Skip to content


       Szűrés lista

Kötelezően lépünk be a polgári szolgálatba

Újabb "hivatalos" levél érkezik minden magyar állampolgárnak. Minden önkormányzat összegyűjti, hogy katasztrófahelyzetben kiket lehet mozgósítani a településen.

Itt már nincs szarozás, ez nem a Nemzeti Konzultáció, nem megy a kukába levél, a haza védelme szent dolog: a kiküldött ívet az "adatokkal kitöltve 15 napon belül vissza kell küldeni a hivatalba, ellenkező esetben szabálysértési eljárás alá vonják az állampolgárt. Ez jelenthet akár 60 napos elzárást, pénzbírságot - 5000 forinttól 150 ezerig -, vagy közmunkát."

A nevet, a születési helyet és időt, az anya családi és utónevét, valamint a lakcímet mindenkinek meg kell adni, ezáltal mindenki kötelezően belép a polgári szolgálatba. Ha mentességet élvezne, akkor annak az okát is meg kell adni.

Nos, egy valamit le kell szögezni.

Az állam a következő adatokat biztosan tudja rólunk:
Név.
Születési hely és idő.
Anyja neve.
Lakcím.

Nézd már, hát nem pont ezeket az adatokat kell "önként megadni"?!
Sőt, az adatok visszaküldésével hozzájárulunk ahhoz is, hogy a katasztrófavédelmi igazgatóság is nyilvántartásba vegyen minket. Vagyis egy csapással két adatbázisba is be fogunk kerülni.

Nézzük csak, íme a dilemma:
Egy törvénymódosítással engedélyezzük, hogy a katasztrófavédelem hozzáférjen a központi nyilvántartáshoz VAGY küldjünk ki 8 millió levelet, zaklassuk, stresszeljük és fenyegessük az állampolgárokat?!
Melyiket is válasszuk, melyiket is válasszuk?!

Vajon mit tanácsol ilyenkor a "Jó állam" iránymutatása?

Ennél szebb és tisztább adathalászatot rég láttam, minden más bullshit.
Kell a frissítés a Kubatov-listára, a nemzeti konzultációs lista meg nagyon vékonyka lett.

Friss:
A Hír24 lehozta a 3 oldalas levelet (egy nagyképen itt).
Íme a 3. oldal:
adatkéro.jpg

De azért nézzük végig:
Én értem, hogy a múltkori árvíznél a Honvédelmi Minisztérium alig bírt összekaparni egy zászlóaljnyi katonát a (papíron) 20 ezer létszámú Magyar Honvédségből. Tényleg nagyon szomorú, hogy az évi 233 milliárdos büdzséből katonára már nem futja. De nem estünk át egy picit a ló másik oldalára? Nem emlékszem olyanra, hogy amikor jött bárhol is az árvíz, ne lett fogott volna össze az egész falu homokzsákot pakolni. Sőt! mentek segíteni az ország minden pontjáról.

Most viszont kitaláltak valami újat, ráadásul az egész hatalmat pont annak az embernek a kezébe adták, akinek én több hatalmat nem adnék: a polgármesterébe.
A polgármester gyűjti be az adatokat, elrendelhet katasztrófahelyzetet, gyakorlatot, ő adhat felmentést, vagyis ő az atyaúristen.

Mentes a polgári védelmi kötelezettség alól:
a) a 18. éven aluli és a mindenkori öregségi nyugdíjkorhatárt elért személy,
b) a terhes nő, terhességének megállapításától kezdve,
c) a gyermekét saját háztartásában nevelő anya, a gyermek 6 éves koráig,
d) a gyermekét saját háztartásában egyedül nevelő szülő, a gyermek 14 éves koráig,
e) a szülő, ha 3 vagy ennél több 14 éven aluli gyermekét gondozza,
f) aki a vele közös háztartásban élő, állandó ápolásra vagy gondozásra szoruló egyenes ági
rokonát vagy házastársát egyedül látja el,
g) aki munkaképességét legalább 67%-ban elvesztette vagy aki egészségi állapota folytán a
kötelezettség teljesítésére alkalmatlan.

A polgári védelmi kötelezettségét munkaköre ellátásával, közmegbízatása gyakorlásával
teljesíti:
a) az országgyűlési képviselő,
b) az európai parlamenti képviselő,
c) az állami vezető, a vezetői megbízású, valamint feladatköre szerint katasztrófavédelmi
feladatot ellátó kormánytisztviselő, köztisztviselő és közalkalmazott,
d) a jegyző,
e) a bíró, az ügyész, a közjegyző, a bírósági végrehajtó,
f) a Magyar Honvédség tényleges és tartalékos állományú, a rendvédelmi szervek, a Nemzeti
Adó- és Vámhivatal hivatásos állományú tagja, e szervek alkalmazottja,
g) az egészségügyi államigazgatási szerv kormánytisztviselője,
h) a kórházi, a járóbeteg- és alapellátást végző orvos és szakképzett szakdolgozó,
i) az állami mentőszolgálat dolgozója, betegszállító szervezet dolgozója,
j) a készenléti szolgálatot ellátó önkéntes és létesítményi tűzoltó, az önkéntes tűzoltó
egyesület szaktevékenységet végző tagja,
k) a közfeladatot ellátó ágazati védekezési szervezet tagja,
l) a közüzemi feladatot ellátó létesítmények üzemeltető személyzete,
m) a szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkező, hivatását gyakorló pap, lelkész, rabbi.

A katasztrófavédelmi törvény 55§-a szerint "a polgári védelmi kötelezettség az adatszolgáltatási, a bejelentési, a megjelenési kötelezettséget és a polgári védelmi szolgálatot foglalja magában."

Ha úgy akarják, akkor kaphatunk egy gyakorlatozást is:
"A polgári védelmi szervezet tagja határozattal kiképzésre és gyakorlatra osztható be (felhívás), melynek időtartama évente nem haladhatja meg kiképzés céljából a 40, gyakorlat esetében a 72 órát. A megjelenésre kötelezett a felhívásban megjelölt helyen és időpontban köteles megjelenni. (...) A polgármester a kiképzésen és gyakorlaton való részvétel alól indokolt esetben kérelemre halasztást, illetve felmentést adhat."

Vajon mi lesz azokkal, akik nem az állandó lakcímükön laknak, hanem más városban tanulnak, dolgoznak?
A Budapesten albérletben lakó és ott dolgozó állampolgárt nyilvántartásba veszik az állandó lakcímén, Kisvárdán?  Ha vész esetén nem terem ott azon nyomban a kisvárdai Polgármesteri Hivatal elé, akkor jön a büntetés?

Ha tényleg katasztrófahelyzet van, akkor a polgármester a lista alapján becsenget mindenkihez? És aki nincs otthon, mert nyaral, vagy külföldön van, vagy egyszerűen nem nyit ajtót?

Megannyi kérdés, bár ezek természetesen csak a szokásos gáncsoskodás, hiszen örüljünk annak, hogy mindannyian tagjai vagyunk/leszünk a Polgári Szolgálatnak!

Címkék: fidesz polgári honvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr954776972

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hoffmann Tamás újbudai polgármester (fidesz) maga sem tudja, mit kell tennie??? 2012.09.28. 10:24:45

Ma, érthetetlen okból Újbuda lapján, hol is Hoffmann Tamás fidesz polgármester az úr, új bejegyzés született a - többek által már csak - kényszersorozásnak nevezett kötelezően önkéntesek "toborzása"-"felmérése" (GIGALOL ez a megfogalmazás) ügyében. Lás...

Trackback: Hoffmann Tamás polgármester (XI.) túllihegte? 2012.09.17. 15:38:52

A jelek szerint (http://www.hirado.hu/Hirek/2012/09/17/12/Ki_kaphat_behivot__Felreertes_tortent.aspx) polgármesterünk hülye, mint a segg és még egy jogszabályt se képes értelmezni. De legalább is lelkes híve Orbán Viktornak. "...a XI. kerületben téves...

Trackback: Felhívás keringőre 2012.09.15. 23:07:10

Amikor sorkatona voltam, kiképző parancsnokunk az összes foglalkozást azzal a rituális mondattal zárta, hogy „a gyakorlat elérte célját”. Nyilván azért, hogy ezt aztán beírhassa a jelentésébe is – pedig nemigen tanultunk meg semmi hasznosat. Az első je...

Trackback: Felhívás keringőre 2012.09.15. 23:07:03

Amikor sorkatona voltam, kiképző parancsnokunk az összes foglalkozást azzal a rituális mondattal zárta, hogy „a gyakorlat elérte célját”. Nyilván azért, hogy ezt aztán beírhassa a jelentésébe is – pedig nemigen tanultunk meg semmi hasznosat. Az első je...

Trackback: Felhívás keringőre 2012.09.15. 23:06:22

Amikor sorkatona voltam, kiképző parancsnokunk az összes foglalkozást azzal a rituális mondattal zárta, hogy „a gyakorlat elérte célját”. Nyilván azért, hogy ezt aztán beírhassa a jelentésébe is – pedig nemigen tanultunk meg semmi hasznosat. Az első je...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Izo 2012.09.14. 14:12:41

Mindannyian a magyar állami tulajdonai vagyunk

Emiksz 2012.09.14. 14:33:52

Ezen senki sem húzná fel magát, ha nem lennének nemzeti konzultációk és egyéb kormányzati tájékoztatók (munkavédőprogram), ajánlószelvények, Kubatov listák, levélben szavazgatós előregisztrálgatós marhaságok. Egyszerűen valaki el kell hogy tartsa a Postát.

Kandeláber 2012.09.14. 14:38:50

"Levél érkezik m inden magyar állampolgárnak" - értsd 0 évestől 120 évesig? Nem túlzás ez? Én még konzultációs levelet sem kaptam, mert már az elsőt elolvasás nélkül kidobtam.

Hapci Benő unokatestvére 2012.09.14. 14:39:43

Hülye libsik!
Majd jön vidéki/enrikó és jól elmondja nektek, hogy mennyire jó ez nekünk és különben is, ©elmúltnyolcév®!

Link Elek 2012.09.14. 14:41:14

@Emiksz:
Az emberek koltoznek/munkahelyet valtanak a kubatov lista gyorsan elveszti frissesseget, minden evben meg kell ujitani az adatokat.
Ennek ennyi a celja.

jó arc a lóarc! (törölt) 2012.09.14. 14:47:26

Jobboldali, következetes jobboldaliként itt és most elszakadt a cérna, kedves Fidesz! Ennyi, vége, nincs tovább, túl sok volt a átgondolatlan ötletelés, akkor inkább lője Gyurcsány a tömeget - mert oda nem megyek, ide viszont KELL! Hát egy lófaszt, kedveseim. Amilyen gátat velem építtettek, abból köszönet nem lesz.

Amúgy szerintem ajánlott levélben küldik, tehát ezzel sem lehet játszani, mert most jött egy ajánlott leveles értesítés, azon meg az van, hogy az önkormányzat írta (XI. kerület, Hoffmann, innen is csókoltatom az úrelvtársat ...) Na, megyek is a postára, hamarosan többet tudok. :S

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2012.09.14. 14:50:23

De basszák meg! Ha már tudják a nevem címem stb.. Mivel megjön a levél. Nem lehetne ezt a papírra ráírni?? Akinek van ügyfélkapuja miért nem ott kell?? Faszom! Ezt a pénzherdálást!

Kicsi Kacsa 2012.09.14. 14:53:00

"Nem emlékszem olyanra, hogy amikor jött bárhol is az árvíz, ne lett fogott volna össze az egész falu homokzsákot pakolni. Sőt! mentek segíteni az ország minden pontjáról." - emlékszem az árvíz idején a híd korlátjának támaszkodó pasikra, akik a rendőrnőn röhögtek, aki a homokzsákokat lapátolta. Meg az ajvékolókra, hogy "Begyütt a víz a házba és a polgármester nem segített!" kiderült, hogy kaptak homokzsákot, egy platónyi homokot, de a zsákokat maguknak kellett volna telelapátolni. Szembeszomszédot meg jól kiröhögték, hogy az körbezsákolja a házát, ahelyett, hogy várta volna a segítséget. Na, ezektől nem sajnálom a behívót!

Hapci Benő unokatestvére 2012.09.14. 14:55:04

De mi van ha azt írom, hogy 3 gyerekem van, a feleség pedig azt írja, hogy terhes?
Vagy, foglalkozásnak: festőművész, fogtechnikus, színházi súgó stb.
Lesz egy új hivatal, aki ellenőrzi az adatokat?

kenájkikit 2012.09.14. 14:55:32

zero én szeretlek, de bazmeg: Most viszont kitaláltak valami újat, ráadásul az egész hatalmat pont annak az embernek a kezébe adták, akinek én több hatalmat nem adnák: a polgármesterébe. adnÁk, ember necsi. amúgy csak a szokásos faszkodás.

1116001 2012.09.14. 15:00:05

Az árvizekhez azért nem visznek katonákat, mert akkor plusz illetményt kéne nekik fizetni.
Míg a tűzoltóknak katasztrófa helyzet címszóval plusz bérköltségek nélkül lehet őket kivezényelni.

Marcellusca 2012.09.14. 15:04:40

@Noname Cowboy: Maraggyámán a zügyfélkapúttal! :DDD
Az nem hoz pé'zt a Postának, nyomdának. :P

Serenic 2012.09.14. 15:04:58

Ezek már megint mentességet írtak ki maguknak.
A polgári védelmi kötelezettségét munkaköre ellátásával, közmegbízatása gyakorlásával
teljesíti:
a) az országgyűlési képviselő,
b) az európai parlamenti képviselő,
c) az állami vezető, a vezetői megbízású, valamint feladatköre szerint katasztrófavédelmi
feladatot ellátó kormánytisztviselő, köztisztviselő és közalkalmazott,
d) a jegyző,
e) a bíró, az ügyész, a közjegyző, a bírósági végrehajtó,

Marcellusca 2012.09.14. 15:07:11

@Kicsi Kacsa: Meg amikor a katona tiszt levezényelte embereit a gátról (mondván segíteni jöttek, nem a helybeliek helyett dolgozni!), mert míg dolgoztak a helyi kisebbség a szárazról osztotta az észt.

Serenic 2012.09.14. 15:07:16

A végrehajtó miért mentes?

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2012.09.14. 15:08:03

@Marcellusca: :D De kibaszott rá az állam vagy 5mrd Ft-ot! Jó lenne ha 'kitermelné' az árát! S arra használnánk amire kell! Mért én kimondottam rühellek a postán sorba állni! :D

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2012.09.14. 15:09:10

@Serenic: Mert amíg te a gáton szopod a faszt addig a végrehajtó meg és viszi az értékeidet! :D

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2012.09.14. 15:09:28

Komolyan nem Grammar nazi akarok lenni, meg nem ez a poszt lényege, de leírva is, hogy "adnák"...

nemecsek ernő áruló 2012.09.14. 15:11:19

@Noname Cowboy: "Akinek van ügyfélkapuja miért nem ott kell??"
Mert Orbán Viktor az e-mail és az SMS közti különbséget is 15 év alatt tanulta meg, és mondta, hogy nem szabad 21. századi technológiát alkalmazni.

Marcellusca 2012.09.14. 15:12:42

@Noname Cowboy: Én értelek (csak kicsit kekeckedtem :P) és teljes mértékben igazat is adok!

Amúgy meg mi van, ha az adatlapra felkarcolom: nevem: tudják; lakcímem: tudják, elvégre megkaptam a levelet; egyéb info: BM Központi adatnyilvántartó, ahol TB-, adó- és még jogosítványszámom is megtalálható, katonai képzettségemről meg kérdezzék a HM illetékes adatnyilvántartóját?
Ezzel megfelelek az adatközlési kötelezettségnek? :D

jó arc a lóarc! (törölt) 2012.09.14. 15:14:21

@Serenic: A katasztrófaelhárítás érdekében bármidet lefoglalhatják és elvihetik. Olvasd a törvényt, érdekes dolgok vannak benne.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2012.09.14. 15:15:11

@Marcellusca: Tudom, értetted! :D
Szóval én sem értem. minden adatom ott van náluk. A vizelet vagy székletminta nem kell nekik? :D
Többet tudnak rólam mint én magamról! :D

jó arc a lóarc! (törölt) 2012.09.14. 15:15:24

@Marcellusca: ez 5-150K bünti, vagy leülöd/ledolgozod közmunkával.

Turboanyu 2012.09.14. 15:16:00

@Hapci Benő unokatestvére: Benne van a levélben, hogy a jegyző környezettanulmány után igazolja.

"Mentességi ok igazolása: (62/2011. (XII.29.) BM rendelet 25. § (1) bekezdés)
a) terhesség esetén a terhesgondozási könyvvel,
b) a Kat. 54. §-a (1) bekezdés c)–f) pontjában meghatározott ok a kötelezett lakóhelye szerint illetékes települési önkormányzat jegyzőjének – környezettanulmány alapján kiállított – igazolásával,
c) a munkaképesség 67%-os elvesztése az azt megállapító határozattal, a betegség három hónapnál nem régebbi, szakrendelő intézet vagy kórház szakorvosa által kiállított igazolással."

Én csak azt nem értem, hogy mindezt hogyan bonyolítják le 15 napon belül? Teszem azt, ma megkapom a levelet. Este elolvasom, hétfőn szabadságot kérek, és baromi rendes a főnököm, ha keddre megadja. Sorban állok a sok emberrel, hogy kérjek igazolást.... Vagy azonnal a kezembe nyomják, vagy szúrópróbával ellenőriznek??? megkapom az igazolást, majd visszaküldöm a papírt... Ebből k.rva nagy káosz lesz.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.09.14. 15:28:20

@Noname Cowboy: @Emiksz:
Mint ahogy páran itt emlékeztettek rá nem is olyan régen, egy bizonyos Kövér Szilárdnak egy nagy nyomdában van érdekeltsége. Nem herdálás az, csak a NER "jómagyarüzletembereinek" kisámfázása:).

NYJetsTD 2012.09.14. 15:28:50

Hej, a sok mocskos gyerök nem gyütt haza a túró rudi meg a balaton miatt, most majd hazahozzuk őket polgárvédelemmel... vagy ha nem megy mással, hát a tekkel...

De ha már úgyis összehoznak egy-egy árvízre ennyi embert, nem lehetne egyből a stadionokat is felépíttetni velük? : P

Geza 2012.09.14. 15:32:13

Azt hiszem, én ezzel meg fogom próbálni a régi jó Gandhi-féle passzív rezisztanciát: nem veszem át, nem olvasom, nem küldöm vissza. Zárjanak el harminc napra, ha akarnak.

A nagy kérdés az, hogy ha senki sem küldi vissza, vagy legalábbis pár millióan nem tesszük, akkor hová zárnak el ennyi embert.

Amúgy meg menjenek haza kistesót csinálni maguknak, mert a népszámlálásnál már _pontosan_ ugyanezt egyszer eljátszották:
- ott is csupa olyan adatot kértek be, ami már megvolt nekik
- fenyegetőztek bírsággal meg elzárással
- elbasztak egy csomó pénzt a dologra

Apropo népszámlálás: ha már az pontosan ugyanezen peremfeltételekkel zajlott, akkor nyugodtan használhatnák azokat az adatlapokat is ... hoppá, már megint ésszerű gondolkozást várok el a kúrmánytól, azaz álmodozok.

Menjenek ezek mind a lakóhelyük szerinti prosztológiai szakrendelőbe és csináltassanak egy surmoszkópos szűrést, lefogadom, hogy mindnek pozitív lesz.

JQA

Viktus 2012.09.14. 15:34:20

Olcsóbb állam ... vicc. Minden ember legalább féltucat hivatalnál számon van tartva nem képesek maguknak egy adatbázist összeállítani. Felesleges levelezés megy majd milliókért.

Ráadásul lehet mondjuk négy év múlva jön az ár, amikor a delikvens adatai már régen nem azok amiket most beküld. Sőt lehet már az országban sem tartózkodik, hanem mondjuk Londonban dolgozik tuti kivesz szabit haza jönni homokzsákot rakni ...

Munchausen 2012.09.14. 15:37:52

Ennek csak orulni kell emberek! Most kell osszefogni es kitakaritani ezeket a hatalombol amig nem keso, mert amit ezek csinalnak ez mar kesz katasztrofa. :-)

2012.09.14. 15:39:19

Ha önkéntes a polgári védelem, miért kell regisztrálni? A KSH-ban megvannak az adatok. Miért kell visszaküldözgetni? Mi köze a kormánynak ahhoz hogy hol dolgozunk, ki a munkáltatónk? Miért FENYEGETNEK elzárással ha 15 napon belül nem küldjük vissza?!
Mi van azokkal akik épp nyaralnak külföldön (pl 2 hetes nyaralás) vagy akár belföldön, de nem a lakóhelyükön? Mi van azokkal akik hajléktalanok? Ő erre sem kötelesek, csak az ingyen élésre, a HÉV-Busz-Villamos-Troli összeszarására, összehányására jók? Mi van azokkal akik be vannak jelentve valahova, de nem ott laknak?! Mi van azokkal akiknek már 2 kiskorú gyermek van, de még a nagyszülők sem lépték túl az 55-öt?! A gyerekeket hova tegyék ha "sorozzák" a szülőket?! Miért kell esküdt tenni?! Akkor ez egy félkatonai szervezet lesz, akik parancsra működnek?! Ezzel az erővel az esküre hivatkozva, bármikor sorozható az egész magyar civil közösség!
Mi lesz a munkahelyekkel, a fizetésekkel? A munkáltató nem köteles olyan munkavállaló után fizetni a munkabért aki nem jelenik meg a munkahelyén mert épp polgárvédelemkedik!
Mi lesz az eljárás? Levonják a szabadságokból az ott töltött HATÁROZATLAN időt?! Mi lesz a munkakörrel ha 2-3 hétig nem megy be, mert az állam PARANCSBA adta, hogy polgárvédelemkedjen?!

Johnny336 2012.09.14. 15:45:16

Tudja egyáltalán valaki, hogyan kell homokzsákot pakolni?
Hogyan kell felvenni-levenni a VV-ruhát?
Normálisan elsősegélyt nyújtani?

Ezek is a polgári védelem feladatkörébe tartoznak.

Az ezredes 2012.09.14. 15:49:32

Kell a pontos létszám, hogy tudják, mennyi marhavagonra lesz majd szükség. "Egy kis munka"...

2012.09.14. 15:50:30

@Johnny336:
Ezeket jobb helyeken (USA, igen az USA-ban) általános iskolától kezdve tanítják!
Nekünk meg csak a fenyegetés, büntetés, szabálysértés marad!

Herbert_West 2012.09.14. 15:51:02

@vágtázó halottkém:

És akik külföldön tanulnak, dolgoznak? Csak hogy növeljük a kérdések számát.

Johnny336 2012.09.14. 16:00:56

@vágtázó halottkém: nekem is tanították, hivatásos katasztrófa-védelmi (akkor még ez volt a nevük) szakemberek. De nem iskolai keretek között.
Ez a baj.
Behívhatják a szomszédot, de ahogy valaki fentebb írta: abban a gátban nem lesz köszönet.

Viktus 2012.09.14. 16:02:24

@Johnny336:

Nem kell hozzá diploma ... elég jól megoldották eddig is mindenhol helyi erőkkel.

dr. Aullah 2012.09.14. 16:04:27

@vágtázó halottkém: Az a baj... hogy te mersz gondolkodni. Ne tedd... ők sem csinálják.

IhopeUdie 2012.09.14. 16:05:45

Nincs rá szó, hogy mennyire nyugtalanít az, ami itt folyik.
A párommal nem érezzük magunkat biztonságban, semmilyen téren. Bármikor mehet a levesbe a lakás, ha a bank úgy dönt kell neki. Valaki nyilatkozik valami b*lf*szságot és 20% csökken a fizum, bármikor elértéktelenedhet a véres-műszakozással stb. kinyögött csöppnyi megtakarításom, sőt bármikor abból is adóznom kell, ha kitalálja valami tulok.
Nyugdíjmegtakarításomnak már lőttek, mondjuk úgysem leszek 67 éves, minek az.
A munkahelyemen is retteghetek, hogy bármikor kirúghatnak, ha a főnök bal-lábbal kel fel. Bármelyik sarkon tüdőn szúrhat egy svéd, ami rosszabb a páromat is hazajövet a munkából. Ha letöröm a fejét a nyakáról, engem húrcolnak meg.
A kigyúrt Audis mamlasz csapkod meg ordít a pirosnál, a 14 éves hülyegyerek arrébblök a mozgólépcsőn, a szomszéd röhögve szaratja a kutyáját az ajtóm elé.

És most még mozgósítani is akarnak, meg 42edszer is küldjem el anyám nevét?!

KEZDEK KISSÉ BEPÖCCENNI!

Marcellusca 2012.09.14. 16:13:29

@vágtázó halottkém: Fentebb linkelt posztban ( @Marcellusca: ) ugyanezeket kérdeztem én is, meg Ergosum (aki - érintettség okán - felvetette a problémát) is.

Hapci Benő unokatestvére 2012.09.14. 16:15:24

Hangosan gondolkodom: Annyira elképzelhetetlen lenne, hogy azok az "önkéntes" polgári szolgálatosok, akik regisztrálnak a választásokra, és nem tagjai valamelyik polgári körnek, a választás napján önkéntesen mennek a Tiszántúlra árkot ásni (a Tiszántúliak meg mondjuk a Csallóközbe?)

Bryan élete 2012.09.14. 16:25:22

@Serenic: mérmér mentes a végrehajtó, azémer valaki felismeri és a lapáttal jól fejbebassza.

Mr. Acid 2012.09.14. 16:25:49

@Geza: Népszámlálás: talán a mai napig nem dolgozták fel a kérdőíveket, mert megpróbálták a számítógépes program helyett kézzel, közmunkások bevonásával feldolgoztatni, aztán, amikor látták, hogy nem jó, megpróbáltak beszerezni egy programot, közbeszerzéssel (nem 40.000 forint, gondolom), de ott meg gubancok voltak. Az adatok azóta egyre elavultabbak, értéktelenebbek lesznek, de ez nem sok embert zavar.

A levélhez: kérjék ki az adataimat a területileg illetékes hadkiegészítő parancsnokságtól, nonszensz, hogy én levelezgessek, hogy mehessek gátat, stadiont? építeni.

DarkFuture 2012.09.14. 16:26:07

Már nem azé, de mi lesz az egymillió dakotával? Gondolhatjátok mennyit büntetnek meg, mert nem küldte vissza a levelet,meg mennyit soroznak be hívnak be gyakorlatra hát, hogy persze.

Bryan élete 2012.09.14. 16:26:36

@Spániel: és ez vonatkozik a többi parlamenti és önkoris urakra is.

powerage 2012.09.14. 16:33:07

Csak futólag ástam bele magam, tehát lehet, hogy tévedek, de...

"11. A polgármester feladatai
(...)
a) felelős a települési (a fővárosban kerületi) veszélyelhárítási tervek elkészítéséért, valamint
a helyi lehetőségek figyelembe vételével a védekezés feltételeinek a biztosításáért,"

Ezeket a terveket mintha régebben a polgári védelem készítette volna, a polgármester csak jóváhagyó volt, de felteszem közben beletanultak és alkalmasak erre a feladatra. Meg lehet nézni önkormányzatoknál az elkészült terveket? Mi van azokkal a településekkel, ahol ezek elkészítése nem kötelező, ott is bekérik az adatokat?

Amúgy meg ide a rozsdás bökőt, hogy a "d) a polgári védelmi kötelezettség alatt álló állampolgárt a területi, települési, kerületi és
munkahelyi polgári védelmi szervezetbe kiképzésre és gyakorlatra osztja be," rész egy hasznos szopatási módszerré válhat...

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.09.14. 16:34:17

Ez valami kibaszott vicc? "polgári védelmi parancsnokságban betöltendő beosztás", wtf? a jó b.dös k.rva édes anyját b.ssza meg a ravatalon az a f.szszopó féreg, aki ezt kitalálta? Hát mi a f.szom köze van ahhoz, hogy hol dolgozom, milyen beosztásban? És ha több melóm is van?

K.rvára kezd elegem lenni ebből a kormányból.

Viktus 2012.09.14. 16:41:08

Az új rendszer sikere előre látható. Adott egy kistelepülés, ahol eddig a helyiek egy részével-állami alkalmazottakkal-önkéntesekkel évek óta megoldják a védekezést, majd a legközelebb jön a baj az állami alkalmazottak a polgári szolgálatosok után fognak koslatni a gáton meg nem lesz elég ember a víz meg elviszi a települést.

Egyébként a probléma könnyen megoldható lenne a gárdát kellene államilag rendszer részévé tenni pl. Nemzetőrség címen mindjárt lenne legalább tízezernyi lelkes önkéntes, aki bevethető zsákolni, menteni ... cserében az állami ünnepségeken felvonulgatnának meg néha egy-egy kedvezményes Kárpátia koncertet kellene szervezni nekik.

pirimogyoró 2012.09.14. 16:47:56

@immortalis: Ja, ha nem fideszes vagy, majd jól kirúgatnak mindegyikből :) Ez lenne a lényege...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.09.14. 17:07:56

valahol nagyon kaszál ezen a sok nyomtatáson egy fideszes komcsi.
teljesen felesleges, de nagyon erőlködnek, hogy legyen hasznos látszata, ezért kötelező visszaküldeni, mert égett az arcuk, mikor alig küldték vissza a korábbi szintén teljesen felesleges milliárdokba kerülő konzultációt
hihetetlen primitívek ezek a fideszkomcsik. a komcsi nem lehet már csak disznó öltönyben.

jarek 2012.09.14. 17:21:29

Nagyon kiakasztott ez dolog. Ha én is kapok ilyet biztos írok egy levelet a polgármesternek, mert nem értem, hogy miért kell még mindig és megállás nélkül csesztetni azt a kevés embert aki még nem költözött el ebből az országból és a munkájából él, vagyis dolgozik. Tudtommal fél millió munkanélküli van ebben a nyomorult országban és ki tudja mennyi olyan aki segélyen él. Őket miért nem lehet semmire sem kötelezni??? Miért nem veszik őket állományba? Nem elég, hogy tisztességesen dolgozok és fizetem az adót, hogy a polgármester és a képviselők tudjanak lopkodni valamiből? Jön a felszólítás és akkor csapot-papot hátrhagyva rohanjak zsákot pakolni? És mi lesz a munkahelyemmel? Egyre jobban utálom ezt az országot és, hogy még itt élek.

Horizont 2012.09.14. 17:35:40

Ezek a fiúk ilyen vicces kedvükben vannak? Menjenek a jó büdös francba.Nézem kik esnek a mentesség alá. Én nem. Tehát nekem kötelező! 57 éves nőként, 3 gyerekem van, munkaviszonyban állok, ja és egészséges vagyok! Még. Mert ha így haladunk kicsinálnak ezek a dögök:) Gondolják, hogy én megyek majd árvíznél zsákot rakodni? Na azért az előző Orbán éra alatt kicsit jobban szórakoztam, de most már aztán elég legyen!!!

malloc (törölt) 2012.09.14. 17:39:55

No én ezzel a behívósdival egyet is értek ha pl a kieső munkabérem 100%-át megtérítik. És mivel nem keresek szarul (magyar viszonylatban) ez nem kevés. Persze a munkáltatóm számára is majd meg kell téríteni a kiesett mérnökórákból származó veszteséget.

Remélem adnak majd valami csúzlit is, mert célpont az van bőven. Bár homokzsákkal is pofán lehet baszni valakit.

öööö...izé 2012.09.14. 17:55:02

csak megjegyzem, hogy az előző árvíznél nem egy zászlóaljnyi katona volt kint, hanem több, mint 4000 fő, akik -sajnos nem ritkán- a helyi lakosok helyett pakolták a homokzsákot egy hétig 12 órás váltásokban.

do you speak 2012.09.14. 18:03:52

1. ignore (nincs térti, nincs levél)
2. dezinfo (csak a nem-válaszolás büntethető, a rosszul válaszolás nem AZ ALÁÍRÁS MINT SZEMÉLYES ADAT úgyszintén nem része a nélkülözhetetlen adatoknak)
3. a válaszborítékba az elmúltnyócév összes spam-jét (beleértve a helyi témákat is) beleszuszakolom, mást nem.
a kiskapu nyilvánvaló: olyan adatot akarnak megtudni rólam, aminek SEMMI KÖZE a törvényben előírt közfeladathoz (munkahely, foglalkozás). a többi adatot már nem kérheti a polgi, mivel sikeresen kezelte a más forrásból származó adataimat (a levél megjött) büntethető csak a KÖTELESSÉGEM MEGSZEGÉSÉÉRT lehetnék, de nincs kötelességem.
Valaki, aki megkapta a levelet, írja már meg, hogy van-e rajta QR kód? (olyan, mint a "vannak, akik" levelekben)

foton öv 2012.09.14. 18:06:53

Kérjük ilyen esetekben mozgósítani a közmunkásokat, és nem a polgármesterek földjein dolgoztatni őket!!
Az ész megáll!

Morcos Kartal (törölt) 2012.09.14. 18:08:08

Ez nem nyomdáról és nem a Magyar Postáról szól. Ez arról szól, hogy a fidesz kezdi kimutatni végre a foga fehérjét, kezdi megmutatni milyen államformát tart ideálisnak.

Azt ami itt készül úgy hívjuk, hogy FASIZMUS.

Nézzük csak:
"A fasiszta állam lényegében egy tekintélyuralmi rendszer, ami mindig valamilyen "szép új világ" felépítését tűzi ki célul, és ahol a cél elérése érdekében végrehajtott központosítás révén mindent egyetlen központi akarat alá rendelnek. A fasizmus a nemzet egységére, hősiességére, a szorgalmas honépítésre alapoz." (Wikipédia)

Ebben azt hiszem benne van a fidesz elmúlt két év alatt hozott minden intézkedése, a hobbit-duce és debil háziállatainak minden megnyilvánulása.

Felejtsétek el a demokráciát és a köztársaságot. Itt nem Új Magyarország épül, hanem új fasizmus.

És ha esetleg valaki a fideszt még mindig jobb oldali pártnak tartaná:
"Alain Besançon francia történész szerint a fasizmusnak, ezzel együtt a nácizmusnak a mondanivalója teljesen azonos a kommunizmuséval, tulajdonképpeni különbség nincs köztük." (Wikipédia)
Aki nagyon sokáig megy jobb oldalra, az előbb-utóbb megérkezik a bal oldalra...

Morcos Kartal (törölt) 2012.09.14. 18:14:25

@Horizont: a legnagyobb baj, hogy ez nem vicc.

jó arc a lóarc! (törölt) 2012.09.14. 18:16:52

Nemrég voltam a postán, ajánlott tértivevényes(!!!) küldeményben küldte a Hoffmann Tamás polgármester úr a polgári szolgálatos levelet.

Tamásom, most élből buktál vagy 6 szavazót így a családból, csókoltatlak, a pártoddal együtt. Majd gondolj erre az országos, az EU és az önkormányzati választások eredményénél is ... Ilyen geciségre még a Molnár Gyula se vetemedett, b+ kérelkalásan, az csak úgy simán lopott!

prof. dr. Caesar Napoleon 2012.09.14. 18:24:25

A polgári védelmi kötelezettségét munkaköre ellátásával, közmegbízatása gyakorlásával
teljesíti: a) az országgyűlési képviselő

Tehát, ha jól értelmezem, akkor tulajdonképpen ő köteles, de nem. Ha ez így van, akkor anyád! Ha nem, akkor is.

Secnir 2012.09.14. 18:27:40

ha kapok ilyet -mert szerintem fogok kapni-, én kitöltöm, és visszaküldöm. Valahogy így:

Neve: Megegyezik az ajánlott levél címzettjével
Születési helye, ideje: Megegyezik mind a központi nyilvántartó adataival, egyúttal megegyezik az önkormányzat azon adatbázisaival, amelyikből ki szokták küldeni a gépjárműsúlyadót.
Anyja neve: lásd fent
Lakcíme: ahová kiküldték az ajánlott levelet
Mentességet élvez? igen - nem (NEM)
oka? : Nem vagyok képviselő, bíró, polgármester,. stb.
alulírott kijelentem.
szakképzettség: bölcsőde, óvoda, 8 általános, érettségi, technikum, szakács, tűzszerész, informatikus, vendéglátós.
foglalkozás: foglalkoztatnak, nem foglalkozom.
munkahely: megegyezik a NAV nyilvántartásával.
munkahely címe: megegyezik a NAV nyilvántartásával
kitöltés dátuma: 2012.szept.xx

aztán feladom ajánlva. a mi polgármesterünk (aki nem mellesleg kdnp-s képviselő) amúgy is a bögyömben van, meg a fél faluéban. csak azért lett képviselő, mert a másik 7 település megválasztotta. ha gondja van, majd szól.

Morcos Kartal (törölt) 2012.09.14. 18:30:10

@Secnir: Én is valami ilyesmit fogok válaszolni. :)
Aztán majd a TEK fogdájában találkozunk :(

Morcos Kartal (törölt) 2012.09.14. 18:34:21

@prof. dr. Caesar Napoleon: ő azzal teljesíti polgári védelmi kötelezettségét, hogy nem jár be a parlamentbe (ez önmagában üdvözlendő, ennyivel kevesebb baromság hangzik el szerencsétlen épület falai között) és rabolja a közpénzt. És még örülhetünk, ha a rabláson kívül nem okoz több kárt az országnak. Ezeket azért kellene fizetni, hogy fogják be a pofájukat és ne csináljanak semmit.

jó arc a lóarc! (törölt) 2012.09.14. 18:35:09

@Morcos Kartal: Valami korrekt, de mégis szabotálás típusú választ ki kéne találni, most már ketyeg az óra, legkésőbb 15 nap múlva fel kell adni a kitöltött űrlapot.
Értelmes tanácsokat várok, védhető, korrekt javaslatokkal, trollkodás, faszkodás megy a devnullba.

P1sty 2012.09.14. 18:41:57

@jó arc a lóarc!: Ha megkapom, csak és kizárólag a nevemet és a címemet leszek hajlandó beírni. A polgármesteri hivatalnak fokozottan semmi köze ahhoz, hol és milyen beosztásban dolgozom. Csak és kizárólag azt az infót vagyok hajlandó megadni, ami feltétlenül szükséges, ezek pedig a személyi adataim.

ÉS amint megjön az első levél, hogy menjek gyakorlatozni, mert éppen látni szeretnék, hogy pakolok homokzsákot, abban a pillanatban teszem át székhelyem külföldre. Aztán felőlem sóval is behinthetik utánam az országot.

Morcos Kartal (törölt) 2012.09.14. 18:42:52

@jó arc a lóarc!: én is ezen töröm az agyam egy ideje. @Secnir: javaslata elég jó, még az éjjel gondolkodok rajta, hogyan lehetne finomítani (dolgozni fogok ugyanis).

Morcos Kartal (törölt) 2012.09.14. 18:44:26

@P1sty: ezt az ötletet én is felvettem a lehetséges opciók közé.

prof. dr. Caesar Napoleon 2012.09.14. 18:47:29

@Morcos Kartal: de amit leírsz az szent kötelesség és ennek, mint tudjuk semmi köze a katasztrófavédelemhez.

Hümmögő 2012.09.14. 18:47:54

Miért van nekem folyton de ja vue érzésem? Rémlik, hogy a szüleim az átkosban időnként kötelező poldári védelmi gyakorlatra voltak kirendelve! Úgy tűnik, a leghangosabb antikommunistákből lesznek az éltanuló, korosodó, pocakosodó "ifjú"kommunisták! Minden hócipőm tele van ezzel a hazúg bagázzsal!

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.09.14. 18:51:37

Egy újabb milliárdos mutyi a nyomdász Kövéréknek. Na brávó bazdmeg. Emellett lehet majd parádézni kiképzésen meg itt ott a pártfőtitkár elvtárs meg a többi előtt. Fasza, kommunizmus reloaded, csak narancssárgában. s mindez 2012-ben.

Morcos Kartal (törölt) 2012.09.14. 18:53:40

@prof. dr. Caesar Napoleon: dehogynem. Azzal tudnák megelőzni a katasztrófát, ha befognák a pofájukat.

prof. dr. Caesar Napoleon 2012.09.14. 18:57:17

Abba tényleg már bele sem kezdek, hogy nálunk az alpolgármester rokkantnyugdíjas.

2llkedő 2012.09.14. 19:06:22

Nem-e lehetne-e ez egyben regisztrácijó a választásra?

2llkedő 2012.09.14. 19:11:43

@kifordított nagyanyó: "Ez minek kell....?"

Azért, hogy ha kell, együtt mozdulhassunk.

Squid 2012.09.14. 19:22:03

Ömmm

Ha nem ajánlva küldik akkor simán baszhatják! Ha viszont igen akkor nem kell átvenni aztán csók puszi pá!

Nem mellékesen ha a postás ki akar baszni velem és kidobja akkor engem elvisznek?

Hajrá fasizmus, hajrá Magyarország! 2012-ben az EU területén!

Viktus 2012.09.14. 19:28:45

Bár azt nem értem van itt v.mi közmunkás program amiben van papíron helyből háromszázezer ember, és amely programban éppen erről volt szó, hogy pl. ellátás mellett mozgósítható homokzsákoláshoz is.

jarek 2012.09.14. 19:59:12

Azt nem értem, hogy a képviselők katasztrófa helyzetben mért nem mehetnek homokzsákot pakolni. Meg úgy általában, mennyivel végeznek ők fontosabb munkát, mint mondjuk én? Utasításra nyomkodják a gombokat a parlamentben, amit egy oda ültetett csimpánz is meg tud tenni és az csak egy banánt kér érte.

fzs.1933 2012.09.14. 20:01:05

Ha nem teszek eleget az adatszolgáltatási kötelezettségemnek és megbüntetnek, mi jön utána?
Mindaddig büntetnek, míg nem válaszolok, vagy mi?
Folytatólagos kötelezettségszegés miatt a büntetési tétel emelkedik?
Mily öröm lesz majd egy el nem küldött levél miatt életfogytiglant kapni! :)

nincsensapka 2012.09.14. 20:04:31

@Morcos Kartal: Sajnos, asszem igazad van. Nekem is pont ez jutott az eszembe.
Egyébként úgy döntöttem - már a magam részéről - hogy nem veszek át, nem küldök vissza semmit. Ha egy kis szerencsém van, elegen leszünk, kevés lesz a börtönben a férőhely.

jó arc a lóarc! (törölt) 2012.09.14. 20:10:48

Inkább átvettem - egyrészt ezt a meccset nem egyedül játssza a fidesz, másrészt, ha be is vagoníroz a Fidesz és ez a mocsadék Hoffmann pémájsztró munkaszolgálatra, ott igen hamar ők fognak könyörögni, hogy menjek már végre haza. ... >;-))

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2012.09.14. 20:46:40

"Átnéztem a törvényt, de sehol nem látom benne, hogy ha az adatkérő levelet nem küldöm vissza, akkor szabálysértési eljárást indítanak ellenem. Külföldön is tartózkodhatom az EU-n belül (járjanak utána) ebben a hónapban. Népszámláláskor sem voltam itthon, most sem leszek."
Na itt a tuti válasz.

Bee-zony 2012.09.14. 20:56:22

Éljen Mákosi Ratyi, és az utódai! A börtönben.
Úgy tetszik, hogy a rohadékok, akik ezt a szart hozták, egyből ki is vonják magukat a hatálya alól. Példamutató, valóban. Ha akik hozták, kivonják magukat a hatálya alól, akkor én meg pláne. Nem csak azt nem akarom, hogy benne legyek, hanem azt sem, hogy közöm legyen hozzá; és ameddig jól csinálom a dolgaimat, addig nincs is.
Így már csak 3 szóba jöhető választásom maradt.
1. Már csak (katasztrófa)turista leszek Magyarországon, ahol kb. 2006 óta katasztrófa van, úgyhogy ott katasztrófa-turistának lenni nem nagy szám, sőt egészen könnyű elérni ezt a státuszt. Szereztem egy kis rutint a külföldön élésben, de szükségem is van rá, mert ilyen körülmények között kell életben maradnom, sőt, erkölcsösnek lennem, ami egyértelműen nehezebb, mint az, hogy mindegy hogy milyen a módszer, csak legyen meg, amire szükségem van.
2. Leülöm a leülendőt. Rákosiék is lecsukták, illetve eljárás alá vonták a lakosság nagy részét, és meg is lett az eredménye. Remélem, hogy most is így lesz – eddig még nem csalódtam a kormányzó gazemberhalmazban, akik töretlen lendülettel haladnak a Rákos(i) úton – érjék csak el a végállomást, és legyen vége a szarfolyamnak. Közben persze mindig azt hisszük, hogy ennél már csak jobb lehet, de a tisztítóz után már tényleg jobb lesz, mert a túlélők már agyilag valamivel fejlettebbek lesznek, akár annyira is, hogy nem követik el még egyszer ugyanazt a több mint bűnt, hibát.
3. Egészségügyi okból alkalmatlan vagyok, mert az ilyen rendeletektől-törvényektől-paraoncsoktól a mentális egészségem súlyosan megromlik, és olyan heveny rosszullét jön rám, hogy (narancs)vöröset látok, és önkívületi állapotba kerülök, és rámtör a pánikbetegség, ami ugye még mindig sokkal jobb, mint az ámokfutás.

Az 1.-es számú megoldás a legjobb a háromból szerintem, úgyhogy amíg ez egy lehetséges opció, ez jön nálam szóba. A vasfüggönyt pedig nehéz lenne hirtelen visszaállítani, mert ahhoz először is ki kell lépni az EU-ból... De nem az EU-ból kell kilépni, hanem a jelenlegi Magyarországból, ez a megoldás.
Bojkottálja Ön is Szodomagyarországot!

Ha pedig valaki azzal jön, hogy „azt hiszed, hogy máshol jobb”” – tudom, hogy milyen máshol. Sok tekintetben nehezebb, mint ott, ahol az ember mindent ismer, és nincsenek nyelvi nehézségei, stb. Viszont, az egyik hely Szodoma szint, a másik pedig nem, ez a lényeg. Hogy mennyi egyéni probléma van a másik helyen, az nem a lényeg, mert ezek a problémák egyénileg leküzdhetők, megoldhatók, Szodoma problémája pedig nem oldható meg egyénileg, és ez a nagy különbség – aközött, amit meg tudok oldani egyedül, mert rajtam múlik pl. a nyelvtudás és a bürokráciában való jártasság. Az, hogy a többiek korruptak, csalók, bűnözők, az nem rajtam múlik, és egyedül nincs rá esély ezt megoldani, úgyhogy ilyen esetben egy megoldás működik, az, hogy ahol ilyen a többség, onnan el kell menni, vállalva mindazt a nehézséget és megoldandó problémahalmazt, ami ezzel jár. Hogy ebbe akár bele is lehet halni? Igen – Szodomába pedig pláne bele lehet halni. A két rossz közül a nehezebbik út a kisebbik rossz ilyenkor. Hiszen Lótnak is mennyivel könnyebb lett volna ott maradni, várva, hogy történjen már valami. Jobb, hogy nem várta meg, amíg történik valami... Történik valami: az, hogy elszabadul a pokol. Mégis mi más történne azon az úton? Csak az lesz, ami az okok és okozatok sorából következik, pl. amit a dilis Matolcsy az ő jó szándékával kikövez... a főnökéről már nem is szólva.
Szerintem Magyarországon kb. 10 éven belül polgárháború lesz, és már most is bojkottálásra érdemes.

Secnir 2012.09.14. 21:06:22

ne feledjétek! CSAK visszaküldési kötelezettsége van az embernek, HELYES KITÖLTÉSI kötelezettsége NINCS
ahogyan simicska mondta: hülyének lenni alkotmányos joga mindenkinek...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.14. 21:29:25

@Secnir:
Ha kitöltöm és a jó drága, kedves, aprópénzért örömszerző, horizontális irányú munkát végző, legközelebbi fokozatú nő rokonukat is megemlítem benne, az kifogás, vagy vélemény?
Mert megemlítem, ha ilyen jön...

DarthVader 2012.09.14. 21:31:59

@Morcos Kartal: látom, kapisgálod.

A hitleráj idején Németországban minden "reichs-" volt. Reichstag, Reichswehr, Reichsmark, Reichsautobahn, Reichsparteitagsgelände, Reichsgau, Reichsbürgergesetz, stb, stb, végeérhetetlenül. Na most nálunk ugye birodalomról beszélni finoman szólva is fasság, ezért a fijjugg nem is merik használni, helyette marad a "nemzeti". Innentől nálunk minden "Nemzeti". Legfrissebb példa: " A rövidesen megszűnő Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) helyét a jogutódja Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ veszi át"

Hosszú lenne sorolni, hogy "állami-"ból miket neveztek át a fijugg "nemzeti"-vé. A gugli megmutatja. Na most ez a legújabb mozgósitási terv, a tartalékos haderő felállitásának terve, a honvédelmi ismeretek kötelező oktatásának terve, a sportkultusz, a nők gyerekszülési "kötelmei", stb,stb, számos intézkedés visszaköszön az 1930-as évek Németországából.

A fijjugg olvassák a történelemkönyveket. (Navajon miért nincs "hazazavarva" a MagyarGárda, na? De a MagyarGárdistáknak azért jusson eszébe, hogy mi lett az SA sorsa, a Vonának jó lenne elolvasni, mi lett Röhm-mel, mert itt van már az SS, igaz, kicsit hülye, kicsit lábszagú, de a mienk, a TEK, a Führer személyes testőrsége. )

Én időben szóltam. Akinek füle van, hallja.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.14. 21:40:37

@DarthVader:
Igen, igen... Régóta mondom, hogy Piktornak ott van a polcán a "Harcom". Szegénykém azóta azzal álmodik és néha kísértetiesen sokat idéz belőle. Viszont nem gondol bele, hogy az a piktorovics is hogyan végezte.
A kifestőkönyvével játszana inkább.
Fogunk még a sírjára hugyozni, ha lesz türelmünk kivárni a hosszú sort.

titokmacsek 2012.09.14. 21:58:13

a helyi védelmi terv nálunk megvan, csak éppen aszerint az 5 évvel ezelőtti telefonszámon keresnének, mivel a védelmi csoportban logisztikusként vagyok megjelölve. 5 irodával arrébb ül egy kollega, akinek az is lenne a dolga, hogy miután párszor már szóltam, hogy írja át számomat (amit egyébként ismer, mert két éve ő is azon hív), mondjuk, ezt megtegye. Hát, így működik a dolog, én megteszem, amit megkövetel a Haza:éjszaka is be van kapcsolva a telefon, hogy ha eksön lenne, elérjenek, a többi a polgármester meg a felelős kollega baja...

andga 2012.09.14. 22:04:01

Mi lesz Hitler jugend.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.14. 22:07:02

@andga:
Vona Jugend?
Miért, nincs? Nem elég?
Már komoly frakcióharcok is zajlottak ott, a buzi és a pornós kurva fronton...

No. Nem 2012.09.14. 22:25:29

Hurrá! Mindent a hazáért! A kommunista szombatot mikor vezetik be?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.14. 22:27:07

Gyurcsány bejelentette: nem indul 2014-ben a kormányfői székért... :O)
Na... Azért vannak jó hírek is!
hvg.hu/itthon/20120914_Gyurcsany_bejelentette_nem_indul_2014ben_
Akkor hol van most már az a bizonyos ellenzéki összefogás? Mert ha csak ez volt az akadálya...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.14. 22:27:56

@No. Nem:
A Párt és daliás Vezézényló tábornokunk dicsőseggére!

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.09.14. 23:40:56

Ez jelenthet akár 60 napos elzárást, pénzbírságot - 5000 forinttól 150 ezerig -, vagy közmunkát."

Gondolom, ha egy cigány nem küldi vissza vagy egy fideszes nertárs akkor az 5000 forintos tétel aktiválódik, ha viszont a Kubatov/simicska/TEK/Nibek/ fasztudja milyen fideszes patkánynépség listáján szerepel az illető akkor a 60 nap/150 000 HUF, igaz? Szeretem amikor ilyen tág határok között mozog egy büntetési tétel, mert a napnál is világosabban jelzi, hogy nem egyenlő elbírálásba esnek majd az ellenszegülők.

Bee-zony 2012.09.15. 01:56:05

Egy csomó nyugger és nem nyugger emléxik még, hogy volt ez a másik átkosban. Így: a melós hazajött a melóból, és azt hitte, hogy most pihenni fog, aztán kb. fél óra múlva megállt az állami taxi a ház előtt, és hozta a behívót, amin valami olyan szöveg volt, hogy hathónapi főbelövés terhe mellett jelenjen meg az X laktanyában Y órakor, ami még aznap este volt, aztán kb. 2-3 nap múlva mehetett haza, kb. éjjel 2-3 óra tájban, mert addig tartott a felszerelés leadása, a papírok kitöltése...
Kísértetiesen emlékeztet az egész a sorkatonaság címkéjű állatságra (besorozott állatfarmi állatpolgár), csak most még polgári védelemnek hívják. Aztán majdcsak elsül a kapanyél, mert ez a következő lépés a sorban. Oké, bevették a sorozott polgárivédelmet, és most már jöhet a sorkatonaság.
Amikor nem volt ennyire sürgős, és hosszabb távú volt az elbaszott idő néhány hét, akkor előtte postán jött a papír. Azidőtájt sofőrként dolgoztam, és munkabér az alapbérből, a kilométerpénzből és a benzinpénzből állt, és az ilyen behívások idejére megkaptam az alapbéremet, ami a normál havibérnek kb. a fele volt... Lehet „örülni”, ez jön megint. Persze csak annak, aki hagyja.
Egy sötét társaság történelmet ismétel, mert közben megint lett néhány újszülött, és nekik minden büdöskomcsi dolog új, és megint beadható, röviden ennyi.

billy reed 2012.09.15. 02:16:02

@Secnir: Én is pont erre gondoltam!
Ha megkapod, dobj egy privit, megdumáljuk :)

billy reed 2012.09.15. 02:26:03

Alkotm...izé, namiaz...Alaptörvény:
"XIV. cikk
(1) A törvény előtt mindenki egyenlő. Minden ember jogképes.
(2) Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj ,szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalm i
származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja .
(3) A nők és a férfiak egyenjogúak.
(4) Magyarország a jogegyenlőség megvalósulását az esélyegyenlőtlenségek kiküszöbölését célzó intézkedésekkel is segíti ."

Akkor ha, a törvény előtt mindenki egyenlő, valamint jogegyenlőség van, úgy ez a szarakodás mindenkire vonatkozik.
Majd ha a kivételesen fontos személyek /KFSZ/ is be lesznek osztva, /pl. képviselő elvtársak, bíró elvtársak stb. elvtársak/, akkor jelentkezzenek újra.
Addig ne.

Csemmke 2012.09.15. 03:48:46

Hát, már nem azért, de a csípőből fikázás - és csak az - brilliáns színvonalon működik, a csőlátással egyetemben. Ez a párt történetesen mindkét kormányában kifogott néhány katasztrófát, árvizeket meg vörösiszapot, és többé-kevésbé helyt is állt, és kártérített annak (is), aki csak a markát tartotta, de mikor a gáton kellett volna legénynek lenni, akkor csoportos együttműködésben lógatta a tökeit. Ha ezt a Fidesz a második ciklusa közepére megunta, nem csodálom. Nyulat bokrostól elven kötelezi a lakosság apraja-nagyját arra, hogy ha szarban a haza, akkor lapátoljon erősen, ami egyébként is KÖTELESSÉGE. Még csak diszkriminatív felhang sincs a kormány fellépésében, pedig ez elsősorban a cigányoknak szól. Hol itt a probléma? Én is Pesten tanulok, de ha otthon baj lenne, ígyis-úgyis hazamennék. Azért meg úgyse fognak senkit lámpavasra húzni, mert külföldön tartózkodik. Valamit érezzünk már szívügyünknek is, most komolyan az a felháborodás tárgya, hogy szankcionálják azt, ha elmulasztod állampolgári kötelességed? Milyen demokráciát képzelsz el, ha nem olyant, ahol mindenki összefog a bajban, és a cigány is leckét kap állampolgárságból?

Marcellusca 2012.09.15. 04:14:09

@Csemmke: Oh, naiv kisdiák. :D

Ülj csak vissza az iskolapadba!
Majd, ha láttál, átéltél, tapasztaltál dolgokat jöhetsz ezzel a naivsággal.

Bee-zony 2012.09.15. 06:45:45

„...kártérített annak (is), aki csak a markát tartotta, de mikor a gáton kellett volna legénynek lenni, akkor csoportos együttműködésben lógatta a tökeit.”
Az újszülött ifjú fideszes hozza a szokásos fidesznyik színvonalat...
Ehhez képest kártérítés annak jár, akit kár ért, és nem annak, akit kár ért, és ezen kívül dolgozik a gáton is, mint állat.
Akiket lógatni kellett volna, a tökénél fogva, az a MAL vezérkara, de nem tették meg állambácsiként, úgyhogy nekem ők már utolsó senkik, akik mindenben folyamatosan az abszolút 0 fok és a 0 szavazói százalék felé tartanak, és még így a legkisebb rossz.

„Még csak diszkriminatív felhang sincs a kormány fellépésében...”
Leszámítva a pozitívan diszkrimináló kivétellistát...
„...pedig ez elsősorban a cigányoknak szól.”
És ezt a cigányok is tudják? LOL.
Persze, mindenki szépen, fegyelmezetten dolgozik – a tündérmesében –, főleg a cigányok, hiszen ők erről ismertek, és nem arról, hogy csak akkor dolgoznak, ha gépfegyveresek veszik őket körül, és noszogatják őket.

„Én is Pesten tanulok, de ha otthon baj lenne, ígyis-úgyis hazamennék.”
Ja, csak tanulni ne kelljen. Kívánom, hogy úgy legyen, és tudd meg, hogy mi a valóság. Akkor majd felébredsz a narancsködből, és rájössz arra, amit itt már eléggé sokan megtapasztaltak, hogy Magyarországon, akárcsak Észak-Koreában, az (állami) elmélet és a gyakorlat között nagy különbség van, volt, és még egy darabig lesz is, ahogy a helyzet kinéz.
Nálam az a gyakorlat, hogy elvből elmentem-elmenekültem Szodomagyarországról, és bojkottálom, mert berágtam a fehérgalléros és köztörvényes bűnözőhalmazra, és amíg az MSZP-Fidesz fennáll, addig a politikai és gazdasági bojkott is fennáll a részemről, és addig legfeljebb csak ideiglenesen a szülőföldön tartózkodó turista leszek, ha ugyan veszem a fáradságot a határátlépéshez, és nem állok meg a határ túlsó oldalán. Egyelőre ott tartok, hogy hivatalosan ki sem tehetem a lábam Észak-Amerikából, ami egyenlő azzal, hogy nem hivatalosan házi őrizetben vagyok egy szép nagy földdarabon, és aki meg akar látogatni, annak ide kell jönnie. Ugye hogy mennyivel másabb ez, ahhoz képest hogy sokakat be sem engednek. :) Na de, ezt vállaltam, úgyhogy ezt csinálom, és ez így van jól, még ha lelkileg-fizikailag néha kemény is. Igazából ez egy civil túlélő kiképzés. Magyarországon a survival of the shittest van, itt pedig a survival of the fittest, én pedig igazából egyik sem vagyok, hanem a kettő között vagyok. A survival of the s(h)ittes-t nagyon utálom, a survival of the fittest pedig kemény, ezt gyakorolnom kell, ehhez fel kell nőnöm, túl az 50-en, mert nem volt annyi eszem, hogy 20-30 évesen tegyem meg. Az jobb és könnyebb lett volna. Minél tovább húztam, annál nehezebb, ez lett a halogatás eredménye.
Van egy itteni megállapítás, az hogy Észak-Amerikától keletre az emberek infantilisek, csak a szájuk jár az eszük és a kezük helyett, és ez így igaz, sajnos. Aki ebben a nem kényeztető, és teljesítményt elváró társadalmi közegben helytáll, az már kb. minden más társadalmi közegben is helyt fog állni, és ez az, amire szükségem van. Sok rossz dolog van itt is, de olyan nincs, hogy lakosság 8%-a rokkantnyugdíjas, a 10%-a szenvedélybeteg, és akkor az élősködők és improduktívak száma még fel sincs becsülve. Ezeket a dolgokat itt nem lehet eljátszani, mert ez a társadalom ezt nem teszi lehetővé, nem engedi meg. Az megint más kérdés, hogy a produktivitásra kényszerítésnek megvan a sötét oldala, a túl-iparosodás, és a rák magas aránya, úgyhogy ez nem az arany középút, hanem a ló másik oldala. De most itt kell helytállnom. Aztán megkeresem azt a közép-et, ami szerintem a legjobb. És ha megnősülök, ennyivel is bonyolultabb lesz a helyzet, mert akkor mehetünk ketten, úgyhogy jó lesz ha odafigyelek, hogy ki lesz erre hajlandó.
Eleget szövegeltem mára, és itt azért vannak más teendők is... a szükséges gyakorlati megteendők.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 07:34:20

@Bee-zony:
... és ezek komcsiznak! Nem véletlen Piktorunk vonzódása, a családi komancs múlt azért csak kitör mindig. Hiába no, aki, amiben szocializálódik, oda húz.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 07:35:34

@Marcellusca:
Naiva... :)) Most miért rombolod le a kis steril világképét? :D

Julian Plenti 2012.09.15. 07:39:13

Szomorú, hogy az utóbbi években az állam dühödten vetkőzi le kötelezettségeit az állampolgárok felé, ezzel párhuzamosan pedig az állampolgárokra újabbakat akaszt.

T.Jani 2012.09.15. 08:09:28

És mi van ha évek óta a feketemunkás vagyok, de van annyi gerincem hogy legalább az államtól nem lopok mint a naplopó banda a parlamentben, és ezért nem állok sorba segélyért?
Most hogy valljam be a munkahelyemet?
Vagy mi van ha évek óta külföldön dolgozom, de azért a szüleimnél vagyok bejelentve, akkor Kanadából rohanok haza gyakorlatozni?

Ironfist 2012.09.15. 08:46:21

Kár, hogy a kgst-indiánok lejáratták a menekültség fogalmát. Nem csak elméletben, de gyakorlatban is.
Hmm, vajon Norvégiában fogadnak magyar menekülteket? :)

hafe712 2012.09.15. 09:06:42

Egyszerű az ok. Elrendelik a katasztrófahelyzetet, berángatnak egy rakás embert gyakorlatozásra, NEM TUDSZ MENNI KORMÁNYELLENES TÜNTETÉSRE. Erről szól ez a szemétség.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.09.15. 09:10:09

Van egy törvényünk, a a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól 2004. évi CXL. törvény. Ebből idézek:

7. § A közigazgatási hatóság a költségtakarékosság és a hatékonyság érdekében úgy szervezi meg a tevékenységét, hogy az az ügyfélnek és a hatóságnak a legkevesebb költséget okozza, és az eljárás a lehető leggyorsabban lezárható legyen.

Más.
Katasztrófának tekinti szinte mindenki az árvizet, pl a katasztrófavédelem is. Hát kérem, ez a katasztrófa, nem az árvíz! Az árvíz az nem katasztrófa, hanem természeti erőforrás, amit nem tudunk mederben tartani és/vagy betárolni szűkösebb időkre. 2010-es év nagy csapadéka milyen jól jött volna 20111-2012-ben? Nagyon.

Mi a katasztrófa?
- hagyjuk keresztülcsorogni az országon ezt a rengeteg vizet
- a vízügyet szétverték, és verik szét folyamatosan
- már a 60-as években megállapított árvízi biztonság mintegy 1000 km-en nincs meg,
- ahelyett, hogy a hiányzó gátakat és tárolókat megépítenénk, várjuk, hogy mikor jön az ár és csicskáztatjuk a lakosságot a KATASZTRÓFA miatt!

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.09.15. 09:19:22

Az a benyomásom, a katasztrófavédelem elnevezése nagyon is találó. A katasztrófát védik, a katasztrófikus állapotokat konzerválják. Még kedvesen bumburnyák Pelikán eftársnak is leesett a tantusz, hogy valami nem stimmel.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 09:30:11

@rdos:
Azt mondod, fogunk még a fa tetején üldögélni? :))
Akkor inkább táborozzunk a Kossuth téren. Annak már hagyománya is van, a Piktor is szereti, illetve szerette csak...

Kandeláber 2012.09.15. 09:33:44

Pont aktuális, mikor félig kiszáradt a Balaton, és a Duna is apad.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.09.15. 09:49:54

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Annyi difi azért van legfőbb közszolgánk és Adolf között, hogy ő az oktatást és a nevelést keményen tolta. Már most az "árja nemzeti nevelés" az úgy tűnik, félrenevelés volt, de az oktatásba a reáliákba feccölt pénz az megtérült. Tetszik, vagy sem, a 2.vh. utáni német gazdasági csoda az a jugend-es nemzedéknek köszönhető.

Ehhez képest nálunk az oktatás és nevelés folyamatosan leszakad. Mi lenne "A" nemzeti ügy, ha nem az oktatás? Talán a katasztrófák is ritkábbá válnának ha szakmáját tudó, szerető népek szorgoskodnának a gazdaságban, az állambácsi és önkormányzatnéni igazgatásában.

Fogunk ázni kérdéskör. A Tiszán elég kritikus a helyzet, igaz már vagy fél évszázada. Mindenkori (újabban több) pártunk és kurmányunk mit tesz? Semmit.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.15. 09:50:58

@T.Jani: Hogy ....feketén dolgozol...

Szerintem pont rád kiváncsiak legjobban. Hogy hol vagy és micsinálsz....

Matolcsi nemrég mondta, hogy a teljes foglalkoztatás a célja.
Aztán meg...
"...egy olyan jogi szabályozáson dolgoznak, aminek köszönhetően a „különleges jogrend időszakában és egyéb válsághelyzetekben" a nemzetgazdaság biztonságos működése nem kerül veszélybe. Az NGM emellett a jogszabályban biztosítaná, hogy „a válsághelyzeti reagáló erők működési feltételei teljes körűen biztosítva legyenek".

És ehhez köll ...-a Te vagyonod ...

A Pintér meg készíti a törvényt a...

" egy úgynevezett vagyonfelderítő egységet hozna létre. A szabályozás célja a „központi vagyon-visszaszerzési és lefoglalt dolgokat kezelő hivatal kialakítása és hatáskörének biztosítása".

Úgyhogy egymás házában fogunk - padlást söpörni -,
...az már tuti.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.09.15. 09:54:14

@Secnir: "Neve: Megegyezik az ajánlott levél címzettjével..." :-).

Ez a megoldás.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.15. 10:05:40

@rdos: Hát igen. Kábé mindent tudnak, akik feladták a levelet,

csak azt az egyet akarják megtudni, hogy ...........- hol dolgozol ..? -

Ez lenne a levelezés célja.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.09.15. 10:06:08

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Akkor inkább táborozzunk a Kossuth téren"

Erre várnak a narancsbolsevik fiúk. Rögtön be lehet vetni az ávéhásokat, vagyis karhatalmistákat, akarom mondani a forradalmi ezredet. Ha jól rémlik, már nem ez a nevük, de jogfolytonosak. Ahogy többpártunk is jogfolytonos, csak a vak nem látja. Kimondom; ahogy rákosi és kádár kollaboráns volt, úgy a jelenlegi hatalom is az. Csak a korábbi, kizárólagos szojvet megszállóink mellé jöttek az amik.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.09.15. 10:09:49

@Dr. simonmondja.: Nemzeti ávéhában az adóbevallásomból látják, tudják hogy hol dolgozom.

"Ez lenne a levelezés célja. " Szerintem a vegzálásunk, az idegesítésünk a célja. Ahogy előző kommentemben írtam, szerintem ellenünk vannak, nem értünk. Nekem így tűnik. Ami úgy hápog, úgy tipeg, úgy úszik, az bizony ... kacsa.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.15. 10:18:59

@rdos:
Akkor te még nem hallottad Matolcsi elvtársat, hogy - kevés az adózó, majd mi teszünk róla.
Mind a 10 mila be lesz csatornázva, mint a közmunkások.
Megkérdik, hogy gályázol.
Rákérdeznek a gépjárműre,
aztán kimegy a vagyonvizsgálat házkutatni.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 10:22:26

@rdos:
Akkor kordont sem lehet bontani? Nem mondod! :)
A Nemzeti Inzultáció elég egyértelmű! Az ellenzék fricskázása, a hívek lelkének ápolása a feladata.
Engem speciel nem hat meg, mert amikor Piktorunk küldi a papírját, iktatom a megfelelő helyre és egy korántsem halk anyázást eresztek meg mellé. A melóhelyen kitüntetett helyre kifüggesztette egyik kolléga a legutóbbit.
Azt mondta, hogy ha a zsidóknál van utálatos kép, akkor nálunk is lehet olyan! :D

orient 2012.09.15. 10:22:35

Arról nem is beszélve, hogy családosként az embert berántják mondjuk 72 órára, és a munkaadóm ehhez mit szól? Ha pl. lakáshitelünk van, számláin, enni kell a családnak és fő keresőként ez miatt elveszítem a munkám akkor ki ad nekem másikat? Közmunkázhatok én is 47,000-ért? Megvédik a munkavállalókat? Hogyan? Visszamegyek dolgozni és a főnököm kirúg, ki bizonyítja be,hogy a 72 óra miatt volt? Nem mindenki közalkalmazott ahol csak úgy, és akkor megy el az ember szabadságra amikor akar...vannak még a versenyszférában is dolgozó emberek, jó tudom ez már nem sok, mert olyan jó a munkaügyi helyzet is itthon.

Vörös Szonja, a tetovált lány 2012.09.15. 10:23:48

nem értek valamit. Tehát én ne rohangáljak önmegvalósítani, dolgozni, mert kutyakötelességem fakanállal a kezemben a tűzhely mellett mosolyogva szülni, de homokzsákot pakolni jó vagyok???? elmennek ezek a picsába. már most tudom, hogy pirossal lekorrektúrázva küldöm vissza ezt a marhaságot, a végére pedig beírom a különvéleményemet. Már kedden kiakasztottak a nők elleni performanszukkal, és elkezdtem intézni a külföldre költözést. Egyébként meg nem is a címemen lakom, ott nem fognak megtalálni sem a bünti csekkjükkel, sem a TEK-esek. Max. az exemet, őrá meg úgyis ráférne egy verés.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.09.15. 10:28:08

@Dr. simonmondja.: Eltolcsit valóban nem hallgatom. Nem lepődnék meg ha igazad lenne. Amúgy eltolcsi is fején találta a szöget, mert valóban kevesen adóznak. Ahogy janibá is mindig tudta a tuttit; "Eeeftarsak.... Növelni kell a munka hatékonyságát!"

Abban is azonosak janibá és komisszárjai valamint mai többpártunk és mindenkori kurmányaink hogy a saját munkájuk hatékonyságát nem képesek növelni. Meglehet, nem is akarják.

Kikerült zero posztja az index címlapra, kíváncsian várom a "sajtó általi befolyásolást" végző agitPRopos eftársak megjelenését. Szombaton is dolgoznak az eftársak? Rögtön kiderül.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.09.15. 10:33:09

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Kordont bontani? Lehet, csak nem szabad. Bár ha már a utcai politizálásnál tartunk, nekem szimpatikusabb a rendőroszlatás :-). Elismerve, annál már csak egy jobb lenne, a "lövészárok barátkozás".

Nemzeti inzultáció :-)

soulclipse · http://soulclipse.blog.hu/ 2012.09.15. 10:33:36

“Mindent az államért, semmit az állam ellen!”
Na vajon ki mondta? (Itt is erről van szó)

Don Quixote de la Ferko 2012.09.15. 10:34:36

Kíváncsi vagyok, kapok ebből a kedves invitálásból, vagy nem. Speciel lezavartam némi időt a PV3694-ben, ergo az elsők között kéne megkapnom.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.09.15. 10:35:07

Csak kétszáz kilométerre dolgozom a bejelentett lakóhelyemtől és próbaidő alatt miért jelentkeztem volna át? Mondjuk nem is csodálkozom, kik tudták kilobbizni, hogy ne cseszegessék őket.

Kandeláber 2012.09.15. 10:35:41

Részben azért tartunk itt, mert ha szar a kormány, ugyanolyan szar az ellenzéke.
Durván 22 éve.

mate05 2012.09.15. 10:37:12

@tesz-vesz: Ne keverd össze a kommunistát ezekkel a görényekkel!

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.09.15. 10:39:23

@billy reed: "(1) A törvény előtt mindenki egyenlő." Igen. Ilyen egyszerű. Nem nagyon értek a joghoz, igaz, már az alkotmánybíróság se :-(, de meglehet a mentességek rendszere alkotmányellenes.

Jut is eszembe, két fajta hadvezér van. Az egyik azt mondja; utánam. A másik azt; előre. Hát a mi közügyeink szolgái, úgy tűnik, gondosan kontraszelektált, "előreküldő" kategóriába esnek.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.09.15. 10:44:48

@*Vörös Szonja*: "Tehát én ne rohangáljak önmegvalósítani, dolgozni, mert kutyakötelességem fakanállal a kezemben a tűzhely mellett mosolyogva szülni, de homokzsákot pakolni jó vagyok????"

Nagyon jól látod Szonja. Ez a helyzet.

Külföldre költözés? Nem is tudom. Csak egy ötlet. Mi lenne, ha az eftársak mennének? Mind.

Önjáró Talajgyalu 2012.09.15. 10:48:35

Ha jön ilyen szar, én azt fogom tenni, hogy szépen kitöltöm, hiszen azok az adatok már amúgyis megvannak nekik, szóval olyan mindegy, aztán egyszerűen nem írom alá hogy hozzájárulok, majd visszaküldöm, hiszen a visszaküldés kötelező.

Arra nem kötelezhetnek, hogy aláírjak valamit, amit nem akarok. Illetve kötelezhetnek, csak nem fogom aláírni, hiszen azzal járulok hozzá, miközben én nem járulok hozzá, akkor sem, ha valami túlizgága Fidesznyik azt találta volna ki. Ha nem tetszik, jöhet az elzárás fiúk, mert nem írom alá, ha ezek fejreállnak akkor sem.

Amúgy meg lámpavasra az összest, akinek ehhez valaha köze volt.

Vörös Szonja, a tetovált lány 2012.09.15. 10:49:29

@rdos: én sem azért mennék innen el, mert akarok, hanem mert nincs jobb ötletem. 35 éves vagyok, és gyerekkoromban azt láttam, hogy a szüleimet hitegették, hogy "már csak néhány évig kell szorosabbra venni a nadrágszíjat". Most engem etet(né)nek ugyanezzel. Az a baj, hogy nem lesz gyerekem, akinek ezt szintén beadhatnák. Persze, értem én, össze kéne fogni, meg minden, benne is lennék, akármiben, elmúlt a pacifizmusom. Csak épp nem érek rá szervezkedni a nagy létfenntartós játékban :(

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.09.15. 10:49:41

ennek a posztnak a bejegyzéseiben tisztán megmutatkozik az igazi balliberális métely mentalitás ami jellemzi az ide kommentelők 90%át. miről is van szó? számba veszik az egészséges embereket, ha baj van, az adott település tudjon némileg koordináltabban cselekedni mint eddig. valszeg ilyenre sor sem kerül. balliberális gyökérnek egy feladata van, kitölteni egy kérdőívet pár adattal is visszaküldeni. ez egy balliberálist teljes mértékben megterhel, sőt, egyenesen felháborodik, mintha minimum a karját kéne levágnia tőből. nemzettudata, a közösségen való segítés a bajban, stb, nála ezek nem játszanak, csak önző módon arra gondol: ki téríti meg neki azt a munkanapot, egyáltalán miért kéne neki bármit segíteni embertársain, miért nem az állambácsi hordja a homokzsákot, egyáltalán miért kell neki felállni az internet elől. képes családregényt írni, csak hogy megmagyarázza, ép és egészséges emberként miért is ő az, aki nem érne rá katasztrófahelyzetben bármit tenni az országért. az is felháborítja a balliberálist, hogy esetleg egyszer az életében ellenszolgáltatás nélkül, csupán hazaszeretetből elégessen néhány joule energiát. ez egy ilyen megmételyezett agyú önző embernek a jelek szerint gyakorlatilag elképzelhetetlen. remélem most már mindenki jól látja, kik és milyenek ezek az emberek. magyarországon élnek, de az országért a kisujjukat sem mozdítanák, nemzetben egyáltalán nem tudnak gondolkodni. és ezek osztják az észt mindenhol. hazátlan önző emberek, akik csak papíron magyarok, valójában a saját kényelmükön kívül semmi nem érdekli őket. soha ne adjunk többet ennek a mételynek hatalmat a kezébe.

Önjáró Talajgyalu 2012.09.15. 10:50:18

Ja a B tervem, hogy becsomagolok egy féltéglát ebbe a sajtpapírba, és bekúrom vele a helyi önkormányzat ablakát. (Aláírás nélkül persze.) Akkor legalább lesz is miért elzárniuk.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 10:53:16

@*Vörös Szonja*:
Ugyan az a csürhe (csak ezek a másod-, harmadvonalbeli komcsik voltak a tehetségtelenségük miatt), ugyan azzal a szar dumával szédítik a népeket. A birkáknak ez tetszik is, lelkesen tapsolnak.
Éljen a Párt! Piktor, Piktor, Piktor!

moTmeN 2012.09.15. 10:54:11

En ott akadtam el, hogy lakohely. Annak mi a pontos jogi definicioja?
Mi van, ha az bejelentett allando lakcimemre kierkezett formanyomtatvanyra azt a lakcimemet irom ra, ahol eletvitelszeruen elek? Es ha az kulfoldon van? Mi lesz a kollegistakkal, a Borsodbol nyugatra jaro munkasokkal, ok melyik cimet irjak be?

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.09.15. 10:57:18

@moTmeN:szerintem írd be azt: nem érzem magaménak a hazám, nem akarok segíteni sehol, balliberális demokrata vagyok.

Önjáró Talajgyalu 2012.09.15. 10:58:10

@Disintegrator Rising: A koordináltan cselekvéssel az a baj, hogy a Magyar Állam csak akkor tudott koordináltan cselekedni az elmúlt 20 (40, 60) évben koordináltan cselekedni, ha meg kellett szopatnia a saját polgárait. Szóval előbb a kúrmány mutassa meg, hogy tud koordináltan cselekedni, majd utána beszélgethetünk arról, hogy engem regisztrálnak koordinált cselekvéshez.

Minden más esetben csak a pingvinezés, a szétesés meg a teljes tanácstalanság ment. Ami mégis sikerült, az 1-2-3 ember ÖNKÉNTES (nem előírt) önfeláldozásának, személyes szorgalmának és kitartásának köszönhető, nem pedig mert fentről valaki elböffentette magát. Szóval én önként és dalolva nem kívánok résztvenni ebben az elkúrásban, arról nem is beszélve, hogy már amúgy is abban az 5%-ban vagyok, akik a különböző adók 90%-át befizetik. Szóval balliberalizmus vagy jobbkonzervativizmus, össznépileg menjenek a picsába ezek.

blah 2012.09.15. 10:59:15

Két dolog. Először is ki fog rákényszeríteni arra, hogy dolgozz is a gáton? Aztán (mint 13.ker.-i lakos) kíváncsi vagyok Szanyi kapitány kerületében lesz e ilyen akció... :)

Kandeláber 2012.09.15. 11:00:52

@*Vörös Szonja*: No igen, négy évente csöbörből vödörbe...
Én mióta beszélni tudok, azt hallom, hogy nemsokára jobb lesz.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.09.15. 11:02:01

@*Vörös Szonja*: "Csak épp nem érek rá szervezkedni a nagy létfenntartós játékban :( "

Ha javasolhatom, valóban ne szervezkedj. Az eftársak erre "harapnak". Van megoldás, és nagyon is egyszerű.

www.kibulizottorszag.net/

El kell menni ogy, önkormi választásra választani. Ha véletlenül úgy adódna, hogy a választék selejt lenne (eddig az volt), akkor is van még egy lehetőséged. Mindegyiket áthúzni. Miért? Mert azt magyarázza meg a törökgaborelemez, ha a szavazatoknak mondjuk több mint fele érvénytelen!

Köszönjük, minden oldali eftársak, elég volt! Ugyan menjetek már!

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.09.15. 11:02:36

@Önjáró Talajgyalu: persze, tudom, nekem nem kell megmagyaráznod azt, hogy miért nem szereted a hazád és a benne élő embereket. nincs ezzel semmi baj, sok ilyen magadfajta önző gyökér él még az országban.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 11:05:01

Ha kitöltöm így és beküldöm, az érvényes?

Neve: Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...
Szül.helye, ideje...: Úgy is tudjátok, mit szórakoztok velem, 96 helyen vagyok csak benn.
Anyja neve és utóneve: Azt is tudjátok

Mentességet élvez...: Manapság narancsbolsi köcsögnek kéne lennem ahhoz!

Ha igen, ennek oka: - kérdezzétek meg a polgármestert, meg a többi bolsit.

Alulírott kijelentem......megfelelnek.

Kitöltés dátuma: 2012. szeptember 15.
Aláírás: Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...

Amennyiben nem mentesül....
Szakképzettsége: Informatikus
Foglalkozása: Informatikus
Munkahely: Ne'ba, hogy pont azt nem tudjátok
Címe: Érdekes, az adókkal, járulékokkal megtaláltok...

Kitöltés dátuma: 2012. szeptember 15.

Aláírás: NEM ÍROM ALÁ! NYASGEM!

Visszaküldtem?
Kitöltöttem?

Simicska óta meg tudjuk, hogy hülyének lenni alkotmányos jogom.
Vagy ez is megváltozott már?

Ringlósztár 2012.09.15. 11:05:03

@DarkFuture:
Dakota, mint fideszszavazó?
Már csak a közmondások miatt, amit a Nagy Dakota Vezér szokott mondani.

moTmeN 2012.09.15. 11:06:34

@Disintegrator Rising: Ezt a nem erzem magamenak a hazam dolgot nem ertem. A hazam az a hely, ahol elek. Nem orszag, nem nemzet, hanem az a nehany negyzetkilometer, ahol elek. Azt magamenak erzem.
Egyebkent megnyugtatasul kozlom, hogy pl a borsodi arvizek idejen jelen voltam, es segitettem, hiszen rokonaim elnek arra. Sajnos igy alkalmam volt latni azt is, hogy milyen amator, rosszul szervezett volt a polgari vedelem. Korulbelul az mukodott, amit a helyiek, a polgari vedelmet megkerulve vegeztek.
Kulon erdekes volt az a homok, amit toltoanyagnak hoztak. Az minden volt, csak nem vizzaro. Ennek megfeleloen el is mosott mindent az arviz, az ejszaka kozepen. Kitelepites, az emberek biztonsagba helyezese persze nem tortent meg, hiszen a polgati vedelem nem latta elore, ami tortent. Nehany oraval sem. Na, ilyen dilettans banda ez.

moncayo 2012.09.15. 11:06:44

Ez NEM az árvízre van! Az jogalap arra hogy málenkij robotra elvihessenek, ha nem tetszel.

Dour ® 2012.09.15. 11:07:09

Hmmm....
Csak tudnám, hogy a katasztrófát miért kell védeni.
Az már megtörtént esemény.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.09.15. 11:07:39

@Disintegrator Rising: " számba veszik az egészséges embereket, ha baj van, az adott település tudjon némileg koordináltabban cselekedni mint eddig"

Tudom, csak a munkád végzed. A baj az, hogy már most is baj van. És mégsem tesznek semmit. 09:10:09-i kommentem ajánlom a figyelmedbe. 50 - 60. éve nincs meg az árvízi biztonság a Tiszán!

Ringlósztár 2012.09.15. 11:09:03

@Disintegrator Rising:
Ez így nem igaz, csak a fideszeseket nem szeretjük + MOL + CBA + OTP + Liga Szakszervezet...

flippant 2012.09.15. 11:10:26

Ez egy halállista! Ki fognak minket irtani! Deportálni fognak a Gulágra! Sztálin és Hitler is ilyen listák alapján szedték össze aZembereket!

Meneküljetek! Meneküljetek!

Aki-Baki 2012.09.15. 11:12:31

@Disintegrator Rising: Egy vitatkozasban a szemelyeskedes a legprimitivebb, amit tenni lehet...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 11:13:08

@Disintegrator Rising:
A magadfajta gyökérnek honnan van bármilyen alapja eldönteni, hogy melyikünk és hogyan szereti a hazáját? Legtöbbet a hazaszeretetről azok ugatnak, akik elárulták HAZÁNKAT!
Ki vagy te, hogy minősíteni mersz és ítélkezni? Egy senki...
Azért, mert nem szeretem, szeretjük a Piktort, akkor hazaárulók lennénk? El vagy tévedve. A Ferenc haverotokat sem kell szeretnünk.
Attól még a hazánk, a hazám ez, Magyarország. Ahogy az őseimnek is, majd ezer éve, ezért a földért haltak sokan, évszázadok óta. Ezen a hozzád hasonló kis trollok sem változtatnak.

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.09.15. 11:17:11

fenti csürhe mentalitásából következik, hogy én a következő eljárást alkalmaznám orbánék helyében. aki nem küldi vissza a papírt, annak nem jár semmilyen büntetés, hanem szépen elveszik az állampolgárságát, aztán mehet innen a bús picsába, keresni magának egy olyan országot, amit a magáénak érez, és akinek segítene önzetlenül a bajban. persze egy balliberálisnak ez megoldhatatlan problémát jelentene, hiszen a nemzetben gondolkodás, önzetlenség, hazafiasság olyan kifejezések, melyeket gyenge agyával sajnos nem tud felfogni.

@moTmeN: "hazam az a hely, ahol elek. Nem orszag, nem nemzet, hanem az a nehany negyzetkilometer, ahol elek" - látod, ez itt a probléma, pontosan megfogalmaztad. ez az a mentalitás, amit a balliberális demokrácia kitermelt, a hazátlan önző métely emberek.

Shopping 2012.09.15. 11:19:00

Aki a katonai szolgálat alól fel volt mentve, az ez alól is fel van. Nem????

lavór 2012.09.15. 11:20:33

Ezek szerint már valakik biztosan tudják, hogy lesz valamilyen katasztrófa.
És ha lesz, arra bizony nem ár felkészülni.

esef 2012.09.15. 11:22:22

@Secnir:
add fel a tanácselnök elvtárs nevére, "saját kézbe" megjelöléssel (ennyi + pénzt nekem meg fog érni a sajátom). akkor csak és kizárólag ő tudja felvenni, senki más a világon nem. vissza fogod kapni és ha jönnek baszogatni, fel tudod mutatni, hogy te feladtad, de a drága tanácselnök elvtárs nem kereste... :D

Shopping 2012.09.15. 11:23:19

@Disintegrator Rising: Téged nem zavar, hogy több tízmillió Ft, postaköltséget TE is fizeted, olyan adatok begyüjtéséért, amit már ìgy is tudnak?

esef 2012.09.15. 11:23:28

amúgy valamelyik oldalon olvastam, hogy a xi. kerben csak a 30-40 év közötti férfiaknak küldték. mi a faszért kivételeznek? a 30 alatti, 40 feletti férfiak, esetleg a nők már nem is jók?

auth.gabor · http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor 2012.09.15. 11:23:45

@Secnir: Én annó a kötelező kamarai regisztrációnál is már egyszer kiakadtam, most lesz lesz másképp...

wiki.javaforum.hu/pages/viewpage.action?pageId=17956873

Felvettem egy '000000 Rászoruló kamarák anyagi támogatása' tevékenységi kört, azóta se szóltak, hogy nem stimmel az adatbázisuk, ahogy a befizetendő 5000 forintot se kérték még el... :)

Azt sem értem tisztán, hogy miért kell ezt papíron intézni, amikor minden adat megtalálható az állami nyilvántartásokban. És a papírozgatásból adódan, ahogy a kamarai adatbázis, ez is rögtön elavult és pontatlan lesz a születése pillanatában, mert nincs se követési kötelezettség, se adatbevallási kötelezettség, ha van, akkor se fogja senki azonnal bejelenteni... vagy évente meg kell ismételni az adatok bevallását?

Egyszer látnám, hogy rendszerben képesek gondolkodni azok, akiknek ez dolga lenne... :(

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.09.15. 11:23:53

És ez miért lesz jó? Mégis ki a lófasz akarja megtámadni ezt az elbaszott országot? Ha meg valami katasztrófahelyzet van, vagy árvíz, akkor esetleg megyek segíteni, de háború esetén én pucolok. De erre ne is kerüljön sor.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 11:24:53

@Disintegrator Rising:
Egy ilyen szervilis csicskától ez dicséretnek hangzik!
Szánalmas vagy.

gyárvárosi 2012.09.15. 11:25:03

Amint valami veretes baromságot kiötöl valamelyik minisztérium / katasztrófavédelem / honvédség azonnal előjön néhány magát jobboldalinak és ezzel együtt természetesen hazffynak valló eszement. Rögtön hazaszeretetről, és egyéb mellébeszélésről ír.
Nos először is a két világháborúban való részvételt és annak szomorú következményeit éppen az ilyen "hazafias" kormányainknak köszönhetjük:
Tehát ha valakik, akkor éppen a jobboldaliak ne hivatkozzanak hazaszeretetre. Írom ezt úgy, hogy a családomból volt aki hivatásos tisztként, volt aki sorozott honvédként vett részt a doni "kirándulásban" és sajnos hárman közülük nem térhettek haza.
Ennyit a hazaszeretetről.
Ez az intézkedés pedig nem más, mint felesleges b.sztatás.
Hiszen miden kért adat megvan a népesség nyilvántartónál, a NAV-nál, sőt a polgármesteri hivatal adóügyi előadójánál is, hiszen pl. a gépjárműadóval mindig megtalálják az embereket.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.09.15. 11:26:01

@Shopping:
Hagyd, nem fogja megérteni, vagy nem akarja, tipikus primitív troll mentalitása van.

Aki-Baki 2012.09.15. 11:27:01

@Disintegrator Rising: Ezzel a hazankat hoznad rossz helyzetbe pl: birsag, zuhano forint, gazdasag visszaesese, inflacio, munkanelkuliseg novekedese, stb...

esef 2012.09.15. 11:27:14

@Disintegrator Rising:
b+, Viktor wannabe isten olyat kér, amit már tud.
mi a fasz köze van ahhoz, hogy eszem ágában sincs menni lapátolni "polgárt védeni", miközben a cigány meg közben is lopni megy, büntetlenül. adjanak egy csákányt a kezembe, Viktorka egyik fülén fog bemenni, a másikon meg kijönni...

auth.gabor · http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor 2012.09.15. 11:29:18

@Disintegrator Rising: "nincs ezzel semmi baj, sok ilyen magadfajta önző gyökér él még az országban."

Elkérhetnék tőlet két adatot (természetesen valami bizonyítékkal)?

Az utóbb 5 évben mennyi adót fizettél:
Az utóbbi 5 évben az árvízeknél nettó mennyi munkaórát dolgoztál a töltésen:

Ha az első pont mondjuk 25 millió forint felett van és/vagy a második pont 160 órán felüli, akkor igazad van. Ha egyik pontot se tudod teljesíteni, akkor Te magad vagy az önző gyökér.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.09.15. 11:31:32

Hoppácska: "Saját kézbe" hivatalnál nem működik.

Szervezeteknek, intézményeknek, stb. címzett küldemények esetében, valamint postacsomag küldeményekhez nem vehető igénybe ez a szolgáltatás.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2012.09.15. 11:31:37

Az eskütétellel mi van?

Nem szabad alábecsülni a pszichológiai hatását annak, hogy duzzogva, de rettegve végigcsinálod a 3 napos "kiképzést" egy kiképzőtiszt alatt, majd esküt teszel.

Soha többé nem mondhatsz nemet semmire anélkül, h szembeköpnéd magad.

fidesz = házmesterek pártja 2012.09.15. 11:32:06

@Shopping: nem feltétlenül.
------------------------------------------------------------
Tényleg nem lehet ezt a tetves, horthystába oltott komcsi söpredéket elzavarni végre a jókurvaanyjába?
Ez az egész cirkusz szimpla lelki terror, semmi más.

Marcellusca 2012.09.15. 11:32:43

@orient: Nem jól számolod.
40 óra kiképzés = 5*8 óra, azaz gyakorlatilag 1 hét;
72 óra továbbképzés = 9*8 óra, azaz gyak. 2 hét.

Na, így tessen számolni a kiesésékkel! :(

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2012.09.15. 11:33:32

@Disintegrator Rising:
a hazaszeretet nem egyenlő a gondolkodás nélküli, lelkes ánusznyalogatással, kedves kommentelőtársam.
Ha ezt az aprócska dolgot sikerül belátni, akkor máris a fejlődés útjára léptél, addig viszont fejében vákuumot hordó, csápoló csőcselék vagy.

Jójójó, tudom, balliberálismocsokállatvagyok, megspórolhatod ennek leírását

fidesz = házmesterek pártja 2012.09.15. 11:35:10

@auth.gabor: gondolom, te mindkét pontot teljesítetted...

Marcellusca 2012.09.15. 11:35:41

@*Vörös Szonja*: Tessen olvasni!
3 vagy több kiskorú esetén nem köll pakolgatni. :)
Plusz szerencse, hogy otthon sem kapsz két nagy pofont szeretett párodtól. :P

blah 2012.09.15. 11:36:42

@Disintegrator Rising: te figyelj már, valakit meghatott már, hogy a szemedben (egy közismert kretén szemében...) valaki nem számít jó hazafinak?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.09.15. 11:38:21

Es akkor meg arrol szo sem esett, akik 3 honapot meghaladoan kulfoldon tartozkodnak, ideiglenes klfoldon tartozkodast bejelentve, amellyela magyar allando lakcim nem szunik meg. Vajon oket is hazarendelika vilag akar masik pontjarol?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 11:39:10

@Marcellusca:
Asszony pajti nálunk 45 kiló és csak 1 gyerekünk van. Szóval tipikusan behívható ő is?
Majd megemlítem neki... :)

feritata 2012.09.15. 11:39:28

@Csemmke: Amennyiben vész esetén te is mind minden jóérzésű magától segít, akkor kérdem én minek ez az egész?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 11:39:59

@tildy:):
Hol nem szarod le ezeknek a narancsbolsiknak a levelét? :DD
Feldughatják maguknak!

l_andras 2012.09.15. 11:40:20

@Disintegrator Rising: hmm, te beszélsz hazaszeretetről meg nemzetről, aki elküldené a fél ország lakosságát, mert máshogyan szereti a hazáját? Varietas delectat. A monokultúra mindig katasztrófához vezet.

esef 2012.09.15. 11:40:28

@Nyekenyóka.:
hogy ki támadná meg? biztos a tőkések, a zsidók, a nyugat, a kelet, a kommunisták, a nácik és a világnak az a 99,99%-a akik már utálnak minket...

esef 2012.09.15. 11:41:19

@tildy:):
hogyne, és még a repülőjegyet is állják business/first classon :D

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.09.15. 11:42:11

@Disintegrator Rising: Tudod en meg ki is mennek zsakot pakolni, nem egyszer vettem reszt tarsadalmi mnkaban pl ovifelujitason, stb. De, az amit most otthon csinalnak, az kiveri a biztositekot. Pontosabban ahogyan csinaljak.

Egyebkent en mar csak ilyen ember vagyok, elobb vallom magam jasznak, mint magyarnak :)

esef 2012.09.15. 11:42:51

@auth.gabor:
b+ azért is fizetem az adót, hogy abból Viktor isten megoldja a gátépítést. de nehogymár még adót is emeljen és kényszerdolgoztasson egyszerre... egy elmebeteg majom ez az ember

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.09.15. 11:44:04

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Mondjuk ott, ha ilyen miatt az itteni majdani allampolgarsagi kerelmem visszautasitasra kerulne ( ott ugyanis rakerdeznek egyre masra, buntetett eloelet, stb) , akkor nem lenne oszinte a mosolyom. Ezert nem tudom leszarni.

Loona 2012.09.15. 11:44:27

Nálunk a munkahelyen már hónapokkal ezelőtt kérték az adatainkat. Főleg arra voltak kíváncsiak, milyen gyorsan érünk be, ha hívnak vészhelyzetben. Már az ellen is tiltakoztam, mert én nem egészségügyi dolgozó, hanem egészségügyben dolgozó vagyok. Semmi eü képesítésem nincs. Ha katasztrófa esetén behívnának, csak rontanám a helyzetet, mert a vér látványát sem bírom.
Most újra adatgyűjtés. Mentességet szeretnék, itt is, de itt se fogom megkapni. A mentességkérésem oka egyszerű: 48 kilósan tuti nem tudok 50 kilós homokzsákokat cipelni. Igazából még 5 kilósakat se nagyon. Pár kör után kidőlnék. Vagy mivel nő vagyok, nekem csak gulyást kéne főznöm a férfiaknak? Szívesen, csak adjanak maszkot, nehogy megérezzem a hús-szagot. :D

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.09.15. 11:45:46

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Igen, behivhato, ha atolvastad a papirost, akkor pl. behivhatjak konyhara is, teat vagy etelt fozni.

Mondjuk en inkabb mennek homokzsakot rakni, de nem is 45 kilo vagyok:)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 11:49:56

@tildy:):
Azt a választ kapnák, hogy nem válaszoltál nekik egy behívóra. Nem te vagy amúgy a célközönség, elsősorban az önkormányzati és vállalati szféra dolgozói.
Én, mint vállalkozó, elég paraszt módon fogom megválaszolni, ha ilyent kapok. :D

soproni1 2012.09.15. 11:51:19

Megint sorban állás lesz a rokon orvosoknál. @esef: Teljesen egyetértek. Amúgy meg a közalkalmazottakat vigyék el kényszermunkára, akkor valami hasznosat is tesznek. 770 ezerből csak van párezer erre alkalmas. Mivel az önkormányzati hivatalnokok 90 százaléka felesleges, meg is oldható.

Bambano 2012.09.15. 11:53:48

engem az a része érdekelne, melyik komolyabb cég fogja eltűrni, hogy az embereit kivonják a termelésből? melyik cég nem fogja ezt kirúgással honorálni?

moTmeN 2012.09.15. 11:56:21

@Disintegrator Rising: mar elnezest, de mitol onzo az, aki a mikrokozossegeben eli az eletet? Ha en a faluban/keruletben, ahol elek olyan eletet elek, ami nem art masoknak, esetleg meg a kozosseg eletminoseget javitja, azt en nem erzem onzonek. Ugy erzem, ilyen eletet eltem magyarorszagi lakhelyeimen is. Nem csaltam adot, nem loptam meg masokat, szabadidomben civil szervezeteknel onkenteskedtem, stb.. Ez onzoseg lenne?

becike4 2012.09.15. 11:57:02

Hurrá!Megyünk stadiont építeni.Hogy szopnának le egy nemzeti elefántot.

qwasder 2012.09.15. 11:57:17

Kellenek az új szolgák a viktátornak. Nem jött be a közmunka program (sem), ezért más módszerrel kell kubikoltatni az embereket. Egy elmebeteg utolsó dobásai ezek. A külföldi dolgokkal kapcsolatban meg az a véleményem, ha ezek elkezdenek úgy packázni velem, hogy bejelentetten (ideiglenesen vagy végleg) külföldön vagyok és ezek megbírságolnak, akkor pereskedni fogok az állammal Brüsszelben. Lesz olyan ügyvéd, aki jó kis pénzért magára vállalja a biztos pernyertes oldalt. Minden ilyen helyzetben abban bíznak, hogy az emberek nem mernek ellenállni és lehajtott fejjel mennek az iga alá. Hát nem....
Ha ez alapján ráadásul elítélnek otthon, akkor nagyon hamar menedékjogot kérek abban az országban, ahol éppen vagyok. Az emberi jogaimat sértik. Ezt nyugaton jobban értik, mint a dúcse porfészkének környezetében, ahol a seggnyalás csak a megfelelő emberi viselkedés.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 11:57:30

@Marcellusca:
Túlértékeled! :)) Ne dicsérd, még elbízza magát!

Az ezredes 2012.09.15. 11:58:08

A törvényben sehol nem szerepel, hogy ezt latin betűkkel kell kitölteni. Majd kitöltöm cirill betűkkel, vagy rovásírással, az úgyis oly' kedves a fasiszták szívének.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 11:58:41

@qwasder:
A nemrég hallott "csuti ramszesz" kifejezés értelmet nyer.

Bélabáttya (törölt) 2012.09.15. 11:58:59

Most frankón kiküldenek a nevemre, címemre nekem egy levelet, amiben megkérdezik hogy hívnak és hol lakom?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 11:59:56

@Az ezredes:
Meg amúgy sincs, aki elolvassa a rovásírást.
"Hülyének lenni alkotmányos jog" - mondta az a bizonyos S betűs barátja a "tuggyukkinek".

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 12:00:56

@Bélabáttya:
Ne kekeckedj! Igen! A lényeg a baszogatás benne.
Piktor és csapata így él nemi életet egy országgal.

sárkányfő 2012.09.15. 12:03:04

Ez volt már?:

Giró-Szász András: "Egyetlen oka lehet az IMF-hiteltárgyalások elhúzódásának, túl jók vagyunk a számaink alapján"

hvg.hu/itthon/20120915_giro_szasz_andras_imf

nikk rivers 2012.09.15. 12:04:48

Kell a muníció a paksi élőfalba.
Kötelező olvasmány: Csernobili likviditátorok élete és halála.
(De leginkább a halála)

pjotr_75 2012.09.15. 12:05:13

Tértivevényes levélként jön? Hogyan és ki igazolja, hogy átvettem a "kérdőívet"?
Ha gyakorlatozásra, éles helyzetre jön a "behívó" - nem tudom másként nevezni, mert ez az - akkor szintén, honnan tudja majd valaki, hogy átvettem, olvastam, és így nem jelentem meg, vagy még csak hozzám se került a levél?
És ha épp az üzbég sivatagban nyaralok egyedül, akkor ki a franc fogja nekem igazolni, hogy még az országban sem vagyok?
Mi van, ha megjön a behívó, de én épp szédülök, hányok, nem érzem jól magam, fáj a fogam, elvakartam egy kelést a fenekemen, rozsdás szög állta a lábamba?
Ezt is frankón megszervezték.
RÖHEJ!!!

auth.gabor · http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor 2012.09.15. 12:07:00

@esef: "b+ azért is fizetem az adót, hogy abból Viktor isten megoldja a gátépítést."

Az emberek jó része önként segít, ha a lakhelye veszélyben forog... így volt ez évszázadokig. Ezzel a rendelkezéssel is az a baj, mint sok másikkal is: önmagában a cél jó dolog, csak az oda vezető út és a kommunikáció csapnivaló.

Érdemes elolvasni például a közösségi összefogás mintapéldáját, amikor a V8 közösség beüzemelt egy konyhát a kolontári vörösiszap ár után: totalcar.hu/magazin/kozelet/2010/10/10/v8-asok_foztek_kolontaron/

Ezért bicskanyitogató az, amikor az állam próbálja átvenni a civil szerveződések eddig jól működő munkáját és felesleges bürökráciával, akadékoskodással, illetve szerzvezésbeli hiányosságokkal állnak neki a munkához, amelyet egyébként 0 forintért pikk-pakk megold egy ott élő (egyébként adófizető) közösség.

Ha legalább példát mutatnának, hogy egy ilyen helyzetben milyen gyorsan és pontosan szervezve reagál a katasztrófavédelem, akkor is más lenne a helyzet.

Hatalmas különbség van aközött, hogy jön egy ember és mondja, hogy pár órán belül kiönt a Duna, aki tud, segítsen, mert házakat és utakat fog elönteni a gát mellett; mintha jönne ugyanez az ember, elkiáltja magát, hogy sorakozó, majd rámutat pár emberre, hogy Te, Te meg Te önkéntes leszel, lépés indulj. Az első esetben örömmel segítenék, a második esetben már csak a kötelező minimumot. Az ember így működik, így működött évszázadokon át és így fog működni évtizedek múlva is.

De jelenleg úgy gondolom, hogy adófizetéssel többet segítek katasztrófahelyzetben, mint fizetés nélküli szabadság alatt a helyszínen dolgozva.

ivor 2012.09.15. 12:07:21

EGYSZERŰ A MEGOLDÁS: Add vissza a személyidet a jegyzőnek és MONDJ LE A MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGODRÓL!!! OSZT VIKINEK JÓ NAPOT!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.09.15. 12:08:43

Innen üzenem kuminferkónak meg gyros-nak, hogy Hágában fogom az egész mocskos hazaáruló kommunista rablóbandát följelenteni.

Bélabáttya (törölt) 2012.09.15. 12:09:59

Ó, dehogy, biztos nem. Ilyet nem tennének...

Elmerengek az esetleges katasztrófán. Üldögélek otthon, mert látom, jő az árvíz, egyéb elemi csapás, és szorgalmasa várom a futárt, postást, amelyik hozza a behívómat, névre szólóan? Nem túl sanszos...
Inkább megszakítják a tv- és rádióműsorokat, ijedt hangú műsorvezetők elmondják, hogy biza innen meg onnan menjenek már a népek ide, vagy oda és védjék a katasztrófát.
Ha a remek levélben pár sorban leírnák, hogy ilyenkor mi is a teendő, még valamennyire magyarázható lenne a szívatás (bár persze úgy sem), de így semmi értelme az egésznek.

Prof. Dr. Simon Templar 2012.09.15. 12:11:06

Ehhez csak egyet szólok hozzá - én E kategóriás vagyok...

Prof. Dr. Simon Templar 2012.09.15. 12:11:44

És ezt rá is írom az adatlapra...

nikk rivers 2012.09.15. 12:12:45

Matolcsi kiszámolta mennyivel olcsóbb a kármentesítés, mint a megelőzés.
Nem kell az államnak csilliárdokért gátakat építeni, rendben tartani.., ha jön az ár, a zemberek ingyen ugraszthatóak, a kárt meg majd a biztosítók kifizetik.
Nem néhány hónapja oszlatták fel a vízügyeseket..? Gondolom sokat ugráltak, hogy gondok lehetnek a védműveken :-)

mim 2012.09.15. 12:16:21

A 2-ik lap második fele is eléggé vicces. Mármint kik azok, akik munkaköre olyan fontos, hogy már több polgárvédelmet tőlük nem várhatunk el.
/facepalm

labove 2012.09.15. 12:19:09

A ciik jó!
( megint )
Azt viszont hozzátenném, hogy a kisujjpercem elveszésébe lefogadom, h ennek az egésznek az egyik legfőbb célja, h a kormány rinyál attól, h az istenadta nép egyszer istenigazából megindul...( merhogy ezt prognosztizálják globálisan...), sé akkor kamugyakorlatozásra, kamumentési munkálatokra berántják a hőbörgőgyanús egyéneket. Oszt jól van. Még a szendvicset is maguknak kell vinni. Kretének!

sárkányfő 2012.09.15. 12:19:23

@auth.gabor:
öö, hogy mit szeretnél mondani?
a fű meg kék?

avanivi/ 2012.09.15. 12:21:09

és akkor miért kell regisztrálni még a szavazés elött ? Normálisak ezek ?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2012.09.15. 12:21:18

@Izo: "Mindannyian a magyar állami tulajdonai vagyunk " - Nem, kérlek alássan, személyesen a Kedves Vezetőé.

auth.gabor · http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor 2012.09.15. 12:22:59

@sárkányfő: " öö, hogy mit szeretnél mondani? "

1, RTL reklámok
2, HVG címlap
3, Logika

:)

GiaMarie 2012.09.15. 12:28:24

Amit nem értek: mondjuk Budapesten élek,két gyerekem van,7 és 8 évesek.Ennek alapján meg kell jelenni polgári védelemre,ha mondjuk jön az árívz,mert sem én,sem a férjem nem mentesülünk.Mi lesz a kölkökkel?

sárkányfő 2012.09.15. 12:30:15

@auth.gabor:

Már az RTL is csatlakozik a kék fű mellé? Kiböknéd mit akarsz mondani? De lehetőleg magyarul, az édes anyanyelvünkön, hogy megértse mindenki.

Segítek: eredetileg azt linkeltem be, hogy Giró-Szász András kormányszóvivő szerint, idézem: "Egyetlen oka lehet az IMF-hiteltárgyalások elhúzódásának, túl jók vagyunk a számaink alapján"

recesszió, infláció, zuhanó beruházások: túl jók vagyunk, aha... ez a gyorsnaszád-tündérmese vonal folytatása...

milyen szép a Vértes, ó 2012.09.15. 12:33:47

@sárkányfő:

A HVG-címlapon meg az szerepel, hogy [A fű kék/Az ország stabil].

:)

KayaIbrahim 2012.09.15. 12:34:20

@Disintegrator Rising:
Az a baj, hogy te rögeszmés vagy és a rögeszme már betegség.
Az ilyenekre a racionális érvek sem hatnak.
Az összeírást simán megtehetik bármelyik rendelkezésre álló adatbázisból is. Pl. Választói névjegyzék. A név, cím, anyád neve is megtalálható ugyanott. Akkor minek vegzálni az embereket? S aki külföldön van? Az majd fizet?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 12:34:56

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Egér, egér... Elgurult a gyógyszered? :))
Jó esetben szabadna csak Hágába elengedni őket, itt, helyben kéne ezt megoldani, illetve megkötni! :)

fidesz = házmesterek pártja 2012.09.15. 12:37:12

@auth.gabor: a 3. pontoddal egy gond van: feltételezi, hogy mindenki ismeri a HVG-t és hallott már erről az agyatlan retekklub reklámról.

fidesz = házmesterek pártja 2012.09.15. 12:38:32

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: a hivatkozott sejthalmazzal az a legnagyobb gond, hogy az istenbarma nem csak heccelődésből írta amit írt, hanem komolyan is gondolta.
Nem tudom eldönteni: zártosztályon vagy lámpavason lenne-e a helye a hozzá hasonlóknak.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.09.15. 12:39:19

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Mondjuk, most, hogy a bankok bejelentették, lófasz lesz, nem hitel az önkormányzatoknak 2013-tól, lehet, hogy mégsem kell 2014-ig várni.

csárli hárper 2012.09.15. 12:39:58

@Bélabáttya: ugyanezt kérdezte a hét!! éves lányom, gyerkőc és már érti, ezek a marhák a hivatalokban meg küldözgetik a leveleket...
eszemfaszommegáll.

rókafogta 2012.09.15. 12:40:04

@Disintegrator Rising: A te hozzá szólásodban meg látszik az orbanikuszseggnyalatikusz hülyeség vírus hatása. És balliberálisozzad az akinek kenyeret adtál és beszélj azok nevében , mert te szerinted aki a kurmány eszement baromságait kritizálja az ballibsi meg nemzet ellenes.Elárulok neked aki ezeket az idiótákat tartja hatalomban az az igazi nemzetellenes és beteg.

sárkányfő 2012.09.15. 12:41:23

@auth.gabor: @milyen szép a Vértes, ó:

Jah már értem... szép a Vértesnek köszönhetően :) Sem az RTL-es reklámot, sem a HVG címlapját nem láttam, de így most már egész vicces :)

sweety 2012.09.15. 12:43:47

@Disintegrator Rising: Te ostoba buta gyökér hazafi! Te az a fajta vagy, aki semmi másra nem tud büszke lenni, csak arra hogy magyar. Te nyomorult állat, semmit nem voltál képes elérni az életben, semmit nem tudsz felmutatni, ezért hangoztatod annyira hogy magyar vagy, meg szereted a hazádat. Szeressed csak. Szánnivaló vagy! :D

sga 2012.09.15. 12:45:54

"A polgári védelmi szervezet tagja határozattal kiképzésre és gyakorlatra osztható be (felhívás), melynek időtartama évente nem haladhatja meg kiképzés céljából a 40, gyakorlat esetében a 72 órát. "

Nekem leginkább ez a 40 óra kiképzés gyanús. Ez így azt jelenti, hogy megfelelő listák birtokában bárkit bármikor legálisan ki lehet vonni ideiglenesen a forgalomból. Mondjuk egy szép nagy ellenzéki tüntetés idejére...

Coffie (törölt) 2012.09.15. 12:48:12

az a baj, hogy lehetne ezt jól is csinálni.
mondjuk, valami olyasminek értelme lenne, hogy kijön a levél, amire NEM kötelező válaszolni, csak ha tényleg hajlandó lennél katasztrófavédeni.
és tökmindegy, ki vagy és hol dolgozol és mennyiért.
önkéntes jelentkezés alapján behívnak, a munkáltatódnak elengedik arra a pár napra az utánad fizetendő járulékot, te megkapod a fizud x százalékát, ha meg munkanélküli vagy otthon lévő anyuka vagy, munkaviszonynak számít. így mindenki jól járna és nem kéne kötelezni senkit semmire.
csak egyrészt megint összemosnak össze nem illő dolgokat (mi köze a katasztrófavédelemnek a munkahelyhez stb)
arról nem is beszélve, hogy hadd menjek már el zsákot pakolni 3 gyerekes anyukaként, ha akarok, és hadd ne, ha erős férfi vagyok és nem akarok - ez a baj a "meghajlunk a hölgyek akarata előtt" dologgal is, hogy az ilyen megnyilvánulások ugyanabban a kontextusban vannak, mint a "nő szüljön és maradjon a konyhában" jellegűek. csak a sok barom ezt se fogja fel - tisztelet a nagyon kevés kivételnek.

con 2012.09.15. 12:49:23

Oké kitöltöm, de ha elköltözök, vagy megszült egy nő, esetleg a gyerek betöltötte a 6. illetve 14. életévét akkor menjek be a PH-ba (a régi vagy az új helyen?) és kérjek egy új nyomtatványt? Esetleg az, hogy az így létrehozott adatbázis 1-2 év múlva már semmit sem ér az lényegtelen és csak a Posta megsegítése a cél?

Customi 2012.09.15. 12:51:04

"e) a szülő, ha 3 vagy ennél több 14 éven aluli gyermekét gondozza,"
Hinnye, a cigányokat még/már erre sem lehet majd befogni, jéééé!

Másrészről csak én látok benne helyesírási hibákat (egy rakat helyen hiányzó space-eket)? :)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 12:52:54

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
De'hát ilyent... A baranyai lankákon, Stefi húgod mellett ilyen durva lenni? Tudod azért...

@rókafogta:
Ezt a csicska kretént az sem zavarja, hogy imádatának tárgya 8 évig a Liberális Internacionálé alálnoka volt. Ja kérem, van az a pénz! :)

peti papagáj 2012.09.15. 12:53:13

@Disintegrator Rising: Ön tehát hazaszerető ember? Mégpedig azért, mert nagyobb szeretettel viszonyul másokhoz egy átlagos balliberálisnál? Vagy a "haza" nem az embereket jelenti, hanem valami tiszta, embermentes absztrakciót, tehát jól összhangba hozható a mizantrópiával?

slowMotion 2012.09.15. 12:54:14

... Giró-Szász András kormányszóvivő szerint, idézem: "Egyetlen oka lehet az IMF-hiteltárgyalások elhúzódásának, túl jók vagyunk a számaink alapján"
Nálunk nagy hagyományai vannak a kreativ könyvelésnek. Van olyan ameriaki egyetem, ahol már tananyag ...

Kandeláber 2012.09.15. 12:56:04

Persze lehet, hogy a 2012-es világvége-jóslat hatott a jogszabály alkotóira. Úgy gondolták, hogy akik esetleg életben maradnak, azok valamennyien vegyenek részt a romok eltakarításában.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 12:59:01

@Customi:
Nem, majd a véreit vegzálja, mi?? :)

@diarrhoea:
Ennek a szerencsétlen csicskának a Piktor a haza. Szar kis életének és fürge nyelvének egyetlen biztos pontja a Vezényló segge.

slowMotion 2012.09.15. 12:59:55

Az volt már, hogy másfél és múlva választás?

azallamenvagyok 2012.09.15. 13:05:47

1.
"1500 helyi lakosnak - elsősorban 30-40 év közötti férfiaknak" küldte ki a 11. ker. önkormányzata. Nyilván úgy gondolják a büdösparasztfideszesek, hogy a férfi joga és kötelessége helytállni a gáton (azaz állami pénzen gyúr, hogy nagyobb sallereket oszthasson otthon), miközben a nő csak szül és szül. szóval kéne már egy kis hiszti a nemi eloszlás miatt is;)
2.
A viccet félretéve: távol álljon tőlem a narancsok védelme, de ez egy gazdaságos, hasznos megoldás. Nyilván a katasztrófák esetén szükséges erőforrások állandó finanszírozása drága (gyk: nem vesz az ember azért még egy mosógépet, hogy legyen, ha a másik elromlik), illetőleg a megtapasztalt élmény sem árt a népnek egy olyan országban, ahol az adó tisztességes befizetését úgy kell szégyellni, mint egykoron a házasság előtti teherbeesést. Szóval ezzel semmi gond: ha kell, behívank és fizetnek, az egésznek semmi köze az éppen uralkodó ideológiához vagy diktatúrához, bármihez. Azért ne süllyedjünk már le arra a szintre, hogy valami már csak azért sem lehet jó, mert GyurcsányBajnaiHornBokros mondta
3.
Annak pedig egyként örülhet az ország, hogy Csanádkának sem kell a Sajó partjára mennie multiáruházak védelmére
4.
Az viszont feltétlenül igaz, hogy a polgármestereket főtótumfaktummá előléptetni ostobaság: eddig is óriási problémák voltak abból, ha a vízügy/polgármester nem tudtak együtt dolgozni, vagy ha az illetékes elöljáró bebaszott a pappal, miközben a fél falu homokzsákolt.

úgyiselfelejtem 2012.09.15. 13:06:48

Amik hiányoztak az eddigi hozzászólásokból:
- a svédek nagy része egyedül neveli a gyermekét, így több pénzt kapnak(ők mondták) -> MENTES
- soknak van 6 éven aluli gyermeke -> MENTES
- közben Customi írta a 3 v több gyereket, de azért ideírom -> MENTES
- A maradék majd a nyomorék nagymamát pátyolgatja -> MENTES
- közügyektől eltiltva -> MENTES? (régi vicc)

- a polgármester bármelyik nem szimpatikus cég dolgozóit behívhatja, így károkat okozva neki, esetleg tönkretéve -> KORRUPCIÓ, URAMBÁTYÁMRENDSZER?

Mivel az én bejelentett állandó lakcímem 120 km-re van a bejelentett valódi ideiglenes címemtől (ahol vagyok most is), nem fogom átvenni a levelet. Az eddigi OV leveleket sem kaptam meg, remélem ez se ide jön.
Aztán csengethet majd a rendőrség, hogy Pécsett kiöntött a Duna (ahogy egy haverom szivatta meg az otthoni haverjait), akkor se leszek ott.
A büntetés helyetti közmunkát meg úgysem tudják biztosítani, 2 év múlva elavul, azt' csókolom.

UI: ha errefelé valami katasztrófa lenne, akkor minden erőmmel segítenék, de engem ne ugráltasson senki. Meg ne vigyenek 100 km-re, azt a környéket védjék az ottaniak. Ha meg nincs ott senki, akkor minek védeni...

DarthVader 2012.09.15. 13:11:23

Ez az egész katasztrófavédelmi regisztráció "amúgy" lehetne hasznos, és lehetne jól csinálni is.

Ugyanis. A lényege az lenne - ha ezt elmagyaráznák az embereknek, és nem fenyegetéssel, hanem pozitiv ráhatással próbálnák rávenni a teljesitésre őket, akkor működne is, hiszen az egészségügyben már régóta működik - hogy legyen egy helyi nyilvántartás azokról az emberekről - és szakmákról - akik adott esetben segitségül hivhatók.
Például: legyenek nyilvántartva a villanyszerelők, gáz-vízszerelők, (viharok általi vezetékrongálások, áramütésveszély elhárítás, gázömlés, stb) , gépkocsivezetők (tehergjm), ovónők, pedagógusok (vész esetén - kiürítés, akármi - az összegyüjtött gyerekekkel való foglalkozás,) szakácsok, értelemszerűen eü dolgozók, stb, ezer szakma van, amelyek képviselői tudnak értékes időveszteség nélkül segitséget nyujtani. Ennek a nyilvántartásnak helyinek és naprakésznek kelene lennie. (Természetesen a helyi nyilvántartásból már lehet akár országost is csinálni :) (Egy kétezres településen ismerik egymást az emberek, tudják, a Józsi a villanyszerelő, de 5-8-10 ezres városban már nem annyira. )
Adott esetben, sötétben, kavarodásban ne kelljen már ott tökölni, hogy "tudod a Józsi telefonszámát? " "Nem, de a Karcsi biztos tudja" "Karcsi, tudod a Józsi telefonszámát? " "Benne van a teló,ba', de le van merűve. Kinek van Vodás telója? " "A zenyimé Pannonos, de az asszonyé Vodás, hazaugrok érte". A polgármester a hivatalban megnézi a nyilvántartást, és már lehet is értesiteni a megfelelő embert. Szóval ez lenne az értelme. Ennek kellene működnie.

Viszont:

nem "kötelező, mert megbaszunk", hanem "szivesen vennénk, és nagyon nagyra értékelnénk, ha veszély esetén számithatnánk az Ön értékes segitségére, és amennyiben szeretne (!) munkájával és szakértelmével hozzájárulni az értékek mentéséhez katasztrófa esetén, akkor nagyrabecsülésünk kifejezése mellett megkérjük, töltse ki és juttassa vissza a mellékelt adatlapot."

Azaz önkéntesség, és a résztvevők részvételének az erkölcsi elismerése nagybetűkkel mindenhol. És akkor sokan jelentkeznének jó szivvel, önként és dalolva, sőt, még dicsekednének is vele - joggal.

De egyszerűbb - és nyomda- valamint postaiprailag sokkal kifizetődőbb, ha érthető, mire gondolok - a " kötelező, mert megbaszunk".

Ez olyan magyaros. A desintegráció már nem rises, hanem rég folyamatban van :)

rókafogta 2012.09.15. 13:16:24

@slowMotion:Vajon melyik amerikai egyetemen lehet tananyag? Lehet ,hogy Gíró -Szász ott végzett? Látszik.

rókafogta 2012.09.15. 13:20:55

@Coffie: Lehetne, de jó volna ha csak egykezemen össze tudnám számolni amit ezek jól csinálnak.

Izo 2012.09.15. 13:22:08

@Disintegrator Rising: Ezt légyszives magyarázd el a drága képviselő hölgyeknek és uraknak is, akik nem szégyelltek rögtön az első pontban mentességet adni maguknak.

Roy 2012.09.15. 13:22:56

@Johnny336: Ezeket fölösleges tudni az élő homokzsákoknak.

DarthVader 2012.09.15. 13:24:08

@Coffie: jaja, ezt a kommentet átugrottam, de egyet beszélünk

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.15. 13:27:09

@Disintegrator Rising:

" miről is van szó? számba veszik az egészséges embereket,"
- Aki 130 kiló, hasfali sérve van, 12 dioptriás szemüvege, súlyos inzulinos cukorbeteg, az egészséges? Mert szerintem a vázolt gondok mindegyikével külön-külön is alkalmatlan az ember homokzsákpakolásra.

" ha baj van, az adott település tudjon némileg koordináltabban cselekedni mint eddig."
- Adott település tudja, kik rendelhetők be. És? Hogy rendeled be őket? Ezeknbek az embereknek eztán mindig otthon kell ülniük? A főnököm például március 15 és október 23 között egy olasz kempingben üldögél. Kéthavonta hazajön, de inkábbv nekem bérel egy faházat, és nekem kell kimenni hozzá reportálni. Őt hogy rendeled be? És aki simán csak nem ott él, ahova be van jelentve?

"önző módon arra gondol: ki téríti meg neki azt a munkanapot,"
- Ki téríti meg?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.09.15. 13:31:26

@ivor: magayr allampolgarsagrol csak egy masik birtokaban lehet lemondani. Nem lehetsz hontalan.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.15. 13:32:29

@Disintegrator Rising:

"aki nem küldi vissza a papírt, annak nem jár semmilyen büntetés, hanem szépen elveszik az állampolgárságát,"
- Ha csak ennyi lenne, nyugi, a fél ország nem küldené vissza.
Hontalanként sokkal könnyebb letelepedni ugyanis bármely haladó demokráciában.

Lődörgő Hollandi 2012.09.15. 13:38:12

Nem vagyok szakértő, de mem lehetne minderre a közmunkásokat felhasználni?

monddazigazatmar 2012.09.15. 13:42:07

Huhúúúúúú libsik. Végetek lesz, melózni kell, ha jön az árviz :D Botrány! Hol van ilyenkor az ENSZ, Strasszburg, bárki. Össze meri irni a patásördög a használható embereket? Világvége!
Pedig mennyivel korrektebb, hogy ti majd blogoltok, meg okoskodtok a net előtt amig más meg megmenti a valagatokat.
Az meg már megint a világ teteje, hogy esetleg gyakorlat is lesz.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.15. 13:43:55

@tildy:): " 3 honapot meghaladoan kulfoldon tartozkodnak, ideiglenes klfoldon tartozkodast bejelentve,"

- Ezt az ÖK-nak látnia kell, így neked hiába küldi ki, nem is büntethetnek meg érte, ha nem küldöd vissza 15 napon belül.

monddazigazatmar 2012.09.15. 13:44:40

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Miért nem mész el innen valami haladó demokráciába?
Amugy téged ez az egész ugysem érint, nyilván találsz felmentést

strogg 2012.09.15. 13:47:08

Nagyon, de nagyon meglep, hogy minden olyasmin is fennakadtok ,ami minden normális országban alap. És hozzáteszem ez eddig is igy volt, az ide vonatkozó törvény nem sokat változott, mindössze igazitottak rajta. Egészen meglep, hogy totál ki vagytok akadva olyasmin, ami eddig is törvényi kötelezettség volt, csak most elkezdték nem lexarni. Orbánék rettentő sok hülyeséget tudnak csinálni, de a sok nudli néha nagyon értem a létjogosultságát az ámokfutásuknak.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2012.09.15. 13:48:19

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Hogyne lennék? Fabius kicsukta a hugit így nem állhat kint a netsarkon. :-))

gabcigirl 2012.09.15. 13:48:35

@rókafogta:

Szerintem egy kígyó hamarabb össze tudná számolni:)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.09.15. 13:50:48

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ha ugy megy, mint a Navnal, mikor elkezdtek cseszegetni TB nemfizetes miatt, mikozben az OEPnel ott volt mar jo ideje a papir a kulfoldi biztositasi jogviszonyrol...

Nos , ne bizz a magyar burokraciaban, ez az alapelvem.

milyen szép a Vértes, ó 2012.09.15. 13:54:58

@monddazigazatmar:

És akkor még egy idióta, aki nem tud annyira magyarul, hogy felfogja, miről van szó. :)

Mr.Gupta - Európai származék (törölt) 2012.09.15. 13:56:14

Miért jó a fidesznek, ha katasztrófaelhárítás címszó alatt több ezer kormányellenest egy csoportba gyűjt?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.15. 13:56:40

@tildy:):

Amikor a kinttartózkodást bejelented, akkor azt az ÖK-nál, az ÖK-nak jelented be.

Csak ezért mertem pozitívan vélekedni.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.09.15. 14:03:52

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Okmanyiroda, vagy konzulatus. De okmanyiroda se mindegy, hogy hol van , mert a kozpontiban nem lehet intezni , csak a helyileg illetekesnel lehet. En meg oda nehezen jutottam volna el, leven mas telepules, mint ahol lakom, igy maradt a konzulatus.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2012.09.15. 14:05:48

@milyen szép a Vértes, ó: Hülye szegény, zsákot pakolni pont jó lesz. Még örülni is fog neki.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2012.09.15. 14:07:10

@Disintegrator Rising: Te leszel az ideális zsákpakoló, még tapsolsz is hozzá.

Hunor Levente 2012.09.15. 14:09:03

Orbán mocskos diktatúrájában a sorkatonaság helyett kitaláltak egy új kötelező faszságot.
Az ötletgazda fideszes köcsögök bezzeg biztos nem fognak egy deka havat se ellapátolni.

milyen szép a Vértes, ó 2012.09.15. 14:15:47

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

Azért a legtöbb ilyen műhazafi előbb gondosan felmenteti magát, utána áll neki keresgélni a kulákokat...

ⲘⲁⲭѴⲁI ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · https://bircahang.org 2012.09.15. 14:15:52

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Mi a problémád? Én egyébként is zsákokat pakolok, olyan nagy cucc ez libsik? Beszartok attól is ha meg kell rakni egy betonkeverőt? Büdös a meló? Régen amikor a tüzépen melóztam, mindig röhögtem a ficsúrokon akiknek egy százasért beraktam a cementes zsákot a kocsijukba.

auth.gabor · http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor 2012.09.15. 14:16:46

@strogg: "Nagyon, de nagyon meglep, hogy minden olyasmin is fennakadtok ,ami minden normális országban alap."

A cél vagy az oda vezető út az alap más országban is?

ⲘⲁⲭѴⲁI ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · https://bircahang.org 2012.09.15. 14:18:17

Hülye libsi irodisták, legalább feltöri a lapát a markotokat!

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.09.15. 14:19:46

Viki hadsereget szeretne ingyen, ez az előkészülete.
Ha esetleg mégse segít a jóisten és demokrácia helyett mást kell bevezetni.

[Köp]

zrobasé 2012.09.15. 14:25:40

@Disintеgrator Rising: megnyugtató, hogy téged nem az eszedért fizetnek, hanem mert olyan erős vagy...kinek mi jut, ugyebár...te az agyatlan de erős tipus vagy, más meg a gyenge de okos tipus...az meg külön szép, hogy szerinted aki irodista, az libsi is...szuper...tényleg jó, hogy nem kell az agyadat használni a munkád közben...

Hevn 2012.09.15. 14:26:23

@Disintеgrator Rising: te hülye vagy, bár egyébként is baromságokat szoltál írni de most még magadat is sikerült túlszárnyalnod.

Semmi de semmi gond nem volt eddig pl. az árvíz értintett területeken a segítségnyújtással. 50IQ felett az emberek jó része megérti, hogy ha nem pakolják a zsákokat akkor bizony gond lesz.

A probléma ott kezdődik hogy amíg erre nem kötelezhetőek az emberek,a ddig szívesen és lelkesen csinálják, amint egy szimpla állampolgárt erre köteleznek azt már kötelességként fogja fel és azt már kevésbé csinálja lelkesen.

Meg aztán hogyan fog kötelezni? Ha éppen munkába megy az ember mert meg is kell élnie valamiből? Eddig mondjuk munka után kiment zsákot pakolni de most majd már az adótt sem termelheti?

Nem tudom mit akar a Fidesz de az biztos, hogy a csöppnyi józan eszük is elment. Nagy hiba volt ezt a bandát kormánypozícióba hozni mert plegalább annyira dilettánsok mint a maszop, de azt is megkockáztatom hogy még annál is hülyébbek.

Csak tönkrebasszák az országot gazdaságilag és morálisan is.

dobozos megoldás 2012.09.15. 14:31:02

Esetleg lehetne nagyméretű dobozban habkönnyű térkitöltővel visszaküldeni a levelet. 1000 ilyen visszaküldő után hová tennék a csomagolóanyagot?

Hevn 2012.09.15. 14:32:45

@strogg: de mi gond volt eddig? Ezt magyarázd meg. Mi indokolja ezt a nagy hűhót? Eddig is bazmeg pakolták ezerszámra a zsákokat.

Vagy már ennyire lesüllyedtek hogy ilyenekkel szarokdnak csak hogy tereljék a témát?

Igazad van, az állampolgárnak vannak kötelességei is - bár ebben az országban ahogy kinéz inkább csak azok vannak, amikor a jogaidról esik szó akkor kb egy méretes lófaszt adnak, hogy azt dugd a seggedbe - de éppen ebben a témában működött az "önkéntesség". Ha meg éppen több ember kell akkor minden adat ott van az önkormányzatoknál és bármikor meg lehet keresni az alkalmas embereket hogy ugyan jöjjenek már egy kicsit segíteni mert kevés az ember.

Szerintem meg ez alap egy normális országban nem erőszakoskodsz, hanem kérsz és hidd el egyből mindenki mosolyogva pakolja azokat a kurva zsákokat.

Komolyan az lesz ennek a vége, hogy a politikusoknak majd páncélautóval kell járniuk mert annyira elvadítják az embereket.

Én békés típus vagyok de ha egy ilyen bohócot felsimernék az tucán tuti megütném leszarom, hogy könnyü testi sértésért elítélnek.

Na ennyit értek el.

moTmeN 2012.09.15. 14:34:01

@Disintеgrator Rising: halisten neked meg nem torte fel az agyadat a sok gondolkodas munka kozben... :)
Gondolom nalad is rendszeres az egyhuzamban 30-50 ora munka (nem lablogatas ket cementes zsak bepakolasa kozben, hanem folyamatos munka), heteken at. Ha majd ilyen erofeszitest teszel, hogy vilagszinvonalu erteket allits elo a munkaddal, a hazad (barmi is az) szolgalataban, akkor esetleg lesz sulya a velemenyednek.

Zati 2012.09.15. 14:34:42

@Disintеgrator Rising:
A szemüvegeseket nem akarod összeterelni? Az lenne csak a szuper buli neked meg a haverjaidnak. Végre kiélhetnétek magatokat a régi sérelmekért.
De legalább már tudom mi az igazi problémád. Tanulni kellett volna...............

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.15. 14:35:21

@Disintеgrator Rising:

" Régen amikor a tüzépen melóztam, mindig röhögtem a ficsúrokon akiknek egy százasért beraktam a cementes zsákot a kocsijukba. "

- Én is röhögtem hazafelé rajtad, mert még 500-at is adtam volna érte.

Morcos Kartal (törölt) 2012.09.15. 14:38:47

@DarthVader: Nem magyaros. Orbános. Megmondta: összefogás csak ott van, ahol erő van. Az ilyen önmagával is veszekedő félázsiai származékok meg csak erőbű értenek, na! Érted? Ha nem, akkó' odabaszunk, oszt érted! Erőbű lesz összefogás, mer' az jó!

Csak szerintem ez a féleszű félázsiai félszerzet fordítva ül a lovon. Mert erő ott van, ahol összefogás van, nem fordítva. És ezt meg is fogja tapasztalni, amikor ellene fogunk össze.

@Hevn: nem csak hülyébbek, de szorgosabbak és erőszakosabbak is.

@sárkányfő: na ettől már hányok.

dobozos megoldás 2012.09.15. 14:41:54

Az üresen visszaküldött borítékkal mi a helyzet. Tudják bizonytani hogy üres volt?

helenA 2012.09.15. 14:48:24

@Disintеgrator Rising:
Aha. Tehát a balliberális mocskok irodában teszik a semmit, a hazafiak pedig lapátolnak...Eléggé egyszerű vagy, barátom. Megjegyezném a kedvedért, hogy bármibe mernék fogadni: a kommentelők zöme nem "balliberális", hanem józanul gondolkodó ember.

Coffie (törölt) 2012.09.15. 14:51:40

egyébként nyugodtan ki lehet húzni a megfelelő részt és oda lehet írni, hogy nem értesz egyet vele, nem járulsz hozzá. orvosi papirokon is ezt szokták, ha az ember nem egyezik bele dolgokba. más kérdés, hogy utána betartják-e...

strogg 2012.09.15. 14:52:45

@Hevn: Például az, hogy totál fejetlenség ,és szervezetlenség volt. Az utóbbi évek össze árvizében ott voltam önkéntesként, és sok helyen teljes volt a fejetlenség állandóan. Az ilyesmit lehet megelőzni szervezetetséggel. Annak pedig az egyik alapeleme látszám előre láthatósága. Eddig is pakolták, csak az egyik helyen 20-an, a másikon 200-an, és soha senki nem tudta hol, mennyi ember lesz, mikor, és meddig. Pedig alap infó egy védekezésben. Ebben senki nem fog belehalni, aki meg úgy érzi, arról jobb nem is beszélni. Vannak ilyen kislány nebáncsvirágok, azoknak még jót is tesz egy kis lapátolás:))))

Coffie (törölt) 2012.09.15. 15:00:19

szerintem a többségnek nem a lapátolás-cipelés a baja. hanem az, hogy
1, kötelező
2, olyan adatokat kérnek, amit vagy tudnak, vagy semmi közük hozzá. vagy semmi közük hozzá, de tudják :)

dr. mesterséges színezék 2012.09.15. 15:05:38

@Bambano: "engem az a része érdekelne, melyik komolyabb cég fogja eltűrni, hogy az embereit kivonják a termelésből?"

Ha Észak-Koreában meg tudják oldani, miért éppen itt nem?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.09.15. 15:07:19

ha nem töltöm ki, és nem küldöm vissza, akkor nem tudják meg, hogy hol lakom, meg, hogy mi a nevem, ezért nem is tudnak megbüntetni...

dr. mesterséges színezék 2012.09.15. 15:11:21

@Coffie: "szerintem a többségnek nem a lapátolás-cipelés a baja. hanem az, hogy "

Konkrétan minden katasztrófahelyzetet, illetve annak megelőzését a szomszédaimmal az önkormányzat impotenciája mellett, sőt olykor a basztatása ellenére oldottunk meg (amíg az állandó lakcímemen éltem).
Ölég vicces gondolat, hogy most ugyanaz az önkormányzat majd jól mozgósít engem, ha észreveszi, hogy baj van, vagy lehet, ha éppen ő nem lép.
Ha még hozzáveszem, hogy 270 km-re élek az állandó lakcímemtől, akkor még bjútifulabbnak néz ki ez a biginelő frendsip.

waze 2012.09.15. 15:15:13

Nekem erről az ugrik be amikor a rendvédelmiseknek volt sztrájk akkor hirtelen hétvégi szolgálatot rendeltek el így a fele ember nem is tudott megjelenni. Itt meg mondjuk annyira tele lesz a f@sz@ az embereknek h összejönne egy valóban 500,000 fős tüntetés - hát mit ad isten - épp akkor kell menni polgári szolgálatra a Kubatov( akármilyen)-lista alapján a nem fidesznyalonc embereknek..a pénzbünti 150,000 ft, ki kockáztatná.
Lehetséges alapja ez az esetleges ellenzékiek tömeges előállításának....vadul hangzik de ne felejtsük h Vitya példaképe Putyin ott pedig ez simám belefér. Majd az ENSZ-ben meg az EP-ben tiltakoznak meg jogvédők kifejezik felháborodásukat és csalódottságukat a mo-i események miatt.

huhhhu 2012.09.15. 15:15:43

Érdekes mélyebben rémerülni a problémában. A katasztrófavédelem bekebelezte a tűzoltókat, szépen kirugdalta a régieket, akik ki mertek állni a jogaikért, és mertek tüntetni. Feltöltötték újoncokkal, akiket lehet terrorizálni. Aztán 1000 tisztet is felvettek a katasztrófavédelemhez, akiknek az a dolga, hogy büntessék az embereket. A katasztrófavédelemhez tartozik a polgári védelem is, és ha a tűzoltókat levesszük erről az izéről, akkor felmerül a kérdés, hogy mit csinálnak? Egy cikk szerint 12000 polgári védelmis van, akiket közpénzből fizetnek. A MI pénzünkből. De mi menjünk puszira megcsinálni az ő munkájukat. Azért jól ki van ez találva.

cierre 2012.09.15. 15:18:08

Ezek hülyék.
Magyar állampolgárságomról önként lemondok! Szívesen felvenném a romám állampolgárságot, tud valaki segíteni?

moTmeN 2012.09.15. 15:19:50

@strogg: A jo munka reges reg nem embermennyiseg kerdese, hacsak nem Eszak-Koreaban.
Ellenben, ha szabad, megkerdeznelek, mint sokat latott ember, hogy az mennyiben lenditi elore az arvizi vedekezest,
- ha olyan anyagot szallit a helyszinre a katasztrofavedelem, ami alkalmatlan a viz elzarasara (agyagos homok helyett soderzuzalek szeru anyagot)
- ha az arviz eloestejen szinte az osszes mentocsonakot atszallitjat egy masik kozsegbe (talan ket mentocsonak volt Felsozsolcan az emlekezetes arviz idejen, mig a sajat szememmel lattam elszallitani 40-50 csonakot)
- a mentesi munkalatokat koordinalo emberek nem elerhetoek, illetve ha elerhetoek is, dontesre keptelenek
- ha a lakossagnak kell kieroszakolni a gat atvagasat, hogy elkeruljek a meg nagyobb kart ?

Ha ilyen teren rend lesz, akkor lenne mirol beszelni.

dr. mesterséges színezék 2012.09.15. 15:20:58

@huhhhu: Eddig nem volt olyan katasztrófahelyzet, ahol ne jelent volna meg civil akár az ország másik végéből is.
Majd Orbán Piszkosfred Viktor hozzájárul, hogy a zemberek ebbe is beleszarjanak, ne csak a közélet hétköznapibb oldalába.

strogg 2012.09.15. 15:21:44

@kolbászoszsömle: hehe te meg kultúrember. :)))) Köszönöm h. megerősitettél :)

milyen szép a Vértes, ó 2012.09.15. 15:22:25

@moTmeN:

Utyan, a szervezettséghez vezető út első lépése mindenhol az, ha bekérik párszázmillióért azokat az adatokat, amelyek már 'benne vannak a rendszerben'. A többi jön magától.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.09.15. 15:23:12

@Disintеgrator Rising: Ertsd meg, nem a pakolassal van gond. Szerintem itt mindannyian megyunk es segitunk, ha gubanc van. A baj azzal van, hogy olyan adatokat kernek, amihez semmi kozuk. Es hogy olyan modon, amitol nyilika bicska az ember zsebeben.

Erdekes modon a husosfazekhoz kozel levok nem kotelezhotek ilyesmire....

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.09.15. 15:24:53

@Disintegrator Rising:

Csak az a baj, hogy (a) a magyarokban az individualizmus a világon az egyik legerösebb. Ez nemzeti sajátosság, nagy hiba, hogy a kúrmány nem számol vele (b) épp a mentességet élvezök ( politikus, etc ) azok, akik, mint a közösség oszlopai, élen kellene, hogy járjanak az önzetlenségben és a hazaszeretetben.

És csak megjegyzem : ugyan miért ne nézzem elsósorban a saját érdekemet, hiszen rajtam kívül senki nem nézi azt ? ( Ugye, ha kirúgnak, nem jár segély, csak közmunka. Ugye, az MT megvonta a múszakpótlékot. Ugye, a nyugdíjalapot eldózerolták. Stb. )

És mégvalami. Miért kell a "hazaszeretet" nevében megadni a beosztásomat és a munkahelyemet ?

Megjegyzem : én már papíron sem vagyok magyar, ugyanis 2010ben egy másik állampolgárságot vettem fel, hogy el tudjak menni Németországba dolgozni. eleinte sajnáltam, hogy le kellett a magyart adni, de olvasva a fidesz terveit ( visszamenöleges diplomásadó, ez a polgári szolgálatos izé, stb ), egyre kevésbé bánom. A befogadó ország szabályozásának megfelelöen most már visszavehetném a magyar útlevelet, de ezek a dolgok egyre inkább elveszik a kedvemet.

Nem ezt vártam a fidesztöl.

milyen szép a Vértes, ó 2012.09.15. 15:25:11

@tildy:):

Nagyjából az 'értsd meg'-nél vált fölöslegessé, amit írtál. :-)

strogg 2012.09.15. 15:25:23

@moTmeN: Valahol nem volt anyag, és órákig állt a munka, volt ahol meg tengernyi anyag volt, és lézenget pár ember, mert esélyük sem volt feldolgozni ennyien. Remélhetőleg az erőforrás tervezhetősége sokat dob majd rajta. ÉS az embermennyiség kardinális kérdés. Ha két óra múlva bekerit a viz, nagyon nem mindegy, hogy hány embered van, mert szinte secperc alatt kell kirakni 2000 zsákot. Egyszerűen tudni akarják h. ha gond van, adott környéken hány ember áll rendlekezésre. Ez alapján be tudod lőni h. hány zsák, és mennyi homok kell (pl. árviznél) ami 1 óra alatt el is fogy. Elég nagy hatékonyságot tud adni az ilyesmi.

dr. mesterséges színezék 2012.09.15. 15:26:10

@strogg: "Az ilyesmit lehet megelőzni szervezetetséggel. Annak pedig az egyik alapeleme látszám előre láthatósága."

Valszeg arra kellenek majd a civileg, hogy tájékoztassák a hivatásos állomány parancsnokait arról, hogy hány ember ajánlhatnak fel és mikorra.
Ui. ennek meg nem ítélésében eddig ők tüntették ki magukat.

milyen szép a Vértes, ó 2012.09.15. 15:27:43

@strogg:

És az, hogy levelet írnak mindenkinek, aki a környékre van bejelentve, segít majd tudni, hány ember áll rendelkezésre? Ójaj.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.09.15. 15:27:51

@strogg: modom, hogy segg vagy.
Konzervatív segg.
Csak kifelé jön belőled a cucc, befelé semmi.
Ha liberális segg lennél, néha befelé is menne valami.

Szerinted rendben van, ha egrecíroztatják az embereket, ha olyan dolgokat kérnek tőlük, amiket amúgy is tudnak.
Szerinted rendben van, ha egrecíroztatási célból levelet küldenek, ahelyett, hogy annak az árán építenének valamit.
Mert egrecíroztatni kell az embereket, attól szokják a rendet.

Kb ennyi vagy.

egy_mérnök 2012.09.15. 15:28:15

@Disintеgrator Rising:

Kedves DR! ( így olyan, mint egy tudományos fokozat :) )

Kezdjük az alapoktól! Technikusként kezdem dolgozni, és lapátot is használtam. Ebbe az irányba tehát ne pazarolj felesleges köröket. Aztán mérnök lettem, versenyszférában dolgzom. Ennyit a továbbiak értéséhez.

Tehát. Az Alkotmányba vett polgári védelmi kötelezettség nem zavar. A jogok ára a kötelezettségek teljesítése. A törvény azonban már nem feltétlen jó.

Nézzük csak !

Lehet, hogy kapok egy ilyen papírt. (Vagy nem, mert tartalékos voltam, gondolom onnan megvan.) Vissza fogom küldeni, sőt, ha kell gyakorlatra is megyek, de nem jó szájízzel.
Ismerem a polgármestert, rájuk szavaztam, sőt, ha nem lenne a törvény, akkor is ott lennék, ha baj van. Mert az én lakhelyem. Mert elég jó vagyok, és nem bízom abban, hogy mások jobban csinálnák. Mert az embertársaim élete múlhat rajta.

Mi akkor a bajom?
Mondom:
Nem titok, havonta kb. nettó 300.000 Ft a fizum. (Szerintem ez nem rossz, de bőven van jobb is).

Ha behívnak, mondjuk évente 5 napra, akkor az állam távolléti díjat fizet nekem, napi kb. 15.000 Ft-t. Igazából azt mondhatnám, korrektek.
Ja.
Nézzük csak: miből fizet az állam? A költségvetésből. Mi annak az egyik legjelentősebb lába? Az SZJA. Honnan van a valódi bevételteremtés? A versenyszférából. Ki fizet minket igazából? ÉN MAGAM, MEG A TÖBBIEK!

Miközben a kieső időmet, mert hiányozni fog a vállalattól, pótolni kell majd, valószínűleg saját magamnak. Azt majd túlórákkal, ami nem lesz kifizetve (miért is lenne? hol voltam munkaidőben?).
Így igazából bohóckodok magamnak, saját pénzemből, egy olyan vezető irányítása alatt, aki az én adómból csinálja a kiképzést. Utána meg pótolom a munkám :)
Ez így egy olyan speciális értékteremtő lánc, ami önmagába tér vissza :) Körfolyamat...

Nem lenne egyszerűbb pl. munkanélkülieket kiképezni erre? Nekik is jobb, az államnak is, nekem is. Amikor TÉNYLEG nagy baj van, akkor meg én, meg a többiek is beállunk.

Mindez valszeg azért van, mert a politikusok nagy része soha nem dolgozott a versenyszférában, így nem tudja, hogy nem minden nagy cég közbeszerzésen teremt értéket két pohár bor, meg egy jó keresztény beszélgetés mellett.

(Még egyszer, hátha elsőre nem jött le: katona családból származom, voltam katona, voltam tartalékos, ezekkel együtt van bajom az egésszel, mert átgondolatlan..)

Hmmm?

nem várt fordulat 2012.09.15. 15:30:33

én beza nem küldöm vissza, és nem hiszem, hogy én leszek az egyetlen. fizetni sem fogok, marad az elzárás. nincs annyi hely a börtönökben.

ez megint egy paráztatás, aztán nem lesz itt sem elzárás, sem bünti. a legötbb kisember befosik, és visszaküldi, és egy újabb listájuk van, ki küldték be, és kik nem.

dr. mesterséges színezék 2012.09.15. 15:30:40

@tildy:): "Erdekes modon a husosfazekhoz kozel levok nem kotelezhotek ilyesmire.... "

Hogy is nézne ki, ha nyakig érne a víz a Kékesen, és közben megállna a kétharmad kontra többiek sok értelemmel bíró általános vitája valamiről csak mert egyes képviselők bevonulnak szolgálni...

Alaister Grand 2012.09.15. 15:34:11

Javaslom, hogy minden nő írja be azt, hogy terhes.
Nem kell munkaszolgálatra mennie, és még plusz örülnek is, hogy jön a szaporulat, ahogyan azt Varga elrendelte.

strogg 2012.09.15. 15:35:17

@kolbászoszsömle: Elképesztő az a kultúra ami árad ki belőled: ))))
Csak mondom, hogy a törvényi háttér mindvégig megvolt, csak nem alkalmazták. :) Szembesülsz egy kötelezettségeddel amit nem akarsz teljesiteni, gyávaság/lustaság/bármi egyébb okán.
Pedig választékosságod alapján rád férne :) Hátha bővülne a szókincsed...

moTmeN 2012.09.15. 15:36:10

@strogg: ertem, de a kerdesemre meg mindig nem valaszoltal. Volt anyag, de semmit nem ert, volt ra elegendo ember, pakoltak is foloslegesen a zsakokat, de a hasznalhatatlan toltoanyag miatt a fal korulbellul 5 percig tartotta vissza a vizet.
Mivel az emberek nem lettek evakualva, illetve a mentesukhoz szukseges eszkozok logisztikai okokbol nem alltak rendelkezesre, csak a vakszerencsenek koszonhetoen nem lett a felsozsolcai arviznek tragedia a vege. Ami mentes elindult, az katonai eszkozokkel (keteltuek, illetve teherautok) zajlott, illetve a lakossag gumicsonakjaival, onszervezodo jelleggel.
Egyebkent a katonai jarmuveknek is meg volt a maga szepsege, kulonosen akkor, amikor a telepules magasabban fekvo utcajan egyszeruen keresztulment (pontosabban hossztengelyi iranyban -30 centimeterre kozelitette meg) egy auton egy keteltu, annyira kepzett volt a vezetoje.

dr. mesterséges színezék 2012.09.15. 15:38:15

@karacsi_maci: "én beza nem küldöm vissza, és nem hiszem, hogy én leszek az egyetlen. fizetni sem fogok, marad az elzárás. nincs annyi hely a börtönökben."

Dettó. Persze lehet, hogy a manyupban maradás miatt ez már visszaeső státusz lesz a nerben.

milyen szép a Vértes, ó 2012.09.15. 15:39:09

@strogg:

Éppen nem arról van szó, hogy 'ne kelljen kimenni a gátra'. De azért ügyes, hogy legalább ennyit felfogtál a kérdésből, bonyolult a magyar nyelv ugyebár.

strogg 2012.09.15. 15:39:28

@milyen szép a Vértes, ó: Kb: igen. Ez nem új. Amig el nem törölték a sorkatonsagáot majdnem évente küldözgettek ilyesmiket leendő sorkatonáknak. Annó én is kaptam. Visszaküldtük, és ennyi.
Mindenesetre korkép ez a nagy hőbörgés. Húúúú ki kell tölteni egy kérdőivet, aztán lehet dolgozni kell egy lapáttal.
Komolyan mondom csak nézek. :))))) Svájcban a spájzban tartott karabéllyal évente egyszer kiképzésre kell járni, de itthon egy kérdőivből balhé van. :)))))))))

dr. mesterséges színezék 2012.09.15. 15:43:28

@strogg: "Amig el nem törölték a sorkatonsagáot majdnem évente küldözgettek ilyesmiket leendő sorkatonáknak."

Sőt, a jobbágyság eltörlése előtt mindig biztos volt a létszám.
De bezzeg ma ezek az elkényeztetett puhányok költöznek feszt,

milyen szép a Vértes, ó 2012.09.15. 15:45:32

@strogg:

Kicsit olyan, mint kisgyereket rugdosni. Szóval jó. :)

Tehát ha párszázmillióért leveleznek, amiből csak olyasmit tudhatnak meg, amit már amúgy is tudnak, és ami a pont általad felvetett szempontok alapján is hibás eredményt ad (tudod, azt, aki 200 kilométerre dolgozik a hivatalos lakcímétől, meglehetősen macerás azonnal mozgósítani vész esetén), az segít a szervezésben. Ühüm. Nos.

strogg 2012.09.15. 15:45:37

@moTmeN: Mert nem nagyon tudok. A hir úgy szólt a polgári és katasztrófavédelmi hálózat szinte teljesen felállt, és most kiküldik a kérődiveket h. hány emberre lehet számitnai. Ez nem takarja azt, hogy milyen technikai, és szervezeti struktúra van emögött. Annyit tudok, hogy kaptam ilyen kérdőivet, visszaküldöm, és ennyi. Engem annyiból nem érint a kérdés, hogy 2 éve be vagyok sorozva. Rogán a V. ker polgármestere, és kaptam a hivatalától egy levelet, amiben értesitenek h. melyik egység, melyik szakaszába oszottak be, és pont. Állomáshelyem a régi hadkieg az erzsébet téren. ellenvetés nincsen, és azóta sem hivtak. Úgyhogy ennyi. Értem én h. baromi divatos dolog mindenen hőbörögni, de van amikor nem szükséges.. És van amikor hülyeség is. (mint most)

dr. mesterséges színezék 2012.09.15. 15:46:36

@strogg: "Svájcban a spájzban tartott karabéllyal évente egyszer kiképzésre kell járni, de itthon egy kérdőivből balhé van. "

Svájcba ODAköltöznek a zemberek, innen pedig ELköltöznek.
Ezen az apróságon érdemes eltöprengeni.

strogg 2012.09.15. 15:49:20

@milyen szép a Vértes, ó: Kérlekszépen gondold végig.
nem, nem tudják h. kire lehet számitani. Honnan a fneéből is tudnák? Ezért kérdezik célirányosan.
És pláne nem kell 200-km-ről senkit sem ugrasztnai, ha tudjuk h. helyben kell 1000 ember, és a környéken van 1300. :)
És máris gyorsan megoldható a probléma anélkül h. a fél országot összetrombitáljuk, meg várunk h. lesz e elég önkéntes vagy igy jártunk. Ha meg nálad jön a vizözön úgy sem fog zavarni, mert úgy is lapátolni fogsz ha mondják neked, ha nem. :)

nem várt fordulat 2012.09.15. 15:50:30

@dr. mesterseges szinezek: hát akkor ketten minimum már vagyunk. én csak azt nem tudom, hogy vajon a börtönben lesz valami állami konzorciumos trafik, vagy mobil trafik lesz?

mellesleg hozz sok könyvet, én is viszek, majd cserélünk.

strogg 2012.09.15. 15:50:41

@dr. mesterseges szinezek: Már ha odaengednek. Mindenkit oda sem engednek be tartósan :)))) Működik is minden...

dr. mesterséges színezék 2012.09.15. 15:50:45

@strogg: "most kiküldik a kérődiveket h. hány emberre lehet számitnai."

A pm nem hihet a népességnyilvántartónak, nem hihet a tébének, nem hihet a védőnőnek... az állampolgárnak hinni fog.

Én meg a kormánynak hiszek.

lobster thermidor 2012.09.15. 15:52:33

Engem az átkosban sem tudtak berángatni, nehogy már ezek a buta, retkes falusi sz@rháziak azt gondolják, hogy nekik sikerül majd!

milyen szép a Vértes, ó 2012.09.15. 15:53:06

@strogg:

Tényleg? A kérdőívből mi az, ami nem szerepel hivatalos adatbázisokban?

És akkor a csöpögő demagógiát ne is emlegessük -- végül is bármikor lehet árvíz a nyóckerben.

dr. mesterséges színezék 2012.09.15. 15:53:51

@strogg: Mostan nem az a kérdés, hogy ki mehet oda, hanem hogy ahol az állam felépítményének hitele van, ott az állam sokat tehet, mert a zemberek nem tételezik fel, hogy a kárukra történik.
Kubatovok és nemzeti konzultációk országában is lehet, csak más hanggal, brútforszossal.

P1sty 2012.09.15. 15:55:55

@Csemmke: Miért is vitt el az árvíz nem kevés falut? Mert vagy a gát hiányzott, vagy szétlopták vagy az árteret beépítették, és így a víz nem tudott szétterülni. És mit csináltunk? Gát nem épült, a lopott elemeket nem pótolták, az Auchan ugyanúgy ott van Sajó árterében.
Ha a lakóházam veszélyben van, azt megyek és védem, de felejtsék el, hogy majd 50-100-200 km-re azért elutazom, hogy ott védjek egy olyan környéket, amihez semmi közöm.

@jó arc a lóarc!: Itt és most olvastam. Üresen küldd vissza a borítékot. Feladóvevény nálad van, bizonyítsák be, hogy üres volt. Amikor perMarika az önkormányzatnál a 250-dik ilyen borítékot fogja felbontani, milyen ívben szarja le majd szerinted, hogy volt-e benne valami?

strogg 2012.09.15. 15:56:05

@dr. mesterseges szinezek: Annak hiszel aiknek akarsz. A kormánynak én sem hiszek, de ez nem is poltikai kérdés. Ez egy kötelezettség, mint az adózás. Nem lep meg, hogy ez alól is ki akarnak bújni egyesek. Csak azt látják, hogy adott esetben akár valamit tenniük is kell, és nem akarják eltűrni h. az állam ró rájuk kötelezettséget. Zsigerből ellenállnak. Ebből a személyes silányságból karnak politikai kérdést csinálni. Egyszerűen csak meg akarják úszni semmi egyéb. Igazából ezen kár ekkora ügyet csinálni, mert ez a vita tényleg csak erről szól

milyen szép a Vértes, ó 2012.09.15. 15:58:52

@strogg:

Ezt erőltetheted, nem vagyunk itt olyan sokan, nyugodtan lejárathatod magad. Ezzel együtt még mindig nem annak kétségbevonásáról van szó, hogy 'ha gond van, menni kell'.

Hanem arról, hogy ez az egész 'rohadtul' nem erről szól.

nem várt fordulat 2012.09.15. 15:58:58

Elfogtunk egy levelet, amelyet Orbán Viktor magyar miniszterelnök ajánlot levélben küldött Mark Zuckerbergnek, a facebook alapítójának.

"Magyarországon, mi magyarok, a nemzet döntő többségének felhatalmazásával szükségét érezzük, hogy az emberek részt vegyenek a polgári szolgálatban, esetleges katasztrófa események kárainak elhárítására. Ezért a magyar kormány egy kérdőívet küldött ki minden magyar állampolgár számára. A magyar nemzetet ismerve, biztosak vagyunk benne, hogy az emberek döntő többsége vissza fogja küldeni számunkra a kérdőívet, azonban mint tudja, az elmúlt 8 évben az előző liberális - kommunista kormánypártok akkora rombolást végeztek az emberek erkölcsi értékrendjében, hogy tartunk tőle, nem minden állampolgár lesz törvénytisztelő. Az EU által generált morális és gazdasági fertőben pedig sok külföldre diszidált honpolgárunkra sem számíthatunk.

Ezért felszólítjuk önt, hogy a facebook teljes a magyar népességre vonatkozó adatokt küldje meg számunkra 15 napon belül ellenkező esetben szabálysértési eljárás alá vonjuk. Ez jelenthet akár 60 napos elzárást, pénzbírságot - 5000 forinttól 150 ezerig -, vagy közmunkát.

Tiszelettel
Orbán Viktor
Magyar miniszterelnök"

strogg 2012.09.15. 15:59:05

@dr. mesterseges szinezek: Ennek semmi köze az állam hiteléhez. az alkotmányos kötelezettség mint az adózás. Ez alól meg lehet próbálni kibújni, de akkor megbüntetnek. Ez tiszta játék.
Ez elég egyszerű.

dr. mesterséges színezék 2012.09.15. 15:59:19

@strogg: Ki a búbánatos rozmaringot ismersz innen te személyesen, hogy így kenegetsz?

strogg 2012.09.15. 16:00:48

@milyen szép a Vértes, ó: Szerintem meg csak meg akarjátok úszni. :) Ezért ez a nagy sikoltozás:)

milyen szép a Vértes, ó 2012.09.15. 16:01:48

@strogg:

A levelezés alkotmányos kötelezettség? Csak mert arról van szó, meg ilyenek.

apanna 2012.09.15. 16:01:59

@Noname Cowboy: Semmit nem tudnak rólad, a kötelező, nemgazon kívül amit te szolgáltattál nekik. Ha elvégzel egy iskolát, azt sem tudják, hisz nincs egységes közös adatbázis, mert az elmúlt x évben azért is sikeresen lobbiztak azok, akiknek ez érdekük volt......

apanna 2012.09.15. 16:02:57

@milyen szép a Vértes, ó: Nehéz egy levelet bedobni a postán? Fizetni sem kell érte.

milyen szép a Vértes, ó 2012.09.15. 16:03:15

@strogg:

Szerintem meg ha valaki ennyire ostoba, nem kellene ennyit 'beszélnie'. De jogos, egyszerűbb, mint megtanulni magyarul középfokon. E'van. :)

moTmeN 2012.09.15. 16:03:42

@strogg: oke, akkor en nyugodtan beirhatom a koppenhagai cimemet, nem fognak emiatt vegzalni... esetleg DR Tuzep.

strogg 2012.09.15. 16:05:01

Szóval elfogytak az érvek, jön a személyeskedés: :))))) Nah mentem srácok, kellemes hőbörgést...

nigara 2012.09.15. 16:05:42

Borzasztó sok a komment, úgyhogy nem bírtam már végigolvasni, viszont van egy kérdésem:
Milyen jogszabály alapján büntetnek meg, ha nem küldöm vissza???
Komolyan kérdezem.

vagy ez csak egy sima diktátori gondolkodás, hogy aszongya orbanviktor, hogy: csak.

nem várt fordulat 2012.09.15. 16:07:07

@apanna: nem nem nehéz. be is fogom dobni. üresen. vagy kitöltve a már fent említett válaszokkal.

A foglalkozáshoz pedig: szeretek filmeket nézni, rajongok a forma-1 -ért, zenét hallgatni, meg minden más dologgal is foglalkozom.

emlékszem én még rá, amikor fél évet (akkor már nem 1.5 volt) akartak elvenni az életemből azzal, hogy bohóckodjak valami laktanyában, és csicskáztassanak, hogy mikor kelek fel, mikor fekszem le, mit tehetek és mit nem. Azt sem engedtem, ezt sem fogom.

milyen szép a Vértes, ó 2012.09.15. 16:08:25

@apanna:

Arról van szó, hogy értelmetlen a levelezés, nem arról, hogy nehéz. De legalább lesz a Postának munkája, abból meg haszon a megfelelő helyeken. 1-2 millió ember meg eltölt 1-2 millió órát a dologgal.

(Én speciel meg se fogom kapni a levelet, nem a bejelentett főlakcímemen lakom ugyanis -- és persze vannak ezzel így pártízezren; de ez is mellékes mondjuk.)

milyen szép a Vértes, ó 2012.09.15. 16:10:01

@strogg:

Egen, ha ugyanazt a baromságot ötödjére is leírod büszkén anélkül, hogy bármit felfognál a nem túl bonyolult magyar nyelvű mondatokból... előbb-utóbb jön az a csúnya személyeskedés. :)

aFx 2012.09.15. 16:23:58

@moTmeN: na erről van szó. de azt meg már úgyis tudniuk kéne az okmányirodán keresztül.

lobster thermidor 2012.09.15. 16:25:43

Akkor ha most regisztrálnak erre a f@szságra, akkor mehetek feliratkozás nélkül választani?
Vagy csak a ganét túrhatom, választani nem vagyok jó...

mohaa 2012.09.15. 16:29:17

Azt hiszem becsillagozom a válaszadásra fenntartott mezőket és alulra jelmagyarázatként odaírom nekik, hogy "a kért adatok az országos név-, és lakcím nyilvántartásból lekérdezhetőek."
Esetleg egy szép nagy brokit is rajzolok a hátoldalra. Csak nehogy tükörnek nézzék! :)

Mike36 2012.09.15. 16:32:59

Ez olyan lesz mint a sorkatonaság? Ha nem megyek, nem jelenek meg akkor börtön? Kötelező munkaszolgálat? És mit kell majd csinálni? Télen havat lapátolni, nyáron a polgármester nyaralójat építeni?

Mike36 2012.09.15. 16:39:25

@strogg: a lófasz a seggedbe az az alkotmányos kötelességed. Meg a komcsik alatt sem volt kötelező kubikolas.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.09.15. 16:39:48

@strogg: Mar irtuk. Nem akarjuk meguszni. A modszer ahogyan csinaljak, az a felhaborito.
Visszakuldeni meg vissza fogom , ha kapok, cimnel: London, UK, de nem vagyok koteles kiszolgaltatni nekik az itteni cimem. Hivjanak be ha akarnak.

nigara 2012.09.15. 16:40:01

@strogg: "Ez egy kötelezettség, mint az adózás."

Milyen jogszabály írja elő, hogy kötelezettség egy levélre válaszolni? Komolyan.

safranek 2012.09.15. 16:40:39

A munkehelyemhez mi közük????

lobster thermidor 2012.09.15. 16:46:05

@Disintegrator Rising:

Remélem te már feliratkoztál önként!
Ha nem, akkor hát futás pajtás!
Itt a nagy lehetőség, mehetsz hazafiaskodni !
Nekem viszont senki, tehát se te, se a pártod ne szabjon meg semmi olyat, amire nincs felhatalmazása!
Remélem világosan beszéltem!

ucsacsu 2012.09.15. 16:48:37

És a baz-megyei vándor cigányt,aki se írni,se olvasni nem tud,de még lakcíme sincs aztattatt kérem honnan hová viszik ? Ez a banda ámátőr,buta,és rosszindulatú.Talán alcsútra füvet nyírni, a táltos birtokára.

Hunor Levente 2012.09.15. 16:59:29

@tildy:): Én speciel a bohóckodást, az egzecíroztatást akarom megúszni. Nem küldök vissza semmit, és ha netalán komoly katasztrófa lesz és véletlenül ott vagyok, akkor ha egy mód van rá, minél előbb elhagyom a helyszínt, semmiféle polgármester nem tarthat vissza.
Büntetgessenek, ha akarnak, leszarom. Sorozásra se mentem, erre se fogok.

Mindfield 2012.09.15. 17:01:27

Nagyon próbálkoznak, hogy a sorkatonasághoz valami hasonlót hozzanak össze, csak nem hiszem, hogy menni fog. De komolyan, legyen egy áradás. Mi lesz a forgatókönyv? Ki fogja megszervezni? Ki lesz a főnök? Egyáltalán van erről az egészről valami hivatalos dokumentum, hogy mire foghatóak a polgári szolgálatosok? Hol van leírva, hogy mit lehet és mit nem?

nem várt fordulat 2012.09.15. 17:13:31

Én a mindenkori kormánytól már csak egyetlen levelet szeretnék kapni, semmi mást:

"Akarja -e Ön, hogy a mindenkori magyar kormány bármilyen jellegű konultációs, egyéb levelet küldjön Önnek, amelyet nem kötelező kitöltenie?

igen / nem

Amennyiben nemmel válaszol, és még is szeretne ilyen jellegű levelet kapni, kérjük, fáradjon be az Ön lakhelyének kerületi polgármesteri hivatalába, és jelezze ezt a szándékát, vagy lépjen be az e-magyarorszag.hu weboldalra, és állítsa be a megfelelő válaszát"

(mellesleg az ön, az kisbetű, de valamiért még is mindig naggyal írják)

lutria 2012.09.15. 17:14:14

Aki "csak" pl.50%-os rokkant,annak milyen munkát szánnak katasztrófahelyzet esetén?

Mr. Jerkow 2012.09.15. 17:16:25

Attól tartok, hogy tényleg lehet valami mögöttes szándék - eltitkolt, ámbár előre látott esemény, amire nagyon fel akarnak készülni, - épp csak nekünk felejtenek el szólni róla, hadd hulljon a férgese. Bezzeg ha tényleg gebasz van, a túlélők mehetnek polgári védeni, mert akkor már jó az állampolgár. Eddig soha nem látott módon nyomul a katasztrófavédelem.
Hogy egy korábbi index cikkből idézzek: "Matolcsyék a világvégére készülve egy olyan jogi szabályozáson dolgoznak, aminek köszönhetően a „különleges jogrend időszakában és egyéb válsághelyzetekben” a nemzetgazdaság biztonságos működése nem kerül veszélybe. Az NGM emellett a jogszabályban biztosítaná, hogy „a válsághelyzeti reagáló erők működési feltételei teljes körűen biztosítva legyenek”.

Különleges jogrend időszaka? Mivan?

Egyre inkább úgy tűnik, ezek készülnek valamire.

lobster thermidor 2012.09.15. 17:17:57

@Mindfield:

Ne légy kíváncsi, mert hamar megöregszel!
Majd időben megtudsz mindent, ha a párt is úgy akarja!

Narmer11 2012.09.15. 17:22:41

Szerintem leginkább azoknak kell menni ezekre a munkákra akik a közpézböl kapnak magas fizetéseket de ők úgy látom ez alól kivételek! Hát én biztos nem megyek ha fejreállnak akkor se!

Mindfield 2012.09.15. 17:26:06

@orient: "Ha pl. lakáshitelünk van, számláin, enni kell a családnak és fő keresőként ez miatt elveszítem a munkám akkor ki ad nekem másikat? "

Akkor Viktor szerint teccett volna nem hitelt felvenni, nem családot alapítani és főleg nem beszavazni őt a 2/3-ba. Magyarországon kezd kialakulni egy kommun-kapitalizmus, ami azt jelenti, hogy a gyakorlatban kapitalizmus van, elméletben meg kommunizmus. És tessék mindkettőnek megfelelni. Magyarul ha kirúgnak a melóból munkaszolgálat közben az a te bajod!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.09.15. 17:27:39

@strogg: Ez kész...

Figyelj, te segg,megpróbálok tölteni beléd valamit:

Nem az a baj, ha el kellmenni,hanem az, hogy olyan adatokért baszogatnak, amik megvannak nekik is.
Simán el lehet kérni az arra illetékes hivataltól, és nem kell vele engem, a polgárt egrecíroztatni.

Érted már?

Nem a melóval van bajom, hanem azzal,hogy erőforrásokat pazarolunk olyan dolgokra, amiknek nincs semmi értelme.

Ha be kell gyűjteni hárommillió adatot, akkor abból a hárommillióból kb tízezer hibás lesz.
Ez a három ezrelék egy nagyon jó adatszolgáltatási minőséget feltételez.
Újabb három ezrelék hiba, plusz 3750 munkahét alatt ezek az adatok bekerülnek egy adatbázisba. Három perc alatt egy ember felvitele esetén.

Ez kb kilenc milliárd forint plusz, a semmire, és szarul volt fizetve aki felvitte az adatokat.

Erre te nekiállsz azzal kúrogatni, hogy büdös a munka, az a bajom?

Eszement faszságoknak tapsikolsz ember!

nem várt fordulat 2012.09.15. 17:33:16

@kolbászoszsömle: igazat adok neked, már ami a feleslegességet illeti, de a recognita óta eltelt már pár év :) testvérem, 2012-őt írunk, csak nem képzeled, hogy adatrögzítőkkel dolgoznak? ha igen, az szegénységi bizonyítvány.

mis 2012.09.15. 17:33:43

@lutria: Pl kenyeret kenni azoknak akik az árvíznél dolgoznak? 50% rokkantsággal is beleférhet...
@nigara: államplgári kötelezettséged a Katasztrófavédelem (Polgári Védelem) felé az adatszolgáltatás. Ergo, ha adatokat kérnek, akkor meg kell adnod...ennyi.

Többen vannak olyan tévhitben, hogy a Polgári Védelmet a FIDESZ vezette be/erőlteti...(max megszünteti) hát egy kicsit régebbi dologról van szó. Én sem szeretem a FIDESZT, de ezt nem lehet rájuk kenni, de még az MSZP-re sem. Adott esetben akit érdekel, nézzen utána...kezdheti a légoltalomnál akár.

Narmer11 2012.09.15. 17:43:19

Szetintem nem alkotmányos kötelezettsége csak annak aki magáénak tudja ezt az alkotmányt.Erőszakkal rànk erőltetnek olyan dolgokat amit rengeteg ember nem akar!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.09.15. 17:43:35

@karacsi_maci: Ha összegyűjtik a polgármesternek kiküldött adatokat adatokat, és elküldik egy olyan helyre, ahol írástudó is van, meg infrastruktúra is, akkor lehet, hogy gyorsabb lesz, de olcsóbb tutira nem.
A három percenként egy adat pedig lecsökken mondjuk másfél percre.
Talán.
Tudod, borítékból ki, borítékba be, kihajtogat, behajtogat, rendez, és már mehet is az olvasóba, aztán összeszed, iktat, megsemmisít.

Ha meg nem küldi tovább a polgármester a nyers adatokat, akkor Gizike fogja bepötyögni.
Kb három perc alatt.

Hertelendi 2012.09.15. 17:48:04

Szeretném megkérdezni, hogy az is katasztrófa helyzetnek számít, ha a Kossuth-téren összegyűlik pár százezer ember és megpróbálja rábeszélni orbánviktorminiszterelnökúrat, hogy menjen vissza a jó édes anyjába felcsutra?

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2012.09.15. 17:52:03

@MolnarErik: Kösz a dokut, érdekes volt, főleg a versike a végén :) Ettől függetlenül ez épp olyan, minthogy mostanában meg akarják magyarázni, hogy miért helyes a 'de viszont'. Nem tudom, miért nem az általad linkelt verzió terjedt el, de jelenleg ha helyes, ha nem, surmóságot jelképez. Egyelőre maradjunk ennyiben. :)

Hertelendi 2012.09.15. 17:53:07

@mis: Na most okoskodtál egy sort és leírtál egy csomó baromságot. Aki egy kicsit is élt az elmúlt 50-60 évben, az tudja, hogy mindenki leszarta a Polgári Védelmet, meg az egész faszságot.. Vagy te már jártál Légó pincében valaha is????

Crooked Poker Dealer 2012.09.15. 17:53:53

"Minden önkormányzat összegyűjti, hogy katasztrófahelyzetben kiket lehet mozgósítani a településen."
Ebben az országban egy katasztrófahelyzet van -> FIDESZ

Hunor Levente 2012.09.15. 17:54:26

@mis: Az, hogy katasztrófa vagy háború esetén hogyan cselekszel, az mindig a te személyes döntésed, mindegy milyen törvényt hoznak erre a zsarnokok.

Hunor Levente 2012.09.15. 17:57:04

@Hertelendi: Az Fidesz amúgy nagy légoltalmas, az elbaszott diktatórikus rendszerükben dohányozni sem lehet.

EsoxLucius 2012.09.15. 17:57:21

@Csemmke:

:)
Ezt te se hiszed.
Pont a cigányokra nem lesz semmi hatása.

sutyerák 2012.09.15. 18:00:24

nem látom a helyét annak,hogy hová írjam:azonnali behívót kérek,mert nagyjából 2 éve katasztrófahelyzet van.

-egyébként a fideSS aljasságát ismerve ezt is a nem eléggé hajbókolók megrendszabályozására használhatná,-de legalább is a lehetősége ott lóg a ner-trágyadomb gőzölgésében.

Gerilgfx 2012.09.15. 18:04:58

ha katasztrófahelyzetben jön egy behívóparancs, átsétálok az osztrák határon. többet engem itthon nem látnak.

azbesztos 2012.09.15. 18:06:05

Heklyes. Jó ha tudjuk, kire számíthatunk, ha a hazaárulók ránkszabadítják a katasztrófát.

Hertelendi 2012.09.15. 18:06:53

Egyébként én nem küldök vissza semmilyen levelet és nem vonulok sehová katasztrófát védeni!

Na und? Kinyalhatják a seggemet, és az itt kommentelő fideszes agyhalottak is!

sutyerák 2012.09.15. 18:08:52

@Narmer11: Igy is van. Épp az előbb beszélt vmi történész-jogász fickó a rádióban,hogy szerinte az Alkotmányt nem írhatja felül egy alacsonyabb rendű akármi,-amit épp alaptörvénynek neveznek.
-egyébként,-én nem olvastam,-de azt mdta a fickó,hogy ez a nemzetihitvallás avval kezdődik,hogy nem ismeri el a '49-es alkotmány jogszerűségét,-majd a végén arra hivatkozik,hogy az alapján módosították.
-én még hozzátenném,hogy az aláíró-jóváhagyó smittpál hamis címen írta alá,-ezért is érvénytelen.(meg még más miatt is)

-szóval,ha orbán menne a francba,-nem kéne katasztrófaösszeírás sem.-uff,szóltam-

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.09.15. 18:09:46

@Hertelendi:
No azért árvíz esetén illene segétkezned ha ráérsz és közel is laksz a helyszínhez. Nem Orbánért, hanem amúgy illene.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.09.15. 18:12:43

@Nyekenyóka.: nem kellene lehalászni a folyókat, és akkor a halak kiinnák belőlük a vizet, és ha ki van iszva a víz a folyóból, akkor nem önt ki.
Ennyi.

Hertelendi 2012.09.15. 18:12:59

@Nyekenyóka.: Ha Budapesten árvíz lesz ott leszek segíteni, mint ahogy ott leszek a Parlamentnél is, amikor a cigányt hazazavarjuk.

Gerilgfx 2012.09.15. 18:13:51

@Nyekenyóka.: persze, illene. de ahhoz orbánnak semmi köze.

milyen szép a Vértes, ó 2012.09.15. 18:15:31

@kolbászoszsömle:

Meg a horgászok szalmakalapjátó' nem tud a víz párologni, ja.

sutyerák 2012.09.15. 18:18:01

@Mindfield: lopakodó fasizmus van.
-kétségen ne legyen erről!

nem várt fordulat 2012.09.15. 18:25:47

@mis: "államplgári kötelezettséged a Katasztrófavédelem (Polgári Védelem) felé az adatszolgáltatás. Ergo, ha adatokat kérnek, akkor meg kell adnod...ennyi."

nem hiszem el, hogy emberek védik a védhetetlent. kérlek alásan, mondd meg nekem, hogy ezekből a kérdésekből melyek azok az adatok, amelyeket nem tud rólad a kormány, vagy az önkormányzat?

neved tudja? tudja, hiszen neked címezték a levelet.
címed tudja? tudja, hiszen oda kaptad.
anyád nevét tudja? csak a születési anyakönyvi kivonaton, személyi igazolávnyon és vagy útlevélen, akinek van jogosítványon, és egyéb helyeken szerepel.

érdekes módon, ha valami bünti van, akkor nem kérik.
ezek mellett már leírták páran, épp most volt népszámlálás, ahol még arról is nyilatkoznod kellett, hogy milyen alsógatyákat hordasz, és azt hány naponta váltogatod.

a munkahelyemhez, és beosztásomhoz pedig a világon semmi közük.

ha sikerült értelmezned a mondataimat, és át is gondoltad őket, akkor egy "igazad / igazatok van" beírással korrigálhatsz.

sutyerák 2012.09.15. 18:27:11

-és végülis nem a katasztrófahelyzetben való segítés ami éngem bánt,hanem az,hogy ezek egy újabb trükkött találtak ki az ingyenmunkára,-mint pl. annak a bucifejű mittoménkinek az almásában(sok más fideSSnyik mellett) ahol orbán is ott villogott TEKtőreivel a rab munkások előtt.
-a rabmunka sem zavarna amennyiben nem magánemberek gazdaságait gazdagítaná,-mert ez nem más,mint rabszolgaság,drága felebarátaim.
ezentúl majd nem csak elítélt embereket lehet odacitálni valamelyik orbán-talpnyalonc gazdaságába,hanem akárkit.

-na,helló mki és lesz még Magyar Köztársaság!

Mindfield 2012.09.15. 18:28:25

@sutyerák: Nem érdekel engem a lopakodó fasizmus, engem az érdekel, hogy a mindenkori kormány ne b@szogasson ha feltétlenül nem szükséges. Eddig is volt vészhelyzet esetén polgári szolgálat, vagy mi a frász ez, még sem cseszegtették az embereket mindenféle behívó-szerű baromságokkal.

mis 2012.09.15. 18:29:09

@karacsi_maci:
"igazad / igazatok van" . Korrigáltam. DE, attól még a kötelességed.

A kettő nem zárja ki egymást.

:)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.09.15. 18:34:35

Érdekelne, hogy mégis mi faszt akarnak egy ilyen adatbázissal, mikor a meglévőt se tudják karbantartani.
Nem olyan rég kapott a 6(!) éve halott anyám levelet az önkormányzattól.

sutyerák 2012.09.15. 18:35:49

@Mindfield: a lopakodó fasizmust nem érted.
-vesszenek a harcban a szegények,tanulatlanok,betegek,tehetségtelenek,-legalább tisztább lesz a nemzet.
-nem írom,most hogy kiknek és milyen kijelentései utalnak erre ,-ha végig gondolod egyértelmű.
-és ha nem érted,akkor arra sem fogsz rájönni,hogy rág is sor kerül hamarosan,-még nem,még nem annyira nyilvánvaló,-de én mindíg az alapján ítélek meg vmit,hogy elemzem a tendeciát amely szélsőség felé tart.
-és ezt látom.

xclusiv 2012.09.15. 18:36:14

@strogg: "Ez egy kötelezettség, mint az adózás. Nem lep meg, hogy ez alól is ki akarnak bújni egyesek. Csak azt látják, hogy adott esetben akár valamit tenniük is kell, és nem akarják eltűrni h. az állam ró rájuk kötelezettséget. Zsigerből ellenállnak. Ebből a személyes silányságból karnak politikai kérdést csinálni. Egyszerűen csak meg akarják úszni semmi egyéb. Igazából ezen kár ekkora ügyet csinálni, mert ez a vita tényleg csak erről szól."

Nem, nem erről szól.
Arról szól, hogy olyan adatokat kérnek be _papíron_ _levélben_, amit pontosan tudnak. Még ha nincs is egy adatbázisban, akkor is csak van néhány hozzáértő adatbázisos az állam alkalmazásában, aki össze tudja ezeket futtatni. Vagy ha nincs, akkor megcsinálom én nekik, a levelezéses kaland költségének töredékéből, és még le is adózom becsületesen. Nyilván nem lesz 100%-os a végeredmény, de a kézírásos papírok begépelése után valszeg nagyságrenddel több lesz a hiba. Ez az egyik probléma.

A másik probléma az, hogy itt valami kiképzés meg gyakorlatozás is van kilátásban, amivel hagyjanak engem békén, mert én dolgozok (nem is keveset), adót is fizetek (nem is keveset), szóval hagyjanak engem dolgozni és adót fizetni. Majd ha kiképezték a pármillió munkaképes korú nem dolgozó állampolgárt, akkor térjünk erre vissza, addig felejtsenek el.
És ugye a homokzsákpakoláshoz nem kell 40 órás (egy munkahét) képzés, amihez pedig képzésre van szükség ahhoz nem 40 óra kiképzés kell, hanem több hónap, vagy több év. Azt ha kérhetem csinálják inkább az adómból fizetett szakemberek.

Ráadásul van még itt egy komoly visszaélési lehetőség, amitől komolyan tartok, és itt nem a saját silányságomról van szó, hanem a politikusokéról.
Mert lesz ugye 2014-ben választás, 1 fordulós, regisztrációval. Ha a regisztráltak listáját összefuttatják a fideszes listákkal (kubatov ugye), akkor máris láthatják, hogy a választás hétvégéjére hol és kiket kell kiképzésre behívni, hogy meglegyen a győzelem. És ne mondja senki, hogy ezt aztán már nem merik megtenni, mert a baltást is kiadták, az mnyp pénzt is lenyúlták, a földeket is kiosztották a saját embereiknek, szóval ebben se lesznek gátlásosak.

Lasombra 2012.09.15. 18:37:30

az a verzió már volt, hogy
- ki is töltöm
- vissza is küldöm
- valódi adatokat írok bele
- de NAGYON olvashatatlanul írok sajnos.

esetleg az alján az a megjegyzés olvasható lesz, hogy siessenek feldolgozni a népszámlálást, ami tavaly ősz óta ott rohad, az talán segít.

Narmer11 2012.09.15. 18:39:46

@mis: Nem a jobbágyoknak kötelességük ez a dolog én és sokan mások sem érzik magukat jobbágynak. De ezen réteg kialakítása manapsàg fontossá vált. Ja és a kivéve a Gyevi Bírót mondat is alap lett! " kivéve a képviselőket az adó ellenőröket a papokat stb. EZ VÉRLÁZÍTÓ!!!

sutyerák 2012.09.15. 18:43:23

@Lasombra: megfontolom és terjesztem.:)

(ui.:állítólag a smiley feltalálója zokon vette,hogy pl. mondatvégi ugrálóként használják a szmájliját):))

sutyerák 2012.09.15. 18:45:39

na,helló,-mentem is.
ui::szeretnék már kokárdát tűzni.

Kravver 2012.09.15. 18:49:19

Hej, Zero-Zero...

Tudod, mit akarok kérdezni :D

Martian (törölt) 2012.09.15. 18:49:41

@orient: "Ha pl. lakáshitelünk van, számláin, enni kell a családnak és fő keresőként ez miatt elveszítem a munkám akkor ki ad nekem másikat?"

A PV törvénynek arról is kéne rendelkeznie, hogy ha (vélhetően) emiatt kirúgják a munkavállalót, akkor a munkáltató kemény kártérítési szopóágra kerüljön.

Svájban ennél jóval komolyabb általános hadkötelezettség van, gondolom hadgyakorlaton való részvétel miatt még nem rúgtak ki senkit.

con 2012.09.15. 18:53:19

Nézzük a dolog pozitív oldalát: rengeteg adatrögzítői állást teremtünk.

Thresher 2012.09.15. 18:58:16

És azt ki ellenőrzi, hogy én hol és mit dolgozok? Meg eleve nagyon életszerű, hogy a következő árvíznél senki nem vált munkát.

Ginlia 2012.09.15. 19:04:04

A felmentési okokat végigolvasva az jutott az eszembe, hogy ha minimum 3 kiskorú van a családban, akkor nem kell bevonulni, ha 2, akkor igen. Ezek szerint 1 vagy 2 gyerekre nem kell vigyázni, iskolába hordani, majd ők megoldják egyedül. Tegyük fel anya bevonul, apa addig logisztikázza a gyerekeket, de így akkor mindkét szülő azt kockáztatja, hogy elveszti az állását. Családbarát kormány, köszönjük.

2012.09.15. 19:14:08

@egy_mérnök:

"Honnan van a valódi bevételteremtés? A versenyszférából."

Csak hogy ne pazarolj fölösleges köröket, én mérnök is vagyok és közgazdász is.
Az idézett mondatod pedig butaság.
Az abból származtatott levezetésed úgy szintén.
A munkanélküliek kiképzését meg gondold át még egyszer.

Egyébként nagyjából egyetértünk! ;)

barbie83 2012.09.15. 19:15:37

Ez az egész arról szól, hogy amit amúgyis megtennél önként, azt azzal, hogy kötelezővé teszi, már nem fogod megtenni, nem akarod, teljesen érthető módon. Ez az akció egy körmönfont módja az emberek atomizálásának, a hatalomleváltó összefogás esélyének csökkentésére. Tízmillió ember úgyse fogja sokáig tűrni tízezer "poitikus" ámokfutását. Ezek a "politikusocskák" igen hamar lámpaoszlopon fogják végezni, és a nép majd röhögve ük örömünnepet a hulláik fölött.

úgyiselfelejtem 2012.09.15. 19:16:52

Szarkazmus On
A végén tényleg sokan nem küldik vissza, illetve rosszul töltik ki, aztán megkapják(-juk) a NAGY VEZÉRTŐL, hogy felelőtlen, komolytalan egyének pazarolják a Nemzet vagyonát, aminek ŐK a lelkiismeretes őrzői.
Szarkazmus Off

vontod75 2012.09.15. 19:19:35

@rdos: Tudom hol lakik a börgermejszter... Majd lakcímre küldöm neki...

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.09.15. 19:23:59

@hamucipő:

mondjuk ezt nem kellett volna.

Pont a galamus. Aki meg a gyurcsány seggibe van bújva. jellemzö, hogy ha valami gond van, azt igyekszenek a saját javukra fordítani. Undorító banda ezek a galamus-osok, csakúgy mint a fidesz.

Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány] 2012.09.15. 19:35:15

@Hertelendi:

"Pár százezer ember." Ezt a számot melyik nedves álmodban láttad? Hál' Istennek nincs ennyi mozgósítható zsidó és hazaáruló ebben az országban. Ha megszólalna egy hatalmas sófár, és kürtzengés az ország minden szegletéből előcsalná a zsidókat, buzikat, munkásőröket és elhülyített panelgyuggereket, akkor talán összejönne egy 100-150 ezres csőcselékhadsereg, amelynek a harcértéke megegyezne egy döglött lóéval.

Az összes közvélemény-kutatás és időközi választás azt bizonyítja, hogy az ország népe töretlenül bízik a kormányban, és csak egy agresszív, szélsőséges kisebbség kiabál.

Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány] 2012.09.15. 19:36:41

@Hertelendi:

"Pár százezer ember." Ezt a számot melyik nedves álmodban láttad? Hál' Istennek nincs ennyi mozgósítható zsidó és hazaáruló ebben az országban. Ha megszólalna egy hatalmas sófár, és a kürtzengés az ország minden szegletéből előcsalná a zsidókat, buzikat, munkásőröket és elhülyített panelgyuggereket, akkor talán összejönne egy 100-150 ezres csőcselékhadsereg, amelynek a harcértéke megegyezne egy döglött lóéval.

Az összes közvélemény-kutatás és időközi választás azt bizonyítja, hogy az ország népe töretlenül bízik a kormányban, és csak egy agresszív, szélsőséges kisebbség kiabál

Behajtó70 2012.09.15. 19:39:29

A katonaságot is vissza kéne állítani! A sok barom magtanulná a kutyfittyet, nem tamadnának sakálok módjára rendőrre, tanárra!

M_R 2012.09.15. 19:43:40

@úgyiselfelejtem: Ha nem tértivevényes ajánlottban jön akkor iktatni fogom :)

Hunor Levente 2012.09.15. 19:46:06

@Ginlia: A 3 gyerekesek kivételezettek, vedd tudomásul! Sőt, erőszak se fordulhat elő a családban, ha legalább 3 gyerek van.

Kerek négyszög 2012.09.15. 19:51:25

Szerintem az egész hercehurca nem arról szól, hogy vegzálják a jónépet olyan adatokért, ami a kezükben van most is. Nem. A lényeg a levélben olvasható fenyegetőzés. Ha egy meglévő adatbázisból emelnének át adatokat, akkor az alattvalók nem kapnák meg a sorok közé rejtve azt az információt, hogy ők szolgálattal tartoznak új uraik felé. Nem csak a polgárvédelmi témában, szépen adagolva minden másban is.
A magyar jobboldal történelmi távlatokban igazolhatóan kötődik az erőszakhoz, a fenyegetésekhez, a harciassághoz. Két világháborút köszönhetünk nekik ezen tulajdonságaikból kifolyólag. Ma is gyakran emlegetik a harc, a háború szavakat.
Tehát innen kell az egészet nézni. A zemberek mostantól tudják majd hol a helyük. Büntetés, börtön stb... Igen! Ez orbánék igazi otthonos világa.
Ezért kell a levél, mert csak így jut el hozzánk az információ: büdös paraszt vagy szolgálsz, vagy akkora kokit kapsz, hogy beleszédülsz.
Ilyen az eredeti fasizmus.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.09.15. 19:52:59

@Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány]:

Az a "szélsőséges kisebbség" 2010-ben volt 8,2 millióból 2,7 millió, vagyis 5,5 millió, mára ez kb. 1 millióval több, de ha csak a szavazókat nézzük így is maximum 40%-os a fideszed, szóval hátrább az agarakkal!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 19:53:20

@kerek négyszög:
Kezeljük majd a helyén... Olyan paraszt stílusban próbálom majd megválaszolni a fostalicska levelüket, hogy még a Stefi nevű tehén is belepirul! :)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 19:54:17

@Nyekenyóka.:
Agarakkal? Ennek szarvai és tőgye van!
Múúúúúúúúúúú, Stefike, múúúúúúúúúúúúúú... :D

Kerek négyszög 2012.09.15. 19:56:15

@Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány]:
"Az összes közvélemény-kutatás és időközi választás azt bizonyítja, hogy az ország népe töretlenül bízik a kormányban, és csak egy agresszív, szélsőséges kisebbség kiabál"

Álom édes álom. 30% -os részvételeken érnek el kissebb - nagyobb sikereket. A távolmaradó óriási többség nem az ország népe?
A szarrázúzott országot létrehozó baltás gyilkos erkölcsűeket meg hadd imádják az agymosott zombik.

Kerek négyszög 2012.09.15. 19:58:06

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem biztos hogy van értelme a harciaskodásnak. A polgári engedetlenségi mozgalom bőven elég lesz.

2012.09.15. 20:00:13

Elvtársak, induljatok Polgármesternek és ti lesztek az ADATkezelők. Még elárulok valamit, speciális gépeket is berendelhettek ÁRVÍZ esetén.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 20:03:20

@kerek négyszög:
Aktívan részt veszek majd benne! :)
Már megírtam nekik, előre... Csúúúnya lesz....
Ráadásul ismerem nálunk a polg.mestert és a helyetteseit is, remélem leteszik eléjük majd. :D
Megmondom akár egyenesben is nekik. A tököm tele a sok kretén bolsevik pöcsfejjel.
Ha ennyire visszahozzák az elvtársak a Rákosi korszakot, akkor ez a legkevesebb, amit megtehetek értük!

Kerek négyszög 2012.09.15. 20:05:30

@Kivagyok!:
Erről jut eszembe! A kivétellistán szereplő személyek közeli hozzátartozóik vajon ugyan úgy ki lesznek mentve, mint a történelmünk során mindig hasonló helyzetekben?

Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány] 2012.09.15. 20:14:25

@Nyekenyóka.:

Aha.

Ha jól értem, nem kevesebbet állítasz, mint hogy a politikailag inaktív emberek kivétel nélkül mind a jelenlegi ellenzékre szavaztak volna 2010-ben, csak valamiért nem értek rá elmenni...

Ezek szerint a te alternatív univerzumodban Gyurcsány Fletó és a DK 80 százalékos társadalmi támogatottsággal rendelkezik? Nézd, nem akarlak elkeseríteni, de ebben az univerzumban a Fidesz-KDNP 2010-ben történelmi győzelmet aratott és már lassan két éve minden időközi választást brutális magabiztossággal megnyert.

Kerek négyszög 2012.09.15. 20:16:02

@barbie83:
"Ezek a "politikusocskák" igen hamar lámpaoszlopon fogják végezni, és a nép majd röhögve ük örömünnepet a hulláik fölött."

Volt egy másik fasiszta rendszer Mussolini vezetésével. Hajszál pontosan úgy lett kiépítve mint ami most nálunk történik. Mussolini nagyon sokat írt, össze lehet hasonlítani. Még orbánék NER -jének is megvan a megfelelője! Döbbenet!

A lényeg: pontosan úgy végezték Mussoliniék, ahogy írtad.

Kerek négyszög 2012.09.15. 20:18:22

@Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány]:
"Fidesz-KDNP 2010-ben történelmi győzelmet aratott "

Hornék nagyobb arányú 2/3 -ot értek el. Nos akkor mit is értsünk a "történelmi" szó alatt?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.09.15. 20:23:57

@kerek négyszög: ők nem használták, elszalasztották a történelmi lehetőséget.
Orbán használja, így történelmet ír.
Igaz, szarral, de írja...

egy_mérnök 2012.09.15. 20:24:11

@MikeBoy: Helló. Örülök, hogy nagyjából egyetértünk... :)

Én átgondolnám, de melyik része a butaság? :)

A költségvetés szerkezete? (Források megoszlása?)
Mi a valódi értékteremtés?
A verseny kontra közalkalmazotti szféra összevetése?

Egyébként valóban jelentős egyszerűsítések vannak benne, de tartom, hogy erre a példára jó a modell.
Azonban meggyőzhető vagyok :)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 20:25:15

@kerek négyszög:
Horn úriember és demokrata volt ezekhez képest! Arról a kis aprócska dologról pedig nem beszültünk még, hogy a kétharmadát konszenzussal gyakorolta...
Á... ilyen kapanyélarcú Stefi féle parasztoknak magyarázni ezt, olyan, mint disznók elé gyöngyöt szórni!

Kerek négyszög 2012.09.15. 20:29:24

@kolbászoszsömle:
Vgül is igaz. Mint ahogy írogatta Rákosi is szorgalmasan. Akkor ez most pozitívum?

Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány] 2012.09.15. 20:31:13

@kerek négyszög:

Hazudsz, kutya!

Az MSZP 1994-ben csak 1 935 719 szavazatot kapott. Később, az SZDSZ gyomorforgató árulása után ehhez még hozzá adódott az SZDSZ 1 222 251 szavazata, de ők nem választási szövetségben indultak, csak a második forduló után kötöttek koalíciót.

A Fidesz-KNDP pártszövetség formájában indult 2010-ben, mindenhol közös jelölteket állított, és így kaptak 2 706 292 szavazatot. Ez nagyságrendekkel jobb eredményt, mint amit az MSZP 1994-ben elért.

dr Smittpálelnökúr 2012.09.15. 20:31:37

@Martian: Szerinted az lesz a kirúgás indoka, hogy: polgári védelmi baszakodáson volt? Francokat.

Egyébként vannak olyan pozíciók, amikből nem lehet elrángatni a dolgozó embert, mert az megbénítja egy cég működését, vagy hatalmas bírságokat rónak ki a cégre. Márpedig egy polgári védelmi faszoskodást nem lehet betervezni. És nem, nem kell a cégnek még egy embert felvenni, ha egy fő el tudja látni a munkát.

Hertelendi 2012.09.15. 20:32:08

@Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány]:
Menj te a jó édes mozgósítható, zsidó, hazaáruló anyádba!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.09.15. 20:33:41

@kerek négyszög: Nem pozitívum, tény.

HaHa a "szarral írja" kitétel nem lenne benne, Török Gábor legjobb tanítványa is lehetnék. (:{o

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.09.15. 20:34:25

@Hertelendi: Szerintem csak troll. Legalábbis bízom benne, hogy ennyire senki nem lehet hülye.
Bár aztán ki tudja...az mno kommentelői is eléggé korlátoltak (nevezetes kányamadár és Cirbolya)
És a mandineren is vannak ilyenek szép számmal...mindkét oldalról természetesen.

egy_mérnök 2012.09.15. 20:35:08

@dr Kangörény: Márpedig egy polgári védelmi faszoskodást nem lehet betervezni. És nem, nem kell a cégnek még egy embert felvenni, ha egy fő el tudja látni a munkát.

Hát, ha a polgi a haverod, és a vállalkozásodnak konkurenciája van, meg lehet oldani okosba a monopolhelyzetet :)

A másik cég éppen egy fontos határidős munkájuk közepén kap egy teljes személyzetet érintő gyakorlatot. ;)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.09.15. 20:36:05

@Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány]: Csak akkor számít a választáson résztvevők száma, ha a szocik jönnek ki belőle szarabbul?
Amúgy érdektelen, csak egy furcsa szám az az adat?

dr Smittpálelnökúr 2012.09.15. 20:37:48

@Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány]: az mszp-szdsz kormány 2/3-os felhatalmazása mégiscsak sokkal erősebb volt, mint a felcsúti bugrisé.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 20:39:34

@Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány]:
Hol van olyan párt, hogy KDNP?
Látta valaki már megmérettetni tömjénes Zsóttit?
Stefi, Stefi... Fabiusnál is szoptál!
Itt is hülye vagy?

Kerek négyszög 2012.09.15. 20:41:04

@Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány]:
Nem szavazatszámokat említettem, hanem azt, hogy a Horn kormány nagyobb arányú 2/3 -ot ért el, mint most a baltásék.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.09.15. 20:41:19

@Disintegrator Rising: Te annyira beteg vagy, hogy az már nekem fáj...

2012.09.15. 20:41:49

@egy_mérnök:

A verseny kontra közalkalmazotti szféra összevetése nem jó.
Van itt egy tévhit, és ha jól látom te is ennek az "áldozata" vagy, hogy ki kinek az adójából van eltartva.
Ezekből pedig nagyon sok a messzemenő következtetés.
Konkrétan, ha te azt mondod, hogy a versenyszférában dolgozol és mondjuk egy tanár a te adódból van fizetve és ezért a versenyszféra tarja el a közalkalmazottakat, akkor ez hiába hangzik logikusan, valójában nincs semmi értelme.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 20:42:49

@kerek négyszög:
Értelmes beszélgetést ezzel a trollal ne remélj, hisz csak egy korlátolt szervilis barom a szerencsétlenje.

Kerek négyszög 2012.09.15. 20:43:14

@Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány]:

Amúgy meg nem tök mindegy ki mikor köt szövetséget? Ja, a KDNP mikor is mérettetett meg önálóan utoljára?

dekás dezső 2012.09.15. 20:43:39

úgyis csak az fáj, amit a saját bőrödön érzel.
a többi le van szarva, csak neked ne legyen rossz...
dógozzon a semmiért, akinek két anyja van, nem igaz?
:P

Hertelendi 2012.09.15. 20:44:27

@Nyekenyóka.: Tudom ki ez a takony...kb. 600 nicken szerepel...Lehet, hogy ő személyesen a cigány...csak nem meri felvállalni magát. És ezt meg is tudom érteni.

Kerek négyszög 2012.09.15. 20:44:59

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

A legnagyobb szégyenük, hogy a "pufajkás" Horn messze leiskolázza őket demokráciából. Azért ez kurva nagy szégyen nekik.

baba2008 2012.09.15. 20:47:25

Basszák meg az édes kúrva anyjukat!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 20:47:47

@Nyekenyóka.:
Szerintem ARRA! :))
A Stefi féle tehén példaképére...

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.09.15. 20:48:49

@MikeBoy: tehát a kézzel fogható, pénzben kifejezhető értéket teremtő az értékteremtésével nem tartja el a tanárt, mert az egy olyan entitás, amit a társadalom önmagában eltart.

rohadjmegARCgeci 2012.09.15. 20:50:10

@Mr. Jerkow: 2012.12.21?
Ahhoz már túl késő.
Polgárháború?
Olyan meg sosem volt ebben az országban.
Polgári engedetlenség?

Bennem is igen sok gondolat megfordult.VH nem hiszem hogy lesz,nem érdeke az usának.
Az országban zajló hatalmi harcoknak nagyobb a valószínűsége.
EU szétesése?
Esetleg.....
mindenesetre jó nagy dilemmában hagyják az állampolgárt.

Hertelendi 2012.09.15. 20:51:24

@Nyekenyóka.: orbánviktorminiszterelnökúrra

Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány] 2012.09.15. 20:51:27

@dr Kangörény:

Mivelhogy akkoriban még a politika világa iránt teljes értetlenséget mutató kislány voltam, ezzel kapcsolatban saját tapasztalatokkal és élményekkel nem rendelkezem, következésképpen kizárólag a szikár tényekre, száraz adatokra, krónikás feljegyzésekre és sublótfiókba dugott megsárgult újságok cikkeire alapozhatom a gondolataimat.

A számok nem hazudnak. Te viszont hazudsz.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 20:51:43

@kerek négyszög:
Ha ezt valaki anno mondta volna, hogy a Horn demokratább és tisztességesebb ember lesz a politikai szereplők között valaha, kiröhögtem volna. Anno korrekt volt, de azért nem gondoltam, hogy... Ma meg szégyellném magam.
Ehelyett ez a fidesznyik bolsevik csürhe szégyenkezhet! Rákosi elvtársuk mélységében vannak.
Piktor, mint Rákosi pajti legjobb követője... Remek! Gratulálok!

egy_mérnök 2012.09.15. 20:56:20

@MikeBoy: Biza egyetértünk. :)
Nem így értem, remélem nem vagyok "félreértés áldozata", és talán tényleg nem írtam le jól.

Nem azt állítom, hogy a közalkalmazottak a mi adónkból élnek és feleslegesek.

Azt állítom, hogy míg a versenyszféra a folyamathoz rendelt erőforrásokat a piac visszajelzései alapján méri és korrigálja, addig ez a közalkalmazotti nem így megy.

Nem az én adómból él például az útlevélkészítő, és ha az állam nem csinálna ilyet, akkor a piacról kellene megvennem. Tehát értékteremtő.
Azt viszont állítom, hogy az állam igen pazarlóan rendeli hozzá az erőforrásokat ehhez (és a többi folyamathoz), és piaci körülmények között, versenyben bizony olcsóbb volna. Ezzel viszont mégis az én (meg a többiek, beleértve a közalkalmazottat is) befizetett adója süllyed el.

Ezzel így egyetértesz? :)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 20:57:56

@Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány]:
Seggarc! Még a csattogó falepkédet tologattad és kakimaki volt a legjobb haverod, amikor is libis Orbán Piktor haverod a Liberális Internacionálé alálnoka volt.
Röpke 8 évig...
De nem baj. Beszélj hülyeségeket és hazudozz.
Horn 72%-os kormányzást vitt. Ne zavarjanak a számok.
Amúgy meg "1994-es kormányfővé választása után Horn Gyula a 72 százalékos parlamenti többség birtokában is úgy döntött, hogy kormánya csak négyötödös országgyűlési többséggel változtat az alkotmányon."
A marha pufajkása, mi...

Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány] 2012.09.15. 20:57:57

@kerek négyszög:

Nem mindegy. A pártszövetségben, közös listán induló pártok számára például nem 5, hanem 10 százalékos a parlamenti küszöbhatár.

Az sem elhanyagolható tény, hogy a közös listát állító pártok már a választások előtt nyilvánvalóvá teszik az együttműködésüket, s így a választópolgárok ennek tudatában dönthetnek a szavazáskor.

rohadjmegARCgeci 2012.09.15. 20:58:42

@Lasombra: És sajnos a taknyom és nyálam is folyton csorog,továbbá lehet pár kv folt és pörköltszaft is rajta.

2012.09.15. 21:03:22

@kolbászoszsömle:

Magának az alap összevetésnek és az eltart kifejezésnek nincs értelme.
Azonkívül a versenyszféra és az értékteremtés közé mintha egyenlőséget tettél volna, ami megint hibás gondolatmenet.
Az értékteremtés pedig nem biztos, hogy kézzel fogható.
A szoláriumot üzemeltető szerinted teremet értéket?

egy_mérnök 2012.09.15. 21:03:45

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Amúgy meg "1994-es kormányfővé választása után Horn Gyula a 72 százalékos parlamenti többség birtokában is úgy döntött, hogy kormánya csak négyötödös országgyűlési többséggel változtat az alkotmányon.""

Ez ba+ tényleg kínos egy kereszténydemokrata, az erkölcsi alapok szintjét meghatározó kormánynak. Ráadásul én nem is kedveltem a Hornt, ezzel együtt mondom.

Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány] 2012.09.15. 21:07:06

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Szia pöcsfej!

Örömmel látom, hogy legalább te néha kidugod a buta kis fejedet a Varánusz állott, poshadt vizéből.

Arra azonban szeretnélek figyelmeztetni, hogy Fabius hatásköre idáig nem ér el, tehát itt a büntetéstől való félelem nélkül téphetlek darabokra.

Az Öreglányt puszilom!

vasgyuszi 2012.09.15. 21:07:15

Bár (még) magyar állampolgár vagyok, de már szerencsére nem kezelik a lakcímemet. A nyári szabdság alatt megszuntettem a lakcímemet külföldi letelepedés végett és nem is kértem adataim további kezelését. Jóllehet a rendszámos balhé megoldódott, de a bizodalmam is végérvényesen elszállt. Szóval akkor most hova postáz nekem ilyen levelet és egyáltalán melyik önkormányzat. Vagy van annyi értelem a rendszerben, hogy engem kihagynak a "buliból" ;) ?

2012.09.15. 21:12:22

@egy_mérnök:

Így jobb, akkor csak félreértés volt, mindegy miért. :)
Az értékteremtés maga viszont érdekes kérdés marad.

nem várt fordulat 2012.09.15. 21:13:00

@Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány]: na ez honnan a rákból tudod? én kérlek alásan a nagy univerzális tanács egyik irnoka vagyok, és hidd el, az andromédában nem így vélekednek :)

lutria 2012.09.15. 21:13:06

Szinte látom magam előtt ahogy a I,II,XII kerületi önkormányzatok nyilvántartásba veszik a villák lakóit és amikor kiönt a Duna leküldik őket a partra lapátolni...
Vagy ők a (titkos) h.) pontba tartoznak?

rohadjmegARCgeci 2012.09.15. 21:16:16

Megint az a legnagyobb probléma,hogy szarnak normálisan lekommunikálni ezt az egészet és az embereknek úgy kell találgatni hogy mi a szarfasz is lehet a valódi ok?
Miért nem lehet normálisan kinyilatkozni,hogy pl;-Emberek,azért van szükség minderre,hogy működőképes katasztrófavédelmünk legyen és nincs semmi mögöttes szándék stb stb blabla valami nyugtató szövegszösszenet azt jónapot!
De nem.
Csak kuss van továbbra is.
Ha én lennék OV úgy kibasznám a kommunikációs bagázst a retekbe,hogy csak úgy nyekkennének.
Aztán megbíznám magamat havi 59 867 899 ft+ ÁFÁ-ért.)

christophe 2012.09.15. 21:16:19

Behivnak gyakorlatozni 72oràra.Van egy megrendelèsed idore kell megcsinàlni,kulonben ugrik a melod,talàn mèg kotbèrt is fizetsz.Pàr embert ismèt padlora fog kuldeni a fidess kulonitmèny

rohadjmegARCgeci 2012.09.15. 21:16:47

@lutria: A 11 kerület 89% nyugdíjas.
Jó helyen kezdik.D

rohadjmegARCgeci 2012.09.15. 21:19:57

A szarfos kommunikációja miatt fog a fidesz veszíteni.
Mert akik most ezt a posztot betöltik,azok olyan messze kerültek a hétköznapi emberektől,mint Makó Jeruzsálemtől,ergo képtelenek a nyelvükön beszélni és a fejükkel gondolkodni.
És ez lesz a fidesz veszte.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 21:21:11

@Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány]:
No de cicafiú! Mióta vagy te ilyen?
Hisz olyan szépen megalázkodtál Fabiusnál is, pitiztél, könyörögtél...
Szervilis és buzeráns kis seggfej képedet ne rontsd el most! :)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.09.15. 21:21:53

Amint a hírt meghallottam, azonnal mondtam a feleségemnek, hogy már aznap olvasni fogok a fasizmusról, Kubatov-listáról. Csalódtam, másnapig kellett várnom.

Az, hogy ki mit érez ez ügyben, hogy ki hogy képzeli el a saját kötelességeit egy katasztrófa után, amíg mások túlélőket kutatnak a romok alatt vagy csónakba ráncigálják a víz elől a kéményre menekülőket, azt nem tudom méltóan kommentálni, mert azt egypár szűkre szabott elme rögtön trollkodásnak minősíti. De hogy ilyen rengeteg embernek fogalma se legyen arról, hogy mit jelent a katasztrófaelhárítás és mozgósítás fogalma, az meglep. Igaz, ha végiggondolom, hogy már olyan sok éve nem hallok mást, mint hogy nekem ehhez van jogom, meg azt ne írja nekem elő senki, így már rá kell jönnöm, hogyan nőhetett fel egy generáció abban a tévhitben, hogy mindent másnak kell megcsinálnia.

Ez a rendelkezés nagyon időszerű volt már. A listába vételnek, az adatszolgáltatásnak az a lényege, hogy te tudj róla, hogy téged ez kötelez, egyébként pedig derüljön ki, hogy ki hol lakik valójában. Amit valami titokzatos okból már a népszámláláson is rengeteg ember a saját titkának érzett.

A mozgósítás idején nem fog mindenkihez becsöngetni, nagyon vicces volt a megjegyzés. Katasztrófaelhárítás és egyéb polgári mozgósítás azt fogják tudatni a jónéppel, hogy hol kell jelentkezni. És utólag, amikor majd megnézik, hogy ki vett részt, ki nem, majd akkor elszámolnak azzal, akinek ki kellett volna állnia a gátra, de inkább beült az Audijába és elugrott Bécsbe kávézni.

rohadjmegARCgeci 2012.09.15. 21:26:43

@Androsz: Ha veszel egy 7 -s erősségű földrengést,na akkor aztán postázhatnak a megadott címre,ha az utca fele éppen eltűnt egy hasadékban.
Továbbá lópikulát kaparnak a túlélők után bárhol is a világban,ezt a tündérmesét te sem hiszed el igazán.
Nem.
Kutatnak a használható holmik után és ha közben találnak túlélőket akkor esetleg kilapátolják.
A túlélők kutatására egyébként megvannak a megfelelő egységek itt az országban is.

Bambano 2012.09.15. 21:29:48

@Dr. Furia: a működőképes katasztrófavédelemért nem kell újra meg újra bekérni olyan adatokat, amiket ismernek már. mintha a fideszben minden héten felbukkanna egy-egy újabb agyatlan, aki adatbázist akar építeni. A héten regisztrálkodsz katasztrófavédőnek, holnap szavazónak, holnapután helyiadó fizetőnek stb. stb. Nincs értelmes indok, hogyha kiküldenek neked egy lakcímre egy levelet, akkor a levélben add meg azt a lakcímet, ahova kiment a levél.

Másrészt meg mi lenne, ha nem az lenne a válogatási szempont, hogy melyik lábbal kel fel a polgármester?

@Androsz: én meg a családom átéltük a 2010-es árvizet. minden szempontból. nekem ezek után senki ne magyarázzon semmit katasztrófavédelemről, mert ha jókedvemben vagyok, csak kiröhögöm, ha meg rosszkedvemben talál, felrúgom az égbe. Elég, ha annyit mondok a katasztrófa elleni védekezésről, hogy azóta már mindenki ül, aki számított?

Kerek négyszög 2012.09.15. 21:30:47

@Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány]:

"Az sem elhanyagolható tény, hogy a közös listát állító pártok már a választások előtt nyilvánvalóvá teszik az együttműködésüket, s így a választópolgárok ennek tudatában dönthetnek a szavazáskor. "

Memory...."Nem kötünk koalíciós megállapodást a kisgazdákkal..."

(Hihi)

rohadjmegARCgeci 2012.09.15. 21:32:02

@Bambano: Lehet hogy bratyó nyomdájának kell a megrendelés.Ez is logikus lenne.
A tripla gáz inkább az,hogy mit váltanak ezzel ki az emberekből és hogy nincs normálisan lekommunikálva.Ennyi.

dekás dezső 2012.09.15. 21:33:51

nem gond az árvíz, a szar amúgy is úszik a vízen...

rohadjmegARCgeci 2012.09.15. 21:34:49

@dekás dezső: Nem tudom hol lesz árvíz,mikor épp száraz lábbal lehet a Tiszán is átkelni.)

Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány] 2012.09.15. 21:34:54

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Amióta Fabius kitiltott , mintha újjászülettem volna, mintha súlyos, fullasztó terhek alól szabadultam volna ki. Frissnek és felszabadultnak érzem magam: fütyülök, káromkodom, beszélgetek, kacagok, gondolataim szabadon szárnyalnak.

Na, takarodj innét, te patkány, te utolsó szemét, pusztulj erről a blogról és mássz vissza a Varánusznak nevezett szellemi pöcegödörbe a többi félkegyelmű közé!

2012.09.15. 21:40:34

@Nyekenyóka.:

Van ott egy olyan ám, hogy "szűrés"!

rohadjmegARCgeci 2012.09.15. 21:41:23

@MikeBoy: Minek az?
Akkor lemaradunk a kocsmai bunyóról.)

rohadjmegARCgeci 2012.09.15. 21:42:23

@MikeBoy: Így legalább végignézhettük, hogy milyen az, amikor Stefánia kisasszony agyát elönti a szar.D

dekás dezső 2012.09.15. 21:43:23

@Dr. Furia:
sose volt árvíz errefelé, sivatagosodik az ország.
kihal, mint az antarktisz.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.09.15. 21:43:26

@Androsz: Olyat kérdeznek, amit már tudnak, és azért kérdezik, hogy baszogassanak, hatalmaskodjanak.

Ennek nincs köze a katasztrófavédelemnek.
Ha köze lenne, arra köteleznének, hogy kérdés nélkül!!! szolgáltassak adatot.

Így, hogy a polgármester ír egy levelet, amit vissza kell küldeni, csak és kizárólag a polgármester adatbányáját gyarapítja.

Gondolj bele, ha most szolgáltatok adatot, de holnap elköltözök, semmire nem lesz jó az, amit mondtam.
Használni nem lehet, behívni az ormánsági katasztrófára Békésből, egy nonszensz dolog.

Ez az egész kúrogatás.

2012.09.15. 21:44:33

@Dr. Furia:

Ezt nézni inkább mazochizmus.... :P

rohadjmegARCgeci 2012.09.15. 21:45:06

@dekás dezső: Muszáj mindenbe belekötni?)
Akkor majd a homokdűnéket kell lapátolni,na!

rohadjmegARCgeci 2012.09.15. 21:46:35

@kolbászoszsömle: Maradjunk annyiban,hogy Mutyi nyomdájának kellett egy kis munka és kész.)

Kerek négyszög 2012.09.15. 21:48:07

@Androsz:
Ez pont olyan hamis duma, mint "nem baj, hogy kiadtuk a baltás gyilkost, nem itt rontja a levegőt" duma. Közben meg egy egész országot fenyegetnek meg börtönnel.
Basszus, ti mind ilyen egybitesek vagytok?

Szerintem nem kellet volna elbaszni az egész gazdaságot, meg szabadságharcolni napi ötszáz milliós (=500000000 Ft) buktával, eltőzsdézni MOL részvényre, meg stadionokra, náci korabeli Kossuth térre kidobni brutálmiliárdokat. Az ilyen védelmi munkák hatékonyságát meg lehet százszorozni morern, jól fizetett, jól kiképzett hivatásos egységekkel, nagyteljesítményű gépekkel, helikopterekkel stb.... Nem kellett volna szétrombolni a gazdaságot, százmilliárdokkal tömni a közgépet.
De mint írtam korábban itt inkább a sorok közé rejtett megfélemlítés, fenyegetés az igazi cél. Meg az eredendően agresszív jobboldal katonáskodási hajlamainak kiélése.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.09.15. 21:49:26

@Dr. Furia: "A túlélők kutatására egyébként megvannak a megfelelő egységek itt az országban is. "

Úgy van. Azt elfelejtetted hozzátenni, hogy a te adódból ezért fizetjük őket. Valóban, mindig ezt olvasom. Erről beszéltem. Mindig MÁS csinálja meg, amit adott esetben kell. Ha a te házad készül összeomlani, akkor, gondolom, majd ordítasz mindenkivel vagy könyörögsz nekik, hogy segítsenek már valamit, családot menteni, értékeket menteni, dúcolni, homokzsákot lerakni, satöbbi. Ha a szomszéd járnak ugyanígy, na, akkor szeretném látni ugyanazokat az arcokat ott sürgölődni ugyanazért.

"Kutatnak a használható holmik után és ha közben találnak túlélőket akkor esetleg kilapátolják."

Ebben van igazság. Ezért van az, hogy ilyen helyzetben a fosztogatókat helyben s nyomban fejbelövik, rendes helyeken. Nevelési célzattal. Ott van az a svéd patkány, a napokban hallottunk róla, sajnos ez vált jellemzővé. Hálistennek nem kizárólagossá.

@Bambano: "Elég, ha annyit mondok a katasztrófa elleni védekezésről, hogy azóta már mindenki ül, aki számított? "

Nem elég. Ennyiből sajnos nem értem mit is akartál a katasztrófavédelemről velem közölni. Mellesleg ez esetben inkább van szó katasztrófa utáni mozgósításról talán, de ha megkérdezel egy olyan embert, akinek majdnem elmosta a házát egy árvíz, az akkor talán nem a politikusokat számlálta, hanem azon dolgozott minden erejével, hogy a sajátját mentse.

Tudjátok, régen azért is épült olyan sok dolog, egy ostrom, háború, katasztrófa után is, mert az emberek odamentek és megcsinálták. A földesúr parancsára, egy kommunista rendszer ideológiájának engedelmeskedve hitből vagy illendőségből, vagy akár azért, mert fizettek érte, ez mindegy. A dolgok attól lesznek, hogy megcsinálja azokat valaki. Ha gát kell, akkor nem biztos, hogy elég megvárni, amíg a FöldMűGépEx 34 emberével megépíti azt harminc év alatt. Persze lehet a politikusokat is szidni, de lapátot fogni esetleg hasznosabb. Még csak nem is másért, hanem legalább magadért.

Mindegy, hagyjuk. A mindenkori kormány majd kierőlteti, talán, ha meri, azt, ami fontos, de az embereknek nincs hozzá kedve. Ez a kormányok dolga.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 21:52:24

@Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány]:
Na mi van pöcsköszörű? :))
Elgurult a gyógyszered? Folyamatosan hazudozol itt is és mórikálod magad?
Az a ku.va biszexualitásod itt is tombol?
Kevés vagy picinyem, ráadásul egyre kevesebb és egyre idegesebb. Hallottad, állítólag nem tesz jót a gyomornak meg a bőrnek. Bár azért bőr az van rendesen van a pofátokon, hazudni, lopni azt bírtok. Evégre igazi bolsevikok vagytok.
Azért remélem egyszer tényleg összefutunk... A fél orcáddal utána ne nagyon számolj! :))
Mond még szépen azzal a csücsöri kis száddal, hogy "takarodj"... Az olyan cuki...
Amikor lovacskázni mész akkor is ezen csücsöri kis száddal jutalmazod és kényezteted a pacit? Nono... Nem szabad! :)

rohadjmegARCgeci 2012.09.15. 21:52:44

@kerek négyszög: Mi fasznak stresszelnék a csóringer nyomorult állampolgárt?Ha a kijárási tilalom lenne a cél,akkor tudhatnák a történelemkönyvekből,hogy ebben az országban sosem volt polgári felbolydulás a 2006-t kivéve,ami spontán történt és mivel nem volt vezetője a dolognak és megszervezve sem volt,így biztos volt a gyors elcsitulása is a dolognak.Tehát ha ismernék a történelmet és a polgárokat,akkor tudniuk kellene hogy nincs mitől félniük,mármint országon belül.Szerintem.Ma attól,hogy fél lábbal sem kerülnek be a parlamentbe választásokkor,de az meg még odébb van.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.09.15. 21:53:17

@MikeBoy: Érték az, amiért hajlandóak fizetni az emberek.

Érték, ha leszopja a kurva a bácsit, vagy megrakja a hímringyó a nénit.

A tanár egy kötelezően igénybeveendő szolgáltatást nyújt, olyan színvonalon, amiért a versenyszférában dolgozó munkaadó igazából nem fizetne. (egy ifjú titánt be kell tanítani, legyen az kőműves, vagy informatikus, ha csak annyit hoz, amennyit az iskolában megköveteltek).
Mivel mégis kifizeti a tanárt (mert muszáj neki), akkor az "eltart" jogos kifejezés.

Persze az iskoláztatásnak vannak járulékos előnyei (pl. nem kell vigyázni a gyerekre munkaidőben, plusz kiesik a munkaerőpiacról a fiatal, miközben országon belül fogyaszt), de ezekkel a járulékos előnyökkel együtt sem teljesen tiszta munkáltatói oldalról az, hogy fizetne-e és főleg ennyit az ilyen oktatásért, ha piaci alapon működne.

Kerek négyszög 2012.09.15. 21:54:06

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Nem hazudozik, csak a párthű MTI hírforrásokat olvassa
Hihihi..

ásványi répacukor 2012.09.15. 21:55:08

@Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány]: Ha emlékezetem nem csal édesanyád odahaza ilyen beszéd után szappannal mosta ki a szádat. Na húzzál haza!

Hunor Levente 2012.09.15. 21:55:48

- "Itt a büntetéstől való félelem nélkül téphetlek darabokra."
- "Ezért van az, hogy ilyen helyzetben a fosztogatókat helyben s nyomban fejbelövik, rendes helyeken. Nevelési célzattal."

Az agresszor bunkó kurva anyját az ilyeneknek!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.09.15. 21:55:55

@kolbászoszsömle: "Így, hogy a polgármester ír egy levelet, amit vissza kell küldeni, csak és kizárólag a polgármester adatbányáját gyarapítja."

Lehet. És?

@kerek négyszög: "Közben meg egy egész országot fenyegetnek meg börtönnel. "

Hogy mi van? Megint a tiltott kábítószerrel van valami bajod, vagy mivel?

"Szerintem nem kellet volna elbaszni az egész gazdaságot, meg..."

Szerintem sem kellett volna ezt, azt, amazt, de mindez nem jelenti azt, hogy valami egyéb dolgot is meg kellene tagadnunk. Nincs közöttük összefüggés. Ha a főnököd egy ötletedet elcseszi, akkor többé már nem dolgozol neki?

rohadjmegARCgeci 2012.09.15. 21:56:22

@Androsz: Nem feltétlen fosztogatókra kell ám gondolni egy ilyen esetben.Vedd alapul pl a Törökországi földrengést.Nincsenek házak,nincs fedél a fejed felett és még egy pokrócod sincs,sem egy tálad amibe vizet hozz.Mit tennél?Majd nyilván a szomszédod lapátolnád a törmelék alól,nem?A fenét.A saját szükségleteidre koncentrálnál elsősorban és úgy lennél vele,hogy majd jön a honvédség vagy valami hasonló és majd az eltakarítja a törmeléket meg kilapátolja a szomszédod.

pokrocz_x1 2012.09.15. 21:56:26

na öcsém...próbáljuk meg!

Kerek négyszög 2012.09.15. 21:57:22

"ebben az országban sosem volt polgári felbolydulás a 2006-t kivéve,ami spontán történt ..."

Az meg hogy a HírTV a balhé előtt már a helyszínen volt szintén a véletlen műve volt ugyebár. Naháááát, hogy mik vannak! Érdekes egy ország ez.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 21:58:59

@kerek négyszög:
Nem, ez tényleg ekkora kretén seggnyalonc! :)

rohadjmegARCgeci 2012.09.15. 22:00:04

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ez már tényleg kimeríti a véres perverzió fogalmát és a szexuális zaklatást is.DDD

Bambano 2012.09.15. 22:00:17

@Androsz: a nagy árvízben úgy ment a "katasztrófavédelem", hogy mindenki próbálta menteni a sajátját, meg a közös épületeket (pl. iskola). őket pl. hova vezényelhetné ki bárki is? majd azt fogja mondani egy unatkozó, ámde hatalomra és parancsolgatásra vágyó okostojás, hogy akkor te most nem védheted a saját házad, dőljön csak össze, hanem mész máshova másnak zsákot pakolni? ott helyben fejbeütnek és a hulládat elfektetik valami biztos helyre, ahonnan csendben elmossa az árvíz idővel. Szóval akit majd behívnak parádézni, az ő érdekeit ki védi?

és miért nem lehet valódi önkéntes alapon ilyet szervezni, miért kell ideológiai alapon kötelezően megoldani?

mindenki ül: úgy értendő, hogy börtönben. tehát a józan ész helyett majd olyan vezetők parancsait kell teljesíteni, akiket utána vizsgálat alá vonnak, bíróság elítél és bekasztliznak? ki biztosítja, hogy a dirigálóknak esze is lesz hozzá? ha már a sorozáshoz jól láthatóan nem volt?

"de ha megkérdezel egy olyan embert, akinek majdnem elmosta a házát egy árvíz" köszönöm, hasznos tanács. ha te nem mondtad volna, hogy kérdezzek meg egy olyan embert, akinek elmosta a házát az árvíz, két éve nem beszéltem volna se apámmal, se a bátyámmal, se a rokonaim nagy részével. Például a fateromék segítettek a közösbe a kárelhárításban. Ennek ellenére például elvárták volna tőle, hogy a felszivattyúzott árvíz lerakásáért fizessenek egy halom pénzt. És nagyon meg volt lepve a tisztségviselő, mikor az anyját ősi foglalkozással hozták kapcsolatba.

A gátépítésről meg ne beszéljünk, mert tikkelni kezd a szemem...

Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány] 2012.09.15. 22:00:37

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Megütnél egy lányt? Ezt tanította neked az ÁVH-s nagyapád? Ha csak egyetlen ujjal is hozzám mersz nyúlni, szólok a bátyámnak, aki összetör, mint a záptojást!

Kerek négyszög 2012.09.15. 22:01:29

@Androsz:
"Hogy mi van? Megint a tiltott kábítószerrel van valami bajod, vagy mivel?"

Olvasd akkor:
"az "adatokkal kitöltve 15 napon belül vissza kell küldeni a hivatalba, ellenkező esetben szabálysértési eljárás alá vonják az állampolgárt. Ez jelenthet akár 60 napos elzárást, pénzbírságot - 5000 forinttól 150 ezerig -, vagy közmunkát."

.
.
Megvan a megfelelő rész?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.09.15. 22:01:52

@Hunor Levente: "Az agresszor bunkó kurva anyját az ilyeneknek! "

Az agresszor szó mást jelent, mint amire te gondolhatsz.

Tegyük fel, hogy kigyullad a padlásod, és rohansz hanyatt-homlok, hogy eloltsad. Eközben valaki kilopja a tévédet. Ez esetben mi lenne a véleményed?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.09.15. 22:02:03

@Dr. Furia: Spontán szervezték a fidesz székházban a polgári körökkel.

Aztán kiálltak mögüle, meg szar lett az idő.
Ezért lett vége.

2012.09.15. 22:03:36

@kolbászoszsömle:

"A tanár egy kötelezően igénybeveendő szolgáltatást nyújt, olyan színvonalon, amiért a versenyszférában dolgozó munkaadó igazából nem fizetne. (egy ifjú titánt be kell tanítani, legyen az kőműves, vagy informatikus, ha csak annyit hoz, amennyit az iskolában megköveteltek).
Mivel mégis kifizeti a tanárt (mert muszáj neki), akkor az "eltart" jogos kifejezés."

Ez így eléggé necces.
Az első bemelegítő kérdésem: akik tankönyveket gyártanak és magáncégek. Azok eltartók vagy eltartottak?

rohadjmegARCgeci 2012.09.15. 22:03:43

@kolbászoszsömle: Ennyire nem követtem az eseményeket.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.09.15. 22:05:05

@kerek négyszög: "Megvan a megfelelő rész?"

Megvan: "15 napon belül". Ez elég idő, hát küldd vissza, bazmeg, és vége a problémának.

Aki felgyújtja a szomszéd lakását, azt börtönbe csukják. A gondolatmenetedet követve mondhatjuk, hogy börtönnel fenyegették meg az egész országot. Nem kell felgyújtani a lakást, és be kell dobni a postaládába a levelet, ezután folytathatod a napodat békében.

Kerek négyszög 2012.09.15. 22:05:54

@Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány]:
Figyu! Az AVH -hoz ti már sokkal-sokkal közelebb vagytok, mint bárki más ebben az országban.

Ringlósztár 2012.09.15. 22:06:20

@Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány]:
Horn még 1998-ban is elverte a nyagyszerű párttitkárgyereket, pedig Hornnak nem is kommunista párttitkár volt az apja, így nem hozhatott olyan nagyszerű neveltetést, mint a csúti prosztó.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.09.15. 22:07:27

@Androsz: Én vagyok annyira polgár, hogy zokon veszem, ha az állam feleslegesen egrecíroztat.

Én nem vagyok jobbágy, nem vagyok idomított barom, én polgár vagyok.

Az igen, és? típusú lenéző-leszaró hozzáállásért tényleg ütni tudnék.

Bambano 2012.09.15. 22:07:28

@Androsz: ez az egész gyakorlatilag úgy néz ki, hogy add be a felmondásod a munkahelyeden, és küldd el a másolatát 15 napon belül a polgármesternek, mert ha nem, akkor közmunkára ítélünk (=felmondanak neked a munkahelyeden) vagy börtönbe zárunk (=felmondanak neked a munkahelyeden és máshova sem vesznek fel többet).

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 22:07:58

@Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány]:
Hülyegyerek... Mióta vagy megint lány?
Sima mezei kretén vagy, x álnéven. Most szerezzem meg a reg.címeidet?
Fárasztó vagy kisköcsög...
Bár az index.hu címoldalon ott az arcképed, az tény...

kep.index.hu/1/0/332/3326/33269/3326920_41d831eec4c48206b9b54e6d5f1e5c50_wm.jpg

Kerek négyszög 2012.09.15. 22:08:00

@Androsz: Rendkívül gyenge hasonlat. Ha én hozhatnám az országra az árvizet, akkor jó lenne, de így elég együgyü...

rohadjmegARCgeci 2012.09.15. 22:10:14

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Miért vagy vele ilyen durva?Ő szeret téged,szerelmes beléd és idővel biztosan megnyalogatja a makkodat,csak ne légy türelmetlen,mert fogazni fog meglátod.)

Kerek négyszög 2012.09.15. 22:11:00

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Bár az index.hu címoldalon ott az arcképed, az tény..."

De hát az egy kibaszott nagy segg.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 22:11:14

@Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány]:
Ja, még valami baromka, hogy tanulj. Az öregapám rendőr volt, a '30-as évektől '52-ig, amíg az AVH el nem vitte és le nem szerelték, majd mehetett segédmunkásnak.
Szóval csínján a szavakkal, mert egy ilyen kis buzit, mint te, igaz ököllel nem, de tenyeres pofonokkal azért elverek. Csak hogy megnyugodjak én is... :D

rohadjmegARCgeci 2012.09.15. 22:11:43

@Bambano: Ez nyilván azért van,nehogy a Mutyi borítékjai és hatalmas milliárdot érő munkája,kárba vesszen.Mert hogy jönne már az ki a zemberek előtt?

2012.09.15. 22:12:51

@Dr. Furia:

Te tényleg nő vagy?

rohadjmegARCgeci 2012.09.15. 22:12:58

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Én inkább a tűsarkakkal való heretaposást ajánlanám.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 22:13:51

@Dr. Furia:
Marha! Azt csinálja a lipiczai tenyészménnel! :)
Régóta kóstolgat a szerencsétlenje. Ha megunom, megy a szűrőbe a parasztja.

@Stefánia kisasszony [evangélikus sváb parasztlány]:
Stefi lazíts, most nem érek rá, vásárolni valóim vannak, majd szólok, ha jöhetsz megint szopni!

rohadjmegARCgeci 2012.09.15. 22:14:38

@MikeBoy: Miért kérded?
Nősülni készülsz?:)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.09.15. 22:16:01

@MikeBoy: Ez így egész messze vezet.
Ilyen erővel rá lehet kérdezni, hogy az a haveri alvállalkozó, melyik kiadja a következő alvállalkozónak a melót, miután lehúzta a hasznot, de érdemi munkát nem végzett, az micsoda.

Vagy az micsoda, aki készít egy tanulmányt, ami semmire nem lesz használva, ami igazából senkinek nem kell.

A könyvnyominger is ilyen.

Hunor Levente 2012.09.15. 22:16:20

@Androsz: Még meg is akarod ideologizálni? Nagyon is jól lefedi az agresszor azt, amilyen vagy.

Bambulka 2012.09.15. 22:16:39

Helló Fideszes idióták, küldjétek utánam külföldre. Ha nem sikerülne (nem fog) akkor tehettek egy szivességet. Persze együttérzek azokkal akik nem ilyen szerencsések és nap mint nap el kell viselniük ezt a tragikomédiát.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.09.15. 22:16:42

Ha a mérnökök nem lennének közellenségként kezelve, kevesebb lenne a katasztrófa, ami ellen védekezni kell. De annak vannak/vagyunk...

A MÉRNÖK MINT KÖZELLENSÉG

A világ stresszelt és szükség van villámhárítóra, akin a feszültség kisülhet. Az általában csendben tevékenykedő mérnöktársadalom kiválóan alkalmas az áldozati nyáj szerepére. Csak bűnbak lehet az, aki valódi egyetem helyett csupán műegyetemet végzett…
Ha a Természet épp békén marad, a nyughatatlan mérnök vészmadárkodik: Kár! Kár! Építsünk gátat, mert lesz nagy kár, kár! Szabályozzunk folyót, hogy ne legyen anyagi kár, kár! Ne engedjük beépíteni az árteret, hogy emberéletben ne legyen kár, kár!
Állandóan riogatnak. Szélviharral, árvízzel, földrengéssel, meg közlekedési dugókkal.
Mindent nagyobbra, szélesebbre, erősebbre, azaz drágábbra (ők ezt az állítólagos biztonsággal indokolják – hazudnak! pfúj!) akarják építeni. Egyáltalán, folyton csak építeni akarnak! Na ja, ebből élnek! Undorító, árdrágító mérnök-lobbi!
Szakértelem? Aha! Nehogy már mi, józanul gondolkodó megahastáncosok, zugügyvédek, BKV-ellenőrök, önkormányzati aktakezelők, Vitéz Elővárossy Winnetou-k, frakcióvezető helyettesek, reklámfilmesek, látványpékek, szövetségi kapitányok, kezelőorvosok és gyógyszerészek, cérnavég nyálazók és Avon tanácsadónők, kőfaragók és balett táncosok, celebek és cölibok, tőzsdecápák és adócsalók, raccsoló rádióriporterek és babakocsin is bliccelők ne értsünk sokkal jobban mindezekhez a dolgokhoz (is)!
Persze, metró, meg autópálya! Alagút és völgyhíd! Vízierőmű! Gát, csatorna és víztározó! Víztisztító telep! Repülőtér, ja! Futball stadion, naná! Lakóház! Minek?! Ja, az kivételesen kell, épp költöznénk…
Hmmm… most épp ítéletidő tombol! Minden omlik-bomlik-romlik. Átszakadnak a gátak, elsodródnak az ártéri olcsó telkekre épített villák, nincs hová elfolyjon a víz… Persze, mert a nyavalyás mérnökök nem szabályozták időben a folyót, nem erősítették meg a gátakat, nem akadályozták meg az ártér beépítését, nem emeltek beton partfalat a löszfalak védelmére!!!
Ja, és dől a ház, mert mégsem ásták elég mélyre az alapokat! Jó, jó, én tiltottam meg nekik, de mégiscsak ők a szakemberek, nem?!
Menekülni sem tudunk, mert nincs jó minőségű út. Fertőzött az ivóvíz, mert nem építették meg azt a fránya víztisztító telepet!
Minden mérnök monnyonle, minden mérnök monnyonle!!!
Hű, de jól kidühöngtem magam!
Újjá kéne építeni a házat… Nem tudtok egy jó statikust?

fradyendre.blogspot.hu/2010/05/mernok-mint-kozellenseg.html

2012.09.15. 22:17:43

@Dr. Furia:

Most először úgy érzem, jó hogy azon már túl vagyok! :P
Kicsit a szóhasználatod elbizonytalanított. :)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.15. 22:18:12

@Dr. Furia:
Csókolom... Merek én kiskegyeddel vitatkozni? Csak a tűsarok hülyén nézne ki rajtam. :))
Stefi bohóc adta elő múltkor magát Fabiusnál, hogy lovagolni megy, a hegyesorrú lovaglócsizmájában (előtte meg akart taposni a szerencsétlenje).
Én olyant még nem láttam, illetve sejtem, hogy a szado-mazo latex cuccosának része lehet az, lakkozva, kb. Deutsche SS modell, '44-ből. :D

Martian (törölt) 2012.09.15. 22:19:34

@dr Kangörény: Ha valakit nagyon ki akarnak rúgni, arra mindig van ürügy, ha pedig fontos az illető, akkor úgyis megoldják.Az is megoldás, hogy az illető nem megy el a PV gyakorlatra, kimenti magát vagy fizeti a büntit, ha van miből.

De kár ezen előre túrázni, valszeg ez sem lesz több, mint néhány, a mozgósításosdit elfogadó embernek egy párórás hétvégi fejtágító. Vihar a biliben...

Marcellusca 2012.09.15. 22:21:42

@monddazigazatmar: Anno csak úgy, úri passzióból blogolgattunk:

autozz.blog.hu/2010/06/07/most_van_szukseg_a_segitsegetekre
autozz.blog.hu/2010/06/07/utnak_indulunk
autozz.blog.hu/2010/06/08/ha_segiteni_szeretnel

2010. júniusa, mikor fél BAZ megyét elvitte az ár.
Állami segítség szinte nulla. Több helyen mondták a srácoknak, hogy azt a segítséget, anyagot kapták, amit ők vittek hetek alatt, mert államit nem kaptak.

Egyébként biztos, hogy csak és kizárólag a homokzsák pakolás az egyetlen és elfogadható segítség ilyen helyzetben?

rohadjmegARCgeci 2012.09.15. 22:22:37

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ma már eleget szórakoztam ezen a szexuális töltetű, virtuális birkózáson.)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.09.15. 22:23:15

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A western csizma hegyes orrú, és lovaglásra lett kitalálva.
Az egy echte lovaglócsizma.

Persze, te csak egy sváb nő vagy, ráadásul evangelikus, így ezt nem kell tudnod...
Bocs.

Amúgy szültél ma már?
Gleccserkék szemű kisgyereket?

2012.09.15. 22:23:20

@kolbászoszsömle:

Pontosan odavezet, ahova kell.

"A tanár egy kötelezően igénybeveendő szolgáltatást nyújt, olyan színvonalon, amiért a versenyszférában dolgozó munkaadó igazából nem fizetne."

Mivel ez így nem igaz általánosságban!

Illetve azt is beláttuk, hogy a versenyszférára is ugyanúgy igaz az, hogy olyanért fizetsz, amiért nem akarsz illetve utólag megbánod.

Ezért az alapállításod, hogy a közszféra eltartott a versenyszféra nem alapból megbukott.

A definíciód alapján lehetnek "eltartottak" emberek részben vagy egészben, de ez nem köthető csakis a közszférához.

téglagyár 2012.09.15. 22:23:29

Az ellenseg arca:
erlauer3.nolblog.hu/files/rmisi.jpg

VESSZEN AZ SZDSZ VESSZEN ROZSA MIHALY!!!!!

Minden magyarnak tennie kell ellene, nehogy ujra hatalomra keruljon ez az ember, es mindennek vege legyen! MINDEN MAGYAR KOTELESSEGE EZ!!!

VESSZEN ROZSA MIHALY!!!

Marcellusca 2012.09.15. 22:29:01

@Mr.Gupta - Európai származék: Hmmm, ez jó kérdés.

Biztos mindenki lelkesen rakná a zsákokat. :)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.09.15. 22:29:21

@kolbászoszsömle: "Én vagyok annyira polgár, hogy zokon veszem, ha az állam feleslegesen egrecíroztat."

Ezt a dolgot megértem, de miből állapítottad meg, hogy ez most felesleges?

Az "ÉS?" nem lenézés volt, hanem csak kérdés: És, ezzel mi a baj? Mi károd lesz belőle? Az adatvédelmi ombudsmanok annyira telebeszélték a fejeket a rengeteg év alatt, hogy mindenkinek a mániája lett a saját személyes adatainak védelme. Holott, ahogy más rávilágított, az állam tulajdonképpen mindent tudhatnak rólad, ha képes lenne az adatállományokat összehangoltan használni, de persze azt nem szabad, mert akkor az önkormányzat megtudja, hogy van egy telked, és akkor kész a baj. Én úgy vagyok vele, hogy ezen fölösleges izgatnom magamat, leplezni, rejtegetni valóm nincs, ezek után az állam nyugodtan megtudhatja rólam, hogy hol lakom, van-e autóm, és mikor mentem el utoljára tüdőszűrésre. Ha majd tényleg fölöslegesen zaklatnak... Hát akkor sem tudok mit csinálni, engedni vagyok kénytelen, ez van, az állam ilyen találmány.