Skip to content


       Szűrés lista

Rendkívül sikeres

Tegnap újra beleugattak az ország belügyeibe, ráadásul éppen az a hárombetűs intézmény. Az IMF éves jelentésében az szerepelt, amit már mindenki tudott: sikerült nagyjából mindent rosszul csinálni, a jó dolgokat meg sikerült félbehagyni (Széll Kálmán terv).

Éppen a tegnapi IMF-jelentés előtt tette közzé az NGM a 2011-es részletes államháztartási adatokat: tavaly 1734,4 milliárd forintos hiánnyal zárt a magyar államháztartás. Hétköznapi megfogalmazásban: óránként nagyjából 198 millió forinttal költött többet a kormány, mint amennyi bevétele volt. Ilyen szép teljesítményre utoljára 2006-ben Veres Jani volt képes, így akár a rövid összefoglalója ennek az is lehetne, hogy a szoci elkúrás pont ugyanolyan mint a polgári unortodox elkúrás.

A 3000 milliárdos manyup pénz miatt azonban az egyenleg +976 milliárdot mutat, így az államháztartási hiány -7% helyett +3,5%. Csakhogy. Idén már nincs a vánkosba varrt 3000 milliárd, amit le lehetne nyúlni, így az EU szeretné látni (mi is), hogy hogyan tervezi a kormány a 3%-os hiánycélt betartani ... khmm ... unortodox megoldások nélkül.

Azt hinné az ember, hogyha áldozatos munkával sikerül egy ilyen laza -1734 milliárdot összehozni, az EU/IMF a háta mögött összemosolyog a szerencsétlen félkegyelműn, akkor vagy keres magának egy újabb kihívást magának, vagy megkéri erre a főnöke. Sajnos Matolcsy György és Orbán Viktor sem hajlandó erre. Pedig Matolcsyról már az számít hírnek, hogy a héten még nem szakított még senkivel, és nem alázott meg senkit a minisztériuma közleményben ...

Szijjártó Péter például parádésan védte Matolcsyt tegnap az Estében:

"A magyar kormány és a Nemzetközi Valutaalap fontos és értékbeli kérdésekben - így az átlátható és kiszámítható gazdaságpolitikában - jól láthatóan egyetért. A költségvetési deficitre vonatkozó felvetésre azonban úgy reagált: "a mi számaink egészen mást mutatnak".

Értem a Matolcsy György személyét érő támadásokat, hiszen egy olyan sikeres nemzetgazdasági miniszterről van szó, akinek teljesen lehetetlen körülmények között valóban rendkívüli gazdasági intézkedésekkel sikerült elérnie azt, hogy Magyarország költségvetési hiánya hét évvel az EU-csatlakozás után először 3 százalék alá került.

A kormány eddigi gazdaságpolitikája és a miniszter, aki azt végrehajtotta, rendkívül sikeres. Az IMF és Magyarország tárgyalásai egy esetleges elővigyázatossági megállapodásról és egy országjelentés nem keverendők össze.
"

Rendkívül sikeres gazdaságpolitika és rendkívül sikeres miniszter.

Milyen szerencsések vagyunk, hogy ennyire sikeres a gazdaságpolitika, el sem tudom képzelni, mi lenne az országgal, ha csak egy picivel is kevesebb sikerben lett volna részünk.

Címkék: válság szijjártó matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr613837672

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A befektetők mosolya mögött 2012.01.27. 12:38:24

A hétfői román állampapír aukción 2010 áprilisa óta a legalacsonyabb hozammal adtak túl a  kincstárjegyeken, négyszeres túljegyzés mellett.A befektetőknek tetszik amit Romániában látnak.  A zavargások nem tekinthetők kifejezetten a társadal...

Trackback: The Best of Matolcsy 2012.01.27. 11:25:31

Tagadhatják is akár, de Matolcsy személye és pozíciója a kormány különböző tárgyalásain téma mostanában. Nem mintha sokat számítana a gazdasági miniszter személye, de szimbolikus üzenete mindenképp van/lesz Matolcsy maradásának vagy távozásának. ...

Trackback: Matolcsy Györgyöt megsütötte a nap 2012.01.26. 18:46:36

 Csalóka ez a napsütés így télvíz idején. Az ember ücsörög a parlamentben, dolgozik az unortodox gazdaságpolitikán, aztán meggondolatlanul kimegy egy kicsit a szabad levegőre szalmakalap vagy napernyő nélkül, és már meg is történik a baj. Ez törté...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.01.26. 19:50:38

beszarok, mindkét narancstálibot ideette a rosseb ?!

mondjuk nem csoda, a viharos szél mindig összefújja a szemetet.

@csizsikpizsik: hát ez kész baszdmeg, ezen besírtam.

"Édesanyádat üdvözlöm! Sokat gondolok rá..." - itt már vonyítva röhögtünk asszonnyal :DDD

Seduxen (már NEM dr.) 2012.01.26. 19:55:03

Ja, és az ismétlés kedvéért, hátha végre megfogadjátok:

3.bp.blogspot.com/-c0XjI7KeJCg/TqXp88vuP9I/AAAAAAAABfI/ACGGPT_Cok4/s1600/258Troll_spray2.jpg

@Tigeri: off: remélem örülünk vinszent, hogy a mencseszteri riválisotokat megbaxtuk tegnap :DDD

Seduxen (már NEM dr.) 2012.01.26. 19:57:41

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nem, ő - hasonlóan a többi narancstálibhoz - FIZETETT bérsegg. Olyan fajta, amelyikbe belecsepegtetheti a kenyéradó gazdája a "szaftját". Kemény szakma, de hát valakinek ezt is el kell végezni :D Kinek-kinek tehetsége szerint. Nekik ez jutott.

Viktus 2012.01.26. 20:07:59

@Vidéki:

Mi a véleményed arról, hogy a szaporulatot pörgeti az egykulcsos? meg a 48 ezer forintból meglehet élni?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.01.26. 20:11:58

@Seduxen: A barca meccsnek meg az a ........ bátyám örült..))

Le_Penseur 2012.01.26. 20:12:07

Sosem gondoltam volna, hogy a költségvetési bizottság ülése olyan, mint egy stand up comedy előadás!
MGY:
a magyar gazdaságpolitikát azért támadják sokan, mert megszorítások nélkül érték el ezeket az eredményeket. Nemhogy megszorítások nem voltak, arra emlékeztető lépések sem, „ezért támadnak minket éjjel-nappal”

A tárcavezető szerint már az egykulcsos adóval kapcsolatos bejelentések is „megmozgatták a magyar férfiak és nők fantáziáját”, az elmúlt hat hónap népesedési adatai azt mutatják, hogy a születésszám elmozdult a növekedés felé.
index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/26/matolcsy_meghallgatas/

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.01.26. 20:14:50

Mivel gyurit nem mondathatják le,mert nem jönnének ki jól belőle,ezért valamilyen baleset fogja érni....

Secnir 2012.01.26. 20:27:32

@Le_Penseur:
ezt néztem élőben az ustreamen. ki ez a matolcsy, hogy ennyire nem akarják kibaszni? ez egy segg. egy amatőr. egy baromállat. komolyan, nem tudok olyan degradáló jelzőt, jelzős szerkezetet sem(!), ami leírná azt, hogy ez a faszi micsoda. én nem értem, hogy a többi politikus miért nem röhögte ki, vagy köpte szemen.
hazudott végig!
ott van a saját minisztériumának jelentése, miszerint csökkent a népesség. erre kijelenti, hogy az egykulcsos adónak köszönhetően tosztak az emberek jó sokat, és ezért nőtt! És hiába hazudtolják meg nyomban, ő ragaszkodik ahhoz, hogy nőtt.
lelőni.
mikor lesz kínos már a csávó a fidesznek?

Sandman (Karakum) (törölt) 2012.01.26. 20:29:47

Figyelem mindenki, leleplezés következik:

ENRICO72 = MATOLCSY
VIDÉKI = ORBÁN

Más magyarázatot nem tudok elképzelni, az országban csak kettő ilyen elvakult, embernek látszó tárgyról tudok.

Viktus 2012.01.26. 20:35:57

Óvja a pénzhatalomtól Vásárhelyet Lázár
A polgármester levelet küldött, azt ígérve, megharcol a bankokkal és a multikkal, köztük az Erstével.
index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/26/az_erstevel_riogatja_valasztoit_lazar_janos/

Ezek komolyan egy párhuzamos galaxisban leledzenek ... kíváncsi leszek végrehajtják-e amiket Orbán beígért vagy megint lesz 320 az euro.

Vidéki 2012.01.26. 21:12:17

@Viktus:

Régen a dogmatikusok azon vitatkoztak, hogy a homousion, vagy a homoiusion az igaz.

Az egyik fél a másikat eretneknek nyilvánította.

Korunk balliberális közgazdászai itt Magyarországon hasonlóan ádáz harcot vívnak, miszerint a többkulcsos progresszív adó az üdvözítő, míg az egykulcsos adó a pokolra juttat.

Az egykulcsos adó bevezetése miatt zokognak, mintha az a Sátán eszköze lenne.

Az egykulcsos adó gondolata a híres, neoliberális közgazdásztól, a Nobel díjas Milton Friedmantól származik, még 1960-ból.

Újkapitalista országok, élükön Észtországgal Jeffrey Sachs hatására az egykulcsos adót egymás után bevezették.

Nem lehet azt mondani, hogy ez náluk gazdasági katasztrófát okozott volna.

Az egykulcsos adórendszer mérsékelheti az adóelkerülést, többletmunkára ösztönözhet, és javíthat azon a korábbi évekre jellemző aránytalanságon, hogy a személyi jövedelemadó kétharmadát az adófizetők mindössze 15 százaléka fizette be. Ráadásul a kormány fokozatosan, három év alatt kívánt eljutni a céljához. (Gaál Csaba VG)

A csehek, a szlovákok és az észtek bruttó hazai terméke egy főre számítva tavaly már 25, 15, illetve másfél százalékkal magasabb volt, mint a hasonló magyar mutató.

A kilencvenes évek elején fordítva állt a helyzet: a fejenkénti GDP 1993-ban az éppen önállósodott Csehország és Szlovákia esetében 12, illetve 18 százalékkal még elmaradt a magyarországitól,

Észtország hátránya pedig nem kevesebb mint 31 százalékos volt.

A különös az egészben, hogy Észtországban, amelyik lehagyott bennünket, ebben a hosszú időszakban a mostani nagyokos ellenzék szerint állítólag kártékony egykulcsos adórendszer működött,

míg nálunk az állítólag rendkívül igazságos és a gazdasági növekedésre állítólag élénkítőleg ható progresszív adórendszer virágzott.

Viktus 2012.01.26. 21:16:44

@Vidéki:

Esetleg a konkrét kérdésre is válaszolsz? :P

Silbermann 2012.01.26. 21:31:05

@csizsikpizsik: Ez a link valami eszméletlen volt!:)))

ketroot 2012.01.26. 21:31:09

@Sandman (KaraKum):

Ó, vannak még és nem csak ketten.

AtiSnatch 2012.01.26. 21:34:18

@Viktus: na arra hiába vársz, amióta olvasom a VB-t (nem kevés ideje) én olyat még nem láttam.. :D
Egyébként én sejtem, hogy ki lehet vidéki! Annyit segítek,hogy az alteregója is sokat plagizál....:)

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2012.01.26. 21:45:16

@anonymand:
"Tisztelt Vidéki!"

Ezt ha még egyszer leírod...

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2012.01.26. 21:54:30

@Vidéki:
"Részletek Konrád rosszindulatú magyarellenes látomásaiból:"

Kedves Vidéki.
Eltűnődtél már azon, hogy csak ezen a blogon, hányszor aláztál meg, szóltál be, sértettél meg, igaz magyar embereket, akik ebben az országban élnek, és dolgoznak csupán azért mert nem értettek egyett a te szélsőséges nézeteiddel? Mi ez ha nem magyarellenesség, naponta másik magyar állampolgárok gyalázása, megszégyenítése?!
Kedves Vidéki, vannak dolgok amin talán érdemes volna eltűnődni...

Vidéki 2012.01.26. 22:03:25

@Tyson925:

Kedves @Tyson925: vannak dolgok amin talán érdemes volna eltűnődni...

Mondjuk a személyeskedés helyett észérveket felsorakoztatni.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2012.01.26. 22:10:13

@Vidéki: Vidéki, igen pont erre céloztam, hogy milyen gyakran személyeskedsz, és sértesz más igaz magyar embereket...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.26. 22:13:30

@Vidéki: Akkora csúsztatások vannak a sokadszor becsatolt szövegben, mint egy sípályán! Üdvözítő adórendszer nincs, egyik sem a Sátán eszköze, a "kártékony" és az "igazságos és a gazdasági növekedésre állítólag élénkítőleg ható" szöveg csak demagóg blabla, és csak része, de nem indoka az egykulcsos adórendszer a környező országok relatív sikereinek. Mondjuk legalább akkora csúsztatás, mely szerint a gyerekvállalási kedv egyenes arányban van az adórendszer egykulcsosságával (amit egyébként cáfol a KSH, de az ugyan kit érdekel?!).

Aki a saját igazságát az arányosságban találja meg, mert úgy jár jobban, és nehogy már a sok csóró ne fizessen SZJA-t (miközben a többit persze ugyanúgy fizette eddig is), tegye azt, aki meg úgy gondolja, hogy a jobban keresők az SZJA-n keresztül is vállaljanak szolidaritást, segítsék a jövedelmek kiegyenlítődését, tegye azt.

Kijelenteni viszont, hogy "senki nem jár rosszabbul" meg hogy "nemcsak megszorítás nem volt, annak látszó dolog sem", az arcátlan hazugság, a "„mindannyian tudjuk, hogy az adóemelések az eltitkolt jövedelmekre vonatkoznak, tehát ez nem megszorítás" pedig felháborítóan öntelt vádaskodás, Magyarország szegényebb rétegeinek kollektív leadócsalózása!!!

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2012.01.26. 22:15:41

"Vidéki 2011.12.16 11:01:53
@Tyson925:

Te is az öklöddel érvelsz, mint Tyson."
Csupán egy példa...
Mindezt persze nyilvánosan. Ennél ezer sokkal durvább példát tud szerintem felhozni csupán ennek a blognak az aktív követői.
Magyar embereket sértegetsz nyilvánosan, csupán azért mert nem egyezik a véleményük, és te beszélsz magyargyülőletről?
Hol vannak itt a kész érvek Vidéki?

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2012.01.26. 22:18:31

@Vidéki: Mi ez ha nem személyeskedés?
"
"A te pihent agyadban..."
"Természetesen ugyanilyen alakok, mint te..."
Ezek a Te érveid Vidéki?

Vidéki 2012.01.26. 22:21:29

@Viktus:
Kérdezed:

"A szaporulatot pörgeti az egykulcsos?"

Sem az egykulcsos adó, sem a progresszív többkulcsos adó nem pörgette fel a népszaporulatot.

Ennek oka a fejekben van.

A cigány lakosságról azt tartják, hogy nagy általánosságban anyagi helyzetük kedvezőtlen.

Mégis a cigány nők hajlamosabbak arra, hogy továbbadják az életet.

Az élet tovább adásában a nők sokkal nagyobb szerepet vállalnak és vállaltak.

Életüknek ebben a szakaszában szolidaritásra, támaszra van szükségük, hogy teljesíteni tudják az élet továbbadásának feladatát, amiben a természet rájuk nagyobb terheket rakott.

Dekadens társadalmakban a férfiak nem képesek vállalni a szolidaritást.

Erre a nők válasza, hogy ők nem vállalják az élet továbbadásának terheit.

A magyar férfiakról elmondhatjuk, hogy általában dekadensebbek, mint a cigány férfiak.

Friedrich Flick a híres sikeres nehézipari konszernépítő nem műszaki, hanem pénzügyi szakember volt, aki pénzügyi szempontból rendszeresen ellenőrizte hatalmas birodalmának részegységeit.

Elhíresült mondása volt:

„Ha a (kedvezőtlen) számok nem változnak, a fejeknek kell megváltozni”.

Azaz más személyekre van szükség.

AtiSnatch 2012.01.26. 22:31:58

@Vidéki: igen a cigány férfiak azért csinálnak több gyereket ,mert jobban szeretik az asszonyt... (meg a családi pótlékot) Ők eljáratják a gyereket télen is mezítláb,éhen az iskolába , míg egy normálisabb ember addig nem akar gyereket még meg nem teremti neki az anyagi biztonságot és ez utóbbiban lásd be nem nagyon segít a pártod... (igaz a többi se nagyon)

anonymand 2012.01.26. 22:32:03

@Tyson925:

Tisztelt Tyson925!

Kénytelen leszel elviselni.
Én mindenki tisztelek (még ha csupán merő formalitásnak tűnik is) mindenkit, míg ki nem harcolja magának a formaság(aim) mellőzését.
Vitabeli ellenfelem legalább megpróbál érvelni sok-sok társával ellentétben, még ha időnként szelektivitása zavaró is.
Ha ő maga Bonsai Duce, vagy netán Pangloss doktor reinkarnációja, én maradok a megszokott formám mellett.
Megbocsáss!

Tisztelettel:
anonymand

danesdzsu2 2012.01.26. 22:34:10

@Tigeri: Ha Balotellit nem utólag tiltják el 4 meccsre, hanem egyből kiállítják...

Secnir 2012.01.26. 22:36:27

@Vidéki:
"Sem az egykulcsos adó, sem a progresszív többkulcsos adó nem pörgette fel a népszaporulatot."

hogy mondhatsz ilyet? Főnököd, Unorthodoxicus Maximus ma nyilatkozta a bizottságnak -idézhetem, mert láttam-, hogy "az egykulcsos adónak köszönhető az, hogy nőtt a népszaporulat".
Nem vicc. És komoly pofával.
Tehát neked most ezt kell mondanod. Annak ellenére, hogy a saját minisztériuma és a KSH is kiadta a közleményt, hogy 2011-ben csökkent a népszaporulat.

más:
"Dekadens társadalmakban a férfiak nem képesek vállalni a szolidaritást.
Erre a nők válasza, hogy ők nem vállalják az élet továbbadásának terheit."

tudsz nekem egyetlenegy dekadens társadalmat is mondani?
gyanítom, hogy odáig már nem terjedsz, tehát maradsz hazugságban.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.26. 22:47:45

@Vidéki: Na, ebben az utolsó mondatban például egyetértünk.

Viktus 2012.01.26. 22:50:03

@dr.dr. Secnir doktor:

A mai magyar NER társadalom ilyen. A gyermeket vállaló nőknek csökkentik a gyest, mert bizony a legtöbb nő nem 200 ezer feletti fizetést kap. Megkönnyítik az elbocsátásukat stb. finomságok.

danesdzsu2 2012.01.26. 22:50:29

@Vidéki: de az egykulcsos adórendszer liberális gondolat, és mint ilyen, egyértelmű gyönyörű Magyarországunk tönkretétele miatt jött létre. A nemzetközi karvalytőke ötödik hadoszlopa a tudjukkik irányításával most éppen álcából titakozik ellene, hogy a Magyarok Kormánya emiatt jónak vélje. Észtországot is csak azért segítették, mert más, tisztességes módszerekkel már nem győzhetnek Hazánk szabadságharca ellen.

danesdzsu2 2012.01.26. 22:52:57

@danesdzsu2: ja, és remélem Webb némi feddést, esetleg pénzbüntetést is kap érte SAF-tól.

anonymand 2012.01.26. 23:11:05

@Vidéki:

Tisztelt Vidéki!

Itt kezdődnek a problémák.
”Valóban ez a helyzet." - a helyzet félreértésével, félremagyarázásával, a lényegről történő tereléssel, a rendkívül objektívnek tűnő, ámde gondosan kiragadott részletekre irányított megkülönböztetett figyelemmel (mondjuk inkább figyelemelterelésnek).

..."az amerikai magyar nagykövet nyilván tiltás ellenére írja meg véleményét odakint, ottani újságba.
Persze lehet, hogy én tévedek." - írtam volt.
Mit hoztál ki belőle, illetve egész bejegyzésemből?
Másfél sorból (a többiről szó ne essék).
Nos, mint válaszodból jól látható, egy komplett vádiratot a balliberális sajtó-önkény, tényhamisítás, és tömeghisztéria keltő voltáról.
Ítéleted is van?

Te is jól tudod, hogy mindenre s mindennek az ellenkezőjére is lehet példát hozni.
Valószínűleg Te is nevetségesnek tartanád, ha ma a lapos földkorongról hoznék citátumokat, bizonyítani a Föld alakjáról írott cikkek igazságtartalmát.
Ember!
Még Madách is tévedett!
Nem jók a végszavak.
"Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!" - helyett: Mondottam ember: Küzdj, és bízva gondolkozzál!

Szép, hogy példákat hozol.
"A szerkesztője viszont olyan utasítást adott neki, hogy nem teheti ezt meg: " - ugyan miért nem a Lomniczi ügyet hozod ékes példaként?
"A tudat pedig befolyásolja a cselekvést." - erre is hozhattál volna példát.
Megkíméllek, megteszem helyetted.
Az a tudat, hogy elesnek az állami nyugdíjtól, több, mint két és félmillió pénztártagot kényszerített "szabad választásra", vagyis visszalépésre. A tudatra példa.
A szabad választásra meg a Betörés című film jelenetében Belmondo magyarázza el Omar Sharifnak, hogy és mi között választhat "demokratikusan".
A félretájékoztatásról meg hozhatod példának a "Nemzetgazdasági Minisztérium

Dr. Matolcsy György
nemzetgazdasági miniszter" Adósságnyomás-mérőjét, kiegészítve a kormány szóhasmenésben szenvedő "szóvivőivel", meg a TV=kormányszócsővel. Tavaly júniusi adat a mérőn.
Meg, hogy csökkent, ami nőtt.
Valószínű, hogy nem véletlenül ezek a példák jutnak eszedbe.

Hidd el, hogy itten egy végtelen nagy nemzetközi összeesküvés indult és folyik Magyarország ellen.
Nyugodtan hidd el!

Csak ne terjeszd, kérlek!

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: gondolom, hogy arra is van racionális magyarázatod, hogy a baloldalinak éppenséggel nem tekinthető közgazdászokat hogyan mérgezte és mérgezi ma is szellemileg a judeoszociálliberális.....

Ironfist 2012.01.27. 00:01:21

@anonymand:
"Tisztelt Vidéki!"

Oké, hogy amíg ki nem vívja, hogy ne tiszteld, addig tiszteled, de nem vívta még ki? Nem érvel, terel. Hibás logikával ráadásul. Ami neki kellemetlen lenne, azt figyelmen kívül hagyja, de ha talál egy félmondatot, ami kapcsolódik valahogy valamihez, ami kapcsolódik valamihez, amiből a fidesz (=hazugok bandája) már csinált hazug propagandát, akkor azt ő el fogja mondani. És nem az a célja, hogy vitázzon, hanem, hogy propagálja a gazdáit. Ha jön egy ilyen téma, hogy Matolcsy ordenáré hazugságai, akkor jön, és elkezd a cigány népszaporulatról beszélni (nem látom már, ignoráltam, csak látom, ti miket idézgettek tőle). Hogy jön a cigány népszaporulat a főnök....gazdája ordasvaskos hazugságához? Sehogy, azért hozta elő a témát, hogy mások, mint pl te is, gyönyörűen ráharapjatok, és ha tételesen megcáfoljátok azt, amit egyébként ő is tud, hogy hamis, akkor azokba megint beleköthet, megint egy kicsit arrébb rugdoshatja a témát, és HOPP! már nem is arról van szó, hogy a fidesz (hazugok bandája) már megint kibaszik a saját népével...hogy elárulják a nemzetet... hanem azzal, hogy a cigányság azért szaporodik, mert... Ti mérgelődtök ezen a fattyún, ő meg vigyorogva néz valószínűleg, hogy megint sikerült elterelnie a témát a kényes dologról. Abszolút szarik rá amúgy, hogy mit mondtok, csak az a fontos, hogy ne mondjátok azt, amit nem szabad.

anonymand 2012.01.27. 08:50:30

@Ironfist:

Tisztelt Ironfist!

"Oké, hogy amíg ki nem vívja, hogy ne tiszteld, addig tiszteled, de nem vívta még ki?" - pontosítsunk.
Rasszista megnyilatkozások, öncélú vulgarizmus, esetleg más anyjának sexuális tartalmú emlegetése, ezek haladják meg tűréshatáromat. A személyes sértegetésben igen magas az ingerküszöb.

"Nem érvel, terel. Hibás logikával ráadásul." - az esetek többségében ez valóban igaz.
Ha viszont összehasonlítod hasonszőrű társaival, el kell ismerned, hogy ő legalább az érvelés látszatát kelti. Olykor sikerrel.

Ha neki ez a fajta "vita" az örömszerzés módja, hát élvezze!
A kis öröm is öröm, ne feledd.

Tisztelettel:
anonymand

Ironfist 2012.01.27. 09:49:31

@anonymand:
"Ha neki ez a fajta "vita" az örömszerzés módja, hát élvezze!
A kis öröm is öröm, ne feledd."

Nem, neki ez nem örömszezés céljából van, abszolút nem érdekli, miről van szó, miután egy fizetett ember, akinek az a dolga, hogy az embereket a nemkívánatos témától tartsa távol. Ha itt a sertéstenyésztésre harapna rá valaki, akkor arról kezdene el beszélni, csak ne arról legyen szó, hogy a fidesz tönkretesz minet. A téma abszolút lényegtelen, ezért is nem érvel soha. Ez kizárólag terelés, semmi több.

"Olykor sikerrel."

Pontosan ezt kéne elkerülni, mert míg te pl azt hiszed, értelmesen beszélgetsz vele, ő erre magasról tojik. Benyom pár random hülyeséget, és kész. Ha meg az a téma is kínos lesz neki, akkor mintha észre se vette volna, elkezd újabb másvalamiről beszélni, mindegy, csak ne a fidesz árulása legyen a téma. Őt ezért fizetik, Enricot nemkülönben - csak ez utóbbi még arra is képtelen, hogy tereljen.

Viktus 2012.01.27. 11:06:12

@Vidéki:

Üres ígéret maradt a nemzetgazdasági tárca által fennen hangoztatott adminisztráció-csökkentési program. Ahelyett, hogy a beharangozott könnyítéseknek megfelelően csökkentek volna az adószámlák, idén januártól 16 új beszedési, és egy új támogatás jellegű számlát hozott létre az adóhatóság. Emiatt jelentősen növekednek a vállalkozások adminisztrációs és pénzügyi terhei.

penzcentrum.hu/adozas/nesze_neked_adminisztracio-csokkentes_16_uj_adoszamla_lett.1031340.html

Gyuri szerint ez is szexi?

Vidéki 2012.01.27. 11:10:55

Írod: „"A tudat pedig befolyásolja a cselekvést."

„Az a tudat, hogy elesnek az állami nyugdíjtól, több, mint két és félmillió pénztártagot kényszerített "szabad választásra", vagyis visszalépésre. A tudatra példa.”

Valóban a tudatra példa: A te hézagos tudatod arra a cselekvésre késztetett, hogy megírd a valóságot semmibe vevő mondataidat.

Az már kiesik a tudatodból, hogy korábban kötelezően muszáj volt belépni a manyupokba, amelyek hatalmas működési költségekkel működtek, a járulékosok szempontjából rossz befektetési döntéseket hoztak, ezért 14 év alatt siralmasan rossz hozamokat tudtak csak produkálni.

Kizárólagos haszonélvezők voltak a kecskék akikre rábízták a káposztát.

Nagy vesztes volt az államkincstár, ahonnan hiányoztak a nyugdíjkiadások fedezetét biztosító bevételek, ezért évről-évre hatalmas, nagy kamatköltséggel járó hitelfelvétellel kellett fedezni a nyugdíjkassza hiányát.

Erre a Bajnai kormány főtanácsadója is rájött, és széles körben publikálta javaslatait.

Tehozzád ezek a gondolatok még nem jutottak el.

„Le vagy maradva több brosurával.”

Vidéki 2012.01.27. 11:21:35

@Viktus:

Írod. "jelentősen növekednek a vállalkozások adminisztrációs és pénzügyi terhei."

Ez "a vállalkozások verziója", akiknek természetes törekvése az adminisztrációs és pénzügyi terheinek csökkentése, lehetőleg nullára.

Én még olyant nem hallottam, hogy ne siránkoztak volna, a terhek miatt.

Régen ilyen szituációra mondták: "Sír, mint egy fürdős prostituált":

zrobasé 2012.01.27. 12:09:09

@Vidéki: "Ez "a vállalkozások verziója", akiknek természetes törekvése az adminisztrációs és pénzügyi terheinek csökkentése, lehetőleg nullára."

hazudsz.. M.György, Jobbkéz igérte meg az admin. csökkentését...csak ez is olyan lett, mint a nagyarányú áfa csökkentés ?
...úgyhogy kijelenthetjük, hogy egy újabb hazugság mellé került be strigula...

"Én még olyant nem hallottam, hogy ne siránkoztak volna, a terhek miatt."

persze, hogy nem hallottál...hisz ott nálatok, a minisztériumba nem hallatszik fel a nép hangja...te csak a rosszat hallod meg, és a panaszkodókat elhessegeted egy laza "sirós kurva" (tudod, a mondásba kurva van és nem prostituált, te álmodoros) kifejezéssel...

de nem baj, neked jó a 450-es dizel, a 27%-os áfa, a baleseti adó, a járulékemelés, a 37%-os eva...hisz te ebból élsz, amit a dolgos magyar befizet, te abból kapod a fizetésed...

bérkommentelő, hazug göbbelszi propagandista vagy, semmi több

Ironfist 2012.01.27. 13:18:53

@zrobasé:
Mit foglalkoztok vele? A kutya is annak örül, ha foglalkoznak vele. Csak a kutya hasznos is. Ez meg csak egy élősködő. Ha nem törőtök vele, hanem mindenki leignorálja, le fog kopni.

mim 2012.01.27. 13:28:53

@Vidéki: Nálam szép realizált nyereség volt. És szivesebben bízom a pénzem egy olyan intézényre, ami felelősséget vállal. Az állam vállalhat felelősséget, de annak értéke a regnáló kormánytól függ. Egy bank nem 4 éves periódusokban gondolkodik. Ezek alapján jobb a banknál nyugdíjt szaporítani.
Amúgy tudtommal nyugdíjakra nem vettek fel pénzt. Azt ugyanis mindig kigazdálkodták központilag. Amire miatta nem jutott pénz, arra vettek fel.
Van különbség. És, hogy ne legyen félreértés le is írom: prioritás.

Továbbá: A magánnyugdíjpénztáras összegeket nem kizárólagosan nyugdíra fordítják. Nem különítik el, hanem ad-hock módon vészforrásként kezelik. Pedig következő évben és utána is kell nyugdíjat fizetni. Vagyis se nyugdíjra, sem egyébbre nem fog jutni belőle. Vagyis adózó állampolgári szempontból elveszett pénz innentől.

Egy - szerintem - jó analógia: ha kilyukadt a gát és csökken a vízszint, azt nem úgy oldom meg, hogy több vizet vezetek a tóba, vagy lajtos kocsival hordom belé a vizet.

mim 2012.01.27. 13:49:20

Még hozzátenném, hogy vicces kieső pénzekről olvasni, mikor a vád simán visszahull. Lásd az SzJA módosítása. Kieső adó. Nem hiányzik? Vagy ez így "igazságos"? Sok "igazság" létezik. Közel 10 millió csak Magyarországon. Témánként.

Vidéki 2012.01.27. 14:21:40

@mim:
"Ezek alapján jobb a banknál nyugdíjt szaporítani. "

Akkor szaporítsd a banknál a nyugdíjadat, de csak a saját adózott jövedelmedből!

Erre most is lehetőséged van.

Kell kaja,Ibrahim? 2012.01.27. 14:53:20

@Vidéki:" Az már kiesik a tudatodból, hogy korábban kötelezően muszáj volt belépni a manyupokba,"
-Ha nem önként lépett be a több mint 60% ,akkor nyilvánosan ......
-Ellenkező esetben szép csendben...(szabadon választott)

mim 2012.01.27. 14:54:40

@Vidéki: A kormány nem adja meg a lehetőséget a legutóbbi módosítás után a döntés módosítására csak a banki kasszából kifelé. Ezért nincs rá lehetőség. Jojózzanak heréikkel, ne az adózókkal.

Kell kaja,Ibrahim? 2012.01.27. 14:57:04

@Vidéki: "Akkor szaporítsd a banknál a nyugdíjadat, de csak a saját adózott jövedelmedből!"
-Faszfej,láttál már életedben bércetlit

Ironfist 2012.01.27. 15:13:16

KÉRLEK TITEKET, KÖNYÖRGÖM! Ne etessétek már ezt a nyamvadt Vidékit! Őneki ettől áll fel, nem veszitek észre? LESZARJA a témát, csak terel, és ideigesít, ez a dolga, és ha ti reagáltok rá, és idegeskedtek, akkor az neki jó, mert elérte a célját! KÉREK MINDENKIT, IGNORÁLJA LE VIDÉKIT!

Birkesz 2012.01.27. 16:09:33

Enricó lelépett (kezdett összeroppanni szegény) de szólt a főnöknek: "Vidéki, gyere, mert baj van, rossz passzban vagyok, nem bírok eléggé mellébeszélni a Vastagbőrön"....kár, Enricó stílusát majdnemhogy bírom, Vidéki viszont idegesít, ahogy idézetekkel villogtatni próbálja nem létező műveltségét.

anonymand 2012.01.27. 16:40:17

@Vidéki:

Tisztelt Vidéki!

"Valóban a tudatra példa: A te hézagos tudatod arra a cselekvésre késztetett, hogy megírd a valóságot semmibe vevő mondataidat." - büntetőjogi tudatom felelősségében kijelentem: unortodox fogállású Mona Liba hazudta a szemembe, hogy "eltőzsdézték" a befektetők pénzét. Határozottan állítom, hogy Bonsai Duce a szemembe hazudta hogy ..."ők vannak sokkal, sokkal kevesebben" (mármint akiknek , az állam által meghatározott módon, reálhozamra lehet számítani).
www.youtube.com/watch?v=6A7lo1sEvag
1 perc 35 másodpercnél.
Azt hallani véltem, aki nem lép vissza az "kiírja magát" a nyugdíjrendszerből.
Igen a hazugság agymosásig terjedő ismételgetése módosította a tudatot.

'"Az már kiesik a tudatodból, hogy korábban kötelezően muszáj volt belépni a manyupokba, amelyek hatalmas működési költségekkel működtek, a járulékosok szempontjából rossz befektetési döntéseket hoztak, ezért 14 év alatt siralmasan rossz hozamokat tudtak csak produkálni." - nem ez a téma. Megint terelsz.
Mán megint.

"Erre a Bajnai kormány főtanácsadója is rájött, és széles körben publikálta javaslatait." - mégsem lopták el a pénzet.
Én is tudok mindenre, meg az ellenkezőjére is példát.
Eszedbe nem jut, hogy a különvéleménnyel rendelkező, ha egyedül van, még nem csinál nyarat?
Miért nem sorolod fel a magukat jobboldalinak tartó közgazdászokat, hogy hanyan véleményezték unortodox szemállású Maximus Balfus "gazdaságpolitikáját" tarthatatlannak.
Ezt viccnek szántam, nem ez volt a téma.

Szóhasmenésed a megszokott terelés.
Na, szevasz!

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: ha jól rémlik, akkor azt kellene megmagyaráznod, hogy az egyszeri lopást mitől tekinted struktúra átalakításnak?
Vagy vannak információid, hogy idén mit fognak ellopni néhányszáz-milliárd erejéig?

mim 2012.01.27. 16:47:23

@anonymand: Valami babaszámlátról pusmognak. Nem kommentelték kormányoldalról.

anonymand 2012.01.27. 16:53:17

@Ironfist:

Tisztelt Ironfist!

Vettem az adást, elmentem.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: nem úgy, Te buta.....

Ironfist 2012.01.27. 17:00:31

@anonymand:
Azért a blogról ne, egyszerűen csak le kell tiltani Vidékit, hogy ne lehessen látni a kommentjeit.

anonymand 2012.01.27. 18:02:58

@Ironfist:

Tisztelt Ironfist!

Leben und leben lassen!

Tisztelettel:
anonymand

Meridian74 2012.01.27. 19:18:39

@mim: csakhogy arra konkrét szerződésük volt, annak alapján intézték a dolgokat, csakhogy Bajnaiék elvalutázták azt a pénzt, amiből a libásokat ki kellett volna fizetniük...

Ezekután kijelenették, nem értenek a libatenyésztéshez, ezért lett balsikerű ez az üzlet... aha, még véletlenül sem azért mert még valutázni sem tudnak. DUPLÁN balfék. És egy ilyenre bízni egy országot?! Még szerencse, hogy csak díszpintynek volt ott, és nem sokáig.

Meridian74 2012.01.27. 19:23:01

@Rufus78: Akkor ezek szerint mégiscsak jó az, hogy Orbán kekeckedik az EU-val, és ezért nem a görögökkel és olaszokkal foglalkoznak, hanem velünk. Mert ugye ha a görögökkel foglalkoznának és nem velünk, akkor már csődöt jelentettek volna, ami magáva rántotta volna az olaszokat, spanyolokat, portugálokat, az íreket, és ezzel az egész EU-t, és beleértve minket is...

Meridian74 2012.01.27. 19:27:02

@mim: "Egy bank nem 4 éves periódusokban gondolkodik."

Nehogy azt hidd... nézd meg a "margin call" című filmet, és át fogod értékelni ezt a véleményedet.

Meridian74 2012.01.27. 19:31:26

@Meridian74: és hogy konkrét példával is szolgáljak, a CIB bankot sem érdekelte az, hogy én, mint rendesen és jól fizető ügyfelük (ezt ők mondták rólam, amikor egy másik - személyi kölcsön jellegű hitel-ajánlattal is megkerestek telefonon, kéretlenül), hogyan fogom lereagálni a későbbiekben azt a húzásukat, hogy akkor is kamatot emelt, amikor éppen csökkenteniük kellett volna.

Nos, én nem felejtek. Soha többet CIB bank. És mindenki mást is lebeszélek róla.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.27. 20:16:07

@Meridian74:
Sosem fogjuk megtudni, hogy az volt-e a jobb, hogy minden figyelmet magunkra irányítottunk, és céltáblával a homlokán állt Magyarország a távcsöves puskák előtt hetekig, vagy az lett volna a jobb, hogy ha sörétessel szitává lövi a pénzvilág fél Európát. Úgyis a jelenből kell kiindulni, nem abból, hogy "de jó lett volna, ha...".
Annyiból mindenképpen nekünk volt szar, hogy Orbán komolytalan lándzsarázása csak időhúzás volt, attól a sörétek még be vannak tárazva. Komolyan, már az is eszembe jutott, hogy Orbán lepacsizott az IMF-fel meg az EU-val, hogy miután Berlusconi kurvázásairól már nem cikkezhet a sajtó, Magyarország veszi át az olaszoktól az EU soros udvari bolondja címet, és szolgáltat témát az újságok bulvárrovatának.

cutcopy 2012.01.27. 20:29:21

Kár hogy nem a szocik maradtak kormányon azoknak, akik most kiröhögik a sikereket..

Viktus 2012.01.27. 20:30:24

@Vidéki:

Gyuriék mondták tavaly micsoda sok milliárdos teher, tehát szerinted Matolcsy fürdőskurva? :O Nem semmi váltás büntit kapsz a pártközpontban, ha ilyeneket írsz.

Vidéki 2012.01.27. 21:56:52

@anonymand:

Leben und leben lassen!

Egy diák ezt így fordította magyarra:

"Leben und lében hagyni":

Ironfist 2012.01.27. 22:42:50

@cutcopy:
"Kár hogy nem a szocik maradtak kormányon azoknak, akik most kiröhögik a sikereket.."

Sikerek? Csak egyet mondj!

Piacbarát 2012.01.27. 23:05:42

érdekes az economist...szemét nemzetközi fuj sajtó...aztat irja...letettük a fegyvert..azaz teljes betérdelés lesz az imf-nek...az eddigi sikereket is törölni kell...

btw Schmitt pali lemondott mán...vagy inkább aláírta már lemondó papírját...nem nyújtják be neki...

Piacbarát 2012.01.27. 23:09:07

@Vidéki: voltál mostanság vásárolni...köszi...eléggé emelkednek az árak...

cutcopy 2012.01.28. 06:05:58

@Ironfist: "Sikerek? Csak egyet mondj!"

Ezért írtam, kár hogy nem maradtak neked a szocik a mai napig hatalmon mert nem kérdeznél akkor ilyet..

Ironfist 2012.01.28. 07:40:11

@cutcopy:
Nem válaszoltál. Mondj egy sikert, amit az elmúlt két évben a fideszkormány ért el!

cutcopy 2012.01.28. 08:14:29

@Ironfist: Szóval neked nem siker az hogy megállították a pusztulást..

Virág et. 2012.01.28. 08:21:32

@cutcopy: Megállították, ja. Javaslom nézd meg, hogy 2010-ben, amikor Bajnaitól átvették a stafétát, hogy állt az ország. És most hogy áll. Ilyen dolgokat nézz: EUR/HUF, CHF/HUF index, CDS felár, államadósság mértéke, vagy akár gazdasági növekedés is. (Viktorék pluszba vették át és talán sikerül 0-ba hozniuk és nem lesz recesszió. Oszkóék -6%-on vették át és pluszban adták oda Orbánéknak.)

És mindezt államosított lakossági nyugdíjmegtakarítások nélkül sikerült.

Virág et. 2012.01.28. 08:29:45

Pusztulás megállítás Fideszéknél, ha 268 Ft-os euróból előbb 324-et, majd - spekulánsoknak hála - 295-öt sikerül csinálni.
Pusztulás megállítás, ha a CDS felár az egekbe szökik, az államkötvényeket 10%-os kamattal tudjuk csak eladni (volt annyi eszük, hogy ennyiért azért nem adták).
Pusztulás megállítása, ha 3000 milliárd államosított forint ellenére az államadosság reálértéke nőtt.
Pusztulás megállítása, hogy a gazdasági növekedést sikerült a térségben a legalacsonyabb szinten tartani - a recesszió valós félelme mellett.
Pusztulás megállítása, hogy úgy csökkentenek adót, hogy közben az összadóteher nő és Európa legmagasabb ÁFA-kulcsát vezetik be.
Pusztulás megállítása, hogy sikerült teljesen lenullázni nemcsak a lakossági, de a vállalkozói banki hitelezést is (aztán meg csodálkoznak, hogy stagnál a gazdaság).

Nem tudom mit szedsz vagy szívsz, de le kéne állni vele.

cutcopy 2012.01.28. 08:43:59

@Virág et.: "amikor Bajnaitól átvették a stafétát"

A stafétaátvétel ingoványaira nem érdemes tévednie egy ellenzékinek:
2002 ben 5 százalékos munkanélküliséget és 53 százalékos államháztartási hiányt vettek át a szocik amit 2010-ben 12 százalékos munkanélküliséggel és 82 százalékos hiánnyal adtak vissza..
Van még kérdés..?

Ironfist 2012.01.28. 09:39:12

@cutcopy:
Elmúltnyolcévezel? Csak sajnos nem ez volt továbbra sem a kérdés. NE TERELJ! Mondj egy darab KONKRÉT sikert, amit a fidesz csinált az elmúlt két évben!

Ironfist 2012.01.28. 09:45:26

@Virág et.:
Imádom, amikor beröffent ide egy fideszes droid, és azt gondolja, mi itt mind szocialisták vagyunk :D

Virág et. 2012.01.28. 09:54:26

@cutcopy: Eddig se volt kérdés, pláne hogy terelsz. Pusztulás megállításáról beszéltél, de a pusztulást már a Bajnai kormány megállította (igazság szerint már Ferenc utolsó vergődése is ebbe az irányba hatott). Viktorék ezeken az eredményeken csak rontottak és sikeresen visszavitték az ország gazdaságát 2008-ba, a Gyurcsány-kormány legsötétebb időszakába. Lehet hátra mutogatni, csak éppen az rontja az összképet, hogy volt ott egy szűk év, amikor a dolgok kivételesen stabilizálódni kezdtek.

@Ironfist: Az a helyzet, hogy perpill nincs egyetlen parlamenti párt sem, akire voksolnék, ha ma választás lenne. A szocik leszerepeltek, a megújulás elmaradt, az LMP soha nem volt szimpatikus, a Fidesz és szatelitpártjai meg még kevésbé.
Remélem a paletta 2014-ig változni fog és a Szolidaritás pl. grundol egy pártot, ami mögé számomra hiteles arcok beállhatnak. Oszkóék például. Különben 2014 lesz az első választás, amikor otthon maradok.

Ironfist 2012.01.28. 10:16:59

@Virág et.:
"Különben 2014 lesz az első választás, amikor otthon maradok."

Csak azt ne! El kell zavarni Orbánékat, mert különben végképp eltörlik az országot a Föld színéről! Ha kell szavazz függetlenre, vagy kispártokra, és javasold ezt mindenkinek, de ha otthon maradsz, és a legtöbben ugyanígy gondolják, akkor biztosan megint a fidesz (=hazugok bandája) nyer, mert ők tudják aktiválni az ilyen agyhalottakat, mint Vidéki, Enrico, eszkep, Csepelinfo, és cutcopy.

cutcopy 2012.01.28. 10:29:05

Marha szépen hangzik amikor valaki büszke arra hogy nem szoci, miközben Bajnai buksiját simogatja aki Gyurcsány helyetteseként csak nyomott egy entert az IMF programjára majd hátradőlve várta a Fidesz kétharmados győzelmét /ja mindeközben felemelte a nyugdíjkorhatárt, felcsippentett 2 milliárd euro hitelt, befagyasztotta a szociális juttatásokat, ja és mellesleg ellopta a 13. havi nyugdíjat/.. Na meg a Szolidaritásban /szocik/ és a millában /exSZDSZ/ bízik..
Vicces..

Szabad Gábor 2012.01.28. 10:32:29

Matolcsy, a termékenység unortodox istene

A viagra hungarica piacra dobásával hazavágjuk a világ gyógyszeriparának javát.

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1541_matolcsy_a_termekenyseg_unortodox_istene

cutcopy 2012.01.28. 10:43:46

@Ironfist: "Elmúltnyolcévezel?"

Nem fogok elmúltnyolcévezni ha cserébe jövőnyolcév múlva vitézkedsz majd az euróárfolyammal..

Vidéki 2012.01.28. 11:27:21

@cutcopy:

A mi "szakértői" (Bajnai) kormányunkkal kapcsolatban eszembe juttattad:

A szakértői kormány gondolata valami felsőbbrendűséget képvisel.

Mintha azt mondaná a politikusoknak, hogy jó, jó játszadozzatok, most kiélhetitek magatokat, aztán, ha nehéz terepre érünk, mi vesszük át a kormányt, és mindegy, ti hová akartatok eljutni, mi a mi számunkra kedvező irányba megyünk.

A szakértői kormány gondolata azt sugallja, hogy a politikusok igazából nem értenek hozzá, a demokrácia csak egy díszlet.

Ha a pénzvilág nem látja biztosítva az érdekeit, félre lehet söpörni politikusokat, pártokat, demokráciát.

Azzal ki nem mondott gondolattal, hogy bizonyos politikusokat, bizonyos pártokat nem állítanak félre.

Mert a balliberálisok a szervilizmusukból kifolyólag mindig függetlenek és mindig szakértők.

Vidéki 2012.01.28. 11:33:16

A szakértelemre hivatkozók gyakran szemfényvesztésként használják ezt a fogalmat.

A médiahatalom birtokosai gyakran olyan erősek, hogy nagy hazugságokat képesek széles tömegekkel elhitetni.

Az 1994-es választások előtt az MSZP szlogenje ez volt:

Szavazz ránk, hogy „Végre a szakértelem kerüljön a kormányra”.

Mikor bőséges abszolút többséggel megnyerték a választásokat, annyira bizonytalanná lett a szakértelmükbe vetett hitük, hogy muszáj volt a hozzájuk képest pici SZDSZ-t is bevonni a kormányba, amelyik annak ellenére, hogy pici volt, mint a nyúl farka, képes volt „csóválni” az MSZP-t, mint a farok a kutyát.

A rendszerváltás óta 12 éven át bizonyították hatalmasnak képzelt és hirdetett szakértelmüket.

Virág et. 2012.01.28. 11:37:19

@cutcopy: @Vidéki: 1. Senki nem beszélt szakértői kormányról
2. Milláról sem beszélt senki.

Ti biztos ezt a fórumot olvassátok?

Egyébként a számok (Bajnai számai) őket igazolják, Orbán számai meg a jelenlegi kurzus szegénységi bizonyítványa. Szánalmas, ahogy a költségvetési hiányra verik a mellüket, amikor mindenki tudja, hogy a nyugdíjpénz-államosítás áll mögötte, amúgy 7% körüli lenne, ami duplája az Oszkó-félének.

"A rendszerváltás óta 12 éven át bizonyították hatalmasnak képzelt és hirdetett szakértelmüket. "

Most épp a te pártod bizonyítja a szakértelmét, nem tűnt fel? Másfél éve az államcsőd szélén egyensúlyozunk Matolcsy szakértelmének köszönhetően. Ez még Ferencéket is alulmúlja.

Bár az olyanok, akik 2008-ban tüntetni mentek a résztandíj ellen, 2012-ben meg bőszen védik a teljes tandíjat, az olyanok nyilván más szemüvegen át látják a világot. :)

cutcopy 2012.01.28. 11:51:50

@Virág et.: "1. Senki nem beszélt szakértői kormányról
2. Milláról sem beszélt senki."

Ja hogy úgy gondolod te vagy itt aki megmondja miről beszél bárki is..? )

cutcopy 2012.01.28. 12:10:15

@Vidéki: A szakértői kormányról nekem meg az jut az eszembe, amikor Orbán mindjárt az őszödi beszéd után egyből ezt javasolta, de a szoclibek még is inkább elbukdácsoltak Fletóval még két és fél évet a nagy pofára esés előtt..

Ironfist 2012.01.28. 12:29:41

@cutcopy:
1.- Bajnai buksiját simogatta az Orbánod is kint az EUban, csupán a hozzád hasonló birkamagyaroknak kommunikálja, hogy Bajnai szar volt.
2.- Szakértői kormány volt a Bajnai féle, de aki a legjobban sírt utána, azaz az Orbánod, az minek is a szakértője?
3.- Megint terelsz. NE TERELJ! MONDJ EGY SIKERT AMIT A FIDESZ (=HAZUGOK BANDÁJA) CSINÁLT A KÉT ÉV TELJHATALMA ALATT!

(gyengébbek kedvéért [Béla bácsi... Vidéki... satöbbi...] ez nem kiabálás, csak a lényeg kiemelése)

Q-in-Law 2012.01.28. 13:34:49

"Képtelenség!" - mondta az egykulcsos adórendszer megváltoztatásáról Orbán Viktor az elmúlt napok egyik kormányülésén a Magyar Nemzet információi szerint.

Azt hiszem ennek a nyilatkozatnak a tudatában biztosak lehetünk benne, hogy jön a többkulcsos szja.

csárli hárper 2012.01.28. 14:08:58

azt hogy ez a szargyártó faszkalap össze-vissza beszél, már megszoktuk, az a nagyobb baj hogy az agyatlan birkák el is hiszik amit ez a senkiházi böfög

rendkívül sikeres miniszter, rendkívül sikeres gazdaságpolitika? elmész te az anyádba, hülye fidesznyik majom!

cutcopy 2012.01.28. 14:54:51

@Ironfist: "a hozzád hasonló birkamagyaroknak"

Te nem lenni magyar..? Akkor mit okoskodni itt magyar nyelven..?

Ironfist 2012.01.29. 00:57:09

@cutcopy:
Te nem tudni olvasni, vagy kérdést értelmezni? Akkor miért nem mondani már, csupán egy, azaz egy, csak egyetlenegy siker, amit fidesz(=hazugok bandája)kormány tenni elmúlt két évben?

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2012.01.29. 09:37:43

@Ironfist: A válaszra én is nagyon kíváncsi vagyok, ugyanis ezt a kérdést már én is feltettem, de választ nam kaptam rá. Remélem, Te most sikerrel jársz!

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2012.01.29. 20:54:19

@Kandeláber: ó de baba kis komment, Lámpavas.

ad 1: te ATV-t nézel? :D laza.
ad2: bájos a megkülönböztetés, gondolom (ha már így szükségesnek tartottad) akkor ezek szerint ti vagytok a naciszocik, az ellenfeleitek meg az internaciszocik. hát nem cukor?
de azért nem lehetne inkább, hogy mindahányan kik vagytok, nagy szocialista egyetértésben (elvtársi sorsközösségben) elhúzzatok a náthás faszba?
ad3: még az IMF-ben is inkább megbízom, mint bennetek. igaz, hogy egy többszörösen eíitélt rablócigányban is inkább megbízom, mintsem a kompániátokban, szóval az IMF eredménye sem túl kecsegtető.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2012.01.29. 20:56:57

@Vidéki: Tehát a szervilizmusból következik a felsőbbrendűség? Ez a great twist?

Ne gondolkozz inkább, tavaris, térj vissza a jól bevált panelekhez. Tudod, személyes megszólítás, megszólított degradálása, frappánsnak tartott idézet. Az még megy.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.02.07. 08:27:15

Remek, hogy a második vonal már az Elkúrás 2.0 beismerésénél tart:

index.hu/belfold/2012/02/06/lazar_most_mar_hibakat_javitana/

Végre talán kapizsgálják, hogy arrogáns faszfejnek lenni a politikában nem kifizetődő. Persze pezsgőt még nem érdemes bontani, ha egyszer úgy gondolják, hogy majd egy "imázskampánnyal" megdumálhatnak minket, hogy a bab is hús.

Ironfist 2012.02.07. 09:38:04

@Rufus78:
"„igaztalan állítás sértés valamennyi magyar számára”. "

Meg a büdös kurva anyját megint. Tényleg ennyire vakok a fideszbuzik, hogy nem látják, ezek a moslék férgek kisajátítják maguknak a magyarságot?

anonymand 2012.02.07. 10:35:38

@Ironfist:

Tisztelt Ironfist!

Csak idézek egy-két hozzászólást egy másik blog-tól:
"A baloldalt nem pátyolgatni kell hanem eltapostni." - Poors&Worse
..."mindegy, csak a bibsibolsilibsi bagázs agyon legyen baszva, mit a tányérodra pofátlankodó légy.
Ebben én is tökéletesen egyetértek vele..." - hoplita
Ők tartják magukat magyarnak, demokratának.
A többit (akik gyűlölködnek) meg el kell taposni.....

Tisztelettel:
anonymand

Ironfist 2012.02.07. 11:55:01

@anonymand:
Hoplita? Ismerős, ő pont emiatt az ordenáré viselkedés miatt lett kibannolva innen.

anonymand 2012.02.07. 12:40:26

@Ironfist:

Tisztelt Ironfist!

Török Gábornak meg szava nincs rá.

Tisztelettel:
anonymand

süti beállítások módosítása