Skip to content


       Szűrés lista

Sajtószabadság, ugye Milla?

A Hírszerző elindított egy cikksorozatot, ahol a felkért szakértők írják le a véleményüket a cigányság helyzetéről. Az első írás, amelyet Forgács István írt, mindjárt óriási kavart.

Pesty László visszatért a MTV-hez, és az első dokumentumfilmje ebben a témában készült, nagyrészt Forgács István véleményére alapozva.

A dokumentumfilmet leadta az M1, mely természetesen egyből balhét generált. 1400 tiltakozó aláírást vittek el az MTVA-hoz a dokumentumfilm egyoldalú és a romák elleni előítéleteket felerősítő állításai miatt (erről itt van az Index videója), a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda pedig azon gondolkodik, hogy "közösség elleni izgatás miatt az ügyészséghez forduljanak-e vagy hogy indítsanak-e személyiségi jogi pert az MTVA és a dokumentumfilm készítői ellen".

Az MTV a tiltakozás hatására közölte, hogy nem fogják megismételni a dokumentumfilmet.
"Az alkotók a magyar társadalom egyik legégetőbb kérdésével, a roma társadalom életével foglalkoznak sajátos nézőpontból. A filmben is elhangzik, a mozival "egy egészséges vitát kívánnak generálni". A műsorszerkesztők számolva a téma tartalmával, a filmet esti időpontban tűzték műsorra, s 16 éven felülieknek ajánlották. A "Cigány út" mégis nagy vitákat váltott ki, az elismerő szavak mellett több olvasói levél hívta fel a közmédia figyelmét az alkotás nem elég árnyalt látásmódjára. Az MTVA vezetése mérlegelte a véleményeket, s a társadalmi érzékenységre való tekintettel az ismétléstől eltekint."

Ennek a hírnek a tiltakozók nagyon örült, többek között az Egymillióan a magyar sajtószabadságért, vagyis a Milla is:

milla.jpg

Az a sajtószabadság, amit a Milla enged. Ekkor öngólt rég láttam. Mit kellene még betiltani, Milla? Van esetleg egy listátok, tiltott szavak egyebek? A "tiltás", a "PC", az "erről nem szabad beszélni" annyira jól működött az elmúlt 20 évben, hogy ezen akkor már ne is változtassunk, menjen minden tovább így.

A dokumentumfilmről nem is hallottam idáig, nem láttam a TV-ben, de most kénytelen voltam megnézni, ha már ekkor a balhé van körülötte.

Nézzük milyen "sikert" értek el: nem lesz a műsor megismételve valami kései, eldugott időpontban, ami kb. 50 ezer néző jelentett volna.
Ehelyett ötször-tízszer több ember fogja megnézni az MTV Videótárban, vagy a Youtube-on, mert ugye a "tiltott" műsor sokkal izgatóbb, vajon mi lehet benne, ami így kiverte a biztosítékot? Szerintem semmi. De az ingyenreklám a legjobb reklám ...



A kedves jogvédők, roma polgárjogi harcosok, Millások a tiltás helyett választhatták volna, hogy hasonló terjedelemben válaszoljanak a dokumentumfilmben elhangzottakra, cáfolva az állításokat, esetleg pozitív példák egész sorát bemutatva. Be lehetett volna mutatni, hogy nekik milyen módszereik, megoldásaik vannak ezekre a problémákra  ... uramisten, talán még egy egészséges vita is kialakult volna a felek között?

Például lehetne arról beszélgetni, hogy mi lesz annak a következménye, ha a filmben látott 41 éves roma férfinak már 7 gyereke és 3 unokája van, még a nagy átlagnak 41 éves korára talán összejön az egy, maximum kettő gyerek.

De akarnak ők egyáltalán vitatkozni, esetleg valami megoldást találni?

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr514330287

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A pörkölt 2012.03.22. 12:46:05

Ez a kis paródia a Facebook-on terjed. Molnár Ferencet plagizálva: Ez olyan jó, hogy mától kezdve én írtam :-) A hír Jose Manuel Barroso fideszes képviselőkkel munkaebédet tartott egy brüsszeli magyar étteremben. Az eseményről annyi szivárgott ki,...

Trackback: Pesty és Forgács hazugsága 2012.03.21. 21:28:34

Láthatóan nagy vitát kavart Pesty László romákról szóló filmje, s sok támadást kapott mind Pesty, mind az MTV és a filmben szereplő roma származású Forgács István is.Már több mint egy órája keresem a neten, hogy ki ez a Forgács István, de mindenhol csa...

Trackback: Nem kell alternatív, sem köztársasági elnök Magyarországnak 2012.03.21. 17:14:30

  Mert az elnökség csak színészkedés, hatalommal és tekintélyelvvel jár és egyik sem egészséges dolog. Helyette az izlandi úthoz hasonló módszerekkel olyan erkölcsi és törvényi alapelvet kell kidolgozni és alkalmazni, amely nagyobb garancia bár...

Trackback: MILLA gonogasa 2012.03.21. 17:14:09

A Kormány 600+110+32 milliót fizet kommunikációs tanácsadó cégeknek, hogy szerethető viselkedésre tanítsák őket. Az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért facebook csoportnak nem kellene senkinek sem fizetni, csak legalább az ilyen akciókat, mint az ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lev Menachem 2012.03.21. 13:50:50

Ezt a liberális logikát ismerjük; ami nem PC az tabu, azt meg mi mondjuk meg mi a PC...
Ez a "strucclogika" egyszer már totálisan megbukott az szdsz képviseletében, úgyhogy hajrá milla lehet ezt a vonalat követni és soha nem lépitek át a marginalitás határát.

A film pedig lehet hogy elfogult, de mindenképp hiteles, és nem burkolt célja a provokáció.
Egy résszel nem szimpatizálok, amikor megtért roma az egész cigányság nevében kér bocsánatot. NEM KELL! Nincs kollektív bűnösség, ahogy kollektív felmentés sincs a bűnök alól (lásd megélhetési bűnöző, sanyarú sorsú, kilátástalan... etcetera kreált jelzők).

komplikato 2012.03.21. 13:58:14

@Lev Menachem: Nyilván ők vagy nem liberálisok vagy megélhetési liberálisok. Olyanokból meg nem kérnek az emberek még egyszer ...

Egyébként van már rá külön szó, egy személy névből képezve, ami sajnos nem jut eszembe, ami annak szinonimája, hogy ha el akarsz tüntetni egy információt akkor az miként többszöröződik meg hála az internetnek. Tehát valószínűleg sokkal többen nézik meg a dokumentum filmet, mint tiltakozás és betiltás nélkül.

DArchAngel 2012.03.21. 14:07:45

Hol nyüzsögnek a megmondóemberek, amikor épen nem kell védeni a médiában a cigányságot? Hogy segítik az ügyet? Mert még sehol sem hallottam, hogy kimentek Orsósékhoz kicsit festegetni, elmagyarázni a higiéniai alapokat, és azok hasznát, meg kicsit okosítani őket arról, mi az a minimum, amit egy kölyöknek nyújtani kellene, illetve azt, hogy mire jó a gumi óvszer. Esetleg azt ingyen osztani. Nem segílykét.

dobzse.laci 2012.03.21. 14:09:28

Ssszameg.
Így persze, hogy csak belgák lehetünk.
Ahogy egy bölcs mondta: a föld összIQ-ja állandó, a népesség meg növekszik.

Le_Penseur 2012.03.21. 14:26:36

Biztos bennem van a hiba, de nem értem, miért kellett tiltakozni a film ellen....
Persze ha ez egyfajta gerillamarketing, akkor értem.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.03.21. 14:29:24

Nah, mintha nem tudnátok, van amit nem mondunk ki, mert TABU. Egy őszinte, tényfeltáró riport a cigányságról pontosan ilyen TABU.
A leggázabb az egészben pedig az hogy ez nem ballibek találták ki. Az átkosban sem volt már divat bemutatni problémákat, mert ugye papíron van munkahely meg papíron nincs számottevő bűnözés, papíron mindenki egyenlő. Az utánuk jövő hülyék csak folytatták a jó szokást és még meg is fejelték ilyen TASZ/AA/stb. faszakodással hogy neki több joga van mint nekem csak mert ordítva káromkodik, köpköd, nem dolgozik és kiveszi a zsebemből a tárcámat...

mim 2012.03.21. 14:31:17

Jogos a kritika. Ha átgondolt, megvitatott és számonkérhető programot követelnek, akkor ne váltsanak ők sem demagóg módra. A totális elutatítás és megbélyegzés az ami allen elvileg küzdenek. Az az igazság, hogy a "kisebbségi áldozat" is pont ugyanaz mint a "nyúlként tenyésző bozzaszüretelők", csak a másik oldaról közelítve.

Magam részéről még nem tudtam eldönteni, hogy valóban ilyen a Milla véleménye, vagy csak jól beugratták őket a váratlan győzelmi mámoros helyzettel.
Várom a Milla kármentési lépéseit (damage control).

Cogito.t 2012.03.21. 14:38:39

Az, hogy a "41 éves roma férfinak már 7 gyereke és 3 unokája van" önmagában nem lenne gond! Engem inkább az érdekel, hogy mire "neveli", tanítja őket!?!?
Becsületesség? Tisztesség? Kötelesség- és felelősségtudat? Vagy ...???

Valakinyolc 2012.03.21. 14:39:14

A riportfilm nem volt rossz, ám még mindig csak "pedzegetés" volt. Lakatos Attila mellé beállt még egy cigány, és elmondta, hogy szerinte is baj van. Na bumm. Azt nem értem, hogy miért nem mennek le Lakatossal együtt a "problémás" családokhoz, és beszélgetnek el velük. Mert ha pár cigány beáll a sok millió magyar mellé sóhajtozni, hogy "dehát van probléma", azzal még semmi nem lesz megoldva. Ez a tiltakozás meg említésre se méltó.

Kutchek (törölt) 2012.03.21. 14:43:25

" 1400 tiltakozó aláírást vittek el az MTVA-hoz a dokumentumfilm egyoldalú és a romák elleni előítéleteket felerősítő állításai miatt "

Ha már mindenki aláírást gyűjt: simán össze lehetne szedni ezerszer ennyit amellett, hogy a film igenis fasza.
Amúgy meg ki gondolta volna, hogy a milla a /régi/új szdsz:)))

Darkwill · http://vilagokarca.blog.hu 2012.03.21. 14:47:25

Szegény millások... az elején még volt bennük fantázia, de azóta szépen gurulnak lefelé a lejtőn.
A legutóbbi nagy minőségbeli "ugrás" akkor volt, amikor megválasztották Pityingert a saját köztársasági elnöküknek...
Erre a mostani hírre már fel sem kapom a fejem...

bucbuc 2012.03.21. 15:05:32

Milyen nagy átlagnak?

2006 óta több cigány születik mint magyar.

2016 nincs már olyan messze, de 2026 se...

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.03.21. 15:10:23

@Lev Menachem:

Ez nem "liberális logika", hanem néhány balfasz hülyesége. Ne keverjük a kettőt. Orbán sem konzervatív.

Yasashi Tanuki 2012.03.21. 15:29:08

A TASZ és a többi jogvédő bagázs ugyanerre a srófra jár. Országos kampányt indítanak, ha egy cigánygyereknek elindul az orra vére és számonkérik, hogy miért nem szerepelt a hír főműsoridőben az országos híradókban, de ha a bírósági tudósításban véletlenül elhangzik, hogy az időseket / iskolásokat terrorizáló vádlottak a cigány közösséghez tartozónak vallják magukat rögtön az adott médium betiltását követelik.

Sanz 2012.03.21. 15:33:11

Három nagyon nagy baj van ezzel a filmmel:

1. az 1. perc, a kollektív bocsánatkérés a roma fickó által.
2. 20. perc körül: "a magyarok 60-70%-a előítéletes, ezért rendőrként ti ne aggódjatok az előítéletességetek miatt" - hát a fenéket ne aggódjanak, ez fertőzi a társadalmat.
3. 33. perc: a hit ereje + a kollektív bűnösség beismerése (a fickón látszik, hogy valami nem oké nála).

Ezt leszámítva érdekes a film. Az a baj vele - ami miatt a Milla kiakadt -, hogy erős előítéleteket fogalmaz meg, ami (lásd a fent említett 2. példát) önmagában veszélyt hordoz a társadalomra nézve, mert felmenti az embereket a gondolkodás, problémamegoldás alól. Na, ez a baj, hogy senki nem fog elgondolkodni ezeken az üzeneteken, hanem marad a fajgyűlölet, amit ez a film gerjeszteni tud.

Sanz 2012.03.21. 15:37:19

A filmmel csak 3 gond van:
1. az elején a cigány fickó kollektív bocsánatkérése
2. a 20. perc körül a rendőrökhöz beszélő cigány, aki azt mondja: "mind a rendőrök, mind a magyarok körében 60-70% előítéletes a cigányokkal szemben, ezért ne aggódjatok a saját előítéletességetek miatt." Hát a fenéket ne, pont ezzel van a baj.
3. 33. perctől: a hit ereje, és a megismételt kollektív bűnösség. Inkább egy szektás, hittérítő közegre emlékeztet a megszólaló, mint egy gondolkodó emberre.

A fő probléma - ami miatt a Milla berágott -, az az előítéletes hangnem, és az, hogy megerősíti az előítéletességet az emberekben a film. Így fel vannak mentve a gondolkodás, problémamegoldás alól (vagyis nem fog semmit segíteni a film a roma kérdést illetően, sőt, csak rontja a jelenlegi helyzetet).
Mondhatnánk az is, hogy felállít a film egy diagnózist a cigányság helyzetéről (meghatározza a problémát), azonban nem kezeli semmivel ezt (a terápia elmarad). Így ennek semmi értelme, csupán gyűlöletkeltésre és az előítéletes gondolkodás megerősítésére alkalmas...

lyken 2012.03.21. 16:03:30

Hihetetlen. MDF szar volt, MSZP szar volt, Viktor először szar volt, aztán elkeserítő, aztán örömünnep volt az MSZP, mert Viktor elment a p*csába. Aztán megint szar lett. Aztán lett Feri, aki miatt a teret vesztett Viktort visszarángatták a Fidesz sülyesztőjéből. És most megint szar. És kiderül, hogy az a csapat, akiből elvileg kisarjadhatna a váltópárt, egy új SZDSZ, erőteljes Fidesz beütéssel. Beszarás.

Yasashi Tanuki 2012.03.21. 16:05:09

@Sanz: Az a "cigány fickó" olyat tett amiről a hivatásos integrációs szakértők csak álmodnak és tanulmányokat írnak: Megváltoztatta néhány száz ember alapvető élet és gondolkodásmódját, a magántulajdonhoz és az oktatáshoz való viszonyát, törvénytisztelő közösséggé szervezte őket és kiemelte őket a cigánytelepről, röviden emberhez méltó életet adott nekik.

Az ő bocsánatkérése az egyik legfontosabb eleme az egész riportnak, mert a problémák felszínre hozása nem oldja meg a cigányok problémáit, csak az ha felismerik, hogy a bűnök amiket elkövettek a többségi társadalom ellen az ok, ami miatt megvetik és elutasítják őket. Ha a cigányok felelősséget vállalnak azért, hogy 10%-os kisebbség létükre a teljes börrtönkapacitás 60-70%-át ők töltik meg az egy nagyon fontos lépés lesz a beilleszkedésük felé. Ameddig a probléma elkenése folyik a jogvédők asszisztálásával, addig tovább ketyeg a bomba.

sárkányfő 2012.03.21. 16:14:24

A filmet nem néztem meg, de Pestyvel nagyon óvatos lennék a helyetekben. Simán beleillik a Kerényi György-Ákos-Hegedűs Zsuzsa-Bayer Zsolt-stb. sorba. Azaz egy tipikus fidesz-féreg, a pártért mindent, még manipulálni-rágalmazni is hajlandó, és erről már papírja is van, hivatalos, no meg saját maga is elismerte, íme:

"Bűnösnek mondta ki rágalmazás vétségében, és egy év próbára bocsátotta első fokon a Budai Központi Kerületi Bíróság Pesty Lászlót, mert megállapítása szerint a filmes, újságíró valótlanul állította Bajnai Gordon volt miniszterelnökről, hogy tönkrement libatenyésztők haláláért felelős."

index.hu/belfold/2011/11/09/eliteltek_pesty_laszlot_bajnai_ragalmazasaert/

És amikor saját maga ismerte be, hogy a dokufilmje nem a valóságot akarta mutatni, hanem politikai célzattal csinálta:
" A Hír TV Pesty Lászlótól idézett, aki saját bevallása szerint is politikai célzattal, az áprilisi országgyűlési választásokra időzítve készített egy filmet."

hvg.hu/itthon/20101001_bajnai_pert_nyert

Szóval a fentiek alapján egyáltalán nem tűnik hihetetlennek a civilek vádja, miszerint " egyoldalú és a romák elleni előítéleteket felerősítő".
Az meg a szélsőjobb butaságának fényes bizonyítéka, hogy azt hiszik a sajtószabadság azt jelenti mindent lehet. Ez nem szabadság, ez ökörség. gyilkosságra buzdítani sem lehet, rágalmazni sem lehet, a mozgásszabadság sem jelenti, hogy bemehetek más magánlakásába, és a többi... BTW: épp ma jött ki egy felmérés, mely szerint "az antiszemitizmus általános foka Magyarországon a legmagasabb". Na most ha az amcsik (németek, franciák, bárkik) forgatnának egy filmet, hogy a magyarok antiszemiták, az rendben lenne?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.21. 16:19:25

A közszolgálati tévén számon kérni az objektív tájékoztatást cenzúra lenne? Elvárni, hogy ne súlyosbítsa az előítéleteket cenzúra lenne?

sárkányfő 2012.03.21. 16:22:36

A végére tekertem és megnéztem a stáblistát. Főszerkesztő: Papp Dávid. Ismerős? :) Neki is már papírja van a hír-hamisításról, ugye emlékeztek... amiért cserébe a fidesz még magasabb pozícióba nevezte ki...

És az egész filmet az Philip vezette MTVA megbízásából készítették. Érdekelne mennyiért... Ugyanis mint minden állami céget, az MTV-t is kifizető hellyé változtatta a fidesz, részben pozíciókkal, részben megbízásokkal... Így megy ez, Hegedűs Zsuzsa milliókért tanácsadó, a Századvég milliárdokért, Nyerges még többért, és Pestyt is fizetni kell valahogy gondolom...

Robinzon Kurzor 2012.03.21. 16:24:08

Most akkor a Milla dönti el, hogy mi megy le a köztévében?

Ha nem, akkor miért a Millát kell csesztetni az ismétlés elmaradásáért?

Serenic 2012.03.21. 16:26:14

Pesty valóban teljesen elfogult, a Milla pedig a másik véglet. Két véglet harcol egymással és csak az igazság szenved hátrányt.
A Millában tevékenykedő emberek rettenetesen egyoldalúak. Csak azt fogadják el jónak, amiben ők hisznek. Ez akkor is hamis világnézet, ha mondjuk amit csinálnának, az jobbá, könnyebbé tenné az életem.
A Cigányút fontos kérdéseket vet fel, nem biztos, hogy jók a válaszok, de rasszizmust még nem sikerült benne felfedeznem.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2012.03.21. 16:28:10

Ezt már írtam máshol, a film nagyrészt pozitív példákat sorol. Negatív példa alulreperezentált, szóval nem hogy gyülöletkeltő vagy kirekesztő lenne, hanem objektívan vílágt rá problémákra úgy hogy közben a negatív kritikákat olyanok mondják akik a "másik" oldalról jöttek, és sikerült kiküzdeniük magukat a "cigány" státuszból, és azért használom a cigány szót idézőjelben, mert ebben a kontextusban egészen más jelentése van. Hogy ez kirekesztő?? Az lehet, de ez meg jó pár évtized alatt alakult ki hogy a cigány szó a kosz és az igénytelenség szinonímája a többségi társadalom számára.

Serenic 2012.03.21. 16:28:31

@sárkányfő: A "ki csinálta" mindent elhomályosít, így aztán ezek a kérdések már nem is fontosak.

Marad a Jobbik és az esztelen gyűlölködés.

Frizuravarjú 2012.03.21. 16:29:31

Korrekt írás. A millások meg költözzenek az antiszociális cigányok közé. Oda valók.

Terézágyú 2012.03.21. 16:31:08

A liberalizmus sosem azt jelenti, hogy mindent szabad. Akár tenni, akár kimondani is.

Ez csak a vulgárlibek, illetve a liberálisokat utálók hangoztatják.

Valamilyen tiltás mindig van és mindig lesz. Ma sem lehet ugyebár vöröscsillagot hordani, vagy horogkeresztet, és nem lehet úgymond "uszítani"...

Ugye ezzel az a baj, hogy az, hogy uszítás csak szubjektív - főleg ebben az országban, ahol minden szubjektív, objektívan senki sem gondolkodik.
Van aki szerint az uszítás, hogy "a cigányok a hibásak mindenért, menjenek vissza Indiába, vagy magukra vessenek, ha itt maradnak" (enyhén fogalmaztam), van aki szerint ez az igazság kérem, én pusztán az igazságot mondtam ki...

Van aki szerint orbán mérhetetlen károkat okoz az országnak, el kéne távolítani a közéletből - az orbánfanoknak ez uszítás, másoknak "ez az igazság", csak az igazságot mondja ki... stb. stb.

Na most elvileg ezen a fránya nyugaton vannak bizonyos dolgok, amiket nem lehet mondani, ugye a píszí...
Persze a píszí-utálók vannak a legjobban felháborodva, amikor RÓLUK mondanak csúnya dolgokat...

Trackback 2012.03.21. 16:33:09

Köztudott, hogy a TASZ és a MILLA veszélyesen szélsőséges, intoleráns és antidemokratikus radikális politikai szervezetek, melyek a jogállamiság legfőbb intézményeit igyekszenek napról-napra aláásni és gyengíteni, a "jogvédelem" és a "civil összefogás" mögé bújva. Remélem, a TEK non-stop figyeli őket, és ha kell, közbeavatkozik, mielőtt még késő lenne.
Persze ez csak egy vélemény, de egyre erősebb vélemény.
:)

nyomasek 2012.03.21. 16:33:33

@sárkányfő: "Na most ha az amcsik (németek, franciák, bárkik) forgatnának egy filmet, hogy a magyarok antiszemiták, az rendben lenne?"

Elkéstél.
index.hu/belfold/2012/03/21/kiakasztottak_az_antiszemitizmusmetert_a_magyar_valaszadok/

A média világában Pesty csak egy kiscserkész. A nagyokat figyeld hogy kell ezt csinálni, politikusokkal, üzletemberekkel, vazallusokkal.

LAVÓRVAGÁNY 2012.03.21. 16:36:01

Mit vártok ezektől? Akiknek dopeman a szint?????
Most komolyan kérdezem.

is 2012.03.21. 16:37:19

"a filmben látott 41 éves roma férfinak már 7 gyereke és 3 unokája van"

és 50 évesen meg viszik a temetőbe, ha fizetett be nyugdíjjárulékot, azt már biztos más kapja nyugdíjnak. képzeld, egyes afrikaiaknál meg már 15 évesen van két gyerek. persze azok meg 35-40 évesen halnak meg. és képzeld, a 15. században egész Európában ez volt. és képzeld, a 19. századi Magyarországon mindenkinél ez volt. és képzeld, van magyar család, ahol 18 gyerek van, szintén nem milliárdosok, arról is szörnyülködjünk? esetleg az átlaggal nincs kedved foglalkozni? ja, nem, az nem érdekes, hogy az átlag az a cigányoknál pont a kívánatos 3 gyerek. ja, és a magyaroknál bezzeg az átlagot nyomod (1-2), a cigányoknál meg a kivételt.

majd ha a cigányoknak ugyanaz lesz a higiénia, munka, perspektíva, életút, akkor majd ők sem ezt a patternt követik, de akkor nem is halnak meg a nyugdíj legkisebb reménye nélkül.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.03.21. 16:38:05

@Trackback:

Ha leveszed a végéről a szmájlit, tökéletes mandiner-troll! :D

is 2012.03.21. 16:39:58

@Trackback: és majd lesz liberáliskoncentrációs tábor is? milyen színű és hány ágú csillagot kell majd a "liberálisoknak" hordani? a TEK az az SA vagy már az SS legyen?

Kabbe (törölt) 2012.03.21. 16:41:43

"Magyar, ne lopj!"

itt Ausztriában a magyarok=tolvajok nézet uralkodik.
gondolom, ezzel is egyetértetek.

nyomasek 2012.03.21. 16:42:26

@is: Kár a nyugdíj miatt sipákolni, a mai 40 éveseknek már garantáltan nem lesz nyugdíja. Az államiból legalábbis biztosan nem.

Trackback 2012.03.21. 16:42:45

@Trackback:
Értelemszerűen nem gondolom komolyan, csak arra akartam rávilágítani, hogy bárki tud olyat mondani, amire rögtön elkezdődik a demagóg fröcsögés.
:)

Sárga Király 2012.03.21. 16:44:36

Lazán kapcsolódik: a Milla egy olyan embert választott meg alternatív köztársasági elnöknek, aki legismertebb dalában (Az Országház fantomja) ezt énekli- "Lóóópni, megyünk lóóópni, , a Pityinger meg a Váradi / És lopni, megyünk lopni / senki nem szól ránk."

k.o._laci 2012.03.21. 16:45:12

@Lev Menachem: Igen, az bocsánat kérős rész olyan Iványi Gáboros ... tényleg nem kell.

nyomasek 2012.03.21. 16:45:44

@Kabbe: Abszolút. Minden magyar lop. Ez nem rasszizmus, ez tapasztalatból leszűrt előítélet. Gondold tovább nyugodtan.

Vincenzo90 2012.03.21. 16:48:07

@Terézágyú: Vörös csillagot szabad hordani. Pont most mondta ki Stassbourg. Ennyit erről. Te is tudsz következtetni, tovább sem írom.

Szevasztok 2012.03.21. 16:49:36

A film így az első 10 perc után még lehet akár jó is, de Pesty László hitelessége számomra 0!
Szóval simán el tudom képzelni, hogy előítélettel készült a film.

ROBERTO 2012.03.21. 16:50:35

@sárkányfő: A végén még megvéded kertészákos beszédét is, mert az bezzeg PC és nem sarkított...

A médiában ezek szerint csak az a dokumentum film mehet le, ami a liberálisok szerint megfelelő, és az ő érdekeiket nem sérti?

Hogyhogy ámerikában (ahonnan a legjobban gágognak a magyar sajtószabadság miatt) simán megjelenhet egy kirekesztő és sértő írás, ami a rasszizmustól bűzlik, magyarországon pedig betiltanak egy DOKUMENTUM filmet? Ez lenne a liberális tempó?

Egyébként, ha a pöcsfej libsik semmit sem csináltak volna meg sem néztem volna a filmet, de így utánajártam, letöltöttem, és megnéztem. Jóféle marketing :-)

Vincenzo90 2012.03.21. 16:50:40

@Kabbe: És vajon kik lopnak Ausztriában, akik érthetetlenül beszélnek és Magyarországról jöttek, ergo biztos magyarok? Na kik? Elárulom, nem én, meg nem Kovács Jánosok és Tót Alajosok, inkább P. Máriók, meg L. Zsigmondok.

Terézágyú 2012.03.21. 16:51:11

@Vincenzo90:
"Vörös csillagot szabad hordani. Pont most mondta ki Stassbourg. Ennyit erről."

Bocs, hogy nem követtem a fejleményeket, én nem akarok vöröscsillagot hordani... :)))

De, a gyengébbek kedvéért, ez csak egy példa volt. Helyettesítsd be mással.

==T== 2012.03.21. 16:51:29

@Fedor: Fedorkám, azokkal a bizonyos cigányellenes előítéletekkel az a nagy gond, hogy rendszerint egybevágnak a tapasztalatokkal.

sárkányfő 2012.03.21. 16:51:48

@nyomasek: pont erre a cikkre hivatkoztam, csak én nem linkeltem be.

ha készülne egy ilyen film: "a magyarok antiszemiták", és én ez ellen tiltakoznék (mert ezt tenném), akkor én szélsőséges lennék?

egyébként nekem rejtély, hogy Papp Dánielt (aki a Jobbik médiakabinetjének vezetője volt korábban, sejthető milyen világképe lehet) miért nem rúgták ki páros lábbal a hírhamisítása miatt, milyen szakmai és morális alapon engedik még közpénz és köztévé közelébe, ahogy Pesty és az ő rágalmazása után is vannak bennem erős kérdőjelek... De azt bőven megértem hogy Pesty és Papp egymásra talált, rokonlekek egymás közt ugyebár, nagy lehet az egyetértés a szakmai minimumkövetelmények követésében, na meg a mondanivaló irányában is ... :)

Terézágyú 2012.03.21. 16:52:05

@Vincenzo90:
Ó igen, magyar ember nem lop.

Vincenzo90 2012.03.21. 16:52:14

@Szevasztok: Előítéletes cigányok nyilatkoznak benne, ettől olyan elfogult a videó... :D Vicc, hogy magába nézni senki nem akar, csak tiltakozni minden ellen. A magyarországi liberálisoknak meg sejtésük nincs arról, mit jelent a liberalizmus. Számukra a szabadság és egyenlőség egymás gátja, nem pedig erősítője.

dávidzoli 2012.03.21. 16:52:39

@LAVÓRVAGÁNY: Dopeman adekvát válasz Skiccpalira, nem mellesleg nem hazudja magát másnak, mint ami valójában.

Vincenzo90 2012.03.21. 16:53:34

@Terézágyú: Dehogynem. Pont úgy, ahogy német ember is lop. Csak vannak tendenciák és szabályszerűségek, amiket nem rosszindulattal fel lehet használni. Soha nem lehet megoldani egy problémát, ha titkoljuk a létezését, ahogy egyénenként sem lehet ekkora problémákat megoldani. A tévedés abban áll, hogy egyenlők vagyunk, nem pedig egyformák, ahogy sokan hiszik.

Frizuravarjú 2012.03.21. 16:53:35

@nyomasek: Csak meg kell nézni az ország vezetőit. Olyanok, mint maga a nép, hiszen mi választjuk őket és örülünk tetteiknek, vidáman teszik amire megkértük őket.
Ha meg esetleg mégsem, akkor sincs semmi baj, hiszen gyáván megbújunk és búslakodunk. Esetleg öngyilkosságba menekülünk. Büszkék lehetünk Nemzetünkre. :/
Másrészt hagyjuk, hogy a cigányok túlszaporodjanak bennünket, tehát pár év, és valóban tolvajok népe leszünk. Himnusz javaslatom azokra a hamarosan elérkező időkre: Dopeman - Megyünk lopni

Terézágyú 2012.03.21. 16:54:10

@Sárga Király:
"aki legismertebb dalában (Az Országház fantomja) ezt énekli- "Lóóópni, megyünk lóóópni, , a Pityinger meg a Váradi / És lopni, megyünk lopni / senki nem szól ránk." "

Csak halkan kérdem, mert nem ismerem a munkásságát - nem arról van szó ebben a dalban, hogy ebben az országban tényleg SENKI NEM SZÓL RÁ sem a kicsi, sem a nagyobb tolvajokra???

lilly.alien 2012.03.21. 16:54:41

Minden tiszteletem Pesty úré. Több ilyen kellene. A TASZ-t meg a MILLA fan clubot belökni a Bermuda háromszögbe!

CSENDES 2012.03.21. 16:55:05

@sárkányfő: Kivételesen nem értek egyet veled. A (romaszakértő) fiatalember, aki egyébként a véleményét az ATV-ben is vállalja, egészen pontosan célozza meg és találja el a rendőrszakiskolásokat (akiket egyébként "vérjobbos"-ra nevelnek). A teljes rendőri középvezetés kb. 60, de lehet hogy 80 %-a erősen szélsőjobboldali beállítottságú. Ne kérdezd, honnan tudom, legyen elég, hogy tudom.
Nézd meg azokat az arcokat, amikor "provokálja" őket, pedig nem tesz fel egyetlen megválaszolhatatlan kérdést sem. Tartanak-e attól, hogy fel kell lépniük ellenük.? Miért ne tartanának? miért nem lehet erre megválaszolni, hogy igenis tartanak tőlük, éppen az ún. többségi társadalom részére szokatlan (elfogadhatatlan) és kiszámíthatatlan reakcióik miatt, de pl. már tanulják a válságkommunikációt (pl. egy lakodalmas késelés ügykezelése, stb. stb.)
Mert valójában erről van szó. Bizony igaz az, hogy egy ilyen esetben (pl. "sátorosünnepen" kivonul a yard (értsd: két járőr egy autóval egy két-három száz fős balhéhoz), majd visszakényszerülnek az autóba és segítséget kérnek. Ez most annyival van megfejelve Pintér által, hogy már egyedül is járőröztetnek. Mikor fog megint egy, vagy több rendőr meghalni ahhoz, hogy ismét legalább párokban járhassanak a rendőrök (egy bajba kerül, másik segítséget hív).
Úgyhogy senki ne mondja, hogy a roma-szakértő nem ismeri a témát. Pontosan tudja, mit és miért mond, legfeljebb egyesek nem akarják megérteni. Igen, az is lehet ténylegesen, hogy a közmédiás késői vetítés provokáció volt egyes jogvédők felé, akik árnyékra vetették magukat.

Vincenzo90 2012.03.21. 16:56:14

@Terézágyú: Nem. Utólag bele akart magyarázni sokmindent Dopeman a szövegeibe, de a régi dalai egyértelműen arról szóltak, hogy gengszternek képzelni magadat menő. A nyolcadik kerületben a szomorú sorsú fiatalok legalábbis így gondolták, és ezért fújták kívülről. Dopeman annyi kárt okozott az én korosztályom lelki világában, hogy azt soha nem fogom megbocsátani neki. AKkor sem, ha ma, most, érettebb fejjel ő is, én is elismerem, hogy mond néha értelmes dolgokat, és vannak magvasabb gondolatai.

Bobby Newmark 2012.03.21. 16:56:36

@sárkányfő: "Na most ha az amcsik (németek, franciák, bárkik) forgatnának egy filmet, hogy a magyarok antiszemiták, az rendben lenne? "

Igen. Miért ne lenne? Nem vagyunk tán azok?

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.03.21. 16:56:50

@ROBERTO:

Ki TILTOTTA BE a filmet? A Milla? Menj inkább a Kunigunda utcába reklamálni a hülyeségek írogatása helyett. Megmondjam mit tiltottak be? A köcsög KDNP annak idején a Krisztus utolsó megkísértését. Na azt BETILTOTTÁK.

ROBERTO 2012.03.21. 16:57:25

@is: "majd ha a cigányoknak ugyanaz lesz a higiénia, munka, perspektíva, életút, akkor majd ők sem ezt a patternt követik, de akkor nem is halnak meg a nyugdíj legkisebb reménye nélkül. "

Ezek előttük is nyitottak, csak épp valahogy nem akarják elfogadni a szabályokat... amiket sokszor törvénynek hívnak...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.21. 16:57:31

hihetetlen hogy zero annyira buta, hogy beveszi az unióbarát propagandát, ezen mindig tünedeztem

www.facebook.com/photo.php?fbid=295983720470813&set=a.129450963790757.23294.129447163791137&type=1&theater

az unióba be is csak az árulók vittek minket súlyos korrupció árán, de nekik megérte. a mostani és mindenkori miniszterelnök csupán egy helytartó, aki szereti megjátszani a szuverén kormányfőt, de csak kis kérdésekben lehet saját véleménye, döntése. a legnagyobb kérdésben már határoztak az unionisták bankártermeiben.

Terézágyú 2012.03.21. 16:57:33

@Vincenzo90:
"Dehogynem. Pont úgy, ahogy német ember is lop. Csak vannak tendenciák és szabályszerűségek, amiket nem rosszindulattal fel lehet használni."

És vannak olyanok, amiket meg rosszindulattal lehet? :))))

Sárga Király 2012.03.21. 16:58:21

Ha én pöcs vagyok, és ezt büszkén hirdetem magamról, az erény? A fentiek alapján úgy tűnik. Civil törekvésekkel könnyen lehet azonosulni, Dopeman tatával már nehezebb; az ő arroganciája ne legyen már válasz a kormánypártira.

moophlander 2012.03.21. 16:59:07

@sárkányfő: Butuska vagy, aki cigányt csak tv-ben látott! .... már megbocsáss!

Terézágyú 2012.03.21. 16:59:37

@Vincenzo90:
"Dopeman annyi kárt okozott az én korosztályom lelki világában, hogy azt soha nem fogom megbocsátani neki."

Ja értem, számodra ő a közellenség...

pizzaboy 2012.03.21. 17:00:01

Egyszerűen nevetséges már az hozzáállás, hogy ebben az országban nem lehet kimondani, hogy zsidó, cigány stb stb. A dolgokat igenis a nevükön kell nevezni, az, hogy sokan negatív gondolatokat csatolnak hozzá, az egy teljesen más, ámde sajnos valós probléma (tipikus példája ennek az "azért nem veszem fel a kokárdát márc15.-én mert Orbán"...).

Az orvosok is azt mondják a pszichoterápiás betegeiknek, hogy ismerjék fel, mondják ki hangosan IGEN beteg vagyok, mert addig NEM kezdődhet meg az igazi gyógyulás. Pont ez a helyzet a magyarországi cigánykérdéssel is.

2012.03.21. 17:00:17

Most kissé mérges leszek, mert szerintem meg ideje lenne a cenzúrát megcenzúrázni végre.

Évtizedek óta megy a kussolás, az elkussoltatás, a gyáva és elk.rvult maszatolás a cigányügyben, olyanok nyilvánvaló parancsára hallgatva, akik a maguk vére közt nem tűrnek meg egyetlen nem az ő népükből valót sem. A hazájukban található minden más egyéb nép előtt az elsők között kezdenék meg a cigányság rögtöni likvidálását, ha élnének ilyenek arrafelé.

Szégyentelenül, a széles nyilvánosság előtt folyik a érdemi bűnüldözés híján és az áldozatok meghurcolásával, adataik kiadásával, vagy felelősségre vonásával a bűnözés felbátorítása, a bűntények vagy azok leleplező részleteinek elhallgatása, a büntetéseknek szinte nullára mérséklése, s a bűnelkövetőket illető minden etnikai vonatkozás legmesszebb menőkig való eltitkolása.

A szemünk láttára pusztul az ország, a megnevezhetelenek és az érinthetetlenek kezétől, és azt is el kell tűrni hozzá, hogy még mi vagyunk azok, akik szegény üldözötteket bántják és alázzák. Az erről forgatott propagandafilmet világszinten díjaztatják.

A jogvédők és a velük egyetértők válasza az őket ért vádakra, a nekik feltett érdemi kérdésekre csak a mély hallgatás, vagy a terelés. Semmilyen válaszuk nincsen a visszamutogatáson és visszakérdezésen, vagy a mások felé leadott, rasszizmust kiáltó jeleiken kívül.

Szemük sem rebben az agyonvert, megerőszakolt idős falusi emberekről, kirabolt és megalázott iskolás gyerekekről, rabszolgaként kényszermunkára fogott munkanélküliekről és hajléktalanokról szóló hírekre, nem szörnyülködnek el tönkretett kerteken, letarolt városrészeken, élhetetlenné és lakhatatlanná tett falvakon, kibelezett templomokon, ellopott díszeken és szobrokon, mint akiknek egy tatárjárás se fájna, s érzékeny lelkük inkább a tatárokért vérezne.

Ha bármilyen épkézláb és humánus (értsd: erőszakmentes) javaslat születik a helyzet civilizált kordában tartására, (környezetet tisztán, és elfogadható állapotban tartani, segélyért megdolgozni, nem alkoholra, dohányra, játékgépre költeni, harmadszori lopásért, vagy bármilyen bűnért tényleges 10-20 év, stb) az azonnal előugró jogvédőhad százfelé visítja a védenceikkel szembeni rettenetes atrocitást.

És eközben egyetlen pillanatra sem szégyellik el magukat, még a négy fal között egyedül maradva sem.

Terézágyú 2012.03.21. 17:02:21

@pizzaboy:
"Az orvosok is azt mondják a pszichoterápiás betegeiknek, hogy ismerjék fel, mondják ki hangosan IGEN beteg vagyok, mert addig NEM kezdődhet meg az igazi gyógyulás. "

Neked nem mondták még? :)

Frizuravarjú 2012.03.21. 17:02:50

@pizzaboy: Minden főgonosszal ez van. Se a zsidónak, cigánynak , sem Voldemortnak nem mondjuk ki a nevét! :))))

ROBERTO 2012.03.21. 17:03:05

@sárkányfő: Neked ez hamisítás, másnak rágalom, pedig csak egy egyszerű és általánosan használt ÚJSÁGÍRÓI ESZKÖZ. ennyi.

Vincenzo90 2012.03.21. 17:03:42

@Terézágyú: Érted a nagy szart érted! :) Csak egész egyszerűen nem voltál ott, akkor, ahol láthattad volna, hogy milyen hatással volt fiatalok tömegére az a "zene". Én meg ebben nőttem fel, ebben éltem. Akkor is zavart, kis hülyegyerekként. Egy rakás agresszív hülye volt rá fogékony, akik utána menőnek érezték, hogy megütik a tanárt, vagy ellopnak valamit a suliból, mert a Dopeman megénekelte, hogy bűnözni az "hőőőő, sirály". Ezek közül lettek később azok, akik 10. osztályban már fegyverrel jártak iskolába, mert "hőőőő, sirály". Az ember akkor érti meg a világot, ha benne él. A budapesti belváros és az Index igen messze van attó, hogy nyitott legyen a világra. Nem hiába innen kerül ki a liberális értelmiség zöme és nem a falvakban vannak a rejtőzködő SZDSZ szimpatizánsok.

nyomasek 2012.03.21. 17:03:54

@Frizuravarjú: Namost egy olyan húgyagyú néptől mégis mit vársz, milyen vezetőik legyenek, akik képesek voltak visszaszavazni a megnyomorítóikat, ahelyett, hogy 30-50 év börtönnel jutalmazták volna az MSZMP KB tagjait? A mai napig ott vigyorognak a pénzükön a Parlamentben... A milliós besúgók, gerinctelen senkik országa. Phejj.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.03.21. 17:04:11

@Bobby Newmark:

Bármely felmérés, tanulmány, közvélemény kutatás, stb szerint a magyarok több mint 60% antiszemita, rasszista és homofób. Úgyhogy "tessék szembenézni a tényekkel!"

dávidzoli 2012.03.21. 17:05:14

@Vincenzo90: Nem lopnak, hanem loptak. A 80-90-es évek fordulója környékén. Nem csak az Általad Máriónak titulált cigányok, hanem mindenki odajárt minden beszerezni. Namost ebből levonni azt a következtetést, hogy csak a Máriók loptak, maga a színtiszta előítélet. Ja! ha nem mersz nyíltan cigányozni, akkor néhány, a médiában használt kód: 1.: Színes ruhába öltözött asszonyok, 2.:Kalapos, bajszos férfiak. Köznyelv: brazil, brazil gépsor (tekintve, hogy állítólag a cigányok nem is szeretnek dolgozni, nem tudom hogy született meg), nem idén barnult, indiai vendégmunkás (most akkor dolgoznak, vagy mi van). Jó válogatást, és elmélkedést a sztereotípiákról, még csak a felszínt karcolgatjuk.

Sárga Király 2012.03.21. 17:05:18

@Terézágyú: Erről is szól a dal, plusz arról, hogy mennyire frankó gengszternek lenni, és hány embert fognak jól kifosztani.

valasz a KE-nek 2012.03.21. 17:05:29

Én láttam a filmet. És az volt az első gondolatom, hogy végre! Végre egy olyan film, ami a valóságról beszél. Végre egy film, ami pozitív példákon keresztül szemlélteti, hogy létezik a cigányság számára a felemelkedés útja, csak azért tenni is kell! Aki akar, végigjárhatja az utat. Aki viszont arra vár, hogy majd mások felviszik ezen az úton a hátukon, az marad, ahol volt.
A Millán nem csodálkozom, ugyanaz a liberális belpesti tenyészet, ami a szadesz mögött is volt. Az ő életidegen hozzáállásuk, dogmáik és véleményterrorjuk csak növelte a cigányság és ezzel az egész ország problémáit, nem oldott meg semmit.
Meg vagyok rökönyödve, hogy az MTV engedett nekik és letiltotta azt a filmet, ami az első lépés lehetne a probléma valós, tabuk és liberális véleményterror nélküli megbeszélése felé.

Terézágyú 2012.03.21. 17:06:04

@Vincenzo90:
"Érted a nagy szart érted! :) Csak egész egyszerűen nem voltál ott, akkor, ahol láthattad volna, hogy milyen hatással volt fiatalok tömegére az a "zene". Én meg ebben nőttem fel, ebben éltem. Akkor is zavart, kis hülyegyerekként. "

Bocs, hogy én sosem voltam kis zavart hülyegyerek. Biztos az én hibám.

"A budapesti belváros és az Index igen messze van attó, hogy nyitott legyen a világra."

Nem kötelező olvasni...

" Nem hiába innen kerül ki a liberális értelmiség zöme és nem a falvakban vannak a rejtőzködő SZDSZ szimpatizánsok. "

Én ugyan falusi vagyok (ahol cigányok is vannak), ámbár nem érdekel az szdsz.

Vincenzo90 2012.03.21. 17:06:40

@Terézágyú: Egyébként te mindenre egy szerinted frappáns, egyébként pedig simán rövid és értelmetlen, a valódi probléma fölött átsikló válaszod van? Reductio ad absurdum, tipikus magyar liberális játék... A tévétől az internetes fórumokig sehol nincs semmi más eszközötök?

gnme 2012.03.21. 17:06:47

a kisebbeknek teljesen természetes, hogy apával reggel lopni indulnak

a nagyobbakat próbálja fékezni a közeg, de minden nap nem lehet ugyanazért órákig papírozni .. elfogy a közeg türelme és *arnak a bejelnetésekre

a zállampolgár végignézi, ahogy ellopják / elhasználják mindenét

a neszűrben jártak már? ott kéne ilyet forgatni

sárkányfő 2012.03.21. 17:07:58

@CSENDES: én nem ezt mondtam, azt, hogy - bár a filmet nem nézem meg, nekem nincs időm ilyen Papp meg Pesty félékre, ahogy Bayert sem olvasok - a film könnyen tartalmazhat hamis beállításokat, sugalmazásokat. Általánosítani se cigányokkal, se magyarokkal, se másokkal szemben szerintem nem lehet, mert egyszerűen nem igaz, hogy minden ember egyforma lenen faji alapon.

Az egész kérdés persze már bőven átvezet a cigányság kérdéskörére, meg a cigány-magyar viszonyra, ami sokkal bonyolultabb és nehezebb kérdés annál, semhogy itt most rittyentsek neked egy kisregényt az álláspontomról, maradjunk abban, hogy bőven van mindkét fél részéről hiba, miközben mindkét fél csakis a másik hibáit hajlandó észrevenni, szóval a szokásos képmutatás a sokadik hatványon szimfónia, ahogy ez ebben minden kérdésben lenni szokott ebben az országban. Szakértők vannak, és egymással sem szoktak egyetérteni, nem csak ebben a kérdésben, de másban sem, az nagyon igaz, hogy a cigányoknak (is) hatalmas önkritikára lenne szükségük. És ha még ötvenkét másik feltétel is teljesülne, mindkét fél részéről, akkor tán 50 év alatt nagyobbrészt feloldható lenne a probléma. De mivel mi magyarok még a saját problémáinak sem tudjuk megoldani, ezért kötve hinném, hogy a cigányok problémáját meg tudnánk oldani, amihez ráadásul a cigányok valódi akarata és motivációja is kéne, na meg pénz, munkahelyek, és még ezer dolog.

@Bobby Newmark: én pl. nem.

Vincenzo90 2012.03.21. 17:08:34

@Terézágyú: Én sem voltam zavart hülyegyerek, de általános iskolában nehéz lett volna elkerülni őket. Hálás vagyok érte egyébként, mert persze, voltak "elit" általános iskolák is, de így legalább láttam, tapasztaltam. Arra, amire válaszoltam, arra nem térünk ugyebár vissza, hanem ismét megpróbálsz valami másba belekötni, ráadásul úgy, hogy valótlan baromságot következtetsz belőle. Lehet, hogy neked örömet okoz, de érvnek igen kevés önmagad szórakoztatása hülyeségekkel.

VHB 2012.03.21. 17:08:56

Végignéztem a videót. Semmi kivetnivalót nem találtam benne. A fanyalgóknak ajánlom Réz András szavait 49:23-tól. Szóval a Milla részéről ez egy öngól.

CSENDES 2012.03.21. 17:09:11

@Trackback: "Köztudott, hogy a TASZ és a MILLA veszélyesen szélsőséges, intoleráns és antidemokratikus radikális politikai szervezetek, melyek a jogállamiság legfőbb intézményeit igyekszenek napról-napra aláásni és gyengíteni, a "jogvédelem" és a "civil összefogás" mögé bújva."
Most hagyjuk a MILLÁ-t, de azért olyat mondani, hogy a TASZ mennyire szélsőséges, azért durva. Nem is kicsit. Micsoda nagy embereket védtek emberi jogi oldalról, Ingyen, felkérésre. OV. pedig (most 16 éven felüli rész következik) szarik a szájukba.

pizzaboy 2012.03.21. 17:09:41

@Vincenzo90: így telt el az elmúlt 22 év, így szocializálódott. Problem...?

Terézágyú 2012.03.21. 17:12:07

@Vincenzo90:
"Egyébként te mindenre egy szerinted frappáns, egyébként pedig simán rövid és értelmetlen, a valódi probléma fölött átsikló válaszod van? Reductio ad absurdum, tipikus magyar liberális játék... A tévétől az internetes fórumokig sehol nincs semmi más eszközötök? "

Erre nem tudok mit mondani, nem is értem mit akarsz ebből kihozni...

Mondjuk te voltál az, aki hozzászólásom egyik jelentéktelen részébe kötöttél bele, egy példába... :)
És odanyomtál egy kis személyeskedést, hogy "Ennyit erről. Te is tudsz következtetni, tovább sem írom."

Vincenzo90 2012.03.21. 17:12:59

@sárkányfő: persze, nincsenek a cigányokra, vagy bármely etnikumra jellemző dolgok. így nincsen kultúra sem. szeretem, amikor a liberálisok nyomatják a multikulti szöveget, aztán meg elmondják, hogy mindenki egyforma. hát én nem akarok egy uniformizált, szürke(vagy épp szivárványszínű, de mégis monoton) világban élni. szerintem fontos az értékek megőrzése a roma kultúrában is. ami viszont megintcsak fontos, az az, hogy felismerjük, hogy egyenlők velünk, de nem egyformák. igenis vannak rájuk jellemző, specifikus dolgok, életmódban, felfogásban, kultúrában, vagy akár bűnelkövetési formákban, és így próbáljuk meg őket segíteni, mert azt aztán végképp nem tagadhatod te sem, hogy mégiscsak jellemző rájuk, hogy szegénységben élnek és nem csak anyagilag, de sajnos sokat kulturális és szellemi téren is, aminek nem feltétlen kéne így lennie csak azért, mert cigányok.

spooler daemon 2012.03.21. 17:13:18

@Sanz: Előítélet..???

Előítéleteink az Ufókkal kapcsolatban lehetnek, a cigánysággal kapcsolatban évtizednyi-évszázadnyi tapasztalatok állnak rendelkezésre...

Ilyen alapon a vadonban élő grizzlymedvével, vagy a tyúkól körül settenkedő rókával kapcsolatban sem szabad semmiféle előítéletet megfogalmazi...

rajen 2012.03.21. 17:13:58

3 gyereken felül segélyt csak sterilizálásért szabadna adni. Aki nem tudja eltartani a kölykeit, az ne csináljon annyit, és ne tegye ennek a terhét a normális társadalomra.

dávidzoli 2012.03.21. 17:14:58

@moophlander: @sárkányfő: Butuska vagy, aki cigányt csak tv-ben látott! .... már megbocsáss! Ezt írtad. Én meg még éltem is a nyóckerben, meg vidéki cigányok között is, és mégis sárkányfőnél a pont.

Vincenzo90 2012.03.21. 17:16:41

@Terézágyú: Jelentéktelen? Tendenciákról írtál, és amit állítottál, az egyszerűen nem állta meg a helyét. Pont annak igazolására hoztál fel jó példát,. hogy nem úgy van, ahogy mondod, hanem sokkal inkább az van, amit tagadni próbálsz.

sárkányfő 2012.03.21. 17:17:43

@Vincenzo90: ha nem akarsz érdemben reagálni rám, akkor ne reagálj, de ezek az olcsó csúsztatások, és a szavaim kiforgatása... most ezeket minek? azt hiszed szó nélkül hagyom? mire jó ez neked?
szemben a hazugságoddal, NEM írtam, hogy nincsenek jellemző dolgok (sőt: szerintem vannak), NEM mondtam, hogy mindenki egyforma, épp az ellenkezőjét mondtam, stb....

Frizuravarjú 2012.03.21. 17:18:24

@nyomasek: "Namost egy olyan húgyagyú néptől mégis mit vársz, milyen vezetőik legyenek, akik képesek voltak visszaszavazni a megnyomorítóikat, ahelyett, hogy 30-50 év börtönnel jutalmazták volna az MSZMP KB tagjait? A mai napig ott vigyorognak a pénzükön a Parlamentben... A milliós besúgók, gerinctelen senkik országa. Phejj. "

Ehhez nincs mit hozzáfűzni, sajnos egyetértek.

Vincenzo90 2012.03.21. 17:18:50

@dávidzoli: "Én meg még éltem is a nyóckerben, meg vidéki cigányok között is, és mégis sárkányfőnél a pont."

A én apukám meg erősebb, mer űrhajós és a songoku is bajátja!

dávidzoli 2012.03.21. 17:20:06

@rajen: Vagy a normális társadalom gondoskodhatna a felvilágosításról, támogathatná a fogamzásgátlást, meg bmás ilyenek. Most akkor engem is sterilizáljanak, ha lesz 3 gyerekem, hátha egyszer segélyre lesz szükségem? Nincs annyi betadin a világon(vagy műtétre gondolt a kolléga?).

Vincenzo90 2012.03.21. 17:20:23

@sárkányfő: ez esetben nagyon valószínű, hogy felületesen olvastam a hozzászólásodat. mindegy, még egyszer nem teszem, mert elsőre is kiverte a biztosítékot a sablonossága.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.03.21. 17:20:51

Köszönöm a posztot, a betiltás emlegetésének kapcsán nekem is rögtön a híres sajtószabadság ugrott be. 'A sajtó legyen szabad, azaz jelenjen meg benne az, amit mi írni akarunk. A többiek sajtószabadságáról pedig majd mi döntünk.' Nagyon ciki. Kérdés, hogy ők egyáltalán észreveszik-e, mennyire ciki, amit csinálnak.

A film esetleges túlzása – nem láttam –, ha a közösség elleni izgatás törvényben deklarált feltételeit nem teljesíti, addig szabad véleménynyilvánítás. Demokrácia van, ugye, ennek isszuk a levét minden nap, hát a demokrácia úgy működik, hogy nem betömjük a másik száját, hanem elmondjuk – szigorúan azonos jellegű és terjedelmű média-műsoridőt kapva, nem többet –, hogy szerintünk miben téved. Hát tessék, jöhetnek az érvek, bizonyítékok arra, hogy a cigány is rendes ember. Mi nyitottak vagyunk az érvekre.

Chicano 2012.03.21. 17:21:18

A dopeman megválasztása körüli kutyakomédia után ezt borítékolni lehetett. Demokrácia és szólásszabadság? Meg hogy mi nem vagyunk politikusok? Dehogy nem. Gratulálok milla, mehettek ti is a lecsóba.

Frizuravarjú 2012.03.21. 17:22:46

@nyomasek: A sorozat- és tömeggyilkos biszku béláról már nem is beszélve, aki a több, mint hatszázezres nyugdijával szintén a pofánkba röhög!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.03.21. 17:23:24

Egyébként, ha már Kertész szóba került: ha elfogadjuk a "cigányok bűnözők" tételt, akkor, tekintetbe véve, hogy a magyarok többsége MINDEN TOVÁBBI NÉLKÜL ELFOGADNA EGY DIKTATÚRÁT, ha az biztos megélhetést biztosít, akkor sajnos kénytelenek vagyunk Kertész tételeit is elfogadni a moslékról, a disznókról és az alattvalókról.

Ez van.

gnme 2012.03.21. 17:23:34

nem csak a Kecskekő meg a Neszűr van tele velük.. á.

ezért kell a pároknak a nylít örökbefogadást választani .. mert mivel van tele a gyivi?
nagy számosságú testvérekkel

Vincenzo90 2012.03.21. 17:23:38

@dávidzoli: 3. gyerektől kezdve támogatás CSAK szja formájában? kész, ennyi. az szaporodik, aki dolgozik, és ez által munkára neveli a gyermekeit is. ahol két generáció kimarad a munkából, ott nincs többé megoldás. ezt amerikai szociomókusok mondták, nem náczi magyarok. ráadásul ezzel nincs diszkriminálva senki.

a problem ott kezdődik, hogy a Hősök terén hallottam egy roma menetet záró rendezvényen roma vezetőket beszélni. úgy gondolták, hogy az esélyegyenlőség gátja, hogy a roma gyerekeknek nem fizeti a ruháztatását az iskola. voltak még hasonló gondolataik, de a fejemet nem fájdítom meg, nem hiányzik a magas vérnyomás, többet nem is írok. :D

sárkányfő 2012.03.21. 17:24:53

Azoktól kérdem, akik a "Móricka + szex" páros mintájára konkrétan mindenről a liberálisok jutnak eszébe, hogy komolyan azt gondolják, hogy ha valaki szerint nem minden cigány bűnöző, akkor ő liberális? Azért mert nem hajlandó kriminalizálni egy népet kollekítven, az összes tagját?
És ha én azt mondom, hogy bár a magyar adófizetők többsége adócsaló, de nem, nem minden magyar adócsaló bűnöző, akkor a magyarokkal szembeni általánosítás cáfolata szintén liberális dolog? Vagy az már nemzeti vonás?

Be van már hülyülve itt pár ember... csak a szokásos ostoba panelokat puffogtatják vég nélkül, ahelyett hogy pici gondolkodnának... :(

Vincenzo90 2012.03.21. 17:26:02

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: fogadd. én nem vagyok moslékzabáló disznó, ahogy a környezetemben senki. érdekes, hogy mindig azok közt találom meg a becsületes embereket, akiknek a magyarsága többet jelent egy szónál a népszámlálást segítő kérdőíven, és érdekes, hogy aki büszke rá, hogy az adót nem fizeti, az mindig véresszájú liberális, vagy szocialista, esetleg minden harmadik mondatával a magyarságot szapulja. tudom, általánosítás, de mégis mit tegyek, ha ezt látom?

Vincenzo90 2012.03.21. 17:26:55

@sárkányfő: Ki mondta, hogy minden cigány bűnöző? Erre válaszolj. Ha meg nem mondta senki, akkor ki ellen tiltakozol?

CSENDES 2012.03.21. 17:28:29

@sárkányfő: Nézd meg a filmet! Bizony azt mondják cigány vezetők, hogy:
- létezik cigány-bűnözés (ezt mindenki tudja évtizedek óta, elkövetői sajátosságai vannak )
- a romák nem zárkóznak el attól. hogy a gyerekeket fejlesszék heti napközis iskolában, de az a véleményük, hogy sikeresebb lenne, ha más szegény gyereket is odavinnének (pl nem cigány lumpenek leszármazottjait, mert nem éreznék magukat romák szegregáltnak), hiszen ez a felzárkóztatásról szólna, ami nem csak roma kérdés. Mert azért lássuk be, a bizonyos bűncselekmények nem feltétlenül roma körhöz köthetők.
És végül Havas Henrik kijelentésére utalnék. Az elmúlt húsz évben a cigány vezetők elárulták saját népüket (ez az igazi cigány-bűnözés), ezt mindannyian gondoljuk és tudjuk is. Szükség van olyan vezetők kinevelésére, akik saját népüket ki tudják vezetni a nehézségből, ehhez pedig szükség van hathatós kormánypárti támogatásra. No, nem olyanra, aki ad napos csibét, de nem tud adni fűtést hozzá. Vagy olyan ipari kamarai vezetői ökörséget, hogy menjen gombát szedni. Először is, gyakorlott gombaszedő vagyok. Idegen erdőben, lássuk be azért viszonylag kevés romának van erdeje, egy-egy alkalommal max 2-3 kiló gombát lehet szedni. (mennyi az értéke, ha az nem szarvasgomba?) És mennyit kell érte menni? Egyébként mennek. Erről egy botrányos tudósítás mesél, ahol bizony kiöntetették a szedővel a többletet, mindegy, hogy miért szedte a szerencsétlen (nyilván piaci alapon) a gombát.

Golgotai 2012.03.21. 17:29:19

Nem a seglybő éllés a gond, nem a bűnözés. HANEM, HOGY SZAPORODNAK, ÉS MÁR LASSAN TÖBBEN VANNAK MINT MI! Elemi érdeke a magyarségnak, hogy NE legyenek már sokáig itt a zsidókkal együtt.

sárkányfő 2012.03.21. 17:29:57

@Vincenzo90: haha, a net tele van ilyen kijelentésekkel, meg az egész ország is, hagyjuk már a képmutatást, mert röhögnöm kell.
de itt fent meg a posztban van belinekelve a civilek tiltakozása a film kapcsán: "egyoldalú és a romák elleni előítéleteket felerősítő állításai", és ez nem tetszik itt sokaknak.
persze mélységesen bocsánatot kérek, ha az előítéletek alatt azt értik, hogy a cigányok szépen, jók, és becsületesek.

Vincenzo90 2012.03.21. 17:29:58

Cigányzene = minden cigány zenész.

A "liberális"(nem az) logika mentén.

Vincenzo90 2012.03.21. 17:32:08

@sárkányfő: "egyoldalú és a romák elleni előítéleteket felerősítő állításai"

Főállású jajgatók, meg 1000+ civil, akinek elmondták (nem megmondták), hogy mit ír alá... Na bumm. Hány aláírást kell szerezni, hogy hiteles legyek? Még azt is megmondhatod, mit kifogásoljak... :D

Vincenzo90 2012.03.21. 17:33:06

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Bayer Zsolt egy köpönyegforgató alak. Mindig ott áll, ahonnan a pénz jön. Ez most a Fidesz. Nincsenek elvei, mert ha lennének, nem cserélgetné naponta.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.03.21. 17:33:08

@Vincenzo90:

Én sem. De ennek az országnak a történelmén végigtekintve,bizony nem túl nehéz minimum hasonló következtetésre jutni, mint Kertész.

moophlander 2012.03.21. 17:34:41

@dávidzoli: Hát persze.... elhisszük!

Vincenzo90 2012.03.21. 17:34:45

Számomra a magyarság definíciójának egyik alappillére Tamási Áron híres mondata:
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan"

Vincenzo90 2012.03.21. 17:36:46

Dr. Gy. Dr. Fűegér: Menj végig bármely ország történelmén! Bár ez is attól függ, ki írta azt a történelemkönyvet.

nyomasek 2012.03.21. 17:36:59

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Stimmel. A magyar ember nem tudja mi a demokrácia, de azzal sincs tisztában, hogy tetteinek következménye van. Ez pedig következik az elhazudott rendszerváltásból, a vértelen rendszerváltásból. Fából vaskarika. A bűnösök nem bűnhődtek, az ártatlanul meghurcoltak nem kaptak elégtételt, igazságot.

Ez az eredendő bűn. Amíg ezzel nem néz szembe a magyar társadalom, addig egy következmények nélküli ország marad, ahol az igazság csak viszonylagos fogalom marad, ahol a demokrácia abból fog állni hogy épp ki nyerte meg az inaktív szavazók többségének jóindulatát. Amíg a kisztitkárok ott ülnek a városházán, amíg a párttagok nem döbbennek rá saját tetteik súlyára, amíg nem nevezik meg őket, egyenként, addig ez lesz. Sodródás, sekélyes szardobálás.

sárkányfő 2012.03.21. 17:37:31

@CSENDES: ezekkel nagyjából egyet tudok érteni, de azt kéne látni, hogy ez egy iszonyúan érzékeny téma, egy érzelmekkel, előítéletekkel, jogos vagy jogtalan, de rengeteg sérelemmel, fájdalommal terhelt téma, és ezért extra-érzékenyen kéne hozzányúlni, nem miattam, vagy valamiféle ködös szépelgés miatt, hanem csak simán azért, hogy ne okozzunk több kárt, ne nehezítsük tovább az amúgy is - szerintem - megoldhatatlanul nehéz problémát. Tehát hiába értek egyet azokkal amiket leírtál, ezek így ebben a formában csak részei egy egy helyzetnek, részigazságok, amiket sokkal tágabb kontextusban és óvatosabban kéne elemezni. Egy komment persze nem a világ, de ha már "dokumentum"filmet csinál valaki, akkor nagy felelőssége van mind a film témájával, mind a nézőivel szemben, azzal, hogy milyen hatást vált ki, árt-e vagy sem, akár akaratán kívül. Ehhez kéne némi bölcsesség, belátás, érzékenység, nagy odafigyelés, mert részigazságokkal többet lehet ártani mint vegytiszta hazugságokkal.
Tudom ez most nagyon elvont volt, nehezen érthető, de bocs, nem fogom listázni a dolgokat, így lenne más teendőm...

qwertzu 2012.03.21. 17:37:46

Ez a Milla egyre jobb.
Millás demokrácia: A választást az nyeri, akit mi kijelölünk, és nem az aki a legtöbb szavazatot kapja.

Millás sajtószabadság: Mindenki szabadon mondhassa el a véleményét, kivéve aki nekünk nem tetszik.

Hiteles na.

kukko 2012.03.21. 17:38:21

@sárkányfő: Tudod ez a film is csak ezt akarta erősíteni. Hogy nem minden cigány bűnöző, hogy a magyar-cigány együttélés zökkenőmentes egyes helyeken, ahol a bűnözési statisztikák is alacsonyak, hogy vannak cigány családok, akik annyi gyermeket vállalnak, amennyit el tudnak tartani, iskoláztatni, öltöztetni tudnak.

A milla egyre röhejesebb, szánalmas banda, de a sajtószabadságot meg ezt a gittegyletet ezek után már egy lapon sem lehet emlegetni.

Anselmo 2012.03.21. 17:39:00

Göbbels nem liberális volt véletlenül? A módszerek ugyanazok...

moophlander 2012.03.21. 17:39:12

@sárkányfő: Érdekes! Mikor a roma gyilkosságokról szóló film, úgy mutatta be Magyarországot, hogy itt aztán világ legrasszistább népe él, akkor nem láttalak benneteket tiltakozni!

sárkányfő 2012.03.21. 17:40:53

ja most látom index címlapos lett a blog :) na akkor annyi az értelmes párbeszédnek...

komplikato 2012.03.21. 17:42:21

@moophlander: És a felmérések alapján ha nem is a világ, de Európa legrasszistább népe vagyunk. Elég gáz ez. :(

sárkányfő 2012.03.21. 17:42:53

@moophlander: ez így amit írtál konkrétan egy szép nagy kövér hazugság.
és továbbra is csak egy ember vagyok.

nu pagagyí 2012.03.21. 17:43:24

A kedves elfogult posztolónak azon kellett volna elgondolkodnia, ha képes rá egyáltalán, hogy közpénzből fenntartott köztévében mutogatták a gyűlöletkeltésre alkalmas tárgyat.
A sajtószabadságba az fér bele, ha mondjuk egy magánadón, melynek a gyűlöletkeltés amúgy is profiljába vág (Echo, Hír Tv) mutatták volna be, a nevezett szennytv nézőinek örömére. Aztán, persze, ha emberi méltóságot sért a "mű", vagy egyéb baj lenne vele, akkor majd szorgalmasan járkálnak a tulajdonosok és az alkotó, a bíróságra.

Anselmo 2012.03.21. 17:43:38

Azért valami mégiscsak történt az országban, mert 10 éve az olyan akciók mint a Milláé csont nélkül átmentek, és senkinek nem volt ajánlatos belekötni. Talán van remény, hogy tanul az ország.

nyomasek 2012.03.21. 17:44:15

@Kompli: A "Magyar ne lopj!" című feliratot hova tennéd ennek tükrében?

Hunor Levente 2012.03.21. 17:46:35

Ha a film gyűlöletkeltő, akkor semmi köze az ügynek a sajtószabadsághoz. Nem láttam a filmet, de a már a címe gyanús.

2012.03.21. 17:47:54

Volna egy tippem, ki(k) is a legrasszistább nép(ek) errefelé, de ezt korábban már finoman jeleztem is, asszem, ők a két szent tehén, természetesen ... Valószínűleg túl sokan is bújtak meg közülük a kérdezett magyarok között, ezért a válaszok nagy hányadánál az ő véleményük jelent meg ... :D

CSENDES 2012.03.21. 17:50:40

@sárkányfő: Nem ezt akarják ezek a vezetők, hanem azt, hogy haladjon már előre valalmi is.

komplikato 2012.03.21. 17:51:51

@ekszvájzed: Nem népről volt szó, hanem ország lakosságáról. Igen meglepne, ha az arány pl. a szlovákiai vagy erdélyi magyaroknál ilyen lenne, mint "itthon".

nu pagagyí 2012.03.21. 17:51:52

@dr. Kóser Malac: Nekem elég, hogy a cigány szervezetek felháborodnak, azt hiszem ők az autentikusak véleményt mondani a filmről. Amúgy, egyáltalán nem nézem a hírhamisító közTV-t, nem is érdekel.

Chicano 2012.03.21. 17:51:55

@Kompli: Milyen felmérések alapján? Egyébként ha beszéltél már románnal, úgy kötetlenül egy sör mellett, rájönnél hogy nagyságrendekkel rasszistábbak mint mi. De a lengyelek is arra büszkék hogy 99%-ban etnikailag tiszták. Ezt már többtől hallottam, műszaki értelmiségiektől. A szerbekről meg annyit hogy a horvátokat és a bosnyákokat (gyakorlatilag a saját, más vallású fajtájukat) kiirtották volna ha hagyja a világ. Szóval mindenki olyan közvélemény-kutatást rittyent amilyet akar, de aki kilát kicsit a fejéből azt tudja mi az igazság.

2012.03.21. 17:52:22

@nyomasek:

Azoknak a hátára tűzni kötőtűvel, akiknek eredetileg is szánták, akik az Ausztriába vásárolni érkező magyarokkal együtt lopni érkeztek oda 1988-ban, de hát ti is nagyon tudjátok, kik voltak azok. Csupán ún. "magyar állampolgárok" voltak, ugyanúgy mint a mostanában a világ szebbik felén bűnözésen kapott itteni illetőségűek.

Chicano 2012.03.21. 17:53:05

@nu pagagyí: Aztarohadt életbe, te aztán definiáltad a sajtószabadságot, gratulálok!

ARP 2012.03.21. 17:55:41

Az "egymillióan a sajtószabadságért" hívei küzdenek a sajtószabadság ellen. Elnyomni az egyenes beszédet, demagóg módon harcolni az úgynevezett "antiszemiták és nácik" ellen... Ebben az országban sosem lesz a milla kormányváltó erő így.

Chicano 2012.03.21. 17:56:00

@nu pagagyí: Neked az a sajtószabadság mércéje hogy a cigány szervezetek felháborodtak ellene? :)

vega2 2012.03.21. 17:57:31

@is: Nem értem. Ki akadályozza őket a higiéniában, a munkában, a perspektívában és az életútban.
Tanulni kellett volna......

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.03.21. 17:58:24

@nyomasek:

Az hagyján, hogy a kisz-titkárok hol ülnek, de mára ők oktatnak ki magyarságból, munkaerkölcsből, meg hogy hogyan élj meg 47 ezer forintból.

nu pagagyí 2012.03.21. 17:59:11

@Chicano: Saját kockázatra, saját pénzből bárki lehet undorító, ha egyúttal fevállalja a következményeket is. Közpénzből lehetőleg ne sértegessenek egyetlen réteget, népcsoportot se. Az lenne a tisztességes, ha az egész, évi 70 milliárdot elbaszó haveri kör lemondana, ha már nem tudnak tisztességes műsorpolitikát folytatni..

axolotl77 2012.03.21. 18:01:14

Az én ingerküszöbömet sem érte volna el a Pesty-féle film, simán átsiklottam volna felette. Így viszont megnéztem. Eggyel több. Gratulálok Milla!
Ugyanezt csinálta annak idején Semjén is a Nitsch-kiállítással: a faszt se érdekelte az egész, de amikor elkezdte keverni a szart, akkor ezrek tódultak megnézni az őrült osztrák "munkásságát" a Kiscelli Múzeumba.
www.origo.hu/itthon/19990707semjen.html

nu pagagyí 2012.03.21. 18:02:05

@Chicano: Én azt mondtam, hogy sérti-e a cigányokat a film, azt ők tudják leginkább megmondani. Ez ügyben a Te véleményed, nekem nem számít (felteszem Te nem vagy cigány).

Chicano 2012.03.21. 18:06:20

@nu pagagyí: Ha meg se nézted a filmet hogy nevezheted undorítónak? Másrészt nektek már az is gyűlöletkeltő aki kiejti a száján hogy "cigány". Aztán csodálkoztok hogy nem akar szaporodni a tagság. Hagy segítsek kicsit: evvel az eszetlenséggel amit most a milla csinált, újabb néhány ezer támogatót veszített. És az a legviccesebb az egészben hogy nem értitek miért. Pedig elég lett volna csöndben maradni. De hát a balliberális reflexek, ugye. Most legalább bazi sokan meg fognak nézni egy olyan filmet ami egyébként teljesen elsikkadt volna. Szóval csak így tovább, harcoljatok a sajtószabadságért meg a demokráciáért, csak támogatni tudom.

nu pagagyí 2012.03.21. 18:09:00

@Chicano: A Milla nem hiszem, hogy a fajgyűlölők tömegeire számít. Azoknak megvan a saját akol.

Chicano 2012.03.21. 18:09:37

@nu pagagyí: Hát erre jól tippeltél. De engem mint magyart sok minden sért amit ti balliberálisok csináltok, mégse tiltanák be semmit. Ti, a demokrácia és szólásszabadság bajnokai görcsöltök állandóan azon hogy mit kellene betiltani. Aztán csodálkoztok hogy miért tartanak benneteket képmutatónak.

Hertelendi 2012.03.21. 18:09:55

@Chicano: "Egyébként ha beszéltél már románnal, úgy kötetlenül egy sör mellett, rájönnél hogy nagyságrendekkel rasszistábbak mint mi."
Óvatosan megkérdezem tudod-e mit jelent az, hogy nagyságrendekkel? Úgy vélem fogalmad sincs róla. Főnököd az Orbán is előszeretettel használja, mert hangzatos. Teljesen értelmezhetetlen ebben a szövegkörnyezetben.
Javaslom nézz utána

Chicano 2012.03.21. 18:13:21

@nu pagagyí: Hö hö hö, ismerek pár környékbeli jóembert akik a millabulikra járnak mert dühösek hogy nem lehetnek 40 évesen nyugdíjasok. No, ezek olyan rasszisták amennyire a csövön kifér. Ex rendőrök, beszélj velük kicsit rájössz te is miről beszélek. Ha lefejtegetjük ezeket a rétegeket a milláról marad pár ezer belvárosi libsi értelmiségi. Oszt' jónapot.

Hunor Levente 2012.03.21. 18:13:29

@axolotl77: Ötletes installációk, ahogy látom, de egy Francis Bacon festményhez képest nudli az egész.

Örzse néni 2012.03.21. 18:14:21

Régen a férfiak karókkal agyonverték a tolvaj cigányt. Be se mehetett a faluba, csak ha rendesen viselkedett. Első rossz cselekedetre fölkötötték.
Ma meg? Köszönjük mocskos rohadt cionisták, ezt is.

Chicano 2012.03.21. 18:15:28

@Hertelendi: És ez most hogy jön ide? Tudom hogy a topiknyitó kellemetlen tényeket feszeget, de szerintem maradjunk a témánál.

sanyix 2012.03.21. 18:15:42

Annyira szépen látszik hogy magyarországon vannak fasiszták, csak szeretik magukat liberálisnak hívni ;)

Ugye majd ők megmondják mi az elfogadott, mi milyen, mit szabad mit nem. Aki nem ért egyet kussoljon mert náczy fásisztááá. Szólásszabadságról papolás, de megmondják mi mehet a tv-ben, mi nem mehet, ha valaki ellenáll, indul a rágalomhadjárat a szokásos náczy fásisztáá-nak bélyegzéssel. Ezen kívül kedvelt eszközük a jól ismert kettős mérce.

Az is érdekes egyébként hogy a volt keleti blokk országaiban, a mai "liberális" megmondóemberek anno hithű elvtársak voltak, de nyugaton is gyakori hogy 60-as 70-es években gyújtogató borogató komcsik lettek "liberálisok" (lásd cohnbendit...).

komplikato 2012.03.21. 18:15:49

@vega2: Hát biztos nem én szegregálok az iskolákban és munkahelyeken ezerrel ...

MCMLIX 2012.03.21. 18:16:25

@sárkányfő: Ha nem nézed meg, miről beszélsz?

Serenic 2012.03.21. 18:17:06

Tiltakozom a liberálisok nevében, nem minden liberális hiszi azt, hogy a szőnyeg alá söprés a megoldás. Nem hiszem, hogy a cigányok itt egy rassz, ők itt egy kulturális-társadalmi etnikumként jelennek meg. Nem érdekli Pestyt (bár szarok a filmjei), hogy a bőröd milyen színű, az érdekli, mi lehet a megoldás. Ad jó és rossz válaszokat a film, de a Vastagbőrrel értek egyet. Vitázni kell, bizonyítani kell. Betiltani semmiképp.
A Dzsaj Bhím például bizonyít. Ez a keresztény szekta vagy micsoda is bizonyít. Van még ezer szervezet, amelyik bizonyít. És igen, ott vannak a sikeres vagy egyszerűen csak emberként élő cigányok. Ők is bizonyítanak.

Hertelendi 2012.03.21. 18:17:09

@Chicano: Picit talán többen voltak 15-én pár ezernél. 50 és 100.000-re becsülte az M1
akkor te miről beszélsz?

komplikato 2012.03.21. 18:17:30

@Örzse néni: Ezért megy jól a 4-6-os villamoson, meg a 23-as buszon a fehér zsebtolvajoknak, mert mindenki a cigányokat lesi.

Chicano 2012.03.21. 18:17:50

@MCMLIX: Ne feszegesd ezt a megnézést, az csak összezavarná őket. :)

Hertelendi 2012.03.21. 18:19:01

@Chicano: Csak kérdeztem tudod-e mit jelent a nagyságrend szó...
Ezek szerint fogalmad sincs! Akkor miért használod?

MCMLIX 2012.03.21. 18:19:43

@Chicano: Tudod, mazo módra szoktam olvasgatni az ilyen hozzászólókat, de lassan váltok szadora...

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.03.21. 18:20:38

@Örzse néni:

Ja. Meg régen a nőknek kuss volt. Azok voltak a daliás idők. Urad tudja, hogy főzés helyett itt trollkodsz?

hehe64 (törölt) 2012.03.21. 18:20:52

Cikkíró zsebében úgy látszik "van az a pénz".

Otthon a tükrök letakarva, vagy már az is szükségtelen?

Chicano 2012.03.21. 18:21:15

@Hertelendi: Ja, százezer. :) Azt próbálom elmagyarázni hogy nagy részük olyan nyugger vagy ex fegyveres testületi tag akik rasszistábbak az átlag jobboldalinál is. Ismerem őket, az orbánfóbiájuk miatt támogatják a millát. Orbánnál csak a cigányokat gyűlölik jobban. Ergo ha a milla elkezd ebbe az irányba menni akkor hamarosan akkora lesz a tagsága mint az szdsz-é. (Van még szadesz?:)

Hertelendi 2012.03.21. 18:21:52

@Örzse néni: Kérdezném sötét kommentelő társam, ha fehér lopott azzal mit csináltak????

Hunor Levente 2012.03.21. 18:22:49

@Chicano: Úgy jön ide, hogy láthatóan bazi művelt vagy, de azért oktatnál másokat.

Chicano 2012.03.21. 18:23:34

@Hertelendi: Leszarom. Írd azt hogy 10 millióan voltatok, ha ettől jobban érzed magadat.

Chicano 2012.03.21. 18:24:48

@Hunor Levente: Ja, neked is igazad van. Szerintem tiltsanak be engem is. :)

Hertelendi 2012.03.21. 18:25:01

@Chicano: Hát nagy tévedésben vagy!:) Ha az orbánfóbiások mind ott lettek volna a Millánál kiürült volna az ország! Kb. kilenc és fél millióan lettek volna:)

P.mester 2012.03.21. 18:25:04

Én komolyam mondom, nem értem a posztot. Mit akarna betiltani a Milla? Miben lenne ez öngól? Nem értem. Magyarázzátok el mán, lécci.

Örzse néni 2012.03.21. 18:25:08

@Hertelendi: ugyanazt, de az ritka volt. Ma vannak csak elcigányosodva a fehérek a sok közös iskola miatt. Hamar megtanulja a kisgyerek mi a bűn, az erőszak. Ezt is köszönjük zsidó gazemberek!

Hertelendi 2012.03.21. 18:26:37

@Chicano: Basszus nem lenne egyszerűbb megnézni mit jelent???:))))

Chicano 2012.03.21. 18:28:17

@Hertelendi: Kedves barátom, látom egy rendkívül okos és politikailag kiegyensúlyozott liberális vagy. Szeretnék ehhez gratulálni és az eddigiekhez hasonló sikeres harcot kívánok a demokrácia és a szólásszabadság védelmében.

Chicano 2012.03.21. 18:29:11

@Hertelendi: Neked is, te is egy nagyon okos ember vagy, biztosan ezért vagytok ennyire sikeresek.

Chicano 2012.03.21. 18:30:28

@P.mester: Hát ez az, ez benne a legnagyobb probléma, hogy nem értitek.

Kurt S. Earp 2012.03.21. 18:33:25

Ad 1. A poszt elején idézett írás kítűnő.
hirszerzo.hu/velemeny/2011/10/10/20111010_forgacs_istvan_ciganysag

Ad 2. A poszt elején idézett írás szerzője egy értelmes, világos beszédű cigányember.
Ad 3. Minden értelmes, világos beszédű cigányember, hasonlóan a talán kevésbé tanult, de szintén dolgos, szorgalmas, becsületes munkából élő cigányemberekhez, akikkel szemben a többségi társadalom, -az esetek többségében-, semmiféle elutasítást, sem szóban, sem tettben nem fogalmaz meg, halálos, esküdt ellensége azoknak a cigányoknak, akik ezekben a cigányemberekben nem követendő példát, hanem saját, selejtes, bűnnel teli és/vagy parazitaszerű életvitelük, általuk és védőik által gyakran hangoztatott kényszerűségének élő cáfolatát látják.
Ad 4. A többségi társadalomnak nem előítéletei, hanem 600 évnyi tapasztalaton alapuló utóítéletei vannak, amelyek -és ez kétségtelen- sújthatják a fent említett, kitörni szándékozó, becsülettel élni akaró cigányokat is. Ilyen mindennapos negatív tapasztalati, statisztikai arányoknál, ez elkerülhetetlenül bekövetkezik.
Ad 5. Komoly kétségeim vannak afelől, hogy a Milla hogyan illeszti bele Réz Andrásnak, a film utolsó két percében hallható szavait, a rasszista, fasiszta, jobbikos, fideszista, náci, kirekesztő gondolati körre felépülő akciójába, lévén,hogy a megszólaló esztéta kevéssé tekinthető a Magyar Gárda fizetett bérencének és támogatójának, ha finoman akarom körülírni a hovatartozását.
Ad 6. Aki a fenti kommentelők közül, úgy nyilatkozott a filmben hordozott gyűlöletkeltő tartalomról, hogy nem látta, az hűen igazolja azt az általam gyakran hangoztatott -és fentebb más szavakkal, mások által is megfogalmazott- tételt, miszerint "Egy SZDSZ emlőkön nevelkedett liberális, mindig mély toleranciával fogadja be és megengedi másoknak, hogy elmondják a véleményüket, amennyiben az a vélemény ugyanaz mint az övé."
Ad 7. Az MTV vezetéséről vagy jót, vagy semmit, így inkább semmit, de róluk még ez a semmi is túl sértő.
Ad 8. Ennek az országnak nincs már sok hátra, és az elméletek helyét hamarosan átveszi a véres, utcai gyakorlat.
Ad 9. A poszt jó, és józanul kritikus hangvételű. Ez már ritka madár errefelé.

MCMLIX 2012.03.21. 18:33:33

@Chicano: Esküszöm, még szórakoztató is lehetne ez a chat, de a bőrünkre megy a dolog. De látom, Te elég jól viseled! Csak azt nem értem, hogy egy csomó hozzászóló még meg se nézte (elvből!!) a filmet, de osztja az észt. Ráadásul a blog nem is arról szól...

Hertelendi 2012.03.21. 18:33:55

@Örzse néni: Ki kell, hogy ábrándítsalak! A cigánynak is ugyanolyan színű a vére mint a tied és ugyanolyan jó ha elélvez, mint neked:))) Ha ugyan még szoktál:)))

livengood 2012.03.21. 18:34:20

Megnéztem. Liberálisnak tartom magam. Részt vettem Milla tüntetésen. Dokfilmes vagyok.
1. Kritikának helye lenne. Hol a kritika?
2. A felháborodás mértéke irreális: "Be lehetett volna mutatni, hogy nekik milyen módszereik, megoldásaik vannak ezekre a problémákra..."
3.Néhány blogger megjegyzésére reagálva: - a film tartalmát tekintve mellékes, hogy kik és mennyit keresve készítették.

Kritika: - a mellett, hogy végre jobboldali beállítottságú alkotók olyan témával foglalkoznak amelyről eddig szinte kizárólag liberális és baloldali értelmiségi attitűdből készültek műsorok és dokufilmek, ezenkívül a szélső jobboldal embertelen megoldásait a politikai kampányukból és rendőrségi hírekből ismerjük, - e mellett a filmből hiányolom a cigányság árnyaltabb bemutatását. A film alapján az ismeretekben szűkölködő néző könnyen általánosíthat, könnyen gondolhatja azt, hogy a cigányok mind bűnözők, vagy Istenhez megtérésük előtt mind azok voltak, egy két kivételtől eltekintve. (Attól, hogy az ember tyúkját lopják, a torkát vágják el a szomszédaink, még nem ismerjük azt az embercsoportot melyhez a szomszédaink tartoznak. Bocsánat az erős kifejezésért.) A film egyetlen utat, a kereszténységhez megtérést mutatja egyetlen megoldásként, miközben természetesen vannak más utak is, pl. hangsúlyosabban jelenhetet volna meg az érvényesülés, asszimilálódás útja, ha Forgács István családján kívül más hasonló példákat is mutattak volna. Persze ez drámai út, gondoljunk azokra a magyarokra akik a határon túl választották az asszimilálódást, az identitás váltást. Már csak ezért sem tudom elítélni Forgács Istvánt. Ráadásul ő miközben a cigánysággal dühösen igazságtalan is, rettenetesen fájdalmas tettre szánja el magát, vállaltan cigányként a romákkal szembe állva keresi az utat arra, amire a magyar társadalom egésze, romák és magyarok eddig nem találtak megoldást. Végtelenül elkeseredett, ezt a film végén elhangzó szavai megerősítik.
Ezzel szemben kellett volna látnunk azt a magyart, aki a magyarokkal szembe állva, a magyarokat hibáztatva, értsd a magyarok által uralt rendszert kritizálva keresi az utat. Mert hogy van mit kritizálni itt is.

Örülök annak, hogy vitára alkalmas művet hozott létre a keresztény jobboldal. Természetesnek veszem a film fentebb részletezett hiányosságait, egyetlen film sem tud mindenre kiterjedően reagálni, a film érdeme nem is a magas kultúra kiteljesítése, inkább a vitára serkentő provokáció volta. Ebben az értelemben az alkotó, Pesty László őszintesége értékelendő.

Kritikám második fele a liberális és baloldali értelmiséget illeti: - le kell szögezni, hogy évtizedek óta a baloldali és liberális értelmiség, valamint az általuk hatalomba küldött politikusaink semmilyen megoldást sem tudtak a roma-magyar együttélés kriminális jelenségeivel szembe állítani. Semmilyen megoldást nem tudtak a roma kisebbség szegénységbe sülyedése ellen felmutatni.

Ezzel szemben a keresztény jobboldalnak van működő megoldási javaslata: - Istenhez megtérés összehozza a cigányokat és a magyarokat. Én ezt jó útnak tartom, miközben tudom, hogy ezt ki kell egészítenie az egyházaktól, felekezetektől független állam programjának, valamint a többi mérsékelt világnézetet valló oldal saját működő megoldási javaslatainak is, amelyek csak vitában alakulhatnak ki, nem pedig műsorok letiltatásával.

Én azt követeltem volna, hogy a stúdióban elmondhassam a Pesty Lászlóétól eltérő véleményem. Azt követeltem volna, hogy ebben a témában más világnézetű alkotók is kaphassanak anyagi lehetőséget dokumentumfilmjeik elkészítéséhez.

Üdvözlök mindenkit!
livengood

whiterose 2012.03.21. 18:34:51

Milla, én így szeretlek! :D:D:D. Hogy néz ki, hogy ebben az óóóóóóóriási diktaturában, ebben a fasiszta államban stb.stb... mindenki szabadon írhat-olvashat-alkolthat.

P.mester 2012.03.21. 18:35:02

@Chicano:

Azt tudtam, hogy nem értem, hiszen azért is írtam, hogy nem értem. Ha érteném, valszeg nem írtam volna, hogy nem értem. Ezért kértem, hogy magyarázzátok el. De azzal, hogy megismételted, hogy nem értem (amit én is írtam, hogy nem értem), máris el is magyaráztad, amit nem értek? Érted?

lyken 2012.03.21. 18:36:06

FB oldalukat érdemes meglesni. Erőteljesen kiakad minden tag aki látja az esetet.

Örzse néni 2012.03.21. 18:44:08

@Hertelendi: Persze, az orangutannak is. Okos gyerek vagy, anyádék vettek volna inkább egy kutyát.

pucuka (törölt) 2012.03.21. 18:46:15

Érdekes... Még mindig azon megy a vita,hogy nevezzük el a szart,amiben nyakik merültünk!Merjük e simán szarnak nevezni,vagy a libsi logika szerint nevezzük inkább emésztési folyamatok során keletkezett salakanyagnak,avagy bélsárnak.Mert ez a fontos,nem az,hogy lassan megfulladunk ebben a bűzös mocsárban.Ékes példa erre az olyan vadbarmok eszmefuttatása,mint például nu pagagyi,aki szerint az a hiteles és normális,amit a cigány vezetők annak tartanak.Most mit lehet az ilyen fajankóknak mondani?Remélem becsípi a tetűhintád egy ipari faaprítógép,Te nagyon beteg.Az érem másik oldala,hogy a cigányságot pontosan az ilyen egysejtű vadmarhák eresztették rá a magyarokra.Mit csináltak?Egyszerűen bátorították és támogatták ezt a parazita életmódot.Semmit sem követeltek,de mindenben támogatták ezt az ősember szintjén rekedt ősközösséget.Ráadásul abban a pillanatban megjelentek,mikor a cigányok valamilyen bűncselekményt elkövettek és biztosították őket arról,helyesen cselekedtek.Az erőszakos bűncselekmények gyerekcsínyekké degradálódtak,a lincselés pedig szerencsétlen eseménnyé változott egy pillanat alatt.Mégis mit kommunikáltatok az ilyesféle magatartással a cigány társadalom felé?!Gyakorlatilag megerősítettétek őket abban,hogy nyugodtan lehet ezt az életformát folytatni,mert mindig lesz ott valaki,aki megvédi a cigány becsületet.Persze ezek az emberek lesznek az elsők,akik majd húsz,harminc év múlva menekülnek ebből az országból,mert nekik futni fogja költözésre,viszont azt a hatalmas méretű fekáliát,amit magatok után hagytok,már az egyszerű ember fogja nap,mint nap szagolgatni,mert neki nem lesz pénze egy új életet kezdeni mondjuk spanyolban.Mégis mit gondoltok,milyen ország lesz az,ahol a társadalom hetven-nyolcan százalékát cigány emberek alkotják?Tippeljetek tulkok.Vajon végig tudtok e majd menni egy utcán úgy,hogy ne forogna veszélyben a testi épségetek?De nem basszátok meg,még mindig azzal kell foglalkozni,hogy nevezzük el ezt a szitut.Gratulálok.Az teljesen rendben van,ha egy cigány kölök lehetetlenné teszi az oktatást és miatta harminc gyerek nem tud tanulni,de az már nincs rendben,ha ezt a gyereket elkülönítjük,mert az már szegregáció.Ugye milyen ismerős?Tanárok százai hagyják el a pályát,mert néha már az életük forog veszélyben.A legfontosabb viszont,hogy még véletlenül se különítsük el őket,mert az kőkemény rasszizmus.Nem a cigányok a hibásak,mert ők csak egy tünetei ennek a libsi fertőnek,ami totálisan és hosszútávon életképtelenné tesz egy társadalmat.A legszörnyűbb az,hogy bármilyen gyakorlati megoldásban gondolkodik az ember,azt biztosan megtorpedózzák ezek a szerencsétlen,rózsaszín ködben élő elmebetegek és előkerül a rasszista kártya,mint egyfajta joker lap.Remélem egyre többen húzzák el lúdtalpas lábaik ebből az országból és akkor lesz esélyünk rendbe tenni a dolgokat.Amíg ezek itt rontják a levegőt,egyre lejjebb merülünk a szar óceánjában és ha nem sietünk,bele is fulladunk.

cicmen (törölt) 2012.03.21. 18:48:29

@Terézágyú: Te is tudsz következtetni, tovább sem írom."

Köszönjük Emese!

jozicsenko 2012.03.21. 18:51:35

a millát szeretem:

"a százezren az szdsz emlékért "név jobb lenne

sok szakadt belpesti libbant: betiltással a sajtószabadságért!

szabadság elvtársak!

előre!!!

2012.03.21. 18:52:29

Nem kell csodálkozni.

Milla, LMP, Szolidaritás, 4K...ugyanaz a patkány balliberális, hungarofób holdudvar van mögöttük.
Remélhetőleg a naiv, megtévesztett szimpatizánsok most a fejükhöz kapnak.

komplikato 2012.03.21. 18:57:54

@Kurt S. Earp: ". A többségi társadalomnak nem előítéletei, hanem 600 évnyi tapasztalaton alapuló utóítéletei vannak ..."

Azért a többségi társadalom nem találkozik ezzel. Az nem "tapasztalat" ha néha elmegy egy cigány mellett egy városban az utcán. Az már lehet tapasztalat, ha vagy olyan városrészben élsz vagy olyan településen ahol együtt élsz velük, már ha ez együtt élésnek nevezhető. Tehát pont a többségnek nincs is tapasztalata. Egy nyomorba döntött ipari városban lévő emberektől sokkal durvább dolgokat láthatsz, mint a város közepén nem annyira szarul élőktől. Ez meg nem függ a származástól. Jelen sorok írója egy kifejezetten rasszista és cigányellenes családban és közegben nőt fel, és marha nagy pofon volt, amikor az élet rávezette, hogy egy egy embertől tényleg azt kaphatja (vissza) amit saját maga belelát. Rejtélyes módon (vagy nem is annyira?) mihelyt minden emberhez az összes embernek kijáró tisztelettel közeledtem, beszéltem érdekes módon a vélt vagy valós problémáim érdekes módon megszűntek. A 600 év meg azért érdekes, mert ez idő alatt a cigányokat hol etnikai, hol vallási(!) alapon üldözték, irtották, időnként rabszolgásították őket, manapság meg csak a közéletben, iskolában és munkahelyeken vannak vagy el vagy kirekesztve. de hát ugye minden esélyük megvolt a beilleszkedésre.

kitiltott bögre 2012.03.21. 18:59:07

ebből kurvanagy gond lesz.a saját tagság is fellázadt.:)

1 db Magyarország 2012.03.21. 19:00:55

@sárkányfő: "bár a filmet nem nézem meg, nekem nincs időm ilyen Papp meg Pesty félékre, ahogy Bayert sem olvasok" -- nem olvasod el amit Bayer ír, nem nézed meg amit Pesty készít, de már a 10. kommentben hőbörögsz hogy ilyet hogy lehet. Ennyire ráérsz ostobának lenni?

komplikato 2012.03.21. 19:00:56

@pucuka: "de az már nincs rendben,ha ezt a gyereket elkülönítjük,mert az már szegregáció."

Nem, nem az a szegregáció. Sőt, talán azzal járnának jobban. Az a szegregáció mikor tanítónéni eldönti előre, hogy a Kanalas gyereknek jó lesz hátsó padban, meg nem kérdezünk semmit, meg látatlanban 2-es a dogája csak foglalkozni ne kelljen vele, meg hát úgy is cigány. Ez a szegregáció, nem az ha a gyerek másik tanteremben vagy épületben van.

MindenbeKészakarvaBelepofázóZombi 2012.03.21. 19:04:13

Elég érdekes, hogy amint valaki azt mondja, hogy a cigányok lopnak, csalnak, rabolnak, gyilkolnak rögtön mindenki magára veszi és kikel a dolog ellen. Előkerül az összes jogvédő, kifürdött szociológus és egyéb okostojás. Miért kell mindent személyeskedésnek venni? Tessék szépen megcáfolni a hamis állításokat.
Ismerek nagyon rendes, dolgos, becsületes cigány embereket, és hazug, mocsok tolvaj magyarokat. Meg felsorolhatnék még ide néhány nemzetet vagy etnikumot.
Nem aláírást kell gyűjteni, hanem a pozitív példát megmutatni. De a "tiltsuk meg az ismétlést" kezdetű mondat logikusan azt generálja. "Tessék, megint hőbörögnek a cigányok!"
Nem kellene rászokni végre arra, hogy színre ítéljük meg az embereket, az érdemeik szerint?

Ofélia . 2012.03.21. 19:04:22

Na kérem van valakinek hozzáéertési engedélye??:DD

2012.03.21. 19:04:50

A valódi nevük Egymillióan a cenzúráért.
Lendvai cenzor asszony vajon már gratulált nekik?

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.03.21. 19:05:17

Bekaphatjátok a faszomat mind az egymillióan.

Most néztem végig, kösz a reklámot. Történetesen az igazságról szól és keresi az IGAZI megoldásokat, nem az SZDSZ féle populista szarhalmot mantrázza.

Aminek mellesleg egyenes következménye volt a Jobbik parlamentbe kerülése, csak ostobák vagytok hogy ezt átlássátok.

MEDVE1978 2012.03.21. 19:05:20

Több oldalról is baj van. Az egyik oldalról azért, mert Pesty dokumentumfilmje csúnyán egyoldalú lett. És ez baj. Elsősorban nem azért, mert egy ilyen film az egyébként álságos magyar közéletben szót kapott, hanem azért, mert ezzel olyan témákat bújtat ördögbőrbe, amelyek fontosak.
Nyilvánvaló túlzás volt a magyar közönség számára értelmetlen "bocsánatkérés", amit a lelkipásztor kimond (holott a németek sem érezték gáznak azt, hogy egy vezetőjük kollektívan kérjen bocsánatot az egész nép nevében). Ma Magyarországon viszont ez inkább a filmkészítő részéről a kollektív megbélyegzés jelének tűnik, nagyon erősen. A további showelemek is ebbe az irányba mutatnak.

A másik baj, hogy a film és Forgács István levele - tevékenysége húsbavágó problémákra hívja fel a figyelmet. Elsősorban arra, hogy a cigányság nem csak áldozat és attól, hogy a megélhetési jogvédők, a politika és néhány filozófus vagy társadalomtudós áldozatnak gondolja, semmi nem lesz jobb. Az egészet magyarra kellene fordítani és Forgács erre hívja fel a figyelmet. Sorra jönnek a fontos témák: hány gyereket vállaljon egy roma család és ez hogyan van összefüggésben a jövedelmével, hogyan viszonyuljon a rendőr a cigányhoz, mi a békés együttélés kulcsa, van-e cigány nép vagy nemzet. Ezekre a kérdésekre válaszolni kellene, de 1400 ember úgy érezte, hogy a megoldás ismét csak az, hogy lerasszistázuk a TV-t, Pestyt vagy akár Forgács Istvánt és ezzel majd morális felsőbbrendűségünkben tetszelgünk.
No, ez tökéletesen lehet, de ettől még a cigánygyerek éppúgy éhezni fog, majd pedig ha felnő ellopja a szomszéd terményét.

getva 2012.03.21. 19:06:24

@nu pagagyí: maguk a cigányok pedig eléggé autentikusak, hogy beszéljenek a saját életükről, sorsukról. Az általad ajnározott ún " cigány szerevezetekről" fogalmuk sincs. De ha te jobban hiszel egy tiltakozónak, a radics béla nevű köztörvényes bűnözőnek mint a dokumentumfilmben megszólaló fiatal cigány nőnek, akkor csak sajnálni tudlak.

Na persze, magát a filmet nem láttátok, de jó szokásotok szerint kijegecesedett véleményetek van, berzenkedtek és rettegtek, a sajtószabadság szent nevében pedig habzó szájjal be/letiltást követeltek. Miért nem lepődök meg.

MindenbeKészakarvaBelepofázóZombi 2012.03.21. 19:06:46

* Nem kellene rászokni végre arra, hogy NE színre ítéljük meg az embereket, HANEM az érdemeik szerint?

Örzse néni 2012.03.21. 19:08:59

Napalm kell ide, nem pofázás. Vadbarmok.

Dr. GGG77 2012.03.21. 19:11:10

Azért az elég röhejes, hogy olyanok mondanak véleményt a filmről, akik meg sem nézték.
Igen, tartalmaz necces állításokat (pl, hogy helyesek az előítéletek, nem SOHA nem helyesek).
De a tiltakozásnak ez a módja a Milla részéről egyrészt visszataszító, másrészt a visszájára sül el. Így sokkal többen látták (köztük én is) és fogják látni a filmet, ennél jobb reklám nem kell.

Örzse néni 2012.03.21. 19:13:27

@Dr. GGG77: Most mit lepődsz meg fiam? Láttál te már zsidót aki a békés megoldásra törekedett?
Nekik a háború jó, a tűz az életelemük.

halász jóska 2012.03.21. 19:14:20

gondolom, ez az uszkai gyülekezet sincs a kormány által elismert egyházak között, pedig úgy tűnik, hogy a társadalmi hatása igencsak pozítív.

Exploiter 2012.03.21. 19:14:47

@nu pagagyí:

A te létezésed is gyűlöletet kelt az emberekben, mégis itt osztod az észt.
Szabad ország, tesó! Már amennyire.
De jó, mert eddig szimpatikus volt a milla is, de most már legalább tudni lehet, hogy mire jók.
Semmire.

Viktus 2012.03.21. 19:15:03

A milla már prezentálta mit tud lásd. rendszerkritika aztán mutatta a saját verzióit lásd. Schmitt Pál helyett Dopeman ... nem túl nagy alternatíva.

:D

Igazából ennél a pontnál kifingott az egész, mert lehet mondani v.mire, hogy sz*r, de még nagyobb sz*rt szembe állítani már nem vicces, nem kritikus, hanem csak tocsogás a sz*rban...

Érdekesebb lett volna, ha ő szemszögükből prezentálnak v.mi dokumentumfilmet-megoldási javaslatokat a problémára a tiltsuk be ugrabugra helyett amibe a szdsz is belebukott megélhetési bűnözésestül.

Hertelendi 2012.03.21. 19:15:14

@Örzse néni: Alig vagy szerkeverő...patkány!

lyken 2012.03.21. 19:16:23

Beugrott pár sor egy klassz dalból. Ismerős?

"Nem tetszik, hogy a nevemben
hülyeséget csinálnak

(...)

Ők mondják mi a szó, mi az igaz, a való:
a népviselet és Te nehezen viseled?

(...)

A közöset vállald ne az ellenzéket
kezdetet arass és ennek vessél véget
Ne nyírják ki azt aki feldob egy érmet

(...)

Ez kéne legyen a nemzeti minimum, nem
a matyó, a mutyi, az aszú meg az Unikum.

(...)

Az tetszik ha a felelősséget senki sem a másikra tolja

(...)

Itt van az idő most vagy soha!
Nem érdekes, hogy ki az ostoba.
Nem érdekes, hogy ki túl okos,
más vagy többen, nem másnapos.
És más sem vagy, csak a lehetőség
Sok a hiány, de még több a bőség.
Neked van végül is jelentésed
Legyen sok öröm és legyen kevés seb
Kit érdekel, hogy ki mit kúrt el
Legyen már úgy, hogy a harag múlt el.
Itt van a béke a cselekvésre,
a jobb és a balsorsnak legyen vége!
Ne legyél katona János Vitéz
Juliska, bazdmeg hülyének néz.
Tök szar a bosszú, kurva hosszú,
ne érezd magadat hosszan rosszul.
Tök szar a bosszú, kurva hosszú,
ne érezd magadat hosszan rosszul.
Tök szar a bosszú, kurva hosszú,
ne érezd magadat hosszan rosszul..."

Ezt értelmeztessék már azzal az 1400 hőzöngő milla reprezentatívval.

Viktus 2012.03.21. 19:19:02

youtu.be/OJE6PGzoZLA

Ja egyébként meg mind náczikok vagytok ilyenek , mint a fent látható dokumentumfilmben míg a romák borszakértő úriemberek !

sárkányfő 2012.03.21. 19:21:16

Na itt egy érdekes, önlelepző mondat Pestytől: "Nem tettem egyebet, mint bemutattam egy véleményt, Forgács Istvánét."
hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/3/21/Pesty_es_a_romak_cenzurasikert_unnepel_a_Mi_1YZ35Z

Tehát ez egy vélemény-film, maga a szerző mondja, nem pedig dokumentumfilm, amely definíció szerint az objektivitásra kéne hogy törekedjen, nem pedig annak ellentétére, a szubjektivitásra. (Persze már az is egy vélemény, hogy ki kinek a véleményét választja megfilmesítésre...)

A Hírszerző szerint a film:
- prekoncepciózus
- "a romákkal (sőt: roma kisgyerekekkel!) szemben hatásvadász eszközökkel élő, helyenként kifejezetten félelemkeltő"
- "A film totális aránytévesztésben van: kizárólag a romák felelősségéről szól, szó sincs benne a megszűnő, azóta sem létező munkahelyekről, iskolai szegregációról."

Azt hiszem ez így elég világos beszéd.

Érdekesség: a filmben "egy roma lelkész "a romák" nevében bocsánatot kér "a magyaroktól" az általuk elkövetett bűnökért".
Továbbra is várom, hogy mi magyarok mit szólnánk, ha egy filmben egy magyar(!) lelkész(!!) bocsánatot kérne a MAGYAROK NEVÉBEN pl. zsidóktól a magyarországi zsidó holkausztért? Ami egyébként valóban szervezetten, központosítottan, állami szinten ment, ilyesmire ugye a romák praktikusan sem lehettek soha képesek, mivel nem ők vezetik az államot.
Mi magyarok mit szólnánk, ha egy MAGYAR ember a magyarok antiszemitizmusáról, vagy krónikus adócsalásáról beszélne, és erre egy egész "dokumentum"(hahaha)filmet építene fel egy román/angol/amerikai/bármilyen filmes?

torsokos 2012.03.21. 19:21:34

Ugyanaz kissé másképpen
35 évesen már nagymama, másik 35 évesen elsőt és utolsót...
„…A magyar nemesség, látva a románság rohamos térnyerését, és megsejtve valamit a magyarságra ebbõl származó késõbbi veszedelembõl, már 1744-ben /!!!/ memorandumban emelte fel a szavát: "Ez a jövevény és idegen nép annyira elszaporodott, úgyannyira elárasztotta szinte egész Erdélyt, hogy úgy látszik, három bevett nemzete /magyar, székely és szász - kiemelés dr. Sz.J./ közül kettõt, ha nem is múl felül, de már felér vele. …akiknek ha idejében gátat nem vetnek, még inkább pedig ha zablájukat megeresztik és erejük megnövekedik, félõ, hogy az idegenek ekkora sokaságából és eltûrésével az egész erdélyi népre pusztulás és végromlás tör elõ." Váteszi szavak ezek, alig néhány évtizeddel a török kiûzése után, s amelyek keserû igazságát immáron 80 éve nyögi a kisebbségbe kényszerített erdélyi és az iránta még felelõsséget érzõ anyaországi magyarság…”

yhosts.externet.hu/khirek/9903/torok.htm

Örzse néni 2012.03.21. 19:22:59

@Hertelendi: majd vágnálak fejbe az ernyőmmel te féreg, hogy kiköpd a véreset.
Veled még a szüleid sem állnak szóba akkora mocskos vagy, te csatornapatkány!

komplikato 2012.03.21. 19:24:14

@Örzse néni: "Láttál te már zsidót aki a békés megoldásra törekedett?"
Igen. És te nácit vagy antiszemitát?

Exploiter 2012.03.21. 19:24:34

@sárkányfő:

"Továbbra is várom, hogy mi magyarok mit szólnánk, ha egy filmben egy magyar(!) lelkész(!!) bocsánatot kérne a MAGYAROK NEVÉBEN pl. zsidóktól a magyarországi zsidó holkausztért"

Tőlem, nyugodtan. A kutyát nem érdekli, már ezerszer bocsánatot kért mindenki mindenért.

Kurt S. Earp 2012.03.21. 19:25:53

@Kompli: "Azért a többségi társadalom nem találkozik ezzel. Az nem "tapasztalat" ha néha elmegy egy cigány mellett egy városban az utcán."
A tapasztalatnak nem feltétlenül kell konkrét, a maga fizikai valójában megélt tapasztalatnak lennie. A többségi társadalmat alkotó polgárok híreket olvasnak, látnak, hallanak, barátok, családtagok, ismerősök által megélt, átélt eseményeket osztanak meg egymással.

Önnek talán még nem gyulladt ki a karácsonyfája csillagszórótól, de a befogadott információkból -a mások által megélt fizikai tapasztalatokból és a tűzoltók figyelmeztetéseiből- tudja, hogy ez veszélyes lehet, ezért igyekszik kivédeni ezt a veszélyhelyzetet. Nem fürdik alligátorokkal teli folyóban, ha ki van téve a tábla, bár talán még soha nem is látott efféle fenevadat. A tapasztalat azonban élő és igaz, a jótanács megfogadása ajánlatos.

Ha az ember szembetalálkozik erdőkerüléskor, egy P. Márióval, az orvvadásszal, vagy annak hasonló foglalkozású rokonaival és üzletfeleivel, készüljön fel a legrosszabbra és Ha kell, elsőnek lőjön, különben elvágják a torkát. Ez mától tapasztalat.
index.hu/belfold/2012/03/21/furcsa_seruleseket_szerzett_a_vadaszgyilkos/

Ez a túlélés és az evolució törvénye.
Ha az emberi faj, az ön elveit követte volna a szavannákon, ma nem lenne miről beszélgetnünk. Ennek mondjuk Földanyánk örülne, de ez off.

komplikato 2012.03.21. 19:26:07

@Exploiter: Nekem rémlik, hogy gengszterváltás óta várnak a Csehek és Szlovákok 1968-ért legalább egy "sajnáljukat", de nem kaptak. Aztán itthon meg páran nem értik mi bajuk velünk.

komplikato 2012.03.21. 19:30:20

@Kurt S. Earp: "A tapasztalatnak nem feltétlenül kell konkrét, a maga fizikai valójában megélt tapasztalatnak lennie."
Pedig de. És igen fájdalmas erre rájönni.

A híreket meg hagyjuk, akkora kamuk meg ferdítések vannak nem csak a magyar sajtóban (minden oldalon!), de még a filmsorozataink és egyéb műsoraink is hazudnak arról milyen valójában az élet és életszínvonal Erre a szomszéd országban élő magyarok hívták fel figyelmemet és tényleg. Másrészt mi alapján választanál hírforrást? Kurucinfó? MTVA? ATV? Kereskedelmi televíziók "híradói"? Valamelyik napi szennylap?

Amúgy érdekes volt látni, hogy egyik blog vette a fáradtságot, hogy leírja nem is a cigányok gyújtották fel Krasznahorka várát, hogy neki ment egyből pár ember aki jobban tudja mi a valóság.

livengood 2012.03.21. 19:30:23

@sárkányfő:
Nincs olyan - amit a dokfilmesek is sugallnak alkotásaikról, hogy a dokumentumfilm maga a dokumentum, ami abszolút objektív, maga az igazság. Ez nem igaz. a dokumentumfilm is csak egy vélemény. Nem objektív, fikció.

Exploiter 2012.03.21. 19:31:16

@Kompli:

Én sem értem, mit kéne sajnálnunk. Benes megvan pl?

ketroot 2012.03.21. 19:31:54

Én többek között ezért is mondtam már le erről az országról.

girl_without_name 2012.03.21. 19:32:13

helyesírás, Vastagbőr, helyesírás

(am igazatok van)

komplikato 2012.03.21. 19:32:39

@lyken: Nem tudom mi ez a dal, de kérlek leírnád az előadót, mert utána néznék. Zseniális a szövege.

dávidzoli 2012.03.21. 19:36:15

@Vincenzo90: Vagy el lehet fogadni, hogy saját tapasztalatból beszélek...

komplikato 2012.03.21. 19:37:45

@Exploiter: Nem baj ha nem érted, de utána meg lehet felháborodni, amikor pont 1968-as emléknapon nem engedik be a Köztársasági Elnököt. A Benes téma meg igen nagy szemétség részükről, nyilván elő nem fordulhat, hogy történt valami ami az okozója volt és amit ők, nyilván hibásan, összekötöttek a népünkkel. Szóval ha mi okozunk valamely népnek vagy országnak valami rosszat és ők kollektív bűnösnek tartanak minket, az szemétség részükről. Ám de ha mi tartjuk egységesen gonosznak a németeket, franciákat, amcsikat, ruszkikat vagy a zsidókat az meg tök rendben van. Meg van ugye szelektív emlékezet, mikor gengszterváltás volt, hirtelen mindenki emlékezni kezdet az oroszok háborús bűneire, de mivel gazdasági és egyéb érdek volt, nem sokan hozták fel a jenkiknek teszem azt Csepel lakótömbjeinek szarrá bombázását.

Viktus 2012.03.21. 19:37:50

@sárkányfő:

Te nézni kellene a filmet megfele aztán böfikézni ...

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.03.21. 19:38:34

Az Index videón még az is baj, hogy a roma ( eufemizmus, maradjunk a cigánynál ) munkatárs veszi át a petíciót.
Ha hetvenes vagy az a baj.. :)

Ha ennyire bejön nekik a vallásnak hívott drog akkor széles körben alkalmazni kéne.

@MEDVE1978: "(holott a németek sem érezték gáznak azt, hogy egy vezetőjük kollektívan kérjen bocsánatot az egész nép nevében)."
Gáznak? Érzek valami szarkazmust...

Az hogy egy vallásos így nyilatkozik, akár cigány akár nem, nem túl meglepő. Nem hívnám ezt a filmkészítők rosszindulatának. Beszélnek ezek nagyobb faszságokat is a mártírkomplexusuk miatt.

sárkányfő 2012.03.21. 19:38:57

@Exploiter: ez a te véleményed. nekem már magyarázta ebben a blog nagy hangon valaki, hogy ő személyesen nem vett részt zsidó-irtásban, tehát neki ehhez semmi köze, márpedig ő magyar, tehát a magyarság nevében senki ne kérjen bocsánatot. Szóval erről egyáltalán nincs nemzeti konszenzus.

@livengood: szándékosan fogalmaztam így: "dokumentumfilm, amely definíció szerint az objektivitásra kéne hogy törekedjen". Az Abszolút igazságot még soha senki nem találta meg, se Jézus, se Einstein, se Platón, se mások, ezt elvárni nyilván nem is lehet senkitől. De ez a film eleve egy véleményt filmesített meg, a rendező szerint bevallottan, tehát fel sem merülhet, hogy dokumentumfilmként lehessen kezelni.
Ez egyébként önmagéban nem a tragédia, nyugodtan lehet véleményfilmeket csinálni, riportfilmet, interjút, tárcát, propaganda-anyagot, bármit, de ne hazudjuk dokufilmnek, amelynek legalább céljaiban igyekeznie kéne egy reális mértékű objektivitásra, a téma - ésszerű keretek közötti - teljes körbejárására.

Lencsés lstván 2012.03.21. 19:41:15

@Örzse néni: Na a vén ribanc megint zsidózik anonimusságból .

torsokos 2012.03.21. 19:42:31

A buditlan cigányok a HVG(!)-ben

hvg.hu/velemeny/20091029_ciganyvita_felzarkozas_integracio_akadaly/2

"...A helyzetbe hozott cigány értelmiség azonban nem Mózes-fajta, nem pöröl, nem könyörög, nem rimánkodik, nem fenyeget – az fárasztó, és csorba esne népével való éteri, virtuális azonosulásán. Inkább jogot véd. Az kényelmesebb. Nyírmihálydi polgármestere a helyi cigányok között kitört hepatitis C-járvány hatására a következőnek azzal kívánta elejét venni, hogy kikötötte, csak azoknak ad segélyt, akiknek megfelelő illemhely van portájukon. Vagy negyedszáznál nem volt ugyanis, nem meglepően éppen ott, ahol hepatitis-C megbetegedés történt. A polgármestert – aki adott volna szoftvert-hardvert, mindent, amire budiépítéshez szükség van, és alantas szándékkal is csak nagyon fejlett képzelőerővel vádolható –, jól megtámadták a rózsadombiak, hogy ehhez neki nincs joga. A rózsadombiak inkább a hepatitis-C-vel kötöttek szövetséget, mintsem Nyírmihálydiba lerohanva mini-Mózesként győzködték-segítették volna a buditlan cigányokat a budiépítésben, megtétetve ezzel a premodernitásból a modernitásba vezető út első lépéseinek egyikét. (A polgármester akciója mégsem lett teljesen eredménytelen, de a lényeg az, hogy a rózsadombiak hozzájárultak ama rossz beidegződés megerősítéséhez, miszerint a cigánynak nem kell erőfeszítéseket tenni önmagukért. Ha az állam csökkenteni kívánja egészségügyi kiadásait, építsen a kertjükbe budit. Elvégre az állam érdeke, hogy kevesebb hepatitis-C-vel fertőzött betegek gyógyításáért kelljen fizetnie.)

Örzse néni 2012.03.21. 19:42:46

@Lencsés lstván: Mi van, a szeméttelep felől fúj a szél megint?

bőrmók 2012.03.21. 19:44:01

Kedves posztoló, az öngól a TE írásod, ugyanis
1) a Milla közösség elleni izgatással vádolja a film készítőit, márpedig ehhez a sajtószabadságnak semmi köze nincs, nem is volt soha.
2) az MTVA csak ne készítsen egyoldalú filmeket, mert állítólag "közszolgálat", de legalábbis mindenki pénzeli

klacus 2012.03.21. 19:46:08

Kit érdekel, hogy mit mond a milla?
Kik ezek?
A poszt nagyon jó, és szépen rávilágít arra a nagyon ostoba hozzáállásra, amivel itthon a szőnyeg alá söprik a problémákat.

Ha kimondod hogy "zsidó" akkor te már fasiszta vagy. Pedig lehet, hogy pozitív törvényalkotási példát akarok felhozni, amikor Izrael állam nem adja el a földjét csak 99 évre bérbe, pl. mi is csinálhatnánk így.

Vagy a cigányozás. A cigány szitokszó itthon, sok esetben az ember fehér bőrű, magyarul beszélő, magyar fenotípussal rendelkező embereket szid így. Persze könnyű egyből fasisztázni, mert az egyszerű.

A milla és az összes liberálisnak beállított anyaszomorító, pedig keresse az ellenpéldát, és forgasson arról.
Lehetőleg hanyagolja a hatásvadász kliséket, mint pl az RTL, mert azzal többet árt mint használ.

"
- Pistike nem tud tanulni, mert a családnak nincs pénze a villanyszámlára!
Kamerába fordulás mély levegő, hatásszünet....
- Pistike pedig kitűnő tanuló, és mindenki szereti az osztályban
Majd bevágnak egy 14 éves gyereket, aki harmadikos és mély szegénységben él 10 tesóval.
Az antiszemita magyarok, meg összedobták a villanyszámlára valót
"
A sztory igaz kb 8 -10 éve történt, de ezek az apróságok nem számítanak.

Addig, amíg rágalmazásért, meg hazaárulásért valakit nem csuknak be, addíg ez a gátlástalan antiszemitázás nem fog csitulni, továbbá amíg ilyen faszán meg lehet élni a lecsúszott, tanulatlan népek "érdek" és "esély egyenlőségének" védelmével. A konklúzió évek óta ugyanaz. Kiút nincs, de a magyarok fasiszták. Hát anyátokat!

Viktus 2012.03.21. 19:47:17

@bőrmók:

1) A Milla akkor hülyébb a sokéves átlagnál az lenne még tuti öngól.

2) Egyoldalú film? melyik része is? Mohácsi Viktória nem szerepel egy filmben vagy Horváth Ali megélhetési rettegő az már egyoldalú?

:D:D:D

szántóvetősdi 2012.03.21. 19:48:37

Megnéztem és nem értem mi a fasz ez a nyivákolás. Mintha nem tudta volna eddig is mindenki azt, amit a filmben elmondtak. Ha hazugság lenne, akkor nem is volna gond az országban, és nem kellene betiltatni a filmet a sajtószabadság szerelmeseinek.

Tucsko1 2012.03.21. 19:50:01

@Chicano:
1. Nem csak az a bajuk, hogy nem lehetnek"40 évesen nyugdíjasok".
2. Két hétre ülj be egy "csíkosba" valahol Miskolcon, vagy Érden, de mehetsz Hajdúhadházra is. Majd utána ugass rasszista rendőrökről...

Örzse néni 2012.03.21. 19:50:06

@bőrmók: Közösség elleni izgatással és rasszizmussal a féreg cigányokat kell vádolni! Akik arra nevelik a mocskos kölykeiket, hogy a magyar nem ember és lopjanak, raboljanak tőle nyugodtan.
Én felgyújtanám az összes cigányputrit, csak öreg vagyok, de az ország szégyene, hogy nincsenek itt erős fiatal férfiak akik megoldanák a cigánykérdést!

klacus 2012.03.21. 19:50:08

@MEDVE1978: A Pesty filmje egyoldalú, na és? Miért a Berlinben bemutatott mocsok nem az?

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.03.21. 19:50:10

@sárkányfő: Nem tudom ki mondta, hogy dokumentumfilm de ha monda, és a fenti kijelentés elhangozott, akkor ez valóban ellenmondásban van önmagával.

De sajnos igaz. És jó kérdéseket feszeget. Nézd meg!
Hogy mit mondanék, ha egy vallásdrogos bármiért is elnézést kérne a nevemben?

Bolond. És itt le is zárnám.

@Hunor Levente: Akkor nézd meg, aztán agitálj!

klacus 2012.03.21. 19:53:08

@Hunor Levente: Ezen a gyűlöleten mit kell még kelteni. Van és kész.

De azért én általában elolvastam mindíg a kötelező olvasmányt, mielőtt azt mondtam volna róla, hogy szar. Ez a baj a fajtáddal, hogy write onlyban vagytok vazze.

Lencsés lstván 2012.03.21. 19:53:31

@Örzse néni: Igen , azért érezzük a bűzöd , anonim vén kurva ! :);)

Viktus 2012.03.21. 19:55:02

@klacus:

Megmagyarázná v.ki mitől egyoldalú? cigányok beszélnek rajta végig ... különböző cigány társadalmi csoportokból. Na jó Mohácsi Viki nem ajvékol rajta, mert az szegényt annyira üldözték, hogy Kanadába kellett menekülnie biztos megviselte az EP -s milliók ugrása ...

klacus 2012.03.21. 19:55:16

@Lencsés lstván: Mi a pálya, visszakapcsolták a delejt a trollbarlangba?

Hertelendi 2012.03.21. 19:56:06

@Lencsés lstván: Naaa! Te még élsz?:)) És a neved is maradt lencsés istván?

Lencsés lstván 2012.03.21. 19:57:14

@Örzse néni: "csak öreg vagyok, de az ország szégyene"

Na végre egyszer igazat mondtál vén anonim disszidens !

Exploiter 2012.03.21. 19:58:16

@Kompli:

Nem háborodok én fel.
Pont leszarom, hogy a saját országában ki mit csinál, azt is, hogy ki kiről mit tart.
A szomszédaink nagy része egyszerűen seggfej, pont ugyanolyan gyűlölködő kis ország, mint mi vagyunk.

Ettől még ez nem lesz ontopic.

Húsleves 2012.03.21. 19:58:45

Nincsenek egymillióan, és nem akarnak sajtószabadságot. De jól hangzó nevet választottak!

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.03.21. 19:59:23

Egyébként megkérdezném a sok hőbörgőtől: Ti tényleg úgy gondoljátok, hogy ami most van az egy tartható állapot?!!

Lencsés lstván 2012.03.21. 19:59:32

@Hertelendi: @klacus: Anonimusságban fetrengők ! Sértésetek lepereg !

klacus 2012.03.21. 19:59:47

@Viktus: Maga film célja, mivel nem azt bizonygatja, hogy mekkora áldozatok, és minden esetben a felsőbbrendű magyar elnyomás a minden baj okozója, szóval nem ezt állítja, ezért:
- Nem Eu komform
- és egyoldalú. :-)

A kedves liberálisnak mondott kukiarcok pont azt felejtik el, hogy mindenki a saját sorsának a kovácsa. A film ezt mutatta be, talán több feltörekvő pozitív ellenpélda elkelt volna. A film tanulsága az, hogy nehéz az elefántot repülni tanítani, és ez bizony nekünk sem megy.

Exploiter 2012.03.21. 20:02:40

@sárkányfő:
Én sem vettem részt, pont ezért szarom le.
Mondani bármit lehet, bocsánatot kérni bármiért lehet, az számít, hogy MOST ki mit csinál.
Nem erről szól a film? MOST mi történik és a JÖVŐBEN mi fog történni?

Tudtommal nem tervezünk újabb népirtást, nem tervezzük más országok megtámadását, innentől a múlt nem kifejezetten érdekel. A film témája némileg aktuálisabb, mint az, amit a dédszüleink lejátszotttak egymással.

Brutális kulturális konfliktus készül a világban minden nyugati országban, kapjon már észbe mindenki, héló

bőrmók 2012.03.21. 20:02:49

@Viktus: Egyoldalú pl. azért, mert amikor cigánygyereket mutatnak, azok mindig éppen verekszenek, és közben olyan hatásvadász zene szól, amit a 80-as évek leggagyibb horroraiban is ritkán hallani.

klacus 2012.03.21. 20:03:05

@Húsleves: Jah ha áttérnének a pornóra, valószinűleg meg lenne a milla :-)

bőrmók 2012.03.21. 20:04:42

@sárkányfő: nagyon jól leírtad, köszi

bőrmók 2012.03.21. 20:06:09

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.: nem, én pl. nem gondolom úgy, hogy ez egy tartható állapot, szerintem ezt a MTVA nevű kifizetőhelyet azonnal meg kéne szüntetni.

komplikato 2012.03.21. 20:06:09

@Exploiter: Ja, így értem. Elnézést a félreértés miatt. De elég nagy baj nekünk is, meg nekik is.

Viktus 2012.03.21. 20:08:01

@bőrmók:

Te megnézted a filmet ? számtalan helyen látok rajta rajkókat, akik nem verekszenek ... mondjuk játékuk nem sok van szegényeknek, de ez igen gyenge érv volt egyoldalúság vádjára.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.03.21. 20:08:51

@klacus: Akárcsak a fogalmazás neked.
Tegezd nyugodtan a filmet, nem fog megsértődni. Az első mondatod konkrétan értelmezhetetlen.

Örzse néni 2012.03.21. 20:10:55

@Lencsés lstván: Te ölelgesd odahaza a palesztin kisebbségedet, ha annyira pártolod az elesetteket. Vagy az már büdös, te féleszű, az nem érdeked?
Ne itt ugass te féreg!

klacus 2012.03.21. 20:12:30

@sárkányfő: Mikor múlik már el, hogy az öregapám tetteiért köpködik a népem? A németek kértek bocsánatot, mert legéppuskáztak egy halom afrikait, a harmincas években? Az angolok az indiaik módszeres irtásáért? Lófaszt kértek. Mi minden éveben az ereinket metszegetjük, a fasz kivan már...

pl. A franciáknál meggyilkoltak 4 embert. 3 kisgyerek. A hírérték abból van, hogy kettős állampolgárok, és momentán Izrael - francia kombóban.

Ha palesztin - bolgár lett volna lett volna hír. Hát nem hiszem. Pont ezért kellene már észbe kapni, hogy az állandó ostorozás pont az ellenkezőjét váltja már ki.

Vajon koszóvóban hetente hány ilyen történik?

Hertelendi 2012.03.21. 20:13:23

@Lencsés lstván: Jó csak azért kérdezem, mert itt azt terjesztik, hogy hülyegyerek vagy...

ez igaz???

lyken 2012.03.21. 20:13:45

Elsőt sikerült írás közben elküldeni.

@Kompli: "Nem tudom mi ez a dal, de kérlek leírnád az előadót, mert utána néznék. Zseniális a szövege."

Itt a dal: www.youtube.com/watch?v=GSP81Che1X0

Milla csinálta, szerintem zseniális.

livengood 2012.03.21. 20:15:07

@sárkányfő: Érthető, hogy elvárjuk az objektivitást. A kérdés az, hogy milyen értékrend szerintit? A dokumentumfilm nevével ellentétben, egy véleményt mutat meg, egyféleképpen objektív. Nem tud más lenni, hiszen valaki meghatározza hová tegyük a kamerát, mi kerül be a filmbe. A dokumentumfilm - véleményem szerint - azért dokumentumfilm, mert valós problémákat dolgoz fel. Valós eseményeken alapszik, miközben szubjektív értékrend szerint ábrázolja azt. A dokumentumfilm is film, nem mentes a fikciótól.

Viktus 2012.03.21. 20:15:38

@klacus:

Na igen nekem is az volt a bajom vele, hogy Zalából volt pozitív példa, de pl. Borsodban nem mutattak még példákat ott a Lakatos Attila vajdát hozták elő az viszont finoman szólva is kétszínű figura.
Egyrészről érdekeseket mond, de másrészről az ő fiának a börtönből szabadulós videója is ott volt régen a youtube-n ...

A film éppen az mutatta, hogy lenne esély normális roma programokra, ha lenne szándék olyanokra.

Viktus 2012.03.21. 20:16:56

@livengood:

youtu.be/DIUlShDZA-I

itt van dokumentumfilm teli van velük a youtube ... viszont a Pesty féle riportfilm érdekesebb volt

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.03.21. 20:17:03

@bőrmók: Nagyon kíváncsi voltam ha nem írom bele azt, hogy a mostani CIGÁNY helyzet mennyire tartható, melyik ostoba fog másra reagálni. Direkt másra. Tudod, ez a téma.
Nem az, hogy ki adja le.
Nem hiszem ,hogy kevésbé lennél felháborodva, ha más csatornán látod.

Tehát tartható a jelenlegi állapot cigányok és magyarok között???

Próbáld a fenti mondatot értelmezni, nem belekötni, félremagyarázni.

Hertelendi 2012.03.21. 20:18:04

Csak mondom...A fidesz elhúzza az ügynökdolgot a választásokig és akkor kideríti, hogy az összes ügynök Gyurcsány Ferenc volt és Orbán Viktor viszont teljesen ártatlan! Sőt! Az összes fideszes!

komplikato 2012.03.21. 20:19:00

@lyken: Köszi, ezt a hosszabb verziót nem láttam még, az alap szöveg elég szegényes volt. Már csak az a kár, hogy nem ennek szellemében munkálkodnak, így rövid úton eláshatják magukat. :(

Örzse néni 2012.03.21. 20:19:26

Pontosan a szándék hiányzik. Nem attól ember valaki, mert úgy néz ki. Hanem a portájától. Ahhoz nem kell pénz, hogy ne egyék meg a férgek. Cigánynak meg bármit adsz csak leamortizálja, tönkreteszi.
A papagájomnak több esze van mint ezeknek összesen az egész országban.

roki 2012.03.21. 20:20:20

No, egy illuzioval kevesebb.

Ez a "millanak oltoztetet, reloaded kilencvenes evek kozepen tobzodo balliberal szemforgatas rem ciki.

Kene mar valakinek csinalni valami jovokepes ellenzeki formaciot, mert ez a mentalis szanalomhegy meg annyit sem tud, mint az ugyanezzel a teljesitmennyel kiesett SZDSZ.
Azoknak legalabb volt nehany seggighomlok dumagepuk, aki kigyobuvolokent tudta kezelni a tomeget, ezeknek pedig Pityingeruk van legfeljebb.
Meg az hianyzik, hogy a bejaratott/lejaratott r@szistazas utan netan teleszajbol antiszemitazni kezdjenek... hangulatilag olyan az egesz, mint finomfozelek ujra melegitve.

Húsleves 2012.03.21. 20:21:17

Kedves liberális jogvédők!

Ha a kifogásolt film egyoldalúan állítja be a valóságot, akkor amit ti csinálotok, az mi?

Forrás: index.hu/belfold/2011/03/17/csak_ciganyok_tamadnak_rasszista_okbol/

Utolsó két bekezdés:

"A Magyar Helsinki Bizottság a közösség tagja elleni erőszak miatt hozott ítéleteket kezdte átnézni egyenként. Hivatalosan ugyanis az elkövetők és az áldozatok etnikai hovatartozásáról sem lehet statisztikát vezetni[1], az ítéletek vizsgálatából azonban kirajzolódhat egy kép[2].

Abban a jogvédő szervezetek képviselői egyetértenek, hogy a gyűlöletbűncselekményekkel szembeni törvények a világban jellemzően az olyan csoportok tagjait védik, amelyeket tényleges megkülönböztetés ér. Az pedig, hogy a többségi társadalmat megvédje, általában nem az ilyen jellegű törvények feladata.[3]"

Ez a "sokoldalú" bemutatás liberális útja, ugye?
[1] tilos rasszista bűncselekményekkel kapcsolatos statisztikákat nyilvánosságra hozni
[2] csak a derék, sajtószabadságot féltő jogvédőknek szabad "kirajzolni egy kép"-et

Meg még ott van az idézetben a legfőbb liberális érték, a "törvény előtti egyenlőség" igen sajátos értelmezése is[3].

RowiwClub (törölt) 2012.03.21. 20:21:19

A tüntetést támogatós post összes kommentjét kimoderálták (mind az ötöt) és lett 3 támogató komment. Szintén a sajtószabadság jegyében?
Ez nagyon gáz, és még Kókához is betörtek... nem lesz itt álliberalizus egy darabig, isten áldja Lee tábornokot!

Lencsés lstván 2012.03.21. 20:21:31

@Örzse néni: Te meg ha annyira utálod a zsidókat , akkor menj az arabokhoz ! biztos örülni fognak neked ! legalább nem a mi pénzünkön lopod itt a napot vén disszidens anonim kurva !

@Hertelendi: Örzse kurvának csak fáj az igaz , azé terjeszti anonim .

Viktus 2012.03.21. 20:23:04

@roki:

AZ már március 15-én kiderült, hogy ez a milla nagyjából bármiféle ellenzéki szerepre alkalmatlan ...

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.03.21. 20:24:53

@Örzse néni: Tehát a papagájod is előadásokat tart, mint Forgács István.
Nem általánosítunk!

Hertelendi 2012.03.21. 20:25:06

@Lencsés lstván: Akkor nem vagy hülyegyerek?????

vagy mégis...

Anti Anyag (törölt) 2012.03.21. 20:26:13

Rájöttek egyesek pár hónap múlva, hogy a milla = liberálisok.

Ki lehetett találni, már a nevük is kb. akkora hazugság, mint az SZDSZ-é volt.

bőrmók 2012.03.21. 20:26:36

@Viktus: igazad van, nem néztem végig. De azért ez a szörnyűséges zene ismerd el, hogy egy szerencsétlen dolog, mert ilyen zenét egyértelműen hangulatkeltésre szoktak használni, pl. krimikben, bűnesetekről szóló hírösszállításokban (kék fény!). Mikor a rendőröket mutatják, miért nincs ilyen zene?

Na, nézem tovább:
-miért is kell a rendőrök lelkiismeretét azzal nyugtatni, hogy a lakosság körében ugyanekkora a cigányellenesség aránya, mint náluk? Ez így kicsit olyan, mintha azt mondaná, hogy teljesen normális, hogy a rendőrök 60%-a előítéletes a cigányokkal szemben.
-az azért vicces, hogy a "jó cigányok" a filmben a keresztény cigányok, míg a magyarok esetében ez a dimenzió fel sem merül... hogy jön ide a vallás kérdése?

jani888 2012.03.21. 20:26:37

A filmet nem letiltani kellene,hanem széles körben bemutatni.Ez a mai cigány valóság.Az ellene való tiltakozás jól mutatja a mai Magyarországon jelen lévő eltorzult gondolkodást.Egy problémám volt vele: Én nem vagyok nem roma!!! Magyar vagyok!!!!

komplikato 2012.03.21. 20:30:22

@Húsleves: "tilos rasszista bűncselekményekkel kapcsolatos statisztikákat nyilvánosságra hozni"
nem nyilvánosságra hozni tilos, hanem konkrétan nem készül ilyen, de régebben sem készült. Szociológiai tanulmányok készültek, de azok szövegezése túl szakmai és leginkább csak tankönyvként hozzáférhetőek. De azokból meg nem jönne le a fentebb hangoztatott "többség tapasztalata", mert nagyjából az jön le belőlük, hogy a bűnözés és erőszakos bűncselekmények száma nem származás alapján oszlik el, hanem bizony szociális helyzet és azzal összefüggő iskolázottság alapján. tehát a bűnözés esélye ugyan akkora ha egy nyomortanyán élsz, tök mindegy kulturális és genetikai hovatartozásod.

Vidéki 2012.03.21. 20:31:42

Remekül rámutatott Vastagbőr arra a szélhámosságra, arra az álszentségre, ami a Milla nevében megnyilvánul, miszerint a Milla a sajtószabadságért küzd, miközben valójában a sajtószabadság megszüntetéséért tevékenykedik.

Az a sajtószabadság, amit a Milla enged?
„1400 tiltakozó aláírástvittek el az MTVA-hoz a dokumentumfilm egyoldalú és a romák elleni előítéleteket felerősítő állításai miatt (erről itt van az Index videója), a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda pedig azon gondolkodik, hogy "közösség elleni izgatás miatt az ügyészséghez forduljanak-e vagy hogy indítsanak-e személyiségi jogi pert az MTVA és a dokumentumfilm készítői ellen".

Érdekes, hogy az MTV vezetésének egyből tele lett a gatyája és a nagyhangú banda előtt azonnal meghunyászkodtak:

„Az MTV a tiltakozás hatására közölte, hogy nem fogják megismételni a dokumentumfilmet.”

komplikato 2012.03.21. 20:34:12

@Vidéki: Bevallom nem gondoltam, hogy lesz amiben egyetértünk. :)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.21. 20:36:16

Számomra a Milla demokráciából elégtelenre vizsgázott már a Dopmenes alternatív köztársasági elnök választáskor is. Ez sem sokkal jobb. Még egy fekete pont...

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.03.21. 20:36:51

@bőrmók: Ha beraknám neked aláfestésnek Bartók Mikrokozmoszát, végignéznéd?
Légyszi!!

Próbálj meg elvonatkoztatni a zenétől. Ha megy...

komplikato 2012.03.21. 20:39:23

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.: Még nem néztem meg, nem tudhatom igazuk van, de dokumentum filmnek látszó izé alá azért próbáljon már meg valami semleges zenét tenni. Igen is hatás keltés ha nem így tesznek. Tudod olyan mint Lánchíd rádióban amikor minden hír elé betesznek egy egy érzelmi alapú kis bevezetőt, amiből előre tudnod kell mit is gondolj a hírről ...

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.03.21. 20:39:26

@Vidéki: Először arra gondoltam, hogy nem ettél ma narancsot, aztán rájöttem, hogy ez a hozzászólásod citrus kompatibilis.

DurvaPisti 2012.03.21. 20:39:58

Mit jelent az, hogy egyoldalú? Valaki azt várja, hogy egy ilyen dokumentumfilm majd bemutattja az abszulut igazságot? Vicc! El kell viselni az olyan véleményt is, ami eltér a miénktől. Van objektív mércéje annak, hogy mi az ami sértő. Az is lehet sértő. ha azt mondom valakinek, hogy buta. Pedig csak azt közlöm vele, hogy nem tartom túl okosnak.
A film bemutattja a témát egy határozott nézőpontból. Ha ezt nem tudják elviselni, az az Ő szegénységük.

roki 2012.03.21. 20:40:41

@Viktus:

Tartok tole, hogy nem is azert grundoltak oket, hogy alkalmas legyen, ezeknek csak annyi a dolguk, hogy az idetlen "Nem tetszik" memet elultessek, hogy az ellenzekiseg ne arrol szoljon, ki es mit szeretne a jovotol, hanem csak a destruktivitasrol, ami majd az alkalmas idopontban hatalomba ropit masokat.

Nem veletlen viselkednek detto ugyanugy, mint az eszdeeszes agitpropkak a kilencvenes evekben.

moszkvicssluszkulcs 2012.03.21. 20:42:31

Végre egyszer valamelyik tv vette a bátorságot és nagyon finoman-mert a valóság ennél sokkal szomorúbb- bemutatta a cigányságot.- /a teljes valóságot "Mounika só"alatt lehet megtekinteni a videómegosztókon/
Lett is egyből kiabálás. Szerencsétlen millások...

komplikato 2012.03.21. 20:44:40

@DurvaPisti: "A film bemutattja a témát egy határozott nézőpontból." - Ez oké, csak akkor meg ne hívja dokumentum filmnek. :)

Ott van a rádióban a Fiala, a stílusa nem ritkán bicskanyitogató, de ő képes egy ügyet több szemszögből vizsgálni, esetleg minden oldalt megkérdezni (ami néha ugye kettőnél több), amit sajnos az állítólagos közszolgálati és egyéb médiákban soha nem volt szokás idehaza ...

flippant 2012.03.21. 20:45:27

Ezek is maradtak volna meg tarkamarháknak. Azon a mozgalmon legalább lehetett röhögni..

Viktus 2012.03.21. 20:45:28

@bőrmók:

A zene ízlés kérdése abban nem nyilatkozom meg.

Továbbiakra pedig annyit, hogy nem nagyon próbáltad megérteni a látottakat. A kis kopasz úriember előadást próbált tartani a rendőröknek, és próbálta feloldani őket, hogy kialakuljon v.mi kommunikáció ... vannak ilyen kommunikációs trükkök.
Az elég unalmas egy ilyen kérdez-felek konfliktuskezelős tréning szerű v.min ami a cigánysággal kapcsolatos élethelyzetekre készíti fel a hatóságot, ha mindenki fülét-farkát behúzva csak bambán kinéz a fejéből.
A cigány ellenesség meg valójában inkább 90% körüli a lakosság körében.

Látom elkerülte a figyelmed a borsodi cigány származású hölgy akinek két gyereke van, és neki sem tetszik, ha ellopják a fáját míg ő nem lop meg két gyereket mert vállalni.
A szabolcsi helyi kis közösséggel nem tudom mi a bajod az leginkább ilyen amcsi minta alapján indulhatott kísérlet, és mivel pozitív, miért ne mutathatták be pozitív példaként?

Húsleves 2012.03.21. 20:46:01

@Kompli:
Köszönöm szépen hogy elmagyaráztad! Azért ha nem haragszol majd eldöntöm én, hogyan értelmezem az adatokat - mondom ezt még akkor is, ha jelen esetben igen közel áll a tiédhez - mert szerintem ha valami igen "egyoldalú" bemutatás, akkor az elsődleges információ korlátozása, és az általatok előemésztett interpretáció orrom alá dörgölése az.

Valószínűleg nem ment át a lényeg:
"Hivatalosan ugyanis az elkövetők és az áldozatok etnikai hovatartozásáról sem lehet statisztikát vezetni"
Ez volt az eredeti szöveg. Az enyém, amit idéztél, az már csak a kiemelése volt annak, amire fel szeretném hívni a figyelmet. Lehet csűrni-csavarni, de az a lényeg, hogy ne a ti interpretációtok pótolja azokat a statisztikákat, amik nem készülnek, mert hivatalosan nem lehet készíteni. A statisztikák azért vannak, hogy megismerhessék az emberek a száraz tényeket, akik ezt akadályozzák, azok már nem egyenes úton járnak.

Sandman (Karakum) (törölt) 2012.03.21. 20:46:26

@sárkányfő: lásd kurucinfo. Igazat ír, de azt olyan egyoldalúan, hogy rosszabb, mint ha hazudna.

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.: ez sajnos így igaz. És akkor keresik, mi a Jobbik ózdi sikerének titka??? A kurva anyjukat, menjenek ki az utcára egy tavaszi este sötétedés után, rájönnek mi a Jobbik sikerének titka. Barmok.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.03.21. 20:46:44

@Kompli: Nem hallgatom az említett rádiót. De várom a javaslatokat a semleges zenére egy olyan témában, ami mindenkit érzékenyen érint.
Nos?
Mi legyen?
J.J. Cale-től a Cocain?
Valami gospel?
Esetleg Madonnától a Like a virgin? Utalva a 14 éves gyerekanyákra...
Vagy basszunk oda a Rollig Stones -al, ismét utalva a nincstelen csövesre.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.03.21. 20:48:04

Amúgymeg:

Na mi van Zérókám?Megvettek téged is a fideszesek,hogy már te is a milla ellen vagy?:))

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.03.21. 20:49:55

@DurvaPisti: Adok a hozzászólásodra egy manapság divatos lájkot és egy +1-et. De begyűjtheted mind a kettőt. Kiváló!!

elod72 2012.03.21. 20:50:09

A tartalom es a forma orok dilemmaja. Mirol szabad beszelni? Mindenrol. Hogyan szabad beszelni? Kizarolag civilizaltan/korrekt modon. A milla sem a tartalom ellen emelt szot, hanem a forma ellen, ahogy ez talalva lett. Nem lattam a filmet, nem tudom megitelni, jogosan tette-e.

roki 2012.03.21. 20:50:26

@jani888:

Nem, nem ez a valosag, hanem ez is egy nezopont, aminek a velemenyszabadsag jegyeben termeszetesen joga van megjelenni, mint barmely masiknak.
Pestyrol termeszetesen tudni lehet, hogy elfogult, tehat azt be is kell arazni a tisztanlatashoz.

Az eszdeesznyikek legalabb az ilyen esetekhez oda szoktak tenni, hogy "nem tetszik amit mond, de barhol kiallok azert, hogy mondhassa".

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.03.21. 20:53:09

de basszus! 2012-ben is itt tartanak egyesek hogy a bűnöző cigányokat védik!Na menjenek a fenébe!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.03.21. 20:54:24

Amúgy Náczivadász-stílusban:A film készítőit lőjék agyon a tolerancia jegyében.

Fullánkos Algol 2012.03.21. 20:54:45

legyen a magyarok bűnöző népe Európában átkozott, adja az ég

bőrmók 2012.03.21. 20:55:37

@Viktus: ez a pozitív példa kicsit túl lett hangsúlyozva. A borsodi cigány hölgy - aki nem szereti, ha lopnak tőle a cigányok - pedig nem különösebben pozitív példa, egyrészt mert senki nem szereti, ha lopnak tőle, másrészt meg mindenki tudja, hogy vannak cigányok, akik dolgoznak és nincs ezer gyerekük.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.03.21. 20:56:12

És amúgy mekkora hiszti volt annak idején az Irigy Hónaljmirigy Bazi nagy roma lagzija miatt.
Pedig zseniális volt.De hát ugye fáj az igazság.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.03.21. 20:56:16

@Viktus: Végig se nézte. Miről (kinek) beszélsz?
Én vettem a fáradtságot, hogy kommentelés előtt megnézem, a jogvédőnek a címe is gyanús.
Ez csak vízgereblyézés.

komplikato 2012.03.21. 20:58:10

@Húsleves: Ez egy probléma, mert ha ez egy demokratikus ország, ahhoz még fel kéne nőnie, akkor nyilván NEM lehet különbségeket tenni ember ember között származás, vallás, stb. alapján, akkor nem azért nem lesz statisztika mert tilos.
Én azért jobban hiszek a szakmailag felkészített szociológusnak és szociális munkásnak akár a "cigány bűnözés", akár a hajléktalan témában, mint olyanoknak akik direkt a saját érdekeiknek megfelelően hajtogatják a "tényeket".
Egyébként a többszöri többes megszólításodat nem nagyon értem, mert nem tartozom semmilyen csoporthoz vagy csoportosuláshoz, aljas módon nekem van magányvéleményem és nem egy párt propaganda oldalról szedem vagy könyvekből. :)

bőrmók 2012.03.21. 21:00:55

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.: megy, de amikor a zenéről beszélek, nem akarok elvonatkoztatni tőle. Amúgy meg nem azért nem néztem végig mert nem Bartók megy alatta, de még csak azért sem, mert ocsmányul szar a zenéje.

komplikato 2012.03.21. 21:01:09

@Tigeri: Aki bűnözőket véd, az maga védhetetlen. Viszont ezen helyzetben meg megint csak nem számít a bűnöző hovatartozása, mert miként nézne ki, ha nem simán bűnözőként kezelnénk és vagy gondolnánk valakire puszta származása okán? Már pedig elég sok bűnöző szaladgál kis hazánkban szabadlábon, mert valamilyen kivételezett csoportba tartoznak.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.03.21. 21:01:11

Na,milla kilőve.
Akkor csak a fidesz marad!:))

Viktus 2012.03.21. 21:02:18

@bőrmók:

Neked volt már v.mi az életedben ami megfelelt volna?

moszkvicssluszkulcs 2012.03.21. 21:03:04

Az 5 év alatti gyerekek közül minden 4.!!! cigány. Na ez lesz Magyarország végzete...

bőrmók 2012.03.21. 21:05:54

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.:
Komolyan kérdezem.. szerinted ha egy "dokumentumfilmnek" ilyen a zenéje:
www.youtube.com/watch?v=bjr3FFmQQ_Y
az semmilyen érzelmet nem közvetít?

moszkvicssluszkulcs 2012.03.21. 21:08:00

Ha pedig a mai Magyarországon nem lehet tudni ki a cigány, ki a magyar, sőt statisztikát sem lehet vezetni, akkor a mindenkori magyar kormány honnan veszi a bátorságot hogy forint százmilliárdokat különítsen el cigány programokra. Hisz lehet hogy csak százan vannak...

komplikato 2012.03.21. 21:10:17

@Tigeri: Nemzeti Ellenállás smafu? :D

komplikato 2012.03.21. 21:12:41

@moszkvicssluszkulcs: Na ez egy jogos önellentmondása a rendszernek. Ilyenkor jön elő, hogy a cigány önkormányzatokon keresztül kerül kiosztásra a pénz és lehet máris ráncolni a homlokot jó helyre megy vagy sem. Illetve mennyi jut oda ahová kellene?

bőrmók 2012.03.21. 21:14:17

@Viktus: Biztos érted, miről beszélek. Egy olyan dokumentumfilm sokkal jobban tetszene, ahol a "jó" példa tényleg valami kimagasló, amire azt mondja az ember, hogy hű, ez igen.. ha nincs ilyen cigány, szerkesszék meg másképp a filmet. De hogy bemutatnak egy cigányt, aki nem lop és nincs ezer gyereke, annak aztán az égvilágon semmi értelme... inkább visszatetsző a film szempontjából

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.03.21. 21:17:13

@bőrmók: "megy, de amikor a zenéről beszélek, nem akarok elvonatkoztatni tőle"
Ez a mondatod hogyan is függ össze a kérdésemmel? Mellesleg figyelmedbe ajánlom a film tényleges(!) mondanivalóját.

A Profi c. filmet Ennio Morricone zenéje miatt is szeretjük, de figyelünk a cselekményre, tartalomra.
Meg ugye végignézzük...

Akkor miért is nem nézted végig? Tudod, azt a filmet amiről véleményt nyilvánítasz.

Viktus 2012.03.21. 21:18:19

@bőrmók:

Ez riportfilm nem dokumentumfilm. A borsodi cigány telepeken pedig elhiheted már az is igen pozitív minta volt amit a két gyerekes asszony prezentált.

irógép 2012.03.21. 21:22:03

Mi köze a millának a demokráciához vagy bármihez is egyáltalán??? SEMMI
Csak egy gyűlölködők köre , amiért másoknak más a véleményük a dolgokról, ennyi
Pont ők azok, akik semmilyen más véleményt nem akarnak elfogadni, de ez nem csak ebből az ügyből látszik. Pont olyan akaratos majmok, mint a fidesz akik ellen létrejöttek, semmivel nem jobbak! De egy olyan szervezettől aki Schmitt Palira egy Dopemant ad meg alternatívként, attól elve nem lehet semmit elvárni ugyebár.

komplikato 2012.03.21. 21:23:54

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.: De könyörgöm az egy film, amiben azért van a zene, hogy azt érezd vagy gondold adott pillanatban amit a film alkotója szeretne. De itt ezt elvileg NEM tehetné, mert állítólag tárgyilagos, viszont éppen ezért nem az. Igen is van semleges zenei aláfestés. De most ez lényegtelen, a poszt fő témája a Milla védhetetlen öntökön rúgása, azon meg már csak röhögni lehet. Én végig fogom nézni a filmet ezektől függetlenül is.

Vodka Narancs 2012.03.21. 21:24:17

Lehet vitatkozni, hogy mi a véleményfilm és az mennyiben nem dokumentumfilm. A filmtörténeti kánon azt mutatja, hogy az. Joris Ivenstől Michael Moore-ig a dokumentumfilm történetét gyakran durván elfogult és egyoldalú véleményművek írták. Ez van.

Hunor Levente 2012.03.21. 21:25:07

@klacus: Miről beszélsz, te sokadik felszínes idióta?
Te meg a kötelező olvasmányok! A két mondatomat képtelen voltál értőn elolvasni.
Azt meg senki nem fogja elhinni neked, hogy te előbb megismersz valamit, és csak azután nyilvánítasz róla véleményt, hisz épp most írtál a fajtámról anélkül, hogy ismernél engem.

Anti Anyag (törölt) 2012.03.21. 21:25:08

@Fullánkos Algol: Kívánságod teljesült. A magyarok bűnöző népe Európában átkozott.

Gondoskodott erről a magyarok bűnöző népe a cigányok röpke 20 év alatt. Mondhatni, jól kitoltak saját fajtársaikkal, mert mindenhol átkozzák őket Európában. Most már nem csak Európában, Kanadában is.

DurvaPisti 2012.03.21. 21:25:21

@Kompli: A dokumentum film nem azt jelenti, hogy minden egyes nézőpontot felvonultat a témával kapcsolatban. (ami lehetettlen is) Még a dokumentumfilmenk is van szubjektív nézőpontja (hiszen emberek készítik). A lényeg a tényeken van. Aztán, hogy az adott tényanyagról a dokumentumfilm szereplői miként vélekednek, az csupán az ő "felelőségük". Nem várható el, hogy xy adott dologról az "elvárható" véleményt fogalmazza meg.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.03.21. 21:25:46

@bőrmók: Nem érzed azt, hogy egy kicsit eltértél a lényegtől? Azért ne dramatizáljunk.

Az Omen trilógiát még akkor néztem, amikor te a ziherejsztűvel játszottál a pelenkádon, esetleg basztattad a tépőzárat.

Halkítsd le amikor szól a félelemkeltő, kirekesztő Jackson thriller... És reagálj végre a film lényegi(!) mondanivalójára!

moszkvicssluszkulcs 2012.03.21. 21:28:52

@Anti Anyag: remélem nem ütötted meg semmidet.

Húsleves 2012.03.21. 21:29:11

@Kompli:
A többes szám azt jelenti, hogy te és, azok, akik ugyanezt mondják. Mert attól, hogy van magánvéleményed, az még egyezhet mások magánvéleményével, és hát őszintén szólva a te magánvéleményed erős korrelációt mutat a jogvédők hivatalos véleményével (de ettől természetesen lehet magánvélemény). De kapaszkodj bele minden egyes ilyen dologba, mazsolázd jól át a szavakat, mindig fogsz találni ilyen kapaszkodókat, és akkor kurvára igazad lesz!

Nem tudom nem kerülte-e el a figyelmedet egészen véletlenül hogy Forgács István is szociológus, ráadásul cigány szociológus. Megismétlem: akiről szó van, akit a sajtószabadság rettenthetetlen hívei felszólítanak arra hogy kussoljon, az egy cigány szociológus.
Tudod a sajtószabadság azt jelenti, hogy sajtószabadság. Nem csak azoknak, akik éjjel-nappal sajtószabadságról ajvékolnak, hanem másoknak is. És természetesen nem baj, ha szociológusok valós adatokon alapuló szociológiai kutatásokat készítenek és közölnek, de legyen elérhető az eredeti forrás is, mert az alapján ellenőrizhető.
És azt meg ki dönti el, hogy ki az aki felnőtt az adatok értelmezéséhez és ki az aki nem? És milyen címen formál jogot arra bárki, hogy ő döntse el? És ki dönti el, hogy kik azok, akik "akik direkt a saját érdekeiknek megfelelően hajtogatják a tényeket"? Ugyanazok, akik a sajtószabadságért ajvékolnak, ugye?

És még egy apróság ehhez a mondathoz:
"Ez egy probléma, mert ha ez egy demokratikus ország, ahhoz még fel kéne nőnie, akkor nyilván NEM lehet különbségeket tenni ember ember között származás, vallás, stb. alapján, akkor nem azért nem lesz statisztika mert tilos."
Na kik is tesznek különbséget emberek között tisztán származás alapon? Ezt is idéztem a [3]-as pontban. Merő véletlenségből már megint ugyanazok, akik sajtószabadságért ajvékolnak, úgy hogy közben másoknak kuss legyen.
Annyira szép eszme a liberalizmus!

moszkvicssluszkulcs 2012.03.21. 21:33:12

@palackos: Te ezt biztosan sötétben írhattad, mert a kultúrád kiverte a biztosítékot...

Albu 2012.03.21. 21:35:17

„Ekkor öngólt rég láttam. (…) A dokumentumfilmről nem is hallottam idáig, nem láttam a TV-ben, de most kénytelen voltam megnézni, ha már ekkor a balhé van körülötte. (…) Ötször-tízszer több ember fogja megnézni az MTV Videótárban, vagy a Youtube-on…”

Mit lehet tudni, talán pont az a céljuk valakiknek, hogy sokan megnézzék.

Kelti a feszültséget? Jó ez egyeseknek?

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.03.21. 21:40:20

@Kompli: Igen, lehet hatásvadász, figyelemfelkeltő egy filmzene. Miért is kéne semlegesnek lennie? Hiszen az egész mondanivaló, egy országot érintő problémát szeretne más (véleményem szerint racionális) szemszögből bemutatni.

Minden, Magyarországon lakó embert foglalkoztató témát vet fel ez a film, amihez szükséges egyfajta hatásvadászat.
A lényegi kérdéshez ez inkább hozzáad, mint elvesz. Némafilmben is meg lehetne rendezni,
de akkor is menne a hőbörgés.

hetykusz 2012.03.21. 21:42:13

Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy azok akik tiszta életet élnek, azoknak sosem volt okuk a félelemre. A film akikre vonatkozik, azok úgy sem fogják fel, hogy miért mutatják ezt a képet róluk, mert a társadalmilag beteg viselkedést ők sajnos teljesen normálisnak tartják. A legnagyobb probléma, hogy vannak csoportok, akik nem megváltoztatni akarják azokat, akik ezt az elítélendő életformát folytatják, hanem bebetonozni. Bebetonozni, nehogy azok a rétegek, akik jelenleg a létminimum alatt élnek, esetlegesen feljebb lépjenek, és átvegyék a jelenleg vezető romáktól a helyet, és egy valóban igazságos, fejlődőképes roma társadalmat hozzanak létre. Sajnálatos, hogy ezek az emberek a szőnyeg alá akarják söpörni azokat a problémákat, amiket ők maguk tartanak fenn. Azok a romák, akik a bűnöző életformát folytatják zömében termelnek azoknak a romáknak, akik kiskirályokként élnek az elnyomott társaik által elkövetett bűncselekmények során szerzett haszonból. Aprópénzért veszik át a színesfémet, és nagy haszonnal értékesítik, bagóért, fillérekért vásárolnak lopott járműveket, kerékpárokat, és alkatrészekre bontva üzleteikben árulják, olcsó pénzen átveszik az eltulajdonított gyümölcsöt, zöldséget, majd értékesítik. Nem letakarni kellene a szart az udvaron, hanem ellapátolni! Lépni kellene, hogy azt a bűnöző réteget, akik másokon élősködnek, és akiken mások élősködnek, normális munkára kényszerítsük rá. A honfoglalás után tűzzel vassal szoktatták rá az embereket a törvények betartására. Szomorú, hogy ilyen eszközök szükségesek a "modern" kori Magyarország területén. Lehet nem azokat kellene először büntetni akik lopni mennek, hanem azokat akik átveszik a lopott árut.

Viktus 2012.03.21. 21:45:23

@Albu:

Milyen feszültséget? vidéken itt tudják az emberek mi a szitu nem gondolod , majd ebből tudják meg :D:D:D

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.03.21. 21:47:58

@Húsleves: Gyönyörű! Bárcsak ilyen szépen megtudnám fogalmazni!
Bárcsak elolvasná más is! És érdemben reagálna..

Nem barátokat keresek, nem szopok, csak hogy tisztázzuk.

Szép és kész!

Hunor Levente 2012.03.21. 21:48:18

@DurvaPisti: Jelentheti például, hogy kiegyensúlyozatlan. (Lásd a régi ORTT ügyeit.)

stim 2012.03.21. 21:57:53

ez egy nagyon fontos film és szokatlanul tiszta és őszinte a hangvétele mert aki csinálta nem megélni akart a kisebbségi bizniszből hanem segítő szándék vezette.

A legtöbb előítélet tapasztalat és a tapasztalat miatt nincs ok szégyenkezni.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.03.21. 21:58:20

@Albu: Feszültség nincs, hanem van. Rendezzük.

Normálisan. Nem kell karlengető hugyozós Jobbikos azaz gyépések. (Gyöngyöspata:) és nem kell elvakult libsi fajvédők.
Tények vannak. Ami makacs.

stim 2012.03.21. 22:02:54

Őszinte, tiszta, tényekkel bátran szembenéző és kimondó párbeszédre van szükség. Ha a Mila egy ilyet megakadályoz akkor a Milla hibát követ el saját önző politikai érdekei miatt.

Az a baj minden közösséggel, hogy aki kezdetben kapcsolódik hozzá az később szégyelli magát ha a közösség vezetői nem az ő szándékai szerint cselekszenek de az ő nevében. Én az ilyenhez nem adnám a nevem. Bátor szembenézéssel és őszinteséggel lehet problémákat megoldani.

Nem a rendőrfőnököt kell leváltani ha azt mondja, hogy a bűnesetek 90 %-át cigányok követik el hanem meg kell oldani, hogy ne így legyen.

Éhes_ló 2012.03.21. 22:04:07

A post kapirgálja a felszínét a sajtószabadséggal, PC újbeszéllel és az elcseszett cigánypolitkával kapcsolatos gondoknak.
Ez fontos, de nem elégséges.
Ahhoz hogy ezzel a gonddal szembe nézhessen a magyarság a tabusítást és a PC újbeszélt be kell szüntetni.
A buktor féle bagázs és az ellenzéke erre sem most, sem a jövőben nem alkalmas, mert maguk is a hazug PC újbeszél nyelvén kommunikálnak és tabukat nem döntögetnek, hanem új és ój tabukat állítanak.

jozicsenko 2012.03.21. 22:05:04

@bőrmók: bocs, de jól értem:

oda süllyedt a liberalizmus, hogy egy filmnél nem a tartalmába köttök bele, hanem a zenéjébe?

azért ennél többre vagytok képesek :-))

(de külön vicc, hogy nem rááászista fehér srácok, nem az olaszliszkai áldozatok, nem marioncosma rajongói szólaltak meg, hanem a legkeményebben éritentettek: cigányok

persze az igazság régóta fáj a liberálisoknak, ha nem a saját cenzurázott igényük szerint tálalják)

Anti Anyag (törölt) 2012.03.21. 22:12:17

@Albu: A liberálisok azért utálják ezt a filmet, mert a néző számára bebizonyítja, az értelmes cigányvezetők azok aki ebben a témában komolyan tehet valami.

Az értelmes cigányvezetők viszont nagyon nem a liberális mantrát köpik vissza, hiszen értelmesek.

Pángalaktikus-gégepukkasztó 2012.03.21. 22:17:09

A Milla is beáll a sorba, ahol a liberalizmust megszégyenítők állnak.
Amíg Magyarországon ez a fogalom a cigánybűnözés, a zsidóbefolyás, vagy bármi egyéb hasonló témájú kérdés eltusolása, mosdatása lesz, addig nem kérek belőle.

a fene tudja még · http://hatker.blog.hu 2012.03.21. 22:18:35

a hemzsegő helyesírási hibák és magyartalan fogalmazás miatt egyszerűen képtelen voltam végigolvasni, pedig érdekelt volna.

komplikato 2012.03.21. 22:20:48

@DurvaPisti: Ez jogos felvetés, de a "tények" is lehetnek féloldalasak. Arra gondolok amikor sok hasonló tényt teszel egymás mellé, míg más tények hiányozni fognak. Arra gondolok, hogy mindig visszahallom az elmúlt X év durva "cigány bűnözéseit" egyes csatornákon, közben meg az az igazság, hogy heti szinten több és durvább bűncselekmény mint amiről emezek évek alatt tudomás szereznek és jó részüknek semmi köze cigányokhoz. Csak azokon nem háborog senki.

Lajosforras 2012.03.21. 22:22:02

nah,lement egy film,ami megmutatja a cigányság életének egy komoly szeletét. na bumm. a milla "sajtószabadsága" egy fos. és ami a filmben volt, az meg a valóság. ha tetszik,ha nem. a milla meg bekaphatja,a bőszen tiltakozókkal együtt. megélhetési hangoskodók. slussz.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.03.21. 22:24:33

Nos, ezt valóban elcseszték a millások, mert egy válaszfilm hasznosabb lett volna.
És ott ugyanúgy megszólaltatni Forgács Istvánt, aki egyébként nagyon becsapva érzi magát, mert csúnyán kiforgatták a szavait...
Az egy másik kérdés, hogy nem biztos, hogy leadták volna.

szgy 2012.03.21. 22:34:24

bizonyára melegítik a témát hogy a közelgő húsvéti nyaralást (is) el lehessen adni evakuálásként.

zsoltix 2012.03.21. 22:44:48

"esetleg pozitív példák egész sorát bemutatva" Arra ott van a Kossuthon a roma magazin.

Viktus 2012.03.21. 22:47:46

Nézzétek most az rtl-t Házon kívül, hogy mulat a magyar elit :D aki nem a cigányokon akar mérgelődni. :P

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2012.03.21. 22:54:18

Szenzációs a cikk! Életemben nem mertem volna gondolni, hogy egy ilyen lefog jönni itt, főleg nem Index címlapon, pozitív csalódás. Legalább már a vak is látja mi a helyzet LMP-vel meg Millával (és csatolmányaival, szdsz, mszp, dk, stb.) kettősmérce rulez, "mindenről lehet beszélni, ami nekünk tetszik, ami meg nem azt tiltsák be" .

Ugyanilyenek voltak a bárgyú szar, provokáló antirasszista reklámfilmek is, amit ebben a videóban úgy darabokra szedtek, mint floki a lábtörlőt. www.youtube.com/watch?v=_-8c1p0-_TE

Általánosan jellemző a hírekre: Amennyiben roma az elkövető, azt nem mondják. (ilyenkor "néha" árulkodó szokott lenni a "megjelent a család" meg "tömegverekedés" meg "a szülő megverte a tanárt" és társai. Amennyiben viszont roma ellen követnek el valamit, na az másnap már nemzetközi hír lesz és olyankor persze megnevezik, hogy roma az áldozat.

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.03.21. 22:56:05

Liberális emberként csak sírni tudok. Ha az (ál)liberális (ál)értelmiség továbbra is a szőnyeg alá söpri a cigányság problémáját az csak a nacionalista szélsőjobboldalnak kedvez. Lehet hogy a Pesty Fekete Doboz kicsit hatásvadász és talán egyoldalú is volt, de ezt jó szándékkal tette. Azzal a céllal, hogy vitát generáljon, hogy beszéljünk végre ezekről a dolgokról. Ez a nagy kuss csak olaj a tűzre.

SlyZero 2012.03.21. 22:59:01

Valaki adja már meg ezeknek a jogharcosoknak a címét! Régi vágyam, hogy házat veszek a szomszédságukban, és beköltöztetek pár ismerős kisebbségi családot.

livengood 2012.03.21. 23:12:10

Szemerédi Endre kapta a matematikai Nobelt jelentő Abel-díjat.
Vannak gondjaink és van mire, van kire büszkének lennünk.

vontod75 2012.03.21. 23:14:19

@Tucsko1: Egyetértünk!
(Tucsko for prezident :) )

ork1234 2012.03.21. 23:18:25

@is:
"és képzeld, a 15. században egész Európában ez volt. és képzeld, a 19. századi Magyarországon mindenkinél ez volt."

de most 2012 van, a XXI. század. ja, hogy a cigók a XV. századi színvonal szerint élnek? én kérek elnézést

ketroot 2012.03.21. 23:28:14

@Viktus:

Gyönyörű egyébként, hogy a társadalomban az a bizonyos "olló", hogy nyílik egyre jobba szét...

Hegseztő Hegesztő 2012.03.21. 23:52:52

@livengood:
"Szemerédi Endre kapta a matematikai Nobelt jelentő Abel-díjat."

Gratulálok!!...Mégis be kellett volna járnom a matekórákra...

Hegseztő Hegesztő 2012.03.21. 23:57:25

Nem könnyű a cigányemeber élete...

tollas 2012.03.22. 00:27:50

Megnéztem, nincs benne semmi olyan, ami ne lenne vállalható és a betiltást indokolná.

Sokkal jobb erről a dologról beszélni, mint szőnyeg alá söpörve a problémát előidézni néhány , de egyre növekvő számú ember vagy csoport önbíráskodását megvárnai, majd az ellen fellépni.

medvemellszobra 2012.03.22. 00:37:51

@Golgotai: Hát ez kurva jó komment volt! :D:D:D:D

komplikato 2012.03.22. 01:07:38

@Lajosforras: "a milla "sajtószabadsága" egy fos." - Így van, és szerintem ez a balhé az utolsó láncszem vagy változtatnak (aminek kicsi az esélye) vagy mennek ők is a levesbe, mert megérdemlik.

"és ami a filmben volt, az meg a valóság."
Ez kissé bonyolultabb. A kép nem egyenlő azzal amit ábrázol. Van amikor valaki egy vitában a fizika törvényeire hivatkozik, úgy mint ha az lenne a valóság. Holott az csak egy modell, egy kép a valóságról, nem feltétlenül hiba mentes. Sokan állítják, hogy nem létezik semleges nézőpont. Persze ez nem igaz és az előbb említett sokaság igazából nem próbálta soha, csak magyarázkodni könnyebb mint cselekedni.

This Ocean 2012.03.22. 02:50:55

"Indeed, an astoundingly small proportion of arguments ‘for free speech’ and ‘against censorship’ or ‘banning’ are, in fact, about free speech, censorship or banning. It is depressing to have to point out, yet again, that there is a distinction between having the legal right to say something & having the moral right not to be held accountable for what you say. Being asked to apologise for saying something unconscionable is not the same as being stripped of the legal right to say it. It’s really not very f-cking complicated. Cry “free speech” in such contexts, you are demanding the right to speak any bilge you wish without apology or fear of comeback. You are demanding not legal rights but an end to debate about and criticism of what you say. When did bigotry get so needy? This assertive & idiotic failure to understand that juridical permissibility backed up by the state is not the horizon of politics or morality is absurdly resilient."

chinamieville.net/post/18314521552/stand-down-literature-has-defeated-the-thought

Lajosforras 2012.03.22. 05:55:33

@Kompli: igaz,de sajnos ha nem is a filmben ábrázolt események,de maga az életvitel és úgy általában az ábrázolás az esetek nagy részében stimmel. a munkám miatt megfordulok sok kisebb-nagyobb település mindenféle-fogalmazzunk úgy-negyedében. majd' mindegyiknek van rózsadombja, prolinegyede-és cigánysora. a látottak alapján nincs az a mohácsi viktória, farkas flórián vagy horváth aladár,vagy bármilyen, irodából okos megmondóember,aki meg tudna győzni.
egyszerűen túspilázott a kérdés és nem értem,hogy amíg a társadalom egy részét erővel kényszerítik az pl. adózásra,a törvények maradéktalan betartására, miért létezhetnek kiemelt "ügyek",amik ennyi törődést és engedékenységet érdemelnek. ez a kordában tartott társadalmi csoportok érdekeit és önérzetét sérti. tilos a szegregáció,diszkrimináció. oké. de akkor a társadalom szipolyozott részével miért lehet akár államilag is elkövetni?

nu pagagyí 2012.03.22. 06:15:14

Egy undorító dokumentumfilm milyen klasszul felszínre hozza azt a szart, ami ezt a töketlen nemzetet fojtogatja. Az itt cigányozó és zsidózó polgártársaimnak figyelmébe ajánlanám a következőt. Ha az a bajuk, hogy a zsidók gazdagok, akkor dolgozzanak, hátha ők is meggazdagodnak. Ha az a bajuk, hogy a cigányoknak sok gyereke van és közben elfogy a magyar, akkor csináljanak gyereket. Ilyen rohadt egyszerű ez a dolog. És már rohadtul únom ezeken az álproblémákon való rágódást, mindenki saját sorsát irányítja, nem kell tehetetlenül nyekeregni a "gonosz" világ ellen. Nem kell olyan dolgokból sorskérdést összeeszkábálni, amit mindenki maga is meg tud oldani. Ha meg ki-ki nem tud boldogulni, akkor azokra haragudjon, akik a baját okozzák, mondjuk az aktuális kormány ostoba gazdaságpolitikájára, idióta oktatási terveire, a maffiamódszerekkel történő hatalomkisajátításra, az esélyek és lehetőségek elvételére.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.03.22. 06:24:05

Ez a tiltsuk be, mert demokraták vagyunk, ez olyan Gyurcsányos.

Kell szólásszabadság ? Persze . Akkor menj az ATV-ért tüntetni, és tiltasd be Pestyt.
Ennyi. Definíció kérem!

Megmondjuk kit kell betiltani, és megmondjuk kiért kell kiállni.

Mert mi vagyunk a demokraták, ők meg nem.
Ezért amit ők betiltani akarnak az nem demokrtaikus, amit meg mi az meg miazhogy nagyonis.

Következő lépcsőfok, csak haladó demokratáknak, megmondjuk hogy miért érdemes tüntetni, mint ahogy azt is, hogy milyen tüntetéseket veret szét egy ízig-vérig demokrata.

Azt hittem a Milla kicsit tovább hordja még az álarcot.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.03.22. 06:30:58

Ennyi...
A Milla öngólja nagyon röhejes, erre valahogy számítottam is.
Na ezért nem veszem őket számításba politikai erőként.

De az aggasztóbb, hogy nem is tudunk (vagy nem akar valaki) beszélni a problémákról. Mert az van bőven, de ha valaki kiteregeti, akkor a "politikai korretktség" (magában is csak egy lózung) nevében beindul a hiszti.

Ennyi hülyét egy rakásra...

nu pagagyí 2012.03.22. 06:44:08

@Trompf: Jól látod, a Milla pont az olyan faszkalapok ellenében jött létre, amilyen Te is vagy. És akik, sajnálatos módon még hatalomra is kerültek. Jellemző rátok, hogy közTV-t, mindenki adójából fenntartott intézményt használtok gyűlöletkeltésre. Úgy tűnik, szerintetek, még kevés cigánygyilkosság történt az országban és azt is milyen klasszul kimagyarázta pártunk és kormányunk Berlinben.

belekotyogó 2012.03.22. 06:49:26

Nem tudom mi bajotok a cigányokkal.Semmivel sem rosszabbak mint a magyarok.A túlélés szempontjából pedig fényévekkel ügyesebbek,bátrabbak és rafináltabbak mint a magyarok.De ők rá vannak kényszerítve hogy ilyenek legyenek.Ők is túl akarnak élni,mint ahogy mindenki más.Túl akarják élni a mindennapokat.Továbbá az is egy pozitív dolog,hogy a dugipénzeket elővakarják a gazdag tulajdonosoktól és visszapörgetik a gazdaságba.:D

belekotyogó 2012.03.22. 06:51:20

Bízom benne,hogy a továbbiakban is a rózsadombot látogatják előszeretettelés a budaörsi milliomos negyedet.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.03.22. 06:52:36

@Trompf: Ez még csak nem is álarc, hnem egyszerű balf*****... :D

the k0zi · http://k0zi.blogspot.com 2012.03.22. 07:15:07

@nu pagagyí: alapvető probléma az, hogy a dokumentumfilm kapcsán sokan zsigerből elkezdtek rasszistázni, előkapták a PC kártyát, hogy ilyenről nem lehet beszélni azt senki nem nézte meg, hogy esetleg van igazság is ebben az egész dokumentumfilmben. Megint kiöntik a gyereket a vízzel együtt, a filmben szereplő állításokat igenis érvekkel kell megtámadni, nem pedig cenzúrával.

Nyilván vannak a filmben provokatív részek is, de hahó, ez egy ilyen műfaj. Michael Moore is a saját szemszögéből mutatja be a dolgokat. Az a baj 1-1 ilyen betiltás sokkal jobban erősíti a rasszizmust, mint az ha őszintén beszélhetnének az emberek a problémákról.

Ha az átlagembert a mainstream nem engedi panaszkodni, nem alakul ki társadalmi vita a problémájáról, sőt mi több a panaszkodásaiért cserébe azt kapja hogy ő mekkora rasszista kirekesztő, akkor az előbb-utóbb oda vezet, hogy az emberek elkezdenek nem bízni a rendszerben, és elfordulnak olyan szélsőséges megoldások felé, amelyek a rendszeren kívülről érkeznek, így lesz szépen szélsőséges a társadalom.

marosy 2012.03.22. 07:17:38

Basznám szájba az összes millást. Ez a sajtószabadság fasszopók?

Szalahadin 2012.03.22. 07:22:30

@nu pagagyí:

"mindenki saját sorsát irányítja, nem kell tehetetlenül nyekeregni a "gonosz" világ ellen."
Ha mindenki a saját sorsát irányítja és rohadt egyszerű minden, csak akarni kell, akkor a cigányok miért nyekeregnek tehetetlenül a gonosz világ ellen? Miért nem dolgoznak? Hát nem ez lenne a legegyszerűbb?

" Úgy tűnik, szerintetek, még kevés cigánygyilkosság történt az országban és azt is milyen klasszul kimagyarázta pártunk és kormányunk Berlinben."
A Berlinálét inkább hagyjuk, Fligeauf filmjének semmi köze ahhoz a valós történéshez, amiről állítólag szól. (tatárszentgyörgyi gyilkosság) A fickó egy dolgot tud nagyon, megérezte az idők szavát, tudta, hogy ha mondjuk Szögi Lajos utolsó napjáról forgatna filmet, elindulni se engednék vele, ha viszont a cigányokat emeli piedesztálra, akkor a nyugat-európai rasszista jogvédő, a feszültség keltésében és fokozásában érdekelt körök a tíz ujjukat is megnyalják majd. Ennyit tud a faszi, egyébként kifejezetten hányingerkeltő volt, amikor arról hazudozott, annyira megviselték a cigánygyilkosságok, hogy a budai lakásában aludni sem tudott. Vagy ha tényleg így volt, aminek igen kicsi az esélye, akkor szégyellje magát, hogy a cigányok által megkínzott, felgyújtott, megkéselt, agyonvert magyarok meggyilkolása nem érte el az ingerküszöbét, ezek szerint az teljesen rendben van nála. Nyilatkozni legalábbis egyszer sem nyilatkozott olyat, hogy az olaszliszkai gyilkosság vagy Cozma megölése után is rettegett otthon egyedül, pedig ha a statisztikát és a valószínűségszámítást segítségül hívjuk, kiderül, ezerszer nagyobb esélye volt arra, hogy cigány betörőkkel találkozik a saját lakásában, mint arra, hogy a cigánygyilkosok látogatják meg...

2012.03.22. 07:24:57

Ez a film, csak megkaparta a felszint. Ennél sokkal nagyobb a baj.
Ezt ki kell beszélni, mert ha csak elhallgatjuk a problémákat, félre magyarázzuk, akkor egyszer majd robbanni fog a probléma.
Lehet .szopatni a nyugdijasokat, a minimálbér környékén keresőket, a vállalkozókat, de akkor itt az ideje, az alanyi jogon járó--mert nekik jár--juttatásokat megszüntetni.
Amig ugyanis emberek, 36-42 év ledolgozott munkaviszony után 44-78 ezer ft-ot kapnak, addig aki--akik nem rendelkeznek semmilyen munkaviszonnyal, azok több állami támogatást kapnak--mert nekik ehhez joguk van és ez nekik jár.
De ha munka alapú társadalomról regél itt minden párt, akkor ez hogy is van?

kitiltott bögre 2012.03.22. 07:25:14

@nu pagagyí: a gyűlölet már megvan,megvolt.évszázadok óta.

Putyilov gyári melós 2012.03.22. 07:28:48

No elvtársak, ez is egy kis tiltott gyümölcs,

Miért nem akarja Orbán Viktor az állambiztonsági múlt feltárását? A kormányfő saját hálózata, beszervezési javaslata - dokumentumok.
kuruc.info/r/9/93098/

Putyilov gyári melós 2012.03.22. 07:30:42

@jános515:
"De ha munka alapú társadalomról regél itt minden párt, akkor ez hogy is van? "

7 számjegyű összegeket vágnak zsebre ezért a regélésért és életükben nem dolgoztak, így!

Putyilov gyári melós 2012.03.22. 07:36:50

@Putyilov gyári melós:

Mondjuk Pesty elvtárs elmesélhetné cenzúrázatlanul a részvételét az 1989 karácsonyi Duna Gate néven elhíresült bohózatban, amelynek aktív részese, sőt reklámozója volt a kommunista titkosszolgálatok átmentésének a Fidesszel, Szdszel közösben.

Aztán mesélhetne Pesty elvtárs az azóta kapott megbízásairól is,amelyek majdnem mindig a társadalom egyes csoportjainak egymásnak való ugrasztásáról szólnak.

Jól megél az elitek Oszd meg és uralkodj játékából, amelynek aktív részese!

Sarosip 2012.03.22. 07:39:09

Kedves Vastagbőr, nem kéne ilyen vastag bőrrel félrevezetni az embereket, cenzúráról meg tiltásról beszélni, amikor semmiféle tiltásról és cenzúráról nem volt szó - a királyi tévé döntött úgy, hogy leveszi a műsorról ezt a programot, nem hatósági fenyegetés, hanem civil tiltakozás hatására. Szerintem ti egyáltalán nem vagytok tisztában a sajtószabadság fogalmával és tartalmával. Akkor lenne igazatok, ha egy médián kívüli hatóság letiltotta volna a műsort.

Putyilov gyári melós 2012.03.22. 07:45:41

@Sarosip:
Pesty elvtárs egy ócska bérmunkás, ez a filmje is pártmegbízatás volt, a Fligeuf film ellenfilmje.

Egy ócska, szaros kis manipulátor, a titkosszolgálatok, pártok jól fizetett ügynöke.
Pesty elvtárs abból él, hogy egymásnak ugrasztja az erre kapható idiótákat.

Nem is rosszul...

Ja kérem, nálunk ez a munka alapú társadalom, a szarkavarás.

getva 2012.03.22. 07:49:22

bájos.
Dópmen "Megyünklopni" László, a milla alternatív köztelnökének blogján a szólásszabadság nagyobb dicsőségére " Hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg. "
Valamint egy kedves komment a gengszerimitátortól:
DopeManTV · dopeman.tv/ 2012.03.22. 00:13:37
@➥Válasz erre: " Te figyelj mán! Szopkodd mán meg egy kicsikét az elnöki kárszegem végét te fületlen vizigót...:D"

ez a szint :)))

virgo 2012.03.22. 07:55:19

Azt hiányolom ebből a filmből, hogy egyáltalán nem említi (legfeljebb utal rá), hogy a Mo.-i cigányság legkevésbé sem homogén. Óriási a különbség a zalai meg a borsodi cigányok között (pl).

Putyilov gyári melós 2012.03.22. 08:04:45

@virgo: Ez a film szegényellenes, neoliberális propagandafilm.
Az élősködő elitek ma már 5-6 millió magyart cigánysorban tartanak és annak is néznek.

Kalmár 2012.03.22. 08:14:27

Néhány cigány vezető azt mondja a filmen, hogy nem kell 6-8 gyerek ha csak nyomorba születnek.
Elég annyi amennyit taníttatni és ruházni tud rendben egy család.
Szakítani kell a börtön romantikával. Ez valóban létező dolog.
Tanulni kell, mert úgy le van maradva az átlag cigány, hogy egy sima űrlap kitöltése is meghaladja a képességeit és lépten nyomon konfliktusba ütköznek.

Aki szerint ezek hülyeségek vagy szegényellenes dolgok az egy......szóval téved.
Neoliberálisnak nevezni meg egyenesen ostobaság.
Jó kis film, szégyen, hogy nem meri megismételni az MTV

Húsleves 2012.03.22. 08:19:15

@Putyilov gyári melós:
Azért ha már titkosszolgálatokról és pártok jól fizetett ügynökéről van szó és még a Fligeuf film is idekeveredett merő véletlenségből, akkor talán Herr Fligeuf is kiírhatta volna a filmje elején és végén, hogy bár közismerten megtörtént dolgot vett alapul, de a filmjének a valósághoz semmi köze.

A valóság ugyanis ez:
hvg.hu/velemeny/20100825_titkosszolgalatok_sorozatgyilkossag

De az egységsugarú német jogvédők a valóságot nyilván nem értékelnék, mert összezavarnák a rasszizmussal (a magyarokéval) bátran szembenéző buksijukat az olyan tények, hogy a cigányokért ajvékoló liberális kormány beépített ügynöke is ott volt, mégsem akadályozták meg a gyilkosságokat. Ehelyett úgy döntött, hogy inkább úgy csal őszinte könnyeket a jogvédők szemébe, ha rendőrök szájába rasszista mondatokat ad.

DurvaPisti 2012.03.22. 08:19:25

@Kompli: " Ez jogos felvetés, de a "tények" is lehetnek féloldalasak. Arra gondolok amikor sok hasonló tényt teszel egymás mellé, míg más tények hiányozni fognak. Arra gondolok, hogy mindig visszahallom az elmúlt X év durva "cigány bűnözéseit" egyes csatornákon, közben meg az az igazság, hogy heti szinten több és durvább bűncselekmény mint amiről emezek évek alatt tudomás szereznek és jó részüknek semmi köze cigányokhoz. Csak azokon nem háborog senki."
Dehogynem háborog! Csak ez a film speciálisan erről szólt! Nem mondták azt, hogy csak EZ van és ez Tuti így van. Azt mondták, hogy szerintük ez van és ezt ezzel meg ezzel tudják alátámasztani. Megszólalt a cigány vajda, a cigány szociológus, a cigány nagycsaládos, a cigány anyuka tudatosan két gyeremekkel... Szóval sokan.
Amikor azt mondta, a cigány anyuka, hogy tőlük is ellopják a fát azok az "alakok" és Ő ugyanúgy szenved ettől, az nem kifogásolható. Azt is elmondta, hogy ezek miatt őt is hátrány éri, hiszen róla is azt gondolják, hogy tolvaj. Az olyan helyeken, ahol nem a cigányok a legszegényebbek, ott nem ők lopják a fát meg a tyúkot, hanem mások. Nyilvánvalóan látszik a filmből, hogy nem minden cigány elvetemült bűnöző, csupán baromi roszak a körülményeik és nincs példa a kitörésre.
Amit fel lehet róni a készítőknek az a hatásvadászat. DE maga a téma is "hatásvadász".
Ha itt tartunk, akkor a Pityingert meg a Váradit kéne letiltani, mert rosszhírét keltik a nyóckernek.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.03.22. 08:19:32

@Putyilov gyári melós: Értem hogy szerinted ez van, meg nem szereted látni és hallani a cigányokkal kapcsolatos valós történeteket.

De tessék mondani melós úr ... A Millás cenzúra az fekszik ?

Viktus 2012.03.22. 08:41:06

nol.hu/velemeny/20120321-nem_tartozol_kozenk

na egy cigó neve alatt is kitettek egy kis szart igaz a filmet nem nézték meg, mert minek :D

Balt 2012.03.22. 09:06:40

@Lev Menachem: Egyetértek. Bár ez a bocsánatkérés nem a film hibája, nem a film készítői mondatták a megtért egykor balhés (ezt is saját maga mondja), börtönviselt roma gyülekezet-vezetővel.

Ennél fontosabb, amit a (Medgyessy-kormányban) romaügyi tanácsadó Forgács István mond pl. a rendőröknek. Sok ilyen ember kéne, de szerencsére azért akad: ott van Rostás Árpád, aki egész más feltételekkel indult, állami gondozottból lett európai hírű műbútorasztalos. Az ő missziója is példaértékű.

Balt 2012.03.22. 09:08:53

A Milla/TASZ stb. meg (el)mehet az SZDSZ után... (Hogy Horn Gábor-i húrokat pengessek.) Ja, és Gyöngyöspata óta az LMP is, bár nem ez volt az egyetlen ballépésük.

nu pagagyí 2012.03.22. 09:11:05

@Szalahadin: Sajnálatos eset Szögi Lajosé és Cozmáé is, de mindkét esetben volt kiváltó ok, kb úgy, mint egy kocsmai késelésnél. Ezekből az eseményekből a Jobbik csinált, politikai számításból, rasszista felhorgadást. Láttuk az eredményét Kiskunlacházán, ahol a polgármesterrel az élen, majdnem az egész falu nekiállt volna meglincselni egy ártatlanul gyanusított cigány embert. Még jó, hogy időben kiderült, hogy nem ő volt a fiatal lány gyilkosa. A cigánygyilkosságokhoz már konkrét ok sem kellet, elég volt a közhangulat, hiszan ismeretlen, ráadásul dolgozó embereket és családtagjaikat őlték meg. Azért remélem ezeket az ember alatti embereket, a börtönben kínozni fogja az agyonlőtt kisgyerek utolsó pillantása.

Én sem akarok félni saját országomban, éppen ezért nem látok más kiutat, mint a cigányokat integrálni a társadalomba. Akkor is, ha pénzbe kerül. A többség feladata, hogy a kisebbséget bevonja az ország életébe, megadja nekik az esélyt, hogy hasznosak legyenek. Ha erre nem képes, nem érdemel saját országot, akkor majd a kisebbség fogja integrálni őt.

Balt 2012.03.22. 09:11:50

@Le_Penseur: "Persze ha ez egyfajta gerillamarketing, akkor értem."

:)) Félek, nem ez volt a dolog mozgatórugója...

JohnHenry 2012.03.22. 09:12:19

"Például lehetne arról beszélgetni, hogy mi lesz annak a következménye, ha a filmben látott 41 éves roma férfinak már 7 gyereke és 3 unokája van, még a nagy átlagnak 41 éves korára talán összejön az egy, maximum kettő gyerek."

ó, jaj. kérdezd meg a nagycsaládosokat, hány "nem roma" van sok-sok gyerekkel, meg fogsz lepődni.

nu pagagyí 2012.03.22. 09:15:21

@Balt: Nem hiszem, hogy a Te véleményed számítana a Milla jövőjét illetően. Neked ott van a saját kis aklod, akolmeleggel, bégetésedet meg korlátozd a karámon belülre. A külvilág tudod zavaros, ne nagyon merészkedj ki, mert eltévedsz.

Balt 2012.03.22. 09:16:15

@Cogito.t: Igen, ez a 41 éves többszörös nagypapa még talán menthető. Azaz az unokái. Elvégre ő örömmel küldené a riport szerint bentlakásos iskolába. De azt hiszem, ez a család még nem a problémások közül való. Azokat az olyan alakok, körül kell keresni, mint pl. Dopeman, akik a nyílt erőszakot hirdetik.

Balt 2012.03.22. 09:18:11

@nu pagagyí: :) Mindenki abban hisz, amiben akar: neked jó lesz a Milla, mindjárt Gyurcsány után. :)) (Mibe, hogy az Egyetem térről érkeztél a Millások közé!) :)))

Balt 2012.03.22. 09:21:23

@nu pagagyí:Természetesen nem az én véleményem a döntő a Millával kapcsolatban, de mindjárt lemérheted a nagy sikert pl. itt a nem kimondottan Fidesz-szekértoló vastagbőrön és a kommenteken is... :)) Na de mit is várjon az ember azoktól, ahol a szerjózsa minden irányába széthúzó vezetés szócsöve egy narkónepper fogvédő. :)))

DexterMorgan78/Séfbácsi 2012.03.22. 09:25:57

@nu pagagyí:
" Sajnálatos eset Szögi Lajosé és Cozmáé is, de mindkét esetben volt kiváltó ok, kb úgy, mint egy kocsmai késelésnél."
Aham szóval ha azt hiszem hogy történt valami, amiről már a cselekmény közben kiderül hogy nem igaz, attól függetlenül jogom van meglincselni, illetve erőszakkal fenyegetni kiskorú lányokat. Gratulálok csak így tovább. Gondolom akkor te is, ha esetleg hasonló helyzetbe kerülsz, akkor vélt dolgok miatt gyorsan berohansz a házadba vagy elküldesz a baltáért valakit, hogy lefejezhesd azt illetőt, aki szerinted téged valamilyen módon megsértett.
Nincs kiváltó ok, nincs ilyen, mert ezzel rögtön felmentést lehet adni bármilyen gyilkosnak. Ha szerinted azok akik a cigánygyilkosságokat elkövették hasonlóan védekeznének, akkor az is csak egy sajnálatos eset lenne?? Ugye hogy nem.

zx6zx 2012.03.22. 09:26:31

"De akarnak ők egyáltalán vitatkozni, esetleg valami megoldást találni?"

Demokráciákban tilos egy csomó fontos dologról vitatkozni.

Megoldásokat még a legapróbb ügyekben sem szoktak találni.
(Mindig csak kompromisszumok, félmegoldások.)

Balt 2012.03.22. 09:32:06

@Trackback: Mi tagadás, roppant megnyerő emberek, akár Juhász, akár Dénes. :)) Ráadásul szervezetileg is összekapcsolódnak. (És persze itt most nem a genitáliákra gondolok, mint szervezetre.) :)))

Emmett Brown 2012.03.22. 09:32:35

nem láttam a filmet, de ettől a témától (cigánykérdés) szerintem pont hogy nem kellene sajnálni a közpénzt.

cigánykérdés igenis létezik, (én nem vagyok a polkorrektség híve, azt szeretem, ha a dolgokat a nevén nevezzük), és a cigányság demográfiájának az alakulása rendkívül fontos szerepet fog játszani az ország jövőjében. örülök, hogy végre valaki megpendítette a témát, és remélem, hogy a vita nem arról fog szólni, hogy ki lehet-e mondani, hogy van-e cigánykérdés, vagy nem, hanem a lényegi dolgokra fókuszálnánk, és azt a kérdést tennénk fel, hogy ha már van nekünk egy 10+%-nyi kisebbségünk, akiknek az aránya minden kétséget kizáróan emelkedni fog, és erre a kisebbségre a "fehérek" többsége igencsak sanda szemmel, gyanakodva tekint, akkor mit lehetne tenni azért, hogy ez a szemlélet megváltozzon.

örülök, hogy ezt a témát filmben feldolgozzák, de úgy vélem, hogy az lehetne most egy épkézláb cél, hogy az MTV fogja magát, és indítana egy dokumentumfilmsorozatot a kérdésről. adnának pénzt és lehetőséget 5-10 filmesnek, hogy ezt a témát a saját szemszögükből feldolgozzák és bemutassák.
Ki kellene engedni a szellemet a palackból, ki kell mondani bizonyos dolgokat, mert ez szükséges ahhoz, hogy a létező problémákat megoldjuk. Ha agyonhallgatjuk ezt a dolgot, akkor ebből a konokul tagadásból kurva nagy gondjaink fognak származni.

Biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki nem rasszista, viszont lenne igénye arra, hogy ez a téma publicitást kapjon, el legyen ismerve mint probléma és a megoldási javaslatokról érdemi vita alakuljon ki.

vladimir964 2012.03.22. 09:35:42

A filmet nem láttam, és nem is kívánok vele foglalkozni.
A sajtószabadságról szeretnék egy-két mondatot írni. A sajtószabadság nem azt jelenti automatikusan, hogy mindenki azt pofázik,m amit gondol, vagy akar. Tematikára nézve bármit fel lehet dolgozni, azonban egy újságíró alapvető etikai kötelessége a pártatlanság (hazánkban ismeretlen fogalom), illetve MINDKÉT FÉL véleményének meghallgatása, és lehetőleg közel ugyanolyan terjedelmű közreadása, ütköztetése KOMMENTÁR NÉLKÜL, minthogy ő foglalkozására nézve nem politizál, hanem TÁJÉKOZTAT, ami az újságírás alapvető feladata. ezzel egyidejűleg természetszerűleg vállalja a felelősséget az írás/műsor pártatlanságáért, és konkrét személyekre, eseményekre az ő (ti. az újságíró) szájából elhangzottak valóságtartalmáért.
Ettől még sajnos fényévekre vagyunk. Számomra példaértékű a BBC dokumentumfilmjeinek hangvétele, és feldolgozási stílusa. nem egyet-kettőt láttam már belőlük, és bizony hozzá mernek nyúlni a legkényesebb témákhoz is, mégis az az ember végértékelése, hogy korrektül körbejárták a témát. Még olyan akut és aktuálisat is, mint az iszlám világ kialakulása és a terroristák visszaélései. Muhammad életének feldolgozása kapcsán megszólaltak a háromrészes műsorban zsidó, keresztény és iszlám szakértők, akik pontról pontra kifejtették nézőpontjukat ugyanazokról a kérdésekről. Amitől hitelessé vált a film: tudományos és ellenőrizhető indokokkal, és legfőképp indulatoktól és uszításoktól mentesen.
Magyarországon egészen akut kérdés lesz a romakérdés, amíg társadalmi konszenzus nem születik mindkét érintett fél részvételével, melyen kölcsönösen elfogadható kritériumrendszert el nem fogadnak az élni és élni hagyni szellemében. Ehhez előszöris mindkét félnek ki kell jönnie a lövészárokból, és kölcsönösen engedményeket kell tennie egymás felé, egyidejűleg tudomásul véve a kulturális különbségeket. Mindez több évtizedes következetes munkát igényel, de hogy ez lehetséges, példa rá az amerikai négerek szocializációja, mely korántsem tökéletesen működik még, de a 60-as évekhez képest több nagyságrendi változást eredményezett.

Balt 2012.03.22. 09:46:46

@Vincenzo90: Egyetértek. Dopeman pont azt az "értéket" hordozza, mint a film egyik alapfelvetése: nagy baj, hogy a tizenéves cigánygyerekek között a börtönviselt nagyobbak a menők, ebben pedig nem kis része van Dopeman (és tsai: Akkezdet Phiai, Ganxta stb.) "munkásságának".

MEDVE1978 2012.03.22. 09:50:23

A milla viselkedése ebben az esetben azért kontraproduktív, mert egy "liberális" csapdában szenved. Lát egy egyoldalú dokumentumfilmet, ami felvet fontos kérdéseket, de csak a legkönnyebb üzenetet veszi: itt rasszizmus van, ami ellen tiltakozni kell.

Holott az átlagember úgy érzi, hogy a felvetett kérdések jogosak és senki nem foglalkozik velük:
- Jó-e, hogy a nincstelen, munkanélküli cigány ember 8 gyereket vállal a nyomorba;
- Ha nem jó, hogyan lehet ösztönözni arra, hogy a gyerekeit taníttassa, illetve annyi gyereket vállaljon, amennyit el is tud tartani;
- Kell-e a rendőrökkel beszélni a cigányokról, viselkedésükről, a hozzáállásról, amit tanúsítanak velük szemben;
- Van-e cigány tudat, közösség, társadalom stb.;
- Milyen kiutak lehetnek a helyzetből.

Ezek mind jogos kérdések, amire senki sem válaszol. Egy dolog viszont nagyon biztos: a magyar társadalom nem fogadja el a lecsúszottabb romák életmódját, nem tartja normálisnak.
Ennek a megváltoztatásához több dolog kell. Ezek között ott van a pénz és a munka, amit hiányolnak és valóban ezek nagyon fontos tételek. De emellett ott van egy harmadik dolog is, a cigányok részéről tanúsított kezdeményezőkészség, az akarat arra, hogy jobb legyen, az akarat arra, hogy dolgozzon és tisztességesen meg tudjon élni - még ha nagyon nehéz is.

A milla és az 1400 felhördülő erről ritkán szól, pedig sokszor ez az akarat sincsen meg. A hétvégén hallottam az új német köztársasági elnök nyilatkozatát a bevándorlókról. Joachim Gauck azt mondta, hogy minden befogadott bevándorlónak ugyanazok a jogai vannak, mint a németeknek. De kiemelte, hogy a kötelezettségeik is ugyanazok, el kell fogadniuk az európai alapnormákat.

A cigányokkal hasonló a helyzet: el kell fogadniuk az európai alapnormákat. Úgy gondolom, hogy ebbe beletartozik az is, hogy nem házasodunk 14 évesen és szülünk sok gyereket, ha nem tudjuk eltartani őket. Sőt, az is, hogy munkából próbálunk élni, nem pedig lopásból (még ha az kismértékű is). Az olyanokról, akik megszegik ezeket a normákat, először a roma közösségnek kellene elmondania, hogy helytelenül járnak el. Így van esély a felemelkedésre, még ha rettenetesen kicsi is. Ha a jelenlegi tendencia folytatódik, akkor viszont valószínűbb a romák gettósodása, szegregáció növekedése, a szegénység növekedése.

Viktus 2012.03.22. 10:01:38

@JohnHenry:

Annyira nem fog, mert az arányok ég, és föld ... ráadásul azokat többnyire itt vidéken fehér cigánynak szokták hívni, mert gyakorlatilag ugyanúgy-ugyanott élnek, mint a cigányok.

Balt 2012.03.22. 10:12:51

@kukko: Hagyd, csak böfög zsigerből, de saját fentebbi bevallása szerint se látta a filmet. (Egyébként én is csak a Milla reklámjának hatására, tegnap... Egyébként katartikus volt, végre Forgácsra - a Medgyessy kormány tanácsadójára, bár ez most mindegy - is lehet példaként hivatkozni Rostás Árpád mellett!)

Balt 2012.03.22. 10:21:13

@Hunor Levente: Annyira gyűlöletkeltő, hogy a szereplők kivétel nélkül cigányok, pozitív példát mutatva a cigány közösség felé. A Medgyessy-kormány romaügyi szakértője, Forgács és szülei; a borsodi vajda; az uszkai börtönviselt majd megtért neoprotestáns(?) lelkipásztor; az ottani közösség és kevésbé szerencsés településen élő roma szülők, nagyszülők; ja, Réz András nem az. :)

Balt 2012.03.22. 10:26:46

@ekszvájzed: Jogos felvetés. Riposzt a Szombatban:
www.szombat.org/no+az+antiszemitizmus+%E2%80%93+ki+es+mit+tesz+ellene.html
"A Szombat által megkérdezett Kovács András szociológus is úgy látja, hogy 2006 óta jelentősen növekedett az antiszemita nézetekkel egyetértők aránya, azonban véleménye szerint a Rágalmazásellenes Liga adatait nagy óvatossággal kell kezelni. Kovács szerint problematikus, hogy ezek a felmérések 500 fős mintán, telefonon készülnek, de a mintákról semmit sem tudunk. Pedig az ilyen kis mintán, telefonon végzett előítélet-felmérések erősen torzított képet is adhatnak – különösen Magyarországon. Ha például abból indulunk ki – mondja a szociológus –, hogy egy ismeretlen telefonálóval egy vad és elszánt antiszemita sokkal könnyebben beszél a zsidókkal kapcsolatos nézeteiről, mint mások, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy ezer vagy ötezer telefonhívást kellett-e elvégezni ahhoz, hogy az ötszáz válasz összejöjjön – azaz, hogy mekkora volt a válaszmegtagadók száma. Ha nagy volt, akkor jogosan vélelmezhető, hogy az antiszemitáknak nagyobb esélyük volt a mintába való bekerülésre, mint a nem-antiszemitáknak, még akkor is, ha a minta arányai egyébként jól tükrözik a felnőtt lakosság összetételét. Erősen kérdéses az is, hogy a felmérésben használt kijelentések alkalmasak-e az antiszemitizmus mérésére, vagy inkább azt mérik, hogy mennyire elterjedt az adott országban néhány, a zsidókkal kapcsolatos ismert sztereotípia. Az ADL felmérések megbízhatóságát tekintve megfontolandó az is, hogy néhány országgal kapcsolatosan igen nehezen értelmezhető és magyarázható eredményeket hoznak, pl. hogy a spanyol felnőtt lakosság több mint a fele antiszemita."

index.hu/belfold/2012/03/21/vitatathato_a_zsidoellenessegrol_szolo_vizsgalat

Meleardil Eressea Iluvadan 2012.03.22. 10:30:20

- Pistike, ne engedd ki a tigrist! A tigrist ketrecben kell tartani.
- Én nem vagyok rasszista. Nem tarthatok rács mögött egy tigrist, csak mert tigris.
- Pistike, a tigris ragadozó, embert is eszik, ez a tulajdonsága. Ezért tartjuk ketrecben.
- De én nem vagyok rasszista! Nem általánosíthatok. Majd ketrecbe zárjuk azt az tigrist, aki valóban evett már embert.
- Pistike, akkor emberek fognak meghalni!
- A rasszizmus bűn!
- Pistike, mi a fontosabb, hogy ne haljon meg senki, vagy, hogy ne tartsunk rács mögött tigriseket?
- Ezt a kérdést nem lehet így feltenni.
- Én így tettem fel, mert ha kinyitod a ketrecajtót, kijön a tigris, és embert fog enni.
- Honnét tudhatod? Éltél már tigrisek között? Tudd meg, az én szomszédságomban egyszer pár tigris lakott, és mindig csak lecsót ettek és kuszkuszt. Öööö... Ilyesmit.
- Soha nem is hallottál még emberevő tigrisekről, Pistike?
- Csak rasszista könyvekben. De megengedő vagyok, képzeljük el, hogy van ilyen. Persze ha van is ilyen, azokat megbüntetik. Ez nem lehet indoka a kirekesztésnek!
- Pistike, most tényleg kinyitod?
- Ki én!
- Ez egy ragadozó. Mi kellene ahhoz, hogy elhidd: veszélyes?
- Nem hallgatom tovább ezt a rasszista dumát!
...
- Na tessék, Pistike, ez történik, ha kinyitod a ketrecajtót. Látod, azt a bácsit már megette a tigris, csak a hónalja maradt, annak a kislánynak meg épp eszi a fejét. Most már elhiszed, hogy a tigris embert eszik? Visszazárhatjuk a ketrecbe?
- Undorító rasszista duma, minden rasszista ezzel mentegeti magát, a rasszizmus az rasszizmus! Érted? Rasszizmus!!! (Hörgh, arghh! **szájhabzás**)
- Pistike, én visszazárnám azt a tigrist, ha nincs jobb javaslatod. Lassan mindenkit megeszik az a dög.
- El a kezeket a tigristől! Te vagy a felelős! A rasszizmusod miatt lett ilyenné. Nem igyekeztél eléggé, hogy kiemeld a tigrist az állati sorból, te rasszista!
- Nade Pistike! Adtam pénzt ketrecre, takarítottam a ketrecet, etettem a tigrist. Ennyit tudtam tenni. A tigris állat. Nem lehet kiemelni. Semmi jelét nem mutatta az elmúlt egymillió évben, hogy erre törekedne, igénye lenne a kiemelkedésre, netán emberré akarna válni. Nyugodj meg, és fogadd el a tényeket. Arról mit gondolnál, hogy ha a tigrist visszaengednénk a saját közegébe, a dzsungelbe?
- Nem zárhatod el a kiemelkedés lehetőségét előle, te rasszista náci disznó! A te felelősséged ez az egész vérontás. Ha te nem szorítod a tigrist a rasszizmusoddal évekre a ketrecbe, nem történik meg ez a szörnyűség. Méghogy dzsungel?! Nincs is már dzsungel! Különben is, ennyit tudsz kitalálni, hogy elüldözöd a tigrist a hazájából?
- Hát nem tudom, Pistike... szerinted tényleg ez a hazája? Nem véletlenül India? ...vagy esetleg a ketrec... Valamit csak tenni kéne, mert fogynak az emberek, míg mi arról beszélgetünk, hogy van-e itt hazája a tigrisnek.
- Mi most elmegyünk egy fáklyás felvonulásra gyászolni. Ezt tesszük. Mi mind, együtt, emberek és tigrisek, békében, szeretetben. Ez egy szimbólikus tett, te náci, rasszista rohadék! Addig is gyönyörködj benne, hogy hova vezet a gyűlölködésed és a megkülönböztetés. Fujj! **Kiköp**
- Pistike. A tigris még mindig ragadozó. Téged is meg fog zabálni... nem szimbólikusan.
- Lárifári!!!! **elviharzik**
...
- Pistike. Hol a kezed?
- Az a rohadt...izé... illetve egy rettegő, megtéved tigris ijedtében lerágta. Elnyerte méltó büntetését: a Charta írásos dorgálásában részesült!
- Figyelj, tegyünk rá egy ragtapaszt, aztán zárjuk vissza a ketrecbe együtt, jó?
- Ördögöt, te rasszista! Veled együtt semmit. Nem mocskolom be magam! A tigrist is te zavartad össze. Rasszista! Mi pedig énekeljük el együtt az Internacionálét és utána a Demokratikus Tigrisek Dalát! **Kornyikálni kezd, szívére tett kézcsonkkal**
...
- Pistike, a tigrisek kurvára szaporodnak, valamit tenni kellene. Te mit javasolsz? Mióta betiltották a "tigris" szót, én már nem tudom mit szabad és mit nem, de annyi biztos, ami húsból van, az vagy elfut, vagy megeszik!
- Csak felfújod az ügyeket. Egy-két esetből nem lehet általános következtetéseket levonni. Néhány elszigetelt helyen kirobbant az elfojtott félelem és feszültség. Ezt ne terjeszd ki a tigrisek békés többségére! Ez rasszizmus.
...
- Pistike. Az egész ország hemzseg a tigrisektől. Zabálják az embereket. Komplett országrészekből tűntek el az emberek. Helyenként nem mernek az utcára menni.
- Csak mert a náci propagandád megtévesztette őket. Ezért ellenségesek a tigrisekkel, ezért nem értik őket. Ha odamennének a tigrisekhez és baráti jobbot nyújtanának nekik…
- Akkor megennék az ő kezüket is!!
- Ne légy cinikus!
- Tényleg? Neked hol a kezed?
- Aljas csúsztatás! Rasszista, populista, igen, populista! Populista! Populistaaa!!! Nácirasszistafasiszta! **ugyanez fél órán át egyre lilább fejjel**
...
- Pistike, én elmegyek innét. Szereztem egy erős, páncélozott autót, meg pár géppisztolyt. Felpakolom a családot és elmegyek egy olyan helyre, ahol nincsenek tigrisek.
- Tessék csak. El lehet innen menni! Itt lehet minket hagyni. Tessék....lehet menni!
...
- Központ...Kérem kapcsolja Tigrisföldet. Halló Pistike? (Hörrrr, murr, roarrr! Jaj! Segítség! Meghalok... Szörcs! Nyamm. Hörr. Csám-csám. Böf.) Pistike? Pistike?! Halló! (Hörr. Broahh, morr. beep-beep-beep-beep...)
- ...a hivott szám pillanatnyilag nem elérhető. Kerjük ismételje meg hívását később!...
...
Csend. Valaki megette a telefonkagylót. Bizosan nem tigris volt. Ilyenre még gondolni is rasszizmus lenne... és az bűn!

Seduxen (már NEM dr.) 2012.03.22. 10:32:08

@DexterMorgan78/Séfbácsi: hiábano, nem vagyunk egyformák. Ha ne adj' Isten egy autós elsodorná a gyerekemet, én első körben a gyerekkel foglalkoznék (ellátása, mentő-rendőr hívása), és nem azzal, hogyan verjem módszeresen agyon (hosszú-hosszú percek alatt) a gázolót, és fenyegetném a lehető legundorítóbb módon a GYERMEKEIT azzal, hogy milyen bestiális módon fogom megerőszakolni, és megölni őket. Na de én nem is vagyok europééer.

Az már csak hab a tortán, hogy a gyereknek NEM IS TÖRTÉNT semmi baja, és az elkövetők ezt PONTOSAN TUDTÁK. Szerencsére Balla Lajos bírónak helyén volt az esze, és a szíve, amikor ezeket a társadalom söpredékeit megkínálta egészen szép fegyházbüntetéssel. Remélem MINDEGYIK, KIVÉTEL NÉLKÜL lábbal előre, zsákban fogja elhagyni a BV intézetet.

Azt hiszem ennyit a "kiváltó okokról".

Balt 2012.03.22. 10:33:13

@nu pagagyí: "Saját kockázatra, saját pénzből bárki lehet undorító, ha egyúttal fevállalja a következményeket is. Közpénzből lehetőleg ne sértegessenek egyetlen réteget, népcsoportot se."

Na még egyszer: a szereplők cigányok, pozitív példát mutatva a cigány közösség felé. A Medgyessy-kormány romaügyi szakértője: Forgács és szülei; a borsodi vajda; az uszkai börtönviselt majd megtért neoprotestáns(?) lelkipásztor; az ottani közösség és kevésbé szerencsés településen élő roma szülők, nagyszülők. Ja, Réz András nem az. :)

Viktus 2012.03.22. 10:47:08

"k.o._laci 2012.03.22. 09:34:01
Leírnátok e mitől tök gáz, kirekesztő az a műsor ahol cigány emberek (szociológus) beszélnek a cigányság problémáiról, a velük szemben megfogalmazott előítéletekről, arról hogy ők hogyan látják saját magukat belülről és hogy szerintük mi lenne a kiút ebből a slamasztikából. Az lenne a kirekesztő amikor a 2 gyermekes roma asszony elmondja hogy ő tudatosan ennyit vállalt, míg a 7 gyermekes ma már megbánta, és nem tudja őket eltartani? Vagy amikor azt a falut mutatják be hosszasan ahol a hit és a közösségnek köszönhetően radikálisan visszaszorult a bűnözés? Kérlek indokoljátok már meg normálisan, nem csak a szokásos közhelyeket felsorakoztatva 2 mondatban. Érveljetek, vitázzatok az ott elhangzottakkal, hozzatok statisztikákat, ellenpéldákat de a probléma szőnyeg alá söprését a civil érdekszféra és jogvédő szervezetek totális sikereként aposztrofálni (miközben ezáltal 20szor annyi ember nézte meg az interneten, hát ) erősen kétséges, képmutató dolog.
Egy-egy mondatot kiragadva én is náci propagandának vélném az elhangzottakat, de mi van ha sokakban ez más hatást váltott ki, mint amiért tiltakoztok. Egy demokráciában 1400 ember véleménye határozza meg a közízlés vagy a közszolgálatiság fogalmát? Miért nem ültök le vitázni Forgáccsal, vagy azzal a Vajdával. Senki sem várja el hogy a Pesty féle bértollnokoknak adjatok igazat, de ha ez a pár sor a Ti hivatalos reakciótok és ennyivel le van tudva a dolog akkor kezdek félni hogy csak lehet némi igazság az ott elhangzottakban. Kivéve ha az elmúlt 20 év integrációs politikája egy sikertörténet, mert akkor tényleg jó ez így és nincs is mit átgondolni, újratervezni."

Ebben ott van minden ... ami a millából hiányzik ...

Viktus 2012.03.22. 10:59:19

OFF

Na még egy állami naplopó csapat, akiknek fogalma sincs a magyarországi helyzetről ...

"Kell, hogy legyen 5-6 éves üzleti terv, benne a fejlesztési és finanszírozási tervekkel, a humánerőforrásra vonatkozó elképzelésekkel, és a termékek gyártását és piacra juttatását övező jogi, vagy akár szabadalmi dokumentációval"
index.hu/gazdasag/magyar/2012/03/22/nagyon_amatorok_a_magyar_vallalkozok/

:D:D:D:D

A magyar gazdasági környezetben nem sok cég van, amely 5-6 hónapra előre tudna tervezni, nemhogy 5-6 év. :D

kifordított nagyanyó 2012.03.22. 11:08:03

@Seduxen: RASSZISTA RASSZISTA RASSZISTA !!!
Te nem hagynád,hogy szegény szenvedő kisebbség gyakorolja törzsi szokásait???
Hiszen ez hozza még összébb a közösséget!
És még örül a náczi lelked,hogy szegénykéket megfosztották a szabadságuktól!

Mars egy megbánó megemlékező körútra a cigánygyilkosságok helyszínére.
És ha már elindultál,akkor egy vezeklő útra menj el Aushwitzba is,és kérj bocsánatot minden magyar nevében!:))))

Seduxen (már NEM dr.) 2012.03.22. 11:14:05

@kifordított nagyanyó: iggggennnnis, értettem! A Scheisse-Reissen most szervez egy 1 hetes körutat, sietek, hátha van még hely.

A részvételt igazoló dokumentumokat Neked küldjem el, vagy valamelyik Holocaust-szervezetnek?

Viktus 2012.03.22. 11:19:31

@kifordított nagyanyó:

Érdekes csapat.

youtu.be/S9preIfE-dc

Méltatlannak tartják, hogy a köztelevízió cigányokat foglalkoztat?

kifordított nagyanyó 2012.03.22. 11:31:15

@Seduxen: Mindegyiknek 3 példányban!
+sűrű térdeplések és kézcsókók közepette,személyesen kell bocsánatot kérned Mohácsi Viktóriától (egyem a kis szívit nekije).
Kezdetnek ennyi elég! ( Vagy sok is?)

2012.03.22. 11:36:31

És mit gondoltok, arany libsi komáim, a felsőbb és legfelsőbb szinteken a bűnözést ki szervezi? A lopott és csempészett cuccot, vagy az erőszakkal begyűjtött pénzeket ki veszi át?

A visszavágásnak szánva kéjjel emlegetett "adócsalóitok" és "fehérgallérosaitok" mekkora része kerül ki az őrjöngve védelmezett 'szent tehenek', sőt azok védelmezői közül ???

kifordított nagyanyó 2012.03.22. 11:36:42

@Seduxen: Tudod,arra gondoltam,hogy ha igazán szemetek meg rasszisták lennénk mi magyarok,akkor öt kigyúrt kopasz beülne egy autóba és bemenne a cigánynegyedbe vagy cigány faluba.
Kiszállnának a kocsiból,elkezdenek cigányozni.Ha a kokerók elkezdenek emberkedni,elverik őket.
Sikeres akció esetén jópárat le nyomnának közülük.
Aztán ha ki jön a rendőrség akkor meg azt mondják,hogy véletlenül elsodortunk egy kisgyereket,megálltunk segíteni,erre ezek ránk támadtak.
Isten nem mosná le a romákokról,hogy megint ok nélkül lincselni akartak...

Hertelendi 2012.03.22. 11:47:52

@ekszvájzed: Gyurcsány szervezi te hülyegyerek! Ezt se tudod? Akkor minek vagy itt???

2012.03.22. 11:55:12

@nu pagagyí:

Kiváltó okok, persze, amiket a jogvédő ügyvédek megyaráztak bele nemcsak a gyilkosokéba, hanem még a ti libbant agyatokba is. Teljesen jogos okok, és kiválóan megállják a helyüket, igaz? Az elsodort kislány, aki vagy közönyös tudatlanságból vagy rokonai parancsára kitervelten, szándékosan ment az autónak, miközben kutya baja sem esett, s vétlen elsodrója utána rögtön segíteni akart rajta ...

Vagy a szórakozóhelyen állítólagosan történt "szerelemféltés, a "csúnyán nézés" a "cozma biztos cigányozott", mind elegendő okok a pillanat hevében indulatból elkövetett és kirívóan brutális vagy agresszív gyilkosságra, amiket a tanult és kevésbé majmok összehordanak, és a vádlottak, meg a ti szátokba rágnak, nektek minden aljasságra elegendő indok kell, hogy legyen. Még ha veletek szemben fordulna elő, talán akkor is ...

Talán nem kéne lemennetek még magatok alá is, az óvodából hozott, és a védenceknél felnőttként is természetes "volt rajta sapka - nem volt rajta sapka" szintre, mert már így is akkora lóláb lóg ki belőletek, hogy a Föld ellenpólusán magaslik ki a patája. Gazemberek.

2012.03.22. 12:01:11

@Hertelendi:

Én, szerintem, értelmesen kérdeztem, és értelmeset, mindenféle hülyegyerekezés nélkül, óh, kevésbé tisztelt liberális embertársam. És értelmes választ vártam rá. Azonban meglehet, hogy nem éppen tőled ... :) De mint korábban kifejtettem volt, igazából tőletek ritkán is várhatok mást.

Ja, egyébként a mondatod első részében még van is valami, kösz, hogy eszembe juttatod az opciót. Azért vagyok itt, hogy ezt pl. megtudjam, van is értelme. Majd mondhatom, hogy te mondtad? :)

Balt 2012.03.22. 12:03:08

@nu pagagyí: "Én azt mondtam, hogy sérti-e a cigányokat a film, azt ők tudják leginkább megmondani. Ez ügyben a Te véleményed, nekem nem számít (felteszem Te nem vagy cigány)."

Egyes cigányokat sért, mások meg üdvözlik. Könnyen lehet, hogy az előbbiek vannak kisebbségben... (A Milla cigány?)

2012.03.22. 12:03:35

Bocsánat: "... tanult és kevésbé TANULT majmok ..."

nyuszicska 2012.03.22. 12:04:30

@nu pagagyí:
"....éppen ezért nem látok más kiutat, mint a cigányokat integrálni a társadalomba. "
Már ha hagyják magukat. Mert a többség nem is akar integrálódni. Persze kivétel van, de ők viszont már rég beilleszkedtek, és semmivel nem másabb tagjai a társadalomnak, mint te, vagy én.

@Kalmár:
"Tanulni kell, mert úgy le van maradva az átlag cigány, hogy egy sima űrlap kitöltése is meghaladja a képességeit és lépten-nyomon konfliktusba ütköznek."
Ez sajnos tényleg így van. De mi az akadálya a tanulásnak? Sokkal több juttatást kapnak ehhez, mint bármelyik szegény család gyermeke. Egyszerűen nem is akarnak tanulni, hisz nincs követendő példa előttük. Addig is maradnak tanulatlanul, de a gyerekcsinálás anélkül is megy. Tanulatlan emberek gyerekei is tanulatlanok maradnak. Előbb-utóbb többen leszünk az országban, de csak mennyiségileg.

"Jó kis film, szégyen, hogy nem meri megismételni az MTV "
Szerintem is jó kis film! Akik ezen felháborodnak, az nem ismeri a cigányságot. Igenis beszélni kell róla, mert cigánykérdés van! Mondom ezt úgy, hogy nem csak a tévében látok cigányt, köztük élek, dolgozok. Nincsenek faji előítéleteim, de tudom, hogy a cigányság legalább úgy gyűlöli a magyarokat, mint nem szeretik a azok sem őket.

Balt 2012.03.22. 12:22:17

@Hertelendi: Milyen számrendszerben?

Egyébként: "A nagyságrend a nagyságok, méretek vagy mértékek olyan osztálya, ahol mindegyik osztály értékei egy bizonyos, rögzített arányban állnak a megelőző osztály értékeivel. A leggyakrabban használt arányszámok az 1000, a 10, a 2, az 1024 és az e (az Euler-féle szám, egy transzcendens szám, melynek értéke kb. 2,7183, s amelyet a természetes logaritmus alapjaként használnak).

Hétköznapi használatban a „nagyságrendekkel több/kevesebb” egyszerűen a „sokkal több/kevesebb” erősebb formája.[1] (Ehhez hasonló például a „hatványozottan nő/csökken” kifejezés is, ami köznapi használatban szintén nem szó szerint értendő)" (wiki)

Balt 2012.03.22. 12:24:43

@Balt: Magyarul: a kétszeres az pont egy nagyságrendnyi különbség kettes szr-ben. Bár nem hinném, hogy a rasszizmust arányszámokkal lehetne mérni. Vagy ha igen, ez a film erősen mínuszos kitevőjű...

Viktus 2012.03.22. 12:37:03

mandiner.hu/cikk/20120322_valahol_salgotarjanban

Obulus 2012. március 22. 12:29
Hogy is lett meg az a kétharmad?
"Szavaztunk a Fideszre. Mi a rosszsebnek szavaztunk a Fideszre, minek? Addig voltunk jók, amíg szavaztunk a Fideszre? Beizéltek minket szendvicsekkel, meg borokkal. Hoztak egy kanna bort?"

:D:D:D

kifordított nagyanyó 2012.03.22. 13:00:09

@nu pagagyí: Jaja,kiváltó okok.Primitív állatoknak ölni volt kedvük.
Én ha önvédelemből kicsit nagyobbat ütök mit kapok.Pláne hátrányos helyzetűvel szemben?
Azért hátrányos,mert esetleg csak hárman vannak ellenem.
A cigánygyilkosságok meg nem tudom nem e valami felsőbb utasításra történtek.
De nyilvánvalóan elítélendő.Pláne hogy normális cigányokat öltek.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.03.22. 13:03:02

@Viktus: némá! Toplák barátunk ott kommentel? Nehogy odaszokjak, annyira hiányzik az ő hogy is mondjam éleslátása, ez az ! :DD

kifordított nagyanyó 2012.03.22. 13:08:46

@Seduxen: Mér régótta ott osztja az észt.Nekem nincs kedvem oda regisztrálni.QPR!

-- Hoze -- 2012.03.22. 13:13:16

Milla már ott elbaszta, hogy elcsalta a szavazást, és nem Bartos lett az alt.közt.elnök, hanem Csopeman...

atar sunktol 2012.03.22. 13:25:40

EL VAGY TÉVEDVE, VASTAGBŐR!!!! ilyen szemetet nem lehet a közszolgálati tévén leadni, ez nem a sajtószabadság kérdése. ADÓFORINTOKBÓL, KÖZPÉNZBŐL LEGYEN MÁR TISZTESSÉGES! Ha egy magántulajdonban levő náci tévén megy le, akkor sem oké, de az még belefér a sajtószabadságba. Ezt a kettőt keveritek össze!

kifordított nagyanyó 2012.03.22. 13:29:12

@atar sunktol: Hát te meg honnan a tökömből keveredtél ide?

Viktus 2012.03.22. 13:52:20

@atar sunktol:

atar sunktol 0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
-

:D:D:D

2012.03.22. 13:53:47

Cigánygyilkosságok, az. No, akkor elmondom, kábé mi lehetett.

Régóta náciveszélyt harsogó uraink és parancsolóink úgy látták helyesnek, ha szavak helyett immár tetteket is tárhatnak a magyariak náczulásain furton elszörnyűlő világ elé. Mondjuk mindjárt egy igazi ku-kluksz-klánt, csak a keresztégetés momentuma nélkül, mert az nem fér a képbe. (mint azt egy későbbi ábra is mutatta :D)

Fogtak hát néhány a terepen jól kiszolgált és messzi földeken már bizonyított, kebelbéli zsoldost a kocsmában (kész fantasy RPG, mi?) lehetőleg olyat, aki már benne volt valami korábbi műnáci csapatban, aki meg nem, arra is hamar tetkót rakattak.

Továbbá adtak nekik pénzt, paripát, fegyvert, no meg akciótervet. Gondosan ügyelve rá, hogy egyetlen valódi bűnözőcigány se kerüljön a szórásukba, mert még a végén azt nem sajnálná senki.

És minden egyes tettüket, meg az áldozatok elhantolását végig kísértették a gondosan egybeterelt hisztériázó médiával, vérző szívvel aggódó szakállas atyákkal, népéért fennhangon síró (minisz) terelnökkel, és a maradéktalan létszámban temetni kiterelt kormánnyal.

Aztán kitelt a kiszabott idő, s láss csudát, hipphopp meglettek. Mindjárt ki is derült: valódi vérnácik azok, mi mások, s csak úgy gondoltak egyszer egyet: megyünk cigányvadászni. Mint az életben. Mögöttük se Jobbik, se 64 Vármegye, se Gárda, de még a 'Magyarok Nyulai' :) se, csak az egyikük kamaszkorából valami régesrég betiltott műnáci horda.

És lett szépen, hogy az esetek kapcsán vegyesen összeállott parlamenti vizsgálóbizottság jegyzőkönyveit, dokumentumait, jelentéseit, megállapításait az egész ügysorozatról, mind a kormány, mind az ellenzék részéről mélységes egyetértésben úgy 80 évre titkosították, miközben a fiúk mentek karcerbe, majd később onnan tárgyalásra.

S milyen fura, a pert nem kíséri szélballib médialáz, nem vonulnak körbe-körbe nagy táblákkal rokonok és jogvédők előtte, nem ordibál a tárgyalóteremben egyetlen érintett sem, a jogászok a vádlottak motivációin, barátnőikkel való kapcsolataikon és svasztikás tetkóikon méláznak, miközben egyikük valami kapcsolatot emleget, de bekussoltatják, meg kiderül, hogy amcsi hadszínterekre való, 3 milliót érő távmordályt is birtokoltak, a csórók ...

Igazából a kutyát nem érdekli már az egész, csak a Berlini Filmfesztivált, meg az ott megdíjazott repüljfeljancsit, aki triplán profitált belőle.

Balt 2012.03.22. 13:59:52

@livengood: "A film egyetlen utat, a kereszténységhez megtérést mutatja egyetlen megoldásként, miközben természetesen vannak más utak is, pl. hangsúlyosabban jelenhetet volna meg az érvényesülés, asszimilálódás útja, ha Forgács István családján kívül más hasonló példákat is mutattak volna."

De hát megjelent, sőt, szerintem ez volt hangsúlyos a filmben. (Ti. a Forgácséhoz hasonló, tanuláson keresztüli felemelkedés, felzárkózás.) Szívesen láttam volna viszont a filmben Rostás Árpádot, aki állami gondozottból kétkezi munkával, sok-sok akadályoztatást szenvedve lett európai hírű műbútorasztalos. (Mellékes körülmény, hogy is mélyen vallásos, de hasonlóan misszióként tekint a hozzá hasonló fiatalok felemelésére. Az uszkai neoprotestáns megtérőkhöz képest még csak nem is vallási alapon. Minden tiszteletem az övé.)

Pestyt előbb mondanám liberálisnak, mint "keresztény jobboldalinak".

Ezzel együtt korrekt vélemény, kösz!

Balt 2012.03.22. 14:14:34

@MEDVE1978: "Nyilvánvaló túlzás volt a magyar közönség számára értelmetlen "bocsánatkérés", amit a lelkipásztor kimond"

Túlzás, de ezt valami pesti vallási (Hit?) gyűlésen mondta, nem a filmben, ott csak felidézte. Ahogy a megtérése előtti életvitelét is...

Balt 2012.03.22. 14:16:41

@getva: "Az általad ajnározott ún " cigány szerevezetekről" fogalmuk sincs."

Pedig lehetne: Kolompár Orbán? Vagy ő most illegalitásban van? :))

Balt 2012.03.22. 14:25:19

@Balt: De ezek szerint nem is igénylik.

Balt 2012.03.22. 14:50:43

@Kompli: "Nekem rémlik, hogy gengszterváltás óta várnak a Csehek és Szlovákok 1968-ért legalább egy "sajnáljukat", de nem kaptak."

index.hu/belfold/1989/2009/08/29/hos_lesz_deutsch_tamas_es_kerenyi_gyorgy

"376 embert vett őrizetbe a csehszlovák rendőrség 1989 augusztusában, mert tiltakoztak a prágai tavasz leverése miatt és szabadságot követeltek. Két nappal később mindenkit elengedtek, csak két magyar, Kerényi György és Deutsch Tamás várta a példás büntetését. Több mint egy hétig tartó előzetes letartóztatás után szabadultak 1989. augusztus 29-én.

A több hétig tartó megfélemlítés és a rendkívüli rendőri készültség ellenére több ezer ember tüntetett Prágában a Varsói Szerződés öt tagállamának 1968-as csehszlovákiai beavatkozásának évfordulóján a rogyadozó kommunista rendszer ellen 1989. augusztus 21-én. (...)"

Érdekes, a magukat "'89-es demokraták"-nak hivők/hivók (muhaha) valahogy nem jártak éppen arrafelé...

Balt 2012.03.22. 14:56:21

@Kompli: "Amúgy érdekes volt látni, hogy egyik blog vette a fáradtságot, hogy leírja nem is a cigányok gyújtották fel Krasznahorka várát, hogy neki ment egyből pár ember aki jobban tudja mi a valóság."

Ami megint csak elhamarkodott rasszizmussal vagdalkozás volt, mint utóbb kiderült az Index helyi riportjából:

"A helyiek szerint a nem oda valók nem érthetik, mit jelent nekik a vár, és hogy a fáklyaként égő épület láttán mit éreztek. A kár nagy, de a híres műemlék helyrehozható.

„Mi is kíváncsiak voltunk, milyen a leégett vár, de elölről nem mertünk felmenni" – mondja a nagyobbik, 12 év körüli fiú. A középkori vár dombjának hátsó oldalán állunk a bozótosban, a fiúk a közeli romatelepről másztak fel titokban, és zavarukban egyből vissza is fordultak.
Nem haragszanak rájuk

Azért nem mertek a falu felőli oldalon felvezető gyalogösvényen jönni, mert a társaik voltak azok, akik szombaton kora délután a vár tövében a kiszáradt fűben futótüzeset játszottak (mások szerint cigarettáztak), és attól félnek, hogy a faluban most haragszanak rájuk. Pedig nem kéne, azok a krasznahorkaiak, akikkel az Index stábja hétfő délután beszélt, mind azt mondták, hogy sok gyerek szórakozott a kiszáradt fűvel, és véletlen, hogy pont roma gyerekek okozták a bajt."

index.hu/kulfold/2012/03/13/azt_hittem_volt_krasznahorka_nincs_krasznahorka

Bekommenteltem a dotoho-ra is, de valahogy nem jelent meg... (Onnan kerestem volna vissza a linket.) Ennyit erről.

2012.03.22. 15:06:07

@Balt:

Bocs, hogy beleszólok, de ez új. (Nem olvastam az olvtárs korábbi magvas észrevételeit az ügyben) Nekem pl. az eset idején meg sem fordult a fejemben, hogy ez cigánytéma lenne. Ugyanis számomra minden jel arra mutatott, hogy a Fico újabb győzelme napján egy olyan várnak, ami egy magyar irredenta nótában szerepel, néhány örömében betintázott vérszlovák szerint égnie kellett ...

(Egyébként ez valami szomorú módon követendő példának látszik lenni, mikor hasonló történik Erdélyben egy 17. századi (szerencsére használaton kívüli) magyar kastéllyal - bocs, a neve nem jut eszembe)

Balt 2012.03.22. 15:08:11

@torsokos: Hehehe, ez mekkora! Még a hvg szélsőlyobbódali korszakából. (2009) Muhaha!

Balt 2012.03.22. 15:10:55

@ekszvájzed: Itt követheted Stúrovo-i magyaroktól. (Szándékosan nem tettem idézőjelbe, a Párkányt meg nyilván kikérnék maguknak. :)) Hasonlóan bicskanyitogató, mint a Milla akciója:

dotoho.blog.hu/2012/03/13/adjuk_vissza_a_magyaroknak_krasznahorkat

Balt 2012.03.22. 15:16:30

@ekszvájzed: Ez itt off, de biztos vagyok benn, hogy ezt a szlovákok is hatalmas kulturális/történelmi (khmm...) veszteségként élik meg. Lásd Gasparovic tegnapi megszólalását, hogy az újonnan alakuló országgyűlés minden képviselője felajánlhatná az első havi illetményét a vár helyreállítására.

2012.03.22. 15:17:48

Rögtön az első szabadonválasztott magyar kormány megkövette az akkor még csehszlovák első szabadonválasztottat és népét 1968-ért, nem tudom, miért a hörgés.

Továbbá minden cseh- (azaz akkor még nem szlovák-)imádó libsi értelmiségi politikus szintén biztosította együttérzéséről az akkori kárvallottakat.

Balt 2012.03.22. 15:27:07

@bőrmók: "1) a Milla közösség elleni izgatással vádolja a film készítőit, márpedig ehhez a sajtószabadságnak semmi köze nincs, nem is volt soha."

Helyes. Ez az, ami visszafelé sült el (és most nem is az olyan logikai önellentmondásokra gondolok, mint hogy az "Egymillióan a sajtószabadságért" cenzúráért kiált), mert a film kifejezetten a kitörési lehetőségeket keresi a cigányság szorult helyzetéből, belsőleg: Medgyessy cigány értelmiségi romaügyi szakértőjével, a borsodi vajdával és az úszkai megtért újprotestáns gyülekezettel.

HiphopStar 2012.03.22. 15:41:58

milla = balfasz libsik, uborkafára felkapaszkodott álértelmiségiek, lepukkadt kocsik párezres szánalmas gyülekezete...

Balt 2012.03.22. 15:45:56

@bőrmók: "Egyoldalú pl. azért, mert amikor cigánygyereket mutatnak, azok mindig éppen verekszenek, és közben olyan hatásvadász zene szól, amit a 80-as évek leggagyibb horroraiban is ritkán hallani."

Épp ezzel szemben mutatja élő példaként a meglopott kisgyerekes cigány anyát, vagy a 41 éves többszörös nagyapát - amúgy egyszerű, de feltehetőleg becsületes emberek -, akik egyébként a tanulásban látják a kitörést. (Ezt mondjuk a szájukba adja Forgács és a vajda, de a Milla gondolom ellenzi... :))

Balt 2012.03.22. 16:07:28

@bőrmók: "-az azért vicces, hogy a "jó cigányok" a filmben a keresztény cigányok, míg a magyarok esetében ez a dimenzió fel sem merül... hogy jön ide a vallás kérdése?"

Mondjuk ez a neoprotestáns keresztyénség nem feltétlenül kedves a KDNP-nek, nincs is az elfogadott (immár) 32 egyház között. (Talán nem is várják: "szabadegyház, azaz gyülekezetünk az államhatalomtól teljes függetlenségben, olyan megtért és újjászületett tagok közösségeként kíván működni, akik hitüket érett módon, Jézus Krisztus mellett tudatosan döntve vállalják".)

A cigányok egyébként hagyományosan erősen hívő (katolikus), hierarchikus közösségben éltek, ez valóban egy kitörési pont lehet a társadalmi integráció irányába. Persze ehhez a Dopeman-féle gengszter mítoszt meg kll(ene) töri... (Elhangzik a filmben: ma a börtönviseltség, a priusz menő a cigány tinédzserek között.)

szubotaj 2012.03.22. 16:28:13

@JohnHenry: Ez nagyon olcsó volt, és még gyönge is. Nincs minden cigánycsaládban eltarthatatlan számú gyerek, de, sajnos, túl gyakori. És vannak sokgyerekes, gyerekeiket eltartani nem tudó fehérek is. Elenyésző hányadát alkotva a fehéreknek. Hogy aránylik egymáshoz a fehérej fél %-a, meg a cigányok 80%-a? Próbálkozz kicsit XDD

atar sunktol 2012.03.22. 17:11:50

@Viktus: neked mi bajod? Túl kevésszer szóltam hozzá, nem vagyok elég aktív? Jó lenne, ha a hozzászólásom tartalmi részével foglalkoznál.

tudi 2012.03.22. 18:48:30

Végignéztem ezt a "rasszista" filmet, lehet egy kicsit túloz, de VALÓSÁGOT azt jól bemutatja, hogy mi is van vidéken borsodban és máshol. És erre mi lenne a jó reakció nem a betiltást követelni, hanem vitázni róla, hogy az nincs így, de azt ezek szerint nem vállalnának a derék millások, mert lehet a tapasztalat más, mint az ő rózsaszín világuk.

2012.03.22. 19:31:07

Meglehet, hogy vannak nagyon komoly vallásos közösségek, roma pasztoráció, sőt, az összes keresztény identitású felekezet jelentős próbálkozásokat tesz a cigányok megtérítésére, és vallásos nevelésben részesítésére, valamint a keresztényi életvitel betartatására. Ezeké minden tisztelet.

Ugyanakkor ezen vallások túlnyomó többsége (főleg ami nem újprotestáns) más tárgyú viták tanulságainak tükrében a jogvédők és híveik háttérideológájának első számú célpontja. Nem véletlen hogy az ő sikereiket a cigánysággal foglalkozó polgárjogi szerveződések nem tűzik a zászlaikra.

Ettől a fenenagy katolicizmustól, meg általában a romákok vallásosságától azért ne tessenek nagyon elájulni, kérem. Ugyanis még az, valamint a híres és valójában nem keresztényi gyökerű cigánybabona sem tartja vissza a fosztogatókat és rongálókat az elcigányosodott országrészekben a magukra hagyott templomoktól, paplakoktól, vallási tárgyú köztéri ábrázolásoktól, temetőktől, az abbani hullarablástól, de még a még nem magukra hagyottaktól sem.

Idősebb papok és templomba járó idősek is megszenvedik a rablást, sarcolást, sértegetést, bántalmazást, és más atrocitásokat. Ugyanakkor otthonuk biztonsága érdekében a falusi öregek is csak felváltva mernek templomba vagy temetőbe menni, ha még nem maradtak teljesen egyedül.

És ami a legrémisztőbb: hogy maguk az egyházak nem kísérelnek meg hatékonyan fellépni ezen ügyekben, vagy a hatóságok hatékony fellépését megkövetelni, illetve ezek után feltételezem, hogy a megfelelő helyeken már ez is régen meg lett beszélve, és az egyházak valamit kapnak érte cserébe, hogy ne hozzák nyilvánosságra és ítéljék el ezeket a cselekmnyeket.

Viktus 2012.03.22. 20:29:33

NA MÁR MEGINT NÁCZI USZÍTÁS AZ INDEX.HU CÍMLAPJÁN !!!

'Az utcát betölti a zene. Egy félkész ház mellől, a porban heverő hangfalból jön. A gyerekek közben lelkesen produkálják magukat a kameráknak, a gyülekező felnőttek körbeveszik a máltaiakat, és panaszáradatot zúdítanak rájuk. "Nem az órával kell foglalkozni, hanem azzal, hogy ezen a hat árván nem segít senki" - mutat egy asszony a körülette álló gyerekekre. "Kár volt ezt kitalálni. Arra tenni is köll pénzt is" - mondja egy másik, fiatalabb nő, akik beteg gyerekét tolja maga előtt babakocsiban, és állítása szerint havi 70 ezerből kell kijönnie neki, az élettársának és hat gyereküknek. Szerinte az igazi segítség a pénz lenne, gyógyszerre kell költenie, az lenne a legfontosabb.

Kisebb szóváltás alakul ki Vecsei és néhány elégedetlenkedő asszony között. Azzal vádolják, hogy a máltaiak nem hoztak javulást. Az alelnök szerint rossz a memóriájuk. A beszélgetésben többször is elhangzik: "nincs pénz". '

index.hu/belfold/2012/03/22/hasznos_de_nem_boldogit_a_sporolos_villanyora/

HOL VAN A MILLA ??? TILTSÁÁÁÁK BEEEEE !!!

Bee-zony 2012.03.23. 12:12:57

Nem csodálom, hogy nem fejtették ki az igazság minden részletét, ami ez: Milla a zsidó sajtószabadságért, a többiek legyenek betiltva.
Az „Egymillióan a magyar sajtószabadságért” az csak a fedő neve, és csak idő kérdése, hogy lehull az álarc, és leesik a tantusz, hogy a fazékban az SZDSZ új generációja van irányítóként, akik minél több gójt az irányításuk alá akarnak vonni, hogy az ő céljaikat szolgálják.
Ami a cigánybűnözést illeti, az töretlenül növekszik a cigányok létszámával arányosan, és a „2 hét alatt rend lesz” Pintér választási (vicckategóriás) ígéretével ellentétben – amit utána persze módosított, hogy igen, növekszik a bűnözés – pont úgy, ahogy ez előre látható volt, ahogy ez a cigányok növekvő számából, és a romló gazdasági helyzetből következik. Hatékony állami fellépés pedig nincs ellene, és a hatékony állampolgári önvédelem is kb. ugyanúgy tiltva van, ahogy eddig – mert a bűnözők paradicsomának kell lenni, ez itt a rendszer.
A bűnpártoló zsidók pedig akkor kerülnek érdekes helyzetbe, amikor a cigányok megölik az első zsidót – és ez szerintem már nincs is messze.
A megoldás az egyre inkább megkerülhetetlen problémára rövid távon az egyéni kivándorlás, hosszabb távon az, hogy olyan büntető törvénykönyv és büntetések kellenek, hogy a bűnözők az ehhez képest liberális Szingapúrban kérjenek menedékjogot – és amely helyzet most fordítva van Magyarországon: a normálisok menekülnek el a bűnözők elől –, valamint a bűnözők sértettjeiből és családtagjaiból álló önvédelmi szervezet, és a valódi rendszerváltás, ahol az elérendő cél a 0 bűnözés, amit leginkább 0 toleranciával lehet elérni, tehát bizonyított megerőszakolás, súlyos testi sértés, maradandó sérülés okozása, erőszakos támadás, száz eFt feletti értékben lopás = halálbüntetés. Persze ez nem eurokonform, és nem zsidókonform. Odáig kell eljutni, hogy ez már ne érdekelje a nagy többséget, az EU-hoz pedig egyedi szerződésekkel kell csatlakozni, ahogy Svájc is teszi.
Hogy ettől még milyen messze van Magyarország – „zongorázni lehet” az elérendő cél és a jelenlegi helyzet közötti különbséget. Az viszont valószínű, hogy fel fognak gyorsulni az események, és meglesz az európai tavasz is – a tömegtüntetéses, polgárháborús, mert egyre inkább van mire.
Hány embernek – és kiknek – kell még meghalniuk ahhoz, hogy elkezdődjön a széles körű, többségi és hatékony társadalmi fellépés a bűnözés és a bűnözők ellen?
Tényleg meg kell várni, hogy a nagy többség komolyan a bűnözők sértettje legyen, kell-e a személyes tapasztalat (ami nekem már megvan), vagy van annyi józan ész, amivel fel lehet fogni, hogy a Jóska-Pista-Géza-Béla után ők, a sorban hátrébb lévők kerülnek sorra, és hogy nem érdemes ezt megvárni? Hogy áll a sértettek száma és a társadalmi öntudat szorzata? Még mindig kevés? Amíg ez így van, azt kell mondjam, hogy az arabok, afrikaiak, ázsiaiak az életképesebbek, ők jönnek felfelé, a zsidó-keresztény Nyugat pedig hanyatlik, de nagyon, és ha nem történik fordulat – beleértve azt is, hogy véget ér a zsidóuralom – akkor úgy jár, mint a Római Birodalom, ha ugyan nem rosszabbul.
A zsidóktól és cigányoktól nem várható értelmes kezdeményezés, nekik jó így ahogy van – a rothasztónak megfelel a rothadás, a korruptnak a korrupció, amiből él, és műveli – úgyhogy egészséges és felemelkedő irányú kezdeményezés csak rajtuk kívül álló körből jöhet.

DeToXXX 2012.03.23. 15:41:23

a cigány szót mikor tiltják be? :P

Balt 2012.03.24. 09:33:31

@atar sunktol: A tartalmi részére: szarkazmusnak megteszi, csak az ember elsőre komolyan gondolja ebben az összezavarodott világban... :))

Marcellusca 2012.03.24. 11:30:31

Na, most volt időm, megnéztem a videót.

Mi ezzel a probléma???

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.03.26. 03:04:55

@Balt: Ne hazudj, ott van a kommented! Válaszoltam is rá, négy nappal korábban :)

Balt 2012.03.26. 09:37:14

@Csehszlovák Kém: Ja. Nézzük csak: fenti komment jelen topikban:
Balt 2012.03.22. 14:56:21
A te szennylapodon megjelent:
Balt 2012.03.22. 15:11:41
Az eredeti Index cikk 05.13-i, de bevallom, pár nappal később olvastam, először talán 19-én posztoltam (volna) be. De mindegy is. Ellentétben veled, a számok nem hazudnak...

süti beállítások módosítása