Skip to content


       Szűrés lista

Félévente egy tucat kérdés: mintha számítana a Zemberek véleménye

Már postán vannak a negyedik nemzeti konzultáció kérdőívei, hamarosan mindenki megkapja a borítékot a kérdésekkel.
A korábbi konzultációkon az íveken egy egyedi kód volt található, amely össze volt kapcsolva a címzettel, így ha visszaküldted, akkor bekerülél a Nagy Konzultációs Adatbázisba, a válaszaiddal együtt. Rossz hír, hogy ha nem küldted vissza, az is bekerült az adatbázisba ....

No, ilyen egy "kérjük ki a Zemberek véleményét fidesz módra, természetesen anomim módon". Persze a kódot ki lehetett vágni, de egyszerűen nem ért meg annyi vesződséget az egész. Hogy most is található-e egyedi kód a kérdőíven kiderül, ha bedobja a postás.

Az adatvédelmi ombudsman emlékezetesen össze is zördült a kormánnyal, mivel Jóri határozatban rendelte el a szociális konzultációs kérdőívet megválaszolók személyes adatainak törlését, mert szerinte jogsértően gyűjt adatokat a kormány ezeken keresztül.

Az adatvédelmi ombudsman intézményét megszüntették, Jóri mehetett isten hírével, a múlt héten az országgyűlés elfogadta Koszorús László törvényjavaslatát: a kérdőíveket feldolgozó Miniszterelnökség a jövőben és visszamenőleg is jogosult a személyes és lakcímadatok kikérésére és kezelésére.

Bár a kormány mindenkit megnyugtat a személyes adatok kezelését illetően, a Nyilvánosság klub azt javasolja, hogy "minden polgár, aki a személyiadat- és lakcímnyilvántartás hatálya alá tartozik, jogosult korlátozni a róla nyilvántartott adatok kiadását a személyiségi jogok védelmének biztosítékaként, a személyes adataival való önrendelkezési jogának érvényesítése keretében".

És mit mondott erről a "vitáról" maga Orbán Viktor?
"Az elmúlt húsz évben - nyilván a kommunista diktatúra reflexeiből fakadóan, talán helyesen is - egy alapvetően védekező jellegű adathasználati szabályozás érvényesült Magyarországon, amely szerintem jól védte az állampolgárok jogait; ilyen diktatúrákkal a hátunk mögött meg az emlékezetünkben ez indokolt is.
Ezen túl vagyunk, ezért az adatvédelemnek ma már azt a szempontot is figyelembe kell vennie, hogy a kapcsolatba lépés, az érdeklődés, az adatok tárolása, a konzultációk pozitív dolgok, amelyek segítenek a jövő alakításában, így szerinte nem tiltani, hanem inkább támogatni kell ezeket. Aki úgy gondolja, hogy nem akarja kitölteni a kérdőívet, ha nem akar többé ilyet kapni, az majd nem válaszol."

Már csak azt nem tette hozzá, hogy "oszt' csókolom" ....

A 16, alibiből feltett demagóg kérdés:

1. „Vannak, akik azt javasolják, hogy a 20 főnél kevesebb embert foglalkoztató magyar vállalkozásoknak biztosítani kell az átalányadózás lehetőségét, mert így jobb eséllyel tarthatják meg alkalmazottaikat a válság közepette. Mások szerint nincs szükség a kis cégek ilyen módon történő megsegítésére.”

2. „Vannak, akik szerint adó- és járulékmentessé kellene tenni a bérét azoknak, akik már nyugdíjba mehetnének, de tovább dolgoznak. Mások azt mondják, nem kell segíteni a nyugdíjas korúakat, hogy a munka világában maradjanak.”

3. „Vannak, akik szerint a gyermekes családok szocpol támogatását ki kellene terjeszteni új személyautó vásárlására is. Mások szerint nem kell tovább támogatni a családokat.”

4. „Vannak, akik szerint továbbra is méltányos tehermegosztásra van szükség az állam, a nagyvállalatok, illetve a bankok és az emberek között akkor is, ha ez ellentétes az EU elvárásaival. Mások szerint a bankoknak és nagyvállalatoknak kisebb részt kell vállalni a válság terheiből, mert így tudják eredményessé tenni gazdálkodásukat és segíteni a gazdaságot.”

5. „Vannak, akik szerint a magyar kormánynak kiemelten támogatnia kellene a nők, különösen a kisgyermekes anyukák munkába állását. Mások szerint erre nincs szükség, a kisgyermekes anyuka inkább maradjon otthon a gyermekével.”

6. „Vannak, akik szerint szükséges a minimálbér folyamatos emelése a magyar emberek biztonságos megélhetése érdekében. Mások szerint nincs szükség a minimálbér emelésére, mert az rontja a cégek versenyképességét.”

7. „Vannak, akik szerint adókedvezményt kellene kapniuk azoknak a cégeknek, amelyek új munkahelyeket hoznak létre. Mások szerint az adókedvezmény nem ösztönöz munkahelyteremtésre.”

8. „Vannak, akik szerint az államnak több eszközzel, jobban kellene segítenie a fiatalokat az elhelyezkedésben. Mások szerint a fiatalok elég segítséget kapnak az államtól.”

9. „Vannak, akik szerint a munkanélküliség által leginkább sújtott területeken szabadvállalkozási zónák kialakítására lenne szükség. Külföldi példák bizonyítják, hogy az ilyen zónákban, ahol az új vállalkozások komoly adókedvezményeket kapnak, gyorsan tudnak nagyszámú munkahelyet teremteni a helybelieknek. Mások szerint nem kell szabadvállalkozási zónákkal ösztönözni a munkahelyteremtést.”

10. „Vannak, akik úgy gondolják, az államnak vissza kell szorítania a monopolhelyzetben lévő nagyvállalatokat. Mások szerint nem kell föllépni a monopóliumok ellen; rendjén van, hogy a nagyhal megeszi a kishalat.”

11. „Vannak akik szerint nem szabad megengedni, hogy a létfenntartáshoz szükséges szolgáltatásokat (víz, villany, gáz, szemétszállítás, távfűtés) biztosító cégek, üzletek haszonra törekedjenek, és ezért köztulajdonban kell tartani őket. Mások szerint helyes, hogy ezek a vállalatok  profitérdekeltek.”

12. „Vannak, akik szerint az ország legnehezebb sorsú településein támogatni kell olyan szociális szövetkezetek működését, amelyek hasznos pénzkeresetet biztosítanának azoknak, aki korábban csak segélyekből tudtak megélni. Mások szerint nem segítenek az ilyen megoldások.”

13. „Magyarország sokat tett eddig a bajba jutott devizahitelesek megmentéséért a kilakoltatási moratórium bevezetésével, a kedvezményes végtörlesztés és az árfolyamgát rendszerével, de vannak, akik szerint ez nem elég, további lépések szükségesek. Mások szerint nem kell többet tenni a devizahitelesekért.”

14. „Vannak, aki úgy vélik, méltányos lenne a válság idején, ha az alacsonyabb jövedelműek a cafetériát készpénzben kapnák. Mások szerint a cafetéria rendszeren nem kell változtatni, mert a bérkompenzáció elegendő segítség a kisebb keresetűeknek.”

15. „Vannak, akik szerint az lenne a méltányos, ha az általános forgalmi adó érzékenyebb lenne, vagyis a létfenntartáshoz szükséges cikkek után alacsonyabb, a luxuscikkek után viszont megasabb áfát kellene fizetni. Mások szerint nincs erre szükség.”

16. „Vannak, akik szerint a kormánynak a válság idején is meg kell védenie a nyugdíjak vásárlóértékét. Mások szerint erre nincs lehetőség.”

Címkék: fidesz konultáció

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr484553540

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hárítás 2012.06.01. 17:09:28

„2010-ben bevezettük a bankadókat és bevezettük a multiadókat, és ma mindenki arról beszél, hogy azokat nem tudták áthárítani...”   A miniszterelnök úr nyilatkozott. Megint konzultál a nemzettel. Megkérdez minket. Az embereket. És ad egy őszinte inte...

Trackback: A köpcös, a Laca, a Gyuri meg a Janó 2012.05.30. 17:43:10

Mosmá valaki télleg szóhatna az udvari beszállító dílerüknek, hogy higíccson kicsinység a cuccon, mer ezek má egyre nagyob faszságokat delirálnak.Eddig se volt semmi a mutatvány, de amikor a köpcös fröccsöntött szentjobbja egyszercsak elkezdett kémiai ...

Trackback: Töprengő levél Kövér Lászlóhoz 2012.05.30. 14:34:01

Tisztelt Elnök Úr, Drága Lacám!Remélem, nincsen ellenedre, hogy ily baráti hangnemben, per tu írom a levelemet, de hát, Te is tudod: én magam küldtelek arra a magas pulpitusra, ahol mostanság ütöd el az idődet; ha annak idején – többek között&nbs...

Trackback: Magyar faroknak magyar csalán való 2012.05.30. 11:18:18

Két éve van kormányon a FIDESZ-KDNP. Két év telt el, amiről azt halljuk, hogy nagy és csodás dolgok történtek, még akkor is, ha ebből egyelőre nem látunk semmit sem. Két olyan év, ami után még mindig csak addig jutottunk, hogy a FIDESZ minden őt érő tö...

Trackback: The Public Machine 2012.05.30. 11:17:15

Nagyjából a parlamenti ciklus fele telt el, ilyenkor érdemes félidős számvetést tartani. A napi történésektől, aktuális vitáktól hátrébb lépve összerakni egy képet: merre is tartunk. Megkísérlek én is felállítani egy ilyen képet, amelynek egyetlen ...

Trackback: Agymelegítő 2012.05.30. 10:36:14

Nincs több politika. Nincs több szenzációhajhászás. Nincs több orbánviktorozás. Megtisztulunk! Bár Szijjártó Péter ígérete ellenére sem az Index, sem a Mandiner címlapjára nem kerültünk, úgy tűnik a Fidesz aktivisták megtették, amit a haza megköve...

Trackback: Negyvenhat érv: miért volt jobb magyarnak lenni huszonöt éve, mint mostanában? 2012.05.30. 09:31:04

“25 éve miénk volt Magyarország, a gyárak, az üzemek, a bankok és minden-minden magyar volt, kórházakat, iskolákat építettek, hogy az egészségügy és az oktatás mindenki számára elérhető legyen. A magyar gyárakat mostanra bezárták vagy privatizált...

Trackback: Török Gábor politikai elemző reszketni méltóztatik: letiltotta a kommentezést a blogján 2012.05.30. 09:24:29

Megrendeltek Gáborunktól egy Horthy Miklóst és Nyírő Józsefet méltató posztot, meg is írta szépen, még egy Nyírő-oltár előtt imádkozó Kövérlacás képet is kerített hozzá, sőt még Rajcsányi Gellért buksi fejét is megsimogatta benne, ám a kommentezést és ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcellusca 2012.05.30. 08:12:08

Már alig várom. :P

Csak, mit kezdjek vele?
Központi fűtésünk van és a WC-ben is van mindig elegendő papír. Meg a minősége sem olyan jó. :D

Mr. Acid 2012.05.30. 08:33:21

Vannak, akik szerint... Mások szerint.... Mi lesz a következő, majd jön az Azt beszélik, hogy a nyugdíjak... vagy jön az Egy barátom/barátunk szerint?

nemecsek ernő áruló 2012.05.30. 08:47:26

Vannak, akik szerint a fidesz aljas rablógyilkos gengszterek gyülekezete. Mások szerint egyszerűen béna faszok? Ön mit gondol?
... A fidesz rablógyilkos gengszterek, és kurvapecérek gyülekezete.
... A fidesz minden idők legnagyobb kóklereinek a gyűjtőhelye.
... Orvosi kezelésre van szükségem.

Ironfist 2012.05.30. 08:50:14

Heh...

Vannak akik szerint lovat kellene orális szexben részesítenetek, majd tarkón kéne lőnötök magatokat, mielőtt beleugrotok a Dunába. Mások szerint folytatnotok kell az ország kiszipolyozását, és tönkretételét a saját zsebetek növelése érdekében.
Ti mit gondoltok?

Dr. Kix 2012.05.30. 08:54:36

Én a kérdőív helyett egy kormány karikatúrát küldtem vissza. Vajon tudják, hogy én voltam? :)

Kandeláber 2012.05.30. 08:56:43

Ez jó. Aszongya, hogy "16 alibiből feltett demagóg kérdés," és jön 16 kijelentő mondat.

global001 2012.05.30. 09:01:28

Bónusz kérdés:

Örül-e a felcsúti stadionnak ??? a: Csak a fidesz! b: Nem

blogsámán 2012.05.30. 09:04:35

Ez nagyon szuper, csak azért értelmetlen ezeket a kérdéseket így feltenni, mert az ördög mindig a részletekben rejlik. A legtöbb kérdésre vagy nem lehet jó választ adni, vagy mindkét alternatíva jó vagy éppen rossz lehet attól függően, hogy a részletszabályok milyenek lesznek. Például az első kérdésben adócsökkentési cicomával megjelenik egy burkolt adóemelés lehetősége is, ha a részletszabályokat nem körültekintően határozzák meg. Ma ugyanis némi korrekcióval ha egy vállalkozás veszteséges, akkor nem fizet társasági adót. Ha viszont átalányadózás lesz, az az én felfogásom szerint az EVA kiterjesztése, és azt jelenti, hogy a cégnek az eredményétől függetlenül adóznia kell. Ez azért nem kifejezetten örömteli. Attól, hogy sokan adót csalnak ebben a körben, még nem kellene az átmenetileg valóban veszteséges cégeket egy újabb teherrel sújtani.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.05.30. 09:04:42

17. Simicska Lali szerint még 300 milliárd a hátralevő két évre elég lesz neki ahhoz, hogy anyagi biztosnságban élje le életét. Mások szerint ez az összeg méltánytalanul kevés lenne. Ön szerint?

18. A választási rendszer átfazonírozásával és a káderek beépítésével biztosítjuk hatalmunk fennmaradását, mások szerint választásokra sem lenne szükség a továbbiakban. Ön szerint?

19. Vannak akik szerint a kommunisták nem kerülhetnek újra hatalomra az országban. Szerintünk kétféle MSZMP utódpárt létezik, a jó (Fidesz) és a rossz (MSZP). Ön szerint sincs szükség választásokra a továbbiakban? (visszacsatolás a 18-as kérdésre)

20. A kommunizmus bűneit rendszerezni kell. Vannak a a büntetnivaló bűnösök és vannak a szeretnivaló bűnösök akik aktáit természetesen nem nyitjuk meg a nyilvánosság előtt, hisz erre adott kétharmadot a választók akarata, ráadásul mi a jó utódpárt vagyunk (visszacsatolás a 19-es kérdésre). Ön szerint is a szokottnál melegebb lesz az idei nyár?

global001 2012.05.30. 09:05:28

Vannak akik szerint matolcsy egy elmebeteg állat, mások a "Kárpátok Géniuszaként" emlegetik. Önnek mi a véleménye:
a, Matolcsy egy Isten! Csak a fidesz! Magyarország megújul!
b, Matolcsy a jövő biológiai fegyvere, minél előbb hatástalanítani kell
c, A fidesz frakció hallucinogén szereken él, azért nem látják a VALÓSÁGOT.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.05.30. 09:06:09

Ja és persze a 21-es kérdés: Mi legyen a rezsivel?

Ironfist 2012.05.30. 09:11:15

@Kandeláber:
Te annyira szánalmas vagy, hogy ha már nem tudsz belekötni semmibe, mert a fidesz egéyszen nyíltan vette elő a faszát, és dugta a szádba, akkor abba kötsz bele, hogy a konzultációs kérdések kijelentő módban hangzanak el, és ezt a vastagbőrre fogod? Gratulálok, megnyerted a legröhejesebb troll díját, a fidesz-székházban veheted át.

Fel sem tűnt, hogy egyszerűen még nincs utánatéve az a kibaszott "ÖN SZERINT?????" Ostoba senkiházi.

@blogsámán:
"Ez nagyon szuper, csak azért értelmetlen ezeket a kérdéseket így feltenni, mert az ördög mindig a részletekben rejlik."

Egyáltalán értelmetlen ezeket a kérdéseket feltenni. Az emberek ugyanis nem értenek hozzá annyira, hogy ők határozhassanak meg ilyesmit, úgy, hogy részletek nincsenek is közölve, csak demagóg faszságok, úgy pláne. Ez az egész egyszerűen csak a mi pénzünkön vett önigazolás, hogy ha valami szar, akkor mutogathassanak rá, hogy "Deháta zemberek eztet akarták ám!"

Ironfist 2012.05.30. 09:12:44

@Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.):

Vannak akik szerint mit keres az Oszkó a vizerben. Mások szerint elmúltnyolcév. Ön szerint?

csárli hárper 2012.05.30. 09:19:50

már megint egy nemzeti inzultáció...
a gumicsizmás ennyire ráér, hogy ilyen faszságokkal zaklatja a népet?
eddig is leszartam a csúti parasztgyereket, ezután is le fogom.
és a teket is.
bekaphatják!
mind!

spontan · http://erdekessegek.info 2012.05.30. 09:25:45

Csak az a kérdés, hogy miért érzik a szükségét, hogy ezt a színjátékot játsszák a kérdőívekkel? Az elkötelezett híveknek úgyis mindegy, azok elfogadnak minden magyarázatot, hogy a kormány nem csinál semmit rosszul, csak a külső körülmények okolhatók mindenért. Aki meg nem szemellenzős, az pedig tudja, hogy úgyis azt csinálnak majd, amit akarnak, a kérdőívektől függetlenül.

Szóval ez teljes pénzkidobás az ő szempontjukból is, mert a renoméjukat ezzel javítani úgysem tudják, csak rontani egy újabb értelmetlen pénzköltéssel.

Kandeláber 2012.05.30. 09:27:42

@Ironfist: Anyád, te kis bunkócska.

OkoskaTo:rp 2012.05.30. 09:29:56

@Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.):
21. Vannak, akik úgy gondolják, hogy Magyarország többpárti demokrácia. Szerintünk?

Transylvanianmixedgrill 2012.05.30. 09:32:35

Mai kedvenc mondatom:

"Értesítjük, hogy az Ön által benyújtott 'Adatszolgáltatás letiltása a személyiadat-és lakcímnyilvántartásból' nyilatkozatot
(ügyszám: ..., az ügy alanya: ...) befogadtuk és az
ügy intézése megkezdődött."

W Joe 2012.05.30. 09:32:50

Vannak akik szerint ezek nem jó kérdések. Mások szerint ezek rossz kérdések.

belekotty 2012.05.30. 09:35:39

Akar-e ön továbbiakban is nemzetikonzultálni? igen/nem

2012.05.30. 09:35:55

Vannak akik szerint elmehet a fidesz a picsába. Nem áldemokratikus konzultációkra van szükség, hanem FELELŐS és hiteles kormányzásra. Erre kaptatok mandátumot Viktor, és nem arra, hogy herdáljátok a közpénzt.

EMU 2012.05.30. 09:36:05

Vannak, akik szerint orbán viktor annak a bűnszervezetnek a feje, amelyik érdekelt abban, hogy a munkavállalókat kisemmizzék, majd fillérekért éhbéren dolgoztassák többek között felesége vállalkozásaiban, haverok gazdagodását szolgáló közmunkaprogramban, mások szerint viszont orbán felesége nem is az egyik tulajdonosa a közgépnek simicska mellett.
Vannak, akik szerint azért nem lehet a kommunista múltat és a közgép ügyeit vizsgálni, mert orbán viktor családi, rokoni és személyes érintettség okán ennek ellenáll, mások szerint remek dolog, hogy ellenőrizhetetlen, korrupt, tolvaj maffiavezér hajtja maga alá az országot.
Vannak, akik szerint orbán viktor a rendszerváltás utáni legnagyobb hazaáruló, mivel 8 éven át személyes érdekekből akasztotta meg minden eszközzel a kilábalást, a változtatást, a modernizációt, a konszolidációt, a reformokat, melyek megszorításoknak most a tízszeresét szabadította az országra úgy, hogy közben már hülyének és paprikajancsinak nézik az országot a világban, mások szerint orbán stadionját is a nemzetnek kellene felépíteni beszolgáltatások formájában.

sárkányfő 2012.05.30. 09:37:26

3 nap különbséggel jelentette be a napisten, hogy elvonja a pártok állami támogatását, mert nincs lóvé, szarban vagyunk (jé, mégis?), illetve hogy jön a 4. nemzeti konzultáció (= közpénzből fizetett fideszes propaganda).

Az ellenzék _totális_ impotenciáját jelzi, hogy még egy ekkora magas labdát sem képesek lecsapni. elkúrnak 800 milliót (valójában: sokkal többet) levelezésnek hazudott direkt marketingre, mert erre van pénz, de a "zemberek" által választott pártokra nincs...

2012.05.30. 09:40:12

„Vannak, akik szerint a gyermekes családok szocpol támogatását ki kellene terjeszteni új személyautó vásárlására is."

Sőt, a játékgép használatra, és az alkoholfogyasztásra is ki kellene terjeszteni.
Emellett a fényes nappal hordába verődve lődörgésre új szociális juttatást kell kidolgozni.

Ezzel nyilván nem csak a fideszesek, hanem az agyhalott-faszkalap halmazba tartozó liberálkomcsi kommentelők is egyetértenek.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.30. 09:40:13

Ha a kormány ennyire komolyan vesz minket legyünk komolyak mi is:
17. Vannak akik szerint annyira fontos a magyar foci, hogy csilliókkal kell támogatni a klubokat és még több csillióval UEFA előírásnak megfelelő stadiont kell rakni alájuk (nem mintha látnának UEFA versenyeket valaha is), mások szerint nem.
18. Vannak akik szerint az ingyen sör alapvető létszükséglet, mások szerint nem.
19. Vannak akik szeretnének a III. ker. TTVE egyesület színeiben játszani Messit meg Céert és ezért hajlandóak eladni rabszolgának találomra kiválasztott 8,5 millió magyart bármelyik kínai gyártósor mellé, mások szerint mindenki maradjon ahol van.
20. Vannak akik szerint Matolcsy György unortodox gazdasági zseni, mások szerint újra kellene nyitni a bolondokházát.
......

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.05.30. 09:40:44

Vannak, akik úgy gondolják, hogy Orbán Viktort, Matolcsy Györgyöt, Simicska Lajost (lista folytatható) 10 év letöltendő szabadságvesztésre kellene ítélni. Mások azt gondolják, hogy életfogytiglani szabadságvesztésre kellene ítélni őket. Ön mit gondol?

worxland 2012.05.30. 09:43:01

99. Vannak, akik szerint a Fidesz kell ellopja az Ön pénzét. Vannak, akik szerint ez az MSZP feladata. Ön szerint?

Secnir 2012.05.30. 09:43:25

ezt már jeleztem más helyen, korábban: viktor elszólta magát. lehet tudni, hogy lesz-e egyedi azonosító vagy sem:
"Aki úgy gondolja, hogy [...] nem akar többé ilyet kapni, az majd nem válaszol."
tehát lesz egy egyedi azonosító. összesítik, megnézik ki nem küldte vissza, az felkerül a B-listára. És ezt saját szájával mondta, nem szíjjáleljól petikéjével.

sárkányfő 2012.05.30. 09:43:43

A kérdések végére még pár bónuszkérdés:

17. Vannak, akik szerint Orbán Magyarország sírásója.
18. Vannak, aki szerint Matolcsy debil.
19. vannak, akik szerint 3000 milliárd elrablása és eredmény nélküli elverése 3000 milliárddal (a GDP 11%-ával) növelte az ország nettó államadósságát
20. Vannak, akik szerint Simicska Orbán segítségével rabolja ki Magyarországot.
21. Vannak, akik szerint magyarellenes a szegényeket kivándorlásba vagy gyerektelenségbe kényszeríteni.

Secnir 2012.05.30. 09:44:45

de az ugye megvan, hogy ezek egyike sem kérdés, hanem állítás?

2012.05.30. 09:44:58

„Vannak, akik szerint az államnak több eszközzel, jobban kellene segítenie a fiatalokat az elhelyezkedésben."

Ja, például megszüntetni a paraziták pozitív diszkriminációját és ingyenes lakáshoz juttatását.
Amit kizárólag a hiperpigmentált bőrszínük miatt kapnak, míg egy fehér pályakezdőnek lófasz se jut.

Igaz liberrált cigányseggnyalók?

Tapmancs 2012.05.30. 09:45:03

Én azt hittem demagógabbak lesznek a kérdések, kellemesen csalódtam. Az persze más kérdés hogy a válaszokat mennyire veszik figyelembe, és még inkább hogy a sok Kádárnosztalgiázó szociálisnépszavazó gyökér milyen válaszokat ad. Mert ugye minden népnek olyan a kormánya amilyet megérdemel.

Viktus 2012.05.30. 09:45:14

1. „Vannak, akik azt javasolják, hogy a 20 főnél kevesebb embert foglalkoztató magyar vállalkozásoknak biztosítani kell az átalányadózás lehetőségét, mert így jobb eséllyel tarthatják meg alkalmazottaikat a válság közepette. Mások szerint nincs szükség a kis cégek ilyen módon történő megsegítésére.”

Ez így helyből hülyeség inkább legalább az árbevételhez kellene kötni, mert ezzel az erővel mondjuk egy multi is mindjárt kedvezményt kapna, mert lenne a 19 fős vezetősége a többi meg rabszolgakölcsönzőn keresztül.

2. „Vannak, akik szerint adó- és járulékmentessé kellene tenni a bérét azoknak, akik már nyugdíjba mehetnének, de tovább dolgoznak. Mások azt mondják, nem kell segíteni a nyugdíjas korúakat, hogy a munka világában maradjanak.”

Ez elég necces, mikor a fiatalok nagy része nem talál munkát.

"3. „Vannak, akik szerint a gyermekes családok szocpol támogatását ki kellene terjeszteni új személyautó vásárlására is. Mások szerint nem kell tovább támogatni a családokat.”

Nesze semmi fogd meg jól tipikus esete.

4. „Vannak, akik szerint továbbra is méltányos tehermegosztásra van szükség az állam, a nagyvállalatok, illetve a bankok és az emberek között akkor is, ha ez ellentétes az EU elvárásaival. Mások szerint a bankoknak és nagyvállalatoknak kisebb részt kell vállalni a válság terheiből, mert így tudják eredményessé tenni gazdálkodásukat és segíteni a gazdaságot.”

Méltányos tehermegosztás nincs, és nem is lesz, mert leszarni lehet csak felfele nehéz ... az adókat Matolcsy minden álmodozásával szemben tovább tolják azemberekre.

5. „Vannak, akik szerint a magyar kormánynak kiemelten támogatnia kellene a nők, különösen a kisgyermekes anyukák munkába állását. Mások szerint erre nincs szükség, a kisgyermekes anyuka inkább maradjon otthon a gyermekével.”

Nem a munka törvénykönyve elfogadása előtt kellett volna ezen gondolkozni? :P

6. „Vannak, akik szerint szükséges a minimálbér folyamatos emelése a magyar emberek biztonságos megélhetése érdekében. Mások szerint nincs szükség a minimálbér emelésére, mert az rontja a cégek versenyképességét.”

Nem a minimálbér emelése rontja, hanem az hogy a nettó mellé még ugyanannyit beszedtek az emberek után ...

7. „Vannak, akik szerint adókedvezményt kellene kapniuk azoknak a cégeknek, amelyek új munkahelyeket hoznak létre. Mások szerint az adókedvezmény nem ösztönöz munkahelyteremtésre.”

A kkv szektort is támogathatnák v.mivel ...

8. „Vannak, akik szerint az államnak több eszközzel, jobban kellene segítenie a fiatalokat az elhelyezkedésben. Mások szerint a fiatalok elég segítséget kapnak az államtól.”

Ez üti a második pontot, mert az egy millió munkahely a kanyarban sincs így ami van azon lehet osztozkodni.

9. „Vannak, akik szerint a munkanélküliség által leginkább sújtott területeken szabadvállalkozási zónák kialakítására lenne szükség. Külföldi példák bizonyítják, hogy az ilyen zónákban, ahol az új vállalkozások komoly adókedvezményeket kapnak, gyorsan tudnak nagyszámú munkahelyet teremteni a helybelieknek. Mások szerint nem kell szabadvállalkozási zónákkal ösztönözni a munkahelyteremtést.”

Egy állami bérlakásprogram kellene inkább, hogy lehessen v.mi országon belüli mobilitás, mert hiába a zóna, ha azokra a vidékekre a logisztika miatt nem települnek.

10. „Vannak, akik úgy gondolják, az államnak vissza kell szorítania a monopolhelyzetben lévő nagyvállalatokat. Mások szerint nem kell föllépni a monopóliumok ellen; rendjén van, hogy a nagyhal megeszi a kishalat.”

Az cimboráikat kellene féken tartani ... a közgép hiába söpör mindent, ha aztán továbbadja a munkát pl. a strabagnak azzal az erővel csinálhatná élesben a strabag gondolom olcsóbb lenne.

11. „Vannak akik szerint nem szabad megengedni, hogy a létfenntartáshoz szükséges szolgáltatásokat (víz, villany, gáz, szemétszállítás, távfűtés) biztosító cégek, üzletek haszonra törekedjenek, és ezért köztulajdonban kell tartani őket. Mások szerint helyes, hogy ezek a vállalatok profitérdekeltek.”

Köztulajdonban tartani? eladták már a nagy részét államosítás több ezer milliárdos tétel - miből?

12. „Vannak, akik szerint az ország legnehezebb sorsú településein támogatni kell olyan szociális szövetkezetek működését, amelyek hasznos pénzkeresetet biztosítanának azoknak, aki korábban csak segélyekből tudtak megélni. Mások szerint nem segítenek az ilyen megoldások.”

Itt egyrészről a kilences pont lásd. bérlakások a szakképzetleneknek meg a mezőgazdaság-feldolgozóipar feltámasztásával lehetne munkát adni.

13. „Magyarország sokat tett eddig a bajba jutott devizahitelesek megmentéséért a kilakoltatási moratórium bevezetésével, a kedvezményes végtörlesztés és az árfolyamgát rendszerével, de vannak, akik szerint ez nem elég, további lépések szükségesek. Mások szerint nem kell többet tenni a devizahitelesekért.”

Lehetne még tenni pl. kiszámítható gazdaságpolitika felküzdeni magunkat a tripla bóvliból attól visszafele kezdenének esni az árfolyamok csökkenne a lakosság árfolyamveszteségekből adódó terhelése.

14. „Vannak, aki úgy vélik, méltányos lenne a válság idején, ha az alacsonyabb jövedelműek a cafetériát készpénzben kapnák. Mások szerint a cafetéria rendszeren nem kell változtatni, mert a bérkompenzáció elegendő segítség a kisebb keresetűeknek.”

Elég lett volna nem összekavarni a cafetéria rendszert, ha pedig már így alakult pl. lehessen olyan luxuscikkeket venni, mint hústermékek-ásványvíz ...

15. „Vannak, akik szerint az lenne a méltányos, ha az általános forgalmi adó érzékenyebb lenne, vagyis a létfenntartáshoz szükséges cikkek után alacsonyabb, a luxuscikkek után viszont megasabb áfát kellene fizetni. Mások szerint nincs erre szükség.”

Itt tisztázni kellene először is mi a luxus ...

16. „Vannak, akik szerint a kormánynak a válság idején is meg kell védenie a nyugdíjak vásárlóértékét. Mások szerint erre nincs lehetőség.”

Közteherviselés esetén elvileg mindenkinek kellene viselni v.mit a terhekből.

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.05.30. 09:46:19

Vannak, akik úgy gondolják, hogy teljes mértékben publikálni szükséges az állambiztonsági múlt dokumentumait. Mások azt gondolják, hogy erre nincs szükség, mert ők is részesei voltak a III/III-as ügyosztály működésének. Ön mit gondol?

Vannak, akik úgy gondolják, hogy lusztrációs törvényt kellene létrehozni, hogy bármely személy, aki a 1990 előtt politikai pozíciót töltött be az állampártban, kizárható legyen a közéletből. Mások szerint pontosan az a jó, ha az állampárt -más csomagolásban, nemzteti színű takonnyal leöntve- továbbél. Ön mit gondol?

Enrico72 2012.05.30. 09:48:22

Megy a folyamatos sírás. Segítek: ha nem tetszik, nem kell válaszolni. ilyen egyszerű. Egyébként meg én örülök, hogy legalább valaki kíváncsi a véleményemre és aktívan beleszólhatok az ország dolgaiba. ilyen mikor történt utoljára, ha történt egyáltalán? Ugyeugye

2012.05.30. 09:48:27

17. Vannak akik szerint a zsidók és a cigányok pofátlanul magas kárpótlást és segélyeket kapnak a magyar adófizetők pénzéből. Vannak, akik szerint ez meg kell szüntetni. Mások szerint a cigányokat tartsák el a belpesti jogvédő zsidók.

csárli hárper 2012.05.30. 09:48:37

„Vannak, akik szerint az államnak több eszközzel, jobban kellene segítenie a fiatalokat az elhelyezkedésben."

segítik őket elhelyezkedni, külföldön....

hülye fidesz, hülye fidesznyikek!

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.05.30. 09:49:40

Vannak akik szerint az elmúlt 22 év politikai elitjének teljes átvilágítása szükséges, hogy "megismerhető" legyen a rendszerváltozás, és annak következményei. Mások úgy gondolják, hogy erre nincs szükség, mivel óriási állami tőkét harácsoltak össze ezen időszak alatt, ún. pártállástól függetlenül. Ön mit gondol?

Nomante 2.0 2012.05.30. 09:49:45

Szerintem meg azért lettek ezek a majmok megválasztva,
1. a nyilvánvaló triviális dolgokat ne nekünk kelljen bekarikázni.
2. Olyan dolgokhoz amihez átlagember nem érthet [mély gazdasági kérdések] azokhoz ők értsenek és tegyék a dolgukat.

csárli hárper 2012.05.30. 09:50:50

na két díszpinty már itt van, mán' csak a Vidéki hiányzik hogy megmondja a frankót...

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.05.30. 09:52:10

@Enrico72:
Vannak akik úgy gondolják, hogy a nemzeti konzultcációban való részvétel szenzitív személyes adatok más adatbázisokkal való összekapcsolását teszik lehetővé harmadik félnél. Mások szerint le kell tiltani a személyes adatok harmadik fél felé történő átadását. Ön mit gondol?

sárkányfő 2012.05.30. 09:54:52

@biturbo s:
"Vannak, akik úgy gondolják, hogy teljes mértékben publikálni szükséges az állambiztonsági múlt dokumentumait. Mások azt gondolják, hogy erre nincs szükség, mert ők is részesei voltak a III/III-as ügyosztály működésének. "

+1

@Enrico72: Vannak, akik szerint te egy kretén vagy.

aaa123 2012.05.30. 09:55:41

@Enrico72: Veled vagy a másik trollal beszéltem meg, hogy ha ténylegesen lehetne beleszólni az ország dolgaiba, akkor lógnátok már régen?

DrCsernus 2012.05.30. 09:56:12

"Vagyunk a parlamentben 2/3-dal, akik szerint..."

Viktus 2012.05.30. 09:56:23

@Enrico72:

Nem is lehet válaszolni nem az emberek véleményére kíváncsiak ennek az ikszelgetős bohóckodásnak ahhoz semmi köze ...

Enrico72 2012.05.30. 09:56:53

@biturbo s: Nagyon egyszerű, ha szerinted azokkal az adatokkal vissza fognak élni, amiket már amúgy is tudnak (név, lakcím stb), akkor ne küldd vissza a kérdőívet. :)

CyberPunK 2012.05.30. 09:58:29

Amúgy ha igen tökösek lennének, akkor az lenne az első kérdés, hogy akadnak, akik szerint előrehozott választások kellenének, mások szerint meg nem. Utána egy kis csalás, hogy márpedig az emberek 120%-a (átlagjóska úgyis hülye a matekhoz) azt akarja, hogy folytassuk az ámokfutást. Én ezt tenném a helyükben.

Jack Torrance 2012.05.30. 09:58:33

a 10. kérdés viszont bátor, konzultálunk a KÖZGÉP-ről? Mi lesz, ha az emberek Simicska ellen szavaznak?

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.05.30. 09:58:36

Vannak, akik szerint a közbeszerzési eljárások végrehajtása során az Európai Unió tagországaiban létrehozott szabályozást kellene alkalmazni, amely szinte lehetetlenné teszi a közbeszerzési eljárások befolyásolását. Mások szerint nincs szükség közbeszerzési eljárásokra, hanem ki kell jelölni vállakozásokat, amelyek az adott ágazathoz tartozó állami beszerzéseket teljesítik. Ön mit gondol a közbeszerzésről?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.30. 09:59:23

@Enrico72: Vazzeg Te narancsos papucsállatka, gondolom ha az orvosod odajönne neked egy 16. pontos szavazólappal hogy majd együtt fogjátok kiokoskodni hogy a hasadon kitüremkedő beleidet hogyan rakják vissza akkor is ilyen kurva boldog lennél...

Jack Torrance 2012.05.30. 09:59:50

@Enrico72: " aktívan beleszólhatok az ország dolgaiba"
Valamennyire ismerve téged, a naiv szó nem passzol. Ostoba vagy.

Zsebtelep (törölt) 2012.05.30. 09:59:51

@Viktus: "Itt tisztázni kellene először is mi a luxus ..."

Ezen már túlvagyunk. Létfenntartáshoz szükséges cikk pl a koncertjegy, de a cipő a gyereknek meg luxus.

Enrico72 2012.05.30. 09:59:52

@Viktus: Nagyon egyszerű megoldást tudok kínálni erre a problémára is, ha nem hiszel benne, ne válaszolj. :)

Burdo Bördö 2012.05.30. 10:00:07

Aggyon bénzt a zállam vagy mongyon le a Vigtor :DDD

Viktus 2012.05.30. 10:01:35

@Enrico72:

Nem hit kérdése. Nincsen válaszlehetőség ikszelgetés van csak ...

Enrico72 2012.05.30. 10:01:38

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Az orvos mielőtt megműt a beleegyezésem kéri. Ha nem járulok hozzá, nem fog megműteni.

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.05.30. 10:01:49

@Enrico72
Vannak, akik úgy gondolják, hogy jelenlegi politikai rezsim alatt nincs garantálva a személyes-szenzitív adatok felhasználása, mivel ezek visszamenőlegesen is felhasználhatók. Mások azt gondolják, hogy a személyes adatok felhasználása a szükséges a másként gondolkodók nyilvántartásához, esetleg megfigyeléséhez, és későbbi szankcionálásához. Ön mit gondol?

Enrico72 2012.05.30. 10:03:00

@Jack Torrance: Tudom, tudom, Magyarországon okos, csak baloldali szavazó lehet. Ebben az esetben maradok a te szemszögedből ,,ostoba" :)

Sand Lover 2012.05.30. 10:03:40

“Hogy most is található-e egyedi kód a kérdőíven kiderül, ha bedobja a postás.”
Tegnap találtam meg ezt a szemetet a postaládában. Megnéztem: van rajta egyedi kód, azon a lapon, ahol alá kell írni (lelkesebbje az emailcímét is megadhatja) a jobb felső sarokban figyel a QR-kód. Név, lakcím. Ez alapján előkereshetik az adóbevallást, a TB-történetet…nemsokára a híváslistádat is…és ott az egész életed. :S

Enrico72 2012.05.30. 10:03:59

@Viktus: Sokkal egyszerűbb kiértékelni valamit, ha csak Xet kell tenni. Ha mindenki szabadon írhatna mindenfélét, évekig elhúzódna a kiértékelés

CyberPunK 2012.05.30. 10:04:25

@Enrico72: Nem, Magyarországon aki okos már rég kivándorolt végleg. Esetleg majd valami Ny-Európai nyugdíjjal hazatelepül egyszer. Igen, én hülye vagyok.

ketroot 2012.05.30. 10:04:29

Vannak, akik úgy gondolják, hogy nem konzultálgatni kellene, hanem felelősen kormányozni. Mások szerint a mai parlamenti pártokat ki kellene picsázni onnan, ahol most tevékenykednek.

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.05.30. 10:04:37

@biturbo s:

"személyes-szenzitív adatok anonimizált felhasználása": sajnos a gyors "törvényalkotó" munka hibákkal jár

Enrico72 2012.05.30. 10:05:38

@biturbo s: Azt gondolom, hogy az állam eddig is tudta a lakcímem, hogy mikor születtem, édesanyám nevét, hogy fizetem-e a TB-t stbstb. De már megszoktam, hogy egyesek szeretnek itthon rettegni. :)

Enrico72 2012.05.30. 10:07:00

@CyberPunK: Akkor maradunk 9.9 millió hülye országa. :) Hogy is mondta egy már lemondott miniszterelnök? ,,El lehet innen menni"

Secnir 2012.05.30. 10:07:01

1. mit szól ahhoz, hogy hozzunk-e létre oligarcha-bizottságot?
a.) na ne má'
b.) csak az elmúltnyolcévet vizsgálhatja
c.) olir... oligiar... olagir... nem kell ez a marhaság

2. mit szól Gyurcsány plágiumügyéhez, amit a HírTV két oknyomozó tényfeltáró riportere vitt végbe 8 perces munkával?
a.) vonnyák vissza Gyurcsány doktoriját is!
b.) vonnyák vissza Gyurcsányt!
c.) Gyurcsány monnyon le a minyiszterelnüki posztyáról!

3. mit gondol, legyen-e bankadó? (tudjuk, hogy benne volt az előzőben is, de nem volt tiszta a válasz)
a.) legyen bankadó, úgyse a zemberek fizetik meg
b.) még több bankadót, kivéve OTP
c.) privatizálja az állam a bankokat! kivéve OTP

4. örül-e az Erzsébet- és SZÉP-kártyának?
a.) nagyon!
b.) jó ötlet volt, erre kérem a GYEST!
c.) elég lett volna az egyik, a SZÉP-kártya (OTP alkalmazott vagyok)

5. jó-e az új választási törvény?
a.) igen
b.) nem, túl sok baloldali párt indulhat
c.) elég, ha a fideszt tüntetik fel a törvényben, mint az alkotmány és a köztársaság egyedüli letéteményesét.

6. örül-e a felcsúti stadionnak?

7.Meg lehet-e élni 47 ezer forintból?
a.) hogyne!
b.) én 27 ezerből is, ha van egy kecském
c.) én 15 ezerből élek naponta!

8. Örül-e, hogy a leértékelt forinttal leértékeltük az országot is?
a.) igen
b.) .............................................................................................
c.) igen

9. Dolgozott-e ön, vagy cége Simicska alvállalkozójaként?
a.) igen
b.) nem, de szeretnék
c.) (fiúk, ezt a kérdést nem kellett volna. csökkentem az osztalékot!)

10. Örül-e, hogy az általános iskolákban ezentúl csak hittan és testnevelés lesz?
a.) ...mindörökké. Ámen.
b.) igen. nagyon. jajdejó. képezhetem át magam megint.
c.) nem lesz biosz, föci meg töri? úgyis uncsi volt a sok földbirtokos meg komunyista. meg az a darwin , vagy ki...

11. örül-e az egymillió új munkahelynek?
a.) igen
b.) nekem sajnos még nem küldtek belőle
c.) másodunokatestvéremet Vitézynek hívják, akad valami államtitkári poszt?

12. ön szerint Matolcsy munkássága kiéhez mérhető?
a.) Albert Einsteinéhez
b.) Alfred Nobeléhez
c.) Orbán Viktoréhoz

13. ön szerint továbbra is önálló bizottság kezelje a kolontári károsultaknak összedobott közpénzt?
a.) igen, biztosan vigyáznak rá
b.) micsoda kérdés! miazhogy!
c.) de hát már mindenkinek van szép új háza! rakják be az adósságkezelő alapba!

+1 egyetért-e ön azzal, hogy a kormány az IMF gyarmatosító rabigájába hajtva fejét kapjon készenléti hitelt, melyből felvirágoztatva országunkat tudjuk folytatni gazdasági szabadságharcunkat az IMF ellen?
a.) Nem leszünk gyarmat! felvonulunk!
b.) ööö... ... ezt átolvasom még egyszer. nem tudom.
c.) Éljen az IMF! felvonulunk!

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2012.05.30. 10:07:15

Én már megkaptam tegnap... nagyrésze valóban nem eldöntendő kérdéses válasz...

1. Hülye vagyok a gazdasághoz, de azért nem kéne a kis cégeket mindenáron isteníteni...
2. Az a baj, hogy ezt a továbbdolgozók úgy képzelik el, hogy nyugdíj mellett képzelik el, a pályakezdők viszont szívnak a dologgal.
3. A k#rva anyját az elpuhult, autólobbista fajtájuknak! Környezettudatosság és életre nevelés az minek? Ebből a pénzből inkább rendes vonatokat és buszokat kéne venni, hogy ne akarjanak az emberek mindenáron autóval járni, meg még a gyerekeiket is arra nevelni...
4. Milyen "válság"? Az arányos teherviselés mese habbal, azt kéne megakadályozni, hogy ne sz*pathassák a népet.
5. Én eddig csak örültem, ha néhány kiállhatatlan kolléganőm elment szülni, addig jó, amíg az ilyenek sokáig (vagy soha) nem térnek vissza. A varázsszó a távmunka és az otthondolgoz(tat)ás.
6. Nem minimálbérre kell hajtani, hanem rendes fizetésre és normális foglalkoztatásra.
7. Önmagában nem lehet megítélni...
8. A "több eszköz" nekik röghözkötést és közmunkát jelent...
9. Valahol van értelme, de sok helyen a helyi emberekre nem lehet alapozni...
10. Nálunk ezt pofára és a "drágán szart" elv figyelembevételével teszik meg, ld. cba...
11. Mindkettő működőképességére van példa...
12. Nem teljesen ostobaság, de részben a 9. pont problémája, részben pedig az, hogy van-e kereslet arra, amit termelnek. Egy értelmes mezőgazdasági szövetkezet azonban nem ártana, a régi téeszek előnyeit a magántulajdonéval és a vállalkozás szabadságával keverve - erre van szükség, nem életképtelen családi gazdaságokra.
13. Amíg a bankok azt csinálnak, amit akarnak, addig a kormány fejre is állhat...
14. Megint, milyen "válság"? Adjanak rendes fizetést, amit nemcsak a cba-ban, meg belföldi nyaralásra lehet elkölteni... illetve ehhez kapcsolódóan:
15. Ha a kenyér áfája 0%, attól még nem lesz jólét. A kávé meg egyesek szerint létfenntartás, mások szerint luxuscikk. Sok mindenre ráférne az alacsonyabb adókulcs (pl. kulturális dolgok), de nem ilyen fekete-fehér sablonban.
16. Megint egy nem értelmezhető kérdés. Mivel? Hogyan? Mi az a vásárlóerő? A béreknek nincs?

Dr. Fire 2012.05.30. 10:07:37

Vannak, akik szerint a Nemzeti Konzultáció jó dolog, különösen azért, mert így mindenki kifejtheti a kormány véleményét. Mások szerint a kormány fejti ki azt a véleményét, amit az emberek is megfogalmaznának.

an hero please IV 2012.05.30. 10:07:46

@CyberPunK: Hogyne az okos magyar fiatalok kint mosogatnak Londonban.

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.05.30. 10:08:38

@Enrico72:

Vannak, akik szociológia / piackutatás kutatásmódszertana alapján azt gondolják, hogy bizonyos kérdések nem bonthatók egy dimenzióra, és azok 2-3 attribútumára, mert a kérdések sokkal mélyebb összefüggéseket érintenek, mint ami egy dimenzióba relevánsan belefoglaható. Mások szerint tök mindegy mit kérdeznek, mivel a nemzeti konzultáció elsősorban szemfényvesztés, mások szerint egy fasza megrendelés a Nyerges-Simlicska birodalomnak, és a nemzeti közgép osztályba tartozó egyéb fidesz burzsujnak. Ön mit gondol?

CyberPunK 2012.05.30. 10:09:48

@an hero please IV: És hazajönnek 5-6 év munka után egy olyan lakás árával, amiért az itt maradt fiatal jobb esetben fizeti a hitelt 20-30 évig, roszabb esetben elvesztenek mindent.

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.05.30. 10:10:54

@Enrico72:

Vannak, akik úgy gondolják, hogy meghatározott politikai pártok igyekeznek minél pontosabb adatbázist építeni, amely dichotóm szerkezetű: támogatók / ellenzők. Mások azt gondolják, hogy a nincs ilyen tevékenység a pártok részéről, függetlenül a számukra rendelkezésre álló pénzügyi és informatikai erőforrásoktól. Ön mit gondol?

CyberPunK 2012.05.30. 10:11:20

@Enrico72: Remélem tisztában vagy, hogy mennyien mennek ki. Főleg a szakképzett/diplomás fiatalok. Ennek az országnak sac/kb reszeltek.

belekotty 2012.05.30. 10:11:44

@Enrico72: Persze hogy tudta, csak ezeket a cél adatbázisokat, csak meghatározott állami szervezetek, meghatározott célokra használhatják. Pl az USA-ban azért kell a választói listába jelentkezni, mert az adóhivatal adatbázisa nem használható a választás lebonyolításához, ahogy a TB nyilvántartás és az adóhivatal adatbázisa nem egyesíthető a fejlett jogrendszerrel rendelkező államokban. Ezen elv alapján lett a személyi szám használata tiltott, ezért nincs cím, személyiszám, adószám, munkahely, TB szám rajta a személyi igazolványodon.

Viktus 2012.05.30. 10:12:15

@Enrico72:

Ezek szerint Enrico elvtárs számodra kilencven előtt is pl. demokrácia volt meg kiváncsiak voltak a véleményedre hiszen mindig kikérték, hogy a Hazafias Népfront jelöltjei közül melyiket szeretnéd :D

Secnir 2012.05.30. 10:14:11

most olvasom, itt van ez a félkegyelmű enrico 72 is?
na, összeszedte magát egy hét lazsálás után?

dr. Bubó 2012.05.30. 10:15:44

+1. „Vannak, akik szerint a közlekedésben (is) át kellene térnünk a jobboldali kormányzásra. Mások -akik elmaradottak- szerint ne változzon semmi soha.”

Indoklás: A kormány szerint azok a mások, akik a jobboldali kormányzást ódzkodnak majd elfogadni, azok az ortodoxok örökre megfogják tanulni a leckét! Ugye Ön sem támogatja a másságot?

Dr. GGG77 2012.05.30. 10:17:15

@Enrico72: "Egyébként meg én örülök, hogy legalább valaki kíváncsi a véleményemre és aktívan beleszólhatok az ország dolgaiba"

Orbán, Simicska és Nyerges reszkető kézzel nyúl majd a borítékodhoz: Na, mit írt Enrico?
:D

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.30. 10:17:41

Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy itt lehet feliratkozni a Kubatov-listára?

an hero please IV 2012.05.30. 10:19:32

@CyberPunK: Oké, nem akarok kötekedni csak utálom azt a hozzáállást mikor azt mondják, hogy aki okos az úgyis lelépett (feltételezve, hogy örökre) mivel ezzel több tízezer olyat sértenek meg aki a szar körülmények ellenére is itthon maradt mondjuk mint orvos vagy ápoló. A helyzet nehéz ezt nem vitatja senki de szerencsére azért vannak akik itthon is el tudnak helyezkedni és értékes munkát végeznek.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.30. 10:21:31

@csizsikpizsik - pique takarodj!: "18. Vannak akik szerint az ingyen sör alapvető létszükséglet, mások szerint nem." - na végre egy értelmes javaslat! ha lehetne, én dobozos KÉKet kérnék, köszipuszi :)

dr. Bubó 2012.05.30. 10:23:43

19. „Vannak, akik szerint az emberi szíveket (is) át kellene ültetnünk a jobboldalra. Mások -akik elmaradottak és fejlődés ellenesek- szerint minden úgy jó ahogyan van.” Ugye nem akar Ön is MÁS lenni ?

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.30. 10:24:21

vannak, akik szerint ezt nem szabad hagyni feledésbe merülni:

www.mkogy.hu/irom37/18470/18470.pdf

.

.

Szevasztok 2012.05.30. 10:26:48

Skacok, ha a QR kódot egy fekete filctollal összefirkáljátok, akkor nincs az az olvasó, amelyik azt benyalja.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.30. 10:27:18

@Enrico72: Aha, a műtéthez. Hát akkor édes öregem várom minden 2010 óta bevezetett ÚJ adónemre, ÚJ intézkedésre hogy egyet értek-e és akarom-e fizetni vagy pedig (mások szerint ugye) Simicskának/a felcsútdobozi polgármester bérmakeresztlánya ángyakoma műkörmös kislányának adnák kevesebbet egy csöppel...

CyberPunK 2012.05.30. 10:27:32

@an hero please IV: Mint írtam én is itthon vagyok. Ha valaki ezen megsértődik, az meg szerintem gondolkozzon el azon, hogy tulajdonképpen min is sértődik meg. Azon, hogy hülyeséget beszélek, vagy azon, hogy talán igazam van az egyén szintjén?

dr. Bubó 2012.05.30. 10:27:54

19. „Vannak, akik szerint a fides/közgép maffia az országot NEM rabolja le. *Mások -akik közül már sokan börtönben vannak- szerint a fides/közgép lop.” *Ugye nem akar Ön is MÁS lenni ?

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.05.30. 10:28:22

@Babette_:

Nos, éppen az ilyen és ehhez hasonló dokumentumok okán kellenne "jobban megismerni" ;-) az elmúlt 22 évet.

Dr. GGG77 2012.05.30. 10:29:44

17. A díszállatkereskedésekben nem kapható sem turul, sem csodaszarvas. Egyesek szerint nincs jól ez így, mások szerint igen. (Semjén Zsolt pl. kilőné őket).

18. Egy olimpia nagyszerű rendezvény. Hazánk (egyes véleményekkel ellentétben) kiválóan alkalmas lenne a téli játékok megrendezésére, mondjuk, Szegeden. Sípálya egy hegy felépítésével, vagy egy kellően mély árok ásásával egy olyan nagy tapasztalatokkal bíró vállalat számára, mint a Közgép megoldható. Az eseményt pedig igazgathatná, az ebben amúgy is tapasztalt, Schmitt Pál, most ráér, nincs más dolga.

A KÉRDŐÍV KITÖLTÉSÉVEL ÖN SORSOLÁSON VESZ RÉSZT! 10 SZERENCSÉS NYERTES EGY IPHONE 4S-EL, 5 SZERENCSÉS PEDIG EGY IPAD 2-VEL LESZ GAZDAGABB A NEMZETI-SZŰZ MÁRIA ORSZÁGA MOBILKOMMUNIKÁCÓS ZRT. FELAJÁNLÁSÁVAL!
1 SZERENCSÉS PEDIG EGY LÉZERBLOKKOLÓVAL FELSZERELT AUDI S8-AS SZEMÉLYGÉPKOCSIT VIHET HAZA LÁZÁR JÁNOS FELAJÁNLÁSÁVAL!

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.05.30. 10:30:12

@biturbo s: A "jobban megismerés" természetesen hatósági vizsgálatot jelentene: merre folytak el a közpénz-milliárdok, és hogyan szedhetők vissza.

Kravver 2012.05.30. 10:32:11

Zero-zero.
Mondjam?

"Sztem te ..opni jársz ide" :D

Jack Torrance 2012.05.30. 10:32:40

@Enrico72: a reakciód is ezt támasztja alá. Nem csak baloldali szavazó lehet okos, és én sem vagyok baloldali szavazó (meg okos sem). De aki beszopja ezeket a bullshiteket amiket a kormány hajtogat, az vagy nagyon naiv, vagy ostoba, de leginkább mindkettő.
És aki erre a kérdőívre azt gondolja, hogy legalább valaki kíváncsi a véleményére és aktívan befolyásolja vele a politikát, az pláne. Az ilyesmit még egy átlagos kisdobos se hitte már el annak idején se.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.05.30. 10:33:08

@Enrico72: Nyilván nem emlékszel a Kádár-rendszerre...

puffatag 2012.05.30. 10:33:28

vannak, akik szerint nyerges lehagyta simicskát - ne haggyuk!!!
vannak, akik szerint keresztes főügyész (polt pot jobbkeze) élettársa 500 millát lopott pilótajátékkal, 1 éve akadályozzák a nyomozást -
vannak, akik szerint lassan budapestig ér a gonosz törpe birtokhatára, többezer hektár van felesége, (ájtatosmanó) anikó, apja és sameszai tulajdonában -
vannak, akik szerint simicska felesége júniusban többezer hektárt fog nyerni etc etc

Calibaan 2012.05.30. 10:33:52

ezek a kérdések olyanok, mint mikor a Dzsentlemanus-ban Eddie Murphy-t megkérdezi a pártvezér, hogy mi a véleménye dolgokról, és közben magyarázza, hogy melyik válasszal milyen cégektől kap pénzt :)

Dr. No 2012.05.30. 10:33:55

"Vannak akik szerint nem szabad megengedni, hogy a létfenntartáshoz szükséges szolgáltatásokat (víz, villany, gáz, szemétszállítás, távfűtés) biztosító cégek, üzletek haszonra törekedjenek, és ezért köztulajdonban kell tartani őket. Mások szerint helyes, hogy ezek a vállalatok profitérdekeltek"

Azaz a köztulajdonban lévő cégek nem profitérdekeltek?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.30. 10:35:52

Bürokrata-e vagy? Nyugdíjasgyűlölő-e vagy? Családellenes-e vagy? Karvalytőkemániás-e vagy? Hímsoviniszta-e vagy? Szegénységpárti-e vagy? Agyhalott-e vagy?

Egyszerűbb lett volna pár kérdést így feltenni, nem?

Egyébként imádom a finom önellentmondásokat:
- a 2. és a 8. (a nyugdíjasok és a fiatalok együttes munkaerőpiaci ösztönzésénél az egyik támogatás felesleges pénzszórássá válik);
- a 3. és a 15. (az új autó egyértelműen luxuscikk, tehát a szocpolból lehet majd finanszírozni annak magasabb ÁFÁ-ját, bravó);
- a 6. és a 7. (szociális szempontból a minimálbér tényleg fontos, de megemelni a minimálbért, aztán ösztönözni a cégeket, hogy az emelt minimálbéren vegyen fel valakit, gyakorlatilag mint savat keverni a lúggal);
- a 6. és a 16. (a legvérlázítóbb generációs szembefordítás, amit valaha láttam, hogy a minimálbér emelése egyedül a magasabb adók beszedését szolgálta idén, miközben a nyugdíjak vásárlóértékére még külön kampány is épül);

an hero please IV 2012.05.30. 10:36:40

@CyberPunK: Lehet, hogy csak engem érint érzékenyen a téma és nem tetszik, hogy ilyen általános lett a külföldre húzás de nem kárhoztatom azt aki mégis így dönt.

Lobster1978 2012.05.30. 10:38:05

@Enrico72: "Sokkal egyszerűbb kiértékelni valamit, ha csak Xet kell tenni. Ha mindenki szabadon írhatna mindenfélét, évekig elhúzódna a kiértékelés."
- Idéznék némi szakmai aspektusú infót:
"Zárt kérdés esetében a kérdőívben előre megadott válaszlehetőségek közül választanak a kérdezettek. A zárt kérdések használatának egyik legfontosabb előnye, hogy a válaszok könnyen és gyorsan feldolgozhatóak.
Hátránya viszont, hogy a válaszalternatívákat a kérdőív összeállítója fogalmazza meg és gyakori hiba, hogy a válaszok a kérdőív készítőjének prekoncepcióit tükrözik.
A zárt kérdésekkel szemben fontos követelmény, hogy a megadott válaszlehetőségek "listája" teljes legyen, azaz minden lehetséges válasz szerepeljen a válaszalternatívák között. Erre szolgál - többek között - az "egyéb, éspedig" válaszlehetőség megadása."

"Egyébként meg én örülök, hogy legalább valaki kíváncsi a véleményemre és aktívan beleszólhatok az ország dolgaiba. ilyen mikor történt utoljára, ha történt egyáltalán?"
- Én kevésbé örülök, hogy Xmilliárdot költenek el a semmire. Mert hogy ebből te kurvára nem szólsz bele aktívan az ország dolgaiba az hótziher.
Ha megnézed a zárt kérdéssort, akkor bizony nem nagyon találsz olyan lehetőséget ahol saját véleményed lehet. Választhatsz az előemésztett válaszok közül. Arról nem is beszélve, hogy anno a marketingtanárom úgy vágott volna ki vizsgáról mint a huzat ha egy ilyen "kérdésfeltevéssel" állítottam volna oda.

"Azt gondolom, hogy az állam eddig is tudta a lakcímem, hogy mikor születtem, édesanyám nevét, hogy fizetem-e a TB-t stbstb...
Nagyon egyszerű, ha szerinted azokkal az adatokkal vissza fognak élni, amiket már amúgy is tudnak (név, lakcím stb), akkor ne küldd vissza a kérdőívet."
- Nem az az érzékeny önmagában, hogy tudják a neved. Hanem az, hogy mit válaszolsz, avagy válaszolsz e. Kubatov bácsinak kell az input...

"Az orvos mielőtt megműt a beleegyezésem kéri. Ha nem járulok hozzá, nem fog megműteni."
- Ez az orvos sajnos az én májam is ki akarja vágni. Sajnos a hozzád hasonlók véleményét kérdezgetik erről, nem pedig a szakembereket. És sajnos én hiába nem járulok hozzá, ha a narancslakájok hülyén bólogatnak.

"Tudom, tudom, Magyarországon okos, csak baloldali szavazó lehet. Ebben az esetben maradok a te szemszögedből ostoba"
- Hát a leguccsó szavazáson nem volt jobbrább párt mint ahova szavaztam. És ebből a szemszögből is ostoba vagy...

- Anyway csak van valami értelme ennek a konzultációnak. Kicsit feszültséglevező lehet, amikor ledarálom az egyiket, a másikat pedig elteszem örök mementóképp. Soha ne merüljön feledésbe ez a sötétnarancs korszaka az országnak...

f.fredericks 2012.05.30. 10:38:34

Ma reggel a 28-as villamos oldalán láttam a hirdetést. 2 kérdés volt rajta a minimálbéres, meg egy másik, arra már nem emlékszem. Az első gondolat ami eszembe jutott: "ez mennyibe került". Amúgy rafinált fickók ezek, mert a minimálbéres kérdést pont egy olyan villamosra rakták, ami Budapest szociálisan legérzékenyebb környékén közlekedik (Kőbánya-Józsefváros).

De ma reggelig nem is hallottam, hogy volna ilyen. Amúgy ha valakinek van haragosa, csinálja azt, hogy kilopja a konzultációs borítékot a postaládájából, írja le, amit őszintén gondol a kormányról, 2 hónap múlva, volt haragos, nincs haragos. :)

Viktus 2012.05.30. 10:39:30

@Szevasztok:

Automatice kukába vágják a véleményed abban az esetben :D:P

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.05.30. 10:39:51

@Szevasztok: Ez remek ötlet. Továbbiak: személyes adatok átadásának megtiltása a Kekkh-nél, illetve ha mégis befutott az anyag, és valaki nagyon parázik a Patástól: akkor minden kérdés minden válaszára X-et nyom, és úgy visszaküldi. Oszt döntsék el, mire gondolt.

Kerényi elvtáss' készítethetne kurzusfestményt a Közgépnemzeti Konzultációról, ahol piropozsgás békamenetelők személyesen adják át ívüket a Nemzet (Graz-ban ápolandó) Atyjának. Guide a nagy műhoz, avagy ennek nyomán javaslom:
artportal.hu/files/imagecache/ill_big/files/hirkepek/Nyemukin1.jpg

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.30. 10:40:17

@blogsámán: "A legtöbb kérdésre vagy nem lehet jó választ adni, vagy mindkét alternatíva jó vagy éppen rossz lehet attól függően, hogy a részletszabályok milyenek lesznek."

Pontosan. Ezért totális demagógia. Mellesleg meg megint adómilliárdokból. Az meg csak hab a tortán, hogy most már Orbán szerint "előnyös" minden magyar állampolgárnak az, ha egy senkiházi, kommunistaivadék, kollektivista bűnözői csoport, amely magát Magyarországon pártnak nevezi, és amelyik jelenleg ténylegesen irányítja Magyarországot, mindent megtud NÉV, LAKCÍM SZERINT arról is, aki válaszolt (mit válaszolt, stb.), és arról is aki nem válaszolt. Lukasenko még nem küldött gratuláló táviratot a fidesznyikeknek? Mert a módszer nagyon ígéretes...

Keen25 2012.05.30. 10:40:36

csak en vagyok hulye, vagy minden kerdesre a valasz az, hogy vannak olyanok. de ettol meg nincs igazuk:)

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.05.30. 10:41:36

@biturbo s: pirospozsgás. Gyors vagyok, mint Zsiga "47000 Ft" Marcell fideszjugend bajtárs a módosítókkal, amiket sezrintem nem is tud értelmezni.

CyberPunK 2012.05.30. 10:41:39

@an hero please IV: Csak egy kérdés: azt is ekézed, aki BAZ-ból megy BP-re dolgozni? Csak mert EU óta elvileg a külföldi munka ugyanez csak nagyban.

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.05.30. 10:47:44

@Viktus: Nem igazán, illetve nem automatikusan Iktatni kell, mint mindent. Hogy azon a belső dokumentumon mi van, és hova kerül, na az ami nagyon kérdéses adatvédelmi szempontból.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.30. 10:48:56

@Enrico72: Persze, az tetszene, mi? Hogy csak a Fidesz!? Aztán rögtön lehet mondani, hogy a zemberek 100%-a velük van.

bioLarzen 2012.05.30. 10:49:42

@Dr. Kix: "Én a kérdőív helyett egy kormány karikatúrát küldtem vissza. Vajon tudják, hogy én voltam? :)"

Tudják.

bio

Enrico72 2012.05.30. 10:52:10

@CyberPunK: Ismerősi körömből senki nem ment még ki, sőt voltak ketten akik hazajöttek.

Enrico72 2012.05.30. 10:53:40

@Viktus: Majd akkor lehet sírni, ha 2014-ben csak egy pártra lehet majd szavazni. Folyamatosan temetitek itthon a demokráciát, de még a Klubrádiótok is megvan. Egyesek szeretnek keseregni.

2012.05.30. 10:53:43

Tény, hogy van pár nagyon rosszul feltett kérdés, vagy rossz opciókkal. De ezt lehet kitöltöm, habár nem tudom, van-e értelme - figyelembe veszik-e, ill. publikálják-e az eredményeket. Az előzőekkel hogy volt? Nem figyeltem...

vkaresz6 2012.05.30. 10:53:49

17: Egyesek szerint ezek a kérdések megértek darabonként 62,5 millió forintot...

Egyszerűen felháborító hogy erre hivatkozva fogják állítani "ezt akarta a nép". Én sok mindent megértek, sok mindent elfogadok sok mindent hajlandó vagyok lenyelni DE NE NÉZZENEK KÉTFILLÉRES GYÖKÉRNEK BASSZAMEG!!!!!!!!!!!!

CyberPunK 2012.05.30. 10:54:40

@Enrico72: Jó, persze, a fideszes pártkatonák itthon jobban élnek. Gondolom akik hazajöttek, azok két éve tették, igaz? :)

lidércfény 2012.05.30. 10:56:49

"rendjén van, hogy a nagyhal megeszi a kishalat.”

Öööö, már nem tudom követni a fonalat.
Ki számít nagyhalnak mostanában?

(Meg mertem volna esküdni, hogy a Fidesz-féle nem oligarchák, de akkor végképp nem értem a kérdést. )

salamander 2012.05.30. 10:59:29

@Babette_:
Nos azért ezt a vizsgálatot meg kell nézni ki jegyezte ellen: Vadai a "gettóban" született kolhozelvtársnő, aki mellesleg olyan hülye - jogász létére -, hogy az ég leszakad, ha megszólal.
(mindenhez ért csak a jogot nem ismeri... nem csoda hisz Lamperth ténsasszony volt a mentora.)

Persze jogos a 2. pont mert Orbán miniszterelnök és felesége valahonnan meggazdagodott, de ezt a bizottsági vizsgálatot é s jelentést el kellene felejteni mert semmit nem hozott ki.

Paraszt - magukat csak szocialistának nevező - bűnszervezet rosszabb volt mint a mostani kormánykoalíció.

Az azonban biztos és jól látszik: itt senkit nem az ország érdeke vezérel.

***

Enrico72 2012.05.30. 11:00:09

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Sajnos a Gyurcsány-Bajnai kormány iszonyatos IMF terheket rakott a nyakunkba. Valahogy vissza kell fizetnünk. Én sem szeretem, de megteszem, mert egészen véletlenül pont ebben a ciklusban járnak le a hitelek

belekotty 2012.05.30. 11:00:32

@CyberPunK: Nem kérlek, az olaszok, a kanadaiak és a franciák is kipaterolták a cigányokat.

Enrico72 2012.05.30. 11:01:27

@Jack Torrance: Tudom, itt minden szar, de hát mégis megnyitott a Mercedes gyár és mégiscsak bővít az a fránya Audi

belekotty 2012.05.30. 11:01:52

@Enrico72: Ennek mi köze a nemzeti konzultációhoz? Nem azt mondták van programjuk? Felkészültek a kormányzásra?

sárkányfő 2012.05.30. 11:02:08

bocs az offért fiúk, de ez olyan szinten hátlen kezelés, olyan szinten elpocsékolása az ország vagyonának, hogy arra sincs...

mint tudjátok a kormányunk 100 milliárdról mondott le, amikor nem piaci szereplőnek, hanem saját állami cégeinek (Posta, MVM) adta a 4. mobiltelefon frekvenciát.

most a vg.hu kiszámolta, mennyibe kerül ez még nekünk, adófizetőknek:
"Összességben tehát csak a hálózat kiépítése, fenntartása, a marketing, illetve a működéshez szükséges létszámú alkalmazott foglalkoztatása az első két esztendőben 300 milliárd forintjába kerülhet az új mobilszolgáltatónak."

www.vg.hu/vallalatok/infokommunikacio/szazmilliardokat-kolthet-a-titokzatos-uj-mobilceg-376209

100 milliárd + 300 milliárd = 400 milliárd. így mulat a fidesz a mi pénzünkből. csak az első két év alatt... miközben tuti veszteséges lesz az egész buli a túltelített mobilpiacon (több mint 11 millió előfizetés van a 10 milliós országban), még profi kommunikációs cégek sem mertek indulni, de majd az állami magyar posta, nulla mobilos tapasztalattal, na az tuti megszorongatja a világcégeket...

belekotty 2012.05.30. 11:02:45

@Enrico72: Amely beruházásokat még az előző kormány alatt indították el.

Link Elek 2012.05.30. 11:02:58

Nem tudom ki irta ezt a kerdoivet, de mocskos nagy kommunista az illeto.
Valoszinuleg ezert nem akarja a fidesz kideriteni, hogy hol vannak a kommunista ugynokok. Tudjak, hogy a miniszteriumokban dolgoznak.

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.05.30. 11:03:17

@vkaresz6: Kár idegeskedni NERtársam, ne karmoljon le a' zideg, amúgy is annak néznek, amit írtál.

Ez a panem et circenses Ork bán módra: panem az egyre kevesebb van, circenses kapcsán pedig az volna a jó, ha a 'zalattvalók csak a Nádasdy ügynök vezette tévét bámulnák, meg békameneteznének, de e mellett adni kell nekik valami rágógumit is. Lényeg, hogy Simlicska talicskázhassa a zsét, amíg ezen a konzultáción pettingelnek.

sárkányfő 2012.05.30. 11:05:25

@Enrico72:
te mint hazafi nyilván azt akartad, hogy 2009-ben a világválság csúcsán csődbe menjen Magyarország, de hitelt, az nem nem soha, ugye? direkt élvezted volna az összeomló forintot, a milliók utcára kerülését, az öngyilkosságokat, a kivándorlási hullámot, ugye?

most miért nem követeled a saját helyi fidesz-képviselőd fogadóóráján, hogy Orbán ne kössön szerződést az IMF-fel? biztos örülnél a 350-400 ft-is eurónak, zavargásoknak, káosznak, vagy nem?

CyberPunK 2012.05.30. 11:06:15

@sárkányfő: Hálózat építés és egyebek? Lófaszt, Matáv 2. Törvényben rögzített kötöttáras szolgáltatásként lehet majd igénybe venni a többi szolgáltató hálózatát, oszt csókolom.

Enrico72 2012.05.30. 11:06:17

@Rufus78: Nem éppen ez a demokrácia lényege. Nyugodj meg, ha 2014-ben csak a Fideszre lehet majd szavazni, akkor nyilvánosan bocsánatot fogok kérni és megkövetlek téged.
Amennyiben mégis el fog indulni az amerikaiak által támogatott, lmp, mszp és talán még a libásotok is gründol magának valamit, akkor ki fogja elismerni az igazamat? :) Gyanítom senki.

Dolby kapitány 2012.05.30. 11:07:08

Egyszerű. Kettétépni ezt a szemetet, és így juttatni vissza ezeknek a tébolyultaknak.

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.05.30. 11:07:22

@sárkányfő:

Majd az eleve növekvő állami szféra át lesz ültetve a postára. Egyébként meg miből tart megszorongatni a magentáék, pirosék, és türkizkékék tökét egy Lex Posta-mobillal, akár visszamenőlegesen is? Mondjuk ez esetben a fenti három helyében hazaüzennék az Unióba, hogy az otthoniak szóljanak már a Bizottságon keresztül ennek a faszkalapnak, hogy piaci verseny korlátozása, erőfölény satöbbi, plusz némi szankció, amit persze a zemberek megfizetnek.

Úttalan utakon 2012.05.30. 11:08:27

Ez egy McDonald's-konzultáció?
- Sajtbörit vagy hambörit szeretne?
- Kis kólával vagy naggyal?
- Kis krumplival vagy naggyal? Stb.

A konzultáció ott kezdődne, hogy nyitnak az alulról jövő megoldási javaslatokra, amelyek adott esetben sem A, sem B, hanem valami életszerű ötleteket is tartalmaznának, ami a lakosoknak is elfogadhatóbb, meg a Kormány is mögé tud állni.
Ezekben a kérdőívekben nulla nyitottság van, ezért nem is küldtem vissza egyet sem.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.30. 11:08:38

@Enrico72:
Már bocs, de ez egy nagy baromság! Igen, volt IMF hitel, Gyurcsány és Bajnai vette fel, és igen, most járnak le.

És azt nem tudod véletlenül, hogy ki vett belőle MOL-részvényt? Hogy ki választja inkább a 8-9% százalékos kamatú piaci hiteleket a 3-4%-os IMF-hitellel szemben? Hogy ki adósítja el éppen az országot 15-20 évekre dollárban?

Tehát az a hitel, amit Bajnai vett fel 4 évre mondjuk 4%-ért az IMF-től, az a hitel a nemzetrontó karvalytőke ármánya, az a hitel pedig, amit Orbán vesz fel 4 évre 8-9%-ra a kínai és arab barátaitól, az a nemzetmentés vegytiszta formája. Ja, már értem...

Enrico72 2012.05.30. 11:09:01

@sárkányfő: Véleményem szerint a leghelyesebb, ha magunk oldjuk meg a gondjainkat. Nem szerencsés ha a külföld a saját érdekei mentén mondja meg, hogy mit kell csinálnunk

Enrico72 2012.05.30. 11:09:38

@Rufus78: Miért vettek MOL részvényt? Ki adta egyáltalán el? Szerintem ez az igazán jó kérdés

Pelso.. 2012.05.30. 11:11:45

@Dolby kapitány: Nem tébolyultak ezek, hanem gátlástalan aljas banda.

Enrico72 2012.05.30. 11:12:43

@sárkányfő: Dehogy akartam. Pont ezért követeltem előrehozott választást, mert az inkompetens Gyurcsányékról sütött, hogy nem értenek hozzá

Dr. GGG77 2012.05.30. 11:14:49

"rendjén van, hogy a nagyhal megeszi a kishalat.”

Ha a nagyhalat CBA-nak, Közgépnek hívják akkor igen, hiszen ezek nemzeti, mélymagyar nagyhalak.
Ha szemétmocskosnyugatirablómulti Tesco vagy Aldi akkor dögöljön meg.

an hero please IV 2012.05.30. 11:15:30

@CyberPunK: Nézd ezt millió módon látjuk szerintem de a saját értékrendem szerint először meg kell próbálni a szülőhelyünkön elhelyezkedni ha ez nem megy akkor kell továbblépni. De én nem ekézem őket meg azokat sem akik lelépnek, de szerintem előtte azért illik helyben is megpróbálkozni.

gnme 2012.05.30. 11:15:52

jönnek ilyen papírok? ... akkor hétvégére időzítjük a hússütést

izé .. *egget lehet törölni vele, púha?? Lehet megtartanám az egyik levelet *eggtörlésre, márha púha, imerdzsenszi kézre (dudál azt jön)

Kutchek (törölt) 2012.05.30. 11:18:42

@Enrico72: Vajon mi járhatott Viktor fejében, amikor felavatta azt az üzemet, amiről már az "elmúltnyócévben" eldőlt, hogy Kecskemétre települ? :)))
Vagy amikor a Bajnai utcában avatott? :)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.05.30. 11:18:49

@Enrico72:

Szerinted a Focista tényleg kíváncsi a véleményedre, te retardált segg?

Dr. GGG77 2012.05.30. 11:19:00

@Rufus78: "Tehát az a hitel, amit Bajnai vett fel 4 évre mondjuk 4%-ért az IMF-től, az a hitel a nemzetrontó karvalytőke ármánya, az a hitel pedig, amit Orbán vesz fel 4 évre 8-9%-ra a kínai és arab barátaitól, az a nemzetmentés vegytiszta formája."

Korábban kerültem ezt a szót, de ma már állítom: a Fidesz és támogatói nettó hazaárulók. És az cseppet sem vigasztal, hogy (egy nagyon szűk kört leszámítva) ők is meg fogják szívni, ami most történik.

Jurganov 2012.05.30. 11:19:13

@CyberPunK: nem jönnek haza, nem véletlenül van így alakítva a dolog. a gyarmatosítás nem akkora vicc mint sokan gondolják-csak most nem viszik a rabszolgákat hanem nekik kell odamenni.
@Enrico72: lófaszt járnak le, nem hülyék :)
@Lobster1978: messze még a vége...:D

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.05.30. 11:19:34

@Enrico72:

Szerencsére matolcsy ért hozzá...

becike4 2012.05.30. 11:19:55

Vannak, akik szerint az elmúlt huszonkét év politikusait,azoknak családjait teljes vagyonelkobzás terhe mellett ki kéne tenni az Északi Sarkra egy szál fürdőgatyában,mások szerint nem.Pedig de!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.30. 11:20:45

@Enrico72:
A kijelentő mondat stimmel: "Nem ez a demokrácia lényege.".

Paranoid-e vagy? Mondtam én, hogy aggódom azon, hogy csak a Fidesz indulhat majd 2014-ben? Nem. Persze, hogy indulhatnak majd más pártok is, kaptak is hozzá a Fidesztől a lábukra kényelmes betoncipőt, miközben Viktornak épp most olajozza a pályát a pártpénzt... Közgép-tul... szóval nagymagyar vállalkozó.

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2012.05.30. 11:21:03

Vannak, akik még hisznek a politikusok tündérmeséiben és ezzel segítik fenntartani a pszeudodemokratikus állammaffia feudális diktatúráját. Mások gyökeres változást szeretnének, de törvényes úton lehetetlen érvényesíteni az akaratukat, hiába vannak masszív többségben. Ön szerint létezik másik út az erőszakon kívül?

bőrmók 2012.05.30. 11:22:12

Vannak, akikkel a faszom televan.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.05.30. 11:22:25

@Enrico72: "sőt voltak ketten akik hazajöttek."

Ha a te ismerőseid voltak, nem csoda, hogy kivetette őket magából a Nyugat! :DDD

Viktus 2012.05.30. 11:23:27

@Enrico72:

Ez az amerikaiak által támogatott szöveget én annyira nem erőltetném a Fidesz helyében lásd.
"A Soros Alapítvány egykori munkatársai szerint azonban nem volt mindig ilyen fagyos a viszony Orbán és Soros között, a rendszerváltás előtt Soros sokat segített a Fidesznek az elindulásban közvetlen anyagi segítséggel, illetve a Bibó István Szakkollégiumban (amelyet 1989 előtt ELTE Jogász Társadalomtudományi Szakkollégiumának hívtak) tanulók számára juttatott támogatásokkal. Az akkori támogatottak közül többen ma is a Fidesz meghatározó politikusának számítanak."
www.origo.hu/itthon/20101030-orban-viktor-es-soros-gyorgy-kapcsolatanak-tortenete.html

Kutchek (törölt) 2012.05.30. 11:24:28

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Vagy csak nagyon szeretik a Túró Rudit;)

bőrmók 2012.05.30. 11:25:23

@Enrico72: Két éve történt ilyen utoljára. Azóta csak szopatnak, és hidd el, senki nem kíváncsi í véleményedre, valszeg föl sem dolgozzák ezt a soktonnányi szemetet.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.30. 11:25:44

@Enrico72:
Emúttnyócév!!

Miért, attól olcsóbban jön az olaj a csapból, hogy állami kézben van a MOL? Nem az adótartalom a legjelentősebb az üzemanyagok árában? Van tipped, ki kampányolt korábban a jövedéki adó csökkentésével, most meg mélyen kussol?

sárkányfő 2012.05.30. 11:28:42

@Enrico72: mi magunk? és hol volt 2009-ben ebben az országban 10 milliárd euró, ami megment minket a csődtől? ja, hogy sehol? de te ennek tudatában, ennek ellenére tiltakozol a külföldi hitel ellen, noha jól tudod, hogy annak hiány egyenlő Magyarország csődjével? Mond, miért gyűlöld te ennyire a magyarokat? miért akarod egy egész ország tragédiáját? miért jó neked, ha káoszba fullad az ország, ha bedől az egész gazdaság, ellehetetlenülnek a családok? így akarsz bosszút állni a magyarokon amiért mindenki lehülyéz? arra nem gondoltál, hogy benned van a hiba? és hogy nem kéne csődöt és összeomlást kívánni a saját hazádnak mert az maga a hazaárulás?

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.05.30. 11:30:55

@Kandeláber:

"Ez jó. Aszongya, hogy "16 alibiből feltett demagóg kérdés," és jön 16 kijelentő mondat."

Ez bazmeg...ááá. Tisztára "aki nem velünk, az ellenünk". Bazdmeg-bazdmeg-bazdmeg az árokásó kurva anyádat VIKTOR!

bőrmók 2012.05.30. 11:32:10

nem is rossz ötlet összefirkálni a vonalkódot.. tudom hogy gyermeteg ötlet egy darab szaros vécépapírt visszaküldeni, de nekem ez most jól fog esni

2012.05.30. 11:33:30

@A csótány is ember: Bocsánat a formátumért, csak igy bírtam a pdfbol bemásolni. A szocialisnak nem jartam utana.

hintalolegelteto.blog.hu/2011/10/07/alkotmanyozas_finale

ÁLLAMPOLGÁRI KÉRDŐÍV AZ ALAPTÖRVÉNYRŐL
2011. április 3.
A Nemzeti Konzultációs Testület megbízásából a Kormány által kiküldött 8 093 000 állampolgári
kérdőívből 2011. március 31-ig 916 941 darab kérdőív, azaz az összes 11.3 százaléka érkezett vissza és
került feldolgozásra. A kérdőív kitöltésével az állampolgárok tizenkét, az új Alaptörvény szempontjából
kiemelt fontosságú kérdésben foglalhattak állást, valamint lehetőségük nyílt egyéni véleményük
megfogalmazására is. A visszaérkezett kérdőíveknek átlagosan 96 százaléka tartalmazott érvényes
válaszokat. Az egyes kérdésekre adott válaszok eredményei az érvényes válaszok gyakorisági megoszlásán
alapulnak.
A beérkezett válaszok rögzítését és feldolgozását a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások
Központi Hivatala végezte a Kormány megbízásából.
Alapszámok
2
Visszaérkezési és feldolgozási dinamika
3
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK AZ ÚJ ALAPTÖRVÉNYRŐL
1. Vannak, akik szerint az új magyar alkotmánynak csak az állampolgárok jogait kellene
deklarálnia, kötelezettségeket nem. Mások szerint a jogok biztosítása mellett a legfontosabb, a
közösség iránti felelősségünket kifejező állampolgári kötelezettségeknek (munka, tanulás,
honvédelem, környezetünk védelme) is helyt kell adni a dokumentumban. Ön mit gondol?
A)
Az új magyar alkotmánynak
csak az állampolgári jogokat
kellene deklarálnia.
B)
Az új magyar alkotmánynak a
jogok mellett az állampolgári
kötelezettségekre is ki kell
terjednie.
C)
Nem tudom megítélni a kérdést.
Részletes adatok
Darab Százalék Darab Százalék
Érvényes 865 219 94% A válasz 59 106 7%
Érvénytelen válasz 51 722 6% B válasz 790 927 91%
Összesen 916 941 100% C válasz 15 186 2%
4
2. Vannak, akik azt javasolják, hogy az új magyar alkotmánynak korlátoznia kell az állam
mindenkori eladósodásának mértékét, ezzel is felelősséget vállalva a jövő nemzedékekért. Mások
szerint az alkotmánynak nem szükséges ilyen garanciát tartalmaznia. Ön mit gondol?
A)
Az új magyar
alkotmány határozzon
meg egy maximális
szintet, amely fölé az
államadósság nem
emelkedhet, azaz ezt a
korlátot minden
eljövendő
kormánynak, minden
körülmények között
tiszteletben kell
tartania.
B)
Az új magyar alkotmány
határozzon meg egy
maximális szintet, amely
fölé az államadósság nem
emelkedhet, azonban
engedélyezzen kivételt
gazdasági krízishelyzet
esetén a mindenkori
kormányok számára.
C)
Az új magyar alkotmány
ne tartalmazzon az
államadósságra
vonatkozó korlátot.
D)
Nem tudom megítélni a
kérdést.
Részletes adatok
Darab Százalék Darab Százalék
Érvényes 879 488 96% A válasz 462 940 53%
Érvénytelen válasz 37 453 4% B válasz 345 021 39%
Összesen 916 941 100% C válasz 51 835 6%
D válasz 19 692 2%
5
3. Vannak, akik azt javasolják, hogy az új magyar alkotmány olyan közös értékeket is vegyen
védelem alá, mint a család, a rend, az otthon, a munka, az egészség. Mások szerint ez nem
szükséges. Ön mit gondol?
A)
Az új magyar alkotmány az
emberi jogok védelme mellett
törekedjen a közösen elfogadott
társadalmi értékek (munka,
otthon, család, rend, egészség)
védelmére.
B)
Az új magyar alkotmányban nem
szükséges külön védeni az említett
közös értékeket. Elegendő az
emberi jogok védelme.
C)
Nem tudom megítélni a kérdést.
Részletes adatok
Darab Százalék Darab Százalék
Érvényes 880 612 96% A válasz 803 685 91%
Érvénytelen válasz 36 329 4% B válasz 68 859 8%
Összesen 916 941 100% C válasz 8 068 1%
6
4. Vannak, akik azt javasolják, hogy azok a szülők, akik kiskorú gyermeket nevelnek, az új
magyar alkotmány értelmében valamilyen módon gyakorolhassák gyermekük szavazati jogát. Ön
mit gondol?
A)
Az új magyar
alkotmány szerint a
kiskorú gyermeket
nevelő szülők további
szavazati jogot
gyakorolhassanak a
gyermekeik számának
megfelelően.
B)
Az új magyar alkotmány
szerint a kiskorú
gyermeket nevelő szülők
további egy szavazati
jogot kapjanak,
függetlenül attól, hogy
hány gyermek van a
családban.
C)
Az új magyar alkotmány
szerint ne
gyakorolhassanak
további szavazati jogot a
kiskorú gyermeket
nevelő szülők vagy
családok.
D)
Nem tudom megítélni a
kérdést.
Részletes adatok
Darab Százalék Darab Százalék
Érvényes 878 923 96% A válasz 67 993 8%
Érvénytelen válasz 38 018 4% B válasz 134 727 15%
Összesen 916 941 100% C válasz 646 019 74%
D válasz 30 184 3%
7
5. Vannak, akik azt javasolják, hogy az új magyar alkotmány ne engedélyezze a mindenkori
kormányok számára, hogy megadóztathassák a gyermeknevelés költségeit (azaz a
gyermeknevelés költségeit ismerje el a mindenkori adórendszer). Mások szerint erre nincs
szükség, a mindenkori kormányok számára meg kell hagyni e költségek megadóztatásának jogát
is. Ön mit gondol?
A)
Az új magyar
alkotmány ne
engedélyezze a
mindenkori
kormányok számára,
hogy
megadóztathassák a
gyermeknevelés
költségeit.
B)
Az új magyar alkotmány
csak a gyermeknevelés
elismerésének irányelvét
fogalmazza meg, de ne
tiltsa meg a mindenkori
kormánynak a
gyermeknevelés
költségeinek
megadóztatását.
C)
Az új magyar
alkotmánynak nem
szükséges kitérnie a
gyermeknevelés
költségeinek
elismerésére.
D)
Nem tudom megítélni a
kérdést.
Részletes adatok
Darab Százalék Darab Százalék
Érvényes 879 390 96% A válasz 630 772 72%
Érvénytelen válasz 37 551 4% B válasz 118 466 13%
Összesen 916 941 100% C válasz 95 756 11%
D válasz 34 396 4%
8
6. Vannak, akik azt javasolják, hogy az új magyar alkotmány vállaljon kötelezettséget a jövő
nemzedékek iránt. Mások szerint nem szükséges az ilyen kötelezettségvállalás. Ön mit gondol?
A)
Az új magyar alkotmány
tartalmazzon
kötelezettségvállalást a jövő
nemzedékek iránt.
B)
Nem tartom szükségesnek az ilyen
kötelezettségvállalást.
C)
Nem tudom megítélni a kérdést.
Részletes adatok
Darab Százalék Darab Százalék
Érvényes 886 036 97% A válasz 760 021 86%
Érvénytelen válasz 30 905 3% B válasz 91 755 10%
Összesen 916 941 100% C válasz 34 260 4%
9
7. Vannak, akik azt javasolják, hogy az új magyar alkotmány közbeszerzésben való részvételt,
illetve állami támogatást csak olyan gazdasági társaság számára tegyen lehetővé, amelynek
tulajdonosi szerkezete átlátható. Ön mit gondol?
A)
Az új magyar alkotmány csak
olyan gazdasági társaságok
számára biztosítsa az állami
támogatás lehetőségét, illetőleg
a közbeszerzési lehetőségeket,
amelyek tulajdonosi szerkezete
teljességében feltárható, illetve
valamennyi tulajdonos
egyértelműen, kétséget
kizárható módon azonosítható.
B)
Az új magyar alkotmányban nem
szükséges korlátozó feltételeket
megállapítani a gazdasági
társaságok állami támogatásához,
illetve a közbeszerzéshez.
C)
Nem tudom megítélni a kérdést.
Részletes adatok
Darab Százalék Darab Százalék
Érvényes 886 300 97% A válasz 816 871 92%
Érvénytelen válasz 30 641 3% B válasz 45 877 5%
Összesen 916 941 100% C válasz 23 552 3%
10
8. Vannak, akik azt javasolják, hogy Magyarország új alkotmánya fejezze ki a határon túl élő
magyarsággal való nemzeti összetartozás értékét, mások szerint erre nincs szükség. Ön mit
gondol?
A)
Az új magyar
alkotmány fejezze ki a
határon túl élő
magyarokkal való
nemzeti összetartozás
értékét és kötelezze a
mindenkori kormányt
ezen érték védelmére.
B)
Az új magyar alkotmány
fejezze ki a határon túl
élő magyarokkal való
nemzeti összetartozás
értékét, de nem
szükséges, hogy
kötelezettségeket is
megfogalmazzon a
mindenkori kormányok
számára.
C)
Nincs szükség a határon
túl élő magyarokkal való
nemzeti összetartozás
értékének alkotmányos
megfogalmazására.
D)
Nem tudom megítélni a
kérdést.
Részletes adatok
Darab Százalék Darab Százalék
Érvényes 881 664 97% A válasz 538 247 61%
Érvénytelen válasz 35 277 3% B válasz 250 197 28%
Összesen 916 941 100% C válasz 79 262 9%
D válasz 13 958 2%
11
9. Vannak, akik azt javasolják, hogy Magyarország új alkotmánya védje a Kárpát-medence
természeti sokféleségét, a csak itt honos állat- és növényfajokat, a hungarikumokat. Ön mit
gondol?
A)
Az új magyar
alkotmány helyezze
védelem alá mind a
természeti
környezetben, mind a
hagyományos állat- és
növénytermesztésben
fennmaradt fajokat.
B)
Az új magyar alkotmány
helyezze védelem alá a
magyar hagyományos
állat- és
növénytermesztésben
fennmaradt fajokat.
C)
Az új magyar alkotmány
ne védje a biológiai
sokféleséget.
D)
Nem tudom megítélni a
kérdést.
Részletes adatok
Darab Százalék Darab Százalék
Érvényes 877 979 96% A válasz 684 126 78%
Érvénytelen válasz 38 962 4% B válasz 147 831 17%
Összesen 916 941 100% C válasz 25 413 3%
D válasz 20 609 2%
12
10. Vannak, akik azt gondolják, hogy az új alkotmánynak védenie kell a nemzeti vagyont, különös
tekintettel a termőföldet és a vízkészletet. Mások ezt nem tartják fontosnak. Ön mit gondol?
A)
Az új magyar alkotmány
helyezze védelem alá a nemzeti
vagyont.
B)
Az új magyar alkotmány ne
helyezze védelem alá a nemzeti
vagyont.
C)
Nem tudom megítélni a kérdést.
Részletes adatok
Darab Százalék Darab Százalék
Érvényes 883 567 96% A válasz 857 634 97%
Érvénytelen válasz 33 374 4% B válasz 15 927 2%
Összesen 916 941 100% C válasz 10 006 1%
13
11. Vannak, akik azt javasolják, hogy Magyarország új alkotmánya tegye lehetővé a bíróságok
számára a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabását a kiemelt súlyosságú
bűncselekmények esetében. Ön mit gondol?
A)
Az új magyar alkotmány tegye
lehetővé a bíróságok számára a
tényleges életfogytiglani
szabadságvesztés kiszabását a
kiemelt súlyosságú
bűncselekmények esetében.
B)
Az új magyar alkotmány ne tegye
lehetővé a bíróságok számára a
tényleges életfogytiglani
szabadságvesztés kiszabását a
kiemelt súlyosságú
bűncselekmények esetében.
C)
Nem tudom megítélni a kérdést.
Részletes adatok
Darab Százalék Darab Százalék
Érvényes 882 078 96% A válasz 824 958 93%
Érvénytelen válasz 34 863 4% B válasz 26 203 3%
Összesen 916 941 100% C válasz 30 917 4%
14
12. Vannak, akik azt javasolják, hogy Magyarország új alkotmánya büntetés terhe mellett tegye
kötelezővé a megjelenést annak, akinek az Országgyűlés valamelyik vizsgálóbizottsága
meghallgatásra idézést küld. Ön mit gondol?
A)
Az új magyar
alkotmány büntetés
terhe mellett tegye
kötelezővé a
megjelenést annak,
akinek az Országgyűlés
valamelyik
vizsgálóbizottsága
meghallgatásra idézést
küld.
B)
Az új magyar alkotmány
büntetési lehetőség
nélkül tegye kötelezővé a
parlamenti bizottság
előtti megjelenést.
C)
Az új magyar alkotmány
ne tegye kötelezővé a
megjelenést annak,
akinek az Országgyűlés
valamelyik
vizsgálóbizottsága
meghallgatásra idézést
küld.
D)
Nem tudom megítélni a
kérdést.
Részletes adatok
Darab Százalék Darab Százalék
Érvényes 880 310 96% A válasz 732 365 83%
Érvénytelen válasz 36 631 4% B válasz 77 031 9%
Összesen 916 941 100% C válasz 34 248 4%
D válasz 36 666 4%
15
Egyéni vélemények
Az összes visszaérkezett válaszadó 45 százaléka fogalmazott meg egyéni véleményt a Nemzeti
Konzultációs Testület számára. A digitalizált egyéni vélemények leggyakoribb 125 kulcsszavát az
értelmezhetőség érdekében szófelhő alkalmazásával ismertetjük.

Enrico72 2012.05.30. 11:33:57

@Rufus78: Azt ugye sejted, hogy a MOL osztalékot is fizet?

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.05.30. 11:35:03

2.) ha azt akarom, hogy a nyugdíjas a melója után adózzon (ugyanis BÈR-beli versenyhátrányt okoz a még nem nyugdíjassal szemben), akkor ÉN nyugdijas-meló ellenes vagyok?

3.) ha nem akarok szocpólos autót a nagycsaládosoknak, akkor ÉN (nagy)család ellenes vagyok? (nekem is van 3, azaz három gyerekem)

6.) a minimálbér megemelésére szükség van. A FIDESZ közeli nemoligarcha cégekre is vonatkozik a tervezet?

6.+) Nem kötelez(tet)ik a tanult/tisztességes munkanélkülieket a "közmunka" jegyében a milliárdos WÀBERER Gyurinál a kamion jogsi megszerzése után SZARÈRT-HUGYÈRT egész európában "cigány élet" formájában kamiont vezetni?

10.) a CÈG visszaszolgáltatásnál ugye a következőkre gondolnak: KÖZGÈP/WÁBERER/CSÀNYI(otp,pick,mizo)/MAHIR/CBA stb?

11.) ugye itt nem a magánkézben lévő független cégeknek a FIDESZ közeli cégekhez való átjátszására gondolnak?

12.) a "szociális szövetkezetek"-nél ugye nem a LEGÀLIS "közmunka" program részeként lesznek a FIDESZ közeli cégeknek a versenylőny megteremtve?

13.) ááá...

Éljen a Párt!!!

2012.05.30. 11:37:40

@Kutchek: "de jó, h ezt nem szúrtam el!":-)

CyberPunK 2012.05.30. 11:38:17

@Enrico72: Írd már ide, hogy mennyit fizetett idén.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.30. 11:38:18

@Enrico72:
Azt ugye sejted, hogy a hitelkamatok általában magasabbak, mint a névértékalapú osztalék mértéke?

kifordított nagyanyó 2012.05.30. 11:38:59

@Kravver: Bazz!Te legalább olyan hülye vagy ,mint Enrico!

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.05.30. 11:39:03

@nyugi_palikám_mi_érinthetetlenek_vagyunk:

A Wáberer magán cég. Tudom. De azt is tudom, hogy a "viktorék" asszisztálása nélkül nem lenne az ország 10. leggazdagabb embere.

belekotty 2012.05.30. 11:39:51

@Enrico72: És mennyit? És mennyit esett a MOL részvény azóta?

bananarepublica 2012.05.30. 11:39:53

A csapat bizonyos % megcsak mezei maffiozo akik szeretnek magukat torvenyesitett oligarcha kent elismertetni

sárkányfő 2012.05.30. 11:40:57

Én nem küldöm vissza a papírt. A visszaküldés ára (posta), a papír tárolása és az adatok feldolgozása, értékelése, összegzése mind pénzbe kerül, kb 100 ft-a saccolom ezt összesen papíronként.
Ha tehát nem küldöm vissza, 100 ft-ot spórolok a magyar költségvetésnek. 100 ft persze nem sok, de ha már egymillióan nem küldjük vissza, az már 100 millió spórolás, 5 millió embernél meg 500 millió.

Azt sajnos nem tudjuk megakadályozni, hogy Orbán szórja a magyarok pénzét két kézzel kamu akciókra, de mi a magunk részéről tanúsíthatunk felelős magatartást.

Úttalan utakon 2012.05.30. 11:42:43

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Igazad van, a fürdőgatyákban sok a műszál. Anélkül lehet csak kitenni őket...

kifordított nagyanyó 2012.05.30. 11:42:48

@Seduxen (már NEM dr.): Mint büdös komcsi vagy rendes fideszes?:))

2012.05.30. 11:43:03

"Vannak, akik fel tudnak tenni egy értelmes kérdést. Vannak, akik nem..."

kifordított nagyanyó 2012.05.30. 11:46:01

@Secnir: Ez jó lett!:))
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Céer jöhet.A kis seggdugasz meg menjen haza!:))

Kandeláber 2012.05.30. 11:47:06

@nyugi_palikám_mi_érinthetetlenek_vagyunk: Valaki kioktatott, hogy valójában előtte van egy valódi kérdés, miszerint "Egyetért-e azzal, hogy..." Én a múltkori ilyen küldeményeket felbontás nélkül a szemétbe dobtam, ezért nem tudhattam, hogy mi a helyzet, és még engem csesztettek.

Viktus 2012.05.30. 11:47:26

@Enrico72:

A magyar állam 22 179 488 darab Mol-részvénye után 10 milliárd feletti pénzt kaphat. :P Előtte 2007-ben fizetett ergo, ha így 5 évente fizet 10 milliárdot előbb elfogy az olaj, minthogy a vételárat behozná :P

Uva 2012.05.30. 11:47:34

vannak, akik szerint orbán és csapata ezekkel a hülye kérdőívekkel erős alapokon álló támogatói adatbázist kíván felépíteni. mások szerint ez tök rendben van így

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.30. 11:47:52

@Úttalan utakon: Ugye, mi van ha egy jegesmedve megfullad egy gatyától vagy a gyomrába kerül és napokig hátráltatja az emésztését? Vigyázni kell.

@kifordított nagyanyó: Az átállt büdös komcsi rendes fideszes ugye tudod?

kifordított nagyanyó 2012.05.30. 11:48:15

És természetesen Enrico egészen véletlenül megemlített gyurcsányt meg bajnait.
Mily meglepő.Egészen váratlanul ért.Nem is számítottam rá...:))

kifordított nagyanyó 2012.05.30. 11:49:48

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Hát mondjuk,gerincdarabtól biztosan nem fog megfulladni...))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.30. 11:51:22

@kifordított nagyanyó: Nagyon helyes, a kis seggdugasz maradjon ahol van sokáig, Céernek jó a NBIII és a békási lakótelep :)))))

nu pagagyí 2012.05.30. 11:53:17

Mi a fenének akartak hatalomra kerülni, ha képtelenek sajátmaguktól kidolgozni bármilyen programot. Csinálják, ahogy jónak látják, aztán majd megítéljük a művet a választáson. Nem sóhivatalnak kerültek az ország élére, ott van az akadémia, tudósok sora, érdekképviseletek, kamarák, velük tárgyalják meg mi lenne a legjobb lépés. Ne hárítsák át dilettáns kérdezősködésükkel a felelősséget Mari nénire meg Pista bácsira, rájuk fogva, hogy saját maguk követelték, hogy minél jobban szívassák meg őket.

Ha jól tudom, volt valamiféle programjuk. Teljesítsék! Várjuk az egymillió új munkahelyet, a korrupció megszüntetését, a demokrácia visszaállítását, a bürokrácia visszaszorítását, a kis- és középvállalkozók helyzetbe hozását és a többi, úgytűnik hazugságnak bizonyult ígéret teljesítését.

Viktus 2012.05.30. 11:54:40

Szerintem megvan a havi vastagbőr nyertes:

'Ma körülbelül 3 millió 750 ezer ember dolgozik és adózik. Amikor a kormányzást átvettem, 2 millió 600 ezren fizettek adót. '

www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/orban_viktor_az_uj_rendszerek_bejaratasa_kovetkezik/2281797/

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.05.30. 11:56:31

@Enrico72:
Hány éves vagy királyfi?
Ha tényleg azt hiszed, hogy valaki kíváncsi a véleményedre és aktívan beleszólsz az ország dolgaiba, akkor neked annyi eszed sincs mint egy marék száraz molylepkének.
Szerinted miért nem engedték egyszer SEM kutatni a civileknek v. más pártoknak, hogy mégis hányan küldték küldték vissza ezt a szart?
Ugyeugye........

Enrico72 2012.05.30. 11:56:54

@Rufus78: Remélem azért tisztában vagy vele, hogy a MOL egy stratégiai jelentőségű vállalat és jobb helyen van az magyar kézben. Vagy adjuk el megint az oroszoknak? Ez a szoci módi :)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.05.30. 11:57:13

Ismét egy piszok nagy pénzkidobás!
„Vannak, akik szerint adó- és járulékmentessé kellene tenni a bérét azoknak, akik már nyugdíjba mehetnének, de tovább dolgoznak."

Én azt nem értem, hogy eü hozzájárulást miért nem fizetnek a nyugdíjasok?

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.05.30. 11:58:10

@Enrico72:
Ennyire jól fizetnek a fityisz trolloknak?

nu pagagyí 2012.05.30. 11:59:31

@sárkányfő: Azt hiszem, mindegy mit csinálunk. Ha nem küldöd vissza, akkor is azt mondják, hogy visszaküldted és miattad kell adót emelni, mert azt kívántad.
A legjobb lenne, ha egy hiteles civilszervezet (Milla) meghírdetné, hogy hozzájuk küldjük el a kérdőíveket és, ha Orbánék hivatkozni akarnak valamire, akkor mondhatnák, hogy a náluk levő kérdőívek szerint nem igaz, amit a kormány állít.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.05.30. 12:00:15

@Enrico72:
"Tudom, itt minden szar, de hát mégis megnyitott a Mercedes gyár és mégiscsak bővít az a fránya Audi "

Erről 2010 előtt döntöttek. Fletó és gordonka tollával ékeskedsz te húgyagyú. X-DD

Lasombra 2012.05.30. 12:00:30

Vannak, akik szerint ha a vonalkódot kivágjuk, a legközelebbi CBA-ban beválthatjuk sörre. De legalább is adatbázisba nem kerülünk. Ön is szereti a sört?

Enrico72 2012.05.30. 12:00:42

@belekotty: Lehet, hogy esett a részvény ára, de az ismét fel fog menni amint átvészeltük az EU válságát. Egyébként meg tudtommal nem realizálták a veszteséget, ezért nem is buktunk semmit sem

bőrmók 2012.05.30. 12:01:32

@TrueY: elodázzuk a katasztrófát.
vannak, akik szerint eljön az idő, mikor z egyetlen megoldást az lesz, hogy a nyugdíjasoknak ápolói munkát fognak végezni az egészségügyben, hogy később maguk is ellátást kaphassanak

2012.05.30. 12:03:11

Én azt mutogatnám múzeumban, aki szerint ezzel bárki beleszól bármibe. ("Ne áltasd magad, asszony!")

- már most is mindent a történelmi felhatalmazás és a Zemberek nevében csinálnak, akik, mivel kétharmadot szavaztak nekik, természetesen minden lépésükkel egyetértenek és ezt akarták 2010-ben és ím, eljöve
- a kérdések demagóg módon, tendenciózusan vannak fölpakolva és kontextus nélkül semmi értelmük
- a kérdőívek úgyis csak adatgyűjtés szempontjából lesznek feldolgozva
- ha mégsem, a feldolgozás eredménye sosem lesz nyilvános: nem fogjuk megtudni, hogy hányan, mekkora százalékban, milyen területi eloszlással és hogyan válaszoltak. Ez már csak azért is biztos, mert a saját fanjaik közül se mindenki fogja visszaküldeni, és talán nem is mindenki ért egyet az álláspontjukkal, amit nyilvánosan beismerni fiaskó volna.

Enrico72 2012.05.30. 12:03:53

@OranzsDzsúz: Miért nem fújták le, ha olyan rossz itt minden?

nu pagagyí 2012.05.30. 12:07:18

@Enrico72: Hiába nyerte meg a pereket a Klubrádió, nem tudja érvényesíteni jogát. Nagy kegyesen hónapról-hónapra hosszabítgatják az engedélyét. Nem kegyet kell gyakorolni, végre kell hajtani a bíróság döntését, mint minden normális jogállamban. Ehelyett olyan törvényt hoztak, ami a megnyert pert utólag semmisé teszi. Hol élünk, Belorussziában?

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.05.30. 12:07:31

@Enrico72:
"a Gyurcsány-Bajnai kormány "

Volt első, majd második Gyurcsány-kormány és volt Bajnai-kormány.
Olyan hogy Gyurcsány-Bajnai kormány nem volt te faszfej. Minden fideszkurva ilyen sötét, ostoba balfasz mint te?

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.05.30. 12:09:50

@Enrico72:
Miért nem engedték egyszer SEM kutatni a civileknek v. más pártoknak, hogy mégis hányan küldték küldték vissza a nemzeti konzultációs ívet, ha olyan sikeres volt?

global001 2012.05.30. 12:12:20

Vannak akik szerint AZONNAL nyilvánosságra kell hozni az ügynöklistákat.
Mások szerint különböző bizottságokkal kell húzni az időt 2050-ig. Önnek mi a véleménye ????

a. A fidesz minden eszközzel nyilvánosságra akarja hozni, de a "zemútnyócév!"
b. Ide már a 2/3 is kevés !!!
c. Én mindennek tapsolok amit a Vezír mond !!!

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.05.30. 12:15:25

@Enrico72:
"az amerikaiak által támogatott, lmp, mszp"

Orbánkád és szobatársai amerikai spekuláns (Soros György) pénzén utazgatott külföldre. Ergo a fidesz amerikaiak által támogatott. :-PPP

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2012.05.30. 12:17:03

A demagógia és a megosztás tipikus példája a kérdőív.
A minimálbér emelése gyakorlatilag több adó és járulék bevételét jelenti az államnak.
A legutóbbi minimálbér emelés kb. 30 ezer Ft plusz terhet jelentett a vállalkozásoknak úgy, hogy közben a nettó jövedelem nem emelkedett a minimálbéresek esetében. Vagyis ezt a 30 ezret az állam zsebeli be.

dr Smittpálelnökúr 2012.05.30. 12:23:24

Hö-hö, ilyen kérdéseket én is fel tudnék tenni:

Egyesek szerint orbán viktornak le kéne szopnia egy muraközi farkát. Mások szerint elég, ha meghágja őt ugyanez a ló.

És ezek után viktornak nincs más dolga, mint meghajolni az emberek akarata előtt.
Mekkora idióta az, aki komolyan tudja venni az ilyen konzultációs baromságokat, amikor nincs valódi választási lehetőség, hiszen úgy teszik fel a kérdéseket, hogy arra csak egyféleképpen lehet válaszolni, mert a másik válasz egyszerűen nem választható, harmadik, vagy negyedik válasz viszont nincs.

Jack Torrance 2012.05.30. 12:23:45

@Enrico72: és ez elég? 10 másik meg bezár. A Mercedest meg még Gyurcsány hozta össze. Szerinted ez teljesítmény? Miközben a szomszédaink rakétasebességgel húznak el mellettünk?
Ráadásul mi köze ennek ahhoz, hogy elhiszed-e a sok marhaságot, vagy sem?

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.05.30. 12:27:13

@sárkányfő:
Én magamnak is spórolok. Kitűnő hörcsögalom lesz ebből is. >:-))

Viktus 2012.05.30. 12:27:14

@szabodenesnk:

A nettó még csökkent is az adójóváírás kivezetése okán :P persze Gyuri álmodozott, hogy nem fog meg Rogán Tóni is akart bizottságozni :P

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.30. 12:27:16

@Enrico72:
Ja, hogy nem jött be az osztalékos kifogás, akkor most lehet takarózni az oroszokkal:)?!

Adja el a faszom, megvenni nem kellett volna! Meg eredetileg eladni sem, ez igaz...

Stratégiai jelentőségű vállalat viszont akkor lenne, ha Ivánnak meg Szásának nem egy gombnyomásba kerülne, hogy a csontszáraz csövekben finomítsa tovább az ország a stratégiáját.

gnme 2012.05.30. 12:28:18

@szabodenesnk: van roszabb is

a mókár elmegy a lakossági fórumokra és kipuhatolja, hogy xyz cigá' család konkrétan mennyi támogatást kap, majd megy a főnökhöz

főnök, nekem kell enni fizetésemelés, azért mert konkrétan tudom, hogy a xyz cigá' család ennyi szociális támogatást kap (cserébe reggel felkelnek, nappal lopnak, éjjel kufircolnak), ami jóval több, mint az én bérem .. és én dolgozok ezért

szóval vagy adsz emelést, vagy holnaptól nem jövök

(...)

Mad Mind 2012.05.30. 12:31:46

@Enrico72:
Ha az oroszoktól vett olajat az amerikai olaj árán ad el magyaroknak az milyen stratégia? Egyébként egy NYrt-ből az vesz aki akar. Lehet akár orosz is. Ha nem tudnád a csomagot az ÖMV-től vették az oroszok.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.30. 12:32:40

@kifordított nagyanyó: az hótpicsamindegy. én azt szeretném, ha ez a kedves Gábor nyilvántartana, olyan kis őszinte feje van, háádenem?

Moan 2012.05.30. 12:33:13

Kölkök voltunk még és programozók... még volt az IFABO kiállítás és mert nem voltak "jogvédők", mindenki 5 1/4-es floppyval szaladgált és amit lehetett lemásolt a gépekről. :)
Na egy ilyen kirakott konzolhoz egyszer odaálltunk és írtunk egy rövidke proramot, ami a következőket csinálta:

- Tedd be a meghajtóba a lemezt és nyomd meg az ENTER gombot.
Delikvens elvégezte a műveletet. Kis kerregés után ezt az üzenetet kapta:
- Most letörlődött róla minden adat. Oké? :)
Persze csak igennel lehetett válaszolni. :)

Na kb. ez volt a benyomásom már az első nemzeti konzultáció után is... Asszem a harmadik kérdésig olvastam el, mint ahogy most is. :)
Gondolom ez valami marketing marhaság lehet, mert ugye ha valaki érdemben válaszolna is ezekre a teljesen blőd kérdésekre, azt sem olvasná el senki. :) Vagy tényleg csak valami felmérés része. Kíváncsi vagyok hányan hiszik el, hogy ezeket a kérdéseket komolyan kérdezik meg és a válaszok bármiben is befolyásolják a döntéshozókat. :)

csabsz13 · http://www.fcstpauli.com 2012.05.30. 12:35:30

én ezt a kérdést várnám: "Vannak akik szerint Matolcsy miniszternek nem kellene miniszternek lennie. Vannak, akik nem így gondolják."

és a szokásos: tényleg vannak, akik komolyan veszik ezt a konzultációs baromságot?
persze, ha nincsenek, akkor is elég a kormánynak az, hogy ha kell, akkor elő tudja venni, hogy a zemberek x %-a ezt válaszolta. nem kell hozzá semmi számadat, hogy mondjuk csak 10 % küldte vissza, és abból van az x %, meg ilyenek...

Egyéves Önkéntes 2012.05.30. 12:35:49

ha jól értelmezem a 11. kérdést, akkor hamarosan államosítás következik.

Mad Mind 2012.05.30. 12:37:14

@Enrico72:
Ja nem volt veszteség, mert még nem adták el. De ettől még a részvények értéke 200 milliárdot esett. És itt van a kutya elhantolva. Kiadtak 500 milliárdot, hogy két nap múlva már csak 300 milliárdot érjen, miközben semmivel sem fizet a MOL több adót mint eddig.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.30. 12:41:11

@Egyéves Önkéntes: ejnye polgár.. ööö nemzet... akarom mondani NER-társ. A keresett szó a csúnya államosítás helyett a MEGVÉDÉS. Mint a manyup-pénzeknél... remélem segítettem :D

bőrmók 2012.05.30. 12:41:53

@csabsz13: És azt ki veszi be? Aki azt beveszi, azt úgyis kiszűri majd a regisztrációs választási rendszer

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.05.30. 12:43:05

@bőrmók: "elodázzuk a katasztrófát."

Hát igen. Pár év és nyugdíjba vonulnak a Ratkó gyerekek. Akkor fog összeomlani a nyugdíjrendszer. Több nyugdíjas lesz, mint adófizető...

Moan 2012.05.30. 12:44:26

Vannak akik szerint a Föld banán alakú...

Vannak, akik szerint a gyermekes családok szocpol támogatását ki kellene terjeszteni új személyautó vásárlására is. De szerintünk rajtunk kívül mindenki Taigetosz-pozitív.

Egyéves Önkéntes 2012.05.30. 12:46:01

@Seduxen (már NEM dr.): úgy értettem, hogy nagyon helyes, hogy végre államosítanak, ahogyan arra a zemberek felhatalmazták őket!
remélem ti is így értettétek! :)

Egy igaz ember 2012.05.30. 12:46:03

Bármit is mondtok, 2014-ben hihetetlen nehéz dolga lesz annak, aki választani szeretne. Hiszen, ami most van:
1. Fidesz: az aktuális kormányzatról tele van negatív véleménnyel a net, úgyhogy válogasson belőle mindenki.
2. MSZP: 8+4+néhány régi arc korábbról. A 2006 nálam is komoly hitelességi törés volt, de nem szeptemberben, hanem már májusban. Abban az évben fordult elő először, hogy egy szabad választáson ugyanaz a párt nyert, aki négy évvel korábban. Aztán kiderült, hogy az MSZP-SZDSZ I. által követett irányvonal (pl. ötéves adócsökkentési törvény), az MSZP-SZDSZ II.-nek már nem jó. Azt meg különösen furcsállom, hogy egy magát baloldalinak nevező pártnak miért áll milliárdos, kőgazdag vezetők mögé. Hol vannak itt a becsületes munkásemberek?
3. Jobbik: eleve rossz a sajtója, rajta a bélyeg és az a sok ütődött, aki mindenkinél nagyobb magyarnak hiszi magát, lassan már egymást marcangolja. Itt lenne néhány becsületes munkásember (mivel én ezt a pártot baloldalinak tartom), de kérdés, hogyan tudnának dolgozni az őrültek között?
4. LMP: róluk mindig az jut eszembe: "a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve". Idealisták, akik közül Karácsony Gergely is megvillantotta a II, kerületi választás alkalmával az értékeiket. Bentmaradni, nem csinálni semmi komolyat, ez a cél.
5. Demokratikus (?) Koalíció: az a fickó mindent elront. Az olyan szép szótól, mint pl. reform, az embernek végigfut a hideg a hátán. Lassan ilyen lesz a demokrata is. Csak nem megirigyelte Bencsik lapját? Néha megjelenik az álmomban Gyurcsány kétharmaddal...és rögtön felébredek József Attilávval: "nem, nem, soha..."
6. XX vagy YY: egy értelmes ember manapság ott tart, hogy elmenekül a politikától. Kinek kellene a korlátolt, ostoba emberek, akik szeretnének hatalmat és pénzt?

Már pedig valakit választanunk kell majd...

Scala 2012.05.30. 12:47:36

Elolvasom a kommenteket, bár látom Enrico itt izzad ma a védhetetlennel... Gyorsba valaki leírná, hogy a nyomda, ahol ezek a kérdőívek készülnek a Kövér László testvéréé vagy a Szájer családhoz van köze.
Csak, hogy ezt tisztázzuk. Köszönöm.

Moan 2012.05.30. 12:48:04

Vannak, akik szerint adókedvezményt kellene kapniuk azoknak a barátainknak, akik új munkahelyeket hoznak létre és ott közmunkásokat dolgoztatnak létminimumért. Ez üzleti partnereink szerint is okos dolog volt tőlünk és gratuláltak hozzá.

Moan 2012.05.30. 12:53:26

14. Vannak, aki úgy vélik, hogy codálatosz lenne, ha bérből és fizetésből meg lehetne élni. Mások szerint lottót kell vásárolni és nyerni kell!

kifordított nagyanyó 2012.05.30. 12:54:27

Enrico feladta vagy csak ebédszüneten van?:))

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.30. 12:54:40

@Egyéves Önkéntes: hogyanáthás picsába ne?! szerinted merném máshogy érteni? az olyan idegenszívű lenne, olyan nemzetárulós... hát nem sokkal jobb, ha egy magyar "nemoligarcha" kezében lesznek ezek a szolgáltató-cégek, mintha egy idegenszívű (haddnemonnyam: karvalytőkés) oligarcha kezében lennének? aki nem így gondolja, az bizony áruló! Jól mondom Virág elvtárs? :DDDDD

Viktus 2012.05.30. 12:56:30

@TrueY:

Nem is a kedves vezető megmondta, hogy már most "Ma körülbelül 3 millió 750 ezer ember dolgozik és adózik. Amikor a kormányzást átvettem, 2 millió 600 ezren fizettek adót. " egy millió adófizetővel több lett mi lesz még, ha az egymillió munkahely is létrejön :P nyugdíjakat lazán kitermeljük :D

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.30. 12:59:27

Tudjátok mi jutott eszembe?
Mi van ha ez a kérdőív vagy mijafaxom az előzetes regisztráció a 2014es választáshoz az új törvény szerint (egy kardhal halászatról szóló kormányrendelet legutolsó bekezdésének lábjegyzetében feltüntetve természetesen) amit tegnap szavazott meg a Parlament?
Micsoda lehetőség Viktorom, ugye nem hagytátok ki a ziccert?

Kutchek (törölt) 2012.05.30. 13:01:37

@Seduxen (már NEM dr.): Őszintén szólva nekem mindegy, hogy egy idegenszívű karvaly vagy egy hazai dögkeselyű lakmározik a májamból.
Mondjuk az előbbi nem várja el, hogy meg is köszönjem.....

M_R 2012.05.30. 13:04:01

@csizsikpizsik - pique takarodj!: A 2014 választásokra történő regisztráció előfeltétele hogy: 1. minimum 1 millió forinttal támogatod a ZSIDESZT, 2. Előzetesen deklarálod, hogy a ZSIDESZ-re szavazol és így már nem is k ell választást tartani.

Akik a fenti 2 pontnak nem felelnek meg, azok idegenszívű, nemzetáruló, liberálbolsevik, senkiházi fattyak... oszt jónapot.

buddha 2012.05.30. 13:07:04

-mi lenne,ha csak a kibaszott ,nyomurult egészségügyről szavaznánk?
-illetve az szavazhasson,aki itt fizet szja-t ?

kifordított nagyanyó 2012.05.30. 13:09:00

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Most nem a szexuális életéről érdeklődtem.:))

béla a görög (törölt) 2012.05.30. 13:11:44

A kormány és OVI bekaphatja.
Van választás és van népszavazás (kötelező érvényű).
Ehhez lehet és kell alkalmazkodni a hatalomnak.
Az összes többi bohóckodás.

urbansprawl (törölt) 2012.05.30. 13:17:00

Zsideszezés, cigányozás, orsósozás minden mennyiségben a kommentekben - ide süllyedt ez a valamikor mértékadó, igényes, mégis fanyar humorú, ex-jobboldali blog. Persze, végül is most is van pörgés, csak ugye most a szar hajtja a motorját ...

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.30. 13:17:47

@Kutchek: na tessék, még egy idegenszívű, nemzetáruló komment... :DDD

láthatóan Te sem tetted még igazán magadévá a NER szellemiségét (ha megkéred, ez a félnótás Enrico biztosan segít ebben...), különben nem írnál ilyet!

off: a GYP-sek gyöngye NEM anonim Steven von Lencsés professzor úrról tud valaki valamit? Rég járt erre...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.30. 13:22:12

"...Chikán szerint a koherens és következetes gazdaságpolitikai koncepció hiánya folyamatosan kísért, megakadályozza még az alapból pozitív kezdeményezések (lásd munkaerőpiaci rugalmasság növelés) kedvező hatásainak kibontakozását is – részben azért, mert hiányzik, vagy nem jut érvényre az apparátusban a szakpolitikai professzionalizmus..."

Ezt a mocskos komcsit, hihetetlen, igaz fiúk?

index.hu/gazdasag/magyar/2012/05/30/kozgazdaszok_a_kormany_ket_everol/#

Nem sok jó van abban a félévi értesítőben kedves Anyuka és Apuka...

belekotty 2012.05.30. 13:26:26

@csizsikpizsik - pique takarodj!: El kellett volna vetetni azt a gyereket, kedves Apuka és Anyuka, de jobb lett volna gumit húzni! :-))

belekotty 2012.05.30. 13:28:22

@Seduxen (már NEM dr.): Már alig használja az anonim szót, mert az óvodában a csacsi lett a jele és nem az Anonymus szobor.

ketroot 2012.05.30. 13:28:51

@urbansprawl:

Pedig ez a színvonal még nem is olyan rossz.

Egyébként ez az irány vehető észre.

Török Gábor blogján már hozzászólni sem lehet.

belekotty 2012.05.30. 13:29:02

@Enrico72: Ja, csak kicsit drágábban vettük mint lehetett volna.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.30. 13:29:54

@csizsikpizsik - pique takarodj!:

Tegyük hozzá az MSZP alatt a munkanélküliségi ráta majdnem megduplázódott.

Ehhez képest a Fidesz kategóriákkal jobban teljesít.

turulpina 2012.05.30. 13:30:02

@Enrico72: "Sajnos a Gyurcsány-Bajnai kormány iszonyatos IMF terheket rakott a nyakunkba"

Nem a Szálasi-Rákosi-Kádár-Orbán kormány volt az esetleg?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.30. 13:32:04

Kár hogy nem fogjátok fel, hogy minden itthon előállított termék vásárlása esetén kétszeresen is segíted az országot.
(Mind az eladót, mind a gyártót)

Magyarul ha csak itthon gyártott hazai terméket venne mindenki kb feleannyi adót kéne fizetni, hogy ugyanott legyünk.

kifordított nagyanyó 2012.05.30. 13:32:34

Esnek be sorra a fideszdroidok.
Enrico!Jön a felmentő sereg!:))

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.30. 13:33:14

@ketroot: anyáááádbaaaaaa az avataroddal együtt! :DDDDD

@belekotty: pedig egy méteres kékeres találóbb lett volna :D

Dr. GGG77 2012.05.30. 13:33:29

@Egy igaz ember: "Már pedig valakit választanunk kell majd... "

Kell a francot. Választani jog, és nem kötelesség. Szerencsére.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.30. 13:33:44

@turulpina: Sajnos nem.

Sajnos Gyurcsányék alatt megduplázódott az államadósság, Orbánék alatt pedig mind most mind az előző ciklusukban az ország GDP arányos adósságállománya csökkent.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.30. 13:34:49

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Linkeltem vazze' beszéld meg Chikánnal hogy hülyekreténmocskoshazaárulóliberálbolsi és hogyan kell unortodox módon nézni a tényeket.

ketroot 2012.05.30. 13:35:12

@Seduxen (már NEM dr.):

Hát igen, a saját fejem nem volt ennyire szórakoztató. :D

S. Zs. azért tud valamit, na.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.30. 13:35:44

@kifordított nagyanyó:
Pedig milyen természetesnek hat ha csak Gyurcsány és MSZP seggnyalóival beszélget csak és kizárólag az ember.
Mekkora nagy az egyetértés.

Hogy a munkanélküliség, és eladósodottságot az MSZP intézte el kajakra az meg le van szarva,

AroMo 2012.05.30. 13:36:08

Ez most komoly, hogy a "kérdések" így lesznek megfogalmazva?

(Vannak akik szerint a piros a legszebb szín. Mások szerint meg a kék.)

Milyen értelmes választ lehet egy ilyen "kérdésre" adni?

Vannak. Nincsenek.
Esetleg bővebben: igen, vannak, nem nincsenek. :-)

Tehát a kormány konzultál velünk arról, hogy szerintünk vannak-e olyan emberek akik különböző kérdésekben ezt vagy azt gondolják, vagy pedig nincsenek?

Dőlök a röhögéstől vazze! Epic... :-)

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.30. 13:37:20

@csizsikpizsik - pique takarodj!:

Melyik tényekre gondolsz ?

Hogy az MSZP alatt drasztikusan nőtt mind a GDP arányos hiány, mind a munkanélküliségi ráta, míg a Fidesz alatt csökkent ?

Mert ez pl tény.

dr. Bubó 2012.05.30. 13:39:06

@Egy igaz ember: "Már pedig valakit választanunk kell majd... "

van egy dakota mondás...
a hídon akkor kell átmenni ha a fojóhoz érünk....

majd akkor választunk KERESZTAPÁT
és majd a fides mafia/maszop mafi/dzsobbik mafia/lemp mafia közül is...

mert hazánkban
szabad MAFIA választás van... a MAFIA képviseli a zembereket

LouiS 2012.05.30. 13:39:48

Vannak, akik szerint Orbán VIktor diktátor. És sokan vannak...

Dr. GGG77 2012.05.30. 13:40:07

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"a munkanélküliségi ráta, míg a Fidesz alatt csökkent ?"

A közmunkaprogram javít a számokon. Látszólag. Mert a közmunka mindannyiunknak pénzbe kerül, miközben nem teremt piaci értéket. Ha teremtene, akkor a piac foglalkoztatná ezeket az embereket.

dr. Bubó 2012.05.30. 13:40:30

vannak akik a fides mafiát nem szeretik, mások meg nagyon is kedvelik ! Akar ön más lenni? vagy Ön az "aki" ? na ugye!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.30. 13:40:37

@Dr. GGG77:
Kevered barátom.

A hazaáruló az az állatfaj, aki a Nagy Román nemzeti ünnepen Erdély elcsatolásának alkalmából ünnepel a románokkal (Medgyessy), aki 23 millió románozik, és külföldön élő honfitársainkat ingyen élő tolvajnak állítja be KÁP kapcsán (Gyurcsány).

A többi az csak az MSZP fele érzett heveny seggnyalási készséged tünete.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.30. 13:42:24

@Dr. GGG77: Duma-duma..
Az MSZP alatt megduplázódott mind a hiány, mind a munkanélküliségi ráta, a Fidesz alatt meg csökkent.

A többi szánalmas magyarázkodás. A nemzetrontó MSZP mosdatása a szarból kifele.

dr. Bubó 2012.05.30. 13:42:31

@LouiS: Egyre többen "Vannak, akik szerint Orbán VIktor diktátor", más, vagyis névszerint Török Gábor szerint pedig még demokrácia van ! Ön szeretne más lenni Török Gáborral?

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.30. 13:44:48

Tegye fel a kezét, aki meglepődik, ha azt mondom, hogy INDEX-CÍMLAAAAAAAAAAAAAAAAP :DDD

Dr. GGG77 2012.05.30. 13:45:39

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"A többi szánalmas magyarázkodás."

Igazad van, ne foglalkozz a részletekkel, az összefüggésekkel. Látom, csak megzavarnak, már füstöl a processzor a fejecskédben. Úgyhogy készülj az újabb békemenetre, ott nem kell gondolkodni, lehet áhítattal hallgatni a Vezért pár ezer lengyel neonáci baráti ölelésében. :)

kifordított nagyanyó 2012.05.30. 13:45:52

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Viktorék ugyanolyan rosszak de nekik ezért tapsikolsz.
Gratulálok!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.30. 13:46:43

@Seduxen (már NEM dr.):
Ha mosod az MSZP-t lelkesen éljenzed, és szidid a Fideszt akkor tuti kijár egy címlap.

Index.

Röhej.

Egyik felét telefossák kormánykritikával, a másik felében sírnak a sajtószabadságért.
Pofájuk közbe meg se rezdül.

urbansprawl (törölt) 2012.05.30. 13:48:20

@ketroot: Ez? Ez hányás. De ez a Vastagbőrösök hibája, persze nyilván a bevételre utaznak, ahhoz meg kell a sok kattintás. Elég csalódás, hogy ilyen tré társaság, pedig komoly blognak indult, hozta is a szintet, de a pénz elkurvította őket.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.30. 13:48:55

@Dr. GGG77:
Te bizonyára nem találkoztál ezekkel a neonáci lengyelekkel.
Én igen.
A várban gyerekprogramok voltak március idusán.
Ott voltam a gyerekeimmel. Ezek a náci lengyelek, végig mindenkinek lengyel-magyar barátságról áradoztak.
Ezek a náci lengyelek liberálisabbak mint te valaha is leszel, te mindenkit lenácizó aljas tudatlan kis pöcs.,

kifordított nagyanyó 2012.05.30. 13:50:12

@Seduxen (már NEM dr.): Ez már abból is látszott,hogy nem te vagy egyedül troll...:))

ketroot 2012.05.30. 13:50:39

@urbansprawl:

Nem véletlenül szoktuk mondani, hogy "öveket bekötni, Index-címlap".

Jack Torrance 2012.05.30. 13:51:55

@Enrico72: biztos nem voltak elég jók

Kutchek (törölt) 2012.05.30. 13:52:23

@Seduxen (már NEM dr.): "Te sem tetted még igazán magadévá a NER szellemiségét (ha megkéred, ez a félnótás Enrico biztosan segít ebben...), "

Lófaszt!

Azt tudtad, hogy a NER-rel foglalkozó tudomány neve a neurológia?

Dr. GGG77 2012.05.30. 13:53:57

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"az április végi KSH-adatok szerint csak 1900-zal több ember állt munkában, mint a 2010-es kormányváltás idején."

"Chikán is úgy látja: a belpolitikai megfontolásokra épülő szabadságharc-hirdetés rendkívül súlyos következményekkel járt az ország nemzetközi megítélésére, s ennek konkrét folyományaként finanszírozhatóságára nézve. Sajnos a kiút keresésére választott gazdaságpolitikai koncepció „tankönyvszerűen” hibás volt,"

index.hu/gazdasag/magyar/2012/05/30/kozgazdaszok_a_kormany_ket_everol/

Leülhetsz, kispofa, egyes.

Jack Torrance 2012.05.30. 13:54:26

@Enrico72: jobb gimnáziumokból a végzősök fele (_fele_!) külföldre adta be a jelentkezését. A jobbakat fel is veszik, gondolhatod, mire ők elvégzik ott az egyetemet, meglesz a tudásuk, kapcsolatrendszerük és a helyismeretük is, szerinted hányan fognak hazajönni dolgozni?

Dr. GGG77 2012.05.30. 13:55:42

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Ott voltam a gyerekeimmel. Ezek a náci lengyelek, végig mindenkinek lengyel-magyar barátságról áradoztak."

Ő is barátságos volt a gyerekekkel:

www.fes.de/archiv/adsd_neu/inhalt/recherche/frauengeschichte/img/fb004814.jpg

kifordított nagyanyó 2012.05.30. 13:56:49

@urbansprawl: Jaj bocs hogy a viktorodat szidják!
Ők természetükből adódóan tökéletesek,de mi hülyék ezt valahogy nem vesszük észre.

Jack Torrance 2012.05.30. 13:57:24

@sárkányfő: lesz abból még magáncég. találgathatsz, ki lesz a tulajdonosa...

sárkányfő 2012.05.30. 13:57:25

@urbansprawl:
"Zsideszezés, cigányozás, orsósozás minden mennyiségben a kommentekben"

Lássuk azt a "minden mennyiséget":
- zsideszezés a tiéden kívül csak egy kommentben van
- cigányozni csak egy ember cigányozott
- de a legjobb az orsózás. csak te orsózól... úgy látszik ha nem látsz magad körül elég szart, akkor szarsz te egyet, hogy panaszkodhass a sok szarra...

ostoba, miért olyat hazdsz, amit azonnal cáfolni lehet? és mióta minősít egy-két troll egy blogot? te úgy szoktad, hogy valakit besározol, és utána még le is szólod, hogy piszkos lett?

és arról van véleményed, hogy Orbán százmilliókat szór el a saját népszerűségének javítására, közpénzből, miközben a pártoktól megvonja a jogos járandóságot? a recesszióról van véleményed, a pénztőke és a humántőke, azaz a honfitársaink tömeges külföldre meneküléséről van véleményed? vagy csak szarni jöttél ide?

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.30. 13:58:33

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: ifjú Padavan, ugye Te nem olyan régen nézegeted itt a postokat?! Javasolnám, hogy az archivumban nézd meg mit dobott a gép mondjuk az Úr 2009. esztendejében... Ez a blog akkoriban rasszistafaschisztaantiszemitanáczifideszesjobbikos blog volt. Tudod miért?! Mert az AKKORI KORMÁNYPÁRTOKAT kritizálta. Nem kicsit, nagyon.

... ha nem túl megerőltető gondold ezt tovább!

kifordított nagyanyó 2012.05.30. 13:59:24

@urbansprawl: Egy hete regisztráltál ,és már van 11 hozzászólásod!
Remek!

kifordított nagyanyó 2012.05.30. 14:01:49

@Seduxen (már NEM dr.): A film címe: Újoncok a pártközpontban.
:))

Dr.Betépett felhasználó 2012.05.30. 14:01:51

@TrueY: azé vazze,mert már fizettem 40 évig,miközben 5x láttam az orvosomat,ebből 3x a piacon.

AroMo 2012.05.30. 14:03:09

@Jack Torrance:

Azt most nagyon elképzeltem hogy egymillió visszaküldött levél feldolgozása után pont döntetlen az állás, és Orbán remegő kézzel bontja a legutolsó, sorsdöntő levelet. Miközben Kiflicsücsök, Gírosz, Ártó, Lázár, stb... izgatottan kukucskálnak a válla fölött. Aztán az utolsó levélben Orbán egyre jobban kikerekedő szemmel olvassa azokat a válaszokat, melyek alapján szinte mindenben 180 fokos fordulatot kell tenniük. És persze meg is teszik. Ezt most tényleg kurvára elhittem.

Hogy mekkora filmszatírát lehetne csinálni ebből az elmúttkétévi ámokfutásból, uram-atyám! :-)

Ejoy 2012.05.30. 14:04:33

És ezt ki fogja feldolgozni, amikor a népszámlálási adatokat sem dolgozták még fel????

ynd 2012.05.30. 14:05:14

Vannak, akik szerint az effajta kérdőíves bohóckodás a választók hülyének nézése, a közpénzek pocsékolása és demagóg átverés.
Mások szerint viszont nagyon király, hogy a kormány közpénzből terjeszti a kormánypárt primitív propagandáját, és személyre szólóan beazonosítható módon nyilvántartja a választók politikai nézeteit.

dr. Bubó 2012.05.30. 14:05:32

@Ejoy: "És ezt ki fogja feldolgozni"

nem ki hanem MI... azaz a szent iratmegsemmisítő (köz)gép

Netuddki. 2012.05.30. 14:05:53

"Vannak akik szerint"

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! 0 bejegyzést írt és 259 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."

Mi meg tudjuk te ki vagy...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.30. 14:05:56

Index címlap, navazzeg az ikúátlag olyan mélyre esett perceken beül hogy ahhoz képest a szibériai januári reggel a Szahara maga...inkább egy Real meccs, egy Murinyó nyilatkozat, egy Nickelback koncert, egy Kiszel Tünde klip...

kifordított nagyanyó 2012.05.30. 14:06:26

@Gunther: Hát te még élsz??? Téged meg lassan elfelejtünk.:))

kifordított nagyanyó 2012.05.30. 14:08:17

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Vagy....szörnyű kimondani...leírni meg pláne....egy...egy ...egy....Messi góljaiból készült válogatás....huh bazzeg túl vagyok rajta..:))

boyob 2012.05.30. 14:08:33

@Viktus: Ez volt a keddi m1-n vetített híradóban is.
2010-ben dolgozott:2,6 millió fő
2012-ben dolgozott:3,8 millió fő

és a terv az 5 millió fő,ha utánaszámoltok akkor így kijöhet 2014-re az 5 millió fő munkavállaló! :)

Hazugság hazugság hátán...

Homeoffice 2012.05.30. 14:09:29

@kifordított nagyanyó:

Tudod valakinek dolgozni is kell:)))))
Trécselőnek meg meghagyom Seduxent:)

Netuddki. 2012.05.30. 14:09:54

@ynd: Á, ez semmi más mint fideszes "tetszésindex" lekérdezése közpénzen. Értelmes ember nem küldi vissza és nem foglalkozik ilyen baromságokkal. Max. annyi időre amíg konstatálja, hogy megint egy csomó pénzt átjátszottak valami nyomdás havernak. Ezzel is majd valamikor el kell számolniuk...

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.30. 14:10:37

@kifordított nagyanyó: idejöttünk Güntherrel egy kicsit "kiereszteni a gőzt", ti a cégvezetőnk hülyébb, mint Eltolcsy. De frankón! Tudom, hogy hihetetlen, de így van. Eddig úgy ismertem a régi mondást, hogy az ideális főnöknek 3 ismérve van: légy éber, légy stréber, légy héber. Na nála a 3-ból csak 1 van meg, de ez épp elég az ügyvezetői poszthoz :))))

ugye így van @Gunther: ?!

Dr.Betépett felhasználó 2012.05.30. 14:11:10

@Scala: Olyan válasz lehet,hogy mindkettőhöz?????Persze szigorúan valakik,azaz másvalakik szerint.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.30. 14:11:33

@kifordított nagyanyó: ...Inkluzíve azok amiket a MU-nak lőtt két kis semmi döntőn...valami nem nagy szám, nem nagy figyelemmel kísért verseny segíts már :DDDD

Secnir 2012.05.30. 14:13:08

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Sajnos Gyurcsányék alatt megduplázódott az államadósság,"
-hazugság. amikor átvette 64mrd$ volt, amikor átadta 100mrd$. lehet rugózni, hogy 64 duplája a 100, de gyönge kísérlet.
"Orbánék alatt pedig mind most mind az előző ciklusukban az ország GDP arányos adósságállománya csökkent. "
-hazugság. 1998: 30 mrd$-al vették át, és 2002ben: 41 mrd$-al adták át. a mostani ciklusban Bajnaitól 97mrd$ -al vették át, és jelenleg 101 mrd$.
(mindamellett GDP arányos államadósság nincs. meg forintalapú sincs. Valutában vettük fel a hiteleket, nem forintban, nem krumpliban és nem köhögésben. Tehát tessék dollárt emlegetni.)

"Magyarul ha csak itthon gyártott hazai terméket venne mindenki kb feleannyi adót kéne fizetni, hogy ugyanott legyünk."
-fasz vagy közgazdaságtanból, vagy szimplán hülye.
vagy te meg az asszony meg a szomszéd. tartozol szomszédnak kétezer forinttal. megtermelsz a kertben két kiló epret, eladod az asszonynak egy ezresért, törlesztesz a szomszédnak. megtermelsz megint két kilót, eladnád az asszonynak, de nincs több pénze. mit csinálsz? adót vetsz ki az asszonyra? vagy az eladott eperre?

"Egyik felét telefossák kormánykritikával, a másik felében sírnak a sajtószabadságért.
Pofájuk közbe meg se rezdül. "
-LOL. akkor tessék névvel kommentelni, ha sajtószabadság van.

kis hülye.

urbansprawl (törölt) 2012.05.30. 14:13:46

@sárkányfő: te a néphadsereg "öreg" katonáinak szellemi szintjén állsz, ott, ahol az indexes toloba, aki hozzászóló hozzászólásainak száma alapján ítéli meg a másikat. Ez afféle náci tempó, de lelked rajta, hogy még büszke is vagy magadra.

Kutchek (törölt) 2012.05.30. 14:14:03

@boyob: Khm. Viktor azt mondta, hogy 3,8 millió ember fizetett adót. És a terv az 5 millió adófizető. Nem pedig az 5 millió foglalkoztatott.

Az 5 millió adófizető simán összejöhet, ha a 4 órások, a minimálbéresek után a nyugdíjakat is megadóztatják. /Tervezik/

Ha ez meg lesz, akár ki is baszhatnak 2 millió embert az utcára, akkor is meg lesz az 5 millió.
Nem munkahelyekben számolnak, hanem adófizetőben!!!
Viktor is adófizetőt mondott.....

urbansprawl (törölt) 2012.05.30. 14:14:41

@ketroot: Itt úgy tűnik, index címlap nélkül is hányik a prolinép.

kifordított nagyanyó 2012.05.30. 14:15:41

@Gunther: Akartam is írni,hogy amíg sedu itt van te dolgozol.:))
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Nekem a legjobban egy felső kapufa tetszett ,büntetőből.
Egyébként azt hallottam,direkt csinálta,csak mert fokozni akarta az izgalmakat.
Sikerült is neki...:))
@Seduxen (már NEM dr.): Részvétem nektek ha tényleg ilyen főnökötök van.:))

Homeoffice 2012.05.30. 14:16:01

@Secnir:

Most ne morogjál:)
Most nekünk nagyon jó! Nem hallottad? Itt voltak a lengyelek is:D

urbansprawl (törölt) 2012.05.30. 14:16:15

@sárkányfő: Sajnálom, de amíg a híg fos ömlik ki a szádon, nem lehet veled beszélgetni.

Jack Torrance 2012.05.30. 14:17:08

@Enrico72: azt mondod, nagy érdem a kormánynak az, hogy egy félkész nagyberuházás NEM MENEKÜL EL???
Amúgy ők jól járnak, az Audinak ugye most intéztek el sok rabszolgát.

sárkányfő 2012.05.30. 14:18:11

@urbansprawl:
Idióta, hazudtál, és megcáfoltalak, fel sem fogod? :D

és ahogy elnézem a stílusod, te magad vagy a troll, szóval ne panaszkodj a hozzászólásokra, mert te rontod itt a színvonalat lefelé...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.05.30. 14:18:39

@Dr.Betépett felhasználó: "azé vazze,mert már fizettem 40 évig,miközben 5x láttam az orvosomat,ebből 3x a piacon."
És??? Én már 40 éve veszek kenyeret a péknél... És akkor mi van???

Homeoffice 2012.05.30. 14:18:48

@kifordított nagyanyó:

Mi a gond, mi a gond... Vitya még nem volt nála ...Most Szomorú:D

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.05.30. 14:20:20

@Viktus: "Nem is a kedves vezető megmondta, hogy már most "Ma körülbelül 3 millió 750 ezer ember dolgozik és adózik. Amikor a kormányzást átvettem, 2 millió 600 ezren fizettek adót. " egy millió adófizetővel több lett mi lesz még, ha az egymillió munkahely is létrejön :P nyugdíjakat lazán kitermeljük :D "

Ez akkora baromság, hogy még ork bán koordináta rendszerében is legalább 2000 matolcsyt ér! ;) 450 mrd-dal kevesebb adó jön be. Akkor most mi a pék van?

kifordított nagyanyó 2012.05.30. 14:21:34

Na jól van emberek ,lassan mennem kell edzeni.Aztán megyek GDP-t tolni,hogy a trollokat legyen miből fizetni.:))
Na viszlát egyenlőre!

Secnir 2012.05.30. 14:23:27

@Jack Torrance:
"szerinted hányan fognak hazajönni dolgozni? "
szerintem sokan. ja, egészen biztosan, tudod, a barna rudi meg ilyenek miatt, amit az IKSZ reklámoz.

@Ejoy:
"És ezt ki fogja feldolgozni, amikor a népszámlálási adatokat sem dolgozták még fel????"
-az a különbség, hogy míg a népszámlálási pénzt elszórták, és akinek csinálnia kellene, az még meg sem állapodott az alvállalkozóval (S.L.), addig ezeket maga a Miniszterelnökség fogja feldolgozni. (értsd: válaszok kiértékelése és válaszadók adatbázisba rendezése után iratmegsemmisítés).

Ironfist 2012.05.30. 14:27:28

@Kandeláber:
"Anyád, te kis bunkócska."

Ejnye, csak nem a lelkecskéjébe tiportam a kis fideszbuzinak? Mi van öreg, ellenérv az nincs - mondjuk sose volt... - az elmúltnyolcévezés már ciki, akkor jöjjön a pure anyázás?

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Az MSZP alatt megduplázódott mind a hiány, mind a munkanélküliségi ráta, a Fidesz alatt meg csökkent."
Az MSZP alatt duplázódott? Mármint mihez képest is? Az meg, hogy a fidesz alatt csökkent volna, az pofátlan hazugság.
De imádom, amikor jöttök ti, vagy megfizetett fideszbérenc hazaárulók, vagy ostoba narancsszemellenzős fideszzombik, és ontjátok magatokból a hülyeséget, párhuzamosítva azzal az ultimate fideszes érvvel, hogy EEEEMÚÚÚÚTNYÓÓÓCÉÉÉÉÉÉV!!!! Észre kéne már venni, hogy az a bizonyos emúútnyóócév már két éve elmúlt. Gazdaságialga nem lehet megélni abból, hogy visszafelé mutogatsz. Még ha - ahogy a mellékelt ábrázatod mutatja - politikailag sajnos igen.

"Nincs is attól szebb, mikor MSZP droidok hazaárulóznak."

Óóó, dehogynincs. Amikor a narancslekváragyúak azt hiszik, hogy aki kritizálni merészeli a fideszüket, az egyből mszp-s. Gratulálok, faszfej.

@Enrico72:
El se hiszlek. Te is itt vagy sajnos, így jártam, majd legközelebb nem törlök minden cookie-t.
De azért válaszolok neked, agyhalott hülyegyereknek, bár tudom, hogy az ujjaim, és a billentyűzetem koptatása lesz, utána megint mész a teljesen jogosan tiltottak ocsmány mosléka közé.

"Megy a folyamatos sírás. Segítek: ha nem tetszik, nem kell válaszolni."

Segítek: HA NEM VÁLASZOLSZ, AZT IS RÖGZÍTIK, HOGY TE NEM VÁLASZOLTÁL!

"Egyébként meg én örülök, "

Azt sejtettük, hogy te örülsz annak, ha a fidesz böffent egyet, és számodra mindenki más hazaáruló. Azonban felvilágosítanálak, hogy aki a többségnek okoz kárt, na azt szokták hazaárulónak nevezni. Ebben az esetben a fideszt - és téged.

"hogy legalább valaki kíváncsi a véleményemre és aktívan beleszólhatok az ország dolgaiba."

A véleményedre senki nem kíváncsi, sajnos mindenki nagyon jól ismeri a véleményedet. Ami valahogy így hangzik. Khmm:
"ORBÁN VIKTOR+FIDESZ = TÖKÉLETES
BÁRMI MÁS = HAZAÁRULÓ, KIPUSZTÍTANDÓ"
Ez miért érdekelné azt, akinek 80-nál több az IQja?

Az ország dolgába meg akkor szólhatsz bele aktívan, ha felkerülsz oda közéjük, és Orbán Viktor picsáját csillogó fényesre nyalod, aktívan. Nem ilyen passzívan, mint ahogy most csinálod.

"ilyen mikor történt utoljára, ha történt egyáltalán? Ugyeugye"

Na igen, ilyen akkor történt utoljára, hogy az emberek beleszólhattak az ország dolgába aktívan, amikor a Viktátorod megtorpedózta a szocialisták összes tervét arra vonatkozólag, hogy legalább egy kicsit segítsenek az országnak. Csakhogy tiszerintetek, papucsállatka értelmi szintjén lévők szerint ez megszorítás volt, fujjfujjfujj, úgyhogy vesznie kell, mert bazmeg, nem voltatok képesek évi tizenkétszer 300 forintot fizetni orvosért. Deee, bezzeg amit most csinálnak, az nem is megszorítás. Új adó az van, de az nem megszorítás.

Inkább lőnéd magad tarkón, egy hülyével kevesebb volna.

FPéter 2012.05.30. 14:30:05

Ki jön velem megalakítani a "Mások" nevű pártot?

Jack Torrance 2012.05.30. 14:30:08

@AroMo: a film bevételeiből természetesen százalékot kérek :)))

Secnir 2012.05.30. 14:31:27

@FPéter:
ne haragudj, én nem vagyok "Más",
talán Szása tükörképe, a Mása.

Ormi 2012.05.30. 14:33:46

@TrueY:
Meg kell adóztatni a nyugdíjakat, ez kapásból 2,8 millió plusz adófizető...
Lesz itt Kánaán, b+. :(

Énbagoly 2012.05.30. 14:34:29

Már bocs, de ez mi a fasz?
Gondolom már felvetődött másokban is, hogy egy bizonyos IQ alatt ne lehessen ilyen leveleket írogatni.

Jack Torrance 2012.05.30. 14:34:32

@Secnir: tényleg, a túró rudiról megfeledkeztem! meg a szép lányok!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.05.30. 14:39:25

@Ormi: "Meg kell adóztatni a nyugdíjakat, ez kapásból 2,8 millió plusz adófizető...
Lesz itt Kánaán, b+. :("
Annak semmi értelme nem lenne! Én egyet értek azzal, hogy adózzanak a nyugdíjak is, de csak akkor ha pont annyival felbruttósítanák őket, hogy a nettó ne változzon. Az államnak tök mind1, mert az adót csak az egyik zsebéből átteszi a másikba. De pszichológiailag lenne értelme. Nem mondhatnák a nyugdíjasokra, hogy ingyenélők...

franczferencz 2012.05.30. 14:40:05

Magyarország, 2012:
1. Vannak akik...
De már nem sokáig
ennyi

Jack Torrance 2012.05.30. 14:40:25

@FPéter: @Secnir: akkor legyen a párt neve "Mi"

FPéter 2012.05.30. 14:43:35

@Jack Torrance: pedig a konzultáció már majdnem definiálta a programunkat. "Mások szerint..."

Jack Torrance 2012.05.30. 14:45:13

@FPéter: javagyúgy! nem rossz, egy csomó reklámköltséget is megspórol

Kivlov 2012.05.30. 14:49:13

2. „Vannak, akik szerint adó- és járulékmentessé kellene tenni a bérét azoknak, akik már nyugdíjba mehetnének, de tovább dolgoznak. Mások azt mondják, nem kell segíteni a nyugdíjas korúakat, hogy a munka világában maradjanak.”

F*szt. Épphogy tiltani kéne, hogy nyugdíj mellett dolgozzon. Vagy akkor ne kapjon nyugdíjat, ha dolgozik.

stf! 2012.05.30. 14:50:23

Az a baj Orbánnal, hogy ő az Orbán.
Azokat a dolgokat, amiket ő megcsinál(t),
MÁS lehet, hogy gyomorrontás nélkül megetette volna velünk.
Csak hát van úgy, hogy az ember lánya (fia?) bekapja néha,
de baromira nem mindegy, hogy ki kínálja fel neki.
(A többségnek persze Gyurcsányé sem kellett...)

belekotty 2012.05.30. 15:03:03

@Kivlov: Neked miért van nyugdíjas fóbiád?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.30. 15:15:39

@stf!:
Ez az egyik legnagyobb tévedés és a legnagyobb félremagyarázás a (magyar) politikában, mert egyszerűbb személyes ellenérzésekre leredukálni az ellenvéleményeket, mint hogy ténylegesen el kelljen gondolkodni rajta az egyik oldalon, hogy az ellenkezők talán mégsem mindenben tévednek, a másik oldalnak meg nem kell bonyolult magyarázatokat gyártania, elég csak beböffenteni annyit, hogy "őapatásördög", azt kész. És igen, az oldalak szabadon felcserélhetők.

Nekem spec. az a bajom Orbánnal, hogy toronymagasan az ő kormánya(i), az ő sleppjének nyilatkozatai alatt érzem azt, hogy milyen végtelenül hülyének vagyok nézve! Mindezt azért, mert beképzeltek, és emellé még baromi makacsak is; a legrosszabb kombináció. És igen, ezek a "kommunikációs trükkök" még annál is jobban felhergelnek, mint hogy ezt-azt elbasznak.
Ha meg más nézne ilyen hülyének, akkor őket utálnám.

pirimogyoró 2012.05.30. 15:20:15

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ez nem igaz. A magyar termék semmivel sem jobb, de jóval drágább. Nekem nincs pénzem arra, hogy a 600 forintos eper helyett 1200 forintos magyar epret vegyek és a könnyedén hámozható fokhagyma helyett feleakkora, hámozhatatlant vegyet 900 helyett 1400-ért.
Én is magyar vagyok, de nem hülye. És a jövedelem is meghatározza, hogy az ember mit engedhet meg magának, nem csak nálam, hanem rajtunk kívül még nagyon sok családban.

De egyébként sem támogatom az ÖTP vezér Bonafarm csoportja által előállított tejtermékeket, hústermékeket, tojást, bort. Te vedd csak meg, ha akarod, de ne hidd, hogy az adód kevesebb lenne, úgyanúgy kilopják a te zsebedból is a pénzt, csak várd ki a végét!

Viktus 2012.05.30. 15:29:17

@boyob: @TrueY:

Persze elegánsan a foglalkoztatási statisztikát mutogatja ami a közmunkások napi 4 órás bohóckodásával lett felduzzasztva ... adó bevételt nem hoz

sárkányfő 2012.05.30. 15:30:07

Na végre mondtak egy számot:

"861 millióért írt nekünk levelet Orbán"
hvg.hu/gazdasag/20120530_gazdasagi_konzultacio_hatarido

Legalábbis ennyit vallanak be... a valós szám gondolom kb. a duplája lehet. és tuti megint rajta lesz Orbán színes fényképe, hisz az szerves része egy kérdéssornak...

És hogy egyáltalán mi a valós oka az egész marketing-akciónak? (Nyilván Habony Árpi ötlete volt) Hát itt az igazi ok:

"Tárki: Egy szinten a Fidesz és az MSZP népszerűsége"
www.origo.hu/itthon/20120530-tarki-egy-szinten-a-fidesz-es-az-mszp-nepszerusege.html

csbaly 2012.05.30. 15:31:06

nem értem, ezek a kérdések miért lényegtelenek és miért alibi... pontosan fel lehet mérni belőle a politikájuk irányának elfogadottságát vagy visszautasítottságát.... demagógnak meg csak az mondaná, aki szerint a világ úgy jó, ahogy van és nem kell variálni vele, menjünk a tömeggel... az ilyeneknek no comment...

ágica1 2012.05.30. 15:31:14

Na, akkor nézzétek meg az ország összes iskolájában kötelezően megíratott KOMPETENCIA PROGRAM mellékleteként "nem kötelezően" (de ha nem töltöd ki, büntivel jár) kitöltendő többoldalas kérdőív kérdéseit plusz azt, hogy névre, osztályra, iskolára visszavezethető a kitöltő (vagy ki nem töltő) személye.
Szóval NÉZD MEG A KÉRDÉSEKET és fordulj az adatvédelmi biztoshoz...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.05.30. 15:32:07

@Viktus: "Persze elegánsan a foglalkoztatási statisztikát mutogatja ami a közmunkások napi 4 órás bohóckodásával lett felduzzasztva ... adó bevételt nem hoz "
Ja. De ork bán döngetheti a mellét, plusz a közmunkások közpénzből magán földeket művelnek meg. Jó üzlet! Valakinek!

sárkányfő 2012.05.30. 15:32:50

Megjegyzem a Fidesz népszerűség-csökkenése miatt trollok új generációját jósolom, és részükről tovább fokozódó agresszivitást, hazudozást, és permanens sikításba átcsapó kétségbeesett komcsizást várok.

Kivlov 2012.05.30. 15:34:37

@belekotty:
nem fóbia. racionalitás. a népesség 30%-át adják, lehetetlen kiváltságos helyzetük hosszú távú fenntartása.
Nem véletlenül volt nyugdíjcsökkentés/befagyaszás minden IMF/EU segélyt kapó országban...

pcomment 2012.05.30. 15:35:17

@Enrico72: "amint átvészeltük az EU válságát."

Anyám borogass... majd ha ez EU átvészelt minket, esetleg.

kutyás majmok vagytok (törölt) 2012.05.30. 15:36:54

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló (az anyám meg egy ribanc) !: "Kár hogy nem fogjátok fel, hogy minden itthon előállított termék vásárlása esetén kétszeresen is segíted az országot.
(Mind az eladót, mind a gyártót)"

Értem én, hülye gyerek. A vezéred lehúzza rólam a rengeteg adót, ezek után ne az olcsó külföldit, hanem a drága magyar terméket vegyem, ugye? Nem hinném, hogy egyedül vagy ilyen hülye, mert nem tudnád két lábon elviselni. Hányan vagytok odahaza? Szóval, én segítsem az országot (az eladót, a gyártót, a pártokat stb.)... Engem ki segít, gyíkarc? Én is az ország vagyok.

Viktus 2012.05.30. 15:36:55

hvg.hu/itthon/20120530_kozgep_fidesz_simicska

a nyugdíjvédelmi biztosunk nem olyan beszédes, ha nincsen előre megírt szövege :D

orient 2012.05.30. 15:37:23

17. „Vannak, akik szerint a kormánynak be kéne vezetni a 0% SZJA-t és 0% ÁFÁ-t és kétharmados törvénybe foglalni. Mások szerint erre nincs szükség.”

Kb. a 16 kérdésnek is ennyi az értelme.

Kedvencem a legdemagógabb:
"Vannak, akik szerint továbbra is méltányos tehermegosztásra van szükség az állam, a nagyvállalatok, illetve a bankok és az emberek között akkor is, ha ez ellentétes az EU elvárásaival."
Erre a paraszt mit mond? Mint a kulákok Lenin idejében, rögtön fröcsögő nyállal ordítja vesszen a rohadt nagytőkés!!!

Persze mikor a pénze kell finanszírozni a gazdaságot (bank hitelek cégeknek, magánembereknek lakásvásárlásra), meg infrastruktúrát épített ki több száz milliárd forintiért ami szintén a cégeknek és gazdasági fejlődéshez elengedhetetlen (telefon és internet hál. kiépítése) akkor jók voltak. Persze van annyi bűnük hogy mindezt nyereségesen teszik, tudjátok a kapitalizmus így működik. Ez még mindig jobb mint a kommunizmus elvtársak. Ezért megy a szekér a rohadt kapitalista németeknek, skandinávoknak, lengyeleknek, cseheknek és USA-nak, és ezért áll egy helyben Magyarország, Fehéroroszország, Észak Korea...mert itt ha valami piaci alapon nyereséges és nem politikai érdek közeli cég az rögtön rohadt idegenszívű rablóbanda. Még Kínának is volt annyi esze, hogy beengedte a külföldi tőkét és ott kedvezett neki ahol tudott évtizedekig, mire kinőtte magát nagyhatalomnak. Erre még ők is rájöttek nem úgy mint a hülye retardált kisöccse Észak-Korea, aki mai napig harcol a gonosz imperialistákkal, de persze villanyra, áramra, és alapvető dolgokra sincs pénzük.

Viktus 2012.05.30. 15:37:49

@csbaly:

Te ez most vicc akart lenni?

Dr.Betépett felhasználó 2012.05.30. 15:37:57

@sárkányfő: Mielőtt iktattam a nagyvezír levelét a krumplihéj alá a kukába,megtekintettem az ő csillogószemű arczélét a mellékelt felvételen,és az az érzésem támadt,hogy fotóstoppos kollegák alaposan beletenyereltek a sz@rba,midőn előállították viktorunk képét,kb érettségi tájékáról.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.30. 15:47:04

@Faszt vagytok ti lovas nemzet: na csak fújja erre a szél Enrico-t, de még inkább Vidékit (vagy ő már itt van? sorry, magvas gondolatait egy ideje nem tudom olvasni, hogy száradjon le a kezem, amiért a trolltartóba vágtam, tudooooom :DDD), és megkapod, hogyasszondja, figyelj:

Segíts magadon, és Isten is megsegít :D

Kutchek (törölt) 2012.05.30. 15:50:08

Vannak akik szerint jövőre a Videoton lesz a bajnok, mások nem szeretik Orbán Viktor kedvenc csapatát.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.30. 15:52:10

@csbaly:

- Vannak kérdések, amik lényegtelenek, mert a ténylegesen végrehajtandó alternatívák közüli döntés helyett csak általánosságokat tartalmaznak, ld. 7., 8., 10.;

- Vannak kérdések, amik alibik, mert több, most megkérdezett dolgot belőlük a kormány már megcsinált vagy előkészített, ld. 4., 6., 14.;

- Vannak kérdések, amik demagógok, mert ha nemmel válaszolsz, akkor rögtön meg lehet bélyegezni azzal, hogy a szegények, a fiatalok, az öregek, a nők ellen vagy, vagy egyszerűen csak nemzetellenes;

Ami maradt kérdés, arról meg teljesen felesleges megkérdezni az embereket, elvégre az étteremben a szakácstól sem szeretném, ha állandóan a nyakamra járna, hogy "Most teszem a csipetkét a bablevesbe, jó lesz így?", ld. 1., 9.; meg kell csinálni, aztán meglátjuk, mire is jó az. Az átlagember mégis mennyire van szerinted tisztában azzal, hogy mit jelent egy szabadvállalkozási zóna vagy egy átalányadózás, milyen előnyei és hátrányai vannak? Egyébként is igencsak visszás nekem, hogy az EVÁ-t eltaposni készülő Fidesz konzultál az átalányadózásról...

+ Vannak kérdések, amik szimplán hülyeségek, ld. 3.;

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.30. 15:56:02

@Faszt vagytok ti lovas nemzet: te csak dögölj meg szimplán a tudatlanságoddal.

Véded a multit, miközben a szomszédodban az összes kisbolt megszünt.
Sírsz a munkádért miközben az MSZP alatt nőtt duplájára a munkanélküliségi ráta.
Akarsz támogatsát kapni miután megkaptad az egykulcsosat.

Neked semmi nem jó vazze csak az MSZP. Az elkúróhoz való ragazskodás tipikus esete.

Kabbe (törölt) 2012.05.30. 16:00:55

BRUHAHAHAHA......gondolom a "szabadvállalkozási zónákba majd a Közgép + a Fidesz-bárók cégei költöznek.....akik a szociális szövetkezetbe "önként" tömörült rabszolgákat foglalkoztatnak...

go loosers, go

orient 2012.05.30. 16:02:19

@Enrico72: "amint átvészeltük az EU válságát"

Manapság divatos az EU válságáról beszélni. Orbán is szereti ezt hangoztatni mert lehet erre kenni az ámokfutásukat, de jó lenne észrevenni az EU válságának részleteit.

Melyek azok a gzadaságok akik köszönik jól vannak, növekednek, jól élnek és nem érzik meg a válságot?
Németorsz, Svédorsz. Finnország, Dánia, Hollandia, Lengyelország...stb.

Kik vannak mélyrepülésben és államcsőd szélén?
Görögo. Portugália, Spanyolrsz. , és mi MO...tehát kijelenthetjük az EU a banánköztársaságai. Ez nem európai válság, ez szimplán pár ország válsága akik nem akarnak adót fizetni (mediterránok), dolgozni, és szembepisálnak a széllel(mi magyarok) mert mi/ők annyira menők vagyunk, és még a süllyedő hajón is a mentőhajót szidjuk és támadjuk ahelyett hogy tennénk valamit a helyzetért amíg még nem késő. Lásd lengyelek..

Ennyit az EU válságáról, ezért szívnak az erős államok mint a németek és északiak, nem mintha nekik egyébként sok gondjuk lenne, csak a sok lusta országgal egy valutába kötötték magukat és most ezért ők is fosnak.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.30. 16:05:21

@orient: Az alapvetéseket tekintve igazad van.

Ám nem árt megemlékezni arról, hogy 2002-ben még minden csatlakozó országot vertünk a gazdasági mutatóinkkal.
Szlovákok elött voltunk.

2010-re a Görögökkel holtversenyben lettünk mindenkben utolsóak.
Szóval ne legyenek illúzióid abban ki jutatott ide minket.

Bizony a kedvenc szocijaid voltak azok.

Lasombra 2012.05.30. 16:06:16

@Jack Torrance: a "Mink" név még jobban tetszene. csak ezt a nevet már ellőtték az írek (Sinn Féin) ráadásul egy félkatonai szervezettel rendelkező, balos, keresztény pártunk már van egy. azt kellene épp leváltani.

Viktus 2012.05.30. 16:09:39

A hazai fogyasztók nemcsak jelenlegi helyzetüket látják kilátástalannak: úgy érzik, anyagiak tekintetében az elmúlt 10 év sem hozott előrelépést. A Cetelem Körkép által vizsgált országok közül Magyarország negatív értelemben tűnik ki, hiszen hazánkban 100-ból 79 válaszadó vélekedik úgy, hogy anyagi helyzete romlott az elmúlt 10 év során. A kutatás eredményei szerint ugyanakkor nem csak arról van szó, hogy Magyarországon hagyományosan szeretnek panaszkodni a fogyasztók, a háttérben a reáljövedelmek csökkenése is áll.

A körkép szerint míg Európában a családok harmada havonta jár étterembe, a magyarok 6 százaléka teheti/teszi meg mindezt - hasonló a különbség aránya a kultúra, szórakozás területén is. A családok spórolnak az utazáson, nyaraláson, de növekszik a használt termékek vásárlásának, az otthoni barkácsolásnak, újrahasznosításnak aránya is.

penzcentrum.hu/vasarlas/10_eve_semmi_javulas_uresek_a_magyar_penztarcak.1032767.html

A hálátlan népség nem érzi, hogy két éve itt a kánaán :D

micsoda? 2012.05.30. 16:11:07

@dr. Bubó: "van egy dakota mondás...
a hídon akkor kell átmenni ha a fojóhoz érünk...."
Magyar pedig így szól: Akkor ugorj amikor ott a kerítés. Mi magyarok ebben sem maradunk el, viszont egyebekben "megelőzzük" a dakotákat:DDD

Lobster1978 2012.05.30. 16:11:27

Vannak sms-ek amelyeket a szolgáltatódtól kapsz, miszerint változni fognak a percdíjaid. Tippelhetsz merre és tippelhetsz miért.

Jack Torrance 2012.05.30. 16:17:36

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: " 2002-ben még minden csatlakozó országot vertünk a gazdasági mutatóinkkal."

de már le lettek rakva az elkúrás alapjai

orient 2012.05.30. 16:23:15

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"Bizony a kedvenc szocijaid voltak azok. " Ezt kikérem magamnak. 2002-ben jól álltunk de a szocik ahogy írtad is, és a fidesz mostani 2 éve lejtőre tett! Sajnos nem látok különbséget a két kormány ámokfutása között. Kvalitásában is Veres J.-nak kb. annyi esze volt mint a Matolcsynak. És közgazdasághoz mint a győzikének, de ez igaz mindkettejükre, nem csak a szocikra.

Fidesznek vannak jó ötletei (mszp-nek is voltak), de elrontják. Mszp elrontotta azzal hogy adóságra olyan jólétet épített amit a gazdaság nem termelt ki és ezért szívunk még most is. Erre a Viktorék kitaláltak egy receptet, ami működhetne is, ha a legfőbb gazdasági partnereinket és azokat a befektetőket akik ki tudnának húzni a szarból nem anyáznánk és gyarmatosítóznánk le őket, mit az EU-t, hanem értelmesen elmagyaráznák az embereknek hogy MO-nak jó az EU és jó EU része lenni, keresni a szövettséget nyugati államokkal, főleg németekkel, és nem állandóan balhézni velük, de ugyanakkor lehet nyugodtan üzletelni az oroszokkal és pénzes keletiekkel is. Egy okos kormány szépen kussban maradna az óbégatás helyett, mindenkivel mosolyogna és jópofizna akinek pénze van és munkahelyet is teremt itthon. Ehelyett szabadságharcol. A szabadságharc miatt még szarabb lesz az élet mert nemhogy új befektetés nem jön de azok iselmennek akik itt voltak, még több munkanélküli, még több éhező kinek fognak hinni megint? A szélsőségeseknek és a hülye gyarmatosító szvegeknek, mint észak koreában, hogy azért éhezünk mert a gaz kapitalisták éheztetnek. NEm azért élünk szarul mert ahelyett hogy szívesen látnánk őket és a pénzüket (mint visegrádi országok, de Kína, India is.), de inkább mi csesztetjük őket reggeltől estig. Gratulálok...ez egy ördögi kör mert ettől csak szarabb lesz az élet és mégtöbb barom fogja elhinni az EU meg a zsidó kapitalista a hibás dumát. Itt tartunk, de azért érdekes hogy 10 jobbikos haveromból 10 Nyugat-Európában keres munkát, a gaz kapitalistánál és nem a mongol meg azeri testvéreinél, érdekes igaz?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.30. 16:26:37

@brumeszkosz:

Vannak, akik szerint a tények a racionális bal agyfélteke kábítószerei, melyekre a kreatív jobb agyfélteke korában semmi szükség nincs. Mások szerint a politikusoknak jó lenne legalább havonta egyszer kihúzni a fejüket a saját seggükből.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.30. 16:34:24

17. Vannak, akik szívesebben vágatnák le a bal karjukat, mint a jobbat. Mások szerint azt a kart kell levágni, amelyik beteg, de azt is csak akkor, ha menthetetlen, de legalábbis nem kéne azzal kampányolni, hogy milyen jó, hogy így csak fél pár kesztyűt kell télen venni.

18. Vannak, akik szerint a németek annyira hülyék, hogy nem tudják elkölteni a saját adóbevételeiket, nem is tudnának még ennél is jobban élni belőle, és ezért teljesen jogos kizsákmányolással vádolni őket, amikor meg akarják mondani, mire költsék mások az ő pénzüket. Mások szerint nem kéne megvárni, amíg rájönnek arra, hogy mégis el tudják költeni.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.30. 16:38:18

@orient: Biztos azért, mert ők tizen majd jól alá akarják ásni a rendszert, és belülről leleplezni a zsidó karvalytőkét:).

Secnir 2012.05.30. 16:39:54

@sárkányfő:
"861 millió [...] Legalábbis ennyit vallanak be... a valós szám gondolom kb. a duplája lehet"
ne felejtsd el, hogy Kövér Laca öccse elsinkófálta a teljes Állami Nyomdát (nyomdagépekkel együtt), aminek se híre, se hamva, csak 100 millás adótartozás.. Mai napig nem tudja senki, hogy hová lett.
Én azt mondom, hogy a nyomtatás költsége cirka 20 millió forint. a postázás -legyünk nagyvonalúak- 100 millió.
(8 millió A4-es nyomtatás 4 forinttal számolva. 8 millió postázás 100 forinttal számolva. ez Kövér Szilárdnak 7 milla, a Postának meg 100 milla bevétel).
de legyen 161 millió a nyomtatás/postázás, a könnyebb számolás kedvéért. egymás mellé írom a két számot:
161 millió a tényleges költség - 861 millió a kifizetett költség.
megy már?

Hihhetetlen 2012.05.30. 16:40:50

Bár nem olvastam mind, én úgy érzem a kommentekben nagyon elméleti lett a vita.
Gyakorlati oldalról kérdezném, hogy kinek van meg a megoldókulcs? Vagy le lehet tölteni a fidesz.hu-ról, esetleg az orbanviktor.hu-ról? Vagy honnan? A helyes kitöltők automatikusan felkerülnek a Kubatov listára? Ha nem, mit kell még tenni?
Csak azért kérdem, mert sajnos nem nagyon van lehetőségünk a feleségemmel a szakmánkban külföldön munkát találni, ezért úgy áll, hogy itt kell gondoskodnom a családomról.

gnme 2012.05.30. 16:56:49

"Mások szerint nem kell szabadvállalkozási zónákkal ösztönözni a munkahelyteremtést."
(= a buzik szerint ne kedvezzenek a kurváknak)

Mondom én, kitörlöm a *eggem vele, oszt jónapot. Ha kemény lesz, összegyűröm majd előtte, hogy elegendően betörjön. Adok a kutyáknak is, legyen mit tépni (ne egymást).

kavinton 2012.05.30. 17:19:18

Ezt a kérdést igazán hozzáirhatnák.
+1 kérdés: Vannak akik úgy vélekednek, hogy a jelenlegi kormány mindent megtett az emberekért, és ezért nincs szükség 2014-ben választásokra. Mások úgy vélekednek, hogy az eddig megtett intézkedések és a jövőben meghozandó döntések várható következményei miatt, a jelenlegi kormánynak a következő ciklusban is maradnia kell.

Adalberto Gellenzeeri 2012.05.30. 17:23:25

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Na most, ha igaz magyar vagy, akkor ezt leírod ide szép erdélyi rovásírással. Különben te is egy pöcs mszp-s vagy ....

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.05.30. 17:26:27

Szemléletes, átlátható írás az államadósságunkról. Kedvcsinálásnak:

Nem lettünk sokkal okosabbak. Ilyen nagy számokban mi egyszerűen nem tudunk gondolkodni. Osszuk el az egészet 10 millióval (ennyien vagyunk), és az éves költségvetés helyett havi összegeket nézzünk, ahogy a saját háztartásban szoktuk.

Így sokkal érthetőbb:
Összes hitel: 2 082 680 Ft
Havi fizetés: 109 799 Ft
Törlesztők: 9 309 Ft
Egyéb kiadások: 106 674 Ft
Összes kiadás: 115 982 Ft
Hiányzik: 6184 Ft

jakabandor.blog.hu/2012/05/24/allamadossag_11

dr. Bubó 2012.05.30. 17:27:14

@kavinton: így pontosabb...

17. Vannak akik úgy vélekednek, hogy a a FIDESZ-KDNP pártszövetség 2010 áprilisában olyan példátlan felhatalmazást és bizalmat kapott, hogy nincsen szükség további választásokra. Mások úgy vélekednek, hogy a kormány által eddig megtett népjóléti intézkedések és a jövőben meghozandó döntések utáni várható további nagy gazdasági fellendülés miatt, a jelenlegi kormánynak a következő ciklusban is maradnia kellene.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.30. 17:33:42

@rdos:
Fergeteges egyébként hogy ha a nagy számokat lebontják egy emberre, és leképezik az államadósságot meg az állami költségvetést a mezei konyhapénzre, akkor hirtelen mindenki megérti, hogy mekkora szarba is vagyunk. Húszezer-milliárdban sok ember egyszerűen nem is tud gondolkodni.

Makkasz 2012.05.30. 17:39:14

Borzalmas, a kerdesek nehany kiveteltol eltekintve kinaljak a valasz, rossz vagy ha nem azt valasztod.
Amugy meg mekkora seggseg igy legitimalni (a 2/3 ad melle) hulyebnek hulyebb, gazdasagi hanyatlast okozo donteseiket.

Irjon ki szavazast ah valamit tudni akar. Kerdoiv? Balfasz.
Es sajnos sokan benyelik, hogy ez valami deokratikus meg NER, Istenem segits meg hogy a hulyeseg fogyni kezdjen Moon.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.30. 17:42:28

@Makkasz: Igazad van..
Ezek a szemetek kérdezni merészelnek.
Meg akarják tudni a véleményed.
Abban persze sok igazság van, hogy ez parasztvakítás.

De lássuk be ez sokkal jobb hozzáállás, mint az MSZP és Gyurcsány gumilövedéke, kardlapozása, könnygázgránátszórása, szemkilövetése a problémák kapcsán válaszul adott tüntetésekre.

És ti akartok másokat demokráciából kioktatni ?!

Szánalom.

sárkányfő 2012.05.30. 17:47:25

@Secnir:
Hát nem tudom. Mivel a hűbérurunk nem osztja meg velünk a tételes elszámolást, így igazából csak ködöt szurkálnunk. Szerintem a végösszeg sokkal több, mint 860 milla, és igen, haveri cégeknek kiadták amit lehetett, szépen túlszámlázva.
De nem csak a nyomtatással van költség, ilyeneket hagytál ki:

- jó minőségű papírlap ára, 8,2 millió darab
- színes nyomtatás fotó minőségben (ez több mint 4 ft)
- borítékok ára
- borítékok címzése
- hajtogatás (akár gépi, akár emberi) + borítékba rakás
- postára szállítás
- maga a postázás
- visszafelé a válaszokat is postázni
- beérkezett válaszok tárolása, felbontása, átolvasása, kiértékelése, eredmények összegzése - ez utóbbi persze már rég kész van, a Habony megírta előre, sőt, a eleve válaszokhoz írták a kérdéseket. Csak a hitelesítés miatt kell a színjáték.

Megjegyzem ha levelenként 100 ft-tal számolsz a postára, akkor csak a postaköltség 800 millió, nem számolva a visszafelé jövő válaszokat.

Azért túl sokat nem érdemes ezzel foglalkozni, az egész eleve egy kamu marketing-akció, csak arról szól, hogy pár millió nyugdíjas azt érezze, hogy a Viktor drága törődik vele személyesen, meg hogy az emberek figyelmét eltereljék kevésbé fontos, kevésbé megszemélyesíthető problémák felé Simicskáról, meg az EU-csúcs recesszióról, meg az EU csúcs-inflációról, meg többiről. Ködösítenek ahogy csak tudnak, persze abból is lehúzva a hasznot.

sárkányfő 2012.05.30. 17:50:54

@rdos:
Ez nagyon jó! A Jakabnak néha elsül a keze.
Ezt is érdemes mellé tenni:

Államadósságok:
USA: 103%
UK: 85,7%
Európai Unió: 82,5%
Németország: 82%
Magyarország: 80,6%
Ausztria: 72,9%
Ukrajna: 44,8%
Svájc: 38,7%
Bulgária: 16,3%
Észak-Korea: 0,4%

kavinton 2012.05.30. 17:57:00

@dr. Bubó: Köszönöm a pontosítást, így tényleg jobb. :)
Amúgy kb olyat akartam eredetileg írni, hogy ezek nem is kérdések, hanem felvetések, amikre előredefiniált, a könnyebb adatfeldolgozást segítő választási lehetőségeket adnak. Így ez a paraszt vakításon túl a már meghozott, de le nem kommunikált döntések utólagos magyarázata, semmi több. Ebben semmi régi beidegződés nincs, mint ahogy OV nyilatkozott, igaz nem kimondottan rólam, de a célzást értettem...
Bár jobban átolvasva ezeket az "izéket", bármelyik lehetőség mellett vannak érvek és ellenérvek. Igaz a megoldás sokkal egyszerűbb és jobb is erre az egész válságosmentsükmegamunkahelyetésteremtsünkújakatlegyenjólét baromkodásra.

Cinkes 2012.05.30. 17:58:25

ez a kérdés sor szart sem ér... kb olyan mintha megkérdeznék, hogy ma szalámis vagy sonkás zsemlét szeretnél jobban enni, de az már nincs benne a kérdésben, hogy mit kell érte tenni vagy, hogy romlott e sonka... ez a nesze semmi fogd meg jól esete. a kretének kormánya a kreténekért.

bagir 2012.05.30. 17:59:33

Népünk nagyszerű vezére a kedves órásvezető, sajnos teljesen kifogyott a kapuszaggató frázisaiból. Már csak a régieket ismétli, mint a fennakadt lemezjátszó. Tiszta papagály, a múlt heti legénykikérője, viszont új színt hozott a népi folklórba. Mondjuk régen szóban nem adtak használati utasítást a kikért lány mellé mint itt a vásárhelyi kedves vezetőhöz/kik kinek nyalta, nyalja ki stb/

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.05.30. 18:05:58

@Rufus78: Igen, szerintem is ez volt a jó ötlet a szerző részéről. Azt azért megkérdezem, állítólag közszolgálati gazdasági sajtónk miért nem ír le ilyeneket?

Azt is megkérdezem, milyen gazda az olyan, aki 9300 Ft-os havi hiteltörlesztés mellett felvesz havi 6200 Ft-ot? Mert szerintem csapnivalóan rossz. Elcsapnivalóan rossz. Azonnali hatállyal!

@sárkányfő: Az elejét lehagytad:
Zimbabve: 230,8%
Japán: 208,2%
Görögország: 165,3%

Fáj bárkinek is a feje a Japánnak adott kölcsön miatt? Nem. A japán dolgos, újító szellemű, fejlett technológiájú nép. Japánnak én is adnék szívesen kölcsön (már ha volna miből :-().

Hertelendi 2012.05.30. 18:08:18

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Barom vagy! Anyukád vár otthon széttett lábakkal! Szaladj!

vontod75 2012.05.30. 18:24:13

@Enrico72: Szerintem a népszámlálás adatait azért nem merik nyilvánosságra hozni mert már 9 millióan sem vagyunk itthon.

Jack Torrance 2012.05.30. 18:27:36

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: már megint összekeversz dolgokat.
Senki nem mondta, hogy lövetni jó, sőt, Gyurcsányt se emlegette rajtad kívül senki. És mindebből az sem következik, hogy bármelyikünk lövetett volna vagy akár szeretné Gyurcsányt. Így aztán megmaradt az erkölcsi alapunk arra, hogy demokráciából oktassunk.
Neked viszont vészesen fogy, ha érvek helyett mindig csak mszp-zéssel meg gyurcsányozással tudsz előállni.

Lencsés István 2012.05.30. 18:36:11

Ilyenek nem léteznek : " .... Zemberek .... "

Viktus 2012.05.30. 18:57:49

ENRICO ELVTÁRS EZ NEKED SZÓL:

"Vannak, akik azt javasolják, hogy a 20 főnél kevesebb embert foglalkoztató magyar vállalkozásoknak biztosítani kell az átalányadózás lehetőségét, mert így jobb eséllyel tarthatják meg alkalmazottaikat a válság közepette. Mások szerint nincs szükség a kis cégek ilyen módon történő megsegítésére.

Akinek kitöltés közben nem ugrik be, hogy hoppá, hiszen jelenleg is létezik mikro- és kisvállalkozásoknak kitalált, kedvezményes, egyszerű adózási forma, az eva, amit jövő január elsejével meg akar szüntetni a kormány, és a jelek szerint helyette ezt az átalányadót vezetné be, az nem fog tudni érdemi választ adni a kérdésre."

index.hu/belfold/2012/05/30/konzultaljon_velunk/

:D

Makkasz 2012.05.30. 19:01:33

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: En nem akarlak kioktatni demokraciabol, es nem tartozom semmilyen altalad feltetelezett csoportba, amivel azonositani akarsz.
Gyurcsany egyforman demagog volt Orbannal. A gumilovedekek pedig egyik masik, nagyon durva tema, de nem is ertem, miert kell allandoan az elozo kormany szar teljesitmenyevel jonni, elmultnyolcevezni. Persze a mai hubveruras rendszerben ki merne utcara menni? Elvesziten allasat, megalaznak. bekemenet:), NER,:) ez a kerdeslista :)
Azert balfaszkodik a kormany, hulyiti a nepet, mert Gyrurcsany rosszul kormanyzott? Azert nyeljuk be szo nelkul a fidesz szarsagait, mert elobb sem volt jobb?
Csusztatasban, hazug kerdesfeltevesben egyik oldalt sem kell felteni.
Nem gondolod komolyan, hogy a kerdesekre adott valaszok alapjan tortenik valami. Akkor miert nem nepszavazas? Azert, mert igy akarjak kihuzni a keserves szar politikajukat ellenzok laba alol a talajt, igy legitimaljak a hulyeseguket, adnak fegyvert hiveik kezebe (hulye aki ellenkezik, hiszen lehetosege volt allaspontjat kifejteni). Ez egy szazeves konfliktuskezelesi technika. Nem valodi bevonas. Alsagos es szart er.
A nephulyites csimborasszoja.
Az adatokkal mit csinalnak, honnet tudjak kihez nem kell kikuldeni, ez megint egy kulon tema, kulon szemetseg.

kobi75 2012.05.30. 19:16:34

Enrico72 te tényleg ennyire hülye vagy vagy fizetnek érte????

kopaszállat vagyok 2012.05.30. 19:16:45

Előző kérdőívet a haverom lesz@rta ,visszacsomagolta és elküldte nekik, ez volt a válasza :) Most is ezt kellene tenni :)
Azt a pénzt amit rákölt ilyen hülyeségekre a debil kormány adnák oda egy iskolának,óvodának ,építsenek egy bölcsit, bármit csak ilyen faszságokat ne küldjenek !

Netuddki. 2012.05.30. 19:26:02

@kobi75: Persze, hogy fizetik. Magától senki se ekkora hülye...

Brix 2012.05.30. 20:05:28

@Viktus: Persze hogy kilátástalannak érzik a helyzetüket ez emberek, hiszen pl:: 5-6 éve, nem volt semmilyen közalkalmazotti béremelés! Közben, a KSH statisztikái szerint volt 32% infáció! Sem a tanárok, sem az ápolónők, sem az orvosok eddig még egy árva fillér béremelést nem kaptak. Az adójóváírás kivezetésének társadalmi hatásait nem nagyon vizsgálgatták, de, szakértők több mint 4 millió családra teszik ahol csökkent az egyfőre eső jövedelem. A segélyek is teljesen elvesztették az értéküket, hiszen a 28 ezres jövedelempótlóból lett 22 ezer, ami ha a vásárlóerőt nézem, annyi mint 15 ezer forint néhány éve. Százezrek kerülnek lassan afrikai állapotok közzé: éheznek és fáznak -- ez viszont NEM A VÁLSÁG , hanem ORBÁN hibája, aki szétverte a szociális rendszert!
Mocskos , piszkos , uszító politikát folytat Orbán, és egymás ellen hangolja a dolgozót a munkanélkülivel , a rokkantat -nyugdíjast az aktívval, a a átlegembert a nagytőkéssel és a bankokkal, multikkal.
Még az EU-is ide keveri a demagóg kérdéseivel, mitha az EU akadálya lenne az igazságos közteherviselésnek.... ,Nyugat-Euban, mindenhol többkulcsos adó van és a jómódúak hozzájárulnak rendesen az állam költségeihez, mivel az előnyökből is ők részesülnek inkább és nem a kiskerestű emberek nyúzzák a közel 30%-os ( 27) áfával, amivel világcsúcstartók vagyunk!
Az egész Orbán politikának egy a lényege: MINDEN ESZKÖZZEL, MINDENKIN KERESZTÜL- GÁZOLVA ERŐSÍTSE A MÁR NYUGATI SZINTEN ÉLŐ FELSŐ-KÖZÉPRÉTEGET, és a hozzá hű OLIGARCHA réteget. Ez max társadalom legfelsőbb 10%-a , de közvéleményt ők befolyásolják a leginkább a helyi szinteken, rájuk alapozva lehet az áhított 40 éves hatalmat kiépíteni!
A kisebb állem is ezen rétegek ellenállása miatt nem jön létre, mert az ÁLLAMI ÚJRAELOSZTÁS LEGNAGYOBB KEDVEZMÉNYEZETTJEI A LEGFELSŐBB RÉTEGEK!!! NEM A SEGÉLYEZETTEK!

komplikato 2012.05.30. 20:13:41

@Secnir: "-az a különbség, hogy míg a népszámlálási pénzt elszórták, és akinek csinálnia kellene, az még meg sem állapodott az alvállalkozóval (S.L.)"

Ne is mond, tegnap kaptam üzenetet, hogy még nem kell jövőhéten menni melózni, mert "technikai okokból" pár héttel később lesz meló ... Végül is egy ilyen országban átlagcsórónak tök mindegy pár hét pénz nélkül.

özv. Lencsés Istvánné 2012.05.30. 20:21:24

@Brix: Ezeket csak a ballib médiák gerjesztik. Én nem sok kilátástalan embert látok.

dr. Bubó 2012.05.30. 20:23:37

@özv. Lencsés Istvánné: egyébként én sem látok KILÁTÁSTALAN embereket.... mert NINCS KILÁTÁSOM...

özv. Lencsés Istvánné 2012.05.30. 20:26:58

Sajnos az ellenség túl erős! A Bildenbergekkel megboldogult uram sem bÍrt.

Airgüzü 2012.05.30. 20:49:05

Érdekes egy ország kicsiny hazánk... A hatalmas elvonások ellenére sincs sehol semmire pénz, mindenki forráshiánynal küzd, egyik ember nyomora elszegényíti a másikat, semmi sem működik, semmi sem megy rendesen, de idióta politikusaink hurráoptimizmusa határtalan. Nemhogy nem mondanak le, de még egy kritikus megjegyzésre, egy valamirevaló önvizsgálatra sem telik tőlük. Nem lesz ebből soha semmi javulás, amíg az alapvető attitűd ez marad az ország irányítói részéről, ami jelenleg is dominál: pártkassza, csókosok, gazdagok pártolása, összefonódások, mutyik. Van értelme a parlamentnek? Egyetlen interpelláció, egyetlen javaslat sem hallgattatik meg, zsigerből el van vetve minden. Teljesen felesleges ennyi embernek ott ülni, csak az számít, amit a FIDESZ akar. S ki mit is képvisel közülük? Mert a választók érdekeit a kormánypártból senki.

Hertelendi 2012.05.30. 20:59:02

@Airgüzü: "S ki mit is képvisel közülük? Mert a választók érdekeit a kormánypártból senki."
Onnan tuti senki, de a fő baj, hogy az ellenzékből sem. Vagy azért mert nem tudják, vagy azért mert nem akarják. Nincs párt, akik mögé beállna a tömeg. Minek álljon be?

Alma János · http://almajanos.blog.hu/ 2012.05.30. 21:02:37

Négyévente egy kérdés: mintha számítana a Zemberek véleménye

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.30. 21:11:22

@özv. Lencsés Istvánné:
Például Matolcsy, ő aztán a legkilátástalanabb ember... mert nem lát ki a saját seggéből.

urbansprawl (törölt) 2012.05.30. 22:10:03

@Brix: Ez nem teljesen felel meg a tényeknek, de ne hagyd magad megzavarni.

urbansprawl (törölt) 2012.05.30. 22:11:44

@Jack Torrance: hol és mikor határolódtál el a tömegbelövetéstől? hazudsz te ...

ketroot 2012.05.30. 22:11:45

Remélem néztétek az esti OV interjút. Én sajnos lemaradtam róla, ezért el is szégyellem magam iziben!

Jack Torrance 2012.05.30. 22:16:50

@urbansprawl: a jó édes anyukád hazudik, az. vegyél vissza az arcodból, nincs mire ekkora pofád legyen

komplikato 2012.05.30. 22:25:40

@vontod75: "Szerintem a népszámlálás adatait azért nem merik nyilvánosságra hozni mert már 9 millióan sem vagyunk itthon."
Mint arra többen utaltak még igen messze a feldolgozás vége ... viszont valaki matekozza vissza, hogy ha sok ember online töltötte ki (én családom is), akkor hogyan van 13 millió kitöltve visszaküldött űrlap?

urbansprawl (törölt) 2012.05.30. 22:26:28

@Jack Torrance: lételemetek a hazudozás, a rendszerváltáskor kellett volna benneteket életfogytiglan lecsukni, ha már egyszer nem volt már halálbüntetés.

komplikato 2012.05.30. 22:35:52

@Brix: A szociális rendszer fenntarthatatlan, de nem lebontották hanem inkább felrobbantották. Ráadásul semmi látszatja, hogy a gazdaságot olyan irányba mozdítanák amiből egyszer lehet még másik, de működőképes fenntartható szociális rendszer vagy pláne működő gazdaságú ország.

Jack Torrance 2012.05.30. 22:38:56

@urbansprawl: egész jó gyógyszerek vannak már, szerintem fordulj szakemberhez

urbansprawl (törölt) 2012.05.30. 22:40:33

@komplikato: mert nem lesz. ez a világ lecsengőben van, fel kellene fogni. tönkretette a liberalizmus, nem jön többet vissza a jólét. a római birodalom kora se jön vissza, ez sem. vége, ennyi volt, felélte a liberalizmus borzalma a világ tartalékait.

vess egy pillantást a kora középkorra: most olyasmi jön, egy durva átmeneti időszak, 30-50-400 éven át.

urbansprawl (törölt) 2012.05.30. 22:41:14

@Jack Torrance: a magatokfajtákat kellett volna halálra ítélni 90-ben

Viktus 2012.05.30. 23:08:45

'A miniszterelnök a telefonadóról azt mondta, "majd meglátjuk", hogy áthárítják-e az egyes szolgáltatók a terheket az emberekre, de mint fogalmazott, a 2010-ben bevezetett szektorális különadókat sem tudták a bankok és a multik áthárítani, "most is találunk majd olyan megoldást, hogy ezt se lehessen áthárítani".'

'Orbán arányosnak és igazságosnak nevezte az egykulcsos adórendszert, mint mondta, a kormány azoknak az embereknek akar kedvezni, akik az "átlag magyarok", vagyis akik dolgoznak, munkából élnek és gyereket nevelnek. A miniszterelnök szerint a többkulcsos adó már bizonyította, hogy rossz, az egykulcsos adó pedig azt, hogy működik.'

hvg.hu/itthon/20120530_orban_viktor_m1

:D A miniszterelnök úr elég jól elvan a maga kis világában ...

Lobster1978 2012.05.30. 23:35:14

@Viktus: Nekem ez a bestof: Azzal kapcsolatban, hogy minden második fiatal el akarja hagyni Magyarországot, a miniszterelnök úgy fogalmazott...:
"Magyarországnak kell 5-10 év, és olyan ország lesz, ahova visszajöhetnek, sőt, jobb ország lesz, mint ahova elmentek"

dr. Bubó 2012.05.30. 23:36:26

@Lobster1978: ez egy barom !!!! má tényleg... ha ez nem gebed meg gyorsan akkor nagyon nagy baj lesz

urbansprawl (törölt) 2012.05.31. 06:38:38

@Jack Torrance: ezzel a stílussal, anyázással a tapló, primitív, a nagyanyját is megb.ó prolicsürhe tagja vagy ...

Jack Torrance 2012.05.31. 07:18:57

@urbansprawl: mondod te, aki hazugozással kezdesz és azóta is csak akasztani akarsz...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.31. 09:23:52

@Viktus:
Az ötmillió adózó munkahely, amiről beszélt, gyakorlatilag a teljes foglalkoztatás, vagyis hogy a teljes munkaképes korú népesség (18 felett, 65 alatt) dolgozik. Aztán ezt mégis hogy?! Vissza a KMK-korszakba?

Vagy jöjjön le a cuccról, amit szed, vagy adjon belőle nekem is, mert így, hogy eklmegyünk egymás mellett, kezd egy kicsit elviselhetetlen lenni a dolog.

urbansprawl (törölt) 2012.05.31. 10:07:03

@Jack Torrance: teljes tévedésben vagy: 20 éve is akasztattam volna, mivel ti csak ebből értetek. ez van. :S :(

Jack Torrance 2012.05.31. 10:16:53

@urbansprawl: hát akkor rohadj meg ahol vagy, idióta

urbansprawl (törölt) 2012.05.31. 11:31:27

@Jack Torrance: Na, megszólalt a toleráncs ballib ...

Kandeláber 2012.05.31. 17:10:53

@komplikato: És nagyvonalúan elloptak mindent. Ezt privatizációnak nevezték.

Albu 2012.05.31. 17:14:49

Utálom a „vannak” kezdetű halmazelméleti diszkussziókat.

Arról nem is beszélve, hogy egyik sem kérdés.

2012.05.31. 17:48:05

Jó ideje csak kapkodom a fejem. Nem tudom eldönteni, hogy szándékos átverés vagy egyszerű dilettantizmus "áldozata" vagyok ... ??? Jelen esetben szigorúan szakmai kérdésekről van szó. Az ún. átlagember (én is) leginkább csak érzelmi alapon tudja megközelíteni a dolgot. Ráadásul úgy vannak megfogalmazva a gondolatok, hogy inkább összezavarnak, mint sem világossá tennék a célokat. Több pontnál az a helyzet, hogy ha az első mondattal nem értek egyet, abból nem feltétlenül következik az, hogy a másodikkal egyet értek. Vagy fordítva. Tehát megválaszolhatatlan a kérdés (ha egyáltalán kérdés?)!
Nos, ... a kenyér egyre kevesebb, de legalább cirkusz az van!

Transylvanianmixedgrill 2012.06.01. 14:52:53

Mai napom kedvenc levele:

Értesítjük, hogy az Ön által elektronikus úton benyújtott
'Adatszolgáltatás letiltása a személyiadat-és lakcímnyilvántartásból'
(ügyszám: , az ügy alanya: )
nyilatkozatba foglalt adatletiltás iránti igényének a hatóság helyt
adott. Az Ön személyes adatainak szolgáltatására vonatkozó tilalom
a személyiadat- és lakcímnyilvántartáson átvezetésre került.
Ezen időponttól a nyilvántartásból történő adatszolgáltatás a
tilalomnak az Ön általi feloldásáig szünetel.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy az adatszolgáltatás letiltásáról szóló
tájékoztató elolvasásáról, és az abban foglaltak tudomásul vételéről
szóló nyilatkozatát is regisztráltuk.

A tájékoztatóban foglaltak közül adatletiltási jogának gyakorlásával,
illetve a nyilvántartásból történő adatszolgáltatások során annak
érvényesítésével kapcsolatban az 1992. évi LXVI. törvény következő
rendelkezéseire hívjuk fel a figyelmét:

- nevéről, lakcíméről, személyazonosító adatairól - függetlenül attól,
hogy élt-e adatai letiltási jogával - más polgárnak, jogi személynek vagy
jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetnek adatszolgáltatás teljesíthető,
ha azt törvény, nemzetközi szerződés, vagy viszonosság előírja, illetve
ha a kérelmező az adatok felhasználásához fűződő jogát, vagy jogos érdekét
okirattal igazolja,

- az adatszolgáltatási tilalom nem terjed ki a törvény alapján teljesített
adatszolgáltatásokra, így különösen a helyi önkormányzatok, a honvédelmi, a
rendészeti, a választási és az adóigazgatás valamint az egészség- és
nyugdíjbiztosítás szerveire, továbbá a bíróság, az ügyészség, a bűnüldözés,
a büntetés-végrehajtás szerveire és a nemzetbiztonsági szolgálatokra,

- Ön a jegyző vagy a Központi Hivatal megkeresésére az adatszolgáltatási tilalmat
eseti jelleggel feloldhatja, de az eseti adatszolgáltatást követően az
adatszolgáltatási tilalom továbbra is fennáll.

Üdvözlettel:

Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala
E-közszolgáltatások Ügyfélközpontja

Meridian74 2012.06.01. 15:21:17

Az egész kérdőívet a kukába baszom, és egy lapot küldök vissza ismét: mikor lesz TÉNYLEGES elszámoltatás és FELELŐSSÉGREVONÁS? Mondjuk csak az emútnyócévért...?

BPO654 2012.06.01. 16:47:52

@Brix:
"Százezrek kerülnek lassan afrikai állapotok közzé: éheznek és fáznak -- ez viszont NEM A VÁLSÁG , hanem ORBÁN hibája, aki szétverte a szociális rendszert!
Mocskos , piszkos , uszító politikát folytat Orbán, és egymás ellen hangolja a dolgozót a munkanélkülivel , a rokkantat -nyugdíjast az aktívval, a a átlegembert a nagytőkéssel és a bankokkal, multikkal."
Most eddig sokan külf.-ről és belf.-ről azt mondták legyen megszorítás. Ezek szerint lett megszorítás. Most meg ez a baj??? Eddig ezért ugattak sokan hogy csinálja meg, ha megcsinálja akkor meg aza baj???
Ha kiküldenek kérdőívet az a baj, ha nem akkor meg azt mondják, h csak 4 évente számít a zemberek vélménye és nincs demokrácia.
Semmi sem jó, és annak az ellenkezője sem jó.
Akkor mi a k.anyátok jó nektek b+????????????
(Ebből a hszből sem következik h fideszes v mszp-s vagyok aki csak így tud gondolkodni az totál hülye).

ikarus 2012.06.03. 15:24:03

jelentem, örülhetnek a házi oligarchák, mondjuk meg sem lepődtem, de már vannak hirdetések mahir oszlopokon...

süti beállítások módosítása