Skip to content


       Szűrés lista

Magyar Növekedési Terv

Orbán londoni közgázóráján értesültünk róla, hogy újabb nagy terv elkészítésével bízta meg a jobb kezét, aki szegény lassan már gyakrabban írja őket, mint anno Gyurcsány hirdette ki az idióta programjait.

Nos, van egy jó hírünk. Illetve rossz. Nem, mégiscsak jó, mert többször hangosan felröhögtünk olvasás közben.

Szóval az Ikon elkészült a művel, melynek címe Magyar Növekedési Terv, és amit vélhetően a középkori agysebészek módszerével kezelt munkatársai írtak.

Először is értem én, hogy nem Nemzetföldrajzi, hanem Nemzetgazdasági Minisztérium, de azért a Csillagkapu helyett inkább egy térképet kellett volna nézniük a bullshitdömping készítése közben.

Már a hetedik oldalon kezdődik a kavarás, megtudjuk, mi nagyon fontos: "Annak érdekében, hogy hazánk az észak-nyugat-európai centrum közelében erős regionális központtá fejlődjön, kulcsfontosságú, hogy a centrumtól való térbeli és időbeli távolságunk csökkenjen, illetve az üzleti környezet fejlődjön."

Majd rámutatnak, hogy "Magyarország földrajzi adottságaiból is adódik, hogy egyszerre lesz az ázsiai növekedési zóna – a 21. századi „új gazdasági selyemút” – keleti kapuja, (...)"

Szó van még a tervben a Kelet-Európai Banánról, az ózdi Kulturális Galaxisról, interkontinentális fordítókorongról, a Kelet Svájcává válás lehetőségét magában rejtő Erdélyről stb stb.

Egy olyan ember fantazmagóriákkal teletűzdelt rizsája az egész, aki képes most, hogy az sem biztos, jövő héten lesz még euró, arról beszélni, hogy Magyarország 2020 után vezetheti be a közös pénzt. HVG-elemzés itt, Origo-elemzés itt, mi nem foglalkoznánk vele részletesebben.

Illetve még egy aprócska helyesbítés erejéig. 

Szilikonvölgy:

 

Amire gondoltak a 167-ik oldalon, azt magyarul Szilícium-völgynek hívjuk. 

Címkék: matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr463438253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viktus 2011.12.06. 10:20:42

Van itt növekedés:

Egyszer volt, hol nem volt az eddigi talán legnagyobb nyertese a végtörlesztésnek: egy vállalkozó, félmilliárdos tartozásától szabadult meg rögzített árfolyamon. Akár 93 millió forintot is nyerhetett így, szerencse, hogy devizahitelt vett fel és nem forintot. És mindez csak 12 forintjába kerülhet minden egyes állampolgárnak.

penzcentrum.hu/hitel/o_az_aki_160_milliot_nyert_a_vegtorlesztesen.1030718.html

Örüljünk együtt egy fideszes üzletember már növekedik yeah

Secnir 2011.12.06. 10:21:21

végre, ez a kép már hiányzott ide nagyon!
az ilyenekkel kezdődik a gazdasági fellendülés. Valamilyen ösztönzést, prémiumot kell mutatni a jónépnek!

lyken 2011.12.06. 10:23:37

Nem elírás az a szilikonvölgy, csak Gyurka meg Viktor realista és a dubajozási tapasztalatok után tudják, hogy hova érdemes pumpálni a zsét, ha lendíteni akarnak a dolgokon.

Vidéki 2011.12.06. 10:23:42

Emlékeztetném Vastagbőrt Madách: „Ember tragédiája” szép drámájára.

A párhuzamban Vastagbőr a kétkedés szellemének, Lucifernek a szerepét próbálja eljátszani, a "Paradicsomból kiűzött" Ádám leszármazottai előtt.

A drámában Ádám a sok rossz jövőt elővetítő álom után, amikor végül a Nap is kihűl és sok lesz az ember és kevés a fóka, reménytelennek látja a jövőt (miként Lucifer próbálja láttatni).

Úgy érzi: "Nincs a teremtésben vesztes, csak én!"

Az Úr hangja mégis erre ösztönzi: „Mondottam ember küzdj és bízva bízzál”.

A rossz kilátások ellenére Ádám mégis elindította az emberiséget a kockázatokkal fenyegető úton.

CyberPunK 2011.12.06. 10:29:11

@Vidéki: "Az Úr hangja mégis erre ösztönzi: „Mondottam ember küzdj és bízva bízzál”."

Ebből hogy olvasod ki a "beszélj baromságokat, az majd megold mindent" tételt?

Viktus 2011.12.06. 10:31:23

@Vidéki:

Orbán Viktor lenne az Úr? :D Szijjártó Péter meg a hangja? :D

Már v.mi keményebb anyagot is toltok a központban?

zrobasé 2011.12.06. 10:33:56

@Vidéki:
Vidéki szerint az újkori Ádám Matolcsy György

Vidéki elvtárs fantazmagóriái már olyan távol vannak a valoságtól, mint ő maga a Tejútrendszer közepétől...

Vidéki elvtárst nem zavarta, hogy Hoffmann Rózsa nem az igazat mondta

Vidéki elvtársat nem zavarta, hogy Szijjártó Péter pofátlanul, és szabálytalanul sokat keresett

Vidéki elvtársat nem zavarja a valóság, az ő kis világában, amelyet az adófizetők támogatnak, minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg van elégedve.

vidéki elvtársat nem zavarja, hogy az általa anarchistának, felforgatónak tartott VDSZSZ sztrájkolók pénzt kapnak

Vidéki elvtárs az anarchisták, káoszimádok oldalán áll

Ironfist 2011.12.06. 10:34:59

@Viktus:
Orbán Viktor, magyar hangja Szíjjártó Péter.

@Vidéki:
Megint hazudsz, mint mindig, és mindenben. Fideszes, PFEJJ (köp)!

kenájkikit 2011.12.06. 10:38:12

@Vidéki: felénk a pártközponttól oly távol, a való életben rád csak ennyit mondanának a zemberek: kurva nagy veréb! párdon.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.12.06. 10:40:06

IKON helyett jöhetne már Szilikonvölgy, sőt Szargyártó, Gyros és kifliasszonyság helyett is ki lehetne nevezni. Rosszabb úgysem lenne, a kormányzati hazudozás hallgatása közben legalább a férfinép jólérezné magát.

Ott ülnénk a tévé előtt minden este, ó igen, győzz meg arról, hogy odaadjam a bankbetétemet.....

Az offolás mellé:

Az egész csak a szokásos bullshit, ez már tényleg töményen csak a droidoknak szól, az épeszű embereknek már nem "kelet kapuja", hanem a kifizetetlen számlák, a magas törlesztők, valamint a máról-hónapra élés lebeg a szeme előtt. Ezt az anyagot az agymosott kemény magnak írták, nekik kell az álomvilág, Bóvli Vezérünkkel a közepén..

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.12.06. 10:42:21

@Valahol Máshol: máról-hónapra... kicsit nagyot ugrottam. term máról holnapra akart lenni.

Egyébként meg a Mikulás hozzon mindenkinek sok csokit!

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.12.06. 10:46:04

kéremszépen, unortodox földrajz illik az unortodox közgazdaságtanhoz, unortodox agyműködéssel, nincs itt hiba egy szál se, a droidoknak meg unortodox IQ jár, ami a normálnak a 0-hoz konvergáló függvénye :D

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.06. 10:46:30

Hmmm, ebben a Szilikonvölgybe igen szívesen befektetném szabad tőkémet...biztos vagyok benne hogy azonnali hozamra, garantált megtérülésre számíthatok :))))))))))))

S.O.A. 2011.12.06. 10:49:19

@Vidéki: a kábítószer fogyasztása, birtoklása, árusítása, előállítása minősített bűncselekmény! Ha gond van, fordulj szakemberhez!

sárkányfő 2011.12.06. 10:53:47

@Vidéki:
mit tolsz?

heroin?
hír tv?
kokain?
magyar nemzet?
LSD?
szíjjártó?
gomba?
bayer zsót?

Ironfist 2011.12.06. 10:56:22

"Illetve még egy aprócska helyesbítés erejéig.

Szilikonvölgy:"

laspalmas, ez te vagy? :) Nem tűnik nekem szilikonnak, ugyanis :P

Hogy kicsit az újabb nagy nemzetmentő foshoz is szóljak: eddig Matolcsy akárhányszor kinyitotta az arcát, minden épelméjű ember a világban abszolút elképedt, hogy ilyen őrült nincs még egy a világon. De talán lassan el kéne gondolkozni, hogy nem az a nagyobb őrült, aki homokozónak használja a magyar pénzügyeket, hanem az, aki ezt látván komoly bizalmat fektet belé, még mindig.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.06. 10:57:33

@Rettegő [ megbízott Bohócügyi Államtitkár]:
@sárkányfő:
Tökmindegy, nagy lehet a gond ha már Madáchtól idézgetnek és semmi emútnyócév, Gyurcsány, szabadságharc, fülkeforradalom nem esik ki a billentyűzetéből...vaaagy, megjött a Mikulás a Fidesz-székházban is és emberünk a csoki mellé jutalomkönyvet is kapott...

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.12.06. 10:57:47

Kusza Szem fantaszta írói elismerésre focizik a vezényló tábornokkal egyetemben, az iromány magvas gondolatai verik a következőket is, pedig ez fikciónak készült, amit ezek meg össze szedegettek valóságnak, akkor ki is a hülye kérem szépen....

Valószínűtlenségi Hajtómű (Végtelen Valószínűtlenség Hajtóműve, Infinite Improbability Drive)

"elég, ha egy Szupra-mütyür 57 Szubmezon Agy logikai áramköreit egy atomi vektor-plotterhez kapcsoljuk, miközben a plottert erős Brown-mozgás generátorba merítjük (a könyv szerint ilyen egy csésze forró, illatos tea.)"

medvemellszobra 2011.12.06. 10:58:06

Tényleg létező angolszász közgazdasági és gazdaságföldrajzi terminusok és elméletek némileg félrefordított összedobálása. Nem hinném, hogy ebből bármi is megvalósul. Nem hinném, hogy van mögötte tényleges cél. Még ha van is, rég farkaskiáltó lett az egész csapat.

De konkrétan ezen elgondolkodtam: esetleg ha selyemút leszünk, akkor tranzitország? Nálunk megy át minden kamion és vonat? Ha dől a lóvé, és az építkezéseken, áruelosztó és logisztikai, meg diszpécser központokban lesz kétmillió munkahely, ám legyen. Van úgy, hogy megéri kurvának lenni, és lebetonozni, meg befüstölni az egész országot. Van az a pénz, meg politikai alku. Ahhoz viszont kéne olyan dolog is, hogy jó sok jó minőségű vasúti sín, sztráda, repülőterek. Meg hogy hihesse azt a bolgár, a török, a német, meg a holland, meg a kínai, meg a szaudi cargo cég elnöke, hogy nem lesz reggel egy olyan (persze aznap éjszakára már alkotmányba foglalt) egyéni képviselői törvényjavaslat, hogy minden szemét cargo multi ezentúl havonta 100 millió forint extra adót fizet és kész....

Egyébként Vidékinek igaza van most az Ember tragédiája citálásával, mert: 1. itt semmi soha nem fog megváltozni, bárhogy is akarjuk, akár a legjobb szándék ellenére sem (már ha van még olyan). 2. épp elég valahogy túlélni, és abban bízni, hogy sikerülni is fog. Néha már az is lehetetlen feladat, de muszáj.

Manatwork (törölt) 2011.12.06. 11:02:06

Emberek! Hagyjátok már békén szegény Vidéki elvtársat. Ő alapból nem hülye, egyszerűen csak: ez a munkája, ezért kapja a fizetését.
Legyünk már őszinték legalább magunkhoz. Attól hogy dolgozunk valamit még nem biztos hogy szeretjük is csinálni, de a számlákat mégiscsak ki kell fizetni. Gondolom ez úgy működik a központban (vagy valamelyik minisztériumban???), hogy reggel munkakezdéskor megnézik a bejelölt blog rss feedeket és kiosztják a munkát aznapra:
"Vidéki, ma magáé a Vastagbőr és majd a megadott írányvonalon kell kommentelnie. Az írányvonalat 9 után megkapja emailben a Szíjjártó titkárságtól. Kérdés? Nincs? Akkor munkára elvtársak!"
Vidéki megkapja a mailt, átnézi, jegyzetel, felkészül a kommentekből, 1 kávé+cigi és 10-től meg indul a munkanap. Úgyhogy nem kell rá haragudni, csak dolgozik :)))

P.mester 2011.12.06. 11:05:57

Gyuri, vazze, menjél inkább Bécsbe shoppingolni

MrOne-Two 2011.12.06. 11:10:13

eddig is elismeresre meltonak talaltam azokat akik meg tudnak hinni ennek a csalo kormanynak, de lassan mar nem hiszem el hogy ennyi baromsagot kik tudnak kitalalni, osszehordani, es a nep fele kikummunikalni, mert mar lassan ott tartunk, hogy egy sitcom-forgatokonyviro nem tudna ennyi faszsagot osszehozni mint a T. Haz...

medvemellszobra 2011.12.06. 11:10:19

"A magyar elit tagjainak döntő többsége, bizony, konzerválta a nyolcvanas évek világát. Nem tények, hanem benyomások alapján formálnak véleményt; imádják a nagy ívű elképzeléseket, de képtelenek kidolgozni a részleteket hozzájuk; univerzálisan fogalmaznak, de szinte semmit sem ismernek a közvetlen környezetükön kívül; folyton terveket és programokat gyártanak, de soha nem sikerült valamit igazán jól megvalósítaniuk. Mind azt gondolják, hogy az, amit akkor, az aranykorban megtanultak, ma is elég."

index cikk, 2007-ből...

(index.hu/velemeny/jegyzet/feltud070321/)

2011.12.06. 11:13:41

Ebből a nagyon is vonzó szilikonvölgyben több fantáziát látok, mint a Gyuri-féle összecsapott förmedvényben.
Mert ebben a Gyurink által felvázolt nagy semmiben csak ugy hemzseg az álom. Lehetünk itt forditókorong, meg banánköztársaság, meg kulturális galaxis, kelet kapuja, centrum, meg cora, lidl , aldi, tesco meg lófasz esti fénnyel vegyitve.
De nem leszünk!
Ez ugyanis csak álom. Abszolut álom. Azt pedig nem irom le, hogy az milyen, mert @Vidéki: megsértődne!

Azért nem mert mint ebben a förmedvényben is csak általános semmi van megfogalmazva. Konkrét dolog nincs.
Az ilyen politikusnak vagy kecskét kéne vezetni vagy 12000 voltot. Jobb lenne neki is nekünk pedig még jobb.
Remélem hamarosan a segge hozzáér a jéghideg falhoz, és felébred a "csipkerózsika" álomból.Mert ideje lenne.

Secnir 2011.12.06. 11:17:02

@Vidéki:
"A párhuzamban Vastagbőr a kétkedés szellemének, Lucifernek a szerepét próbálja eljátszani, a "Paradicsomból kiűzött" Ádám leszármazottai előtt."

maradjunk annyiban, hogy én nem vagy se matolcsy se orbán leszármazottja.

és az a tény, hogy téged a két csöcs látványa sem tud semmilyen pozitív irányba terelni, vagy lelkesedni tőle, arra tudok csak gondolni, hogy....
...hogy nem is fog felingerelni.
értsd ahogy akarod.

Ironfist 2011.12.06. 11:18:47

Azt észrevettétek egyébként, hogy mi nem a kelet kapuja leszünk, hanem ázsia keleti(!) kapuja? :)

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.12.06. 11:21:49

brééééking, na tavasszal tényleg lesz valami:

2011. december 6., kedd 10:17 (NAPI)
Magyarországnak választania kell márciusig, nincs idő újabb kekeckedésre
A francia és a német kormány hétfői javaslata nagy lépés a pénzügyi és költségvetési unió felé - állapítja meg értékelésében a BBC elemzője -, ami egyebek mellett az adószabályok önálló megszabásának részleges feladásával is jár.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/magyarorszagnak_valasztania_kell_marciusig_nincs_ido_ujabb_kekeckedesre.503999.html

Bryan élete 2011.12.06. 11:22:23

Na mégegyszer, hogy is van ez? ha az észak-nyugat-europai centrumtól való térbeli és időbeli távolságunk csökken, akkor nem gyorsan odarohanunk hozzájuk? Magyarázza meg már valaki, mert hülyén halok meg!

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.12.06. 11:29:40

@Seduxen: :-DDDDDD
Marcellusca már csak ilyen.
Ja, tegnap jó meccs volt :-P

ketroot 2011.12.06. 11:31:35

A képen szereplő hölgynek az elérhetőségét, valaki...

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.12.06. 11:34:45

@Cirbi: Ha a koponyalékelést agyműtétnek nevezik, akkor ezt lehet nemzetgazdasági programnak is nevezni. :-)
@csizsikpizsik: Most már Madách a hibás!

Seduxen (már NEM dr.) 2011.12.06. 11:46:55

@Ironfist: "Azt észrevettétek egyébként, hogy mi nem a kelet kapuja leszünk, hanem ázsia keleti(!) kapuja? :) " - ha így folytatja Kusza Szem, meg a Bóvlivezér, akkor max Európa segglyuka leszünk...

@Ásó[Mosó]maci: mennyé te oda, ahová gondolom! :DDD

Bryan élete 2011.12.06. 11:56:25

Na fiúk elég volt a kéjelgésből. Követelem, hogy nekünk, lányoknak /és egyebeknek/ is kerüljön fel legalább egy Becker felsőtest!
Laspalmas, nehogy azzal gyere, hogy az inséges idők miatt csak Benkő Dániel van!

Viktus 2011.12.06. 11:57:46

@Cirbi:

Nekünk ezek nem parancsolnak ! Pár év múlva majd védeni kell a határainkat ne akarjanak ide szökdösni a németek a mi földi paradicsomunkba.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.06. 11:57:49

@Ásó[Mosó]maci: Ja, az elvált, mindenféle liberálbolsi szemetet írogató tesitől felmentett csávó :)))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.06. 11:59:48

@Viktus: Hát párszor már nem jött be, hogy azok ott nyugatra majd utánunk loholnak és a mi gazdagságunkra ácsingóznak, a nagy számok törvénye alapján talán majd most bejön és Gyuri szobor várja őket a hegyeshalmi menekülttábor kapujában...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.12.06. 12:01:24

@ketroot: nem ismered meg a "völgyről"? Ő Matolcsy zabigyereke. Személyesen ismerem, és az apja szemeit örökölte. Még így is kéred az elérhetőségeit ? :DDDDD

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.12.06. 12:02:50

@Cirbi: A jobboldaliból még kiváló nemzetgazdasági miniszter is lehetne, de ki az a baloldali? Melyik állatkertben készült róla a kép?

ketroot 2011.12.06. 12:02:57

@Seduxen:

Igen, legfeljebb nem a könnye fog a hátán folyni.

xD

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.06. 12:06:31

@Seduxen: Most komolyan gondolod hogy Matolcsy bármilyen működőt, használhatót csinált már életében???

ork1234 2011.12.06. 12:08:01

Lehetne szilícium völgy helyett szicilíum völgy, ott laknának a megfáradt talján maffiavezérek :)
Matolcsynak meg kényszerzubbonyt kellene adni, vagy esetleg kitömve mutogatni, mint elrettentő példát.

Viktus 2011.12.06. 12:09:36

@csizsikpizsik:

Gondolod nem így lesz? :O

Már Madách is megírta ezt 150 éve ! Ő már akkor érezte, hogy a magyarságra előbb-utóbb rákacsint az ÚR, és elküldi nekünk Orbán Viktort!!!!

Viktus 2011.12.06. 12:11:06

@csizsikpizsik:

Mit gondolsz, miért kellett a szilikon? :P

Seduxen (már NEM dr.) 2011.12.06. 12:17:12

@Viktus: nem lehetne, hogy visszakacsintunk az Úrra, és visszaküldjük postafordultával eme értékes ajándékát? biztos van egy csomó olyan ország ezen a bolygón, ahol nagyobb szükség lenne erre a csodafegyverre, mint a miénk...

spinat 2011.12.06. 12:35:48

amúgy meg csak a magyar plasztikai sebészetet akarják felvirágoztatni. Erre bezzeeg nem is gondoltatok, mi?

2011.12.06. 12:54:03

Valaki legyen olyan jó, és világosítson fel: hogy jön ebbe az irományba Erdély? Mit alapozunk Erdélyre, és milyen jogon? Lemaradtam valamiről? Sikerült a revízió?
Ja, hogy van az EU? És? Attól még hogy Romániával együtt tagok vagyunk, mire fel várunk gazdasági fellendülést Erdélytől?
Vagy én vagyok eltévedve?

spinat 2011.12.06. 12:57:43

@Cirbi: nekünk Brüsszel nem diktál

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.06. 13:00:51

@Viktus: Vannak egészen apró kétségeim...Viktor meg olyan ajándék mint amivel a téged nem szerető anyósod állít be a névnapodra, randa, használhatatlan és ki sem tudod dobni...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.06. 13:02:44

És a legjobb híreket hallgatni elvtársak, minden félórában elmondják: az euro 300 forint alatt! Mintha 1/1 váltanának mától az eurot, vagy olajat találtak volna az Alföldön, esetleg gyémántbányát Ózdon és holnaptól 16 évesen elmehet mindenki nyugdíjba...

Gonosz Repülőmókus 2011.12.06. 13:14:14

@Tzimisce: Ha a "Pirates of Silicon Valley" c. filmre gondolsz, akkor annak a magyar címe "Számító emberek" volt. Szóval nem mindenki ilyen kretén, mint ez a Matolcsy meg a bandája (pontosabban Viktor meg a bandája).

miva? 2011.12.06. 13:21:35

@Seduxen: Vannak dolgok földön s égen...

Türelemmel viseljük hát a sorsunk, és tartsuk magunkat Vidéki útmutatásához. Ott hibázunk, hogy bezárjuk kebelünket a felhőtlen boldogság előtt, és olyan dolgokat várunk el e nagyszerű előadástól, amit adni neki nem feladata.

Hiszen megszavaztuk mi a vizitdíj eltörlését, a tandíj eltörlését, az ingyenes országot, és magát a Mestert ültettük a trónra. Nyilvánvaló, hogy ezzel ráutaló magatartásként erősítettük vezetőinkben a hitet, hogy éppen azt szeretnénk, amit ők, kerüljön az bármibe és legyen az bármi.

Most mosolyogva kellene tekinteni a jövőbe ám, hiszen egy világraszóló tréfának lehetünk részesei. Egy olyan tréfának, amely mély emberi mondanivalót is rejt, és amely folytán halálunk és nyomorúságunk a következő nemzedékek és a távol élők számára még nagyobb kacajt ajándékoz majdan.

Köszönjük az útmutatást, kedves Vidéki. És hadd biztosítsam határtalan tiszteletemről Önt, aki csodálatos hittel és őszinte buzgalommal teszi közkincsé soha nem lankadó lojalitását.

Csak nem rokona valamely prominensnek?

Vidéki 2011.12.06. 13:23:50

@Secnir:

A "szilikonvölgyben" lehet dúskálni a javakban a szerencséseknek. A nagy átlagnak nincsen ilyen szerencséje.

Ádámot és Évát viszont kiűzték a Paradicsomból, ahol a gyümölcsök egykor szájmagasságban teremtek, és minden erőfeszítés nélkül biztosítható volt a létfenntartás.

Ezt követően viszont ez lett a sorsuk: "Orcád verítékével egyed a te kenyeredet!"

A "Paradicsom" után hiába vágyakoznak Ádám leszármazottai.

Ringlósztár 2011.12.06. 13:26:17

Sokat lehet nevetni az Orbán kormányon, csak kibaszott drága.

bucbuc 2011.12.06. 13:29:12

Beszarás.

Pótcselekvő idióták.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.12.06. 13:35:31

@miva?: "Csak nem rokona valamely prominensnek?" - szerintem nem. Ember alapból nem lehet annyira meggyőződéses idióta, mint ez a Vidéki, szóval egészen biztos vagyok benne, hogy jól fizetett állás az övé :))) Amúgy mérsékelten vicces, hogy MI (aka adófizetők) fizetjük őt is :D

Vidéki 2011.12.06. 13:57:13

@Seduxen:
Te nem annyira adófizető, hanem inkább adóoptimalizáló lehetsz.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.12.06. 13:58:58

@Seduxen: ez is bemondásra ment, csak fordítva mint a keresetek bevallása? ;)
na de hát, tudjuk, hogy merjünk nagyok lenni és nagyokat álmodni, van is egy-két hímtagunk 1,5m kürül 10-20 cm-es szórással :D

Seduxen (már NEM dr.) 2011.12.06. 13:59:44

@Vidéki: ezt tőled bóknak veszem elvtárs, de sajnos vagyok akkora fasz, hogy NEM optimalizálok adót. Tudom, hogy a fajtádnál (vöröskomcsi, narancskomcsi egyre megy) ez dívik, de ha mindenki így gondolkodna, akkor ennek a szaros országnak a működőképessége még pocsékabb lenne, mint most (bár gazdáid minden tőlük telhetőt elkövetnek) :DD

zrobasé 2011.12.06. 14:02:12

@Vidéki: ezaz Vidéki, csapasd !
szerintem Sedu lehet hogy külföldi rendszámű metrokocsikkal jár ! annyira optimalizál !
sőt ! tuti valami degenerált , hanyatló , alávaló nyugati focicsapatnak is szurkol...
szerintem kérd el a cimét, és önnönkezeddel végezd el rajta a ner-beültetést !
abcug Seduxen ! miattad tart itt az ország !

Seduxen (már NEM dr.) 2011.12.06. 14:02:14

@Cirbi: "van is egy-két hímtagunk 1,5m kürül 10-20 cm-es szórással :D" - na hiszem... asszem hamarosan érkezik a nagy fekete autó (nem-nem, ezúttal nem Pobjeda, hanem egy Q7-es), de ne aggódj, nem ellened mennek, hanem ÉRTED :DDDD

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.12.06. 14:09:41

@Seduxen: jó társaságom lesz, szorítsak helyet??? ;) itt kinn az országban benn, lassan csak az idióták maradnak, meg a droidjaik....

Seduxen (már NEM dr.) 2011.12.06. 14:09:56

@zrobasé: "tuti valami degenerált , hanyatló , alávaló nyugati focicsapatnak is szurkol..." - az ám hazám, nem is egynek :DDD

Seduxen (már NEM dr.) 2011.12.06. 14:11:37

@Cirbi: mióta mondom már, hogy SOSEM utaztam még Audiban (nagy vágyam ez...), de eddig még nem hallgattatott meg eme imám, sebaj, talán egysz

kopogtak, minnyá jövök...

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.12.06. 14:24:24

@Seduxen: mosolyogva nyiss ajtót, kevésbé tekerik ki a karodat, és ne kend össze a drága huzatot, szegény Tik-tek főnök keményen megszolgálta a bizalmát a vezényló tábornoknak :)

Viktus 2011.12.06. 14:30:20

@Vidéki:

Milyen anyagot vettél be? :O

Seduxen (már NEM dr.) 2011.12.06. 14:33:32

@Viktus: "Milyen anyagot vettél be? :O " - szerintem vagy a hírközlési droid, vagy a nagyvezér "vaniliásrúdját" :DDDD de azt folyamatosan "fejben tartja" :DDDDD

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.12.06. 14:34:11

@Seduxen: Tehát a franciákkal egyetemben mi vagyunk a legnagyobb f*szok? Természetesen ez az unortodox megközelítés.

Ja, hogy már visz a TEK. Az új Q7-esekben már van wi-fi, szóval búcsúzó sorokat még tudsz küldeni, feltéve, hogy tudsz törött kézzel gépelni. De ha megeresztes egy szép törött állkapcsú fogatlan mosolyt, valamelyik tekes rambó szivesen begépeli amit akarsz.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.12.06. 14:40:03

@Valahol Máshol: gyorsan még (áááá, te állat, az a bal LÁBAM volt, nem a bal KEZEM, te ökör!!) küldök egy képet (ááááá, a kurva anyáááád a vesééééém te tökikatonás geci), ez most készült az őrizetbevétel előtt (óóóó hogy rohaggyáááámeg, vidd már innen az elektródáiiiidaaaaaaaaaaaaaaaaaat)

2.bp.blogspot.com/-yv137wVy8FE/TbD3TyDHrNI/AAAAAAAAByU/jVwaz6hUdag/s1600/fogatlan.jpg

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.12.06. 14:42:56

@Seduxen: :)))))))))) Kegyetlen, lefordultam a székről :))))

Seduxen (már NEM dr.) 2011.12.06. 14:47:07

@Vidéki: te elvtárs, erről mi a véleményed?

t7.hu/ojr

Monçada bíboros 2011.12.06. 14:53:05

@Seduxen: Én meg erről téged:)
www.urbanlegends.hu/2011/12/a-magyaroknak-van-a-legnagyobb-peniszuk/

Valszeg Matolcsy álmodta meg a térkép számait. Ez is kb. annyira hiteles, mint az ország gazdasági növekedésének általa történt előrejelzése...:))

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.12.06. 14:55:50

@Seduxen: testvírem, teccő, hogy a devla rugék meg, a főtestvír is üdvözletyét kűdi, és üzeni is:
-egy vérből valók vagyunk, te meg én....

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.12.06. 14:57:14

@Seduxen: Mi a véleménye?

Megmondom én neked.
Kérlek szépen óránként 1200 Ft+ ÁFA, persze az egy műszakban megírt kommentek száma minimum darabszámhoz kötött!

Seduxen (már NEM dr.) 2011.12.06. 15:02:56

@Monçada bíboros: bazze, tehetek én arról, hogy az etalonomat LERONTOTTÁK a kicspöcsűek? :DDD

Ironfist 2011.12.06. 15:08:47

@Vidéki:
Neked is akkor attól a hülye böjttől vannak ilyen nyomorult látomásaid, mint Szent Ignácnak? Gratula, tőlem csináld te is, meg a gazdáid is, de muszáj minket is megnyúzni közben? Mennétek inkább az Antarktiszra, az senkié, és ott lehet majd neked idézgetni mindenféle oda nem tartozó dolgot, a gazdáidnak meg ott lehet keleti banánról, meg kultúragalaxisról hablatyolni!
Egyébként meg kizártnak tartom, hogy csak kenyeret, és vizet sikerült magadhoz venned, tehát újfentcsak HAZUDSZ! Bár ez nem meglkepő, fideszes vagy, ergo hazudsz (Fideszo ergo hazudo), ez olyan, mintha azt mondaná valaki, hogy sárba lépsz, tehát sáros lesz a lábad.

bandika gazdája 2011.12.06. 15:10:45

@Tzimisce: Akkor te is a Meggyesitől tanultad bazmeg. Ö tanálta fel a szilikonvölgy kifejezést. :-)

bandika gazdája 2011.12.06. 15:18:24

Erről mé jut eszembe a Pannon Puma?

Asztalos Gábor 2 2011.12.06. 15:24:23

"Majd rámutatnak, hogy "Magyarország földrajzi adottságaiból is adódik, hogy egyszerre lesz az ázsiai növekedési zóna – a 21. századi „új gazdasági selyemút” – keleti kapuja, (...)""

Ja, ezt már ismerjük.

Építsünk autópályát a szlovák kamionoknak című, mi vagyunk a világ logisztikai központja szöveg.

2llkedő 2011.12.06. 17:01:56

@bandika gazdája: Nyalván a Pannon Punára asszociálsz.

Horizont 2011.12.06. 18:37:41

Odanéztem a 167.oldalra, mert nem akartam elhinni, hogy ekkora szarvashibát ejtenek. És tényleg ott van... Laspalmas ez nem azért volt, mert nem bízok benned:DDDDD Szerintem Matolcsy biztos egy sort se írt, kiadta...
De ha már odavitt a kíváncsiságom mit találtam?

"A közbizalom állapotát jellemzi, hogy pontosan azokkal a foglalkozásokkal szemben drámaian alacsony az átlagemberek bizalma, amikben pedig nagyon fontos lenne bíznunk: a parlamenti képviselőkkel szemben, akikre a sorsunkat meghatározó döntéseket ruházzuk át, a bankárokkal szemben, akikre a pénzünket bízzuk, és az újságírókkal szemben, akiktől pedig a hiteles tájékoztatást várnánk el."

Erre már nem is tudok tényleg mit írni. Itt már csak a szívlapát segítene:) Sorban csapnám le őket, orbánostól, gyurcsányostól, lázárostól, és az összes szemét aljas harácsolóst akiknek az ország sorsa a kezükben volt, van és elárulták azt akármilyen érdekek miatt!

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.12.06. 18:49:53

@Horizont: most sírok. Minden nap látok ilyet, Marci produkálja, de aztán tisztába tesszük. Ha gondolja kedves Eltolcsy úr, küldöm a pelenkát, csekély tíz milkót kérek érte, ennél garantáltan használhatóbb produktummal van tele.

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.12.06. 18:51:39

@Horizont: "Sorban csapnám le őket" - Üdv a klubban. Bár én pajszert használnék, azzal kevesebbet kell ütni.

Horizont 2011.12.06. 19:04:58

@Őrült kutya (KaraKum):
"azzal kevesebbet kell ütni" .... és érte sokat kéne ülni.....A férgek ennyit nem érdemelnek. Mármint szívlapátot, pajszert igen:) Bár lassan itt kint is börtönben érzem magam:(

tudi 2011.12.06. 19:20:54

Szilikonvölgy WTF??!! Csak nem a plasztikai sebészetet akarják felfuttatni pénz végülis lenne abból is.

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2011.12.06. 22:37:23

Biztosan a balneológus azt mondta, ezt ismerem, nem kell fordítani :) www.galleries.com/Silicon mondjuk műmellnek kicsit kemény lenne
A gazdasági felfutásunk üteme harminc éve változatlan: ha szembe megyünk velük, akkor sem érjük utol őket, mondta akkortájt világlátott cimboránk. A mondás sajnos ma is aktuális.

Ironfist 2011.12.07. 09:17:06

Egyébként valaki homályosítson már föl legyen szíves, mert nem értem. Ezen a képen:
img1.hvg.hu/image.aspx?id=4450c4a7-f77c-44db-aa5e-7dde83c58ed3&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c
Mik azok a nyilak? Ott megy a gazdaság? Vagy mi? Arra áramlik a pénzenergia? És ha áramlik is bármi ott, akkor mégis mi a túrós pöcs áramlik ily nagy mértékben pont Litvániából?

Viktus 2011.12.07. 09:47:37

@Ironfist:

Lehet.
Skandinávoknál nagy lehet a szegénység ott csak a sivár vidékek vannak semmi színes nyilacskák-kiflik :D

Joe.UK 2011.12.07. 12:52:09

Mi ezzel a gond? Hubbard is irt egy sci-fit es "vilagvallas" lett belole ami szepen hoz a konyhara egyeseknek. Gyuri is hasonloval probalkozik...

2011.12.07. 16:35:35

Kisiskolásokat kérdez a tanárnő:

- Gyerekek! Tudtok utánozni állathangokat? Mondjuk a tehénét?
Petike jelentkezik:
- A tehén azt mondja, hogy: Múúú!
- Nagyon jó! És mondjuk, mit mond a tyúk?
Józsika jelentkezik:
- A tyúk azt mondja: kot-kot-kot!
- Nagyon jó! - mondja a tanárnő. - És ki tudja, mit mondanak
a disznók?
Móricka jelentkezik az utolsó padból:
- Azt mondják, hogy "A nemzeti együttműködés kormánya nem a
megszorításokra építi a gazdaságpolitikáját!"

Vidéki 2011.12.08. 10:39:58

@Viktus:

Mucsa is vidéken van.

De még a mucsaiak sem annyira hülyék, mint ahogyan az a rózsadombiak legendáiban le van festve.

Viktus 2011.12.08. 11:12:18

@Vidéki:

Cikke végén Martonyi felidézte azt a gyerekmesét, amely arról szól, hogy az esőben megnövő gomba alatt a hangya helyet ad a tücsöknek és a nyúlnak, és így valamennyien szárazon maradnak. „A való világban a nagy nyúlnak, Németországnak kell helyet adnia a későn érkezőknek. Az erkölcsi tanulság azonban ugyanaz: átvészelhetjük a vihart, ha összetartunk, ha a nyúl nagylelkű, a hangya pedig becsületes”.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/08/martonyi_vonjuk_ossze_europa_adossagat/

Nem az volt a napokban, hogy olyan pengék leszünk, mint a németek sőt a legmodernebbek a kontinensen? Most meg szorgos hangyaként bujkálnánk a németek mellett?

süti beállítások módosítása