Skip to content


       Szűrés lista

Ángyán: "Nem ezt ígértük, ez védhetetlen"

Mezőgazdasági Bizottság ellenőrző testülete, Ángyán József volt államtitkár:

"Ki kapta a földet és miért? Meg kell mondani! (...) Ez védhetetlen. (...)"

"Ez egy cégbirodalomnak, a Mezort cégbirodalomnak, a Lajta-Hanság Zrt-nek a leányvállalata. (...) A Mezort cégbirodalom egy szolnoki ügyvéd érdekeltségébe tartozik. Ő a főrészvényes és egyben igazgatósági elnöke. Hogy van ez? Szolnokról Mosonmagyaróváron át a lepsényi földeken gazdálkodunk, miközben a helyi gazdáknak egy deka föld nem jut? (...) 15 család ott van, és a gyerek várja (...), hogy földet kapjon. (...) De az urak elvetették a repcét, és hátradőltek, mert tudták, hogy nyilvános pályázatra nem fog sor kerülni".

"Lepsényben jogellenesen ki sem írták a pályázatot, csakhogy a kívánt vállalkozás művelhesse a földet, másik két esetben, például Kajászón a kiírt pályázatot nem helyben lakók, de nem is családi gazdák nyerték. A volt csákvári állami gazdaság egykori vezető tisztségviselője, fő részvényese és családtagjai elnyerték a környező négy település összes földjét – összesen 570 hektárt."


(Az ATV felvétele)

(Az első Orbán-kormány idején született kormányrendelet alapján titkosak a pályázatok bírálati szempontjai.)

A Mezort Zrt:


A MEZORT Rt. 2004. januárban alakult, három agrárcég részvételével:
Lajta-Hanság Mezőgazdasági-, Termelő-, Kereskedő-, és Szolgáltató Rt.,
Sárvári Mezőgazdasági Rt.
Szombathelyi Tangazdaság Rt.

Az egyesülés célja, hogy az Európai Unióhoz történő csatlakozásból eredő kihívások kapcsán, a célszerű és okszerű működés érdekében szervezetten tudjon együttműködni.

Az alapítók számot vetettek azzal a követelménnyel, hogy a piaci versenyben jobbak a lehetőségeik, ha vezetésüket és döntéseiket racionalizálják és centralizálják.

A társaság stratégiai célkitűzései a tartós versenyképesség kialakítása, az erőforrásokkal való hatékony gazdálkodás, a vagyongyarapítás, a munkatársak szakmai fejlődésének és boldogulásának biztosítása.

A gyakorlatban a multifunkcionális mezőgazdálkodás megteremtése, amely a piaci feltételek között folytatott élelmiszer-alapanyag termelés, a megújítható nyersanyag és energiaforrások előállítása mellett a környezettudatos (tájjal, földdel, vízkészlettel) gazdálkodást is magába foglalja."


Csodálatos, de nem az a lényeges, hanem ez:

mezort.jpg









A cég vezetősége: Purgai Ferenc vezérigazgató, Ráfael Csabáné igazgatósági tag, Sótonyi László igazgatósági tag, dr. Nyerges Zsolt igazgatósági tag, Hámori Róbert igazgatósági tag, Preiner József igazgatósági tag.

Nyerges és Petykó Zoltán együtt vezette a Mezort Zrt.-t is, amelynek előbbi társtulajdonosa és 2004 óta igazgatósági elnöke, utóbbi pedig négy éven át vezérigazgató-helyettese volt. Petykó 2007 és 2010 között felügyelőbizottsági elnök volt a Közgép Zrt. építőipari cégnél, majd 2010-től a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke lett.

Az Origo összeszedte, hogy kik is lehetnek azok a zöldbárók, akikre Ángyán célozhatott:


"2002-es privatizáció után három volt állami gazdaság egyesült a Mezort Zrt. égisze alatt. A Lajta-Hanság Zrt. és a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. 290, illetve 202 millió forintos 2011-es támogatásával jelenleg külön-külön is a legnagyobb piaci szereplők közé tartozik, de a harmadik tagvállalat, a Szombathelyi Tangazdaság Zrt. (70 millió forint) sem számít kicsinek. A Mezort-birodalomnak további tagjai is vannak, a Lajta-Hanság Zrt. leánycége például a 65 milliós támogatást elnyert Dél-Balatoni Agro Kft. A Mezortnak az egyesülés óta részvényese és igazgatósági elnöke Nyerges Zsolt (tulajdonrészének nagysága az Opten cégadataiból nem derül ki).

Nyerges Zsolt tag a közel 200 milliós területalapú és 112 milliós kiegészítő cukortámogatásával szintén nagyhalnak számító, ugyancsak 2002-ben privatizált Dél-Pest Megyei Mezőgazdasági Zrt. igazgatóságában is, de kimutatható tulajdonrésze itt nincs. 1999-től 2002-ig igazgatósági tag volt a szintén a Fidesz-kormány idején privatizált, tavaly 107 millió forintos támogatást kapott Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt.-ben is.

Nyerges Zsolt testvére, Nyerges Attila is ott ül több kisebb mezőgazdasági profilú cég felügyelőbizottságában, így tag a Zalaerdő Zrt.-nél (14 millió forintos támogatás) és elnök a Vadex Mezőföldi Zrt.-nél (29 millió). (Most a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban dolgozik, mint a miniszter politikai főtanácsadója)."


Vajon meddig lesz még Ángyán képviselő?
Lázár oligarcházva Csányizik, Ángyán szolnokiügyvédezik, hát mi folyik a Fideszben?!

Címkék: fidesz nyerges ángyán mezőgazdság

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr944332865

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ángyán és a fidesz 2012.03.23. 01:14:20

az ATV csak azért mutatja be ezt a videót, mert azt hiszi, Ángyán ezzel csak a fideszt kompromittálja, az MSZP-t nem. Ángyán József (Nagyatád, 1952. szeptember 20.) agrármérnök, mezőgazdasági kutató-szakmérnök, egyetemi tanár, intézetigazgató, az MTA ...

Trackback: Ángyán és a fidesz 2012.03.23. 01:07:11

az ATV csak azért mutatja be ezt a videót, mert azt hiszi, Ángyán ezzel csak a fideszt kompromittálja, az MSZP-t nem. Ángyán József (Nagyatád, 1952. szeptember 20.) agrármérnök, mezőgazdasági kutató-szakmérnök, egyetemi tanár, intézetigazgató, az MTA ...

Trackback: A Birodalom visszavág? 2012.03.22. 16:45:48

Eddig tűrte a hatalom, hogy az LMP a "Nemzeti Konzultáció" helyett valami olyan módszerrel próbálja kikérni hazánk állampolgárainak véleményét, melyet a  "mi mindent tudunk" banda köteles volna figyelembe venni, így a nagyobb v...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.03.22. 14:09:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2012.03.22. 13:48:20

"Lázár oligarcházva Csányizik, Ángyán szolnokiügyvédezik, hát mi folyik a Fideszben?!"

Irányítási harc, avagy marakodás a csökkenő koncon, vannak akik már magán hadsereget is összeszedtek, és vannak akik most szedegetik szépen.

CyberPunK 2012.03.22. 14:01:07

"(Az első Orbán-kormány idején született kormányrendelet alapján titkosak a pályázatok bírálati szempontjai.)"

Ezért (is) vagyunk banánköztársaság. :(

kifordított nagyanyó 2012.03.22. 14:10:25

Itt demokratikus úton soha nem lesz változás,mert a törvényeket maguknak írják.Ez szomorú.
Ilyenkor kinyílik a lámpavas az ember zsebében.
Na viszlát.

medvemellszobra 2012.03.22. 14:14:21

Az ember egy ideig próbálja urban legend-nek, szórakoztató fikciónak, lejárató esszének, obskurus agymenésnek tartani a Kibulizott ország című esszét. Aztán egyre nehezebben megy.

Attól, hogy nincsenek már belügyi hatóságok, tanácsok, nincs népköztársaság meg TSZ-ek és állami kombinátok, vállalatok, az emberek és a kapcsolati hálók maradtak.

Sosem leszünk Európa, csak Ázsia, a Balkán és Latin-Amerika valamiféle egzotiks zutyuléka.
A legszomorúbb, hogy a lakosságnak sem kell másfajta létezés.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.03.22. 14:19:39

Az előző posztnál leírtam. Sajnos a magyar társadalom többsége ilyen politikai pártokat igényel, mint a Fidesz, vagy az MSZP, mert csak az osztogató ígéretek vezérlik a választók többségét a választáskor, magyarul arra szavaznak, aki többet ígér éppen nekik. Lehet ez éppen gazdasági csoda, vagy posztkommunista osztogatás, mindegy. Az, hogy az ígéreteknek milyen köze van a realitásokhoz, az az átlag magyar válsztót nem érdekli. Ő csodára vár minden választás után.

Sörhastáncos 2012.03.22. 14:29:20

Kiegészítő megjegyzés: A SZIE Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karán most zajlik a dékánválasztás.

Ángyán viselkedéséhez egy apróság. Nem tudom, feltűnt másnak is, a korábbi bejegyzésnél nem rémlik, hogy bárki említette volna. Van egy exállamtitkár, aki lemond. Meglepetésére ezt el is fogadják, majd utána pár napig(-hétig?) csend. Utána kitálal, hogy a csúnya oligarchabárók miatt nem tudott mit csinálni. Szerintem saját hitelességét eléggé megkérdőjelezi, hogy ezzel a bejelentéssel ennyit várt, egyben valószínűsít egy alternatív forgatókönyvet. Azt, hogy Ángyán azt várta, hogy hosszú sorokban fogják elárasztani a felkérések szinekura-helyekre, vagy legalábbis tudományos pozíciókra. Aztán ilyen nem került szóba, erre úgy döntött, hogy bekaphatják, és a sötétzöld-ökobunkó irány felé fordult, megspékelve tájjellegű bűnszövetkezetek felemlegetésével. Most úgy érzi, megkapja a szerinte megérdemelt figyelmet.

Ami alátámasztani látszik a fenti elméletet, az az a pletyka, hogy Ángyán államtitkárként sokat tett azért, hogy elidegenítse magától a tudósokat (kevésbé finoman: államtitkársága alatt olyan magasan hordta az orrát, hogy gyakorlatilag nem állt szóba a korábbi kollégáival sem).

Lázár polipozása, ha előkerült: valószínűleg be akarta bizonyítani Pokorninak, hogy a balneológia hasznos dolog, beiratkozott oda. A polipot már megismeri... :)

CyberPunK 2012.03.22. 14:29:45

@Jani haverja: Ezt el is hiszed, vagy csak egy marhajól sikerült bullshit gondolattal spammeled a vastagbőrt?

medvemellszobra 2012.03.22. 14:33:29

@abschattung: Hm. Kicsit tovább fejtegetve. Előre is tisztelet a kivételeknek. Nem vagyunk európaiak, mert ahhoz műveletlenek és bunkók vagyunk, sem a szorgos munkában, sem az egyéni felelősségvállalásban nem hiszünk. Nem vagyunk ázsiaiak, mert nem vagyunk összetartóak, szervilisek és szorgosak. Nem vagyunk balkániak, hogy bátrak, tökösek legyünk és kibelezzünk mindenkit, még egymást is. Nem vagyunk latin-amerikaiak sem, hogy felhőtlenül táncoljunk, focizzunk, nevetgéljünk, heverésszünk, keféljünk és szarjunk erre az egész hülyeségre. Mert mindez, amit nagy általánosításokkal felsoroltam, legalább valami.
Ami itt van jelenleg nálunk, az valami egészen más. Ami egyre elviselhetetlenebb. A semmi.

CyberPunK 2012.03.22. 14:39:37

@abschattung: Ez azért így nem igaz. Nálunk a teljesn jól működő vadkapitalizmus van. Ez azt jelenti, hogy vagy az elitben vagy, vagy meglovagolod a kurva kevés lehetőséget, vagy rájössz, hogy szarban vagy és lelépsz. Minden más esetben lehet bégetni, mert egy birka vagy.

Marcellusca 2012.03.22. 14:42:52

@CyberPunK: Cáfold meg!
De előbb elemezd magadban az elmúlt 22 év választásait, népszavazásait!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.03.22. 14:44:08

@CyberPunK: Én ezt elhiszem. Ezeket a pártokat a magyar szavazásra jogosultak választják, nem pedig a külföldi karvalytőke, és nem is a marslakók.

Marcellusca 2012.03.22. 14:44:56

@abschattung: Azé', ha kérhetném, kertészákosi "magasságokba" ne menj! :)
Bár, sok igazság van abban, amit írtál.

medvemellszobra 2012.03.22. 14:48:15

@CyberPunK: Végül is valahol igazat adok neked. Ha jól belegondolok, most készülök egy lehetőséget meglovagolni itthon. Ha nem jön be, én is lelépek. Élnem kell. Akárhogy is.
Csak ha leér a kávé, én is fekete és keserű leszek, tudod. :)

CyberPunK 2012.03.22. 14:51:28

@Marcellusca dr.: Ha így lenne, akkor bármilyen pártnak lehetősége lenne nyernie, csak nagyobbat kéne ígérnie a többinél. Folytatás a kommentem többi részében:

@Jani haverja: A kiindulási halmaz rossz: ezeket a pártokat az induló és ismert pártokból választják. Induló bárki lehet, míg ismeretséghez kibebaszott sok pénzre van szükség. Az viszont nem hogy a rendszerváltás óta, de sokkal régebb óta a mindenkori politikai elit kezében van közvetve vagy közvetlenül.

CyberPunK 2012.03.22. 14:52:54

@abschattung: Tudom, hasonló helyzetben vagyok. Informatikusként átlagot nézve jobbak a lehetőségeim, de nekem is kezd elegem lenni abból a szarból, ami az én pofámba is fröcsög.

ámbátor 2012.03.22. 14:53:15

Ha végre a Fides és az ő oligarchái egymásnak esnek, akkor én már csak egy kávét kérek.

kewcheg 2012.03.22. 15:05:12

Egyenek pénzt !!!!

spontan · http://erdekessegek.info 2012.03.22. 15:06:46

Erre most valami érdemi tisztázó választ kell adnia a fidesznek, különben nagyon rosszul veszi majd ki magát a dolog.

Marcellusca 2012.03.22. 15:11:17

@CyberPunK: Igen. Ha ennyire szőrszál hasogatók akarunk lenni.

De azért, te is jól tudod, mire gondoltunk.

Viktus 2012.03.22. 15:16:35

Ez szép, és jó, de ő mit csinált ott eddig államtitkárként? mert ez nem új jelenség ez a rendszerváltásosdi mutatvány óta kezdődött, és az uniós csatlakozás óta a támogatási pénzekben való tobzódással teljesült ki ... na ő ott üldögélt két évet, és most nyitja ki a szájacskát?

CyberPunK 2012.03.22. 15:17:09

@Marcellusca dr.: Persze, de mutass egy pártot, amelyik valaha a polgárságot támogatta. A felette lévő nem számít, mert kevesen vannak, az alatta lévő meg vagy köp a politikára, vagy hülye hozzá.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.03.22. 15:19:25

Sótonyi László, az edző ?
Vagy ez egy másik Sótonyi László ?

Fecikun 2012.03.22. 15:20:42

@ámbátor: A kávét én is elfogadom , de közben fogom magam és gyűjtök még néhány aláírást az LMP népszavazási kezdeményezéséhez, mivel az LMP az egyetlen értelmes párt ebben a szerencsétlen országban!

873ujr3rk 2012.03.22. 15:21:07

@abschattung: ott basztuk el h nem látjuk be mennyire boldogan élhetnénk szarva mindenkire balkániként, helyette bohockodjuk ezt az európaiságot, elvárásaink vannak meg ostoba szorongásaink, meg demokráciáról hablatyolunk.

Marcellusca 2012.03.22. 15:21:13

@CyberPunK: Mármint, hogy valóban - tettekkel - támogatta vagy csak kampányban nagy, semit mondó lózungokat hangoztatott?
Várj, gondolkodom.
.
.
.
.
:(

kitiltott bögre 2012.03.22. 15:23:52

@abschattung: ó,hogybazdmeg.kibaszottul igazad van.

béla a görög (törölt) 2012.03.22. 15:24:44

ez most mi?
má' megint földosztás van? hát ha ennyi főd van akko' kő nekem is, vazze - jó az - nem kér enni

Amúgy nagy hal megeszi a kisnyulat.

kitiltott bögre 2012.03.22. 15:25:12

én azt mondom szavazzuk meg a Kétfarkú Kutyát.bár az ingyen sörrel még nem tudom mit csinálok.

Viktus 2012.03.22. 15:25:56

@Marcellusca dr.:

Kertész Ákos véleményében sok igazság van igaz nem nácisdi szempontból, hanem éppen az összetartás szempontjából tartozik a mi kis nemzetünk a legalja szar népek közé.

Homeoffice 2012.03.22. 15:26:01

@kitiltott bögre:

Nekem lennének ötleteim:)))))))))))))))))

CyberPunK 2012.03.22. 15:27:36

@Marcellusca dr.: Igazából kampányban sem, max eleresztettek egy-két ötletet ezzel kapcsolatban. :(

s 2012.03.22. 15:28:41

Lesz nyilvános, európai Tv csatornákon közvetített lefejezés, karóba húzás, olajban elvenen megsütés, élve elföldelés, vízbe fojtás, kerékbe törés, olvadt fémbe mártás. Kivárom, mi mást tehetnék. Demokrácia csak mindezek után lehetséges, ha lesz egyszer valaha egyáltalán.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.03.22. 15:35:05

@CyberPunK: "A kiindulási halmaz rossz: ezeket a pártokat az induló és ismert pártokból választják. Induló bárki lehet, míg ismeretséghez kibebaszott sok pénzre van szükség. Az viszont nem hogy a rendszerváltás óta, de sokkal régebb óta a mindenkori politikai elit kezében van közvetve vagy közvetlenül."

Szerintem meg teljesen máshol kell keresni a baj forrását. Az szerintem természetes, és kikerülhetetlen, hogy a Kádári éra prominensei átmenekítették a hatalmukat. Az is teljesen természetes, hogy a világ egyik országában sem tisztességesek a politikusok. Ezek az emberi mentalitásból következő kikerülhetetlen dolgok, olyanok, mint pl. a gravitáció. Nem hiszem, hogy Sárközy, Merkel, stb. sokkal tisztességesebb lenne pl., mint Orbán, vagy Gyurcsány.

A kérdés ott kezdődik, hogy ezeknek a tisztességtelen politikusoknak, és a köréjük szerveződő sleppnek mennyit enged meg a nép. Mi a nép igénye, stb. Merthogy Magyarországon a 20 év alatt mindig vagy a többet ígérőre, vagy dacból az előző hatalmonlévőt gyökeresen tagadóra szavaztak a legtöbben. Normális párt Magyarországon nem a pénz hiánya miatt nem tesz ismertségre szert, hanem azért, mert nem ígérne csodákat, hanem kurva kemény munkát ígérne, mint anno Churchill ("nem ígérek mást, csak vért, és könnyeket"). Mégis megszavazták a britek anno Churchill-t. Svájcban nemrég népszavazás volt a dolgozóknak adandó többlet éves szabadságról, és érdekes módon leszavazták, pedig ugye a szavazók többsége éppen alkalmazott, és nem iparmágnás. Itt Albániában a nyugdíjasok tömegével tüntettek azért, hogy csökkentsék vissza a nyugdíjukat. És még sorolhatnám a példákat.
El tudsz hasonlókat képzelni a mai Magyarországon?
Mert ha nem, akkor láthatod, hogy tényleg a nép a hibás, senki más. Persze minden népben vannak kivételek, tehát pl. ennek a blognak a látogatói között sokszorosa a normális emberek aránya, mint a társadalom egészében. De ez azért van, mert ezeket az embereket érdeklik az ilyen blogok, a többséget viszont nem:(

Secnir 2012.03.22. 15:39:20

"Vajon meddig lesz még Ángyán képviselő? "

mivel területi listáról jutott be, ezért úgy gondolom, nem sokáig.

Lacdelo 2012.03.22. 15:40:53

Meg a fideszes miniszterek is fideszes intezmenyesitett korrupciorol beszelnek. Rohad a Fidesz belulrol. Epp ideje volt. Meg is csak vannak lelkiismeretes emberek a Fideszben, akik nem tudjak mar azt a merhetetlen korrupciot felvallalni es nevuket adni ehhez?

A Fidesz az velejeig korrupt part. Mig az MSZP-ben a kormanyzasuk alatt voltak korrupt politikusok, addig a Fidesz alatt az egesz partrendszer es hatalom teljesen korruptta valt. Romokban az orszag.

2012.03.22. 15:42:31

Hát amig nem akasztottak fel, egy-két csalót, vagy nem lőttek agyon vagy egy tucat zsiványt, addig itt semmi nem fog változni.
Csak a milliárdosok vagyona lesz több és a szegények száma fog nőni.
De addig is zengjen a "Hajrá

civilkontrol 2012.03.22. 15:44:07

@Viktus:
Próbált tenni ellene. Eddig ért a póráza

tothmi 2012.03.22. 15:44:37

Tényleg csak a bő gatyánk van?!

exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus (törölt) 2012.03.22. 15:44:39

Hááát, elolvastam.

Nem lennék meglepve, ha a döntés ez lenne Ángyomra vonatkoztatva: FÖLDET RÁ.

2012.03.22. 15:45:08

Hülye blogmotor! Akkor is befejezem:....De addig is zengjen a "Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!"

exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus (törölt) 2012.03.22. 15:45:25

Azt remélni sem merem, hogy ez lenne: Nyerges! Fordulj!

Lacdelo 2012.03.22. 15:45:25

@Jani haverja:

Dopeman Koztarsasagi Elnok Ur megmondta a Milla rendezvenyen, az elso Alomfoi beszedeben, hogy a baj az velunk van, hiszen mi valasztottuk meg a Fideszt. Meg csak azt sem lehetett mondani, hogy nem ismertuk oket, 98-02 velejeig korrupt kormanyzas (kobanyak, utepites, olajvonatok). Ne csodalkozzunk, ha tolvajokat valasztunk meg 2/3-dal aztan meg szetlopjak az orszagot.

Hertelendi 2012.03.22. 15:46:50

Nyugi gyerekek! Ez is csak egy forradalom, vagy szabadságharc! Csak hát ez most nem tetszik a cigánygyereknek...

CyberPunK 2012.03.22. 15:48:21

@Jani haverja: Ez jogos, de azért gondolom se Svájcba se Albániában nem úgy indultak neki az emberek, hogy mindenkinek eszébe jutott ez a gondolat, hanem valamilyen nagyobb párt/szervezet felhívására cselekedtek úgy, ahogy. Vagy rosszul gondolom?

Churchill viszont nagyon rossz példa, az már a háborúról szólt.

De igazad van, nem tudok ilyet elképzelni, leginkább azért nem, mert nem lenne mögötte senki, aki hiteles lehetne.

Valahol a rendszerváltáskor baszódhatott el itt valami, ami a környező országokban normálisan sikerült, a többi már hozomány onnan.

Lacdelo 2012.03.22. 15:49:02

Jo latni, hogy vannak meg becsuletes politikusok is az orszagban, akik komolyan veszik a munkajukat. Koszonjuk Angyan Jozsef.

debreceni.blog 2012.03.22. 15:49:53

Debreceni oligarchia a sokat szidott EU pénzén. Ki kéne állni a város elé…

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1910_doglott_varju_kettes_villamos_kosa_duma

exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus (törölt) 2012.03.22. 15:51:09

Egyébként mei is értem. Eszterházy anno megmondta: Földet vissza nem veszek! Akkor maradna ott parlagon?
Különben is: ideje ennek a dekadens, bomlasztó Ángyánnak a fejét egy kicsit megsimicskázni:-)

Kutchek (törölt) 2012.03.22. 15:51:28

És még valaki csodálkozik, hogy nem jön az IMF az asztalához!
Amikor olyan csapatban játszik, ahol egy Veres Jani is csak kisinas lehetne!

exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus (törölt) 2012.03.22. 15:52:49

@CyberPunK:
Csak halkan megjegyzem: Demjánnak állítólag elég jelentős beruházásai vannak az albán tengerparton szállodák vonatkozásában.

lyken 2012.03.22. 15:53:26

Voltatok már úgy, hogy ültök a billentyezen már meg se lepődök: index.hu/gazdasag/magyar/2012/03/22/mobiltender/

Újabb milliárdok a haveri cégeknek. Előre látom, hogy micsoda biznic lesz kiépíteni ezt azt az új szolgáltatónak. A kuncsaftok meg majd csak úgy özönlenek, olyan jó ügyfélszolgálati tapasztalatokat szereztek a többi állami szolgáltatónál. MÁV, BKV, Volán, Posta, Önkormányzat, Okmányiroda....

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.22. 15:54:05

Gondolom mivel már nem lehet a maszopistákat kiszorítani, ezért most már kénytelenek egymás nyakának esni a koncon marakodók. Az Új Színházban is ez történt. A fityiszes hátterű jobbikos kinyomta a fityiszest. Most már ezek a harcok jönnek! ;)

"Jo latni, hogy vannak meg becsuletes politikusok is az orszagban,"
Ebben én nem lennék olyan biztos! Inkább az egyik érdekcsoport harcol a másikkal.

kitiltott bögre 2012.03.22. 15:55:26

@Kutchek: csak remélni tudom hogy nem jönnek.vagy ha jönnek is nem kapunk egy petákot sem. ezek simán ellopnák és nekünk kell majd számot adni róla.

Jenyei 2012.03.22. 15:55:50

Küldjön már valaki egy linket, ahol az olvasható, hogy bárki feljelentette volna Debreczeni Józsefet a könyvében olvasható hazugságok miatt. Köszönöm.

lyken 2012.03.22. 15:56:31

@lyken: Elgépeltem. "Voltatok már úgy, hogy ültök a billentyűzet előtt és annyira pofátlan, hogy nem is tudjátok mit kéne rá beírni...? " akart volna lenni.

sörtelen 2012.03.22. 16:03:34

Én nem értem ezt a "vadkapitalizmusozást" . Mitül vad ez? Az, hogy a vendégségből úgy távozunk, hogy összefogjuk az abrosz négy sarkát, a cuccot a vállunkra lendítjük és uccu - ahelyett, hogy mindent felzabálunk, az ezüstöt a zsebünkbe dugjuk, az inast pedig csőre töltött paragrafussal felszólítjuk, hogy az eszcájgot szépen csomagolja az abroszba és tegye a csomagtartóba: ettől még ugyanolyan rablók vagyunk. De ha a muri végén a háziasszonyt is gerincre vágjuk az ebédlőasztalon - na az a vad! De ez még hátravan.

Viktus 2012.03.22. 16:03:39

@lyken:

Nem érted ezt kell még v.mi nagy állami melegedő a csókosoknak ! egy a zászló egy a tábor! finanszírozni is kell v.miből ... a malév kiesett a bkv is gyengén muzsikál ...

exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus (törölt) 2012.03.22. 16:04:11

off:

"Így jött össze az óránként 566 milliós hiány

IA március elején közölt előzetes adattal megegyező, 393,9 milliárd forintos deficitet hozott a központi költségvetésben a február – közölte csütörtökön a Nemzetgazdasági Minisztérium az államháztartás részletes adatait ismertetve. Mindez azt jelenti, hogy napi 13,6 milliárd, vagyis óránként 566 millió forintos hiányt produkált az állam a múlt hónapban."

Kezdek megvilágosodni: Ha kedvenc lázárom, csak 10 órát dolgozik egy évben és az alatt is csak egy napot, akkor is már 5,66 milliárd van a számláján:-)

Kérdés: hány képviselő, hány órát dolgozik egy évben/napban? A nyerets kap egy kokit/sallert, ha el nem ugrik:-)

Római kömény 2012.03.22. 16:08:17

A nagybirtok hatékonyabb. mint a kicsi.

Még akkor is, ha nem egyenlőségre épülő szövetkezet, hanem egy csapat maffiózó által vezetett cég gazdálkodik rajta.

Ha Ángyán és Nyerges között kellene választanom - ha nincs más -, nagy hányingerrel én is Nyergest választanám.

Hertelendi 2012.03.22. 16:08:46

El tudjátok képzelni, hogy ezekből a lenyúlásokból ne jutna vissza valamennyi az Orbán familiának?
Az MSZP-SZDSZ kormány is sokat lopott, de Orbánékhoz képest csak óvodások voltak...
A milliárdosnak kikiáltott Gyurcsány vagyona bőven elbújhat Orbáné mellett. Igaz, ő már megszedte magát az előző kormányzása alatt..

Squid 2012.03.22. 16:11:29

Ángyán úr (és az "úr" azért egy barokkos túlzás a térképész malőr után) úgy tűnik besokallt, mert kihagyták valami okosságból (vagy többől) és besokallt. Ami ugye megtörténik mindenkivel de ő most nagyon és elkezdett kipakolni!

A Fidesz nevű monolit ezzel elkezdett töredeznii, és Lázár kolléga (és az ő minszterelnöki aspirációi) tovább fogják ezt repeszteni, érdekes lesz nézni ahogy a Zrt szétszakad és kiderülnek a disznóságok. OV-nak nagyon gyorsan úrrá kell lennie a helyzeten, mert az X-szárnyúak már élesítik a protontorpedókat a Fideszcsillag hűtőnyílása meg már becélozva a szakadár Fideszes pilóták ujja meg a ravaszon!

A következő gecinagy rablás és mega pénzszivattyú pedig ez lesz 2012-ben Európa közepén:

index.hu/gazdasag/magyar/2012/03/22/mobiltender/

Rühellem a katatón downkóros szocikat is, de ilyen nagyságrendet azért ők sem engedtek meg maguknak!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.03.22. 16:11:32

@CyberPunK: "Valahol a rendszerváltáskor baszódhatott el itt valami, ami a környező országokban normálisan sikerült, a többi már hozomány onnan. "

Nekem meggyőződésem, hogy Kádár sokkal többet ártott Magyarországnak, mint Szálasi, és Rákosi együttvéve. Azok kivégeztek, meg megkínoztak-meghurcoltak egy jó csomó embert, de relatív hamar véget ért az uralmuk. Kádár viszont a gulyáskommunizmusban sok év alatt elhitette a néppel, hogy "mi vagyunk a legvidámabb barakk", nekünk minden jár, stb. Persze már akkor is hitelből járt minden, de a magyar népe ezt megszokta, ellentétben a többi akkori szocialista ország népével.

A magyar nép megszokta az állami gondoskodást mindenről, és el is várja azt. Itt Albániában a komcsi diktatúrában ténylegesen éheztek az emberek, ergo megtanultak magukról gondoskodni, mert az állam nem segített nekik szinte semmiben. De emlékszem gimnazista, és főiskolás koromban jártam az akkori Csehszlovákiában, döbbenetes volt a magyar átlagnép jólétéhez képest az ottani életszínvonal, meg a kommunista szocreál plakátok tömkelege. NDK-ban meg mindenhol Honecker kép lógott, minden közösségi helyiségben, legyen az mozi, vagy éppen munkásöltöző. Szóval szerintem Magyarország most issza meg ténylegesen a gulyáskommunizmus levét. A mostani átlagemberbe bele van kódolva a "nekem minden jár ingyen" gondolkodás. És ezt a pártok csak kihasználják, ez természetes következmény.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.03.22. 16:13:26

"Az első Orbán-kormány idején született kormányrendelet alapján titkosak a pályázatok bírálati szempontjai"

A mai napig titkos a pártállami múltunk titkosszolgálata. Valamit nem régen 80 évre titkosítottak. Bajnai kormány alatt fityisszel együtt nagy többséggel megszavazták, még az is titkos, hogy mi a titkos. Jut is eszembe.

Börtönőr mondja Pelikán eftársnak az elmaradt akasztás után (igencsak aktuális):

A gombócot is megzabálta, a bort is megitta, ki se végzik, dohányt is kap, egy brancs maguk, ne is tagadja! Na mit romantikázik itt? Tűnjön el, mert még dühbe gurulok!

Bud Spencer után szabadon.

Különben dühbe jövünk?

tomwar 2012.03.22. 16:16:06

Hat azt hisyem kitehetjuk a VEGE feliratot. Az utolso kapcsolja le a villanyt.

Secnir 2012.03.22. 16:16:19

@lyken:
abból se' lesz semmi. nincs rá keret, és úgy járnak majd, mint az autórádió (micsoda cégnév már bazmeg), hogy megkapta lufira a frekvenciát, oszt nem tud vele mit kezdeni, mert adni nem tud (nincs pénze), és eladni sem tudja.
aztán a NMHH majd néz mint kezdő buzi a gőzfürdőben, mert pénzt nem látott, megbüntetni megbüntethetNÉ, de nem fogja, mert ugye a kutya a gazdi kezébe nem harap, de vissza sem veheti, mert lebőgés...
...aztán szép csendben elsikkad a dolog.

Hertelendi 2012.03.22. 16:16:22

@Jani haverja: Döbbenetes mennyi butaságot hordtál itt össze:)))
Valóban éheznünk kellett volna, mit Albániában?

lyken 2012.03.22. 16:17:34

@Viktus: De bémeg... 1. Különadó a mobilszolgáltatókra 61 milliárd. EU lehet, hogy kötelezi, hogy kamatostul vissza legyen fizetve. 2 év múlva ez mennyi lesz? 70 milliárd az adófizetőknek?
2. A meglévő szolgáltatóknak _kötelező_ szabott áron bérbeadni az új szolgáltatónak a hálózatát. WTF?
3. Össze se tudom számolni az állami cégek korrupciós ügyeit.
4. Postafon sok-sok milliárdos veszteségeinek az összeszámolását azóta se fejezték be, hogy lehúzták a rolót. Az is rohadt nagy siker volt. Akkora, hogy akár Selmeczi is bejelenthette volna.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.03.22. 16:18:27

@dr.ph.med.univ. deBill Vérmókus: Demjánnak nincsenek jelentős beruházásai itt. Igaz, hogy megszerzett 99 évre egy 25 km-es tengerpartot szinte ingyen, de ezt most fogják elvenni tőle (vagy mostanában vették el éppen), mert a szerződés úgy szólt, hogy asszem 5 év alatt valami horror beruházást kellett volna végrehajtania, amiből még egy kapavágást sem kezdett el, mert nem érti az itteni viszonyokat. Ő arra gondolt, hogy itt is majd állami, vagy EU-s támogatással ingyen beruházást csinál. Hát ez itt nem működik. Ill. működik, csak nagyon szűk körben, sokkal szűkebb körben, mint Magyarországon, és ehhez neki itt nincs kapcsolata, és nem is lesz, mert ez egy nagyon szűk kör, és jól elvannak magukban, nem engednek be mást.

Mr. Pink2 2012.03.22. 16:22:58

ELMÚTTNYÓCÉV!!!???

ketroot 2012.03.22. 16:24:53

Na, a mandin is megjelent erről egy cikk. Kíváncsi leszek az ottani reakciókra! xD

lyken 2012.03.22. 16:25:12

@Római kömény: Osztrák gazdákat láttál már? Mikor négyen összeállnak négyféle géppel és hatékonyan, nyereségesen tudnak EGYÜTT földet művelni?

Virág et. 2012.03.22. 16:25:40

Na de a legfontosabb kérdés lemaradt: hol volt Ángyán 2006. október 23-án?!

Római kömény 2012.03.22. 16:26:13

@lyken: Tőlem jöhetnek az osztrákok is.

Kotkodus 2012.03.22. 16:29:01

a demokrácia receptje ugyanaz az ókor óta: aki nem tud a kondér közelébe férkőzni, az felborítja azt. a kondér sajnos egyre üresebb, de a pocakosoknak mindig nő az étvágyuk...

lesz itt még komoly sárdobálás, amit az nmhh sem fog tudni megakadályozni...

az emberiség sokat fejlődött az elmúlt párezer év alatt, de az ember maradt ugyanaz, aki volt...

szép napot mindenkinek!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.03.22. 16:34:03

@Hertelendi: Nem azt mondtam, hogy éheznünk kellett volna a kommunizmus alatt. Ez csak egy példa volt arra, hogy miért van itt normális(abb) kapitalizmus. Meg, hogy miért van normális(abb) kapitalizmus Csehországban, és Szlovákiában. Ott ugyanis nem éheztek, de nem is voltak a legvidámabb barakk. Meg lehet nézni ebből a szempontból a volt Jugoszláviát is. Ők éltek a legjobban anno, háború is lett a vége. Most hogy ebből a háborúból Szlovénia éppen kimaradt, az csak a földrajzi fekvésének, és a szerencséjének köszönhető. A háború pedig több szenvedéssel jár, mint az éhezés, tetejében sokszor magával hozza az éhezést is.

Vidéki 2012.03.22. 16:34:55

Ángyán: „A volt csákvári állami gazdaság egykori vezető tisztségviselője, fő részvényese és családtagjai elnyerték a környező négy település összes földjét – összesen 570 hektárt."

Nekem nem tűnik életszerűnek, hogy a környező négy település összes földje összesen 570 hektár lenne csak.

Hertelendi 2012.03.22. 16:40:52

@Jani haverja: Én a problémát inkább vezetőink kapzsiságában látom! És abban, hogy nulla kontroll volt fölöttük, alattuk. Gondolj csak az olajszőkítésre, vagy akárcsak a mostani ünynökdologra, de még hajjaj mennyi minden lenne. A politikai elitnek abszolút nem érdeke, hogy kiderüljön az igazság. Valószínűleg kellene új börtönöket építeni

TroTull 2012.03.22. 16:41:43

választási félidő van. az első félidőben nem sikerült felmutatni eredményt (ahhoz dolgozni kellett volna, de ehelyett ugye kormányunk állt európa közepén, egyik kezét a zsebében tartva, a másikkal pedig óriás fuck-okat mutogatva mindenkinek, akitől kicsit is függünk gazdaságilag), a második félidőben nincs már idő dolgozni, bármi előremutató, vagy érdemi lépést tenni - ugyanis hosszú távon meg kell oldani a párt politikai elitbe történő betonozását. nem lesz itt soha többet kétharmad, nem lesz második esély. ja, hogy mindezt ilyen módszerekkel? ugyan kérem, bárgyú ez a nép ahhoz, hogy utcára menjen - vér nélkül meg nem lesz változás, 2 év múlva is vakarhatjuk a kobakunkat, hogy melyik a kisebbik rossz.

Samott 2012.03.22. 16:42:12

@Vidéki: az osszes allami tulajdonu foldje. Mert most azokrol van szo.

georgie58 2012.03.22. 16:42:27

Szálasi, Rákosi, Kádár, Orbán.... nem mindegy nektek?
Örüljetek magyarok, hogy végre (megint) van egy igazi (önjelölt) nemzeti megváltótok, egy tévedhetetlen, szeplőtelen, igazmondó nemzeti észkombájnotok ; nem értem, mit siránkoztok: itthon minden jó, a dolgok hamarosan beérnek, demokratikusabbak vagyunk magánál a demokráciánál, mindenki dolgozik,, a jóllakottságtól lépni sem tud, 3 szoba, 4 kerék, 5 állás, 6 gyerek, 7 millió CHF tartozás, stb. Büdös komcsi az egész EU, mert összeesküdtek ellenünk, de majd mi aztán megmutatjuk. Fel, kurucok, na nehogy mááá megkérdőjelezze valaki is a magyar politikai géniusz országlását ! Csapataink harcban állnak ( a Világ meg szép csendesen ellép mellőlünk) ! Ilyen jó még soha nem volt e kis Kánaánban ! Ezt akartátok, ezt kaptátok. Akkor meg hallgassatok.és spóroljatok az 500,- Ft-os benzinre!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.03.22. 16:42:47

@Jani haverja: igen, sajnos itt van az eb elhantolva...

egyszeruen nem is tudnak a t. valasztok masban gondolkodni, csak szolgasorban, huberi rendszerben. azt hiszik, a demokracia azert demokracia, mert megvalaszthatjak onkenyuraikat.

holott az alkalmazottaikat valasztjak meg olyankor...

Egyedi nicket kell megadnod · http://irkalmanyok.blog.hu 2012.03.22. 16:44:50

@Fecikun: Akkor miért pont a Fidszt másoló értelmetlen névszavazáshoz akarsz aláírást gyűjteni?

Kabbe (törölt) 2012.03.22. 16:46:44

Uri muri - 32567. rész
folyt. köv.

jani888 2012.03.22. 16:47:15

Még egy darabig megy ez az arcátlan rablás ,persze mindig ,minden oldal esetén ment (ebben már megvalósult a nagykoalíció),de már nagyon feszes a húr.És akkor az isten irgalmazzon nekik. Az összes gátlástalan rablónak.Nemcsak az összerabolt vagyon lesz oda.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.03.22. 16:50:50

Most őszintén. Ki a fasz lepődik meg ezen?
Akinek van egy kevés esze, az tudja, hogy a "csakacsaládigazdaságokattámogatjukmertazajövő" bullshit csak a választások miatt nyomták.
A sok paraszt (értsd: mezőgazdász) meg kormányra tolta a fitymáékat. Kíváncsi vagyok mikor mennek traktorokkal a parlament elé és kirakják-e újból a táblákat. X-)
www.bpn.hu/news_images/1311/nbb_0076_805_20101028171138_846.jpg

Vidéki 2012.03.22. 16:51:29

@georgie58:

Írod: „Szálasi, Rákosi, Kádár, Orbán.... nem mindegy nektek?
Örüljetek magyarok, hogy végre (megint) van egy igazi (önjelölt) nemzeti megváltótok, egy tévedhetetlen, szeplőtelen, igazmondó nemzeti észkombájnotok „

Miért írsz többes szám harmadik személyben?

Te talán nem vagy magyar?

Akkor meg miért gyűlöletfröcsögsz itten a képünkbe?

Miért nem foglalkozol inkább makulátlan, nem genetikusan alattvaló, nem röfögő, moslékot zabáló disznó honfitársaiddal?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.03.22. 16:57:01

@Hertelendi: Szerinted itt tisztességesebb ember a Berisha, meg a Rama, mint Magyarországon az Orbán, meg a Gyurcsány? Egyáltalán nem. Csak itt ténylegesen több a kontroll, de csak azért, mert a nép igényli, és be is tartja, be is tartatja ezt a kontrollt. Ettől függetlenül itt is van korrupció (nem is kevés), de csak a nagy dolgokban.

Az olajszőkítés pedig tipikusan az a példa, hogy Magyarországon azt boldog-boldogtalan csinálta, ki kicsiben, ki nagyban. A nagyok ugyanis cinkossá tették a kicsiket, meg a köznépet is, akik az olcsó gázolajat megvásárolták. Itt a baj. Magyarországon már a Kádár rendszerben is a lopásra épült az egész társadalom. A melós aktatáskában lopott a gyárból, a művezető Barkas-szal, az igazgató kamionnal, a vezérigazgató meg az íróasztalánál papíron, és ő lopott a legtöbbet. És többek között ezt is hallgatólagosan megengedte a Kádár rendszer.

Secnir 2012.03.22. 17:00:38

@Vidéki:
na, megjött a kerületi PB-titkár úr! hogysmintalászolgája?

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.03.22. 17:03:04

@Fecikun:
"az LMP az egyetlen értelmes párt ebben a szerencsétlen országban!"

Eddig a kormányra kerülve mindegyik párt megszédült a zsírosbödöntől.
A két új közül a mélymagyar jobbikról a polgárikörös Vonával az élén már kiderült, hogy csak fityisz vazallus .

karikaV43 2012.03.22. 17:05:10

@dr.ph.med.univ. deBill Vérmókus: nyergesnek már városa is van Nyergesújfalú hahaha.. ez az igazi nagyság. A közgép is olyan lesz mint a vegyépszer kormányváltás után csőd és több milliárd adósság.

Vidéki 2012.03.22. 17:06:24

@dr.dr. Secnir doktor:

Megjött a a "duplagondol" triplándoktor dr.dr. Secnir doktor.

Ennyi doktori cím egy fejen nagy eszet sejtet.

tomwar 2012.03.22. 17:07:33

@Vidéki: Nomen est omen.
Epp teged - a videket - adjak el szaret, hugyert, cimbiknek. Cseppet sem zavar?

exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus (törölt) 2012.03.22. 17:12:06

@Jani haverja:
kösz. csak harangozni halootam a dologról, ezért nem állításként hangzott el.

exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus (törölt) 2012.03.22. 17:13:29

@Virág et.:
Ettől sokkal érdekesebb lenne, hogy hol volt 1956. októbar 23-án:-)

Hertelendi 2012.03.22. 17:15:23

@Jani haverja: Nem hiszem, mert nem is tudhatom, hogy Berisha és társa korruptabb lenne, mint magyar társai, de ott van Enver Hodzsa, akiről semmit nem tudunk, talán te se.
Az olajszőkítésben a kisemberek eléggé ráfáztak, mert az a vegyszer, amivel szőkítették tönkretette a dizelmotorokat, fönt meg röhögtak a markukba, mert a zsebük tele volt...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.03.22. 17:15:46

@Hertelendi: a vezetokkel az a helyzet, hogy nem eloszokkentek egy meghasadt diobol, vagy kipattantak a foldbol, esetleg foldonkivulieek ultettek oket a nyakunkra.

mi valasztottuk oket magunk kozul. ok a legjobbjaink...

georgie58 2012.03.22. 17:17:59

@Vidéki: Látom megértettél, pedig csak vidéki vagy...
Azért fröcsögök, hogy az ilyen vidéki fidesz trolloknak legyen mire válaszolniuk.
Menjél Ócsára építeni a fideszes-devizahiteles lakóbarakkot, talán neked is lesz benne egy 28 négyzetméteres kis sarkod; ott esténként lehet majd éltetni a kormányt egy sör és cigaretta mellett és hálát adni azért a sok jóért, amit az elmúlt 2 évben a korábbi 20 évre rátettek.. Amúgy leszedték már a szemedről a hályogot, vagy diktáltad a hozzászólásodat ?!
Egyébként köpök a magyarságomra. Ilyen országgal odakint ma már nem-igen lehet büszkélkedni.
Ja, a londoni 6 : 3 -at elfelejtettem..., tudom ti abból éltek, IQ-lovagok. És kellene néhány új futballstadion is, mert attól lesz csak igazán jó megint itthon (egyes szám első személyben ).

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.03.22. 17:18:55

@Hertelendi: a futoolaj eleve karositotta a motort, mert ferrocennel szineztek. kensavval 'szokitettek", aminek hatasara a ferrocen elbomlott es elvesztette a szinet, de a bomlastermekei tovabbra is karosak voltak a motor szamara.
szoval nem a szokites, hanem maga a hto volt karos.

Brix 2012.03.22. 17:21:06

Adalék a Simicska-Nyerges páros ténykedéshez: Ezek az urak nagyjából az Eszterházy hercegekkel vetekedő birtokokkal rendelkeznek, ám amíg azok saját birtokukon uraskodtak, ezek állami földeken. Ők használják a következőkben felsorolt egykori állami gazdaságok földjeit, bagóért. Lajta-Hansági Tangazdaság, Sárvári Állami Gazdaság, Szombathelyi Tangazdaság, Szentgotthárdi Tangazdaság, Balatonnagybereki Állami Gazdaság, meg még néhány. Ez közel van a 30 ezer ha-hoz. Itt vannak természetvédelmi terültek is. Csak a túzokért, mintegy 80-100-as állomány, Hegyeshalom térségében, több száz milliót kapnak állami támogatás formájában, a költség természetesen köszönő viszonyban sincsen a költségekkel a becslés szerint, minden esetre, ha így van jól profitálnak belőle. Kérdezem, a családi gazdaságokat hangsúlyozó kormányzat ezt is családi gazdálkodásnak tekinti. Vajon hogyan kerülhetett ennyi gazdaság a jobbak közül ezen személyek kezébe?
Lassan már az összes fidesz szavazónak fel kellene ismerni a fidesz valódi természetét! Ezek hatékonybban, gyorsabban gazdagodnak az emberek bőrén ,mint a szocik tették, viszont annál sokkal sokkal kegyetlenebb kapitalista rendszert vezettek be mint bármely előttük regnáló hatalom. Kíméletlen ,embertelen banda! Már az ifjabb generációs politkusaik is, mint Szijjártó és Lázár, több százmilliós vagyont birtokolnak, Orbán meg PIntér milliárdosok. Összefogtak a többi oligarchával és folytogatják az országot. Közben az átlagember reálbére a 78-as szintre süllyedt és hivatalosan 650 ezer! munkanélküli van.
Előbb -utóbb jönni kell egy új politikai erőnek, aki ezeket eltakarítja. Szerényebben , nagyobb alázattal viszonyul a politikához ,és nem csak a gazdagok érdekeit veszi figyelembe

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.03.22. 17:22:05

@Jani haverja:
"Magyarországon már a Kádár rendszerben is a lopásra épült az egész társadalom."

Nálunk egy komplett településrész épült állami vállalattól (bányák) lopott anyagokból. Homok, sóder, stb.
A telkeket pedig az akkor árak feléért osztották szét maguk közt az elvtársak. Nem egy közülük most nagy fideszbuzi. :-Q

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.03.22. 17:23:57

@tomwar:
Miért zavarná? Annyira vidéki ez mint amennyire a törpecsúti labdarúgó. X-DDD

nigel 2012.03.22. 17:26:24

@Vidéki: Szerintem az többes szám második személy, úgyhogy fuss neki még egyszer.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.03.22. 17:27:06

@tomwar: neki mind1

o megkapja a fizeteset azert, hogy jelent rolunk, miket irkalunk es a part propagandagepezete altal eloirtakkal bombaz...

Gizi a laborból 2012.03.22. 17:30:57

Mi folyik a Fideszben?

Na, mi?

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.03.22. 17:34:01

@Vidéki: ..nem jártál még Csákvár környékén? Tele van kopár sziklás részekkel.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.03.22. 17:45:34

@OranzsDzsúz: A lopásokról: Ha a tárgyak értenék, hogy mit beszélünk, és még a kéréseinknek is eleget tennének, akkor a "Lopott szajré gyere ide" kiáltás után Magyarország családi házainak jó része összedőlne:)

Marcellusca 2012.03.22. 17:52:23

OFF

index.hu/gazdasag/magyar/2012/03/22/mobiltender/

Vajh, kinek a kije fogja kiépíteni a hálózatot?
Mert ne legyenek kétségek, hogy miért az államé a lehetőség!
És mi lesz a neve? Remélem benne lesz, hogy "Nemzeti"!

ON

bioLarzen 2012.03.22. 18:06:13

@CyberPunK: Szerintem speciel nagyon is van igazság abban, amit mond.

bio

kvadrillio 2012.03.22. 18:21:18

80 %-át megkaparintotta a rabló-elit és a magukat zöld-báróknak titulált kapzsi, pénzéhesek, külföldi strómanok 20 %-át meg, ami még osztatlan közös tulajdonban vannak mostanság vásárolják föl delavári háttérrel......

A 100 %-osan munkanélküli falvak, a kisemmizett volt tényleges földművelők pedig senkit sem érdekelnek.....kivéve, akik a "MAI FÖLDESURAK" ÖSSZEHARÁCSOLT FÖLDJEIN NAPSZÁMOS CSELÉDKÉNT DOLGOZNAK ÉHBÉRÉRT.

REMÉLEM A TÖRTÉNELEM HAMAR BÜNTET MAJD EZÉRT.

lyken 2012.03.22. 18:34:15

@Római kömény: Dehogy jönnek. Elvannak azok otthon. Csak az elv. Ami egyébként egy kvázi TSZ.

Arthur Dent 2012.03.22. 18:34:58

megvégik a földet, megvédték a nyugdíjat, gyarmat sem leszünk, teccikérteni.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.03.22. 18:37:49

Egyszerűen elképesztő egyébként. Annyira kilóg a lóláb, és mégis - ha jogilag rendben van, akkor minden rendben van? Ha az Origó utána tud járni, akkor a nyomozó hatóság ügyészség miért nem? Nem a pártfinanszírozás rendberakásáról volt szó korábban? Értem én hogy kell a zseton, de itt mintha arról lenne szó hogy a párt közeli vállalkozásokhoz, érdekcsoportokhoz nem dől, hanem áramlik a pénz! Nem nyilvános pályázatok, indoklás nélkül? Ez nem érdekel senkit? Tényleg nem a megtisztulás lenne a jó út? Az embereknek elegük volt a korrupt és bénázó szocialistákból. Erre itt a velejéig korrupt Fidesz, aki nem hogy bénázik de még magára is húzza az EU-t, ET-ot mindenestől? Most ott tartunk hogy a sértődött politikusoknak lesz ebből elegük? Miért nem mindegyiknek? Akik kivonultak annak idején a parlamentből? Mérhetetlenül dühítő és visszataszító ez az egész!

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.03.22. 18:44:32

@Lacdelo: Ezt én is tudtam. Ezért szóltam az ismerőseimnek, hogy ébredjenek fel és ne szavazzanak a narancs oldalra, mert vérszemet fog kapni a mini államférfi és bandája. Nem hallgattak rám, mert tudták, hogy én az lmp felé araszolok, vagyis libsi-zsidó-buzi párti vagyok. Oh, anyám, borogass! Most persze mindegyik tátog, akár a partra vetett hal, de továbbra sem képesek aktívan beinteni a narancsos fiúknak. Fura a magyar ember, ha hibázott, lebénul, és inkább marad a sz.ban. :-(

dr. pretender 2012.03.22. 18:52:17

A Narancsban nem olyan régen volt egy jó cikk erről a Nyerges-féle csoportosulásról, ami a Simicska-féle mellett a Fidesz másik gazdasági hátországává nőtte ki magát. Ráadásul nem Orbánhoz kötődik, hanem inkább a Lázár-Rogán vonalhoz, Orbán igyekszik is őket elszigetelni a forrásoktól, mert nyilván nem akar maga mellé a Pártba új erős embereket sok pénzzel. Szóval simán lehet, hogy ez is csak belharc, bár ki tudja, Ángyán őszintén felháborodottnak tűnik.

nu pagagyí 2012.03.22. 18:54:16

Könyörgöm, adóztassuk meg a termőföldet! Nagyon.

lyken 2012.03.22. 18:58:06

Melyik párt prominense salamonozott? Hogy ők megvédik a magyar földet a külföldiektől? Hála az égnek, magyar kezekben "rendben" mennek a dolgok.

@Legelő Őse: "Ha az Origó utána tud járni, akkor a nyomozó hatóság ügyészség miért nem?"
Mikor Budai kivizsgálóbiztos úr elé letették a kész tényeket, hogy X törvényt sértett több százmillióval az elmúttnyócévben, a főelszámoltató úr kijelentette, hogy nem vizsgálhat minden fűszálat. A következő héten Budai úr lefülelt pár nagyon veszélyes filozófust, akik félmillióért utaztak. X érdeme amúgy mindössze annyi volt, hogy Fideszes képviselő.
Mikor olyan "független" emberek ülnek PSZÁF, ügyészség, bíróság, rendőrség, stb. vezető pozicióiban, akik kinevezésük előtt két héttel még a kormánypárt tagjai voltak, akkor nem nagyon kell félni, hogy bármit kivizsgálnak a húsosfazék körül. Mind tudja, hogy annak a húsos fezéknak rotyogni kell, mert lehet, hogy már csak két évig ülnek ott.

"Most ott tartunk hogy a sértődött politikusoknak lesz ebből elegük?"
Ott tartunk, hogy az EU-ban, IMF-ben megérett, hogy nem fognak adni hitelt. Mert minek? Hogy elverjék és még nagyobb nyoimorba döntsék az országot? Hagyni fogják hogy jöjjön a csőd. Ha a forint leértékelődik, befagyasztják a bankszámlákat, az persze nem lesz mókás. De ugye nem kell aggódni. Meg kell nézni, hogy a CBA offshore cégen át van nagyrészt tulajdonolva. A közgép valószínűleg szintén. Trigránit szintén. Számtalan példa van még, hogy akinek nagycége van, az külföldre helyezte a tőkefedezetét. A bankok szintén irdatlan mértékben pumpáltak át mindent euróba, dollárba, aranyba. Államcsőd esetén meg főleg a kisemberek számlái lesznek korlátozva, nehogy kiáramoljon a pénz az országból, mert az csak rontaná a helyzetet. Egyébként csak végig kell nézni a magyar határ mentén. Egy éve rendszeresek napi szinten a magyar állampolgárságú számlanyitók ausztriában és szlovákiában.

lyken 2012.03.22. 18:58:58

Melyik párt prominense salamonozott? Hogy ők megvédik a magyar földet a külföldiektől? Hála az égnek, magyar kezekben "rendben" mennek a dolgok.

@Legelő Őse: "Ha az Origó utána tud járni, akkor a nyomozó hatóság ügyészség miért nem?"
Mikor Budai kivizsgálóbiztos úr elé letették a kész tényeket, hogy X törvényt sértett több százmillióval az elmúttnyócévben, a főelszámoltató úr kijelentette, hogy nem vizsgálhat minden fűszálat. A következő héten Budai úr lefülelt pár nagyon veszélyes filozófust, akik félmillióért utaztak. X érdeme amúgy mindössze annyi volt, hogy Fideszes képviselő.
Mikor olyan "független" emberek ülnek PSZÁF, ügyészség, bíróság, rendőrség, stb. vezető pozicióiban, akik kinevezésük előtt két héttel még a kormánypárt tagjai voltak, akkor nem nagyon kell félni, hogy bármit kivizsgálnak a húsosfazék körül. Mind tudja, hogy annak a húsos fezéknak rotyogni kell, mert lehet, hogy már csak két évig ülnek ott.

"Most ott tartunk hogy a sértődött politikusoknak lesz ebből elegük?"
Ott tartunk, hogy az EU-ban, IMF-ben megérett, hogy nem fognak adni hitelt. Mert minek? Hogy elverjék és még nagyobb nyoimorba döntsék az országot? Hagyni fogják hogy jöjjön a csőd. Ha a forint leértékelődik, befagyasztják a bankszámlákat, az persze nem lesz mókás. De ugye nem kell aggódni. Meg kell nézni, hogy a CBA offshore cégen át van nagyrészt tulajdonolva. A közgép valószínűleg szintén. Trigránit szintén. Számtalan példa van még, hogy akinek nagycége van, az külföldre helyezte a tőkefedezetét. A bankok szintén irdatlan mértékben pumpáltak át mindent euróba, dollárba, aranyba. Államcsőd esetén meg főleg a kisemberek számlái lesznek korlátozva, nehogy kiáramoljon a pénz az országból, mert az csak rontaná a helyzetet. Egyébként csak végig kell nézni a magyar határ mentén. Egy éve rendszeresek napi szinten a magyar állampolgárságú számlanyitók ausztriában és szlovákiában.

dr. pretender 2012.03.22. 19:07:16

@OranzsDzsúz: azért olyan sok paraszt (=ténylegesen a mezőgazdaságból élő ember) ebben az országban nincs, hogy nagyon komoly szavazóbázist jelentsen...

Fecikun 2012.03.22. 19:21:36

@Egyedi nicket kell megadnod: A Fidesz másolás az stimmelős az értelmetlen az nem! Hiszen láthatjuk mi lett az eredménye a szociális népszavazásnak! Az LMP az egyetlen párt amelyikre rábíznám a kormányzást , el kéne olvasni a programjukat, a költségvetési tervüket meg a felsőoktatási, önkormányzati koncepciójukat stb. Mert az a fő baj itt Magyarországon ,hogy mindenki észnélkül x-elget anélkül,hogy tudná , mire meg kire szavaz!

Fecikun 2012.03.22. 19:28:18

@OranzsDzsúz: Nem akkor részegültek meg mikor kormányra kerültek hanem már előtte! A baj ott kezdődik egy pártnál amikor olyan emberektől fogad el pénzt akik várnak cserébe valamit ! Az LMP-nél ez a helyzet szóba sem jöhet tekintve ,hogy nílt kampányszámlájuk van, meg ha valami milliárdos üzletember pénzelné őket akkor nagyobb lenne a médialefedettségük, és nem ilyen kínkeservesen gyűjtenék az aláírásokat! Higgy a szemednek meg a józan észnek , ezt elég egyszerű átlátni, meg akkor nem kardoskodnának a pártfinanszírozás rendbetéteéért stb. Programjukat is érdemes elolvasni! Tájékozódni kell!

komplikato 2012.03.22. 19:29:35

@Vidéki: Itt a "kiutalható" avagy elosztogatható földről van szó, nyilván ami már tulajdonban van és/vagy nem termőföld az nincs benne. Meg kérdés mekkora községek és mennyi és milyen sűrűn van a környéken?

komplikato 2012.03.22. 19:43:48

Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
OFF: Ehhez két dolgot mondanék. Annak idején az osztrák és német kutak jelezték a MOL-nak, hogy f*s a gázolajuk és tönkremennek tőle a z autók. A vicc az, hogy ez kb. 3 évig itthon is felröppent néha, de elhessegették. A németekkel meg úgy oldotta meg a MOL, hogy nem szállított nekik többet, akkor ejtőernyős jó MDF-es balfasz vezér így döntött, sok ezer ember melóhelyét kinyírva ügyesen.
Másik. állítólag olajszőkítés balhénál volt olyan arc, aki jó minőségű műszerolajat hozott be és szőkítenie sem kellett, de nem tudták megfogni a "szakértők", mert egyszerűen jobb minőségű volt az olaj, mint amit a benzinkúton kaphattál. Persze ez is MOL. :D
Az jó kérdés mitől volt szar, de ha a mobilszolgáltatók árulhattak akciós Nokia telefonokat, amiket raklapszám loptak ki a gyárból dolgozók, akkor a MOL miért ne árulhatott volna szőkített olajat? Ez olyan, mint amikor egy zenekar a saját hamis lemezeit árulja, mert azon több a haszon ...

sárkányfő 2012.03.22. 19:50:04

Bocs, hogy új témát vetek fel, de a magyar kormány megvalósította a nemzeti vagyonnal való hűtlen kezelés bűncselekményét, csekély, úgy sacc/kb. 300 milliárd ft-os kárt okozva a magyar nemzetnek:

index.hu/gazdasag/magyar/2012/03/22/mobiltender/

A történtek:
1. Az állam kiírja a a negyedik mobilfrekvencia-csomagot.
2. Kamu ürügyekkel kizárják a piaci versenyzőket, marad egy induló: az állami MVM-Posta páros, mely versenytársak hiányában természetesen nyer.
3. Az állami bevétel: NULLA forint. Mivel az állam az egyik zsebéből átfolyatja a pénzt a másikba.
4. "ha az állam mégse akar új szolgáltatót, és a jelenlegieknek osztja ki a frekvenciát, a 100 milliárd forint feletti összbevétel is elképzelhető lett volna."
5. "Piaci becslések alapján a saját hálózat kiépítésére az államnak még 150-200 milliárd forintot biztosan kell költenie következő években."

Az elmaradt bevétel, és az új hálózat kiépítésének költsége együtt tehát 250-300 milliárd ft (feltéve hogy nem árazzák majd túl az oligarchák kedvéért a hálózatépítést, és feltéve, hogy az állami cégek hozzák a piaci versenytársaik hatékonyságát, szakértelmét).

Jó éjszakát mindenkinek.

belekotty 2012.03.22. 19:54:23

@Kompli: Nem kell szőkítenie, csak pár algyői, zalai kút termelési adatait kell meghamisítania, mert az import olajat jobban tudja követni az állam.

flippant 2012.03.22. 19:56:14

Ez az Ángyán is mit hitt mikor belenyúlt a méhkasba? Ennyire naiv nem lehet ember. Alaptörvény (és még a kisiskolások is tudják), hogy az összes gengszterváltó párt szinte össze van nőve a különféle maffiákkal (ingatlanmaffia, földmaffia, kaszinómaffia, stb.).

Ez a csóka tényleg azt hitte, hogy ebben a kurvaországban minden szép és jó és a Télapó hozza az ajándékokat?

naneee3 2012.03.22. 19:56:42

Ángyán hazudik hazudta Fazekas huncut szemekkel

Squid 2012.03.22. 19:57:33

@sárkányfő: "Bocs, hogy új témát vetek fel, de a magyar kormány megvalósította a nemzeti vagyonnal való hűtlen kezelés bűncselekményét, csekély, úgy sacc/kb. 300 milliárd ft-os kárt okozva a magyar nemzetnek:"

Sosem gondoltam volna, de inkább legyenek a nokiásdobozos mongoloid kommer relikviák mit ezek! Ilyen sehol a világon nincsen 2012-ben!

Egy 3-4g hálózatot összehozni irgalmatlan befektetés amihez NINCS PÉNZ! Ráadásul ez nem olyan műfaj ahol benyomod a lét és örökké tart, hanem 5-7 évente kidobálhatod az aktív eszközök felét ha versenyképes akarsz maradni. A Mobilszolgáltó folyamatos fejlesztési kényszerben van és ezt most ocsortás szar hatásfokkal hipermutyi keretében fogják véghezvinni az adófizetők pénzéből!!!

Mi meg hagyjuk!

blacklord 2012.03.22. 20:35:38

@spontan: az eddigiek alapján semmi ilyen nem várható. Az igazán kényelmetlen ügyekben kussolnak, és ha tényleg nagyon gáz a dolog (pl. Schmitt ügye), akkor valami annyira vállalhatatlan dolgot nyög be valamelyik sötét parasztjuk (Giró-Szász: "a kormány feladata, hogy támogassa az államfőt"), hogy a droidok csak pislognak először, de aztán mire harmadszor elmondják valakinek térítésképpen, már maguk is kezdenek hinni benne (az említett ügyben már találkoztam fórumokon olyanokkal, akik el akarták magyarázni, hogy miért is hülyeség a plágium, úgy ahogy van, hiszen minden kutatómunka csak copy-paste... mint egy fizika doktori leendő birtokosa, én szívesen megnézném, hogy eme magvas gondolatot megfogalmazó illető hogyan rakna össze egy doktorit a diszciplínámban pl.)

Morcos Kartal (törölt) 2012.03.22. 20:39:02

Most, hogy így megkérdeztétek: különböző gazdasági érdekközösségek marakodása a konc (Magyarország) felett. Magyarul: a maffia különböző sejtjei egymásba is belemarnak néha, de mi csak a harc politikai kivetülését látjuk.
Ami meg az mszpvel kapcsolatban megy, azt maffialeszámolásnak hívják.
A politikai élet (pártok, politikusok, képviselők) pedig a maffia legalizált szervezete.
Ez megy Magyarországon.

@Squid: Ötlet? Ha van, oszd meg, mert az, hogy kimegyünk a Parlament elé kiabálni, nem elég hatékony. Próbáltuk, láttuk az eredményt. Ami meg nekem eszembe jut, az nem fér be a fogállami keretek közé, bár hatékonyságban nincs párja...

hackbard.celine 2012.03.22. 20:41:30

@sárkányfő: csak a fidesz trükköt nem dekódoltad: szerintük az állam a beszedett telekom adót így a távközlésre fordítja, tehát az EU innentől bekaphassa.
Az új állami telekom vállalat a saját hálózatának teljes kiépítéséig (a telekom adóból) a meglévő 3 hálózatot törvényben szabályozott (a törvényeket ki hozza?) nyomott fix díjon használhatja, tehát a profit is nála marad.
Hát nem zseniális? Elméletben a piaci versenytársaid különadójából fejlesztesz mutyifónt és még a profit is megmarad szétosztani a haveroknak.
Na ezt fogják nagyon csúnyán bebukni és ez nagyon sok adóforintba fog kerülni.

Morcos Kartal (törölt) 2012.03.22. 20:42:47

@sárkányfő: Simán megéri. Ha te lennél az állam, lenne nagyobb álmod, mint egy SAJÁT, KONTROLLÁLHATÓ, FELÜGYELHETŐ mobil hálózat? Amit ráadásul bármilyen olcsón hozzáférhetővé tehetsz, mivel nem vagy piaci versenyhelyzetben... Gondolkozz el ezen. Jó éjt.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.03.22. 20:46:07

@Legelő Őse:
"Ha az Origó utána tud járni, akkor a nyomozó hatóság ügyészség miért nem?"

Ez költői kérdés. :-)

AbuBakr 2012.03.22. 20:53:18

@Fecikun: "............meg ha valami milliárdos üzletember pénzelné őket akkor nagyobb lenne a médialefedettségük, és nem ilyen kínkeservesen gyűjtenék az aláírásokat!"
Azért gyűjtögetik ilyen keservesen, mert ami a nagykörúton túl van, számukra már idegen világ....
ez meg is látszik a körúton kívüli támogatottságukon is....

Squid 2012.03.22. 21:15:22

@Kartal (reinkarnálódva): Fogalmam nincs kolléga, intelligens emberként távol áll tőlem az erőszak. Amit viszont nem tudok nem észrevenni az az, hogy egyre több dühös embert látok a buszon, a barátaim közt, az ismeretségemben, itt és más blogok hozzászólásai közt. Egyértelmű, hogy ez így sokkal tovább nem fog menni, mert addig feszítik a parlamentben a húrt amíg elpattan. Kultúrlényként ezt én nem szeretném élőben látni igazság szerint, mert ha ez elsül akkor 2006 Október könnyű rövid előjátéknak fog látszani.

@hackbard.celine: 63 milliárdból te nem fogsz egy ütőképes mobilcéget gründolni, az MVM üvege a földben az egy dolog.. Arra kell egy rakat aktív eszköz a legújabb verzióból és ez csak a gerinchálózat, a Mobil switchek, a tornyok az admin+ügyfélszolgák stb nincs beleszámolva. Erre jönnek a roaming megállapodások és a marketingkampány stb stb..

Persze ez a versenyszférához szokott gondolkodás, állami "hatásfokkal" olyan hatalmas zakó és mega pénzkidobás lesz belőle, hogy az egész EU rajtunk fog röhögni.

Squid 2012.03.22. 21:16:49

@Kartal (reinkarnálódva): "Simán megéri. Ha te lennél az állam, lenne nagyobb álmod, mint egy SAJÁT, KONTROLLÁLHATÓ, FELÜGYELHETŐ mobil hálózat? Amit ráadásul bármilyen olcsón hozzáférhetővé tehetsz, mivel nem vagy piaci versenyhelyzetben... Gondolkozz el ezen. Jó éjt. "

Így is hozzáférnek bármihez, ne legyen illúziód efelől az NBH/Belügy azt és akkor kér le amit és amikor akar.

sörtelen 2012.03.22. 21:18:55

@OranzsDzsúz: "Akinek van egy kevés esze, az tudja, hogy a "csakacsaládigazdaságokattámogatjukmertazajövő" bullshit ..." Mámé' lenne bullshit?
Nem mondta, hogy hány családot! Ha hármat, hát hármat...
Ez az ország tönkremegy abban, hogy nem ismerte fel: az orbánbeszéd lényegét. Mindenki azt hitte, érti. Pedig fényévnyi a távolság.

Egyedi nicket kell megadnod · http://irkalmanyok.blog.hu 2012.03.22. 21:21:40

@Fecikun: Épp az a bajom vele, hogy a szociális népszavazás volt az egyik lépés abban a demagógia spirálban, amibe a Fidesz belekavarta magát. A 18 éves korig tartó kötelező oktatással pl. nagyon nem tudok azonosulni.

Secnir 2012.03.22. 21:38:30

@Vidéki:
"Nekem nem tűnik életszerűnek, hogy a környező négy település összes földje összesen 570 hektár lenne csak. "
nekem sem. kimaradt a "körül". csak van aki nem tud értelmezni....

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.03.22. 21:43:48

Hajaj, lazul a pártfegyelem :D Ez gyorsan kirúgásokhoz vezethet :D

Fecikun 2012.03.22. 21:53:04

@AbuBakr: és ezzel mire akartál rávilágítani? hogy gyenge a szervezet meg kevesen vannak? Ez sem titok! Ez is pont azért van mert senki nem jár utána és mert mindenki csak a száját jártatja, de cselekedni nem akar senki...

Fecikun 2012.03.22. 21:55:50

@Egyedi nicket kell megadnod: A Fidesz már azelőtt is demagóg volt, nem ez a fő gondjuk hanem az ,hogy nem értenek a gazdasághoz, meg nagyjából semmihez! Miért nem tudsz azonosulni a 18 éves korig tartó tankötelezettséggel?

Galactic Pilgrim 2012.03.22. 22:00:37

Szerintem most csak folytatódik egy sokkal régebben kezdődött tendencia, pl. voltunk már király nélküli királyság, melyet egy tenger nélküli tengernagy vezetett.
Most meg mi vagyunk az egyetlen banánköztársaság, amelynek az államforma megnevezésében szereplő déligyümölcsöt importálnia kell!

öregmogyi 2012.03.22. 22:38:24

Hmmm... A fityiszes uraknak jó lenne ha a szemük előtt lebegne, hogy ha az emberek bennük is csalódnak, akkor 2006 ősze, csak babazsúrnak fog számítani, és a rendszerváltás utáni elit végleg el lesz kergetve.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.22. 23:03:48

ZERO, ne legyél már olyan buta: ne éltesd már az uniót!
www.youtube.com/watch?v=UKCkW_eAbTg

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.22. 23:33:16

www.facebook.com/AngyanJozsef
Ángyán Józsefet Köztársasági Elnöknek

http://www.facebook.com/editprofile.php?sk=entertainment&success=1#!/pages/%C3%81ngy%C3%A1n-J%C3%B3zsefet-K%C3%B6zt%C3%A1rsas%C3%A1gi-Eln%C3%B6knek/347648048591947

Egyedi nicket kell megadnod · http://irkalmanyok.blog.hu 2012.03.23. 06:22:36

@Fecikun: Mert van aki nem akar addig tanulni. És van, aki képtelen rá, csak szenvedés neki. És mert felesleges mindenkinek. Vannak olyan munkakörök, amelyeket 8 általánossal gond nélkül el lehet látni. Felesleges egy csomó pénzt beleölni az oktatásba, ha azután az ember ilyen helyen fog dolgozni. Az, hogy mindenkinek diplomát adunk, utána a szakmunkákhoz és a betanított munkához külföldről kell behozni a munkaerőt, közben a diplomásoknak nincs munkájuk és ha van, akkor a felét keresik meg annak, amit egy mesterember hazavisz, teljes ostobaság.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.03.23. 06:51:36

@Squid: Szerintem az a lényege, hogy pénzkidobás legyen, valakinek kell a lóvé.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.03.23. 06:52:14

@sörtelen: De hát nem azt kell figyelni, amit mond, hanem amit tesz :D

waszaby (törölt) 2012.03.23. 07:53:25

@Egyedi nicket kell megadnod:

Kevered a dolgokat. Okosságokat akarsz mondani, de nem értesz hozzá.
pld.
- a tanulás nem akarom vagy akarom kérdése, nehéz munka és kényszer eredménye. / a kényszer lehet belső vagy külső, vagy mindkettő, de a külsővel kezdődik /
A tanulás a tanítás eredménye.
- nem szabadna ma már a képzetlenek és a munkanélküliek seregét újra termelni. Ezt a művelt Európában nem teszik.
- A diplomások túlképzése a Bolognai rendszer alkalmazásának egyik eredménye.
Alapfokon kiosztott diploma csak formális nem jó általában semmire, nem is képez általában semmire. De hatalmas üzlet, mindenhol és mindent oktatnak igénytelenül.
A használható diplomát a mesterképzés nyújtja, oda már kevesen mennek, de bejutni sem könnyű. / mi ezt is gyorsan bevezettük, sok európai ország pedig nem. /
- vannak olyan felsőfokú képződmények, olyan szakok amelyeket a munkaerőpiac el sem fogad.
- a szakmunkásképzést leépítették.. Ma főleg OKJ-s tanfolyamokon folyik - jó pénzért - az igénytelen szakmunkásképzés.
- a munkaerő újratermelésének fontos eleme a tanulás, a képzés, a tudás
- a tudatlanság a politikai erőknek kedvez csak. A nép butításához jól használható.

STB.

vomit 2012.03.23. 09:09:22

@öregmogyi: ezt uzeni 200 evvel ezelottrol egy nemet kolto:
Noch sitzt Ihr da oben, Ihr feigen Gestalten.
Vom Feinde bezahlt, dem Volke zum Spott!
Doch einst wird wieder Gerechtigkeit walten,
dann richtet das Volk, dann gnade Euch Gott!
(Theodor Körner 1791-1813)

ami annyit tesz:
Most még ott fent trónoltok, gyáva alakok, kit pénzel az ellenség és gúnyol a nép! De egyszer az igazság nevében a nép ítélkezik, és akkor kegyelmezzen nektek az ég.

Fecikun 2012.03.23. 10:12:05

@Egyedi nicket kell megadnod: Senki nem mondta ,hogy mindenkinek diploma kell, de azt be kell látni ,hogy még egy szakmát sem lehet megszerezni 16 éves korig! Ezenfelül nem igaz az amit írtál ,hogy valaki képtelen rá, az oktatási rendszerben van a hiba ,hogy sok helyen még mindig a régi poroszos, tekintélyelvű oktatás zajlik ahol nem foglalkoznak a gyerekekkel, azokat az iskolákat amelyek , pedig ilyen téreneltértek és gyermekközpontúak voltak egy ilyenbe jártam én is( kaposvári Toldi, budapesti Janikovszky) épp most zárta a be a Fidesz! Hozzáteszem azt is , hogy Nyugat-Európában 40% a diplomások száma és ezt kéne nekünk is elérni erre kötelezettséget is vállaltunk! És mégis működnek a Nyugat_Európai államok, nem a minden áron való fejlődés kéne ,hogy a minta legyen ( Kína) hanem a jóléti állam megteremtése (Svédország)!

Egyedi nicket kell megadnod · http://irkalmanyok.blog.hu 2012.03.24. 09:04:43

@waszaby: Néhány dolgot jól látsz, csak azt az alapvető dolgot nem, hogy a tanulás akarat kérdése-e.

A kényszer néha szükséges, de a kényszert nem érdemes mindenkinél alkalmazni. Ha valamilyen tárgy, szakma stb. nem passzol valakinek a természetéhez, kár kínozni vele. Még ha lesz is róla papírja, sohasem lesz köszönet abban, amit csinál. Mi a fenének fölösleges dolgokra tanítani az embereket? Baromi sokba kerül és nincs értelme. Nem csak az szenved tőle, akit erre kényszerítenek, hanem azok a tanulni vágyóak is, akik össze vannak velük zárva, nem beszélve azokról, akiknek mindezt az adójából finanszírozzák, akik az ilyen fölösleges kiadások miatt kapnak kevesebb nyugdíjat, stb.

Ahhoz, hogy valaki a politikai manipulációt elkerülhesse, nem arra van szüksége, hogy x évet üljön az iskolapadban, hanem arra, hogy megtanuljon gondolkodni. Elvileg idáig az általános iskola végére el kéne jutni. Ha valakit az iskola 16 éves koráig nem tanított meg gondolkodni, utána sem fogja. Lehet, hogy az információkat kényszerrel és kín-keservvel bele tudod verni az agyába (ha nem használja úgyis elfelejti), de arra, hogy gondolkodjon, senkit nem tudsz kényszeríteni.

@Fecikun: "Nyugat-Európában 40% a diplomások száma és ezt kéne nekünk is elérni erre kötelezettséget is vállaltunk!"

A török vendégmunkások már Németországban vannak. Mi honnan fogunk munkaerőt importálni, hogy valaki azt is megcsinálja, amihez a sok diplomásnak nem fűlik a foga?

Ha a Svédországnak (ezt hoztad példának) megfelelt a 16 éves tankötelezettségi korhatár ahhoz, hogy a világ 4. legversenyképesebb országa legyen, nekünk miért ne lenne jó?

Fecikun 2012.03.24. 13:51:47

@Egyedi nicket kell megadnod: Továbbra is fenntartom ,hogy az oktatási rendszer a rossz, nem tudom hallottál-e már a Waldorf iskolákról vagy a finn iskola típusról, Svédországot nem az oktatás szempontjából hoztam fel, hanem am bloc , mint a jóléti állam mintája! De mivel ott jól működik az oktatás rendszere ezért, lehet 16 éves a tankötelezettség, önmagában nem ezzel az egy két évről van szó, Svédországban hiába 16 év a korhatár elvétve akad olyan aki 16 éves korában ott hagyja az iskolát! A magyar oktatásban nem alkalmazzák azokat a motivációs technikákat, amivel elérhetnék a gyereknél ,hogy szeressen iskolába járni illetve tanulni! Illetve , mint azt mondtam volt néhány iskola , járj utána ha gondolod: ( Toldi Lakótelepi Általános Iskola - és Gimnázium , ide jártam én) van egy nyílt csoportunk Facebookon szívesen várunk minden érdeklődőt, ( Harc a Toldiért) , de ezeket az iskolákat múlt tavasszal az Orbán-kormány szépen kiiktatta , nem elszigelet esetről van szó , tehát nem az önkormányzatok hozták ezeket a döntéseket, minden egyes ilyen iskolát átszerveztek az országban , olyan iskolákról van szó ahol gyermekközpontú oktatás folyik, ahol arra nevelik a gyerekeket ,hogy legyen önálló véleményük és álljanak is ki mellette, ahol a tanár egyenrangú félként kezeli a diákot! Ezekre az iskolákra lehetett volna alapozni a korhatár csökentését, de így ,hogy megszüntették őket, így már nem! Ezeknek az iskoláknak kéne mintának lenniük, ezt a mintát kellett volna az összes iskolában meghonosítani és ezután lehetett volna leszállítani a korhatárt!

"Ahhoz, hogy valaki a politikai manipulációt elkerülhesse, nem arra van szüksége, hogy x évet üljön az iskolapadban, hanem arra, hogy megtanuljon gondolkodni. Elvileg idáig az általános iskola végére el kéne jutni. Ha valakit az iskola 16 éves koráig nem tanított meg gondolkodni, utána sem fogja. "

Ezek szerint a magyarok nagyrésze nem tud gondolkodni, mert már 22 éve manipulálja őket a politika és nem képesek gondolkodni! Általános ikolában fgogalmam sem volt a politikáról, sőt gimnáziumi éveim alatt úgy 17 évesen jutottam el addig ,hogy átlássam a dolgokat valamilyen szinten és még az is igen csekély volt csak annak köszönhetem , hogy ma teljesen átlátom a dolgokat (relatíve), hogy a már említett iskolában ahova jártam elképesztően nagy hangsúlyt fektettek arra ,hogy rávegyenek minket az önálló gondolkodásra illetve arra ,hogy tájékozódjunk a világ dolgaiban! Tehát ez nem egyéni képesség kérdése, a készségeket fejleszteni kell és lehet is a megfelelő módszerekkel!

Vendégmunkások esete: megannyi ország van a világon ahonnan szívesen jönnének egy európai országba dolgozni az emberek, ez az egyik a másik, pedig az ,hogy elérjük azt, hogy a diplomások száma 40% legyen az nem azt jelenti ,hogy a szakmunkákat a társadalom a "fúj piszkos munka, én ezt meg nem csinálom" kategóriába, helyezzük ezt pedig úgy lehet elérni ,hogy a szakmunkáknak vissza kell adni a "becsületét" és meg kell fizetni, ugyanúgy , ahogy Nyugat- és Észak Európában! Erre is a svédeket tudom példának felhozni, saját tapasztalatból: a bátyám kint dolgozik 3 éve és kimentem hozzá egy hónapra hátha akad valami meló nekem, csak ,hogy szépen pofára estem , mert kiderült ,hogy a svéd munkaerőpiac zárt így nem regisztrálnak a munkaügyi központban (angliában például igen) ennek több oka is van , de amire rá akarok világítani az az, hogy a svédek ugyanúgy megcsinálják a németek illetve angolok olvasatában értendő "piszkos" munkákat is! Ezért Svédországban nem olyan egyszerű elhelyezkedni egy uniós állampolgárnak, hacsak nincs diplomája , valamilyen szakmája vagy svéd nyelvtudása!

Remélem érted mire akarok rávilágítani!

dr. v.b.1990 2012.03.24. 15:09:43

Ágyán erre csak most jön rá ?

Egyedi nicket kell megadnod · http://irkalmanyok.blog.hu 2012.03.24. 15:20:23

@Fecikun: "De mivel ott jól működik az oktatás rendszere ezért, lehet 16 éves a tankötelezettség, önmagában nem ezzel az egy két évről van szó, Svédországban hiába 16 év a korhatár elvétve akad olyan aki 16 éves korában ott hagyja az iskolát! "

Ezzel magad is megerősítetted, hogy nem a korhatárnak kellene 18 évnek maradnia. Ezért nem érdekel engem a populista népszavazás.

"Ezek szerint a magyarok nagyrésze nem tud gondolkodni, mert már 22 éve manipulálja őket a politika és nem képesek gondolkodni!"

Magad mondtad.

"Az ,hogy elérjük azt, hogy a diplomások száma 40% legyen az nem azt jelenti ,hogy a szakmunkákat a társadalom a "fúj piszkos munka, én ezt meg nem csinálom."

De basszus, egyszerűen nincs szükség annyi diplomásra. Érted, ember? Nincs. A legtöbb fontos dolgot jóval kevesebb képzési idő alatt is el lehet sajátítani. De még az sem volna baj, ha a képzés 25 éves korig tartana, de nem 8-4-ig tartó iskolával. Akkor legyen napi 4 órájuk. Tizen-huszonévesen 3-4 órát simán dolgozhatnának mellette. Valami olyat, ami összefügg azzal, amit tanulnak. Akkor lenne értelme a szakmai gyakorlatnak és valóban felkészítene az életre.

Természetesen ehhez hozzá tartozik, hogy a gazdaság alapjának a földnek és a föld terményeinek, nem pedig az elektronikus jelnek kell lennie.

sourcerror 2012.03.24. 19:38:41

@Egyedi nicket kell megadnod:
"Természetesen ehhez hozzá tartozik, hogy a gazdaság alapjának a földnek és a föld terményeinek, nem pedig az elektronikus jelnek kell lennie. "

Végére csak kibújt a maoista szög a zsákból.

Viktus 2012.03.26. 15:29:14

Szatmáry: Tényleg nem vagyunk gyarmat
márc. 26. 13:27 Király András
Az ország helyzete azért nehéz, mert az elmúltnyolcév és az elmúlt húsz év terhes örökségét próbálják felszámolni. Szatmáry szerint sikeres volt az elmúlt másfél év. "Nem vagyunk gyarmat, ebben egyetértünk. Sem külső, sem belső gyarmat nem lesz itt" - jelentette ki. Az előző magyar kormányok sajnos "szolgamódon igyekeztek kiszolgálni az unióból érkező gazdasági érdekeket", mondta, de most ennek vége, az új kormány véget vetett a gyarmati státusnak. Ezzel persze érdekeket is sértett a kormány, de Szatmáry bízik a jó megállapodás megkötésében és a viták rendezésében. De ez nem jelenti azt, hogy hátat kéne fordítani az EU-nak. Az oligarchákkal viszont leszámolnak, amennyiben azok az elmúltnyolcév oligarchái.

-

Nu csak a szoci oligarchákat kell elfogni? a fideszes oligarcha a jó oligarcha :D

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.03.28. 18:01:15

@OranzsDzsúz: sajnos nem az... :(
Olyan országban élünk, ahol a Közbeszerzési tanács nem pályáztat saját irodabérlésére. MI VAN????

süti beállítások módosítása