESZ....

Viktus 2011.09.12. 13:19:25

OFF

TÁMAD AZ EURO!

LEGYŐZZÜK!

NEM LEHET VELÜNK PACKÁZNI!

EURÓPA VAN SZARBAN, DE MI SVÁJCNÁL IS JOBBAN ÁLLUNK ÍGY NEM TUDNAK LEGYŐZNI.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.09.12. 13:21:40

Jó lesz, ha igyekeznek a művész urak, mert a 122/2011. (VII. 15.) Korm. rendelet szerint csak akkor jó művészek, ha papírjuk van róla.

Munkakör: Festő.
Követelmény: Szakirányú felsőfokú végzettség és szakképzettség vagy szakirányú szakképesítés.

igyirnankmi.blog.hu/2011/07/18/thalia_jo_papja_is_holtig_tanul

Viktus 2011.09.12. 13:24:01

ORSZÁGVÉDELMI TERV HAT FEJEZETBŐL :D

allegretto23 2011.09.12. 13:24:12

@Enrico72: "Idővel ez is stabil alkotmány lesz." Ilyen automatikusan káromkodás már rég nem hagyta el a számat, de amikor a fenti mondatot olvastam, azt voltam kénytelen mondani, hogy " Az b..na még be!"
Más... na kinél van biztonságban a nyugdíjunk? Na kinél?www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/elarulta_a_kormany_a_250_milliardos_afat_a_nyugdijvagyonbol_fizeti_vissza.155198.html

Enrico72 2011.09.12. 13:30:47

@allegretto23: Nem kell szeretni, de nem véletlenül kaptak 2/3os felhatalmazást.
A nyugdíjvagyon itt off, de nem lett volna erre szükség ha nem parancsolnak nekünk folyamatosan külföldről. Remélem ez nem lesz sokáig így. Bár erős a párhuzam (mielőtt valaki fennakadna), de Mátyás is szedett különleges hadiadót amikor bajban volt az ország. Most pedig bajban van.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.12. 13:31:46

A nap idézete: "A magyarokkal ma már nem érdemes tengelyt akasztani" (Orbán Viktor parlamenti beszédéből)

Kemény vagy Csoki!

bandika gazdája 2011.09.12. 13:36:41

@Enrico72: Valóban nem véletlenül kaptak kétharmados felhatalmazást, hanem a fasz Mszp miatt! Így aztán van most gond, hogy a szart mivel lehet felcserélni? Szarral?

Eszkep-e vagy titokban?

Homeoffice 2011.09.12. 13:38:13

@Enrico72:

Gratulálok a kommentedhez.
Tisztellek Téged

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.09.12. 13:38:49

@bandika gazdája: Csontváry ráadásul gyógyszerész volt, így már két indoka is lett volna Angliába költözni.. :)

Viktus 2011.09.12. 13:41:57

kiváncsi lennék honnan a p*csába lesz itt pénz a döglödő gazdaság mellett?

dr. Aullah 2011.09.12. 13:42:17

Indexről, a kiváltásról:
"Egyszerűen: csak annak segítenek, akinek bőven van tartaléka, vagy még most is hitelképes."
.
.
.

Viktus 2011.09.12. 13:45:35

"Az országvédelmi terv következő fejezete a pénzügyi terv, ennek lényege az IMF- és az EU-hitel visszafizetése az év végéig. "

Miből?

bandika gazdája 2011.09.12. 13:47:23

@Gunther: Te meg mé iszol munkaidő alatt?

Monçada bíboros 2011.09.12. 13:50:48

@f.domino: nyugi, fognak még a suliban fülkeforradalmi lángot őrizni a kiscserkészek (majd az is kötelező lesz meglásd!)...

@post: Honnan a fenéből húznak elő ezek minden nap egy ilyen kontraszelektált idiótát? Tényleg minden nap azt gondolom, hogy ennél nincs lejjebb, de mindig képesek alulmúlniuk magukat...

Roltii 2011.09.12. 13:51:59

"aki elmegy és kér, az a nagyon hasznos állampolgár"
meg a jó k.anyádat...kérem vissza az adómat, mert ezek szerint, attól még nem vagyok hasznos...pedig nem kevés.... ostoba sötét barom...
Csermelyt nem bírom, de itt egész jókat kérdez, csak lehetne jóval agresszívabb...

NevebenIs 2011.09.12. 13:54:27

zero: A felvett imf hitelrol nem akarsz irni? Hogy mire koltottek es mi meirt nem latunk belole semmit se.

Homeoffice 2011.09.12. 13:56:33

@bandika gazdája:

:D:D
Mint indián a bolondokat:)

bandika gazdája 2011.09.12. 14:02:33

@Gunther: Értettem én, csak nem bírtam kihagyni!

Viktus 2011.09.12. 14:04:59

"Orbán Viktor kifestette a kifestőmet
Ugye senki nem követi el azt hibát, hogy odafigyel Orbán szavaira? Hiszen, aki odafigyelne rá, az odafigyelt, mikor Orbán figyelmeztette, hogy ne figyeljen oda. Tehát aki igazán odafigyel rá, az most nem figyelhet oda."

:D

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.12. 14:12:41

Ma bementem, és lecsekkoltam AZ ASZTAL-t.
Nagyon pöpec, mellette zászlók, rá szépen kirakva az ALAPTÖRVÉNY, a kellő helyen kinyitva, plusz az összes könyvjelző, AZ ASZTAL neve címeres papíron (!), és az egészen üveg, azon a zsinórozott toll és a megrendelőlapok. Mikor leültem mellé, még a villanyt is felkapcsolták az egész aulában :)

A munkatárs kedves, viszont az ALAPTÖRVÉNYt nem lehet lapozgatni, összességében 1:1. Illetve csak 4 féle könyvjelzőből tudtak adni, szóval sajnos mínuszba csúsztak, bárhogy igyekeztek is.

bandika gazdája 2011.09.12. 14:17:16

@laspalmas: Ha én bemennák, az egész városban felkapcsolnák a villanyt! :-P

Secnir 2011.09.12. 14:17:46

...az érdeklődő réteget szeretném megszólítani amelyik annyit tesz, hogy elmegy az önkormányzatra és kér magának egy alaptörvényt. Az a nagyon hasznos állmpolgár ebben a kétoldalú játékban, aki KÉR és aki ezt a kétoldalú információt elkezdi fogyasztani az egy Új Magyarországnak a kimunkálásában vesz részt.
-lehet hogy talán ez munkál az emberekben. hogy akiknek nem tetszik az ön ötlete,
-nincsenek olyan sokan mint ahogy ön hiszi, nincsenek olyan sokan mint ahogy ön hiszi!
-hát azt nem tudjuk
-öööééé akkor véleménykülönbség van közöttünk. [...] Csermely úr! futóbolond minden táborban van, a mi táborunkban is van.

gratula a riporternek, hogy kibírta ezt a tizenöt percet. én úgy a 4. percnél kezdtem volna el ütni a saját asztalával, amíg mozog. Nem tudom, mit kellene szednie, de kár, hogy abbahagyta.

Mérges 1234 2011.09.12. 14:22:08

Miért van az, hogy a Fideszben, minden bolond szóhoz jut, sőt csak azok jutnak szóhoz????

Komolyan kezdek félni!

teefau 2011.09.12. 14:22:35

"Köszönjük, hogy meghallgathattuk az aktuális negyedéves országmentő programot."
Ez a Vona gyerek kezdi átlátni a dolgokat :))))))

teefau 2011.09.12. 14:25:31

És vazzeg, ezek nem csak a magyar, hanem az osztrák tőzsdét is bedöntik...Viktornak kiskorában senki nem kevert le egy pofont amikor a szénakazal mellett gyufázott?

nem várt fordulat 2011.09.12. 14:29:16

@Aullah: sőt, az egész világnak meg kellett volna kapnia, ehhez képest ez több milliárd forintos spórolás!

@f.m.j.: Inkább Mikszáth

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.09.12. 14:31:27

Zero: Nem tudom, hogy hol voltál szabadságon, de ott kellett volna maradnod! Még ha az Északi Sarkon voltál, akkor is jobban jártál volna az ottmaradással, mint visszajönni ebbe az ámokfutó Narancslandba.

Qrva nagy gáz lesz itt. Szerencsére én kb. 3 hét múlva már nem leszek itt.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.09.12. 14:31:28

OFF: Ennyire alja még soha nem volt a parlament amikor én néztem, mint ma.
Sok idióta és azzal vannak elfoglalva, hogy az ellenzéket alázzák. Lázár seggnyalása se volt gyenge.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.12. 14:37:00

@Xmas: Felesleges elmagyaráznod. Mire odaérnek, saját érzékszerveivel fogja megtapasztalni.
Miként mindenki, aki eddig nem élte át (a korábban születetteknek ez nem új és főként nem élmény:-):-(

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.09.12. 14:38:36

@Enrico72:

Ha nekünk is 1776-ban íródott alkotmányunk lenne nálunk is tanítanák. Ahhoz, hogy igényelj egy Alkotmányt (mellesleg: elolvasod a neten, vagy is ki nyomtathatod), tényleg szükség van a 3200 önkormányzatnál egy Asztalra?

Mérges 1234 2011.09.12. 14:41:26

@Seduxen:

Igen ma jelentette be a 15-ik országmentő tervét. De fura módon, mióta a narancsosok nyomják egyre szarabb a helyzet.

Pedig előtte sem volt pite.

Mindig van lejebb.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.12. 14:41:32

@zero: bocsánat zero, de helyesen ASZTAL! Csupa NAGYBETŰ!! Nem akármiről írsz, ezt ne felejtsd el! :DDDD

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.12. 14:42:39

@Tzimisce: "Azonkívül az átlagmagyar egy egyszerű hivatalos sem levelet sem tud értelmezni"
Én meg eztet nem tudom...értelmezni...se(m)!:-P

szivatnakanyám 2011.09.12. 14:43:06

Mao kis könyve. Minden 50 emberre egy felolvasó volt. A kis könyvet mindenkinek kötelező volt hordani magával.
Hozzuk az értékeket.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.12. 14:43:09

@Doubledecker: és ezzel Neked mi a problémád? Folyamatos munkát biztosítanak maguknak! Dolgoznak, és nyilatkoznak ezerrel, persze hogy állandóan újabb Otthon, Nemzet, Haza, Ország, meg egyéb "megmentő"-programokra van szükség. :)))

mizrolist 2011.09.12. 14:47:18

@Enrico72: a Zemberek nem a Fideszre szavaztak, hanem az MSZP ellen. Aprónak tűnő, de igencsak jelentős különbség.
No meg azt se felejtsd el, hogy jelenleg a szavazókorú lakosság minimum fele még a közvélemény-kutatók szerint sem szavazna senkire...

Monçada bíboros 2011.09.12. 14:49:18

"Lázár, aki Orbánhoz hasonlóan "fran"-nak nevezi a frankot, kikéri magának, hogy az ellenzék gazdagnak nevezi azokat, akik képesek egy összegben visszafizetni a devizahitelüket, szerinte valójában pedagógusokról van szó."

B+, ilyen nincs!!!! Ezt hogy bírta rezzenéstelen pofával kimondani???? Ehhez nem vastagbőr (he-he:) ) kell, hanem legalább reaktív páncélzat!!!!

Mérges 1234 2011.09.12. 14:49:40

@Seduxen:

Te nem vagy narancsos?

Csak mert úgy emlékeztem, de ha kiszerettél a narancsból, vagy sosem voltál, akkor minden rendben.

Hol vannak a droidok????

dr. Aullah 2011.09.12. 14:51:39

Gyertek át, van erről külön poszt.

Mérges 1234 2011.09.12. 14:52:09

" Zárásként Orbán azt mondta, hogy 1998-ban pont ugyanazokat a kritikákat kapta gazdaságpolitikájuk, mint amiket most kapnak, pedig aztán annak is mi lett a vége."

Idézet az Indexről.

Hát igen mi is lett a vége????

Mi is? Ja igen súlyos választási vereség, megspékelve egy kis hídfoglalósdival. Gondolom most is így lesz....

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.09.12. 14:52:51

@Monçada bíboros: Ez az idézett szöveg ugye komoly? Mert ha vicc lenne, akkor túl durva lenne!

DDD

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.12. 14:54:10

@Doubledecker: na elmész Te a sovány malac ványadt faszára :DDDDD

neveztek már sok mindennek, de ez a sértés már sok! Kérem nevezze meg a segédeit! :DDD

sárkányfő 2011.09.12. 14:54:35

Heim Péter:
"Ha a pénteken bejelentettnek megfelelően valósítaná meg a kormány a végtörlesztést lehetővé tevő tervet, még ha csupán a devizahitelesek ötöde élne a lehetőséggel, akkor az eddig remélt másfél százalékos GDP-növekedés helyett néhány százalékos visszaesés következne be"

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110909-a-fideszfrakcio-terve-derult-egbol-villamcsapaskent-ert-minden-allamigazgatasi-szereplot.html

sárkányfő 2011.09.12. 14:58:01

Azt hiszem ezzel végleg el is dőlt az ország sorsa erre a ciklusra.

VT Man 2011.09.12. 14:58:54

@Enrico72:
"a közvélemény kutatások eredményei szerint még mindig toronymagasan vezet a Fidesz. 2014ben lehet, hogy ismét 2/3-os győzelem is esélyes, de az 50%+ az szinte biztos

Úgy legyen!

Inkább, mint hogy a Jobbik győzzön!
Mert, ha reálisak vagyunk, más lehetőség nem nagyon van.

MSZP? Na ne vicceljünk már!

Viktus 2011.09.12. 15:00:30

@Monçada bíboros:

Na igen ez volt a nap felszólalása ... eddig :D

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.12. 15:00:34

"Orbán szerint Magyarországon "igenis megvannak azok az alapok, amire föl lehet építeni egy sikeres gazdaságpolitikát". Kiderült, nem ért egyet azzal a gondolattal, hogy fogyasztással kell felpörgetni a gazdaságot. Szerinte egyszerűen az embereknél kell hagyni a pénzt. A politikának nem dolga eldönteni, hogy mit kezdjenek az emberek a pénzükkel."

Értem én, de ezt most el kell higgyem vagy inkább a tette(se)iknek higgyek? Ezt most melyik Viktor mondta, a belföldi vagy a nagykövetes?
Vagy kinek már, a fene a jódolgomba bele?:-(

Mérges 1234 2011.09.12. 15:01:16

@Seduxen:

Az hisztem ez valóban vért kíván, és mivel a Fidesz neve is bemocskolódott, Felkértem két prominensüket segédemnek, Viktort és Petit.

Most az egyszer lőhetsz mellé is, jobb lenne mindenkinek.

@sárkányfő:

Lassan de biztosan csak tönkre vágják ezt az országot, pedig komolyan úgy tűnik jót akarnak. De csak nem akar sikerülni.

Link Elek 2011.09.12. 15:03:34

patkányinvázió. ezek a kibaszott ragcsalok mindent felzabalnak. 3000millaid nyugdij mar fogyoban,, ugyhogy ma csnialtak egy 1000milliardos bankrablast.
az egesz tunik el matolcsy nagy ures fejeben, nyoma sem marad

Mérges 1234 2011.09.12. 15:04:35

@STX Joe:

Te most komolyan örülnél a Fidesz győzelemnek??????

Ezek útán.

Én látom, hogy jót akarnak, de általában az elmebetegek is jót akarnak, de mégsem adunk nekik gépfegyvert......

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.12. 15:04:55

@Monçada bíboros: Ha jól értelmezem ezt: napifix.postr.hu/szalai-pofas-vegkielegitese
"„Ha nem oldjuk meg ezt a problémát a szocialisták emberei az arcunkba fognak nevetni” – fogalmazott még tavaly Lázár János", akkor a szocialisták fogják igénybe venni az állami segítséget? Vagy azok a pedagógusok, akik pofátlanul magas végkielégítéseket vettek volna fel? De attól megvédett minket a Forradalmi Kormány, nem? Meg va(nna)gyok zavarodva teljesen..

VT Man 2011.09.12. 15:06:08

@Doubledecker:
"Te most komolyan örülnél a Fidesz győzelemnek??????'

Hát, ha Jobbik, MSZP vagy Fidesz, akkor még mindig a legkisebb rossz a Fidesz.

Ami valahol szomorú is.

gyilkos fűegér 2011.09.12. 15:10:31

Mikor lesz az Alaptörvénynek pornó verziója?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.12. 15:11:07

@Doubledecker: jó, de akkor kérlek ne pisztollyal vívjuk a párbajt, hanem mondjuk napalmmal :DDDD

Mérges 1234 2011.09.12. 15:11:54

@STX Joe:

Az a baj, hogy belegondoltam és igazad lehet, mert lehet a Jobbik még nagyobb erővel rombolna, persze jószándékkal.

De nem tudom, tán azok nem annyira uram bátyám módszer pártiak.

Mindenesetre látni, hogy nagy a baj. Nem tudom, miért nem lehet a FIdeszt gatyába rázni, nem szavztam rájuk, d ebiztam bennük (halványan csak), aztán nagyobb szart csináltak mint az első ciklusukban, pedig az sem volt kutya, most meg még csak 1.5 hónap telt el.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.12. 15:12:14

@gyilkos fűegér: 2012.01.01.-től. Anál, mélytorok, lesz (VAN) itt minden :DDDD

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.09.12. 15:15:29

@STX Joe: nem egészen értem a logikádat.
a fidesz és a mszp egyazon banda. akkor már nem mindegy, ha ugyanazokat akarod szopni, hogy hogyan hívják?

gyilkos fűegér 2011.09.12. 15:16:11

Ifjú Alaptörvény voltam a Star Wars-ban.
Alaptörvény a Marson.
Az Alaptörvény Asztalán kerültem meg a Földet.
Két Alaptörvény beszélget (viccek).
Alaptörvény Rabbi kalandjai.
Piedone az Alaptörvényben.
Pikacsu az Alaptörvény ellen.
Alaptörvényember és Mr Hide.
Porsche Alaptörvény GT2 RS

gyilkos fűegér 2011.09.12. 15:19:01

@Seduxen:

Megjegyzem, a Kedves Vezető intellektuálisan eléggé le lehet pukkanva, ha megtűr maga mellett két ilyen retardáltat, mint Sith Pali és Imruska.

Monçada bíboros 2011.09.12. 15:19:35

@Gunther: na ja, a bankok análtágítót kapnak, mi szopunk, a fideszdroidok meg maszurbálnak a díszkiadású alaptörvényre. Csak az a gáz, hogy nem Kovi a rendező, hanem OV...

sárkányfő 2011.09.12. 15:22:30

Viki bedöntötte az osztrák tőzsdét is :)

index.hu/gazdasag/vilag/2011/09/12/zuhan_az_erste_es_a_raiffeisen_a_becsi_tozsden/

Vazz, ez a fiú rombolni nagyon tud. manyup, bankok, tőzsdék...

bőrmók 2011.09.12. 15:23:24

a kecsöpöző ügyvéd - breivik párhuzam kicsit durva..

bőrmók 2011.09.12. 15:24:29

tuti hogy direkt van az egész, ez már viccnek is durva..
hogy kapná be a nagy büdös lófaszt ez a tehetségtelen ripacs geci, provokálja a nénikéjét

bőrmók 2011.09.12. 15:26:14

Igen, hozzád beszélek te fasz kerényi. Holnap lebreivikezhetsz a hírtv-ben engem is, jó? Te faszraforgó, teee.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.12. 15:26:23

@gyilkos fűegér:
Alaptörvény és Birodalom
Az Alaptörvény visszavág
Alaptörvény Verdák 2.
Alaptörvény a szénakazalban
és végül gyermekeknek:
Piroska és az Alaptörvény valamint felnőttfilmeink (adult) közül:
Bögyös macák az Alaptörvény alatt...
Alian vs. Alaptörvény
Alaptörvény közlegény megmentése

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2011.09.12. 15:29:48

Leülök egy Asztal mellé
Tákolmánykát tekintendő,
S felfordul bennem a bendő,
S számon át önt mindent el lé...

Monçada bíboros 2011.09.12. 15:41:24

@namitirok: A halál 50 Alaptörvénye

Véres Alaptörvények
Végső Alaptörvény 6
Alaptörvény 2.0 - Az Alaptörvény mindíg drága

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2011.09.12. 15:45:07

@namitirok:
A jó, a rossz és az alaptörvény
Szépség és Alaptörvény
Alaptörvény vagyok, de hódítani akarok
Magas szőke alaptörvény felemás cipőben
Különben alaptörvénybe jövünk
Harry Potter és az alaptörvény serlege
Folytassa Alaptörvény!
Nyolcadik utas az Alaptörvény
Drágán add az alaptörvényed!
Alaptörvény a király
Alaptörvény esete Tóth Marival
Légy alaptörvény mindhalálig
Alaptörvénykereső kisködmön
Utolsó alaptörvény Párizsban
Alaptörvények hihetetlen kalandjai Leningrádban
Régi alaptörvények focija
Egy bolond száz alaptörvényt csinál
Három alaptörvény Afrikában
A Pál utcai alaptörvények
A négy páncélos és az alaptörvény
Alaptörvény a Kwai folyó felett
Az operaház alaptörvénye
József és a színes szélesvásznú alaptörvény
Timur és alaptörvénye

gyilkos fűegér 2011.09.12. 15:47:44

@sárkányfő:

Azt hittem, csak az OTP-re shortolnak lézerék.

Homeoffice 2011.09.12. 15:48:15

@Monçada bíboros:

A Leghosszabb Alaptörvény
Messze volt az Alaptörvény

Monçada bíboros 2011.09.12. 15:50:04

@Frady Endre: helyesen:
Száz bolond egy alaptörvényt csinál:))

gyilkos fűegér 2011.09.12. 15:51:35

@Gunther:

Alaptörvény, avagy a Louvre fantomja.

Kockásfülű Alaptörvény.

Valahol Alaptörvényiában.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.12. 15:56:07

@gyilkos fűegér: Mindenre, ami mozog...reszkess, Amerika!
Lesz itt olyan 29-es világválság mindjárt, hogy szeptember 11-e kismiska lesz hozzá!
Nem mellesleg az áldozatok emlékének adózok...na, mindjárt jönnek a viccesek, hogymeg a magyar államnak!:-(

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.12. 15:56:43

@Gunther: @gyilkos fűegér:

Az Alaptörvény végveszélyben
Az Elit Alaptörvény (a fidesz-kdnp saját készítésű 8 részes sorozata)
Vadászat a Vörös Alaptörvényre
Az Alaptörvény könnyei
Egy becsületbeli Alaptörvény

gyilkos fűegér 2011.09.12. 15:56:51

És végül:

Piszkos Fred, az Alaptörvény.

Monçada bíboros 2011.09.12. 15:57:25

@Gunther:
Alaptörvény Végveszélyben
Férfias Alaptörvények
Alaptörvény Most! (Imádom a reggeli Alaptörvény illatát!:)) )
Egy Asszony Alaptörvénye
Alaptörvénnyel Szemben
Én Az Alaptörvény
Alaptörvényre Törve
Ne Szórakozz Alaptörvénnyel

Monçada bíboros 2011.09.12. 15:58:44

@Seduxen: "Vadászat a Vörös Alaptörvényre" - Zseniális!:))))

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.12. 16:00:16

@Gunther: @gyilkos fűegér:

Az Alaptörvény és a többiek
Valami Alaptörvény
Bukás - Az alaptörvény utolsó napjai
Az Alaptörvény ura trilógia

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.12. 16:01:27

@Monçada bíboros: amikor ezt leírtam, akkor jutott eszembe, hogy az áthallás miatt még jobb a filmcím, mint eredetileg gondoltam :)

amúgy az egyik kedvenc Tom Clancy filmadaptációm :)

gyilkos fűegér 2011.09.12. 16:02:01

@Seduxen:

Sírni csak az Alaptörvénynek szabad.
Quo vadis, Alaptörvény?
Beatles: Stg Alaptörvény's lonely hearts club band

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.12. 16:04:05

Az Alaptörvény különgépe
Az Alaptörvény rejtély
Az Alaptörvény csapda
Az Alaptörvény ultimátum
Igazából Alaptörvény
Négy esküvő és két Alaptörvény

Homeoffice 2011.09.12. 16:05:41

@Seduxen: @gyilkos fűegér: @Monçada bíboros:

Alaptörvény az Elm utcában
A Bolygó neve: Alaptörvény
A Függetlenség Alaptörvénye

Monçada bíboros 2011.09.12. 16:07:37

Az 50 első Alaptörvény
Alaptörvény - A nyitott dossizié
Az Alaptörvény emberei
Mint az Alaptörvény
Alaptörvény - A nagy hátraarc

Most olvasom, hogy Dave Mustaine a Megadeth énekese azt nyilatkozta, hogy annyira tetszik neki az új magyar alaptörvény, hogy az első tisztelete jeléül az együttes első albumát átnevezi "Alaptörvény is my busines"-re. Az album már tölthető is le az iTunes-ról:))))))

bandika gazdája 2011.09.12. 16:08:47

@Conv: Mély sajnálatomra ez az igazság! Ezért nincs nekem kire szavazni 94 óta!

Calhoun Mooney 2011.09.12. 16:09:45

Az Asztalok Ura..Egy Asztal mind fölött, Egy Asztal kegyetlen...
El vagyok szomorodva, megint nem érzem ennek a dolognak a nagyszerűségét.
Én már soha nem lehetek igaz magyar :-(

paperboy 2011.09.12. 16:10:01

Ez aztan a jo hozzaallas, minden ingyen van! Az Önk. persze nem fizet semmiért.Akkor ingyen van minden, amiért nem azonnal fizetek? Ingyen van a szemetszallitas, ingyen megy a metro, ingyen vannak az önkörmanyzatok, a közvilagitas. Nem is olyan reg volt itt egy blog, hogy a hetvenes evekben a szovjetek hogyen kepzeltek el 2011-et (Asszem a pravdaban jelent meg az utopikus iras) hogy ekkorra mar beerik a szovjet modell es minden ingyen lesz, ingyen BKV, ingyen ebed, ingyen midnen! Ugy latszik tényleg elerkezett a kommunizmus...
Ezt az embert ne engedjek nyilatkozni..... Csak az a plusz ember, aki odaall asz asztal melle "szolgalni' alaphangon is 100ezer, (mert ugye negyoraban dolgozhat a kirendelt allasnelkuli es hat a nyitvatartas hosszabb, uh minimum 2 kell) es ez csak a bére, hol vannak a jarulekos koltsegek.
Ekkora majmot.
Az uveglap is ingyen van, a szalag is a toll is meg minden.
Agyem.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.12. 16:10:29

@Gunther:

Tudom mit tettél tavaly az Alaptörvénnyel...
Még mindig tudom mit tettél tavaly az Alaptörvénnyel...
Lesz ez még Alaptörvény se
Az Alaptörvények hallgatnak
Az utolsó Szamuráj-Alaptörvény
M.I. - Alaptörvény küldetés

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.12. 16:13:48

Alaptörvénypártiak!
Ezennel zászlót bont mozgalmunk, az Alaptörvény Pártja (A.P.)
Hírügynökségi jelentések szerint hatalmas tömeg várható az összes pártirodában, ami 3200 körüli számmal szerepel az országban! Támogatóink: Fidesz, KDNP, Kussolók Pártja, S.P. (az előadó...művész?), Pesti Est, Esti Pest, Blikk, Kukk, Bors, Só, Borsó, Köménymag magazin, P+R, futottak még..s(z)im pa(r)tizán sokat keresünk, valamint önkéntes mérvadókat!
Fényképes (fürdőruhás) jelentkezést a kiadóba!

Homeoffice 2011.09.12. 16:14:16

Alaptörvény és a 40 Rabló

gyilkos fűegér 2011.09.12. 16:15:11

@Gunther: @Seduxen:

Einstein: Általános és Speciális Alaptörvényelmélet
Newton: Principa Alaptörvényica
Darwin: Az Alaptörvény eredete

waze 2011.09.12. 16:16:46

ekkora faszságot mint ez az asztal.....én voltam még úttörő, na akkoriban voltak ilyen majomságok.
hogy is hívták azt a rendszert?....:-DD
talán nem véletlen h tavasz óta Ausztriából olvasgatom az otthoni híreket....én marha h nem előbb léptem ezt meg. bődületes h nincs más gondjuk. nagyon rossz érzésem van ezzel az egésszel kapcsolatban.

nu pagagyí 2011.09.12. 16:18:36

Fejlesszük tovább Kerényi vízióját!
Az alaptörvény csak egy csontváz. Az ASZTALRA feltétlenül el kell helyezni a huszonvalahány sarkalatost is. Ehhez alábbi, visszafogott koreográfiát javasolnám:

A pergamenre nyomott és Kövér László viaszpecsétjével ellátott sarkalatos törvényeket, elfogadásuk után, egyenként, egy-egy huszárbandérium vinné gyors ügetésben a 3200 helyhatóságra. A polgármester díszmagyarban az ASZTAL előtt helyezkedik el, jobbján a helyhatóság zászlótartója áll a reaktivált országzászlóval fekete zsinóros mentében, mellette a zászlóanya egyszerű pruszlikban. Háttérben helyi népviseletbe öltözött menyecskék.

A kapu előtt a bandérium vezetője, a huszárkapitány lepattan a lováról, sarkantyút megpenget. A helyhatósági lovászfiú, aki egy egyszerű közmunkás, a lovat elvezeti a kapu mellett felállított póznához, ahol a lovat kiköti zabot és abrakot ad neki.

Huszárkapitány, kezében a pergamentekerccsel díszlépésben bemasírozik, a polgármester előtt vigyázban áll és jelentést tesz:
- Tekintetes uram, a rámbízott sarkalatos törvényt elhoztam!
A polgármester fejet biccent, válaszol:
- Áldassék neve országunk bölcseinek! A törvényt átveszem és méltó módon elhelyezem!

A polgármester a tekercset átveszi, átnyújtja az asztal őrének aki lassú ünnepélyes mozdulattal az ASZTAL-ra helyezi. A menyecskék rázendítenek a Himnuszra majd a Székely Himnuszra. Mindenki vigyázban áll és énekel.

Végül a polgármester szívélyes üdvözletét küldi az Országgyűlésnek és jó utat kíván a huszároknak. Huszárok eltávoznak.

Monçada bíboros 2011.09.12. 16:19:42

Alap/Törvény
Az Alaptörvény listája
Az élet Alaptörvény
Alaptörvény a barbár
Alaptörvény - Az ítélet napja
Az elveszett Alaptörvény fosztogatói
Düdü a csodaalaptörvény
Az ördög jobb és bal Alaptörvénye
Alaptörvény karácsonyig
Alaptörvény - A világ nem elég
Őfelsége Alaptörvénye

nem várt fordulat 2011.09.12. 16:20:54

Reservoir Alaptörvénys
Az Alaptörvény fogságában
Negyedik típusú Alaptörvények
Híd az Alaptörvény felett
Kelly és az Alaptörvények

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.12. 16:21:23

@waze: hu.wikipedia.org/wiki/Hungarizmus
"Szemben állt mind a liberális kapitalizmus egyénkultuszával, mind a marxi szocializmus kollektivizmusával: szerinte az egyén és közösség összhangjára épül föl a nemzet."

Csak én érzek egy kis összhangot, illetve áthallást itt?:-(

"A „nacionalizmus”, mint a hungarizmus szellemi alapja, és a „szocializmus”, mint annak anyagi alapja mellett, a kettő összhangját biztosító erkölcsi alapként Szálasi a kereszténységet jelölte meg" - meg itt. A fene a kételkedő pofámba..

nem várt fordulat 2011.09.12. 16:24:25

Közönséges Alaptörvények
Alaptörvények klubja
Dumb és Alaptörvény
Keresű Alaptörvény
Az Alaptörvény diszkrét bálja

gyilkos fűegér 2011.09.12. 16:24:45

@Calhoun Mooney:

Testek, csontok és szívek
Álma legyen jéghideg.
Az Alaptörvény Asztala alatt
Üveglapon vacogjanak

Míg nem lesz Nap, se Hold
És minden csillagot kiolt
Világvégi szélvihar
Mit az Alaptörvény kavar.

(Az eredeti:

Testek, csontok és szívek
Álma legyen jéghideg
Aranyak közt, kő alatt
Kőágyon vacogjanak

Míg nem lesz Nap, se Hold
És minden csillagot kiolt
Világvégi szélvihar,
Mit a Sötét Úr kavar.

A Gyűrűk Ura: A buckamanó dala)

Monçada bíboros 2011.09.12. 16:25:20

A tökös, a török, az őr meg az Alaptörvény

nem várt fordulat 2011.09.12. 16:27:30

Az utolsó Alaptörvény
Millió dolláros Alaptörvény
Pár Alaptörvénnyel többért
Egy maréknyi Alaptörvényért
A jó a rossz és az Alaptörvény

efhábé 2011.09.12. 16:31:22

@Enrico72: Itt írogatsz a neten, de nyomtatott alkotmányt rendelsz? A faszé' nem lehet elolvasni online? Nyomtassák ki, postázzák, költsük a pénzt csak azért, hogy aztán a tavaszi nagytakarításkor majd a kukában landoljon? Troll vagy, de igazi, méretes...

nem várt fordulat 2011.09.12. 16:31:39

Pokili Alaptörvény
Alaptörvény liliputban
Alaptörvény Park
Family Alaptörvény
Lolka és Alaptörvény
Alaptörvény kockanadrág
A kockás fülű Alaptörvény
Jammy és az Alaptörvény

Monçada bíboros 2011.09.12. 16:37:52

Három Alaptörvény és egy mózeskosár
Pál utcai Alaptörvények
Az Alaptörvény gyilkosa
Alaptorvény és balitélet
1492 - Az Alaptörvény felfedezése
Vissza az Alaptörvénybe

venszivar 2011.09.12. 16:43:05

@gyilkos fűegér: Szevasz "barát"-ja a szőrös macskáknak......"látom"jó hétvégéd volt.mennyit tágítottál föl a cicák közül?ha meg jó volt a hétvége,akkor miért v.ennyire morcos?ez a köcsög kereményi,már nem akart megállni neked?mond neki,hogy te,mint bonc segéd,értesz ahhoz,hogy akár egy sikló agyát is be tudod ültetni neki,legyen már valami takonnyi szar abba a gusztusos ló fejébe.....ha sikerül rávenned s megtenned,akkor a maláj nép örökre a szívedbe mar.valami jó zene?

gyilkos fűegér 2011.09.12. 16:43:32

-Vader Nagyúr, ez váratlan, és örömteli megtiszteltetés!
-Mellőzze az udvariaskodást. Azért jöttem, hogy a lemaradásukat behozzák.
-Biztosíthatom, hogy az embereim megtesznek minden tőlük telhetőt.
-Talán én hatásosabb módszerekkel tudom buzdítani őket.
-Az Üveglap, meg a Birodalmi Madzag már megvan, az Alaptörvény Asztala a tervnek megfelelően működésbe lép.
-A Miniszterelnök Úr korántsem ilyen derűlátóan ítéli meg a helyzetet.
-De hát lehetetlent kíván, ahhoz több ember kell! Már a díszsorfalat is csak tükrök százaival tudtuk megoldani!
-Ezt esetleg vele közölje, ha majd ideérkezik.
-A Miniszterelnök Úr idejön?
-Jól hallotta, parancsnok. És fölöttébb elégedetlen az önök munkaütemével.
-Megkettőzzük a tempót!
-Remélem is parancsnok, az ön érdekében. A Miniszterelnök Úr ugyanis korántsem oly elnéző, mint én.

(Tam dam dam damdadamm damdadamm...)

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2011.09.12. 16:47:20

@laspalmas:
Már többször megkérdeztem,de senki sem válaszolt-hátha Te,mivel már láttad élőben a csodát!
Tehát: felállítják e az ASZTALT a követségeken és konzulátusokon is,vagy a kint élők le vannak szarva?
Ha valaki rendel egy ilyen pásztorábrándot,az mennyibe kerül? vagy ingyen adják?

gyilkos fűegér 2011.09.12. 16:49:09

@venszivar:

Kerényinek már rég egy tarajos gőte "agya" van a fejében, ha nem tűnt volna fel... :)))

Zene? Nemrég lett volna 65 éves Freddie Mercury, úgyhogy az egyik legszebb lírai számukat küldeném mindenkinek, aki szereti. Sőt, kettőt:

www.youtube.com/watch?v=OM0g-7sZeSo
www.youtube.com/watch?v=yILTa34FYR8

venszivar 2011.09.12. 16:51:30

@gyilkos fűegér: RENONC!mióta "ismerlek",te 2-3 sornál mondatnál többet még soha nem, v.néha egy zenekari zajt küldesz,netán beírtad,hogy pina v.buzi........most vagy az unokád... v.jó a cucc.tehetnél félre nekem is,tudod.......,hisz az egyik legjobb barátod........lehetnék.

gyilkos fűegér 2011.09.12. 16:52:13

@HK417:

A Nemzetközi Űrállomásra is kell egy ASZTAL, hogy ha Simonyi megint arra jár, tudja olvasgatni, és közben hálát adni az Úristennek, hogy volt esze idejekorán elhúzni a csíkot.

gyilkos fűegér 2011.09.12. 16:55:45

@venszivar:

A kevesebb néha több! Ezt innen ajánlanám K. Imre figyelmébe is. :)))
Tényleg Gyurcsánynak meg fekete macskája van, vágod? Ezért beírok neki egy piros pontot.

NA YA! 2011.09.12. 16:57:17

Pedig a fehéroroszoknál majdnem bukik a rendszer, mi meg azt kezdjük megmintázni!:)

venszivar 2011.09.12. 16:58:06

@gyilkos fűegér: Freddie az EDDIGI első s valsz.utolsó buzi,kinek ezt a tényt, megbocsájtottam!ugyanakkor,őt egyedül sajnálom a több száz mill.-nyi köcsög közül!!!
A hülye barma,hogy félt a gyönyörű,illatos,csodás puncitól..........
mint igaz jó barát,most igazán eltaláltad!mondom,hogy jó cucchoz jutottál hozzá.....!
most nagy "voltál",vagy!

bandika gazdája 2011.09.12. 17:00:10

Ha belegondolok, hogy 1965-ben megkérte a kezem egy olasz orvostanhallgató! (Nem is kaptam útlevelet 15 évig!) Én marha meg szerelmes voltam egy magyar majomba aki aztán hét év múlva jól otthagyott! Pedig most hogy élvezném onnan ezt a sok vicces politikust! :-)

gyilkos fűegér 2011.09.12. 17:06:04

@venszivar:

Érdekes módon, valójában egyáltalán nem biztos, hogy meleg volt, inkább egy nagyon érzékeny ember, aki később tudatosan vállalta ezt a szerepet... Női szeretőiről tudunk, de férfiakról nem.
Na, de ne offoljunk, mert facepalmot kapunk Laspalmastól! :D

gyilkos fűegér 2011.09.12. 17:07:40

@bandika gazdája:

Na, speciel "vicces politikussal" Olaszország is el van látva, hogy mondjuk most csak a milános überbohócot említsem! :)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.12. 17:16:10

@gyilkos fűegér: Tsúnya egy világ volt, mikor egy kűfődi leánykérésért bevonták az útlevelét! Vagyis nem kaphatott!
De majd ,most, mikoron a diplomásokét, orvosokét bevonják és újra lészen határzár, nehogy megszökhessenek a delikvensek! Ez lesz ám a szép, új velág!
Köszönöm, már bevettem...

bandika gazdája 2011.09.12. 17:16:22

@gyilkos fűegér: Pont ezen röhögtem magamban miután elküldtem ezt a szösszenetet!

venszivar 2011.09.12. 17:17:31

@gyilkos fűegér: neeeeee basssz föl! attól,hogy valaki meg-meg próbálkozott a punci szeretgetésével S undor,meg kudarc,meg siker,de valsz.a rihanc pitcsa kiröhögte v. ki a pöcsöm tudja mért,de átpártolt a AIDS-esek közé s RÁHURT! mondom! Ő az EGY! kinek örökkön örökké,mindhalálig megbocsájtom!
ezek a mi buzi köcsögjeink,még a láb körme alá SEM mehetnének retkes,gombás kosznak se.
sem az eddigi sem a jelenlegi rühes,tetves "rendszerváltók".telefonálj már,mikor gyújtjuk rá s rájuk!?

bandika gazdája 2011.09.12. 17:17:54

@gyilkos fűegér: Télleg? Éreztem! Nekem mindig nagyon tetszett Freddy!

venszivar 2011.09.12. 17:24:08

@bandika gazdája: az a magyar mazsom,kiment az olasz orvoshoz?!tele van a világ szerelemmel.
azért a két köcsög meghívhatott volna szakácsnénak,hozzájuk,akkor nyugodtabb lennél?!
gyermek származott a 7 évből?ha netán igen,a majom csinálta?remélem nem leány......áll. a férfi lehet olyan szőrös,mint egy majom......csak "nagy" farka legyen.EZ UTÓBBI NEKEM TELJESEN MINDEGY,én SZAROK más fassszára IS.

venszivar 2011.09.12. 17:35:23

@bandika gazdája: Oszt a hivatal (KGB) honnan tudta MEG,hogy te egy olasz gyíkjára vágytál?!
feltetted a dzsindexre v. a facebra.....? Vagy szólt a család a NÉPSZABADSÁGNAK?!innom v. rá kéne gyújtanom,hogy kifilózzam!Akkor,mikor áll. egy millió tagra jutott egy telefon s egy TÍVÍ !!!
1965-be ! TE RÉMHÍR terjesztő VAGY! te vagy az orbáncné??????ekkorát kanyalintani.

AKKOR még fel sem fedezték a YTÁLIÁT ! PUSKÁST! azt IGEN!ha csak az is nem, nem is vóóót.

venszivar 2011.09.12. 17:40:25

@bandika gazdája: ennyi? azért többet értetlenkedtem ennél!oszt napi egy borotva?
lusta v. a többire is kinyilatkoztatni ?fizetem!küld át a bankszámla számod!jól fogsz járni,semmi gondod nem lesz többé a pénzre........ne légy lusta!

gyilkos fűegér 2011.09.12. 17:50:46

@venszivar:

Speciel Csajkovszkij is homár volt (ráadásul ő volt a lány + a kocsisával élt!), de szerintem neki is nézzük el:
Csajkovszkij B-moll Zongoraverseny:
www.youtube.com/watch?v=H5UI8WgjNzM

gyilkos fűegér 2011.09.12. 17:59:39

@venszivar:

Mondjuk Schubert is minimum gyanús, vagy homár volt, vagy kurvázott, de egy szó mint száz, szifiliszben halt meg 31 évesen. Mondjuk zenét szerezni nagyon tudott:
Fantázia szonáta: www.youtube.com/watch?v=ZS7uTN2DcDw

OFF befejezve.

regress 2011.09.12. 18:02:52

kerényit sokszorosítanám ,és minden asztalra kiszögezném

Viktus 2011.09.12. 19:06:32

Orbán arról beszélt, hogy mi lesz akkor, ha nemzetközi bíróságok vagy szervezetek elítélik Magyarországot, a már megkötött jelzálogszerződések parlamenti átírásával: „Kedvezőtlen ítéletek esetén megfelelő válaszintézkedésekkel fogunk reagálni”. Felvezetésében Orbán arra figyelmeztetett, hogy „a magyarokkal nem érdemes tengelyt akasztani”.
index.hu/belfold/2011/09/12/mindent_lehet_ha_minden_szetesik/

Megdobbent 2011.09.12. 22:09:50

Egy preselt orban az uveglap alatt es picit vidamabb leszek.

Horizont 2011.09.12. 22:52:08

Ezek a köpönyegforgatók, mint ez a Kerényi is a legrosszabbak!
Volt ez már minden csak akasztott ember nem:)
Nem bírom a modorát és a fröcsögő, habzó szájú stílusát!

Szeretnék statisztikai adatokat látni az Alkotmány asztalának kihasználtságáról:)
Hányan ültek oda, hány percig ültek ott, hány káromkodás volt, hány dicsérő szó? Hány(t)-e valaki?:)

Ayuamarca 2011.09.12. 23:17:19

"Október 6-án pedig minden tízéves magyar gyermek alanyi jogon megkapja a Nemzeti
Hitvallást. Nem vicc, komolyan! " - na most magyar hitvallást én egyet ismerek:
youtu.be/g9LY1TFcMbg

Ha orbánc nem ezt osztogatja - és biztos, hogy nem ezt - akkor baj van.

@Megdobbent: támogatom. Pedig ilyet még gyurcsányra sem mondtam...

@Horizont: én. Oda sem kellett menjek, elég volt elolvasni a róla írt cikket.

Horizont 2011.09.12. 23:23:12

@Ayuamarca: :DDDDDDD
Hát virtuálisan én is, lassan minden nap többször:)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.13. 06:43:48

@HK417:

Hallottad, minden ingyé' van! :) (kb. 50 misi megy a költségvetésből erre, de per pill a rendeléskor nem kell fizetni)
A követségekről nincs infóm, szerintem egyelőre még nem jutott eszükbe.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2011.09.13. 06:54:46

@laspalmas: Ok,köszi.Lehet rákérdezek valami "kormányzati" oldalon,mondván,hogy én is akarok ilyent!

Jurganov 2011.09.13. 07:01:33

@gyilkos fűegér: a többi is jó, de ez zseniális :D

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.13. 09:24:08

... és egy örök klasszikus a végére (Die hard 3) kicsit másképp :)))

[Zeusz gyerekeket "nevel"]
Zeusz: És most hová mentek?
Dexter: Suliba.
Zeusz: Miért?
Raymond: Hogy megismerhessük az Alaptörvényt!
Zeusz: Minek?
Dexter: Hogy hasznos tagjai lehessünk a Nemzeti Együttműködés Rendszerének
Zeusz: És ez miért fontos?
Dexter: Hogy agymosott közmunkások lehessünk, önálló vélemény, és a gondolkodás képessége nélkül.
Zeusz: Helyes! És kik a rossz fiúk?
Dexter: A komplett MSZP frakció, és különösen Gyurcsány Ferenc
Raymond: És a Jobbik!
Zeusz: És kik a jó fiúk?
Raymond: (Orbán) Viktor, (Szíjjártó) Péter, és (Lázár) Jani!
Zeusz: Ki segít nektek?
Raymond: A Nemzeti Ügyek Kormánya!
Zeusz: Kire számíthattok?
Dexter: A Terrorelhárítási Központra!
Zeusz: És kinek nem kell a segítsége?
Dexter, Raymond: Az ELLENZÉKÉ!
Zeusz: Jól feleltetek. És most irány a miniszterelnöki szóvivő sajtótájékoztatója!

Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !) ( · http://opensuse.org 2011.09.13. 12:20:03

@Enrico72: A teljes lakosság körében most 22% a csúti tahó "népszerűsége".

Leriel 2011.09.13. 12:25:56

Wow, láttátok már Árpád hídnál (budai hídfőnél) az Alkotmány Asztalát? Valaki felállított egy fekete terítővel lefedett asztalkát, rajta néhány virág, és trikolór szalaggal átkötve egy füzet, felirata: "A Magyar Köztársaság Alkotmánya". Az asztal elejére feliratot ragasztottak: "AZ ALKOTMÁNY ASZTALA".

Ugye, ezt csak valami MKKP-s vidámember rakta ki, viccből? Ugye, ez nem komoly? T_T

elektromotor 2011.09.13. 13:53:48

@Seduxen:
Isaac Asimow : Az alkotmány pereme.

elektromotor 2011.09.13. 13:57:31

@Megdobbent: Én inkább ezt a Kerényit!
De, hogy Orbán ezt a hülyeséget nem állította le azonnal?!
Vagy valami normális politikus nem szólt, hogy: emberek! Ébresztő!

Talon 2011.09.13. 16:56:44

@gyilkos fűegér: Ez volt a legjobb.

Különösen a Vadászat a vörös Alaptörvényre,

De mindenki másnak is kösz a kellemes olvasgatást. Ezek a filmcímek királyok voltak. Azt senki sem mondhatja, hogy a mi Alaptörvényünk nem sokoldalú.

Leriel 2011.09.13. 19:39:55

Elvitték az Asztalt a Szentlélek térről! o:

Ez terrorcselekménynek számít?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.13. 19:45:18

@Leriel: Estére elzárást kapott, 72 óráig ügyvéd sem láthatja?

Leriel 2011.09.14. 11:57:01

Há!

Ma láttam 10 óra körül a Nyugatinál, a forgó óra előtt!

Nekem kissé ambivalens ez a régi alkotmányt gyászoló asztalka pont ott. Nem olyan régen még gyertyák tömkelege égett ott a WB tragédia miatt.

eMM2 2011.09.14. 23:41:47

Az Alaptörvény és a hét felcsúti törpe.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2011.09.15. 17:46:16

Kerenyit hallgatni 3 perc utan, kb olyan mintha valaki szogeket verne a farkamba....Ezt az embert kb Fletoval lehet egy lapon emlegetni ha mar szoba kerulnek mentalis betegsegek..

Horizont 2011.09.15. 18:42:49

@DexterMorgan78/Séfbácsi:
Hát ezen hatalmasat nevettem:DDDDDD Nekem farkam nincs, de ha lenne, hasonlókat éreznék ettől az embertől:DDDDD

Viktus 2011.09.20. 22:51:51

3.Hiper-Szuper felsőfok: Országos eskü
Az Alaptörvény elfogadásának napja (április 25) ezentúl munkaszüneti nap lesz. Ezen a napon az önkormányzatok az Asztalt az Alaptörvénnyel együtt az adott település azon terén kell kiállítani, ahol általában az ünnepségeket tartják. A település polgárainak egy rövid ünnepséggel kell köszönteni a törvényt, majd különböző részleteket felidézve csendben elmerengve gondolkozni az Élet Nagy Kérdésein, amelyeket a törvény megválaszol. A fővárosi ünnepséget (és ha lesz rá ideje, a többit is) Kerényi Imre rendezi.

hircsarda.blog.hu/2011/09/20/kerenyi_tovabb_nepszerusiti_az_alaptorvenyt

űrlakó (törölt) 2011.10.11. 14:36:45

".... A színpadon urak tanyáznak
S a rendőr balgán huny szemet,
Folyik a flirt, az invitálás,
Kacér szemjáték, üzenet.
A nézőtéren meg se sejtik,
Hogy hát ez ott fent így vagyon,
Hisz oly erkölcsös minden-minden
A színpadon, a színpadon . . .

A komikát interjuvoltam
Az ügyben s ő is kesereg,
Abszolute nincsen ínyre
Ez úri, színpadi sereg.
- Hiszen urak akadnak - úgymond-,
Nem tagadom, hogy így vagyon,
De f é r f i a k ritkán akadnak
A színpadon, a színpadon . . ." (Írta Ady Endre 1902. évben)

Az ASZTAL lett a 2/3 új szimbóluma... És hogy néz ki az új erkölcs? Az ÚJ SZÍNPADON?

süti beállítások módosítása