Skip to content


       Szűrés lista

Újabb beszéd, újabb kettősség

Romániában az IMF-megállapodás után bevezetett megszorítások miatt tavasszal megbukott a demokrata-liberális (Demokrata Liberális Párt - RMDSZ) kormány. A hatalmon jelenleg a Szociáldemokrata Párt és a Nemzeti Liberális Párt osztozik. A szocdemes miniszterelnök, Victor Ponta ismerős figura: plagizált a doktorijában, kiherélte az alkotmánybíróságot, leváltotta a közmédiumok vezetőit, és menesztette az ombudsmant..........., de neki Brüsszel nem diktál. Felfüggesztette hivatalából Traian Basescu államfőt, Orbán Viktor barátját, akinek távozásáról a román törvények értelmében névszavazásnak kellett véglegesen döntenie. Az államfő maradását akaró tábor a fehér színt választotta jelképéül, és a népszavazási kampány idején fehér ingben jelentek meg a Basescu államfőt támogató politikai rendezvényeken.

Romániában tartották idén már 23. alkalommal az ősfideszes fesztiválnak számító Bálványosi Szabadegyetemet, a "Tusványost", amely a kezdeti, az álláspontok ütköztetéséről híres szellemi műhelyből mára már igazi belterjes dzsembori lett, az előadásokkal szemben tért nyertek a koncertek, a csúcspont pedig minden évben Orbán Viktor beszéde. Idén is az volt, tavalyhoz hasonlóan most is az európai válság volt a fő témája.

A szabadságáról visszatérő Matolcsynak rendesen feladta a leckét Orbán, mert nem érte be a heti adaggal, szombaton még rátett egy lapáttal az őrült beszédek hegyére. Erdélyben valahogy jobban elő tudja adni a nép egyszerű gyermekéből lett királyt, így ezerrel nyomatta:

"Szerinte Közép-Európa sikeresebb volt a válságkezelésben, mint a Nyugat, de Magyarországnak és Romániának most erőfeszítéseket kell tennie, hogy bekerülhessen a Szlovákia, Csehország, Lengyelország alkotta sikerzónába."

"Európa válsága szerinte hosszabb és mélyebb, mint azt kezdetben gondoltuk, ráadásul a válság nem világválság, mert Ázsia, Dél-Amerika vagy Afrika fejlődik, csupán a nyugati világ romlott el."

"Nyugaton évtizedek óra nem volt szükség a vágányok átállítására, és a második világháború utáni negyven évnyi jólét elkényelmesítette az embereket. Orbán egy hosszú történelmi levezetésbe ágyazva mutatta be, hogy az unió nyugati országaiban hogyan alakult ki a gazdasági és szellemi fölény érzete a közép-európai országokkal kapcsolatban. Ez a gondolat mára dogmává vált, állította a miniszterelnök, és szerinte ez félrevitte az egységes Európa gondolatát

Orbán szerint ideológiai bunkósbot és ocsmány jelzők járnak annak, aki megpróbál a nagy kánontól eltérő gondolatokkal előállni. Brüsszelben erkölcsi fordulatra van szükség, a nyugatiak nem nézhetik le a keletieket, mert ennek még nagyobb válság lehet az eredménye."

"„A mostani válság oka, hogy Európa ma is a második világháború árnyékában él, mindentől fél, amiről azt hiszi, hogy okozója volt a két világháborúnak” – érvelt a kormányfő, aki szerint az Európai Unió azt gondolja, az okok között a nemzetállamok és a nacionalizmus húzódik meg."

"Szerinte Nyugat-Európa ma egy ördögi körben vergődik, amelyben nem találja a kiutat. Azt mondta, Brüsszelben a tyúkketreceket méregetik, fontosabb, hogy a disznóknak játékot adjanak vagy meghatározzák, merre kunkorodjon az uborka, miközben egyre kevesebbet ér az emberek pénze. „Ha az abszurditások nem tűnnek el, esélyünk sincs arra, hogy a komoly, valódi kérdésekre megtaláljuk a választ” – tette hozzá Orbán.

A kormányfő szerint az európai uniós bürokraták féltik a nemzeti bankok függetlenségét, miközben szerinte nyilvánvaló, hogy az európai központi bank egyre inkább nemzeti-politikai döntések befolyása alá kerül. Orbán azt mondta az EU vezetői tiltakoznak a multinacionális cégek megadóztatása ellen, és "infarktus kerülgeti őket", ha a történelmi lemaradást sajátos gazdasági intézkedésekkel akarja valamely ország behozni."

"Orbán szerint a mostani válság Brüsszel válsága, azé a személytelen rendszeré, amelyben nincs felelős a történésekért. Valójában azonban a bankválság és az euróválság mögött is természetes személyek állnak, de ezeket az embereket valahogy mégsem nevezik meg. "Mintha a jóisten vagy az ördög bocsátotta volna le ködként Európára" - mondta Orbán."

Ennek ellenére azonban "Óva intett a nyugattal való szakítás gondolatától. "Egy csónakban evezünk, csupán azt kell elfogadni, hogy nem ugyanazok a receptek érvényesek a két oldalon" - mondta."

""Ha jönnek a szocialisták, előbb-utóbb összedöntik az országot, és akkor előbb vagy utóbb a jobboldalhoz kell fordulnunk, hogy az hozza rendbe. Aztán ha ráununk a jobboldalra, vagy a jobboldal mindenféle hibákat vét, akkor persze visszamegyünk a baloldalhoz, aki majd megint jól összedönti az országot, és utána megint visszahívjuk a jobboldalt, hogy tegye már rendbe" - mondta a miniszterelnök."

Természetesen szóba került a jelenlegi román belpolitikai helyzet is.

Orbán Viktor és Tőkés László péntek este kiadott egy közös állásfoglalást, melyben az erdélyi magyarságot a vasárnap tartandó népszavazáson távolmaradásra szólították fel.

Orbán Viktor és Tőkés László is fehér ingben érkezett a szombati előadásra.

Orbán Viktor "hangsúlyozta, nem avatkozhat bele abba, hogy a bukaresti "bicskázás" után ki marad talpon, és "kit hoznak ki a bálteremből", de aggodalommal tölti el, amit lát. "Arra kérném a magyarokat, hogy érezzék át a történelmi helyzet súlyát, és az ezzel kapcsolatos személyes felelősséget is. Azt kívánom a románoknak is, és az itt élő magyaroknak is, hogy jó döntéseket hozzanak, például úgy, hogy nem hoznak döntést" - jelentette ki a miniszterelnök."

Kijelentette, hogy Traian Basescu államfőt jó román hazafinak ismerte meg. "Ha jó román hazafival állok szemben, meg fogjuk találni azokat a megoldásokat, amelyek a román és a magyar hazafiaknak is megfelelnek" - jelentette ki. Hozzátette, izgalommal várja, hogy az őszi parlamenti választások után internacionalista vagy hazafias kormány alakul Bukarestben. (források: 1, 2, 3 )

Nos, úgy tűnik, a román állampolgárok, különösen az erdélyi magyarok "szót fogadtak": 97,5 %-os feldolgozottság után az látszik, hogy csak a jogosultak 46,13 %-a ment el szavazni tegnap, legkevesebben a magyar lakta területeken. Bár a megjelentek 87,5 százaléka támogatta Basescu leváltását, a referendum mégis érvénytelen, mert nincs meg az 50% feletti részvétel.

Basescu tehát maradhat, az Orbán legjobb román tanítványának nevezhető Pontának nem sikerült a mutatvány.


tusvanyos.jpg

Persze ha Magyarországon tartana beszédet egy másik ország miniszterelnöke, és ebben bármilyen szavazástól való távolmaradásra szólítaná fel a magyar állampolgárokat, nos akkor természetesen a teljes Fidesz-frakció vért hányna, és borzasztóan fel lennének háborodva (teljesen jogosan) a csúnya, szerintük biztos nemzetellenesidegenszívűgyarmatosítószekértoló belpolitikai beavatkozástól.

Most viszont csak vigyor van.


Címkék: orbán pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr824683941

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megtiltaná a tandíj szó használatát a hírekben a kormány 2012.07.30. 14:28:28

Törölje a szót a média a szótárából, hiszen a tandíjat 2008-ban már eltöröltette a szocikkal a Fidesz. A média mégsem akarja a tandíj szó helyett a kormány által kreált “új finanszírozási rendszer” kifejezést használni annak a díjnak a besz...

Trackback: Paranoid téveszméket feltételez Orbánnál az ex-fideszes Fodor Gábor 2012.07.30. 14:26:53

Képzelt ellenségek, rettegő bizalmasok, az ellenállás megtorlása – a Fidesz alapítói közül nem Orbán az első, akin az elmebaj jeleit véli felfedezni a környezete. Fodor Gábor kijelentéseire azért érdemes odafigyelni, mert a Fidesz alapító tagjaké...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Aullah 2012.07.30. 12:31:37

Pár százalékon múlott... nem hiszem el, hogy ilyenkor érvénytelen... hisz majdnem 90% szavazott ugyanúgy.

OFF: Láttátok az index cigányos videóját? Az is elég vastagbőr.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.07.30. 12:32:07

Gondolom ha majd ezért a kis odapolitizálásért párszor megb*sszák az erdélyi magyarokat akkor meg sírunk mint a fürdőskurvák, hogy "jajj minket megint bántanak..."

Némileg fontosabb téma:

www.parlament.hu/irom39/07979/07979.pdf

Lesz földosztási hivatal, vagy hívjuk aminek akarjuk, szimplán belepofáznak majd két magánember szerződésébe. Bezony, innentől kezdve ha van földed csak úgy adhatod el, ha rábólint a maffiaszervezet helyi kiskápója. Az orbánista patkányok ugye most azzal érvelnek, hogy a külföldtől védik a földet, de a NER-ben ez azt jelenti, hogy: 1. a földet csakis fideszes havernak de minimum hívőnek adhatod majd el 2. csakis jóárasítva, hisz oligarchulni jó.

kifordított nagyanyó 2012.07.30. 12:32:34

Valahol a Szovjetúnióban egy iskolában:
-Gyerekek,hol kapják a legjobb ételeket a gyerekek?
-A Szovjetúnióban!
-Hol kapják a legjobb játékokat a gyerekek?
-A Szovjetúnióban!
-Te meg miért sírsz Mása?
-Úgy szeretnék a Szovjetúnióban lakni!

kifordított nagyanyó 2012.07.30. 12:34:51

Azért jó,hogy mindig a jobboldal húzta ki a szarból az országot.
De akkor miért küldték el őket a picsába?
És miért fogják megint elküldeni őket?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.07.30. 12:40:54

Remélem a két hét szabi alatt igen intenzíven kezelni kezdik vagy emelik azt a kibaszott gyógyszeradagot, mert Viktorunk komoly tüneteket produkál, otthon fogadok már száddámosat játszik, a koronát próbálgatja és a fehér lovon feszítést ellentengernagy egyenruhában...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.07.30. 12:42:33

@dr. Aullah: Az nagyon durva volt, az éhséglázadásnál kikapcsoltam nehogy a monitorba másszak...:/

auralborder 2012.07.30. 12:42:34

"Ha jönnek a szocialisták, előbb-utóbb összedöntik az országot, és akkor előbb vagy utóbb a jobboldalhoz kell fordulnunk, hogy az hozza rendbe. Aztán ha ráununk a jobboldalra, vagy a jobboldal mindenféle hibákat vét, akkor persze visszamegyünk a baloldalhoz, aki majd megint jól összedönti az országot, és utána megint visszahívjuk a jobboldalt, hogy tegye már rendbe".

Igen, a gengszterváltás óta kétpártrendszer van. A "ráununk" mindenképpen érdekes meglátás, azt feltételezi a szavazókról, hogy nem az eredmények alapján választanak, aztán mégis ("mindenféle hibákat vét"). Kíváncsi lettem volna a hanglejtésre. Lehet lassan megjelenik az első folt az alsónadrágján így két év után.

vontod75 2012.07.30. 13:06:07

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Azon énis kiakadtam. Az csak engem zavar, hogy a siófoki cigánydemonstrációt vezető Kállai is szerepel a videóban?

kifordított nagyanyó 2012.07.30. 13:08:18

Írtam máshol:
Mars vissza a gumiszobába!

Scala 2012.07.30. 13:15:34

Hogy EZT, ezeket mivel érdemeltük ki (gondolok itt az előzőekre is), a mai napig próbálom modellezni...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.07.30. 13:19:12

@Scala: Úgy hogy hagyjuk. Nem a csótány a hibás ha tele van velük a konyha, ők csak kihasználják a mi hanyagságunkat, közönyünket, ostobaságunkat.

@vontod75: Engem sok minden más is zavar a videóban...

Scala 2012.07.30. 13:38:51

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Na igen...
Meg van az az átkozott magyar borúlátás, a szeretünk szenvedni mentalitás. Ilyen gondolatvilággal persze, hogy azok kerülnek fel, akinek nulla skrupulusa. Ostoba fajankó.

Egyébként volt szerencsém négy napot Salzburgban tölteni, a környéken is jártam, a temető a templom mellett van, férfiak is 85 éves kor felett távoznak a borzalmas nyugat-európai földi létből. Audi, Mercedes, BMW az autó, aki nem abban ül, az bevándorló vagy apáca. 75 évesen is egy ilyet vezetsz, a mellékutakon a villákhoz fel olyan forgalom van, hogy az Istenhegyi út nulla ahhoz képest. Szemmel láthatóan megüti őket a ménkű, hogy lenéznek minket, hogy a bankok és a magánszféra nincs tökönrúgva félévente...

Viktor a legélesebb példa (és a sógorom, de ez itt mindegy) arra, hogy a pszichoterápia mennyire korlátozott, behatárolt egy módszer. :-(

Morcos Kartal (törölt) 2012.07.30. 13:39:58

Szerintem még Gyurcsánnyal is jobban járnánk mint ezzel az elmebeteggel - és gyönyörű kis háziállataival -, pedig nincs annyi nyálam, amennyit köpni tudnék rája.

@dr. Aullah: a cigányvajdákat? Eleve ott bukott meg minden, hogy Magyarországon NINCSENEK VAJDÁK, csak bűnözésből meggazdagodott, magukat vajdának nevező cigányok. Elég vérforraló szöveget nyomtak le amúgy.

Le_Penseur 2012.07.30. 13:41:36

"Az államfő maradását akaró tábor a fehér színt választotta jelképéül, és a népszavazási kampány idején fehér ingben jelentek meg a Basescu államfőt támogató politikai rendezvényeken."
(...)
"Orbán Viktor és Tőkés László is fehér ingben érkezett a szombati előadásra."

Szerintem ennek nincs ilyen összefüggése. OV kedvelt jelmeze a fehér ing. Tőkés meg végképp nem jelenhet meg hawaii mintás ingben! :D

A halódó nyugatot szerencsére nem hagyjuk magára! Egy csónakban evezünk, magunkkal emeljük őket is!

Scala 2012.07.30. 13:45:29

@Morcos Kartal: Azért mert a Viktor nagyon gáz, nem kell a szintén ultragáz, de történelmi távlatban kiszépült, amúgy jelenleg alig exponált, önhitt, ordenáré, tehetségtelen seggre mint opció mutogatni.
Tartsuk már magunkat valamire. Legyen egy szint, ami alatt nem foglalkozunk jelöltekkel.
Thx.

Gyurcsányban talán az volt a jobb, hogy nem ennyire monopolizálta a dolgokat, értsd lehetett valamennyire mellette létezni, mert az ő biznisz levesébe úgyse köphettél bele. A Fidesz meg küzd az idő ellen, és megpróbálja bepótolni azt a bizonyos 8 évet, ami úgy ég még mindig...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2012.07.30. 13:46:44

"Gloria von Thurn und Taxis magyarul köszöntötte a kormányfőt: hősnek nevezve Orbánt, aki "szabadságba vezeti a népét." A hercegnő ennek megfelelő üdvözlésben akarta részesíteni sztárvendégét, ezért megkérte a 3000 fős vendégsereget, hogy álljanak fel Orbán tiszteletére: néhányan ülve maradásukkal fejezték ki ellenérzésüket."
www.hir24.hu/kulfold/2012/07/30/botranyos-hazibulin-jart-orban-viktor/

Kandeláber 2012.07.30. 13:47:27

@Scala: Nekem először még a gatyaváltást megelőzően volt szerencsém kétszer egy hetet tölteni Salzburgban és később Felső-Ausztriában, az Attersee közelében.
Az előtt és azután is voltam néhány helyen, de az a jólét, tisztaság és nyugalom, amit azon a környéken tapasztaltam, nagyon megfogott.
Persze, náluk nem volt "létező szocializmus", ők elfogadhatták a Marshall segélyt, onnan a ruszkik '55-ben kimentek, illetve azon a részen ott sem voltak.
A legdöbbenetesebb az volt, amikor egy kis faluban a pékség/cukrászda tulajdonosa ünnepséget rendezett, mert az üzlet 200 (KÉTSZÁZ) éve a család tulajdonában volt.
Persze az sem zavart senkit, hogy a vidéki kis magánpanziókban, sörözőkben a falon mindenhol ott van a feszület.

Kandeláber 2012.07.30. 13:52:41

@laspalmas: A nőci megengedheti magának, hogy azt hívja meg a privát rendezvényére, akit akar.
Istenem, hát nem Fletó a zsánere, hanem Viktor, és még csak nem is a Ponta Viktor!
Mondjuk 3000 fő etetése-itatása magánpénzből, megsüvegelendő.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.07.30. 13:52:42

@laspalmas: Jó, azért tudjuk ki Gloria...a bolondok királyát a bolondok kissé már éltes és igen kiélt hercegnője ha megsüvegeli azért az nem nagy szám...

Leonard Zelig 2012.07.30. 13:57:02

A Jobboldal mindig rendbe tette az országot. Lásd a Felvidéket, Erdélyt és a Vajdaságot. Teljesen rendben vannak, épülnek szépülnek.

Bambulka 2012.07.30. 13:58:47

Magyarország miniszterelnöke egy paraszt aki semmit nem ért Európából.

moophlander 2012.07.30. 14:10:41

280 alatt az euro ....... nem látom a régi rinyálókat!

Szélmalomharcos 2012.07.30. 14:12:17

"az Orbán legjobb román tanítványának nevezhető Pontának "

A végén még bebizonyítjátok, hogy nem Orbán utánozza Hitlert, Sztálint, Mussolinit, Putyint, Rákosit, Kádárt meg tudomisén kicsodákat, hanem fordítva. Nélküle ezek az emberek beálltak volna ministránsfiúnak, és még most is egyházi szent dalokat énekelnek, ha meg nem haltak

Muzsikok közt 2012.07.30. 14:13:34

Nagyon jó beszéd volt, elég izzadságszagú is a poszter kínlódása.

dr. mesterséges színezék 2012.07.30. 14:14:19

@kifordított nagyanyó: "És miért fogják megint elküldeni őket? "

Mert a félázsiaiak ilyet művelnek, ha demokráciát hagynak a kezük ügyében - na majd...

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2012.07.30. 14:17:30

@laspalmas: ...és még csak nem is a legjobb részt emelted ki, hisz ez kértéstelenül ez lett volna: "(...) A hercegnő magánvendégeként azt hív meg, akit akar és felőlem még rokonszenvesnek is tarthatja Orbán urat. Nem megengedhető viszont, hogy engem, mint látogatót, arra használjanak fel, hogy egy Európa-szerte megvetett embernek még a tiszteletemet fejezzem ki. (...)"

dr. mesterséges színezék 2012.07.30. 14:18:31

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Mos mé? A ganxta rappereknek is jól áll, amikor kilós aranyláccal küzdő nyakizommal akarnak éhenveszni.

Kutchek (törölt) 2012.07.30. 14:19:24

A képen a a háttérben remélem nem pedomaci mosolyog és épségben hazaért Viktor....

spontan · http://erdekessegek.info 2012.07.30. 14:19:25

Az ilyen beszédek kapcsán felmerül a gondolat, hogy a határontúli magyarok tényleg lelkes fidesz-szavazattal köszönik-e majd meg a választáson, ha Viktor olyanokat mond odakint, amik miatt rajtuk csattan majd az ostor.

gnme 2012.07.30. 14:19:34

Orbán nagyon szépen beszél. Tanult, művelt ember, jó hallgatni.

...csak mikor otthon benézünk a bukszába, kiderül: hát pénz az nincs. És akkor elkezdünk gondolkodni. Biztos jó az Orbán rendszer?

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.07.30. 14:25:45

@laspalmas: Váháhá! Mondjuk a cikkben megszólított Margit Wild és Sebastian Roloff nyilatkozatai ütnek. Nem is kicsit. Csak, hogy mit gondolnak Orbánról.

Scala 2012.07.30. 14:27:00

@Kandeláber: :-))) Így igaz!
Tudom én, hogy vannak más, lecsúszottabb környékek Ausztriában, de összességében megállapítottam, hogy Európa és a Balkán határvonala Hegyeshalom. Ráadásul vonattal mentünk, nem igaz, hogy gazt, rozsdát, egymásra baszott betonelemeket csak itt látni. Még közvetlenül a küszöbünkön is.

Nem az az elvárásom, hogy fésűvel igazítva legyen minden fűszál (bár Felső-Ausztriában már simán az megy), hanem hogy a nyolcvanas évek kővirágládáit nem kéne erőltetni benne körömvirággal...

Amúgy ha már itt tartunk, masszívan lapátolják át a németek a pénzt az osztrák bankokba, tele volt hétköznap üzletemberekkel Salzburg, banka be, bankból ki, kamatadót nem fizet otthon és a többi.

ars longa vita breivik 2012.07.30. 14:30:05

@gnme: "...csak mikor otthon benézünk a bukszába, kiderül: hát pénz az nincs. És akkor elkezdünk gondolkodni. Biztos jó az Orbán rendszer?"

Ha nincs meg a pénzed, legközelebb vigyázz rá jobban a 6-os villamoson!

2012.07.30. 14:34:25

@moophlander: Most kell venni. Sokat.

gnme 2012.07.30. 14:36:48

@ars longa vita breivik: elnézést, elfelejtettem hogy emó budapestből áll.

Ironfist 2012.07.30. 14:37:23

@moophlander:
"280 alatt az euro ....... nem látom a régi rinyálókat!"

Ember, a blog neve nem azért vastagbőr, mert előfeltétel a kommenteléshez... Komolyan képes vagy éljenezni a Viktorodat, amiért most megint lement, ÉVEKIG tartó emelkedés után - amit pont, hogy ŐK okoztak... - az euró 280 alá? Gratulálok, szerintem kiálltad a végső próbát, most már teljes értékű fideszbuzzancs vagy!

Achilles 2012.07.30. 14:38:35

Hát ez szörnyű! Megoldás lenne egy Nagy Testvér?
Legyen Magyarország az Amerikai Egyesült Államok 51. tagállama!

www.facebook.com/Magyarorszag51

neck 2012.07.30. 14:40:36

A kis ember hivatalos minőségében járt ott? Mert akkor a románok kiutasíthatták volna, belügyekbe való beavatkozásért. Ha magánemberként, akkor a kutyákkal kergethették volna ki az országból. Bár nem hiszem, hogy az ingyen autót, őrkutyákat nélkülözné.
Én szívesen meghívnám a szlovák minisztrelnököt, tartson előadást a magyarországi szlovákoknak az Ő sanyarú helyzetükről, és adjon tanácsot, hogy kire szavazzanak!
Jó volna látni Viktor mosolygó arcát!

Muzsikok közt 2012.07.30. 14:44:50

@Achilles: Már van 51.-ik állam, szóval az nem jön össze.

Mérges 1234 2012.07.30. 14:45:31

@Ironfist:

Most voltem kórházban, ahol az egyik munkatársam fekszik, semmivel nincs jobb állapotban, mint 2 éve, de a nővérek kevesebben vannak, mert mindeki elmenekült.

Az állapotok katasztrófálisak, rögtön fel is merült a kérdés, biztosan most kell stadiont építeni????

Illetve miért is jár az álami vezeőkenk vip ellátás a mi pénzünkön????

Az MSZP szar volt, de hogy lényegében semmi nem változott, az is biztos!

Csak jó lenne már ha egyre többen észrevennék, hogy egyik kutya másik eb, és nem nyalnák egyik vagy méásik hülye seggét.

Cinkes 2012.07.30. 14:46:27

nem hallottátok, hogy nyugat európából milliók akarnak ide emigrálni? nem? nem is tudom miért...

Fatal Error! System Halted! 2012.07.30. 14:47:42

Felmerül a kérdés (első felindulásomban büdös köcsög határontúli agyhalott, taplókat akartam írni, de inkább mégsem), hogy akkor is így szavaztak volna az ottani magyarok, ha Mindenki Cigányvajdája nem buzdít távolmaradásra?

Mert én amúgy is tojtam volna az egészre, nem kell nekem egy jóságos, atyáskodó pöcs, hogy megmondhója elmenjek e vagy sem. A népszavazások ilyenek, leszarják az emberek.

Mérges 1234 2012.07.30. 14:49:53

@Scala:

"Amúgy ha már itt tartunk, masszívan lapátolják át a németek a pénzt az osztrák bankokba, tele volt hétköznap üzletemberekkel Salzburg, banka be, bankból ki, kamatadót nem fizet otthon és a többi."

Szart sem ér az UNIO egységes adópolitika nélkül. De tényleg oda kellene feküdni végre egységes adópolitika, egységes behajtási szhabályok és módszerek.

Rajtunk talán ez segíthetne.

Még mindig vezetünk az offshore-ozásban, és nem változik semmi.

gnme 2012.07.30. 14:50:43

@Mérges 1234: ahova én járok, ott nyugdíjas az orvos és társadalmi munkában kezeli a betegeit.

Daccda fjúcsa.

blah 2012.07.30. 14:51:15

@moophlander: jaj... ha nem érzed, hogy mennyire hülye vagy majd lesz aki elmagyarázza... csak szóltam.

Kandeláber 2012.07.30. 14:51:37

@Scala: Az szörnyű, hogy nálunk a vonatból a hátsó udvarba dobott bilit,lyukas lavórt stb.. lehet látni.
Gondolj bele? '80-as évek vége, Salzburg, sportbolt. Egy(!) ember volt, kiderült, hogy a tulajdonos. A kiválasztott cipőt személyesen adta a lábamra, utána a 350 schillinges vételárból 50-et lehúzott majd kellemes szabadságot kívánt.
Az Attersee-nél a szabadstrandon gyermekjátszótér, ingyen öltöző, tiszta, rendezett part volt.
később, már több pénzzel és gyerekkel is visszamentünk, úgy még jobb volt, mert azért először nagyon fiatalon kempingben voltunk, később már jobb helyeken.
Ha lenne pénzem, Salzburgban vennék cukrászdát, nem Bécsben.

kormányzó 2012.07.30. 14:54:56

@neck:
Képzeld magad elé:
slota,az Esztergomi-bazilikában tar előadást,a fél-ázsiai,kőbunkó képességekkel rendelkező magyarokról.
És milyen igaza volna.

kormányzó 2012.07.30. 14:59:07

@Cinkes:
Azért,mert a SZMR (Szabad Magyar Rádió) még nem kapta fel a témát.

Kivlov 2012.07.30. 15:01:20

"Európa válsága szerinte hosszabb és mélyebb, mint azt kezdetben gondoltuk..."

Ez így van. Mert ez nem válság. Ez a valóság, a REALITÁS!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.07.30. 15:01:45

@Kandeláber: Azért ha hallanátok egy osztrákot kendőzetlen őszinteséggel beszélni rólunk magyarokról nem lennétek ekkora fanok velük kapcsolatban :D
Egyébként is, tisztességes sört, perecet, autót, nőt, fémzenét, kolbászt, tortát, sportruházatot, gumicukrot, rendet és menetrendet a német csinál, na őket lehet szeretni :DDDD

moophlander 2012.07.30. 15:01:57

@Ironfist: Abszolút ne fagyok fidesz fan, még véletlenül sem! Csak rühellem azon faszkalapokat, akik úgy akarnak észt osztani, hogy minden szarra rárepülnek közben!

Ironfist 2012.07.30. 15:02:01

@Mérges 1234:
Ezt miért nekem mondod? Tökéletesen tisztában vagyok vele.

@Fatal Error! System Halted!:
"első felindulásomban büdös köcsög határontúli agyhalott, taplókat akartam írni, de inkább mégsem"

Tisztelet az igen tekintélyes számú kivételnek azért. Tudtommal ugyanis magyarországon is kétharmadot szerzett a maffiaaaaizéakarommondani a fidesz.

Scala 2012.07.30. 15:03:37

@Mérges 1234: Akkor mondom tovább, nem számlát nyitnak a németek, mert annak van díja, és tranzakciós díja (bizony!), hanem készpénzben - egyelőre EUR-ban - teszi be egy széfbe. Salzburg mellett egy faluban van Raiff. Bank, hihetetlen forgalmat bonyolít németekkel széfek tekintetében. EU-ban 10 ezer EUR-ral mászkálhatsz bejelentés nélkül, a német határon volt ellenőrzés (adóhivatalnak nagyobb jóval a jogköre, mint nálunk), laza 200 ezer EUR volt náluk, 15 ezer EUR bírságot fizettek az eset miatt.
Ilyen nagyságrendben tunyultak el ezek a rohadt nyugat-európaiak Vikike, jaja.

Kandeláber 2012.07.30. 15:03:51

@kormányzó: Tavalyelőtt Prágába menet a Felvidéken két helyen megálltunk benyomni egy-két sört. Mindkét hely tiszta volt, mindenki magyarul beszélt, a pohár Staropramen 50 cent (150 Ft) volt.
Talán még tótul sem tud mindenki a Csallóközben.

2012.07.30. 15:06:36

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Most őszintén, nincs meg minden okuk rá? Amennyiben ott élsz, kicsit más nézőpontból látod a világot.

Ironfist 2012.07.30. 15:08:44

@moophlander:
"Csak rühellem azon faszkalapokat, akik úgy akarnak észt osztani, hogy minden szarra rárepülnek közben!"

Mint például azokat, akik elkezdenek zsidózni, és napokig zsidóznak egy olyan cikk alatt, amiben meg sem voltak említve a zsidók? Duplagondolsz, fiacskám, de ezt nem veszi be senki.

Kandeláber 2012.07.30. 15:09:48

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Aki szobát ad ki, sört mér, annak elsősorban az számít, hogy fizessenek érte.
Egyébként nekem az ottani osztrákok sörözés közben az mondták, hogy annyira nincsenek oda a németekért, pedig hidd el,, a turisták 90 %-a német volt.
A Monarchiát visszasírták, egy öregúr mondta: "Monarche war besser, als jetzt".

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2012.07.30. 15:09:54

Ez a fehér ing adja ki igazából a bőre színét.

Scala 2012.07.30. 15:10:55

@Kandeláber: Igen, Belgiumban tavaly vett bicajt egy barátnőm a gyereknek, egy kis faluban magánbolt, kínálat amit csak el tudsz képzelni, de nem volt pontosan amit a gyerek elképzelt (imádja a jó cuccokat), így engedett 350 EUR-t a végén, személyesen a tulajdonos szolgálta őket ki, a végén szép nyarat kívánt.
"csupán a nyugati világ romlott el", na ja!

Örülök, hogy sokszor voltatok Ausztriában, kisbabát várok, egy ideig nekünk is az lesz a célpont. Hűvös, gyerek és sportbarát, bicajutak, legelők ahol van babakocsiút (!), kilistázta a férjem amikor hazaértünk. Mert már mennénk vissza. Csak most tart a fesztivál, magasabbak a szállásárak. Épp a fesztivál elején jártunk ott, de még nem csaptak bele a közepébe.
Ha embernek akarom érezni magam, muszáj elmenekülni pár napra Salzburgba. :-)

Egyébként sógoroknak mi hívjuk őket (ostoba magyar kivagyiság), nekik nem mi, hanem a németek vagyunk a sógorok. Erről ennyit. :-)

tamareaf 2012.07.30. 15:11:01

@Achilles: én inkább a bundesrepublik-ba kérném magunkat :)

Kandeláber 2012.07.30. 15:12:43

@Scala: Sok szerencsét a babához, és kellemes nyaralást!

sárkányfő 2012.07.30. 15:13:19

Nocsak, már a Google szerint is magukat pénzér áruló prostituáltak gyülekezete a Fidesz :)

Nem vicc:
hvg.hu/Tudomany/20120730_kurvak_kereses_google

"Nem várt eredménnyel szembesül az a felhasználó, aki rákeres a Google-n a "kurvák" kifejezésre (...) a találati lista élén a Fidesz honlapja szerepel. Második helyet a Magyar Katolikus Egyház szerezte meg, harmadik pedig a TV2 honlapja lett."

Kipróbáltam én is, és tényleg így van.

Ironfist 2012.07.30. 15:15:06

@csizsikpizsik - pique takarodj!:
"Egyébként is, tisztességes sört, perecet, autót, nőt, fémzenét, kolbászt, tortát, sportruházatot, gumicukrot, rendet és menetrendet a német csinál, na őket lehet szeretni :DDDD"
1.-Tisztességes fémzenét a skandinávok csinálnak, a németek csak lájtos kis háttérmuzsikát. :P
2.- gyuloltellensegeink.blog.hu/2010/04/16/a_nemetek_1
:P

Scala 2012.07.30. 15:15:53

@csizsikpizsik - pique takarodj!: az osztrákok utálnak minket, feltételes reflex, de őszintén, érthető, tök gázak vagyunk mi átlagmagyarok. Rólunk pl. nem mondod meg, egy olasz nő kérdezi is Salzburg belvárosában mit hol talál... mondjuk az olaszok hülyék.
Mi a környezetet énekeljük meg, az épített és a természeti környezetet. Salzburgnak a fekvése szerintem 65%-ban számít, azok a hegyek körbe-körbe felhővel a süvege alatt... Meg hát ugye a REND, tényleg rend van.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.07.30. 15:18:36

@Kandeláber: Világos, az osztrákok nem rajonganak a németekért, a németeknél meg a hülye egyik szinonimája az osztrák :))))
Az meg hogy mit sírnak vissza, a Monarchia nekik bejött, nekünk ugye azért már nem annyira, a többi kényszerűen részt vett népnek pláne nem...

@...elmúlik...: Megvan rá minden okuk, nekem pedig megvan minden okom fehér négerként neheztelni rájuk ezért.

driopios 2012.07.30. 15:20:19

"Persze ha Magyarországon tartana beszédet egy másik ország miniszterelnöke, és ebben bármilyen szavazástól való távolmaradásra szólítaná fel a magyar állampolgárokat"

dehát ő egy másik országban magyarország miniszterelnökeként szólította fel a magyar állampolgárokat a román szavazástól való távolmaradásra. Majd ha eljön az ideje felszólítja ugyanezeket a magyarországi szavazáson való részvételre is, és akkor majd helyrebillennek a dolgok.

Fatal Error! System Halted! 2012.07.30. 15:21:22

@moophlander: "A kedvező külföldi hangulat miatt erősödik a forint, pár napig könnyen tarthat az optimizmus."

Asshole of the Day.

Kullancs1983 2012.07.30. 15:23:43

Elképzelem ahogy Izrael miniszterelnöke magyarországi vendégsége során felszólítja a zsidóságot, hogy ne szavazzon, a fityeszesek pedig... Nem, ezt elképzelni sem tudom. :P

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.07.30. 15:27:33

@Kullancs1983: ...dehogynem, odatelefonálnak a Jobbiknak hogy ha a párt minden második prominense úgyse megy szavazni átmennek-e az ő eltiltott prominenseinek kerti grillpartijára...

Mérges 1234 2012.07.30. 15:27:53

@Fatal Error! System Halted!:

Ha a nemzetközi nyomás miatt romlott folyamatosan a forint, akkor erősödhet is miatta, nem????

Nem lehet már itt igazságot tenni, mert mindenki hazudik, az ellenzék, a kormány, az EU, és az IMF is.

Egy biztos szarban vagyunk....

Kandeláber 2012.07.30. 15:29:29

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Annyira jött be nekünk a Monarchia, hogy azóta sem volt olyan mértékű gazdasági fejlődés négy évtized alatt. A többi nép pedig baromira hidegen hagy.
Közülük a szlovének, csehek és horvátok simán lehagytak, a tótok, szerbek, rutének, ukránok, románok pedig durván egy szinten vannak velünk,persze utóbbiak egy része a tőlünk elrabolt földeken él.

lobster thermidor 2012.07.30. 15:30:11

@Scala:
Ausztriában mindenki fizet kamatadót, a külföldiek még többet is mint az osztrákok. Bizonyos összeg felett (12 000 EUR) arcképes igazolvánnyal, írásos nyilatkozatban igazolni kell a pénz eredetét, tehát anonimitásról szó sincs.

Scala 2012.07.30. 15:32:36

@lobster thermidor: Én úgy tudom, hogy rádbízzák a kamatadó bevallását, az országod szabályai szerint. Ők ha kf-i vagy nem szednek le rólad semmit, és nem is jelentik sehova...

Scala 2012.07.30. 15:33:22

@lobster thermidor: És ha széfben tartod, amit a németek csinálnak, kamat(adó) nincs, tranzakciós díj nincs.

Kandeláber 2012.07.30. 15:33:59

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Ja, és az osztrákok örülhettek, amikor fél Magyarország felkerekedett nagymamástól, hogy a kihordott valutakeretből behozza a Gorenjéket és a videókat,amiket az osztrákok még a garázsaikban is árusítottak.
Gazdaságilag segítettük a Nyugatot - mégis csak felsőbbrendű volt a szocializmus!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.07.30. 15:34:21

@Kandeláber: 4 évtized fejlődés, ez tényleg nagyon szép. És előtte meddig volt sötétség? Mert nekem töriből úgy dereng nem 4 évtizedet tartott a Monarchia.

Kandeláber 2012.07.30. 15:38:39

@csizsikpizsik - pique takarodj!: 1867-től1919-ig tartott. Előtte egyszerű gyarmat voltunk, de ez idő alatt majdnem egyenrangú felek egy birodalomban - kicsit más pozíció.

kisa 2012.07.30. 15:39:07

@Kandeláber: Nem ez volt az a szépemlékű időszak, amikor a boltokban ki volt írva, hogy "magyar, ne lopj!"?

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.07.30. 15:39:14

Orbán takarodj, ne is gyere vissza a szabiról te szemét!

laci0011 2012.07.30. 15:43:01

@Kandeláber: A létező szocializmus kb annyira volt szocializmus mint a mostani magyar kapitalizmus ,kapitalizmus.Persze lehet az a probléma,hogy ifjúkommunisták grundolják.

Mérges 1234 2012.07.30. 15:43:08

@lobster thermidor:

Ja, ja nem is nagyon akartak nekünk számlát nyítni csak a 3-ik Rafiban, elégé bekeményítettek ott.

Nálunk is kellene, mert nem igaz mi pénz kifolyik még midnig az orszgából.....

Ja jut eszembe, mi is azért nyítottunk, hogy kifolyassuk..... :D

Kandeláber 2012.07.30. 15:44:17

@kisa: Nem tudom, én azon a részen sosem volta, ill. egyszer Bécsben.
Mindenesetre az akkori hülye magyar vezetés baromi sok valutát cseszett el arra, hogy az állampolgárok a külföldi kereskedőket gazdagítsák, ahelyett, hogy olcsón importálták volna a kurrens műszaki cikkeket, amelyeket itt is lehetett volna kapni.

lobster thermidor 2012.07.30. 15:44:40

@Scala:
Több befektetési forma van, egyik sem túl bonyolult. A kamatadót név nélkül jelentik, és így fizetik is az ide esedékes sápot a magyar államkasszának.
Van betétem arra, szóval ismerem a gyakorlatot.
A széf az nyilván más tészta.

Scala 2012.07.30. 15:45:07

@Mérges 1234: hát az ismerőseimnél (több is van ;-)) semmi ilyen gond nem volt. Azonos bank...

Scala 2012.07.30. 15:45:54

@lobster thermidor: OK. Betétnél lehet, folyószámlához nem mondták...

laci0011 2012.07.30. 15:46:32

@Mérges 1234: Ezek szerint a pénzedt nem bízod viktorbánra és jobbkezére.Észrevetted hogy bajban vannak a számokkal.

lobster thermidor 2012.07.30. 15:47:16

@Mérges 1234:

Bölcs dolog, mert ugyebár jobb az óvatosság...:)

Martian (törölt) 2012.07.30. 15:48:15

Orbán egy puhapöcs - kimondhatta volna már végre, hogy az EU a történelem szemétdombjára való képződmény.

Kandeláber 2012.07.30. 15:49:06

@laci0011: Akkor mi volt, liberális demokrácia? Te vagy 80 körüli lehetsz, és nosztalgiázol, vagy 20 éves, aki nem tanult történelmet.

Bryan élete 2012.07.30. 15:50:00

Én nem irigylem a törpétől azt kétszáz szalmakalapos, félmeztelen, külvárosi elitet, akik beszédelegtek a posványosi rendezvényre csápolni.
A hét végén minden fidesz csatornán unalomig ismételt orbániádák során láthattuk az "összegyűlt tömeget". Hiába no, ez az elit maradt neki, ezzel kell beérnie.

Fatal Error! System Halted! 2012.07.30. 15:52:25

@Mérges 1234: ja, erősödhet is.

És erre emlékszünk?

"Kósa Lajos Fidesz-alelnök debreceni, az államcsőd rémét is előrevetítő beszédét követően a forint és a tőzsde masszív zuhanásba kezdett. A délelőtti 274 után az euróhoz képest 282 felett jár."

"A forint újabb gyengülését és a csődkockázat növekedését Szíjjártó Péter, a Fidesz-elnök szóvivője váltotta ki, aki sajtótájékoztatóján azt mondta, nem túlzás államcsődről beszélni. A Bloombergen olvasható tudósítás a magyar politikus szavait idézve a magyar gazdaság siralmas vagy halálos állapotáról (grave situation) ír, és arról, hogy Szíjjártó szerint az előző kormány manipulálta a tényeket és adatokat.

Orbán Viktor szóvivője csütörtök este még a köztévében azt mondta, szerint a magyar gazdaság siralmas helyzetben van, de nem hajtanak végre megszorításokat és nem vonják vissza az adócsökkentéseket sem. Már ez is épp elég volt a piacoknak; különösen azután, hogy csütörtökön José Manuel Barrosso azt mondta, Brüsszel nem járul hozzá a deficit érdemi növekedéséhez."

vagy erre:
index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/04/soha_nem_volt_meg_ilyen_gyenge_a_forint/

kisa 2012.07.30. 15:53:12

@Kandeláber: "....ahelyett, hogy olcsón importálták volna a kurrens műszaki cikkeket, amelyeket itt is lehetett volna kapni."
Hát ja... Már azok is a magyar termelés fellendítésén ügyködtek, de bunkó magyarnak már akkor is a fa-szappan kellett az amo helyett, meg gorenje lehel helyett. (Pedig a lehel pont nem volt olyan rossz). Most, mióta fellendült az ipar, a bunkó magyarnak olcsó szlovák tej kell a drága magyar helyett, és már megint a külföldieket gazdagítja!

lobster thermidor 2012.07.30. 15:53:29

@Scala:

A folyószámla az megint más kérdés, ott csak a szokásos tranzakciós költségeit számolják fel. Ami természetesen nagyságrendekkel alacsonyabb minden esetben, mint a Magyarországon megszokott.

Kandeláber 2012.07.30. 15:59:32

@kisa: És akkor az állami szektor a szövetkezetivel együtt volt vagy 90 %-os, az alapvető élelmiszerekre hatósági árak vonatkoztak. A műszaki árucikkeket viszont baromi drágán adták.
Mondjuk, attól nem haltál éhen, ha nemvolt videód.
Persze a félanalfabéták a tízszer másolt hongkongi karatefilmeket bámulták olvasás helyett.

csárli hárper 2012.07.30. 16:07:58

@sárkányfő: nekem a harmadik helyen a rendőrséget adta ki...

a felcsúti gumicsizmás meg bekaphatja!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.30. 16:12:35

Van egyáltalán a világon valami, amihez nem ért a mi szeretett MiniszterElnökünk?

Scala 2012.07.30. 16:12:57

@Spániel: Még véletlenül sem érzi jól magát olyan helyen ahol nem arcoskodhat. Gyurcsány is ilyen volt. Ezeknek az önképerősítéshez kell a rajongó tömeg, hihetetlen mélységbe képes lemerülni érte.
Brüsszelt is azért rühelli, mert ott éreztették vele hogy hol a helye.
Miért nem megy az említett Salzburgba pl., ahol senkinek fogalma (és érdeklődése) sincs, hogy ő kicsoda? Mert nem bírná el az önértékelése, hogy ne csaholjanak neki.
Iszonyú! És a Gyurcsány dettó ugyanez.

flippant 2012.07.30. 16:13:33

büdös orbán minden egyes lélegzetvétele óriási károkat okoz Hazánknak. Jobban tenné, ha csendben maradna és nem nyúlna semmihez

Scala 2012.07.30. 16:14:49

@lobster thermidor: OK. Akkor ugyanarról beszélünk! ;-)

Mad Mind 2012.07.30. 16:16:04

@Zuckerbrot:
Tényleg, te csak az elköszönést hallottad a beszédből?

laci0011 2012.07.30. 16:19:18

@Kandeláber: Egy agyament kisérlet volt ami ugyanúgy szembement a valósággal mint most viktorbánék.

ZOH 2012.07.30. 16:20:46

tok jo az ingje, hol vette?! komolyan kerdezem

Virág et. 2012.07.30. 16:24:02

Viktor, ha nem lenne, ki kéne találni.

"a válság nem világválság, mert Ázsia, Dél-Amerika vagy Afrika fejlődik, csupán a nyugati világ romlott el"

Igen, Afrika száguld. Meg Ázsia is, főleg ugye Mongólia meg Banglades, Japán meg csak azért nem, mert az nem is Ázsia a Fidesz-térképeken. Persze valahol igaza van, pl. Ruanda lehet, hogy 3-ról 13-ra ugrott a nem létező fejlettségi skálán, míg Anglia 83-ról 81-re zuhant, ami ugye +10 és a -2 összehasonlítása miatt egyértelműen afrikai fejlődést mutat a nyugat hanyatlásával szemben, de én még mindig inkább élnék 81-ben, mint 13-ban. Ez a hanyatló nyugat és fejlődő kelet összehasonlítás úgy 50-évvel ezelőttről nagyon ismerős.

"Ha jönnek a szocialisták, előbb-utóbb összedöntik az országot, és akkor előbb vagy utóbb a jobboldalhoz kell fordulnunk, hogy az hozza rendbe"

Mit hozott rendbe ez a drága ember a két ciklusában? Az elsőben abból élt, amit a szocik a Bokros-csomaggal, meg a többi népszerűtlen intézkedéssel összekalapoztak nekik, a másodikban meg csak zuhanunk lefelé. A 280 euróra büszke a barma itt feljebb, de azt elfelejti, hogy Viktor a Rendbetevő 268 Ft-on vette át az országot Bajnaitól, a gonosz libástól. A gazdasági fejlődés meg sem közelíti azt a szintet, ahová mínusz sokból hozta a Banai kormány, a CDS felárról meg a befektetések - munkahelyek (nem közmunkával machinált) számáról már nem is beszélek. A Fidesz szótárában a tönkretétel és a rendbe tétel az szinonímák?

kisa 2012.07.30. 16:26:18

@Kandeláber: A nagyobbacskák meg a tízszer másolt német pornófilmeket, férfihangos alámondással. Az volt ám a truváj!

J.László 2012.07.30. 16:42:20

Más nemzeti kisebbségek ennél sokkal keményebbek. Lásd: Észak-Írország. Dél-Tirolban is robbantak a bombák elég rendesen, amíg nem kapták meg az autonómiát. Ha egy ír politikus ezt-azt tanácsolja észak-írországi honfitársainak, azzal mi a gond? Ugyanaz, ami most Orbánnal. Nem igaz?

NA YA! 2012.07.30. 16:46:35

Ezek szerint 2014-ben megint a szocialisták jönnek, utána meg ismét ezek?! Nabanyeg...

bebe tv 2012.07.30. 16:47:09

@laspalmas: "Gloria von Thurn und Taxis magyarul köszöntötte a kormányfőt: hősnek nevezve Orbánt, aki "szabadságba vezeti a népét." A hercegnő ennek megfelelő üdvözlésben akarta részesíteni sztárvendégét, ezért megkérte a 3000 fős vendégsereget, hogy álljanak fel Orbán tiszteletére: néhányan ülve maradásukkal fejezték ki ellenérzésüket."

Hát nem nagy dicsőség. A csajszi egy ma már jelentéktelen 5 gyermekes német nemesi
család lánya, aki apja Joachim Graf von Schönburg-Glauchau újságíró és annak első felesége Beatrix Gräfin Széchényi von Sárvár und Felsővidék házasságából született Stuttgart-Degerlochban 1960-ban. Apja egy rádióadónál volt hosszú ideig külföldi tudósító Togo-ban. A később hercegnővé előavanzsált leányzó Kloster Wald-ban a Bodeni-tó közelében érettségezett, oszt ennyi. 1980.05.31-én 20 évesen elvetette magát az 1926-ban született Johannes von Thurn und Taxis-al, a későbbi Turn und Taxis ház későbbi fejével aki 1990-ben meghalt. Az akkoriban is már majdnem 10 milliárd márkás Turn und Taxis vagyon ezáltal gyakorlatilag az érdekházasságból született 3 gyermekre és Gloriára szállt. A Forbs magazin 2009-ben egyedül csak a fiú vagyonát 2,3 milliárd dollárra becsülte és őt tartotta a legfiatalabb milliárdosnak. Minden esetre a leányzó igen jól menedzserelte saját magát, hiszen első gyermekük már 1980 novemberében megszületett. Jól érzékelhető, hogy a Focus magazin által
punk hercegnőnek, pop arisztokratának, TNT hercegnőnek valamint Jet-set darling-nak titulált
kisasszony már felcsinálva vetette el magát.
Hát ennek a hölgynek a dicsérete nem valami sokat nyom a latba. Vagy igen ?

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 16:49:46

Hogy van ez most? Mik a szabályok? A posztoló fröcsöghet, mint egy Orlay utcai főnyomócső, és a vele vitába szálló kommentelőknek angyalian finomaknak kell lenniük?
Mármost a konkrét menetrend az volt, hogy ismertetett párat Orbán mondataiból, majd se cáfolat, se érvelés, csak kijelenti, hogy broáf, mekkora tapír ez az Orbán. Ez így elég itt?

Dr. GGG77 2012.07.30. 16:50:48

@laspalmas: Méltó szellemi társa a vén ribanc. :)

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 16:51:29

@Leonard Zelig: a jobboldalnak téged sem sikerült rendbe tennie, pedig igazán kaphattál volna egy-két barackot a kobakodra.

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 16:52:40

@Szélmalomharcos: azorbánminidúcsekiengeteaszelemetapalckbólésátlépetegyhatárt.

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 16:53:41

@dr. mesterseges szinezek: gondold azt, hogy a kanadai nevezett téged félázsiainak, máris mosolyogni fogsz álmodban.

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 16:55:34

@spontan: nem mindenki rőfössegéd, mukikám.

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 16:56:11

@gnme: sokkal jobb lenne a 2008-as gyurcsányi válság.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.30. 16:57:01

@Farkantoán Chatpartner:

Mégis csak más, hogy Kumin Fecsó ilyen szépen összefogott benneteket.
Még annyit sem kell gondolkodnotok, mint eddig, pedig mondjuk az sem volt sok.

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 16:57:05

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): ütnek, jó libbant módra, de intellektuális terepen megfagynának.

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 16:57:49

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: többesszámozd magatokat a Győri úton, hátha attól többen lesztek...

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 16:58:48

@moophlander: az Index világosan megírta, hogy csak néhány napig fog tartani.

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 17:00:01

@neck: tudod, már a románok lendülete sem a régi.

Bryan élete 2012.07.30. 17:01:26

@Virág et.: normááááális! észnél vagy? vagy szippantottál egy kis port?
viktor ha nem lenne NEM KÉNE KITALÁLNI !!!!!!!!!!!!!!!

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 17:01:47

@Cinkes: tudsz olyan nyugateurópai országot, ahová milliók akarnának immiggrálni?

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 17:03:55

@gnme: valaki zsarolja? Mit felejtett benne a betegében?

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 17:07:03

@Ironfist: mi az, hogy "zsidózás"? Ki mondja meg?

dr. mesterséges színezék 2012.07.30. 17:07:49

@Farkantoán Chatpartner: "gondold azt, "

No, itt van az eb sírhantja: azt gondolok, ami nekem tetszik, illetve amit korábbi tényekből és gondolatból levezetni vagyok képes. Azt a hozzáállást, hogy "gondold azt" sugallatra tényleg azt gondolni, meghagyom a szurkolótábornak.
Született ellenforradalmár vagyok, na.

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 17:08:25

@sárkányfő: libbantak kisded játékai. Örvendezz, de ne válaszolj, pajti, mert kiszűrtelek.

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 17:09:24

@dr. mesterseges szinezek: képletes beszédet alkalmaztam, pontosan tudom, hogy képtelen vagy gondolkodni.

butus 2012.07.30. 17:13:04

Már Erdélyben is kiröhögik Orbánt. Úgy írnak róla, (manna.ro) hogy DJ. Orbán. Mivel mást sem csinált csak ismételgette az előző években lemezeket.

dr. mesterséges színezék 2012.07.30. 17:13:31

@Farkantoán Chatpartner: Nem ez az egyetlen dolog, amit teljes határozottsággal tudsz rosszul, nincs miért lajstromozni.

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 17:15:54

@butus: ja, kiröhögik. Ti, libbantak ezt pontosan tudjátok.

Bryan élete 2012.07.30. 17:17:32

@Scala: ez egyértelmű. Alcsútdobozi szókincsén, parasztos tájszólásán, frappánsnak szánt agymenésén már szinte mindenki röhög. Húsz éve néhány spontán, összeszedett mondatot még nem hallottam tőle, ami értelmes és pozitívan elgondolkodtató lett volna. Csak a lózungok. Meg a harc. De ha eccer ez kell a nípnek...
Valóban, Gyurcsi sem veti meg a népszerűség hajhászást, nem kicsit, nagyon is.
De tud összefüggően, érthető stílusban, akár fél órán át is érdekfeszítően beszélni.

dr. mesterséges színezék 2012.07.30. 17:19:43

@Farkantoán Chatpartner: Nagybácsid, a frappáns visszavágások nagymestere most szabin van, hogy téged küldött?

Anti Anyag (törölt) 2012.07.30. 17:21:06

Igaza van, a ballibsi román kormány elkezdte lecsavarni a magyarokat és megszabadult volna a megválasztott elnöktől.

Nem jött össze, legalább az utóbbi. Ballibsik persze őrjöngenek, de az nem baj.

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 17:21:20

@Spániel: még mindig több a száznégy főre duzzadt Millánál.

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 17:25:39

@dr. mesterseges szinezek: ti csak azt tudjátok elképzelni, hogy ide mindenkit "küldenek"?

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.30. 17:27:57

Hölgyeim és Uraim, a klaviatúránál a bérkommentelés Jean Michel Jerre-ja: Farkantoán Chatpartner! :D

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.30. 17:29:02

@Farkantoán Chatpartner:

Jó, akkor ki van a Győri úton? Világosíts már fel, mert hülyén halok meg, érzem...

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 17:29:32

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Jarre. Téged sem fizet már az MSzP új pénztárnoka, mint a Népszavát? Csak mert csodával határos módon még lejjebb zuhant a színvonalad.

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 17:30:42

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: juszt sem szeded ki belőlem, ki ellen tüntetett ott maroknyi rettegő.

Bryan élete 2012.07.30. 17:30:46

@Farkantoán Chatpartner: Ezzel azt próbáltam vizionálni, hogy a kezdeti hatalmas nemzeti tömegmegmozdulást jelentő posványos mára egy faluszéli, sültkolbászos-sörös falunappá vált. Szerencsésen lekűzdötte az eszmét orbán, hiszen addig gyalulta a neki nem tetsző erdélyi magyarokat, hogy évről évre jól otthon maradtak.
Egyébként meg milla száznégy, szolidaritás százhúsz, a civilek nyertek.

dr. mesterséges színezék 2012.07.30. 17:30:58

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Csak szeretne az lenni. Ahhoz tehetség is kellene (Blogger Géza, pl.), nem csak hangszer és szorgalom.

Anti Anyag (törölt) 2012.07.30. 17:31:24

Simort is úgy kellene kidobni Orbánéknak mint a balliberálisok annak idején Járait. Demokratikus módon. Ehhez képest amúgy a románok legalább demokratikusak voltak, csak nem jött nekik össze.

Anti Anyag (törölt) 2012.07.30. 17:32:55

@Farkantoán Chatpartner: Ja, itt most sokakat nem fizet. Nem mintha lényeg lenne, sok pénzért sem voltak jobbak.

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 17:34:18

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: mesterséges barátodra kár lenne reflektálnod, magához húz és besároz, közben meg a füledbe röfög.

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 17:36:41

@Anti Anyag: jobbak nem, de határozottan többen voltak, nemcsak ez a két itt csellengő sivár nímand.

dr. mesterséges színezék 2012.07.30. 17:38:33

@Farkantoán Chatpartner: Miért nem beszélsz csak a magad nevében? AA nem biztos, hogy sivár nímandnak tartja magát.

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 17:39:04

@dr. mesterseges szinezek: nem süllyedek a szintetekre, ezt ne kívánjátok.

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 17:40:03

@dr. mesterseges szinezek: ha lenne nyelvérzéked (na ha-ha), rájöttél volna, hogy nem őrá céloztam.

Horizont 2012.07.30. 17:41:22

@Farkantoán Chatpartner:
Azon kívül, hogy idejöttél és mindenkinek osztogatod a sallert és a kokikat, esetleg valami normális kommentet is tudnál írni a témához? Mert egy értelmes mondatod nem volt!Legalább érvekkel védenéd Orbánod! A nagy mellény édeskevés:)

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 17:41:58

@dr. mesterseges szinezek: ha lenne nyelvérzéked (na ha-ha), rájöttél volna, hogy nem őrá céloztam.

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 17:44:11

@dr. mesterseges szinezek: ha lenne nyelvérzéked (na ha-ha), rájöttél volna, hogy nem őrá céloztam.

dr. mesterséges színezék 2012.07.30. 17:44:27

@Farkantoán Chatpartner: Már megint ez a többes. Nem is tudom, hogy azt gondoljam-e, hogy orosz/porosz származásból megmaradt önözés, vagy királyi többessel illetsz, de mindenképpen megható.

Kívánni, nem semmit, de lehetőséget adni a kitárulkozásra mindenképpen. Pedig pünkt nem volnék "libsi", de nem akarlak összezavarni ott az egységsugáron belül.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.30. 17:45:03

@dr. mesterseges szinezek:

Jó van na. Próbáltam belé egy kis önbizalmat önteni... :D

dr. mesterséges színezék 2012.07.30. 17:46:00

@Farkantoán Chatpartner: Nemmondod...
(JMJ, na persze... Uhrin Benedek... esetleg)

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 17:46:28

@dr. mesterseges szinezek: nem elég nemlibsinek lenni, annak is kell látszani.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.30. 17:47:58

@dr. mesterseges szinezek:

Tudod: "Jaj, de szépet rajzoltál, Pistike! Szinte bele tudnék harapni... Ja, hogy ez naplemente? Azt hittem, tükörtojás... Mindegy, akkor is nagyon szép!"

dr. mesterséges színezék 2012.07.30. 17:49:10

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Értelek, de ha Viktornak képes hinni, akkor ezt is teljesen beszopja, és olyan szakadék lesz az önképe és a máskép között, hogy nyakát szegi, ha beleszédül.
Csak óvatosan a dicséretekkel a klikkeres kiképzés alatt is!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.30. 17:51:07

@Farkantoán Chatpartner:

Bocs, a legutolsó tíz kommentedet átugrottam, mondtál valami fontosat?

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 17:52:07

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: igen. De nem a te földet seprő füleidnek. Kitűnő ötlet volt átugranod.

dr. mesterséges színezék 2012.07.30. 17:53:30

@Farkantoán Chatpartner: Mint nem is régen emítettem, erős immunitást mutatok az elvárásokra. Ha a konzervatív ismérve éppen a csörgősipka, a csöpögő nyál, a keresztben álló szem és a birkanyájba sorolás, akkor tök jöl érzem magam ballibsi dögcédulával a nyakaban - csak időnként mégis megemlítem, hogy nem a bolondok tükre szerint igazodik a világ.

komplikato 2012.07.30. 17:54:45

Most jól értem, hogy azon görcsöl a nagy vezír nehogy sikeres legyen odaát a politikus buktatós népszavazósdi, mert még egyes elvetemültek kedvet kapnának IDEÁT IS kipróbálni? :D
Lefordítva a kérdést: FOSIK?

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 17:54:46

@dr. mesterseges szinezek: emelj a nívódon, ha azt akarod, hogy ne szűrjelek ki. Többet nem mondom.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.30. 17:55:01

@Farkantoán Chatpartner: "nem elég nemlibsinek lenni, annak is kell látszani."

Hát nemtom. A képen a fejtartásod meg ez a haj eléggé steinerkristófos. Mondjuk, engem nem zavar, amúgy is nagy tisztelője vagyok a Filozófus Úrnak. Csak tiszta forrásból:
www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CFYQFjAA&url=http%3A%2F%2Fsteinerkristof.com%2F&ei=C64WUIfMK8vusgb7joF4&usg=AFQjCNGpf1VdYq4qQE49oAAsMfLcFBybVA

Nálam simán kezdőlap.

Farkantoán Chatpartner 2012.07.30. 17:55:56

@komplikato: így látja egy libbant. De mi van a hazai bérrettegőkkel? Ők nem fosnak?

dr. mesterséges színezék 2012.07.30. 17:57:39

@Farkantoán Chatpartner: Már megint előírnál... Írásban egész jó vagy, ha méterre nézzük, de az olvasás nem a te szered, ugye?

dr. mesterséges színezék 2012.07.30. 18:00:09

@komplikato: Inkább egy olyan kontraszt zavarhatja, hogy Romániában maradt jogi intézmény a hatalom ellensúlyozására.

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2012.07.30. 18:00:45

@komplikato: Az van, hogy Basescu orbán haverja, és így megvédte. Lehet, hogy Basescu is szobatárs volt a koleszban. Tudod, akkoriban a kolesz szobák nagyon nagyok voltak
.@Farkantoán Chatpartner: Te meg fogd be a pofád!

butus 2012.07.30. 18:03:35

@Farkantoán Chatpartner: Szerinted Fideszes, vagy libbant létezik? Nagyon szegényes a fantáziád.
Tanulj egy kicsit, nem árt meg:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html

lyia (törölt) 2012.07.30. 18:03:58

Tamási Áron

Ábel Amerikában

(részlet)

"Az első nap Kerekes úr napja volt, aki így felelt volt:

azért vagyunk a világon, hogy az Istent imádjuk, a hazát szolgáljuk és jót cselekedjünk.

Reggeltől estig gondolkoztam ezen a tetszetős feleleten, s estére eredményre is jutottam.

Mert először: nem születhettünk abból a célból a világra, hogy az Istent imádjuk, mert

az imádás leple alatt bárki elbújhatik;

s azonkívül pedig

nem Paradicsomban élünk,

hanem küzdelmes és bozótos világban, ahol

az istenimádás helyett példamutató cselekedetek ajánlatosak.

Vagyis arra kell törekednünk, hogy hasonlatosak legyünk ahhoz a példához, akit Krisztusban elénk állított az Úr.

Másodszor:

nagy megalkuvás lenne, ha valaki élete céljának csupán azt tekintené, hogy a hazáját szolgálja, mert ott is nagyon el lehet bújni.

Mindazonáltal szolgálni kell a hazát, mint a szülőket,

de szeretni és követni az igazságot kell, és az emberi erényt.

Harmadszor:

a jó cselekedet már közel járhat az élet céljához, de vajon ki cselekszi a jót?

Én-e, amikor a szigeten mindenkinek szolgáltam a tejeresztésnél; vagy pedig Krisztus, amikor kiverte a templomból a kufárokat? Jól meg kell gondolni tehát a dolgot, mert

nem mindenki cselekszi a jót, aki úgy hiszi magáról,

hanem csak az olyan, akit a tiszta lélek vezérel.

Másnap Hidász urat vettem elé, aki viszont így felelt volt a kérdésre:

azért vagyunk a világon, hogy a munkásosztály uralmát megvalósítsuk.

Egyenes út és sok igazság látszott ebben a feleletben és a szívem szerint, mint szegény ember és küszködő munkás, nagyon hajlamos voltam arra, hogy bételjek ezzel a céllal, de egyet nem tudtam eldönteni.

Ez az egy pedig az volt, hogy vajon a jó és az igazságos emberek sorsa jobbra fordulna-e, ha a munkásosztály uralmát meg tudnók valósítani?

Bár sok hitvány és sanyargató munkást láttam már addigelé, mégis úgy gondoltam hogy van keresni való a feleletben, mert

a jót leggyakrabban a szenvedők,

az igazságot pedig a munkálkodók

oldalán lehet megtalálni.

A következő, vagyis a csütörtöki napon, annak a kedves Győzőnek a mondásán gondolkoztam, aki így szólott volt:

azért vagyunk a világon, hogy ragaszkodjunk hozzá.

Sokszor elismételtem magamban ezt a játszi céladást, de inkább tudtam nevetni rajta, mint gondolkozni.

Nem volt azonban igazam, amikor nevettem a Győző mondásán, mert amiképpen a felhőket és az eget is a játszi madarak tudják a legjobban megközelíteni, úgy az igazságot is nem a nehéz és szigorú ítélkezők, hanem a röpdöső lelkek és a játékos szívek.

Hát így töprengettem három napig, de aztán a negyedik napon ismét elindultam, hogy

munkán és tapasztalaton

keresztül tovább keressem a feleletet."

Horizont 2012.07.30. 18:04:48

@Farkantoán Chatpartner:
Komoly nyelvi és szövegértési problémád van!!
Nem, az enyém nem érv volt hanem a véleményem!
Ami neked nincs! Csak ide böffögsz mindenkinek:)

Marcellusca 2012.07.30. 18:15:43

DON'T FEED THE TROLL!!!!!!!!

Dour ® 2012.07.30. 18:19:12

A vezír olyan megható ......
Csak tudnám, hogy a fiatalok miért nem vándorolnak a keleti Kánaánba.
Nyugatról .....

hajraorban1 2012.07.30. 18:19:22

Ha még utálnám is Orbánt, az ilyen mocskos libsi írások biztosan megkedveltetnék velem...
Így, hogy nem is utálom, bár leszögezem: nem is szeretem, de remek politikusnak tartom valamint igen, tetszik, hogy nem puhapöcs és nem csak antiszemitázni tud, mint elődei az előző 8 évből, szóval így, hogy még csak nem is utálom, még a végén meg is szeretem az ilyen mocskos írások hatására !

Csak így tovább Vastagbőr blog !

tintamin 2012.07.30. 18:21:45

Dögöljek meg, ha ez az ember normális.

Teljesen elveszítette a realitásérzékét, totál kifutott a lába alól a talaj.
A gond az, hogy hatalom van a kezében a kis köpcösnek még két évig, és mindenki retteg tőle (idehaza - kinn kiröhögik).

Személyi kultusz: ON.

global001 2012.07.30. 18:21:47

Hülye elmebeteg aljas cigány !!!!!!
Ennyi

komplikato 2012.07.30. 18:22:54

@Farkantoán Chatpartner: Basszus egy másodpercre elhittem amit írsz, de most ... te nem Troll Ellenpólus vagy? :D
Fogalmam sincs mi van a bérretegőkkel, tőlük kérdezd, kb. annyira értelmesek mint a bér optimisták ugyanott.

Horizont 2012.07.30. 18:26:26

@hajraorban1:
SZERESD!!!! Úgy örülök, hogy valaki szegényt szeretni is tudja.
Jó neked, isten bizony irigyellek, ha én szeretni tudnám!!! Ahhhh...
Puhapöcs ügyben azért vitába szállnék veled:)))
Ha neked Ő egy keménypöcs ...hát.....:DDDDDDD

komplikato 2012.07.30. 18:34:52

@hajraorban1: Jó szónok és sok mindenhez van képessége, de a diplomáciához semmi, simán túl arogáns és bunkó ezekhez. Persze ezek javíthatóak egy embernél, csak ugye arogancia pont gátolja ezen dolgok beismerését. De ezek engem nem érdekelnek, az érdekel miért tökéletlen barmokat tett kulcspozicióba fontos döntések intézésére illetve elbaltázására?

komplikato 2012.07.30. 18:35:53

@Horizont: Fontos dolog az Agape, nem kéne cikizni. :D

hümhüm 2012.07.30. 18:41:35

@laspalmas:

Voltaképpen minek írtad ezt a blogbejegyzést? Azon kívül, hogy egy igen szegényes orbánfikázást próbálsz előadni. Érdemben hozzá sem tudsz szólni a beszédében elhangzottakhoz...
Ami pedig a romániai népszavazást illeti, meg Ponta hülyeségét az orbánbeavatkozásról, elég csak számolni egy kicsit...
a romániai magyarok létszámaránya a népességben 6.5%. Nem várható, hogy nagyobb arányban vettek volna rész, mint az országos átlag (a Ponta kormányzat jónéhány dologban kib.szott velük...), ezért, ha vesszük a 6.5% 46 %-át, akkor bizony nem egészen 3% jön ki, azaz még így sincs meg az ominózus 50%-nál magyobb részvételi arány. Azaz, ha Orbán nem szól egy szót sem, akkor sincs érvényes népszavazás.
Amúgy meg nem hinném, hogy a romániai magyarok Orbán szavára gondolkodás nélkül egy emberként ugranának. Ismerjük már el, hogy ők is gondolkodó, felelős emberként viselkednek választások, szavazások alkalmával....

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.30. 18:46:01

@Horizont:

Vajon milyen érzés lehet Orbánt szeretni? (eltűnődik)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.30. 18:49:33

@hümhüm: Gondolom, azzal sincs gond, hogy épp kampánycsend idején osztotta az észt, oszjónapot.

komplikato 2012.07.30. 18:52:50

@hümhüm: Jogos, már a választásoknál sem sikerült öket "beirányozni". Meg a délvidékieket sem. Meg a szlovákiai magyarokat sem. De van aki nem tanul.

champagneM 2012.07.30. 19:06:09

Látszik, hogy nincs semmiféle helyismereted (Erdély), de azért osztod az észt. Ráadásul azt hiszed, hogy egy ember állásfoglalását csak a gzadasághoz való viszonya határozhatja meg. Nem semmi ez a korlátoltság.

Arról van szó, hogy nemrég megbukott a jobboldali román kormány, mely a magyarokkal egész jó kapcsolatokat épített ki, elkezdődött egy párbeszéd, engedményeket tettek, elég sokat! És részben épp egy magyar ügy (a marosvásárhelyi magyar orvosi kar ügye) miatt bukott meg a jobboldali kormány!!!! Erre az RMDSZ - a baloldali nacionalista Ponta és a jobboldali mérsékelt Basescu közti háborúban - hátba támadta a jobboldali Baset, és rajta keresztül azt az oldalt, mely eddig az erdélyi magyarokkal a legnormálisabban viselkedett. Mindig ezt műveli, annak nyal, aki éppen hatalmon van, és ha szükséges, hátba szúrja azt, aki addig vele jóindulatú volt. Undorító az egész RMDSZ-es bagázs!! Így hát az RMDSZ nem volt hajlandó egyértelműen kiállni Base mellett a referendumot megelőző, Baset felfüggesztő parlamenti szavazáson, össze-vissza mismásoltak, és többen e mögött a maffiózó-nacionalista Pontával kötött alkukat sejtenek. Jól hangzik, mi?! Az volt a minimum, hogy az erdélyi magyarság az eddigi jó viszonyért és engedményekért a mostani népszavazáson KIÁLLT Base mellett azáltal, hogy nem ment el szavazni (még ha az RMDSZ gerinctelen fostömeg is). Orbán Viktor meg totál helyesen lépett (nem mintha miatta maradtak otthon az erdélyi magyarok), ez így volt rendben!

Amúgy ironikus, hogy Romániában már a két világháború közt is akkor nyírták a magyarokat és intézményeiket, amikor baloldlai kormányok voltak. Ott a baloldal a szélsőségesen nacionalista, és az erdélyi magyarok mindig megszívják, ha szocdemek, szocik vagy exkomcsik garázdálkodnak a kormányrúdnál!! Már a háború közt is fellélegeztek, ha a mérsékelt jobboldal került kormányra (pl. Maniu nemzeti parasztpártja). Még a 30-as évek végi királyi diktatúrában is jobb volt a magyaroknak, mint bármikor a ballibek alatt.

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2012.07.30. 19:06:38

@hümhüm: "ha Orbán nem szól egy szót sem, akkor sincs érvényes népszavazás. " Pont itt a gond! Hetekkel a népszavazás előtt tudni lehetett, hogy nem jön össze az 50%. Erre kimegy orbán és arra bíztatja a magyarokat, hogy ne menjenek szavazni. És lám, mily meglepő, nem lett 50%. Erre orbán már mondhatja...látjátok ezt is el tudtam intézni. Annyira orbáni....bocs, de most picit hánynom kell...:(((

Horizont 2012.07.30. 19:10:10

Szerintem meg éppen ideje volt, hogy kivette évi rendes szabadságát Orbán. Lehet őt szeretni, vállalni, kiállni mellette, lehet utálni, szidni meg minden, de be kell(ene) látni, hogy megfáradt, szétesett, szó szerint rosszul néz ki. És innen lentről nézve, hallgatva is kissé kesze-kusza minden tette, mondata.

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ez az érzés már kimarad az én életemből:)

@komplikato: Nem szégyen utána néznem a szó jelentésének, mindig tanul az ember:)
"agapé a felebaráti, önzetlen, önfeláldozó szeretet megnyilvánulása"
Ha ez lenne szavam se lenne! De ez a "szektás" szeretet, sok ez na....

@hümhüm: Ezek szerint nem neked írta, van ilyen:) Beleszámított vagy sem Orbán buzdítása, szerintem nem is ez a lényeg. Az másban rejtőzködik. Kár, hogy elfogult vagy - Orbán felé.

Stabilo 2012.07.30. 19:23:49

Már kedvem sincsen végig olvasni ezeket a szánalom posztokat.
Most az a baj, hogy Orbán elmondta egy egyébként a határon túli magyarságot igenis érintő szavazásban a véleményét?
Mit kellene csinálnia? Kérjen bocsánatot, hogy van még magyar odaát? Netán küldjünk értük vagonokat és zúzzuk be mind? Kérjünk bocsánatot, hogy élünk?
Ezért tart ott ez az ország, ahol tart, mert ilyen megalázkodó, mindenért bocsánatot kérő emberekkel van tele...

ob.szerver 2012.07.30. 19:38:20

"fontosabb, hogy a disznóknak játékot adjanak..."

Éppen tegnap adták Jamie Oliver műsorát, amelyben a sertések embertelen (disznótalan) tartására hívta fel a figyelmet Európában, amelyet 2013-ig meg kell szüntetni.

Egy Orbán-szerű sültparasztól azért több empátiát vártam volna el a sertések iránt. Persze mit várjunk attól, aki mélyszegénységben élő gyerekek iránt sem érez empátiát.

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2012.07.30. 19:43:28

@Stabilo: Tévedsz! Azért tart itt az ország, mert ti a nyakunkra küldtétek ezt az elmebeteget.

Lasombra 2012.07.30. 19:46:39

off: a csuti parasztra egy karaktert se pazarolnék, csak egy gyors viselkedéstani felmérést végeznék.
a kérdéseim: a nyilvánvalóan retardáltakkal (pl ez a chatpartner) miért próbál meg újra és újra valaki beszélgetésbe elegyedni? mire számít? mi motiválja?
még ha vicces lenne, azt ,mondom, talán, szórakozásból esetleg. de nem az.
tényleg kíváncsi vagyok.
köszönöm.

Horizont 2012.07.30. 19:52:16

@Stabilo:
Nagy tévedésben vagy! Az ország nem azért tart itt!
Ja és Orbán nem magánemberként mondta el a magánvéleményét.
Gondolkozz már ember!!!

@Lasombra: Tudod él a remény az emberben, hogy talán ..........De nem!!

champagneM 2012.07.30. 19:58:13

Amúgy sokkal érdekesebb az, hogy az erdélyi románok és magyarok ezúttal együtt gondolkodtak: két megyét kivéve, az erdélyi megyékben nem mutatkozott nagy hajlandóság a szavazásra, nem érte el sehol a 40%-ot a részvétel. Míg délen, a regátban Gorj, Olt, stb megyékben 70% felett produkáltak. Bizonyos jobboldali (=normálisabb) portálokon (pl. adevarul.ro) a kommentekben az erdélyi román hozzászólók közül többen védelmükbe vették a szintén nem szavazó, de egyesek által bűnbaknak kikiáltott magyarokat. Az erdélyi románok - tapasztalat - hamarabb fintorognak egy bukaresti fanarióta gengszteren, mint déli fajtársaik, és Ponta bizonyosan balkáni jelenség... Az erdélyi románoknak az is cikibb, hogy Ponta plagizált, és nem történik semmi sem, és hogy füle botját se mozdítja. Bukarestben ezzel szemben ez egy bocsánatos bűn - ahogy egy román publicista ezt szépen meg is írta (adevarul.ro). Nyílt titok az is, hogy Pontáék (köreikben sok az exkomcsi és szekus) sima maffiózók, és teljesen konkrét értelemben, de ez sokak számára csak sima huncutkodás. Az ügy pikantériája, hogy Ponta plagizált doktorijának témavezetője és egyben nagy haverja az az Adrian Nastase, libsi exkormányfő, akit nemrég korrupció miatt lecsuktak (az első eset odaát, hogy román politikust lecsuktak). Mindenesetre ő emelte fel Pontát és csinált belőle politikust. Amúgy nemrég kiderült, hogy egyik évben Bukarest a költségvetésből többet kapott, mint egész Erdély együttvéve, holott utóbbi hordja a hátán az országot. Talán majd feltámad Erdélyben a transzilvanizmus (kis jelei vannak), és az egyre nyilvánvalóbb kulturális és egyéb különbségek az autonómia széleskörű szorgalmazásának irányába fognak hatni, mind magyar, mind román körökben...

ketroot 2012.07.30. 20:00:35

Ez a farkas hajasbaba nem képes egy kurva hsz-ben reagálni több embernek?

Mindegy, kár megkérdezni, úgy kevésbé lenne degenerált troll.

ketroot 2012.07.30. 20:04:13

@hajraorban1:

Azért egy "Szeretlek Viktor!" avatar még odafért volna a veved mellé, nem?

Ellensúly 2012.07.30. 20:10:14

A szerző az írás végén igencsak összekeveri a szezont a fazonnal.

Ha Magyarországon lenne mondjuk egy másfél milliós (de legyen csak félmilliós) szlovén közösség, akkor teljesen természetes volna, hogy a szlovén politikusok idejönnek politizálni. Az erdélyi vagy épp az imént említett fiktív példa nagyon nem ugyanaz, mint amikor a náci szlovák kormányt simogató nyugati politikusok a nagy távolból, a valós helyzetet és állapotokat nagy vonalakban sem ismerve diktatúrát ordítoznak és beleugatnak dolgokba.

soproni1 2012.07.30. 20:10:42

Ahogy fiatal koromban hallgattuk a strófát : Régi mániám, tankkal végigmenni Románián. Most is aktuális, ha ottmarad a miniszterelnök úr a híveivel.

soproni1 2012.07.30. 20:14:35

@Ellensúly: Az indiai miniszterelnök jöhetne. Még tesó is a mostaninak. Plusz 1 millió.

Horizont 2012.07.30. 20:18:32

@A félázsiai csizmadia - kinek neve ketroot:
Mindig megmosolyogtatsz a nickneveiddel, de ezen egyenesen kacarásztam:) Grat. érte:)

komplikato 2012.07.30. 20:19:44

@champagneM: Jut eszembe tájékozottság, innen nehéz megítélni, de az RMDSZ támogatotságának mi a fő oka arrafelé? És Tőkés konkrétan mivel vívta ki magának azt a közutálatot, amiről itthon erősen kussolni illik? Miért kellett új pártot csinálni neki, mi történt a régiben?

komplikato 2012.07.30. 20:21:37

@Horizont: Én reggel óta filózom hasonló átnevezésről, csak nem tudom elé vagy utána kéne beilleszteni a "Panelproli protogen" titulust? :D

kifordított nagyanyó 2012.07.30. 20:26:47

Előjöttek a fideszdroidok.Úgy látszik ma őket osztották be ide.
Van egy aranyunk.Köszönjük meg viktornak.:))
Na csá.

tlvajferi 2012.07.30. 20:31:53

@Spániel:
magyarország miniszterelnökei az elmúlt 20 évből, röviden:
beteg ember, hóbagoly, pufajkás, nagyotmondó, hazudós, libatolvaj, nagyotmondó
sz*rháziak ilyeneket érdemelnek

Netuddki. 2012.07.30. 21:02:58

Hát, az orbánt ismerve qrvára nem számít a véleménye...

azbesztos 2012.07.30. 21:06:40

Viktornak sikerült Basescut visszavinni a hatalomba, ez nagy haditett volt, és nagyot emelt az erdélyi magyarok politikai tekintélyén és nagyot rontott a román nemzetiszocialista és nemzeti liberális bolsevista kormány hitelén. Egyébként Orbán gazdasági és politikai ötleteit másolja egész Európa. Tranzakciós adó talán előbb lesz Franciaországban és Németországban, mint nálunk. Egyre több világhíres közgazdász védelmezi -az eddig populistának hazudott- gazdasági lépéseit, egyre jobban lelepleződik az IMF, a világbank és az Unió Európai Bizottság teljesen korrupt és emellett ostoba, az emberi értékek, humánum, kultúra iránt érzéketlen pénzügyi, gazdasági és társadalmi politikája. Lassan a világ figyelmének középpontjába kerülünk és a sarokba állított rossz-tanulóból osztályelsők leszünk. Persze ez az internáci balfácánoknál kiveri a biztosítékot, de annyi baj legyen.

komplikato 2012.07.30. 21:11:30

@azbesztos: Miért ugrott be hirtelen az ex-iraki tájékoztatási miniszter? :D

nu pagagyí 2012.07.30. 21:12:22

Orbán már megint együtt dübörög másokkal. Most éppen a Közép-Európai válságkezelést dícséri, szerényen elhallgatva azt a romhalmazt, amivé saját hazáját tette.

pianolight 2012.07.30. 21:15:17

@Farkantoán Chatpartner: OK, most már elég, majd küldöm a pénzt

nu pagagyí 2012.07.30. 21:22:02

@azbesztos: Hol élsz Te? Azért mert valamit asztalnak neveztek el, de egyébként sámlinak néz ki, még nem lesz asztal belőle. Amit máshol tranzakciós adónak hívnak, az nem olyan, mint nálunk. Pont úgy, mint a világ legdemokratikusabb alaptörvénye, amelyben minden betű A-tól Z-ig megtalálható máshol. Az eredményt kell nézni és akkor nem dőlsz be a propagandának. Eredmény meg semmi és ez a semmi nagyon sokba kerül az embereknek. Az egész ország Simicskának dolgozik, aki nagyüzemben tünteti el a befizetett adódat. Ennyi az eredmény, meg egy csomó csődbe juttatott ember.

ketroot 2012.07.30. 21:25:03

@Horizont:

Köszönöm, örülök, ha legalább egy embernek mosolyt csaltam az arcára! :D

Egyébként még milyen nevemre emlékszel? Mert nekem úgy rémlik, hogy ez az első névváltoztatásom, viszont a képeimet sűrűbben cserélem.

xéniav 2012.07.30. 21:36:58

Mikor veszi észre Tőkés, hogy húzzon a p...ba? Keverik mindenhol a sz..t. Itthon, a gyengébbek kedvéért Magyarországon, már senki nem, vagy csak a bigott hívők hisznek OV.nek és a sleppjének ezért az erdélyi magyarokat hülyiti,mert Ők nem érzik közvetlenül a baromságaiknak a következméyeit. Többek között ezért tartom gennyes és aljasnak a határokon kívüli szavazati jogokat.

Vidéki 2012.07.30. 21:40:42

"Szerinte Közép-Európa sikeresebb volt a válságkezelésben, mint a Nyugat,” idézi Vastagbőr gúnyolódva.
Vastagbőr! Kelj fel és járj!

Nyisd ki szemed, vedd észre, hogy válság van és nem mi fújjuk a passzátszelet is.

2 évvel ezelőtt még Portugália Írország, Itália, Görögország és Spanyolország sem szorult hatalmas pénzügyi segítségnyújtásra.

Most rászorulnak.

Mit gondolsz miért?

Talán ott is Matolcsy és a Fidesz miatt?

Eddig 310 milliárd eurójába került a görögmentés Németországnak:

Az európai pénzügyi válság több mint 300 milliárd eurójába, egészen pontosan 310,3 milliárd eurójába kerülhet Németországnak írja a Handelsblatt, a német üzleti körök lapja.(VG2012. 6. 27. 15:00)

A spanyol mentőcsomag 300 milliárd eurós lehet, és ez a bankoknak nyújtandó 100 milliárd eurót hitelen felül értendő.(VG)

Hol vagyunk mi ettől?

Ehhez képest az elmult két évben az EU hátsó fertálya morzsákat kapott.

Minden bizonnyal azért, mert az EU döntéshozói is úgy ítélhették meg, hogy Közép-Európa sikeresebb volt a válságkezelésben, mint a Nyugat és Dél.

Az EU döntéshozók bölcsességében Vastagbőrnek nem szabadna kételkedni!.

jágör68 2012.07.30. 21:48:48

@Vidéki:
Hogy hol vagyunk mi ettől?
Hát sehol.
Magyarországnak ennek a pénznek sokkal többszörösére lenne szüksége, ha az általad említett életszínvonalat akarná nyújtani- és fenntartani.
De mivel itt csak posztkommunista rablóprivatizátor tolvajkapitalista rabszolgagazdaság működik ezért elég lesz újabb 10- 12 milliárd EUR hitelkeret.
Abból lehet 22.500 Ft- os "fizetéseket" adni még újabb 4 évig.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2012.07.30. 21:49:23

"Ha még utálnám is Orbánt, az ilyen mocskos libsi írások biztosan megkedveltetnék velem..."

vs.

"Voltaképpen minek írtad ezt a blogbejegyzést? Azon kívül, hogy egy igen szegényes orbánfikázást próbálsz előadni."

LOL, és jóéjt! :)

ketroot 2012.07.30. 22:04:32

@laspalmas:

Érdemes még elolvasni a profilján, hogy máshova miket kommentel be.

Nem semmi! :D

LenCse 2012.07.30. 22:06:30

1. Hétfő este::: csorog a nyála a román vezetésnek hogy ráverjék Orbánra a magyar szavazók elmaradását. Ez hülyeség, maga Kelemen RMDSz-elnök is tagadja. Már 2 hete mindegyik un. magyar párt elmaradásra biztatott. A Viktor csak a magja a cseresznyénak a tortán...
2. Miután bevették a f@szt az EU részben félretájékoztatott főmuftijainak követelőzésével, soha nem látott módon elfogadták a qvorum-ot, vagyis a a 3 évvel ezelötti (!!!) választási listák adatai szerinti 50% plusz 1 fő követelményét a referendum érvényességének zálogáúl. EZEK SZERINT 46 %-os jelenlét lett, a magyarok nélkül ugye.
DE: a Statisztikai hivatal HIVATALOS adatai szerint BŐVEN ELÉG a jelenlét, majd 7.és fél millió.
Na ezt kell az Alkotmánybiróságnak lenyelni !!! Le is fogja.
A Viktorka megint beletenyerelt a szarba, az uj kormányzati kurzus nem fogja szépen megköszönni az erdélyieknek a "segitség"-et. Köszönöm Viktor !!!

azbesztos 2012.07.30. 22:06:45

@nu pagagyí: Ez a Simicska eltünteti az adódat című baromság tipikus internáci szlogennné lett. A balos söpredék próbálja elhitetni, hogy a tolvaj bankok és szemetet árusító multi-handlék bezzeg nem tüntetik el az adómat, csak a Simicska, aki magyar földön fektet be, itt ad munkát tízezreknek, és itt költi el a nyereségét. Az internácik által támogatott pénzszivattyúk bezzeg virágzó Magyarországot teremtenek, amint azt az elmúlt nyolc éves balfasz uralom alatt láthattuk. no erre csak annyit, rohadjon meg minden büdös bolsi féreg, aki az adóforintjaimat külföldi kufárok zsebébe akarja átjátszani, nyomorult jutalék reményében, a magyar vállalkozók helyett.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.07.30. 22:20:26

Értem én a cikk logikáját, formálisan jogos is, de mégiscsak különbség, hogy más nálunk nincs olyan kisebbség amihez így szólhatna más ország vezetése, ott meg van. Így az egyenősítés nem szerencsés. Lehet bírálni sok mindenért Orbánt, megtettem magam is, de pont ezért nem hiszem, hogy kellett volna.

xaverta 2012.07.30. 22:29:23

@hajraorban1:
"bár leszögezem: nem is szeretem, de remek politikusnak tartom valamint igen, tetszik, hogy nem puhapöcs és nem csak antiszemitázni tud, mint elődei ..."

Még ha így lenne is, mi haszna ebből az országnak, a magyaroknak. Közutálatnak örvend, megbízhatatlannak tartják. Gondolom te is legszívesebben ilyenekkel kötsz üzletet.

Nagypipa 2012.07.30. 22:33:12

Szerintem a Fidesz súlyos csapdába esett. Nyilvánvaló, hogy Orbán meghibbant: amit az utolsó héten előadott, az összességében felháborító – ha a pasas normális, vagy sajnálni való – ha a pasasnak kiakadtak kerekei.

A csapda abban van, hogy ha Orbánt kivonják a forgalomból – akkor nagyjából annyi a Fidesznek, hiszen a Fidesz és Orbán ugyanaz a köpeny, kívül-belül. Orbán nélkül nincs Fidesz, erről ő maga gondoskodott nyomatékkal.

Most tehát vagy üzemben tartják a megkattant Orbánt – és így fennmarad a Fidesz, vagy leléptetik, ebben az esetben annyi a Fidesznek. Ez komoly probléma és rághatják az öklüket a bennfentesek. Kérdés, meddig képesek fenntartani a látszatot, illetve mikor jön elő „János bácsi” esete „Mária nénivel” és mikor vezeti el Lévai Anikó kézen fogva hites urát. Le, a lépcsőkön.

A történelem ismétli magát…

Melee 2012.07.30. 22:35:27

Orbán semmi újat nem mondott. A rendszerváltás előtt 40 évig tudtuk, hogy a nyomoronc nyugati kapitalizmus rohad, csak idő kérdése, hogy mikor esik szét teljesen, és mi, tiszta lelkűek akkor megkapjuk a magunk igazát. Most újra megtudtuk ugyanezt.

Ajtony 2012.07.30. 23:11:14

@azbesztos: 242 Mrd dollár ment "adóparadicsomokba" az elmúlt évtizedekben. Talán ha Simicskás közgépezés helyett nem fotelból akarna egy csomó majom újságírósdit játszani, többet lehetne tudni azokról, akik valszeg kétkezi munkával megszerzett fillérkéiket hordták valami büdösül meleg szigetekre.
Ez a magyar ballib sajtó :-(

sárkányvadász 2012.07.30. 23:19:09

nincs itt hibbanás...
mert annyira okos,tehetséges szakemberek veszik fel szerény fizetésüket az ország vezetésért,aminek eredménye pl: az olimpiai bajnokunknak nem sikerül lejátszani a himnuszt,csak vmi hasonlót...
ez "csak"olimpia,látszik ,kirakatban van.
na ott mi lehet, ami nincs kirakatban.....

nu pagagyí 2012.07.30. 23:20:32

@azbesztos: Szólj, ha az országnak is van valami haszna a Közgép működéséből. Én sokallom a 300 milliárdot néhány vasúti híd átfestésére. Ez a kormány ezres nagyságrendben tesz tönkre cégeket az irányított pénzosztásaival. A tévedés elkerülése végett, nem külföldi, hanem magyar cégeket, olyanokat akik tényleg megcsinálnák a munkát és nyilván olcsóbban, a Közgép osztalékát figyelembe véve, évente legalább 3 milliárddal. Az állami cégek szívlapáttal hajigálják ki a pénzedet álreklámokra, jótanácsokra. Ezernyi módon károsítanak meg, bár azt nem tudom, hogy Te fizetsz-e egyáltalán adót, vagy a lenyúlási résznél tüsténkedsz.

Stefánia kisasszony [tеuto-nordikus parasztlány] 2012.07.30. 23:22:25

@Farkantoán Chatpartner: Nézz utána te fasz!
www.mkb.hu/friss_informaciok/arfolyamok/mnb_kozeparfolyamok/index.html

Mondjuk 2010 március 30.-án 265 volt. Minek ugatsz bele ha ilyen hülye vagy? Agyadra ment az iskola tej?

Nagypipa 2012.07.30. 23:47:40

Orbán nemcsak sok baromságot hordott össze az elmúlt héten - olvasgasd a különféle újságokat - de ráadásul semmi lényegeset nem mondott. A szokásos halandzsa, parasztvakítás - közben néhány elszólás arról, hogy mi jöhet a demokrácia után, hogy félázsiai a szeretett népe, hogy Nyugat-Európa és Amerika rohad, stb.

Nos, ezeket a sorokat Kaliforniából írom, s jelentem, hogy ha otthon ilyen rohadás lenne mint itt, akkor Magyarországra tódulnának Angliából, Franciaországból, Spanyolországból a kalandra vágyók. De valahogy nem ez az irány, mintha az ország gazdasági teljesítménye csökkenne, meg hasonlók. Az otthoni ismerőseim félnek, nem mernek beszélni, pláne a munkahelyükön nem. Még nekem is a sorok között írnak - mintha a Kádár korszakban lennétek megint...

Orbán csak mantrázza a hülyeségeit - hogy Magyarország a minta, stb. - közben vagy kinevetik, vagy undorodva fordulnak el tőle a mérvadó politikusok, külföldön. Belföldön meg nagy a kussolás, mert az APEH ugrásra készen áll, ha valaki megszólal. Meg Pintér csapata is. Gratulálok nektek: 20 éve itt, Kaliforniában Magyarország volt a csoda - ma mindenki azt kérdezi tőlem: mi folyik nálatok Magyarországon???

Szégyellem magam és szégyelljétek magatokat ti is!

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.07.30. 23:49:35

Visszamenőleg nem lehet elvonni a rokkantnyugdíjakat!

A Magyar Szociális Fórum Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoportja hétfőn arra szólította fel a rokkantakat, hogy társadalmi harccal szerezzék vissza rokkant nyugdíjukat, melytől megfosztották őket. A csoport véleménye szerint a magyar kormány a nemzetközi normákkal ellentétesen cselekszik azzal, hogy megszünteti a baleseti és a rokkantsági nyugdíjakat, s megszüntette a társadalombiztosítási védelmet.

Míg az Európai Unió tagállamaiban emberhez méltó körülményeket biztosítanak a korhatár alatti rokkantaknak, Magyarországon kiszolgáltatottság vár a súlyos betegekre, segélyszerű havi ellátásból kell tengődniük. Ez az összeg az egy főre jutó létminimum fele, vagy harmada. Fokozatosan az öngondoskodás irányába terelik a megváltozott munkaképességűeket. Az új alaptörvény szerint a nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni. A fiatalokat élethosszig tartó munkára kötelezik a folyton emelkedő öregségi nyugdíjkorhatárral. Komoly terhet rónak rájuk beteg szüleik ellátásával.

Az Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoport megírja, hogy a legtöbb rokkantnál kísérő társbetegség a depresszió, a szorongás, a kilátástalan élethelyzet miatti stressz. Egyre többen panaszkodnak arra, hogy elvesztették minden reményüket, emelkedő tendenciát mutatnak az öngyilkosságok. A statisztikai kimutatás szerint naponta 7-8 ilyen eset történik.

Kérdést tettek fel a kormánynak és a parlamentnek: nincs-e lelkiismeret furdalásuk az emberéletek pusztulása miatt!? Közönséges rágalomnak minősítik, hogy a rokkantak csalók, ingyenélők és naplopók volnának, akik csak a munkát akarják kerülni. Visszautasítják a kormány-propagandát, miszerint a nyugdíjrendszer fenntarthatatlanná vált a rokkantak ellátása miatt. Hippokráteszi esküjük megtartására intik az új komplex felülvizsgálati rendszer keretében eljáró orvosokat, hogy ne fordulhasson elő többé, ami egy 51 éves tüdőrákos férfival történt: orvosai gyógyulttá és rehabilitálhatóvá nyilvánították, átképzésre küldték, majd nem sokkal utána betegségébe belehalt.+++

alien 2012.07.31. 01:13:52

@Nagypipa: nekem is ez a gyanúm, hogy megkattant. nem lehet épp aki egy teljesen más világot lát maga körül mint mindenki más
vezessék le a lépcsőn egy laza kényszerzubbonyban és legyen aminek lennie kell

alien 2012.07.31. 01:19:00

@azbesztos: szánalmas ez a szöveg érdekelne orbánék magánvagyona mibül lett, meg majd a következő budai gyula leszámolásügyi lény mit ás ki azorbánrólésaközgépről miért jobb neked ha a multi helyett más nyúl le? a multi és a bank nem közpénzt visz el

SvenH. (törölt) 2012.07.31. 02:05:38

az a tragikus hogy Orban az eppen aktualis eletkori sajatossaga alapjan beszel
mar varom a 10 ev mulva kovetkezo Orbant amikor a gonosz mozgolepcsok lelassitasanak a szuksegessegerol es a pimasz tinedzserek megrendszabalyozasarol fog beszelni

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.07.31. 02:06:51

Orbán Torgyán babérjaira tőr. Sokkal nagyobb ripacs lesz belőle mint a "jó" doktorból, meglássátok.

SvenH. (törölt) 2012.07.31. 02:07:06

@alien: ott volt a romanoknak a lehetoseg...
odamenni es 2 kokit lekeverni, majd 3 hetre sotetzarkaba vetni...

tcom 2012.07.31. 02:25:06

@azbesztos:

Mi vagy te simicska védelmi megbízott? Soha nem ment annyi MAGYAR cég tönkre mint most. Nem a gazdag simicskaval van a gond, hanem, hogy az állam osztja neki soha nem látott mértékben. A szektor tízen százalékját ő kapja.
Ezért kelett kormányt váltani? Hogy nyergesek, simicskák, felcsuti fideszesek legyenek az új urak? Ezert kelett a korrupt baloldalt lecserelni a pofatlanul korruptabb fideszes szarjankokra?
Eljött a hallgatás ideje.

tcom 2012.07.31. 02:27:41

@SvenH.:

Kezd hasonlítani az öreg Kádárra. A baj, hogy ameddig teljesen szenilis nem lesz van még 10-30 évünk.

Csacsicska 2012.07.31. 06:26:50

Hát kérem, a helyzet szomorú. A Fidesz csapdába esett.
Kétség sem fér hozzá, hogy Orbán meghibbant. Talán nem is idézném a múlt heti gyöngyszemeket: kár ismételgetni.
Úgy gondolom, hogy Orbán (és Kövér) zátonyra futott, azt a Fidesz belső-külső kör is látja. Csakhogy Orbán úgy intézte, hogy a Fidesz=Orbán és Orbán=Fidesz. Ha tehát Orbán kiesik, nagyjából annyi a Fidesznek. A sok szerelmes, agyatlan hívő nincs szocializálva Kósára, Vargára, Rogánra és így tovább… Nekik egyedül Orbán számít a „Miniszterelnök urunk”. Ők Orbánra szavaznak, nem a Fideszre.
Na most. Ha Orbánt a haverjai elküldik a gumiszobába, a Fidesznek annyi. Ha megtartják, akkor is. Mert Orbánnak senki sem meri megmondani, hogy ne nyilatkozzon, egyre kellemetlenebb a dolog. Minden egyes mondatával csak haragosokat szerez magának: már rühell bennünket Európa 99 százaléka, itt az USA-ban a jobbik eset, ha csodálkoznak Magyarországon.
Ez a 22-es csapdája: amit Viktor épített fel és amibe most ő lépett bele.
Kísértetiesen hasonlít Kádár utolsó nyilvános szereplésére, amikor Mária néni kézen fogva vezette haza az öreget… Most Lévai Anikót szólítjuk: fogja meg kedves „Miniszterelnök Urunk” kezét – és szépen kísérje vissza Grazba. Nem is kell visszajönni, jobb lesz az úgy.

Bilbo 2012.07.31. 07:12:46

"Szerinte Közép-Európa sikeresebb volt a válságkezelésben, mint a Nyugat, de Magyarországnak és Romániának most erőfeszítéseket kell tennie, hogy bekerülhessen a Szlovákia, Csehország, Lengyelország alkotta sikerzónába."

Ez így van, kár tagadni. Mindezen országok költségvetése stabil, míg pl. Spanyolország most megy csődbe. Németország töketlenkedik Spanyolországgal, gyakorlatilag átvállalja az adósság egy részét, és a végén még N.o. is belebukik. Nehéz elhinni, de hát ez van ... Katalóniában nincs fizetés az iskolákban.

"Orbán szerint a mostani válság Brüsszel válsága, azé a személytelen rendszeré, amelyben nincs felelős a történésekért. Valójában azonban a bankválság és az euróválság mögött is természetes személyek állnak, de ezeket az embereket valahogy mégsem nevezik meg. "Mintha a jóisten vagy az ördög bocsátotta volna le ködként Európára" - mondta Orbán."

Valóban ... Így igaz.

BASESCU ORBÁNNAL EGY PÁRTCSALÁDBAN VAN. TERMÉSZETES, HA SEGÍTI. UGYAN EZ A HELYZET, AMIKOR EGYIK SZOCIALISTA SEGÍTI A MÁSIK SZOLIALISTÁT. MI EBBEN A ROSSZ? ÁRULJA EL VALAKI.

Bilbo 2012.07.31. 07:13:37

BASESCU OTT LESZ MÉG EGY DARABIG A POLITIKÁBAN ...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.07.31. 08:40:44

"„A mostani válság oka, hogy Európa ma is a második világháború árnyékában él, mindentől fél, amiről azt hiszi, hogy okozója volt a két világháborúnak”

Ebben sajnos nagyon is igaza van. (Ugyanez a helyzet Magyarországon is.) Mi is a helyzet az európába beönzönlő bevándorlók hadával? Franciaországban bizony vannak olyan helyek, ahol nincsenek törvények... (és már lassan Magyarországon is). Ha egy kicsit is oda akarnak csapni a renitenskedőknek, akkor azok rögtön vallási, faji és egyéb idióta emberi jogaikra hivatkoznak... és akkor jön is Brüsszelből, Strassbourgból az emberijogi ejnye-bejnye és a folytonos riogatás, hogy küszöbön az újabb náci birodalom.

csatoimi 2012.07.31. 08:47:27

Idióta! ORBÁN VIKTOR jól beszélt, te meg egy szánalmas kis bértolnok vagy! Max 1000 forintot kaphattál ezért a gyenge cikkért!

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.07.31. 08:55:19

"Szerinte Nyugat-Európa ma egy ördögi körben vergődik, amelyben nem találja a kiutat. Azt mondta, Brüsszelben a tyúkketreceket méregetik, fontosabb, hogy a disznóknak játékot adjanak vagy meghatározzák, merre kunkorodjon az uborka, miközben egyre kevesebbet ér az emberek pénze."

Szintén van benne igazság, mert az állattenyésztés terén az EU-ban már már indokolatlanul szigorú szabályok uralkodnak. Közben az EU-n kívülről érkező áruk pedig áramlanak be a magyar piacra is.

"Egy csónakban evezünk, csupán azt kell elfogadni, hogy nem ugyanazok a receptek érvényesek a két oldalon"

Ez szintén így van, hiszen amíg a II VH. után "nyugaton" újraépítettek egy működőképes rendszert, addig nálunk tombolt a kommunizmus. És a legnagyobb lemaradás igazából a gondolkodásmódban van.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.07.31. 09:02:29

Értem én, hogy most baromira "divatos" szidni a "Zóóórbánt, a patásördögöt"... és marha jó dolog ízekre szedni minden mondatát. DE... szerintem nem mindig mond hülyeségeket.
Persze neki is vannak hatalmas baklövései, pl.: az a bizonyos "félázsiai" kijelentés és szerintem is ostobaság beleszólni a románok népszavazásába.

Azért az eszünk legyen a helyén és ne akarjuk mindenben az ördögöt látni!

Pop40 2012.07.31. 09:16:26

@azbesztos:
Nem lehet könnyű ennyi baromságot összeírogatnod, a szövegedből nehéz leszűrni, hogy fizetnek érte, hogy hülyeségeket irkálj, vagy csak úgy magánszorgalomból csinálod, mert már az agyad is narancsbőrös, nem csak a segged.

Fussunk talán neki a valóságnak: Irkáltál arról, hogy Orbánt utánozza Európa, bankadóban és tranzakciós adóban. Ó, ja. Bizony van, illetve terveznek több helyen bankadót. Csak éppen annyi az eltérés a hazaitól, hogy pl a németeknél a bevételt nem az ezer sebből vérző költségvetés toldozgatására használják fel, hanem egy tartalékalapot képeznek esetleges bankcsődök esetére. A tranzakciós adónak pedig köze nincs az itthoni sarchoz, ez eredetileg egy tőzsdei fogalom, amelyet a sok milliárdos spekulációs pénzmozgások megadóztatására terveztek bevezetni, nem pedig Mari nénit rabolják ki vele, mikor elbattyog a postára a számláit befizetni.

Elhiszem, hogy egy ilyen csavaros dolog megkavart téged, de gondolj arra, hogy attól, hogy ismersz 2 embert, és mind a kettőt Jenőnek vagy Gézának hívják, attól ez a két ember még nem ugyanaz.... :S

"csak a Simicska, aki magyar földön fektet be, itt ad munkát tízezreknek, és itt költi el a nyereségét." Ezt a faszság meg még akkor is dícséretet érdemel, ha teammunkában alkottátok meg, ha egyedül írtad, bízvást pályázhatsz a "legnagyobb marha" címre. Magyar földön fektet be, ja, igaz, hogy x-szeres áron dolgozik, de mit számít az, (költséghatékonyság egy beruházásnál - érdeklődd majd meg a pártközpontban, vagy a polgári körödben, mi is az.) Simicska nagy jótéteményei mellett szintén elsikkad az, hogy időközben párszáz vállalkozást taccsra tesz, akiknek esélyük nincs nyerni, így már nem is pályáznak (az, hogy ők is munkát adnak egyeseknek, cseppet sem kell, hogy megzavarjon.) És ez az "és itt költi el a nyereségét" is egy Nobel-díjas gyöngyszem. Igen, nyilván itt költi el, veszi a milliárdjait, és körbejár pár kistelepülést Borsodban, vásárolgat abc-kben, és amelyik falu megtetszik neki, ott örökbe fogad egy közmunkást.
Még véletlenül se viszi ám ki a pénzt külföldre, egy igaz magyar, aki a nagyvezér koleszos társa volt, sose tenne ilyet, ugye?:)

Az meg már teljesen érthető és elfogadható, hogy egy narancsdroid nem is zavartatja magát attól, hogy mit ad isten, épp a vezére koleszos haverja nyer meg 100%-ban minden pályázatot, amin indul. Máshol ezt úgy hívják, korrupció, de aki sok narancsgőzt szív, annak ez egy igazi tündérmese:)

Találó viszont a neved, illik hozzád. Vigyázz viszont vele, mert bármilyen jó kapcsolatban vagy az említett anyaggal, a legújabb kutatások kimutatták, hogy káros az egészségre. Agydaganatot nálad nevezett szerv hiányában garantáltan nem okoz, de légzőszervi panaszok még előfordulhatnak.

Pop40 2012.07.31. 09:20:53

@csatoimi:
Érveid lehengerlőek, külön szép tőled, hogy még bérezési táblát is csatoltál a poszternek:)

Ha már illetékes vagy az árfekvések terén, hogyér' számítják mostanában a narancsdroid hozzászólásokat? Ha jól fizetnek titeket, egyezkedhetünk.

Kandeláber 2012.07.31. 10:30:39

Nem nagyon értem a problémát.
Kötelező volt elmenni Romániában a népszavazásra?
Nem volt kötelező. Nem hajtották kancsukával a választópolgárokat az urnákhoz.
Több mint 50 % nem ment el.
Ezeknek a többsége román, elenyésző kisebbsége magyar.
Nehogy már a mongoloid idióta fejű szoclib plagizátor Ponta az ottani magyarokat kárhoztassa azért, mert nem sikerült 50 % fölé mennie.
Ha nincs 50 % + 1 szavazat, vége a dalnak, szivattyú.
Nehéz felfogni?
Orbán azért támogatta Basescut, mer ugyanabba a pártcsaládba tartozik. Két-három hete Kovács Laci bá' az ATV-n mosdatta Pontát, nem azért, mert annyira szereti, hanem azért, mert ő is szoci.
Nem kell ezért durcizni.

Kandeláber 2012.07.31. 10:36:36

690.922 szavazat hiányzott az érvényességi küszöbhöz, amelyet a magyar közösség nem tudott volna biztosítani - mondja Kelemen Hunor elnök az RMDSZ honlapján.

Virág et. 2012.07.31. 11:04:42

@Vidéki: Görögország az nyugat? Írország meg Portugália a példa, vagy a spanyolok? Miért nem Angliát, Németországot, Ausztriát, Franciaországot, a Skandináv államokat, a Benelux államokat vagy éppen (ha már nyugat) az emelkedésnek indult USA-t mondod? Vezéred, amikor a hanyatló nyugtról beszél, akkor Portugáliára meg Írországra gondol? Orbán olyan szélkakas, aki ha az USA egyik államának kormányzója, akkor a 2008-as hitelpiaci válság első percében ki akart volna lépni az unióból, mert hogy az hanyatlik és fujj. Neki az a barát, aki tömi pénzzel, amikor nehézségek vannak, akkor szaladunk az orosz macihoz vissza, mint a komcsi időkben. Milyen minőségű embert imádsz ilyen perverz rajongással?

A válságkezelésben amúgy tényleg jók voltunk. Mondom: voltunk, egész a fülkeforradalomig. Onnantól lejtőn vagyunk a cél pedig a szakadék alja, ez itt a baj,

Ironfist 2012.07.31. 14:27:45

Tényleg ennyire ostobák lennének azok, akik itt Orbánt védik? Gondolkodjatok már fideszbuzik! Bár tudom, ez képtelen kérés részemről, de NÖVESSZETEK MÁR KIBASZOTT AGYAT, ÉS HASZNÁLJÁTOK! Vagy ti repesnétek az örömtől, ha egy küldföldi miniszterelnök idejönne, és beleszólna a belpolitikánkba? Érdekes, ti még annak sem örültök, ha az IMF feltételekhez köti azt a pénzt, amit ŐK ADNAK NEKÜNK, de az nem baj, ha Orbán külföldre megy, és beleszól abba, amihez semmi köze?

Ostoba fideszes zombik, megérdemelnétek puszta kegyelemből, hogy tarkón lőjenek mindőtöket, legalább nem kéne lobotómiás állapotban vegetálnotok, ostoba, kétszínű, duplagondolkodós senkiháziak!

Horizont 2012.07.31. 15:51:24

@A félázsiai csizmadia - kinek neve ketroot:
Ne bizonytalaníts el:) Úgy emlékeztem, hogy a "ketroot" az alap neved és jelzők voltak előtte vagy mögötte:) Na mindegy is, ez a mostani kiváló:DDD

Horizont 2012.07.31. 15:58:55

@csabapayne: De ha egyszer ördögöt látunk:DDDDDD Nevezzük el angyalnak?:DDD

@Ironfist: :DDDD
Mióta Orbán belopta magát a miniszterelnöki székbe, aztán ki lett onnan dobva, aztán újból visszalopta magát, olyan megosztott és gyűlölködő lett ez az ország! Nagy baj, hogy nem a politikája és tettei alapján szavaznak szimpátiát hanem a gyűlölködés okán. Gyűlölik elementáris erővel az egyik oldalt ezért imádják a másikat!Lejtős zsákutca aminek a vége egy szakadék szélén áll!

Vidéki 2012.07.31. 22:39:31

@Virág et.:
Nem imádok senkit.

Nyisd ki szemed, csukd be szád?

Vedd észre hogy pénzügyi válság van az EU-ban, ami olyan mint egy járvány.

Vannak olyanok, az EU kemény magjában, az Eurozónában ahol ez csak erős köhögéssel jár, míg másoknál tüdőgyulladást okoz

ketroot 2012.08.01. 11:02:04

@Horizont:

Most jutott eszembe, hogy tényleg volt egy másik (Smitt Paja-időszakból), szóval csak jobb a memóriád, mint az enyém! :D

Kandeláber 2012.08.01. 11:40:03

@Ironfist: Neked valamelyik felmenőd komisszár volt a dicsőséges Vörös Hadseregben, hogy ilyen szimpatikus megoldás számodra a tarkónlövés?
Hiába, az alma nem esik messze a fájától.

Ironfist 2012.08.01. 13:32:21

@Kandeláber:
Amilyen segghülye vagy, nyilván úgy hiszed, kizárólag az általad említettek használtak tarkónlövést, nem is sejtve, hogy a kivégzés egy meglehetősen hatékony és gyors válfajáról beszélünk. És amit a dicsőséges Vörös Hadsereg komisszárjai valóban ugyanolyan előszeretettel használtak, mint például az Eisantzgruppék politikai tisztjei.
Gőzöm nincs, a tarkón lövéstől miért pont a szovjetek jutottak eszedbe, ennyi erővel az akasztásról meg az Észak Rajna Vesztfáliai városok középkora jusson eszedbe, mert nyilván más nem használt ilyesmit, nem?
Nos, miután megint sikerült jól leégetned magad, még én is beléd rúgnék egyet. Pont olyan ostoba vagy, mint bármelyik fideszes, hiába, az alma nem esik messze a fájától. Seggfej.

Kandeláber 2012.08.01. 13:39:56

@Ironfist: Te valszeg egy 16 év körüli, pattanásos kis pöcs lehetsz, akit az óvódától kezdve fegyelmeztek a társai, és most évek óta a neten játszod a vagányt.
Ironfist, na persze, frusztrált infrás-tápos mamakedvence.

Ironfist 2012.08.01. 15:27:33

@Kandeláber:
"Te valszeg egy 16 év körüli, pattanásos kis pöcs lehetsz, akit az óvódától kezdve fegyelmeztek a társai, és most évek óta a neten játszod a vagányt.
Ironfist, na persze, frusztrált infrás-tápos mamakedvence."

Hűűű, micsoda ellenérvek, hölgyeim, és uraim, figyelik? :D Egy remek, ízig-vérig fideszes visszavágást láthattunk Kandeláber elvtárstól. Ha nem tud mit reagálni, ami logikusnak tűnik - de legalábbis saját magának, meg a többi fideszbuzinak - akkor elkezd személyeskedni a saját elmebajában megszületett idióta, ám totálisan fals flémekkel. :D És a legszebb a mozdulatban az volt, hölgyeim, és uraim, hogy - kapaszkodjanak! - észre sem veszi, hogy saját magát járatja le! :D

Kandeláber, Kandeláber, te szopni jársz ide. :)

azbesztos 2012.08.01. 22:07:08

@Ironfist: Görény román bolsevik. Hiába utaztál Bukarestbe szavazni, ezért mocskolódsz? A magyar miniszterelnök helyesen szólt az erdélyi magyarokhoz, hogy mit kell tenniük, ha a trianoni utódállam fasizálódik. Nem kell újra egy Antonescu a román nácik élére.

Ironfist 2012.08.02. 08:55:00

@azbesztos:
Na először is:

"Görény román bolsevik."
Ez felsorolás, tehát tanuld már meg használni azt a kibaszott mondattagolást, a.k.a.: vesszőt! És amúgy meg nem anyádhoz beszélsz, úgyhogy tanulj némi tiszteletet, kisgyerek, mert ha az életben is ekkora a pofád, valaki egész biztosan szájba fog baszni előbb-utóbb!

Másodszor:
" A magyar miniszterelnök helyesen szólt az erdélyi magyarokhoz, hogy mit kell tenniük, ha a trianoni utódállam fasizálódik."
Legjobb haverod, Traian Basescu kezdte a... "fasizálódás"-t, ugyanis egy olyasmi rendszert épített ki ott, mint amit a TE miniszterelnököd (én nem ismerem őt el magyar miniszterelnöknek ugyanis...) csinál idehaza. Jó, tudom, számotokra az a Kánaán, ha mindent a fideszes főfaszok kapnak, mi (és ebbe ti is beletartoztok, fideszes agyhalottak) éhen hal, de ha volna annyi IQ-d, hogy legalább két számjegyű volna, talán elkezdenél gondolkodni, hogy hoppá, lehet, hogy aki diktatúrát épít, az... diktátor? Megdöbbentő élmény volna, ezért nyilván bele sem mersz gondolni. Nem is hibáztatlak, ilyen kis agyi kapacitással valószínűleg felrobbanna a fejed az erőlködéstől.

Harmadszor:
Igen, magyarországon diktatúra épül ki. Ha most Benjamin Netanjahú idejönne izraelből, és felszólítaná a magyarországi zsidókat, hogy akármit is csináljanak a szavazáson, akkor ezt te minek vennéd? Hörögve fújnád a véres habot a szádból, hogy ez szuverén ország belügyeinek súlyos megsértése - és igazad lenne.
Jó lenne, ha ezt a kettősséget, ami olyannyira jellemző a fideszesekre (értsd: "ha mi tesszük az tökéletes, ha más teszi ugyanezt, az kiirtandó"), kicsit belegondolva csinálnátok ti, a nyáj tagjai, mert ez így elég röhejes, amit ilyenkor érvként próbáltok meg eladni.

Ironfist 2012.08.02. 08:56:25

@Ironfist:
"mi (és ebbe ti is beletartoztok, fideszes agyhalottak) éhen hal"
éhen halunk*

süti beállítások módosítása