Skip to content


       Szűrés lista

Matolcsy sarkalatosítja Schmitt Palit

sarkallatos_1338553295.jpg_480x634

Lám, lám ... és egyesek azt mondják, hogy Matolcsy Gyuri be van havazva, mert döglődik a gazdaság, sok a tennivaló... hát nem! A jó Gyuri mindenre figyel, még arra is, hogy Schmitt Pál, illetve a volt elnökök juttatásai sarkalatos, vagyis kétharmados törvény legyen. Az egyszerű többség nem elég. Veszélyes.

És még csak két napos hír, hogy az Fidesz és az MSZP fej-fej mellé került, de már láthatjuk a betonkeverőt, amit odavittek a Parlamentbe, és Gyuri elsőként meg is pörgette.

Ennyire megijedtek, hogy ha veszítenek 2014-ben, akkor elveszik Pali bácsiótól az állami villát?

Mi lesz itt, ha egyre rosszabb eredményeket kezdenek mérni a Fidesznek?
Felpörög a betonkeverő? 
Minden sarkalatos lesz?

Címkék: schmitt matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr134559394

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rémálom a zsákutcában 2012.06.02. 23:56:50

Elég volt a látszatintézkedésekből! Elég volt a puhányok politikájából! Kemény kezet és valódi tökös legényeket a gátra!...

Trackback: Rémálom a zsákutcában 2012.06.02. 20:28:43

Elég volt a látszatintézkedésekből! Elég volt a puhányok politikájából! Kemény kezet és valódi tökös legényeket a gátra!...

Trackback: Schmitt Pál plagizált doktorija: számok, tények, grafikon 2012.06.01. 19:42:06

Nézzük a Schmitt-botrány tényeit számokkal, grafikonnal, érzelmek nélkül! 215 számozott oldalból áll a dokumentum 10 oldalnyi diagram és táblázat tartozik hozzá 16 oldalnyi teljes szövegazonosság található a dokumentumban Klaus Heinemann tanulmányának ...

Trackback: Egyetért Ön azzal, hogy a fideszes képviselők napi 60-70.000 forintot keresnek, miközben a nettó minimálbér 3 éve változatlanul havonta 61.000 Ft? 2012.06.01. 19:39:25

  Subba Vipera 16 pontos nemzeti inzultációs kérdőíve: 1. Örül-e Ön annak, hogy a Fidesz kampányban ígértünk “egymillió új munkahelyet”, de összesen “csak egymillió munkahely lesz”? 2. Örül-e Ön annak, hogy “egyszeri,...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.06.01. 16:09:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Az érett narancs 2012.06.01. 15:23:07

Beérett a Fidesz tízéves munkájának gyümölcse. Gyönyörű, érett narancsként mosolyog ránk mindannak az eredménye, ahogyan ez a párt az elmúlt tíz évben működött. Ültettek egy fát, és most zavartan mustrálják a hatalmas gyümölcsöt. Az első lépés - a nar...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2012.06.03. 17:27:02

@Rufus78: :DDDDDDDDDDDDDDD Nagyon jó:)

@ketroot: Az lenne a legjobb ha senki nem válaszolna neki, hátha lekopna innen! Mondom én aki szintén nem tudtam megállni:) Egy leütést se érdemel. Betűből:) Amúgy egyet megérne:))
Kicsit beleolvasgattam Orbán facebook-ján lévő hozzászólásokba. Te atyaúristen, hihetetlen amiket oda beírnak! Fanatikus szektatagok. Nem tudok jobb szót rájuk. Nem hiszem, hogy lenne a földön olyan valaki akiért így epedezzek. Ezek betegek basszus:)
"Hát igen nem kis gondja van,de a jó Isten kíséri az útján és vezeti,sokáig tegye még!"
"A jó Isten áldja meg a munkáját. Remélem, hogy mindenki rá fog jönni, hogy mit is köszönhet neki."
"azért remélem észreveszitek mekkora különbség van Orbán és Gyurcsány között. Gyurcsányt mikor láttátok utoljára focimeccsen? vagy úszó EBn?vagy mikor Loki díjátadón? hajrá Orbán Viktor"
Nem is tudom sírjak-e vagy nevessek!?

Balaton Tibor 2012.06.03. 17:50:26

@Lencsés István:
Ide figyelj te Lencsés! Látod, a kedvedért regisztráltam saját névvel, hogy ebbe ne köthess bele. Szóval honnan veszed a bátorságot, hogy hazaárulónak nevezd azokat az embereket, akiket ez a tetves elb.szott rendszer arra kényszerit, hogy külföldön keressen munkát??? Többek közt a 300-as euro, a kurva magas, folyamatosan gyarapodo adóterhek és a magad fajta beképzelt pondrók űztek el engem is az országból, hátrahagyva a családom, barátaim, és neked ezek után van pofád HAZAÁRULÓNAK nevezni?

Na akkor most hallgas ide Istvánom. Látod? A saját nevemen regisztráltam, hogy egyenlőek legyenek a feltételek. Most pedig javasolnám, hogy a véleményed SZEMÉLYESEN is mondd már el nekem, mert ugye te nem vagy egy anonimitás mogé bújó féreg, aki nem meri felvállalni magát a gondolatai mellé? Ugye nem vagy az? Meghallgatnám, amint személyesen is megismétled ezt a HAZAÁRULÓZÓS dumát te diszmagyar! Aztán elmondanám én is a véleményem, úgy, hogy még TE IS FELFOGD!

Várom válaszod elérhetőséggel, mert feltételezem, hogy annyi gerinc még benned is van, hogy ha valaki a te feltételeiddel szólit meg, akkor nem fogsz sunyi módon elsomfordálni telesz.rt gatyával szótlanul. Várom válaszod!

Balaton Tibor

Lencsés Pityú anyja/ alias Mindenki Jolánkája39 2012.06.03. 17:58:23

@Lencsés István:
Pityú, vazze,
má megin csak szégyenkezhetek mijatad! Ezt érdemlem? Mikor mind a 47.000 forintot, meg a kapott kecske tejét is eladva, csak arra köccsük, hogy a legjobb idegszanatóriumot járájuk ki neked? Má a fönökeid is ide szótak, hogy még abba a hires osztrák sárgaházba is segitenek beutani, te meg ezt ugy hálálod meg, hogy nem veszed be azokat a kurva gyogycereket? Ó, hogy inkáb nyetelek vóna le!
Persze, apád a bünös, hijába montam, hogy kiskorodba ne aggyon pálinkás kenyeret, hogy ne ordiccsá, de tudod milyen az apád. Nyugoggy le kisfijam. bármijen hüje vagy szeretlek.
Anyád, jolánka

Ironfist 2012.06.03. 18:04:03

@Horizont:
Ez csak az épelméjűek agyvizét forralja, nem is értem, minek mazochistáskodsz :D

Lencsés István 2012.06.03. 18:04:09

@ketroot: Oda nem tudsz elküldeni ugyanis az anyám nem kurva . Jól neveltek , nem úgy mint téged , hisz még neved sincs .

@Balaton Tibor: Nem kell ehhez bátorság aki kimegy az hazaáruló , ennyi . Ezen nem kell mit megmagyarázni . A rendszer nincs elrontva ( mert nekem van kultúrám .... ) . Nekem is van két szakmám . Nem tudtam benne elhelyezkedni , ezért tanultam mást és minő meglepetés van munkám . Ilyen egyszerű , tenni kell érte és itthon is van munka . Az euró árfolyamáról már írtam , nem ismétlem magam nem az általánosban vagyunk . Az adók kellenek erről is írtam már . Nem vagyok beképzelt , és pondró sem . Kimentél ? Te dolgod , de nekem hazaáruló vagy ,ennyi . Én nem űztelek el , saját döntésed volt hogy kimentél , senki sem kényszerített . Nem vagyok az Istvánod , így többet nem reagálok . Ha kell én élőben is elmondom ezt neked , 1 feltétellel , tényleg legyél ott és akkor amikor nekem jó , mert már volt itt 1 ilyen hogy lebeszéltem azt nem jött el , meg volt olyan is hogy megfenyegetett élőben , mert nem tetszett neki az igazság , és kibújt a szög a zsákból . Nem érzem magam díszmagyarnak , mert ilyen nincs , csak MAGYAR van . Neked véleményed van , nekem meg igazságom . Adj meg 1 e - mail címet és oda írok a személyes találkozásról .

Balaton Tibor 2012.06.03. 18:13:46

@Lencsés István: Nekem véleményem van, neked meg igazságod??? Ki vagy te, az atyaúristen, hogy a te szádból csak az igazság jöhet, a fejedből meg csak a bölcselet??? A többi ember meg mind hülye, igaz? Felfuvalkodott, pökhendi, beképzelt hólyag vagy, akinek baromi nagy a szája a monitor mögül! Várom az elérhetőségedet továbbra is, leghőbb vágyam, hogy ezeket elismételd a szemembe is Életművészkém!

jágör68 2012.06.03. 18:19:18

@Lencsés István:
Magyarul bérkommentelőnek és párt agit/proposnak álltál.
Te Smittpali lányai miért Amerikában élnek? A hazaárulók.
Vagy a kedves vezetőd lánya miért Franciaországban bébiszitterkedik, amikor itthon is tehetné- igaz max. Budapesten, feketén és max kb 1 EUR/órábérért nem pedig 4-5- ért...
Aki lelép az egyszerűen nem akar a magyarisztáni tolvajpolitikusok és tolvajfőnökök rabszolgája lenni.
Ilyen eccerű. Nem kell ebbe hazaszeretetet meg magyarságtudatot vizionálni.
Már leírtam párszor:
-magyar versenyszféra: tolvajfőnökök gyülekezete- tudod, aki magának 10.000 Ft- os órabért számláz, az alkalmazottnak meg 300 Ft- osat.
Ja meg feketén a másik felét- hűdejó!
-magyar állami szféra: kb ugyanez, még nagyobb kizsákmányolással, vagy a dolgozóknak is a "közösből kicsit lopás" engedélyezéssel
-összességében pedig: magyar(országi) gazdaság:
posztkommunista tolvajprivatizációs rablókapitalista rabszolgagazdaság
Na ezért mennek el, akik átlátnak a - jelenleg- nemzeti hablattyal leöntött "elmúltnyócévezős" rabszolgagazdálkodáson.
Korábban magyarkodás nélkül ment ugyanez.
Amíg Magyarisztánban egy jól képzett diplomás 120 e Ft bruttót keres, míg 200 km- rel nyugatabbra takarítással is simán megkap 1.200 EUR-t, addig annyit magyarkodhat a hozzád hasonló degenerált, amennyit csak akar.- azért nem kapni a boltban semmit.

Horizont 2012.06.03. 18:21:07

Jajajajj édes istenem kezdem magam az ideggondozóban érezni!
Nekem véleményem is van, meg igazságom is plusz még MAGYAR is vagyok. Bár a nevemet nem adom mégse, egy ilyen pondrónak pláne:)

@Balaton Tibor: Nem sikerül az akciód, próbálkoztunk mi itt már:) Lehetetlen küldetés!Bele kell törődnünk, hogy ilyen emberek is élnek köztünk. Nem boldog az ember ettől, de ahogy a munkatársainkat úgy a kommentelőtársainkat se választhatjuk meg és nem tilthatjuk ki sem. Demokrácia van vagy mifene.....:)

@Ironfist: Muszáj néha tájékozódni mi is a helyzet a túlparton:) "Energialeszívó":)

ketroot 2012.06.03. 18:30:12

@Lencsés István:

Sajnos nem ismered a feltételes módot.

Ja, hogy valami ragadjon rád: Mondod, hogy neked igazságod van.

Viszont az igazság mindig relatív.

Balaton Tibor 2012.06.03. 18:40:07

@Horizont: Engem nem érdekel, hogy milyen ember, vagy, hogy ember-e egyáltalán, de hogy engem senki nem fog hazaárulózni az biztos! Főleg nem egy senkiházi bértollnok!

Lencsés! Várom a címet! Most!

Horizont 2012.06.03. 19:07:56

@Balaton Tibor:
Nyugi:) Én mindig azt nézem elsőre, hogy ki mondja és csak azután, hogy mit mond!
Ha egy senki, akkor megy a kukába a mondataival együtt az illető is.
Mondjuk megverhetnéd:)

Balaton Tibor 2012.06.03. 19:19:28

@Lencsés István: Gyáva féreg vagy. Eltűntél, mert nem mered a képed elém tolni, miközben HAZAÁRULÓZOL meg nyomod a fellengős beképzelt szövegedet! Még hogy szájkaratésok! TE vagy a legnagyobb, csak közben játszod itt az elérhetetlen entellektuelt, miközben csak beszari vagy, és UGYAN OLYAN ANONIM, MINT ITT BÁRKI MÁS. A külömbség csak annyi, hogy itt más nem veri a mellét folyton úgy, mint te, hogy te aztán felvállalod magad. Lószart vállalsz te nem magad Kispofám! Név nélküli, személytelen senki vagy. Sz@r ember, egy nulla. Megengedem, hogy este leköpd magad a tükörben.

kifordított nagyanyó 2012.06.03. 20:01:13

Ez a lencsés pityu eléri azt,hogy mindenki komolyan vegye.
Aztán idejön az anyukája és helyreteszi.:))

lecsó kolbász (törölt) 2012.06.03. 22:46:04

@Lencsés István: Szívesen elvinnélek pecázni.
Amekkora féreg vagy, csaliznák veled harcsára.

Lencsés István 2012.06.03. 22:49:49

@lecsó kolbász: Nem szeretek pecázni , azt ugyan sportnak nevezik de az a lusták sportja , én pedig nem vagyok lusta . A sértegetésed lepereg te anonim ! :) ;) Ja és tanulj meg írni ! :) ;) :D

ketroot 2012.06.03. 22:52:17

@kifordított nagyanyó:

Nyitva hagyta a mama a ketrecet. :D

ketroot 2012.06.03. 22:54:02

@lecsó kolbász:

Vidd el Ákos koncertre, azt szereti!

lecsó kolbász (törölt) 2012.06.03. 23:14:07

@Lencsés István: Még hogy a peca a lusták sportja...
Előítéletes vagy és általánosítasz. Sértegetés?!
Hát bazz a hazaárulós megjegyzésed, na az volt igazán
sértő. Ugyanolyan anonim vagy itt, mint bárki más.
Majd ha szemtől szembe állsz velem, akkor bizonygasd az ellenkezőjét.

Ádámka Auditore 2012.06.03. 23:37:52

@Lencsés István: Az adórenfszer egyszerű , és kiszámítható ......Ó a kurva édes anyádat, pénzügyjog szigorlat előestéjén ne mondj ilyet légyszike, mert kitépem a hajam... Pls.....!!!!!!!

Ádámka Auditore 2012.06.04. 00:03:44

@Lencsés István: Nem kurva, csak nehéz altesti munkát végez. Bizony, még ősi mesterség is. Bezzeg a NEMZETI kormány alatt sincs dologházban a kurva és nem lett bj tényállás a szimpla prostitúció meg olyan szinten dúl az erkölcsiség, hogy kurva egyetemista lányokról (nem szitkozódás, tényleg ebből tartja fenn magát) könyvet lehet írni, mert Viktor országában van hozzá anyag. Ha már így szóba került. Ez pedig az én konzervatív lelkemet bántja. Miért nem őket vezetitek vissza a munka világába, miért a 3 műtéten átesett és a fél életét tisztességesen ledolgozott apámnak kell járkálni a munkaügyi bíróságra miattatok? Engem is jól neveltek, csak a szektásoktól és a szociáldarwinistáktól a hideg ki tudna rázni. Ha rajtam múlna, ezt a két embertípust kőkeményen üldözné a rendőrség, legalább úgy, mint Horthy alatt a kommunistákat. Aki meg ma ebben az országban zsideszes az vagy az egyik, vagy a másik, részemről semmi tisztelet nem jár neki. A nemzeti szót pedig hiába a szádra ne vedd. Van ebben az országban karakán, tiszta és konzekvensen nacionalista politikus, csak őt Vona Gábornak hívják és nem a magadfajtákat képviseli. Én jelenleg egyedül a szüleim és a nagyszüleim miatt nem akarok csak elmenni, nem tudnám őket itthagyni és értük bármit elviselek, de egyébként húznék innen, mint a vadliba. Mit gondolsz, egy fiatal előtt milyen perspektíva áll? Nincs egy erős diplomád és akkor dolgozhatsz két állásban meg hétvégén is és amiatt nem lesz életed, ráadásul ezt még megfűszerezi a gyalázatos cselédtörvényetek is, amit egyöntetűen elutasított minden valamire való munkajogász. Vagy halálra tanulod magad és a vad, szabadjára eresztett versengés miatt ha nem vagy egy maximalista állat meg nem minden szabadidődet a szakterületed megismerésére fordítod, akkor konyec, mivel a XIX. századot vagy a 80-as évek neolib szégyentrióját még nem volt képes meghaladni sem a gondolkodásotok, sem pedig az általatok kialakított gazdasági rend. Ja, így sincs életem és csinálhatom mindezt töredékért annak, amennyiért egy nyugati szakember csinálná, sokkal jobban megszervezve, sokkal humánusabb és nyugodtabb mentalitás közepette úgy, hogy még élete is van mellette. Az enyém meg jelenleg annak az egyszerű adórendszernek az átlátásáról és a megtanulásáról szól, de már az agyam elzsibbad. Tudod, itthon Jeffry Skylling, odakint meg a Google....Kb ennyi a különbség. Ez szerinted ki a fasznak kell?

Na mivel jó kedvemben vagyok, kérlek ezt a kérdést válaszold meg:

www.youtube.com/watch?v=Loo41xVIb_I

Ádámka Auditore 2012.06.04. 00:17:55

@Lencsés István: És szerinted ki akarja azzal tölteni az életét, hogy nyolcvan szakmát megtanul? Így is tanulhatok 35 éves koromig, ha minden időben összejön és ebbe már be van tervezve egy második diploma meg egy szakvizsga is. Majd ennyi év tanulás után mondjad nekem, hogy hát szart sem ért, amire elvertem a fiatalságomat és tanuljak valami mást. Olyat kapnál visszakézből, hogy leszakadna a fejed, azt legalább leülhetném a 'lájflonglörningedet'....

Ádámka Auditore 2012.06.04. 00:28:43

Utóbbi kettő természetesen már munka mellett, tehát azok is igen ingergazdag és élménydús évek lesznek.:)

Szóval még egyszer, hogy felfogd: Aki nem akar aközt választani, hogy vagy rabszolgaként dolgozzon egy életen át (tudod mit mondott erről Szálasi) vagy kolostori körülmények közt tölti el a fiatalságát meg talán a hátralévő életét is (ezért a Rapunzeles utalás) az nem hazaáruló, hanem szimplán egy normális ember, aki élhető országra vágyik. Ez nem az. Szintén csak normális ember, aki már nem bírja elnézni és lelkibeteg attól, hogy például egy 70+ - os, özvegy nénikét lakoltatnak ki, vagy hasonló korúakat agyonvernek a kibaszott tetves, mocsadék zárványtelepi cigányok. Mivel két hét alatt rend lett az írások szerint. Ja és azért kapnád a második pofont élőben, mert ha elmennék innen, hogy jobb legyen, képes lennél hazaárulózni úgy, hogy egy háborús halott meg egy idegronccsá lett túlélőt tud felmutatni a családunk, akik a Donnál harcoltak. Ma már hasonló eredményekhez Orbánod országában lassan extrém hideg és ruszki túlerő sem kell.

Ádámka Auditore 2012.06.04. 00:38:13

De komolyan. Ha holnap közölné velem a doki, hogy valamiféle rosszindulatú áttétes daganat ki fog nyírni záros határidőn belül, akkor Viktorodnak hála mire emlékeznék vissza a végén? Adóalapokra, adóalanyokra meg adótárgyakra?

Dr. Lencsés István PhD. 2012.06.04. 00:56:37

Fiam, neked a pótvizsgára kellene készülnöd, mit művelsz te itt éjfél után??? Mars az ágyba!

Marcellusca 2012.06.04. 09:03:54

Nu, lehet csemegézni:

index.hu/belfold/2012/06/04/lexek/

Mondjuk, én már akkor lemondtam a fityiszről (nem voltak vérmes reményeim, sőt!) és tudtam, mi fog következni, mikor megalkották a Lex Borkait.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.06.04. 09:05:48

Ennek a Lencsés-gyereknek eddig nem TÉNYei voltak? Most már igazsága van? Basszátok meg valaki segítsen, mert kezdek elveszni a lencsés-univerzumban :D

Marcellusca 2012.06.04. 09:12:21

@Seduxen (már NEM dr.): Az hagyján!
De már a fél családja itt kommentelget, mégsem tuggyák megrendszabályozni pistikét. :DDDD

Seduxen (már NEM dr.) 2012.06.04. 09:24:44

@Marcellusca: az a baj, hogy amikor kellett volna, akkor pl. anyu és apu egészen mást csináltak, pedig mennyivel élhetőbb lenne az ország, ha 'ahelyett' is kommenteket csapattak volna... :DDD

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.06.04. 09:31:44

@Marcellusca: Gyönyörű, kivéve a gyevi bíró...hát hiába, a fidesz 2010es szavazói erre is szavaztak ugye, forradalom meg szabaccságharc...

kifordított nagyanyó 2012.06.04. 10:46:05

Na,megjöttek a gyökerek a hétvégi ivászatból.:))

kifordított nagyanyó 2012.06.04. 10:48:01

Tetves kurva blogmotor.
Na végre.Megjöttek a gyökerek a hétvégi ivászatból.:))

kifordított nagyanyó 2012.06.04. 10:50:37

Tetves kurva blogmotor.
Na végre.Megjöttek a gyökerek a hétvégi ivászatból.:))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.06.04. 10:55:19

@kifordított nagyanyó: Ahányszor ugyanazt elküldted szerintem egy helyen ittuk magunkat a padló közelébe :DDDD Könnyű a blogmotorra fogni mindent :DDDDDDDDDDDD

Secnir 2012.06.04. 11:05:56

na, itt van lencsés pityuka is? ma ő az ügyeletes?

Mad Mind 2012.06.04. 13:13:46

@Lencsés István:
Mi az hogy anonim? Az már nem vélemény? Az ország jó irányba halad? 305 forint az euró 420 a benzin. Ez jó irány? Emlékszem amikor a maguk szeretett vezetője, Magyarország ellenesnek nyilvánította az akkori kormányt a 300 forintos benzinár miatt. Most nem nagy a szája, nincs jövedéki adó csökkentés, csak mindenféle sarcokat találnak ki. Ha ez a jó irány, akkor maguk fordítva ülnek a lovon.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.04. 13:15:31

Lesz@rom már, hogy mit kap az öreg... Aprópénz ahhoz képest, amit közben kitalicskáznak...
A magyar politika halott.
Sajnos a politikusok még nem.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.04. 13:23:20

Régen frissült már a Trolltartó, Lencsésék nem szolgáltatnak elég anyagot?

Lencsés István 2012.06.04. 13:25:08

@Mad Mind: Anonim az aki névtelenül vag nickkel írogat nem a saját nevével . Te is ilyen vagy . Vélemény lehet de az nem egyenlő az igazsággal . Igen az ország jó irányba halad . Benzinről annyit hogy nem kell autó , lehet mással is közlekedni , és legalább nem szennyeződik az ország . Az euróról már írtam . Igen az irány jó , hisz az államadósság csökkent és ez most a legfontosabb a MAGYAR EMBER - ek számára ( Ezt is írtam már ) . Én nem szeretem , és nem az én vezetőm , én csak tisztelem ORBÁN VIKTOR - t azért amiért javítja az ország helyzetét . Az új adók kellenek erről is írtam , és ezek nem sarcok , nem kell hazudozni .

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.04. 13:30:27

@Lencsés István: Téged biztos Lencsésnek hívnak?
Facebook profilt pls., vagy iwiwet...
Na majd akkor nem leszel anonim.
Esetleg ha a lakcímed is megadod.

Mad Mind 2012.06.04. 13:30:42

@Lencsés István:
Orbán Vitya nincs? Akkor ki az a fasz ott a parlamentben? Gyurcsányt lehet szídni Orbánt nem? Következetes mint minden fideszes.

Mad Mind 2012.06.04. 13:31:44

@Lencsés István:
Anyádat tegezd kis köcsög. Ha nem tudod megadni a kellő tiszteletet, akkor ne is írj.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.04. 13:45:24

@ketroot: Nabazmeg.
Akkor nem csak nekem jutott ez eszembe.
Biztos nem kamu profil? :D

ketroot 2012.06.04. 13:46:52

@ColT:

Arra is gondoltam, hogy ezt a srácot "másolja" (gondolok a mondatvégi pontok elhelyezésére), lehet kamu is. Mindenesetre fb-n is ugyanígy kommentelget.

Lencsés István 2012.06.04. 13:55:41

@Mad Mind: Orbán Vitya nincs csak ORBÁN VIKTOR van és ő pedig nem fasz , mivel egy EMBER nem lehet fasz . Nem mondta senki hogy nem lehet szidni , megteheted , senki nem akadályoz meg benne, csak szánalémas hogy név nélkül teszed . Azt tegezek akit akarok . A sértegedtésed lepereg ! :) ;)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.06.04. 14:07:37

@ketroot: Mondjuk kamu vagy nem, a Dirty Dancing kedvenc filmnek jelölése férfiként igen nagyon bajos...:)))))

ketroot 2012.06.04. 14:09:28

@csizsikpizsik - pique takarodj!:

Szerintem ütősebb az, hogy Britney Spears-re iratkozott fel.... :D

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.06.04. 14:15:09

@ketroot: Jóisten segíts meg, fészen dobok neki egy üzenetet hogy Puyolt törölje de azonnal erről az oldalról, van jóérzés meg riszpekt is a világon...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.06.04. 14:19:10

@Lencsés István:
ORBÁN VIKTOR nincs, csak Orbán Viktor van, ugyanis Orbán Viktor egyelőre még nem mozaikszó.

Ironfist 2012.06.04. 14:21:20

@ketroot:
El se fogadok tőled ilyesmit, mert te is Dicső Semmilyen Zsoltot gúnyolod, és mímeled a zavatároddal! PFEJJ!

Ja, meg faszbúkom sincs :D

Lencsés István 2012.06.04. 14:23:30

@Rufus78: Azért írom csupa nagybetűvel a nevét , mert nálam ez a tisztelet jele .

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.06.04. 14:26:41

@Lencsés István:
Szerintem azzal tiszteled meg a legjobban, ha nyelvtanilag helyesen írod le a nevét.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.04. 14:27:17

@Rufus78: ORdenáré Büdös Állami Ner-t Vitézül Iszonyatosan elKúró Tahó Ordas Rém

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.06.04. 14:33:16

@ColT:
Nekem hirtelenjében nem volt ötletem, de mertem remélni, hogy más lecsapja a Lencsés István által tálcán kínált magas labdát:).

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.04. 14:33:44

@Rufus78: Elég lett volna csak csúnya szavakat összedobálni :D

Ironfist 2012.06.04. 14:46:57

@Rufus78:
Azzal se tisztelném meg, hogy ráköpjek.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.06.04. 15:05:13

Az igazi vastagbőr a mai napra.

sportgeza.hu/2012/london/nagy_laszlo_bejelentese/

Mert a spanyoloknak nem kellettél. A selejtezőkön, versenyeken nem vettél részt, lapítottál mint a szar a fűben ha kérdeztek, aztán most hipp-hopp újra itt vagy. Érdek nélkül, mi?
Komolyan mit várok ettől az országtól...

Marcellusca 2012.06.04. 15:19:00

Hááát, valószínű, mégiscsak szüksége van skiccpalinak arra a házikóra. :)

index.hu/belfold/2012/06/04/elolvadtak_schmitt_pal_millioi/

"Tehát nagyjából 28,3 millió forint eltűnt Schmitt vagyonából." - Ne nálam heressék! :(

Marcellusca 2012.06.04. 15:19:50

Mondom: Ne nálam keressék! :D

Marcellusca 2012.06.04. 15:21:50

@ColT: Vagy, ahogy egyik kommenttárs egy kommentemre írta:
"Azért fejlődőképesek, előbb a Simicska talicska, de újabban már Nyerges vontató a pénzszállító eszköz.:) "

ketroot 2012.06.04. 15:22:34

@Ironfist:

Ne szólj hozzám anonim . Lepereg rólam ! : )

Marcellusca 2012.06.04. 15:23:11

@ketroot: Híííínye, bammeg! :DDD

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.06.04. 15:26:35

@ColT:
A VIKTOR-ra már van ötletem, az ORBÁN még kifogott rajtam:
Veszteséget Indukáló Kriptokommunista Trollok Országlásának Rendszere.

Lencsés István 2012.06.04. 17:14:39

@Rufus78: Én majd eldöntöm hogy tisztelem .

Balaton Tibor 2012.06.04. 17:57:43

Szevas Lencsés! Tegnap nem felejtettél el valamit? Vagy ilyen gyorsan tele lett a gatyád Diszmagyar!
Továbbra is várom azt a cimet, ahol elérlek, hogy végre személyesen beszéljük át a HAZAÁRULÓZÓS dumádat! Csak bizok benne, hogy van ennyi gerinc benned, hogy válaszolsz, és nem iszkolsz el megint farkad behúzva mint egy gyáva féreg! Tegnap már megtetted, még egy lehetőséged van, hogy mentsd a becsületed, ha van olyan!

Ironfist 2012.06.04. 18:46:26

@Balaton Tibor:
Becsülete? Ez a szarzsák a fideszt védi az utolsó körömszakadtáig, ebből már leeshetett volna, hogy becsülete az nincsen.

Balaton Tibor 2012.06.04. 18:59:44

Beszartál Lencsés? Az előbb még itt pattogtál, most meg megint lapítasz, mint sz@r a fűben? Most legyen nagy szád kispofám, ha valaki számon kéri rajtad a szavaid. Vagy csak a kurva képernyőd mögött vagy bátor ember? Én vállalom magamat, itt az ideje, hogy te is azt tedd, úgy mint gerinces emberek szokták! Bujj elő Kispofám, és add meg a cimet, ahol megtalállak. Mutasd meg, hogy nem csak egy szájhős vagy, nem csak egy gyáva féreg, vagy fogd be a pofád, és fejezd be az anonimos hülyeségeid, mert úgy látszik, te is csak addig vállalod magad, amig senki nem kiváncsi rád, és a valóságban be vagy sz@rva attól, hogy ezt a sok hazugságot szemtől szembe is el merd mondani valakinek! Még kicsit várok, hátha a beszariságod legyőzi a becsületed. Ha nem válaszolsz, akkor egy hazug senki vagy. Mondjuk az ilyenek képére minden ráfér, így nem fogok meglepődni. Diszmagyar, gerinctelen talpnyaló

Balaton Tibor 2012.06.04. 19:02:47

@Ironfist: Nem érdekel mit véd, ez a senki nem hazaárulózhat kedvére, vagy ha azt teszi, akkor nézzen is szembe a következményeivel. Veri itt a mellét, hogy ő aztán vállalja magát. Tessék! Várom, de úgy látátszik csak lapul kussban, mint szar a fűben. Mocskos egy féreg az ilyen. Olyan, mint akiknek a seggét nyalja. Egyszer kerülne egy ilyen a kezem közé. Megnézném, hogy élőben mennyit szelidülne

Ironfist 2012.06.04. 19:08:35

@Balaton Tibor:
Persze, hogy nem vállalja magát, csak trollkodik, hogy ő igen, más meg nem. Trollkodás gyakorlatilag minden, amit írt. Egyéb lehetőségek, hogy tényleg ennyire hülye - értsd: 70 IQ alatt - vagy hogy megfizetik, hogy propagálja a fidesz nemzetrontását, ezesetben meg ő a hazaáruló. És sajnos az, hogy keménykedsz vele, hogy de bezzeg élőben lecsapnád, ez akármennyire így van, sajnos csak azt eredményezi, hogy kiröhög a nagy nemanonim kis buzi.

Balaton Tibor 2012.06.04. 19:25:16

@Ironfist: Én nem keménykedek vele, csak számonkérem rajta azt, amit mondott. Kiröhög? Röhöghet még sokszor, de nem fog mindig gurulni az ő szerekre sem, és az emberek megjegyzik az efajta szarembereket. Egyszer valaki garantálom, hogy rajta fog röhögni, de akkor ez a kis féreg két kézzel fogja törölni a könnyeit.

Megdobbent 2012.06.05. 04:50:45

@Balaton Tibor: Ugyan mar, inkabb legy ra nagyon buszke, hogy az o es a seggberakoi altal vizionalt uradalmat a szemukben elarultad. Basszus, most minden ilyen kis ugralo bolhacskara mozduljon ra valaki? Ugyan minek? Mennek nagy eros (sosem szinkronizalt) hadileptekkel az udvari pottyanto fele, amire felrajzoltak egy ilyen jobber rantotthust, amit ok hagytak el valahol, miutan egyszer mar osszetoporitettek korabban. Neked agyad van es penzt keresel, oket a fidesz fizeti meg ideig-oraig, de le is adozzak kemenyen, es ne feledd: az o kis szar penzuk egymas kozott adogatva rohad szet, te meg friss, ropogos, uj penzt keresel. Nah, ennyi.
De ha megis talalkoztok semleges terepen legyen, mert meg o is hozza 1.500 Ft-ert a kukagyujtogatokat, mint a fidesz 2006-ban. Szepen elkalapalod valami sarkon, de aztan rajossz, hogy szo szerint a szart pofoztad ;)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.05. 11:24:20

@Megdobbent: Majd ha a Fidesz eltakarodik, akkor mennek a következő qrmányhoz...

Lencsés Pityú anyja/ alias Mindenki Jolánkája39 2012.06.05. 14:09:48

@Lencsés István:
Pityú, vazze,
má megin ide kö szónom, hogy visekeggyél! Hát ezé járattunk drága iskolákba? Hogy merészüsz ilyet leirni a nagyfönökrű, hogy "Én nem szeretem , és nem az én vezetőm , én csak tisztelem ORBÁN VIKTOR - t". Mi az hogy nem szereted?!? (tisztüni nem ölég! Imádni kő!) . Tudod, a mútkor is kigyüttek a "központbú", hogy visszavonnyák a az elsőosztályú kegydíjat, mer nem pontosan aszt írtad, amit montak! Tudod kisfijam, minden fillérre szükség van, sokba kerül a kezeltetésed, a dilibogyók ára meg eviszi a telyes segéjt... Visekeggyél,,, mer szétverem az a hüje pofádat! De azé szeretlek, tudod ugye.
Csokol anyád jolánka

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.06.05. 17:15:29

@Lencsés István: Pisti, anyád nálam hagyta az éjjeliszekrényen a karóráját, meg a "tiszteletdíját" is...

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.06.05. 20:52:41

@Balaton Tibor:
Ne húzd fel magad ezen a fideszkurván.
1. 100% hogy nem a saját nevén kommentel. Én kértem tőle erről bizonyítékot, de csak lekoccolt. Valószínűleg csak egy unatkozó tizenéves, aki mivel pucér nőt nem látott még, ezen veri ki a cingár pöcsét.
2. A mondanivalójából kiszűröd az ellentmondásokat, és ezekbe kell beleverni az orrát.
Én ezt teszem. Már hozzám sem szól a kis köcsög. >:-))

ketroot 2012.06.05. 21:03:36

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!:

Háááát nemtom. Én már láttam Pistit fb-n kommentelni, ezen a stíluson, ilyen írásjelekkel...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.06. 06:43:30

index.hu/belfold/2012/06/05/pinter_a_legjobban_kereso_kormanytag/

Erről nem lesz post?
Mondjuk a Pleschi 82 millájáról? Jó, tudom, törvényes...

molaris 2012.06.06. 09:33:56

Na!

Csak a felvilágosítás kötelességével:
Lencsés István valójában Babos Rozália, és csak menses idején kommentel!
Tessék megértéssel viszonyulni hozzá!
Ami közös: a gáztermelés.

Le_Penseur 2012.06.06. 10:40:42

@ColT:
Ezeknek a géniuszoknak a munkája ennyit ér! Pintér minden nap nettó 273 150 Ft közpénzt, Lászlóné 134 350 Ft közpénzt, P Gyula 190 000 Ft közpénzt keres. Klassz lehet vasárnap délben nyújtózni egyet és arra gondolni, hogy ma is pörög a számláló!

A keresetek mellé persze jár még egy halom jóléti juttatás, nehogy már ebből a fizuból kelljen azt is kigazdálkodni....

kifordított nagyanyó 2012.06.06. 10:58:27

@ColT: Nem kéne feszegetni,kényes téma.:))
@Le_Penseur: Mert ők megérdemlik.Igaz,kicsit több,mint a havi 47000 dehát nekik ez jár..

NYJetsTD 2012.06.06. 20:11:20

Ez fáj!!!!!
2012 Magyarország.
kepviselofunky.blog.hu/2012/06/06/braille_iras_ader_elnoki_honlapjan

Mennyiért lehet valaki olyan hülye, hogy megcsinálja....
Mennyiért lehet valaki olyan hülye, hogy elfogadja...
Mennyiért lehet valaki olyan hülye, hogy fizet is érte...?

tintamin 2012.06.07. 20:58:36

Azonnal kétharmadosítani a teljes magyar törvénytárat!
Minden törvényt az alaptörvénybe!!

És akkor levan a gond. Köszönöm, hogy okos tanáccsal szolgálhattam Kuszaszemű Gyurkának.

tintamin 2012.06.07. 21:03:35

Hahaha, látom, Lencsés Pistike itt is osztja, egyszerű, mint a faék, szegény .Vagy egy mérsékelt iskolázottságú nyugdíjas nénike, vagy egy általános iskolás kis pöcs lehet, nem érdemes vele foglalkozni, elég elolvasni a blog.hu-s munkásságát, buta, mint a tök. Béke poraira.

Bee-zony 2012.06.08. 05:13:25

Most már én is külföldről osztom az észt...
Itt már egy pár hete 10-15 fok van, borús ég és némi eső is van, úgyhogy megfelelő az idő(járás) a nézetem és véleményem megírására.

Ezt a hozzászólást persze beírhatnám szinte bármelyik másik posthoz is... Az aktuális kúrmány aktuális disznóságai, és ennek a gyökere, ezért.

Az a napnál is világosabb, hogy a jelenlegi magyar(országi) kormány is korrupt és kriminális, és kártékony – és hogy ezt szavazta meg a többség, akár tudatosan, akár mert át lettek verve, mert elhitték a csalók ígéreteit. A kisebbség pedig szív és szenved, és keresi a kiutat a szellemi mocsokból, de nem nagyon találja, már csak azért sem, mert az egész judeo-keresztény liberális világ rothad (persze nem egyenlő mértékben, de rothad), a Távol-Kelet pedig nem igazán fehér embernek való (a klíma, a túlnépesedés, stb.).
Kész a tökéletes társadalmi csapda, amiből nem látszik a kijárat.

Az egy dolog, hogy Magyarország a biciklisek országa, annyi a felfelé nyaló, lefelé taposó, és hogy rekord méretű a hülyeség, ami már az Osztrák-Magyar Monarchiában is alap volt (lásd pl. Svejk), de azóta tovább fejlődött...
A másik, aminek világosnak kell lennie már ennyi idő után, hogy szarból csak olyan várat lehet építeni, ami összedől – olyat meg nem érdemes. Akik szarból építenek várat, azért teszik, mert hasznot szereznek rajta – átmenetileg.
És a küvetkezú polgárháború (felkelés) eléggé fic pontnak látszik Magyarország történelmében, mert bőven van mire.
A polgárháború ugye nem tervezett, az csak történik, a tömeges elégedetlenség hatására, ha megvan hozzá a kritikus tömeg. A tervezhető dolgok legyenek megtervezve, úm. a társadalom- és rendszerépítés – még ha az is a megállapítás, hogy a jelenlegi magyar(országi) többséggel csak MSZP - Fidesz-szintű dolgokat lehet elérni... Mert azért ők nem légüres térben tevékenykednek, van társadalmi beágyazottságuk és támogatottságuk – és a rossz csürhe megkapta a rossz pásztorait – csakhogy nem csak ők, hanem azok is, akiknek egyáltalán nem hiányoznak. Akiknek nem hiányoznak, azok viszont miért nem képesek normális embereket kiállítani választékként a politikai mezőnybe, ez meg a másik fontos kérdés, amire csak az a jó válasz, hogy vannak ilyen emberek, és lehet rájuk szavazni. Megmagyarázni, hogy miért nincsenek... Gyengeség, lustaság? Egyik sem pozitív kategória. Az pedig, hogy ilyen közegben nem tudnak győzni – az egy dolog, de legalább legyenek, korrekt, becsületes, rendpárti programú emberek, akik képesek egymással is összefogni. Ha ez bármilyen okból nem megy, akkor az van, ami most van, hogy rendes emberek nincsenek a politikai pályán, de igény lenne rájuk. Tessék megoldani ezt a problémát, ahogy lehet, akár import útján is.
Persze nem arról van szó, hogy be kellene ágyazódni valamelyik politikai maffiába. Éppen hogy nem, el kell különülni. Viszont meg kell határozni a társadalmi-politikai értékeket és érdekeket, és érvényesíteni, és olyan rendszerben, hogy oda mást érvényesítő emberek ne is kerülhessenek be, vagy ha netán mégis belekerültek valahogyan, akkor minéll gyorsabban kikerüljenek.

A jelenlegi helyzet és dolog nem csak hogy rossz, hanem nem is életképes. Az ország területének 2/3-a már elveszett, és a maradék 1/3 is roszul áll... A tartós önzésnek, hülyeségnek, erkölcstelenségnek, és az ezeken alapuló rossz döntéseknek meglett az eredménye. A magyar, és a fehér ember egy kihaló népcsoport (vagy ha úgy tetszik, faj), ez idő szerint.
A kínaiak jönnek fel nagyon, ott vannak mindenütt, és növekvő számban, aztán az indiaiak, afrikaiak is, és a többiek...
Ennek alapján jönnek fel: összetartás, egymás segítése, szaporodás, nem túl nagy igények a környezettel szemben, egyre nagyobb befolyás, és az irányítás átvétele. Valamint van az a szempont, a jobbaknál, hogy a tevékenysége legyen hasznos neki, és a kis és nagy közösségnek egyaránt, kölcsönösen.
Amikor az ember belekerül egy „olvasztótégelybe”, vagy kulturális mozaikba, rájön, hogy hátrányban van a feljövőkkel szemben, mégpedig az emlitett dolgok és tulajdonságok hiánya miatt; és akkor elgondolkodik rajta, hogy legyen ő is (tiszteletbeli) kínai, vagy mi...? Vagy maradjon egyedül, mert a magyarokra nem igazán lehet számítani...? Vagy...?
Vannak eldöntendő kérdések, és megoldandó dilemmák.
Az összetartás, a kölcsönös segítség hiánya, illetve az egyoldalúság egyenlő bármilyen közösség (kicsi, nagy, országos) felszámolásával, akár belföldön, akár külföldön, a világ bármely részén.

Ami Magyarországot (is) illeti, bármilyen pozitív irányú radikális, tehát érdemi változás csak kis csoport által tud történni, a saját körükön belül, mert a nagy változást nem szavazza meg a többség, nem áll mellé. Így a változás és fejlődés útja egy kis csoport létrejötte, és a növekedése. Talán a kereszténység, vagy a buddhizmus nem így kezdődött? Dehogynem. Ez a járható út, legyen bármilyen nehéz is. A kezdéshez persze kell a vallási, társadalmi program, aminek van néhány híve, akik terjesztik a tant, programot. Én ennél jobb megoldást nem tudok a problémákra.
Itt és most nem az a problémám, hogy korrupt és kriminális a kormány, hanem az életben maradás, és a megélhetés. Közben tapasztalom, hogy ugyanabban a hanyatló judeo-keresztény liberális világban vagyok, amelyikhez Magyarország is tartozik, csak itt a rothadás még nem érte el azt a polgárháború előtti fokot, csak érzékelhetően arrafelé tart, pl. a szemetelés és a növekvő bűnözés (abban az értelemben is, hogy egyre durvábbá váló) formájában.
Kellene a szingapúri szigor, de a judeo-keresztény liberális világban olyan nincs. Ezzel aztán meg is pecsételődött a sorsa. Mint a zsidó, semmit sem felejt, és semmiből sem tanul.
Ezzel a világrendszerrel és a híveivel szakítani kell. A távol-keleti, ázsiai világ pedig nem a fehér embernek való. Tehát létre kell hozni egy újat, egy rendpárti rendszert, zéró toleranciával a bűnözők és a mindenféle kártékonyak, az önsorsrontók és a mások sorsának rontói iránt. Hogy egy ilyen rendszer és a hívei hol találják meg a helyüket a világban, hogyan érvényesülnek és hogyan érvényesítik a rendszert, az a következő lépés. De hát mikor volt ez könnyű, soha.
Nem arról van szó, hogy konfrontálódni kell az egyértelű túlerővel, hanem arról, hogy el kell kerülni őket. Saját közösség saját szabályokkal, és egymás között élés, még ha az egyetlen hatékony eszköz a hatalmi monopólium hiányában a nem megfelelők egyértelmű kizárása az alkalmazott szabályrendszer alapján.
A fehér ember azért volt sikeres, mert technikában az élen járt, kirajzott és gyarmatosított, átvette a terület felett az irányítást. Ez egy véges folyamat, már nincs mit gyarmatosítani, és közben a többiek is megtanulták a technikai dolgokat, és szaporodnak. A jelenlegi helyzetben a fehér ember régi dolgai már nem működnek, amitől sikeres lett. Az új, aktuális helyzetre kell megadni a megfelelő választ.

Mivel az ember nem arra való, hogy szenvedjen és dühöngjön, és ezzel töltse az életét, a fent említett úton kell járni, a világ bármely részén, hiszen egy elszigetelt kis pont, az mindig nagyon kevés marad. Ami jó, az váljon világrendszerré, hogy leváltsa azt a rosszat, ami jelenleg van, és aminek a hanyatlás az eredménye.

Tehát ami kell: az új rendszer ideológiáa és elvárásai, amelyek alapján meg lehet írni azt a Btk.-t, ami ezzel összhangban van, és ha kész az eszmei alap, akkor terjeszteni és növekedni.
Más megoldás nincs, mert ha van egy polgárháború, mint tisztítótűz, akkor utána kell az az új rendszer, ami jobb, mint a régi, hogy ne a rossz történelem ismétlődjön meg újra és újra, és ami Magyaroszágon eléggé tipikus és tragikus, hogy még mindig a feudalizmus aktualizált formájánál tart, úm. a király (a „Kis Napóleon”), a hűbérurak (párttagok, apparátcsikok), és a szolgák (a kihasznált, kizsákmányolt adófizetők).
Ez az egész így nem csak hogy rossz, de nem is versenyképes a világ többi részével szemben, úgyhogy jelenleg a bennszülött indiánok sorsa felé tart, akik azt hihették, hogy az ő világuk örökre fennmarad, közben pedig a világ többi része igencsak lekörözte őket, és le is igázta, mert ugye nekik is kell a terület, és a fogyatkozó természeti erőforrások...
Annyiből is jó nekem külföldön, hogy akárhol vagyok, mindenütt ugyanerre a következtetésre jutok, úgyhogy egyre jobban kipróbált nézet ez.
Úgy látom, hogy a szellemi mocsárvilágból való kikerülés útja a gondolkodás és az átgondolt cselekvés; és még ha valaki hibákat is követ el a tapasztalatlansága vagy a nem tökéletes gondolkodása miatt, akkor is sokkal jobban jár el – mert halad – mint aki nem tesz semmit, csak vár a „csodára”, hogy mások intézzzék a sorsát. Bőven vannak, akik el is intézik, csak nem úgy, hogy az neki is jó legyen.

Az is ngy hiba Magyarországon, hogy sok a szöveg és kevés a tett. Az 50-50% aránynak meg kellene lenni, hogy működjenek a dolgok.
Magyarországon (is) már rég nem véleményt kell mondani, hanem elérendő célokat kitűzni, ezeket hirdetni és szervezeteket alapítani, és haladni és elérni a célokat.
Csak egy lépést tenni a cél felé, amikor többre van szükség – az kevés.
Az itteni tapasztalat is az, hogy ha el akarsz érni valamilyen célt, legyen az viszonylag kicsi vagy nagy, ahhoz meg kell tenni az összes szükséges lépést, máskülönben elbuktál.
Még a koldusnak is meg kell tennie azt a szükséges lépést, hogy kiáll valamelyik forgalmas utcasarokra, és pl. csörgeti a dobozát. Máskülönben meghal és kihal.
A komolyabb célokérft pedig többet és összetettebben kell tenni, értelemszerűen.
Az rendben van, hogy egy-két valaki csak kritizál, hibát feltár, mert erre specializálodott. A többieknek viszont nem szabad megállniuk ezen a szinten. Megvan a kritika, kell a probléma-megoldó program, a csapatépítés... Máskülönben nincs változás, és marad az agonizálás.
Tehát, ismétlésként: a tettek aránya legalább 50% legyen a szöveghez képest, és mindezt építkezve kell tenni, az egyes lépések által egyre előrébb a kitűzött célok felé: ha már megvan az egyik rész-cél, akkor jöhet a következő, és így tovább.
Én itt egészen „a béka segge alól” kezdtem, és még mindig csak a megosztott szoba albérletnél tartok, de a saját lakás itt is van akkora probléma mint Magyarországon – és persze nincs kolbászból a kerítés, de már legalább van saját laptopom, wifi... Meg egy halom elvégzendő adminisztrációs feladat. Legalább van valami fogalmam arról, hogyan jussak egyről a kettőre, aztán a háromra... és elérjem a kitűzött célokat. Kettős állampolgárságot el tudnék viselni, és persze szívemen viselem a világ, és benne Magyarország sorsát.
Mondhatom, hogy Magyarországon is ez a működő dolgok menete. Máskülönben nem jó, mert az a kihalás útja.
Ebben az országban is vannak koldusok, hajléktalanok, bűnözők, szemetelők, liberálisok... Legalább tudom, hogy melyek a közös problémák, és melyek azok, amelyekben Magyarország (a negatív) élen jár. Mindent összetéve, itt azért normálisabbak a dolgok; még. A polgárháború is az igen valószínűtlen kategóriába tartozik, és ha valaha lesz is, nem ebben az emberöltőben várható, nem úgy, mint Magyarországon.
Itt a helyzetemből adódóan sok a bizonytalansági faktor: nem tudom, hogyan lesz holnap. Magyarországon biztosra mehetek: tudom, hogy holnap még rosszabb lesz (és még meg is akarnak hazudtolni a „nem süllyedünk” típusú hazugok, ez is egy fix pont).
Itt felépítheded az életed, lehetsz tisztes középosztálybeli, az összes szükséges lépcsőfok végigjárása után, és lehetsz akár milliomos is, becsületes kapitalista úton, a kapitalista játékszabályok betartása által. Nem tesznek keresztbe, nem kérnek „védelmi pénzt”, nem kell korruptnak lenned; ez már nagy különbség. Persze ha nincs eleve nagyon sok pénzed, hogy még többet csinálj belőle, akkor viszont legyen nagyon jó ötleted. Maga a perspekíva más, nem az, hogy vagy beállsz a korruptak sorába a megélhetéshez, vagy éhenhalsz és kihalsz, hanem tudhatod, hogy ha teszed a szükséges és megfelelő lépéseket, akkor eljutsz egy normális életig, korrupció és gusztustalan kompromisszumok nélkül. Persze időt és energiát be kell osztani, és itt sok múlik a jó döntéseken, hogy merre haladsz, és hogy mit hagysz ki, és mire mondasz igent.
A perspektíva más: ha Magyarországon nem vagy simlis és korrupt és nem állsz be a sorba, akkor neked ott nincs jövőd. Itt nem kell beállni semmi ilyen sorba, hogy legyen jövőd és normális életed. Itt „csak” tenni kell a lépéseket, mintha hegyet másznál, és rossz kompromisszumok nélkül. Itt inkább az a probléma, hogy sok jó lehetőség van, viszont nincs mindenre idő és energia, úgyhogy meg kell gondolni, hogy mit és hogyan.

Edmund Burke az 1700-as években már megfogalmazta az ide vonatkozó, mérvadó és betartandó alapigazságokat:
„A rossz győzelméhez nem kell más, csak az, hogy a jók ne tegyenek semmit.
(A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak.)

Amikor a rossz emberek összeállnak, a jóknak társulniuk kell, különben egyenként elbuknak, cseppet sem sajnált áldozatként egy hitvány küzdelemben.

Mivel a gazdagság hatalom, minden hatalom, ilyen vagy olyan módszerrel, de biztosan magához fogja vonzani a vagyont.

Senki sem követhet el nagyobb hibát, mint az, aki azért nem tesz semmit, mert amit megtehet, az kicsiny.”

Egyébként ez az ország Kanada, és menekültsátuszban vagyok jelenleg, de a menekültstátuszt nem ajánlom senkinek, a következők miatt:
egész Kanadába évenként kb. 20 ezer menekültet fogadnak be összesen. Ezzel szemben a normális úton bevándorlók száma kb. negyed millió évente.
Azt a 20 ezres menekültszámot az olyan országok, mint Szíria, Líbia, önmagukban könnyen be tudnák tölteni. De mivel az anyagi források erre a célra végesek, így mindig van kvóta, másként mondva, szűrő, és az egyik pl. a nyelvtudás.
Hogy megy át az orvosi vizsgálaton aki nem tud angolul (pl. a szemészetnél hogy mondja el, hogy milyen betűket lát a táblán? Hogyan tölti ki a kérdőíveket, a 10 oldalas IMM-et, és a 16 oldalas PIF-et? Hogyan kommunikál azokkal, akik csak angolul és/vagy franciául értenek?), és ez még semmi ahhoz képest, hogy az állításaidat bizonyítanod kell, hogy téged üldöznek, és az hogy pl. a kormány kicsesz veled, az kevés, ilyen mindenütt van. Újabban, ahol a feladott, visszavont, vagy elutasított menekültkérelmek aránya 60% felett van, azokat az országokat „biztonságosnak” tekintik, és eszerint állnak az onnan érkezett menedékkérőkhöz. A magyarok esélye manapság kb. 200:1-hez, tehát kétszáz menedékkérőből 199-et visszaküldenek. Mert, lásd fentebb. És minél több a menekültkérelem, annál kisebb az esély, hogy valaki megkapja, és akik nem kapták meg, azok hiába küzdöttek. Az a minimum, hogy hozzon az illető rendőrségi jegyzőkönyvet, hogy neki a búnözőkkel komoly problémája van, és ha nem megy el abból az országból, abból gyilkosság lesz, és minden állítását tudnia kell bizonyítani, ez az ő dolga. Nem egyszerű, és nem is igazán olcsó, és bizonytalan a kimenetele. A segélyt pedig külön kérvényezni kell, és azt sem biztos hogy megadják. Én eddig még nem kértem, és nem is kérek addig, amíg van pénzem. Aztán vannak olyan dilemmák is, hogy ha felfogadok ügyvédet, ami jó az ügy szempontjából, akkor mindjárt nem lesz pénzem, ha viszont nem lesz pénzem, és nem adják meg a segélyt, vagy nem egyből, akkor nem tudom kifizetni az albérletet és a kaját. Vannak itt megoldandó kérdések, de ez így vagy úgy eldől, a lényeg hogy a hivatal által kiszabott és általam aláírt feltételeket teljesítsem, ami jelenleg a PIF kitöltése és beadása (+ két példány kötelező másolat, + 1 nekem), a meghallgatáson való megjelenés, a bizonyítékok, lehetőleg más személy által angolra lefordítva, és minden lakcím- és elérhetőség-változás bejelentése 2 helyen, 48 órával előtte, vagy legalább azonnal. Viszont van az alapszintű egészségügyi ellátásról papírom (nem hagynak ilyen okból elhalálozni) bár még 5 hónapig fedezi ezeket az utas- és balesetbiztosításom is... Az egész eljárás minimum 6 hónap, maximum 2 év a jelenlegi helyzet szerint, de hamarosan a 6 hónap lesz az átlagos-normális időtartam, ami után vagy megadják az állandó tartózkodási engedélyt (nem az állampolgárságot, azt 3 év ott tartózkodás után lehet kérvényezni) és a munkavállalásit, vagy pedig a kiutasítás.
Ez van, és egy bizonyos fokig lazán kell felfogni, pl. hogy albérlet van és önellátás, és a hivatalos dolgok miatti sűrű mászkálás, mert különben idegileg megviselő tud lenni. Magyarországon nagyságrendekkel kényelmesebb volt az életem; de a célokat és a perspektívát tekintve nem volt jobb, hanem rosszabb.
Azt viszont megbántam, hogy nem 10 évvel ezelőtt tettem ezt meg; sokkal jobb lett volna, és sokkal előrébb lennék, és nem a magyarországi szellemi nyomorból tapasztaltam volna meg még 10 évet.... De azért így is jó.
Hozzátéve, hogy akinek egy módja és lehetősége van rá, válassza a normáális bevándorlást, mert jobb, mint a menekültügyi bizonytalanság, miközben itt is vannak kötelezettségek, amelyek nem teljesítése esetén egyértelmű a kitoloncolás, tehát kívül kerülni igazán könnyű, csak ez visszaélés a menekültsátusszal, és a többiek esélyét is rontja.
Tehát valaki vagy mindent megtesz, amit kell, és akkor is bizonytalan az eredmény, vagy bele se kezdjen, és találjon ki helyette valami mást, pl. egy közelebbi országot.
Kanadáról nem lehet azt mondani, hogy korrupt a kormány, és a lakosság többsége agyilag problémás. Itt szinte csak a saját életem megfelelő szintre hozása a megoldandó probléma. Akár meg is nősülhetek :)
A problémamentes hely még nincs feltalálva, és nem is biztos, hogy jó lenne.
Egy kettős állampolgárságot el bírnék viselni, és egy normális életet a saját értelmezésem szerint – máris vannak elérendő célok, amikért küzdhetek, tehetem a lépéseket, sőt, tennem kell.

Ádámka Auditore 2012.06.08. 21:23:50

@Bee-zony: A kisebbség pedig szív és szenved, és keresi a kiutat a szellemi mocsokból, de nem nagyon találja, már csak azért sem, mert az egész judeo-keresztény liberális világ rothad (persze nem egyenlő mértékben, de rothad), a Távol-Kelet pedig nem igazán fehér embernek való (a klíma, a túlnépesedés, stb.).

Azért Japánban ellennék, Kína pedig valóban egy horror.:)

Nagyon örülök neki, hogy nem én látom így egyedül.

Ádámka Auditore 2012.06.08. 21:30:58

"Akiknek nem hiányoznak, azok viszont miért nem képesek normális embereket kiállítani választékként a politikai mezőnybe, ez meg a másik fontos kérdés, amire csak az a jó válasz, hogy vannak ilyen emberek, és lehet rájuk szavazni. Megmagyarázni, hogy miért nincsenek... Gyengeség, lustaság?"

Nálam konkrétan a betegség. Ilyesmik é....

www.pszichoterapia.tenyek-tevhitek.hu/szocialis-fobia-felenkseg.htm

www.youtube.com/watch?v=I93wTJN-MHY

Ádámka Auditore 2012.06.08. 21:46:32

"A jelenlegi helyzet és dolog nem csak hogy rossz, hanem nem is életképes. Az ország területének 2/3-a már elveszett, és a maradék 1/3 is roszul áll... A tartós önzésnek, hülyeségnek, erkölcstelenségnek, és az ezeken alapuló rossz döntéseknek meglett az eredménye. A magyar, és a fehér ember egy kihaló népcsoport (vagy ha úgy tetszik, faj), ez idő szerint.
A kínaiak jönnek fel nagyon, ott vannak mindenütt, és növekvő számban, aztán az indiaiak, afrikaiak is, és a többiek...
Ennek alapján jönnek fel: összetartás, egymás segítése, szaporodás, nem túl nagy igények a környezettel szemben, egyre nagyobb befolyás, és az irányítás átvétele. Valamint van az a szempont, a jobbaknál, hogy a tevékenysége legyen hasznos neki, és a kis és nagy közösségnek egyaránt, kölcsönösen.
Amikor az ember belekerül egy „olvasztótégelybe”, vagy kulturális mozaikba, rájön, hogy hátrányban van a feljövőkkel szemben, mégpedig az emlitett dolgok és tulajdonságok hiánya miatt; és akkor elgondolkodik rajta, hogy legyen ő is (tiszteletbeli) kínai, vagy mi...? Vagy maradjon egyedül, mert a magyarokra nem igazán lehet számítani...? Vagy...?
Vannak eldöntendő kérdések, és megoldandó dilemmák.
Az összetartás, a kölcsönös segítség hiánya, illetve az egyoldalúság egyenlő bármilyen közösség (kicsi, nagy, országos) felszámolásával, akár belföldön, akár külföldön, a világ bármely részén."

Itthon olyan olvasni téged, mintha legalább a Tejút rendszer másik végéből írnál. Annyira szokatlan, idegen és legalább ennyire hiányzik ez a mentalitás itthon. Szokatlan a szó legpozitívabb értelmében. Azért tartom magam degeneráltnak, mert én így gondolkodok, a környezetem pedig nem nagyon.

Bee-zony 2012.06.09. 02:53:18

@Ádámka Auditore: Nem a Tejútrendszer másik vége ez, csak Kanada másik vége.
Mondhatom, hogy érdemes kívülről is látni a születési országot, és másik társadalmi közegben (is) élni. Így látszik, hogy mások hogyan csinálják, és hogyan csinálják jobban. Itt pl. megköszönik leszálláskor az utasok az utazást a buszsofőrnek, félreállnak jobbra a mozgólépcsőn... Így is lehet, és itt ilyen a többség, milliószámra élnek itt ilyen mentalitású emberek...Vannak ilyenek a Földön, és talán nem is olyan kevesen. Ettől még van bűnözés is, és szemetelés is, de legalább a többség nem ilyen.

Kanada egyértelműen élhetőbb és fejlődőképesebb hely, mint Magyarország, és ez nem csak a földrajzi-területi adottságok miatt van így, hanem a többségi mentalitás alapján is. Ha itt lennének a többségiek, az egymillió cigány, a nyolcszázezer rokkantnyugdíjas, és a többi lop-csen-csór és korrupt, akkor itt lenne Magyarország, és innen kellene elmenni. Ezzel azt akarom mondani, hogy a mentalitás többet számít, mint a területi adottságok. Inkább egy kevésbé jó természeti adottságú ország (pl. Finnország), mint egy rossz mentalitású.
Másként mondva, többet számít, hogy kik vesznek körül, mint hogy milyen a terület, az élhető területeken belül.

Ha neked Japán jön be, haladj abban az irányban. Azt hozzáteszem, hogy pénzből és nyelvtudásból kb. semmi sem elegendő, és leginkább ez a kettő, aminek a hiánya miatt kényelmetlenül érezheti magát az ember, és ezekből minél több van induláskor, annál jobban jár a helyszínen, mert így lesz könnyebb az élete. Az új helyen eleve adottak a mindenféle terhek, pl, hogy nem tudom, hogy hol milyen boltok vannak, és mik azok az izék, amik kaphatók, és hogy merre járnak a buszok... ezeket mind ki kell ismerni, módszeresen, és megszokni.
Japánok is vannak itt, és látszik, hogy a többiekhez képest mennyire zártak. Először kerülj be a körükbe az érdeklődésed alapján, és akkor az a kör feléd már nem zárt. Magyarországon lehet japánt tanulni az ELTE-n, vannak Magyarországon élő és dolgozó japánok... Először építsd fel a dolgokat rendesen, szánjál rá (legalább kb.) 2-3 évet, aztán menj csak ki, már csak azért is, mert így sokkal nagyobb rá az esélyed, hogy ott tudsz maradni, és beilleszkedve, normális körülmények között. Azért egy távoli országba átköltözés hosszabb időre nem kis lépés, és érdemes előzőleg beleinvesztálni időt, energiát és a pénzt. Nem mindegy, hogy a váltásnál mekkora a „zökkenő”.

Ami a félénkséget illeti, hozzá kell szokni a szituációkhoz, módszeresen, és lehetőleg olyanok társaságában, akik nem okoznak szorongást. Ezért is érdemes megfelelő kapcsolatokat keresni, mielőtt kimész.

Próbálj ki egy másik, jobban hozzád illőbbnek látszó országot – vagy inkább úgy mondom, hogy próbáld ki magad egy másik országban. Az élettapasztalatokat illetően biztos hogy gazdagabb leszel általa. Hogy aztán ott maradni, és milyen távon, vagy nem maradni, az már a következő eldöntendő kérdés.

Ami nem öl meg, és nem tesz tartósan beteggé, az megerősít. Nekem biztos hogy a hasznomra válik Kanada, hogy itt lehetek, és építhetem az életemet, és akár másokét is, tehát nekem megérte. Itt ki lehet bontakozni, és nem elfojtani akarnak, hanem azt, hogy legyél hasznos tagja a közösségnek, ezt várják el.

Hogy ki a degenerált, azon nem érdemes vitatkozni. Az biztos, hogy mindannyian tökéletlenek vagyunk, ki jobban, ki kevésbé.
Mindenki keresse meg és találja meg a saját körét, így lesznek a leginkább a helyükön a dolgok.
Azt eleve tudom, hogy Magyarországon a hozzám hasonlók köre kisebbségben van, tehát ez egy kedvezőtlen alaphelyzet – de akkor is ebből lehet, és kell gazdálkodni, nekem is, és a többi kisebbségben lévőnek is. Atomizáltnak lenni és maradni végképp nem jó és nem érdemes, tehát meg kell húzni az elfogadottak körét, hogy eddig jó, ezen túl már nem, mert az ártalmas, káros, negatív; tehát az jobb ha nincs, jobb nélküle, mint vele. Ehhez kapcsolódik, hogy ne tedd azt másokkal, amit nem szeretnél, ha veled tennének. Végül is ezen az alapon megvan, hogy ki és mi a hasonló és egymáshoz illő, és ki és mi nem az, a tulajdonságai alapján. Meg lehet, és meg is kell vonni ezt a kört, akár egyénileg, vagy valamely rendszer keretén belül. Az iszlám pl. tiltja (elutasítja) az alkoholt és a kábítószert. Ezzel ők erősebbé válnak. Magyarországon elveszítenek ezzel kb. egymillió alkoholbarátot. De az az egymillió alkoholbarát nem nyereség, hanem teher, tehát az elutasítók valójában nem veszítenek, hanem nyernek. Ilyen rendszerben gondolkodok én is. Van amit nem szabad elfogadni, tiltani kell, mert rossz. És ami rossz, abból nem lesz minőség, hanem hanyatlás lesz, és nem ez a cél. Lehetnek, és vannak is sátáni világpusztítók és önpusztítók, akiknél ez a cél, de az egy másik eset és egy másik rendszer.
Azon pedig nem kell csodálkozni, ha a világ a polarizálódás felé halad, mert a nem megfelelők keveredése rossz, tehát kisebb rossznak marad a polarizálódás, a mennyországra és pokolra válás, ahol a kettő között nincs átjárás. A mennyország legyen csak mennyország, a pokol legyen csak pokol, mert a nem egymáshoz illők keveredése végképp nem jó: abból csak konfliktus és háború lesz. Viszont ha el vannak választva, akkor az egyik ott él ahol és ahogy tud, a másik meg amott él ahol és ahogyan tud, és a háború helyett megvalósul a békés egymás mellett élés.

süti beállítások módosítása