Skip to content


       Szűrés lista

Duplán átverték a 2,8 millió visszalépőt?

Nahát-nahát....Már megint egy hazugság...?

Hiába, 3000 milliárd sok pénz, muszáj volt mindent megtenni érte, hogy a Zemberek "önként" adják oda.

Aki visszalépett, mert beijedt a kormány fenyegetésétől, hogy a manyuposok nem kapnak állami nyugdíjat, az megszívta, mert kapnak.

Aki visszalépett, mert elhitte az ígéretüket, hogy az állami rendszerben is lesz ám egyéni számla, az megszívta, mert nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz.

Csak az eddigi langyos lábvíz, és a reménykedés, hogy majd a következő garnitúrára dől rá a kártyavár.

„A nyugdíjtörvény 2012. július 16-án elfogadott módosításának lényege, hogy nem változik a nyugdíjrendszer. A nyugdíj-jogosultsági és kiszámítási szabályok is a jelenlegiek maradnak” – ezt a választ kapta a Világgazdaság az Emberi Erőforrások Minisztériumától arra a kérdésére, mikor és milyen változtatásokat tervez a nyugdíjszisztémában a kormány a választásokig hátralévő időben.
A szaktárca tájékoztatása szerint a Nyugdíjbiztosítási Alap egyensúlya biztosított, ezért nem indokolt sürgős módosítás. „Ezt azzal lehetett megalapozni, hogy a korhatár előtti ellátásokat tavaly leválasztottuk a nyugdíjrendszerről, és a rokkantsági rendszer is átalakult”. Mint fogalmaztak: „Az elvégzett átalakítások hatásának vizsgálatát követően hosszabb távon lehet majd megfontolni, hogy a rendszer milyen átalakítása szükséges”.

Majd valamikor talán hozzányúl valaki. De nem biztos.

Csupán az, hogy az egyéni számlás rendszer a habokban sincs. Pedig....

2010.december 12-én a kormányfő Facebook-oldalán "A Miniszterelnök válaszol" címmel sorozat indult, melynek keretében az emberek kérdéseire videóüzenetben felel Orbán Viktor. Az első videó témája a nyugdíjrendszer átalakítása volt:

"Megerősítette: aki visszalép az állami rendszerbe, annak továbbra is lesz egyéni számlája. Arra hívta fel ugyanakkor a figyelmet, hogy az egyéni számlavezetés csak a nyugdíjrendszerben jelent garanciát, a magánnyugdíjrendszerben nem. Az állami nyugdíjrendszerben az egyéni számlavezetés biztonságot, garanciát jelent, és nyomon követhetőek a befizetések - fogalmazott Orbán Viktor."

2010. december 20-án elfogadta az Országgyűlés a Fidesz által kezdeményezett, a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről szóló nyilatkozatot, melyben garantálják többek között az egyéni számlavezetést.

nyugnyil.jpg

 

2011. február 15-én megtárgyalta és elfogadta a parlament gazdasági és informatikai bizottsága az egyéni számláról szóló módosítót.

Selmeczi Gabriella arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyéni nyilvántartás mellett létrejövő egyéni számlarendszerben az állampolgárok követni tudják majd, hogy mennyi befizetésük van, és miként alakul a szolgálati idejük. Megismételte, el kell érni azt, hogy az állampolgárok érdekeltek legyenek a kötelező járulékok feletti befizetésekben; ennek alapja az egyéni nyilvántartás, számla.

2011. február 28-án a Parlament elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) ellenőrizze a reálhozamok átadás-átvételének folyamatát.
2011. március 3., Selmeczi Gabriella: "2012. január 1-jével minden magyar állampolgárnak egyéni számlája és nyilvántartási rendszere lesz."

Mivel ma július 31-e van, nagyon érdekelne, hogy hol van már az egyéni számlás rendszer.
Csak nem kamu volt az egész?

Címkék: fidesz nyugdíj pofátlan seggszáj

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr114687634

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Táltos paripákat és repülőszőnyeget Unortodoxia kórházaiba 2012.08.03. 01:50:40

A lovak után a szaktárca a kórházi lábtörlők összeírására készül. Oknyomozó riportunkból kiderül, vajon miért van minderre szükség, illetve hogyan képzeli pártunk és kormányunk az egészségügy régen várt átalakítását. Sokadjára bebizonyosodott, h...

Trackback: Manyup - most már biztos: hülyére vett ország vagyunk 2012.07.31. 15:46:54

Két hónappal ezelőtt ugyan még nem volt teljesen tiszta a kép, de már akkor is világosan látszott: 2.8 millió megzsarolt manyup-tag szívhatja majd a fogát, illetve verheti fejét a falba, amiért hülyére vették. Mégis 100 százalékban megmarad a nyugdíjjo...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.31. 10:27:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ketroot 2012.07.31. 08:48:47

Ezek a rohadt ballibek állandóan elferdítik, amit Viktor mond!

Szó nem volt erről, ami a posztban szerepel.

Hajrá Magyar Kormány, az irány JÓ!!!

Seduxen (már NEM dr.) 2012.07.31. 08:56:06

Te 'palmas: ehelyett a seggszáj kategória helyett ideje lenne valami újat kitalálni, mert ez köszönőviszonyban sincs azzal, ami megfelelő lenne pl ennek a témának az érzékeltetésére :)

+ a blog címét is ideje lenne "aktualizálni". Javasolnám a rinocéroszbőr, vagy a teflonbőr neveken elgondolkodni :DD

Virág et. 2012.07.31. 09:09:42

Hazudtak, mint már olyan sokszor. Ezúttal a Kedves Vezető a saját szájával, bele az örökkévalóságba.

A választóiknak viszont teljesen mindegy, a fidesz törzsszavazók olyanok, mint a groupie-k egy rock-koncerten - mindent a sztárokért. Egyéni akarat, döntés, igényesség, elvek - ezek nem léteznek. 4 évig szidták a "szoci birkákat", de mi az elkúrás és ferenc okosságai után tudtuk büntetni a pártunkat máshová szavazással vagy nem szavazással. Ezek még most is csak a narancsos zászlót lengetik és védik a védhetetlent, magyarázzák a magyarázhatatlant.

GL-581 g 2012.07.31. 09:12:14

Hazudnak éjjel, hazudnak nappal, hazudnak minden hullámhosszon.

És ennek egyszer(-kétszer?) már csúnya vége lett a magyar történelemben...

Dan_W_Smith (törölt) 2012.07.31. 09:16:15

"Ne azt nézzek, amit mondok, hanem amit teszek" - nem értem, mi a probléma :D

Ilyenkor sajnálom, hogy nem lehet egy felelősségi-rendszer bevezetni a tudományban és a politikában. Politikus kijelent valamit, hogy ez így meg így lesz ekkora és ekkorra. Nem így lett? Kötél.

Persze ezt finomítani kellene, de nem sokkal. Mondjuk ha azt mondja, hogy XY országgal szeretnénk ilyen és olyan import-export szerződést kötni és a másik államon bukik meg a dolog, akkor nem járna a kötél. Mert benne volt a mondatban, hogy "szeretnénk".

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.07.31. 09:18:00

Most újra csak vállon tudom magam veregetni, hogy kivettem egy szabadnapot, hazautaztam és sorállás után nyilatkoztam, maradok.
Köszönöm Viktorom, hogy nem kellett csalódnom magamban, az öngondoskodás nyugatias eszméjében és abban hogy szarfaszú komcsi hazugládák vagytok akiknek a lámpavas is túl jó lenne akár most azonnal.

szemforgató farizeus 2012.07.31. 09:21:07

...és természetesen ennek sem lesz semmi következménye...
Barikák vagyunk mind, csak bégetünk. Ennek az országnak annyi. Senki nem megy höbörögve az utcára, csak a billentyűzetet tépjük mindannyian. Nincs váltópárt, nincs alternatíva. Vége van.

Szóval szerintem, jobb ha beállunk mi is a sorba, jobb megbékélni, megyek pártkatonának, legalább, akkor nekem is csurran-cseppenhet valami...

Éljen a PÁRT! Éljen Orbán elvtárs! ÉLJEN, ÉLJEN, ÉLJEN!

GL-581 g 2012.07.31. 09:24:01

@szemforgató farizeus: Annyira szeretnék NEM egyetérteni veled! Annyira szeretnék! :(

Ironfist 2012.07.31. 09:27:04

Mocskos antifülkeforradalmárok vagytok mindahányan! Hát nem megmondta a Viktor, hogy ő még sosem hazudott? És különben is, genetikailag képtelen a hazudásra! Ő akkor is az igazat mondta, hogy lesz egyéni számla, és most is az igazat mondja, hogy nem lesz. Ha ez a kettő 180 fokkal van eltérve egymástól, az nem azért van, mert ő hazudik, hanem azért, mert az univerzum folyton hajlong, tekeredik körülötte, csak azért, hogy őt szivassa! És mivel Orbán Viktor = magyar nép, mint tudjuk, ezért ebből is csak az vonható le, hogy az egész univerzum a támadása alatt tartja a magyarságot!

szmoker (Homo Trollicus) 2012.07.31. 09:31:58

Hazudnak ezek a gecik, még akkor is amikor levegőt vesznek.
És egy ilyen birka ország, ahelyett hogy fürtökben lógnának a villanyoszlopokról ezek a gecik, minden megy tovább mint az elmúlt 60 évben...

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.07.31. 09:33:06

Már számolni sem érdemes hanyadszor szarik az emberek arcába Viktorunk, viszont a nép ezt is simán benyeli majd. Megérdemeljük, kitartás fijjuk, jövőre tiétek lesz a devizatartalék, aztán amint annak is a seggére vertek irány a süllyesztő. De azért is az emútnyócév meg a gyúcsányahibás meg az íemef megazeu. Birka csicska nép vagyunk, Vitya ezt remekül kihasználja.

Ironfist 2012.07.31. 09:46:51

@Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.):
"Birka csicska nép vagyunk, Vitya ezt remekül kihasználja."

Persze, hogy kihasználja, különben miért mosta volna át az agyát az ország felének?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.31. 09:54:05

"A szaktárca tájékoztatása szerint a Nyugdíjbiztosítási Alap egyensúlya biztosított, ezért nem indokolt sürgős módosítás." - értsd: "Minek dolgozzunk vele, ha a pénz már a miénk?"

Próbáltam írni valamit, például hogy a vérnyomásom örülni fog annak, hogy Selmeczi Gabriellát felzabálta a köré szőtt hazugság, eltűnt a Fidesz politikai hulláknak rendszeresített dögkútjában, és remélhetőleg soha többet nem kerül a feje képernyőre, de igazából ez már rég a "No comment"-kategória.

Az ellenzéki pártok meg kussolnak... Ez az fiúk! Nehogy legalább alternatívát tudjatok nyújtani! Tulajdonképpen ti is bekaphatjátok, a lustaságotokért, a megalkuvásotokért, az ötlettelenségetekért, és azért, hogy még ezeket a nyilvánvalóan arcátlan hazugságokat, szemétségeket se tudjátok magas labdaként lecsapni! Hogy július 16.-án elfogadnak egy törvényt, és KÉT HÉTTEL KÉSŐBB egy újságnak meg blogoknak kell botrányt csinálnia belőle, hogy az emberekhez eljusson az infó, az szerintetek nem állít ki rólatok végtelenül szánalmas bizonyítványt?! Nem vettétek még észre, hogy ebből kovácsolhatnátok politikai tőkét magatoknak?! Tudjátok, azt, amiből később szavazat lenne... Vagy az a lényeg, hogy a ti lóvétok már biztos legalább még két évig, és nektek sem "indokolt" a sürgős közbeavatkozás, hiszen a ti kasszátok egyensúlyban van?!

Le_Penseur 2012.07.31. 09:55:48

Lárifári!
Az tegnap, vagy a múlt héten, múlt hónapban, sőt tavaly volt! Most meg most van! Problem?
A nyugdíjak megvédése igazi sikertörténet!

Most már tényleg csak azt nem értem, hogy a Kossuth téri szabadságharcosok most hol vannak?

NYJetsTD 2012.07.31. 10:01:00

Hamarosan úgyis beindul a fidesz szekta ügyeletes Vidéki munkatársa és majd jól elmagyarázza nektek, hogyan is kell értelmezni Kedves Vezérünk szavait...majd csak ámultok...csak még megvárja habonyi engedélyét....

A szcientológusok éppen most szerveznek tanulmányi kirándulást a fidesz székházba, mert ők is érzik, nagyon elmaradtak az agymosásban...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.31. 10:01:39

@Le_Penseur:
Úgy megvédték, hogy már senki sem tudja, hol van a nyugdíjkassza pénze. Így van a legbiztosabb helyen, nem férhet hozzá senki. Párszáz év múlva majd régészeti expedíciót indítanak Magyarország romjait felderítendő, és ők fogják megtalálni, mint valami antik kincset.

global001 2012.07.31. 10:06:42

Cigányban, politikusban NE BÍZZ !!!!

A kettő keverékétől pedig MENEKÜLJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Le_Penseur 2012.07.31. 10:09:42

@Rufus78:
Remélem valaki mindent ment kőtáblákba vésve, hogy egy világméretű armageddon után internet és elektromos áram nélkül is el lehessen mesélni az utókornak, hogy mi folyt a XXI. században Európa kellős közepén......

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.31. 10:13:47

"Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz."

Köszönöm, nincs több kérdésem.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.07.31. 10:14:21

Gyerekek, most készültem a mai adag borcoggal, és jévennel, kér valaki félázsiai (mongoloid) testvéreim közül?!

Seduxen (már NEM dr.) 2012.07.31. 10:34:07

@Le_Penseur: ne legyél komisz! (uhh baszdmeg, ez de szar volt, elnézést kívánok!) :D

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.07.31. 10:42:05

@Seduxen (már NEM dr.): Ez egy Geszti-díjas élc volt, gratulálunk, hátrafordított baseball sapkában, biciklisnadrágban átveheti a család egy 1,63 méter alatti férfitagja.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.07.31. 10:45:38

@csizsikpizsik - pique takarodj!: bocs, de ilyen magas - akarom mondani MÉLY férfitagja a családnak NINCS, félázsiai vér ide, félázsiai vér oda.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.07.31. 10:46:57

@Seduxen (már NEM dr.): A félázsiai vendégszeretet örökké él testvérem, amúgy meg az erő kényszerítse le torkodon azokat a finom falatokat, hisz mi csak abból értünk!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.07.31. 11:12:15

@Seduxen (már NEM dr.): Akkor ez nem lesz félázsiai...Sajnálom pajtás, majd együtt kullogunk a sötétben számkivetett lényként, hogy nem vagyunk félázsiai, erőből értő alattvaló génhulladékok...

kifordított nagyanyó 2012.07.31. 11:13:43

@Rufus78: Ott a pont az első mondatodban!
Még mindig örülök,hogy engem nem érint.
És nem azért,mert Albániában lakom,hanem mert nem voltam MANYUP tag.:))
Úgy látszik,harácsolás közben nem sok mindenre van idejük.

Transylvanianmixedgrill 2012.07.31. 11:26:47

Még a manyup pénzek einstandolása után volt egy fidesszektással magánbeszélgetésem, talán említette is már itt a vastagbőrön, szóval fidesszektás barátom szerint a magánnyugdíj pénzeket nem einstandolták, hanem csak annyi történik, hogy a pénz most nem a magánnyugdíjpénztárba megy ezután, hanem az államkasszába, és nyugodjak meg, lesz nyugdíjunk 0-30-40 év múlva, az a 3000 milliárd, ami már benn volt a manyupba, azt az állam most csak kölcsönvette, minden vissza lesz fizetve majd később.
És az volt a legkeményebb, hogy ezt teljes hittel mondta. Ő neki Orbán Viktor szava az szentírás, bemondásra elhiszi, hogy vissza lesz adva a 3000 milliárd, és aki ebben kételkedik, az idióta.
Szóval ha most megkérdezném ezt a fidesszektást ismerősöm, hogy akkor most mi a helyzet az egyéni számlákkal, akkor természetesen haláli nyugalommal állítaná, hogy igen, ez most kényszerűség volt, átmeneti állapot, vagy találtak egy jobb megoldást ezek a szent emberek, ez így a jó, de amúgy őt speciel nem is érdekli, hogyan bűvészkedik a nyugdíjpénzzel az Orbán, hiszen Orbán MEGMONDTA, hogy mindenkinek meglesz a nyugdíja, ha nyugdíjas lesz, neki ez elegendő.
Az a nem vicc, hogy ezek a szektások halálkomolyan így gondolják!

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.07.31. 11:36:12

Nem tudom, mit vagytok oda! A kormány amit ígér, megtartja! Nyugdíjat ígért? Megtartja azt is!

CyberPunK 2012.07.31. 11:41:50

Érdekelne a véleményetek: a MANYUP pénz hazugság volt, ezt tudtuk, gyk elég rendesen megdobta a hiányt, ami nem jó buli (előtakarékosságunk kamatot generált, amit végső soron nekünk kellett kifizetni). Alaptézis az, hogy adva van rengeteg nyugdíjas, amit ki kell fizetnünk. Ha közben öngondoskodunk, akkor faszán kibaszunk a gyerekeinkkel. Esetleg fizetünk nyugdíjat, előtakarékoskodunk és reméljük, hogy azért még aktív éveinkre jut napi egy kifli ezek után.

De most komolyan, kivel basszunk ki? Szüleinkkel, magunkkal, vagy leendő gyerekeinkkel? Esetlegesen lát bárki olyan megoldást, ami működhetne erre a problémára?

Félreértések elkerülése végett: leszarom a pártokat, pártsemlegesen érdekelne maga az alapprobléma, és hogy mit lehetne egyáltalán kezdeni vele.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.07.31. 11:43:11

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Elnézést mindenkitől. Azért kérte felmentését, mert annyira jól állunk, hogy szeptember 1-re meglesz a jó állam.
"Gál András Levente, Jó Állam Fejlesztési Koncepció Végrehajtásának Összehangolásáért felelős kormánybiztos hétfőn levelet intézett Orbán Viktor miniszterelnökhöz, melyben felmentését kérte. Indoklása szerint az általa ellátott feladatok szeptember 1-jéig várhatóan "olyan előrehaladást érnek el, melyek már nem indokolják a továbbiakban ennek a kormánybiztosi tisztségnek a fenntartását"."

Marcellusca 2012.07.31. 11:55:58

@CyberPunK:
"De most komolyan, kivel basszunk ki? Szüleinkkel, magunkkal, vagy leendő gyerekeinkkel?" - Mindenkivel, vaze, mindenkivel! :(

Marcellusca 2012.07.31. 11:58:25

@Rufus78:
"Az ellenzéki pártok meg kussolnak... " - És pont ez a legnagyobb problémám.
Úton-útfélen bele kéne üvölteniük az éterbe az éppen aktuális f@szságukat, hazugságukat!
De, neeeeem, az ellenzék kussol. :(((
Vajh, miért?

CyberPunK 2012.07.31. 11:58:48

@Marcellusca: Nem, jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy csak a gyerekeinkkel, folytatva a "hagyományt". Szüleink megkapják a nyugdíjukat, sőt, még emelik is évről-évre. Jelenleg mi nem fizetünk többet be, mint eddig, ezért jelenleg nem baszunk rá, viszont vagy rábaszunk mi és semmi pénzt nem fogunk kapni, vagy gyerekeink lesznek erősen megsarcolva, illetve veszik fel majd az akkori kormányok a hiteleket.

mim 2012.07.31. 12:04:26

@CyberPunK: Sosem az volt a kérdés, hogy rosz lesz e, hanem mikor és mennyire. A magánnyugdíj segítségével egyenletesebb lett volna a terhelés. Nyilván a mostani nyugdíjasoknak is kevesebb jutna, de a majdaniaknak is.

A mostani megoldás a jelenlegi nyugdíjasok teljes védelme, míg a jövendőbeli nyugdíjasok totális alázása.

Ez nyilván a magánvéleményem: Ha a kormánynak több pénz kellett, akkor egyszerűen a befizetési arányokat (állami/ manyup) kellett volna variálni. Nem simán megszüntetni az egészet. A kormány jellemzően binárisan állt a témához.
Azt, hogy nem tudnak elszámolni a pénzzel az már csak a végső tünet.

Gerald Piknstein önkéntes tiszt 2012.07.31. 12:07:48

A nyugdij intézményét el kell törölni. Nem unortodox.

CyberPunK 2012.07.31. 12:12:47

@mim: "Nyilván a mostani nyugdíjasoknak is kevesebb jutna, de a majdaniaknak is. "

Eddig az volt az alapfelvetés, hogy a mostaniak mindent kapnap továbbra is. A magánnyugdíjjal meg nem volt egyenletes a terhelés, mivel ott nem csak alacsonyabb kifizetés ment nyugdíjra, hanem magasabb törlesztőrészlet is államadósságra.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2012.07.31. 12:19:34

OFF: Kiszoptunk Montenegrotól. Akkor most ki is estünk?

Seduxen (már NEM dr.) 2012.07.31. 12:24:23

@Tzimisce: még nem :) A csoportok első 4 helyezettje megy tovább asszem. De ahogy ezt a mai szenvedést elnéztem, ha Dénes nem nyúl a tökük alá, akkor az amcsiktól is kikapnak, és akkor max csoportNEGYEDIKek lehetnek. Szégyen :(

mim 2012.07.31. 12:25:21

@CyberPunK: Igen.. minden kormány az aktuális nyugdíjasokat védi, de mindenki tudja, hogy ez nem fentartható. Az ország korfája miatt. Szóval ez egy játék volt, hogy ki rántja félre hamarabb a kormányt.. ki fogja a nyugdíjrendszert megreformálni, aminek az akuális nyugdíjasok is érintettjei lennének. Az einstand nem tett mást, mint lelassította a folyamatot - egyes becslsek szerint nem többel mint maximum 4 évvel -, de ki is csavarta egy lehetséges kiút nyakát.
Amúgy persze igazad van, ha mondjuk 8 évre nézünk előre. De mi van ha 20-25-re?

Oké.. ez van. Várom a jelenlegi kormánytól a megoldást az én majdani nyugdíjamra.
Lerágott csont a téma. Számomra _most_ a témával kapcsolatban így is, úgy is a lényeg az átverés.

CyberPunK 2012.07.31. 12:30:38

@mim: Az speciel engem már nem érdekel, én ott már megfogadtam, hogy semmiféleképpen nem szavazok soha többet ezekre a mocskokra (jó, ez nem igaz, amúgy se szavazok sose érdemlegesen), mikor kiderült, hogy mégis kapnak állami nyugdíjat a maradók. Az volt az igazi átbaszás, ez már nem számít semmit szerintem.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.07.31. 12:46:02

@Virág et.:
"Hazudtak, mint már olyan sokszor. Ezúttal a Kedves Vezető a saját szájával, bele az örökkévalóságba."

Plusz ez a törpecsúti azt se képes értelmezni amit mond.
Például: Erőről és vezérlésről beszél, mert az "ilyen félázsiai mindenki mindent jobban tud népnek az kell".
Na már most ezzel a kijelentésével azt mondta, hogy a magyar egy individualista nép. Márpedig az individualizmus NEM az ázsiai meg félázsiai népekre jellemző. 8-o
Ergo a "kedves vezető" azonkívül,hogy hazudik, ráadásul még egy határtalanul ostoba, tanulatlan, bunkó paraszt is.
(A paraszt nem az, aki a földet megműveli, hanem az, aki a zongorába szarik.)

Seduxen (már NEM dr.) 2012.07.31. 13:05:20

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: "hanem az, aki a zongorába szarik." - az nem a "művész" ? :D

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.31. 13:11:49

@Marcellusca:
A tippjeimet is mellékeltem a kommentemhez.

Számomra érthetetlen: van 53%-nyi bizonytalan szavazó, és SEMMIT nem tesznek az ő ösztönzésükre, összefogásukra. Mintha nem jöttek volna még rá, hogy a Fidesz még mindig abból a bázisból, abból a szavazói tömegből él, amit kb. a polgári köröktől kezdve felépített, és jelenleg egyiknek sincs ilyen! Vannak ugyan törzsszavazóik, de azok a fanatikusok, akiknek elég, hogy melyik párt mondja, onnantól az lesz az igazság, és kész. A többieknek mintha nem lenne mondanivalójuk:
- Az MSZP egy dinoszaurusz, a jégkorszakra is csak kihalással tudna válaszolni, nemhogy képben lennének a világ változásairól, ráadásul azóta a sebeik nyalogatása nekik a legfontosabb, amióta a Fidesz levágta őket a mutyiról;
- A Jobbiknak azokról a témákról, amiben nincs zsidó (inkluzíve EU/IMF), nincs cigány és nincs buzi, nem nagyon tud beszélni, túl van a hatáskörükön, a hallgatóságuknak, meg nem is annyira fontos, hogy mi van a nyugdíjjal, úgyis a zsidók keze van a dologban;
- AZ LMP még nálam sem tud kilépni a hippi-bölcsész imidzsből, részterületekkel foglalkoznak, és nem látom rajtuk, hogy például átfogó gazdasági problémákra is lennének megoldásaik. Ők minimálisan aktívak és minimálisan kilátnak a saját seggükből, mindenesetre ciki lenne, ha ezért kéne rájuk szavaznom;
- A DK helyzete sokkal egyértelműbb lenne, ha felvenné a Gyurcsány Ferenc Fan Club nevet, amiben ráadásul Gyurcsány baszik megvalósítani azt, amit Öszödön elmondott; válaszai az MSZP válaszai, csak erősebben nyomja alá a vesszenorbán-szemplert;

Direkt megnéztem az ellenzéki pártok központi honlapjait. Az MSZP-én nyugdíjról semmi, a Jobbiknál a nyugdíjról semmi, az LMP meg legalább vette a fáradtságot, és a Viággazdaság cikkét átvette.

Úgy döntöttem, innentől sokkal erőteljesebben fogom a fórumokon az ellenzélet szapulni, mert a Fidesz szapulása céltalan, attól jobb nem lesz, ők meg maximum abban okozhatnak még meglepetést, hogy milyen mélységekbe képesek még eljutni politikailag. Nem, ki kell mondani, hogy a jelenlegi helyzet, a politikai kilátástalanság elsősorban az ellenzék hibája, amelyik nem tud alternatívát a Fidesz leváltására. Sokan leváltanák a Fideszt, de ezekre minek?!

kifordított nagyanyó 2012.07.31. 13:21:10

@Seduxen (már NEM dr.): Menj oda,és csináld helyettük nagyokos!:))
Már ha fel tudod emelni a lusta ,tohonya testedet!:))

pjotr_75 2012.07.31. 13:26:08

"minden kormány az aktuális nyugdíjasokat védi"
-eddig..
ezt azért pontosítsuk úgy, hogy majd "pont akkor" nem fogja az aktuális nyugdíjasokat védeni, amikor mi leszünk azok, addig persze foggal-körömmel. Egyik nap még ku.vára levonják a fizetésünkből a nyugdíjjárulékot (ami ugye kiróvó-felosztó rendszer alapján) megy az akt. nyugdíjasok zsebébe), másnap nyugdíjba megyünk, és azt mondják majd, hogy bocs, de nincs meg a pénz: MUHAHA

"apa fortyogó dühe vagyok"

a jobbik is inkább a buzikkal foglalkozik, nem a komoly kérdésekkel, le vannak azok is ...

ezt a "birka magyar nép" dolgot meg hagyjuk már, én se vagyok birka, de ugyanakkor nem vagyok egy kifejezetten "tüntető típus" sem, fogok én "tüntetni", majd 2014-ben, csak tudnám kire rajzolhatnám azt az X-et? Minden ciklus alatt "kilövünk" egy-egy pártot a józan ész alapján választhatóak közül, MSZP, FIDESZ (komcsik) kilőve, SZDSZ nincs (szerencsére), JOBBIK (pártprogram: "hörr-hörr, le vele"), DK (röhögőgörcs), LMP (lehetne inkább más?), hozzák vissza Torgyán Józsefet!!! :)

Seduxen (már NEM dr.) 2012.07.31. 13:26:56

@kifordított nagyanyó: idefigyelj trolloszaurus, még egy ilyen, és mész vidéki elvtárs mellé a trolltartóba.

kifordított nagyanyó 2012.07.31. 13:28:07

Egyébként amíg bírják és nem változik a szemléletük,addig mindig lesz nyugdíjra és nyugdíjemelésre pénz.A segílyeseken kívül őket próbálják leginkább megvenni.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.07.31. 13:31:00

@kifordított nagyanyó: dehogy is. én nem vagyok haragtartó típus... "Bocsáss meg ellenségeidnek, de írd fel a nevüket!"

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2012.07.31. 13:33:43

@Rufus78: Tetszik a koncepciód, és azt kell, hogy mondjam, pontosan megfogalmaztad a pártok helyzetét.
Egy kis véleményem azért lene, mely szerint a DK és az MSZP válaszai azért hasonlóak, mert Mesterházy hasonlóképpen gondolkodik, mint Gyurcsány, így nem meglepő a hasonló válasz. Jelenleg az egyedüli ok, amiért nem szakítottam végleg az MSZP-vel az maga Mesterházy.

Kandeláber 2012.07.31. 13:42:54

@Rufus78: Akkor te a látens bajnaivárók kategóriájába tartozol, ha jól értelmezem a mondanivalódat.

vontod75 2012.07.31. 13:53:27

@Kandeláber: Szerintem meg csodaváró. Véleményem szerint bárki aki 30 fölötti és főállású politikus pontosan megérett rá, hogy Chuck Norris egy pörgőrúgással belerúgja a napba.

sárkányfő 2012.07.31. 13:57:07

@NYJetsTD:
Ma nem vidéki van szolgálatban hanem a blogger gézu. a szomszédos blogban már nyomatja is erőből a szíjjártós fosdumát, ide is biztos hamarosan eltalál...

sárkányfő 2012.07.31. 13:59:58

Erről az egész ocsmány hazug gátlástalan maffiáról ez jut eszembe, jól megjósolta az öreg:

"Rettenthetetlen hülyék kora jő.
Pojácák vagy gazemberek? Is-is."

reccs 2012.07.31. 14:02:23

"Ne azt nézzék, amit mondok, hanem amit lopok."

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.31. 14:02:45

@Kandeláber:
Nem, én nem arra várok, ami lehet, hanem abból próbálok kiindulni, ami van. És a jelenlegi garnitúrából -ahogy írtam is- az LMP-től nyílik ki a legkevésbé a bicska a zsebemben, de csak azért rájuk szavazni, mert nem hazudnak lépten-nyomon a pofámba, nem csinálnak hülyét magukból, önmagában elég sovány indok.

Bajnaira nem várok, mert egy személy nekem önmagában semmi, az a lényeg, amit képvisel és csinál. A messiásvárásból már kinőttem, a személyi kultuszba meg szerencsére sosem nőttem bele, és remélem, nem is fogok. Még az sem gyógyír minden sebre, amit ő csinált, de legalább volt valóságalapja, és ezzel az akkori politikai palettán egyedülálló volt a sok feritél között.

auralborder 2012.07.31. 14:04:40

Izgatottan várom minden alkalommal kedves vezetőnk és kuszaszem újabb és újabb megnyilatkozásait, mint az ötöslottó sorsolást, mikor adtam fel szelvényt. Lejátszás közben jól kiröhögöm magam azokon a képtelenségeken, amiket mondanak. Pedig inkább sírnom kéne. Lehet perverz vagyok?

@szemforgató farizeus: annyira jól látod a dolgot. Nem tudom hogy mi a fasztól működik még egyáltalán ez az ország.

2012.07.31. 14:10:05

@Rufus78: ez korrekt analízis, elkeserítő, milyen csíra ellenzékünk van.

873ujr3rk 2012.07.31. 14:10:26

megkaptak a visszautalast es kussoltak. ki az aki ebben az orszagban tavolabbra gondolkodik mint nehany het ? jahh hogy azok mar leleptek a gecibe ?
hörögtök pöfögtök pakuráltok, de ha holnap lenne választás, megint a fidesz nyerne. elégedettek velük az emberek.

Peetee 2012.07.31. 14:12:55

Nincs ebben semmi furcsa, Orbán diktatúrát épít. A diktatúrában pedig bármit meg lehet tenni.

lavór 2012.07.31. 14:13:09

Így jártak az emberek. Mutogathatnak, siránkozhatnak, de saját maguknak köszönhetik.

Peetee 2012.07.31. 14:14:11

@873ujr3rk:

"...ha holnap lenne választás, megint a fidesz nyerne. elégedettek velük az emberek. "
Számokkal és gyakorlati példákkal kérem alátámasztani; köszönöm!

Kismacska (BELLA) 2012.07.31. 14:14:17

@Virág et.:

Ejj-ejj.
Hogy hazudhatna Az Ember Aki Sohasem Hazudott?!

:)

Lasombra 2012.07.31. 14:14:52

"Hiába, 3000 ezer milliárd sok pénz"

ebben itt lesz egy typo.
bár a lényegen nem változtat. a csuti paraszt egy sima köztörvényes briganti.

Kandeláber 2012.07.31. 14:18:19

@Rufus78: Na, Dániel Péter már közzétette, hogy jőni fog, mert jőni kell egy új, ismert, sőt elismert, nem megosztó, nem veszélyeztető személyiségnek, akinek a kiléte még titok, de sokan Bajnaira asszociálnak.
Csakhogy Bajnai nem új, igaz ismert, de nem mindenki által elismert személy (mert nem gyors, az biztos).
Persze, lehet, hogy az IMF-EU duó küld majd egy helytartót ide is, mint Montit az olaszoknak, és akkor nem is kell azon agyalni, hogy kit válasszunk meg, mert készen kapjuk, mint a szabolcsi választók a lejárt szavatosságú babkonzervet.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2012.07.31. 14:19:19

Már nagyon régen készen van az egyéni számlás rendszer. Úgy hívják, hogy Nyenyi, mondjuk úgy kb. 1997 óta... Egy baj van, hogy, mivel a járulékot a NAV szedi be, viszony az ONyF tartja nyilván az adatokat, a NAV képtelen korrekt, 100%-ban helyes adatokat szolgáltatni.
Mondjuk nincs is kedve hozzá, de ez egy másik téma.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.31. 14:21:28

@Tzimisce:
Szerintem fordítva van. Gyurcsány mentette át az MSZP válaszait a DK-ba; az ideológia az MSZP-é, sőt, és ők ketten ugyanazon a csecsen nevelkedtek. Éppen ezért érdekes a DK puszta helyzete, hiszen semmi olyat nem tett vagy mondott eddig, ami élesen megkülönböztetné az MSZP-től, azon kívül, hogy ott a Gyurcsány; a személyi kultuszon kívül viszont miért támogatna valaki egy 2%-os pártkezdeményt, amikor a nagytestvér ugyanazt tudja, csak még erő is van mögötte? Ezért mondtam, hogy a DK inkább GyFFC.

Mesterházyról meg az "amilyen a mosdó, olyan a törülköző" mondás jut eszembe. Aki az MSZP-t úgy működteti, hogy még a látszatját sem tudja megteremteni annak a változásnak, ami elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy a bizonytalanok közül bárki akárcsak bottal megpiszkálja őket, addig miről beszélünk? Addig szarok rá, hogy esetleg Mesterházy jó kapitány, süllyedjen a tenger fenekére a lélekvesztőjével együtt!

driopios 2012.07.31. 14:22:27

"módosításának lényege, hogy nem változik"

hogy lehet valamit úgy módosítani, hogy nem változik???

Csokonai Vitéz Műhely 2012.07.31. 14:27:01

Ez nem meríti ki a hűtlen kezelés vagy mondjuk a sikkasztás fogalmát?

Le_Penseur 2012.07.31. 14:28:16

@driopios:
Na hallod! Nálunk már csak ilyen unortodox módon mennek a dolgok! :D

dr. Bubó 2012.07.31. 14:29:28

@Csokonai Vitéz Műhely: "nem meríti ki a hűtlen kezelés vagy mondjuk a sikkasztás fogalmát?"

mi az Á L A M O S Í T Á S ?

vagy az alkotmány tiltotzta hatalom konccentráció ami ellen MINDENKINEK KÖTELESSÉGE FELLÉPNI?

drorvbánt és drsimicskát agyon lőheted a nyilt uccán az alkotmány 2§ alapján, mint a kutyákat

ioi (törölt) 2012.07.31. 14:31:45

és az egyik linkről bejövő fideszes orbános közlemény címe "Bízzanak a kormányban és a parlament döntésében!" mármint bízzunk. vazze, v'bőr tényleg

Expatblog 2012.07.31. 14:33:12

@Le_Penseur: Kumisz? És a főtt birkaszem? Arról megfeledkeztél, pedig van belőle a jurtában bőven.

ier6w7i 2012.07.31. 14:33:51

Kétharmad. Ti akartátok. Megkaptátok.

sikertelen kiégett frusztált (törölt) 2012.07.31. 14:37:33

Maximum a Vastagbőr bloggereit verték át, de nem a 2,8 m. visszalépőt.

Kabarészínész 2012.07.31. 14:39:50

ember, én nagyon örülök, hogy ez megtörtént, mert kaptam 100E Ft-ot! Az általam befizetett pénzeből kaptam vissza, míg 34 év múlva, - mikor nyögdíjas lennék - már garantáltan nem kapnék egy büdös fillért sem az 5 millió színesfémkereskedő kormányától, így igen, én jó ötletnek tartottam ezt, így legalább ennyit láttam a pénzemből.

2012.07.31. 14:40:11

A segílyesekre 1600 milliárd forintot dobnak ki.
Azaz két év alatt többet költenek rájuk, mint az imaként szajkózott manyup pénz teljes összege.

Érdekes, hogy nagyonfelvilágosultak szemét ez nem szúrja.

Darth Revan 2012.07.31. 14:40:33

Mindenki azt kapja amit megerdemel... Ugy latszik, mi magyarok orbant erdemeljuk meg.
En anno nyilatkoztam, hogy maradni szeretnek a manyu.penztaramnal, tudvan, hogy orban "kiralysaga" sem tarthat orokke, sajnos a csaladot nem tudtam meggyozni :(

Dekatlon 2012.07.31. 14:40:42

És akkor most riporterek kergetik Orbánt az akkori videóigéretével szembesítve?
Napilapok harsogják tele a médiát?
Megyünk a parlament elé baszomnagy lepedőkkel, hogy "HAZUDÓS!" ?
Ja, nem.
Hát kérem, a bírkát mindenhol nyírják. A puli meg úgy ússza meg, hogy ugat meg harap.
Ha jöhetek ezzel a félázsiai okossággal... :)

Kandeláber 2012.07.31. 14:43:17

Az a ciki ebben az országban, hogy itt a fanok még az őket sújtó intézkedéseket is örömmel fogadják, mintha mazochisták lennének.
A gyurcsányisták szinte kéjelegve csengették a vizitdíjat, a bajnaiimádóknak felért egy orgazmussal, hogy megvonták a 23. havi nyugdíjakat, az orbánisták pedig úgy fizetik az összes új adót, mintha gruppenszexelnének közben.

kamerasmobil 2012.07.31. 14:44:41

@CyberPunK: Figyi ezt magyarazd mar meg nekem hogy milyen logikara is epul hogy magasabb lesz az allamadossag.

Ugye az allamhaztartasnak ugy globalisan van egy bevetele meg egy kiadasa evente es a kulonbozet a hiany ami ha egy bizonyos szint felett van a GDP-hez kepest akkor noveli az allamadossagot.

Ha a nyugdijalapba kevesebb befizetes erkezik akkor hozza lehet nyulni a kiadasi oldal tobbi tetelehez es kevesebbet kolteni valamire. Es akkor visszaall a koltsegvetesi egyensuly es nem fog noni az allamadossag.
Ez szerintem ilyen altalanos iskolai szintu matek hogy ha X csokkenes van az egyik bevetelemben akkor mi tortenik.

Nekem ugy tunt hogy valamelyik Fidesz-parti hozzaszolo egyszer nem volt kepes ezt a matekot ertelmezni es beirta ezt a hulyeseget hogy az MNYP noveli az allamadossagot ergo rossz. Es azota minden Fidesz-parti hozzaszolo ezt valamifele evidenciakent kezeli es ezzel probal ervelni.

Szoval jol latom hogy ez csak sima hulyeseg volt? Vagy szandekosan csusztattok?

geekthink 2012.07.31. 14:45:21

@Tzimisce: ööö, ugyanarról a Mesterházyról beszélünk aki 2010-ben az ingyenes BKV-val kampányolt? Ne má...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.31. 14:50:00

@Expatblog:
Igen ezt olvastam, és írtam is, hogy "az LMP meg legalább vette a fáradtságot, és a Viággazdaság cikkét átvette.". Nálunk így "csak" azt sérelmeztem, hogy ezzel miért kellett két hétig várni, amíg a Világgazdaság ügyet csinált belőle? Sürgősen meg kellett ölelni egy fát, vagy a Közgép udvarán üldögélés volt fontosabb? Ott ültek a Parlamentben, ott fogadták el az orruk előtt! Mi a pöcsre tartják ezek a sajtóosztályukat, ha csak a már megtörtént dolgokra tudnak reagálni, arra is két hét után?!

Szelid sunmalac 2012.07.31. 14:51:59

Hun van a Stefania kisasszony meg a tobbi lelkes kommentelo, Hadd rohogjek mar!

gassy 2012.07.31. 14:52:04

1998-ban önként léptem be,nem volt kötelező -nekem.
Önként léptem vissza az államiba--és nem bántam meg,inkább az ország érdeke mint pár pénztártulajdonos meggazdagítása.
Ami a saját befizetésem azt úgy hívják Önkéntes Nyugdíjbiztosítás,na arról sem jó a véleményem-pénzrablás-de csak addig amig azt is meg nem szüntetem,és ez az ídő sincs messze már.
Az,hogy melyik pártra szavazok azt is én döntöm el 2014-ben.

Szelid sunmalac 2012.07.31. 14:52:39

@Rufus78: Igy van! A mocskos hippik tehetnek mindenrol! Mikor kapcsolsz ON modra?

Kakimaki0123456789 2012.07.31. 14:56:33

@Rufus78: Talan most ut vissza a fidesz ujfajta, vita es egyeztetes nelkuli, nyilvanossagot kizaro, utolso pillanatban is barmennyire modosithato torveny-elfogadasi modszere?
Vagy csak most jossz ra hogy mennyire leepitette a fidesz a parlamentet? Mennyire nem mondjak el neked hogy mit is csinalnak valojaban?
Joreggelt!
Az LMP-t szidod? Azt aki legalabb - erejen felul - kuzd az oligarcha-maffia szervezet ellen? Ennyi taggal ennyi kepviselovel, ennyi penzbol egy ilyen ellenfellel szemben ennyi eredmeny is meglepoen sok!

Kutchek (törölt) 2012.07.31. 14:57:07

Nem véletlen, hogy a szabdasága alatt lett hír belőle.
Mire visszajön már lesz újabb sláger.

Kakimaki0123456789 2012.07.31. 14:57:10

@gassy: Nem az az orszag erdeke amirol Orban azt mondja.

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.31. 15:01:30

"2010. december 20-án elfogadta az Országgyűlés a Fidesz által kezdeményezett, a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről szóló nyilatkozatot, melyben garantálják többek között az egyéni számlavezetést."

*

Senki nem pampogott, hogy miért NYILATKOZATOT fogadtak el, miért nem törvényt.

Kandeláber 2012.07.31. 15:01:45

@Rufus78: Az LMP-ben Schiffer az ész,ő nem is ült ki a betonra 35 fok melegben, mint Vágó meg a többi.

Avatar 2012.07.31. 15:06:35

@No_Fidesz_No_Problem: És akkor mi lett volna? Simán átírták volna a törvényt is, ha épp az az érdekük, mint ahogy az alkotmányt... elnézést: alaptörvényt is átírják bármikor.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.07.31. 15:08:44

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Kicsit feljebb itten volt már Fräulein Stefánia, még csak niggerezésre tellett az olimpia kapcsán ha jól emlékszem...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.31. 15:09:16

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:
@Kakimaki0123456789:
A további félreértések elkerülése végett megtennétek, hogy ezt (@Rufus78: ) a kommentem is elolvassátok, mielőtt én lennék az, aki oly nagyon az LMP ellen beszél?

Secnir 2012.07.31. 15:11:47

@No_Fidesz_No_Problem:
"Senki nem pampogott, hogy miért NYILATKOZATOT fogadtak el, miért nem törvényt."
törvény is van róla, 2010 dec. 21. magyar közlöny.

RS 2012.07.31. 15:14:21

Lassan érdemes lenne a jogfenntartó nyilatkozatokkal próba pereket indítani.

Crip Lee 2012.07.31. 15:14:46

@Transylvanianmixedgrill: Az én fityisz szektásom meg még örült is a matelcsy adónak. Aszonta hogy ő örömmel kibír ennyit ha szarban van az ország.

elwood 2012.07.31. 15:15:38

na most a friss közv. kut. szerint a félázsiaiak újra magasan nyernének.

aki európai az legalább annyit tegyen meg, hogy választ egy másik pártot. ( ha már nem csinál)

a kérdés az, hogy ha már valaki annyira utálja ezt narancsos bolsevik forradalmat, mi a fészkes fenéért nem nyög be egy másik pártot egy ilyen kérdésre ?

mert a bolsik roppant egyszerűen dolgoznak ám, és profin.
hogy állunk gyerekek, nyerőben ? akkor mehet minden így tovább.

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2012.07.31. 15:15:42

Emberek! mért is mentették fel Selmeczi NYUGDIJVÉDELMI nagyasszonyt, mert nincs amit meg kellene védeni,volt nincs ,hüpp-hüpp-hüpp barbatrükk :)

M_R 2012.07.31. 15:16:35

@No_Fidesz_No_Problem:
"Senki nem pampogott, hogy miért NYILATKOZATOT fogadtak el, miért nem törvényt"

Nem mindegy? A törvényt is ceruzával írják: akkor és azt radíroznak ki belőle amit akarnak...

2012.07.31. 15:17:43

A fanyalgók miért nem örülnek, hogy manyup pénzből fizetik a cigányok segélyét és a zsidók kárpótlását?

Fatal Error! System Halted! 2012.07.31. 15:20:50

@Schindler Pistája: tuti hogy te is zsidó vagy, mint a Csanádka. Azok a leghangosabbak.

M_R 2012.07.31. 15:22:27

@Crip Lee: "Az én fityisz szektásom meg még örült is a matelcsy adónak. Aszonta hogy ő örömmel kibír ennyit ha szarban van az ország"

Főelg mivel a tipikus fityisz szektás amúgy feketeöves adócsaló: minimálbérre bejelentve, veszteséges céget működtetve - közben nyáron a Vörös tengerre jár búvárkodni, télen Ausztriába, Olaszországba iíelni, otthon plazmaTV, garázsban autó(k)...És közben szidja habzó szájjal a tolvaj libsibolsikat :)

2012.07.31. 15:23:38

@Fatal Error! System Halted!:

Vállalhatatlanul antiszemita vagy. A hozzád hasonlók miatt menekült el innen a világhírű genetikus Kertész Ákos.

gnme 2012.07.31. 15:24:26

Lázár János is aláírta? Melyik Lázár János? ... ez?

totalcar.hu/magazin/velemeny/2011/02/09/jani_jani_kellett_ez_neked/

ez nem lázár jános, hanem újtestamentumban: Lamborghini Murciélagó János

Bryan élete 2012.07.31. 15:24:58

Nem értem a hőbörgést. Miről is szól a rendelet? Garantálni kell eztmegazt. Szó sincs róla, hogy kinek, mikor, meddig. Majd. Valaki. Egyszer. Talán. Nahát! Az, hogy kiflicsücsök kinevezése miatti kábulatában mit hablatyolt össze, már csak ilyen rosszindulatú bloggerek ássák elő, mint laspalmas.
Én nem vagyok érintett a témában, de annak idején annyira áttekinthetetlennek, hiányosnak, zavarosnak láttam az egész ezzel kapcsolatos zsaroló kommunikációt, a lóvé jövőjét, /az elköltésen túl/ hogy csodálkozom, ennyien egy percig is bíztak abban, hogy tényleg visszakapják.
Ezenkívül milyen jó lesz majd néhány év múlva ezzel kampányolni meg népszavaztatni, utcára vonulni azzal, hogy az a szemét /akkori/ kormány nem fizeti vissza azt a rongyos 3000 milliárdot, amit pedig a fidesz megvédett. külön nyugdjvédelmi biztossal.

This_is_Sparta (törölt) 2012.07.31. 15:27:20

@CyberPunK: "De most komolyan, kivel basszunk ki? Szüleinkkel, magunkkal, vagy leendő gyerekeinkkel? Esetlegesen lát bárki olyan megoldást, ami működhetne erre a problémára?"

Mi ezt a dilemmát úgy oldottuk fel, hogy az Asszony "visszalépett" (értsd: nem nyilatkozott) én meg maradtam Manyup tag. Ebben a döntésben viszont az is közrejátszott, hogy ma Magyarországon a férfiak születéskor várható élettartama alacsonyabb, mint a nők esetében. No, majd meglátjuk...!

Sátán meg a Jocó 2012.07.31. 15:31:57

Megmosolyogtató látni, hogy egyesek még mindig komolyan veszik, hogy 20-30-40 év múlva egy ki tudja milyen összetételű (azért sejthetjük ;) társadalomtól beszedett(?) bevételt elosztogató Állam Bácsitól vagy egy meghatározhatatlan off-shore hátterű mnyp-től fognak majd nyugdíjat kapni, és ezért még mérgelődni is képesek :)

pushup 2012.07.31. 15:32:20

én csak azt nem értem, hogy ki hitte el egy percig is, hogy ez a "nyugdíjmentés" nem egy átbaszás?

Bryan élete 2012.07.31. 15:33:50

@M_R: A mi ismeretségünkben egy orvosházaspár teszi ugyanezt. Iszonyú mennyiségű hálapénz vándorol a zsebükbe, persze utolsó fillérig lenyúlva, adóbevallás nyista, de fidesz a félisten, orbán az egészisten, magyar nemzet a napilap. Közel a nyugdíjhoz minima calcula úgy 200 misit gyüjtögettek be csak ezen a címen.

nu pagagyí 2012.07.31. 15:34:44

Azok a dolgok nem fontosak, ami milliós tömeget érintene, hiszen csak a biztosításukról van szó, lesz-e egyáltalán és mégis milyen. Ennél fontosabb dolga van a kormánynak, azt 50-100 embert kell feltőkésíteni, akik majd finanszírozzák a pártot.

This_is_Sparta (törölt) 2012.07.31. 15:40:05

@Sátán meg a Jocó: Ugye milyen vicces...!? Ezért aztán az okosabbja a '80-as évek óta összesen mintegy 242 mrd dollárt mentett ki különböző adóparadicsomokba. "buta prolija" meg csak had tépje itthon a száját! Netán ez lenne az előtakarékosság és öngondoskodás, amire a mi politikusaink gondolnak!?

index.hu/gazdasag/vilag/2012/07/23/offshore/

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2012.07.31. 15:43:33

@(Lemondott Dr. Doktorovics) THY Rokk 'n' Troller: Arra a nyenyire gondolsz amit a munkáltatók állítanak ki adnak be az onyf-nek minden évben? Amiről neked addig fogalmad sem volt, amíg ott bent valaki el nem igazított? Ugyanis az egyéni számlás rendszer és a nyenyi nincs egymással köszönő viszonyban.
Az egyik azokat az adatokat tartalmazza, ami a nyugdíjszámításhoz szükséges, de nem tartalmazza a munkáltató tényleges befizetéseit. Míg az egyéni nyugdíjszámlában tudnod kell követned mennyit fizet be utánad ténylegesen a munkáltatód, és ha svéd modell, akkor az mennyivel nő vagy csökken.
Mivel a századvéd úgy találta, hogy az egyéni számlás svéd modellben ad1 csökkenteni kell a mostani nyugdíjasok járandóságád, ad2 hogy a jövőbeli kifizetéseket az állam akkor tudja teljesíteni az átvett nyugdíjpénzek 75%-át vezetik át egyéni számlán. Ez már tudható volt kb december-január környékén, a hvg.hu-n volt is egy cikk erről. Amit bárki elolvashatott, akit érdekelt a téma.

Kakimaki0123456789 2012.07.31. 15:43:57

@Rufus78: Akkor arra valaszolok: A fidesz moge odallat(ak) valaki(k) jo sok penzzel es kapcsolattal. MSZMP-s ejtoernyosok, penzemberek, maffiozok... Na meg volt a szekhaz-eladas, olajszokites, volt mibol felepiteni egy igen izmos szervezetet, szakertostul, media-birodalmastul egyutt. 20 evig csinaltak mire ez lett belole.
Es mindezt ugy hogy az akkori politikai elit nem harcolt aktival ellene, inkabb beepult az uj rendszerbe.

Ehhez kepest most hasonlitsuk ossze a mai uj partok lehetosegeit, penzugyi hatteret, politikai kornyezetet. Ehhez kepest mondom hogy nagyon is sokat ertek el az ellenzeki partok.

A kozvelemeny-kutatasok pedig nem mindig a valos kepet tukrozik, (jo pelda 2002 amikor Orban nyeregbe erezte magat megis koppant, nem csoda ha most a valasztasi rendszert akarja "megbuntetni") akik bizonytalannak mondjak magukat egyaltalan nem biztos hogy ne mennenek el szavazni a fidesz ellen ha holnap lennenek a valasztasok.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.31. 15:48:01

@kamerasmobil:
Ez matekpéldában nagyon jól hangzik, csak voltak ennek társadalmi-politikai vonzatai is, és azok vitték félre az egészet. Merthogy a második pillér bevezetése nem úgy hangzott, hogy bevezetjük a mnyp-ket, és attól minden havajdizsi lesz, hanem ez csak egy, a legkevésbé észrevehető és fájdalommentes része volt az akkor eltervezett nyugdíj-reformnak, hiszen az emberek többségét nem mérdekli, hogy a befizetett adója, tb-je onnantól hova folyik. Lett volna ennek egy másik fele is, a kifizetett nyugdíjak megreformálása, ami pont azt tette volna, amit hiányoltál, vagyis azt, hogy a kiadási oldalt hozzáigazítják a bevételihez. Na, az nem történt, és ahogy az egy családban is van, ha a bevételek csökkenek, a kiadási oldalhoz meg nem nyúlnak, akkor veszteség lesz, jellemzően hitelfelvétel formájában. Ebben a formájában a manyup-rendszer tényleg veszteséget termelt (hozzávéve a kezelési költségeket), de nem azért, mert alapból szar volt a rendszer, hanem mert gyávák és lusták voltak befejezni azt, amit elkezdtek.

Wagem 2012.07.31. 15:54:14

3000 ezer.Naaa ennyit is értek.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.07.31. 15:54:53

@Schindler Pistája:

Kik azok a segélyesek, akik 1600 Mrd Ft-ot kapnak (például tőlem is)?
Ide sorolható a GYES és a gondozási segély is? Munkanélküli segély is?
Sok pénz, annyi szent.
De nem mindegy, ki (és miért) része ennek a halmaznak...ezért talán részletezd, hogy a fenti pénzből mennyi megy el a különböző csoportokra (gyeses anyuka, beteg hozzátartozót ápoló, munkanélküli, stb...).

Ezen adatok nélkül hozzászólásod állítása nem egyéb puszta hangolásánál.

nu pagagyí 2012.07.31. 15:57:01

@Sátán meg a Jocó: Arról van szó, hogy fizetjük a járulékokat, amiért járadék jár, én speciel már 30 éve fizetem. A járulék nem adó, amit állambácsi kénye-kedve szerint elkölthet mindenféle kötelezettség nélkül. Ha nem óhajt nyugdíjat adni cserében, vagy nem olyat, ami arányos a befizetéssel, akkor inkább ne szedjen be semmit, az is egy tiszta helyzet, az addig befizetett járulékokat ez esetben vissza kell adnia a hozamával egyetemben (jobbal, mint amekkorát a csúnya magánpénztárak produkáltak), hogy az aki gondoskodni akar magáról be tudja fektetni. Így visszakapnánk a magánpénztári rendszert, állambácsinak onnantól nem kell foglalkoznia a jövő nyugdíjasaival. Az persze probléma, hogy ez a pénz már nincs meg, elköltődött.

Jo

Bambulka 2012.07.31. 15:58:42

A jelenlegi kormány szándékai viszonylag könnyen kiszámithatóak, ugyanis szinte mindenben hazudnak. Tehát az ellenkezője igaz.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.31. 16:01:57

@Kakimaki0123456789:
Ha a bizonytalanok a Fidesz ellen mennek el szavazni, akkor azt megint az LMP szopja meg, mert a Jobbikhoz áttömörülnek a látens rasszisták, az MSZP-hez azok, akik szeretnék ugyanazt a lagymatag szart, ami nyolc évig itt volt... a többiek meg otthon maradnak, bizony!

Baromi jó, hogy gyakorlatilag a semmiből ilyen magasra jutottak, tök szurkolok nekik, meg minden, mert legalább színesítik a politikai palettát. De az csak nem a háttéren múlik, hogy záros határidőn belül reagáljanak arra, amit a Parlamentben ülve hallanak...

dr Smittpálelnökúr 2012.07.31. 16:02:04

@Kandeláber: Én tényleg örömmel fizettem a 300 forintot összesen kétszer, amikor orvoshoz mentem, anno, ugyanis a vérvétel kb. 5 percig tartott, mert pangott az ürességtől a rendelő.

Két hete a feleségemmel mentem vérvételre (ingyé'), 45 percig vártunk a sorunkra.

Ja, és tegyük hozzá, hogy pártunk és kormányunk, valamint ezen seggtúrók rajongói melyek korábban habzó szájjal tiltakoztak az évente max. 6000 forint kifizetése ellen (melyet a jelenlegi jobboldali szavazók által kiemelten gyűlölt nyugdíjasok is fizettek - nagyon helyesen), most mélyen kussolnak a tb járulék 1%-os emeléséről, melyet természetesen a nyugdíjasok nem fizetnek, ámde egy havi bruttó 100 ezret kereső dolgozó ezzel évente 12 ezerrel fizet többet a tb kasszába, mint korábban, akár beteg, akár nem.

Ez a félázsiai elmebeteg egy rohadt tolvaj, a szőke ribanc (ki kúrhatta a kapafogút, talán dajcstompi?) csak az arcát adta a lopáshoz, mert agya az nincs neki.

nu pagagyí 2012.07.31. 16:02:52

@Schindler Pistája: Pista! Fizesd vissza az összes segélyt és támogatást, amit eddig felmarkoltál a közösből. Téged nem vagyok hajlandó szolidárisan támogatni. Az általad felvett családi pótlékra, lakáshitel támogatásra, Gyesre, utazási kedvezményre, gázár-kompenzációra és hasonló dolgokra gondolok.

lenoardo999 2012.07.31. 16:03:48

A fennálló kötelező magánnyugdíjpénztári rendszert a folyamatosan ez által termelődő veszteségek miatt nyilvánvalóan meg kellett szüntetni. Az ehhez kapcsolódó rizsa meg nektek szólt, akik mivel két lépésre sem tudtok előre gondolkodni, azon sírtok, hogyan lesz nyugdíjatok húsz év múlva. Mert ezt a pénzt ugyebár semmilyen körülmények között nem láthattátok volna sokkal hamarabb.

elwood 2012.07.31. 16:07:46

@lenoardo999: "A fennálló kötelező magánnyugdíjpénztári rendszert a folyamatosan ez által termelődő veszteségek miatt nyilvánvalóan meg kellett szüntetni."

nem akarom a kiforrott világrendedet apró tényekkel összezavarni, de miért is termelődik folyamatosan veszteség ?

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2012.07.31. 16:08:25

@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Oh yeah. Megvédték. A seggére vertek a milliárdoknak, mert inkább ők verjék el, mint mi. Csak elszórnánk rezsire meg kajára meg gyógyszerre pár évtized múlva, mikor nekik most kell a zsé.:D

Makkasz 2012.07.31. 16:08:51

@mim: A nyugdijasoknak ehhez keves koze van. A nyugdijkassza feltoltesere az einstandolt osszeg harmadat sem hasznaltak.
Kellett a penz, nem volt jobb otlet, ezt kar osszhozni a tenyleg fenntarthatatlan nyugdijrendszerrel, kulonosen hogy abbol pont a megszuntetett manyup jelentett volna kiutat.
Legkozelebb ha megint kell (pl. nem jon ossze IMF hitel), akkor majd ratenzerelnek a maganszamlakra.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.07.31. 16:10:14

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Költsék narancsbolsevik elvtársaink gyógyszerre és szép, ágyútalpas dísztemetésekre. Arra nem sajnálnám tőlük...

hümhüm 2012.07.31. 16:13:28

@laspalmas:
Mr. Vastagbőr, ki tudnád fejteni, hogy mi az az "egyéni számla"? És hogy mi a fenére jó az? Mire használnák?
Aztán tudod-e, hogy 1993 óta a TB, aztán az APEH, jelenleg a NAV tudja(elvileg), hogy ki mennyi járulékot fizetett be?

s 2012.07.31. 16:15:10

Figyelj ide, nem mondom el ennél részletesebben. VEDD KI A PÉNZED A BANKBÓL, MERT ITT KURVA

NAGY BAZDMEG LESZ RÖVIDESEN. NEM VICC, EZ MOST NEM AZ.

orbán egy mocskos, hazug, cigány lótolvaj, a fajtája egyik legrosszabbja. Rohadék, hazudós

rabló, nem érti a magántulajdon fogalmát, mert a cigányok ilyenek. Elveszi azt, amire épp

szüksége van. Az MNB pénzét már nem fogja tudni lenyúlni, mert magára eresztette az IMF-t,

de a miénket még igen. Ellopta a manyup pénzt is, el fogja venni a bankszámlán lévőt is,

mert most már nem is tehetne mást. Nincs honnan elvenni. Szerintetek mégis mi a faszt jelent

az, hogy a pénzintézetek 50%-a legyen magyar? Megmondom, kiseprik innen a külföldi bankokat

és létrehoznak magyar szövetkezeteket. Ami állami tulajdon lesz, tehát ha oda beteszed a

lóvét, akkor azt már nem látod viszont. Szerintetek mégis mi a faszt jelent az, hogy a

magyar lakosság fogja finanszírozni a hazai vállkozásokat (mert küföldi tőke és hitel itt

ugyebár nem nagyon lesz). Megmondom, a te megtakarításaidból fog ez menni, ha akarod, ha

nem. Gondokozz el ezen, ameddig még lehet, és menekítsd meg a pénzed, ha van még egyáltalán.

A 2013-as költségvetésen egy kibaszott nagy - alsó hangon 600 milliárd HUF - luk tátong. A

manyup pénz védhetelen volt, most is az. Akik ezt belátták, azok visszaléptek az államiba,

ha nem is nagy örömmel. Bármikor lehet olyan intézkedést hozni, hogy a maradék is hagyja a

picsába azt a pénzt. A bankban lévő pénzed nem ilyen. Elviheted. Nem olyan, mint a manyup

pénz, hogy nem férhetsz hozzá. Vidd el. Az a biztos ami nálad van. NE ADJ A HAZUG CIGÁNYNAK

LEHETŐSÉGET A RABLÁSRA. MENTSED, AMI MÉG MENTHETŐ. EL FOGJÁK LOPNI AZ ÖSSZES PÉNZT, MERT

NINCS MÁR MÁS LEHETŐSÉGÜK. NEM LESZ IMF MEGÁLLAPODÁS. NE LEGYÉL HÜLYE!!!!!

Makkasz 2012.07.31. 16:17:11

@lenoardo999: Milyen veszteseg kepzodott a magannyugdij rendszerben? Az embereknek realhozamuk volt, that manyup nyereseges (es meg alkalmazottakat is tartott el manyupnal).

Ja, hogy arra gondolsz, az allam nem tudott gazdalkodni a nyugdijakkal, hogy kjevesebb a jarulekbefizetes mint a kifizetendo nyugdij? Hogy a nyugdijasok szent tehenek? Hogy 89 ota nem lehetett feltolteni ugy a nyugdijkasszat (pl. privatizacios bevetelekbol), hogy a hozamok tartsak el a nyugdijasokat?
Ennek mi koze a manyuphoz? Orban kormany a megorokolt (adossag) es altaluk teremtett (IMF elzavarasa, hibas koltsegvetesek, elmaradt igazi reformok) problemak elfedesre, tulelesre felaldozta 3 miullio ember maganmegtakaritasat.
Ez csak az egyik baj (nemcsak az ellopott penz, hanem hogy minden polgari ertekkel szembe megy az einstand), a nagyobb baj, hogy a nyugdij rendszer tovabbra sem fenntarthato, igy remeny sincs hogy az allami nyugdij igeretevel kecsegtetettek valoban nyugdijat kapnak. Egyszeruen most elveszik toluk, es egy nagyobb szavazotabornak adjak a mostmar nem jarulekot, adot, amiert ugye direktbe nem is jar semmi.

Elkeserito hogy talanak fidesz hivok vedhetot ebben a cinikus, buta gaztettben.

A szemkilovetonek meg a tolvajnak egyutt kell sinylodnie majd egy kedves cellaban, remlem.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.31. 16:18:02

@Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.):
Nem tudom ez miért fontos, de ha jól emlékszem, egyéniben az LMP-re, listán meg az MSZP-re. Az egyéniben induló fickót ismertem, szívesen adtam neki és a pártnak egy esélyt, remélve, hogy sokan gondolják még így, listán viszont az elsődleges cél a Fidesz kétharmadának részemről lehetséges megakadályozása volt, ezért a hányingert leküzdve, "búcsúzóul" dobtam egy X-et a szekfűsöknek. Végül az LMP-s egyénis nem nyert, és kétharmad is lett, úgyhogy nem volt túl eredményes a dolog:).

Most te jösz!

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.07.31. 16:20:23

@dr Kangörény:

Az a baj azzal, amit írsz, hogy az "átlagos képességű szavazó" (útálom ezt a kategóriát, de nem tudok jobbat) nem gondolja át, mikor, mi történt és mi történik most, illetve, hogy a kettő között vane- kapcsolat és az milyen hatással van az ő életére, pénztárcájára.

Amit írtál az eü/tb/ vizitdíj/ témában, az természetesen korrekt, nagyon is helytálló.

A zemberek érdekeire hivatkozva megfúrtak egy egész jó dolgot (az fizetett volna, aki szolgáltatást vesz igénybe, s rövidült volna a rendelőkben a sor), pár évvel később pedig bevezettek egy rosszabbat, ami már minden bérből élőt érint (azt is, aki akár egész évben nem megy egy vérvételre sem).

Nem más ez., mint a jövedelmek és díjak torzítása, rossz válasz egy valós problémára. De azt ugye mégse lehetett hagyni (politikai okok miatt), hogy Gyurcsány végre jól csináljon valamit.

Skodakék Fábia 2012.07.31. 16:20:42

Én nem adtam vissza. Nem is érdekelnek az ilyen hírek, bár kicsit megnyugszik a lelkem tőle. Meg néha ráérek és észreveszem őket . Mikor látom hogyan háborognak azok akik a remélt reálhozam miatt ( és nem másért ) visszaléptek olyankor jóleső érzés tölt el. És legalább virtuálisan úgy néz ki hogy az én pénzem még megvan.
Ide köpjetek.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.31. 16:20:42

@hümhüm: Nem figyeltél, laspalmas az a Mrs. Vastagbőr:)!

Makkasz 2012.07.31. 16:21:12

@hümhüm: Lehet visszemenoleg 1993-ig (miert pont addig???) nem tudja, de 10 evre visszamenoleg kell tudja, de ha nem akkor mostantol. Az egyeni szamlak felajanlasa azt sugallta, valahol meglesz a penzed (mondjuk en akkor sem hittem el, hiszen miert lazitana maga ellen valaki azzal, hogy latod mennyit fizettel be, es milyen keveset kapsz?), nem tunik el nyomtalanul.

A transzparencia, a nyomonkovethetoseg, a nyilvanossag mind olyanok a politikus elitnek mint vampirnak a napfeny.

rókafogta 2012.07.31. 16:21:37

@Rufus78: Egyetértek azzal amit leírtál némi kis módosítással egy kicsit azért úgy látom az LMP ébredezik (talán mi adunk kevés bizalmat nekik) mondom ezt egy másik párt szavazójaként (csalódás) szerintem se azzal foglalkozik amivel kéne. Szóval sürgősen kellene valami megoldás mert a Fidesz az hátralévő időben tovább folytatja a károkozást.
Az MNYP hez csak annyit : Tolvaj megoldás zsarolással egybekötve eredmény nélkül.Mondjuk egy percig se hittem ,hogy eredményes lesz

s 2012.07.31. 16:24:11

@szemforgató farizeus: "Éljen a PÁRT! Éljen Orbán elvtárs! ÉLJEN, ÉLJEN, ÉLJEN!" egy uránbánya büdös bugyrában.

Makkasz 2012.07.31. 16:27:17

@Skodakék Fábia: Az enyem is megvan. Az a furcsa, hogy kirajzolodik egy kis magyar valosag, miert nem fog sokaig (ehezesig) valtozni semmi.

2 % maradt a manyupban. A tobbi 98% egy resze, logikusan, erdekei alapjan dontott ugy, hogy visszalep, ez mondjuk az alacsony jovedelmu, 5 even belul nyugdijba vonulo, vagy szamolgato. Mondjuk ez 20%. Ez azt jelenti, hogy az emberek 78%-a, nyilvanvalo, szemmel lathato, egbekialto jelek ellenere is inkabb hisz egy joarcu politikus szamara kedvezo igereteknek, mint az uvolto tenyeknek (nem fenntarthato nyugdijrendszer, elveszik a megtakaritasa).

Ugyanaz mint az "allam ezt tegye, azt tegye" hazugsag. Az allamnak, kormanynak nincs erdeke, lelkiismerete, penze, csak nekunk, polgaroknak van.

s 2012.07.31. 16:27:38

@Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.): Várjá má! A bankszámlánkról is elkummantja a buzeráns kis cigány faszszopacs a pénzt. Erről nem írtál, de én igen.

vernarancs 2012.07.31. 16:29:43

En nem adtam nekik egy vasat se. Nekem ne hazudozzon semmit. Nyilvanvalo volt, hogy azt a penzt beleontik a nagy katyvaszba, hogy a szar gazadasagpolitikajuk altal utotte lukakat befoltozzak. Ez egyszer eljatszhato, jovore mar ennel is jobb modszerek kellenek majd.

Sátán meg a Jocó 2012.07.31. 16:34:20

@This_is_Sparta: kb...
Itt mindig csak a kutya más, a lánc ugyanaz marad.

s 2012.07.31. 16:36:01

@Makkasz: Figyeljél már kicsit. A manyuposok zöme nem azért lépett vissza az államiba, mert annyira hülye, hanem azért, mert az a pénz a manyupban hosszú távon védhetetlen. Akinek maradni érdemes az az, akinek van ott legalább 20-30 misi, és pár éven belül elmegy nyugdíjba. Akinek van néhány milla, és ehhez még kb. 20 év a nyugdíjig, az reménytelen küzdelmet vállalt. Bármikor, hangsúlyozom, bármikor a 20 év alatt, bármilyen címszóval, bárki elveheti azt a lóvét. Vedd ki a pénzed a bankból is inkább, mert kutya világ jön. Csak az a tied, amihez senki nem nyúlhat, de itt a magántulajdont nem tisztelik, és a magam részéről inkább nem tesztelném le a család vagyonán, hogy mégis mennyire nem.

Makkasz 2012.07.31. 16:37:24

@vernarancs: Meglesz. Szerinted miert kell a hataron bejelenteni ha 10.000 Eurnal tobb keszpenzt vinnel ki? Miert jelent meg cikk arrol, hogy Magyarorszagrol nagyon sok penz tavozik kulfoldre, abrakkal, a karok ecsetelesevel? (nem baj, hogy szerencsetlen polgar, a 80%-os adoek mellett megkeresett nettojat, amit sehol sem fektethet be esszeruen es biztonsagban az orszagban, vagy eppen forintban, vagy eppen bankban, menekiti mini vagyonkajat).

Keszitik elo a terepet a szamlak befagyasztasanak.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.07.31. 16:40:05

@lenoardo999:

A köt. manyup pénztárakkal volt baj (bár törvény írta elő, milyen portfoliót kell tartaniuk, s ebből mennyi az államkötvény), ebben igazad van, és abban is, hogy igen fontos az önkéntes előretakarékoskodás (már aki tud),.

De egy dologban biztosan tévedsz, mert van egy mostanság nem gyakran hagoztatott aspektus is:

"akik mivel két lépésre sem tudtok előre gondolkodni, azon sírtok, hogyan lesz nyugdíjatok húsz év múlva. Mert ezt a pénzt ugyebár semmilyen körülmények között nem láthattátok volna sokkal hamarabb. "

Ha a tag nem is, de örökösei igen. Ehhez nem kell húsz év, mert sajnos bárkivel történhet tragikus baleset.

A manyup számlán felhalmozott pénz a pénztártag halála esetén egyösszegben kifizetésre kerül a kedvezményezetteknek, vagy törvényes természetes örököseinek. Törvény szerint.
(Akinek mondjuk felesége, 1 gyermeke és 5 Mió Ft-ja van a számlán, annak halála esetén ennyivel lesz több az özvegy és az árván maradt gyermek vagyona.)

Aki visszaadta a zsét, annak özvegye, árván maradt gyermeke mit kap?

Makkasz 2012.07.31. 16:41:21

@s: Sokmindenben igazad van, lasd a valaszod koveto bejegyzesem.
Az viszont teljesen logikatlan amit irsz, hogy a semmiert adjam a kozosbe a penzem, meg akkor is, ha kicsi a sansz hogy valaha kezhez veszem, az a kicsi meg mindig sokkal, aranyokban vegtelenszer nagyobb esely, mintha beadom.
A realhozamokat az elso manyup dontes utan adtak meg mennyi, ugyhogy azzal ne is logikazz. Orbani, Selmeczi igeret latszott hogy hazugsag, ugyan ilyet elore 100%ra nem lehet mondani.

En mar megtettem amit megtehettem.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.07.31. 16:42:31

MAradtam mnypben ( kulfoldon elokent , es valoszinuleg itt maradokent ez a legjobb megoldas) , viszont nem szabad elfelejteni, hogy az mnyp-k a fennmaradasasukhoz most mar "adomanyt" kernek. Hiaba gyulnek a szolgalati evek, hiaba jar az elmult 10 -12 evemre az allami resz is ( mondjuk kulfoldon amugy is gyult volna, mert itt allamkozi szabalyok ervenyesek, nem az , amit otthon OV kitalal) , ezt az osszeget kvazi ajandekba kell adni a penztarnak.

Havi szinten 1500 forint. 5 font, nem vag foldhoz, de jobban orultem volna, ha nem kene.

frikazojd · http://kocs.ma 2012.07.31. 16:42:37

Most ez kit lep meg? Mert az is hulye akkor. Teljesen nyilvanvalo volt, hogy egyszeru lopas az egesz. Idezet kedvenc informatikusom blogjabol (ugye ez meg nem az, de technikailag de):

"2010. 11. 20.
Ja és aki azon izgul, hogy a magánnyugdíj-pénztárba APEH-ből ideiglenesen nem átküldött pénzét hol és hogyan hogyan fogják az ő egyéni állami számláján nyilvántartani az úgymond kölcsön végéig, azt megnyugtatnám: én sem tudom, de biztosan nem az ONYF-ben, mert ott erre alkalmas program nincs."

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2012.07.31. 16:42:41

@Le_Penseur: Én ugyanezt kérdeztem a Varánuszon. Hol vannak a székházgyújtogató autógrillező szabadságharcosok. Egy hasonló, vagy még kisebb hazugságon kapott Gyurcsány miatt a fél város égett, és zavargások törtek ki, és a hazaffyak hónapokig kempingeztek a Kossuth téren. Most ugyanez a díszes kompánia mélységesen hallgat és büszkén viseli az árpádsávos kitűzőjét vagy matricáját a ruháján vagy a szaros suzukiján.
Legalább annyit mondtak volna, hogy ez nem volt szép dolog Viktor.
De csak a néma kuss van. Remélem amikor nyugdíjba mennek akkor is ilyen kussban lesznek, amikor közlik velük, hogy semmijük nem lesz , nemhogy nyugdíjuk. Persze akkor már nem a mostani tolvajbanda lesz hatalmon, és nem ezeken akarják majd számon kérni a pénzüket, hanem az akkor hatalmon lévőktől.

Squid 2012.07.31. 16:44:33

@s: " Figyeljél már kicsit. A manyuposok zöme nem azért lépett vissza az államiba, mert annyira hülye, hanem azért, mert az a pénz a manyupban hosszú távon védhetetlen. Akinek maradni érdemes az az, akinek van ott legalább 20-30 misi, és pár éven belül elmegy nyugdíjba. Akinek van néhány milla, és ehhez még kb. 20 év a nyugdíjig, az reménytelen küzdelmet vállalt. Bármikor, hangsúlyozom, bármikor a 20 év alatt, bármilyen címszóval, bárki elveheti azt a lóvét. Vedd ki a pénzed a bankból is inkább, mert kutya világ jön. Csak az a tied, amihez senki nem nyúlhat, de itt a magántulajdont nem tisztelik, és a magam részéről inkább nem tesztelném le a család vagyonán, hogy mégis mennyire nem."

Ééés ott a pont! Akik maradtak, azoknak sajnos megeszi majd a pénzét a fenntartási költség köszönhetően az ellehetetlenített pénztáraknak...

dr. Bubó 2012.07.31. 16:44:46

@Makkasz: 10 ezer eurónként viszed ki akkor az jogszerű... alkalmanként max 10ezer... azaz naponta 20 szor is fordulhacc... javaslom ne kockáztass...

kamerasmobil 2012.07.31. 16:45:07

@Rufus78:

De meg mindig nem magyaraztad meg hogy miert csak es kizarolag a nyugdijak csokkentesevel lehetne egyensulyba hozni a koltsegvetest.

Megint azt a kenyszerkepzeted hajtogatod hogy ebbol lett az adossag. Nem ebbol lett hanem abbol hogy ugy altalaban a koltsegvetesnek magas volt a hianya.

K.Tomoceusz 2012.07.31. 16:45:41

@Csokonai Vitéz Műhely:
Ez hivatali hatalommal való visszaélés, különösen nagy értékű zsarolás és rablás.
Azon kívül, hogy csalás és sikkasztás, kuruzslás és közszeméremsértés.
Mert még hányok is tőlük.

dr. Bubó 2012.07.31. 16:45:58

@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): "Hol vannak a székházgyújtogató autógrillező szabadságharcosok."

kormányon vannak...

Makkasz 2012.07.31. 16:46:06

@Zébácsi: Vigasztalo szavakat.
A manyup a fenntarthatosag iranyaba vitte volna a nyugdijrendszert (ha elfelejtjuk most a a polgari demokraciat ert eddigi legnagyobb serelmet, a maganvagyon allapmositast), ez igy megszunik.

Pont a manyuposok akik gondoltak a jovojukre, potencialis orokoseikre. En nem adtam be a penzem. Nagyon komoly eletbiztositasom van, es par milliom onkentes nyugdijpenztarban. Az gondol a jovojere aki visszalepett?

@lenoardo999: Ne menjunk mar vissza oviba.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.31. 16:49:11

@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):
Kell a halálnak, hogy megint kukát borogasson meg autókat gyújtson fel a csürhe!

Viszont egy szép, békemenet-jellegű, demonstratív "sétának" éppen itt lenne az ideje, ha valamelyik párt végre méltóztatna megszervezni, és nem csak a tökeit markolászná... de az a helyzet, hogy órák, sőt, napok-hetek óta erről pofázok itt, úgyhogy ha nem baj, nem kezdeném újra. No offense:)!

Makkasz 2012.07.31. 16:50:37

@dr. Bubó: Hm, mennyire polgari, ha valakinek van 100 e Eurja, vagy 1m, akkor remegnie kell ha hasznalja, mert masok szeretnenek donteni rola.
A keszpenzforgalom transzparenciaja eredetieleg a bunozesbol szarmazo es fekete jovedelmek hasznalatat akadalyozta volna, ilyen modern orszagokban is van.
Mondjuk a tiltasa az mar durva dolog, es lassuk be, itt a korlatozas nem a bunozok ellen van, hanem azon nyomorultak ellen, akik a modernkori rabszolgasag kereteibol ki akarnak lepni, nem akarnak a nemzeti burzsoazia es politikus elit jatekszerei lenni.

lenoardo999 2012.07.31. 16:52:19

Makkasz 2012.07.31. 16:17:11
elwood 2012.07.31. 16:07:46

Vesztesége természetesen nem a magánnyugdíjpénztáraknak volt, ők éltek, mint Marci hevesen a lehetséges maximális 4% fenntartási költségeikből, miközben egyébiránt mindenhol a világon ez 1% alatt van. És most ráadásul kevés szót ejtek a pénztártagok veszteségeiről, hiszen köztudomásúak a botrányosan alacsony hozamok, és ez igazán csak évek múlva okozott volna földindulásszerű rohamot, amikor elindult volna a visszafizetés, és kiderül, hogy a pénztárak ellopták/felélték a hozamokat. Vesztesége azonban legfőképpen a magyar államnak, azaz nekünk volt, hiszen ezt a rendszert az állam csak egyrészt magasabb kamatú hitelekből, másrészt éppen a pénztárak által vásárolt, vagyis újabb kamatokkal terhelt kötvényekből finanszírozta. A rendszer egyedüli haszonélvezői a nyugdíjpénztárak voltak, nyilván nem is volt más oka az egész létrejöttének. Az ún. sikeres lobbitevékenység. Viszont azoktól, akik minderre most tőlem kérdeznek rá, megkérdezném, hol a csodában töltötték az elmúlt két évet, mert ezek az információk azóta mintegy kétmillió helyen fellelhetők az interneten (is).

szgyula 2012.07.31. 16:52:54

@Makkasz: A 10 000 felettit BE KELL JELENTENI. Nem csak nálunk, sok helyen. Lényegében bűnüldözési okokból. Nem magyar specialitás. A Nagy Testvér tudni akarja ki járkál ennyi készpénzzel, és nyilván utánajár, hogy honnan van neki és miért viszi.

dr. Bubó 2012.07.31. 16:54:46

@szgyula: ha ketten vagytok már 20ezer...

@Makkasz: ijjeneket eu n belül ki a lóf@sz jelenti be??? SENKII...

ez nem is azér van... ezzel lebukás eséje ZÉRÓ...

ez arra van ha elkapnak bűnözőket (más okból) és van náluk ennyi pénz akkor ezér (is) el lehet marasztalni őket...

Friedman 2012.07.31. 16:55:03

@CyberPunK: A Manyup rendszert elég komoly szakértői gárda találta ki, a lehető legjobb megoldás volt, persze távolról sem tökéletes. Évtizedek kellettek az átálláshoz, és így is csak 1/3 arányt képviselt volna a jövőbeni nyugdíjrendszerben. Az átmenet kb. 20 éve kemény, hiszen addig a jelenlegi nyugdíjasokat is fizetni kell és a manyup pénzt is gyűjtögetni. 12 évet letudtunk a 20 nehéz évből, már most elkezdett volna enyhülni a nyomás, hiszen a manyup tagok nyugdíjba mennek és nekik már nem kellett volna 100% állami nyugdíjat adni. Pár éven belül teljesen egyensúlyba jött volna a rendszer.

Az einstandolás tehát számomra ezért bűncselekmény, Magyarország nyugdíjrendszerének tönkretétele. A jelenlegi rendszer ilyen demográfiai folyamatok mellett 1-2 évtizeden belül összeomlik. A rövid távú célok durván felülírták a hosszú távot, persze addigra Orbán már sehol nem lesz. A tankönyvekben a neve a leghírhettebb állami vezetők mellett lesz, és az akkori nyugdíjasok (mi) átkozni fogják a nevét, hogy hogy tehetett ilyet. Ma 3000 milliárd, cserébe a most aktív dolgozók jövőjéért...

Makkasz 2012.07.31. 16:56:07

@szgyula: En is pontosan tudom mire talaltak ki a szabalyozast, es mire hasznaljak ahelyett. Egyebkent mit gondolsz, miert valasztja valaki az egyszeru, olcso utalas helyett a keszpenz kivitelet?
Segitek. Mert rettegesben tartja a mindenbe beletenyerelo, maganvagyonokat allamosito allam. Ilyen egyszeru.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.07.31. 16:56:15

@Makkasz:

Hasonlóan látjuk a dolgot, hasonló helyzetből. A témában annakidején számos blogok kifejtettem véleményemet.
Akkor nem értettem, hogy emberek tízezrei miért hisznek egy igérvénynek (miért kampányolnak mellette), miszerint az állami rendszerben is lesz egyéni számla.
Most sem értem.

A manyup nem tökéletes, de az elmúlt húsz év egyetlen kezdeményezése arra, hogy a demográfiai bomba (ami az ország jövője szempontjából most ugyan nem, de később nagyot fog szólni) kisebbet durranjon majd.

Van aki hisz, és van, aki kételkedik, azaz gondolkodik. Utóbbiak sajnos kevesen, de reményeim szerint egyre többen.

Makkasz 2012.07.31. 16:57:02

@dr. Bubó: Ha ketten vagytok nem 20.000, ez nem igy mukodik. Legalabbis csalddal nem.

Friedman 2012.07.31. 16:59:06

@tildy:): Valamiből ki kell fizetni a pénz kezelés díját, az adminisztrációt, stb. Mivel kevés a tag, relatíve magas az összeg, ha többen lennénk, kisebb lenne. De van olyan nyugdíjpénztár, ahol nem kell fizetni, át lehet oda is vinni a pénzt.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2012.07.31. 16:59:17

Most kellene a nagy plagizátornak tömegesen visszaküldeni azt a garancialevelet, amit még a 2010-es választások előtt volt pofája mindenkinek elküldeni, és amelyben garantál mindent ami a nyugdíjjal kapcsolatos.

dr. Bubó 2012.07.31. 16:59:54

@Makkasz: igen de ha már kivitted a határ tuloldalára magyarul beszélő osztrák szlovák MEGBÍZHATÓ bankba... onnan már neten is bárhová utalhatod...

csak a magyar álam C I G Á N Y K O D I K és
a 6alomban lévő párt csak nálunk bűnszervezet (fides mafia)

Friedman 2012.07.31. 17:00:32

@s: És vegyél rajta konzervet, mert a pénz sem fog érni semmit, aranyat se tudod megenni stb. Sőt 2012 december 21-én jön a világvége, a maják is megmondták...

Mennyi hülye van még... ezekből él ez a kormány :)

Makkasz 2012.07.31. 17:01:17

@tildy:): Nem biztos hogy orokke ez lesz a szabalyozas. Ahogyan lehet hogy bedaraljak teljesen manyupot (valamiert ezt eddig nem mertek, talan a polgari demokracia latszatanak megorzeseert, EUbol ki nem iratkozasert), ugyanugy lehet hogy 2, 6, vagy akarhany ev mulva lehet normalisan gyujtogetnei, mint ahogy uj konstrukciok is joehtnek *(csak a felet allambacsinak tobbit felvenni), vagy eppen bebukhatja az egeszet a manyup, ebben a kedvezo vilaggazdasagi helyzetben.
Egz biztos, most annal jobban allunk, mintha igeretert beadtuk volna a kozosbe.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.31. 17:02:14

@kamerasmobil:
"Kényszerképzet"?! Ezesetben azzal a kérdéssel kell kezdenem, hogy a véleményemre vagy-e kíváncsi, vagy csak személyeskedni akarsz?

Eleve onnan kell kiindulni, hogy a nyugdíjkassza az mindig is külön intézmény volt az állami költségvetés elemeként. A nyugdíjkassza bevétele a nyugdíjjárulék, most éppen a szoc.hozzá.adóval együtt, kiadása pedig a nyugdíj. A nyugdíjkasszába ment évek alatt kevesebb járulék, mint amennyi kellett volna a nyugdíjak kifizetésére, részben azért, mert a törvény átirányította a járulékok jelentős részét a magánkasszákba. Ez tény. A nyugdíjkassza azonban nem lehetett mínuszos (hiszen akkor az a helyzet állt volna elő, hogy a befizetések miatt kevesebb nyugdíjat tudtak volna kifizetni), ezért az állami költségvetés minden évben kipótolta a nyugdíjkassza hiányát. Ez megint tény. Ez a nyugdíjkifizetésre átcsoportosított összeg növelte az államháztartási hiányt (bármilyen magas volt amúgy is), tehát bár a hiány a nyugdíjkasszáé volt, a veszteség az államháztartáson belül keletkezett.

Mivel az egyensúly a nyugdíjkasszán belül bomlott meg, ezért kellett volna a megoldást is a nyugdíjkasszán belül megtalálni, vagyis azzal, hogy vagy a bevételi oldalt, az állami kasszába kerülő nyugdíjjárulékot növelik (akár az mnyp-járulék rovására), a kiadási oldalon meg csak a nyugdíj van, így az a kiadáscsökkentés, amit az elején hiányoltál, az csak a nyugdíjak csökkentésével lett volna / lenne elérhető. Na, azt nem meri meglépni egyik párt se, hogy valami módon normalizálja a nyugdíjakat, és ne az legyen, hogy az egyiknek a csirkefarhát is lakoma, a másik meg nyaralni jár az állami jutttatásból.

Borzasztó, hogy megint azért kell győzködni valakit, mert azt hiszi, csak azért, mert a véleményem nem egyezik 100%-osan az övével, akkor már mindjárt az ellenség táborát erősítem!

Makkasz 2012.07.31. 17:02:42

@dr. Bubó: Jo hogy mondod, erre eddig nem is gondoltam :)

dr. Bubó 2012.07.31. 17:03:04

gyerekek ! megvan a pénz !
az elmúlt 60 év összes nyugdíj pénze meglett !
57 000 milliárd van offsórban...
márcsak el kell venni a komcsi-náci fides mafiától...

dr. Bubó 2012.07.31. 17:04:29

@Makkasz: csak pár kilométert kell "izgulnod" de így a lebukás veszéje ZÉRÓ... ZÉRÓ ZÉRÓ

de ha akarod akkor 9999 eurónként fordulsz többször. akkor jogot sem sértesz...

Makkasz 2012.07.31. 17:09:26

@Rufus78: Igaz amit irsz, ettol fuggetlenul:
- a polgari demokracia elleni egyik legkemenyebb fellepes volt a manyup einstand,
- a folyamat hazug es cinikus modon zajlott le,
- a befolyt penzt nem jol hasznaltak fel,
- az intezkedes nem a fentarthatosag iranyaban, hanem az ellen hat,
- az intezkedes segitette a pillanatnyi tulelest, a penz reven politikai toke kovacsolast,
- az intezkedes megelozheto lett volna valodi nyugdijrendszer rendbetetellel (pl jelen allami vagyon eladasa, kassza feltoltese),
- mivel adobol lett kipotolva a hiany, es szerinted ez hianyt okozott, az allam mas kiadasai is ugyanigy hianyt okoztak, kvazi a nyugdijkiadas osszes allami kiadashoz viszonyitott aranyaban felelos a hianyert, a tobbi csak mesterseges boritekolas (aposom takarekoskodik harom-bnegy boritekba, egyik tv/re, masik autora, stb.), nevesites.
- a manyup allamositas tenye es modja tokeletesen beleilleszkedik orban kormany tehetsegtelen gazdasagpolitikajba, hazugsagcunamijaba

soulclipse · http://soulclipse.blog.hu/ 2012.07.31. 17:13:52

Én már csak abban bízom, hogy e döntések sorozata, talán felrázza a "bukott" 2,8 Milliót.

kamerasmobil 2012.07.31. 17:14:24

@Rufus78:

Azert irtam kenyszerkepzetet mert sokadjara latom ezt az ervet az MNYP ellen. Mar ide is tobben beirtak hogy ezert rossz az MNYP mert emiatt lesz az allamadossag. Nekem nem veled van gondom es nem sorollak ellensegnek de ez az erveles szerintem tovabbra is rossz.

Amit a nyugdijkasszarol leirtal azzal egyetertek. De mar az MNYP elott is volt hianya boven es akkor is meg tudtak oldani. Teny hogy a legjobb megoldas az lett volna ha a nyugdijak erteket teszik rendbe de ez nem valtoztat azon az allitasomon hogy nem onmagaban az MNYP okozta az allamadossag novekedeset. Tehat ez az erv az MNYP megszuntetese es a nyugdijvagyon allamositasa mellett ostobasag.

Ennyit akartam mondani. Elnezest ha ugy tunt hogy egy kalap ala veszlek a Cyberpunk es Leonardo felekkel.

kamerasmobil 2012.07.31. 17:15:26

@Makkasz:
- az a mai napig es itt is hangoztatott Fideszes mantra hogy az MNYP okozta az allamadossagot es ezert kellett megszuntetni nos az szemenszedett hazugsag volt

soulclipse · http://soulclipse.blog.hu/ 2012.07.31. 17:17:08

@Rufus78:
Sajna igazad van, a hatalmukért odaadták ~ 3 millió adófizető, nyugdíjas éveit, a ...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.31. 17:17:16

Azt egyébként külön szeretném jelezni, hogy az egyéni számlás rendszer feletti kesergés mellett, azért erre a mondatrészre is érdemes figyelni:

A nyugdíj-jogosultsági és kiszámítási szabályok is a jelenlegiek maradnak."

Ez ugyan baromi jó hír a 2013. január 1. után nyugdíjba menőknek, de a nyugdíjkassza fenntarthatósága szempontjából katasztrofális! Ugyanis a változatlanság azt jelenti, hogy azok a szabályok, amik ettől a dátumtól (már kb. '96-tól törvénybe iktatva) léptek volna hatályba, azok mégsem lépnek életbe! Ezek lettek volna azok, amik alacsonyabb alapot határoztak volna meg a nyugdíjak megállapításánál, plusz a szolgálati időhöz kapcsolódó szorzók is csökkentek volna!

Vagyis a kormány nemcsak hogy semmi újat nem kíván tenni a nyugdíjkassza hosszútávú fenntarthatósága érdekében, hanem még azokat a szabályokat sincs vér a pucájukban életbe léptetni, amiket mások már meghoztak helyettük!

Eddig azt hittem, hogy lófasz lesz itt 20 év múlva, nem nyugdíj. Nos, mostantól meggyőződésem, hogy már lófasz se lesz... ahhoz ugyanis kéne legalább egy ló, de azt a kormány éppen bedarálta kolbásznak. Fasza!

Geza 2012.07.31. 17:17:17

@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):
Azért hallgatunk, mert anno amikor nem hallgattunk, a hozzád hasonló huhogó férgek basztak mellénk állni, sőt sok esetben még direkte ott is tettek keresztbe, ahol csak lehetett.

Amit anno meg lehetett és meg lehetett volna tenni, az egyrészt most már hatástalan lenne, másrészt meg te most is ugyanúgy elárulnál bármit, ami nálad aktívabban áll ki.

Harmadrészt pedig akkor még azt hittük, hogy van kiért kiállni, azóta már tudjuk, hogy nincsen.

s 2012.07.31. 17:18:49

@Friedman: Az arany az eddigi legjobb tipp. Kicsinyenként vedd, kicsinyenként értékesítsd. Éhen halni nem fogsz, ráadásul mostanában olcsóbb is lett.

soulclipse · http://soulclipse.blog.hu/ 2012.07.31. 17:19:38

Egyébként rufus!
Lehetne jól kormányozni és a feketegazdaságban évente átfutó cirka 5000 Milliárdot bevonni a költségvetésbe és ekkor még adókat is lehet csökkenteni.

Melchi Zadok 2012.07.31. 17:20:49

@RS: "Lassan érdemes lenne a jogfenntartó nyilatkozatokkal próba pereket indítani."

ha ez a szélhámosság, mondjuk az USA-ban történik, akkor már a legnagyobb ügyvédi irodák egymás sarkát taposva igyekeznének maguknak megszerezni a károsultak kélpviseletét, mert egy ilyen nyilvánvaló esetben 100% eséllyel nyernének.

érdekes, (és jogtudatosságunkról ad kitűnő képet) hogy szinte mindenki lazán átsuhan afelett, hogy jelen esetben konkrét szélhámosságról, csalásról van szó, ami egyértelműen büntetőjogi kategória.

ANTI-SQUIRREL 2012.07.31. 17:25:08

@Achilles: Hat ezt meg ugy hivjak hogy SPAM.
Gyujtogessel embereket mashol bakker!

moonclown 2012.07.31. 17:25:56

Aki olyan hülye votl hogy odaadta az meg is érdemli.És voltak páran...

Mert sajnos a mi generációnk zöme és még mindig az államból akar megélni (eü. nyugdíj, stb...)

Makkasz 2012.07.31. 17:30:24

@kamerasmobil: Az allamadossagert felelos a Kadar rendszer (azok akik most az "erinthetetlne" nyugdijasok), elsosorban a szoci kormanyok, es valoban legkisebb reszben a fidesz. A mostani fidesz kormany meg a legkisebb mertekben (ettol meg minden idok legszarabb kormanya, de pont az allamadossagban nagyon kicsi szerepuk van, mondjuk IMF megallapodas miatti megnovekedett kamatteher).
Amugy meg mindegyik kormany felelos, hogy az adossag nem csokkent, pl. privatizacios bevetelekbol.
Joletet akartak biztositani, es nem szamitott senki arra (nem volt korabbi tapsztalat), hogy elapadhatnak a hitel forrasok.
Ma is vannak nalunk lenyegesen jobban eladosodott EU tagok, meg USA, Japan,.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.07.31. 17:31:50

@soulclipse:
Bocs, hogy duplázok, ne haragudj.

"Lehetne jól kormányozni és a feketegazdaságban évente átfutó cirka 5000 Milliárdot bevonni a költségvetésbe és ekkor még adókat is lehet csökkenteni. "

Ez talán mintha nem lenne érdeke a politikai elit mögött álló lobbinak. Plusz igen macerás, mert elég nagy (és jól fizezetett) apparátus kellene ahhoz, hogy minden stikli kiderüljön.

Mit vársz egy olyan országban, ahol egy (állítólag) kommunistaellenes, 2/3 -os parlamenti többséggel rendelkező kormánypárt sem tud előrukkolni az ügynöktörvénnyel, ami felfedné végre a Kádár korszak besúgóit, örökre kigolyózva őket a tutiból?

Nagy itt a baj...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.31. 17:32:46

@Makkasz:
- Szerintem is;
- Szerintem is;
- Szerintem se;
- Szerintem is;
- Így van, ez volt az egyetlen értelme, azon túl, hogy azért 3000 milliárdból könnyen csurranhat magánzsebekbe és pártkasszákba is;
- Szerintem is, bár nem tudom, mit lehetett volna még annyira eladni, mert az sem megoldás, ha kiárusítjuk az országot;
- Van benne valami, de akkor is jobb az úgy mindenkinek, átttekinthetőbb egy kicsivel, ha az állam "mesterségesen borítékolgat";
- Szerintem is;

@kamerasmobil:
Bocs, de amit leírtam, az nem a mnyp-rendszer megszüntetése mellett volt érv, pusztán leírtam, hogy hogyan generált veszteséget, és a kiindulási kérdés ez volt. Nem az mnyp-rendszer okozta kizárólag az államadósságot, de a veszteségen keresztül hozzájárult. Lett volna más lehetőség is a mnyp-k átalakítására, a hiányuk csökkentésére, bármelyik másik jobb is lett volna, de a Fidesz rövidtávú érdekeit a megszüntetésük szolgálta a legjobban. Ennyit gondolok és semmi mást.
Egyébként semmi gond, csak a téves beskatulyázásomra tett kísérletekre érzékeny vagyok:).

***********************

Sajnos olyan pénzügyi rendszer még nem született, amit nem úgy lehetett rendbe tenni, hogy az ember növeli a bevételeket vagy csökkenti a kiadásokat, legyen az kosztpénz, egy cég számlája vagy nyugdíjkassza. Minden más (pl.: hitelfelvétel, vagyontárgyak eladása, stb.) csak átmeneti megoldás lehet. Folyamatosan felmerülő, rendszerszintű problémáknál csak a csődöt tudják elodázni. Hiába vesz fel egy család 300.000 forint hitelt, ha egyszer a rezsijük 30.000 forinttal magasabb, mint a jövedelmük, tíz hónap múlva ugyanott tartanak majd, sőt, még a hitelt és a kamatokat is törleszteniük kell.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.31. 17:36:12

@soulclipse:
Lehetne, persze, de erre pont annyi az esélyed, mint aranyat találni a Holdon.

kirsten 2012.07.31. 17:37:38

@Crip Lee: Remélem megszívja, de úgy istenigazából. Az ilyen hülyék mást nem érdemelnek !

Kis ember 2012.07.31. 17:38:47

@Squid:
"Ééés ott a pont! Akik maradtak, azoknak sajnos megeszi majd a pénzét a fenntartási költség köszönhetően az ellehetetlenített pénztáraknak... "

Hát, eddig félévenként változott a helyzet. Lehet, fél év múlva már nem lesznek ellehetetlenítve a pénztárak.
Aki azt mondja, hogy ebben az országban fél évnél előbbre képes látni, az hazudik.

belekotty 2012.07.31. 17:40:00

@Kis ember: Aki fél évre képes előre látni, azt azonnal meg kell tenni miniszterelnöknek!

moonclown 2012.07.31. 17:40:57

Annyira szép hogy einstandot, meg lopást csalást emlegetünk, miközben 2,8 millió ember ÖNKÉNT adta oda a pénzét...

Squid 2012.07.31. 17:44:19

@Kis ember: "Hát, eddig félévenként változott a helyzet. Lehet, fél év múlva már nem lesznek ellehetetlenítve a pénztárak.
Aki azt mondja, hogy ebben az országban fél évnél előbbre képes látni, az hazudik."

Konziszensen a MNYP rablás óta egyre keményebben lehetetlenítik el őket, van ott még egy rakat pénz , nem hinném , hogy OV hirtelen 180 fokot fordulna ebben..

Kis ember 2012.07.31. 17:44:46

@moonclown:
Igen pajtás. Ha megfenyeget az utcán egy 120 kilós kigyúrt állat, én is önként adom neki oda a pénztárcámat.
Ez is annyira volt önként.

Squid 2012.07.31. 17:45:10

@moonclown: "Annyira szép hogy einstandot, meg lopást csalást emlegetünk, miközben 2,8 millió ember ÖNKÉNT adta oda a pénzét..."

Önként? A "nem kapsz nyugdíjat ha nem lépsz vissza" mióta számít "önként"-nek?

Makkasz 2012.07.31. 17:54:26

@Rufus78: A boritekolgatas szerintem mint kommunikacios eszkoz rossz.
Mindig az epp megnyesendo tetel lesz az ami a hianyt okozza, a visszafele szamitott 98% az meg nem :).
En a teljes transzparencia, es nem a boritekolas hive lennek. Vilagos, ertheto, szamszerusitett es mutatokba ontott program, monitoringrendszer, ha elteres van, beavatkozas kell, akkor sulyatol fuggoen direkt demokracia, amiben a kormany visszahivas is benne van.

A privatizacios bevetel csak egy pelda voilt, termeszetesen jo gazdalkodassal, pozitiv merleggel, tobblettel barhonnan feltoltheto a kassza. Egyebkent nem hiszek az allami kezben levo vagyonelemekben, hol mutat fel jo gazdalkodast az allam (hitelek? adobevetelek? allami vallalatok? korhazak? muemlekek? nyugdijkassza? egeszsegugy - olcsobb a piacon az orvossag mint az allamilag tamogatott)?

Tehat eladhato: MOL, Raba, MAV, de legalabb belvarosi mernoksegei, muzeumok 90%-a, kultruralis letesitmenyek egy resze (azonos tovabbhasznalat igenye nelkul), erdok, miniszteriumi epuletek 80%-a, hatosagi epuletek fele, korhazak, teljes egeszsegugy, BKV....
Nem latok bele az onkormanyzatok ez MNV lapjaiba, de van itt boven olyan, ami szinvonalasabb es olcsobb lenne ha a politika es az allam kiszallna belole.
De ott van a szepseges MVM, ami gyakorlatilag adoztat, es utana kormanycelokra, atlathatatlanul (pl. kozteve hirdetes - ki a szar vesz tobb aramot, vagy premium minosget a hirdetes miatt). Mondjuk ez egy tenyleg strategiai ceg.
Nem vagyok arrol sem meggyozodve hogy kozlekedesi, hulladekos, vizes, szennyvizes cegnek allami tulajdonban kell lennie (nekunk eppen 4 szeresere nott a szenyvizdij miutan az onkormanyzati ceg atvette magantol), bar errol meggyozheto lennek (bar nem ertem mi a kulonbseg a tobbi termeszetes monopoliumhoz kepest, kabeltv, vonalas telefon, internet).

Neki sem mentunk meg a nyugdijcsokkentesnek (legalabb elinflalasnak, vagy legalabb orszagban realbernovekedessel, csokkenessel azonos merteku valtoztatasnak), az allamhaztartasi teteleknek, amik raadasul visszatero javulast adnanak.

Egyebkent is, teves a felallitott alternativakban gondolkodas (boritekolas), ez csak a politikusok erdeke, a meggyozes eszkoze. Valojaban ujra kell gombolni a kabatot.

Mi az allam feladata (demokracia, egyeni szabadsagjogok vedelme,...)? Mi ennek a feltetelrendszere? Az mibe kerul?

Mai magyar felazsiai (felkommunista) kulturaban azt hiszik, hogy a polgarok megelhetesenek biztositasa, a kozossel valo gazdalkodas. Egyik sem.

Megfelelo strategiaval (pl. oktatas), keretrendszer hozzarendelessel bizalomgerjeszto, kiszamithato kornyezet teremtese.

A penzzel gazdalkodjanak a polgarok, vallalkozok.

Erdeke, lelkiismerete, penze csak a polgarnak van, az allamnak egyik sincs.

Makkasz 2012.07.31. 18:01:22

@moonclown: Igazad van, a beadas zsarolas miatt tortent, majd a felhasznalas soran felelotlenul elszortak a penzt, a maganszamlakkal, kesobbi nyugdijakkal kapcsolatban hazudtak, igereteket pedig nem tartottak be.
Valojaba ha oten megallitanak az utcan, hogy add ide a penzed, mert beverunk egyet, az nem rablas, hanem onkentes penzbeszolgaltatas. Ha megis bevernek, akkor az sem testi sertes, csak hazugsag, ami nem is buncselekmeny.

Ebredj fel!

dr. mesterséges színezék 2012.07.31. 18:02:42

@CyberPunK: "agy rábaszunk mi és semmi pénzt nem fogunk kapni, vagy gyerekeink lesznek erősen megsarcolva, "

Ilyet csak az mondhat, aki nem hallotta, vagy nem bízik nemzetgazdaságunk nagytudású miniszterének prognózisában, amely szerint 20 év múlva itt, hú a kutyafáját, de kurva jó lesz.

Melchi Zadok 2012.07.31. 18:09:33

@moonclown: mert megzsarolták, majd átverték őket. a meglátásod kb olyan, mintha valakit fegyerrel megfenyegetnél, majd arra hivatkoznál, hogy önként adta oda a pénztárcáját, te nem is vetted el...
egyébként biztos vagyok benne, hogy néhány félázsiai az átverés ellenére is odaadta volna, mert a mi minszterelnökünk kérte.

InTheGajd 2012.07.31. 18:09:34

Ööö, nem lehetne végre az utcára vonulni, hogy új választásokat?... Mert ha az a demokrácia, hogy az ígéretekkel ellentétes dolgokat tesszük 4 évig és szopatjuk a ránk és nem ránk szavazókat, akkor az nem jó dolog ám.

Bee-zony 2012.07.31. 18:22:21

„Aki ... beijedt a kormány fenyegetésétől, ... az megszívta.”
„Aki ... elhitte az ígéretüket ... az megszívta.”
Erről van szó.

Már a 2010-es választás előtt biztos voltam benne, hogy a kész átverés show második része következik, a vörösök után a narancsvörösök előadásában és tálalásában. De amikor az ember megkapja a bizonyosságot és a tapasztalatot, hogy igen, és ennyire, az azért eléggé nyomasztó tud lenni.

Lépjünk.

Emberek, sok a szöveg, és kevés a tett.

Bojkottot hirdetek a fehérgalléros és erőszakos köztörvényes bűnözők ellen, és az ellen a többség ellen, akik megszavazták, hogy ez így jó, sőt ők kormányozzanak.
Az erőszakmentes és működő megoldás a problémára az, hogy minden értelmes és erkölcsös ember költözzön el Szodomagyarországról, legalább egy országgal odébb.
A magam részéről már megtettem, a jelenlegi tartózkodási helyem Kanada, nyugati part.
Hozzáteszem, hogy Kanada is a hanyatló, rothadó nyugati világ része, viszont nincs annyira rossz állapotban, hogy rá lehetne mondani, hogy Szodo-Kanada, és bojkottálni kellene.
Mindez annyit jelent, hogy a kevésbé rothadt helyekre költözés a tényleges és teljes megoldásnak egy része. A teljes megoldás a 0% liberalizmus, 0% bűnözés, 0% szenvedélybetegség, és 0% többi agybaj és kártékonyság.
Aki még nem tud távozni, az is jelezheti, hogy lélekben már kilépett Szodomagyarországból.
Ami a (ki)vándorlást illeti, az sem volt kispályás – de szükségszerű –, amikor a magyarok eljöttek az Urál vidékéről a Kárpát-medencébe; a magyarok vándorlása, érettségi tétel. Megvan-e még az érettség? Ne tessék se elpuhulni se elhülyülni! Ez után megint csak az lett volna a helyes, ha Vajk (I. István) és Koppány harca és leszámolása helyett Koppányék tovább vándorolnak, ha nem is nyugatra, mert ott Vajk szövetségesei voltak, hanem északra, és akkor most ők lennének pl. a finnek mellett a jobbik Magyarország, vagy legalábbis a jobbik magyarság.

A (ki)vándorlóknak minden röghöz kötést is el kell utasítaniuk, értelemszerűen. Minden röghöz kötés ideológiai fegyvert, lelki bilincset ad a rohadt lelkű uralkodók kezébe, amivel helyben tudják tartani a rabszolgáikat, lásd pl. a Szózat:
„A nagy világon e kivűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell.”

Szülőhelyem a Föld bolygó, tágabb hazám az Univerzum. A többi emberi kreálmány, és olyan is.

Akinek az az alaptulajdonsága, hogy széthúzó, önző, és ostoba,
az saját maga is reménytelen, nem csak a külső környezete, amely utóbbi problémát a helyváltoztatással meg tudja oldani, az előbbit viszont nem, mert viszi magával a rosszat, az továbbra is benne marad. Tehát belülről is kell változni.

Csak azok maradjanak, akik megszavazták a rosszat, hogy az jó, mert ők megérdemlik; a gazdasági és társadalmi válsággal, és polgárháborúval együtt.

Főzik a békákat, és egyre forróbb lesz a lé, de a békák nem ugranak ki, inkább elpusztulnak, mert... ők nem eléggé intelligensek, és nem jönnek rá, hogy azért vannak tartva, hogy megegyék őket – mint a baromfiak a baromfiudvarban.

Van az úgy, hogy a kényelmetlen, kellemetlen, nehéz a helyes.
Gyertek ki!

Szerveződni és összetartani is kell – már csak azért is, mert a többiek is megteszik, és előnyük van belőle, összetartó csoportként könnyebben és jobban érvényesülnek, és érnek el dolgokat.
Aki egyetért, az írjon privátban, hogy ő hol van, vagy hová akar menni, és miért, és hogy be akar-e olvadni a másik országba, vagy meg akarja őrizni a magyar identitását, és milyen mértékben és miért.

Érdemes lenne ennek a témának önálló oldalt indítani, de én még mindig a túlélésemmel vagyok elfoglalva, és keresem a helyet, amire már azt tudom mondani, hogy ez így jó, és még az is lehet, hogy internetem sem lesz, ki tudja meddig, vagy csak ritkán. De ilyen apróság nehogy már visszatartson bárkit is bármitől. :)

Mosolyogj és él túl mindent, és tedd a lépéseket a helyes élet és világ felé, még ha olyan is, mintha egy meredek hegyen mennél felfelé. Lefelé menni sokkal könnyebb, de nem érdemes, főleg ha egészen jó perspektívák és kilátások vannak.

Aki nem vállalja a nehézségeket, amikor erre van szükség a normális világhoz, abból lesz a vesztő. Igen, minden dologért meg kell küzdeni, valamennyire, és jó felé kell haladni, az élet ilyen.

Tehát... van az úgy, hogy a kényelmetlen, kellemetlen, nehéz a helyes.
Gyertek ki!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.31. 18:22:43

"Mivel ma július 31-e van, nagyon érdekelne, hogy hol van már az egyéni számlás rendszer. "

Hát igen.
Ezzel magasabb szintre emelték a politizálást.
A látszatintézkedéseket már meg sem kell csinálni, hanem elég csak bejelenteni, és szarni rá.

fda 2012.07.31. 18:25:10

@elwood: Azért, mert a befizetett nyugdíjjárulékok magánbankok számláin gyűltek, közben az állam évről évre százmilliárdokkal kellett, hogy kipótolja az állami részt.

A lépés logikus és jó volt, az, hogy az akkori ígéretekre már nem emlékszik a kormány, meg őrült pofátlanság.

dr. mesterséges színezék 2012.07.31. 18:25:28

@moonclown: Ha önként ideadod a nálad lévő készpénzt, visszaadok egy kis aprót a hazautadra, és a füzetembe is beírom a neved... majd, ha ráérek; ha nem adod, viszem a bankkártyádat, miután kivertem belőled a kódot.
Korrekt ajánlat, válassz hát!

dr. mesterséges színezék 2012.07.31. 18:28:42

@Schindler Pistája: "A fanyalgók miért nem örülnek, hogy manyup pénzből fizetik a cigányok segélyét és a zsidók kárpótlását? "

Ez a része érzelmileg nem érint, de azt határozottan sajnálom, hogy a szüleid egy átlagos magánnyugdíjpénztári befizetésnyit sem áldoztak összesen a taníttatásodra.
Bár lehet, hogy igazuk is volt.

kirsten 2012.07.31. 18:30:15

@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Az az igazság hogy az a Kossut téri és autógyújtogató banda nem hiányzik. Azok is orsós megrendelésére csinálták a cirkuszt. Azért Vonáról több észt feltételeztem, hisz régóta ismeri a félindiai haverját. Nem hiszem hogy nem veszik észre, hogy most az ő felszalámizásuk kezdődött el, akárcsak annak idején a KDNP, MDF, Kisgazdapárt. Annyira kilóg a lóláb, hogy még én a kisember is észreveszem a hasonlóságot. A félindiai és bandája gátlástalan mocskos férgek.

flippant 2012.07.31. 18:39:04

Hazudtunk reggel, délben, este.

komplikato 2012.07.31. 18:39:19

@nu pagagyí: "A járulék nem adó, amit állambácsi kénye-kedve szerint elkölthet mindenféle kötelezettség nélkül. "

Ezért lett a nyugdíj és a TB is ADÓ 2012 január 1-től járulék helyett, nem de? :)

dr. mesterséges színezék 2012.07.31. 18:55:55

@komplikato: de de - mert jogi gengeszterizmusban legalább erősek vagyunk

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.07.31. 19:02:44

@Friedman: Nem lehet, vagy hatalmas levonasok aran . x evente 1szer valthatsz, Az aegon bedobta a turcsit, igy mennem kellett, raadasul kulfoldrol nem egyszeru intezni, tobbet mar nem nagyon szeretnek.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.07.31. 19:04:09

@tildy:): Persze nem banom , hogy maradtam, elvi kerdes volt, csak rossz szajiz.

Morcos Kartal (törölt) 2012.07.31. 19:17:02

@nu pagagyí: szeretnélek kiábrándítani, nem fizetsz járulékot. Idén átnevezték a járulékokat adóra, innentől a kormány bármire elhasználhatja a befizetéseket - pl stadionépítés...

PiBá 2012.07.31. 19:18:46

Viktor mikor mondja el az "öszödi" beszédét? Nagyon itt lenne az ideje.
(Gondolom, a focihuligánok ez után is kitódulnak az utcára.)

Crip Lee 2012.07.31. 19:20:56

@Makkasz: Még megvan. De Eltolcsy visszajött a szabiról........
Majd kivasalják a maradékot is tőlünk. Egyébként most már csak dacból is maradok minden körülmények közt, amíg egy pénztár is van.

puffatag 2012.07.31. 19:25:18

@PiBá: a törpe elmondta az őszödi beszédét többször is... legutóbb pár napja, mikor aszongya, nem kell demokrácia, van jobb félázsiai népségnek

PiBá 2012.07.31. 19:27:05

@puffatag: Huligánok még nem vonulnak???

dr. mesterséges színezék 2012.07.31. 19:39:14

@PiBá: Nem azért kapják az atyai dicséretet, hogy most vonuljanak. Persze vonulnának, csak a sztenderd méretű transzparensre nem fér fel rovásírással, hogy "nem vagyunk félázsiaiak", az eggyel nagyobb méretű meg olyan nehéz, hogy a cipeléséhez le kell tenni a tegezt.

dr. mesterséges színezék 2012.07.31. 19:40:27

@Crip Lee: Lehet, hogy pont oda mentek, és éppen a King Kongot adták.

Secnir 2012.07.31. 19:47:25

@hümhüm:
kérdéseidre a válasz:
"Mr. Vastagbőr,"
Mrs. és Ms. Vastagbőr. Magyarul beszélő csehek (szlovákok) számára Vastagbőrová.

"ki tudnád fejteni, hogy mi az az "egyéni számla"? És hogy mi a fenére jó az? Mire használnák?"
lásd magyarkozlony.hu, 2010.dec.21. 194. száma tartalmazza, fentebb mellékeltem. neked külön: www.magyarkozlony.hu/pdf/8064 , 2010. évi CLIV törvény 16. §

"Aztán tudod-e, hogy 1993 óta a TB, aztán az APEH, jelenleg a NAV tudja(elvileg), hogy ki mennyi járulékot fizetett be?"
ez az, ami a kutyát nem érdekli, mivel éves(!) szintű bruttó átlag(!)fizetés alapján számolják ki, mindenféle szorzó (általában kisebb mint 1) alapján. lásd valorizáció stb....

Secnir 2012.07.31. 19:59:26

@lenoardo999:
"És most ráadásul kevés szót ejtek a pénztártagok veszteségeiről, hiszen köztudomásúak a botrányosan alacsony hozamok"

ez van, ha nyolc általánossal és 0 közgazdaságtani ismerettel valaki kommentel.
figyelj butaarcú
adott szervezet (manyup) leköti a 100.000 forintodat 5 évre (öt. five.). azzal a feltétellel, hogy lekötés után kap 14% kamatot, ha határidő ELŐTT! felbontja, akkor fizet 2% büntetést.
ekkor jön orbán messiás viktor és matolcsy jövőbelátó györgy, slejmgeci gabrinyálóval karöltve, és megszüntetteti a manyup-magánember szerződéseket. és meghatározza, hogy április 1.-el fel kell bontani a határidős szerződéseket.
ha a manyup ügyes volt, akkor a szerződő felekkel át tudta szervezni a különböző határidős ügyleteit. HA NEM!, (például a tagok 99%-a kilépett), akkor az összes ügylet minuszos volt (lett).

további kérdés?

Secnir 2012.07.31. 20:03:53

@kirsten:
" Az az igazság hogy az a Kossut téri és autógyújtogató banda nem hiányzik. Azok is orsós megrendelésére csinálták a cirkuszt. "

barátom! vendégem vagy egy sörre (vagy többre, amennyit meg tudsz inni).
végre egy ember, aki felismeri, hogy OV 2006-ban puccsot akart végrehajtani, külsős (vona+gárda) segítséggel, csak nem jött össze neki. mivel 2010-ben nyert (és a jobbik is nyert vonával), csendestársként bevette a jobbikot is. amit a jobbik kért (ígért a választásokkor), azt a fidesz szó nélkül megszavazta. na jó, a kdnp néha hőbörgött, de a fidesz+jobbik-kdnp is 2/3.
és ezért veszélyes az, hogy a jobbik teret nyer.

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.31. 20:06:11

@Squid: akkor legalább nem ennek a simlis bandának a zsebébe ment...

dr. mesterséges színezék 2012.07.31. 20:12:01

@MolnarErik: Tkp. az ellenkezőjét: Kertész szerint szervilis az a nép, amelyik Orbán szerint nem eléggé szervilis. Sajnos Kertésznek igaza van, és hálistennek ezegyszer Orbánnak is.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.07.31. 20:28:07

@Morcos Kartal:
Lóbránert a sok pofátlan jogászkodó féregbe! Ezek még a kötél alól is megpróbálnák kijogászkodni magukat... :)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.07.31. 20:29:26

@Secnir:
Basszus, akkor sörözzünk, mert ebben nem lehet vita! :)
A köménymag meg kapott stadiont jutalmul és büntetlenséget...

Secnir 2012.07.31. 20:32:52

@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
akkor kezdjük szervezni a sörözést.
van egy jó kocsma a kossuth téren. biztos volna 1-2 százezer haver.... (elég volna felvilágosítani a manyup 2.9 millióját...)

Secnir 2012.07.31. 20:36:09

@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
...érdekes módon a híradóban (M1, vagy mostmár ø ) egy szó sem volt róla...

kaes 2012.07.31. 20:39:01

@Rufus78: kaptak ők is a manyuppénzekből...ezek szerint.

Borenbukk 2012.07.31. 20:45:57

@fda: A kulcsszo "gyült". Igen, a felhalmozas idoszakaban kevesebb jut a folyo kiadasokra.
BTW.: Mindenki, aki a te logikaddal ervel a manyup ellen, az implicit modon tagadja barmilyen elore takarekoskodas/befektetes lehetoseget, hiszen az mindig hianyozni fog a folyo kiadasokbol.

Mas: Igen, a lakosok onkent adtak, mert polgarnak lenni nem tanultak meg. Nem ment el nyilatkozni erdektelensegbol, meg az ugyse igazi penz, mert nincs is a kezeben. Legalabb mondhatnank, hogy draga tanulopenz volt, de nem, mert rohadtul nem tanult belole semmit az egyszeri lakos. Az urak adtak, az urak elvettek, ilyenek ezek az urak.

dr. mesterséges színezék 2012.07.31. 20:52:38

@Secnir: Mer bisztoss nemzeti konzultáció keretében tájékoztattyák a zembereket, egyben kikérik a véleményüket is:
"Akadnak, akik szerint utolsó senkiháziak gyülekezete a kormány, amiért még a látszatra sem ad az ún. manyupeinstand ügyében, és immár ex katedra kijelentette, hogy a pénztári tagdíjak államosításakor tett egyetlen számonkérhető ígéretét sem teljesíti.
Ön szerint:
a) kapjuk be?
b) menjünk a víz alá Matolcsynéstül, Obersovszkystul?
c) állítson minket mielőbb falhoz a zellenforradalom?
d) szálljon ki Önhöz a TEK, ha válaszol erre a kérdésre?"

dr. mesterséges színezék 2012.07.31. 20:54:16

@Borenbukk: "Az urak adtak, az urak elvettek, ilyenek ezek az urak. "

Itt a félázsiai sztyeppén nem rendkívüli esemény, hogy a kán apróbb ajándékokkal lepeti meg magát.

whale 2012.07.31. 21:02:46

@CyberPunK: Ha nem akarsz prolongálni egy problémát évtizedekre, szerinted kivel kell(ett volna) kibaszni-már 14 éve?!?!?
A manyup rendszer bevezetésével AZONNAL csökkenteni kellett volna a nyugdíjakat, a manyup tagdíj mértékével. Csak ez Nyuggerisztánban, ahol a szent tehenek döntenek a választáson gyakorlatilag, lehetetlen. Innentől viszont kínos és hosszú agónia várható, amelynek végén " a sírt, hol nemzet süllyed el, Népek veszik körül, S az ember millióinak. Szemében gyászkönny ül." Ez van. Nem csak itthon, egész Európában. Az öregedő népesség nem képes finanszírozni a felosztó-kirovó jellegű nyugdíjbiztosítást. Ehhez kellett volna a tőkefedezeti rendszerű, amely kb. az EGYETLEN valódi reform volt ebben az elqrt országban az elmúlt 22 évben. Ezt is sikerült elqrni...
Ja és BOKROS FOR PRESIDENT!!!

whale 2012.07.31. 21:09:55

@lenoardo999: "És most ráadásul kevés szót ejtek a pénztártagok veszteségeiről, hiszen köztudomásúak a botrányosan alacsony hozamok, "

Mennyi a TB "hozama", okostóbi? Te miről ugatérozol, he? Ha egy FILLÉRT nem hoznak a manyupok, a TŐKE (tudod, KAPITALIZMUS van, ha mond ez neked valamit), akkor is VÉGTELENSZER TÖBB, mint amit a ZÁLLAM képes lesz fizetni anno. Érc?

komplikato 2012.07.31. 21:42:20

@whale: Én az állami rendszertől NEM kaptam papírt mennyit buktak (ja, van aki elhiszi semmit?), míg a Manyuptól igen ...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.31. 21:53:50

@komplikato: És a manyuptól elhitted, hogy annyi volt a hozam? :) Naív :)

dr. mesterséges színezék 2012.07.31. 21:59:26

@ColT: "És a manyuptól elhitted, hogy annyi volt a hozam?"

Van nekünk egy PSZÁF-unk és volt egy biztosasszonyunkt, hogy lefülelje a csufipopfákat.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.07.31. 22:12:04

Mocskos szemét hazaáruló hazug színész nacionalista rohadék banda!
Le az állammal végleg!

Követelem Magyarország autonóm tájvédelmi körzetté nyilvánítását!

mahet 2012.07.31. 22:59:14

@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: pontosan.

Stadionok az BIZTOSAN lesznek, mert ha véletlenül nem épülnének meg akkor azonnal kitálalna a b-közép 2006-ról.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.08.01. 07:07:44

lassan már tényleg kötél lesz ez az egész
lámpavas

trendo+ 2012.08.01. 07:45:01

@lenoardo999: Nem igen értem felvetésedet. Minden pénztár évente elszámolt. Aki kevesellte a hozamot, kereshetett másik kezelőt. Miért gondolod, hogy az emberek az alacsony jövedelmezőségre csak az utolsó percben jöttek volna rá.
Amúgy itt nem is hozam a kérdéses, hanem a lenyúlt tőke, vagy nem?

whale 2012.08.01. 08:52:50

@trendo+: Haggyad, szemmel láthatóan fingja nincs semmiről, csak tartja a markát-aggyááá.... Kádár gyermeke...

whale 2012.08.01. 08:55:42

@komplikato: Szerinted miért nem lesz SOHA egyéni számla a TB-ben???? Mert akkor le kellene írni, ki kellene postázni az értesítőt, hogy az Ön számlaegyenlege -XXXXXX Ft, tudod? Te miről beszélsz?

S.O.A. 2012.08.01. 11:57:27

Furcsa, nincs túl sok írástudó fideszdroid, aki próbálná magyarázni az egyértelműt. Máskor aktívabbak, ezek szerint ebbe már ők se tudnak belekötni...

Ironfist 2012.08.01. 15:21:20

@Rettegő [ megbízott Bohócügyi Államtitkár]:
"Furcsa, nincs túl sok írástudó fideszdroid, aki próbálná magyarázni az egyértelműt. Máskor aktívabbak, ezek szerint ebbe már ők se tudnak belekötni..."

Hát persze, nem is akarják. Ők csak annak hisznek, ami kicsit is bemagyarázható Viktor javára. Ha valami egyértelműen megmutatja, hogy a gazdijuk egy országrabló, akkor azt inkább figyelmen kívül hagyják.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.08.01. 18:57:11

@ColT: A manyupról még mindig valószínűbb volt hozamot elhinni a pszáf árnyékában, mint azt hogy mindenki hülyes és csak Selmeczi helikopter.
endresy.blogspot.hu/2012/07/mese-nyugdijrol.html

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.08.01. 20:04:34

@Rufus78: A MANYUP miatt keletkezett államadósság befektetés volt egy fenntartható nyugdíjrendszerbe. Amikor ugyanis a MANYUP-tagok nyugdíjba mentek volna (majd), akkor a nyugdíjkassza kevesebbet fizetett volna.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.08.01. 20:07:51

@whale: Az egyéni számlát sokféleképpen meg lehet csinálni. A befizetéseket egyébként most is nyilvántartják. A tőkésített összegből még nem tudsz a nyugdíjadra következtetni, mert nem ismered a számítási módot.
Egyébként lesz egy kormányrendelet, amelyik meg fog határozni szorzókat a tőkésítésre (más okból, amelyet itt nem fejtenék ki, egyrészt mert egyedi ügy, másrészt rástartolna a sok droid és troll).

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.08.01. 20:11:00

@ColT: Az átlépők háromnegyedének kifizették az infláció feletti hozamát, az azalatti részt meg elszámolták az állammal.
úgyhogy a legrosszmájúbban gondolkodva is két eset van:
- bízunk az állami elszámolásban, és akkor a pénztárak a tagok háromnegyedének többet hoztak,mint az infláció (ami jelentős fegyvertény) vagy
- nem bízunk az államban, akkor meg jobb a magánpénztár.
Uff!

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.08.01. 20:13:56

@lenoardo999: A kétmillió internetes hellyel szemben áll a ténylegesen kifizetett hozam (pontosabban annak az infláció feletti része), valamint néhány olyan hely, ahol nem duma van, hanem számok, és jelzik a valóságot, amely messze van attól, amit Selmeczi és társai sulykolnak, valamint azt is, hogy pártotok és kormányunk mennyivel szarabbul gazdálkodott ugyanezzel a vagyonnal.

whale 2012.08.02. 06:31:58

@Kuviklacz: Tegyük hozzá, hogy már 2013-tól elkezdődött volna a folyamat. Viktátor a lehető legjobb-legrosszabb-pillanatban törte fel a perselymalacot. Amikor a befizetések a maximumon voltak, a kifizetések viszont még nem terhelték a rendszert. Mocskos tolvaj...

whale 2012.08.02. 06:39:44

@Kuviklacz: Igen sokféleképpen meg lehetNE... De nem fogják. A befizetéseket még szép, hogy nyilvántartják. Az a baj, hogy nem egyéni számlán tőkeként, hanem hitbizományként, amiből az aktuális hatalom politikai érdekei szerint fizetnek nyugdíjat, a korrekt, tisztességes elszámolás leghalványabb szándéka nélkül. Az igazi dráma az, hogy ez nagyjából egybe is esik a társadalom túlnyomó többségének az érdekeivel, itt a hárommillió adócsaló országában. Innentől viszont finanszírozhatatlan az egész rendszer és épen ezért volt szükség a demográfiai okok mellett a KÖTELEZŐ manyupra. Hogy legalább az a kis pénz, ami kötelező járulék, az gyűljön a sok szerencsétlen, fogalmatlan idióta SAJÁT számláján...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.02. 09:09:26

@lyken:

Ekkora demagóg faszságot régen olvastam! Igen, persze, ez tökéletesen működne, ha mindenki átlagbért keresne, mindenkinek 40 év lenne még hátra a szolgálati idejéből, tehát mindenki a 20-as évei elején lenne, és ha a jelenlegi nyugdíjrendszer egyetlen egy(!) nyugdíjast sem tartana el! Hiszen ő azzal számol, hogy a nyugdíjkassza úgy, ahogy van megszűnik, és mindenki gyűjtőgeti magának otthon azt a 78.523 forintját állampapírban. Jakab Andor azt elfelejtette leírni, hogy a legutolsó feltételt tömegmészárlás újtán kívánja-e megvalósítani, esetleg elvárja-e a nyugdíjasoktól a kollektív öngyilkosságot.

A nyugdíj lehetne 500.000 Ft, Jakab Andornak meg lehetne több esze!

Sátán meg a Jocó 2012.08.02. 09:40:47

@nu pagagyí: iiiigen, elvben ez jól hangozna.

Én inkább visszamennék egy kicsit az időben, megvizsgálni, hogy hogyan is éltek meg az idősek, amikor még se híre-hamva nem volt a nyugdíjrendszernek. Ne feledjük, ez az egész nyugdíj-dolog talán száz éves sincs.

Ugye most a Bismarck-i kirovó-elosztó rendszer működik, ami azon alapul, hogy a fiataloktól beszedett pénzt kiosztja a nyugdíjasok között. Ezért fizetsz járulékot. Ha megnézzük Magyarország korfáját, vetünk egy pillantást az adó/járulékfizetők arányára a teljes népességhez viszonyítva, plusz végiggondolva, hogy a jövőben ez hogy lesz, rögtön látszik, hogy nem lesz állam nyugdíj. Lehet reménykedni, puffogni - nem lesz.

A másik részen pedig gugli barátunk ontani fogja a cikkeket a nyugdíjalap-kezelők bukásáról, amelyek első gondra sietnek Állam Bácsihoz segítségért, miközben vezetőik csillagászati prémiumokat kapnak, valamint, ha gond van, egyszerűen megszűnnek (emlékszünk ama South Park részre, mikor Stan-t bankolni tanítja az apja?), és akkor a pénz "aaaand, it's gone!" Innen se lesz nyugdíjad.

A harmadik dolog, amire gondolni tudok az a fenti kérdésem: régen, amikor a családok több generációja működött/lakott együtt, egymást segítve - fiatalok ellátták, gondozták az időseket, akik meg a gyerekekre vigyáztak, urambocsá', a hagyományos családmodell, amikor még szégyennek számított, ha a férfiember nem tudta eltartani asszonykáját - nos, egy organikusan működő családi rendszer tudná biztosítani a viszonylag nyugodt öregkort.

Summa summarum, fingom sincs, mi lesz, mikor öreg leszek. Az viszont kurvaélet, hogy egy bizonyos határon túl nem akarok senki terhére lenni.

moonclown 2012.08.02. 10:41:35

@Kis ember: Miért ki fenyegetett meg áruld már el???Ezt a fasz dumát...

moonclown 2012.08.02. 10:44:37

@Squid: Tényleg ennyi sötét ember van ebben az országban?

1.Mire nyugdíjas leszel Orbán, Gyurcsány és haverjai már lehet porladnak rég a föld alatt.
2.Ugyanezen okból miből gondolod hogy amit ma ők megígérnek az 25-30-35 év múlva úgy lesz...
3.Persze tudom lehet a magánnyugdíjas cég se lesz, de ezen az alapon marad a kp és a párnahuzat....
4.És főleg miért várod el még mindig hogy állam bácsi eltartson?Nem lehet hogy inkább lusta voltál sorban állni?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.02. 10:51:10

@moonclown:
""Aki marad a magánpénztári rendszerben, annak 10 százalékos járulékbefizetéseit a kasszák fogják gyűjteni, a munkaadók által befizetett 24 százalék viszont az államhoz kerül" - mondta Matolcsy, és hozzátette: ez azt jelenti, hogy aki a magánpénztári rendszerben marad, az a 24 százalékos befizetése után nem lesz jogosult az állami nyugdíjra, vagyis a nyugdíjbefizetéseinek 70 százalékát elveszíti, ezzel kiesik az állami szolidaritás rendszeréből."

moonclown 2012.08.02. 10:51:14

@kormányzó: Köszi már jól van.Odaát...mert az elmúlt 10-12 év tönkretette,Fletóstúl Viktorostól mindenestől.és a tied hogy van?Biztos büszke okos kisfiára, aki ennyit tud egy vitához hozzátenni...

A többivel se értek egyet (zsarolás???kit hol,a maradék 300e embert miért nem?), de legalább van vmi érvük....

Az is korrektebb lett volna ha benyögik add oda a pénzed, mert anyádnak nem lesz nyugdíja holnap...

Azt halkan kérdezném meg ha a MANYUP-ok ellopták, akkor mégis hogy tudták odaadni Viktorunknak?

Kissé Győzikés a sztori, "nem is nyaralok azaz öcsém pénze én szegény vagyok..."

moonclown 2012.08.02. 10:57:31

@dr. mesterseges szinezek:

Értem biztos nyaraltam amikor az utcán emberek fenyegettek a sose lesz nyugdíjamért....

Hát ti meg is érdemlitek, várjátok csak a nyugdíjat.(ha csak nem azon kb 5% közé tartozol aki 5-7 éven belül nyugdíjas lesz és valós fenyegetésnek érezte).

De azt zsarolásnak venni hogy kiflitolvaj Gabriella nyilatkozik a tv-ben.

Én meg megzsarollak ha nem adsz 500 ft-t akkor 2042-ben majd nem adok neked 2 kg kenyeret...Pedig adnék esküszöm....

Ugyanaz a szint, ennek bedőlni, elhinni....
Szeirntem sok embernek a 100-200x ezer Ft-s hozam lebegett a szeme előtt, mert az most van,...Nem keveset ismerek aki abból ment nyaralni.Éljen az öngondoskodás...

moonclown 2012.08.02. 11:05:06

@Rufus78: És te ezeknek elhiszel még bármit?Még ha ez 5-10 évről lenne szó, de a többségnél 25-30-35 év...Arról nem beszélve, hogy lehet meg se érjük a nyugdíjkort, mert addigra lesz 82 év...

A magán pedig örökölhető, ténylegesen.(Sajnos tudok rá példát, szülő örökölte a befizetéseket)

dr. mesterséges színezék 2012.08.02. 11:21:59

@moonclown: "De azt zsarolásnak venni hogy kiflitolvaj Gabriella nyilatkozik a tv-ben."

Tkp. igazad van: botorság komolyan venni, ha a kormányfő által kinevezett biztos és a szintén általa kinevezett pénzügyminiszter mond valamit, hiszen az mind vicc. Mondják, elszáll, majd mondanak mást. Leírják, visszavonják, leírnak mást.
Adózni is marhaság, még hogy NAV, meg vagyonosodási vizsgálat... uggyan már..., csak mert Matolcsy azt mondja...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.02. 11:32:14

@moonclown:

Nem az volt a kérdés, hogy nekik elhiszem-e azt, amit mondanak, hanem az elhiszem-e, hogy tényleg ekkora gecik. Azt elhittem:).

Arról nincsenek illúzióim, hogy lesz-e nyugdíjam, éppen itt (@Rufus78: ) írtam korábban. Arról talán voltak, hogy egy magát komolyan vevő politikai erő legalább a saját maga által hozott törvényeket betartja-e (erről ugyanis nem csak a levegőbe beszéltek, hanem jogszabály volt róla!), de mert azóta kiderült, hogy nem, csak a lóvé besöprése volt a lényeg, így már ez sem jelent akadályt abban, hogy az összes hazug, álszent, képmutató, pökhendi, bunkó Fideszes faszt a pokolba kívánjam.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.02. 14:54:34

Hű, írdatlan tempóban megy ám az ötletelés a Fideszben, hogy hogyan lehetne egy kicsit még nehezebbé tenni az ellenzéki pártok betoncipőjét. Íme a legújabbak:

index.hu/belfold/2012/08/02/szazezrek_maradhatnak_le_2014-ben_az_egyeni_jeloltekrol/

Azt a részét még értem, hogy aki nem a lakóhelyén szavaz, az ne szavazhasson egyéni jelöltre, mert ugye ha nem lakik otthon, akkor ne is akarjon beleszólni a helyi ügyekbe... bár ha valaki például a beteg szüleit ápolja a lakhelyétől 200km-re, azt nem tudom, miért kell még külön ezzel is szopatni.

De azért ugye nem baj, ha ebből azt hallom ki, hogy akik magyar állampolgárok, és az elmúlt 1, 2, 5, X, évben a jobb megélhetés reményében kimenekültek az országból, azok jó eséllyel nem kormánypártiak, és akkor nehogy már ők csak úgy össze-vissza szavazgassanak?

ork1234 2012.08.02. 17:25:47

@moonclown:

Bírom az ilyen nagypofájú észosztó hozzászólásokat, hogy "aki odaadta megérdemli".
Figyelj apafej, nem azért adtuk oda, mert az államtól várjuk a nyugdíjat, hanem mert akkor az volt a deklaráció, hogy aki marad a magánban, attól UGYANÚGY levonják az állami részt is a 10%-on felül, mint aki visszalép. Azért meg nem akarok fizetni államiba, hogy semmit se kapjak magánként érte. Akkor már inkább a minimális állami nyugdíj és mellette amit félreteszek (és az nem a MANYUP lesz).
Az, hogy hazudtak, nem meglepő, hacsak nem annyiban, hogy most fordítva csinálták.
Nem azt mondták, hogy adunk és nem adtak, hanem azt ígérték, hogy nem adnak és a végén kiderült, hogy mégis.
Furfangos, de azt gondolom ez még korántsem a végleges verzió.
Azt meg ugye Te sem gondolod komolyan, hogy egyáltalán nem lesz állami nyugdíj majd 20-30 év múlva?
Egyre több az öreg, szerinted a mostani szent tehénnek tekintett milliós létszámú nyugdíjas réteg hipp-hopp eltűnik?
Lesz nyugdíj, csak reálértékben sokkal kevesebbet fog érni, mint most, ezért kell félretenni menet közben.

Agyalap 2012.08.02. 18:02:19

A poszt kérdésére tehát a válasz: Tényleg duplán átverték a Zembereket. De megpróbálnak még triplázni is szerintem :(

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.08.02. 18:50:54

@csizsikpizsik - pique takarodj!: a világért sem akarnálak megbántani, de pique miért van ennyire a begyedben? :D És miért nem szurkolsz egy rendes magyar csapatnak, te idegenszívű! :D

(no offense, just having fun)

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.08.02. 21:13:51

@Rufus78: Jól érted. Viszont az egyéni jelölteknek semmi közük (legalábbis jogilag és elvileg) a helyi ügyekhez.
Aki külföldön van, ha hazamegy szavazni, szavazhat (a jelen elképzelés szerint) egyéni jelöltre is.
Mondjuk az első forduló 2010-ben is úgy volt kitűzve, hogy külföldön húsvét vasárnap lehetett szavazni (amikor az ember otthon van), Magyarországon meg utána való héten vasárnap.
Sólyom atyának hála.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.08.02. 21:17:08

@moonclown: Azt is el tetszik felejteni, hogy el kellett menni munkaidőben, sorbaállni, stb. (nem tudom ennél a posztnál, vagy egy másiknál leírták azt is, hogy a közalkalmazottak egy részét szó szerint megfenyegették. Miután a nyugdíjjárulékot a munkahelyed utalja, tudja, hogy maradtál vagy nem.
A többit leírták (nem csak a nyugdíjlenyúlási megbízott nyilatkozott, stb.)

jágör68 2012.08.03. 12:53:52

Aki nem feketézik- ügyeskedik- és sima munkavállaló már mind elhagyta a Posztkommunista Nemzeti Rablóprivatizátor Tolvajkapitalizmus Őshazáját.
Pár mazochista még lehet szivatja magát tisztességesen tengődve...

Meridian74 2012.08.05. 12:03:18

ROFLMAO, m ég mindig ezen megy az ajkvékolás... na, akkor én most belenézek a jövőlátó gömbömbe... látom... igen, látom már... hehe, 25 év múlva hangos lesz a "magyar" közélet azok sírásától, akik zsidókra bízták a pénzüket, hogy majd abból legyen nekik időskorukra nyugdíjellátásuk... látom... nem lesz abból sem semi... látom... mert ellopták... látom...

Meridian74 2012.08.05. 12:20:35

@Tzimisce: " Jelenleg az egyedüli ok, amiért nem szakítottam végleg az MSZP-vel az maga Mesterházy. "
Hú, bazdd, én erre nem lennék annyira büszke...! Mesterházy? Az a szarházi aki ugyanolyan sötét, mint a többi MSZP-s?

Meridian74 2012.08.05. 12:36:15

@whale: "...a manyup rendszer bevezetésével AZONNAL csökkenteni kellett volna a nyugdíjakat, a manyup tagdíj mértékével...."

Mennyi is lett volna az az "annyi"...?
30%? Vagy 50%?
Szted nem döglött volna éhen az első hónap után a nyugdíjasok 2/3-a a minimálnyugdíjuk ennyivel történő csökkentése után?

Meridian74 2012.08.05. 16:06:14

@Meridian74: szarháziról egy újabb bemutató cikk, okulásul.
kuruc.info/r/7/99615/
Nem semmi anyagot szedhetnek egyesek az MSZP-ben... :P

Bee-zony 2012.08.06. 07:09:20

Nemrég olvastam valahol, hogy Torockai maradásra biztat. Így se rossz a stratégia, legyen két csapat, és küzdjön mindenki ahogy szerinte a legjobb – az egyik rész külföldön, a másik rész pedig helyben. Csak ezen a seggmeresztős, szájtépős állapoton legyen már túl a többség, mert ez helybenjárás, sárdagasztás, és az eredménye is olyan, a semmi. Lépni, cselekedni kell, és nem azon nyekeregni, hogy ezt sem lehet, meg azt sem lehet. Persze hogy nincs megengedve semmi olyan, ami a jelenlegi rendszer leváltását eredményezné. Kérünk engedélyt forradalmat csinálni, a jelenlegi rendszer uraitól a jelenlegi rendszer ellen. Ilyen legfeljebb egy Monty Pyton epizódban fordulhatna elő. Kár, hogy nem filmesítették meg a magyar valóságot, mert a röhögéstől lefordulnának a székről a nézők.
Aki Magyarországon marad, az vagy csatlakozzon egy létező magyarországi szervezethez, ami neki a legjobban megfelel, és ami a legkevesebb kompromisszumot jelenti, vagy hozzon létre újat.
Aki külföldön van, az még speciálisabb eset. Az tekintse a dolgot (ki)küldetésnek. Az egész nyugati civilizáció rothad, Ázsia pedig nem a fehér embernek való, úgyhogy nem lehet megúszni ezt az általános nyugati válságot. El lehet menni kevésbé rothadt helyre, de ez minden, amit a helyváltoztatással el lehet érni. Ez nem a probléma végleges megoldása, ez haladék. A probléma végleges megoldása: vagy a kihalás, vagy egy új, és valóban jó világrendszer, ami jobb, mint amit az ázsiaiak és a többiek fel tudnak mutatni.
A jó rendszer lényege nem a kényelem, és az elkényelmesedés, hanem a jó működés. Magyarországon megvan a kényelem és az elkényelmesedés, csak a jó működés nincs meg, úgyhogy a nagy többséget el kellene vinni a szibériai tajgába és a kanadai erdőkbe továbbképzésre. Szerintem fél év alatt helyrejönne az eszük kereke, és tudnák, hogy miért hova kell csapni, és mekkorát.
De ez az elpuhult és elhülyült többség, mint a dodók. Ha ezt látnák a bevándorló ősök, hüledezve néznék, hogy úristen, ez mi ez?! Se helyes értékrend, se tartás, se semmi, ami van az a túlélési képesség nagyfokú hiánya.. Így aztán persze hogy a dodók sorsára jut a magyar lakosság.
Azt talán mondanom sem kell, hogy Észak-Amerika nem ilyen mentalitással lett sikeres, viszont ugyanazon okból hanyatlik, mint Magyarország, a liberális szellemi fertőzöttség miatt, és közben jönnek fel a kínaiak, akik egész jól ellenállnak a liberalizmusnak, nem fogadják el se jónak, se követendőnek. A kanadai kínaiak sikerének titka a szaporodás, gyermekszeretet, összetartás, önfegyelem, kitartás, és a devianciáktól való mentesség. Közelítik a tökéletességet, és nem elméletben, hanem a gyakorlatban, úgyhogy akik náluk is jobbak akarnak lenni, azok szedjék össze magukat, nagyon.
Úgy saccolom, hogy a magyar lakosság 1%-a alkalmas lehet az ilyen rendszerben élésre, anélkül hogy rosszabbá tenné. Százezer emberrel még nem lehet választást nyerni, de kezdetnek jelentős politikai erőként megfelel.
Ilyen rendszeren agyalok Kanadában, ahogy kb. már a világ többi táján is ezt tenném, olyan körülmények között, amilyenek éppen vannak. Van számítógép, van internet, se szomjan se éhen nem halok, se meg nem fagyok se meg nem sülök ez idő szerint, az egészségem is megvan úgy ahogy, tehát a többi már csak sokadrendű részletkérdés.
Az már nem annyira, hogy a fehér ember ügye mennyire rosszul áll, mert túlzásba viszi az individualizmust, az önzést, rossz a fontossági sorrendje, stb. Na de, abból kell gazdálkodni, ami és aki van.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.06. 10:42:19

@immortalis:
Mert túl sok minden úszott el a kis köcsögön az elmúlt idényben, egy Matolcsy mosolyért vagy egy Orbán idézetért is odaadnám bárkinek bármire, amíg 15 meccset egy emberként nem hoz örök harag :))))) És miért nem magyar csapatnak, hát csak mert szeretem a focit .DDDD

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.08.07. 18:11:50

@csizsikpizsik - pique takarodj!: nadeígylegalábbszerencsére a reál lett a bajnok.... :)

kifordított nagyanyó 2012.08.07. 20:06:02

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Én imádom a srácot!. Na nem úgy,mint Zlatan!:))
@immortalis: Nagyon helyesen!:))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.08. 15:04:12

@immortalis: Ez mondjuk nekem nem érv, ha halomra lőnének minden real focistát és felgyújtanának mindent amin real logó van sem rezdülnék meg, sőt, lemennék a pincébe azért a pár üveg dugipiáért :))

@kifordított nagyanyó: A tiéd lehet, soha a büdös életben nem fogunk rajta összeveszni :))))

lyken 2012.08.08. 15:07:22

index.hu/belfold/2012/08/08/titkositottak_a_ludovika_campus_beruhazasat_is/

Azt értem, ha a parlament előtti garázs(ami azért épül, hogy a balosok ne bírjanak a téren tüntetni) titkostást kap. De a fidesz egyetem?????? Ennyire ciki, hogy a közgép csinálja csilliókért? Itt vajon mennyi csúszik a fiúk zsebébe, ha titkolni kell?

lyken 2012.08.08. 15:17:00

@Meridian74: Lehet, de nyilván jobb, ha a jelenlegi adózók adóznak, aztán majd ők döglenek éhen 40-50 év múlva. Jelenleg az adózók bérköltségének 34%-a nyugdíjjárulék. A befizetett összegnek viszont már ma is csak a harmadát kapnák vissza. A rendszer fenntarthatatlansága miatt a jövőben ez az arány csak rosszabb lesz. Akkor mi a fenéért kéne fenntartani a jelenlegi rendszert? Azérrt, mert a 40-50 felettiek úgy gondolják, hogy tőlök ne vonjon meg senki semmit, nekik jár minden? Inkább legyen szar azoknak is akik ma fiatalok, de lenne lehetőségük, hogy jobb nyugdíjuk legyen? Lehet ezt nyomni, csak akkor ne tessék csodálkozni, ha:
- elmegy a fiatal külföldre, aztán majd kint kap nyugdíjat.
- céget csinál és minimális adót fizet, a megtakarításból meg majd vígan él idős korában.

jpmjpm 2012.08.08. 17:47:41

"Csak nem kamu volt az egész?"

dehogy :)

vakuljmagyar 2013.03.14. 06:39:36

már látom a jövőt, ahogy 20 év múlva ez a megfélemlített társaság veri az asztalt, hogy neki is olyan nyugdíjat adjanak, mint azoknak, akiknek komoly eredményük származott abból, hogy nem léptek át. Ebben az országban nem ismerik az egyéni felelősséget, mindig mindenki mást okol a bajáért.,

lyken 2013.03.15. 22:48:08

@vakuljmagyar: Áááá... Sokkal reálisabbnak gondolom, hogy a nép majd három ciklus múlva megint megválasztja a Viktort, aki majd jól alaptörvénybe iktatja, hogy aki a megtartott manyupjával jól mert járni az 200%-os jóerkölcsiséget sértő adót köteles fizetni.
Magyarországon megvan az a csodakivételes képesség, hogy bármikor benyalják a tömegek a mennyei manna ígéretét, aztán sírnak, hogy hülyére lettek véve. Az ország 80%-ának semmi baja nincs azzal ha a politikus kizsigereli, feltéve ha a saját preferált pártja teszi.
A pártokonfelüli gondolkodás olyan ritka mint a fehér holló.

süti beállítások módosítása