Skip to content


       Szűrés lista

Pontot az i-re

Kedden adott Varga Mihály egy hosszabb interjút az Origo-nak:
"A magyar kormánynak tehát a következő hetekben-hónapokban három szereplővel kell valamilyen kiegyezést kötnie. Az egyik az IMF, hogy egy biztonsági háló legyen körülöttünk. Meg kell állapodni a Bankszövetséggel is, hogy a bankszektor meg tudja tartani a finanszírozó képességét és a gazdasági növekedéshez, a beruházásokhoz legyenek vállalati hitelek, valamint kalkulálható legyen a végtörlesztés hatása. Harmadikként pedig kompromisszumra kell jutni a Magyar Nemzeti Bankkal is, mert a monetáris politika nem szakadhat el tartósan a fiskális politikától. Ha a két rendszer disszonánsan működik, akkor abból előbb vagy utóbb baj szokott származni. A jegybanknak, és kisebb mértékben a kormánynak is gesztusokat kell tenni, olyan kompromisszumra kell törekedni, ami a monetáris politikát is érdekeltté teszi abban, hogy segítse a kormány növekedési terveit."

Szerda este azonban az Alkotmányügyi Bizottság benyújtott az új alkotmány átmenetei rendelkezéseit tartalmazó törvényjavaslathoz egy módosító javaslatot, ami alapján összevonhatják a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) feladat- és hatásköreit, ezek ellátására pedig egy új szervezet jöhet létre. Az új intézmény elnökét Schmitt Pál köztársasági elnök nevezné ki hat évre, a miniszterelnök javaslatára. A módosító alapján a két szervezet jelenlegi elnöke, Simor András és Szász Károly mandátumuk végéig az új szervezet alelnökei lennének.

A törvényjavaslatot az ügy súlyának megfelelően nyújtották be:
"A bizottság ülését csütörtökön sms-ben hívta össze a titkárság délután négy órára, de a napirendi pontokról nem tudták a képviselőket tájékoztatni. A módosító javaslatot ugyan Salamon László a bizottság elnöke jegyzi, de ő nem is volt jelen az ülésen, azt Cser-Palkovics András alelnök vezette le. A javaslatot másfél órás személyeskedésektől sem mentes vitában tárgyalták meg, majd a Fidesz és a KDNP képviselői megszavazták, a Jobbik tartózkodott, az MSZP nemmel szavazott, az LMP képviselője pedig nem volt jelen." - mesélte el Bárándy a hvg.hu-nak.
 
Másféle éve próbálják Simort kipaterolni az MNB éléről, és úgy néz ki, nincs más megoldás: ki kell szervezni alóla az MNB-t.

Igaz, az IMF előzetesen mintha valami olyasmit kért volna a kormánytól, hogy tartózkodjanak az unortodox lépésektől, így ezzel a lépéssel két fejet (Simor+IMF) is sikerül belenyomni a vödör kakikba, sajnos egy apró probléma van, hogy mindkettőjüktől segítséget és pénzt kér a kormány.
Múlt héten éppen Matolcsy jelentette be, hogy az MNB "eszközöket és forrásokat tud biztosítani ahhoz, hogy a növekedési terv megvalósuljon", sajnos erre az MNB rossz (=nemleges) választ adott. Nem kellett volna ...

Sajnos ez még így magában nem elég pofátlan, a Fidesznek még ezt is sikerült átugrania, mikor megindokolták:
"Az előző kormányzati ciklus során rossz irányba változó pénzügyi felügyeleti rendszert – amely egyrészt hagyta eladósítani az országot, másrészt hagyta, hogy a magyar családok százezrei adósságcsapdába kerüljenek – újra átláthatóvá kell tenni, és ez a javaslat ennek az elvi alapjait teremti meg. Az elmúlt években a pénzügyi felügyeleti rendszer hiányosságaira és e hiányosságok korrigálásának fontosságára többször, többen hívták fel az akkor regnáló kormány figyelmét. Ennek ellenére semmilyen lépés nem történt.
Ezzel a javaslattal létrejön annak a lehetősége, hogy a jövőben egy, a jelenleginél erősebb és jobban működő pénzügyi felügyeleti rendszer működhessen Magyarországon. A jegybank függetlenségének megőrzése mellett - amely a rendszerváltás egyik legnagyobb vívmánya - nagyon fontos, hogy ez az esetlegesen létrehozandó új szervezet rendelkezzen mindazon beavatkozási lehetőségekkel/eszközökkel, amelyek alapján megakadályozhatók azok a sajnálatos események (pl. a családok és az ország eladósodása), amelyek az elmúlt évek során bekövetkeztek."

Mellesleg az MNB és a PSZÁF azért nem tudott hatékonyan közbelépni, mert erre nem volt jogköre, de persze nyugodtan rájuk lehet kenni, és tökéletes indok az "átszervezésre". Hatékonyság + Zemberek védelme, ezzel mindent el lehet adni.

Most már tényleg csak az utolsó simítások zajlanak a Nagy Művön:
Közmédia: megvan
Médiahatóság: megvan
Médiatörvény: pipa
Alkotmánybíróság: megvan
Állami Számvevőszék: megvan
Legfőbb Ügyész+ügyészség: megvan
Bírók nyugdíjazása, Baka eltávolítása: megvan
Szájerné Handó Tünde az OBH élére: megvan
Ombudsmanok kipicsázása: megvan
Új választási törvény: pipa
Iskolák, kórházak államosítása: megvan
Új alkotmány: megvan

Hát, nagyon úgy néz ki, hogy az új alkotmány nem azért kellett nekik, mert zavarta őket a "kommunista" alkotmány (miért is zavarta volna őket?), hanem hogy erre hivatkozva egy sor sarkalatos törvényt legyenek "kénytelenek" meghozni, hiszen az új alkotmány "kötelezi" őket erre.

Gyönyörűen ki van ez találva ... ne zavarjon meg senkit, hogy a Fidesz már "csak" 38%-on áll, nem hiába a legaprólékosabban kidolgozott törvényük az új választójogi törvény. Minden ki van számolva, nem lesz semmi gond, minden emberük be van betonozva 6-9 évre, a három ellenzéki párt meg egy vicc ...

A középkori agyműtét után feldughatunk egy közép-európia banánt a seggünkbe, oszt' csókolom.

És úgy néz ki, ha az örvény magával ragad, akkor onnan már nincs kiszállás: a mai friss hírek szerint a kétharmadban saját emberiekből álló már eleve kiherélt Költségvetési Tanácsot még tovább herélnék ... csak így tovább, egyenesen előre a lenini úton.

Címkék: fidesz mnb simor

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr633464236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2011.12.15. 12:58:54

@csizsikpizsik: "nagyon sokan nagyon sokat adtunk és nem kértünk sem hálát..."
Úgy látszik, kitört rajtam valami kommentelési kényszer: személy szerint igenis elvártam és elvárom a hálát a mindenkori politikusi gárdától és különösen az épp aktuális kormánytól, élén a miniszterelnökkel és gazdasági-pénzügyi főagyasokkal.
Ehelyett viszont én vagyok a per definitionem adócsaló kisgenyó vállalkozó, aki a karvalymultik mellett minden rossznak az okozója. Azt persze nem tudom, hogy akkor most mégis ki a fene tartja el ezt az országot az IMF-hitelen kívül?

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2011.12.15. 13:01:10

@zero: 35 miliiárd EURÓ? "Márpedig ilyen állat nincs!" Azt nem értik az emberek... A 300Ft-ot megértették, amit a pénztárcából oda kellett adni! Na azt már nem! Az én pénzem nem veszi el senki! ... shame.

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2011.12.15. 13:02:58

@Rettegő [ megbízott Bohócügyi Államtitkár]: ezt nem hiszem el... ezek tényleg egymásra lövöldöznek! Kikezdték egymást a nagy jólétben!

S.O.A. 2011.12.15. 13:07:55

@zero: Igen, engem arra emlékeztet, mikor a drogkartel vezetői belátják, hogy eljött az ideje, hogy a rend és a fegyelem fenntartása érdekében néhány katonájukat nyilvánosan ki kell végezzék... kalkulálható veszteség...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.15. 13:13:18

@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: Azért nem várok el hálát mert úgy gondolom egy jól működő államban magamért dolgozom, az adó amit pedig beszednek az
1 fedezi az eü, nyugdíj, támogatás kiadásokat és amelyekből egyszer-kétszer talán kapok
2 fedezi az általam is használt közdolgokat (köztéri világítás, út, közlekedés, stb.)
Nem akarok hálát az adómért, csak elvárnám hogy
1 ne lehetetlenítsen el a 1253698 darab adó bevallása, befizetése
2 nyomon követhessem mire megy el , lássam a felelősségteljes gazdálkodást.
De amíg az a helyzet hogy
1 megfejik azt a pár elég soványka tehenet akit érnek olyan bután, gőgösen ahogyan csak tudják és a takarmányát is elzabrálják majd felzabálják az aranytojást tojó tyúkot ahelyett hogy a tojásokból élnének szépen nyugodtan
2 és az "ingyen" tejet, takarmányt, csirkehúst szétosztogatják haverok/rokonok között, pár cafatot pedig az ingyenélő, rívó, megvezethető tömegnek
nem számíthatunk semmi jóra.
Az meg hogy potenciális bűnöző vagyok az adóhivatalban, a polgármesteri hivatalban, az IKEAban a pénztárból ellépve, a DMben a borotvaszeszek válogatása közben, a kereszteződésben ahol leint a rendőr karácsony előtt, a parkolóban ahol az automatáig sem tudok elsétálni büntetés nélkül (a sort folytathatjuk vég nélkül) szánni való.

Csigataposó 2011.12.15. 13:16:06

Eddig sosem irtam, mert ez konkretan tenylegesen retteges. De nekem van egy lazalmom, hogy a mostani demagog-"komunista"-nepparti kormany is elofog jonni a magszoritasokra nepszeruseg vesztesre valami brutal szavazatvasarlasos nepjoleti intezkedessel. Ha nem 3 hat 7 ev mulva ez pedig jelen komuikacio szerint deviza/eladosodas/lakhatas temaju harc lesz. A penzosztast megtartjak maguk fele, igy szavazok fele az ingyen lakast alanyi jogon minden prolinak cimu program lesz. Mivel jofele Kadari panelt minden hova programra kurvara nem lesz penz. Ezert en ezt osszekapcsolva latom valami hazafiassagi torvennyel igy a kulfoldi allampolgarok kulfoldon elo magyarok elkobzot lakasaiknak szetosztasa lesz a program (leginkabb haverok kozott), mert ehez sok proli meg tapsolna is. Es hosszu az ut idaig de minden ilyen lepesukkel egyre simabba teszik, hogy erre is mehessenek. ES szerencsere ez meg retteges azert a ma.nyup. penzek lenyulasa is elkepzelhetetlen volt meg ket eve es par honap alatt valosag lett....

Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2011.12.15. 13:16:10

@zero: szerintem más is van a háttérben. Ha valóban a fenti indokok lennének a valódiak és kizárólagosak, akkor a két ember már az adás másnapján repült volna.

2011.12.15. 13:18:21

@Kőmíves Kelemen: Köszi, értem. És amúgy hogy néz ki egy kinti cég üzemeltetése? Van ott valami könyvelő cég egy nagy közjegyzői meghatalmazással, aki mindent intéz helyetted, csak a számlákat kell neki elküldened? És mit kezdenek a HUF-os, magyar vállalkozók által kiállított számlákkal Londonban, illetve idehaza hogy könyvelik le a te GBP-ben kiállított számláidat?

@zero: 35mrd euro az szép summa, azért már érdemes harcba szólítani a 2/3-ot. Istenem, bár csak valami értelmes (profitáló) célra sikerülne költeni... de attól tartok, ez nem az az ország. A viktátor lesöpri a padlást, aztán két és fél év múlva visszavonul, és élvezi majd a boldog, békés családi életet, mi többiek meg éhen döglünk. :-(

@miva?: nono, Ceausescut is karácsony napján géppuskázta le a forradalom. ;-)

medvemellszobra 2011.12.15. 13:18:43

@Himpellér: HOFI: "Egyik marxista lövi a másik marxistát?" MAMA: "Tudod Géza, lakva ismeri meg az egyik a másikat."

Tanú: "Nemsokára vége, a maga haverjai már egymást jelentgetik fel."

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2011.12.15. 13:20:00

@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: Szabó László lezértnak tekintette az ügyet amikor amikor elnöki figyelmeztetést kaptak az "elkövetők", de Deutsch tovább kaparta, úgyhogy lépni kellett...

Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2011.12.15. 13:21:26

@csizsikpizsik: Na épp ezek miatt várok el legalább annyit, hogy szóban és írásban, rendszeresen megköszönjék nekem. Jelen minielnökünk úgyis állandóan dumál, mibe volna neki, hogy egy-két havonta odanyilatkozik, hogy köszöni a zsetont az itthonmaradtaknak? Mondjuk, egyre kevesebb ideje van rá. Angol barátnénk épp intézi a válását otthon, amint végzett, nejjel tűzünk hozzá közös céget csinálni, az itthoni meg majd szép lassan elsorvad.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.12.15. 13:24:52

@Hörömpő Töhötöm:
Természetesen van kint egy könyvelőiroda, aki a beérkező leveleket szkennelve továbbküldi mailen, és csinálja a bevallásokat, elszámolásokat. Nincs általános meghatalmazásuk, esetenként adunk nekik, ha erre szükség lesz. Bármilyen hihetetlen, Angliában nem basztat az adóhatóság feleslegesen, pláne mivel nem vagyunk ÁFA-körösek. (nincsenek különféle biszbasz adók, csak a nyereség ill. osztalékadó. Az adóbevallás is könnyen megtanulható, lényegében fel kell sorolni a bevételt és a kiadást, és kész. Egyszerűen működik évtizedek óta)
Mivel EU tagállam Anglia is, a kiadott és beérkezett számlák elszámolása ugyanúgy történik mint egy itthoni cégnél. A szerződésben lehet irni forintot, fontot, eurot, tökmindegy, a két fél megállapodásán múlik.

Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2011.12.15. 13:29:14

@Kőmíves Kelemen: Na ja, és úgy néz ki, Cameront is befenyítik otthon, az UK nem lesz jobban különutas, mint eddig volt.

DarthVader 2011.12.15. 13:30:39

www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/az-allamkasszaba-kell-fizetniuk-a-maganpenztari-tagoknak-is-364626

"További 48 milliárd forintot hoz 2012-ben, hogy a magánpénztári rendszerben maradó tagok a munkavállalói nyugdíjjárulékukat az állami kasszába fizetik. "

Kis hülyék, azt hittétek, ki tudtok bújni? Lószart. Ide a zsét, eddig bársonyos volt a hangom, de most már vége a játéknak!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.15. 13:30:51

@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: Mondjuk ebben is sok igazság van, ha már a nyugdíjasokkal naponta tud levelezgetni, nekünk tolhatnának egy e-mailt mondjuk. Az még pénzbe sem kerülne...gondolom Vidéki osztályán csak össze tudná dobni valaki egy fél nap alatt...

bög 2011.12.15. 13:31:05

@Himpellér: hogy őszinte legyek, soha nem tartottam semmire a csávót, de Deutsch ezzel az akciójával jelentősen nőtt a szememben. Lehet, hogy kicsit naiv vagyok...

Csigataposó 2011.12.15. 13:38:54

"...a növekedési tervet Matolcsy Gyögry elkészíti, és az működik, illetve ha jó állapotban éljük túl 2012-t, akkor erőteljes növekedési pályára áll az ország, fogalmazott a miniszterelnök. Szerinte az unióban rendelkezésre álló növekedési kerettervek nem működnének itthon, itt speciális növekedési terv kell..." Unorthodox, specialis mar megint! Istenem miert?

nemjogasz 2011.12.15. 13:39:34

Minden kész, jönnek jövőre a brutális megszorítások, csomagok, és a nép elégedetlenségének növekedésével párhuzamosan az első koncepciós perek is... Tanulhatna a vezénylő tábornok Putyintól, aki a választások tisztasága érdekében kamerákat akar a szavazófülkékbe tetetni...

nemjogasz 2011.12.15. 13:42:03

@Csigataposó: "ha jó állapotban éljük túl 2012-t, akkor erőteljes növekedési pályára áll az ország"
Szívesen látnék egy levezetést a szent jobbtól, hogy mégis miért. De számokkal, nem úgy, hogy "há majd elkezd növekedni, mert csak", ezt már eljátszották az "egykulcsos" adónál is. Dübörög is a gazdaság, eseténként alig tudok aludni a nagy dübörgéstől...

Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2011.12.15. 13:44:02

@bög: nekem egy Kishont Ferenc humoreszk jutott eszembe. Abban van szó egy kritikusról, mint olyan személyről, akinél, ha dicsér valakit, mindig érdemes utánajárni, hogy ezzel kinek akart ártani :)

2011.12.15. 13:44:40

@zero: ÁCSI! 35,771 milliárd euró? Az most tizedesvessző vagy csak tagolás? 35 771 000 000 000 vagy 35 771 000 000 euró? No csak mert előbbi esetben szőröstül-bőröstül kifér belőle az államadósság, és még marad is. :)

OÁFK 2011.12.15. 13:46:16

@Hörömpő Töhötöm: tizedesvessző... Nem Kínában vagyunk!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.15. 13:52:01

"Újságírói kérdésre a nemzetgazdasági miniszter elmondta, hogy 2012. január 1-től a magánnyugdíjpénztárban maradók munkáltatóinak a 10 százalékos munkavállalói járulékot az állami kasszába kell befizetniük"

Nagyon helyes, tőlem vegyél még el valamit, véletlen se nyúljatok az ingyenes utazáshoz, a MÁV, BKV mesterségesen felduzzasztott vízfejéhez, a sáska módra szaporodó minisztériumi léhűtőkhöz aki értelmes nickneveken itt osztják az észt, a segélyezési rendszerekhez, nyugodtan lopjatok még többet...Bazzeg, bazzeg, bazzeg...
(és még Villa lába is eltört, kurvaélet, szar nap ez a mai)

2011.12.15. 13:57:24

@Kőmíves Kelemen: A könyvelőiroda székhelyszolgálat is egyben? Mennyit kérnek ezért havonta? Honnan akasztottad le őket, internetről, vagy kirepültél személyesen, és kerestél egyet a helyi telefonkönyvben? És tényleg nincs semmi más basztatás, csak a nyereségadó? Ha mondjuk volna egy magyarországi telephelyed (mint ahogy nincs), akkor az után sem kellene fizetned iparűzésit?

gz 2011.12.15. 13:58:23

Ha nincs pénze a magyar államnak, akkor miért nem nyomtat?

bög 2011.12.15. 14:01:22

@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: igen, ezért mondom, hogy valszeg naiv vagyok. Mindenesetre kiállt egy ügy mellett a szokásos összezárás helyett, úgyhogy tőlem most jár neki az elismerés.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.15. 14:02:05

@gz: Ha nincs pénzed miért nem rajzolsz paintben?

gz 2011.12.15. 14:02:59

@csizsikpizsik: Mert nincs jogom hozzá.

2011.12.15. 14:02:59

@DarthVader: bruhahahaha, ez király! A NER-ből is kiírták magukat, és fizethetnek is. Na ez gyönyörű!

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.12.15. 14:06:17

@Hörömpő Töhötöm:
Székhelyszolgáltatást a bejegyző cég végezte, alapitással együtt 225 GBP. Az éves székhelyszolgáltatás második évtől kezdve 75 GBP/év, a könyvelésre majd kapunk ajánlatokat, most úgy látom 40 GBP/hónap az általános.
Csak a 20% nyereségadó van, évi 12 milla osztalékig. Felette bedurvul, ott már jobban megéri alkalmazottként kivenni a felettes részt fizetésként.

Egy cumi van a szlovák céghez képest: a bankszámlanyitáshoz ki kell utazni egyszer. De ezzel ráérsz akár a 7. hónapig is, ha csak kápés számlaforgalmad van addig (vagy semmi).
Elméletileg viszont a bankszámlához jár automatikusan 1-1.5 milla (ft) hitelkeret is, ezt szinte mindenki megkapja.

A telephelyről nem tudok nyilatkozni, hülyeséget meg nem akarok :)

Nekünk azért jobb az angol cég, mert én életem-ingáztam egy darabig ott, és hosszabb távú terveim vannak az angol nyelvterülettel (azaz szeretnék jobban, többet dolgozni külföldre). Ha csak a sima vállalkozásmenekités lett volna a cél, akkor lehet mi is Szlovákiába mentünk volna.

dr. Aullah 2011.12.15. 14:27:43

@csak_csendben: Ez tuti nem valódi. 2010-ben még talán elhittem volna, de ma már biztos, hogy ez kamu.

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.12.15. 14:46:27

@sárkányfő: nem véletlenül vették ki a nevéből a "köztársaság" szót.

Viktus 2011.12.15. 14:56:40

Orbán Viktor egyetértett ezzel az érveléssel. Szerinte a szerződés meghatározhatja Közép-Európa következő 20-30 évét, és ezért nagyon megfontolt, nagyon alapos mérlegelésre van szükség. „Most a magyar pálinka tüzessége helyett a cseh sör hidegére van szükségünk”
:D
-

Van külön szövegíró, aki ezeket a mondókákat költi Viktornak?

Viktus 2011.12.15. 15:01:05

@gz:

Az államnak sincsen ellenben pl. a Nemzeti Banknak van , és ezt már Gyuri bácsi is kinézte magának :D:P a MNB nem akart pénzt nyomtatni, mert az inflációt is gerjeszt biza.

dr. Aullah 2011.12.15. 15:01:58

@Viktus: Ezek ősi dakota közmondások.

gz 2011.12.15. 15:02:53

@Viktus: Szóval ha hitelt veszünk fel az nem gerjeszt inflációt?

Andreas91 2011.12.15. 15:05:07

@OÁFK: bemész egy osztrák bankba és csókolom.

Adam Landkvist 2011.12.15. 15:44:49

@Jurganov: Na pont emiatt a tudatlanság miatt tartunk itt: az MNB nem magyar??? MIvaaaaan? Minden állam nemzeti bankja állami tulajdon!!!!!

2011.12.15. 15:48:19

@Viktus: Dehogy, minden bohócjelöltet kiképeznek ilyenek kitalálására a Cirkuszművészetin. :-p

Adam Landkvist 2011.12.15. 15:52:14

HAHÓ! KÉTHARMAD! ILYENKOR HOL VAGYTOK???

Borenbukk 2011.12.15. 16:10:22

@gz: Nem. Ellenben ha penzt nyomtatsz, anelkul, hogy a megtermelt (es igy megvasarolhato) aruk es szolgaltatasok bovulnenek, akkor az egesznek az egyenlege nagyjabol az, hogy elbuktad a plusz penz eloallitasanak koltseget.

Lasombra 2011.12.15. 16:16:17

@Himpellér: épp most olvastam én is. van itt pénz, csak akarni kell.

a PFLA amúgy is a bögyömben van, hogy az összes Puskás-ereklyét oda harácsolta a törpe. a Honvédnak (Kispestnek) semmi közze hozzá, Öcsi köztudottan tősgyökeres felcsúti születésű és nevelésű volt, sőt a legnagyobb sikereit is ennél a klubnál érte el. sőt, a turizmus szempontjából is sokkal jobb, ha ilyen könnyen elérhető, központi helyen vannak kiállítva.

gz 2011.12.15. 16:19:08

@horváthferi: A FED nem az amerikai állam tulajdona.

@Borenbukk: 1. Miért nem? A hitel nem kerül bele a magyar gazdaság vérkeringésébe? Nem lesz több pénz a gazdaságban?
2. Szóval ha az állam építtetni akar mondjuk egy autópályát vagy metrót, akkor annak akár ki is nyomtathatná az ellenértékét? Hiszen ott a fedezet a pénzre, az új autópálya.

ketroot 2011.12.15. 16:21:33

@csak_csendben: @Virág et.:

A mandineren kommentelő OrangeOrder "paródiája" inkább. Az az arc viszont ilyeneket írogat vérkomolyan. Sőt elég sokan...

vomit 2011.12.15. 16:28:02

@horváthferi: nagyon sokba kerult egyeseknek, hogy ezt kepzeld. itt egy cikk, a cime szabad forditasban: A pofatlansag teteje: a magankibocsatasu penz
www.ilgiornale.it/economia/provocazione_quella_sovranita_moneta_mani_private/11-12-2009/articolo-id=406009-page=0-comments=1
"The Bank of Italy is by no means' the Bank of Italy, that is ours, the Italians, but a private bank, like other central banks including the European Union, which are owned by large banks, while taking deliberately misleading the people bearing the name of the State for which to produce the money."

drakulatúra 2011.12.15. 16:36:40

@Andreas91: már amelyik hajlandó magyarnak számlát nyitni, mert most a bécsi út végén is ferde szemmel néznek a magyarra, ha bankszámláért kuncsorog!

drakulatúra 2011.12.15. 16:43:18

Egyébként meg Magyarországot (is) külföldi hitelekből finanszírozzák, azaz a forintot is külföldi kötvények tartják fenn, amelyek olyan pénzen alapulnak, mint az USA-dollár, amelyet egy vegytisztán magánbank bocsát ki - úgyhogy lófaszt nem jelent a magyar (?!?) forinton a Magyar Nemzeti Bank jelzés, mert szó sincs sem magyarról, sem nemzetiről, sem bankról: vegyétek úgy, hogy a nemzetközi fináncvilág ebben a formában küld naponta jelzést nektek, hogy létezik és működteti a kamatszivattyút és a soha véget nem érő adósrabszolgaságot. Hát ezzel próbált meg szembeszállni OV és MGY - sajnos abszolút dilettáns és amatőr módjára. És ez utóbbival van a baj, nem azzal, hogy szembeszállt.

Borenbukk 2011.12.15. 16:59:18

@gz: 1. A hitelt vissza kell fizetni. Amit bepumpaltal a gazdasagba, azt rovidesen vissza kell fizetni, tehat ki is vonod.

2. Ha valodi gazdasagi teljesitmeny jon letre(az autopalyad javitja egyes teruletek elerhetoseget, ami noveli azok gazadasagi teljesitmenyet), akkor tulkepp igen. Ha csak valami Patyomkin-teljesitmeny, akkor csak komplikaltabb modon nyomtattal penzt.

Borenbukk 2011.12.15. 17:02:54

@vomit: Ez olaszul is ugyanakkora marhasag, mint mikor magyarul az MNB-rol irjak le.

gz 2011.12.15. 18:02:20

@Borenbukk: 1. Tehát a hitelfelvétel végülis deflációt okoz? Kivéve, ha nagyobbat növekszik a gazdaság, mint a kamat?

2. Maga az autópálya felépítése is már egy teljesítmény. Növekedik általa a gazdaság, nem?

jani888 2011.12.15. 18:25:52

Csak mi (magyar emberek ) nem számítunk semmit.Ugyanúgy ,mint a libás,a pszichopata vagy az egyszerű eszű alatt.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.12.15. 18:49:46

Mámostmééé'Nem azt monták,hogy készen állnak a kormányzásra? Tessék itt van!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.12.15. 21:06:14

@orbánmentesítő: Kicsit későn válaszolok, mert nemrég értem haza.

Ezt kérdezted: "@Jani haverja: "hogy az évszázadok óta tartó, történelmi alapokon nyugvó albán-magyar baráti kapcsolatot tovább erősítse"
Ezek szerint történelemből gyenge vagyok, tudnál segíteni ? :)"

- Hunyadi János - Szkander bég kapcsolata (Ha ez nem lett volna, most nem lenne a térképen olyan ország, hogy Albánia)
- Apponyi Geraldine, mint az egyetlen albán királynő
- Nopcsa Ferenc
- az I. Vh-ban az Osztrák-Magyar Monarchia felszabadította Albániát az olasz megszállás alól

És még sorolhatnám.

Mike36 2011.12.16. 07:06:30

Aztakurva

én Simor helyében lemondanák ha ezt meglépnék, ehhez a kutyulmányhoz én nem aszisztálnék

hej ha Rákosi Pajtás látná, mire jutott Orbán Pajtás, és még minidg él az Eszme, repesne a szíve

Mike36 2011.12.16. 07:16:28

A párttal, a néppel egy az utunk,
A jelszavunk munka és béke.
Mi kommunista ifjak indulunk,
Mert bennünk apáink reménye.

jól megtanulták a kiszben

Béla Bácsi 2011.12.16. 13:16:07

@Mike36: Mike! Elrontottad a "hejesírást": A "lemondanák" mellé az "aszisztálnák" illik!
Csak annyit még emellé, hogy ha teljesen debilis vagy és szemmel láthatólag az elemi dolgokkal nehézségeid vannak, akkor ne állj ide a büdös száddal bőgni a sorba! Ez nem Fradi meccs! Ehhez te hülye vagy, mint hajdú a harangöntéshez!
(Mentségedre: te sem vagy rosszabb, mint a cikkíró és a belezésbe belemámorosodott csőcselék ezen a fórumon. Ne én most szégyenlem magam, hogy ugyanazon a nyelven beszélek ezekkel az ember alatti lényekkel!)

Béla Bácsi 2011.12.16. 13:20:28

@horváthferi: "Na pont emiatt a tudatlanság miatt tartunk itt: az MNB nem magyar??? MIvaaaaan? Minden állam nemzeti bankja állami tulajdon!!!!!"
Istenem!
Mi van itt ma?
Elaludt a bolondok házában a portás?

Mike36 2011.12.18. 12:01:55

@Béla Bácsi: wow, Mester, bekekötöttél egy elgépelésbe!
A személyeskedő faszságiddal meg boldogítsd ivócimboráidat a helyi talponállóban

Mike36 2011.12.18. 12:02:44

@Béla Bácsi: de szerencsére te itt vagy, így már minden rendeben

Ironfist 2011.12.18. 13:09:52

@Béla Bácsi:
" Ne én most szégyenlem magam, hogy ugyanazon a nyelven beszélek ezekkel az ember alatti lényekkel!"

Senki nem kötelez rá téged, ember-aki-csak-zsidózni-tud.

vomit 2011.12.18. 22:20:12

@Borenbukk: a kognitiv disszonancia beszel beloled. nem tudod kezelni a vilagnezeteddel utkozo uj informaciot, helyette inkabb mindenkit hulyenek kepzelsz. ha egyszer sikerul ertelmezni, az ilyen lehull a halyog cimu musor lesz. probalj tajekozodni, amig van villany meg internet. megcafolhatod azt a regen elporladt mareknyi kedves embert, aki 140+ eve igy varta, hogy megszuless:
"Közben a lakosság túlnyomó többsége, amely szellemileg képtelen e
pénzrendszer működését felfogni, zokszó nélkül fogja elviselni a terheit."

Ironfist 2011.12.19. 08:00:36

@jani888:
".Ugyanúgy ,mint a libás,a pszichopata vagy az egyszerű eszű alatt."

Na jó. Egyszer már csak elmondja valaki nekem, hogy mi a fasztól "libás" a Bajnai? Ennyire gyökerek lennétek ti mind, akik így csúfoljátok? Név alapján gúnyolódni? Nincs mibe belekötni, akkor gyorsan a neve alapján kell valami - szerintetek - gúnyosat, és vicceset mondani? Hát bazmeg, gratulálok, a sekélyesség ha fájna, már belepusztultatok volna.

A másik meg, gondolom a pszichopata a Gyurcsány akart lenni, csak mert a fidesz (=hazugok bandája) egy időben arra hivatkozva akarta eltávolítani, hogy idegbeteg. Csak éppen, ha jól emlékszem, ez hazugságnak bizonyult (Hazugság? A fidesztől? DÖBB!) Sőt! Pont, hogy Orbán Viktor mániás depressziós tudtommal, így nem igazán értem az ellene felhozott ilyetén vádakat pont a fideszesek (=hazugok) részéről... Vagyis de, persze, hogy értem. Gyurcsány Ferencet meg kell ölni, minden téren porig kell alázni, és eltávolítani a politikától, mert Orbán Viktor Őszentsége kizárólag tőle fél az MSZPből, ahogy azt elmondta már jó régen. És miután semmi kirívót nem tett a többi kormányfőhöz képest, így bátran lehet állítani, hogy a fideszes (=hazug) propaganda csúnyán elérte a célját.

Béla Bácsi 2011.12.19. 13:04:31

@Ironfist: Rengeteg régi ismerős eltűnt innen, akikkel élvezet volt eszmét cserélni. Furcsa, hogy a lassú eltűnésükkel egyidőben előbújtak az ellendrukker, leplezetlenül idegenszivű emberkék. A magyar embereket és a magyar kormányt érő nyílt és orcátlan támadás (vagy helyesebben két "Trianon" utáni soron következő lerablás) bizodalommal tölti el gyáva sziveiket, hogy lehet, hogy mégis csak eljön megint az idejük. Tudjátok, az idő, ahol volt még pozíció, amiért nem kellett megküzdeni, mert a papa vagy a nagypapa partizánsága vagy párttagsága még szent volt és nem akartak mindenféle jöttment magyarok is érvényesülni...
Vasököl, kisfiam. ez terád nem vonatkozik. Te vagy az "Ernőke" a rendőrviccben. Te egy mindenki felett (bocsánat, ALATT) álló fröcsögő, gyűlölködő, hőbörgő, anarchista, koncepció nélküli ökör vagy.
Zero nagyot lendítene a blogja színvonalán, ha kinyomozná ki vagy és biztosítaná, hogy a kitakarításod után se ehessen ide vissza a fene valami más néven. Én a magam részéről mellőzöm a blogot (sok más társammal egyetemben) amíg ez a csőcselék virul itt. Más a pozitív, építő kritika, és más a demagóg sipákolás és kárörvendő ajvékolás!
youtu.be/pSWN6Qj98Iw

Ironfist 2011.12.19. 13:48:28

@Béla Bácsi:
Én vagyok a fröcsögő? :D Kacag a májam XD Megsúgok valamit: az, hogy zsidózol minden postban, és trianonozol, és idegenszívűzöl, és hazaárulózol, na AZ fröcsögés, és gyűlölködés. Aki meg ezen csak szánakozik, és nevet, szerinted még az a fröcsögő, és gyűlölködő? Gratulálok, tipikusan széljobbos mentalitás. :)

" Én a magam részéről mellőzöm a blogot "

VAN ISTEN! (Na jó, nincs ám, csak ezzel akartam kifejezni örmömet, hogy a hozzád hasonló hőbörgők nem jönnek ide többet. Sokkal békésebb lesz a légkör, az biztos.)

conv 2011.12.19. 14:26:44

"... mi a fasztól "libás" a Bajnai? Ennyire gyökerek lennétek ti mind, akik így csúfoljátok? Név alapján gúnyolódni? "

:))))))))))))))))))))))))))))))))))) ejj, te tök :)

Béla Bácsi 2011.12.19. 14:46:13

@Ironfist: "Én vagyok a fröcsögő?" Igen.

Ironfist 2011.12.19. 14:49:10

@conv:
Ez nagyszerű magyarázat volt, köszönöm. Bár mit is vártam? Értelmet? Pfff, ugyanmár...

@Béla Bácsi:

Béla Bácsi 2011.12.19. 14:49:49

@Mike36: "wow, Mester, bekekötöttél egy elgépelésbe!
A személyeskedő faszságiddal meg boldogítsd ivócimboráidat a helyi talponállóban "
Okké Májk szörtisziksz, áj vill dzsal tu dö talponálló nau! (Ju lájk? Libamáj frend?)

Ironfist 2011.12.19. 14:50:32

@Béla Bácsi:
" "Én vagyok a fröcsögő?" Igen."

Akkor fogadd újabb "fröcsögésem", Ember-aki-csak-zsidózni-tud. Szánalmas vagy XD

Meg különben is, nem úgy volt, hogy elhúzol már innen? Akkor menj, mielőtt felrobban a zsidózástól az agyad!

Béla Bácsi 2011.12.19. 14:53:57

@Ironfist: "Senki nem kötelez rá téged, ember-aki-csak-zsidózni-tud."
Ez meg a másik: szakadjál már le a zsidókról te szerencsétlenség! Annál sokkalta, de sokkalta bunkóbb vagy, hogy bárki is zsidónak higyjen!
Akkor meg, mit játszod itt az eszed, mint a farkas a lónak?
(Sima tanyáról felkapaszkodott "értelmiségi" -értsd: rendőrőrmester- a színvonalad, kár itt táncolnod a hattyú halálát gumicsizmában!)

Béla Bácsi 2011.12.19. 14:57:01

@Ironfist: Idézet kissé korábbról a kreténnek, akinek nincs fogalma, hogy a "fröcsögés" mit jelent.
Observe and learn:
"A másik meg, gondolom a pszichopata a Gyurcsány akart lenni, csak mert a fidesz (=hazugok bandája) egy időben arra hivatkozva akarta eltávolítani, hogy idegbeteg. Csak éppen, ha jól emlékszem, ez hazugságnak bizonyult (Hazugság? A fidesztől? DÖBB!) Sőt! Pont, hogy Orbán Viktor mániás depressziós tudtommal, így nem igazán értem az ellene felhozott ilyetén vádakat pont a fideszesek (=hazugok) részéről... Vagyis de, persze, hogy értem. Gyurcsány Ferencet meg kell ölni, minden téren porig kell alázni, és eltávolítani a politikától, mert Orbán Viktor Őszentsége kizárólag tőle fél az MSZPből, ahogy azt elmondta már jó régen. És miután semmi kirívót nem tett a többi kormányfőhöz képest, így bátran lehet állítani, hogy a fideszes (=hazug) propaganda csúnyán elérte a célját."

Béla Bácsi 2011.12.19. 15:05:38

@Ironfist: "Aki meg ezen csak szánakozik, és nevet,"... Ez is egy állandó szófordulatod. (Mondjuk az igaz, hogy hál istennek, nem sok van!) Mi a fenét jelent ez? Ki a f....szom vagy te, hogy mindenek felett állsz, látsz és itélsz?!
Gondolom ez: Feleés a fürdőszobában: "Jézusom, megvágtad magad?" Férj: "Neked csak Józsi vagyok!"
(Ja, a vicc előtti kérdés költői volt. Tudjuk a választ: egy túlkompenzáló, személyiségzavaros, krónikus kisebbségi érzéstől antiszociális, gyógyszerkezelés alatt álló egyén.)

Ironfist 2011.12.19. 15:05:42

@Béla Bácsi:
Awww, csak nem felhúztam az Embert-aki-csak-zsidózni-tud? Jaj, csak nem? Ugye nem haragszol nagyon? Gúnyolódj, és gyűlölködj továbbra is, széljobbos kis kurucka, attól még nem én leszek a fröcsögő kettőnk közül ;)

conv 2011.12.19. 15:07:15

@Ironfist: nincs mit magyarázni a matematikáról annak, aki nincs tisztában azzal, hogy mik a számok.
te tényleg azt hiszed, a neve miatt hívják libásnak? :)))))))))))))

Ironfist 2011.12.19. 15:10:08

@conv:
*sigh* Inkább szűröm ezt az accountodat is. Nem tudom miért kell kapásból gúnyolódni, pláne mindig, amikor ez az Ember-aki-csak-zsidózni-tud is folyton bejön.

Bye

conv 2011.12.19. 15:13:26

@Ironfist: :)))))))))))))) szarügy amikor szembesítenek azzal, hogy hülye vagy igaz? :)

Béla Bácsi 2011.12.19. 15:16:00

@Ironfist: Tudod mit?!... Egy nagy, cuppis puszi arra a kis okos homlokodra!

Ironfist 2011.12.19. 15:16:30

Tényleg ennyire nem fogod fel, hogy szűrtelek? Ne küldözgess üzeneteket, unom kitörölgetni ugyanis a levelek közül az értesítőket! Nem olvasom el, mit írsz, letojom ugyanis. Innentől kezdve, ha írsz, az pusztán trollkodás.

Ironfist 2011.12.19. 15:20:35

@Béla Bácsi:
Jaj, neee, most aztán tényleg megharagítottam a kiskurucocskát! Neee, most aztán meg fog keresni, és jól megver? Jaj, neee, hogy fogok tudni aludni így?

De leszek olyan jó fej, bár nem érdemled meg, de elárulom, téged is szűrlek innentől, Ember-aki-csak-zsidózni-tud. Unlak, már rég nem vagy szórakoztató. Úgyhogy leszel szíves nem írogatni te is, marha unalmas ugyanis kitörölgetni az értesítőket. Nyilván most mindketten szopkodjátok majd egymás faszát, milyen jól elbántatok a "fröcsögő munkásökölvasököl vörösbarommal", de tudod mit? Engedélyt adok rá nektek, csak röhögjetek, ha ti ettől élveztek el,nem érdekel.

Pápá! ;)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.12.19. 15:20:37

Egyébként én meg régebben azt hittem,hogy ez libanon miatt van,merthogy zsidó környék stb.
Bújtatott zsidózásnak gondoltam.:)) De a libák miatt volt minden.

Béla Bácsi 2011.12.19. 15:21:27

@Ironfist: Puszika neked, te kis méjdesz-nédécű rokker! (éjtelmicégi)

Ironfist 2011.12.19. 15:22:39

@Tigeri:
Ja értem. Tehát ezek még mindig azt hiszik, hogy azért, mert valaki öngyilkos lesz, amiatt egy személyben a miniszterelnök a felelős. Gratula. Ennyi erővel hívjuk Orbánt rokkantnyugdíjasnak?
nol.hu/belfold/sziven_szurta_magat_egy_rokkant_ferfi_a_nyugdijbiztositonal

conv 2011.12.19. 15:23:55

@Tigeri:
ironfirst: "... mi a fasztól "libás" a Bajnai? Ennyire gyökerek lennétek ti mind, akik így csúfoljátok? Név alapján gúnyolódni? "

sajnálom, de amikor valaki láthatóan semmit nem tud valamiről, mégis azokat, akik a témában ismeretek birtokában vannak, leócsárol indokként a saját ostobaságát hozva fel, nem bírom megállni, hogy ne röhögjem ki és ne tapossak bele:)

ez nem nagyképűség, csupán az ostobaság megfelelő szintű kezelése. az életben az ilyet leköpik, itt egyszerűen kiröhögik.

Béla Bácsi 2011.12.19. 15:26:00

@Ironfist: Jujj, bühühű! Ceggére vert az ovónéni a hülyegyereknek, dujcás. Nem lehet tovább randarílozni az udvajon! Cúna, kakás ovónéni!

Béla Bácsi 2011.12.19. 15:29:08

@Ironfist: Akkor még nem volt miniszterelnök, te moron! Ez még előtte volt (amikor te még mindig ágybavizeltél), amikor még bizniszmen volt. (Réges-rég! Annyit te nem is tudsz visszaszámolni!)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.12.19. 15:41:27

@conv: Ez van srácok.:)) De tényleg te vagy az?

conv 2011.12.19. 15:42:36

@conv: ezen nem tudok azért napirendre térni :) libanon... bújtatott zsidózás. :)))

rendesen bújtatott, elvégre is nem él tán egy zsidó sem libanonban 1973 óta :)

de ugye nem használtad fel politikai vitában eme ismereteidet érvként? :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.12.19. 15:59:07

@conv: Ááááá,nem így volt,csak meg akartalak nevettetni.:))))
Asszem a kurucon olvastam így.Ők meg állandóan zsidóznak.
Nem.Eddig ezt nem mondtam senkinek.

conv 2011.12.19. 17:16:03

@Tigeri: volt egy ilyen érzésem :)

süti beállítások módosítása