Skip to content


       Szűrés lista

Meghekkelt közlemény

A mai nap legjobb sztorija:

MTI 2011. október 14., péntek 12:31


Jobbik: a mindenkori magyar átlagfizetést kapják a parlamenti képviselők!

A Jobbik szerint az országgyűlési képviselők havi bruttó jövedelmének meg kellene egyeznie a mindenkori magyar átlagfizetéssel, ami a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint jelenleg bruttó 210.052 forint - közölte a párt alelnöke pénteken az MTI-vel.

Novák Előd közleményében azt írta: "magától értetődik", hogy mindenfajta pluszjuttatást, költségtérítést, pótlékot el kellene törölni, mert "csak így garantálható a közélet tisztasága".

Az ellenzéki politikus hozzátette, ha a Fidesz-KDNP "álláshalmozó mamelukjai" nemet mondanának hamarosan benyújtandó törvényjavaslatukra, akkor a Jobbik képviselői az aktuális magyar átlagbér feletti jövedelmük minden fillérjét minden hónapban visszautalják az államkincstárnak.

Ahhoz, hogy "a képviselői munka ne legyen vonzó a lusta megélhetésieknek", a Jobbik szerint szükség van a honatyák fizetésének radikális csökkentésére - írta a Jobbik-alelnök, hozzátéve: elfogadhatatlan, hogy miközben százezreket fenyeget a kilakoltatás, milliókat az eladósodás, és még azok is napról napra rosszabbul élnek, akiknek még van munkájuk és keményen dolgoznak, aközben "a legtöbb esetben semmittevő politikusok dőzsöljenek".

A képviselők javadalmazási rendszerének átalakításával kapcsolatos fideszes koncepciót Novák Előd úgy értékelte: a kormánypártiak "úgy tesznek, mintha változtatni akarnának a rendszeren, valójában azonban még kevesebb munkával még több jövedelemhez kívánják juttatni magukat". 

 

MTI 2011. október 14., péntek 13:14


VISSZAVONÁS - Jobbik: a mindenkori magyar átlagfizetést...

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 12:31 órakor kiadott, Jobbik: a mindenkori magyar átlagfizetést kapják a parlamenti képviselők! című anyagunkat visszavonjuk, mivel a párt jelezte, hogy az anyag alapjául szolgáló közleményt nem ők küldték az MTI-nek, hanem - Pál Gábor sajtófőnök tájékoztatása szerint - "vélhetően hekkelés történt". 

 


MTI 2011. október 14., péntek 14:04


Novák Előd: médiahekk áldozata lett a Jobbik

A Jobbik szerint médiahekk történt, amikor ismeretlenek a media@jobbik.hu címről pénteken olyan közleményt küldtek szét Novák Előd nevében, amelyet nem a Jobbik készített - mondta el az ellenzéki politikus pénteken az MTI-nek. A párt alelnöke hozzátette: feljelentést tesznek az ügyben, és egyébként "kormánypárti hekkerre" gyanakszanak.

Novák Előd elmondta: a pénteki "meghekkelt közleményben" az országgyűlési képviselők javadalmazásának jelentős csökkentéséről van szó. Az ellenzéki politikus szerint az is bizonyítja, hogy nem pártja írta a közleményt, hogy "a Jobbik demagóg javaslatokat nem tesz". Hozzátette viszont, hogy "profi akcióról van szó", mert még a szófordulatait is átvették. 



Milyen profik a hekkerek, már perfektül tudnak Jobbik-stílusban is hekkelni.

Mi a valószínűbb?

Rászóltak Novákra, hogy menjen a picsába a hülyeségével, a jobbikos képviselő is pénzből él, és csináljon gyorsan valamit, ami nem úgy tűnik, hogy a párt segget csinál a szájából VAGY egy egy agyafúrt kormányzati hekker műve az egész aki így akar zavart kelteni?

Csodálkozom, hogy nem a newyork-telaviv-szabadkőműves tengelyt gyanítják az akció mögött.

Mert a meghekkelt MTI-hír mindenképpen új elem mind Magyarországon,
mind a hekker-történelemben :-))

Címkék: jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr313303446

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Javaslom a házi üzemanyag-lepárlás adómentessé tételét 2011.10.15. 19:53:44

Mivel a Nemzeti Elhülyülés Kormánya egyre több adókedvezményt ad a házi lepárlásokra, főzésekre, amit az alábbi törvény, illetve törvénytervezet is bizonyít, javaslom, hogy ezt az adómentességet terjessze ki a kormány az üzemanyag-lepárlásra is.Az új r...

Trackback: Mindenkinek érdeme szerint! 2011.10.15. 12:04:24

A legálisan a parlamentben lebzselő társaság ma még büntetlenül hozhat olyan jogszabályokat, amelyek egyértelműen semmibe veszik az alkotmányt, amelyek Magyarország nemzetközi jogi egyezményeit sértik.   Hogy meddig merik ezt tenni? Nincs az...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joaquin 2011.10.15. 08:02:21

@L2007: Hát, biztos benne van az is. Meg pl. a pártfinanszírozás. De szerintem már az általam említett okok is elegek lennének, hogy minden normális embert távol tartsanak a politikától.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.15. 08:02:22

@zero:

"Most már csak arra kellene kitalálni valamit, hogyha élőszóban teszi ezt.... "

Hát akkor rosszul volt bekötve a mikrofonja!

magyar ember teli szájjal 2011.10.15. 08:34:51

Pedig ilyeneket nyugodtan lehet mondani mert ezt úgyse szavaznák meg.

Horizont 2011.10.15. 08:40:01

@Táskás Tóni: A melósoknak vidéken nincs 210 ezer bruttója:(

@Virág et.:
" 210 bruttó alacsony, marék rizs kategória."
Tényleg b+ ????? Elég sokan tengődnek ebben a lóf...sz országban egy marék rizsnél is kevesebből. Munkával!

Gluteus Maximus 2011.10.15. 08:41:06

Egy pillanatra kezdtek szimpatikussá válni. Aztán mégsem...

klacus 2011.10.15. 08:49:34

Gyorsan tanulnak a srácok.....segget csinálni a szájukból, hamar megtanul mindenki, amikor nagy léért kell nem csinálni semmit.

gothmog 2011.10.15. 09:01:02

Ahahahahaha... hehehehe, hmmm... Politikusok bazmeg. Az anyátok picsája, az.

Vidéki 2011.10.15. 09:04:22

Megállt bennem az „ütő”, amikor az MTI 2011. október 14., péntek 12:31 közleményében azt olvastam, hogy „ha a Fidesz-KDNP "álláshalmozó mamelukjai" nemet mondanának hamarosan benyújtandó törvényjavaslatukra, akkor a Jobbik képviselői az aktuális magyar átlagbér feletti jövedelmük minden fillérjét minden hónapban visszautalják az államkincstárnak.”

A jól hangzó demagóg javaslat azt vetítette előre, hogy a jövőben, a Gyurcsányhoz hasonló milliárdosok anyagi helyzete fogja csak megengedni, hogy vállalhassák a képviselőséggel járó anyagi áldozatokat és ennek megfelelően fog alakulni azok személyi összetétele, akik (állítólag) a választói érdekeket képviselnék a jövőben.

Szerencsére az MTI 2011. október 14., péntek 14:04 közleménye a „happy end” irányába vitte a történetet.

Lenyugodtam, amikor a frissebb közleményből megtudtam, hogy „A Jobbik szerint médiahekk történt, amikor ismeretlenek a media@jobbik.hu címről pénteken olyan közleményt küldtek szét Novák Előd nevében, amelyet nem a Jobbik készített”

Mi ebből a tanulság?

Még a nagy tekintélynek örvendő MTI közleményeit sem szabad azonnal benyelni, mint kacsa a nokedlit.

Várni kell egy határozatlan ideig, mire kiderül az igazság.

Majd kiderül, ha kiderül.

Állítólag „A Hír szent, a Vélemény szabad”.

Vajon az álhír is hír lehet, amit szentnek kell tekintenünk?

egyenlítő 2011.10.15. 09:05:36

@Hörömpő Töhötöm: Szerintem mégis fogadj fel kopogtatócédula-gyűjtő munkásokat. Majd a képviselői (210 eFt bruttó) fizetésedből megadod a tartozásod.

moTmeN 2011.10.15. 09:10:27

@¦卍®Ξ™: nem artana mondjuk ezutan beulni egy kicsit olyan orara is, ahol egy email fejlecet oktatjak. Lehet, hogy konnyu barmilyen felado nevet megadni egy php paranccsal, es ez mondjuk megteveszthet minden analfabetat, de ha kicsit alaposabban megnezi az ember az email fejlecet (amit a mailserverek toltenek ki), rogton kiderul, hogy ez a csacskasag csak azoknak izgalmas, akik mar a masodik php ora utan azt hiszik, hogy ok a janik.

egyenlítő 2011.10.15. 09:14:14

@Horizont: "Elég sokan tengődnek ebben a lóf...sz országban egy marék rizsnél is kevesebből. Munkával!"

Ezen majd a Kommunista Világkormány fog segíteni. Sok örömünk persze nem lesz belőle, mert a világ 80 %-a még nálunk is szegényebb.

f.m.j. 2011.10.15. 09:14:26

@Virág et.: na, egy biztos volt, a gyurcsány, és mégse lett Széchenyi, vagy Deák... itt olyanok már nem teremnek, és amúgy sem egy kategória, mert honnan volt vagyona Sz-nek, és honnan a gyurcsánynak, bár lehet Sz egyik őse eltiport valakiket igen keményen, de mondjuk vártak 600 évet, hogy Sz az legyen, aki lehetett,,, de tudod mit? 600 év múlva gyurcsánynak is megengedném, hogy valamelyik leszármazottja nagyot tegyen... :):)))
a többiek, olvashattad: egyetem után politikai tanácsadó cég, egy-két évig, aztán irány az országos politika, mint a Lázár, centiről centire kemény munkával elérte, amit akart, csak mi ,és ők mást értünk kemény munka alatt :):)))

¦卍®Ξ™ 2011.10.15. 09:18:43

@moTmeN:

az mti-hez küldve ennyi pont elegendő szűcsné margitka részére, hogy elhiggye amit lát, és máris odategye a szerkesztő elé.

a felhasználók 99.9%-a simán megszopja.
a netet használók ekkora része analfabéta ugyanis a számítógéphez.
power on-off gomb és "bekapcsolom a zinternetet az e betűvel" szinten élik az online életüket.
és akkor azokról még nem is beszéltem akik a "nettet" használják.

Horizont 2011.10.15. 09:19:43

@egyenlítő:
Segíts értelmezni! " Kommunista Világkormány " ?????

Horizont 2011.10.15. 09:21:18

@¦卍®Ξ™: :DDDD Jó van na.... nem lehet mindenki informatikus vagy nagyon okos!! Hahahahaha

Vélekedés 2011.10.15. 09:26:08

"vélhetően hekkelés történt".
Mindegy, aki írta jól gondolta, némelyik a parlamentben már annyit keresett , hogy élete végéig megélne belőle, és egy gyufaszálat sem kellene megmozdítania.
Különben is, próbáljanak meg ők is annyiból élni, rezsit fizetni, gyerekeket eltartani.

¦卍®Ξ™ 2011.10.15. 09:31:34

@Horizont:

persze, és nem is kell, csak mint tényt közöltem, hogy nem kell semmi nagy tudás a felhasználók 99.9%-ának megtévesztéséhez egy email címmel

Vidéki 2011.10.15. 09:33:00

@¦卍®Ξ™:

Írod: „az mti-hez küldve ennyi pont elegendő szűcsné margitka részére, hogy elhiggye amit lát, és máris odategye a szerkesztő elé.”

Szerinted feladatra alkalmas hozzáértők könnyedén kiszűrhetnék az ilyen meghekkelt álhíreket.

Mégis mi lehet az oka annak, hogy egy ilyen nagytekintélyű hírforrás, mint az MTI nem foglalkoztat ilyen képességű embereket, hanem eltűri azt hogy beszennyezzék hírnevét, miszerint hírei „tiszta forrásból” erednek?

Hibrid 2011.10.15. 09:35:37

os.mti.hu/kozlemenyek/10

Tessék ez az MTI közleményes oldala légyszíves mutassátok már meg nekem ezen ezt a hírt .... ..... ....
@Horizont: @f.m.j.: @egyenlítő: @Joaquin: @L2007: @SvenH.: @Gyurma Pappa:

KenSentMe 2011.10.15. 09:52:26

Gonosz hekkerek leklónozták Novák Elődöt.. vigyázat, ezentúl majd sosem lehet tudni, hogy az igazi beszél-e.

¦卍®Ξ™ 2011.10.15. 09:53:45

@Vidéki:

mti mint tiszta hírforrás? :)))))))))))))) beszennyezzék a hírnevét? :))))
én mindig piszok jókat tudok rajtad röhögni. köszi :)

egyébként nem kötelessége jogilag semmilyen hírközlési szervnek utánanéznie, egy hír valóságtartalmának.
ezt csak az etikai érzéke és a hitelessége követeli meg. ami az mti-ről lévén szó, már magyarázat is a történtekre.

ha kamu lenne az, hogy átverték őket már régen lobogtatnák a mail header forrását :)

Ironfist 2011.10.15. 10:10:39

Hát a jobbik már elég régen elveszítette a hitelét - kb akkor, amikor az újgárda razziájakor Vona berzerkelve ordította, hogy azok a rendőrök, akik itt ebben részt vettek, ne számítsanak állásra, ha ők kerülnek hatalomra - szóval ezen se lepődök meg. Ugyanolyan korrupt, szemét banda, mint a többi, csak ez még nemzetibb színű levessel van nyakon zuttyintva, mint a fidesz. Meg kereszténység helyett valami szittyakeresztény faszsággal.

egyenlítő 2011.10.15. 10:36:19

@Horizont: Kommunista Világkormány? Hát amelyik majd (a pontosan meg nem határozható jövőben) felszámol minden egyenlőtlenséget, igazságtalanságot és elnyomást a Földön :-)

egyenlítő 2011.10.15. 10:44:17

@Hibrid: Akkor esetleg Novák Előd lett médiahekk áldozata? Neki küldtek hamis MTI hírt?

Sunstealer 2011.10.15. 10:48:35

Nem tudom mi a szomorúbb, hogy a jobbik kitalálta ezt a faszságot, hogy utána ilyen bénán akarják tagadni, vagy hogy ennyi idiótának tetszik. Gondoljuk csak át a dolgot. Nagyjából mindenki egyetért, hogy a tanügy egyik problémája Mo.-n a pedagógusok alacsony fizetése, mert így csak az megy tanárnak, akinek csak a Tesco pénztáros a másik opció. Milyen jó lenne, ha a politikusaink is tesco-szökevények lennének, igaz? És ezen nem változtat, hogy mennyire vagy megelégedve a jelenlegi vagy az előző kormányokkal. Mint ahogy a tanügy szar helyzeténél is irreleváns, hogy mennyire voltál elégedett a te tanáraiddal.

egyenlítő 2011.10.15. 10:51:31

@Hibrid: "Ezen a nyilvános felületen két órával azután olvashatók a közlemények, hogy azok eljutottak az MTI előfizetőihez." Tehát a reklamáció után volt idő törölni.

Ironfist 2011.10.15. 11:30:13

"A jól hangzó demagóg javaslat azt vetítette előre, hogy a jövőben, a Gyurcsányhoz hasonló milliárdosok anyagi helyzete fogja csak megengedni, hogy vállalhassák a képviselőséggel járó anyagi áldozatokat és ennek megfelelően fog alakulni azok személyi összetétele, akik (állítólag) a választói érdekeket képviselnék a jövőben."

elmútnyócéééév, gyurcsányahibáááás

Elárulom neked, hogy az a nagy, gonosz, kapzsi Gyurcsány egy fillért nem vett fel soha az államtól fizetésként. És ezt a többi politikus ha nem is tehetné meg, de nehogymár az átlagfizetésből ne lehessen megélni! Ugyanis tanárnak sem az megy el, akinek a másik opció a teszkó, hanem az, akinek van elhivatottsága. Miért volna baj, ha adnánk a politikusoknak is? Ha nem is 200 bruttót, de mondjuk másfélmillió helyett olyan 300at? Ezzel egyidőben megtiltani az álláshalmozást....

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.10.15. 11:50:27

@szanalmas: hát kérlek szépen erről van szó. Itt is be kéne vezetni a teljesítményarányos bérezést. Egy vélemény: www.teol.hu/orszag-vilag/velemeny/teljesitmenybert-a-t-hazba-347601

@Ironfist: édes álom.
A cápák beszélgetnek:
- Te mit ettél?
- Fiatal husit, az előbb kaptam el a strandon. És te?
- Magyar politikust.
- Honnan tudod, hogy az volt?
- Az arcbőrét nem tudtam elrágni, tisztára volt nyalva a segge, és egy deka gerince sem volt...
Na kb itt tartunk.

Gaspar Gil y Pollas · http://www.kulturtapas.com 2011.10.15. 12:26:13

Azt mondja: " a Jobbik demagóg javaslatokat nem tesz" - hát ezt be kéne kereteztetni. Mekkora szöveg, hát kész vagyok.
- Gaspar
www.kulturtapas.com

Kerek négyszög 2011.10.15. 12:27:52

@Ironfist: Bajnai sem vette fel az illetményét. Ezzel szemben a szintén jómódú Orbán a fizetését úgy vágta zsebre, hogy évekig nem ment be a munkahelyére.

Na most ki is az igazi hazafy?

serwer 2011.10.15. 12:39:46

Vajon állítottak az MTI spamszűrőjén?
mailgot.com

Bloodscalp 2011.10.15. 12:42:04

@zero: annyira nevetségesek, ha valóban ez történt volna biztos lett feljelentés, szeretett TEK-ünk pedig visszakeresi ki is volt a hekker ha volt...

Ironfist 2011.10.15. 13:00:16

Egyébként meg a hekkelés bűncselekmény, úgyhogy ha nem tesznek feljelentést emiatt, őket lehetne feljelenteni bűnpártolásért :D

Ironfist 2011.10.15. 13:04:48

@Ironfist:
Hmm az lemaradt, hogy ha meg tesznek feljelentést, és hamisan, akkor az szintén bűncselekmény... Szóval, ha nem igaz, hogy hekkeltek, akkor kurva nagy szarban vannak :D

¦卍®Ξ™ 2011.10.15. 14:16:01

@Ironfist: mármint ha ki nem tesz feljelentést? :))))
mert már aznap bejelentette a jobbik, hogy feljelentést tesz az ügyben.

bűnpártolásért legfeljebb az mti-t lehetne feljelenteni, ha nem vonta volna vissza a közlemény publikálását.

10 másodperc alatt lehet megállapítani, hogy valóban arról az email címről jött-e az email ami a fejlécben láthatóként szerepel.
ezt miután volt rá ok, valszeg meg is nézték az mti-nél. addig nem hiszem hogy nézegetik a forrást.
nem véletlenül vonták vissza a közleményt. ha nem nyilvánvalóan kamu az email cím, akkor gyanítom már a fityisz, meg a maszop az lmp-vel kézenfogva rég tetemre hívó táncot járna a jobbék székház előtt :)

remiz (törölt) 2011.10.15. 14:50:56

Jó, de legnagyobb szerencse, h bár a Jobbikosok ordenáré nagy faszok, ezt eddig is tudtuk,
a jogbiztonság és a mutyik ideje nem jött vissza:

atlatszo.hu/2011/10/15/mtva-216-millioert-rendeltek-kalomista-gabortol-tevesorozatot/

Táskás Tóni 2011.10.15. 17:07:58

@légycsapó: 2-3 hete pedig azzal dicsekedett Orbán, hogy ő tisztán áll az úr színe előtt, mert kifizette a svájci frank hitelét. Miből tud félretenni egy ötgyerekes család több millió ft-ot, ha a gyerekek tanulnak, az asszony csak jótékonykodik?@Viktus: Most a fidesznek be kellene fizetni, mivel 2010. májushoz képest kb 2000 milliárd ft-al nőtt az államadósság a lenyúlt 3000 milliárd ft lenyúlása és felhasználása ellenére. 5000 milliárdot kúrtak el másfél év alatt. Ebben tényleg világbajnokok.

remiz (törölt) 2011.10.15. 17:35:28

@Sunstealer: szivi, nem kell aggódnod a politikusok fizetése és teljesítménye miatt. az ár/teljesítmény bőven náluk az egyik legmagasabb. Ha az utolsó porszemig el kell adni az egész országot Kínának, akkor sem fognak kiderülni a mutyik és fizetésük akkor is megmarad. Szal emiatt ne izgulj. Intézik már a papírokat.

2011.10.15. 17:49:32

@Vidéki: az az oka, hogy az MTI egy szocreál gittegylet, ahol olyan vén kriptaszökevények dolgoznak, akikben fel sem merül, hogy esetleg valaki poénból hamis feladóval küld nekik mindenféle zöldséget.

@egyenlítő: felfogadnék, nem sajnálnám rá, ha lenne reális esélyem a nyerésre. De párton kívülieknek gyakorlatilag nincs, mert a választópolgárok agymosott hülyék, akik még mindig hisznek abban, hogy a kedvenc politikusuk őket képviseli.

@Táskás Tóni: jó kérdés. Még orbánnak magának sem volt soha életében egy rendes állása. Nem tudok másra gondolni, mint hogy Győző bácsi fizette ki a bányajövedelmeiből a cuki kis viktátor hitelét. Bár végülis ha egy mezei képviselő is 960e-ket visz haza, lehet, hogy miniszterelnökként pár hónap alatt meg lehet keresni a végtörlesztésre valót...

@Ironfist: hogy-hogy? mióta van feljelentési kötelezettség Magyarországon? Eddig úgy tudtam, hogy ilyesmi csak a rendőröket terheli, őket is csak az un. hivatalból üldözendő bűncselekmények esetében...

Ironfist 2011.10.15. 18:06:52

@¦卍®Ξ™:
"mert már aznap bejelentette a jobbik, hogy feljelentést tesz az ügyben."

Ugyanarról a jobbikról beszélsz, aki közleményben kijelentette, hogy nem ad ki demagóg közleményt? :D

@Hörömpő Töhötöm:
"@Ironfist: hogy-hogy? mióta van feljelentési kötelezettség Magyarországon? Eddig úgy tudtam, hogy ilyesmi csak a rendőröket terheli, őket is csak az un. hivatalból üldözendő bűncselekmények esetében..."

Pedig van, ha tudomásod van egy bűncselekményről, és nem teszel semmit, akkor bűnpártoló vagy.

Horizont 2011.10.15. 18:08:33

@Táskás Tóni:
Orbán miből rendezte a hitelét? Emlékszem amikor megjelent könyve (azt hiszem kettő is?) aztán megjelent a feleségének egy szakácskönyve "A konyhaablakból" címmel 2008-ban. Neki nagyobb bevétele lett ebből mint a férjének aki csak 12,37 milliót keresett vele. A Grippen ügyről is rebesgettek holmi kenő pénzről vele kapcsolatban.
2008: "Az Orbán-családnak a sváb-hegyi családi házán kívül egy felcsúti háza, 6 szántója, 4 legelője, 3 szőlőültetvénye, 2 erdeje, 2 nádasa, egy utcája van teljes tulajdonban, valamint 1/4 tulajdonban birtokolnak egy szolnoki és egy parádi lakóházat, 2 legelőt, egy szőlő-gyümölcsöst, 2 beépítetlen telket és egy csatornát. Bankszámláikon összesen 59,2 millió forintjuk van. Igaz, 20 millió forinttal tartoznak." Ez a "csatorna" felkeltette az érdeklődésemet:)))
Tehát 20 milliót fizettek vissza! 3 év alatt. Lehet, hogy Orbán azt hiszi most, hogy tisztán áll az úr előtt, de majd a legvégén derül ki aminek ki kell...

2011.10.15. 18:14:09

Ugyan olyan megélhetési képviselők lettek, mint akik ellen eddig nyomták a dumát. Dolgozni ők is éppen olyan lusták, mint a többi. Igaz a képviselőség jól fizet és még el sem lehet benne fáradni, ha megunja elmegy sörözni vagy moziba. Szarháziak ezek mind, akár jobbról, akár balról. Szégyen hogy ilyen buta, képmutató, léhűtők vannak a parlamentbe.

butab 2011.10.15. 18:15:08

na ez kb ennyi hatalmas hekk : D
<?php
$fejlec="To: MTI <hir@mti.hu>"."\n";
$fejlec .= 'From: A jobbik <media@jobbik.hu>' . "\n";
mail("hir@mti.hu ", "A levél tárgya", "Üzenet szövege : szeretjük a cigányokat!", $fejlec);
?>

egyenlítő 2011.10.15. 18:21:54

@Hörömpő Töhötöm: Kopogtatócédula gyűjtőket " felfogadnék, nem sajnálnám rá", és kifizetnéd őket a bruttó 210 eFt képviselői fizetésedből? Mert hogy ez volt az előzmény :-)

¦卍®Ξ™ 2011.10.15. 18:42:29

@Ironfist:

igen arról a jobbikról beszélek.
adtak ki demagóg közleményt?
idézz párat :)
mindegyikre 10 maszopost, 10 fityiszest és ugyanannyi szdsz2-est lehet idézni:)
még így is valszeg a jobbik listája fogy el hamarabb :)

de ne is kezdjünk bele, van egy ami mindent visz: "egy becsületes párt, becsületes emberek értékalapú közössége" :)

Ironfist 2011.10.15. 19:19:11

@¦卍®Ξ™:
Idézek: "A Jobbik nem ad ki demagóg közleményt", elég demagóg volt? :D A devizahitelesek megsegítéséről szóló töméntelenről már nem is szólva, csak hogy a mostanában kiadottaknál maradjunk.

Mondjuk most nem tudom mi köze ehez a fidesznek, meg a többinek, most kizárólag a jobbikról volt szó, de ha már felhoztad, igen, egy két éves pártnak nyilván tizedannyi demgaóg közleménye van, mint egy húszévesnek.

2011.10.15. 19:34:46

@egyenlítő: Ki. Nem egy olyan nagy tett 80-100e Ft-ot befektetni egy négy éves, havi 140 fixes állásért. Visszaosztva ez kb. havi 2e HUF kiadás a nettó 138e bevételhez képest, ez még mindig erősen pluszos!

@Ironfist: Utána néztem, és tévedsz:
244.§(1) bűnpártolás
2 Aki a nélkül, hogy a bűncselekmény elkövetőjével az elkövetés előt tmegegyezett volna
a) segítséget nyújt ahhoz, hogy az elkövető a hatóság üldözése elől meneküljön,
b) a büntetőeljárás sikerét meghiúsítani törekszik,
c) közreműködik a bűncselekményből származó előny biztosításában,
vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
A bűnpártolás kizárólag szándékosan, tevéssel követhető el.

Sarkalatos hozzászóló 2011.10.15. 20:18:44

@Ironfist: lehet, hogy a Rosenfeld-rendszer idejében még köteles voltál feljelentést tenni bűncselekmény észlelése esetén, de ma már ez nem így van. Sokan ennek ellenére még mindig tévedésben vannak.

¦卍®Ξ™ 2011.10.15. 21:06:03

@Ironfist:
2003 óta párt a jobbik.
akárhogy számolom, az nyolc éves múlt csak pártként, nem kettő.
annyi amennyi ideig szart a sajátjai szájába a maszop. annyi amennyi ideig a fityisz sunyiban lopott közben, és négyszer annyi mint amióta az szdsz2 létezik.

tudod te mi a demagógia, vagy csak a balról érkező fogalmak mennek a fejbe, mint pl. "szenvedélyes igazságbeszéd"? :)
mondd a demagógia mely fajtája ez a kijelentés amit idéztél? :)))))))

remiz (törölt) 2011.10.15. 22:26:47

@¦卍®Ξ™: a demagógia csontkemény alapfajtája.
hu.wikipedia.org/wiki/Demag%C3%B3gia
"A politika és a politológia egyaránt használja, általában tetszetős, részigazságokon, vagy irreális elképzeléseken alapuló politikai programok vagy kijelentések rosszalló (pejoratív) megjelölésére."

de amúgy ha lejjebb mész, az érzelmi támadás és az oda nem illő tény kategóriájába is beleesik (ugyanis eredetileg a képviselők fizetéséről volt szó, ezt nagy retorikai trükkel kis novákköcsög barátunk egyből azzá változtatta, h a Jobbik sose stbstb ugye tudjuk, h a Jobbik mindig a mentelmi jog eltörlése mellet fog kardoskodni? nyílván a jobbiknál sose hagyhatjuk ki a goebbelsi propaganda eszközei alpontot sem.)

¦卍®Ξ™ 2011.10.15. 22:58:01

@remiz: :))))))))))))))))))

bazzeg ez a mondat: "A Jobbik nem ad ki demagóg közleményt" részigazság, vagy érzelmi támadás, irreális elképzelés, oda nem illő tény, érzelmi ráhatás, vagy előítélet kihasználása? :)
nem. ez a mondat egyszerűen hazugság. nem demagóg retorika.

az a baj, hogy a balrogok és a libbantak a demagógia fogalmát ugyanúgy a szemét kategóriájába csépelte, mint a náci kifejezést
a nácikártya és a demagógiakártya már olyannyira elfogadott lett a közhasználatban, mintha valóban érdemi érv, vagy valódi minősítés lenne.
holott demagógiára hivatkozva nem meghallgatni a másik felet és szarni arra miből ered a vélt demagógiája; maga a nácizmus, ugyanekkor, nácizni a jelen korban; maga a demagógia.

mondj nekem annál nyilvánvalóbb demagógiát, miszerint minden ember egyformán értékes.
aki ma ezt mondja, az felvilágosult, racionális européer, az pedig aki tapasztalati adatok alapján ezt cáfolja az demagóg :)

remiz (törölt) 2011.10.15. 23:22:38

@¦卍®Ξ™: ezt a balrogos és libbantas nácis dolgot nem tudom igazán követni, úgy is mondhatnám, az érzelmi(leg túlfűtött szavakkal való) demagóg támadás alapesetét nyomod:))

az, h minden ember egyformán értékes, az egy irány, nem egy tapasztalati tény. egy attitűd. egy wish. kb a szolidaritás, tehát, h a gyengébbeket segítjük.
index.hu/video/2011/10/15/ciganykodunk_a_diszkriminalo_vallalkozokkal/
pl, h ilyen ne legyen. meg, h 'akinek semmilye sincs, az annyit is ér' se. csakmer valakinek többet sikerült lopnia.

Sarkalatos hozzászóló 2011.10.16. 00:07:16

@remiz:

"minden ember egyformán értékes, az egy irány, nem egy tapasztalati tény"

Ez mekkora bullshit. Neked egyformán értékes minden ember? A vállalkozóknak meg meg kéne hagyni a jogot, hogy azt vegyenek fel, akit akarnak, és azért, mert a saját pénzüket kockáztatják. Kabaré, hogy veszi magának a jogot az állam, hogy ebbe belepofázzon, jó hogy nem már abba szól bele, hogy kivel éld le az életed. Kíváncsi vagyok, hogy a zsindex.hu mivel indokolná, miért nem veszi fel Perge Ottót publicistának, vagy Júszef el-Kudszit külpolitikai rovatvezetőnek.

¦卍®Ξ™ 2011.10.16. 00:09:00

@remiz:

értem én, hogy nem érted.
már előre értettem. miként azt is, hogy a kérdésre nem lesz válasz :)

a videóhoz:
ejj, hát nincs az indexnél egy cigány alkalmazott, hogy nem cigánynak kellett eljátszania a szerepet?
még mindig? azóta sem? rasszisták tán ott az indexnél? :)

¦卍®Ξ™ 2011.10.16. 00:13:41

@¦卍®Ξ™:

ja igen:
"minden ember egyformán értékes, az egy irány, nem egy tapasztalati tény"
ez most miért is?
mondta valaki, hogy tapasztalati tény?
éppen azt mondtam, hogy tapasztalati tényekkel cáfolják ezt :)

Sarkalatos hozzászóló 2011.10.16. 00:14:26

@remiz: az meg még rosszabb, ha valakinek ez nem tapasztalati tény, hogy mindenki egyformán értékes, hanem tapasztalatai és főleg az őt megbízó Zemberek ellenére megcélzott irány.

Sarkalatos hozzászóló 2011.10.16. 00:17:13

@¦卍®Ξ™: nem rászisták, mert bibsivel viszont dugig van a szerkesztőség, vagyis kompenzálják azt, hogy Kolompár Renátójuk meg nincs. Mivel a zsidókból hatmilliárdan haltak meg, cigányok közül meg a Btk. mai állása szerint talán egymillióan, ezért bőven korrekt faji arányokat tartanak fenn.

remiz (törölt) 2011.10.16. 00:21:20

@¦卍®Ξ™: böszmenagy kamufájter vagy. no problem.
Nyílván ha nem akarsz elfogadni 1 választ se, megtörténik az a sosegondolt dolog, h
válasz: nem is lesz. Döbbenet. de tényleg.
Érthetetlennek mondjuk nem mondanám.
mondjuk folytatni nincs értelme.
ezt.

¦卍®Ξ™ 2011.10.16. 00:31:02

@remiz:

bocsi, nem tudtam, hogy szerinted a kérdésre amit írtál az a válasz.
talán mert a kérdések azok a mondatok, melyeknek a végén kérdőjel van.
mivel hozzászólásomban egyetlen kérdőjellel végződő mondat szerepelt és arra nem látok relevanciát a válaszodban, - mely mellékesen megjegyezve baromság volt, lévén egy teljesen értelmetlen kijelentést tartalmazott, mint azt már kifejtettem - bátorkodtam úgy értékelni, hogy nem válaszoltál rá.
ámde legyen, megszoktuk már a libbant balrogoktól, hogy igyekeznek minőségi trollként kérdésre nem felelni, cserébe azonban random baromságokat beszélni.

egyenlítő 2011.10.16. 01:10:23

Már hogy lenne minden ember egyformán értékes? Hülyeség! Hiszem belőlem csak egy van, másokból meg sok milliárd!

Ezek a libbant balrogok meg már vagy 700 éve mérgezik a világot. Nélkülük még mindig a hős lovagok és az istentől rendelt királyok korában élnénk! A XV. században kellett volna az első "művész" torkát elvágni, aki Isten helyett magának tulajdonította az alkotását! Sőt, még előbb, az első lombard bankárt agyonverni!

GatyaPityu 2011.10.16. 01:40:11

Simán meg lehet csinálni egy ilyen hekkelést. A középiskola végén az osztály eminens és egyben kocka éltanulója művelt ilyet, hogy meghamisította az e-mail feladóját. Én nem értek hozzá, de tudom hogy meg lehet csinálni. Úgyhogy akár még igaz is lehet a hír.

asmodean 2011.10.16. 12:04:04

@egyenlítő:
Na például ez egy ékes példája a demagógiának.

remiz (törölt) 2011.10.16. 15:08:04

@¦卍®Ξ™: nem igaz, h a kérdőmondatok végén kérdőjel van. nézd át egy kicsit az alárendelő mondatok végén milyen írásjelet kell tenni. kurva nehéz ez a helyesírás, nemigaz. kicsit érettségizz, aztán majd a palimadár is levizsgáztat. mellesleg a kommentnyelv tök más, mint az akadémiai. erről se hallottál.(na, tegyek ide kérdőjelet.és ide.ide.)

az index videonak az az értelme, h vagy 1 ember, aki hófehér, mint 7 törpe. és bemondja, h a neve kolompár x és nem veszik fel. ezzel bizonyítjuk, h NÉV alapján szelektálnak. ez így most érthető vagy lassabban írjam.

szivike, sztem komolyan tükör elé kellene állnod és be kellene vallanod magadnak, h nem vagy náci. egy rasszista papagáj, legfeljebb az. de az kurvára.

¦卍®Ξ™ 2011.10.16. 17:34:59

@remiz: :)))))))))

édes pofa vagy ahogyan bizonygatod milyen ostoba vagy :)

- olyan, hogy alárendelő mondat nincs. olyan van, hogy alárendelő összetett mondat.
- a kérdőmondatok végén !mindig! kérdőjel van.
- az alárendelő összetett mondatok végére mindig olyan írásjelet kell tenni, amit a főmondat fajtája megkíván, a mellékmondat csupán mindig a főmondat valamely mondatrészét fejti ki bővebben, azaz nem változtat a mondat fajtáján.
a mondat szintagmatikus szerkezeti rendszerének megfelelő a az összetett mondatban a mondatrészek viszonya, akár prediktív, akár alárendelő, akár mellérendelő, akár állandósult, akár álszintagma szerkezetről van szó, nem változtat semmin a mondat fajtáján.
az írásjeleket pedig a mondat fajtája szerint kell használni.

kommentnyelv nincs, magyar nyelv van. és ostoba kommentelő. esetedben a példa adott.

kiccsibe, te azt hitted, hogy nem értem mit szeretnének üzenni a cigányt nem alkalmazó indexesek? :)

hát nincs mese, komolyan bevallom, nem vagyok náci.
...bár nem értem, miért kell ezt tennem, mert nem állítottam az ellenkezőjét. :)

de talán ha bármennyi érzéked lenne a stilisztikához akár nyelv- akár irodalomtudomány szempontjából, akkor már az első pillanatokban látható lenne számodra is, elolvasva a mondataidat, hogy egy szánalmasan alacsony qualitással bíró lingvisztikai antitálentum vagy, s teljesen feleslegesen veszed a levegőt azon célból, hogy kommunikálni próbálj a tiédnél fejlettebb idegrendszerrel rendelkező, gondolkodó lényekkel.
most, hogy már érted miért nem hallgatnak rád a csigák, elbúcsúzom :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.10.16. 20:55:12

Természetesen meghekkelték a hazafiak oldalát.
Amúgy a 3. és 4. bekezdés akár szijjártó stílusú is lehetne.

remiz (törölt) 2011.10.16. 21:28:00

@¦卍®Ξ™:
stilisztikához.
de talán ha bármennyi....
stílustündér, várjál, akkor inkább így kezdem:
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
kicsi mamagáj. raszta paszta. rasszista vagy.
hogyne lenne kommentnyelv. sms nyelv is van. emailnyelv is. beszélt nyelv is.
hát mikor látsz mondjuk egy lapban kinyomtatva ilyet ;)))))))?%+)))))
mikor kezdesz egy lapban egy mondatot kisbetűvel.
kicccsávó, mikor. ilyet se.
azt kérdeztem, h mikor. látod, ott egy kérdő tagmondat(ami valóban nem a fő), a végén pont. ennyit állítottam.pont.
az volna a kérdésem, h minden ember egyenlő-e. így sikerült feltenni a kérdést.
? nélkül. mert azt kérdezted, olyat hogy lehet.
mellesleg ennek a végére ? jelet is írhatunk. Ugye látod, h miért? nehéz az életed.
mert egyrészt felületes vagy másrészt buta.
de itt még (=!(???-t is írhatunk a végére.
mert itt nincs akadémiai szabályzat.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.10.16. 21:33:41

@¦卍®Ξ™: Te figyelj!Múltkor azt írtad,Conv üdvözöl mindenkit.Nem te vagy az véletlenül?
Csak mert az enyhén fölényes,szelleméhez hasonló stílusod nagyon hasonlít.:))

¦卍®Ξ™ 2011.10.16. 22:03:52

@Tigeri: de igen, már írtam, hogy én vagyok :) az előtt is :)

¦卍®Ξ™ 2011.10.16. 22:16:55

@remiz:
még egyszer mondom. kommentnyelv, sms nyelv, emailnyelv, nincs. magyar nyelv van.
a magyar nyelven belül nyelvezet van, úgy mint szleng, zsargon, argó.
természetesen, lehet tenni pontot, vesszőt, felkiáltójelet bárhova. akár szó közepére is. csak az úgy nem helyes.
de ezt te nem értheted, ehhez kell a csigák szellemi nívója minimum.

remiz (törölt) 2011.10.16. 22:21:16

@Tigeri: ja, látom, ez egy haveri játszótér. nem szoktam ide járni.
erre pont kifogok 1 überkardinális agykatasztrófát.
na mind1, most már tudom, kivel nem.
(és akkor a Conv nevű klónrasszistával se, ugye?)
ha erre tévednék.

remiz (törölt) 2011.10.16. 22:28:25

@¦卍®Ξ™: aha, jó.
te megmondod, mi a helyes. itt.
mimimimi????mimimi???mimi??mi?
a helyes.
jajjjj.
na, én most nem magyarázok tovább.
írd be a googleba, én már vicces előadást is hallgattam róla.
vicces Shakespeare-t sms-re fordítani, próbálkozz.
kimásoltam neked egy hírt.
www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/sms-nyelven-irta-dolgozatat-rogton-egyest-kapott-291974
de lehet, h te vagy Gizi néni.
mind1, hagyjuk az egészet. üknagymamám szerint nincs is olyan, h számítógép.
igaz, h ő már meghalt.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.10.16. 22:31:30

@remiz: Figyelj,ő jó gyerek.Ezt a rasszizmust meg könyörgöm felejtsd már el!
@¦卍®Ξ™: Na,azt a részt pont nem olvastam.

¦卍®Ξ™ 2011.10.16. 22:34:06

@remiz:
írd be a gugliba, boszorkány. látod mennyi találat van rá?
tehát boszorkányok pedig vannak.

azon valóban vannak hülyék. pl. te is :)

Sörhastáncos 2011.10.16. 22:39:12

A túrórudis IKSZ-esek is a hekkerekkel találkoztak?
nol.hu/belfold/tobb_idegennyelvu_musort_akar_az_iksz
Ugyanúgy MTI, és érdekes, mert a hoffmanni koncepcióval kevéssé illik össze... Mit fognak tenni, kinyögik, hogy az ideával egyetértenek, de csak az ógörög hangsávok feliratozását illetően?

Sörhastáncos 2011.10.16. 22:40:10

(Amúgy azért hekkergyanús, mert meglepően értelmes ötlet ettől a bandától.)

remiz (törölt) 2011.10.16. 22:44:44

@Tigeri:
tőlem.
de nézd már meg az ortopéd válaszait.

Sarkalatos hozzászóló 2011.10.16. 22:47:31

"Negyedik a Szociális Unió (Szili Katalin pártja) színeiben induló Bányász Róbert lett 1 százalékkal. (Bányász 102 szavazatot kapott, miközben a jelöltállításhoz 750 ajánlószelvényre volt szükség. Elsőként éppen ő adta le a szelvényeket.)"

Egy Novák Előd megkapargathatná a SZU jelöltjének a szelvényeit... Vagy talán a Zsidesz gyűjtött neki?

¦卍®Ξ™ 2011.10.16. 23:04:22

@remiz:
no akkor, ha már tényleg ennyire hibbant vagy, megvilágítom neked a dolgokat a valóságukban:

az első linked úgy kezdődik, hogy:
"A magyar nyelv rövidített, butított változata terjed"
ebben a lényeges a "változat" szó (persze a butított is lényeges, hiszen te vagy a cél és használó közönsége)

a második linked:
"Az sms még nincs húszéves technológia, magyarországi elterjedtsége alig másfél évtizedes, s máris egyedi nyelvhasználati módott hozott létre, amelyet nevezhetünk új beszéltnyelviség vagy – Balázs Géza meghatározásával – másodlagos szóbeliségnek."
ebben a lényeges a "nyelvhasználati mód".

teccik érteni?
nem nyelv, hanem nyelvhasználati mód, változat.
tudod a nógrádi, szabolcsi, bácskai, stb. tájszólás és tájszavak használatakor sem beszélünk másik nyelvről csak egy változatról.

az, hogy a hozzád hasonlóan csökevényes értelmezési képességgel bíró nyomorúságos életformák is értsék a dolgot, s ne okozzon nekik logikai akadályokat a több szóból álló fogalmi értelmezés, nem sms nyelvhasználati módnak, nevezik pl, hanem sms nyelvnek. szleng.

remiz (törölt) 2011.10.16. 23:21:48

@¦卍®Ξ™: kész a csávó.
és nem is sms nyelv, hanem sms-nyelv, ugye?
figyelj, 10 perc alatt csinálok neked olyan sms-nyelvet, amiben nem lesznek szavak.
vagy nem fogod visszavezetni, h angol vagy magyar.
www.slideshare.net/gergelyi/az-e-nyelv-magyar-vltozata
még ezt is olvasd el.
tehát, van sms-nyelv, e-nyelv is ennek a magyar(abb) egyik változata.
és nem a magyarnak szlengváltozata az sms-nyelv.
de most nekem miért kell nyelvészeti kérdésekről oktatnom
ingyér egy vadbarmot????????????
miért?????????
óvasságeci.nepofázz.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.10.16. 23:31:27

@¦卍®Ξ™: @remiz: Tudjátok még miről megy a vita?Az egyik pókember rajzfilmben volt egy olyan,hogy Amerika kapitány és a Vörös koponya évtizedeken át verekedtek egy idősíkban/csapdában vagy hol.Ahogy elnézem ez is eltart egy darabig.:)) Na jóéjt!

remiz (törölt) 2011.10.16. 23:42:20

@Tigeri: jaja, mindenképp hipervicces
(csak unalmas a film, amit nézek közben, de még a végéig kihúzom)
:)))
Jóéjt.

¦卍®Ξ™ 2011.10.16. 23:52:11

@Tigeri:
csupán annyi, hogy állítása szerint a kérdő mondatok végén nincs kérdőjel a magyar nyelvtan szabályai szerint.
ezt igazolandó tolja a faszságokat sms nyelvről.

persze ezt a témát azért vette elő, mert rohadt kínos lett volna neki válaszolni egy egyszerű kérdésre, inkább azt mondta, nem tudta, hogy az kérdés aminek a végén kérdőjel van.

eccerű libbant troll a kiscsávó, és mint ilyen, síkhülye szegény, nem veszi észre mikor szarnak a szájába, boldogan tátog tovább :)

remiz (törölt) 2011.10.17. 00:12:09

@¦卍®Ξ™:
még tart a film:))
"talán mert a kérdések azok a mondatok, melyeknek a végén kérdőjel van."
(idézet egy ismeretlen zsenitől)
azt kérdeztem, hogy miért. <---- látodbazdmeg, itt sincs.
igen, 1 helyen én is hibáztam: kérdő mondatot(=kérdés) kellett volna írnom kérdőmondat helyett. de hát nézd meg bazdmeg az utolsó kommented, h még ezt a különbséget se tudod.
merugye kérdő mondat és kérdőmondat sem ugyanaz.
tudod, magyar tanár és magyartanár.
illetve valóban állítottam, h létezik kommentnyelv, aminél nem kell ugyanazokat az írásjeleket kitenni, mint amit az akadémiai szabályzat előír, lehet sokkal kreatívabban használni???:::)))(((
bárhogy. felületesebben is.
viszont lassan végetér a film.

Conv mindenkit üdvözöl, áve.

¦卍®Ξ™ 2011.10.17. 00:21:03

@remiz:
olyan nincs, hogy kérdőmondat .
hidd el, a kérdő mondatok [(kérdések) az egy szavas kérdések is mondatok. pl.: érted?] végén pedig mindig van kérdőjel a magyar helyesírás szabályai szerint. innen ismerhető fel a kérdő mondat.

buta vagy mint a tök. ám ez nem baj.
a baj az, hogy te vagy a jövő nemzedék.

érted, tökvirágocska?

remiz (törölt) 2011.10.17. 00:40:20

"talán mert a kérdések azok a mondatok, melyeknek a végén kérdőjel van."

Felteszem a kérdést, ebben a mondatban, ami egy kérdés, és nem érdekel, hogy kérdő-e vagy sem, hiszen kérdezlek, bazdmeg, tehát kérdés, ami szintén nem akadémiailag van definiálva, vagy egy kérdőjellel, hanem azzal, hogy várom a válaszod, bazdmeg, hogy neked van címezve, hogy mégis miért. pont. a végén.
szabály szerint. akadémiailag.
kérdezve vagy egy ponttal végződő mondatban.
bazdmeg.

ebben az országban most van gond szivi.
kurva nagy gond, ez a blog is erről szól.
és temiattad.
a film véget ért.
ámen.

látjátok feleim szümtükkel 2011.10.17. 10:03:51

Erről a blogról nekem az jutott eszembe, hogy a kádári időkben könnyű dolga volt a pártnak a káderek utánpótlásával, mert csak egy pártnak kellett nevelni. Ugye bekerült a gyerek az úttörőbe, ha jó családból jött, akkor egyenes útja volt a KISZ-hez, onnan pedig a párt különböző apparátusaihoz. Ha megpróbálta megharapni azt a kezet, amelyik etette, könnyű volt pofán vágni, mehetett DOLGOZNI valamelyik állami vállalathoz.
Manapság azonban sok párt van, de egy a brancs, ezért nehezebb a dolgot úgy megszervezni, hogy ne lógjon ki a lóláb. Amikor egy saját nevelés önállósodni akar, nehezebb beigazítani a sorba. Szerintem ez történt ebben az esetben is, valakinek érdeke volt a Jobbik nyomulásának megakasztása. Lehet válogatni, hogy kinek. A különbség csak annyi, hogy nem küldik dolgozni, legfeljebb diplomatának, vagy egy társaság felügyelő bizottságába.

Cateran 2011.10.17. 10:31:39

@remiz:
"azt kérdeztem, hogy miért. <---- látodbazdmeg, itt sincs."

Hat talan azert mert ez sosem volt kerdes, akkor sem,ha szerepel benne a miert:) Kijelento, esetleg felszolito, de nem kerdo:)
Mondjuk szeretnek latni 1 olyan mondatot, ami kerdes es nem kerdojel van a vegen:)

Joe.UK 2011.10.17. 20:48:07

@Cateran: Conv oldalakon keresztul magyarazta neki megsem fogta fel, sztem ne kezdd el te is. Remenytelen.

sirsteve 2011.10.18. 07:35:32

Nem tudom, írta-e már valaki, de szerintem szalagmunkában végzett gombnyogatásért ebben az országban bárki más csak minimálbért kap, esetleg műszakpótlékkal. Ráadásul a szalagon dolgozónak még a felelőssége is nagyobb, mert ha hibázik, azonnal kirúgják.

Melchi Zadok 2011.10.18. 08:21:33

@bulvármédiás =>:
"Elsőre jó és szimpatikus a Jobbik javaslata"

otromba tévedés. ez a javaslat csak arra lett volna jó, hogy méginkább megágyazzon az amúgy is döbbenetes mértékű korrupciónak.
az egész magyar politikai közélet összes problémájának alfája a pártfinanszírozás elégtelensége. a jobbik erre tett volna rá még egy lapáttal.
igazi populista balfaszság, nem csoda, hogy drága polgáraink olyan imádattal repülnek rá, mint szarra a légy...

Ádámka Auditore 2013.10.28. 09:44:35

Most 1,5-2 milliókat is hazavisznek naponta, mégis kilóra megvették az összeset transznáci gazadasági potentátok vagy hazai oligarchák. Akit meg lehet venni, annak a sok sem elég, akit meg nem, azt nem lehet megvenni akkor sem, ha 300.000-ret kapna csak nettóban képviselőként. Abban igazat adok neked, hogy a pártfinanszírozást tényleg radikálisan át kellene alakítani. Az a legnagyobb gond, hogy annak az érdekeit képviselik ezek a politikai kurvák, aki többet fizet nekik. Márpedig nem az átlagos, tisztességesen dolgozó és adózó állampolgár fog nekik fizetni, se nem a kkv-k tulajdonosai, hanem kontinenseken átívelő gazdasági tevékenységet folytató, gigantikus tőkeegyesítő gazdasági társaságok, velük szemben pedig egy Simicska jelenti a "nemzeti oldalt". Meg más jellegű érdekcsoportok lobbistái. (Itthon pl. az etnobusiness) Azt viszont nem értem, miért lenne rossz, ha az átlag medián jövedelemhez lennének kötve a juttatásaik? Akkor legalább profitálnának belőle, hogy nem a globáltőke , esetleg aCsányik vagy Leisztingerek érdekeit szolgálják, hanem a magyar népét.

Ádámka Auditore 2013.10.28. 10:04:59

Pártfinanszírozásnál egyébként az lenne a legfontosabb szerintem, hogy bármilyen összeget, amit nem a költségvetésből juttatnak számukra természetes vagy jogi személyek, azt csak és kizárólag - a párt számára - anonim módon tehessék. Hogy a párt ne tudja, kitől kapta azt a pénzt és később a forrásokat juttató személyek ne tudjanak rájuk befolyást gyakorolni. Jó, fennáll annak a veszélye, hogy mindenféle kétes forrás érkezik majd oda és pénzmosodává válnának a pártok, persze ezt korrigálja és tompítja, ha megfelelően betartják és betartatják a pénzmosás elleni törvény szabályait, megfelelően érvényesülnek az eddig is jól működő tilalmak és természetesen a tranzakciót lebonyolító hitelintézet oldalán nem lenne semmi anonim és titkos. Meg még mindig jobb, mintha a kormány helyett egy gigantikus ZRT ügyvezetése, az Országgyűlés helyett pedig ugyanennek a gt-nek a senki által meg nem választott közgyűlése gyakorolná a valódi hatalmat és az ő érdekeik érvényesülnének az állampolgári érdekek rovására. Meg természetesen egyfajta limitet is fel kellene állítani, hogy maximum egy párt mennyi pénzt kaphat, már csak az egyenlő versenyfeltételek jegyében is.

Ádámka Auditore 2013.10.28. 10:07:40

Aki pedig kérkedne azzal és nyilvánosságra hozná, hogy egy pártnak mennyi pénzt juttatott, nos...erre kreálni kellene egy új BTK tényállást az államellenes bűncselekmények között.

Ádámka Auditore 2013.10.28. 10:18:05

*állampolgári és össztársadalmi érdekek rovására

Arra akartam kilyukadni, hogy szerintem a mai rendszerben a közérdek alá van rendelve a privát gazdasági hatalom hatalmi gócpontjainak és ezeknek a magánérdeke a közérdek rovására érvényesül.

süti beállítások módosítása