Skip to content


       Szűrés lista

A gyarmatosítók főhadiszállásán harcol Szegedi Csanád

A Vastagbőr különösképpen vonzódik a szürreális politikai performanszokért, nem is értjük, hogy miért, így a hétvégi Jobbikos tüntetés egy igazán finom csemegével indította el a 2012-es évet.

Kezdetnek mindjárt ott volt Szegedi Csanád, a Jobbik EP képviselője (01:52-től):

 

"Megszállók", "gyarmatosítók", "nagy orrú Barroso", volt itt minden, ami megmelegíti egy csüggedt jobbikos lekét a nulla fokban.

A Jobbik vezetői annyira EU ellenesek, mint amennyire Gyurcsányék a demokrácia megmentői, egyszerűen csak azt mondják, amit a szavazók egy csoportja hallani szeretne, és nem mondja nekik más. Ha lenne százezer szavazó, aki azt szeretné hallani, hogy a Hold sötét oldalán egy náci űrbázis van, akkor azt mondanák. + 1 szavazó = + 1 szavazat.

Szegedi Csanád szereplése viszont pikánsnak volt mondható, hiszen immár 2009 nyara óta dolgozik a gyarmatosítók központjában és veszi fel minden hónapban a fizetését euróban a megszállóktól. A saját munkahelyünk ellen tüntetni, EU-s zászlót égetni, majd faarccal besétálni az Európai Parlamentbe, "Hello, szia, szevasztok, hogy telt a hétvége?" - mindenképpen csodálatos.

Reméljük Csanád mindenről kér számlát, és eme állhatatos gerillamódszerrel kopasztja meg a nagyorrúakat!

- Az EP-képviselők havi bére nettó 6200 euró (1 953 000 HUF).
- Kapnak általános költségtérítést, a megválasztásuk szerinti tagállamban felmerülő költségekre (irodabérlés, telefon- és postaköltségek), havi 4299 eurót (1 354 000 HUF)
- Megtérítik az utazási költségeket: business osztályú repülőjegy, első osztályú vonatjegy vagy 0,50 EUR/km összegig személyautóval történő utazás esetén, bizonylat ellenében.
- Éves utazási költségtérítés, ha másik országba utaznak, mondjuk egy konferenciára: évi 4243 euró ( 1 336 000 forint).
- Napidíj a parlamenti munkáért: napi 304 euró (95 760 HUF), de csak ha aláírja a jelenléti ívet.
- Személyzetet, asszisztenst is finanszíroznak a gyarmatosítók, havi 21 209 euróból (6 680 000 HUF) kell kigazdálkodnia a bérüket, elméletileg ebből a pénzből a képviselő nem kaphat. Szegedi Csanád három asszisztenst is fizet ebből a pénzből.

Az önmaga paródiájába fulladó "zászlóégetést" pedig nem lehet elégszer megnézni.

Pár jó tanács kezdő zászlóégetőknek:

- Szerezzünk be egy jó minőségű vászonzászlót, amit előtte kezeljünk le benzinnel. A poliészter anyagú zászlókat kerüljük, mivel ez a francos poliészter elég nehezen ég, inkább csak olvad.
- Az éles performansz előtt próbáljuk el az egész jelenetsort, hogy hatásos és ütős legyen a zászlóégetés. Szerezzünk egy segítőt, aki tartja a vászonzászlót, gyújtsuk meg, a segítő lengesse az égő zászlót. Nem tűnik nehéznek ... vagy mégis az, Novák úr?
- Mindenképpen kerüljük el, hogy Zippo benzint spriccelgetünk a közönség előtt a zászlóra, mivel elég lehangoló látvány. Főleg, hogyha meg is örökítik az örökkévalóságnak, hogy egy országgyűlési képviselőnek ennyi esze van.
- Gondoljuk át még egyszer, biztosan szeretnénk-e zászlót égetni? Mivel a zászlóégetés általában 80-as IQ alatt és/vagy vallási fanatikusok körében menő cselekedet.


Heves vita a Jobbik vezetőségében az EU ellenes akciókról:

Címkék: eu jobbik performansz

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr153553700

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az önsorsrontás vége? 2012.01.16. 23:18:52

Senki ne igyon még a medve bőrére: egyelőre kérdésként kell kezelni, hogy Schiffer András hét végi hajótörése érdemi és tartós irányváltást jelent-e az LMP életében. Sokan remélik, hogy ez nem így lesz. Mindenek előtt Orbán Viktor  – de nem csak ő. Ja...

Trackback: Jobbik: Soha nem volt ekkora szükség az EP-képviselőinkre 2012.01.16. 14:51:02

A Jobbik szerint egy USA-hoz hasonló szuperállam létrehozására törekednek az EU vezetői, ami konzerválná Magyarország gyarmati helyzetét.

Trackback: Hol van Orbán Viktor és Pintér Sándor? 2012.01.16. 13:50:42

Hol volt ma a nagyarcú Pintér Sándor?Az operaházi demonstrációnál ott volt. De hol volt most? Vagy az arcosság csak addig tart nála, amíg tudja, hogy békés emberekkel áll szemben, ha fekete dzsekit és bakancsokat lát, akkor inába száll a bátorsága? Már...

Trackback: Szegedi Csanád magyarázzon az anyjának 2012.01.16. 13:50:23

Volna mit!Például magyarázza el neki, hogy ha ennyire gonosz ez EU, ha ennyire utálni való, akkor ő miért is dolgozik még mindig ott? Na, jó, van erre magyarázat. Azért, amiért Orbán Viktor KISZ titkár, Matolcsy György MSZMP tag volt. Belülről rothaszt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.01.16. 19:06:48

@Nikkkkk: kizsákmányoló multik? Muhaha! Úgy látszik, te nem dolgoztál még magyar kisvállalkozásban. :)

@stefan75: @jágör68: Hiány az van, német diplomásból meg angolból. ;-) Itthon is vannak ilyen "hiányszakmák", állások, amiket hónapok, évek óta nem tudnak betölteni. Nem azért, mert nincs rá jelentkező (45%-os munkanélküliség mellett mire ne lenne legalább száz?), hanem mert irreálisak a követelmények. És képzeld, nem vesznek fel rá a kazahsztáni népfőiskola esti tagozatán végzett, magyarul csak törve beszélő kiféle-miféle vendégmunkásokat. :-p

NevebenIs 2012.01.16. 19:12:47

@Őrült Ló Nagyfőnök: Mindkettőben. És ha választani kell akkor a multiból többet nem akarok.

Secnir 2012.01.16. 19:21:15

@Nikkkkk:
én speciel két multinak köszönhetem az egzisztenciámat, a kocsimat, és a családi házamat.
a maradék 8 állami vállalatnak és jó magyar kisvállalkozásnak legfeljebb a tapasztalatot köszönhetem meg.

stefan75 2012.01.16. 19:25:02

@Őrült Ló Nagyfőnök: Te már csak tudod, biztos te élsz itt...
Olyan jó, mikor Magyarországról osztják az észt, hogy itt semmit nem ér a magyar diploma. Ehhez képest kapkodnak utánunk.

kunzoo 2012.01.16. 19:29:32

@Enrico72:

Ja mert abban a csodás "keleti" (VSZ) ott aztán egyenlőség volt. Nézz Belorussziára, Ukrajnára és döntsd el mennyire egyenrangú partnerei egymásnak. Próbálnál meg ott orosz zászlóz égetni majd másnap Moszkvába menni pénzért:)))

Az EU nem tökéletes, aki vallásos annak gondolom egyértelmű kell legyen hogy nem lehet tökéletes világi hatalom. Aki tökéletességre vágyik, az a mennyországba vágyik:))

Mindenki annyit ér mint amennyije van......Valahol érthető a lázári gondolat, úgy látszik van benne valami.

delano 2012.01.16. 19:30:32

@zero: Nem volt most időm az össze kommentet végigolvasni, és lehet, hogy már valaki jelezte előtte (ezesetben sorry), de a Brian életés jelenet mintárjára már megszületett az EU-s változat. Lehet, hogy azt kéne belinkelni, bár az ékes angol nyelven van:

www.youtube.com/watch?v=lFyywfHbj3M

kunzoo 2012.01.16. 19:31:08

@Manatwork:

A leminősítést próbálta ezzel magyarázni, megalázó volt a cinizmusa.

Horizont 2012.01.16. 19:35:38

Úgy lett volna korrekt a Jobbik részéről ha nem csak azt üvölti, hogy ki az EU-ból, hanem azt is elmagyarázza, hogy mi lesz utána. Ezzel adós maradt. Igen az emberek többet vártak az EU-ba lépéstől, nagyot csalódtak és most erre rá kellett játszaniuk. Kellett? Lehet, hogy a radikálisabb szavazókkal nyertek most egy kicsit de sokkal többet veszítettek a zászlóégetéssel! Akik itt zero-t szidják, mert nem öleli keblére ezzel a történettel a Jobbikot, megkérdezném, hogy helyeslik -e a zászlóégetést?És ha ott "dolgozik" a képviselő úr akkor ne beszéljen ilyeneket, vagy ha igen akkor repüljön haza végleg onnan és mondjon le a kiugróan magas fizetésről is.
Én sajnálom a Jobbikot, többet vártam tőlük. És ezt bevallhatják magukban azok is akik rájuk szavaztak. Mindig mindegyiktől többet várunk.....magunktól is többet kéne!

2012.01.16. 20:04:01

@stefan75: én nem élek ott. De találkoztam már jópár alakkal, aki kiment nagy arccal, aztán amikor elfogyott a pénze, végül mosogatással kereste meg a hazaútra valót. :-p

@Nikkkkk: A multi is rém utálatos, elismerem, de legalább bejelent, kiadja a nyári szabadságod, és nem tizenkét óráztat. Magyar kkv 10-ből jó ha egy teszi ezt meg - pedig ez azért nem olyan nagy tett.

Grafithuszar 2012.01.16. 20:09:33

"A magyar társadalom minősítse le az EU-t egy népszavazás által"

Azt hiszem most összesz@rták magukat a félelemtől az a Elysée palotában, Merkel meg azóta is Orbán küszöbén sír azt kiabálva hogy Neeeeeee!

Viktus 2012.01.16. 20:12:24

A jobbik csak vergődik mióta beültek a jóba. A pártszervezet erősen leépült hiába az alacsony részvételi hajlandóság melletti jó adatok az aktivisták elkopnak. A párt elit , és csókosai elvannak a maguk kis világukban a sok milliók egymásnak osztogatásával miközben nem érzékelnek semmit az emberek problémáiból.
Ezt jelzi ez az elkeseredett akció is ...

jágör68 2012.01.16. 20:12:40

@Őrült Ló Nagyfőnök:
Jaja. Persze.
Azért nem hiszem, hogy pl orvos vagy mérnök esetleg építész vagy IT-s volt a történeted főszereplője.
A másik meg: profi nyelvtudás is kell, nemcsak a szakmai ismeretek- és ott azért sokan elbuknak.
Velem még sosem éreztették, hogy káeurópai csicska lennék- meg hát ugye mondjuk az általad istenített nyugati képzések eredményeként jópár szigetországi pl Németországot is olcsó káeurópai országnak hiszi. Vgay Svájcot.
Ilyen közegben a - régi, jó- magyar oktatással és egy kis IQ- val pár év alatt a fejükre is nősz- de ezt te honnan is tudnád..

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.01.16. 20:28:20

egy tökös újságíró bemutathatná hogy ez a majomszabású hogyan "nyomorog" a gyarmatosítók pénzén. vagyongyarapodás etc....

( mondjuk előfordulhat, hogy pár nemnáci egészséges fejbőrű csuklyás mélymagyar egy sötétebb utcában nemcigány módszerrel közrefogná azt aki ilyenek után kutatgatna )

Bee-zony 2012.01.16. 20:41:59

„Kinek kellett ez a balkáni banzáj?” – írtam az előző Jobbik vs. EU poszt kommentjében. Azóta megtaláltam kérdésre a választ. Összesküvés-elmélet következik: a Fidesznek kellett.
Amit ők akartak volna mondani, azt elmondatták a Jobbikkal, és így ugye Fideszék ártatlanok, és ők ott sem voltak. A felbujtást meg letagadják. Feltálalták ezt a téma-csalit, és a „hű de intelligens” Jobbikosok ráharaptak, és horogra akadva már szolgálják is a Fideszt. Azt a pártot, amelyik minden vele „egy gyékényen áruló” pártot vagy kinyírt, vagy bekebelezett.
Én 2010-ben az önálló Jobbikra szavaztam… amely 2 év alatt Fidesz-csatlóssá vált.
„Az ország kétharmada Jobbikos, csak még nem tud róla.” /VéGábor/
Mikor fog tudni róla? Amikor hivatalosan is megalakul a Fidesz-KDNP-Jobbik koalíció.
A Jobbiknak önálló kormányzói szerepe, az szerintem nem lesz soha; most játszották el.
Nem mintha belelátnék a szavazók fejébe, viszont nem tudok olyanról, hogy kormányzó párt vezetői zászlót égettek volna bárhol a világon. Képzeljük el, hogy Obama, Putyin, Netanjahu zászlót éget. Szerintem soha nem fognak lemenni ilyen utcai sudribunkó szintre, és elvi lehetőségként is legfeljebb az jöhetne szóba, hogy a zászlóégetés után bejelentenék, hogy ez volt a hadüzenet, és most indulnak a repülők és a tankok, és leverünk benneteket, mint vak a poharat.
A mutogatós gesztusok között ez a maximum, utána már a tettlegesség következik a sorban.
Kovács 123 János utcai császkáló megengedheti magának, hogy zászlót égessen, mert nem gyűjt szavazatokat, és ha százból százan bunkónak tartják, akkor mi van, semmi. Viszont ha egy politikust százból százan bunkónak tartanak, akkor elveszíti a választást. Ez a kis nagy különbség.

Másik: ha alakul egy normális párt, szerintem ne is menjenek be a disznóóllá alakult Országházba, hanem költözzenek pl. a Várba, vagy egy mások városba, és ültessenek be a té-házba egy kamera szemű, mikrofon fülű, hangszóró szájú robotot, mert az ott levő kétlábú laposkörmű biokártevők annyira fertőzők és halálosak, hogy egy levegőt sem szabad szívni velük.
Lehet hogy azért akarnak kilépni, mert az EU közölte velük, hogy nem EU-konform ez a disznóól?
ellenszek.nolblog.hu/archives/2011/03/31/Parlamenti_szemetkedes/

2012.01.16. 20:50:44

@jágör68: Kandós elektromérnököt is tudok mondani. Volt osztálytársam. Hat éve ment ki Dublinba, 138 helyen kilincselt, mire felvették - műszerésznek (kávéautómatát szerelni), egy olyan vállalathoz, amelyik akkor a tönk szélén táncolt, és már zárolva volt a bankszámlája, és nem fizettek neki, de a srác ingyen is dolgozott nekik, csak azért, hogy beírhasson az önéletrajzába valamilyen szigetországi munkatapasztalatot + referencia személyt. De ezzel sem ment túl sokra. Egy darabig még próbálkozott, de mivel sehova sem vették át onnan sem, megunta, és hazajött, és most egy kerekes kézikocsiról sört meg perecet árul egy közparkban. Volt osztálytársam, jóban voltunk, emailoztunk amíg kint volt meg minden, nem vetít.

pollucs 2012.01.16. 21:55:44

@csácumi: Túrkevén pár hétig laktam egy ilyen nevű utcában...baszatlanul...

Secnir 2012.01.16. 22:11:21

@csácumi:
"Még akkor is, ha van igazságmagva a posztoknak, de a hatásvadász, kommentgeneráló témaválasztás igencsak felülír mindent. "

ezeket a posztokat az élet írja...

Kis ember 2012.01.16. 22:33:01

@Atro:

Azt ugye tudod, hogy aki ilyen Zeizgeist-féle marhaságokkal jön, az az összes addigi mondanivalóját hitelteleníti? Ez régi kommentelő szabály. :)

@Őrült Ló Nagyfőnök:

Szóval szerinted nem dolgozik magyar kvalifikált munkaerő külföldön? Ja, egyébként le lehet akadni a diploma-mániáról. Külföldön ui. azt nézik, hogy mit tudsz. Az én diplomámra se volt senki kíváncsi, hanem megnézték, értek-e a dolgomhoz, aztán ennyi. És ahol dolgozom, ott az egyik legnagyobb megbecsülésnek örvendek, ez látszik az elhelyezésemen és a járulékos jogaimon, senkit nem érdekel, milyen országból jöttem. Otthon pedig a legutolsó konyhai mosogatóval egy szinten bántak velem.

Kosinva 2012.01.16. 22:35:52

"Miért lesz csőd ha kilépünk? Mert termelhetünk amit akarunk? Újraindulnak a cukorgyáraink? Ha az Eu nem, akkor majd megveszik ezeket az oroszok."

Látom ezt te nagyon végig gondoltad. Apró hiba, hogy most is ,bent az EU-ban, építhetünk száz meg ezer cukorgyárat (ezt az EU nem tiltja), illetve eladhatunk annyi cukrot külföldre (EU-n kívülre, pl. oroszoknak) amennyit akarunk. Egyetlen egy baj, hogy ha az oroszok most nem veszik, akkor miért vennék meg holnap a magyar cukrot?
Mellékesen: Az EU-ba irányuló termelésre vannak meghatározott kvóták, amit nem az EU vett el tőlünk, hanem mi adtuk el.
Ráadásnak egy tanulságos cikk: index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/10/cukorar/

Kosinva 2012.01.16. 22:38:29

@Enrico72: Lemaradt, de az előbbi hozzászólásomban a te mondatodra próbáltam válaszolni.

2012.01.16. 23:49:06

@Kis ember: Dehogynem dolgozik magyar kvalifikált munkaerő külföldön. Mosogatóként. ;-) Oszt járnak a magyar fórumokra osztani az észt, hogy nekik mennyire sikerült az élet meg a disszidálás, meg minden. ;-) Mint azok a szánalmas szerencsétlenek, akik 56-ban kiszöktek, aztán a nyolcvanas években egész évben arra spóroltak, hogy nyáron két hétre hazajöjjenek egy bécsi bérautóval, és az itt maradt rokonokat pukkasszák, meg 10 dollárosokkal alázzák meg: "vegyél magadnak valamit a dollárboltban." :) Na jó, a nagy számok törvénye alapján biztos van olyan is, akinek tényleg sikerült. De már itthon is javul a helyzet, múlt kedden példul bizonyítványmustra helyett velem is szabályos zárthelyit iratott egy reménybeli munkáltató. Hála istennek! Jobb szeretem az ilyesmit, mintha huszonéves kiscsajok tesznek föl olyan "okos" kérdéseket, mint hogy "és erről a tíz évvel ezelőtti munkahelyéről miért jött el alig másfél hónap után?" meg hogy "sorolja fel három jó és három rossz tulajdonságát" medve anyám, ez alapján akarja eldönteni, hogy felvegyen-e???

Walter Hartwell White 2012.01.16. 23:49:30

@Enrico72: Én most sem látok sok spanyol és portugál terméket a boltok polcain, lengyelt és szlovákot annál többet.

SvenH. (törölt) 2012.01.17. 02:06:15

ilyen a dajcstomi meg a kovacslacika is, oket itthonrol el kellett kuldeni mert itt utban voltak valakinek, viszont az erzekeny reszleteket nagyon jol ismerik

akkor ennyit a MAGYAR ERDEKEK hatekony kepviseleterol az EUban

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.01.17. 06:41:37

OFF:

Szerdán újabb üzemanyag ár emelés:
Ez annyit jelent, hogy ezidáig naponta átlagosan: 1.22 Ft-tal nő a benzin ára. Ha így folytatódik már nyáron 600 Ft lehet a literenkénti ára.

Úgyhogy mindenki.. ismétlem mindenki (EU, USA, IMF, világpiac, magyar kormány, Justin Bieber...stb.) BASZÓDJON MEG !

jágör68 2012.01.17. 07:26:36

@csabapayne:
De legfőképpen a MOL, ami ugye 500 milliárdba került nekünk- plusz 150 milliárd luxusprofit évente- a'la Orbán.
Ennyit a ZsOL hazaszeretetéről.
Valamit viszonozhatna ez a horvát miniszterelnököt- és még ki tudja kiket lefizető, korrupt, xar vállalat.

Virág et. 2012.01.17. 07:43:11

@Meleardil Eressea Iluvadan: Másokat vádolsz szűklátókörűséggel és az évtized legjobban mellément példáját sikerül felhoznod? Szerinted Szegediék "nem értenek egyet" az EP-vel vagy azt akarják, hogy Mo lépjen ki, azaz szűnjön meg az EP-i képviseletünk és ezáltal az EP Magyarországon?
A példád akkor lenne jó, ha az a bizonyos ember az APEH megszűnését szeretné, mert szerinte semmi szükség rá, nem kell adókat beszedni, minek, viszont aztán valahogy mégis ott kötne ki, mint revizor (és nem mint állampolgár ügyet intézni, mert Szegedi sem beadványokat írt az EP-nek, hanem ott dolgozik).

"Ezen az alapon akinek nem tetszik az aktualis parlament teljesitmenye vagy cselekedetei, az NE akarjon kepviselo lenni, mert az kepmutatas."

Szándékosan nem érted vagy csak csúsztatsz? Ha valakinek nem tetszik a parlament teljesítménye, cselekedetei, akkor az igenis akarjon képviselő lenni, jusson be és jobbítson rajta. Akinek ebből viszont az jön le, hogy akkor az egész parlamentet feloszlatni és helyette ne legyen semmi, az igenis képmutató, ha a harc közben azért felveszi az elnyomók milliót és vesz rajta, mondjuk poliészter zászlót meg Zippó benzint. Ha a Jobbik ki akar lépni, akkor kezdje magával: hívja vissza a képviselőit. Azzal hitelesebbek lennének. Ez így csak az, ami valójában is volt: szánalmas politikai performansz a társadalom legaljának, akiknél vevő ez az asztalcsapkodós stílus.

A számokkal kapcsolatban is tévedsz. Ez alatt a bejegyzés alatt is linkeltek be olyan forrásokat, amelyek nyíltan kimutatják, hogy Mo pluszos és messze van a nettó befizető státusztól. De azért csak hajtogassátok a "mi tartjuk el az EU-t" hülyeséget. Gondolom mi finanszírozzuk az egész világot, miattunk élnek jól a szemét kapitalisták.

jágör68 2012.01.17. 08:33:37

@Őrült Ló Nagyfőnök:
Nahát aki Írbe megy, az meg is érdemli- becsődöltek

csácumi 2012.01.17. 08:53:24

@pollucs:
Máshol nem találsz ilyen nevű utcát....és másfelé ismeretlen is ez a szólás.:)

@Secnir:
Ja, zero meg csak lejegyzi.:DDD

dr.schafranek 2012.01.17. 08:54:48

Gyengécske cikk, nagyon gyengécske. Tessék jobban odafigyelni és valódi vastagbőr-témákat lehozni.
Meg hagyjuk már ezt a Jobbik frusztrációt.

Köszönettel.

csácumi 2012.01.17. 08:55:59

@jágör68:
Neked nem rémlik valahonnan a kelta tigris nevű állat?
Tudod, rokona a pannon pumának...sajnos egyszerre pusztultak ki.:)

zx6zx 2012.01.17. 09:04:19

Nem tudom, linkelte-e valaki: (Szegedi Csanád válasza)

barikad.hu/szegedi_csan%C3%A1d_az_uni%C3%B3_z%C3%A1szlaja_nem_t%C3%B6bb_mint_diktat%C3%BAra_szimb%C3%B3luma-20120117

"- A jobbik három képviselőt delegált az Európa Parlamentbe. Ha ennyire ellenzik Magyarország EU-s tagságát, miért nem mondanak le a mandátumukról?

- Ha röviden akarok fogalmazni, akkor azért, hogy mindezt el is tudjuk mondani az EP-ben. Eltudjuk mondani azt, hogy miért nem jó hazánknak az Unió. Ha bővebben is kíváncsi a véleményemre, akkor azt kell mondjam, az Európa Parlament közel sem azonos az Európai Unióval. Hogy mást ne mondjak, az EP-ben helyet foglaló képviselők közel harmada EU ellenes. A Brit Függetlenségi Párt (UKIP) például azt a célt tűzte ki EP képviselői elé, hogy tegyenek meg mindent Nagy-Britannia kilépése érdekében. "

Viktus 2012.01.17. 09:11:35

@zx6zx:

Mindent meglehet ideologizálni. Persze érthető, hogy életében nem dolgozott máris egy hatos lottó az ölébe hullott elvan a jóban.

2012.01.17. 09:11:59

@jágör68: Akkoriban még nem csődöltek. Mintaállam volt.

2012.01.17. 09:26:00

Egy volt a zászló - Játék a tűzzel

„…kivezényelték az utcára ellentüntetni azokat a „békés demonstrálókat”, akik akkor is szét tudták verni a pesti belvárost, amikor ott nem is voltak velük szemben mások, „csak” a rendőrök. Mire megy itt ez a rossz játék?”

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1463_egy_volt_a_zaszlo_jatek_a_tuzzel

Sátán meg a Jocó 2012.01.17. 09:36:41

Kedves zero,

ugye a poszt megírása előtt nem tájékozódtál arról, hogy hény euroszkeptikus képviselő ül az EP-ben, ugye?

Merthogy ez is egyik vonása az oly magasztosan emlegetett "demokráciának"

Ennek fényében ez a poszt sajnos csalódás az egyébként igen színvonalas 'bőrben megszokottakhoz képest.

Virág et. 2012.01.17. 09:52:11

@Sátán meg a Jocó: euroszkeptikus az nem egyenlő zászlóégető barmokkal. Az eurószkeptikus még csak azzal sem egyenlő, hogy ki kell lépni az EU-ból. Sokan egy lazább szerveződésben gondolkoznak.

@zx6zx: Vártam az angol kártyát már. Tudod, Anglia esetében teljesen érthető ez a hozzáállás: ők nettó befizetők és mivel szigetország, az EU előnyeiből is csak részben részesülnek. Korántsem annyira, mint a kontinentális országok. Ráadásul Angliának gazdasági kapcsolatai vannak a Commonwealth országokkal és az USA-val is. Ők nem függnek anyira az európai piactól.
Mi dobogósak vagyunk a kivét terén, totálisan függünk az EU-s piactól, főleg a németektől. A különbség zongorázható.

hardenberg 2012.01.17. 10:20:38

A Jobbikban teljesen átvették az irányítást a zsidók. Megvezetik a nagy hősködéssel a valóban becsületes, de hülye szavazóikat, egy valójában szélsőbaloldali pártról van szó. Az igazi ultrajobbosok csak köpnek, ha a jobbik szóba kerül.

molaris 2012.01.17. 10:50:06

Régen nem írtam, de most nem bírom tovább!

Nézzük a tényeket:
A rendszerváltásnak nevezett bohózat idején a szélhámosaink és hazaárulóink szépen leosztották a lapokat. Aztán, aztán azt sem tartották be, amiben suskusban megegyeztet. Féltek: a másik többet lop.
Kiárulták üveggyöngyért az országot. Itt történt a hazaárulás. Aki emlékszik, tudja.

Na szét is lopták a tojásokat az aranytojást tojó tyúk alól, most meg a tyúxaros kezeikkel egymásra mutogatnak. Kötél vs. lámpavas járna érte, de nekünk most ők a polelit.

És itt Viktor, Ferenc , Gordon, Péterek stb., mind mind egy gyékényen árulnak.

Volt egy vállalkozásom. Svájcból hazaküldték az ajánlatom véleményezésre- Fekete Jánosnak.
No comment!!!!!

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.17. 10:55:31

@csizsikpizsik: Óje, a fidesz kihúzza az egyre kisebb pakliból a cigánykártyát.

"....több százezer magyarországi roma növekvő aggodalmának ad hangot, amelyet az országunk és annak miniszterelnöke ellen irányuló és nem szűnő támadások motiválnak."

Ez egyre szánalmasabb. Amúgy Viki mire vár? A csődre? Csak mert azon kívül, hogy minden héten emelik az üzemanyagárakat, konkrétan nem történik semmi. Bár Fellegi körbehaknizza a Tejútrendszert, persze mindenhol kiröhögik, mert a szavahihetősége a kormánynak már a nulla alatt van.

molaris 2012.01.17. 11:01:21

@hardenberg:
Ezt írod:
""A Jobbikban teljesen átvették az irányítást a zsidók. Megvezetik a nagy hősködéssel a valóban becsületes, de hülye szavazóikat, egy valójában szélsőbaloldali pártról van szó. Az igazi ultrajobbosok csak köpnek, ha a jobbik szóba kerül. ""

Kérdésem: hol nem ők mutyiznak egymás között???
Mindössze 4 ország van a Földön!!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.01.17. 11:07:57

@Valahol Máshol: Ja, nagy érv pl. a jegybank témában hogy ha Vikit bántod rasszista vagy mert a romák felzárkózását veszélyezteted. Remélem a bírók ügyében pedig arra fognak hivatkozni hogy ha tovább piszkálódnak a mangalicák fognak kihalni...Egyébként az ima, roma ajvék megvolt Vikiért, következő dobás?

sanity 2012.01.17. 12:21:30

Zero,

Példának okáért az angoloktól is nem egy EU szkeptikus ül az EP-ben, ők is elég élesen kritizálják az Uniót. Akkor ők is csak a pénzért ülnek ott?

Megjegyzem Csanád és Morvai az EP felszólalásaikban is ugyanolyan kritikus hangot ütnek meg, nem csak idehaza nagy a szájuk. Szóval felesleges a liberó ajvékolás újfent.

kej 2012.01.17. 12:24:07

@Enrico72: nem az export és importtermékek lesznek drágábbak, hanem gyakorlatilag megszűnik a termelőipar: audi leszerel, suzuki leszerel, mercedes leszerel, nokia leszerel, lcd-monitor gyár megszűnik. satöbbi. és nem csak a gyártás telepítik ki, hanem magát a könnyűszerkezetes épületcsarnokot is. oszt maraggy (sic) te a pusztában és dögölj éhen

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.17. 12:44:49

Nekem állandóan szar az opelem. Súlyos százezreket költöttem eddig rá.

Ha én ezt közzé akarom tenni, akkor még a VB sem hozza le. Tehát olyat kell csinálnom, amit még a VB IS lehoz. Tehát elégetek egy opel zászlót. Lehetőleg úgy, hogy minél többen lássák és videózzák. Van ezzel valakinek gondja? Mert nekem van, igen, az opelemmel.

CyberPunK 2012.01.17. 12:47:08

Csak egy kis érdekesség:

Rendszerváltás előtt ugyebár mi voltunk a vas és acél országa, majd utána hoppon maradtunk, hogy nincs olcsó nyersanyag.

Most az Eu fizet (!!!) azért, hogy ne termeljünk sok olyan élelmiszert, amire hazánk alkalmas, és az EU vége közeledik sokak szerint.

Vajon leendő gyermekeink töriórán rajtunk is röhögni fognak, hogy mekkora barmok voltunk?

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.17. 12:51:59

@kej: "megszűnik a termelőipar: audi leszerel, suzuki leszerel, mercedes leszerel, nokia leszerel, lcd-monitor gyár megszűnik."

Lári-fári!
A bankok közül se ment ki egyik sem! Pedig nem mostanában kezdték a hisztit, hogy 'Jaj, ha így megy tovább, elmegyünk!"
Egyszerűen nem veszed figyelembe egy kivonulás gazdasági tranzakciós költségeit. De a bankok megteszik és ne aggódj, egy sem fog elmenni.
Mivel pedig egy gyár termeléskiesését csak hosszú idő alatt lehet pótolni (különösen, ha beszállítóként vagy összeszerelőként szerepel egy vertikumban), a leszerelése pedig további költségeket igényelne, nem beszélve az elmaradt bevételekről, ha leállítanák. Ahhoz, hogy lelépenek, nagyjából egy meteoritra vagy egy háborús pusztításra van szükség.

Úgyhogy, csak ne aggódjatok, EGY GYÁR SEM FOG lelépni! Viszont sajnos EGY BANK SEM!

kej 2012.01.17. 13:02:26

@Attila64: először is: igazad van, egy bank se ment ki. egyelőre ott tartanak, hogy tucatszám szüntetik meg a fiókjaikat (lásd raiffesen), vagy éppen befagyasztják a hitelezésüket.

ami viszont a termelőipart illeti. ugyebár ha kibaszatjuk magunkat az eu-ból, vagy önként és dalolva lépünk ki, akkor az itt megtermelt árukra vámot kell majd megfizetnie a többi 26 tagállamnak. no mármost. ugyebár van itt az audinak egy üzeme. az audi a wv-csoport tagja, aminek a seat, a skoda és tán még az opel is. manapság minden autó egyforma, hiszen csökkentik a termelési költségeket, ugyanaz alaplemez, kerékdob etc. hol van mondjuk a környékünkön autóipar. bingó: csehország, románia, lengyelország (hogy csak a felzárkózó országokat említsem). úgy hogy legyél biztos benne: az üzemcsarnokot is ki fogják gurítani az országból. és ez mindenre igaz. nem kell messzire menni az időben ugyanis vissza: bevezették az idióta hamburgeradót (vagy mostanság hogy az anyjába hívják) és a chio szlovákiába/csehországba telepített gyártósort.

úgy hogy egy kicsi, nyitott gazdaság ne ugráljon. persze érvényesítse az érdekeit, de ha egyszer a kocsmaajtóra ki van írva, hogy nem köpünk a földre, akkor nem csulázok a padlóra a mellemet döngetve, hogy hát én fizetek. mert ez nem igaz. nem mi fizetünk, hanem nekünk delláznak. a lopás már más tészta

Ironfist 2012.01.17. 13:34:27

@sanity:
"Példának okáért az angoloktól is nem egy EU szkeptikus ül az EP-ben, ők is elég élesen kritizálják az Uniót. Akkor ők is csak a pénzért ülnek ott?"

Ők is égettek eu-s zászlót? Az euszkeptikus nem azt jelenti, hogy a nyomait is el akarja törölni, mert akár hiszed, akár nem (és nem csak te, hanem mindenki), a zászlóégetéssel ezt fejezi ki az ember.

@Attila64:
"Úgyhogy, csak ne aggódjatok, EGY GYÁR SEM FOG lelépni! Viszont sajnos EGY BANK SEM!"

Köszönjük tévedhetetlen jós úr, hogy megnyugtatsz minket azzal, hogy biztosan látod előre a jövőt! Igaz, a logikának ellentmond, de a gyárak biztosan nem fognak lelépni olyan országba, ha nálunk drágább lesz minden, ami vámmentes. :)

jágör68 2012.01.17. 13:56:24

@Ironfist:
Nem akarják eltörölni?
LOL
Nézd csak meg Nigel Farage beszédeit- ha értesz egyáltalán ángilusul...
Igaz ő csak GB-t akarja kiléptetni, de már bekerülése óta temeti az EUR-t és a poltikai egységre irányuló törekvéseket

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.17. 14:00:02

@Ironfist:
"Köszönjük tévedhetetlen jós úr, hogy megnyugtatsz minket azzal, hogy biztosan látod előre a jövőt! "
Válasz: ecoline.hu/bank_hitel_kolcson/2012/1/12/Ezert_nem_vonulnak_ki_Magyarorszagrol_a_kul_NPIA0K

"ha nálunk drágább lesz minden, ami vámmentes. "
Válasz: a vám politikai döntés, ha van és ha nincs, akkor is. Tehát, ha nem akarunk bevezetni, akkor nem lesz. Európán belül egyébként az EU- belépésünk előtt sem volt vám (pontosabban 0% volt), és a GATT és a WTO tagságunk (aláírásunk) miatt automatikusan sem lenne vám. Szóval ne riogass, az eu-ból kilépés után sem lenne vám!

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.17. 14:02:18

@kej:
Válasz 1: ecoline.hu/bank_hitel_kolcson/2012/1/12/Ezert_nem_vonulnak_ki_Magyarorszagrol_a_kul_NPIA0K

Válasz 2: a vám politikai döntés, ha van és ha nincs, akkor is. Tehát, ha nem akarunk bevezetni, akkor nem lesz. Európán belül egyébként az EU- belépésünk előtt sem volt vám (pontosabban 0% volt), és a GATT és a WTO tagságunk (aláírásunk) miatt automatikusan sem lenne vám. Tehát az eu-ból kilépés után sem lenne vám!

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2012.01.17. 15:19:33

@csabapayne: Gondolom korábban csak borsot olvastál, igaz? Méghogy a jobbik kinő bármit is?! MIre számítottál? Hogy ha bekerülnek a parlamentbe máris nem lesznek szélsőjobbosok?! Hogy nem fogják telitorokból üvölteni, hogy vesszen trianon?! Hogy nem lesznek egy kigründolt neonáci gyülekezet?! Hogy hirtelen lehiggadt, újjászületett fidesszé válnak?! Ilyet egy szélsőjobbos párttól az vár el, aki eddig egy lakatlan szigeten nevelkedett, sose tanult történelmet, sose foglalkozott napi politikával. Előbb vártam volna, hogy az lmp mókus örs kinövi magát, hirtelen rátalál hol is áll a politikai palettán, minthogy a jobbik megváltozik.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2012.01.17. 15:27:38

@Enrico72:

Egy kérdésem van. Honnan jön a gazdáknak a támogatás? Na na nem az államtól, az állam csak kiegészíti amíg még teheti (talán már azt sem). Mi meglepő az EU-tól. Ha ez csak röpke 500 milliárd/év saccolom valószínűleg több. Te fogod összedobni a földművelőknek, vagy ki. Ha meg nem kapnak, tudod mi lenne, kaszára lenne húzva az összes nagyfejű barom az lenne.

Kilépni nem alternatíva. Ez az ország, ha kilép akkor a jövőből is kilép. Fel kéne fogni végre az olyan mini nemzet államok ideje, mint hazánk lejárt. Ahogy nem működne ma egy Görögország méretű városállamokból álló laza valami sem. A mai kommunikációs lehetőségek, és sok más tényező is a nagy föderalisztikus államoknak kedveznek, mint például USA. Az EU is ilyen lesz (remélem) vagy elpusztul, vele együtt az összes nemzetállam, aztán majd kapjuk az élelmiszer segélyt az arab ligától, meg Afrika Uniótól.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.17. 15:50:49

@Nikosi: egyre kevesebben vagy!

"Az olaszoknak elege van az euróból
2012, január 17 - 15:12

Friss hírek
Gazdaság

Egy friss felmérés szerint az olaszok 55 százaléka elvesztette bizalmát a közös európai fizetőeszközben, az euróban – adja hírül a porfolio.hu.

Olaszország az euro rabláncánA megkérdezettek 65 százaléka vélekedett úgy, hogy az euró bevezetése több kárt okozott, mint hasznot."

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2012.01.17. 15:51:25

@Attila64: Ahogy anno a Flextronics se zárt be üzemeket? Ahogy a mars sem tart fent gyárat a chips adó miatt? Te tényleg azt hiszed, ha a multik úgy gondolják, hogy máshol komplikáció mentesebben, olcsóbban meg tudják oldani a gyártást nem fognak lelépni? Nekik a részvényesek boldogsága a fontos, nem az, hogy hol szerelik össze a mercit, az audit, suzukit amit bárhol el tudnak adni.
A bankok esete más, ők azért nem mennek el, mert kivárásra játszanak. Olcsóbb kibekkelni orbán lelépését, mint előlről kezdeni a piac meghódítását. Egy gyár esetében nincs ilyen gond, ők mozgékonyabbak. Nem is beszélve a kihelyezett devizahitelekről. De ez nem jelenti azt, hogy nincs egy tűréshatár náluk is.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2012.01.17. 15:53:05

@Enrico72: Miből akarsz újraépíteni te szerencsétlen. El vagyunk adósodva mint a pinty. Persze ha mi lennénk Kuvait, vagy Norvégia, lenne értelem. De csórok vagyunk. Tudod egy gyárba gépek kellenek, drága dolgok, nem csak a hitt. A Gyurcsány gyerünk csináljuk meg igen hajrá, nem működöt. Azért, mert most más mondaná menne.

Másrészt te le akarnál cserélni egy Brüsszeli "függőséget" egy Moszkvaira, egy Teheránira. Ha igen te tiszta hülye vagy. Fogd fel olyan, hogy ez a kis ország senkitől ne függjön nem lehet. Én maga szerint sokkal inkább függök USA-tól vagy EU -tól. Mint egy posztkommunista diktatúrától (Moszkva), egy rakat vallási fanatikustól akik szerint a holtan lennénk jók (Teherán), vagy egy keleti kapitokummonista diktátortól (Peking) amiből könnyen lehet majd mini Észak - Korea idehaza. Erre vágynál okoska.

Nagy a sötét a magyar fejekben. Ráadásul a a sok barom fel sem fogja, hogy a Jobbik szavazat vadászaton van, meg éppen próbálja magát definiálni a semmi közepére. Mert egyik oldalon ott a kormány akivel nem akarnak érthetően azonosulni, de a kormányellenességet kisajátította a bal oldal, akikkel nem akarnak közösködni, hiszen elvesztenének esetleg néhány ezer fanatikus amőba szavazatát. Nincs mit tenni, hogy (talán) ne jussanak a Miép sorsára, akit felfalta Fidesz, kénytelenek ott különbözni a kormánytól ahol tudnak, és ahol nem kell közösködni a bal oldallal. Nehéz egy ilyen olvasztótégellyel küzdeni jobb oldalon mint a Fidesz. Nehéz, küzdelmes de nem lehetetlen, de van egy egyszerűbb út, kevesebb munkával, el megyünk az idióta ultraszélsőségek felé, na a Jobbik elindult. Köszönöm én nem megyek velük, pedig a választáson láttam bennük potenciált, kaptak is egy szavazatot. De többet nem fognak, és szerintem lesznek még sokan akik így gondolják. Azaz az akciójuk veszteséges lesz. Nyernek x ezer barmot, akiket állandóan ki kel szolgálni majd, egyre vállalhatatlanabb ultra radikális, már már valódi 30-as évekbeli náci propagandával. Vesztenek x+y ezer szavazatot, akik csak egy másik a Fidesztől különböző, posztkommunista mentes, de vállalható jobb oldali pártot, akartak volna látni, de nem egy új NSDAP-t...

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2012.01.17. 15:58:52

@Attila64:

Oké dobjuk ki az EU-t akkor válasz új láncot kit szeretnél:

1. Moszkva
2. Teherán
3. Peking

Olyan, hogy nincs semmilyen függőség olyan választás nincs. Nem vagyunk Svájc nincsenek órási nyersanyag kincsein, nincs nagyjából 20.000 milliárd államadósságon kívül semmink. Na kihez húz a szíved mond ki bátran.

Tudod az Olaszok prüszkölnek, persze mert meg kell szorítani, mert nem csak mi hanem Európa nagyobbik fele tovább nyújtózott mint ahogy a takaró ért. De attól mert összetépjük a babaruhát a takaró nem nő meg, hanem összemegy. Ha akarod, hogy ne legyen sokkal kisebb akkor olyan kicsi ami alá még a tested 30% se fér el, akkor mond kitől kérsz majd segítséget. Van más út, de vajon azok jobbak?

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.17. 16:21:23

@lecsekkoltam: "Ahogy a mars sem tart fent gyárat a chips adó miatt?"

Barátom, gondolkodjál már! A chipsadó nem a gyártást, hanem az értékesítést terheli! Itthon is legyárthatta volna a chipseit adómentesen, ha utána kiviszi. És fordítva, az itthoni piacra beszállított chips után is kell chipsadót fizetnie. Tehát: a chipsadó nem befolyásolhatta a döntését, mert a TERMELÉS adómentes!
És sok más érved szintén valótlanságokon alapul. Sajnos rengeteg tévhit és rémhír terjed itt a blogon és a hozzászólások között is, ezekre sajnos nincs lehetőségem teljességgel kitérni, kijavítani.
Még egy : a flextronics a tipikus éhbérért foglalkoztató gaznövény... ráadásul az összeszerelő szegmensben, ahol a legkisebb a beruházási igény, csarnokot bérel, MUNKAERŐT IS (ennek okára most nem tudok kitérni), 1 hét alatt összerak néhány futószalagot, munkaasztalt és már mehet is a kizsákmányolás tájföldi bérekért. Bár már lehet, ott is több. Ha meg nincs megrendelése, akkor 2 nap alatt összepakol. Mert az egész elfér egy kivénhedt csarnokban. És így is tesz. De egy Audi ezt nem tudja megtenni. Mert mást csinál, nem 5000Ft-os nyomtatókat szerel össze, hanem kutat-fejleszt- nagybonyolultságú szerkezeteket szerel össze. Hidd el, nem fog elmenni. Sokba kerülne az neki . Nagyon sokba!

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.17. 16:24:08

@Nikosi: azért az eu- bírálatától eljutni az nsdap-ig nem semmi fantáziára vall... nem baj, azért rettegjél csak tovább, látom élvezed!

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2012.01.17. 16:27:49

@Attila64: Azokról az olaszokról beszélünk, akiknek a gazdasága az euró övezeten belül a második legrosszabb a görögök után, de a spanyolok és portugálok előtt? Ja így érthető. Majd akkor szólj, ha a németek, franciák is visszasírják.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.17. 16:28:10

@Nikosi: ja, rabok legyünk vagy szabadok... te már, látom, választottál: csak a láncok között válogathatunk szerinted.

Szerintem pedig nincs így. Lehet a függőséget csökkenteni. Mert a kereskedelmi kapcsolatokat lehet úgy is irányítani, hogy ne legyen egyoldalú függés. Vagy nem lehet szerinted?

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.17. 16:31:07

@lecsekkoltam: "Majd akkor szólj, ha a németek,.... visszasírják. "

Tessék: "Linde vezér: Németország kiléphetne az euróövezetből"

www.portfolio.hu/gazdasag/linde_vezer_nemetorszag_megfontolhatna_a_kilepest_az_euroovezetbol.161415.html

Gyors voltam?

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2012.01.17. 16:36:47

@Attila64: Olvasd el a jogszabályt. Nem csak a forgalmazó fizeti meg a chipsadót, hanem a gyártó. A mars ezért vonult ki, a diago is kivonult, pedig ő csak forgalmazó volt. Nekik nem éri meg. A mars a gyártást átvitte a szlovákokhoz. Ott nincs chipsadó, nincs ötletelős jogalkotás.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2012.01.17. 16:37:57

@Attila64: Gyors. De a linde mint a német választókat reprezentatívan képviselő..... mi is?

Ironfist 2012.01.17. 16:58:32

@Attila64:
Erről az jut eszembe, mikor régen bepötyögték a PCnek, hogy mennyi 2+2, mire az: ".....4"
Macintoshba is, mire az rögtön "5!!!!"
De hát ez helytelen...!
De gyors volt, nem?

Ugyanis, hogy hátha nem nem esett volna le a hasonlatom: ŐK TOVÁBBRA SEM ÉGETNEK ZÁSZLÓT!

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.17. 17:26:54

@lecsekkoltam: "Olvasd el a jogszabályt. Nem csak a forgalmazó fizeti meg a chipsadót, hanem a gyártó."

Jó vicc, vitatkozol? Ez a szakmám, baszki. Itt a törvény magyarázatából egy rész:

"Az adó alanyai az adóköteles termék azon hazai gyártói, illetve importőrei lesznek, akik az adóköteles terméket először belföldön értékesítik.

Az adókötelezettség elsősorban attól függ, hogy

· a termék a Neta tv. szerinti előrecsomagolt termék feltételeinek eleget tesz,

· meghatározott vámtarifaszámok alá besorolható, illetve

· az adott kritériumoknak megfelel, továbbá

· az első belföldi értékesítése megvalósul."

Szép mi? Elmagyarázni nem fogom, végülis ez nem iskola itt.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.17. 17:30:27

@Ironfist: "ŐK TOVÁBBRA SEM ÉGETNEK ZÁSZLÓT! "

Még nincs itt a vége, még megtörténhet.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.17. 17:33:12

@lecsekkoltam: "De a linde mint a német választókat reprezentatívan képviselő..... mi is? "

Ha a német nagyiparnak elkezd nem-tetszeni az euro, akkor hamarosan a népnek sem. Egyébként a németek nagy része visszasírja a DM-et. Olyannyira, hogy milliárdnyi papírpénzt nem váltottak még át euróra. Lehet, készülnek valamire :) ?

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2012.01.17. 18:02:14

@Attila64: Olvasd el újra Ők azt mondják, akkor ha nem sikerül a tagállamokban államháztartási fegyelmet megkövetelni. Szerintük megmenthető az euró, ami egyébként nagyon hasznos dolog, de szerintük nem kell minden áron megmenteni. Ha a bajba jutott országokat nem sikerül megregulázni, németeknek ki kell lépniük. Ez nem kívánatos helyzet lenne, veszteséges lenne, de a kilépés nem lehet tabutéma. Ez nem ugyanaz, mint az olaszoknál, hogy 65% szerint rosszabb lett minden az euro miatt...

Bee-zony 2012.01.17. 19:34:47

@lecsekkoltam: „Előbb vártam volna, hogy az lmp mókus örs kinövi magát, hirtelen rátalál hol is áll a politikai palettán…”
Ilyet egy liberális párttól az vár el, aki eddig egy lakatlan szigeten nevelkedett, sose tanult történelmet, sose foglalkozott napi politikával - kösz’ az érv-bumerángokat, mehetnek vissza.
Egyébként arról van szó, hogy a Jobbiknak volt egy jó iránya, az, hogy nagy és valós társadalmi problémákra mutatott rá, keresett ezekre megoldást és küzdött, amíg a Parlamenten kívül volt. Bekerültek, és az lett az eredménye, hogy lassan de biztosan elvált a kint és a bent. Bementek a disznók közé, és olyanok lettek, mint az addig ott levők a vályúnál. Hasonló a hasonlóhoz: a parlamenti „elit” leginkább egymásra hasonlít. Hogy lehetne a népet képviselni a néptől elzárt Parlamentben? Leginkább sehogy. Jobbat vártunk, de bejött a papírforma a Jobbiknál is. Nem állnak ők ott ellen se papírformának, se mammonnak, se semmi olyannak, aminek pedig ellent kéne állni. Kit képviselnek? Leginkább már csak saját magukat, és mehetnek a süllyesztőbe. A bejutás a csúcspont, és onnan már kezdenek lefelé szánkázni. A hely rossz szelleme: az a sok rossz ember, akik ott összegyűltek, és persze hogy hatással vannak egymásra – rossz hatással. A Parlament olyan, mint egy csalis állatfogó csapda: az éhes disznók (lovak, és más állatfajták) ráharapnak a csalira, a csapda nem ereszti őket, és következik a vergődés a kimúlásig. Aztán jönnek az újak… Ez benne a rendszer. Ha a következő párt már nem megy be a díszes csapdába, az ott vergődő rossz társaság közé, ez így jó. A díszes csapda elkerülendő hely, mert a népet kb. bárhol jobban lehet képviselni, mint ott. A népet képviseljük egy elzárt, csillogó-villogó palotában? Hát persze hogy, csakis őket – vagy nem. A szavazók és a szavazataik ahhoz, és addig kellenek, hogy bejussanak a szavazatgyűjtők a palotába, és innentől kezdve a nép le van ejtve, amit a nép 4 év múlva szavazatmegvonással büntet, és ez megy, körbe-körbe, amíg nincs egy valóban más rendszer, ahol a népképviselet minden körülmények között a legfontosabb, ez a legfőbb szempont, és így ez valósul meg. Egy nyitottabb és szerényebb épületet javaslok valahol máshol; és ebből a szempontból addig volt jó, amíg a vezérnek elég volt a sátor.
Hozzáteszem, hogy a hiba nem magában az épületben van, hanem abban az egész rendszerben, aminek az épület is része, és ami így megint csak elrettentő példának jó arra, hogy mit és hogyan ne. A parlament épülete legyen múzeum, vagy töltsön be valami nem túl fontos funkciót, de a népet képviselők ne palotában gyűljenek össze, mert akkor már ezzel is, alapból a gazdagokat képviselik.
Én már csak akkor mennék a Kossuth tér 1.-be, ha múzeumba akarok menni; arra jó. Idegenvezető már most is van, és mondhatja, hogy ...és itt volt a nagy elkúrók gyülekezőhelye, akik a térségben az utolsó helyre süllyeszették Magyarországot mindenben, ami számít...

Bee-zony 2012.01.17. 19:50:38

@Attila64:
Ezeket a fiókokat zárja be az Erste
index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/30/erste/
„Közzétette honlapján az Erste Bank, hogy január 20-ig melyik fiókjait szünteti meg. Mint ismert, az osztrák bank dolgozóinak közel 15 százalékát elbocsátja és 41 fiókjában megszünteti tevékenységét a gazdasági válság következményeként előálló korlátozott bevételi kilátások, a hitelezés visszaesése, a kiemelkedően magas mértékű bankadó és a végtörlesztés okozta jelentős veszteség miatt.”

Még nem ment el, még csak összement. A dolgozók biztos köszönik, hogy végre nem kell dolgozniuk, és mehetnek munkanélküli segélyre, új állás után kuncsorogni, vagy éhenhalhatnak...
„Köszönjük Emese!”
Egymillió munkahely khmm... leépítése?

Engem ez személy szerint már nem érint, mert én vagyok az, aki elmegy; és azért megy el, mert elég volt: az aljasságból, a hülyeségből, a korrupcióból, a mocsárvilágból, a szartengerből.
Itt gyors politikai és társadalmi változást csak az atombomba tud hozni, az meg nem az esetem.
A békés és lassú javuláshoz viszont nem létfeltétel a helyben maradás (vö. emigráns kormány, bár ez tipikusan háborús dolog, de hát itt is (h)idegháború megy már egy ideje).

Komlósy Cs 2012.01.17. 20:06:36

Index, A szomorú Matolcsy szakított Járaival. Idézet:

"Példátlan gazdaságtörténeti sikernek tekintem, hogy az elmúlt másfél évben a nemzetközi gyakorlatoktól eltérően, megszorítások és gazdasági visszaesés nélkül állította helyre az Orbán kormány Magyarország pénzügyi egyensúlyát. Ezt nem látni közgazdasági vakság, nem elismerni több mint udvariatlanság" - írja Matolcsy.

Ez külön bejegyzésért könyörög!

Bee-zony 2012.01.17. 20:07:49

@Attila64: Az a TE Opeled, amire a TE pénzedet költöd, és gondolom, van is róla papírod, hogy a tied az Opel.
A Jobbiknak van papírja arról, hogy az övék Magyarország, vagy az EU?
Jó példa – arra az elmebajra, hogy a Jobbik a saját magántulajdonának tekinti Magyarországot, ahol rajtuk kívül nincs is más.
A „csak a nemzet”-et és az „ez a mi hazánk”-at úgy kell érteni, mint a „csak a Fidesz”-t; a rosszabbik értelemben. Csak a Fidesz = egypártrendszer. Csak a nemzet = az egész nemzetet, az egész országot akarjuk; ez a mi hazánk = ez csak a jobbikosok hazája, a még sötétebb egypártrendszer, ahol, ha nem vagy jobbik-fan, és nem vagy hülye, hogy az legyél, akkor ez nem a te hazád, és akinek ez nem tetszik, azt leverjük, az EU-val kezdve…
Ezek elérik ugyanazt, mint Hitler, romhalmazzá teszik az országot – és utána „nagy vigasz” lesz, hogy leöntik benzinnel magukat, vagy főbelövik.
Ellenzékben is tudni kárt csinálni – „szép”, MSZP-s színvonal, és ez már a Jobbiknak is sikerült.
Megvan a parlamenti pártok közös platformja: a hülyeség és a kártékonyság. Mindegyik ezt műveli, kicsit másként, de kimagasló szinten.
Mi a különbség a Parlament és a diliház között? A telefonszám.
Le kell őket szavazni, amíg még nem csinálnak az eddiginél is nagyobb kárt.
Más meg nincs.
Legyen, mert máskülönben ez, közös és többségi erővel összehozott, csőd.

2012.01.17. 20:25:35

@Komlósy Cs: "A ’80-as évek végére a diktátor teljesen elveszítette kapcsolatát a valósággal. A kiéheztetett lakosság az állami televízióban azt láthatta, hogy Ceausescu élelemmel roskadásig megrakott boltokba és élelmiszer-ipari kiállításokra látogat, amelyeken a vezetésével elért életszínvonal-emelkedést dicsőítette. [...] Volt példa arra is, hogy a tévében a géniusz személyesen osztályozta a Magyarországról érkező élelmiszereket, igaz, azok jó része műanyagból és hungarocellből készült."

Bee-zony 2012.01.17. 20:26:36

@Komlósy Cs: Erre a nézetkülönbségre az lehet a magyarázat, hogy a Fidesz egy másik, antianyagú Univerzumban él, és valami féreglyukon át idekeveredtek – és lőn káosz, harc és háború.
Hogy mennének már vissza a lyukba! (Az anyjukba, a relatív többségükkel együtt.)
Ez rosszabb, mint a „Nyolcadik utas a halál”. A magyar horrorfilm élőben, amiben ön is szereplő.

Bee-zony 2012.01.17. 20:39:15

@Bee-zony: Tudom már, hogy hol láttam ilyet:
Alfa Holdbázis
cspv.hu/cspv_film/_info.html?film_id=03546
„Az Alfa parancsnoka, John König váratlanul megõrül a Sas Ûrhajó felügyeletekor, és ezért az ûrhajó közel csapódik be a nukleáris szeméttárolóhelyhez. Amikor magához tér, az Alfa már kapcsolatba lépett egy fénysebességnél is gyorsabb Superswift ûrhajóval, amit a Földrõl küldtek a megmentésükre, rajta a legénység barátaival, családjaikkal és szerelmeikkel. De König parancsnok felgyógyulása után az emberi látogatók helyett csak egyszemû, tapadós csápokkal rendelkezõ földönkívüli lényeket lát. Mindenki azt gondolja, a parancsnok agysérülést szenvedett a balesetben, de késõbb rájön, hogy az idegenek telepatikusan táplálnak a legénység elméjébe illúziókat a Földrõl.” –> a Fideszről. „Ráveszi a többieket, hogy segítsenek neki, és együtt kezdenek el harcolni, hogy megállíthassák a lényeket, akik azt tervezik, felrobbantják a szeméttárolót, hogy megszerezzék az életükhöz szükséges energiát.”

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.01.17. 21:58:16

Köcsög zéró!Mi nem tetszik már megint?Hogy végre van egy igaz magyar ember aki kiáll a céljainkért.Neked mi jobbikosok bunkók vagyunk?Te köcsög.
Ja,meg hogy kicsi a szókincsünk.Hát a faszt! :))))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.01.17. 22:21:44

Szóval ez tényleg fölösleges akció volt.Legyünk kussban és próbáljunk mindenkivel jóban lenni.
Ez így nem érdekképviselet.Ha addig nagyobb baromságot nem csinálnak ,én is rájuk fogok szavaznz megint.Ha lesz még kedvem szavazni.Mondjuk annak idején Pörzse Sándor Makói gázmező visszaszerző akciója is kiakasztott.Na jóéjt.

2012.01.18. 00:30:24

@Tigeri: "Én a fideszre fogok szavazni, mert mind közül ő a legkisebb rossz." X-D

Viktus 2012.01.18. 09:12:51

300 milliárdot költenek a Darányi-tervre
Uniós pénzből finanszírozzuk a magyar mezőgazdaság fellendítését.

index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/17/300_milliardot_koltenek_a_daranyi-tervre/

Ennyit a nagy szabadságharcunkról meg húzzanak innen ...

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.18. 10:57:44

@Viktus: "300 milliárdot költenek a Darányi-tervre"

Értsétek már meg, hogy Mo. rengeteg pénzt fizetbe az eu-ba (főleg az áfa jelentős részét és az elmaradt vámbevételeket). Ezt a befizetett pénzt adja "vissza" az eu nagy kegyesen, nagylelkű támogatásnak álcázva!

És tudom, hogy vannak mindenféle táblázatok, hogy Mo. többet kap vissza, mint amennyit befizet. De én azt állítom, hogy az eu irányelvek miatt (ami alapján most szivatják az országot) olyan törvények élnek Mo.-on, amelyek biztosítják a kegyes eu befektetők részére a trükkök százaival történő extrajövedelmek kiszivattyúzását.
És mi a bizonyítékom erre? Az ország állapota.

ZX 2012.01.18. 11:01:29

@Attila64: Nocsak nettó befizetők lennénk? Adunk már a nnyit a nagy közösbe mint a németek meg a franciák? Ha nem akkr szimpla ostobaság amit állítasz.
Az ország állapota pedig Gyurcsánynak és Orbánnak köszönhető, ne az EU-nak.

Viktus 2012.01.18. 13:03:54

@Attila64:

Az az apróság nem zavar, hogy azok a vám meg áfa bevételek amik kiesnek annak a többszörösét nyeri a magyar gazdaság mivel a felvevőpiacunk is Eu tagállamokból áll? hm?

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.18. 13:55:33

@ZX: "Adunk már annyit a nagy közösbe mint a németek meg a franciák?"

Nem. Soha nem is fogunk. Hiszen a lakosságszámunk az övék töredéke, hogy adhatnánk annyit? Gondold át mégegyszer!

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.18. 14:00:03

@Viktus: "annak a többszörösét nyeri a magyar gazdaság mivel a felvevőpiacunk is Eu tagállamokból áll?"

Hát ez az... nem nyeri. Kevesebbet vásárol az eu most, mint 2006 előtt. Azért, mert minden gazdasági águnkat tönkretettek felvásárlásokkal, dömpinges kiszorításokkal, majd bezárásokkal: nincs termelés, nincs mit eladni nekik. Az egészet azért csinálták így, hogy a saját szemetüket ide szállíthassák ("exportálhassák"). Amit idehoztak, az jellemzően rabszolgamunka, bérmunka.

Viktus 2012.01.18. 14:15:04

@Attila64:

Hanyagoljuk a jobbikos mantrát elég gyenge lábakon áll. Próbáld meg használni az eszed.
A magyar gazdaság ágazatait már a 90-es években jórészt lerendezték a kegyelemdöfés pedig már az eu-s csatlakozás után megvolt lásd. cukorgyárak.
A tény az, hogy bizony a magyar kivitel EU-s tagállamokba megy lásd. Opel, Audi duplázta a gyártókapacitását a Mercedes is elindul az idén. A Bosch szintén fejlesztett a Samsung is pár éve duplázta meg a termelését.
Ennyit a hülyeségedről.

Mi nyerünk egy az egyben, hogy nincsen vám.

csácumi 2012.01.18. 14:43:03

@Viktus:
Te tényleg ezt látod Hevesben, vagy csak beszorultál és kénytelen vagy marhaságokkal operálni?
Mert én azt látom, hogy inkább Attila használja az eszét....:(

csácumi 2012.01.18. 14:45:20

@ZX:
Igen, azok vagyunk, mókuska....még ha a te mogyorónyi agyad ezt nem is fogja fel.:(

ZX 2012.01.18. 15:55:33

@csácumi: Ezt számokkal is alá tudod támasztani vagy csak böfögtél egyet?

Viktus 2012.01.18. 16:26:03

@csácumi:

Mi mást látnék? vagy láthatnál, ha akarnál.

Minden termelőegység ami még van v.mi multi, minden szaros kis utacskát eu-s pénzből aszfaltoznak, csatornáznak, újítanak fel iskolákat ... lóf*sz se lenne itt már EU nélkül.

tintamin 2012.01.19. 14:54:48

Nagyon találó a bevágás a Brian életéből, hatalmas!

Ezek tényleg ilyen segghülyék, nézzük meg azokat az arcokat a jobbikos tüntetésen. Ezek világtalanabbak bármelyik másik tábornál. Brávó.

Overseer 2012.01.19. 16:03:38

Cö... Zászlóégetés, üvöltözés. Beigazolja magát a mondás: "Egy radikális párt sem törekedett soha az igazság kimondására. Mindenkori céljuk, hogy azt mondják amit a nép hallani akar."
@csácumi: Hát én azt látom itt a Dunántúlon, hogy bővít az Audi Győrben, van pénz fejlesztésekre, és nem utolsó sorban 1-2 héten belül bárki találhat munkát, feltéve persze ha rendelkezik végzettséggel. De vegyük például a lakhelyemet, Tatát. Lássuk mit kaptunk a rómaiaktól:
-10+ ipari/munkahelyteremtő támogatás (~2mrd ft)
-bicikliutak építése, útfelújítások (~1mrd ft)
-7 iskola/óvodafelújítás (~500m ft)
-műemlékek rendbehozatala, rekultiváció (~1mrd)
-egyéb szociális intézmények renoválása (~1mrd ft)

Ez már önmagában rengeteg pénz, és ez CSAK egy picsányi 25000-es kisváros a bozótos közepén a Vértes-hegység lábánál. Sőt, elárulom, a többiekhez képest még mi kaptunk kevesebbet. Szóval elég a hülye dumából, a térség azért pörög itt mert az összes gyár/üzem belső EU-s piacra termel, van rá vevő, ergó van munka kishazánkban.

Meridian74 2012.01.20. 23:50:30

@Manatwork: Sajnos az nem kamu, hogy mindenféle hulladék érkezik ide élelmiszer címen... vagy hogy a Persil nyugaton jobb mosóhatással rendelekzik, mint ugyanaz a csomagolású, de itthon eladott verzió.

Ezt valóban az állam szankcionálhatná, méghozzá nagyon durván, de pl mi a helyzet a paprika botránnyal? Pár százeres bírság? vagy millió? a haszon meg többszázmillió volt...
Került már valaki börtönbe, éllemiszerek szavatossági címkéinek meghamísitása miatt? Átcímkézés miatt?
Senki.

Ez a baj.

Manatwork (törölt) 2012.01.21. 07:09:30

@Meridian74: Teljesen egyetértek veled! Annak se lett komoly következménye amikor a CBA-ban kínai fokhagymát átcsomagolva magyarként adtak el :(

Bee-zony 2012.01.23. 03:52:14

Régi programja kísérti a Jobbik uniós szabadságharcát
www.origo.hu/itthon/20120120-regi-epprogramja-kiserti-a-jobbik-unios-szabadsagharcat.html
A 2009-es európai parlamenti választások - és az előző kormány - idején még az EU kemény fellépését hiányolta, most viszont a magyar szuverenitás elleni támadásnak tekinti az uniós kritikákat a Jobbik. A párt EP-képviselői közben az unió haláláról beszélnek, és azt mondják, a külföldi képviselőknek a maguk dolgával kellene törődniük Magyarország vizsgálgatása helyett. Saját munkájukat mégis létfontosságúnak tartják a szerintük összeomlott rendszerben, és inkább vitáznak a mongol demokráciáról, mint a magyarról.
(...)
Régen még elvárták a beavatkozást
Bár felszólalásában Morvai kategorikusan elutasította az EU Magyarországra irányuló vizsgálatait, a Jobbik 2009-es európai parlamenti választási programja még kifejezetten bátorította volna az ilyen uniós nyomásgyakorlást. A "Magyarország a magyaroké" című program, amellyel Morvai és két képviselőtársa mandátumot szerzett, a 2006-os rendőrségi túlkapásokról szólva ezt írja: "A brüsszeli központi hatalom alkalmanként rendkívül kényes az emberi jogok és az ún. "európai értékek" tiszteletben tartására. Az olykor vehemensen fellépő Unió [azonban] semmilyen uniós jogkövetkezményt nem alkalmazott a magyar kormánnyal szemben (...) a 2006-os magyarországi eseményeknél, az indokolt, határozott lépés elmaradt. A Jobbik az Európai Parlamentben azért fog küzdeni, hogy ilyen többé ne fordulhasson elő."
A program kifejezetten pártolja, hogy az EU bizonyos aggályok esetén közbelépjen, sőt azt ígéri, hogy ezt a Jobbik tevékenyen kezdeményezni fogja. "A Jobbik az Európai Parlamentben a gyülekezési, a szólás- és a sajtószabadság, és általában a politikai szabadságjogok (...) biztosítását nem tekinti egy ország belügyének, hanem valóban közös, európai értéknek" - írják. "[A Jobbik] szorgalmazni fogja az emberi méltóság védelmét, valamint az egyéni és közösségi jogok erőteljesebb érvényesítését az Unió területén, de különösen Magyarországon" - áll a programban.
(...)

süti beállítások módosítása