Skip to content


       Szűrés lista

Újabb beszéd, újabb kettősség

Romániában az IMF-megállapodás után bevezetett megszorítások miatt tavasszal megbukott a demokrata-liberális (Demokrata Liberális Párt - RMDSZ) kormány. A hatalmon jelenleg a Szociáldemokrata Párt és a Nemzeti Liberális Párt osztozik. A szocdemes miniszterelnök, Victor Ponta ismerős figura: plagizált a doktorijában, kiherélte az alkotmánybíróságot, leváltotta a közmédiumok vezetőit, és menesztette az ombudsmant..........., de neki Brüsszel nem diktál. Felfüggesztette hivatalából Traian Basescu államfőt, Orbán Viktor barátját, akinek távozásáról a román törvények értelmében névszavazásnak kellett véglegesen döntenie. Az államfő maradását akaró tábor a fehér színt választotta jelképéül, és a népszavazási kampány idején fehér ingben jelentek meg a Basescu államfőt támogató politikai rendezvényeken.

Romániában tartották idén már 23. alkalommal az ősfideszes fesztiválnak számító Bálványosi Szabadegyetemet, a "Tusványost", amely a kezdeti, az álláspontok ütköztetéséről híres szellemi műhelyből mára már igazi belterjes dzsembori lett, az előadásokkal szemben tért nyertek a koncertek, a csúcspont pedig minden évben Orbán Viktor beszéde. Idén is az volt, tavalyhoz hasonlóan most is az európai válság volt a fő témája.

A szabadságáról visszatérő Matolcsynak rendesen feladta a leckét Orbán, mert nem érte be a heti adaggal, szombaton még rátett egy lapáttal az őrült beszédek hegyére. Erdélyben valahogy jobban elő tudja adni a nép egyszerű gyermekéből lett királyt, így ezerrel nyomatta:

"Szerinte Közép-Európa sikeresebb volt a válságkezelésben, mint a Nyugat, de Magyarországnak és Romániának most erőfeszítéseket kell tennie, hogy bekerülhessen a Szlovákia, Csehország, Lengyelország alkotta sikerzónába."

"Európa válsága szerinte hosszabb és mélyebb, mint azt kezdetben gondoltuk, ráadásul a válság nem világválság, mert Ázsia, Dél-Amerika vagy Afrika fejlődik, csupán a nyugati világ romlott el."

"Nyugaton évtizedek óra nem volt szükség a vágányok átállítására, és a második világháború utáni negyven évnyi jólét elkényelmesítette az embereket. Orbán egy hosszú történelmi levezetésbe ágyazva mutatta be, hogy az unió nyugati országaiban hogyan alakult ki a gazdasági és szellemi fölény érzete a közép-európai országokkal kapcsolatban. Ez a gondolat mára dogmává vált, állította a miniszterelnök, és szerinte ez félrevitte az egységes Európa gondolatát

Orbán szerint ideológiai bunkósbot és ocsmány jelzők járnak annak, aki megpróbál a nagy kánontól eltérő gondolatokkal előállni. Brüsszelben erkölcsi fordulatra van szükség, a nyugatiak nem nézhetik le a keletieket, mert ennek még nagyobb válság lehet az eredménye."

"„A mostani válság oka, hogy Európa ma is a második világháború árnyékában él, mindentől fél, amiről azt hiszi, hogy okozója volt a két világháborúnak” – érvelt a kormányfő, aki szerint az Európai Unió azt gondolja, az okok között a nemzetállamok és a nacionalizmus húzódik meg."

"Szerinte Nyugat-Európa ma egy ördögi körben vergődik, amelyben nem találja a kiutat. Azt mondta, Brüsszelben a tyúkketreceket méregetik, fontosabb, hogy a disznóknak játékot adjanak vagy meghatározzák, merre kunkorodjon az uborka, miközben egyre kevesebbet ér az emberek pénze. „Ha az abszurditások nem tűnnek el, esélyünk sincs arra, hogy a komoly, valódi kérdésekre megtaláljuk a választ” – tette hozzá Orbán.

A kormányfő szerint az európai uniós bürokraták féltik a nemzeti bankok függetlenségét, miközben szerinte nyilvánvaló, hogy az európai központi bank egyre inkább nemzeti-politikai döntések befolyása alá kerül. Orbán azt mondta az EU vezetői tiltakoznak a multinacionális cégek megadóztatása ellen, és "infarktus kerülgeti őket", ha a történelmi lemaradást sajátos gazdasági intézkedésekkel akarja valamely ország behozni."

"Orbán szerint a mostani válság Brüsszel válsága, azé a személytelen rendszeré, amelyben nincs felelős a történésekért. Valójában azonban a bankválság és az euróválság mögött is természetes személyek állnak, de ezeket az embereket valahogy mégsem nevezik meg. "Mintha a jóisten vagy az ördög bocsátotta volna le ködként Európára" - mondta Orbán."

Ennek ellenére azonban "Óva intett a nyugattal való szakítás gondolatától. "Egy csónakban evezünk, csupán azt kell elfogadni, hogy nem ugyanazok a receptek érvényesek a két oldalon" - mondta."

""Ha jönnek a szocialisták, előbb-utóbb összedöntik az országot, és akkor előbb vagy utóbb a jobboldalhoz kell fordulnunk, hogy az hozza rendbe. Aztán ha ráununk a jobboldalra, vagy a jobboldal mindenféle hibákat vét, akkor persze visszamegyünk a baloldalhoz, aki majd megint jól összedönti az országot, és utána megint visszahívjuk a jobboldalt, hogy tegye már rendbe" - mondta a miniszterelnök."

Természetesen szóba került a jelenlegi román belpolitikai helyzet is.

Orbán Viktor és Tőkés László péntek este kiadott egy közös állásfoglalást, melyben az erdélyi magyarságot a vasárnap tartandó népszavazáson távolmaradásra szólították fel.

Orbán Viktor és Tőkés László is fehér ingben érkezett a szombati előadásra.

Orbán Viktor "hangsúlyozta, nem avatkozhat bele abba, hogy a bukaresti "bicskázás" után ki marad talpon, és "kit hoznak ki a bálteremből", de aggodalommal tölti el, amit lát. "Arra kérném a magyarokat, hogy érezzék át a történelmi helyzet súlyát, és az ezzel kapcsolatos személyes felelősséget is. Azt kívánom a románoknak is, és az itt élő magyaroknak is, hogy jó döntéseket hozzanak, például úgy, hogy nem hoznak döntést" - jelentette ki a miniszterelnök."

Kijelentette, hogy Traian Basescu államfőt jó román hazafinak ismerte meg. "Ha jó román hazafival állok szemben, meg fogjuk találni azokat a megoldásokat, amelyek a román és a magyar hazafiaknak is megfelelnek" - jelentette ki. Hozzátette, izgalommal várja, hogy az őszi parlamenti választások után internacionalista vagy hazafias kormány alakul Bukarestben. (források: 1, 2, 3 )

Nos, úgy tűnik, a román állampolgárok, különösen az erdélyi magyarok "szót fogadtak": 97,5 %-os feldolgozottság után az látszik, hogy csak a jogosultak 46,13 %-a ment el szavazni tegnap, legkevesebben a magyar lakta területeken. Bár a megjelentek 87,5 százaléka támogatta Basescu leváltását, a referendum mégis érvénytelen, mert nincs meg az 50% feletti részvétel.

Basescu tehát maradhat, az Orbán legjobb román tanítványának nevezhető Pontának nem sikerült a mutatvány.


tusvanyos.jpg

Persze ha Magyarországon tartana beszédet egy másik ország miniszterelnöke, és ebben bármilyen szavazástól való távolmaradásra szólítaná fel a magyar állampolgárokat, nos akkor természetesen a teljes Fidesz-frakció vért hányna, és borzasztóan fel lennének háborodva (teljesen jogosan) a csúnya, szerintük biztos nemzetellenesidegenszívűgyarmatosítószekértoló belpolitikai beavatkozástól.

Most viszont csak vigyor van.


Címkék: orbán pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr364683941

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megtiltaná a tandíj szó használatát a hírekben a kormány 2012.07.30. 14:28:28

Törölje a szót a média a szótárából, hiszen a tandíjat 2008-ban már eltöröltette a szocikkal a Fidesz. A média mégsem akarja a tandíj szó helyett a kormány által kreált “új finanszírozási rendszer” kifejezést használni annak a díjnak a besz...

Trackback: Paranoid téveszméket feltételez Orbánnál az ex-fideszes Fodor Gábor 2012.07.30. 14:26:53

Képzelt ellenségek, rettegő bizalmasok, az ellenállás megtorlása – a Fidesz alapítói közül nem Orbán az első, akin az elmebaj jeleit véli felfedezni a környezete. Fodor Gábor kijelentéseire azért érdemes odafigyelni, mert a Fidesz alapító tagjaké...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. mesterséges színezék 2012.07.30. 17:57:39

@Farkantoán Chatpartner: Már megint előírnál... Írásban egész jó vagy, ha méterre nézzük, de az olvasás nem a te szered, ugye?

dr. mesterséges színezék 2012.07.30. 18:00:09

@komplikato: Inkább egy olyan kontraszt zavarhatja, hogy Romániában maradt jogi intézmény a hatalom ellensúlyozására.

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2012.07.30. 18:00:45

@komplikato: Az van, hogy Basescu orbán haverja, és így megvédte. Lehet, hogy Basescu is szobatárs volt a koleszban. Tudod, akkoriban a kolesz szobák nagyon nagyok voltak
.@Farkantoán Chatpartner: Te meg fogd be a pofád!

butus 2012.07.30. 18:03:35

@Farkantoán Chatpartner: Szerinted Fideszes, vagy libbant létezik? Nagyon szegényes a fantáziád.
Tanulj egy kicsit, nem árt meg:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html

lyia (törölt) 2012.07.30. 18:03:58

Tamási Áron

Ábel Amerikában

(részlet)

"Az első nap Kerekes úr napja volt, aki így felelt volt:

azért vagyunk a világon, hogy az Istent imádjuk, a hazát szolgáljuk és jót cselekedjünk.

Reggeltől estig gondolkoztam ezen a tetszetős feleleten, s estére eredményre is jutottam.

Mert először: nem születhettünk abból a célból a világra, hogy az Istent imádjuk, mert

az imádás leple alatt bárki elbújhatik;

s azonkívül pedig

nem Paradicsomban élünk,

hanem küzdelmes és bozótos világban, ahol

az istenimádás helyett példamutató cselekedetek ajánlatosak.

Vagyis arra kell törekednünk, hogy hasonlatosak legyünk ahhoz a példához, akit Krisztusban elénk állított az Úr.

Másodszor:

nagy megalkuvás lenne, ha valaki élete céljának csupán azt tekintené, hogy a hazáját szolgálja, mert ott is nagyon el lehet bújni.

Mindazonáltal szolgálni kell a hazát, mint a szülőket,

de szeretni és követni az igazságot kell, és az emberi erényt.

Harmadszor:

a jó cselekedet már közel járhat az élet céljához, de vajon ki cselekszi a jót?

Én-e, amikor a szigeten mindenkinek szolgáltam a tejeresztésnél; vagy pedig Krisztus, amikor kiverte a templomból a kufárokat? Jól meg kell gondolni tehát a dolgot, mert

nem mindenki cselekszi a jót, aki úgy hiszi magáról,

hanem csak az olyan, akit a tiszta lélek vezérel.

Másnap Hidász urat vettem elé, aki viszont így felelt volt a kérdésre:

azért vagyunk a világon, hogy a munkásosztály uralmát megvalósítsuk.

Egyenes út és sok igazság látszott ebben a feleletben és a szívem szerint, mint szegény ember és küszködő munkás, nagyon hajlamos voltam arra, hogy bételjek ezzel a céllal, de egyet nem tudtam eldönteni.

Ez az egy pedig az volt, hogy vajon a jó és az igazságos emberek sorsa jobbra fordulna-e, ha a munkásosztály uralmát meg tudnók valósítani?

Bár sok hitvány és sanyargató munkást láttam már addigelé, mégis úgy gondoltam hogy van keresni való a feleletben, mert

a jót leggyakrabban a szenvedők,

az igazságot pedig a munkálkodók

oldalán lehet megtalálni.

A következő, vagyis a csütörtöki napon, annak a kedves Győzőnek a mondásán gondolkoztam, aki így szólott volt:

azért vagyunk a világon, hogy ragaszkodjunk hozzá.

Sokszor elismételtem magamban ezt a játszi céladást, de inkább tudtam nevetni rajta, mint gondolkozni.

Nem volt azonban igazam, amikor nevettem a Győző mondásán, mert amiképpen a felhőket és az eget is a játszi madarak tudják a legjobban megközelíteni, úgy az igazságot is nem a nehéz és szigorú ítélkezők, hanem a röpdöső lelkek és a játékos szívek.

Hát így töprengettem három napig, de aztán a negyedik napon ismét elindultam, hogy

munkán és tapasztalaton

keresztül tovább keressem a feleletet."

Horizont 2012.07.30. 18:04:48

@Farkantoán Chatpartner:
Komoly nyelvi és szövegértési problémád van!!
Nem, az enyém nem érv volt hanem a véleményem!
Ami neked nincs! Csak ide böffögsz mindenkinek:)

Marcellusca 2012.07.30. 18:15:43

DON'T FEED THE TROLL!!!!!!!!

Dour ® 2012.07.30. 18:19:12

A vezír olyan megható ......
Csak tudnám, hogy a fiatalok miért nem vándorolnak a keleti Kánaánba.
Nyugatról .....

hajraorban1 2012.07.30. 18:19:22

Ha még utálnám is Orbánt, az ilyen mocskos libsi írások biztosan megkedveltetnék velem...
Így, hogy nem is utálom, bár leszögezem: nem is szeretem, de remek politikusnak tartom valamint igen, tetszik, hogy nem puhapöcs és nem csak antiszemitázni tud, mint elődei az előző 8 évből, szóval így, hogy még csak nem is utálom, még a végén meg is szeretem az ilyen mocskos írások hatására !

Csak így tovább Vastagbőr blog !

tintamin 2012.07.30. 18:21:45

Dögöljek meg, ha ez az ember normális.

Teljesen elveszítette a realitásérzékét, totál kifutott a lába alól a talaj.
A gond az, hogy hatalom van a kezében a kis köpcösnek még két évig, és mindenki retteg tőle (idehaza - kinn kiröhögik).

Személyi kultusz: ON.

global001 2012.07.30. 18:21:47

Hülye elmebeteg aljas cigány !!!!!!
Ennyi

komplikato 2012.07.30. 18:22:54

@Farkantoán Chatpartner: Basszus egy másodpercre elhittem amit írsz, de most ... te nem Troll Ellenpólus vagy? :D
Fogalmam sincs mi van a bérretegőkkel, tőlük kérdezd, kb. annyira értelmesek mint a bér optimisták ugyanott.

Horizont 2012.07.30. 18:26:26

@hajraorban1:
SZERESD!!!! Úgy örülök, hogy valaki szegényt szeretni is tudja.
Jó neked, isten bizony irigyellek, ha én szeretni tudnám!!! Ahhhh...
Puhapöcs ügyben azért vitába szállnék veled:)))
Ha neked Ő egy keménypöcs ...hát.....:DDDDDDD

komplikato 2012.07.30. 18:34:52

@hajraorban1: Jó szónok és sok mindenhez van képessége, de a diplomáciához semmi, simán túl arogáns és bunkó ezekhez. Persze ezek javíthatóak egy embernél, csak ugye arogancia pont gátolja ezen dolgok beismerését. De ezek engem nem érdekelnek, az érdekel miért tökéletlen barmokat tett kulcspozicióba fontos döntések intézésére illetve elbaltázására?

komplikato 2012.07.30. 18:35:53

@Horizont: Fontos dolog az Agape, nem kéne cikizni. :D

hümhüm 2012.07.30. 18:41:35

@laspalmas:

Voltaképpen minek írtad ezt a blogbejegyzést? Azon kívül, hogy egy igen szegényes orbánfikázást próbálsz előadni. Érdemben hozzá sem tudsz szólni a beszédében elhangzottakhoz...
Ami pedig a romániai népszavazást illeti, meg Ponta hülyeségét az orbánbeavatkozásról, elég csak számolni egy kicsit...
a romániai magyarok létszámaránya a népességben 6.5%. Nem várható, hogy nagyobb arányban vettek volna rész, mint az országos átlag (a Ponta kormányzat jónéhány dologban kib.szott velük...), ezért, ha vesszük a 6.5% 46 %-át, akkor bizony nem egészen 3% jön ki, azaz még így sincs meg az ominózus 50%-nál magyobb részvételi arány. Azaz, ha Orbán nem szól egy szót sem, akkor sincs érvényes népszavazás.
Amúgy meg nem hinném, hogy a romániai magyarok Orbán szavára gondolkodás nélkül egy emberként ugranának. Ismerjük már el, hogy ők is gondolkodó, felelős emberként viselkednek választások, szavazások alkalmával....

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.30. 18:46:01

@Horizont:

Vajon milyen érzés lehet Orbánt szeretni? (eltűnődik)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.30. 18:49:33

@hümhüm: Gondolom, azzal sincs gond, hogy épp kampánycsend idején osztotta az észt, oszjónapot.

komplikato 2012.07.30. 18:52:50

@hümhüm: Jogos, már a választásoknál sem sikerült öket "beirányozni". Meg a délvidékieket sem. Meg a szlovákiai magyarokat sem. De van aki nem tanul.

champagneM 2012.07.30. 19:06:09

Látszik, hogy nincs semmiféle helyismereted (Erdély), de azért osztod az észt. Ráadásul azt hiszed, hogy egy ember állásfoglalását csak a gzadasághoz való viszonya határozhatja meg. Nem semmi ez a korlátoltság.

Arról van szó, hogy nemrég megbukott a jobboldali román kormány, mely a magyarokkal egész jó kapcsolatokat épített ki, elkezdődött egy párbeszéd, engedményeket tettek, elég sokat! És részben épp egy magyar ügy (a marosvásárhelyi magyar orvosi kar ügye) miatt bukott meg a jobboldali kormány!!!! Erre az RMDSZ - a baloldali nacionalista Ponta és a jobboldali mérsékelt Basescu közti háborúban - hátba támadta a jobboldali Baset, és rajta keresztül azt az oldalt, mely eddig az erdélyi magyarokkal a legnormálisabban viselkedett. Mindig ezt műveli, annak nyal, aki éppen hatalmon van, és ha szükséges, hátba szúrja azt, aki addig vele jóindulatú volt. Undorító az egész RMDSZ-es bagázs!! Így hát az RMDSZ nem volt hajlandó egyértelműen kiállni Base mellett a referendumot megelőző, Baset felfüggesztő parlamenti szavazáson, össze-vissza mismásoltak, és többen e mögött a maffiózó-nacionalista Pontával kötött alkukat sejtenek. Jól hangzik, mi?! Az volt a minimum, hogy az erdélyi magyarság az eddigi jó viszonyért és engedményekért a mostani népszavazáson KIÁLLT Base mellett azáltal, hogy nem ment el szavazni (még ha az RMDSZ gerinctelen fostömeg is). Orbán Viktor meg totál helyesen lépett (nem mintha miatta maradtak otthon az erdélyi magyarok), ez így volt rendben!

Amúgy ironikus, hogy Romániában már a két világháború közt is akkor nyírták a magyarokat és intézményeiket, amikor baloldlai kormányok voltak. Ott a baloldal a szélsőségesen nacionalista, és az erdélyi magyarok mindig megszívják, ha szocdemek, szocik vagy exkomcsik garázdálkodnak a kormányrúdnál!! Már a háború közt is fellélegeztek, ha a mérsékelt jobboldal került kormányra (pl. Maniu nemzeti parasztpártja). Még a 30-as évek végi királyi diktatúrában is jobb volt a magyaroknak, mint bármikor a ballibek alatt.

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2012.07.30. 19:06:38

@hümhüm: "ha Orbán nem szól egy szót sem, akkor sincs érvényes népszavazás. " Pont itt a gond! Hetekkel a népszavazás előtt tudni lehetett, hogy nem jön össze az 50%. Erre kimegy orbán és arra bíztatja a magyarokat, hogy ne menjenek szavazni. És lám, mily meglepő, nem lett 50%. Erre orbán már mondhatja...látjátok ezt is el tudtam intézni. Annyira orbáni....bocs, de most picit hánynom kell...:(((

Horizont 2012.07.30. 19:10:10

Szerintem meg éppen ideje volt, hogy kivette évi rendes szabadságát Orbán. Lehet őt szeretni, vállalni, kiállni mellette, lehet utálni, szidni meg minden, de be kell(ene) látni, hogy megfáradt, szétesett, szó szerint rosszul néz ki. És innen lentről nézve, hallgatva is kissé kesze-kusza minden tette, mondata.

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ez az érzés már kimarad az én életemből:)

@komplikato: Nem szégyen utána néznem a szó jelentésének, mindig tanul az ember:)
"agapé a felebaráti, önzetlen, önfeláldozó szeretet megnyilvánulása"
Ha ez lenne szavam se lenne! De ez a "szektás" szeretet, sok ez na....

@hümhüm: Ezek szerint nem neked írta, van ilyen:) Beleszámított vagy sem Orbán buzdítása, szerintem nem is ez a lényeg. Az másban rejtőzködik. Kár, hogy elfogult vagy - Orbán felé.

Stabilo 2012.07.30. 19:23:49

Már kedvem sincsen végig olvasni ezeket a szánalom posztokat.
Most az a baj, hogy Orbán elmondta egy egyébként a határon túli magyarságot igenis érintő szavazásban a véleményét?
Mit kellene csinálnia? Kérjen bocsánatot, hogy van még magyar odaát? Netán küldjünk értük vagonokat és zúzzuk be mind? Kérjünk bocsánatot, hogy élünk?
Ezért tart ott ez az ország, ahol tart, mert ilyen megalázkodó, mindenért bocsánatot kérő emberekkel van tele...

ob.szerver 2012.07.30. 19:38:20

"fontosabb, hogy a disznóknak játékot adjanak..."

Éppen tegnap adták Jamie Oliver műsorát, amelyben a sertések embertelen (disznótalan) tartására hívta fel a figyelmet Európában, amelyet 2013-ig meg kell szüntetni.

Egy Orbán-szerű sültparasztól azért több empátiát vártam volna el a sertések iránt. Persze mit várjunk attól, aki mélyszegénységben élő gyerekek iránt sem érez empátiát.

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2012.07.30. 19:43:28

@Stabilo: Tévedsz! Azért tart itt az ország, mert ti a nyakunkra küldtétek ezt az elmebeteget.

Lasombra 2012.07.30. 19:46:39

off: a csuti parasztra egy karaktert se pazarolnék, csak egy gyors viselkedéstani felmérést végeznék.
a kérdéseim: a nyilvánvalóan retardáltakkal (pl ez a chatpartner) miért próbál meg újra és újra valaki beszélgetésbe elegyedni? mire számít? mi motiválja?
még ha vicces lenne, azt ,mondom, talán, szórakozásból esetleg. de nem az.
tényleg kíváncsi vagyok.
köszönöm.

Horizont 2012.07.30. 19:52:16

@Stabilo:
Nagy tévedésben vagy! Az ország nem azért tart itt!
Ja és Orbán nem magánemberként mondta el a magánvéleményét.
Gondolkozz már ember!!!

@Lasombra: Tudod él a remény az emberben, hogy talán ..........De nem!!

champagneM 2012.07.30. 19:58:13

Amúgy sokkal érdekesebb az, hogy az erdélyi románok és magyarok ezúttal együtt gondolkodtak: két megyét kivéve, az erdélyi megyékben nem mutatkozott nagy hajlandóság a szavazásra, nem érte el sehol a 40%-ot a részvétel. Míg délen, a regátban Gorj, Olt, stb megyékben 70% felett produkáltak. Bizonyos jobboldali (=normálisabb) portálokon (pl. adevarul.ro) a kommentekben az erdélyi román hozzászólók közül többen védelmükbe vették a szintén nem szavazó, de egyesek által bűnbaknak kikiáltott magyarokat. Az erdélyi románok - tapasztalat - hamarabb fintorognak egy bukaresti fanarióta gengszteren, mint déli fajtársaik, és Ponta bizonyosan balkáni jelenség... Az erdélyi románoknak az is cikibb, hogy Ponta plagizált, és nem történik semmi sem, és hogy füle botját se mozdítja. Bukarestben ezzel szemben ez egy bocsánatos bűn - ahogy egy román publicista ezt szépen meg is írta (adevarul.ro). Nyílt titok az is, hogy Pontáék (köreikben sok az exkomcsi és szekus) sima maffiózók, és teljesen konkrét értelemben, de ez sokak számára csak sima huncutkodás. Az ügy pikantériája, hogy Ponta plagizált doktorijának témavezetője és egyben nagy haverja az az Adrian Nastase, libsi exkormányfő, akit nemrég korrupció miatt lecsuktak (az első eset odaát, hogy román politikust lecsuktak). Mindenesetre ő emelte fel Pontát és csinált belőle politikust. Amúgy nemrég kiderült, hogy egyik évben Bukarest a költségvetésből többet kapott, mint egész Erdély együttvéve, holott utóbbi hordja a hátán az országot. Talán majd feltámad Erdélyben a transzilvanizmus (kis jelei vannak), és az egyre nyilvánvalóbb kulturális és egyéb különbségek az autonómia széleskörű szorgalmazásának irányába fognak hatni, mind magyar, mind román körökben...

ketroot 2012.07.30. 20:00:35

Ez a farkas hajasbaba nem képes egy kurva hsz-ben reagálni több embernek?

Mindegy, kár megkérdezni, úgy kevésbé lenne degenerált troll.

ketroot 2012.07.30. 20:04:13

@hajraorban1:

Azért egy "Szeretlek Viktor!" avatar még odafért volna a veved mellé, nem?

Ellensúly 2012.07.30. 20:10:14

A szerző az írás végén igencsak összekeveri a szezont a fazonnal.

Ha Magyarországon lenne mondjuk egy másfél milliós (de legyen csak félmilliós) szlovén közösség, akkor teljesen természetes volna, hogy a szlovén politikusok idejönnek politizálni. Az erdélyi vagy épp az imént említett fiktív példa nagyon nem ugyanaz, mint amikor a náci szlovák kormányt simogató nyugati politikusok a nagy távolból, a valós helyzetet és állapotokat nagy vonalakban sem ismerve diktatúrát ordítoznak és beleugatnak dolgokba.

soproni1 2012.07.30. 20:10:42

Ahogy fiatal koromban hallgattuk a strófát : Régi mániám, tankkal végigmenni Románián. Most is aktuális, ha ottmarad a miniszterelnök úr a híveivel.

soproni1 2012.07.30. 20:14:35

@Ellensúly: Az indiai miniszterelnök jöhetne. Még tesó is a mostaninak. Plusz 1 millió.

Horizont 2012.07.30. 20:18:32

@A félázsiai csizmadia - kinek neve ketroot:
Mindig megmosolyogtatsz a nickneveiddel, de ezen egyenesen kacarásztam:) Grat. érte:)

komplikato 2012.07.30. 20:19:44

@champagneM: Jut eszembe tájékozottság, innen nehéz megítélni, de az RMDSZ támogatotságának mi a fő oka arrafelé? És Tőkés konkrétan mivel vívta ki magának azt a közutálatot, amiről itthon erősen kussolni illik? Miért kellett új pártot csinálni neki, mi történt a régiben?

komplikato 2012.07.30. 20:21:37

@Horizont: Én reggel óta filózom hasonló átnevezésről, csak nem tudom elé vagy utána kéne beilleszteni a "Panelproli protogen" titulust? :D

kifordított nagyanyó 2012.07.30. 20:26:47

Előjöttek a fideszdroidok.Úgy látszik ma őket osztották be ide.
Van egy aranyunk.Köszönjük meg viktornak.:))
Na csá.

tlvajferi 2012.07.30. 20:31:53

@Spániel:
magyarország miniszterelnökei az elmúlt 20 évből, röviden:
beteg ember, hóbagoly, pufajkás, nagyotmondó, hazudós, libatolvaj, nagyotmondó
sz*rháziak ilyeneket érdemelnek

Netuddki. 2012.07.30. 21:02:58

Hát, az orbánt ismerve qrvára nem számít a véleménye...

azbesztos 2012.07.30. 21:06:40

Viktornak sikerült Basescut visszavinni a hatalomba, ez nagy haditett volt, és nagyot emelt az erdélyi magyarok politikai tekintélyén és nagyot rontott a román nemzetiszocialista és nemzeti liberális bolsevista kormány hitelén. Egyébként Orbán gazdasági és politikai ötleteit másolja egész Európa. Tranzakciós adó talán előbb lesz Franciaországban és Németországban, mint nálunk. Egyre több világhíres közgazdász védelmezi -az eddig populistának hazudott- gazdasági lépéseit, egyre jobban lelepleződik az IMF, a világbank és az Unió Európai Bizottság teljesen korrupt és emellett ostoba, az emberi értékek, humánum, kultúra iránt érzéketlen pénzügyi, gazdasági és társadalmi politikája. Lassan a világ figyelmének középpontjába kerülünk és a sarokba állított rossz-tanulóból osztályelsők leszünk. Persze ez az internáci balfácánoknál kiveri a biztosítékot, de annyi baj legyen.

komplikato 2012.07.30. 21:11:30

@azbesztos: Miért ugrott be hirtelen az ex-iraki tájékoztatási miniszter? :D

nu pagagyí 2012.07.30. 21:12:22

Orbán már megint együtt dübörög másokkal. Most éppen a Közép-Európai válságkezelést dícséri, szerényen elhallgatva azt a romhalmazt, amivé saját hazáját tette.

pianolight 2012.07.30. 21:15:17

@Farkantoán Chatpartner: OK, most már elég, majd küldöm a pénzt

nu pagagyí 2012.07.30. 21:22:02

@azbesztos: Hol élsz Te? Azért mert valamit asztalnak neveztek el, de egyébként sámlinak néz ki, még nem lesz asztal belőle. Amit máshol tranzakciós adónak hívnak, az nem olyan, mint nálunk. Pont úgy, mint a világ legdemokratikusabb alaptörvénye, amelyben minden betű A-tól Z-ig megtalálható máshol. Az eredményt kell nézni és akkor nem dőlsz be a propagandának. Eredmény meg semmi és ez a semmi nagyon sokba kerül az embereknek. Az egész ország Simicskának dolgozik, aki nagyüzemben tünteti el a befizetett adódat. Ennyi az eredmény, meg egy csomó csődbe juttatott ember.

ketroot 2012.07.30. 21:25:03

@Horizont:

Köszönöm, örülök, ha legalább egy embernek mosolyt csaltam az arcára! :D

Egyébként még milyen nevemre emlékszel? Mert nekem úgy rémlik, hogy ez az első névváltoztatásom, viszont a képeimet sűrűbben cserélem.

xéniav 2012.07.30. 21:36:58

Mikor veszi észre Tőkés, hogy húzzon a p...ba? Keverik mindenhol a sz..t. Itthon, a gyengébbek kedvéért Magyarországon, már senki nem, vagy csak a bigott hívők hisznek OV.nek és a sleppjének ezért az erdélyi magyarokat hülyiti,mert Ők nem érzik közvetlenül a baromságaiknak a következméyeit. Többek között ezért tartom gennyes és aljasnak a határokon kívüli szavazati jogokat.

Vidéki 2012.07.30. 21:40:42

"Szerinte Közép-Európa sikeresebb volt a válságkezelésben, mint a Nyugat,” idézi Vastagbőr gúnyolódva.
Vastagbőr! Kelj fel és járj!

Nyisd ki szemed, vedd észre, hogy válság van és nem mi fújjuk a passzátszelet is.

2 évvel ezelőtt még Portugália Írország, Itália, Görögország és Spanyolország sem szorult hatalmas pénzügyi segítségnyújtásra.

Most rászorulnak.

Mit gondolsz miért?

Talán ott is Matolcsy és a Fidesz miatt?

Eddig 310 milliárd eurójába került a görögmentés Németországnak:

Az európai pénzügyi válság több mint 300 milliárd eurójába, egészen pontosan 310,3 milliárd eurójába kerülhet Németországnak írja a Handelsblatt, a német üzleti körök lapja.(VG2012. 6. 27. 15:00)

A spanyol mentőcsomag 300 milliárd eurós lehet, és ez a bankoknak nyújtandó 100 milliárd eurót hitelen felül értendő.(VG)

Hol vagyunk mi ettől?

Ehhez képest az elmult két évben az EU hátsó fertálya morzsákat kapott.

Minden bizonnyal azért, mert az EU döntéshozói is úgy ítélhették meg, hogy Közép-Európa sikeresebb volt a válságkezelésben, mint a Nyugat és Dél.

Az EU döntéshozók bölcsességében Vastagbőrnek nem szabadna kételkedni!.

jágör68 2012.07.30. 21:48:48

@Vidéki:
Hogy hol vagyunk mi ettől?
Hát sehol.
Magyarországnak ennek a pénznek sokkal többszörösére lenne szüksége, ha az általad említett életszínvonalat akarná nyújtani- és fenntartani.
De mivel itt csak posztkommunista rablóprivatizátor tolvajkapitalista rabszolgagazdaság működik ezért elég lesz újabb 10- 12 milliárd EUR hitelkeret.
Abból lehet 22.500 Ft- os "fizetéseket" adni még újabb 4 évig.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2012.07.30. 21:49:23

"Ha még utálnám is Orbánt, az ilyen mocskos libsi írások biztosan megkedveltetnék velem..."

vs.

"Voltaképpen minek írtad ezt a blogbejegyzést? Azon kívül, hogy egy igen szegényes orbánfikázást próbálsz előadni."

LOL, és jóéjt! :)

ketroot 2012.07.30. 22:04:32

@laspalmas:

Érdemes még elolvasni a profilján, hogy máshova miket kommentel be.

Nem semmi! :D

LenCse 2012.07.30. 22:06:30

1. Hétfő este::: csorog a nyála a román vezetésnek hogy ráverjék Orbánra a magyar szavazók elmaradását. Ez hülyeség, maga Kelemen RMDSz-elnök is tagadja. Már 2 hete mindegyik un. magyar párt elmaradásra biztatott. A Viktor csak a magja a cseresznyénak a tortán...
2. Miután bevették a f@szt az EU részben félretájékoztatott főmuftijainak követelőzésével, soha nem látott módon elfogadták a qvorum-ot, vagyis a a 3 évvel ezelötti (!!!) választási listák adatai szerinti 50% plusz 1 fő követelményét a referendum érvényességének zálogáúl. EZEK SZERINT 46 %-os jelenlét lett, a magyarok nélkül ugye.
DE: a Statisztikai hivatal HIVATALOS adatai szerint BŐVEN ELÉG a jelenlét, majd 7.és fél millió.
Na ezt kell az Alkotmánybiróságnak lenyelni !!! Le is fogja.
A Viktorka megint beletenyerelt a szarba, az uj kormányzati kurzus nem fogja szépen megköszönni az erdélyieknek a "segitség"-et. Köszönöm Viktor !!!

azbesztos 2012.07.30. 22:06:45

@nu pagagyí: Ez a Simicska eltünteti az adódat című baromság tipikus internáci szlogennné lett. A balos söpredék próbálja elhitetni, hogy a tolvaj bankok és szemetet árusító multi-handlék bezzeg nem tüntetik el az adómat, csak a Simicska, aki magyar földön fektet be, itt ad munkát tízezreknek, és itt költi el a nyereségét. Az internácik által támogatott pénzszivattyúk bezzeg virágzó Magyarországot teremtenek, amint azt az elmúlt nyolc éves balfasz uralom alatt láthattuk. no erre csak annyit, rohadjon meg minden büdös bolsi féreg, aki az adóforintjaimat külföldi kufárok zsebébe akarja átjátszani, nyomorult jutalék reményében, a magyar vállalkozók helyett.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.07.30. 22:20:26

Értem én a cikk logikáját, formálisan jogos is, de mégiscsak különbség, hogy más nálunk nincs olyan kisebbség amihez így szólhatna más ország vezetése, ott meg van. Így az egyenősítés nem szerencsés. Lehet bírálni sok mindenért Orbánt, megtettem magam is, de pont ezért nem hiszem, hogy kellett volna.

xaverta 2012.07.30. 22:29:23

@hajraorban1:
"bár leszögezem: nem is szeretem, de remek politikusnak tartom valamint igen, tetszik, hogy nem puhapöcs és nem csak antiszemitázni tud, mint elődei ..."

Még ha így lenne is, mi haszna ebből az országnak, a magyaroknak. Közutálatnak örvend, megbízhatatlannak tartják. Gondolom te is legszívesebben ilyenekkel kötsz üzletet.

Nagypipa 2012.07.30. 22:33:12

Szerintem a Fidesz súlyos csapdába esett. Nyilvánvaló, hogy Orbán meghibbant: amit az utolsó héten előadott, az összességében felháborító – ha a pasas normális, vagy sajnálni való – ha a pasasnak kiakadtak kerekei.

A csapda abban van, hogy ha Orbánt kivonják a forgalomból – akkor nagyjából annyi a Fidesznek, hiszen a Fidesz és Orbán ugyanaz a köpeny, kívül-belül. Orbán nélkül nincs Fidesz, erről ő maga gondoskodott nyomatékkal.

Most tehát vagy üzemben tartják a megkattant Orbánt – és így fennmarad a Fidesz, vagy leléptetik, ebben az esetben annyi a Fidesznek. Ez komoly probléma és rághatják az öklüket a bennfentesek. Kérdés, meddig képesek fenntartani a látszatot, illetve mikor jön elő „János bácsi” esete „Mária nénivel” és mikor vezeti el Lévai Anikó kézen fogva hites urát. Le, a lépcsőkön.

A történelem ismétli magát…

Melee 2012.07.30. 22:35:27

Orbán semmi újat nem mondott. A rendszerváltás előtt 40 évig tudtuk, hogy a nyomoronc nyugati kapitalizmus rohad, csak idő kérdése, hogy mikor esik szét teljesen, és mi, tiszta lelkűek akkor megkapjuk a magunk igazát. Most újra megtudtuk ugyanezt.

Ajtony 2012.07.30. 23:11:14

@azbesztos: 242 Mrd dollár ment "adóparadicsomokba" az elmúlt évtizedekben. Talán ha Simicskás közgépezés helyett nem fotelból akarna egy csomó majom újságírósdit játszani, többet lehetne tudni azokról, akik valszeg kétkezi munkával megszerzett fillérkéiket hordták valami büdösül meleg szigetekre.
Ez a magyar ballib sajtó :-(

sárkányvadász 2012.07.30. 23:19:09

nincs itt hibbanás...
mert annyira okos,tehetséges szakemberek veszik fel szerény fizetésüket az ország vezetésért,aminek eredménye pl: az olimpiai bajnokunknak nem sikerül lejátszani a himnuszt,csak vmi hasonlót...
ez "csak"olimpia,látszik ,kirakatban van.
na ott mi lehet, ami nincs kirakatban.....

nu pagagyí 2012.07.30. 23:20:32

@azbesztos: Szólj, ha az országnak is van valami haszna a Közgép működéséből. Én sokallom a 300 milliárdot néhány vasúti híd átfestésére. Ez a kormány ezres nagyságrendben tesz tönkre cégeket az irányított pénzosztásaival. A tévedés elkerülése végett, nem külföldi, hanem magyar cégeket, olyanokat akik tényleg megcsinálnák a munkát és nyilván olcsóbban, a Közgép osztalékát figyelembe véve, évente legalább 3 milliárddal. Az állami cégek szívlapáttal hajigálják ki a pénzedet álreklámokra, jótanácsokra. Ezernyi módon károsítanak meg, bár azt nem tudom, hogy Te fizetsz-e egyáltalán adót, vagy a lenyúlási résznél tüsténkedsz.

Stefánia kisasszony [tеuto-nordikus parasztlány] 2012.07.30. 23:22:25

@Farkantoán Chatpartner: Nézz utána te fasz!
www.mkb.hu/friss_informaciok/arfolyamok/mnb_kozeparfolyamok/index.html

Mondjuk 2010 március 30.-án 265 volt. Minek ugatsz bele ha ilyen hülye vagy? Agyadra ment az iskola tej?

Nagypipa 2012.07.30. 23:47:40

Orbán nemcsak sok baromságot hordott össze az elmúlt héten - olvasgasd a különféle újságokat - de ráadásul semmi lényegeset nem mondott. A szokásos halandzsa, parasztvakítás - közben néhány elszólás arról, hogy mi jöhet a demokrácia után, hogy félázsiai a szeretett népe, hogy Nyugat-Európa és Amerika rohad, stb.

Nos, ezeket a sorokat Kaliforniából írom, s jelentem, hogy ha otthon ilyen rohadás lenne mint itt, akkor Magyarországra tódulnának Angliából, Franciaországból, Spanyolországból a kalandra vágyók. De valahogy nem ez az irány, mintha az ország gazdasági teljesítménye csökkenne, meg hasonlók. Az otthoni ismerőseim félnek, nem mernek beszélni, pláne a munkahelyükön nem. Még nekem is a sorok között írnak - mintha a Kádár korszakban lennétek megint...

Orbán csak mantrázza a hülyeségeit - hogy Magyarország a minta, stb. - közben vagy kinevetik, vagy undorodva fordulnak el tőle a mérvadó politikusok, külföldön. Belföldön meg nagy a kussolás, mert az APEH ugrásra készen áll, ha valaki megszólal. Meg Pintér csapata is. Gratulálok nektek: 20 éve itt, Kaliforniában Magyarország volt a csoda - ma mindenki azt kérdezi tőlem: mi folyik nálatok Magyarországon???

Szégyellem magam és szégyelljétek magatokat ti is!

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.07.30. 23:49:35

Visszamenőleg nem lehet elvonni a rokkantnyugdíjakat!

A Magyar Szociális Fórum Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoportja hétfőn arra szólította fel a rokkantakat, hogy társadalmi harccal szerezzék vissza rokkant nyugdíjukat, melytől megfosztották őket. A csoport véleménye szerint a magyar kormány a nemzetközi normákkal ellentétesen cselekszik azzal, hogy megszünteti a baleseti és a rokkantsági nyugdíjakat, s megszüntette a társadalombiztosítási védelmet.

Míg az Európai Unió tagállamaiban emberhez méltó körülményeket biztosítanak a korhatár alatti rokkantaknak, Magyarországon kiszolgáltatottság vár a súlyos betegekre, segélyszerű havi ellátásból kell tengődniük. Ez az összeg az egy főre jutó létminimum fele, vagy harmada. Fokozatosan az öngondoskodás irányába terelik a megváltozott munkaképességűeket. Az új alaptörvény szerint a nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni. A fiatalokat élethosszig tartó munkára kötelezik a folyton emelkedő öregségi nyugdíjkorhatárral. Komoly terhet rónak rájuk beteg szüleik ellátásával.

Az Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoport megírja, hogy a legtöbb rokkantnál kísérő társbetegség a depresszió, a szorongás, a kilátástalan élethelyzet miatti stressz. Egyre többen panaszkodnak arra, hogy elvesztették minden reményüket, emelkedő tendenciát mutatnak az öngyilkosságok. A statisztikai kimutatás szerint naponta 7-8 ilyen eset történik.

Kérdést tettek fel a kormánynak és a parlamentnek: nincs-e lelkiismeret furdalásuk az emberéletek pusztulása miatt!? Közönséges rágalomnak minősítik, hogy a rokkantak csalók, ingyenélők és naplopók volnának, akik csak a munkát akarják kerülni. Visszautasítják a kormány-propagandát, miszerint a nyugdíjrendszer fenntarthatatlanná vált a rokkantak ellátása miatt. Hippokráteszi esküjük megtartására intik az új komplex felülvizsgálati rendszer keretében eljáró orvosokat, hogy ne fordulhasson elő többé, ami egy 51 éves tüdőrákos férfival történt: orvosai gyógyulttá és rehabilitálhatóvá nyilvánították, átképzésre küldték, majd nem sokkal utána betegségébe belehalt.+++

alien 2012.07.31. 01:13:52

@Nagypipa: nekem is ez a gyanúm, hogy megkattant. nem lehet épp aki egy teljesen más világot lát maga körül mint mindenki más
vezessék le a lépcsőn egy laza kényszerzubbonyban és legyen aminek lennie kell

alien 2012.07.31. 01:19:00

@azbesztos: szánalmas ez a szöveg érdekelne orbánék magánvagyona mibül lett, meg majd a következő budai gyula leszámolásügyi lény mit ás ki azorbánrólésaközgépről miért jobb neked ha a multi helyett más nyúl le? a multi és a bank nem közpénzt visz el

SvenH. (törölt) 2012.07.31. 02:05:38

az a tragikus hogy Orban az eppen aktualis eletkori sajatossaga alapjan beszel
mar varom a 10 ev mulva kovetkezo Orbant amikor a gonosz mozgolepcsok lelassitasanak a szuksegessegerol es a pimasz tinedzserek megrendszabalyozasarol fog beszelni

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.07.31. 02:06:51

Orbán Torgyán babérjaira tőr. Sokkal nagyobb ripacs lesz belőle mint a "jó" doktorból, meglássátok.

SvenH. (törölt) 2012.07.31. 02:07:06

@alien: ott volt a romanoknak a lehetoseg...
odamenni es 2 kokit lekeverni, majd 3 hetre sotetzarkaba vetni...

tcom 2012.07.31. 02:25:06

@azbesztos:

Mi vagy te simicska védelmi megbízott? Soha nem ment annyi MAGYAR cég tönkre mint most. Nem a gazdag simicskaval van a gond, hanem, hogy az állam osztja neki soha nem látott mértékben. A szektor tízen százalékját ő kapja.
Ezért kelett kormányt váltani? Hogy nyergesek, simicskák, felcsuti fideszesek legyenek az új urak? Ezert kelett a korrupt baloldalt lecserelni a pofatlanul korruptabb fideszes szarjankokra?
Eljött a hallgatás ideje.

tcom 2012.07.31. 02:27:41

@SvenH.:

Kezd hasonlítani az öreg Kádárra. A baj, hogy ameddig teljesen szenilis nem lesz van még 10-30 évünk.

Csacsicska 2012.07.31. 06:26:50

Hát kérem, a helyzet szomorú. A Fidesz csapdába esett.
Kétség sem fér hozzá, hogy Orbán meghibbant. Talán nem is idézném a múlt heti gyöngyszemeket: kár ismételgetni.
Úgy gondolom, hogy Orbán (és Kövér) zátonyra futott, azt a Fidesz belső-külső kör is látja. Csakhogy Orbán úgy intézte, hogy a Fidesz=Orbán és Orbán=Fidesz. Ha tehát Orbán kiesik, nagyjából annyi a Fidesznek. A sok szerelmes, agyatlan hívő nincs szocializálva Kósára, Vargára, Rogánra és így tovább… Nekik egyedül Orbán számít a „Miniszterelnök urunk”. Ők Orbánra szavaznak, nem a Fideszre.
Na most. Ha Orbánt a haverjai elküldik a gumiszobába, a Fidesznek annyi. Ha megtartják, akkor is. Mert Orbánnak senki sem meri megmondani, hogy ne nyilatkozzon, egyre kellemetlenebb a dolog. Minden egyes mondatával csak haragosokat szerez magának: már rühell bennünket Európa 99 százaléka, itt az USA-ban a jobbik eset, ha csodálkoznak Magyarországon.
Ez a 22-es csapdája: amit Viktor épített fel és amibe most ő lépett bele.
Kísértetiesen hasonlít Kádár utolsó nyilvános szereplésére, amikor Mária néni kézen fogva vezette haza az öreget… Most Lévai Anikót szólítjuk: fogja meg kedves „Miniszterelnök Urunk” kezét – és szépen kísérje vissza Grazba. Nem is kell visszajönni, jobb lesz az úgy.

Bilbo 2012.07.31. 07:12:46

"Szerinte Közép-Európa sikeresebb volt a válságkezelésben, mint a Nyugat, de Magyarországnak és Romániának most erőfeszítéseket kell tennie, hogy bekerülhessen a Szlovákia, Csehország, Lengyelország alkotta sikerzónába."

Ez így van, kár tagadni. Mindezen országok költségvetése stabil, míg pl. Spanyolország most megy csődbe. Németország töketlenkedik Spanyolországgal, gyakorlatilag átvállalja az adósság egy részét, és a végén még N.o. is belebukik. Nehéz elhinni, de hát ez van ... Katalóniában nincs fizetés az iskolákban.

"Orbán szerint a mostani válság Brüsszel válsága, azé a személytelen rendszeré, amelyben nincs felelős a történésekért. Valójában azonban a bankválság és az euróválság mögött is természetes személyek állnak, de ezeket az embereket valahogy mégsem nevezik meg. "Mintha a jóisten vagy az ördög bocsátotta volna le ködként Európára" - mondta Orbán."

Valóban ... Így igaz.

BASESCU ORBÁNNAL EGY PÁRTCSALÁDBAN VAN. TERMÉSZETES, HA SEGÍTI. UGYAN EZ A HELYZET, AMIKOR EGYIK SZOCIALISTA SEGÍTI A MÁSIK SZOLIALISTÁT. MI EBBEN A ROSSZ? ÁRULJA EL VALAKI.

Bilbo 2012.07.31. 07:13:37

BASESCU OTT LESZ MÉG EGY DARABIG A POLITIKÁBAN ...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.07.31. 08:40:44

"„A mostani válság oka, hogy Európa ma is a második világháború árnyékában él, mindentől fél, amiről azt hiszi, hogy okozója volt a két világháborúnak”

Ebben sajnos nagyon is igaza van. (Ugyanez a helyzet Magyarországon is.) Mi is a helyzet az európába beönzönlő bevándorlók hadával? Franciaországban bizony vannak olyan helyek, ahol nincsenek törvények... (és már lassan Magyarországon is). Ha egy kicsit is oda akarnak csapni a renitenskedőknek, akkor azok rögtön vallási, faji és egyéb idióta emberi jogaikra hivatkoznak... és akkor jön is Brüsszelből, Strassbourgból az emberijogi ejnye-bejnye és a folytonos riogatás, hogy küszöbön az újabb náci birodalom.

csatoimi 2012.07.31. 08:47:27

Idióta! ORBÁN VIKTOR jól beszélt, te meg egy szánalmas kis bértolnok vagy! Max 1000 forintot kaphattál ezért a gyenge cikkért!

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.07.31. 08:55:19

"Szerinte Nyugat-Európa ma egy ördögi körben vergődik, amelyben nem találja a kiutat. Azt mondta, Brüsszelben a tyúkketreceket méregetik, fontosabb, hogy a disznóknak játékot adjanak vagy meghatározzák, merre kunkorodjon az uborka, miközben egyre kevesebbet ér az emberek pénze."

Szintén van benne igazság, mert az állattenyésztés terén az EU-ban már már indokolatlanul szigorú szabályok uralkodnak. Közben az EU-n kívülről érkező áruk pedig áramlanak be a magyar piacra is.

"Egy csónakban evezünk, csupán azt kell elfogadni, hogy nem ugyanazok a receptek érvényesek a két oldalon"

Ez szintén így van, hiszen amíg a II VH. után "nyugaton" újraépítettek egy működőképes rendszert, addig nálunk tombolt a kommunizmus. És a legnagyobb lemaradás igazából a gondolkodásmódban van.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.07.31. 09:02:29

Értem én, hogy most baromira "divatos" szidni a "Zóóórbánt, a patásördögöt"... és marha jó dolog ízekre szedni minden mondatát. DE... szerintem nem mindig mond hülyeségeket.
Persze neki is vannak hatalmas baklövései, pl.: az a bizonyos "félázsiai" kijelentés és szerintem is ostobaság beleszólni a románok népszavazásába.

Azért az eszünk legyen a helyén és ne akarjuk mindenben az ördögöt látni!

Pop40 2012.07.31. 09:16:26

@azbesztos:
Nem lehet könnyű ennyi baromságot összeírogatnod, a szövegedből nehéz leszűrni, hogy fizetnek érte, hogy hülyeségeket irkálj, vagy csak úgy magánszorgalomból csinálod, mert már az agyad is narancsbőrös, nem csak a segged.

Fussunk talán neki a valóságnak: Irkáltál arról, hogy Orbánt utánozza Európa, bankadóban és tranzakciós adóban. Ó, ja. Bizony van, illetve terveznek több helyen bankadót. Csak éppen annyi az eltérés a hazaitól, hogy pl a németeknél a bevételt nem az ezer sebből vérző költségvetés toldozgatására használják fel, hanem egy tartalékalapot képeznek esetleges bankcsődök esetére. A tranzakciós adónak pedig köze nincs az itthoni sarchoz, ez eredetileg egy tőzsdei fogalom, amelyet a sok milliárdos spekulációs pénzmozgások megadóztatására terveztek bevezetni, nem pedig Mari nénit rabolják ki vele, mikor elbattyog a postára a számláit befizetni.

Elhiszem, hogy egy ilyen csavaros dolog megkavart téged, de gondolj arra, hogy attól, hogy ismersz 2 embert, és mind a kettőt Jenőnek vagy Gézának hívják, attól ez a két ember még nem ugyanaz.... :S

"csak a Simicska, aki magyar földön fektet be, itt ad munkát tízezreknek, és itt költi el a nyereségét." Ezt a faszság meg még akkor is dícséretet érdemel, ha teammunkában alkottátok meg, ha egyedül írtad, bízvást pályázhatsz a "legnagyobb marha" címre. Magyar földön fektet be, ja, igaz, hogy x-szeres áron dolgozik, de mit számít az, (költséghatékonyság egy beruházásnál - érdeklődd majd meg a pártközpontban, vagy a polgári körödben, mi is az.) Simicska nagy jótéteményei mellett szintén elsikkad az, hogy időközben párszáz vállalkozást taccsra tesz, akiknek esélyük nincs nyerni, így már nem is pályáznak (az, hogy ők is munkát adnak egyeseknek, cseppet sem kell, hogy megzavarjon.) És ez az "és itt költi el a nyereségét" is egy Nobel-díjas gyöngyszem. Igen, nyilván itt költi el, veszi a milliárdjait, és körbejár pár kistelepülést Borsodban, vásárolgat abc-kben, és amelyik falu megtetszik neki, ott örökbe fogad egy közmunkást.
Még véletlenül se viszi ám ki a pénzt külföldre, egy igaz magyar, aki a nagyvezér koleszos társa volt, sose tenne ilyet, ugye?:)

Az meg már teljesen érthető és elfogadható, hogy egy narancsdroid nem is zavartatja magát attól, hogy mit ad isten, épp a vezére koleszos haverja nyer meg 100%-ban minden pályázatot, amin indul. Máshol ezt úgy hívják, korrupció, de aki sok narancsgőzt szív, annak ez egy igazi tündérmese:)

Találó viszont a neved, illik hozzád. Vigyázz viszont vele, mert bármilyen jó kapcsolatban vagy az említett anyaggal, a legújabb kutatások kimutatták, hogy káros az egészségre. Agydaganatot nálad nevezett szerv hiányában garantáltan nem okoz, de légzőszervi panaszok még előfordulhatnak.

Pop40 2012.07.31. 09:20:53

@csatoimi:
Érveid lehengerlőek, külön szép tőled, hogy még bérezési táblát is csatoltál a poszternek:)

Ha már illetékes vagy az árfekvések terén, hogyér' számítják mostanában a narancsdroid hozzászólásokat? Ha jól fizetnek titeket, egyezkedhetünk.

Kandeláber 2012.07.31. 10:30:39

Nem nagyon értem a problémát.
Kötelező volt elmenni Romániában a népszavazásra?
Nem volt kötelező. Nem hajtották kancsukával a választópolgárokat az urnákhoz.
Több mint 50 % nem ment el.
Ezeknek a többsége román, elenyésző kisebbsége magyar.
Nehogy már a mongoloid idióta fejű szoclib plagizátor Ponta az ottani magyarokat kárhoztassa azért, mert nem sikerült 50 % fölé mennie.
Ha nincs 50 % + 1 szavazat, vége a dalnak, szivattyú.
Nehéz felfogni?
Orbán azért támogatta Basescut, mer ugyanabba a pártcsaládba tartozik. Két-három hete Kovács Laci bá' az ATV-n mosdatta Pontát, nem azért, mert annyira szereti, hanem azért, mert ő is szoci.
Nem kell ezért durcizni.

Kandeláber 2012.07.31. 10:36:36

690.922 szavazat hiányzott az érvényességi küszöbhöz, amelyet a magyar közösség nem tudott volna biztosítani - mondja Kelemen Hunor elnök az RMDSZ honlapján.

Virág et. 2012.07.31. 11:04:42

@Vidéki: Görögország az nyugat? Írország meg Portugália a példa, vagy a spanyolok? Miért nem Angliát, Németországot, Ausztriát, Franciaországot, a Skandináv államokat, a Benelux államokat vagy éppen (ha már nyugat) az emelkedésnek indult USA-t mondod? Vezéred, amikor a hanyatló nyugtról beszél, akkor Portugáliára meg Írországra gondol? Orbán olyan szélkakas, aki ha az USA egyik államának kormányzója, akkor a 2008-as hitelpiaci válság első percében ki akart volna lépni az unióból, mert hogy az hanyatlik és fujj. Neki az a barát, aki tömi pénzzel, amikor nehézségek vannak, akkor szaladunk az orosz macihoz vissza, mint a komcsi időkben. Milyen minőségű embert imádsz ilyen perverz rajongással?

A válságkezelésben amúgy tényleg jók voltunk. Mondom: voltunk, egész a fülkeforradalomig. Onnantól lejtőn vagyunk a cél pedig a szakadék alja, ez itt a baj,

Ironfist 2012.07.31. 14:27:45

Tényleg ennyire ostobák lennének azok, akik itt Orbánt védik? Gondolkodjatok már fideszbuzik! Bár tudom, ez képtelen kérés részemről, de NÖVESSZETEK MÁR KIBASZOTT AGYAT, ÉS HASZNÁLJÁTOK! Vagy ti repesnétek az örömtől, ha egy küldföldi miniszterelnök idejönne, és beleszólna a belpolitikánkba? Érdekes, ti még annak sem örültök, ha az IMF feltételekhez köti azt a pénzt, amit ŐK ADNAK NEKÜNK, de az nem baj, ha Orbán külföldre megy, és beleszól abba, amihez semmi köze?

Ostoba fideszes zombik, megérdemelnétek puszta kegyelemből, hogy tarkón lőjenek mindőtöket, legalább nem kéne lobotómiás állapotban vegetálnotok, ostoba, kétszínű, duplagondolkodós senkiháziak!

Horizont 2012.07.31. 15:51:24

@A félázsiai csizmadia - kinek neve ketroot:
Ne bizonytalaníts el:) Úgy emlékeztem, hogy a "ketroot" az alap neved és jelzők voltak előtte vagy mögötte:) Na mindegy is, ez a mostani kiváló:DDD

Horizont 2012.07.31. 15:58:55

@csabapayne: De ha egyszer ördögöt látunk:DDDDDD Nevezzük el angyalnak?:DDD

@Ironfist: :DDDD
Mióta Orbán belopta magát a miniszterelnöki székbe, aztán ki lett onnan dobva, aztán újból visszalopta magát, olyan megosztott és gyűlölködő lett ez az ország! Nagy baj, hogy nem a politikája és tettei alapján szavaznak szimpátiát hanem a gyűlölködés okán. Gyűlölik elementáris erővel az egyik oldalt ezért imádják a másikat!Lejtős zsákutca aminek a vége egy szakadék szélén áll!

Vidéki 2012.07.31. 22:39:31

@Virág et.:
Nem imádok senkit.

Nyisd ki szemed, csukd be szád?

Vedd észre hogy pénzügyi válság van az EU-ban, ami olyan mint egy járvány.

Vannak olyanok, az EU kemény magjában, az Eurozónában ahol ez csak erős köhögéssel jár, míg másoknál tüdőgyulladást okoz

ketroot 2012.08.01. 11:02:04

@Horizont:

Most jutott eszembe, hogy tényleg volt egy másik (Smitt Paja-időszakból), szóval csak jobb a memóriád, mint az enyém! :D

Kandeláber 2012.08.01. 11:40:03

@Ironfist: Neked valamelyik felmenőd komisszár volt a dicsőséges Vörös Hadseregben, hogy ilyen szimpatikus megoldás számodra a tarkónlövés?
Hiába, az alma nem esik messze a fájától.

Ironfist 2012.08.01. 13:32:21

@Kandeláber:
Amilyen segghülye vagy, nyilván úgy hiszed, kizárólag az általad említettek használtak tarkónlövést, nem is sejtve, hogy a kivégzés egy meglehetősen hatékony és gyors válfajáról beszélünk. És amit a dicsőséges Vörös Hadsereg komisszárjai valóban ugyanolyan előszeretettel használtak, mint például az Eisantzgruppék politikai tisztjei.
Gőzöm nincs, a tarkón lövéstől miért pont a szovjetek jutottak eszedbe, ennyi erővel az akasztásról meg az Észak Rajna Vesztfáliai városok középkora jusson eszedbe, mert nyilván más nem használt ilyesmit, nem?
Nos, miután megint sikerült jól leégetned magad, még én is beléd rúgnék egyet. Pont olyan ostoba vagy, mint bármelyik fideszes, hiába, az alma nem esik messze a fájától. Seggfej.

Kandeláber 2012.08.01. 13:39:56

@Ironfist: Te valszeg egy 16 év körüli, pattanásos kis pöcs lehetsz, akit az óvódától kezdve fegyelmeztek a társai, és most évek óta a neten játszod a vagányt.
Ironfist, na persze, frusztrált infrás-tápos mamakedvence.

Ironfist 2012.08.01. 15:27:33

@Kandeláber:
"Te valszeg egy 16 év körüli, pattanásos kis pöcs lehetsz, akit az óvódától kezdve fegyelmeztek a társai, és most évek óta a neten játszod a vagányt.
Ironfist, na persze, frusztrált infrás-tápos mamakedvence."

Hűűű, micsoda ellenérvek, hölgyeim, és uraim, figyelik? :D Egy remek, ízig-vérig fideszes visszavágást láthattunk Kandeláber elvtárstól. Ha nem tud mit reagálni, ami logikusnak tűnik - de legalábbis saját magának, meg a többi fideszbuzinak - akkor elkezd személyeskedni a saját elmebajában megszületett idióta, ám totálisan fals flémekkel. :D És a legszebb a mozdulatban az volt, hölgyeim, és uraim, hogy - kapaszkodjanak! - észre sem veszi, hogy saját magát járatja le! :D

Kandeláber, Kandeláber, te szopni jársz ide. :)

azbesztos 2012.08.01. 22:07:08

@Ironfist: Görény román bolsevik. Hiába utaztál Bukarestbe szavazni, ezért mocskolódsz? A magyar miniszterelnök helyesen szólt az erdélyi magyarokhoz, hogy mit kell tenniük, ha a trianoni utódállam fasizálódik. Nem kell újra egy Antonescu a román nácik élére.

Ironfist 2012.08.02. 08:55:00

@azbesztos:
Na először is:

"Görény román bolsevik."
Ez felsorolás, tehát tanuld már meg használni azt a kibaszott mondattagolást, a.k.a.: vesszőt! És amúgy meg nem anyádhoz beszélsz, úgyhogy tanulj némi tiszteletet, kisgyerek, mert ha az életben is ekkora a pofád, valaki egész biztosan szájba fog baszni előbb-utóbb!

Másodszor:
" A magyar miniszterelnök helyesen szólt az erdélyi magyarokhoz, hogy mit kell tenniük, ha a trianoni utódállam fasizálódik."
Legjobb haverod, Traian Basescu kezdte a... "fasizálódás"-t, ugyanis egy olyasmi rendszert épített ki ott, mint amit a TE miniszterelnököd (én nem ismerem őt el magyar miniszterelnöknek ugyanis...) csinál idehaza. Jó, tudom, számotokra az a Kánaán, ha mindent a fideszes főfaszok kapnak, mi (és ebbe ti is beletartoztok, fideszes agyhalottak) éhen hal, de ha volna annyi IQ-d, hogy legalább két számjegyű volna, talán elkezdenél gondolkodni, hogy hoppá, lehet, hogy aki diktatúrát épít, az... diktátor? Megdöbbentő élmény volna, ezért nyilván bele sem mersz gondolni. Nem is hibáztatlak, ilyen kis agyi kapacitással valószínűleg felrobbanna a fejed az erőlködéstől.

Harmadszor:
Igen, magyarországon diktatúra épül ki. Ha most Benjamin Netanjahú idejönne izraelből, és felszólítaná a magyarországi zsidókat, hogy akármit is csináljanak a szavazáson, akkor ezt te minek vennéd? Hörögve fújnád a véres habot a szádból, hogy ez szuverén ország belügyeinek súlyos megsértése - és igazad lenne.
Jó lenne, ha ezt a kettősséget, ami olyannyira jellemző a fideszesekre (értsd: "ha mi tesszük az tökéletes, ha más teszi ugyanezt, az kiirtandó"), kicsit belegondolva csinálnátok ti, a nyáj tagjai, mert ez így elég röhejes, amit ilyenkor érvként próbáltok meg eladni.

Ironfist 2012.08.02. 08:56:25

@Ironfist:
"mi (és ebbe ti is beletartoztok, fideszes agyhalottak) éhen hal"
éhen halunk*