Skip to content


       Szűrés lista

Bátorítson titeket az alaptörvény!

Az érettségizők idén egy vaskos, szép kiállítású kötetet, Magyarország alaptörvényének díszkiadását kapták az oktatási államtitkárságtól, és egy szép levelet az államtitkár asszonytól.
Egy könyv 10 ezer forint és 90 ezren érettségiztek ... hoppá, hát itt is eltapsoltunk 1 milliárdot. Aprópénz.

Úgy vélem, ismét egy nagy klasszikus született:
"Bátorítson (az alaptörvény) a hazához való hűségre akkor is, ha nem könnyű itt élni, és nagy a csábítás, hogy anyagi javakért, akadálymentes karrierért elhagyjátok."

IMG_20120702_122835.jpg

Mekkora lehetőség van ebben a csodálatos mondatban!

A munkaügyi központban:
Kedves munkanélküli! Ismét nem tudunk Önnek semmilyen állást kínálni, de bátorítson az alaptörvény a hazához való hűségre akkor is, ha nem könnyű itt élni és nincs munka!

A közmunkásnál:
Kedves közmunkások! Sajnos a heti bér ismét csúszik, ráadásul az államkincstár most számolja a tranzakciós adót, de bátorítson az alaptörvény a hazához való hűségre akkor is, ha nem könnyű itt élni!

A nővéreknek:
Kedves nővérek! Tudom, hogy megint üres a raktár, mert nincs olyan partnerünk, akik hitelbe szállítana nekünk, az új munka törvénykönyve sem kedvező rátok nézve, de tudjátok .... bátorítson az alaptörvény a hazához való hűségre akkor is, ha nem könnyű itt élni!

Sőt, a legendás "Az erő legyen veled!" mintájára akár köszönésként is lehetne használni:
"Bátorítson az alaptörvény!"
"Téged is, polgártárs!"

Kedves Rózsa!

Rengeted ember van, aki nem aranykanállal a seggében született és/vagy nem fidesz közeli az apukája/anyukája, normális fizetés és karriert szeretne, ugyanis - és ez lehet hogy ez meglepő lesz Önnek - pénzből élünk, és csak egy életünk van. A levelet biztosan megköszönték azok a fiatalok, akiknek bekavartak január végén, akiknek a szakjait lenullázták, illetve hogy pontosak legyünk, államilag nem teljesen finanszírozottá alakították, így kénytelenek külföldön tanulni, vagy súlyosan eladósodni (Diákhitel 2). De hát Önök még azt sem képesek felfogni, hogy a Diákhitel az egy hitel ...

Amúgy Hoffmann Rózsát minimum elővenném az emigráció nyílt buzdításáért, hiszen egy átlagos érettségizőnek még a sorok között sem kell olvasnia, annyira egyértelmű: anyagi javakért és akadálymentes karrierért el kell hagyni Magyarországot ...

Never forget:
"Nyilvánvaló, hogy aki most tizenkettedikes, és decemberig nem nagyon tanult fizikát, kémiát, biológiát, az ebben az évben nem fog változtatni, de azt nem zárom ki, hogy akinek idén nem sikerül a felvételi, és nem akar diákhitelt felvenni, egy évet az életéből arra szán, hogy természettudományos tárgyakat tanuljon.” - Hoffmann, 2012.01.20.

"Az emberi elme azért eléggé univerzális, nem nagyon hiszek abban, hogy a tehetség csak egyoldalú, sokan átmehetnek másik pályára.” - Hoffmann, 2012.01.20.

"A magas külföldi megélhetési költségek miatt számítok arra, hogy jelentősen megnőne azok száma, akik külföldi egyetemekre mennek tanulni, de ez sem lenne baj, hiszen változó világban élünk, ahol nagy a mobilitás." - Hoffmann, 2012.01.23.

"Egy nagyon kézenfekvő példán lehet megvilágítani, mondjuk a közgazdászképzésben megtanítják a diákokat az adóelkerülési technikára. Ezután egy hallgató elmegy a NAV-hoz vagy a Pénzügyminisztériumba és ott ezeknek a kiskapuknak a bezárására használja a tudását, akkor teljesen indokolt, hogy az adófizetők pénzéből ezt visszatérítik. Ha ő elmegy egy olyan céghez, amely kihasználja ezeket a kiskapukat, az egyáltalán nem logikus, hogy azt miért kellene az adófizetőknek finanszírozni." - Dux László, helyettes államtitkár, 2012.01.24.

Sajnos vannak, akik nem tisztelik az ajándékba kapott nagy értékű alkotást ...

alkotmány.jpg

Címkék: oktatás hoffmann alaptörvény

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr774607558

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Politikai mítoszok és eposzok 2012.07.09. 22:08:51

“Nyomot hagyni” - írta Török Gábor Orbán és köre egyik fő politikai és személyes céljáról, hogy megérthessük, miért nem elégszik meg a regnáló miniszterelnök csak egy “sima” kormányzással. Kétségtelen, a név megörökítésének szándékát számos momentum bi...

Trackback: Levél Hugh Grantnek: Uraim, itt a cím! 2012.07.09. 16:35:25

Pártunk és kormányunk vezető személyiségei minden jel szerint immár valóban belülről szemlélik nagy buzgalmukban az elmebaj határmezsgyéjét. Legújabban a világhírű brit színésznek óhajtják megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, jelesül, hogy kies hazánk...

Trackback: Élcnél maradandóbb 2012.07.09. 15:36:09

In memoriam új alaptörvény2012. január 1. - 2012. június 18. Olvasom Hoffmann Rózsa maturandusokhoz intézett szavait [PDF - nol.hu]. Ezt kár lenne elvitatni az államtitkár asszonytól, nagyon jól eltalált kis szöveg. Hozza a tanévnyitók és egyéb iskola...

Trackback: Gyerekek, most léptek ki a nagy büdös életbe! - Hoffmann Rózsáék nem hazudtak 2012.07.09. 14:15:51

Gyerekek, most léptek ki a nagy büdös életben, higgyétek el az új alaptörvény díszkiadása, amit a friss érettségi mellé kaptok, sokat segít majd nektek abban, hogy megtaláljátok az utat, ami egy boldog élet irányába vezet! A tárca és az államtitkárság ...

Trackback: Gyerekek, most léptek ki a nagy büdös életbe! - Hoffmann Rózsáék nem hazudtak 2012.07.09. 14:15:21

Gyerekek, most léptek ki a nagy büdös életben, higgyétek el az új alaptörvény díszkiadása, amit a friss érettségi mellé kaptok, sokat segít majd nektek abban, hogy megtaláljátok az utat, ami egy boldog élet irányába vezet! A tárca és az államtitkárság ...

Trackback: Akadálymentes karrier... nekünk mikor lesz rá lehetőségünk? 2012.07.09. 13:44:55

Azon tűnődök, hogy miközben Hoffmann Rózsáék minden szépet és jót kívánnak az érettségizőknek (alaptörvény díszkiadás csipetnyi röghözkötési könyörgéssel fűszerezve)... Szóval azon tűnődök, hogy nekünk mikor kínál valaki "akadály...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Aullah 2012.07.09. 13:11:52

Annyira beverném a pofáját annak, aki ezt kitalálta...
1 milliárd egy ilyen hülyeségre, teljesen FELESLEGES dologra.

szemforgató farizeus 2012.07.09. 13:19:44

lol. Ezt minek kellett, jóízlésű fiatal tesz az egész kormányra, mert alapból az a gondja, hogy hello érettségi, most miafasztkezdjek magammal ezek után.
Nem baj, legalább retyópapírt nem kell venni a nem létező munkahelyéről, a nem létező munkája után kapott, nem létező fizetéséből.

Virág et. 2012.07.09. 13:21:18

@dr. Aullah: Nem felesleges ez, valakik egészen biztosan jól keresnek rajta.

nevetőharmadik 2012.07.09. 13:22:18

Ilyen vastag bőrű állat nincs a természetben, csak a fideszes. Tökéletesen golyóálló. Talán. Ki tudja?

ketroot 2012.07.09. 13:31:18

Remélem díszkiadást kap majd Hugh Grant is - feltéve, ha meglesz a postacíme.

Tapmancs 2012.07.09. 13:33:27

"Faszország ez, de súlyosan."

Le_Penseur 2012.07.09. 13:40:04

Ez csak egyszeri akció volt, vagy eztán minden érettségizőnek írásba adják, hogy itt nem lehet megélni és karriert építeni?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.07.09. 13:40:54

Sőt, a legendás "Az erő legyen veled!" mintájára akár köszönésként is lehetne használni:
"Bátorítson az alaptörvény!"
"Téged is, polgártárs!"

...illetve bevezethetjük átok formáját is:
Egyetlen anyagi javad az alaptörvény legyen! Digitális formában, hogy eltüzelni se tudd!

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.07.09. 13:41:46

Szerintem szép gesztus, hogy az érettségizők kapnak egy díszkiadásos alaptörvényt (alkotmányt).

Sajnos a fenti mondat tényleg borzasztóan szerencsétlen... kb.: azt üzeni: "Még nem is könnyű ebben az országban élni, azért mindig lesz a tarsolyban egy két pofon a szarnak."

2012.07.09. 13:45:59

"Lapozzátok örömmel, amikor büszkék lehettek rá, hogy magyarok vagytok!"
Ez a mondat csak szerintem gáz nyelvtanilag és bukfenc logikailag???

Amúgy meg kapitális faszság ez az egész, rohadjanak meg!! Testületileg. Ez a pénz simán elfért volna az egészségügyben (na persze nem valamelyik fityiszes kórházigazgató zsebében).
Ezért rühellem ezt az egész bandát, hogy ilyen faszságokra pénzt öntenek. Na jó, meg még számos egyéb dolog miatt is...
Lassan Rákosiék szintjéhez közelít az öntömjénezés. Még megérjük, hogy állami hivatalokban ebédidőben egy kikiáltó hangosan olvas fel az alaptörvényből és egyéb nagy igazságokból az egybegyűlteknek.

Na jó, hol a gyógyszerem? :) ....

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2012.07.09. 13:51:16

Sziasztok Vastagbőr! Ez alapján a bejegyzésetek alapján mi is írtunk egyet (köszi az ihletet :) és szeretnénk itt: arokkantisember.blog.hu/2012/07/09/akadalymentes_karrier_nekunk_mikor_lesz_ra_lehetosegunk

megjeleníteni a TRACKBACK-ek között, a bejegyzés alatt a tiéteket, de valamiért nem sikerül...hogy kell ezt csinálni?

Virág et. 2012.07.09. 13:52:59

@csabapayne: Nem lesz olyan sokáig hatályban, hogy értelme legyen lapozgatni. :)

Amúgy meg egy toll és egy üdvözlő levél elég lett volna, nem vagyunk olyna helyzetben, hogy 1 milliárdot elflancolhatnánk. Szerintem. Különösen, hogy az alaptörvény ingyenesen letölthető az internetről és ezek a fiatalok ma már sokkal inkább a gép (táblagép, telefon) előtt olvasnak bármit is, mint nyomtatva.

kifordított nagyanyó 2012.07.09. 13:55:27

Enrico üzeni:

"Igen.Most ezekben a vészterhes időkben,mikor mindenki ellenünk van,igenis szükséges a bátorítás.Most összefogásra van szükség és kemény munkára,mert a gyurcsány meg a libás gyerek mindent elkúrtak.
Persze nektek akik őket akarjátok,nyilván ez nem tetszik.
És hogy ennyibe került?Simán megéri.Mennyibe is kerültek az autópályák?"

Sajnos most több nem jut eszembe.

telefonko:zpont 2012.07.09. 13:56:17

rátoltam az egyikre egy forintot de túllicitáltak :))) van ennek piaci értéke huhh

SciNu 2012.07.09. 13:58:16

Nekem nem az alaptörvény, hanem csakis a Puffin ad erőt és mindent lebíró akaratot :D

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.07.09. 14:06:38

@kifordított nagyanyó: Enriconak üzenjük: millió puszi, sokat gondolunk rá, kedves felmenőire, minden ikonjára és minden ikonja felmenőire...

Dexstarr 2012.07.09. 14:10:37

"Hogy békés, gyarapodó Magyarországon boldog családi élet"...ez a fejét szerintem a seggében hordja!

Geza 2012.07.09. 14:16:29

Már megint: kinek a nyomdájában nyomtatták? Na, ő az, aki megkent valakit, hogy szóljon rá Rózi nénire és adassa el vele ennyi példányban.

Amúgy az ötlet, miszerint egy fiatalnak az orra alá teszik a törvényeket, amik _rá_is_vonatkoznak_, még jó is lenne, csak hát a megvalósítás... az már megint kaki.

Először is, kellene egy db központi, naprakészen tartott, ingyen és normális sávszélességgel és rendelkezésreállással elérhető, sokrétűen kereshető törvénytár, hogy ne mindenféle külsős jogászportálokon kelljen megnéznem, hogy pl. hány évet is kapok egy zsidóviccért.

Másodszor, gondolva a régimódibb emberekre (mert pl. a csajágröcsögei Mári néni nem 'szörföl a sztrádán, tudod, a szuperen'), legalább megyénként legyen elérhető ugyanez papíros változatban is. (Legjobb tudomásom szerint amúgy a megyei bíróságokon most is elérhető minden. Meg tudná-e ezt erősíteni ill. tudná-e ezt cáfolni valaki?)

Harmadszor, erről egyetlen egy db A4-es emléklapon tájékoztatni a jónépet, mert semmit se ér a lehetőség, ha nem tudnak róla.

Negyedszer, a törvénykönyveket jócskán leegyszerűsíteni, mert így egy átlagember még azt sem tudja összeszedni, hogy mi vonatkozik rá és mi nem, hacsak nem képzi át magát jogásznak és tölt el ezzel napi sok órát.

Ötödször, a hivataloskodó bikkfanyelvet irtani ahol csak lehet, van elég kifejezőereje a magyar nyelvnek flancoskodás nélkül is.

Hatodszor, az országban most több jogász van, mint állatorvos. Mi a fenének? Hogy írhassanak olyan törvény-dzsungelt, amit nélkülük nem lehet kezelni?

Hetedszer és végül: szarjanak ezek a pimasz tolvaj politikusok sünt, farfekvésest, teljes bevetési páncélban, kinyitott viperával.

mh1973 2012.07.09. 14:17:51

Most őszintén melyik 18 évest érdekli ez fos, amit hetente foltozgatnak??? Az egyik felével kibasztak, mert nem a választott szakon tanulhat tovább, a másik fele, aki nem akar, vagy nem tud továbbtanulni az meg most fog pofára esni a nem létező munkaerőpiacon és jobb híján mehet krumplit kapálni havi 47e-ért...!

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2012.07.09. 14:20:57

broáááf, és ez egy tanár, sőt Dr.
áhh, inkább csendben maradok...

tarackos 2012.07.09. 14:23:30

Nyugi srácok, jól jön majd az érettségi utáni szalonnasütésekhez. Drága tűzzel mulat a magyar, megadja a módját...

Kutchek (törölt) 2012.07.09. 14:24:02

Egy frissen érettségizett gyerek helyében én visszaküldeném azzal a kéréssel, hogy inkább 1 havi tandíjat engedtek volna el.

Link Elek 2012.07.09. 14:27:32

@Virág et.:
s-el kezdodik imicska a vége?

Virág et. 2012.07.09. 14:31:17

@Link Elek: Vagy ny-el és erges. Esetleg valami rokon. Harmadik verzió most nem jut az eszembe.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.07.09. 14:32:10

Gondolom egy haveri nyomdának hiányzott párszázmillió, hát megkapták. Kövérkomcsi és családja is ebben a bizniszben utazik emlékeim szerint... micsoda véletlen ugyebár.

Szelid sunmalac 2012.07.09. 14:33:31

Irigylem a mai erettsegizoket. En nem kaptam a kormanyoktol eddig mast, csak lofaszt a seggembe, meg jo draga diakhitelt, aminek a kamait egy tollvonassal megvaltoztatta anno hon szeretett Viktorunk. Meg is urgott par millaval a torlesztendo osszeg, de hat ilyen ez...

Gera 2012.07.09. 14:33:41

És ez vajon az aktuális verzió? Kétlem, hisz alig egy hónapja módosították.

Fatal Error! System Halted! 2012.07.09. 14:33:47

"ha nem könnyű itt élni, és nagy a csábítás, hogy anyagi javakért, akadálymentes karrierért elhagyjátok."

Íme a tökéletes beismerés.

Mad Mind 2012.07.09. 14:34:36

@csabapayne:
Vazze, ha kilóg a gatyából a segged, ne díszkiadásokra fordítsd a pénzed.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.07.09. 14:35:53

"Bátorítson az Alaptörvény"? Nem! Inkább: "Szorgos népünk győzni fog!" (Aki tudja, honnan van, az tudja, hogy ez legalább kapcsolódik is az érettségihez. :))

driopios 2012.07.09. 14:36:00

A cikk minden szava nyilvánvaló hazugság: 10000 x 90000 az csak 900 millió és nem egymilliárd!!!

Ebből sajtópör lesz, akárki meglássa. Valamint, nem volt taggyűlés.

Jóravaló fiatalember · http://baldgirls.blog.hu 2012.07.09. 14:36:42

Szerintem szép gesztus. Végülis a maturandusok most lépnek ki a nagybetűs életbe, ennyi útravalót megérdemelnek.

Viktus 2012.07.09. 14:37:44

Megható. Hüpp ...

mojszipupi 2012.07.09. 14:38:10

Az a felháborító h a vezér fényképe nincs rajta :o

spontan · http://erdekessegek.info 2012.07.09. 14:39:01

Olyan, mintha gyengeelméjűnek néznék az embereket, és azt hinnék, hogy ha figyelmen kívül hagyják a valóságot, és tündérmesét mutatnak, akkor az emberek nem veszik észre, hogy a király meztelen.

És aztán meg lesznek lepve, ha esetleg úgy alakul, hogy leváltják őket.

SvenH. (törölt) 2012.07.09. 14:41:26

na ezek a vaterazok kapnak majd a pofajukra egy jo kis kiterjedt NAV ellenorzest

Szelid sunmalac 2012.07.09. 14:42:57

@spontan: Mar miert valtanak le oket?! A szociktol kaptal te Alaptorvenyt? Nem! Na latod! Ennyivel is jobbak ok!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.07.09. 14:43:04

Szóval minden érettségizőnek saját kezűleg leírta Hoffmann Rózsa, hogy
- nem könnyű itt élni
- külföldön többet lehet keresni
- itt a karrier akadályokba ütközik

Jó lenne egy felmérés arról, hogy a 18 év körüli korosztály hogyan gondolkodott a külföldi karrierről a levél olvasás előtt és után :)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2012.07.09. 14:43:11

@SvenH.:
Ja, mint az ál-Semjén meg a bandája.

Nekem sem kellene ez a szar.

Jofiu 2012.07.09. 14:45:01

"akadálymentes karrierért"
Hűbaz!
Önkritika az van rendesen. Eddig csak közbeszédben volt ez konklúzió és indok, de most hivatalosan, legfelsőbb szinten, pecséttel is megmondták: keresztbeteszünk nektek ha itt maradtok csórikáim!
Adtak a szimbolizmusnak is rendesen: keresztbeteszünk nektek ezerrel, elköltjük az adótokat szimbólikus balfaszságokra, és még az orrotok alá is dörgöljük, plusz még bátorítunk is ezek után a szopásra.
Ennél szebben nem is lehetne beavatni a szép magyar valóságba a jövő nemzedékét.
Telibetaláltak. Gyönyörű.
Mindíg van lejjeb. Mindíg.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.07.09. 14:46:01

Vajon kinél lett megrendelve a tízezer kötet? Mennyi forgott vissza zsebbe? Kinek a zsebébe?
;-)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.07.09. 14:46:41

@Geza: A magyarorszag.hu jogszabálykeresőjét nem ismered? Működik már legalább 5-6 éve.

elkoltozott. 2012.07.09. 14:47:04

@Virág et.: Szerintem tök mindegy. A toll és az üdvözlő levél is egy milliárdba került volna:)))

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.07.09. 14:47:44

Hogy lássa miheztartás végett Ork bán, meg Rózsi néne, mégis mekkora nagy határ szart ér a tetves alaptörvényük, valamint a fiataloknak mi a véleményük az egész politikai klimáról, és társadalmi-gazdasági lecsúszásról, amit nagy pofával, és erőteljes seggvakarással teremtettek, javasolnék egy nagy könyvdarálással egybekötött tüntetést a Parlament előtt.

Esetleg itt további performansz gyanánt videokivetítőkön be lehetne mutani eme értékes szakanyag kreatív felhasználását, mint szerkényláb kitámasztó, tüzelőanyag, illetve laponként felhasználva házikedvencek étkeztetésének biztosítását elősegítő eszköz, stb.

citrix 2012.07.09. 14:47:48

Az alaptörtvény díszkötésben nagyon hajaz a Lenin összesre bőrkötésben.Egy agyament rendszer szürreális világát tükrözi az "ingyen,ajándékba" (adófizetők pénzén) adott ideológiai útmutató.Aki akarja és kíváncsi rá bármikor hozzáférhet,letöltheti,akár a házi oltárra is teheti Orbán képe alá.De miért kell ráerőszakolni boldog-boldogtalanra?Nagyon vacakul állhatnak ha már ezt a szőnyegbombázást kell alkalmazzák...

Kutchek (törölt) 2012.07.09. 14:48:43

@Fatal Error! System Halted!: Tökéletes verzió?!

Nekem inkább az utolsó kenet ugrott be. Megdöglesz, vazze, de bízzál Istenben:(

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.07.09. 14:50:15

Egyébként ennek a fosnak a címlapját most látom először, és mérhetetlenül csodálkozom, hogy nem a Gráz-i Ápolt van rajta, kissé leszedálva, mögötte a szokásos zászlódísz.

Martinus_Ursius 2012.07.09. 14:50:48

Utolsó félévemet töltöm az egyetemen, államilag támogatott vagyok, gazdasági képzésen, Szent István Egyetem. Nem szorultam rá a diákhitelre, szüleim kijelentették, hogy inkább dolgoznak többet, minthogy 4-5 milliós adósságom legyen, mire kikerülök az egyetemről.

Pár érdekes információ a dolgok állásáról:
-államilag támogatott hallgatóknak ösztöndíj csak akkor jár, ha az indexük 4-es átlagon felüli. Ha ez megvan, kiszúrják az ember szemét 6 ezer forinttal félévente. Ezzel szemben BME-n 2,17-es átlagtól jár havi 12-16 ezer forint. Tehát azok a diákok is kaphatnak ösztöndíjat, akik nagy valószínűséggel kibuknak az egyetemükről 2-3 félév elteltével.
-6 államilag támogatott félévem maradt az alapképzés végére, de a tanulmányi osztály tudomásomra hozta, hogy nem fognak átvenni mesterképzésre az új keretszámok miatt. Tehát megszűnik az állami támogatottságom.
-ha mégis arra vetemedne valamelyik diák, hogy netán dolgozni szeretne, akkor ember legyen a talpán. Lehet menni mekibe, burger kingbe éhbérért 14 órázni vagy szórólapozni, vagy amit szeretne. Szakmán belüli elhelyezkedés esélye 10%, akkor sem biztos, hogy fizetnek is a munkádért. A T-mobile hr-esét idézve: "Nem elég az neked, hogy segítünk megírni a szakdolgozatodat?! Mit vársz még?!" Természetesen a közlekedést, étkezést munkahelyen meg fizessük ki mi. Beteg meg ne merészelj soha lenni, fiatal vagy, egészséges, 40 fokos láz nem kifogás a munkára.
-Diákmunkaszövetkezetek: kurva nagy átverés, akkor összegeket nyúlnak le a fizetésedből (órabér 300-600 forint átlagosan), hogy a fele a szövetkezetnél köt ki. Ezek a szövetkezetek egyszerű rabszolga viszonteladók, és az állam még támogatja is őket...
-Diákhitel: most emelték 2 millió forinttal a felvehető hitel maximumát, tehát összesen 8 millió forint hitelt lehet felvenni. És sok ember fel is veszi. Mert kell. Mert valamiből fizetni kell az albérletet, a rezsit, az iskolát, a közlekedést, az életet. Aztán az OTP rögtön ráteszi a mancsát az első fizetésed 40%-ára és utána élj meg ahogy tudsz. Vegyél lakást, alapíts családot 22-24 évesen 8 milliós adóssággal a hátad mögött. Plusz kamat.
-Kollégiumok: többségük nyolcker-színvonal, égett, mocskos, tisztíthatatlan pvc padló, rogyadozó székek, ágyak a 80-as évekből, ősrégi Lehel hűtőszekrény, amibe 1 embernek elegendő hely van (kár hogy 4 fős a szoba), wc-mosdó folyosó végén. És a tisztelt kormány csodálkozik, hogy elégedetlen a diák, amikor a börtönöket sorban látják el konditeremmel, uszodával, internettel, könyvtárral, vadiúj bútorokkal.

De 1 milliárd forint van a kibaszott alaptörvény ajándékozgatására. Hát inkább adtatok volna helyette ingyen jegyzeteket, legalább azokat ne kelljen kifizetnünk (átlagár 2-3 ezer forint per jegyzet per tantárgy, félévente 5-12 tantárgy. Lehet számolni.).

Jofiu 2012.07.09. 14:51:08

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Igaz, őket legalább felkészítik mire számítsanak.

1kutya 2012.07.09. 14:52:41

@mojszipupi: jövőre már rajta lesz, nyugi:)

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.07.09. 14:55:25

Ez a törvénykönyv, és kiadása mérhetetlenül buta emberek mérhetetlenül korlátolt megnyilatkozása, egy olyan korszak ábrándoktól remegő visszahozatalának a kísérlete, ami tőlünk nyugatabbra régen véget ért, lezárult, megértett, és a történelemkönyvek lapjaira száműztetett.

Most tényleg: mivel akarnak ezek kontinuitást? Horthy-korral? Kádárral? Vagy mind a kettővel együtt, posztkomcsi velünk élő múltat nemzeti színű takonnyal leöntve akarják látni a XXI. században?

titan 2012.07.09. 14:58:10

vannak hírek, amikről nagyon nehezen tudom elhinni, hogy nem Hírcsárda...

nyman 2012.07.09. 15:00:55

uj-konyv.vatera.hu/tarsadalomtudomany/politika_allam_jog/magyarorszag_alaptorvenye_2012_diszkiadas_1614483593.html

"Mivel érettségi alkalmából kaptam, a könyv elejére bele van írva a nevem az iskolám pecsétjével és az igazgatónő aláírásával."

Hehe :)

Szelid sunmalac 2012.07.09. 15:02:06

@Martinus_Ursius: Nem rinyalni! Korabban sem volt mas a helyzet, bar ez gondolom teged nem vigasztal. Elmesz forditani, masok helyet nyelvvizsgazni, allatkertbe gondozonak, rendezvenyekre felszolgalni es futtatod a baratnod. Diakhitelt felveszed, elso par evben visszatorleszted, aztan mar veheted is fel a kovetkezot az elso lakasra es mar sinen is vagy!

Szelid sunmalac 2012.07.09. 15:03:28

@nyman: Na. Ez legalabb elelmes! Meglasd, nemsokara lomtalanitaskor mar erre fognak vadaszni, nem a femre!

mese1 2012.07.09. 15:06:22

Nézem , nézem az árakat de 10000-et sehol se látok, és gondolom még a kiadótól vett könyv olcsóbb is...

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.07.09. 15:07:17

@Martinus_Ursius: "Utolsó félévemet töltöm az egyetemen, államilag támogatott vagyok, gazdasági képzésen, Szent István Egyetem. Nem szorultam rá a diákhitelre, szüleim kijelentették, hogy inkább dolgoznak többet, minthogy 4-5 milliós adósságom legyen, mire kikerülök az egyetemről."
Akkor meg mit sírsz? Gazdasági szakemberként biztosan jól fogsz keresni.

mese1 2012.07.09. 15:07:20

@biturbo s: Gyurcsány mit keresne rajta? :D

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.07.09. 15:08:23

@Virág et.: @Link Elek: @Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.): @Frady Endre: "A díszkiadású alaptörvény megtervezéséért már hárommillió forintot kapott a Demokrata című hetilap lapigazgatója, Bencsik Gábor." (Origo)

"Ötmillió forintért készíttette el az alaptörvény díszkiadásának iPadre optimalizált, magyar és angol nyelvű változatát a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) az Appsters Mobiltartalom-fejlesztő Kft.-vel." (Dehir)

A nyomdát nem tudom...

mrbateman 2012.07.09. 15:12:07

Hülyék ezek teljesen! Látszik, hogy nem értenek a fiatalok nyelvén!:-D

Fel kell kérni azt a Kerényit, vagy kit, hogy rajzoltassa meg az egész kotmányt úgy ahogy van képregénybe!
Le kell vinni a tudományt a hétköznapi emberek szintjére!
Most tegyük őszintén a szivünket a kezünkre...hát nem lenne jó mondjuk szarás közben a kotmányt lapozgatni, szép színes ábrák, történetek...végre jó lenne magyarnak lenni!

Jofiu 2012.07.09. 15:12:53

@dr. Kóser Malac:
Ilyen szerencsétlen nyavajgó hozzáállással? Ugyan. Tökösebbnek kellene lennie, hogy lehúzzon másokat.

büdipeti 2012.07.09. 15:13:11

Szerencsések ezek a magyar fiatalok.

Szputya 2012.07.09. 15:13:19

"Magyarország Kormánya érettségitek alkalmából ünnepélyes gesztussal szeretne jelképesen a nemzet felnőtt tagjaivá avatni benneteket, ..."
Csak én érzem gáznak, hogy: "jelképesen" - azaz nem is vagytok a felnőtt tagjai a nemzetnek... Illetve: "érettségitek alkalmából" - azaz aki elmúlt 18 éves, de nem érettségizett, ő nem tagja a felnőtt társadalomnak? :P
(csak kötözködöm)

Ejoy 2012.07.09. 15:13:43

A mai világban, és gazdasági helyzetben ez egy megengedhetetlen dolog. Ott az elektronikus formája, aki akarja megnézi (akarja a franc).
Mindenesetre arra azért kíváncsi lennék, hogy mi a franc került ebbe 10eFt-ba...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.07.09. 15:14:40

felhívom a cikkíró figyelmét, hogy nagynnyilvánosság előtti jóhiszeműséggel való visszaélés bűncselekmény...

ugyanis 501 forint volt darabonként a könyv... ami csak a huszada az egymilliárdnak.. az az 50 millió..

majd kirúgunk 25 közalkalmazottat.. vagy 5-10 köztisztviselőt és be is jött az ára...

Inkább a gyerekek kapják meg... akik majd kitudják harcolni ezt a lefektetett jogot majd maguknak...

Mert eddig nem igazán ügyeltek arra, hogy a jogaikat megismerjék a magyarok..

Kalmár 2012.07.09. 15:15:55

Ez jó ötlet volt. Biztosan szép emlék a többségnek.
Talán lesznek páran akik el is olvassák, hogy tudják miről szól valójában, és ne essenek olyan hibába, hogy sötét, ostoba kritikákkal írják tele a netet, bizonyítva ezzel tájékozatlanságukat.
Látom, hogy itt a neten ti vagytok többségben. Talán ezért nem veszitek észre a kinti valóságot.
Minden kedves kommentet köszönök. :))

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.07.09. 15:17:19

Rózsi mama helyett, mivel úgy tűnik, a nagy melegben, meg a mérhetetlen arroganciája miatt kissé agyhúgykövet kapott, ez úteon belesegítek a minisztériumban zajló értékes szaktevékenységbe, és eme szak (szar)anyag legfontosabb mondatát a célcsoport értékrendjével egyezően módosítom:

Bátorítson (az alaptörvény) a hazátok elhagyására! Nem könnyű e "lángoktól övezett" kis országban élni, ezért egyéni sorsotok kiteljesítéséért, jobb személyes perspektívákért és anyagi jólétért, akadálymentes karrierért elhagyhatjátok. Jogotok van olyan helyet keresni magatoknak, ahol munkátokat megbecsülik, gazdasági és társdalmi viszonyok kiszámíthatóak, a jövőtök pedig hosszú távra tervezhető.

mrbateman 2012.07.09. 15:19:36

Jellemző, hogy az általános iskolások ilyet nem kapnak, mivel még nincs választójoguk! Szégyen, na! Több száz évre íródott és akkor itt filléreskedünk, már a születési anyakönyvi mellé kellene adni, ahogy illik!
Adjanak még mellé SZÉP-kártyán egy 100 rugót, hogy a frissen érettségizett méltóképpen tudjon a nyáron szórakozni, kebelében nemzeti érzülettel és rájuk szavaznának! (a költségeket lehetne hitelből, mint Megyó-papa)

spinat 2012.07.09. 15:20:05

Majd mingyárt szól a Róza, hogy szégyelld magad, nem tucc rendesen magyarul, hogy lehet egy ilyen posztot, ööö póstát iderakni, amiben ilyen sok küfödi szó van! Na!

Virt02 2012.07.09. 15:20:15

@Con Storm:
"ugyanis 501 forint volt darabonként a könyv.."

Íme:
"Magyarország Alaptörvénye Díszkiadás című album megrendelhető a Kormányablakban
2012. március 12. 15:45

A 2012. január 1-jén hatályba lépett Magyarország Alaptörvényének megismerése érdekében a díjmentes igénylésen túl lehetősége van Magyarország Alaptörvénye Díszkiadás című album megtekintésére és megrendelésére a Kormányablakban. Az A/3-as formátumú, 3,3 kg súlyú, több mint 200 oldalas kötet egy igazi könyvkülönlegesség, amely az Alaptörvény szövege mellett idézeteket, ábrákat, valamint hatvannégy régi és új festmény reprodukcióját is tartalmazza. E művek a magyar történelem jeles eseményeit ábrázolják a vérszerződéstől egészen napjainkig.

Az Alaptörvény díszkiadását illusztráló képek között megtalálható Munkácsy Mihály: A magyar honfoglalás, Benczúr Gyula: Vajk megkeresztelése, Madarász Viktor: Hunyadi László ravatala, Székely Bertalan: Egri nők című alkotása is. Ezen alapműveket egészítik ki a 2011-ben készült történelmi tárgyú festmények, amelyek az utóbbi 150 év legszebb és legsötétebb pillanatait ábrázolják. Festmény formájában köszönnek vissza többek között a dualizmus korának, az első és második világháború, az 1956-os forradalom és szabadságharc időszakának eseményei, egészen a vörösiszap katasztrófáig és az új alkotmány születéséig.

Az album ára 10000 Ft, amelyet a megrendelőnek postaköltséggel együtt (1080 Ft+ ÁFA) kell megfizetnie a küldemény kézhezvételekor."

mrbateman 2012.07.09. 15:21:22

@büdipeti: Ugye?!.-)

Csak aztán viseljék emberül!...nem majd kiszökdösni itt a jobb élet reményében!

syandras 2012.07.09. 15:22:46

Nagyapám ügyvéd akart lenni, mérnöknek kellett tanulnia. Muszáj volt végiglébecolnia az első pár munkával töltött évét, utána viszont úgy maradt.
Hoffman Rózsa, a kurta farkú kismalac.

Kalmár 2012.07.09. 15:22:47

Ja, egy apróság. Természetesen hazugság a 10 ezer forint. Az egy olyan díszkiadás ára, amely megvásárolható azon az áron. Ez egy egyszerűbb kiadás. Ennek a bekerülési költségét összekvereni egy díszkiadás eladási árával........érettségi vizsgán megbukott.

Vombatus Ursinus 2012.07.09. 15:23:29

Kerényi úr megdolgozik a pénzéért...

Muzsikok közt 2012.07.09. 15:24:47

Én nem bánom, ha kapnak Alaptv-t a végzősök, az nem árt meg. A 10 ropi/db. viszont húzós, bár a jogi könyvek elég drágák, ez a kis példányszám miatt van. 90.000nél ennek illene kijönni díszdobozban 2000ért.

SvenH. (törölt) 2012.07.09. 15:25:28

a vastagbor amugy sirt akkor is amikor volt a kubatov lista es a nemzeti konzultacio a vonalkoddal? hat nem kellett volna annyit sirni, hiszen ha azt MOST felhasznaltak volna akkor most nem 90e konyvet postaztak volna hanem csak 2e konyvet!

raadasul, ha tenyleg odafigyeltek volna az partpreferenciara, akkor a Mein Kampf -bol meg 5e -t kuldtek volna ki :))))

Szelid sunmalac 2012.07.09. 15:25:48

@Kalmár: Ah! Szoval ez egy egyszerusitett valtozat! Kepregenyformaban? Vagy a torvenyek csak zanzasitva vannak benne? Hat ennyit er nekunk a jovo ertelmisege?! Nyamvadt egyszerusitett kotmanyt?! Grrr!

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.07.09. 15:26:44

@Kalmár: "Ez jó ötlet volt. Biztosan szép emlék a többségnek." Bővebben?

"Talán lesznek páran akik el is olvassák, hogy tudják miről szól valójában, és ne essenek olyan hibába, hogy sötét, ostoba kritikákkal írják tele a netet, bizonyítva ezzel tájékozatlanságukat." Honnan tudod te azt, hogy itt X, Y, Z nem olvasta -e? Vagy az ellenvélemény egyben és determinisztikusan mindjárt tájékozatlanság? Valami csak fekete, vagy fehér? Ilyen típusú "érvelés" relevanciája elsősorban egy bizonyos Rákosi nevű ember alatt volt meg, az un. koncepciós perekben.

"Látom, hogy itt a neten ti vagytok többségben. Talán ezért nem veszitek észre a kinti valóságot."
Milyen valóságot nem vesznek észre mások? Az X+1. adót? A gazdasági ámokfutást? A felpörgő migrációt? A közvéleménykutatások adatait a soha nem látott számú bizonytalan szavazóval?

JosephSmith 2012.07.09. 15:29:08

@Kalmár: "Minden kedves kommentet köszönök. :)) "

Te kis provokater, titokban élvezed, ha elküldenek a halál faszára, mi?
:D :D

Szelid sunmalac 2012.07.09. 15:29:37

@Kalmár: Kinti valosag? Milyen kinti? Te valahol bent vagy? Miben vagy bent? Mert en bizony igencsak kint vagyok, abban a valosagban, amit te valami akvariumon keresztul bamulsz.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.07.09. 15:32:49

Szerintem teljesen rendben van a dolog. Két apróság hibádzik....

1) Mi a halál kerül 10ezerbe egy Alaptörvényen? Díszkötés ide vagy oda.
2) Amíg ennyire ocsmánymód sz*rul kormányoz a kormány, addig az ember nem nagyon tudja értékelni az Alaptörvényt. Főleg, ha rögtön Kerényi jut róla eszébe...

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.07.09. 15:33:53

Enrico, Vidéki valami vélemény? Vagy éppen most van eligazítás? Esetleg Simlicska egyik droidja most ossza a borítékokat, nem értek rá?

makacs szennyeződés 2012.07.09. 15:34:28

"Bátorítson (az alaptörvény) a hazához való hűségre akkor is, ha nem könnyű itt élni, és nagy a csábítás, hogy anyagi javakért, akadálymentes karrierért elhagyjátok."

na most ha én bizonytalan 18 éves lennék, akkor számomra ez a mondat (is) egyértelmű jelzés lenne, hogy le kell innen lépnem azonnal.

de már önmagában az is, hogy elküldi nekem a kormány ezt a szemetet, amin dr. smitt pál aláírása szerepel.

a szürreális, zuhanó abszurdisztán ijesztő, szánalmasas vicces, de mindenképpen figyelmeztető üzenetének venném.

pluszban meg hát egyértelműen szarszag terjeng az egész akció alól.
ezek be vannak szarva a fiataloktól, ezek között most komolyan beszédtéma, hogy minden második fiatal elhúz innen. rájöttek valamire. későn.

én azt tanácsolom az érettségizőknek, tegyék el emlékbe, önmagában a rajta szereplő dr. smitt pál neve is korszimbólum, de egyszer még sokat fog érni maga az egész abszurd mű is a gyűjtők körében. ja, és persze azt is, hogy menjenek el keresni egy normális hazát és szeressék.

Jofiu 2012.07.09. 15:35:14

@Kalmár: Ne kímélj minket, öntsed az infót a bekerülési árról és a normál haszonkulcsról - lehetőleg referenciával, nem pedig hallottam a Mari nénitől alapon -, tűkön ülünk.
Nem árt pontosítani a cikket hiteles forrásból.

Yogi 2012.07.09. 15:38:13

@Con Storm: felhívom a cikkíró figyelmét, hogy nagynnyilvánosság előtti jóhiszeműséggel való visszaélés bűncselekmény... remélem csak ironizálsz, mert ha nem akkor ide linkelhetnéd a Btk. vonatkozó szakaszát.

@Kalmár: maximálisan igazad van. Kb. 77 kommentből egy "sötét, ostoba" kritikákát találtam, amellyel bizonyították a tájékozatlanságot és nem veszik észre a kinti igazságot: a Tiédet.

Yogi 2012.07.09. 15:41:51

@Yogi: kritikákát=kritikát

letmetellyou 2012.07.09. 15:42:59

Nyomdászhaver jól járt.

2012.07.09. 15:43:06

miért hazudik ekkora ordasat a posztíró, hogy 10.000 ft egy ilyen szar kis füzet ? párszáz lehet a nyomdaköltsége.

Pipas 2012.07.09. 15:43:57

Szóval akkor most 501 forint vagy 10 000 forint, a kormány szórja a pénzt vagy a cikk hazudik?

Orvenyhivo 2012.07.09. 15:49:21

@online távmunkás: "A nyomdát nem tudom..."

[Majdnem biztosan] a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó.
(A Magyar Állam részesedésének mértéke %-ban : 100%
A tulajdonosi jogok gyakorlója: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium)

Élek a gyanúperrel, hogy ezek a Kerényi-féle Alaptörvény Asztalánál 10000-ért megrendelhető, előre kinyomott példányokat, amiket valamiért mégse kapkodtak el a hálátlan népek... A kérdés, hogy mennyiben hatályosak?

Vombatus Ursinus 2012.07.09. 15:50:15

@Kulics: Nem szar kis füzet, hanem díszkiadás.

belekotty 2012.07.09. 15:52:58

@Con Storm: Te vagy ugye akitől Hawking az elméleteit lopta, nem? Már mint szerinted.

Vombatus Ursinus 2012.07.09. 15:53:48

@Orvenyhivo: Tényleg az, most néztem meg. Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft.

Muzsikok közt 2012.07.09. 15:56:31

Én kb. 10 éve vettem, a jogi könyvesboltokban akkor 2000 körül volt a sima papírborítós. Kb. 40 oldal. Szóval aki tudja írja meg mennyi az új, a posztban levő ár nyilvánvalóan hülyeség.

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.07.09. 16:00:55

Az a legröhejesebb szerintem ebben az Orbán kormány nevű gittegyletben, hogy milyen fajanszba kapaszkodó izzadmányos erőfeszítéssel próbálnak magukból kipréselni valami szimbólikusat. Valami kikúrt Nagyot. Pedig megtörtént a Budik Forradalma, de akkor is...

Kell Valamit, amitől beírhatják magukat a Nagy Magyar Történelembe. Amitől Ők ott lesznek, benne a könyvekben, mint a Nagy Történelmi Személyiségek. És mennyire frusztrálhatja őket, hogy sok "alattvaló" nem értékeli ezt a "királyi" erőfeszítést.

Orvenyhivo 2012.07.09. 16:02:41

A számlát az oktatási államtitkárság szerint a KIM fizette. (Nyilván, hiszen ők a kiadó tulajdonosai.)

Kérdés, mennyi az annyi. Normál könyvnél a fogyasztói árnak kb. 25%-a a valós nyomdaköltség (saját nyomda esetében, ahogy ez a Magyar Közlöny esetében így van, még a nyomda hasznával se kell számolni). Szóval maximum 2000-2500 forint/könyvre saccolható. Ehhez jönnek egyéb kiadói költségek (saját hasznuk, szerkesztői díj - Bencsik! -, ésatöbbi... az eddigi raktározás, az iskolákba kiküldés, stb. stb.)

Nagyon hasból azt mondanám, legfeljebb 300-400 millióba fájt nekünk, adófizetőknek.

Astronomy Domine 2012.07.09. 16:03:16

" kedves Maturandusok! "

Mi a fene, csak a fiúk kaptak ilyen levelet?

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.07.09. 16:03:56

Lencsés Pista, hol vagy ezekben a vészterhes időkben? :( Hiányzol ám, de tényleg.

Бабаяга 2012.07.09. 16:05:24

@driopios: add hozzá a posta költséget középiskolánként. Meglesz az egy milliárd.

Mivel állandóan változik a tákolmány is, ezért a remittendát sózták az ifjakra.

Orvenyhivo 2012.07.09. 16:06:47

@Zuckerbrot: Több Alaptörvény is elérhető, nem csak a belinkelt; de az, amit az érettségizettek kaptak, az a díszkiadás, ami könyvesbolti forgalomban _nem kapható_. Az Alaptörvény asztalánál rendelhetted meg, 10000 forintért.

Nézz fel bármelyik aukciós oldalra, boldog-boldogtalan most árulja 1 forinttól 8000 forintig.

Kicsi Kacsa 2012.07.09. 16:09:36

Nekem inkább az jutott az eszembe, hogy úgy 30 évvel ezelőtt egy jó nevű cég valami übergagyi vackot kezdett árulni a Moszkva téren és nem fogyott belőle egy darab sem. És akkor tavasszal azt találta ki a vezetőség, hogy a raktáron heverő gagyit megkapják a nők nőnapra! Mindenki ki volt akadva, mégiscsak egy művészeti cég volt.
Ez jutott eszembe, kicsit többet nyomdáztak az alaptörvényből, mint amennyi fogyott, oszt jól kitalálták, hogy adjuk oda az érettségizőknek, ne itt a raktárban foglalja a helyet.

Vombatus Ursinus 2012.07.09. 16:10:27

@Orvenyhivo: Akkor már csak azt nem értem, hogy miért került tízezerbe, ha valaki korábban megrendelte...

Бабаяга 2012.07.09. 16:19:14

@Vombatus Ursinus: Aki hülye, az fizessen. Végre valami, amit nem mindenkivel fizetettnek meg.

pizsama 2012.07.09. 16:22:48

Tudok olyan egyházi(!) iskoláról, ahol az érettségizők nem úgy kapták meg a Zalaptörvény díszkiadását, hogy az akkor most mindenkinek jár, hanem mint egyfajta "év végi jutalom" az iskolától(!) a jó eredményekért!!! :/

Netuddki. 2012.07.09. 16:26:08

Hát a jó qrva nénikéteket fideszesek! Ezért kellett az új "alkotmány"? Ezért, hogy tudjátok szórni az adófizetők pénzét? Nem vagytok mások mint kufárok, akik a nemzeti eszmével kereskednek és pénzt csinálnak belőle. Jézus az ilyeneket kizavarta a templomból.
XXI. században, nyomtatott "kotmányt" osztogatni? Amikor ott az internet, minden gyereknek van számítógépe amin lehet olvasni ha kíváncsi rá. Esztelen pénzkidobás. Hülye dodók vagytok a "Jégkorszakból"...

Kalmár 2012.07.09. 16:26:30

@Vombatus Ursinus: Komolyan nem akarjátok elfogadni, hogy ez a könyv nem került 10ezerbe?
A blogger hazudik.
Szokott.
Az egy olyan díszkiadás, amit meg lehet rendelni. Most 10ezer a bevezető ára. Megrendelhető egyébként ingyen is egy egyszerűbb verzió, amit a Közlöny tartalmaz.
Az érettségizők egy ezektől teljesen különböző, egyszerűsített díszkiadást kaptak. A következő 2 évben ugyanígy lesz. Ennek még nem hozták nyilvánosságra a bekerülési költségét, de töredéke az itt hazudott 1 milliárdnak. Természetesen.
Egy drágább könyv eladási árát keveri össze a blogger, ennek az olcsóbb verziónak a gyártási költségével. Dedós sárdobálás, méltó a szerzőhöz. Biztos vagyok benne, hogy rövidesen nyilvánosságra hozzák a költségeket, ha valakit érdekel. Mindenesetre segít az ilyen ostoba dobálózás, mert egy ilyen ökör firkász egymilliárdos lázálma után, egész olcsónak fog tűnni a valódi pár száz milliós költség.
Köszi zero
Tényszerűség zero
Igazság zero
Tisztesség zero

jpmjpm 2012.07.09. 16:27:41

"Bátorítson (az alaptörvény) a hazához való hűségre akkor is, ha nem könnyű itt élni, és nagy a csábítás, hogy anyagi javakért, akadálymentes karrierért elhagyjátok."

úristen. a beismerő vallomás. az esküdtszék erre mit mondana?

nem hiszem el ezt a tündérmesét.

Nervus 2012.07.09. 16:29:53

Egy kis off, de a videóban látható riportert megtaníthatná valaki beszélni...
on:
@pizsama: Keresztény suliba jártam a választások idején, bemondták a rádióban, hogy mindenki szavazzon a fideszre... Szóval nem is csodálkozom.

belekotty 2012.07.09. 16:30:39

@pizsama: És azt ki fizette? Csak nem mi adófizetők?

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.07.09. 16:31:15

OFF
A Vastagbőr szánhatna egy bejegyzést a rendőrkutyás esetre.

trollhunter.blog.hu/2012/07/09/a_jobbik_buszkesege

Teljesen mindegy ki mit gondol a melegekről, de ez akkor is mocsok nagy taplóság volt.

Netuddki. 2012.07.09. 16:31:51

@Kalmár: 1 milliárd, párszáz milka, teljesen mindegy. A lényeg a pénzkidobás. Valamelyik csókosnak nyomdája van vagy mi? Vagy gombokért Kínában nyomatták?
1 phaszfej bakancslistája túl sokba kerül a magyar adófizetőknek...

belekotty 2012.07.09. 16:32:13

@immortalis: Lencsés most alszik. Ő pék, ilyenkor szundít, aztán éjszaka nekiáll dagasztani.

IP gyűjtögető 2012.07.09. 16:32:38

erről a 10000 Ft-os árról vmi közelebbit , ha szabadna...

Kopi3.14 2012.07.09. 16:33:10

@online távmunkás: Én a következö kútásást követném el:
1) Mennyi olvasta el
2) Mennyi volt képes értelmezve elolvasni
3) Mennyi volt képes megérteni amit leírt oly szépen többszörösen összetett mondatokban.
4) Mennyinek volt bármilyen ogndolata róla
5) Mennyi érezte úgy, hogy átbaszták éppen.

"Lapozzátok örömmel, amikor büszkék lehettek rá, hogy magyarok vagytok!"
Hát, túl gyakran és tömegesen nem fogják lapozni. De a lapozás elég, olvasás nem kell? Esetleg tudni?

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2012.07.09. 16:34:22

@Kalmár: Azt mondod hogy lehet hogy nem volt 1 milliard, csakhogy 1 millio forint is sok erre a szarra. Online megnezheti barki, akit erdekel az ipadon osszetakolt kotmany.

Kopi3.14 2012.07.09. 16:35:34

@Martinus_Ursius: azért javaslom próbáld ki a BME-s képzést, csak az íze végett, hogy tudd mit jelent ott az akár 1,95-re adott ösztöndíj.

jpmjpm 2012.07.09. 16:37:06

@Rorschach: mennyiért is tákolták? 5milla? már nem emlékszem pontosan, de ez rémlik.

Anti Anyag (törölt) 2012.07.09. 16:38:16

Komolyabb szakmai könyvek nincsenek egy tízes. Ez durva, valaki nagyon nagyot kaszált és az tutira nem jobbikos lehetett.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2012.07.09. 16:40:51

@jpmjpm: korabban mar irta valaki, hogy a tableten megnezheto verziojat annyiert rakta ossze valamelyik fideszes haver cege... 5 millio forintert.

Nervus 2012.07.09. 16:40:52

Ha nem is jött össze belőle 1 milliárd, "csak" 500 millió, az szerintetek jó? A lófasznak kell ilyenekre akár "csak" ennyit elszórni?

Vombatus Ursinus 2012.07.09. 16:53:41

@Kalmár: Ez ugyanaz, mint amit meg lehetett rendelni, de az ne zavarjon... Nem lebutított változat, hanem ugyanaz.

Jofiu 2012.07.09. 16:56:54

@Kulics: Mondjad a hiteles árat akkor!
"Az országban bárki megrendelheti a helyi önkormányzatnál vagy bármelyik kormányablaknál az alaptörvény díszkiadásának sorszám nélküli, dedikálatlan példányát, amelynek ára 10 ezer forint"
(hvg.hu/itthon/20120103_alaptorveny_schmitt_orban)
Mondd ha ennél többet tudsz!
Lementek az árak azóta?
Nem ment az alaptörvény biznisz?!
Túlárazták anno?

Vidéki 2012.07.09. 17:02:07

A cinikus nihilista, a kétértelmű helyzeteket, sötétben bujkálást kedvelő uraknak és elvtársaknak nem tetszik a tömören, világosan, közérthetően, egyértelműen megfogalmazott Alkotmány.

Az uraknak és elvtársak a "Láthatatlan Alkotmány " zűrzavaros fogalmát propagálják.

Ezek a „láthatatlan Alkotmány” ködös fogalmának propagálásával saját szerepük, befolyásuk határtalan kiterjesztését akarják elérni, minden felelősség vállalás nélkül.

Ők állítólag képesek látni a láthatatlant, amire közönséges halandók képtelenek.

A közönséges halandók az ilyen fajta szemfényvesztésben nem érdekeltek.

Tömören, világosan, közérthetően, egyértelműen megfogalmazott Alkotmányra van szükség.

Ez az, ami nem tetszik azoknak, akik a zavarosban szeretnek halászni.

Vastagbőr téveszméi a karrierrel kapcsolatban:

„A levelet biztosan megköszönték azok a fiatalok, akiknek bekavartak január végén, akiknek a

szakjait lenullázták, illetve hogy pontosak legyünk, államilag nem teljesen finanszírozottá alakították,

így kénytelenek külföldön tanulni, vagy súlyosan eladósodni (Diákhitel 2).

De hát Önök még azt sem képesek felfogni, hogy a Diákhitel az egy hitel ...”

Ebből kiderül, hogy Vastagbőr még azt sem képes felfogni, hogy:

1. Az állam pénze sem fán terem korlátlan mennyiségben.

2. Hiteleket sem lehet felvenni végtelenségig, és az el kótya-vetyélhető közvagyon is elfogy egyszer csak..

A „Bob herceg” operettben jól hangzik: „Ha nincs pénzem, iszom hitelbe”.

A valóságban egy állam sem teheti meg a végtelenségig, amit egy operettben, egy Bob herceg könnyedén megtehet.

3. Tehát az állam kiadásait hosszú távon összhangba kell hozni bevételeivel.

4. Ezért a gazdaság igényeivel ésszerű összhangba kell hozni a képzést és a fontossági sorrendnek megfelelően kell felhasználni a nem korlátlanul rendelkezésre álló erőforrásokat.

5. Vastagbőr konklúziója: „anyagi javakért és akadálymentes karrierért el kell hagyni Magyarországot ...”

"A Hamelni patkányfogó (németül: Der Rattenfänger von Hameln) Hameln városához kapcsolódik. Több változatban is ismert.
Az egyes változatok egyetértenek abban, hogy 1284 júniusában a patkányoktól hemzsegő Hameln városába egy köpönyeges idegen érkezett, aki egy bizonyos pénzért elvállalta, hogy megszabadítja a várost a patkányoktól. Bűvös erejű sípjával a Weser folyóba csalogatta az állatokat, de a bérét megtagadták tőle.
1284 június 26-án vadász képében tért vissza, és újra megfújta sípját, de most a gyerekeket csalogatta magával. A Koppel-hegybe vezette őket, ahonnan többé nem kerültek elő. 130 gyerek tűnt el." (Wikipédia)

A magyarországi, de külföldi tulajdonlású sajtó propagandistái is fújják a varázssípot.

Szeretnék kiüríteni Magyarországot !

Kinek áll ez érdekében?

Nekünk magyaroknak biztosan nem ez az érdekünk.

Vannak akik úgy válik, hogy a szavazóurna kétségkívül a hatalom erős forrása, de mégis elegánsabb volna minden releváns ötletet előzőleg az érintettekkel egyeztetni,

mondják a „konszenzuskényszeresek”.

De minden dolog mértéke az ember!

A „konszenzuskényszeresek” mondatát lehet úgy is értelmezni, lobbicsoportok tulajdonképpen legyenek főnökei a választott kormánynak és a parlamentnek.

Az érintettekkel mindenáron egyeztetni szlogen,

gyakran lobbicsoportok fékeveszett önzésének kiszolgálását jelenti a közérdek rovására.

Vombatus Ursinus 2012.07.09. 17:15:32

@Vidéki: Egy kicsit bővebben nem tudnád kifejteni? :-)

makacs szennyeződés 2012.07.09. 17:15:50

@Kalmár: tényszerűséget, igazságot, tisztességet kér számon a szemforgató, csúszómászó, aljas, hazug szektás párttitkár, na ez vastagbőr a javából.

royslade 2012.07.09. 17:17:41

@Astronomy Domine: ha a félműveltség fájna, ordítanának

2012.07.09. 17:19:30

@Vidéki: Ha lehet, akkor fűzzél már hozzá magyarázatot és ha lehet, akkor legyen lábjegyzet is, mert sokan nem értik, hogy miről van szó!

VT Man 2012.07.09. 17:22:49

@Virtusblog:
"Az album ára 10000 Ft, amelyet a megrendelőnek postaköltséggel együtt (1080 Ft+ ÁFA) kell megfizetnie a küldemény kézhezvételekor." "

Ha-ha. PISA tesztből egyes!
"Magyarország Alaptörvényének ERRE AZ ALKALOMRA SZÁNT díszkiadását"

Azaz nem ugyanezt lehet megrendelni.
Lehet, hogy csak 50 millió ment el erre. Mondjuk az is pénz..

VT Man 2012.07.09. 17:24:01

@Pipas:
"Szóval akkor most 501 forint vagy 10 000 forint, a kormány szórja a pénzt vagy a cikk hazudik? "

Vagy nem ugyanazt adják 10 ezerért, mint a diákoknak... Esetleg ugyanazt, de önköltségen.

makacs szennyeződés 2012.07.09. 17:34:32

amúgy a lemondott szélhámos nevét javították rajta, vagy még az akkor hatályos nevével adják ki most is?
vagy kihúzták a dr-t és újra aláírta? jav., új név, dátum, anyja neve, stb.
vagy kihúzták a csaló nevét és aláírta a jó káder jános?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.07.09. 17:34:35

@Kopi3.14: Igazad van, én naivan azzal a feltevéssel éltem, hogy az érettségizők túljutottak az általános iskolai néma értő olvasás szintjén és még gondolkodni is tudnak :)

SvenH. (törölt) 2012.07.09. 17:43:26

@Kalmár: "Ennek még nem hozták nyilvánosságra a bekerülési költségét, de töredéke az itt hazudott 1 milliárdnak. Természetesen."

nem gond...
legalabb a fideSS a pofajaba kapja azt a g3ci goreny aljadek szemet rohadek huzast amit o 2002 es 2010 kozott a szeretet emeszpenk ellen elkovetett
belengettek valami ordas nagy turha hazugsagot, aztan a vegen csak az maradt meg hogy ezek a cucialistak megint... hiaba derult ki utolag hogy a fidesz megint hazudott

hiaba na demagog banda, en meg csak vigyorgok, hogy most a sajat demagogiat kapjak vissza :)))

royslade 2012.07.09. 17:44:23

Magyarország kormánya avatja a gyerekeket a nemzet felnőtt tagjává ezzel a gesztussal.

Vombatus Ursinus 2012.07.09. 17:44:34

@VT Man: De, ugyanaz, itt van előttem, 215 számozott oldal, A3 méretű. Tökugyanaz, mint ami az interneten megtalálható képeken látszik.

Vombatus Ursinus 2012.07.09. 17:49:24

@makacs szennyeződés: Az elején simán Schmitt, az aláírásnál dr. Schmitt sk.

Zsebtelep (törölt) 2012.07.09. 18:00:16

Piaci rést látok, a WC papírra nyomott alaptörvény komoly bizniszt ígér.

vénkujon 2012.07.09. 18:21:36

egész jó a kis oldalvágás a latin nyelvre...:D

Megyko · http://www.szinkronrendezo.blog.hu 2012.07.09. 18:22:11

Szánalmas jópofizás, szánalmas látszat-politikusktól. Felesleges, drága, és még nevetséges is. A Hoffman jegyezte (persze) kísérőszöveg pedig legalább annyira felháborító, mint amennyire szánalmas.

Ha ezt a pénzt kápéban odaadják (most mindegy hogy 500 vagy 10000, de nézzétek vaterán 2-3-ért mennek el...) az érettségizőknek egy "fájdalomdíj, mert úgyse mész egyetemre, bulizd el a hétvégén" szöveggel, akkor a rá szánt összeget nem is kellene sajnálni. Így viszont ez csak egy újabb eleme a gyakorlatiatlan és tehetségtelen, valódi problémákat megoldani képtelen szar politikusaink imkompetens működésének. Remélem pár végzős legalább pénzt csinál belőle. Ez egy értelmetlen és felesleges lépés, semmilyen politikai, vagy gazdasági értéket nem képvisel. Narancs Kft. meg felejtse el, hogy bárkit aki felsőoktatásban tanul, vagy abban fog, akármikor az elkövetkezendő évtizedekben megnyerhet magának. Remélem pár végzős legalább pénzt csinál belőle.

Hobergant 2012.07.09. 18:22:56

Hasonló nevelő célzatú levél mehet Simicskához is:
"Lajos, nagy a kísértés, hogy az anyagi javakat a haza szolgálata elé állítsuk, de te győzd le a kísértést, és fizesd vissza szépen azt a pármilliárdot, ami az adófizetők zsebéből került a tiédbe.."

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.07.09. 18:41:33

Sajnos már kedvem sincs átszámolni lélegeztetőgépre az összeget!

Vidéki 2012.07.09. 18:42:16

Az FAZ-ban Karl-Peter Schwarz, a lap Romániával foglalkozó tudósítója az

Így beszélnek a puccsisták című írásában kifejtette:

"legkevesebb három okból is téves" az a beállítás, hogy Románia "orbanizálódik".

1. Magyarországon ugyanis "nem megszegték az alaptörvényt, hanem lecserélték a kommunista alkotmányt"

2. . Másodszor "Orbán Viktor demokratikus választáson szerzett alkotmányos többségre támaszkodik", Victor Ponta viszont "parlamenti dezertőrökre".

3 Harmadszor az Orbán-kormány "egy szocialista kormányt követett, amely gazdaságilag tönkretette az országot,

Romániában viszont a konzervatív kormányok egy takarékossági programmal megóvták az országot a görögországihoz hasonló katasztrófától" - áll a lap címoldalán közölt kommentárban.(VG)

Pipas 2012.07.09. 18:43:30

@VT Man: Valaki kitalálta, hogy szerinte egymilliárd, mert 100 milliót már simán kerekít az ember, aztán meg a kiskereskedelmi árat az önjöktségi árral simán be lehet helyettesíten, aztán meg miért ne feltételezhetné az ember, hogy a lehető legdrágább változatot adják a kiscsákóknak.

Aztán megindult a bloggyártás, egymilliárd, egymilliárd kezdték kiabálni, hogy megjelent a szélsőbaloldal és felháborodott meg aggódni kezdett, hogy valóban hallatlan!

Igen szánalmas dolognak tartom ezt az egészet, sokszor gusztustalanabb mint amivel a kormányt vádolják. De a lényeg, hogy magyarországon veszélyben a sajtószabadság meg bántják a kisebbségeket... meg ilyenek.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.07.09. 19:04:21

Mi ez, valami szcientológus könyv, hogy ennyit kérnek érte?

puffatag 2012.07.09. 19:07:05

@Vidéki: a FAZ az EGYETLEN (megismétlem: az egyetlen) nyugati jelentős újság, ami orbánnal van, 2 éve védi folyamatosan, georg-paul hefty nevű féreg a főkolompos, kékessy és más fideszes tolvajokból áll haveri köre

dr. Aullah 2012.07.09. 19:07:06

@nyman: Én az állam helyében azt tenném, hogy megvenném az összes eladásra kínált példányt, persze állami pénzből+haverok jussa... aztán szépen beazonosítanék mindenkit, és jól megb*sznám a szüleiket :D

puffatag 2012.07.09. 19:08:03

@Vombatus Ursinus: a FAZ az EGYETLEN (megismétlem: az egyetlen) nyugati jelentős újság, ami orbánnal van, 2 éve védi folyamatosan, georg-paul hefty nevű féreg a főkolompos, kékessy és más fideszes tolvajokból áll haveri köre

Vidéki 2012.07.09. 19:10:16

@Vombatus Ursinus:

A széleshomlokú Vombat homloka mögött bizonyára jelentős szürkeállomány fészkel.

Vombatus Ursinus 2012.07.09. 19:16:47

@Vidéki: Bizonyára... Na, elég volt belőled, ignoráltalak.

Vombatus Ursinus 2012.07.09. 19:17:38

@puffatag: Jó, de mi köze a a poszthoz?

Pipas 2012.07.09. 19:18:16

@puffatag: Jól van, most már elmondtad egy párszor, kezdheted a bizonyítást. Mert gondolom ez nem csak olyan 'veszélyben a demokrácia' meg 'fasizmus van kialakulóban' duma ugye?

puffatag 2012.07.09. 19:19:31

@Vidéki: beleolvastam pár kommentedbe, téged is bejegyezlek a náci orbánvédő fizetést kapó férgek közé, te nagyon alja ember vagy, szegény... biztos keresztény is vagy

puffatag 2012.07.09. 19:21:34

@Vombatus Ursinus: bocs, le akartam leplezni a fidesz-trollt

puffatag 2012.07.09. 19:23:17

@Pipas: bizonyítsam, hogy érdemes hofmann néni a posztjára? ezt nem tudom bizonyítani

Vidéki 2012.07.09. 19:25:19

@puffatag:

Írja: „ a FAZ az EGYETLEN (megismétlem: az egyetlen) nyugati jelentős újság, ami orbánnal van,”

Ettől még igaza lehet a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak..

A tudományok területén egyébként előfordult gyakran, hogy nem többségi vélemény volt helyes.

Erathoszthenész korában az önkéntes kiváló mérvadók túlnyomó többsége egyetértett abban, hogy a Föld lapos.
Eratoszthenész ezzel szemben úgy gondolta, hogy a Föld gömbölyű, sőt, majdnem pontosan kiszámította a Föld kerületét.
Akkor és ott nem az önkéntes kiváló mérvadók túlnyomó többségnek volt igaza.

Ezért Ön a háborús propaganda szintjére süllyedt, amikor Georg-Paul Heftyt „féregnek” titulálta.

Hasonlóan munkálták a lelkeket néhány éve Ruandában a „hutu” propagandisták.

A ”féreg” definíció, amit használ, emlékeztet a Ruandai „hutu” propagandisták szóhasználatára, akik „tuszi” embertársaikat rendszeresen „csótányokként” mutatták be.

A kitartó rosszindulatú, aljas, lejárató propaganda képes megmunkálni a lelkeket.

Gondoljon a nemrég történt Ruandai (sajnálatos) eseményekre, amikor a „hutuk” néhány hét alatt kilencszázezer „tuszit” mészároltak le,

miután lelküket a propagandisták jól megmunkálták, bebizonyítva,

hogy a „tuszik” tulajdonképpen „csótányok”.

Ezért a „hutu” tömeggyilkosok úgy érezték, hogy jó tettet hajtottak végre azzal, hogy kiirtották a „csótányokat” (a „tuszikat”).

Ajánlatos volna, ha visszavenne megvadult gyűlöletfröcsögő propagandájából,

mert nem vagyunk a háború állapotában,

ahol a háborús propagandistáknak szükségszerű a kipécézett ellenséget

állatokként ábrázolni.

Pipas 2012.07.09. 19:26:07

@puffatag: Nem, hanem azt, hogy "a FAZ az EGYETLEN (megismétlem: az egyetlen) nyugati jelentős újság, ami orbánnal van, 2 éve védi folyamatosan". ;)

puffatag 2012.07.09. 19:26:13

@Pipas: a te kommentjeidbe is beleolvastam, te is féreg vagy a javából, te is pénzt kapsz a grazi ápolttól

Link Elek 2012.07.09. 19:27:00

@online távmunkás:
1 milliardbol 8milliot magyaraztal meg.
na miert nem talalod a tobbirol az infot?
mert minden rendben volt, vagy mert simicska?

makacs szennyeződés 2012.07.09. 19:27:33

@Pipas: ha tizede az összeg, az ugyanolyan okádék pártprogagandának számít.
és nem a szélsőbal háborodik fel (nincs is olyan), hanem minden normális erkölcsű ember.
csak a pártfunkciknak tetszik ez a pártpropaganda.
be vagytok szarva a fiataloktól, mert szarnak a hazug párttitkár fejetekre és elhúznak innen.

Vombatus Ursinus 2012.07.09. 19:27:42

@puffatag: Én szűrőre tettem, hadd irkáljon...

puffatag 2012.07.09. 19:28:31

@Pipas: aki olvassa a külföldi sajtót veled ellentétben, az tudja, hogy a faz az egyedüli törpevédő különítmény... mit kell ezen bizonyítani, az ellenkezőjét kéne (de azt meg nem lehet, evvan közgépes barátom)

Pipas 2012.07.09. 19:31:53

@puffatag: Összekeversz valakivel, én nem Orbánista vagyok, hanem szélsőséges jobboldali. De mondjuk még nem tartok ott, hogy leférgezzem őket azért, mert azt mondják, hogy bizonyítsam amit mondok... :)

Pipas 2012.07.09. 19:34:08

@puffatag: Te tetted a kijelentést ami ráadásul elég valószínűtlen, szóval úgy illik, hogy te bizonyítsd. De óvatosan, mert az, hogy te kizárólag baloldali szutykot olvasol az még nem bizonyít semmit. Vagyis dehogynem, csak nem ezt.

pizsama 2012.07.09. 19:37:08

@belekotty:
Nem is az, hogy ki fizette, hanem hogy röhejes ahogy az egyház (ami mellesleg dúskál a pénzben itt a városban - új közösségi ház, felújított püspöki hivatal) képes "jutalomként" beállítani valamit, ami államilag minden érettségizőnek járt. Amúgy meg városszerte köztudott, hogy ebből a gimnáziumból kerülnek ki a legproblémásabb tinik - tisztelet a kivételnek. Semmi bajom amúgy a vallással, vagy épp az egyházközösség rendes tagjaival, csak ez az "álszentség" amit folyamatosan sugároznak, ezt találom felettébb ellenszenvesnek és taszítónak. És erre még rátett egy lapáttal a jelenlegi kormányzat is.

lyia (törölt) 2012.07.09. 19:41:47

Az a helyzet, hogy normális ember nem olvas se alaptörvényt, se alkotmányt. Mert minek is? A lényegét az iskolában megtanítják (ne lopj, ne ölj, felebarátod feleségét ne kívánd), a többi meg úgyis ragad az emberre, ha megfelelő környezetben él (utcán nem pisál, nem kakál, orrát nem túrja, idős embernek átadja a helyét, meg satöbbi).

Az a baj a fideszkádéenpével, hogy komolyan gondolják, hogy ezzel a nemzeti maszlaggal sokáig lehet etetni az embereket, pedig nem. Egy darabig elvannak az árpád pajzzsal, meg a szentkoronával, meg a kárpátmedencézéssel, aztán eccer csak elkezdik nézegetni a fizetési szalagot, meg a rubel (akarom mondani az euro) árfolyamát, és azt mondják, faszom a nemzeti nagylétbe, inkább leszek nyugaton bérmunkás, mint jobbágy idehaza.

puffatag 2012.07.09. 19:53:09

@Pipas: világsajtót szemlézek, ezért mondom újra, hogy a faz az egyetlen, ami védi a közgépes kollégiumi szobatársát... épp rád a náci típusra utazik orbán, ebbe pusztulna bele az ország, ha 2 év múlva el nem zárnánk a fociakadémiájára, titeket pedig karanténba zárunk és mutogatni fogunk

Hertelendi 2012.07.09. 19:59:57

@Kalmár: Azt csípem benned, hogy időnként idejössz beleböfögsz a levegőbe egy faszságot, aztán eltűnsz. Ja és még látszólag jóindulatulag kioktatsz itt mindenkit, hogy milyen hülyék vagyunk. Aki ismeri a korábbi kommentjeidet az nem eszi meg az ostoba dumádat. Itt komoly iskolákat elvégzett, tájékozott emberek írkálnak. Erre idejössz észt osztani, megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Csak azért, hogy védd az ostoba fideszes kormányodat.

Pipas 2012.07.09. 20:01:59

@puffatag: Az, hogy mondogatod az nem bizonyíték, abba is hagyhatod. Amúgy meg persze nem érdekel a sasjtó statisztika, csak kíváncsi voltam, hogy komoly ember vagy, aki tudja is bizonyítani azt amit állít vagy csak nyomja a propagandát.

Az ország pusztulását is az elmúlt 12-16 évről összegyűjtött grafikonokkal fogod bizonyítani ugye? Államadósság, államháztartási hiány alakulása, a GDP növekedése, a felvett is visszafizetett hitelek... ugye? Vagy csak bemondod és mindenkinek el kell hinnie? Ugye nem?

Hertelendi 2012.07.09. 20:09:32

Jót röhögtem, amikor Kende Péter könyvet írt viktorról úgy kb 10 éve. A hangnem és a téma nem volt épp hízelgő a másfél centisre nézve, ezért orbánék, hogy ne kerülhessen avatatlan kezekbe a könyv, felvásárolták az egészet...hát sikerült is jól kicseszniük szegény Kendével. Nem kevés milliót fogott a dolgon és már készült is a következő kiadás...az avatatlan kezeknek:)))
Na ennyi eszetek van jó kis fideszesek...és ti akartok sokáig kormányozni...:)
Nem fogtok!

Fekete Dália 2012.07.09. 20:11:19

Mi is megkaptuk a kotmányt, hoffmann rózsika néni ajánlásával.
Hasonló jókat kívánok neked, mindazt a jót, amit te most elkövetsz a közoktatás , a népművelés, a kultúra területén.

Vidéki 2012.07.09. 20:12:17

A puffatag tagok agyának megalkotásakor a természet nagyon szűkkeblűen járt el.

A gyűlöletből jó nagy adagot kaptak érzelmi téren ezért az agyukra leszállt „vörösköd” megbénítja náluk a racionális gondolkodás képességét.

Érveik nem lépik túl a gyűlöletfröcsögés, mocskolódás és hisztériázás szintjét.

Napjaink balliberális propagandistái csaknem 70 évvel a fasizmus teljes leverése után, mindenütt fasisztákat, újnyilasokat, nácikat stb. látnak és láttatnak Magyarországon.

Ennek hangoztatására idomították be a puffatag tagokat is

Motivációik semmivel sem tisztábbak, semmivel sem különbek, mint a salemi boszorkánypereket kiváltó hisztérikus lánycsapaté, akik élvezték, hogy elképesztő állításaikat (a Sátánról és azokról akik vele cimborálnak), vádjaikat, látomásaikat a bíró komolyan veszi és felhasználták arra, hogy megfélemlítsék, terrorizálják, kiiktassák a közösségből a nekik nem tetsző egyedeket.

Ez a fasisztázó propaganda nem új dolog és régóta a kommunista propaganda fegyvertárába tartozott.

Az antifasiszta harc ugyanis tovább folyt, a tengelyhatalmak veresége után is.

„Dühödt szenvedély, amellyel a kommunisták a fasizmust, számos utánzójára hivatkozva, tovább éltetik …

Így lehet a kommunizmust továbbra is a demokráciával azonosítani, közben pedig minden ’burzsoá’ kormányt azzal gyanúsítani, hogy Mussolini vagy Hitler utánzóinak az útját egyengeti.

Amióta a fasizmusnak vége, azóta nincsen kommunista politika ’fasiszta veszély’ nélkül”

– írta egy korábbi kommunista, Francois Furet, a francia forradalom történetének újragondolója,”
(Antifasiszta duplagondol
Konzervatorium I 2011.10.21. 07:15)

Fekete Dália 2012.07.09. 20:15:00

Mielőtt elmegyünk külföldre jó pénzért eladjuk a kotmányt, esetleg elvisszük Hugh Grantnek.

Hertelendi 2012.07.09. 20:22:06

@Vidéki: Ajjaj! És mi a véleményed a gárdáról az Árpád-sávos zászlóikkal? Meg egynéhány jobbikos képviselő karlendítéséről? Á ők sem nácik, csak a kommunisták képzelik be maguknak.
Tudod én meg azt hiszem és gondolom veled, veletek bánt el csúnyán a természet. Agyilag legalábbis....

Fekete Dália 2012.07.09. 20:24:34

"Nyilvánvaló, hogy aki most tizenkettedikes, és decemberig nem nagyon tanult fizikát, kémiát, biológiát, az ebben az évben nem fog változtatni, de azt nem zárom ki, hogy akinek idén nem sikerül a felvételi, és nem akar diákhitelt felvenni, egy évet az életéből arra szán, hogy természettudományos tárgyakat tanuljon.” - Hoffmann, 2012.01.20.
Egy nagy faxt!
Aki nem akar reál tárgykat tanulni, az nem fog, legfeljebb a suli elhúzza a csíkot külföldre és elfelejti visszafizetni az állítólaggossann nattyonn kedvezményes kamatozású diákhitelt, amit évtizedekig törleszthetne az államnak.No majd ott próbálják meg behajtani rajta idegenben.
Norvégiában egy halfeldolgozó üzemben dolgozó segédmunkás egy évi béréből kinyögné az egész tandíjat.
Egyébként biztosan azért árulják annyian a könyvet, mert otthon nincs pénzük felállítani a kotmányasztalát.
Én is úgy gondoltam, hogy idő, pénz és hely hiányában inkább mást állítanék fel.

okoskodo.peti 2012.07.09. 20:25:04

A posztoló megint keveri a szezont a fazonnal. Kár, hogy nem hagyta abba ott a posztot, hogy felesleges volt ezt kiadni. Persze akkor kevesebb vitát generált volna. Ezzel remélem, hogy az emberek 90%-a egyetértett volna. De minek idekeverni azt, hogy felesleges szakok nem kapnak állami támogatást. Egy olyan diák, aki nem engedheti meg magának (lásd, nincs fideszközeli haverja, nem aranykanállal a seggében született) az ne is tanuljon olyan szakon, amibol nem fog megelni.

Pipas 2012.07.09. 20:28:38

@Hertelendi: Árpád fasiszta volt? Vagy a magyar címer bal oldala fasiszta? És melyik jobbikos képviselők mutattak be karlendítést?

Ugye nem az ingujjadból akarod kijátszani a náci kártyát? :)

Fekete Dália 2012.07.09. 20:34:13

@Pipas:
hé pipás pesta
Árpád zsidó volt, olvasd el Kézai Simon Gestáját.

Pipas 2012.07.09. 20:35:16

@Mindennapos tepsi: Jah, nem tudtam. Azt hittem román. :)

Fekete Dália 2012.07.09. 20:35:53

@Pipas:
pipás pista meg nő volt

Vidéki 2012.07.09. 20:36:43

@Hertelendi:

Az USA zászlója is Árpádsávos, Árpád zászlója is Árpádsávos volt.

A náci zászló is vörös alapszínű volt.

A te primitív propagandista logikád alapján minden vörös alapszínű zászló szükségszerűen náci zászló lenne.

Pipas 2012.07.09. 20:36:54

@Mindennapos tepsi: Én meg fülesbagoly vagyok, nem szégyen az. :)

Hertelendi 2012.07.09. 20:37:47

@Pipas: Jéééé! Válaszoltál....
Tudtam, hogy ezzel a baromsággal fogsz jönni! Árpád nyilván nem, de szálasi és jónéhány jobbikos tuti...
Tudom...történelmi zászló, meg ilyen baromságok...Már senki nem hiszi el nektek. A karszalagot hogy magyarázod? Melyik nagy magyar mögé szeretnél bújni vele?

Fekete Dália 2012.07.09. 20:41:32

@Pipas:
Annak képzeled magad?
Mit lehet kezdeni a fülesbagolyajokkal?

Pipas 2012.07.09. 20:41:43

@Hertelendi: A karszalagot a nemzeti őrsereg hordja szerintem, nem gárda és nem is a jobbik.

kifordított nagyanyó 2012.07.09. 20:41:56

Az ötvenes években kitüntetéseket adtak.Ma ezt.

Fekete Dália 2012.07.09. 20:44:03

@Vidéki:
Hinnye még kiderül, hogy az USA alkotmányát is a magyarok írták.

Sőt ők is alapították

házelnök 2012.07.09. 20:44:25

www.kormanyhivatal.hu/hu/jasz-nagykun-szolnok/hirek/magyarorszag-alaptorvenye-diszkiadas-cimu-album-megrendelheto-a-kormanyablakban.
Az album ára 10000 Ft, amelyet a megrendelőnek postaköltséggel együtt (1080 Ft+ ÁFA) kell megfizetnie a küldemény kézhezvételekor.

A kitöltött megrendelőlapot hivatalos úton, közvetlenül továbbítjuk a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft.-nek, majd az albumot a Magyar Posta Zrt. kézbesíti a megrendelő részére az általa megadott címre.

Hertelendi 2012.07.09. 20:46:30

@Pipas: szerinted....ugye te is tudod, hogy ez mit jelent...semmit!

Hertelendi 2012.07.09. 20:49:59

@Pipas: Figyelj! Nincs gondom veled! Csak percenként kényszerültök magyarázkodásra! Miért jó ez nektek? Azért mert ilyen kormányotok van?

Vidéki 2012.07.09. 20:50:53

@Mindennapos tepsi:

Írod: "Hinnye még kiderül, hogy az USA alkotmányát is a magyarok írták.

Sőt ők is alapították"

Ezt szűrted le abból amit én írtam?

Értesz te magyarul?

Képes vagy-e egy magyarul írt szöveget megérteni?

Érteni nem tudsz, csak félreérteni, félremagyarázni?

Pipas 2012.07.09. 20:51:27

@Hertelendi: Nyugodtan hagyd figyelmen kívül. A valóság nyilván nem olyan fontos, mint a hit, ha hiszel valamibe és az ellentmond a valóságnak, akkor a legjobb ha figyelmen kívül hagyod... ez a lényege a hitnek! :)

@kifordított nagyanyó: Kitüntetéseket több száz éve adnak a világ minden részén. Most is, nálunk is. Nálunk már vissza is adják, nem csak odafelé. Mint a doktorit. :)

@házelnök: Gondolom nyilván a állam is ide jár tízezrével venni az albumokat, nem? Te, kérdeznék valamit. Ha ajánlok egyet megvételre 25 millióért azt is beszorzod 10 000-el?

Pipas 2012.07.09. 20:55:44

@Hertelendi: Miért mondod, hogy 'kormányotok'? Miért mondod, hogy 'jó ez nektek'? Hát szerinted én ezekre szavaztam? De hiszen ezek az kommunista rémuralomból nőttek ki, ezek maguk is kommunisták. Mondtam, hogy én szélsőjobboldali vagyok, nem kommunista. :)

Hertelendi 2012.07.09. 20:56:22

@Pipas:

Megyek Rambó 3-at nézni:)
Jó volt veled:)

is 2012.07.09. 20:59:13

@Kalmár: "ökör firkász egymilliárdos lázálma után, egész olcsónak fog tűnni a valódi pár száz milliós "

igen, kétségtelenül vannak, akik szerint pl. 500 millió az kurva nagy tétel 2 milliárd meg csak kettő, ugye. de azért a többség pontosan látja, hogy te itt szemfényvesztesz, mert a nagyságrendje a két számnak pontosan ugyanaz, te sem mertél tízmilliót írni. lásd, hogy a posztban is csak 900 millió szerepel (10 ezer x 90 ezer), és 1 ft is felesleges kiadás, pláne többszázmillió, akármennyi is az a több.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.07.09. 21:07:02

az egészben nem a fizikai ajándék ténye a nevetséges, sokkal inkább az, hogy a Szent, a Sérthetetlen, a Megváltoztathatatlan Atörvényhez már hozzá is nyúltak. És biztos vagyok benne, hogy még jó néhányszor hozzá fognak, például ha a működés közben kiderül, hogy valami hátrányos egy fidesznyikre nézve.

Ilyen értelemben osztogathatták volna a Playboy 2008-as falinaptárát is, annak legalább lehet hasznát venni, például ha egy munkanélküli értelmiségi nem egy romkocsmában, hanem a WC magányában álmodik cukros ételek helyett ízletes pináról.

Pipas 2012.07.09. 21:07:18

@is: Tízezer könyvnek (füzetecskének) nem szabad többszáz millióba kerülni. Számolj utána.

bandika gazdája 2012.07.09. 21:11:17

Khmm... Ezúton tisztelettel felhívnám Hoffmann Asszony figyelmét, hogy levelében csak a fiú érettségizöket szólította meg (Maturandus)! És a lányokkal mi lesz? Azok ne legyenek hűek a hazához? Valamint, hogy aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul. (Izé, latinul.)

Fekete Dália 2012.07.09. 21:15:51

@Vidéki:
Az agyadba látok.
Aki ennyire emlegeti romániát az csak székelyparaszt lehet, vagy jobbikos, vagy kövér.

Fada_blanka 2012.07.09. 21:22:49

Itt van a kezemben a Kotmány "erre az alkalomra szánt díszkiadása". Nem tudom ez különbözik-e a megrendelhetőtől. A nyomdai költségeket sem ismerem, de nem lehetett kevés. Cirka 31x22cm keménykötésű, az összes lapja merített (130g/m2 tömegű UPM Finesse matt műnyomópapír). Schmitt Pál védnöksége alatt (dr. nélkül). Majdnem minden páros oldalon teljes lapméretű színes képekkel. Összesen 216 oldal, vagyis legalább 100 színes kép van benne (most nincs kedvem megszámolni). Biztosan nincs 10000Ft, az egy eladási ár, de nem is olcsó car. Egyetértek azzal, aki szerint el kell tenni, egyszer mint különlegesség (amikor sokan kidobják, tönkremegy, elkallódik, vagyis csökken a darabszáma) sokat is érhet. Gondolom limitált kiadás (érettségizők száma), bár erre semmilyen utalás eddig nem találtam benne.
Ja, és a súlya sem kevés. Hiába na, legalább így értékeljük, ha már a beltartalmára nem lehetünk büszkék.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.07.09. 21:29:52

@Link Elek: Azért, mert ebben az országban a közpénzek elköltése az évtizedes hagyományoknak megfelelően teljesen átlátható módon történik :)

déjá vu39 2012.07.09. 21:42:52

@Vidéki:

"Szeretnék kiüríteni Magyarországot !
Kinek áll ez érdekében?"

Rózsa írta, hogy aki pénzért akar dolgozni, az menjen külföldre...

déjá vu39 2012.07.09. 21:44:43

@Fada_blanka írta: "Gondolom limitált kiadás".

Hát, ha 90 000 példány limitált...

Measurer 2012.07.09. 22:14:19

Úgy tűnik a Magyar Alaptörvény díszkiadása jól tartja az értékét. Pl. a Brandenburgi Alkotmányt (p64) postázva 5,50 EUR-ért ajánlják.
www.buchfreund.de/Verfassung-des-Landes-Brandenburg-Autorenkollektiv,27142210-buch
Megjegyzem, hogy a Magyar Közlöny 2011.év 43.sz-ban az Alaptörvény 28 oldalt tesz ki.
Nemrég egy hajléktalan honfitársamnak - kérésére- 1500 Ft-ért vettem egy Újtestámentumot.
Nyilván az érettségi ajándék esetében egy szerényebb diák-kiadás lett volna ildomos.

politologus · http://politologus.blog.hu 2012.07.09. 22:16:30

@idelle: Miért éppen egy 2008-asat? Kik voltak abban?

Nem tudom miért, erről eszembe jutott egy régi, a Yugo Florida gépkcsi amerikai karrierjéről szóló vicc:
Fickó a szervizben: - Jó napot! Itt kinn áll a Yugo Floridám, és kellene egy új tanksapka. Mire a szervizes: - Hm, ez tisztességes cserének hangzik, de azért megnézném azt a kocsit...

Pipas 2012.07.09. 22:41:40

@Wikh: két pozitív értékeléssel amiből egy volt mindkét fél szerint lezárt. Méghozzá 50 darab 50 forintért... Biztos nem politikai provokáció, biztos minden teljesen kóser. :)

Te vásárolnál ettől a csókától?

Pipas 2012.07.09. 22:48:01

@Wikh: Áhh, az árverést 27 perccel a kommented előtt nyitották. Te voltál ugye? :)))

Dr.Tom 2012.07.09. 22:59:50

@Pipas: Természetesen az ismerősömnek az ismerőse, szóval megbízható, ha minisztériumban dolgoznék, és lenne egy pályázat, egyből Őt értesíteném, hogy jöjjön.

Oligarcha vádját sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom. Bizottság felállítását ellenzem.
Amúgy is, inkább ez, mint az undorító, mocskos külföld, nem?

Pipas 2012.07.09. 23:19:55

@Wikh: Kettőnk közül valamelyik elvesztette a fonalat.

Dr.Tom 2012.07.09. 23:29:44

@Pipas: Úgy látszik, hogy rossz FIDESZ szóvivő lennék :(

Pipas 2012.07.09. 23:32:54

@Wikh: már azt a fonalat is elvesztettem... ;)

Dr.Tom 2012.07.09. 23:33:39

@Pipas: Garantálom, az alaptörvényben minden kérdésedre választ kaphatsz! :D

fchris82 2012.07.09. 23:42:01

@Vidéki: Azért te nagyon kevered a szezont a fazonnal.

"A tudományok területén egyébként előfordult gyakran, hogy nem többségi vélemény volt helyes."
Ember, ez a kör már lefutott! Megjöttek az eredmények, neked még nem szóltak? A régióban mi buktuk a legtöbbet és legnagyobbat! Bocsi, hogy tőlem kellett megtudnod. Pedig már a kormány is felfogta, úgy tűnik, mert lassan kezdik azt csinálni, amit úgy 2 évvel ezelőtt kellett volna.
Apropó, légyszi-légyszi mutass már egy csontvázat, ami kihullott kormányváltás után, én már úgy várom évek óta, pedig "jövő hétre ígérték" :( Aztán ettől csak a forint dőlt be, mert a hülyegyerekek nem tudták, hogy külföldön is olvasnak híreket.
Egyébként persze tényleg volt remény, mikor az volt az ELSŐ válaszuk a legégetőbb, "gazdasági válság" nevű problémára, hogy... így látom magam előtt, ahogy ülnek a szobában és értekeznek, törik a fejüket, hogy "Mit csináljunk, mit csináljunk? Tudom már! Csináljunk merőben új alkotmányt! A problémákat bizony a régi alkotmány okozza, minden probléma oda vezethető vissza, na majd ettől aztán úgy fel lendül nem csak M.o., hanem az egész VILÁG! És, tegyük végre rendbe a Moszkva teret azzal, hogy átnevezzük! Húúú, komám, olyan gazdasági fellendülés lesz itt." Na, ha neked itt nem szúrt szemet, hogy igazából közük nincs a gazdaságpolitikához, akkor igazából nem is tudom, minek próbálom neked elmagyarázni, hogy nem csak mímelik, TÉNYLEG MOST TANULJÁK! Mert egyébként gőzük nincs róla. Politikusok, mit vártál? Aki ért hozzá, az tisztességesen megél belőle, és ha esetleg politizálni akar, jelképes 1 Ft-ért vállalja havonta... Esetleg.

Na, de itt ne álljunk meg, vizsgálódjunk csak tovább, mert mondasz még érdekes dolgokat:
"Erathoszthenész korában az önkéntes kiváló mérvadók túlnyomó többsége egyetértett abban, hogy a Föld lapos."
Ajjjj, ez annyira gyönyörű! Imádom ezt a példát! Én is rendszeresen használom. Csakhogy ez a példa éppen téged cáfol, az nem zavar? Mindjárt mondom is, hogy miért. A többség kb íróasztal melletti gondolkodó volt, akik információikat és elképzelésüket arra a téves elképzelésre alapozták, hogy ha gömbölyű lenne, miért nem gurulunk el?! Ez tudomány volt? Semmiképpen sem, FILOZÓFIA. Máshogy mondva "buta, számítást és tényeket nélkülöző okoskodás". Na, mit csinált a kormány? Számokat lebegtetett? Tudsz mutatni EGYETLEN (előzetes hatás)tanulmányt, ami a kormány utópisztikus, a valóságtól és a TÉNYEKTŐL teljesen elrugaszkodott gazdasági számait alátámasztotta volna? Nem tudsz, mert ilyen nem készült. Ellenben több elemző, gazdasági cég is, előzetes számításokkal igazolta már az egykulcsos adó bevezetése előtt, hogy ******* nagy lukat vág a költségvetésen, aminek nem lesz a meg a fedezete, ráadásul előre szóltak, hogy olyanoknál marad pénz, akik nem biztos, hogy felpörgetik a gazdaságot, hanem csak hizlalni fogják a megtakarításaikat. Na, ez a meccs lefutott, és ******* az utóbbiaknak lett igaza. Tények, számítások, tapasztalat...

"A kitartó rosszindulatú, aljas, lejárató propaganda képes megmunkálni a lelkeket."
Én szeretem a tényeket, te hogy vagy vele? Egyetlen kérdésem: szerinted a magyar gazdaság szárnyal? Példaértékű eredményeket tudunk felmutatni? Tankönyvbe fogunk kerülni? Ide menekülnek a német munkanélküliek vagy fordítva? Esetleg úgy érzed, hogy Matolcsy gazdasági programjának később lesz meg az eredménye? Akkor kérlek azt ecseteld már nekem, hogy mégis miért tértek le az eredeti pályáról?
Na, akkor itt most ki a propagandista? Egy egyszerű kérdés... Sikeres volt az elmúlt 2 év gazdasági programja vagy sem? Igen vagy nem? Az nem siker, hogy megőriztük a függetlenségünket, mert abból nem kapsz kenyeret a sarki boltban. Kína is rohadt sokáig őrizte függetlenségét, aztán ahhoz képest, hogy mennyire fejlett volt, évszázadokkal lemaradt; a világ, ami az összefogást és a nyitottságot hirdette meg elhaladt mellette. Mondj egyetlen, gazdaságilag és fejlettséget tekintve sikeres államot, ami elzárkózott a világtól. Ne törd magad sokáig, nem lesz!

Nem sok mindent állított a kormány, de nézzük csak: A nyugat lehet, hogy haldoklik, de egyelőre még ott mindig jobb haldokolni ezek szerint, mint itt élni, ugyanis vmiért innen özönlenek nyugatra a "munkások", nem nyugatról hozzánk. Ez azért szerintem elég sokat mondó adat, hogy hol is jobb. Aztán új munkahelyek száma? Semmi. Egyszerűbb adóbevallás? Semmi. Kevesebb lett az adó? Igen, azoknak, akik sokat kerestek eddig is. Ettől felpörgött a gazdaság? Fenét. Várható volt? Várható volt. Hahó, 27% lett az ÁFA, ezt vesd össze az "egyszeri nagyarányú adócsökkentés kell csak" szöveggel, amiről persze a többség már akkor is tudta, hogy hülyeség. Csökkent az adminisztráció? Körbetartozás terén történt vmi előrelépés? Semmi. De az új alkotmány, az aztán emberek életének ezreit változtatta meg. És a kedvencem: ügynökmúlt! Próbál leszámolni a Fidesz a kommunista múlttal? Kutathatóvá tették az iratokat? Nem! Nahát. Akkor ki folytat itt propagandát, hogy "mi vagyunk a jók és becsületesek, az igazi antikommunista demokraták, meg az okosak, de a gonosz szocik kúrtak el mindent?" Na vajon ki?

Te hiszel vmiben, hiszel a Fideszben vagy Orbán Viktorban, rosszabb esetben Matolcsyban. Onnan tudod, hogy nem a hited vezérel, hanem a józan ész, amikor legalább olyan egyszerű és egyértelmű helyzetekben, mint amikor itt, jól láthatóan propaganda célokat szolgálva, vagy ha szerinted ez erős, de gazdasági válság kellős közepén tényleg felesleges, "szimbólikus" dolgokra szórnak el pénzt. De szólj, ha tudsz olyan kutatásról, ami azt mutatja, hogy az ilyen dolgok nem "propaganda" céllal születnek, hanem jól láthatóan korrelál a gazdasági teljesítménnyel, vagy javítja a népegészségügyi adatokat, növeli a búza terméshozamát, vagy tökmindegy. Nem lesz, ez kő kemény marketing tevékenység volt. Semmi köze a valós problémákhoz. Semmi. Az ég világon semmi.

Újra megkérdezem, "ki" folytat propaganda tevékenységet, a tényekről ezáltal elterelve a figyelmet? Ja, nyilván a szocik, a Fidesz itt önti magából a táblázatokat, az eredménykimutatásokat, még a svájci órásmesterek is megirigylik azt a precizitást és átláthatóságot, amit megvalósítanak, a tervezésről, előkészítésről és utólagos hatásvizsgálatokról nem is beszélve. Tényleg elképzelhetetlen, hogy ennél lehetne (sokkal) jobban is csinálni... Te is csak úgy dobálod ide a számadatokat, minden "kommunista" alig tud a táblázatokon fogást találni, mindig témát váltanak és megfoghatatlan dolgokkal, érzelemből "csótányosítják" a vitapartnert, mert másra már nem futja.

Elárulom a megfejtést: A Fidesz szar. Mármint az abszolút tengelyen. Relatívan lehet, hogy számodra szimpatikusabb, mint az MSZP, Gyurcsány vagy Bajnai, de ettől még egy nagy rakás szar, iszonyatosan erős és demagóg marketinggel, 0 közgazdasági ismerettel. Ja, nem, most már talán van 1... Csak nem egy F1-es versenyautóban kellene megtanulni vezetni, éles versenyen. Előtte kellett volna felkészülni, volt rá 8 (10) évük, és elég aggasztó, hogy csak eddig jutottak.

Vombatus Ursinus 2012.07.09. 23:51:47

@Fada_blanka: Nem különbözik, ugyanaz mindkettő. Nekem is megvan.

AlulírottFentemlített 2012.07.10. 00:00:00

Egyébként ez tipikusan az az ajándék, mint a népmesében, hoztam is, meg nem is, szóval a hajukra kenhetik az érettségizők.

És ezért a 90 000 példányért, hány fát kellett kivágni?
Arról nem beszélve, hogy hány lélegeztető gépet lehetett volna venni az afrikai éhezőknek!

mim 2012.07.10. 00:23:14

@fchris82: Jó lenne, ha ezzel belefojtanád az ostobaságot, de sajnos csak annyi fog történni, hogy megvárja amíg kicsúszik a top100 hozzásuólásból, aztán úgy tesz mintha nem is írtál volna.
Engem mindenesetre remekül szórakoztatott, mert jól összefoglaltad a visszásságokat a propagandában :-)

zigzeg 2012.07.10. 00:41:20

Bocsánat a hülye kérdésért, de mint könyves családba nősült feltenném a kérdést, hogy ugyan milyen minőségben készült ez a cucc, hogy 90.000-es példányszám mellett ennyi jön ki példányonként? Nagyon durván irreális. És ha a kormányzati projekteknél szokásos átlagos 30-35%-os lenyúlási rátát figyelembe vesszük (ezt meg saját szakmámból ismerem), ez még akkor is brutálisan sok.

Dr.Tom 2012.07.10. 00:50:23

@zigzeg: Annyiért a Fidesz szerette volna eladni :)
Az én ajánlatom, hogy a Hoffman Rózsa bartnémtól kapott könyvet (levelével) 130 Ft-ért is odaadom annak, aki licitál :)

Megdobbent 2012.07.10. 03:34:04

A szemelyes level iktatoszama ugye rendben van, hat megiscsak az MSZMP alatt csinalt karriert ez a csoda tundermese segghulye neni, de ALA VAN-E IRVA ES VAN-E SORSZAMOZVA A HATOLDALA?! Anelkul szart er, mint tudjuk.

2012.07.10. 05:43:19

@Megdobbent: Mindegy hogy áláirt vagy aláiratlan a példány,sorszámozott vagy sorszámozatlan, igy sem ér semmit ! Ugyanis semmire sem jó!

Vidéki 2012.07.10. 08:21:57

@fchris82:

Hosszú lére eresztett fejtegetéseidnek egy alapvető hibája van.

Egy axiómára építed, ami bizonyítatlan: „ A Fidesz szar. Mármint az abszolút tengelyen.”.

Bolond lukból bolond szél fúj.

1. Írod például: „Te is csak úgy dobálod ide a számadatokat, minden "kommunista" alig tud a táblázatokon fogást találni,”

Te viszont irtózol a számadatoktól (tényadatoktól), mint ördög a tömjénfüsttől, és helyettük látomásaidra, hasra ütéseidre alapozod hosszú lére eresztett fejtegetéseidet.

2. Például:
„A nyugat haldoklik”!
Szerinted ezt állította volna a kormány.

Semmi ilyent nem mondott, csak te azt mondtad, hogy azt mondta.

Ha nem csak látomásaidra hagyatkozol, akkor észreveheted te is, hogy válság van.
A körülmények hatalma a vágyaknak korlátot szab, ha nem vetted volna észre.

2 évvel ezelőtt még Portugália Írország, Itália, Görögország és Spanyolország sem szorult hatalmas pénzügyi segítségnyújtásra.

Most rászorulnak.

Mit gondolsz miért?

Talán ott is Matolcsy és a Fidesz miatt?

Ott nem Matolcsyn múlnak az ügyek?

Képes vagy ezt felfogni, avagy muszáj nyomni az alaptalan értelmetlen gyűlöletfröcsögő propagandát, mint süketnek a csengőt?

A Portugália Írország, Itália, Görögország és Spanyolország ország csoportról kiderül, hogy ők hozzánk képest az EU kedvencei. Amikor segítségre szorultak jó kedvvel, bőséggel, gyorsan megnyitották számukra a pénzcsapokat.

Eddig 310 milliárd eurójába került a görögmentés Németországnak
2012. 6. 27. 13:02|Utolsó módosítás: 2012. 6. 27. 15:00|Gazdaság » Makrogazdaság

Az európai pénzügyi válság több mint 300 milliárd eurójába, egészen pontosan 310,3 milliárd eurójába kerülhet Németországnak írja a Handelsblatt, a német üzleti körök lapja.(VG)

Hozzájuk képest Magyarország semmiféle vissza nem térítendő segítséget nem kapott.

Ha egy kormány nem mindenható, akkor csak a rendelkezésre álló erőforrásokra támaszkodhat és csak annyira lehet növekedésbarát, amennyire a feltételek lehetővé teszik.

Szegény ember vízzel főz, tartja a közmondás.

3. Mi is részei vagyunk az Eu-nak, sőt tagjai vagyunk az IMF-nek is.

Ha nem létezne diszkrimináció a Föld nevű bolygón és az EU-ban, akkor tartósan nem létezne (legalább) kétsebességes EU sem..

Ez a tartós és megváltozhatatlannak látszó helyzet az Európai Unióban némileg emlékeztet a gyarmati rendszer időszakára, amikor az anyaország lakói természetesnek vették, hogy egy gyarmati bennszülött státusa alapvetően és hátrányosan különbözik egy anyaországi lakos státusától.

A diszkriminációt érzékelni lehet:

A betelepülő külföldi tulajdonosok modern létesítményeiben Magyarországon a munka termelékenysége semmivel sem kisebb, mint az anyaországban, a bennszülöttek munkabére mégis csak töredéke lehet annak, amit egy anyaországinak fizetnek.

Ha egy autógyár nem Győrbe, hanem 60 kilométerrel nyugatabbra Ausztriába települ, már másképpen kell megfizetni a munkavállalókat.

Ha ez a diszkriminatív szemlélet fennmarad, hogyan és mikorra lehet ebből nem kétsebességes Európa?

Az a logikus, hogy ha a diszkrimináció fennmarad örökkön-örökké, akkor az EU is örökkön-örökké kétsebességes lesz, még ha minden pozíciót a Michelinhez hasonló befektetők kaparintanak is meg.

4. Írod például:

„Ellenben több elemző, gazdasági cég is, előzetes számításokkal igazolta már az egykulcsos adó bevezetése előtt, hogy ******* nagy lukat vág a költségvetésen, aminek nem lesz a meg a fedezete, ráadásul előre szóltak, hogy olyanoknál marad pénz, akik nem biztos, hogy felpörgetik a gazdaságot, hanem csak hizlalni fogják a megtakarításaikat. Na, ez a meccs lefutott, és ******* az utóbbiaknak lett igaza. Tények, számítások, tapasztalat...

Nem olyan a helyzet, ahogyan lefested.

A legutolsó szoclib Bajnai féle adószabályok szerint 5 millió forint éves jövedelemig volt egy mostanihoz hasonló alacsony adókulcs és e felett 32%-os nem irtózatosan progresszív adósáv.

Úgy képzeled, hogy a progresszív adórendszer, ami a rendszerváltás után évtizedekig „virágzott” nálunk, egy csodaszer lenne, ami szárnyakat ad a gazdaságnak, ha újra bevezetnék. Korábban miért nem adott szárnyakat?

Az élet rácáfol teóriádra:

Újkapitalista országok, élükön Észtországgal Jeffrey Sachs hatására az egykulcsos adót egymás után bevezették.

Nem lehet azt mondani, hogy ez náluk gazdasági katasztrófát okozott volna.

„Az egykulcsos adórendszer mérsékelheti az adóelkerülést, többletmunkára ösztönözhet, és javíthat azon a korábbi évekre jellemző aránytalanságon, hogy a személyi jövedelemadó kétharmadát az adófizetők mindössze 15 százaléka fizette be. Ráadásul a kormány fokozatosan, három év alatt kívánt eljutni a céljához.” (Gaál Csaba VG)

„A csehek, a szlovákok és az észtek bruttó hazai terméke egy főre számítva tavaly már 25, 15, illetve másfél százalékkal magasabb volt, mint a hasonló magyar mutató. A kilencvenes évek elején fordítva állt a helyzet: a fejenkénti GDP 1993-ban az éppen önállósodott Csehország és Szlovákia esetében 12, illetve 18 százalékkal még elmaradt a magyarországitól, Észtország hátránya pedig nem kevesebb mint 31 százalékos volt.”

A különös az egészben, hogy Észtországban, amelyik lehagyott bennünket, ebben a hosszú időszakban a mostani nagyokos ellenzék szerint állítólag kártékony egykulcsos adórendszer működött, míg nálunk az állítólag rendkívül igazságos és a gazdasági növekedésre állítólag élénkítőleg ható progresszív adórendszer „virágzott”.

lecsó kolbász (törölt) 2012.07.10. 09:24:58

@Vidéki:
Kormányunk intézkedései miatt egyre
kevesebbet keresek:
- egykulcsos adó rendszer
- műszakpótlékok megnyirbálása
- szabadságok megnyirbálása (2013-tól)
Ráadásul lehetővé tette, hogy a munkáltató
mondvacsinált okkal végkielégítés nélkül
simán kirúghasson.
Azokkal az emberekkel basznak ki igazán,
akik teljes összegre bejelentve, tisztességesen
dolgoznak és bérből-fizetésből élnek.
Thank you very much dear F* Goverment!

Ironfist 2012.07.10. 10:42:22

@fchris82:
Tényleg élvezetes olvasni, ahogy ennyire tételesen meg van cáfolva minden hang, amit a fidesz kiböfög magából, de Vidékit nem fogod meggyőzni, mert Vidéki egy fidesztrollbot. Ami felhasználónéven valószínűleg néha kommentel egyszer-kétszer az is, aki csinálta, de ettől még az, aki csinálta azért kapja a pénzét, hogy tolja a fideszpropagandát egyes blogokon.

Csak példaként, aki ezt csinálta, azt sem tutad volna meggyőzni, hogy egy hónap múlva Berlin a szovjetek kezén lesz :
www.youtube.com/watch?v=_-XcozE08IE

mh1973 2012.07.10. 11:04:47

Jól van vidéki megint bizonyítottad hogy a válság a fejedben van, ami visszafordíthatatlan, már rég bomlásnak indult!

Salaxxx 2012.07.10. 13:26:37

Kedves Hoffmann Rózsa!

Nyaljál be nekem méhszájig! Akkor legalább egyikünknek jó lesz!

Horizont 2012.07.10. 18:09:32

@Salaxxx:
Ezek szerint te egy nő vagy!
Egy kulturált európai ember!
Gratulálok neked.
Hoffmann se jó, de nálad mindenképpen jobb!

Euro Péter 2012.07.10. 18:47:09

Te barom, te a kormányt véded, te fizetett náci vagy, és különben is közgépes!
Te marha, te szidod a kormányt, te fizetett balliberális kommunistabérenc vagy, te pufajkás vadállat!
Úgy tűnik, ebben az országban mégiscsak szépen meg lehet élni…

Ironfist 2012.07.10. 21:10:35

@Horizont:
A kultúrált európai ember legjava az európai parlamenti képviselő? ^^

fchris82 2012.07.10. 21:16:12

@Vidéki: Ajjajaj, megadom magam :D :D :D

Orbán Viktor mondta, hogy a nyugat haldoklik, linkelek neked egy számodra hiteles forrást: mandiner.hu/cikk/20110723_orban_nem_kell_sajnalni_a_hanyatlo_nyugatot
Na, még idézik is a mondatot: „Ám folyamatos a vita a régi, a hanyatló Nyugatot képviselő hazai politikai elit és a változásokat szorgalmazók között” - mondta Orbán.

Mutatok táblázatot, 3. oldal (ez magyar nyelvű, 1 perc alatt ezt találtam, most több időt nem szánok a részletes cáfolatodra):
www.policysolutions.hu/userfiles/elemzesek/Magyar%20gazdas%C3%A1g%20eur%C3%B3pai%20%C3%B6sszehasonl%C3%ADt%C3%A1sban.pdf

Még a Századvég szerint is gazdasági visszaesés van: www.mfor.hu/cikkek/Szazadveg__a_gazdasagi_visszaeses_ellenere_javul_a_koltsegvetes_pozicioja.html , pedig állítólag a világ - mármint a propaganda szerint - a csodánkra jár, mi vagyunk Európa kis tigrise - na jó, ilyet tényleg nem mondtak.

A többi hülyeségedbe nem megyek bele, tényleg látom, igaza van a többieknek. Te se könyvelő, se vállalkozó nem vagy, ezt leszögezhetjük. Bár az utóbbi nem biztos, ha jó a kapcsolati rendszered, még simán lehetsz sikeres, de egyébként neked sincs gőzöd a gazdaság alapvető működéséhez. Maradjunk abba, hogy Matolcsy és Orbán gazdasági kérdésben sokat még nem ígértek, de abból sem jött össze semmi.

A "Fidesz szar" pedig nem az előítélet, hanem a bizonyítvány, amit a konzekvencia előtt le is vezettem. Sőt, még olyan is elhagyta a "billentyűzetem", hogy "na végre, kezdenek jó irányba alakulni a dolgok és kezdtek váltani". Ha következetlen fidesz gyűlölő lennék, nem mondanék ilyet, és nem örömködnék semmin. Ellenben veled, aki akkor is tapsikol, ha balra mennek, és akkor is, amikor jobbra. Most egyébként tök mást csinálnak, mint eddig, tehát vmi miatt ki kellene akadnod. Vagy a korábbi program ellen, vagy a mostani ellen, mert a kettő homlokegyenest más. De persze ez ne zavarjon össze.

Vidéki 2012.07.11. 09:29:12

@fchris82:

1. Értesz te magyarul?

A haldokló és hanyatló szavak nálad ugyanazt a fogalmat fedik?

Érteni nem tudsz, csak félreérteni, félremagyarázni?

2. „a görög kilátások váltak még ennél is rosszabbá
a tavasz óta (2,6 százalékpontos romlás). A magyar jövőkép tekintetében az IMF friss,
szeptemberi előrejelzése is csak hajszálnyival optimistább Matolcsynál: a nemzetközi
szervezet a magyar konvergenciaprogramhoz képest 1,3 százalékponttal rosszabb, 1,7
százalékos növekedést valószínűsít. Szinte egész Európában romlottak a kilátások, kizárólag
Észtország, Svédország és Portugália mondhatja el magáról, hogy a tavasszal kitűzött
célkitűzései még szeptemberben is reálisnak tűnnek.”

Ilyen az élet: A körülmények hatalma a vágyaknak korlátot szab, ha nem vetted volna észre.

A Portugália Írország, Itália, Görögország és Spanyolország ország csoportról kiderül, hogy ők hozzánk képest az EU kedvencei. Amikor segítségre szorultak jó kedvvel, bőséggel, gyorsan megnyitották számukra a pénzcsapokat.

Eddig 310 milliárd eurójába került a görögmentés Németországnak
2012. 6. 27. 13:02|Utolsó módosítás: 2012. 6. 27. 15:00|Gazdaság » Makrogazdaság

Az európai pénzügyi válság több mint 300 milliárd eurójába, egészen pontosan 310,3 milliárd eurójába kerülhet Németországnak írja a Handelsblatt, a német üzleti körök lapja.(VG)

Hozzájuk képest Magyarország semmiféle vissza nem térítendő segítséget nem kapott.

Mi olyan atlétákkal vagyunk versenyben, akik mondjuk a 100 méteres síkfutásban húsz méter előnnyel indulnak.

3. „A Századvég Gazdaságkutató Zrt. szerint a gazdasági visszaesés ellenére javul a költségvetés pozíciója; a fogyasztás és a beruházások visszaesése miatt ugyan idén 0,8 százalékkal csökken a GDP, a költségvetési kiigazítás azonban megfelelő ütemben halad, és GDP-arányosan 3 százaléknál kisebb lesz az államháztartás hiánya 2012-ben.”

Ez azonban még csak jóslat. A 2012-es jóslathoz képest a valóság másként festhet 2012 végén.

A 2011-es tényadatokkal kapcsolatban a Privátbankár meglepetésének ekként adott hangot:

„Mindenki mellétrafált: várakozáson felül emelkedett a GDP”
„Az egész évet tekintve a kormány és az MNB várakozásai sem jöttek be, a GDP 2011-ben 1,7 százalékkal bővült.” (Privátbankár)

Az MNB egy óriási tekintély. Mégis képes volt mellétrafálni 2011- re vonatkozó prognózisával.

A jóslatok még nem tények. Várjuk ki a végét.

4. „A többi hülyeségedbe nem megyek bele,”

zrobasé 2012.07.11. 10:18:54

@Vidéki: "Érteni nem tudsz, csak félreérteni, félremagyarázni?"
na, ez vagy te ! és ráadásul ezt mint egy pióca, kalauzhal teszed, a mi adónkból vagy eltartva, te ingyenélő !!! a gyerekeid büszkék lehetnek rád, hazuggyáros !!!

A Matolcsy-jobbkéz-minisztérium egy óriási tekintély. Mégis képes volt mellétrafálni 2011- re vonatkozó prognózisával.és 2012-re is...és a sor folytatódik...bár biztos megéri 1 milliárdot kidobni az ablakon a jövökutató tervhivatalra...miközben a siófoki korházban nincs pénz a légkondira...igen, ez a gyorsnaszád, via Vidéki...

az alábbi egyszerű kérdésre talán még te, fizetett propagandista, provokátor, kalauzhal és élősködő, talán tudsz válaszolni, bár nem biztos :

Az alábbi országok közól melyik nem tagja az eurozónának : Portugália,Spanyolország, Görögország,Olaszország,Magyarország

na, hajrá, menni fog, megelőlegezem neked...

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2012.07.11. 18:24:36

Hé Vastagbőr! Kendtek nem olvassák a 'Zinternetet? :)

index.hu/belfold/2012/07/11/131_millios_ajandekot_kaptak_az_erettsegizok/

Ez alapján egy picit ápdételni kéne a posztban leközölt majd' egymilliárdos összeget, amint itt borongtok, több száz kommentelővel együtt... És igen 131 millióból is rengeteg (?) lélegeztetőgép vásárolható, de 131 az mégse ~ 1 milliárd...

Igaz, Vidéki ? ;))

ui: ja, és nem szép tőletek, hogy semmit sem reagáltatok a témajavaslatomra...ez most nemtörődömség volt, vagy csak sima sértettség, hogy nektek aztán senki ne mondja meg...Mert ha ez utóbbi, akkor bocsi a zavarásért, nem fordul elő többet.

Ironfist 2012.07.11. 19:53:45

@A rokkant is ember:

Miutén megvolt, hogy mennyibe kerül egy könyv, és megvolt, hogy mennyit osztottak ki, Vastagbőrék egy szimpla szorzást csináltak, így jött ki az említett összeg.

Horizont 2012.07.12. 16:35:40

@Salaxxx:
Férfi méhszájjal????? Na ne mond.......

torcipepe 2012.11.19. 20:35:38

én sosem értettem ezt a könyvjutalom dolgot. kap a gyerek egy olyan könyvet, ami rohadtul nem kelti fel az érdeklődését, hát persze hogy lesz aki eladja. a vicc viszont, hogy annyira érdekli az embereket, a 10000Ft-os díszkiadás, meg úgy egyébként az egész alaptörvény, hogy 1000Ft-ot nem adnak érte.

süti beállítások módosítása