Skip to content


       Szűrés lista

Az azori-szigeteki konferencia tanulságai

Bár bizonyára hallottátok-olvastátok, hogy 12 megyei elnök részt vett egy három napos konferencián 4500 kilométerre az Azori-szigeteken a múlt héten. Az ügyet a Blikk pattintotta ki még pénteken, ami tegnapig már Lázár János szőnyegének a szélére juttatta a 12 világjáró elnök urat. 

Az egész csupán 3 millióba fájt, ez annyira pitiáner összeg, hogy ennyiért még a  telefont sem veszi fel egy fideszes képviselő, ha egy módosító indítványt szeretnénk kilobbizni tőle, viszont van pár tanulsága az utazásnak.

Nézzük, hogy a probléma:

1. Hírérték
A kedves választókat az már nem hozza ki a csendes apátiából, hogy például Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cégére írták ki a BKV reklámhelyeinek értékesítést több milliárdos értékben, vagy Rogán Antal alsó szomszédja megnyer egy 120 milliós közbeszerzést blogolásra véletlenül éppen Rogán Antal polgármestertől. Viszont két dologra még felkapják a fejüket: a politikusok autóira és utazásaira. Hiába, hogy az összeg mindössze csak negyvenedrésze Rogán blogolós közbeszerzésének, ez az utazás okozott olyan botrányt, hogy bekerült a Híradókba, kényszeredetten nyilatkozni kellett róla még Lázárnak is. "Etikai kérdést vet fel" - nyilatkozta.
Miért, más ügy nem vet fel etikai kérdést?

2. Ha a megyei elnök országgyűlési képviselő.
A 12 megyei elnök közül 10 országgyűlési képviselő. A múlt héten, amikor ők a kellemes klímájú szigeteken koktéloztak konferenciáztak, az Országgyűlés egy sor kiemelt fontosságú törvényt tárgyalt, hajnalba nyúlóan. Botrány is lett a keményen dolgozó képviselőkről készült remek fotók miatt. A képviselő urak nemhogy nem végezték a munkájukat, de ezekről a fontos szavazásokról is hiányoztak.

3. Még mindig nem tudják, hogy mit jelent az, hogy "közpénz".
"Gelencsér Attila kifejtette: három részből áll össze az út költsége; a kint tartózkodás költségeit az Európai Régiók Gyűlése fizette, a repülőjegyek árát a Megyeijogú Önkormányzatok Országos Szövetsége állta, illetve a résztvevők napidíjban is részesültek, amit - Gelencsér szavai szerint - a legtöbben nem vettek fel, de akik igen, már azok is visszafizették."
Az Európai Régiók Gyűlése a tagok, vagyis a megyék/régiók befizetésből gazdálkodik, a megyék pedig közpénzből gazdálkodnak.
A Megyeijogú Önkormányzatok Országos Szövetsége pedig megyék által befizetett tagdíjakból gazdálkodik, ami szintén közpénz.

4. Indoklás
"A 12 megyei elnök részvételét indokolta, hogy ezen a közgyűlésen került napirendre Borsod-Abaúj-Zemplén megye előterjesztése a Páneurópai Roma Stratégia elfogadásáról, amelyet dr. Mengyi Roland elnök, a MÖOSZ társelnöke nyújtott. A közgyűlés az előterjesztést jelentős többséggel támogatta." - írta a hivatalos sajtóanyag.

Ez az ország tele van roma stratégiákkal, a soros EU-s elnökség kapcsán a Balogh Zoltán vezette államtitkárság dolgozta ki az EU-s roma stratégiát, amit el is fogadtak, de olyan jól állunk, hogy emellett még Borsod is kidolgozott egy saját tervet, amihez az Azori-szigeteken kellett lobbiznia 12 embernek.

A potyaútra természetesen mindenki rámozdult, szerintem ha Pozsonyban lett volna a gyűlés, akkor oda szegény dr. Mengyi Roland borsodi elnöknek egyedül kellett volna odautaznia ....

A hivatalos oldalon nem találjuk a nyomát ennek a roppant fontos roma stratégiának, ahogy a Veszprém megyei beszámolóban sem olvashatunk egy szót sem erről.

Hol volt, hol nem volt egy Páneurópai Roma Stratégia, talán igaz sem volt ...

Gémesi György nem beszélt mellé, az ATV-ben úgy nyilatkozott, hogy "az Európai Régiók Közgyűlésének a szakmai súlya megszűnt. Amiről a hírek szerint tárgyaltak – páneurópai roma-stratégia – nem létezik."

Sajnos a Google sem leli nyomát ennek a roppant fontos programnak, de ez csak a Google hibája lehet.
 
5. Az önkormányzatok helyzete
Az önkormányzatok több száz milliárdos adóssággal rendelkeznek, csak Pest megyének 16 milliárd adóssága van, jóformán csődben van. Nap mint érkeznek hírek településekről, ahol a gyereke a hideg tantermekben tanulnak, vagy nincs étkeztetés, mert az önkormányzat nem tud fizetni a fűtésért vagy az ételért. Így nagyon visszás, hogy amíg a gyerekek kesztyűben-sapkában dideregve tanulnak, a megyei elnök úr a 20 fokos szigeten nyalja a koktélt. Nem tudom, mit szólna, ha a Városházán kikapcsolnák a fűtést, és a hideg irodában kellene dolgoznia, vagy a gyermeke nem kapna ebédet az iskolában.



6. Magyarázkodás
Itt kezd viccesre fordulni, arra nem volt eszük, hogy a pálmafák árnyékában egyeztessék a sztorikat.

"Az eseményen részt vevő Gelencsér Attila, a Somogy megyei önkormányzat elnöke azt mondta, hogy a közgyűlésnek a romastratégia volt a fő témája, illetve a területfejlesztésről tárgyaltak a szervezet elnökével és főtitkárával. A harmadik napon viszont főképp "sétáltak" és "vásároltak". Nem is tudtak volna előbb eljönni, mert a repülőutat az AER szervezte, így pontosan meg volt határozva az oda- és a visszaút időpontja is."

"Sodródtunk az eseményekkel. Szerinte protokolláris és nem protokolláris programokon is részt vettek, és "amikor tudtak, eljöttek". - Becsó Zsolt, a Nógrád megyei önkormányzat vezetője.

"Szívesen maradtam volna itthon" - mondta Gelencsér. A képviselő arra hivatkozott, hogy itthon is lett volna munkája, és amúgy sem szeret utazni."

"Ha kell a világ végére is elmegyek, ha megvan az esély arra, hogy Somogy megyének, a somogyi embereknek hasznot hajtsak. Még szerencse, hogy ez a somogyi embereknek egy fillérjükbe sem került, mivel a kinti tartózkodás költségeit az Európai Régiók Gyűlése fizette. Az ilyenkor szokásos külföldi kiküldetésekre járó napidíjat készpénzben befizette az önkormányzat kasszájába, mert úgy ítéltem meg, hogy az út a somogyi embereknek hasznot nem hozott." - Gelencsér Attila (Fidesz-KDNP), a Somogy megyei közgyűlés elnöke.

 

7. Következmény

"Lázár János elismerte a megyei közgyűlési elnökök szakmai útjának fontosságát, azonban tájékoztatta őket arról, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben az amúgy szakmailag indokolt út sokakban ellenérzést válthat ki. Nem jogi, hanem etikai kérdésnek tekinti az ügyet, így annak további kezelését a közgyűlési elnökökre bízta."

Majd.

"Érzékelve azt, hogy nehéz körülmények között sokan rossz érzéseket fogalmaznak meg azzal kapcsolatban, ha egy közéleti ember külföldön tartózkodik, ezért a Lázár János Fidesz-frakcióvezetővel folytatott megbeszélés után mai ülésén a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége úgy döntött, hogy az úttal kapcsolatos kiadást, a fejenként hozzávetőlegesen 200 ezer forintot a megyéinkben működő gyermekvédelmi intézményeknek ajánlunk fel saját zsebből" - Gelencsér Attila.

Reméljük érzékeljük az ellentmondást. Most akkor hasznos/fontos út volt vagy sem? Ha hasznos út volt, akkor a kétharmad csak így kapitulál, és kivesz 200 ezret a szegény képviselő-megyei elnök urak zsebéből?! Hallatlan!

Akkor ezentúl, ha egy utazás nem hoz hasznot vagy ellenérzést vált ki, akkor fizetni fognak?

Címkék: politika fidesz botrány pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr273442182

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Államadósság elleni harc elhalasztva 2011.12.06. 15:39:59

Lehet magyarázgatni, lehetek másra fogni a helyzetet, egy azonban biztos: a kormány beismerte, hogy az unortodox gazdaságpolitikája megbukott. Nem, nem úgy, hogy Orbán levágja a jobb kezét, Matolcsy Györgyöt, hanem úgy, ahogy az egy tévedhetetlen párth...

Trackback: Súúúhanterz: Orbán és Matolcsy csokimikulást osztogat 2011.12.06. 15:10:54

Miközben az ellenzék görcsösen igyekszik elhitetni a lakossággal, hogy az Orbán kormány az IMF-fel karöltve újabb megszorításokra készül, és trükkök ezreit veti be azért, hogy a magyar embereket tovább sarcolhassa, a Súúúhanterek éppen önzetlen osztoga...

Trackback: Tettek és következmények? 2011.12.06. 13:21:26

 Előző posztunk fő témája a megyei közgyűlések elnökeinek „szakmai” útja volt.   Megyén belül nem tudtunk megbízható információt szerezni, arról, hogy a Sz-Sz-B Megyei Önkormányzat elnöke vállalta-e ezt a nagy törődést érdekünkb...

Trackback: Az állam én vagyok! 2011.12.06. 13:20:56

  Tök mindegy, hogy XIV. Lajos mondott-e hasonlót. Az is mindegy, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ebben a kérdésben hogyan gondolkodik és mit mond! A fejünkbe verte, hogy azt kell nézni, amit tesz. Mivel erdei körökben általánosan ismert né...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ketroot 2011.12.06. 13:08:37

Kíváncsian várom a szimpatizánsok reakcióit.

csoko20 2011.12.06. 13:17:45

Jó év: Orbán Dél-Angliában piknikelt, Matolcsy Bécsben shopingolt, ezek az Azori szigeteken. A külügyesek bejárták a Kis-, és Nagy-Antillákat, Polinéziát fél tucat ENSZ-Bt. voksért.stb. A brüsszeli léhűtőket csak azért nem említem, mert odamenni már olyan snassz...

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.12.06. 13:19:09

A "saját zsebbe" ki adja a fizetést? a 'zemberek, vagy csak beleteremtődik, úgy magától...?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.12.06. 13:19:47

Ki az a hülye, aki nemet mond az ingyenes alibi-konferenciára a kellemes nyári távoli szigeten?
Azon csodálkozok csak, hogy a szervezetnek 15 megye a tagja, de csak 12-en utaztak. 3 megyét nem hozott lázba az Azori-szigetek. Elképesztő :-)

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.12.06. 13:27:43

Én szerintem pont azért hozta lázba az embereket a kis összeg, mert ezt el tudják képzelni.
3 millió annyi, amiből esetleg végtörleszteni lehetne a lakást, vagy az autót, esetleg egyéb hiteleket, fel lehet újítani a lakást, el lehet majd menni nyaralni, ilyenek.
120 millióba egy kisnyugdíjas biztos nem, talán egy munkás sem tud belegondolni. 40 ÉVI fizetés!
Szerintem ez is magyarázat.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2011.12.06. 13:31:31

Nem az a legnagyobb baj, hogy oda mentek, hanem az, hogy visszajöttek.
Én megfoszttattam volna őket a magyar állampolgárságuktól (akár fityeszes, akár más pártos). A legtöbbnek úgyis van másik állampolgársága. Éljenek azok pénzén, ne a miénken!

medvemellszobra 2011.12.06. 13:45:09

8. Gumicsont - effektus:
A 3 milliót eltékozló megyei kisnemeseket a jóságos király és a kancellár megregulázták, visszafizetik bűnbánóan a zemberek pénzét. Ja, nem a gazságot bánják, csak hogy nem hozott hasznot a megyében élő zembereknek ez a muszájból végigcsinált, hülye oda-vissza bumlizás.
A király törődik velünk.
Közben ráadásul nem arra figyelünk, hogy személyre szabott szerződésekkel, versenyeztetés nélküli bizniszekkel minden a haveri cégeknek. És arra sem, hogy suttyomban megy a törvény és alkotmánytákolgatás éjjel kettőkor a parlamentben, mindent a jelenlegi kormányra szabva, garantáltan az őket esetlegesen leváltók alá vágva. Meg hogy valójában nőtt a zállamadósság. Hogy pl. Pécs és Zugló költségvetéseinek átgondolt, felelős kidolgozása = *.doc + copypaste + néhány szó lecserélése + mentés másként - és alighanem az új Növekedési Terv is alighanem hasonlóan készült, még itt, a gazdasági összeomlás szélén és az IMF blama után is. stb. stb. stb. blablablabla... Sorolhatnánk valamennyien napestig.

Vidéki 2011.12.06. 13:51:11

Az „Alapító Atyák” a rendszerváltás hajnalán az önkormányzatiság terén is nagyot alkottak. Mindenkit a világon le akartak pipálni önkormányzatiságban is.

A szintén tízmilliós Svédországban megelégszenek kb 300 önkormányzattal, nálunk tízszer annyira van szükség.

Nem is tudom, hogyan képesek elviselni a svédek az életet ilyen kevés önkormányzattal?

Talán a hidegebb időjárás edzette meg ennyire őket?

A helyi önrendelkezés a magyar történelemben már elért egyszer egy magas szintet, olyan korszakban, amelyet a „feudális anarchia” korszakaként jellemeztek. Csák Máté személye és a feudális kiskirályok jellemezték.

Örök emléket állít a magyar „önkormányzatiságnak” a 80 méter magas köröshegyi autópálya völgyhíd, amelyik 80 méter magasan ível át egy kis malompatak felett egy Duna híd árából.

Önkormányzatok kötelezettségei: forrás: Pricewaterhouse Coopers 2011-re a hitelek és az értékpapírok együttes értékét 1619 milliárdra várják (VG)

„Az önkormányzatok más nagyságrendben, de szinte pontosan ugyanazokat a hibákat is elkövették, amelyek miatt most sok magánszemély van nagyon nagy bajban."
A „túlzott bátorság” összefügghet a realitások semmibe vételével, ezért nem lehet egy dicséretes tulajdonság.

Igaza van Simor Andrásnak, amikor azt állítja, hogy a bajba jutott adósok maguk is spekulációs tevékenységet folytattak, amikor svájci frank alapú hiteleket vettek fel. Racionálisan gondolkodva nem tételezhették volna fel, hogy a svájci frank árfolyama örökkön-örökké számukra kedvező marad.

Az egyszerű (mezei) hitelfelvevőhöz képest sokkal több józan észt lehetett volna elvárni az önkormányzatoktól, ahol papírforma szerint a helyi lakosság legjobbjai foglaltak helyet.

Link Elek 2011.12.06. 14:00:11

http://en.wikipedia.org/wiki/Parkinson's_Law_of_Triviality

Q-in-Law 2011.12.06. 14:00:34

@Tzimisce: Ahogy Rejtő is megírta: ennyi pénz csak a számtanpéldákban létezik.

medvemellszobra 2011.12.06. 14:00:38

Vidékinek igaza van, az önkormányzatok számát illetően is. Két megjegyzés:
1. ez terelés, helyes igazságtartalommal, de a témát tekintve itt irreleváns, elterelésnek hívják az érveléstechnikában.
2. a: pl. kormányablakos dolgozókat kellene kirúgni, vagy pl. tanárokat?
2. b: Ha (jogosan!) lecsökkentjük az állami szféra méretét, viszont párhuzamosan kismillió adóval, nyakatekert bürokráciával stb. agyonverjük a hazai kkv-kat, a külföldi cégeket meg az önkényes rablóhadjáratokkal elijesszük, akkor az elbocsátott sok száz közalkalmazott mit és hol fog dolgozni?
2. c: Ha csak közmunka marad, akkor mondjuk egy miskolci 40 éves tanár max. negyed annyi fizuért utcát söpörhet Sopronban?
2. d: a költséghatékonyság, a racionalizálás, az automatizálás, és a digitális és IT technikák készség szintű, alapvető használata a svéd titok? vagy a burjánzó bürokráciában az egymilliárd, húsz pecsétet igénylő szerződéssel ezentúl csak felel ennyi ember, de 12 órában bírkózzon?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.06. 14:08:02

Gondolom ha már az előző poszt alatt az Ember Tragédiából volt idézgetés (ami miatt először használtam a szűrő gombot, úgy felbaszott hogy már Madách művét is a szarjukba kell belerángatni) akkor most sem feledi és a fáraójelenetből ideollóz fidesz-kartás néhány magvas gondolatot...

medvemellszobra 2011.12.06. 14:17:35

@csizsikpizsik: ez maradt. Elfogytak az érvek, elfogytak az ötletek, a valóság most már egyfolytában kibújik a véka alól. Csak ennyi maradt. Elterelni, és az indulataidra, érzelmeidre játszva még kicsit védeni a védhetetlent, vagy legalább elterelni a szemedet a védhetetlenről.
Erről szól ez a kibukott botrány is, a idézgetés is Az ember tragédiájából, és más, a megvitatott témákhoz csak épphogy kapcsolódó gumicsontok bedobálása, s így a topikok szétoffolása, hogy a fonal elvesszen, ha már el nem tüntethető.

krtek 2011.12.06. 14:27:30

Egy névsort nemártana lehozni, kik ezek a szarházi pitiáner férgek. Csak okulásként azoknak a barmoknak akik rájuk szavaztak bármilyen szinten. Az összeg pitiáner, figyelemelterelésre tökéletes, mindenesetre jól mutatja a résztvevők emberi értékét.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2011.12.06. 14:28:07

De amúgy pont a Lézer Jani pattog, aki 18 millás költségtérítést vett fel... a kurva anyját, annak a pszichopata faszfejnek, ő is csak egy mutyizgató csicskageci, most eljátsza az illatos tubarózsát, pedig ő legalább ilyen büdöseket fingott...

dr. Aullah 2011.12.06. 14:36:07

@Seduxen: :DDDD

Amúgy ebben a két hírben két szomorú dolog van:
1.Hazajöttek.
2. Pitiáner összeg... ennél sokkal sokkal fontosabb dolog van.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.12.06. 14:37:42

@Seduxen: Zseniális találat :)))))))))))))))

Made my day, sőt... rég nevettem fel ilyen spontán :)

Énbagoly 2011.12.06. 14:38:46

@Seduxen: :)))

Különben tudjátok mit? De örülnék, ha ez lenne a "legnagyobb ügyük".

bandika gazdája 2011.12.06. 14:53:03

Mondjuk engem az is érdekelne, hogy mit intézett Kövér okt. 23.-án Dél-Amerikában, meg Schnitt az Egyesült Állaokban minő előadást (!) tartott!

Viktus 2011.12.06. 14:53:11

@Seduxen:

Pedig vannak néki. A mai két gondolatmeneteinek egyenesen gyöngyszem minden karaktere :

Vidéki 2011.12.06. 10:23:42
Emlékeztetném Vastagbőrt Madách: „Ember tragédiája” szép drámájára.

A párhuzamban Vastagbőr a kétkedés szellemének, Lucifernek a szerepét próbálja eljátszani, a "Paradicsomból kiűzött" Ádám leszármazottai előtt.

A drámában Ádám a sok rossz jövőt elővetítő álom után, amikor végül a Nap is kihűl és sok lesz az ember és kevés a fóka, reménytelennek látja a jövőt (miként Lucifer próbálja láttatni).

Úgy érzi: "Nincs a teremtésben vesztes, csak én!"

Az Úr hangja mégis erre ösztönzi: „Mondottam ember küzdj és bízva bízzál”.

A rossz kilátások ellenére Ádám mégis elindította az emberiséget a kockázatokkal fenyegető úton.

Vidéki 2011.12.06. 13:23:50
@Secnir:

A "szilikonvölgyben" lehet dúskálni a javakban a szerencséseknek. A nagy átlagnak nincsen ilyen szerencséje.

Ádámot és Évát viszont kiűzték a Paradicsomból, ahol a gyümölcsök egykor szájmagasságban teremtek, és minden erőfeszítés nélkül biztosítható volt a létfenntartás.

Ezt követően viszont ez lett a sorsuk: "Orcád verítékével egyed a te kenyeredet!"

A "Paradicsom" után hiába vágyakoznak Ádám leszármazottai.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.12.06. 14:53:45

@Aullah: Komcsi einstand, majd amikor a birka népünk ezt is tátott szájjal benyeli, akkor a teszt sikerén felbuzdulva jöhet az újabb einstand. Manyup, ilyen-olyan szolgáltatások, nem lesz megállás. Az a szégyen ránk magyarokra nézve, hogy az ájemefre meg az EU-ra kell várnunk, hogy ők állítsák falhoz a kormányt a költségvetési ámokfutás miatt.

Nameg arra várunk, hogy majd a következő választásokon mekkora janik leszünk, pedig a párt alapú politizálás itt már rég megbukott. A csodát mégis az ikszeléstől várjuk.

bandika gazdája 2011.12.06. 14:56:32

@zero: Nem tudod melyik az a három? Engem kifejezetten érdekelne!

krtek 2011.12.06. 15:01:15

@Rorschach: Igazad van. Ez a lézer szarjancsi tetszeleg a magas erkölcsű ejnye-bejnyéző feljebbvaló szerepben, aztán a valóságban Ő is csak egy szaros tipikus magyar politikusféreg.
Köpedelem...

Viktus 2011.12.06. 15:02:02

@bandika gazdája:

Gondolom, ahol nincs gond a romákkal pl. borsod, heves, szabolcs :D

Kierkegaard Akciócsoport 2011.12.06. 15:04:16

"...az amúgy szakmailag indokolt út..."

Melyik szakma szerint indokolt, és hol a szakmai indoklás?

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.12.06. 15:04:19

@Viktus: "T. grafomankohasz!

Emlékeztetném Madách: Ember tragédiája szép drámájára.

Ádám a sok rossz jövőt elővetítő álom után, amikor végül a Nap is kihűl és sok lesz az ember és kevés a fóka, reménytelennek látja a jövőt (miként Lucifer próbálja láttatni).

Az Úr hangja mégis erre ösztönzi: „Mondottam ember küzdj és bízva bízzál."
hirszerzo.hu/szemle/2011/10/27/Matolcsy_ismet_van_gazdasagpolitikank_40ZQ3V

Uva 2011.12.06. 15:14:04

azt nem cumizom be, hogy fejenként kevesebb mint 300ezerből ki lehetett hozni a bulit

csoko20 2011.12.06. 15:16:39

A megyei önkormányzatok nem fideszesek???
Most akkor a fideszesek kezdik faszolni a fideszeseket???
Tisztára mint a kommunisták Sztálin idejében.

Beindult az agitprop, hogy az önkormányzatok felszámolása igenis indokolt, mert burzsuá elhajlók!

Link Elek 2011.12.06. 15:17:31

@Seduxen:
a fideszeseknek van csak igazan vastag bőr a képükön

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.12.06. 15:18:19

@Seduxen: Tényleg jó volt a tegnapi meccs kisköcsög.:))

Akos75 2011.12.06. 15:21:43

Nem hiszem el, hogy a 12 ember 3 millából oda elutazott. Az fejenként mondjuk 300 ezer kerekítve. Szeretnék egy hetet az Azori szigeteken inkl. repjegy stb. 300 ezerért eltölteni...

Egyébként Lézer János autóbérléséhez képest ez nudli. Szerintem ott hibáztak, hogy Lézerjánost nem hívták meg. Ha meghívják, akkor nincs hír.

kzgy 2011.12.06. 15:22:34

Remélem, nem úgy értette a kommentelő, hogy a "Nincs a teremtésben vesztes..." is Madáchtól való!
(Lásd még a kedvenc jelenetemet: az okos informatikus Vágó Istvánnál.)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.12.06. 15:26:07

@Ásó[Mosó]maci: Ha nem szólsz neki ,el is felejtem.Úgyhogy köszi:))

James T. Kirk (törölt) 2011.12.06. 15:29:28

nevek címek telefonszámok.
őket és a családjukat köpjék le az utcán.
valahol el kell kezdeni...

samer 2011.12.06. 15:29:46

Jó és igaz lenne a cikk, ha már nem jelentették volna be, hogy saját zsebből kifizetik az árát.

Viktus 2011.12.06. 15:34:24

@csoko20:

Ezt vidéki cimborái tudja a legjobban ...

Az idén is Pécsnek, Szolnoknak és Kaposvárnak a legmagasabb az adóssága, az egy főre jutó adósság pedig az V. kerületben, Hódmezővásárhelyen és Pécsen a legnagyobb, olvasható a Magyar Progresszív Intézet elemezésében.

index.hu/belfold/2011/12/05/onkormanyzatok_adossaga/

Ironfist 2011.12.06. 15:34:35

@samer:

Jaaa, utólag kifizetik? Talán mert lebuktak, nem? Nem előre kellett volna, mielőtt elsikkasztják rá a közpénzt?

komplikato 2011.12.06. 15:38:45

@Seduxen:
"Ti mind önálló személyiségek vagytok!"
"Mi mind önálló személyiségek vagyunk!"

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2011.12.06. 15:39:43

@Seduxen: Komolyan érdekel mennyit keres a Vidéki elvtárs.
Mondjuk milyen lehetett az álláshírdetés. Trollt keresünk napi 8 órában, kiemelt bérezés. :-D

2011.12.06. 15:40:56

Ezek a hozzászólások etikai kérdéseket vetnek fel szerintem.

joebacsi 2011.12.06. 15:41:38

Én fidesz szimpatizáns voltam eddig. De.
Elmehetnek ezek a jó q..a anyjukba. Egy kutya ez mind. Basz.k én ezeknek szavazni menni többet.
Generáció váltás kell ide... de az eddigi "politikai elit" (az..pff) kölykei nélkül. Akkor majd lesz ebből az országból valami.

Akinek nem inge.... 2011.12.06. 15:42:21

A büdös tetves rohadt fajtáját az összes sz*rdarabnak!!! a k*rva életbe,hogy mi a párommal egy 1,azaz EGY napos bécsi kirándulásra hónapokig gyűjögetünk!! ezek meg milliókat keresnek és közpénzből nyaralnak!! mikor lesz már ennek vége? mikor lesz már elege ennek a birkanépnek?mikor zavarjuk már el ezeket a senkiházi férgeket?mikor?

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2011.12.06. 15:43:08

@joebacsi: "Én fidesz szimpatizáns voltam eddig. De. "
Ez azért elég szomorú...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.12.06. 15:47:49

@Tyss: ha beleszaladsz a konkrét álláshirdetésbe, kérlek tedd már itt közzé.

Én akár részmunkaidőben is vállalom, ha rendesen megfizetnek kommentelek én bárhova, bármit. Jelmondatom: Az elv olyan, mint a fing: tartja az ember, amíg tudja. :DD

joebacsi 2011.12.06. 15:49:11

@Tyss: Mindkét oldal ugyanaz a szemét halom. Teljesen mindegy nekem eddig ki volt a szimpatikusabb...

csoko20 2011.12.06. 15:49:44

@joebacsi: "Én fidesz szimpatizáns voltam eddig."

Ha csak dühödben dobtad volna rájuk az X-et, azt megérteném Gyurcsány után. De hogy szimpátia???? :)))

És mi az, hogy csak eddig???
Nem mondod, hogy 15 pojáca 3 milliója a legnagyobb pofátlanság az elmúlt másfél évben? :)))

Kivlov 2011.12.06. 15:49:46

annyira amatőr dolog egyébként az ilyesmi. Ilyen nyíltan lopni. mikor simán lehetne az államszervezetben titokban is csinálni.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.06. 15:51:12

@Seduxen: Gondolod hogy meghirdetik az ilyen állásokat? Szerinted a srácoknak nincsen már elég felnőtt, büfé-ruhatár szakon végzett gyermeke aki bruttó 653. 000,- forint/havi szerződéssel ilyen posztra termett? :)

balazsj. 2011.12.06. 15:54:16

Ah, Azori-szigetek...
hol van ez a kalocsai polgi két kínai útjához képest...

Alterix 2011.12.06. 15:55:04

@Kivlov: Ja, előtte simán átnyomhattak volna a parlamenten egy 2/3-os törvényjavaslatot, hogy ez jár. Mint a következő időszak különadóiról, ha valamelyik bíróság elmeszeli a kormányt....

Ironfist 2011.12.06. 15:56:17

Ha eddig szimpatizáltál velük, akkor hadd kérdezzem már meg, az nem háborított fel, mikor Lázár 18 milliós költségtérítést vett fel, meg mikor Hoffman Rózsa belehazudott a kamerába, egy jó vaskosat (kimagyarázhatatlant, mert azt mondta NEM, az igazság pedig az volt, hogy IGEN... ez félreérthetetlenül ordas hazugság), és másnap kapásból lebukott? Csak hogy egy-két példát hozzak.

joebacsi 2011.12.06. 15:56:29

@csoko20: Nem azt írtam hogy fidesz fanatikus hanem hogy szimpatizáns. Jobban tetszett mint a másik oldal. És? Demokrácia van vagy mi... Itt az "elit" pofátlanságával telt be a pohár nekem.
De ebbe bele értem mindkét oldalt.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2011.12.06. 15:57:00

@Seduxen: az a durva, hogy a vastagbőr tudhatja h ki a Vidéki, mivel látja a kommentelők ip-jét...

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2011.12.06. 15:57:45

@joebacsi: Igen ezzel a többség már rég így van. Én azon ütköztem meg, hogy nálad most el ez a pont...

joebacsi 2011.12.06. 16:00:02

@Ironfist: Igazad van. Lehet hozni sok negatív példát a fidesznél. Jogos. Lehetett előtte az mszp-nél is ugyanúgy. Nálam most szakadt el a cérna ennél a cikknél. Ami amúgy nagyon jó lett , gratula.

Démonmac1 2011.12.06. 16:01:48

Fülkeforradalmárok, ti ezt megszavaztátok, mit siránkoztok folyton? :)
egy normális demokráciában azért súlyosabb ejnye bejnye kellene hogy legyen..

diktatorikus kleptokrácia 2011.12.06. 16:03:46

ez megint egy szenzációhajhász dolog (mert nem engem vittek azorizni)
kell egy kis terelés, valamivel le kell kötni a figyelmet az évvégi nagy politikai kabaré hajrájában. sunnyogva betolnak néhány költségvetési tételt, hoznak néhány törvényt a romastratégiai út fedezékében

Terézágyú 2011.12.06. 16:05:09

"Nem tudom, mit szólna, ha a Városházán kikapcsolnák a fűtést"

Tényleg...! Ilyen hír miért nincs?

Folytan csak kórházakban meg iskolákban kapcsolják ki a fűtést a villanyt stb. szóval ilyen kevésbé fontos helyeken...

ZBR 2011.12.06. 16:09:26

@csoko20:
Nono, hát a Vitézy Dávidka? Járt Dubaiban, meg Londonban!

@Tzimisce:
Meg az is, hogy országos a dolog. 12 megye... Rogán egy gazdag, fővárosi burzsuj izét irányít. Hála a Fidesz-agymosásának midnenki azt hiszi, hogy van ott pénz dögivel.

Kabbe (törölt) 2011.12.06. 16:10:37

ez a periféria, szokjatok hozzá. sok selejt.hajrá:)

joebacsi 2011.12.06. 16:10:47

@Démonmac1: az a gond hogy az előző kormány idején sem volt semmi retorziója az ilyen eseteknek. Amikor elmentem szavazni a nagyobb sz.r helyett a kisebbre próbáltam szavazni. Időközben rájöttem hogy ez is ugyanakkora f.shalom. Nem értem miért támad be mindenki amikor az előző sem volt jobb... Elég szemellenzősek itt a kommentek.

Terézágyú 2011.12.06. 16:21:25

@joebacsi:
"az a gond hogy az előző kormány idején sem volt semmi retorziója az ilyen eseteknek"

Hát közben nem is, de a végén a szocik lenullázódtak.

Peetee 2011.12.06. 16:21:39

És még mennyi ilyen van....Dunát lehetne rekeszteni a közpénzek eltapsolásának módozataival!
De ezeket lőni kellene bele a dunába....igaz már annyi buzgó éhes száj van a közpénzek körül, hogy attól is elrekedne a Duna...és nem csak a jelenlegi alacsony állása miatt.

Azon csodálkozom egyébként, hogy a Duna gyenge vízhozamát még nem fogták rá az elmúltnyolcévre!

látjátok feleim szümtükkel 2011.12.06. 16:21:51

@Vidéki: "Az egyszerű (mezei) hitelfelvevőhöz képest sokkal több józan észt lehetett volna elvárni az önkormányzatoktól, ahol papírforma szerint a helyi lakosság legjobbjai foglaltak helyet."

B+. Volt bennük, mert amikor felvették a hiteleket, ők már tudták, hogy majd a mindenféle különadóból, meg adóemelésből, meg adócsökkentésből fussa az adósságukra, mert a kormányuk kihúzza őket a bajból. Lásd: állami tulajdonba vételek.

joebacsi 2011.12.06. 16:22:55

@Terézágyú: le fog a fidesz is ha így megy tovább. Mehetnek rendes munkát keresni.

Terézágyú 2011.12.06. 16:24:46

@joebacsi:
na látod. ezért kell "betámadni" most is, ahogy írtad.

joebacsi 2011.12.06. 16:26:33

@Terézágyú: és mi jön a fidesz-mszp mentes világ után ?

Convoy L6 2011.12.06. 16:27:03

Az a legszomorúbb, hogy következmények nélküli országot élünk.
Ha nem derül ki, akkor évekig folyik ez.
Ha kiderül, akkor lesz egy kis porhintés, és megy minden ugyanúgy.
Komolyan olyan idegesség lesz úrrá rajtam, amikor meghallom az ehhez hasonló /van bőven/, hogy fel bírnék robbanni.
Jobb lenne néha tudatlanul meghalni, minthogy felbaszom magam rajta.
És kevés kivételtől eltekintve, úgy érzem mintha az egész országból csak engem érintene ennyire ez a módszeres pénzpazarlás.
Nagyobb elégedettséggel töltene el, ha azt a 3.000.000 forintot átváltanák 1.000 Ft-os címletekben, és egy fűtés nélküli iskola előtt egy hordóból gettókályhát csinálnának, és meggyújtanák.

mendson 2011.12.06. 16:30:55

A lengyelek 3, a románok 37, a magyarok 15 "régióval" képviseltetik magukat ebben a kiüresedett gittegyletben.Nem mellesleg mostmár még világosabb, hogy miért furta az összes -nem mellesleg fideszes vezetésű- megye a régiós átalakítást (úgy emlékszem valami 4 régió lett volna a megyék helyett) amit Gyurcsányék megakartak csinálni.Ugrott volna a potyábó-lopásból élés a siserehad jó 70 %-ának.

Terézágyú 2011.12.06. 16:31:31

@joebacsi:
"és mi jön a fidesz-mszp mentes világ után ? "

legyek optimista? egy jobb világ.
legyek pesszimista? egy ugyanilyen rossz világ.

Viktus 2011.12.06. 16:32:08

@joebacsi:

Az a baj, hogy ennél még az az elmeháborodott Gyurcsány is jobb barma volt az országnak ...

bgp 2011.12.06. 16:32:09

@zero: azok valószínűleg kengurukat néztek, vagy Thaiföldön verették.

Viktus 2011.12.06. 16:33:34

Azori-szigetek: hívták, de Szabó nem utazott
ÚT | Több nehéz helyzetben lévő megyei önkormányzat vezetője is részt vett az önköltséges összejövetelen.

www.heol.hu/heves/kozelet/azori-szigetek-hivtak-de-szabo-robert-nem-utazott-415891

hazug fidesznyik (törölt) 2011.12.06. 16:34:21

@James T. Kirk: "nevek címek telefonszámok.
őket és a családjukat köpjék le az utcán."

Ugyan ki köpné le őket? A magyar nép már levizsgázott politikai érettségből (0).
Az pontosan úgy nézne ki, mintha felköpnének és aláállnának. Ennyi.
Különben is korai még: egyrészt a vezírt még szeretik, másrészt hadd legyen már meg a zembereknek amolyan igazi 8 év is (mert megérdemlik).

elmeherceg 2011.12.06. 16:38:02

persze, befizetik. Saját zsebből.

Év végén meg ennyivel megtolják a jutalmukat, plusz még rátesznek valamennyit fájdalomdíjként, mert magyarázkodniuk kellett.

klacus 2011.12.06. 16:39:23

Az önkormányzatokon keresztül lopták szét a zömét a pénznek, és lopják most is.

A zemberek fele azt sem tudja, hogy van megyei önkormányzat. Annyi semmirekellőt tartunk el, hogy számon tartani is nehéz, nemhogy ezek után koslatva azt figyelgetni hogy mennyi csúszik zsebbe
- egy útfelújításnál
- kivitelezésnél
- beszerzéseknél.
- bárminél ahol a pénz mozog.

Ha meg valamit el kell intézned, akkor tökéletes inkompetencia és életképtelenség fogadja a honpolgárt.
Magyarország így szeretlek...

B-rocker (törölt) 2011.12.06. 16:47:51

Csak egy napra törölnék el a Önbíráskodás büntetését.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2011.12.06. 16:50:17

Ezt valaki magyarázza meg nekem. A pénzt már elköltötték az utazásra. Akkor hogyan ajánlják fel a gyerekvédelmi szervezeteknek? Ha meg nem költötték volna el, akkor meg az a kérdés vetődik fel, hogy nem is az ő pénzük volt (hanem az önkormányzatoké), azaz más pénzét ajánlják fel jótékonykodási látszattal...

röhögő 2011.12.06. 16:52:00

@Vidéki: Bazz! Összecserélték a gyógyszered, igazságszérumot kaptál, vagy ellopták a jelszavad?

Grigorij Pantyelejevics 2011.12.06. 17:01:54

Hát nem értitek, ti megtévesztett szerencsétlen liberáljudeobolsevik bérrettegők?

Ezek a jóemberek ÉRTETEK voltak az Azori-szigeteken. Hát kimentetek ti az Azori-szigetekre? Nem. Csak a pofátok jár, de nem mentetek ki az Azori-szigetekre. Ti lusták voltatok hozzá, hát nekik kellett ezt is vállalni.

Az meg mindennek a teteje, hogy minden szakmaiság nélkül beleugattok ilyen nagytudású emberek dolgába. BAZ megyében a magatokfajta hülye is képes lenne éhező romákat megkérdezni, hogy mégis mi a baj. Na de mekkora profinak kell ehhez lenni, hogy valaki az Azori-szigeteken is tudja?

Szégyelljétek magatokat! Tessék szépen mélyen magatokba szállni és elgondolkodni! És képezzétek magatokat! Hogy egyszer majd olyan okosak lehessetek, mint Selmeczi Gabika, olyan műveltek, mint Deutsch Tomika, olyan empatikusak és szerények, mint Lázár Jani és olyan talpig becsületesek, mint Simicska Lali.

Grigorij Pantyelejevics 2011.12.06. 17:08:18

@klacus: Az, hogy loptak az útfelújításon, útépítésen, az csak a mocskosszociknál volt. A NER ilyet nem tűr el. Nem lesz itt semmi útfelújítás, meg útépítés!

nu pagagyí 2011.12.06. 17:21:22

És mi lesz a romákkal? Ezentúl nem lehet majd külföldi konferenciákon megvitatni a kérdést, csak azért mert ott jó idő van és első osztályú a szálloda?

sulcus (törölt) 2011.12.06. 17:23:27

Ez már ugye nem az "elmút nyócév"?,

Viktus 2011.12.06. 17:24:32

@Grigorij Pantyelejevics:

Megy a pénz dögivel hülyeségekre csak már semmi kézzelfogható nincsen érte cserébe lásd. szalai mari, mtv stb. nem is beszélve arról a sok száz milliárdról ami az önkormányzati rendszeren keresztül vándorol a narancsos zsebekbe.
A mocskos azelmúltnyolcév szocialisták felénk negyedévente tartottak max. v.mi utcai dzsemborit a népnek - a fidesz ezt roppantmód kritizálta, hogy pénzszórás - most pedig gyakorlatilag hónapokon át tartó hülyeségeket rendeznek tízmilliókért .... őszi fesztivál két-három hét szünet téli fesztivál ....
Mai nap csúcspont lesz a város összes iskolását, ovisát csoportokban fogadja a polgármester úr, és csomagot oszt nekik :D
Mindezek mellett egy cirka 25 ezer fős kisvárosnak van külön tv-rádió hozzá szerkesztőség, stáb ... háromféle újság. Így lehet ám spórolni.

nu pagagyí 2011.12.06. 17:34:04

Ajánlom szolgáltatásomat a Tisztelt Képviselő Uraknak! Cégem a Putri Tours válságövezeti konferencia szervezésre specializálódott. Szállás fóliázott ablakú, földpadlós szobakonyhás viskóban. Mosdási lehetőség lavórban. Víz az ötszáz méterre levő közkútról vételezhető, amelyhez kannát biztosítunk. WC: pottyantós, udvari.
Fakultatív program: csibenevelés.

Hertelendi 2011.12.06. 17:36:05

Igen! Ez tipikus gumicsont! Kíváncsi lennék egy-két fideszre szavazó véleményére... Valóban ezt várták ezektől a kis majmoktól? Tényleg vártak valamit tőlük? A fidesznek valamiből élnie kellett 8 évig, amíg ellenzékben voltak. Most az akkori támogatóknak kell visszafizetni a tartozást. Mi ebből a tanulság? Hát ez:
Orbán takarodj és vidd magaddal a suttyóidat, a cigányaidat, az ájtatos manóidat és meg se állj Alcsútig!

brainska (törölt) 2011.12.06. 17:45:34

nem néztem végig az össze kommentet, lehet, volt már, de kíváncsi lennék, milyen utat lehet összerántani az Azori-szigetekre 2 kilóból, út, szállás, ellátás. lehet, megyek egy kört az utazási irodáknál :)
csákány

regress 2011.12.06. 18:10:28

@nu pagagyí: nekik csak napi 1000-euró.kedvezményesen

Cnere 2011.12.06. 18:13:03

Végül is a politikus az politikus és nem hagy ki egyetlen jó lehetőséget sem, hogy okosodjon, főleg ha ilyen egzotikus helyen van a megbeszélés.

Nehéz ezt bizonyítani, de érzésre azért nagyságrendekkel kevesebb hasonló ügy van mostanában, mint a szocik idejében és ráadásul akik mostanában lebuknak, azoknak fizetni kell. Régebben az ilyesmi elképzelhetetlen volt, nem volt semmilyen következménye a hasonló ügyeknek. Lásd mondjuk a Jani utazásait, amik talán a legkirívóbbak voltak.

Sajnos ehhez hozzá kell szokni, nem hiszem, hogy bármelyik párt lenne hatalmon, akkor soha senki nem utazna és vízen és kenyéren élnének a politikusok.

De az arányok fontosak azért, érdemes visszagondolni a balhékra és azok nagyságrendjére.

dekol84 2011.12.06. 18:14:44

@csoko20: "Jó év: Orbán Dél-Angliában piknikelt, Matolcsy Bécsben shopingolt, ezek az Azori szigeteken. A külügyesek bejárták a Kis-, és Nagy-Antillákat, Polinéziát fél tucat ENSZ-Bt. voksért.stb. A brüsszeli léhűtőket csak azért nem említem, mert odamenni már olyan snassz... "

Édes barátom kifelejtetted azt, hogy a semilyen zsóti Ausztráliában rontotta a levegőt október 23-án, míg a nagybajúszú az uruguayi és argentin magyarokkal ünnepelt. És ezek csak azok, amiket a sajtó lehozott! Képzelheted milyen külföldi recska partik mehetnék még, amiről nem is tudunk! És ezeknek van pofájuk emúúútnyóóócévezni? Görény banda!

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.12.06. 18:19:58

"arra nem volt eszük, hogy a pálmafák árnyékában egyeztessék a sztorikat." - erre egyszerű a válasz.

"Uraim! A harmadik, és legfontosabb napirendi pont: mit hazudjunk a médiának? Nem jó, azt már Lézer... bocs Lázár elvt... bocs, úr mondta a múlt héten. Nem, nem, azon meg egyenesen röhögtek a múltkor is. Hogy szívesebben maradtam volna otthon?... hát nem is tudom. De most komolyan, miért csak maga egyedül van itt? Leárazás van a közelben? Na, ha ennyire nem érdekel senkit a téma, megyek is, majd mindenki feltalálja magát ahogy tudja."

dekol84 2011.12.06. 18:21:49

@Cnere: "De az arányok fontosak azért, érdemes visszagondolni a balhékra és azok nagyságrendjére."

Az arányoknak etikai kérdésekben nincs jelentőségük (max. a narancsagyakban). Amivel itt mindenkinek gondja van az az, hogy ezek a mocsokok nyócévig arról böfögtek, hogy ez milyen csúnya dolog, oszt most meg ugyanazt csinálják, amit azok! Ajánlom szíves figyelmedbe az "Állatfarm" című könyvet!

Q-in-Law 2011.12.06. 18:25:05

@Aullah: Nyilván azt hiszik, hogy ha ők is államosítási hullámba kezdenek, akkor visszatérnek az akkori futballsikerek is....

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.12.06. 18:26:37

@dekol84: állítólag semmilyen zsolti már Afrikában is vadászgatott pár hetet az idén, csak heti 1 milkó az ára, neki megéri, pénz is fussa, akkor nem látom mi itt a gond.

csipkerozsika19 2011.12.06. 18:27:39

Emberek, az" önkormik" mikor vették fel a deviza hitelt, és szerintetek kinek a biztatására? ha tud valaki válaszoljon, akkor még nem gondolták valószinű,hogy az "Ő"bicskájuk törik bele a törlesztésbe.Tudom én,hogy az ő bicskájuk a mi nyakunkon van,de nem egy rossz kérdés vajon meddig bírjuk még? Mióta "jobban" élünk én azóta egyre kevésbé birom ki egyik hónaptól a másikig.Ha valaki hát én tudok spórólni, de lassan már nincs miből, pedig lehet,hogy a szerencsésebbek közé tartozom, ugyanis nincs hitelem.Megszavazom a képv.uraknak a minimálbért, ha tudják osszák már be. De az" iskolai reform" is felvehetné a tantárgyak közé.

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.12.06. 18:29:31

@dekol84:
"MINDEN ÁLLAT EGYENLŐ,
DE EGYES ÁLLATOK EGYENLŐBBEK A TÖBBINÉL"

vagy

"Most már nem volt kérdéses, hogy mi történt a disznók arcával. Az állatok a disznókról az Emberekre, az Emberekről a disznókra, aztán a disznókról megint az Emberekre néztek, és már nem tudták megmondani, melyik az Ember, és melyik a disznó."

Csak pár szót kell kicserélni, és teljesen aktuális lesz az idézet...

dekol84 2011.12.06. 18:42:25

@Őrült kutya (KaraKum):

Tkp. semmi! Én láttam a szomszéd fityiszfan öregasszonyt, amikor a szavazócédulára odakörmölte:
"Felhatalmazom a kedves vezetőt, az ő jobb kezét és a mi ájtatos semmilyen zsótinkat, hogy úgy álljon bosszút a Gyurcsányon, hogy ők is minden elkúrnak, csak kicsit jobban".

Na! Hát erre kaptak felhatalmazást a zemberektől! Nincs is semmi gond, teszik amit várnak tőlük! Szerte-szét kúrják a zországot!

Cnere 2011.12.06. 18:44:49

@dekol84: Elhiheted, hogy most meg a szocik fújolják a fideszeseket. Nem vagyok fidesz őrült és nekem se tetszik, hogy nyaraltak közpénzen, de legalább járt következménnyel és vissza kell fizetniük valamennyit.

Emlékszik bárki is olyanra, hogy szoci politikus visszafizetett bármit is? Én nem nagyon, de talán valaki elővakar egy példát.

Ezzel együtt, nem látok jelenleg olyan politikai pártot és a velük együtt járó politikusokat, akik kihagyták volna a ziccert.

A különbség árnyalatnyi, de azért van. Nagyságrend és következmény, van vagy nincs, ha kiderül a dolog. Nagyjából ennyi különbözteti meg a politikai erőket, úgy tűnik.

moncayo 2011.12.06. 18:49:39

No, de mi a meglepő ebben? Ki az a hülye aki meglepődik? Ennek semmi hírértéke nincs. Mindennapos dolog.

dekol84 2011.12.06. 18:49:51

@Cnere: Én is azt mondom, hogy mind egy kutya! Amitől hányok a fityisz esetében, hogy ezt ostorozta nyócévig, fröcsögött-böfögött folyamatosan. Aztán mikor a zsírosbödönhöz (ha egyáltalán ezt a zországot még lehet ezzel a hasonlattal illetni, bár inkább a szemétláda jobban illik rá) kerülnek, ők is ugyanolyan mocsok módon lopnak csalnak hazudnak! Erre mondom, hogy "állatfarm"!!!!

A Cusi ha jól tudom jelentős részét visszafizette az elsíbolt pénznek, a mocsok jobboldali "igazság"szolgáltatás mégis ráhúzta a vizes lepedőt, de igen keményen!

csipkerozsika19 2011.12.06. 19:03:10

Emberek,olvasom,hogy nem kerül pénzbe
az uj forint, hát akkor mi itt a gond , nyomassunk eleget és lesz mindenkinek belőle elég, remélem az uj 67ooo-en a királyunk lesz..

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.12.06. 19:07:03

És ki mit szól ahhoz, hogy 2010-ben az állami közbeszerzések 40%-a egyszereplős volt?

És hátrább kerültünk korrupciós listán?

Ordenáré mocsadék fidesz. 2002-ben is a stílusuk a pökhendiségük és az irritáló nyílt lopások miatt buktak meg.

Hajrá DK.

a szakértő válaszol 2011.12.06. 19:09:03

Talán hétköznapi szemmel pazarlásnak tűnik hárommillió, de mértékadó vélemények szerint a romastratégia kidolgozása megér ekkora összeget, a helyzet megnyugtató rendezése érdekében. Bicskanyitogató demagógia ilyen kisszerűen méricskélni, amikor közös boldogulásunk, egy élhetőbb Magyarország a cél.

tudi 2011.12.06. 19:09:29

De gonoszak vagytok, hát nem mennétek ti az Azori-szigetekre, mert én biza mennék, lehet, hogy haza se jönnék, bár mégis, hisz hazám e lángoktól ölelt kis ország. Komolyan pedig ez elterelés, hisz 3 millió nem pénz (már akinek) ennél nagyobb pénzek tűnnek "csak úgy".

kitiltott bögre 2011.12.06. 19:21:15

mocskos patkány mindegyik.

nu pagagyí 2011.12.06. 19:33:13

@a szakértő válaszol: Így van! Kíváncsian várom mikor fordul termőre a befektett munka.

Gyarló Hintaló 2011.12.06. 19:36:05

lógni fogtok!!!!!!!!!!!!!!!!

nu pagagyí 2011.12.06. 19:39:34

@Cnere: Ez a téves érzet azért alkulhatott ki benned, mert Fidesz média még nem dolgozta fel az elmúlt nyolcévet, így kevesebb energiájuk van a mai stiklik felmutatására. Valószínűleg ők egész ciklus allat sem jutnak el máig. Más média pedig sajnos nincs már.

redriot77 2011.12.06. 19:49:02

@Seduxen: :D
banyek, pedig már keresgéltem az állam a padlón hogy Vidéki írt egy egész normális kommentet. Erre te leleplezed a turpisságot. :)

Rejtőzködő Állampolgár 2011.12.06. 19:58:54

Lázár inkább a saját és képviselőtársai fizetésemelésén aggódjon előbb. Azon a másfélmilliárd forinton.
Az okozzon neki erkölcsi aggályokat előbb, aztán foglalkozhat ezzel az üggyel.

Az egyetlen ami vígasztal, hogy mikor háború/felkelés lesz - mert lesz, mindíg ez van mikor az egyensúly felborul a világban és sokaknak rossz míg keveseknek jó - akkor ő az egyik első lesz akit élve felkoncol a mérges tömeg.
Nem tudom őket elítélni, teljesen jogos lesz.
Csak az a kár, én valószínű nem fogok résztvenni benne, még látni sem fogom, előre irígylem a szerencsés keveseket.

Alvarez 2011.12.06. 19:59:32

Azért annyira nem voltak pofátlanok ezek a jóemberek. Még egy olyan életbiztosítást se kaptak a rendkívül veszélyes repülőútra, mint Meggyes Tamás az esztergomi önkormányzattól.

Horizont 2011.12.06. 20:00:14

12 elnökünket ha a roma kérdés izgatná átruccanhattak volna Ózd mellé. Lázár látvány megrovása, az elnökök látvány befizetése nagy álca és beetetés. Inkább visszafizetnek 3 milkát és a többi méla homályba marad....és sok barom ember meg is van győződve, hogy lám, lám milyen becsületesek.

@dekol84: Komolyan úgy gondolod ha Zuschlag visszafizette az elsíbolt pénzt akkor nem is kellett volna megbüntetni, hanem tán megdicsérni???? Megáll az ember esze!

@d-evike: "Hajrá DK" ????? Tényleg azt hiszed, mert más lett a nevük ők is megváltoztak?Még a mesékben sincs ilyen!

Jofiu 2011.12.06. 20:05:24

@tudi: Én szoktam járni konferenciákra, legjobb dolog a világon. Igazából hasznos is azoknak, akik csoportmunkát végeznek, és valljuk be, melyikünk nem végez csoportmunkát manapság? A remeteség kiment a divatból, aki él, az csoportban él.
Vissza a témára, a konferencia mocskosul jó dolog. Érdekes emberekkel találkozol, új ötleteket kapsz, új helyeket ismersz meg és mindezt fizetik. Bármikor mikor megyek, akkor pár extra napot beszervezek - mert hát aki nem vesztes annak van beleszólása a programjába. ; ) Persze én nem dolgozom a közszektorban, az extra napokat nekem kell fizetni és persze napidíjat sem számolhatok el rá. Ez van, vesztes vagyok. ; )

Rejtőzködő Állampolgár 2011.12.06. 20:18:44

@Rejtőzködő Állampolgár:
Néztem itt az arcát ennek az alaknak a belinkelt videóban, és arra jöttem rá, nem kell ahhoz valódi forradalom, hogy ezt az alakot valaki fizikailag kényeztesse. Ez a haszontalan arrogáns arc ez büntetésért kiált. Aztán persze súlyosbítja, hogy megszólal, hogy kiteszi magát a reflektorfénybe.
Igazán becsülöm azokat, akik nap mint nap találkoznak vele és tütrőztetik magukat. Emberfeletti.

maroz 2011.12.06. 20:19:25

Mer' irigy vagy, hogy téged nem vittek el arra az Azúriszigetekre, vagy hová, azér' irkálsz ilyen posztot! (vagy ez már volt? ;)))

fetyisob 2011.12.06. 20:20:58

HOVÁ LETT AZ INDEX KÖZTÉVÉS FŐCIME????????????
KB FÉL ÓRA ALATT LESZEDTE A CENZURA ?

samer 2011.12.06. 21:02:43

@Ironfist: Vagy el se kellett volna meni, mindenki tudja mit kéne a romákkal tenni, de akkor jönne az LMP ( meg a TASZ hogy miért nem voltak ott), és a FIDESZ rasszista...

samer 2011.12.06. 21:03:32

@fetyisob: A régebbi hírek között

samer 2011.12.06. 21:06:54

@Démonmac1: Akik itt siránkoznak, azok libsik, meg mszp-s, meg DK-s

pagonylako 2011.12.06. 21:29:21

@samer: semmit nem értesz, de dolgozni kell a pénzért mi? legalább megkérdezted volna a pártközpontban hogy mire kéne reagálnod droid

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.12.06. 22:27:28

rogán

Rogán Antal, az V. kerület polgármesterének társasházi szomszédja a tulajdonos abban a cégben, amely nemrég elnyerte az önkormányzat 120 milliós kommunikációs tenderét. A Hamu és Gyémánt Kft.-nek blogokon és közösségi oldalakon kell a Belvárost népszerűsítenie.
a Hamu és Gyémánt Média Kft. nyerte az önkormányzat bruttó 120 millió forintos kommunikációs tenderét. A hirdetmény szerint a cég azt vállalta, hogy blogokon, a Twitteren, a YouTube-on és különféle közösségi oldalakon próbálja meg növelni a kerület turistaforgalmát.

most azt mondjátok meg nekem, hogy mi az istenért kell egy kerületet népszerűsíteni???? ez már alapól korrupció, V kerületbe turisták !!! még Budapest egészéről el is hihetné a buta ember, de hogy egy egész kerületbe, ahogy elképzelem a panorámás turistabusz tetején az idegenvezető rászól turistára: " oda már ne nézzen uram, az már nem a mi kerületünk!"

aha, persze 2011.12.06. 22:32:50

OFF:

Mi az: több, mint 17 millióba kerül darabja, 26 darab KELL belőle?
Igen, b*szdmeg, békaátjáró!

index.hu/belfold/2011/12/06/felmilliardbol_noveltek_a_bekak_eletminoseget/

(Betehetnétek egy Comment Formot az oldalra, hogy ne OFF-ként kelljen elküldeni az iylen érdekességeket. Nem, az e-mail nem jó megoldás :) )

ON

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2011.12.07. 00:07:40

@Seduxen:
Tipikus propagandista. Amikor már elapadt a saját kútfő, jön az ollózgatás.

Bee-zony 2011.12.07. 00:23:41

@aha, persze: Egy példa a folyamatosságra és a növekedésre.

Márkus László - Mi került ezen a fotelon 7200 Ft-ba?
www.youtube.com/watch?v=Rkm8nVmcmQE

Mi került ezen a békaátjárón 17 millió (sőt több) forintba?
Azért került ennyibe, mert 5,666.66 minimálbéres dolgozik rajta 1 hónapig…
Egyiptomnak piramis, a bányászbéka segge alatt levő, sereghajtó országnak békaátjáró.
És fogadni merek rá, hogy még mindig van lejjebb. Mariana-árok… meg a turáni átok.

Megdobbent 2011.12.07. 05:37:49

@samer: es igaz lenne az egesz kurva orban rezsim, ha latnam egyenkent az atutalasi megbizasokat banki hitelesitessel, nem OTP szinten. Koszi a hozzaszolast, tovabbi jo kozepkori agysebeszetet neked.

Virág et. 2011.12.07. 08:26:21

@samer: Csak éppen nem önként, hanem két nap botrány, számtalan cikk, kommentár, vélemény, jegyzet és tévéműsor, valamint két kínos sajtótájékoztató után. Röviden: azért fizetnek, mert lebuktak és Lázár első megnyugtatónak szánt leszerelő nyilatkozata nem jött be.

És akkor még a kifizetést nem is minősítettem. Hogy ti. állítólag kifizettek 200e-t fejenként, ami állítólag fedezi az egy főre jutó költségeket. Állítólag.

Ékszíj 2011.12.07. 08:41:04

Itthon a hidegbe biztos nem tudnak jo döntést hozni :D

látjátok feleim szümtükkel 2011.12.07. 08:49:39

@nu pagagyí: "Ajánlom szolgáltatásomat a Tisztelt Képviselő Uraknak! Cégem a Putri Tours válságövezeti konferencia szervezésre specializálódott."

Lesz k(irándulás)onferencia Gyöngyöspatára is szervezve?

látjátok feleim szümtükkel 2011.12.07. 08:52:07

@nyuszi_5: Utazás vízibiciklivel, szállás a magad eszkábálta kunyhóban, élelmezéséről mindenki maga gondoskodik.

Viktus 2011.12.07. 08:55:17

@tesz-vesz:

Hu bele sem merek gondolni Enrico meg Vidéki mit keresnek, mert ők nem is egy kis kerületnél-kerületért akcióznak, hanem magát az Orbán kormányt védik foggal-körömmel ...

Viktus 2011.12.07. 08:57:19

@tesz-vesz:

Meg egyébként is elég nagy az infláció ezeknek a produkcióknak az akkori hírek szerint a szocik idejében az árfolyama a bögre volt meg sziget jegy :P
Hm lehet Szalai Marinak is ezért kell 30 milliárd fizetni kell a blogos, közösségis hadtestet?

látjátok feleim szümtükkel 2011.12.07. 08:58:28

@a szakértő válaszol: "...mértékadó vélemények szerint a romastratégia kidolgozása megér ekkora összeget, a helyzet megnyugtató rendezése érdekében. Bicskanyitogató demagógia ilyen kisszerűen méricskélni, amikor közös boldogulásunk, egy élhetőbb Magyarország a cél."

Ilyen megközelítésből akár a Holdra is mehettek volna, hiszen ott is van annyi roma, mint az Azori szigeteken.

Ironfist 2011.12.07. 09:09:57

@Viktus:
"Hu bele sem merek gondolni Enrico meg Vidéki mit keresnek, mert ők nem is egy kis kerületnél-kerületért akcióznak, hanem magát az Orbán kormányt védik foggal-körömmel"

Miután most fideszes mar fideszest, szerintem hatalmas vörös (bocs, narancssárga) ERROR! ERROR! felirat villog a homlokukon, és nem tudnak jönni hazudni.

2011.12.07. 10:00:04

Basszus, ha én elköltök a közpénzből 200 ezret, akkor engem lecsuknak, mert loptam.
Ha azonban egy szarházi, ingyenélő ,megélhetési képviselő teszi mindezt, akkor rögtön ugrik a pártja, a frakció vezetője és mossa a szart.
Ez szánalmas magyarázkodás a fidesz részéről.
Mert ha tévedek akkor valaki javitson ki, de itt nincs pénz iskolák, óvodák fütésére, a gyerekek étkeztetésére, az eü.-ben az ellátás szinvonalának emelésére,stb, stb.
De van pénz a haverok nyaraltatására, a képviselői fizetések, a pártok finanszirozásának emelésére, a haverok és seggnyalók megmentésére--lásd Esztergom.
Ez ma a hires nemzeti ügyek kormánya!
De vajon milyen ügyekrők tárgyalhattak részegen, dorbézolás közben, mert amire kiutaztak--a páneu-s roma stratégia-- mint olyan nem létezik! Vagyis hazudtak most is!

Végezetül jó lenne tudni, hogy a kiutazók közül, hányan tagjai a megyei önkoriknak. Mert szerintem akkor lenne igazán nagy meglepetés.

Joe.UK 2011.12.07. 11:51:21

@d-evike: Te amnezias vagy? Vagy ennyire rovid a memoriad?

Bee-zony 2011.12.07. 18:46:30

@dekol84: „Szerte-szét kúrják a zországot!”
Ebben az egyben van szisztéma, és következetesség, meg a zsidó tanácsadók. Aztán amikor így csődbe megy, felvásárolják. Peresz megmondta…
Ehhez első lépésben kellenek a kilóra megvehető tróger alakok, akik aztán szerte-szét kúrják az országot, a Cion bölcseinek jegyzőkönyvében is leírt módszer szerint – úm. szándékos lezüllesztés, korrumpálás, szétlopás –, aztán következik hatalomátvétel, „a jóságos megváltó” szerepét eljátszva a politikai bábszínházban. Az MSZP-Fidesszel nagyjából kimerült a bábszínházi készlet, de majd jönnek az újak, mármint az új címke, mert a szisztéma és a szándék marad ugyanaz.
A bábszínház első lépése az, hogy a többségnek szimpatikus ígéretekkel, pl. „két hét alatt rend lesz”, elérik a politikai csalók a szövegükkel, hogy megválassza őket a többség. A második lépésben következik a valóság, hogy az ígéreteiket nem csak hogy nem tartják be, hanem azokkal ellentétes dolgok történnek, pl. romlik a közbiztonság – és akkor már P. Sándor azt nyilatkozza, hogy igen, növekszik a bűnözés, mert romlik a gazdasági helyzet (vagy azért, mert csak). A birka nép pedig bambán néz, hogy jé, a csalók nem teljesítették az ígéreteiket, és hogy a lényeg és a helyzet most is ugyanaz, mint az őket megelőző csalók esetében. A bűnözők ehhez értenek, rabolni, lopni, csalni, hazudni, lezülleszteni, lerombolni mindent. Az 1/3 Magyarország végső felszámolása történik, az irány a hanyatlás, és Magyarország követi ex-Jugoszlávia útját. ("Az 1980-as években a kommunizmus gyengülni látszott. Josip Broz Tito halála után meghatározott rotáció szerint cserélődtek a testület élén álló elnökök. Az elnökség tagjai azonban egyre inkább saját köztársaságuk érdekét igyekeztek előtérbe helyezni, ami elkerülhetetlen ellentétekhez vezettek. Hasonló folyamat játszódott le a pártvezetésen belül is. Végül nemzeti és nemzetiségi ellentétekbe, majd fegyveres összecsapásokba torkollott. Előbb Horvátországban, ezt követően Bosznia-Hercegovinában belháború tört ki.") Volt már három részre szakadt Magyarország, én pedig nem bánom, hogy hány részre szakad, csak ami van, az jól működjön, ahogy a miniállamok is jól működnek. Közben viszont lehet itt még olyan sötét társadalmi katyvasz (a szemét cigányok, rohadt zsidók, szarmagyarok rosszvoltából), hogy ahhoz képest még a legsötétebb Afrika is szolid, rendes hely lehet.
Akinek a helyzet nem tetszik, az menjen el, emigráljon még idejében, aki pedig marad, annak így vagy úgy küzdenie és harcolnia kell, mert különben, úgy, ahogy az állatvilágban is van, a jó marhákat és birkákat felfalják a ragadozók, a rókák, kutyák, farkasok.

Secnir 2011.12.08. 10:47:56

de az ugye megvan, hogy kiderült: olyan megyei/nem megyei stb. tagok is mentek, amelyek nem is tagjai a közgyűlésnek?
a blikk járt utána bazmeg, a BLIKK!
(és ez már nem az első húzásuk)

Lassan szamizdat lesz, ráadásul olyan riportokat közöl, amiket eddig egy ellenzéki / független média sem. Lassan eljutunk oda, hogy a Blikk olyan napilap lesz, mint régen az Esti Hírlap. Lassan kivívja a tiszteletem, mert eddig a Blikket én kb a gyújtóssal tettem egy szintre, de most azért erősen javított ezen a nézetemen...
( www.blikk.hu/blikk_aktualis/ok-nyaraltak-a-megyek-fizettek-2073908
www.blikk.hu/blikk_aktualis/millios-jutalmak-a-varoshazan-2074009 )

Horizont 2011.12.08. 15:32:10

@Secnir:
Na én is ugyanezeket gondoltam a Blikkről!Isten bizony le a kalappal előttük! Nem is engedem ezentúl bántani őket:DDDD Jó a bulvár része tragédia! De az, hogy egyedül ők azok akik nyilvánosságra hoznak olyan eseteket amit meg sem tudnánk...hát ez is minősíti hazánkat. Jó informátoraik vannak:) Vagy ha valaki megtud valamit már csak a Blikkhez mer fordulni (?)......Kíváncsian várom, hogy mikor próbálja kinyírni őket a hatalom!

süti beállítások módosítása