Skip to content


       Szűrés lista

Hoffmann fantáziája elszabadult

A hétvégét elég szépen uralta az azeri-örmény dolog, de nem feledkeztünk meg Hoffmann Rózsáról sem.

Az államtitkár asszony "támogatná az egyenköpenyt az iskolákban, mert a szegény gyermekeket nem frusztrálná, ha nem tudnának drága, divatos ruhákban járni."

Segítsünk a szegény gyerekeknek! Takarjuk el a ruhájukat! (De mi lesz a cipőikkel?)

Múlt héten, az InfoRádió Aréna című műsorában kijelentette, hogy "Az egyenköpeny szerintem jó dolog.". Az államtitkár szerint meg kell értetni a szülőkkel, hogy nagyon sokat tudnak megtakarítani azzal, ha egyenköpenyt viselnek a gyerekek az iskolában. Hoffmann beszélt arról, hogy "szegény sorban nőtt fel", és gyerekként neki segítség volt, hogy a köpeny eltakarta "a nyolc éve nyúzott blúzát". Hoffmann utalt arra, hogy a brit, illetve az ázsiai iskolákban is köpenyben járnak a gyerekek iskolába. Az államtitkár szerint az az érv is az egyenruha mellett szól, hogy a munka világában, egy bankban vagy egy üzletközpontban is megkövetelik a dolgozóktól az egyenruhát. "Miért kellene attól félnünk, hogy a gyerekek is kitűzzék az iskola jelvényét az egyenruhájukra?" - tette fel a kérdést Hoffmann Rózsa.

Tehát segítsünk a szegény gyerekeknek! Takarjuk el a ruhájukat! (De mi lesz a cipőikkel?)
A blúzos mondat meg szimpla hazugság, mert nincs az a gyerek, akire egy blúz (vagy bármilyen más ruha) 8 évig jó. Hacsaknem 10 évesen kapott egy felnőtt méretűt...
Utána pedig a szokásos féligazságos összemosás, ködösítés: brit és ázsiai iskolák (kit érdekel?), meg bankokban és boltokban is van egyenruha, miért ne lehetne a magyar iskolákban is egyenköpeny?

Miért ne? Az álmok arra valók, hogy továbbszőjük és megvalósítsuk őket.... Tegnap a 180percben már azt mondta Hoffmann, hogy egyelőre nem készül rendelet az iskolaköpeny kötelező bevezetéséről, de egyáltalán nem kizárt, hogy lesz, persze, csak alapos felmérés után. "Hoffmann Rózsa hangsúlyozta: ő személy szerint egyértelműen támogatná a kötelező köpenyviselést, az ugyanis egyrészt az iskolához, közösséghez való tartozást, a fegyelmet erősítené, másrészt olcsóbbá tehetné a gyerekek ruházkodását is. A szakpolitikus hozzátette: ha a köpenyviselés kötelező lesz, azt az állam is támogatja majd valamilyen módon, hiszen, ha a közoktatás ingyenes, az államnak az eszközöket is biztosítania kell hozzá."

1977_praktilon.jpgÓ, pont olyan lesz minden, mint Rózsa fiatalkorában! Visszatérnek a boldog békeidők, újra mi leszünk a legvidámabb barakk! Nejlonköpenyes fiúk-lányok az iskolákban (érvek-ellenérvek) újra!  De mindent az állam ad majd, vagyis minden ingyen lesz! Meg kötelező! Hát nem csodálatos?

Alig várjuk a kormányrendeletet, amely a köpeny pontos méreteit, szabását, színét, anyagát szabályozza, mert ha nem lesz ilyen, még a végén káoszba fullad a nagy terv! A gazdag szülők megveszik a jobb minőségű szebb darabokat (pont, mint régen), a szegények meg az ócska és csúnya példányokat (pont, mint régen). A rebellisebb hajlamúak rövidujjút, netán ujjatlant hordanak vagy barkácsolnak maguknak, a cicababák miniszoknyásítják...szóval rengeteg a problémalehetőség, jobb az éberség. Esetleg a gyártót is kéne majd rögzíteni a dokumentumban, mert sok pénzről van szó.... Az idei tanévben majdnem 1,3 millió diák lesz az iskolákban. Egy céget találtam, náluk "A köpenyek ára 2800–3600 Ft, modelltől és mérettől függően." Az átlag 3.200-al számolva kijön, hogy 4,16 milliárd forint lenne a diákok ingyenköpenye...nem kétfillér.

Emellé, ha szerencsénk van, összejön az ingyen tesicucc is, remélem már keresik a legnemzetibb sportruházat-gyártót, vagy Simicska elindította a cégbejegyzést legalább.

Ugyanis a testnevelés komoly dolog.

Igaz, hogy egy átlag falusi általános iskola tornatermébe 1 osztály fér be egyszerre, és mivel 8 osztály van, az utolsó délután végez majd, ha már mindenkinek kötelező lesz, ami még jó is, kellemes lezárása a napnak a sok ülés után, viszont reggel korán azzal kezdeni, vagy középső órának megkapni, aztán zuhanyzó hiányában izzadtan végigülni a többi órát....irtó kényelmetlen. A tusolós, ám több évfolyamos középiskolákról ne is beszéljünk, ott lesz ám majd csak igazi mulatság! Párhuzamos tesiórák és rettentő tülekedés az öltözőben, talán még zuhanyzási rekordot is felállít valaki a matekóra előtti tízpercben!

De a testnevelés akkor is komoly dolog. Annyira, hogy ellenőrizni fogják.

Ezt is Hoffmann Rózsa mondta, a fővárosban csütörtökön kezdődött kétnapos országos szakmai tanévnyitón.

"Az oktatási államtitkár azt kérte az intézményvezetőktől, ezek az órák ne maradjanak el; ezt ellenőrizni is fogják a gyerekek érdekében. Ahol nincs elegendő kapacitás, ott a helyi sportlétesítményekkel kell együttműködni - mondta."

Tegnap a 180percben is beszélt erről:

"Az ellenőrzésről szólva az államtitkár azt mondta: eddig bevált gyakorlat volt az iskolákban, hogy a különböző tantárgyi versenyekre, egyéb programokra való felkészülésnél rendre a testnevelésórákról vitték el a gyerekeket, vagy a tornaórák maradtak el, ennek azonban véget kell vetni."

Mondjuk más, ha a heti 1 tornaóra marad el, vagy a heti ötből marad el 1, de mindegy. A szabály az szabály, a kötelező az kötelező. Rózsának szerencsére besegít valaki ebben az ellenőrzésesdiben, ez a valaki pedig nem más, mint az atletikus alkatú belügyminiszter úr!

pinter.jpg

Nem nagyon találom a szavakat erre a fejléc nélküli, igénytelen kinézetű,  "kedves" levélre, de már nagyon várom a Tesióra Ellenőrző Kommandó megalapítását és első bevetését.

Továbbá üzenem haza, hogy hús és lábos nélkül is színvonalas pörköltöt főzzenek ám nekem!

Címkék: oktatás fidesz abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr674753373

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tanévnyitó a birka-iskolában 2012.09.04. 13:39:00

Becsengettek. A négyszögletű kerek erdő birka-iskolájában is megnyitották a 2012/13-as tanévet. Ahogy ilyenkor szokás, könnyes szemmel hallgattuk végig a megnyitóbeszédet, melyből feltárul előttünk a jövő, jó kedvvel, bőséggel. Nagy, nagy, nagy me...

Trackback: Köpönyegforgatók 2012.09.04. 12:04:30

Ismét egy téma, aminél szürke a véleményem, se nem fekete, se nem fehér. Mai hír Indexen, hogy Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár visszahozná az iskolaköpenyt. A gondolat, vagyis az alapelv megint nem rossz. Az a - kommunizmusban is alkalmazott - esz...

Trackback: Úgy vennének el, hogy adnának 2012.09.04. 11:47:26

Azon dolgozunk, hogy a jövő évtől kezdve első osztálytól felmenő rendszerben a gyerekek térítésmentesen kapjanak tankönyvet – mondta Hoffmann Rózsa.  Csengő muzsika ez azok fülének, akik mindent a zsebükön keresztül néznek, és valljuk be, valóba...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hulyeinformatikus 2012.09.04. 11:36:45

Vessetek meg, de a köpeny - most kivételesen - nem faszság.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.09.04. 11:39:02

Komolyan 'palmas! Nem tudom hány éves lehetsz (és nőtől ugye ilyet nem kérdezünk meg...), de lehetnél egy kicsit hálásabb a nemzeti együttböfögés rendszerének! Mi - mai 30-as korosztály - nem élhettük meg Rákosi Mátyás elvtárs-pajtás, de Kádár "atyánk" rendszerének sem eme "vívmányait". Ez egy. Kettő: a retró a divat bazze, a kölkeink legalább megélik!

Remélem lesz cuki műanyag teáskancsó is - műanyagból - az isiben, meg az egész a 70-es, 80-as évek békebeli feelinget hozza majd. Minden tanteremben NYENYI, és Bölcs Vezér fényképpel! Vissza a jövőbe, vagy mi :DDD

Boston Cézárja (erőművész, egyéb kat.) 2012.09.04. 11:39:37

... tornaterem és felszerelések időszakos hiányában is színvonalas tesióra.
Egyre bizonytalanabb vagyok a tekintetben, hogy politikusaink két lábbal a földön járnak, vagy egyszerűen csak megértik azt amit kimondanak ill. leírnak.
Viszont egyre erősebb bennem a késztetés, hogy itt hagyjam ezt az egész kibaszott színházat és családostul keressek valami olyan országot, ahol nem próbálnak nap mint nap valami újabb őrültséget letuszkolni a torkomon, arra hivatkozva, hogy milyen iszonyatosan jó ez nekem.
Jön velem más is?

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.09.04. 11:39:57

Újra bejön a Diolen Mobili iskolaköppppeny!
Egyébként meg a napi testnevelésóra kell, mint egy falat kenyér. Az nem fontos, hogy a gyerek nem tud írni-olvasni, illetve a számokat sem ismeri, és így bukdácsol egyre feljebb. (Bár a legegyszerűbb mondatok elolvasásánál is szövegértési problémája van.) A tesi óra kell, mikor a tesitanár kivágja őket, hogy menjenek focizni, vagy tökmindegy, hogy mit csinálnak, csak hagyják őt békén.
És jön a szép új világ, mikor egy átlagszavazó ilyen lesz:
www.youtube.com/watch?v=aowrSnR9f3E

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.04. 11:46:42

Az egyik gyerkőcöm most elsős. Csak úgy tudták a mindennapi tesit beleszuszakolni az órarendben, hogy az egyik napon a hatodik órára esik (még egyszer: még csak elsős), méghozzá úgy, hogy ötödik óra viszont nincs, így akkor mennek ebédelni. Közvetlenül az ugrabugri előtt.

Dexstarr 2012.09.04. 11:47:15

Nana,ha az iskolaköpeny egyenruha és az iskolások kettes sorban mennek valahová,az már egyenruhás bűnőzés,nem?/Zárt alakzatban vonulás ,egyenruha.../:)

labrabbit 2012.09.04. 11:49:35

Nos, ha nem lett volna rendszerváltás, akkor Kádár halála után Hoffmann, Pozsgay, Szűrös, Martonyi stb vitték volna tovább a Párt ügyét.

Így meg? :))

dr. Aullah 2012.09.04. 11:49:44

Szegény rózsikának (direkt kisbetűvel) teljesen elgurultak a gyógyszerei... bár ezt eddig is tudtuk. Szerintem az egyenköpeny egy nagy hülyeség... nem old meg semmit, a gyerekek utálják és teljesen egyszínű lesz minden... bár a fidesznek pont ez a célja, szóval nem csodálkozom.
A kötelező napi tesiórát meg szerintem lehetetlen lesz megoldani. És igen, ez is hülyeség.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.09.04. 11:50:10

Itt-ott felnőtt gyerek vagyok, több helyen volt szerencsém ovizni-sulizni, jártam egyenruhában is és nem volt gáz, nem volt belőle semmi probléma. Ja, attól persze még vágta mindenki hogy kinek mennyire vannak eleresztve a szülei ugyanis már akkor sok olyan dolog volt amiből le tudtad mérni, mamci milyen autóval jön, milyen Gameboy van nálad, milyen az órád, apád mit dolgozik, hol laktok. Ennyi, köpeny alatt is megismerszik a szegény gyerek, szerintem nem eltakarni kell őket valami egyenszarsággal első körben hanem felzárkóztatni őket, a szüleiket, aztán legyen, köpeny, egyenruha, egyendressz, egyenfrizura, egyenakármi.

labrabbit 2012.09.04. 11:50:35

@Dexstarr: heti 3x2 óra edzés sokkal hasznosabb.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.09.04. 11:50:43

"t reggel korán azzal kezdeni, vagy középső órának megkapni, aztán zuhanyzó hiányában izzadtan végigülni a többi órát....irtó kényelmetlen."
Én is kibírtam általánosban.

Azt is, hogy köpeny volt rajtunk.

A köpenyt meg ki nem szarja le? Felesleges ezek kattogni, annyira részletkérdés, hogy van-e...

Azzal egyetértek, amit a Nemzeti Tanévnyitón (ott voltam :( ) mondott a büdös ribanca, hogy szigorítani kéne, de köszi! Az ő szigorából (meg a sáskafejű Balogéból se) nem kérünk, mert az eddigi "eredményei" kérdésessé teszik, hogyan működnének a marhaságai...

dr. Aullah 2012.09.04. 11:55:05

@ColT: Rajta egy orbán portréval :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.09.04. 11:55:55

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Figy, valóban túl keveset mozognak a gyerekek. Ezzel nincs gond, rengeteg különböző helyről hallottam-olvastam már.
Olvasni meg nem azért nem tud, mert nem tanítanák meg neki, hanem mert nincs nevelés otthon, szarik az iskolára, és nincs érdemi fegyelem.

Ott dobtam el az agyam, amikor ezek a barmok elkezdték a hibás módszertanra a bennfoglalást felhozni hibának - én is így tanultam, és mégis megtanultam osztani is...
Nem, a szar emberanyag (tanár is, diák is), és a feltételek teljes hiánya a legnagyobb baj az oktatással, meg hogy mellé még ilyen idióták találják ki az irányt, mint ez is.

dr. Aullah 2012.09.04. 11:56:26

@dr. Aullah: Hopp... levédetve! (ezek annyira hülyék, hogy megcsinálják) :D

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.09.04. 11:57:15

Ja, a kötelező napi tesióra pedig olyan rákosista faszságnak tűnik, hogy a dógozók gyerekei egészségesek, kivirultak és naponta úsznak-futnak-élőképeznek vidáman, mert ennyire jó a rendszer.
Természetesen mozgatni kell a kölyköket, de mondjuk megoldás lehetett volna ez helyett a két-három sportág közül az egyik amit az iskola kínál, úszol akkor heti 3x uszoda tanítás után, futsz akkor heti 3x a pályán vagy, focizol akkor heti 3x a csapattal megdöglesz. Kötelező jegy és buksz vazzeg ha miniben a körmöd fested vagy cigizel a hátsó udvarban, iskolai versenyek kerületekben akár hogy utazni se kelljen annyit és jónapot.
De nem, egyentesi felszerelés, lehetőségek nélkül, megint valami szarság, könnyebb volt a cocializmusból felderengő emlékekre hagyatkozni mint 10 percig agyalni vagy megnézni hogy más országok hogyan csinálják JÓL...

2012.09.04. 11:58:58

az egyenruha elfogadható lenne, de ahhoz is kellene valamiféle kultúra. az meg nincs. most képzeljük már el a sok kiskunbüdöspöttyösi armandót és raffaelt ilyesmiben. lol.
nem kembridzs meg okszford ez itt, hanem kelet. sajnos.

a gyerekek mozgásáért pedig a SZÜLŐ felel, oldja meg a rendszeres testmozgást iskolán kívül. aki esetleg rászorulna, azoknak pedig egyéb keretek között (ISKOLÁN KÍVÜL) kellene megoldani a sportolását.

hoffman rózsika. fúj.

hulyeinformatikus 2012.09.04. 12:06:52

@ruskyy: Élsportra milliárdokat baszunk el, a társadalom számára sokkal több hasznot hozó tömegsport pedig le van szarva.
Próbálj meg termet bérelni heti 2 órára, Pécsett biztosan lehetetlen.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.09.04. 12:07:31

@ruskyy: Nézd meg a szülőket. Meg tudják oldani?

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Ettől a libától mire tellene...

labrabbit 2012.09.04. 12:08:04

Máshol is írtam már: szerintem a köpenyről, egyenruháról döntsön az iskola közössége (szülő-tanár-diák).

A kormány kormányozzon. Csak ne így.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.09.04. 12:08:34

@ColT: Nekem sem a testneveléssel van gondom. Sőt, nem is az iskolaköpennyel. Amikor én voltam általános iskolás, iskolaköpenyem volt, miden nap tesióra (fürdés nélkül), de megtanítottak írni-olvasni is. Nem voltak lukasóráink sem. (Mert volt elég tanár.) Ami problémám van ezzel, hogy ez is csak egy látszatmegoldás. Miért pont kifejezetten a napi testnevelés órát hozzák fel, a többi meg marad a régiben?
Az meg, hogy otthon nem figyelnek a gyerekre, több dologra vezethető vissza, és ebben az utóbbi húsz év oktatáspolitikája is keményen belejátszik. Úgyhogy ez nem csak a Fidesz sara.

Marcellusca 2012.09.04. 12:08:53

A zegyenköpeny alá nem is köll öltözni?
Mán otthol föl köll venni, mer a zuccán megláthattyák, hogy kopott a nacija.

Nem kívánom A Főnöknek azokat a sz@r nejlonköpenyeket, amiket nekem is hordanom kellett. :(

Füzet, tolltartó, radír is egyen lesz?
Mer, nehogy mán beinduljon a radír biznisz, kinek van szagos radírja (anno nagy dolog volt!)!

"Az átlag 3.200-al számolva kijön, hogy 4,16 milliárd forint lenne a diákok ingyenköpenye...nem kétfillér." - Akkor az, közbeszerzési pályázat NÉLKÜL, haveri alapon, min. 6 milliárd. :(((

A napi tesivel nincs probléma. Csak a feltételeket is biztosítani kell(ene) előtte!
A Főnökéknek van minden nap tesijük. (Mondjuk a 6. osztályig elemi rendszerű a képzés.)

Tesióra Kommandó, mi?
Erre lesz állomány? Vagy a járőröknek szúrópróba-szerűen kell ellenőrizni?

Kovács II László r. őrm. fijacskája egyeset kap matekból, akkor apu naponta többször cseszteti a sulidirit? Vagy hogy?
A zuccán mán rend van? Oda nem köll rendőr?

Egyébként meg mijaf@sz köze van a belügyminiszternek az iskolák működéséhez?

"Sárvári Endre úttörőcsapat, vigyázz!"

Marcellusca 2012.09.04. 12:10:38

@Marcellusca: Akarom mondani: "Ságvári Endre ..." :D

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2012.09.04. 12:11:33

mondjuk középiskolában kötelezővé is tehetnék a matrózblúzt :D

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2012.09.04. 12:12:31

Az a baj, hogy eszetlen vezetőink vannak. Már vagy 60 éve..... Először elsül az agyuk, és csak aztán, vagy azután sem gondolkodnak.
Minden ötlet lehet jó, és lehet rossz is, a lényeg a megvalósításban van.

A rendszeres sport kell. Heti 2-3 edzés bőven elég volna, geci fölösleges napi 45 percre bontani, mert az szétforgácsolódik óhatatlanul. Lehetne mondjuk hetente 2*, dupla órákat tartani, vagy ki lehetne venni az összes testnevelést, és heti két kötelező edzést tartani, úszást, futást előírni sprtpályán uszodában, kinn a mezőn mindenhol a lehetőségeket figyelembe véve.

Olyan hogy iskolaköpeny, szerintem már sehol a világon nincs (esetleg Kubában?). Ahol van, ott formaruha van, de ennek mélyebb összefüggéseibe Rózsánknak nem igazán kellene belemenni, ez neki túl bonyolult

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2012.09.04. 12:16:35

@Seduxen (már NEM dr.):

Na idefigyelj, öcsi! xD

Mi még hordtunk köpenyt (egy darabig), és egy pilanatra el is gondolkodtam rajta, hogy bemutatom az áltsuli elsős osztályképet, amin mindannyian másféle köpenyben vagyunk, és elsőre kitalálja bárki, hogy melyik hatéves apukája az iskolaigazgató, és melyiké napszámos. Szóval már akkor sem váltotta be a cucc a kitűzött célt, de megértem Rózsát, az idő minden emléket megszépít.

labrabbit 2012.09.04. 12:17:08

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül):
Az emúthúszévben felnőtt fiatalokat MI neveltük fel. Nem a különböző kormányok és miniszterek.
Tapasztalatom szerint semmivel sem rosszabbak, sem szellemi képességeik, sem helytállásuk tekintetében, mint az előző generációk. Több 50+ funkcionális analfabétával találjkoztam, mint fiatallal.
A pedagógusokat se kellene fikázni. Nagy különbség ám az is, hogy régen "kapálni jó lesz" alapon nem foglalkoztak bármilyen okból hátrányos helyzetűek felzárkóztatásával és ezt nem is kérték számon tőlük. Csak a fegyelmet. Koki, saller, hhátratett kéz, egyenköpeny.

Ma már ez kevés az élethosszig tartó talponmaradáshoz.

hulyeinformatikus 2012.09.04. 12:18:39

@Marcellusca: Hol olvastad, hogy festőoverálban kell lenniük?

2012.09.04. 12:26:12

@Seduxen (már NEM dr.): De előtte kötelezően imát fognak mondani a gyerekek , dicsőítve Viktort, méltatva nagyságát és kérni fogják a megváltót, hogy tartsa meg erőben , egészségben Rózsikával egyetemben őket. ( Ha kérhetem, akkor egy börtönben , kenyéren és vizen).
Majd utána egyenként kivonulnak a katedra előtt lévő NYENYI asztalhoz és csókkal illetik mind a Viktor, mind a Rózsika fényképét.
laspalmas: a "nyolc éve nyúzott blúzát" pedig az elmúlt szoci időszakra értette, csak nem volt bátorsága kimondani.

CDX 2012.09.04. 12:26:24

Milyen szép idők is voltak ezek: "210-es számú, II Rákóczi Ferenc úttörőcsapat vigyázz! Zászlónak tisztelelgj!"
Már nem kell sokat várni, hogy megint ez legyen. Éljen bölcs kormányunk és vezérünk!

Lobster1978 2012.09.04. 12:27:58

Anno tesitagozatos voltam. Heti 5 tesióra. Ma nem vagyok sportember, de nem volt rossz dolog. Igaz, nálunk legalább azt megcsinálták, hogy 2x2 és 1x1 tesi volt három napra elosztva. Ezzel megspóroltunk heti két tesicucc cipelést, heti kapkodva 4 átöltözést, és a duplaórákon mindig volt idő egy kicsit játszani is.
Én szerettem a duplaórákat, de a szimplákat rühelltem. Nem tudok egyetérteni azzal, hogy mindennap cipelhetik a tesicuccot a gyerekek, és hogy mindennap szembesüljenek azzal, hogy nem tudnak rendesen lezuhanyozni. Ráadásul így pont annyi marad meg a tesiből, hogy kapkodás, hajtás, kapkodás és ha lesz is játék csak nyúlfarknyi időkre, mert mire rendesen bemozogják magukat a gyerekek, már elment a fél tesióra.
A köpeny meg whatever: bár rajz és technikaórán láttam értelmét, de hogy a hoffrózsi által megfogalmazott blőd baromságokat nem szolgálja az hótziher. Mivel pedig az ÉRTELMES indokot - miszerint védi a ruházatot a kosztól - valamiért nem hangoztatják, azt kell gondoljam, hogy két eset lehetésges.
1 - kell valami jó kis kifizetést valami ruhaipari fidesznyiknek produkálni
2 - uniformizálás, egységesítés, individuum eltiprása már gyerekkortól
Erre csak ezt tudom mondani:
We don't need no education
We don't need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave the kids alone
Hey! Teachers! Leave the kids alone!
All in all it's just another brick in the wall
All in all you're just another brick in the wall

Lobster1978 2012.09.04. 12:32:12

Persze ez esetben a "Teachers" nem a rendes iskolai tanárokra hanem a magukat "népnevelő prófétáknak" képzelő idiótákra vonatkozik akik hozzák a hülye döntéseiket fentről.

zrobasé 2012.09.04. 12:33:50

azonnali békemenetet követelek a köpeny használatáért !

NEM LESZÜNK KÖPENYNÉLKÜLIEK !!!!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.09.04. 12:35:39

Nem is tudtam, hogy a Közgép iskolaköpenyt is gyárt... :O

Seduxen (már NEM dr.) 2012.09.04. 12:35:52

@csizsikpizsik - pique takarodj!: "nem eltakarni kell őket" - de mennyivel egyszerűbb így, nem? Amit nem "látunk", az nincs is.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.09.04. 12:37:33

@zrobasé: Csak ha egybeköthetjük az "azeri néppel való örök barátságunk" emlékmenettel, illetve a "vegyük el a Lovagkeresztet minden ufotagadótól" tiltakozással...

Marcellusca 2012.09.04. 12:38:07

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Majd a Lali tggya, hogy mire van igény, oszt, attúl fogjva aztat gyárt, amit köll. :)

Seduxen (már NEM dr.) 2012.09.04. 12:38:56

@Marcellusca: "A zegyenköpeny alá nem is köll öltözni?" - bocs, ha ezt bevezetik, akkor pályát váltok, és elmegyek középiskolai fizika-kémia-biológia tanárnak (a lényeg, hogy legyen SZERTÁR). Max még egy pedomacis sapkát kell vegyek :)

Énbagoly 2012.09.04. 12:41:13

Szerintem rengeteg gond van a mostani új, kötelező tanrenddel.
A köpeny le van szarva, értelme tényleg max a rajzórán lenne, de nem számít. Viszont megint azt érzem, hogy elterelésnek ez kiváló ok, miközben a gyerekek gondolkodását akarják egységesíteni, nem csak a külsejét.
A napi testnevelés pedig jó dolog lenne mondjuk általános iskolában, ha meg lennének hozzá a feltételek. Például normális tornatermek vagy idő a mosakodásra. Basszus, olyan büdös lesz a tesióra után a tantermekben...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.09.04. 12:41:19

@Seduxen (már NEM dr.): Hát tudod ahogy ezek a kiscsajok kinéznek meg viselkednek az már nem pedo...:))))))

Seduxen (már NEM dr.) 2012.09.04. 12:43:03

@csizsikpizsik - pique takarodj!: mondjuk ez is igaz. Idejekorán el is kell magyarázzam majd a gyereknek, hogy mi a lényegi különbség az "előkészítő csatár" (ez lesz Ő), és a "befejező csatár" (ez leszek én) között. Csak az anyja meg ne tudja :D

zrobasé 2012.09.04. 12:47:12

@csizsikpizsik - pique takarodj!: értem ám én, mire akarsz célozni...most kigúnyolod a mindig minden nemzetközi jogot pedánsan betartó magyar nemzeti népnemzeti egymagyar mindenekfeletti mocskosgyurcsánybajnai feritél kormányt és vele együtt pataki "kölyköd voltam,csintóbarát,zacis,békemenetes,dáridózós,mocskosbankok,a hold sötét oldalán vannak a zufók" attilát...te tudod...ilyen lohadt viselkedéssel könnyen szijjártópéter mellett találhatod magadat !

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.09.04. 12:48:27

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): A tesi az, amiből szar az óraszám, az idióták meg arra szálltak rá, mert az a leglátványosabb dolog, meg a köpeny. A többi óra óraszáma rendben van, csak az oktatás nincs, azt valamiért nem szapulják - talán mert egyesek nem szerettek tanulni...

Meg ahogy azt sem ekézi senki, hogy miért is lógnak a gyerekek iskolából - ma reggel végighallgattam két 13 éves kiscsajt, ahogy megbeszélték, hogy ma 2 órán lesznek bent.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.09.04. 12:49:25

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Én meg ilyen hülye helyre jártam, hogy leszarta mindenki, kik a szüleid, és mennyi pénzed van :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.09.04. 12:54:57

@ColT: Nagyjából dettó, de tudtad, mert a tények makacs dolgok és a gyerekek nem buták.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.09.04. 12:56:05

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Pont az a lényeg, hogy ha tudható is volt, akkor sem volt téma.
Baromság rugózni rajta.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.09.04. 12:59:10

@zrobasé: Dehogy gúny! Soha nem tennék ilyet, ne álljon fel Lázár János farka többé élő nőre ha a gúny szólt belőlem! Járjon kacsaként hápogva Pepi bohóc (születési neve: Szíjjártó Péter) ha valaha is gúnyolódtam volna rajtuk! Hulljon le a vakolat Selmeczi Gabika arcáról egyenesen a nyugdíjat eltőzsdéző brókerek lába elé ha csak eszembe jutott ilyesmi! Soha de soha!

Le_Penseur 2012.09.04. 13:08:33

Újra a szokásos! Van néhány ötlet, ami nem lenne az ördögtől való, de annak megvalósítása és ideologizálása tönkre vágja az egészet.

A köpeny hasznos lehet mert védi az utcai ruházatot. De ne nézzük már totál hülyének a gyerekeket! Első pillantásra vágja mindegyik, hogy a társai milyen társadalmi csoportba tartozik! Arról nem is beszélve, hogy a szegénységet nem elfedni kell, hanem felzárkóztatni a szegényeket.

A mindennapos tesi remek dolog, mert tényleg keveset mozognak a gyerekek. A belügyminiszter elvtársnak viszont mi a fene köze van a mindennapos tesihez?
A mindennapos testnevelést sok helyen nem tudták iskolakezdésre belevenni az órarendbe. A jelenlegi órákat meg kell tartani, erre jön pluszba a tesi amit nem is olyan egyszerű logisztikailag lebonyolítani.

Az egészet átlengi a szocializmus diszkrét bája.

A Pintér levelének pedig tényleg az a legszebb sora ahol a feltételek biztosítása híján is kéri a színvonalas lebonyolítást! :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.09.04. 13:11:02

Mondjuk +1 a köpenyhez. Kollega meséli, hogy a 11 éves gyereke osztálytársai (lányok) olyan cuccokban mennek iskolába, mint egy rossz k*rva. Smink, stb.
Na az nem lenne baj, ha ezt legalább az iskolában nem űzhetnék (csak utána, meg előtte... :S )
OK, a szülőket is minősíti, de ilyen szempontból sem lenne rossz.

manigerzson 2012.09.04. 13:12:23

az iskolaköpeny nem hülyeség - technika órára, vagy az tízóraizáshoz, de egyébként minek?
a napi tesióra megint csak értelmes ötlet, de ezzel meg az a baj, hogy ennek bevezetésével más tantárgyból meg kevesebb lesz. nem értem, hogyan lehet "felsőbb osztályba léphet" bizonyítványokat adni olyan gyereknek, akinek 3-4. osztályban gondot okoz a szorzótábla (egyjegyű szorzása egyjegyűvel), vagy az értő olvasás címén kiadnak egy kötelező olvasmányt, azt 1x visszakérdezik és ezzel szinte le is van tudva, az értékelés meg semmilyen konzekvenciát nem tartalmaz.
azt sem értem, hogy ha a testmozgáson van a lényeg, akkor miért kell azt osztályozni? igaz nekem a legnagyobb problémám azzal van, hogy még mindig nem választották ketté a tanítást (ami szerintem az iskolában kéne, hogy megtörténjen) és a nevelést (ami meg otthon).

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.09.04. 13:15:40

@ColT: A jó emlékű Trainspotting állít ennek gyönyörű emléket ugye, amikor Renton a fasza éjszakai dugópartnere helyett egy kistini jelentik meg reggel sulis formaruhában...(akivel aztán a Pornóban újra lelép a többiek lóvéjával)

molaris 2012.09.04. 13:43:10

A Lányom ált. isk. 8. oszt. egyen köpeny. A Fiam gimi 12. oszt. egyen köpeny!
Nincs ezzel gond!
A tornaórák már neccesebbek.

labrabbit 2012.09.04. 13:52:34

@molaris: Nincs is gond. Gond ott van, ha a minisztérium ezzel foglalkozik miközben semmi nincs rendben.
Mennyivel inkább magukénak éreznék a köpenyt a diákok és a szülők is, ha maguk döntenének róla.

p.a.r.t.i.z.a.n 2012.09.04. 14:01:11

A köpeny nem rossz dolog, főleg azért mert védi a ruhát ami azért elég erősen igénybe van véve egy iskolában. Persze az egész arról szól hogy valami fidesz-közeli cég le akar gyártani évente 1,5 millió egyenköpenyt, a többi csak porhintés. A mindennapi tesi is jó, nagyon sokan úgy nőttek fel hogy az udvaron fociztak és a folyosón tornáztak ha rossz idő volt tornaterem hiányában. A gyerekek mivel nagyon keveset mozognak a számítógép-tv miatt elsősorban, csak hasznukra válik. De ha Pártunk így aggódik az egészségük miatt akkor inkább azzal kéne foglalkozni hogy ne a fociba öljünk közpénz-százmilliárdokat, hanem például hogy ne kerüljön havi 10-15 ezerbe ha az ember úszni akarja járatni a gyerekét, ahol még az edző is csak akkor néz rá ha kiugróan kitartó és tehetséges.

Ironfist 2012.09.04. 14:09:31

Ugyan @p.a.r.t.i.z.a.n: megelőzött, de pont ezt akartam én is írni:
A köpeny nem arra való, amit ez a hülye picsa összehordott, hanem, hogy VÉDJE AZT A KIB@SZOTT RUHÁT A NAPI KOSZTÓL. Te jó ég, ez a Hoffman sokadjára bizonyítja, hogy pont olyan retardált, mint a főnökei...

sirsteve 2012.09.04. 14:19:29

@Ironfist: Az én pulyáim általában az intézmény udvarán lesznek koszosak, nem az órákon, így nem értem, hogy miféle koszolódástól védené meg a gyereket a köpeny. Illetve, ha a köpeny nap mint nap koszos lesz, akkor a gyereknek nagyjából 5 db köpenyre (de minimum 2-re) lesz szüksége, hogy minden nap tisztában mehessen.
Bocs, hogy téged talállak meg, de írtad utoljára azt a hülyeséget, hogy a köpeny megvédi a gyerek ruháját a napi kosztól.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2012.09.04. 14:26:43

@manigerzson: Jobb helyeken kiadják a kötelező olvasmányt. Olyat is hallottam, hogy el se kellett olvasni, órán feldolgozták... Vagyis a tanár elmesélte, miről szól.

manigerzson 2012.09.04. 14:35:29

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): igen, anno mi is megnéztük őket videón, és aztán írtunk belőle dolgozatot... :-D
viszont az értő olvasás megtanulásának hiánya vezetett ahhoz, hogy ott tartunk, hogy elég, ha a szolgáltatók mindent beleírnak az apróbetűs részekbe, azt alig olvassa el valaki. meg ezért van az, hogy ha valamire ráírják, hogy akciós, akkor azt viszik - akkor is, ha a mellette levő cikk kb ugyanazt tudja és kicsivel olcsóbb vagy drágább is.

Transylvanianmixedgrill 2012.09.04. 14:37:43

Ennka köpenyesdinek meg tesióráskodásnak megint csak nagyon egyszerű alapjai vannak:
1. RENDPÁRTISÁG: a Fidesz szavazóinak döntő többsége rendpárti, a Jobbik szavazók úgyszintén, tehát egy-egy ilyen intézkedéssel megint rá lehet tenni egy lapáttal a rendpárti zsigerekre, ez tehát ócska rendpárti populizmus, demagógia.
2. NOSZTALGIÁZTATÁS: a "bezzeg a mi időnkben" című nosztalgiára építő populista demagógia, amikor az emberek a gyerekkorukból hajlamosak csak a szépre és a jóra hajlandók emlékezni, pedig ez a köpeny egy nagy és undorító faszság volt már akkoriban is.
3. NINCS PÉNZ OKTATÁSI REFORMOKRA: tartalmi megújításra se pénz se szándék nincs, de hogy úgy tűnjön, csinálnak is valamit, olyan dolgokat találnak ki, amit az egyszerű, nyálcsorgató rendpárti fidesz és jobbik szavazó is könnyen meg tud tapasztalni és érteni az érzékszerveivel: külsőségek megváltoztatása (köpeny), napi egy tesióra, na majd ha valaki elhalad az iskola mellett buszon vagy autón, akkor majd mindig láthat az udvaron tornászó gyerekeket. Ez pontosan olyan, mint a munkahelyi aktatologatás és áldolgozás, amikor a dolgozó rájön arra, hogy nem aza lényeg és elvárás a főnököknél, hogy érdemi munkát végezz, hanem hogy kívülről úgy tünjön, hogy érdemi munkát végzel. Ezért aztán a munkahelyen azzal megy el a nap, hogy feltünően mozgásos tevékenységeket tesz a melós, járkál fel-alá, aktákat rakosgat nagy üggyel bajjal, és nagy zajjal, hogy mindenki jól lássa, ő bizony dolgozik, nem lazsál.
3. NINCS SZÁNDÉK AZ OKTATÁS LÉNYEGI, TARTALMI MEGVÁLTOZTATÁSÁRA: mint azt már korábban mondtam, Orbán és rablóbandája nagy ívben leszarja, hogy milyen az oktatás: az ő kölykeik a legjobb oktatásban részesülnek, és egyébként is annyi pénz összeloptak, hogy ebből a gyerekeiket és unokáikat is külföldre viszik tanulni.Orbánék az oktatásból annyit látnak, hogy milyen susmusok, álintézkedések által lehet ebből az iparágból pénzt ellopni maguknak és cégeiknek. Erre jól jönnek ezek a mondvacsinált, mennyiségi és nem minőségi (tartami) intézkedések, amik kapcsán szépen olyan beszerzéseket, építkezéseket lehet kanyarintani, amik kapcsán az állami megrendeléseket az ő köreik kapják és nyúlnak le annyit, amennyit csak lehet.

Le_Penseur 2012.09.04. 14:37:47

@sirsteve:
Mikor én jártam suliba, az óraközi szünetekben az olajos fa padlón rendeztük vitás kérdéseinket, tapasztalatból mondom, hogy védi a köpeny a ruhát! :)

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2012.09.04. 14:41:55

@manigerzson: Ééén, kérem, mindet elolvastam, kivéve 12. osztályban. =) Akkor már annyi minden a nyakunkba szakadt, hogy nem volt rá idő. Volt arra az évre vagy 10 kötelezőnk szerintem.

sirsteve 2012.09.04. 14:43:00

@Le_Penseur: A két óra közötti verekedés csak szimpla mérési hiba, különösen egy normálisabb iskolában, így nem is kell figyelembe venni. :)

kisminden 2012.09.04. 14:52:26

A köpennyel nekem sincs bajom, csak az indokkal. A 100 forintos, kínai piacos, pet palackból készült mit fog takarni, egy bio pamutból személyre szabottal szemben. Az iskoláknak meg pont az hiányzik a jelenlegi helyzetben még a költségvetésükhöz, hogy maguk állíttassanak elő saját uniformist. Felemelő, hogy az egyik nagymamája meg a másik nyolcéves pulcsija alapján gazdálkodik a kormány az adófizetők pénzével. De az is lehet, hogy csak a Közgép nyitott varrodát valami fél- vagy egészázsiai országban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.09.04. 14:55:57

@csizsikpizsik - pique takarodj!: :D

@manigerzson: Egyáltalán, hogy még egyetemisták között is sok az olyan, aki egy 5 mondatos levelet nem tud megfogalmazni, pláne helyesírási hiba nélkül leírni...

Dr. GGG77 2012.09.04. 15:30:14

Rózsának elmagyaráznám, hogy a köpeny, max a felsőruházatot fedi.
Ettől még mi tdutuk/láttuk, hogy ki hordta már cuccait '85-ben is Adidas táskában, kicsodán volt Benetton a farmer (speciel rajtam, haha!!!:)...

Walter Hartwell White 2012.09.04. 15:40:11

Lesz kötelező lukas egyencipő is?

Marcellusca 2012.09.04. 16:24:51

@Transylvanianmixedgrill: +1!

A múltnap az m1-en volt vendég Hiller Pityu, ebben az Özönvízben vagy Kereszttűzben vagy mifenében. Nem nagyon tudtak belekötni a mondókájába, mikor csak annyit jegyzett meg, hogy az utolsó évükben 190egynehány milliárd volt az oktatásra szánt lóvé, idén meg 130egynéhány milliárd.
No comment.

Ebből is látszik, hogy mennyire csak a látszatintézkedések, parasztvakítás megy. Mert lóvét nem adnak semmire.
A kötelező iskolaköpeny meg nem kerül semmibe.
Sőt!
Ha valamelyik haver jól helyezkedik még szakíthatnak is belőle.

Flúgatlan 2012.09.04. 16:30:49

Sok ismerősöm van egy hazai egyetemen, ahol pár éve vezették be a diplomaosztón a talárokat. Pár ezer Ft-ért lehet kölcsönözni őket.

Minden végzős ismerősöm áldja azt, aki a talárt bevezette. Jócskán csökkent a "divatbemutató" jelleg, kevesebbe kerül az egész, mert a meglevő ünnepi ruha, ha kicsit kopott is, jó a talár alá. És senkinek nem az uniformizálás jut eszébe, amikor egymás mellett állnak talárban.

Szerintem az iskolaköpennyel is hasonló lenne. Persze, valamennyire látszik, mi van alatta, meg maga a köpeny is milyen drága vagy olcsó, de mérsékelné a középiskolai divatmajomkodást. És kímélné a pénztárcát. (A kosz felfogásával is, persze.)

Nem lenne teljes az uniformizálás, erről ne is lihegjetek. Én is hordtam köpenyt iskolás koromban, megvolt a módja az egyedi jelleg fenntartásának.

Szerintem hasznos lenne a köpeny és e kérdésben Hoffman Rózsának lényegében igaza van, még ha amúgy nem is nagyon csípem és sokszor elég idiótaságokat tud beszélni.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.09.04. 16:32:18

Van némi igazság abban amit írtok, de véleményem szerint ez a köpeny dolog most szerintem jó.

Nem értem, h miért ne lehetne, igazából már azt sem értem, h miért lett egyszer kivonva a forgalomból. Nekünk is volt mégis felnőttünk, nem haltunk bele.

Köpeny legyen ha engem kérdeznek és igen, az sem bánnám, ha az egyen köpeny lenne az iskola logójával.

Angliában minden gyerek egyenruhában jár suliba, irtó viccesek, ahogy csapatostól sétálnak a suliba, vagy ülnek a buszon.

Most komolyan, miért ne? Mi baj vele? (a zsigeri elutasításon és Simicska-veszélyen túl)

RozsaNiki - nikkiblog.blog.hu 2012.09.04. 16:46:50

Sokaknak, beleértve Hoffmann asszonyt is, az a véleménye, hogy ha valami működik pár, főleg nyugati államban, akkor biztosan itt is fog. Hogy nem lehet minden államra minden, máshol elfogadott szabályt ráhúzni, teljesen lényegtelen. Az, hogy ugyan a bankokban, hivatalokban valóban kötelező az egységes viselet, szintén mellékes, csak egy dologról feledkezik meg: most gyerekekről beszélünk, nem dolgozó emberekről, akik jobb esetben maguk választották a munkahelyet, egyenviselettel együtt. Államtitkár asszony kitalálta, hogy márpedig az iskolaköpeny de jó lesz majd nekünk, és mindent elkövet, hogy újra bevezessék, mert ő azt mondta. Rendben, a köpeny eltakarja a Budmil-pólót, de mi lesz a Nike-cipővel, Harry Potteres füzettel, ipoddal, csúcskategóriás mobiltelefonnal? Változnak az idők; amit a szocializmusban könnyedén be lehetett vezetni, ma már nem biztos, hogy sikerül. Akkor sem, ha drága kormányunk a legtöbb dolgot erővel akarja átvinni, merthogy "felhatalmazás a néptől, kétharmad, rémlik, ugye". Remélhetőleg mire sikerülne a gyakorlatba is átültetni a javaslatot, az államtitkár asszony egy számára megfelelőbb helyen lesz; túl sok volt már az ámokfutásból.

Horizont 2012.09.04. 16:48:14

Az államtitkár asszonyság 6 évvel idősebb nálam. Én is szoktam nosztalgiáznia, ilyen csak a "szépre emlékezem" hangulattal:) Korral jár. De Rózsika agyát elborított a szocializmus diszkrét bája:) Nem mellékesen ezt olvastam a honlapján: "1981-ben sikerült gimnáziumi tanári állást kapnom, ahol igazgatóhelyettes lettem. Az iskolavezetés felé fordult az érdeklődésem. Az igazgatói beosztás elnyeréséhez ekkor szükséges volt párttagságot vállalni, ezt a kényszerű kompromisszumot megkötöttem, párttisztséget nem viseltem, 1988-ban kiléptem." Na ezt nem is kommentálom.
Próbálom ezt a köpenydolgot megérteni. De nem sikerül. Mert amire ő gondol azt ma 2012-ben , mögöttünk ilyen 22 évvel elérhetetlen. Annak idején amikor nekünk kötelező volt a köpeny, akkor nem kellett eltakarnunk semmit, mert akkor közel egyforma (szegénység) szinten voltunk. Volt közösségi szellem, közösségi élet. Természetes volt az egyenköpeny. Mert más volt a világ!Nem is taglalom, hogy jobb volt-e vagy rosszabb:) Felesleges is.Nekünk nem csak a köpeny volt kötelező, de tilos volt a sminkelés az iskolában, a körömlakkozás, és a hosszú hajat össze kellett fogni. De pl. tegnap olvastam a Propelleren egy anyuka hozzászólását aki felháborodott a köpeny miatt. Azt írta, hogy ő magának nem vesz meg márkás jó cuccokat, de a lányának igen és mi az, hogy nem járhatna abban! Na ennyit erről. Nem lehet ma megvalósítani.
A mindennapos tesi óra jó lenne ha a feltétel adottak lennének mindenhol. Amíg ez nincs így, nem lehet kötelezővé tenni. Régen heti 2 óra volt, de elég volt, mert mi ha hazaértünk és kész volt a lecke, akkor "kimentünk" a térre!Télen meg korcsolyázni jártunk mindennap. Mondjuk tv se volt, később is csak egy csatorna:)
Amit akarna lehet, hogy nem rossz ötlet, csak kihagyott közben vagy 40-50 évet.Ráadásul sok helyen először az iskolások szüleit kéne megnevelni. Rózsának lenne sok minden más amivel lefoglalhatná magát, ebben a sorban az iskolaköpeny századrangú kérdés - lenne!

Kooppaany 2012.09.04. 16:51:48

Sokkal súlyosabb a mindennapi testnevelés ügye a lesz-eiskolaköpenynél. A cél, a szándék jó lenne, ha a mozgás megszerettetése, mint egészségóvó lenne. Az eszköz a rossz: nincsenek meg a mindennapos testnevelés óra feltételei. Sokkal szerencsésebb lett volna, ha a tesitanárok adminisztrálnák, melyik gyerek mit sportol, biciklivel megyen-e az iskolába, volt-e tegnap úszni stb. A stadionépítés előtt gyerekekre, ifjúságra képzett sportedzők járhatnák az iskolákat, megmutatva sportáguk szépségét (nemcsak a fociét). Minél több gyereket kéne bevonzani a sportklubokba. Iskolai kerékpártárolók építésével ösztönözni a biciklis iskolábajárást. Igenis, legyen mindennapi testmozgás, de ne mindennapos tantárgyi tesióra keretében.

más vélemény 2012.09.04. 17:01:23

Nem tudom mi bajotok a köpennyel, igenis jó ötlet. Némi felelősségérzetet is adna, és valóban a csoporthoz való tartozást is erősíti. Miért jobb az hogy a sok pacuha kölyök sz@rik a világba...
Mégis milyen hátránya származna belőle bárkinek is?

Horizont 2012.09.04. 17:09:57

@más vélemény: Hátránya nem lenne! De attól, hogy felveszik a köpenyt sajnos nem válnak mássá! Nem a ruhában kéne először rendet tenni, hanem a fejekben. Mindenkiében!

Bretschneider detektív 2012.09.04. 17:15:49

Nem lehet, hogy Rózsikát félreismerjük és ő csak tulajdonképpen AC/DC-n nőtt fel? (Angus!)

2012.09.04. 17:17:40

@ColT: akarat kérdése, legalábbis az esetek túlnyomó többségében biztos. minden sport drága, van ami a kezdetektől fogva, van ami csak egy bizonyos szint után, de a legtöbb csapatsport, atletizálás nem akkora összeg, amiket kezdő szinten űzve ne lehetne megoldani annyi pénzből, mint amennyiben egy alap net+tv csomag kerül.

az én gyerekem sem azért nem elhízott, eltunyult képernyőbámuló (ez utóbbi nyilván, valamilyen szinten, de 2012 van, változnak az idők), mert az isiben eltotyognak, hanem azért, mert iskolán kívül is sportol + nem zabál és iszik annyi cukros löttyöt, mint a nagy többség. a szülő nevelje azt a gyereket, ha van neki. ne az állam.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.09.04. 17:17:49

interjú az örmény elnökkel:
"Arra kérem, a társadalmat és különösen a fiatalokat, hogy ne gyalázzák meg a magyar zászlót, mert Magyarország lobogója nem Orbán Viktor hanem a magyar nép jelképe!"

Most rajtunk a sor, este 6-kor talákozzunk a Kossuth téren!

Mikka-Makka 2012.09.04. 17:35:31

persze h hülyeség, mint hoffmann legtöbb ötlete, szerintem fogalma sincs h milyenek a mai fiatalok
de a lényeg az h ha bevezetik akkor se dől össze a világ, ellenben Matolcsy folyamatosan rombolja az ország gazdaságát

Fekete Dália 2012.09.04. 17:52:24

Tuti, hogy előkészítik a z ifjúságot a kötelezően letöltendő, 1-2 éves szabadságvesztéssel járó hadkötelezettségre.
Egy belügyminiszter mi a pitsának pofázik bele a közoktatásba.
Belegondolni is rossz mit művelhettek ezek tesiórán.
A 150 centis vékony dongájú pattanásos buta kamasz, meg az okostojás rózsika.

Bambano 2012.09.04. 18:03:35

@ColT: a gyerek azért nem tud olvasni, mert addig modernizálták amcsiból importált ócska módszerekkel a magyar írás/olvasás oktatását, amíg kimodernizálták belőle az eredményt. Sajnos pár illetékes nem fogta fel, hogy az angol és a magyar gyökeresen más nyelvek, tehát az angol módszerek nem alkalmazhatók, pláne nem, ha a debin usa gyerekekre szabott felzárkóztatásra szánt módszereket hozzák be.

Rózsikánk meg azt felejti el, hogy a gyerekek zöme nem kolostorban él és nem papok nevelik, ráadásul nincs is erre igényük.

Bambano 2012.09.04. 18:05:30

@Mikka-Makka: vegyük észre, hogy a következő generáció milyensége alapvető kérdés a következő időszak gazdaságával kapcsolatban, tehát a kuszaszemű a jelenkor gazdaságát rombolja, rózsikánk meg a jövő gazdaságát. ugyanaz a munka, eredmény, csak az időfaktor más kicsit.

Globetrotter2014 2012.09.04. 18:14:22

Szerintem is értelmesebb téma mint ez az azeri ökörség.

És kifejezetten necces dolog is.

Mint oyan ember akinek kellett ilyet hordania, szerintem kifejezetten gáz dolog fiatal gyermekeket egyenruhába kényszírteni.

Az egyetlen dolgo aminet jót tesz majd az a lázadási hajlam. Lehet hogy az egész Hoffmanni poltikát az inverz pszichológia vezérli, és a sok tiltás majd pont arra ösztönzi a fiatalokat hogy külföldre menjenek, megtagadják az egyenruhát stb.

ati27 2012.09.04. 18:32:07

Basszus, most komolyan ez a oktatás legnagyobb problémája? A köpeny? Elmennek ezek a p....! :D Sajnos nem.. Pintért meg ki kellene állítani a rendőrpalota tetejére, és mondani neki: Repülje körbe, szárnyak nélkül, de "színvonalasan" ám! Basszus a Gyurcsány csürhe sem volt egy észlény (Szanyi, na meg nagy kedvencem Szekeres...:) ) De hát úgz néz ki ennyi a választék...

onix11 2012.09.04. 18:33:43

Az én gyerekem önkormányzati 8 osztályos gimnáziumba jár, ahol kötelezö az egyenköpeny. Potom 6000ft-ot fizettem érte.

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2012.09.04. 18:39:04

@Seduxen (már NEM dr.): Köpeny 1965-ben nem volt kötelező :) Az első nyomok - 1977 retronom.hu/index.php?q=node/7434 Egyébként a köpeny sima munkaruha, más munkahelyen is van ilyen, ahol dolgoznak:)

Guillaume sous guillotine 2012.09.04. 18:41:23

el kéne dönteni miért járnak a gyerekek iskolába? divatbemutatót tartani vagy tanulni, művelődni?

Thasaidon · http://zothique.blog.hu 2012.09.04. 18:50:14

Azért köpenykérdésben (sem) hiszem, hogy egy Index-cikket kellene linkelni, mint megalapozott forrást. Ha már pro és kontra, ez a cikk szerintem érdekes gondolatokat közölt a témával kapcsolatban: alternativa.blog.hu/2012/08/31/hoffman_rozsa_a_koponyeg

Inkább az a baj, hogy az oktatás számos komolyabb problémájáról tereli el a figyelmet az iskolaköpeny kérdése. (Elvégre most is azon csámcsogunk. :-D )

bornemissza.zsolt · http://www.online-szallas.com 2012.09.04. 18:58:26

A parlamentben kellene bevezetni!
Mennyit meg lehetne spórolni ha a politikusainknak nem kellene
drága ingekre, öltönyökre, kosztümökre költeniük.

Bambano 2012.09.04. 19:01:39

@bornemissza.zsolt: pláne úgy mennyit lehetne spórolni, ha a megszüntetett lipót raktárkészletét vennék át, ezt a jó kis kötözhető köpenyt... :)

@nomad: 1974-ben már kötelező volt, a bátyámnak volt, 75-től volt nekem is.

Amidazophen 2012.09.04. 19:02:15

Jé, a józsefvárosi kis talpas rendőr, ahelyett, hogy a fasiszta csűrhét zavarná szét egyszer s mindenkorra - ahogy azt igérte még hivatalba lépése előtt - msot inkább a polgármestereket, s rajtuk keresztül a pedagógusokat vegzálja. Ez egyszerűen remek, kedves Sándor!

Na, és a saját berkeiben mikor csinál végre rendet???

The Great Destroyer 2012.09.04. 19:15:04

Én támogatnám az egyen papírzacskót, mert, ha minden gyerek fején zacskó van, akkor a csúnya gyerekek nem érzik frusztrálva magukat.

Morcos Kartal (törölt) 2012.09.04. 19:37:15

@Seduxen (már NEM dr.): én éltem abban a rendszerben, kötelező volt a köpeny, senki nem hordta. Csak szakközépben gyakorlaton, mert ez - is - megkülönböztetett minket a hülye gépészektől :DDD

@Jacques Frodeaux: én is egyre inkább úgy érzem, ideje van a levegőváltozásnak.

@Amidazophen: a fasiszta az a Fidesz. Akire te gondolsz, az a Jobbik és a Gárda. Ők viszont eléggé náci szimpatizánsnak tűnnek, tehát esetükben a fasiszta megnevezés nem helyénvaló.

steve71y 2012.09.04. 19:53:06

A köpeny egy teljesen jó gondolat.
Továbbá, be kell látni, hogy néhány, gyerekkori frusztráció miatt sérült szdsz-es idióta nem veheti el a gyerekektől a mozgás örömét azzal, hogy őt még gyerekkorában kicsúfolták, mert béna volt.Lényegében a testneveléssel az történt az elmúlt években.

Az a rongyrázás pedig amit az idióta szülők némelyike megenged a kölykeiknek az iskolában értelmetlen és mélyen torzítja a személyiségeket, nem nehéz kitalálni mik a fokozatok ha apu meg anyu esetleg már nem tudja vagy nem akarja megvenni a következő rongyot 20ezerért ..

lendit 2012.09.04. 19:59:52

Hát jó ez a köpeny, csak mit vesz fel a gyermek a köpeny alá. A 8. osztályos lány talán egy tangát..... , Köpeny, mezítláb........)))))

redriot77 2012.09.04. 20:12:34

Aki ismer tudja rólam hogy nem vagyok éppen kormánypárti érzelmű, de a köpeny és a napi tesi jó ötlet.

Nem csak azért mert eltakarja a viseltes, kínai piacos rongyokat - de ez sem hülyeség. Hanem kérdem én mi a faszért öltözik úgy sok 11-12 éves iskoláslány mint egy bevetésre induló ribanc? 35 éves vén szar vagyok, mikor én suliba jártam még a csajok is farmerban és pólóban nyomták. És úgy is jól néztek ki! :) Mostmeg...
Az iskolaköpennyel talán elejét lehetne venni hogy a tanárnak egy-két kivillanó melltetkó és csiklópirszing terelje el a figyelmét az ötödikesek biológiaóráján.
Red voltam, a koravén erkölcscsősz.

Bambano 2012.09.04. 20:14:56

@steve71y: kötelező köpeny=komcsi szokás. ezt gondolja róla a többség, aki akkor még élt.

a mozgás örömét senkitől nem veszik el, aki mozogni akart, eddig is mozoghatott. de minek kötelezővé tenni? ráadásul testnevelést? ott fognak ugrálni minden nap a szekrényen? akkor már miért nem valami tömegsportot választottak? pl. ha a gyerek focizik az iskolában délután, az miért nem elég?

a fő probléma pedig az, hogy megint felülről akarják megmondani, hogy kinek mi a jó. miért erőltetik vissza a kommunista érát?

Exminden 2012.09.04. 20:25:58

Iskolaköpeny, ugyan mi az. Javaslom még: lányoknak egyenhajpánt, fiúknak előírás szerinti hajnyírás.
Nálunk gyerek- és ifjú koromban mindez megvolt és, nahát, mit ad Isten, mégis ránézésre meg lehetett állapítani, melyik csemete jött módosabb családból. A rossz táplálkozás, az egészségtelen lakások ugyanis rendesen nyomot hagynak a mégoly fiatal arcokon is...
Ja és az sem mindegy, hogy azt a köpenyt 800x kimosták már, vagy havonta futja vadiújra...alatta ugyanúgy fel kell öltöztetni a kölköt, úh. ez csak plusz egy bőr lenyúzása a szülőkről (ne jöjjön azzal senki, hogy de ingyen lesz. Semmi sincs ingyen)

pneumónia 2012.09.04. 20:25:59

nekem is volt köpenyem a suliban, szerintem nem gáz.
a mindennapos tesi nem is tudom, egyre zsírosabbak a csajok a büdös kölkök csak a facebookon élnek, ki tudja lehet felfejlődik a Magyar foci, ha mindennap lenyomnak egy félidőt muhaha

redriot77 2012.09.04. 20:26:20

@Bambano: a szekrényen ugráltatásnak tényleg nem sok értelme volna. Én is jártam olyan tornaórákra ahol csak elbasztuk az időt. Sem erősebb sem ügyesebb nem lettem tőle. Viszont volt olyan testnevelés tanárom (igaz már középiskolában), aki valóban sokat tett a kondíciónkért. Néha már a pokolba kívántuk, mikor hóban kellett felfutnunk a hegytetőre, de tiszteltük is mert ott futott velünk ő is. Minden feladatot személyesen demonstrált, nem kért soha olyat amit ő ne tudott volna bemutatni. Egy ilyen kaliberű pedagógus biztos hogy nagyon sokat tudna tenni a gyerekek fizikumáért ha mindennap foglalkozhatna velük. Azokkal is foglalkozni kell akik maguktól nem mozognának.

Bambano 2012.09.04. 20:37:49

@redriot77: a mindennapi tesióra max. arra jó, hogy megutáltassák a gyerekkel a mozgást. inkább azt kellene, hogy ha a gyereknek saját magától igénye van a mozgásra, akkor hagyni, esetleg segíteni. tipikusan a legtöbb kölök egész nap focizna. hagy focizzon, fut annyit, amennyi elég a központi álmok teljesítéséhez. aki pedig nem akar mozogni, azt rávezetni valamire.

másik példa: gyerek egy időben járt úszni minden nap. neki mit is akarnak még kötelezően előírni?

[c] 2012.09.04. 20:49:56

Javítsatok ki, ha tévedek, de tudomásom szerint a KÖPENY nem arra való, hogy elfedje a társadalmi különbségeket, hanem arra, hogy óvja a gyerek ruháját a koszolódástól, szakadástól.

Ami a szegénység elfedését illeti, egy általános iskolai osztálytársam jut eszembe; alkoholisták voltak a szülei, egyetlen szobában lakott az egész család, nem nehéz elképzelni ilyen háttérrel, hogy nem ő volt a legjobb eredményeket felmutató gyermek az osztályban.
Egy másik osztálytársam (akivel egyébként barátkoztunk az előbb említett kislánnyal, vagy legalábbis próbálkoztunk) mesélte nekem, hogy a kislány egy ágyban alszik a nagyapjával, aki a legnagyobb alkesz a családban, s előfordult olyan, hogy a kislány, amikor letette a lábát a padlóra reggel, a nagyapja hányásába toccsant bele.
Erre a kis történetre élénken emlékszem.

Nos, az ilyesmit milyen hatékonysággal takarja el az egyenköpeny?

redriot77 2012.09.04. 20:51:25

@Bambano: " a mindennapi tesióra max. arra jó, hogy megutáltassák a gyerekkel a mozgást."

A kötelező olvasmányok pedig az olvasást! :D A Kincskereső kisködmön pl. Azt elolvastatni egy nyolcévessel kb. olyan mintha énekórán végig kéne hallgatniuk egy Neurosis nagylemezt. :)

Visszatérve a tesire: sajnos nincs minden gyereknek igénye a testmozgásra, sok a túlsúlyos fiatal. Akik iskolán kívül is mozognak azoknak sem származik káruk a tornaórából, akik viszont otthon csak az X-Box előtt ülnek, talán mozognak majd annyit hogy ne legyen szívbetegségük nyolcadikos korukra.

recommented 2012.09.04. 20:55:52

A kötelező iskolaköpenyre és Hoffmann Rózsára nincs mentség.

De a napi testneveléssel mi a probléma? Még annál is (jóval!) több mozgásra lenne szüksége egy 6-18 éves gyereknek/fiatalnak.
Persze el lehet kúrni ezt is, mint mindent, és könnyen elveheti a mozgástól való kedvet egy szadista tornatanár vagy egy mindenáron uniformizálni akaró oktatási rendszer (bár mindegyik oktatási rendszer uniformizál).
De maga a szándék jó. Mozogni, mozogni, mozogni! Azt se bánnám, ha ennek pár elméleti óra látná kárát...

Morcos Kartal (törölt) 2012.09.04. 20:55:55

@Bambano: "kötelező köpeny=komcsi szokás" - nem csak komcsi. Nekem pl egyből Mussolini ugrott be, a fasiszta rendszerben is kötelező volt az iskolai egyenruha. És ahogy elnézem a Fidesz intézkedéseit, olyan, mintha Kádár és Mussolini rosszabb ötleteiből válogatnának.

Darkwill · http://vilagokarca.blog.hu 2012.09.04. 20:57:53

@Transylvanianmixedgrill: +1

Egyébként szerény véleményem szerint, a köpenynek (de inkább az egyenruhának!) igenis van csoportformáló ereje. Még akkor is, ha az emlékeim között kutatva, nekem a legboldogabb köpenyes pillanatom az volt, amikor eltörölték.
Az a dolog nyitja, hogy az iskola feladata felkészíteni a gyereket a társadalmi elvárásokra.
Szerintem nem azért jár oda a gyermek, hogy az önkifejezést gyakorolja a hajfestés, smink vagy az extravagáns ruhák által. Arra ott lehetne a rajz, ének vagy a testnevelés óra.
Az iskolában kellene megTANULNIA hozzá hasonlóakkal (lásd. egyenruha), csoportban dolgozni és viselkedni. Továbbá elsajátítani a minden későbbi tudáshoz nélkülözhetetlen alapokat.

A baj inkább azzal van, hogy ezek megteremtéséhez először is kellenének normális tantervek, amiket a megbecsült(!) TANÁROK, használható(!) eszközökkel a kezükben át tudnának adni, a már otthon IS nevelt gyerekeknek... de persze kezdhetjük a köpennyel is, hiszen olcsóbb és látványosabb...
A legszomorúbb az egészben, hogy a felsorolt dolgokat szépen, módszeresen rombolták le az eddigi kormányok... :(

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.09.04. 21:06:04

Az oktatás színvonalát azok baszták el leginkább, akik elvették a tanár jogát a órai fegyelem megkövetelésétől, és megadták a diáknak a jogot, hogy kirúghatatlanul köpdösség, verjjék a tanár.
Nevesül MSZP-SZDSZ kormány.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.09.04. 21:08:53

@Morcos Kartal:
Hát igen a szemét komcsi náci angoloknál is pl van kötelező iskolai formaruha.
Ilyenek ezek mind.
Gyökér.

Irogattyú 2012.09.04. 21:16:33

Kellene szólni valami KÖZGÉP-leánynak, hogy csináljanak ügyes kis köpenykéket az okos telefonokra is! Meg az osztálytársak apukáiának a villáit is egyenköpenybe kellene bújtatni,hogy ne lehessen megkülönböztetni a paneltól! És különben is hogy képzeli ez a Bach-huszárok emlőin nevelkedett tehén,hogy a gyerekek műszálas klepetusban fognak rohangálni egy olyan országban,ahol lassan már márciusban is 30 fokos kánikula dühöng!

Mayday 2012.09.04. 21:36:17

Azt mindenki elfelejti, h az iskolaköpeny remekül védi az utcai ruhát a kosztól, elhasználódástól... tapasztalatból tudom.
Még valami: miért csak a köpeny fáj? a McDonalds egyenruha miért nem ???

Horizont 2012.09.04. 21:45:00

@Mayday: Mert talán Rózsika nem a koszról mesélt hanem valami egész másról!

Mayday 2012.09.04. 21:46:20

@Horizont:
teljesen mindegy mivel ideologizálja meg, ettől még a köpeny arra is jó, amit leírtam, csak manapság nem mnő értelmes dolgokkal érvelni.

Bambano 2012.09.04. 22:10:47

@Darkwill: a festett hajat nem takarja a köpeny. tehát ha azt akarod elérni, hogy ne önkifejezés legyen az öltözködés (egyébként mi a bánatos franc lehetne, ha nem önkifejezés), akkor nem köpenyt kell bevezetni, mert alatta úgyis önkifejezni fog, és az iskolából kilépve lehajítja magáról, hanem öltözködési szabályokat kell bevezetni, amiknek nem része a köpeny.

Valóban, van csoportformáló ereje, az ostobaság ellen utálkozva küzdő csoport attitűddel. De ne az legyen már a gyerekben a csoportformáló erő, hogy utál valamit.

@Mayday: a mekkes egyenruha azért fáj, mert nincs se törvény, se alkotmány, se semmi, ami kötelez, hogy a mekkben dolgozz. választhatsz.

Tokány 2012.09.04. 22:13:49

"a munka világában, egy bankban vagy egy üzletközpontban is megkövetelik a dolgozóktól az egyenruhát"

Guglizás nélkül innen megállapitható, hogy ez a szerencsétlen az életben nem dolgozott a versenyszférában. Ott dress code van, nem pedig "egyenruha".

Tokány 2012.09.04. 22:19:52

@Mayday: "Még valami: miért csak a köpeny fáj? a McDonalds egyenruha miért nem ??? "

Mert:

1.) A McDonalds egyenruhát nem az amúgy is drága iskolakezdéskor a szülőknek kell kifizetniük. Ezt viszont igen. Halmozottan igaz, hogy a köpeny piszkolódik, elszakad, ezért egy tartalék sosem árt.

2.) A McDonalds-ban nem kötelező dolgozni, iskolába járni viszont kötelező.

3.) Az iskolaköpenyt kivétel nélkül utáltuk. Nyáron meleg volt, amúgy is csak fölösleges nyűg.

+1, Magyarországra szabott ok -> biztosan az iskolaköpeny bizniszt is meg fogják Simicskázni valahogy.

micsoda? 2012.09.04. 22:21:40

Elég gagyinak tartom Hoffmann Rózsa indokait.Szerintem nem kéne ennyire körül írni a szegénységet. Meg egyáltalán, elég szomorú, és megalázó állandóan a szegénységet emlegetni, /meg az éhező gyerekeket/főleg azok szájából akik nagyon jól élnek, adhatnának le belőle. Mondjuk a jövedelmük felét legalább.
Különben meg egyetértek az egyenruhával, és nem vagyoni különbség miatt, hanem a "villantás" miatt. Többet takarna.

Mayday 2012.09.04. 22:31:17

@Tokány: érdekes, én minden nap fociztam, mégis kibirta a köpenyem szakadás nélkül. nem a köpennyel van a baj...

Zedder 2012.09.04. 22:32:11

@steve71y: "Továbbá, be kell látni, hogy néhány, gyerekkori frusztráció miatt sérült szdsz-es idióta nem veheti el a gyerekektől a mozgás örömét azzal, hogy őt még gyerekkorában kicsúfolták, mert béna volt.Lényegében a testneveléssel az történt az elmúlt években."

Megfogták a kukidat kiskorodban szakállas szdsz-es bácsik, hogy ilyen gyűlölködő lettél?

Arra nem gondolsz, hogy szakmailag teljesen hülyeség a napi 45 percnyi "testnevelés"? Most tekintsünk el attól az apróságtól, hogy a legtöbb helyen az infrastruktúra nem adott erre, nézzük csupán a biológiai + időbeli oldalát:

- Átöltözés, megjelenés: legalább 5 perc, mert ugye nem akarhatod, hogy az esetleg 5-10 perces szünetben kelljen ezt csinálniuk a diákoknak? Főleg, ha esetleg az előző órán ráhúztak vagy épp az épület másik felébe kell menniük, ne adj isten még épp öltöznének vissza az előző tesiórás gyerkőcök
- Bemelegítés, átmozgatás: 10-15 perc
- ???: 20-25
- Levezetés, nyújtás: 5 perc
- Visszaöltözés, jó esetben tusolás: 10 perc

Nagyvonalú leszek, az utolsó pont történjen az óra utáni szünetben, és csak 10 percet írok rá (nekem egy hajtós edzés után mondjuk 15 perc is eltelik ezzel, hiszen idő kell, amíg lenyugszik a szervezet, visszaáll a pulzus, nem izzadok tovább, tehát van értelme zuhanyozni, majd átöltözni.)

Tehát magára a "feladatra" 20-25 perc jutna. Sportorvosilag ugye most ott tartunk, hogy kb. az 1 órás edzés az optimális időtartamú, aminek egyrészt értelme is van, másrészt még nem káros. A 20-25 perc egy VICC, egészségügyileg kb. semmit sem tesz hozzá a dolgokhoz, max. a diák frusztrációját fokozza.

De védjed csak a védhetetlent...

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.09.04. 22:39:54

@klarky: Ne kavaard össze az iskolai egyenruhát, amelyik egy iskolához tartozást jelez, az egész országban kötelező köpennyel.
Elnézést, hogy Téged találtalak meg, de Te írtad legelőször ezt a példát.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.09.04. 22:43:48

@Darkwill: @Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ti si keveritek az iskolai formaruhát az országosan kötelező, de nem egyforma köpennyel,
Ha meg a köpeny egyforma kell legyen, biztos Nyerges vagy Simicska valamelyik cége fogja gyártani, de attól még nem lesz iskolai formaruha, mert az iskolánként más - és ez az értelme.

Darkwill · http://vilagokarca.blog.hu 2012.09.04. 22:50:31

@Bambano: Elhiszem hogy léteznek utálkozó attitűddel gyerekek (találkoztam is párral mint diák és mint iskolai dolgozó is), de azért nem ők vannak többen.

Arról viszont le kellene már szokni, hogy iskolai jogok/elvárások tekintetében felnőttként kezeljünk "jó esetben" tizenéves gyerekeket!
Az iskola értük van, de nem nekik... nagy különbség.

Mint elvárás, teljesen mindegy hogy egyenruhának, köpenynek, vagy öltözködési szabálynak hívják. Az hogy neked speciel valamiért gyűlöletes dolog éppen a köpeny, ebből a szempontból mellékes, felőlem lehet öltözködési szabály is.
Halkan azért megjegyezném... talán nem véletlen hogy majd' minden hivatásos szervezet egyenruhákat hord... biztos azért, hogy együtt utálhassák!

A közös feladatok, (ismételten) a hasonlóságok kiemelése és az azonos elvárások legyenek az összetartó erő, ne az hogy utálkozva tekinthetnek a fasírtra, a matekórára vagy éppen a köpenyre.

Mégis milyen felnőtt lesz az, akinek gyerekként soha, sehol nem kellett alkalmazkodnia, vagy magára kötelezőnek éreznie az adott közösség elvárásait?? Költői kérdés volt, futkos belőlük éppen elég... miközben keresik a helyüket, mert sehol sem tudnak alkalmazkodni...

mrZ (törölt) 2012.09.04. 22:54:28

nem értem ezt a köpeny és egyenruha kérdést.
itt van pédául egy suli öltözködési útmutatójának részlete:
Our dress code is that pupils should wear comfortable, modest and sensible clothes.
www.stromness-pri.orkney.sch.uk/spshandbook.pdf
Nem kell általános szabály, hanem a szülőkkel egyeztetve visszafogni a kölyköket.

Herbert_West 2012.09.04. 22:57:59

@steve71y:

A testiórák a mozgás öröméről szólnak? Tényleg? Ezt mondd már meg néhány tanárnak is, kérlek szépen.

A viktoriánus korból itt ragadt körbefutás-szertorna-falmászás területen belül futkosó testnevelésnek semmi köze nincs a mozgás öröméhez. Ahhoz, hogy az egyszeri gyerek szeressen mozogni, meg kell találni azt a formát, amit szeret. Lehet, hogy rohadtul utál falat mászni, de imád biciklizni. Vagy fordítva. Esetleg valami küzdősport-szerűséget akar. Vagy talajtornát. De ahhoz, hogy ezt megtalálja, mindegyiket végig kell próbálni. Ehhez meg olyan felszerelés, és ami ezerszer fontosabb, olyan mentalitású tornatanár kell. A dögöljönmegabüdöskölkeakkorislefutjaacoopertesztet hangulatú tornaóra, na az nem ez.

A köpeny meg max akkor nem hülyeség, ha rajzorára/technikára/koszolós foglalkozásokra való. Az angolszász egyenruhakultúrát ne keverjük ide.

Herbert_West 2012.09.04. 23:00:00

@Flúgatlan:

Persze. De rohadt nagy különbség van egy egy alkalomra felvett talár és eg munkaköpeny között.

Diplomaosztóra életedben kevésszer mész el, tehát az egy esemény, egy ügy, és a talár felvétele ezt is jelzi. Egy iskolaköpeny az csak egy rohadt szövetdarab.

Herbert_West 2012.09.04. 23:05:05

@Mayday:

Mert a Meki egyenruhát egy teljes önrendelkezési jogú felnőtt, vagy egy diákmunkára képes 14 év feletti kf emberke önszántából, szerződés alapján, és bérezésért cserébe viseli.

Ezek közül az általános és középiskolásokra egy sem jellemző. Ne feledjük, az iskola a diáknak NEM munkahely. A tanárnak igen.

Bambano 2012.09.04. 23:06:26

@Darkwill: lehet, hogy igazad van... voltam katona, jártam egy évig ilyen összetartozást segítő meg mittomén milyen jelzőkkel illetted, egyenruhában, ami szakadt volt, büdös, koszos, és a legritkább esetben megfelelő méretű. talán ez is indokolja, hogy miért rühellem a köpeny ötletét is. de valószínűleg az a legfőbb indok, hogy egy olyan korszak jelképe, amit a hátam közepére se kívánok, és borzasztóan utálnám, ha az egyetlen megoldás a fletó féle el lehet innen menni műsor lenne. Megjegyzem, a különböző egyenruhás szervezetek állományának ismeretében örömmel jelenethetem, hogy továbbtanultam. Parádézzon egyenruhában az, akinek ez a szintje.

Az iskola nem a gyerekeknek van? hát kinek? a tanároknak? amelyik tanár azt hiszi, hogy érte van az iskola, az mondjon fel, még ma.

Ugye te is érzed azt, hogy a "milyen gyerek, akinek soha nem kellett semmihez alkalmazkodni" szöveg meg a kötelező köpeny között azért még lehetnének fokozatok. Én sem állítom, hogy minden jól van az oktatásban, azt sem, hogy az előző banda remek volt, de abban biztos vagyok, hogy az ilyen értelmetlen, csakazértis erőszakból áttolt szabályok kizárólag ártanak mindenkinek, de leginkább a fidesznek. Ez a liba észrevehetné, hogy erősen kontraproduktív, amit csinál.

Darkwill · http://vilagokarca.blog.hu 2012.09.04. 23:08:09

@Kuviklacz: Nem kevertem. Mindenhol jeleztem, hogy ha választani lehet(ne), akkor az egyenruha.
Azonban, -sokaktól eltérően- nem látok igazán kivetnivalót egy szerényebb, magyar megoldásban a köpenyben sem. De megint leírom NEM EZZEL KELLENE KEZDENI, az oktatás javítását.
Arról pedig, h ki(k) fogják gyártani, csak azt tudom mondani, hogy az ilyen dolgokat lehet jól és rosszul is csinálni. A jót onnan tudom, hogy sokat járok külföldre...

Autszajder 2012.09.04. 23:08:15

Én mindent értek, csak egyet nem:
Miért nem lehet egy tesióra könnyed és vidám?
(Lásd a patkány levelét: "Ennek biztosítása érdekében a testnevelés foglalkozásokat minden intézményben SZIGORÚAN tartsák meg, ...")

Csak vicceltem. Mást se értek ...

Bambano 2012.09.04. 23:11:45

@Flúgatlan: oké, tehát együtt jártál órára 3-5 évig valakivel, akkor nyilván nem tudtad meg az anyagi helyzetét, nem volt 3-5 évig egyszer se rongyrázás, de bezzeg a diplomaosztón, ott igen, ott mekkorát segített a talár...
ejj, de kicsavarodott gondolkodás ez...
másrészt meg diplomaosztóra se kötelező menni. megkapod a diplomádat a to-n is vagy postán.

Darkwill · http://vilagokarca.blog.hu 2012.09.04. 23:38:08

@Bambano: "...ami szakadt volt, büdös, koszos..." és még párszáz társad is ugyanolyat hordott, így messziről megismerted őket, továbbá pontosan tudtad, hogy mindannyian ugyanabban a szarban vagytok, amit mára már a hátad közepére kívánsz... ha hiszed, ha nem, ettől lettetek abban a leharcolt, stb. ruhában egy közösség... ez ilyen. :)
Az, hogy a dolgokat mennyire kívánod a hátad közepére, nagyban függ attól mivel társítod... például az Oxfordi diákok talán nem ugyanazt az érzést élik át mint Te... az viszont biztos, hogy ebben elhanyagolható szerepe van a ruha anyagának vagy szabásának.
Mint írtam fentebb mindent lehet jól és rosszul is csinálni...

Akkor leírom újra, mert szerintem elsiklott a szemed a lényegen(kiemelem):
"Az iskola ÉRTÜK van, de nem nekik... nagy különbség."
Amikor értük van, akkor az a szándék, hogy belőlük a legjobbat hozza ki.
Amikor nekik van, akkor odaadod "tessék fiam itt van, játssz vele..."
...én maradok az "értük"-nél... :)

Persze hogy lehetnének!
Ott lenne például a szülő mint első lépcsőfok - tisztelet a kivételeknek(!), de mondjuk azt, hogy ez egyre kevésbé létezik... és sajnos nem is feltétlen a szülők hibájából

Őszintén szólva, SEMMI sincs jól az oktatásban.
Leginkább azért, mert mindenki aki hozzányúlt, a saját vízióit akarta erőltetni... így lett túl kevés eszköze a tanároknak, túl sok joga a gyerekeknek, túl kevés és rémesen elosztott forrása az iskoláknak.
Elvégre milyen rendszer az ahol a tanárnak jelentkezés majd' egyetlen oka a 2 hónap szabadság?? Miként lehet fegyelmet tartani egy osztályban, ha az egyetlen eszközöd az, hogy rászólsz a gyerekre? Még ki sem küldheted! Esetleg beírhatsz a szülőknek, talán megmutatja majd otthon, ha szerencséd van nem röhög ki a szülő se... lásd. fentebb.
Vagy milyen az az elosztási rendszer amelyik arra sarkallja az iskolákat, hogy a kezelhetetlen gyerekeket se rúgják ki, ráadásul papíron sokkal többen járnak és így sem elég a pénz? És a földtől elrugaszkodott, rémesen elavult és sok haszontalan dologgal teletűzdelt tantervet még nem is mondtam...
Ez a "liba" csak egy újabb gyöngyszem... erőszakosabb és bigottabb, de semmivel sem jobb mint elődei...

Bambano 2012.09.05. 00:40:25

@Darkwill: nagyon remélem, hogy nem lettem közösség azokkal a katonatársaimmal, akik már ültek a sitten. az a pár fickó, akivel közösség lettem, meg nem a ruha miatt lett.

ásványi répacukor 2012.09.05. 01:04:40

T. Kommentelők, ügyes, nagyon ügyesen rávetődött mindenki erre a terelvényre.Legyen -é köpeny a nebulón avagy se! Rózálkát (isten éltesse névnapján) is inkább a külsőségek és olcsó testnevelés - zsákbafutás Pintér Sanyával- érdekli. Köpenyhez, különösen annak forgatásához nagyon is értő pártunk tesz rá az oktatás szinvonalára, eszközök korszerűsitésére, az iskolai étkeztetésre,vidéki oskolák megtartására, diákok utazására, ... szóval mindenre ami szükséges lenne a kiművelt emberfők legyártásához. Pénz az nincs rá. Helyette köpenyhetsz, tesiórázhatsz - de hol?-. Eme szédületes koncepció az adófizetőknek egy fillérjébe sem kerül. Köpenyt anyuka megveszi, varratja, előkeríti a régit, tesnevelés helyett- tornaterem hiányában- babzsák dobálás az osztályteremben, meg körjáték. Tisztára a hetvenes évek. Sajna az életszinvonalunk is ott tart.
A jelszó kiadva: ELŐRE A MÚLTBA! Ti meg nem veszitek észre, már a XXI-k században élünk?

lapointe 2012.09.05. 01:17:28

Ne köpenyt, egyenruhát!! Két nagykamasz anyjaként mondom ezt. Megszünne a reggeli "mit vegyek fel??" és "már megint hogy nézel ki, ebben akarsz iskolába menni??!" cirkusz. Két-három galléros póló a suli emblémájával, nadrág, nyárra bermuda, lányoknak térdig érő szoknya. Még jó minőségű anyagból,divatos szabással is olcsóbb lenne, mint a most menő ambercrombie és társai cuccok.Mindenki nyugodtabb lenne, egyszerűbb lenne a mosás is az anyukáknak. Egyenruha pedig sok iskolában van Indiában,sőt Afrikában is, nem csak a gazdag angolszász magániskolákra jellemző.

Megdobbent 2012.09.05. 03:35:34

Ez a Pinter level mindent visz a kora '60-as evek kommunista ex-pufajkas munkasor nosztalgia filingjevel :) Belugyminiszter bazdmeg, hogy legyen tornaora :)))))))
Ezt a faszom kurva szar vicc orszagot, amit orbanek rajzoltak maguknak egy kis kozos recska utan :))))

Secnir 2012.09.05. 08:12:48

azt nem értem: vidéki ilyenkor hol marad? ő már a 40-es években is hordta az iskolaköpenyt, mesélhetne arról a korszakról...

más vélemény 2012.09.05. 08:29:13

@Horizont: Ezt én értem, de ettől még ez is egy apró lépés. Az egyenruha, vagy egyenköpeny sok mindent jelenthet. Akár egyfajta büszkeséget is adhat, ha adott intézményhez tartoznak a gyerekek. Akkor az iskola nem csak egy hely ahova bemegyünk úgy mint amikor plázázni mennek, hanem egy intézmény ahova a többi gyerekkel együtt tanulni megy.
Semmivel sem rosszabb ez, mint amikor valaki pl rendőrként dolgozik, és hordja az ezzel járó öltözéket, vagy pl ha egy áruházban vagy egy bankban teszi ezt.

más vélemény 2012.09.05. 08:46:44

Egyébként ez az egyetlen jó ötlete ebben az évben Rózsikának, ne higgyétek hogy annyira odáig vagyok érte, de a tény hogy még egy egyenköpenyt is a teljesen rossz ötletek közé soroltok, már erős túlzás. A hülye ultraliberális gondolkodásmód az, ami miatt minden ilyen dolgot elutasítás fogad. Ennyi erővel akkor arra se kötelezzük a gyereket hogy bejárjon az iskolába.......
Ha vannak szabályok, az jót tesz a gyereknek, jót tesz a szülőnek, és egész máshogy éli meg a tanuló azt az eseményt, hogy neki be kell járnia, és tanulnia kell az adott intézményben.
Egyszerűen nem értem mi baj lenne ezzel.

más vélemény 2012.09.05. 08:50:29

@Mikka-Makka: "persze h hülyeség, mint hoffmann legtöbb ötlete, szerintem fogalma sincs h milyenek a mai fiatalok"

Pont ez az, hogy van, és pont ezért jó ez az ötlet. Mert nem a társadalomnak kell alkalmazkodni a "mai fiatalokhoz", hanem a fiataloknak kell megtanulni alkalmazkodni, és beilleszkedni a társadalomba. Erre való az iskola, nem pedig arra, hogy melegedjenek télen. Komolyan.... sose hittem volna hogy valaha H.R. védelmére írok egy hírhez, de hát ez a nap is eljött. :)

zrobasé 2012.09.05. 09:00:22

@más vélemény: igy is van...és ha már rend,fegyelem, meg egyencuccok...fokozhatnánk az összetartozás érzést, hogy csoportokat alakitunk ki...mondjuk a kisiskolások viseljenek a köpeny mellé kék kendőt, a nagyok meg pirosat...és legyenek pontjaik, amiket be kell tartani...és énekeket is tanulhatnának...ez csak fokozza az összetartozás érzését...mondjuk legyen a nevük kisdobos meg úttörő...mivel mindenkinek viselnie kell a köpenyt meg a kendőt, nem lenne szegény és gazda látvány...és a kendő megvédi az iskolásokat a torokgyulladástól is !!!

mondjuk, fiúknak se legyen hosszú haja...a milyen már ? tanulja meg a gyerek, hogy nincs kecmec, illeszkedjen be a társadalomba, ne különcködjön, hisz az tudjuk hova vezet...ma még a haja hosszú, holnap meg már rendszert akar dönteni !!! hosszú haj, villanygitár,butazene !!! levele !

előre elvtársak egy nemzeti együttöltözés és ugyanúgykinéző rendszer fele !!! éljen a párt !!!

más vélemény 2012.09.05. 09:27:42

@zrobasé: Aközött amit én írok, és amit te, óriási különbség van. Én nem mondtam hogy legyen olyan, mint a komcsiban. De a "mindenki azt csinál amit csak akar" elv egyértelműen nem jó. Látod milyen eredmények születnek. Továbbra sem értem, miért rossz a köpeny, és miért rossz az összetartozás. Nem csak fogyasztók vagyunk akik egyedként élik a mindennapi teljesen felesleges életüket, hanem társadalom vagyunk. A ballib világkép szerint pont ezt kell teljesen szétverni. Szerinted ez jó ötlet? Hogy a kis p@ák úgy mennek iskolába mint ha a sarokra mennének? Nem, ez nem jó. Az iskola egy kötelesség, egy felelősség, aminek a legfontosabb szerepe az, hogy életre való, értelmes, gondolkodó polgárokat engedjen ki a világba, nem ilyen semmirekellő, olvasási nehézségekkel küzdő gyári robotokat.... Ezt segíti a köpeny, segíti a felelősségtudat.

Herbert_West 2012.09.05. 09:36:42

@más vélemény:

Miért lesz a köpenytől közösségtudat?

Ahhoz először egy olyan közösség kell, amelyhez érdemes tudatosan tartozni. Nem attól lesz presztízs meg összetartás, hogy köpeny van, hanem azért lehet köpennyel kifejezni, mert van presztízs meg összetartás. A katonákat se az egyenruha formálja alakulattá, hanem a kiképzés. Ha egyáltalán.

A presztízs-jelkép egyenköpeny és a munkavédelmi köpeny meg egymás ellentetje, kivéve talán ha az egyszeri deák szakiskolás.

zrobasé 2012.09.05. 09:41:06

@más vélemény: "Hogy a kis p@ák úgy mennek iskolába mint ha a sarokra mennének?" aha, szóval akkor a kpenyt viselni kell az iskola elött és után is ? és ellenörizni is kell a szünetekben, hogy le ne vegyék ? mert ha nem, akkor fából vaskarika

"Az iskola egy kötelesség, egy felelősség, aminek a legfontosabb szerepe az, hogy életre való, értelmes, gondolkodó polgárokat engedjen ki a világba"
tehát szerinted 1990-ig ilyen egyedek jöttek ki az iskolákból ? azóta meg nem ? és mindez a köpeny megléte ill. hiánya tudja elrendezni ?

ha valaki otthonról nem hoz normákat, akkor teljeen mindegy, mi van az iskolában...

akkor jártam iskolába, amikor kötelező volt köpenyt hordani...és láss csodát, nem volt összetartozás (csak kötelező nyűg), nem volt mindenki egyenlő (látta mindenki, hogy ki volt gazdag és ki szegény), voltak akkor is köztünk semmirekellő, olvasási nehézségekkel küzdők, nem mindenki volt értelmes, gondolkodó...

más...nem voltam katona...rokon igen...mindenki fújt rám, hogy milyen ember lesz belőlem, még katona se voltam, rendet,fegyelmet se tanulok, meg nem leszek igazi férfi...aha...rokon munkanélküli, baszik melózni,trehány,lusta,semmirekellő kis pöcs...nekem család,munka,gyerekek...akkor most mi legyen ? kinek volt igaza ?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.09.05. 09:45:57

@más vélemény: Ha a hobbikurvaságot meg a nevelés hiányát a köpeny gyógyítaná...

más vélemény 2012.09.05. 09:47:25

@zrobasé: "ha valaki otthonról nem hoz normákat, akkor teljeen mindegy, mi van az iskolában..."

Tehát akkor te is az az ember vagy, aki azt mondja hogy a problémák vannak, és semmilyen megoldás nem jó, tehát a problémákkal nem kell foglalkozni, aztán majd lesz valami....
Hát ezért tartunk ott, ahol.

"szóval akkor a kpenyt viselni kell az iskola elött és után is ?"

Nem, nem kell. Mint ahogyan a példaként felhozott ázsiai országokban sem kell, pl Japánban sem. Az iskolában viszont igen. Érdekes módon ott működik is a képzés, nálunk meg nem. Akkor valamit csak jobban csinálnak.
Te meg a tipikus, mai magyarokra jellemző negatívkodással azt mondod, hogy minden ami változás az rossz, de az is rossz ami van, közben meg várod a csodát...
Mondd már el nekem hogy miért rossz a köpeny? Miért? Mert én elmondtam hogy szerintem miért jó, ti meg csak azzal érveltek ellene, hogy a komcsiban is volt... És? Akkor most attól komcsi leszel ha lesz egy ilyen szabály?

más vélemény 2012.09.05. 09:51:05

@csizsikpizsik - pique takarodj!: "Ha a hobbikurvaságot meg a nevelés hiányát a köpeny gyógyítaná..."

Valamilyen szinten azt teszi. Azt mondjátok hogy előbb legyen felelősségtudat, aztán jöhet a köpeny. Pedig a köpeny éppen egy lépés afelé, hogy legyen kötelességtudat. Ezek tudatalatti dolgok. A katonaságot is említettétek, és valóban a kiképzéstől lesz katona a katona, de ettől még az egyenruha igenis ráhat a személyiségre, és az önérzetre. Hasznos hogy van.
Olyan ez, mint pl a nemzeti öntudat, ami szintén szokás manapság gúnyolni, pedig az is rendkívül nagy károkat okoz nekünk, hogy sikeresen verik szét az ilyesmit nálunk, ezzel rombolva a társadalmat.
Az összetartozás tudata fontos. Ez viszi előre az embert, és egy országot. Anélkül csak egy rakás munkás robot vagyunk, határokkal leválasztva a többiektől.

zrobasé 2012.09.05. 10:00:51

@más vélemény:
"Tehát akkor te is az az ember vagy, aki azt mondja hogy a problémák vannak, és semmilyen megoldás nem jó, tehát a problémákkal nem kell foglalkozni, aztán majd lesz valami....
Hát ezért tartunk ott, ahol. "
szóval miattam tartunk ott, ahol ? muhaha, nagyon vicces vagy...
mutasd meg hogy hol irtam olyat, amit nekem tulajdonitassz...sehol...azért mert valaki a szart nem szerti, még nem kell örülnie a fosnak...
először talán, ha már iskola, az alapvető feltételeket kellene megteremteni...tanár,eszközök,tananya,etc...aztán hogy szerinted a köpeny ezek elött van fontossági sorrendben...ha te mondod, nyilván igy van...

"Érdekes módon ott működik is a képzés, nálunk meg nem. Akkor valamit csak jobban csinálnak. "
aha, szóval annyi különbség, hogy ott van köpeny, nálunk meg nincs...bizony, a világ azon országaiban, ahol nincs köpeny, ott picsák, meg analfabéták jönnek ki az iskolából...

"minden ami változás az rossz, de az is rossz ami van, közben meg várod a csodát..."
mellélőttél...nem baj, hitegesd csak magad, hogy én ilyen vagyok, meg olyan...ha neked ettől erősödik a világképed...semmilyen csodát nem várok, egész életemben mindig azon voltam, hogy tegyek magamért, a családomért...de hülyeségek, felesleges dolgok mellé nem állok oda...

"ti meg csak azzal érveltek ellene, hogy a komcsiban is volt"

ti...én nem ti vagyok, csak én...felesleges ez a "tipikus,mai magyarokra jellemző" gondolkodás, hogy vagyunk mi, meg ti...leszarom mi volt a komcsi időkben...részletesen leirtam neked, hogy amit te belelátsz a köpenybe, az már akkor se müködöt, és ma se fog...nem azt mondtam, hogy azért ne legyen, mert akkor volt...értő olvasás...

más vélemény 2012.09.05. 10:05:44

@zrobasé: "aha, szóval annyi különbség, hogy ott van köpeny, nálunk meg nincs...bizony, a világ azon országaiban, ahol nincs köpeny, ott picsák, meg analfabéták jönnek ki az iskolából..."

Természetesen nem ezt írtam, de kösz a ferdítést.

"amit te belelátsz a köpenybe, az már akkor se müködöt, és ma se fog..."

Miért nem? Magyarázd meg miért jó az ami most van, és miért nem lenne jó az, ha hordaniuk kellene egy köpenyt, ami az intézményhez tartozik? Miért? Még mindig nem írtál semmilyen érvet.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.09.05. 10:07:17

@más vélemény: Jóval fentebb írtam, voltam egyenruhában ovizó-sulizó is, nem haltam bele, de hogy nem attól nem lettem férfiprosti vagy baltás gyilkos na az is biztos. Nem kötelességtudatot vagy jellemet formált, nem voltunk többek vagy kevesebbek általa vagy nélküle, nem éreztem soha egy percig sem hogy jobban összetartoztam volna azokkal a társaimmal akikkel egyazon egyenruhát hordtam naponta mint későbbi társaimmal akikkel egyenruha nélküli suliba jártam. Túlmisztifikálod, ennyi, ne keverjük már ide a lobogó hazaszeretetet, mert még két komment és kiderül hogy aki a köpeny ellen van az nem is igazán akarja vissza Erdélyt, a 7 tengerünket és Attila nyilait...

Walter Hartwell White 2012.09.05. 10:11:16

Közben indexen azt írják, hogy Pokorni sem tartaná jó ötletnek a köpenyt. Kár, hogy manapság ez mit sem számít...

zrobasé 2012.09.05. 10:17:54

@más vélemény: "Természetesen nem ezt írtam, de kösz a ferdítést."...tudod, adjon isten, fogadj isten...de legalább magadra ismerhettél...vagy neked szabad, nekem nem ?
"Még mindig nem írtál semmilyen érvet. "
az, hogy te nem akarod látni, amit irtam, nem az én hibám...az, hogy szerinted csak az az érv, amit te irsz, amit én,az nem, az se az én hibám...
akkor mégegyszer hátha ezt elolvasod...
1.először teremtsük meg az oktatás szinvonalas mibenlétének feltételeit (tudod,fűtés,tanárok,felszerelések,gyakorlat,iskolaépület)
2.ne rendeljük alá a mindenkori politikának az oktatást
3.csak rendelettekkel, köpeny kötelező tételével, szabályokkal irányitva nem lesz 30, 300, 3000 diákból közösség, csak a köpeny miatt nem lesznek a nebulók okosabbak...hogy mitól ? ld. 1. pont.

más vélemény 2012.09.05. 11:17:16

@zrobasé:
"1.először teremtsük meg az oktatás szinvonalas mibenlétének feltételeit (tudod,fűtés,tanárok,felszerelések,gyakorlat,iskolaépület)
2.ne rendeljük alá a mindenkori politikának az oktatást
3.csak rendelettekkel, köpeny kötelező tételével, szabályokkal irányitva nem lesz 30, 300, 3000 diákból közösség, csak a köpeny miatt nem lesznek a nebulók okosabbak...hogy mitól ? ld. 1. pont."

Az egyes pont rendben van, de mehet ez a dolog párhuzamosan is, nem zárja ki egymást a kettő.
A kettes pont is rendben van, mindamellett itt és most épp semmilyen jelentősége nincs, mert a köpeny ügy az nem erről szól.
Ami érdekes, az a harmadik pont. Attól valóban nem lesznek okosabbak, hogy hordanak egy köpenyt, de egyértelműen nem lesznek butábbak sem, gondolom ezzel te is egyetértesz. Tehát CSAK a köpeny nem old meg egy átfogó problémát, de egy remek lépés afelé.
Hogy miért? Megpróbálom még egyszer megfogalmazni érthetőbben. Az ember mindig jelzi valamilyen módon, ha valamilyen csoporthoz tartozik, akár állandó jelleggel, akár csak egy esemény kedvéért. Már onnan indul a dolog, hogy törzsi tetoválás, népviselet egy rendezvényen, vagy pl magasabb körökben az öltöny nyakkendő is egy fajta státuszt jelent. Ott sem jelenhetsz meg pacuhán, vagy ha mégis megteszed, az emberek tudatosan leminősítenek, látják hogy oda egyszerűen nem való az öltözéked. Egy bankban is ha az ügyintéző egy kis cafka lenne utcasarki öltözékben, nem biztos hogy komolyan tudnád venni, és nem csak őt nem, hanem az egyész bankot sem.
Ha valahova tartozol, és azt jelzed is megfelelően, pl a legegyszerűbben az öltözékeddel, annak visszahatása van a lelki világodra is, és a körülötted lévő emberekre is.
Ha az iskolába az előző nap vásárolt plázás cuccban megy a lány, akkor sokkal kevésbé valószínű hogy komolyan fogja venni azt amit csinál. Sokkal inkább azzal lesz elfoglalva, hogy megszervezze az aznap délutánra tervezett plázás találkozót a barátnőkkel, és úgy gondol az iskolára, mint egy akadályozó tényezőre, ami miatt nem lehet már a nap elejétől fogva ott, ahol éppen neki kedve lenne. Ez ül ki az egész öltözködésére is, és mivel eszméletlenül lazák a szabályok, ezért ezt meg is teheti, ahogyan azt is, hogy a mobiltelefonját b@oktatja a tanórán, tanulás helyett. Így aztán, mivel sz@rik bele az egészbe, és meg is van neki engedve hogy úgy járjon be ahogy akar, és azt csináljon amit akar, ezért nyilván sem felelősségtudat, sem semmilyen más pozitív hatás nem érvényesül, illetve olyan buta lesz mint egy jól megtermett tök... és ő lesz majd a jövő generációja, aki majd elvileg előre kellene hogy vigye ezt a szerencsétlen országot.
Ha viszont vannak szabályok, és nem plázak@va módjára kell bemennie és cukkolnia a sok hormontól duzzadó osztálytársát, hanem az tudatosulna bennük akár tudat alatt, hogy ez egy iskola. És azzal kell foglalkozni, amiért oda járnak. Nem azt mondom hogy ebben kell kelni és feküdni, csak az iskolán belül kellene hordani, és akkor nem az ülne ki mindenkire hogy "én aztán k@va egyedi vagyok és lesz@om a sulit", hanem az hogy "ebbe az intézménybe járok".

Az iskola kötelesség. Ne mondjuk már azt hogy helyes ha mindenki azt tesz amit csak akar. És nem kell csípőből elítélni a Rózsika egyetlen valamire való ötletét...

más vélemény 2012.09.05. 11:28:13

@zrobasé: Francba... nincs szerkesztés gomb...
Szóval. Ne azt válaszold hogy ez úgysem működik, mert saját magadon is megfigyelheted, hogy kifejezed magad valamilyen szinten amikor felveszel egy ruhát, és alkalomhoz is megteszed ezt, pl egy esküvőre nem mész el a munkásgatyában, mert kinéznek a tömegből, és azt mondják hogy bunkó vagy mert nem tiszteled meg az ifjú párt azzal, hogy tisztességesen felöltözöl.
Mindemellett mikor megítéled a másik embert, abba is masszívan belejátszik az, hogy ő mit fejez ki az öltözködésével, mit mond el magáról. Az öltözék fontos. Egy iskolában pedig nem önmagadat kell kifejezni, hanem azt hogy éppen a kötelességedet végzed egy olyan csoportban, akikhez tartozol, és ők is épp a saját kötelességüket végzik. Együtt teszitek mindezt, és ezt jelzitek is ilyen módon, ha esetleg megvalósul.
Ezt tovább erősítendő lehet közös programokat is szervezni, pl mindenféle pályázatokra jelentkezni ahol közösen kell feladatokat megoldani, és egymásra vannak utalva az emberek. Ilyen esetben is a "MI" a fontos, és nem az "ÉN". Itt is erősíti a közösségtudatot egy ilyen köpeny.

Tehát nem, nem állítom hogy önmagában megváltja a világot, de legalábbis jót tesz, és kizár az iskolából olyan magánéleti elemeket is, amik egyértelműen nem tartoznak oda, és nem is kellene bevinni.

zrobasé 2012.09.05. 11:32:35

@más vélemény: "Egy bankban is ha az ügyintéző egy kis cafka lenne utcasarki öltözékben, nem biztos hogy komolyan tudnád venni, és nem csak őt nem, hanem az egyész bankot sem."
soha nem itélkeztem a külcsin alapján..ismerek öltönyös alja,buta embert, ismerek olyat ,aki naponta mos hajat, minőségi cuccokat hord, nem kurvás, mégis buta, szemét ember, és ugyanigy ismerek szakadt,punk,"nem konvencionálisan" kinéző embert, aki normális,okos,kedves...de biztos én csinálom rosszul...de sose nyűgözött le valaki azért, mert kivülről jól néz ki...

"Ha az iskolába az előző nap vásárolt plázás cuccban megy a lány, akkor sokkal kevésbé valószínű hogy komolyan fogja venni azt amit csinál."
ugyanez, ha van köpeny, mi is változik ? óra alatt köpenybe ül, majd szünetben,suli elött,után leveszi, és ugyanúgy flangál a plázás cuccokban...meg van oldva a probléma ? nem...

"Ne mondjuk már azt hogy helyes ha mindenki azt tesz amit csak akar"
ki mondta, hogy azt tesz amit akar ? nem tudom, nő vagy férfi, de ha én ma előirnám, hogy holnaptól mit vehetsz fel, és mit nem, az tetszene ? és ezt persze a te pénzedből megvalósitva...miközben tudod, hogy azt a pénzt értelmes dolgokra is lehetne forditani...

parancsszórval nem lehet szeretet,észt,illemet,jóneveltséget,tiszteletet kivivni...sokan próbálták már, de nem jött össze hosszú távon...

más vélemény 2012.09.05. 11:45:43

@zrobasé: "soha nem itélkeztem a külcsin alapján..ismerek öltönyös alja,buta embert, ismerek olyat ,aki naponta mos hajat, minőségi cuccokat hord, nem kurvás, mégis buta, szemét ember, és ugyanigy ismerek szakadt,punk,"

Természetesen van ilyen, és nem azt írtam hogy jobbak lesznek az emberek, hanem hogy az öltözék ráhatással van a közösségtudatra, és a kívülállókra is. Ezért fontos.

"ugyanez, ha van köpeny, mi is változik ? óra alatt köpenybe ül, majd szünetben,suli elött,után leveszi, és ugyanúgy flangál a plázás cuccokban...meg van oldva a probléma ?"

Igen meg. Mert a cél az, hogy az intézményen belül, amíg a kötelességét végzi, addig legyen hatása ennek. Az hogy utána hova megy, és mit tesz a szabadidejében, az természetesen már csak rá tartozik. Az általam vázolt probléma tehát meg van oldva ezzel.

"ki mondta, hogy azt tesz amit akar ? nem tudom, nő vagy férfi, de ha én ma előirnám, hogy holnaptól mit vehetsz fel, és mit nem, az tetszene ?"

Ha az önkifejezéssel foglalhatja el magát az iskolában, akkor az azt is jelenti, hogy azt tesz amit csak akar. És ez befolyásolja a többi gyereket is. Ez magánéleti kérdés, nem való a suliba.
Ha pedig te meghatározod hogy milyen öltözékben kell dolgozni nálad, akkor azt tudomásul veszem, és be is tartom. Egy munkahelyen is pontosan ugyanúgy érvényes mindaz amit leírtam, a környezet, és az emberek viselkedése, és öltözködése ráhatással van minden emberre aki veled együtt tanul, dolgozik.

zrobasé 2012.09.05. 12:18:45

@más vélemény: "Ha pedig te meghatározod hogy milyen öltözékben kell dolgozni nálad, akkor azt tudomásul veszem, és be is tartom."
soha nem határoznám meg...a munkához szükséges feltételek biztositása a min. és max....pont nem érdekel, hogy csegevarás pólóban, hortis kitűzőben, sanel ingben, vagy tangában csinálja, amit csinál...teljesen mindegy...attől, hogy előirom, hogy holnaptól kötelező a lila póló, attól még nem fog jobban teljesiteni...ahogy az is igaz, hogy rosszabbul se...max. nem érzi jól magát, utálva fog bejárni, és ezzel viszont tényleg el lehet érni az összetartozást, mert igy az egész kollektiva meg fogja utálni a lila pólót...félsiker :)
azt mondod, hogy vannak példák, ahol ez jól mükődik...igen, vannak...nálunk volt már kötelező köpeny ? volt ! müködött ? nem...nem a köpeny (mégegyszer köpeny és nem egyenruha amiről itt most szó van, ne keverd) léte nem léte a legégetőbb probléma ma a magyar oktatásban...századrangú...
azáltal, hogy egyenformára alakitod ki a gyerekeket, nem pont hogy azt neveled belé, hogy különbözni rossz, légy olyan mint más, ti nem vagytok egyéniségek, ne lázadj, olvadj bele a társadalomba, légy robot !!! de...
a változatosság gyönyörködtet :)

molaris 2012.09.05. 12:47:27

No. Neki ugrok még egyszer.
Köpeny.
Nem gond. Mint többen is kifejtették: sok előnye van. Részemről az összetartozást preferálom. Ha nem csak "odab&szták", hanem tényleg a közösség tagja- legyen büszke rá. Arról már nem szólok, hogy elitéknél egyenruha van!! (No komcsi- ELIT!!)

Testnevelés!
Mint írtam- necces!!
A 45 perces testnevelésóra teljesen felesleges, értelmetlen. Volt, van, lesz.
Egy normális testmozgatás min. 80- 90 perc.
MERT: előkészület (öltözés), bemelegítés, PROGRAM, levezetés, utórész(fürdés, stb.)
Ha nem így történik, többet árt, mint használ. A testkultúra nem futás- mászás.
Egy ilyen gyors izzasztás, a bőrgyógyászok klienseit szaporítja csak! Mennyi gomba terem meg a közösen használt tornaszereknek köszönhetően? Csak erről nem szól a fáma.

molaris 2012.09.05. 12:51:47

P.S.: persze egy klimaxos műértelmiségitől mást nem is várok el.
Viktort meg csak a Vidi és a foci érdekli.
A leginkább ráfizetéses sportágunk!
Más sportágak termelik az olimpiai, EB- és VB aranyakat, de le vannak szarva.
De a foci- az kell.
Pl.: a Fradi pálya jó így, helyette egy szép és korszerű uszoda- ugyanannyiból!
Az igen!!
5- 6 iskola tesiórája megoldva!!

Bambano 2012.09.05. 12:54:05

@lapointe: oké, tehát többszázezer kisdiák azért hordjon köpenyt, mert te nem tudod megnevelni a saját kölkeidet? nem túlzás ez egy kicsit?

@más vélemény: tényleg nem te mondtad, hogy legyen olyan, hanem Rózsika. ezek a buta nyugati demokráciák meg önkifejezésre akarják nevelni a gyereket, mert az nekik biztos rossz. csak mi, okos vadkeletiek nyomulunk a poroszos komcsi módszerek irányába. olvasgass kicsit: blogndon.blogspot.hu/2012/09/sors-es-fityisz.html

Azt kellene észrevedd, hogy lehetnek szabályok, de nem csak egy szabály létezhet: a köpeny. Hozzanak akkor öltözködési szabályokat, értelmesen, határozzák meg, hogy a ruhának milyen testrészeket kell takarnia, pont. de ne köpenyezzenek, ráadásul ne úgy köpenyezzenek, hogy a kijelentés mellé mondott indoklásról azonnal látszik, hogy ökörség. Majd ha lesznek elit iskolák, ahova tartozni dicsőség, akkor lehet beszélni iskolai egyenruháról meg logóról meg hasonlókról. A diákok csoporttá nevelését meg nem ócska komcsi módszerekkel kell elkezdeni, mert elmúltak a 70-es évek.

más vélemény 2012.09.05. 13:23:51

@Bambano: "nyugati demokráciák meg önkifejezésre akarják nevelni a gyereket"

Szerintem önkifejezésere nevelni, és teljes önállóságot és szabadságot adni az iskolában, az két külön dolog. És ha ezek a bizonyos nyugati demokráciák, mint mondjuk usákia a mi példaképünk, akkor adok egy ásót neked, meg fogok én is egyet, és kezdhetjük elásni magunkat......

"A diákok csoporttá nevelését meg nem ócska komcsi módszerekkel kell elkezdeni, mert elmúltak a 70-es évek."

Más országokban is működik a dolog a mai napig, sikerrel. Az öltözködési szabály pedig kevés, és nem is lenne hatásos, mivel azt betartatni, és egyénenként ellenőrizni kb lehetetlen küldetés, és a sokféle öltözék, és az otthonról hozott "menő vagyok és le@rom az iskolát" effekt így is megmarad.

Szerintem hasznos lenne egy ilyen egyenruha, még ha az indoklás nem is teljesen megfelelő hozzá. Nem tartom komcsi módszernek attól, hogy konkrétan akkor is alkalmazták.

Mondd meg nekem őszintén. Milyen hátránya származik mondjuk egy japán diáklánynak abból, hogy egyenruhában jár iskolába? Még azt sem lehet mondani hogy nem állna jól nekik, mert kifejezetten jól néznek ki benne. Az iskolában viszont a csoportszellem erősítésére kiválóan alkalmas ott is, mint ahogy bármelyik országban az lenne.

más vélemény 2012.09.05. 13:26:49

@molaris: A tesi óta tényleg érdekes kérdés. Mindenképpen mozogni kell, abban szerintem mindenki egyet is ért, nehogy arra a sorsra jussunk, mint az usákok, ahol a sok kis dagadt hájgombóc mindenféle belső szervi betegségben szenved a gyorséttermi kajától, meg a nulla testmozgástól.....
A kérdés csak az, mennyi idő kell a testmozgásra. Szerintem az a 45 perc sem annyira rossz, a semminél mindenképpen jobb.

zrobasé 2012.09.05. 13:28:07

@más vélemény: "És ha ezek a bizonyos nyugati demokráciák, mint mondjuk usákia a mi példaképünk"
azért van még pár nyugati demokrácia...érdekes, hogy neked csak usa ugrik be...
"Más országokban is működik a dolog a mai napig, sikerrel."
légyszives, sorold fel, hogy melyik országban van most jelenleg KÖTELEZŐ KÖPENYviselés...lehetőleg kezd a nyugati demokráciákkal...és mégegyszer, hogy ne ess tévedésbe : KÖTELEZŐ KÖPENY...nem egyenruha, köpeny...

más vélemény 2012.09.05. 13:35:21

@zrobasé: "attől, hogy előirom, hogy holnaptól kötelező a lila póló, attól még nem fog jobban teljesiteni."

Dehogynem. Simán előfordulhat, hogy jobban fog. Iskolában szinte 100% -ig biztos vagyok benne, hogy rengeteg zavaró tényezőt kiiktat egy ilyen egyenköpeny, vagy egyenruha, ebből pedig egyértelműen következik a jobb teljesítmény is, természetesen egyéb szabályokkal együtt.
Félreértitek amiket írok. Én nem mondtam hogy a magánéletben nekik ezzel foglalkozni kell. Azt mondom, hogy az iskolában töltött időre kellene ennek vonatkozni, mert ott érvényesül a pozitív hatás.

más vélemény 2012.09.05. 13:39:34

@zrobasé: Még mindig nem írsz egy darab érvet se ellene, csak az egyes mondataimba kötsz bele. Te ezt élvezed? Érvelj már az ellen, ami írtam. Mondd el hogy szerinted miért rossz, és ne azzal gyere hogy "mert a komcsi blabla" hanem mondd el, hogy szerinted miért rosszabb ez, mint az az anarchia, ami most van odabenn.

más vélemény 2012.09.05. 13:41:41

@zrobasé: Amúgy meg ki nem sz@rja le a "nyugati demokráciákat"???? Van annyi társadalmi defektjük amit inkább szégyellni kellene, nem leutánozni. De a hülye magyar felfogás szerint nekünk majmolni kell őket mindenképpen. Borulj térdre az EU bizottság előtt, és mondj el egy imát ha ennyire oda vagy értük....

Herbert_West 2012.09.05. 13:45:33

@más vélemény:

Oké, tegyünk úgy, mintha elvégeztél volna egy iskolát.

Van ez a kijelentésed: "Dehogynem. Simán előfordulhat, hogy jobban fog. Iskolában szinte 100% -ig biztos vagyok benne, hogy rengeteg zavaró tényezőt kiiktat egy ilyen egyenköpeny, vagy egyenruha, ebből pedig egyértelműen következik a jobb teljesítmény is, természetesen egyéb szabályokkal együtt."

Tekintsünk el a logikai ugrásoktól, belefér az internetbe. Ellenben azt az ok-okozati összefüggést, hogy "egyenköpeny, tehát jobb tanulás" INDOKOLNI kellene. Hozz kérlek cikket, tanulmányt, felőlem még Daily Fail linket is, de legalább valamivel támaszd alá ezt a kifejezést.

Nem, az, hogy "én úgy gondolom", meg "azt látom", meg "szerintem" az nem érv, nem indok, és nem hivatkozási alap.

Bambano 2012.09.05. 13:46:31

@más vélemény: tetszik nem tetszik, jelenleg az usákok zsákmányolnak ki minket és nem mi őket. szóval ha választani lehet, hogy a @ melyik végén álljak, akkor.... amit linkeltem, az egyébként angol...

"Az öltözködési szabály pedig kevés, és nem is lenne hatásos, mivel azt betartatni, és egyénenként ellenőrizni kb lehetetlen küldetés,": ha már elkezdtél "más országokat" emlegetni, akkor jelzem: ez a románoknál simán működött. tehát a lehetetlen küldetés jelződ nem igaz.

"Nem tartom komcsi módszernek attól, hogy konkrétan akkor is alkalmazták.": nem baj, hogy nem tartod komcsi módszernek, de a mindenáron erőszakolt egyenlőségesdi miatt az.

"Milyen hátránya származik mondjuk egy japán diáklánynak abból, hogy egyenruhában jár iskolába?": pl. hogy kurvának nézik?

"Az iskolában viszont a csoportszellem erősítésére kiválóan alkalmas": azt hinni, hogy a csoportszellem erősítésére ez az egy járható út van, téves. egyértelműen téves. Már az is kérdéses, hogy ez egyáltalán erősítené-e a csoportszellemet.

zrobasé 2012.09.05. 13:51:01

@más vélemény: hihetetlen vagy... hányszor irjak le valamit neked, hogy azt el is olvasd ? asszem befejeztem...hajrá, csináld csak, találj ki még dolgokat, amiket nem irtam, de te mégis a fejemre olvasod...felőlem...nyilván neked igy könnyebb...egy érvet se irtál mellette, csak feltételezéseket,megérzéseket...felőlem haladj csak tovább a kötelező KÖPENY ösvényén, sok sikert, kitartást...:)
és tudod mit, kivánom neked, hogy a gyereked KÖPENYbe járhasson !!! de tényleg...ha neked ez ennyire fontos, és te ennyire szeretnéd, legyen meg az akaratod...
ÉLJEN AZ ANARCHIA !!! :)
(csak halkan megsúgom, hogy talán észak-koreán kivül nem nagyon van KÖTELEZŐ KÖPENYviselés :)...inkább élek egy országban, ahol olyan anarchia(te irtad a mostani helyzetre) van mint ausztria, németország, magyarország vagy norvégia, tehát nincs KÖTELEZŐ KÖPENY, mint a te utopisztikus KÖPENYfetisiszta országodban )

zrobasé 2012.09.05. 13:55:46

@más vélemény: na, csak kibukott belőled...most akkor majmoljuk a nyugati demokráciákat, ahogy egyszer kivánod, vagy vessük meg őket, ahogy máskor akarod...kicsit kezdessz belekeveredni :)

"Borulj térdre az EU bizottság előtt, és mondj el egy imát ha ennyire oda vagy értük.... "
(most ugye nem zavar, hogy soha ilyet nem mondtam ?! de persze te kikérted magadnak, hogy én milyen vagyok, mert olyat hozok felveled szembe, amit nem is irtál...kettős mércéd jól működik)
de beleragadtál a gyülöletbe...de sebaj, mondd meg légyszives, te kik elött borulsz térdre ? mert biztos van ilyen...annyira szép, hogy igy vagdalkozol, igazi valós érveket, tényeket hozol fel...egyre viccesebb vagy...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.09.05. 14:04:56

Hát a köpenyt ha egyszer megszüntették nem kéne visszahozni.
A tesióra pedig inkább tényleg duplaórába kéne.
De sok sportolási lehetőség is kéne.
kolompár romárió megteremti magának simán,de a többi normálisabban nevelt gyereknek is kéne több lehetőség.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.09.05. 14:14:09

@zrobasé:
Ezt most már én sem értem, hogy az egyenruhát meg a köpenyt miért kell ilyen élesen szétválasztani, főleg azzal a címeres-jelképes kiegészítéssel, amit Őfőkomisszárnaccsága mondott. Az iskola a diák munkahelye, az órai részvétel során (rajzon, technikán, de még akár egy tábláza íráskor is) szennyeződik a ruhája, melyet a köpeny segíthet felfogni. Nem csak a kamu összetartás meg a társadalmi különbségek elrejtése, "kivasalása" felől lehet ezt nézni, hanem praktikus szempontokból is.

Őfőkomisszárnaccsága oktatási koncepciójának az erkölcstan szükségessége (igaz, elsőtől kezdeni elég extrémsport...) mellett ez eddig az egyik legkevésbé szar eleme.

más vélemény 2012.09.05. 14:16:09

@zrobasé: "de beleragadtál a gyülöletbe...de sebaj, "

Mi??????? Milyen gyűlölet. Nem gyűlölök én senkit, csak meguntam hogy az egyetlen érved, a "nyugati demokráciához" való hasonulás, meg a komcsis szöveg, és teljesen figyelmen kívül hagyod amit írtam a pozitív hatásokat illetően. Nem cáfoltál semmit. Amúgy a "nyugati demokráciákban" is vannak példák ilyesmire, még ha nem is annyira az iskolákra jellemző. Amiről beszéltem, az globálisan érvényes az emberre.

Zedder 2012.09.05. 14:22:42

@más vélemény: "És ha ezek a bizonyos nyugati demokráciák, mint mondjuk usákia a mi példaképünk, akkor adok egy ásót neked, meg fogok én is egyet, és kezdhetjük elásni magunkat......"

Igazad van, fúj-fúj nyugati demokráciák, inkább nézzük mi van még:

- egymást gyerekkatonákkal halomra ölő, kislányok csiklóját üvegcserepekkel kivágó fekete-afrikaiak
- dzsihádista, terjeszkedő, robbantgató, nyugatiakat lefejező muszlimok
- zavaros orosz / poszt-szovjet oligarchák
- éhbérért dolgoztató kínai komcsik
- egyéb, de általam pl. egyáltalán nem vágyott ázsiai országok és kultúrák

Taníts minket, le a nyugati demokráciákkal!

zrobasé 2012.09.05. 14:25:43

@más vélemény: ehhh...
"Még mindig nem írsz egy darab érvet se ellene"
irtam,többet is,nem is egyszer...az, hogy te egyedül döntöd el, hogy az érv mi, az a te bajod...te se érveltél, csak elmondtad, hogy szerinted, meg biztos igy lenne, meg izé, meg hozé...ja, hogy ezek csak feltételezések tőled ? semmi gond, ha neked ez az érv, ám legyen...
"meguntam hogy az egyetlen érved, a "nyugati demokráciához" való hasonulás, meg a komcsis szöveg"
te ráncigáltad ide példának a nyugati demokráciát, hogy lám,lám, ott is müködik...majd kicsivel később már ugyenezeket a nyugati demokráciákat szidod is...
te komcsizol folyamatosan, de sebaj...
"teljesen figyelmen kívül hagyod amit írtam a pozitív hatásokat illetően."
te meg az én irásaimat, érveiemet hagytad figyelmen kivül...pedig párszor leiirtam...
"Nem cáfoltál semmit. "
nem bizonyitottál semmit,igy nincs mit megcáfolni...

más vélemény 2012.09.05. 14:27:35

@Bambano: "azt hinni, hogy a csoportszellem erősítésére ez az egy járható út van, téves. egyértelműen téves. Már az is kérdéses, hogy ez egyáltalán erősítené-e a csoportszellemet."

Ez a jelenség egyértelműen erősíti a csoportszellemet, mert az ember így működik. A barátnők hasonlóan akarnak öltözni, a bandák ugyanolyan tetoválást kapnak, vagy ruhát, az esküvőkön és temetéseken szokásos öltözékek fedezhetőek fel, stbstb.
Az öltözködés az összetartozás kimutatására, vagy erősítésére alkalmas, és adott körülmények között hasznos, mint pl egy ilyen intézményben. Nyilván nehezen mérhető hogy pontosan mennyi is a tényleges hasznon belőle, és ez egyénenként is eltérhet, de szerintem az nem kérdés hogy az ezzel való, számos zavaró tényező kiiktatása valamilyen szintű pozitív hatással jár.

"tetszik nem tetszik, jelenleg az usákok zsákmányolnak ki minket"

Ettől teljesen független az a jelenség, amit írtam. Én nem akarok ebből a beszélgetésből ilyen politikai síkra menni, mert akkor elveszne a lényeg...

"nem baj, hogy nem tartod komcsi módszernek, de a mindenáron erőszakolt egyenlőségesdi miatt az."

Gondolod hogy ez a sulykolt egyenlőség jót tesz a beszélgetésnek? Szerintem inkább csak elfedi a problémát, és így sokan téves következtetéseket vonnak le belőle.

"hogy kurvának nézik?"

Attól hogy iskolába jár? Ugyan már... A diáklány fétis akkor is meglenne, ha nem hordanának ilyet. És nem azért alakult ki mert ilyesmiben kell járniuk, hanem ilyesmiben járnak, ezért ilyesmiben is ábrázolják őket. Tehát fordítva gondolod ezt az ok-okozati összefüggést. Az más kérdés hogy baromi jól néznek ki benne, de persze ezzel sem biztos hogy mindenki egyet ért. Ez semmit sem von le azokból a pozitív hatásokból, amit az intézményben jelent ez a ruházat...

zrobasé 2012.09.05. 14:28:27

@más vélemény: ja, mégvalami...
" Borulj térdre az EU bizottság előtt, és mondj el egy imát ha ennyire oda vagy értük.... "
ezt légyszives fejsd ki, hogy ez most mi, hogy jön ide, miből gondolod, hogy én az EU Biz. elött térdre borulok, mi bajod velük, kiket látnál inkább, aki elött le kellenne borulni, és miért, miért gyülölöd őket ennyire, mit ártottak neked, te mit csinálnál máshogy...

más vélemény 2012.09.05. 14:30:15

@Rufus78: Na látod te is egy pozitív érvet hoztál fel.
Igazából mindegy hogy lesz -e ebből valami, és valószínűleg nem lesz, de nem értem miért kell ennyire tiltakozni ellene, és egy ilyen fitymáló cikket írni hozzá, hiszen igazi, komoly érv nincs ellene, mellette viszont van sok.

más vélemény 2012.09.05. 14:32:28

@zrobasé: "irtam,többet is,nem is egyszer..."

Válaszoltam is mind a háromra, egyik sem igazi ellenérv, csak vagdalkozás, meg negatívkodás, semmi konkrét. Én konkrétumokat írtam, hogy miért lenne jó. Azokat nem cáfoltad.

más vélemény 2012.09.05. 14:33:47

@zrobasé: Ja, és a politikai dolgokra most én nem fogok válaszolni, csak ha letisztáztuk a köpeny dolgot, ez ugyanis teljesen független a politikától, vagy legalábbis az álltalam említett pozitív hatások azok, még ha egy vastagbőrös cikk alatt írjuk is ezt....

zrobasé 2012.09.05. 14:42:36

@más vélemény: én is válaszoltam neked az összes érvedre, csak feltételezés, álmodozás, meg "szerintem", "úgy gondolom", "biztos igy lenne", semmi konkrét. Én tényket irtam, hogy miért nem jó. Azok felett elsiklottál, meg se akartad hallani.
politikai dolgok : te ráncigáltad ide az EU bizottságot, mint akik elött én térdre borulok, és imádkozok...mókás vagy :)

Bambano 2012.09.05. 14:43:47

@más vélemény: "Ez a jelenség egyértelműen erősíti a csoportszellemet, mert az ember így működik": ez a jelenség akkor is kétséges lenne, ha a dolog nulláról, előzmény nélkül indulna. De mivel volt kőkemény előzménye, amit még nem lehetett kiradírozni az emberekből, ezért ez pont fordítva működik. Egy teljesen értelmetlen, haszontalan dolgot csakazértis keresztülvernek mindenkin, annak ellenszegülés lesz a vége.
"A barátnők hasonlóan akarnak öltözni": óh majd ettől megszűnnek a bandák és a klikkek, és akik eddig külön klikkben voltak, azok majd egymásra borulnak nagy egyetértésben és örülni fognak, hogy most már a ruházatuk alapján is kötelesek eltűrni az eddig utált másik klikkbe tartozókat a csoportban? ki volt az az idióta, aki ezt komolyan elhitte?

"Ettől teljesen független az a jelenség, amit írtam. ": oké, tehát amíg te hozod fel az amcsikat ellenpéldának, addig lehet külföldi példát hozni, amikor én, akkor már nem? rotfl.

A japó diáklány fétis meg nem lenne ennyire direkt, ha az iskolai egyenruhájuk nem lenne alapvetően kurvás.

más vélemény 2012.09.05. 15:17:19

@zrobasé: "tényket irtam, hogy miért nem jó"

Nem írtál tényeket hogy miért ne lenne jó... csak azt, hogy előbb mást kellene, meg a komcsi így meg úgy. Arra semmit hogy miért ne lenne jó.

más vélemény 2012.09.05. 15:28:59

@Bambano:
"De mivel volt kőkemény előzménye, amit még nem lehetett kiradírozni "

Ha mindenáron párhuzamot akarnak majd vonni a komcsikkal ahogyan a vastagbőr is teszi azt most, akkor igazad van, és tényleg rosszul sül ez el. De akkor az csak a mi defektünk, és az alaptétel ettől még igaz marad, a pozitív hatás tekintetében, amit ilyen módszerekkel el lehetne érni.

"óh majd ettől megszűnnek a bandák és a klikkek, és akik eddig külön klikkben voltak, azok majd egymásra borulnak"

Természetesen nem, de az iskolában legalábbis el lesz fedve mindez, és ez már megfelelő haszon, hiszen az iskola az kvázi munkahelye a gyereknek, ahol meg kell tanulnia sok mindent, és nem csak a leckét, hanem a társadalomba való beilleszkedés fontosságát, a kötelességet, és a csoportos együttműködés szükségességét, valamint azt is, hogy amíg oda jár, addig oda is tartozik, és nem az egyéni dolgaival kell neki foglalkozni, hanem azzal amiért oda ment. Természetesen ha csak opcionális lenne a köpeny, akkor nem éri el a hatást, mert akkor "különcnek" lehetne tekinteni azt, aki felveszi, és inkább égő lenne csak, semmilyen pozitív hatás nem lehetne belőle. Vagy bevezetik rendesen, vagy sehogy.

"oké, tehát amíg te hozod fel az amcsikat ellenpéldának"

Az amcsik úgy keveredtek a beszélgetésbe, hogy egyik beszélgetőtársam mindenáron csak akkor akart foglalkozni a kérdéssel, ha a "nyugati demokráciákból" lát olyan példát, ami neki tetszik. Én meg kicsit kiakadtam rajta hogy a tényleges kérdés helyett ezt a "nyaljunk külföldnek" szlogent kellett itt olvasni, ellenérvek helyett. Nem nagyon akarom ilyen síkra terelni a vitát, ezért is írtam hogy ennek a dolognak a jelentősége független attól, hogy usákiában éppen hova sz@rnak az emberek, és nekünk nem muszáj ugyanúgy csinálnunk mindent, mint nekik. Ez itt Magyarország tudtommal, legalábbis a neve szerint az.

zrobasé 2012.09.05. 15:38:52

@más vélemény: baromira unalmas már, hogy általad kitalált dolgokat tulajdonitasz nekem, és azt vágod a fejemhez...
de tudod mit, legyen egy jó napod :
-a köpeny jó, kell, legyen kötelező, támogatom, mellette vagyok, érveid meggyőztek, félelmetes háttérelemzéseid, tényszerű példáid lehengereltek, módfelett okosan, ügyesen érveltél, leborulok elötted, és most már az EU bizottsága helyett neked fogok imádkozni...

igy most jó ? rendben vagyunk ? most már ugye nem találsz ki olyan dolgokat, amiket nem irtam ?!

k trout 2012.09.05. 15:42:13

@más vélemény: nem lehetne, hogy te hordasz köpenyt, más meg nem? :)

más vélemény 2012.09.05. 16:03:47

@zrobasé: "igy most jó ? rendben vagyunk ? "

Érzem a szarkazmusod a bőrömön.. :) Én nem akarok ellenségeskedni, csak kibeszélni ezt a témát.

más vélemény 2012.09.05. 16:04:29

@k trout: Hát... annak nem lenne sok értelme.. :)

2012.09.05. 16:44:22

iskolaköpeny a legnagyobb gond, hmm

Bambano 2012.09.05. 17:11:46

@más vélemény: csak szólok, nehogy eltévedj, ezt a fajta csoportmániát az usákok terjesztik. Magyarországra a multikkal jött be.

@Belpo: a baj az, hogy a köpenynek van egy mögöttes jelentése is, és az viszont nagy gond.

ork1234 2012.09.06. 00:15:12

Hoffmann Rózsa nyilvánvalóan elmebeteg, mint ahogy a vezére, a félázsiai cigány is meg a díszes kompániája.

más vélemény 2012.09.06. 08:29:46

@ork1234: Legalább valami magyarázatot is írhatnál amikor köpködsz....

zrobasé 2012.09.06. 08:37:17

@más vélemény: de akkor te is megmagyarázhatnád ezt, oké ? :
"Borulj térdre az EU bizottság előtt, és mondj el egy imát ha ennyire oda vagy értük.... "
vagy itt köpködni csak neked szabad ?

más vélemény 2012.09.06. 10:48:54

@zrobasé: Még mindig azon a mondaton pörögsz? Miért akarsz mindenképpen politikai síkra menni? Ha most elkezdjük kibeszélni az EU -val kapcsolatos kérdéseket, akkor hol marad a köpeny ügy?
Te hivatkoztál a "nyugati demokráciákra"', annak folyománya volt az a mondat. De te úgy be vagy rajta sértődve, mintha legalább is az anyádat szidtam volna.. :)

zrobasé 2012.09.06. 11:04:54

@más vélemény: te kezdtél el hivatkozni a nyugati demokráciákban meglévő köpeny,egyenruha meglétére, mint követendő dolog...legalább azt jegyezd meg, hogy mikor és miket irtál...
mit akarsz még kibeszélni a köpeny ügyről ? te fetisizálod, bárhonnan előkotorsz példákat (még az általad lenézett és gyülölt nyugati demokrácikból is) én meg ellene vagyok...felőlem hámozhatod még a fingot kismillió kommenten keresztül, de felesleges...
de tudod mit, igazad van, fejezzük be...meggyőztél, mindenben igazad van...
(meg vagyok sértődve ? tényleg ? huha, félelmetes képességed van, hogy igy neten keresztül te ilyeneket észreveszel...kivánom használd ezt a csodálatos képességet jóra az életben...)

nápolyi maszti 2012.09.07. 02:39:34

Én hordtam annak idején köpenyt, gyűlöltem, és felszabadító érzés volt, amikor megszűnt a kötelező jellege. Visszafelé bejárni ezt az utat ugyanez valszeg még fájdalmasabb lenne, nem kívánom a kölykömnek. A köpeny megtestesíti mindazt, amit az ember az iskolában utál, ami ellen lázad. Oltári retardált faszság volna visszahozni, aki ezt kitalálta, szarjon sünt!

steve71y 2012.09.13. 09:54:40

@Zedder: Bocs a késői válaszért nyaraltam...
Érdekes ez a felfogás a gyűlölködésről, miért az ha kimondom, hogy Magyarország tehetetlen/béna/retardált embereinek a többsége a liberális eszmék mögé menekült?
Igaz, hogy az maradék hasonló képességű a fideszbe, de ez nem menti azt ahogy előbbiek szétzúzták a magyar iskola rendszert.

Mindent meg lehet magyarázni az azonban matematikai tény, hogy a kevesebb is több a semminél, ebből fakadóan felesleges tudományosan közelítgetni és percekkel dobálózni.
Amúgy közel jársz a valósághoz az szdsz-es kukifogással.
Volt ugyanis egy családilag súlyosan terhelt osztálytársunk akit a szülei felmentettek tornából, hogy ne röhögjék ki a többiek amiért a labda is folyton kiesett a kezéből.
Az illetőből mélytengeri homár lett és szdsz-es funkcionárius, az oktatáshoz is volt köze 2009-ig 2003-2006-ig államtitkár is volt több feladatkörben is. Azt gondolom, hogy nem volt egyedül pár tehetetlen barátnője még jelenvolt a döntés hozók között.
Nos azt gondolom, hogy súlyos hiba ha ilyen emberek mondják meg felülről, hogy a gyerekek nem mozogjanak az iskolában.

steve71y 2012.09.13. 10:17:11

@Herbert_West:
Jó akkor a mozgásról szólnak nem a mozgás öröméről, de elsősorban arról, hogy a mindenféle kalóriákkal és élénkítő szerekkel telenyomott ifjúság ne magyarórán tombolja ki magából a felesleges feszültséget, hanem mozogjon helyette.
Az örömet pedig úgy kell értelmezni, hogy ha meghajtják tesiórán a gyerek akkor a mozgás következtében felszabadul az endorfin függetlenül a mozgás jellegétől ergo utánna jobban érzi magát kvázi örül.
örül= nem őrül meg a tespedéstől...

steve71y 2012.09.13. 10:26:01

@Bambano: Én inkább előre néznék a köpeny viseléssel kapcsolatban és feleslegesen nem kommunistáznék emiatt.
Az iskolai egyenruházat egy hasznos dolog nagyon sok szempontból, ha ezt jól valósítanák meg az jót tenne az egész oktatási rendszernek.
"a fő probléma pedig az, hogy megint felülről akarják megmondani, hogy kinek mi a jó. miért erőltetik vissza a kommunista érát?"

Hát én nem tudom te milyen országban éltél eddig, de mindig mindent felülről mondanak meg minden országban.
Csak van ahol szebben csomagolják a mondandót, ebben a mi kis Viktorkánk nem a legjobb ez kétségtelen, sajnos ő egy demagógiákban fuldokló személyiség, most még a dakotákat sem mondhatja már el mert a tanácsadói megtiltották neki.
Ami a mozgás részét illeti a gyerek napközben van tele felesleges energiákkal éés azokat kell megfelelően levezetni, hogy jobban tudjon figyelni az órákon.
Ezt megint meg lehet magyarázni, de ha bemennél egy iskolába 3-4 osztálytól felfelé kétlem, hogy ott kibírnál egy évet a sok nyugtalan fegyelmezetlen gyerek miatt, akik alapvetően nem tehetnek arról, hogy milyenek...

lich10 2012.09.16. 20:17:54

Tesióra Ellenőrző Kommandó= TEK :)))) ez jó! Akkor a múltkoriban lekommandózott diáknál nem a fegyvernek látszó tárgy volt a probléma, csak még nem volt idejük átállni, vagy nem szóltak nekik :)))

Szúrófény 2012.10.04. 06:04:53

@redriot77: Oviba, iskolába, panelbe ne ugrálj! Nézd a tévét, számítógépes játékkal fejleszd baromságodat! Így leszel mázsás neylon cincér, aki szart se ér! Katonának, munkára alkalmatlan! Diszkó huszár, mert az neki jár! Autó a segge alá, ne kopjon a lába, nem azért járt 20 évig iskolába!

Szúrófény 2012.10.04. 06:04:53

@redriot77: Oviba, iskolába, panelbe ne ugrálj! Nézd a tévét, számítógépes játékkal fejleszd baromságodat! Így leszel mázsás neylon cincér, aki szart se ér! Katonának, munkára alkalmatlan! Diszkó huszár, mert az neki jár! Autó a segge alá, ne kopjon a lába, nem azért járt 20 évig iskolába!

süti beállítások módosítása