Skip to content


       Szűrés lista

Szolgáltak és védtek

Múlt hét szerdán megszületett az első fokú ítélet a West Balkán-ügyben. A bírónő azonban azt is megemlítette, hogy a rendőrök is mulasztottak, amikor nem mentek ki a telefonhívásokra, amiket csatoltak a peranyaghoz.

Vasárnap Morva Krisztina feljelentést tett a legfőbb ügyésznél.

Hétfőn Hatala József országos rendőrfőkapitány belső vizsgálatot rendelt el annak tisztázására, hogy mulasztottak-e a West Balkán szórakozóhelyen történt tragédia idején telefonügyeletet ellátó rendőrök.

És kedden meg is született a rendőrségi belső vizsgálat eredménye ....

"Semmilyen vétséget, mulasztást vagy felelősséget nem állapított meg a rendőrség belső vizsgálata azzal az ügyeletes tiszttel szemben, aki fogadta a West Balkán szórakozóhelyről érkezett bejelentéseket" - nyilatkozta Garamvölgyi László.

Telefonos bejelentés #1, 107-es segélyhívó:
"Egy magát Dánielnek nevező férfi 23 óra 14 perckor tett elsőként bejelentést arról, hogy hatalmas a tumultus a szórakozóhelyen, és a beszélgetés közben az ügyeletes hallotta, amint valaki a háttérben arról beszél, valakit megkéseltek. Miután tisztázták a pontos helyszínt, újra rákérdezett az ügyeletes arra, megkéseltek-e valakit. Erre a bejelentő azt mondta, hogy a késelésről két másik férfitól hallott, és már két rendőr is a helyszínen van. Azután arról beszélt, hogy mindenkit beengednek, és már nem lehet elférni. Erre válaszul mondta az ügyeletes: "Hát ne járjon buliba, és akkor nem lesz tömeg. Engem most csak a késelés érdekel"."

A vizsgálat eredménye:
"A tragédia éjszakáján érkezett telefonos segélykérés közben a beszélgetés során valóban elhangzott az ügyeletestől az a mondat, hogy "ne járjon buliba, akkor nem lesz tömeg". Ez azonban szerinte egy szövegkörnyezetből kiragadott félmondat, ugyanis a bejelentő által mondottak alapján a rendőrség egy sokkal fontosabb dolgot szeretett volna tisztázni, mégpedig a késelés tényét."

Magyarul:
"Hát ne járjon buliba, és akkor nem lesz tömeg" -> kiragadott félmondat.
"Hát ne járjon buliba, és akkor nem lesz tömeg. Engem most csak a késelés érdekel." - > fontos tényt igyekezett a rendőrség tisztázni.

Telefonos bejelentés #1, továbbkapcsolva a VI. kerületi rendőrkapitányságra:
"A rendőrségi telefonügyletes a bejelentőt ezután azonnal kapcsolta a kerülethez, nekik már a Dániel nevű férfi pánikrohamról, törött lábú, ájult és megtaposott sérültekről beszélt, és helyszíni értesülésre hivatkozva, a rendőrség kérdésére válaszolva újra megemlítette a késelést."

Telefonos bejelentés #2, 107-es segélyhívó:
"Pár perccel később egy másik, névtelen telefonos bejelentő szintén arról beszélt, hogy valakit megkéseltek a tömegben, és a biztonsági őrök "két eszméletlen, félholt embert" hoztak onnan ki."

Telefonos bejelentés #3, 107-es segélyhívó:
"Egy harmadik bejelentő, egy női hang azt mondta, hogy a lépcsőn lerugdosták a tömegben, meglopták ezer forinttal és nem annyi férőhelyes szórakozóhely, amennyit beengedtek, ezért hatalmas a tömeg."

Az ügyeletes válasza:
"Lopás és könnyű testi sértés miatt tegyen feljelentést a kerületi rendőrségen, mert nem tudja megmondani, ki volt az elkövető, a lökdösődés magánindítványos ügy, a szórakozóhely bővítése pedig nem az ő hatáskörük, ezért nem fognak kimenni a helyszínre."

Tegyen feljelentést.
Magánindítványos ügy.
Nem az ő hatáskörük ...

Összefoglalva:

Rövid időn belül nem egy, nem kettő, hanem legalább három bejelentés érkezik, hogy sérültek vannak és tömegnyomor van a helyen, és nem történt semmi. Három lány meghalt, mert tömegnyomor volt a helyen.
Semmilyen vétséget, mulasztást vagy felelősséget nem állapított meg a rendőrség belső vizsgálata.

A Nyugati tér egy sűrűn bekamerázott tér, a kapitányságon látták, hogy több ezer fiatal gyűlt össze, bejutásra várva, Ha látták és nem tette semmit, az baj, Ha nem is látták, az még nagyobb baj. Máskor elég 10-12 árpádsávos fiatalnak összeverődnie, és már kint van a fél Készenléti Rendőrség.

Nem volt a helyszínen rendőr, nem is küldtek ki a térfigyelő kamerák alapján, és még a telefonhívást is leszarták?
És ez így szabályos, Garamvölgyi?!
Ha a te lányod hívná a 107-et éjszaka és így elhajtanák, akkor is azt mondanád, hogy minden szabályos?

Hogy merjük így felhívni a 107-et? Minek? Hogy elzavarjanak? Még mi kérjünk elnézést, mert bejelentést teszünk?

Szolgálunk és védünk.
Ugye, Pintér miniszter úr?

Címkék: rendőrség szégyen pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr554626672

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mégsem vesz fel IMF-hitelt Magyarország 2012.07.04. 12:00:55

- Komoly tévedésbe vannak, akik azt gondolják, hogy hazánknak szüksége van az IMF pénzére! Ha így lenne, akkor hogyan módosíthatnánk a friss költségvetést egy 300 milliárdos szociális adócsökkentéssel? - tette fel a kérdést felháborodottan Orbán Viktor...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.04. 10:33:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Calibaan 2012.07.04. 09:40:47

Nem értem mi a gond. Volt gyorshajtás vagy nem?

kyncza 2012.07.04. 09:41:09

Ennyi!

Majd száguldasz 42-vel a 30-as táblánál, amit kint hagytak, és ott majd lesz rendőr.

Meleardil Eressea Iluvadan 2012.07.04. 09:47:36

Ott a hiba a gondolatmenetedben, hogy még mindig rendőrökként gondolsz rájuk. Amióta jó pár éve kidugtam az orrom az odúmból (értsd: magam megyek ki mindenhova, ahová tudok, hogy a saját szememmel lássam, mi történik), azóta csak hébe-hóba találkoztam rendőrrel. Viszont ezerszám láttam pártőröket, bankőröket, és pár alkalommal cion védelmezőit.

Igazság? Vedelem? Rend? Közbiztonság? Hát ezek alig alig mozgatják meg a többségüket. Parancsra cselekszenek, és sehogy máshogy. Ha leszóltak volna a belügyből, hogy a teherfuvar vigyen ki 40 mázsa Illuminati Militans-ot a helyszínre, akkor lett volna intézkedés.

Ezzel szemben az a gyanúm, hogy itt az ellenkezője történt. Az "incidenst" követő időszakban az sebtiben hozott törvényekre támaszkodva az V.-VI. kerületi bulihelyek nagy része gazdát (értsd: keresztapát) cserélt. A célt elérték. Mi okuk lenne az ebben oly hűségesen segédkező "testület" morálját és hűségét csorbítani?

nemecsek ernő áruló 2012.07.04. 09:49:04

Aznap este a nyugati fele volt dolgom, láttam a tömeget, ami konkrétan egy közepes sportcsarnokot is megtöltött volna, és ezek csak a kint várakozók voltak, már akkor ment a beléptetés egy ideje... Egyrészt gondolkodtam, mikor, és hol nyílt ekkora hely, mert ezek még a Morrison's-ban sem nagyon fértek volna el, pedig az kurvanagy! Másfelől persze akkor még röhögtem is a sok droidon, hogy kurvára megéri ám azért benyomorogni egy helyre, hogy egyhelyben állj, és jó esetben fel tudd emelni a karodat a sörrel, és ötszáz decibellel ordítsa Pitbull, hogy uno-dos-tres-quattro.

Ha mi 17-18 éves korunkban ilyet láttunk, sarkon fordultunk, és mentünk máshova, eszünkbe nem jutott volna bemenni.

Szóval az tény, hogy a rendőrség hatalmasat hibázott, és joggal várjuk el, hogy fejek hulljanak, de azok a droidok is megérnek egy misét, akik oda várták a bebocsátást, mint a messiást.

mirikrantz 2012.07.04. 09:54:05

Omszki tóba fürödj, majd jön a kommandó vagy lakáskilakoltatás érintettje légy! Ennyi.

Meleardil Eressea Iluvadan 2012.07.04. 09:56:00

@nemecsek ernő áruló: Úgy van. Ez két (több) történet. Az egyik birkasága nem menti a másik közönyét, és fordítva.

Calibaan 2012.07.04. 09:59:22

@nemecsek ernő áruló: Tudod, ebben egyrészt igazad van, de van olyan, hogy a hülyéket meg kell védeni a hülyeségüktől. Ha egyet hátralépsz, akkor az államnak azért érdeke ilyenkor a hely körmére nézni, mert így most bukott három leendő adózót. Mielőtt a torkomnak ugrotok, szándékosan fogalmaztam ilyen cinikusan, de azt hiszem a lényeg érthető.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.07.04. 10:17:38

@nemecsek ernő áruló: A java dehogy megy máshová 15-18 évesen, hogy majd a haver villogjon az én csajom előtt hogy közvetlen Kiedis mellett állt, meg Hetfield vele pacsizott, benyomakszom ha bele is döglök és ha csak a ruhatárig jutok akkor is bent voltam, menő vagyok. Éppen elég koncerten tapostak már halálra embereket ahhoz hogy tudni lehessen, nem fog ezekből a tömeg tanulni, a szervezőnek kell mindent megtennie hogy ne történjen meg (lefogadom ha a nyugatinál most kiraknál egy standot hogy ingyen 25 dkg vaj minden felnőtt magyar állampolgárnak ugyanúgy hullanának az emberek mint a legyek életkortól független ha nem lenne kordon, szabály nélkül)

Borenbukk 2012.07.04. 10:22:18

Haaat. Az elso kettore minimum oda kellett volna ugrasztani egy jarort, meg akkor is, ha az emberek hajlamosak hulyesegeket vizionalni, aztan elszantan terjeszteni egymas kozt. A harmadikra(ha az nem csak egy kiragadott mondat) adott valasz nekem adekvatnak tunik.

Tokány 2012.07.04. 10:25:05

Azért szerintem egy kicsit összetettebb a dolog, zero problémáját még megérteném egy normális országban, de nem itt. Azzal, hogy felhívják a rendőrséget, hogy nagy a tömeg, szerintem kurvára semmit se tudnak kezdeni. A szervezőnek a felelőssége ennek a kezelése, ha rendőri segítséget akar, azt meg előre be kell jelenteni. Ennek ellenére nyilván nem volt korrekt ahogy az ügyeletes elhajtotta a telefonálót, de azért kirúgni se kéne érte. Az már cinkes, hogy másodszor vagy harmadszor fut be hívás ugyanonnan, és még mindig semmit sem tesz az ügyeletes, legalább egy járőrt kiküldhetne körülnézni.

Persze a járőrautók kilométerlimitesek többnyire, és ha kimegy ehhez, akkor lehet hogy utána már hivatalosan nem mehetne egy késeléshez, vagy lövöldözéshez. Szerintem ez a probléma jóval messzebb mutat (igen, Viktorék szintjéig), mint hogy kirúgják az ügyeletest, az csak tüneti kezelés.

dr. Aullah 2012.07.04. 10:29:42

"Azután arról beszélt, hogy mindenkit beengednek, és már nem lehet elférni. Erre válaszul mondta az ügyeletes: "Hát ne járjon buliba, és akkor nem lesz tömeg. Engem most csak a késelés érdekel".""

Nem védeni akarom, nem tudom hogy zajlott pontosan... de szerintem ezzel nincs gond, hogy ezt mondta... a késelésre volt kiváncsi.

szmoker (Homo Trollicus) 2012.07.04. 10:31:50

Magyar rendőr = fegyveres, rabló, útonálló, bandita.

Secnir 2012.07.04. 10:39:25

kicsit védeném őket:

"Erre a bejelentő azt mondta, hogy a késelésről két másik férfitól hallott, és már két rendőr is a helyszínen van."
ismétlem
"a késelésről két másik férfitól hallott [...] és már két rendőr is a helyszínen van."
ezután én letettem volna a telefont.

Viktus 2012.07.04. 11:00:07

Ez nem kérdéses mi a tuti módszer:

Azt kellett volna mondania a bejelentőnek, hogy gárdistákat lát alakzatban a kisteremben esküre készülni. Az egész készenléti ügyelet ott lett volna pár perc alatt ...

2012.07.04. 11:01:12

@dr. Aullah: szerintem meg csak emiatt is megérdemelne elbocsátást, mégpedig azért, mert annyi szociális érzékenysége van, mint egy zárlatos kenyérpirítónak. Ha a késelés érdekli, akkor mondja azt, hogy "kérem, nyugodjon meg, én csak a késelés ügyében tudok segíteni, vegyük át azt újra", vagy ilyesmi.

Az emberek azért hívják a rendőrséget, mert bajban vannak, segítségre van szükségük. Ha nem bízhatnak abban, hogy normálisan fogják őket kezelni, komolyan veszik őket és segítséget kaphatnak, az hihetetlen mértékben rombolja a morált, növeli a félelemérzetet, elősegíti az önbíráskodást (már annál, aki képes rá). Tudod, meddig lenne ügyfélszolgálatos egy ilyen hozzáállású ember egy multinál... ez meg a kibaszott rendőrség, ami az adónkból működik, hogy fenntartsa a rendet! Amin életek múlhatnak és múlnak! Ráadásul ez pont azt a sztereotípiát erősíti, hogy a rendőrség soha nem fog neked kimenni, amíg nem folyik vér!

Elég szomorú, hogy ilyenek ülhetnek a telefon mögött. Tegyük fel, hogy nincs másféle emberanyag. De ha már így nyilvánosságra került, legalább ezt az egyet ki kéne tenni, és nem csak őt, hanem azt is, aki a vizsgálatot folytatta és mindent rendben talált... GYÁSZ!

kiakadtam · http://kiakadtam.blog.hu/ 2012.07.04. 11:02:13

@Meleardil Eressea Iluvadan: Sajnos egyet kell értenem. Évek óta csak ÁVH-nak hívom rendőrséget, mivel az. Állam Védelmi Hatóság. Sőt mostanában Bűnöző Védelmi Hatóság, mint a Vizoviczki-ügy mutatja. Semmi köze nincs a "rendőrségnek" a közbiztonsághoz, közrendhez, dolgozó-adófizető polgárok - és azok gyerekeinek - megvédéséhez, törvény és jog védelméhez. Nekik csak egy dolguk van: a hazaárulók - lett légyen bármilyen pártszínűek - védelme. És ahol az államot évtizedek óta hazaárulók üzemeltetik, ott ez így megy, ez a természetes. Így aztán senki nem követett el semmit, nincs itt semmi látnivaló, húzzon mindenki a 'csába!
Csak három fiatal meghalt.
Ha lenne Rendőrségünk, az talán tett volna valamit.
Az ÁVH ezt magasról leszarja.

Viktus 2012.07.04. 11:04:43

@Secnir:

Az ügyeletes válasza:
"Lopás és könnyű testi sértés miatt tegyen feljelentést a kerületi rendőrségen, mert nem tudja megmondani, ki volt az elkövető, a lökdösődés magánindítványos ügy, a szórakozóhely bővítése pedig nem az ő hatáskörük, ezért nem fognak kimenni a helyszínre."

-

Na azért ez mindent visz :D

2012.07.04. 11:05:10

Jaj Zéro! Mit gondolsz, hogy minek vannak a rendőrök, azért hogy rend legyen vagy azért hogy a sok szarházi, mocskos politikusokat és érdekeiket, érdekköreiket védjék?

Mert amióta Pintér--kéthétalattrendlesz--a belügyér, azóta rend van.
Nem háborgatják az ő érdekköreit, és rend van az ő portáján és területén, mert a rendőrök oda vannak kivezényelve.
Na meg Viktort és tsait pedig a TEK-es fiuk védik nagyon nagy szorgalommal .

Hogy az országban mi megy az senkit nem érdekel, meg különben is az ország le van szarva, első a pártérdek és az egyéni meggazdagodás.
A zemberek pedig , akik eltartják ezt a sok senkiházit, azok pedig még magasabb érdekből vezérelten vannak nagyon magasról leszarva!
De a duma, a pofázás az megy ám ezerrel!

kiakadtam · http://kiakadtam.blog.hu/ 2012.07.04. 11:07:46

@csizsikpizsik - pique takarodj!: tudod az a vicces, hogy pár éve, amikor tésztát, lisztet és cukrot osztottak rászorulóknak, akkor a cigányok tízmilliós kocsikkal mentek felvenni a segílyt, kitört a verekedés, és még egy biztonsági őr is kapott. Szóval attól tartok igazad van neked is.
Itt a rendőrség és a szervezők baszták el, az meg, hogy a rendőrséget kik züllesztették jelen állapotába, az előző hozzászólásom tárgya.

kifordított nagyanyó 2012.07.04. 11:14:27

Erről a beszólásról a "Nincs kenyerük, egyenek kalácsot " jut eszembe.

kifordított nagyanyó 2012.07.04. 11:15:32

De itt viszont a szervezők tényleg elbasztak valamit.Plusz még ez a pánikhelyzet is.
Ami ki tudja miért keletkezett.

ketroot 2012.07.04. 11:20:12

OFF:

index.hu/kulfold/2012/07/04/allatkinzasert_tartoztattak_le_magyar_huszarokat_svedorszagban/

Magyar hadsereg PR-akciója...

Nem akarom elhinni, hogy ennyi hülye van ebben az országban.

SvenH. (törölt) 2012.07.04. 11:23:37

egyertelmuen a bejelentok a felelosek, tessenek maguknal hordani arpad savot vesz esetere :)

ketroot 2012.07.04. 11:24:10

@Viktus:

Engem rablás után (csoportosan elkövetett, telefon, tárca, óra mínusz), bucira vert fejjel (arccsonttörés, ez ugye kicsivel több, mint 8 nap) tettek ki a rendőrautóból, mert nem tudtam normális személyleírást adni.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.07.04. 11:25:12

@ketroot: Kétharmaddal program nélküli párt irányítja az országot, de igen, ennyi hülye van ebben az országban.

Anti Anyag (törölt) 2012.07.04. 11:32:44

Ez a rendőrség nagyon - nagyon gáz, Pintérrel és a régi új rendőrségi szóvivővel együtt. A lezüllés nem ma kezdődött, annyi, hogy a kádár rendszerben szocializálódott rendőri vezetők már nem csak nagyképűek, korruptak és erőszakosak, de már nem is hatékonyak.
Ezek a telefonok tökéletesen bemutatták a rendőrség szellemiségét, mennyire leszarják saját szakmájukat, jó hírüket. Épp hogy azt nem mondta, ide csak az adót fizesd, telefonálj a jó édes anyádnak.
A gond az, hogy senki nem is akarja megváltoztatni a Jobbikon kívül. A rendőri vezetők szerint ez teljesen rendben van, nincs itt semmi gond.

elég.volt 2012.07.04. 11:34:06

Egy másik ügyben ahol szintén tisztességes rendőrök voltak érintve, tengap született egy ítélet. Idézném az ide is vonatkoztatható részt a bírónő indoklásából: "Attól nem lesz jobb, ha a börtönök tele lesznek rendőrökkel. De azok a rendőrök akik ilyen formán méltatlanná válnak a szakmájukra, ne legyenek rendőrök." Sándor, Viktor ÉBRESZTŐ!!!

Anti Anyag (törölt) 2012.07.04. 11:39:44

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Na hogyne haver, a rendőrség természetesen Orbán Viktorék alatt lett korrupt és hatástalan, bezzeg azelőtt a bobbykat róluk lehetett volna mintázni.

A sok hülyébe persze nyilván magadat nem érted bele.

vontod75 2012.07.04. 11:40:17

@somewhat damaged: Az emberek 80-90%-ban azért hívják a rendőrséget, mert a pontos időre kíváncsiak (átlag polgár), mert érdeklődnek olyan dologban, ami nem segélyhívóra tartozik (átlag polgár) mert valakivel szeretnének beszélni (idős nyugdíjas egyedül álló, vagy kezelésre szoruló elmebeteg) valamint a "sz**d ki a f***omat g**i" típusú "kemény" tizenéves. Saját tapasztalat, hogy 1000 hívásból kb 100 amire vagy mentő, vagy tűzoltó, vagy rendőr, illetve ezek tetszőleges kombinációjának helyszínre küldése szükséges és ennek kb a fele, negyede az amire tényleg ki kellett volna küldeni őket.
Nem lenne hülyeség az általános iskolai tananyagba illeszteni a segélyhívás helyes használatát, tekintve, hogy az átlag magyar állampolgár arra képtelen alapból, hogy elmondja kicsoda, honnan telefonál (kedvenceim az "innen a Kossuth utcából, a Petőfi útról" telefonálok típusúak) és hogy mi történt.
Jelenleg folyamatban van a segélyhívó reformja. Meg fog szűnni az összes nemzeti (107, 105, 104) segélyhívó szám és minden a 112-re fog érkezni. A posztíró is örülhet mert nem frusztrált rendőrök, hanem minimálbéres közalkalmazottak veszik majd fel a hívását :).
A lényeg, hogy mivel nem ismerem az eset összes körülményét (volt-e egyáltalán szabad egység, volt-e folyamatban fontosabb/nak tűnő/ ügy) nem ítélkeznék kapásból.

ketroot 2012.07.04. 11:45:31

@Szürke eminenciás:

Igen, ezt olvastam tegnap. Hát most rájár a rúd a huszárbűnözőkre :D

átlátó 2012.07.04. 11:47:46

A "Szolgalunk es vedünk" egy egeszen mas kategoria... ez nem az. Hogy miert, azt nem sorolom, mert ertelmetlen. A kivetelek nem erdekelnek, mert azok a kivetelek es mint ilyen, eleg ritka.

Nekrofil Sírásó Phd. (törölt) 2012.07.04. 11:50:22

Azt írja az újság, hogy a Vizovszkinál talált 460 millió Forint néhány napi bevétel volt, egy hétvégén szórakozóhelyenként akár 5-10 milla bevétele is származhatott. 10 éve csinálja nagyban, akkor ez azt jelenti, hogy százmilliárdokat keresett?
Ez jó sok lélegeztetőgép lenne.

A kommentekben említett fiatal droidok hozták össze neki drogból és túlárazott piából, belépőjegyekből. Őszintén szólva...ha csak egy kis részük is bölcsész egyetemista volt...a kár dupla. Szóval, lófaszt ezeknek nem ingyenes tandíjat. Tanulj mérnöknek, aztán keress pénzt innovációval.

Tudom, kicsit nagyívű értekezés volt :)

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.07.04. 11:52:17

Annyit kellett volna mondani, hogy itt vannak a náci Gárdisták és halomra gyilkolják a zsidókat, melegeket, cigányokat (illetve ezeknek a tetszőleges ötvözését). Szerintem egy percen belül kinn lett volna az összes rendőr aki itthon "szolgál".
Aznap amúgy pont egy házibuliban voltam és hozzánk is kellett mentőt hívni (bokasérülés) akkor hallottunk először, hogy egy sarokkal arrébb volt egy "kis balhé". Aztán amikor hajnalban sétáltunk arrafelé, akkor láttuk a sok mentőt és rendőrt, majd hazaérve olvastuk az indexen a borzasztó hírt.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.07.04. 11:52:56

@ketroot: "Engem rablás után (csoportosan elkövetett, telefon, tárca, óra mínusz), bucira vert fejjel " - én mondjuk simán bevittelek volna a kapitányságra (előállítás), mert TUTI, hogy rasszista indítékból történt az egész. Gondolom a rettegők egy csoportja - nagyon helyesen amúgy - menthető felindulásból (rettegtek) védekezett az általad képviselt kirekesztés, és rasszizmus ellen.

Nyertem -e egy bögrét -e ?

2012.07.04. 11:55:18

@Viktus: "Azt kellett volna mondania a bejelentőnek, hogy gárdistákat lát alakzatban a kisteremben esküre készülni. Az egész készenléti ügyelet ott lett volna pár perc alatt ... "

Ennyi.
A rendőrség ebben az országban a cionistákat és a cigánybűnözőket védi.

Anti Anyag (törölt) 2012.07.04. 11:55:22

@vontod75: Ja, de még jobb lenne kiképezni a lakosságot rendőrnek.

Olyan hülye ötlet ez mint a taxisoktól az, hogy hetente 3 nap Bp-en csak taxik közlekedhessenek.

A lakosság olyan amilyen, de a rendőröket ők fizetik és nem fordítva. A rendőr értsen ahhoz, hogy pontosíttassa a panaszt, vagy menjen el péknek. Gondolod, hogy pld. a Vodafon üf. szolgálatát csupa telefonszakértő hívja?

ketroot 2012.07.04. 11:55:39

@Seduxen (már NEM dr.):

Igen, rettegő uránbányászok voltak. :D

Anti Anyag (törölt) 2012.07.04. 11:57:29

@Seduxen (már NEM dr.): Ezt hülyén hangzik, pedig egy csóka pofán vágott egy cigányt a Blahán mert az el akarta lopni a tárcáját.
A rendőrök bevitték a csókát, mert a cigány feljelentette. Kapott is valami fél évet felfüggesztve.

vontod75 2012.07.04. 12:00:39

@Anti Anyag: Igen, csak míg a vodkafon ügyfélszolgálatát hívó ökör miatt nem (eltúlozva kicsit a dolgot) hal meg senki, addig azért a segélyhívót terhelő ökrök miatt előfordulhat...

Kerti Öröm 2012.07.04. 12:00:47

Nagyon egyszerű a dolog: Nem Vizóé volt a hely, így külön telefonhívásra sem járt rendőri védelem.

A másik "érdekes" dolog: a pánikkeltést az állítólagos késelés híresztelésével pont egy rendőr (egészen pontosan rendőrtiszti főiskolai hallgató) végezte. Esetleg ez sem teljesen véletlen dolog volt?

CyberPunK 2012.07.04. 12:01:21

@vontod75: "Saját tapasztalat, hogy 1000 hívásból kb 100 amire vagy mentő, vagy tűzoltó, vagy rendőr, illetve ezek tetszőleges kombinációjának helyszínre küldése szükséges"

A maradék 900-ból, amire nem küldenek egységet, hány halottat termel? Mert itt van egy olyan arány, hogy lerázott hívásonként egy halott.

Pepibubó 2012.07.04. 12:01:46

Nem érted a "lényeget". Megállapították, hogy semmi rendkívüli nem történt - leszámítva, hogy hárman meghaltak -, hiszen az említett flegma, a kádárdiktatúra lekezelő szellemében fogant mondatok az ügyeletesek részéről "szövegkörnyezetükből ki vannak ragadva".

Tehát a bejelentők lökdösődésről beszéltek, ennek kapcsán tömegről, sőt még valami késelés is szóba került. Ugyan már, hogyan hámozhatná ki ebből egy hozzáértő szakmabeli, hogy itt milyen veszélyről van szó, és ki kellene küldeni akár három járőrt is?! Mint az omszki tavi öregemberhez ugye, aki tiltott helyen fürdött...

Mondta az a buliba járó félrészeg bejelentő, hogy mi a veszély lényege?! Nem mondta!
Nahát! Akkor honnan tudhatná, mi a teendő, aki ebben szakember és ugye józan meg felnőtt, és ez a szakmája, hiszen szolgálatban van és éppen szakszerűen véd...
Legközelebb tessék szabatosan megfogalmazni a bejelentő részéről, hogy az adott szituációban miből lehet baj, mi a veszélyes! Akkor majd a ügyeletes, ebben szakember is tudni fogja. Mint azt most elismerték, anélkül nem fogja tudni.
Ellenben flegmán, lekezelően, kioktatóan beszélni az állampolgárral, az természetesen megy, abból semmi hiány nem lesz.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.07.04. 12:02:31

Állami dolgozónak nincs felelősségrevonás. Ilyen egyszerű. És mivel a magyar nép elég nagy része állami dolgozó, ezért nagyon fontos, hogy ez továbbra is így legyen, és a magyar nép elég nagy része jól érezze magát.

Hajrámagyarértelmiség...

Seduxen (már NEM dr.) 2012.07.04. 12:03:20

Megjegyzem annyira nem meglepő a történet (már az ügyeletes hozzáállása), anno 2009-ben volt egy balesetem (autóval), ahol szerencsére személyi sérülés nem történt, de törtek a vasak rendesen. Namármost én alapból úgy csinálom, hogy betétlapot nem adunk, és nem is kérünk (abból csak a baj van), hanem yard. Megkérdeztem asszonyt, jól van -e, gyereket megnéztük, ő is. Kiszállok, megnéztem a kocsit, a másik autó kicsit "megviselt" állapotban volt, jön az ombre, jaaaj, nem látta, hogy már piros neki, úúú gyerek is van az autóban, jaaaaaj. Mondom semmi gond, hívom a rendőrt, és megvárjuk (jelzem "meglepő" módon 10 perccel később ő már zöldön jött át).

Hívom a 104-t, mondom mi van. Személyi sérülés van? Mondom az nincs. Akkor kapcsolja a zuglói kapitányságot. Na innen a kálvária: vagy 20 percet veszekedtem az ügyeletessel (mindez hétköznap 11 órakor), hogy ugyan küldjön már ki egy járőrt. Miért, nem tudunk megegyezni? Mondom lehet, hogy de, én szeretnék rendőrt kérni. De minek? Adjon betétlapot az okozó. Mondom derék ötlet, de aki szerintem okozta annál nincs betétlap. És momentán nálam sincs. Ő most ezzel mit kezdjen. Mondom 3X küldjön járőrt. NEM TUD, mert SOK A MUNKA. Mondom sebaj, kivárjuk. De lehet, hogy több óra. Mondom KIVÁRJUK. Na eltelt 2 óra, mire kijött két talpas járőr-gyerek, akik szerintem együtt nem voltak nagykorúak.

És mindez csak egy sima mezei közúti baleset. És 20 percig kellett veszekednem, mire HAJLANDÓ VOLT ELVÉGEZNI A MUNKÁJÁT.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.07.04. 12:05:12

Én egyszer karambolhoz hívtam ki rendőröket. Azt mondták, hogy oldjuk meg... Hmmm... Na jó, személyi sérülés nem volt. Anyagi kár is alig...

Seduxen (már NEM dr.) 2012.07.04. 12:05:23

@Seduxen (már NEM dr.): mondom 107 természetesen :DD

@Anti Anyag: brávó. legközelebb esetleg önként adja át az értékeit, + 2-3X fejelje le az útpadkát is, nehogy szegény munkában megfáradt norvég-izlandi bálnavadásznak meg kelljen erőltetnie magát?

AnnaKarenina 2012.07.04. 12:06:01

Tegnap a TV-ben is elhangzott, te is leírod: "Erre a bejelentő azt mondta, hogy a késelésről két másik férfitól hallott, és már két rendőr is a helyszínen van. Azután arról beszélt, hogy mindenkit beengednek, és már nem lehet elférni. Erre válaszul mondta az ügyeletes: "Hát ne járjon buliba, és akkor nem lesz tömeg. Engem most csak a késelés érdekel".
Vagyis 2 rendőr már a helyszínen volt, a bejelentő nem írta le a tömegpánikot, a mindenkit beengednek teljesen indifferens közlés, a rendőrt pedig természetesen a késelés érdekelte.
Szerintem teljesen felesleges a rendőröket hibáztatni ebben az ügyben, ha a helyszínen van egy nagyobb csapat, akkor sem tud azokon segíteni, akik a fotókon látható szűk lépcsőre szorultak be.
Viszont ez a felvétel bizonyítja, hogy elhangzott valamilyen, a késelésre vonatkozó kijelentés a teremben, ami teljességgel alaptalan volt és elindította a tömeghisztériát, aminek a következményeként a három fiatal meghalt.
Az is egyértelmű, hogy a felelősség kizárólag a rendezvény szervezőjéé és a biztonsági embereké, akik nem számolták a beengedett embereket, nem gondoskodtak vészkijáratokról. És sajnos a jelenlévők maguk is tehetnek róla, amikor már egy megtelt terembe akarnak bejutni, vagy amikor nem tudják megőrizni a tömegben a nyugalmukat és mások élete árán is menekülnek. Ilyen esetek nagyobb, nyíltabb terepeken is megtörténtek már, akár úgyis, hogy rendőrök jelen voltak, de nem tehettek semmit.

vontod75 2012.07.04. 12:07:43

@CyberPunK: Igen, ilyen is van, ha nem sikerül kiszedni a bejelentőből, hogy mit akar, akkor azt benéztük és már másnap nem kell bemenni melózni.

CyberPunK 2012.07.04. 12:09:39

@vontod75: Süti, az életem egy szerencsejátékon múlik. Azért ez megnyugtató. :)

Rigris 2012.07.04. 12:09:56

@Secnir: +1, bár persze letevés előtt elköszönnék.

Lucky Larry Silverstein 2012.07.04. 12:12:02

@vontod75: Mijafene vesz rá egy embert hogy rendőr legyen?

Szürke eminenciás (törölt) 2012.07.04. 12:12:51

@ketroot: ne röhögtess, tudod mennyi cigány dolgozott a bányákban (uránban és szénben egyaránt)? Jó, olyan-amilyen munkát végeztek, alkoholisták voltak, de dolgoztak. Még mindig jobb volt az, mint ami most van.

vontod75 2012.07.04. 12:13:24

@CyberPunK: Igen, ez így van. Azon múlik, hogy a telefont felvevő kolléga képes-e felismerni mi történik, mi a szituáció.

AnnaKarenina 2012.07.04. 12:14:10

És még annyit, ha Morvai Krisztina, Jobbikos jelenti fel a rendőrséget, akkor az mindig csak azt jelenti, hogy a Jobbik a törvényes rend ellen tör és a saját gárdáját szeretné a helyén tudni. Biztosan vannak rendőrök, akik hibáznak, vagy nem rendőrnek valók, de általában a rendőrség kompetenciáját és cselekvését nem kellene efféle, higgadt fejjel átgondolva alaptalan vádaskodással megkérdőjelezni.

Lucky Larry Silverstein 2012.07.04. 12:16:24

A telefonkezelő nyilván egy ordenáré tahó, de azért ez az ügy nem a Rendőrség sara. Van miért szidni őket, azért ne szidjuk őket mer csak.

Szürke eminenciás (törölt) 2012.07.04. 12:16:25

@Seduxen (már NEM dr.): hozzá kell tenni, hogy ha nincs személyi sérülés, akkor a rendőrnek nincs beavatkozási kötelezettsége. Ez olyan, mintha egy orvossal veszekednél, de jöjjön ki, mert kicsit fáj a torkod...

acel 2012.07.04. 12:16:36

Kerületenként 2 járőr hova tud eljutni?

vontod75 2012.07.04. 12:18:04

@Lucky Larry Silverstein: Több okból lesz valaki rendőr: 1. a munkanélküliség elől menekülő borsodi, szabolcsi, stb. 2. nő és a rendőri fizetés elfogadható, 3. fegyverbuzi, 4. rendőr leszármazottja 5. tényleg segíteni akaró valaki.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.07.04. 12:19:46

náczuló gárdisták gyorsahajtással (eü doboz nélkül!) vegzálják a békés és becsületes cigányokat-zsidókat-melegeket-orbánistákat.

Még a szabadnaposokat is berendelték volna azonnal.

2012.07.04. 12:23:22

@vontod75: nagyon örülök, hogy van közöttünk rendőrségi hívásfogadó. Mélységesen megértem, hogy sok hülye hívás érkezik. Ez ellen meg is kell tenni a megfelelő lépéseket, például szankcionálni a visszaéléseket. DE! Az n+1-edik telefonálónak semmi köze ahhoz, hogy az előző n-ből hány hülye volt. Aki nem képes időben, normális modorban, precizen kezelni a hívásokat, azt távolítsák el! Főleg, ha a ledobott hívás után véletlenül haláleset is bekövetkezik... és főleg, ha nyilvánosságra került! Ez nem éppen atomfizika. Pontosan attól rohad az egész, hogy a végletekig védelmezik a mundér "becsületét", és az ordító hibák ellenére összetartanak, így semmitől nem kell tartaniuk a szarul dolgozó, korrupt rendőröknek (sem).

Ha nincs olyan, aki képes lenne ezt elvégezni, akkor gondolkodjanak azon, hogy ezen a fontos poszton esetleg meg is fizetik, aki az elvárt magas színvonalon megcsinálja... vezessenek be minőségellenőrzést, hallgassák vissza a hívásokat, csináljanak próbahívásokat. Nem érdekel. Az én adómból kapnak erre rengeteg pénzt, és egyéni szocprobléma, hogy hogyan oldják meg, de oldják meg.

Nyilván vannak az ügynek rejtett részletei, csakhogy nem lehet közöttük olyan, ami elfogadhatóvá teszi a "ne menjen buliba oszt nem lesz tömeg" jellegű beszólásokat.

bagir 2012.07.04. 12:23:55

Úgy kellett volna kezdeni a bejelentést, hogy 4 gárdista vesz előtte jegyet, két árpádsávos zászlóval a kezükben.

dark future · http://www.andocsek.hu 2012.07.04. 12:25:05

aki ezt az elképesztően cinikus és flegma válaszadást elfogadta, az alkalmatlanabb a rendőri pályára, mint a telefonközpontos

CyberPunK 2012.07.04. 12:25:09

@Szürke eminenciás: Illetve KRESZ: (3)339 Ha a rendőrhatóság értesítése a (2) bekezdésben foglalt rendelkezés értelmében nem kötelező, de valamelyik érdekelt a baleset miatt rendőri intézkedést kíván, és a rendőrhatóságot (a legközelebbi rendőrt) haladéktalanul értesíti, a balesettel érintett járművek vezetőinek a rendőri intézkedést meg kell várniuk.

Nekem ebből nem jön le az, hogy a rendőr szarhat a bejelentésre magasról.

Cumi 2012.07.04. 12:28:30

Az ID Discoveryn megy egy műsor a 911-ről. Ajánlom a rendőrök, tűzoltók és a mentősö figyelmébe.

demján marley 2012.07.04. 12:28:41

@Anti Anyag: az semmi, én azt hallottam, hogy egy cionista cigány egyszer állami pénzen szívta ki egy katolikus kisfiú minden csepp vérét az astoria aluljáróban és végül még a hullát akasztották fel büntetésből! először nehezemre esett elhinni -- bevallom -- de többen is megerősítették, hogy magyarországon fehér bőrű férfinek lenni a legnehezebb.

AnnaKarenina 2012.07.04. 12:30:29

@somewhat damaged: @dark future: @CyberPunK: Ha csak egy kicsit is gondolkodnátok, akkor meg tudnátok mondani, hogy mit tehetett volna a rendőrség a három haláleset elkerülése érdekében.
De szerintem csak teljesen lényegtelen dologban kötözködtök, illetve fröcsögtök, mert alkalomnak látjátok.

tmolni 2012.07.04. 12:30:37

életemben egyszer hívtam rendőrt a saját védelmem érdekében (és hogy ne váljak önbíráskodó bűnözővé) de közel 3 perc volt mire fölvették, és utána annyit mondott a rendőr hogy mivel eddig nem történt szerinte bűncselekmény (mivel elrohantunk és bezárkóztunk a kocsiba mielőtt agyon vertek volna minket, de a sátor, cuccok minden ott maradt)azért most nem tud senkit küldeni...
utólag végig gondolva simán kaphatnék vagy 2-3 év letöltendőt azért amit tettem (áthajtottam egy emberen autóval többek közt), hogy kikeveredjünk abból a helyzetből, a rendőrségre meg úgy gondolok azóta is mint ellenségre akik nem jobbak azoknál akik ki akartak minket rabolni...

AnnaKarenina 2012.07.04. 12:31:44

@Viktus: jobbikos (szerintem az rosszabb:)

CyberPunK 2012.07.04. 12:34:02

@AnnaKarenina: Kiküld egy járőrt. Ha így is tragédia lesz, akkor ez van, nem lehetett mit tenni. Nagyon nem mindegy, hogy valami azért ég le, mert nem jártak sikerrel a tűzoltók, vagy azért mert ki se mentek.

dark future · http://www.andocsek.hu 2012.07.04. 12:35:35

@AnnaKarenina: kerülj egyszer hasonló helyzetbe, aztán utána legyen nagy a pofád...

Luzercica 2012.07.04. 12:35:38

@nemecsek ernő áruló: De mi nem láttunk ilyet 17-18 korunkban, mert a sarki pincediszkóban csak páran lézengtünk. Viszont nekem nem adtak alkoholt, mivel ismertek és kár lett volna tagadnom, hogy fiatalkorú vagyok.
Sokkal biztonságosabb volt, mint ezek a tömegnyomoros helyek.

Luzercica 2012.07.04. 12:40:00

@nemecsek ernő áruló: De mi nem láttunk ilyet 17-18 korunkban, mert a sarki pincediszkóban csak páran lézengtünk. Viszont nekem nem adtak alkoholt, mivel ismertek és kár lett volna tagadnom, hogy fiatalkorú vagyok.
Sokkal biztonságosabb volt, mint ezek a tömegnyomoros helyek.
Egyébként a rendőrségtől azt várom, hogy szolgáljon és védjen. Hisz én fizetem és főként az én állampolgári bizalmamat kellene, hogy élvezze.

nemecsek ernő áruló 2012.07.04. 12:40:25

@Luzercica: Én voltam mindenfelé discoban, koncerten, ami csak létezhet. Viszont ha 5 percnél hosszabb ideig kellett várni a bejutásra, akkor addig elmentünk inni egy sört, amíg eloszlott a tömeg. Ha nem oszlott el, azt már sikerült megtapasztalnunk, hogy úgysem jó buli.

Egyszer volt egy rendezvény, ahol szűk folyosón vonult az ember tömeg, 2 ember fért el úgy ahogy egymás mellett nagyjából. Nagyon rossz volt, még szinte be sem jutottam, már menekültem ki. Pedig közel nem voltak annyian, mint a WB-nál.

christophe 2012.07.04. 12:42:17

Mit csodàlkoztok,ha egy maffiozo a belugyminiszter......

Seduxen (már NEM dr.) 2012.07.04. 12:44:13

@Szürke eminenciás: és mi a helyzet akkor, ha egyik fél sem ismeri el a felelősségét? akkor kinek a dolga ezt megállapítani? egy hatóságé, nemde? jelen esetben a rendőrségé. megjegyzem nem arra hivatkozott az üt, hogy nincs HATÁSKÖRÜK, hanem próbált lerázni, hogy "oldjuk meg", meg "sok a munka, nem TUD járőrt küldeni". a szakmaiságukról meg mindent elmond, hogy még ők is meg akartak győzni, hogy a másik manus kifizeti kp-ban a káromat (ezt honnan is tudhatták volna???), ha elismerem, és adok betétlapot (mint utólag kiderült a focusunkban keletkezet ca 90.000.-Ft kár, a manus mercijében olyan 500ropi). Nekem kellett külön KÉRNEM a jegyzőkönyvben, ha nem okoz gondot a térfigyelő kamerák felvételeit azért nézzék má' meg. A járőr erre azt mondta, hogy a kamera nem az utat (!!!) figyeli, hanem a zöldterületet (!!!!), mert így lehet kiszűrni az ott tilosban parkolókat (!!!). Ehhez képest a bírósági tárgyaláson megnézhettem az egész balesetet fekete-fehérben...

Éhes_ló 2012.07.04. 12:45:35

Patkány pénzbehajtó süntelep.
A többit azért nem írom le, mert mindenki tudja kinek az érdekeit védik és kik ellen.

AnnaKarenina 2012.07.04. 12:45:45

@CyberPunK: A helyszínen volt két rendőr, a bejelentő ezt közölte. Az épületbe nem jutottak volna be. Megértem, hogy nehéz elfogadni, szerintem is tragikus dolog, hogy 3 fiatal teljesen értelmetlenül a haszonleső és gondatlan szervező és emberei miatt halt meg, konkrétan meg a rajtuk áttaposó társaik miatt, de hogy ehhez hogy jön a rendőrség, nem értem. Ezt józan ésszel átgondolva, nem tudták volna rendőrileg megoldani.

Luzercica 2012.07.04. 12:47:26

@christophe: Nem csodálkozunk, inkább sír a szívünk-lelkünk a fiatalok halálán. Így utólag már nem tudható, hogy ha kimegy nagy erőkkel a rendőrség, meg lehetett volna vajon menteni a fiatalokat, de így esélyük sem volt.
Az én gyerekeim is ott voltak, de hál'istennek, be sem jutottak. Átmentek a Morisonsba inkább.

AnnaKarenina 2012.07.04. 12:48:15

@dark future: Pofád az csak neked van, a válaszodból ítélve. Alapvető dolgokat sem tudsz megérteni: ha tömegbe mész, bármi megtörténhet, nem segít azon a rendőr. Ez az egész poszt, a jobbikos hozzászólások csak bűnbakkeresés és alkalom a rendőrök ellen beszélni.

hopptarisznya 2012.07.04. 12:48:19

Ezek a beszélgetések már a halálra taposás UTÁN történtek. Mit is előzhetett volna meg a rendőrség? Semmit.

tmolni 2012.07.04. 12:50:56

@hopptarisznya: az estleges tövábbi taposásokat...

AnnaKarenina 2012.07.04. 12:51:37

@Luzercica: És akkor lett volna esélyük? Ezt nem gondolhatod. Az egész tragédia a szűk, teljesen zárt lépcsőn történt. És azt is megmondom, hogy ha kivonultak volna nagy erőkkel és persze nem jutnak be az épületbe, akkor meg azt kérnék számon rajtuk.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2012.07.04. 12:53:15

@AnnaKarenina: vagy még nagyobb pánik tör ki a rendőri jelenléttől...
Szerintem ennek az egész szarnak köze nincs a rendőrséghez. A szervezők felelőtlen kapzsisága, meg a tolongók hülyesége az oka mindennek.

tmolni 2012.07.04. 12:53:32

@hopptarisznya: tudod a rendőrségnek nem csak az a dolga hogy a bűncselekmények után sopánkodjanak, meg nyomozgassanak, hanem hogy ha valahol valami veszélyhelyzet van kialakulóban akkor mindent megtegyenek a MEGELŐZÉS érdekében és nem szarnak mindenre hogy majd lesz ahogy lesz én úgyse vagyok ott, ti meg minek mentetek oda

hopptarisznya 2012.07.04. 12:54:26

@vontod75: És a telefonbetyárokat miért nem büntetik? A telefonálók 90%-a el tud bújni a felelősségre vonás alól? Csak egy hónapig kéne ráállni erre. Valószínűleg ugyanaz a pártucat elmebeteg állat szórakozik mások idejével, de úgy látszik ez titeket nem zavar annyira, hogy tegyetek is ellene.

Luzercica 2012.07.04. 12:54:33

@AnnaKarenina: Arra gondoltam, hogy kiürítették volna szervezetten a helyet.
Vagy nem ez a szolgálás és védés (többek között)???

hopptarisznya 2012.07.04. 12:55:34

@orcface: de itt nem kialakulóban volt, hanem már megtörtént. A késelés amúgy tök nagy kamu volt, jól érezte az telefonügyeletes.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2012.07.04. 12:56:04

@Luzercica: és hogy ürítik ki szervezetten? Kiabálnak az ajtóból, hogy HÉ GYERTEK KI? Mert beférni már nem lehetett.

CyberPunK 2012.07.04. 12:56:06

@AnnaKarenina: Honnan tudod, hogy nem jutottak volna be? Kellett lennie vészkijáratnak, szóval ez ne legyen már kifogás. Illetve ismerve a csürhe viselkedését pár hangosbeszélős rendőr már jobban kordában tudta volna tartani a tömeget. Szerinted persze nem. Ami lényegtelen, mert már nem derül ki a mi lett volna ha.

Egy derült ki, ha nem ölnek embert, akkor a rendőr szarik intézkedni, kivéve ha politikai ellenségről van szó.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.07.04. 12:56:10

@Anti Anyag: A huszárosra volt válasz a sok hülye, nem a rendőrségre és Orbán Viktor előtti csillogására, de tökmindegy öcsém...

dr. Bubó 2012.07.04. 12:58:48

a sünök nem drpintér miatt nem működnek...
ez egy komcsi náci feudális szervezet.... pont minta a többi hivatal...

jártam EB-n, VBn pl Németországbnan sok meccsen...
több ezres tömeg tolongott a metrókban és EGYETLEN rendőr tartott rendet.
a tömeg miatt volt bennem félsz, de mégis szépen működött minden...

ez a klasszikus működő rendőrségi képsor nekem...
www.youtube.com/watch?v=a6aQLbkJj_g

valószínű itthon sose mennék focimeccsre,
illetve ezér nem kell nekünk semmi nagy rendezvényt csinálni...

nem működik semmi... sz@r ország lett magyarország
köszi fides mafia...

TiZ 2012.07.04. 12:59:00

Dadogós talál egy döglött lovat a Ferenc körúton. Hívja a rendőrséget.
- Ta-a-láltam e-egy döglött lo-o-vat a fe-fe...
- A Ferenciek terén? kérdi a rendőr.
- Ne-e-m, hanem a a-a fe-e-r...
- Ferenciek terén?! Persze már idegesebben.
- Ne-e-m. A fe-fe...
Rendőr lecsapja a telefont.
Még kétszer megismétlődik a hívás.
Majd negyedszerre.
- Ta-a-láltam e-egy döglött lo-o-vat a fe-fe...
- A Ferenciek terén? kérdi a rendőr.
- Ne-e-m, bazdmeg, de-e o-o-odahúztam.

dr. Bubó 2012.07.04. 13:02:05

ad2) nem mehettek ki mert már elvették a pénzt, hogy nem lesz razzia az nap (drog ...)

ad3) normális országokban egyetlen rendőr elég lett volna a lépcsőn pl.
de itthon ezek a hájfejű kövér buta tisztek, vagy a fiatalnyikhajok... ez a kétvéglet van...
éppkézláb ember nem marad a rendőrségnél, csak akinek nincs más választása

vontod75 2012.07.04. 13:09:31

@somewhat damaged: Azt hiszem egy malomban őrölünk. A bunkóságot én sem tartom elfogadhatónak (mondjuk ebben az országban ahogy Hofi mondta az egy főre jutó bunkók száma kettő). Tényleg nem akarnék állást foglalni, mert ez nem az én dolgom, de a korábban mások által írt általános minőségromlás itt is látszik...
Az általad írt próbahívások, telefon visszahallgatások nálunk működnek. Ami hiányzik a rendszerből az a pénz (és itt most nem elsősorban az itt dolgozók fizetéséről beszélek) és az emberanyag. Jelenleg folyamatban van a segélyhívások kezelésének reformja, ahol közalkalmazottak (nem rendőrök) minimálbérért fogják kezelni a segélyhívásokat két központban...

tmolni 2012.07.04. 13:11:11

@hopptarisznya: ja értem, és ha a jövőbelátő főtörzs ennyire tudta hogy nem alakul ki még egy nyomáshullám a tömegben ami esetleg újabb tragédiákhoz vezethetett volna, akkor ugyan mér nem nézett bele a kristálygömbjébe kicsit korábban???

pusztán a szerencsének és semmiképpen a rendőröknek köszönhető, hogy nem történt további tragédia.

a hívások után kutyakötelessége lett volna intézkedni a magasan kvalifikált telefonkezelő rendőrnek és azonnal kiküldeni az összes környékbeli járőrt, biztos szóba került már de azt ugye mindenki tudja hogy a nyugati pályaudvaron belül van rendőrörs (kb 200 méterre az esettől) szóval nem lett volna nagy fáradság utána nézni a történteknek.

Bakter 2012.07.04. 13:13:42

A közbiztonság jeles, rendőrállam meg szó sincs, mit aggódtok. A képviselői irodaház elől is zavartalanul ellopható a képviselő bicaja, nem molesztálja egyetlen rendőr sem az állampolgárt e tevékenység közben.

Luzercica 2012.07.04. 13:15:02

@Zka: Ha én pontosan tudnám, mi a szervezett kiűrítés technikája, akkor én lennék a készenléti rendőrség mindenható főnöke.
Szerintem a rendőröknek ezt tanítják OKJ-s képzésben. Vagy nem?

hardw 2012.07.04. 13:16:59

mit vár BÁRKI a magyar rendőrségtől? nevetséges...

autósok baszogatása. ennyi a magyar rendőrség.

pintér meg ahogy látom, szórakozóhelyeket vesz (át).

de ha az önkormányzat által felkért huszárok díszkarddal akarnak sorfalat állni egy szoboravatáson ahol ott van kövér lászló, akkor el akarják venni a kardjukat, mert nemzetbiztonság szempontjából veszélyes.

mitől félnek a fidesz vezetők?

dr. Bubó 2012.07.04. 13:17:33

ad4) a magyar rendőr LOP... konkrét eset alapján mondom. nem mondom meg mejik városban (a balatonfővárosa)

ad5) 3rendőr megbilincsel és megver egy debreceni egyetemistát... a rendőrök verziója hogy az egyemista kérte hogy bilincseljék meg... az egyetemista meg látletet vetet fel...
az ügyészség bíróság már nem is foglalkozik a sünök dumájával, "a rendőrök verzióját semmi nem támasztja alá"
azaz a sün HAZUDIK...

dr. Bubó 2012.07.04. 13:20:22

összefoglalom: a sün....

1) feudális nem működő szervezet
2) korrupt
3) alkalmatlan
4) lop
5) hazudik

bizonyítékaim lásd fejjebb...

vontod75 2012.07.04. 13:23:00

@orcface: Gondolom nem kell bemutatni az országot. Itt bármire lehet találni egy jogvédőt. Egyetlen telefont sem lehet kitiltatni a rendszerből, valótlan bejelentés miatt még nem ítélt el senki nálunk a bíróság (ráadásul az csak akkor valósul meg ha vészhelyzetről, vagy rendzavarásról szól a valótlan bejelentés).
Hollandiában van erre egy jó módszer, a betelefonálót automatikus sms-ekkel lehet bombázni és véletlenszerű időpontokban (hajnalban is) kezdeményezett hívásokkal "spammelni" Nálunk ezt sem lehet bevezetni...
Jelenleg az általános hozzáállás az, hogy senkitől nem vonható el a segélykérés lehetősége...

ketroot 2012.07.04. 13:26:30

@Szürke eminenciás:

Persze.

Egyébként pont jónak mondod: anyám és a szülei Pécsett az Uránvárosban éltek. Nagyapám 20 évig volt bányász és mesélte is, hogy dolgoztak vele cigányok.

Kicsit más világ volt, igen...

Jack__Bauer 2012.07.04. 13:28:59

Csak annyit mondanék:
"Ne most, jó?"

blablabla123 2012.07.04. 13:31:25

jellemző minden adóforintból eltartott faszverőre a flegma,bukó,lekezelő stílus,még a munka látszatát is kerülik.bezzeg a nyugdíj az jár neki 35 évesen

Egyéves Önkéntes 2012.07.04. 13:31:59

@AnnaKarenina: egyszer felhívtam a rendőrséget, hogy valaki viccből elfordította a STOP táblát egy elég veszélyes kereszteződésben (azóta már körforgalom van, mert sokan meghaltak ott), lerázott, hogy ez nem az ő dolga, hívjam fel az önkormányzatot.
de mondom hogyan hívjam fel, kocsiból telefonálok (még jó, hogy ezért nem lőttek agyon) és azt se tudom mi a száma, sőt azt se tudtam volna pontosan, hogy mi a falu neve.
őt az nem érdekli...
ha rendőrként nem is érdekli (bár ezt se hiszem) emberként akkor is érdekelhetné, mert a saját anyja, gyereke is járhat arra

bucbuc 2012.07.04. 13:36:48

Dolgozni büdös, 42 évesen nyugdíjba menni a nagy szolgálat végén nem az.

Magyarország.

vontod75 2012.07.04. 13:44:01

@dr. Bubó: Ja a dusiburgi Love Parade esetén is elég lett volna egy rendőr...
Ha gondolod egy tömegpszichózis és egy tömegkezelési gyorstalpalót tarthatok neked...

vontod75 2012.07.04. 13:51:08

@CyberPunK: A segélyhívót jellemzően az azonnali beavatkozást igénylő esetekre találták ki. Minden másra ott a Mastercard... helyett a rendőrkapitányság.

AnnaKarenina 2012.07.04. 13:51:10

@Egyéves Önkéntes: Igazad is lehet, mert mondhatta volna, hogy felveszi a bejelentést és továbbítja az önkormányzathoz,
- de lehet, hogy ez nincs a hatáskörében, fegyveres testületeknél parancs, szabályzat van, nem önálló intézkedés,
- de ennek semmi köze ehhez az ügyhöz.
Én egyszer láttam az ablakból, hogy este sötétben egy pasi méreget egy autót, a másiknak a kilincsét próbálgatja, felhívtam a rendőrséget, 6-7 percen belül jött 2 járőrkocsi és körbejárták a környéket. Azt a két kocsit nem lopták el.
Hívtam mentőt már télen hóban fekvő részeghez, járdán ülő hajléktalanhoz - kijöttek. Nem csak rossz példák vannak.

kifordított nagyanyó 2012.07.04. 13:54:48

@Seduxen (már NEM dr.): Honnan tudod,női megérzés?:))
Mit is mondtál tegnap az előítéletről?:))

Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok. 2012.07.04. 13:55:04

@Lucky Larry Silverstein:
Valamit félreértettél. A cikk nem azt mondja, hogy a rendőrök ölték meg a három lányt, hanem azt, hogy óriásit hibáztak, de a rendőrségi vizsgálat szerint teljesen rendben van, hogy barmok ülnek a 107-es vonal másik végén.

fzoli77 2012.07.04. 13:55:29

Számomra egy valami szomorú ebből az egészből hangsúlyosan, hogy nálunk a hatalom hogyan viszonyul saját felelősségéhez.

Lásd még vörös iszap katasztrófa, bankhitelek, stb, hogy a minta egyértelmű legyen.

Értsd az állampolgárnak és a vállalkozásoknak felelőseknek kell lennie minden tettükért, de az őket felügyelő / szabályozó szerveknek, politikusoknak nincs semmilyen felelőssége azon kivül, hogy rámutat, hogy mely állampolgár, ill. a vállalkozás a felelős, mindezt persze csak utólag, amíg nem történik katasztrófa, addig még ők is azt gondolják, hogy minden a legnagyobb rendben. HA pedig egy felettes felügyeleti szerv azt sugallja, hogy minden a legnagyobb rendben, akkor te magad miért is lehetnél bármiért felelős, amit teszel? Vagy ha felelős is vagy, mert hát az vagy, akkor a felügyeletnek is felelősnek kell lennie az esetek többségében.

Csak így mind a rendőrség, mind pedig a felügyeleti szervek - ha hívhatóak ezek után annak - nem a megelőzésre / felügyeletre valók, hanem a könyvelésre / adminisztrációra / adat rögzítésre, majd egy állampolgár és / vagy vállalkozás további baszogatására.kb.

vontod75 2012.07.04. 13:56:17

@Luzercica: Egy pánikban lévő tömeget nem lehet szervezetten kiüríteni... Van ennek elég szép irodalma. Ha bekapcsol a "menekülés" parancs, akkor ott már csak következmény elhárításról lehet szó.

AnnaKarenina 2012.07.04. 13:59:44

@orcface: Gondold már át, hogy lehet egy szűk lépcsőről szervezetten kiüríteni. A vészkijáratokat - ha lettek volna - a hely dolgozóinak kellett volna megnyitnia.
Sok mindenben lehet a rendőröket elmarasztalni, de ez pont nem az az eset. Azt is olvastam valahol, hogy ez nem is Morvainak jutott eszébe elsőként, ő már csak kapott rajta, hanem valamelyik család ügyvédjének. Arra meg azt mondom, hogy azért mert egy állami szervtől sokkal egyszerűbb és biztosabb kártérítést kapni, mint a buli szervezőjétől.
Szerintetek akkor a szervező és az emberei már nem is bűnösek, csak a rendőrség? Ugye, hogy ugye.

kifordított nagyanyó 2012.07.04. 13:59:55

@dr. Bubó: NNa te zsidólibsicigányfajvédő te!:))

kifordított nagyanyó 2012.07.04. 14:01:20

Egyébként jó kis cigányozó rendőröző poszt lett ebből.
Egyébként pl. mentőket mikor értesítették?Gondolom ők nem így reagáltak.Ki értesítette őket,mivel?

AnnaKarenina 2012.07.04. 14:01:22

@fzoli77: Ezek mind-mind másfajta ügyek. A vörösiszapban egyetértek.

lutria 2012.07.04. 14:01:26

Ha meg valaki azért telefonál mert kirabolták éjszaka,akkor meg azt mondják neki hogy minek mászkál egyedül sötétedés után?
A mi utcánkban 3 hete nyílt egy új kocsma,a nyitóbuli végén a zárórakor 10-15 fiatal nem akarta elhagyni a helyet még 1 óra múlva sem(de nem volt verekedés vagy más rendbontás),kihívták a zsarukat,kijöttek a készenlétisek egy nagyméretű mikrobusszal legalább 10 fővel,megjelent a kerület összes rendőre 3 járőrkocsival,azután 2 percen belül eltűntek mert addigra a rendbontók szétszéledtek.Legalább a zsaruknak megvolt a 40-50 km-es éjszakai városnézés és nem tudtak hajcsizni a laktanyában.

dreia 2012.07.04. 14:02:56

Nem csoda, ha a Garamvölgyi nem talál semmi kivetni valót, ő is így reagált volna. Olyan agresszív feje van, és ahogy beszél..., bunkó egy alak.

dr. Bubó 2012.07.04. 14:05:51

"Hogyan teremthető politikai közösség egy individualista társadalomban?

Egy társadalom csak akkor lehet egészséges, ha vannak olyan közös értékek, célok, amelyeket az emberek túlnyomó többsége elfogad, és erős az úgynevezett társadalmi tőke, a bizalom, a kölcsönösség és a civil szervezetekben való részvétel. Ezzel szemben a mai magyar társadalomra a közös értékek, célok drámai csökkenése és a társadalmi tőke soha nem látott erodálódása jellemző.
Az utóbbi évtizedekben vált a szociológiai, közgazdasági irodalom egyik központi fogalmává a társadalmi tőke. Az alapvető elméleti háttér e megállapítás: a bizalmon és együttműködésen alapuló emberi kapcsolatok hálózata jelentős társadalmi erőforrás. Egyértelműen igen szoros kétirányú kapcsolat mutatható ki a társadalmi tőke és az egészségi állapot, élettartam, életminőség, de még a gazdasági fejlődés mutatói között is. A társadalmi tőke alacsony foka szoros kapcsolatban áll az értékvesztett, anómiás lelkiállapottal. A magyar népesség körében azonos módszerekkel végzett vizsgálataink eredményei szerint a társadalmi tőke jellemzői 1995 és 2002 között javultak, míg 2002 és 2006 között rendkívül nagy mértékben romlottak. Ezzel párhuzamosan az anómia, értékvesztés mutatói is jelentősen emelkedtek 2002 és 2006 között.
Vizsgálatainkban a társadalmi bizalmatlanság mértéke volt a megyék, kistérségek közötti halálozási, egészségi különbségek egyik legfontosabb előrejelzője nemzetközi felmérések szerint a legmagasabb bizalomértékeket a gazdaságilag is igen sikeres skandináv országokban találták, a norvégek 65 százaléka, a svédek 60 százaléka állítja, hogy a legtöbb emberben meg lehet bízni, tehát a norvégeknek csupán 35 százalékát, a svédeknek 40 százalékát jellemzi a társadalmi bizalmatlanság. Ma Magyarországon ezzel éppen fordított arányokat találunk.1995-ben Magyarországon az emberek 63 százalékát jellemezte a társadalmi bizalmatlanság, ennyien értettek egyet azzal az állítással, hogy „az emberek általában aljasak, önzőek, akik csak ki akarják használni a másikat”. Ez az arány, ugyanazzal a kérdéssel vizsgálva 2002-re valamelyest csökkent, 58 százalék volt. 2006-ban viszont már a megkérdezettek 69 százalékát jellemezte ez az állítás. Még megdöbbentőbbek a változások azzal a véleménnyel kapcsolatban, hogy „senki sem törődik azzal, hogy mi történik a másikkal”. Ezzel az állítással 1995-ben a magyar népesség 63 százaléka egyetértett, 2002-ben már csak 48 százaléka, míg ugyanez az arány 2006-ban 81 százalékra emelkedett. szintén igen jelentősen változott a „legbiztosabb nem bízni senkiben” állítással egyetértők aránya, 1995-ben 56 százalék volt, 2002-ben 54 százalék. 2006-ban a megkérdezettek 70 százaléka válaszolta ezt azok közül, akik esetében 2002-ben csak minden második ember érezte így.
Az értékvesztést, kilátástalanságot jelző anómiamutatók a krónikus stressz lelkiállapotának legmegfelelőbb jellemzői mind az egészségi állapot, mind az életminőség jelentős rosszabbodásával járnak együtt. Azoknak az aránya, akik úgy vélekedtek, hogy „az ember egyik napról a másikra él, nincs értelme előre terveket szőni”, négy év alatt drasztikusan nőtt, 52 százalékról 69 százalékra. Akik úgy vélték, hogy „minden olyan gyorsan változik, hogy az ember azt sem tudja már, hogy miben higgyen” 72 százalékról 82 százalékra emelkedett. Azok aránya, akiknek az volt a véleményük, hogy „manapság alig tudok eligazodni az élet dolgaiban” 66 százalékról 75 százalékra nőtt. A 2002-ben is már igen magas anómiaértékek 2006-ra tovább növekedtek, ami a magyar társadalom igen súlyos erkölcsi és lelki állapotára utal. A szabálysértő magatartás, az a vélemény, hogy „aki vinni akarja valamire, rákényszerül arra, hogy egyes szabályokat áthágjon” már 2002-ben is magas arányban volt jellemző, a megkérdezettek 80 százaléka válaszolta ezt. 2006-ban ez az arány 84 százalék lett. Érdekes módon, míg a többi anómiaváltozó egyértelműen rosszabb egészségi állapottal, életminőséggel jár együtt, a szabálysértő magatartás inkább egészségvédő faktorként jelent meg. Ez arra mutat, hogy a magyar társadalomban bizonyos értelemben még ma is a túlélés feltétele egyes szabályok áthágása. Azt már Andorka Rudolf is többször elmondta, hogy a magyar társadalom túléléséhez szükség volt a szabályok áthágására, ami a politikai vezetés súlyos felelősségére utal az anómiás állapot kialakulásában és fenntartásában.
Hogyan jutottunk idáig, hogy az emberek több mint 80 százaléka számára a szabálysértő magatartás a természetes? Hegedűs András, akire 1956-ban a szovjet csapatok behívásának szerepét osztották, később egy szociológiai előadásában egyértelműen azt állította, hogy a kommunista rendszer tudatosan alkotott és tartott fenn olyan törvény- és szabályozórendszert, amit lehetetlen volt betartani. Ez arra adott lehetőséget a diktatórikus rendszer számára, hogy mindenkit rajta kaphasson törvényszegésen, és a rajtakapás vagy „félrenézés” csak a hatalom kénye-kedvén múlhasson. Ez a berendezkedés teremtette meg a cinkos összekacsintások országos hálózatát: ha a hatalom elnézi a kis szabálysértéseket, senkinek ne legyen erkölcsi alapja a súlyos jogsértések firtatására, a hatalom legitimációjának megkérdőjelezésére.
Mi történt a politikai rendszerváltás után? Átnéztük-e a teljes jogrendszert ebből a szempontból? Egyáltalán nem, ma is olyanok a törvények és szabályok, amelyek a vállalkozók túlnyomó többsége számára egyszerűen nem teszik lehetővé a jogkövető magatartást, hiszen akkor menthetetlenül tönkremennének. Pontosan ezért nem beszélhetünk még ma sem valódi rendszerváltásról, hiszen megmaradt a diktatúrára jellemző kettős mérce és az anómiát erősítő, társadalmi tőkét, kölcsönösséget, bizalmat romboló jogrendszer.
Az állam oldaláról a jogszabályok áttekinthetősége alapvető követelmény volna. Ma a jogi környezet annyira áttekinthetetlen, folytonosan változó, hogy emiatt is szinte lehetetlen a jogkövető magatartás. Ráadásul amennyiben a jogszabályokat nem sikerül megváltoztatni, ezt rendeletekkel teszik meg. Így olyan, a jogrendszerbe vetett bizalmat aláásó helyzet alakult ki, amelyben szinte mindenkit jogsértőnek lehet nyilvánítani, miközben a nagy állami cégek gyakran alapvető kötelezettségeiknek sem tesznek eleget. Ez a helyzet továbbra is az önkényuralmi berendezkedés állapotát tartja fenn, amikor bárki bármikor fenyegetettnek érezheti magát. Ennek a helyzetnek a megváltoztatása a jogalkotók alapvető feladata volna.
A kölcsönösségnek, az egymás segítésének ez a teljes hiánya a másik oldalról ellenállást, lehetőségek szerinti szabálykerülést eredményez, ami a társadalmi tőke erodálódásával kapcsolatos legsúlyosabb ördögi kör. A társadalmi tőke mutatóinak erősödése jelezné leghatékonyabban, ha sikerülne ezt a kóros helyzetet visszafordítanunk.
Mint az előző évtizedek tapasztalatai mutatják, viszonylag igen rövid idő alatt is lehetőség van a társadalmi tőke mutatóinak változtatására. Egyáltalán nem irreális célkitűzés a társadalmi tőke erősítésére, az anómia csökkentésére törekednünk. Ehhez azonban alapvető volna a teljes jogrendszer átalakítása olyan irányban, hogy a törvények és szabályok betarthatóak legyenek, hogy a közjavak eltulajdonítását megbüntetik. Meg kellene alapozni azt a meggyőződést, hogy az állam felelősen gazdálkodik az emberek javaival, hogy erősödhet a közbiztonság és a társadalmi szolidaritás érzete. Ha ezt el tudnánk érni, a magyar társadalom képes volna felszabadítani az egészséges értékrendből és az individualizmusból fakadó erőforrásait ahhoz, hogy újra kialakulhasson az a nemzeti azonosságtudat, amelyre 1945 és 1948 között vagy az 1956-os forradalom idején már példát mutattunk.

Kopp Mária – Skrabski Árpád 2008"

kifordított nagyanyó 2012.07.04. 14:06:21

Néha 150 cigányt nem látnak meg,néha meglátják őket.
Mikor milyen napjuk van.

kifordított nagyanyó 2012.07.04. 14:07:31

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Ó bazz!Láttad azt a részt a South Parkból amikor a nyugdíjasok tartanak haza a gyűlésből?:))
Az jut rólatok eszembe...:))

Kicsi Kacsa 2012.07.04. 14:11:00

@orcface: az már másik kerület (VI.). Nem megy a rendőr át a Körúton, mert nem az ő hatásköre. Régen is így volt, szépen tovább sétáltak.
Jut eszembe, valami olyasmi volt, hogy elhúzott arra egy rendőrautó. Lassított és tovagördült. Vagy rosszul emlékszem?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.07.04. 14:11:35

@kifordított nagyanyó: Ne sértegess, minden South Park részt láttam :)))
És nem megyek neki mindennek, maximum külön polc van a nevemmel a gyorshajtás-rossz parkolás-szabálytalan megfordulás főosztályon. Szerintem ha jön a karácsony-húsvét csak kiadják a rendszámomat és meg is van a PS3 minden zsaru gyerekének, úgyis rám vernek valamit. A fővárosi rendőrség csupán erre alkalmas...:/

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2012.07.04. 14:12:21

@Luzercica: szerintem egyikünk se tudja, mit tanítanak nekik, azt viszont mindketten sejtjük, hogy ha valahova nem lehet beférni akkor azt kiüríteni se lehet egykönnyen biztonságosan, mert ahhoz előbb be kéne jutni nem is kis létszámmal. Azt épp meg lehet kérni a szervezőktől, hogy ne engedjenek be több embert, aki bent van azt pedig szólítsák fel távozásra. Éppcsak az a baj, hogy senki sehogy nem tudja megakadályozni, hogy a kifele tartó tömeg össze ne tapossa egymást.

Egyéves Önkéntes 2012.07.04. 14:14:50

@AnnaKarenina: persze, semmi köze az egészhez :)
sőt a rendőrök a korrektség és segítőkészség ércbe öntött hősei.

kifordított nagyanyó 2012.07.04. 14:16:57

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Hát az a rész is nagyon jó volt.Nekem is feltűnt közben hogy a kifőzdét sokszor említik,és tényleg ott fogták meg őket.:))
Azért írtam ,mert ha te meg Seduxen találkoztok egy kereszteződésben....
Aztán egy hónappal később meg itt a blogon panaszkodtok:
-Nekem jött valami köcsög!
-Nahát én is ugyanígy jártam!

Na viszlát egyenlőre!

Marcellusca 2012.07.04. 14:18:19

Na, megvolt a mai fröcsögés.
Tárgya: rendőrség/rendőrök.

Holnap kiket lehet fikázni?

"Divide et impera."

red_quill99 2012.07.04. 14:18:22

Érdekes, hogy erre a részletre még senki nem repült rá...

"Erre a bejelentő azt mondta, hogy a késelésről két másik férfitól hallott, és már két rendőr is a helyszínen van"

Nekem teljesen logikusnak tünne, hogy ha az ügyeletes a telefonos bejelentésből nem tudja kihámozni a lényeget, akkor megpróbálja az állítólag helyszínen lévő járőrökkel felvenni a kapcsolatot.. Pláne három telefon után.. Ha ez nem történt meg, vagy ha a járőrök úgy ítélték meg, hogy nins szükség intézkedésre, akkor mindenképpen hibáztak. És ehhez az ügyeletes modorának semmi köze, szvsz ez szakmai mulasztás.

vontod75 2012.07.04. 14:21:24

@Marcellusca: Romák/Zsidók/Nyugdíjasok/Orbán/Gyurcsány...

AnnaKarenina 2012.07.04. 14:28:50

@lutria: De nem mondtak és valószínűleg nem is mondanak ilyet. Tipikusan ti vagytok azok, akik bár lehet, hogy nem tudjátok, tömeghisztériát csináltok.:)

AnnaKarenina 2012.07.04. 14:33:21

@red_quill99: Eddig még senki nem tudott semmi érdemlegeset mondani, te meg tudnád mondani, mi lett volna a megfelelő eljárás? Két rendőr a helyszínen volt, a bejelentő látta őket, beszélhetett velük. Ami bent történt, azt a bejelentő sem tudta, a két rendőr sem jutott volna be, ráadásul a dolog megtörtént.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.07.04. 14:38:38

@kifordított nagyanyó: a kedves édesanyád személyesen :)))

Öcsisajt én már akkor vezettem, amikor Te még csak a matchboxokat tologattad otthon a nappaliban! Pont, hogy az ilyen kis nyikhajok miatt veszélyesek az utak, akik alá apuci/anyuci betolja az erőgépet, de szegénykéim olyan fogalmatlanok a vezetéshez, hogy az fáj.

Na persze csak addig, amíg pl a lámpától indulásnál meg nem "ölöm őket" a ford mind a 75 lóerőjével :))))) Pedagógiai céllal szoktam az ilyet oktatni az autóvezetés rejtelmeire :)

Egyéves Önkéntes 2012.07.04. 14:38:55

@AnnaKarenina: én is sajnálom, de szívesen tanulok tőled!
(nyilván én sem foganatosítottam volna kivonulásos cselekményt, mert beszólnak, hogy nagy a tömeg, főleg ha a betelefonáló szerint is már vannak kinn kollégák, de hogy a rendőrök korrekt és segítőkész emberek lennének, azt te sem gondolhatod komolyan)

A Spanyol Inkvizíció 2012.07.04. 14:41:07

@Marcellusca: ezt pont úgy mondod, mintha tiéd lenne az Építő Jellegű Kommenteket Beíró Nick Arany Térdszalagrendje.

Marcellusca 2012.07.04. 14:45:30

@A Spanyol Inkvizíció: Nem az enyém, az tuti. :P
De nem is törekszem a megszerzésére.

Csupán arra utaltam, hogy megint mindenki jobban ért a más dolgához/munkájához, mint az, aki hivatásszerűen végzi.

A 10 millió foci/gazdasági/szocpol/adó/közlekedési/rendőri szaGértő országa. :DDDD

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.07.04. 14:47:03

hm... bevillanásaim vannak. ember stílfűrésszel az ajtóban "megöllek!" fülemen a telefon, hogy az ember meg akar ölni, csináljanak már valamit!!!!!! erre a rendőrség: jöjjön be, tegyen feljelentést. hülye vagy BAZMEG? az ajtóban áll, hogyan menjek ki, az ablakon keresztül, létra nélkül, faszfej? mégis hogyan menjek be a rendőrségre két faluval arrébbról, amikor a buszok naponta háromszor közlekednek, és az autóval elállja a kijáratot, és még csak ki se tudok hajtani, gyalogosan meg kissé életveszélyben vagyok?

következő alkalommal: költözzön el. hogyan, bazmeg, hová, hol szerzek magamnak munkát, hol fogok lakni, seggfej? miből gondolod, hogy van annyi félretett pénzem, hogy ezt meg tudom oldani, és miből gondolod baromarc, hogy ott nem talál meg? persze elköltöztem, persze ráment a dugipénzem, persze megtalált, 3 napig üldögélt a munkahelyem bejáratánál, és a főnökömmel akart beszélni. 3 napig kerülőutakon jártam haza, hogy ne jöjjön rá, hogy hol lakom, hogy legalább a búvóhelyemen biztonságban érezzem magam, ha már a szájbabaszott, szétkúrt otthonomat elrabolták tőlem.

az isten kúrja meg a rendőrséget.

A Spanyol Inkvizíció 2012.07.04. 14:47:08

@Marcellusca: de ha tényleg jobban értünk hozzá :)

én például határozottan úgy gondolom, hogy matolcsinál nem sokkal csinálnám rosszabbul

red_quill99 2012.07.04. 14:48:51

@AnnaKarenina: Mintha már mondtam volna...
Mivel a telefonos bejelentés zavaros volt, ezért minimum fel kellett volna venni a kapcsolatot az állítólag helyszínen lévő járőrrel. Arról, hogy ez megtörtént volna, sehol nem történik említés, és ha valóban nem történt meg, már ez egy hiba.

Egyébként azt nem mondtam, hogy csak a rendőség felelőssége az egész, hiszen ahogyan azt már többen elmondták itt is, legfőképpen a szervezők felelnek, meg a mindenáron bepréselődni akaró közönség, amelyik nem figyel oda a mellette állóra. De az vitathatatlan, hogy hamarabbi reagálással talán megelőzhető lett volna a mások hülyeségéből kialakuló tragédia.

És azt meg se kérdezd, hogyan kellet volna kiüríteni a helyet, hiszen azért ők a rendőrség és nem én, hogy ezt tudják. De az az érv, hogy "különben sem tudtuk volna szakszerűen megoldani a helyezetet" valamiért még nem hangzott el a részükről :P tehát feltételezem, hogy meg tudták volna oldani....

Seduxen (már NEM dr.) 2012.07.04. 14:51:15

@Marcellusca: hát most mondd, megint bántanak valakit a cúúúnya náczikok (vagy libsik, mindegy, nem tudom most éppen "milyen" a blog)... ezúttal éppen a rend éber őreit, mik vannak. a magam részéről azt gondolom, hogy a rendőrség (és személyesen a rendőrök nagy része) masszívan rászolgált az őket övező közutálatra. Tisztelet a kevéske kivételnek, mert azért akadnak.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.07.04. 14:51:31

@A Spanyol Inkvizíció: Jól gondolod, Matolcsynál senki nem csinálná rosszabbul. Te sem, még akkor sem ha számolni sem tudsz.

@Seduxen (már NEM dr.): :))) Jó hogy nem azzal jössz, hogy a tiéd a másodiknak kiadott jogosítvány Budapesten :))))

Marcellusca 2012.07.04. 14:58:38

@A Spanyol Inkvizíció: Na, jó, az igaz, hogy matolcsy-nál BÁRKI jobban csinálná. :)))

@Seduxen (már NEM dr.): OK, a rendőrök zöme valóban rászolgált a fikázásra.
De ne legyünk már - laikusként - hozzáértőbbek!
Még a végén elmatolcsyasodunk. :D

Seduxen (már NEM dr.) 2012.07.04. 14:58:52

@csizsikpizsik - pique takarodj!: :)))) nem is, nekem ugyanis nem adtak ki jogosítványt, azt mondták, hogy sértés lenne egy ekkora géniusznak ugyanazt a jogsit kiadni, mint a többi fakezű sofőrnek. az én nevemet aranybetűkkel vésték be az évkönyvbe, az Úr 1997. Esztendejében :DDDDDD

Marcellusca 2012.07.04. 15:02:51

@csizsikpizsik - pique takarodj!: LOL
Még jó, hogy nem 5 számút írtál! :DDDD

Marcellusca 2012.07.04. 15:04:39

@Seduxen (már NEM dr.): MUHAHA!
'97-ben még adtak ki jogsikat? :P :D

dr. Bubó 2012.07.04. 15:05:38

@A Spanyol Inkvizíció: ???

mi a gond? hadakat küldött doktororvbán a rothadó kapitalisták ellen...
ezek a barom labancok a falu határában letartóztatyák a hadainkat hogy a lovunkat nem etettyük...

A Spanyol Inkvizíció 2012.07.04. 15:08:13

@dr. Bubó: akármit csinálunk szarul jövünk ki belőle
nem tudom láttad-e a faszit, aki ki akart futni a Zolimpiára, de Salzburgnál már csak 16 eurója volt :DDD

Seduxen (már NEM dr.) 2012.07.04. 15:10:06

@Marcellusca: bocs, tudod én már nem olyan autón tanultam, mint Te, amit elől kellett "bekurblizni", hogy induljon :)))))

jelzem kérdezd meg a kis tacskót (Tigeri), hogy ő mikor kapott (már ha az ő értelmi képességeivel adtak ki jogsit, bár amit az utakon tapasztalok... azoknál ő sem hülyébb :DD)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.07.04. 15:10:16

@Seduxen (már NEM dr.): A jogsiról mindig az jut eszembe, hogy amíg élt az asszony dédapja mindenhová autóval ment, és amikor már kilencvenöt vagy kilencszázötvenöt felé járt rákérdeztem óvatosan egy látogatásnál, ilyenkor egy évre hosszabbítják a jogsit, minden rendben? Erre rám legyintett, ide (falun) ugyan minek jogsi meg vizsgálat, mindenki tudja hogy tudok vezetni :)))))

dr. Bubó 2012.07.04. 15:11:22

@A Spanyol Inkvizíció: ez szervezési kérdés....

elszámolta... de így meg össze tudta koldulni... mekkora nagy tett lett

Luzercica 2012.07.04. 15:12:05

@red_quill99: A kérdés az, hogy a helyszínen lévő két rendőr mit tudott segíteni a több ezres tömegben, kinek az utasítására mentek ki. És felmerült még bennem, hogy vajon kellett-e nekik írni valamilyen szakmai jelentést, hogy mit tettek és hány órakor.

Marcellusca 2012.07.04. 15:15:33

@Seduxen (már NEM dr.): Kispöcs Tigeri akkor kaphatott jogsit, mikor eltörölték a min. 8 ált. elvégzését. :DDDD

Ironfist 2012.07.04. 15:20:43

@Secnir:
"kicsit védeném őket:

"Erre a bejelentő azt mondta, hogy a késelésről két másik férfitól hallott, és már két rendőr is a helyszínen van."
ismétlem
"a késelésről két másik férfitól hallott [...] és már két rendőr is a helyszínen van."
ezután én letettem volna a telefont."

Én is védeném a dolgot:
Ha érkezik egy hívás nekem, mint telefonügyeletesnek, hogy
a.- Megkéseltek valakit, és
b.- Lökdösődnek, mert nagy a tömeg
Akkor engedtessék már meg, hogy a késeléssel foglalkozzak inkább...

Ironfist 2012.07.04. 15:24:10

@Ironfist:
Pláne, mert nyilván én is voltam már buliban, koncerten, ilyesmin, és igen, én is voltam már tömegben - arra nem is térnék ki, hogy a pogózás kicsit több, mint tömeg - és hadd ne tartsam már életbevágónak azt, hogy sokan vannak valahol!

dr. Bubó 2012.07.04. 15:24:56

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): enyni a lényeg anynit kéne mindenkinek elolvasni

ezt az összefogallót és akkor megértenek sok mindent...

egyébként a kutatásaikat olvastam hallgattam figyeltem de ez az írás nagyon jó összefoglaló

red_quill99 2012.07.04. 15:28:39

@Luzercica: két rendőr nyílván nem tudott volna rendet rakni, de biztos jobban fel tudta mérni a helyezetet, mint telefonon keresztül az ügyeletes egy zavaros telefonhívásból. Annyit mindenesetre tudtak volna tenni, hogy észrevegyék a tarthatatlan állapotot és jelzik, hogy küldeni kellene még rendőrt...

Amúgy azt sem vitatom, hogy mindenki az előírások szerint végezte a munkáját, de ebben az esetben az előírások nem működtek jól, szerintem. Ezért mindenképpen meg kellene vizsgálniuk az esetet és ha személyi konzekvenciákat nem is kell levonni, esetleg legközelebb talán máshogy kellene eljárni.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.07.04. 15:35:32

@dr. Bubó: Mondjuk a probléma okaként még nem hallottam a jogrendszer összességét szidni, általában mindig személyeket támadnak. Talán a jogrendszer olyan elvont fogalom, amelyet nem tudnak nagyon sokan megszemélyesíteni. No, meg ebben nőttek fel. A legjobban anyázó, habzósszájúak meg pont azok az emberek, akik hasznot húznak a törvénytelenségekből.
Egy nagy-nagy rebootot kéne csinálni....

Luzercica 2012.07.04. 15:41:56

@dr. Bubó: Lassulok a melegtől. Már harmadszor olvasom el a szösszenetedet. De végre megértettem.

dr. Bubó 2012.07.04. 15:43:51

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): van 2x1 év külföldi tapasztalatom... talán emiatt

nekem természetes volt mindenhol ahol "pozicióban voltam" hogy a rossz összevissza jogszabályok között próbáltam rendet vágni...

szerintem okos meglátás hogy a diktatúra leghatékonyabb eszköze ...

dr. Bubó 2012.07.04. 15:45:15

@Luzercica: mejiket? és megértettél? vagy írjak dísz szertációt?

Luzercica 2012.07.04. 15:49:40

@dr. Bubó: A magyar huszár pacit kínoz...tartalmút.
Írj. Kérj tanácsot a volt köztársasági elnökünktől. Állítólag ő is fog írni.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.07.04. 15:50:40

@dr. Bubó: Van egy régi magyar mondás: Zavarosban jó halászni.
Ez igaz az adótörvényekre, a rendeletek összevisszaságára, a törvényeinkre, mindenre.
Van egy másik matematikai tétel is: Két pont közötti legrövidebb út az egyenes.
Nekem nincs külföldi tapasztalatom, és nem is akarok elmenni innen, mert ez a Hazám. Viszont nagyon szeretnék egy élhető világban élni.

vegyesfehér 2012.07.04. 15:53:29

@somewhat damaged: Azon kevesek egyike vagy, aki érti, mi a probléma. Ahogy a kommenteket olvasom, a többség igazi született kelet-európai. Megszokták, hogy szar rendszerben élnek, és az a hülye, aki nem alkalmazkodik a szarhoz. Jó állampolgárok lennének Türkmenisztánban is.

dr. Bubó 2012.07.04. 15:57:50

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): ezek vagylagosak ....

vagy elmész és élhető világban élsz
vagy maracc de akkor ez a feudális mocsár van...

@Luzercica: ??? nem fog... ő csak KAMUnikált...

tudi 2012.07.04. 17:58:07

Na ez durva, és még csodálkoznak, hogy az emberek semmibe veszik a rendőröket. Igazuk lehet azoknak, akik azt mondják, hogy h a a bejelentő gárdistákról, vagy más "veszélyes" elemekről tett volna említést kint lett volna fél Budapest rendőrsége.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.07.04. 17:59:41

Egyébként meg ez még az "elmútnyócév"! Mostmár nincs ilyen:
"A miniszterelnök szerint vége annak a világnak, amelyben a jog a bűnelkövetők pártját fogta, és annak is, amikor bárki azt gondolhatta, hogy a bűnözők összefonódtak a rendőrséggel. "
index.hu/belfold/2012/06/24/orban_vege_a_bunozok_es_a_rendorseg_osszefonodasanak/

szmoker (Homo Trollicus) 2012.07.04. 18:01:57

"és annak is, amikor bárki azt gondolhatta, hogy a bűnözők összefonódtak a rendőrséggel"

Végülis Don Sintér nem rendőrtábornok (már), hanem csak keresztapa és belügyminiszter. Semmi összefonódás sincs, kérem oszoljanak.

jozicsenko 2012.07.04. 18:45:02

fegyverem van, akik most bejöttek, lelövöm mindet...

na, ekkor talán kijönnek

egyébként sz.rni bele...

FSchleck 2012.07.04. 19:54:36

Fürstről nem szeretnétek írni? Régen azért kétoldalúbb volt ez a blog is...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.07.04. 20:24:39

@Seduxen (már NEM dr.): Az a rokkantigazolvány volt hülyegyerek!Illetve az sem ,mert azt az asszony adta neked a teljesítményed okán!DD
Az én anyám akkor a bizonyítványt adta neked a kisegítőben!:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.07.04. 20:26:20

@Seduxen (már NEM dr.): A másik két nagyokos "felsőfokú végzettségűnek" már elmondtam:
Nem mindenki volt úgy hogy apci anci mindent a segge alá rakott!:))
És végigseggelt 4 évet valami büfészakon.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.07.04. 20:30:21

@Seduxen (már NEM dr.): A neked bácsinak akkor lesz jogsija ha lesz e nagy autója.

Horizont 2012.07.04. 20:32:51

Ez egyszerűen egy embertelen hozzáállás volt a diszpécser(ek) részéről.Tapasztalhatjuk az élet egyéb területein is nap mint nap! Az embertelenséget! Még véletlenül sem akarom beleképzelni a meghalt lányok szüleinek a helyében magam amikor ezt (is) megtudták!
Ha az ember bajba kerül kihez fordulhatna mint a rendőrséghez. A mentősökhöz. A tűzoltókhoz. Az orvosokhoz. Millió eset van amikor nem pénzkérdése a megoldás. Ennél az esetnél nem végezték el a munkájukat. Ennyi. Nem védeni kéne hanem büntetni, hogy mások tanuljanak belőle!
Azért az is eszembe jutott, hogyha az ügyeletes gyereke ott szórakozott volna, akkor is így reagált volna a betelefonálásokra?
A baj az, hogy mindenre kijelentik vezetőink, hogy rendben van. Ezt gondolják. El is hiszik és azt szeretnénk ha mi is elhinnénk!

Vidéki 2012.07.05. 09:45:38

„Nem volt a helyszínen rendőr, nem is küldtek ki a térfigyelő kamerák alapján, és még a telefonhívást is leszarták?

És ez így szabályos, Garamvölgyi?!

Ha a te lányod hívná a 107-et éjszaka és így elhajtanák, akkor is azt mondanád, hogy minden szabályos?”

Garamvölgyi, feltételezem jogi végzettséggel rendelkezik, és a rendőrség nem fogadatlan prókátoraként nyilatkozgatott.

Az ügyvédek nagy hőstettként értékelik, büszkék rá, ha a szerecsen mosdatás trükkjét gyakran sikerül megvalósítaniuk.

Ez presztizsüket növeli, ami aztán anyagi megbecsülésükre is kihat.

A józan önérdek is ebbe az irányba tereli őket.

Ezért aztán az igazságszolgáltatás sem képes olyan tökéletesen működni, mint a Bibliából ismert, híres Bölcs Salamon király idejében.

Namely 2012.07.05. 09:54:08

Bocs, de a Nyugati tér állandóan fullon van. A kamerák alapján tehát nem lehet kimenni. Egy partyról pedig simán el tudom hinni, hogy betelefonál normál esetben is valami tömeghez nem szokott idióta. Láttam már hátul jópár sarokban bömbölő csajt, hogy "nemmmm találom a többieket". Úgyhogy egy kisebb lökdösődés, és lazán van 3-4 hívás. Szerintem, de én sem vagyok rendőrségi diszpécser. Szóval nem ördögtől való, hogy a diszpécsert a késelés érdekelte, ami nem szokványos...
Akik ott hibáztak, az a tisztelt taposó tömeg, és főként a biztonsági őrök (+a tulajdonosok: de nem azért, mert több embert engedtek be, hanem mert látszólag teljesen alkalmatlan embereket alkalmaztak. A tulajdonosok mindegyike min 10 éve foglalkozik partyszervezéssel, ehhez képest ilyen elemi hibákat véteni.....).
A biztonsági őröknek kb 8 év személyenként azért, mert kitették az eszméletlen lányokat a járdára.

Ironfist 2012.07.05. 10:41:40

@Horizont:
Miért, te egyből megnyomnád a vészriadógombot, ha valami részeg tini felhív, hogy egy buliban tömeg van? Végülis jogos, nem fordul ilyen elő minden nap, az ország összes diszkójában, és koncerttermében, nem? :P
Komolyan: ha én, mint diszpécser kapok egy bejelentést, hogy tömeg van, és állítólag meg is késeltek valakit, akkor engedtessék már meg, hogy leszarjam a tömeget...

Tokány 2012.07.05. 11:38:13

Elég sok okosság felgyűlt itt a majdnem 200 komment alatt, csak egy dologra nem találtam választ. Mit kellett volna tennie a rendőrségnek, hogy elkerülhető legyen a tragédia (másképpen: mit is kértek számon rajtuk)? Tegyük fel, hogy talpas járőr vagy, kivezényelnek, hogy nézd meg mi van. Látod nagy a tömeg, mit tudsz csinálni? Szerintem semmit, mert nincs jogosultságod arra, hogy leállittasd a rendezvényt (esetleg egy jogász erről tud valamit mondani). Talán valami razziát lehet rögtönözni, és kiparancsolni az embereket, de ez ugyanolyan bajos, mint a rendezvény leállittatása. Mert garantálom, hogy másnak vezércikk lenne az Indexen, post a vastagbőrön és a hasonló okosok kommentjével lenne tele egy másféle topik, hogy mekkora rendőrállam, hülye rendőrök, hogy basztatják a szórakozni vágyó fiatalokat, stb.

Tokány 2012.07.05. 11:44:42

@Egyéves Önkéntes: "egyszer felhívtam a rendőrséget, hogy valaki viccből elfordította a STOP táblát egy elég veszélyes kereszteződésben (azóta már körforgalom van, mert sokan meghaltak ott), lerázott, hogy ez nem az ő dolga, hívjam fel az önkormányzatot."

Ez kb. ugyanez a kategória, szerinted mit tudott volna csinálni? Nem a rendőrség dolga a táblákat fenntartani, visszaforditgatni, akármi. Ha kiküld oda egy járőrt, és másnap a parancsnok meglátja a kiszállási naplóban, vagy mi a szarban, hogy egy táblát forditgatni kiküldött két embert és egy kilométerlimites kocsit, akkor úgy rúgja seggbe a szerencsétlen diszpécsert, hogy repül a városhatárig. Esetleg kiküldhetnek egy rendőrt forgalmat irányitani, amig az önkormányzat megoldja a dolgot, de az meg nem biztos, hogy X napig tudnak nélkülözni egy embert.

Nyilván egy tökéletes világban még a macskádat is leszedi a fáról a rendőr, de ez nem az.

Egyéves Önkéntes 2012.07.05. 11:53:35

@Tokány: igazad van, teljesen abszurd elvárni egy rendőrségtől, hogy a balesetveszély elhárítása érdekében megmozduljon.
én vagyok a hülye, hogy ilyen egyáltalán megfordult a fejemben.

A Spanyol Inkvizíció 2012.07.05. 11:57:23

@Tokány: Jól beszélsz! Emberöléshez is mi a fasznak mennek ki, úgyse tudják feltámasztani!
Mindenkinek jobb, ha a kinn felejtett táblánál trafiznak, mintha halálos baleseteket akadályoznának meg. Még a végén összegyűrődik az él a nadrágjukon
És ugye érzed, hogy egy elfordított stoptábla nem macska a fán kategória?

Tokány 2012.07.05. 11:57:51

@Egyéves Önkéntes: Nyugodtan sarkithatsz, de nem válaszoltál a kérdésemre. Mit kellett volna csinálnia? A "megmozduljon" elég tág fogalom. Mint tegnap az első postomban is irtam, az, hogy a rendőr tehetetlen ilyen helyzetben, nem az ő hibájuk, hanem a kormányé.

Egyéves Önkéntes 2012.07.05. 12:02:52

@Tokány:
nem vagyok rendőr, de én ezt tenném:
1. köszönjük, hogy szólt uram, máris intézkedem és kimegy oda egy nénós autó, nehogy valakit zsákban kelljen elvinni
2. az eleje mint előbb, máris felhívom a Zönkormányzatot és szólok neki
de a legjobb a kettő együtt
valami ilyesmi reakciót várnék el tőlük, ha már a Szolgálunk és Védünk matricát felragasztották magukra
de már beláttam, hogy ez nyilván agyrém

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.07.05. 12:06:11

"ne járjon buliba, akkor nem lesz tömeg"

mondjuk ez igaz.
és egy klasszikus koncerten se volt még tömegverekedés, se halálra taposás

Tokány 2012.07.05. 12:06:52

@Egyéves Önkéntes: Nem agyrém, már irtam többször is, hogy egy tökéletes világban (vagy egy boldogabb országban igy menne. Csakhogy a Zönkormányzatnál hivatalos bejelentést kell tenni, aztán majd X nap múlva kimegy valaki. Addig meg nem posztolhat 24/7-ben ott egy rendőr, mikor amúgy is hiány van belőlük. Az egész rendszer rohad, és rámutatni egy kis részére, majd minden problémát ráverni szerintem felelőtlenség.

'na megjött a rendőr is"

Megkérdeztem, hogy mit kellett volna tennie a rendőröknek, erre rögtön közéjük soroltál. Gratulálok, ez Lézer Janis szint, csak nem rokon?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.07.05. 12:10:57

na jó, mondjuk a rendőr a késelést tényleg fontosabbnak tarthatta, mint azt, hogy tömeg van egy buliban, mindig tömeg van, nekem minden primkó ember elviselhetetlen tömeg, mégha hárman vannak is,
de azt nem tudhatta, hogy az brutális tömeg. és ha már kint volt pár rendőr, akkor már nem érezhette olyan fontosnak még ezen felül intézkedni, hiszen voltak ott rendőrök. azt nem tudom, hogy az ott lévő rendőrök kértek-e erősítést, nyilván ennek a megadása már sokkal fontosabb.

Egyéves Önkéntes 2012.07.05. 12:12:47

@Tokány: aláírom, hogy rohad az egész rendszer, de szerintem pont az olyan hivatalnok gondolkodásmód miatt, mint amit te is képviselsz, hogy eleve úgy állsz hozzá, hogy hogyan NEM lehet valamit megoldani.
szerintem ez egy komoly probléma, hogy egy nagyon veszélyes kereszteződésben elfordítják a táblát. és ez kurvára nem önkormányzati hatáskör.
szerintem ez már simán bcs.
nem a Kutya eladó táblát vették le, hanem a STOP táblát.
de még ha nem is bcs akkor is épeszű ember elvárná, hogy történjen valami és ne halljon meg senki azért mert a nyüves rendőr nem akar dolgozni.

a vége pedig nem tudom miért nekem szól, nem én írtam.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.07.05. 12:16:48

ja nem biztos, hogy volt kint két rendőr, csak a telefonáló mondja.
az már durva, hogy nem késelésre se mennek ki.

Szenthomárság 2012.07.05. 12:20:15

@tesz-vesz: Ugye te sem gondolod komolyan, hogy egy bűncselekményhez kimenjen a rendőr?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.07.05. 12:21:24

@Tokány: nem tudnak mit csinálni, leállíthatják a zenét, de akkor még nagyobb pánik lehet.
én mondjuk nem tudom elképzelni a szitut, ezek vmi nagyon csirkeagyú részeg tinik lehettek. oké, hogy tömeg van, de akkor miért kell nyomakodni, miért kell eltaposni egymást?

Egyéves Önkéntes 2012.07.05. 12:24:13

@Tokány: na megkérdeztem, ez bizony bűncselekmény, és mivel nem nevesíti, hogy csak tökéletes világra vonatkozik, így a rendőrnek bizony meg kellett volna mozdulnia...

Közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény:

A tényállása valamennyi közlekedési ágazat, a vasúti, a légi, a vízi és a közúti közlekedés biztonságát védi a közlekedési szabályok hatálya alatt nem álló kívülállók támadásai ellen. Ide tartozik az is ha például a közúti járművezető a vasúti közlekedés biztonságát sérti vagy veszélyezteti, mivel a KRESZ hatálya alatt áll, kívülállónak minősül a vasúti közlekedés tekintetében, ezért cselekménye a közlekedés biztonsága elleni bűncselekményt valósítja meg. Többféle elkövetési magatartás lehetséges, így a közlekedési útvonal, jármű, üzemi berendezés vagy ezek tartozékának megrongálása, megsemmisítése, akadály létesítése, közlekedési jelzés eltávolítása, megváltoztatása, megtévesztő jelzés, közlekedő jármű vezetője elleni erőszak vagy fenyegetés alkalmazása, vagy a közlekedés biztonságának veszélyeztetése más hasonló módon.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.07.05. 12:24:45

@Egyéves Önkéntes: "egyszer felhívtam a rendőrséget, hogy valaki viccből elfordította a STOP táblát egy elég veszélyes kereszteződésben "

az igaz hogy foglalkozni illett volna vele, esetleg a rendőr felhívhatta volna az önkormányzatot másnap, de akár te is visszafordíthattad volna.

Ironfist 2012.07.05. 12:26:23

Nem értem, mit kell baszogatni emiatt a rendőrséget. Mindenki háborog, dejamocskossünök, de az tényleg nem hangzott még el senkitől, hogy ők mit tettek volna a helyükben.

Egyéves Önkéntes 2012.07.05. 12:26:53

@tesz-vesz: "de akár te is visszafordíthattad volna. "

sőt, akár te is.

Egyéves Önkéntes 2012.07.05. 12:28:17

Egyébként se lehet minden West Balkán mellé közlekedési rendőrt állítani.

Egyéves Önkéntes 2012.07.05. 12:29:22

@tesz-vesz: miért pont másnap hívta volna fel??
ezt nem értem.
hátha addig meghal valaki és mehet végre helyszínelni?
vagy miért??

Ironfist 2012.07.05. 12:34:38

@Egyéves Önkéntes:
"nem vagyok rendőr, de én ezt tenném:
1. köszönjük, hogy szólt uram, máris intézkedem és kimegy oda egy nénós autó, nehogy valakit zsákban kelljen elvinni
2. az eleje mint előbb, máris felhívom a Zönkormányzatot és szólok neki
de a legjobb a kettő együtt
valami ilyesmi reakciót várnék el tőlük, ha már a Szolgálunk és Védünk matricát felragasztották magukra
de már beláttam, hogy ez nyilván agyrém"

És szerinted ha egy ilyen helyzetben kimegy a "nénós autó", akkor nem fog pánik kitörni? És tegyük fel, hogy nem. Akkor szerinted ha már kint vannak, mi a büdösfaszt tudtak volna csinálni? Ők is bemennek, és egyesével megkérik a bedrogozott, részeg tinik ezreit, hogy ugyan menjenek már haza rendezett sorokban? Vagy lekapcsoltatják a zenét? Akkor meg most amiatt nyavajognál még mindig, hogy mekkora rendőrállamban élünk. Könnyű dolog mindig a rendőrt hibáztatni mindenért, de abba tényleg nem gondolsz bele, hogy ők nem mindenható valakik, akik azért nem segítenek, mert csak szórakoznak rajtunk, hanem ugyanolyan emberek, mint mi, és azért nem segítenek sokszor, mert nem tudnak?
Tehát sorolom:
Westbalkán: késelésre kimehettek volna, de leállítani max bírói végzéssel lehetett volna az egészet, az meg nem öt perc, mint tudjuk
Stoptábla: valóban nem a rendőrség dolga, itt te failoltál, ez a közútfelügyelet dolga. Ha felhívod a rendőrt azzal, hogy betonozol, de elfogyott a sóder, az meg kiröhög téged, az is a mocskos sün hibája lesz? Vagy lehet, hogy a te faszságod, aki nem a sóderbeszállítót hívtad?

Ironfist 2012.07.05. 12:37:00

Másrészt ez csak rinyálás, hogy itt a rendőr a hibás, nem, itt egyértelműen a szervezők, és a beléptetőemberek voltak a hibásak, akik a szabályzatot megszegve jóval több embert engedtek be, mint az szabadott volna.

Egyéves Önkéntes 2012.07.05. 12:37:00

@Ironfist: STOP tábla: de, a rendőrség dolga, BTK 184§. úgyhogy vegyél kicsit vissza a lendületből.

Ironfist 2012.07.05. 12:43:18

@Egyéves Önkéntes:
Tudod mit? Szarok rád, akkor szidd a rendőrt, hogy semmit nem tud kezdeni, meg nem is akar. Nyugodtan szidd csak, nyilvánvalóan te sokkal jobban csinálnál mindent, ha te lennél a rendőr, sokkal jobban meg tudnád oldani ilyen gúzsbakötő szabályzatoktól gátolva, és faszkalapok gyűlöletétől övezve, igaz?
Nyilván nem, úgyhogy talán TE vegyél vissza egy kicsit a lendületből. Anarchista farok.

Egyéves Önkéntes 2012.07.05. 12:48:29

@Ironfist: fordítva ülsz a rendőrlovon.
én is azt mondtam, hogy a west balkán ügyben nem értem mit kellett volna tenni még, ha valaki nem bírja a tömeget, akkor tényleg ne menjen ilyen helyre.
a stop táblás ügy pedig, mint láthattad (már feltéve ha hiszel a bétékában) kötelessége lett volna.
én nem lennék rendőr amúgy, mert akkor én is ilyen idegbeteg lennék, ha elfogytak az érveim, mint te is vagy.
na písz, mentél a szűrőbe.

Ironfist 2012.07.05. 12:49:57

@Egyéves Önkéntes:
Egyébként meg:
"184. § (1) Aki közlekedési útvonal, jármű, üzemi berendezés vagy ezek tartozéka megrongálásával vagy megsemmisítésével, akadály létesítésével, közlekedési jelzés eltávolításával vagy megváltoztatásával, megtévesztő jelzéssel, közlekedő jármű vezetője ellen erőszak vagy fenyegetés alkalmazásával avagy más, hasonló módon a vasúti, légi, vízi vagy közúti közlekedés biztonságát veszélyezteti, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés
a) öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény súlyos testi sértést,
b) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást, vagy tömegszerencsétlenséget,
c) öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált,
d) öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halálos tömegszerencsétlenséget okoz.
(3) Aki az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt gondatlanságból követi el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel, a (2) bekezdésben meghatározott esetekben, az ott tett megkülönböztetéshez képest, két évig, három évig, öt évig, illetve két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(4) A büntetés korlátlanul enyhíthető – különös méltánylást érdemlő esetben mellőzhető – azzal szemben, aki a veszélyt, mielőtt abból káros következmény származott volna, önként megszünteti."

Hol van ebben, hogy a rendőr dolga visszaforgatni, és nem a közútfelügyeleté, kicsicsillag?

Ironfist 2012.07.05. 12:51:47

Jellemző. Habzó szájjal szid valamit, aztán ha érveket hall, hogy miért nincs igaza, akkor "papapapapapapapa"... gratulálok neki. Igazi fideszes mentalitás.

Szenthomárság 2012.07.05. 12:52:25

@Ironfist: Bocs, hogy beleugatok, de a bűncselekmény a rendőrök dolga, nekik mindenképpen ki kell menniük bejelentés esetén.

A Spanyol Inkvizíció 2012.07.05. 12:56:01

@Szenthomárság: @Ironfist:

Ha Pista bácsi lát valamit, akkor vegye elő a Magyar Közlönyt, hogy ki jogosult eljárni, vagy legyen nála egy jegyzék, hogy milyen esetben kit kell értesíteni, vagy csak egyszerűen hívja a 112-t, amit erre találtak ki?

Egyéves Önkéntes 2012.07.05. 12:59:09

Az eset óta mindig van nálam egy cédé jogtár, abban gyorsan kikeresem, hogy ki az illetékes elvtárs, nehogy véletlenül megzavarjam a nyugdíjas évei előtt álló huszonéves közegeket!

golyóstroll 2012.07.05. 13:01:29

@Egyéves Önkéntes: Ha minden piszlicsáré ügyben a rendőrséget hívod, akkor a vasököl addig nem tud blogolni! Szégyelld magad!

Ironfist 2012.07.05. 13:04:23

@Szenthomárság:
A bűncselekmény igen, de ez a pöcs arról beszélt, hogy meramocsokrendőrökménemforgattákvissza. Egyébként pedig ha minden bejelentett bűncselekményre kimenne egy rendőr, valószínűleg a felnőtt lakosság kb harmadának rendőrnek kellene lennie.
Tehát ha bejelentésre nem mennek ki az nem azért van, mert minket akarnak szopatni, hanem mert teszem azt vannak 30an egy kapitányságon, és óránként jön 100 bejelentés.
Azon felül, képzeld el a szitut: pöcshúszár telefonál, hogy valaki elforgatta a táblát. Rendőrség kimegy, pazarolja a benzint, amit alig kap, mert nincs rá keret. Pazarolja a humánerőt, mert kaptak négy másik bejelentést, hogy pont most van betörés, most viszik a mari néni táskáját, meg mondjuk egy olayt, hogy egy diszkóban sokan vannak. De nem baj, feltételezzük, hogy a kresztáblához mennek ki. Kimennek, kiszállnak a kocsiból, felveszik a jegyzőkönyvet, megnézik, majd konstatálják, hogy "Hát igen, ezt bezony elfordították!" Majd kihívják a közútfelügyeletet, hogy forgassák vissza. Miután ez nem főbenjáró bűn, és ez itt nem a májámi vájsz, nem fognak kijönni a laborosok, hogy ujjlenyomatot vegyenek, ugyanis az baromi drága folyamat, és addig le kéne zárni az útkereszteződést - ami, hozzáteszem megint csak rage-et generálna ellenük. Namármost, mivel ezt nem fogják megtenni, az ügy el van intézve azzal, hogy ismeretlen tettes, mert nincs se kapacitásuk, se idejük, se lehetőségük kinyomozni, hogy ki forgatta el a stop táblát.
Érted már, miért nem szállnak ki mindenki hívására?

Ironfist 2012.07.05. 13:07:03

@golyóstroll:
"Ha minden piszlicsáré ügyben a rendőrséget hívod, akkor a vasököl addig nem tud blogolni! Szégyelld magad!"

Te is jó nagy fasz vagy ám. Azért, mert érvelve megmagyarázom, hogy miért nem a hozzátok hasonló véresszájú hörgőknek van igazuk, attól már egyből rendőr vagyok? :D

Szenthomárság 2012.07.05. 13:08:21

@Ironfist: Nyugodtan anyázz le engem is, de nem értem!
Én a rendőr helyében kimennék és visszafordítanám. De egy valami biztos, nem azt ugráltatnám, aki betelefonál.
Nem a bejelentő dolga tudni, hogy kinek a feladata táblát forgatni.

golyóstroll 2012.07.05. 13:10:59

@Ironfist: Fideszes nem is vagyok? Csak simán fasz?
Nem érzed gáznak, hogy véded a védhetetlent?!

Ironfist 2012.07.05. 13:14:15

@Szenthomárság:
"Nyugodtan anyázz le engem is, de nem értem! "

Miért anyáználak téged? Te normális hangnemben bírsz írni, ellentétben pár rendőrellenes civilhőssel itt.

" Én a rendőr helyében kimennék és visszafordítanám. "

Kétlem. Ugyanis nem hagyhatod el a posztodat, amíg nem szólnak. Ha épp arra járőröznél, akkor nyilván szólnál az illetéksenek, de egy betelefonálásról nem is tudnál, ha a diszpécser nem szól. És ha tudnál is, nem mehetnél oda önhatalmúlag.

"De egy valami biztos, nem azt ugráltatnám, aki betelefonál."

Nem, hanem a közútfelügyeletet. De nem a közrendőrt, meg azt, aki járőrözik.

"Nem a bejelentő dolga tudni, hogy kinek a feladata táblát forgatni."

Nem, valóban, de ha meg elmondják neki, hogy nem azé, akinek telefonált, akkor nem kéne rá megsértődni.

Ironfist 2012.07.05. 13:18:18

@golyóstroll:
"Nem érzed gáznak, hogy véded a védhetetlent?!"
Védem a védhetetlent, ha én vagyok annyira tájékozott, hogy tudom, hogy ez hogy működik? Te meg csak ugatsz, hogy debezzegménemúgycsinálták? Aztán ha kapsz egy magyarázatot, hogy miért, azt meg nem fogadod el. Na melyik a védhetetlen akkor?

" Fideszes nem is vagyok? Csak simán fasz?"

Miután nem te viselkedtél úgy, hogy kaptad az érvet, de gyorsan becsuktad a szemed, hogy ne lásd így nem vagy fideszes (örülj neki, mert ennél nagyobb sértést per pill nem tudok elképzelni sem...). Te szimplán csak gúnyolódsz, és nem fogod fel, amit írnak, úgyhogy nem szimpla fasz vagy, hanem ostoba fasz.

Szenthomárság 2012.07.05. 13:20:53

@Ironfist: Nem a betelefonáló dolga eldönteni, hogy kire tartozik, továbbra is ezt vallom. Nem tudom miért esel neki mindenkinek, aki másképp látja.
sorry.

Ironfist 2012.07.05. 13:22:33

Ja, ez lemaradt: ostobákkal viszont nem foglalkozom, úgyhogy veletek sem. Aki értelmesen tud beszélni, kultúráltan érvelni, mint pl Szenthomárság, azzal beszélek, de aki azt sem érti, hogy ő miről beszél, csak vakon fröcsög, azt inkább hagyjuk.

Lencsés anyuka 2012.07.05. 13:23:11

@Ironfist: Eddig azt hittem, hogy a kisfiam a leghülyébb itt a vastagbőrön, de ma te is hozod a formád.

Szenthomárság 2012.07.05. 13:26:17

@Ironfist: Összefoglalásul:
Akkor tehát ha STOP táblát látok elfordítva, akkor ne is hívjam a rendőrt ezután, hanem mentsem le a telefonra az összes közútkezelőt és egyből hozzájuk forduljak?

Köszönöm, hogy engem a többiek fölé emelsz, jól esik nagyon. Kevés rendőr barátom van! :D

Ironfist 2012.07.05. 13:26:41

@Szenthomárság:
Nem esek én neki senkinek, ha nem faszkodik velem. És igen, ha te vagy a bejelentő, nem kell tudnod ezt, de ha a diszpécser elmondja, hogy nem az ő dolga hanem xyz szervé, akkor gondolom nem durrogni kell utána, hogy hülye rendőr, hanem felhívni xyz szervet, nem?

@Lencsés anyuka:
Kösz. Nem értem, azért, mert én értem, hogy működik a dolog, más meg nem, attól miért én vagyok a hülye?

Ironfist 2012.07.05. 13:28:39

@Szenthomárság:
"Köszönöm, hogy engem a többiek fölé emelsz, jól esik nagyon. Kevés rendőr barátom van! :D"

Csak a te kedvedért elárulom, hogy tanárképző egyetemre járok.

Szenthomárság 2012.07.05. 13:30:16

@Ironfist: Nem, nem és nem! Én kurvaisten, hogy nem akarnám felhívni a közútkezelőt a kocsiban ülve.
ÉN mint mintaállampolgár tárcsázom a 112-t és majd ŐK eldöntik.
De ne a user hívogassa már a közútkezelőt.
Egyáltalán, a közútkezelő az illetékes ebben, az már biztos?

Lencsés anyuka 2012.07.05. 13:32:47

@Ironfist: Bocs, de szerintem most te vagy a hülye. :)
Vagy te fel tudod hívni a kocsiból a zalaszentgróti közútkezelőt?
Tényleg azt gondolod, hogy egy átlagos bicajos-motoros-autós nekiáll és eldönti ki az, akit hívni kell?

golyóstroll 2012.07.05. 13:34:03

@Ironfist: Óh, egy mindenkinél okosabb pedagógus! Már mindent értek! LOL
és még egyszer, LOL

Ironfist 2012.07.05. 13:35:39

@Szenthomárság:
"Akkor tehát ha STOP táblát látok elfordítva, akkor ne is hívjam a rendőrt ezután, hanem mentsem le a telefonra az összes közútkezelőt és egyből hozzájuk forduljak?"

Erre nem reagáltam, bocs. Szóval, igen, nem árt azért, ha az embernek megvan a helyi közútfelügyelet száma is, mert kresztáblával, utakal kapcsolatos dolgot nekik kell bejelenteni.

Egyéves Önkéntes 2012.07.05. 13:36:16

Hagyjátok már a p.csába azt a rohadt STOP táblát!
Tanultam az esetből, elkezdtem beírni ABC sorrendben a közútkezelőket a telefonomba, már Bajánál tartok.
Utána beírom a környezetvédelmi hivatalokat, a kormányhivatalokat és a földhivatalt, hátha látok valahol parlagfüvet. :)

golyóstroll 2012.07.05. 13:38:04

@Egyéves Önkéntes: Javasolhatnám, hogy írd be a tanárképzőket is!?
Hátha szakértőre is szükséged lesz! :D

Ironfist 2012.07.05. 13:39:55

@Szenthomárság:
Nézd, a bűncselekmény tényleg a rendőr dolga volna, de akármennyire is így van, nem várhatod el, hogy mindenhová ki tudjanak menni, ha egyszer százszor annyi helyre hívják őket, ahányan összesen vannak.

@Lencsés anyuka:
"Vagy te fel tudod hívni a kocsiból a zalaszentgróti közútkezelőt?"

A beszólogatást a buziskodásaik miatt kezdtem el, aki nem ugat be nekem, annak én sem válaszolok bunkó módon. És igen, ha zalaszentgróton vagyok, valószínűleg a tudakozót hívom fel, aztán a közútkezelőt, ha látok egy összevissza hajlított táblát, vagy egy orbitális méretű kátyút, vagy teszem azt, egy döglött szarvast az úton, akkor a közútfelügyeletet hívom :)

Lencsés anyuka 2012.07.05. 13:42:21

@Ironfist: "A beszólogatást a buziskodásaik miatt kezdtem el, aki nem ugat be nekem, annak én sem válaszolok bunkó módon."

Jó pedagógus lesz belőled! Büszkék vagyunk rád, már most!

Szenthomárság 2012.07.05. 13:48:14

@Ironfist: Egyrészt igenis elvárom, hogy ha probléma van, jöjjenek. Másrészt viszont arról volt szó, hogy betelefonált, és elhajtották. Pedig segíteni kellett volna. Továbbra sem értek egyet veled. És a stílusoddal sem, ahogy az ellened érvelőket lefaszoztad. Sőt! Lefideszesezted őket! :)
Elvárható, hogy ha valaki betelefonál és jót akar, akkor annak segítsenek.
Az is elvárható, hogy udvariasak legyenek.
És továbbra sincs igazad szerintem, nehogy már a közútkezelőt én hívjam!

Egyéves Önkéntes 2012.07.05. 13:49:36

Én nem ugattam be neked ironfist.
Quote or didn't happen!

Ironfist 2012.07.05. 14:04:13

@Lencsés anyuka:
"Jó pedagógus lesz belőled! Büszkék vagyunk rád, már most!"

Nem kértem kommentárt.

@Szenthomárság:
"És a stílusoddal sem, ahogy az ellened érvelőket lefaszoztad. Sőt! Lefideszesezted őket! :)"

Nem. Az ellenem ÉRVELŐKET nem faszoztam le.

"És továbbra sincs igazad szerintem, nehogy már a közútkezelőt én hívjam!"

Miért? Mert nem tudod a számukat? Annak utána lehet nézni bármikor. Vagy mert szerinted a rendőr dolga volna visszaforgatni? Megbeszéltük, hogy nem az. Igen, segíthettek volna, és lehettek volna udvariasak, de miután egy szót szóltam hozzá, és rögtön fröcsögni kezdett, el tudom képzelni, hogy a diszpécser elkezdte mondani, hogy "Az nem a mi dolgunk, de...", és itt elküldte a drága betelefonáló a diszpécsert a k anyjába, és lebaszta a telefont azzal, hogy a rohadt rendőr.
Érdekesnek találom amúgy, hogy én eddig akárhányszor telefonáltam a rendőrségnek, vagy a szüleim ha ezt tették, egyszer se ráztak le, se engem, se a szüleimet. Kijöttek arra, hogy feltörték a kocsinkat, kijöttek a betörésre, de még csendháborításra is, és amiatt is, hogy egy részeg csövés a lépcsőházunkban fosta össze magát - és a környezetét. Szóval lehet, hogy csak emberként kell kezelni őket, és nem alsóbbrendű valamiként, akinek kötelessége, hogy a seggünket is kinyalja, és ők is emberként fognak viszonyulni hozzánk? :D

Szenthomárság 2012.07.05. 14:42:00

@Ironfist: Ezek szerint te vetted fel a telefont? Vagy honnan tudsz olyanokat, hogy a hívó mit mondott? :)
Visszaolvastam az egészet újra, hátha valamit kihagytam.
Mert abból ami itt kiderült, nekem csak annyi jött át, hogy felhívta és elhajtották. (És ilyen eset ezerszámra előfordul, nem értem ezt miért nem ismered el.)
Na, szóval visszaolvastam és Te voltál az, aki felkapta a vizet és elkezdtél anyázni, a többiek erre reagáltak.
És továbbra is kötöd az ebet a karóhoz, hogy a közútkezelő dolga ez. NEM!
A rendőrségre kell szólnod és ŐK adják tovább a lapot.
Leírhatod hússzor is, de nem kell egy állampolgárnak tudni ezeket.
Én sok mindent elhiszek pro és kontra, de ha valakinek rossz tapasztalata van a rendőrség hozzáállásával, abban semmi kivetnivalót nem látok, mert sajnos tényleg szarnak mindenre.
Még egy utolsó előtti kérdés: Honnan nézel utána a közútkezelőnek, vezetés közben?
De most komolyan azt gondolod, hogy nekem-neked tudni kell a közútkezelő számát és azt, hogy mikor kell őt hívnom?
Vagy már csak azért is ragaszkodsz ehhez a képtelenséghez, hogy ne kelljen visszavonulnod?
Az összes cigiszüneten lévő kolléga a 112-re voksolt amikor elmeséltem, és mikor azt mondtam, hogy közútkezelő, akkor kiröhögtek.
Ez persze nem reprezentatív felmérés, de azért mégis...
De legyen ez zárszó, mert nem ér ennyit ez a szar, még a cigiszünet is erre ment rá. :)

Horizont 2012.07.05. 17:36:07

@Ironfist:
Már bocs de kicsit rosszul látod a dolgot.Ha felhívom a segélykérőt akkor segítsen! Ez a dolga!
"bejelentő szintén arról beszélt, hogy valakit megkéseltek a tömegben, és a biztonsági őrök "két eszméletlen, félholt embert" hoztak onnan ki." Szerinted ez nem intézkedésre érett bejelentés?? Ha betelefonálok, hogy van itt egy halott akkor azt mondja, hogy hívjam ki a halottszállítót??Eszébe se jutott az ügyeletesnek, hogyha tömeg van, taposás, lökdösődés abból nagy baj lehet?? Hibás volt a tömeg aki taposott, hibás volt a szervező cég, hibás volt a biztonsági szolgálat. Nem véletlenül kaptak letöltendő börtönt, a tömeg is megbűnhődött, mert nem hiszem, hogy azt a sokkot amit ott kaptak el lehet felejteni! De a rendőrség is hibázott képzeld! Nem is kicsit. Lehet, hogy jogilag lehet csűrni, csavarni, de amúgy..... jelszót kéne változtatni, mert ez a szolgálunk és védünk nem mindig passzol!Én általában haragszom ha sünöznek és szidják a rendőröket és védeni is szoktam ha olyan a helyzet. De hidd el ez nem olyan volt. Három fiatal lányt halálra tapostak.....lehet, hogy azzal védekeznek, nem gondoltuk, hogy ez lesz belőle? Ez helyes hozzáállás szerinted? Miért nem lehetett beismerni, igen hibáztunk, aki ezt tette megbüntettük, igyekszünk a jövőben elkerülni az ilyen helyzetet. Bízzanak bennünk! Ennyi - lett volna!!

Cateran 2012.07.06. 03:42:52

@Ironfist: Ezen hangosan felnevettem:D Te komolyan tanarkepzobe jarsz? Nem gyenge:D Tenyleg nem erzed mennyire hibas az ervelesed? Kvazi kijelentetted, hogy mindenkinek mindent tudnia kellene, mert barmikor szukseg lehet valamilyen adott informaciora (jelen esetben mi a helyi kozutkezelo elerhetosege)
Elforditott STOP tabla: potencialisan halalos baleset okozasara alkalmas szituacio, melynek elozmenye, hogy valaki "megrongalta" (de legalabbis fizikai behatassal volt ra) a biztonsagos kozlekedest biztosito forgalomszabalyozo jelet. Hat ha az esetlegesen halalos balesetek megelozese nem a rendorseg dolga, akkor nem tudom mi.....

Egyéves Önkéntes 2012.07.06. 07:25:41

Na megnyugodtam kicsit. Nem én megyek szembe az autópályán.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.07.06. 08:12:48

Azt kellett volna mondani,hogy lángol a menóra, vagy zsidókat/cigányokat vernek. Kint lett volna öt percen belül a Rendőri Ezred.

Mert a magyar nem fontos,az pusztuljon csak...

golyóstroll 2012.07.06. 08:46:44

@Cateran: És nem elég, hogy a tahó pedagógus hülye hozzá, még le is faszozott mindenkit.
A jövő toleráns tanítója. LOL
És persze az mind fideszes, aki nem tudja a közútkezelő számát! :)

Ironfist 2012.07.06. 09:44:38

@Cateran:
Nem tudom miért olyan vicces, ha valaki tanítani akar... De nem kell aggódni, erről a népről én már lemondtam - nem utolsó sorban ezért a mentalitásért, hogy ha valaki tud valamit, akkor egyből nekiesik a többi - nem itthon fogok tanítani.
Másrészt meg kvázi kijelentem, hogy mindenkinek mindent tudni kellene? Nem, én nem kvázi, hanem konkrétan kijelentettem, hogy létezik tudakozó is a világon.

@golyóstroll: Elég narcisztikus elképzelés mindössze magadat, meg azt az Önkéntest sorolni a "mindenki" halmazba, nem gondolod?

golyóstroll 2012.07.06. 12:50:01

Még mindig nem adja fel a tahó pedagógus!

Már tízen mondták, hogy fasz vagy, de te akkor is mondod a magadét! :)

Felsőbbrendűnek gondolod magad, mint mindenki, akinek a legócskább diploma van a zsebében.

Cateran 2012.07.06. 13:49:49

@Ironfist: " Szóval, igen, nem árt azért, ha az embernek megvan a helyi közútfelügyelet száma is, mert kresztáblával, utakal kapcsolatos dolgot nekik kell bejelenteni. "

Utana valoban modositottal tudakozora....Amugy szep dolog ha valaki tanitani akar, az a nem mindegy hogyan:)

atörökk fater 2012.07.06. 13:52:50

@Cateran: Hagyjad szegényt, nagyon csúnyán beégett. J

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.07.06. 16:17:38

@tesz-vesz: Mi az már, hogy bemondják az ügyeletesnek, hogy talán van kint két rendőr. Nem tudja az ügyeletes ellenőrizni, hogy van-e kint valaki?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.07.06. 19:31:14

@Kuviklacz: nem tudom, hogy ellenőrizte-e, ha nem tudja, akkor nagyon ciki

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.07.06. 19:33:39

@Egyéves Önkéntes: hol van?
én hogyan? tudod a számom? felhívtál?
ez elég buta beszólás volt, inkább őszintén el kellett volna mondanod, hogy nem volt kedved kiszállni a kocsiból. hát a rendőrnek se volt kedve olyannal foglalkozni, ami nem az ő hatásköre, és beszólt neked egy butát

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.07.06. 19:34:20

@Egyéves Önkéntes: nem éjjel hívtad? akkor nincs önkoris.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.07.06. 19:39:43

@Egyéves Önkéntes: A közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény

184. § (1)460 Aki közlekedési útvonal, jármű, üzemi berendezés vagy ezek tartozéka megrongálásával vagy megsemmisítésével, akadály létesítésével, közlekedési jelzés eltávolításával vagy megváltoztatásával, megtévesztő jelzéssel, közlekedő jármű vezetője ellen erőszak vagy fenyegetés alkalmazásával avagy más, hasonló módon a vasúti, légi, vízi vagy közúti közlekedés biztonságát veszélyezteti, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés

a) öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény súlyos testi sértést,

b) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást, vagy tömegszerencsétlenséget,

c) öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált,

d) öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halálos tömegszerencsétlenséget okoz.

(2a)461 Aki az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményre irányuló előkészületet követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(3)462 Aki az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt gondatlanságból követi el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, a (2) bekezdésben meghatározott esetekben, az ott tett megkülönböztetéshez képest, két évig, három évig, öt évig, illetve két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(4) A büntetés korlátlanul enyhíthető - különös méltánylást érdemlő esetben mellőzhető - azzal szemben, aki a veszélyt, mielőtt abból káros következmény származott volna, önként megszünteti.

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97800004.TV

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.07.06. 19:41:27

@Ironfist: attól még vehetne ujjlenyomatot... mégha nevetségesen hangzik is, de kitalálhatná ki forgatta el, márha nem a szél, vagy vihar tette tönkre...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.07.06. 19:42:48

@Ironfist: remélem nem vagy rendőr, mert akkor bajban van a rendőrség imázsa

Lobkowitz 2012.07.31. 16:09:32

A stop tábla témához:
Ha a stop táblánál nem állok meg, és fénykép készül vagy ott áll a rendőr stb., akkor nagy valószínűséggel NEM a közútkezelő vagy a tanács büntet meg több tízezer forintra hanem a rendőrség. Tehát akkor logikus, hogy nekik semmi közük hozzá ugye?!
A westbalkán: évek óta be van kamerázva az egész szemétbánya aluljáró és tér, valahol biztosan van hozzá monitor is, de úgy látszik senki sem nézi, mert csak akkor jelenik meg rendőr ha "gárdista-szerűséget" lát "valaki". A tizenéves leányka és fiúka aki árulja magát, a zsebesek stb. nem tartozik ezek szerint senki illetékessége alá, mert hosszú évek óta NEM történik semmi sem a gyanútlan gyalogosok érdekében, lásd : fényes nappal leütnek, kirabolnak, kizsebelnek, stb, nem probléma. Nincs rá jogszabály sem ugye. A monitorokon a többezer ember megjelenése pedig nem tölti el a "tévéző" illetékeseket aggodalommal. Teljesen természetes a lökdösődés meg a befogadóképesség sokszoros megjelenése KÖZTERÜLETEN. Amúgy meg a Vizoviczki "szocbrigád" által "szponzorált" hivatalos szervek - tanácsiak és rendőrök, közterületesek - nem igazán akarnak beavatkozni az "üzletmenetbe".
Ez a létező világok legjobbika - idézhetnénk Pangloss mestert.

süti beállítások módosítása