Skip to content


       Szűrés lista

Nem engedjük bezárni a nyugdíjasokat a saját településeikre!

A Lehet Más a Politikai végtelenül aljas és sunyi támadást intézett a 65 éven felüli magyar lakosok ellen, de a Kereszténydemokrata Néppárt nem enged, nem hátrál egy tapodtat sem! Csak a testükön át!

Szóval ezek a nyikhaj ördögbotosok azt a hallatlanul felháborító módosító indítványt nyújtották be a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvényjavaslathoz, amely szerint ... és most kapaszkodjunk meg ... az utazási kedvezmények összege csak maximum 90 százalék lehetne!

Aztakurva, ezek durvábbak mint a szadesz!
Maximum 90%-os kedvezmény?!

Gyors megtippeltük Laspalmasszal, melyik párt csapja le a magas labdát, én mondjuk DK-ra tippeltem, Avas Feri sírós nyugdíjasvédő-táncát megnéztem volna, de elsőként a KDNP látta meg remek lehetőséget, de feltehetően a többi párt sem fog lemaradni a Nyugdíjasok Elleni Aljas Támadás Elhárításában.
Spaller Endre KDNP-s képviselő szerint "izzanak a telefonvonalak", hogy a kormány támogatja-e az LMP-s indítványt", ami azért elég kérdőjeles, hiszen ismeri valaki ennek a 0%-os párt telefonszámait?

Spaller szerint "a nyugdíjasok képviselik azt a társadalmi réteget, akik bevásárlásaikhoz, illetve egészségügyi okokból maximálisan kihasználják ezt a lehetőséget. Ha ezt megszüntetnék, vagy csökkentenék, bezárnák őket saját településükre. Szociális szempontból sem támogatható az indítvány. Ebben a kérdésen nincs és nem lehet kompromisszum, és a kabinetnek szintén az az álláspontja, hogy a nyugdíjasok ingyenes utazási lehetőségét meg kell őrizni."

Az ingyenes, korlátlan utazás helyett meg kellene vennie a 65 éven felüli nyugdíjasoknak Budapesten a 32 forintos vonaljegyet, vagy a 980 forintos havibérletet, vidéken meg a kb. 10-20 forintos jegyet. Micsoda nemzetellenes és nyugdíjasellenes ez az LMP, őrület! Ezek biztos nem vesznek karácsonyi ajándékot még a saját nagyszüleiknek sem!

Ne zárjuk gettóba a nyugdíjasokat!
Ingyenes utazás = szabadság!
90%-os utazási kedvezmény = gettó!

Spaller Endre azzal már sajnos nem dicsekedett el, hogy ő maga is benyújtott egy módosító javaslatot, melynek elfogadása ultraliberális piacosítást rendelhetne el a kormány a közösségi buszközlekedésben, mely szerint a magán busztársaságok "nem tarthatnának igényt ellenben semmilyen veszteség-kiegyenlítésre vagy fogyasztói árkiegészítésre (amit a közszolgáltatók a diák, nyugdíjas, mozgáskorlátozott utasok után kapnak). Tehát (...) maguk dönthetnék el, hogy utasaiknak milyen elv szerint adnának kedvezményt a jegy árából - ha egyáltalán adnának bárkinek is ilyet." (T/6044/6-os)

Nem tudom mit fog szólni Marika néni, ha egy szürke hétfő reggelen a megszokott sárga helyközi Volánbusz helyett megáll előtte a XYZ magánbusztársaság  járműve, és Marika néni hiába mutatja a személyi igazolványát, a sofőrt ez nem izgatja fel túlságosan, csak ha kicsengeti a teljes árú jegyet ...

Spaller képviselő kétségkívül a nap embere, egyrészt a legsunyibb demagógiával védi a nyugdíjasokat, másrészt meg ő maga liberalizálná a legdurvábban a közösségi buszközlekedést.
Csillagos ötös, Spaller úr. (Spaller azon hármak egyike, akiket le tudtak győzni egyéniben 2010-ben ...)

Spaller Endre amúgy szociológusként végzett az ELTE-n, így mindent tud a közösségi közlekedésről, ez gondolom teljesen evidens, ezeknek minden terület ott van a kisujjukban!

Most már csak az a kérdés motoszkál bennem, hogy a kétharmadból Spaller a legolcsóbb, akit meg lehet venni egy jófajta módosítóra, vagy melyik oligarcha szeretné megszerezni magának a buszközlekedés piacát, hogy Szociológus Endre ennyire teper?

A véleményem már régóta ismert ebben a témában, még mindig ez az egyetlen ország az Európai Unióban, ahol csak úgy, kor alapján ingyen lehet utazni, sőt, ez vonatkozik, minden 65 évnél idősebb EU-s állampolgárra + a svájci idősekre is.

Talán azt még Spaller úr is megérti, hogyha beszáll egy taxiba, akkor nem fogja ingyen elvinni, mert ingyen utazás nincs.
Az állam viszont csak részben téríti meg a Volán/MÁV/BKV részére az ingyenes vagy kedvezményes utazások ellenértékét, de még ez az összes is nagy terhet ró a költségvetésre. Így ez egy olyan szociális juttatás, ami jelenleg a közlekedési társaságok veszteségében található meg.

Nem véletlen, hogy a helyi volántársaságok brutális költségcsökkentésbe kezdetek, ami durva járatritkítást jelent (Salgótarján, Székesfehérvár, Eger, Miskolc, Nyíregyháza), amit sajnos nem Spaller úr fog megszívni, hanem nagyrészt a helyi fizető utasok, de amúgy meg mindenki.

Címkék: közlekedés kdnp nyugdíjas

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr924314318

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: garcinia cambogia extract 2014.03.31. 09:22:04

Lehet Más a Politikai - Nullextra

Trackback: refluks 2013.08.23. 02:18:34

Lehet Más a Politikai - Nullextra

Trackback: Erkölcsi kockázat, avagy a nagyvállalatok csapdája 2012.03.19. 09:57:21

„Különösen súlyos problémákat tudnak okozni a ’túl nagy, hogy csődbe menjen’ kategóriába tartozó pénzintézetek; erkölcsi kockázat pedig akkor merül fel, amikor a kormányzat beavatkozik a pénzügyi válságban.” (Ben Bernanke) A fenti közgazdasági tét...

Trackback: Polgári liberális pártot Magyarországnak! 2012.03.14. 14:12:47

Magyarország mélyponton van szinte minden létező szempontból. Ez ma már olyan közhely, hogy teljesen fölösleges bizonygatni, rágódni rajta, megbotránkozni egy esetleges újabb gyalázatos híren, eseményen. De mi a megoldás? Hiszen az, ahogyan ma ez az or...

Trackback: Az ember, aki mindig ott volt 2012.03.14. 10:04:13

Mai dajkamesém a szerencséről szól, no meg arról, mennyire érdemes a sorsunkat minden áron rábízni. Megtörtént eset alapján...   Egyszer volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, élt egyszer egy férfi, akit Joseph Figlocknak hívtak. Utcasep...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.03.14. 09:21:02

A bejegyzésed bekerült a Mandiner blogajánlójába.

Trackback: Betyárvilág Budapesten? 2012.03.13. 20:40:14

Az nem várható, hogy március 15-én Rózsa Sándor összevonja a szemöldökét a forintárfolyammal, miközben megugatja a lovát....

Trackback: Mint szellemben a palack 2012.03.13. 20:30:02

A nyugdíjasok kedvezménye olyan, mint szellemben a palack. Ha kieresztjük, ki állítja majd meg? Ha az elvi alapokban nem értünk egyet, akkor miért éppen 90% legyen a támogatás?

Trackback: Tanulsz már repülni? 2012.03.13. 20:26:07

„Magyarországon azért ilyen siralmasan lassú a vasúti közlekedés, mert meg kell őriznünk a nagy ország látszatát” mondta egy ismeretlen bölcs – de hamarosan ez már csak a régi szép napokat felidéző nosztalgia lehet, a vasúti személyszállítást is ér...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.13. 16:26:59

Nem értem... Ti talán hallottatok már olyanról, hogy Indiában a teheneknek csak 90%-ban minősülnek szent állatnak? A nyugdíjasok a magyar populizmus szent tehenei, úgyhogy nincs ebben semmi meglepő...

Viktus 2012.03.13. 16:32:30

IMALÁNC ORBÁN VIKTORÉRT

Édes Jó Istenünk, Jóságos mennyei Atyánk! Hiszünk abban, hogy Te az akaratodat embereken keresztül, emberek közvetítésével valósítod meg. Valamennyien gyarlók vagyunk, de akinek feladatot adsz, és olyan szerencsés, hogy jóságodat közvetítheti felénk, az nagyon szerencsés ember. S aki méltóan tudja ezt tenni, méltó a te szeretetedre is, a miénkre is.

Amikor a Te küldöncödet szeretjük, nem bálványt imádunk, hanem a Te jóságodért vagyunk hálásak, még akkor is, ha nem is mondjuk ezt ki minden szavunkkal. Most, amikor Orbán Viktorért imádkozunk Hozzád, hisszük, hogy imádságunk Krisztus szavaival így hangzana. "Legyen meg a Te akaratod hiszen a te akaratod" - csak jó lehet. Hisszük, hogy Orbán Viktort azért segítetted Országunk vezető pozíciójába, hogy jót tegyél ezzel az oly sokat szenvedett magyar néppel. Jóságod nemcsak azt jelenti, hogy azt akarod, hogy jobban és könnyebben éljünk, hanem azt is, hogy erkölcsileg megtisztuljunk. Nem elpusztítani akarod ezt a mi immár csaknem -Sodománkat, hanem azt akarod, hogy lakói Lótok legyenek, Téged követő, hozzád hű emberek, gyűlölettől, gonoszságtól mentesek Orbán Viktor ezt igyekszik közvetíteni felénk: legyünk jobbak, legyünk méltóbbak Hozzád. Amikor azt mondja, hogy a Család a társadalom lényege és alkotó eleme, ugyanazt próbálja nekünk elmondani amit Te a Szentírásban, az Ó-Szövetségben, Dávid zsoltáraiban, az Új Szövetség Evangéliumaiban, János és Pál apostolok tanításaiban.. Orbán nem pap, és nem is bálvány. Orbán kormányzása, tiszta szándékai a te üzenteidnek a napi politika nyelvére fordítása. Az elesettek megsegítése - lásd a devizahiteles-ügyek kezelése - egy emberi kísérlet Krisztus tanításának napi gyakorlattá tételére. Drága Mennyei Atyánk! E napokban megpróbálod Viktort, és megpróbálsz valamennyiünket. Ahogyan megpróbáltad Jóbot, és megpróbáltad a te Szent Fiadat is. Mert ez is része a Te irgalmadnak, hozzánk való kapcsolatodnak, szeretetednek. Talán azért vannak e próbák, hogy a próbát kiállva, azzal megbirkózva és nem átkozódva bizonyítsuk hűségünket irántad, de talán leckeként is, hogy soha ne feledjük nélküled, semmik vagyunk, ha viszont velünk vagy, akkor minden lehetséges Gyarlók vagyunk, hogy a próbát kiálljuk. De meg kell kísérelnünk, s akkor Te is megsegítesz De Te nem teszel olyan "lécet" elénk, amit, ha benned bízunk, ne tudnánk - sportnyelven szólva "átugorni."Kérünk ne tégy átugorhatatlan lécet Viktor elé! Add, hogy sikerüljön felülkerekednie azon a feneketlen gonoszságon, amellyel ellenségei, Hazánk esküdt ellenségei egymással és a Sátánnal kart karba öltve most nekirontanak. Adj bölcsességet Fellegi és Martonyi miniszter uraknak a tárgyalásokon, s űzd ki a Sátánt legalább egy időre tárgyalópartnereiből, akim arcát, szavát - úgy tűnik - eltorzítja a magyar-gyűlölet.

Add, hogy a Sátán lelke helyett a Te Szent lelked legyen ott, ahol ma a magyar Nép és Orbán Viktor sorsától döntenek. ne engedd szavadon a gonoszt. Természetesen - mi csak kérhetünk, s a Te Szent lelked az, ami dönt kérésünkről. De Te azt üzented: "A reménység meg nem szégyenít". És azt is:"Kérjetek és megadatik néktek, zörgessetek, s megnyittatik néktek."- Kérünk most és alázattal zörgetünk. Kérve kérünk, s tisztelettel zörgetünk: hallgasd meg kérésünket, valamennyiünkét, katolikusokét, protestánsokét, izraelitáét - valamennyiünkét, aki azt kérjük, hogy mentsd meg Orbán Viktort és Magyar Hazánkat, gyarló népünket, sokat szenvedett nemzetünket. Szent Fiad, az Úr Jézus nevében, Ámen Eddig megfogalmazott kéréseink a Jó Istenhez Az Úr legyen előtted, hogy jó utat mutassa néked! Az Úr legyen melletted, hogy téged karjába zárjon és megvédjen a veszedelmektől! Az Úr legyen mögötted, hogy megvédjen a gonosz cselvetésétől! Az Úr legyen alattad , hogy felfogjon, ha leesel! Az Úr legyen tebenned, hogy megvigasztaljon ha szomorú vagy!

Az Úr legyen körülötted, hogy megvédjen, ha mások rád rontanak!Az Úr legyen fölötted, hogy megáldjon téged! Igy áldjon meg téged a jóságos Isten ma, holnap és minden időben! Ámen

-

Ennyi! Javasolnám minden békemenetes nyugdíjasnak legyen a CBA-ban is minden ingyen majd fizetjük a közösből!

jani888 2012.03.13. 16:40:33

Szociológus?A Hegedűs Zsuzsa is az..Úgy látszik ezek mindenhez értenek.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.13. 16:50:30

"Saller" úrnak egyébként üzenem, hogy tudnék még mondani egy pár olyan csoportot, melyek "képviselik azt a társadalmi réteget, akik bevásárlásaikhoz, illetve egészségügyi okokból" ki tudná használni az ingyenes utazás lehetőségét. Ha egyszer vannak családok, akiknek hosszú ideig kéne spórolni arra, hogy egyszer felülhessenek a 2-es metróra, akkor értük miért nem aggódik hasonló vehemenciával a kormány, he?! Nem vagyok nyugdíjasellenes, van két nyugdíjas nagyszülőm, szüleim is lassan azok lesznek, de hadd forrjon már fel az agyvizem, amikor a kormány ragaszkodik a nyugdíjak REÁLÉRTÉKÉNEK megőrzéséhez, a melós meg örüljön neki, ha a fizetésének a NETTÓ ÉRTÉKE megmarad! Ez aránytalan, ahogy az is, hogy az állam szerint a 64 éves 364 napos ember szarjon sünt, a 65 éves 1 napos meg nyugodtan buszozza-vonatozza körbe az országot.

Egyre inkább kezdem azt érezni, hogy ez az egész ország egy 93.000 km2-es szociális otthon, és a dolgozó réteg csak alkalmazottnak van benne.

2012.03.13. 16:52:43

Ez az a politikus, aki minden akar lenni, de sosem lesz belőle semmi. Szociológusokkal teli a padlás, pl. Magyar Bálint is az, tönkre is vágta az oktatást..:(((((

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.03.13. 16:53:10

Arról írjatok, komcsik, hogy mitkeres a zoszkópéter avizerbe!

bagir 2012.03.13. 17:02:23

A sírás fojtogatja a torkomat, amikor látom, hogy Szegedről szegény nyugdíjasok Pécsre járnak strandolni, ekkora nyomorban tengődnek a szerencsétlenek. Meg Bp-ről Gyöngyösre, és van aki csak úgy szórakozásból vonatozik, buszozik, naponta.
Szerintem elég lenne nekik is a rokkantaknak járó tizenkét odavisszautazásos tömb is.
Arról az imperialista /angol, német stb/ gyakorlatról nem is beszélve, hogy a helyi közlekedésben csak a helyi nyugdíjasoknak jár a helyi járatokon a kedvezmény, szigorúan csúcsidőn kívül. Külön öröm, amikor a csúcsidőben, a melóbajárók-jövők nem férnek az unatkozó nyuggerektől.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.03.13. 17:07:44

@Rufus78:

Bezzeg, mikor gyurcsány tankkal lövette a kismamákat, kussoltatok! :D

szmoker (Homo Trollicus) 2012.03.13. 17:09:10

Cociológus.
Még mindig jobb mintha büfé-ruhatár szakos lenne, ez sokkal komolyabb szakma :D

GatyaPityu 2012.03.13. 17:40:19

Nagyon rühellem már ezeket a nyugdíjasokat... Sokban kerülnek nekünk, adófizetőknek, csak kivesznek a közös kasszából és minden párt a s*ggüket nyalja, politikai színektől függetlenül. Persze most az elempé kivétel ebben, de azok meg a szintén lumpen roma kisebbséget pesztrálják. Lehetne arról is téma, hogy miért is kellene meghagyni a 18 éves tankötelezettséget, ami azzal jár, hogy akármilyen deviáns módon viselkedik egy nebuló, nem lehet kicsapni a suliból?
Nem tudom mikor lesz már olyan párt, amelyiknek igazán a dolgozó, adófizetők emberek a "szent tehenei!"

Rézfánfütyülő fűzangyal 2012.03.13. 17:41:48

Csak ne higgye el mindenki, hogy ilyesmi Európában máshol nincs! Pl. Olaszországban minden állami múzeum (Pompei pl.), minden EU-s állampolgárnak 65 éves kor felett ingyenes. Ez persze nem azonos a közlekedéssel, de jogi alapja ugyanaz.

Kakimaki0123456789 2012.03.13. 17:43:35

Mit vartal? Ez a nyugdijasok orszaga, ok a legnagyobb szavazotabor.
En speciel tamogatom hogy csak csucsidon kivul legyen utazasi kedvezmenyuk, es ha orvoshoz kell szallitani oket, menjenek betegszallitoval.
Ja es a nyugdijkorhatart fel kell emelni.
Utazasi kedvezmenyt inkabb a munkaba jarashoz kellene adnia a kormanynak, nem atharitani ezt is a munkaadokra. Egy ertelmes kormany, ha munkahelyet akar teremteni, nem sarcolja tovabb a munkaadokat, sem a munkavallalokat.

Spaller Endre 2012.03.13. 17:55:05

Kedves Vastagbőr!

Nulla szakmai tudással cikket írni, azt hiszem, ahhoz valóban elég vastag bőr kell.
Minden településre közszolgáltatás keretében eljutnak a MÁV vagy Volán járatok. MINDENHOVA!
Ha azonban egy útvonalon a Volánok nem indítanak járatot, ott miért ne próbálkozhatna egy magán busztársaság? Engedéllyel, kizárva, hogy bármilyen állami támogatást kapjanak, sőt, még nekik kéne fizetniük. Cserébe akkora árat szabnak, amekkorát akarnak, annak adnak kedvezményt, akinek akarnak. Miért baj ez?
A járatritkítás azt célozza, hogy a busz és a vonat ne egymás mellett menjen, mindkettő félig üresen. Egy veszteséget fizessünk, ne kettőt. Miért baj ez?
A nyugdíjasok kedvezménye olyan, mint szellemben a palack. Ha kieresztjük, ki állítja majd meg? Ha az elvi alapokban nem értünk egyet, akkor miért éppen 90% legyen a támogatás? Legyen inkább csak 80%, vagy 50%, vagy 0%. Lenne, aki szívesen alkudozna velünk erről. Ezt szerettem volna kizárni, nem titkolva, hogy összességében nem maradhat meg mindenhol a mostani kedvezmény, de itt igen.

Kedves Vastagbőr!
Egy cikk írása feltételezi, hogy az illető legalább részben utána néz annak, amiről ír.

Köszönettel:

Spaller Endre

Nem Penny hajója 2012.03.13. 17:57:53

Velem már fordult elő olyan, hogy nem fértem fel a nyugdíjasoktól egy olyan távolsági buszra, ami érintett egy gyógyfürdőt. :) Pedig, ha felfértem volna, akkor én lettem volna a második, aki teljes árat fizet.
Ja, és egy nyugdíjas faszi, akit Volvóval hozott a felesége a pályaudvarra, még elém is tolakodott, azzal a felkiáltással, hogy fiatal vagyok, legfeljebb megvárom a következő buszt.

Valakinyolc 2012.03.13. 18:02:32

@Atro: Szerintem tudod te is a választ. Ez a nagyszerű intézmény amit demokráciának hívnak, így működik. Mindenki egy szavazatot ér, és mint minden az univerzumban, a pártok is arra törekednek, hogy a legkevesebb energiát fektessék be minél több szavazat megszerzésének érdekében.

dr. Ringlósztár 2012.03.13. 18:13:27

Áááá, nem hinném, hogy a KDNP populista lenne, hiszen akkor saját jogán is lennének szavazói.

Sir Galahad 2012.03.13. 18:13:30

Ameddig a nyugdíjasok szavazati jogát nem vonják meg, ez így marad.

portugéza 2012.03.13. 18:14:07

Természetesen nem magukkal a nyugdíjasokkal van vaj, közöttük is akkora a szar alakok aránya, mint bármelyik korosztályban. Nekem is vannak (nyugdíjas) szüleim, ill. egy nagymamám még él.

De mennyire undorító már, hogy mindenki csak a nyuggerek kegyeit keresi, nekik udvarolnak minden választási kampányban, ők nem egyszerűen a mérleg nyelvei, hanem a döntő szót ők mondják ki. Szent tehenek? Lennének inkább áldozati bárányok :) .

Ki lehetne venni a politika homokozójából a nyugdíjasokat, megegyezniük erről a politikai pártoknak. Nincs rájuk licit. Ezután:

- 67 évre történő korhatár emelés;
- a 750 ezer fő, akinek a havi nyugdíja a 100 ezer forintot meghaladja, megadóztatása;
- ingyenes utazás megvonása,
- minimális, korlátozott mértékű vizitdíj nekik,
- stb. stb.

A poén az, hogy a nyugdíjasokkal való kivételezés közvetve, késleltetve rajtuk is csapódik: ÁFA és jövedéki adó emelés formájában például, és ez pont a kisnyugdíjasokat érinti a legfájóbban, akik az egész havi nyugdíjukat elvásárolják. De gondoljanak csak a gyerekeikre, unokáikra, akiknek a az élőmunkát terhelő irracionálisan magas közterhek miatt nem jut állás, vagy csak nettó éhbérért. De a nyugdíjak reálértéke az biza legyen megőrizve. Közben meg gyerekek éheznek, családok mennek tönkre.

Saller ténykedése ellenére még mindig legyen a Fidesz továbbra is, semmint az MSZP-Gyurcsány-LMP szivárványkoalíció, hiszen ők csak az inaktívakat tutujgatják, abajgatják, nyugdíjat és segélyt emelnének. Ebből áll a programjuk, de ez még soha nem vitt előre. Nem csökkent a szegények aránya ettől korábban sem. Pl. az adómenetes minimálbér éppen hogy beszorította ezt a réteget, nem emelték a fizetésüket a munkaadók, mondván úgyse adóznak (ill. kapják az adójóváírást).

Tapogatott Kukorica 2012.03.13. 18:14:07

@Nem Penny hajója: "Velem már fordult elő olyan, hogy nem fértem fel a nyugdíjasoktól egy olyan távolsági buszra, ami érintett egy gyógyfürdőt. :) Pedig, ha felfértem volna, akkor én lettem volna a második, aki teljes árat fizet."

O, de szep lett volna, ha azt mondod: "Pedig, ha felfertem volna, akkor en nyitottam volna ki a gyogyfurdot." :D

Félőrült 2012.03.13. 18:14:35

Meg kell tartani a kedvezményeket, de 40-50%-osnál többet nem kapna se a sima, se a rokkantnyugdíjas. Ha sokat kap járadékként (130-200 ezer/hó és efölött), nincs utazási kedvezmény.

Azokat, akiket ti - meg én is - láttok tolakodni, gyógyfürdőzni, valószínűleg nem tisztességes melóban öregedtek meg, és nem havi 80-90 ezret kapnak nyugdíjnak (vagy ennél is kevesebbet), hanem a párt emberei voltak, lópikula melóért 2-2 és fél kilós nyugdíjakkal. Na az ilyeneknek meg abszolút nem adnék utazási kedvezményt. Nem azt mondom, hogy aki öreg, ne járjon ki a házból, ne utazzon, de ennyire magas összegű nyugdíjból ne az állam pénzén utazgasson, hanem fizesse ki maga, mert NEKI TELIK RÁ.

rattacha 2012.03.13. 18:19:17

@Rufus78: "Egyre inkább kezdem azt érezni, hogy ez az egész ország egy 93.000 km2-es szociális otthon, és a dolgozó réteg csak alkalmazottnak van benne. "

Itt van az eb elhantolva. Bakker, én is így érzem.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.03.13. 18:22:28

Na, megint egy "Saller". Őt osztja a Viktor a népnek. Most derült ki.

Már csak a "Kopki"-t vagy valami hasonló Fideszest várok, hogy a koki is meglegyen.

látjátok feleim szümtükkel 2012.03.13. 18:23:01

@Rufus78: "A nyugdíjasok a magyar populizmus szent tehenei, úgyhogy nincs ebben semmi meglepő... "

Igazad is lenne, ha...
A mai nyugdíjasok zöme a rendszerváltás körül, vagy az azt követő 10 éven belül ment nyugdíjba. Ugye ebből következik, hogy élete nagyobb részét abban a gazdasági rendszerben élte le, ahol nem volt lehetőség nagy tartalékok gyüjtésére. Arról nem is beszélve, hogy 1989-ben szó sem volt arról, hogy mit hoz majd a rendszerváltás. Egyébként nézz szét, hány mai 60 éves tudott az elmúlt 20 évben olyan vagyont gyűjteni, amiből nyugdíjasként meg lehet élni? Mellesleg az elmúlt 20 év azt a nemzeti vagyont verte szét, amit túlnyomó részben a nyugdíjasok zsírján halmozott fel az állam.

Gondolod az megoldás lenne, ha agyonvernénk a nyugdíjasokat, hogy ne legyen annyi szent tehén? Bár téged is a szent tehenekhez hasonló ősök löktek erre a világra.

nakivagyok 2012.03.13. 18:24:03

@bagir: Édes kisfiam, boldogan fizetném ki az egész áru jegyet is ha olyan nyugdíjam lenne mint az unioban lévőknek, sőt még adót is fizetnék belőle.De miért a mi pénzünkre fáj a foga ennek a senkiházi bandának?Az MTVA nevü szennyládának nem sajnáltak néhány milliárdot, többek között a TE adódból és az én nyujdíjamból.Vagy a zseniális Vitézy ur 2m illiós fizetésére sem sajnálják a pénzt, meg is dolgozik érte, ugye?Na látod!Szóval használd az eszedet néha mielőtt irogatsz.Amugy pedig egyetértek veled, a pénzt csak ugy döntik ki az ablakon, de sajnos sem te sem én nem járunk alatta.

vasgyuszi 2012.03.13. 18:24:24

Ennek a spallernek olyan jóféle köcsög-képe van, aki kiskorában minden szaron elsírta magát, ha egy óvodástársa akárcsak rá is nézett... Ismerem az ilyen fajtáját, undorító, gerinctelen féreg.

látjátok feleim szümtükkel 2012.03.13. 18:25:53

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Már mondtam máskor, máshol, hogy pénzt. Te mit keresel a munkahelyeden? Ugye nem pirostojásrt?

MINE 2012.03.13. 18:26:30

A múltkor kerestem valamit a MÁV-Start honlapon, megnéztem a kedvezményeket is, és elszörnyedtem: www.mavstart.hu/utazas/kedvezmenyek_20120101.php Külön felhívnám a hadiözvegyek, hadirokkantak és KÍSÉRŐIK 100%, 1. osztályon is??? Határon túli magyarok igazolvánnyal? Vajon a hazánkban élő, szlovák, román, horvát, stb. nemzetiség, az "anyaországában" szintén megkapja ezt?
Amúgy, anyósom (aki 70 feletti) azt mondta, tök hülyeség, hogy a nyugdíjas ingyen utazik. Ő fizetne / fizettetne érte, mert tudja, hogy kell a pénz arra, hogy tömegeket mozgasson.

Egyallampolgar 2012.03.13. 18:29:23

"Büdös rohadt nyuggerek mit képzelnek? Ingyen mi?"

Azért vegyünk talán vissza. Teljesen egyértelmű, hogy a KDNP nek a vidéki templomban nyekergő néni a szavazója. Az LMP nek meg a pesti diák.
Az állami kassza üres. Elkúrták, ők is, meg ők is. A Volánnál, BKV-nál sem rózsás a helyzet.

A pártok pedig a másik tábor szavazói farkával vernek csalánt. (Lásd elnyírt állami felsőoktatás).
Hmmm igényes politikai játszmák... színvonal az van.

killercsiga 2012.03.13. 18:30:11

@szmoker (Homo Trollicus):
Csak úgy szólnék, hogy ebben a témakörben egy építészmérnöknek, vagy egy agronómusnak is ugyanannyi, vagy kevesebb kompetenciája van, mint egy szociológusnak.

kamarawood 2012.03.13. 18:33:05

@Spaller Endre:
Még,szerencse, hogy akik értenek a közlekedéshez, és nem barna-köpenyes idióták, vagy narancsszemüveges retardáltak, azok tudják, hogy amiket leír az egy ordas baromság...

Be kell ismerni, hogy EZ a kormány is hülye a közlekedéshez, vagy saját érdeklörének kívánja átjátszani, a piacot...

Ver Sacrum 2012.03.13. 18:33:47

@MINE: Ember, utoljára 45-ben volt itt háború. Szerinted hányan vannak és átlag hány évesek a hadiözvegyek?

szamaritánus 2012.03.13. 18:34:31

@Spaller Endre: "A nyugdíjasok kedvezménye olyan, mint szellemben a palack." Kedves Ede, tán fosni tetszik, hogy ha nem lesz kedvezmény, nem lesz szavazat se? :DDDD

gnme 2012.03.13. 18:34:44

ájj ez a parlament, b+ .. oda már minden bontószökevényt beengednek

úgy jár ez is mint a lázár, elindult közpénzen azt az autóbuzik kiröhögik

majomkutya 2012.03.13. 18:37:56

Zero rátapintott a lényegre:
"A véleményem már régóta ismert ebben a témában, még mindig ez az egyetlen ország az Európai Unióban, ahol csak úgy, kor alapján ingyen lehet utazni, sőt, ez vonatkozik, minden 65 évnél idősebb EU-s állampolgárra + a svájci idősekre is."
Igen, a svejci idősek, ez már az abszolut vicc kategória.
Én meg kiegészíteném:
Azért járok kocsival dolgozni, mert a jelenlegi benzinárak mellett is az alacsony fogyasztású kocsimmal csak 80-100 forinttal kerül naponta többe, mintha busszal mennék. A bérlet pedig egy vicc. A havi bérlet árát kb úgy lehet kiszámítani, hogy 20-szal megszorzod az oda-vissza menetjegy árát.
Mindenkinek fizetni kellene, de elfogadható összeget.
Van értelmes nyugdíjas is: apám le van döbbenve, hogy ingyen utazhat: "Havi 145 ezer a nyugdíjam, mi a picsának utazhatok ingyen? Mert a havi 40 ezret kapó Mari néni utazzon ingyen vagy nagyon olcsón, de én minek?"
A nyugdíjaskedvezményt én szociális alapúvá tenném.
És ha én lennék a főnök, akkor a nyugdíjaskedvezmény csak csúcsidőn kívül lehetne igénybe venni. A boltba el lehet menni a töküres 10 órai busszal is, minek kell a 7:20-assal menni?

kamarawood 2012.03.13. 18:40:23

Egyébként egy szociológus, mit "pofázik" bele a közlekedésbe? Esténként meg tán operál a Balesetiben? Vagy ez hogy működik...???
Istenem miért nem lettem politikus....

Melchi Zadok 2012.03.13. 18:41:08

@szamaritánus: az ilyen politikai kalauz halak nem fosnak. ők azt takarítják a nyelvükkel. de ez legalább egy önérzetes parazita, lám, még ide is benézett. akarom mondani becsöngetett, aztán gyorsan elszaladt, mert ez így stílusos egy mélyen körösztény politikusnál.

szamaritánus 2012.03.13. 18:50:55

@melchi zadok: most íratja az újabb replikát a közpénzből fizetett tanácsadóval :)))))

v2peti 2012.03.13. 18:51:50

Elvett 13. havi nyugdíj? Minek az!
27% ÁFA? Kit érdekel?
Drága gyógyszerek? Mit számít?
Csillagászati magasságú energiaárak? Nem gond!
Megfizethetelen árú élelmiszer? Sebaj!
Fizetni a tömegközlekedésért, akár jelképes összeget is. Na ez a szent tehén! De miért??? Na és miért alanyi jogon jár. és miért nem szociális alapon??? Akár teljes árat is kifizetne egy részük, ha az első 5 pont nem lenne ott! Inkább ott kellene kedvezni a nyugdíjasoknak, megsúgom, sokkal hálásabbak lennének a szavazófülkékben.

Vagy ha már előírjátok a közlekedési vállalatoknak az ingyenes szállítást, akkor legalább fizessétek meg az árát! Miért várjátok el tőlük az ingyenes szállítást, ha nem fizettek érte rendesen???

szmoker (Homo Trollicus) 2012.03.13. 18:53:50

@killercsiga: építészmérnök, az valami. Agronómus, az is valami.
Szociológus? Az mi?...
Erre gondoltam a büfé-ruhatár szakkal.

Aki ilyen szakra megy, az nem is akar dolgozni. Unatkozó, lusta, semmire sem alkalmas, jó hátterű rózsadombi gyerekek kihúzzák ilyen helyeken pár évig, amíg apuanyu szerez nekik valami jó kis pozíciót, akárhol-bárhol. Ezekről a fajtákról bennem ez a mentális kép él.
Hát ez a faszjancsi sem cáfol rá.

szobatars 2012.03.13. 18:54:52

"Nem tudom mit fog szólni Marika néni, ha egy szürke hétfő reggelen a megszokott sárga helyközi Volánbusz helyett megáll előtte a XYZ magánbusztársaság járműve, és Marika néni hiába mutatja a személyi igazolványát, a sofőrt ez nem izgatja fel túlságosan, csak ha kicsengeti a teljes árú jegyet ..."

Bármit is szól, elég csak annyit válaszolni neki: Csókolom, véget ért a Kádár-rendszer!

v2peti 2012.03.13. 18:56:41

Spaller úr! Adjon oda a kisnyugdíjasoknak havi 5000 forintot, és döntsék el ők, hogy ingyen utaznak belőle vagy gyógyszerre költik, hogy ne csak a legolcsóbb támogatottat vehessék meg! Ha akarnak vonatjegyet vesznek belőle (teljes áron vagy féláron), ha meg nem, akkor meg nem! Sok olyan falu van, ahová be van zárva a nyugdíjas, mert olyan rossz a buszmenetrend. Ő autóval menne (a szomszéd bevinné), neki nem jár az ingyenes utazás? Kapja meg pénzben aki rászorul, de csak az, és döntse el, hogy mire költi a pénzét!

szobatars 2012.03.13. 18:58:53

Komolyra fordítva a szót: 26 év alatt és 60 felett 50 % kedvezmény, 26-59 között teljes árú jegy, ahogy az a művelt világban szkoás.

S mielőtt bárki ezernyi példát hozna egyéb kedvezményekre (én is tudok róla), az érvekre csak annyit: azokat a kedvezményeket a (többnyire magán, de a magyarnál mindenképpen piacibb körülmények között működő) társaságok nyújtják , üzleti alapon...és nem az "állam".
Amúgy kapitalizmus van vagy 20 éve, jó lenne, ha mindenki felébredne végre.

Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2012.03.13. 19:00:39

@Spaller Endre: "Egy cikk írása feltételezi, hogy az illető legalább részben utána néz annak, amiről ír. "

Ez egy jogszabály elővezetőjének sem árt meg. Lényegében bárki, bármikor, bármilyen útvonalon indíthat -- akár menetrend szerint -- buszjáratot. Sőt, ha az illetékes Volán társaságokkal megegyezik, akkor még a buszmegállókat is használhatja. Spécivé akkor válik a helyzet, amikor ugyanolyan fogyasztói árkiegészítésre pályázik, mint a Volánok (meg az a pár maszek cég, mint pl. a Gratis).

"Ha azonban egy útvonalon a Volánok nem indítanak járatot, ott miért ne próbálkozhatna egy magán busztársaság?"
Próbálkozhatna, csak minek: az összes, területileg illetékes személyszállítási közszolgáltató (magyarul a területi Volánok) hozzájárulása is kell az engedélyhez. Én kitalálom, hogy egy adott útvonal teljes piaci áron is biznisz, a konkurrens Volán társaság a fogy. árkieggel együtt meg majd hozzájárul, igaz?

Din Serpahis 2012.03.13. 19:00:53

@Spaller Endre: Kedves Endre! Magam részéről a kedvezmények teljes eltörlését pártolnám. Nekünk, adófizetőknek ugyanis tele van a bakancsunk azzal, hogy miközben szinte a világ legmagasabb adóit és járulékait fizetgetjük (és egyre csak nőnek) addig a nyugdíjasok gyakorlatilag SEMMILYEN áldozatot nem kell hogy hozzanak a válságkezelés érdekében.

Semmilyet, soha.

Miért nem azok kapnak vajon kedvezményt, akiknek a tömegközlekedés a munkábajáráshoz kell? Hiszen gyakorlatilag egy kétgyermekes családban az egy főre eső átlagbér jóval az átlagnyugdíj szintje alatt van! Miért nem képes a politika végre azokat képviselni, akik a hátukon viszik ezt az országot? Az, hogy az MSZP-től csak ennyire futotta, természetes, de hogy a jelenlegi kormánypártok is csak a szent tehenek hátsóját csókolgatják egyszerre gyomorforgató és szánalmas.

cvcka 2012.03.13. 19:01:15

@Spaller Endre:
"Ha azonban egy útvonalon a Volánok nem indítanak járatot, ott miért ne próbálkozhatna egy magán busztársaság? Engedéllyel, kizárva, hogy bármilyen állami támogatást kapjanak, sőt, még nekik kéne fizetniük."
Ez esetben például felmerül a kérdés, hogy vajon a Volán miért nem indít buszokat ezeken az útvonalakon? Ha egy magáncég ilyen feltételek mellett nyereséggel tudná üzemeltetni ezeket a vonalakat, akkor a Volán is tudná, nem? Persze, amennyiben a kormányzati akarat afelé mutat, hogy a nyereségesen üzemeltethető járatokat szervezzük ki, a gazdaságtalanokat meg üzemeltesse az állam, akkor teljesen érthető a gondolatmenet.

"A járatritkítás azt célozza, hogy a busz és a vonat ne egymás mellett menjen, mindkettő félig üresen. Egy veszteséget fizessünk, ne kettőt. Miért baj ez?"
Tehát ne menjen párhuzamosan a vonat meg a busz, mert az veszteséges. Nade várjunk, két bekezdéssel ezelőtt olyan magáncégeket vizionált, akik a vonattal párhuzamosan indítanak majd buszokat úgy, hogy azon nyereséget is realizálnak (ellenkező esetben ugye el sem indítanák a buszokat). Ennek az ellentmondásnak a feloldása azt hiszem, meghaladja a szellemi képességeimet.

"Ha az elvi alapokban nem értünk egyet, akkor miért éppen 90% legyen a támogatás? "
Az elvi alap az, hogy a nyugdíjasok kedvezményeit pont ugyanúgy kéne kezelni, mint bármilyen más társadalmi csoport kedvezményeit és azokat nem a kedvezményezett csoport vágyaihoz, hanem az ország pénzügyi helyzetéhez kéne igazítani. Ennek nyilvános beismeréséhez persze kéne egy bátor kormány, aki tényleg az ország fenntartható pályára állításán dolgozik.

"Ezt szerettem volna kizárni, nem titkolva, hogy összességében nem maradhat meg mindenhol a mostani kedvezmény, de itt igen."
Minőségileg vajon miben különböznek az állam által adott kedvezmények? Milyen racionális magyarázat van arra, hogy az utóbbi sok évben kizárólag a nyugdíjasok kedvezményei azok, amelyek változatlanul maradtak, függetlenül a gazdasági helyzettől?

kamarawood 2012.03.13. 19:02:55

@szobatars:

Pontosan, ezen felül lehet még, mondjuk vmi egy évre szóló kedvezménykártyát vásárolni, amivel mondjuk 50% jár....
Viszont vmi normális bérletrendszer(ösztönzőleg hasson) nem ártana....

komplikato 2012.03.13. 19:16:40

@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: "Ez egy jogszabály elővezetőjének sem árt meg. Lényegében bárki, bármikor, bármilyen útvonalon indíthat -- akár menetrend szerint -- buszjáratot. Sőt, ha az illetékes Volán társaságokkal megegyezik, akkor még a buszmegállókat is használhatja."

Ha hiszed ha nem elméletileg ha te akarsz, akkor indíthatsz akár villamost is, a törvény szerint a BKV köteles lenne a saját infrastruktúráján engedni, feltéve ha van levizsgáztatott villamosod és villamosvezetőd. Ismertem egy nem komplett embert, aki a cégénél el akarat intézni, hogy legyen saját céges villamosuk (miért és mi értelme nem tudom), és ehhez meg is szereztek minden papírt. de azóta sem lett nekik. :)

Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2012.03.13. 19:19:03

@Din Serpahis: "Miért nem azok kapnak vajon kedvezményt, akiknek a tömegközlekedés a munkábajáráshoz kell?"

OK, de hogyan döntjük el, hogy az illetőnek munkába járáshoz kell-e? A diákigazolvány nagyjából erről szól, de a dolgozókkal mit csinálok?
Ez ügyben nekem nincs forradalmian jobb ötletem, mint a jelenlegi rendszer. Ha nem is normatív és direkt módon, de kap(hat) a melós munkába járáshoz kedvezményt. A munkáltató viszonylag olcsón vehet neki bérletet. Tény, a legfrissebb adóvonzatot nem ismerem, lehet, hogy már nem jó ötlet.

Sir Galahad 2012.03.13. 19:20:47

Egyszerű ez, mint a szorzótábla: a nyugdíjasok a legnagyobb szavazóréteg, aki tőlük bármit elvesz, bukik. Igaza van mindenkinek, aki azt mondja, elég abból, hogy a dolgozó, adófizető polgárok bőrét nyúzzák - én is az vagyok - , a nyugdíjasok meg semmilyen áldozatot nem vállalnak. Igazunk van, csak az igazunkkal nem megyünk semmire.

komplikato 2012.03.13. 19:21:57

@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: Érdekes, hogy a munkáltatók elég régen vehetnek avagy támogathatnak bérletet a dolgozóknak ... de valami ismeretlen okból NEM teszik. Se pici cégek, se nagyok.

Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2012.03.13. 19:23:02

@Kompli: saját villamos, hmmmm, tetszik. Pl. Szegeden, ha nem mentek volna tönkre a gyárak a '90-es években, a Makó, Lázárhely irányból bevonatozó ingázóknak indíthattak volna céges villamost. Bár az SZKV-val egyszerűbb lett volna megegyezni, nyilván :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.03.13. 19:24:17

@Spaller Endre:

Ön ostobább, mintsem gondoltam volna, de legalább van mersze kommentelni.

Nézzük akkor:
1. Már azzal sem igazán értek, hogy ilyen horderejű lépést, mint a buszközlekedés piacának liberalizáció miért Spaller Endre mezei képviselő nyújtja be, miért nem a szakminisztérium., Hogy történhetett ez meg? Egy nap jött az istenei szikra, hogy ma megreformáljuk a közlekedést? Vagy esetleg bizonyos körök diktálták Önnek a módosítót?

2. "Ha azonban egy útvonalon a Volánok nem indítanak járatot, ott miért ne próbálkozhatna egy magán busztársaság? "
Ha van egy jó útvonal, ami bevételt hoz, akkor minden bizonnyal már a Volán indított volna járatot. Vegyük például a Győr-Budapest útvonalat. Önök visszavágták a buszközlekedés, a párhuzamosság miatt, vagyis megtiltották a Volánnak, hogy a az előírtnál több járatot üzemeltessen ezen a vonalon. Tegyük fel, pár magáncég indít buszokat ezen a járaton, a teljes árat eddig a MÁV-nál fizető utasok azonnal átszoknak. Mi marad akkor a MÁV-nak? A diákok, nyugdíjasok, ingyen utasok, MÁV-családtagok. A MÁV/Volán bevételei csökkenek, a fizető utasok pénze a magántársaságokhoz megy, a MÁV/Volán veszteségei nőnek, amit majd az adófizetők fizethetnek.
Azonkívül tegyük hozza, hogy ez remek alkalom lesz csökkenteni a megrendelt szolgáltatásokat, hiszen lehet szépen mutogatni, hogy
a, nőnek a veszteségek
b, csökken az utasszám
c, van alternatíva, lehet menni a magáncéggel.

Ügyes, nagyon ügyes ... így lehet spórolni a költségvetésnek, jelenleg az IMF nem azon problémázik, hogy az ország túl sokat költ a közlekedésre? És milyen érdekes, hipp-hopp jön Spaller Endre az ő ki módosítójával ... micsoda véletlenek!

3. "A nyugdíjasok kedvezménye olyan, mint szellemben a palack. Ha kieresztjük, ki állítja majd meg? "
Micsoda érv, fejet kell hajtani Ön előtt! Állítsák vissza a 13 havi nyugdíjat, meg legyen vagy évi 10%-os nyugdíjemelés, mert a szellem nem szabadulhat ki a palackból! Az hogy a 3 millió bérből fizetésből élő megdöglik ( nem ön, Spaller úr, az havi 720 ezer nagyon csinos!), mert önök nem mernek hozzányúlni a 3 millió nyugdíjashoz. Miért nem alapítanak egy külön nyugdíjpártot, és akkor heti 168 órában védhetik a nyugdíjasokat?

bagir 2012.03.13. 19:29:55

@nakivagyok: Kedves tata, használom az eszem, ezért nem fordul meg benne olyan, hülyeség, hogy EU-s nyugdíj, lévén itt a gyarmaton elérhetetlen lázálom/szedjél rá kalmopyrint/.
A többiben egyetértünk, teljesen, ami a rablóbandát illeti.
A nyugdíjas kedvezményre vonatkozó véleményemet fenntartom, mert jár nekik, az általam említett korlátozással, ami szerintem az átlag vonatozókat, busszal utazókat nem érinti hátrányosan.
Ismétlem, a pénzszórásban teljesen igazad van. Hozzátartozik, h a gyermekünknek amikor bébicsősz volt Hamburgban, kevesebbe került a helyi mindenre /még a hajóra is/ bérlete mint a miénk. De az időkorlát csúcsidő-nem csúcsidő ott is alkalmazásban volt.
Vitézi Böbe biztos nagy fenomén, hogy ilyen beosztásban gyakornokoskodik, habár inkább jó helyre született.....

vanek ur 2012.03.13. 19:30:03

@Spaller Endre: Kedves Spaller Endre!
A tömegközlekedés/közösségi közlekedés a számodra is inkább az a lomha busz, amit méla undorral figyelsz az autódból, mikor előzheted meg, meg a vonat, amire 10 percet kell várni a sorompónál. Továbbá az értő olvasással is mintha nehézségeid lennének.
"Ha azonban egy útvonalon a Volánok nem indítanak járatot, ott miért ne próbálkozhatna egy magán busztársaság? Engedéllyel, kizárva, hogy bármilyen állami támogatást kapjanak, sőt, még nekik kéne fizetniük. Cserébe akkora árat szabnak, amekkorát akarnak, annak adnak kedvezményt, akinek akarnak. Miért baj ez?"
Megírta a Vastagbőr is: mi van, ha ez a magántársaság nem kívánja ingyen furikázni a 65 évnél idősebbeket? Akkor ugyan nem vettük el az idősek kedvezményét, csak éppen nem lesz olyan járat, amin azt igénybe vehetné...
De visszatérve elsőként az idősek kedvezményére: miért is baj az, ha mindenki kifizeti a teljesárú jegyár 10%-át? Tudod-e, mennyibe is kerül egy 90%-os kedvezményű jegy? 10 km-re 25 kemény magyar forint, de még 50 km-re is 95 Ft-ért el lehet utazni. Vajon ez tényleg akkora teher, amit az idősek ne tudnának megfizetni?
De ahogy itt többen is írták, még akár a szociális státuszt is figyelembe lehet venni. Pl. akinek a minimálbér alatt van a nyugdíja, az kapjon évi 12 ingyenes oda-vissza utazásra lehetőséget ugyanolyan bélyegzős papíron, mint a 65 év alattiak a kedvezményest.
Egy dolgot viszont illene megjegyezni: ingyen ebéd nincs, VALAKI ki kell hogy fizesse az ingyen utazók után is a jegyárat. Ugyanez a helyzet a többi szociálpolitikai kedvezménnyel is: a különbözetet valakinek ki kell fizetnie. Ezt ma a magyar társadalom nem bírja el. De - ahogy itt fentebb többen írták - nálunk gazdagabb társadalmak sem vállalnak fel ilyesmit. Sőt: szociális alapon alig adnak kedvezményeket. Az állami közlekedési társaságok üzleti alapon adnak kedvezményeket, aminek pont az a célja, hogy végső soron minél több bevétele legyen a cégnek. Például, hogy a csúcsidőn kívül is megérje járatni a járatokat, vagy hogy az emberek az autó helyett őket válasszák egy családi kiránduláshoz. Tessék nyugodtan elmenni egy tanulmányútra mondjuk az Ausztria-Németország-Svájc háromszögbe - de legalábbis átnézni mondjuk az ottani vasutak honlapjait.

És ha már itt van, lenne egy tiszteletteljes kérdésem a vasúti járatritkításokkal kapcsolatban: ha a 2007-2009-es "vonalbezárások" évi 1 milliárd alatti megtakarítást hoztak, akkor miből gondolják, hogy a mostani járatritkítással év végéig 8 milliárdot meg lehet takarítani?

Horizont 2012.03.13. 19:32:40

Horn Gyula jótékonykodott! Már hány éve! Azóta még azt a lépést se merik megtenni, hogy szociálisan alapon járjon az ingyen utazás. Ha már járnia kell!
Mondjuk nem a nyugdíjasokat kell szidni, mert ki az a barom akinek jár a kedvezmény aztán mégis jegyet vesz! Aki itt fröcsögve nyuggerezik, de ha majd megéri a nyugdíjas kort és lesz még Magyarország ingyenes utazással, ja és nyugdíjjal persze, az mind igénybe is fogja venni.Csak a politikusokat tessék szidni.
Kitalálták a regisztrációs jegyet aztán meg is szüntették minden csinnadratta nélkül.
Olvasom a MÁV-START-zrt nyilatkozatát. A regisztrációs jegy 2010.03.hótól volt kötelező és idén jan.1-től meg is szűnt. A MÁV-START 2009-ben mintegy három milliárd forintot kapott a hatvanöt év feletti utasok után az államtól. 14 millió (!!!) darab regisztrációs jegyet adtak ki az időszak alatt. Tehát 14 millió utazást vettek igénybe ingyenesen!!!Döbbenet.
A legfontosabb statisztikák a tavaly január-novemberi időszakról vannak. Ott a hat éven aluliaknak körülbelül 1 millió 200 ezer jegyet adtak ki. A 65 éven felülieknek 5 millió 900 ezer darabot. Az egyéb regisztrációs jegy jogosultságot, például a hadirokkantak részére körülbelül 30 ezer regisztrációs jegyet állítottak ki.
Ez még csak 7 130 000 utazás!! És hol van a hiányzó 6 870 000??? Ez is döbbenet.
Legtöbben 35-40 km-t utaztak.
Szóval az egész eléggé döbbenetes. Ha nincs pénz, nincs pénz. Akkor szigorítani kell. De nem csak a nyugdíjasok ingyenes utazásával, hanem saját magukon is a képviselő uraknak.
Csak a jó példa miatt.....

Mateahos 2012.03.13. 19:32:58

@zero:"Spaller Endre amúgy szociológusként végzett az ELTE-n, így mindent tud a közösségi közlekedésről, ez gondolom teljesen evidens, ezeknek minden terület ott van a kisujjukban!" Akkor mond már meg egy politikusnak milyen végzettségének kéne lennie???Neked fika-bloggerként mi a végzattséged??(Nem értek Veled egyet de elismerem hogy rátok is szükség van)Azért hülyeségekkel nem kéne szítani.UP-nek igaza volt veletek kapcsolatban.A nettó rosszakarattal még amiben igazatok van is hiteltelenek vagytok.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.03.13. 19:37:36

@vanek ur:

Jól van, csak így tovább, látom Spaller úr lassan felcsatolja a szopóálarcot ...:-)

Dirty Harry 2012.03.13. 19:37:43

@majomkutya: "A nyugdíjaskedvezményt én szociális alapúvá tenném."

Felháborító! Neked biztos nincs, de nem is volt se nagymamád, se szíved! Remélem öregkorodban a te unokáid is így fognak rajtad áttaposni, 100 Forintért agyonütni! Ők felépítették az országot, igazán élvezhetnék ennek az előnyeit, te meg még azt vizsgálgatnád hogy szegények-e? Mind azok, hallottad te már a kisnyugdíjas kifejezést? Persze ezt a belvárosi liberálbolsevik partifiatalok nem érthetik, nekik csak a buli meg a drogozás számít!

Vannak dolgok, amik fontosabbak a pénznél, és nagyon jó, hogy Spaller képviselő Úr kiáll az egyik ilyen mellett!

Nagyzee 2012.03.13. 19:40:32

@Spaller Endre: Köszönjük, hogy vette a fáradtságot, és idejött személyesen tovább lejáratni magát.

1. Milyen olyan buszútvonalakat tud elképzelni, melyek még fogyasztói árkiegészítés nélkül, tisztán piaci alapon is nyereségesek, a volán társaságok mégsem repülnek rá? Ha léteznek ilyen viszonylatok, azokon igenis volán járatoknak kellene járni, ezeket a magánszektornak hagyni felelőtlen gazdálkodás.

2. Nagy büszkén beírni, hogy nem nyúlnak a nyugdíjasok utazási kedvezményéhez, remek politikusi érzékéről tesz tanúbizonyságot. A Vastagbőrt többségében fiatalabbak olvassák, akiknek döntő többsége nem ért egyet ezen kedvezmény mértékével.

Thresher 2012.03.13. 19:40:42

Annyira unalmas, hogy a legminimálisabb drágulásnál folyton azokat veszik elő, akiknél pont az a mimimum dönti őket koldusbotra...

Csak 90% kedvezmény? Nosza vegyük elő a félholt, mélyszegénységben élő nyugdíjast, és mutassuk meg, hogy ezzel a 10%-kal mindenki rosszul jár.

Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2012.03.13. 19:43:04

@Mateahos: ez a téma jelen szinten elsősorban és konkrétan közlekedésszakmai kérdés (finanszírozás inkluzíve) és nem politikai. A politikai rész nagyobb részt már ott eldőlt, hogy az állam úgy döntött, közösségi közlekedésre szükség van. Innen kezdve járatszervezés, hatékonyság (p.ü-i is), biztonság. Ha megvan, hogy az elérhető optimális megoldás mibe kerül, akkor jöhet megint a politikus, hogy ilyen-olyan előnyökért cserébe melyik másik paramétert rontja.
Jelenleg elég távol vagyunk a szakbarbár optimumtól -- köszönhetően a politikusainknak, Budapest esetén élükön Demszkyvel.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.03.13. 19:44:08

@Mateahos:

Nyilván Spaller mindet tud a közösségi közlekedésről, ezért körmölte saját maga a módosító indítványt ebben a témában. Egy ilyen ember nem is értem miért nem Infrastruktúráért Felelős Államtitkárságon dolgozik Völner Pállal ...

okoskodo.peti 2012.03.13. 19:44:50

@zero:
Az a baj ezzel a poszttal, hogy egy mondanivalója van: "Nyugdijasok fizessetek...csak".
Ahelyett, hogy kiállna valami mellett, megint valami ellen van. Igen túl sok a nyugdíjasok kedvezménye, de ebből a 90% maximális kedvezmény semmit nem oldana meg. A 10,20 Ft-os jegyekkel a Volán nem lenne kevésbé veszteséges. Lófaszt nem ér ez a módosító. A posztolónak már tök mindegy, hogy használható javaslat kerüljön a parlament elé. Egy cél van fizettetni. Miközben valós probléma, hogy a nyugdíjas, hogy fog eljutni az orvoshoz, ha fizetni kell, de persze menjen betegszallitoval..Tudod te mi az a betegszállíás??? Ha meg nem, akkor ne vagdalózz vele. Vagy legyen nyuigdíjfüggő a jogosultság, vagy legyen időszakhoz kötött. Mindkettő érvekkel védhető. NA de a 90%, az mivel védhető?

Horizont 2012.03.13. 19:45:56

@Dirty Harry:
Egy NEM "belvárosi liberálbolsevik partifiatal" válaszol neked. Röhögnöm kellett előbb!!!!
Biztos, hogy tisztában vagy azzal mit jelent egy kedvezményt szociális alapúvá tenni??? Kétlem!

micsoda? 2012.03.13. 19:49:34

@bagir: Tudod, nagyon kevés az a nyugdijas ahogy leirod. Talán még sem kéne általánosítani. Ebben a korban nincs nagy kedv az ilyen távolságok megtételére. Persze mint mindenben itt is vannak kivételek. /és irigyek/ Talán azt sem kéne elfelejteni, ha fizetne is az idős ember, a hátizsákos ifjú ugyanúgy nem venné le a hátáról a zsákot, mint ahogy most sem. Útazásnál ez is zavaró.

Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2012.03.13. 19:51:05

@zero: Völner is csak addig volt szuperokos, amíg ellenzéki lehetett. Így, funkcióban már ő se tud mást, mint izzadni a napi aprómunkában és demonstrálni a kognitív disszonanciára való hajlamát.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.03.13. 19:53:03

@okoskodo.peti:

A 90%-os nagyon is jó kezdetnek, mert látod, nehéz a szellemet kiszedni abból a kurva palackból.

Nézzük mi történne, ha valami csoda folytán bevezetnék:
1. A közlekedési társaságok bevételei egy kicsivel, de nőnének, hiszen a 10%-os jegyár > 0
2. Kevesebb lenne a nyugdíjas, eddig ingyen és korlátlanul utazó utas, a fizető utasoknak lehet, hogy nem kellene végigállni az utat, és valószínűleg az ország legnépszerűbb expressz-járata, a Budapest-Hévíz sem lenne dugig.
3. Mivel a regisztráció jegyet megszüntették, a BKV-nál meg soha nem is volt, minden közlekedési társaság PONTOSAN be tudná nyújtani a jegyeket az államnak a maradék 90% ellentételezésére. Vagyon valóban megszűnne az ingyenutazás, mindenről lenne adat, mindent ki kellene az államnak fizetnie. Persze az állam ezt nagyon nem akarja, nyeljék csak a vesztséget tovább a Volántársaságok ...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.13. 19:53:51

@látjátok feleim szümtükkel:
A "löktek"-ért kijár neked egy "baszódj meg!"-kártya... és akkor még finom voltam...

Minden elismerésem annak a generációnak, amelyik tevékenyen kivette a részét az ország felépítéséből, hiszen jelentős részben azt a vagyont élvezi a mostani generáció, de itt az idő, hogy miután már tényleg minden réteg elszenvedte a mostanra kialakult gazdasági rendszer hátrányait (hiszen már lassan a bölcsődéseket is megpumpolják), és ebben talán egy elég jelképes dolog lenne a vázolt 10%-os jegyhozzájárulás, nem? Erre azt vizionálni, hogy itten már halni akarják hagyják a nyugdíjasokat, azért minimum túlzó, de leginkább elkeserítő... Ennyit a szolidaritásról meg a generációk közti összefogásról. Az a nyugdíjas, amelyik úgy gondolja, hogy ő már mindent megtett a nyugdíjas évei előtt, ami tőle elvárható, és neki már semmi már dolga és feladata nincs, mint hogy az esetleges unokáit pátyolgassa meg kapirgáljon a kertjében, az tutira nem nyitott ki napilapot az elmúlt négy évben!

Mert az azóta nyugdíjba ment, vagy a most nyugdíjba készülő rétegnek olyan állati sok lehetősége van tartalékok gyűjtésére, mi? Vagy amikor a 2013-ban nyugdíjba menő első vonal már nem a fizetése 80%-át, hanem csak a 60%-át fogja alapnyugdíjként kapni, akkor ők "így jártak"? Vagy az a réteg, amelyik előtt folyamatos mézesmadzagként huzigálják a nyugdíjkorhatárt, mert mindig úgy emelik, hogy ne tudjanak nyugdíjba menni, azokkal mi legyen? Vagy a minimálbéresek, akiknek idén a teljes béremelését elvitte az adó (bizony, konkrétan azért kaptak magasabb bért, hogy az állam pont annyival többet be is szedjen), és ezért olyan 4-5% reálbércsökkenést szenvednek el, azokat gondolod vigasztalja, hogy a Mari néni cserébe tovább utazhat ingyen a buszon az unokáihoz?

Igazad van, 1989 környékén nem tudhatta az ember, mi lesz 20 év múlva. Azt viszont tudom, legalábbis erősen sejtem, hogy a mostani negyvenes generáció, amelyik a jelenlegi szabályok szerint 20 év múlva megy nyugdíjba, mit tud, hogy mi NEM lesz akkor... eltaláltad, nyugdíja...

Talán viseltethetnél annyi jóindulattal felém (elvégre nem szolgáltam rá az ellenkezőjére), hogy nyilván nem attól vonnám meg a kedvezményeit meg csökkenteném a nyugdíját, aki ebédre virslit eszik, vacsorára meg elteszi a virsli bőrét (hallottam ilyenről), de azt, hogy annak is 5%-kal nő a nyugdíja, akinek 40.000Ft (+2.000 forint), meg annak is, akié 140.000 (+7.000 forint), talán hadd tartsam igazságtalanak!

A megoldás az lenne, ha az állam törekedne a nyugdíjak kiegyenlítésére, hogy aki sokat kap, az kapjon kicsit kevesebbet, és azt a kevésbé jó nyugdíjjal rendelkező réteg tagjai közt ossza szét. Képtelenség, hogy valaki éppcsak nyomorog a nyugdíjából, míg más nyaralni jár belőle, miközben a jelenlegi ténylegesen dolgozó réteg szarrá van sarcolva, hogy kitermeltessék velük a nyugdíjra meg a segélyre valókat! Soha nem értettem, hogy egyik nyugdíjas miért ér az államnak ennyivel többet, mint a másik; hogy miért nincsenek a nyugdíjak maximálva például a minimálbér másfélszeresében (és akkor most közel 140.000 forintos maximális nyugdíjról beszélek), és mégis mit gondolnak, mire elég a 27.000 forint körüli minimálnyugdíj!

Ja, igen, meg persze a legjobb megoldás az lenne, ha a politikusok nem lopnának annyit a közösből, meg az, ha nem loptak volna annyit az elmúlt 20 évben, és máris sokkal több pénz maradna / maradt volna az államkasszában nyugdíjra!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.03.13. 19:53:55

A diákokra is gondoljunk, ma 90%-os kedvezményt kapnak bérletre, amikor a városi iskolába mennek, akkor ezentúl a bérlet tízszeresét pengessék ki? Hol élnek ezek??

Blogger Géza 2012.03.13. 19:56:02

@Spaller Endre: Szerintem meg pont arról lenne érdemes vitatkozni, hogy az a kedvezmény 50, 80 vagy 90 % legyen... Ennek sokkal több értelme lenne, mint a T Házban folyó viták 90%-nak. A magyar politikai elit megtehetné azt hogy írnak egy 4párti módosítót, rákenik akár az IMF-re vagy az OECD-re és ezt megszavazzák, és akkor nem lenne ez az egymásra mutogatás. (Tudom, naiv vagyok, az MSZP úgyse menne bele.) Ilyen überskandináv jóléti kiadásokkal soha nem lehet rendbe tenni az állam pénzügyeit. Nem beszélve arról, hogy ezt a kedvezményt ugyanúgy megkapja Biszku Béla, mint a nincstelen téesznyugdíjas nagyanyám.

Spaller Endre 2012.03.13. 19:58:42

@zero: Kedves Zéro!

Tisztázzuk még egyszer: Ott nem indíthatnak járatot, ahol MÁV vagy Volán jár, azaz a jó utakat nem tudják kimazsolázni. Állami támogatást nem kaphatnak, azaz nincs biznisz közpénzből. Valamint még díjat is fizetnek. Ha ezek után versenyképesek, az csak egy valamit jelenthet: a megtakarítás nemcsak járatritkítással érhető el, hanem a működés hatékonységénak a javításával! Mivel 400 milliárdos állami támogatásról beszélünk, ez nem lenne mindegy.
Írja továbbá, hogy borzasztó, hogy egy nyugdíjasnak néhány tíz forintot kell fizetnie. Kérdezném, hogy tudja-e, hogy mennyibe kerül egy vonatjegy nyomtatása? Ha jól értem, Ön valami tényfeltáró újságírónak gondolja magát. Érdemes lenne utána néznie, hogy mennyi, és miért annyi. Továbbá azt is, hogy e dokumentumokat ki hozta nyilvánosságra. Ebből a szemszögből még nem is elemeztem a 90%-os javaslatot!
Arról nem is beszélve, hogy miközben e teljesen értelmetlen LMP-s javaslatot ekéztem, aközben én letettem a voksot amellett, hogy kinek kéne kevesebb kedvezményt adni. Sajnos, ezt acikkében nem említi, ami nem túl korrekt, és ha Ön újságíró, akkor szakmaiatlan is. Ha Ön szakértő, és a cikkéből arra következtetek, hogy e számítások nemcsak az én rendelkezésemre állnak, hanem Ön is áttekintette azokat, akkor tudnia kell, hogy melyik kímél több adóorintot.
Ha Ön oknyomozó újságíró, és érdeklik a kedvezmények, akkor két további jelenséget ajánlok a figyelmébe: az egyik a Vasúti Dolgozók Rudolf Segélyegyesülete, a másik a Grampet Kft. Örömmel olvasnék ezekről is egy cikket az Ön tollából, ezért e helyen most nem jelezném, hogy pontosan mi is a probléma velük.

További jó munkát kívánok!

Spaller Endre

T mint T 2012.03.13. 20:00:42

Kenytelen vagyok egyeterteni a szerzovel...

2012.03.13. 20:04:44

@Sir Galahad: Ezen sokat gondolkoztam én is, de túl radikális lenne. Én azt tenném, hogy a nyugdíjas választhat: 1. marad a nyugdíja a régiben és ugrik a szavazati jog, 2. a nyugdíját felbruttósítják és szja és járulékkötelessé válik, azzal a kitétellel, hogy szigorúan a munkabérrel azonos módon adózik, ahhoz képest semmilyen extra kedvezményt nem kaphat, és így marad a szavazati jog. Így egy esetleges adó- és járulékemelés a szavazati joggal rendelkező nyugdíjasokat ugyanúgy sújtja, mint a bérből élőket, nem lehet olyan sumák módon eljárni, mint Fletó 2006-ban, amikor vígan osztogatták a 13. havi nyugdíjat, de szeptembertől adó- és járulékemelések jöttek.

A tömegközlekedéses dolgot meg úgy kezelném, hogy a 25 év alatti és a 65 év feletti népesség kapna 50%-os kedvezményt, az orvosi kezelésre utazók a beutaló háziorvostól egyszeri utazásra jogosító ingyenes utazásra jogosító utalványt, amit jegyváltáskor be kell vonni. 5 éves kor alatt ingyenes lenne az utazás. Egyetemista koromban a tömött buszon gyakran láttam piacozós öreg mamákat, akik két ülést is elfoglaltak, egyet maguknak, egyet a piacon vett kendermagos tyúknak a ketrecben. Csak néztem, hogy a tyúk ingyen utazik ülőhelyen, míg sokan kifizetett jeggyel állnak egész úton.

Blogger Géza 2012.03.13. 20:05:20

@Dirty Harry: Azt azért ne feledjük, hogy ez generáció nem csak "felépítette", de úgy el is adósította Magyarországot már a 70-es, 80-as években (a pénz elment szépen a SZOT üdülőkre meg a várnai utakra, hogy nép fogja be a pofáját, ha úgy tetszik), hogy azóta is ennek a terheit nyögjük, és emiatt most is úgy leszünk kénytelenek táncolni, ahogy az IMF fütyül...

slowMotion 2012.03.13. 20:07:54

Nem, nem! A nyugdijas a CBA-ban is csak 90%-ot fizessen! A Tesco-ban meg csak 80-at, mert az egy gaz multi es ugyis csak kivinné a hasznát! A gázszámlának meg csak a felét, mert azt úgysem tudja kifizetni. Áramot meg egyáltalán ne kelljen fizetnie! Úgy ám!

Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2012.03.13. 20:08:22

@Spaller Endre: "Tisztázzuk még egyszer: Ott nem indíthatnak járatot, ahol MÁV vagy Volán jár, azaz a jó utakat nem tudják kimazsolázni."

Tisztázzuk még egyszer: az Ön által említett feltételekkel, de IGEN. Bárki, bármikor indíthat járatot. Egy csomó zsákfalu meg is teszi, mert a Volán nem megy be a faluba, ezért a falugondnoki buszokkal hordják ki a népet a bekötő úti megállóhoz.

jágör68 2012.03.13. 20:10:22

Madzsarisztán- én így NEM szeretlek....

Nekem amúgy az elempéseknél is durvább öteletem vón:
1) Egészségügyi járulékot nem fizetők- soha nem fiezettek:
minimum 50%- os térítés ellenében kapnák az életmentő ellátáson kívül MINDENT!
Kicsit durva lenne, mert mondjuk csontvelő- atültetésért lehetne 8- 12 milkát perkálni.
Dehát ha ennyibe kerül...
A Teszkóba meg a Méggya Márkba se aggyák áron alul a kenyeret meg a plazmatévét- sőt a rohadék kapitalisták még hasznot is raknak rája...

Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2012.03.13. 20:10:35

@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: egyébként a többség véleményével szemben én egy-egy ponton nem csak elfogadnám, hanem kimondottan igényelném szociológus részvételét a közösségi közlekedés megszervezése során.

2012.03.13. 20:11:11

@látjátok feleim szümtükkel: A mostani nyugdíjas generáció aktív időszakában a nyugdíj az éhenhalás elkerülésére volt elég, ráadásul sokkal többen fizették sokkal kevesebb ember sokkal kevesebb nyugdíját.

"Egyébként nézz szét, hány mai 60 éves tudott az elmúlt 20 évben olyan vagyont gyűjteni, amiből nyugdíjasként meg lehet élni?"
Hm... én szerettem volna magamról gondoskodni, de az állam elvette a megtakarításaimat. Szóval hozzájuk hasonlóan én sem tudok vagyont gyűjteni és ebből kifolyólag nem tudok semmilyen különös felelősséget érezni értük. Ahogy értem sem fog senki, de nem is várom el.

Viktus 2012.03.13. 20:12:12

@jágör68:

Nem tudom te melyik országban élsz, de ilyesmi programban, mint pl. csontvelő átültetés eleve nem reménykedhet a járulék fizető, mert mire felveszik egy listára a vizsgálatokhoz régen elvitte a csontrák :P

ucsacsu 2012.03.13. 20:13:35

Az ElTE-t be kell ZÁRNI,MERT ILYEN FAXOKAT TERMEL PONT !!! SÓVAL BEHINTENI A HELYÉT,AZ OTT VÉGZETT MINDENRE ALKALMATLAN HEXOLOGUSOKAT FIZIKAI MUNKÁRA KELL FOGNI AZONNAL,HÁTHA KIMEGY BELŐLÜK A GONOSZ.

is 2012.03.13. 20:15:06

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Te hülye vagy! Semmilyen tank nem volt! Személyesen tépte ki szűzlányok szívét, hogy a hétfejű vérebeit etesse vele!

@slowMotion: te ne adj tanácsot! főleg ne ingyen!

Horizont 2012.03.13. 20:15:33

@Spaller Endre:
kedves Spaller úr! Látja milyen az élet? Ön hiányosságokat ró fel a bloggernek, nem szakmai, nem oknyomozó újságíró stb. stb. Mi törzskommentelők tudjuk a két blogoló munka mellett, hobbiból írja fizetés (!!) nélkül a posztokat. De Öntől mint parlamenti képviselőtől ( és az összes társától ott bent) sokkal több szakmaiságot és hozzáértést várnánk el, mivel az ott Önnek és a többieknek is a munkájuk nem kevés fizetésért. Mi felróhatunk Önnek és társainak hiányosságokat???!!

esprit 2012.03.13. 20:16:48

@bagir: Nekem egy 72 éves nyugdíjas ismerősöm Tokajba jár le borért.,miden héten. Cirka 22 éve "rokkant le" a szívével, de úgy megy fel a Csóványosra, hogy csak a háta közepét látjuk.

ucsacsu 2012.03.13. 20:19:35

KÁR A NYUGGEREKEN LOVAGOLNI,HA ŐK NEM DOLGOZTAK VOLNA 40-50 ÉVET AKKOR TI MOST A MAGY MAGYAR PUSZTÁT BÁMULHATNÁTOK .VAGY KILETETEK VOLNA CSAPVA A FALRA,ÉS VÁRHATNÁTOK,H A NAP KÖLTSÖN KI.
a MONDÁS ÚGY SZÓL,H EGY SZÜLŐ ELTART HAT GYEREKET, DE HAT GYEREK NEM TART EL EGY SZÜLŐT,A GECIK.

NA MOST LEHET KUSSOLNI!!!!!!!

Zuzu Petals 2012.03.13. 20:19:39

@Dirty Harry: Vagy nézhetjük úgy is, hogy a mai nyugdíjasoknak köszönhetjük a jelenlegi rendszert és klientúrát. Engem az idegen nyugdíjas nem érdekel, hacsak nincs égető szüksége a társadalom segítségére (minimálbér alatti nyugdíj). A saját nagymamámnak ha tudok segítek, és a szüleimnek éppúgy. Hadd ne kelljen már a semmitérő káderek kétszázezres nyugdíját nekem kitermelni az ingyen utazással!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.13. 20:20:18

@Spaller Endre:
"Ha Ön oknyomozó újságíró, és érdeklik a kedvezmények, akkor két további jelenséget ajánlok a figyelmébe: az egyik a Vasúti Dolgozók Rudolf Segélyegyesülete, a másik a Grampet Kft. Örömmel olvasnék ezekről is egy cikket az Ön tollából, ezért e helyen most nem jelezném, hogy pontosan mi is a probléma velük."

Fingom sincs, mi ez a két szervezet, és mi a probléma velük. Viszont emlékeztetném Spaller urat, hogy momentán kettőnk közül ő a képviselő, neki van például joga vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezni meg követelni ezeknek a "problémáknak" kivizsgálását a MÁV-nál! Bizonyára sokkal nehezebb lesz, mint sunyiba bemószerolni ezeket egy BLOGON (oknyomozó újságírókat ÚJSÁGOKNÁL lesz szíves keresni az úr!), de ez az Ön kibaszott munkája, Spaller úr! Arról nyújtson be javaslatot, hogy ezeknek a kedvezményére az állam tovább nem fizet, és rögtön tud majd nyugton aludni!

Hihetetlen, hogy idejön előadni a gyámoltalant országgyűlési képviselőként, akit "sajnos" gúzsba köt ez a sok mutyi! Eszem-faszom megáll!

is 2012.03.13. 20:21:56

@Spaller Endre: "A járatritkítás azt célozza, hogy a busz és a vonat ne egymás mellett menjen, mindkettő félig üresen. Egy veszteséget fizessünk, ne kettőt. Miért baj ez?"

Azért, mert ezt 2007-ben is megcsinálták, és akkor az Ön pártja óbégatott ez ellen a leginkább. Kérnék szépen némi kártérítést azért az 5 (6) évért, amíg ezt nem lehetett meglépni, Önök miatt. Évi 20 ezer forinttal megszámolom, 100 000ft-ot lesz szíves átutalni, és akkor ezt lerendeztük. Még visszavan a Molnár Lajos-i eü reform, amit most Szócska csinál, a felsőoktatási tandíj, amit 2008-ban leszavaztattak, most meg Hofmann Rózsa vezetett be (kérem ne erőlködjön azzal, hogy ez nem ugyanaz a tandíj, nekem több, mint 80IQ-m van), a kistérség, ami most járás lesz Navracsics alatt. Tovább nem sorolom, mindent egybevéve kb. egy millió a számla.

Rendezi?

vanek ur 2012.03.13. 20:22:18

@okoskodo.peti: "Az a baj ezzel a poszttal, hogy egy mondanivalója van: "Nyugdijasok fizessetek...csak"."
"Miközben valós probléma, hogy a nyugdíjas, hogy fog eljutni az orvoshoz, ha fizetni kell".

Az ingyenebédet is kifizeti VALAKI. Ha nem az, aki kapja, akkor az, aki adja.
Valójában arról van szó (és erre a nyugdíjasok kedvezménye csak egy ürügy), hogy az állam orrba-szájba adja a kedvezményeket, majd néz nagy bociszemekkel, hogy miért kerül olyan sokba a közösségi közlekedés. Mindezt úgy, hogy valójában ki se fizeti a kedvezményes utazások ellenértékét, évente több 10 milliárdos veszteséget okozva a Volánoknak és a MÁVnak. (A Volánok állítása szerint a 65 év felettiek után kapott támogatás a regisztrációs jegyekkel mért forgalom kb. 1/3-át fedezték, a MÁV-nál pedig a felét.)

Blogger Géza 2012.03.13. 20:24:01

@nemorino: Miféle megtakarításodat vette el tőled bárki is? Ugye nem a manyupra gondolsz, ami véletlenül sem a te megtakarításod volt (mert a te megtakarításod definíció szerint a te jövedelmed fogyasztásra el nem költött része, azonban itt az állam nem a te nettó jövedelmedből rakott félre, hanem az őt megillető járulékbevétel egy részét egy másik pillérbe tette be). Másrészt az hogy te most pontosan mekkora nyugdíjat fogsz kapni, az egyáltalán nem attól függ, hogy melyik pillérből. A nagyságát így se, úgy se te döntöd el, hanem egy tőled független szabályozás.

Másrészt senkitől nem vettek el semmit, csak választani kellett, hogy akarsz-e állami nyugdíjat vagy sem. Te döntöttél...

ucsacsu 2012.03.13. 20:24:54

EGYÉBKÉNT AZT REBESGETIK,H KÖRÖZÉSEN VAN EGY KÖRLEVÉL FITYESZÉKNÉL,MISZERINT MAXIMÁLNÁK A NYUGDÍJAKAT 100000 HU. FORINTBA, AFELETT SEMMI AZALATT KOMPENZÁCIÓ MERT AKIT ELVESZÍT VÁLASZTÓKÉNT A FITYESZ AZT SZERETNÉ LENTRŐL EGALIZÁLNÁ.

esprit 2012.03.13. 20:26:09

@Dirty Harry: Te nagyon hülye! Szerinted, akik felépítették az országot (miután lerombolták) azok hány évesek már?

Viktus 2012.03.13. 20:26:12

@ucsacsu:

Ez sajnos max. egy álom ...

eax_ 2012.03.13. 20:26:59

Az LMP elso ertelmes megmozdulasa. Pirospont beirva.

Viktus 2012.03.13. 20:28:17

@ucsacsu:

A mai 3 millió nyugdíjasból jelenleg kevesebb, mint 1,5 millió a korbetöltött öregségi nyugdíjas a többiek más címeken jogosultak nyugdíjra. Jelenleg 760 ezer nyugdíjas 60 év alatti. Széles körben elterjedt, hogy a nyugdíjasok sokat dolgoztak, azonban alig 490 ezernek van 40 évnél hosszabb szolgálati ideje, ami a 3 millió nyugdíjasnak kevesebb, mint egy hatoda. A szolgálati időről tudni kell, hogy nem a teljes munkával és adófizetéssel töltött éveket jelenti, hanem a mai nyugdíjasoknál beleszámít ebbe a tanulás egy részének az ideje, sorkatonai szolgálat, a munkanélküliséggel eltöltött idő. A magyar nők 1957 óta nem szülnek elég gyermeket, a termékenységi ráta 2,1 alatt van. A nyugdíjasok tehát összességében nem gondoskodtak elég adófizetőről, akik öreg napjaikban fizetik a nyugdíjakat és működtetik az országot.

S.O.A. 2012.03.13. 20:28:34

@Spaller Endre:
Endre drága!
"Arról nem is beszélve, hogy miközben e teljesen értelmetlen LMP-s javaslatot ekéztem, aközben én letettem a voksot amellett, hogy kinek kéne kevesebb kedvezményt adni. "'

Tessék szépen holnap lenyilatkozni a sajtónak, hogy kinek kéne kevesebb kedvezményt adni! A szakmaiatlan oknyomozó Zero blogger meg a hőbörgő nemzetellenes kommentelőinek hiába nyomja a rizsát, tessék reggel korán az MTV-ben elmondani, hogy "kinek kéne kevesebb kedvezményt adni"! Tessék Semjén Úrral kézen fogva megjelenni és bejelenteni, hogy finanszírozhatatlan a jelenlegi közösségi közlekedés, és komoly átalakítások kellenek!
De ez a szánalmas, populista, nyugdíjas-etető hulladék demagóg duma még ahhoz is kevés, hogy az LMP-s kezdeményezés hibájára felhívja a figyelmet, itt kőkemény bullshit megy a nyugdíjas szavazatokért. Komolyan mondom, ős MSZMP-s képviselőtársai (koalíciós párton belül és kívül) megirigyelnék ezt a végtelen szolidaritásnak álcázott hagymázas álszent mellébeszélést, hogy " a nyugdíjasok ingyen utazását meg kell őrizni". Meg bizony, maga meg járjon Hévívre, Hajdúszoboszlóra busszal és számolja meg, miközben az ajtónál nyomorog a tömegben, hányan vettek a járatra jegyet...

esprit 2012.03.13. 20:29:07

@ucsacsu: ,HA ŐK NEM DOLGOZTAK VOLNA 40-50 ÉVET

Okoska, nincs 500 ezer nyugdíjas, akik 40 vagy annál több SZOLGÁLATI!!! évvel rendelkezne!

www.onyf.hu

2012.03.13. 20:30:54

@Spaller Endre:

"Ott nem indíthatnak járatot, ahol MÁV vagy Volán jár, azaz a jó utakat nem tudják kimazsolázni."

Be kellett volna linkelni vagy pontosan idézni a törvényjavaslatból azt a szöveget, ami ezt biztosítja!
LÁSSUK ÉS ELHISSZÜK!

Blogger Géza 2012.03.13. 20:34:45

@is: Bocsi, de ha 2007-ben megcsinálták, akkor most mi a baj? Szart sem csináltak., az a baj. Horn Gyula levitte 65 évre az ingyenesség határát, azóta ezen téren semmi nem történt. Nem az óbégatás a lényeg, hanem a tettek... Amelyik párt nem mer megtenni valamit, mert az ellenzék majd óbégat, az inkább el se induljon választásokon, hanem oszlassa fel magát mint közszereplésre alkalmatlan tényezőt. Végül is az SZDSZ ezt tulajdonképpen meg is tette, az MSZP még egy picit vergődik, de talán már az sem húzza soká...

Lehet hogy 80 IQ-d van, de 90 már aligha, mert azzal azért be lehet látni, hogy egy mindenkire kiterjedő általános tandíj nem azonos azzal hogy változnak az államilag támogatott keret számai. Azért ez annak a több mint 27 ezer újonnan felvettnek nagyon nem mindegy, aki oda bekerül.

lilly.alien 2012.03.13. 20:34:56

1. Kimaradt a felsorolásból Szolnok.
2. Ebből csak az jön le, hogy valaki nagyon érdekelt a Volán felfuttatásában.
3. Öregedik a társadalom. Több nyugdíjas = több nem fizető utas = több veszteséges vonal = bezárás = MÁV és VOLÁN megszűnik.
4. Lehet kövezni, nem érdekel.
5. Magánvéleményemet olvashattátok.

fidesz = házmesterek pártja 2012.03.13. 20:37:13

Jól sejtem (? bocs, nem olvastam végig), hogy ez is egy ostoba nyuggerezős faszkalap firkálmánya?

Viktus 2012.03.13. 20:37:31

@Spaller Endre:

Drága jegyet nyomtatni miért nyomtatnak nullás jegyeket a volánoknál? :D elárulom, hogy tudják, hogy mégis mennyi az annyi lásd. ingyen utas. A nyugdíjas sem szakadna bele egy kis hozzájárulásba lásd. diákoknak is kell fizetni na az szerepelhetne árként a jegyen minimum.

Zuzu Petals 2012.03.13. 20:39:23

@Spaller Endre: Spaller úr!
magának tényleg annyira nincs fogalma 2012-ben a világról, hogy egy hobbiból a nyomorát kiírogató bloggert oknyomozó újságírónak titulál?!
Te jó ég! Könyörgöm, ne javasoljon semmit, ne adjon be indítványt, ne csináljon semmit! Csak vegyen fel annyi juttatást, amit tud, azzal legalább nem csinál sok évre előre még több kárt.

arizmendi 2012.03.13. 20:44:02

ahelyett, hogy 3 millió nyugdíjast baxtatunk 25 ft-os jegyekkel, vegyük el inkább az 500M HUF feletti vagyonokat visszamenőleg és azonnal....

amúgy megnézem, hogyha a nyuggerek nem ülnek majd a vonaton, meg az elővárosi buszon, mekkorka forgalom lesz. asszem néhány száz volánbusz sofőrre nem igen lesz igény...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.03.13. 20:44:54

@eax_: És az ügynökakták nyilvánossága...?

2012.03.13. 20:45:14

@Viktus:

Szerinted a jegy nyomtatási árának van bármi jelentősége az értékéhez képest?

Viktus 2012.03.13. 20:45:38

@arizmendi:

Azok így is akkor ülnek, mikor az emberek mennének dolgozni meg a kölkök iskolába ... nem érnek rá később ... úgyhogy az nem oszt nem szoroz.

arizmendi 2012.03.13. 20:47:16

@Viktus: már nincs nullás jegy...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.13. 20:49:00

@Spaller Endre:
Aztán a többi:

- Kinek is kéne Ön szerint kevesebb kedvezményt adni, ki mellett is tette le a voksát? Csak mert az, hogy leírja, hogy "nem titkolva, hogy összességében nem maradhat meg mindenhol a mostani kedvezmény, de itt igen.", az nem voks, hanem kamuzás. Azoknál miért nem ennyire finnyás a szellem palackból kikerülése kapcsán? Vagy miért nem volt ennyire finnyás az ÁFA 27%-ra, az EVA 37%-ra vagy az egészségbiztosítási járulék 10%-ra emelésénél? Azokat ki állította meg? Miért nem lettek mindjárt 40%, 50% vagy akár 100%-osak?
- Egy A/4-es ív papír kinyomtatása kb. nyolc forint. Tömbösítve talán még ez is lejjebb szorítható. Nem értékpapírt meg bankjegyet kell nyomtatni a nyugdíjasoknak, hanem csak a tetves fecnit! És amennyiben egy vonatjegy nyomtatása többe kerül, mint a legrövidebb távra szóló jegy árának 10%-a, akkor Ön, mint választott képviselő, nyilván kötelességének érzi, hogy az efféle pazarlásokat kivizsgáltassa! Ha nem, miért nem? Mert mint azt Ön az előbb olyan praktikusan utalt rá, hogy folyamatosan a kedvezmények százalékait tologatni baromi könnyű (kérdezze csak meg Rogán urat arról, hogy lehet a költségvetésbe egy teljes hónapnyi ÁFA visszafizetés összegét "bennehagyni" egyetlen számocska átírásával...).

Viktus 2012.03.13. 20:52:17

@MikeBoy:

"Írja továbbá, hogy borzasztó, hogy egy nyugdíjasnak néhány tíz forintot kell fizetnie. Kérdezném, hogy tudja-e, hogy mennyibe kerül egy vonatjegy nyomtatása? Ha jól értem, Ön valami tényfeltáró újságírónak gondolja magát."

Spaller Encinek ez volt az érvelése ...

Spaller Endre 2012.03.13. 20:55:32

Kedves Rufus78!
Ahogy Ön kiváló nyelvi leleménnyel megfogalmazta, ez a mi k...tt munkánk. Valóban, ezek a kedvezmények nyárra már nem lesznek. Csak szerettem volna itt jelezni.

Kedves Rettegő és Horizont!
Én csak arra hívtam volna fel a figyelmet, hogy a blogger, bár kiváló poénokkal szórakoztatta a közönséget ma is, a tájékoztatása nem volt teljes körű. Talán Önöket megtisztelhette volna azzal, hogy nem ferdít. Sajnálom, ha ezzel lelőttem egy-két amúgy kiváló poént!

Kedves Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi!
Anélkül, hogy a többi bloggolót szakmai részletekkel untatnánk, jelzem, hogy az én módosítóm a nem közszolgálati buszos fuvarozással foglalkozik. Az, hogy minden településre eljusson legalább három járatpár vonat vagy busz, az közszolgáltatási minimum. A fontosabb vonalakon szintén közszolgáltatásként üzemel a személyszállítás. Ezeken a vonalakon nem közszolgáltatási járatengedély nem adható ki az én javaslatom szerint. Ezért nem értem az Ön felvetését. De ha gondolja, keressen meg, és mutassa meg, hogy a javaslatom hogyan teszi ezt lehetővé.

2012.03.13. 20:57:09

@Viktus:

Tudom, de ez nem érv, csak egy kérdés.
Érv akkor lett volna, ha megadta volna a konkrét összeget.
A nélkül ez egy blöff.

2012.03.13. 20:59:31

@Spaller Endre:

Megtisztel minket is! :)
1.
Mennyi egy vonat- vagy buszjegy kinyomtatása?

2. Ezt:

"Ott nem indíthatnak járatot, ahol MÁV vagy Volán jár, azaz a jó utakat nem tudják kimazsolázni."

mi garantálja?

arizmendi 2012.03.13. 21:00:04

ja hogy járjanak később az Auchanba? jó ötlet, csak akkor a sok millió magát megfeszítve dolgozónak, meg a magát az iskolákban szellemi tökélyre fejlesztőknek az lenne a baja, hogy a nyugger mér nem akkor vásárol, amikor ők nem? a piac is ráérne kinyitni délelőtt 10-kor, mindjárt nem is kéne annyi személyzet, a boltoknak sem kéne kinyitniuk reggel 7-kor, mi a francnak a sok okos diák, és serény munkaerő olyankor nem vásárol, mert munkába megy kényelmesen nyugger mentesen, a nyugger meg otthon döglene. a legjobb az lenne, ha mind megdögölne, nem?

felmerült bennem pár kérdés: a jelenleg és az elmúlt 60 évben ingyen tanult nemzedékek, nem akarják kárpótolni azokat, akik Horthy alatt tandíjasok voltak?
a mai anyák generációja nem akarna lemondani a Gyed-ről, hogy egyenlő legyen azon anyákkal, akik 68 előtt szültek?

csiri bá 2012.03.13. 21:01:22

@Blogger Géza: "de úgy el is adósította Magyarországot már a 70-es, 80-as években, hogy azóta is ennek a terheit nyögjük "
Jól hangzik... csak már kicsit túlhaladott álláspont ez...
1990 - 1400 milliárd
2011 - 20000 milliárd
az államadósság...

majomkutya 2012.03.13. 21:01:38

@Dirty Harry: Te egy fasz vagy. Vagy csak olyan cinikus, aki fasznak akar látszani.

majomkutya 2012.03.13. 21:02:44

@csiri bá: Csiri bú, csiri bá, ott a pont!
És tedd hozzá, hogy 1990 óta minden a közvagyon jó része eltűnt.

bagir 2012.03.13. 21:06:39

@micsoda?: A hátizsákról igazad van, de a nyugdíjas se veszi le a táskáját a mellette levő ülésről, és engemet is fellökött a nyugdíjas a 170 kilómmal. Hitvesem is egyensúlyozott a gyerekekkel és a tolókocsival a kezében, hasában a második gyerekünkkel a buszon. A nyuggertáska viszont a helyén maradt.

Mateahos 2012.03.13. 21:07:10

@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: "Jelenleg elég távol vagyunk a szakbarbár optimumtól -- köszönhetően a politikusainknak, Budapest esetén élükön Demszkyvel."Ez tetszett.Megérte visszanéznem.:)
@zero: Nem ismerem Spaller urat, az ügyvédje sem vagyok.De abban biztos vagyok hogy nem végzettség függő sehol a világon egy dotációra szoruló tömegközlekedés átszervezésének a beterjesztése.Ezt úgy hívják politika.Az hogy ilyen a politikai kultúránk, rendszerfüggetlen.Érdekes demokrácia lenne ha a kormány illetve köztisztviselők adnának be előterjesztéseket.(Hozzáteszem sok esetben jobb lenne.De ez sehol sem működik így.)

Károly4 2012.03.13. 21:08:36

Ne aprózzuk el: 200%-ot a nyugdíjasoknak!

bagir 2012.03.13. 21:08:53

@esprit: Nekem mondod, a nyuggerjáraton löktek le a lépcsőről, hozzájuk képest a részeg tinik elsőáldozók voltak

komolytalan samu 2012.03.13. 21:10:21

@Spaller Endre: Két lehetőség van.
Ön vagy nem érti, miről beszél, - tököm tudja, tán hiúságból - , de előbb utóbb leír itt valamit, amiért még keményen és megérdemelten szívni fog.
Ön érti miről beszél, csak összekeveri ezt a helyet a bármiről meggyőzhető politikai törzsközönségével. Következmények hasonlóak.

Twilight-addenda · http://twilight-addenda.blogspot.com 2012.03.13. 21:10:24

@Dirty Harry:

Üdvözlöm a fröcsögő nyugdíjast körünkben!

Nem 100 ft-ról van szó! Sajnos, a legtöbb esetben a menetrend szerinti járatok csúcsidőben agyig vannak ingyen buszozó nyuggerekkel, akik majd' mind egy szálig a teljes vételárat fizető utasoktól veszik el a helyet. Nem vitatom, hogy előfordulhat olyan eset, hogy orvoshoz éppen csúcsidőben kell elbuszozni valakinek.

De, nem minden hétvégén az ország túlsó felébe kéne járni gyógyfürdőbe, ahová a tisztelt nyugdíjasokkal ellentétben, akiknek a Kádár rendszer jóvoltából 1-szer, 2-szer csöppent szakszervezeti beutalóval 2 hét szállodai körülmények között, a mai dolgozó örülhet annak is, ha nyáron a munkaadója nem rúgja ki azért, hogy megpróbál 1 hétre elmenni szabadságra!

A mai dolgozó réteg, aki most fizeti a nyugdíjas nyugdíját, mint nyugdíjjárulék és egyéb adók formájában a nyugdíjasok ingyen utazását az ilyen helyeket maximum kívülről látja. Nyugdíjasként meg nem fog elmenni, mert nem éri meg, hogy nyugdíjas legyen!

A szociális alapúvá tétel nagyon egyszerű lenne: míg aktív vagy ->teljes ár, nyugger lettél-> a nyugdíjad alapján kapsz kedvezményt, ha kicsi a nyugdíjad(minimálbér közeli)->sokat(pl. orvosilag indokolt esetben akár 100%-ot!), sok a nyugdíjad(meghaladja az országos átlagkeresetet)-> semmit, mert társadalmilag így lenne igazságos.

"Kedves" Dirty Harry, a beírás alapján a blogposzt alapjául szolgáló csoportba tartozol, tehát az életkorod az a korosztály, aki sikeresen végigvitte a rendszerváltozást(ezt a részét köszönöm szépen!) és szintén az a korosztály vagy, aki csendben végignézte, hogy a "felépített országot" kiárusították, eladták, szétrombolták. Az összes nagy múltú és világszinten is ütőképes vállalatunkat kizsigerelték és eltaposták. Majd szépen ideengedtétek az összes multit, akiknek először csak a vásárlóerő kellett, most meg maximum a segédmunka éhbérért! Ebből a sikeres kiárusításból és sikeresen végrehajtott rabszolga sorba süllyesztésből a mi nemzedékünk(35 vagyok most) már ki sem tudja húzni az országot.

TEHÁT, SZÁLLJ MAGADBA EGY KICSIT ÉS NE UGASS NEKÜNK, HOGY "SZEGÉNY KISNYUGDÍJAS VAGYOK", MERT TEVÉKENY RÉSZT VÁLLALTÁL AZ ORSZÁG LEROMBOLÁSÁBAN(MIVEL NEM EMELTÉL SZÓT ELLENE), AMIÉRT A SAJÁT GYERMEKEID ÉS UNOKÁID SZENVEDNEK MÉG ÉVTIZEDEKIG!!!!!

Úgyhogy húzd be a füled-farkad most is, mint amikor hagytad szétrabolni azt az alapot, amiről kiindulva most egy jóléti társadalom szolgálhatná ki az igényeidet, röhögve! Gratulálok a korosztályom nevében az általatok kinevelt sikeres szarházi politikus generációhoz!

Tisztelt kommenttársaim!

Ébresztő! A mostani politikusok azért nyalják a nyuggerek seggét, mert nekik köszönhetik, hogy egyáltalán ilyen gerinctelen szarháziak a húsosfazék közelébe kerülhettek. Tehát öleb módjára nyalják a kezét/seggét annak a generációnak, amelynek a létüket köszönhetik!

bagir 2012.03.13. 21:10:46

@esprit: építették a jó anyjukat, de nem az országot

szamaritánus 2012.03.13. 21:12:09

szerintem dirty harry nem is komolyan írta, mert ha megnézitek, annyira sztereotip, hogy ilyet csak nem komolyan írhat az ember :)))

2012.03.13. 21:12:20

@Mateahos:

"De abban biztos vagyok hogy nem végzettség függő sehol a világon egy dotációra szoruló tömegközlekedés átszervezésének a beterjesztése.Ezt úgy hívják politika"

"Érdekes demokrácia lenne ha a kormány illetve köztisztviselők adnának be előterjesztéseket.(Hozzáteszem sok esetben jobb lenne.De ez sehol sem működik így.) "

Megmondom neked e helyett, hogy működik.

Lázár János bead vagy megpróbál beadni egy törvényt KÁT ügyben, majd később "közli, hogy nem is olyan jó dolog" az a rendszerhasználati díj, erre Bencsik János szakállamtitkár (aki ért hozzá, Lázár nem) kénytelen lemondani.
Ezt hívod Te politikának? Sirály.

superfrog 2012.03.13. 21:12:41

@majomkutya: ja meg azt is tedd hozzá hogy a 90-ben 1400 az 2011-es áron volt inkább 7 000 milliárd. plusz ők nevelték fel azt a nemzedéket aki mindent szétlopott, sőt ha a kapoyit megnézem,....... szóval mehet a szájkarate hogy a rohadt fiatalok, meg a rohadt öregek, csak a lényeget pont úgy nem értitek meg, mind az indó-magyarok. mivel felosztó-kirovó a nyugdíjrendszer, ha a dolgozó nem él meg, akkor nem kapsz nyugdíjat (indók meg segílyt)
azt kéne már felfogni, hogy hiába mondom azt hogy jár, ha egyszer nem jut. és utána lehet a szokásos demagógiába átmenni: " há nehogy már én tegyek valamit, előbb tegyen akárki más"
és így szépen 20 éve lehet körbe mutogatni, hogy ha majd ő nem lop, akkor majd én sem.......
aztán 5 év múlva, mikor minden fiatal elmegy külföldre, és konkrétan semmi nem marad itt akkor lehet üveges szemmel bámulni, hogy nem ingyen vagy félárú busz nem jár, hanem semmilyen. és meg lehet nyugodni, amennyire eu-s a nyugdíj, pont annyira eu-s a fizetés is.
és azt sem lenne szar tudni, hogy %-os arányban itthon van a legközelebb a nyugdíj a fizetéshez (tudom hogy így is éhhalál, de a fizu is az)
kéne kicsit gondolkodni mindenkinek, sztem sokat segíthetne. de sztem én azt már nem érem meg pedig pár évtizedet még kell melóznom a nyugdíjkorhatárig

Spaller Endre 2012.03.13. 21:14:11

Kedves @MikeBoy!

A jegynyomtatás költsége kb. 70 forint, ami az európai átlag sokszorosa. Ennek az oka az, hogy a papír, amire nyomtatják, védjegyoltalom alatt áll. Ez egy nagyon szép történet, ami sajnos igen sokba kerül nekünk, adófizetőknek, de a Legfelsőbb Bíróság is a védjegy tulajdonosnak adott igazat. Akkor lesz a rendszer olcsóbb, ha bevezetjük az e-jegyet, aminek az alapját ez a törvény teremti meg.

A módosítóm úgy szól, hogy a nem közszolgáltató cégnek nem adható ki járatengedély ott, ahol várhatóan csökkenteni fogja a közszolgáltató cég utasforgalmát. Tehát ezeken a vonalakon eleve nem adható ki járatengedély. De egyáltaán bármilyen útvonalon nem automatikusan jár, hanem adható. Ezért az illető cég közpénzt nem kap, csak díjat fizet. Az egészből az fog kiderülni, hogy valóban jelentősen csökkenthető-e a Volánok működési költsége.

Tisztelettel:
Spaller Endre

majomkutya 2012.03.13. 21:15:15

@superfrog: nem tudom, hogy miről beszélsz, ezeket a dolgokat nagyjából én is így gondolom.

szamaritánus 2012.03.13. 21:16:11

@Twilight-addenda: ez is elég demegóg lett azért.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.13. 21:17:42

@Spaller Endre: De MELYIK kedvezmények, drága Spaller úr???

Tisztában van Ön azzal, hogy bármilyen pozitív diszkrimináció AUTOMATIKUS negatív diszkriminációt von maga után? Éppen ezért lennék kíváncsi arra, hogy mely társadalmi rétegek lesznek áldozatai annak, hogy Önök el sem hajlandók gondolkodni azon, és elvi kérdést csinálnak abból, hogy a nyugdíjasok bármilyen formában, bármilyen mértékben is részt vállaljanak a közösségi közlekedés működőképességének fenntartásában. Amely csoportok lehet, hogy a "bevásárlásaikhoz, illetve egészségügyi okokból maximálisan kihasználják ezt a lehetőséget" most... és kihasználnák vélhetően a jövőben is...

Egyébként hozzáteszem, hogy minden kifakadásom ellenére már azt egy becsülendő dolognak tartom Önben, hogy veszi az energiát arra, hogy itt kommenteljen.

superfrog 2012.03.13. 21:18:06

@majomkutya: nem beugatásnak ment, hanem kiegészítésnek ! csak sajnos már annyira paranoia van itthon mindenkiben :))

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2012.03.13. 21:19:29

Ma a nyugdíjasok az ügyeletes ellenség, holnap a kismamák, aztán a diákok stb, stb.
Tökéletesen alkalmas arra, hogy a nagy ellenségeskedésben ne vegyük észre, hogy ki az igazi ellenség.
Én aki aztán igazán köpködnivaló rokkantnyugdíjas voltam pár hónappal ezelőttig, amíg egy tollvonással meg nem szüntették a rokkantnyugdíjamat, már csak hullajelölt vagyok, és mindezt a saját hibámból, méltóztattam volna nem megbetegedni.

esef 2012.03.13. 21:20:55

@Ver Sacrum:
oszt aki meghalt katona irakban és afganisztánban annak az özvegye már nem is hadiözvegy?

2012.03.13. 21:22:15

@Spaller Endre:

1.
"A jegynyomtatás költsége kb. 70 forint,"

Na neee! Ezt egyszerűen nem hiszem el..... :)))))
Ha még így is van.
Egyrészt ez nem magyarázat semmire. Meg kell oldani és kész. 3000 mrd-os mnyp-t megoldjuk, de egy védjegy megakad a torkunkon??
Kié lesz az a rakás pénz a jegyekből? És ki kényszeríti arra a cégeket, hogy azt a papírt használják?

2.
Szó szerint kérem idézni a törvény szövegét! Csak azért, mert megnéztem és nem találtam. Tán bennem van a hiba.

==T== 2012.03.13. 21:24:04

@Spaller Endre: Tisztelt Spaller Úr!

Nem osztom véleményét abban a tekintetben, hogy a nyugdíjasoknak 100%-os utazási kedvezmény járna, abban viszont osztom, hogy a vastagbőr blog az utóbbi időben tényleg átment színvonaltalan populistába (főleg zero cikkeinél).

Az viszont kifejezetten korrekt, hogy személyesen válaszol a kritikára.

Ironfist 2012.03.13. 21:24:50

@Spaller Endre:
"A jegynyomtatás költsége kb. 70 forint, ami az európai átlag sokszorosa. "

És ez azt jelenti, hogy véletlenül se fizessen bele az árába egy fillért se a nyugdíjas?

superfrog 2012.03.13. 21:26:46

@Ironfist: nem, ez azt jelenti, hogy ha 8 km-t megy 90% kedvezménnyel, akkor fizet 25 ft-ot mondjuk de a jegye 70 be kerül. tehát még 50 ft-ot bukunk rajta

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.13. 21:27:06

70 forint egy vonatjegy nyomtatása?? A jegy árától függetlenül? Arannyal van átszőve?

Secnir 2012.03.13. 21:27:21

@Spaller Endre:
Spaller úr
először is becsülöm, hogy Deutsch Mostmárnemtudomfürvagynemfür Tamás után egy képviselő megtiszteli a blogot azzal, hogy akarva/akaratlanul is, de reagál egy cikkre.
Másrészt viszont -és ez zero hibája- nincs itt a konkrét javaslat -vagy linkje-, mely a T/6044/6 számot viseli, így a többség nem tud korrektül véleményt nyilvánítani, mivel nem olvasták.
Másrészt viszont.
Ámde!
Azonban!
Javaslom zeronak a T/6044/34-es indítvány elolvasását -az indoklás komoly-

És a T/6044/35-höz annyit fűznék hozzá: Ez egy jól átgondolt törvényjavaslat? Tudniillik ez mentesíti BÁRMELYIK vasúti szolgáltatást üzemeltető közszolgálati szervezetet bármelyik ingatlanára fizetendő adó hatálya alól. Röviden: ha egy cégnek (BKV/MÁV/VOLÁN) van vasúti szolgáltatása, mentesül az adó alól. fasza, nagyon fasza.

visszatérve a T/6044/6-hoz: azt ugye tudja, hogy a BKV közeli bedőlésének alapját ásta meg ezzel a törvényjavaslattal, hiszen a bedőlés után ellephetik nyugodtan a BKV buszjáratainak helyét a (baráti) vállalkozók -szimplán szerződést kötve az önkormányzatokkal-, és kvázi annyit kérnek, amennyit nem szégyellnek. És még a nyugdíjasokat sem kell ingyé' szállítani.
A legszomorúbb az egészben az, hogy az irományból kiderül: ez nem önálló indítvány, tehát másokkal közösen dolgozta ki. Mivel a maga neve alatt fut, maga lesz a felelős érte. :D
Ezt mifelénk úgy hívják: palira veszik az illetőt.

2012.03.13. 21:28:23

@Ironfist:

"És ez azt jelenti, hogy véletlenül se fizessen bele az árába egy fillért se a nyugdíjas? "

Nem, ez azt jelenti, hogy drágább a jegy kinyomtatása, mint amit a nyugdíjas fizetni fog érte.
Tehát ingyen utazzon, akkor olcsóbb.
Ez ma Magyarország!

Blogger Géza 2012.03.13. 21:28:47

@Spaller Endre: Bakker, 70 Ft egy jegy nyomtatása??? Azonnal zárják be a MÁV-ot (ezt nem vagyok hajlandó adófizetőként finanszírozni), és alapítsanak egy újat, én tizedéért megoldom...

Barnamaci 2012.03.13. 21:30:41

@Horizont: "Mi felróhatunk Önnek és társainak hiányosságokat???!! "

kizárt, mert az nem férne ide be :-D

ucsacsu 2012.03.13. 21:32:15

@esprit:
NEKEM PÉLDÁUL 43 IGAZOLT ÉVEM VAN ÉS MIVEL NEM VAGYOK 62 ÉVES MÉG A FAX VITYA MEGENGEDI,H EGY ÉVET RÁHÚZZAK,NA MOST MESÉLJ,DE ELŐBB TÖRÖLD MEG AZ ORROD!!!

superfrog 2012.03.13. 21:33:04

@Blogger Géza: erről a közbeszerzős vicc jut eszembe, átírva akkor:
- x vállalkozó 10 ft-ért vállalja a nyomtatást jegyenként
-y 5 ft-ért
- z 70 ft-ért

rögtön kérdi a politikus: hát ez hogy jött ki 70 ft-ra?
hát megbízom y-t ő kinyomtatja 5 ft-ért, a 65 ft-ot meg elfelezzük !
na és akkor vajon ki nyeri a közbe-szerzést..............

2012.03.13. 21:33:36

Erről beszélünk:

Tisztelt Elnök úr !
A Házszabály 94. § (1) bekezdése és a 102 . § (1) bekezdése alapján a személyszállítási
szolgáltatásokról szóló T/6044. számú törvényjavaslathoz a következő
módosító javaslato t
terjesztem elő:
1. A törvényjavaslat 2.§-a egy új 20 ponttal egészüljön ki :
2.*
„20. közszolgáltatásnak nem minősülő közforgalmú menetrend szerinti
személyszállítás:olyan közforgalmú menetrend alapján a nyilvánosság számára
megkülönböztetés nélkül és folyamatosan nyújtott szolgáltatás, amelyet az autóbuszo s
személyszállító szolgáltató saját üzleti kockázatára végez és amely nem min ősül
általános érdekűnek az 1370/2007/EK rendelet 1 . cikk (1) szerint.”
2. A törvényjavaslat 10.§ 3. bekezdése egy új e) ponttal egészüljön ki :
10. §
(3) Autóbuszos személyszállító szolgáltató
„e) közszolgáltatásnak nem minősülő közforgalmú menetrend szerinti belföldi
személyszállítást ”
járati engedéllyel végezhet.
3. Javaslom, hogy a törvényjavaslat egy új 33. ponttal és 49§-sal egészüljön ki:
IV. Fejezet
„33. Közszolgáltatásnak nem min ősülő közforgalmú menetrend szerinti
belföldi személyszállítás
49. & (1) Közszolgáltatásnak nem minősülő közforgalmú menetrend szerinti belföld i
személyszállításra jogosító járati engedély kiadására helyi személyszállítás esetén a
települési (fővárosi) önkormányzat jegyzője, helyközi (távolsági) személyszállítá s
esetén a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke jogosult .
(2) Közszolgáltatásnak nem minősülő közforgalmú menetrend szerinti
személyszállításra járati engedély kizárólag az autóbuszos személyszállító szolgáltat ó
kérelmére indult eljárásban adható .
(3) A közszolgáltatásnak nem min ősülő közforgalmú menetrend szerinti belföld i
személyszállítás nem járhat a közúti és vasúti közszolgáltatás indokolatlan és jelent ős
mértékű sérelmével, működőképességének közvetlen veszélyeztetésével . A járati
engedély abban az esetben adható ki, ha a járat üzemeltetése nem jár más szolgáltat ó
közszolgáltatási szerződésben foglalt jogainak indokolatlan és ielentös sérelmével,
továbbá működőképességének közvetlen veszélyeztetésével .
j4) A közszolgáltatásnak nem minősülő közforgalmú menetrend szerint járat
szolgáltatója terhére szolgáltatási díj írható el ő. A szolgáltatási díj ellenébena
közszolgáltatásnak nem minősülő közforgalmú menetrend szerint járat szolgáltatój a
jogosult a járati engedély szerinti útvonalon a díiköteles utak, autóbusz megállóhelyek
és pályaudvarok, valamint az utastájékoztatási eszközöknek a közszolgáltatásna k
minősülő menetrendszerinti járatokkal egyez ő feltételekkel történő használatára.
(5) A közszolgáltatásnak nem minősülő közforgalmú menetrend szerinti belföld i
személyszállítási szolgáltatást az autóbuszos személyszállító szolgáltató az által a
szabadon meghatározott menetdíj ellenében és kedvezményrendszer mellett végzi .A
közszolgáltatásnak nem minősülő közforgalmú menetrend szerinti belföldi
személyszállítási szolgáltatásra a jogszabályban meghatározott díjszabás és utazási
kedvezményrendszer nem terjed ki . Az autóbuszos szolgáltató a közszolgáltatásnak ne m
minősülő közforgalmú menetrend szerinti belföldi személyszállítási tevékenységhez
kapcsolódóan veszteség-kiegyenlítésre és fogyasztói árkiegészítésre nem jogosult .
2
(6) A (2) bekezdés szerinti eljárás részletes szabályait valamint a (4) bekezdés alapjá n
fizetendő szolgáltatási díj számításának módszertanát a miniszter rendeletben határozz a
meg."
Indokolás
A törvény hatálya kiterjed a közszolgáltatásnak nem minősülő közforgalmú menetren d
szerinti személyszállításra, ugyanakkor annak törvényi feltételeit nem határozza meg
pontosan.
A módosító javaslat első pontja meghatározza a közszolgáltatásnak nem min ősülő
közforgalmú menetrend szerinti személyszállítás fogalmát .
A módosító javaslat második pontja járati engedélyhez köti e tevékenység végzését .
A módosító javaslat harmadik pontja e tevékenység részletszabályait írja le . A javaslat
meghatározza a szükséges engedélyezési eljárást . Kizárja, hogy e tevékenységet a
közcélú személyszállítás veszélyeztetésével engedélyezzék. Az engedélyezett
útvonalakon lehetővé teszi az engedélyező számára szolgáltatási díj megfizetésének
előírását. Kizárja ugyanakkor, hogy e díjon felül a közcélú menetrendszerint i
buszjáratokhoz képest negatív elbírálás alá essen .
A javaslat kizárja, hogy az állam bármiféle költséget, támogatást e szolgáltatóknak eze n
járatok után fizessen, és nem teszi lehetővé, hogy ott a közcélú menetrend szerinti járto k
díjkedvezményei érvényesek legyenek . Lehet ővé teszi azonban, hogy a szolgáltató a
maga határozza meg a díjakat, és a saját kockázatára díjkedvezményt adjon az utaso k
valamely csoportjának.

ucsacsu 2012.03.13. 21:34:28

@Spaller Endre:
DE MÉRT HETVEN FORINT,MERT "BARÁTI" NYOMDA CSINÁLJA !!!!!

komplikato 2012.03.13. 21:34:37

@Blogger Géza: Ezt még eljátszhatjuk pár milliószor, de bizony magántulajdon volt és örökölhető a TÖRVÉNY szerint. Aztán engem nem érdekel ki miként hívja, de pofáncsapták., ellopták, lenyúlták és nem tisztázott körülmények között eltűnt a nagy büdös semmiben.

Dirty Harry 2012.03.13. 21:37:07

@Horizont: @Blogger Géza: @Zuzu Petals: @esprit:
Reméltem, hogy így is mindenkinek átjön a legközönségesebb nyuggertutujgató demagógia értelmetlenségéből sütő irónia, és nem kell szmájlival vagy a képviselő elvtárs lekommunistázásával nyomatékosítani.

De legalább ő is látja, hogy hacsak nem akar a smukkundor mögé besorolni, akkor jobban jár, ha finomít a retorikán.

komplikato 2012.03.13. 21:37:59

A buszjegy és bérlet nyomtatás árain agyalóknak azért elmondanám, hogy a "fémszál" azaz hologramos jelzés rohadt drága ám, akkor is ha nem látszik! A bérleteken használt nyomástechnika meg már közelít az egyéb értékapapírok nyomdai technikáihoz, ott még az is drágítja. Másrészt nyomtatási árakat mióta otthoni home user lézerprinteres nyomtatási költségeiből számítjuk? Egy nyomdában nyomtatott A4 oldal az alap pár százezres költségek (nyomdai előkészítés, levilágítás, nyomólemez) után mag a nyomás olcsóbb. persze van digitális nyomtatás, ott meg fizessék meg a sebességet, az meg drágább. Nevezett termékek viszont ennél több összetevőből állnak.

Twilight-addenda · http://twilight-addenda.blogspot.com 2012.03.13. 21:38:06

@szamaritánus:

Persze, mert elöntötte az agyam az epe.

De a lényeg lejött, nem?

Sőt, amíg írtam mások szinte ugyanazt megfogalmazták, amit én.

SPALLER ÚR!

Tessék megnézni az összecsengő részeket a kommentekben és máris be tud nyújtani egy olyan módosítást, amit felállva tapsolna meg a dolgozó lakosság 100%-a.

euAgWzgmmtq7K 2012.03.13. 21:40:24

@látjátok feleim szümtükkel: "nem volt lehetőség nagy tartalékok gyüjtésére"

ilyenekre gondolsz, mint a bagóért megvett állami tulajdonú lakások?

Blogger Géza 2012.03.13. 21:41:20

@csiri bá: A Ft adatok a magas infláció miatt nem jók összehasonlításra. Már 1990-re 21-22 milliárd dollár volt az adósságunk, és a 90-es évek közepére ez a GDP 85% fölé nőtt, ami magasabb, mint a mostani arány. Nem az abszolút számok az érdekesek, hanem adósságnak a nemzeti kibocsátáshoz viszonyított értéke...

Barnamaci 2012.03.13. 21:42:15

@Spaller Endre: "De egyáltaán bármilyen útvonalon nem automatikusan jár, hanem adható."

Tehát ez majd azon fog múlni, hogy ki fizet többet zsebbe, melyik haver. És máris kapható engedély :))

Nowhere 2012.03.13. 21:43:23

Mi lenne ha a jegy nyomtatási költségét mindenki megfizetné? Vagy ez hülyeség? Máris kisebb a veszteség...

Bee-zony 2012.03.13. 21:46:09

A nyugdíjascsapda - avagy hogyan mehet csődbe egy demokratikus ország a nyugdíjasok és a politikusok érdek-alapú döntései által?
Első reakció: ah, ez hülyeség, sehogy.
Pedig de, két feltétel megléte esetén:
1.) Ha az aktív szavazók (szavazásra jogosultak, akik el is mennek szavazni) többsége nyugdíjas;
2.) Azokat a pártokat, amelyek el akarják venni tőlük a kedvezményeiket, leszavazzák, illetve azokra a pártokra szavaznak, amelyek kedveznek nekik, és ezen belül is arra, amelyik a legtöbb kedvezményt nyújtja nekik.
Eredmény: nyugdíjas többség esetén csak a „Nyugdíjaskedvezmény párt” tud kormányra kerülni.
Olyan statisztikát még nem láttam, hogy akik elmennek szavazni, azok többsége nyugdíjas-e – és a korosztályi összetétel ismerete sem lenne ehhez elegendő, mert ott van pl. a nyolcszázezer rokkantnyugdíjas… Van rá esély, hogy Magyarországon az első pont fennáll. A második ponton pedig nem is kell sokat gondolkodni, mert az eddig tapasztalatok szerint ez a helyzet.
A nyugdíjasoknak kedvezményeket csak a kisebbségben lévő dolgozók rovására lehet adni, tehát akik „az országot a hátukon hordják”, egyre jobban ellehetetlenülnek, egyre kevésbé éri meg nekik dolgozni, és egyre jobban megéri kivándorolni… Így alakul ki Nyugdíjasország, ahol a dolgozók vagy rabszolgasorba kerülnek, vagy elmenekülnek.
Lehet olyan pártot alapítani, amelyik a dolgozóknak kedvez, csak éppen az soha nem jut kormányra, mert a nyugdíjas többség nem rá szavaz.
Mivel Nyugdíjasországban a nyugdíjasok nem dolgoznak, a többieknek pedig nem éri meg dolgozni, így a legsötétebb Afrika szintje alá jut, gyakorlatilag csődbe. Demokratikusan.

Sir Winston Churchill: „A demokrácia a legrosszabb kormányzási forma - nem számítva az összes többit, amellyel az emberiség időről időre megpróbálkozik.”
„A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval.”

Vidéki 2012.03.13. 21:46:51

Vastagbőr felkapta a vizet, egyetértve azokkal, akik kifogásolják a nyugdíjasok utazási kedvezményeit:

„ az utazási kedvezmények összege csak maximum 90 százalék lehetne!”

Horn Gyula miniszterelnök elvtárs, hajdanában, amikor az MSZP az SZDSZ-el kéz a kézben együtt kormányzott jobb elvtárs volt, mint Vastagbőr elvtárs, őt egyáltalán nem bosszantotta a nyugdíjasok ingyenes utazási lehetősége, sőt érző szíve a nyugdíjasokért dobogott éjjel-nappal.

Sőt amikor az 1998-as választások közelegtek Horn Gyula elvtárs megpendítette, hogy ha újraválasztják, ingyenessé teszi a nyugdíjasok repüléseit is.

Vastagbőr tanulhatna nagyvonalúságot és nyugdíjas szeretetet az 1994-1998 között regnáló MSZP-SZDSZ kormánytól.

Blogger Géza 2012.03.13. 21:48:48

@Kompli: Elég baj volt az, hogy nyugdíjjárulékból egyesek privát örökségét akarták hizlalni... Egy köztehernek rohadtul nem ez lenne a célja, nyugdíjjárulékból nyugdíjat fizessenek, így is kevés a befolyó járulék az igényekhez képest.

Viktus 2012.03.13. 21:51:43

@Spaller Endre:

Az mégis, hogy lehet a forradalmi kétharmad mindent megtudott változtatni amit akart, de ilyen áttörhetetlen fal a jegymaffia? :D Orbán sógora csinálja ? vagy Lázár nagybácsikája? vagy mégis ki, hogy lazán nem vágják ki a francba ... más esetben nem szaroztak annyit.

Secnir 2012.03.13. 21:56:01

@Spaller Endre:
még egy kérésünk van, ne foglalkozzon ezzel => a @Vidéki: félkegyelművel.
köszönjük.
(van még Stefánia kisasszony, Vivianna, Agricola, stb., szintén nyomja meg a szűrés gombot a kommentje alatt, ennyi)

2012.03.13. 21:56:44

@Viktus:

Látod!?
Mondtam, hogy blöff.
Ugye az-az érdekes, hogy egy ilyen blogon fű alatt kiderül, hogy a MÁV-ban van egy ilyen régóta tartó pénzcsap.
Politikusaink meg hagyják, hagy folyjon.
Most képzeld el, hogy vajon mikbe ütköznénk még bele, ha komolyan körülnéznénk arra felé?
Ez persze költői kérdés, de nem hiszem, hogy lehetnek illúzióink.
A megoldás persze csakis kizárólag politikai akarat kérdése.

Blogger Géza 2012.03.13. 21:58:00

@Viktus: Olvashattad, bejött a képbe a tisztelt magyar bíróság.. ebben a rendszerben (amit magyar államnak hívunk), mindig van egy fék, aki boldogan betesz a rendszer (magyar állam) többi részének. Riválisaink ezért örülnek annak, ha minél több fék van, így majd szépen úgy lefékeződünk, hogy nem jutunk előbbre egy tapodtat sem.

esprit 2012.03.13. 21:59:56

@ucsacsu: Süket duma. December 31-ig 60 évesen el lehetett menni nyugdíjba, ha meg volt a 40 év SZOLGÁLATI iszony

Ja! Én 65-ig dolgozom a jelenlegi felállás szerint, hogy te és a társaidnak ne kelljen addig melózni.

Zuzu Petals 2012.03.13. 22:01:05

@Dirty Harry: Ha nem kommentelsz rendszeresen sokat, akkor tedd ki a szmájlit, mert fogyóban a humorérzék sajna...

2012.03.13. 22:01:41

@Blogger Géza:

"Olvashattad, bejött a képbe a tisztelt magyar bíróság."

Nem lehetsz ennyire naiv!

Viktus 2012.03.13. 22:01:53

@Blogger Géza:

Persze az a tisztelt magyar bíróság is arról híres, hogy a NERnek keresztbe tesz :D:D:D

@MikeBoy:

Na igen ez önmagában címlapos hír, hogy minden MÁV jegyből 70 forint megy v.kinek ki a rendszerből ...

2012.03.13. 22:02:52

@Viktus:

Meglátjuk, kirakja-e az index?? :)))))

soproni1 2012.03.13. 22:03:13

legszebb magyar szó az INGYEN !

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.13. 22:05:25

@Blogger Géza: Bocs, de nem mindegy, hogy a fasz a ló alatt vagy felett van... vagyis nem mindegy, hogy a bíróság azt állapította-e meg, hogy a jelenlegi papír után jogdíjat kell-e fizetni (ami ugyanis lehet jogos), vagy azt, hogy a jelenlegi jogdíjas papírt a MÁV nem cserélheti le... ez utóbbit személy szerint kizárnak tartom.

Tehát a vége azért jó eséllyel az, hogy valakinek a mostani rendszerben is csurran-cseppen valami ebből a 70 forintból, és megéri ugyanazt a papírt vetetnie a MÁVval, mint az előző érának.

Spaller Endre 2012.03.13. 22:05:50

Kedves Kommentelők!
Többen kérdezték, hogy én kitől vennék el kedvezményt. Csak jelezném, hogy a módosítómat beadtam, az elolvasható. Volt olyan orgánum, amelyik a teljes képet bemutatta. Zero nem élt a lehetőséggel, hogy Önöket korrektül tájékoztassa. Sajnálom, mert ez egy érdekes téma, mindannyiunknak zsebbe vágó, és lehet erről értelmesen is beszélgetni. Kérdezzék őt, hátha hajlandó lesz egy-két kiváló poént beáldozva valós képpel szolgálni. Ne hagyják magukat!

Kedves MikeBoy!
"49& (3) A közszolgáltatásnak nem minősülő közforgalmú menetrend szerinti belföldi
személyszállítás nem járhat a közúti és vasúti közszolgáltatás indokolatlan és jelentős
mértékű sérelmével, működőképességének közvetlen veszélyeztetésével . A járati
engedély abban az esetben adható ki, ha a járat üzemeltetése nem jár más szolgáltató
közszolgáltatási szerződésben foglalt jogainak indokolatlan és jelentös sérelmével,
továbbá működőképességének közvetlen veszélyeztetésével ."
Itt a jelentős mértékű sérelem, és a közvetlen veszélyeztetés elég egyértelmű megfogalmazása annak, hogy teljes vonalakra egyáltalán nem adható menetengedély. Egy Miskolc-Bp. IC busz ennek a kitételnek nyilván nem felel meg.

Egy jegy azért kerül 70 forintba (ez csak a papír, erre jön a nyomtatás maga, az eszközök amortizációja, a bérköltség és a jegypénztár fenntartása), mert a papír mintaoltalom alatt áll. Magyarországon egy cégtől lehet beszerezni. A megoldás az e-jegy lesz, aminek a jogi alapjait ez a törvény fekteti le.

Remélem, minden kérdésre válaszoltam. A holnapi munkanapra való tekintettel megköszönve a kritikus és a támogató hozzászólásokat egyaránt, engedjék meg, hogy távozzak erről a fórumról. Ha bárkinek olyan észrevétele lenne, ami közvetlenül engem érint, kérem keressenek meg a parlamenti e-mail címemen, állok a rendelkezésükre.

Tisztelettel:
Spaller Endre

Viktus 2012.03.13. 22:09:05

@MikeBoy:

Nem hiszem. Még mennyien élhetnek ilyen jól a mávból a közösből, és ezt így a Fidesz hagyja is ... Budai Gyulának ez lenne a nagy fogás nem ezek a piti ügyek ami után szaladgál. Ez a jegyenként hetven forint agyam eldobom ez hányszor sok milliárd pénzkidobás évek óta ...

Zifferistvan 2012.03.13. 22:10:13

Bruttositani kell a nyugdíjakat abból fizessenek viteldijat!

Viktus 2012.03.13. 22:15:02

@Spaller Endre:

A megoldás az lenne, ha ezt már régen megváltoztatták volna erre kaptak felhatalmazást nem pedig a csodát várni. Ott a kétharmad, ha kell fogni egy jogászt üssön össze egy törvényt, amely az ilyen 100%-ig nyilvánvaló szabad rablásokat megakadályozza. Más esetben simábban ment a szavazósdi a fél világ ellen is ... itt meg csak egy zsivány szerződés, és egy zsivány cég az ellen.

kela-bá 2012.03.13. 22:18:02

Már megint ezek a szerencsétlen öregemberek ? Az OECD a nyugdijak + adóztatását is javasolja ! Nem tudom tudják e, hogy 27%-ot adóznak, amit ÁFA-nak hivnak. Azért miért nem fáradoznak ezek az urak, hogy a magyarországi bérek és nyugdijak azonosak legyenek a fejlettnek nevezett nyugatiakkal ?
Az LMP felvetésére azt válaszolnám, hogy ők meg tartsák el a jövőben magukat a támogatóik tagdijaiból, és ne az adófizetők pénzéből !
No amig megoldódnak ezek a problémák javasolom minden kedves Bloggolónak ezt : http://www.mezitlábasegeszseg.com Talán nemzeti ünnepünkön jó idő lesz, és ha mezitláb is élvezzük a tavaszt még hasznunkra is válik !!! Jó éjt !

2012.03.13. 22:18:09

@Spaller Endre:

Éreztem, sajnos ebbe belefér bármi és annak az ellenkezője is.
Ez a javaslat a korrupció melegágya, nem biztosít semmit.
Ha nem ért egyet, technikailag írja le, hogyan?

"Itt a jelentős mértékű sérelem, és a közvetlen veszélyeztetés elég egyértelmű megfogalmazása annak, hogy teljes vonalakra egyáltalán nem adható menetengedély. Egy Miskolc-Bp. IC busz ennek a kitételnek nyilván nem felel meg. "

Nem elégséges magyarázat, ez már a "teljes" szó használatából is látszik.
Azonkívül kiadható. Nincs olyan, hogy "nyilván", amikor a javaslatban a "jelentős
mértékű sérelmével" megfogalmazást használja. A jelentős szó miatt minden "szakértői objektivitás" a törvény oldalán még akkor is, ha logikailag trivialitás ebben a blogban.
Onnantól pedig ahogy Balsai fogalmazta volt: "a lobbi erősebbnek bizonyult". Emlékszik erre, ugye?

Blogger Géza 2012.03.13. 22:18:20

@Rufus78: Akkor minek jött a képbe a bíróság? Nyilván ki akartak szállni ebből a pénznyelőből, csak nem hagyták... De a téma valóban érdekes, jó lenne ha erről akár e blogon, akár Spaller úrtól, akár máshonnan többet megtudhatnánk.

Én tuti, hogy addig bojkottálom a MÁV-ot, amíg ezt meg nem oldják. :)

Blogger Géza 2012.03.13. 22:20:51

@Viktus: Tudod, ez a fékek és ellensúlyok rendszere a gyakorlatban, amit oly lelkesen propagálnak... Ha egy cég úgy működne, mint magyar állam, már rég megszűnt volna.

2012.03.13. 22:21:47

@Spaller Endre:

"Egy jegy azért kerül 70 forintba (ez csak a papír, erre jön a nyomtatás maga, az eszközök amortizációja, a bérköltség és a jegypénztár fenntartása), mert a papír mintaoltalom alatt áll. Magyarországon egy cégtől lehet beszerezni. "

NEM! Azt a papírt lehet egy cégtől beszerezni amelyik oltalom alatt áll. Ha bárki azt állítja nekem, hogy erre évek óta nincs/nem lehet megoldás, akkor körberöhögöm....
2/3-dal meg aztán végképp, ugye? Csak kell hozni egy törvényt, hogy a 70 FT-os díj az mostantól 70 fillér. Ha már ki tudtuk mondani azt is, hogy a CHF nem is 250, hanem 180 Ft. ;))

Blogger Géza 2012.03.13. 22:26:33

@MikeBoy: És akkor az agymosott ellenzéki tüntetők lelkesen skandálják, hogy a csúnya magyar állam be akar avatkozni a magánjogi szerződésekbe, és ez itt már maga a diktatúra, fasizmus és világ vége... Mert enné jóval több pénzt kiszivattyúztak a manyupokon, az étkezési jegyeken, a pofátlan végkielégítéseken és hasonlókon át. És ekkor még képesek rávenni egy francia államelnököt is arra, hogy ilyen ügyekben levelezzen.

2012.03.13. 22:30:04

@Blogger Géza:

Nincs itt szó semmilyen magánjogi szerződésről.
A manyup meg a többi bekeverése ebbe a témába pedig egyszerű ostobaság.

Blogger Géza 2012.03.13. 22:30:41

@Rufus78: Miért, mi van, ha leszerződtek, hogy most 20 évig ő szállítja a papírt a jegyhez? Ha meg felmondod, a 20 év elmaradt haszonért perelsz. Ez a jogállam egy ilyen rohadt dolog... Kína ezért is működik jól mostanában, ott ha valaki elkezdene így kekeckedni az állammal, akkor hamarosan más problémái lennének. Nem kívánom azt a rendszert se, de nálunk pereskedésben már Amerika van... már csak a hozzáillő GDP hiányzik.

micsoda? 2012.03.13. 22:31:06

@bagir: Erre meg én mondom, hogy igazad van. Ezen én is kiakadok sokszor. Csak szerintem ilyen esetben nyugodtan kell szólni, és akkor jön a meglepetés. Ritka kivételtől eltekintve, szivesen ad helyet. Persze a kivétel meg, kitudja miért haragszik a világra.

sárkányfő 2012.03.13. 22:31:48

@Spaller Endre:
Nocsak, kimerészkedik egy fideszes parlamenti képviselő a nyilvánosság elé? Na akkor haladjunk sorjában (a teljesség igénye nélkül):

1. Ön bűntárs 3 millió magyar ember megzsarolásában és kirablásában.
2. Ön bűntárs a visszamenőleges hatályú törvények megszavazásában.
3. Ön bűntárs a Lex Fidesz törvények megszavazásában.
4. Ön bűntárs a magyar jogbiztonság szétverésében.
5. Ön bűntárs a magyar sajtószabadság gyengítésében.
6. Ön bűntárs a magyar igazságszolgáltatás függetlenségének megsemmisítésében.
7. Ön bűntárs a magyar demokrácia lezüllesztésében.
8. Ön bűntárs a legfőbb ügyészi pozíció függetlenségének megsemmisítésében, kiüresítésében.
9. Ön bűntárs az Alkotmánybíróság kiherélésében, függetlenségének megsemmisítésében.
10. Ön bűntárs az államfői pozíció függetlenségének megsemmisítésében, kiüresítésében.
11. Ön bűntárs a magyar alkotmány nemzetiből pártossá züllesztésében.
12. Ön bűntárs a fideszes oligarchák közpénzhez juttatásában.
13. Ön bűntárs a fideszes oligarchák politikai befolyáshoz jutásában.
14. Ön bűntárs a fideszes oligarchák strómanjának kormányzati pozícióhoz juttatásában.
15. Ön bűntárs a közvagyonok intézményesített és folyamatos meglopásában.
16. Ön bűntárs a szegényeket tovább nyomorító gazdaságpolitikában.
17. Ön bűntárs az eszement, öngyilkos debil-szabadságharc okozta gigantikus károk miatt.
18. Ön bűntárs a nemzeti valuta gyengítésében, a devizahitteleseknek való károkozásban.
19. Ön bűntárs Magyarország nemzetközi tekintélyének és bizalmi tőkéjének lerombolásában.
20. Ön bűntárs Magyarország nemzetközi érdek-érvényesítő képességének lerombolásában.
21. Ön bűntárs Magyarország és főleg a Fidesz szavazók átverésében.
22. Ön bűntárs a magyar közélet és közbeszéd tudatos és szisztematikus lezüllesztésében.
23. Ön bűntárs Pozsgay Imre és más kommunisták közéleti rehabilitálásában.
24. Ön bűntárs a kommunista spiclik védelmében.
25. Ön bűntárs a határon túli magyar pártok megosztásában és így gyengítésében.
26. Ön bűntárs a magyar nemzeti érdekkel szemben a fideszes érdek folyamatos érvényesülésében, fölénybe kerülésében a gazdaság, a jog, a demokrácia, az államigazgatás minden területén.

Ironfist 2012.03.13. 22:32:25

@Spaller Endre:
"Tisztelettel:
Spaller Endre"

Más mondanivalódra nem kívánok reagálni, mert te is fideszes (=hazug) vagy, ergo minden szavad csupa hazugság. Ezt azonban kiemelném itt most. Ez hazugság, különösen az. Ti, fideszes (=hazug) banda, eddig csak és kizárólag olyasmit tettetek, amivel azt fejeztétek ki, hogy nem tiszteltek minket. És ne tagadd, hogy Fideszes (=hazug) vagy, ugyanis az, hogy KDNP kvázi nem létezik, ti csak a fidesz ultrakeresztény szárnya vagytok, mint ahogy a fidelitas is a fiatal szárnya. Szóval ha lehet, ezt az abszolút nyilvánvalóan hamis dolgot elhagyhatnád. És kapsz egy ignore-t is, mert politikusférgekkel nem beszélek. Rosszul vagyok tőletek ugyanis.

Ironfist 2012.03.13. 22:33:55

Többieknek: azt hittem a nyuggereknek így is kell venni jegyet váltani, csak ilyen regisztrációs jegy címén.

Blogger Géza 2012.03.13. 22:34:49

@MikeBoy: Attól, hogy te nem érted, attól az még nem ostobaság. Ugyanaz a móka, csak más kiadásban. Ki fizette végül a vagyonkezelői díjakat és hasonlókat? Olyan vagyonkezelési eredményért, ami jóval alacsonyabb volt, mint az állampapírhozamok?

Olvasd végig figyelmesen, hátha megérted, miről szólt ez az egész:

www.pszaf.hu/intezmenyeknek/penztarak/hirek/11_11_29-Axa.html

Blogger Géza 2012.03.13. 22:36:33

@sárkányfő: Te meg bűnös vagy alaptalan vádak és hülyeségek terjesztésében. :)

Blogger Géza 2012.03.13. 22:37:11

@Ironfist: Volt ilyen, de már megszűnt.

2012.03.13. 22:41:13

@Blogger Géza:

1. Azért, mert pénz folyik egy csapból zárjuk már el a másikat. Főleg ha a két csapnak nincs is köze egymáshoz

2. Itt egy majdnem 100-szoros díjról van szó. 70 Ft helyett 70 fillérnek kellene lennie. A vagyonkezelői díjak mikor voltak 100 szoros árban?

zsoltix 2012.03.13. 22:41:31

Még az is 70 ft, amit a kaller nyomtat a hasitasiból?

Blogger Géza 2012.03.13. 22:47:56

@MikeBoy: Ja, értem, ha nincs 100-szoros különbség, akkor már ne is foglalkozzunk vele...

Sura md 2012.03.13. 22:49:06

Közlekedésmérnök szakos hallgatóként a képviselő úr módosító javaslata szerintem egyetlen dolgot jelent: a teszkóbuszok használják a megállókat, tehát fizessenek érte.

A volánokkal nem lehet menetrend szerinti konkurens járatokat indítani úgyhogy ezzel kapcsolatban nem nagyon lehet változás. Alapvetően felesleges szájtépés az egész. Kb 2 millió forintnyi profitot tudnának ezzel termelni, mert a szemét multi az ingyen buszával rongálja a megállókat.

2012.03.13. 22:52:30

@Blogger Géza:

Nem tettem a két dolog közé egyenlőségjelet.
Nem is írtam azt, hogy ne foglalkozzunk vele.
Azt írtam, hogy belekeverni ostobaság.

Felhozhattad volna a 4-es metro projektet is cseszd meg, meg a közgép 35 mrd-ját.
De nem az a téma....

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.13. 22:52:43

@Blogger Géza: Nos, igen az azért egy érdekes jogállam, amiben egy szerződés 20 évig megtámadhatatlan, egy törvény meg esetenként két hétig (se) él:)...

De azt mondom, inkább legyen jogállam, legyenek fékek, és az védje még akár az ilyen szerződéseket is, még ha 20 évig szopunk is vele, mint hogy ez a kaotikus fostenger legyen, ami a legelemibb tisztelettel sem viseltet a jogbiztonság és a kiszámíthatóság felé. Most akkor az van, hogy mostantól mindenki tudja, hogy 70Ft/vonatjeggyel lenyúlják az országot, mindenki vághatja a centit, hogy mikor jár le az a szerződés, és tekintetünket fordíthatjuk a huszonnyolccsillióegy másik pénzcsap felé, amik talán nincsenek olyan sok évre kőbe vésve...

sz_ 2012.03.13. 22:59:44

@Spaller Endre:
No, és a mintaoltalom alatt álló papírok gyártóira miért nem tudtok ágazati különadót kivetni? Okos gyerekek vagytok, meg lehet fogalmazni úgy, hogy csak a Papírtekercs Kft-re vonatkozzon.

Persze az e-jegy bevezetése tényleg jobb megoldás, újabb százmilliókat talicskázhattok majd ki a MÁV-ból. Hajrá!

Ironfist 2012.03.13. 23:01:07

@Blogger Géza:
"Te meg bűnös vagy alaptalan vádak és hülyeségek terjesztésében. :)"

Amiket felsorolt, egyik se alaptalan, mind megállja a helyét.

Blogger Géza 2012.03.13. 23:03:37

@MikeBoy: Nem én hoztam ide, csak reagáltam... de nagyon is passzol ide.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.13. 23:04:53

Azt megtalálta már valaki Spaller úr módosító javaslatában, hogy kiknek, melyik csoport kedvezményének rovására tartaná 100%-on a nyugdíjaskedvezményt? Csak mert olyan büszkén hirdette, hogy benne van, én meg már harmadszor olvasom el, de biztos én vagyok a vak, hogy nem találom...

Blogger Géza 2012.03.13. 23:06:28

@Rufus78: Ez is egy álláspont, de nekem jobban tetszik, ha mindent megpróbálnak, amit csak lehet, hogy valahogy ezeket a pénzcsapokat elzárják. illetve a kifolyt pénzt visszaszerezzék. Néha sikerül (manyup), néha nem. (pofátlan végkielégítések)

2012.03.13. 23:08:50

@szamaritánus: hova gondolsz?:D Szavazat az semmi, a haza és a köz érdeke erősebb!:D

Ki érti, mit írt Ede?:)

2012.03.13. 23:11:23

@sárkányfő: olyan izé vagy, most jól elijesztetted szegényt!:((((

2012.03.13. 23:13:18

@Sura md: no te szegény, hiába tanulsz, majd jön egy pártmentés szociológus, és megmondja a tutit! menj át a szociológiára, ott terem a bölcsesség és az ész, nem holmi mérhető, logikus mérnök-karon!:D

Nem Penny hajója 2012.03.13. 23:17:15

A manyup pénzek lenyúlásakor valahogy nem talált jogi akadályokat a kormány. Ment a gépezet, mint kés a vajban.

Ellenben a 70 forintos jegypapír, na az igen, az mán kifogott a nemzeti együttműködés kormányán.

Muhahahaha

Arról nem is beszélve, hogy Spaller úr, remek csúsztatással a vonatjegyekről értekezik, Arról egy szót nem szól, hogy pl. a buszjegyeket mezei pénztárgépszalagra nyomtatják, kb. 0,2 forint/jegy önköltséggel.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.13. 23:25:43

@Blogger Géza: Értem én ezt, persze, bármelyik pénzcsap elzárása jó nekünk, és ez egy évi 770 milliós tétel... de amíg ezen rugózunk, és ennek az elzárására megy el az energia, addig maradnak a százmilliós tanácsadói, a milliárdos PR szerződések (az például milyen vidám, hogy Némethné volt főnökének cége százmilliárdokért polírozza majd a kormány bohócát, ugye...), az alvállalkozós mutyik, a felesleges beszerzések, amik aztán például választási plakátként mosolyognak vissza ránk. Persze, kell erre is figyelni, de ez a kutya már ki van ásva, a bíróság megtette, amit ilyen keretek között lehet, és ennyi... nekem a fidesz-mutyi egy fokkal sem szimpatikusabb, mint a szoci-mutyi... nem mintha mondtad volna, hogy szerinted igen, csak általánosságban mondtam:).

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.13. 23:28:40

@Rufus78: Hopp, százmilliárdokért nem, csak százmilliókért, bocs:)...

Ironfist 2012.03.13. 23:29:00

@Blogger Géza:

"Ez is egy álláspont, de nekem jobban tetszik, ha mindent megpróbálnak, amit csak lehet, hogy valahogy ezeket a pénzcsapokat elzárják. illetve a kifolyt pénzt visszaszerezzék. Néha sikerül (manyup), néha nem. (pofátlan végkielégítések)"

Ez most komoly? Te azt, hogy ELLOPTÁK a manyupokat, azt te sikeres pénzszerzésnek minősíted?

Blogger Géza 2012.03.13. 23:30:52

@Ironfist: Semmit nem loptak el,a közpénzt kizárólag a köz szolgálatába állították ismét. A nyugdíjjárulékból csak nyugdíj legyen, ez szerintem helyes cél.

Marcellusca 2012.03.13. 23:32:59

Na, kommentek kb. felét elolvasva egyvalami abszolút kitűnik:
Zero (és jónéhány kommentelő) megint lecsapott a nyugdíjas kérdésre, mint gyöngytyúk a meleg takonyra.
Szemlélet: Dögöljön meg a szomszéd tehene is. = Pusztuljanak a nyuggerek!

És "drága" kúrmányunknak (látszatpárti képviselője útján) ismét sikerült megosztani az embereket. Mint már annyiszor. (nyugger - aktív, vasutas - utazó, fővárosi - vidéki, stb.)
Amíg ezt sikerrel csinálhatják, nem lesz változás! Ugyanazok a gyurcsányok, demszkyk, veresek, orbánok, lázárok, kósák lesznek hatalmon, mert a bírka magyar nem lát tovább az orránál, nem empatikus a másikkal, csak az önös, pillanatnyi érdkei vezérlik.

Blogger Géza 2012.03.13. 23:34:03

@Rufus78: Hát ja, mutyi nyilván van mindenhol, de azért talán nem annyi, és nem olyan pofátlan. De ezeket marha nehéz megfogni. Amúgy pl nekem gőzöm sincs melyik volt főnököm melyik cége épp mit csinál, tehát azért ennél több kéne "leleplezésnek".

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2012.03.13. 23:34:23

@Spaller Endre: nem az az első és nem utolsó eset, hogy valami tévesen kerül be a köztudatba.

A kormánynak/indítványozónak KOMMUNIKÁLNI kellene, hogy CSAK OLYAN (vonalakon jelenhetnének meg egyedi mérték alapján kedvezményt nyújtó magántársaságok, ahol sem vonat, sem volánbusz NEM közlekedik, tehát párhuzamos módon nincsen lefedve.

Remélem, jól értelmeztem, amit írt, mert abban az esetben a hatékony kommunikáció a megoldás. (Ha félreértettem, kérem pontosítsa.)

ui: szerintem ahol állami és magán társaság is megjelenik és "konkurál" egymással, ott minden szereplőnek érdekel lesz minőséget szolgáltatni, mert az utas a másikat fogja választani és nem őket.

Ironfist 2012.03.13. 23:36:41

@Blogger Géza:

"Semmit nem loptak el,a közpénzt kizárólag a köz szolgálatába állították ismét. A nyugdíjjárulékból csak nyugdíj legyen, ez szerintem helyes cél."

Tőled lehet, de tőlem, és még pármillió manyupostól igen.

Marcellusca 2012.03.13. 23:40:40

@Viktus:
"A mai 3 millió nyugdíjasból jelenleg kevesebb, mint 1,5 millió a korbetöltött öregségi nyugdíjas a többiek más címeken jogosultak nyugdíjra." - Csöppnyi tévedésben vagy.
2012. jan. 01-től (gyakorlatilag) csak az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött nyugdíjas számít nyugdíjasnak. A többi járadékos. Ami adható, csökkenthető, megvonható, stb. és adóköteles.
Meg is vonták tőlük az utazási kedvezményeket. A félárút is!

Úgyhogy az egész hisztéria nem más, mint vihar a biliben.
Szépen összeugrottatok/összeugrottunk egy nem valós problémán.

De, hogy igazán jól érezzék magukat a nyuggerezők: úgy néz ki, hogy az OECD a nyugdíjak megadóztatását kéri, javasolja.
Lehet tapsikolni!

tiszafa 2012.03.13. 23:46:28

Sok hülyeséget írtok össze-vissza.
Sárkányfőnek annyi, hogy Gyurcsány és csapata bűnös az ország totális eladósításáért.
(8 milliárdról 20-ra)
Nem veszitek észre, hogy ez a fő baj.
Pontokat lehet sorolni, de ezt kihagyni???
Nincs hely arra, hogy sárkányfő állításait tételesen cáfoljam. Csak egyről.
Ne csak az eurót nézzétek, hanem a lengyel zlotyt meg, meg a cseh koronát.(azokkal startoltunk)
Ahhoz képest azért nem akkora a veszteség.
Ami pedig van az is nagy adósságunk miatt, meg a Simor miatt van.
Hányszor avatkozott be a forint védelmében mostanában. (A lengyelek kétszer)
Ellendrukkerekkel csak veszteni lehet.
A nyugdíjakról.
Most az a baj, hogy a nyugdíjasoknak nincs meg a szolgálati ideje.
Holnap meg mentek túntetni a 20 év szolgálati idő utáni rendőr nyugdíjak miatt.
Pedig csak az történt, hogy, ha egészségesek, visszamennek dolgozni, vagy fizetnek 16 % adót.
Vagy az a baj, hogy nem dolgozhatnak ezután a nyugdíj mellett feketén?
Szegény Kónya nagyon elfáradt a haditudósításban 42 éves korára, tényleg megérdemli a nyugdíjat, nem? Azután mostő a fővezér.

Nyugdíjas vagyok, a szüleim nyugdíját az én járulékomból fizették, az enyémet a ma dolgozókéból, a ma dolgozókét csak a gyerekeikéből lehet.
Ha nem lesz új nemzedék a sok másság miatt, meg a kényelem miatt, lehet tízmilliókat
gyüjteni a magánnyugdíj pénztárban, egy pohár vízre sem lesz elég.

Ami az utazási kedvezmény illeti 10%-ot ki tud fizetni mindenki, ez teljesen reális.
De a sok süket szövegből elég, hogy miért és hova utaznak a nyugdjasok.
A helyet általában (tisztelet a kivételnek) nem adják át az idősebbeknek, pedig a diákok is kedvezményesen utaznak.

Még egy tévtan.
A jóságos pufajkás, nem a repülőejegyet igérte, ö azt be is vezette.
Rossz nyelvek szerint nem vol kontrollálható állapotban, amikor összekeverte a MAHART-ot (az volt a szétlopott hajózási társaság), a Malévvel és így lett a rendelkezésben "ingyen" a repülés.

köszönni meg én fogok 2012.03.13. 23:48:25

@Spaller Endre: @Rufus78:

Nem te vagy a vak, jó politikus módjára nem megy bele a kínos kérdésbe.
A nagy ötlete ugyanis az, hogy a vasúti dolgozók rokonai nem utazhatnak ingyen többé. Ami egyrészt jogos, ha egyszer kevés a pénz, ne szórjuk ilyenekre, másrészt annyira tipikus fideszes megoldás, hogy magasról teszünk az egyes emberekre, és 0-ról egyből 100%-ra emeljük nekik a jegyárat, harmadrészt max. pár tízezer rokonról beszélünk, szemben a 3 millió nyugdíjassal, ami azért nem tűnik a probléma átfogó megoldásának.

Blogger Géza 2012.03.13. 23:50:18

@Ironfist: Ez a tragikus ebben az országban, hogy bármilyen agymosott elé lehet tenni egy papírt, amire rá van írva egy szép nagy összeg, és azt hiszi, hogy az már övé, mintha egy bankbetét lenne. Pedig frászt, az alapjáraton csak egy fiktív szám, amiből majd egyszer nyugdíjat kalkuláltak volna egy még le nem tisztázott módszer szerint. És rohadtul köp arra, hogy hogyan lehet finanszírozni egy egész társadalom nyugdíjrendszerét, csak az ő kis papírkáját lobogtatja, ami már rég nem ér semmit amúgy. És amúgy bármikor lenullázódhat az értéke, ha a mögötte álló befektetések becsődölnek.

rexter 2012.03.13. 23:58:05

hát márpedig engem kvára nyomaszt, hogy adózok iszonyat sokat, megveszem a fostos BKV bérletet 10 rugóért amit mutogathatok a buszvezetőnek, előttem meg felszáz 5 nyugdíjas és NEM MUTAT SEMMIT egyik se!!!! (jó, néha személyit igen) vagyis felszállunk hatan a buszra, abból 1 ember fizet, egyedül én, sokat, pont az aki egyedül adózik nem keveset hanem sokat a versenyszférás gonosz multi fizetéséből.

rexter 2012.03.14. 00:00:04

@Blogger Géza: milyen kifolyt pénz a manyup pénzek bazmeg?? az az emberk pénze volt!! amit egyszerűen elvettek, ennyi.

Bee-zony 2012.03.14. 00:12:51

@sárkányfő: Szerintem is megállnak a vádak.
Tedd még hozzá Gyurcs(ót)ány és bandája bűneit és teljes lesz a lista.
Meddig kellene visszamenni az időben…? Legalább a Lop-stop programos Medgyessy párton belüli megpuccsolásáig, mert ezzel a puccsolók kinyilvánították, hogy ők márpedig lopni akarnak, főnöknek pedig inkább a tolvajok fejedelmét akarják…
Arra viszont nem lehet számítani, hogy a bűnözők elítélik saját magukat.
„Következmények nélküli ország, mindenki ártatlan.”
Lesz Sulla listája, és szavazó a háztetőn?

Ironfist 2012.03.14. 00:35:24

@Blogger Géza:
"@Ironfist: Ez a tragikus ebben az országban, hogy bármilyen agymosott elé lehet tenni egy papírt, amire rá van írva egy szép nagy összeg, és azt hiszi, hogy az már övé, mintha egy bankbetét lenne. Pedig frászt, az alapjáraton csak egy fiktív szám, amiből majd egyszer nyugdíjat kalkuláltak volna egy még le nem tisztázott módszer szerint. És rohadtul köp arra, hogy hogyan lehet finanszírozni egy egész társadalom nyugdíjrendszerét, csak az ő kis papírkáját lobogtatja, ami már rég nem ér semmit amúgy. És amúgy bármikor lenullázódhat az értéke, ha a mögötte álló befektetések becsődölnek."

Valóban? Nem az enyém? Akkor kérem vissza azt, ami a fizetésemből lejött, és belement ebbe. És a milliók szintén kérik vissza.

@Bee-zony:
"Tedd még hozzá Gyurcs(ót)ány és bandája bűneit és teljes lesz a lista."

Nagyot zuhantál a szememben. Lehet utálni a Gyurcsányt, de ez a Gyurcsótányozás ez hányingerkeltő. Másrészt meg miért kellene hozzátenni a Gyurcsányt egy KDNP-s elmúlt két évben történt bűneihez? Polkorrektségtől? Ez a másik, amitől okádnom kell. Szidok valakit, és gyorsan oda kell tennem, hogy de azét a másik is, különben azonosítanak vele? Miért? Vagy legyek már olyan korrekt? Faszt! Most RÓLUK volt szó, nem a Gyurcsányékról. Pontosan ezért a barom mentalitásért sikeres ezeknek a fideszférgeknek a taktikája... emlékszel? Gyurcsányahibás, Gyurcsányahibás, Gyurcsányahibás! Mintha amikor szidjuk a fidesz kormány faszságait, mindig utána kéne mondani, hogy de a szocik alatt is... ez a másik: Elmúltnyolcév, elmúltnyolcév, elmúltnyolcév!

Úgy látszik, "tisztelt" Spaller "úr", valóban hatásos a rohadt mocskos agymosó taktikátok... Moslék banda, még ti meritek magatokat kereszténynek hívni? Nem az az egyik első parancsolat, hogy SZERESD FELEBARÁTOD? Mocskos álszent, képmutató faszok!

SvenH. (törölt) 2012.03.14. 00:43:19

@rexter: aztan szemtelenkednek az ulohellyel is mi?

SvenH. (törölt) 2012.03.14. 00:47:03

@Marcellusca dr.: "Szemlélet: Dögöljön meg a szomszéd tehene is. = Pusztuljanak a nyuggerek!"

ha szerinted az az ohaj, hogy a nyuggerek is jaruljanak hozza a kozteherviseleshez es a megszoritasokhoz, az azt jelenti hogy oljuk le oket halomba, akkor nalad mar elkezdodtek a gondok, az idoskori hulyulesre gondoltam...

SvenH. (törölt) 2012.03.14. 00:49:11

@tiszafa: "Nyugdíjas vagyok, a szüleim nyugdíját az én járulékomból fizették, az enyémet a ma dolgozókéból, a ma dolgozókét csak a gyerekeikéből lehet."

en szamodra azt a konyoradomanyt kivanom amit a soher geci fajtad odabaszott a nagymutteromnak, mindig emlekszem szerencsetlen a nyugdijabol sose jott ki, bezzeg a maiak meg elvannak mint marci hevesen

SvenH. (törölt) 2012.03.14. 00:50:37

ugye a "Szomszédok 47. - Nyugdíjassors 1989-ben" megvan a youtubeon?

Marcellusca 2012.03.14. 00:55:43

@SvenH.: Aha, szóval sarkosan csak te fogalmazhatsz, más nem?

egy maréknyi dollár 2012.03.14. 00:58:15

A kedves posztoló túlerőltette az ironizálást, valamint a saját zsebében vélte megtalálni a Bölcsek Kövét.Ki kell ábrándítanom:nem fog felvirágozni az ország akkor sem, ha a 65 éven felüliektől megvonják jelenleg törvényes járandóságukat, az ingyenes tömegközlekedés lehetőségét.
Egy(több?) kommentelő Európában egyedülállónak vélte a "nyuggerek" ilyen fajta kényeztetését.Az is egyedülálló, hogy 30 ezer forint alatt van a minimál-nyugdíj, és több százezren kapnak 60 ezer forintnál kevesebbet.

Bee-zony 2012.03.14. 03:26:09

@Ironfist: Hű, valaki ballábbal kelt ma. Már úgy értem, hogy rajtam kívül.
Akkor mondom.
Te egyoldalú vagy (a mi csókosaink/bűnözőink jó bűnözők, az ő csókosaik/bűnözőik rosszak, és itt most különben is csak az ő csókosaikról/bűnözőikről van szó) én pedig nem.
Most 4 évig (vagy éppenséggel 8-ig) a Fideszt kell szidni, mert ők vannak kormányon, aztán pedig a következő garnitúrát, de sohasem az egészet.
Arról van szó, hogy nem vagyok egyik lövészárokban sem (és nem is működik az esetemben az oszd meg és uralkodj) és nem két (vagy több) részhalmazban gondolkodok, hanem egész halmazban. Amely egész halmaz politikai elit egy nagy rakás…
Azt pedig már Karol Wojtyla is megmondta, pápa korában, hogy ahol az igazság nem népszerű, ott ne törekedj a népszerűségre. Ha a kettő közül valamelyiknek vesznie kell, akkor vesszen a népszerűség.
A polkorrektség ebben a kétoldali lövészárokra (szándékosan és mesterségesen) osztott országban csak a másik oldal hibáit és bűneit észrevenni. Mindkét oldal hibáit és bűneit észrevenni, az nem polkorrektség, hanem „csak” korrektség. Majd ha lesz egy ilyen főáramlat, pártszinten is, akkor lehet esetleg ezt polkorrektezni.
Én cirka 2006-tól gyurcsótányozok, és lehet, hogy ezen a blogon sem most először. Kivívta magának a szemkilövető, és nekem is van egy 2008-as, még mindig folyamatban lévő kártérítési ügyem…
Személy szerint nekem eddig többet ártottak gyurcsótányék, a fidesznyikek még nem érték el azt a szintet, 2 év alatt, bár… ha a pintéri „2 hét alatt rend lesz”-t komolyan veszem, akkor igen. A többit nem is akarom megvárni.
Ha ennyi mindentől és mindenkitől hányingered van, fordulj orvoshoz, az már betegség, és lehet, hogy a rák tünete.
Erről az alkoholbeteg Horn Gyula jut eszembe: „Egyedül vagyunk.” Most aztán egyedül van, a saját bűntársai zárták zárt helyre. Az elmebetegeket szabadon engedték, hogy pusztítsák a népet, a pufajkást meg bezárták gyurcsótányék, a fidesznyikekkel egyetértésben, hogy ne fecsegje ki a disznóságaikat.
Persze tudom, a nagy közös halmazból most éppen Spaller spíler van terítéken, és maradjunk a tárgynál…
Szerintem így is annál vagyunk, csak így már nem a halmaz egy eleménél, hanem az egésznél, és annál, hogy mekkora „izé” (roncstársadalom, trágyadomb, szarkupac) lett az egész ország. (Mikor nem volt az, mikor is…? Az jó régen lehetett.)
A részből következtettem az egészre, van ilyen.
„Indukció, dedukció: Kétfajta, egymással »ellentétes irányú« logikai következtetési eljárás. Az induktív következtetés az egyedi esetekből kiindulva halad az általános törvényszerűségek felé, melyek egyben az egyedi esetek magyarázatai is lesznek. A deduktív eljárás a már ismert általános törvényszerűségből következtet – ad magyarázatot – az egyedi esetekre.”
Egyébként pedig legem van az egészből. Nekem itt nincs helyem, idegen test vagyok, mint az E.T. Egy példány van belőlem. Viszont más, együttműködésre jobban képes országban ez nem jön ki ennyire.
Tudom, hogy mi kell itt a népszerűséghez: mindenkinek azt kell mondani, amit hallani akar, és lehetőleg mindenkinek ki kell nyalni a seggét, vagy legalábbis minél többeknek.
Ezzel a kettős követelménnyel vagyok én meglőve, és ezért áll ez a világ a gátlástalan, hazudozó, népátverő kaméleon pszichopatáknak, akik a választásig azt mondják, amit a nép hallani akar, utána pedig azt csinálnak, amit ők akarnak.
Az igazság a (tanuló)kör végén: „rossz csürhe rossz pásztort kap”.

Kis ember 2012.03.14. 03:43:43

"Szavazásra bocsátott indítványok
Iromány:
T/5116 Az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről

Spaller Endre (KDNP) Jelen, nem szav."

Köszönöm, Spaller úr, nincs több kérdésem.

röhögő 2012.03.14. 06:03:59

"Szavazásra bocsátott indítványok
Iromány:
T/5116 Az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről

Spaller Endre (KDNP) Jelen, nem szav."

Ez a manus jobb ha hallgat.

kpityu2 2012.03.14. 06:09:37

Nem mindegy, hogy milyen jogcímen kapják ezt a pénzt a nyugdíjasok a költségvetésből? Amit valójában nem is ők kapnak, hanem a BKV/MÁV/Volán.

A nép fia 2012.03.14. 06:32:39

Szerintem csak és kizárólag 50%-os kedvezmény létezzen. Milyen már az, hogy felszáll előttem egy roma, 20 forintért vesz jegyet én meg 250-ért, és ő a büdös életben egy napot nem dolgozott?! Mire, miért jár neki? Vagy pl. a különböző betegek: cukorbetegnek miért jár kedvezmény?! Bocs, leszarom, hogy beteg, egyéni probléma, oldja meg.

Legyen 50%-os jegy, amit kapnak a nyugdíjasok, diákok, meg még 1-2 "kaszt". Mindenki más fizessen teljes árat!!! Ez így nonszensz! Múltkor megkérdeztem egy felnőtt férfit, akinek láthatólag semmi baja nem volt, hogy mondja már meg, mire jár neki a 90%-os kedvezmény? Hebegett-habogott, de a végén csak annyit mondott: mert van róla papírja. Hát a k*rva anyádba dugd a papírodat, te élősködő senkiházi retkes!

látjátok feleim szümtükkel 2012.03.14. 06:35:47

@Rufus78: Elnézést kérek tőled, nem akartalak sértegetni.

Egyébként a válaszoddal egyet értek, ez egy tisztességesebb hozzállás, mint az előző bejegyzésed volt.
Igazad van abban, hogy nektek sem könnyű, de emiatt az üdvözüléshez vezető út ne az legyen, hogy letapossátok a nyugdíjasokat. A nyomorúság nem a nyugdíjasok miatt keletkezett, ezért ahelyett, hogy magatok ellen fordítjátok őket, inkább magatok mellé kellene felsorakoztatni őket.
Egy fiatalabb embernek nem szabadna elfelejteni, hogy ( ha megéri ) ő is lesz öreg, kiszolgáltatott, és ha ti most elfordultok az öregebb nemzedékektől, mit reméltek magatoknak?

Gondolkodjatok inkább azon, hogy a rendszerváltás óta egyetlen kormány, és egyik párt sem merte feketén fehéren kimondani, hogy az állami bevételek elosztását újra kell gondolni, és nem szabad mindent az államtól várni. A mostani kormány ezt próbálgatja, miután az előzőnek erős ellenzékként nem engedte, ( az meg egyébként is gyáva volt hozzá ) így most ő szívatja a népet. De azt tényleg be kell látni, hogy ha nincs pénz, nem kell vasúti járatokat, volán járatokat üzemeltetni, csak a szükségletek mértékéig.
Emlékszem 10 évekkel ezelőtti , ami iskola bezárási terv ellen irányult, azóta meg már másik három iskolát is bezártak. Miért? Mert nem volt bele gyerek. Az élet előre halad, változnak a körülmények, nektek ezek új szabályait kellene kialakítani, és a változásért nem a nyugdíjasokat hibáztatni. Igaz, ezt szó szerint nem mondjátok ki, de a szavaitok áttételesen őket hibáztatják a nehézségekért. Pedig csak magatokkal kellene végre tisztába jönni.

Ironfist 2012.03.14. 06:50:24

@Bee-zony:
Nem sikerült elkapni a mondandóm lényegét, úgy látom.

"Te egyoldalú vagy (a mi csókosaink/bűnözőink jó bűnözők, az ő csókosaik/bűnözőik rosszak, és itt most különben is csak az ő csókosaikról/bűnözőikről van szó) én pedig nem."

Ez most vagy hazugság, vagy tévedés. Mikor/hol mondtam én ilyet? (És efölött nem szeretnék elsiklani, várom rá a választ!) Mindössze annyit mondtam, hogy ez a "Gyurcsótány" kifejezés ez elég megvetendő dolog. Ugyanannyira, mint a Libajnaizás, meg - csak a te kedvedérd, hogy értsd - a dajcstompikázás.
A másik pedig pont ez az, hogy már-már képtelen a magyar megérteni az egyik oldal szidását, ha nincs ott a másiké - de annyira, hogy most már olyasmihez is hozzá kéne tenni szerinted, amihez aztán végképp nem kell. Elárulnád mi a fasz köze van Gyurcsánynak a sárkányfő által felsorolt 26 ponthoz? Vagy már annyira politikailag korrektek kellene legyünk, hogy automatán oda kell tenni az egyensúly kedvéért a másik oldalt is, ha az egyiket szidom? Faszt! Hadd szidjam már egyoldalúan csak az egyiket, ha a másik eleve szóba sem került! Hányok a polkorrektség fogalmától is, de komolyan.

És ne feledd, vagy idézd, mikor mondtam én ilyet, hogy az "én csókosom/bűnözőm jó, az övé rossz", vagy bocsánatkérést várok el!

Öblös · http://modoros.blog.hu/2009/05/12/az_oblos 2012.03.14. 06:50:36

Nagyon tudhat a gyerek, ha Szanyi kapitány is lazán lenyomta.

Ironfist 2012.03.14. 06:55:50

@Bee-zony:
Gyurcsány Ferenc, az októberi zavargások előtt a rendőrökhöz: "És ne feledjétek, csak a szemét, hogy meg ne sántuljon!" :D

Továbbra is keveslem a rendőri fellépés szigorát az ottani időkből.

Dinsdale Piranha 2012.03.14. 07:01:10

Mi az, hogy csak a nyugdíjasoknak jár az ingyenjegy?? Kérem, mi Európa legértelmesebb, leggazdagabb országa vagyunk, megengedhetjük magunknak, hogy legyen mindenkinek ingyenjegye!

neoteny · http://word.blog.hu 2012.03.14. 07:27:33

@Dinsdale Piranha:

Sőt fizetni kellene azoknak akik _nem_ utaznak hiszen ezzel is csökkentik a BKV./Volán/MÁV veszteségeit.

kvadrillio 2012.03.14. 07:57:10

JAHHH....AZ adócsalók engem is nagyon zavarnak. Hány...hány...HÁNY MILLIÁRDOT IS SÍBOLTAK KI AZ ORSZÁGBÓL ADÓPARADICSOMOKBA ???
EVA-NÉNIVEL HÁNY MILLIÓCSKÁT IS LEHET CSALNI ???
NULLÁRA KÖLTSÉGELÉSSEL ???
hOGYAN IS ÁLL AZ "ÉRDEKÉRVÉNYESÍTÉS" MAGYARORSZÁGON ???
hOGYAN IS MŰKÖDNEK AZ OLIGARCHIÁK, MAFFIACSALÁDOK SZENT HONUNKBAN ???

....EZEK FOGLALKOZTATJÁK NAGYON A MAI NYÖGDÍJASOKAT....

...mélyreható vizsgálatok kőőnének fenti ügyekben kérem szépen....a magyarok érdekében !

:)

méghogyanyugdíjasok.......ha-ha-ha-ha...

kvadrillio 2012.03.14. 07:59:46

görög nyugdíj: 370.000.- FT

ebből minggyá lehet taxizni is ugyebár.......

Zsiráfovics Zsiráf 2012.03.14. 08:10:37

@zero: "én mondjuk DK-ra tippeltem,"
Azért demagógnak nem kell lenni.
Gyurcsány vagy Bajnai kormány idején nekik is volt ilyen tervezetük, csak a Fizess annyira hangoskodott ellene, hogy inkább a regisztrációs jegyet vezették be.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.14. 08:22:06

@látjátok feleim szümtükkel:
Köszönöm a korrekt hozzáállást.

Hibáztatja a nyavalya a nyugdíjasokat! Én spec. a kormányt (és ebben az értelemben a mindenkori kormányt) hibáztatom, pont azért, amit te (remélem, akkor most mehet a további tegeződés:)) is mondtál, hogy egyikük sem vállalta fel a bevételek újraelosztását, és főleg azért, mert közben pajzsként tolják maguk előtt a nyugdíjasokat! A mostani sem csinál mást, mint azoktól a rétegektől, akiktől kisebb szavazatvesztést remél, azokat megnyesi itt-ott, de az elosztási rendszer komplett újragondolására, akár csak egy differenciált nyugdíjemelés keretében, amiről fentebb írtam, eszük ágában sincs meglépni. Közben meg meglépett olyan adóemeléseket (mondjuk leginkbb az ÁFÁ-ét), amik ugyanúgy sújtják akár a legalacsonyabb jövedelemmel rendelkező nyugdíjasokat is.

Egyszerűen azt érezzük, hogy a kormány folyamatosan jutalmazza a nyugdíjasokat (a jelenlegi nyugdíjak reálértékének megtartása, "12 és 3/4" havi, 6%-os egyszeri nyugdíjkiegészítés novemberben, az utazási kedvezményeik sérthetetlensége, stb.), miközben a többieket az egyre átláthatalanabb lehúzórendszerrel bünteti. Nem valós jutalom-büntetés páros ez persze, hanem annyi, hogy a politika próbálja nem rontani a nyugdíjasok, mint legnagyobb szavazóbázis közérzetét, próbálja azt sugallni feléjük, hogy itt minden tök rendben van, csak pár hippi-bulizós fiatal hőzöng itt tiszteletlenségből meg az idősek iránti érzéketlenségből... ugye, "ezek a mai fiatalok"... de ha ugyanannyi pénzből többet ad a kormány a nyugdíjasoknak, akkor azt valakitől el kell venniük, nem?...

Spaller úr lobogtatott itt valami 400 milliárdos számot. Ha ennek csak a tizedét (elérve a 90%-os támogatási szintet) erre (a differenciált nyugdíjemelés és az ésszerű nyugdíjmaximalizálás rendszerére) fordítanák, és rábíznák a nyugdíjasra, hogy azt a különbözetet, amit kapott, utazásra költi-e, vagy esetleg az jelent neki segítséget a rezsi, a gyógyszerei vagy a napi élete egy kicsivel könnyebb kifizetéséhez, akkor miért olyan ördögtől való, nyugdíjasellenes gondolat ez? A támogatás mindenképpen a nyugdíjasoknál marad, javítja az elosztást, az általad sugallt (sokak szerint csak a politika által gerjesztett) generációk közti ellenségeskedést enyhítené... ja, hogy a politikának ez nem érdeke?!... én kérek elnézést...

nu pagagyí 2012.03.14. 08:26:25

Bassza meg! Ha nem akarják gettóba zárni a nyugdíjasokat, akkor emeljék fel akkorára a nyugdíjat, hogy fussa a szomszéd falu meglátogatására is.
Szerintem semmilyen kedvezmény ne legyen, de a bérek és ellátások igazodjanak az árakhoz, akkor legalább lehetne miről lemondani, ha valaki megszorul. Most például egy nyugdíjas körülutazhatja Magyarországot ingyen, de az állomáson egy fagyit már nem tud megvenni.

Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2012.03.14. 08:37:10

@Spaller Endre: Ha jól látom, a tv-javaslat már átment a kormányon és tartok tőle, hogy az elmúlt másfél-két év gyakorlatát követve előbb lesz belőle hatályos jogszabály, mintsem érdemben át lehetne néhányszor még rágni. Mindenesetre köszönöm az invitálást, nem kizárt, hogy fogunk buszos ügyben találkozni.

Sváb 2012.03.14. 08:38:04

@Vidéki: a KDNP-s spanjaid is tőle tanultak, mi? Még anno, amikor együtt ültek a pártházban.
Olvasd már el, miről szól a topic, de segítek, és leegyszerűsítem, a te logikád mentén.

Horn=utazási kedvezmény=nyugdíjastutujgató
Spaller=utazási kedvezmény=nyugdíjastutujgató
akkor
Spaller=Horn
tehát
Fidesz-KDNP=MSZP

kvadrillio 2012.03.14. 08:57:30

"A Fidesz növelné a pártpénzeket
2012-03-13 18:50:18
Budapest - Komoly plusz állami támogatást kaphatnak a jövőben a pártok, ha új kampányfinanszírozásról állapodnak meg.
Hirdetés
Lázár szerint elfogadható...
(Fotó: MTI/Kovács Tamás)
Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője szerint pártja ugyanis elfogadhatónak tartja a támogatás növelését, hogy minden párt egyenlő eséllyel indulhasson a választásokon. Az ötpárti egyeztetéseken – amelyről az LMP és az MSZP hétfőn távol maradt – a pártoknak a pártok működéséről szóló törvényekről is zöldágra kellene vergődniük.

Arról még nincs megállapodás, mennyi lenne a többlet, de akár százmilliós is lehet, hiszen a civil szervezetek szerint a Fidesz és az MSZP a 2010-es választásokon a törvény által engedélyezett egymillió forintos jelöltenkénti kampánykeret háromszorosát költötte el.

Kapcsolódó cikkek
Dőzsölhetnek a pártok
Dőzsölhetnek a pártok

Hiába a várható szűkös év és az adóemelések, a politika továbbra sem szeretne spórolni magán
Így a kampány jóval többe kerül, mint amennyit a pártok általában bevallanak, s vélhetően a támogatást is ehhez kellene igazítani. Lázár szerint a cél, hogy júniusig megegyezzenek a frakciók, s a törvényeket szeptemberben elfogadhassa a parlament.

Blikk-összeállítás
"

MIKOR NEGYEDELIK MEG MÁR ÉS OSZLATJÁK VÉGLEG FEL AZT A PAZAR LÓ PARLAMENTET ???!

tomwar 2012.03.14. 09:03:46

@kvadrillio: NEGYEDELNI!?!? Felezni! Vizszintesen...

lariflari 2012.03.14. 09:09:35

@rattacha: rattacha 2012.03.13. 18:19:17
@Rufus78: "Egyre inkább kezdem azt érezni, hogy ez az egész ország egy 93.000 km2-es szociális otthon, és a dolgozó réteg csak alkalmazottnak van benne. "

Itt van az eb elhantolva. Bakker, én is így érzem.

jÓL ÉRZITEK,MERT ÍGY IS VAN.
AZ MSZP-NEK A ROMÁK VOLTAK A SZENTJEIK,A FIDESZNEK A NYUGDÍJASOK!

Viktus 2012.03.14. 09:12:25

@nu pagagyí:

A nyugdíjas előbb átmegy a szomszéd faluba lazán, mint mondjuk a munkanélküli munkát keresni aki semmit nem kap ... de vehet teljes árú jegyet ...

lariflari 2012.03.14. 09:13:09

2 féle nyugdíj lenne az igazságos.
Az egyik a fix 100 ft /hónap a másik akik diplomával rendelkeznek meg mondjuk 150 ezer ft.De a több százezres nyugdíjakat azonnal be kellene szüntetni,mert amíg dolgozott a tag,addig élvezte a tanulmányai gyümölcsét bőven,amióta nem dolgozik,azaz nyugdíjas,azóta ugyan olyan rangú állampolgár mint egy óvodás kisgyerek!
A gyerekek között sem teszünk olyan különbséget,hogy az egyiknek magasabb lenne a családi pótléka mint a másiknak!Ugyanez vonatkozzon a nyugdíjasokra is és akkor nem lenne olyan különbség,hogy az egyik már éhenhal a nyugdíjából,míg a másiknak annyi van,amit még egy egyetemi rektor is megirigyelhetne!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.03.14. 09:14:22

A kommenteket végigolvasva tényleg nagyon sok embernek beakadt a Szomszédok nyugdíjas ábrázolása, hogy tisztes szegénységben tengődik mind, elsírja magát amikor 5 dkg sonkát kap a születésnapjára a 6 legjobb barátjától, egyébként csak kenyéren és vízen él, gramofont hallgat gyertyafényben és a BKV busz a legnagyobb luxus amit megengedhet magának.
Gondolom csak az én liberálbolsevista családom van tele örömnyugdíjasokkal akik ingyen buszozva mennek az utazási irodáig, hajdúszoboszlói 3 hetes wellness-kúrákra, vagy bevásárolni 100 km-rel arrébb ahol éppen Lidl/Aldi nyílik és kapnak ingyen lufit meg 3 üdvözlőzsemlét. Egyik sem rokkanna bele 10%ba vagy egy nyugdíjas bérletbe, szóval ha már jófejek vagyunk miért nem lehet mondjuk nyugdíjhoz kötni a kedvezményt? 45 ezer forintnál jár, 145/245 ezer forintnál már nem, lehet a kasszához fáradni.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.14. 09:20:04

@kvadrillio: Negyedelni?! A mai időkben nekem bőven elég lenne pártonként egy ember, akinek a szavazata a kapott voksok arányában lenne súlyozva, aztán annyi... úgysem nagyon vannak önálló gondolataik. A Parlamentből lehetne múzeum, ők meg elférnének bármelyik kiskocsma asztala körül is.

Azt azért érdemes lenne végre tudomásul venni, hogy nem arról van szó, hogy "a politika nem szeretne spórolni magán", hanem arról, hogy jelenleg köztudott és közmegegyezéses megélhetési bűnözés zajlik a politikában! A poltika így se, úgy se spórol magán, a jelenlegi pártfinanszírozási törvény szarra se jó, az előírásait mindenki kiröhögi, szankciói nincsenek. Én mondjuk személy szerint kibírnám, ha a pártmajmok harmadannyi plakátról és tévéreklámból villantanák rám hányingerkeltő "Szavazz rám!" mosolyukat (ahogy arról is megvan a véleményem, akit a kampány bármiben is befolyásol, és nem az előtte levő évek összteljesítményét nézi), és a jelenlegi törvény is megállná a helyét, de ez a vacak van vagy tíz éves, be kell látni, egymillióért lassan már kiflit sem adnak a boltban, nemhogy műsoridőt meg plakáthelyet.

Viktus 2012.03.14. 09:20:15

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!:

Így van. Persze vannak a tényleg nyomorgó kisnyugdíjasok pl. vidéken mezőgazdasági segédmunkások voltak, háztartásbelik ők viszont tényleg nem hagyják el így sem sűrűn a falu határát, mert nagyjából mindent maguknak kell megtermelniük ...

Az utóbbi másfél évtizedben meg több nyugdíjat kaptak a népek, mint amennyit előtte kerestek. Ráadásul még egy csomó vidáman veszi el a munkahelyeket a fiataloktól.

ingyenebed 2012.03.14. 09:22:39

kedves Zero!

ha vennéd a fáradságot és nem vsak írnál, hanem olvasnál is, akkor nem a DK jutott volna elsőnek eszedbe erről a marhaságról. figyelve ugyanis Gyurcsány mondókáját, tök világos, hogy csak olyan programot hajnadóak támogatni, ami gazdaságilag racionális. pont ez lenne a lényege a politikájának. a nép hülyítésének abbahagyása.

namost amíg a magadfajta átlagblogger kis agyáig ez nem jut el, addig kénytelenek leszünk beérni a kdnp féle idiótákkal. ami meg neked viszont nem tetszik, ahogy látom. hát akkor kis barátom, ha nem tetszik, és azt akarod, hogy más legyen a minőség a politikában, akkor pont abba lehet hagyni a Gyurcsányozást. az ugyanis nem működik, hogy szídunk mindenkit, ha meg valaki megpróbálja máshogy, akkor indul a zelmútnyócév meg a zelmúthúszév. mer így az van, hogy értelmes ember csak lopni megy politikusnak. minek strapálná magát? ezeknek?

DexterMorgan78/Séfbácsi 2012.03.14. 09:22:58

@Spaller Endre:
Ki nyomtatja a jegyet?? Szerintem a jegyautomata, tudja a Volán buszokon a sofőr kezeli, a MÁV-nál meg egy kis ablakon keresztül adják ki (ahhoz hogy ezeket a kis ablakokat elérjük általában kéregetőkön, hajléktalanokon, valutaváltokon keresztül kell átverekedni magunkat, persze ez csak egyszerű túlzás, a kormény váltás óta minden szép és jó). A gép nagyon érdekes, beütik a viszonylatot, aztán a Volán társaságoknál egy pénztárszalag-szerű tekercsre rányomtatja. Biztos kerül úgy mondjuk 5 forintba/ jegy. De ha megadja nekem hogy egy Volános buszon a jegyet adó gépbe átlagosan hány méteres tekercs fél bele, és hogy egy jegy kb milyen hosszú, akkor a tinta és a karbantartási költségeket figyelembe véve egészen pontosan meg lehet határozni hogy mennyibe kerül egy jegy.
Lehet hogy új dolgot mondtam ezzel, gondolom régen járt Volán járattal elvégre kb 25 éve nincs kalauz a buszokon aki az előre megvett jegytömböket a klasszikusnak számító lyukasztóval lekezeli.

Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2012.03.14. 09:35:06

@DexterMorgan78/Séfbácsi: Hát, ezt a részproblémát úgy is szokás kezelni, hogy van netes jegy meg helyfoglalás, aztán az utazni vágyó polgár kinyomtatja magának otthon és máris magára vállalta a költséget. Repülőtársaságoknál simán megy, de a távolsági helyközi vonalakon buszosok (azt hiszem, legalább a Volánbusz) is csinálják itthon.
Ad-hoc utazásoknál persze nem feltétlenül működik a dolog, de úgy is lehet kommunikálni, hogy valójában nem a buszon vett jegy a drágább, hanem, ha előre, neten veszed meg, akkor kapsz kedvezményt.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.03.14. 09:39:22

@ingyenebed:

Nyilván Avason pilótázta Gyurcsány a "nép hülyítésének abbahagyása" néven futó nagyívű új politikáját :-)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.03.14. 09:40:16

Na jó reggelt, de vajon jó-e a reggelt Spaller úrnak is? :-)
És most elolvasom a kommenteket.

Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2012.03.14. 09:44:38

@zero: szerintem nem bántottuk nagyon, sőt, én kifejezetten kedves voltam vele. Igaz, nem tartozom a helyi törzsgárdába, lehet, hogy más az illem.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.14. 09:47:35

@zero: Nem, Gyurcsány azt már belerakta a Beszédbe is... Nekem pont az a legnagyobb bajom vele, hogy a DK élén sem azt csinálja, amit ott elmondott, csak az sugárzik belőle, hogy a Fidesz hülyeségei ellen hangolja az embereket, hogy a saját új hülyeségeinek teret nyerjen.

Mad Mind 2012.03.14. 10:23:05

Még mindig van az EU-ba két másik ország, ahol kor alapján lehet ingyen utazni. Az Egyesült Királyság és Írország. Annyiban jobbak, hogy az országon belüli lakóhelyhez kötik, így a svájci nyugdíjas csak lakással együtt veheti igénybe. Meg van pár ország, ahol utána kéne nézni, de engem nem érdekel ennyire a téma.

Zsebtelep (törölt) 2012.03.14. 10:55:16

az átlagnyugdíj magasabb, mint az egy före esö átlagjövedelem, egy kétgyerekes családban. És ne felejtsük el: öregségi nyugdíjat mindenki kap, de a fizetés nem jár automatikusan, lehet valaki munkanélküli is. Miért is kellene a nyugdíjasoknak ingyen, vagy olcsóbban utazni? Azért kapják a nyugdíjat, hogy abból éljenek és utazzanak, mint más ember a fizetéséböl. Nekik már nem kell gyereket nevelni, saját lakásra spórolni, munkába járásra pénzt költeni. Vegyenek teljes árú jegyet. 100 vagy 90%-os kedvezmény annak kell, akinek nem lehet jövedelme: a gyerekeknek.

Viktus 2012.03.14. 11:04:47

@Zsebtelep:

Ilyenkor jön a handabanda, hogy a gyerek után van családi pótlék ... persze addig nem jut el az agyműködés, hogy az a családi pótlék megy is elfele rögtön az iskolás gyerekre amit be kell fizetni étkeztetés meg a többi okosság amit kitalál az iskola ...

Viktus 2012.03.14. 11:05:50

@Blogger Géza:

Az biztos, mert jelenleg is ilyen szerződéseket kötnek a közösből:

Mint ismert, az MTVA Jáksó László kreatív producer cégével kötött szerződése alapján az első, 77 részesre tervezett évadban az MTVA nem élhet a rendes felmondás jogával. De nézettség miatt nem is mondhatnak fel a sorozatnak, ugyanis az első évaddal szemben nincs nézettségi elvárás, és a második szezonnak is csak az m1 főműsoridős átlagát kell elérnie a 18:30-tól 22-ig terjedő időszakban.

index.hu/kultur/media/2012/03/13/az_m1_sajat_musorai_is_leverik_a_marslakokat/

Seduxen (már NEM dr.) 2012.03.14. 11:07:01

@Mateahos: "Érdekes demokrácia lenne ha a kormány illetve köztisztviselők adnának be előterjesztéseket.(Hozzáteszem sok esetben jobb lenne.De ez sehol sem működik így.) "

nem kívánnék különösebben belevau-vau az eszmecserébe, de a Kormány jogosult törvényjavaslat beterjesztésére (SZAKterületek szerint a SZAKminiszter az előterjesztő, javaslom a www.parlament.hu oldalon az "irományok" címszó alatt a törvényjavaslatokat átfutni.

Alapvetően az ilyen egyéni képviselői indítványokkal nekem mindig az a bajom, hogy rohadtul nem érzem mögött a "szakmaiságot" (jó, lehet, hogy egy miniszteri előterjesztésnél sincs meg): igénytelen formában, a legtöbb esetben igénytelenül odavetett indokolással kerülnek benyújtásra, a kétharmad pedig a legtöbb esetben nyomja is rá az igent.

Biztos én feltételezek túl sokat a jelenlegi politikai "elitünkről", de egy kezemen meg tudom számolni azokat a törvényjavaslatokat, ahol urambocsá' valamilyen hatástanulmányokra, vagy ne adj' Isten szakterületüket érintő szervezetekkel folytatott egyeztetésekre hivatkozik a benyújtó.

Jó, tudom én: két dolog van, amiről ne akard tudni hogyan készül: a kolbász, és a törvény.

... de legalább a látszatra adnánk már egy kicsit....

Virág et. 2012.03.14. 11:11:22

@Seduxen: Az egyéni képviselői indítványokat sem az előterjesztő képviselő készíti, ezt ne gondold. Csak azért adják be egyéniként, hogy ne kelljen végigmenni azon a herce-hurcán, amit a jogszabály előír amúgy. Ez egy ügyes trükk, hogy gyorsabban és minél enyhébb ellenzéki vagy társadalmi kontroll mellett dübörögjön a törvénygyár.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.03.14. 11:13:38

@Viktus: Na, én belenéztem mert voltak olyan kedvesek és a netre is felpakolták, gondoltam látnom kell mitől borult ki az ország. Nos, 7 perc és úgy voltam vele hogy felgyújtom inkább magamat hogy akár még egy percet is...honnan kukázták elő ezeket a kurva tehetségtelen embereket? Ehhez képest a Barátok Közt Golden Globe várományos és Magdi anyus Oscar díjas...

@Seduxen: A látszatra...EZEK...most ülj le szépen és gondolt újra át :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.03.14. 11:14:30

Haladok a kommentekkkel, az legalább már kiderült, hogy a jegymaffia nem enged a 220-ból!

"Egy jegy azért kerül 70 forintba (ez csak a papír, erre jön a nyomtatás maga, az eszközök amortizációja, a bérköltség és a jegypénztár fenntartása), mert a papír mintaoltalom alatt áll. Magyarországon egy cégtől lehet beszerezni. A megoldás az e-jegy lesz, aminek a jogi alapjait ez a törvény fekteti le."

WTF?
Milyen papír?!
Cseréljék le a papírt ...
Egy évben kiadnak vagy 100 millió jegyet, akkor csak a jegyek önköltsége 700 millió - 1 milliárd forint?!
Bakker, ha a Tescoban 70 forintba kerülne egy blokk, már repült volna fél vezetőség!

Zsebtelep (törölt) 2012.03.14. 11:15:42

@Viktus: Így van, csak elfelejtik összevetni az összegét a nyugdíjjal. Meg az is ritkán fordul elö, hogy a nyugdíjas félévente kinövi a ruháit, vagy tankönyveket kell vennie.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.03.14. 11:23:47

@Virág et.: jó, persze, a legtöbb képviselőről nem is feltételezem, hogy egyáltalán meg tudna írni valamennyire normálisan egy törvényjavaslatot, nem hogy indokolást is "szüljön" hozzá.

Csak tudod olyan "jelentéktelen" dolgot hiányolok, mint a javaslat várható hatásainak ismertetése, vagy mondjuk egy ELŐZETES egyeztetés az érintett szervezetekkel, társadalmi csoportokkal, ilyesmi.

Vagy azt csak álmodtam, hogy a jogszabályok alapvetően az ország - és a benne élő barmok - érdekeit lennének hivatottak szolgálni? :DDDD

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!: hiábano: én már csak ilyen naiv vagyok!

Ja! OFF!

SteveG a legnagyoooooooobb KIRÁÁÁÁÁÁÁLY :DDDD

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.03.14. 11:24:20

@Mad Mind:

Írországban 66. év felett jár, de csak írországi lakcímkártyával rendelkezőknek.
UK-ben pedig ki kell váltani egy 24 fontos Senior railcardot.

kifordított nagyanyó 2012.03.14. 11:31:04

Spaller úr régi vendég itt.Ha jól tudom valahol a a tizenharmadik kerületben indult.
Látom megint lett egy nyugdíjasozós poszt.

kifordított nagyanyó 2012.03.14. 11:36:28

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!:
@Seduxen:
Akartam is írni,hogy tegnap nem volt érdemes focit nézni.:))
A pool-nak fújt a bíró.:))
Viccet félretéve:Inkább a pool,mint a barca.Gerrardtól meg nem sajnálom.Az első kettőt láttam.Szépek voltak.Az Everton meg olyan volt,mint a Roma.Olyan szerethető béna csapat.:))
Mi meg majd megküzdhetünk a zsákos bilbaoval csütörtökön asszem.
Na viszlát,mert ma még dolgozni is kell.:((

Viktus 2012.03.14. 11:37:40

@Virág et.: @Seduxen:

Már volt, hogy lebuktak, mert ott felejtették a "szerző" nevét a törvényjavaslat benyújtásakor :D olyan képviselő pedig nem ült a nagy házban :D

Viktus 2012.03.14. 11:39:03

@kifordított nagyanyó:

Semmi baj a nyugdíjasokkal csak ők nem nagyon éreznek még semmit a tutiságból , ezért vidáman rendelkeznek a sorsunk felett ... nemrég volt egy videó a hétvégi tüntiről, ahol egy harci mama okoskodott, hogy a fidesz mennyi sok munkahelyet teremtett csak a fiatalok nem akarnak dolgozni ...

Seduxen (már NEM dr.) 2012.03.14. 11:44:48

@Viktus: miért baszdmeg, Neked a nettó 47.000-es közmunka az nem jó? Válogatós fasznak kutya seggében a helye, ahogy a bölcs közmondás is tartja. Magyarul nem a zsemle kicsi, a pofád nagy!

Hihetetlen, hogy egyes embereknek semmivel sem lehet a kedvére tenni... Röhej..

:DDDDD

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.03.14. 11:49:17

@Seduxen: Mi más lehetne mégis? :DD

@kifordított nagyanyó: Kíváncsi lennék mijafasz bajod van a Barcával ennyire, így max. én csak a Realt tudom rühelni, de azt is csak figo (átok rád, köcsög!) miatt.

@Viktus: Ja, a valóságtól rég elszakadtak, hogy milyen kurva nehéz robotolni meg kaparni a munkahelyért, megy a Hörrtévé és aztán minden szép, minden rózsás :/

Viktus 2012.03.14. 11:53:15

@Seduxen:

Jogos :D csak az a baj felénk pl. azért panaszkodnak, mert még az a 47 ezer sincs csak humbuk :P

Seduxen (már NEM dr.) 2012.03.14. 12:36:40

@Viktus: tessék, és még anyagias is. komolyan eszem megáll... :DDDD

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!: már bocs, de nekem spec a MU-t sem esik nehezemre rühellni :))))

Hajrá BILBAAAAOOOOO :DDDD

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.03.14. 12:45:26

@Seduxen: A MUt csak simán nem szeretem ahogy a többi angolt/spanyolt/németet, a Realt viszont gyűlölöm és megvetem.
Egyébként kizártnak tartom hogy a Zsákos Bilbao kiüsse a MU fogait :)

Hülyéző 2012.03.14. 13:03:33

@zero:

Sajnos azt kell mondjam a Vastagbőr nem más, mint egy oktalan hőbörgő blog. Mondom ezt akkor is, ha olyan ügyről szedi le a keresztvizet amitől nekem is ökölbe szorul a kezem és akkor is, ha csak pislogok, hogy mekkora demagóg faszsággal jöttök elő megint.

Mindemellett lehet, hogy fontos mentálhigiénés szerepet tölt be, azzal, hogy az itt szájat tépő és "mindenkielmehetazanyjábasemmisemjó" emberek kiereszthetik a fáradt gőzt. A hozzászólások színvonala közelében sem jár Spaller úr reagálásainak, akinek maximális elismerésem pártállástól függetlenül. Igazából nem értem miért jött ide kommentelni, talán azt hitte ez egy afféle közösség, ahol értelmes társadalmi viták zajlanak. Nagyobbat nem is tévedhetett volna.
Egy talán sokak által ismert társulat vicces jelenetét hasonlatul véve:

Elnézést, Spaller úr, ez a gyalázó szoba. A vitázó szoba egy ajtóval odább van. :D

Kedves, zéró
Egy valamit tényleg el kell ismernem, te valóban pártatlanul tudsz fikázni. Lehet, hogy van az életben valami, amivel elégedett vagy, de azt nyilván nem írod ide, ez rendben is van így.
Úgyhogy jó reggelt, további kellemes hőbörgést! Én mindig jól szórakozok, ha nem is úgy és azért amiért talán eredetileg szántad a blogot. :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.14. 13:08:42

@Spaller Endre: hadd adjak egy jó tanácsot: legközelebb kevesebb arroganciával lépjen be a kommentvilágba, mintha csak a mokkába menne. ne sértegessen elsőre közszereplőként, mert nem veszi ki jól magát.

"Ha azonban egy útvonalon a Volánok nem indítanak járatot, ott miért ne próbálkozhatna egy magán busztársaság? Engedéllyel, kizárva, hogy bármilyen állami támogatást kapjanak, sőt, még nekik kéne fizetniük. Cserébe akkora árat szabnak, amekkorát akarnak, annak adnak kedvezményt, akinek akarnak. Miért baj ez?"

legutóbb kóka lobbizott az orange ways-ért, irigyli a helikopterét? hogy felháborodtak a parlamentben erről a kóka waysről az akkori fideszesek, elmékszem, abban ugye megegyezik a véleményünk, hogy kóka egy hazaáruló?
nyilvánvaló, hogy ott fogják ritkítani a járatot, ahol az orange ways, vagy más magán busztársaság indulni akar, valahogy érzem ezt.
ha pedig profitábilis a magáncégnek ott járatot indítani akkor miért ne indítana az állam? a volán? nem kell a bevétel?

@Kis ember: jó elvtárs ez a spaller, még a világért se szavazna meg olyan törvényt, amit gulyás gergely, navracsics tibor, és az egész magyar nemzet és igazságot akaró emberek jónak tartanak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.14. 13:11:17

@Hülyéző: ne nyavalyogjál már, semmit nem értesz a világból

kuckucmadar 2012.03.14. 13:19:12

Végigolvasva a kommenteket: ennyi okostojást ritkán látni egy csomóban...és mind tudja az egyedüli jó megoldást! Kedvet kaptam én is, szerintem a tuti tippet megtaláltam!
Nem kell nyugdíj, kedvezmény stb. az öregeknek. Minden szüleik által felnevelt gyerek lássa el annyi ideig és olyan minőségben az öregjeit, amennyit azok az ő felnevelésükre és taníttatásukra fordítottak!
Elvégre a törvény is előírja a szülőtartás kötelezettségét.Ha hosszabb ideig él, az életében összegyűjtött vagyonkájának értékét fordítsák az eltartására.
Ha nem nevel gyereket, gyűjtsön össze magának tőkét öreg korára!
Így elejét lehetne venni a meggondolatlan hőbörgésnek, gyűlölködő fröcsögésnek, emberi hangon tudnánk beszélni az öregjeink helyzetéről.

nagyjanos02 2012.03.14. 13:28:11

Egyszerű el kell törölni minden kedvezményt, meg kell harmadolni a nyugdíjakat, be kell zárni a kórházakat, mert csak a pénzt viszik. Ócskavas árban el kell privatizálni a BKV-t, a Volánokat és a MÁV-t. Meg kell szüntetni az iskolákat, mert futószalag mellé, meg járőrözni Szíriában, ahhoz nem kell tudni írni és olvasni, pláne ha be van chippelve a proletár. Az így megtakarított összeget oda kell adni államadósságba a külföldi befektetőknek, mert ők attól nyugszanak meg. És ha már a proletárok be lesznek terelve a barakkokba, az ipari parkokba és az oligarchák mezőgazdasági tanyáin, akkor mindenki meg lesz nyugodva mert nem lesz kit irigyelni.
Mert ami pénzt elszednek a nyugdíjasoktól attól ti nem fogtok jobban élni.
"Az államadósságot fizetni kell, ha beledöglünk akkor is!" /Botos Katalin/

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.14. 13:30:45

@Hülyéző: @kuckucmadar:
Ti aztán szép pár lennétek:). Az egyiknek az a baja, hogy ide csak rinyálni járnak a kommentelők, a másik szerint az a baj, hogy osztják az észt a semmire:).

Persze akinek a legnagyobb öröme, hogy idejár beböffenteni egy-egy fikát a kommentelőkre, attól mi is lenne várható?

százfogú c.zenekar 2012.03.14. 13:33:17

70 Ft????
Miafax... Nem tudtak tenni ellene semmit????
Ezek vezetik az országot????
Basszák meg, én megoldom, alapítok egy céget, és papírt fogok forgalmazni! Ezt egyszerüen nem hiszem el!!!!
www.ebay.de/itm/5-er-Pack-Papierrolle-Kassenrolle-Additionsrolle-57-mm-x-40-m-weis-/320862973277?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item4ab4ec6d5d
eszem-faszom megáll, ekkora dilettáns bandát...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.03.14. 13:57:21

Már megint a jó öreg nyugdíjas téma... az a nagy büdös helyzet, hogy ez is olyan, hogy ha valamelyik párt még ha csak jó szándékkal is, de hozzá akar nyúlni a nyugdíjasok "kőbe vésett, szent jogaihoz", akkor 100%, hogy lesz aki sólyomként repül rá a témára, hogy ezzel mocskolja politikai ellenfelét.
Közben mit izgatja őket, hogy a közösségi közlekedés pusztul elfelé... legfeljebb nem kell annyit várnia sorompónál az audival, vagy nem kell a sárga buszt előzgetni.

Hülyéző 2012.03.14. 14:02:19

@Rufus78:

Félre értesz, nem baj. Szerintem szórakoztató. Nem is sok értelmét látom hozzászólni, össze sem lehet számolni hány higgadt, "talán nem egészen úgy van az..." típusú hozzászóló próbálkozott hiába. Ezért nem értem a képviselőt, mit várt, mit akart itt? Ez nem az a fórum, ahol vitázni lehet. Aki itt vonyít az persze lehet, hogy azt hiszi vitázik, de sajnos ki kell ábrándítsam, ez nem vita. Ez a világfájdalom, elégedetlenség, utálat, szarazélet égbekiáltása. Annak viszont kiváló. Nincs ezzel semmi baj. Így tovább. Sokféle blogot olvasok Grécytől, mandíneren át vastagbőrig. A maga módján mind remek olvasmány.

Még egy megjegyzés: tegyük fel egy témában nem vagyok tájékozott, itt olvasok róla először. Van egy kommentelő, aki lehet a kormány/gonoszmulti/maszop/fasiszták/kaftánosok/szadesz (végtelen a sor kit is lehet gyűlölni éppen) embere és álruhában, higgadtan, udvariasan, tények ruhájába bújtatott hazugságokkal etet, illetve van egy másik kommentelő, aki lehet látja a nagy igazságot (vagy azt hiszi) de, hogy úgy mondjam folyik a szar a szájából. Kinek higgyek? Nem az utóbbinak az biztos. Lehet, hogy sznobizmus, de aki annyira primitív, mint az itt vernyogók némelyike (tisztelet a kivételnek) arról ugyan miért higgyem, hogy kompetens lehet adóügyi, szociológiai, közgazdasági, építészeti, közlekedéstudományi stb kérdésekben? Na ugye...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.03.14. 14:03:56

@Viktus:
És csodálkoznak, azon a "liberális dogmán", hogy az "állam rossz gazda". Amíg csak 4 évig tart a felelősség, addig nem is lehet mást várni.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.03.14. 14:22:40

@Hülyéző:

Ha az a véleményed, hogy továbbra is utazhassanak ingyen a 65 éven felüliek, akkor miért nem azt írtad be? Akár egy külön blogot is indíthatsz és ott bővebben is kifejtheted.
Spaller bejegyzéseire meg mindenki teljesen korrekten reagált ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.03.14. 14:26:41

@százfogú c.zenekar:

Nyugi, már rajta vagyunk a 70 ft-os jegy témáján, csodálatos lesz, meglátod!
És köszönjük Spaller úrnak, hogy felhívta rá a figyelmet!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.03.14. 14:39:58

@ketroot: Óóóó, már reggel megvolt, meg is kínáltam hogy: álmodj királylány...:))))

Secnir 2012.03.14. 14:42:09

@zero:
"Egy jegy azért kerül 70 forintba (ez csak a papír, erre jön a nyomtatás maga, az eszközök amortizációja, a bérköltség és a jegypénztár fenntartása), mert a papír mintaoltalom alatt áll. Magyarországon egy cégtől lehet beszerezni. A megoldás az e-jegy lesz, aminek a jogi alapjait ez a törvény fekteti le"

nem, a megoldás -józan paraszti ésszel- az, hogy csinálok egy másik formájú jegyet, ami NEM áll mintavédelmi oltalom alatt. oszt bekaphattyák.
Tényleg: és kié a mintavédelmi jog? kit illet jegyenként a 70 forint? NEVEKET AKAROK!
(csak ki ne derüljön, hogy az államé, és saját magának fizet...)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.03.14. 14:42:23

@Hülyéző:

Mesélj, hol lehet az általad elvárt módon vitatkozni a Zinterneten?
Mert azt a helyet megnézném én magam is ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.03.14. 14:45:41

@dr.dr. Secnir doktor:

Jövő hétre megírjuk a jegyes sztorit:-)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.14. 14:55:59

@Hülyéző: Csak két dolog:
- kompetenciát várni általánosságban a kommentelőktől erősen muhahahaha-kategória (az legfeljebb a VV, ahova a pedigrés kommentelők kapnak meghívást), de ez nem jelenti azt, hogy nem bukkanhat fel bárhol egy kommentelő, aki történetesen ért az adott szakterülethez vagy éppen csak privátban foglalkoztatja, és vitaképes érvei vannak;
- aki eleve hitkérdést csinál bárkinek az álláspontjából, vagy éppen megtéveszti a higgadtság és a mímelt udvariasság, és emiatt inkább a hazugságot nyalja be, az meg kiosztotta magának az Í.J.-aranykártyát. Aki blogokról kíván tájékozódni (vagy egyáltalán ténylegesen tájékozódni akar, mert ezeket a követelményeket némely újság sem teljesíti), annak eleve vállalnia kell, hogy ki kell tudnia szűrni az audiovizuális eszközöket (mondjuk azt, hogy valaki esetleg egy kicsit több mocsokkal a szájában fogalmazza meg a mondandóját), gyököt kell tudnia vonni a pártszimpátiából eredő egyensúlytalanságból és elfogultságából, és ki kell tudnia hallani a szövegből a tényeket és az érveket. Tájékozódni manapság a zajban elég strapás egy munka. De mert sokan tényleg csak arénának tekintik a blogokat, ahova a saját pártszíneiket felvéve becsődülhetnek "gyakni", így ezt tulajdonképpen feleslegesen is írtam le:)...

Részemről mindenesetre további jó szórakozást, remélem, eddig én személy szerint nem okoztam csalódást:)...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.03.14. 15:54:07

És igen, Ákos meg Rózsi végre Kossuth díjas! Pataky vajon miért maradt ki?

kuckucmadar 2012.03.14. 15:55:10

@Rufus78: Nem egészen értem, hogy miért vetted a hozzászólásomat magadra.Nem a te véleményed ellen van kifogásom, hanem egyesek alpári beszólásai ellen.
Ha valaki értelmesen alátámasztott véleményével kell vitatkoznom, örömmel teszem, de a fröcsögő, gyűlölködő, másokat lealázó hozzászólásokat nem tudom tolerálni.
Hogy ez a blog gőzkieresztő,rendben van.De el tudom képzelni, hogyan viselkednek ezek az emberek otthon, a megszokott környezetükben, ha a nyilvánosság előtt ilyen véleményt és megnyilvánulást vállalnak. (persze,sutyiban, élnév alatt merik megtenni).
A hülyézővel való párosításod találó, hozzászólásait értékelem, ahogy a tiedet is zömében.
Az eredeti témához: igen, az idős embereket megvezetni könnyű, elég sokan utaznak is rá. Már nem képesek átlátni a mai politikai helyzetet.(Más sem) Az első szép szónak, ígérgetésnek bedőlnek.
Hogy mikor vegyük el tőlük a szavazati jogukat, más téma. De a fiatalabb generációban is vannak agyalágyultak, nem is kevesen.
Aztán: ne sajnáljátok az öregektől azt a néhány kedvezményt! Az ország sorsa nem ettől függ. Érdemesebb megnézni, az ország leggazdagabb emberei honnan szerezték 20 év alatt a vagyonukat.
.Ott már több van, mint néhány nyugdíjas ingyen utazása!

cenz 2012.03.14. 15:57:42

Szerintem az a rossz megközelítés, hogy egyszerre minden nyugdíjasnak fizetni kelljen. Tegyük fel annak is, aki 90 éves és már 30 éve nyugállományban van, miközben 40 évig úgy dolgozott, hogy anno a bére ezeket nem tartalmazta. Tehát a most nyugállományban levőket nem piszkálnám, mert velük más szerződést kötött a társadalom. Azok, akik ezután kerülnek nyugállományba, nos ott már nem mondhatják, hogy nem volt lehetőségük a kapitalizmus szépségeit kitapasztalni. Ebben az esetben az idő az állam számára dolgozna, hisz egyre kevesebb lesz a régi nyugdíjas, s egyre több a fizetős. Ezért nem tetszett a vizitdíjas ötlet megvalósítási verziója sem. Egyszerre mindenkit egy kalap alá venni, mikor az útja mindenkinek nagyon különböző. Ezért nem értek egyet a visszamenőleges jogalkotás és alkalmazás gyakorlatával. Ezen az alapon a fizess pártiakat, támogatókat később egy törvénnyel lehet vagyonelkobzással sújtani, mert a korrupciós oligarhia országát építik ki.
Az utazási támogatás valóságos összegére egyszerűen jegyet kell adni mindenkinek aki igénybe veszi a nyugdíjas törzsszámára. Ezt kell összesítenie a MÁV, Volán, BKV cégnek a támogatás pontos összegének igényléséhez. Így kiderülne, hogy valójában mennyi az annyi. Egyébként miért 90 %-os lenne a kedvezmény, miért nem pl. 40 %? Mi alapján számoltak ezzel? Megnézték a nyugdíjas fogyasztói kosarat s az átlagnyugdíjat? Kell egy megegyezés a számolás alapjául! Közmegegyezés kell, hogy rendezzük közös dolgainkat.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.14. 16:16:48

@kuckucmadar: Ez tiszta sor, értem is. De általánosítottál, "cserébe" én is. Ma ilyen "magamra veszek mindent" napom van:).

Agyalap 2012.03.14. 16:34:56

@cenz: Nyugodtan belefoghatnak a 10% kifizetésébe a nyugdíjasok. Egy havi bérletért túl sok lenne 1000 Ft? Annyit csak kibírnak pláne hogy mindenki tudja - a nyugdíjrendszer így nem mehet tovább. Sokkal drasztikusabb kurtításokra lesz szükség. Persze ez a kormány nem az a kormány, inkább kivetnek egy járdakoptatási adót a 18-50 éves korosztályra (egy lábúaknak csak a 70%-ot kell befizetni).

Kandeláber 2012.03.14. 16:38:08

Na a vastagbőr is lesüllyedt a gittcsócsálók szintjére.
Nyuggerek+közösségi közlekedés = soha ki nem száradó gitt.
Molnár Ferenc (nem Caramel) büszke lenne rátok,

kuckucmadar 2012.03.14. 16:40:10

Ugye holnapra elmúlik?:Mármint a hangulatod? Neked hasznosabb, ha gondolkodol, mintha magadra veszel bármit. Ne haragudj ritkán veszek billentyűt a kezem alá sajnos, a düh vezérel,...néha, nagyon ritkán.,

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.14. 16:46:00

@kuckucmadar: Nekem is ritkán vannak ilyen napjaim, bár az indokolatlan általánosítás gyakran oldja le a biztosítékot... majd kiheverjük:)...

Horizont 2012.03.14. 17:09:38

@Kandeláber:
Inkább örülj, hogy köpködjük azt a gittet.....nem hagyjuk kiszáradni:)
Tudod nem kéne köpködnünk ha legalább megpróbálnának egy-két dolgot rendbe rakni.
Vagy szerinted rendben van ha egy kormánypárti országgyűlési képviselő @Spaller Endre: azt írja egy kommentben, hogy "A nyugdíjasok kedvezménye olyan, mint szellemben a palack. Ha kieresztjük, ki állítja majd meg?" Hozzáállás nulla, megoldókészség nulla!!!! Szóval minden oké szerinted???

Kandeláber 2012.03.14. 17:17:04

@Horizont: Semmi sem oké, semmi sem volt oké, és semmi sem lesz oké.
Itt minden kormány minden elcseszhetőt elcseszett az elmúlt 21 évben - irányultságra tekintet nélkül.
Persze, ha nem fogod fel a gitt-hasonlat értelmét, az a te bajod.

SvenH. (törölt) 2012.03.14. 17:19:53

@Horizont: persze minden ok....

ha egy szepkorurol kiderul hogy alig melozott es eppen jokor ment nyugdijba, igy alakult ki hogy indokolatlanul sok a nyugdija, akkor nem azt mondjak hogy egy lusta dog volt es nem erdemli meg a nyugdijat, hanem azt mondjak, hogy a tobbi nyugdijas tobbet erdemelne ha o olyan keves munkaval olyan sokat kap...

ezt hivjak ugy hogy nyuggermentalitas... igaz nehany orszaggyulesi kepviselo mar 30 evesen eleri de szerintem ok csak megjatsszak magukat, kiveve azt a zsirsertest

Blogger Géza 2012.03.14. 17:27:34

@Ironfist: Kérjed. Nem tudom miért gondolod ugyan, hogy neked bárki is visszafizetne egy közterhed, de ha ez a fixa ideád, hát kérjed. :)

Blogger Géza 2012.03.14. 17:30:48

@rexter: Igen, elvették. Elvették a manyupok, és nem nyugdjíak kifizetésére használták fel, egészen pontosan eddig 0 Ft nyugdíjat fizettek onnan, miközben egyéb formában ömlött kifelé onnan a pénz...

Ironfist 2012.03.14. 17:54:57

@Blogger Géza:
Fixaideám? Ha közteher, akkor a közre kell fordítani, arra, amire beszedték. Márpedig ezt nem erre szedték be. És miután nekem a nyugdíjalapom ennyivel csökkent, ezt mégis mi a fasznak tekintsem, mint lopásnak tőlem?

Zuzu Petás 2012.03.14. 17:58:15

@Spaller Endre:
1. Mikor indul már el a KDNP önállóan egy választáson?
2. Mikortól tartják el a hívők saját pénzükből az egyházukat (mindegyiket), és nem az én adómból?

Sandman (Karakum) (törölt) 2012.03.14. 18:04:07

@Spaller Endre: Kedves Spaller Ede! A problémám az, hogy pl. a környékünkön sikerült a napi nyolc vonatpárból kettőt csinálni egy olyan útvonalon, ahol a két állomás között kicsit több mint 1 óra az út vonattal. Busszal ugyanez 3-4 óra, több átszállással. Hétköznap. Hétvégén inkább meg sem próbálnám. Ki a franc ellenőrizte a vonalak kiválthatóságát, párhuzamosságát? Szerintem senki, megy a kaotikus kapkodás, egymásra mutogatás, és természetesen a döntés hozzánemértők kezében van, mint az elmúlt ötven évben mindig.

Egy cikkhez való hozzászólás legalábbis feltételezi, hogy az illető legalább részben utána néz annak, amiről ír.

Blogger Géza 2012.03.14. 18:05:50

@Ironfist: Nem csökkent a nyugdíjalapod. Senki nem mondja most meg neked, hogy mekkora lesz a nyugdíjad, és ilyen szempontból tök mindegy, hogy az 1. és 2 pillér közt hogy oszlik meg a dolog. A két pillér csak arról szól hogy mi legyen a nyugdíjad forrása, nem arról, hogy mekkora is lesz. Könnyen lehet, hogy a tisztán 1. pillérből fizetett nyugdíjak magasabb összegűek lesznek, mint a 2. pilléresek.

Ironfist 2012.03.14. 20:48:08

@Blogger Géza:
Vagy inkább könnyen lehet, hogy miután a kormány megígérte nekünk, hogy megvédi ezeket a nyugdíjakat, így eltűnik a picsába az egész, és mire kiderül, ők már rég eltűntek.

@Aullah:
"OFF:

index.hu/belfold/2012/03/14/nem_lesz_frakcioja_a_gyurcsany-partnak/

A fityisz már mindentől be van fosva."

Vagy csak mindíg, és mindenben kizárólag a saját hatalmukat betonozzák befelé. Nem törődve természetesen semmi mással, sem országgal, sem néppel, csak Viktornak legyen nagyobb a hatalma, MÉÉÉG NAGYOBB HATALMAAAA!!!!

Zsebtelep (törölt) 2012.03.14. 21:12:41

@Kandeláber: Miért, azt várod, hogy megunják és hazamennek? Mert megoldódott valami is? Az egész kóceráj egy finanszírozhatatlan foshalmaz. Nem egy irreális elvárás, hogy legalább az utasok fizessenek a nyomorult közlekedésükért. Faszkivan, hogy ebben a kurva országban mindenki csak azt lesi, hogy mi van ingyé', aztán ha már fizetni kéne érte, mert borul a bili, akkor meg siránkozik, hogy szemét mindenki. Nem képesek öt percnél előrébb gondolkodni, jelesül, ha mindenki potyázik, akkor bedől az egész, aztán utána nem lesz semmi sem. A nyomorult politikusok meg csak azt lesik, hogy kinek a seggét lehetne annyira kinyalni, hogy újabb 4 évre a bödön mellé kerüljenek, és ezért szépen teszik a nyuggerek alá a lovat. Közben meg csődbe megy az ország, nem fog senki dolgozni, de a lényeg, hogy szerzett jogok nehogy sérüljenek. Horn ugye még a Malévval is elsütötte az ingyen jegyet, de ha űrhajónk lett volna, arra is bedobta volna az ajánlatot egypár szavazatért. Agyrém.
Tehát még egyszer: a gitt azért rágódik, mert nincs megoldva semmi. De gondolom te olyan faszagyerek vagy, akinek ha a szakadék felé gurul az autója, max 5 másodpercig gondolkodik a kiúton, aztán megunja a gittrágást, és jó struccként elkezd rádiót hallgatni. Mert az mindent megold.

Ironfist 2012.03.14. 21:19:09

@Zsebtelep:
" hogy szerzett jogok nehogy sérüljenek"

Ki mondta, hogy szerzett jog? Szerzett jog a szabad választás, meg a vallásszabadság, a nyugdíjasok ingyenutazása adott jog, amit az egyik kormány dobott be rendszerváltás után, hogy rá szavazzanak a nyugik.

ketroot 2012.03.15. 08:54:59

Egyébként Matolcsy lyuktömögetős agymenéséről lesz post?

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.03.15. 09:40:27

@Spaller Endre:
Átlátszó mellébeszélés helyett valld be, hogy ti is akár szegfűs féltestvéreitek csak a nyuggerek szavazataira utaztok.
Inkább arra válaszolj, hogy hol vannak a kis köcsög orbit rokon által beígért technikai reformok a bkv-nál.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.03.15. 10:08:38

@Spaller Endre:
"A jegynyomtatás költsége kb. 70 forint, ami az európai átlag sokszorosa. Ennek az oka az, hogy a papír, amire nyomtatják, védjegyoltalom alatt áll. "

MUHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!
A Colt M911 Series’80-nél szabadalom alá esik az elsütőbillentyű által működtetett passzív ütőszegbiztosító.
A Kimber által gyártott M1911-nél ezt megkerülve, az elsütőbillentyű helyett a markolat biztosító által kerül aktiválásra a passzív ütőszegbiztosító.

Értsd: Nyomtassanak olyan formátumú jegyet ami nem esik oltalom alá.

Ironfist 2012.03.15. 13:18:09

OFF
index.hu/gazdasag/2012/03/14/rontott_nagy-britannia_besorolasat_a_fitch/

Kíváncsi vagyok, hogy ez vajon benne lesz-e a hírekben. Vagy az, hogy mást is ront a Fitch, az már nem akkora baj, csak az nemzetrerontás, ha minket?

ON
@OranzsDzsúz:
"Értsd: Nyomtassanak olyan formátumú jegyet ami nem esik oltalom alá."
Peeeersze, hogyne! A havercég meg tönkremenjen?!?!? De bunkó vagy, fujj, hogy feltételezhetsz olyat, hogy a saját megélhetésüket feláldoznák az országért? Még akkor is, ha a saját megélhetésük az ország lenyúlása!! Te, te, te... antifülkeforradalmár!

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.03.15. 14:23:15

"Te, te, te... antifülkeforradalmár! "

Hogy én?!
Nem! Csak import bolgár "törzsanyagból" dolgozok én is. X-DDD

kifordított nagyanyó 2012.03.15. 14:26:34

@Seduxen: A pool-ból sem utálok mindenkit csak ne ők nyerjenek.Na jó,mostanában a City ellen...
Pl Kuyt-ot bírom,de nem akkor,mikor rúg nekünk három gólt.
@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!:
Talán amiért az amerikai fociban a New Englandet sokan nem szeretik.Túl jól megy nekik.
Egyszer legalább beleszaladhatnának egy nagy pofonba.

Viktus 2012.03.15. 14:38:16

Sichere Pension=Orbán
márc. 15. 14:28 Plankó Gergő
Békement: Ezt a táblát tartja egy magyar férfi a Bajcsy-Zsilinszky úton vonuló Békemenetben. Mint elmondta, a német nyelvű tábla azt jelenti, hogy addig van biztos nyugdíja az embereknek, amíg Orbán Viktor van hatalmon.

:D

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.03.15. 14:43:11

@Kompli:
"A buszjegy és bérlet nyomtatás árain agyalóknak azért elmondanám, hogy a "fémszál" azaz hologramos jelzés rohadt drága ám, akkor is ha nem látszik!"

Jászkun Volán jegyeiben nincs se fémszál, se hologram. 8-o
Fémszál + hologram egy 1x használatos buszjegybe csak felesleges pénzkidobás. Olyan mint a kakaóbiztos számítógépek. Átbaszás a palánkon.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.03.15. 14:50:03

@Viktus:
"Mint elmondta, a német nyelvű tábla azt jelenti, hogy addig van biztos nyugdíja az embereknek, amíg Orbán Viktor van hatalmon."

LOL!
Nagyapám és nagyanyám 2002-2010 között is megkapta a nyugdíját, pedig akkor a törpecsúti az osztrákoknál volt agyászaton.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2012.03.15. 18:55:40

@Viktus: ja hát ha elmegy végre, akkor kő kövön nem marad, nemhogy nyugdíj.

narmer 2012.03.16. 00:48:46

@kvadrillio:
A kezdetek óta EVAzom, írd már meg, hogy lehet vele csalni., Bárhogy gondolkodom nem tok rájönni.Előre bejelentem, hogy egyedül dolgozom, tehát saját magam alkamaztottja vagyok.,Minden ötletet szívesen várok, csak tartok tőle, hogy ilyen nincs, Épp most csengettem ki 590 ezer ft adót, de ha tucc valamit nem fizetek egy vasat sem többé.Ha viszont nem tudsz, akkor csak a szokásos fecsej, mindenki csal és lop.

Bee-zony 2012.03.16. 08:40:30

@Ironfist: "Te egyoldalú vagy (a mi csókosaink/bűnözőink jó bűnözők, az ő csókosaik/bűnözőik rosszak, és itt most különben is csak az ő csókosaikról/bűnözőikről van szó) én pedig nem."
„Ez most vagy hazugság, vagy tévedés. Mikor/hol mondtam én ilyet? (És efölött nem szeretnék elsiklani, várom rá a választ!)”

Szó szerint nyilván nem – mert minek lepleznéd le így magad –, tartalmilag viszont folyamatosan, most is.
-
„A másik pedig pont ez az, hogy már-már képtelen a magyar megérteni az egyik oldal szidását, ha nincs ott a másiké - de annyira, hogy most már olyasmihez is hozzá kéne tenni szerinted, amihez aztán végképp nem kell.”

Tabusítanád a témát, amiben sáros vagy, csak nem sikerül.
Bocsánatot kérek, hogy értelmesebb embernek gondoltalak, mint amilyen vagy valójában.
-
„Elárulnád mi a fasz köze van Gyurcsánynak a sárkányfő által felsorolt 26 ponthoz? Vagy már annyira politikailag korrektek kellene legyünk, hogy automatán oda kell tenni az egyensúly kedvéért a másik oldalt is, ha az egyiket szidom? Faszt! Hadd szidjam már egyoldalúan csak az egyiket, ha a másik eleve szóba sem került! Hányok a polkorrektség fogalmától is, de komolyan.”

Egyszerű a megoldás, ha Gy. Ferenc (elévült adócsaló és a többi) köztörvényes politikus és társai 26 pontját is hozzátesszük, így lesz kerek a történet.
Ismétlem, ez nem polkorretség, hanem korrektség.
Magyarországon ma a polkorrektség az egyoldalúság, amit te is képviselsz.
Lehet hányni, nézz a tükörbe, és tedd azt.
-
„Mindössze annyit mondtam, hogy ez a "Gyurcsótány" kifejezés ez elég megvetendő dolog. Ugyanannyira, mint a Libajnaizás, meg - csak a te kedvedérd, hogy értsd - a dajcstompikázás.”

Vesd meg, én meg Gyurcs(ót)ányt, és az összes többit vetem meg, akik kiérdemelték.
Annó már S. László közt. elnöknek is megírtam – általuk iktatva – hogy Magyarországon már nem méltóságok vannak, hanem méltó seggek. Pedig ő néhány nagyságrenddel megfelelőbb ember volt azon a poszton, mint az utána következő S. Pál, a nemzet aláírógépe és plagizátora.
Az is tény, hogy olyan kulturált helyeken, mint pl. Afganisztán, Pakisztán, India, ahol egész brutális tömeggyilkosságok fordulnak elő, ott ez nem jellemző; hanem udvariasan felrobbantgatják egymást, és le van tudva a probléma.
Magyar(országi) habitus, vagy szokás, hogy sok a szöveg, és kevés a tett.
Van egy fordított arányosság, hogy akik sokat szövegelnek, azok keveset cselekszenek.
Márpedig nem a szövegelés a lényeg, hanem a tettek.
Jobb is, hogy már nincs rá időm „rágni a gittet”.
-
„Gyurcsány Ferenc, az októberi zavargások előtt a rendőrökhöz: "És ne feledjétek, csak a szemét, hogy meg ne sántuljon!" :D”

Aki kevesli a rendőri fellépés szigorát az ottani időkből, az megérdemli, hogy vele szemben szigorúbban lépjenek fel a következő időkben, szintén ugyanezen az alapon.

Bee-zony 2012.03.16. 08:59:11

A kis kérdések halmazán túl, a nagy kérdés az, hogy Magyarország javítható selejt, vagy javíthatatlan selejt.
Én az utolsó esélyig szoktam küzdeni, ha azt látom, hogy van esély.
Magyarországot viszont a demokratikus többséget illetően javíthatatlan selejtnek látom – többségi Korruptország és csődtömeg –, aminek a megjavítása békés módon és gyorsan nem érhető el, és amelynek az aljasok általi kifosztás – a hülye többség által megszavazva –, a lezüllés és a polgárháború lesz a sorsa, a tisztítótűz és az újraolvasztás.
Kb. mint Líbia. Ettől az országtól (is) ennyire telik.
Ezért logikus, hogy már csak az aljasok és a hülyék maradnak itt, mert a kontraszelektáltak országában a becsületes, normális emberek számára nincs normális, élhető perspektíva, és ilyen élet. Az utálkozás és a köpködés nem az.
Az ember pedig nem növény, hogy röghöz legyen kötve, és a mobilitási képessége igen hasznos tulajdonság – és persze ezt itt sokan szeretnék elvenni. Némá’, szökik a rabszolga…
Ebben az országban -ból nem fellázadni érdemes (lásd a levert lázadások, sikertelen forradalmak sora), hanem elmenni.
Ez az ország már olyan, mint egy kínai vashordó; és ha a benne lévők belefulladnak a saját ürülékükbe, az korrekt. Ami nem korrekt, az az, hogy valaki a máséba. Ezt pedig itt csak úgy lehet kivédeni, hogy menni kell.
A bibliai Szodoma a menthetetlenség helye és szimbóluma. Van a problémára megoldás, de az nem a megmentésével való próbálkozás…
Egy rendpárti párt mennyi szavazatot kapna most a kárpát-medencei Szodomában? A Jobbik az a lakmuszpapír, amely mutatja, hogy kapna valamennyit, de nem annyit, hogy kormányzó párt legyen belőle, miközben az MSZP-Fidesz duó és társaik züllesztik lefelé az országot az egyre nagyobb nyomor és a polgárháború irányába.
Ez az erők eredője most, a rendpártiak kisebbségben vannak, a rendetlenségpártiak többségben, és ennek megfelelően el is jut a lerabolt és megnyomorított ország a gödör aljára, ami a polgárháború.
Hol van ebből a kiút az ország számára? Sehol, mert nem szavaznak a rendpártiakra olyan ütemben, 4 évenként, amint amilyen tempóban tart a polgárháború felé az ország.
Aktuálisan Viktátor rendszerének lényege az, hogy azt mondja, amit a tömeg éppen hallani akar – és ebből lesz pl. az, hogy mást mond Brüsszelben és mást mond Budapesten – de nem azt cselekszi, amit elvárnának tőle azok, akikhez szól, hanem a tettek a színfalak mögött lévő irányítók óhaja, kívánsága, akarata szerint történnek. Így mindenki kap valamit, a tömeg a maszlagot, üres dumát a szavazataiért cserébe, a háttérben lévő irányítók pedig a számukra megfelelő törvényeket a pénzükért cserébe. Mindenki kap valamit, a hülyék hülyítést az aljasoktól, a korruptak pedig a pénzt… és történik mindez többségi felhatalmazással. Akinek ez nem tetszik, kisebbségben lévőként elmehet.
Ettől még kell a rendpárti párt, csak éppen a tisztítótűz nem kerülhető el úgy, hogy a rendpártiak kisebbségben vannak.
Ebből logikusan következik, hogy a rendpártiak ne is szálljanak szembe a szodomita többséggel, mert úgysem tudnák legyőzni őket. A szodomiták elintézik saját magukat, a rendpártiak pedig vonuljanak ki, a bűz elűz alapon. Aki nem tud elmenni a bűzből, az meg fogja szenvedni… Ha pedig feltalál valami gázálarcot, hogy így kivonja magát a bűzből. azt úgyis betiltják, levetetik vele, mert az alul lévő állampolgároknak ebben a rendszerben szívni kell ahhoz, hogy a fent lévők jól érezzék magukat.

Már Krisztus is megmondta, előtte meg már... és most én is ismétlem; figyelem, most aktuális a téma, mert pusztító utálatosságok vannak a szent helyen (az állam élén):
Mt 24,15-21: „Amikor pedig meglátjátok a pusztító utálatosságot, ahogy Dániel próféta megmondta, ott állni a szent helyen – aki olvassa, értse meg! -, akkor azok, akik Júdeában vannak, meneküljenek a hegyekbe, aki a ház tetején van, ne szálljon le, hogy kihozzon valamit, és aki a mezőn van, ne térjen vissza, hogy elhozza felsőruháját. Jaj a terhes és a szoptató anyáknak azokban a napokban! Imádkozzatok, hogy ne kelljen télen, sem szombaton menekülnötök. Mert olyan nagy nyomorúság lesz akkor, amilyen nem volt a világ kezdete óta mostanáig, és nem is lesz soha.”

Horizont 2012.03.16. 16:03:23

Megint kipipálva egy ünnep. Egy ünnep ami nem ünnepi hangulatú. Nálunk évek óta két fő dologról szól az ünnep. Az aktuálpolitikai gyűlölködésről és a számháborúról.És a kitüntetésekről ahol a névsort látva azonnal tudja az ember ki kinek is a híve. Mert hiába érdemli meg valaki a munkássága révén pl. a Kossuth díjat, mégis a politikai hovatartozása szerint díjazzák. Demjén Rózsi hiába kiváló zenész, ha azt nyilatkozza a díjjal a kezében, hogy az előzőektől el sem fogadtam volna:( ( így én meg gondolatilag vissza is vettem tőle:D)
Kossuth tér ahol 100 ezren voltak mások szerint 250 ezren (használhatnák a Deutsch - féle beléptetőrendszert:D)
Szájer kezdte: "Két esztendeje indultunk el a remény útján - hangoztatta. Véget vetettünk a tehetetlenség és a pangás időszakának, elkezdtük az ország gyökeres megújítását.
..... szabadság ügyében sokszor mi mutatunk példát" Hm.... remény útja?????
Orbán holmi békafőzés meg egyebek közé beágyazta a Brüsszel utálatát és nem leszünk mi gyarmat jelszót. De azért levelét megírta Barrosónak:) És ott állnak szájtátva emberek tízezrei Orbán ajkán csüngve, isszák minden szavát....és nem gondolnak a holnapra.
A Jobbik (ahol sokan voltak, de nem elegen) aki határozottan felszólít az EU-ból való kilépésre (egyeztethetnének Orbánnal a nagy EU utálatban)
Az MSZP amelyik lecsapott Esztergomra mint gyöngytyúk a takonyra, és azt hitték ennyi már elég is a megüdvözülésre, gondolták akkora ott a fideszes cirkusz manapság, ott csak sikerük lehet.
Gyurcsány a belvárosban maradt aránylag kis terecskén, így soknak tűnt a kevés ember is:)
Ő Orbánt vesézte ki, neki ez jutott eszébe a márciusi ifjak kapcsán.
Az LMP a Pilvax közbe ment, tán százan ha voltak és a népszavazásra fókuszáltak ezzel is emelve az ünnepi hangulatot.
Semjén Veszprémbe ment (elvégre külön párt, nem ünnepel együtt a Fidesszel:D), Harrach Péter frakcióvezető még a saját pártelnökével se ünnepelt ő Isaszegre és Vácra ment.
Tarlósé lett a Nemzeti Múzeum lépcsője. És övé lett első körben az import ünneplők tömege. Ő bátor változások városának nevezte Budapestet.(???)
Volt egy kormányellenes tüntetés is a Milláé, ahol szintén 100 ezren voltak. (a kettéosztott ország:D) Ahol alternatív köztársasági elnöknek a mocskos szájú Pityinger Lászlót Dopemant választották! Hát.......
Na ennyi jutott nekünk a felemelkedett ünnepi hangulatból, a tisztelgésből elődeink előtt, a megemlékezésből. Mindenből annyit amit megérdemlünk??!!

@Bee-zony: "csak az aljasok és a hülyék maradnak itt"
Azért ne szűkítsd le ennyire az itt maradottak jelzőjét.
Nem érzem magam se aljasnak, se hülyének.
De itt vagyok ez tény:))

Ironfist 2012.03.16. 16:23:52

@Bee-zony:
"Tabusítanád a témát, amiben sáros vagy, csak nem sikerül."

Na jó, ilyen alaptalanul vádaskodni csak a fideszes férgek szoktak. Elolvastam a hozzászólásodat, de elég szánalmas. Kvázi Vidéki ír ilyen stílusban, ahogy most te. Úgyhogy ezzel kiérdemeltél egy ignore-t. Remélem annyi eszed azért lesz, hogy innentől nem kezdesz nekem írogatni, mert esetleg felfogod, hogy nem fogom látni, csak az értesítőt.

Bee-zony 2012.03.16. 16:56:24

Ha valakit érdekel, vissza tudja nézni, hogy ki kezdett irogatni kinek.
Ha meg nem írok neki választ, amit elvár, akkor az a baja…
Itt a vége, nem kár érte.

Bee-zony 2012.03.16. 17:27:14

@Horizont: Jó, nem sarkítok, tehát kivéve az ártatlan újszülöttek és kiskorúak, és aki se nem aljas, se nem hülye, és mégis itt van, és tűri rossz sorsának nyűgét és nyilait. De minek? És mire jó ez? Mazochista?
Nekem mennem kell, mert pl. „kicsit” sok a bűnöző a környéken, főleg cigányok, és ha megvédem magam, akkor annyit kapok érte, mint egy rendes emberért, úgyhogy ez így nem jó. Ez a XIII. ker., de (rövid) idő kérdése, és ilyen lesz az egész ország. Összefogás meg nincs, se polgárháború a bűnözők ellen, úgyhogy ez a legjobb megoldás.
Igazán tudom már, mi az, hogy rossz időben rossz helyen, ezt nem kell bemutatni.
Majd ha eljut Magyarország is arra a szintre, hogy a bűnözőket 40-50-en elkapják, félig agyonverik, aztán leöntik benzinnel és felgyújtják, akkor már jó úton lesz ez az ország is a rend felé. De ez most még a legjobban szaporodó afrikaiak kiváltsága, akik le fogják nyomni a rothadó judeo-keresztény Nyugatot. Egy idő után már jönni fognak maguktól is a rendpárti afrikaiak, megoldják a problémát, a fehérek pedig megérdemelt kisebbségben lesznek.
Ők össze tudnak fogni fenntartani a rendet, és szaporodni, a magyarok meg nem, és ez ennyit számít.
Valószínűleg nem jártak judeo-keresztény iskolába, és jól használják az eszüket, és a kevés, de jobb így lesz több is.

Horizont 2012.03.16. 17:58:36

@Bee-zony:
Emlékezetem szerint régen jobb kommenteket írtál:DDDD Berágtál? Ennyire? :D
Ki marad itt? Ki van itthon? Ki tartja hazájának ezt az országot? Hülye-e aki marad? Azért a hazám nem csak a politikusokból és nem csak politikából áll.És nem csak a pénz van.(vagyis nincs:D) Nem akarok neked itt magasztos dolgokat írni. Azt gondolom aki menni akar az menjen. Jobb mindenkinek. Egyet sajnálok, ha nem a "selejtje" indul el. Persze aki nekem "selejt" az a másiknak nem az. Az igazság odaát van!De azt is gondolom, hogy a föld minden országából nem indulhat neki a föld minden embere egy másik országba.
Tudod:
"A nagy világon e kívűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell. "

Bee-zony 2012.03.16. 19:35:19

@Horizont: Berágtam, ennyire. Van közben egy könnyű testi sértésnek aposztrofált súlyos testi sértés bűnöző cigányok által – se elfelejtve, se megbocsátva – és törhetem a fejemet azon is, hogyan és hova költöztessem el a leszokóban lévő alkoholista és láncdohányos magyar barátnőmet az öt macskájával a bűnöző cigányok szomszédságából… Ennyire csődközeli helyzetben még nem voltam. Mivel még van egy utolsó előtti opció a harc előtt, és még vannak elérendő céljaim, megpróbálom az elkerülést. Amikor ez már nem opció, mert nincs hova menni, akkor már csak a harc marad, és igen valószínűen, mint az élet utolsó cselekedete. Ezt az utolsó cselekedetet tolom kifelé, azzal hogy vannak még ennél jobb ötleteim és elérendő céljaim is. Ha nem ágyban, párnák között halok meg, hanem egy jónak talált és kitűzött cél érdekében, az nem baj, de most még ezt korainak tartom.
Néhány űrhajós már szörnyet halt a kitűzött jó célok érdekében, amely halál felér a háborús halállal, úgyhogy nem érdemes panaszkodni a nem békés halál miatt.
Keresem az optimális taktikát, és azt látom, hogy akkora aljasság-hülyeség és bűnözői túlerő van Magyarországon, hogy menni kell a „hátországba” egy vagy több országgal odébb. . A szovjetek is hatalmas területet adtak fel a II. vh.-ban, visszahúzódtak a náci invázió elől, és így nyertek némi felkészülési időt, aztán Sztálingrádnál megállították a nácikat, sőt visszafordították őket.
Ma már a háborúnak egy értelmes célja van, a bűnözőkkel való végleges leszámolás.
Hol van kimondva ez a cél, és hol állt fel a sereg?
Franciaország is előrébb van Sarkozyvel, Kanada is a bűnözők visszaküldésével… Magyarország viszont olyan, mint egy többségi szemétlerakó, itt koncentrálódik az alja nép. Nem tudom, hol fogják a világon elsőként kimondani, hogy a bűnözéssel és a bűnözőkkel végleg le kell számolni, beleértve a bűnpártolókat, a liberalizmust, és az egész szennyet, de hogy Magyarország ettől a rendtől és a támogatásától túl távol áll, az tény, úgyhogy ehhez közelebb álló országot érdemes keresni, ha már valaki ilyen világra vágyik. Hasonló a hasonlóhoz. Tehát Magyarországon én vagyok rossz helyen, rendpárti kisebbségként. Akárhogy ragozzuk, ez így van. A maradás nem oldja meg a problémát, a távozás viszont megoldja az egyéni problémát, aztán meghalni visszajöhetek, ez a hely momentán erre jó; életre pocsék, meghalni viszont tuti hely.
Az a perspektíva, hogy általam is bővülhet a kuruc.info cigánybűnözés rovata?
Márpedig Magyarország most ezt nyújtja…

Tudod:
"A nagy világon e kívűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell. "

Tudod, hogy ez a röghöz kötés mekkora aljasság?
A rabszolgatartók viszont köszönik…
Közben pl. az angolok kirajzottak, és benépesítették Észak-Amerikát, Ausztráliát… és el is terjedt a nyelvük közvetítő nyelvként az egész Földön.
Ezek szerint nem a magyarok lesznek az első telepesek se a Holdon, se a Marson.
A röghöz kötés visszafejlődésnek a növényi élet felé, és kihalás céljából nagyon jó…
Talán nem előnyt kovácsoltak a zsidók abból, hogy szétszóródtak és ott vannak szerte a világon? Dehogynem; és ugye hogy nem azt mondják, hogy a magyarok irányítják Amerikát?
Vesztes életstratégia ez, és Vörösmarty is inkább megtarthatta volna ezt a nézetét magának.
Nekem határozottan más véleményem van az ügyben, hogy mi a helyes.
Még ha triviális is a mondandója:
A nagy világon e kívül
is van számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Valahol élned, halnod kell.

Horizont 2012.03.16. 21:02:50

@Bee-zony:
Ez az iszonyatos pesszimizmus engem teljesen elriaszt. Soha nem tudnék így az élethez viszonyulni.Mindenki a maga sorsának kovácsa - valamennyire. Próbálj kimászni a gödör aljából, mert érzésem szerint azért ennek csak kis részét háríthatod az államra.
Ha egy ilyen mondatot leírsz (és ha igaz):
"a leszokóban lévő alkoholista és láncdohányos magyar barátnőmet az öt macskájával "
akkor úgy gondolom máshol gyökerezik a te sötéten látásod. Ami nem országfüggő.

Bee-zony 2012.03.16. 22:40:47

@Horizont: Az én sötéten látásom a XIII. kerületben, a magyar és cigány és zsidó állampolgárokban, és Magyarországban gyökerezik; és szerintem én azért látom sötéten a helyzetet, mert sötét a helyzet.
Ha te lennél pl. Szögi Lajos hozzátartozója, mégis hogyan látnád a helyzetet?
Valószínűleg Mexikóban is sötétnek látnám a helyzetet. Az is igaz, hogy még a legjobb helyeken is előfordulnak bűnözők, de az nem mindegy, hogy mekkora eséllyel, és pl. Szingapúrban mekkora lenne az esélyem, hogy összetalálkozok egy szenvedélybeteggel? Tudható, hogy kicsi, és hogy az agybeteg és kártékony mennyiség ország- és rendszerfüggő.
Ha egyedül lennék, én már megoldottam volna a problémáimat, viszont van a barátnőm is, aki nagy teher, mint minden komolyan szenvedélybeteg, és igaz hogy még mindig piócaként lóg rajtam, és kunyerálja el az utolsó forintjaimat is, viszont nagyon hűséges, és egyébként is eldöntöttem már vagy három éve, hogy megmentem őt saját magától – aztán nagy áron keveset értem el. Van akinek még ennyi sikerélménye sincs… Az alkoholizmusra való hajlam 70% genetika, ahogy megtudtam, és pl. Amy Winehouse-t megtartani, ahhoz kellett volna mellé a megfelelő ember, aki odacsap ahova és amikor kell, mert az alkoholistának van akaratereje, csak általában nem jó irányba hat, úgyhogy igazából állandóan és minél hamarabb jó irányban kell tartani, mert különben végzetesen letér, és minél régebb óta, annál nehezebb visszahozni a normális életbe.
Ha neked kétséges, hogy mindez igaz-e, akkor menj el egy Al-Anon gyűlésre (az alkoholisták hozzátartozói), ott hallhatsz kemény dolgokat, amit persze nem ír meg az újság, végül is többszázezer alkoholista van Magyarországon, és a tömeges és folyamatos lepusztulás nem hír…
Annak is megvan az előnye, ha valaki az élet teljes keresztmetszetét ismeri, és még mindig él. De most közel kerültem az élet pereméhez, és agyalhatok rajta, hogyan lesz ebből a normális élet útja. Egy lehetőségem van, hogy a barátnőmet első lépésben elköltöztetem félnomád életkörülmények közé, kevésbé kriminális helyre, ami tavasztól őszig jó, a továbbiakat pedig meglátjuk.
Aki nincs ilyen dolgokban érintve – de még lehet, és akkor tudni fogja, átélés által is, hogy miről beszélek. Aki még nem volt bűnözők áldozata Magyarországon, az majd lesz, ha eléggé sokáig él; mert ez egy ilyen hely, korrupt és kriminális, ahol nő a feszültség, és nő a görgetett problémák halmaza – de nyilván nem a végtelenségig, hanem lesz egy robbanáspont, amikor már százezrek és milliók mondják, hogy ebből elég, és az lesz a valódi rendszerváltás.
Most még csak ott tart a jónép, hogy én sötéten látom a helyzetet, mint egyedi eset. Az eset nem egyedi, de még nem érte el a kritikus tömeget, bár kúrmányunk és bűnözőink folyamatosan dolgoznak rajta, hogy így legyen.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.16. 23:32:43

@Horizont: Sajnos ezek, ha persze nem is hagyható ki az egyén mögülük, de a vele történtek mégiscsak kötődnek a helyhez, ahol ő él, és az ez az ország, közössége ennek az országnak a lakói, és bőven lehet ennyire elkeseredett valaki, mert a dolgok "hagyva vannak", és megtörténhettek úgy, ahogy megtörténtek. Hogy az állam nem nyújt hatékony segítséget a szenvedélybetegségek legyőzésében, hanem csak kihasználja, kizsigereli őket a jövedéki adók egyre magasabbra emelésével; lassan közellenséggé lesznek a dohányosok, de csont nélkül fogadja el mindenki, hogy a sokmillió alkoholista országa vagyunk. Hogy arról megy a vita, hogy hova hány stadion kéne, úri hóbortból mesterségesen próbálva életben tartani a magyar focinak nevezett bűzlő dögöt, ahelyett, hogy abból a pénzből is újabb zsoldosokat fogadnának (innen is tiszteltetem azokat a rendfenntartókat, akik a munkájukat hivatásként űzik, ez most nem nekik szólt), meggátolandó az egyre gyakoribb erőszakot. Nem menthető meg mindenki, nem állhat mindig minden sarkon egy rendőr, és talán még próbálkoznak is, de egyszerűen képtelenek lépést tartani azzal az ütemmel, ahogy a komplett túlnépesedett, energiára szomjazó, végletekig kizsákmányolt világ a szakadék felé száguld, és amíg azon megy a tanakodás, hogy jaj, vajon a nyugdíjas fizessen-e 10%-ot a jegyéért a buszon, hogy leszünk-e gyarmat, vagy hogy ér-e 70 forintot a vonatjegyen a minta, addig ez így is marad. Fontos pillanatnyi témák ezek is, persze, de csak pillanatnyiak. A lényeg az, hogy a problémák egyre gyűlnek, és bele lehet szarni ezekbe, lehet próbálni ráolvasással megmagyarázni, hogy az nem is úgy van, de akkor az lesz, mint most, hogy egyre magasabban áll mindenhol a szar, egyénileg, családilag, közösségileg, országosan és világszinten. És akkor már nem az lesz a kérdés (ahogy most sem annak kéne lennie), hogy Magyarország nyugat gyarmata lesz-e, vagy Kínáé és az araboké, hanem az, hogy továbbra is elhisszük-e, bárki mondja is, hogy Magyarország egy sziget, amit egy mágikus erőtér vesz körül, és amin a világban történt folyamatok közül csak a pozitívak szivárognak be, a negatívak lepattannak róla, és egyébként még örök energiaforrásként is szolgál, igény szerint alakulva át gázzá, olajjá vagy villamos árammá.

Én magamat a klasszikus értelemben tartom liberálisnak, nem aszerint a gennyes maszlag szerint, amivel például az SZDSZ bemocskolta ezeket az eszméket. Hiszek az egyéni szabadság által megvalósuló fejlődésben. Hiszem, hogy bármifajta protekcionizmus csak ideiglenes tud lenni, és rettentő nagy károkat tud okozni, például az egyéni felelősségérzet elsorvasztásával. Hiszem, hogy nem a liberalizmus rossz, hanem az emberekben megbújó, túlzott önzés, dac, felelőtlenség és közöny, melyeket a liberalizmus pusztán felszínre hozott, lerántotta a leplet az önnön nagyszerűségében hívő emberiségről. Hiszem, hogy az egyéni szabadság csak önfegyelemmel, önmérséklettel, mások és magunk felé mutatott őszinteséggel és egyéni felelősségvállalással együtt értelmezhető, és aki ezt nem képes felfogni, az egyszerűen alkalmatlan arra, hogy úgy éljen szabadon, hogy másoknak ne okozzon kárt.

@Bee-zony: Nem ismerlek, nem tudok rólad semmit, csak amit leírtál, de kívánok erőt, hogy ki tudj mászni a gödörből, mielőtt rádomlik.

Buru2 2012.03.17. 09:02:03

Adja a jó isten hogy te is nyugger legyél és ezt vágják a pofádba
tisztelettel Tóth Máté

Horizont 2012.03.17. 18:10:13

@Bee-zony:
Ha én lennék Szögi Lajos hozzátartozója már másnap vettem volna egy lőfegyvert a feketepiacon. De nem jó ez a mi lenne ha...... ha ilyen sötéten látásra kényszerít az élethelyzeted akkor tessék változtatni! Nézd én megemelem a kalapom, hogy nem hagyod magára a barátnődet, egyik felem ezt teszi, de közben nem örülnék ha a fiam ezt csinálná. Bizony ha rosszul választunk viselni kell a következményét. A sógorom alkoholista, és gyógyszerfüggő volt. Nem lehetett rajta segíteni, mindenkit tönkretett maga körül. Meg is halt 40 évesen. Oltári nagy szerelem kell felvállalni egy ilyen embert társunként már bocs. Vagyis ezt gondolom indoknak, mert érthetetlen lenne számomra. Az, hogy Bp. 13. kerületében így élsz borzalom. Igen szomorú, hogy ilyen rossz irányban mozdultak el a dolgok, a bűnözés emelkedett, az emberek rosszabbodtak, a politika és politikusok szintén.Befolyásolja persze a hétköznapi életünket ezek a dolgok negatív irányban. De én nem biztos nem tűrném, és nem hagynám, hogy maga alá gyűrjön a sok szemétség ami van. Csak egy életem van. Akármilyen átlagos, másoknak lehet, hogy kisszerű, unalmas, monoton, csóró, de én akkor se hagynám, hogy ne legyenek örömeim. Ami kiegyensúlyoz a rossz mellett. Azért, hogy tovább lehessen menni, élni! Kesereghetek én azon, hogy milyen szar minden. Igen szar minden! Meg hiába hibáztathatom az államot! És ettől nekem jobb lesz ? Nem. Kívánom neked, hogy változtass ha még van időd és van egy cseppnyi lehetőséged.Fel a fejjel!!

@Rufus78:
Sok ember még nem érett meg arra amiket leírtál.
Sok embernek a diktatúra kellene ma itt hazánkban sajnos.

@Buru2: Félreértetted a posztot! Bár tudod mit, ha 200 ezer lenne a nyugdíjam nyugodtan a pofámba vághatnák:)

Bee-zony 2012.03.17. 20:30:51

@Rufus78: Köszönöm, igyekszem.

Bee-zony 2012.03.17. 20:36:28

@Horizont: „Ha én lennék Szögi Lajos hozzátartozója már másnap vettem volna egy lőfegyvert a feketepiacon.”
És most te lennél a cigányvadászok női párja a börtönben?
Ez itt a nagy probléma, hogy a bűnözőknek és bűnöző hajlamúaknak kellene elzárva lenniük, és nem azoknak, akik védekeznek ellenük.
Inkább szervezz egy ötmilliós sereget a bűnözők sértettjeiből és hozzátartozóikból, kellően bűnözőmentesítő Btk-val törvényként-szabályzatként, ez megoldja a problémát. Aki bűnöző attitűdöt mutat, azt el kell zárni a többiektől, a már bűnözőkről nem is szólva… Egy ekkora sereg persze már valódi rendszerváltást is jelent.
Amíg ezt nem teszi meg senki, addig az van, ami most van.

„…ha ilyen sötéten látásra kényszerít az élethelyzeted akkor tessék változtatni!”
Azt csinálom. Csak a barátnőm agyilag zokni, és még mindig nem bírta felfogni, hogy a szomszédja köztörvényes erőszakos bűnöző, és a lakást sem tudja fenntartani, mert minden költséggel mínuszban van, és árverezés lesz az idén ha minden így marad – és csak halmozza a szart, ami előbb-utóbb rászakad, és meghal. Az ő lakását el kell adni, amíg nem árverezik a tartozások miatt, és addig is ki kell adni, ő pedig két helyen is lakhat, faházban egy villanyos, fúrt kutas telken, ami tavasztól őszig jó, és az anyjánál családi házban, ami konfliktushelyzet volt eddig, de mivel már hónapok óta nem volt „bebambizva”, így talán kibírják egymást.
Hogy mennyivel rosszabbá tette az életemet – sokkal. De még mindig meg akarom menteni őt saját magától. Most a nagy feladat, rávenni a költözésre, és onnantól már helyileg és anyagilag kb. rendben van. De egy alkoholistát rávenni értelmes változtatásra a sorsát illetően, az nehéz.

Egy példa:
Külföldre költözik egy egész ország
index.hu/kulfold/2012/03/17/kulfoldre_koltozik_egy_egesz_orszag/
Elsőre Magyarországra gondoltam, hogy az értelmes emberek elköltöznek. Másodikra Izraelre, hogy elköltözhetne a Közel-Keletről egy békésebb helyre, és akkor máris nem lenne olyan fontos, hogy Iránnak van-e atomfegyvere vagy sem, és háború sem lenne. Nem azt mondom, hogy könnyű az első számú lator államnak és tűzfészeknek helyet találni a Földön, de meg kellene próbálni, mert érdemes.

Horizont 2012.03.18. 12:51:07

@ketroot:
Többek között ezért is rohadt a politika!Bocsánatot kérnek!!!!!! Hihetetlen! "Az LMP belátja, hogy hibát követett el" Ez egy jó mondat lenne, politikusok ritkán vagy soha nem használják, de ebben az esetben!? "az LMP frakció nem tartja időszerűnek a kedvezmények felülvizsgálatát." Sajnálom,hogy így döntöttek!
A lényeg meg itt van:
"A Fidesz-KDNP az utóbbi napokban többször kiragadta a módosító csomagból a nyugdíjasok kedvezményére vonatkozó részt, ahelyett, hogy a csomag egészét értelmezte volna. Képmutató ez a hozzáállás, miközben kormányzó pártként sokkal durvább terheket ró az állampolgárokra. A Fidesz elvette sok százezer ember nyugdíját, a jövőbeli nyugdíjasok pénzét pedig felélte."
Éljen, éljen, éljen! Tették ezt sok százezren, millióan (??!!) a Kossuth téren!

Zuzu Petals 2012.03.18. 16:43:35

@ketroot: Olvastam én is, de bakker, nem értem. Ezzel most buktak egy halom potenciális szavazót. Nálam még egy kurva aláírásgyűjtő ívük is van, de akkor basszák meg a népszavazásukat is.
Nem rohadt mindegy nekik, hogy mit gondol róluk a volt párttitkárné nyanyóka, amikor az úgyse nyomná oda a voksát?!
Faszfejek ezek is...

Horizont 2012.03.18. 17:50:43

@Zuzu Petals:
Valószínű nem a párttitkárné nyanyóka érdekli őket.
Jó lenne tudni mi mehetett a háttérben amiért így visszaléptek, bocsánatot kérve!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.18. 20:54:45

@ketroot:

"az LMP megvédi a nyugdíjat".
Jaj, basszátokmeg, emberek tömegei hánynak a Fidesz-féle kifordított NER-dumától, erre ezek is vannak annyira hülyék, hogy rázendítsenek?!? Úgy tűnik az LMP-nek addig volt töke, amíg Schiffer vezette, most meg, még ha vannak is ötleteik, nyüszítve fossák össze magukat, ahogy egy kicsit az orrukra koppintanak. Nagy szarban vagyunk, ha egy két éve a Parlamentbe jutott pártot sem érdekelnek holmi elvi kötődések, csak a szavazatmaximalizálás, hogy ők loholnak a szavazóik nyomában, és nem szilárd elvek mentén hagyják, hogy az emberek találják meg őket. Ha már ők is elfelejtették, milyen "autófényezőnek lenni"...

abandi 2012.03.18. 22:33:56

Istenem, nem értik!
Itt a Nemzet létéről van szó! Vagyis ha nem jut pénz a történelemkönyvekre, akkor oda a család is!
Értsék már meg emberek: nemzetmentés miatt csökkennek ezen szárnyvonalak kihasználtsága!
Kevesebb kopás, több....izé, na...megtakarítás!

Zuzu Petals 2012.03.19. 15:00:12

@Horizont: Érdekes kérdés. Lehet,hogy tényleg valami egyéb érdek van ennek a hátterében.
De azt is el tudom képzelni, hogy ennyire beszari nyomorékok. Magyarországon értelmes, okos ember politikusnak nem áll (továbbá semmiféle állami ganajban nem köti le magát), mert vannak ambíciói, és tudja, hogy mélytorok nélkül is sikeres lehet, csak kicsit később...

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.03.19. 20:03:06

@Zuzu Petals:
Politikusok. Már 30 forintért segget csinálnak a szájukból. :-Q
www.bkv.hu/hu/vonaljegy_tipusu_jegyek

Énbagoly 2012.03.20. 08:03:36

Laspalmas babázik, zero nősülni akar...
Mi lesz így a bloggal? :)

P.mester 2012.03.20. 09:14:13

már épp kérdezni akartam, mi van a bloggal.

lyken 2012.03.20. 10:03:56

Semmi, teljesen érthető. Gondolom a háttérben azért hajtják fel a friss feltörekvő szerző tehetségeket. Az ilyen blogok előnye az, hogy a kommentekből azért látszik, hogy ki az az objektív, régóta feljáró user aki gyakran van fent és ideális pártfüggetlen hozzájárulója lehet a blog szerzői vonalának.

lyken 2012.03.20. 10:05:46

@Énbagoly: Erről meg eszembe jut a régi vicc a linux adminokról: "Rettenetesen hígul a szakma az utóbbi időben. Egyes adminoknak már nemi élete is van."

Marcellusca 2012.03.20. 10:49:06

@lyken: Haggyábékén, lécci! Van ölég dógom, bajom. :DDDDDDD

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.23. 22:23:53

Nem csak az LMP, hanem Spaller úr is lepattant a vasúti kedvezmények kevlárpáncéljáról:

index.hu/belfold/2012/03/23/megsem_szuntetik_meg_azonnal_a_vasutasok_csaladtagjainak_kedvezmenyet/

Nincs is ezzel gond, nem árt egy kis fokozatosság, átgondoltság, inkább ez a bekezdés érdeme figyelmet:
"A vasúti kedvezmények átalakításának szükségességével a szakszervezet is egyetért, a vasutas dolgozók hozzátartozóinak kedvezményét azonban megtartanák - mondta Bárány Balázs [a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének alelnöke]. Szerinte az 55 ezer körüli családtag kedvezménye nem okoz jelentős kiesést a vasútnak."
Pont az ilyen "nem jelentős kiesés" okozza azt a fostengert, amit egyesek nem átallnak állami költségvetésnek nevezni. Ha borul a mutatvány az oly dédelgetett kedvezményekkel, akkor bizony több-kevesebb mértékben mindegyiket felül kell vizsgálni.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.23. 22:24:48

@Rufus78: jav. "Pont sok kis ilyen "nem jelentős kiesés" okozza azt a fostengert..."

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.04.24. 12:02:35

@zero: Helló zero! Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy a Spaller úr által vázolt 70 forint/vonatjegy jogdíjról sikerült előásni valamit? Oké, nem egy 600 milliárdos tétel, nem annyira zsebbevágó, de azért emlékezetesen elképesztő volt ez sztori.

süti beállítások módosítása