Skip to content


       Szűrés lista

Kiforrott bölcsesség

Nem vagyok egy ijedős típus, át is éltem már pár magyar gazdasági bejelentést, tervet, és "csodát", mégis meg tudok még lepődni.

Hétfőn bejelentette Orbán az Országvédelmi Akciótervet.

Bár a fotósok már csak az emeleti páholyból dolgozhatnak, Kövér Laci kifelejtette a szabályozásból, hogy kizárólag Pajtás vagy Utitárs márkájú masinával, ezért beleshettünk a kulisszák mögé.

Így utólag már kár, de visszacsinálni nem lehet, muszáj feldolgozni és belenyugodni. Ez van.

(fotó: 168óra)


(fotó: Index)

Megfontoltság, alaposság, átgondoltság, kidolgozottság a köbön. Bíztató.

Ugye a rögzített árfolyamon történő végtörlesztés a tegnapelőtt ismertetett legnagyobb visszhangot kiváltó lépés, az Origo megkérdezte hát Matolcsy miniszter urat, hogy az ő ötlete volt-e a dolog, amiről most különböző okokból ugyan, de mindenki beszél.

Nos, az Ikon azt válaszolta, hogy "A kormány bölcsessége" áll a végtörlesztési terv mögött.

Gyurit az országgyűlés sport- és turizmusbizottsága előtti keddi meghallgatásáról távozóban arról is megkérdezték, hogy nem számítanak-e arra, hogy ha tömegesek lesznek a végtörlesztések, akkor a bankok akkora veszteségeket szenvednek el, hogy még a jelenleginél is visszafogottabban hiteleznek majd a cégeknek, ez pedig tovább ronthatja a magyar gazdasági növekedési esélyeit. A miniszter szerint "ettől nem kell tartani". Arra a kérdésre, hogy ennek ellenére készülnek-e forgatókönyvvel ilyen helyzetre, úgy reagált, hogy a "forgatókönyvet az élet írja".

Gondos tervezés, előkészítés, hatástanulmány, mi?! Frászt. Majd meglátjuk, mi lesz, aztán legfeljebb áthúzzuk a jegyzeteinket.

Félelmetes.

A kormány bölcsessége.

A tenyerüket vörösre tapsolóknak pedig ismételten felhívnám a figyelmét, hogy nincs ingyenebéd. Nincs olyan, hogy valamit nem mi fizetünk meg. Ha az Állam állja, akkor az emberek. Nem a hintalovak, nem az ufók, hanem én, te, ő.


"Az oktatási bizottsági meghallgatása után Matolcsy György az MTI kérdésére, hogy mit jelentenek a miniszterelnök által mondottak, miszerint az OTP és az FHB mögött a magyar állam áll, úgy válaszolt, "ha szükségük van segítségre, megadjuk"."

 

Persze, szívesen!

De miből?

Címkék: politika gazdaság fidesz válság

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr363225167

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ellentétben áll az emberek igazságérzete a jogszerűséggel? 2011.09.14. 16:11:27

Bár még el sem csitultak a magyar kormány korábbi unortodox lépései miatt a nemzetközi vizeken a hullámok, kormányunk újabb méretes kősziklát dobott a háborgó vízbe: 180 forintos árfolyamon bárki végtörlesztheti frankhitelét mégpedig úgy, hogy az árf...

Trackback: Amit lehet Orbánnak, azt nem lehet Gyurcsánynak ! 2011.09.14. 13:20:31

 Orbán a Hír tévében ezt mondta: ha néhány év múlva olyan ítélet születne az európai bíróságon, hogy jogtalan, amit a kormány most bevezetni tervez, akkor sem hárulna semmi azokra a devizahitelesekre, akik majd élnek az egyösszegű végtörleszt...

Trackback: "Falnak viszik az országot" 2011.09.14. 13:07:19

Próbálom megérteni a kormányt, de nem megy. Egyszerűen nem fogom fel, hogy miért állnak bele folyamatosan vesztes ügyekbe, amelyekből jól nem nagyon lehet kijönni. A Gyurcsány elleni per motivációi elsőre még megvolnának. Hangulatkeltéseikkel, ígéretei...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viktus 2011.09.14. 09:23:12

Jó barátoknak mindig akar pár száz milliárd a tarsolyban ...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.14. 09:32:36

Viktor is topon volt tegnap:

"A miniszterelnök kijelentette, hogy a magyar jog lehetővé teszi az egyösszegű törlesztés lehetőségét, míg nemzetközi területeken vitákra kell számítani. Szólt arról is, hogy a multiadók kapcsán most is eljárás alatt áll Magyarország, és kedvezőtlen döntés esetén megteszik a szükséges lépéseket.

A miniszterelnök kijelentette, hogy azoknak, akik élnek az egyösszegű törlesztés lehetőségével, nem kell aggódniuk az esetleges kedvezőtlen döntés miatt, mert nem velük szemben, hanem az állammal szemben indítottak eljárást."
www.mno.hu/portal/809556

No pánik, majd a Zállam kifizeti!

ámbátor 2011.09.14. 09:41:35

A lényeg, hogy ne a Zemberekkel fizettessék meg

DArchAngel 2011.09.14. 09:43:49

Ingyen ebéd = szavazat. Szavazat = hatalom. Rohadt egy hely ez, ahol más összefüggések nem számítanak.

kormányzó 2011.09.14. 09:52:37

Van x ezer, már bedőlt hiteles.Van y ezer,akiknél rezeg a léc.
Muszáj ezeket gyarapítani z ezerrel csak azért hogy a következő választáson partvonalon kívülre kerülő párttársakat, mentesítsük nyomasztó hiteleik szorításától?
Tényleg megérnek ennyit ezek a szarkupacok?
Tényleg megér ennyit csányi álma?
Már most tudja a cigány,megfingatják a Nagy Védelmi Átverő hadműveletet.
Már most tudja,qrva sokba fog kerülni a zországnak.
És qrvára nem érdekli!
Na, ezért kellet pol pot a zügyészségre.Ő fogja biztosítani a menekülést ,az elévülésig.
.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.09.14. 09:56:46

Rá kell döbbennem folyamatosan, hogy mindig van lejjebb. Kormányunk gondoskodik róla.

lyken 2011.09.14. 10:02:10

Besza-behu. Azt hittem hogy a "ne figyeljenek arra amit mondok" dolog után(ami amúgy szvsz Viktor öszödi beszédével ekvivalens kb.) már nincs lejjebb. De ezek szerint mégis van. A félelmetes az, hogy ennél valószínűleg még sokkal lejjebb is lesz. Csak most még el sem tudhuk, merjük képzelni.

Viktus 2011.09.14. 10:06:05

Orbán: Nem ütközik a magyar jogba a végtörlesztési javaslat
Ha néhány év múlva mégis kiderülne, hogy jogtalan, amit a kormány tervez, a magyar állam majd helytáll.

index.hu/belfold/2011/09/13/orban_nem_utkozik_a_magyar_jogba_a_vegtorlesztesi_javaslat/

Van itt pénz ...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.14. 10:15:13

Miért van az, hogy nekem erről a két mondatrészről, hogy "nemzetközi területeken vitákra kell számítani" és hogy "kedvezőtlen döntés esetén megteszik a szükséges lépéseket" ez jut eszembe?:

"Azt gondolom, hogy lesznek konfliktusok gyerekek. Igen, lesznek. Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt, előbb-utóbb megunják, hazamennek."

Miért:)?

kormányzó 2011.09.14. 10:18:12

@Viktus:
Ez már nem is nevezhető hűtlen kezelésnek,ez Hazaárulás!

NYJetsTD 2011.09.14. 10:31:55

Azért ügyesek ezek a mocskok.
Ki emlékszik már a gyöngyöspatai zsarolásra, tomika faszozására, a költségvetési tanács szétszedésére stb.stb. A számítógépet nem használó nagy többség már nem.
Tényleg szuper dolog ez az internet. Itt legalább minden nyomon követhető, vissza kereshető.
De hogy lesz-e valaki, aki egyszer a számonkérést meg is teszi? Nem hiszem, pedig igény lenne rá...

lyken 2011.09.14. 10:39:55

@Viktus: "Van itt pénz ..." Vagy inkább tisztában van vele, hogy amikor ez 4-5 év múlva probléma lesz, ő már rég nem lesz hatalmon, így nem neki kell majd kiállni, hogy elqrtam, hazudtam reggel-délben-este, stb, stb, stb...., úgyhogy tisztelt választóim és ellenzéki polgártársaim, most kifizethetitek a hibáim árát, ahogy kifizethettétek szocialista politikustársaim hibáit is.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.09.14. 10:52:56

"Csak a problémákat szubjektíven, egyoldalúan és felületesen vizsgáló emberek adnak ki elbizakodottan parancsokat vagy utasításokat, amint a helyszínre megérkeztek, anélkül, hogy a körülményeket figyelembe vennék, és a dolgokat a maguk összességében (tehát történetében és egész jelen állapotában) szemlélnék, s anélkül, hogy behatolnának a dolgok lényegébe (vagyis azok természetébe és más dolgokkal való belső összefüggésébe). Az ilyen emberek szükségszerűen megbotlanak és elesnek."

És eljutottunk oda hogy Mao-Ce-Tung ezekhez képest lobogó fáklya a sötétben...Édesfaszom mi vár még ránk...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.09.14. 10:55:20

Ja és csak annyit, hogy multinál dolgozom és nem takarítok. Ha egy beszámolóm vázlata így nézne ki azonnal páros lábbal rúgnának ki, mert kapkodva összecsaptam valamit ami egyértelműen nem lett jól átgondolva, tehát nem fektettem bele elegendő munkaórát, tehát lógtam és nem a dolgom végeztem. Túlóra és éjszakázás nincs tiltva, szóval kedves Miniszterelnök Úr hogyan értékeli egy 1-10 skálán a maga munkáját?
Kiforrott bölcsesség mi?

kyncza 2011.09.14. 11:05:58

@Guszti bá: Hát csak nem gondoltad, h önzetlenül bármit tesz a kormány az emberekért?! Ha nem lenne fityiszes is csávában, sose jutott volna eszükbe ez a gondolat (se).

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2011.09.14. 11:09:51

@csizsikpizsik: nekem az az ijesztő, hogy beszámolni olyanról szoktunk, ami már kész van. Következésképp nincsenek benne teljes koncepciók áthúzva, mert azok nem kerülnek be a beszámolóba, hiszen már rég elsüllyedtek. Nem merek belegondolni, hogy ez a papír nem beszámoló vázlata, hanem maga a terv.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.14. 11:10:47

Ejyne 'palmas! A post komolysága megkívánta volna, hogy a Katicás Viktor képet is beletedd a postba :DD

Whoo 2011.09.14. 11:14:40

Uraim!

Csak az en szemem elott jelent meg az a kep, hogy Gyurcsany mintajara par ev mulva Viktor mentlemi jogat is hasonlo modon fogja megvonni a parlament?

Mert ARRA az ugyre mar most tomenytelen bizonyitek akad! Ezek tenyleg nem gondoltak bele, hogy nem lesznek orokke a nyeregben?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.09.14. 11:24:55

@Whoo: Dehogynem, gondoltak. És hogy, hogynem 2014től omlik minden, akkortól jelenik meg a költség, a kötelezettség, onnantól éles, onnantól hatályos vagy hatálytalan...

@Zka: Pontosan. A vázlat ha nem tiszta belenyúlt valaki és ha úgy nyúlt bele hogy már nincs idő a vázlatot tisztázni, újranyomtatni, újraformázni akkor kapkodás van, fejetlenség, nem történt kontroll, újraszámolás, hatástanulmány, átbeszélés, stb. Tehát jöhet a lepkehatás ami miatt méteres ökörséget vagy sokba kerülő buktát vázolsz fel éppen nagy mosollyal.

szmoker (Homo Trollicus) 2011.09.14. 11:25:30

A kutyam is igy szokta: amikor setalunk es rajon a szukseg, leguggol, oszt szarik egyet, ahova sikerul.
Utana meg majd lesz valami...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.14. 11:40:16

@Seduxen:

De most őszintén.
EZ egy miniszter? Ráadásul gazdasági? Hogy a "forgatókönyvet az élet írja" ?!
Eszméletlen.
Ha nem itt laknék, nagyokat röhögnék.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.09.14. 11:41:24

@laspalmas: Én már kb. 3 hét múlva nem itt lakom. Bocs, nem akartam kárörvendő lenni.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.09.14. 11:44:39

@csizsikpizsik:
Pont itt van a szopás forrása!
3.5 év nem elég semmire, hogy valamelyest előrelépjünk. Látszatintézkedések, kapkodás és fejetlenség. Majd minimum fél év kampány.
Ahhoz tudnám hasonlítani, hogy van egy nagy szarkupac, azt lapáttal elhordani 2-3-szor annyi idő. Miközben ugyanazzal a lapáttal ha elkezdik csapkodni, akkor laposabb lesz a kupac és gyorsabban megvannak vele.
(A szerte szét hulló darabkák meg minket terítenek be)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.14. 11:45:40

@laspalmas: hányszor mondjam még el: 2/3, felhatalmazás, szavazólap hátulja :DDD

CyberPunK 2011.09.14. 11:55:15

Hülye kérdés: mi van akkor, ha ezt a bankok találták ki? Papíron bele lesznek kényszerítve, hogy átváltsák a devizahiteleket forintra, sírnak a veszteség miatt, aztán fél-egy év múlva normalizálodik a CHF árfolyam. Viszont a magasabb kamat miatt rábasz az egyszeri hiteles. A bank mutogat, hogy kényszerítették, a kormány mutogat, hogy ezt akartátok, a hitelesek meg anyáznak, hogy megint átbaszták őket. De szép is lenne.

Talon 2011.09.14. 12:09:16

Ami formailag is érdekes, hogy ez egy Kormányprogram. Azt elfogadták a szoboszlói strandon vasárnap. Hoztak róla valami határozatot. Akkor ez mi ez a papír? Vagy Orbán Viktor írogat a Kormány nevében? Vagy elfogadtak valamit, és OV önhatalmúlag kihúzza a programból? Hát hogy? Ja, így.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.09.14. 12:24:34

@CyberPunK:
Nekünk az egyik első reakciónk volt az árfolyamgátra, hogy ha a politikusok ennyire javasolják... akkor NEM!!!
Mi garancia van arra, hogy 4-5 év múlva több lesz a jól fizető munkahely, vagy úgy általában jobbak lesznek a bérek?! Esetleg alacsonyabbak az árak... stb.
Aki pedig egy összegben akarja kifizetni a devizahitelét, nyomott áron, annak hajrá! Gondolom mennyien fognak tolongani a bankok előtt :S

CyberPunK 2011.09.14. 12:28:53

@csabapayne: Én gondoltam erősen arra, hogy lakás elad -> hitel kifizet -> határig meg se állok. Csak vannak bizonyos érzelmi pontok is, legfőképp az, hogy mi a faszé' fizettem eddig a hitelt, meg a lakásomat is már megszerettem.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.09.14. 12:30:11

@Talon: Talán a program már megvolt írva tavaly is. Aztán most csak spóroltak a papírral és a tintapatronnal.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.09.14. 12:47:39

@CyberPunK:
Ha ez így megy tovább, akkor lassan ráébrednek a kicsit vagyonosabb magyarok is, hogy itthon nem érdemes belekezdeni semmibe és majd szépen kimennek Ausztriába, Szlovákiába, Szlovéniába ott alapítanak vállalkozást, oda vesznek fel munkaerőt, szintén innen. Majd 10 év múlva már azon kapja magát a célország, hogy önállóan működő magyar nemzetiségű települései vannak,
Legvégül röhögve adják vissza a magyar állampolgárságukat.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.14. 13:01:11

@csabapayne: "Majd 10 év múlva már azon kapja magát a célország, hogy önállóan működő magyar nemzetiségű települései vannak," - lehet, hogy ez a végső cél, nem? Újra lesz Nagy-Magyarország, csak nem úgy, ahogy azt ma sokan elképzelik :DDD

Mire Ausztriában, vagy Szlovákiában észbe kapnak már meg is lesz az Anschluss:DDD

reKorrekt 2011.09.14. 13:20:11

"forgatókönyvet az élet írja"

Hátesszhülyee. Na mi ez? Hátesszhülyee. Hogy mer ilyet kijelenteni egy gazdasági miniszter? Ez nem lutri basszameg!

"Szociális bolthálózat"

Ez így ebben a formában tényleg faszság, úgyhogy ügyes volt a pirostollas-zorró. Ellenben egy nemzeti bolthálózaton lassan már tényleg ideje lenne legondolkozniuk (ld. Jobbik Hangya remake ötlete).

Minden egyes forintot amit bankok a fixárfolyamos végtörlesztéssel buknak, ott lesz a többi hiteles következő kamatemelésében. Ez így hót ziher és ha ezt nem látják odafenn akkor óriási bajok vannak (de látják, csak leszarják).

Ami épkézláb ötlet lenne és jóval támadhatóbb is a kormány részéről az az egyoldalú szerződésmódosítás intézménye (kamatokat vissza a szerződéskötési szintre). Erre nem nyavíkolnának nyugaton se, mivel ott hírből sem hallottak ilyesmiről.

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.09.14. 13:24:51

A fideszes országgyűlési képviselők 67%-nak van devizahitele 1 540 000 000 Ft összegben ( nem elírás másfél milliárd forint).
Valószínűleg tartom ebből ha megszavazzák és fizetnek (van miből) anyagi előnyre tesznek szert, de ki foglalkozik a Zemberekkel????

Walter Melone (törölt) 2011.09.14. 13:25:23

Ha orbán tudja, (márpedig ugye...), h jogilag aggályos ez a fix árfolyamos végtörlesztéses terve, és mégis meglépi, akkor az erre szavazók simán elkövetik a hűtlen kezelés bűntettét!

Sztem ideje lenne feljelenteni őket...

kénköves pokol 2011.09.14. 13:27:59

Ha nem lenne ez a sok ingyenélő szar ebben az országban úgy élhetnél,mint egy német vagy dán.

csárli hárper 2011.09.14. 13:33:35

a "tekintetes nemzetes nagytiszteletű örökös miniszterelnök úr" biztos nem firkálta össze a nemzetmentő kormánypogromot.
Tuti hogy a gyúrcsány vót! A gyúrcsány a hibás!
És taggyűlés is a gyúrcsány miatt nem vót!

VT Man 2011.09.14. 13:33:57

@laspalmas:
"No pánik, majd a Zállam kifizeti! "

Na igen. Viszont ez 1-2 éven belül 100-200 milliárd megtakarítás, és felszabaduló hazai pénz, és 3-4 év múlva pedig 100-200 milliárd mínusz a költségvetésből.

Szintén trükk, az viszont más kérdés, hogy esetleg beválik-e?

tocibacsi 2011.09.14. 13:35:24

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?: ijesztően hangzik, de azé átszámoltam: ca. 9MFt / fő, az kb 38e CHF, az árfolyamnyereség pedig 2MFt nagyságrendjében van. Nemtom mennyit kersnek ezek, de spec nem érzem akkorának a prédát, amiért bevállalnának egy ekkora buktát...

VT Man 2011.09.14. 13:35:24

@reKorrekt:
"Minden egyes forintot amit bankok a fixárfolyamos végtörlesztéssel buknak, ott lesz a többi hiteles következő kamatemelésében. "

Nem lesz ott, mert referenciakamathoz akarják kötni a hitelkamatokat. Ami szintén nem hülyeség, már az MSZP-nek is meg kellett volna lépnie. Csak ők az IMF seggét nyalták.

tudtam 2011.09.14. 13:39:18

Már csak egy kérdés: és a bedőlt hitelekkel, meg a fizetési késedelemben lévőkkel mi lesz? Arról megint elfeledkeztek

Whistler anyja 2011.09.14. 13:39:39

@lyken:
Hát, végülis, ha néhány év múlva már nem reméli, hogy kormányon lesz, az legalább egy bíztatás a csüggedőknek.
Több a semminél.

reKorrekt 2011.09.14. 13:42:02

@STX Joe: "referenciakamathoz akarják kötni a hitelkamatokat"

Ez mit jelent pontosan?

Trejo 2011.09.14. 13:45:41

@csárli hárper: Ezek a szemét kommunisták még mindig megpróbálnak keresztbe tenni a mi Bölcs Vezérünknek! Az elmúlt nyócévben is mindent összefirkáltak, Pali bácsi nem győzi kijavítani.
"Ahol nem vagyunk mi, ott az ellenség."

tocibacsi 2011.09.14. 13:46:19

Olyan lehetőség amúgy nincsen, hogy a fizetésképtelenség határára került vagy azon átlendült adós ELADJA a kecót? Ugye a hitele ma magasabb, mint mikor felvette a magasabb árfolyam miatt. A lakás értéke pedig csökkent. De ha volt önrész, arra még azért lehet sansz, hogy a lakást eladva a nyomott árfolyamon végtörlesszen. Valszeg jobban jön ki az ügyből, mintha kilakoltatják vagy másik esetben eladás után és valós árfolyamon való előtörlesztés után a fennmaradó töketartozásra újabb hitelt vesz fel, de már lakása sincs...

Lasombra 2011.09.14. 13:46:30

a következő kormány - mert biztosan lesz következő, csak idő kérdése - első dolga kell, hogy legyen, még mielőtt bármit is elkezdene takarítani, hogy a mostani, sajátos törvények alapján OV-t hétszázharmincnégy év letöltendő szabadságvesztésre és teljes vagyonelkobzásra ítélje. csak hogy érezze, nem az a jani, aki osztja, hanem aki állja.
de csak őt. a többi párttag részemről bocsánatot illetve lehetőséget kap az újrakezdésre OV nélkül.

ezt követően vissza lehet állítani a jogrendet a normális kerékvágásba. el lehet kezdeni az érdemi párbeszédet a Fidesszel a hogyan továbbról. igen, a Fidesszel, mert egyrészt a társadalmi megbékéléshez tudni kell párbeszédet folytatni, tudni kell kompromisszumokat kötni. másrészt minden jel arra mutat, (ld pl OV jegyzete fent), hogy a párt arculata, viselkedése, döntései stb. csak és kizárólag OV személyétől függ. ha ő nincs már a képben (plusz még pár vállalhatatlan nyalonc, akik csak OV miatt tudnak pozícióban maradni), akkor egészen más a helyzet.
bármennyire is ellene vagyok a pártnak, nem gondolom, hogy minden egyes tagja totál idióta. elvileg azonos az idióták aránya minden pártban, de náluk egyszerűen jelenleg nincs lehetőség különvéleményre. csak bégetni és bólogatni lehet és szabad, így a Fidesz teljes arculatát az idiotizmus jellemzi.
lássuk, vajon a saját hangon, saját véleménnyel mire képesek.

legalább is így gondolom, de lehet, hogy túl elnéző vagyok a Párttal.

avanivi 2011.09.14. 13:48:53

Attól félek ezután a lefotózott, kinagyitott , / elképesztő tákolmány!!/ miniszterelnöni országvédelm akcióterv???után a fotósok csak bekötött szemmel ülhetnek a karzaton.

Martian (törölt) 2011.09.14. 13:50:02

Kell a magáncsőd intézménye és a probléma túltárgyalva.

is 2011.09.14. 13:53:15

nem ertem, nem ertem. egy egesz eve az Orszag szo kiirtasa folyik, minden csak a Nemzet. miert nem Nemzetvedelmi Terv ez? hol a Nemzet? elveszett?

csárli hárper 2011.09.14. 13:58:30

@Trejo: aljas nemzetvesztő hazaárulók!:)
"Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik, és aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló."

nemecsek ernő áruló 2011.09.14. 14:00:56

@is: Háborúban országot védünk, nem nemzetet! Háború van! Csak nem lőnek az utcán, de ez részlet kérdés. Majd ha szükségessé válik, meglesz az is, ne aggódj!

Trejo 2011.09.14. 14:02:08

A minap írtam egy "Hazavédelmi tervet" és egy "Hogyan basszunk ki a büdös kommunistákkal tervet" is. Természetesen kézzel írtam, néhány részt jól áthúztam meg besatíroztam, tele van post-itokkal. Végül kentem rá egy kis fekáliát, meg jól rátüsszentettem párszor és persze a méretes fasz rajzok sem maradhattak le róla!
Elküldöm a mi Bölcs vezérünknek, hátha merít belőle ötleteket a következő " Hogyan védjük meg Magyarországot az UFOktól" című esszéjéhez és belerak pár lapot az enyémből.

tengier1 2011.09.14. 14:10:32

hogy félti mindenki egyszerre a bankokat. van rajta sapka....

Lasombra 2011.09.14. 14:11:45

@nemecsek ernő áruló: akkor vajon mi a pérót csinálhatnak a Nemzetvédelmi Egyetemen meg a Nemzetvédelmi Hivatalban? :)
vagy ők kimennek, akkor is ha a csángókat vagy a vajdaságiakat veszélyezteti vmi? és ezt a szomszédok is tudják?

nu pagagyí 2011.09.14. 14:15:23

Nem tudom miért kell kapkodni a devizahitel kiváltással, amikor a közeljövőben bekövetkező hét százalékos GDP növekedés és a töméntelen adófizető munkahely megteremtésével secperc alatt letörik a devizaárfolyamokat. Ez már megint csak egy népnyúzó átverés.

nemecsek ernő áruló 2011.09.14. 14:17:05

@Lasombra: Majd megtudják! A mocsadék nemzettestvéreinket szipolyozó zsss.... izé bankárok már tudják! Majd megtudja Európa is. Elszakadunk tőlük, felvirágoztatjuk a mi fényes országunkat egyetlen tél alatt. Remélhetőleg hamarosan a globális éghajlat-változás miatt a Duna is be tud fagyni, és majd Európa nekünk fog könyörögni a receptért! Akkor majd megtudják, mi a magyarok istene, akkor majd jőni fog a kánaán!

delejes 2011.09.14. 14:17:41

"Vityú és a kétharmad" az összekuporgatott pénzéből fogja kifizetni, ne aggódjatok.

sárkányfő 2011.09.14. 14:18:41

OV újabb lebukott hazugsága:

www.napi.hu/magyar_vallalatok/kitalicskazzak_magyarorszagrol_a_penzt_a_bankok.495523.html

"Osztalékágon bizonyosan nem szivattyúznak ki pénzt Magyarországról a bankadó miatt egyébként is veszteségbe hajló bankok. Sőt, a tulajdonosok a válság éveiben több száz milliárd forinttal emelték a magyar leányok tőkéjét."

Viktus 2011.09.14. 14:18:55

@tengier1:

Nem a bankokat ... csak az egybitesek nehezen fogják fel a kuki végére a jó nép kerül ... a bankadót is szépen besápolták.

regent123 2011.09.14. 14:25:22

@laspalmas: No pánik, majd a Zállam kifizeti!
Naná hogy kifizeti, hiszen lesz pénze. Èppen x milliárd Ft fog bejönni a Bankbetétmentöö program miatt. Két legyet egy csapásra. A csööd szélén álló bankoktól megmentjük a zemberek betéteit, hiszen ki tudna rájuk jobban vigyázni mint az Àllam. A bankok meg amúgy is csak eltöözsdéznék, aztán ha bebuknak akkor oda a pénz. Szóval a megmentett pénzbööl kifizetjük a büntetést, a maradékból meg OTP részvényt veszünk.

we 2011.09.14. 14:25:29

Éljen Nagy Sztalin, Éljen Nagy Sztalin, Éljen Nagy Sztalin...

Tapogatott Kukorica 2011.09.14. 14:27:31

Meg is lepődtem, hogy aszongya: "Szociális bolthálózat", mivel a szoci kezdetű szavakat csak büntetőperekben és hasonló szitokhelyeken lehet látni. Aztán rögtön megjelent lelki szemeim előtt valamelyik elvtársa a kedves vezetőnek, hogy:

- Te Viktor, a "szociálisra" ugrani fognak az alattvalóink, nem lehetne valami más nevet találni neki? Azt fogják hinni, hogy ez is a Gyurcsányé meg az Mszp-é.
- De igazad van, legyen "Nemzeti Bolthálózat" a neve!

Na ekkor satírozta át a papirost.

hoseman 2011.09.14. 14:28:08

nem értem....az itt írogatók többsége miért nem csatlakozik a nemzeti együttműködés rendszeréhez? értsétek már meg végre hogy Viktor egyedül nem képes újjászervezni az országot! Szüksége van mindnyájunk segítségére!! Ő csak az irányt tudja megmutatni,de nekünk kell arra menni,máskülönben a szakadék felé mennénk !! Érezzétek az erőt ,érezzétek magatokban a tüzet magyarok amit Viktor táplál,és biztosak lehettek benne hogy a hit és Viktor ereje többé nem hagyja kihúnyni ezt a nemzeti tüzet!! Felperzseljük európát ha kell,de többet nem leszünk más lábtörlője!! Nem értitek hogy ez már nem az a magyarország mint 9 éve??? Ma magyarországon minden nap szebb mint az előző ,és minden nap új reményt ad! Büszke vagyok a nyugdíjmentésre,büszke vagyok a köztársasági elnökünkre(egy bajnok,A BAJNOK),büszke vagyok a mértéktartó,kellő önkritikával rendelkező kormányunkra ami még a látszatát is próbálja elkerülni a cinizmusnak! Büszke vagyok a független médihatóságra! Büszke vagyok a független legfőbb ügyészre,büszke vagyok az ÚJ modern ALAPTÖRVÉNYRE ami minden magyar számára zsinórmérték! Büszke vagyok hogy magyar vagyok,és hogy emelt fővel járhatok-kelhetek a nagyvilágban ,mert ma már mindenki tudja hogy vigyáázzz,ez egy magyar,NEM ÉRDEMES TENGELYT AKASZTANUNK VELE!!! de minek is járnék-kelnék én a világban mikor itt van nekem MAGYARORSZÁG.

Ringlósztár 2011.09.14. 14:33:52

Hát, ha elfogyott a manyup pénz, jöhet az önyup!

PCollier 2011.09.14. 14:34:00

Bárkit is köteleztek bármire is ! Mert szerintem senkit nem köteleztek semmire se ! A lehetőséget, mindenkinek magának kell eldönteni, hogy él azzal vagy sem ! Oly fölösleges ez a hisztériás, jövőkép aggódó, "mindenki közgazdász" egymást túlkiabáló, hozzászólás "roham" ! Mi lesz, ha ? Mi lett volna, ha ? Mi lett volna, ha és mi lenne ha ? :D

Ringlósztár 2011.09.14. 14:35:09

@Viktus:
De csak a megfelelő padsorokban ülők!

drover(fanyul társa) 2011.09.14. 14:35:20

@hoseman:
Na, a szatirikus és szarkasztikus rész megvolt.. jöhet a komolyabb és elmélyültebb hozzászólás..

PCollier 2011.09.14. 14:37:04

Ha már ekkora lendületben van néhány hozzászóló, akkor mennyen az utcára és tiltakozzon, esetleg váltsa le a kormányt !/bánom is én :D

drover(fanyul társa) 2011.09.14. 14:40:17

@Ringlósztár:
Aszongyák:
"Most várja a büdzsé a lenyult manyupok befektetéseinek, külföldi hozamát a zsákfoltozáshoz..
MIbvanmiez??
Akkor mégsem tőzsdézték el a gaz latrok, ahogy Selmeczinaccsosasszony mondotta volt vészjóslóan villogtatva viplaprotkóját???

nu pagagyí 2011.09.14. 14:43:22

@A*pusztai farkas: Cseszd meg. Devizahitel felvételre sem köteleztek senkit. Mindenki maga dönthette el, hogy felveszi-e vagy nem. Mások kontójára nem kell rendezni itt semmit.

drover(fanyul társa) 2011.09.14. 14:43:22

@A*pusztai farkas:
Tényleg...hol van ilyenkor a" tvszékházzúzó B-közép"? Ennyire beszartak néhány lenge bírtósági ítélettől? Vagy az akkori megrendelőjüket kéne most megdobálni és ammeg' ciki?

Tapogatott Kukorica 2011.09.14. 14:44:32

@A*pusztai farkas: a baj az, hogy sokan már annyira megunták ezt, hogy már réges-régen nincsenek Magyarországon. Az öregek otthonából meg nem fognak kitolni senkit a Kossuth téri fotókiállításra.

nu pagagyí 2011.09.14. 14:45:03

@drover(fanyul társa): Úgy tűnik nálunk csak megrendelésre van forradalom.

Viktus 2011.09.14. 14:48:47

@hoseman:

BIGGEST THE BEST

Küld be a fidesz.hu-ra tuti felvesznek Kerényi mellé

csoko20 2011.09.14. 14:49:01

Maradjunk annyiban, hogy ez az Országvédelmi Akcióterv jegyzete -akármilyen firkálmány- sokkal kiforrottabb.
Volt már ettől rosszabb skicc is:

abszurdisztan.tumblr.com/post/4576129861/parlament-agyberles-na-mit-rajzolt-a

drover(fanyul társa) 2011.09.14. 14:50:23

@nu pagagyí:
Jaja..:)))
Bezzeg elfuserált országmentő akció az kosárszám áll a Kossuth téri spájzban..

rockjano 2011.09.14. 14:50:26

ORBÁNVÉDELMI AKCIÓTERVET-szeretnék olvasni de gyorsan...

Kicsit sok már ez az egész nekem....

Jenyei 2011.09.14. 14:50:55

Meg kell nézni a szalvétát, amire Sztalin felrajzolta Európa háború utáni felosztását. A Nagy Hadvezérek skiccekkel is meg tudják változtatni a világ folyását.

hoseman 2011.09.14. 14:51:13

@nu pagagyí: a lelkét kitesz ez az ember érettetek,és ez a hála??... itt van újra és teszi a dolgát! Mindenkit kérek segítsük őt ebben az úristen nevében!!

Tapogatott Kukorica 2011.09.14. 14:56:53

@Jenyei: könyörgöm ne mondd, hogy Orbán egy nagy hadvezér és hogy számít a világpolitikában xDD

drover(fanyul társa) 2011.09.14. 15:01:16

@hoseman:
Ezaz!
Csuhások térdre! (és imádkozzatok ezért az aranyemberért)..
Kik is harsogták az első felét az Úristen nevét félve?

Link Elek 2011.09.14. 15:03:27

az emberek ket csoportra oszthatok: vannak az ertek teremtok, es az ertek athelyezok.
az elsobe tartoznak az uzletemberek, munkasok, tanarok, parasztok. a masodikba az ugyvedek, politikusok, tolvajok, rablok es egyeb bunozok. ezek nem teremtenek erteket, csak elszedik masoktol.

a fidesznyikek a masodik csoportba tartoznak. eletmodszeruen uzik a politikat és/vagy a tolvajlast

drover(fanyul társa) 2011.09.14. 15:04:24

@Tapogatott Kukorica:
Szép stílizált pinát rajzolt a multkorában. Feljebb ott a link.
Valszseg felvázolta azt, ahova sejtette hogy rövidesen el fogják küldeni..

dpspeti 2011.09.14. 15:05:49

@tocibacsi: ezt nem értem, h ezt Orbanék sem mondják, meg egyik forumon sem, pedig ez is lehetoseg, nem is kicsi.... tehát nem csak zsebbol, vagy forinthitelbol lehet, hanem akinek van rá lehetosege adja el a csába a lakást...es most 180 forintos árfolyamon még maradhat is penze az eladas utábn.....

Dr. No 2011.09.14. 15:07:04

Az FHB egyik tulajdonosa, Spéder Zoltán, egyben az Index egyik tulajdonosa is. Az Index szerkesztősége cserélődik, az FHB állami segítséget kap a frankhitelek forinthitellel való kiváltásához. No comment.

hoseman 2011.09.14. 15:11:01

@Dr. No: már hogy értve no comment? célzol valamire??.... :)))

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.09.14. 15:12:09

@tocibacsi: Ha bárki megvenné. De sajnos a lakáspiac a béka s*gge alatt van. Nincs pénze senkinek, valamint még nincs normális hitel sem, hogy ingatlant vegyen az ember.

Alterix 2011.09.14. 15:13:01

@drover(fanyul társa): Már bocsi! De tudnál akár csak egy dolgot mondani, ami fontosabb a pinánál? :)

/Mellesleg remélem, hogy a múltkori rajz nem a krónikus pinahiánya miatti vágyálom kivetítés volt, a frusztrációk sorából már csak pont a szexuális hiányzik.../

dpspeti 2011.09.14. 15:17:43

@Ásó[Mosó]maci: Na de azt is számold bele, h nyomott áron is kijohet pluszban az elado... pl ha 15 milliot ért a lakásod, akkor arra kb 9 millio hitelt kaptál 160 forintos CHFen...vegyuk ugy, h még mindig megvan a teljes tartozás: 56250 CHF... ha most ezt 240 forinton kellene kifizetni akkor ez: 13.5 millio lenne...180 forinton : 10.1 millio.... ugye látod, h egy 15 millios lakást azért nyomott áron is el lehet adni 11 millioért... bármennyire gyenge a piac, ez a nyomott ár megfelelo arra, h kiszállj es még marad is pár százezer, de ha nem is marad...akkor is tanult az ember...13.5 milioért tuti nem tudná eladni...

drover(fanyul társa) 2011.09.14. 15:22:18

@Alterix:
Hát...mondjuk kettő...
esetleg három?:))

VT Man 2011.09.14. 15:23:12

@sárkányfő:
"Osztalékágon bizonyosan nem szivattyúznak ki pénzt Magyarországról a bankadó miatt egyébként is veszteségbe hajló bankok."

Ezer más módszer van a pénz kiszivattyúzására.
Mondjuk egy külföldi tanácsadó, vagy informatikai szolgáltató központ beszámláz a magyar banknak, stb.

Ne nézzük már egymást hülyének!

drover(fanyul társa) 2011.09.14. 15:27:25

@STX Joe:
Külföldi tulajdonu bank külföldi tanácsadóval dolgozik. A leánybankok stratégiáját otthon döntik el.

sárkányfő 2011.09.14. 15:30:41

@STX Joe: tényleg ne nézz már engem hülyének. ha van valami konkrét adatod, linkeld be. én belinkeltem egy cikket, amiből kiderül, hogy válság idején több száz milliárd forintot hoztak be hozzánk. te meg csak beszélsz a világba.
nem is szólva arról, hogy egy bank ki akarna vinni pénz innen, semmi szüksége nem lenne azt elrejteni. nyugodtan kivihetné osztalékban. legális is, erkölcsös is, épp azért jöttek ide, hogy nyereségük legyen, ez a nemzetközi gyakorlat.

A MOL és az OTP is azért terjeszkedik külföldön, hogy nyeresége legyen.

dekol84 2011.09.14. 15:36:15

@Rufus78: "Miért van az, hogy nekem erről a két mondatrészről, hogy..."

És milyen kiba..ot fröcsögés, hazaárulózás, nemzethalál vizionálás lett belőle???? Ezt (is) utálom ezekben a fostalicska fityiszesekben, hogy ha más csinálja akkor mocskos komcsi, ha meg ők (mert ők sem tudnak mást, csak szarabbul), akkor az országvédelmi "fa..om tudjamicsoda"!

Rohadjon meg a zorbán és az ő csordája!

dekol84 2011.09.14. 15:38:02

@Alterix: "Már bocsi! De tudnál akár csak egy dolgot mondani, ami fontosabb a pinánál? :)"

Egy hülye köcsög narancsdoidnak a kedves vezető (a fasz zorbán) biztos fontosabb!

Rohadjon meg a zorbán!

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.09.14. 15:41:22

Ha tanár lennék és a diákom ilyen papirral jelenne meg egy feladatmegoldásra, hát kezét -lábát törném, nevelni kellene már egyeseket :))

drover(fanyul társa) 2011.09.14. 15:42:48

@dekol84:
Ha valami valszeg szarul fog elsülni és Európa megorrol rá, arra azt kell ráakasztani hogy országmentő akcióterv, gazdasági szabadságharc, és még egy csomó "Nemzeti"-vel kezdődő szóvirág..
Ezekkel nem tud mit kezdeni az esetleg elégedetlenkedi kezdő fideszfan.

Jenyei 2011.09.14. 15:54:19

@Tapogatott Kukorica: jó, akkor legyen Vezénylő Tábornok, az már úgy is volt, Bencsik Elvtárs megfogalmazásában.

fedkvas 2011.09.14. 16:09:57

ejjen a Fénnyestekintetü, latrok fogjanak motrot és huzanak picsaba effele.

Dr. No 2011.09.14. 16:16:04

@hoseman: Semmire sem célzok, viszont esti szórakozásként ajánlom Sztravinszkijtól a Manók táncát Orbán és Spéder urak előadásában.

fedkvas 2011.09.14. 16:18:16

@Dr. No: bhueddosch komancsaro komchi, rhuszkijkkal emlegggeted etylapon a Vitezlö Taborrnokh urhat!

mex18 2011.09.14. 16:31:18

Most nem azért, tuti csinál hülyeségeket a Fidesz (16% ami agyamentség egy szétszakadó társadalomban), lehet is szidni érte, de azért még senki sem csinált ennyi reformot és fordult szembe a tőkével.
Soha senki sem segítette ennyire a családosokat, és törődött a hitelesekkel, hogy ne télen tegyék őket ki az utcára, vagy hogy a gyereknevelés beszámítson a nyugdíjba, vagy azé még lehetne sorolni.
Én azt látom, hogy lehet köpködni őket, de a rendszer váltás óta senki sem próbált ennyire változtatni a dolgokon. És nagyon is helyes felelősöket keresni, hisz egy következményeknélküli ország az élhetetlen.
Csak az nem hibázik aki nem dolgozik.

auth.gabor · http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor 2011.09.14. 16:45:26

Magyarország gazdaságpolitikája...
...rulettiánus:
Feltesznek mindent egy kitalált számra, aztán vagy bejön, vagy nem.

magyar ember teli szájjal 2011.09.14. 16:54:01

Szeretném felhívni a figyelmet arra hogy a jelenlegi ellenzék mellett 2014-ben Orbán Viktor fogja megnyerni a választást.

dr. Aullah 2011.09.14. 17:04:44

@mex18: Szia droit, látom téged csak mostanában vetettek be. Eddig jó munkát végzel!

mex18 2011.09.14. 17:10:09

@Aullah: menj az utcára a családoddal lakni, és ott verd melled ne nekem, köszi.

röhögő 2011.09.14. 17:19:34

@mex18: Eredmény? Mert az zérus.

regress 2011.09.14. 17:22:14

@magyar ember teli szájjal: ...nem beszél.nem tartozik szorosan a témához,eddig csak nevettem a jobbikos agymenésen ,hogy robbanás okozta a v.iszap katasztrófát.a büntit elnézve igazuk lehet.valakik zsebre dolgoznak

mex18 2011.09.14. 17:27:24

Nem fogok itt senkivel veszekedni, de a kilakoltatási moratórium az nem eredmény ?
Az új alkotmány ban, az a rész, hogy a gyerekek miután felnőttek gondoskodni kötelesek a szüleikről pl az én javaslatom, nem tuti, de mást nem láttam, hogy felvetette volna akárhol is :)
Ja, a családosok adókedvezménye a gyerekek után, az nem eredmény ?
De annyira vagyok Fideszes, hogy még a választásra is lusta voltam elmenni, segítek a nagy okoskodóknak.
Sajnálom, hogy ha elbasz dolgokat (nem vita tárgya nálam) a Fidesz, de az elődöknél azért sokkal többet tesz.

Mille38 2011.09.14. 17:27:32

@csizsikpizsik: Nem erről van szó. Itt arról van szó, hogy X, Y, Z NAGYON FONTOS EMBER még berohan az ajtón, mert még van egy rettentő fontos és szerinte jó ötlete, és nem lehet lerázni. Í. így átírnak egy bekezdést. Igen ám, de így ellentmondanak két másiknak, azokat is átírják, és akkor megy ez a lavina. Valószínűleg túl sokan ugattak bele a dologba...

igényes 2011.09.14. 17:54:29

A fotón szereplő címszavak, javítgatások, áthúzások a miniszterelnököt jellemzi:

1.
Jól látható, hogy az A64-es papír jobb felső sarkában a Vezér felülírta az oldalszámot.
jobb oldalon felül 6. oldal, jobb oldalon alul 8. oldal szerepel.
- Mit mutat ez? Mutatja, hogy a beszéd megírását követően okafogyottá volt két oldalnyi gondolat.
2.
Jól látható, hogy eredetileg a 8 oldalnál tart, de 2. számú értékes mondandója csak az általa jelölt 6. oldalon kezdődik. "MAXIMÁLT REZSI" A 3. pont: "STABILITÁSI TÖRVÉNY"
3. Jól látható a CBA megbízás bekeretezett része, az átcsomagolásra kerülő romlott termékek előzetes bevezetésének hajlama, de áthúzta, hogy miért? Valószínűleg megrettent.

4. Otthonvédelmi terv
Itt is furcsa dolgok vannak, állítólag az otthonvédelmi akciótervet bővítik, gondolhatjuk ez az országvédelmi akcióterv része, de sehol egy "tábornok".
5.
A pirosan szedett betűk veszélyesek, főleg a számok, hát itt Orbán rögtön több 100 ezer emberről beszél immár, aki egyben visszafizeti a hitelt. Fingja sincs Orbánnak, ki mit tud visszafizetni, csak a kiosztott pénzekből vonhat itt le következtetéseket. Orbán több 100 000 ember visszafizetéséről vizionál betegesen. (Kósa 60 millió forintos tartozását, ha figyelembe vesszük eléggé problémás, mert ugye Kósának megtakarítása nincs, csak adóssága)
6. Több 100 000 ember, ám legyen! Nem lehet Kósa az etalon, mert ő azért 800 000Ft-ot törleszt, miközben él, mint Lajos Biharban. Legyen az átlag hiteles 15 millával tartozó és azt szorozzuk be több százezerrel. Orbán nem is merte megtenni a szorzást. 15 000 000 x 200 000= 30 000 000 000 000.
7 Van egy FREUDI elszólása szerencsétlennek, a polgárt, a zembert ügyfélnek nevezi az elnök úr pirossal kicsike betükkel írva!

8.
Kedves Orbán!

Kézírásod az alábbiakat mondják el rólad:

Elbizonytalanodtál a képességeid, vagy a döntéseid helyességét illetően. Az emberi kapcsolataid nem kielégítőek, és nem tudod mi az oka ennek. már eleged van abból, hogy újra és újra hasonló jellegű helyzetbe vagy konfliktusba keveredsz, és ugyanazokat a köröket futod.
Sajnos nem tudod, hogyan dolgozd fel a konfliktusokat, hogyan mássz ki a magad ásta gödörből.
Változtatni szeretnél te, de nem tudod mit és hogyan rossz a pszichés közérzeted: félsz, szorongsz, elégedetlen, bizonytalan, ideges és feszült vagy, de nem tudod miért?
Nagy változások zajlanak az életedben, és úgy érzed, összecsapnak a fejed felett a hullámok,
válságba kerültél, és nem találod a kiutat, a seggnyalók nem a barátaid, hanem szintén ingyenélők. Felismerted, hogy a miniszterelnöki feladat meghaladja a képességeid. Rájöttél, hogy semmi érdemleges eredményre nem vagy képes, csak a még meglévőt osztogatod a klakkolóknak, de már érzed az ekevas az jobb volt. A kerek labdába mindig bátran belerughattál, és ez volt a jó, neked, a labdának kevésbé. Ott a család, ott a tükör, és ez méginkább flusztrál.
.

flamer 2011.09.14. 17:58:02

@mex18: "Sajnálom, hogy ha elbasz dolgokat (nem vita tárgya nálam) a Fidesz, de az elődöknél azért sokkal többet tesz."

Na mármost, ez nem feltétlenül erény, mert ahogy a mellékelt példa is mutatja, ennél még az is jobb lenne, ha nem tenne semmit.

smartdrive 2011.09.14. 18:00:00

őszintén szólva én attól félek, hogy az MSZP-nek is lesz egyszer kétharmada "lássuk, ők mire mennek, ha nem gáncsolják őket úton-útfélen" alapon

normális politikai erő minimális többséggel is rendbe tudja rakni a dolgokat (már amit egyáltalán politikai erővel rendbe lehet), csak ez a néhány millió ostoba kretén gondolja azt, hogy mindenkinek van n+1-edik dobása, mert hátha csak a körülmények miatt volt értékelhetetlen legutóbb

Monçada bíboros 2011.09.14. 18:11:36

@Boli: "Puszta-Putyin":))))))) Zseniális:)))))))

dr.kakaósbögre 2011.09.14. 18:14:33

Magyarország államformája a kleptokrácia.Ez az egész erre vezethető vissza.

igényes 2011.09.14. 18:19:07

Összesen 135,14 milliárd forint hulladékgazdálkodási bírságot szabott ki a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-re a tavalyi vörösiszap-katasztrófa miatt a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség – közölte [1] a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a kormany.hu-n.

Gratula! Ebből 125 milliárd vándorolt Svájcba, Simicska cége megszünt ott. De érdekes lesz látni a számlákat 2014 nyarán.

igényes 2011.09.14. 18:23:00

Szerintem Orbánra több fideszes is sajnálattal néz. Egy áldozat Orbán is, önmaga és írányítói áldozata. Nagyon nagyon félek, hogy Orbán saját társai áldozata lesz nem is sokára.

Mindenki tudja, hogy kiürítették a kasszát, nem jut már a szavazógépnek csak morzsa. Borulni látszik a bili.

Viktus 2011.09.14. 18:55:05

index.hu/bulvar/hirek/2011/09/14/lanybucsunak_alcaztak_az_adoellenorzest/ :D:D:D:D így egy darabig eltart a 40 milliárd összekaparása ...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.09.14. 20:54:57

Ettársak, ettársak...

penzcentrum.hu/hitel/kosa_lajos_hatalmas_frankhitele_tizmilliot_sporol_a_kormany_otletevel.1029763.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

További kérdések?
Részemről nyasgem Pártunknak és Ormányunknak, neves és okos, rettentően becsületes politikusainknak!

SvenH. (törölt) 2011.09.14. 22:11:29

www.napi.hu/magyar_vallalatok/pofon_a_devizahiteleseknek_maris_szukitik_a_vegtorleszteses_javaslatot.495529.html

javasolnek nehanyat:
- aki az elmult 10 evben coc polt vagy kamattamogatasos hitelt vett igenybe annak ne legyen
- emberenkent 5 milkaig csinaljak

annyit tenyleg ki lehet fizetni Orbanek 2001es kamatytamogatasi cirkusza is 2008ig tartott, a vegen 150 Mrd / evvel futott...
komolyan ez a mostani meg lehet ezekkel a feltetelekkel talan osszesen 200 Mrd....

amugy meg Orbanek ha korrektek lettek volna a bankokkal akkor sugtak volna nekik, hogy kossenek arfolyam biztositast... elkerulv a mostani forint es leendo verfurdot
habar a nagy haver OTP vezer se kapott semmi fulest errol :)))

(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón 2011.09.15. 00:38:11

Nem tudom, mit van úgy oda mindenki mindig az éppen regnáló vezér bármilyen cselekedetének buzerálásáért. Most (ebben a világgazdasági környezetben), amikor az USA hajója zátonyon van (és nem sok esélye van onnan lejönni, mert még nagyon messze a dagály), amikor Németország és az EKB egyetlen válságkezelési ötlete a fedezetlen pénznyomtatás=hamisítás=inflálás=értéktelenítés (nem mondom, és ezek elvileg gazdasági szakemberek), amikor a Japán GDP arányos államadósság 200% feletti, amikor Nagy-Britannia és Írország borítékolhatóan kénytelen lesz csődöt jelenteni (de nem ők lesznek az elsők... még csak nem is a másodikok vagy harmadikok), és ezek még csak a világ legnagyobb hatalmai, akkor a mi kis fing országunkban - józan ésszel felmérve, és magunkat nem becsapva - mégis ki a f.szom tudna bármilyen eredményt felmutatni? Elárulom: SENKI! Ez a vélemény nem OV védelmére szolgál, mert azt nem érdemli meg, de higgyétek el, ha még ennyit sem csinálnának, akkor már most is sokkal rosszabb lenne a helyzet. De elárulom, még lesz sokkal rosszabb is - nem csak Mo-on. Sőt, a legrosszabb az lesz, amikor majd az aranynyakláncodért kapsz egy kg rothadt húst, és a gyémántköves gyűrűdért 10db tojást. És lehet, hogy az akkor majd Európai viszonylatban K jónak fog számítani. Na akkor mit fogtok mondani?

Megdobbent 2011.09.15. 01:21:21

Szerintem is a Gyurcsany volt! Az elmult nyolc ev alatt behatolt a fidesz kockasfuzetebe, es alnokul atirta a szamokat, meg f-eket irt az "osztogat a kormany" mondatok ele! Emunyoce! Kocog dulcan!

IP gyűjtögető 2011.09.15. 03:11:25

Elnézve a fórumokat egyértelmű, hogy a vöröshorda kiadta a "teljes letámadás" parancsot. Érdemiekben nem szólok bele, mert szinte csak azok követői írnak ide , akik miatt
- termelőeszközeink (pl cukoripar) megszüntek
- az adósságunk vált a legnagyobb teherré (méghozzá úgy, hogy a szocigányok által megkötött szerződések szerint MOST kell kezdeni soknak a fizetését)
- az itt jelenlévő bankok számára a jogrendszerünk bármit elnéz.
A fentieket átlátva talán néhány olvasó elgondolkozik azon, vajon mennyire jók lehetnek az ilyen helyről érkezett tanácsok.

Melchi Zadok 2011.09.15. 08:12:23

@iZ, a patkány 1 szoci állat: megerősíthetem, hogy nem néhány, hanem szinte minden egészséges ember tudatában van, hogy egy végtelenül buta primitív ember vagy. "kiforrott" fekete/fehér világképpel, aki kb az orra hegyéig lát el, ha azon túl van valami összezavarodik, tanácstalan lesz, és kommunistázik egyet. kb ilyen a tökéletes fidesz szavazó, az a ZEMBER, akire a fidesz oly sokszor tesz említést.

vomit 2011.09.15. 11:28:07

@kénköves pokol: akkor pedig tenyleg, ha az orszag a sajat penzet ingyen hasznalhatna, nem pedig kamatra kolcsonozne, mint most. www.webofdebt.com/

stefiapo 2011.09.16. 08:57:49

Most mi is a helyzet? Mindenki azt mondja, hogy a svájci frank alapú hitelezés egy hibás termék. Egyoldalúan módosítgatták a bankok a szerződéseket ( ami ugye nyugaton nem lehetséges, nálunk mégis ). Akkor nekem mint laikusnak,( tényleg nem értek hozzá csak kapkodom a fejem a hírek hallatán) magyarázza el valaki, hogy miért ne nyaljon vissza a fagyi a nagy nyugati bankok itteni képviseleteinek? És miért dönti romba a bankokat a végtörlesztés? Persze azon az árfolyamon amin fölvették annak idején... Egy nyugati bank nálunk miért csinálhat meg olyat amit otthon meg se merne?

stefiapo 2011.09.16. 09:00:07

@Alterix: két pina szerintem fontosabb

lyken 2011.09.16. 11:01:47

@igényes: "Változtatni szeretnél te, de nem tudod mit és hogyan rossz a pszichés közérzeted: félsz, szorongsz, elégedetlen, bizonytalan, ideges és feszült vagy, de nem tudod miért? "

Mert:
- Ha ő tud visszamenőlegesen törvénykezni meg miniszterelnököt elszámoltatni, akkor ez akár Vele is megtörténhet nemsokára.
- Nemsokára elmúttnyócév helyett elmútttizenhat év lesz a skandálás. (4 év kakaskodás tele kasszával, 8 év ígérgetés, 4 év kakaskodás üres kasszával)

Baromméter 2011.09.16. 11:36:20

@sárkányfő:
nem is osztalékágon. Anyabank beszámláz menedzsment jutalékot, így még az adózás előttiből jön le.

nemecsek ernő áruló 2011.09.16. 13:34:36

@smartdrive: Már volt kétharmaduk, és gatyába rázták az országot, bár az ingyenélőknek nem tetszett, de Bokros hozadékának Viktorék nagy örömmel vertek a seggére!

csak magamat képviselem 2011.09.16. 15:41:30

@fixforex: ebben van benne a lényeg. helyettem is szóltál. Sokan gondolkodnak itt (pro és kontra) egydimenziósan. Persze elismerik, hogy minden politikus hülye, de eddig tart a konszenzus.
Eddig a pontig én is ide sorolom magamat.
A világválság itt nem téma, ez nem az a kommenthalmaz.
Persze, ha egyenesen felteszed a kérdést, hogy milyen kontextusban van Magyarország 2008 óta (mi szegény puttó görögökkel és portugálokkal már 2000-2006 közt megteremtettük a válságunk szükséges és elégséges feltételeit), akkor erre a világszintű-kontextusra csak kitérő választ fogsz kapni.
Én lépek másik bejegyzésbe, viszlát!

csak magamat képviselem 2011.09.16. 15:43:04

Azért van autentikus elfogult komment is, de most már tényleg pápuszi.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.17. 00:53:01

@lyken: Az első pontodra reagálva: Már régóta úgy gondolom, hogy amikor eljön a választási vereség, még rohamléptekkel visszacsukják azokat a kiskapukat, amiket ők nyitottak a szocik szívatására. Nem olyan hülye srácok ezek, hogy mást is beengedjenek a maguknak kikapart tutiba:)!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.17. 00:54:24

Egyébként meg ezúton küldöm Orbán Viktornak az Oroszlánkirály c. rajzfilmből az "I just can't wait to be king!" című számot!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.17. 08:07:50

Petike értetlen.

"Az MSZP azon kezdeményezésével kapcsolatban, hogy országgyűlési képviselők és állami vezetők ne kérhessék a végtörlesztést, a szóvivő azt mondta: míg az ellenzék a bankok és a bankárok, addig a kormány az emberek oldalán áll. Hozzáfűzte, az Országgyűlésben a frakciók majd elvitatkoznak arról, akarják-e, hogy a képviselők élhessenek-e a végtörlesztéssel, vagy sem, "mindenesetre azt azért furcsának gondolom, hogy egy több százezer család számára megoldást jelentő lehetőségből néhány száz embert milyen jogcímen akarnak kizárni"."
www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/otthonvedelmi-akcioterv-december-31-ig-kell-benyujtani-a-vegtorlesztesi-igenyt

lyken 2011.09.17. 08:52:55

@Rufus78: Persze, effelől kétség sincs. De nézd meg, hogy mi történt Esztergomban mikor rohadtul elegük lett a helyi főfidesznyikből. Összeállt minden párt és a függetlenek és relatíve egységesen léptek fel.

@laspalmas: Ugye még a 3 fős cégek esetében is ki van írva, ha sorsolnak, hogy "az akcióban a dolgozók és családtagjaik nem vehetnek részt". De ugye nem érti, hogy mi a gond az ő ominózus esetükkel. Ez tökéletesen érthető. Ha én lennék egy olyan frakció szóvivője, aminek tagjai mondjuk 1 milliárdnyi összértékű hitellel rendelkeznek és az ország tovább rohasztásának árán(csekély ár az eddigiek után, meghát a szocik is csinálták, bár nem ilyen pofátlan mértékben) nyerhetnek 15-20%-ot, akkor én se akarnám érteni. A Közgépre szabott pályázatok után meg nyilván még kevésbé tudja felfogni, hogy mi a baj azzal, ha az adott helyzetére vagy a hever cégének pályázatára hoznak egy törvényt. (Segítsen már valaki. Ki is volt az aki bőszen tépte a száját 4 éve azzal, hogy Magyarország nem üzleti vállalkozás és ne úgy kezeljék? Na?)

Horizont 2011.09.17. 09:07:51

Csüngök Miniszterelnökünk szavain! Csemegézni kell belőle!
Orbán ezeket mondta:
"– Én viszont úgy vélekedem, a képviselőket semmiféle előjog ne illesse meg, de hátrány se érje őket.
(hátrány??? vicc)

Látja már az utódját a kormányban, ha körbenéz?
– Utódomat? Ha körbenézek, most melót és melót látok csak.
(Ilyen kérdéstől kár, hogy nem dőlt a kardjába)

Az összes hazai és nemzetközi küzdelmet vállaljuk a bankokkal és a politikai tényezőkkel is.
( ez az ember állandó harcba áll)

Azon vagyok, tudják meg az emberek, mennyit keres az átlaghoz képest egy képviselő, államtitkár vagy a miniszterelnök."
(tudjuk b+..)

Ja és Selmeczi asszonyság lett a Fidesz szóvivője...... Szavakat se találok!Meghálálják neki a nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott poszton végzett hatásos munkáját:((((

belevauvau 2011.09.19. 08:02:53

Bajnai 179 Ft-n adta át a kaszát. Ma tudjuk mennyi. No, akkor ki is itt a hazaáruló?

elektromotor 2011.09.19. 14:03:30

@belevauvau: 2002-ben volt 52% államadósság. +300 milliárd a kasszában.
2010-ben volt 82% államadósság és minusz 300 milliárd a kasszában.
Aztán lehet hazaárulózni.

elektromotor 2011.09.19. 14:04:50

@iZ, a patkány 1 szoci állat:
"Elnézve a fórumokat egyértelmű, hogy a vöröshorda kiadta a "teljes letámadás" parancsot. Érdemiekben nem szólok bele, mert szinte csak azok követői írnak ide , akik miatt
- termelőeszközeink (pl cukoripar) megszüntek
- az adósságunk vált a legnagyobb teherré (méghozzá úgy, hogy a szocigányok által megkötött szerződések szerint MOST kell kezdeni soknak a fizetését)
- az itt jelenlévő bankok számára a jogrendszerünk bármit elnéz.
A fentieket átlátva talán néhány olvasó elgondolkozik azon, vajon mennyire jók lehetnek az ilyen helyről érkezett tanácsok.
"Ezen el lehet gondolkodni!

süti beállítások módosítása