Skip to content


       Szűrés lista

Az unortodoxia ára

A siker még láthatatlan, de a védőhálónak már ára van.

Csak a legnagyobbaknak kijáró tisztelettel tudunk írni Lázár Jánosról és Harrach Péterről. Nekik sikerült papírra vetni, hogyha lesznek költségei a nem ortodox gazdaságpolitikának, akkor ki fizesse végül a számlát.

A fifikás javaslatot a Magyarország Alaptörvényének Átmeneti Rendelkezései című törvényjavaslatba csempészték bele, ami amúgy a kommunizmus idején elkövetett bűnökkel és az esetleges jogkövetkezményeivel foglalkozik. (Az átmeneti rendelkezések az Alaptörvény részét képezik, vagyis alkotmányos erővel bírnak.)


Magyarul, ha az EU bármelyik magyar törvényt elmeszeli, akkor a jóvátételre különadó vethető ki, amit csak erre a célra lehetne fordítani.

Nem olcsó mulatság ez az unortodox tökösség ... mivel nincs ingyenebéd, így az Alkotmányba csempészik bele, hogy fizessék ki a számlát.
Mennyire 100% vegytiszta áspis fideszes húzás? Erre már nehéz azt mondani, hogy simplicity ...

Mivel a különadót az elmeszelés után vetnék ki, így lehetséges, hogy a 227 milliárd jogtalanul visszatartott áfát, ami a kormánynak vissza kell fizetni, egy új különadóval oldják meg. (Mondjuk +1 százalék a fizetésből. Vagy kettő. Bár nem szeretnék tippeket adni.)

Biztosan fizetni kell:
- 270 milliárd áfa

Már elmeszeltek minket:
- 200 milliárd telekom különadó

Vizsgálat alatt:
- 300 milliárd forint különadó az energetikai cégekre és kereskedelmi láncokra
- 100 milliárd forint a Maláv tiltott állami támogatása miatt
- Magánnyugdíj-pénztári vagyon államosítása. Még becsült összeg sincs.

Tervezik, hogy vizsgálat alá vonják:

- Pálinkafőzés adómentessége
- Végtörlesztés, kb. 100 milliárd forint.

Az összes 270 milliárd forinttól 1000 milliárd forintig terjedhet, amit biza' nekünk kell kifizetni. 

Mert ahogy mindennek, az unortodoxiának is a Zemberek fizetik meg az árát, csak sajnos ezt többször is leverik rajtunk, mivel már most is erősen fizetjük a számlát.


Mr. Teufel: Ha jól értettem az előbb, az eljárás alapját a maga ötlete képezi.
Safranek: Nem! Nem! Nee..öö…, azaz igen, de én voltaképpen nem tudhattam!
Mr. Teufel: Mennyibe került a kísérlet?
Safranek: Ahúhú! He-he! Öö, semmi, semmi, ö, tíz, nyolc, e, hú, he-he, másfélmillió.
Mr. Teufel: Jöjjön közelebb Safranek.


Hiába magyarázza ezekben a percekben is a parlamentben Matolcsy, hogy "ez a gazdaságpolitika sikeres", látjuk, hogy mennyire sikeres. Illetve, csak látnánk, hiszen szombaton láttuk-hallottuk tőle, hogy a siker láthatatlan.
Bár Matolcsy életrajzából látszik, hogy a köpönyegforgatás nem áll messze tőle, amit csütörtök óta művel, azon még egy ilyen régi motoros, mint én is csak tátott szájjal csodálkozik.
Mi lesz a következő húzásod Gyuri, "I love hárombetűs IMF!" póló a a zakó alá?

De amúgy mit várhatunk el a kormánypárti képviselőktől, a "törvényalkotóktól", akik mind meg vannak győzödve arról, hogy "nem Matolcsy, hanem a rossz nemzetközi gazdasági környezet, illetve "nemzetközi spekulációk" és "a bankok ellenséges magatartása miatt jutott odáig az ország, hogy ismét a valutaalap segítségét kell kérnie."

Erre mit lehet mondani? Hogy előjegyezném mindet egy középkori agyműtétre?

Címkék: fidesz válság imf lázár matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr53400906

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sört nyitni a gyorsnaszáddal 2011.11.22. 14:09:38

Na idefigyejjé, te Lázárjani. Nyilvánvalóan nem értesz te itten dolgokat, illetve kevered, hogy mi mire való, ezért úgy vélem, apróbb magyarázatra szorul az agyad....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.11.21. 23:34:38

@Ben Franklin: internetes tévéje az egyenlítőblogos gyerekeknek is van, marha nagy haditett. kurucuk van, aztán szevasz. kósernek meg akkor kóserek, ha Volner (és feltételezhető háttérbázisa) kerül előtérbe a kis újkiszes félbölcsészek helyett.

Ben Franklin 2011.11.21. 23:48:52

@Kusics Iván: másrészről még mindig nem látom, hol vannak érveid a tekintetben, hogy ha a kormány és szeretett jogászfocista mágusunk (Verebesnél is nagyobb) ráterhel 10 forint adót egy szektorra (illetve azon szektor őselefántjaira), mely szektor cégei (budai Westendjei) ezután a 10 forintot a szolgáltatást igénybe vevőkön behajtják , vagy egye fene csak 8 forintot hajtanak be, 2 forintot lenyelnek, majd ezután a kormány kénytelen a ráterhelt adót a szektoroknak visszaszolgáltatni, ennek következtében pedig 10+kamat, eljárás költsége, fasztbaszakodtok különsáp rám terhelődik, akkor azért megengeded, hogy ne tekintsem nullszaldós játszmának a különadózós faszkodást?

Én ezt azért érzem sima gumicsontnak, mert 1)a pangó piac nem jó hely/idő az áremelésre 2) ha az infláció különadó nélkül 3% volt(példa), meg különadóval is 3%. akkor nem volt átterhelés az ügyfélre. Ugye?

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.11.22. 00:00:08

@Ben Franklin: nem inflációval történő növelésről beszélek, hanem arról, hogy a T-Home előfizetésem ára eddig minden évben csökkent (új szerződést kötöttem, új akcióval), ez év elején pedig az akciós ár is 20%-l haladta meg az előző évit. tudtommal 20%-s inflációról nem beszélhetünk, ráadásul mondom, infláció ide, infláció oda, az előfizetés ára eddig minden évben csökkent.

másrészről egy kis áremelés efféle félmonopol cégeknek pangó piac esetén is reális alternatíva. másrészről a különadó előtt a Tesco rendre kedvezőbb sörárakkal lepett meg mint vetélytársai, azóta viszont egyszer sem vettem Tescoban sört. emellett a kiskereskedelmi cégeknél el tudom képzelni, hogy a pangó piac és a verseny miatt a különadó nagyobb részét lenyelték, de hiába magyarázod a pangó piacot, ha egyszer havonta látom a differenciát a telefonszámlán.

Ben Franklin 2011.11.22. 00:16:44

@Kusics Iván: Annyit akartam mondani, hogy ha az éves inflációban nem látszik meg az adóátterhelés áremelésben ( ha az árak emelkednek az infláció magasabb lesz), akkor a piacon átlagosan nem volt áremelés. (energetika, bankszektor, telekom azért elég nagy forgalmat bonyolít a fogyasztói kosárból) Ez akkor is igaz, ha a te esetedben emelkedett az ár. Ráadásul be is fenyítették a cégeket (a bérekkel kapcsolatban is), hogy aki nem müködik együtt annak nincs állami támogatás.

Vidéki 2011.11.22. 08:13:49

@Kusics Iván:

Csípi a szemét az a vélemény, ami megvilágítja az érem másik oldalát is, ami egy vitából azt a pozitívumot hozná ki, hogy a racionálisan gondolkodó, előítéletekkel nem terhelt emberek jobb képet kaphatnak a valóságról..

Ön a tajtékzó tévhiteitől és vad kémyszerképzeteitől eltérő vélemény nyilvánítókat durván bérkommentelőknek titulálja.

Az olyan irracionális észjárással fertőzött propagandista, mint ön csak olyan fórumon érezné jól magát, ahol a hiszékenyek és hívők tömegei, az ön prekoncepcióiból kiindulva, az önhöz méltónak tartott áhítattal ismételgetnék, némileg variálva az ön téveszméit.

Kinek áll ez érdekében?

2011.11.22. 09:08:57

@RexpecT: Mivel augusztusban két munkanappal több volt, mint egy éve, így feltehetően a naptárhatás is hozzájárulhatott a magasabb bérnövekedéshez, ezért a gyorsulás csak átmenetinek tekinthető, így nem utal béroldali inflációs nyomásra.

Viktus 2011.11.22. 09:33:23

@Vidéki:

A gyógyszerforgalmazók már képtelenek finanszírozni a kórházak adósságát.

A jövőben csak készpénzért adna gyógyszert a kórházaknak két olyan forgalmazó, amely szinte valamennyi hazai intézménynek szállít. Mindezt levélben jelezték a Magyar Kórházszövetségnek – közölte a Népszabadsággal Rácz Jenő, a kórházszövetség elnöke.

index.hu/belfold/2011/11/22/ket_gyogyszerforgalmazo_csak_keszpenzert_szallitana_a_korhazaknak/

Téveszmék? néztél már tükörbe? :D

Viktus 2011.11.22. 09:37:00

@Ben Franklin:

A bankok vidáman emelték a kamatokat, különféle ilyen-olyan díjtételeket stb. , és így tovább a nagyoknál. Tudod kik szívnak a kkv-k. Nekünk minden költségünk az egekbe azt hittem a szociknál sz*rabb banda nem jöhet erre ... megkaptuk a cumit.

SvenH. (törölt) 2011.11.22. 11:03:25

@Ben Franklin: amikor nem pangott a piac es lehetett volna csinalni mit tett akkor Vetyusunk?
kimondta hogy a MAVot el kell adnia pichaba, es megse tette meg a barma...
azota talan 1000 MRd is lefolyt a MAV torkan, akkor ugye Vittorionk felelos azert az adossagreszert?

de tenyleg 98-02 kozott SEMMIT nem csinalt, csak pl. eltorolte a tandijat, na most meg annyira tarthatatlan a helyzet hogy minden normalisabb orvos elpucol... csak sajna a kutvolgyiben ezeknek a genyeknek marad rendes orvosuk mert az nekik jar es arra fussa...

szoval a tandij... mostanra mar tarthatalan lett a helyzet, es a visszameloegesseghez nem elegge tokosek, szoval kijelenthetjuk hogy ezt IS elbasztak...
most akarnak alairni szerzodeseket az utolso utani pillanatban hogy akkor az egyetemista megse pucoljon nyugatra de annak a hatasa legalabb 10 ev mire erzodik, szoval nagyon nagy barom volt aki 98ban eltorolte a tandijat... es ezt ugy mondom hogy en visszameolegesen is visszafizetnem a tandij 20% -at ami realis co-payment, ha a nyugdijasok is befizetik a szivgyogyszeruknek a 20%at

Vidéki 2011.11.22. 11:12:36

@Viktus:
Te nézzél a tükörbe!

Terjeszted a rémhíreket, miszerint. "A gyógyszerforgalmazók már képtelenek finanszírozni a kórházak adósságát."

Ergo: hamarosan itt a világvége: már gyógyszert sem lehet kapni.

Szállj le a Földre!

Viktus 2011.11.22. 11:20:16

@Vidéki:

Én ott vagyok elvtárs magával ellentétben. Tudom milyenek a körülmények egy részről végzek szállítást egészségügyben is én eleve 40 napnál többet nem adok nekik ... akkor vigyék a vért ahogy tudják.

Viktus 2011.11.22. 11:27:34

@Vidéki:

Na meg kis apróság kedves csókos elvtárs, ha elmegy a köznép gyógyintézményeibe tapasztalhatja az infúzión kívül már eddig is szinte mindent a betegnek magának kell kiváltania ...

Viktus 2011.11.22. 11:32:13

@Vidéki:

A lapnak a Hungaropharma vezérigazgatója, Fellner Antal azt mondta, hogy cége jó néhány kórháznak már most is csak előzetes pénzutalás után szállít. Hozzátette: a nagykereskedő készpénzért vásárol a gyártótól, ám az 5 százalékos árréséből nem engedheti meg magának, hogy finanszírozza a kórházakat. A hazai kórházak már 10-12 milliárddal tartoznak csak a gyógyszerekért.
-

Ezek a tények. Na sikerült felfogni, vagy blokkolja a narancs?

SvenH. (törölt) 2011.11.22. 11:47:31

@Viktus:
"Szijjártó a találkozó utáni sajtótájékoztatón azt mondta: Iván László és Orbán Viktor megerősítette azt a megállapodást, amelyet még 2009-ben kötöttek, hogy ha a Fidesz kormányra kerül, nem fogad el és nem hajt végre olyan válságkezelést, amely a nyugdíjasok vállára tesz újabb és újabb terheket."

jo mi?
mindenkit ezerel szetszopatnak...
szomszed neni is 3 csillagos szalloba ment nyaron iden a Balcsinal es nem torokbe...
igaz megtehette volna azt is

igazi hős 2011.11.22. 13:10:41

@SvenH.: Buta vagy, Viktor nem tehet arról, hogy a nyugdíjasok betegek, nyilván már Gyurcsány alatt lettek azok. Egyenek sok gyümölcsöt, sportoljanak a zöldben és egyből nem kell annyi gyógyszer. Egyébként meg: "A válságban a szerzett jogok nem annyira szilárdak, mint ahogyan azt elképzeled."

Ironfist 2011.11.22. 13:15:40

@Viktus:

Ne akard meggyőzni Vidékit. Ő nem vitatkozik, hanem sulykolja bele a népbe a fidesz megbízásából, hogy "Nem süllyedünk, nem süllyedünk, nem süllyedüüüüünk!". Sulykolni próbálja, hogy a fidesz akármit tesz, az jó, mert azt hiszi, ha ő, és pár ugyanilyen fizetett kutya ugatni fog, akkor az majd elterjed a nép között, és egy idő után a nép el is hiszi, hogy az adóemelés az adócsökkentés, és a többi narancsos blődséget. Csak sajnos, Vidékikém, közel már a nap, mikor Viktor mellett fogsz te is lógni, a többi ... hmm, hazaárulót mondanék, ha külső parancsra csinálnátok ezt, de így nem is tudom mik vagytok... vesztünkre törő korcsok.

Ironfist 2011.11.22. 13:24:06

@Vidéki:
Csípi a szemedet az a vélemény, ami megvilágítja az érem másik oldalát is, ami egy vitából azt a pozitívumot hozná ki, hogy a racionálisan gondolkodó, előítéletekkel nem terhelt emberek jobb képet kaphatnak a valóságról.. Már ha vitáznál, és nem bérkommentelősködve sulykolnád a propagandát.

Te a tajtékzó tévhiteidtől és vad kényszerképzeteidtől eltérő véleménynyilvánítókat durván bérkommentelőknek titulálod.

Az olyan irracionális észjárással fertőzött propagandista, mint te csak olyan fórumon érezné jól magát, ahol a hiszékenyek és hívők tömegei, Orbán prekoncepcióiból kiindulva, az Orbánhoz méltónak tartott áhítattal ismételgetnék, némileg variálva Orbán téveszméit. Mint például egy fideszes szektagyűlésen.

Kinek áll ez érdekében?

Tyűűű, zrobasé, valóban, ez így tökre működik :D Egy két szót kellett átjavítanom Vidéki megható beszédéből, és a hazug propagandából máris megvilágosításra buzdító kérdés lett :D De ez a fos írásmód, amit Vidéki csinál, még mindig zavar. Tényleg nem bírja felfogni, hogy ha minden mondat után kihagy egy sort, csak irritáló, és/vagy nevetséges lesz? Tényleg nem bírja felfogni, hogy ha idéz valakitől, akkor nem kell neki külön elmondani, hogy igen, ezt te írtad? Ennyire ostoba gyökér lenne amellett, hogy direkt a fideszt védi a magyarsággal szemben?

zrobasé 2011.11.22. 14:21:04

@Ironfist: ugye,ugye :)
nem ördöngösség
és lehet variálni, csinálsz egy Videki.txt-t, szépen beleirsz mindent, aztán csak elég csemegézni :D

Viktus 2011.11.22. 15:29:59

@Vidéki:

"A miniszterelnök és a nemzetgazdasági miniszter éppen egy reggeli megbeszélésen vett részt, amin többek között jelen volt Selmeczi Gabriella is. Fideszes forrásaink szerint rá célzott akkor Orbán Viktor, amikor felírta egy szalvéta hátuljára a "MILF" szót, ami a dekoratív idősebb hölgyek megnevezésére szolgáló kedvelt szlengszó kormánykörökben. Matolcsy valószínűleg csak egy gyors pillantást vetett a papírra, és félreolvasta azt, ezért gondolta, hogy az IMF-hez kell fordulnia a gazdaság rendbetétele ügyében. A félreértés szerencsére hamar tisztázódott"

Így történhetett - nem?

Vidéki 2011.11.22. 15:42:19

@Viktus:
Ezek a tények? Na sikerült felfogni, vagy blokkolja a "vörösköd"?

Miből fog megélni a Hungaropharma vezérigazgatója, Fellner Antal , ha leállítja a szállításokat?

Abból, hogy szombaton és vasárnap zárva tart?

A Hungaropharma vezérigazgatója, Fellner Antal és érdekelt abban, hogy működőképes maradjon a rendszer, ellentétben a hozzád hasonló propagandistákkal .

A káosz nem érdeke Magyarországnak, de a vörösköddel elborított ezement alakokat nem a racionalitás, hanem az irracionális gyűlölködés vezérli. Abban bízik, hogy a romok felett az ő napja virrad fel és ebben a helyzetben gyűlölt ellenfelei megsemmisülése jő el.

Ezért türelmetlenül drukkolnak annak, hogy jöjjön már el az összeomlás.

Nem bírják kivárni a választásokig hátra lévő két és fél évet, amikor az esedékes választásokon az MSZP győzhetne és újra bizonyíthatná a benne rejlő hatalmas hozzáértést és „szakértelmet”, amelynek gyümölcseit 2002 és 2010 között élvezhettük

Viktus 2011.11.22. 15:55:16

@Vidéki:

Ejha megint sikerült bevenned a mélytorkost. Egyrészről az adósságból nem lehet megélni nem tudom feltünt-e neked az egyetlen hivatalos adóságlevél az manapság a pénz készpénz, vagy bankkártyán mozgatható formában. Na azt fogadják el a boltban, a postán , fizetésnek. A Hungaropharma abban érdekelt, hogy ehhez az ortodox módon kapjon a munkáért cserébe pénzt, mert abból tartja el magát a cég. Így megy ez a való világban.

A szoci mantrád meg nem érdekel. Megnyugtatlak nagyjából az utca egyik felén nekik kellene lógniuk stílszerűen baloldal a másikon meg nektek, ha egyszer eljön az igazságtétel ideje ... vagy minimum a kőfejtőt oszthatnátok ketté mindazért amit ezzel az országgal műveltek.

Perillustris 2011.11.22. 16:01:58

@Kőmíves Kelemen: Benzin +25%
2011 november 400 Ft
2012 november 500 Ft

Perillustris 2011.11.22. 16:04:33

@Viktus: Amúgy mi lenne, ha a kórházak közvetlenül a gyártótól rendelnének? Ördögtől való gondolat?

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.11.22. 16:09:11

@Ben Franklin: tehát akkor az éves inflációadatot kéne felboncolni, minden porcikáját hatáshoz kötni, hogy megkapjuk az egzakt választ a tekintetben, hogy történt e áthárítás vagy nem?

vagy az, hogy a tavalyi 4,9%-os infláció idén elviekben 3,9%-ra csökken az eleve azt jelenti, hogy nem volt átterhelés? (nem kell itt amúgy valami kontextusban elhelyezni az adatokat, a forint esését is figyelembe véve? vagy irreleváns?)

danke sehr

Viktus 2011.11.22. 16:09:31

@Perillustris:

A gyár nem hitelez meg fél éves periódust, ha fizetnének kivitelezhető lenne a kereskedő kihagyása.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.11.22. 16:17:59

@Vidéki: :D azt mondtam, hogy a kedves vezető élcsapatának hagyom meg a bérkommentelés tevékenységét, nem azt, hogy az eredeti véleményemmel ütköző érveket sorakoztatók lennének maguk a bérkommentelők.

bizonyára szövegértést tekintve vannak problémáid, magázódó kartárs.

egyébiránt szép kis replika volt, kigyűjtöm sorait, hogy elfoglalhassák méltó helyüket a teljesen abszurd irodalmat rendszerező polcomon, ahol olyan illusztris társaság fogadja majd, mint Sztálin könyve a tudományról vagy épp az Ilf-Petrov-féle szatíra bizonyos pelmenyigyártó masináról.

Vidéki 2011.11.22. 16:30:49

@Viktus:

Perverz mentalitásod annyira demokratikus, mint Sztálin elvtársé.

Vágysz a gyilkolásra.

Egy diktatúrában a hozzád hasonló alakok élvezték, hogy működtethették a kínzókamrákat és dolgozhattak a kivégzőosztagokban.

Viktus 2011.11.22. 16:38:20

@Vidéki:

Így van bevallom élvezettel lőném agyon Gyurcsány Ferenc mestered, majd Matolcsy mestered, és így tovább ... mindazért amit tettek ezzel a néppel az lenne a legkevesebb.
A nép demokráciás éheztetésetek brutálisabb lásd. Ukrajna a sztálini időkben itt is lassan ez a célotok.
Még humánus is vagyok hozzád képest.

Viktus 2011.11.22. 16:41:00

@Vidéki:

Jah az igazán nagy különbség, hogy nekem ez max. álmodozás nem mentalitás míg a te nyomoroncaid a valóságban prezentálják.

Ironfist 2011.11.22. 17:03:19

Hmm, Vidéki ránk vetíti ki saját nyomorát. Fél attól, hogy ilyeneket, amiket felsorolt, mások megtennének, mielőtt ők (a fidesz) megtenné. Azt viszont már alig várja, csak ezt magának is tagadja. Normális embernek azonban nem ilyen a gondolkodása, ezért döbben le, amikor Vidéki előjön ezzel a vádaskodással.

Röviden szólva: magából indul ki.

@Vidéki:
Ezek a tények? Na sikerült felfogni, vagy blokkolja a "narancsköd"?

Miből fog megélni Magyarország miniszterelnöke, Fellner Antal , ha a nép elsöpri, ahogy már régen kellett volna?

Abból, amit összelopott magának 4+másfél év alatt?

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor és érdekelt abban, hogy működőképes maradjon a rendszer, egyetértésben a hozzád hasonló propagandistákkal .

A káosz nem érdeke Magyarországnak, de a narancsköddel elborított eszement alakokat nem a racionalitás, hanem az irracionális gyűlölködés vezérli. Abban bízik, hogy a romok felett az ő napja virrad fel és ebben a helyzetben gyűlölt ellenfelei megsemmisülése jő el.

Ezért türelmetlenül drukkolnak annak, hogy jöjjön már el az összeomlás.

"Nem bírják kivárni a választásokig hátra lévő két és fél évet, amikor az esedékes választásokon az MSZP győzhetne és újra bizonyíthatná a benne rejlő hatalmas hozzáértést és „szakértelmet”, amelynek gyümölcseit 2002 és 2010 között élvezhettük"

Újabb fölösleges dologra készülök, de...

HAZUDSZ VIDÉKI, HAZUDSZ! HAZUDSZ, TE KUTYA, MINT A GAZDÁD, ORBÁN VIKTOR! Ő volt az, aki, miután először elvesztette a választást, nem volt hajlandó beismerni, és hónapokig sírdogált a visszaszámlálás miatt, majd amikor sokadjára is kiderült, hogy a nép igenis elzavarta a bús picsába, megsértődött, és évekig nem ment be dolgozni a parlamentbe. Röviden, tömren, úgy hazudsz, mint egy fideszes. betűzzem? H-A-Z-U-D-S-Z! Szótagoljam? HA-ZUDSZ! Fejtsem ki? TUDATOSAN HAMIS DOLGOT ÁLLÍTASZ! Elég volt, te hazug kutya? Hogy van bőr a pofádon másokat hazugsággal vádolni, miközben az egyik gazdád HOFFMAN RÓZSA egy hónapja sincs, hogy AZ EGÉSZ ORSZÁG ELŐTT HAZUDOTT, MAJD KÉT NAP MÚLVA LE IS BUKOTT? Hogy merészelsz vádaskodni bárki másra, hogy vörös köd borítja, ha nem hajlandó egyetérteni a HAZUGOK PÁRTJÁVAL, A FIDESSZEL? Nem érzed úgy reggelente, mikor fogat mosol, hogy le kéne köpnöd az embert, aki visszanéz a tükörből? Amíg még embernek lehet nevezni? Hogy mersz mást megvádolni azzal, hogy vágyik a gyilkolásra, MIUTÁN A GAZDÁD, ORBÁN VIKTOR FEJTETTE KI, HOGY GYURCSÁNY FERENCET MEG KELL ÖLNI? MIUTÁN A MÁSIK GAZDÁD, aki olyan jelentéktelen, hogy a nevét sem tudom már, VIDEÓFELVÉTELEN UGATOTT BUDAHÁZYNAK, HOGY LŐJÉK LE GYURCSÁNY FERENCET? Nem elég, hogy hiteltelen hazudozó vagy, de még hülyének is nézed az embereket, még hülyébbnek, mint amilyen hülye te vagy. Pedig te aztán nem semmi IQ-light lehetsz, ha nem érzed a fejed fölött Damoklész kardját, hogy még mindig ezeket a fideszeseket véded...

És tudom, ez megintcsak fölösleges lesz, de azért elmondanám, hogy semmiféle tombolás, meg vörös köd nem volt, egyszerűen csak nagybetűsítettem a lényeget, hogy ne tudd arra fogni, hogy azért nem válaszolsz rá, mert nem láttad. Bár úgysem fogsz, mert mocskos hazaáruló vagy (Erre már én sem tudok mást mondani. A fidesz nyilvánvalóan Magyarország ellen van, holott magyarnak mondja magát. Azt hiszem, ez fedi a hazaárulás kategóriát. És miután Vidékit a fidesz pénzeli, így ő is hazaáruló. Nem más. ), és azért fizetnek téged a gazdijaid, hogy terelj, hogy zavart kelts másokban. De lógni fogsz még, ne félj! Ott fogsz lógni a példaképeiddel együtt az Üllői úton, és ha már mind fel lesztek akasztva, akkor kezdhetjük el végre újjáépíteni az országot. Titeket meg belelökünk a Dunába, hadd örüljenek a szerbek, meg a románok a hulladéknak.

Ironfist 2011.11.22. 17:04:40

@Ironfist:
"Miből fog megélni Magyarország miniszterelnöke, Fellner Antal , ha a nép elsöpri, ahogy már régen kellett volna?"

Igen, itt az alanyt elfelejtettem átgépelni Orbán Viktorra, mielőtt belekötnél a mondanom leglényegtelenebb pontjába, te hazug kutya.

Viktus 2011.11.22. 17:21:37

Az államháztartás – helyi önkormányzatok nélküli – október végi hiánya az előzetes adatoknak megfelelően 1327,8 milliárd forint volt, ami az éves eredeti előirányzat közel kétszeresét, az időközben módosított előirányzatnak pedig 112,1 százalékát jelenti – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium kedden kiadott közleményéből. A Portfolio.hu szerint 2006 óta nem volt ekkora összegű az ilyenkor mért hiány.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/22/az_eredeti_eves_terv_duplajan_a_hiany/
-
videki ez a siker látható része ?

Ironfist 2011.11.22. 17:37:09

@Viktus:

Vidéki akkor is hazudik, ha enni kér. Pont mint a gazdijai. Ilyen kérdéseket fölösleges neki feltenni, mert elkezdi majd megmagyarázni, hogy elmúltnyolcév. Az előbb én is írtam neki egy hosszú írást, aminek kb az volt a lényege, hogy HAZUDSZ VIDÉKI, HAZUDSZ!, de nem hiszem, hogy érdemben válaszolni fog rá. Szerintem az volna inkább a célra vezető, hogy ha eldöntendő kérdéseket tennénk fel neki, hátha azoknak legalább egy részét felfogja. És akkor, ha válaszolt, könnyen ki lehet találni, miről hazudott, mert ha igent mond, akkor a nem az igazság, és vica versa.

Ironfist 2011.11.22. 17:40:54

@Viktus:
"index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/22/az_eredeti_eves_terv_duplajan_a_hiany/"

Ez megérne egy saját postot is szerintem egyébként.

"A számok nem tartalmazzák a Mol részvénycsomag vásárlására fordított összeget, mivel az egyszeri jellegű kiadás, ezért azt a minisztérium szerint az éves összehasonlításban nem célszerű szerepeltetni."

Meg az anyátokat! Egyszeri kiadás nem kiadás? Persze, akkor a családi költségvetésbe ne tervezzük be az autóvásárlást például,, meg a lakásvásárlást, mert az úgyis csak egyszeri kiadás, és ha már nincs benne, akkor HOPP! már a miénk is, és a költségvetés ugyanúgy rendben van, mintha nem is vettünk volna semmit!

Viktus 2011.11.22. 19:43:24

@Vidéki:

Esztergomban szerdától nem lesz közétkeztetés gyermekintézményekben és a szociális központban, illetve megszűnik a közvilágítás, miután a helyi képviselő-testület kedden, határozatképtelenség miatt, nem tudott dönteni a két szolgáltató számláinak kifizetéséről.

inforadio.hu/hir/belfold/hir-468292
-

Itt a gyakorlati megvalósulása a rendszerednek ... nem hagyunk senkit az út szélén ... nemzeti együttműködés, de pusztuljon aki nem a mi kutyánk kölke? pár gyerek nem eszik az mit számít nektek bolsik.

Vidéki 2011.11.22. 19:47:50

@Viktus:

Tétényi Éva (állítólag független) új polgármester asszony ősszel a „vállalkozói szféra”, valamint az MSZP-LMP-Jobbik-MDF támogatásával lett megválasztva. Helyzetét bonyolítja viszont az a körülmény, hogy a képviselő testületben Fideszes többség van.

Ezt a kellemetlen helyzetet próbálja a polgármester asszony úgy megoldani, hogy szándékosan élezi a helyzetet.

Az esztergomi önkormányzatot Tétényi Éva vezeti és ő annak dacára sem tett eleget a fizetési kötelezettségnek, hogy milliárdos nagyságrendben volt az önkormányzat számláján pénz.

Ezzel kiváltott egy adósságrendezési eljárást, ami az önkormányzati csődnek egy formája.
Ez azzal fenyegeti Esztergomot, hogy az összes vagyonát elvszíti.
Ilyet egy józan polgármester nem tehet.
Nincs az a politikai megfontolás, amiért egy esküt tett polgármester csődbe viheti városát.

A nagyon „független” Tétényi Éva polgármesterasszony verziója szerint Esztergomban a „jók” és a „gonoszok” ádáz harca folyik.

A káosz ugyan nem érdeke Esztergomnak, a csődöt racionálisan gondolkodó vezetés igyekezne elkerülni, de a polgármester asszonyt nem a racionalitás, hanem az irracionális gyűlölködés vezérli. Abban bízik, hogy a romok felett az ő napja virrad fel és ebben a helyzetben gyűlölt ellenfelei megsemmisülése jő el. Ezért indította el a csődeljárást.

Nem hiszem, hogy lenne még egy polgármester az országban, akit ekkora irracionális gyűlölködés vezérel, mint a (állítólag független) Tétényi Évát.

Viktus 2011.11.22. 19:53:24

@Vidéki:

Most beszéljenek a tények:

A válságköltségvetés módosítása ügyében rendkívüli ülésként meghirdetett tanácskozáson a tizenöt tagú testület tagjai közül a független polgármesteren kívül három Fidesz-KDNP-s és egy jobbikos képviselő jelent meg. Tétényi Éva polgármester elmondta, legközelebb pénteken üléseznek, addig arra kéri a szülőket, hogy hideg élelemmel indítsák iskolába a gyerekeket, illetve önkéntes felajánlásokat kért az étkeztetés megoldására.

A Komárom-Esztergom megyei településen közétkeztetési feladatokat ellátó HunGast Esztergom Kft. ügyvezetője az MTI kérdésére elmondta, hogy pozitív döntés esetén biztosították volna az étkeztetést, így azonban szerdán - többszöri figyelmeztetés után - a helyi kórház kivételével mindenütt leállítják a szolgáltatást. A kényszerű lépés mintegy ezer diákot és száz idős embert érint.

A közvilágítást végző Tivi Kft. ügyvezetőjét az MTI-nek nem sikerült elérnie, titkárságán azonban közölték, intézkedési tervüket jelenleg a cég ügyvédje vizsgálja; mint hozzátették, Drága Bálint tartja magát pénteken tett nyilatkozatához. Az ügyvezető az MTI-nek aznap úgy fogalmazott: "az is lehet, hogy csontsötétre lekapcsolom a várost, ha nem látok más megoldást".

A testület legutóbbi, pénteki ülésén a polgármester és a Fidesz-KDNP-frakció vezetője, Steindl Balázs közösen olyan költségvetési módosítást terjesztett elő, amely alapján kifizették volna a HunGastot illető 27 millió, illetve a Tivinek járó 19 millió forintot. A frakcióvezető az ülésen gyermeke betegsége miatt nem volt jelen, a testület fideszes tagjai pedig párttársuk, Meggyes Tamás korábbi polgármester indítványát szavazták meg, amely mindkét cégnek csak 10-10 millió forintot biztosított - emlékeztetett a polgármester.

A pénteki ülésen elhangzott, hogy az adósságrendezés alatt álló önkormányzat a HunGastnak 100 millió forintot meghaladó összeggel tartozik, a közvilágítást végző Tivi Kft.-nek pedig 150 millióval, és a lejárt adósság túlnyomó része az előző polgármester hivatali idejében keletkezett.

A keddi rendkívüli ülésre megjelent három fideszes képviselő közül Kálmán Sándor olvasta fel a Fidesz-KDNP- frakció közleményét, amely szerint a képviselők kedden aljegyzői állásfoglalást kértek a közvilágítással és a gyermekek étkeztetésével kapcsolatban Balla Sándor aljegyzőtől. A képviselő szerint a polgármesternek kötelessége lett volna átutalni a testület határozatában foglalt 10 millió forintos összeget a szolgáltatóknak, azt nem tagadhatta volna meg.

Kálmán Sándor azt mondta, jelenleg csaknem 420 millió forint van a város számláján, amelyből ki lehetne fizetni az elmaradt tartozásokat. "Tétényi Éva felelőtlen városvezetői magatartása már tarthatatlan, ezért felszólítjuk, hogy mondjon le hivataláról, és ne ártson többet az esztergomi családoknak, gyermekeknek" - fogalmazott Kálmán Sándor.

Pál György (Fidesz-KDNP) már magát az aljegyzői állásfoglalást idézte, amelyben az előzmények ismertetése után csak ez szerepelt: "a képviselő-testület döntését a polgármesternek kell végrehajtani, és az utalványozási jog is őt illeti meg". Pál György ezt követően megpróbálta rábeszélni Tétényi Évát "a gyerekek érdekében", hogy utalja át a HunGastnak a 27 millió forintot. "Nem hiszem, hogy ezzel törvénysértést követne el polgármester asszony" - tette hozzá.

Tétényi Éva zárszavában közölte, ha a működésképtelenséget okozó testület lemond, akkor ő is hajlandó erre. Egyúttal rámutatott, ő egyrészt hiába írna alá ma bármit, nincs aki ellenjegyezze, mert az aljegyző is elhagyta a hivatalt az ülés idejére.

A független polgármester azt mondta, a testület el sem fogadhatta volna a 10-10 millió forint átcsoportosításáról szóló előterjesztést, mert a közétkeztetésre szánt összegeket az egyes intézmények költségvetési sorába kellett volna beállítani. Továbbá a közvilágítás költségvetési sorában is csak egymillió forint szerepel, itt is költségvetést kellene módosítani, de erre csak a többséget adó Fidesz-KDNP-frakció képes.

Horizont 2011.11.22. 19:54:06

@Vidéki: Pártatlanabb hozzáállást ha lehetne. A hírek egy kicsit másról szólnak. Egyébként itt nem a Tétényi függetlensége vagy Meggyes "úr" uralkodni vágyása a lényeg, hanem ESZTERGOM VÁROSÁNAK POLGÁRAI!!!Akik szemen vannak köpve, le vannak szarva. Pedig ők csak annyit tettek, hogy elballagtak szavazni.....És élni szeretnének a saját városukban, ahol a képviselő testület Meggyessel az élén lehányja Tétényit nap mint nap, és vele a város minden lakosát, még azokat is akik rájuk szavaztak.

Viktus 2011.11.22. 20:18:56

@Vidéki:

Matolcsyzmusokkal roadshow-zik a kormány
Ismételni kell: növekedés, védőháló, nem ortodox. A miniszterek megkapták Matolcsy kulcskifejezéseit.

Az IMF-hitel valójában egy védőháló, amire csak a növekedés biztosítása miatt van szükség, 2010-ben viszont el kellett küldeni őket, hogy ne legyenek megszorítások. A kormánytagok megkapták Matolcsy kulcskifejezéseit, amelyekkel meg kell győzniük az embereket.

index.hu/belfold/2011/11/22/matolcsy-idezetekkel_roadshow-zik_a_kormany/

Te ezt csinálod a blogokon videki? hogy fizet?

Ironfist 2011.11.22. 20:21:34

@Horizont:
Hagyd, ne próbáld meg meggyőzni érvekkel! Vidéki nem más, mint egy hazug kutya, aki nem ért máshoz, csak hogy a fidesz nevében, Orbán Vitya nevére felesküdve hazudjon.

Horizont 2011.11.22. 20:46:14

@Ironfist: Ritka az ilyen elfogult seggnyaló ez tény:) Honnan meríti az erőt? Vagyis miből?
Minden elismerésem Tétényi Évának és megemelem a kalapom, hogy tudja ezt így végigcsinálni! Várom mikor lázad már fel Esztergom lakossága.....

Viktus 2011.11.22. 20:58:58

@Horizont:

Jól kis pénzért én is kérnék felvételt Vidékiékhez :D

Ironfist 2011.11.22. 21:04:20

@Viktus:
Hogy terád is köpjön, akinek csak az eszébe jutsz? :D

Viktus 2011.11.22. 21:17:58

@Ironfist:

Van az a pénz amiért elviselném :D:P

lehet közben meg a kormányellenes tüntikre jár, ha netán bukta lenne következő ciklusban majd Városi néven osztja a tudományt :D

igazi hős 2011.11.22. 21:27:24

@Ironfist: Hát, ha nem-vettem-észre-hogy-több-mint-2-millió-a-nettóm Péterre gondolok, akkor talán sokaknak megérné, annyiért nekem is. Minap királyi híradóban nyilatkozik egy államtitkár. Nejem megszólal, hogy "jé, őt ismerem, nálunk dolgozott, ez egy okos ember". Majd hallgatjuk milyen nyilvánvaló csúsztatás amit mond. Visszakérdezek: "tényleg?". Válasz: "Nálunk még okosnak kellett lenni."

Viktus 2011.11.22. 21:35:27

@igazi hős:

Na igen, ha két milka jönne havonta észrevétlenül pláne :D:P

Közeleg a tél 2011.11.22. 23:00:45

Sajnos srácok bizonyos szempontból ez tényleg szabadságharc. :( Azért is a sadly, mert ha az, akkor valószínűleg elbukjuk, de hogy ennek magyar ember még tapsoljon is... :(

íme:
fenteslent.blog.hu/2011/11/20/socgenshort?fullcommentlist=1#comments

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.11.23. 04:18:06

@Vidéki: Lenin éltesse Meggyes elvtársat! Erőt, egészséget! Marx növessze szakállát méteresre!

(Áruld már el a pozíciódat, legyél oly kedves.)

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.11.23. 04:23:14

@Közeleg a tél: persze, egy olyan szabadságharc, amit csak akkor nyerhetnénk meg, ha marslakókkal szövetkeznénk a gonosz földiek ellen. a magyar ember annak tapsol hogy csillapodott az őrület, Don Quijote leesett a lóról. a magyar ember annak tapsol, hogy még van remény arra, hogy ne mi legyünk a kontinens Argentínája.

en.wikipedia.org/wiki/Argentine_economic_crisis_%281999-2002%29

2llkedő 2011.11.23. 05:44:16

@Kusics Iván:
"(Áruld már el a pozíciódat, legyél oly kedves.)"

Udvari tányérnyaló (Palacsintás király)

2llkedő 2011.11.23. 05:51:21

@Viktus: "Az IMF-hitel valójában egy védőháló, amire csak a növekedés biztosítása miatt van szükség, 2010-ben viszont el kellett küldeni őket, hogy ne legyenek megszorítások. "

Meg is lett az eredménye:

"""""Az államháztartás – helyi önkormányzatok nélküli – október végi hiánya az előzetes adatoknak megfelelően 1327,8 milliárd forint volt, ami az éves eredeti előirányzat közel kétszeresét, az időközben módosított előirányzatnak pedig 112,1 százalékát jelenti – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium kedden kiadott közleményéből. A Portfolio.hu szerint 2006 óta nem volt ekkora összegű az ilyenkor mért hiány."""""" /Index.hu/

Vidéki 2011.11.23. 08:09:11

@2llkedő:

Vedd a fáradságot és legalább olvass tovább, mielőtt a hasadra ütsz és szemérmetlenül valótlanságot állítasz.

Tavaly októberben az államháztartás az első tíz havi hiány 1.132,7 milliárd forint, az éves előirányzat 131,1 százaléka volt.

A nemzetgazdasági tárca (idén) november elején publikált előzetes adatai szerint az az első tíz havi pénzügyi mérleg 1.327,8 milliárd forint hiányt mutat, amely a módosított éves előirányzat 112,1 százaléka.

Melyik nagyobb? A tavalyi, az éves előirányzat 131,1 százaléka, avagy az idei, .az éves előirányzat 112,1 százaléka?

Ha kijártad az általánost és nem felejtettél sokat, te is meg tudnád állapítani.

Vidéki 2011.11.23. 08:18:30

@Viktus:

Nem kaptál jó nevelést.

Szüleid megtaníthattak volna arra, hogy "A pénz nem boldogít"

A Csárdáskirálynő operettben is ezt éneklik:

"Mégis, mégis furcsa egy dolog,
Szegény királynők mégsem boldogok,
Egy kis cseléd, higgyétek nékem el,
Nem cserélne Őfelségivel:

2llkedő 2011.11.23. 08:18:42

@Vidéki: Olvass te is tovább! Ebben nincs benne a MOL, a trükkök százai. És benne van a manyup lenyúlás, és hozzá kell tenni, hogy a manyupba már nem megy szinte semmi, az mind az állam zsebébe kerül. Nem lehet már arra hivatkozni, hogy a manyupok miatt nagy a hiány.

Jó tányérnyalást!

Viktus 2011.11.23. 09:02:23

@Vidéki:

Ja nem boldogít csak már mondtam a boltban tőlem azt kérnek nem pedig ölelést ...

Viktus 2011.11.23. 09:03:36

@Vidéki:

Jah ezt a minisztériumodból elküldenéd nekem hivatalosan megküldeném a NAV-nak is :D

Vidéki 2011.11.23. 09:11:31

@Horizont:

„Pártatlanabb hozzáállást ha lehetne. A hírek egy kicsit másról szólnak. Egyébként itt nem a Tétényi függetlensége vagy Meggyes "úr" uralkodni vágyása a lényeg,” (Szerinted)

Szándékosan nem bontod ki a valóság minden szeletét.

A tények azt bizonyítják, hogy Esztergomban nagyon erős és elszánt a „vállalkozói szféra” Érdekeik érvényesítése érdekében akármire képesek, bűncselekmények elkövetésétől sem riadnak vissza.

A polgármester asszony megválasztását segítette és tevékenységét segíti az a "vállalkozói szféra", amelyik még az MSZP-s vezetés idején könyékig dúskált a közjavakban.

Annyira szívére vette a "vállalkozói szféra" azt, hogy a Fideszes polgármester ebben őket akadályozta, hogy felgyújtották a Fideszes polgármester házát és gépkocsiját és pénzt és bő nyálat nem kímélve lejárató sajtóhadjáratot indítottak ellene.

"A sajtókampányra kaptam árat is... egy rövid, de intenzív kampány ára körülbelül 10 millió forint, ami tartalmazza az újságírók munkadíját és a tv-s, újságos felületek megjelenési díját is... Azt szorgalmaztam, hogy gyűjtsük össze mindazt a dokumentumot, ami a polgármester viselt dolgait bizonyítja, hivatali és magánéleti zűrjeit kínáljuk be a sajtónak" - mondta vallomásában a felbujtó." MISZNÉDER vallomása jegyzőkönyvből!"

A felbújtó felgyújtatta a Fideszes képviselő házát és gépkocsiját.

Az ügy már bírósági szakaszban van és elsőfokú ítélet is született.

zrobasé 2011.11.23. 09:32:41

@Vidéki:
áfa 27%

baleseti adó 30000 Ft

fizetős bölcsöde

megemelt járulék

megemelt jövedéki adó

kétkulcsos szja

37%-os eva

Az adócsökkentés kormánya !!!

igazi hős 2011.11.23. 09:33:47

@Vidéki: Csak a tisztánlátás kedvért: minden amit a HírTV mond, az az igazság felderítése, amit Fideszesekről írnak, az viszont lejárató sajtóhadjárat. Nem is tudom, miért Putyin ugrik be erről azonnal.
Szédületes lehet az esztergomi MSZP vállalkozói réteg, ha milliárdos adósságba verték a Meggyes vezette várost és Meggyesnek százmilliókat dugtak a zsebébe - természetesen akaratán kívül.

Viktus 2011.11.23. 09:37:20

@Vidéki:

:D Meggyes Tamás 1999. november 9 – 2010. október 3. 1999-től ügyvezető polgármester, majd 2000-től polgármester volt 2010-ig

Ez ne zavarjon ... 11 év hogy jönnek ide a szockák meg "vállalkozói szféra" :D ők kényszerítették a milliárdos hitelfelvételre? milliókért működtetett helyi média működtetésére? tavacskák ásására? stb. :D

Tudod mi a legnagyobb hibátok amibe belebuktok újkomcsik? az elődeitekhez hasonlóan nem tudjátok elismerni, ha hibáztok ... ez a Megyes Tamás nagyjából egy Hunvald-Hagyó szintű figura.

Viktus 2011.11.23. 09:39:28

@Vidéki:

"köszönni meg én fogok 2011.11.23. 09:29:29
Ne haragudjon a kedves szerző, de ez a álszent nyavalygás, mintha Bolgár Gyorgy írta volna.

Leírja, hogy a Fidesz-frakció szétbaszott mindent illegitim obstrukciójával, de azért az egész vezetés hibás a végén.

Hát ez nem is narancs-farok, hanem egy nagy narancs-lófasz. A klasszikus szarkenegetés. "Igaz, hogy a tettes durván összeverte és azután megerőszakolta áldozatát, de a pártatlanság jegyében jegyezzük meg, hogy a nő meg csúnyán összevérezte a szőnyeget."

De tényleg, ha nem mered kimondani a valót, akkor minek írsz? "

Ironfist 2011.11.23. 09:49:23

@Vidéki:
HAZUDSZ, VIDÉKI, HAZUDSZ, TE KUTYA!

Csak a rend kedvéért. Fáj már nézni, ahogy ez a gerinctelen senki összevissza hazudozik, és pontosan azzal vádol másokat, amiket ő csinál.

Viktus 2011.11.23. 09:53:41

@Ironfist:

Olyan szépeket költ. Az évtizedet váró sunyi "vállalkozói szféráról" akik az első ideggyenge nővel lazán elsöprik a makulátlan-sikeres szeretett polgármestert. Nem reális a sztori? :D

Ironfist 2011.11.23. 09:57:01

@Viktus:
Lehet, de én már csak ezt fogom neki sulykolni, hátha felfogja egyszer. Egészen addig, amíg csak arra képes, hogy a hazugság szarként folyjon a szájából.

Vidéki 2011.11.23. 12:11:31

@Viktus:

Nem magától égett le a a Fideszes polgármester háza és gépkocsija.

Erről szeretsz megfeledkezni.

zrobasé 2011.11.23. 12:38:10

@Vidéki:
áfa 27%

baleseti adó 30000 Ft

fizetős bölcsöde

megemelt járulék

megemelt jövedéki adó(dizel)

kétkulcsos szja

37%-os eva

Na, most megdolgozhatsz a fizetésedért, amit az adófizetők teremtenek neked elő !

A fenti felsorolásomból melyik tétel, ami adócsökkentés ?

Ironfist 2011.11.23. 12:49:00

@Vidéki:
HAZUDSZ, VIDÉKI, HAZUDSZ!

Viktus 2011.11.23. 12:51:29

@Vidéki:

Gondolom magánéletében is olyan jól kezelte a pénzügyeket, mint polgármesterként ... csoda, hogy nem kötötték fel.

2llkedő 2011.11.23. 12:52:02

@Vidéki: "Nem magától égett le a a Fideszes polgármester háza és gépkocsija."

Akár ő is intézhette a dolgokat. Tudod, nyomok eltüntetése, biztosítás...

Ironfist 2011.11.23. 12:56:15

@2llkedő:
Vidéki akkor is hazudik, ha azt mondja, kék az ég, és zöld a fű. Ne higgyetek el neki semmit! Egy hazug kutya, semmi egyéb.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.23. 12:57:36

@Viktus: "ez a Megyes Tamás nagyjából egy Hunvald-Hagyó szintű figura." - szerintem meg Hunvald és Hagyó nem hogy külön-külön, de még együtt is elbújhat meggyestompika mögött.

"Gondolom magánéletében is olyan jól kezelte a pénzügyeket" - azt nem tudom, de pl a "családi ügyeit" úgy hírlik példásan kezelte. Bármelyik szociopata feleségverő, és gyermekbántalmazó példaként tekinthetne rá...

2llkedő 2011.11.23. 12:59:22

@Ironfist:

""""Varga Viktor:

Lehet zöld az ég és lehet kék a fű
Nekem mindegy, hisz végül is így gyönyörű
A tévedés néha jó
Tudod Amerikába is így jutott el az a hajó

Így én, keresem a feketét a fehérben
Keresem a vonalat a tenyérben
De érzem azt, hogy nekem így jó, jó, jó
Ceruzával rajzolt fantomkép esküszöm, pont mint én!
Hát mit is tettem, bár csak érteném!
Itt járok mégis szabadon én, vonz a veszély!
Bár őrültnek látszom de nézz meg jól, kinek is árthatnék?!

Rám vigyorog a tükröm oly furcsán néz valamilyen laza trükkel már megint új arcot cserél
De érzem azt hogy nekem így jó, jó, jó
Legurult az égről most a hold, biztosan teljesen tele volt
Velem is megtörtént de nekem így jó, jó, jó
Felnőhetnék csak becsapás, hogy nagynak látsz.
A külsőség is csak kifogás, egy megtévesztő máz."""""

Viktus 2011.11.23. 13:14:05

Vidéki mit szólsz, hogy Gyuri bácsi zsenijét így ismerik el:

Ismét összeállította a Financial Times Európa pénzügyminisztereinek rangsorát: az unió jelentősebb országait szerepeltető 19 helyes listán a 17. helyen végzett Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/23/matolcsy_az_egyik_legrosszabb_penzugyminiszter/

Szoci-vállalkozó ármánykodás?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.23. 13:21:15

@Viktus: nem te szerencsétlen! ha unortodox módon számolnál, ahogy a még kiadatlan gazdaságpolitikai-biblia alapján az IKON is teszi, akkor rájönnél, hogy ez egy FORDÍTOTT lista. Ahol a méltánytalanul el nem ismert géniuszok vannak hátul. Szóval a valóságban ez azt jelenti, hogy Matolcsy Huba a 3. (HARMADIK!!!!) a pénzügyérek között...

sok tanulnivalód van még látom. de ne aggódj, ha vidéki, meg enrico, meg a többi hasonszőrű nem ér rá, majd én foglalkozok a képzéseddel :D

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.11.23. 13:36:47

Csak azért van az IKON ennyire hátul a listán, mert ez az unortodox gazdasági csoda, illetve egész pontosan az erről szóló könyv még csak most íródik! Majd amikor egész ojrópa ebből tanul.... akkor már csak az IKON neve lesz a listán. Ő lesz A Gazdasági Miniszter.

Uhh most olvastam vissza közben... narancsgerinc úr Meggyest védi. Az igazi mélység....

Viktus 2011.11.23. 14:19:54

@Seduxen:

Jaja alig várom, hogy elregéljék ezeket az apróságokat:

" Ők azt nézték, mennyire méri fel helyesen a helyzetet, milyen hatása van Európában és mennyire hatékony otthon az adott miniszter – ez utóbbi kategóriában Matolcsy az utolsó, 19. helyen végzett."

"A harmadik szempont a hitelesség volt, amit egyszerűen a 10 éves lejáratú állampapírok hozamának alakulásával mért az üzleti napilap. Ezen az alskálán Matolcsy a 16. helyezést érte el."

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.23. 14:30:47

@Viktus: ne aggódj! a fő hírközlési-droid, vagy az odakozmált kiflikirálynő majd megmagyarázza, csak tudja befogadni a tompa agyad! :DDD

Vidéki 2011.11.23. 14:38:24

@2llkedő:

A hatósági eljárás lezárult, már elsőfokú ítélet is született.

Jellemző a Tétényi Évát támogató esztergomi „vállalkozói szféra” arrogáns viselkedésére, hogy akik útjukba állnak azokat halálosan megfenyegetik:

A nem régmult múlt időben a helyi fideszes politikusok egy olyan fenyegető levelet kaptak, amelyben egyebek mellett az áll, hogy ha "Tétényi Éva polgármesternek az önök ármányaiból kifolyólag bármilyen baja esik - legyen az egészségi, közéleti vagy erkölcsi - attól a perctől kezdve önök halott emberek".

Ez egy halálos fenyegetés.

Ez a durva erőszakos stílus jellemző az esztergomi „vállalkozói szférára”, akik már korábban gyakorlattá tették a durva erőszakot, amikor felgyújtották a korábbi Fideszes polgármester házát és gépkocsiját és pénzt és bő nyálat nem kímélve lejárató sajtóhadjáratot indítottak ellene.

Viktus 2011.11.23. 14:41:23

@Vidéki:

Túl sok b kategóriás akciófilmet nézel.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.23. 14:48:22

@Viktus: Szerintem inkább az új dizájner-drogot használja ez a szerencsétlen flótás is. Asszem Zacher doktor nyilatkozta, hogy gyors, és komoly szellemi leépülést okoz...

Szerinted van értelme linket kérni tőle, ami alátámasztja a képtelen képzelgéseit? Vagy feleslegesen ne is koptassam a billentyűzetet, mi ? :DD

Viktus 2011.11.23. 14:56:22

@Seduxen:

Nem hiszem foglalkozna ilyesmivel, ha megint előkerül beböfög max. v.mi oltári marhaságot ...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.23. 14:57:59

@Viktus: te elég sokat kommunikálsz (na jó: PRÓBÁLSZ kommunikálni) vele. Ő ezt a sok baromságot el is hiszi (értsd: meggyőződéses idióta), vagy csak brahiból irkálja az agymenéseit?

ergo: ő egy okos ember, aki hülyéskedik, vagy egy hülye ember, aki okoskodik?

2llkedő 2011.11.23. 15:01:59

@Vidéki: Összeesküvéselméletet én is tudnák gyártani, csak nincs hangulatom hozzá.

Viktus 2011.11.23. 15:12:25

@Seduxen:

Szerintem fizetett alkalmazott v.melyik csókos minisztériumi irodában-önkormányzatnál-állami cégnél ... Megyes Tamás alapban még a törzsbázisnak is ciki. Neki pedig már kiforrott marhasággyűjteménye van mit kell az esztergomi helyzettel foglalkozó témakörökbe bevágnia.

A mandineren még hosszabb böfögést sikerült neki összehozni, de még a köztudottan "független" manidnereseket sem győzte meg. :D

"dobray · mandiner.blog.hu/ 2011.11.23. 10:49:22
MA reggel hallottam a Kossuth Rádióban Tétényi Évát és a helyi fideszes frakcióvezetőt. Lehet, hogy Tétényi Éva nem elég nagy kaliber, de számomra úgy tűnik, ebben a történetben határozottan a Fidesz-frakció a szemét, Tétényi Éva pedig vergődik, mert nincs mozgástere így. Azt hiszem, a következő választások után a Fidesznek egy képviselője sem lesz a városban. "

Viktus 2011.11.23. 15:18:43

@2llkedő:

Ezek a csúnya szocialisták meg vállalkozók már régen is próbálkoztak szabotálni a szent ember munkásságát. youtu.be/-H7CVILqf_c

Ilyen cég az EON pl. :D

Viktus 2011.11.23. 15:37:31

@Vidéki:

A tények ezek:

"Peetee 2011.11.23. 15:33:11
A helyzet röviden, tényszerűen:

Steindl Balázs (Fidesz) és Ténytényi Éva (polg.m) egymástól függetlenül, de megegyeztek a múlt héten a két hitelezővel, hogy mikor és mennyit utalnak át elsőként, hogy a közvil. és az étkeztetés ne kerüljön veszélybe.

Múlt héten pénteken, a testületi ülés során Meggyes Tamás (Fidesz) beterjesztett egy módosító indítványt, miszerint a megegyezésben szereplő (ha jól tudom 19 és 26M Ft) összeg helyett a polgármester csak 10-10millió foritntot utalhasson át.
Ezt a fideszes többség elfogadta, így max. 10M lehetett utalni. A péntek esete ezzel zárult.

A Fidesz hétfőn reggel kiadott egy sajtóközleményt, miszerint a polgármesterasszony nem hajlandó kifizetni a hitelezőknek a követeléseket, és kizárólag miatta fog leállni a közétkeztetés és a közvilágítás.

A véleményem: Gusztustalan, undorító, hazug stílus!
A többit döntse el mindenki maga.... "

Ki is az arrogáns? ki a zsivány? hm itt nem mesebéli levelek meg történetek vannak, hanem tények.

Ironfist 2011.11.23. 15:46:16

@Vidéki:
HAZUDSZ, VIDÉKI, HAZUDSZ, MINT MINDIG!

@Seduxen:
Hülye, aki okoskodik. És hazudik. Mást nem, így hát hazudik.

zrobasé 2011.11.23. 16:12:04

@Vidéki:

áfa 27%

baleseti adó 30000 Ft

fizetős bölcsöde

megemelt járulék

megemelt jövedéki adó(dizel)

kétkulcsos szja

37%-os eva

Na, most megdolgozhatsz a fizetésedért, amit az adófizetők teremtenek neked elő !

A fenti felsorolásomból melyik tétel, ami adócsökkentés ?

@Seduxen: egyértlemű, hogy közszolga, de inkább nevezném a nevén közpénzből fizetett fideszszolga...de nemsokára lekerül az álca, és pontosan meg fogjuk tudni, hogy ki is ő, hol dolgozik, és mennyi pénzt tesz zsebre az adófizetők kárára...hiába, no, a mandineres robin master effektus nem áll meg a mandiner határán...

misztikus alfahím 2011.11.23. 16:52:12

@Szerző: zero - 2011.11.21. 14:04

"Az összes 270 milliárd forinttól 1000 milliárd forintig terjedhet, amit biza' nekünk kell kifizetni. "

Mindig, mindent nekünk kell kifizetni, mivel mi vagyunk az ország, az adófizetők.
Hiányzott a malacperselyből 1000 milliárd, megpróbálták, hogy ne te fizesd ki, hanem valaki más. Úgy néz ki nem jött be, végül csak te fogod kifizetni.

Most akkor mi is a baj, az, hogy megpróbálták, vagy az, hogy nem sikerült? Legközelebb szavazz olyanra, aki élből veled akarja megfizettetni és akkor nem ér meglepetés!

2llkedő 2011.11.23. 17:11:49

@misztikus alfahím:
"Most akkor mi is a baj, az, hogy megpróbálták, vagy az, hogy nem sikerült? "

Az a baj, hogy megpróbálták, és az a baj, hogy nem is sikerült, mert eleve nem is sikerülhetett. Próbáld meg a fejeddel áttörni a betonfalat. Sikerült? Nem? akkor az a baj, hogy megpróbáltad, vagy az, hogy hülyére törted a fejed?

Egyébként engem úgy tanítottak, "hogy ha jót nem tudsz tenni, akkor legalább rosszat ne tégy!"

Viktus 2011.11.23. 17:22:58

@misztikus alfahím:

Az a baj ittenet kérem szépen, hogy nem egészen így szól a történet, mert pl. a végtörlesztésnek voltak zsíros haszonélvezői , amely történet okán a nagy többség nem tudta ezt a tutiságot igénybe venni eleve cumizott. Na mostan majd még fizesse ki a felső tízezer ingatlancélú befektetéseit-pénzmosásait is?

Horizont 2011.11.23. 19:11:50

Hahahaha olvastam egy kommentet a Mandíneren:
"....akkor sokat mond a "2/3"-ról, hogy itt a Mandineren 1, azaz egy Vidéki marad védeni Meggyest."
Ezen azért jót nevettem:) Aki híres az híres na:) Ki lehet vajh Vidéki? Védőügyvéd? Kormánytag? Fidesz fanatikus? (olyan B közép fajta?) Provokátor? MSZP-s? Volt SZDSZ-es?:D Komoly kérdések ezek!
Bocs Vidéki:(

Viktus 2011.11.23. 21:59:20

@Horizont:

tv2.hu/tenyek/video/sotet-van-es-nincs-penz-esztergomban

A műszakja ma korán lejárt :D már senki sem védi a PÁRTot

shaneb 2011.11.24. 03:48:33

@misztikus alfahím: Próbálkozni csak a kutya szokott.-((Az én bőrömre ne próbálkozzanak, hanem tegyék. Állítólag tele van a kormány gazdasági géniuszokkal, csak sajna nem látható mint a sikerünk, amit propagálnak.

brunn 2011.11.28. 18:49:10

Bizony, ha a fülkeforradalmi kormány valamit (jó néhányat összehoztak máris) elkúr és azért " büntit" kell fizetnie, ehhez HOZZÁJÁRULÁST szedhet. Kitől? Szerintem ők is úgy gondolják, hogy nem az adófizetőktől, hanem az elkúrást végrehajtó kormány TAGJAITÓL kell beszedni. Ti is Így gondoljátok?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.04. 09:19:43

Nem tetszik az EU-nak az ÁFA visszatartásról szóló törvény?! Nem tetszik, hogy kifizetésig visszatartjuk a számlák ÁFA-tartalmát?! Akkor visszatartjuk az egészet MÉG 30 NAPIG, bevetve a zárószavazás előtti módosítók koronázatlan királyát, Rogán Tónit, és megfordítjuk a szabályt (persze eldugva a befektetési alapkezelőkről szóló törvénybe), és így nem csak a kifizetetlen számlák ÁFÁ-ját tartjuk vissza, hanem MINDET! Indoklásul behasalunk valami adócsalás elleni faszságot, nehogy kilógjon a lóláb, hogy egyszerűen csak a fizetési határidőt akartuk kitolni, mert kell a zsozsó. Közben sajnálattal vesszük tudomásul, hogy a normál üzleti életben mindenkinek van olyan beszállítója, akivel szemben a fizetési határideje 45-60 nap, és mivel egy ilyen is elég, hogy ne éljen a kedvezményes határidő, az csak mézesmedzagnak lesz jó.

www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_madat?p_ckl=39&p_izon=5067&p_alsz=43

Újabb üzenet a cégeknek: szopni fogtok, mert mind adócsaló gecik vagytok! Nyílván minden exportra gyártó cég arra készült szilveszter előtt, hogy 2012. áprilisában egy komplett ÁFA-visszaigénylésnyi összege hiányozni fog a pénzforgalmából...

süti beállítások módosítása