Skip to content


       Szűrés lista

Győzelmi jelentés

Erős kontenttel vonul el nyaralni az ország két koponyája, Matolcsy "rengeteg terve van még a fiókjában" György és maga Orbán Viktor.

Matolcsy a szokásos, csütörtöki Heti Válaszos pubijában a szokásosnál elborultabb írással jelentkezett. Úgy néz ki, hogy a Boldogságkutató Műhely végigfuttatta a számokat, és megvan az eredmény: 2030-ban leszünk boldogok!

"
2010-ben új korszakot nyitottunk. Úgy döntöttünk, elérjük azt, amire ötszáz éve nem voltunk képesek: fejlett, gazdag és boldog európai nemzetté válunk. Azt láttuk a világban, hogy a történelmi felzárkózás célját 15 és 25 év között érték el a sikeres nemzetek. Ha ennyi idő alatt nem ment, már nem is sikerült.

Döntésünk szerint a 2025 és 2035 közötti időszakban kell elérnünk a felzárkózást, különben elakadunk. Nem a semmiből indulunk, ezért 20 évet adtunk magunknak a cél eléréséhez: 2030-ra szeretnénk elérni az akkori európai fejlettséget és életminőséget."

Én most nyugodtam meg végleg, annyira örülök, hogy Matolcsyék annyi vargabetűs gazdaságpolitikai manőver után végre DÖNTÖTTEK!
És már csak 18 év.
Hamar elrepülnek ezek az évek ... 

Gyuri nem kegyelmez, még a nyaralás alatt a lehető legtömörebben foglalta össze az elmúlt két évet:
"A régi világ sem tétlen: eddig két nagy támadást védtünk ki. Az első támadás 2010 nyarától 2011 közepéig tartott, a második 2011 őszétől 2012 tavaszáig. Az elsőben úgy tűnt, a költségvetési hiányról, a bankadóról és a Nemzetközi Valutaalapról szól a csata. De nem. Arról szólt, hogy a hazai politika képes-e visszaszerezni a pénzvilágtól a nemzeti döntésekhez szükséges szabadságot. A másodikban úgy tűnt, a végtörlesztésről, a jegybanki függetlenségről és a demokráciáról szól a csata. De nem. Arról szólt, hogy a pénzvilág képes-e eltávolítani egy szabadon választott miniszterelnököt államcsőddel, bankpánikkal és politikai államcsínnyel."

Szegény Matolcsyt teljesen bekebelezte a "háború", idáig úgy gondoltam, hogy a háborús retorika a keménymag lelkületének olajozására szolgál, és esténként a szivarszobába jókat kacarásznak a napi kommunikációs lózungokon, de most elbizonytalanodtam: mi van ha tényleg komolyan gondolják, hogy "háború", "támadás" meg "államcsíny" zajlik?

Vajon ebben a háborúban milyen jelzőt kap majd az aláírandó IMF-hitel, a készenléti, nem amit Orbánék akarnak? A "pénzvilág fegyverletétele"?

"
Sokak szerint az első csata volt a döntő, mások szerint a második. Egyetlen hadjárat ez, mint az 1914-1945 közötti hosszú brit-német világháború.1940. május 10. után vagyunk: az ellenfél már nem győzhet, de még mi sem nyertük meg a szabadságharcot. Előttünk van még két nagy támadás. Mindig a következő csata a döntő." - fejezi be gondolatmenetét Matolcsy.

A kérdés már csak az, hogy mi vagyunk a hitleri Németország és a pénzvilág a Szövetségesek, vagy fordítva? Mindenesetre Gyuri már tudja, hogy még két támadás lesz, ami akár még be is jöhet, hiszen a 2014-es választásokig méh 2 szilveszter lesz, amikor a részeg brókerek visszamennek majd dolgozni, illetve megtámadni Magyarországot...

Orbán a Facebookon, egy videóüzenetben tudósított a győzelemről.
 

Hát ilyen egy győztes hadvezér? Napifix szerint a "se átélés, se meggyőződés - az állólámpa mögötte lelkesebb."

Persze kicsit összezavarták a Zembereket, Matolcsy szerint még nem győztünk, Orbán szerint pedig már igen ... most akkor melyik?
A Nemzeti Konzultációs kérdőívek pedig nagyon nem gyűlnek, ha már személyesen Orbánnak kell kérlelni az embereket, pedig a NER-ben mindenkinek tudnia kellene mi a dolga ....

Címkék: orbán fidesz válság matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr604656235

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jajj a legyőzötteknek! 2012.07.14. 20:03:34

Tulajdonképpen teljesen igazuk van azoknak a kormányzati korifeusoknak, akik szerint a sokat emlegetett IMF-hitel valójában nem is hitel. A héten aztán magától Orbán Viktortól tudhattuk meg, hogy tényleg nem az. Hanem hadisarc.   A repülő emb...

Trackback: Jajj a legyőzötteknek! 2012.07.14. 20:02:52

Tulajdonképpen teljesen igazuk van azoknak a kormányzati korifeusoknak, akik szerint a sokat emlegetett IMF-hitel valójában nem is hitel. A héten aztán magától Orbán Viktortól tudhattuk meg, hogy tényleg nem az. Hanem hadisarc.   A repülő emb...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.14. 12:21:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.07.14. 12:26:27

Szerintem lassanként ez annyiból libben át a vicces határán, hogy ő a pénzügyminiszterünk. Nem valami lobotomizált díszzöldség egy romos diliházban, hanem miniszter. Sajnos. És innét kezdve nem az a lényeg, hogy képzelgésiben mi nácik, vagy britek vagyunk egy új-régi világháborúban, hanem az, hogy gyogyós. Egyébként az 500 éves tervet, ha visszaszámolod, akkor a csodaidőszak 1512, aminek ugye a kifutása 1514, Dózsa, parasztok, rutyutyu. Van itt jövőkép.
Egyébként, ha érdekel ugyanebben a témában: "Itt, az ekkor már szomorú kedvű olvasó nem próbál meg ellenvetésekkel élni. Csak szeretné, hogy a következő döntő csatában a régi gyógyszermolekulákat legyőzzék az új gyógyszeres terápia anyagai a Gazdasági Generalissimus gyomrában, illetve, hogy találjon magának új terapeutát. A szomorú kedvű olvasó pár gondolatot próbál végigfuttatni annak apropóján, hogy ez az ember országa pénzügyminisztere, de neuronjai valahol az Ardenneknél kifogynak az üzemanyagból." szabotazs.blog.hu/2012/07/14/pornoorszag_hadbavonul

Bár azért ez a sztori akkor az igazi, ha hozzá vesszük a Rogáni pornóreceptet "Magát a pornót amúgy Rogán Antal eltalálta. Annyi különbséggel, hogy az egész ország egy nagy pornó. Egy dolog fix benne a b@szás. Ők elb@sszák, mi meg ráb@szunk. Persze a pornó általában nyereséges, szemben az országgal." ehhez lett shoppolva egy csinos kis kép is a bejegyzésben :)

Secnir 2012.07.14. 12:28:56

nem gyűlnek a konzultációs ívek? csodálkozol? kurva drága a gáz, az emberek papírral-fával fognak tüzelni, minden ajándék papírt megköszönnek. gyűjtenek télire. mert az szigorú lesz...

más:
"Egyetlen hadjárat ez, mint az 1914-1945 közötti hosszú brit-német világháború."
ezért a mondatért megérte felkelnem. brit-német világháború. igen.

summa summarum: kurvanyátok matolcsy és orbán.

2012.07.14. 12:32:29

Az ország házában, miután elmondta Viktor ezt a beszédet, szerintem az ajtó előtt már várták az ápolók.

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.07.14. 12:47:55

@Zoltanius: hát a mendemondák szerint Bécsben épp elpatkolt a dilidokija, szóval kell ez a szabi, gyorsan keresni kell másikat muhaha

Zuzu Petals 2012.07.14. 12:56:10

Tényleg nincsenek szavak erre a hülye Matolcsyra. A Fidesz folyamatosan szavazatokat veszít, igen nagy ütemben. Nem hiszem el, hogy Habonyék nem látják, hogy már azzal sokkal jobb helyzetbe hoznák magukat, ha ezt a majmot eltakarítanák a közéletből...

br17 2012.07.14. 12:59:59

Eltűnődöm, hogy amikor véget ér ez a rémálom egyszer, akkor mihez kezd Szijjártó, Selmeczy, Giró-Szász, Kumin, Rogán, és a többiek, akik még viszonylag fiatalok a nyugdíjhoz?
Orbán, és Matolcsy eltűnnek a süllyesztőben, mint Torgyán, vagy Csurka, akikről a mai fiataloknak már hála Istennek fogalmuk sincsen.
Mint ahogy arról sem, hogy mi lesz velünk, a közel 8 millióval, akik nem akarnak konzultálni?

vontod75 2012.07.14. 13:14:59

@br17: Te csak gondolod, hogy fiatalok még a nyugdíjhoz. Már nyugdíjjogosultak. Tekintve hogy a polgármesterek és országgyűlési képviselők nyugdíjjogosultságához nem nyúlt a kormány, csak a tűzoltók, rendőrök, katonákéhoz.

kenájkikit 2012.07.14. 13:17:17

"Azt láttuk a világban, hogy a történelmi felzárkózás célját 15 és 25 év között érték el a sikeres nemzetek. Ha ennyi idő alatt nem ment, már nem is sikerült." ez sajnos így van, és sajnos itt már lepörgött húsz...

Ironfist 2012.07.14. 13:32:12

"Egyetlen hadjárat ez, mint az 1914-1945 közötti hosszú brit-német világháború."

Brit-német világháború? Ráadásul 1914 és 1945 között? És a világháborúk egyetlen hadjáratból álltak? Mind a kettő? Vagy ő már a történelemkönyveket is forradalmasítja, és kiderülhet, hogy valójában csak egy világháború volt, ami azóta sem ért véget, és a legújabb fellángolása a Magyarország elleni bróker, meg karvalytőketámadás?

MIÉRT VAN EZ AZ EMBER MÉG ÉLETBEN? A darwinisták szerint aki ilyen hülye, az életképtelen kellene legyen, a kreacionisták szerint meg isten nem tűrne el ekkora genyóságot, hogy egy ilyen tegye tönkre az országot...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.07.14. 13:55:46

Brit-német világháború...már nem is az a kérdés hogy miként szerzett ez közgáz diplomát, hanem hogy honnan a faszomból van ennek érettségije, van 8 osztálya...

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.14. 14:19:52

@Ironfist: "Ha matolcsy a válasz, akkor vajon mi lehetett a kérdés???" (Ismeretlen evolúcióbiológus)

Viktor olyan eltűnődve néz, mint aki épp fingani készül...

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Palizálta.

Morcos Kartal (törölt) 2012.07.14. 14:25:51

@csizsikpizsik - pique takarodj!: diplomát a Marx Károlyon szerezett, valami olyan témában, hogy szocialista tervgazdálkodás (csak kitérőként: ha jól emlékszem Marxtól származik matolcsy kijelentése, mely szerint az erős gazdaság alapja az erős állam... tőlünk nyugatabbra úgy gondolják, hogy sokkal inkább az erős magánszféra számít alapnak, de lehet, én vagyok hülye).
Aztán amikor 1981-ben doktorált, már mszmp tag volt, és a pénzügyminisztériumban dolgozott (Pénzügyminisztérium Ipari főosztálya, mint főelőadó, osztályvezető). Ez azt hiszem sok mindent megmagyaráz, csak egy dolgot nem: HOGY A FASZBA NEM VÁGTÁK MÉG KI EZT A DEBIL BARMOT MINISZTÉRIUMBÓL???

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.07.14. 14:35:18

vicc, hogy két futóbolond irányítja ezt az országot. Két olyan futóbolond, akik soha, egyetlen kibaszott percet nem dolgoztak még a versenyszférában, sem munkávállalói, sem munkáltatói oldalon. Akkor tudnák, hogy milyen érzés, amikor a vállalkozó 100 megtermelt forintjából 52-őt vesznek el, vagy tudnák, hogy milyen érzés, amikor a főnök nem tudja kifizetni a már elvégzett munkát...

summa summarum: "Könyörgöm, akasszuk fel!"

P.s.: Természetesen elhatárolódom.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.07.14. 14:43:45

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Viktor olyan eltűnődve néz, mint aki épp fingani készül...

:)))) Ez kurvajó volt... és tényleg

@br17: Szeretnék én olyan süllyesztőben eltűnni mint ez a patkány az összelopott csilliárdjaival. Mert ha Kósaféreg Mr 20% akkor gondolom a maf izé pártfőnöknek nagyobb tortaszelet jár a "közgépizálásból"...

Marcellusca 2012.07.14. 14:50:34

Óóó, bazz, 2030???
Akkor már annak is örülni fogok, ha nem csak vizelésre tudom majd használni ... :D
De addig valahogy meg kellene élni, ki kellene bírni valahogy!!! :(((

@Ironfist:
Az Igazság-minisztériumban már írják is, hogy nem Keletázsiával, hanem Eurázsiával állunk/álltunk mindig is harcban. Vagy fordítva. :D

@vontod75:
Meg a bírókéhoz, meg a tanárokéhoz, csak a sajárjukéhoz nem. :(
Azé' annyira nem hülyék.

jani888 2012.07.14. 15:25:46

"Azt láttuk a világban, hogy a történelmi felzárkózás célját 15 és 25 év között érték el a sikeres nemzetek . Ha ennyi idő alatt nem ment, már nem is sikerült."-. Akkor nekünk annyi ,mert én amióta eszemet tudom azt hallom -"még pár nehéz év elvtársak (emberek) ,most egy kis nadrágszíj meghúzás ,de a gyerekeinkért (a jövőért ) tesszük , most kell beruháznunk a jövőbe ,meg hasonló szövegek. És már bőven eltelt a 15-20 év. Most vagyok 59 .

Andreas91 2012.07.14. 15:28:28

Nekem erre nincs 18 évem még. Egyszer vagyok fiatal. 18 év múlva már remélhetőleg család, asszony, ház, kocsi, kutya, macska miegymás... és szeretném ha gyerekeimnek normális élete lenne, ha már az enyémet minden erejükkel tönkre akarják baszni.

nyuszi10 2012.07.14. 15:42:06

hála istennek,hogy nekem nem kell várnom 2030ig. elhùztam a moslék trágyadombbòl amit agyarorszagnak sem neveznék. én már boldog vagyok. itt nincs orbán se matolcsy,se a többi féreg.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.07.14. 16:04:07

Menjenek pihenni nyugodtan.Sőt ott is maradhatnak.Dolgoztak ők már eleget.
Addig mi is pihenünk legalább.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.07.14. 16:40:39

Épp ma válogattam ki az újságokat (szelektíven gyűjtöm ám, mert rendes vagyok) és megtaláltam a kérdőívet is. Nagy lendülettel, bontatlanul dobtam ki azt is, úgyhogy Nernia ura és parancsolója azt aztán várhatja.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.14. 16:49:59

ÚGY DÖNTÖTTEM, hogy feleségül veszem Charlize Theron-t, és egy kis trópusi szigeten fogunk élni.

Három évet adtam magamnak.

Gombát valaki?

Gera 2012.07.14. 16:55:47

Ezeken már viccelődni sem lehet, mert önmaguk paródiájává váltak. Csak rajtuk meg nem tudok röhögni, mert úgy néznek ki, mint akik komolyan gondolják.

dr. mesterséges színezék 2012.07.14. 16:56:35

Kíváncsi vagyok, mit lépnének, ha Kövérnek egy nap azt kéne jelenteniük a jelentőknek, hogy egyre szaporodnak a "reggel robbantunk", "a következő héten ütközetet nyerünk", "holnap harcászati gyakorlat", és hasonló tartalmú levelek és telefonok, és az ennek kapcsán az őrszobákon felpofozott zemberek azt állítják, hogy Matolcsy-Orbán-sztájlban megbeszélt üzleti hajtásról van szó.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.07.14. 17:04:12

jéééééééééééééééézusoooooooooooooooooooom...

gnme 2012.07.14. 17:04:33

fhhhhhHH' .... ebbe a ká országba' még zagyva györgy gyula is tudja mit kíván a nemzet

(csak ezek a barmok nem)

ketten kétfelé kommunikálni ,,, két barom.

www.youtube.com/watch?v=rnmR6fRObGI&feature=results_video&playnext=1&list=PL73FB5F1547CB70D1

hackbard.celine 2012.07.14. 17:11:14

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Lemaradtál, szerintem Charlize mostanság nem nagyon menne veled szigetelni, ugyanis elkötelezte magát egy életre egy Jackson nevű sráccal.
Igaz, mostanság még csak olyan 7-8 hónapos lehet. :))

Samott 2012.07.14. 17:13:37

"A kérdés már csak az, hogy mi vagyunk a hitleri Németország és a pénzvilág a Szövetségesek, vagy fordítva?"

Szerinted? Ki emleget folyton csodafegyvereket? ;)

dr. mesterséges színezék 2012.07.14. 17:27:49

@hackbard.celine: De ha egyszer úgy döntött! Mi kell még, bandzsítson is?

Taxomükke (UK) 2012.07.14. 17:36:53

Ezek totál betegek.
Van még türelmetek végignézni/meghallgatni őket? Nekem nincs.

hackbard.celine 2012.07.14. 17:41:43

@dr. mesterseges szinezek: én pl. ELDÖNTÖTTEM, hogy amikor majd 2030-ban utolér a nemzeti boldogságcunami és a pénzfáról egyszer csak hasas bankók hullanak, bemegyek a kaszinóba, felteszem az egészet a rouge-ra és megduplázom. :))

Zoxo 2012.07.14. 17:50:44

Én tegnap vittem el a kérdőívet.... a Benczúr utcába a Vegyipari dolgozók Szakszervezetének székházába.

Gera 2012.07.14. 17:52:40

@Taxomükke: Nekem már rég nincs, csak az ilyen összefoglalókat / reakciókat olvasom, maguktól a politikusoktól másodpercek alatt agyfaszt kapok, az egészségemet meg inkább nem rombolom :)

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2012.07.14. 17:53:38

Meg 18 ev es itt a tuti.
De lesz nekem 18 ev mulva 54 evesen.
Az a 18 ev meg ugy elszall, mint egy pillanat.

Anno 2007-ben a nyugdijba meno kollegam mondta, hogy a Kadar rendszerbe azzal kabitottak, hogy meg egy kicsit tartsatok ki es kurva jo lesz, aztan jott a rendszervaltas es azzal kabitottak, hogy meg egy kicsit tartsatok ki es kurva jo lesz.
Most meg minket kabitanak ezzel, hogy tarsatok ki es kurva jo lesz csak azt az elsuttogott szot senki nem hallja, hogy: NEKUNK!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.14. 18:05:24

@hackbard.celine:

Alábecsülöd az unortodoxia erejét, ifjú Skywalker! :D

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.14. 18:07:10

Basszameg, ha utánaszámolok, pont akkor fogom feldobni a talpam, amikor pedig már pont jó lett volna... :(

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.14. 18:08:37

@hackbard.celine: "én pl. ELDÖNTÖTTEM, hogy amikor majd 2030-ban utolér a nemzeti boldogságcunami és a pénzfáról egyszer csak hasas bankók hullanak, bemegyek a kaszinóba, felteszem az egészet a rouge-ra és megduplázom. :)) "

Na, ez már beszéd!

dean23 2012.07.14. 18:12:09

Viktor és Gyuri a két elmebeteg idióta...

whatsoever 2012.07.14. 18:19:41

@Andreas91: Errõl van szó! Amúgy mi a bánatos lófütty lesz 18 évig? Havonta 1 új adónem virágokról elnevezve? Csökkenõ reálbér és stagfláció? Nõvekvõ munkanélküliség a nyilvántartásból kiesett éhenhaltakat meg kozmetikázza a ksh? Növekvõ szenvedélybetgség és öngyilkosság, csökkenõ finanszírozású oktatással és prevencióval megfejelve??? Csak a közelmúlt és a jelen számait és a trendjüket hirtelen áttekintve. 8 millió magyar a létminimum alatt, és aki életben marad, azt hívjuk középosztálynak??

puffatag 2012.07.14. 18:21:37

hol vannak a fideszesek, ez így unalmas, eli bevizel ideszagolt, majd ment a kurucra

kirsten 2012.07.14. 18:22:28

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Hát ha te az ország és az emberek tönkretételét munkának nevezed, akkor dolgoztak már eleget. Ezeket el kellene zavarni de teljes vagyon elkobzással, elvégre 47 000.-Ft-ból meg lehet élni. Vagy csak közmunkát nekik, hogy végre megtudják mi is az igazi munka.

whatsoever 2012.07.14. 18:32:47

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: naigen, errõl nem is beszélve, battyameg.. amúgy eme jövõbelátást vajjjjon neme lehetne e úgy fókuszálni, hogy pl elõre lássuk, h a költségvetési hiányt az elsõ 7 hónapban elèrjük, vagy pl a ktg.vetés elfogadásakor elõre lássuk, hogy 2 nap múlva munkahelyvédelmi költekezést fogunk kitalálni?

dr. mesterséges színezék 2012.07.14. 18:33:23

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Szeretnéd, hogy polgári nyomással a kormányra hassunk, hogy döntsön mán úgy a kedvedért, hogy előbb kánaánosodjék be a zárvalányhaj?

hackbard.celine 2012.07.14. 18:35:19

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: a rulettnyereményből veszek egy szigetet, Jacksont elküldjük a haditengerészetbe, Charlize és én boldogan élünk :)))

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.14. 18:35:24

@whatsoever:

Azokkal a szemekkel nem lehet "előre" látni.

Bár az NBA-ben forintos passzokkal tömné a társakat.

dr. mesterséges színezék 2012.07.14. 18:35:28

@hackbard.celine: Helyes, helyes, de nem ám lódítani, hanem TÉNYLEG úgy akarni! Mert sokan vannak, akik csak úgy rávágják, hogy akarják, hogy jó legyen, közbe meg legfeljebb akargatják, sőt olyan is előfordul, aki maximum szeretné.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.14. 18:37:31

@hackbard.celine: Amíg meg nem jelenek a sziget partjánál a "USS Na Most Döglesz Meg Hackbard.celine!!!" repülőgéphordozóval... :)

dr. mesterséges színezék 2012.07.14. 18:39:42

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Egyik szemmel a múltat, a másikkal a jövőt látni, az a valami! Ha három volna neki, még a jelen figyelemmel kísérésére is futná.

whatsoever 2012.07.14. 18:42:13

Ja, és a kormányzás elején még 2-3 éven belüli "kisebbfajta csodát" ígért orbán. Akkor még nem látta elõre, h a gdp 4-5%-át a világ legmagasabb finanszírozási kamatára fogjuk költeni, és h a Közgép labanc testvércéggel fog osztozni a magyar kkv helyett? Stbstb...

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.14. 18:42:32

@dr. mesterseges szinezek:

Hozzuk előre a tutijót, mert nem leszek már fiatalabb! :D

"Helyes, helyes, de nem ám lódítani, hanem TÉNYLEG úgy akarni! "

M-U-K-O-D-J!!!

Kár, hogy ennek a nagy nevetésnek keserves sírás lesz a vége.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.14. 18:44:33

@whatsoever:

Megvolt a "kisebbfajta csoda": a "láthatatlan siker".

Problem?

Matt Kirby 2012.07.14. 18:45:55

Ünneplik a saját kudarcukat. Azzal a mentalitással, amit Orbánék képviselnek, egy vidéki kócerájt sem lehetne elvezetni, nem hogy egy országot.

hackbard.celine 2012.07.14. 18:46:54

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: bocsi, de a sziget csak azért kellett, hogy a privát űrutazáshoz meglegyen az indítóállomás (tudod, az egyenlítő környékén rásegít Föld anya forgása), szóval mire odaérsz, Charlize és én már a kedvenc exobolygónk felé tartunk és a súlytalanságban... (18+) :D

hackbard.celine 2012.07.14. 18:51:50

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: a hungarian fairytale már nem is kerül szóba? Én kérek elnézést Tündérország nevében! Most hogy hadat üzentünk Filmország miniszterelnökének (Hugh Grant), több tiszteletet érdemelne a hagymázos fantáziavilág. Tony Rogán sorozatszínész láncolós-bilincselős coming-outja óta főleg!

dr. mesterséges színezék 2012.07.14. 18:58:51

@hackbard.celine: Tündérmese... asszem, értem már! Terry Pratchett visszavonultával Gyurry Matolchy szeretné kitölteni az űrt a Narancsvilág regényfolyammal. Szó se róla, a fantáziája, és abszurd humora megvan hozzá.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.07.14. 19:00:54

@puffatag: Szombat van, ember, nem dolgoznak a minisztériumok (vagy szervezik Matolcsy szabadságát).

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.14. 19:07:22

@dr. mesterseges szinezek:

Ez inkább Carroll lesz, az elmebeteg figurákkal, varázsitalokkal, meg varázsgombákat(!), zabáló hernyó(!)kkal... :)

@hackbard.celine:
Lehet, hogy nem vagy vele tisztában, de nagyon vékony jégen sétálgatsz... :)

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.07.14. 19:09:10

Erről a Matolcsy háborúzik témáról nekem mindig ez a jelenet ugrik be
www.youtube.com/watch?v=0zJpr-bB1sg#t=01m48s

hackbard.celine 2012.07.14. 19:15:17

@dr. mesterseges szinezek: És amikor azt gondolnád, hogy nem tudja fokozni a cselekmény abszurditását, kiderül, hogy de. Netuddmeg mi lehet még a fiókjában!

hackbard.celine 2012.07.14. 19:21:30

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: OFF (zárójelben: ugyan nem erre a blogra tartozik, de szerintem Charlize az egyike a sallangmentes sztároknak, a legkevésbé sem celeb, A legutóbbi kamu fétisvideóján könnyesre röhögtem magam, tehát humora is van, ami ritka. Tartsa meg a Jóisten sokáig vidámságban és jó egészségben) ON

whatsoever 2012.07.14. 19:22:26

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Carroll jutott nekem is eszembe, arról is, h lekvár mindig holnap lesz, ma sosincs... a csodaország királynõje rendelkezik így vagy mi rémlik.

kormányzó 2012.07.14. 19:25:24

18 év,és eljutunk a boldogságig?
Mondjuk,ha naponta felakasztunk közülük egyet,az 18x365.(a reszlit nem számolva)
Hüm-hüm,még a végén összejöhet!

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.07.14. 19:36:08

Ejnye... hol vannak a fideszes bértrollok?
Elment a macska, az egerek is szabadságra vonultak?

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.14. 19:41:56

@whatsoever: Tükörországban, asszem a Fekete Királynő...

@hackbard.celine: Keblemre! :)

@Kőmíves Kelemen: Fidesztrollokat akarsz? Menj át a Mandira, Várúr is épp ott van, baszd tarkón te is... :D

Measurer 2012.07.14. 19:46:26

@whatsoever: A nettó exportban az ország jól teljesít, folytatva a 2000-es évek végi trendet. A problémás gyerek kategóriába az alacsony beruházási hányad (17%) miatt kerültünk. E helyett a főváros jövedelem elszívása tovább növekedett, az uniós pénzek és egyéb erőfeszítések – például autópályaépítések, regionális operatív programok vagy térségi adókedvezmények – hatása egyáltalán nem látszik
index.hu/gazdasag/magyar/2012/06/29/matolcsy_tundermesejet_keressuk/

szszg 2012.07.14. 19:53:18

Úúúúgy szeretném, hogy végre nyilvánosságra hozzák a konzultációs kérdőíveket. Bár amit tőlem kaptak, azt nem fogják kitenni az ablakba... :-)

JT_Biopower 2012.07.14. 20:10:00

Tyű, mennyi szabadságot vívtak ki nekünk (maguknak)! Azt hinném, liberálisok! :)

mekegek-mekegek 2012.07.14. 20:33:07

Egy győzelmi jelentés,szerintem így néz ki!Ahogy Hofi előadja!
www.youtube.com/watch?v=PfbylGthCfM&feature=related
Mert amit itt a videó üzeneten látunk!?Az elszomorító!!!

NYJetsTD 2012.07.14. 20:37:25

..és ha mégsem sikerülne a tündérmese 18 év múlva, gyurink gyorsan bandzsít egyet, amitől egyenesbe kerül számára a világ és csinál egy új, minden eddiginél jobb taktikai atomfegyvert...de azt már remélem idejében elveszik tőle az ápolók...

georgie58 2012.07.14. 21:07:00

Miniszterelnök akarok lenni; ha rám szavaztok, már most beígérem, hogy 2189-ben Magyarország lesz a legboldogabb barakk a Földön, minden magyarnak 50.000,- Euro lesz a havi jövedelme és a nyugdíja is, és alanyi jogon fog járni a lakás, a kocsi, évi 10 x 20 nap fizetett szabi, stb.
Nekem semmi sem drága !!!!
Egyébként: LÁMPAVAS !!!!

Horizont 2012.07.14. 21:21:02

Még 18 év???? Hát b@sszák meg- egymást ezek ketten ott:) Végigcsinálom az előttem lévő szar 18 évet, mert ők azt akarják, aztán már nem lesz időm a gyümölcsét ízlelni mert addigra a hamut is mamunak mondom, menjenek a jó büdös francba persze együtt, ha már ennyire szeretik egymást. Könyörgöm csak két dolgot ne akarjanak már. Harcolni (és győzni) és boldogságot csinálni nekünk!
Ha kettejükre gondolok (túl sokat foglalkozom velük, kár minden percért) olyan képek tolulnak fel, hogy ülnek a kórházi ágyukon a zárt osztályon, csapkodják a térdüket a röhögéstől és az ápolók azt gondolják róluk (még!), hogy nem közveszélyesek és időnként kiengedik őket:)
Orbán arca (pofája:DD) mostanában nagyon szét volt esve, de ezen a videón fel van püffedve!!

Scala 2012.07.14. 21:22:51

@kenájkikit: Egészen pontosan 22. Nekem is ez jutott eszembe! Hogyan jött ki Matolcsynak a 2030? Ezzel a bátor felütéssel miért nem számolta ki korrektül?
Két év és nekünk annyi. Szószerint egyébként, az az érzésem.

nod20 2012.07.14. 21:47:39

Szegény Vilfredo Pareto forog a sírjában... Hát ez se maradt meg Matolcsy úr fejében?

DR. INKVIZITOR 2012.07.14. 21:48:08

Kedveseim!
OV videoüzenetétől annyira meghatódtam, hogy alig bírtam visszatartani a könnyeimet.
Ha mondanivalóját pávatánc közben adta volna elő, még talán most is zokognék...

brazileiro 2012.07.14. 21:54:26

"hadjárat ez, mint az 1914-1945 közötti hosszú brit-német világháború.1940. május 10. után vagyunk: az ellenfél már nem győzhet, de még mi sem nyertük meg a szabadságharcot. "

Ez megőrült? Ezen a napon támadták meg a németek Belgiumot és Hollandiát,majd rajtuk keresztül Franciaországot. Ettől kezdve még elég hosszú ideig a németeknek állt a háború, például Dunkerquenél, augusztusban az angliai légicsatában, vagy 1941 őszén Moszkvához közeledve. Még két és fél év, míg Churchill kimondja, hogy talán ez már "a kezdet vége".

A vicc az, hogy még véletlenül se lehet kitalálni, hogy Kusza Szem szerint az analógiában mi kik vagyunk...

Érettségizett egyáltalán?

Celtic 2012.07.14. 22:17:15

Azert ez valahol csodalatos...Palyakezdokent rendszervaltas , nyugdijaskent helyrejon az orszag gazdasaga. 40 ev hipp-hopp elrepul.
(Felteve, hoyg nem emelik a nyugdijkorhatart mondjuk 107 evre)

Celtic 2012.07.14. 22:20:12

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"Viktor olyan eltűnődve néz, mint aki épp fingani készül..."

Megneztem ujra a videot es tenyleg :) Bar en nem tudom, hogyan szoktam ilyen alkalmakkor nezni, de tenyleg olyan emberre hasonlit, mint akit bantanak a szelek.

Armand-Jean du Plessis 2012.07.14. 22:55:28

Ejnye, Kedves Matolcsy Úr!
Mit foglalkoznak Önök azzal, hogy más sikeres nemzetek hány év alatt dolgozták le a hátrányukat? Eddig úgy hallottam, hogy nálunk az unortodoxia a menő és egyedülálló csodát építünk. Hát ezek után kérem ne süllyedjünk le más országokhoz, tessék csak szállítani az egyedülálló eredményeket! Két évet már dolgoztak rajta, van még (maximum) kettő.

todor48 2012.07.14. 22:56:29

Nagyon jó a cikk, a kommenteken meg könnyesre röhögtem magam .....................Most meg el kezdtem sirni.........Értitek ti ezt?

mokkaczuka 2012.07.14. 23:07:02

Mi a faszt képzelnek, hol lesznek ezek 2030-ban? Örülhetnek, ha csak a műanyag lakat rohad rájuk, és nem a földet trágyázzák.

Dr. Trebitsch 2012.07.14. 23:12:29

@whatsoever: A tények makacs dolgok.

Ja. De Orbán és Szent Jobbja éleslátását azért nem tudják elhomályosítani.

P1sty 2012.07.14. 23:48:02

Elképesztő bazmeg zero, hogy a közhejes, unalmas, csordában bégetős írásaitokra ennyien kiváncsiak. Ki a faszom tart el titeket, hogy van időtök idefosni a szót naponta? Ki a faszt érdekel az egész kibaszott orbánozás, matolcsizás nap mint nap?

Ti meg, idióta olvasók, vegyétek már észre, hogy beszoptátok megint a mesét! Előtte 8 évig a másik tábort kellett utálni, aztán kétharmadot kellett megszavazni, most meg orbánékat kell utálni, nem gyanús, hogy mindig mindenki egyetért, mégis csak a méteres lófaszt kapjuk a seggünkbe?

Gondolkodjatok kicsit, Isten barmai, aztán ha nem dereng a lényeg, takarodás vissza dolgozni, mert valakinek el kell tartani az elitet, meg a zero-féle hangulatcsinálókat.

röhögő 2012.07.14. 23:55:52

@P1sty: nem kellene ennyit innod szombat este, csak agresszív lettél tőle!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.07.14. 23:58:30

Nem találok szavakat. Matolcsy oly mértékben elborult, hogy erre már nincsenek megfelelő szavak.
Viktor pedig mintha nem is a dolgozó szobájából jelentkezett volna, hanem egy párhuzamos világból.
Ez az egész egyszerűen annyira szürreális, hogy Kafka, ha élne, idejárna ihletért.

P1sty 2012.07.15. 00:57:05

@röhögő: ma speciel csak egy sört ittam, de azért kösz, hogy félted az egészségem :)

dark future · http://www.andocsek.hu 2012.07.15. 04:21:51

Kicsit más, de valahol ugyanez: ismét lecsapott a TEK!
index.hu/belfold/2012/07/14/igy_vette_orizetbe_a_rendorseg/

Egy-egy helyszínre egy-egy századnyi embert küldtek ki, biztos ami biztos. Aztán az elfogott ürgéket még a helyszínen beöltöztették az amerikai filmekből ismerős narancssárga cuccba, a feladat komolyságát demonstrálandó beraktak egy konyhakést vágóképnek, meg szépen megkomponálva egy (otthon egyébként engedély nélkül tartható, de láthatóan engedéllyel rendelkező) gázfegyvert, pár doboz paprikás, CS-es ill. riasztó lőszerrel, slusszpoénnak meg a képmező szélébe egy doboz Cannabis fantázianevű indiai füstölőt.
LOL :)

vállról_indítható_Matolcsy_a_csodafegyver 2012.07.15. 06:45:44

@Celtic: "olyan emberre hasonlit, mint akit bantanak a szelek. "

Mint a nóta mondja: "Hidegen fújnak a szelek, azok nem jót jelentenek."

dekol84 2012.07.15. 08:07:29

Akinek ez a balfasz a jobbkeze, az meg is érdemli. Valszeg a gazda is olyan segghülye, mint a jobbkéz! A gond csak az, hogy két ilyen idióta barom irányítja az országot!

Ja, meg az, hogy a sok idióta vérfideszes köcsög szavazó még mindig hisz ennek a cezaromániás elmebeteg zorbánnak!

Vidéki 2012.07.15. 09:24:19

Vastagbőr cinizmusuk emlékeztet a Rómát alapító Romulus ikertestvérére, Remusra.

Romulus optimistán elindult és egy ekével barázdát húzva kijelölte Róma városfalainak akkor még csak képzeletbeli helyét.

A cinikus ikertestvér Remus kigúnyolta Romulus erőfeszítéseit, átugrálta a leendő városfalakat jelző barázdát.

A történet nem a cinikus Remusnak tulajdonította Róma megalapítását, hanem a pozítív gondolkodású Romulusnak.

Vsatagbőr cinikusan sóhajtozik:
„És már csak 18 év.
Hamar elrepülnek ezek az évek ...”

Felhívom azonban a figyelmet arra, hogy Lehet Más a Politika”, amely szárnyakat adhat vágyainknak.

Nem lehetetlen, hogy az eljövendő 18 évből 16-ban a Lehet Más a Politika fog kormányozni.

Ha mindazt a temérdek jó ötletet felhasználják, amivel napjainkban bombázzák a közvéleményt, akár csodát is tehetnek és akár még sokkal hamarabb utolérhetjük a „művelt nyugatot”.

greybull 2012.07.15. 09:37:31

Szerintem lehet, hogy 2014-ben mégiscsak szükség lesz a már nem tudom melyik ellenzéki párt részéről felvetett "technikai koalícióra" az összes ellenzéki párt részéről. Elvégre abban egyet lehet majd érteni, hogy a fidesz által gyártott törvények 98-99%-át azonnal hatályon kívül kell majd helyezni, kezdve az alkotmány-tákolmánnyal, folytatva a munkatörvénykönyvével, és még sorolhatnám....
Ha addigra a jobbik nem fog zsidózni, vagy csak nagyon szordínóban (megjegyzem arányait tekintve több az antiszemita a szocik támogatói között, mint minden más pártban...), a szocik kikúrják maguk közül a nagymarkú, nyilvánvaló tolvajaikat, az lmp mutat majd valami egészséges/ebb formát, a DK leveti magáról elqurrót, meg a nagypofájú haverját, akár még össze is állhat egy aránylag elviselhető koalíció is.

thomaszka 2012.07.15. 09:40:01

@puffatag: Lehet, hogy nekik sem fizetik ki a bért, vagy lecsökkentették.

Ringlósztár 2012.07.15. 09:59:22

@br17:
Megspóroltak pár száz milliót a képviselői költségtérítésből, illetve a Közgép fogja őket alkalmazni, szarértőként. Inkább magadért aggódj!

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.07.15. 10:04:50

Azon tűnődöm, hogy mennyire kretén a többi kormánytag és fideszvezér, ha Gyuri és Viktorka ennyire vízfejű idióta? Ki a f@sz adott ezeknek diplomát és mire? Paja legalább plagizált, de ők? Az is izgalmas lehet, hogy a kétharmados narancsbirkák fejében dereng-e már, hogy elkúrták a szavazáskor, nem kicsit, hanem nagyon?

déjá vu39 2012.07.15. 10:07:34

Uram, bocsásd meg nekik. Nem tudják, mit cselekszenek.

jágör68 2012.07.15. 10:10:48

Soha-életében-soha-semmit-nem-dolgozott kormány ez.
Akkor mit is akar kipihenni a csúti törp?

jágör68 2012.07.15. 10:17:37

Ezt a hablatyot max. a szintén soha-semmit-nem-dolgozott munkanélküliek, nyuggerek veszik be.
A soha-életében-soha-semmit-nem-dolgozott kormánytól.
"Küldtem, küldtem, küldtem"
"Nincs megszorítás"
Ja, az micsoda, hogy az egészségügyi dolgozók ÜGYELETI idejét KÉSZENLÉTTé butították vissza?
És azt is a havi 160- ról havi 240 órára emelték? Valamint az ügyeletek közti kötelező pihenőidőt 8 órára levitték?
Mikor dolgozik ennyit bárki? Ja bocs volt maximum 30.000 Ft béremelés cserébe. Azta.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.07.15. 10:19:24

@Vidéki:
Bezzeg, amikor Rákosi elvtárs kijelölte a magyar gyapotföldeket senki nem mert nevetni.
Azóta is úgy emlékszünk rá, mint a magyar gyapothatalom megteremtőjére.

lobster thermidor 2012.07.15. 10:37:59

@Lord_Valdez:

Ha még azt is hozzátennéd, hogy mellesleg a vas, és az acél országa is lettünk.

Vidéki 2012.07.15. 10:41:35

@prof. dr. Dörmögő_Dömötör:

"Se hall se lát Dömötör,

Buta volt, mint hat Ökör".

Vidéki 2012.07.15. 10:45:48

@jágör68:

Te Marx tanait szívtad magadba, miszerint csak a fizikai munka értékteremtő.

Sok-sok brosurával le vagy maradva a valóságtól.

De téged ez nem zavar.

Nyomod a szöveget, mint süket a csengőt!

Ádámka Auditore 2012.07.15. 10:46:21

@Komjaga: Ó, de még azt sem sikerült eldöntenem a nyilatkozata alapján, hogy most kivel szimpatizál. Még senki sem tudta megfejteni a Matolcsy féle világháborús fejtörőt.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.15. 10:46:29

@Vidéki:

Remélem tisztában vagy a "társtettes" fogalmával. Amennyiben nem, én a helyedben rágyúrnék a vonatkozó paragrafusokra.

Vidéki 2012.07.15. 11:05:24

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Homályosíts fel légy szíves!

Ádámka Auditore 2012.07.15. 11:19:45

@Vidéki: Annyi a lényeg, hogy megfelelően neolib ellenes és antiglobalista, harmadik utas pártok legyenek hatalmon, felejtsék el mind az eddigi libertáriánus, emberhez méltatlan és nevetséges vadkapitalista őrületet, mind pedig a pazarló és értelmetlen osztogatást-fosztogatást. A magyar politikai palettán kettő ilyen van, az LMP és a Jobbik, az ő képviselőiknek helye van a magyar törvényhozásban, a többire pedig nincs szükség, mert eddig is csak destruktív és torz nézetektől vezérelve pusztították hazánkat. Akiknek már a legalapvetőbb politikai filozófiája is olyan felemás és hamis emberképből indul ki, miszerint nem vagyunk többek kompetitív, profitmaximalizáló, kizárólag individualista és önző állatoknál, azokkal nincs miről beszélgetni. A két kivétel viszont kiváló ellenzéke és ellensúlya lenne egymásnak, ideális környezetet teremtene végre a jó és országépítő kormányzáshoz. Újabb húsz évet évet pedig nem kell várni, ha szakítunk a globalista libertáriánus kapzsitalizmussal. Nézd meg Argentínát.

www.britannica.com/EBchecked/topic/914332/Nestor-Kirchner

Ha nekünk sikerül 10 év alatt elérni annyit, mint amennyit ő elért, akkor már büszkék lehetünk magunkra. Ha viszont juszticialista gazdasági rendet szeretnénk építeni, ami mindennek szükséges, sőt nélkülözhetetlen előfeltétele, akkor sem a Fodor Gáborral egy fészekaljból kikelt soros fiókáknak, sem egyéb libertáriánus elemeknek nincs helye a politikai életben.

jpmjpm 2012.07.15. 11:28:00

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: a gomba jöhet. ahogy látom matolcsynak is bejött. mert nem hiszem, hogy józanul képes valaki ezt tolni.

Ironfist 2012.07.15. 11:28:31

@P1sty:
"Elképesztő bazmeg zero, hogy a közhejes, unalmas, csordában bégetős írásaitokra ennyien kiváncsiak. Ki a faszom tart el titeket, hogy van időtök idefosni a szót naponta? Ki a faszt érdekel az egész kibaszott orbánozás, matolcsizás nap mint nap?

Ti meg, idióta olvasók, vegyétek már észre, hogy beszoptátok megint a mesét! Előtte 8 évig a másik tábort kellett utálni, aztán kétharmadot kellett megszavazni, most meg orbánékat kell utálni, nem gyanús, hogy mindig mindenki egyetért, mégis csak a méteres lófaszt kapjuk a seggünkbe?

Gondolkodjatok kicsit, Isten barmai, aztán ha nem dereng a lényeg, takarodás vissza dolgozni, mert valakinek el kell tartani az elitet, meg a zero-féle hangulatcsinálókat."

A közhely az ly-nal írandó, nem j-vel. Más hozzászólásomra méltatlan vagy.

jpmjpm 2012.07.15. 11:32:12

totál másnaposan olvastam el a posztot. 3x, mert nem értettem miről van szó. még most sem értem, de már rájöttem, hogy nem velem van a baj.

2030. hát ez kemény.

jpmjpm 2012.07.15. 11:38:21

@P1sty: nem zéróék fossák a szót. hanem az orbán és a matolcsy.

kifordított nagyanyó 2012.07.15. 12:47:04

@kirsten: Igen erre gondoltam.Tehettem volna idézőjelbe is.:))

kifordított nagyanyó 2012.07.15. 12:48:16

@P1sty: Te vagy ma az ügyeletes hülyegyerek vidéki mellett?

Horizont 2012.07.15. 12:52:48

@P1sty:
És te ki a faszom vagy, hogy idehányod a kommented, leszarozol mindenkit, bloggert, kommentelőt, olvasót??? Azt hiszed te tudod a tutit! Pedig messze jársz tőle öcsi!!!!

jágör68 2012.07.15. 12:55:24

@Vidéki:
Egészségügyi dolgozókról írtam, ha tudnál olvasni.
De még egy kőműves-segéd is többet dolgozik egy nap alatt, mint az egyetemről egyből a Parlamentbe került sok nagyokos ÖSSZESEN.
Demján, Csányi, Simicska, Nyerges meg Gyurcsány, Libajnai mind 3 műszakban dolgozva szerezték a pénzüket, mi?
Amíg ilyen gazdasági "elitünk" van ilyen politikai "elittel" addig megnézhetjük magunkat.
2800-ra sem érjük utol még Szlovéniát sem.

Kandeláber 2012.07.15. 13:30:21

Kb. harminc éve hallgatom, hogy egy kis reform, egy kis megszorítás, de holnapután már kolbászból lesz a kerítés. Olvastam, hogy Rosenfeld annak idején így csitította az életszínvonal(talanság) miatt elkámpicsorodott új szocialista embertípust: nem vághatjuk le az aranytojást tojó tyúkot. Már félig felnőtt fejjel hallgattam a cucilista gazdaságirányítókat a válság begyűrűzéséről, a cserearány-romlásról, majd Jani bácsi intelmét, miszerint csak annyit fogyaszthatunk, amennyit megtermelünk. Aztán jött Békesi, Rabár, Bokros a csomaggal, Matolcsy, Veres Jani, és most megint Matolcsy.
A sorok mögött mindig az volt: most még nyakig szarban vagyunk, de ha minden jól megy, nemsokára csak derékig leszünk benne.
Mint ahogy Hofi mondta: a kapitalizmus a szakadék szélén tántorog, de mi egy lépéssel előtte járunk.
Egyébként csak mazochisták néznek/hallgatnak Matolcsyt vagy bármilyen közgazdászt.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.07.15. 13:46:52

@Vidéki: Aham, szép nóta, de ma ezt úgy kell érteni, hogy a narancsbirkák - fidesz, kdnp szavazók - egytől - egyig kretén barmok egészen a felcsúti törpéig. És most tehetsz egy szívességet ....., nem, nem nekem, hanem a kutyámnak te ostoba ebfajzat!

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.07.15. 13:49:34

@jágör68: Pontosan így van, ahogyan írod. Kalandorok és érdemi munkát soha nem végző kretén barmok kormányoznak, azaz végrahajtják azt, amit a pénzelőik súgnak/parancsolnak nekik. Cserébe lepottyan nekik egy - egy zsírosabb konc.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.07.15. 13:51:40

@Kandeláber: A közgazdaságtan nem boszorkányság. Azért, mert a setét matolcsy/felcsúti törpe nem ért hozzá, azért még tudomány, amit eredménnyel lehet használni.

Kandeláber 2012.07.15. 14:14:10

@prof. dr. Dörmögő_Dömötör: Igen, például a Barclay's-nál is kiváló eredményeket értek el a remek közgazdászok, de említhetném a Lehmann's-t, vagy a Kossuth-díjas Fekete Jani bá'-t, aki az ország eladósítása után csődbe vitte a Leumi Bankot.

Kandeláber 2012.07.15. 14:30:24

Pardon, nem Kossuth-díjas, valamilyen csillagrendes.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.07.15. 14:30:59

@Kandeláber: A közgazdaságtan komoly tudomány. Ezen nem változtat az, hogy pozícióba került barmok akár egy országot is csődbe visznek.
Az adósság önmagában nem baj. A baj ott kezdődik, ha a felvett hiteleket nem termelő beruházásokra fordítják, hanem egyszerűen felélik. Utóbbira a magyar állam jó példa, mert a hitelek részleteit is hitelből fizetik. Fekete nem adósította el az országot. Örülne mindenki, ha csak annyi lenne, mint az ő idejében volt.

Kandeláber 2012.07.15. 14:53:31

@prof. dr. Dörmögő_Dömötör: De, pontosan ő adósította el. Az általa szorgalmazott hiteleket pedig a belső fogyasztás fenntartására - esetenként növelésére - fordította a rezsim, amely '56 óta rettegett az újabb elégedetlenségtől.
A '70-es évek végétől kezdve felvett olcsó hiteleket pedig nagyon drágán kellett visszafizetni.
Nem mellékes, hogy Magyarország elsősorban magánbankoktól vett vett fel hiteleket, amelyek egy fillért sem engedtek el belőle, ellentétben Lengyelországgal, amely tartozásainak több mint 1/3-tól megszabadult a szocializmus összeomlása után.
Úgy tűnik, hogy honi közgazdászaink, akik a Marx Károly bevét viselő egyetemen szívták magukba a tudományt - pardon, Bokros Lajos állítólag a világszerte ismert, nívós Panamai Egyetemen tanult - nagy része az általad interpretált "pozícióba került barmok" titulussal illethető, mert az országot folyamatosan csőd közeli helyzetbe vitték.

Kandeláber 2012.07.15. 15:05:21

Egyébként pedig Magyarország kizárólag úgy menekülhet meg minden rossztól, ha ENSZ-csapatok szállják meg, melyek harckocsival viszik a Parlamentbe a Forradalmi Bankár-Bróker Kormány miniszterelnökét, Bajnai Gordont, valamint pénzügyminiszterét, Bokros Lajost, akik ketten valamennyi miniszteri posztok betöltik, megvalósítandó az olcsó állam régen dédelgetett tervét.
Az országgyűlési választásokat valamint a pártok működését 150 évre felfüggesztik, a többi reformterv jelenleg kidolgozás alatt áll.

jágör68 2012.07.15. 15:14:00

Teljesen mindegy, hogy Fekete, Matolcsy vagy Bokros.
A magyar(országi) politikust csak az érdekli, hogy a sokmillió nincstelen szavazatát 4 évente 500 Ft- tal, romlott száraztésztával besöpörje.
Meg hát ugye INGYEN egészségügy jár nekik- minden szociális problémát jól rátolnak az egészségügyre:
a munkanélküliséget
az ebből adódó depressziót, feszültséget
alultápláltságot- egyéb egészségtelenséget
alkoholizmust
stb, stb
Ingyen egészségügy a lecsúszottaknak és 4 évente 500- 1000 Ft fejenként.
Mindez hitelből, hitelre, hitelből. Az aktívak kárára.
És egy kicsit (sokat) még zsebre is tehetnek a hitelből haveri cégeken keresztül.
Erről szól Magyarország, kb 70 éve.

Kandeláber 2012.07.15. 15:17:21

@jágör68: Így van.
De magyarázd el ezt a mindkét oldali hívőknek, akik szerint kizárólag csak az ő emberük tesz majd itt csodát.
Pontosan azt teszi valamennyi, amit írtál: újabb hiteleket vesz fel a régiek visszafizetésére, a maradékot pedig fogyasztásra és segélyekre fordítja.

Vidéki 2012.07.15. 15:39:34

@Ádámka Auditore:

Nagyon szépen megfogalmaztad:

„Akiknek már a legalapvetőbb politikai filozófiája is olyan felemás és hamis emberképből indul ki,
miszerint nem vagyunk többek kompetitív, profitmaximalizáló, kizárólag individualista és önző állatoknál,
azokkal nincs miről beszélgetni.”

A józan önérdek képviseletére szükség van, de szükség van szolidaritásra is ami biztosította az emberiség fennmaradását.

Mikor gimnáziumba jártam történelem tanárunk máig emlékezetesen mutatta be nekünk a spártai király Leonidasz és háromszáz társa hősies önfeláldozását, akik a Thermopylei szorosban feltartóztatták a perzsa hadsereget és életük árán megmentették hozzátartozóikat a rabszolgasorstól.

„A pénz nem boldogít” közmondás realitására is van sok példa.

Egyik legszembetűnőbb példa a sikeres és szépséges Marylin Monroe öngyilkossága élete virágában, miközben hatalmas vagyonnal rendelkezett.

Őt nem vonzotta a pénz egyik tulajdonsága, a pénzhatalom mámoros érzése, amely sokakat vonzásban tart, mert lehetőséget ad nekik más emberek sorsának kézben tartására.

Ezáltal szinte istennek képzelhetik magukat.

Ady Endre így ábrázolta egykor a Pénzhatalmat:

„Megöl a disznófejű Nagyúr,

Éreztem, megöl, ha hagyom,

Vigyorgott rám és ült meredten:

Az aranyon ült, az aranyon,

Éreztem, megöl, ha hagyom.”

Vidéki 2012.07.15. 16:02:56

@Kandeláber:

Írod: „(Magyarországot) ENSZ-csapatok szállják meg, melyek harckocsival viszik a Parlamentbe a Forradalmi Bankár-Bróker Kormány miniszterelnökét, Bajnai Gordont…”

De ez az általános boldogságérzéshez még nem lesz elegendő.

A szabad sajtót is úgy kell majd átalakítani, hogy csak jó híreket legyen szabad közölni.

Régen volt egy orvos aki az önszuggesztiós gyógyítást propagálta:

A páciensnek naponta erős hittel, teljes meggyőződéssel sokszor el kellett mondani:

Egyre jobban érzem magam.
Kitűnően érzem magam.
Remekül érzem magam.

Ilyesmire is szükség lehet a Forradalmi (Bajnai) Bankár-Bróker Kormány teljes sikere érdekében

2012.07.15. 16:08:10

@Kandeláber:

Mekkora kellene hogy legyen az államadósság szintje GDP arányosan most, ami elfogadható még szerinted?

Szabad Gábor 2012.07.15. 16:08:48

Minden úgy lett, ahogyan a Nyugat nem szerette volna: követőkre talált a magyar jogromboló modell. Repül a nehéz kő.

Balkanizálódó Orbán és orbanizálódó Balkán
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2641_balkanizalodo_orban_es_orbanizalodo_balkan

Secnir 2012.07.15. 17:47:46

@Vidéki:

szia faszparittya. írod:
"A szabad sajtót is úgy kell majd átalakítani, hogy csak jó híreket legyen szabad közölni."

megsúgom, már most úgy van.

Vidéki 2012.07.15. 19:19:31

@Secnir:

Maga azt csak úgy érezte.

Olvasson többet Vastagbőr összes műveiből.

Abban csak rossz híreket láthat.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.07.15. 19:47:26

@Ádámka Auditore:
Ez a két párt pillanatok alatt tönkretenné az országot, mint ahogy a juszticialisták is csődbe juttatták Argentínát. Sőt többször is (2001 és 2005). Azóta Argentína a világ egyik leginstabilabb gazdasága. Az infláció csak azért alacsony (9%), mert tilos publikálni a kormányétól eltérő értéket, egyébként 2x%-ra becsülik.

Secnir 2012.07.15. 19:57:32

@Vidéki:
"Olvasson többet Vastagbőr összes műveiből.
Abban csak rossz híreket láthat. "

pált fordultál kis besúgóm? eddig amit a vastagbőr közölt, azok mind "jó hírek" voltak, amiket foggal-körömmel védtél!
megértük ezt a napot is. vagy csak nem fizetnek többet a bérkommentekért?

Marcellusca 2012.07.15. 20:24:06

Nu, há' mostan megnéztem eztetet a vidijót.
Nem köllöt vo'n'!
Majd' 3 perc folyamatos hazudozás.

/Politikus? Mozog a szája és nem eszik? Akkor HAZUDIK!/

Marcellusca 2012.07.15. 20:26:41

Azé', nincs minden veszve. Egyeseknek.

Komment a Varánuszról:

"Stefánia kisasszony (teuto-nordikus parasztlány) 2012.07.15. 12:24:02
Megnéztem Orbán Viktor videóüzenet teljes képernyős HD nézetben. Orbán Viktor kívül-belül gyönyörű ember. Arcának erős, turanid vonalai, orrának kissé ferde téglalapszerű éle, húsos ajkának széles vonala és csodálatos, csillagfényű kék szeme döbbenetes erővel hatott rám, s hatása a videó újrajátszása során csak nőtt.

Orbán Viktor videóüzenetei egyszerűek és közvetlenek, anélkül, hogy affektálnák az egyszerűséget és közvetlenséget.

Veled vagyunk, Viktor!"

Az agyhalott, hülye p.csája!

jágör68 2012.07.15. 20:34:28

@Marcellusca:
Alacsony vérnyomással küszködsz, hogy ilyeneket olvasol?

Marcellusca 2012.07.15. 20:40:14

Óóóó, vazzzzz, megszólalt a 3. (sokadik) idióta is:

www.hirado.hu/Hirek/2012/07/15/18/Kover_a_pancserpuccsrol_Orban_ezert_maradhatott_miniszterelnok.aspx

www.youtube.com/watch?v=TZxPxohzBfo

0:10-től
"...ha a Kövér beszélt volna, akkor, annak folyik a sz@r a szájából..."

Bár, ez már igaz a Vezírre is!

Marcellusca 2012.07.15. 20:41:13

@jágör68: Hát, ha már itt nincs élet ... :DDD

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.07.15. 22:47:39

Az albán nyelv nagyon kicsi szókinccsel rendelkezik, nekik csak két szavuk van Matolcsyra:
1./ Debil (ezt gondolom mindenki érti)
2./ Budalla (hülye, marha)

A magyar nyelv gazdagabb, de ne kérjétek, hogy írjam le az összes jelzőt, ami erről az idiótáról az eszembe jutott...

Ironfist 2012.07.15. 23:07:59

@Jani haverja:
Nem tudjátok albánul a Matolcsyt úgy hívni, hogy mondják albánul, hogy sudribunkó fasztaréj? :D

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.07.16. 07:20:11

@Ironfist: Körül lehet írni ebben a nyelvben sokmindent, sokféleképpen, de más konkrét szavuk tényleg nincs rá, és a körülírást sem szokták használni ilyen esetben :)
Úgyhogy marad ez a két szó :)

Vidéki 2012.07.16. 08:03:45

@Jani haverja:

Ezek erős kifejezések:

"1./ Debil (ezt gondolom mindenki érti)
2./ Budalla (hülye, marha)"

De Janit és haverját sokkal erősebb jelzők jellemeznék:

Hogy mondjál albánul? Eszement, gyűlöletfröcsögő, szarkeverő propagandista.

Virág et. 2012.07.16. 08:09:25

@Marcellusca: Ezt egy létező, valós, élő személy írta? Ugye nem?

Marcellusca 2012.07.16. 08:17:16

@Vidéki: Kíváncsi vagy, az albánok miként jellemeznének téged? :)

@Virág et.: Hááát ...
A természet csodája, az biztos: élet az agyhalál/lobotómia után. :D
Ja, és Stefi kisasszony skizo is. :DDDD

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.07.16. 08:59:53

@Vidéki: A magad jellemzését kéred albán nyelven? DDD

Mert az eszement és a többi szerintem nem én vagyok.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.07.16. 09:26:40

@Marcellusca: Édesjóleborultjézuskrisztus de nagy a földi sötétség...

kyncza 2012.07.16. 09:38:24

Nem 2 támadás lesz, hanem sokkal több, és nem Mo. ellen, hanem ellened, te agyment, idióta, faszkalap, kuszaszemű kókler!

Vidéki 2012.07.16. 10:23:38

@Jani haverja:

Te miért itt, Magyarországon kevered a szart, és miért nem új hazádban, Albániában?

Talán azért mert akkor a jóságos albánjaid páros lábbal rúgnának alfeleden, hogy

„Zúgva szállnál, mint a győzelmi zászló”.

lyken 2012.07.16. 10:38:09

márcsakkétévmárcsakkétévmárcsakkétév...

zrobasé 2012.07.16. 10:44:19

@Vidéki:
te miért az adófizetők pénzén hizol ?
te miért nem keresel egy olyan állást, ahol nem az állam csecsén lógsz ?
te miért hazudsz mindig, mindenben ?
te miért csináltál két gyereket, akiknek nem tudsz normális példát mutatni, csak olyan féreg,kalauzhal,pióca tipust, mint amilyen vagy ?
te miért sértegetsz másokat, miközben mindenki leköp téged, még a gyerekeid is, mert egy semmirekellő, hazug,ingyenélő vagy ?
te miért nem válaszolsz soha egy kérdésre se, léhűtő ?
te miért terelsz,vádaskodsz,beszélsz mellé mindig ?
te miért nem gondolkodsz, hanem csak a betanult szövegeddel nyomod tele az internetet ?
te miért irod ide mindig tévképzeteidet,vágyálmaidat,hazugságaidat ?

és, mondtam már, hogy neked kuss van, amig az én adóm ,amit befizetek, a te fizetésed lesz...addig én vagyok a munkaadód, kalauzhal, úgyhogy pofád lapos, idióta, fizetett propagandista !!!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.07.16. 14:13:33

@Vidéki: Tudod ebben az országban egy kicsit normálisabb politikusok vannak, mint Magyarországon. Ettől függetlenül itt is megmondom, ami nem tetszik. Szerintem ez korrektebb dolog, mint fizetett seggnyalónak lenni.

Hogy miért írogatok magyar fórumokra? Azért mert maradtak Magyarországon rokonaim, barátaim, és látom, hogy a Te fajtád tönkreteszi őket mind anyagilag, mind pedig mentálisan. Fizetik a rengeteg adót ott Magyarországon arra, hogy Simliska, meg hasonlók hízzanak, és az olyan gerinctelen fizetett talpnyalók, mint Te, elárasszák fideszpropagandával az internetet. Én meg sajnálom azokat a normális magyar embereket, akik különböző okok miatt nincsenek olyan szerencsés helyzetben, mint én és a közvetlen családom, azaz nem tudnak elköltözni egy normális országba Fideszisztánból.

bgp 2012.07.16. 15:11:33

>Persze kicsit összezavarták a Zembereket, Matolcsy szerint még nem győztünk, Orbán szerint pedig már igen ... most akkor melyik?

Az, hogy már látszik az alagút végén a fény, felér egy győzelemmel.
Ja... bazmeg, az a vonat.

Bee-zony 2012.07.16. 23:00:17

„Mi a győzelemről megtanultuk
Hogy a részvétel a fontosabb
Hogy a vereség is fizet szépen
És a győztes sokkal fáradtabb

Hát minek törjük össze kezünk, lábunk
Ha már menet közben ülhetünk
Kár, hogy alig-alig vesszük észre
Hogy már nem megyünk, csak érkezünk

De nekünk így is jó, így is jó, így is jó
Döcög a gép
De nekünk így is jó, így is jó, így is jó
Langyos a sör
De nekünk így is jó”
/Zorán/

Hülyék, aljasok, korruptak a politikusok, de a többségnek így is jó. Megszavazták, és még békemeneteltek is hozzá, hogy igen, nekik ez kell.
Akinek nem tetszik, el lehet menni. Még.
Magyarország még mindig csak a legvidámabb barakk, ugyanazzal a szereplőgárdával, csak közben át lett festve rajta a cégér, és – még – nyitva vannak az ajtók.

Mindig meg tudtok győzni, hogy az elérhető legjobb lépés a probléma megoldására a lábbal szavazás, és hogy jó, hogy megtettem.

Egyébként:
Széthullik a magyarok amerikai fészke
www.origo.hu/nagyvilag/20120703-pittsburgh-hanyatlik-az-amerikai-magyarok-kozossege-pennsylvaniaban.html
Kanada dettó. Nincs összetartó erő, hanem inkább taszítóerő van. Defektes a magyar többségi mentalitás, és nem is kicsit. Lehet, hogy a Kárpát-medencéből ez nem nagyon látszik, itt viszont annál jobban érzem. A többi nemzet összetart, segítik egymást és sikeresek...Velük kellene versenyezni a civilizációban és a megmaradásban, de ilyen hátránnyal ez nem megy.
Szerintem le kell válni a reménytelenekről, és aki nem közéjük való, az kezdjen új alapokon új életet.
Van egy közös pont a világban, bőrszíntől és minden ilyesmitől függetlenül, az, hogy a liberális város, és a liberális ország sehol sem jó, az mindenütt csak romlik és rothad. Liberális hely az, ahol nincs meghatározva, hogy (m)eddig terjed a szabadság, és ami azon túl van, az már szabadosság, és azt ne tegye senki, hanem csak szabadság van, pl. a bűnözés szabadsága, a szemetelés szabadsága, a rombolás szabadsága... Ebben jár az élen Magyarország, és az eredménye, hogy a magyar egy kihaló nép.
Ehhez képest lehet gondolkodni és cselekedni, és innen szép nyerni, ahogy mondani szokás... Sikerül-e?

P1sty 2012.07.16. 23:48:55

@Horizont: miért járok messze? Fejtsd már ki. Azért szarozok, mert szarok vagytok, blog is, olvasó is. Különösen az ilyen idegbetegek, mint te :P

Ironfist 2012.07.17. 01:27:31

@P1sty:
"Azért szarozok, mert szarok vagytok, blog is, olvasó is. "

Hű de érv :D

greybull 2012.07.17. 09:01:14

Uraim, Lőwy Árpád megírta kb. 100 éve: "Meg vagyunk már mi baszva mindörökre!"
Piktor és Szent Jobbja csak erősíti ezt a kijelentést.

Horizont 2012.07.17. 16:27:34

@P1sty:
Hát kedvesem veled nagyobb a baj, mint gondoltam! Ez nagyon gyenge eresztésű válasz volt. Többre nem futotta? Csak ennyi a szint? Ne légy magadra büszke. Te vagy szarabb a szarnál:) A blogtól, olvasóitól mindenképpen! Ilyenkor elgondolkozom, nem lehet könnyű a környezetedben élni. Vagy itt éled ki magad? Egészségedre! Ennél nagyobb örömed sose legyen! És még akkor úrinő voltam és jót kívántam neked:))

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2012.07.18. 19:07:45

@P1sty: egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy birka. szerette magát báránynak hinni, gyapját fehérnek, de birka volt, szőre csapzott, szürke. a gazda minduntalan rúgta-vágta, de ő csak vállát vonta és legelt tovább. tudta jól, az ő fajtája a jégen - no ha jégen nem is, de a füvön megél. a gazda egy nap úgy határozott, hogy szakembert hív. a birka békésen tűrt, jó birka ő, a szakember pedig mégiscsak becsülendő valaki, bizonyára nem tombolán nyerte a szaktudását. a gazda így, a gazda úgy, panaszkodás jerkeszó, ekképp gondolkozott. és így lett a birkából ürü.

Szúrófény 2012.08.24. 07:01:49

@mekegek-mekegek: Olyan távoli, (elérhetetlen) célokat tűznek ki, mint a Holdra szállás! Ettől vannak a "Súlytalanság állapotában"?

Szúrófény 2012.08.24. 07:10:07

@georgie58: A „Jobboldaliság” dicsérete:
Márai Sándor Naplójából:

Ha vége lesz ennek a háborúnak, a feladatok mérhetetlen sora vár ránk: államot kell építeni a cserepekből, amit a rablógyilkos horda, melynek nagy része megszökött már, reánkhagyott…Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a „jobboldaliság” címkéjével ismert különös valamit; a tudatot hogy ő, „mint keresztény magyar ember”, előjogokkal élhet e világban egyszerűen azért, mert ő „ keresztény magyar úri ember” joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem „kereszténymagyar” vagy „úriember”,
Műveletlenek vagyunk, vagy könnyen felejtők?

süti beállítások módosítása