Skip to content


       Szűrés lista

Jónapot, AZ ASZTAL-t keresem

A Mikulás manóinak igyekezete nudli lehet ahhoz a sürgés-forgáshoz képest, amit ma reggel 8-ig produkálhattak az ország polgármesteri hivatalaiban.

30-án este jelent meg ugyanis a hír a kormany.hu-n, hogy Kövér László aláírásával ellátott "személyre szóló" Alaptörvénye lehet bárkinek, aki egy adatlap kitöltésével kéri azt a helyi önkormányzatnál, és tegnap még örömködtünk is rajta, hogy

1, mégse postázzák ki mindenkinek
2, az egész állítólag "csak" 50 millióba kerül
 


"A kormány arra kéri az önkormányzatokat, hogy szeptembertől lehetőség szerint a polgármesteri hivatalban, az ügyfélszolgálatukon állítsanak fel egy asztalt, az alaptörvény asztalát, ahol az állampolgárok egy adatlap kitöltésével személyre szólóan kérhetik az új alkotmány névre szóló kézbesítését. Az erről szóló hivatalos felkérést a napokban kapják meg az önkormányzatok a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól.  Az országban elsőként Budapest V. kerület önkormányzata teremtette meg e lehetőséget az ügyfelei számára, az alaptörvény igényléséhez.

A kormány ily módon is szeretné lehetővé tenni, hogy Magyarország új alaptörvénye bárki számára megismerhető, elérhető legyen, és egyúttal - a közelgő hatályba lépés alkalmából - személyre szóló emléktárgy is lehessen."

 

A nagyon kemény hivatalos felkérés valóban megérkezett Szabó Erika államtitkártól. Tegnap.

Külön asztal, külön szék, külön munkatárs KELL. És csupa nagybetű.
Eszméletlen.


(forrás: beol.hu)

Le a kalappal, minden apró részletre odafigyelnek. A méltóságteljes kompozícióból egyedül a kedvcsinálónak odatett finoman mosolygó Kartonpapír Palibácsit hiányolom, amint kezét aláírásra emeli.

Egyébként gyanús, hogy nem most találták ki a dolgot, és Rogán keze aktívan benne van, hisz Belváros-Lipótváros honlapjára már május 25-én, "AZ ALAPTÖRVÉNY ASZTALA - MODELL" elnevezéssel kerültek fel az alábbi képek:

 

A napokban úgyis be kell mennem a hivatalba, majd megnézem, nálunk hogy oldották meg, és ki az a szerencsés (netán új?) dolgozó, aki óvhatja és gondozhatja AZ ASZTAL-t, plusz segít kitölteni az adatlapot, amivel felkerülhetek a jó állampolgárok listájára.

Persze nem csak az excelesítés miatt igénylem a személyre szóló alkotmánypéldányomat, hanem hogy legyen bizonyítékom, és ne nézzenek képzelgő vén hülyének az unokák, mikor elmesélem nekik a sztorit.

Mert ilyen állat nincs!

 

Frissítés: Kaptak az önkormányzatok a nemes feladathoz csinos könyvjelzőféleségeket is "Akik törvényt szabtak Magyarországnak" felirattal, és Szent István, II. András király, Mátyás király, Werbőczi István nádor, Kossuth Lajos, Deák Ferenc, Antall József fényképével.

 

Több település pedig szerencsére sietett közhírré tenni, hogy náluk már kész AZ ASZTAL, így csodás kompozíciókat láthatunk.

Csepel:

 

Rákosmente:

 

Környe:

 

És kiderült, mi lesz  AZ ASZTAL  további szerepe:


"Az Alap­tör­vény Asz­tala a későb­biek folya­mán bemu­tatja a Magyar­or­szág Alap­tör­vé­nye – Dísz­ki­adás című albu­mot, amely az Alap­tör­vény szö­vege mel­lett hat­van­négy régi és új fest­mény rep­ro­duk­ci­ó­ját is tar­tal­mazza. E művek a magyar tör­té­ne­lem jeles ese­mé­nyeit ábrá­zol­ják a Vér­szerző­déstől napjainkig.

Az Alap­tör­vény Asz­tala segít­sé­gé­vel a Dísz­ki­adás is előjegyezhető."

 

Címkék: fidesz abszurd kerényi

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr243194102

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy rejtélyes dokumentum 2011.09.05. 19:28:36

Ma reggel egy dokumentumot kaptam e-mailben. A feladó ismeretlen, de a spamszűrő átengedte. Kinyitottam, és olyasmit találtam, ami - ha igaz - alapjaiban renget meg mindent, amit a magyar politikáról eddig tudni véltünk. Ajánlanám az Alaptörvény Asztal...

Trackback: Orbán-oltár és ínhüvelygyulladás 2011.09.02. 11:33:07

A hülyeség folytatódik. Olvasom a hírekben, hogy Orbán-oltárt kell felállítani minden polgármesteri hivatalban, hozzámadzagozva a legfrissebb Orbán-kotmányt, meg egy tollat. Elsőre azt gondoltam, mégis milyen jó fejek ezek, hiszen bárki kiegészítheti...

Trackback: Kész a leltár. 2011.09.02. 07:48:08

 De már nem számít. Elém került az írás, Hoffmann államtitkár kér. Szemem fennakadt, és át kellett gondolnom azokat a nem kőszikla keménységű értékeket, amelyek mentén felneveltek, amelyek vezettek életem során. Persze ez az egy hír önmagában...

Trackback: Alaptörvény, mint munkahely-teremtő 2011.09.01. 19:43:20

Nem értem a fanyalgókat. Ez az Alaptörvényezésdi szerintem nagyon jó dolog. Gondoljunk csak bele, amíg világ a világ (és még + 4 évig) minden önkormányzatnál foglalkoztatnak plusz egy főt, aki vigyáz az asztalra, hogy el ne lopják az Alaptörvény mintap...

Trackback: Elválni agytól, asztaltól 2011.09.01. 11:45:10

Kálmán levelét megírá Dr. Szabó Erika asszonynak, ama bizonyos asztal kapcsán....

Trackback: Járuljunk az Úr asztalához! 2011.09.01. 11:13:20

Még a Gyurcsány-kormány ideje alatt mondta Kósa, hogy ami az országban zajlik olyan, hogy az ember a szíve mélyén drukkol, egyszercsak kijön a függöny elé a Monty Python társulat meghajolni.Azon is nagyon egyetértően tudtam nevetni, amikor Váncsa Istvá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemjogasz 2011.09.01. 16:56:05

Szépek ezek a manifesztálódásai AZ ASZTAL ideájának, de mindről hiányzik az előírt üveglap, sőt mit több, némelyiken még dekoráció sincs, szóval megszentségtelenítik AZ ASZTAL-t...
Sőt AZ ASZTAL őrizőjét és gondozóját sem látom egyiken sem..
Amúgy ha ezeket akönyvjelzőket már ki is vitte a postás az önkormányzatoknak, akkor ezt nem 28-án találták ki...

Ironfist 2011.09.01. 16:57:28

@Ironfist: szavazók*, bocs, elgépeltem :)

Ironfist 2011.09.01. 16:59:39

@Cirbi:
" vagy esetleg hogy klasszikusra utalja, megtiszteli némi bélsárral.... "

Erről lenne szó? :D
www.youtube.com/watch?v=3_RgPDeXiMs

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.09.01. 17:01:37

@elektromotor: Az ukász stílusából pedig egyenesen következik a felvetés, és igen tudom, kultúrlény nem tesz ilyet, de valami oknál fogva, felrémlett a kép a svejk a derék katonából a légy és a császári kép esete :D

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.09.01. 17:06:41

@Ironfist: oops, újat mutattál, ezt még nem láttam, és maradi voltam én a derék katonára gondoltam :D

nemocapt 2011.09.01. 17:11:12

Egy őrült ember önigazolása.

bandika gazdája 2011.09.01. 17:29:30

Hát már elnézést, de nincs az asztalokon üveglap az utasítás ellenére! Ez így törvényes?

csikarcsi 2011.09.01. 17:35:39

Nagy az Isten állatkertje (pont akkora, mint a parlament), de sajnos él az állatvédelmi törvény. Pedig milyen szívesen kínozgatnám a bent lakókat.

jill.w. (törölt) 2011.09.01. 17:58:01

Én kérek magamnak dedikált, számozott példányt, meg pályázok pénzt is, hogy itthon is kialakítsam kötelező enteriőrt.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.01. 17:59:55

Azt az ötletet biztos tőlünk lopták, hogy a tollat a 3 színű zsinórral AZ ASZTALhoz kell kötözni. Választásokkor, ezen óvintézkedés ellenében, viszik a tollat, mint a cukrot. Azt ugyan még beletehették volna, hogy az ideális a 3 csomó, kettőnél nem tart eléggé, az egyet meg 10 szekundum alatt kibontják.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.01. 18:01:59

@jill.w.: Fotót róla facebook-ra vagy iwiwre! Pénteki Subba SzívIWIW Különkiadás: AZ ALKOTMÁNY ASZTALA home edition

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2011.09.01. 18:19:28

@jill.w.: A költségeket majd leírhatod az szja-ból, meghozzák erre is majd a törvényt.

Horizont 2011.09.01. 18:32:45

Már sokadjára jövök vissza ide, hogy lehiggadjak vagy egyáltalán elhiggyem a hihetetlent. Tényleg komoly kétségeim vannak az elmeállapotukkal kapcsolatban. Fülkeforradalom, alaptörvény asztala. A Fidesz már az előző uralkodása alatt is belehúzott ilyen eszement dolgokkal, de nem gondoltam, hogy ekkora tobzódásban lesznek 8 év után. Természetesen nem felejtem el az előző kormány baromságait se, na de ami itt megy??? Gondolom, hogy semmi nem létezhet Orbán engedélye nélkül, de nincs senki a környezetében aki szólna neki?? Igaz ki a fene szólna neki ugyan?? Már nincs mellette egy normális se. Ő se az.
Valamelyik nap egy "kedves" kommentelőtársam azt ajánlotta nekem, hogy költözzek el
Észak -Koreába! Úgy érzem megérkeztem, ott vagyok.....

jill.w. (törölt) 2011.09.01. 18:47:09

@Horizont:
A szűk családja figyelhetné az állapotát.

Horizont 2011.09.01. 18:51:30

@jill.w.:
A család elfogult.
A seggnyalói érdekből elfogultak.
A rászavazók megmaradt része agyilag elfogult.
A kör bezárult. Az ország oda, mi meg jól megszívtuk, mint a torkos borz:)

NYJetsTD 2011.09.01. 18:54:18

Erről az egész agymenésről három dolog jut eszembe:
1. Két haver beszélget:
- Mit csinálsz mostanában?
- Semmit.
- És azt melyik minisztériumban?

2. Akik továbbra is úgy gondolják, hogy ezek fogják rendbe tenni Magyarországot, azoknak további szép napot kíván a Tajgetosz Tours...

3. A Darwin-díjasok ezekhez képest géniuszok.

Kicsi Kacsa 2011.09.01. 18:54:43

Későn jöttem, nem tudom írta-e már valaki, de itt a lényeg:

"...a polgármesteri hivatalban, az ügyfélszolgálatukon állítsanak fel egy asztalt, az alaptörvény asztalát, ahol az állampolgárok egy adatlap kitöltésével személyre szólóan kérhetik az új alkotmány névre szóló kézbesítését."

Ombuckamanó elkaszálta a vonalkódos adatlopást. Most itt a nagy lehetőség felmérni a hűséges pártkatonákat....

Hányok.

Kicsi Kacsa 2011.09.01. 18:58:50

A lényeg, ennél az asztalnál csak az adataidat veszik fel, postán majd kiküldik a tiszteletpéldányt.
Mert az sokkal egyszerűbb lenne, mint a nagyobb áruházak katalógusai egy raklapon vannak feltornyozva, onnan bárki bármennyit elvehet és hazavihet. Önkormányzatok is jobban járnának, ha csak ott lenne ez az alkotmány, oszt aki jön és szeretne vesz belőle, aki nem, az nem.
De nem, a Fidesznek nagyon kell az a névsor....

jill.w. (törölt) 2011.09.01. 19:06:09

@Horizont:
Addig jó a családtagoknakk, míg elfogultak.
Képzeld el azt a családi tragédiát, mikor rádöbbennek.

Llew 2011.09.01. 19:15:47

Én azért kértem volna egy sorszámhúzót is, mert mi lesz ha valahol összeverekednek az olvasni kívánó tömegek?

Szahar! 2011.09.01. 19:25:45

Képek mikor kerülnek újra a tantermek falára, a tábla felett? És főleg: mikor jönnek már az ápolók???

valójábannemberci 2011.09.01. 19:27:27

@Szahar!: az ápolók épp az országból lelépni készülnek. :P

Szahar! 2011.09.01. 19:38:57

Lehet, hogy körbehordozzák a Szent Asztalt augusztus 20-dikán?

2011.09.01. 20:03:51

Ez kész, ez a kormány! Ilyesmit kitalálni...! Most már tényleg csak az jöhet, hogy orbán képét (mandiner.hu/attachment/0018/17003_orban.jpg) lehozza az újság, és minden alattvalónak kötelező kivágni, színes ceruzákkal kiszínezni, és kiakasztani a szobájában.

Llew 2011.09.01. 20:13:07

@Hörömpő Töhötöm: á, ilyen fontos melót mint a színezés nem bíznának a zemberkre

Horizont 2011.09.01. 20:13:57

Réges régen egész évben azt néztük az osztály falán, hogy Lenin élt, Lenin él, Lenin élni fog!
(ez komoly:D)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.01. 20:26:13

Nem akarok én diagnosztizálni semmit, de minél többet rágódok ezen az ASZTALon, annál inkább süt belőle valami agresszív csalódottság. Hogy ők itt a szívüket-lelküket kiteszik nekünk (fülkeforradalom, NER, arányos adózás, Alaptörvény, stb.), hogy boldogabbak legyünk, és ne érezzük magunkat abban a posztkomcsi mocsokban, amiben az elmúlt években fetrengtünk, mi viszont birkamód csak dolgozni akarunk, megélni a fizetésünkből, felnevelni a gyerekeinket és este gyomorgörcs nélkül lefeküdni. Egyszerűen nem érdeklődünk és nem értékeljük kellően a munkájukat, egyedül a mi -hálátlan dögök!- hibánk az, hogy nem vesszük észre, mennyivel jobban élünk az ő irányításuk alatt, mint négy éve; ezért kell nekik egyre elkeseredettebb és feltűnőbb módon letuszkolni a dolgot a fülünkön és a torkunkon.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.09.01. 20:41:48

@Horizont: Tanulni, tanulni, tanulni
nem tudom már leírni, de valami ilyesmi is volt: zannyia szila
természetesen az orosz tanteremben ;)

Enrico72 2011.09.01. 21:00:59

Nem fordul elő túl gyakran, hogy elfogadjanak egy új Alaptörvényt. Eddig azért sírtatok, mert arról volt szó, hogy kipostázzák mindenkinek (oké, ezzel én sem értettem egyet), most viszont az kap aki akar. Ha nem kell nektek, nem kell kérni.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.09.01. 21:03:22

@Enrico72: me ez ingyé van, meg olyan felemelő az egész, meg olyan kedvesen utasítanak, amúgy semmi gond, tök igazad van ;)

ketroot 2011.09.01. 21:09:35

Na most erre már én sem tudok érdemit reagálni, nem tudom magam kifejezni. Legyintsek? Kurva anyázzak? Unom.

Secnir 2011.09.01. 21:33:41

...és ilyeneket kell majd motyogni, amikor olvassuk, hogy "Egy párt mind felett, Egy Párt kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen?

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.09.01. 21:41:04

@Secnir: és vajh, merre van az elpusztítója, a nemes hordozó?????

SvenH. (törölt) 2011.09.01. 21:45:57

mi ezzel a gond? onkurmanyzatonkent + 1 ember kell aki felügyeli az ATLASZT

1000k - bol mar 3.2k MEGVAN !!!

voroner tamas 2011.09.01. 21:55:02

OFF
"Orbán Viktor azon kijelentéséből, hogy „Ha a lakosság nem akar fogyasztani, nem baj, akkor az államnak azon kell gondolkodnia, hogy a megtakarításokból hogyan lehet bevétele”, arra következtet a Napi Gazdaság, hogy felmerülhet a vagyonadó, esetleg az ingatlanadó ötlete is."
www.hir24.hu/belfold/2011/09/01/igy-tartana-a-hianycelt-a-kormany/
Hány bőrt akar még lehúzni rólunk ez a kis törpe???
Adózott jövedelemből összekuporgatott ingatlant még pluszba leadózni?!

SvenH. (törölt) 2011.09.01. 22:08:31

amugy az asztallal meg nem is lenne gond olvasgathassak ott, viszont a megrendeles azt minek?
toltse le es nyomtassa ki igy mindenki akinek kell es nem seggtörlésre rendelne az otthon szepen letolti es kinyomtatja

mert interneten letolt + kinyomtatni ma mar alap, ha otthon nem megy, akkor csinaljak meg a tanacshazan fizetosre

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.01. 22:30:24

@Enrico72: Engem még a posta is kevésbé zavart volna, bármennyibe is kerüljön, pont azért, mert nem túl gyakran fogadnak el egy Alaptörvényt, legyen az bármilyen. Még azzal sem lenne akkora gond, ha lenne egy-egy példány a hivatalokban, mert hát legyen meg a tájékoztatás, ha az embernek éppen arra van ingere.

De azt a levél az ASZTAL "paramétereiről" (mit asztal, OLTÁR, mert nehogy már a paraszt csak úgy, egy snassz asztalon írja meg az igénylését, hanem ehhez AZ ASZTAL kell) és a kapkodás (egy aug. 26-i levél tájékoztat az elképzelésekről, tehát 4 munkanapjuk volt összekapni mindent!) a seggnyalás elvárásának elég durva megnyilvánulása, és így az Alaptörvény máris csak ürügy. Röviden: Ha az Alaptörvény lenne a lényeg, akkor az Alaptörvény lenne kiadva, külsőségek és Kövér László névre szóló ("Szeretettel Marikának, első közös alaptörvénykezésünk alkalmából: Kövér László") nélkül. Arról nem is beszélve, hogy a "közreműködésre való felkérés" és egyéb stilisztikai nyalánkságok milyen szép emlékeket idéznek arról, amikor a kormány "ajánlásokat" fogalmaz meg a versenyszféra béremelésére vonatkozóan.

Pont így csinálnak bazári giccset az egészből, pont így ölik ki azt a kevés komolyságot is az Alaptörvényből, amit még az ember hajlandó lenne érezni a hazája törvénykezési alapdokumentuma iránt. És ott a végén a telitalálat, a Díszkiadás, kibélelve "napjainkig" a legfontosabb történelmi eseményekkel, amiből majd nyilván lesz Limited Edition, Director's Cut, és így lesz márkanévvé, reklámanyaggá, merchandising-gé, szóróanyaggá az, aminek a legfőbb jogalapnak kéne lennie.

enpe 2011.09.01. 23:08:37

@csizsikpizsik: Hány éves vagy királyfi, hogy még hiszel a mesében? (Azért mert van egy (pl. kamu) hirdetés, nem jelenti azt, hogy nincs lezsírozva a dolog....)

garrett27 2011.09.02. 00:09:57

Alig használt Alaptörvény Asztalok a Vaterán. Üveggel együtt kicsit drágább. Ha az Alaptörvényt, meg a tollat sem lopták el, akkor megfizethetetlen! Itt a tökéletes Hungarikum emberek! Lehet-lehet, de gyorsan, mert a kínaiak már hamisítják!

molaris 2011.09.02. 06:15:12

""Kerényi Imre segít az alaptörvény terjesztésében

A megrendelt, majd postán kézbesített alaptörvényt Kövér László személyesen írja alá"""

És Pali Bá'???- talán valami baj van a kezével???

Megdobbent 2011.09.02. 06:25:05

Basszakutya, soralateten nem lesz mar soha? Egyik oldalon nepunk bolcs vezere mosolyogna azzal a cuki sanda mosolyaval, masik oldalon maga az alaptorveny (merthogy az Alkotmany 1990-ben mar kifogastalan volt) kacsingatna... Beh, de szep volna!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.02. 06:50:37

Bele sem merek gondolni, hogy ha ez egy sima szeptember elsejei ötlet, október 23-ra mivel fognak előrukkolni.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.02. 06:53:19

@yxcvbnma:

Megmondta Viktor, hogy "mun kahelyteremtés" és "nem XXI:sz-i módszerekkel", nem? Tessék, ez lett belőle: mai asztalszolga :))

zrobasé 2011.09.02. 08:42:31

érdemes megnézni, hogy tegnap mit mondott Matolcsy...aztán azt, hogy mit Bod Péter Ákos a Közbeszédben...aztán megint újra Matolcsyt...majd összevetni...valaki hazudik, az tuti...

zrobasé 2011.09.02. 08:43:19

@zrobasé: ó, bocsánat, rosszul irtam, nem hazudik, hanem rosszul emlékszik, na, ezt akartam :)

csodalámpa 2011.09.02. 09:09:05

b+ ezt látnom kell. élőben. igaz, egy fosós- hányós vírus miatt döglődöm otthon, de ez megér egy maréknyi széntablettát és néhány napnyi szorulást....

csodalámpa 2011.09.02. 09:11:24

@Megdobbent: biztos a vírus miatt. de a soralatet zavarba hozott egy hosszú percre az ékezetek hiánya miatt XD

csodalámpa 2011.09.02. 09:17:06

egyébként ingyen lehet kérni a kiküldést? mert akkor nyilván kell.... XD

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.09.02. 09:22:17

No emberek, tegnap voltam benn a mi városházánkon (megyeszékhely), s kérdeztem a portást, hogy hol lehet rendelni, mire ő bambán nézett vissza. "Szerencsére" ott volt a jegyző, és ő mondta nekem, hogy majd valamikor a közeljövőben lesz erre lehetőség, de pontos időpontot ő sem mert mondani. Látom ők is időben értesítést kaptak a dologról...
Szóval valószínű, hogy az egész Rogán ötlete volt a saját kerültére, csak az utolsó pillanatban fogták, és áttették az egész országra. Amivel a párt-kormány most ismét az önkormányzatoknak tett egy csöppecskét keresztbe...
De legalább a képeskönyv népszerűsítése okán még lehet bevételt is termel az ASZTAL.

@SvenH.: Valószínűnek tartom, hogy a "díszkiadásos" alkotmányt nem hagyományos A4-es lapra fogják nyomni.

kajakra 2011.09.02. 09:36:31

Ünnep oly szép, a gyertya ha ég,
A szeretet asztalánál ott ülünk mindannyian.

Enrico72 2011.09.02. 10:00:42

@Rufus78: Ne mondd már, hogy olyan nagy kérés egy asztal beszerzése egy székkel 4 nap alatt. Meg tudták oldani. Azt mondom még mindig, hogy ha nem kell Alaptörvény, akkor nem kell kérni. Én jó ötletnek tartom egyébként. Amerikában ha jól tudom még az iskolában is tanítják, de itthon meg hiszti van belőle.

SvenH. (törölt) 2011.09.02. 10:13:00

@bulvármédiás =>: azt a diszkiadast puhabb papirra nyomjak es a nyomdai festek is olommentes, es ugye nem hagy nyomot nedves kornyezetben?

zrobasé 2011.09.02. 10:49:48

"A kormányfő szerint a magyar vállalkozói világ egyelőre még nem viszonozta fegyelmezett adófizetéssel azt, hogy a kormány jelentősen csökkentette a vállalkozásokat terhelő adókat"
adókat ?

Secnir 2011.09.02. 11:12:47

"célunk az, hogy Magyarország minden polgára [...] névre szóló formában megrendelhesse"

akik névre szóló formában rendelték meg az Alkotmányt:
Borkai Zsolt
Makovecz Imre
Balsai István
Szalai anomália
Polt Péter
Stumpf István

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.09.02. 12:17:20

@zrobasé: Arra célzott, hogy a társasági nyereségadót 500 millió Ft alatti részét levitték 16 %-ról 10 %-ra.

zrobasé 2011.09.02. 12:29:15

@bulvármédiás =>: talán...de az csak 1 adó...ergó a többes szám nem igaz...

redriot77 2011.09.02. 12:42:53

"E művek a magyar történelem jeles eseményeit ábrázolják a Vérszerző­déstől napjainkig"

Lesz festmény a "forradalom a szavazófülkékben"-ről is???? Akkor máris megrendelem!

Ironfist 2011.09.02. 12:44:25

Ha nem állna ott a Vitya, meg az SP, akkor mit mutatna a kép? Hogy az két névvel ellátott fejfa, amin még hatalmas virág is van - nyilván mert közös sírban fekszenek, ugyanis élettársak voltak, vagy valami. :D

Szóljatok ám, ha nektek más is eszetekbe jut a képről! :D

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.09.02. 12:54:24

@Cirbi: Minden híres emberről lehet nem éppen előnyösebb fotókat készíteni, és ezt a média is tudja.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.09.02. 13:04:20

@bulvármédiás =>: na ja, de ha lassan nem tudnak előnyöset csinálni, akkor ugye nem a média a hibás ;)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.02. 13:53:49

A Díszkiadás remélem minimum 5.000,-Ft lesz, amivel az Államadóssági Alapot lehet támogatni, illetve a kötetet kiadó Gubcsi Lajos cégét.

2011.09.02. 14:38:11

Számomra az a megföbbentő, hogy egy ilyen asztal felállításást kérni kellett. Valószínű a döntéshozók tudatában voltak annak, hogy milyen a kulturáltság az önkormáynzatoknal, és ha erre külön nem figyelmezetetik őket az alkotmányt igénylőkkel is ügyfél módjára bánnak (el).

Megjegyzem a képek alapján mindenre nem terjedhetett ki a figyelmük, nem mondhatták, hogy ugyan ne madzaggal rakják már ki a példányt, feltételezve ezzel, hogy mindenki aki az alkotmányt szeretné megkapni, potenciális tolvaj.

Itt rágódtok a témán és a lényeget nem veszitek észre. Pedig itt tartunk. Talán épp itt az ideje rendet vágni a köztisztviselők soraiban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.09.02. 15:21:06

Köszönöm a postot és a kommenteket.Jókat röhögtem.
A himnuszban benne van,hogy megbűnhődte már e nép a múltat s jövendőt.
Komolyan hiszem,hogy valami nagyon nagy bűnünk lehet,hogy még mindig bűnhődünk.
Csak nem tudom mi lehet az.

bandika gazdája 2011.09.02. 17:39:12

@laspalmas: Most folyik a Klub rádióban egy hosszú riport Kerényi Imrével. Bár el tudnám mondani a tartalmát. Aki hallotta, biztos beszart. Én is megyek zuhanyozni! Mert amin itt rágódtunk az még csak a szöme!!! Itt valaki nem normális. Lehet hogy én?!

Horizont 2011.09.02. 18:36:20

@Tigeri: Az a baj, hogy aki bűnös az nem bűnhődik! Mi meg bezzeg egyfolytában bűnhődünk az el nem követett bűneinkért! Súlyos már ez a teher:)

@Frengi: Hihetetlen, hogy miket olvasol ki egy egy posztból??Másik vágányon száguldasz:)

Viktus 2011.09.02. 19:26:32

Az rtl-en a híradóban a mamák már örvendeztek, hogy ez micsoda csodálatos kezdeményezés. :D

Steve the Great 2011.09.02. 19:26:50

@laspalmas: Pedig már kezdtem megörülni, hogy Kerényi Imrének a NER megalapozásában szerzett érdemei nem maradnak jutalom nélkül.

Kabbe (törölt) 2011.09.02. 20:03:57

gyerekkoromban mindig az Alaptörvény Asztala(huhh remélem, jól írtam...ugye)gondnoka szerettem volna lenni....már 2és fél éves koromtól vagy inkább 1 és fél évestől. hajrá:)

Egri Ámpír · http://helloeger.blog.hu/ 2011.09.02. 21:22:19

háát... hihetetlen ez a kapkodás. Egy fecni lóg a falon Egerben is... vicc

Ironfist 2011.09.02. 23:57:09

@Kabbe:

Rosszul írtad! Nem az ALAPTÖRVÉNY ASZTALA, hanem AZ ALAPTÖRVÉNY ASZTALA!
Böntetésül húsz miviktorunk, és öt mindennapi Szíjjártómagyarázatunkat add meg nekünk ma!

Horizont 2011.09.03. 07:10:16

Mégis kellett volna az az üveglap az Alaptörvény szent asztalára:DDDDD
" Ketchupot öntöttek az Alkotmány Asztalára " :DDDDD
Persze csak szegény takarítónővel szúrt ki!

www.gepnarancs.hu/2011/09/a-ketchupos-terrorista-es-a-meltosagos-asztal/

stefiapo 2011.09.03. 07:13:26

A régi alkotmányt se olvasta senki, akkor minek erőlködni. Annyira buta népség a magyar, hogy meg se értenék, sajnos. Majd jól leülnek elé azt néznek bután.

Horizont 2011.09.03. 07:23:18

@stefiapo: Tudod lehet, hogy buta népség a magyar (te is közéjük tartozol persze) és tényleg nem mutat mindenki nagy érdeklődést az alkotmány után, de nem is igen kell tudni szóról szóra, mert az emberek a saját életük hétköznapjaiban le tudják mérne, miről is szól igazán. Olvasás nélkül is.

Ironfist 2011.09.03. 13:39:14

@stefiapo:
Te talán nem vagy magyar? Okoska. Egyébként meg te mondod meg nekem, hogy ne erőlködjek ezen, mert úgyse olvasom el? :D Hát képzeld, elolvastam a Nemzeti Hitvallás részt, és már rögtön a címet sértőnek találom magamra. Sértő, és diszkriminatív, hogy kötelezővé teszik a keresztény hitet. Most persze mindjárt jön @elektromotor: hogy megmagyarázza nekem, én ettől kommunista vagyok, de képzeld, van olyan ember is a világon, aki nem birkamódjára leborul, ha keresztet lát, hanem szeret gondolkozni, és undorítónak találja a bibliát például. Na? Minek vitázni erről? Kár erőlködni? ;)

elektromotor 2011.09.03. 16:38:23

@Cirbi: Nem értem az egész hülye dolgot! Miért kell a normális embereket ilyen baromságokkal bosszantani!? Esetleg ki volt az a "kreatív" kretén akinek ez az eszébe jutott!? Valahogy olyan szánalmasan groteszk! Olyan Patyomkinos.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.09.03. 20:20:30

Felháborító... az ALKOTMÁNY ASZTALÁHOZ biztosítani kéne az OLVASÓ SZÉKÉT. Megvédjük a zemberek ülepét!

elektromotor 2011.09.04. 18:32:29

@Ironfist: Én neked birkának? Soha többet!

Ironfist 2011.09.04. 19:38:06

Na jó, muszáj ezt mindenhol olvasnom? Még szinte le se jár az egynapos ban, de már kötekszik...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.05. 06:14:53

Hát ha ez igaz, akkor Kerényi fejével nagy-nagy bajok vannak.....
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=467526

elektromotor 2011.09.05. 07:48:57

@elektromotor: hogy megmagyarázza nekem, én ettől kommunista vagyok, de képzeld, van olyan ember is a világon, aki nem birkamódjára leborul, ha keresztet lát, hanem szeret gondolkozni, és undorítónak találja a bibliát például. Na? Minek vitázni erről? Kár erőlködni? ;)

elektromotor 2011.09.05. 07:50:46

@laspalmas: Bárkivel előfordulhat, hogy megzakkan. Kerényi miért lenne kivétel?

Llew 2011.09.05. 11:59:02

Antall Józsefről ez a szolid facepalmot formázó fénykép különösen jól mutat a könyvjelzőn.

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2011.09.05. 12:25:34

Kivancsi vagyok, h. itt a XIII. keruletben van-e ilyen asztal a varoshazan? Vajon Tothjozsi is kitette, akar ironiabol is?
Lehet, h. elkerekezek lecsekkolni...

Kodomo 2011.09.05. 13:16:32

Nálunk egyelőre ALAPTÖRVÉNY SZEKRÉNYE van. Szépen be van pakolva a pakk egy polcra összecsomagolva.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2011.09.05. 13:21:16

Elolvastam a Népszava cikket.
Szerintem most a Lar Pour Lár és a Monthy Pyton csapat sárgul az irígységtől mert ilyet még ők sem tudnak kitalálni.
Méghogy angol abszurd humor........

bőrmók 2011.09.05. 14:38:56

@Herr SturmLikudnik: úgy érted a BALFASZ SZÉKÉT?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.05. 18:30:58

@Herr SturmLikudnik:
Te, ez nem a könyvtár, hanem az önkormányzat! Poén, hogy nálunk a kettő egymás mellett van.
AZ ALKOTMÁNY ASZTALA
AZ OLVASÓ SZÉKE
AZ ÉLET FÁJA

Walter Hartwell White 2011.09.05. 20:11:15

Ugyan számomra teljesen nyilvánvaló volt, hogy agyilag rokkantak vezetik az országot, ám ezzel most bizonyossággá vált. Moldova foroghat a sírjában, pedig még meg se halt a fószer...

elektromotor 2011.09.05. 21:06:48

@¡Viva La Onda!: De én meg azt nem értem: egy normális tanácsadót miért nem foglalkoztatnak!?
Egy egyszerű józan paraszti ésszel megáldott idős bácsi a kocsmában felhomályosította volna őket!

Viktus 2011.09.06. 15:25:03

Dániel Péter ügyvéd az V. kerület után a III. kerületi önkormányzatnál is összekente paradicsomszósszal és mustárral a kihelyezett alkotmányt - közölte Bús Balázs fideszes polgármester kedden.

-

Na szegény Feri szolga mióta várt egy kis szereplésre

kormányzó 2011.09.08. 06:29:37

Azt a sok szemetet ,dobják le a zasztlról,mert nem tudom letenni a söröm!

guma 2011.09.08. 22:09:03

hvg.hu/itthon/20110908_gazos_fidesz_ugyek_asztala_dombovar

Az Alaptörvény Asztala mellett a „Fideszes Gázos Ügyek Asztalát” is felállították Dombóváron. Az érdeklődők az új alaptörvény helyett a helyi Fidesz gázosnak vélt ügyeit tanulmányozhatják rajta. A Tolna megyei városban heves küzdelem várható ősszel a baloldali polgármester és a fideszes képviselő-testületi többség között.

Mylady 2011.09.11. 14:10:09

Huh, megnyugodtam. Itt csak az van, hogy a tollat el kell helyezni az asztalon. A másik levélben (nol) még az volt, hogy az alaptörvénytől jobbra. Értem én, hogy Fidesz, meg jobboldal, de akkor is: mi lesz a balkezesekkel???

Mylady 2011.09.11. 14:11:38

@Mylady: jaj, bocsánat. nem nol volt, hanem népszava online.

süti beállítások módosítása