Skip to content


       Szűrés lista

Az új magyar baloldal

Már csak napok, hetek kérdése, és egy hét éves, kemény, áldozatos és aprólékos munka gyümölcse érik be: Gyurcsány Ferenc hazavágja az MSZP-t és úgy az egész baloldalt is.
Emellett még jutott arra is energiája, hogy a 43%-os pártból 19%-ost csináljon, hogy teljesen kicsinálja az SZDSZ-t, hogy parlamenti párttá tegye a Jobbikot, hogy 2/3-a legyen a Fidesznek ... és még mindig vannak, akik a baloldal megújítójának gondolják :-)

2004 nyarán, mikor megpuccsolta Medgyessy Pétert, és miniszterelnök lett, kevesen gondolták, hogy éppen ő fogja beleverni az utolsó szöget a pártjába. A sokadik szög után, természetesen.

Egy cseppet sem vérzik a szívem az MSZP után, mennek szépen a párt-panoptikumba a kisgazdák, a MIÉP, az SZDSZ és az MDF után. Mert ott a helyük. Ahogy az SZDSZ egy időre leírta a liberalizmust ebben az országban, úgy tette tönkre az MSZP baloldalt.
 
Időközben megérkezett a lengyel választások eredménye is, melyen 8%-ot kapott a baloldal pártja, és egyes elemzők szerint lehet, most jutottak be utoljára a parlamentbe. No igen, a lengyelek nem felejtették el a baloldal "dicső" kormányzását.

Remélem a szakítás olyan lesz, mint amilyen a válások szoktak lenni: sírás, veszekedés, sárdobálás.

Hogy pontosan mi jár Gyurcsány fejében, azt szerintem még Klára asszony sem tudja, de a tapasztalatok alapján nem sok esélye van újra valamit nagyot alkotni:

- Mivel az MSZP rögzítette, hogy a párt vagyona oszthatatlan, így Gyurcsányék alapíthatnak egy új frakciót, ha megvan a 10 képviselő ehhez, és ennyi. Nincs állami támogatás, nincs országos szerveztet, nincsenek irodák, aktivisták  ...
- Szili Katalin és a Szociális Uniója példáján látszik, hogy egy nagy név nem elég, országos lefedettség és szervezettség de legfőképpen pénz nélkül semmit sem lehet elérni.
- Gyurcsány a legelutasítottabb politikus, a szűk rajongóin kívül épeszű ember nem szavazna rá, így az ő személyre építeni egy pártot a legnagyobb ballépés.
- Jelenleg az MSZP frakció 58 tagú, a Jobbik 46, ha Gyurcsány magával visz legalább 12 képviselőt, akkor amellett, hogy a pártszakadással azonnal a legnagyobb ellenzéki párttá teszi a Jobbikot, még a legnagyobb ellenzéki frakciót is összehozhatja neki. Kétség nem férhet hozzá, hogy a pártszakadást lélegzet-visszafojtva figyeli a Jobbik.
-  Káderhiány. Nincsenek új arcok, nincsen olyan arcok, akik nem kompromittáltak. Már rég 2014-re kellene felépíteni az embereket, de este is az ATV-n Lendvai nyilatkozott, a másikon meg a Szekeres. Igaz, legalább józan volt.

Az MSZP pedig mi mást tud tenni ebben az igen nehéz pillanatban? Csak azt, amit 21 éve csinál. Titokban összejönnek, és egyezkednek.

"Titkos tanácskozáson gyűltek össze az MSZP meghatározó személyiségei múlt pénteken egy korábbi kormánytag Pest megyei ingatlanában, hogy a párt jövőjéről és a Gyurcsány-platform kiválása utáni időszak megoldási lehetőségeiről beszéljenek." - írta a Népszabi.

Szépen össze is írták, hogy mit szeretnének:
"Még van esély arra, hogy megteremtsük az új magyar baloldalt, de arra is, hogy az MSZP elveszítse jelentőségét és képességét a szövetségkötésre. Ahhoz, hogy az első utat járjuk, a párton belül olyan mozgalomra, szövetségre van szükség, amely nem a hatalmi-személyi viszonyok átrendezésére összpontosít, hanem arra, hogy az MSZP-ben az új magyar baloldal gondolati és szervezeti kereteit építse ki.
Egy új MSZP-re van szükség, de nem egy másik pártra.
"

Nézzük, kik gyűltek össze titokban, és kik építenék fel az új baloldalt, az új MSZP-t: Lendvai Ildikó, Kiss Péter, Hiller István, Szekeres Imre, Baja Ferenc, Katona Tamás, Boldvai László ...

Csupa-csupa friss, fiatalos, makulátlan baloldali politikus ... remélem Kovács László is beszáll a csapatba, na meg a Puch Laci.

Apropó, Puch: Vajon miért vett részt Puch Laci, az MSZP pénztárnoka a négy fős (Szilvásy, Puch, Hagyó, Mesterházy Ernő) Budapest-kormány stratégia megbeszéléseken? A kormányt a pártpénztárnok képviselte?

Azért meg tudom érteni Gyurcsányt is: szarból nem lehet várat építeni. Ilyen alakokkal, mint a részeges Szekeres, az alkoholista Baja, az MSZMP-cenzor Lendvai, vagy a már a Tocsik-ügyben lebukott Boldvaival teljesen felesleges a "Mi vagyunk a váltópárt, mi fogjuk leváltani a Fideszt" imázson dolgozni.

Eltelt másfél év, és az MSZP egyelőre addig jutott, hogy szakadnak. Hmmm ...nagyon vonzó, így lehet megfogni a bizonytalanok soha nem látott nagyságú tömegét.

Pedig a megoldás nem is bonyolult, bár távol álljon tőlem, hogy tippeket adjak:
- Szakítani Gyurcsánnyal..
- Az összes olyan képviselőt, akinek volt bármilyen kormányzati pozíciója, vagyis érinterr volt a Megyó-Gyurcsány-Bajnai kormányban, mindet nyugdíjba küldeni.
- Új emberekkel nekiindulni, szép lassan felépíteni őket. Rájuk nem lehetne azt mondani, hogy "loptak", amikor kormányon voltak. De új arcok nincsenek. 
- Egy A4-es papírra összeírni az összes disznóságot, kezdve Puch László tevékenységével Hagyó Miklóson keresztül egészen addig, amikor Gyurcsány sportminisztériumában Zuschlagék 2003 körül ellopták az első 1 milliót maguk és/vagy a párt részére.
- Ha a nagy megtisztulási folyamat során lerántják a leplet Simicskáról, a titokban megkötött Fidesz-MSZP alkukról, a közös lobbikról, az autópályaépítésekről, a párt és kampányfinanszírozás mocskairól, az még jobb. Nincs is annál jobb megtisztulás, ha másra is fröcsög a fekália ...

Természetesen ez nem fog megtörténni, így az MSZP - abszolút megérdemelten - az új baloldal helyett megy a kukába.

Az mszp.hu-n egy szó sincs a párt történelmének eddigi legnagyobb válságáról. Elég nehéz titokban tartani ...

Címkék: mszp gyurcsány

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr373292951

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Wittner: Különadót az MSZMP-s nyugdíjakra! 2011.10.17. 16:24:01

Jóvátételi adót fizettetne a volt MSZMP, Munkásőrség, ÁVH vezető politikai döntéshozóinak a nyugdíja után Wittner Mária - írja a Népszabadság. Kezdeményezik a Büntető törvénykönyv módosítását: azokkal az egyezményekkel egészítenék ki Btk.-t, amelyek a nür…

Trackback: Gyurcsány helyzetben tartása a Fidesz érdeke 2011.10.13. 13:09:52

 „És írok majd kibaszott jó könyveket a modern magyar baloldalról. Gyerekek, kell még valamit mondanom Ildikó?” – fejezte be beszédét Gyurcsány Ferenc 2006. május 26-án Balatonőszödön. Nem kellett. Gyurcsány ezzel a beszéddel kií...

Trackback: MSZP: te nem tudod, milyen jó (lenne) nélküled 2011.10.13. 10:53:32

Avagy miért kell egy határozott, biztos mozdulattal arcon rúgnunk az MSZP-t, ha meg akarunk szabadulni a Fidesztől....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Faculty 2011.10.13. 09:19:41

Ez a cikk ost kicsit rosszra sikeredett fiúk. Medgyessyt pl nem tudom hogyan puccsoltàk +, mikozben o maga mondott le. Hogy gyurcsi szètverte a baloldat, meglátás kérdése, inkább a baloldalt verje szet, minthogy hagyja a baloldalnak hogy kormányon szétverje az országot. Amugy ebben a vitaban meg nem csak gy.f vesz reszt, tehat nem ertem miert csak az az 1szem kepviselo tehet arrol hogy ma sehol nem tart a part. Csak szolok, hogy mindekozben szanyi tibornolyanokat ir ki facebookra, hogy szocializmust magyarorszagon. Csoda ha ez gyurcsanynak em vallalhato?

Es ha megnezzuk kormanyonn miert estek szejjel, nem vagyok en abban annyira biztos hogy gyyurcsany miatt. Pedig ezt mindenki azert latja bizonyitottnak mert hat o volt s partelnok, pedig mint ahogy ti is irjatok, o csak oda kerult senki nem ondta neki elore, hogy majd azt is csinaljuk amit te mondasz.

Secnir 2011.10.13. 09:21:50

hááááát...
...szerintem GYF valami hasonlón gondolkodik, mint Kádár '56-ban: a párt (akkor az MKP, most az MSZP) gyakorlatilag 'beállt', nincs támogatottsága, megújulni nem tud, a pártfunkcionáriusok két kézzel kapaszkodnak a székükbe - ergo fel kell oszlatni a Pártot.
Kádárt nemhiába hívták likvidátornak, kétszer is feloszlatta az általa vezetett szervezetet (egyszer asszem '44-ben, egyszer '56-ban). Mindkétszer árulónak kiáltották ki - érdekes módon a tömegek mindkét alkalommal beálltak mögé. Mondjuk Kádár karizmatikusabb volt és a nép szemében vállalhatóbb mint GYF, ezért szerintem a DK nem fog országos támogatottságra lelni.
Szóval GYF úgy van vele: ha feloszlatni nem tudja az MSZP-t, akkor kilép, új párt, az MSZP pedig azokkal a VEZETŐKKEL, akik alkalmatlanok a megújhodásra, mehetnek a süllyesztőbe. A tagok pedig idővel beállnak a zászlaja alá.

corpuscular chiroptera 2011.10.13. 09:22:52

egy A4-es papír elég lenne?

Monçada bíboros 2011.10.13. 09:35:48

@corpuscular chiroptera: igen, nekem is ez jutott eszembe.:) Kevés lesz az oda...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.13. 09:36:34

@corpuscular chiroptera: pontosan ugyanerre a súlyos tévedésre akartam én is rámutatni :))))

+1

kyncza 2011.10.13. 09:40:34

Végre kiderült az igazság!

gyurcsányt orbán és/vagy Vona pénzeli! :)))

molaris 2011.10.13. 09:59:05

Egyszerűbb összeírni a tisztákat, az elfér egy pincérblokkon.XDXD

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.10.13. 10:11:17

@Faculty:

"Medgyessyt pl nem tudom hogyan puccsoltàk +, mikozben o maga mondott le. "

LOL ... a rövid távú memória.
Nem emlékszel egy bizonyos Csillag István +az SZDSZ + az MSZP vezérkar + Gyurcsány szerepére a "lemondásban" ?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.10.13. 10:12:34

@Faculty:

"Es ha megnezzuk kormanyonn miert estek szejjel, nem vagyok en abban annyira biztos hogy gyyurcsany miatt

43%-on vette át, 12%-on adta le a Pártot.
Tényleg nem Gyurcsány miatt estek szét xDDDDD

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.10.13. 10:13:15

@corpuscular chiroptera:

2 oldala van, tömören, listaszerűen, apró gyöngybetűkkel :-)

Kurt S. Earp 2011.10.13. 10:20:29

Egy kicsit korai ez a kacarászás.

Ha nem sittelik le -remélem igen- akkor az öreg SZIU, a Szenvedélyes Igazságbeszédek Ura, még fog meglepetéseket okozni egykori párttársainak és a Sötétség Fejedelmének is.

Ez a koncot marcangoló megfogyatkozott vezérkar, egyetlen olyan karizmatikus arcot sem tud felmutatni, mint a Fecó néni, és irgalmatlan pofára esés lesz nekik, amikor majd kibeszéli és kitáncolja az MSZP alól a maradék nyugdíjas féltömegbázist. 5%-ot össze lehet hozni, és a Pápai Hadaró ezt meg is fogja tenni 2014-ben, Puch Lackó és Hiller Pityu meg sápadtan fognak téblábolni a hívek által elhagyott választási helységben, az üres műanyag poharak és a földön fekvő, hurkapálcára tűzött vörös négyzetes zászlócskák között, a vakuvillogásban.

Nem szabad elfelejteni ugyanis, hogy a fanatikus szocialista szavazók nem a pártot, hanem az Erős Embert követik, és nekik ez egyértelműen DUO, a Demokrácia Utolsó Oltalmazója, Gyurcsány Ferenc.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.10.13. 10:20:36

Emellett még az idült magyarellenességet, és az anakronisztikus "antifasizmust" sem ártana levetniük. Viszont az a gond, hogy ez a teljes pártot átitatja.

Szóval Bye, bye MSZP!

==T== 2011.10.13. 10:28:53

Gyurcsány nemcsak a baloldalt verte szét - ehhez még gratulálnék is - de az országot is, legalábbis nagyban hozzájárult. És valóban megpuccsolták Megyót, akinek azért még volt annyi esze, hogy miután tarthatatlanná vált a helyzete, inkább lemondott, mintsem hogy konstruktív bizalmatlanságin leváltsák...

==T== 2011.10.13. 10:30:14

Amúgy a magyar baloldal - mindegy minek nevezték őket - még SOHA - nem töltött be pozitív szerepet Magyarország történelmében. Nem kár értük.

IGAZ MAGYAR 2011.10.13. 10:32:53

Gyurcsány ha személyében nem is de szervezete a jövő!!!
Elég volt az őskomcsik és a narancskomcsik uralmából!!!!
Egyszerűen ezek a mostaniak tehetségtelenebbek, korruptabbak mint elődeik!!!! Látjuk és érezzük hogy hogyan süllyed erkölcsben, gazdasági lehetőségekben az ország a békasegge alá!!!
Aki tud menekül az országból!
A születésszám drasztikusan csökken!!!
A halálozás drasztikusan nő!!!
A törvénykezés diktatórikus és kommunista!!!
Ma Magyarországon a rákosista velejéig korrupt nemzetellenes kormányzás folyik!!!
Ezért kell valakinek felvállalni a nemzeti értékeket érdekeket!!!!
Erre a Gyurcsány vezette szervezet alkalmas lehet! Hajrá!

ketroot 2011.10.13. 10:34:05

Az a legszomorúbb, hogy egyik részről ott az mszp, másik oldalon meg a drága kormányunk. A többiekről nem is beszélve. Nem sok (pozitív) jövőt jósolok ennek az országnak.

hardenberg 2011.10.13. 10:45:03

@IGAZ MAGYAR: Jóféle anyagod lehet ha ennyire beálltál tőle.

Virág et. 2011.10.13. 10:58:54

@zero: Az MSZP-t nem GYF verte szét, hanem GYF alatt verték szét azt maguk az MSZP-sek. Konkrétan gondolok itt az Őszödi beszéd kiszivárogtatására. GYF utána rosszul kezelte a helyzetet - le kellett volna mondania, majd előrehozott választások, ahol éppenhogy de nyer a Fidesz, aztán a válság már az ő saruk lett volna. Ennek ment elébe okosan a Fidesz a lemondásra való felszólítással: innentől kezdve már nem szabad lemondani. Teszetoszáskodtak és bennragadtak a sz.rban.

Az ötleted a megújításra ott hibádzik, hogy ha mindennel és mindenkivel szakítanak, akkor az már nem MSZP lesz, hanem egy másik párt. Az nem megújítás, hanem egy új szereplő a politikai porondon. Azt mondod, egyszerű, pedig sehol nincs senki, aki a helyükre léphetne. Egyszerűen nincs megfelelő emberanyag.
A Bajnai-kormány egyébként népszerű még ma is (kivéve persze az ott ragadt korábbi figurákat, mint Hiller vagy Szekeres), velük lehetne és kell is valamit kezdeni. Sajnos Oszkó élő adásban mondta, hogy ő nem fog 2014-ben választásokon indulni, tehát marad Bajnai. De sanszos, hogy ha Oszkó nem jön, akkor Bajnai is vár még egy ciklust.

Mi meg fizetjük az árát, 30%-os államcsőd kockázat és menekülő befektetők mellett. De legalább lesz szittya színházunk, meg Tarlós addigra átnevezi az utolsó utcát is. Talán Lázárnak is vesznek egy új Audit. Én nagyon szorítok.

IGAZ MAGYAR 2011.10.13. 11:00:46

@hardenberg: Tudod a statisztika (10 millió alatt az ország népessége!!!, 11%-kal csökkent a születésszám az elmúlt 12 hónapban!!!, magyarországi a legtöbb menedék kérő Kanadában!!!, Nyugat-Magyarországról egész falvak járnak át dolgozni Ausztriába!! ......stb, stb)
No meg a hazai hírek 24 milliárddal többért építi a Közgép a vasút vonalat!!!
a devecseri vörösiszap katasztrófa haszonélvezői az offshore eredetű vállalkozások,
de pl. 100x többet költ a VIII. kerületi önkormányzat a hajléktalanok elleni akciókra mint amennyi szociális támogatást ad nekik!!!,
2 tilosba parkolásért börtön járhat!!!,
a lézerblokkoló használata a bennfenteseknek nem tilos!!!,
No te mit fogyasztasz hogy vak és süket lettél??? Ne talán megfizetnek hogy hülye légy, mert úgy nem ér!!!!

mim 2011.10.13. 11:07:23

Sok mindent kellene tenniük, de ez már rég nem egy ideológia propagálásáról szól egy közös szerveződésen keresztül. Sokszor előfordul ez:
Idősebb vezetők "csak még 15-20" évre megtartanák a pozíciójukat az előjogokkal meg a szép pénzekkel. Közben egymást szabotálják, de ha egy feltörekvő ifjoncot látnak akkor egységes frontba tömörülnek és kicsinálják. Az újak persze ezt vágják, szóval titokban szervezkednek stb..
Lényegében megával az állítólagos "nagy céllal" már csak a látszat kedvéért foglalkoznak és tulajdonképpen tetszhalott állapotban vegetál a banda.
Minden bizonnyal vannak inokaik, amikkel ezt magyarázzák. Mint pédául:
"egy emberöltőt dolgoztam ezért-meg-azért és nem hagyom, hogy lerombolják", "legszivesebben itthagyném az egészet, de veszni hagyni amit összeharácsoltak(unk) ostobaság lenne"
De egy külső szemlélőnek ezeknek semmi jelentősége nincs. Kómás beteg, akit ha nem etetnek infúziósan, akkor elsorvad majd meghal.

Faculty 2011.10.13. 11:09:00

@zero: tipikus érvelési hiba. csökkent a népszerűségük, nem is keveset. azonban abból indulsz ki hogy nyilván a vezető miatt csökkent, hisz övé az összes felelősség, és akkor ki miatt csökkenne má, he.

pedig gyurcsány a pártjában semmit nem tudott keresztül vinni, ezért is mondott le. szerintem sokkal inkább azok a hibásak akik nem működtek vele együtt.

ha mindenki azt csinálta volna ami gyurcsány első szerepelt, és azután is szarul éltünk volna, akkor lehetne mondani hogy bebizonyosodott a gyurcsányi politika elhibázottsága. jelenleg ennek a felénél sem tartunk. ha épp nem a saját pártja kaszálta el a terveit, akkor jött az ab, a fideszes népszavazás, a szakszervezetek, és persze a média. akkoriban még voltak fékek és ellensúlyok. túl sok is volt belőlük.

Medgyessy meg ahogy mondod, több ok miatt mondott le, a legfőbb oka szerintem nem gyurcsány volt, hanem hogy olyan politikát vitt, amely egyre vállalhatatlanabb volt a libsiknek, amit persze akkor már elég hiteltelenül pofáztak, miután megszavazták a 100 napos programot.

puccsot sokkal inkább a fidesz követett el gyurcsány ellen akkor amikor a saját embereivel alkotmányellenesen igent mondatott egy nonszensz népszavazásra.

Homeoffice 2011.10.13. 11:10:02

@Virág et.:

Hu mit fogsz kapni egykét törzskommentelőtől...
(Li)Bajnai FÚJ, ugyanis BöszmeFeri minisztere volt, tehát benne volt az elqrásban.
egyébként is csak az IMF meg a külföldi befektetők zsoldosa volt.
Jól írom Sedu?:)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.13. 11:11:19

@Gunther: ragadj össze libás haveroddal baszdmeg. én meg ezt mondom!

ketroot 2011.10.13. 11:13:28

@Virág et.:

Pontosan így kellett volna történnie.

Énbagoly 2011.10.13. 11:15:05

Szerintem gyurcsány, és az mszp legnagyobb hibája az, hogy miattuk nincs most rendes ellenzék Magyarországon.
Soha még ennyi bizonytalan, szavazni nem akaró ember nem volt még, mert egyszerűen nincs kire. A fideszre, meg az ámokfutásukra, vagy a teszetosza ellenzékre szavazzanak? Az mszp pedig nem ellenzék, hanem csak egy bohócpárt már. Az ő szájukból semmi nem hangzik hitelesnek. Tök mindegy kit tolnának előtérbe.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.13. 11:16:50

@Gunther: nesze baszdmeg, itt a kis példaképed politikai pedigree-je:

Kormányzati pozíciót először 2006. július 1-jétől 2007. június 30-áig vállalt, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hívására a fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos lett. Felügyelete alá tartozott az uniós pénzek elosztásáért felelős Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) vezetőjeként – pártonkívüliként – 2007. július 1-jétől 2008. május 14-éig[6] tevékenykedett, ahol Lamperth Mónikát váltotta. A területfejlesztés nélküli, Önkormányzati Minisztériummá átkeresztelt tárca élén utódja Gyenesei István lett.
Miután az SZDSZ kilépett a koalícióból, 2008. május 15-től a kormányban az újonnan alakult Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium vezetését vette át. Ez a megbízatása az új, általa vezetett kormány megalakulásával, 2009. április 16-n szűnt meg.

Ő tényleg a szakértők szakértője, akinek az égvilágon semmi köze sem volt a pannonfospumpa "szárnyalásához"... De azért ajnározzuk csak!

kyncza 2011.10.13. 11:19:00

@Énbagoly: már ne haragudj, de hogyan lehetne az ellenzék NEM teszefosza? Akkor, ha a főnöködnek beadsz 10 javaslatot, és mind a 10t visszadobja, akkor te vagy a teszefosza?

Ja és nem az mszp/lmp-re gondoltam...

jozicsenko 2011.10.13. 11:20:15

„A kommunistától még nehéz lesz megszabadulni,
mert senki sem olyan veszedelmes,
mint egy bukott eszme haszonélvezője,
aki már nem az eszményt védi,
hanem a zsákmányt.”
Márai Sándor

vajon miért jutott eszembe?

Virág et. 2011.10.13. 11:23:53

@Seduxen: Nem akarok beleszólni ebbe a vitába, de a kormánybiztos, az miért kormányzati pozíció? A kormánybiztos nem kormányoz, nem tagja a kormánynak (nem miniszter, államtitkár), mégcsak nem is feltétlen politikus. Az a 11 hónap gazdasági miniszterség meg inkább már tűzoltással,illetve annak előkészítésével telt.

De a számok nem hazudnak: Bajnai ma a legnépszerűbb baloldalhoz köthető politikus és ez elsősorban miniszterelnöki tevékenységének köszönhető. Meg annak, hogy amit mondott, azt betartotta, nem úgy mint az ember, aki még sosem hazudott, akinek legfeljebb percekben mérhető az őszintesége. Ettől teljesen független, hogy milyen remek vagy épp ellenkezőleg, mennyire rossz teljesítményt nyújt vagy nyújtott. Matolcsy már másodszor lehet miniszter, pedig zsákutca és ötletelés a legtöbb, amire futja tőle, viszont az emberek szeretik Viktort, tehát akit Viktor szeret, az rossz ember nem lehet. A népszerűség nincs összefüggésben a szakértelemmel. Bajnai pedig szavatartó ember volt miniszterelnökként. Alighanem az egyetlen.

Énbagoly 2011.10.13. 11:30:11

@kyncza: tudom, hogy a jobbikra gondoltál. :)
De én őket nem szívesen látnám kormányzó pozícióban. Még akkor sem, ha te, és még sokan úgy gondolják, hogy jó lenne.
Az viszont igaz, hogy a fidesz gőzhengere ellen igazából semmit sem tudnak tenni a parlamentben.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.13. 11:31:04

@Virág et.: "Felügyelete alá tartozott az uniós pénzek elosztásáért felelős Nemzeti Fejlesztési Ügynökség." - az NFÜ vezetője tekinthető kvázi kormányzati pozíciónak, azt hiszem ezzel nehéz lenne vitába szállni.

Bocs, de Bajnai megítélésével kapcsolatban hogy jön ide a Kedves Vezető? Vagy Bajnait is csak valakihez viszonyítva lehet megítélni? Ezt nem egészen értem.

Homeoffice 2011.10.13. 11:31:15

@Énbagoly:

Őszintén szólva 2/3ad mellett az ellenzék akár a nemzeti sportból is olvashatna fel felszólalásként.

jozicsenko 2011.10.13. 11:33:40

@Faculty: "puccsot sokkal inkább a fidesz követett el gyurcsány ellen akkor amikor a saját embereivel alkotmányellenesen igent mondatott egy nonszensz népszavazásra. "

megint jön a baloldali általános szöveg nr 1, hogy a fidesz miatt bukott a kormány

úgy emlékszem, hogy 8 költségvetést állítottak össze, tehát 8* alkalommal volt müködő kormány

az elqrt/elhazudott népszavazás az mszp-nek "rongyos 300Ft-ról" szólt, nekem a megállításukról (láttam/olvastam /számoltam a terveiket: magáncégekbe lapátolták volna át az adódat, legálisan: az ő cégeiket a te pénzedből tőkésítették volna fel: a minimálbérből mindent elvittek volna, a létminimum felett 200-500Ft-tal állt volna meg a nettóbér, kösz de nem: az az ország teljes, totális kifosztása lett volna)

Énbagoly 2011.10.13. 11:35:34

@Gunther: Ez igaz, de nem csak a parlament létezik a politizálásra. Ha a törvények alkotásába nem is tudnak érdemben beleszólni, bizalmat építeni lehet parlamenten kívül is. Sőt, igazából ott lehet. És erre kellenének a pártoknak igazi aktivisták. Akik nincsenek, max a választások előtt.

jozicsenko 2011.10.13. 11:36:53

"Medgyessyt pl nem tudom hogyan puccsoltàk +, mikozben o maga mondott le."
vesd össze ezzel: a "Az SzDSz tele van korrupcióval"

vajon miért is bukott hirtelen olyan nagyot? :-)

Virág et. 2011.10.13. 11:37:44

@Seduxen: Az NFÜ vezetése nem kormányzati pozíció. Pontosan annyira nem az, mint bármely más országos hatáskörű szerv vezetése sem az. Kormányzati pozíció az a kormány tagjának lenni. A kormány tagjai pedig a miniszterelnök és a miniszterek .
Nincs olyan, hogy "kvázi kormányzati pozíció". Ezzel az erővel az országos rendőr-főkapitány vagy a KSH, esetleg az OMMF vezetője is kormányzati pozíció. Nem az.

"Vagy Bajnait is csak valakihez viszonyítva lehet megítélni?"

A miniszterelnökök teljesítményét csak egymáshoz viszonyítva lehet mérni, mivel más objektív rendszer nincs.

lyken 2011.10.13. 11:37:56

Maradjunk a tényeknél. Az SZDSZ magát nyírta ki.
Amúgy megfigyelhető, hogy a Szlovák SZDSZ ugyanezt csinálta. Lényegileg kirugta magát a parlamentből, mikor megbuktatta Radicovát. Fico gondolom röhögve gratulált a vélt erkölcsi győzelmükhöz, mikor leszavaztak egy olyan törvényt amit 2 hét múlva Fico már mosolyogva fog a kisebbségi kormánnyal megszavazni...

Secnir 2011.10.13. 11:39:03

@Secnir:
... te hülye, figyelj már oda: nem az MKP-t oszlatta fel, hanem az MDP-t. És akkor alapította meg asszem Münnich Ferenccel az MSZMP-t.
és az KMP-t pedig '43-ban oszlatta fel.
már belezavarodtam én is.
na.

Homeoffice 2011.10.13. 11:39:06

@jozicsenko:

Már megbocsáss, de ha jól emlékszem maga Viktor dicsekedett azzal, hogy gyurcsány karaktergyilkossága az Ő művük volt.
Bár igaz ami igaz nem éppen jobboldali politikus:)

Cateran 2011.10.13. 11:39:39

@jozicsenko:
Bezzeg most aztan jon a tejjel-mezel folyo kanaan....En ugyan nem elem meg (sok-sok evvel ezelott rajottem, hogy a jo magyar politikus a halott politikus es kevesbe lehet hinni nekik, mint 1 hazugsagmanias nonek)de azert rokonokm ismerosok meselnek jo kis horrorsztorikat (videken elnek mind...) Matolcsy meg osztja az eszt "nem alacsony a magyar minimalber es nem igaz, hogy a nyugati arak megegyeznenek a magyarorszagival" Nem a lofaszt nem...Ez a pofa vezeto beosztasu? Mitadisten miniszter? Ez game over..,vagy tenyleg ilyen hulye vagy olyan szinten hulyenek nez mindenkit, hogy az mar arcpirito..akar igy, akar ugy semmi keresnivaloja ott ahol van....

Secnir 2011.10.13. 11:41:03

@Virág et.:
"Bajnai pedig szavatartó ember volt miniszterelnökként. Alighanem az egyetlen. "
Alighanem az utolsó.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.13. 11:41:45

@Virág et.: "A miniszterelnökök teljesítményét csak egymáshoz viszonyítva lehet mérni, mivel más objektív rendszer nincs. " - ez tényleg roppant objektív mérce.

A kommented első fele meg... Komolyan, mintha nem is ebben az országban élnél. De mindegy, látom egy újabb bajnai-rajongót köszönthetünk személyedben, én itt be is fejeztem inkább. Ha nem baj, azért én nem foglalom imába a nevét...

Virág et. 2011.10.13. 11:45:31

@Seduxen: Kormányzati pozíció nem ugyanaz, mint a politikai pozíció. A kormánybiztos / kormánymegbízott politikai pozíció, de semmi köze a kormányzáshoz. A fogalmakat tegyük helyre. Ez független attól, hogy hol és melyik országban élünk.

Bajnait nem kell szeretned, ettől függetlenül ő az egyetlen ember a baloldalon, aki megőrizte, sőt talán növelte is hitelességét az elmúlt néhány évben. Ez a poszt pedig a baloldalról szól.

Secnir 2011.10.13. 11:50:36

@Virág et.:
ettől függetlenül ő az egyetlen ember a baloldalon, aki megőrizte, sőt talán növelte is hitelességét az elmúlt néhány évben.
...tette független létére. Ezt egy belsős nem tudta volna elérni, mert a párton belüli erősödést a konzervatív vezetés nem nézte volna jó szemmel.
Most sem. Mivel Mesterházyt a régi vezetés támogatja, ezért a konfrontáció. Ha nem állnának mögötte, már engedett volna GYF-nek. Így azonban GYFnek maradt a kilépés/kiugárs/kirúgatás.

Sarkalatos hozzászóló 2011.10.13. 11:53:25

"Gyurcsány a legelutasítottabb politikus"

Nem az számít, hogy hányan utálják, hanem hogy hányan szavaznak rá.

Sarkalatos hozzászóló 2011.10.13. 12:02:41

@Virág et.:

Bajnainak Fellegi lehet az utódja, ő is halk szavú, jól öltözött figura, nincsenek körülötte botrányok, gyakorlatilag egy szót nem hallasz róla, és mindketten gazdasági pozícióban, a legnagyobb pénzeszsákon üldögéltek a legnagyobb gazdasági elkúrások idején. Meg még zsidó is, ami külön előny ugye. A Böszmének például hiába volt nagy az orra, ha gój, hiányzott mögüle a nemzetközi Schutz- und Trutzbund, ami többet számít pármillió adófizető szavazatánál.

remiz (törölt) 2011.10.13. 12:03:59

(nem értem, miért kéne pl a Bajnait, Oszkót nyugdíjba küldeni, ha úgy van értve ez a nyugdíjba küldés, h nem csak az MSZPből, sztem épp egy ilyen ekeszarvmellől visszahívós helyzetben van ez a 2 faszi, ezeket valahogy integrálni kellene a politikába(közügyintézésbe))
Azzal, h fel kéne építeni a jövőt és az ezerszer lehasznált arcok viszont takaroggyanak, az oké.
+Szerintem, az a soxor hangoztatott dologgal, h a 2 szakadt pártnak kevesebb lenne a szavazója, mint 1 db MSZP-nek, nem értek egyet. Nő a kínálat a bal oldalon(amúgy sztem a kereslet is nőtt 2010 óta), csak vonzza az embereket.
(tényleg kicsit túl indulatos lett a poszt)

Virág et. 2011.10.13. 12:15:24

@Sarkalatos hozzászóló: Orbán túl erős, Fellegi ott nem fog előtérbe kerülni belátható időn belül. De számomra is ő azon kevés kormánytagok egyike, akik elfogadhatóak, már-már szimpatikusak. Végzik a dolgukat, nem beszélnek mellé.

@remiz: Nem küldi senki, magukat nyugdíjazták. Hajlok arra, hogy ez csak taktika, bár Oszkó elég egyértelmű volt a héten az m1-en: nem fog 14-ben kormányzati pozíciót vállalni (azaz nem lesz miniszter, miniszterelnök, Seduxen :) ).

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.13. 12:24:27

@Virág et.: "bár Oszkó elég egyértelmű volt a héten az m1-en: nem fog 14-ben kormányzati pozíciót vállalni " - és ugye amit egy ilyen feddhetetlen jellem mond, arra mérget is lehet venni, mint azt tudjuk...

Secnir 2011.10.13. 12:25:58

@remiz:
Bajnait, Oszkót nem lehet nyugdíjba küldeni az MSZP-ből, mivel függetlenek. Ennyi erővel Vona is nyugdíjba küldheti Fellegit vagy Orbánt...

Virág et. 2011.10.13. 12:29:12

@Seduxen: Oszkóval mi a baj? Ő végképp nem volt semmilyen közmegbizatásban minisztersége előtt.

De én örülnék, ha ezegyszer nem mondana igazat. Legalább lenne kikre szavazni. Most úgy tűnik, hogy nincs senki.

Homeoffice 2011.10.13. 12:33:21

@Virág et.:

Ne szórakozzál már.
Lepaktált a szocikkal. Ennyi. Ez pedig sokak számára már bűn.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.13. 12:33:30

@Virág et.: tudod mit: semmi baj Oszkóval.

... asszem ennyi nekem mára elég volt.

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.10.13. 12:39:32

Érdekes halál örömtánc, csak az a furcsa, hogy sem a cikk, de még a kommentek se nagyon említik Mesterházy Attilát és társaságát...

f.m.j. 2011.10.13. 12:44:57

@Virág et.: oszkópeti egy offsór lovag, minden törvényes, levanpapirozva, csak erkölcstelen
és mégiscsak a gyurcsány pénzügyminisztere volt, vagy miaszösz...

zero úgy értette, hogy tisztuljon mindenki, akinek valaha is köze volt a szekeres, lendvai, gyurcsány stb emberekhez
és hát oszkó erőst odatartozott
annyira volt független, mint amennyire függ a hal a víztől

Meleardil Eressea Iluvadan 2011.10.13. 12:49:43

@Kurt S. Earp: Szep gondolatmenet. Egyetertek vele. Miert hiszi itt akarki, hogy GYF valaha is tett barmi mas cellal akarmit is, mint GYF szemelyes boldogulasa? O mindig arra torekedett, hogy az adott helyzetbol maganak a legjobbat hozza ki. Elore lathato, hogy legkesobb a valasztasok idejen, ha az MSZP nepszerusege csak nem akar noni, egy "megtisztulassal" igyekeznek hitelesebbe tenni magukat. Ez pedig GYF politikai bealdozasat jelenti. Ugyhogy elore menekul, es sajat partot visz. Tobb legyet ut egy csapasra. Egyreszt kisiklik a parttarsak kezei kozul, akik tobbe nem tudjak hatbaszurni, kitolti a balooldalon tamadt urt, es alternativat nyujt, ha megoly mocskosat is, masreszt friss koponyeget huzhat, liberalisabb mintaval, amivel a volt SZDSZ es jelenlegi LMP hiveket is megdezsmalhatja. Kormanyvaltasra nem eleg, de egy 5% siman osszejon belole, mikozben az MSZP nagy valoszinuseggel kimulik vegleg. De GYF tuleli, sot, megmondoemberi pozicioban eli tul. Mindig is hosszu tavra gondolkodot. Meg f*ingani is csak ugy hajlando, ha az a karierjet tamogatja. O ismet miniszterelnok akar lenni. Ha nem 3 ev mulva, akkor 7 vagy 11.

Sarkalatos hozzászóló 2011.10.13. 12:50:12

Az volt már, hogy a Böszme vádalkut kötött, hogy ejtsék a szemkilövetések miatti vádat, cserébe felnyomta Brad Pittet, hogy meg akarja merényelni a Miniszterelnök Urat?

Virág et. 2011.10.13. 12:50:48

@f.m.j.: Oszkó sosem volt Gyurcsány minisztere, semmi köze nem volt soha sem Szekereshez, sem Lendvaihoz, sem pedig Gyurcsányhoz. Minisztersége a Reformszövetség miatti közéleti szerepvállalásának köszönhető.
Oszkónak nincs sem offshore, sem ciprusi cége. A Deloitte, ahol Oszkó dolgozott adott adóelkerülési tanácsokat pl. ciprusi cégek alapításával az ügyfeleinek. Innen a félreértés és az egybemosás pl. Simorral.

Virág et. 2011.10.13. 12:52:37

@Virág et.: Egyébként Ciprus EU tagállam és nem offshore. Csak kedvezőbbek az adószabályok mint pl nálunk. Ez mondjuk - kisebb mértékben, de - igaz pl Szlovákiára is. Meg lassan minden más tagállamra, ha tovább emelik a járulékokat.

öregember a kocsmából 2011.10.13. 12:53:01

Baloldal romokba ha van is olyan aki létre tudna hozni egy hiteles pártot ami nem azt az utat követné amit ez elmúlt 22 évbe vagy előtte az átkosba a baloldal képviselt azt úgyse hagynák kibontakozni vagy beállítanák magukhoz és ugyanúgy elcsesznének mindent mint eddig.
A Fidesz ép most mutatja be hogy menyit is tud lényegi különbség nagyon nincs a baloldalhoz képest már ha az ország szempontjából nézzük.
Jobbik nagyon tudok mosolyogni azokon akik azt mondják hogy majd ök lesznek az igaziak.Nézzük már meg hova jutottak azok az országok ahol egy radikális párt oldaltól függetlenül vezette az országot a történelem folyamán.Illetve eddig is az volt hogy jöjjön a másik mert ezeknél rosszabb nem lehet aztán valahogy mindig rosszabb lett.
Antal mondta jól tetszetek volna forradalmat csinálni ez a mondat úgy tűnik egyre igazabb lesz.Tudom sokan félnek az ilyen dolgoktól de az elmúlt 22 év legnagyobb tanulsága nem más mint ha tényleg azt akarod hogy hiteles az országért dolgozó emberek legyenek hatalmon nem elég csak az x-et odatenni hanem azért még mást is tenni kell.Látjuk hova vezetett ez a alamusziság amit eddig csináltunk mert nem vagyunk elég bátrak.

rolika 2011.10.13. 12:54:17

"hazavágja az MSZP-t és úgy az egész baloldalt is"
Na, ennek épp ideje; a baloldali eszme (karöltve az szadesz-féle liberalizmussal) egy métely. Csak van egy kis baj.
A történelmi értelmezés szerint a jobboldal képviseli a minél kisebb államot, az emberek nagyfokú öngondoskodását, az állami atyáskodás megszüntetését. Tegye fel a kezét, aki tud ilyet ma kis hazánkban...
Nem lehetne valami jófajta jobboldal? Amelyik nem utál senkit, nem megy szembe a piaccal, nem talál ki és valósít meg legbaloldalibb balfaszságokat, alapból békénhagyja az embert? Egyből számíthatna a szavazatomra.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.13. 13:04:39

@Virág et.: "semmi köze nem volt soha sem Szekereshez, sem Lendvaihoz, sem pedig Gyurcsányhoz." - ez viszont igaz. Szekeressel is csak ugyanabban a kormányban voltak miniszterek :DDD

+ tele volt a kormánya olyan "független" arcokkal, mint Hiller, vagy Kiss Péter.

+ az igazán elhanyagolható, hogy a drága Ildikó annak a pártnak az egyik erős embere, amelyik igyekezett a szavazattöbbséget adni a "független" "szakértői" kormánynak, aminek ugye a szintén "független" legfőbb - hiteles - szakértői figura volt a feje.

remiz (törölt) 2011.10.13. 13:05:14

@Virág et.: Ja, de a lényeg, h a CBA-s Lázár gyerekeknek meg a haverjaikank, offshore nélkül is megy az áfa meg más adócsalás, mint az ágybaszarás.
most így 1 év után hány milliárdnál is járnak? és mennyit fektetnek vissza a fidderekbe. vajon?

Virág et. 2011.10.13. 13:11:52

@Sarkalatos hozzászóló: Semmit, nem követem a híreket. Gondolom az örökösök megtámadták a tartási szerződést a bíróságon - ha minden úgy van, ahogy - az amúgy nem kicsit egyoldalú - MH cikkben szerepel, akkor a bíróság döntése is egyértelmű lesz.

@Seduxen: Pénzügyminiszernek nincs kormánya, miniszterelnöknek van. Az, hogy az olyan gazdaságilag fontos tárcák élén, mint a hadügy, meg az oktatás, meg valami tárcanélküli izé ott maradt néhány káder, az nem sokat mond. Azt meg soha senki nem tagadta, hogy MSZP támogatással alakult meg a Bajnai-kormány. Másképp nem is tudott volna, ők voltak a kormánytöbbség az akkori parlamentben (SZDSZ-szel együtt). Ettől még nem válik valaki pártpolitikussá. Amikor a Bajnai kormány megalakult (régen volt már, ezért nem emlékszel), azzal a két feltétellel alakultak meg, hogy gazdasági tárcák élén külsős emberek lesznek és hogy az MSZP támogatni fogja őket akkor is, ha kemény döntéseket kell hozni.

De ha neked nyugodt a lelked, akkor Oszkót nyugodtan tartsd Mao és Sztálin után a legnagyobb kommunistának, aki biztosan már 90 előtt is kommunista nézeteket vallott - pl az általános iskolában.

Secnir 2011.10.13. 13:14:23

@Sarkalatos hozzászóló:
szerintem a Fővárosi főügyészséget kérdezd...

martonx 2011.10.13. 13:15:21

Zero, "Egy A4-es papírra összeírni az összes disznóságot" - inkább több száz lapra gondoltál, nem? A4-es papírra az egy szál Hagyó disznóságai se férnek rá.

SlyZero 2011.10.13. 13:15:26

Bajnai a kutyának se hiányozna, de ezt az Oszkó gyereket tényleg nem lenne hülyeség visszabulizni valahogy a parlamentbe.
Csak annyit kérnék, hogy ne az MSZMP színeiben induljon, hanem valami friss, szakértői formáció mögé bújva! Megfelelő marketinggel simán meg is nyerhetnék a következő választásokat, ha akkor még lesz Magyarország.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.10.13. 13:15:45

@Virág et.: @Faculty: Teljes mértékben egyetértek. Míg a Fideszben minden centralizált, addig az MSZP-ben az öreg komcsik szava dönt, akik általában a színfalak mögött vannak. Elhibázták a kiszivárogtatást, meg sok minden mást, de szerintem nem GYF volt a ludas. Őrá csak rátolták a felelősséget. Mindenesetre elég szánalmas az, hogy 38%-al vezetni lehet azt a népszerűségi listát, ahol 10 évvel ezelőtt a 70 se lett volna elég az első helyhez.

SlyZero 2011.10.13. 13:17:34

Az MSZP bűnei pedig pont úgy férnének el egy A4-es papíron, ahogy az Orbán-féle adóbevallás egy söralátéten.

IGAZ MAGYAR 2011.10.13. 13:26:25

Kedves narancskomcsi elvtársak!!!!!
Vegyétek le a szemellenzőt, mert igy marha hülyén néztek ki!!!
A vér nem válik vízzé a komcsi az komcsi marad ha narancsot eszik akkor se!!!
Valami lelki betegségtől vezérelten egy gyurcsizás, li-bajnaitzás már elég nektek és utána már szart etetnek veletek azt sem veszitek észre!!!!! Lebutított banda! Na ez a komcsik bűne hülyévé tette a nemzetet a 300 Ft-tal meg a szem kilővetéssel!!!!
Persze a magyar irigységére meg az észérségére mindig is lehetett építeni!!!
No böszme észér szarevők harcra fel mert lassan a szar is elfogy az országba s mi lesz veletek??? Takonygerincűek!

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.13. 13:46:46

@Virág et.: nem kell felkapni a vizet :) csak leírtam a tényeket.

Te - meg pár kommentelő - van elájulva a "független" "szakértői" kormánytól, pusztán arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy Bajnai kormánya sok minden volt, csak nem független. A szakértőin lehetne vitatkozni, de többek között Veled felesleges.

" Az, hogy az olyan gazdaságilag fontos tárcák élén, mint a hadügy, meg az oktatás, meg valami tárcanélküli izé ott maradt néhány káder, az nem sokat mond. " - na akkor a tételes cáfolat:

Akik egyértelműen mszp-s miniszterek voltak, azokat nem részletezném (Molnár Csaba, Varga Zoltán, Gráf József, Hiller István, Kiss Péter, Szekeres Imre, Szabó Imr, illetve a Nemzetbiztonsági területet irányító versenyzők, utóbbiból 3 volt).

Lássuk a "függetleneket":

Balázs Péter külügyminiszer: "1993-ban koppenhágai nagykövetté, majd 1997-ben bonni, ill. a német főváros megváltozása után berlini nagykövetté nevezték ki. 2000-ben tért haza, ahol a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem egyetemi tanárává nevezték ki, ahol előtte 1990-től címzetes egyetemi docens volt. Emellett 2000 és 2002 között a Magyar Szocialista Párt integrációs és külpolitikai kabinetjét vezette. 2002 és 2003 között a Külügyminisztérium integrációs és külgazdasági államtitkárságát vezette." - na ő tényleg egy "független" arc.

Drazsét, mint igazságügyi és rendészeti minisztert azért nem említem, mert az nem lenne elegáns, fogjuk rá, hogy "örökölt". Az utód viszont...

Forgács Imre: "1980-1985 között az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetének tudományos munkatársa volt. 1985-1987 között a Társadalmi Szemle rovatvezetője, 1987-1989 között főszerkesztő-helyettese volt. 1989-1990 között osztályvezető volt az MSZP Országos Elnökségén. 1991-1992 között a Castellum Kft. ügyvezető igazgatója volt. 1992-1994 között a Dunaholding Rt. jogi igazgatója volt. 1994-1996 között a Miniszterelnöki Tanácsadó Testület titkára, a Miniszterelnöki Kabinetirodán kormányfőtanácsadó, a modernizációs programot kidolgozó titkárság vezetője volt. 1996-1998 között az Európai Integrációs Kabinet és az Integrációs Stratégiai Munkacsoport titkárságának vezetője volt. 1994-től a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem címzetes egyetemi docense. 2002-től főosztályvezető az Európai Integrációs Irodában.
2004-ben a Fővárosi Közigazgatási Hivatal vezetője, 2007-2008-ban a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal vezetője volt.
2009-től az Önkormányzati Minisztérium önkormányzati és lakásügyi szakállamtitkára. Forgácsot az igazságügyi és rendészeti miniszter posztjáról meglepetésszerűen lemondott Draskovics Tibor helyére nevezték ki. - a "függetlenség" egy újabb ikonja.

Székely Tamás ugyan a böszme-kormánynak is tagja volt (hordágy-ági után), de őt nagyvonalúan tekintsük függetlennek :)

Herczog László szociális és munkaügyi miniszter: "A 2006-os közigazgatási reform után a Szociális és Munkaügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős szakállamtitkárává nevezték ki. " - még egy független kormánytag.

Kiegyezünk döntetlenben? :DDD

Secnir 2011.10.13. 13:49:40

@IGAZ MAGYAR:
...ööö...
...ez a performansz most kinek szólt?

Homeoffice 2011.10.13. 13:53:36

@Secnir:

Pár kommenttől biztos azt hiszi, hogy egy balos blog a Vastagbőr.:))))))))))))))))

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.13. 13:54:46

@Gunther: baszdmeg miért csak most mondod! én eddig azt hittem, hogy BALOS :DDDDD

Viktus 2011.10.13. 13:58:27

Nem kár értük ...

Homeoffice 2011.10.13. 14:00:28

@Seduxen:

SeduSedu
Ugye Te minden reggel belenézel a tükörbe és mantrázod magadnak.. CSAKAFIDESZ!CSAKAFIDESZ!CSAKAFIDESZ!:)))))

Sarkalatos hozzászóló 2011.10.13. 14:03:50

@Seduxen: távo álljon tőlem a zsidózás, de nincs olyan független testület, amiben ne lenne legalább egy "Székely" vezetéknevű arc.

Ez a függetlenséges duma klasszikus bullshit, nincs olyan, hogy független, sem ember, sem intézmény, pláne nem az államigazgatásban, de talán az Északi-sarkon sem. Már hogy lehetne független egy kormány a parlamenti képviselőktől, vagy a Zemberektől? És akkor a gazdasági kapcsolatrendszert, nemzetközi viszonyokat nem is említettem.

A szakértői kormány a másik bullshit, egy kormány tagjainak politikai szakértőknek kell lennie így is, úgy is, a területük szakmai kérdéseihez meg nem kell érteniük különösebben így sem, úgy sem, az EÜ miniszternek nem szívet kell átültetnie, hanem érdekcsoportok igényeit összehangolnia, kielégítenie. Neked sem kell értened az elektronikához, amikor veszed a plazmatévét, mint a cukrot, az igényeidet meg a lehetőségeidet kell ismerned, semmi mást.

Secnir 2011.10.13. 14:04:17

na, Mesterházynál elszakadt a cérna:
index.hu/belfold/2011/10/13/az_indexvideo_szakithatja_szet_az_mszp-t/
Mesterházy ultimátumot adott Gyurcsányéknak
Hétfőig minden MSZP-snek nyilatkoznia kell, hogy megy, vagy marad.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.13. 14:04:49

@Gunther: fidesz? ki le nem szarja a fideszt?

egy valaki számít csak!

egy az ember, egy a tábor, egy a zászló!!! (vagy hogy a faszban van!?!?! )

IGAZ MAGYAR 2011.10.13. 14:08:51

@Secnir: Minden nemzetáruló takony gerincű komcsinak!!!!
A jó tetves kedves anyjukat ! Szívatnak 21 éve!!!
De ha nem hiszed menj ki 1 hétre nyugatra s meglátod a különbséget!!!
! Itt lopnak, hazudnak milliárdokat s semmi bajuk!!!
Még a vörösiszap katasztrófa adományokat is lenyúlják s semmi bajuk!
A CBA elhatárolódik saját magától mert lebukott az egyik CBA-s maffia tag de a szervezet működhet tovább!!! !milliárdot nyúltak le s nem vették észre!!!
Te meg ha egy nyugtát nem a kezébe adod a vevőnek 100 ezerre büntetnek!!!
2db 50 Ft-os csokiért lecsukják az elkövetőt ezek milliárdokat síbolnak el mert már nem Nokiás dobozzal meg talicskával viszik ki a pénzt hanem 24Tonnás kamionokkal és semmi bajuk még vizsgálat sincs!!!
No Secnir kinek szólt te szerinted???

Kukori és Kotkoda 2011.10.13. 14:16:59

@Seduxen:
"pannonfospumpa "

Ez gyönyörű! :)

remiz (törölt) 2011.10.13. 14:20:19

SZVSZ
úgy fogunk nekimenni 2014nek, h a
bal oldalon lesz: a régi MSZP, a Gyurcsiék meg a Szolidaritás+Milla+stb. közös platformja
'középen': LMP
'jobb': Fidesz, Jobbik
(jó, most a viccpártokat: Munkáspárt, meg a nemtommi kihagytam)

ez 6 alternatíva, amelyek közt nem látszik semmi összefonódás, szóval valódi választási lehetőségek lesznek. Sztem ennyi elég is.

Amúgy olvassátok el az Obama kampányról szóló könyvet. Nem kell már ANNYI pénzt beledobni egy politikai brand felépítésébe, mint régen, mert a nettel iszonyatosan kitágultak a lehetőségek.(+ évente nemtom mennyivel nő a netelőfizetések száma+ a fiatalok neten nőttek fel)Lelkes, igényes virtuális közösségeket felépíteni tudó emberek kellenek. Nem nagyplakátok.
meg tvszpotok.

Sarkalatos hozzászóló 2011.10.13. 14:26:41

@remiz: parlamenti faszbúkpárt talán még nem lesz 2014-ben, ennyire sok hüje nem lehet nálunk. Amúgy valami országos egyéni választás nem lenne rossz, és bár nem szimpatikus a rendőrnyugger Kónya elvtárs, de miért ne lehetne rá szavazni, ha van egyszer vagy 10000 fanatikus rajongója. Most esélye sem lenne bejutni, csak valami viccpárttal.

remiz (törölt) 2011.10.13. 14:38:59

@Sarkalatos hozzászóló: nem feltétlen faszbúk. Csak virtuális térben (pl blogok, fórumok, honlapok, jútyúb) töredékébe kerül felépíteni egy politikai brandet, mint mondjuk szpotokat vásárolgatni a tévében. És még mondjuk egy párt transzparenciája, közvetlen kapcsolata a választott embörökkel is nagyobb lehet. Ami növeli a bizalmat. stb (közhelyeket írok, tudom... de sztem akkor is ilyeneken fog múlni hosszú távon a dolog)

Sarkalatos hozzászóló 2011.10.13. 15:01:03

@remiz: azért kerül a töredékébe, mert annyit is ér. Ha az okosságaimat nem a blog.hu-n hirdetném, hanem hús-vér közegben, én lennék a Menő Dezső. Sokan hajlamosak túlbecsülni a virtuális szféra által kínált egyes lehetőségeket. Egy jutyúb-zenekar sem lesz még egy jó ideig olyan sikeres, mint amelyikért tinilányok tízezrei visítanak a koncerteken. Ne vonj le téves következtetéseket abból, hogy egy jól eltalált webáruház mennyi zsetont tud besöpörni egyes offline boltokhoz képest.

Sarkalatos hozzászóló 2011.10.13. 15:05:36

Mindez pedig azért van, mert a politikában, zenében stb. a Zembert keresik a Zemberek, míg az áruházban az árut. Egy nicknév nem fogja megváltani mostanában a világot, még egy Assange sem gyakorolt túl sok befolyást a politikára, pedig azt hinné az ember, kihozta a maximumot a virtuális világ lehetőségeiből. Valójában ki is hozta, egy Orbán meg egy reggeli szarás közben kitalált hazugsággal söpörte félre az egész munkáját.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.10.13. 15:34:10

Zero, biztos vagy te abban, hogy Gyurcsányt nem fogják visszaszavazni a hatalomba? Nagyon rövid a népemlékezet, visszaszavazták már Hornt és Orbánt is, csak hogy leváltsák az akkori kormányt! Vagy itt van Strauss-Kahn, bocsánat, Bajnai miniszterelnöksége, amit szintén egyre meseszerűbb... Bajnai-Oszkó program. Az. Mintha nem arról lett volna szó, hogy a program már megvolt, megírta az IMF, csak alig találtak embert, aki fel merte volna vállalni. Pedig ez csak két éve volt... vastagbor.blog.hu/2009/03/26/vajon_ozonlenek_az_oneletrajzok

Szóval biztos vagy te ebben? Lehet, Gyurcsányt három év múlva már az igazmondó hősként emlegeti a néphagyomány...

Yogi 2011.10.13. 15:35:14

@zero: "Egy A4-es papírra összeírni az összes disznóságot" LOL! EGY A/4-es lapra? Bírom a humorod :) Szerintem a Révai Nagy Lexikon lapjai is kevesek lennének!

¦卍®Ξ™ 2011.10.13. 15:39:51

@Yogi: mér mindenki ezen az elíráson lovagol?
azt akarta írni; Egy csomag A4-es papírra, csak kimaradt a csomag véletlenül. :)

zxn · http://online-munka-file-feltoltes.blog.hu 2011.10.13. 16:42:57

"Egy A4-es papírra összeírni az összes disznóságot,"

Nincs olyan kicsi betűméret...

remiz (törölt) 2011.10.13. 17:30:51

@Sarkalatos hozzászóló: jajó. kiszámoltad. Akkor nyeurópában a szinte tinikből összeverődött kamu Kalózpártok miért tudnak 5% fölött csinálni, holott annyi az össz programjuk, h közpénz transzparencia+ legális legyen a letöltés??? Nekem is amúgy legjobban egy googlemaps hiányzik, ahol minden város minden közintézményének a kibefizetéseit felnyomják adott helyen egy excel fájlba. és lehetne egy térképen barangolni, nézelődni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.10.13. 18:02:40

Sok okos ember tart fecó visszatérésétől de szerintem a jónép eléggé utálja ahhoz ,hogy ne tudjon visszajönni.
@Droli: Beleolvastam.Akár a mostaniaknak is írhatná.A lebaszás részre gondolok.

Jurganov 2011.10.13. 19:52:47

az mszp széthullásához gyf-nek nem sok köze van, annál inkább a fityisznek és akik mögöttük állnak. úgy mint anno a kisgazdákat az mszp-t is kicsinálták (ne értsetek félre, az mszp nem hiányzik, csak ez a tendencia kissé ijesztő). és a fityisz sem jobb mint az mszp volt, csak most nincs aki kiszivárogtassa a dolgokat...

Jurganov 2011.10.13. 19:52:47

az mszp széthullásához gyf-nek nem sok köze van, annál inkább a fityisznek és akik mögöttük állnak. úgy mint anno a kisgazdákat az mszp-t is kicsinálták (ne értsetek félre, az mszp nem hiányzik, csak ez a tendencia kissé ijesztő). és a fityisz sem jobb mint az mszp volt, csak most nincs aki kiszivárogtassa a dolgokat...

Horizont 2011.10.13. 20:00:52

A nép felejt. Ahogy az SZDSZ+ MSZP összehozott 2/3-ot a Fidesznek, meglehet, hogyha ilyen elsöprő erejű száguldásban marad Orbán és csapata visszaszavazza a nép Gyurcsányt. Nem szabad előre inni a medve bőrére:( Volt itt már sok minden (negatív) csoda. Egy viszont már nincs. Se jobboldal se baloldal. Ők már nem azok. Egyik sem. Csak annak mondják magukat.

f.m.j. 2011.10.13. 20:32:38

@Virág et.: oké, valóban, abban tévedtem, a Bajnai minisztere volt, de akkor is olyanokkal volt egy kormányban, akikkel kapcsolatban tényleg megkérdőjelezhető a hitelesség
ezek az újtitánok se tetszenek jobban, valahogy akkor sem bíznám rájuk még a kutyám se
valaki írta a Lázár testvéreket, biztos ők is gazemberek, ugyanúgy kuka, mint Oszkóék

@Horizont: szerintem egyedül a vastagbőr blog nem felejt :):)
én legalábbis nem tudok
se az mszp, se a fidesz, az egyik a köztársaság eszméjével önti nyakon a szarát amit velünk etet meg, a másik a nemzeti maszlaggal, de a szar szar marad...

Meridian74 2011.10.18. 07:17:50

@IGAZ MAGYAR: ROFLMAO!
Öregem, fulladásig röhögtem rajtad...

Sokáig nem értettem azt, hogy létezhet olyan ember még mint te, de aztán rájöttem: haszonlesés céljából.

süti beállítások módosítása