Skip to content


       Szűrés lista

Ha nincsenek rendszer ellen tüntetők, nincs is miről hírt adni

Az utóbbi idők legnagyobb tömegrendezvényét hozta össze az Erzsébet híd pesti hídfőjénél az "Egymillióan a magyar sajtószabadságért" csoport és azok, akiknek "Nem tetszik a rendszer" ...

Mivel még az LMP 18 résztvevővel dúsított megemlékezésről is szép nagy terjedelemben számolt például a megújult MNO, szétnéztem gyorsan, hogy dübörög a közszolgálat.

Mivel a Nemzeti Együttműködés Rendszere mindenkire kiterjed, a NER-nek pedig csak nyertesei vannak, így a RENDSZER ellen nem is tüntetnek. Ami pedig nincs, arról nem is lehet hírt adni.

Hirado.hu - "A közszolgálati médiaszolgáltatók hírportálja"
Közszolgálat = a mi adónkból finanszírozott.Magyarhirlap.hu

Minden lényeges hír a címlapon:
KITÜNTETÉSEK OKTÓBER 23-A ALKALMÁBÓL
AJÁNLÓ - EXKLUZÍV INTERJÚ DÖRNER GYÖRGGYEL
TARLÓS: A CSENDES TÖBBSÉG MA RENDET ÉS ÁTGONDOLT FEJLESZTÉSEKET AKAR BUDAPESTEN
GYÖNGYÖSPATÁN EMLÉKEZETT A JOBBIK
MEGEMLÉKEZÉS A HŐSÖKRŐL

Magyar Nemzet Online:
Hír az SZDSZ-ről (!), hír az LMP-ről, hír az MSZP-ről, és természetes Navracsics a vezető helyen:Hirtv.hu
Nos, a hírtv.hu megszűnt, az mno.hu egyik aloldal lett. Összenőtt, ami amúgy is összetartozik.

MTI.hu
A szinténi adóforintokból finanszírozott MTI nulla darab hírt adott ki a tüntetésről. Mivel a média nagy része az MTI-híreket másolja+illeszti, így az MTI húzása különösen aljas.Korrekt módon villámgyorsan válaszolt az UTV-nek írt levelemre a cég, hogy miért pont az Erzsébet híd pesti hídfőjénél lévő kamerájuk nem ad élő képet:


"Utasításról szó sincs, inkább felelőtlenségről a politikai erők részéről.
Az UTV-t nem hajlandó támogatni se jobb-, se a baloldal, annak ellenére, hogy ez egy világszínvonalú és egyedül álló "Hungaricum"!
 
Az UTV rendszere az interneten és internettel kapcsolatban fellelhető legkorszerűbb technológiákat és protokolokat használja. Hazánkban a ’90-es évek elején megjelenő internet azonban nem az élő képközvetítésekre lett kialakítva és manapság sem igazán a legalkalmasabb erre. Azonban – mint látható – meg lehet oldani, csak tudni, érteni kell azokat az eljárásokat, amelyekkel ezek a problémák megkerülhetők. Meghibásodás esetén azonban ezek az internetes technikai csökevények azonnal megmutatkoznak pl. abban, hogy a rendszer az utolsó hibátlan képsorozatot ismételgeti a javításig, cseréig - mint jelen esetben az Erzsébet híd hídfőinél.
 
Minden rendszer sajátosságából fakadóan időnként meghibásodik. Szerencsére legtöbbször távirányítással képesek vagyunk a problémákat orvosolni. Azonban a szélsőséges időjárási viszonyok és az eszközök élettartamának végessége miatt előfordul, hogy néhány berendezés a helyszínen megy tönkre. Ilyen esetben azonban nem tudunk azonnal javítani, cserélni, mivel a gazdaságossági szempontok nem teszik lehetővé.
A kamerák villanyoszlopokon több mint 10 méteres magasságban vannak elhelyezve, melyeket csak az úttestre állított darukról lehet csak elérni. Tehát a helyszíni kivonulásokra a meghibásodott műszeren kívül autódarut kell bérelnünk, illetve hatósági engedélyt szereznünk a munkavégzéshez és a forgalom korlátozásához. A körülményeket figyelembevéve látható, hogy egy eszköz cseréjét nem éri meg elvégezni ennyi procedúra és költség alapján, tehát kénytelenek vagyunk kivárni, míg több helyszín munkái összegyűlnek.
Természetesen ezen az állapoton tudunk változtatni abban az esetben, ha az UTV szolgáltatásait fizetőssé tesszük, hiszen akkor nem ezek a gazdaságossági szempontok tolakodnak előtérbe. Jelenleg az UTV-t magáncég üzemelteti saját költségén. Költségvetési támogatásban – információs közszolgáltatás ellátása ellenére sem részesülünk!
 
Ez úton kérjük türelmét, megértését és elnézését a kellemetlenségért!" 

Címkék: média

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr123324280

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem tetszik a rendszer – videó 2011.10.24. 21:33:00

Ha már a tüntetésen jártunk, fogtuk a kameránkat, mikrofonunkat és megkérdeztünk ezt-azt, miért nem tetszik nekik a rendszer. Szerencsénkre minden közszereplő készséggel állt jóképű riporterünk elé, még úgy is, hogy az egész stáb Humperdick háziborának...

Trackback: Zsebcipolla kabaréhónapja 2011.10.24. 21:10:41

p { margin-bottom: 0.21cm; }Tanulságos volt az utóbbi hónap.  p { margin-bottom: 0.21cm; }Tanulságos volt az utóbbi hónapHajléktalanügyi népbiztossá vált Józsefváros hajléktalanüldözője, Hoffmann Rózsa államtitkár asszony esmég kapott néh...

Trackback: Ha észreveszed, hogy döglött hajón lovagolsz,- szállj le róla 2011.10.24. 20:05:40

Elnézést a képzavarért, de mióta a Kedves Vezető leszokott a dakota közmondásokról teljesen megzavarodtam. Az indiánok lovas népek voltak, ezért megértettem a közmondásaikat, de mióta a Nagy Vezér áttért a viking (hajós) mondásokra teljesen tanácstalan...

Trackback: Miénk volt a tér 2011.10.24. 15:28:19

Életemben először tüntettem. A Nem tetszik a rendszer?! internetes mozgalom meghívására, stílszerűen a Szabas Sajtó útjára. Akit az események szép kronológijus egymásutánja érdekel, olvassák el az Index tudósítását. Nem megfigyelőként voltam ott, hanem...

Trackback: Alternatív köztársasági elnököt! :-) - fotó, videó 2011.10.23. 19:04:26

Nahát, hogy micsoda véletlenek vannak...Az UTV Közlekedési képinformációs portál kamerái érdekes módon már megint meghibásodhattak, ugyanis – akárcsak március 15-én – most sem lehet látni élőképeket az Egymillióan a sajtószabadságért tüntet...

Trackback: Alternatív köztársasági elnököt! :-) - fotó, videó 2011.10.23. 19:00:15

Nahát, hogy micsoda véletlenek vannak...Az UTV Közlekedési képinformációs portál kamerái érdekes módon már megint meghibásodhattak, ugyanis – akárcsak március 15-én – most sem lehet látni élőképeket az Egymillióan a sajtószabadságért tüntet...

Trackback: Érdekes véletlenek 2011.10.23. 18:10:40

Március 15-én az Egymillióan a magyar sajtószabadságért első tüntetésén, nem adtak élő képet az UTV kamerái. Akkor az illetékesek megpróbálták kimagyarázni magukat:„Rengetegen reklamáltak nálunk a sajtószabadságért tartott tüntetés napján, márciu...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steve the Great 2011.10.23. 18:02:53

Ez nem túl meglepő.
Azt azonban tegyük hozzá, hogy pl. az mr2 híreiben most adtak egy egészen hosszú, bejátszásokkal tarkított, szerintem teljesen korrekt beszámolót erről.

Sz.Olga 2011.10.23. 18:04:55

Ebből is látszik, hogy sajtószabadság van. A sajtó arról ír, amiről szabad.

Steve the Great 2011.10.23. 18:08:43

Meg azt is tegyük hozzá, hogy a hirado hu-n most éppen ez a vezető hír. Szóval a korrektség jegyében jó lenne frissíteni a posztot.

fuckin' country 2011.10.23. 18:10:56

Na ezért nem volt fideszgyűlés. A millások maguk tízszer annyian voltak (még ebben a tüntetésre totálisan alkalmatlan időjárásban is), mint az összes állami és pártrendezvényen összesen (incl. Jobbik, MSZP és tsaik). Ez mutatta meg, mekkora is a tényleges támogatottsága a különféle pártoknak...

Sz.Olga 2011.10.23. 18:21:25

@Steve the Great:

Mi van? Nem tetszik a rendszer? :)

A Hirado.hu - érezve mekkora gáz,- gyorsan kitett egy 5 soros hírecskét, és ettől most legyen a polgárnak orgazmusa?

Nem. Nem tetszik a rendszer. Nem tetszik, hogy a közszolgálati média a nemtetszik rendszer kritika nélküli kiszolgálója, közpénzből!

kavinton 2011.10.23. 18:23:15

Ez az UTV-s bullshit egész megnyerő. Amikor pedig meg nem ad képet, mert hiba van a rendszerben, az egészet a földönkívüliekre meg az elmúlt 8 évre lehet kenni.
Amúgy mint egy vidéki szolgáltató ügyfélszolgálatosa, csak dicsérni tudom a szöveg megalkotóját. Néha nekem is ilyen szövegekhez kell nyúlnom, amikor nem akarja a cég pontosan megmondani, miért is történt ami történt. Mondjuk, egy forgalom figyelő kamerarendszer esetén elég nagy pofátlanság arra hivatkozni, hogy a rendszer ismételgeti az utolsó hibátlan képsorokat, amik mondjuk 1 hetesek. Ezen még a fejlődnie kell a szöveg megalkotójának...

kormányzó 2011.10.23. 18:33:16

A zmtv mai főműsora: A Félelem bére!

ketroot 2011.10.23. 18:34:54

Komolyan, amit levágnak 1-2 "konzervatív" oldalon, ritka gusztustalan.

Virág et. 2011.10.23. 19:13:39

Közben megjelent valami szarozós, ordítozós szemét az MNO-n. Érezhető, hogy frusztráltak. Gondolom feltűnt nekik, hogy vannak akik úgy tiltakoznak, hogy közben semmit nem gyújtanak fel. Bár majd biztos jön egy Rákay Philip aki megszámolja és rájön, hogy nem is volt ma senki az Erzsébet hídnál.

Secnir 2011.10.23. 19:34:01

UTV:
érdekesség az, hogy amikor felnéztem, azon az egy kamerán állókép volt, (egy nyári esti), a másikon éjszakai álló ugyanúgy, míg az erzsébet-híd BUDAI oldalán lévő kamerák is vmi ezeréves felvételt sugároztak (éjszakai-nappali felváltva).
tehát egy meghibásodott, a többi pedig nekiállt archivumokat böngészni. aham, értem.
a budai oldal megjavult igen hirtelen és magától.

Béla Bácsi 2011.10.23. 19:36:59

@Virág et.: Tényleg kár, hogy nem tették ki! A képekből itélve a "tüntetők" 80%-a elhülyült pesti nyugger, a maradék meg meghatározhatatlan nemű egyemista. Ezeknek naná, hogy nem tetszik a rendszer! Először is 80%-uknak a totál rákosizmus lenne megfelelő, a 20% meg maga se tudja, hogy mit akar, meg hogy fiú-e vagy lány. (Talán több drogot, több Zsigetet, még több homoszexális parádét, több teadélutánt az elnyomott cigányokkal, ki tudja? Who...who knows anything?)
Tényleg szégyenteljes a kormány, ahogyan (sikertelenül) megpróbálta kordában tartani a hazudozó libsi-bipsi sajtót, akik zsidó-, és cigányprogromokat vizionálnak Magyarországon,amiért megpróbálja visszafordítani ( a szerintem visszafordíthatatlan) eróziót a magyar populációban és a magyar gazdasági életben, amit 8 éves (dicsőséges) "európai" liberalizmus hozott el, amiért megpróbálja a magyar közpénzek egy kis töredékét magyar embereknek tetsző színházi előadások finanszírozására fordítani, amiért nem tett csodát és nem fizette ki minden polgár adósságát az első napon a saját zsebéből...
Most kellett volna előszedni a szemkilövős rendőröket és kiemelt juttatásért "feloszlatni" velük a tömeget! Akkor mit sírna a kis európai szátok?

Virág et. 2011.10.23. 19:53:22

@Béla Bácsi: Ez most vicc vagy te tényleg ilyen hülye vagy?

Utóbbi esetben válasz helyett a szűrésre kattints, én is ezt teszem majd. További szép estét!

Kis ember 2011.10.23. 19:54:30

@Béla Bácsi:

Én kinn voltam, kíváncsiságból. Nem vagyok "pesti nyugger" (?), sem egyetemista és kifejezetten heteroszexuális vagyok. Láttam csalásokat, középkorú párokat is.
Akkor most megbukott az elméleted, úgy érzem.

Kis ember 2011.10.23. 19:55:40

@Kis ember:
Na tessék Freud örülne.CsaláDokat. :)))

bundi124 2011.10.23. 19:58:01

Sziasztok!

Javaslom ezt meghallgatni, kb. a lényeg benne van: www.youtube.com/watch?v=CDEoaVfmeTw

Azért az beszédes, hogy amikor Fábry-t meg kellett volna hallgatni, a sok liberális demokratának az sem ment. Na kb. ennyire liberális és demokrata a banda.

vizsla_barat 2011.10.23. 20:00:31

Feloff: most neztem meg a die hard 2t. A terrorpistak belebetonoznak a kifutoba egy gepet,aminek a tankja olyan szaraz,mint a legjobb martini.ket masodperccel kesobb egy kurva nagy langfelho az egesz. Azt hiszem a fidesz tul sok amcsi tanacsadot alkalmaz.
Honnan lett megint szen? Valami okos elegette a falabat...

Kis ember 2011.10.23. 20:04:46

@vizsla_barat:

Szerintem itt D. Gy. lesz a közös pont. :)

Secnir 2011.10.23. 20:05:54

@bundi124:
az tegnap volt. lemaradtál 24 órával...

fuckin' country 2011.10.23. 20:06:35

@Béla Bácsi:
1. szerintem 80% aktív korú adófizető és egyetemista korú ember volt.
2. A nyuggerekről csak annyit, hogy minden valószínűség szerint ők fizették a te tanulmányaidat is (tök feleslegesen sztem).
3.A rákosizmus a megnyilvánulásod alapján inkább neked lenne megfelelő... Remek munkásőr lehetnél, esetleg agitpropos vagy mi a ménkű.
Eddig jutottam a válaszokkal, a hozzászólásod annyira zavaros, hogy nem érdemes több időt vesztegetnem rád. Evolúciós zsákutcának tűnsz. Rossz lehet csak ROM-mal...
Csatlakoznék Virág et. utolsó két mondatához.

bundi124 2011.10.23. 20:07:51

@Secnir: Miért minden nap kivonulnak?

Béla Bácsi 2011.10.23. 20:08:34

@Kis ember: Ezt a (matematikai) képletet már ismerem. "Én kinn voltam, kíváncsiságból. Nem vagyok "pesti nyugger" (?), sem egyetemista és kifejezetten heteroszexuális vagyok. Láttam csalásokat, középkorú párokat is."Ergo: "Akkor most megbukott az elméleted, úgy érzem."
Ez tényleg így működik matematikailag: az egyenletben van egy millió gyurcsányista lopás, találunk egy fideszes lopást, mivel azonosak, így egyszerűsítünk vele, így nincs lopás, csak az egy millió marad, mint meghatározatlan kvóciens. Ügyes!
A képeken tényleg 80 vagy akár 90%-a a "felvonulóknak" nyugger, a többi képen diákokat mutatnak, de hát te is kimentél és egyik se vagy, így nem jól láttam a képet! Kösssz!

Kis ember 2011.10.23. 20:13:28

@Béla Bácsi:

" képekből itélve a "tüntetők" 80%-a elhülyült pesti nyugger, a maradék meg meghatározhatatlan nemű egyemista"

Ezt írtad.
Ha én egyik sem vagyok (és még sok családost, középkorú párt is láttam), akkor a szöveged semmi más, mint hangulatkeltés.
Egyébként engem hidegen hagy a tüntetés témája, azért mentem, hogy megnézzem a saját szememmel, mi történik. Te csak a fényképeken láttad (hacsak nem vagy vidéki, miért nem mentél ki?). Szerinted ki látta hitelesebben?

Csak ideírtál valamit, hogy gyűlölködhess. Nem voltál ott, nem láttad, a képeket szelektíven nézed.

Béla Bácsi 2011.10.23. 20:14:02

@fuckin' country: Jájjj! Bocsássá meg, rossul látom a kípeket, há dik én javarészt (használhatja ezt a szót egy cigány?) csak öreg (és nagyon hülye kinézetű) öreg párástokat láttam!
Felőlem csatlakozhatsz Virág et.-hez, legfőképp hátulról, egy büszkeség-fesztiválon!

Secnir 2011.10.23. 20:15:49

@Béla Bácsi:
akkor értsem úgy, hogy ez a Fidesz hivatalos álláspontja a mai napról?

@bundi124:
tegnap ugyebár Dörner ellen vonultak ki a (túlnyomórészt) színészek. néhol feltűntek érdeklődők is. nem volt meghirdetve széles nyilvánosságban
ma meg volt hirdetve, minden szimpatizánst szívesen vártak.
gondoltad volna, hogy a színészek, a családosok, a nyugdíjasok és a demokraták halmazának van közös metszete?

Béla Bácsi 2011.10.23. 20:18:04

@Kis ember: Azokat a képeket néztem meg, amiket a vitaindítóhoz mellékeltek. Sajnálom(?), hogy nem látok a fejedbe. Te idéztél: "a képekből itélve..."
Miért "gyűlölködés" a "másság", ha az nem esik egybe a ti (pre)koncepciótokkal?

allegretto23 2011.10.23. 20:20:47

@Virág et.: Béla "bácsi" tényleg.. de nem csak ennyire. Ennél sokkal, de sokkal...

bundi124 2011.10.23. 20:21:49

@Secnir: Ha végignézek a színészi gárdán, akkor nyilvánvaló a közös vonás.
Családosok? én pl nem láttam, de lehet hogy volt.
demokraták? azokra gondolsz, amelyek Fábry-t majdhogynem elkergették az eltérő véleménye miatt? Azok nem demokraták.
Marad a színész és a nyugger. Így már látszik a közös vonás.

Virág et. 2011.10.23. 20:21:56

Bemutatkozik azért itt is a jobboldali értelmiség. :) Az egyik azt se tudja, mi volt ma, mi tegnap, kik tüntetnek, miért, hol, minek, mikor. De véleménye az azért van, ami történetesen épp a kormányzati véleménnyel azonos. :) A másik meg ilyen izé, akit ha bottal megpiszkálunk elkezd buzizni, de a szeme, mint a sasé, három képből megmondja, hogy az Erzsébet hídtól az Astoriáig álló sor 80%-a nyugdíjas meg homokos volt. :)

Ó, Istenem, gyerekek. Ti vagytok a legjobb érv a jelenlegi kurzus ellen. Folytassátok.

én sajnálom 2011.10.23. 20:26:11

Méghogy húszezren. Akkor nekem csak a bal lábam volt ott?

Béla Bácsi 2011.10.23. 20:28:01

@Virág et.: Igen. reméljük, hogy hamarosan megbukik és Gyurcsányotok folytathatja, ahol abba kellett (átmenetileg) hagynia. Hű, de jó lesz!

Secnir 2011.10.23. 20:28:04

@én sajnálom:
"most azonban a szervezők eljutottak oda, hogy a köztársaság megtépázott intézményrendszere, valamint a fékek és ellensúlyok kiiktatása miatt rettegjenek egyet úgy húszezren"
ez a cikkből volt idézve. ugyanez a mennyiség a Kossuth-téren 2 millió volt.
ennyit az objektív magyar nemzetről.

@bundi124:
"azokra gondolsz, amelyek Fábry-t majdhogynem elkergették az eltérő véleménye miatt? Azok nem demokraták."
arról a Fábryról van szó, aki az elmúlt 12 évben a főnököd (gyk: Orbán Viktor) seggét nyalta, és most hirtelen a Dörner-Tarlós affér kapcsán kitört belőle a demokrata, vállalva, hogy amit mond, azzal szembehelyezkedik OV-val?
hm.
örüljön, hogy csak füttyöt kapott...

bundi124 2011.10.23. 20:31:02

@Virág et.: Kicsiszívem, fel kéne nőni.

A tüntetés egyébként ugyanaz, csak az elsővel leégtek a létszám miatt, meg a kutya se figyelt rájuk.
Mit lehet ilyenkor csinálni? Leszervezik 23.-ra az egészet újra, de már komolyan bereklámozva. Sorba állítani a sok "demokratát" és a fiatalság fűszagú, fél-hülye részét és nosza lehet tüntetni.

Érdekes módon jobbikos tüntetésnél aki fel akar szólalni nem fütyülik így ki, még akkor som ha MSZ(M)P-és. Ha mégis akkor a valamelyik politikus rendre inti a tömeget.

Kíváncsi vagyok, hogy hogyan reagált volna a sok demokrata, ha bár kormányzati beépített ember elkezd kukát gyújtogatni és elkezdik a könygázas oszlatást?

bundi124 2011.10.23. 20:32:28

@Secnir: Pontosan erről beszélek. A véleményi miatt örüljön, hogy csak füttyöt kapott. Ha megverek egy cigányt/zsidót a fajtája miatt akkor örüljön hogy nem öltem meg?

2011.10.23. 20:32:52

Zseniális megoldás! No azért nem túl eredeti... az MTV sem adott hírt a saját ostromáról 2006-ban... ettől még elfoglalták.

én sajnálom 2011.10.23. 20:33:24

@Secnir: Mondom én, hogy bár ott voltam, szerintük csak a bal lábam.

bundi124 2011.10.23. 20:35:28

@Secnir: Egyébként meg az OV-s főnöközést hagyjuk, akik ismerik a hozzáállásomat a blogon azok mosolyognak rajtad rendesen.

Béla Bácsi 2011.10.23. 20:40:27

@allegretto23: Hát igen. Ez a közös bennünk. Nem látjuk a helyes utat. Pedig itt van az orrunk előtt, ti megmondjátok. Nap, mint nap. Tutira. De mi "még olyanabbak vagyunk. nem vagyunk toleránsak a mások véleménye iránt.
(Csak neked árulom el azt a mondást, hogy "A bölcs kételkedik. Csak a hülye biztos a dolgában!")

Béla Bácsi 2011.10.23. 20:41:06

@allegretto23: Hát igen. Ez a közös bennünk. Nem látjuk a helyes utat. Pedig itt van az orrunk előtt, ti megmondjátok. Nap, mint nap. Tutira. De mi "még olyanabbak vagyunk. nem vagyunk toleránsak a mások véleménye iránt.
(Csak neked árulom el azt a mondást, hogy "A bölcs kételkedik. Csak a hülye biztos a dolgában!")

Sátán meg a Jocó 2011.10.23. 21:00:55

Jobban tetszett, mikor az MTI-t még a szép emlékű ("Antiszemita megnyilvánulások Magyarországon" c. lejáratópaamflet kiadója) Vincze Mátyás vezette, igaz? :)

Meg tudjátok mit? Nekem sem tetszik a rendszer.

De hányszor és hányszor kiviláglik, hogy mennyire rövid a tömeg emlékezete: barikad.hu/balogh_gabor_nem_tetszik-20111019

Így kissé hiteltelen az egész :))

Rodeo36 2011.10.23. 21:09:01

@Béla Bácsi: bucika az az 1000000 quotiens elég is mára, holnap már bizonyosan több lesz, remélem nélküled, téged a hajókötél...

Birkesz 2011.10.23. 21:10:30

@Béla Bácsi: Ahogy látom, te elég biztos vagy a dolgodban...

Rodeo36 2011.10.23. 21:10:56

@Béla Bácsi: pontosan ezért vagy te kétséges...ki is vagy te?

Sátán meg a Jocó 2011.10.23. 21:16:19

Hát mindenkit a Rátkay Philip számol meg? :)))

Enrico72 2011.10.23. 21:20:53

Hú kint volt 20.000 liberó. Nem közölt cikket a Magyar Nemzet! Botrány! Amikor meg közölt, akkor az a baj! Mennyi idő volt az egész? 1 óra? Na erre büszkék lehettek :)) Lépjünk tovább. (közben a Fidesz sorra nyeri a választásokat, nemsokára a II. kerületben is szavaznak, itt is garantált az 50%+os győzelem).
Jaj egy apró különbséget észrevettem. Titeket nem oszlattak a rendőrök. Miért történhetett ez meg? Ha itt nem lenne demokrácia, nem létezhetne ez az oldal sem, és a tüntetéseteket már széjjel gumibotozták volna. Gondoljátok újra

Lobster1978 2011.10.23. 21:23:43

@Enrico72: Apró különbséget én is észrevettem. Nem lángoltak autók, és nem repkedtek kockakövek... Gondold te is újra.

Enrico72 2011.10.23. 21:28:18

@Lobster1978: Volt egy maroknyi szélsőséges tüntető akiket a rendőrök RÁNK NYOMTAK amikor mi éppen az Astorián megemlékeztünk. Most miért nincsenek ilyen maroknyi vandál csoportok? Lehet, hogy mégis sikerült valamennyire rendet tenni a városban/országban?

Kis ember 2011.10.23. 21:33:40

@Enrico72:

"Mennyi idő volt az egész? 1 óra? "

Miért? Mennyinek kellett volna lennie?

Secnir 2011.10.23. 21:34:00

@Lobster1978:
hagyd. ékes példája a magyar orvosok sikerének az @Enrico72: -n végrehajtott lobotómia...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.10.23. 21:42:52

Egyik tévé sem tudósított egyenesben egy kockát sem.
Talán kinn se voltak.
Itt dől meg az ellenzéki ATV elmélet.

Pár másodperc volt utolsó hírként benyomva a hiradóba az rtl-en a focihírrel összekeverve.
Ha megint gyujtogatás és rombolás lesz,
azt onnan tudjuk majd előre, hogy megint kinn lesz idejében a megfelelő helyeken a HirTV és tudósít egyenesben.
Egyébként ez ugyanaz, mint az Orbán 1.0 idején volt, mert akkor is volt a Népligetben egy nagy tüntetés, amit sikerült nem megmutatni.

Azért arra vigyáztak, hogy a saját produkciójukat konzerv anyagból, azt mutogatták jópárszor.

Lehet, hogy pár év múlva már úgy tudják az emberek, hogy október 23. az a 2006-os rendőrsortűz ünnepe,
a mártírja pedig Rémusz bácsi, vagy valami nagyon hasonló.

bundi124 2011.10.23. 21:43:51

@Enrico72: Talán azért mert 15.000 70 fölöttitől és 5.000 műmájer fasztól nem ijed meg senki, így a regnáló hatalomra sem veszélyesek. Ha hasonló lett volna a felhozatal mint 5 éve, akkor még a tekiket is bevetették volna, e felől ne legyen kétséged.

@Lobster1978:
Kockakő és lángoló autók: igen voltak, de az oszlatás következményeként és nem az okaként. Nagy különbség.

Egyébként az 5 évről jut eszembe: "Nem fogjuk szó nélkül hagyni, ami 2006. október 23-án történt. Ezért felelni kell - a törvényes keretek között - mindenkinek, aki ebben részt vett. Nincs kivétel sem rangra, sem beosztásra, sem életkorra tekintettel" Ezt mondta OV kormányalakításkor. Már csak a fidesz jogalkotási módszerei segíthetnek, ugyanis elévült szinte mind.

pákosztos pocok 2011.10.23. 21:44:13

az MTI is írt egy tudósítás a doilogról, ezt a részét a posztnak korrigálni kéne

www.mti.hu/Pages/news.aspx?newsid=139076&lang=hun#139076

Combi a ballibes Ferkófan 2011.10.23. 21:49:46

Enrico meg Béla bácsi hozza a formát. Gyűlölködésen kívül képesek vagytok bármi másra is ami nem Hajrá Viktor? Igazi keresztény konzervatívok vagytok mint a példaképeitek.
*köp*

1116001 2011.10.23. 21:50:12

@bundi124:
Gondolom nem láttad azokat a képeket sem amikor szinte vallásos áhítattal istenítik a nyuggerek népünk dicső vezetőjét....

Én csak azt nem értem, ha nem értek egyet a Fidesz hivatalos irányvonalával akkor miért vagyok komcsilibsibuzizsidó?

Más: érdekes a Mandiner cikke is: mandiner.blog.hu/2011/10/23/nagyon_sokaknak_nem_tetszik_a_rendszer

Meridian74 2011.10.23. 21:50:50

No, akkor mennyien is voltak kinn? A képek alapján nem túl sokan... 20ezren kb?

asmodean 2011.10.23. 22:01:13

Béla Bácsi = Dörner György?

Kis ember 2011.10.23. 22:05:48

@Meridian74:

Az pont 20 ezerrel több, mint ahányan a hivatalos állami rendezvényen voltak.

bundi124 2011.10.23. 22:12:28

@1116001: Kérlek, az én politikai nézetemhez jelenleg az áll a legközelebb, amelyik a jobbik programjából megvalósult (bár ez a kiherélt verzió lehetne jobb is).

Ha nem értesz egyet, attól még nem leszel "komcsilibsibuzizsidó", csak nem leszel fideszes. Viszont a tüntetésen a "komcsilibsibuzizsidó" több volt mint a simán nem fideszes.

Secnir 2011.10.23. 22:13:36

@Meridian74:
"No, akkor mennyien is voltak kinn? A képek alapján nem túl sokan... 20ezren kb?"

ja.
az első sorban.
maradjunk annyiban - ha nem tudsz számolni, vagy térbecslést végezni - hogy a fotók alapján döntsd el, hány Puskás-stadionba férne be ennyi ember? és csak a lelátókat nézd.
amikor voltam ftc-honvéd + dózsa-vasas kettősrangadón, akkor 60ezren voltak rá kíváncsiak. nos, amikor elindultunk hazafelé, kisebb volt a tömeg, mint itt...

ketroot 2011.10.23. 22:28:14

///Erősen gondolkodom, hogy 1-2 embert szűrőre tegyek...\\\

Whoo 2011.10.23. 22:32:56

@Béla Bácsi: Javaslom: magyarazd el a "ciganyprogrom" szo jelenteset. Olyan szo van, hogy PROGRAM, meg olyan, hogy POGROM. Persze te ezzel tuti tisztaban vagy amugy is, csak tudod... :) Ahogy latom egyebkent, az altalad idezett mondas alapjan te eleg biztosnak tunsz a dolgodban.

@Enrico72: A nagy "rendrakasrol" annyit, hogy ugy konnyu rendet teremteni, hogy most nem mozgositjuk a fradi/ujpest/akarmilyen ultrakat balhezni, mint anno. Egyebkent imadom a hozzaszolasaid! Keep up the good work :)

bundi124 2011.10.23. 22:37:58

@ketroot: Azért érdekelne ki tudott héberül, ugyanis a tábla héberül volt.

pcmci 2011.10.23. 22:42:03

@bundi124: az összes köcsög zsidó a téren, mi? jól megmutatták kik gyűltek ott össze! barom...

Secnir 2011.10.23. 22:42:16

@Meridian74:
akkor számolj másképp.
Erzsébet-híd - Astoria távolság cca 1100m. a te kedvedért legyen 1000, úgy könnyebb számolni. Az út szélessége a hídfőnél 27m, Astoriánál cca 15, átlagold 20-nak.
szorozd össze, megkapod a területet: 20000 m²
egy m²-en egy tüntetésen, ahol nincs zsúfoltság, 2 ember álldogál. itt az elején, ahol a tömeg volt, volt ahol 3-an, 4-en voltak, hátul ketten. De vegyél két és fél embert egy m² -re, beszorzod, az ötvenezer. Nem húsz és nem párezer.
alsó hangon.
de ha van érkezésed, akkor nézd meg a mandiner vagy a tasz vagy a nemtetsizkrendszer oldalán a képeket, és sakkozd ki, hogy hányan vannak. akár úgy is, hogy egy m²-en hányan.

ketroot 2011.10.23. 22:42:24

@bundi124:

Azért ha belegondolunk nem olyan bonyolult dolog...

Szerintem ez egy olyan tüntetés volt, ahova zsidó vallású emberkék is kimentek akár (ugye a "libsik").

(na erre ugranak majd páran :D) és mivel náluk 3-4 éves korban tanítják a hébert, így nem feltétlenül volt bonyolult elolvasni.

Vagy az is lehet, hogy megkérdezték a faszitól, hogy mégis mit írt a táblára, az meg válaszolt rá őszintén.

Nyuggervadász 2011.10.23. 22:45:58

@Béla Bácsi:
Háááát , Béla Bácsi, most öngólt lőttél az egyik mondásoddal ( "A bölcs kételkedik. Csak a hülye biztos a dolgában! ). Én a kételkedésnek a szikráját sem találtam kommentjeidben. Mindenütt magabiztos kijelentések, kinyilatkoztatások. Akkor most bölcs, vagy hülye vagy ?
Mellesleg, ha valaki másként gondolkodik, az még nem "libsi-bibsi", "elhülyült pesti nyugger" , stb. Hidd el , ha időnként levennéd a narancssárga szemüvegedet, azonnal látnád a való világot!

Kis ember 2011.10.23. 22:57:39

@bundi124:

20 ezerből (?) egy is elég, nem? Az pedig csak 0,005 % ...

Meridian74 2011.10.23. 23:06:32

Én nem mondtam azt hogy tudom hanyan voltak, de kb 3 kép volt ahol tömeget láttam, aminek alapján saccoltam. Akkor most hanyan is voltak kinn? Mert érdekelne amúgy... én benn rohadok melóhelyen, lehetőségem nem volt hogy kinézzek.

Kis ember 2011.10.23. 23:17:09

@Secnir:

Secnir, értsd már meg, hogy NEM ért a tömeg az Astoriáig. A "valódi" tömeg, tehát amikor szorosan álltak az emberek, az kb. a Ferenciek templomáig tartott. Lazán még volt egy pár ember a volt Úttörő áruházig, aztán slussz.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.10.23. 23:34:07

Pont azt csinálják, mint a ballibek 4-5 éve...

Nagyon okosak ám. Mi is lett a ballibek vége?

Szánalmas amit a fideszes cselédmédia művel.

Rodeo36 2011.10.24. 00:12:21

@Béla Bácsi: mondd béla a macskád hogyan viszonyúl mindehhez? te olyan mértékben jobbikos vagy, hogy az már doberdo hahahahaha

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.10.24. 00:24:46

Nem olvastam végig a kommenteket, de milyen szerencse, hogy már nem Magyarországon élek.

Itt az volt a vezető hír, hogy az egyik nagy kikötőtől 30 (igen HARMINC!:) km-re a tengeren összeütközött két idegen hajó, néhányan meghaltak, és a sérülteket meg ide szállították. Tényleg ez a vezető hír errefelé. Olyan jó kívülről nézni a magyar eseményeket, hogy el sem hiszitek.

asmodean 2011.10.24. 00:37:52

@Jani haverja:
Ez burkolt célzás, hogy meg kellene indulni végre, hogy visszaszerezzük a tengerpartjainkat? :)

Scala 2011.10.24. 00:41:10

Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy én ilyen október 23-át (és belevehetjük a tegnapi napot is, pártalakítás stb.) soha többet nem szeretnék!!!
Inkább foglalkoztunk volna a 200 éve született Liszt Ferenccel életmű, személyiség, életrajz. Ő megérdemelte volna a figyelmet. Nagyvonalú személyiség, ilyen ebben a szaros országban évtizedek óta hiánycikk, mellesleg sugárzóan tehetséges előadóművész, mai napig világhírű zeneszerző. Ha valaki el akar érni valamit a zongorázásban Liszt nevével kel és fekszik, majd felrakja a Youtube-ra.
Ehelyett a kövér Vágó pofázik egy videón. Megérdemeljük amit a pofánkba kaptunk az elmúlt 21 évben, mi hagyjuk, ostoba, bunkó, élhetetlen egy nép vagyunk!
(Liszt Ferenc is jól tette, hogy keveset élt nálunk, azt kell mondanom.)
Visszatérve, minden és mindenki szánalmasan gyenge a mai felhozatalból. :-( Lehetett egy kicsit röhögni a a tegnapi gyurcsányon, megállapításokat tenni, hogy egy szimpatikus arcot se sikerült bevágni a nem teccik rendezvényről, meg kulka jános jajistenem; de valahol félelmetes, hogy ennyire tellik 2011-ben a magyaroktól! Még jó, hogy viktor nem üvöltözött rekedten-erőltetve, ahogyan mostanában szokott...
Méltóság, értékek, jövőkép: egy szál se maradt! :-(
Talán majd legközelebb!

Meridian74 2011.10.24. 00:59:45

Ja, és tényleg alig írnak róla...

dr. Aullah 2011.10.24. 01:25:36

Hát ezek a ma esti fideszdroidok nagyon kitettek magukért. Béla meg enrico, aki épp fordítva üli meg a lovat. Gyönyörűek vagytok.

Megdobbent 2011.10.24. 02:23:19

@Aullah: nyilazni meg nem tudnak. Na istenem, majd kifogy aloluk a masok penze, aztan neznek butan, hogy "nabasszameg". Magyarok.

Virág et. 2011.10.24. 07:41:47

@ketroot: Ne gondolkodj, cselekedj. :)

Én szeretem a vitaképes ellenvéleményt, aki még emlékszik és nem tegnap bújt ki az Orbán hátsójából, az tudja, hogy 4-5 éve napokat elvitatkoztam derelyével egy-egy témán. Az ilyen bundi meg Béla bácsi kategóriás akármik viszont nem ütik meg az elvárt vitapartneri szintet.

szaktatar 2011.10.24. 07:53:29

@Béla Bácsi:
"A képekből itélve a "tüntetők" 80%-a elhülyült pesti nyugger, a maradék meg meghatározhatatlan nemű egyemista."

a fityisz nyilatkozatainak 80%-a csak a magyar Kánaánról szól.
mint elhülyült fityiszes, húzd ki a nyelved ovi valagából mert a seggétől nem látod a valóságot.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.10.24. 07:59:30

@Béla Bácsi:
Erről van szó...
Ezeknek a marháknak 1998-ban, 2002-ben, 2006(!!!)ban vagy akár 2010-ben mennyire "nem tetszett a rendszer" ???
Fel kéne már ébredni ez a rendszer megy 1989-óta! Ugyanezek a 2006-os tüntetőket utcán hőbörgő, kukagyújtogató csőcseléknek nevezte. És pont most hirtelen rájöttek, hogy szarban az ország tenni kéne valamit ?!?!?! Ja... hogy most a fideszt kell ócsárolni... az más ?!?!?!

Rühellem ezt a csőlátású hozzáállást, legyenek azok akár pirosak, akár narancssárgák.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.10.24. 08:05:47

Petőfi után október 23 is cenzúrázva lett. Már más a leányzó fekvése. Se zombigyűlés, se nagy forradalmi pátosz.

dr. Aullah 2011.10.24. 08:12:42

Mikor volt utoljára, hogy a kormánypárt nem emlékezett meg a nemzeti ünnepen? Pedig a fidesz minden alkalmat megragad egy kis önfényezésre/elmúltnyolcévezésre. Ez már egy jó jel. Orbán összeszarta magát. Ez jó jel. A végén még úgy végzi, mint Gaddafi.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.10.24. 08:15:57

@bundi124:

A "rendszerben" ez is benne van: ha nem tetszik, akkor tüntethetsz, úgy sem változik semmi... előbb fog egy politikus közösülni a saját anyjával, mint sem hogy lemondjon a tisztségéről.
A tüntetés után mindenki szépen hazamegy, ahogy azt egyszer egy miniszterelnök megmondta. Mert nálunk ez a divat, nem úgy mint azokban az országokban, ahol a kommunizmus nem vetette meg a lábát.
Ha meg a tüntetők nem mennek haza és netalántán balhéznak is, akkor meg ők lesznek a "a szemét, náci, antidemokratikus, csőcselék".
De illúziója senkinek ne legyen, amíg nem borogatjuk rájuk az asztalt a fűtött irodájukban, amíg nem "gyújtogatjuk fel egy picit" az drága közpénzen tartott autóját, addig nem fog itt semmi sem változni!
Líbiában, Egyiptomban, Tunéziában megtették.

Csak mellékszálként megjegyzem akik most azért hibáztatják a "Zorbánt", hogy nincs fűtés az iskolákban. Azoknak üzenem, hogy volt ahol már 6 éve sem volt.

bucbuc 2011.10.24. 08:25:36

Nemtom mit sírtok, az ezeket a csatornákat követő hírfogyasztókat nem érdeklik az ilyen hírek.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.10.24. 08:28:05

@csabapayne: Ha meg a tüntetők nem mennek haza és netalántán balhéznak is, akkor meg ők lesznek a "a szemét, náci, antidemokratikus, csőcselék".

Hahahahaha. Akik akkor a politikai hazudozás meg a gyurcsányi elnyomás ellen tüntettek amúgy most hol vannak? Te biztos tisztában vagy vele, szóval? Vagy ez a rendszer már tetszik nekik, most épp az hazudozik meg lop és alakítja az alkotmányt saját íze szerint aki a gazdájuk? Most épp ezért fizetik őket, ugye? Semmisségi törvény meg pár milla, ennyi volt a szittyaszív ára?

Érdeklődve várom majd a normális érveket azoktól akik akkor saját piros-fehér-zöld szívüket meg egyenes gerincüket mutogatták. Narancsszív, gumigerinc?

Csőcselék kontra igazmagyarok kép 1:0

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.10.24. 08:43:34

index.hu/belfold/2011/10/23/holokauszttagado_tablaert_vettek_orizetbe_egy_embert/

Héber nyelvű tábla, biztos sokan értették mi van ráírva.... mondjuk a rend (h)éber őrei közül valaki biztosan, hisz lemeszelték az illetőt. Itthon a holokauszttagadásnak amúgy milyen büntetőjogi következményei vannak? Gondolom kap valami pénzbüntetést meg valami jogi ejnyebejnyét, ezért csak nem kap felfüggesztettet.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.10.24. 08:55:17

@Valahol Máshol:
Értem, hogy miről beszélsz, én viszont lehet, hogy nem voltam elég érthető.
A tőlem idézett mondatot az éppen hatalmon lévő politikus szemszögéből értem. Ha csak tüntetsz, akkor megtűrnek, ha balhézol elítélnek, DE a politikus szent és hibátlan marad.

A 2006-os tüntetőkre az akkori politikai elit kígyót-békát, nácit-fasisztát üvöltözött. Elég sokan voltak, akik ennek hatására annyit fogtak fel a 2006-os eseményekből, hogy a "fideszes csőcselék randalírozik, mert a Zórbán kikű'te őket a' uccára". Amúgy megjegyzem, elég elkeserítő felvétel volt, mikor anno a parlament előtt egy talpig "fideszbe" öltozött nő gyurcsányozott, ő sem értette a lényeget. Ahogy attól tartok, hogy a mostaniak sem értik.
Pedig akkor is ugyanezt a szar rendszert nyögtük csak más volt a kormánynál.

Akik most tüntetnek javarészt nem a A RENDSZER ellen teszik, hanem a "rettegett fideszdiktatúra" ellen. És gondolom egy szót sem szólnak az szdsz, mszp, mdf szarkavarásairól. És gondolom nem esett szó most sem az elmúlt 2 évtized hibáiról, arról, hogy ezeket a mi "ultra-demokratikus" politikusaiknak és behülyített választóinak köszönhetjük. Ahogy 2006-ban is csak a "gyúúú'csáány takaroggy!" volt a fontos.

A jobbikosok pedig örülnek nagyon, hogy a pártjuk a parlamentben ül és még a wc ajtónak is beszólnak. De attól félek fognak még csalódni ők is rendesen.

Jurganov 2011.10.24. 09:18:58

@Enrico72: azért nem oszlattak a rendőrök mert a jelenlegi helyzetben nem merik bevetni őket :)
@bundi124: gondolom a mazsihisz valami itt levő rokont zavart ki a térre-neki úgysem lesz bántódása, az meg nem tudott magyarul.
@Scala: amennyiben tényleg így gondolod, vagyis, hogy megérdemled amit kapsz, ostoba és bunkó vagy +élhetetlen-akkor nem igazán lenne több kérdésem. vagy te nem, csak a másikok?
a nem tetszik a rencerhez meg annyit, hogy lesz ez még rosszabb-és hamarosan.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.10.24. 09:28:37

Nézzük meg kik szervezték a tegnapi "nem tetszik a rendszer" tüntetést...
Juhász Péter, a kendermag egyesület elnöke, Dénes Balázs a TASZ-tól, de ott virított lendvai ildikó is. mszp-szdsz körök.
Ezeknek annak idején tetszett a rendszer ?! És most boci szemekkel csodálkoznak rá arra szarra, amivel ők is vagonszám árasztották el az országot?!
Azon is csodálkozunk, hogy erről a sajtó nem nagyon akart beszámolni? Anno ők se bántak kesztyűs kézzel a fidesszel.

Majd ennek az elégedetlenül bégető birkanyájnak megalakul az mszp egyik utódpártja, telis tele az elmúlt évek nagypofájú politikusaival. És kezdődik elölről a kormány ellen hergelés, népbutítás, pont úgy ahogy ez már hosszú évek óta megy nálunk.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.10.24. 09:33:23

@csabapayne: Helló. Köszönöm soraid, valóban picit félreértettem, de legalább az álláspontok ismertté váltak. Amúgy szinte minden sorod arany, költőien fogalmazva.

Én látok halovány reményt, hogy sok magamfajta harmincast ismerek, aki bizony most nem a fideszdiktatúra ellen ágál, hanem gyakorlatilag elege lett húsz év szemetéből. Szerintem egyre többen vannak azok akiknek nemigazán van alternatíva a szavazást illetően, bár én azt vallom, a droidok (mindegy melyik oldalé) még bőven elegen vannak ahhoz, hogy megnyerjék imádott pártjuknak a következő választást. Az igazán nagy, tömeges kiábrándultság (és nem az átszavazás a másik rosszra!) talán sosem jön el, eléggé birka módra tűrjük, hogy a hátunkon hasítsanak szét egy őserdőre elég fát.

A Jobbik kérdésében talán igazad lehet, egy radikális párt halála, amikor hatalmon be kell váltani azt a sok demagógiát amit addig összehordtak. Én nem tagadom, rájuk szavaztam, maszop-fityisz szóba sem jöhetett, jöjjenek azok akik eddig még nem ülhettek a parlamentben. Kétarc módjára feldobtam az érmét, csak a másik kezemben nem pisztoly volt, hanem egy toll és ikszeltem. A megoldás talán nem is a pártokban van, hanem a rendszer eltörlésében, ami nem olyan hűű de nagy ábránd, akik csak legyintenek olvassanak utána mi történt nem is olyan rég Izlandon. Civil összefogás, összes addigi politikai erő elkergetése, új alkotmány amelyet a civilek raktak össze és népszavazással érvényesítettek, új alapokon, megpróbálják újrakezdeni. Nem látszatváltozással, az öreg és a fiatal demokr.. akarom mondani komcsik átmentésével meg wc-fülkeforradalommal. Mi mindig színezzük a szart és nagyokat hazudunk önmagunknak. Talán egyszer vége lesz, de sajnos ebben a népben* bőven benne van, hogy sosem, marad a gödör.

* Ja igen, ennek a népnek én magam is része vagyok, mielőtt valaki valami felsőbbrendűzéses baromsággal esne nekem.

Secnir 2011.10.24. 09:33:27

@csabapayne:
"Nézzük meg kik szervezték a tegnapi "nem tetszik a rendszer" tüntetést...
Juhász Péter, a kendermag egyesület elnöke, Dénes Balázs a TASZ-tól, de ott virított lendvai ildikó is. mszp-szdsz körök."
ezt az infót honnan, melyik ujjadból? Vagy van valami belsős infód? Oszd meg velünk hamar!

Schmitt Plág 2011.10.24. 09:37:16

Én ugyan nem ismételgetek semmilyen éjszakai képsort, aljas rágalom, kikérem magamnak!

Combi a ballibes Ferkófan 2011.10.24. 09:37:26

@csabapayne: Elég is lesz mára a hülyeségből Szíjjártó úr :)

VT Man 2011.10.24. 09:46:40

@csabapayne:
"Nézzük meg kik szervezték a tegnapi "nem tetszik a rendszer" tüntetést...
Juhász Péter, a kendermag egyesület elnöke, Dénes Balázs a TASZ-tól, de ott virított lendvai ildikó is. mszp-szdsz körök."

+1 :-)

TASZ = f..sz! Sajnos a TASZ már nagyon lejáratta magát.

Nem tetszik a TASZ!

ranat 2011.10.24. 09:46:50

A fütty véleménynyilvánítás. A fütty pontosan a demokratákhoz illik. A tojásdobálás több mint bunkóság azt gondolom bűncselekmény is egyben. Mindenesetre nem demokratikus cselekedet. A ködobálás, autógyújtogatás meg terrorizmus. Csak, hogy tisztázzuk a fogalmakat. Akik a terroristák ellen fellép, azt mindenhol hősként ünneplik. Magyarországon minden másképpen van. Újbeszél. Duplagondol.
Az eredeti témához egyrészt: Magyarország szégyene az MTI. Másrészt én is láttam képeket, és videót is. Azt gondolom, hogy számolok ugyanolyan jól tömeget, mint Béla Bácsi és Rátkai Filip együtt, és én azt számoltam, hogy normális magyar emberek voltak ott 100%. (Egyébként érdekességféleképpen, anno a Fidesz összejöveteleken is ezt számoltam...)

VT Man 2011.10.24. 09:47:42

@Secnir:
Mindenhol olvasni lehetett, hogy a TASZ az egyik főszervezője a rendezvénynek.

Szép szám, hogy 30-50 ezren voltak, de a Csurka-féle MIÉP 200-250 ezres Hősök terei rendezvényeihez képest ez lófütty.

bundi124 2011.10.24. 09:49:07

@Virág et.: Hallgatok érveket! Kíváncsi vagyok mivel véded meg a véleményed.

VT Man 2011.10.24. 09:49:32

@Valahol Máshol:
"Akik akkor a politikai hazudozás meg a gyurcsányi elnyomás ellen tüntettek amúgy most hol vannak? Te biztos tisztában vagy vele, szóval? Vagy ez a rendszer már tetszik nekik, most épp az hazudozik meg lop és alakítja az alkotmányt saját íze szerint aki a gazdájuk?"

Akik akkor Gyurcsány ellen tüntetnek, azok most azért nem mennek ki, mert nem szeretnék vissza Gyurcsányt.

Ellentétben veled...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.10.24. 09:52:23

@ranat:
"A fütty pontosan a demokratákhoz illik."

áááá.... XD XD XD Ezen szakadok a röhögéstől !

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.10.24. 09:52:47

Ahogy a hozzászólásokat olvasom világos hogy a vidámvasárnap-Fidesz "Mivagyunkatököslegényeksosehazudórendszerváltófülkeforradalmárkisistenekésbrüsszeltazonnalmegbasszuk" gyűlés hiánya miatt a hívek keményen levezetik a feszültséget itten :))))

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.10.24. 09:53:09

@csabapayne:
Ezt bele is írom a "Demokrata határozó kézikönyv"-be :D

bundi124 2011.10.24. 09:57:44

@ranat: Olyan helyzetben ami 2006-ban volt a rendőrrohamok után teljesen bevált módszer a rombolás. Nem csak itt, a világon mindenhol, ha nem megy simán az oszlatás, akkor ez a következménye. A gyújtogatásról annyit, hogy valahogy nem nagyon nyomták annó, hogy mikor és kiket vádoltak meg ezekkel a cselekményekkel. A tűzoltó tüntetésen egy zsidó lepedő miatt meg ment a károgás rögtön. Ezért gondolom úgy, hogy beépített emberkék csinálták a tüzeket és a borogatásokat (bár ez utóbbiba bizonytalanabb vagyok).

Jurganov 2011.10.24. 10:03:46

@ranat: ez szép volt. nem akarsz nekem pénzt adni? aztán demokratikusan füttyöghetnél a kapu mellett ( míg meg nem leszel verve). a fütty, meg a demokratikus ember meg a többi egy baromság. a hatalomtól bármiféle változást csak erővel lehet kikényszeríteni ( akár kormány, akár bank, akár munkáltató az illető) olyan nincs, hogy odamész a tulajhoz és azt mondod neki, hogy " fizetésemelést kérek különben dolgozok tovább ugyanennyiért vagy kevesebbért" és ő erre ad. ez egy vicc. szvsz pont azért nyomatják, és amíg vannak ilyen egyszerű emberek mint pl te, akik elhiszik-meg is éri.
@STX Joe: omg, 2 bit...

NYJetsTD 2011.10.24. 10:14:46

Ha az utv vezetőit simán csak fejbe rúgja valaki, majd arra hivatkozik, hogy csak a rendszer hibásodott meg és ez egy héttel ezelőtti esti fejberúgás volt, remélem elfogadják a nyilatkozatot...
Miért érdek az, hogy egy kamera hálózatára rátoljunk régi videó anyagot? A regisztrálókat, érdeklődőket félrevezeti, a politikának egyenesen megfelel, csak a normális ember kap agygörcsöt a pofátlan hazudozástól...
Az MTI szervilis és gusztustalan vezetése pedig remélem hamarosan ugyanoda kerül mint az összes többi szarházi...

ranat 2011.10.24. 10:16:43

@bundi124: Érdekes, hogy ugyan az a véleményünk. :) Nézzük meg, kik nyertek a borogatásokkal. Ki épített be embereket? És a jegyzőkönyvek alapján ezekkel az emberekkel ki tartott telefonos kapcsolatot? :) Aki borogat, gyújtogat és/vagy ilyesmit bármilyen módon támogat, az terrorista. Aki ezeket ellen fellép az demokrata.

ranat 2011.10.24. 10:21:44

@Jurganov: A munkáltatómmal béralku kérdése, hogy mennyit keresek. Érvek és ellenérvek mentén beszéljük meg a fizetésem. Tudom nem mindenhol van ez így.
Az erőről meg csak annyit, hogy erőszakkal csak változtatás van, de haladás nincs.

sorompo 2011.10.24. 11:03:49

@Valahol Máshol: Aterzem az elkeseredesedet csak a hibat mashol latom. Szerintem elsosorban a politikusokkal van gond. Teljesen elfelejtettek,hogy miert is tarjuk oket! A valodi kepviselet helyett egyeni ambiciok kerultek eloterbe es a jobbitasi szandek redukalodott az egyen (kepviselo) es annak szuk korenek anyagi es egzisztencialis javitasara.
A helyzetbe kerules (megvalasztas) eleresehez a legegcelravezetobb ut,ha azt hirdeti amit a valasztok hallani akarnak es olyanokat iger ami sokkal szebb annal semhogy bevalthato legyen.
Es visszatertunk magunkhoz,a valasztokhoz.Mi csinaltunk senkikbol ismert (hirhedt) embereket. Mert ki az aki olyanra szavaz,aki azt mondja,hogy rendbe rakom a hazat,de nagy ara lesz es orulj,ha a gyermeked elvezni fogja (ha most terhes az asszony)! Nagyon kevesen-gondolom. Es mivel mi,a nep most akarjuk elvezni a foldi javakat,inkabb atverjuk magunkat es irrealis hulyesegekre szavazunk.
A nepet levaltani nem lehet,--es most nem tudom a folytatast :)(: .

Szelid sunmalac 2011.10.24. 11:06:52

@sorompo: De lehet. A baj ott van, hogy nepet hosszu evtizedek ota hulyitik azzal, hogy agyerek majd elvezni fogja. Aztan a gyerek felnott, meg az o gyereke is, a nyuglodes konstans az elvezet meg sehol!

krtek 2011.10.24. 11:08:05

Jó alkalom a tegnapi ünnep arra, hogy valamennyi politikusféreg szégyelje magát és a rohadék fajtáját. Szarember "politikus" megemlékezik egy másik szarember "politikus" rémtetteiről.... Gyomorforgató.

Tökéletes lenne ez a nap memetóul minden aggyal rendelkező embernek: "Soha ne bízz egy rohadék pártban/polelitben és soha ne adj nekik túl nagy hatalmat"
Uff.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.10.24. 11:09:40

@STX Joe: Köszönöm ostoba droid. Ezért kár volt reagálnod. A hozzászólásaim nem a zombiknak mennek, nyugodtan figyelmen kívül hagyhatod. Szerencsétlen, akinek nincs beszorulva a feje Orbán seggébe, az Gyurcsányt akarja vissza... szerencsétlen hülye.

krtek 2011.10.24. 11:11:58

@sorompo: Erről van szó. Hihetetlen hogy ennyi átverés, gaztett, hazugság. stb. után még mindig van egy "hívő" réteg aki komolyan azt hiszi, hogy egy mai politikust valamennyire is érdekli az ő szaros kis problémái.

sorompo 2011.10.24. 11:21:35

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Ez igaz-felig.Mert hosszu evtizedek alatt csak kicsit romlott a helyzete a nepnek es ez tureshataron belul van.Ugyan a romlottban nem vagyok 100as,inkabb nem javult latvanyosan-de ez masik topik. Itt a tureshatar igen fontos: senki nem meri megtenni azokat a lepeseket amikre szukseg lenne,csak amikor nem marad mas lehetoseg.Es az altalaban keso,es komoly konzekvenciai vannak, ld. Gorogo..

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.10.24. 11:27:41

@Enrico72: A vezéretek már akkor is ügyesen szervezte a dolgokat. Tudta, hogy a Deák téren balhé lehet a megemlékezésből, de ő tudatosan az Astoriához szervezte a Fidesz "megemlékezését" - valószínűleg a forradalomhoz kötődő ezer szál miatt. Nagyon jól tudta, hogy nagy valószínűséggel a két rendezvény találkozni fog. Most azért nem volt rendőr attak, mert itt DEMOKRATÁK voltak, és a csőcselék otthon maradt, mert aki fegyverbe hívhatta volna őket, az Brüsszelben bujdosott inkább, mert félt szembenézni a népével, és annyi statisztát sem kapott volna, akikkel tömeget hazudhatott volna magának.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.10.24. 11:30:16

@Valahol Máshol:
"Szerencsétlen, akinek nincs beszorulva a feje Orbán seggébe, az Gyurcsányt akarja vissza... szerencsétlen hülye."

Legalább emiatt ne essünk egymásnak... )nesze baz'meg szolidarités, összefogás, meg hasonló "baromságok"...)

Meg lehet érteni, hogy sokan, köztük én is nagyon tartok attól, aminek eddig a fele be is jött:

- Már 2007, 2008-ban sejteni lehetett, hogy a fidesznek nagyobb lesz a szája és 2010 után elindulnak a pofára esés útján. Már akkor sejteni lehetett, hogy ők sem lesznek jobbak az elődjeinknél, ők sem fognak kevesebbet hazudni, másként viselkedni. Ezen kapni fognak a 2010 előtti bukott pártok, politikusok. Újjászerveződnek, pl.: az szdsz utódjaként az lmp.
Egy új formációban de nagyjából ugyanazok a politikusok és a hozzájuk fűződő gazdasági csoportok. 2014-ben megbuktatják a fideszt, jobb esetben csak más bohócokkal, rosszabb esetben gyurcsány újonnan alakuló politikai bandájával. (Hozzáteszem ezt majd a sokadszorra is szép mesékkel agyonhülyített szavazók segítségével).
Mert Magyarországon máshogy már nem is lehet a választásokon jó eredményt elérni, csak ha éjjel-nappal CSAK ÉS KIZÁRÓLAG az aktuális kormányt szidjuk.

sorompo 2011.10.24. 11:34:23

@krtek: Az egesz tarsadalom egy "hivo reteg",legfeljebb a szine es retorikaja mas.Es egyik szinu sem vallalja fol a kemeny technokratat,aki ert is hozza. Vagy ok maguk nyirjak ki,vagy hagyjak a masik tabor(ok)nak. Es a vegen egyutt orulnek-a nep akarata beteljesult! (Boros esSuranyi,Simor,Bajnai,Oszko most jon)

Jurganov 2011.10.24. 11:45:39

@ranat: hümm. hol dolgozol? van felvétel? kormány? már csak azért mert életem során te vagy az egyetlen (eddig) aki képes volt ezt így leírni. béralku. nos, a valóságban a béralku azt jelenti, hogy "ennyi a pénz, ha nem tetszik el lehet menni."
más. mit nevezel te haladásnak és mit változásnak? talán ismered a május 1-ünnepnek az eredetét (munka ünnepe). az változás volt, fontos változás. szerintem. és nem ment úgy, hogy léccilécci. bár mára már el van felejtve a dolog, de az akkor is nagy előrelépés volt. persze ha te munkáltató vagy, úgy nyilván ezek a dolgok zavarónak tűnhetnek a szemedben...
@sorompo: a politikusok csak kirakati bábok már régóta. miféle "fontos lépésekre" gondolsz amit senki nem mert megtenni?

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.10.24. 11:48:40

@TaTa86.: még szánalmasabb, hogy ezek szerint az [origo] az egyetlen független hírforrás:
www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20111023-oktober-23ai-esemenyek.html

Meg kell állapítanom, hogy független magyar sajtó nem létezik. Van helyette párt vezérelt agymosó médiabirodalmak összessége. És ami még rosszabb, ez a birodalom is pártfüggetlenül egységes irányítás alatt áll.

@csabapayne: ahogy nézem egyre kevésbé lehet tovább hülyíteni a népet. Sajnos mindenki kurvára kiábrándult. Egy barátom így magyarázta nekem, miért nem megy szavazni: ha ő lenne a szövetségi kapitány, és azt a feladatot kapná, hogy állítson össze egy válogatottat a foci VB-re féllábú emberekből, akkor inkább lemondana. Ami eleve esélytelen, ott minek kínlódni?
Ugyanígy nem lehet normális kormányt kiállítani a jelenlegi féleszű bűnözőkből (értsd: "magyar" "politikai" "elit") álló kínálatból.

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.10.24. 11:51:21

@Jurganov: én is dolgoztam olyan német tulajdonú cégnél, ahol egyéni bérmegállapodás volt érvényben. Amikor meguntam az alacsony fizut, beadtam a felmondásom, és az akkori fizetésem dupláját kértem a maradásért. Megkaptam. Van ilyen is, még ha Te nem láttál még ilyet.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.10.24. 11:59:17

@csabapayne: Igazad van, de én azért megtartom magamnak a jogot, hogy bő másfél évvel a kormányváltás után, kétharmados teljhatalommal felruházva, egy buta barom droid ne azzal érveljen már, hogy jajjmeagyujcsány.... szóval összefogás a dridokkal...LOL, ugyanmár, a fideszről és az ő talpnyalóikkal való összefogásról ezekben a napokban, hetekben,hónapokban kapunk ízelítőt.

"Mert Magyarországon máshogy már nem is lehet a választásokon jó eredményt elérni, csak ha éjjel-nappal CSAK ÉS KIZÁRÓLAG az aktuális kormányt szidjuk. "

A Fidesznek ez két és félmillió szavazatot hozott.

Egyébként kívánom, hogy holnaptól csak csupa jót mondhassak el Magyarország kormányáról. Sőt, akár már ma délutántól.

Jurganov 2011.10.24. 12:00:16

@Kara Kum: viszont ha a barátod nem vállalja az új csapat építését akkor marad a régi aminél talán jobb lenne amit ő állít össze. ha nem tesz semmit a változásért akkor egyszerűen elismeri, hogy a jelenlegi jó. a béralkuról meg annyit, hogy nem azt mondtam, hogy nincs hanem, hogy nem igazán hallottam róla. elhiszem, hogy a jelenlegi vezérigazgatónk pl béralku alapján kapja a fizetését-ám ez olyan nagyon nem jellemző.

sorompo 2011.10.24. 12:23:04

@Jurganov: A kerdesed gondolom a gazdasagra vonatkozik. En nem ertek hozza tehat nem tudom.
Csak abbol indulok ki amit latok. Az emlitettek tevekenysege utan a merleg pozitiv maradt az orszag szamara,ugyan a valasztok szarabbnak iteltek a helyzetuket. Ergo el lettek hajtva,felig-meddig az elkezdett meloval. Egyik mostani bagazs sem akar (mer) "ongyilkossagot" elkovetni. Pedig arra lenne szukseg,hiszen az istenadta csak a szomszed 100forintjat szeretne az orszag rendbetetelere felaldozni es ugy gondolja,hogy a rendbetetel folyamata abban manifesztalodik,hogy az o zsebeben viszont tobb lesz. Marpedig a "fizettseg" -altalban-utolagos,nem parhuzamos.

sorompo 2011.10.24. 12:28:33

@Valahol Máshol: Csatlakozom. Csinaljanak v.mit jol,barmit! es azonnal dicserni fogom!

krtek 2011.10.24. 12:47:30

@sorompo: Nem hiszem hogy az egész társadalom hívő lenne, hiszen pl. én már nagyon régóta nem hiszek egyetlen politikai nézetben sem . Szerinem ezek igazából (mi köze egy vérkapitalistának a szocializmushoz, v. mi a szart magyarkodik egy mszmp apuci által felnevelt szarházi) nem is nézetek, csak pár haszonleső harácsolásának és ámokfutásának magyarázata v. elfedése a sok hülye számára.
A hozzáértőkkel kapcsolatban igazad van. (sajnos) A lényeg hogy nem kell hozzáérteni, csak ügyesen kell manipulálni a telitenyérrel tapsoló droidokat.

Ironfist 2011.10.24. 13:49:06

@Jurganov:
"azért nem oszlattak a rendőrök mert a jelenlegi helyzetben nem merik bevetni őket :)"

Na ja, szerintem ha egy 2006-oshoz hasonló balhé lenne, a rendőrök csont nélkül a másik oldalra állnának, vagy csak simán hagynák, hogy a tömeg felkoncolja a fideszes képviselő elvtársakat. Csak ilyen nem lesz, mert hihetetlen ugyan, de a többség - kapaszkodjatok meg - MÉG MINDIG A FIDESZT TÁMOGATJA! Tényleg ilyen mazochista a népünk? Azt szereti a sok agy nélküli Bélabácsi, és Enrico, és Vidéki, és eszkep, ha minél többet, és nagyobbat szarnak a fejükre?

GGG77 2011.10.24. 14:11:09

@Enrico72:
"közben a Fidesz sorra nyeri a választásokat"
15%-os részvétel mellett. A tojásdobáló, teli szájjal fröcsögő, nyugdíjas kemény mag még elmegy.

"Hú kint volt 20.000 liberó"
Jó lesz az 120 ezernek is. Bár tudom, hogy fáj az igazság.

"Titeket nem oszlattak a rendőrök. Miért történhetett ez meg?"
Mert a 2006-os neonáci szarkupacokkal ellentétben tudunk viselkedni.

bundi124 2011.10.24. 14:36:48

@ranat: Nézd, jogászként a tényállásszerűségből indulok ki. És e szerint nem terrorista.

"261. § (1) Aki abból a célból, hogy

a) állami szervet, más államot, nemzetközi szervezetet arra kényszerítsen, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön,

b) a lakosságot megfélemlítse,

c) más állam alkotmányos, társadalmi vagy gazdasági rendjét megváltoztassa vagy megzavarja, illetőleg nemzetközi szervezet működését megzavarja,

a (9) bekezdésben meghatározott személy elleni erőszakos, közveszélyt okozó vagy fegyverrel kapcsolatos bűncselekményt követ el, bűntett miatt tíz évtől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő."

Itt az a gond, hogy nem személy elleni a gyújtogatás, nem okoz közveszélyt és nem is fegyverrel kapcsolatos. A bomba és emberrablás ilyen céllal már megállna.

Ami furcsa, hogy a kommentárban nincs benne a lakosság elleni cselekmény. Tehát fennállhat az a helyzet, hogy a magyar nép terrorcselekmény áldozatává válik, de állami szerv nem érintett, így nem terrorcselekmény a jogértelmezés szerint. Tehát Gyurcsánynál kicsit sántít a dolog, de nemzetközi jog szerint még jó lehet.

A rendőrök ugyan kaptak, de a rendőrt nem azért verték, mert arra kényszerítsék, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, Hanem azért mert jogellenes volt az oszlatás.

bundi124 2011.10.24. 14:38:25

@csabapayne: Igen, a jelenlegi egymást váltó hatalmak rinocérosz bőre miatt nem lehet eredményt elérni a gyülekezési törvény alapján gyakorolt jogokkal.

bundi124 2011.10.24. 14:40:39

@GGG77: Itt jegyzem meg, hogy ha elkezdték volna felszólítani őket, hogy hagyják el a "műveleti területet" és utána oszlatás van, akkor a helyzet nagy vonalakban megegyezett volna.

Viktus 2011.10.24. 14:51:27

OFF

Orbán és Matolcsy edzette a Fidesz-frakciót
A hiány kőbe van vésve, de a köveket Európában tologatják - fogalmazott Lázár János.

A naszád után ez megint nagy :D kő tologatás :D

sorompo 2011.10.24. 14:51:57

@csabapayne: Pl,:D,:D
@krtek: Igen es varni neheny jol elo (nem raszorulo) emberre aki tudja es hajlando is.

sorompo 2011.10.24. 14:58:08

@sorompo: bocs Krtek<nem ertheto.Szoval:
jelenleg ez van.Varunk egy olyan idomarra aki mar megteheti,hogy az orszag erdekeben manipulal,vagy olyan emberre aki nem manipulalhato.

VT Man 2011.10.24. 15:15:46

Nem tudom, miért panaszkodik a vastagbőr. Ott van a tüntetés, csak olvasni kell a sorok között:
"KITÜNTETÉSEK OKTÓBER 23-A ALKALMÁBÓL"

Benne van, hogy "TÜNTETÉSEK OKTÓBER 23-A ALKALMÁBÓL"

VT Man 2011.10.24. 15:17:05

@GGG77:
"Jó lesz az 120 ezernek is. Bár tudom, hogy fáj az igazság."

120 ezer ember? Ne hazudjatok már! A kedvenc baloldali újság, az Index se mert 50 ezernél többet mondani!

VT Man 2011.10.24. 15:18:30

@Valahol Máshol:
"Szerencsétlen, akinek nincs beszorulva a feje Orbán seggébe, az Gyurcsányt akarja vissza... szerencsétlen hülye. "

Talán te vagy a hülye, mert a te fejed Gyurcsány seggében van még mindig. Csak azt nem értem, hogy hogyan tudsz így gépelni? Vakon?

VT Man 2011.10.24. 15:19:40

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:
"Igen, és hol van most a miép? :D "

Inkább az a kérdés, hogy hol lesz pár év múlva az Egymilla? Ja, ugyanott mint ma a MIÉP.

"Nem tetszik a rendszer" - pff.. ez a primitivitás csúcsa.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.10.24. 15:35:12

@Béla Bácsi: Ember klinikai eset vagy. Szerinted a világ két pólusú. Van ugye az igazságos Orbán, meg a Galád Gyurcsány.

Tehát egy ember vagy Gyurcsányista, vagy Orbánista. Más nincs a világ fekete és fehér. Hát te tényleg kezelésre szorulsz. Tudod mit tőlem mind a kettőt a Dunába lehetne dobni, bár az környezetszennyezés lenne.

GGG77 2011.10.24. 15:36:47

@STX Joe: "A kedvenc baloldali újság, az Index"

Tájékozott vagy. :D

Combi a ballibes Ferkófan 2011.10.24. 16:04:08

@STX Joe: A nem tetszik a rendszer nem párt. Így ha pár év múlva minden rendben lesz a rendszerrel, akkor semmi gond, hogy eltűntek. Sőt :)
Viszont a miép ott van ahová való, egy kupacban az szdsz-el, mdf-el :)

2011.10.24. 16:06:25

@Ironfist: Majd ha a nyakukba kapják a 3% ingatlanadót, felébrednek.

@Viktus: Azt a követ a nyakukba, oszt hajítsuk át őket a gyorsnaszád mellvédjén! ;-)

Scala 2011.10.24. 16:51:43

@Valahol Máshol: Tetszett, köszönöm.
Egyetértek!

Bryan élete 2011.10.24. 16:56:48

@bundi124: csak nehogy kiszivárogjon majd az is valahogy, hogy éppen a fidesz hergelte fel a jobbikosokat, goj motorosokat, fradi B középet, hogy csináljanak már egy kis balhét. Legyen már valamiről emlékezetes az az 50 évforduló!
Ha akkor a csürhe békében megemlékezik bárhol, most nem lenne mibe kapaszkodni. De ugye tv-székházat, autókat gyújtogattak, kockaköveket és molotov koktélokat dobáltak, letáboroztak a Kossuth téren és teleszarták.
Amikor az előzenekar előkészítette a terepet, vekkerviki újra kivonult és naponta Gyurcsány-elzavaró naggyüléseket tartott. Emlékszel? Mindezt azért, mert a hülye Gyurcsány őszinte volt a párttársai előtt és olyat mondott, hogy hazug az egész politikus banda, vele együtt. Kivéve az egyetlen politikust ugye, akiról tudjuk, hogy még sohasem hazudott. Az ő hazugságai miatt mikor mennek ki ugyenezek a kedves fiatalemberek ugyanígy törni-zúzni. Vagy azt a hazugságáradatot már jobban szeretitek hallani?

Nem volt ez olyan spontán, mint aminek látszik, mert érdekes módon a hír-tv első perctől közvetítette az egészet. Eléggé átlátszó ez a dolog ahhoz, hogy sok kétség ne férjen hozzá. Vajon miért menekült el az egész fidesz vezérkar a tribün mögött a páncélozott autóikon. Hogy otthonról nézzék a karosszékben, "mit is teremtettek".
És ugye, amit két ember tud, az már nem titok, remélem mindenről tudni fogunk részletesen és számonkérni.

Scala 2011.10.24. 17:00:12

@Hörömpő Töhötöm: Ha van tény-le-ges realitása a közeljövőben egy ilyen mérékű ingatlanadónak, kérek részleteket! Thx!

2011.10.24. 17:07:46

@Scala: Egyelőre még csak pletyka, de én simán ki is nézem ebből a népnyúzó bandából az eddigiek után. :-(

Bryan élete 2011.10.24. 17:09:08

@Nikosi: Ne bántsd béla bácsit, mert ő lesz az egyetlen , akiről miután már mind a 12 bőrét lenyúzta a naszád-kapitány, utolsó lehelletével is még azt sóhajtja: éljen napóleon!
A többi párezer hívő reméljük hamarosan felébred rózsaszín álmából.
Kénytelenek lesznek magukhoz térni, legkésőbb jövőre, mert olyan rúgást kapnak, hogy a fal adja a másikat.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.10.24. 17:26:02

@Spániel: Nem értem mi bajod. A jövő év fantasztikus lesz. Sehol egy megszorítás, egykulcsos adó, autótulajdonosnak is tök jó lesz lenni, olyan kedvezményes árú lesz a biztosítás, öröm lesz a boltban vásárolni, hiszen kedvező kulcsú lesz az áfa, az euro is tovább fog erősödni a forinttal szemben, hisz válságban a zeuro. Jó lesz :D

Bryan élete 2011.10.24. 17:34:14

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: A fal, az a bajom. Hogy onnan már nem lehet hova hátrálni.

jágör68 2011.10.24. 18:41:28

Nemteccik a rencer?
Akkor hagyjátok abba
-a feketézést,
-a számla elsumákolást,
-kamu- számlagyártás,
-kamu- veszteségkimutatást
-albérlet feketén fizetését

Oszt egyből összedől majd.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.10.24. 18:49:17

Zero, nem tudom, mikor nézted a fent említett honlapokat, lehet, hogy akkor éppen semmi nem volt fent, kíváncsiságból gyorsan megnéztem, és most már mindenki tudósított a tüntetésről:

Magyar Hírlap (címlap legalján, de ott van):
www.magyarhirlap.hu/belfold/a_koztarsasagot_is_ujraalapitanak.html

Magyar Nemzet (ők két cikket is szenteltek az ügyneka címlapon):
mno.hu/stenk/nem-tetszik-nem-tetszik-nem-tetszik-a-900236
mno.hu/vezercikk/elmondtak-hazamentek-900172

MTI (ezt nem tudom linkelni, október 23. 17:35-ös hír), inkább bemásolom az elejét):
"Budapest, 2011. október 23., vasárnap (MTI) - Civilek tüntettek a kormány által folytatott politika ellen vasárnap Budapesten, a demonstráción felszólalók azt hangsúlyozták, hogy a jelenlegi politikai hatalommal szemben alternatívát kell nyújtania a civileknek, ehhez pedig összefogásra, szerveződésre van szükség.

hirado.hu:
www.hirado.hu/Hirek/2011/10/23/18/Felcsut_helyett_Fel_is_ut__fotokon_a.aspx

A hirtv.hu meg valóban összenőtt a Magyar Nemzettel (ezt eddig nem is tudtam, nem igazán látogatom őket :-), gondolom, "költséghatékonyság" van ott is...
...
ebből meg egy posztot kérünk, kiosztották az október 23-ai tüntetéseket, persze a "haveroknak" is jutott belőle, kis túlzással még a CBA is ki lett tüntetve :-)
www.hirado.hu/Hirek/2011/10/24/15/Ime_az_allami_kituntetettek_listaja.aspx

Viktus 2011.10.24. 19:20:47

Európa nem húzhat vissza bennünket
Nem szabad hagyni, hogy Európa lassúsága visszahúzzon bennünket.

-

Ki mivel tervez védekezni a bevándorló több millió éhező német ellen?

zrobasé 2011.10.24. 19:33:54

@Viktus: asszem én úgy oldom meg, hogy kimegyek, és elfoglalok kint egy tüchtig elhagyott házat fricclandba ! :)

Béla Bácsi 2011.10.24. 19:46:04

@Whoo: "Javaslom: magyarazd el a "ciganyprogrom" szo jelenteset. Olyan szo van, hogy PROGRAM, meg olyan, hogy POGROM. Persze te ezzel tuti tisztaban vagy amugy is, csak tudod... :) Ahogy latom egyebkent, az altalad idezett mondas alapjan te eleg biztosnak tunsz a dolgodban."
Elgépelés volt. Megesik néha. A szó fogalomkörét bőségesen megtalálod a "demokráciát féltő" sajtóban és egyéb médiában. Van rá bőven precedens. Inkább ruházz be egy magyar keyboardba!

Béla Bácsi 2011.10.24. 19:49:06

@Rodeo36: Mert te ki vagy, világ esze?

Béla Bácsi 2011.10.24. 19:54:51

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Hol itt a "gyűlölködés"? Én csak a "köp" beszúrást venném annak, cicus...

Béla Bácsi 2011.10.24. 20:07:51

@nyuggervadász: Bajzeg! Ha a képeken debilis kinézetű, Furcsányt imádó, kommunizmust visszasíró 70 és a halál-közti nyuggereket látni egy pár gyöngyöspatai teafőzős "egyetemeistával", és én ezt leírom, hogy ezt látni a képen, akkor hol jössz te be ide a "másként gondolkodásoddal", meg az én intolaranciámmal?
Komolyan mondom, egyre nehezebb lesz nektek ez a "felsőbbrendűsdi", meg "európaiság"!
Az egész "eszmerendszeretek" olyan, mint egy kínai turkálósbolt: minden eleme mások levetett, megunt, kikopott "kulcsszava".
A "gyűlöletbeszéd", a "rasszizmus", az "intolerancia" (kivéve a szent és örökzöld "antiszemitizmust"!) 70-es, 80-as évekbeli lejárt, kopott, megunt amerikai lemezek. Én megértem, hogy a zsidó handlé összegyűjti a gazdagabbak levetett holmijait és a szegényebbeknél még pénzt tud belőle csinálni, de (hogy a metaforánál maradjunk) rajtam új ruha van, ne kérkedj már előttem 20 éves, használt amerikai rongyokban!

bundi124 2011.10.24. 20:20:18

@Spániel: Részben osztom az álláspontodat.

Az nem vita tárgya, hogy a szavaik jelentése és a valóság messze áll egymástól.
Volt benne előre leszervezett rész. Éppen ezért mondom, hogy esélyes az beépített garázda magatartású egyének hangadása.

2011.10.24. 20:29:46

@jágör68: van egy vállalkozó haverom, egyszer mesélte, hogy számla nélkül dolgoztat az alkatrész-beszállítójával, és egy másik hapsitól meg teljesítés nélküli számlákat vesz a könyveléshez. :-) Ezek után már csak azt nem értem, hogy minek neki a legalitás látszata, csinálhatná full swartzban, ha meg valaki számlát kér tőle, annak kiszúrhatná a szemét a számlagyárival.

Béla Bácsi 2011.10.24. 20:34:42

@Nikosi: Nem én vagyok a klinikai este, hanem te. Nem a világ két pólusú, "szerintem", hanem adva van egy szavazatokkal felruházott, megbízott kormányzó párt, hogyishogy a választásokon bemutatott progjamjuk alapján kormányozzák az országot négy évig. Meg is próbálják tenni a dolgukat, de a "hatalmuk" első pillanatától előjött a Sakál Vokál, akik azonnal jobboldali szélsőségességet, rasszizmust, cigánygyilkosságokat, a sajtószabadság sárba tiprását kezdték el üvölteni ( a "szegény" nyugdíjasok kifosztását majdnem kihagytam!). Az utcára kivonult, 100%-ban heteroszexuális, családot nevelő, vezető beosztású, több diplomás, politikailag teljesen elfogulatlan "tömeg"-nek természetesen semmi dolga a Furcsány-vonalbeli, "igazi", valódi "demokráciát képviselő szaralakokkal. Semmi közük a budapesti "kulturális élet"-be betespedt, korrupt "műveszekhez", akik most a kapcsolatrendszerük gyengülésétől, vagy devalválódásától félnek...Á.....dehogy van!
Én vagyok a csőlátó, náci-faszista suttyó, aki nem veszi észre, hogy ezek az emberek csupán "mást" akarnak. Olyan tinédzser szűzlányosan....herceget fehér lovon...aki nincs még közelebbről meghatározva!

Béla Bácsi 2011.10.24. 20:39:01

@Nikosi: "Tudod mit tőlem mind a kettőt a Dunába lehetne dobni, bár az környezetszennyezés lenne. " Miért is ne? A szar az biodegradable. :)

jágör68 2011.10.24. 21:31:26

@Hörömpő Töhötöm:
Na igen. A magyar kkv- k....
Az ország megmentői, a magyar haza jövőjének letéteményesének zálogai (vagymi)...
A Tesco meg a többi multi is csak a magyar főnökeivel és csak Magyarországon engedi meg magának, azt amiket. A szülőhazájukban eszükbe se jutna...
Fel kéne már fogni: a MAGYAR MENTALITÁSsal van a baj elsősorban.
Amelyik nyugati jólétet akar balkáninál is rosszabb közteherviselési hajlandósággal, átláthatósággal, felelősségi szintek meghúzása nélkül....

2011.10.24. 22:25:55

@jágör68: A magyar kkv-k sokszor és sok szempontból nagyobb rohadékok még a multiknál is. Abban az egyben viszont igazuk van, hogy ameddig nincs társadalmi garancia arra, hogy a befizetett adók és járulékok nem lesznek önös érdekek martalékai, addig legjobb, ha mindenki csak annyit fizet, amennyit sehogy sem tud elkerülni. Azért fizessünk, hogy a hagyó-félék talicskával tolják haza a pénzünket, és utána a képünkbe röhögjenek? Na ne má...!

Viktus 2011.10.24. 23:22:02

Peti mindig tud még profin hülyét csinálni magából :D

Szijjártó: Nekünk sem tetszik a rendszer
Ezért változtatnak rajta. A szóvivő szerint olyan ellen tüntettek több tízezren, ami nincsen.
index.hu/belfold/2011/10/24/szijjarto_nekunk_sem_tetszik_a_rendszer/

:D

Viktus 2011.10.24. 23:23:13

@jágör68:

Az a baj, hogy ez egy gyarmat ... a multi is így viszonyul hozzánk mi meg mit tehetnénk ... lásd. termelő kkv-k ... döglődés.

gyilkos fűegér 2011.10.24. 23:30:26

@Béla Bácsi: "Nem a világ két pólusú, "szerintem", hanem adva van egy szavazatokkal felruházott, megbízott kormányzó párt, hogyishogy a választásokon bemutatott progjamjuk alapján kormányozzák az országot négy évig. "

Nem emlékszem erre a programra, első pillantásra is irreális ígérgetésekre, valamint halandzsákra emlékszem, segítenél?

gyilkos fűegér 2011.10.24. 23:39:38

@Viktus: ""Szerintem a hivatásos félelemkeltők és hivatásos rettegők ezúttal vakvágányra tereltek néhány embert vagy néhány csoportot, mert az, ami ellen ők tüntetnek, az nincsen" - mondta.

"Nem tetszik a rendszer? Persze, nekünk sem, ezért változtatunk mindenen, ezért szervezzük újjá Magyarországot" - tette hozzá hangsúlyozva: "akiket most tévedésbe ejtettek", később világosan látják majd, hogy a válságot okozó régi rendszer helyett épülő új sokkal jobbat jelent számukra."

Most képzeld el, ha mondjuk Németországban a miniszterelnöki szóvivő el merészelne ereszteni egy ilyen bullshitet.

asmodean 2011.10.24. 23:47:27

@gyilkos fűegér:
"Nem emlékszem erre a programra, első pillantásra is irreális ígérgetésekre, valamint halandzsákra emlékszem, segítenél? "

Nem olvasol fidesz programot ecsém? Majd én mondom a választási programukat :
while($ev <= 2014) {
try {
echo "a gyurcsány a hibás";
echo "elmútnyócév";
echo "csontvázak";
echo "elszémoltatás";
} catch {
echo "NER";
}

}

tekniko 2011.10.24. 23:59:31

@Béla Bácsi: te tenyleg meg bolondultal, en szegyenlem magam miattad, valami baj van ?

Béla Bácsi 2011.10.25. 00:26:43

@gyilkos fűegér: Nagyon szivesen. De egy ország menedzselése nem pusztán hülyékkel való párbeszéd, a gazdaság a legfontosabb. Egy eladósított, kirabolt országot próbálnak meg összeszedni a szemétdombról. Neked speciel mi fáj?

Béla Bácsi 2011.10.25. 00:29:13

@tekniko: Nem értem. Mi a baj velem? Hogy van véleményem és az nem egyezik a tiéddel? Sajnálom.

tekniko 2011.10.25. 01:44:55

@Béla Bácsi: hat meg mindig nem latod, hogy ezek nem meg probaljak osszeszedni az orszagot, hanem eladni, ami meg egyaltalan van

ranat 2011.10.25. 08:10:23

@bundi124: Úgy látszik a jogászoknak más a fogalmuk a közveszély okozásáról. A kockakőhajigálásra lehet mondani, hogy személy elleni?
Az oszlatás jogellenes volt? Tehát nyugodtan mehetek köveket hajigálni a társaimmal, kirakatokat betörni, autókat gyújtogatni, bariokádot építeni, követelni a rendszer(!) megváltoztatását és ha minket akarnak feloszlatni, az lesz majd a jogellenes?
A rendőröket azért verték, mert meg akarták zavarni a rendet, mert meg akarták dönteni a rendszert.
2006-ban a csőcselék terrorcselekményt követett el. Ezt nem lehet szépíteni.

ranat 2011.10.25. 08:12:28

@ranat: :) Mármint a csőcselék akarta megdönteni a rendszert és a rendőrök az útjukban álltak. Ezért mentek nekik. Az oszlatás teljesen jogos volt.

Jurganov 2011.10.25. 08:21:54

@ranat: peti, peti. na, az "adj pénzt nekem és demokratikusan semmit sem teszel" még fennáll :) ilyen ember kellene ebbe az országba vagy 10, mint te vagy. csak sajnos sokkal több van... mi az, hogy RENDSZER(!)? így felkiáltójellel? és miért fáj neked ha nálad okosabbak tesznek valamit?

Secnir 2011.10.25. 09:08:26

@asmodean:
azért ezt a részt:
echo "elmútnyócév";
cseréld ki erre:
echo "elmútrencer";

asmodean 2011.10.25. 10:28:59

@Secnir:
Ez csak a választási program, idővel ez ugye módosul :)

molaris 2011.10.25. 10:30:37

Azért döglődik ez az oldal rendesen.

Secnir 2011.10.25. 10:36:55

@molaris:
nem döglődik. a kommentelőket sorba viszi a TEK.

Viktus 2011.10.25. 11:01:16

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:

Orbán Viktort hallgatva az a benyomásunk, hogy a miniszterelnök mintha egyre inkább valamiféle párhuzamos valóságról szónokolna. A múlt héten egy gyorsnaszádhoz hasonlította Magyarországot és egy lomha tengerjáróhoz Európát, tegnapi parlamenti beszédében pedig arra utalt, hogy Magyarországot az Európai Unió lassúsága húzza vissza. Sajnos mindez köszönő viszonyban sincs a valósággal.

velemenyvezer.blog.hu/2011/10/25/orban_gyorsnaszadja

Ez a baj :(

Secnir 2011.10.25. 11:10:14

@Viktus:
valaki mesélje el neki, hogy:
Viktor húzza az egyik irányba Magyarországot,
Európa húzza a másik irányba Magyarországot (visszahúzza)
akkor a fizika törvényszerűsége alapján egyrészt Magyarország áll, másrészt kettészakad.
és szintén a fizikából tudjuk, ha nagy erővel húz az ember valamit és hirtelen az ellensúly megszűnik, akkor nagyon pofára tud esni az ember...

Secnir 2011.10.25. 11:20:19

@Secnir:
" és hirtelen az ellensúly megszűnik, akkor nagyon pofára tud esni az ember... "
ez arra is igaz, ha a visszahúzó Európa elengedi Viktor kezét, és nem hagyja kettészakadni az országot.

Viktus 2011.10.25. 11:23:38

Valamennyi gazdasági siker és kudarc rejtett oka az adórendszerben keresendő, az európai liberális demokráciák nem állnak készen arra, hogy a globális adóversenyben helytálljanak - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, a jövő évi adótörvényekre vonatkozó javaslat expozéjában kedden a parlamentben.

inforadio.hu/hir/belfold/hir-463617

:) uh ez egyre jobb lesz

Ironfist 2011.10.25. 11:24:36

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:

Hogy dögölne meg a féregje! Ezek most komolyan képesek egy retorikai mozdulattal a kormányellenes tüntetőket kormánypárti tüntetőkké avanzsálni? Moslék, undorító, féreg banda. Mikor lövik már le őket? Vagy ne pazaroljuk a golyót, inkább legyen akasztás. Közvetíthetné a tévé, legalább egy nap lenne országos nézettsége az m1nek.

Szíjjártó Papagáj Péter pedig a cinikus trollkodás netovábbját műveli. Semmi többet. Ez az ember azért van ott, hogy aki merészel szólni, hogy tán nem akarom, hogy Bélabácsi, Enrico, Vidéki, eszkep, és a többi nyálasszájú, OViseggnyaló, narancslekváragyú, fideszzombi kedvenc vezére lassan és módszeresen elpusztítson, abból gúnyt űzzön, és kimagyarázza, hogy az ég zöld, a fű meg kék, csak azért, mert a fidesz azt mondta.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.10.25. 11:25:24

Nincs ebben semmi különös, a gazdasági tevékenységük kudarc, most jön a hazudozás meg a mutogatás az épp aznapra kisorsolt ellenségre. Jelesül most épp Európára. Csak a szokásos.

Viktus 2011.10.25. 11:25:44

A forgalmi adó kapcsán a miniszter azt mondta, hogy öt áfa-kulcsra lenne szükség, de ezt az EU nem engedi, azért Magyarországon az általános kulcs 25-ről 27 százalékra emelkedik jövőre. Cél a forgalom adóztatása, a családi jövedelmek helyett - hangsúlyozta Matolcsy György.

:D:D:D:D:D

Ironfist 2011.10.25. 11:26:36

@Secnir:

Akkor reméljük, hogy az a hanyatló nyugat gyorsan elengedi a kezünket, csak, hogy Viktor végre jól pofára essen, és akkor talán nem megy végleg tönkre az országunk.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.10.25. 11:28:05

@Viktus: Ezért viszik ki a cégeket a románokhoz, szlovákokhoz, ezért menekül el sok fiatal az országból, mert a hiperszuper magyar adórendszer mindenkit legyőzött az adórendszerek versenyképességében. Orbán és Matolcsy, zsák meg a foltja.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.10.25. 11:30:32

@Ironfist: a kötélen is 27% áfa lesz jövőre. A kő meg a duna ingyen van :D

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.10.25. 11:36:56

@Viktus:
Ez tényleg egy iszonyat béna magyarázkodás, de a sorok mögött én más is felfedeztem.

A rideg tények, hogy az elmúlt 2 évtizedben sikerült akkora szarba kerülnie az országnak, amire nem elég egy 4 éves kormányprogram. Ennyi idő alatt maximum egy jól kivitelezett diktatúrával lehet valami eredményt elérni, ami pedig elképzelhetetlen.
Már 2010 előtt lehetett sejteni (tudni), hogy a fidesz fele ugyanolyan nagypofájú tulkokból fog állni, mint az mszp. Lesz majd köztük sok sok "bólogató jános". 2010-re más lassan türelmét vesztett emberek pedig szerintem a fülkeforradalmi ikszelés pillanatában tudták, (lehet sokat nézek ki belőlük) hogy 4 év lóf***ra se lesz elég. Ezért pedig szinte már törvényszerű, hogy kapkodnak. Közben pedig gondolniuk kell a saját holdudvarukra, is mert sajnos ilyen ez a "rendszer" A "millá tüntizők" pedig arra már véletlenül sem gondolnak, hogy a pártokat milyen érdekcsoportok kísérik. Nekik csak az nem tetszik, ami már 4-5 évvel ezelőtt is nyilvánvaló volt.

Ha a 2/3-dal nagyon ugrálnának, akkor a pofájukba kapják, hogy diktatúra van. Ha pedig nem akkor azt, hogy töketlenek. (Hozzáteszem, szerintem is azok).

Viktus 2011.10.25. 11:42:25

@csabapayne:

A "milla" tüntetők vagy nagyon hülyék, vagy a Fidesz adott nekik egy kis pénzmagot, mert az alternatív köztársasági elnök keresgélésnél jobb figyelemelterelő felesleges cirkuszi számot nehéz lett volna találni :D

Secnir 2011.10.25. 11:44:12

@Viktus:
"Valamennyi gazdasági siker és kudarc(!) rejtett oka az adórendszerben keresendő,"
ők csinálták.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.10.25. 11:45:12

@Viktus:

Én attól tartok, hogy ők maguktól lettek ekkora bohócok.

Ironfist 2011.10.25. 11:58:11

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:
Lehet, de kötélből egy is elég, kőből meg fejenként kell egy - meg ugye kötél is, amivel hozzákötjük a követ a nyakukhoz. Úgyhogy amondó vagyok, arra az egy darab kötélre dobjuk össze a pénzt. Vagy ha nem akarjátok, akkor állom én a kötelet, legalább nemzeti hős leszek. Hmm, a férfi, aki a kötelet szolgáltatta a haza megtisztulásához. :D Szép szalagcím lenne, nem gondolod? :D

@csabapayne:
"Ha a 2/3-dal nagyon ugrálnának, akkor a pofájukba kapják, hogy diktatúra van. Ha pedig nem akkor azt, hogy töketlenek. (Hozzáteszem, szerintem is azok)."
Hogyha például kétharmaddal olyan törvényeket hoznának, mint teszem azt, ha valaki ellent mer mondani szakértőként a földrajzinévbizottságban, azt egyből kirúgják? És például [insert random fideszcselekedet a fülkeforradalom óta here]? A kétharmad csak akkor nem jó ám semmire, amikor valaki más javasol valami értelmes dolgot. Akkor érdekes módon soha nincs lehetőségük ilyesmire. De arra van, hogy most hirtelen, amikor várható, hogy az embereknek már a töke tele van, merő véletlenségből átépítsék a Kossuth teret...
Ahogy egyik naiv ismerősöm fogalmazta meg: "Mert biztos nem lehetett ott közlekedni autóval, meg gyalog, mert megesznek a farkasok."

@Viktus:
"A "milla" tüntetők vagy nagyon hülyék, vagy a Fidesz adott nekik egy kis pénzmagot, mert az alternatív köztársasági elnök keresgélésnél jobb figyelemelterelő felesleges cirkuszi számot nehéz lett volna találni :D"
Óó, ilyenkor szégyellem, hogy kvázi ugyanazon az oldalon állok. Ilyen buzis dolgot, mint ez a nemtetszik a rendszer, meg alternatív... ááá. Nem szeretem, amikor a bölcsészek kinyitják az arcukat, kinyílik a csipájuk is, és azt hiszik, hogy a Pilvax kávéházban vannak. Egyszerűen irritáló a sok színessálas idióta, akik kávézgatnak, költeményeket olvasgatnak, és szavalnak, amiknek a világon semmi értelme, és politizálnak, és egyenlősködnek. Dolgozni azt persze nem, mert ahogy egy másik ismerősöm fogalmazta meg: a szabadbölcsész kizárólag arra jó, hogy még több szabadbölcsészt tenyésszen.

Szóval a tüntetés céljával egyetértek, Orbán és sleppje lekophatna már a picsába, de ezzel a módszerrel baromira nem.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.10.25. 12:07:06

@Ironfist: Az a baj, hogy nem éltek a 2/3 adta esélyekkel a beszari faszok. Nem merték megvagdosni a kiadási oldalt (pl. nyugdíjak, közszolgák seregei, önkormányzatok, stb.), mert ugye az népszerűtlen. Ehelyett próbálják Matolcsy eszelős faszságait lenyomni a torkunkon, akkor is ha az egész ország belerokkan.

Ironfist 2011.10.25. 12:08:15

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:
Na igen, a diktatúrák sem úgy épülnek ki, hogy akkor mától diktatúra van, hanem először ugye meg kell győzni az agy nélküli tömegeket, hogy ők a menők.

Viktus 2011.10.25. 12:12:26

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:

Sok éhes száj várt az elmúlt nyolc évben falatokra így kellett nekik a hely ...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.10.25. 13:05:26

Matolcsy szerint 5 áfakulcs kellene, de mivel nem lehet (mocskos Brüsszel!) ezért lesz adóemelés. Nem kellene 5nél megállni, minden termékre legyen külön áfakulcs a bürokrácia és adóegyszerűsítés jegyében.

Illetve majdnem 5%kal kevesebb gyerek született tavaly. Mi az, a 2/3ad úgy érzi hogy nincs miből, mire szaporítani a magyart? Vagy csak olyan gyors a magyarnaszád hogy nem éri utol a gólya?

HighTroller 2011.10.25. 13:27:48

képzeljétek kitltattam magam az orulunkvincentblogról ezzel a kommenttel:

"akkor tehát újra beírom miután kicenzúráztál (te sajtószabadság hőse, te!):

"A Fidesz, a valaha két és fél millió szavazót megmozdító párt ma nem mer rászervezni egy interneten alakult (tehát deviáns, és különben is csak idézőjelben civil, mert a tudjukkik állnak mögötte) pár tízezres tüntetésre."

ha pedig rászerveztek volna, akkor meg az lenne a baj.

fuck yea:)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.25. 13:33:34

@csizsikpizsik: "Vagy csak olyan gyors a magyarnaszád hogy nem éri utol a gólya? " - a hónap kommentje :)))) Kurva naaagy :D

Béla Bácsi 2011.10.25. 13:41:58

@tekniko: Ne haragudj, erre még csak példát sem láttam. Az ellenkezőjére igen, hogy próbálják visszavásárolni a stratégiailag elengedhetetlen energia szektort (ami önmagában automatikus kötél általi halál azoknak, akik aláírták a nevüket ezekre az adásvételi szerződésekre!)
Nem akartam it manifesztációt (kinyilatkoztatást) tartani magamról, hiszen ez a blog annyira nem véresen komoly. Amolyan drótkerítés, aminek mentén röhögve végigszaladva, meg lehet ugattatni a libsi kutyákat. Szóval, nem símogatni akarom őket, csak ugattatni. Voltam itt már minden: bőgatyás, nem európai, komplett idióta, "még olyanabb(?)", náczi, kirekesztő, intoleráns, olvasatlan bunkó és még sorolhatnám az átlag magyar emberekre aggatott fennsőbbrendű, bennfenntes, "értelmiségiek" által aggatott jelzőket. Az igazság az az, hogy az ún. "értelmiség" sértődött, mert ebben az "új" rendszerben még annyi szerepük sincs, mint a régiben. A régi rendszer -tökéletesen felhasználva Göbbels úr módszerét- teljesen központivá tette a "meggyőzés módszerét", aminek elengedhetetlen eleme volt a voluntárisan kooperáló értelmiség. Így, egyszerű magyarra fordítva, a párt egy kicsit nyalta az értelmiség seggét. Na nem mindegyikét, differenciáltak: a "fennsőbb" értelmiség, aki már "befutott" (Esterházy) több nyalást kapott, ami után aztán a "kis értelmiségiek" ácsingózhattak és pedálozhattak a kitűzött cél elérése felé. Ez most, az átkos kapitalizmusban megszűnt: az állam nyilvánvalóan nem érdekelt propagandacsövek kiépítésében, így a ráfordított összeg is szignifikánsan redukálódott. Ez az értelmiségnél "Zorbán elvette a lóvét" slogen szintjén csapódott le és sértődött, balos, fél-vérkomcsi (nem is rossz szó!) attitűdben csapódott le. Ennek az ambivalenciának lehetünk a tanúi a szóban forgó tüntetésen is: A tüntetés szervezői a fent említett, balosságba "kényszerített" értelmiségiek, a tömeget a hülye öregek adják, akiknek az agyműködése még Kádár alatt leállt és egy-két fiatal, aki szó szerint azt se tudja, hogy fiú-e vagy lány és mászkál ide-oda, hátha egyszer valamitől valahogy mégis kiderül legalább ez.
Számtalan vállalatvezetőt ismerek, akik több ezer ember (jól megfizetett munkájáért felelnek), egy sem nyavalyog a Zorbán-rendszer ellen. Csak azok nyavalyognak, akiknek savanyú a szőlő és nem értik meg, hogy nem Zorbán csinálja a rendszert, hanem a rendszer "csinálja" Zorbánt és nem küzdeni kéne a rendszer ellen, hanem kitalálni a helyünket benne, hiszen a durcáskodással csak megy az idő, és mindegyik nemes tüntető valójában több pénzt szeretne a zsebében, nemes szivében ezért lobog a láng. A kapitalizmusban ez a "rázzuk meg az oroszlán ketrecét" nem fog sok jóra vinni.
Tudnék itt még értekezni a gazdaságfölfogásomról, annak szociográfiai, történelmi, társadalmi réteg-elméleti összefonódásairól, de itt nem ez a lényeg (mármint a blogon): szerintem elég a "kész" vélemény...máris fölugatnak a kutyák!

Scala 2011.10.25. 13:44:09

@Hörömpő Töhötöm: Köszi a választ! Nem megnyugtató, de az nem a hírhozó hibája, ugye.. :-(

Scala 2011.10.25. 13:46:11

@csizsikpizsik: @Seduxen: Igen, az! :-D
Nagyon ott van!!! :-D

Secnir 2011.10.25. 14:25:14

@Béla Bácsi:
definiálja Viktor. Ő mondta.
"Nem szabad hagyni, hogy Európa lassúsága visszahúzzon bennünket"
okt. 24, 13:38 perc Parlament.

2011.10.25. 14:35:12

Kedves @Béla Bácsi !
Azt hiszem hogy sokszor vagy tévedésben, mégpedig tárgyi tévedésben.
Az energiaszektorral kapcsolatban, a magyar kommunizmus létével kapcsolatban, az ország eladósodásával kapcsolatosan és még sorolhatnám tovább, de felesleges. Aki a zsebében hordja" a bölcsek és a mindentudás kövét", annak én mit is mondhatnék,mint egyszerű halandó.
Semmit!
Csak olvasom a filozófiai remekműnek hangzó, ám semmit sem mondó, csak önmagát dicsérő és a más nézetet vallók szapulását és az idősöket lehülyéző nagy dumát.
Netán csak nem egy fideszes agit-propost köszönthetünk személyedben? Ha igen, akkor annak gyenge vagy.
Ha pedig csak önmagad "fényezed", mint jövőbeli "értelmiségi", akkor annak is gyenge vagy. Kb, olyan, mint a "tardi harmat"!

Béla Bácsi 2011.10.25. 14:56:25

@jános515: Kösz szépen! Bár fényes szelekkel kibéleltnek érezheted most magad, hogy halált megvetve kiugrottál a kerítésen és megugattál: na bumm!! akkor most mi van?
Azt, hogy komplett idióta és tökéletesen sötét, tudatlan, bőgatyás állat vagyok, azt már volt szerencsém többektől, többször is hallani. Azonkívül, hogy beálltál az engem hülyézők népes táborába (mezt húztál magadra! "iniciálé") a nagyérdemű nem lett okosabb! Mik a tárgyi tévedéseim? Úgy értem, mik a jó válaszok? Ezekre kellett volna reflektálnod (azt, hogy tökhülye vagyok, már rég meghatároztuk, nincs szükség megerősítésre!)
Szóval Janikám, ha én "tardi harmat" vagyok, akkor te meg halvány lila molyfing!

Ironfist 2011.10.25. 15:01:06

@Béla Bácsi:
Szimpla gyalázkodó pöcs vagy, aki arra se jó, hogy megvessék. János csak ezt mondta, igaz kicsit fellengzősen.

Ironfist 2011.10.25. 15:03:17

@HighTroller:

hehe, én a metapédiáról bannoltattam magam, mert kiröhögtem őket, amiért a gyűlölt ellenségünket magyarellenes honlapnak állította be, gyalázkodó, nem enciklopédikus hangnemben.

Béla Bácsi 2011.10.25. 15:03:39

@Secnir: Na látod, erre lehet válaszolni! Ebben a kontextusban Európa az Európai Unió német-francia (merjem mondani, hogy cionista-monetáris? Tudod mit? Inkább nem merem!) gazdasági előnyökre koncentráló, bürökratikus gazdaságszervező szabályozók ( a felnövekedni szándékozó magyar gazdaság számára) visszahúzó szabályozók összességét jelentheti.
Azt hittem, hogy te is úgy használod "Európát", mint a kedves "nem tetszik a rendszer"-tüntetés szervezői: minden, ami nem (bugris) magyar!

Béla Bácsi 2011.10.25. 15:08:23

@Ironfist: "Szimpla gyalázkodó pöcs vagy, aki arra se jó, hogy megvessék. János csak ezt mondta, igaz kicsit fellengzősen."
Azt hittem, hogy már eltűntél innen agyvérzésből kifolyólag, amit a folyamatos dührohamaidtól kaptál! Előbb tüzetesen olvasd el a macskakaparásodat (hogy mit írtál!): Bagoly mondja verébnek!
Kedves Munkásököl! "Nem a kút mély, a kötél rövid!"

Ironfist 2011.10.25. 15:14:18

@Béla Bácsi:
Látod? Gyalázkodsz. Név alapján kitalálsz valami szerinted mélyen sértő dolgot, és azt hiszed, te vagy ezzel a menő.
És egy: dührohamaim? Nekem? Normális vagy? (Jó, tudom, hogy nem, csak egy kis szarházi idióta vagy, nem normális, csak költői kérdés volt.) Arra nem vagy te méltó, hogy én dühös legyek rád. Szánalmat érzek. Szégyent, hogy te is azon a nyelven beszélsz, amin én. Megvetést talán. De dühöt? Ne nevettess már, te kis senki! :D
Kettő:Macskakaparás? Ejha, te megmondod a gépelt szövegből, hogy csúnyán írok? Ezek szerint nem csak senki vagy, hanem egy zseni is?
Három: A mai napig nem értem, hogy mitől lennék én munkásököl... Csak azért, mert a nevem egyik fele angolul öklöt jelent? Oké, ennyi erővel én meg kezdjelek buzizni, mert volt egy ilyen vicc, hogy Ádám, és Béla? Remélem érted a párhuzamot, kis szaros, és nem kell újra elmagyaráznom. ;)

Béla Bácsi 2011.10.25. 15:23:54

@Ironfist: "Remélem érted a párhuzamot, kis szaros, és nem kell újra elmagyaráznom. ;)"
Nem kell. Ennyi bőven elég volt. Még sok is!

¦卍®Ξ™ 2011.10.25. 15:25:58

@Ironfist:
az ironfist azaz vasököl a munkásosztály szimbóluma, mint azt a szlogen is mondja: a munkásököl vasököl, odacsap ahova köll!

szal a munkásököl az pont konkrét és helytálló a nickedre. a szoci tempóval kiegészülve, főleg.
persze mindez nem zárja ki, hogy meglátásod bélabá kapcsán helytálló.

Béla Bácsi 2011.10.25. 15:27:28

@Ironfist: Idézet magamtól, korábbról: "Amolyan drótkerítés, aminek mentén röhögve végigszaladva, meg lehet ugattatni a libsi kutyákat. Szóval, nem símogatni akarom őket, csak ugattatni."
Látod, kicsi Vasököl (oda súlyt, ahova köll!), nekem ez is sikerült! Itt vagy te pl.

Ironfist 2011.10.25. 15:32:28

@Béla Bácsi:
Röhögök rajtad, szánalmas vagy :D Nem tudtál belémkötni egyféle módon, most próbálod elhitetni pont velem, hogy libsi vagyok :D A kétbites agyad csak erre jó, mi? :D Aki nem fideszes, az libsibolsi :D
És már megint, azt hiszed, hogy azért, mert ez a nevem, bármi köze is van a te elavult, ősi szaraidhoz? :D Bár tudom, az én avatarom a KISSből van (muhaha XDDDD), ők meg zsidók, úgyhogy csak fogjam be, mi? :D

Komolyan szánalmas vagy, de legalább lehet rajtad (nem veled, rajtad :D ) röhögni :D

bundi124 2011.10.25. 15:37:29

@ranat: Pont ezért mondom, hogy a tényállásból kell kiindulni. Az alapján ítéld meg.

Ironfist 2011.10.25. 15:38:05

@¦卍®Ξ™:
Ja, ismerem a versikét, de azért, mert egy versben ez szerepel, akkor már én is az vagyok? Akkor jó, Béla bácsi meg egy buzi. A buzik bibliájában ugyanis az van, hogy Ádám, és Béla. Na? :) Ez is ugyanolyan helytálló, nem? :D

¦卍®Ξ™ 2011.10.25. 15:43:04

@Ironfist: nem a versike bazzeg.
az ironfist a munkásmozgalom szimbóluma. a munkásököl elnevezése a vasököl. nem a vers miatt, hanem a politikai szimbólumrendszer miatt.
majd ha világszerte elfogadottá válik a dolog és ha azt mondják béla, akkor a homoszexualitás jut mindenki eszébe, akkor egyenértékű lesz az analógiád.

Ironfist 2011.10.25. 15:45:15

@¦卍®Ξ™:
Jó, erre nem tudok mit mondani. Illetve annyit, hogy az én nickem akkor sem ebből jön :P

Béla Bácsi 2011.10.25. 15:47:29

@Ironfist: Azt hiszem, nagyon unatkozhatom, hogy újra elővettem a pálcát, hogy megpiszkáljam a szart. Már egyszer megcsináltam és -csodák csodája!- kiderült, hogy nincs semmi mögöttes tartalom: a szar ( ez te lennél, kedves szexőrült, zsidórokker, munkásököl, szemkilövetést igenlő rendőrlegényke) bizony teljesen általig szar!
Valami értelmi vitát reméltem, (bizony-bizony még a vén náci is megnyalná a tudás sóját), olyat, ami kiegészíti a véleményemet, esetleg helyesebb irányba módosítja, de most őszintén: a te fröcsögéseidtől, nem hogy okosabb nem lesz senki, hanem sötéten hülyébb!
Nem muszály válaszolnod erre (bár tudom, úgysem tudod megállni!) ennyi elég volt a szardobálásból mára. Valahogy sose szerettem disznószarral játszani még ezelőtt se. Láttam, ólálkodsz körülöttem már régóta, azt hitted, most fogást találsz rajtam, mert egy-két "demokratikus" nyekergő irgum-burgumozott, így bandában fölbátorodtál! Hagyj engem a 'csába, nem vagyunk egy súlycsoportban és különben sem szolgáltatok ingyen terápiát klinikai eseteknek!
Puszi!

NYJetsTD 2011.10.25. 15:52:39

Én most már inkább nyugodtan hátradőlők, ha a jövő héttől 420 forintra emelkedő gázolaj ár sem teszi be a kertkaput a zembereknél, akkor úgyis tök mindegy mit kvartyogunk.
Vagy földindulás lesz pár héten, hónapon belül, vagy kussoljon mindenki és felváltva szopkodjuk a ner-t...

Béla Bácsi 2011.10.25. 16:03:32

@¦卍®Ξ™: Ez nagyon jó videó! Tökéletesen illik Vasököl barátunkhoz! (Apokaliptikus attitűd, hatásvadász köntösben, primitív, teátrális eszközökkel személytelenül előadva. Tipikus "csácsi-rock": "Nesze semmi, fogd meg jól!" mondanivalóval. Köszi!

¦卍®Ξ™ 2011.10.25. 16:16:29

@Béla Bácsi:
csak a kiss-es szöveg miatt tettem be.

Nyuggervadász 2011.10.25. 16:46:51

@Béla Bácsi:
Már megint ez a felsőbbrendű (übermensch-es) kioktatás! Ha, te továbbra is így aposztrofálod a tüntetés képein látottakat, hogy : "......debilis kinézetű, Furcsányt imádó, kommunizmust visszasíró 7o és a halál közötti nyuggereket látni egy pár gyöngyöspatai teafőzős "egyetemeistával"...." , akkor ajánlom, tekintsd meg az alábbi felvételeket :
www.szigetiadam.hu/2011-oktober-23-szabad-sajto-utja-nem-tetszik-a-rendszer-civil-tuntetes-civil- protest/ (előre hallom a válaszodat: valami galád, "libsi-bibsi", esetleg "debilis kinézetű nyugger" sajtófotós készítette (mit készítette, hamisította meg!) ezeket a felvételeket úgy, hogy ne azok látszódjanak rajta, mint akiket te látni véltél.) Apropó, nyuggerek! A Viktor-féle nagy népi összeröffenéseken visongó, vagy a Demszkyt záptojással dobáló vén ficsák nem voltak debilis kinézetű nyuggerek, ugye?! Ők a kommunizmus igája alatt elnyomott, "azelmúltnyócév" alatt senyvedett hős magyar anyák voltak (akiknek némelyike kezet csókolt a Vezírnek).
Más: mi az, hogy rajtad "új ruha" van, én pedig "kérkedem" (?!) előtted 20 éves, használt amerikai rongyokban (az amerikai szó kicsit szíven ütött, mert utálom őket). Azonban, ha a használt rongyok valóban a gyűlöletbeszédek, a rasszizmus, az intolerancia és az antiszemitizmus elutasítását jelentik,
akkor inkább flangálok 20 éves használt rongyokban, mintsem a te új ruhádban. A Hitlerék által levetett, neo-nácivá avanzsált anzug-ban, egy kis goebbelsi szósszal leöntve ( "...addig ismételd a hazugságokat, míg igazságnak nem tűnnek !..")

Ironfist 2011.10.25. 17:16:16

@¦卍®Ξ™:
Bélabácsi abban a hitben élt, hogy az avatarom a KISSből van, akik zsidók, tehát biztosan én is az vagyok. Most elrontottad a játékomat. Nem tudom miért, egész eddig csak pukkadozni lehetett a háttérben a röhögéstől azon, ahogy Buzibélánk erőlködik, hogy mondhasson valami rosszat rólam, és közben meg olyannyira semmit nem tud, hogy az már-már fájdalmas.

De nézd meg, Béla bácsi miket mond rólam? :D:D Röhejes, egyszerűen a szánalmasság netovábbja :D

@Béla Bácsi:
Szexőrült(ez most éppen az ... "agyad" melyik részéből pattant elő? :D)? Zsidórokker (arról nem is beszélve, hogy az mi a fasz? :D)? No komment :D És még azt hiszi, hogy én volnék a szar, akit ő piszkál. Ugat a kis senki, csak éppen sokadjára is elmondom, Buzi Béla, hogy röhejes vagy. Valóban nem vagyunk egy súlycsoportban, miután te egy senki vagy, én meg az vagyok aki vagyok, és kurvára nem kell bizonyítanom egy ismeretlen kis szarosnak, mint te, bármit is. És ezzel meg, hogy Hagyjuk abba - majd öt perccel később megint előveszel engem, hogy próbálj úgymond piszkálni, ezzel csak magadat jellemzed. A saját szádból csináltál - újra, és újra, és újra - segget. Pont, mint Viktor. Ja, és anyádat puszilgasd, az legalább szeret :D

Ja, és még valami. Ha a "csácsi-rock" annyira gyakori, hogy tipikus, akkor ugyan magyarázd már meg, hogy mi a redves lófütty az, mert én még sose hallottam róla. És, csak hogy megint a közröhej tárgyává tegyelek (megsúgom, azért nincs nehéz dolgom, azzá teszed magad amúgy is, én csak beléd rúgok, miközben zuhansz) ez nem rock ;)

Oh, és egy-két kérdés, ha már a mondanivalóját fikázod. Tudod egyáltalán, mi a dalszövege? Ne fáradj, tudom, hogy megnézed a neten, csak hogy megint elkezdhess köpködni, de miután nem is hallottál még erről, a szövegét nem ismered. Tehát megint röhejessé tetted magad azzal, hogy úgy csináltál, mintha tudnád mennyire "semmilyen a mondanivalója". Látod, megy ez nélkülem is, úgy vagy szarházi, ahogy vagy, nem kell nekem még beléd rúgnom, csak tudod, aki ilyen agyhalott, azt jól esik eltaposni. :)
A másik kérdésem az volna, hogy ha nálad egy zenében az az elsődleges, hogy mi a mondanivalója, akkor te mégis mit hallgatsz? Megasztárt, meg x-faktort? Jaaaaj, bocsánat, egy igaz fideszhívő ilyet nem hallgat, te csakis zsoltárokat hallgatsz, meg a bibliában lévő verseket, meg tudomisén miket.

Igazából nem várok erre választ, egyszerűen csak gúnyolódtam rajtad. De már jó régóta, csak annyi értelem nem szorult abba a kétszámjegyű IQval megáldott agyadba, hogy felfogd azt, amit meg is mondanak.

@¦卍®Ξ™:
Tényleg nem értem, most miért kellett ezt a linket bemutatni neki. Ha annyira senkiházi volt, hogy folyamatosan úgy fikázott, hogy fingja nem volt semmiről, és még csak arra sem volt hajlandó, hogy utánanézzen, így csak még röhejesebbé tette magát. De most, hogy segítettél neki, azt hiszi, hogy "Ahaaa! Na, most jól megmondom neki, és ettől hízik majd a májam, mert igazam lesz!" Arra nem gondoltál, hogy ha már ez az avatarom, akkor azt nyilván én tettem ki, és ezek szerint tudom, honnan van?

Ironfist 2011.10.25. 17:24:21

@nyuggervadász:
Hagyd, Buzibéla egy teljesen reménytelen, klinikai eset. Nem tudtam ugyan, hogy a gumiszobába is vezetnek internetet, de hát nyilván, különben nem tudna minket elkápráztatni szavai aranyával. Nem érdemes rajta felhúzni magad, ő egy senki. Ha úgy gondolod, trollkodj, és gúnyolódj rajta, mint én, az fel fogja dobni a napodat, ahogy láto, hogy erőlködik, hogy kapaszkodik minden szalmaszálba, csak hogy valami - szerinte - bántót mondhasson, de amúgy nem érdemes vele komolyabban foglalkozni. Tudod, hülyékkel - jelesül most Buzibélával - ne vitatkozz, mert lesüllyedsz a szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal :)

Béla Bácsi 2011.10.25. 17:55:15

@nyuggervadász: Köszi a panoráma képet, nagyon szép és tiszta felbontáú. de ugyanazt a demográfiai összetételt mutatja, mint a korábbi, szóban forgó, alacsonyabb felbontású.
A használt ruha metafóra az általad büszkén vállalt eszmék kopottságára, meghaladottságára utalna. A "gyűlölet-beszéd" fogalma pl. úgy született, hogy a (z amerikai) Constitutionban a "freedom of speech" (szólásszabadság) prominens helyet kap. Az emberek elkezdték járatni a szájukat a nevetséges kivételezés (Affirmative Action) miatt (ami egyébként büszkén NEM "esélyegyenlőséget" hirdet, hanem "eredményegyenlőséget"!) Ezt úgy tessék érteni, hogy senki sem kiváncsi (már mint ha fekete pl.) hogy egyenlő esélyekkel induljon és megharcoljon a pozícióért, hanem a végeredmény érdekli: kerüjön be a pozícióba, MERT fekete. Na vissza a gyűlöletbeszédhez: miután az emberek alkotmányos joguknál fogva kifejezték nemtetszésüket nevetséges, kontra-evolucionáris szabályzások miatt, a BALOLDAL előjött ezzel a teljesen megfoghatatlan (csak általuk és csakis szubjektíven körülírható) maszlaggal, miszerint, amikor valaki a szabadságjogát gyakorolva véleményt nyilvánít, azt mégse szabad, mert "gyűlöletet kelt" a beszéde. (Sajnos, szórványosan még el-elsütögetik Amerikában, de már áldozik lefelé a csillaga, Magyarország és az NDK-s német liberalizmus csak fáziskésében van).
A rasszizmus, az a kedvencem! Magyarországon a cigányok nem alkotnak rasszt! (Biológiai-antroplógiai kategóriák szerit). Így az ellenük irányuló "rasszizmus", az valójában nem "faji előitélet", ahogy a nyekergő és magyarul beszélni már alig tudó rózsadombi fiúcskák és leánykák csacsogják, hanem pusztán egy kollektív "népbölcsesség" az általuk bemutatott, jellemző viselkedéssorozat után. Így mondhatjuk azt is, hogy nem ELŐ-, hanem UTÓitélet. És nem bőrszín, rassz vagy kultúra, vagy nyelv alapján történik a megkülönböztetés, mint Szlovákiában, Romániában vagy esetleg Szerbiában a magyarok ellen, hanem pusztán az antiszociális, kriminális életformájuk elutasítása.
Sajnos dolgom van, rohannom kell, a szent antiszemitizmusba ne menjünk bele! Ez itt is (természetesen!) a legszebb, a legeslegfontosabb, hiper-szuper, mittudménmitmondjakmég, stb,stb... legyen annyi elég, hogy ugyanaz a "bullshit" kategória, mint a rasszizmus, az intolerancia, a "kisebbségi törvények", stb...
Nekünk negyven év "internacionalizmus" után igazán egy kis időt kéne szakítanunk, hogy mitől vagyunk magyarok ÉS "európaiak (mert ezt a tényt földrajzilag hülyeség lenne tagadni), nem pedig mondva kreálni magunknak egy babusgatandó, élősködőt amerikai mintára, hogy a vérző szivű demokratáknak legyen itt is kiért szivük vérét ontani (kis ország, kis néger, ill. nincs néger: nekünk csak cigány jutott!) Magyarország történelmében még csak nemzetiségi probléma sem volt soha (most ne hozdd fel az ellenkezőjét, a nemzetiségek által kreált problémát, amit pusztán -ugyanúgy külső uszítással és segédlettel folytattak a magyar állam erejének, egységének és területi integritásának a megbontására.), nemhogy faji probláma. A cigány az nem egy faj (még az se biztos, hogy Homo Sapiens viselkedéséből kiindulva :)
Szóval kopott kis modernkedő, affektáló eszmécskék ezek, amikkel előjössz, előjöttök, hogy felülről nézhessetek le másokra. Amint mondtam: kínai bolti, más által levetett cipő és ruha!

2011.10.25. 17:55:17

@Scala: Sajnos egyre inkább úgy néz ki, hogy lesz belőle valami, ma már a rádióban is bemondták, hogy nem fogja ám minden önkormányzat kivetni, csak amelyik akarja, szóval tuti előbb-utóbb begyűrűzik mint a benzinválság.

==T== 2011.10.25. 18:03:23

Az egy dolog, hogy ezekről a kendemagos/fajvédő/melegjogi figurákról nincs hír, de az Országgyűlésbe több mint 15%-os felhatalmazással beválasztott párttal kapcsolatos eseményeket is rendszeresen elhallgatják. Amúgy a tüntetők emiatt nem nagyon lehetnek felháborodva, kmivel az ő kedvenceik is ezt tették az ellenzékkel. Meg is mondta anno Megyo: akinek TV kell, vegyen egyet...

Béla Bácsi 2011.10.25. 18:05:54

@Ironfist: Ismét idézet magamtól, korábbról:
"Nem muszály válaszolnod erre (bár tudom, úgysem tudod megállni!) ennyi elég volt a szardobálásból mára."
Ahogy faluhelyen a kutyákra ripakodnak: "Nem ülsz le!"

Ironfist 2011.10.25. 18:07:12

@Béla Bácsi:
Akkor most rúgok beléd még egyet :)
muszaj.hu/
Ahogy nem faluhelyen mondják: Hülye vagy fiam, egyes! ;)

Béla Bácsi 2011.10.25. 18:08:51

@Ironfist: Ismét idézet magamtól, korábbról:
"Nem muszály válaszolnod erre (bár tudom, úgysem tudod megállni!) ennyi elég volt a szardobálásból mára."
Ahogy faluhelyen a kutyákra ripakodnak: "Nem ülsz le!"

Ironfist 2011.10.25. 18:12:50

@Béla Bácsi:
És akkor még egyet, ha vagy ilyen hülye, hogy minden pofonba direkt beleszaladsz :D
Az nem "Nem ülsz le!", mert ez így kérlek felkiáltás, hogy te nem ülsz le. Azt úgy írják helyesen, hogy "Nem ülsz le?"
Te ostoba senki :D

¦卍®Ξ™ 2011.10.25. 18:15:07

@Ironfist:

nem. arra gondoltam, hogy azt hiszed mindenki hülye és nem tudja, csak te, hogy az nem kiss :)

nem igazán érdekel milyen hülyeségeket szórtok egymásra, egyformán idiótának nézlek mindkettőtöket, mint ezt már többször el is magyaráztam. :)
de ne vegyétek sértésnek, hiszen tudjátok, minden ökröt szarba nézek aki bármilyen pártpreferencia/politika szerint vizsgálja a világot.

Ironfist 2011.10.25. 18:19:50

@¦卍®Ξ™:
Nem tudod, milyen előzménye volt, és te is úgy csinálsz, mint aki mindent tud. De akkor elmondom: anno bélabácsi elkezdett gúnyolni, hogy én márpedig zsidó vagyok, mert az avatarom KISS, és ők meg zsidók. Erre reflektáltam, amikor cinikusan megjegyeztem, hogy igeeen, az avatarom meg KISS. Nem hiszem mindenkiről, hogy hülye, a többségről csak, és nem hiszem, hanem tudom, mert nap, mint nap látom rá a bizonyítékot.

"nem igazán érdekel milyen hülyeségeket szórtok egymásra, "
Nem szórok semmit. Trollkodok, egyszerűen felvidít, ahogy erőlködik.

"egyformán idiótának nézlek mindkettőtöket, mint ezt már többször el is magyaráztam. :)"
Leszarom. Nézz aminek akarsz, semmi közöm hozzád.

"de ne vegyétek sértésnek, hiszen tudjátok, minden ökröt szarba nézek aki bármilyen pártpreferencia/politika szerint vizsgálja a világot."
Nem veszem sértésnek. Leszarom. Lásd eggyel feljebbi válaszom.

==T== 2011.10.25. 18:32:01

@Secnir: nem volt olyan hosszú a sor, a templom/Petőfi S utca után már csak lézengtek. A Ferenciek, a 2,5 fő/m2 pedig igen sűrű, jó lesz az 1,5-es átlaggal számolva is. 30 000-nél nem voltak többen, de a 25 reálisabb.

¦卍®Ξ™ 2011.10.25. 18:38:15

@Ironfist:
örülök neki, hogy nem érdekel.
csak akkor nyomorult, ne zaklass a hülyeségeiddel, ne akar megmagyarázni a hülyeségeteket. :)

én valóban szórakozni, kikapcsolódni járok ide, tényleg leszarom miért vitázik két elmebajnok kreatúra, hogy melyikük a hülyébb.
élvezem azt, hogy a szellemi nyomorúságotokban tobzódva pancsikoltok az ostobaság langy vizében egymás szarát toszogtatva ide oda és veritek a hullámokat.
szórakoztat. anélkül szórakoztat, hogy érdekelne miért vagytok hülyék, vagy éppen melyikőtök képzelt sérelme ad alapot egymással való vádaskodáshoz, mocskolódáshoz.

hidd el, nem azért szólok bele, hogy bármelyikőtöket pátyolgassam vagy baszogassam. egyszerűen újabb darab fekáliát szórok a fürdőtökbe, hogy magamat szórakoztassam. :)

Scala 2011.10.25. 18:39:38

@Hörömpő Töhötöm: Miafene... de jó, hogy szólsz, nagyon köszi!!!

Ironfist 2011.10.25. 19:31:51

@¦卍®Ξ™:
Szóltam neked egy rossz szót is? Nem, úgyhogy mész te a picsába... "nyomorult" És te zaklattál engem a hülyeségeiddel, szóval nem tudom mire vagy olyan nagypofájú... méghogy nyomorult.

"hidd el, nem azért szólok bele, hogy bármelyikőtöket pátyolgassam vagy baszogassam. egyszerűen újabb darab fekáliát szórok a fürdőtökbe, hogy magamat szórakoztassam. :)"

És ezt hányszor akarod még elmondani? Kurvára szarok rád, még annyira sem vagy szórakoztatóü, mint Béla. Le is ignorállak inkább, nem tudom, eleve mit kötözködtél, én meg minek szóltam hozzád.

¦卍®Ξ™ 2011.10.25. 20:41:53

@Ironfist:
fogyikám, én csak felvilágosítottalak a tényekről.
nem kötözködtem, egy baromságodat helyesbítettem csupán, amire hivatkozva szellemi magasságokba helyezted magad bélabával szemben.
csupán annyi történt, rámutattam miért is nincs semmi okod a másik hülyénél okosabbnak érezned magad.

Ironfist 2011.10.25. 20:44:52

@¦卍®Ξ™:
fogyikám, fölöslegesen írkálsz, mertt szerencsére ignoráltalak, csak a rendszerből nem tudlak kiirtani, így továbbra is kapom a leveleket, hogy üzenetet küldtél. Csak szólok, hogy fölöslegesen koptatod a billentyűzetedet.

remiz (törölt) 2011.10.26. 00:15:25

@¦卍®Ξ™:
látom másokkal is problémáid vannak stíltündér.
Conv mindenkit üdvözöl, soha ne búsulj!
tegeci.

Ironfist 2011.10.26. 00:33:20

@remiz:
Nyomorék ez is, mint béla bácsi :D Nem fogja fel, hogy leignore-oltam - jaj, de ő náci, úgyhogy elmondom magyarul is: Szűrés opció, te horogkeresztes nick-ű pöcs :D

Jut eszembe, ez nem blog-szabályellenes véletlenül? Ugyanis törvénytelen, az biztos ;)

¦卍®Ξ™ 2011.10.26. 09:05:38

@remiz: szia kedvenc bokor alatt lapuló szardarabom :)

ugye nem tudod mi az amit idézgetsz, te szerencsétlen papagájszar? :)

asmodean 2011.10.26. 09:09:12

@Ironfist:
Meg kellene nézned egy náci horogkeresztet egyszer már, hogy tudjad miről beszélsz.

¦卍®Ξ™ 2011.10.26. 09:22:49

@Ironfist: :)

"leignore-oltam" :))))))))))
akartad mondani: ignoráltam
szépen egymásra találtatok a remizemberrel aki szerint a kérdő mondatok végére nem kell kérdőjel :)

ejj, be ostoba vagy te édes fiam, nekem akarod bemutatni a szűrés opciót? :)

arra viszont végtelenül kíváncsi lettem, hogy a nickemben lévő horogkeresztet milyen szemüvegen keresztül látod náci szimbólumnak? vészes szemtengely ferdülésed lehet, ha te ezt 45 fokban elforgatva és ellentétes irányúnak látod :)
ez a nick, bizony teszt az ideológiai szellemi fogyatékossággal élők felismerésére, s vagytok egy páran akik a gondolkodásellenes kondicionálásnak megfelelően éltek.
drága, roggyant elméjű komám, ugye tudod, hogy a nickemben látható swasztika a halhatatlanság és a szerencse, az örök körforgás jelképe, miként felismerted a többi szimbólumot is és már össze is állt az agyadban a az egységes kép és felismerted a mondatot? :)

Ironfist 2011.10.26. 09:55:50

@asmodean: tudom, miről beszélek, miután a nácik mindenhogy használták, még a hrackocsijaikon sem volt rendszeres, hogy melyik irányba néz. A horogkeresztes fasz meg még mindig nem fogja fel, hogy kurvára le van némítva, és csak spammeli az emailfiókomat.

¦卍®Ξ™ 2011.10.26. 10:24:19

@Ironfist:
annyira tudod miről beszélsz, hogy még csak nem is volt a harckocsikon sem és a repülőgépeken sem, horogkereszt :)

kaccsold ki az értesítést te szerencsétlen hülye, ha nem akarsz kapni és kész , vagy tedd spam -> devnullra az értesítést és meg sem kapod:)

asmodean 2011.10.26. 10:27:58

@Ironfist:
"hrackocsijaikon sem volt rendszeres, hogy melyik irányba néz."
Leginkább semmilyen irányba nem nézett a harckocsikon a horogkereszt, max ha a személyzet rápingálta és hagyták nekik.
A többiről (akár harckocsiról is), meg szeretnék némi képet, hogy hivatalos helyen (bélyegző, jelvény, zászló stb) össze-vissza állt a horogkereszt, mert erősen kétlem.

Ironfist 2011.10.26. 13:48:44

@asmodean:
Igen, a németeknél nagy divat volt kidekorálni a tankokat, náluk ezt hagyták is - nem is hivatalosra gondoltam, a hivatalos jelzés a stilizált vaskereszt volt tudtommal. A szovjeteknél volt a kötelező olajzöld szín, és csókolom. Most ha mutatok képet, az teljesen lényegtelen, ugyanis paint segítségével is meg lehet fordítani, szóval nem hiteles forrás. Én ezt egy történész ismerősömtől tudom. Nem doktor ugyan, de attól még történész, és azért ilyen kérdésekben jobban hiszek neki.

Arról nem is beszélve, hogy a törvényben nem az szerepel, hogy x irányban álló, y fokkal elfordított horogkereszt, hanem csak szimplán az, hogy horogkereszt. És miután ez is az, így ez is törvényellenesnek számít.

És te pedig, horogkeresztes farok, tényleg nem érted, hogy amit írsz, abból mindössze annyit látok, hogy "Blog.hu értesítés: Horogkeresztes Idióta a következőt üzeni:"? És itt van az idézet, csakhogy azt nem nyitom meg. Szóval leszel szíves most már tényleg felfogni, hogy hiába erőlködsz, nem látom, mit írsz!

¦卍®Ξ™ 2011.10.26. 14:59:04

@Ironfist: és az engem miért kellene zavarjon, hogy te hülye vagy és nem tudod kikapcsolni az értesítést? :)

2011.10.26. 16:15:37

Kedves @Béla Bácsi ! Amit irtam azt az általad leirtakról állitottam és nem rólad.
Nem sértegettelek és soha nem is foglak . A " fényes szelek" időszakát pedig csak a történelemből ismerem.
Csupán azt szerettem volna elérni, hogy ne pufogtass olyat, amivel más embereket megsértesz , akiknek esetleg más a véleménye vagy netán mást gondol dolgokról- mint te is.
Hidd el nem vagy különb és én sem, azoktól akiket hülyének titulálsz és lenézel. Ők csak idős emberek.Van fogalmad arról hogyan is élnek? Ha nincs, akkor ne bántsd őket!
Remélem Te is leszel öreg, és remélem nem sértődsz meg, ha hülyének, szenilisnek fognak nevezni--mert megérdemled.
Végezetül csak egy gondolat--miért kell ellenségnek tekinteni azt, aki esetleg ugyanazt akarja, csak másképpen--más módon?

Ironfist 2011.10.26. 17:10:08

@laspalmas:
Bocs, nem én kezdtem, és nem is terveztem folytatni.

Béla Bácsi 2011.10.26. 17:30:20

@jános515: Köszönöm a megváltozott hangnemet. Kezdjük a legnagyobb és legelső közhellyel: igen, nekem is van anyám (nem a kutya fijadzott) és nyugdíjas, és nem gazdag, így ezt lezárhatjuk, hogy nem ignoranciából neveztem a felvonuló időseket hülyének. (Mármint, pontosabban: nem a körülményeik iránti ignoranciából.)
A hülyeség definíciója eléggé eltérő lehet, de az ide vonatkozó (országos ügyeket, döntéseket befolyásoló) véleményekben, az egyébként itt-ott meg is szólaló "idős urak és hölgyek" azt a politikai véleményt képviselik, ami az én politikai nézeteim szerint nonszensz (vulgárisan: hülyeség). Namármost lehet vitatkozni stilisztikáról (és néhány kirívó esetben ez elengedhetetlen) de a hely rövidsége, a vélemény karikírozottsága miatt az ember fia néha szlenget használ.
A véleményem továbbra is fenntartom: a szocialista eszméket, központi elosztásos rendszert, "népjólétet", egyenlőségesdit visszasíró, az életük java részét a Kádár-rezsimben leélt öregek véleményét negatívnak tartom a jelen magyar társadalmi viszonyok között (és annak tartottam akkor is, amikor még "virágzott" az a rendszer) és nem vagyok kiváncsi a szenilisek Gyurcsány-áhítatára, ugyanúgy elegem van a lumpen-proletár szintű "értelmiséggel, akik valódi értékek felmutatása hiányában (ez itt most -sajnos- pénzt jelent. tudom, kakás szó) kíbicként kiabálnak bele egy olyan kártyacsatába, ahol nekik nincs pénzük letéve az asztalra. A tömeg harmadik jellemző csoportja: az "egyetemisták". Hát, ők még bohózatba se illenek be, annyira heterogén és sületlen a véleményük (teljes hiánya mindenben, ami fontos), és a kis hülye papagájként betanult, divatos, modern szlogenjeik a rasszizmusról, meg kisebbségi jogokról, meg toleranciáról, meg mittudomén mi mennyi, a magyar életben teljesen idegen, mondva csinált és felesleges maszlagról, amit modernkedő, (fentebb már vázlatosan ismertetett) "értelmiségi" tanáraik rájuk okádtak.
Namármost: Megértem, hogy a tömeg többségét kiadó, ezen csoportokon kívül, voltak még ott mások is. Ez azonben nem befolyásolja a kialakult képet bennem erről a politikai megmozdulásról, ill. a szervező "háttérerőkről".

2011.10.26. 18:33:22

@Béla Bácsi: Az én hangnemem nem változott most sem. Maradt mint volt--realista.
Nem hiszek semmilyen politikai társulásnak, pártnak, gittegyletnek. Saját magamban hiszek és saját szememnek, annak amit átéltem és tapasztaltam, tapasztalok. Az pedig nem egyezik azzal az általad leirt , ideológiailag kissé zavaros véleménnyel.. De ha két-három nézet nem egyezik, akkor a más véleményen lévők hülyék, vén szarok, szenilisek? Kötve hinném. Csupán más véleményen vannak.Ezért kell őket gyülölködve lehülyézni?
Már bocs, de te olyanokat sértegetsz akiket nem is ismersz, nem tudod mit élt már meg, hol és mennyit dolgozott, mennyit szenvedett.
Csak hogy tudd, a demokráciában is mindenkinek van véleménye, amit vagy leir vagy nem, amit vagy elmond vagy nem, ami ellen tüntet --ha hagyják-vagy nem.
Ami pedig a lumpenproletár értelmiségiekkel kapcsolatos, abban megint tévedsz. Ezek az egyetemisták, értelmiségiek semmivel nem különbek a fidesz értelmiségi köreitöl. Ugyanis "egytőből fakadnak"- Tehát olyanokat támadsz,egyik oldalról, akiknek védelmében , ideológiai alapon fellépsz, tiltakozol és lumpenproletározol, a másik oldalon.
Akkor ha sárga a spicli, a besugó, a "kommunista", az nem baj, mert velünk van.
Ha kék,piros, netán zöld szinű zászló alatt van, a besugó, a spicli, a "kommunista", akkor az már galád, hazaáruló! Akkor hogy is van ez?

Végezetül egy mondat--ha tiszteletben tartod mások véleményét, akkor számithatsz arra hogy a te véleményedet sem fogják "ostorozni". Ha pedig még a hülyézést és a többi jelzőt is elhagyod a véleményed irása közben, akkor hidd el, sok értelmes vita lesz, itt és már blogokon is. De csak akkor!

Bee-zony 2011.10.27. 12:52:20

A nagy kérdés bizonyos típusú politikacsinálók számára: aktuálisan mit lehet meglovagolni, amivel a legnagyobb tömeg azonosulni tud? Most ezt: „nem tetszik a rendszer”.
A probléma, hogy nagyjából ugyanaz a pszichopata kollekció szörföl az aktuális politikai hullámok hátán 10-20-30 éve, akik már minden voltak, csak akasztott ember nem – és ez a nagy hiba. Ez a politikai vezető garnitúra, akiket ez az ország képes volt kitermelni, és akiknek a többség még mindig tapsol és rászavaz. A rossz pásztorok és a rossz csürhe esete.

Az az ország, amelyiknek ilyen politikus-választéka van, és ilyen szavazói többsége, az egy Szodoma, a hozzá tartozó sorssal. Hogy gyorsan tűnik-e el, vagy lassan, az már csak részletkérdés.

Ki legyen az alternatív köztársasági elnök? Kampec Doloresz.
Alternatíva: ebből a választékból, Tök Mindegy.
Vagy sorsolják ki véletlenszerűen, az legalább demokratikus – még a „kire szavaznak a legtöbben”-nél is demokratikusabb, mert a szavazók és a szavazatok manipulálhatók, és egy köztársasági elnök-sorsolás mégiscsak tisztább eset. Ha az illető nem vállalja, akkor jöhet a következő kisorsolt jelölt. Így esélyhez juthat Kolompár 123 Géza is – de hát miért ne, mert mit tesz még rosszabbá? Odatesz két keresztet aláírásnak, minden helyesírási hiba nélkül.

Bee-zony 2011.10.27. 13:03:20

@Jani haverja: Magyarország már az albán szamarat is alulról szagolja a térségben. Ez kész.
Így lesznek az elsőkből az utolsók – gyurcsorbánék „tudjuk, merjük, tesszük”, belehúztak és megcsinálták, az „ekkora böszmeséget”, meg az elkúrást – és milyen szép is az, amikor a lakosság 100%-a skandálja a legkülönbözőbb okokból, hogy „nem tetszik a rendszer”; lehetne valamelyik Monty Python filmben a következő rész (pl. Béla élete).

Scala 2011.10.27. 16:38:46

@Bee-zony: sajnos a térségben elfoglalt szerepünkről írtak helytállóak, elsőből utolsó, megcsináltuk! :-(

Scala 2011.10.27. 16:51:59

@Bee-zony: Nagyon tetszett a hozzászólás, én is ezen a szinten gondolkodom a jelen állapotról.

"A probléma, hogy nagyjából ugyanaz a pszichopata kollekció szörföl az aktuális politikai hullámok hátán 10-20-30 éve, akik már minden voltak, csak akasztott ember nem – és ez a nagy hiba. Ez a politikai vezető garnitúra, akiket ez az ország képes volt kitermelni, (...)"
Így igaz!
Nem kerültek oda a tehetségesek, -ebbek, mert a szánalmas kontraszelekció nem így működik.
Ez nem önsajnálat, hanem tény. Hiába lehetne egy generációváltás, nem lesz érdemi megújulás. Bár te ezt jóval szemléletesebben leírtad.
Így alakulhatott ki az a helyzet, hogy "kormányzati tevékenység" fedőnév alatt olyan anyagok készülnek, ami egyetemen évfolyamdolgozat címen sem állná meg a helyét. Pontosítok, olyan anyagok IS. Nem kis számban ráadásul, sajnos.
Mindaddig, amíg nem alakul ki egy:
- a kormánytól függetlenített, magas szintű közigazgatás
- valós társadalmi mindennapi kontroll és egyeztetés
- vállalati, társadalmi stb. érdekszférák nyomásgyakorlási képessége nem javul, lesz jelentős(ebb)
Addig felröppenek ugyanazok a madarak a fáról, amikor jön a vihar, aztán visszaülnek szépen. Lehet egyik-másik egy új ágára a fának, de ugyanaz a fa, ugyanazokkal a csiripekkel.
Úgyhogy megérett a fa egy nagy villámcsapásra úgy gondolom, nagy hirtelen szénné égett búrával pislognának a madarak...
Normális ország csak normális közigazgatással (tágabb értelemben véve értem itt a szót) lehetséges!

/No meg kisebb igények, a nagy étvágy (pl. banki tulajdonosok, részvényesek, felső vezetés) szemmel láthatóan jól bezavart egész Európának. Jó annak, aki elkapta a hullámot, de mostantól ez változni fog.

Bee-zony 2011.10.28. 10:27:05

Igen, erre (is) lenne szükség. De ki csinálja meg? Magyarországon kisebbségben vannak a normális emberek, és van a kontraszelekció is, ami által nem vezető beosztásban vannak, hanem alul.
Nem megfelelő anyagból nem lehet várat építeni, mert összedől, és hiábavaló (nem a kívánt eredményt elérő) lesz a befektetett idő és energia.
Másképpen ugyanerről: a Yotengrit-könyv 2004-ben jelent meg, ha jól tudom, és a benne lévő nyirkai jóslat ugyanazon a szinten érvényes az azóta eltelt időre vonatkozóan is, mint azoknál a dolgoknál, amelyek már megtörténtek. Mi lesz, ha többi része is beválik? Mint pl.:
„…kettészakad a nemzet,
lángra lobban az Ország.
A lángot vér oltja.
Magyar magyart gyilkol,
de a bika hátáról is ide lőnek
a hét teve miatt.
A nép fele elpusztul.” (...)
Nagy struccolást látok ezen a téren, mint mikor annó az volt a kérdés, hogy mi lesz, ha meghal Tito? (Aki egybetartotta Jugoszláviát.) Nem tudjuk, hagyjon minket békén. Itt is, a nyirkai jóslat az Internet szűk köreiben fordul elő, meg néhány könyvesboltban, és ennyi. A jóslat és a polgárháború témája totem-tabu a főáramlat-médiában.
Én úgy látom, hogy már az egyharmad Magyarország sorsa is megpecsételődött, és sodródik a polgárháború felé. A dolgok egyre kevésbé működnek, és az emberek belefulladnak a többségi szarba, mintha csak egy nagy kínai vashordóról lenne szó, annyi különbséggel, hogy ma nyakig ér, holnap ellep.
Ma Magyarország ott tart, hogy 10 cicát nincs hova elhelyezni egy X. emeleti 34nm-es panelből, és már nem csak állati életek, hanem emberi életek is veszélyben vannak Kolompárék miatt. Impossible mission, állatvédők és menhelyek megkeresése tucatszám, de dugig van az összes menhely… Ha ez a triviálisnak gondolt dolog nem megoldható, akkor mi van a többivel?

Scala 2011.10.28. 15:43:51

@Bee-zony: Na ja! :-(
Mi 3 cicát nevelünk, szomszédnőm is hármat, a kertből fogadtuk be. Anyjukat is etettük, ő vad volt, és műtétre is elvittük.
A könyv címét leírnád pontosan? Én a "már megvalósult" jósolt dolgokkal sem vagyok tisztában! Köszi. :-)

Bee-zony 2011.10.28. 16:27:35

@Scala: A könyv címe:
Máté Imre: Yotengrit I-IV., a II. kötetben van a jóslat.

Yotengrit Egyház
www.yotengrit.com

Yotengrit avagy a nyirkai jóslat
(A szövege és az értelmezése)
www.asztralutazas.hu/index.php/magyar/Yotengrit-avagy-a-nyirkai-joslat.html

Scala 2011.10.29. 21:51:56

@Bee-zony: Köszönöm!
Egyelőre az utolsó linkedet olvastam... forgatom a fejemben, próbálom értelmezni!

Bee-zony 2011.10.31. 09:03:10

@Scala: Van benne egy még ismeretlen kulcs-momentum, a 7 teve bevezetése, mint a polgárháború kiváltó oka. Lehet a hétágú menóra (mármint erre való utalás), lehet a hét országon átmenő gázvezeték, aminek Magyarországon van a gázelosztó központja, és lehet Orbánék leginkább érdek- és jogsértő 7 intézkedése is, mint 7 púp.
„Érdekes időket” élünk már így is, mi lesz még később…
Maga a haladási irány (sodródás) a polgárháború felé vezet, ez eléggé egyértelmű, és csak gyűlik a gyúanyag. Társadalmi problémák növekvő halmaza, megoldás nélkül. „Magyarország egy fortyogó vulkán, ami előbb-utóbb kitör” (külföldi hasonlat és megállapítás). A másik meg ez, még 2006-ból: „aljasok a Parlamentben, ostobák az utcán”.
Ez az ország már olyan szinten Szodoma, hogy én reménytelennek tartom azt, hogy békés módon megváltozzon, tehát marad a tisztítótűz megoldásnak, mintha csak egy többségében korhadt fákból álló erdőről lenne szó, ahol valamelyik villámcsapás megoldja ezt a problémát, ahogy a 2011-es arab tavaszra is ugyanez a hasonlat áll, csak Magyarország még nehezebb esetnek ígérkezik: nehezebben kap lángra, de aztán annál jobban ég.

elektromotor 2011.11.01. 10:53:08

@Bee-zony: Nem ok nélkül van még a zsebkés mérete is, törvényileg korlátozva.
Nem tudom máshol ez hogy van!?
Félnek mint az állat!

Ironfist 2011.11.01. 13:40:37

@elektromotor:
"Félnek mint az állat!"

Elárulom, tőled félnek. Annyira félelmetes vagy, hogy be vannak szarva. Csak ki kéne állnod eléjük árpádsávban, és elbődülni, hogy SZEBBJÖVŐŐŐT, és lerobbanna a fejük. Nem is értem, miért nem teszed, kiskuruc.

elektromotor 2011.11.01. 15:58:12

@Ironfist: Neszarjál be!Lesz ez még így se! Te meg a fajtád az aki ha meghallja, a "Magyar" szót egyből nekilátsz internácizmi kisbolsi!
Ennyire ne legyen vörös a fejed!

elektromotor 2011.11.01. 16:01:48

@Bee-zony:
kuruc.info/r/34/87285/
Itt mondják hová mennek milliárdok teljesen feleslegesen!

Ironfist 2011.11.01. 16:49:49

@elektromotor:

Dede, vörös a fejem, méghozzá a rajtad való abszolút leplezetlen gúnyos röhögéstől, kiskuruc :D
De most őszintén. (Közben törölgetem a nevetéstől potyogott könnyeimet, röhejes kurucbarom :D ) Milyen árpádsávos agytekermények közt született, fogyatékos gondolatcsökevény juttatja eszedbe, hogy én mérges vagyok? :D Miből szűrted le azt, hogy azért, mert fetrengek a hülyeségeiden - nem veled, RAJTAD - attól én vörös vagyok? Aki nem veled, az ellened? Te ilyen Rákosista vagy? Te kommunista, nemzeti szósszal nyakonöntött, demagóg fogyatékos :D
És miért félnék, ha valaki kimondja az ÉN nemzetiségemet, he? :P

"kuruc.info/r/34/87285/
Itt mondják hová mennek milliárdok teljesen feleslegesen!"

Hmm, nem itt azt mondják, hogy... khm... idézem...: "ZSIDÓÓÓ, CIGÁÁÁNY, KOMMUNISTAAAAAA, HALÁLRÁJUUUUUUK" És hozzáteszik, hogy ők keresztények. Vagyis pont ugyanakkora senkik, mint te, bohóckuruc :P

elektromotor 2011.11.01. 18:59:09

@Ironfist: Miket össze nem tudsz firkálni te őrjöngő fogyatékos balfék.
Hajrá Kurucok.

Ironfist 2011.11.01. 19:02:06

@elektromotor:

Emberek, kiderült, hogy őrjöngök :D Jó tudni XD Menj, mondd meg a kurucinfón a sok hasonszőrű egybites agyúnak, amilyen te is vagy, hogy na, most jól megmondtad a tutit egy libsibolsizsidócigánykomcsinak, és örüljetek együtt, és szopogassátok kicsit egymás faszát! :D Aztán engedélyezem, hogy tovább boldogíts itt mindenkit, de csak mert olyan szépen kérted :D

elektromotor 2011.11.01. 19:11:18

@Ironfist: Nyugodj már le, és vegyél be valamit!
Ne engedélyezz te nekem semmit, mert ott sem parancsolsz ahol b@szol.

Ironfist 2011.11.01. 19:12:56

@elektromotor:
Vegyek be valamit? Jogos, elfelejtettem, hogy a C-vitamin tablettát most kéne elrágcsálni, kösz, hogy szóltál. Jó kutya vagy, megengedem, hogy még tovább ugass ^^

Ironfist 2011.11.01. 21:56:39

@elektromotor:
Te tényleg azt hiszed, hogy amit én mondok neked, azt te mondtad nekem? IQ-d mennyi? ötvenet azért még eléri? És azt mondtam, megengedem, hogy ugass, nem azt, hogy egyet vakkants :D

Béla Bácsi 2011.11.01. 22:29:06

@Zero: Nem lehetne ezt az őrjöngő Vasöklöt kizárni és visszavitetni a zártosztályra? Semmi értelmeset életében nem mondott, csak cigánygyerek módjára köpdösi az itt előforduló jobbérzésű embereket. Én pl. azért szállok ki minden blogból, ahol őkelme is megjelenik, mert nem bírom elviselni a féktelen őrjöngését és szitok és mocsok öklendezését. Komolyan beteg ember. Szerintem, a billentyűzetközelség csak fokozza az állapotát.

Béla Bácsi 2011.11.01. 22:29:37

@Zero: Nem lehetne ezt az őrjöngő Vasöklöt kizárni és visszavitetni a zártosztályra? Semmi értelmeset életében nem mondott, csak cigánygyerek módjára köpdösi az itt előforduló jobbérzésű embereket. Én pl. azért szállok ki minden blogból, ahol őkelme is megjelenik, mert nem bírom elviselni a féktelen őrjöngését és szitok és mocsok öklendezését. Komolyan beteg ember. Szerintem, a billentyűzetközelség csak fokozza az állapotát.

elektromotor 2011.11.01. 22:41:56

@Ironfist: Te kinek engedsz meg mit is? ott sem parancsolsz ahol baszol te kretén.
Cucli neked.

Ironfist 2011.11.01. 22:46:29

@Béla Bácsi:
Jeee, megjött a másik cigányozó is, Béla :D

"Én pl. azért szállok ki minden blogból, ahol őkelme is megjelenik, mert nem bírom elviselni a féktelen őrjöngését és szitok és mocsok öklendezését"

Akkor innen miért nem mentél még? :) Tudtommal az ilyen elektromotor féle senkiken kívül téged is mindenki egy értelmetlen zsidózó/cigányozó trollnak tart, csak annyi a különbség, hogy én nem fogalmazok udvariasan az ilyenekkel szemben, mint ti. Szóval, ha nem bírsz elviselni, az nem véletlen van :) Reméltem is, hogy elkotródsz, ahogy csak tudsz, de úgy látszik gyakran visszajársz még. Nem kéne, mert így megint a saját szádból csináltál segget :D

@elektromotor:
Neked engedem meg, hogy ugass csak, ahogy érzed.

Scala 2011.11.02. 01:52:54

@Bee-zony: elment más irányba a kommentfolyam! De nagyon hálás vagyok a küldöttekért, naponta eszembejut, amióta írtál. Az értelmezésben a tevék kapcsán nem sok okosat tudok hozzátenni, esetleg két dolog:
- az Alföld alatti földgázkészlet kitermelése új technológiával nem álom, esetleg ez kerül keleti koncesszióba?
- magyar prostik, pardon celebek Dubaj stb. jelenlétünk keleten... (ezt nem komolyan, csak eszembe jutott).
Késő van, nem agyalok többet! :-)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.11.02. 06:42:08

Pár napig nem nézünk ide Zeroval, és tessék....

Először egy jótanács: Ha valakit nagyon utálsz, válasz helyett a szűrés gombra kattints. Ha annak 3-nál többször érzed szükségét megnyomni, válaszd helyette a jobb felső szürke X-et.

Aztán: Aki ocsmányságot okádva, és/vagy "én szartam a spanyolviaszt, akinek más a véleménye valamiről, az rohagggyonmegazannnyába"-stílusban akar, ill. képes csak kommentelni, az inkább neki se álljon. Idő és kedv hiányában random idenézés alapján, azonnal, mérlegelés nélkül tiltjuk ki, aki nem hoz egy bizonyos szintet. Ne kelljen már IQ-hoz kötni a kommentelést.....

Gyengébbek kedvéért: a baromállatokat kibaszkodjuk a blogról, örökre.

Ja, és nem számít, hogy valaki törzskommentelő, vagy csak véletlenül ette ide a rosseb.

Szép napot mindenkinek.

bandika gazdája 2011.11.02. 13:29:50

@laspalmas: Köszönjük! Már majdnem elment a kedvem!

Horizont 2011.11.02. 15:55:11

@laspalmas: Hahahahahaha: "Ne kelljen már IQ-hoz kötni a kommentelést....."
Amúgy köszönjük, csatlakozom @bandika gazdája: -hoz!

Béla Bácsi 2011.11.02. 18:27:48

@bandika gazdája: Nagyon remélem, nem miattam! Jó volt újra látni itt! (Kecskemét nagyon hiányzik! Ott jártam gimibe a Piaristákhoz!) Mikor lesz már megint Bor Utca?

süti beállítások módosítása