Skip to content


       Szűrés lista

Nem viccelnek: Szájérné Tünde lesz az Országos Bírói Hivatal elnöke

Azt hittem, azért van olyan határ, amit még egy kétharmados demokráciában sem lépnek át.

Lázár János a múlt héten felballagott a Sándor-palotába és átcsúsztatott két nevet az Elnök úrnak.
Pénteken Schmitt Pál be is jelentette, hogy Handó Tündét és Darák Pétert javasolja az Országos Bírói Hivatal (OBH), illetve a Kúria elnöki pozíciójába.

A két jelöltet ma meg is hallgatta az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság, a támogatást megkapták, holnap szavaz róluk az Országgyűlés. Az eredmény és siker garantált.

(fotó: HVG)

A jelölés természetesen teljesen jogszerű, viszont morálisan teljesen vállalhatatlan.

Ugyanis Handó Tünde Szájer József felesége. Azé a Szájer Józsefé, aki az Ipadján kidolgozta az új Alkotmányt, azt az új alkotmányt, ami lehetővé teszi, hogy most a felesége az Országos Bírói Hivatal vezetője legyen.  A kör bezárul.

Képzeljük el, hogy az USA-ban az elnök egy pártbeli szenátora feleségét jelölné a Legfelsőbb Bíróságba ...

Mivel valószínűleg sok és tekintélyes bíró lenne méltó erre a pozícióra, valami oka csak volt, hogy éppen Szájernét, a Fővárosi Munkaügyi Bíróság elnökét jelölték.

Ez az egy ok, pedig sajnos nem más, minthogy ő biztosan fideszes.

Lázár szerint "az OBH élére pedig olyan jelöltre lenne szükség, aki képes egy ekkora szervezetet üzemeltetni és működtetni, aki egyébként a bírói társadalom támogatását is bírja és képes a bírók szempontjait érvényesíteni a társadalom és a kormányzat berkeiben."

Ez semmiben sem különbözik attól, hogy egy önkormányzati közbeszerzésen a polgármester feleségének a cége nyer. Van, amit nem illik és kész. Ezt utáltuk a Kádár-rendszerben, hogy sosem a szakmai tapasztalt döntött, hanem a pártszínek, no meg a nyelv hossza és csapások sűrűsége. És ugyanez folytatódik tovább, csak nem az MSZMP űzi mesteri szinten a káderpolitikát, hanem a Fidesz.

Sajnos nem tudom melyik verzió a rosszabb:
- tudják, hogy ez oltári gáz, de a "magasabb érdekek" miatt keresztülverik
- nem értik, hogy mi ezzel a probléma

"Bírósági forrásokból a hvg.hu úgy tudja, Handó Tünde a mai napig közeli barátja a kormányfő családjának is; Lévai Anikóval az elmúlt évtizedekben számos közös, nyilvános programon vett részt, többek között színházba is együtt járnak.  A 80-as években a Bibó-szakkollégiumban együtt lakott Orbán Viktorral, Simicska Lajossal, Lévai Anikóval, Szájer Józseffel és a negyedéves Kövér Lászlóval is."
 
Handó roppant nagy hatalmat kap:
- Ő döntheti majd el, hogy ki lesz bíró és bírósági vezető Magyarországon.
- 137 új bíróról és két új törvényszéki elnökről (megyei bírósági vezetőről) dönthet a kinevezése utáni első hónapokban.
- Az igazgatási vezető új állomáshelyre helyeztetheti a bírókat.
- A törvény indoklása szerint a hatékonyságra tekintettel ügyeket is áthelyezhet az illetékesről egy másik bíróságra.

Valószínűleg ezért a hatalomért vállalta fel a Fidesz Handó jelölését. Lassan teljesen bezárul a kör, minden - papíron független - intézmény élére odakerültek a saját embereik, nem is kis időre bebetonozva.

Címkék: fidesz bíróság abszurd pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr483457541

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Kedves Vezető ellenőrzése alá vonja a bíróságokat 2011.12.14. 13:51:16

Világra szóló botrány, hogy az igazságszolgáltatás teljhatalmú és hosszú évekre bebetonozott vezetője egy kormánypárti politikus felesége és az Orbán család személyes barátja. Már a látszatra sem adnak....

Trackback: A Kedves Vezető ellenőrzése alá vonja a bíróságokat 2011.12.14. 13:51:16

Világra szóló botrány, hogy az igazságszolgáltatás teljhatalmú és hosszú évekre bebetonozott vezetője egy kormánypárti politikus felesége és az Orbán család személyes barátja. Már a látszatra sem adnak....

Trackback: A Kedves Vezető ellenőrzése alá vonja a bíróságokat 2011.12.14. 13:51:16

Világra szóló botrány, hogy az igazságszolgáltatás teljhatalmú és hosszú évekre bebetonozott vezetője egy kormánypárti politikus felesége és az Orbán család személyes barátja. Már a látszatra sem adnak....

Trackback: Válságos üzletindítás 2011.12.13. 19:10:02

Válságos üzletindítás avagy lehet-e „biztosra” menni ma?   Az üzlet szempontjából, mindig van bizonytalan időszak, bizonytalansági tényező. Egy nehéz gazdaság

Trackback: Lefejezték a címerünket! 2011.12.12. 22:07:22

Ha valaki mostanában megnézi a Magyar Szocialista Párt (MSZP) sajtótájékoztatóit, óhatatlanul felfigyel a díszletekre, amelyek tervezésére és prezentálására az MSZP (szlengben: maszop) mindig is nagy gondot fordított. Érthető ez, hisz ha nincs tartalma...

Trackback: PEN CLUB elnöki poszt + államtitkári szék? Basszus, mi lehet összeférhetetlenebb? 2011.12.12. 17:55:27

A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2011. december 7-ei lezajlott tisztújítás eredményeként a Magyar PEN Club új elnöke Szőcs Géza lett. Szőcs Géza költő, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára. Ami mindenféle túlzás nélkül meglehetős...

Trackback: PEN CLUB elnöki poszt + államtitkári szék? Basszus, mi lehet összeférhetetlenebb? 2011.12.12. 17:55:09

A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2011. december 7-ei lezajlott tisztújítás eredményeként a Magyar PEN Club új elnöke Szőcs Géza lett. Szőcs Géza költő, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára. Ami mindenféle túlzás nélkül meglehetős...

Trackback: Orbán Viktort becsapták Brüsszelben 2011.12.12. 12:40:57

Nem mondták meg neki, hogy miért hívták meg a brüsszeli csúcsra. Számára még ott sem derült ki semmi. Szerinte egy sima díszvacsora volt. Valószínűleg hottentotta nyelven folyt a diskurzus, amit a szegény Kedves Vezető nem értett, és nem volt vele tolm...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leriel 2011.12.12. 12:33:56

(__________________________)-=

Röhögök.

Kínomban.

Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !) ( · http://opensuse.org 2011.12.12. 12:35:48

Természetesen a birka magyar ez is lenyeli ugye ?
Nos, kedves jó drága nemzettársaim, ti mikor érzitek majd úgy hogy eljött az ideje a tömeges akasztásoknak ?
A csúti férget meg a haveri kört egymás belére kell szépen felhúzni, más értelmes lehetőség nincs.

noviktornoparty 2011.12.12. 12:36:47

Darákkal nincs semmi baj. Tanított és a tanszékén voltam demonstrátor is és egy korrekt, tehetséges, szakmailag felkészült embernek ismertem meg.

Ellenben Handóval, akit komplett őrültnek tart az egész kar. A minimális összeférhetetlenségről már nem is beszélve. Inkompetens, szakmailag felkészületlen, elfogult személyt az OBH élére. Magyarország, én így szeretlek!

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.12.12. 12:40:33

Szép lassan visszajön a komcsi diktatúra minden szépsége. Ráadásul ezt összekombinálva a viktor alkotmányával, nos az államosítások elől mindenféle akadály elhárul.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.12.12. 12:47:32

Áldom az eszemet, hogy elköltöztem Magyarországról.

Ironfist 2011.12.12. 12:47:46

Az Schmitt Pál egyébként, nem Schmidt, még akkor is, ha ő sem tudja helyesen leírni a saját nevét sem.

A hír pedig egyszerűen... elképesztő...

Hispan07 2011.12.12. 12:48:47

@noviktornoparty: jártam Handó Tündéhez munkajog szemináriumra - maximálisan korrekt, kicsit "elvarázsolt", de jó óraadó volt. ráadásul amikor majd egy év elteltével az idióta tanulmányi rend miatt gondom adódott, azonnal segített, félig nyaralásról visszarángatva, pedig soha nem voltunk szorosabb tanár-diák viszonyban.

ettől függetlenül persze ez az egész kinevezés botrányos és szégyenteljes

csoko20 2011.12.12. 12:48:51

Egy finom úri nő még a jelölés leheőségét is visszautasítja ilyen helyzetben...

GGG77 2011.12.12. 12:51:03

"Azt hittem, azért van olyan határ, amit még egy kétharmados demokráciában sem lépnek át. "

Ezek!?

öreg rája · http://ezsemaz.blog.hu/ 2011.12.12. 12:54:19

"A diktatórikus Magyarországtól félhet az EU.
A diktatúra felé tartó Magyarországról írt a gazdasági válság „ijesztő” politikai hatásairól szóló véleménycikkében Paul Krugman a The New York Timesban. A Nobel-díjas közgazdász szerint ..."
www.hir24.hu/kulfold/2011/12/12/a-diktatorikus-magyarorszagtol-felhet-az-eu/

Link Elek 2011.12.12. 12:56:22

nagyon fontos, hogy amire kiderul, hogy 8 ev ellenzekiseg utan hogyan volt kepes olyan rengeteg penzt elkolteni a fidesz a kampanyra, addigra mind a rendorsegen, mind az ugyeszsegen, mind a birosagon minden pozicioban halálig hüséges emberek üljenek.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.12.12. 12:56:45

"„A középpályás fontos része a csapatnak, alkalmas arra, hogy akár csatárként, akár kapusként is játsszon” – mondta a hétfői bizottsági meghallgatásán Handó Tünde, aki ezzel a focihasonlattal jelezte, hogy egy alsóbbszintű bíróság vezetőjeként is alkalmasnak tartja magát a teljes bírósági kar igazgatására."
hirszerzo.hu/hirek/2011/12/12/20111212_meghallgatas_hando_darak

Seduxen (már NEM dr.) 2011.12.12. 13:01:14

@laspalmas: kevésbé cizelláltan fogalmazva: alkalmas arra, hogy kinyaljon minden segget (jobbról-balról-középről, fentről-lentről), amit gazdái megkívánnak tőle...

Énbagoly 2011.12.12. 13:05:36

Ilyenkor elmélázok azon, hogy ezeknek a kinevezett embereknek egyszer csak megjön a józan esze. És miután már bebetonozták őket a helyükre, egyszerűen nemet mondanak orbánnak.
És nem a magyar törvényeknek, hanem az európai normáknak akarnak megfelelni.

medvemellszobra 2011.12.12. 13:06:14

Minden túlélhető. Mindenhez lehet alkalmazkodni. Megcsinálják az új országot, és benne a szerencséjüket narancsos dinasztiák. Mi meg megszokjuk, megalkuszunk, átcsesszük és meglopjuk a őket, ahol tudjuk, aztán egyszer elmúlik ez is, mint eddig minden. No para. :)

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.12.12. 13:06:44

@Seduxen: Hozzátenném a farkak végnélküli szopkodását is! :D

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.12.12. 13:11:41

@Seduxen: Nem is neked kell! :D Neki meg a fontosak megvoltak! :D Csak a szobai névsort olvasa! :D

Seduxen (már NEM dr.) 2011.12.12. 13:15:06

@Noname Cowboy: nekem is ez jutott eszembe rögtön, hogy milyen laokon-csoport lehetett ott.

főleg ha dajcsmárnemfürtompikát, meg a kiflicsücsök-királynőt is odaszámítjuk. ahogy a régi klasszikus mondja: "Fiam, ami ott volt, örülj, hogy nem ugatsz!" :DDDD

kifordított nagyanyó 2011.12.12. 13:18:11

Már megint ez a folytonos rettegésetek.:))

Seduxen (már NEM dr.) 2011.12.12. 13:23:31

@kifordított nagyanyó: könnyű Neked, szombat este óta nektek már nem kell rettegnetek :DDD a SZOKÁSOS pofont megkaptátok a Barcelonatól (csak hogy tudjátok hol a helyetek a táplálékláncban), azóta visszatért az élet a megszokott kerékvágásba :DDD

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2011.12.12. 13:25:23

"Azt hittem, azért van olyan határ, amit még egy kétharmados demokráciában sem lépnek át. "

A narancskomcsik teljes vezetősége ex-mszmp-s, ex-kisz-es, ex-hazafias népfrontosból áll. Így szocializálták őket az apucik és anyucik.
A mélynövésű nem demokráciát tanult Soros pénzén Oxfordban.

hardenberg 2011.12.12. 13:28:58

Én eddig azt gondoltam, a Szájer homokos.

csoko20 2011.12.12. 13:31:12

@hardenberg: Ne aggódj, az is, sőt így nem megcsalás ;)

Homeoffice 2011.12.12. 13:31:12

@hardenberg:

Asszem a nővel külön háztartásban élnek. Szóval nem kizáró ok:)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.12.12. 13:31:42

@hardenberg: elnézve ezt a nőt, nem is csodálnám :DDDD

kifordított nagyanyó 2011.12.12. 13:34:45

@Seduxen: És még a Dallas is kikapott.Így nem lesz ebből rájátszás.:((
Amúgy a másikban megírtam.Nektek döntetlen a következő kiscsapattal. Az új kedvencem meg a Getafe.:))

Seduxen (már NEM dr.) 2011.12.12. 13:37:11

@kifordított nagyanyó: tipikus kispolgári hozzáállás :DDD Ti 10 meccsből jó ha egyszer meg tudjátok verni a Barcát, így nincs más hátra, mint abban bízni, hogy valamilyen kiscsapat megteszi ezt HELYETTETEK :DDDD

na de ne offoljuk szét a postot!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.12. 13:39:31

Hát itt látszik hogy ki hol szocializálódott. A Fidesz csak azt adja ami sajátja, ezt tanulta, ehhez ért, ebben hisz. A tanácselnök felesége a földhivatal osztályvezetője, a sógornője a megbízott ellenőri hivatal főosztályvezetője, a fia a TSZ-titkár, a menye pedig az SZTK gazdasági osztályának osztályvezetője.
De azért nagyon halkan jegyezném meg, a líbiai csávó is azt hitte magáról, hogy örökre bebetonozva, szobor és földi nagyság aztán azóta mi minden történt...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.12.12. 13:39:32

Klasszikus Vastagbőr post.

Elég pofátlan és béna ez a kormány is, de könyörgöm... 8 év versenyszerű szájkarate után mégis ki mit várt ezektől?
Szerintem már most érdemes volna szétnézni a politikai palettán, hogy van e náluk jobb... nem igazán. Egyedül a Jobbikban látni valami fantáziát, de valamiért van egy sanda gyanúm, hogy a kormányon ők se tennének le többet az asztalra.

IGAZ MAGYAR 2011.12.12. 13:39:51

No és mi lett volna ha Matolcsynét jelölöm? .... talán nem tetszik a rendszer? Majd lecsukunk és kész!! Ha MI akarjuk még a Kövér kutyája is lehet valaki vagy a Lázár lova!
Sirtok itt , de minek böszme tagjai a forradalomnak , Tőletek fogadtam el a felkérést a felhatalmazást! Néha az az érzésem azt se tudjátok valójában mit is akartok , hát az a sok amit értetek teszek nap mint nap az smafú s mindjárt bíráltok. Hát ezt érdemlem Én aki nem király hanem demokrata s maga Kossuth-Széchenyi és Puszkász egy személyben.
Mi lenne veletek nélkülem? Most is titeket hálátlan banda mentelek meg.
A Tünci meg igenis alkalmas!!!!! A vita lezárva.

kifordított nagyanyó 2011.12.12. 13:40:07

@Seduxen: Hát,ha az az egy a BL-döntő lesz, egye fene! :))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.12. 13:41:29

Egyébként kövezettek meg, de Szájerből nem néztem ki egy feleséget...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.12. 13:44:45

Viktorunk: "Hullámzó vízben a remegő kezű kormányos nem jó előjel"
Könyörgöm...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.12. 13:47:05

Viktorunk: az eredmények láthatók, legnagyobb akadály az emútnyócév (amiből lassan 2 a Tiéd, Te barom!), az eurozóna válsága nem a mi válságunk (nem hát, csak beledöglünk Te gazdasági, politikai nímand), volt nyomás de ellenálltunk (310 az euro Te állat, 250 a CHF) és jött újra a viharkabáttal...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.12.12. 13:47:23

@kifordított nagyanyó: odáig el is kellene JUTNI. Én nem bánnám, ha a Ti szátokat kellene - megint - elkenni a BL-döntőben, de tartok tőle, hogy meg kell majd elégednünk egy Milan, vagy Chelsea elleni mészárlással. Nektek az APOEL is túl nagy falat lesz :DDDD

@csizsikpizsik: lehet, de annyira édes dolog ez :DDDD

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.12. 13:48:38

Viktorunk: örülni kell hogy még állunk a lábunkon...
Nos, a boldogságom, eufóriám még tart, de már nagyon feszegeted a határokat Hasonlatmanó...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.12. 13:50:22

@Seduxen: akkor most azt képzeld el hogy csupa reálos között ültem szombat este, én ott kikéjelegtem magam perverz módon:DDD

kifordított nagyanyó 2011.12.12. 13:52:43

@csizsikpizsik: Gondoltam is hogy a homlokodra kellett volna tetoválni egy barca címert.Igazi túlélőtúra lett volna.:))

Csigataposó 2011.12.12. 13:52:57

Szerintem kormany el akarja lehetetleniteni a vastagbort, tulterheleses tamadassal csak hulyek az internethez hogy a szervert tamadjak ezert a szerkesztoket tamadjak korlatlan mennyisegu hirrel. Legalabbis en meg gyurcsany idejebol se nagyon emlkeszem ilyen magas aktivitasra.

OÁFK 2011.12.12. 13:53:21

OFF:
Lásd: vastagbor.blog.hu/2011/12/12/ujratervezes_36 OrmányÁrmányFurmányKúrmány 2011.12.12. 13:51:27
ON

El Topo (Sgt. Elias) 2011.12.12. 13:56:03

@Énbagoly: Igen, Magyarországon csak úgy hemzseg a sok Becket Tamás.

IGAZ MAGYAR 2011.12.12. 13:57:36

@OranzsDzsúz: Most bírálni mersz? ...te Én Minket? Mi tudjuk mit csinálok! Tünci a király, a vitát Én Mi eldöntöttüktem! De mégegyszer bele zavarsz ,.... hát, ... meg has is. ....no azért ám!

kifordított nagyanyó 2011.12.12. 13:58:24

@El Topo (Sgt. Elias): Te nem a mandineren osztod az észt (szerzel barátokat) mostanában?

kifordított nagyanyó 2011.12.12. 13:59:37

A poszthoz is.:- Azért váltottuk le a kommunistákat....
-Miért? Leváltottuk őket?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.12. 14:00:26

@kifordított nagyanyó: Az indexen beleolvastam a percről percre parlamenti bohócműsorba, ott találtam

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.12.12. 14:01:16

@csizsikpizsik: Nem jól idézel:
"Hullámzó kezű kormányos remegő vízben nem jó előjel!"

Ironfist 2011.12.12. 14:06:23

@kifordított nagyanyó:
Nem, csak kétfelé váltak, és nevet változtattak.

kifordított nagyanyó 2011.12.12. 14:06:36

@Seduxen: Ha Chelsea-be beletörhet a bicskátok.Tudod ha nem csalja el a bíró.....
@csizsikpizsik: Egy pár dakota közmondás esetleg.
Amúgy nem értelek Palmas:Gyurcsányék után mindent szabad és kész!

hardenberg 2011.12.12. 14:08:17

Gonosz troll kérdés:
A fényképen látható kettő közül melyik a Szájerné?

glycerin 2011.12.12. 14:21:00

Politika és becsület egymást kizáró fogalmak.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.12. 14:33:29

@Ásó[Mosó]maci: A helyes válasz: nem mi, és a Sevilla minden évben megcsodált automatikus oda-vissza lefekvésétől +3 flórral pláne nem mi :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.12. 14:37:09

Viktorunk: "Igaz, hogy a Fidesz-KDNP-nek kétharmados többsége van. Igaz, hogy magyar miniszterelnöknek nem volt ilyen nagy és tartós támogatása az országban"

Ki kellene szállni abból a nagy autóból és meghallgatni 5, a Blahán átmenő szabadon kiválasztott embert és nagy lenne a csudálkozás Hantamanóm...

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.12.12. 14:40:02

Hantamanóm...

Mi ez a homo becézgetés...... Szájer úr :-P

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.12. 14:40:05

Viktorunk: "A négy éves időtartamot becsülettel végigszolgáljuk"

Azért még lehet reménykedni, ugye? Oly sokan mondták hogy soha, meg hogy a szikla elmállik de én maradok...

2011.12.12. 14:59:21

Még jó, hogy enyhe idő van. Félek, ha befagy a duna jege, királyunk is lesz...

2011.12.12. 15:00:11

@Dogla: Duna, Te oktondi...

dr. Aullah 2011.12.12. 15:02:57

Na végre hozzá lehet szólni!
K*rva anyját az összes fideszesnek. Remélem lógni fogtok!

IdősAsszony - A Magyar Népköztársaság Állampolgára 2011.12.12. 15:03:55

Az unokám rémülten szaladt oda hozzám mikor olvasta ezt a hírt és azt kérdezte, visszamehetünk-e valaha Magyarországra.

Secnir 2011.12.12. 15:11:11

@laspalmas:
volt meghallgatás?
-...akkor te leszel az, ahogy megbeszéltük, rendben?
-Rendben.

"aki egyébként a bírói társadalom támogatását is bírja"
és erről megkérdezték a bírói társadalmat is?

OÁFK 2011.12.12. 15:16:31

@Idős Asszony (TÖRHETETLEN): Kezicsókolom a nénit! A néninek az unokájának hány évesnek tetszik lenni? Talán ő is ismerni tetszik a Szájer nénit?
Ha a néni unokájának lánynak tetszik lenni, akkor szoktak hozzánk a Balcsipartra ukrán gyévocskákat hozni nyaranta fekete autós bácsik dolgozni, tehát a lehetőség mindenki előtt nyitva áll, nincs tiltás.

OÁFK 2011.12.12. 15:30:06

@Idős Asszony (TÖRHETETLEN): Ugye, hogy egyszerűbb?

Lefordítom:
Hello! Hány éves az unokád? Ismeri a Szájernét talán?
Ha az unokád lány, akkor jó eséllyel hazajöhet, ugyanis ukrán kurvákat is hoznak minden nyáron a Balatonra. Így valószínűleg nincs akadálya annak, hogy nők Ukrajna felől belépjenek az országba.

Ui: Inkább azt intézzétek el, hogy a Patásgyurcsány kiköltözzön Hozzátok, vagy miattam kapásból mehet a Timosenkó mellé.

IdősAsszony - A Magyar Népköztársaság Állampolgára 2011.12.12. 15:32:55

@OrmányÁrmányFurmányKúrmány: Értem, ez magánál valamiféle humor nemigaz? Mindenesetre sok mindent elárul magáról, hogy az unokámról (12 éves) a kurvák jutnak eszébe. A magaféle barmok miatt lett meg a 2/3-ad és tart itt az ország.

Scala 2011.12.12. 15:36:50

@csoko20: ránézésre ő férfi.

Lobster1978 2011.12.12. 15:41:37

@laspalmas: Ha jól látom kihagytátok azt az "apróságot", hogyan biztosították be maguknak azt, hogy idén már senki ne köphessen a levesükbe... Jó dolog a kinevezési moratórium, főleg ha pont addig tart ameddig nem a mi emberünk van pozícióban... :/
(Lázár János és Varga István javaslata volt ez a szépség)

2011.05.20 15:40 MTI
"A bírósági vezetőket érintő kinevezési moratóriummal kapcsolatban Varga István azt mondta: a tilalomnak azért van jelentősége, mert nem szeretnék, ha a következő időszakban az új alaptörvénnyel ellentétesen esetleg olyan kinevezések történnének, amelyek a majdani igazságügyi reformmal nem lennének összhangban."

"A javaslat elfogadása esetén a kihirdetést követő napon lépne hatályba a kinevezési moratóriumot elrendelő rész: 2012. január 1-jéig nem lehetne pályázatot kiírni bírósági vezetői tisztségre, a már kiírt pályázatot nem lehetne elbírálni, továbbá bírósági vezetőt nem lehetne kinevezni, és a tisztség egyéb módon sem lenne betölthető"

sárkányfő 2011.12.12. 15:43:23

A magyar demokrácia ilyen szintű nyírása = hazaárulás.

Ez itt nem _köz_társaság, a Fidesz saját beltársasága. Azaz: pártállam.

Nem lehet valaki egyszerre fideszes és a demokrácia híve. Ezek egymást kizárják.

Rohadékok.

IdősAsszony - A Magyar Népköztársaság Állampolgára 2011.12.12. 15:47:33

@sárkányfő: Maga értelmes embernek tűnik és maximálisan egyet tudok érteni önnel. Fehér terrorista tetű az összes.

sárkányfő 2011.12.12. 15:51:39

Paul Krugman Nobel-díjas közgazdász: "Orbán autoriter hatalmat épít"

index.hu/gazdasag/vilag/2011/12/12/a_gazdasag_a_magyar_demokracia_veszte/

2011.12.12. 15:57:38

@orbánmentesítő: Én azért a zongorahúrt is értelmes lehetőségnek találom, nem csak a beleket... ;-)

OÁFK 2011.12.12. 15:59:47

@Idős Asszony (TÖRHETETLEN): Mama! Lósz*rt! Nekem az ukrán nőkről jutnak eszembe. Maga reklámozza itt folyamatosan, hogy Ukrajnában lakik!

Amúgy a balfék Patásgyurcsány és bandája miatt lett kétharmada a Zorbánnak. Nem én szavaztam rájuk. (Na jó... Polgimesterin Fideszesre szavaztam, amúgy meg mocskosfaszistanáczi vagyok kezicsókolom)

IdősAsszony - A Magyar Népköztársaság Állampolgára 2011.12.12. 16:14:35

@OrmányÁrmányFurmányKúrmány: Maga primitívségét önmaga által humorosnak gondolt kommentekkel próbálja leplezni, trágársággal nyomatékosítva. Kérem próbáljon meg művelődni és tanuljon, ne feledje sosem késő.

OÁFK 2011.12.12. 16:17:19

@Idős Asszony (TÖRHETETLEN): Én tanultam eleget, nem is fekszem le a Patásgyurcsány hülyeségeinek.
Sznob, modoroskodó komcsikat meg hadd ne kelljen már alanyi jogon tisztelnem.

IdősAsszony - A Magyar Népköztársaság Állampolgára 2011.12.12. 16:24:50

@OrmányÁrmányFurmányKúrmány: Hát ha maga tényleg tanult ahogy ezt állítja, akkor jobban tette volna ha azt a sok időt másra fordítja ugyanis a stílusát elnézve sok értelme nem volt.

GGG77 2011.12.12. 16:30:17

@sárkányfő: "Nem lehet valaki egyszerre fideszes és a demokrácia híve. Ezek egymást kizárják."

Én ezt már 2002-ben is elmondtam a fideszes ismeretségi körömben. Akkor kikérték maguknak. Meg tavaly is. Idén már nem...

OÁFK 2011.12.12. 16:31:48

@Idős Asszony (TÖRHETETLEN): Teljesen igaza van! Nem is abból élek! :) Ellenben legyen kedves szólni az ukrán billentyűzetgyártóknak, hogy írásjelekkel is legyenek szívesek ellátni a termékeiket. (Ha már egyszer a tanultságról beszélünk...)

csárli hárper 2011.12.12. 16:33:27

és akkor jöjjön az örök Hofi:
"Anyuka, jogállamba fogunk élni!
Igen? És hova kell ahhoz költözni?"

eltelt több mint húsz év és még mindig itt tartunk....

OÁFK 2011.12.12. 16:33:51

@GGG77: Igen... Érdekes módon, akik tavaly még lehülyéztek a viktoriánusokkal kapcsolatos véleményem miatt, ma már inkább kerülik a témát.
Kíváncsi lennék, mennyi most az a kétharmadnak nevezett 50%?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.12. 16:37:02

@OrmányÁrmányFurmányKúrmány: Neked is a fideszes ismerőseid elkezdték a "ugyan, ne politizáljunk, már nem érdekel" mantrát zavart arccal nyomatni? :D

OÁFK 2011.12.12. 16:40:54

@csizsikpizsik: Persze. Én meg vigyorogva mutogatom nekik az "Orbán Viktor azt üzente, elfogyott a regimentje..." kezdetű toborzó sms-eiket, amiket a választás előtti este küldözgettek.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.12. 16:48:20

@OrmányÁrmányFurmányKúrmány: Én viszont 5 percig nyomatom az Éljen a Párt és minden dicső tette! lemezt abból a területből szemezgetve ami a ex-vakhitű fideszes ismerőst a legjobban felcseszi és amikor elkezdi hogy nem így kellene kormányozni, kikéri magának ezt meg azt a törvényt/intézkedést akkor rácsodálkozok, hogy de hát Te mondtad hogy Viktor nálad is jobban tudja mi a jó Neked...

2011.12.12. 17:06:08

@OrmányÁrmányFurmányKúrmány: украинабан цирилл бетуккел ирнак, аэон нинч екеэет!

Homeoffice 2011.12.12. 17:10:41

@Idős Asszony (TÖRHETETLEN):

Kezit Csókolom.
Hogy tetszik lenni?
Remélem már el kezdte gyűjtögetni a babkonzervet a vészterhes időkre.,
Tudja, kell sok zsír, amibe el lehet tennia sülthúst:)

kifordított nagyanyó 2011.12.12. 18:05:50

@OrmányÁrmányFurmányKúrmány: @csizsikpizsik: Kiraktam viktor fényképét a munkahelyen.Egykori fideszbirka munkatársam ahogy bejött egyből letépte.Pár éve fecó ment a tévében,ölelgettem a tévét,nem tetszett neki.Most volt a viki a tévében megint ölelgettem a tévét.Erre belém is rúgott.:))
Mondtam neki,mi van hát neked semmi sem tetszik? :))

gyilkos fűegér 2011.12.12. 18:07:34

Szájerné epiláljon lávával.
Szájer is.

Kis ember 2011.12.12. 18:09:19

Nem tudom, mi a gondotok, az előző komcsik is így kezdték. Én már a folytatást várom, mikor lecsukják majd kivégzik egymást. Jó buli lesz az is!

gyilkos fűegér 2011.12.12. 18:11:46

@csárli hárper:

Még pár év, és Kádárra mély nosztalgiával fogsz visszaemlékezni.
www.youtube.com/watch?v=_dDTNRU0KCA

Kicsi Kacsa 2011.12.12. 18:15:08

@Hörömpő Töhötöm: Hűűűűűű, el tudtam olvasni! Magyarul cirill betűkkel. Anno én is azt hittem, hogy ennyi az orosz tanulás. Mentségemre, ötödikes voltam.

bari-kád 2011.12.12. 18:37:20

gyönyörű lépés, a zemberek újabb szemberöhögése.

Tragedy 2011.12.12. 18:48:21

Olvasgatom a kommenteket, de a lényeg elsikkadt!

Szerintetek lenyeli és pezsgőt iszik rá, vagy kiköpi?
(ránézésre lenyeli és nem iszik rá pezsgőt! Mint a Rákóczi téren! A papi a szénfalon erre is gondolhatott :-)

Ringlósztár 2011.12.12. 18:50:45

Miért, mi ezzel a baj? Ahol Orbán miniszterelnök lehet ilyen erkölcsökkel...

2011.12.12. 18:52:18

@Kicsi Kacsa: гратулалок. шокан мар еэт шем тудяк, еш мошт торик а феюкет, микет ирок ен итт, хи-хи-хи

Ironfist 2011.12.12. 18:58:42

@Hörömpő Töhötöm:
Szerintem meg aki nem tudja elolvasni, az nem töri a fejét.

lyken 2011.12.12. 19:00:07

Ilyen lehetett realtime végignézni a náci németország születését. Csak állsz, nézed, és le vagy döbbenve, mert nem tudsz tenni semmit a mocsok ellen. És kezded megérteni az emigráló fiatalok sokaságát.

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.12.12. 19:00:37

Nézzétek meg 17:02-nél a fényképet! Orbán szerint túl kell élni a 2012-es évet. Hát ha így folytatják, nem garantálom a sikert. Mocskok. Legalább úgy tennének, mintha érdekelné őket amit csinálnak.
www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20111212-a-parlament-ulese-december-12en-percrol-percre.html

A Látó 2011.12.12. 19:01:14

Persze!
Mert a Petrocelli nem ért rá!

Horizont 2011.12.12. 19:02:36

Handó Tünde azt mondta, akkor tudta meg, hogy őt jelölik az OBH élére, amikor a Köztársasági Elnöki Hivatalból felhívták. Cöcöcö.....:) Jogász, hazudni már tud, ALKALMAS!!

Elképzelem, hogyan is lehetett: Hazaért Szájer Joci és odaszólt az ő Tüncikéjének (??!!).
Szivikém hívott a Jani, tudod a Lázár és azt mondta te leszel az OHB elnöke. Azt mondta és punktum. Már szólt is annak a szerencsétlen marhának ott fenn a Sándor palotában, a francba nem jut eszembe a neve....ja Schmitt. Minden lezsírozva, bizottság kipipálva, parlamenti többség kipipálva. Asszony!!! Elnök leszel. Na megérte a kollégiumi szobában bulizni. Ne izgulj drágám nem lesz semmi gondod, még a te szinteden is megoldod ezt, egyszerűen amit mondanak azt csinálod!Ennyi. De itthon én hordom a nadrágot továbbra is...... :)

kitiltott bögre 2011.12.12. 19:04:13

kezdem azt hinni hogy az utolsó valamirevaló miniszterelnökünk a Horn volt....akkor el lehet képzelni milyen és milyen volt a többi.

serwer 2011.12.12. 19:04:21

Már megint a balibsi nyafogás, hogy etikus vagy nem etikus. :-)

Hívjuk egyszerűen bűncselekménynek az ilyen típusú kinevezéseket és kezeljük aszerint.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.12. 19:06:00

@laspalmas:
Ezt most úgy érti, hogy
csatárként jól elitéli a fidesz minden ellenségét,
hogy ottrohadjanak a sitten,
és kapusként jól felmenti a bűneik alól a fideszeseket a bíróival ?

nemjogasz 2011.12.12. 19:07:20

Hát igen, fontos a három hatalmi ág szétválasztása, ahogy a középiskolákban társadalomismeret órán tanítják. Szerintem minden Magyar zember örül, hogy valóban független, pártsemeleges embert neveztek ki az egyetlen, eddig nem megszállt hatalmi ág élére. Jöhetnek a kirakatperek a mocskos rohadt szemét népellenségekkel szemben. Éljen a fülkeforradalom! Éljen Ráko... őőő Viktor, éljen a Párt!

ezamagyarvalóság 2011.12.12. 19:07:35

Ó, nem kell messzire menni, A Közlekedési Szövetség "feje" egy tapasztalatlan huszonéves "srác" ,akinek nincs autóvezetői Jogosítványa. A BKV halodoklik, nem történik semmi, a legutolsó teendőjük, hogy átalakítják a lámpák működését, hogy kisebb legyen a dugó Bp-en. Katasztrófa. És most a fenti cikk is, egyszerűen botrány, az emberek arculköpése. S persze ők vígan röhögnek a parlamentben, mert halál jól elvannak, van fizujuk, seggük alatt luxuautó és még majd csak most jön, hogy a fizetésükről fognak szavazni. Na az szép lesz. Ne legyen senkinek se illuziója, a dolgozó népnek csakis rosszabb lesz és lassan visszaesik az ország a régi rendszerbe, ahol nem volt szabad megszólalni sem. Mondom ezt én 30 egynehány évesen. Aki nem narancsszínű az nincs és kész!!!!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.12. 19:08:00

Vagy csak kivédi a jogorvoslatot kérőket
és csatárként rögtönitélő bírósággal viszi be a találatokat ?

mh1973 2011.12.12. 19:08:16

Nem kicsit felbaszott ez a hír, de igyekszem gyors túllendülni ezen a sok szarságon és már alig várom, hogy ez a minden fronton koncentrált hatalom visszaüssön és rengeteg öngólt lőjenek a rohadt narancsok!

Winston Smith 2011.12.12. 19:10:02

Fog még itt a Fidesz akkorát perecelni választásokon, hogy ihaj. Utána meg majd vakarják a fejüket, hogy hol b*szták el.

Hát pl. ott, hogy sógor-koma-haver került minden fontos vezetői pozícióba a hozzáértők helyett. Márpedig azt a magyar ember nem szeresse.

Na meg a sok sógor-koma-haver majd jól elk*r mindent. Persze lehet egy ideig magyarázni, hogy mi úgy harcolunk diadalmasan az IMF ellen, hogy térdre vetjük magunkat előttük és könyörgünk, hogy adjanak hitelt, de egy idő után minden elk*rás kiderül.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.12. 19:10:21

@lyken: Ilyen lehetett. Sosem tudtam elképzelni azelőtt.

venszivar 2011.12.12. 19:13:05

@kitiltott bögre: Tán él még............. HÍVJUK vissza ?!?:)))

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.12. 19:13:29

@Winston Smith: Miért, a Poltot valaki kipiszkálta ?

Pedig a móri mészárlás elbaszott vádja az ő személyes sara. És kitőtötte az idejét.
Itt maradnak ezek a nyakunkon mind egy szálig - életük végéig.

Meridian74 2011.12.12. 19:14:25

Sztem meg nem olyan nagy baj, hogy a mostani kommunista vérbírókat olyanokra cserélik le, akik végre nem megvédeni hanem elítélni fogják Gyurcsány, Szekeres, Medgyessi, Hagyó, Bajnai, Hunvald, Kuncze, Kóka, Veres, Lamperth - és még hosszasan lehetne sorolni a neveket - féle bandákat...

Blogger Géza 2011.12.12. 19:15:25

"Képzeljük el, hogy az USA-ban az elnök egy pártbeli szenátora feleségét jelölné a Legfelsőbb Bíróságba "

Ennél sokkal durvább dolgot mondok: az elnök felségét nevezték ki miniszternek. (gyengébbek kedvéért: Clintonné..)

Lengyelországban meg az elnök a saját ikertestvérét nevezte ki miniszterelnönek.

Azóta az USÁ-t és Lengyelországot ki is radírozták nyilván a demokráciák sorából. :)

Meridian74 2011.12.12. 19:16:57

ÉS leszarom a demokráciát... az un. demokráciában lopták szét az országot, végig pofán röhögve minket, akik mindennek az árát fizetik.

Túl drága ez a demokrácia.

A diktatúra sem olcsó, de ott ha valakit rajtakapnak valami stiklin, azt felakasztják. Minimum.

Thor69 2011.12.12. 19:18:08

@IGAZ MAGYAR: Virág elvtárs is így fogalmazott, mikor meg akarta öngyilkolni magát a temetőben. A nemzetközi helyzet egyre fokozódik! :)

Winston Smith 2011.12.12. 19:18:42

@simonmondja.: Akkoriban csak egy szem Polt volt, és ő is egy koporsószeg volt a 2006-os választások bukásának okai között.

Most van vagy 20 Poltunk... 20 koporsószeg. Persze nem biztos, hogy 2014-ben összeáll a koporsó (a legfontosabb akadály az életképes alternatíva hiánya), de ha igen, a Fidesz csak magára vethet.

kitiltott bögre 2011.12.12. 19:19:14

@Meridian74: igazad van.a demokrácia üres gyomorral nem ér semmit.

Sicc 2011.12.12. 19:19:49

Az egykori kommunista Románia lófing az Orbán rezsimhez képest. Soha életemben nem godnoltam volna, hogy ilyen országban kell majd élnem.

Thor69 2011.12.12. 19:20:34

@Meridian74: börtönparancsnok: Pelikán József? Hiszen magát rehabilitálták! Pelikán: Tessék inkább akasztani!

ezamagyarvalóság 2011.12.12. 19:20:50

@Meridian74: senkisem az ellen küzd hogy a bűnösöket elítéljék-e vagy sem. Hanem azért, hogy ezt egy független bíró tegye és ne írányítsa az itéletét fentről senkisem. Ez a lényeg. Majd ha nálad is eltalálja a szar a ventilátort, mert van csókosabb a helyedre, akkor leszek kíváncsi a gondolataidra. Azért mert valaki a narancsszínben hisz, nem biztos hogy ő rá nem vonatkoznak majd azok a megszoríátsok, amiket még nem tudunk....Szóval azért csak lassan hidd el amivel etetnek...

venszivar 2011.12.12. 19:21:41

@simonmondja.: AZ életüket, nem lehet rövidebbre "VENNI" ?! :))):D

Blogger Géza 2011.12.12. 19:22:34

De visszatérve még erre a gyönyörű öngól jellegű mondatra: ""Képzeljük el, hogy az USA-ban az elnök egy pártbeli szenátora feleségét jelölné a Legfelsőbb Bíróságba ""

Az USÁ-ban a Legfelsőbb bíróság ÖSSZES bírája egyértelműen politikai szimpátia alapján tölti be helyét.

"az elnök mindig saját pártjához tartozó személyt jelölt. Olyankor, amikor a szenátusban az ellenzék alkot többséget, arra a helyzetre is sor kerülhet, hogy az elnök az ellenzéki párt soraiból jelöl valakit. Ilyen esetben természetesen konzervatív elnök esetén egy konzervatív liberálisra liberális elnök esetén egy liberális konzervatívra esik a választás. Ilyen kényszer azonban nincsen, és számtalanszor került már arra sor, hogy az elnök az ellenzéki szenátuson is keresztül tudta nyomni saját pártjához tartozó jelöltjét."

jesz.ajk.elte.hu/zetenyi20.html

(त्वष्टृ) (törölt) 2011.12.12. 19:22:45

Szájer József klónoztatta magát, és a véletlenül nővé sikeredett egyedet elvette feleségül.
És elnevezte Handó Tündének.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.12. 19:22:50

@Winston Smith: Volt egy Polt, volt egy Járai, volt egy Mádl, volt egy - pénzügyi számvevőszékes görény, meg a másik ellenőr fidesznyik, meg volt még titkosszolgálatuk, meg nemzeti nagyvállalkozóik, meg főrendőr haverok, meg aki még nem jut eszembe.

Winston Smith 2011.12.12. 19:23:24

@Meridian74: Ezzel két baj van. Egyrészt a bírói kar már ma is híresen jobbra húz, a klasszikus vérbírók meg már már vagy húsz éve nyugdíjban vannak.

Másrészt meg személy szerint örülnék, ha a Hagyók és Hunvaldok sittre kerülnének, de azt is szeretném, ha a mellettük lévő cellában meg ott ülnének a fideszes korrupt politikusok és a haveri körük. De tippem szerint a mostani kinevezés azt célozza, hogy a jelen pillanatban elsikkasztás alatt álló tízmilliárdok tolvajai ne kerüljenek a megérdemelt cellájukba.

Virág et. 2011.12.12. 19:23:42

@Blogger Géza: Hejj, Géza. Te aztán a csúsztatás mestere vagy. Remélem ezt jól megfizetik narancsban, mert az arcbőr és annak elvesztése azért sokat kell, hogy megérjen ...

"Ennél sokkal durvább dolgot mondok: az elnök felségét nevezték ki miniszternek. (gyengébbek kedvéért: Clintonné..)"

A pár ciklussal EZELŐTTI elnök feleségét. És MINISZTERNEK. MINISZTERNEK. Megint leírom, hátha nem ment át. MINISZTERNEK. KEvés hülyeség tud kihozni a sodromból, de ez akkora volt, hogy az díjat érdemel. Szerinted - kedves fülkeforradalmár - a miniszter az politikai vagy szakmai pozíció? Szerinted a miniszter hogyan viszonyul a miniszterelnökhöz? Mely hatalmi ág része az egyik és a másik? És a bírósági vezető? Kapisgálod már? Ugye nem? Nem baj, nem is vártam.

"Lengyelországban meg az elnök a saját ikertestvérét nevezte ki miniszterelnönek."

Eltekintve az abszolút hülyeségtől, hogy megint nem tudod mi a POLITIKAI pozíció és a szakmai és független pozíció közti különbség, azért nehogy már a Kaczynsky testvérek legyenek a demokratikus példa.

Géza, Géza. Inkább hallgatni kellett volna. Jobb lett volna. Neked. Hidd el.

nemjogasz 2011.12.12. 19:24:08

@Meridian74: Javasolhatom, hogy látogass el mondjuk Észak-Koreába vagy Kínába? De ne turistaként, kérj állampolgárságot, és meglátod, milyen is a korrupció nélküli diktatúra. Észak-Koreába pl. jó esélyjel helyben fejbelőnek, ha nem jattolod le kellőképpen a közeget, amikor fél kiló krumplit próbálsz kapitalista módon piacon venni, hogy ne halj éhen. És Kim Dzsong Ilnek sincs 15 palotája. Ott nincs lopás. Mindenki tudja.
Szóval diktatúrában mindenkit felakasztanak, akit stiklin kapnak. Stikli: nem vagy párttag. És ennyi. Ha párttag vagy, büntetés nélkül gyilkolhatsz.

Mesterlövész 2011.12.12. 19:24:32

@Jani haverja: Mázlista! Sajnos még néhány évet ki kell ezen a sötét balkáni szemétdombon várnom, de utána amint lehet, ugrok én is ki ebből a gödörből.

Napkutya 2011.12.12. 19:24:58

@Meridian74: "A diktatúra sem olcsó, de ott ha valakit rajtakapnak valami stiklin, azt felakasztják. Minimum."

Kivéve, a sajátjaikat. Ezt látod most.

Nem lehetsz ennyire hülye!

Virág et. 2011.12.12. 19:26:00

@Blogger Géza: Azt leszámítva, hogy az OBH elnökének semmi köze nincs az USA Legfelsőbb Bíróságának elnökéhez, azért afelett szépen elsiklottál, hogy itt egy alapító párttag és képviselő FELESÉGE lett a kinevezett. Értsd: nem szimpatizáns, hanem a felesége.

Virág et. 2011.12.12. 19:27:42

@Meridian74: Ja, kivéve, ha haveri kutya kölyke. Akkor bármit csinálhat, akkor sem akasztják, de még csak rá sem szólnak. Ellenben az ellenfélnek stikli sem kell a bitóhoz.

Gyakorold ezt még.

ezamagyarvalóság 2011.12.12. 19:28:59

@Meridian74: Igazad van, szard le. A te döntésed. De elmondanám neked hogy nem kell sokáig várni arra az általad hőn áhított "diktatúrára", nemsokára megérkezik és élvezheted. De akkor lesz neked "gebasz", amikor te követsz el hibát, "egy kis stiklit" és könyöröghetsz hogy ne ítéljenek el. Ha erre vársz, jönni fog és örülhetsz.
Én megyek innen, ezt már nem várom meg. Élni szeretnék a családommal, szórakozni, utazni és nyugodtan meginni egy pohár bort este.

Blogger Géza 2011.12.12. 19:29:18

@Winston Smith: A Fővárosi Munkaügyi Bíróság elnöke mitől nem "szakértő"?

layo 2011.12.12. 19:30:11

@Meridian74: naiv vagy, nem ők lesznek elkapva, hanem te, mert nem fizettél be épp valami sarcot.

nu pagagyí 2011.12.12. 19:31:27

Nem vállalta más a vérbíró szerepet? Szűkös a felhozatal, ha már csak a rokonokban bízhatnak.

Virág et. 2011.12.12. 19:34:14

@nu pagagyí: Inkább azt mondanám, hogy már a látszatra sem adnak. Amíg ilyen Blogger Gézák vannak akik idejönnek és megmagyarázzák, addig minek? Az emberek lenyelik ezt is, ahogy eddig mindent.

nemjogasz 2011.12.12. 19:35:03

@Blogger Géza: akár az is lehet, hogy érti a szagot, de tök mindegy. Ugyanis pártkatona. Első ránézésre látszik. Tudod, ha egy független hatlami ág élére kineveznek egy pártkatonát, tök mindegy, van-e szakértelme vagy nincs. Utasításokat fog végrehajtani. Ha azt mondják, hogy erre a bíróságra a Józsi sógorát jelöld, mert ő megbízható, őt fogja. Ha azt mondják, hogy az ellenzéki képvislelő ügyét helyezd át a Józsi sógorához, azt fogja. Lásd schmitt, az is azt csinálja, amit mondanak. Ilyen egyszerű.

Pszt! 2011.12.12. 19:35:31

A viktornak eddig nem jött össze a forradalom. Most majd összejön, csak éppen ellene!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.12. 19:35:52

@Blogger Géza: ...Azt az egész bíróságot a Szájer gründolta a nejének anno.
Akkora szagértő.
Meg, tudod a munkaügy azóta egy húzóágazat, mióta megcsinálták gebinben Szájerék.

nu pagagyí 2011.12.12. 19:36:41

@Blogger Géza: Azért ott nem faragják olyanra a törvényt, hogy mindenkit kirúgunk és mindenhova a saját emberünket nevezzük ki. Szépen kivárja mindenki a sorát. Itt sem lett volna szükség kipakolni Bakát, már ha komolyan veszik a demokráciát. Még a kétharmad sem száz százalék, pláne a tényleges arány, ami az 50-et sem érte el. Sajnos ez már demokrácia, így legalább nem kell majd pepecselni a módszeren, hogy elzavarjuk őket.

nemjogasz 2011.12.12. 19:36:51

@nemjogasz: Szóval képzeld el, ha a "törvényhozás motorja" mintájára az "ítékezés motorja" lesz. És az lesz.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.12.12. 19:37:05

Észak Koreából hamarosan delegáció érkezik a Narisztáni Dzsamahirija haladó megoldásait tanulmányozni.

2011.12.12. 19:37:43

@Winston Smith: A fél siker is jobb mint a teljes kudarc, ültesse le a fidesz hagyóékat, aztán ők majd a következő ciklusban... ;-) De attól tartok, hogy ez nem fog bekövetkezni. Holló a holló szemét nem vájja ki, fidesz-maszop-jobbik-fkgp, egy kutya, ha a pénzügyekről van szó, mindig szorosan összezárnak. Képviselői fizetésemelések, bp-i fizetőparkolás stb stb. ilyesmi sosem ellenkezés tárgya.

Blogger Géza 2011.12.12. 19:39:21

@Virág et.: Valóban átsiklottam, ugyanis az USÁ-ban sokkal nagyobb hatalma van a Legfelsőbb Bíróság elnökének, mint nálunk. (Ugyanis ott nincs Alkotmánybíróság) Azt gondolom, hogy attól, hogy valakinek egy belpolitikában teljesen súlytan brüsszeli képviselő a férje, még nem érheti hátrányos megkülönböztetés a karrierjében.

Még egyszer, gyengébbek kedvéért: Clinton FELESÉGE (még egyszer a kedvedért: nem szimpatizánsa, felsége) lett miniszternek kinevezve.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.12. 19:41:01

@nemjogasz: Nekem ez a bírótelepítési jog is büdös. Kistarcsára ?
Meg az ügyhurcolási jog.
Nem csodálkoznék, ha a végén úgy eldugdosnák az ügyeket, mint a Szovjetunió a térképen a városokat.
Hogy semmi se ott sínylődik, ahol keresik, mert így jól összezavarják az ellenséget.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.12.12. 19:41:38

@Blogger Géza:

clinton felesége clinton elnöksége UTÁN lett miniszter, nem közben

igazán semmiség

BlogMeister 2011.12.12. 19:41:46

Szájerné megcsinálja amit mondanak neki, ahhoz nyilván ért. Majd Polttal megtelefonálják egymásnak ki mennyi büntetést kapjon, az ügyet meg átteszi a kedvenc bíróságára.

nu pagagyí 2011.12.12. 19:42:37

@Blogger Géza: Clinton felesége politikai posztot kapott, nem szakmait. Olyan posztot, amit maximum a választásig tölt be, nem marad az amerikai nép nyakán végelgyengülésig.

puffatag 2011.12.12. 19:42:48

miféle kormány az, amelyik embereket fizet azért, hogy elmocskolják a blogokat? blogger géza vagy macisajt, akiről kiderült, hogy bérblogger... szintén az a figura, aki szexuális alázással körítve ekézte a millások tüntetését stb

Guilelmus 2011.12.12. 19:44:33

Mikor érti már meg a társadalom, hogy pinákat nem nevezünk ki bírónak? Többek közt ez az igaszságszolgáltatás rákfenéje, azaz, h a bírák többsége pina. Uff!

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.12.12. 19:44:34

@Aullah: "K*rva anyját az összes fideszesnek. Remélem lógni fogtok! "
A zsidók is???

Virág et. 2011.12.12. 19:45:28

@Blogger Géza: Te helybe jössz a lóf.szért? De tényleg? SZerinted Szájerné LB elnök lett? Vagy AB elnök? Szerinted az OBH-hoz hasonló szervezet és ilyen mértékű hatalommal rendelkező egyszemélyi pozíció, mint az OBH vezetője van az USA-ban? És oda melyik alapító párttag nejét tették?

Szerinted a miniszter az micsoda? Ennyire egyszerű nem lehetsz. Leírom: senkit nem érdekelne a világon, ha Matolcsy Orbán öccse lenne, vagy ha az egész kormány egy nagy család lenne. Mert ez teljesen mindegy. Az POLITIKAI pozíció. A függetlenség szóba sem kerül, sőt, az ellentéte az elvárt. Nyilván olyan ember alkotja a miniszterelnök csapatát, akiben megbízik.

Namármost, aki a papíron független hatalmi ág személyi kérdéseiről fog dönteni, pláne miután egy önkormányzati rendszert (értsd: bírák maguk közül jelöltek az OIT-ba, amelyik eldöntötte, ki lehet bíró és azt a KE nevezte ki) váltunk le erre, nos az legyen nagyon-nagyon független.

Nem várom el, hogy megértsd, neked nem elveid, hanem párttagkönyved van. Gondolom Dobrev Klárát is így üdvözölnéd, igaz? Meg Hornék is, hogy szétverték az OIT-et és kinevezték az OBH élére pl a Kuncze feleségét, igaz?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.12. 19:45:45

@puffatag: Navracsics egész munkája kimerül az agitációs propaganda szervezésében.
Egy komplett minisztérium.
Már évekkel ezelőtt felvették a bloggereket a melóra.

misiapu71 2011.12.12. 19:46:14

azt tudjátok kicsoda molnár ágnes az ő neve is felmerült mint a fellegi utodja na ő soproni vendéglős ő arrol hires errefelé hogy a melosoknak azt mondta mikor szabit kértek nektek nem jár szabi , nálunk ilyen nincs na 2014 még sajna messze van

6Viking6 2011.12.12. 19:46:39

De ezt mar regota tudhatta volna mindenki nem is ertem a felhaborodast...
A magyar narancs kicsit sargabb,kicsit savanyubb,de a mienk!
Oszinte reszvetem mindenkinek aki meg otthon probal tisztessegesen ervenyesulni minden tiszteletem az ovek!

Virág et. 2011.12.12. 19:49:09

@simonmondja.: Ennél több pénzt is szánhatnának erre. Már csak a minőségi szempontok miatt is.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.12. 19:49:33

@Virág et.: A függetlenség hiányát simán lenyelték 10 éve Poltnál meg Járainál is.
És megvédték a vívmányaikat rendesen.
A jobboldal ragaszkodik a seggnyalás hagyományához.

BlogMeister 2011.12.12. 19:50:17

@Blogger Géza: Obama idején lett külügyminiszter Hillary Clinton, nem Clinton elnöksége idején. Hillary indult elnökségért is de nem nyert, Obama nyert. Obama felkérte külügyminiszternek, könnyen megtehette. Clinton már előadásokat tart, semmi politikusi szereppel nem foglalkozik.

Blogger Géza 2011.12.12. 19:51:48

@BlogMeister: Ahogy Szájer sem foglakozik belpolitikával.

Virág et. 2011.12.12. 19:52:00

@simonmondja.: Ügyészségnek nagyon nem kell függetlennek lennie. Olyan, hogy "független ügyészség", olyan nincs. Nyilván a pártkommiszárság, amivé most kezd válni sem jó, de ügyészi függetlenség nem létezik, az ügyészek kicsit olyanok, mint a rendőrök - a végrehajtó hatalom irányítja őket.

Na de ők nem is hoznak ítéletet.

Itt a nagy különbség. Ez nem még egy a csókosok között, hanem még egy hatalmi ág bekebelezése.

Virág et. 2011.12.12. 19:52:49

@Blogger Géza: Csak az Alaptörvényt írta. Az nem belpolitika. Az ... izé ... elmúltnyolcév!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.12. 19:54:04

@Virág et.: Mennyire gondolsz ? Nem igazán publikus.
De a minőséget komálták a népek errefelé ittenség is.
Kétharmadot hozott a jobbosoknál Szijjártó és a többi szarzsák.

nemjogasz 2011.12.12. 19:54:25

@simonmondja.: pont erre megy ki. Gyakorlatilag a vád kedve szerint kiválaszthatja a neki szimpatikus bíróságot, ugyanis az ügyészség Polt kezében van, megmondják az ügyésznek, kérje Józsi sógorát, Józsi sógorának megtelefonálják az ítéletet, Szájérné meg Józsi sógorához helyezi az ügyet. Nagyonfüggetlen Józsi sogóra meg meghozza az ítéletet.
Megjegyzés: mielőtt elvinne a TEK, hogy blogokba személyiségi jogokat sértegetek, Józsi kitalált név, a valósággal való egyezés a véletlen műve, bár nem lennék meglepve ha valaki magára ismerne...:-)

nu pagagyí 2011.12.12. 19:56:38

Az az igazság, ezt a hatalomra vergődött gyülevész társaságot már nem lehet komolyan venni. Csak magukkal vannak elfoglalva, játszanak a pöcsükkel, mint egy kisgyerek. A képviselőiknek halvány gőzük sincs mire szavaznak, csak a gombok lenyomási listáját ismerik. Saját halálos itéletüket is megszavaznák. A frász tudja hol készülnek a törvények, gondolom valami betonbunkerben ötven méterrel a föld alatt. Szerencsére, nemsokára befuccsol az ország és akkor el lehet takarítani ezt a romhalmazt, amit másfél év alatt szétkúrtak.

Virág et. 2011.12.12. 19:57:25

@simonmondja.: Abba a kétharmadba vastagon benne volt az MSZP bénázása és az SZDSZ szétzüllése is. Összeget persze nem tudok, de csak remélni tudom, hogy Vidéki/agricola és a többiek nem kerülnek sok közpénzbe.

Blogger Géza 2011.12.12. 19:57:52

@Virág et.: Ha Dobrev Klára amúgy alkalmas, felőlem lehetne ő is. Nekem nagyon szimpatikus, amit mondott Handó Tünde, szerintem is erre kéne koncentrálniuk, és marhára nem érdekel, hogy közben ki a férje: Lásd még Morvai Krisztina férjét, Baló Györgyöt, na, ha ott is abból indultunk volna ki, hogy ki a férje...

"A meghallgatáson Handó Tünde elfogadhatatlannak nevezte azokat az anomáliákat, amelyek ma egyes bíróságokon tapasztalhatók, például hogy akár egy év is eltelik, mire tárgyalást tűznek ki egy ügyben. "Igazgatási vezetőként azon leszek, hogy ezeket az anomáliákat megszüntessem" - mondta Handó. "

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.12.12. 19:58:07

@nemjogasz:

Nem így lesz, mert a Vekker az nem olyan. Pont. Minden megmagyarázva.

pistola 2011.12.12. 19:58:26

lesz itt elszámoltatás pár év múlva! legalábbis nagyon remélem.

Ironfist 2011.12.12. 19:59:26

@Meridian74:
"Sztem meg nem olyan nagy baj, hogy a mostani kommunista vérbírókat olyanokra cserélik le, akik végre nem megvédeni hanem elítélni fogják Gyurcsány, Szekeres, Medgyessi, Hagyó, Bajnai, Hunvald, Kuncze, Kóka, Veres, Lamperth - és még hosszasan lehetne sorolni a neveket - féle bandákat..."

Ja, csak például Gyurcsány, és Bajnai ellen mondd már meg, hogy milyen indokkal, miután nem követtek el bűncselekményt! A többit nem tudom, de annyit még hozzáfűznék, hogy most marhára örülsz, de ha ezeket esetleg elítélik, akkor ki lesz a következő? Akinél nincs otthon NER? Megtehetik nem? Hiszen kétharmad!

"ÉS leszarom a demokráciát..."

Ha ennyire utálod a demokráciát, költözz el Észak-Koreába! Ott nincs ilyen, rend van, és fegyelem, hiszen az kell a népnek, igaz? Na, mire vársz, még remek ellátást is kaphatsz majd a Rákosi Mátyás Magyar Kórházban! Jaa, vagy itthon ülsz az úgynevezett demokráciában, ami megtermelte, hogy például internetezhess, és fikázhass? Kétszínű vagy, és álszent, úúgyhogy inkább be lehet fogni a bagólesőt, és nyugton maradni a seggeden, és örülni annak, hogy nincs diktatúra, mert ha egyszer megint lesz, pont a magadféléket fogják először elvinni.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.12. 20:00:38

@Virág et.: Én nem vettem észre, hogy Poltot a Megyó, vagy a Gyurcsány irányíthatta.
Inkább hogy faszán keresztbeállt.
Ez azért volt, mert nálunk az Alkotmány szerint független az Ügyészség.
Kár, hogy ezt is csak a baloldal vette betü szerint.
A jobboldal még a jobbkézszabályt se képes betartani, mert a legelőn szocializálódott.

Virág et. 2011.12.12. 20:01:21

@Blogger Géza: Baló Gyuri már felesége előtt befutott riporter és újságíró volt. A példád akkor lenne jó (jobb inkább), ha Morvai kormánypárti lenne (ráadásul tagja a belső körnek) és Baló meg minimum egy MTV elnök. Bár még ez is kevésbé durva lenne, mert az MTV elnöke nem tudja az összes újságírót egzisztenciálisan befolyásolni, de Szájerné bizony tudja az összes bírót. Ő a tótumfaktum a személyi kérdésekben, aki pedig enni szeretne, meg autót, az előbb -utóbb nem pisil a széllel szemben.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.12.12. 20:02:03

@Blogger Géza:

forradalmi törvényszékekkel secc-pecc fel lehet gyorsítani az ítélkezést, hisz az a fontos, hogy gyorsan szülessen meg az ítélet, nem az, hogy minél nagyobb valószínűséggel független szempontok érvényesüljenek

ki merészel kételkedni korszakunk legeslegnagyobb formátumú államférfijének isteni igazságérzékében?

majd megszűntetjük a kételkedésbűnözés anomáliáját is

BlogMeister 2011.12.12. 20:02:31

Clinton nem fogja átírni az USA alkotmányát mostanában. Szájer EU képviselő átírta a WC klozettján üldögélve. :)

Blogger Géza 2011.12.12. 20:03:28

@Virág et.: Szerintem egy kodifikátori munka az alapvetően szakmai tevékenység, nem politikai. Amúgy sem az eredeti szöveg lett az, amit végül megszavaztak, az csak egy nulladik verzió volt.

Blogger Géza 2011.12.12. 20:06:04

@Virág et.: Miért, amelyik bírónak nem szimpatikus a Tünde, az nem kap fizetést?

nu pagagyí 2011.12.12. 20:06:16

@Blogger Géza: Kívánom, legyél az első koncepciós per áldozata. Írja meg a vádiratot a Polt által felügyelt ügyészség és tárgyalja a Handó által kijelölt bíró. Szorítok majd neked! Apropó, már Polt is megválaszthatja a bíróságot, nem ütközik ez Handó jogkörével? Az lesz a szép, ha összevesznek rajta, melyikük tud gerinctelenebb bírót megnevezni.

dr kíváncsivagyok 2011.12.12. 20:07:28

@csizsikpizsik: "Neked is a fideszes ismerőseid elkezdték a "ugyan, ne politizáljunk, már nem érdekel" mantrát zavart arccal nyomatni? :D "

Igen , igen......másfél éve még eufóriában voltak,...ma inkább csendben....

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.12. 20:07:39

@Blogger Géza: Ja, és Viktor meg addig teremt 1 000 000 új munkahelyet.

Hát még van, aki hisz a mesékben.

lariflari 2011.12.12. 20:10:39

A francot érdekli hogy hívják a Jóistent valójában?Befolyásolja ez a korgó gyomrokat?Melegebb lesz tőle a putrikban?

dr kíváncsivagyok 2011.12.12. 20:11:41

@Blogger Géza: " Miért, amelyik bírónak nem szimpatikus a Tünde, az nem kap fizetést? "

Óóóó,...nem,........! ( Az nem lesz bíró ! )

dr kíváncsivagyok 2011.12.12. 20:13:46

@Blogger Géza: " Szerintem egy kodifikátori munka az alapvetően szakmai tevékenység, nem politikai. Amúgy sem az eredeti szöveg lett az, amit végül megszavaztak, az csak egy nulladik verzió volt. "

Ja,....ha így nézzük , akkor a Köztársasági Elnök is csak.......kondifikátor.....

BlogMeister 2011.12.12. 20:13:53

Mondjuk inkább azt, hogy a Fidesz elfogadta Orbán alkotmányát. Totál fideszes kellett az élre, Szájernében megkapták.

nu pagagyí 2011.12.12. 20:15:03

Simicskát nehéz lesz felelősségre vonni ebben a konstellációban!

Blogger Géza 2011.12.12. 20:18:20

@nu pagagyí: Tudtommal nem egyes bírákhoz, hanem másik bírósághoz utalhatnak ügyeket. Ezzel nyilván növelni a hatékonyságot, tehermentesítve a túlterheltebb bíróságokat.. Visszatérve az USA-ra , ott is azzal szokott játszani az ügyészség (ha van rá lehetősége), hogy melyik államban emel vádat (pl direkt ott, ahol van halálos ítélet).

Amúgy ez az egész azért mókás, mert nyilvánvaló, hogy a bírósági ügyek 99,9%nak semmi köze a pártpolitikához. De ha mégis van ilyen ügy, a mostani rendszer sem garantálja, hogy az olyan bíróhoz kerül, aki nem elfogult ebbe vagy abba az irányba.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.12.12. 20:20:14

Ezen még meglepődik valaki? Ugyan már, ez még csak a kezdet!

Blogger Géza 2011.12.12. 20:23:57

@nu pagagyí: Miért, eddig sikerült? És ki akarja felelősségre vonni? Mit követett el, amiért kellene?

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.12.12. 20:25:30

@Blogger Géza:

"Visszatérve az USA-ra , ott is azzal szokott játszani az ügyészség (ha van rá lehetősége), hogy melyik államban emel vádat (pl direkt ott, ahol van halálos ítélet)."

nincs rá lehetősége (a tett helyszíneként szolgáló szövetségi tagállam jogrendszere a mérvadó), de hazudozz csak tovább, azért fizetnek

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.12.12. 20:26:15

@Blogger Géza: tenyleg nyilvanvalo, hogy EDDIG a birosagi ugyek 99%-a politikamentes lesz. Az is nyilvanvalo, hogy ez nem lesz igy a tovabbiakban. Majd amikor pl a cegek kozotti peres ugyeket elkezdik az alapjan megitelni, hogy melyik ceg vezetoje hanyadik a kubatovlistan, akkor lehet neked is el fog kerekedni a szad, hogy "ezt azert nem gondoltam volna".
Kedves geza, van szerinted az eletnek olyan szegmense ma magyarorszagon, ahol nem az a lenyeges, hogy mekkora a kokardad?

sárkányfő 2011.12.12. 20:26:21

@Blogger Géza: és akkor mi van, ha a végrehajtó hatalomban akár édes testvérek, családok, vagy sziámi ikrek ülnek?

Te agyilag gyenge vagy felfogni azt a kifejezést, hogy "hatalmi ágak szétválasztása", vagy nem akarod felfogni? Azt agyilag be bírod fogadni, hogy egy igazságszolgáltatáson belüli pozíció miért más, mint egy kormányon belüli pozíció?
Azt érted, Móricka, hogy az igazságszolgáltatás és a végrehajtó hatalom szétválasztása a demokrácia alapja? Több ezer éve?
Nem, nem érted...

Jó hírem vagy, felterjesztelek az "Interkontinentális Fordítókorong" Fidesz-Gyorsnaszád-fokozatú érdemrendjére, "Kulturális Galaxis" Szalaggal megtoldva. A diliházban ennek nagy respektje lesz.

NA YA! 2011.12.12. 20:28:51

Miért, a gyurcsányi feleségét nevezték volna ki?! Olyan szimpatikus asszonyka, higgyétek el, senkinek sem akar rosszat!:))

messi-asz 2011.12.12. 20:29:08

@sárkányfő: attól hogy egy franciágyban alszanak... (bár ezt kétlem mert mindkettő elég randa és büdös) attól a nappali szakmai életben a parlament és a bíróság el lehet választva ? vagy nem?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.12.12. 20:32:05

"Képzeljük el, hogy az USA-ban az elnök egy pártbeli szenátora feleségét jelölné a Legfelsőbb Bíróságba "

Ad 1. Nem vagyunk az USÁban. Magyarországon vagyunk, az ezer mutyi országában.
Ad 2. A mese nem így kezdődik. Képzeljük el, hogy Obama egyik haverja úgy változtatja meg a törvényt, hogy a feleségét jelölhesse a posztra. Sokkal abszurdabb.

Ez itt Dél-Kelet Abszurdisztán.

Blogger Géza 2011.12.12. 20:32:13

@Herr SturmLikudnik: De van, ugyanis egy bűnöző nem feltétlenül csak egy szövetségi államban követ el bűncselekményt. Nem baj, ha nem értesz hozzá, csak ne áruld el. Pszt!

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.12.12. 20:34:55

fidesz droidoknak minden jo, ami fidesz. persze csak addig, amig nem az o hazukat viszi a bank, es nem oket rugjak ki indoklas nelkul a munkahelyrol, mert jott egy meg fideszesebb ejtoernyos.
Az orszag ketharmada rajuk szavazott, es kilenctizede most szopoagon van. Az itt fideszmosdatok javaresze vagy az egykilenced szerencses tagja, vagy meg nem vette eszre a szajaba csempeszett orbitalis lofurulyat.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.12.12. 20:38:34

@Blogger Géza: Gezam, gezam! A fidesznyikseged nem jogosit fel arra, hogy lepisszegd a masikat. nem vagy te egy akkora nagyagyu a partban.

Trejo 2011.12.12. 20:39:18

Szájerné szegény úgy néz ki mint egy parókás férfi női ruhában. Buzi-e a Szájer?

Fölösleges csodálkozni emberek, a folyamat beindult, jövőre még mocskosabb dolgok fognak történni, aztán még annál is mocskosabbak. Közben mindenki szájkaratézik a blogokon (ahogy én is) és semmi sem fog történni, ezek meg élik világukat, miközben szarrá lopva magukat, röhögnek a megmondóembereken és mindenki máson is.

Nincs visszaút. Mindenki sírhat a Kádár korszak jóléten nosztalgiázva.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.12.12. 20:40:53

@NA YA!: akko csipogj kicsirigo, ha tudsz nekunk peldat mutatni arra, hogy BARMELYIK masik part rakosiek ota ilyen kaderezgetesbe kezdett. Nem emlexek ra, hogy gyurcsanynet barki is fobironak akarta volna kinevezni.

Ironfist 2011.12.12. 20:41:17

@VUVUZELLANÉNI:
"Az orszag ketharmada rajuk szavazott"

Tévedés. Az ország kétharmada az hat és félmillió fő. Namármost, a szavazókorúak eleve csak 8millióan vannak, ennek úgy hatvan százalka ment el szavazni, és ennek a hatvan százaléknak aaz 56 százaléka szavazott a fideszre. Tehát úgy 2 és fél millióan szavaztak a fideszre. Ez nem az ország kétharmada ám...

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2011.12.12. 20:41:18

Ők sajnos átlépték a határt ezzel a házi banyával, de te is átléphetnéd már a határt! (zéró tolerancia :D )

bread 2011.12.12. 20:41:47

@Blogger Géza: Montesquieu neve és a hatalmi ágak szétválasztása nem mond semmit, igaz? Azzal nem is lenne probléma, hogy Neked nem. A baj viszont az, hogy Orbánéknak igen.
És ha ezt 15-20 évvel ezelőtt Antallék vagy Hornék lépték volna meg, maga Viktor tépte volna le a fejüket verbálisan -- teljes joggal.
Leköpheti a diplomáját az a jogász, aki ebben a kutyakomédiában részt vesz... és ha jól emlékszem, Viktor ráadásul Bibós volt... :(

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.12.12. 20:43:25

@Trejo: tevedsz. Te, meg en nem teszunk semmit, ez teny. De nehogy azt hidd, hogy nincs ebben az orszagban egy egyre vastagodo reteg, akinek NINCS mit veszitenie. Aztan a torveny erejevel csak azt remisztgetheted, akinek van. Akinek mar minden mind1, az szepen kiegyenesiti a kaszat a pallasrol, oszt nekilat atfaragni valamellik hoszeretett honatyank vigyorat, ami nem lesz szep latvany.

sárkányfő 2011.12.12. 20:46:32

@messi-asz:
igazad van :)

mondjuk elképzelem, mit szólt volna a Fidesz, ha a szocik mondjuk Szekeres Imre feleségét ültetik az igazságszolgáltatás nyakába :o
aztakurvarohadtmocskoskomcsihazaárulóanitmagyarszemétdisznók.........

Blogger Géza 2011.12.12. 20:46:54

@sárkányfő: Ez eddig a legviccesebb hozzászólás, köszönöm, hogy így megnevettettél. :) . Légy szíves, fejtsd, ki, hogy hogyan érvényesül ez "több ezer éve". Ez nyilván kicsit nehezebb, de a gyengébbek kedvéért (miattad) ismét bemásolom az USA Legfelsőbb bíróságáról szóló alábbi megállapítást, ezt is ha kifejtenéd ebből a szempontból...

"az elnök mindig saját pártjához tartozó személyt jelölt. "

jesz.ajk.elte.hu/zetenyi20.html

De ha azt is elmagyaráznád, hogy hogyan van személyileg (mert ugye itt most személyi problémát vetett fel a blog) szétválasztva a törvényhozói és a végrehajtói ág akkor, amikor mondjuk a végrehajtói hatalom (kormány) tagjai egyúttal gyakran parlamenti képviselők is, na ezt külön élvezettel fogom hallgatni. :)

Nem kell (tiszta formában) soha nem érvényesített montesquieu-i lózungokat (aki még csak véletlenül sem élt több ezer éve) agyatlanul hajtogatni, hanem szét kell nézni kicsit a való világban... Ezért nem is beszélnek már hozzáértők "elválasztásról", ami értelmezhetetlen, hiszen itt kölcsönös függésről, ellensúlyokról van szó valójában. Ami azt jelenti, hogy minden rezsim ellensúlyokat helyez el, de inkább a KÖVETKEZŐ rezsimmel szemben, és nem saját magával szemben. Ez Mo-on is ugyanígy működik 20 éve, lásd köztévé, jegybankelnökök stb., nincs új a nap alatt,.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.12.12. 20:47:28

@Blogger Géza:

Amelyik tagállamban nincs halálbüntetés, helyi szabályok szerint ülsz. Mert az ottani hatóságok kaptak el, nem a másik tagállamé ahol esetleg szintén gyilokoltál. Kivétel a szövetségi szintű halálbűntetés bizonyos minősített bűncselkményekért, jó olvasást: www.capitalpunishmentincontext.org/issues/expansion

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.12.12. 20:49:19

@bread: ennek, a valovilagon hizlalt generacionak montesquieu egy senki. A demokraciaert nem adnak iiifont a boootban, es wellnesssss utalvanyt se lehet nyerni vele.
Ki nem szarja le!
Ez a birkahad csak attol fog bevadulni, amikor az osszeharacsolt kis semmijet kezdik kitalicskazni az eletebol. Viszont ez hamarosan realitas lesz.

messi-asz 2011.12.12. 20:50:32

@Ironfist: még itt tartasz? 52,3% azaz 2 706 292 (-mikovec igazoltan távol) szavazott. ez a szavazójoguak PONT 1/3-a, az ország 27%a

27% ból lett 67%

ezen vagy kiakadva???????

következőn 8% ból lesz 80-90%

TBG 2011.12.12. 20:50:53

@Blogger Géza: Ugye az nem zavar, hogy nem a regnáló elnök felesége Clintonné? :)

Blogger Géza 2011.12.12. 20:51:30

@Herr SturmLikudnik: Ne beszélj mellé, pont van szó, amikor VAN halálbüntetés abban az tagállamban, ne azzal gyere, amikor nincs. Ne játszd a hülyét, érted te miről beszélek...

NA YA! 2011.12.12. 20:51:31

@VUVUZELLANÉNI: na jó, csak vicc volt! A megoldás az, hogy 2/3-al kell győzni legközelebb, már amennyiben lesznek választások. Na ez elég nehéz lesz!;)

sárkányfő 2011.12.12. 20:51:53

@Blogger Géza:
te gátlástalan fidesznyalonc, te, a net Szíjjártója, nincs benned semmi szégyen? Milyen ember vagy te? Ki a példaképed, dajcstomi vagy smitpali?

"A hatalmi ágak szétválasztása a hatalommal való visszaélés intézményesített gátja."
hu.wikipedia.org/wiki/Hatalmi_%C3%A1gak_sz%C3%A9tv%C3%A1laszt%C3%A1sa

bög 2011.12.12. 20:52:33

hihetetlen mennyire tele van ez a blog olyanokkal (ebben a topikban Blogger Géza) akik pénzért játszák a hülyét. Több ilyen kommentelő is van még itt (vidéki ugrik be hirtelen), akik már első ránézésre is tök egyértelműen a fidesz fizetett alkalmazottjai. Valahogy szűrni kéne ezeket, mert nem hiteles vélemények, csak a marketinggépezet fogaskerekei.
Aki azt hiszi, ez vmi hülye összeesküvés-elmélet, annak egy példa: a 2+2 nevű amerikai pókerfórumon (a műfajban a legnagyobb) már minden jelentős pókerterem lebukott azzal, hogy beépített fórumozók seregét alkalmazza. A pokerstarstól többek között személyesen a milliárdos tulajdonos oltogatta a népet a saját termékét álnéven méltató hozzászólásokkal (1500 db!). Más területen is rendszeresen előfordul ez, és irtják keményen.
Vmit itt is tenni kéne, bár nem tudom, mit, mert, ha otthonról csinálják, egy IP-ellenőrzés sem ér semmit. Addig is marad a szűrés.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.12.12. 20:52:37

@Blogger Géza: es ugye te "hozzaerto" vagy... :) :) :) .) :) :) :) :) :) :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.12.12. 20:55:54

@Mesterlövész: Én 6 évet készültem erre a kiköltözésre, hogy sikerüljön családostól, kisgyerekkel. Úgyhogy mázlista azért nem vagyok annyira:(

Azt meg ne mondd, hogy még néhány évet ki kell bírnod a "balkáni Magyarországon", mert a Balkán jó része jelenleg sokkal normálisabb hely, mint a jelenlegi Magyarország:) És a "mosoly jel" ellenére is tényleg komolyan gondolom.

sárkányfő 2011.12.12. 20:55:57

@TBG: vazz, ha a regnáló elnök nevezné ki a feleségét miniszternek, azzal se lenne semmi baj, ugyanis a végrehajtó hatalmon belül természetes, hogy a győztes párt és köreik foglalják el a pozíciókat. Az a gáz, ha egy független hatalmi ágat foglalnak el.

Lássuk eddig milyen - elvileg - független intézményeket foglalt el a Fidesz:
- köztársasági elnöki poszt
- legfőbb ügyész
- igazságszolgáltatás
- média
- KT, AB, ÁSZ

Az elvtársak éhsége csillapíthatatlan.

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2011.12.12. 20:56:08

Szerintem tegyetek bele szűrőt a comment inputhoz:

1. Fideszes vagy? Igen / Nem - bármit válaszol hazudik, tehát kuka.

És akkor elég a poszt tulajdonosának a saját accjaival kommentelgetni és fényezni magát, nem kell mások hozzászólásaival foglalkozni!

Kabbe (törölt) 2011.12.12. 20:56:24

Orbán izomból "kivezeti" Mo-ot az EU-ból

....

vaélahol ezt le is merik írni:
With no checks and balances left in the new basic law, Hungary is no longer a Western-style democracy. It is an illiberal or managed democracy in the sense that all important decisions are made by Orban. Hungary is similar to Slovakia under Vladimir Meciar and Poland under the rule of the Kaczynski twins.
Charles Gati/The New York Times
Charles Gati is a professor and interim director of Russian and Eurasian Studies at the Johns Hopkins School of Advanced International Studies in Washington.

bread 2011.12.12. 20:58:15

@Blogger Géza: és mivel két hatalmi ág összefonódik, nyomassuk hozzá a harmadikat is. Kiváló gondolatmenet -- egy rákosistától; egy demokratától viszont elfogadhatatlan.

A többezer év pedig - gondolom - Arisztotelésztől számolódik, aki a hatalmi ágakról először írt.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.12.12. 20:59:26

@NA YA!: boritekolom, hogy itt egy darabig nem lesznek valasztasok, max annak csufolt valami, aminn a "kedves vezeto" rendszeresen 99,9999%-ot fog elerni (azt az egy rosszul szavazo liberalbolsevikot meg majd statarialisan tarkolovesre iteli a fuggetlen kubatov birosag), aztan a sikeres valasztasokat negy napos allami unep kereteben fogja a nep megunnepelni, fizetett kezcsokolgato anyokakkal, es kivezenyelt kisdedekkel, akik ketkezzel szorjak majd a viragt a nagy allamferfiu labai ele.

Ezt a kormanyt nem a szavazofulkeben valtjak majd le, hanem az utcakon.

Blogger Géza 2011.12.12. 20:59:37

@sárkányfő: Na, kösz hogy segítesz, itt gyengébbek kedvéért (szóval neked is) ki van fejtve, hogy ez hogyan is működik a GYAKORLATBAN, nem tankönyvek papírlapjain. A valóság kölcsönös függés és korlátozás révén elért egyensúly, és nem elválasztás.

Gyakorlatban [szerkesztés]
A hatalmi ágak egyensúlya [szerkesztés]

A törvényhozói hatalom törvényekkel korlátozza a bírói hatalmat és kizárja őket a törvényhozásból.
A törvényhozói hatalom törvényekkel korlátozza a végrehajtó hatalmat.
A végráhajtó hatalom kegyelemmel és közkegyelemmel korlátozza a bírói hatalmat.
A végrehajtó hatalom a törvényhozói hatalmat korlátozza a törvények vétójogával, esetleg a parlament feloszlatásának és új választások kiírásának a jogával.
A bírói hatalom ellenőrzi a törvényalkotás alkotmányosságát és ezen keresztül a törvényalkotókat.
A bírói hatalom a közigazgatási bíráskodásával, ügyészséggel ellenőrzi a végrehajtó és a törvényhozó hatalmat.

=nessuno= 2011.12.12. 20:59:55

A legnagyobb baj, hogy sokan nem is értik, mi ezzel a probléma...:(

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.12.12. 20:59:58

te nem érted... ha van, akkor kiszabható, ha nincs, akkor nem. szövetségi szinten kezelhető ügyek kivételével meg nem másznak át egymáshoz letartóztani.

de mindegy, elég az off-ból és a témára kanyarodva: hiába jössz azzal, hogy az usa-ban az LB egyoldalúan átpolitizált lehet, mert az egy elnöki rendszer két kamarás törvényhozással és angolszász common (case) law jogrenddel, teljesen más kontextus.

ezzel az erővel vezesd be a saríja szerinti ítélkezést is, hisz számos iszlám demokráciában bevett dolog, nédda, ott egy példa, az már ultima ráció és mentség a bevezetésre, nemde?

nemjogasz 2011.12.12. 21:04:07

@Blogger Géza:
"Amúgy ez az egész azért mókás, mert nyilvánvaló, hogy a bírósági ügyek 99,9%nak semmi köze a pártpolitikához. De ha mégis van ilyen ügy, a mostani rendszer sem garantálja, hogy az olyan bíróhoz kerül, aki nem elfogult ebbe vagy abba az irányba."

Jajj,de kis naiv vagy.(Pontosabban inkább megjátszod). Kár beléd minden szóért, de csak hogy ne vezesd félre a csúsztatásaiddal azokat akik elolvasnak, elmagyarázom:
Ha majd pl. személyes problémád lesz az egyik mucsipusztai fidesz-tanácselnökkel (mondjuk konkurense a céged, idegesíti hogy ugat a kutyád, nem tetszik neki a pofád stb.), aki jó eeftárs, és nagyon hasznos az utóbbi időben, szépen megkéri az eeeftársakat, hogy ugyan már, nézzenek rád egy kicsit. Vádemelés nem gond, ítélet nem gond.
Vegyünk egy aktuális példát a pitiánerségre, az uram-bátyámságra és a feltelefonálgatás erejére. Ugyebár valakinek az MTVA-nál személyes ellentéte van Lomnicival, úgyhogy odatelefonál az MTV-be meg dunatévébe, hogy még a háttérben sem szerepelhet Lomnici. Középvonalbeli káder meg nem mer ellenkezni. és kihomályosítja a jóembert a háttérből, hogy nagyhatalmű eeeftárs elégedett legyen a pitiáner bosszújával. És fel sem merül bennük, hogy egy országos tévében lemegy ez, és ügy lesz belőle...
Na ha valami minimális hatalmat kapnak ezek, ilyen pitiánerek. Képzeld el egy büntetőügyben....

2011.12.12. 21:04:45

@bread: klári-fári, a törvényhozó és végrehajtó hatalom eddig is végzetesen összefonódott (gyakorlatilag mindkettő a kormányzó párt elnöke kezében összpontosult), ehhez képest Szájerné már nem fog olyan sok újat hozni. :-(

@VUVUZELLANÉNI: Állítólag a 2001-es Argentínában veszélyes volt a politikusoknak az utcára kimenni, mert ha valahol felismertek egyet, azonnal 'attrocitások érték" az illetőt, leszorították az autóját, körülfogták, megdobálták...

Blogger Géza 2011.12.12. 21:05:05

@sárkányfő: "Az elvtársak éhsége csillapíthatatlan. " Ez így is van, amikor az MSZP volt hatalmon, a fenti pozíciókba hozzá lojális embereket juttatott vagy erősített meg. (Göncz Árpád közt elnöktől kezdve Simor jegybankelnökön át a köztévé naptévés prominenseiig.) Nincs új a nap alatt. Hozzá lehet tenni hogy ez természetesen ugyanúgy nem garantálta, hogy a következő választást nem veszíti el, szóval nem kell túlreagálni ezeket a dolgokat.

engem gyíkká változtatott 2011.12.12. 21:05:07

most ez hír?

van pártkatona:
- MTA elnökünk
- KSH elnökünk
- köztársasági álamelnökünk
- legfőbb ügyészünk
- alkotmánybíróink
- és ezektől lefele iskolaigazgatóink, rektoraink, kamaraelnökeink, stb. stb.

tehát 0%-os jogállam van. és?
most lesz pártkatona főbírónk is. és akkor mi van?

itt mindegyik ilyen rácsodálkozás 1 hétig tartott.

ezt is szépen benyelitek majd, mint a liba, és 1 hét múlva a "jogállam" már egy létező szó lesz megint.

sárkányfő 2011.12.12. 21:05:27

@Blogger Géza: jól van szíjjártóka, te demokrácia hőse, most szépen vedd be a gyógyszereid. nyilván akkor is ezt mondanád, ha a szocik idején a Szekeres feleségét nevezték volna ki.

most viszont azt is kidumálnád, ha a gazdád észak-koreát csinálna ebből az országból.

Most komolyan: te egy ritka undorító fasz vagy.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.12.12. 21:06:16

@Blogger Géza:

te nem érted... ha van, akkor kiszabható, ha nincs, akkor nem. szövetségi szinten kezelhető ügyek kivételével meg nem másznak át egymáshoz letartóztani.

de mindegy, elég az off-ból és a témára kanyarodva: hiába jössz azzal, hogy az usa-ban az LB egyoldalúan átpolitizált lehet, mert az egy elnöki rendszer két kamarás törvényhozással és angolszász common (case) law jogrenddel, teljesen más kontextus.

ezzel az erővel vezesd be a saríja szerinti ítélkezést is, hisz számos iszlám demokráciában bevett dolog, nédda, ott egy példa, az már ultima ráció és mentség a bevezetésre, nemde?

Blogger Géza 2011.12.12. 21:07:07

@Herr SturmLikudnik: "szövetségi szinten kezelhető ügyek kivételével " hát ugye már az elején kiderült, ha értesz hozzá, hogy erről beszélek...

Répa89 2011.12.12. 21:07:23

@VUVUZELLANÉNI: nem fogják az utcán leváltani, homo kadaricus alkalmazkodik ehhez is, most ezt dobta a gép, olyan magasan van már az ingerküszöbe a népnek, hogy ihaj, teljes apátia - január 1-jétől akár királyság is lehetnénk, tökmindegy, visszaállíthatjuk a nemességet stb

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2011.12.12. 21:08:17

Magyarok, szerintetek jól van ez így?

Meddig tűritek, hogy a fejetekre szarjanak, kifosszanak, tönkre tegyenek?

Orbán padlót fogott, ütni, vágni elzavarni.

Ezzel a beteg emberrel nem lehet normálisan beszélni!

Blogger Géza 2011.12.12. 21:09:05

@sárkányfő: Azt ugyan nem, a Gál Zoltán feleségét nevezték ki. Na bumm. Egyébkét az érvek elfogyásakor törvényszerűen előjönnek a trágárságok, ezt öröm nézni. :)

bread 2011.12.12. 21:09:16

@Hörömpő Töhötöm: ez egyrészt féligazság (lásd önkormányzatok), másrészt - csak mert szeretem magam ismételni - kopipésztelem:
"és mivel két hatalmi ág összefonódik, nyomassuk hozzá a harmadikat is. Kiváló gondolatmenet -- egy rákosistától; egy demokratától viszont elfogadhatatlan."

Scala 2011.12.12. 21:09:32

@Trejo: Előbb-utóbb rájönnek, hogy férfi!
Bár az még jobb, a fideszben a férfi nyerő, a nőnek tudnia kell, hol a helye.

Amúgy meg csak mind irigyek vagytok, hogy a Lévai Anikó nem veletek jár színházba! Na.

R2 D2 2011.12.12. 21:11:06

@Noname Cowboy: ESZEM FASZOM MEGÁLL! Ide, csak én jöttem be, teljes árú belépővel.

sárkányfő 2011.12.12. 21:14:43

@Blogger Géza: te hazug idióta, nem nevezték ki ilyen pozícióba, mert ilyen pozíció akkor még nem is létezett...

de jól van, értjük, szerinted Szájer felesége nem politikai kinevezett, nem került veszélybe a magyar igazságszolgáltatás függetlensége.

Csók anyádnak, Szíjjártónak.

dr kíváncsivagyok 2011.12.12. 21:19:56

@Kabbe: " Orbán izomból "kivezeti" Mo-ot az EU-ból "

Évek óta ezt ugatom......csak a hülye nem veszi észre, minden nyilatkozata erre hajaz !!!!

tom40 2011.12.12. 21:21:34

@nu pagagyí: jól összefoglaltad a helyzetet

dbeata 2011.12.12. 21:27:18

@Virág et.: @Blogger Géza: Én is szomorúnak látom, hogy - tegyük fel - nem illik az elnök feleségét később miniszterrré kinevezni, de ti, a rossz példákból is azt hozzátok ki, hogy azt szabad, azt lehet, azt már más is megcsinálta, mégse dőlt össze a világ. Tudod, ez különbözteti meg az államférfit a megélhetési politikusoktól. Hogy a negatív példákat nem követi, és hivatkozik rá, hanem tanul belőle, és elkerüli. Rátok fog dőlni a tákolmányotok, és mehettek majd ti is a levesbe. Ami szívfájdalom lesz számodra, hogy Orbánról nem fognak utcát elnevezni (legalábbis remélem, mert nem érdemli meg) Most már csak azt nem értem, miért kellett a hasonló sógorságok miatt fujjolni az előző ciklusokra ellenzékben. Hiszen ez a dolgok rendje, nem?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.12.12. 21:31:11

@Blogger Géza:
Mennyit fizetnek neked ezért? Nekem is kell ilyen meló. Persze nem Zabalint néven csinálnám, mert ezzel a nickemmel már szidtam Orbánékat.. Ha nem akarod itt nyilvánosan felfedni magad, írj privátban.

(Tagadnod persze felesleges, sőt szégyen lenne, mert azzal azt ismernéd be, hogy ezeket a dolgokat magadtól írod, tehát ennyire hülye vagy.)

dbeata 2011.12.12. 21:31:34

Gyerekek, most már csak aszekelyek néni hiányzik nekem...

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.12.12. 21:34:30

@dbeata:

biza azt nem iparkodik átvenni a Kedves Vezér az usa-ból, hogy ott a nagy vezetőnek személyesen kell megmérettetnie magát a választáson, illetve 2 kamara is kötheti a kezét...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.12.12. 21:35:16

Béláim! Ki a fene az a Szájér, akinek a felesége Szájérné?!

elendem 2011.12.12. 21:35:37

@Herr SturmLikudnik: Igen, ráadásul úgy, hogy a párton belüli elnöki jelöltségért versenyzett saját maga Obamával.
Ez nagyon más ügy.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.12.12. 21:36:10

Béláim! Ki a fene az a Szájér, akinek a felesége Szájérné?!

szubjektiv 2011.12.12. 21:42:53

Ez az írás semmi másról nem szól, csak arról, hogy Handó Tünde Szájer József fideszes képviselő felesége.
Azt érezteti, hogy a fidesz egy pártkatonát tesz az OBH élére. Elfogultságot feltételez már a megválasztása előtt, semmit nem ír a jelölt életútjáról, szakmai múltjáról. Elfogadhatatlannak tartja, hogy valaki elnyerjen egy magas beosztást csak és kizárólag azért mert egy politikus rokona, illetve mert a miniszterelnök családjával baráti kapcsolatot ápol.

"Bírósági forrásokból a hvg.hu úgy tudja, Handó Tünde a mai napig közeli barátja a kormányfő családjának is; Lévai Anikóval az elmúlt évtizedekben számos közös, nyilvános programon vett részt, többek között színházba is együtt járnak. A 80-as években a Bibó-szakkollégiumban együtt lakott Orbán Viktorral, Simicska Lajossal, Lévai Anikóval, Szájer Józseffel és a negyedéves Kövér Lászlóval is."

És akkor mi van?? Még színházba is együtt járnak!! Skandallum!! Tehát aki fideszes politikus házastársa, no meg színházba is jár, ráadásul fideszes családtagokkal, az nem lehet vezető?
Miért is nem? Nem furcsa, hogy szakmai alkalmatlanságra még érintőlegesen sem hivatkozik a szerző?

Komoly tájékozatlanságról árulkodik az írás, mikor a szerző az amerikai mintára hivatkozik. Történetesen az amerikai Legfelső Bíróságra totálisan pártpolitikai alapon történik a kinevezés, ahogy ezt már valaki írta.

samba pa ti 2011.12.12. 21:44:03

Lassan minden családtag kap valami koncot.
Jobb banánköztársaságokban így megy ez.
Hányingerem van. Kérek egy Daedalon-t!

Kandabula 2011.12.12. 21:45:32

Clinton felesége saját jogán indult az elnökválasztáson, mint bárki más. Obama pedig simán és egyszerűen kinevezte, mint olyan személyt, aki megfelelő felkészültséggel és tapasztalattal rendelkezik, akit ismernek a nagyvilágban.
Ami a hazai bírósági történéseket illeti, (az Alkotmány értelmében) ennek a világnak a legfontosabb eleme a tökéletes függetlenség a pártoktól kell, hogy legyen, mert csak így válhat objektív, harmadik hatalmi ággá. Ezt megvalósítandó a vezetők kiválasztását is a bírói karon belül, a bíróknak kell elvégezniük, (belülről kell, hogy "kitermelődjön") és az általuk kiválasztott bírót végül megválasztaniuk. Márcsak azért is, mert a bírók csak ez esetben fogadhatják el "jó szívvel" a vezetői döntéseket. Itten pedig az történt, hogy a Fidesz-frakció választotta ki a jelölteket, a köztársasági elnök pedig - nagy meglepetésre - ezzel egyetértett. Túl nagy hatalma lesz az új főbírónak ahhoz, hogy személye a bírói társadalom megkérdezése nélkül üljön a nyakukra. De még ez sem lenne baj. A baj ott van, hogy most már nagyon is ismertek a Fidesz totalitárius törekvései, így aztán a jövőkép is sötétnek tűnik.

szubjektiv 2011.12.12. 21:47:46

@=nessuno=: Én egy vagyok ezek közül.
Tudod mikor lenne ez probléma? Ha szakmailag alkalmatlan embert jelölnek, választanak meg, neveznek ki egy adott vezetői posztra.
Na akkor teljesen jogos a háborgás. De ilyenről nem ír a poszt.

dekol84 2011.12.12. 21:49:12

@engem gyíkká változtatott: "itt mindegyik ilyen rácsodálkozás 1 hétig tartott.

ezt is szépen benyelitek majd, mint a liba, és 1 hét múlva a "jogállam" már egy létező szó lesz megint."

És ugyanúgy fognak tovább is szavazni ezekre a spermaputtony fityisznyikekre!

egysmás 2011.12.12. 21:50:14

@szubjektiv: Jön egy ember, aki azt mondja, hogy add oda neki a pénztárcád, ő fut egy kört vele a háztömb körül, és visszaadja.

Te elhiszed, hogy igazat mond.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2011.12.12. 21:53:29

Nem tudom mit izéltek. A fidesz erre kapott az emberektől felhatalmazást. Mert ugye elárulták, hogy mi lesz a programjuk? Nem. Az öregeknek próbáljuk elmagyarázni, hogy ne írjanak alá üres papírt, mert arra majd bármilyen szerződést lehet majd nyomtatni. A hülyemagyar szavazópolgárok 52%-a meg simán aláírta. Ahogy a Blöff-ben a cigánytáborban fogalmaznak: "megnézted oszt megvetted, nem?" Aztán az meg kár, hogy ez a játék a bőrünkre megy, de megérdemeljük. Gratulálok minden kedves honfitársamnak, aki ezt lehetővé tette a fidesznek.

wowerman 2011.12.12. 21:55:42

"viszont morálisan teljesen vállalhatatlan"

Ez mikor zavarta a Fideszt bármikor is?

szubjektiv 2011.12.12. 21:56:31

@egysmás:
Nem adom oda, senki épeszű ember nem adná oda. De nem azért mert fideszes, vagy akármilyen párti ember rokona, hanem mert semmi okom rá, hogy megtegyem.

Parajpuding 2011.12.12. 21:58:11

Csak semmi pánik. Lámpavas van még elég.

egysmás 2011.12.12. 22:00:14

@szubjektiv: Épeszű ember azért nem adná oda, mert annyira hihetetlen az, hogy visszakapja a bukszáját...
Pont, mint az, hogy Szájer felesége politikailag független entitás, akit szakmai alapon jelöltek erre a posztra.

Parajpuding 2011.12.12. 22:00:33

@szubjektiv: Objektív leszek. Nagyon buta ember vagy. Te még azt sem fogod észrevenni, amikor egy éhes embercsorda nyársra húz.

dekol84 2011.12.12. 22:01:35

@csizsikpizsik: "Neked is a fideszes ismerőseid elkezdték a "ugyan, ne politizáljunk, már nem érdekel" mantrát zavart arccal nyomatni? :D "

Sajnos nem! Még mindig felmondják a magyarnemzetrémhírtvlánchídrádió idiótaságait, eeemúúúútnyócévet, stb.-t. És ami a legszebb, amikor a fő érvük az, hogy a kommunisták még jobban elqrták, mint a fityisz! Na ettől fexek ki! A sok idiótának erre az a válaszom, hogy a 10 parancsolatban is az áll, hogy ne lopj! Nem az, - basszátok anyátokat mocsok fityiszes zorbánseggnyaló idióták - hogy SOKAT ne lopj, hanem hogy egyáltalán ne! Ha ez a péniszszópó zorbán csürhe ugyanazt csinálja, mint a cocik, akkor nekem ne ugasson egyetlen agymosott idióta fityiszfan se, hogy de amazok többet, meg ilyenek, mert szemen hányom mind az összest!

Kandabula 2011.12.12. 22:06:01

A történések mentén mindig várom, hogy mikor fog megszólalni valaki lelkiismerete.

dekol84 2011.12.12. 22:07:30

@sagia77: "Nem tudom mit izéltek. A fidesz erre kapott az emberektől felhatalmazást."

Így van! Saját szememmel láttam, amikor egy agymosott fityisz droid azt írta a szavazólapra: "Felhatalmazom a kedves vezetőnket, hogy kénye-kedve szerint kúrja szét ezt a narancsországot! Nehogymá' még ez is jobban menjen a kommunistáknak!"

És a kedves vezető megfogadá ezen tanácsot és naponta kúrja szerte-szana a zországot, a birkák felhatalmazásának köszönhetően!

dr kíváncsivagyok 2011.12.12. 22:07:59

@szubjektiv: " Tudod mikor lenne ez probléma? Ha szakmailag alkalmatlan embert jelölnek, választanak meg, neveznek ki egy adott vezetői posztra.
Na akkor teljesen jogos a háborgás. De ilyenről nem ír a poszt. "

Te gyökér....ez nem szakmai , hanem politikai kérdés ! DEMOKRÁCIÁBAN NEM LEHET EGY BÍRÓNAK - NEM HOGY FŐBÍRÓNAK - PÁRTKÖTŐDÉSE !!!!!!!

egysmás 2011.12.12. 22:08:01

@Kandabula: Ez valami betegség nálad?

dr kíváncsivagyok 2011.12.12. 22:09:44

@Kandabula: " A történések mentén mindig várom, hogy mikor fog megszólalni valaki lelkiismerete. "

Felleginek már motyog valamit,...csak még nem érthető a hangzavarban.....

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.12.12. 22:15:50

@szubjektiv:
Te ennyire ostoba vagy? Hatalmi ágak szétválasztása, olyanról még nem hallottál? Az sem volt szép, mikor Antall József hivatalba ültette az összes rokonát, de itt nem csupán erről van szó, ha Szájerné miniszter lenne, azzal alapvetően még semmi baj se lenne.

Figyel Castro 2011.12.12. 22:16:41

@OranzsDzsúz: Az a baj, hogy angolt se. Nem szégyelli magát az EU előtt ilyen angol nem tudással kiállni? Sajnos túl sok a bőr a képén, remelem egyszer valaki levakarja!

Ironfist 2011.12.12. 22:19:09

@messi-asz:
Dehogy, csak volt egy komment feljebb, hogy az ország kétharmada szavazott rájuk. Ami viszont nem igaz.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.12.12. 22:22:01

@dekol84:
Nem, nem erről van szó. Hanem nézd meg a Fidesz gazdaságpolitikai elképzeléseit például. El van távolodva a realitásoktól az egész. Ezt a gazdaságpolitikát nem most szarták, ellenzékben is a demagógia ment. Erre szavazott a sok agymosott. Nem azt szavazták meg, hogy menjen tönkre az ország, hanem arra a gazdaságpolitikára szavaztak, ami tönkreteszi az országot. Nyilván azt nem tudták, hogy ez tönkreteszi az országot, mert ugyanúgy hülyék a szavazok ehhez, mint Orbánék. Ami a diktatórikus módszereket illeti, egy átlag fidesz droid egyetért ezekkel a dolgokkal, amíg nem ellene irányul. Leszarja a hatalmi ágakat, csak Gyurcsányt büntessék meg, mert ő tehet mindenről. A hosszútávú következményekbe nem gondol bele.

Airgüzü 2011.12.12. 22:23:22

Egyszerű a képlet! Annyira arcátlanok, a kétharmaddal annyira becstelenül és arrogánsan élnek vissza, hogy abban bízzunk, legközelebb egy másik politikai erő kap kétharmadot, aki minden fidezses önbebiztosító törvényt gyorsan annulál, s visszacsinálja a demokráciát. Ezeket meg egyenként, kérlelhetlenül ugyanúgy felelősségre vonja, mint ahogy - néha teljesen jogosan egyébként - ők csinálják az előző garnitúrával. Kedves nagytiszteletű FIDESZ parlamenti Orbánsegg-nyaló képviselők: ezennel tudatom, hogy előbb-utóbb a kör be fog zárulni, azaz minden eddig garázdálkodó, az országot félrevezető politikai erő számonkérése meg fog történni. És akkor bízva bízom abban, hogy végérvényesen el fog menni mindenki kedve attól, hogy saját képére akarja formálni az országot, a nemzetet saját kisded játékainak színhelyévé silányítsa, s mindent ellopjon, elmutyizzon, ami mozog, vagy mozdítható.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.12.12. 22:24:11

Egyébként akit érdekelt a hatalmi ágak szétválasztása, az 2010-ben a második fordulóban elment a Fidesz ellen szavazni, még akkor is ha amúgy a Fidesz volt a neki szimpatikus párt. Ugyanis a 2/3-ad megszavazásával került egy kézbe a 3 hatalmi ág, nem most hogy saját embert tettek a bíróság élére. Ez már csak a konkrét kivitelezés.

szubjektiv 2011.12.12. 22:25:01

@Parajpuding: Ha buta lennék, akkor nem tudnám, hogy mindaz amit gondolok: szubjektív:)
Hanem azt hinném, hogy letéteményese vagyok az igazságnak, mint ahogy sokan képzelik ezt magukról.

Én azt elfogadom, hogy a rokoni kapcsolat miatt esetleges fenntartásokat fogalmaznak meg a politikusok, a közélettel foglalkozók.
De - hogy stílszerű legyek - itt prejudikálás folyik.

A poszt ezen részéhez: "Mivel valószínűleg sok és tekintélyes bíró lenne méltó erre a pozícióra, valami oka csak volt, hogy éppen Szájernét, a Fővárosi Munkaügyi Bíróság elnökét jelölték." még azt azért megjegyezném, hogy aki jó a szakmájában, az egyáltalán nem biztos, hogy vágyik bármilyen igazgatási vezetői posztra, másfelől egy igazgatási szerv vezetőjéről van szó, tehát kell, hogy legyen gyakorlata ezen a területen is, az nem elég, ha egyébként kiváló jogi koponya.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.12.12. 22:27:23

@szubjektiv: nem eleg. elkotelezett fidesznyik kell hogy legyen, hogy le lehessen szamolni az "ellenseggel". ha torik, ha szakad.

makacs szennyeződés 2011.12.12. 22:27:33

Ismét okulhattunk, hogy Magyarországon milyen tudás, tehetség, gerinc kell ahhoz, hogy valaki sikeres legyen.

vauvauvau 2011.12.12. 22:30:39

Orbán Viktor családjához tartozik az ifjú villamosos Vitézy Dávid is.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.12.12. 22:31:05

Itt még hozzáteszem, hogy nem csupán a 2/3-ról van szó. Még a leghülyébb szavazó is tudhatta, hogy Orbánnak nincsenek gátlásai, az előző kormányzásnál bebizonyosodott. Vannak politikusok, akik nem ragadnák kezükbe a bírói hatalmat, ha lenne rá lehetőségük, habár éppen abból kellene kiindulni, hogy bárki megtenné, ha lenne rá lehetősége. De Orbánnál senkinek sem lehetett kétsége. A választók ezt tudhatták, tehát semmiféle átverés nem volt. És valahogy sehol nem látok a neten olyan hozzászólásokat, hogy de hülye voltam, megbántam, hogy a Fideszre szavaztam. Maradt egy-két droid, aki még most is védi a Fideszt, meg egy csomóan mindig is a Fidesz ellen voltak, most hirtelen. Érdekes... Aztán persze továbbra is ott van a többség, akik nem járnak kommentelni, és nem olvasnak amúgy sem sajtót, talán csak Magyar Nemzetet vagy Blikket, na ők meg nem is hallanak a Fidesz balhéiról, és továbbra is meg vannak győződve, hogy jól választottak.

Blogger Géza 2011.12.12. 22:35:24

@Kandabula: Ha egy munkahelyen maguk az emberek választják meg a vezetőjüket, akkor a gyakorlat sajnos azt mutatja, hogy az a vezető nem igazán tudja gatyába rázni azt a társaságot, amelyik megválasztotta. Ez tökéletesen látszik a hazai bírósági ügyintézés sebességén. Én hatékony, gyors szolgáltatást várnék el első sorban, nem azt, hogy állandóan azt bizonygassák, hogy politikailag húúú de messze állnak a kormánypárttól. Az már rég rossz, ha a bíróságok politikai tényezőkké akarnak válni. Nem kell minden bírónak AB-nak képzelnie magát.

2011.12.12. 22:36:29

@makacs szennyeződés: Az egypártrendszerben nem volt ezzel semmi baj, akkor az ember nyalt és fejlődött. De most? Az ember azt sem tudja, kinek a seggibe bújjon bele, ma ez van pozícióban, holnap meg amaz, hát ezt így nem lehet!

Poors&Worse 2011.12.12. 22:37:11

Elections have consequences.

Jóreggelt ez a demokrácia. Erre szavaztunk mi kollektívan magyarok. Ennyi. 2014-ben ujra lehet szavazni ha valami nem tetszik. Addig meg az előző döntés van érvényben ennyi.

Szar egy rendszer ez a demokrácia, de ha valaki tud jobbat szóljon.

Kandabula 2011.12.12. 22:37:26

Valamilyen, akár halvány módon is, de érthető, hogy a kiválasztás módjával van a baj? Szájerné simán lehet jó főnök, a többi már az ő lelkiismerete.

Blogger Géza 2011.12.12. 22:38:44

@vauvauvau: Hát amennyire ő közeli rokona Orbán Viktornak, lehet hogy még nekem is közelebbi rokonom...

Kandabula 2011.12.12. 22:39:14

Itten most ki lettem moderálva. Kezdődik...

Kandabula 2011.12.12. 22:39:51

Nem lettem. Elnézést...

Ironfist 2011.12.12. 22:43:14

@szubjektiv:
"De - hogy stílszerű legyek - itt prejudikálás folyik."

Arra nem gondoltál, hogy nem pre, hanem poszt-judikálás?

Lobster1978 2011.12.12. 22:43:33

@szubjektiv: "Ez az írás semmi másról nem szól, csak arról, hogy Handó Tünde Szájer József fideszes képviselő felesége.
Azt érezteti, hogy a fidesz egy pártkatonát tesz az OBH élére. Elfogultságot feltételez már a megválasztása előtt, semmit nem ír a jelölt életútjáról, szakmai múltjáról. Elfogadhatatlannak tartja, hogy valaki elnyerjen egy magas beosztást csak és kizárólag azért mert egy politikus rokona, illetve mert a miniszterelnök családjával baráti kapcsolatot ápol. "

Nem lehet hogy azért teszi ezt, mert elég sok példát láttunk már erre, az elmúlt évben? Illetve amiről sajnos NEM szól az írás, hogy milyen megoldással akadályozták meg, hogy esetleg bármiféle vezetőt kinevezhessenek mielőtt ez a "szakmailag felkészült Tündér" hivatalba lépne. Arról is elég kevés szó esik, hogy egy csomó új jogot kapott amit az eddigiek nem (illetve amit bevezettek már 2011-ben azokra is gyorsan moratóriumot hirdettek, hogy elődje Baka ne tudjon élni ezekkel a "jogkörökkel"

"Handó üdvözölte azokat a 2011 januárjától, illetve márciusától hatályba lépett változásokat, amelyek az igazságszolgáltatás operatívabbá tételét célozták és amelyek szerint mintegy kéttucatnyi jogkör – például egyes vezetők kinevezése, a bírák pályázatainak elbírálása, ügyek áthelyezésének lehetősége – került az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) elnökének hatáskörébe."

Tehát kedves szubjektív, akkor nézzük csak a száraz tényeket.
- Fidesz nem hagyja, hogy Baka letöltse a mandátumát.
- Fidesz ad egy csomó új jogot (többek között különféle vezetők kinevezésének jogát) az OIT vezetőjének, amik Bakára már pont nem vonatkoznak.
- Fidesz beültet valakit Baka helyére, aki közismerten fideszes.
Ezek a tények, ezeket talán te sem vitatod. Ahol viszont most ezeket a sorokat olvasod, az a VASTAGBŐR blog, ami olyan dolgokról szól, amelyek egyszerűen pofátlanok. Az pedig az, hogy a fenti TÉNYEK mellett még arra sem ügyeltek, hogy legalább a szakmaiság látszatát fenntartsák és az abszolút undorító urambátyám(feleségem) jellegű kommunista időket idéző módszerrel válasszanak e posztra egy nyamvadt fidesznyiket.

szubjektiv 2011.12.12. 22:43:34

@kíváncsivagyok:
Aki ilyen stílusban adja elő magát, azzal nem sok értelme van beszélgetni. Meg miért is lennél kíváncsi egy gyökér válaszára, úgyhogy ezt hagyjuk. Annyit azért megjegyeznék, nem neked, hanem a széles közönségnek, hogy Handó Tünde a Fővárosi Munkaügyi Bíróság elnöke. Tehát bíró és bírósági vezető volt, és nem emlékszem arra, hogy bárki támadta volna ezen minőségében azért, mert egy politikus felesége.

@Zabalint: A hatalmi ágak szétválasztásának mivoltáról már valaki felvilágosította a tisztelt közérdeműt az előttem szólók közül, ebbe hát nem mennék bele. Ez az elv nem szól rokoni vagy baráti kapcsolatokról. Merthogy egész másról szól:)

És jelezném, hogy az épp most adásban lévő esti mtv 1 műsorban vótt szíjjártó, mesterházy, vona, meg schiffer andrás. Mindegyik megkapta a lehetőséget, hogy elmondja a véleményét az EU-s problémával, no meg orbánnal kapcsolatban. Nem olyan régen azzal volt tele minden, hogy vége a sajtószabadságnak, ebből mégsem lett semmi eddig. Lehet ennél kiegyensúlyozottabb a köztévé?

Én azt látom itt, hogy akik általánosságban utasítják el a fidesz tevékenységét, azok ezt a mozzanatot is bevonják az általános kritikájukba egy elemként. Ez szerintem nem szerencsés, de ez az én véleményem.

Pontos 2011.12.12. 22:46:36

Azt hittem, hogy a gátlástalanságnak, pofátlanságnak is van egy határa. Tévedtem. Persze a ilyen kinevezések, választások elfogadásához is pofa kell.

Margit bácsi 2011.12.12. 22:47:34

Hejj de nagy itt az izzadságszag fölöttem egyel-kettővel. Vajon "Blogger Géza" és "szubjtektív" hol dolgozhat? :)

Nagyon de nagyon átlátszó ez.

Vagy te vagy az, Tünde?

Kandabula 2011.12.12. 22:49:09

@Blogger Géza: van egy olyan elmélet, miszerint ki lehetne mutatni, hogy a népvándorlások, a háborúk, a határok mozgása, a betelepítések, meg a járványok miatt Európában valamilyen fokon mindannyian rokonok vagyunk. Kevés szűz terület maradt érintetlen. (hegyi pásztorok, mocsárlakók, stb.)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.12.12. 22:49:50

@szubjektiv:
"A hatalmi ágak szétválasztásának mivoltáról már valaki felvilágosította a tisztelt közérdeműt az előttem szólók közül, ebbe hát nem mennék bele. Ez az elv nem szól rokoni vagy baráti kapcsolatokról. Merthogy egész másról szól:)"

Szóval tényleg ennyire hülye vagy. Akkor felesleges tovább beszélni erről, te tényleg naivan elképzeled, hogy Szájer felesége majd nem fog maximálisan együttműködni a kormánnyal. És ilyen barmok szavazhatnak!!!

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.12.12. 22:51:59

@szubjektiv:
A 2002-es választások előtt a kampánycsend előtti napon összeszámoltuk az mtv1 híradójában, hogy 8 db. Fideszes és 1 db. MSZP-s kampányrendezvényről(vagy hasonlóról) tudósítottak. Nyilván akkor is beengedték az egy MSZP-st, hogy meglegyen a látszat. Ha ismernéd kicsit a történelmet, ilyen szólásszabadság a Horthy rendszerben is volt...

SzCsaba 2011.12.12. 22:54:58

Nincsenek határok tehát nincs is mit átlépni.

Kandabula 2011.12.12. 22:55:58

@Margit bácsi: a Fidesz "Blogger műhelyében". Tünde és Jenő.

látjátok feleim szümtükkel 2011.12.12. 22:58:06

@Blogger Géza:
"A végráhajtó hatalom kegyelemmel és közkegyelemmel korlátozza a bírói hatalmat."
- Persze, ha-ha-ha! A kegyelem és a közkegyelem szabályait ( jelenleg )a végrehajtó hatalom határozza meg a parlament útján. Magyarul a végrehajtó hatalom annak ad kegyelmet akinek akar.

" A végrehajtó hatalom a törvényhozói hatalmat korlátozza a törvények vétójogával, esetleg a parlament feloszlatásának és új választások kiírásának a jogával."
- A végrehajtónak nem kell a törvényhozói hatalmat korlátoznia, mert ez a parlamenti többség ez idáig mindent megszavazott, amit a kormány, és a frakcióvezető , meg egy-két többségi tag előterjesztett. Vita érdemben nincs, és ma közölte az Mtv 1-en egy Balogh nevű országgyűlési alelnök, hogy a törvények a bizottságokban vitatódnak meg, magyarul ott dőlnek el.

" A bírói hatalom ellenőrzi a törvényalkotás alkotmányosságát és ezen keresztül a törvényalkotókat."
- Hogy te milyen naiv vagy. Aa bírói hatalom soha és sehol nem ellenőrzi a törvényalkotás alkotmányosságát, és a törvényalkotókat. Vagy a kiherélt alkotmánybíróságra, és Balsai úrra gondoltál? Gondolod, hogy holló a hollónak?

" A bírói hatalom a közigazgatási bíráskodásával, ügyészséggel ellenőrzi a végrehajtó és a törvényhozó hatalmat."
Az ügyészség ellenőrizte régebben, de nem mostanában. Nem a legfőbb ügyész személye miatt, hanem amiatt, hogy az ügyészség ellenőrzési eszközeit elvonták, nem csak mostanában, hanem a rendszerváltás óta folyamatosan. A bíróság meg soha nem ellenőrzött, annak az egyes jogviták eldöntése volt a feladata, és az ma is.

Lobster1978 2011.12.12. 22:58:38

@szubjektiv: "Annyit azért megjegyeznék, nem neked, hanem a széles közönségnek, hogy Handó Tünde a Fővárosi Munkaügyi Bíróság elnöke."
* Baka, pedig a Tudományos Dolgozók Szakszervezetének, valamint 1989 és 1990 között az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés elnöke volt. Később megválasztották a strasbourg-i Emberi Jogok Európai Bíróságának bírájává, emiatt országgyűlési mandátumáról lemondott. A nemzetközi bíróságnak 2008-ig volt tagja. Ugyanebben az évben a Fővárosi Ítélőtábla elnöki bírája lett.
Mégis kiebrudalják egy ilyen "nagyonszakmai" nő miatt.

"És jelezném, hogy az épp most adásban lévő esti mtv 1 műsorban vótt szíjjártó, mesterházy, vona, meg schiffer andrás. Mindegyik megkapta a lehetőséget, hogy elmondja a véleményét az EU-s problémával, no meg orbánnal kapcsolatban. Nem olyan régen azzal volt tele minden, hogy vége a sajtószabadságnak, ebből mégsem lett semmi eddig. Lehet ennél kiegyensúlyozottabb a köztévé?"
Loool... Először az arányokról: kuruc.info/r/2/88828
Aztán a kiegyensúlyozottságról: www.stop.hu/belfold/lomnici-botrany-megfelemlites-jon-a-sunnyogas-utan/973692/

Egyéb észrevétel?

Margit bácsi 2011.12.12. 22:58:52

Egyébként Tünde szerintem is férfi.

látjátok feleim szümtükkel 2011.12.12. 23:01:35

@nemjogasz: "Képzeld el egy büntetőügyben...."

El van már képzelve, kérdés, hogy azok a bírók, akik nem képzelegnek, meddig lesznek bírók.

lady boo boo 2011.12.12. 23:02:42

de egy ronda állat ez bazdmeg.

jó étvágyat parasztország !

látjátok feleim szümtükkel 2011.12.12. 23:05:54

@Brendel Mátyás:
Kedves Mátyás! Te emlékszel még arra, hogy miért akartunk 90-ben rendszerváltást? Van még aki emlékszik?

Sicc 2011.12.12. 23:07:01

Én azért szeretem ezt az országot, mert itt mindenki mindenhez ért.
Ha mégsem, akkor meg küldik a csekket, hogy még a papucsod után is fizess adót.

szubjektiv 2011.12.12. 23:13:24

@Lobster1978:

* Baka, pedig a Tudományos Dolgozók Szakszervezetének, valamint 1989 és 1990 között az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés elnöke volt. Később megválasztották a strasbourg-i Emberi Jogok Európai Bíróságának bírájává, emiatt országgyűlési mandátumáról lemondott. A nemzetközi bíróságnak 2008-ig volt tagja. Ugyanebben az évben a Fővárosi Ítélőtábla elnöki bírája lett.
Mégis kiebrudalják egy ilyen "nagyonszakmai" nő miatt."

Ez tévedés a részedről. Az új szabály értelmében már nem a Legfelsőbb Bíróság elnöke lesz az OBH, korábbi OIT elnöke. Tehát ha Baka András maradna, akkor sem lenne az OBH elnöke. Tehét nem ebrudalják ki.
Egyébként mit szerettél volna ezzel az életrajzi megjegyzéssel érzékeltetni? Baka András sosem volt bírósági igazgatási vezető, de ez mondjuk mindegy is. Nem tudtam amúgy, hogy szakszervezeti dolgokban munkálkodott, mindig tanul az ember.

bög 2011.12.12. 23:16:23

@Zabalint: a legjobb, hogy aki szerinte "elmagyarázta" itt a hatalmi ágak szétválasztását, az Blogger Géza volt. Feljebb el lehet olvasni a "magyarázatot".

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.12.12. 23:22:03

Gugliba ha beírom azt, hogy Szájer József, ez a sorrend:
Szájer József meleg
Szájer József zsidó
Szájer József kosárlabda
Szájer József európa
Szájer József felesége
Szájer József homokos

Jó, persze az első állítás az köztudott, de hogy zsidó lenne?

látjátok feleim szümtükkel 2011.12.12. 23:22:54

@Blogger Géza: "Ha egy munkahelyen maguk az emberek választják meg a vezetőjüket, akkor a gyakorlat sajnos azt mutatja, hogy az a vezető nem igazán tudja gatyába rázni azt a társaságot, amelyik megválasztotta. Ez tökéletesen látszik a hazai bírósági ügyintézés sebességén. Én hatékony, gyors szolgáltatást várnék el első sorban..."
Azért az nem egészen igaz, hogy ha az emberek maguk választják a vezetőiket, akkor a vezető nem igazán tudja gatyába rázni az őt megválasztó társaságot. Most is az emberek választják a vezetőiket, és sikerült is jól gatyába rázniuk a társaságukat (benne is vannak zokszó nélkül ).
A bíróságok ügyintézési sebességén meg Handó Tünde bíró asszony sem tud változtatni, ha a bírósági ügyintézésre, a bíró munkavégzésére, felelősségre vonhatóságára vonatkozó jogszabályok még mindig olyanok, amilyenek. Ezek a szabályok le vannak maradva a világtól, és azt a bírósági vezetők a törvényhozás helyett nem alakíthatják.

Kandabula 2011.12.12. 23:27:21

@Blogger Géza: Anyám! A bírói társadalom az nem "egy munkahely". Az minden bíró egyedi és szuverén egyéniségének összessége. A bírókat (eddig) a pártoktól független köztársasági elnök nevezte ki, személy szerint, ezzel rangot és függetlenséget adva. Ezután az várható, hogy független (?) elnökünk ez irányú feladatai megszűnnek, helyette egy politikailag motivált személy döntései érvényesülnek. De elegem van a hülyeségből, élj boldogan! Keverd össze a bíróságot egy művezető, vagy egy vezérigazgató feladataival.

szubjektiv 2011.12.12. 23:27:45

@Lobster1978: Nem olvasok kurucot, de ezt most megnéztem. Átfutva az jött le, hogy még mindig a közszolgálati tévé a korrektebb.
A stop.hu-t szoktam olvasni, de most ehhez már fáradt vagyok. A Lomnici botránnyal kapcsolatban csak annyit tudok mondani, hogy teljesen érthetetlen számomra az egész. Most őszintén, kinek érdekes, hogy egy filmes tudósításban ott van-e Lomnici a háttérben vagy nincs? Totálisan érthetetlen. Ezt egyszerűen nem tudom hova tenni, mivel teljesen mindegy, hogy ott volt-e vagy nem.
De ezek itt totál OFFok.:)

2011.12.12. 23:32:25

@Blogger Géza: vadász! Te szopni jársz ide!

Lobster1978 2011.12.12. 23:33:19

@szubjektiv: "Ez tévedés a részedről. Az új szabály értelmében már nem a Legfelsőbb Bíróság elnöke lesz az OBH, korábbi OIT elnöke. Tehát ha Baka András maradna, akkor sem lenne az OBH elnöke. Tehét nem ebrudalják ki. "

"Baka András nem lehet a január 1-jén a Legfelsőbb Bíróság helyébe lépő Kúria elnöke, mivel nem felel meg annak az új törvényi szabályozásban rögzített kritériumnak, amely ehhez öt év magyarországi bírói gyakorlatot ír elő - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter"
"Az új bírósági törvény egyik sajátossága, hogy szinte valamennyi bíró kinevezését meghosszabbítja, kivéve a Legfelsőbb Bíróság elnökéét, akinek a megbízása a Kúriává alakulással lejár."

Értem, tehát nem ebrudalják. Okés, neked elhiszem.

"Egyébként mit szerettél volna ezzel az életrajzi megjegyzéssel érzékeltetni?"
Leginkább azt, hogy miközben te arra mutatsz rá, hogy nem kérdőjelezhetjük meg Tünde szakmaiságát, úgy Baka elmozdítására sincs semmilyen szakmai ok. Mégis "hirtelen" alkalmatlanná vált a tisztségére.

Kandabula 2011.12.12. 23:37:24

Azt is írhatnám, hogy a bíróságok ezután egy pártnak alávetett üzemmé (Kft?) válhatnak. Ahol valakinek ekkora hatalma van, az egyszerűen nem egészséges.

szubjektiv 2011.12.12. 23:41:24

@Lobster1978:
A Kúria elnöke nem lesz, de az új szabályozás miatt az OBH elnöke nem lehetne akkor sem, ha maradna bírósági elnökként. Tehát a kiebrudalás erre nem vonatkozhat.
Feltétel lett a minimum öt évnyi hazai bírósági gyakorlat. Most őszintén, ez olyan ördögtől való egy legfőbb bírói tisztség esetében??? Ha szerinted ez egy abszurd előírás, akkor ezt mondd, és fejtsd ki, hogy miért.

Kengyelfutó Gyalogkakukk 2011.12.12. 23:42:06

nem olvastam végig a kommenteket... azt, hogy a kormány mit csinál, már nem is akarom kommentálni, felesleges... csak szavakban létezik náluk az etika, a morál ésatöbbi, a gyakorlatban nem. slussz.

lehet, hogy HT szakmailag valóban alkalmas lenne a pozícióra, de kevés nála arrogánsabb, bunkóbb, pökhendibb emberrel találkoztam eddigi életemben, mint ő... így számomra ő egy nulla, akármilyen magasra helyezik is.

Lobster1978 2011.12.12. 23:45:10

@szubjektiv: "Átfutva az jött le, hogy még mindig a közszolgálati tévé a korrektebb. "
vs.
""Ő és Németh Zsolt folyamatosan ott ülnek a felelős szerkesztők háta mögött és beleírogatnak a hírekbe. Ilyenkor történik meg az anyagok manipulálása, az objektív tájékoztatás követelménye egyáltalán nem jelenik meg" - fogalmazott Nagy. (A szakszervezeti vezető itt saját, MTV-s tapasztalatairól beszélt)"

"Most őszintén, kinek érdekes, hogy egy filmes tudósításban ott van-e Lomnici a háttérben vagy nincs?"
Ez a botrány csak a jéghegy csúcsa. Önmagában nem ez a nagy szám, hanem az amikor már a híradó stáblistája kb tök üres, mert a munkások nem adják a nevüket ehhez a bullshithez.
index.hu/kultur/media/2011/12/10/nem_adjak_a_nevuket_a_hiradohoz/

Az a helyzet, hogy a legtöbb agyatlan fideszdroiddal ellentétben te tényleg érvelni próbálsz, ami meglepő és jó. Bár ne tudnék szinte bármilyen érvedre fél perc googlezással tucatnyi ellenpéldát találni az elmúlt másfél évből... Mindenesetre most ott tartunk, hogy az oktatástól kezdve (lásd iskolák államosítása és hoffmanrózsi féle törvények) a médián át, a KT (illetve romjai) az ÁSZ a pénzügyi, gazdasági és egyre inkább a jogi részen is mindenhova betonozzák be az embereiket. Nem simán politikailag tisztogatnak, azt már "megszoktuk" sajna. Törvényeket és alkotmányt írnak arra, hogy a pártkatonáik NE legyenek elmozdíthatóak akkor sem, amikor már nem az övék a kormánytöbbség. Mindent és mindenkit leszarnak, átgázolnak bárkin aki az útjukban áll, vagy akárcsak ellentmondani merészel. A fékek és ellensúlyok nélkül pedig nincs az a rendszer ami megállna a szakadék szélén. A konformitás könnyen fordul katasztrófába, mint ahogy történt már oly sok esetben a történelem folyamán. Nézz utána a Milgram vagy az Asch kísérletnek... vagy akárcsak annak a bajuszos kis festőnek aki olyan emberekkel vette magát körbe hatalomrakerülése után, akik nem mertek ellentmondani. Tudom, ez a "náci kártya" kicsit erős, de nem azt mondom, hogy diktátor lesz viktorból, hanem azt, hogy ha felszámolják a kritikát, akkor semmi sem menti meg az országot a katasztrófától. És most ez zajlik.

Lobster1978 2011.12.12. 23:47:49

@szubjektiv: "Feltétel lett a minimum öt évnyi hazai bírósági gyakorlat. Most őszintén, ez olyan ördögtől való egy legfőbb bírói tisztség esetében??? Ha szerinted ez egy abszurd előírás, akkor ezt mondd, és fejtsd ki, hogy miért."
Egy buszsofőr tíz éve vezet buszt. Munkájával mindenki elégedett. Új vállalatigazgató érkezik, aki kitalálja, hogy a buszsofőröknek kell 5 év furgonvezetői tapasztalat, különben nem vezethetnek buszt. Kirúgják a bevált sofőrt, és beültetik az igazgató öccsét, akinek öt éve van furgonja, bár buszt még sosem vezetett. Így érthető?

Virág et. 2011.12.12. 23:57:50

@dbeata: Ha neked ebből az jött le, hogy én szimpatizálnék Orbánék döntésével, akkor javaslom, hogy fuss neki még egyszer.

@Blogger Géza: A hazai bírósági ügyintézés sebességének semmi köze a vezetéshez vagy annak megválasztásához. Annak ahhoz van egyedül köze, hogy egy bíróra kb 300-500 ügy jut. Ennyi. Ezen Szájerné sem fog segíteni, csakis az új státuszok és a pénz segítene. Ahhoz viszont megintcsak nem kell Szájerné, elég csak a pénz.

Ha valamihez nem értesz, akkor ne szólj bele. Ez lehetne számodra a nap mottója is.

szubjektiv 2011.12.13. 00:06:26

@Lobster1978: Elolvastam az indexes írást. És tök jó, hogy a munkatársak mernek ilyen módon is tiltakozni, hogy nem adják a nevüket valamihez. De bolond egy ország ez, hogy egy Lomnicit kitakarhatnak, aztán meg nem tudjuk meg, hogy kik és miért. Mert, hogy teljesen értelmetlen, az nem kérdés, de honnan jött ez a teljesen eszement ötlet? Ezt jó volna megtudni, nem kérdés.

Általánosságban nem tudok és nem is akarok beszélni sem az oktatásügy, sem egyéb fontos területekről, nem olyanok, hogy így mellékesen lehetne értelmesen beszélni róluk. Totálisan roncsolt területekről van szó.
A lényeg meg, ha nem lehet valamit kritizálni, akkor az a vég. Ez nem kérdés. Csak ha már kritika, akkor az legyen értelmes, és főleg ne indulat vezérelt. Nekem az a vesszőparipám, hogy mindig magát a dolgot nézzük, ne az vezéreljen, hogy mit gondolok valamiről vagy valakiről.
No meg osztom Hamvas Béla gondolatát arról, hogy ha elolvasom az újságokat, akkor nem fogom érteni a világ állapotát és folyását.

De nem kell aggódni, a kritikát nem számolják fel, szinte már az egész net egy merő kritika, és akkor finom voltam.
Az én bajom az, hogy nem lelem, hogy hol vannak az előre mutató, okos írások. Azokból kéne sok. És sehun semmi.:(((

szubjektiv 2011.12.13. 00:09:21

@Virág et.:
Meg lehet, hogy az ügyek átosztása is a kisebb terhelésű bíróságokhoz.

Lobster1978 2011.12.13. 00:22:05

@szubjektiv: "Az én bajom az, hogy nem lelem, hogy hol vannak az előre mutató, okos írások. Azokból kéne sok. És sehun semmi.:((( "
Az a baj, hogy volt néhány próbálkozás előre mutató és okos írásokból is. Lásd pl Kopits Györgyék próbálkozásait a volt KT-ban. Azonnal megszüntették, gazdaságossági okokra hivatkozva beszántották, majd egy évre rá másfélszer akkora büdzsével, de immáron fideszes tagokkal csináltak egy másikat, ami érdekes módon kevésbé kritikus hangon szólal meg. Vagy nézzük a csóringer adatvédelmi omducmanónkat. Nem volt kóser pár kormányhúzás. Először szólt, figyelmeztetett, és amikor nem hallgattak rá, akkor eljárást indíttatott hivatalból. Lám, mi is lett az ő sorsa? Csak nem éppen azt vizsgálják az EU-ból, hogy miért számolódik fel hirtelen a státusza? És sajna a sor ezzel korántsem ért véget.
Hiába hiányolsz előremutató írásokat, a jelen rendszer nem tűri a konformitástól való elhajlást. Aki nem lép egyszerre, azt kivágják a NER-ből egy pillanat alatt. Ezért nincsenek más vélemények, legfeljebb a háborgás a blogokon, mert mást nem tehetsz. Aki tehetne és próbálkozik, azt azonnal és keményen eltávolítják. Ennyi.

gerdo 2011.12.13. 00:33:14

@=nessuno=:
Ez! Ha itt tovabbra is mindenki csak alszik, akkor mar Magyaorszag szep lassan eppen ugy Orban rabja lesz mint ahogy Putyin uralja Oroszorszagot.

ökörpöröly 2011.12.13. 00:37:46

Ráhelke meg megkapja majd Nyugat-Magyarországot, amikor férjhez megy egy rabbi maharadzsához, hogy a fajtisztasága megmaradjon az Orsós-Olstein-klánnak! :) Soha nem gondoltam volna, hoyg idáig süllyedhet ez az ország.

Kandabula 2011.12.13. 00:41:48

@szubjektiv: "Az én bajom az, hogy nem lelem, hogy hol vannak az előre mutató, okos írások. Azokból kéne sok. És sehun semmi.:((( " Mire gondolsz? Talán arra, hogy milyen módon tudná a bírói függetlenséget a politika még jobban biztosítani? Nagyon egyszerű: pártok felett álló államelnök által kinevezett, kizárólag a törvényekre és a lelkiismeretükre hagyatkozó bírók megbízatása, rájuk hagyva, hogy kit választanak meg főnöküknek. Erre gondoltál? Vagy igényelnél ennél hosszabb "írást"? Netán az általad említett "átosztást"? Azt már Te megoldottad. Már látom, hogy debreceni ügyeket Sopronban fognak tárgyalni... Vagy netán egy komoly jogpolitikai elemzést latinul? Mesélj.

Kandabula 2011.12.13. 00:51:22

@ökörpöröly: és a Vitézy család? Az már túró?

nemjogasz 2011.12.13. 00:55:37

@szubjektiv: "De nem kell aggódni, a kritikát nem számolják fel, szinte már az egész net egy merő kritika, és akkor finom voltam. "
Á neeem, még a nyamvadtFöldrajzinév Bizottságot is rögtön megszüntették, mert ellenszegült vezénylő tábornokunk szent akaratának.
Ezek még a mucsaröcsögei általános iskola alsó tagozatának bélyeggyűjtő szakkörét is feloszlatnák, ha kritizálná a szentséges NERt.
Meg lásd a hajnal háromra tett szavazásokat a fontos törvényekről. Biztos nem a kritika elkerülésére van. Meg hogy százával adnak be "egyéni képviselői indítványokat" (be szép kifejezés is ez!), biztos nem az egyeztetések kijátszására van, neeem. Meg a szélekörű társadalmi egyeztetéseket a törvénytervezetekről, amikor egy 130 oldalas törvény véleményezésére nagyvonalúan adnak 24 órát.

fakopács 2011.12.13. 01:01:42

@Blogger Géza: Göncz még MDF-SZDSZ alkuval került oda te faszfej! Ne hamísítsd a történelmet!

Kandabula 2011.12.13. 01:08:47

Ez a Blogger gyerek kemény. Mindenhez kell értenie. Nehéz állás.

szdan 2011.12.13. 02:08:12

Undorító ország, undorító emberekkel, mit lehet erre mondani...

preddy 2011.12.13. 02:45:44

Hiányzik pár szó a fideszes szótárakból, így a gesztus és a gusztus is...

2llkedő 2011.12.13. 06:09:43

"""""A közrend megingása, az intézmények kiüresedése, a normák semmibevétele, a joguralom ellehetetlenülése, valamint a mindent átszövő politikai és gazdasági korrupció napjainkra az egész demokratikus átmenet célját és értelmét kérdőjelezi meg. A jó és a rossz, az igazság és a hazugság közti határvonal elmosódása az önbíráskodás, a nyelvi és fizikai durvaság, a nepotizmus, a tudatos szabályszegés és a cinikus önfelmentés formájában a mindennapi élet részévé vált."""""

igényes 2011.12.13. 06:35:01

Dr. Szájer József és dr Handó Tünde házassága, mit mondjak "kükönös házasság"!
Felvetődik a kérdés, vajon egészséges emberek-e? Külön élnek 2004 óta, igaz van egy gyermekük.

Egészséges középkorúak, ha egészségesek, akkor ugye szükségük van a sexre is. Nos a távolság lehetővé tesz egy erős elektronikus pettinget talán, de mást nem! Melyikük, hol találja meg a kiegyensúlyozottságot eredményező sexet. A brüsszeliek jeleznek furcsaságokat, amit persze itthon is tudnak. Kell nekünk, majd egy újabb botrány?

nu pagagyí 2011.12.13. 06:52:06

@Blogger Géza: Simicskát nem könnyű elkapni, mert a magyar céghálón alig-alig érhető tetten, svájci és egyéb egzotikus helyeken bejegyzett cégek mögé bújik. Ennek ellenére, ha a közpénzek és az állami cégek áltenderei felöl nyomoznának eljuthatnának hozzá. Az atlatszo.hu-n elolvashatod például az iszap katasztrófa pénzeinek útját, a Szerencsjáték Zrt milliárdos üzletelését. De tudhatsz a Közgép hirtelen felfutásáról, a közpénzekből adott reklámmegbízásokról. Ezeket a tendereket kell megvizsgálni, miért is nyer tisztázatlan hátterű, referencia nélküli tegnap alakult cég, milyen teljesítések állnak a milliárdok mögött. Eddig sem volt sok esély egy Polt-féle ügyészség szűrőjén elindítani egy ilyen ügyet, de a Pintérrel és Handóval megtámogatott igazságszolgáltatás mocsarában teljesen el lehet sikálni a dolgokat. Nem igazán lennék feljelentő, vagy tanú egy ilyen ügyben.

Roy 2011.12.13. 07:04:23

Rákosi is így kezdte. Mindenhova hithű kommunistákat rakott. Ezek után minden ellenzéki vezetőt bebörtönzött, majd a saját emberei közül sokat koholt vádak alapján lecsukatott, és kivégeztetett.
Még van két évük, hogy ezt mind végrehajtsák. A kezdés jó.
Csak nehogy nekem legyen igazam.

nu pagagyí 2011.12.13. 07:06:37

@Roy: Egy komoly belső leszámolásnak tudnék drukkolni.

dbeata 2011.12.13. 07:08:06

@Virág et.: Nem, csak láttam, hogy egy hullámhosszon voltunk, egyetértettem azzal, amit írtál Blogger Géza kartársnak, azért válaszoltam Neked is... Bocsi, ha félreérthető volt.

dbeata 2011.12.13. 07:09:51

@Herr SturmLikudnik: Na ja, csak szemezgetünk szemezgetünk...

Melee 2011.12.13. 07:14:11

Az, hogy egy ilyen pozícióba nem egy legalább látszatban feddhetetlen egyént tesznek, hanem olyasvalakit aki nyíltan és kimondottan a legbelső kőrhöz tartozik azt jelöli, hogy kezd megingani a bizalom a második-harmadik vonalbeliek iránt. Ez egyben azt is mutatja, hogy egy autokrata rendszerből kezdünk eltolódni egy diktatúra felé.

igényes 2011.12.13. 07:14:37

@nu pagagyí:

Ami érdekes, hogy dr. Szájert 2004 óta tartják Brüsszelben, de van olyan személy persze, akit szintén ott tartanak. Dr. Szájer "ragaszkodása" gyermekéhez, feleségéhez egyedülálló! Gyermekét, Fannit 17 éves korában 2004-ben itthon hagyta (a legérzékenyebb kor) és beállt EP képviselőnek. Ennek oka volt, de vajon mi? Sokan tudják, de nem merik közzé tenni. Orbán szintén tudja. Dr. Handó Tündének erős szponzorai vannak. Felmerül a kérdés dr. Szájer József kihez kötödik Brüsszelben, dr Handó Tünde kihez kötödik Budapesten? Eléggé nyitott házasságnak tünik, de ez nem vet fel némi kockázatot?

nu pagagyí 2011.12.13. 07:17:50

@igényes: Mit tudsz? Egy időben Szájer nemi identitásának jellegéről terjedtek pletykák.

alterways2 2011.12.13. 07:25:15

a nagy műhöz már nem sok hiányzik: csak a szavazatszámláló biztottságokat kell még pártsemlegesíteni, a sok politikailag elkötelezett tag helyett független jellöltekkel feltölteni. a tagokat a 2/3-os felhatalmazás alapján az Magyar Országgyűlés kezdeményezésére a Köztársasági Elnök Úr nevezné ki az összes körzetben. Panasz, ill. fellebezeés esetén az ügy súlyosságára tekintettel a független Főügyész Úr a független Köztársasági Elnök Úrral és az OBI elnökének, a magyar igazságszolgáltatás független főfelügyelőjéve közösen vizsgálnák ki, hogy a szavazatszámlálás mindenütt a demokratikus értékrend és magyar nép érdekeinek messzemenőleges figyelembevételével történt-e meg. megérkeztünk.

Jaffar 2011.12.13. 07:26:15

Szerintem Gyurcsány meg az elmúlt 8 év (amiböl 1,5 a Fideszé) tehet mindenröl.
Most, hogy ezt végre kimondták (ugye eddig ezt nem is tudtuk), azt várnám, hogy legyen már végre egy értelmes gondolat is a jelenlegi kormány politikájában, mert eddig csak a szocializmus modern változatát építették, és annak is csak azt a részét, ahol a "fejesek" jól járnak.

Ha valaki azt hiszi, hogy ezeket demokratikus úton le lehet váltani, akkor az nagyot téved. Lásd Esztergom esete. Ha a zemberek nagy többsége valóban el akarja öket zavarni (amit kétlek, mert a többség csak addíg jut el, hogy a Gyurcsány hazudott, az Orbán meg nem), akkor ezeket eröszakkal kell, különben ahogy ígérték, minimum 20 évig maradnak hatalomban.
Akinek egy kis esze van, az inkább körbenéz elöször Európában. Elöször szívás, de 1-2 év után talpra lehet állni és, ha valaki tehetséges, akkor 10 év alatt fel tud építeni egy egzisztenciát magának. Persze ennek megvannak a hátulütöi, hisz az "itthoniak" azonnal hazaárulónak fognak megbélyegezni, de szarni bele, hisz legföképp csak az irigység beszél belölük.

igényes 2011.12.13. 07:34:38

@nu pagagyí: Szájert valóban melegnek tartják egyesek, ennek nem mond ellene semmi 2004 óta. Gondolom ez mindenkinek magánügye, de amennyiben meleg ezt közölhetné, mert ez nem nagyon fair. Én csak annyit hallottam, hogy van egy babája, aki férfi Brüsszelben, de ezt én bizonyítani nem tudom. A brüsszeliek viszont csak szellőztetnek, valamelyik blogban írtak is már róla.

nyuszicska 2011.12.13. 07:43:11

Jól kell tudni férjhez menni! :(

Roy 2011.12.13. 07:44:44

@nu pagagyí: Ezzel csak az a gond, hogy előbb az ellenzékkel fog leszámolni, és csak utánna jönnek a párttársai. Minden diktátor igy csinálta. Lásd Hitler, Rákosi.
Ja, hogy uniós tagok vagyunk. Nos ez nem lesz gond, mert ki fogja az országot írni onnan. Így minden akadály el fog hárulni, hogy az álmait megvalósítsa.

bruhahahahihihi 2011.12.13. 07:54:01

EMBEREK FEGVERBEEEEEEE!!! de minél előbb! Meg kell dönteni a " Nemzeti DIKTATÚRÁT!!!!!!!!!!

Roy 2011.12.13. 08:01:05

@bruhahahahihihi: Nem félsz, hogy jön a TEK? A "demokratikus" államrend elleni nyilvános fegyveres felkelésre való felhívás állam ellenes bűncselekménynek számít.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2011.12.13. 08:08:22

Csak tisztelettel érdeklődnék: miért, eddig kinek az emberei ültek a "független" igazságszolgáltatás élén?
Különben meg pánikra semmi ok, a fidesz is ugyan azt a követ fújja, mint az elődje, csak több a tricolor az imidzsében. Vagy látja vajon a csótányirtást valaki??

bierkamp 2011.12.13. 08:27:44

Családi vállalkozású állam AZ NEM ÁLLAM !!!!! Hanem Diktatúra ,

bierkamp 2011.12.13. 08:28:56

@Roy: A Diktatúrát meg szokták dönteni, mert Demokratikus úton nem lehet leváltani!
(Csaló Fidesz Választási törvény)

Gandalf(helyett) 2011.12.13. 08:35:24

Ugyan már! Ki az, aki ezen, és a többi hasonló maffiamódszeren még meglepődik?
Mióta Schmitt Pál a legfőbb közjogi méltóság és Domokos László az ÁSZ elnőke, azóta én nem lepődök meg ilyeneken.
Közröhej, hogy még valaki kételkedik abban, hogy ezek diktatúrára törnek.

Vidéki 2011.12.13. 08:40:00

„A jelölés természetesen teljesen jogszerű, viszont morálisan teljesen vállalhatatlan.”

Mondja Vastagbőr, az erénycsősz.

„Miután 1992-ben Bill Clinton lett az USA elnöke, 1993januárjában a Fehér Házba költöztek. Ugyanebben az évben Hillary a Task Force of National Health Care Reform (Nemzeti Egészségügyi Reform Munkabizottság) vezetője lett, azért, hogy a kormányzat megbízásából előkészítse az egészségügyi reformot.” (Wikipédia)

Hillary Clinton sem vonult kolostorba, miután férje elnök lett, hanem fontos közéleti szerepet vállalt.

Ráadásul Handó Tünde nálunk nem is felesége az ország legfőbb méltóságának.

Mi motiválhatja Vastagbőrt, amikor azt tapasztaljuk, hogy morális ingerküszöbe, (ami máskor mikroszkópikus méretűre zsugorodik), most hatalmas méretűre fuvalkodik fel.

Terézágyú 2011.12.13. 08:53:06

@Vidéki:
"Mi motiválhatja Vastagbőrt, amikor azt tapasztaljuk, hogy morális ingerküszöbe, (ami máskor mikroszkópikus méretűre zsugorodik), most hatalmas méretűre fuvalkodik fel. "

Természetesen a pénz. Gyurcsány csicskásai.

Bezzeg amikor Hiller István feleségét kinevezték húsz évre legfelsőbb bírónak, akkor nem szóltak egy szót sem!!!!!!!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.13. 09:19:06

Na végre, megjöttek a Pártházba beszámlázgató fidesz-szektás játszópajtásaink! Már azt hittem valami baj van, vagy csak tegnap hosszúra nyúlt az eligazítás?

Egyébként miért van az hogy valakire rászűrők és a következő bejelentkezésnél újra látom a beszólásait?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.13. 09:21:04

@bierkamp: ...és tudjuk azok előbb vagy utóbb hogy végződnek. Nem nyilvános köszönettel és szívből jövő hálával...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.13. 09:22:11

@preddy: Tisztesség, becsület, feddhetetlenség, munka, érdem, ízlés, és sorolhatnám délután kettőig.

ggaborx 2011.12.13. 09:22:35

És akkor, most mit is fogton csinálni a hőbörgésen kívül? Jah, hogy semmit!? Pont ezért...

belekotty 2011.12.13. 09:32:35

@ggaborx: Nem is kell mást csinálni a hőbörgésen kívül. Demokrácia van. Majd 2014-ben kell véleményt mondani egy lefüggönyözött fülkében, tollal a kézben. Hőbörögni meg demokratikus alapjog.

belekotty 2011.12.13. 09:34:17

@bruhahahahihihi: Demokrácia van, ami a többség diktatúrája. Ezt el kell fogadni, nem fegyveres lázadást vizionálni.

ggaborx 2011.12.13. 09:35:04

@belekotty: Bizony. Csak nagyon unalmas.

belekotty 2011.12.13. 09:36:35

@igényes: Nem hiszem hogy a magánéletüket kellene boncolgatni. kicsinyes dolog nagyon. Egy 17 éves lány pedig nem nagyon igényli már az apját, az hogy ez a legérzékenyebb kor, sima hazugság.

Marcellusca 2011.12.13. 09:36:54

No komment! :(((

Tényleg visszajönnek az '50-es évek!

belekotty 2011.12.13. 09:38:44

@Vidéki:
„Miután 1992-ben Bill Clinton lett az USA elnöke, 1993januárjában a Fehér Házba költöztek. Ugyanebben az évben Hillary a Task Force of National Health Care Reform (Nemzeti Egészségügyi Reform Munkabizottság) vezetője lett, azért, hogy a kormányzat megbízásából előkészítse az egészségügyi reformot.” (Wikipédia)

Hillary Clinton sem vonult kolostorba, miután férje elnök lett, hanem fontos közéleti szerepet vállalt."

- Csak hogy a fenti munkabizottság nem egy szétválasztandó hatalmi ág.

csoko20 2011.12.13. 09:46:01

@Marcellusca: "Tényleg visszajönnek az '50-es évek!"

Ez azért kis túlzás! Pl.: már soha nem verjük meg az angolokat 6:3-ra. A többi 'dologra' viszont nagyobb az esély.

Vidéki 2011.12.13. 09:46:05

@csizsikpizsik:
Mert nem te vagy a "parancsfő".

Ironfist 2011.12.13. 09:49:14

@Vidéki:
HAZUDSZ VIDÉKI, HAZUDSZ!

Vidéki 2011.12.13. 09:53:06

@Ironfist:

"Ezt már mondta, mondjon mást!"

Ironfist 2011.12.13. 09:53:42

@Vidéki:
HAZUDSZ VIDÉKI, HAZUDSZ!

nu pagagyí 2011.12.13. 10:12:21

Engem az nyugtalanít egy csöppet, hogy az ART szerint 2011. június 25.-től a NAV és vámhatóság adatainak nyilvántartásához és feldolgozásához nem állami céget is meg lehet bízni. A Kubatov-listák pártja által ellenőrzött országunkban ez elég vérfagyasztó.

2011.12.13. 10:12:52

Nem kell meglepődni ezen. Ez a hatalom. Ilyen a hatalom már legalább 4000 éve, és ilyen is lesz mindig. Teljesen minegy, hogy liberális, vagy szocialista, vagy fideszes, a hatalom ugyanúgy működik, minden színben, piros, kék, vagy narancs, és a világ minden táján. Ha valakik kétharmados többséget kapnak, akkor előbb élnek vele, majd visszélnek vele.

Nem kellene ezen ennyire csodálkozni. Ha én hatalmat kapnék, én sem vennék magam mellé olyanokat, akik hátbaszúrhatnak, én is rokont, barátot részesítenék előnyben. Akik ezen meglepődnek, azok önmaguknak is hazudnak.

Tanulmányozzuk a történelmet, a Római Birodalom története mindent elmond a politikáról, a hatalomról. Nincs új a Nap alatt.

ili810 2011.12.13. 10:18:40

@belekotty: Azért Szájernénak elkellene gondolkodnia egy politika ügyi dakota prófécián.

Szőrös a majom, de nem is színházba készül.

miszter iksz 2011.12.13. 10:22:24

Nem értem miért támadják az ilyen komcsi blogok a kétharmados demokráciát! Nekem ugyan nem volt gyomrom szavazni, de a NÉP ezt akarta! Orbán király pedig igenis jó és kedves vezető! Sokkal jobb most, mint 4 éve, amikor 300 alatt volt az euró, 200 alatt a frank, és még a benzinár is csak 270 volt! Ki a francnak hiányzik ez? Egyáltalán nem komcsi dolog mindenhova a rokonokat ültetni, ha a nép ezt kéri tőlük, akkor mondják azt, hogy nem?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.12.13. 10:32:19

@miszter iksz: :)
"Orbán király pedig igenis jó és kedves vezető!"
Igen! És még a kisgyerekeket is megsimogassa! Pedig le is lövethetné őket! :)

"Lenin élt! Lenin él! Lenin élni fog!"

tibike3 2011.12.13. 10:32:45

Lemaradtam valamiről??? Itthon is házasodhatnak a melegek???

Logan Grimnar 2011.12.13. 10:40:01

Folyik a nagy sírás, hogy Orbánék a saját embereiket teszik mindenhova. És akkor mi van? Eddig a szocik és a liberók rugdosták ki a fideszeseket és pakolták az embereiket minden kulcspozícióba függetlennek hazudva őket. Most ezek a "független" emberek lapátra kerülnek és ismét fideszes emberek kerülnek a helyükre. Így működik Magyarország a rendszerváltozás óta.
Én sem örülök neki, de ezzel sajnos együtt kell élni.

Virág et. 2011.12.13. 10:47:44

@szubjektiv: Erre már most is joga van az LB-nek. Ismerni kéne a jogszabályokat.

@dbeata: OK.

@Vidéki: Ami egy politikai pozíció. A bíróságok feletti személyi kérdésekre is keterjedő irányítási jogkör az nem (kéne, hogy) poliikai pozíció legyen. Hacsak nem akarunk politikai bíróságokat.
Tudod, olyanokat, amelyek Nagy Imrét is elítélték. Vagy Wittner Máriát. Élvezet olvasni, ahogy a "jobboldali, konzervatív" kommentelőknek (vagy éppen politikusoknak, akik persze emellett bőszene komcsiznak) egyedül akkor van bajuk a politikai bíráskodással, ha az nem az ő oldaluk iránytása alatt van, amúgy minden rendben van.

Hiteltelen vagy. Itt az alkalom az új nickváltásra, a Vidéki már leszerepelt.

Virág et. 2011.12.13. 10:49:07

@Logan Grimnar: Baka szerinted szoci ember? Ki tette oda? Kinek volt képviselője annnak idején? Melyik pártnak?
OBH létezett azelőtt? A jogelőd OIT kikből állt? Őket hogyan választották?

Ha semmit nem tudsz, minek szólsz hozzá?

Tucsko1 2011.12.13. 10:50:16

@miszter iksz: Teljesen jól látod a dolgokat, végre egy normális ember... Milyen gáz volt 270-ért tankolni, és 250-ért eurót váltani, meg külföldön nyaralni, mikor szép városunkban itt vannak a járdaszigetek ingyen... És nem igaz, hogy a kormányban despotizmus, és urambátyámszájerkomám stílis uralkodik, mert itt minden demokratikus, és jó, és kiváló matolcsista gazdaságpolitikát folytatunk, ránk irigy Európa.

Megmondaná valaki, hogy hol lehet itt hányni???

miszter iksz! Igyunk inkább egy sört, és röhögjünk jó nagyokat.... Úgy látom neked legalább stílusod van... :D :D

Kakimaki0123456789 2011.12.13. 10:50:21

@Virág et.: Van ertelmes, mersekelt jobboldal is.... valahol biztos van. Szerintem amit Orban csinal az oket is lejaratja, evekre, evtizedekre. Itt lenne az ideje hallatni a hangjukat.

Virág et. 2011.12.13. 10:53:17

@Kakimaki0123456789: Ezt soha nem tagadtam. Csak most Magyarországon ez a réteg láthatatlan. Ha valaki a jobboldalon ki mer beszélni, az nemsokára árulónak lesz kikáltva és úgy végzi, mint az MDF vezetői pl.
Nincs ellenhang a Fidesszel szemben azon az oldalon, csak a széljobbról, de azok komolytalanok.

Virág et. 2011.12.13. 10:58:24

@Blogger Géza: Aki bíró akar lenni szakvizsga és sok év titkárkodás után, annak jóban kell lennie Szájernéval, mert ő dönt róla. Aki már bíró és szeretne feljebb lépni a szamárlétrán és vezető lenni, karriert építeni, annak is jó viszonyban kell vele lennie, mert erről is ő dönt. Aki már vezető, annak is kell a jó kapcsolat, ha az is akar maradni.

A titkári fizetés kb egyharmada a bíróinak. Ha valaki titkár (szakvizsgázott jogász a bíróságon, de még nem bíró, mert nem nevezték ki), semmi nem garantálja, hogy valaha is bíró lesz. A vezetői pótlékok sem kevés pénz. Szóval igen, a pénztárcája Szájerné kezében van.

Na így várj tőle befolyásmentes döntéseket.

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2011.12.13. 10:59:41

szegény szájer gyerekeknek semmi zsíros pozíció nem maradt?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.12.13. 11:15:00

@Kakimaki0123456789:
Aki ténylegesen jobboldali, az előbb szavaz az MSZP-re, mint a Fideszre. A Fideszben semmi jobboldali sincsen, ahogy az MSZP-ben meg semmi baloldali. Sőt, a Fidesz gazdaságpolitikája leginkább a jobboldali gazdaságpolitikával megy szembe.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.12.13. 11:15:33

@nexialista:
Miért, szerinted az EP képviselőség nem elég zsíros?

AzHofi 2011.12.13. 11:17:30

Ezen mit kell kiakadni? A cigányok is a saját embereiket ültetik a kupacok tetejére, amikor lomi van. Ha van ott értékes haszonanyag, ha nincs. Még jöhet a kupacra a házból.

iparterves 2011.12.13. 11:19:40

@Kandabula: Te viccelsz, barátom, ugye? Akkor a bíróság egy-kétezer egyedi bíró uradalma?
Mert az!
Akkor nem viccelsz, ugye, barátom?

miszter iksz 2011.12.13. 11:20:47

Tucsko1, köszi az ötletet, járdaszigeteki nyaralást megemlítem otthon az asszonynak, hátha érdekli! :D

AzHofi 2011.12.13. 11:24:23

Ja, amúgy ott a bimbószakkolégiumban biztos sokat dugtak, hogy valami érdekes témáról is legyen szó. :-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.12.13. 11:30:58

micsoda meglepetes...

valamivel ki kell fizetni tundiket, amiert nem adta ki, hogy szajer csobuzi es alibifelesegeskedett mellette...

es ugye a lojalitas sem kerdeses igy:-)

dbeata 2011.12.13. 11:38:36

@Holden: Nem csodálkoznánk, ha nem azt sulykolta volna Orbán és bandája, hogy ez undorító ez a hatalomosdi, és hogy ők másképp csinálják eztán. Megnéztem volna a választások eredményét, ha az óriásplakátokon nem a "Csak a Fidesz!" szlogen, hanem ilyenek lettek volna, hogyaszongya: Lebóblizzuk az országot! Államosítjuk a nyugdíjakat! Mindenhová az urambátyáinkat ültetjük! Az ÁFA-t 27%-ra emeljük! Az Euro árfolyamot megemeljük! A devizahiteleseket ostoba beszólásokkal lehetetlenítjük el! A gazdagokat dotáljuk, a szegényektől elvett pénzből! Emeljük az EVA, és az iparűzési adót! stb stb. Bár, ha jól belegondolok, a Csak a Fidesz szlogen legalább azt tényleg beváltottátok. Csak a Fidesz tagjait mindenhová!

nu pagagyí 2011.12.13. 11:38:52

@Virág et.: A Fideszben csak úgy lehet előrejutni, ha előbb gerinctelenségi próbát tesz az illető, így viszont elveszti minden hitelét. Így, ha vannak is még értelmes emberek azon az oldalon, ideje lenne külön pártot alapítaniuk, egyébként ők is cinkosok lesznek a nemzetrontásban.

miszter iksz 2011.12.13. 11:53:17

dbeata: tök igazad van, és a világ legegyszerűbb törvényével meg lehetne ezt oldani: valós programmal kampányolni. Amint (ilyen szinten, mint általában szokás) eltérnek attól, bukta. Csakhogy a törvényeket ők hozzák, és nem fognak maguknak keresztbe tenni. Egyébként abban igaza van Holdennek, hogy a hatalomban ez így szokás. Ez egy bizonyos szintig szerintem is elfogadható, de amit a Fityisz művel, az tényleg más. Arrogancia és konokság minden területen, sikerkommunikációval vegyítve - újbeszél, ugye. A cél nem az, hogy a rokonnak is jó legyen, hanem az, hogy minden a párt irányítson. Nem az mszp a kommunista párt utódja, hanem a fidesz... és ezt sajnos nap mint nap meg is mutatják.

2011.12.13. 11:55:30

@dbeata: Nem olyan régen volt, hogy valakinek volt pofája 100 milliós végkielégítést adni magának a liberális főpolgármester uralma alatt, vagy ezt már elfelejtettétek? A Hagyó név mond neked valamit? Talán a szocialisták azzal kampányoltak, hogy 22 ezer milliárdos lesz az államadósság az uralmuknak köszönhetően? Legyünk már egy kicsit elfogulatlanok. De ne feledkezzünk el Orbán apuka kőbányájáról sem, meg a tokaji szőlőbirtokokról, meg a Millenáris kht-ról!

Én azt mondom, a hatalom egyforma mindenütt és minden irányból. Homogén és izotróp! És a hatalom csak azért tud uralkodni rajtunk, mert mi mindig kimerítjük magunkat a hülye állóháborúval (én persze kivétel vagyok). A liberális és a szoci, a fideszes és a jobbikos mindig vitatkozni fog, és utálni és a sárba fogja gyalázni egymást az ilyesféle fórumokon, és amíg ezzel szépen elfoglalja magát, és örül, hogy végre pofázhat, és utálhatja a másikat, addig a hatalom szépen szövögeti a hálóját.

Ne legyünk álszentek! Sehol sincs igazi demokrácia és nem is lehet, mert az maga lenne a káosz. Minden demokrácia diktatúra egyben. De a diktátoroknak is tudniuk kellene, bár sohasem fogják valóban tudomásul venni, hogy egy Kadhafit, vagy egy Mubarakot, vagy uram bocsá' egy Putyint is pillanatok alatt elsöpörhet egy igazi vihar.

A választás nem arról szól, hogy ki váltja majd be az ígéreteit, hanem arról, hogy ki fog uralkodni, és ki cseréli le az irányító és uralkodó réteget. Mindenki, mindenhol ezt csinálja. Gondolod, hogy Obama fajgyűlölő déliekből válogatta össze a testőrségét? Ébredjünk fel végre, és ne egymást csépeljük!!!

dbeata 2011.12.13. 12:04:37

@Holden: Annyiban azért egyetértek, hogy a hatalom mindig ilyen, és abban is, hogy az előző 21 év sajnos arról szólt, hogy politikusaink a zsebeiket tömték, és kiárulták az országot. VISZONT: az Orbán kormány el...ta. Nem kicsi, nagyon. És sajnos nem hajlandó belátni. A diktatúrák azért valamennyire a saját országuk javát kívánják szolgálni, nos ez az Orbán és Matolcsy féle gazpolnak nemhogy nem sikerült, hanem egyenesen tönkreteszik az országot. Bármi áron.

sh4d0w 2011.12.13. 12:07:37

Orbánnak igaza volt: lesz 1 millió új munkahely!

A pereputtynak, meg a vajdatársaknak...

Vidéki 2011.12.13. 12:19:45

@Virág et.:

Virág et. 2011.12.13. 10:47:44

„ Csak az igazat, a színtiszta igazat!”

Írod: „ Élvezet olvasni, ahogy a "jobboldali, konzervatív" kommentelőknek (vagy éppen politikusoknak, akik persze emellett bőszen komcsiznak)”.

Ha elolvasod hozzászólásomat, abból kiderül, hogy egyet se komcsíztam, viszont egyet Hillary Clintonoztam.

Ez nem lehet ok arra, hogy engem a „a "jobboldali, konzervatív" kommentelők” általad irracionálisan megvetett csoportjába soroljál be.

Most a politikai bíráskodással rettegtetsz.

Olvasd el Terézágyú 2011.12.13. 08:53:06 kommentjét, miszerint: „Bezzeg amikor Hiller István feleségét kinevezték húsz évre legfelsőbb bírónak, akkor nem szóltak egy szót sem!!!!!!!”

Hiller István pártpolitikus és miniszter is volt, a naccsos asszonyból mégis húsz évre legfelsőbb bíró lehetett.

Szájer József csak egy egyszerű EU parlamenti képviselő, egy a hatszáz valamennyiből.

Értelmetlen dolog a feleségétől rettegni, ha Hillerné naccsos asszonytól annak idején elfelejtettél rettegni.

Ironfist 2011.12.13. 12:20:22

@Vidéki:
HAZUDSZ, VIDÉKI, HAZUDSZ!

2011.12.13. 12:22:02

@dbeata: Nem szeretném ezt a kormányt védeni, de 22 000 milliárdos hiányt kaptak (kaptunk) örökségül a szocialistáktól. Mi a f...-t lehet ezzel kezdeni? Nem sokat, amit lehet megtették: bankadó, magánnyugdíjpénztárak, stb. Ezt az országot már tönkrették a liberális elvek, ezen már nincs mit tönkretenni.

De nézzük meg Európát! Közös pénz, hatalmas apparátus, bölcs, okos politikusok, és mi lett belőle, Európa a szakadék szélén. Ha ők ennyit tudtak ebből az egészből kihozni, akkor a mi kis országunktól ne várjuk csodát.

Amit nagyon hiányolok, senki sem kérdezi meg, hová lett a görögök a pénze? Ha a görögöknél lenne, akkor minden görögnek aranyfoga lenne. Mint ahogy azt is hiányolom, hogy senki sem kérdezi meg, mi lett a mi 22 000 milliárdunkkal? Mert ha magunkra költöttük volna, akkor nekünk is aranyból lenne a fogunk!

Ezek az igazi kérdések! Ne ragadjunk le az álproblémáknál, kérdezzünk rá a lényegre!

És talán az véletlen, hogy amint felmerülnek az igazi, lényegi gondolatok, az Index címlapjáról valahogy azonnal lekerül ez a poszt, én is csak a history-ból tudtam visszahozni a linket? Összeesküvéselmélet? Bár csak az lenne, de ez sajnos a valóság!

2llkedő 2011.12.13. 12:27:00

@Holden: "Mint ahogy azt is hiányolom, hogy senki sem kérdezi meg, mi lett a mi 22 000 milliárdunkkal?"

Kérdezd meg az összes kormányt a rendszerváltás óta. Ebben benne van Viktorka is.

Logan Grimnar 2011.12.13. 12:29:17

@Virág et.: Nem tudom, hogy Baka milyen ember,de mondjuk akkor felhoznám neked Hiller Pityu feleségét akit legfelsőbb bírónak kineveztek, és az ő állásáért is repült ember.
Volt beszólni katona??

2011.12.13. 12:32:44

@2llkedő: Látod milyen elfogult vagy! Én nem azt kérdeztem, hogy kicsoda, hanem azt, hogy hova lett? Azaz, hogy most kinél van! Így már érthető?

Nem az a lényeg, hogy Viktorka, vagy Ferike, hanem az, hogy hol van most, és hogyan lehetne visszaszerezni!

dbeata 2011.12.13. 12:38:36

@Holden: Bocs, de ezen kormány ostobaságát ne takard azzal, hogy máshol se jobb a helyzet. Engem nem az érdekel jelen pillanatban, hogy hol a görögök pénze, hanem hogy miért emelkedett meg 10e Ft-tal a törlesztőm amikor Kósa és Szijjártó benyögte a görög válságot Magyarországon ezen a nyáron. Meg hogy miért is drágult meg ennyire az euro hirtelen, és lett a motorolaj az autóba hirtelen dupla annyi, mint múlt héten. Valamint hogy miért nekem kell dotálnom az üres kasszát növekvő adókkal (ÁFA, gázolaj, stb.), amiknek az oka leginkább a buta gazdaságpolitika.

2llkedő 2011.12.13. 12:40:54

@Holden: "Én nem azt kérdeztem, hogy kicsoda, hanem azt, hogy hova lett? "

Erre írtam, hogy kérdezd meg az összes eddigi kormányt, hogy hova tette?

"hanem az, hogy hol van most, és hogyan lehetne visszaszerezni!"

Nézzél régi fényképeket, és nézzél körül most az országban. Hogy hogyan lehet visszaszerezni? Nehéz lenne visszabontani az utakat, vasutakat, fürdőket, városközpontokat, mert abból nem lenne pénz, viszont sokat kellene rákölteni.

Holden (törölt) 2011.12.13. 12:55:54

@2llkedő: Ne mondd már nekem, hogy a 22 000 milliárd látszik az országon! Egyedül az autópályák, amiket látok, azért meg fizetni kell! Én a 90-es évek elején szerettem Pestre járni, mert szép volt, most ha munka ügyben fel kell mennem, csak pusztulást látok mindenütt, és örülök, ha hazajöhetek. Hol van itt 22 000 milliárd? Nem látszik annak a töredéke sem!

Virág et. 2011.12.13. 13:01:56

@Vidéki: Te politikus vagy vagy csak olvasni nem tudsz? Szaladj neki mégegyszer.

@Logan Grimnar: Ez Vidékinek is szól. Hiller István felesége Dr. Farkas Julianna magyar-latin szakon végzett főiskolai tanár, az életrajza szerint a BGF-en tanít. Tudomásom szerint ő se nem jogász, se nem bíró.
Afelett is elsiklott a picike narancs figyelmetek, hogy Handó Tünde BÍRÓSÁGI VEZETŐ VOLT MÁR ÉVEK ÓTA. És ezzel nem is volt baj. A munkaügyi bíróság elnöke volt. Problémázott ezen valaki is? Nem. Miért nem? Mert (hülyék kedvéért innentől nagybetűvel): NEM Ő VOLT A SZEMÉLYZETI TÓTUMFAKTUM, AZ IGAZGATÁS EGYSZEMÉLYI URA. Politikus felesége lehet bírósági tisztségviselő. Nem lehet egyszemélyi atyaúristen. Ha ezt nem tudjátok felfogni, akkor kár tovább beszélgetni, nektek nem fog menni innentől semmi.

Holden (törölt) 2011.12.13. 13:04:05

@dbeata: Ha most ennyivel emelkedett a törlesztőd, mit szólsz ahhoz, akinek az előző kormány alatt 80 000-ről ment fel 160 000-re? És akkor senki sem nyögött be semmit, egyszerűen csak mentek fölfelé a törlesztőrészletek!

Igen, az valóban lényeges kérdés, hogy mitől és hogyan mozog az euró, a svájci frank és a forint úgy, ahogy. Nem érdekes, hogy amint bejelentik az IMF biztosító kölcsönét a forint egyből erősödik? Ezt úgy hívják, hogy kifizetjük a maffiának a védelmi pénzt, cserébe nem bántják a forintot. Hogy a f...ba mozoghat ennyire kaotikusan a forint árfolyam. Megmondom: számítógépes hálózatokon áramlik a fiktív pénz, és egy pillanat alatt dönthetnek országok felemelkedéséről, vagy bukásáról. Aki nem tejel, az bukik. Ennek nincs köze Orbánhoz, vagy Gyurcsányhoz, ennek a pénzhez van köze.

És mi elvitatkozhatunk itt szépen, hogy szép dolog-e családtagot protekcióban részesíteni, ám ennél nagyságrendekkel fontosabb kérés, hogy valójában ki uralkodik a pénzpiacokon, a hitelminősítőkön és az országok felett.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.12.13. 13:27:48

@Vidéki: te gumicsizmas.
mikor lett hiller feleseg 20 evre fobiro..?:-DDD

te ostoba barom, ha kineveztek volna teszemazt 2002ben, akkor is lenne meg vagy 10 eve, nem?:-D

es fobiro most? volt akar egy percig fobiro?

nem, te tsz-wescos fajanko:-D

2llkedő 2011.12.13. 13:31:18

@Holden: "Én a 90-es évek elején szerettem Pestre járni, mert szép volt, most ha munka ügyben fel kell mennem, csak pusztulást látok mindenütt,"

Lehet, hogy ideje lenne szemészhez menned?

De ha körülnézel az országban rengeteg helyen látod az Új Magyarország emblémát. Valószínúleg meg lehet találni a korábbi Széchenyi terv eredményeit is. És rengeteg fejlesztás történt a többi kormányok alatt is, amiket nem látsz. De ha ennyire érdekel akkor keresgélj!

esernyősEvezős 2011.12.13. 13:34:20

Handó: nem szégyelltem az Orbán-családhoz fűződő kapcsolatomat

hvg.hu/itthon/20111213_hando_darak_nyilatkozat

Virág et. 2011.12.13. 13:39:26

@evezős: Persze, hogy nem szégyelli, ennek köszönheti a karrierjét. Nem is várta el egyébként senki, hogy szégyelljen bármit is a családi vagy baráti kapcsolatain. Azt azért elvártuk volna, hogy a felkérésre egy elegáns nemet mondjon. Bíróként ilyen fel sem merül, ha a bíró elfogultságának a gyanúja felmerül, arra van jogorvoslati lehetőség. Az OBH elnökének döntése esetén nincs.

Csúsztatni viszont máris tud: az OBH "ellenőrzési" jogköre ugyanis szimplán kimerül egy nem kötelező észrevételezésben. Vidéki és társai kedvéért: kb. mint a szakmai bizottság döntése az Új Színház ügyében. Nagyjából ennyire fogja zavarni Szájernét is, mint Tarlóst zavarta.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2011.12.13. 13:41:30

Most mé'?! A román kutya csau-csaucseszku felesége is mekkora hatalmas tudós volt. Írta a nagy okos könyveket meg miazmás. Mit köll úgy rezegni, majd itt is az lesz. Előre a csaucseszkui úton, éljen a TT!

Holden (törölt) 2011.12.13. 13:42:17

@2llkedő: Van szemüvegem! Kettő is! Kár hogy ennyire offtopiknak kell lennem, de jártál mostanában a kettes metrón? Én ledöbbentem, kb. 15 éves emlékeim voltak, de amikor megláttam a majdnem széteső, agyongrafitizett rozsdás kocsikat, nem hittem el, hogy ez igaz. Itt nemhogy 22 000 milliárdot nem költöttek el, de ennek még a töredékét sem! És ha ez van Pesten, akkor képzeld el, milyenek az utak Kelet-Magyarországon!

Na de én itt már kiszállok, nem akarok végtelen offtopik vitákba bonyolódni, amit akartam leírtam, akinek van szeme látja...

Virág et. 2011.12.13. 13:44:11

@Virág et.: Ez kimaradt: "...az OBT OBH feletti ellenőrzési jogköre". Így értelmes a mondat.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.12.13. 13:51:06

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Jó példa.
A falurombolást meg megoldja a cigányság, nem kell ide dózer.

esernyősEvezős 2011.12.13. 13:54:36

@Virág et.: Természetesen, hiszen ha szégyellné magát bármiért is, akkor eleve farba rúgja azt, aki kitalálta, hogy ő legyen bármi is a jelenlegi államgépezetben.
Úgy tűnik, a papíron létező "házasság" ennyi év után meghozta a gyümölcsét a néninek.
Nem vagyunk egyformák, ki a tudásával jut előbbre a ranglétrán, ki meg egy darab papírral, meg egy becipzározott szájjal.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.12.13. 13:56:31

Ja, és még egy adalék, hogy mennyire igazad van.

Fideszkuék kölykei is úgy mulatnak, mint egykoron Nikuék:

kuruc.info/r/6/89363/

togon 2011.12.13. 13:57:00

Aki akkora idiotizmust bír hazudni, hogy Hiller felesége volt 20 évig (!!) a főbíró, az remélem sejti, hogy rengetegen röhöhögnek rajta most is éppen. Bravó.

A Legfelsőbb Bíróságnak még csak női elnöke sem volt soha, így Pistánk élete párja is bajosan tölthette volna be a posztot. Szájer esetében ez nyilván máshogy van...
http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarország_b%C3%ADróságai

esernyősEvezős 2011.12.13. 14:01:16

@togon: A Hiller felesége, mint főbíró c. iróniát mindenki értette, kivéve azt, aki onnantól hivatkozik is rá, mint eklatáns példára!
(Aki idehozta, az szánta vastag túlzásnak, ez teljesen lejött a hozzászólásból, más tészta, hogy az orbánrabszolgahad ma ideküldött tagja készpénznek vette és azóta is hivatkozza bőszen! :-)
Ennyit arról, ki mennyire tájékozott abban, amiről hadovál ...

Virág et. 2011.12.13. 14:05:37

@evezős: Én sem értettem, hogy honnan jött ez, de visszaolvastam. Azért jellemzi Vidékiéket, hogy bármekkora képtelenség is egy hír, pletyka, azonnal és kérdés nélkül elfogadják, ha nekik kedvező.

Egyébként a hozzászólás feltehetően azért kerülte el a figyelmem, mert nem jó példa. Ha Szájernéből LB tag vagy akár elnök lenne, az jóval kevésbé lenne problémás, mint az OBH elnökség. Baka is jobboldali politikus volt kinevezése előtt. Csakhogy az LB az nem OBH, soha nem is volt. Az OBH egész más szervezet, egész más döntési jogkörökkel. Az OBH elnöke gyakorlatilag egyszemélyi OIT lett. Már maga a pozíció is antidemokratikus, ezt tetézik azzal, hogy egy nyilvánvalóan pártos embert tesznek az élére. Ha

togon 2011.12.13. 14:07:59

@evezős: Ach so, én simán feltételeztem, hogy valaki őszintén ezzel jön. Szégyellem, hogy a politika kapcsán már kihalt belőlem az irónia. K ország.

esernyősEvezős 2011.12.13. 14:15:24

@Virág et.: Szájernéből - azok alapján, amiket itt írtak róla - ne legyen semmi! Pont azért, mert Szájerné.
De ugyanígy ne legyen semmi senki más feleségéből/férjéből/apjából/anyjából/gyerekéből azért, mert a rokona az, aki.
Tessen szépen ezt tudomásul venni, mikor ÁLLAMI HIVATAL elnyerését szeretné valaki megcélozni, mint a karrier csúcsát.
("Nem elég becsületesenek lenni, annak is kell látszani!")

esernyősEvezős 2011.12.13. 14:17:56

@togon: Nem gond, csak azért írtam ide, nehogymá' azt kárhoztassuk, akibe még szorult némi irónia, ahelyett, aki olyan sötét, hogy azt sem tudja, mi zajlott ebben az országban, de feszt elhisz mindent bemondásra!
(Bár igaz, ez utóbbi előfeltétel manapság egy orbánrabszolgánál!)

Virág et. 2011.12.13. 14:25:23

@evezős: Én az egész ügy kapcsán abból a nagyon optimista, mondhatni már-már naív és nyilván megdönthető vélelemből indultam ki, hogy Handó Tünde szakmailag amúgy megfelelő jelölt. Mindezek mellett is botrány az OBH vezetői kinevezése.

Terézágyú 2011.12.13. 14:27:47

Egy pillanatra nem nézek ide, és máris én vagyok ennek a Vidékinek a hivatkozási alapja...
Ejjj......................................

zrobasé 2011.12.13. 14:28:45

@Vidéki: "Hiller István pártpolitikus és miniszter is volt, a naccsos asszonyból mégis húsz évre legfelsőbb bíró lehetett.
Értelmetlen dolog a feleségétől rettegni, ha Hillerné naccsos asszonytól annak idején elfelejtettél rettegni. "

muhaha, wehehe, hihihi,hahaha, rotfl,lol, és minden ilyesmi dolog...

ennél jobban magadat égetni, már aligha lehet...

szánalmas netdroid vagy, SZÁNALMAS !!!

a két gyerekednek , mikor mesét olvasol, gondolom azt is valóságnak veszed... :D:D:D

esernyősEvezős 2011.12.13. 14:38:01

@Virág et.:
Az a helyzet, hogy a szakmaiságát sikeresen elfedi a szájernéság.
Valamint: akik ismerik, itt azt írták, emberileg sem egy szerencsés alkat.
Továbbá: erkölcsileg már ott elbukott, hogy belement ebbe az egészbe, így, ilyen módon és ilyen feltételek mellett.
Innentől sajnos ha ő maga mondjuk Herczeg Géza reinkarnációja, akkor is ott van a légypiszok az orcáján ....

Virág et. 2011.12.13. 14:46:29

@evezős: Szinte biztosan tárgyaltam nála. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy emlékszem belőle bármire is.

Virág et. 2011.12.13. 14:47:26

@Terézágyú: Késő, lavinát indítottál el. Holnap jön a Bayer vezércikk. :)

Terézágyú 2011.12.13. 14:51:10

@Virág et.:
vazze...
ez is a gyurcsány meg az elmúlt nyócév hibája....

Vidéki 2011.12.13. 14:53:48

@togon:
Te hazudod, hogy Hiller felesége volt 20 évig (!!) a főbíró.

A Legfelső Bíróság bírája nem lehetett?

Oda nem fél évre neveznek ki embereket.

Pontosan mi most Hillerné munkaköre?

Mondd meg, ha tudod!

esernyősEvezős 2011.12.13. 14:54:54

@Virág et.: Nem voltál elég figyelemmel feléje ... a képeket elnézve pedig figyelemreméltó jelenség!
:-)

esernyősEvezős 2011.12.13. 14:57:20

@Vidéki: Kicsi rabszolga!
Pillogjál felfele egy picinyt, oszt láthatod, hogy Hillerné asszony ugyan doktor, de pedagógiai ... Legközelebb figyelj jobban az oktatáson, mert ugrik a karácsonyi pénz!
(Mielőtt valamire ráugrotok, nem árt tájékozódni!)
:-D)

Vidéki 2011.12.13. 15:03:26

@Terézágyú:

Nagyot csalódtam benned!

Olvassuk el Terézágyú 2011.12.13. 08:53:06 kommentjét, miszerint:

„Bezzeg amikor Hiller István feleségét kinevezték húsz évre legfelsőbb bírónak, akkor nem szóltak egy szót sem!!!!!!!”

Hová jutott el ez a világJ

Már Terézágyú kommentjeiben sem lehet megbízni!

Terézágyú 2011.12.13. 15:04:03

szelidkommando.blogspot.com/2011/07/nekem-egy-ironia-neked-egy-olvasonia.html

"...ahogy Steve Martin, mint Charlie mondta a Roxanne-ban: idézőjelesen beszélek. Ha valaki esetleg nem látta volna a filmet: Az egész Cyrano de Bergerac történetére épül csak mai köntösben, illetve néha köntös nélkül. :) Steve Martin Cyrano, vagyis Charlie, Daryl Hannah pedig Roxane, vagyis RoxanNe. :)
Első találkozásukkor Roxanne meztelenül áll a bokorban, Charlie pedig kérdezi: "Hozzak egy kabátot, vagy valamit?" Mire Roxanne: "Neeeem, írtóó jó itt pucéran állni a hidegben." Következő jelenet: Roxanne a bokrok mögött ugrál továbbra is meztelenül, Charlie a járdán megy. Roxanne kérdezi: "Nem talált kabátot?" Charlie: "Nem azt mondta, hogy nem kell kabát?" Roxanne: "Azt idézőjelesen mondtam." Charlie:"Jaaaa, vagy úúúgy. Na az itt nálunk nem szokás. Az emberek füvet szívnak, de idézőjelesen beszélni azt neeeeem. Utoljára én csináltam, '83-ban, de abbahagytam, mert untam, hogy bámulnak."

zrobasé 2011.12.13. 15:04:53

@Vidéki: TE hitted el, TE kérted számon, TE lovaltad bele magadat !!!

Szánalmas vagy !

múltkor tízszer tettem fel neked kérdést, egyszer sem válaszoltál

most HAZUDTÁL !

mikor a Janicsák idézetet irtad, HAZUDTÁL !!!

SZÁNALAMAS, HAZUG, BÉRDROID VAGY !!!

ha látnák a gyerekeid, miket művelsz itt munka simszó alatt, elszégyelnék magukat.

tartsd be a Biblia jótanácsát : NE HAZUDJ !

esernyősEvezős 2011.12.13. 15:07:26

@Vidéki:
Hejj, ne fokozd, ne fokozd ....!
:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Vidéki 2011.12.13. 15:07:41

@evezős:

Valóban, azt a hibát elkövettem, hogy készpénznek vettem, amit Terézágyú leírt.

Mi ebből a tanulság?

Az, hogy még Terézágyúnak sem szabad hinni.

Pedig olyan szimpatikus neve van.

A híres Teréz Anyára emlékeztet, akinek minden szavában bízni lehetett.

Terézágyú 2011.12.13. 15:14:20

@Vidéki:
"Az, hogy még Terézágyúnak sem szabad hinni.
Pedig olyan szimpatikus neve van.
A híres Teréz Anyára emlékeztet, akinek minden szavában bízni lehetett. "

És híres vagyok a jobbos elkötelezettségemről... :P

A nevem mellesleg inkább a Terézanyu-ra utal, illetve a rézágyúra, de értelmezni lehet úgyis, hogy "te réz-agyú!"
De persze ez nem rád vonatkozik, hiszen a réz ugye vörös...

hopp, várjunk csak: sárga is lehet...!
..............................................................................................

Lobster1978 2011.12.13. 15:15:25

@Vidéki: Ejjj vidéki vidéki... Pedig már komolyan azt hittem, hogy csiszolsz kicsit a kommentgeneráló algoritmusaidon. De nézd a jó oldalát, az már végképp bebizonyosodott, hogy nem lehetsz egy sima script, lévén azok nem lehetnek ennyire hülyék :D

Vidéki 2011.12.13. 15:16:35

@evezős:

Óvakodj Teréz ágyútól!

Rostáld meg minden szavát amit leír!

Szövegeinek valóságtartalmát talán csak Sherlock Holmes lenne képes feltárni sokéves vizsgálódás után.

esernyősEvezős 2011.12.13. 15:16:42

@Vidéki: Tudod, az ember mielőtt reagál valamire/bármire, ha nem biztos a dolgában, utána néz.
Namostan: ha mégsem, akkor biztos a dolgában: Hiller felesége biztos, hogy főbíró volt valamikor - vagy tán még most is az - gondolja és rákontráz.

A hivatkozott hozzászólás ironikus, túlzó voltát MINDENKI levette, mert mindenki TUDTA, hogy Hillerné dr. Farkas Julianna nem jogász (hogy micsoda pontosan, azt persze bizonyára kevesebben).
Ennyi.

Virág et. 2011.12.13. 15:19:16

@Vidéki: Egy wikipédia keresés kiadta. 15 mp.

csárli hárper 2011.12.13. 15:39:00

hagyjátok szegény vidékit, "az a baja hogy sokat volt vidéken, nem fejlődött ki az agya..." :)

Vidéki 2011.12.13. 15:40:16

Valóban megállapítható, hogy Hillerné, Dr. Farkas Julianna
Dékán-helyettes, Intézetvezető, Tanszékvezető
Tanár, tudományos referens
PhD közvetlenül férje, Hiller István (2006 és 2010 között oktatási és kulturális miniszter) alatt dolgozott, a jogtudományokat messze elkerülve.

Virág et. 2011.12.13. 15:46:56

@Vidéki: Ja, ja. 98-ban pedig Orbán alatt nyert felvételt a doktori iskolába, amit nem átallott summa cum laude elvégezni.
Összeesküvés van itten, csak azt nem tudjuk hol.

Szerintem mára befejezheted.

Vidéki 2011.12.13. 15:52:22

@evezős:

Írod: "Tudod, az ember mielőtt reagál valamire/bármire, ha nem biztos a dolgában, utána néz."

De gondolj bele, ha valakinek ilyen jó neve van, mint Terézágyúnak, akkor az ember rögtön Teréz Anyára asszociál, akit boldoggá is avattak.

Kalkuttai Boldog Teréz , a Nobel-békedíj (1979) és számos magas kitüntetés tulajdonosa, aki Kalkutta szegényei között végzett áldozatos munkájával az egész emberiség elismerését kiváltotta.

Vidéki 2011.12.13. 15:55:44

@Virág et.:

Írod: "Összeesküvés van itten, csak azt nem tudjuk hol."

Ne mondd már, hogy "Az ellenség keze, megint betette a lábát"!

Lobster1978 2011.12.13. 16:18:29

@Vidéki: Írod "De gondolj bele, ha valakinek ilyen jó neve van, mint Terézágyúnak, akkor az ember rögtön Teréz Anyára asszociál, akit boldoggá is avattak."
Az EMBER akkor általában nem egy nicknév alapján veszi relevánsnak az adott hírt. Főleg nem egy olyan EMBER akinek többéves netrutinja van. Ezért hihetetlen, hogy te a 3000+ hszeddel és a sokéves netes pályafutásoddal még mindig az algoritmizált válaszadás módszerével dolgozol. Ráadásul baromi unalmas hogy állandóan irreleváns okosságokkal és a témába nem vágó idézetekkel próbálod terelni a témákat. Amit te csinálsz az egyszerű: tényként próbálsz beállítani feltételezéseket, majd amikor kiderül, hogy nincs igazad akkor tereled a témát. Na meg persze elég sokat hazudsz is :D

Vidéki 2011.12.13. 17:16:25

@Lobster1978:

Tudod mit?

Ne foglalkozz velem4

Ironfist 2011.12.13. 17:17:59

@Vidéki:
HAZUDSZ, VIDÉKI, HAZUDSZ! MINT MINDIG, CSAK FIDESZELNI TUDSZ (= HAZUDNI)!

@Lobster1978:
Na igen, mondtam már, hogy ezzel nem lehet szót érteni, mert ő nem érti az érveket, az ember meg nem érti,

Lobster1978 2011.12.13. 18:05:00

@Vidéki: Tudod mit! De igenis foglalkozok. Sőt, amikor éppen időm engedi bizony minden egyes hazug vagy félrevezető hozzászólásodra rá fogok mutatni. Pontosan azért amit képviselsz. Azért amiért folyamatosan másokat vádolsz, elítélsz és megtéveszteni próbálsz a hazugságaiddal és ellenőrizetlen - de tényként tálalt - kamuposztjaiddal. Azért ahogyan megbélyegzel embereket. Ahogy ítélkezel, lehülyézel és sértegetsz bárkit a modorosnak vélt hszgeneráló algoritmusaiddal. Azért, mert hiába ismétled a hazugságokat és hiába próbálod terelni a témát, egyre többen vagyunk akik felemelik a szavukat - és talán egyszer a kezüket is végre - azok ellen amiket te képviselsz.
Ironfist már elkezdte a munkát és igaza van. "Az igazságot ismételni kell, mert a hamisságot folyton szajkózzák!" Ahogyan Goethe is mondotta.

mh1973 2011.12.13. 18:14:53

Szépen virágzik a fityisz-"jobbik" mutyi, ma is bebizonyították! :((((((((

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.12.13. 18:59:30

Ímé, a "magyar" "politikai elit" mindennapjai:
"A tárgyaláson lejátszott telefonbeszélgetésben Gál ismételgeti, hogy "kilövési engedély van, de nagyon" (...) "a nagyfőnöktől", és Hunvald kérdésére megerősíti, hogy a "legnagyobbtól", "ezért beszélni kéne" vele.
A telefonlehallgatásról a tárgyalás szünetében egyes vádlottak azt mondták újságíróknak, hogy az ilyen megfogalmazásoknak nem érdemes különösebb jelentőséget tulajdonítani, politikusok között mindennaposak az ilyen beszédfordulatok vagy éppen az a téma, hogy mikor indul ellenük eljárás, mikor tartóztatják le őket."
www.origo.hu/itthon/20111213-a-lehallgatasi-anyag-lejatszasaval-folytatodott-a-hunvaldugy-targyalasa.html

Politikusok között. Mindennaposak.
Kurva anyjukat!

kej 2011.12.13. 19:21:52

@kifordított nagyanyó: elszomorítottál. nem tudtam a dallas meccs eredményét. konkrétan szinte ezt az egy meccset kellett volna még behúzniuk a wild cardért:(

Meridian74 2011.12.13. 20:12:56

@ezamagyarvalóság: De az a helyzet jelenleg sem fügetlen bírók hozzák a döntéseket, hanem a vérkomcsik jóhaverjaik, mivel ezek a vérkomcsiknak köszönhetik a pozícióikat, egyáltalán az állásukat is.
Nyilván nem fogják elítélni a gyurcsány-féléket, mert utána saját magukat is lecsukathatnák.

Na ezért kell mindenképpen ezeknek menniük, és tök mindegy ki jön helyettük. Az illúzió jelenleg hogy majd olyanok is jöhetnének akik nem függenek senkitől sem. Ilyet abszurdisztánban nem fogsz találni. Akkor legalább legyen némi hasznuk is, rendezzenek egy kis aratást a komcsik között, mert az nagyon elmaradt '89-ben; és ennek eredményét meg most éljük meg, de nagyon.

Meridian74 2011.12.13. 20:16:49

@Ironfist: én erre csak annyit mondok: ha a demokrácia nem tetszik, akkor csak pofázhatsz ellene, de úgyse fog semmi sem történni. Ez van most.

A diktatúra ellen, ha nem tetszik, fellázadhatsz és lesz tényleges változás. Ha más nem, pár mocskos alak ténylegesen fűbe harap, és mások veszik át a helyüket, de legalább nem röhöghetnek a pofánkba miután fűbe haraptak.

Lobster1978 2011.12.13. 20:38:59

@Meridian74: "De az a helyzet jelenleg sem fügetlen bírók hozzák a döntéseket, hanem a vérkomcsik jóhaverjaik, mivel ezek a vérkomcsiknak köszönhetik a pozícióikat, egyáltalán az állásukat is.
Nyilván nem fogják elítélni a gyurcsány-féléket, mert utána saját magukat is lecsukathatnák."
Igazad van, kicsit sok a komcsi a hatalomban. Eltűnhetnének végre a "bevallottan" szegfűsökkel együtt...

A Fidesz Kommunista Párt, és az Orbán-kormány tagjainak kivonatos (!) névsora (csak a legbefolyásosabbak, az egyszerű képviselők nincsenek benne)

Dr. Hoffmann Rózsa - MSZMP tag
Mikola István - Hazafias Népfront, elnök
Deutsch Tamás - KISZ titkár
Orbán Viktor; - Gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár
Kövér László - KISZ titkár, és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága és az alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
Pozsgai Imre - MSZMP KB tag
Szűrös Mátyás - MSZMP KB tag
Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök
Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Chikán Attila - MSZMP tag
Pokorni Zoltán - MSZMP tag
Pintér Sándor - MSZMP titkár
Fónagy János - MSZMP tag
Vonza András - MSZMP tag
Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr
Varga Mihály - KISZ titkár
Demeter Ervin - MSZMP tag
Nógrádi László - MSZMP tag és III/3-as ügynök
Katona Kálmán Közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter 1990 előtt MSZMP tag.
Turi-Kovács Béla Ligetvári utódja 1990 előtt MSZMP tag
Hámori József Nemzeti Kulturális Örökség minisztere1998-2002, 1990 előtt MSZMP tag
Torgyán József 1998-2002 Földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter 1990 előtt a III/III ügynöke.
Boros Imre Torgyán utódja 1990 előtt az MSZMP-titkára III/2 ügynök D-008 = 1990. március 31-ei hatállyal a szolgálat nyugállományba helyezte.
Harrach Péter - MSZMP tag

kormányzó 2011.12.14. 07:10:08

" Az Űr, a legvégső határ! "

A Nemzeti fidesz-kádéjempíí, még csak a fasizmusnál tart.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2011.12.14. 09:53:09

@Lobster1978: Ezen csak valami buta proli lepődik meg. Értelmes, tájékozott ember tudja, hogy a fidesz-mszp-szdsz-lmp teljesen egykutya, kommunista-cionista faszfejek pártja. A soros pénzen kiképzett orbán-kövér tengellyel az élen.
Ezért kellett volna rendszerváltás, forradalom, akasztás.
Gyáva népnek nincs hazája.

2011.12.14. 12:10:46

BREAKING NEWS: Elfogyott a kétharmad! De már az eccerű többség is! 39%-on áll a fidesz: www.origo.hu/itthon/20111214-ipsos-a-fidesz-ma-mar-videken-gyengebb-mint-a-fovarosban.html

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.12.14. 13:13:41

@Hörömpő Töhötöm: A fideszes közvéleménykutatók szerint meg még mindig meglenne a kétharmad. Valaki itt ordas nagyot hazudik. :)

Majd a következő ikszelésnél meglátjuk, reméljük makulátlan tisztaságú választás lesz.

Virág et. 2011.12.14. 13:20:24

@Valahol Máshol: Abszolút. Ha a bírósági, ügyészségi és a többi hatalmi ágat érintő változtatásoknak megfelelően alakul a választási törvény is (és nagyon így látszik), akkor már csak az a kérdés, hogy Orbán melyik barátja vagy párttársának családtagja fogja ezt garantálni. Nyilván rendkívül magas szakmai színvonalon és teljesen elfogulatlanul és a szocik is csak ezt csinálták, azért lett az jobboldali képviselő Bakából LB elnök vagy Sólyomból köztársasági elnök, illetve ezért nem engedték a 2/3-uk birtokában, hogy az AB dönthessen a Bokros-csomagról pl. ... azaz illetve mégicsak engedték, meg is semmisítette a nagyját.

Eh. Zavaros világ ez, csak Vidéki és tsai látnak tisztán. Nyilván a gondolkodási képesség teljes hiánya és a vallásos rajongás Viktor felé a kulcs.

Lobster1978 2011.12.14. 13:40:01

index.hu/belfold/2011/12/14/polt_szabad_kezet_kap_a_birosag_kivalasztasaban/

"Egy új módosító javaslat szerint a legfőbb ügyész az illetékességi szabályt átlépve bármelyik ügyben ott emelhet vádat, ahol akar. Ezt a döntést egyedül a tegnap megválasztott új igazgatási vezető, Handó Tünde bírálhatja felül."

Kétszeres biztosítás, hátha Poltot le tudják váltani? :)

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.12.14. 16:24:57

@Virág et.: Szerencsére ők kéretlenül is vállalják a feladatot, hogy narancsos derengést hozzanak a sötétségbe.

A választás nagyon kemény lesz, akkor fog ám ezerrel pörögni a propaganda. Össztűz mindenre és mindenkire akinek a gerince helyén nem narancszselé folyik. Ráadásul egy esetleges vereség után indulna csak be igazán az évtizednyi hosszúságra bebetonozott káderek aknamunkája. Aki bevállalja a fidesz utáni kormányzást az aknamezőt vállalja be. Láthattuk az előző ciklusban, semmi sem szent, ha kell mindent romba döntenek csak a hatalom az övék legyen ismét.

@Lobster1978: Szerintem ez csak egy tipikus komcsi túlbiztosítás. Mi van akkor ha Poltnak megszólalna a lelkiismerete? Kizárt, de azért nem baj, ha a pártalapító nejét odatesszük a feje fölé.

Canis Lupus (accordhecsi.blog.hu) 2011.12.14. 17:08:55

Bibó-szakkollégiumban micsoda orgiák lehettek...

Virág et. 2011.12.14. 21:38:03

@Valahol Máshol: Ez így igaz, ahogy leírtad. Ezért nagyon szánalmas, amikor az ún. jobboldali megmondóemberek, újságírók és/vagy akár egyszerű kommenterek bőszen tapsikolnak a szépen restaurált Kádár-rendszernek.

Fordított ország a miénk. Nálunk a baloldal a nagytőkéseké és jobboldal a neo-kommunistáké.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.12.15. 01:40:48

Ott fenn azon a fényképen, azok a Szájerék?
Nagyon hasonlítanak. Ezek nem testvérek?
Olyan vérfertőzés-gyanús. Bár ezeknél divat az ilyesmi. A vagyon miatt.

Ironfist 2011.12.15. 01:59:39

@Lobster1978:
Na igen.
" A kormánypártot a szavazásra jogosultak 18(...) százaléka támogatja."

KÉT-HAR-MAD! KÉT-HAR-MAD!

2011.12.15. 09:15:10

Tudom hogy az érintettek olvassák a VB-t, ezért lenne egy kérdésem:

-vajon miért van az hogy ebben az országban dúl a "demokrácia", miközben-- nem egy fidesz szimpatizáns ügyvéd, aki ismeretsége folytán , az egyenlőbbnél egyenlőbb--fideszes ismeretségeire és kapcsolataira hivatkozva--embereket félemlit meg.
Teszi mindezt akkor, amikor kárt okoz másnak. Ez lenne a hires demokrácia?

Azt eddig is tudtam hogy "abszolut " igazság nincs.
Azt is tudom hogy igazságszolgáltatás sem létezik.
De hogy már a jogszolgáltatás is megszünt, azt nem hittem volna--ha nem tapasztalom.
Igy háta demokráciának csufolt intézményrendszerbe és ugy általában az igazság-jogszolgáltatásba, a törvény előtti egyenlőségbe vetett hitem elszállt.

Mert ahol a törvényeket értelmezik , érdekek szerint magyarázzák és nem betartatják--nemre, korra, pártállásokra és beosztásra való tekintet nélkül-- az nem demokrácia és nem jogállam!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.12.15. 18:22:15

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Nahát! Eszembe nem jutott volna az elkövető származása.....

Blogger Géza 2011.12.15. 18:53:03

@fakopács: Felhívom a figyelmedet az értő olvasás használatára, mielőtt ostoba és szánalmas módon káromkodásokba menekülsz, idézem ez eredeti hozzászólásomból:"vagy erősített meg" (gyengébbek kedvéért: 1995)

Blogger Géza 2011.12.15. 19:03:21

@Virág et.: Nem hiszem el, hogy olyan buta lennél, hogy azt komolyan elhidd, egy szervezet teljesítményének semmi köze ahhoz, hogy azt ki vezeti. Ennyi erővel el lehetne zavarni az összes sztáredzőt, menedzsert, karmestert stb. Kifogásokból mindig van elég, de pont elegük van az embereknek a kifogásokból, és teljesítményt várnak el, ezt a szemléletet eddig az igen tisztelt bírói karból eddig pont leginkább Handó Tündénél tapasztaltam:

"Szemléletváltozásra van szükség a bírósági igazgatásban, át kell lépni végre a XXI. századba - mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöki posztjára jelölt Handó Tünde az MTI-nek pénteken."

És konkrétabban:

"A jelölt elmondta, hogy megválasztása esetén nagy figyelmet fordít majd az egyes régiók közötti arányos ügyteherelosztásra,"

galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=106420:uj-birosagi-vezetk-hando-tuende-szemleletvaltozasra-van-szuekseg-a-birosagi-igazgatasban&catid=76:hazai-vonatkozasu-hirek&Itemid=113

Blogger Géza 2011.12.15. 19:07:11

@Kandabula: "Anyám! A bírói társadalom az nem "egy munkahely".

Nem-e? Akkor bizonyára nem kérek fizetést sem a munkájukért (az én adómból), ebben az esetben persze nyugodtan elkávézgathatnak, de amíg ez nem így van, addig az igenis egy munkahely. Pont az ilyen feudális szemléletmódot kéne kiirtani az igen tisztelt bírák fejéből.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.12.16. 10:33:22

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: ekkora állkapoccsal? Szerintem ez őt egyáltalán nem zavarta, ha érted, hogy mondom.

süti beállítások módosítása