Skip to content


       Szűrés lista

Letelepedési engedélyt tessék! Csak 70 millió!

A fideszes Rogán Antal, Babák Mihály és Kapus Krisztián szombaton benyújtott egy módosító javaslatot a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvényhez. A módosítás értelmében a harmadik országbeli (vagyis EU-n kívüli) emberek magyarországi nemzeti letelepedési engedély igénylésekor különös méltánylást érdemlő gazdasági érdeknek tekintenék,


"ha a kérelmező igazolja, hogy ő, vagy a többségi tulajdonában álló gazdasági társaság, legalább 250 .000,- euro értékben rendelkezik olyan gazdasági társaság által kibocsátott, legalább öt évre szóló határozott idejű értékpapírral, amely gazdasági társaság kizárólag az Államadósság Kezelő Központ Zrt. által kibocsátott „Letelepedési Államkötvény” forgalmazásával foglalkozik .”

250.00 euro az nagyjából 70 millió forint. Ennyiért adnák Rogánék a magyar állampolgárság egyik előszobájának számító nemzeti letelepedési engedélyt. Ahogy a mondás tartja: van az a pénz.

Összehasonlításképp: az idegenrendészetért és menekültügyért felelős miniszter a jelenlegi törvény szerint különös méltánylást érdemlő körülményként a kérelmező egyéni körülményeit, családi kapcsolatait és egészségügyi állapotát értékelheti, valamint Magyarország gazdasági, nemzetpolitikai, tudományos, kulturális és sport érdekét veheti figyelembe.

500euro.jpg

De 250.000 euró az mégiscsak 250.000 euro.

Az indoklás szerint ezzel is segíteni akarják az állam finanszírozását. A pénzért letelepedők egyéb befektetései pedig élénkítik majd a hazai ingatlanpiacot, kereskedelmet, befektetési piacokat.

letelepedes.jpg

A Népszabadságnak Babák Mihály nyilatkozott a módosítóról:

"A kínaiak részéről többször megfogalmazódott, hogy segítsük elő a magyarországi gazdasági befektetéseiket. Ahhoz, hogy valaki komoly szereplő legyen a piacon, tőkét is kell rá szánnia. És ha valaki magyar állampolgár is, több lehetőség nyílik meg számára. A méltányos eljárás feltétele a 250 ezer eurós államkötvény vásárlás 5 éves futamidővel. Ezzel olyan fontos célokat szeretnénk teljesíteni, mint hogy az úgynevezett harmadik világ országaiból jöhet tőke befektetni, az államadósság csökkentést pedig ilyen módon is finanszírozzuk"

Szarvas polgármestere, aki a parlament számvevőszéki és költségvetési bizottságának is a tagja hozzátette: "Rogán Antal úr és én is a magyar-kínai társaság, az Interparlamentáris Unió tagjai vagyunk. Sok tárgyaláson vettünk részt kínai vezetőkkel, üzletemberekkel, ők küldték felénk ezt a kérést."

Jaa, hogy a kínaiak kérték? Akkor egyértelműen be kell adni egy módosítót! Agyam eldobom ezeken a faszikon...

Közben pedig eszembe jut, hogy nemrég Orbán kétszer is mondta, hogy az új földtörvény lehetetlenné teszi majd a külföldiek termőföldszerzését. Na de mi lesz a helyzet a 250.000 euróért magyarrá fogadottakkal?

Tessék, lehet vitatkozni (kulturáltan!), hogy a kínaiak, a zsidók, vagy mi miatt csinálják....

Címkék: társadalom abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr514877844

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Napi Gesell 2012.11.05. 10:38:18

 Érdekes hírre bukkantam tegnap, de azóta se találom, a google angol cikkeket dob, az egyikből: Sens. Charles Schumer, D-N.Y., and Mike Lee, R-Utah, introduced a bipartisan bill in October 2011 that would give visas to foreigners who spend at l...

Trackback: Ángyán Pécsen, orbán csányiban 2012.10.30. 14:39:24

A pécsi Slyven Rendezvényközpontban megszervezett fórumán jelen volt a Lehet Más a Politika baranyai vezetése,  az MSZP városi elnöke és megyei alelnöke, illetve a Jobbik baranyai országgyűlési képviselője. Előadása kezdetén a volt államtitkár rö...

Trackback: Viktor, az emberkereskedő 2012.10.30. 11:41:09

Nálunk tényleg mindennek ára van. 250 ezer eurónyi államkötvény vásárlásával magyar állampolgárságot lehet szerezni egy Fideszes javaslat szerint. „A haza nem eladó.” – hangzik el oly gyakran. De azért eladjuk. Kohn 15 év után hazalátogat, és döbben...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ironfist 2012.10.30. 09:12:10

Na ja, mintha özönlenének ide a letelepedni vágyó, gazdag külföldiek...

nevergone 2012.10.30. 09:13:07

„mi miatt csinálják” - A pénz miatt.

tucano 2012.10.30. 09:24:13

A gazdasági letelepedés NEM útlevelet jelent, vazze a letelepedési az egy tartózkodási engedély, onnan még évekre van az útlevél.Teljes káosz ez a fenti javaslat. Egyébk van business citizenship is, azaz útlevelet adnak a befektetőnek, állampolgárságot meg nem.

sárkányfő 2012.10.30. 09:26:43

Én is pont arra gondoltam, amit a poszt is említ a végén. Ez megnyitja a szabad utat az osztrákok földvásárlása előtt. Még csak nem is kell lemondaniuk a 70 misiről, hanem csak kötvényt kell venniük, azaz 5 év múlva visszakapják a pénzt, kamatostul. 70 misit egy komoly osztrák föld-befektető nagyvállalkozó röhögve leteszi az asztalra, ez csak nekünk tűnik sok pénznek. Aztán magyar állampolgárként már annyi földet vásárol fel amennyit csak akar.
Ami egyébként nem nagy baj, mert a mezőgazdaság is tőkehiányos, hogy egyéb hiányosságairól (know-how, marketing-tudás, kapcsolatrendszer, stb) ne is beszéljünk.

tkgabor 2012.10.30. 09:32:13

Miért nem az államadósság csökkentő alapba kell egyből befizetni? Ezek kölcsön kérik csak a pénzt, nem örökbe! Beszarás! Ha már kiállnak a sarokra, akkor legalább ne azért tegyék, hogy még kamatot is fizethessenek az aktus után!!! Agyam eldobom!

Q-in-Law 2012.10.30. 09:32:22

Tiszta Közép-Amerika, csak a fűtésre többet költünk. Ja, nem leszünk gyarmat.

Kabbe (törölt) 2012.10.30. 09:32:28

könyörgöm, hódítson meg már valaki bennünket.

Geza 2012.10.30. 09:33:25

Álljunk csak meg egy picit!

Még csak nem is arról van szó, hogy jön a csóka, betesz a honi gazdaságba 70 milliót, _ami benn is marad_, és akkor már elhisszük neki, hogy ő itt szeretne élni és így megkapja a letelepedésit, hanem csak arról, hogy _ad nekünk kölcsön 5 évre 70 milliót_, és ezért beengedjük.

Az ún. 'befektetői vízum' intézménye más országoknál is létezik, csak
- ez nem 5 éves kölcsönhöz, hanem tartós befektetéshez van kötve
- nem letelepedési, hanem tartózkodási engedélyt (ill. annak a megfelelőjét) adja
- legtöbbször a befektetéssel arányos számú hazai munkaerő alkalmazását is előírja

A másik fele a dolognak, hogy az állampolgárság megszerzésének az alap (nem kedvezményes) egyik szükséges feltétele a 8 évi folyamatos itt tartózkodás, viszont aki hontalan, annál 5 év is elég.
Azaz: aki ezzel a 'békekölcsönnel' idejön öt évre, a vége előtt három hónappal leadja az eddigi állampolgárságát, ezzel hontalanná válik, és az 5. év végén -lévén megvan a szükséges itt-tartózkodás- beadhatja az állampolgársági kérelmét, és az egész tetejébe még a kötvényeit is szépen visszakapja, a garantált hozammal persze.

Ergo az illető így effektíve nem a letelepedésit veszi meg, hanem kvázi az állampolgárságot magát, és nem 70 millióért, hanem 70 milliónak a piaci kamata és az államkötvény hozama közötti különbségéért...

Hát, basszák meg. Van egy szókincsem, de erre az kevés. Hogy az Öregisten selymespöcsű pónilova gyúrja bele a pajkos faszát ebbe a hazaáruló brigádba. Illetve ezeknek már két lófasz kéne: egy a seggükbe, egy meg a kezükbe, csak hogy tudják, hogy mi is van a seggükben.

Ha a piaci kamat 6%, akkor 70 MFt 5 év alatt hozna 23.7 milliót. Ha az államkötvény meg mondjuk 4%, akkor ez 5 év alatt hoz 19.3 milliót.

A kettő különbsége 4 millió 336 ezer forint. Ennyibe kerül most a magyar állampolgárság.

Kedves parlamenti brigád! Vagytok vagy 350-en, ergo az állampolgárságaitok kerülnének vagy 1.5 milliárdba. Tudjátok mit? Megvesszük! Ennyit még tegyetek zsebre, aztán meg húzzatok innen ahová tetszik, csak soha vissza ne gyertek. _Mind_egy_szálig_.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.10.30. 09:33:50

Elvileg nem leszünk gyarmat meg szolga meg csicska, de azért ahogy látom Mao-ékkal gyorsan megtaláltuk a közös hangot. Kértek valamit, teljesítjük, nincs is szebb annál mint amikor két XXI. századi kommunista párt egymásra talál.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 09:34:16

Vastagbőr!

Már megint megelőztetek, éppen fogalmaztam volna a témában az emailt Nektek! :)

A poén pedig az, hogy az EU-n kívüli Montenegró is pont a duplájáért árulja az állampolgárságot:
nol.hu/kulfold/montenegro_allampolgarsagot_ajanl_a_befektetoknek

Tetejében Montenegróban nem államkötvényt kell venni ezért, hanem befektetni a gazdaságba!!!

Jó nagy sz@rban lehet a FIDESZ kormány, ha már csak ennyit ér egy EU-s állampolgárság!

Putyilov gyári melós 2012.10.30. 09:35:06

Kicci, occó, világnemzet Matyarorszag eladó!

Műanyag Turulypipigyártó kínai kisiparosok előnyben!

Tapmancs 2012.10.30. 09:36:30

Bármit bevállalnak, csak ne az IMF-től kelljen hitelt felvenni, ami egyébként nagyjából feleekkora kamatra adna. Csak hát ugye az emberek többsége azt sem tudja mi az a kötvény, fogalmuk sincs hogy ez is egy hitel. Ellentétben a hitel szót már ismerik és az "tiltott".

Csanad · http://csanad.blogspot.com 2012.10.30. 09:38:27

Távol álljon tőlem védeni ezt a kormányt, de egy csomó gazdag, demokratikus, nyugati államban ugyanígy működik. Új-Zélandon és Ausztráliában biztosan, Kanada és az USA felől nem vagyok biztos. Persze nagyobbak az összegek, de a szabályozás elviekben ugyanez.

dolgozni kék 2012.10.30. 09:39:01

kicsit off,
de ne hagyjuk, hogy az önkormányzatok adósságát egy tollvonással eltüntessék. igenis legyen egyesével feltárva, hogy az egyes önkormányzatok hogyan gazdálkodtak és mire költötték a hiteleiket. Totális átvilágítást, haszonelemzést. Derüljön ki, ki volt felelős polgármester és ki volt, aki ész nélkül szórta a pénzt..

Homeoffice 2012.10.30. 09:39:03

Nem is mondtátok, hogy átvettétek a Hírcsárda szerepét.
Mondjátok, hogy ez KAMU...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.10.30. 09:40:39

Leszarom. Fizessenek. Nekünk bevétel.

Viktus 2012.10.30. 09:41:30

Na az osztrák gazda spóroljon egy kicsit, ha annyira kell a föld egy kis felár.

Anti Anyag (törölt) 2012.10.30. 09:42:19

Nagyon okos, ha itt kíván letelepedni, fizessen.

Leonard Zelig 2012.10.30. 09:43:13

És ha nem távol-keleti, hanem közel-keleti perkál? Érted a problémát, nem?
Tudod van az a zsidóvicc, hogy akciós disznóhús.

Tapmancs 2012.10.30. 09:45:28

@ColT: @Anti Anyag: 5 év múlva meg nekünk kiadás, nem is kevés.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.10.30. 09:45:31

@Leonard Zelig: Az eddig is ment, csak nem az államnak fizettek.

Putyilov gyári melós 2012.10.30. 09:45:42

Azért a Jobbik és a széljobb portálok kussolása baromi látványos.
Pár éve még felgyújtották volna egy ilyen miatt a parlamentet.

A Fidesz elmehet a picsába az operett díszmagyarkodással, egy kis aprópénzért a saját anyjukat kizavarnák az utca sarkára, legfeljebb nemzeti szinekre festett, Bibliai idézetekkel feliratozott kotont adnának neki a műszakhoz.

Méghogy nem leszünk gyarmat...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.10.30. 09:46:47

@Putyilov gyári melós: " egy kis aprópénzért a saját anyjukat kizavarnák az utca sarkára, "
Az összes többi is. Ez a nagy baj...

Viktus 2012.10.30. 09:47:25

@Ironfist:

Földeket veszik pl. az osztrákok ez a 250 ezer euro nem nagy pénz lesz nekik főleg, ha öt év múlva kamatostul kapják vissza.

makacs szennyeződés 2012.10.30. 09:49:34

az a vicces, ahogy a fideszesek igazi elkötelezett liberálisként védik egy másik fórumon ezt a lépést. (értetlenkednek, hogy ugyan mi a gond azzal, hogy külföldiek ilyet "vásárolhatnak".)

ahogy van ugye jóságos hitel (államkötvény) és gonosz hitel (imf), jóságos megszorítás (közvetett) és gonosz megszorítás (közvetlen), jóságos tandíj (költségtérítés) és csúnya rossz tandíj (annak is nevezett), úgy most van jóságos külföldiekfelvásároljákhazánkat (mszp csinálja) és csúnya rossz külföldiekfelvásároljákhazánkat (fidesz csinálja).

van még ugye jóságos kommunista (fideszes volt mszmps és/vagy besúgó) és van gonosz kommunista (mszp volt mszmp-s).

na kérem, mostantól van jóságos liberális is (a fidesz árusítja ki hazánkat) és van a klasszikus gonosz liberális (mindenki más, aki kiárusítja hazánkat).

Anti Anyag (törölt) 2012.10.30. 09:49:42

@Tapmancs: 5 év múlva miért neked kiadás?

Az a helyzet, hogy ezt már Gyurcsányék is akarták, ők is kínaiakkal, de ingyen. A probléma forrása a népesség elöregedése. Régebben behívták a svábokat, ma ez nyilván nem működik.

Putyilov gyári melós 2012.10.30. 09:50:08

@Leonard Zelig:

Osztrák, német, holland földműves is megveheti, és ki is van kapcsolva a földeladás külföldiekre vonatkozó tilalma.
Még pár milliócskával megveszteget néhány Fideszes funkcit, és a mezőgazdasági támogatásokból néhány év alatt már pluszban is van.

makacs szennyeződés 2012.10.30. 09:50:44

helyesen: "...úgy most van jóságos külföldiekfelvásároljákhazánkat (fidesz csinálja) és csúnya rossz külföldiekfelvásároljákhazánkat (mszp csinálja)."

nu pagagyí 2012.10.30. 09:51:10

A puccsal hatalomra jutott "uralkodó osztály" lázasan keresi a segget, amit nyalni lehet, hogy cserébe elsímitsa saját népe ellen elkövetett disznóságait. Európa ez ügyben nem vált be, nem elég ázsiaiak.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.10.30. 09:52:36

A Parlament teljesen olyan lett mostanra, mint egy lakógyűlés.
A hangadó öregek izegnek-mozognak, benyújtanak minden inditványt, a többi öreg meg melegedni jár csak a terembe, és pletyka közben megszavaznak mindent, merthát közülük való mondta...

Remélem megélem azt, hogy ezeket a tetves férgeket olvasom a gyerekem történelemkönyvében, mint az ország megrontóit. Esküszöm bemagoltatom vele az összesnek a nevét, ha rossz lesz....

Ángyánnal szoktam találkozni ebéd közben (ő is azon a menzán eszik). Ha másik Fideszes lenne, tuti ráboritanám a levest, és megrugdalnám.

Viktus 2012.10.30. 09:54:53

@Anti Anyag:

Pillanatnyilag nagyobb probléma , hogy van egy millió munkanélküli állampolgár :P

Putyilov gyári melós 2012.10.30. 09:55:24

@ColT:

Lehet,hogy a többi is, de most konkrétan a Fidesz műveli látványosan ezt az anyafuttatást.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.10.30. 09:56:17

@nu pagagyí: Meg Európában nincs annyi pénz, és ők a saját iparukat védik.
Érdekek vannak, semmi más.

tomwar 2012.10.30. 09:56:47

@Anti Anyag: A kotvenyt bevaltjak, ergo kamatostul ki KELL fizetni.
Tehat a kamat mindenkeppen kiadas, plusz a tokeresz is, ha addig elherdaljak a penzt - ahogy szoktak. Mert azert ne gondolt, hogy S.Lajos visszadja miutan tizszeres aron megjavitott par toltest az arabol...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.10.30. 09:57:05

@Putyilov gyári melós: Jó, hát ők vannak pozícióban. Majd ha más lesz, akkor más adja el az országot. Csak a szopás állandó.

@Viktus: Hát jaja.

Anti Anyag (törölt) 2012.10.30. 09:57:21

@makacs szennyeződés: Libsi nem vagyok, mert akkor nekem is ki kellene mennem a Milla megmozdulásaira, együtt csápolni Kunczéval, Lendvaival és a balliberális kormányzat farvízén jól megélő magyargyűlölő "értelmiségiekkel".

Viktus 2012.10.30. 09:57:30

@Kőmíves Kelemen:

Nem inkább általános alsó ... lásd.

"Kövér szerint rosszabbak vagyunk, mint a komcsik
Schiffer András
(Facebook)
A házelnök úr feszültségét azzal vezette le, hogy a kékcédulákból galacsinokat gyúrt és megdobálta vele a mögötte ülő LMP-frakcióvezető laptopját."

:D :D :D

bgp 2012.10.30. 09:58:55

Szerintem ez jó döntés volt. Ha negyedmilla eurót behoz egy piréz, miért ne lehetne állampolgár.
Csak nehogy aztán megszívja, ha 2014-ben jobbikos koalíciós partnere nyomására a fidesz elveszi ezeket a pénzen vett állampolgárságokat.

dean23 2012.10.30. 09:59:47

Állításuk szerint a "túl jók a számaink" miatt nincs szükség az IMF-re, de ennek ellenére lassan mindenkinél felkínálják magukat egy olcsó szopásra!

Anti Anyag (törölt) 2012.10.30. 09:59:52

@tomwar: Ebben neked igazad van, de a "szándék" szerint ezt adóból már az első évben kitermelik.

Putyilov gyári melós 2012.10.30. 10:00:39

@Viktus:

Majd kiírnak egy népnemzeti, turulypipis tendert néhány hazafias gulagra, megsemmisítőtáborra, pusztuljon a csóró férgese.

A 20-30%os élelmiszeráremelések tavaszig ebből megoldanak pár tízezres szelekciót.
Sztálin is ezt csinálta Ukrajnában.

Anti Anyag (törölt) 2012.10.30. 10:01:24

@Árpádné Pehej: Na ez már tényleg gáz. Mert marhára nem mindegy, hogy gazdag kínai pénzért, vagy bűnöző cigányhorda úgy, hogy még lakást is kapnak ingyen.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.10.30. 10:01:57

@tomwar: "S.Lajos visszadja miutan tizszeres aron megjavitott par toltest az arabol... " -

erről a "vissza nem adásról" valamiért a Kiképzés c. film vége jutott eszembe. SPOILER aki még nem látta :D

www.youtube.com/watch?v=1IIov6kM6ms

makacs szennyeződés 2012.10.30. 10:03:25

@Anti Anyag: az semmi, akkor helyeselned kellene hazánk kiárusítását a külföld részére. ugye, ilyet soha nem tennél.

Vidéki 2012.10.30. 10:04:08

„A méltányos eljárás feltétele a 250 ezer eurós államkötvény vásárlás 5 éves futamidővel.”

„Csak pénzért, csak pénzért?

Naná, majd ingyért?”

Korábban Közel-keletieknek ingyért volt meg ez a lehetőség.

Most Vastagbőr kifogásol.

Nem azt, hogy diszkrimináció van a kínaiak hátrányára, hanem azt, hogy egy kínai is szerezhet magyar állampolgárságot.

Pedig, mint tudjuk egy kínai is a „Homo Sapiens” emberi faj része.

Kertész Ákos, Kossuth-díjas, Budapest díszolgára, magyar író állítása szerint :

"a magyar genetikusan alattvaló.” „röfögő, moslékot zabáló disznó."

Nem félnek-e attól a bennfentes kínaiak, hogy „Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók”?

ketroot 2012.10.30. 10:04:24

Egyébként, hogy ON is legyel:

Kurvaország.

Rkhaylitsha 2012.10.30. 10:06:28

:D:D A sok gazdasági szakártő most hirtelen idegenrendészeti lett.
Nagyon sok országban létezik ez a dolog. Mellesleg a letelepedési az nem állampolgárság - ha a föld vásárlása állampolgársághoz kötött, akkor még mindig nem vehetnek.
Az eddig itt lévő ugyanazzal az utlevéllel bejövö kinaiak pedig valamennyire legálisabban lehetnének itt. Mellesleg, ha valaki le tud tenni 70 millát 5 évre, akkor az valoszinuleg nem a sarkon fog koldulni.
De ti csak rettegjetek :D

Tapmancs 2012.10.30. 10:06:50

@Anti Anyag:
"5 év múlva miért neked kiadás?"

Mert szerinted Orbán a saját malacperselyéből fizeti ezt vissza?

Grigorij Pantyelejevics 2012.10.30. 10:07:08

Éljen! Végre nincs kec-mec! Nem darabolnak, nem szaroznak, nem trükköznek.

A HAZA ELADÓ! És már meg is van az ára.

Magyarországon van maximum 8.000.000 választó. Ha mind összefog, akkor is csak ennyi.

Kína 250.000 euróért vehet 1 állampolgárságot. 8.000.000*250.000 = 2.000.000.000.000

Azaz 2.000.000.000.000 eurónyi kötvény lejegyzésével Magyarország szőröstül-bőröstül ELADÓ!

Putyilov gyári melós 2012.10.30. 10:07:14

@ColT:

Azért ennyire pofátlanul és álszent módon máshol nem hazudnak bele a jónép pofájába népnemzeti hörgéseket, miközben Orbán és az idegenszívű janicsárhada kozmopolitább a kozmopolitánál.

Ezek pénzért a saját anyjukat kizavarnák az utca sarkára, aztán mikor elszedik a lóvét lekurváznák.

bioLarzen 2012.10.30. 10:08:54

"250.000"???

Remek, akkor nemcsak az országvezetéshez nem értenek, de még helyesen írni sem tudnak magyarul az űbermagyarok...

bio

Vidéki 2012.10.30. 10:09:44

@Kőmíves Kelemen:

Így beszél egy magát derék embernek képzelő Lúdmillás:

„Ángyánnal szoktam találkozni ebéd közben (ő is azon a menzán eszik). Ha másik Fideszes lenne, tuti ráboritanám a levest, és megrugdalnám.”

bátor nyúl 2012.10.30. 10:10:57

Ha ukrán, orosz, szerb, csecsen, albán stb. maffiózó lennék, nekem simán megérne 70 misit egy legális EU-s útlevél...

bioLarzen 2012.10.30. 10:11:10

Amúgy, már látom a köve módosítót: szintén méltányossági alap lehet, ha az illető vállalja a következő 5-10 békemeneten való részvételt.

bio

bioLarzen 2012.10.30. 10:13:21

@bátor nyúl: Nekik nem fog - ennek a pénznek a töredékéből megkenik azt a pár embert, akit kell a honosításért/állampolgárságért/útlevélért, ha ez a céljuk...

bio

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.10.30. 10:14:50

@Árpádné Pehej: Jajmár, nerasszistáskodj, integrálnikell, majdmegjavulnak...
...de azért én annak a háza mellé költöztetném őket, aki ezt kitalálta.

@Putyilov gyári melós: Nem, mert mások koncsi és/vagy libsi hörgéseket hazudnának... De igazából a hörgés mindegy is, csak hogy mit csinálnak, az.
Mondjuk egy csomó olyan intézkedés van, amit simán elbalfaszkodnak, meg egy csomó, ami kifejezetten valakinek az érdeke. Meg van, amelyik a kettő együtt...

Hogy más kormány mit csinálna kétharmadban? Ugyanezt... Max. más dolgok történnének, de bármibe fogadnék, hogy a tempó ez lenne. Talán egy normálisabb pénzügyminiszterrel esetleg mellékesen jól járnának a Zemberek is. De hogy az nem lenne szemmpont...

Secnir 2012.10.30. 10:15:17

hm.
a nemzetbiztonsági hivatal meg nekiáll felszámolni magát:

Abn-Bel Ikram sejk vagyok, egy elismert afgán ellenállási csoport vezetője. Állandó problémát okoz, hogy jól kiképzett khm... ...'szabadságharcosaimat' hogyan juttassam el Angliába, Franciaországba, stb. Hajóval nehézkes, repülővel még inkább.
És akkor kapom a hírt: 250.000 euróért (amit az olajkutak egy hét alatt kitermelnek, szóval nem pénz) egy európai állam állampolgárságot kínál! Schengeni övezeten belül! Igaz, valami befektetéshez kötik, de megoldjuk! Hívom az embereimet, Muhamed benzinkutat fog nyitni, Ali gyrosos lesz, Hassan pedig kelméket szállít. Ja, hogy a kelméket olcsóbban adom, mint vettem; Ali nem tud főzni, viszont a késsel jól bánik; Muhamed meg robbantási szakember? Nem érdekes, a lényeg: legyen magyar személyi igazolványuk, akkor egy autóval el tudnak jutni London belvárosáig, teljesen jó. Allah tekintete ragyogjon ránk, és növessze hosszúra annak a szakállát, aki kitalálta ezt az ötletet...

makacs szennyeződés 2012.10.30. 10:15:22

@bátor nyúl: ráadásul kamatostul vissza is kapod a 70 misit, tisztára mosva!

Megfigyelo 2012.10.30. 10:16:19

@sárkányfő: Mivel ő EU polgár, neki erre nincs szüksége. Elég, ha bejelentkezik Bivalyszőlősön, és néhány év mulva már helyi gazdának fog szémítani...

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.10.30. 10:16:40

@Vidéki:
Kisköcsög, téged ki kérdezett?
Gágogjál csak nyugodtan amig tudsz. Utána te is felelősségre leszel vonva, mint az uraid.

2012.10.30. 10:17:11

Még mindig van, aki nem érti.
A 250.000 Eurót magyar államkötvénybe kell fektetnie. 5 év múlva visszakapja, plusz a kamatot, ami nagyobb, mintha német államkötvényt venne. Ebben nekünk magyar állampolgároknak, annyi az üzlet, hogy idejön még több kínai, aki továbbra sem fizet egy fia adót sem, elárasztja a piacot olcsó áruval, ezzel tönkreteszi a magyar vállalkozókat. 5 év múlva az állam visszafizeti neki újabb hitelből, mert a pénz addigra elvész egy Simicska cégben.
Továbbá gond, hogy a kínai nem fog asszimilálódni, sose lesz magyar. Lesznek kínai negyedek, mint szerte a világban. A magyar foglalkoztatást növelni nem fogja, csak a munkanélküliek számát növeli.

Hullamosó Papagáj 2012.10.30. 10:18:43

@tkgabor: rövid táv, rövid táv...ismételgesd, ízlelgesd :P

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.10.30. 10:19:01

Miután senki sem volt hajlandó megfinanszírozni Matolcsy tündérmeséjét, ezért egyéb alternatívákat keresnek. Szerintem nemsokára bevezetik, hogy aki 100 000 €-t fizet, az megerőszakolhat egy magyar szűzlánnyt. Vagy 1 000 000 €-ért szabadon vadászhat a Váci utcában az ellenzéki szavazókra (valamilyen színű, konvex sokszöggel lesznek megjelölve!). Van itt lelemény!

zrobasé 2012.10.30. 10:20:39

@Vidéki: és te mi vagy, Vidéki - nyugalmazott tanár- Agricola ?

te volt , aki itt nem is oly rég, egy kommentelő halálát kivántad, csak mert az nem a te mindenható, tutibiztos látásmódodat osztotta....

neked ennyit egy ér egy másik ember...halljon meg, ha nem ért veled egyet...alja ember vagy, a gyerekeid leköpnek, gerincetelen senkiházi vagy, undoritó vagy, a mi adónkból osztod itt is az észt, más emberek halált kivánod....söpredék vagy...

tomwar 2012.10.30. 10:22:36

@Anti Anyag: Azert ezt Te se hiszed el, ugye? Mert az allamkotvenyt vesz valaki, es kap erte letelepedesi engedelyt....szo nincs masrol. Nem kell befektetnie, ingatlant vennie, stb. Papirt cserelnek, ennyi.

A HAZA NEM ELADÓ!

Kutchek (törölt) 2012.10.30. 10:23:10

@Rkhaylitsha: "Mellesleg, ha valaki le tud tenni 70 millát 5 évre, akkor az valoszinuleg nem a sarkon fog koldulni."

A józsefvárosi piacon seftelő kínaikanak lehet megéri, hogy ne a zöldhatáron át hozzák be aput-anyut-bátyót-hugit.
Nem hiába idén először nem egy kínai tartozik a legtöbbel a NAV-nak, ez is egy baráti gesztus.:)))

A sanghaji milliárdos üzletember meg nem ott fog letelepedni, ahol félévente einstandolnak, a rizstermesztő parasztnak meg senki nem fog 250ezer eurót adni, hogy menjen az ígéret földjére!

Secnir 2012.10.30. 10:23:11

@zrobasé:
+1
és szűrd. azaz szard. ;)

Megfigyelo 2012.10.30. 10:23:22

@Putyilov gyári melós: Legkésőbb a baltás gyilkos esete óta tudjuk, hogy a Fidesz kiárusítja Magyarországot.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.10.30. 10:23:56

@Secnir:
Avagy milyen tuti lenne, hogy jönnek a terroristák, kifizetik a lóvét, és lekapcsolják őket :D
Mondjuk ehhez nem a TEK kéne...

Anti Anyag (törölt) 2012.10.30. 10:25:50

@tomwar: Elhiheted, kevesebb kárral fog ez járni, mint a Gyurcsányék által támogatott "izraeli lakóparki befektetetők", akik végigtaroltak bennünket (és a cseheket).

Ducasse 2012.10.30. 10:28:18

Hmmm, érdemes most megkérni az amerikai vízumot, mert pár év múlva Magyarország lesz az Al-Kaida bázisa az EU-ban és akkor bizony bonyolult lesz megint!

Ilyen könnyen sehol nem tudnak Európai állampolgárságot és szabad mozgási lehetőséget szerezni az Al-kaidások. Ügyes ez a törvény az Európai terrorizmus központjává teszi a hazánkat! Szívunk majd ezért eleget!

Nuuk 2012.10.30. 10:29:38

Fene tudja, ha kínai lennék, én inkább laknék Sanghajban vagy Hongkongban, mint hogy Pestre jöjjek.

makacs szennyeződés 2012.10.30. 10:30:40

@Anti Anyag: látom, előjött gyurcsán, terelni kell.
mennyire kínos, hogy védeni kell a védhetetlent. :)

de ne hagyd abba, neolibsi, dolgozz csak szépen meg a pénzedért!

nagyon jót röhögök ismét rajtatok. :D

Hertelendi 2012.10.30. 10:31:49

Hadd kérdezzem már meg...ezt a 70 milliót öt év múlva vissza kell fizetnünk...évi 7%-os kamattal.?Akkor meg mit ugat orbán és a csürhéje, hogy az emutnyócév????
Ha ilyen ütemben fejlődik a gazdaságunk és az életszínvonalunk, 5 év múlva a munkaképes lakosság úgy elmegy innen mint a szél. A nyugdíjasok majd visszafizetik? A szép arcú gülüszemü rogán ezt jól kiatlálta.

Virág et. 2012.10.30. 10:33:07

@tucano: Erről van szó. A letelepedés az NEM állampolgárság, utána még 8 év tartózkodás szükséges az útlevélhez, állampolgársághoz. Az indokolás, Rogán és Babák halandzsája a hozzánemértés magasiskolája. Ha ennyire fogalmuk nincs semmiről, amiről törvényt alkotnak, az azért riasztó. Legalább a jogszabályt elolvashatták volna, amit módosítottak.

@Vidéki: "Korábban Közel-keletieknek ingyért volt meg ez a lehetőség."

Miért hazudsz már megint? Mi volt ingyen, te szerencsétlen? A letelepedéshez 3 év tartózkodási engedély kellett eddig is, ezután is. Eddig annyi volt a különbség, hogy ez alól nem volt kivétel, most majd lesz 250 000 euróért..
A miniszteri felmentés intézménye változatlanul megmarad. Ezt egyébként szinte soha nem gyakorolták eddig sem.

@Csanad: Van ilyen. Kanadában biztosan, 1 millió kanadai dollár ott az ár és korlátos számban lehet évente kérelmezni, valamint nagyon szigorú nemzetbiztonsági szűrés van, amin bizonyos nációkhoz tartozók eleve nem is tudnak átmenni. De van olyan ország is, mint pl. Saint Kitts és Nevis, aki kb ugyanennyiért csak dollárban útlevelet (állampolgárságot) ad, ami vízum nélküli belépést enged sok országba, tehát van értéke.

Schengen miatt lehet ebből probléma nálunk, a németek és a franciák ugyanis nem szeretik az ilyesmit és ne feledjük, a magyar letelepedés szabad tartózkodást jelent egész Schengen területére..

tomwar 2012.10.30. 10:35:31

@Anti Anyag: EGYIKET SE, ha kerhetnem.
Engem egyetlen zsido - nevezzuk neven - se tarolt le. Nem is ertem, mirol beszelsz?

Hertelendi 2012.10.30. 10:36:37

@Anti Anyag: Hülyegyerek és ki fogja visszafizetni? Ha nem esett volna le ez ugyanúgy kölcsön, ami ellen annyit ugattok. Apropó lakópark...Mi van az ócsai lakóparkkal???????
Na kb. ennyit értek és erre idejössz verni a nyálad? Miért nem az MNO-n osztod az "észt"?

2012.10.30. 10:37:21

az izraeli lakóparki befektetők nem véletlenül a baltazár elb*szott otthonteremtési támogatása következtében jöttek ?

hogy obégattak a jobberek hogy gyurcsány izraelieket akar betelepíteni, ami nem volt igaz, most meg védik, mert baltazár tényleg megcsinálja

Putyilov gyári melós 2012.10.30. 10:39:38

@Vidéki:

Ó hát akkor ő még finoman bánna a köcsög Fidesznyikkel, szerintem néhány millió ember letolná a tálcát a köcsög janicsárFideszes mocsokok torkán és a seggén húzná ki a patkányfajtájának.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.10.30. 10:40:15

Mesélje már el a Magasságos NER, hogy ez az egész szerencsétlenség, kurválkodás mégis miben jobb, mint az IMF feltételeinek megfelelni?

különvélemény 2012.10.30. 10:42:18

Az usában és számtalan másik országban már régóta létezik ilyen.

"Capital Investment Requirements to obtain a Green Card through Investment
Entrepreneurs Investors who make an investment in a commercial enterprise in the US and plan to create ten full time jobs or preserves Permanent full time jobs, for qualified US workers, are eligible to apply for a green card through their investment. According to US immigration regulations and laws up to a limit of 10.000 of this type of green card investors may be authorized each fiscal year. The intended immigrant must invest one million dollars ($1,000,000), or a reduced investment of at least half million dollars ($500,000) in a "targeted employment area" of high unemployment or in a rural area."

www.immigrationunitedstates.org/products/green-card-entrepreneur-investor.html

gyászhuszár 2012.10.30. 10:43:30

én eladom az enyémet 200 ezer euroért, akár még ma. nincs esetleg ez irányba is törvénymódosítás? végülis 10 év múlva az X-Fucktorba csak csíkszeműek zümmögnének a zsetonyért...

Kutchek (törölt) 2012.10.30. 10:45:01

@Anti Anyag: " Elhiheted, kevesebb kárral fog ez járni, mint a Gyurcsányék által támogatott "izraeli lakóparki befektetetők", akik végigtaroltak bennünket (és a cseheket). "

Korunk zsidói a kínaiak. Mindenhova beteszik a lábukat, harácsolnak.
Az illegálisan bevándorolt kínai "üzletemberek" miatt hány magyar kiskereskedő ment csődbe?
Mennyi adót csalnak el évente?
Verítek a nyálatokat Brüsszel ellen, de kik miatt zártak be a szövődék, textilgyárak, varrodák?
Mennyi ellenőrízetlen minőségű, veszélyes áruval árasztják el az országot?

Ha mindenféle letelepedési engedély nélkül ennyi kárt tudnak okozni, akkor mire számíthatunk a Rogánék is ezeket fogják védeni????

Hertelendi 2012.10.30. 10:45:37

@TaTa86.: Azért jobb ez a kormánynak, mert ebből korlátlanul lophatnak, senki nem nézhet utána. Ha az IMF-el kötünk szerződést, ők minden fillérnek utánanéznek és ezt már a cigánygyerek nem szeresse.

blogsámán 2012.10.30. 10:48:47

@sárkányfő:
Szerintem is hülyeség ez így ahogy van, de azért vegyük észre:
1. Az osztrákok nem 3. országbeliek, mert EU tagok.
2. Még csak 5 évet sem kell várni a befektetőnek a pénzre, mert ezeknek az állampapíroknak is lesz nyilván másodlagos piaca, azaz ma vesz a kínai maffiozó 250.000 EUR-ért, másnap beadja a kérelmet, megkapja a letelepedési engedélyt, harmadnap pedig szépen eladja a papírokat a másodlagos piacon.

Szputya 2012.10.30. 10:49:21

@Putyilov gyári melós: "Műanyag Turulypipigyártó kínai kisiparosok"... hihi... főleg annak fényében, hogy Zuglóban is avattak minap egyet...

makacs szennyeződés 2012.10.30. 10:52:39

@TaTa86.: bocsáss meg, bár én idegenszívű vagyok, de én arra jutottam, hogy azért jobb, mert így nem kell a zenberekkel megfüzettetni a nemmegszorításokat (közben de, közvetett módon 100%, hogy igen), ám ha jönne a gonosz imf hitel (ami olcsóbb, mint a jóságos hitel, azaz az államkötvény), akkor röKtön a Zenberekkel fÜzettetnék meg a nem-megszorítás helyetti megszorításokat.
velem vagy még? tudsz követni?

(és a pofátlan eu meg nem csak azt várja el tőlünk, hogy kevesebbet költsünk, hanem növekedést is elvár, hallottál már ekkora szemétséget?)

szóval mari néni nem a piacon fizetne kétszer annyit a krumpliért, hanem mari néni kevesebb pénzt vinne ki a piacra vasárnap. és ez rossz, gonosz dolog.

bevezetjük tehát a magyar letelepedési engedély KÖLCSÖNÉRT CSERÉBE való ultraliberális odaadását, olyan kölcsönért cserébe, AMIT KAMATOSTUL VISSZAFIZETÜNK.

tehát nem pénzért áruljuk, nem.
ennél rosszabb a helyzet, letérdelünk, és a bejáratnál leoboázunk mindenkit, aki hajlandó bejönni.

Zabaalint (törölt) 2012.10.30. 10:53:17

@Árpádné Pehej:
Egyébként ez mennyire igaz, és mennyire pletyka? Az tény, hogy cigány családok költöztek Sopronba, de volt ehhez köze a városvezetésnek, vagy csak úgy jöttek? Csak azért kérdezem, mert én konkrétan kimondottan Fidesz ellenes soproniaktól hallottam, hogy csak pletyka, hogy ezért pénzt kapott volna az önkormányzat.

tableno 2012.10.30. 10:53:55

Ugye az megvan, hogy ha ezt ebben a formában bevezetik, onnantól nem vagyunk Schengen-tagok? Végül is ez is egy módszer a kivándorlás csökkentésére...

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.10.30. 10:54:49

Ne hisztizzetek annyit, libsikék, Ausztráliában is ez van! Igaz, ott tudtommal egy milka a léc.

pcmci 2012.10.30. 10:54:58

oszt? www.origo.hu/itthon/20121030-ferraritraktort-vett-az-orszaggyules.html
ferrari fűnyíró már van, faszt érdekelnek a közmunkások, dolgozzanak a haverok földjein, ne a közterületeket gondozzák mán a köz pénzén...

blogsámán 2012.10.30. 10:55:22

@Putyilov gyári melós: EU-n kívüliekről van szó, ha jól értelmeztem a felvezetőt.

Nuuk 2012.10.30. 10:55:57

@Nuuk: Pláne ha lenne 70 misim elfekvőben.

tableno 2012.10.30. 10:56:40

@Kara kán: Ja, csak ott nem kell megfelelni az EU szabályainak.

Prof. Dr. Lencsés István 2012.10.30. 10:58:08

Egy kínai be 250 000 euróért, egy semmit nem érő magyar ki!

Bevétel:
250 000 euró és feltehetően a költés
Megtakarítás:
nem kell segélyt, nyugdíjat fizetni a szar kitelepült magyarért.
Teendő:
Megállapodik Pintér a kínai maffiával, hogy a kínai bűnüldözést kiszervezik a rendőrségtől, mert kínai bűnözés nincs!
Ki halott manapság kínai csempészekről, hamisítókról? Senki.

A betelepült kínaiak nem csalnak, lopnak, hazudnak!

Totof 2012.10.30. 11:00:21

@blogsámán: És még ki is van fehérítve...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.10.30. 11:02:18

@makacs szennyeződés: "KÖLCSÖNÉRT CSERÉBE való ultraliberális odaadását, olyan kölcsönért cserébe, AMIT KAMATOSTUL VISSZAFIZETÜNK."
Működne ez, ha a befektetett lóvéból esetleg az állam is befektetne, és pénzt termelne belőle.
Az a baj a dologgal, hogy ez a Simicska zsebébe fog folyni.

Hertelendi 2012.10.30. 11:02:21

@Prof. Dr. Lencsés István: "Ki halott manapság kínai csempészekről, hamisítókról? Senki."
Marharépa, legalább a helyesírást tanulnád meg, ha már ilyen primitív vagy!
a halott = aki meghalt
a hallott = aki meghal valamit
látod ilyen egyszerű parasztgyerek.

Putyilov gyári melós 2012.10.30. 11:02:31

@Anti Anyag:

Látod faszikám, ettől vagytok ti olyan eccerűek,mint egy faék!

Rogán és Babák elvtárs törvényjavaslata nem a fizetésről szól, HANEM ÁLLAMKÖTVÉNYRŐL, KÖLCSÖNRŐL, JÓ MAGAS KAMATÚ HITELRŐL!
És le se kell itt telepedni hozzá, viszont akár Pekingből, akár Tel Avivból VAGY New Yorkból LEVÉLBEN SZAVAZHAT A HITELEZŐ, SŐT, AKÁR A KÜLFÖLDÖN ÉLŐ KÖLKE IS!

Te meg fizetsz velünk együtt, mint a hülyegyerek!

Látod ezt hívják HAZAÁRULÁSNAK!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 11:02:46

@bátor nyúl: A koszovói 3.000 EUR-ért vesz egy szlovén útlevelet feketén. Csak, hogy tudd. Úgyhogy nagyon nem éri meg neki.

Bretschneider detektív 2012.10.30. 11:03:27

Konkrétan ezt nevezhetjük hazaárulásnak?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 11:04:53

@Secnir: Nem, nem. ÁLLAMKÖTVÉNYT kell vásárolni, nem befektetni!!!

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.10.30. 11:05:29

@Geza: Kedves Géza! Ez a szöveged
"Hát, basszák meg. Van egy szókincsem, de erre az kevés. Hogy az Öregisten selymespöcsű pónilova gyúrja bele a pajkos faszát ebbe a hazaáruló brigádba. Illetve ezeknek már két lófasz kéne: egy a seggükbe, egy meg a kezükbe, csak hogy tudják, hogy mi is van a seggükben." annyira tetszett, hogy engedlmeddel lementettem magamnak.

dr. mesterséges színezék 2012.10.30. 11:05:33

@Anti Anyag: 'a "szándék" szerint ezt adóból már az első évben kitermelik.'

Ezt addig nem hiszem, amíg Matolcsy nem gyárt róla egy csártot...

Lencsés István _ 2012.10.30. 11:06:15

@Prof. Dr. Lencsés István: Szevasz rokon!

Bocs, de nincs bevétel, kölcsön van.

Viszont cserébe pár éves befektetéssel akár komoly szavazatmennyiséget is szerezhetnek a "magyar" parlamentben.

Ilyen népszerű politikusok esetén lassan elég lesz 1-2-3 millió szavazat is egy kormányalakításhoz.

Ki sem kell fizetni, csak 5 évre kölcsön kell adni az összeget.

Kész honfoglalás lenne. :D:D

dr. mesterséges színezék 2012.10.30. 11:07:14

@Bretschneider detektív: "Konkrétan ezt nevezhetjük hazaárulásnak? "

Á, dehogy, hiszen a hazaárulás mindenkori fogalmát Orbán, Kövér, Szijjártó és Kósa hivatottak definiálni, ill. Deutsch amikor éppen tiszta.

dr. mesterséges színezék 2012.10.30. 11:09:07

@Kara kán: "Ausztráliában is ez van!"

Hogy lehet Mária Aranybullával megerősített orsz... Országát egy fegyenctelephez hasonlítani, te aljas ballib!?

Q-in-Law 2012.10.30. 11:09:49

@különvélemény: The intended immigrant must invest one million dollars ($1,000,000), or a reduced investment of at least half million dollars ($500,000) in a "targeted employment area" of high unemployment or in a rural area."

Ez azért elsőre nem államkötvénynek hangzik.

Vidéki 2012.10.30. 11:09:57

@Putyilov gyári melós:

A perverz szadista állatja a Putyilov gyári melós már szeretne vért látni :

" néhány millió ember letolná a tálcát a köcsög janicsárFideszes mocsokok torkán és a seggén húzná ki a patkányfajtájának.".

"Haladó értelmiséginek" képzelik magukat, pedig a bunkó stílusukból árad a sötétség és a gyűlölet.

Ha újra történelmi lehetőség adódna számukra, önként jelentkeznének gázkamrák,
kínzókamrák működtetésére, kivégzőosztagokban és megsemmisítő táborokban élvezettel vállalnának munkát.

Kutchek (törölt) 2012.10.30. 11:10:23

@Hertelendi: "a hallott = aki meghal valamit"

Egy ige múlt idejű alakja hogyan lehet egyenlő egy vonatkozó névmással. ;)

Ianas 2012.10.30. 11:11:53

@ColT: Csak a többiek nem hazudják, hogy nemzeti érzelműek.

nandras01 2012.10.30. 11:12:19

@ColT:
"Leszarom. Fizessenek. Nekünk bevétel."
lófaszt bevétel!
hallottál már arról, hogy a KÖLCSÖN az bizony teher az adósnak?

Ianas 2012.10.30. 11:13:36

@Hertelendi: Bocs, de ez öngól volt.

"a hallott = aki meghal valamit"
1.) meghalL valamit, 2 L.
2.) a definició az, hogy az, AMIT meghallottak.

dr. mesterséges színezék 2012.10.30. 11:13:45

@nandras01: "hallottál már arról, hogy a KÖLCSÖN az bizony teher az adósnak? "

Minden kölcsön egyenlő, DE...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.10.30. 11:14:07

@Megfigyelo: Tévedsz, mert ez nem csak kiárusítás, hanem a következő kormány ellehetetlenítése. Ugyanis nekik kellene kamatostul visszafizetni a 70 milliókat!

Hertelendi 2012.10.30. 11:14:47

@Kutchek: természetesen meghall:)
bocs

Netuddki. 2012.10.30. 11:16:25

Eladó a haza? Hm.
Mielőtt még valaki túlzással vádolna, mintha lett volna valami ló, meg zacskó föld amivel anno átqrtuk az itt lakókat. Ilyen balfasz fideszes politikusokkal az élen még visszakaphatjuk ezt a kölcsönt is.
Ha valaki itt letelepszik akkor már vehet földet is. A kínaiaknak meg rengeteg pénzük van. Folytassam?

zrobasé 2012.10.30. 11:17:38

@Vidéki:
A perverz szadista állatja a Vidéki-nyugalmazott tanár-Agricola már szeretne vért látni :

nem is oly rég, egy kommentelőtársunk halált kivánta, mert más volt a véleménye, mint Vidéki elvtársnak

"Haladó értelmiséginek" képzelik magukat, pedig a bunkó stílusukból árad a sötétség és a gyűlölet.

Ha újra történelmi lehetőség adódna számukra, önként jelentkeznének gázkamrák,
kínzókamrák működtetésére, kivégzőosztagokban és megsemmisítő táborokban élvezettel vállalnának munkát.

és mindezt a mi befizetett adónkból teszik, abból van a fizetésük...
alja ember vagy, Vidéki, egy szánalmas, semmirekellő pióca, gyilkos hajlamokkal...vagy csak követed nyilas-fasiszta-ávós családi hagyományaitokat ? neked egy másik ember halála csak egy jó kis móka, ugye ? és az is elég hozzá, hogy más legyen a véleménye...szép lehet nálatok a családi élet....feleséged, gyerekeid nem mernek neked ellent mondani, mert egyből a halálukat kivánod...gratulálok, te selejt...

dean23 2012.10.30. 11:17:52

Most esett le fészen a számomra is elfogadható megoldás! Simán eladnám a sajátomat 250e euroért a kínai vaterán! Abból szépen meg lehetne pattanni egy értelmes országba! :D

paledi 2012.10.30. 11:18:33

250.000,- EUR -ért eladó több mint 50 éve kipróbált államporgárságom.

délioldal 2012.10.30. 11:21:21

ócó ócó tesszék cak tesszék

dr. mesterséges színezék 2012.10.30. 11:21:35

@kovi1970: Fentebb Géza lépésről lépésre levezette, de a nemleszünkgyarmatosok nem értették, vagy a szöveg hosszára való tekintettel nem vágtak az elolvasásába.
Hiába, azért a duplagondolt se lehet minden nap teljes erőbedobással gyakorolni.

Yorki 2012.10.30. 11:22:43

Állambiztonsági kockázat,pénzmosás? Hol vagy Lázár Jani?

Ianas 2012.10.30. 11:22:56

Amúgy undorító hazaárulók. Csak hozzáteszem így mellékesen, bár gondolom, ez magától értetődik. (Meg amúgy sincs benne semmi újdonság.)

Lencsés István _ 2012.10.30. 11:23:52

Rendkívüli karácsonyi akció!

34 éves magyar állampolgárságom csak most az eredeti ár ötödéért, 50.000.- EUR-ért eladó!

A csomagban ajándék EU-állampolgárság!

dr. mesterséges színezék 2012.10.30. 11:23:59

@dean23: "Simán eladnám a sajátomat 250e euroért a kínai vaterán! "

Az nem úgy van, mert aki meg lelépne innen (de úgyis hazajön, amikor Viktor mondja...), az meg magyartalan, kozmopolita, sehonnai, nyújorkipárizsitelavivi, euájemefbérenc köcsög, akinek nem is igazi a zállampolgársága, csak úgy megtűrjük a határon túliak mellett.

Ianas 2012.10.30. 11:25:32

@kovi1970: A hazaáruló szót kerested. Nem kell ennyire körülírni.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 11:25:54

@Kara kán: De BEFEKTETÉST kell csinálni Ausztráliában, és nem államkötvényt venni!!!

Lényeges különbség!

Egyébként Montenegróban is így van, hogy BEFEKTETÉST kell eszközölni, tetejében a dupláját a magyar árnak!!!
nol.hu/kulfold/montenegro_allampolgarsagot_ajanl_a_befektetoknek

Ebből is látszik, hogy mennyit ér a Fidesz kormányozta Magyarország, amely többek között - ellentétben Montenegróval - az EU és a Schengeni övezet tagja is.

Mondjuk a Gyurcsány kormányozta Magyarország sem ért sokkal többet...

dr. mesterséges színezék 2012.10.30. 11:26:20

@Lencsés István _: 34??? Akkor ehhez még úttörő nótafás múlt és pajtáselőfizetés sem tartozik! Nem csodálom, hogy ilyen olcsón adnád.

Kutchek (törölt) 2012.10.30. 11:29:31

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:
Szerintem abba a pártucat 70 millióba még kamatokkal együtt sem fogunk beledögleni. Kerényi egymaga többe kerül nekünk....
De:
- ha úgy gondoljuk, hogy Európa szíve a Nemzet és Európa lelke a Kerteszténység blalblabla, akkor ez egy igen csak ciki öntökönrúgás
-némi nemzetbizotnsági kockázatot csak rejt magában, ha eddig itt feketéző, Q7-esekkel rohangáló kínai seftelőket ölel keblére a nemzet.

A kínaiak kérték, nyilván az itt élő "üzletemberek" lobbizták ki; tehát nem kínai milliomos vagy építészmérnökök vagy kubikosok fognak jönni.
Olyanoknak legalizáljuk az ittlétét, akik már eddig is milliárdos adócsalásokban voltak benne.

Ez a 250ezer euró nem tétel az államadósságunkkal szemben, gondolom Rogánékat jól megkenték, hogy nyissanak egy kiskaput.
Nem lennék meglepve, ha ezek a letelepedési engedélyek lennének a slágertermékek a józsefvárosi piacon....

collateral collector (törölt) 2012.10.30. 11:32:13

A Párt kiárusítja az országot. viktor árulja a hazát :)

belegondolok, hogy egy nem-fideszes kormány mit kapna / kapott volna ezért..

Lencsés István _ 2012.10.30. 11:33:19

@dr. mesterseges szinezek: Én még 4.-ig tanultam szovjet nyelvet. Ugyanakkor már láttam, amikor '89-ben a helyi MSZMP-sek keresztény jobboldaliakká váltak, és beültek a templomok első soraiba. Pont beleestem a legjobb korban a C64-korszakba, és már pont tanulhattam angolt is. Az egyetemen már pont volt internet.

Egészen egzotikus a 34, elhiheted, még jutott bele minden, és még pont van jövője.

Pl. 50K EUR-ból pont el tudnám kezdeni a vadiúj Bécsi életem.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 11:34:24

@Vidéki:
"Ha újra történelmi lehetőség adódna számukra, önként jelentkeznének gázkamrák,
kínzókamrák működtetésére, kivégzőosztagokban és megsemmisítő táborokban élvezettel vállalnának munkát. "

Hát ez inkább Rád, meg a hasonszőrüekre jellemző...

collateral collector (törölt) 2012.10.30. 11:34:34

Ráadásul ez további kérdéseket is felvet: EU-s állampolgárságot árulunk tul.képpen.. Ennek nemzetközi jogi következménye is lehet.

Kutchek (törölt) 2012.10.30. 11:36:40

@collateral collector: Miért?
Mire beindul a biznisz, addigra úgyis kibasznak bennünket:))))))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.10.30. 11:37:17

@Ianas: Számít ez?

@nandras01: Ha befektetnék a befolyt összeget, akkor jó lenne ez.
Másrészt, most kell a lóvé (még ha nem is lopnák el, akkor is kéne). Mondjuk az IMF tárgyalásokat se kellett volna feltétlen elbukni.
Meg amúgy, hány ilyen lesz, aki ilyet fog kötni?
Különben ja, az még faszább lenne, ha csak fizettetnének velük, semmi kötvény.

Rkhaylitsha 2012.10.30. 11:38:04

@Kutchek: Szerinted ez a két kategoria létezik? A milliárdos üzletember, meg a rizstermelo paraszt?
Hát, lefedtél 1.5 milliárd embert ennyivel. Na, kb. ennyit értetek ehhez.
Mert olyan nincs, akinek csak egymillio dollárja van, aztán tele a fasza azzal, hogy nem csinálhat gyereket, szar a levegő, és mérgező minden.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.10.30. 11:38:11

@Yorki: Ahol az elszámoltatási qurmánybiztos.

christophe 2012.10.30. 11:38:22

@ketroot: +1
Kurvaorszàg,ha ezt megszavazàk a parlamenti stricik kibasszàk az orszàgot az EU-bol.
Az èrtelmesebbje meg menekuljon M.o-rol amig lehet...

Hertelendi 2012.10.30. 11:39:16

@Ianas: Ez valóban öngól volt!:(((

Rkhaylitsha 2012.10.30. 11:39:22

@Lencsés István _: Az komoly. mesélj már légyszi, hogy hogy képzeled el a bécsi életed 14 millio forintbol.

dr. Aullah 2012.10.30. 11:39:44

OFF: Már 10 perce nevetek a subbán :D Így lopták el a nyugdíjakat :D
25.media.tumblr.com/tumblr_mcnnu13jcm1qai089o1_250.gif

biohouse 2012.10.30. 11:40:12

Nincs egy kicsit nagy nemzetbiztonsági kockázata ennek?
Jól menő vállalkozók, akik ennyi pénzt meg tudtak csinálni, miért hagynák el a hazájukat?
És ha maffiózok jönnek, majd jövedelemigazolásokat kérünk, vagy kiutazik a TEK a NAV-val vagyonosodási vizsgálatra?
Ha pedig maffiózok: kínaiak mellett, oroszok, kolumbiaiak, mexikóiak jönnek.
Tulajdonképpen, ami a kínaiakat illeti kérhetünk szaktanácsot tőlük a hatékony államrendszerük kiépítésére. Az oroszoknál pedig a despota kiállhatna, hogy ruszkik vissza!

kerekes pereces 2012.10.30. 11:41:26

HIhetetlen bazmeg. A sok hülye fideszbuzi nem érti meg, hogy nem arról van szó, hogy XY 70 millió forintot befektet, hanem: 70 millió kölcsönt ad nekünk, amit mi kamatostul visszafizetünk, cserébe letelepedést kapt. Magyarán fizetünk azért, hogy letelepedjenek. Minden normális országban arról van szó, hogy befektetésért, munkahelyteremtésért lehet kapni letelepedési engedélyt. Azaz a gazdaság felpörgetéséért. Mi meg 5 éves kölcsönért, kamatokat fizetve adunk engedélyt. A befektetői esetben a fogadó állam jól jár, hiszen befektetést kapott. A magyar módiban még mi fizetünk a végén. Na, ez a hazaárulás tényállását tökéletes mértékben kimeríti, 15 év letöltendő (de inkább 5 év kötél felfüggesztve lenne jobb).
Nem baj, én a következő választásokkor már nem Magyarországon fogok élni. Egy mérnökkel kevesebb itthon. Nem baj, majd a nyuggerek kifizetik az államkötvényeket és kamatait a letelepedetteknek.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.10.30. 11:43:39

index.hu/belfold/2012/10/30/kiretusaltak_a_hajdudorogi_szocialista_polgarmestert/

VIK-TOR! VIK-TOR!
ÉLJEN A PÁRT! ÉLJEN A PÁRT! ÉLJEN A PÁRT! ÉLJEN A PÁRT! ÉLJEN A PÁRT!

collateral collector (törölt) 2012.10.30. 11:44:08

@Kutchek: lehet, de az állampolgárságunk pont attól ér(het) valamit, hogy EU-tagok vagyunk. Ha viktorunknak sikerül a terve, és tényleg kibasznak minket az EU-ból, akkor kb. annyira fognak "tolongani" a magyar állampolgárságért, mint kb. amennyien Fehéroroszország állampolgárai szeretnének lenni.

Vidéki 2012.10.30. 11:46:12

@Jani haverja:

Te szerencsétlen! Eszednél vagy?

A véres vágyú varangy, a perverz szadista állatja, a Putyilov gyári melós aki már szeretne vért látni írta:

" néhány millió ember letolná a tálcát a köcsög janicsárFideszes mocsokok torkán és a seggén húzná ki a patkányfajtájának.".

Te mégis ezt írod: "Hát ez inkább Rád, meg a hasonszőrüekre jellemző... "

Milyen alapon állítasz ilyen baromságokat?

Úgy gondolod, hogy a papír türelmes ?

Innen kell kiindulni minden nemtelen támadás esetén. A példák adottak.

Amikor McGovern ellen annak idején Nixon a kampányban kiadta a stábjának, hogy terjesszék róla, hogy pedofil, még a saját emberei is tiltakoztak. "De Elnök úr, ez nem igaz!" Nixon válasza:"

Tudom! De, csak hadd védekezzen!!"

Ron Werber innen hozta a technikákat.

Te Ron Werber legjobb albániai tanítványa lehetsz.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 11:46:28

@kerekes pereces: Pontosan. Tetejébe Montenegróban például még az ár is duplaannyi, és BEFEKTETÉS, nem pedig kölcsön!
Sokadszorra is belinkelem:
nol.hu/kulfold/montenegro_allampolgarsagot_ajanl_a_befektetoknek

Ennyit ér egy EU tag Magyarország a Scengenen belül tetejében...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.10.30. 11:47:22

Nincs ebben semmi meglepő, idomul minden eddigi hülyeségükhöz.

Amikor a "Nem leszünk gyarmat!" meg a köcsögIMFEU dumával jön valaki, mindig visszakérdezek, hogy mennyivel jobb a keleti nyitás keretében a ruszkik és/vagy a kínaiak gyarmatává válni, mint az ellustult nyugaténak, aminek az életszínvonalát egyébként szeretnénk magunknak tudni, de még sosem méltattak válaszra...

Prof. Dr. Lencsés István 2012.10.30. 11:48:05

@Lencsés István _: Szia Pista!

Mi van ezzel az igazi rokonnal, tudod a hülyével. Fideszes még, vagy már vonás?

Kutchek (törölt) 2012.10.30. 11:48:23

@Rkhaylitsha: "Mert olyan nincs, akinek csak egymillio dollárja van, aztán tele a fasza azzal, hogy nem csinálhat gyereket, szar a levegő, és mérgező minden. "

Az ilyen kb. 150 másik ország közül válogathat. És nem olyan helyre fog betelepülni, ahonnan még a bennszülöttek is menekülnek, a külföldi tőkéről, befektetőkről nem is beszélve.

Akinek csak 1 millió dollárja van, attól még olvas újságot és látja, hogy mennyire vagyunk csábítóak.

Én se Bolíviába vagy Venezuelába mennék, ha Kanadában is várnak.....

kerekes pereces 2012.10.30. 11:50:04

Ja, aki 2.5 éve a Fideszre szavazott, legyen szíves a tükör fölé festeni, hogy "Hazaáruló vagyok", és minden nap belenézni. Köszönöm.
A határon túliakat (igaz a gazdaságunkhoz semmivel nem járulnak hozzá) a levélben regisztrálással megteszik a választási csalások statisztáinak, Jeszenszky már nem kívánatos személy a saját rendezvényén Svédországban (na, szerintetek most már hány nyugati gondolja, hogy Magyarország rasszista állam lett?), fizetünk annak, aki letelepedik, az önkormányzatok felelőtlenül költhetik a pénzt (konszolidáljuk őket, de senki nem vizsgálja, miért adósodtak el) és hasonlók.
Kedves Fidesz-szavazók, ti tettétek tönkre az országot. Köszönöm, hogy sikerült megmutatnotok nekem, hogy normális embernek nincs hazája itt.

Rkhaylitsha 2012.10.30. 11:50:21

@kerekes pereces: mérnök mi? Jó leszel te mosogatónak is :D Mérnökként talán kicsit okosabb is lehetnél :D
"Minden normális országban arról van szó, hogy befektetésért, munkahelyteremtésért lehet kapni letelepedési engedélyt." - ha én befektetek valahol abbol szerinted nem huzok hasznot? Ha ennyire sötét vagy, akkor miért nem tanulsz, vagy valami, mit osztod az észt, mérnökur?
Eszerint a terv szerint a letelepedéshez le kell tennie x összeget. Délafrikában elég, ha azt mondod, hogy van annyid, és be akarsz fektetni. Most is befektethetsz letelepedési nélkül. Mi is a bajod, azon kivul, hogy nem látsz attol messzebb, hogy azorbánahibás?

stf! 2012.10.30. 11:50:22

Ez tök jó! Átkonvertáljuk az államadósságot a kínai piacra.
Kár volt 200 millát költeni IMF takarodj-ra. Ettől simán tökön szúrják magukat.
Aztán öt év múlva kínlódjon a Bajnai a visszafizetéssel.
A fidesz fiúk meg majd röhögnek a markukba.

ketroot 2012.10.30. 11:50:36

@dr. Aullah:

fúbazdmeg!!!! :D :D :D :D

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 11:51:13

@Vidéki: Ez a Putyilov gyári melós szöveg egyáltalán nem arra utal, amit Te írtál. Ugyanis a politikusok, és a seggnyalók tulajdonképpen tényleg meg is érdemelnék ezt, egyébként is indulatból írta, egy jogos felháborodás kapcsán.

Te viszont hideg fejjel, módszeresen szolgálod a Fideszt, ha eldurvul a helyzet nem Putyilov gyári melósból lesz őr a gázkamrában, hanem belőled. Lényeges különbség!

Rkhaylitsha 2012.10.30. 11:53:22

@Kutchek: Nincs is egymillio dollárod :D
Miért van az, hogy minden hozzádhasonlo, akinek se pénze, se világlátottsága, se tapasztalata nincs, az tudja, hogy hogyan gondolkodik mondjuk egy kinai? Hagyd már meg nekik az esélyt, hogy tudják, hogy mi a jó nekik. Kina remek hely, csak viz, levegő, meg az étel mérgezett. Van akinek megér sok pénzt ami itt nekunk ingyen van

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.10.30. 11:53:37

@Megfigyelo: Ez már nekem is megfordult a kobakomban. Lehet, hogy a Kondukátor Magyarország tönkretételét vette a fejébe. Direkt csinálják, hogy a karvajtőke ölébe pottyanjon és felvegye a nagy zsét! "Főnök! Hű, de ravasz!"

;)

ketroot 2012.10.30. 11:53:57

@Prof. Dr. Lencsés István:

Múltkor valamelyik blogon,- asszem a határátkelőn - (az eredeti Lencsés) belinkelte frankón az FB oldalát is, hogy ő igenis vállalja az arcát :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.10.30. 11:54:20

@Rufus78: Az elllustult nyugat is ugyanúgy lábtörlőnek és szemétlerakónak használ minket, ráadásul vannak gondjaik.
A kínaiaknak meg van pénzük. Azt kéne megcsapolni (de persze kicsit okosabban, mint ez a javaslat...)

ketroot 2012.10.30. 11:56:50

@kerekes pereces:

Akik még most is fidesz szavazók, azoknak általában ez bőven belefér.
Hiszen mindenki a vérünket akarja.

A karvalytőke, EU, IMF, a Nyugat, stbstb.

Nem vicc.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 11:57:34

@Rkhaylitsha: Nem az a lényeg te szerencsétlen FIDESZES! A lényeg az, hogy Magyarországon ÁLLAMKÖTVÉNYT kell vásárolni, és nem befektetni!

Tetejében az ár is pont a fele a nem EU tag montenegróinak, ahol természetesen befektetni kell.

A befektetés adót termel, az államkötvény kamata pedig adót visz el, csak majd 5 év múlva.

Tudsz számolni? Érted a pozitív és a negatív számok közötti különbséget?

abrakadabra40 2012.10.30. 11:57:38

Fura ez az egész.
Bár,ha sikerül összességében a 2013-as évben meggyőzni legalább 10000 orosz,kínai,izraeli,szaudi,vietnami,brazil,török stb állampolgárt,akkor az kb + 700 milliárd forintot jelenthet.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 11:59:00

@Rkhaylitsha: Nem, itt arról van szó, hogy ez sem lesz ingyen, mert a magyarok még fizetni is fognak...

kerekes pereces 2012.10.30. 11:59:20

@Rkhaylitsha: "ha én befektetek valahol abbol szerinted nem huzok hasznot"
Semmi gond nincs azzal, hogy TE is hasznot húzol abból, amikor befektetsz, így működik a gazdaság. Tudod, a befektetés az olyan, hogy mindkét fél hosszú távon jól jár. Ettől befektetés és nem beruházás.
De most már arról van szó, hogy annnnnyira kell a fiúknak a hitel, hogy már letelepedést is adnak érte, nettó veszteségért. Fizetsz hetvenmilliót (nem, nem kell befektetned semmit, nem kell munkahelyeket létrehoznod, csak fizess!), kapsz érte egy hivatalos magyar papírt, ami alapján azt csinálsz Schengenen belül amit akarsz, mi meg (illetve majd ti) 5 év múlva kamatostul visszafizetjük a pénzt.
Persze, még mindig tudjuk magunkat a piacról finanszírozni. Állítólag. Csak most már az állam, olyan mint az egyre rosszabb kurva, akinek már mindegy, mit csinál, csak legyen meg a numera. Most már nem csak kamatokat kell fizetni, adunk érte letelepedést is, csak adjatok kölcsönt!

nemjogasz 2012.10.30. 11:59:36

De a haza nem eladó! A külföldi tőke nem fogja a magyarság vérét szívni! Az állampolgárság szent nemzeti ügyünk.
Ja és a vicc az egészben, hogy azért ad a kínaiknak állampolgárságot a viktor, hogy 5 év után kamatostul visszafizessük a 70 milliót. (Úgy 9% körüli kamattal, míg az IMF lenne modnjuk 4-5%. De hát unortodoxiában ez megéri, a kommunista karvalytőke dupla áron az nemzetmentő...) Azt hiszem, ez szó szerint haza árulás, vagy ha úgy tetszik, hazaárulás.

Prof. Dr. Lencsés István 2012.10.30. 11:59:58

@Hertelendi:

Kedves Hertelendi, azért neked érdemes megnézned, mit írtál! Gondold át! Igaz én elütöttem egy betűt, pontosabban, finoman értem a billentyűzethez ezért nem sikerült az l betűt (nem i, hanem lö betű) kettőznöm.

Hertelendi, de mit írtál te? Idézlek és nem mondom, hogy szar paraszt vagy. A felkészültséged eléri a miniszterelnökét.

Na figyelj!

" Hertelendi 2012.10.30. 11:02:21
@Prof. Dr. Lencsés István: "Ki halott manapság kínai csempészekről, hamisítókról? Senki."
Marharépa, legalább a helyesírást tanulnád meg, ha már ilyen primitív vagy!
a halott = aki meghalt
a hallott = aki meghal valamit
látod ilyen egyszerű parasztgyerek. "

Olyannyira nevetséges a felkészültséged: a hallott = aki meghal valamit

Na ezért vagytok ti suttyók!

Prof. Dr. Lencsés István 2012.10.30. 12:02:40

@ketroot: Ez a mi hülye fideszes családtagunk, de nagyon megvetjük, fedőneve Hertelendi! Együtt voltak O-val Graz-ban.

Dilismaci 2012.10.30. 12:05:13

Az a fura ebben az egészben hogy ezt ki merik jelenteni,le merik irni.És a végén még befűzi habnak azt is hogy tagjai a Magyar-Kinai szervezetnek,ergo ebből ők rohadt nagyot szakithatnak ki.Szégyen.Bár ez a szó kezd megkopni annyiszor le lett irva.

winerprince 2012.10.30. 12:05:25

Amikor egy kínai delegáció Tokajban járt,az egyik sárga nem szégyellte beledugni a nyelvét a hordóba.....Biztos kíváncsi volt hogy valóban ugyan olyan édes-e a benne lévő,mint a palackból kínált nedű ..és mind ez a tv társasságok kamerái előtt.....és nem szólt rá senki...nem szabad megsérteni őket mert még nem lesznek kedvesek milliárdokat hozni az országba...Na ez az igazi prostitúció...

dr. mesterséges színezék 2012.10.30. 12:06:07

@stf!: "Aztán öt év múlva kínlódjon a Bajnai a visszafizetéssel.
A fidesz fiúk meg majd röhögnek a markukba. "

Az hagyján! A belváros kétfelől éghet: az egyiken Viktor békemenete gyújtogathat "Bajnai külföldi földvásárlói" ellen, a másikon Vona aggódhat fáklyával a kezében a "a tiszta magyar vér kínai felhigítása" miatt.

bgp 2012.10.30. 12:06:15

@makacs szennyeződés: ez még csak az oboa beígérése. Nem biztos, hogy szopni is akarnak :D

Rkhaylitsha 2012.10.30. 12:06:23

@Jani haverja: Figyu, te másik agyoniskolázott, olvasni nem tudo.
Mi a letelepedés? Nem kell havonta vizumot intéznie, borderhoppingolni, meg ilyenek. Nem állampolgár, és nem szavazhat, de legálisan tartózkodhat itt.
Mit kérnek érte? Hogy 5 évig lekösse a pénzét.
Montenegro többet kér? Ö. Nem arrol van szó, hogy régióban verseny van, meg ilyenek?
Hagyjuk már azt a faszságot, hogy az IMF mennyivel jobb, mert a legnagyobb komcsi kamu amit csak szajkóztok.

Prof. Dr. Lencsés István 2012.10.30. 12:06:49

@Lencsés István _:

Te Pista!

Itt ez a Hertelendi. Szeretne meggyőzni, hogy ez igaz. Kérlek téged és az értelmeseket cáfoljátok már meg Hertelendit!

Hertelendi szerint:

"a hallott = aki meghal valamit"

Lencsés István _ 2012.10.30. 12:09:11

@Rkhaylitsha: Úgy képzelem el a bécsi életem 14 millió forinttal ELINDULVA, hogy pár hónap alatt találok munkát. Munka. Dolgozni. Tudod. Ez megvan? Indulásnak kibaszottul pont elég ennyi pénz, nagyon kényelmesen.

különvélemény 2012.10.30. 12:09:34

@Q-in-Law:
Canada:

"Requirements for investors
To be eligible for immigration as an investor, an applicant must:
make a prescribed investment of $800,000, payable to the Receiver General of Canada. This investment is subsequently allocated to participating provinces and territories in Canada, which use the funds for job creation and economic development. The full amount of the investment (without interest) is repaid to the investor after approximately five years. The return of the investment is fully guaranteed;"

www.cic.gc.ca/english/resources/publications/busimm.asp

Kutchek (törölt) 2012.10.30. 12:10:06

@Rkhaylitsha: "hogyan gondolkodik mondjuk egy kinai? Hagyd már meg nekik az esélyt, hogy tudják, hogy mi a jó nekik."

Azért illik figyelmeztetni keleti testvéreinket, hogy egy olyan kormánynak hiteleznek, amelyik pillanatok alatt letagadja, amit ígért, vagy aláírt :)

red shield rapresentative 2012.10.30. 12:10:16

@Prof. Dr. Lencsés István:
Hertelendi valóban barom.
"a hallott = aki meghal valamit"

Nem kell aggódni a Hertelendi szerintem bolond. A hallott információ alapján! Máris nem személy!

nemjogasz 2012.10.30. 12:13:06

@Rkhaylitsha: Montenegróban szerintem nincs is xenofób kormány, aki a külföldieket, a befektetéseiket, a földvásárlásaikat a haza megsemmisülésének propagálná...
Meg úgy nehéz ezt az állampolgárság-vásárlósdit a "magyarország a magyaroké" szlogennel összehozni, legalábbis nekem...

kerekes pereces 2012.10.30. 12:14:21

@különvélemény: Azt ugye elolvastad, hogy ők nem fizetnek kamatot. Azaz legfeljebb 0-n jönnek ki a dologból, sőt, mivel infláció is van, Kanada mindenképpen nyer a dolgon.

Rkhaylitsha 2012.10.30. 12:14:39

De tényleg, tényleg ennyi sötét olvasni nem tudó hulye van a baloldalon? Haló!
Beadnak egy törvénytervezetet, hogy aki vesz ennyiért állampapirt, azt különös méltánylást érdemlő gazdasági érdeknek tekintik, és ugy bánjanak vele, mit egy sportoloval, vagy professzorral, iroval- magyarul előny legyen a letelepedési kérelemnél.
Na, két oldallal lejjebb már az van, hogy az orbán állampolgárságot osztogat. Faszfejek :D Tanuljatok olvasni

Lencsés István _ 2012.10.30. 12:14:49

@Prof. Dr. Lencsés István: Itt vagyok, Pistám.

A helyes egyenletrendszer eképpen fest:

a hallott = AMIT meghall VALAKI
a halott = aki meghalt
a halló, hallgató = aki hall, hallgat valamit

Rkhaylitsha 2012.10.30. 12:16:15

@Lencsés István _: Hát, lehetsz egy szint, ha ez elég :D:D

szekertabor · provo.blog.hu 2012.10.30. 12:16:50

Hitel felvételekor a következő szempontot kell mérlegelnünk: mi az ára. Azaz: milyen feltételekkel jutunk a pénzhez.

Ha azokat a követelményeket (és azok kockázatát) tekintjük, amelyeket a Valutaalap és az EU támaszt a hitelfelvételünkkel szemben,
és összevetjük azzal a kockázattal, amit pénzes EU-n kívüliek letelepedési engedélye rejt magában,
akkor vagy arra a következtetésre jutunk, hogy a Világbankkal nem jó üzletet kötni, mert pl. eddig minden üzletfele rosszul jött ki a velük kötött alkukból, és elfogadhatatlanul gúzsba köti az országot,
vagy arra, hogy a kínai és ukrán maffiózók letelepítése csökkenti jobban az ország mozgásterét.

Szerintem erről (és csak erről) érdemes vitatkozni az ügy kapcsán.

Rkhaylitsha 2012.10.30. 12:17:15

@nemjogasz: igen. a montenegróiak olyan befogadóak, emberbarátok, és amugy is, a világ legjámborabb népe

kerekes pereces 2012.10.30. 12:17:40

@különvélemény: Ja és még valami: szüneteltetik a dolgot.
www.cic.gc.ca/english/immigrate/business/investors/index.asp
" As of July 1, 2012, CIC has temporarily stopped accepting applications for the federal Investor program to focus on processing the applications we already have while the program is reviewed."

Seduxen (már NEM dr.) 2012.10.30. 12:18:19

@dr. Aullah: Atyaég, Te hányszor is iratkoztál már ki a NER-ből? Ezen kívül persze :D

Professor Chaos 2012.10.30. 12:18:37

Rosszabb a helyzet, mert nem fizetni kell 70 millát, hanem kamatra kölcsön adni Magyaroszágnak 70 millát öt évre...És bejáratot kap, hogy EU állampolgár legyen, kicsit más jogokkal és kötelességekkel mint otthon...

Rkhaylitsha 2012.10.30. 12:19:52

@Kutchek: Tudod, ha olyan kormányunk lenne, akinek sikerulne jól átbaszni a sárgákat, akkor egy az egyben mehetnének vezetni az eu-t, de még lehet, hogy usát is.
Mellesleg keleti testvéreket figyelmeztetni. jobbos szavazót kiirtani a föld szinéről, ez már milyen elgondolás? még ha viccnek irtad is, akkor is gáz

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 12:20:01

@Rkhaylitsha: Figyelj csak: Az Indexen ez jelent meg:
index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/30/kinaiaknak_arulna_a_fidesz_az_allampolgarsagot/

Azon felül a letelepedési engedéllyel sec perc alatt lehet állampolgárságot szerezni.

A versenyről:
1./ Magyarország az EU-ba, azon belül is a Schengeni övezetbe tartozik régió szerint. Montenegró meg nem.
2./ Szép egy verseny, ha Montenegrónak kell aluligérni duplán, egyrészt maga az összeg a fele a montenegróinak, tetejében nem befektetni kell, hanem ÁLLAMKÖTVÉNYT vásárolni, amit a másodlagos piacon relatív kis veszteséggel már másnap eladhat az illető.

Ennyit ér Magyarország, hogy csak ilyen feltételekkel, és ilyen országokkal bírja a versenyt.

kerekes pereces 2012.10.30. 12:20:07

@Rkhaylitsha: Ezt ugye a beterjesztőknek is megmondtad? A beterjesztés tartalmazza az állampolgárság szót, Lásd: "Jelen javaslat azért köti az állampolgárság megszerzését állampapír vásárláshoz" rész.
Ezek szerint a beterjesztők is sötét, olvasni nem tudó faszfejek?

Lencsés István _ 2012.10.30. 12:23:42

@Prof. Dr. Lencsés István:
"Mi van ezzel az igazi rokonnal, tudod a hülyével. Fideszes még, vagy már vonás? "

Múltkor annyira összezavarodott munka közben, amikor egyik mondatában szidnia kellett az állami hitelt a másikban pedig dicsérnie az államkötvényt (azaz ugyanazt), hogy végtelen-ciklusos lefagyása lett.
Salzburgban tért magához, Grazban újraindították, lábadozik. Küldj majd egy kis pénzt te is neki.

Ezek most nehéz idők, helyt kell állnunk helyette.

különvélemény 2012.10.30. 12:24:20

@kerekes pereces:
Azt még nem tudni, mi mennyit fizetünk, ha fizetünk.

Q-in-Law 2012.10.30. 12:24:36

@különvélemény: tehát a pénzt gazdaságfejlesztésre kell felhasználni Kanadában. És itt?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.10.30. 12:25:35

Jól emlékszem, hogy 2006-2010 között ment az ellenzéki riogatásba, mert a kormány demográfiai stratégiájában megjelent a kínaiak esetleges betelepítése a fogyatkozó magyarok pótlására?
Úgy látszik, megtetszett nekik az ötlet és tesznek is érte.

Mondjuk inkább hozzanak ide milliomos külföldieket, mint sportolókat, akiket utána nekünk kell eltartanunk...

HomicideWatch (törölt) 2012.10.30. 12:26:06

Nagyon kevesen fogják kihasználni, ennyi befektetésért már Kanadában és Ausztráliában is adnak állampolgárságot. Vagyis letelepedésit, ami nem ugyanaz, csak megy a csúsztatás.

kerekes pereces 2012.10.30. 12:26:28

@különvélemény: Figyi, az állampapír-vásárlásnál a legkevésbé az állam mondja meg, mennyi kamatot ad. Ha túl keveset ígér, nem kap kölcsönt. Egyszerű ez.
Ha nagyon-nagyon kell majd a külföldiek pénze, lesz az 11% is, ettől ne félj.
Vagy te arra gondolsz, hogy Orbánbasi megtagadja majd a hitel visszafizetését? Na, ez állampapír esetében azt jelenti, hogy beköszöntött az államcsőd.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 12:27:09

@szekertabor:
"...hogy a Világbankkal nem jó üzletet kötni, mert pl. eddig minden üzletfele rosszul jött ki a velük kötött alkukból, és elfogadhatatlanul gúzsba köti az országot,..."

Ez konkrétan egy Fideszes hazugság.

Volt néhány ország, aki rosszul jött ki belőle, de voltak nagyon nagy sikertörténetek is, pl. Albánia. Olvassál utána.

Itt is látszi, hogy a Fidesz folyamatosan hazudik. Albánia azért járt jól az IMF-fel, mert a politikusok megfogadták TÉNYLEGESEN az IMF tanácsait, és nem csak látszatra, mint a rosszul járó országok.
Egyébként Magyarország az IMF-fel is rosszul járna pont ezért, mivel azt nem tudom elképzelni a Miniduce-ről, hogy ténylegesen megfogadná az IMF tanácsait, inkább csak a látszatra adna.

Lencsés István _ 2012.10.30. 12:27:45

@Rkhaylitsha: Dolgozni és ebből megélni: igen, ez az én szintem, ennyi pont elég is nekem, még büszke is vagyok rá.

nandras01 2012.10.30. 12:28:05

@makacs szennyeződés:
"ennél rosszabb a helyzet, letérdelünk, és a bejáratnál leoboázunk mindenkit, aki hajlandó bejönni. "
... és utána még fizetünk is a kuncsaftnak.
ez ám az üzlet!

Kutchek (törölt) 2012.10.30. 12:28:36

@Rkhaylitsha: "aki vesz ennyiért állampapirt, azt különös méltánylást érdemlő gazdasági érdeknek tekintik, és ugy bánjanak vele, mit egy sportoloval, vagy professzorral, iroval- magyarul előny legyen a letelepedési kérelemnél."

Eddig azt hittem, hogy a pénz mindenhatósága ellen küzdünk. Úgy vettem ki a miniszterelnök úr szavaiból, hogy egy új világ van kibontakozóban telis tele emberi értékekkel, magyar leleménnyel.
Erre jön valami vágottszemű és 70 misivel /amit nyilván nem a hazai 20 ezer Ft-os béréből spórolt össze/ és beelőzi a tudósokat, írókat, sportolókat.

Ha Kwai Chang Caine unokája kiváló sportoló, tudós, költő, kung-fu oktató akkor jöjjön ingyen, ha meg testvéreit éhbérért dolgoztató "vörösherceg", akkor meg takarodjon a többi imf-párti rablókapitalista után. ;)

Lencsés István _ 2012.10.30. 12:29:09

@HomicideWatch: Az indokolásban állampolgárságot írnak maguk a szerzők. Nézd csak meg.

dr. jenőke (jenőke) 2012.10.30. 12:29:52

@ketroot:
Ezt írod:
"[...] tényleg megyünk vissza az '50-es évekbe".
Vedd észre a hihetetlen fejlődést! Nem volt olyan régen, hogy egy fehér lóval mutyiztak.

vontod75 2012.10.30. 12:30:16

@Kara kán: Azt ugye fel tudod fogni, hogy mi a különbség aközött, hogy fektess be X összeget (ami infrastruktúrát, munkahelyeket jelent) VAGY vegyél államkötvényt X összegért, amit aztán KAMATOSTUL visszafizetünk a futamidő végén?

különvélemény 2012.10.30. 12:31:09

@Q-in-Law:
Nem mintha problémát okozna kimutatni, hogy arra fordítjuk, ez nem lesz akkora összeg.

parrre 2012.10.30. 12:31:28

Azért ez már túl megy minden határon! A jó büd .. áhh mindegy

kerekes pereces 2012.10.30. 12:33:01

@Jani haverja: Jó, hát Albánia igazi kapitalista piacgazdasággá kezd válni, látszik is az USA-imádatuk. Nagy a növekedésük, mondjuk van is honnan növekedni, de hát tudjuk, a tőkések a növekedési lehetőségeket keresik.
Ja és a minimálbér is nagyobb náluk (Wikipedia szerint kb. $4 óránként, míg nálunk kb. $2.5 óránként).
Ne hasonlítsunk egy igazi piacgazdaságot a magyar mutyihoz, nem fair :)

különvélemény 2012.10.30. 12:33:28

@kerekes pereces:

'rendelkezik olyan legalább öt évre szóló értékpapírral, amelyet olyan gazdasági társaság bocsátott ki, amely kizárólagos tevékenységként csak az Államadósság Kezelő Központ Zrt. által kibocsátott „Letelepedési Államkötvény"-ek forgalmazásával foglalkozik ."

"A javaslat nem kívánja meghatározni a kibocsátásra kerül ő államkötvény kamatát"

kerekes pereces 2012.10.30. 12:37:06

@különvélemény: Az igazi magyar mutyi! Ilyenkor magunkat is becsapjuk, nem csak a nagy, haldokló nyugatot (nem mondom, szép halál...). Tudod, ebből van elege sok embernek ebben az országban, akik mind itt is hagyják.
Értsétek meg, attól még nem megy az üzlet, ha a kirakat csillog, de belül üres a raktár.

különvélemény 2012.10.30. 12:37:46

@kerekes pereces:
Itt nem a kamatért veszik, hanem az engedélyért.

különvélemény 2012.10.30. 12:39:59

@kerekes pereces:
60 éve egy nagy közösbe folyik be minden pénz, ezt nem ez a törvény fogja megváltoztatni, de nem is a fidesz, dk, milla, maszop, dopeman, lmp, akárki.

kerekes pereces 2012.10.30. 12:41:53

@különvélemény: Ez a mondat azt jelenti, hogy majd piaci viszonyok között, majd az akkori kamaton lehet venni állampapírt. Jelenleg ez olyan 6%. Azaz aki most venne állampapírt, garantált 6% hozama van rajta.
Nem nagyon szokott ez kisebb lenni, inkább nagyobb, nézd meg az akk.hu-t, inkább a 7%-os sávban mozog.
Én a te "ha egyáltalán fizetünk" kiszólásodat nem értem.
Az állampapíroknak soha nem volt 0%-os kamata, mert akkor senki nem lenne olyan hülye, hogy ebbe fektessen.

Vidéki 2012.10.30. 12:44:45

@Jani haverja:

Írod: „ Ez a Putyilov gyári melós szöveg egyáltalán nem arra utal, amit Te írtál.”

Hanem mire utal a Putyilov gyári melós szövege: „" néhány millió ember letolná a tálcát a köcsög janicsárFideszes mocsokok torkán és a seggén húzná ki a patkányfajtájának.".

Ez a hozzád hasonló orbánfóbiás nagybeteg agybetegek füleinek zene, ami olyan kultúremberek számára, mint te teljesen elfogadható, sőt a gyakorlatban megvalósítandó cél lehet.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.10.30. 12:44:50

Ejnye no, a múltkor mintha arról lett volna szó, hogy ez a sz.r édesebb mint a másik, marad a tv körkapcsolása és jónapot...mi akkor hát a gond? Letelepedési eladó occó, pici oszag, lenni occó meg euállam lenni naggyon occó...
Alig várom a nagy magyar nemzeti ünnepeket amikor a kínai felvonulók között a Kossuth téren Viktor osztogatja az állampolgárságért járó kereszteket a Chiang-magyaroknak a kádár-árvák dögtő tapsvihara között, a Jobbik meg a konyharuhás arab újmagyarokkal izraeli zászlót éget nagy boldogan...

kerekes pereces 2012.10.30. 12:44:54

@különvélemény: Ez a mondatod meg azt jelenti, hogy a Fidesz nem csinált mást, mint megmondta, mennyi pénzbe kerül egy letelepedési engedély itt. Nem ám befektetésben, gazdaságfejlesztésben (mint minden normális államban) mérjük ezt. Van egy árcédula és kész.
Na, ha ez nem hazaárulás, akkor semmi sem az.
Pénzért cserébe magyar jogokat adnak nekik. De azért nem leszünk gyarmat!!!!

különvélemény 2012.10.30. 12:46:07

@kerekes pereces:
Ez nem a klasszikus állampapír, ahogy a neve is mutatja „Letelepedési Államkötvény", ezt direkt emiatt fogják kibocsátani.
Ha állampapír kamatozást szeretnének, akkor semmi értelme egy külön terméket alkotni.

kifordított nagyanyó 2012.10.30. 12:47:32

Vagy a kínai zsidók miatt csinálják ezt.:))
Érdekes,hogy ez a kínaiaknak jutott eszéb.Vajon miért?
Oké,hogy üzlet nekik de akkor is.

zrobasé 2012.10.30. 12:49:19

@Vidéki: te gerinctelen féreg, te... múltkor egy kommentelő halálát kivántad itt...és most meg osztod az észt ? te patkány, te besúgó, te hazáruló kommunista-fasiszta , mások halálát kivánó ! alantas undoritó selejt vagy, egy pióca, egy élősködő ! te lennél az első, aki ha lehetőség lenne rá, nyomban kiirtana mindenkit, aki nem úgy gondolkodik, mint te...szánalmas vagy, nyomorúságos kudarc az életed, te seggnyaló szarevő gerinctelen mocsok...kölkeid jól vannak ? vagy nekik is már kivántad a halálukat, mi, te féreg, mert ellent mertek neked mondani, ugye ?!

különvélemény 2012.10.30. 12:50:37

@kerekes pereces: "Pénzért cserébe magyar jogokat adnak nekik."

Pénz nélkül is kapnak rengetegen, de pénzzel könnyebb.
Letelepedési engedély megadása egy gazdag embernek, nem jelent túl nagy kockázatot, ezért is létezik sok országban.
Nem fog segélyért sorban állni, a gyerekeit fizetős iskolákba járatja, magánrendelőbe megy orvoshoz, stb.

christophe 2012.10.30. 12:51:42

Akit èrdekel,Belgiumban,Franciaorszàgban az egèszsègugyben(orvos,szakàpolo,segèdàpolo)szinte màsnaptol van munkàja az embernek,termèszetesen szak ès nyelvtudàs szuksègeltetik......

christophe 2012.10.30. 12:54:36

@különvélemény: ès ha kolcsonokbol hozza ossze a 250000 ejrot ,amit 5 èv mulva kamatostol visszakap a Magyar àllamtol.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 12:57:02

@kerekes pereces: A minimálbér itt kevesebb (40.000 Ft kb. átszámolva a segédmunkásnak, de pl. egy cégvezetőnek kb. 170.000 Ft), nem tudom, hogy a Wikipedia honnan vette, de egyébként igazad van.
Az utóbbi 10 évben a legnagyobbat Albánia fejlődte Európában. És igen, volt honnan, viszont Moldova nem fejlődött, pedig ketten voltak a sereghajtók 10 éve.

kerekes pereces 2012.10.30. 12:57:11

@különvélemény: Ahol létezik ilyen, ott nem azért adják, mert nem jelent nagy kockázatot, hanem azért, mert gazdaságfejlesztési céljai vannak a dolognak. Itt semmilyen gazdaságfejlesztésről nincs szó. Nem szakképzési támogatást, vállalkozásfejlesztési alapítványba/programba kell fektetni, hanem államkötvényt venni. Ki is mondja a javaslat: az állam finanszírozását akarják ezzel javítani.

különvélemény 2012.10.30. 12:59:31

@christophe:
Ezt nagyon kicsavartad.
Egyrészt ennyi pénzt, csak fedezetre kapsz, azaz kb. a duplája rendelkezésedre áll ingatlanban, vagy bármilyen likvid cuccban, valamint a kölcsönre kamatot fogsz fizetni.
Másrészt nem ismerjük még a kamatot, amit az állam akar fizetni erre a fajta kötvényre.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 12:59:34

@Vidéki: Amit indulatból ír valaki, azt kicsit máshogyan szokták figyelembe venni. Te viszont hideg fejjel szolgálod gátlástalanul a Fideszt.

kerekes pereces 2012.10.30. 13:01:39

@Jani haverja: És az árszínvonal? Mert a bérszínvonal sokat nem mond, egy komparatív (mondjuk Big Mac Index) mond többet. A Big Mac Index szerint Budapest például a világ tizedik legszarabb városa. Mondjuk Albánia még így is kb. harmadakkora fejenkénti GDP-vel (vásárlóértéken számolva) rendelkezik, mint Magyarország, de Albánia legalább növekszik. Nálunk meg hivatalosan is recesszió van.

Laci A Lakli 2012.10.30. 13:02:29

Szerintem ez egy baromi rossz blöff...
Ugyebár IMF és az Unió nem akar nekünk pénzt adni, ezek után úgy gondolják Orbánék, hogy nincs semmi baj akkor rájuk ijesztünk és lesz kb 30 milliós pekingi uniós állampolgár jól kibaszunk vele.
De másrészről meg kibaszott gáz, mert tudjuk, hogy Kínában nem 1-2 millió ember van, aki ki tudja ezt fizetni, hanem több tíz millió... És ugyebár az állampolgársággal szavazhatnak is... Ha ezt megnézzük akkor az is előfordulhat, hogy Kínában döntik el, hogy ki legyen itthon kormányon... Ami azt jelentené, hogy gyakorlatilag eladják az országot!
Tehát összegezve ez egy nagyon elbaszott ötlet!

különvélemény 2012.10.30. 13:03:48

@kerekes pereces:
Vagy beleírják, vagy nem, majd meglátjuk, én beleírnám, hogy csak gazdaságfejlesztésbe lehet befektetni a pénzt, szigorú feltételekkel, 5 éves futamidőre.
De azzal, hogy itt van az ember és eszik, iszik, alszik, szolgáltatásokat vesz igénybe, máris hozzáad valamit a gazdasághoz. Nyilván céget is alapít, alkalmazottai is lesznek.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2012.10.30. 13:04:36

Látom a kommentelők között dúl a kultúrharc!!! Hölgyeim és Uraim!!! Kevés kivételtől eltekintve az ország nagyrészének megint nem jön be. Ez a "letelepedési engedély" csak néhány embernek jelent üzletet. Nem akarok a jobb kezemmel mutogatni de mintha narancsuralom lenne érvényben. De lessz itt még pártsemleges józan kormányzás!!!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 13:09:11

@kerekes pereces: Az árszínvonal itt meglehetősen jó. A rezsi fillérekbe kerül, én pl. 1 hónapra 300 Ft-nyi átalányt fizetek a vízért havonta, és annyit használom, amennyit akarom. Az áram meg kb. 16 Ft-ra jön ki 1 KWh-ra vetítve.
A kaja is olcsóbb, de nem ennyivel. Az összes szolgáltatás (étterem, fodrász, magánorvos, stb. fillérekbe kerül a magyarhoz képest).
Összességében egy átlag család feleannyiból jobban ki tud jönni, mint Magyarországon.

A GDP-t viszont nem érdemes számolni, mert nagyon sokan átalányadóznak, és így csak becsülni lehet, mert ezek az emberek nem is készítenek a vállalkozásuknál adóbevallást. A becslés meg olyan-amilyen, attól függ, hogy mik az érdekei éppen az országnak :) Ők nem szabadságharcot vívnak a világ ellen, hanem sajnáltatják magukat, ugyanis így lehet egy kis ingyen pénzt kapni :)

kerekes pereces 2012.10.30. 13:09:42

@különvélemény: "De azzal, hogy itt van az ember és eszik, iszik, alszik, szolgáltatásokat vesz igénybe, máris hozzáad valamit a gazdasághoz. "
Persze, csak éppen azt felejted el, hogy valahogy az egykulcsos adóval sem sikerült megoldani azt, hogy ha pénzed lesz, majd költeni fogod.
Persze, aki itt él, az valóban hozzájárul a gazdasághoz.
De nem lenne egyszerűbb megoldani azt, hogy a magyarok ne menjenek el, most már arra kell helyezni a hangsúlyt, hogy minél több külföldi telepedjen le itt, mert nekünk már élhetetlen ez az ország?

Kutchek (törölt) 2012.10.30. 13:09:57

@Laci A Lakli: "Ugyebár IMF és az Unió nem akar nekünk pénzt adni, ezek után úgy gondolják Orbánék, hogy nincs semmi baj akkor rájuk ijesztünk és lesz kb 30 milliós pekingi uniós állampolgár jól kibaszunk vele."

Ááá! A zöldhatáron vagy konténerekben max. 1000 euró/fő és papírmunka sincs velük. :)))
Csak áttereljük őket a zöldhatáron és kész is a szociális katasztrófa.

A valóban fizetőképes kínai meg nem oda fog menni, ahol egyik napról a másikra elvehtik a pénzét, nyugdíját stb..... inkább bevásárolja magát egy olyan országba, ahol van például értékelhető egészségügyi ellátás, magántulajdon védelme, meg hasonló apróságok.

lyia (törölt) 2012.10.30. 13:12:59

- A haza nem eladó!

- És, ha nagyon sokat fizetek érte?

- Akkor még a nevét is megváltoztatjuk, ahogyan a kedves vevő kéri!

szekertabor · provo.blog.hu 2012.10.30. 13:17:43

@Jani haverja:
Mérlegelendő, vagylagos következtetéseket kínáltam fel megvitatásra, a tuti megmondásának igénye nélkül. Felesleges hőbörögni.

Egyébként az IMF éppen Magyarországot tekinti sikertörténetnek; ebből is látszik, hogy mennyire nem egyértelmű, ki és mit tekint célnak és sikernek.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 13:17:58

@Kutchek: De a kínai a magyar személyivel-útlevéllel bárhol letelepedhet az EU-ban.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 13:20:59

@szekertabor:
"Egyébként az IMF éppen Magyarországot tekinti sikertörténetnek; ebből is látszik, hogy mennyire nem egyértelmű, ki és mit tekint célnak és sikernek."

Én nem tudtam eddig, hogy az IMF Magyarországot is sikertörténetnek tekinti. Lehet. Arról viszont tudtam, hogy Albániát igen, és ezt én is látom itt nap, mint nap, hogy ez tényleg sikertörténet volt.

Kutchek (törölt) 2012.10.30. 13:25:12

@Jani haverja: Ez szerintem eddig se volt probléma. Tele van az EU mindenféle bantu meg arab bevándorlóval. Ha a kínai leteszik a lóvét, azt csinálhat, amit akar. Elvégre Brüsszelben a nemzet nem Európa szíve, a kereszténység pedig nem Európa lelke. Bezzeg nálunk!!! ;)
Nem mellesleg, ha így mennek tovább a dolgok a magyar személyivel lehet, hogy már mi se sokáig telepedhetünk ide-oda az Eu-ban....

Yorki 2012.10.30. 13:26:50

Szijjártó éppen a Vietnami Szocialista Köztársaságban tárgyal,nyilván megemlíti a Kínai Népköztársasággal kötött bizniszt.
A Koreai Népi Demokratikus Köztársasággal,és a Kubai Szocialista Köztársasággal mi lesz?

LallyPop 2012.10.30. 13:26:54

Szintén egy intézkedés, amin semmit sem lehet veszíteni, szóval meg kell próbálni.

kerekes pereces 2012.10.30. 13:26:55

@szekertabor: "Egyébként az IMF éppen Magyarországot tekinti sikertörténetnek; ebből is látszik, hogy mennyire nem egyértelmű, ki és mit tekint célnak és sikernek. "
Erre tudnál adni valami hitelt érdemlő hivatkozást?

zrobasé 2012.10.30. 13:28:31

ad1. énekeljük el a himnuszt !
ad2. ezt a 250 000-res törvényt ugyanmár irják bele az alko...izé alaptörvénybe !!!
ad3. erre kapott 2/3-os felhatalmazást a kormány!
ad4. erről is gyurcsány-bajnai tehet !
ad5. énekeljük el a himnuszt !
ad6. a haza nem eladó !
ad7. de...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 13:29:41

@Kutchek: Hát ja.

Viszont azért nyugaton valamivel nehezebb egy terroristának letelepedni, mint ez a mostani törvényjavaslat alapján Magyarországon. Merthogy ugye a törvényjavaslat nem csak kínaiakra vonatkozik, hanem bárkire.

Bár az is igaz, hogy eddig is be tudott akárki menni az EU-ba olcsóbbért is, Koszovóban pl. 3.000 EUR egy szlovén útlevél.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 13:31:23

@Ándi bácsi: "Szintén egy intézkedés, amin semmit sem lehet veszíteni, szóval meg kell próbálni. "

Ja, a kamatot szerinted ki fogja kifizetni???
Államkötvényt eddig is értékesítettek, most már meg ingyen állampolgárságot is adnak hozzá.

LallyPop 2012.10.30. 13:33:10

@Jani haverja: Franciaországban lakik már 7 millió arab Németországban 6 millió török. Úgyhogy ez most biztos nagy probléma lesz. Ja mit tudsz az elmúlt 10 év európai terrorizmusáról? Mert én semmit sem hallottam...

szekertabor · provo.blog.hu 2012.10.30. 13:33:49

@kerekes pereces: "Egyébként az IMF éppen Magyarországot tekinti sikertörténetnek; ebből is látszik, hogy mennyire nem egyértelmű, ki és mit tekint célnak és sikernek.
Erre tudnál adni valami hitelt érdemlő hivatkozást?"

index.hu/gazdasag/magyar/2012/09/13/jottek_amikor_elszabadult_a_pokol/
mno.hu/belfold/sikersztori-imf-modra-megszoritas-es-adoemeles-1104975

Nem tudom, ezek közül hitelt érdemlőnek tekinted e valamelyiket.

LallyPop 2012.10.30. 13:34:53

@Jani haverja: Gondolom az a cél, hogy ne(ne csak) ugyanazok legyenek a hitelezőink mint NyEU-nak, mert akkor ugyanúgy nem kezelhetjük a 'válságot', mint ők,.

kerekes pereces 2012.10.30. 13:35:22

@Ándi bácsi: Madridi vasútrobbantás, 8 éve. 191 halott.
Londoni metró robbantás, 7 éve, 56 halott.
Csak ennyi elég lesz?

kerekes pereces 2012.10.30. 13:37:28

@szekertabor: Ja, tehát arra gondolsz, hogy a Gyurcsány-Bajnai kormányt tekinti az IMF sikersztorinak? Szar lehet ezt hallani a fideszfanoknak. Főleg, hogy az IMF be is bizonyítja, hogy hazudozik a kormány össze-vissza.

különvélemény 2012.10.30. 13:38:41

@kerekes pereces:
Nem most lett élhetetlen ez az ország, ezzé vált a rendszerváltás óta.
Nincs vállalati kultúra, a munkavállalót szarnak nézik, miközben a főnök a legújabb s mercivel furikázik, pedig csak egy kis kft-je van, 3 havonta cserélődnek az emberek, minden cég késve fizet, egyesek soha, a munkakörülmények szarok, a munkaeszközökre költ legutoljára a főnök, stb.
Előrelépési lehetőség kevés helyen van, a munka meg egyre csak fogy, ahogy leépült szépen lassan a teljes mezőgazdaság.
Emellett a szolgáltatásokon kívül minden ugyanannyi, vagy drágább mint nyugaton és sokkal drágább, mint észak amerikában.
De ez már nagyon off.

LallyPop 2012.10.30. 13:40:55

@kerekes pereces: Breivik 100 halott. Nem, nem lesz elég, messze.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 13:42:02

@Ándi bácsi: Hát nekem elég sok rokonom-barátom van szerte a világban, Nyugat-Európában is elég sok.
Egybehangzó véleményük, hogy Magyarországon van a legnagyobb válság. Nekem, Albániában élőnek is ez a véleménye. Úgyhogy inkább kellene ezt a válságot Nyugat-Európai módon kezelni, mint ilyen unortodox módszerekkel...

kerekes pereces 2012.10.30. 13:44:44

@különvélemény: Csak tudod mi a helyzet? Az emberek nagy része azt mondta 2.5 éve, hogy na, jó, elég volt, kétharmadhoz juttatták a jobb oldalt, hogy legyen jobb. Hiszen azt ígérték, 8 éve készek a kormányzásra, rend lesz két hét alatt, és növekedni fog a gazdaság. Nem tudom, emlékszel-e arra, hogy 2010-ben Matolcsy mit ígért? Meg 2011-ben? Elrugaszkodás éve, hatalmas növekedés, söralátétnyi adóbevallás és hasonlók.
Erre egy sokkal, de sokkal nagyobb szart kaptunk, mint előtte 8 évig.

Tudod, ebből lett elege sok mindenkinek. 2.5 év alatt több szart csinált a "jobboldal", mint előtte 8 évig az MSZP. Sokan nem akarunk újra a 70-es években élni, pedig minden efelé mutat. Államosítások, cenzúrázások, a piacgazdaság leépítése, vállalhatatlan jogi környezet, külpolitikai bakik halmozása, a határon túli magyarokat is megosztó kormánypolitika, a vállalkozások ellehetetlenításe.

Igen, szarabb mint Nyugaton, de valahogy az ember azt gondolta, hogy na, ezeknek végre hatalmában áll tenni ellene, hiszen ők voltak azok, akik ellenzékben mindent kritizáltak 8 évig, és bizonygatták, hogy ők aztán a jobbak.
Erre megkaptuk a szar után a fost a nyakunkba. Köszönöm, Fidesz-szavazók!

christophe 2012.10.30. 13:45:45

@különvélemény: a kinai,india,orosz nem a bankbol fogja a pènzt osszeszedni,csalàdja ossze dobja ès pàr èv mulva mennek utàna ok is.

LallyPop 2012.10.30. 13:48:39

@Jani haverja: Maradjunk inkább a tényeknél. NyeU, Euro 27, eurozóna mind eladósodottabb átlagosan(90% körül) mint Magyarország, ahol az adósságráta csökken.

A magyarok is azt hitték Megyó alatt hogy nagy a jólét, hiszen csak a hitelt költötték, most hogy vissza kell fizetni csikorgatják a fogukat. Na eccer majd ojrópának is vissza kell pengetni a zsét.

Énbagoly 2012.10.30. 13:49:30

Időnként azt hiszem, hogy már nincsen lejjebb ebben az országban. Aztán jön egy ilyen hír.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 13:49:34

@kerekes pereces: Hát ja. Egy TÉNYLEGES jobboldali kormány kétharmaddal tényleg ki tudta volna vinni Magyarországot a szarból.
Csak hát a Fidesz nem jobboldali, hanem Kádárista nemzetiszínbe, meg ájtatosságba csomagolva.

Ezt mondjuk a választások előtt is tudta minden értelmesebb ember, elég volt visszaemlékezni az 1998-2002-ig tartó ámokfutásukra, hogy ki lehessen következtetni, mit fognak csinálni a 2/3-ukkal.

kerekes pereces 2012.10.30. 13:49:41

@Ándi bácsi: Ja, én csak a külföldi terroristákat számoltam, a belföldieket nem. De amúgy ott van még 1995, rijekai bombázás, 29 halottal, az iszlamista volt.
Vagy 1995, párizsi metró.
2011, frankfurti reptéri lövöldözés.
2010, stockholmi bombázás.

christophe 2012.10.30. 13:50:42

@Kutchek: Erre mèrget vehetsz, orbànnèk fonjàk ezerrel az uj vasfuggonyt,ha ezt a Kàdàr mègèlhette volna.......

kerekes pereces 2012.10.30. 13:51:11

@Ándi bácsi: Csak annyi a különbség, hogy az EU-ban gazdasági növekedés van, míg nálunk recesszió. Hitelt visszafizetni pedig csak gazdasági növekedésből vagy megszorításból lehet. Nálunk az előbbi nem opció már.

kerekes pereces 2012.10.30. 13:53:33

@Jani haverja: Nekem ne mondd, én tudom, hogy a Fidesz baloldalibb, mint bármi más Magyarországon. A Békemenet és a régi felvonulások csodálatos párhuzama, a monopolizálás, az "erős állam", a felsőoktatás korlátozása és leépítése, a propagandagépezet mind-mind baloldali jellemvonás.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 13:54:21

@Ándi bácsi:
"Maradjunk inkább a tényeknél. NyeU, Euro 27, eurozóna mind eladósodottabb átlagosan(90% körül) mint Magyarország, ahol az adósságráta csökken. "

Tényleg maradjunk a tényeknél: Az EU-ban Görögországon kívül Magyarország fizet a GDP-hez képest LEGTÖBBET kamatot. Nem az eladósosottság mértéke a baj, az nem nagy, hanem az, hogy dupla-tripla annyiért kap Magyarország kölcsön. És ez az állampolgároknak nagyon sokba kerül.

Magyarországnak az a baja, hogy éves sinten a GDP legnagyobb %-át fordítja (a görögökön kívül) kamatfizetésre. Ezt lehetne orvosolni igencsak ortodox módszerekkel.

Rkhaylitsha 2012.10.30. 13:55:53

@kerekes pereces: Ne haragudj, a beadvány cime:
a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007 . évi II.
törvény módosításáró l. -sehol államplgárság.
Eddig is volt különös méltánylás, sportoloknak, tudosoknak, magyar származásuaknak stb. Most beleveszi azt is, ha valaki nem sportolo, csak van pénze. Nincs benne állampolgárság. Az indoklásban van,
"A jelen módosítás és az egyéb hatályos jogi szabályozás eredménye az lesz, hogy az a személy aki a fenti módon állampapírt vásárol letelepedési engedélyre válik jogosulttá"
szerintem a "azért köti az állampolgárság megszerzését állampapír vásárláshoz" csak elirás, ugyanis nem köti az állampolgárság megszerzését semmihez, a javaslatban nincs is leirva az állampolgárság szó.
Nem az indoklás a lényeg, hanem a törvény.

Laci A Lakli 2012.10.30. 13:57:05

@Kutchek:
ÁÁÁ!
Azért az 1000 Eurós konténer turisták nem kapnak állampolgárságot. :).

A Kínai meg miért ne jönne ide, nincs kettős adózás...., viszont továbbléphet bármelyik Uniós országba, mert nem kell munkaengedély már az EU-n belül a magyar állampolgároknak. Aztán letelepszik valahol másutt, de ettől függetlenül szavazhat itt... :(.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 13:57:11

@kerekes pereces: Egyébként a Békemenet2-ről jut eszembe:
Mi is volt a jelszó? Hát az, hogy "Nem leszünk adósok"

Valószínűleg ez már a kínaiaknak szóló reklámszöveg volt, hogy vegyenek államkötvényt, biztosan visszafizeti Magyarország 5 év múlva :)

fairplay50 2012.10.30. 13:57:17

Mielőtt még mindenki azt gondolná, hogy az ilyen jellegű letelepedési engedély Fideszes unikum vagy találmány, javaslom, hogy nézzék meg pl. Kanada hasonló törvényét is. Igaz itt 500 e CAD-ot kell 5 évre alapkamatért az államnak kölcsön adni, vagy 1 M CAD-ot befektetni egy cégbe és minimum 1 kanadai állampolgárt alkalmazni 3 évig.

tomwar 2012.10.30. 14:00:41

@fairplay50: Senki se allitotta az ellenkezojet. Viszont Kanada nem a schengeni ovezet resz, nem mas allamokat szivat meg...
Ja, es a HAZA NEM ELADO. Mondtak egyesek...

kerekes pereces 2012.10.30. 14:01:03

@fairplay50: Már megnéztük. 800E CAD, kamatfizetés nélkül és jelenleg szüneteltetik. Nem, nem alapkamatért, meg nem 500E CAD.
www.cic.gc.ca/english/resources/publications/busimm.asp

A befektetés meg megint más dolog. A befektetés olyan dolog, amelyik mindkét félnek gazdaságilag jó. Itt szó sincs befektetésről, meg bármennyi munkahelyteremtésről.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 14:01:53

@fairplay50: Meg valaki asszem azt is belinkelte feljebb, hogy ez fel is függesztették, ha jól tudom.

Kutchek (törölt) 2012.10.30. 14:03:01

@Ándi bácsi: Nálunk akkor is csökkene az államadósság, ha az euró 300 Ft körül vagy a felett lenne?
Lehet, hogy ojróopa is el van adósodva, de egyelőre nem szednek fejpénzt a kínaiaktól. Másrészt meg ha ők is államosítják a nyugdíjakat, akkor bőven plusszosak lesznek;)

fairplay50 2012.10.30. 14:06:15

@tomwar: Bocs, de én magát a várható törvényt nem minősítettem, azt már megtették sokan előttem. :) Sokkal inkább azt akartam jelezni, hogy nincs új a nap alatt.

kerekes pereces 2012.10.30. 14:10:37

@Jani haverja: Szerintem amikor mégis azt mondjuk a hitelezőknek, bankoknak, hogy coki, ezt nektek, nem fizetünk, akkor majd utólagosan odaphotoshopolják a jó szót, hogy ezt mutassa a transzparens: nem leszünk jó adósok.
Tudod,
"Those who control the present, control the past and those who control the past control the future."

LallyPop 2012.10.30. 14:11:24

@Jani haverja: Tényleg maradjunk a tényeknél: Az EU-ban Görögországon kívül Magyarország fizet a GDP-hez képest LEGTÖBBET kamatot.

Erre forrásod is van?

LallyPop 2012.10.30. 14:12:52

@Kutchek: Ojrópa leggazdagabb országaiban az elmúlt 5 évben átlag 5 évvel emelkedett a nyugdíjkorhatár. Ezt tisztelt kivándorlóink még nem érzik.

kerekes pereces 2012.10.30. 14:13:49

Közben Budapesten:
hvg.hu/gazdasag/20121029_Ujabb_TarlosVizezy_csorte_allhat_a_jegyar
"Ha szerdán a Fővárosi Közgyűlés rábólint, januártól akár 15 százalékkal is drágulhat a budapesti tömegközlekedési jegyek és bérletek ára. Ezzel a BKV-BKK 2013-as finanszírozási problémái nem oldódnak meg, de arra elegendő lehet, hogy végre pont kerüljön a szerződéskötésre váró, 150 új busz rendszerbe állítása ügyének végére. A drágulás miatt azonban jelentősen csökkenhet a jegyet vásárlók száma, így a bevétel messze elmaradhat a várttól."
"A jegy- és bérletáremelés szükségességéről a múlt hét csütörtök óta beszél különböző fórumokon Vitézy Dávid, a BKK vezetője és Tarlós István főpolgármester. Mindketten főként azzal indokolnak, hogy a három éve elmaradt emelés miatt 15 százalékkal csökkent a menetjegyek és bérletek reálértéke."
Reálértéke? Van neki reálértéke? Sorra gyulladnak ki a metrók, robbannak le a buszok (például pénteken gyalogolhattam másfél órát haza, mert lerobbant az éjszakai).
Másrészt 3 év alatt 15% emelés az éves szinten 4.7%-os inlációnak felel meg.
Mennyivel emelkedtek a reálbérek ez alatt az idő alatt?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 14:14:44

@Ándi bácsi: Most nincs perpill, de mindjárt keresek Neked, pár perc múlva jelentkezem vele.
Tudom, hogy így van, mert olvastam valahol komoly helyen.

Totof 2012.10.30. 14:16:28

@Ándi bácsi: Azt viszont érzik, hogy a kinti egészségüggyel meg is érik azt a kort.

KevinMulder 2012.10.30. 14:21:07

@kerekes pereces: Red Alert? :)

A probléma, hogy ha nagyon nagy ugrabugra van, akkor hirtelen lezáródnak a belső határok és mi magyarok is szívni fogunk ...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 14:21:13

@Ándi bácsi:
Kérésedre most gyorsan csak egy 2003-as adatot találtam, azóta csak rosszabbodott a helyzet:
www.polgariszemle.hu/app/interface.php?view=v_article&ID=43&page=1

A cikkben az 5. ábrát nézd.

kerekes pereces 2012.10.30. 14:21:20

@Ándi bácsi: A magyar adat:
"A devizaadósság után fizetendő kamatkiadások 2011-ben 298 640,0 millió forintot
tesznek ki."
"A költségvetés forintban fennálló adóssága után fizetendő kamatok összege
2011-ben várhatóan 753 605,8 millió forint, míg a forint-kamatbevétel 49 755,2 millió
forint lesz. "
www.parlament.hu/irom39/01498/adatok/fejezetek/41.pdf
A magyar GDP olyan 26E milliárd forint.
Azaz a kamatkiadás a GDP-nek: (298,64+753,605)/26000 = 4,04%
Azaz minden 25 forintból egy kamatfizetésre megy el.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.10.30. 14:21:50

@kerekes pereces: jajjjmááá, ne legyünk PROLIK! Tessék autóval járni!

... mint pl. Laci:

atlatszo.blog.hu/2012/10/30/kimittud_4_2_millio_forintert_vett_benzint_kover_laszlo

2011-ben összesen 57 600 km-t tett meg, és 4,185 millió forintot költött benzinre hivatali autójával Kövér László, az Országgyűlés elnöke – derült ki abból a közérdekű adatigénylésből, amelyet még szeptember közepén adtunk be a parlamenthez, ám választ csak most kaptunk rá.

A házelnök egy Audi A8 Lang Quattro 4.2 V8-as autóval közlekedik, a tavalyi évben 9300 liter üzemanyagot vásárolt 4,185 millió forintért. A parlament sajtószolgálata a biztosítási díjakat is elküldte, e szerint az autó után 82 684 forint kötelező biztosítást és 965 520 forint CASCO-t fizettek. Az autón végzett javítások 53 ezer forintot tettek ki.

kerekes pereces 2012.10.30. 14:22:24

@KevinMulder: George Orwell, az 1984 híres idézete ez. :)

Rkhaylitsha 2012.10.30. 14:24:17

@Laci A Lakli: :D:D:D Még egy ekkora bérrettegő szaralakot mint te :D:D:D:
23 millio román? most meg egymilliárd kinai mi? Sehol sincs állampolgárság leirva, munkavállalás, semmi ilyen, de már attol fosol, hogy majd a kinai itt szavaz, aztán londonban mosogat.
Nem hányod le magad néha?

kerekes pereces 2012.10.30. 14:24:33

@Seduxen (már NEM dr.): A haldokló nyugaton annnyira nincs pénz, hogy pl. a svéd parament képviselőinek egy ottani tömegközlekedési bérlet jár havonta, a miniszterelnök legfljebb igényelhet állami autót, de nem állandóan, csak bizonyos alkalmakra és hasonlók.
Erről az jut eszembe: nem az a gazdag, aki sokat keres, hanem aki okosan költi el.

is 2012.10.30. 14:26:15

@Ándi bácsi: Konkrétan egy kínai amelyik lakásba beköltözik, 100 méteres körzetben az összes lakás veszít az értékéből 5-25%-ot. Gondold nyugodtan át ezt a nem lehet veszíteni vele mondatodat.

Kutchek (törölt) 2012.10.30. 14:26:54

@Ándi bácsi: Azért döbbenetes, hogy többet dolgoznak mint mi és még gazdagabbak is!!!! :))))

Nézz meg egy német vagy holland nyuggert 65-67 éves korára körbejárta Európát, összegyűjtött egy kis kezdőtőkét a gyerekeknek majd vett egy nyaralót vagy apartmant a Balaton partján vagy Spanyolországban.

Egy átlag magyar nyugdíjas kifizette a szocpolos lakáshitelt és elkezd a saját temetésére spórolni, hogy a gyerekei tudják miből eltemetni....

Vidéki 2012.10.30. 14:28:21

@Ándi bácsi:

A legnagyobb londoni adósságpiaci adatszolgáltató csoport csütörtökön ismertetett idei harmadik negyedéves országkockázati összesítése szerint.

Az S&P Capital IQ globális piaci adatszolgáltató és elemzőcsoporthoz tartozó CMA londoni piacfigyelő cég új listáján - amely az államadósság-törlesztési leállás kockázata ellen kínált származékos biztosítási csereügyletek (credit default swaps, CDS) szeptemberi utolsó árazásai alapján sorolta be a vizsgált szuverén adósokat -

továbbra is Görögország áll az élen, és a legkockázatosabb tíz államadós között van a valutauniós országok közül Ciprus, Portugália és Spanyolország is.

Ezek az eurótagállamok olyan országokkal együtt szerepelnek a legkockázatosabb tízes csoportban, mint Argentína, Pakisztán, Venezuela, Ukrajna, Libanon és Egyiptom.(VG)

Seduxen (már NEM dr.) 2012.10.30. 14:29:12

@kerekes pereces: "Erről az jut eszembe: nem az a gazdag, aki sokat keres, hanem aki okosan költi el." - ezt kicsit megcsavarva a magyar politikusra úgy szólhatna:

"Nem az az ügyes, aki sokat keres, hanem aki okosan költi el a MÁSÉT!" :DDD

R2 D2 2012.10.30. 14:29:48

@Putyilov gyári melós: Én csak idéznék valakit innen a blogról.
"Nem leszünk gyarmat! meg LE A GRAVITÁCIÓVAL!

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2012.10.30. 14:31:28

Az az igazság, hogy kurvára kicsiben játszanak a srácok. Az egész államadóságot cakk pakk ki kéne fizettetni kínával, cserébe meg bármit megteszünk nekik. Kínai börtönök, még számukra is kínosan környezetkárosító üzemek, Magyar, és ezzel eu állampolgárság minden kínainak, egy kis jogi csavarral Kína részei leszünk, ergo nem vonatkoznak rájuk az EU-s vámok, és még biztosan van pár ötlet. Ők jelölhetik az államfőt is mondjuk.

Kutchek (törölt) 2012.10.30. 14:32:04

@Jani haverja: Hát, gazdasági ügyekben nem biztos, hogy a Széll Kálmán terv a leghitelesebb forrás :)))))))))

LallyPop 2012.10.30. 14:33:32

@kerekes pereces: Ez mind szép de nem támasztja alá a kolléga állítását.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 14:34:33

@Ándi bácsi: Na, ezt nézd meg mit találtam:
webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:3qXVoI1LatUJ:osszefogasazallamadossagellen.hu/az_allamadossagrol+%C3%A1llamad%C3%B3ss%C3%A1g+kamatkiad%C3%A1sa+orsz%C3%A1gonk%C3%A9nt+a+GDP&cd=10&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

Az ötödik grafikont nézd.
2010-es adat, azóta Olaszország jobban áll.

És mindezt egy FIDESZES honlapról, ennél hitelesebb Neked már úgysem lehetne :)
DDD

Rkhaylitsha 2012.10.30. 14:35:01

@Eltévelyedés: van fogalmad az eu vámok mértékérol?

LallyPop 2012.10.30. 14:35:11

@is: Igen az a kínai akinek van negyedmillió eurója állampapírra nem költözik a putri szomszédodba, nyugodt lehetsz.

LallyPop 2012.10.30. 14:36:47

@Vidéki: Eltértél a témától. Azt kell megválaszolni, hogy Mo. fizeti-e a görögök után a legnagyobb kamatot a GDP-hez képest, vagy nem.

Kutchek (törölt) 2012.10.30. 14:37:47

@Eltévelyedés: Szerintem bármibe belemenne a kormány, amit felsoroltál.
Kivéve talán ezt:

"Ők jelölhetik az államfőt is mondjuk."

Államfőt itt csakis egyvalaki jelölhet!
Capisce?!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 14:38:17

@Kutchek: Ez igaz, de azért mégis csak ők írták le a számukra kedvezőtlent :)

Egyébként a későbbi kommentemben szereplő linket is nézd meg, jó mulatság :)

Ándi bácsi, Ándi bácsi...

DDD

kerekes pereces 2012.10.30. 14:38:52

@Jani haverja: Azt tegyük hozzá, hogy igaz, hogy az adósság nagy része az elmúlt 10 évben keletkezett, már az időtényező okán is.
De azt meg kell jegyezni, ha a kormány még mindig erőltetni a "piacról finanszírozzuk magunkat, nem kell az olcsó IMF-hitel", akkor a magasabb kamatok és a recesszió miatt ez a 4% a kormány saját hibájából (és nem Brüsszel, a Nyugat meg az időjárás miatt) nagyobb szám lesz a jövőben. Na, ezért sem érdemes majd itt élni. Mert jelenleg úgy veszünk fel hitelt, hogy még rosszabb helyzetbe hozzuk az országot.

Remélem mindenki megfigyelte, 2010 áprilishoz képest az államadósság 1500 milliárd forinttal nőtt.
www.akk.hu/ktgvetesadossag.ivy
Miközben sikerült elbaszni 3000 milliárd forint magánnyugdíj-vagyont.

Azaz körülbelül 4500 milliárd forintnyi államadósságot sikerült a Fidesznek 2.5 év alatt produkálnia.
Ez 8 évre kivetítve 14400 Mrd forint, több, mint amennyivel az MSZP kormányok növelték az államadósságot (az olyan 12E MRd volt 8 év alatt, közben egy gazdasági világválsággal).
Azaz az ország jelen pillanatban időarányosan gyorsabban növeli az államadósságot (nominálisan nem, de a magánnyugdíjjal eladta már a jövőnket), mint az MSZP kormány. Méghozzá olyan hitelekkel növeli az államadósságot, amelynek a kamatai magasabbak, mintha az IMF-fel állapodna meg, magyarán drágábban növeli az államadósságot, mint az MSZP és nagyobb ütemben.
Azaz a jövőben még szarabb lesz, növekedni fog a kamatkiadás.
A Fidesz jelen pillanatban eljátssza Magyarország jövőjét, rosszabb, mint az MSZP.

LallyPop 2012.10.30. 14:39:19

@Jani haverja: OK vettem. Akkor most azt kéne kideríteni hogy 2010 óta ez a szám jobb-e vagy rosszabb.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 14:39:39

@Ándi bácsi: Én már megválaszoltam Neked. Vidéki is olvashatja:)

Mityu_azigazi 2012.10.30. 14:40:33

@Putyilov gyári melós: :D :D :D

A hét hozzászólása, köszönöm!

Ha nem haragszol, idézem is fácsén.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 14:44:53

@Ándi bácsi: Azóta lemondott Berlusconi, és az olasz CDS felárak SOKKAL lejjebb mentek a szakértői kormány intézkedései miatt, a magyar CDS árazásnál meg most kb. ugyanott van a Fidesz, mint 2010-ben (közben állt rosszabbul is), így elég könnyű kikövetkeztetni a dolgokat.

Mityu_azigazi 2012.10.30. 14:53:58

@Hertelendi: hát ennek fuss neki még egyszer... :)

VT Man 2012.10.30. 15:04:28

Na, akkor számoljunk csak.

1 kínai = 70 millió Forint bevétel
Van 1300 millió kínai, az annyi, mint...
91 trilliárd Forint!!!!

Meg van mentve a költségvetés! A következő 100-200 évre!

VT Man 2012.10.30. 15:05:50

@kerekes pereces:
Azért azt valaki árulja el, hogy ha a "devizahitel rossz, értem???", akkor az IMF miért DEVIZÁBAN akarja adni a hitelt???

Miért nem Forintban hitelez?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 15:06:17

@VT Man: DDD

Tényleg lehet, hogy így számol a Fidesz, ez ám a hosszú távú tervezés, amit hangoztatnak :)

kerekes pereces 2012.10.30. 15:06:34

@VT Man: Egyszerűbb lenne nekünk kimenni Kínába. 9.8 millió ember az 1300 millió között az bőven a statisztikai hibahatáron belül van. Egy népszámlálásnál észre sem vesznek.

kerekes pereces 2012.10.30. 15:08:44

@VT Man: Mert azt nem lehet mesterséges pénzgyengítéssel elinflálni. A forintadósság tényleges mértéke igazából csak tőlünk függ. Ha azt mondjuk, hogy mától napi 50%-os hiperinfláció kezdődik, hirtelen megszűnne a forintadósság. Igaz, a gazdaság is meghalna.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 15:09:30

@VT Man: A devizahitel nem rossz, főleg úgy nem, ha pl. az IMF hitelt NORMÁLIS reformokra fordítanák. Akkor erősödne a forint, és még az is elképzelhető lenne, hogy forintban kevesebbet kell visszafizetni aktuálisan, mint amennyit felvettek.

De hát Matolcsytól ilyent nem lehet várni, ilyent csak a buta albánok tudtak csinálni anno...

tomwar 2012.10.30. 15:10:52

@fairplay50: Hofi utan szabadon: Szoval ezt is loptak?:-)))

tomwar 2012.10.30. 15:12:48

@kerekes pereces: Szerinted mi a terve a "fiuknak", ha nem ez?

kerekes pereces 2012.10.30. 15:15:29

@Jani haverja: Magyarországon a politikusok nem akarnak normális reformokat. Az OMSZ-monopolizálás topikban egy okos fideszfan említette, hogy hát, ahol nem megy az államnak, ott magántőkét kell bevonni, ahol meg megy, ott jó a monopólium. Amikor megemlítettem az egészségügy és a nyugdíjpénztárak ügyét (mármint mindkét büdzsé negatív, de monopolizálunk és államosítunk), akkor abból nagy kuss lett.
Be kell ismerni, jelen pillanatban a magyarországi körülmények a piacgazdaság, a kapitalizmus ellen dolgoznak. Nem tudok olyan országot, ahol kapitalizmus nélkül tudnának általános jólétet (mondjuk úgy, nyugati életszínvonalat) nyújtani. Persze, lehet kapitalizmus nélkül élni, pl. Észak-Korea és Kuba is így teszi, milyen jól is élnek!

kerekes pereces 2012.10.30. 15:16:27

@tomwar: Szerinted mi a terve az értelmes népességnek, ha nem az, hogy külföldre költözik? Rengeteg ismerősöm (mint 25-30 közötti, értelmiségi, átalában mérnök emberek) így tesz.

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.10.30. 15:18:57

Oszt a Stefi Kisasszonyka (bájerzsolti) meg "értetlenkedik" a blogján, hogy a mocsok-liberobolsik elbasszák az emberek hangulatát... :)))

Nem a Rogán. Nem a köztörvényes bünözö Viktor. Nem a maffia szervezet fidesz. A mocsok-bolsi-libsik.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 15:21:25

@kerekes pereces: Hát ja. Az a baj, hogy Magyarországon egyik politikai erőnek sem célja a TÉNYLEGES kapitalizmus. Inkább csinálnak kapitalizmus látszatát, ténylegesen meg szocializmust mutyigazdasággal vegyítve. És ebben a Fidesz jeleskedik a legjobban, pedig igencsak erős a mezőny...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 15:22:38

@kerekes pereces: Én 42 évesen tettem meg, de ismerek olyant, aki 50-en bőven felül lépte meg.

kerekes pereces 2012.10.30. 15:26:00

@Jani haverja: Na jó, de érted, a fiatal generáció az, aki gyereket szülne (50 éves anyák eléggé kevesen vannak), meg aki úgymond építené a saját, és ez által a közösség egzisztenciáját, jólétét. De ha ez nem megy itthon, akkor nem megy itthon. Ez van.
50 felett inkább az a durva, hogy megéri kint dolgozni 13-15 évet (63-65 éves korig) és még így is jobban meg lehet majd élni az ennyi idő alatt megkeresett/félretett (hiszen ott van magánnyugdíj) nyugdíjból, mint itt.

VT Man 2012.10.30. 15:31:48

@Jani haverja:
" A devizahitel nem rossz, főleg úgy nem, ha pl. az IMF hitelt NORMÁLIS reformokra fordítanák. Akkor erősödne a forint, és még az is elképzelhető lenne, hogy forintban kevesebbet kell visszafizetni aktuálisan, mint amennyit felvettek."

Azt hiszem ezt hívják devizaspekulációnak, ugyanúgy, mint amit többmillió magyar lakáshiteles csinált, és amiért most ostorozzák őket (azok, akik nem vettek fel devizahitelt).

Az állam csak ne spekuláljon!

tomwar 2012.10.30. 15:33:08

@kerekes pereces: Ahogy nekem is. A hetvegen at is beszeljuk a kinti rokonokkal, akik hazalatogatnak az unnepekre.

tomwar 2012.10.30. 15:34:38

@VT Man: Az allam spekulal a legjobban.

kerekes pereces 2012.10.30. 15:37:08

@VT Man: Akkor miért vettünk MOL-részvényt, meg RÁBA-részvényt? A MOL-on persze már buktunk pártízmilliárdot.
Ja, hogy ez nem ugyanaz az eltőzsdézés, mint a magánnyugdíjak? Ha a Fidesz tőzsdézi el, az stratégiai megmentés?

msdng · http://barikad.hu 2012.10.30. 15:45:56

@kerekes pereces: ezekről az országokról azt "tudod", amit a média közöl veled, manipulált közlések, kapitalista érdekek mentén!

láájk, remélem, sok kínai jön ide majd, én nem vagyok rasszista csak a szidókat nem szeretem pedig szép hófehér bőrük van nekik. :D

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 15:46:56

@kerekes pereces: Pontosan. Egyébként mi is gyerekkel költöztünk ide ki, idén kezdte az első általánost itt.

kerekes pereces 2012.10.30. 15:49:20

@msdng: "ezekről az országokról azt "tudod", amit a média közöl veled, manipulált közlések, kapitalista érdekek mentén!"
Valóban, hiszen naponta lehet olvasni a sok szabad észak-koreai weboldalról (súgok: összesen két weboldala van Észak-Koreának, mind állami propaganda), hogy milyen szépen, szabadon és jól élnek.
Valóban, valószínűbb egy világméretű, minden magáncéget és államot összefogó gonosz kapitalista összeesküvés az észak-koreai csodagazdasággal szemben, mint a valóság.
Valószínűleg ezért van az, hogy a világ legnagyobb jólétben élő médiacézárjai sorba állnak észak-koreai állampolgárságért, hogy még jobban éljenek (hiszen övék a média, ők tudják az igazságot). Segítek, nincs így.

gabest1 2012.10.30. 15:52:45

Nemtom volt-e már, de ez alapján nem megvásárolhatnák az állampolgárságot, hanem kölcsönért kapnák, amit 5 vagy akárhány év után vissza is fizetnénk nekik kamatostul és még magyarok is maradhatnának.

Vidéki 2012.10.30. 15:52:46

@Ándi bácsi:

A VG okt 24.-én közölt cikket ezzel a címmel: „Magyarország az EU legjobbjai között az államadósság csökkentésével”
Három diagramot mellékel.

Az egyik: „Government debts to GDP ratio, Q2 2012 in percentage”.

Ebből kiderül, hogy Magyarországé alacsonyabb, mint az EU 27-é, vagy EA 17-é, de növekvő sorrendben Németország, Cyprus, UK, Franciaország, Belgium, Írország, Portugália, Olaszország , Görögország államadóssága is meghaladja.

Ha az államadósság-törlesztési leállás kockázata ellen kínált származékos biztosítási csereügyletek (credit default swaps, CDS) szeptemberi utolsó árazásai alapján továbbra is Görögország áll az élen, és a legkockázatosabb tíz államadós között van a valutauniós országok közül Ciprus, Portugália is,

akkor ezen három ország esetében, ha a piacról finanszírozzák államadósságukat,

, kamatköltségük a GDP-hez viszonyítva nem lehetne kisebb, mint Magyarországé!

kerekes pereces 2012.10.30. 16:00:23

@Vidéki: Remélem azt is tudod, hogy ez a mutató a gazdaság növekedéséről nem mond semmit. Sok, nagyon sok országnak nagyobb az államadóssága, mint Magyarországnak. Ezek közül sokban van gazdasági növekedés, sokban nincs. Ugyancsak jó pár országnak kisebb az államadóssága mint Magyarországé, és ezek közül is sokban van gazdasági növekedés, jópárban meg recesszió van.
A GDP arányos államadósság ÖNMAGÁBAN semmit nem mond arról, hogy az adott ország gazdasági teljesítőképessége, hiteltörlesztőképessége, megbízhatósága, befektetési lehetősége milyen.

"akkor ezen három ország esetében, ha a piacról finanszírozzák államadósságukat,

, kamatköltségük a GDP-hez viszonyítva nem lehetne kisebb, mint Magyarországé! "
Nem gyanús, hogy pont az EU és az IMF adott ezeknek az országoknak eléggé komoly összegben piaci kamatnál alacsonyabb kamatú hitelt, hogy pont ne legyen nagy a kamatköltségük?
Vagy tényleg ennyire hülye vagy, vagy nem érted meg, hogy az alacsony kamatú kölcsön, függetlenül attól, ki adja, jobb, mint a magas kamatú kölcsön.
Persze Magyarország Kormánya erősködik a magas kamatú kölcsönökért.

Vidéki 2012.10.30. 16:13:11

@kerekes pereces:

Nem vagyok annyira hülye, ahogyan rosszindulatú propagandista agyaddal próbálod feltételezni.

A közelmúltban a VG cikke ezzel a címmel jelent meg:

Négy eurózóna-tag a világ 10 legkockázatosabb adósa között.

Görögország áll az élen, és a legkockázatosabb tíz államadós között van a valutauniós országok közül Ciprus, Portugália és Spanyolország is.

Gaál Csaba (VG) egy korábbi cikkében nagyon szellemesen ezt írta:

Egyelőre csak egy kis s betű kerülhetett a már korábban uniós gyámság alá került Portugália, Írország és Görögország kezdőbetűje után (PIGs), amely angolul disznókat jelent.

A VG cikkéből az derül ki, hogy az EU-ban már négyen vannak a legkockázatosabb tíz államadós csoportban.

Róluk kiderül, hogy ők hozzánk képest az EU kedvencei. Amikor segítségre szorultak gyorsan megnyitották számukra a pénzcsapokat.

Eddig 310 milliárd eurójába került a görögmentés Németországnak.

2012. 6. 27. 13:02| (VG)

Az európai pénzügyi válság több mint 300 milliárd eurójába, egészen pontosan 310,3 milliárd eurójába kerülhet Németországnak írja a Handelsblatt, a német üzleti körök lapja.(VG)

Hozzájuk képest Magyarország semmiféle vissza nem térítendő segítséget nem kapott.

Noha elméletileg mi is részei vagyunk a az Európai Uniónak, valami szereptévesztésből kifolyólag a biztos urak két malomban őrölnek, két alomban gondolkodnak.

kerekes pereces 2012.10.30. 16:25:31

@Vidéki: Annyi a különbség ám, hogy a görögöknél a kormány nem igazán EU-ellenes, ők nem adnak fel IMF-ellenes hirdetéseket a pártlapban.
Igen, a nép nagy része eléggé komolyan tüntet és ellenkezik, de ott valódi megszorítások voltak, fizetéscsökkentések és hasonló.
Orbán tudja, hogy ez számára politikailag kivitelezhetetlen, ezért nem is akar megállapodni az EU-val és IMF-fel, kerül amibe kerül. Az ő nemzetmentő-messiás képén nem eshet csorba, az nem lehet, hogy ő megszorít, még ha ezzel a jövőnket adja el.
Képtelen valódi hosszú távra tervezni gazdaságot, a hatalmát már annál inkább.
Görögország már azzal, hogy az euro bevezetésének gazdasági feltételeit teljesítették, bizonyított az eurozóna felé, hogy megbízható gazdasága van.
Viktor embereinek olyan kijelentései, hogy ide nem is kell euró, nem is akarjuk betartani a szabályokat (nem tudom, emlékszel-e arra, hogy kormányra kerülése után az első lépése az volt, hogy 7%-ra akarta kuncsorogni a hiányt Barrosonál, aki nagyon helyesen nem hagyta) és hasonlók, nem igazán segítenek abban, hogy megbízzanak bennünk.

Amíg Orbán nem bizonyítja be az intézkedéseivel, hogy megbízható, addig bizony másodrangú EU tagok leszünk. Olyan nincs, hogy pénzt akarunk, de tenni nem teszünk érte érdemben (és nem, a még több adó nem megoldás. Valljuk be, az állami monopolizálás, államosítások valamint egyik napról a másik napra történő ágazat megszüntetések (nyerőgépek), a bankszövetséggel való megállapodások felrúgása egy kapitalista piacgazdaságban mint Németország, nem igazán ér piros pontot.
És maga Orbán mondta: ne azt figyeljék amit mondok, hanem amit teszek. Na, és mit tesz? Nem sok mindent. Két évvel ezelőtt 1, azaz EGY ötletük volt a gazdaság egyensúly-javítására, méghozzá az egykulcsos adó által generált keresletnövekedés. Aki ért hozzá, már akkor mondta, hogy "Gyuri, nem lesz ez jó", és nem is lett jó. Recesszióba süllyedtünk. Ezután Gyurinál és Orbánnál is elindult az alapprogram, az adóztatás, einstandolás. Mert ők ennyit tudnak. Hiába beszélnek más, ennyit tesznek, ennyit tudnak. És még egyszer: nem az a lényeg, mit mondanak, hanem mit tesznek.

Na, ezért nem akaródzik az EU-nak sem annyira segíteni nekünk feltétel nélkül. Mert nem bízik Orbánban. Egyik napról a másikra változik az álláspontja, akkor és annak hazudik, akivel éppen beszél. Ezt általában a bizalomra épülő piacgazdaságokban nem éppen úgy értékelik, mint a jóképességű felelős gazdaság jelét.

zrobasé 2012.10.30. 16:29:30

@Vidéki:
ad1. itt van propagandista, akit a mi adónkból fizetnek, és az te vagy...te, aki nemrég egy veled egyet nem értőnek a halálát kivántad, úgyhogy te ne beszélj kettős mércéről, mert még jobban elásod magad....gerinctelen hazug szadista pióca vagy...
ad2. ne sirjon a szád, hogy mi nem kapunk kölcsönt, hisz olyan jók a számaink, hogy nem vagyunk ráutalva...giró-szász,varga,orbán...
ad3. moszkva=brüsszel, kell hitel, aztán mégse, de mégis kell, nekünk brüsszel nem diktál, mondjanak egy számot és mi teljesitjük....ki is öröl két malomba ?
ad4. hazudj csak, te kis fizetett csicska, Agricola, nyugalmazott tanár, csak ezt tudsz, ilyen a fajtád, besúgók, ingyenélők, hazug, mocsok szadista pribékek...ilyennek neveled a kölkeidet mi ? ávós, nyilas gerinctelen senki vagy, nyomorúságos kudarc az életed, pribék !!!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 16:29:31

@Vidéki: Még egyszer belinkelem Neked. Tetejében Fideszesek honlapja:
webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:3qXVoI1LatUJ:osszefogasazallamadossagellen.hu/az_allamadossagrol+%C3%A1llamad%C3%B3ss%C3%A1g+kamatkiad%C3%A1sa+orsz%C3%A1gonk%C3%A9nt+a+GDP&cd=10&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

Az ötödik grafikont nézd.
2010-es adat, azóta Olaszország jobban áll CDS felárban, Magyarország meg kb. ugyanúgy (közben állt rosszabbul is, csak valamennyit visszajavult).

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 16:36:49

@Vidéki: Vidéki! Te nem hülye vagy, hanem nagyon okosan nyomod a hazug Fideszes Propagandát. Ezt írtad:
"A VG cikkéből az derül ki, hogy az EU-ban már négyen vannak a legkockázatosabb tíz államadós csoportban."

Ez egy büdös nagy hazugság!!!

Mégpedig azért, mert az általad idézett VG cikk nem az EU-ról szólt, hanem az EUROZÓNÁRÓL, és ebben viszont Magyarország nincs benne!!!

Szégyelld magad hazug Fideszes, de nagyon!!!

Vidéki 2012.10.30. 16:38:26

Az IMF és az EU nem egyformán kezeli az EU tagállamait.

A VG okt. 26. cikkének címe: „Ez a lett út.”

A lett út a megszorítások útja volt. Összesen 7,5 milliárd eurós IMF-keretet kaptak, de milyen feltételekkel?

A fájdalmas intézkedések hatására,

a közalkalmazottak felét kírúgták,

a megmaradók jövedelmét 33%-al csökkentették,

a munkanélküliséget az egekbe lőtték,

a lakosság 15 %-át külföldre száműzték,

Beköszöntött a „siker”:

Az EU strukturális alapjainak köszönhetően az idei második negyedévben több mint 20 százalékkal nőtt, a gazdaság tavaly 5,5 százalékkal bővült. Igaz, az ütem lassul, 2012-re már csak 3,5 százalékot mutatnak az üveggömbök.

Csak azt nem tudjuk meg, hogy honnan hova bővült?

Elérte e már a 2008 előtti helyzetet, vagy még mindig a mélypont közelében, ahhoz képest csak kismértékben javulva tartózkodik?

Vidéki 2012.10.30. 16:40:51

@Jani haverja:

Te vadbarom!

Az EUROZÓNA talán nem része az Európai Uniónak?

kerekes pereces 2012.10.30. 16:43:01

@Vidéki: Jaj, te Vidéki.
Hát nem érted, hogy attól, hogy az eurozóna tagjai közül valakik rosszul állnak, az még nem jelenti azt, hogy mi jobban állunk. Ha minket is bevettek volna a felmérésbe, mi lett volna az eredmény?Lehet, hogy mi is benne lettünk volna a top 10-ben? :)

Vidéki 2012.10.30. 16:45:57

@Jani haverja:

Magyarország nincs benne az EUROZÓNÁBAN, de nem is tagja a világ tíz legkockázatosabb adósa csoportjának. Görögország, Ciprus, Portugália és Spanyolország viszont tagja mindkét csoportnak.

zrobasé 2012.10.30. 16:49:43

@Vidéki: ha már én fizetem az adómból a te béredet, akkor azt elvárom, hogy ilyen hangnemben ne beszélj, pióca !!!
seggnyaló,szarkupac vagy, hazug mocsadék !!!!
mások halálát kivánod !!!
ávós-nyilas pribék vagy, szavaid mind hazugok !!!
anyád igy nevelt ? ő is leköpne, senkiházi féreg pióca !!!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 16:50:56

@Vidéki: És mióta nem???
Az előző negyedévben került ki éppenhogy :)
gazdasagiradio.hu/cikk/83347/

Azonfelül miért kisebb mégis csak a CDS felár a 4 közül 3-ban???

Vidéki 2012.10.30. 16:51:39

@kerekes pereces:

Tanulj meg olvasni és érteni, nem pedig félreérteni és hazudozni.

"A legnagyobb londoni adósságpiaci adatszolgáltató csoport csütörtökön ismertetett idei harmadik negyedéves országkockázati összesítése szerint.
Az S&P Capital IQ globális piaci adatszolgáltató és elemzőcsoporthoz tartozó CMA londoni piacfigyelő cég új listáján amely az államadósság-törlesztési leállás kockázata ellen kínált származékos biztosítási csereügyletek (credit default swaps, CDS) szeptemberi utolsó árazásai alapján sorolta be a vizsgált szuverén adósokat –

továbbra is Görögország áll az élen, és a legkockázatosabb tíz államadós között van a valutauniós országok közül Ciprus, Portugália és Spanyolország is.

Ezek az eurótagállamok olyan országokkal együtt szerepelnek a legkockázatosabb tízes csoportban, mint Argentína, Pakisztán, Venezuela, Ukrajna, Libanon és Egyiptom.(VG)

A VG cikkéből az derül ki, hogy az EU-ban az euróval fizetők között már négyen vannak a legkockázatosabb tíz államadós csoportban.

Magyarország nincsen köztük!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 16:54:07

@Vidéki: De pont azt írom, hogy CSAK A RÉSZE az eurozóna az EU-nak, és nem egyenlő a kettő :)

kerekes pereces 2012.10.30. 16:59:00

Na, most pár órára itt hagylak titeket, megyek és növelem a GDP-t, elmegyek moziba.

zrobasé 2012.10.30. 16:59:07

@Vidéki: "Tanulj meg olvasni és érteni, nem pedig félreérteni és hazudozni."

másoktól elvárod, mikor te magad se olvasni se érteni nem tudsz, csak félreérteni és hazudozni...

erre tanitott anyád ?

erre tanitod a kölkeidet ?

mások halálát kivánod, csak mert más véleménye van...

gerinctelen, hazug,szánalmas, fizetett propagandista vagy...

bűneidért meg fogsz fizetni !!!

tudi 2012.10.30. 16:59:22

És ezek a 70 milliós új honpolgárok egyesek, vagy kettesek lesznek e, vagy ők egyesek, mi meg kettesek leszünk.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 17:01:24

@Vidéki: Éppen hogy nincs Magyarország a legkockázatosabb 10 között, ugyanis az előző negyedévben került ki éppenhogy. Nem lepődnék meg, ha éppen 11-edik lenne:)
Még egyszer belinkelem:
gazdasagiradio.hu/cikk/83347/

Ez nem jelenti azt, hogy a következő negyedévben nem kerül vissza a legkockázatosabb 10 közé, mivel az eurozóna tagjait úgyis megmentik a többiek a saját pénzüket féltve, Orbánisztánnal meg senki nem törődik, amit Orbán és a bandája meg is érdemelne, csak az a baj, hogy az árat nem az Orbánék fogják megfizetni, hanem a magyar adófizetők.

Vidéki 2012.10.30. 17:03:27

@Jani haverja:

"Gondolkodom, tehát vagyok" Írta egykor Descartes.

Neked is meg kellene szívlelned, mielőtt ész nélkül hablatyolsz.

Írod: "Azonfelül miért kisebb mégis csak a CDS felár a 4 közül 3-ban???"

Mitől kisebb?

Ezt írtam korábban:

"Görögország áll az élen, és a legkockázatosabb tíz államadós között van a valutauniós országok közül Ciprus, Portugália és Spanyolország is."

A VG okt 24.-én közölt cikket ezzel a címmel: „Magyarország az EU legjobbjai között az államadósság csökkentésével”
Három diagramot mellékel.
Az egyik: „Government debts to GDP ratio, Q2 2012 in percentage”.
Ebből kiderül, hogy Magyarországé alacsonyabb, mint az EU 27-é, vagy EA 17-é, de növekvő sorrendben Németország, Cyprus, UK, Franciaország, Belgium, Írország, Portugália, Olaszország , Görögország államadóssága is meghaladja.
Ha az államadósság-törlesztési leállás kockázata ellen kínált származékos biztosítási csereügyletek (credit default swaps, CDS) szeptemberi utolsó árazásai alapján továbbra is Görögország áll az élen, és a legkockázatosabb tíz államadós között van a valutauniós országok közül Ciprus, Portugália is,
akkor, ha a piacról finanszírozzák államadósságukat, akkor, kamatköltségük a GDP-hez viszonyítva nem lehetne kisebb, mint Magyarországé!"

Spanyolország ugyan a legkockázatosabb tíz között van, de államadóssága a GDP-hez viszonyítva kisebb mint Magyarországé, ezért nem állítottam Spanyolországról, hogy ha a piacról finanszíroná államadósságukat, akkor, kamatköltsége a GDP-hez viszonyítva nem lehetne kisebb, mint Magyarországé.

Értesz magyarul?

Vidéki 2012.10.30. 17:06:28

@Jani haverja:

Írod: "Ez nem jelenti azt, hogy a következő negyedévben nem kerül vissza a legkockázatosabb 10 közé,"

Ha ennyire tudsz jósolni akkor inkább lottózzál!

zrobasé 2012.10.30. 17:09:25

@Vidéki: én, mint munkaadód, megparancsolom, hogy ne hazudj tovább !!!
én, mint munkaadód, megparancsolom, hogy ne terjeszd itt a hazugságaidat, a fantazmagóriáidat, és fejezd be ezt a göbbelsi propagandát !!!

ha még egyszer irsz ide, akkor az azt jelenti, hogy agyi képességed a bojtosúszólyú halak szintjén megrekedt, úgyhogy az általad idehányt irományok egytől-egyig szintiszta hazugságok....

és most menj, és kérj mindenkitől bocsánatot, akit megbántottál, kezdve azzal, akinek a halálát kivántad...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 17:13:23

@Vidéki: Nem lottózok, viszont tavaly ősszel elköltöztem Magyarországról. Ez is jósláson alapul (ha a Te logikádat vesszük), viszont ennél a döntésnél ki lehet számolni a következményeket, a lottónál viszont nem lehet megjósolni a számokat. Ezért nem lottózom, viszont megpróbálok kiszámíthatóan, és kiszámítható országban élni, ahol tetejében még fejlődés is van, meg több a boldog ember. Ugyanis matematikailag itt több esélyem van. Ennyit a jóslásról :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 17:15:31

@Vidéki: Igenám, csakhogy Ciprust és Portugáliát is segítik, és segíteni fogják, a "szabadságharcos" Miniducét meg mindenki magasról letojja. Így fog visszakerülni a 10 legkockázatosabb közé Magyarország, mert mások meg kiesnek onnan.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 17:51:48

Úgy látszik Vidékinek 17.00-ig tart a munkaideje. Még 6 percet túlórázott is...

68az68 2012.10.30. 17:52:17

Még 1 milliárd fidesz szavazat,ezúttal kínából.

Ádámka Auditore 2012.10.30. 18:59:30

@Vidéki: Akkor fordítom neked. Ez is, meg a GDP arányos 3%-os államháztartási hiány tudod mit jelent? Fizetünk, mint a katonatiszt, úgy, ahogyan azt elvárják tőlünk a kizsigerelőink. Emiatt lesz ugyanolyan szar továbbra is, ez fojtja meg a magyar gazdaságot. Ahelyett hogy nemet mondanátok, engedményeket harcolnátok ki, megpróbálnátok átstrukturálni az adósságot. (2010-ben ilyeneket vártam a Fidesztől, nem azt, hogy precíz módon húzza le rólunk az utolsó bőrt is, aztán meg ugyanolyan szar marad minden.) Míg nem lesz Jobbik kormány, ez nem is fog változni, mivel rajtuk kívül minden politikai erő képtelen kinyitni a száját, ha az ország érdekeiről lenne szó és képtelen konfrontációt vállalni, ellenben mondjuk Argentínával. Ezért tartunk ott, ahol. Majd arra legyél büszke, ha az 79%-os adósságállomány csak 25%-os lesz.

Ádámka Auditore 2012.10.30. 19:02:57

@Ádámka Auditore: Az agyhalott meg természetesen vonulgat a "nem leszünk adósok" molinóval...Nem, a picsát nem lesztek. Ha így folytatjátok, még az unokáink is adósok maradnak egy életre. Ha ez középtávon nem fog változni, 100000000000000000000000%, hogy lépek ebből az országból.

Ádámka Auditore 2012.10.30. 19:13:02

@Jani haverja: A grafikont köszönöm. Múltkor beszélgettünk róla ha jól emlékszem, hogy a szociális kiadások mennyire terhelnek meg egy országot és miért olyan magasak itthon az adók. Na nekem ez a legfőbb probléma. Ezt nyögöm, emiatt kell szívnom, emiatt nem él olyan színvonalon a magyar, amilyet a teljesítménye alapján megérdemelne. Te milyen ortodox eszközökben látod a megoldást? Én erre egyedül azt a megoldást látom, hogy lesz egy tökös nemzeti kormányunk, aki újratárgyal mindent és valahogy könnyítenek az adósságszolgálaton, meg kedvezőbb kamatokat harcol ki, hogy az ország végre fellélegezhessen és beinduljon a várva vár tényleges növekedés. Ezért is vagyok jobbikos, mert egyedül az ő programjuk van kihegyezve erre.

A példa adott:

www.britannica.com/EBchecked/topic/914332/Nestor-Kirchner

Vidéki 2012.10.30. 20:46:24

@Ádámka Auditore:

A pesszimizmus lefegyverez.

Arra ösztönöz, hogy úgysem érdemes semmit se tenni, mert semmi értelme az egésznek.

"Dum spiro spero".

"Amíg élek (lélegzek) remélek."

Mondták a rómaiak és azt hiszem igazuk volt.

NIPREDIL 2012.10.30. 20:58:35

@KevinMulder: Csak mi fogunk szívni. Illetve már szívunk.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 21:20:31

@Ádámka Auditore: Hát én azért az államcsődöt nem nagyon preferálnám, jó pár hónapja olvastam egy leírást, egy 30 egynéhány éves srác írta le az argentin államcsődkor és az utána közemberként tapasztaltakat, egyszerűen brutális. Le is mentettem, nagyon érdekes olvasmány. Felraktam most a dropboxomra, itt találod:
dl.dropbox.com/u/14145148/Tennival%C3%B3k%20%C3%A1llamcs%C5%91d%20eset%C3%A9re%2C%20ill.doc

A srác kissé fegyvermániás, meg nagyon hosszan ír, de tanulságos olvasmány abban a tekintetben, hogy mivel jár egy államcsőd. Egy magyar ismerőse fordította le magyarra a szöveget.
Én nem Magyarországon élek, de akkor sem kívánnék ilyent Magyarországnak, ha az összes rokonom-ismerősöm elhagyná előtte az országot.

Amiben én hiszek, és ortodox gazdaságpolitika: A kiadásokat brutálisan csökkenteni. Pl. állami alkalmazottaknál az összes hivatalnok létszámát (értelemszerűen nem a rendőrökét, tűzoltókét, tanárokét, orvosokét, stb.), de nem úgy, hogy kirúgni őket, hanem úgy, hogy minden 3 elment ember helyett csak egyet felve. Ezzel egyidőben a bürokráciát is brutálisan csökkenteni kellene.
Egészségbiztosítás fokozatos privatizálása ÉPESZŰEN, ugyanúgy, mint ahogy sikerült a gépjármú kötelező felelősségbiztosítás privatizálása is, igaz, annál csak lassan és nagy nehezen sikerült, de mára már jól működik, ebből lehetne tanulni. MÁV azonnali részleges privatizálása, valami hasonlóan szerkezet lenne a végcél, mint ami Svájcban van. BKV-t nem kellene megszüntetni, viszont meg kellene engedni BÁRMELY, és nem +1! magáncégnek, hogy indíthasson bármely vonalon buszjáratot (egyébként ez lenne a legkönnyebb, mert a buszok nem sinen mennek), a villamos-metró-troli-HÉV vonalaknál ez sokkal bonyolultabb, éppúgy, mint a MÁV-nál. Itt Tiranában nem is tudom, hogy hány magántársaság van helyi és helyközi buszjáratokra, de a legdrágább jegy 120 Ft-nak megfelelő összeg, azt tudom. Van aki csak egy vonalon közlekedik, van olyan társaság, amelyik többön. Kórházakat ÉSSZEL privatizálnám pl. Az ésszel szót már másodszor írtam le, ideje megmagyaráznom: Azt jelenti, hogy nem a költségvetés hirtelen bevételének szempontja alapján adnám oda magáncégeknek, hanem a várható fejlesztések, és a vállalt színvonal alapján (természetesen a biztosítéknak megfelelő lóvét le kellene tenni letétbe, hogy ne tudja a magáncég átverni ígéretekkel az államot), valamint minden erővel azon gondoskodnék, hogy egy adott területen belül is, minél vegyesebb legyen az ellátó cégek köre, azaz minél nagyobb legyen a konkurencia.

Ha ezeket az első lépéseket csak elkezdené a FIDESZ, máris 1 EUR kb 210-220 Ft lenne, még ebben az Euró válságos időszakban is. Na ekkor kezdeném el törleszteni az államadósságot, de csak a devizát. A forintnál ha esedékes a részlet, újabb hitelt vennék fel, de devizában mert tudnám, hogy ha folytatom az ésszerű lépéseket, akkor még jobban erősödik a forint, és kevesebbet kell visszafizetnem, mint amennyit felvettem.

A végcél az lenne, hogy a jelenlegi költségvetés mind a bevételi, mind a kiadási oldalát kb 1/3-ára lefaragnám. Azért nem az 1/4-ére, mert a jelenlegi nyugdíjasokkal nem tudnék mit kezdeni, ők már állami nyugdíjasként élhetnek csak halálukig. Viszont a jelenleg dolgozóknál svájci mintájú 3 pilléres nyugdíjrendszert vezetnék be, természetesen még ez is lassú dolog, mert ugye aki mondjuk most 50 éves, annak a másik pillérből csak fillérjei lennének, tehát az állami nyugdíjának nagyobbnak kellene lennie.

Röviden hirtelen ennyi a leglényegesebb, persze ha részletezném, meg az egyéb dolgokat is leírnám, akkor lenne vagy 200 oldal :)

A lényege gyakorlatilag az, hogy kicsi, olcsó állam kell, viszont a sok magánosításnál a legjobban arra kell figyelni, hogy nehogy az állami monopóliumból magánmonopólium legyen, mint ahogy Magyarországon a privatizáció során szinte mindennel történt, mert a magánmonopóliumnál tényleg csak a pénz kitalicskázása folyik az országból, még akkor is, ha történetesen magyar cég szerezte meg a magánmonopóliumot, vagy jutott előnyhöz az állam segítségével a többivel szemben, lásd pl. az utóbbi idők híreit a CBA-ról.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 21:22:05

@Vidéki: Látom a munkahelyedről eljöttél 5-kor, hazafelé bevásároltál, majd megvacsoráztál, most pedig túlórázol :)

Horizont 2012.10.30. 21:44:25

Én meg beadnék egy másik módosító javaslatot! Az állam jutalmazza meg minden ITTHON MARADT állampolgárát, amiért cipeljük a hátunkon az elmúlt 22 évet az összes baromagyú politikussal együtt (+vidéki:D) !!!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.30. 21:50:17

@Horizont: Az ötlet jó lenne, csak az a baj, hogy meg kellene oldani, hogy ki fizesse ki a cehhet. Mert ha újabb adóemelésből akarnának jutalmat osztani, az ugye netto veszteség lenne Nektek, mivel azt a hivatalt is el kellene tartani az adóból, aki megállapítja mindenkinél, hogy ki jogosult jutalomra, és mennyire.

Ez sajnos így van, Münchauseni csodák (a saját hajánál fogva húzta ki magát a mocsárból) sajnos a való életben nincsenek.

Egyébként velem pl. mi lenne? Én 21 évig hűsiesen tűrtem :)

kerekes pereces 2012.10.30. 21:57:10

@Horizont: Van jutalom. Alaptörvény-díszkiadás, festmények, békemenetek, NEM az IMF-nek hirdetések, ezek mind-mind neked szóló jutalmak a kitartásodért. Szabadság, elvtárs!

dobzse.laci 2012.10.30. 23:42:39

@Kutchek: Ha Rogánék védik, akkor nekik hugyoztak.

klkk · http://www.tavolsag.info/ 2012.10.31. 07:56:18

Bocs, ha valaki már leírta:
Ezt a 70 milliót nem befizetik majd, hanem kölcsön adják magas kamatra.

Apeiron (törölt) 2012.10.31. 09:11:28

@Vidéki: "Így beszél egy magát derék embernek képzelő Lúdmillás:..."

Annak örülj, hogy csak beszél. Nehogy azon kapd magad néhány év múlva, hogy a haverjaiddal kalodába verve várjátok a tél végét a Kossuth téren...

redsea 2012.10.31. 10:25:40

@Jani haverja: a 2010-es montenegroi projektet leállíttatta az EU, nem lett belőle semmi. Vélhetően a magyarra is ez vár. Ugye EU meg Schengen miatt nem mindegy, hogy kit engedünk be.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.31. 11:05:47

Magyarország a 70 milliós letelepedési fejpénzzel bizony a nem olcsó országok közé tartozik. Nagyjából Belize szintjén van, de még az USA alatt. Habár ott is van egy 500 ezer dolláros kedvezmény, mert a tényleges határ 1 millió dollár. Ellenben Kanadában 50-70 ezer dollár között már van lehetőség letelepedési engedély elnyerésére.
Az most rendben van, hogy a fogy a magyar népesség, de mitől jó, ha még több kínai jön? Annyira kell a pénz?

enpe 2012.10.31. 13:44:54

@Shyad-Khourongai: Elnézést, de azt hiszem, itt már leírták: a 70 milla nem egy direkt "fejpénz", hanem ekkora összegért államkötvényt kell venni az igénylőnek. Azaz "használatra" ideadná Magyarországnak. A tőkét visszakapja a futamidő (5 év) végén, a kamatot előre nem lehet tudni. Az illető hitelez Magyarországnak, az pedig az adósa lesz (pl. Changnek...). Biztos kell a pénz, úgy tűnik kelendő árut, értelmes szolgáltatást nem tudunk kínálni külföldnek...

Vidéki 2012.10.31. 18:22:49

@Apeiron:

Óriási nagy demokrata lehetsz és talán még nőni fogsz.

Horizont 2012.10.31. 19:28:46

@Vidéki:
Örülsz-e az új hírnek, hogy a Nézőpont szerint már megugorná a parlamenti küszöböt az
Együtt 2014?? Főnököd ideges-e? És te? Te, te nagy demokrata:(

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.31. 19:29:15

@redsea: A montenegrói projekt tudomásom szerint most is működik. Én legalábbis így hallottam. Persze Montenegró nem EU tag, és főleg nem Scengenen belüli, de azt én is azt valószínűsítem, hogy az EU (illetve a Schengenen belüli országok) leállítja (leállítják) a Rogánék marhaságát biztonsági kockázatokra hivatkozva.

Vidéki 2012.10.31. 21:08:03

@Horizont:

Seres László a HVG „A rezsimváltás 22-es csapdája” című cikkében foglalkozik azzal az ellentmondásos helyzettel, hogy Bajnai ilyen Milla-Szolidaritás típusú szervezetekre támaszkodva akarja leváltani a mostani kormányt.

Seres nagyon jól látja:

„Azaz, formállogikailag: előbb-utóbb Bajnaira sem lesznek vevők.

Ergo: vagy Bajnai pálfordul, és lesz egy őt sakkban tartó adóemelő, protekcionista, szociális-populista-zöld-szakszervezeti kormány első embere,

vagy még másnap lecserélik őt a Szabad Marijuana Mozgalom elnökére, aki a válsághoz nem ért ugyan, de hangulatjavító intézkedésként legalizálja a kendert.”

„Az Együtt 2014 mozgalomnak még nincs programja, előbb a csatlakozókat várják - mondta Juhász Péter.”
Ki ez a Juhász Péter?
Juhász Péter a Kendermag Egyesület nevében tevékenykedett droglegalizációs aktivista ként.

A Kendermag Egyesület egy magyarországi non-profit civil szervezet, mely céljául elsősorban
a könnyű drogok legalizálását,
és minden drog dekriminalizálását tűzte ki.

Ha az Együtt 2014 indulnia akarna a 2014-es parlamenti választásokon, őszintén be kellene vallania kik finanszírozzák (például külföldi pénzekből).

Más országokban nagyon megnehezítik, még "civil szervezetek" esetében is, hogy külföldről finanszíroztassák magukat.

Az éles hazai és külföldi bírálatok ellenére aláírta az orosz elnök szombaton azt a törvényt, amely kötelezi az Oroszországban működő, külföldi finanszírozású nem kormányzati szervezeteket,

hogy "külföldi ügynökként" vetessék magukat nyilvántartásba.

A törvény egyaránt vonatkozik a külföldi finanszírozású, politikai tevékenységet folytató nem orosz és orosz civil szervezetekre is.

A Netanjahu kabinet 2011-ben olyan törvényt fogadott el, amely súlyosan korlátozza az országban működő civil szervezeteket azáltal, hogy rendkívüli mértékben megnehezíti külföldi finanszírozásukat.

Az új szabályozásnak egyik fele megtiltja, hogy idegen országok 20000 sékelnél nagyobb összeggel támogassák az angolszász terminológia szerint „ nem kormányzati szervezeteknek” (NGO) nevezett entitásokat.

A tilalom vonatkozik nemzetközi szervezetekre is, például az ENSZ-re.

A törvény másik fele pedig gyilkos, 45 %-os adóval sújt minden izraeli NGO-nak nyújtott külföldi pénzügyi támogatást.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.31. 21:31:14

@Vidéki: Jó példákat hozol :) Oroszország, Izrael :)

Ebből Oroszország egy diktatúra, Izrael pedig gyakorlatilag megalakulása óta hadiállapotban van.

Most bújt ki a szög a zsákból, hogy a Fidesznek mi az igazi célja Magyarországgal.

A HVG cikkben jósoltak viszont nagy valószínűséggel igazak lesznek. Sajnos a nagy többséget Magyarországon nem érdekli a józan logika, ugyanezért kapott a populista főnököd is 2/3-ot a parlamentben, a szavazóktól csak 54%-ot, de az is rengeteg.

prof. dr. Caesar Napoleon 2012.10.31. 22:07:13

Teljesen off, de megsem. Ha emlekeim nem csalnak a Megaupload fonoke is letett egy par millio dolcsit a kiwik asztalara es rogton gyorsabban intezodtek az ugyei.
Ettol fuggetlenul ez egy izgalmas otlet. Jonak ugyan nem mondanam, de ketsegkivul izgalmas. Kerdezze meg kezeloorvosat, gyogyszereszet!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.31. 22:20:47

@prof. dr. Caesar Napoleon: Izgalmas az is, ha valaki felmászik a Lánchíd tetejére leugrási szándékkal.
A különbség a kettő között, hogy aki felmászik a Lánchídra, az csak saját magát kockáztatja (esetleg a megmentésére kiküldötteket) és nem egy egész országot, mind pénzügyileg, mind biztonságilag.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.31. 22:35:47

@enpe: Olvastam én. Mondjuk azt nem tudom, miért fizetne egy kínai annyi sok pénzt, amikor a szomszéd vagy a rokon papírjaival eljárkál. Szerintem egy személyazonosságra legalább három kínai esik. Ez bevett szokás náluk, ők is ismerik a rassztévesztés fogalmát.

Országunk nyomorúságos helyzete viszont nem éppen szívderítő.

Vidéki 2012.11.01. 07:04:12

@Jani haverja:

Érteni nem vagy képes, csak félreérteni, félremagyarázni.

Írod:
„Most bújt ki a szög a zsákból, hogy a Fidesznek mi az igazi célja Magyarországgal.”

Magyarországon hatalmas a tolerancia a külföldről finanszírozott politikai indíttatású beavatkozásokkal szemben is, amikor külföldi pénzekkel táplált erők akarnak kormányt alakíttatni Magyarországon.

Mégis habzó szájú propagandisták magyarországi diktatúráról tépik a szájukat.

Izrael egy demokrácia, nem diktatúra, mégis „az új szabályozásnak egyik fele megtiltja, hogy idegen országok 20000 sékelnél nagyobb összeggel támogassák az angolszász terminológia szerint „ nem kormányzati szervezeteknek” (NGO) nevezett entitásokat.”

Mi Magyarországgal kapcsolatban a valóság?

Idegenbe szakadt „hazánkfiai és lányai, mint Paul Lendvai; Heller Ágnes; Schiff András; Ivan Nagel,

Antiszemitizmus Magyarországon - Mit lehet tenni?

címmel tartottak pódiumbeszélgetést a magyarországi politikai helyzetről a berlini Schaubühne színházban. (HVG)

Sok beszédnek sok az alja.

A beszélgetés idővel elkanyarodott az eredeti témától, a szó a magyarországi politikai helyzetre terelődött.

Schiff András zongoraművész hangsúlyozta, hogy a változásokhoz nem elég néhány értelmiségi,

az utca támogatása is kell,

az utóbbi időben pedig éppen ez utóbbinak látszanak a jelei "élénk ellenzéki mozgalmak" formájában.

A közönség soraiban felmerült, hogy gyűjtést kellene indítani
a magyarországi változások előmozdításának támogatására,

a rendezvényen kialakult közmegegyezés szerint az anyagi támogatás címzettje a Klubrádió lesz.

A berlini Schaubühne tehetős és „jókedvű adakozói” jóvoltából összegyűlt perselypénz létrejötte teljesen legálisként mutatható be, a „jókedvű adakozók” személyi összetétele homályban marad.

A külföldön összegyűlt pénzösszeget fel lehet használni Magyarországon a szabadon megválasztott kormány elleni aknamunkára.

Lehet belőle finanszírozni:

„az utca támogatását”, vagy

a Klubrádió, „Drága Bolgár Úr” kormányellenes gyűlöletfröcsögéseit.

Feltehetően a berlini Schaubühne tehetős és „jókedvű adakozói” 20000 sékelnél nagyobb összeget gyűjtöttek be

és Magyarországon nincsen megtiltva, hogy idegen országokból 20000 sékelnél nagyobb összeggel támogassák az angolszász terminológia szerint „ nem kormányzati szervezeteknek” (NGO) nevezett entitásokat.

Ironfist 2012.11.01. 08:44:02

@Jani haverja:
Tyűű, jól látom a legfrissebb kommentek közt, hogy Vidéki merészel bárkit (most épp téged) nem értéssel+félremagyarázással vádolni? :D XDDDD

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.01. 09:12:57

@Vidéki: Épp olyan kontra produktív a baloldal hülyeségmantrázása is, mint a jobboldalé. Vagyis Magyarország diktatúrázása, a magyarság folytonos antiszemitázása növeli a magyarok ellenérzését a nyugat és a zsidók iránt. Joggal-e? - Természetesen joggal. Aminek egyik kézzelfogható eredménye lesz, hogy 2014-ben is a Fidesz kormányozhat tovább, koalíciós kényszer nélkül. Ami pedig azt az érzetet kelti majd bennük, hogy mindent jól csináltak, pedig nem. Gyakorlatilag semmit nem csináltak/csinálnak jól. A kommunikációjuk meg egyenesen katasztrofális.
Térjünk vissza a lényegre! Van-e antiszemitizmus és rasszizmus Magyarországon? - Egyértelműen nincs olyan tünetegyüttes, amely a társadalomra általánosan jellemző, és azt a fenti fogalmakkal lehetne leírni. Az ellenérzés, amit zsidó származású hírességek fröcsögése vált ki, nem antiszemitizmus. Természetes reakció valami ocsmány dologra.
Ugyanakkor létezik önmagunk etnikai megkülönböztetése másoktól, amit entocentrizmusnak neveznek. Ezért, amikor egy zsidó ember arra hivatkozik, hogy ő magyarként ostorozta a magyarságot (lásd Kertész Ákos), akkor a nem zsidó magyarok ezt nem képesek elfogadni. Itt pedig fennáll az a sajnálatos tény, hogy egyik fél sem igyekszik a másik érzékenységével foglalkozni, ellenben a sajátját kidomborítani igyekszik. S a zsidók, - kultúrájukból fakadóan - nagyobb hevülettel sértődnek meg, érzékenykednek. Nagyjából akkorával, hogy a világot fellármázzák. Ezzel szemben a magyarok sem örömüket, sem gyászukat, vagy haragjukat nem képesek érzelmi túláradással artikulálni. A zsidó és a magyar kultúra nem kompatibilis.
Mi a helyzet diktatúra ügyben? - Diktatúra sincs. Nem lehet, hiszen a választáson szavazó polgárok kétharmada a Fideszre voksolt, és ezt politikailag mindig általános kétharmadként, az ország kétharmadaként értékeljük. Így volt ez Hornék idejében is. S hiába is mondja fennhangon az ellenzék, hogy a választók nem ezt akarták, ez valójában csak a gazdaság alakulására igaz, a társadalom morális, ideológiai irányára viszont nem. Ezért tanácsom a z ellenzéknek, hogy ne több sajtos kiflit ígérjen, hanem több magyarkodást. Például úgy, hogy álljon fel egy szocialista képviselő az EU parlamentben, és öntse le egy pohár vízzel Kón Banditát, amikor rasszistázik, mert náluk meg a cigányokat dózerrel pusztítják.

kifordított nagyanyó 2012.11.01. 09:34:36

Mi a francnak jönnének ide kínai üzletemberek?
Maximum a piacosok.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.01. 12:09:31

@Vidéki: Még szerencse, hogy Magyarországon ez nincs megtiltva.

NORMÁLIS, és nem hadiállapotban lévő demokráciákban ugyanis sehol sincs megtiltva. Leírtam már: Oroszország nem demokrácia, Izrael meg gyakorlatilag hadiállapotban van.

NORMÁLIS demokráciákban szólásszabadság van, és mindenki arra gyűjt, amire akar, akár külföldön is. Erre egy példa Nagy-Britanniában, Franciaországban, Németországban a mecsetek száma. A túlnyomó részük külföldi pénzből épült. Tudom, most éppen vannak olyan hangok ott is, hogy korlátozni kéne a számukat, de attól függetlenül van rengeteg belőlük, pedig azok csak szinte kizárólag egy bevándorolt kisebbség érdekében jöttek létre, és a túlnyomó részükben éppen a befogadó állam elleni hangok is megtalálják bennük a fogadó közönséget.

Szóval az, hogy ilyen hangokat pengetsz, és ilyen hangokat penget a munkaadód, azaz a Fidesz, pont azt bizonyítja, hogy a Fidesz a demokrácia lebontására készül, a kérdés csak az, hogy sikerül-e neki. Eddig egy csomó lépés sikerült, többek között a Klubrádió is majdnem.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.01. 12:29:07

@Shyad-Khourongai: Egy fontos pontosítás:

A Fideszre 2010-ben a szavazatokat leadók közül csak 54% voksolt. Igaz, ez is rengeteg. Az csak az akkori magyar választási rendszer sajátossága volt, hogy ebből 2/3 lett a parlamentben.

Az új választási rendszer szerint meg bizonyos helyzetben ez a 2/3 összejöhet gy is, hogy a szavazók 20%-a szavaz csak az adott pártra, annyi kell mindössze, hogy legyen 1 nagy párt (arra szavaz az a bizonyos 20%) és nagyon sok kicsi.

Franciaországban az illegális betelepülő romák lakhelyeit dózerolták, amelyek közterületen voltak, mindenféle engedély nélkül. A romák tetejében nem voltak lakímre bejelentve (nem is lehettek, mert illegális közterületfoglalók voltak), stb. Úgyhogy az teljesen törvényes volt, sok mindenért lehet szidni a Kóhn-Banditát, de ezért speciel nem, főleg nem úgy, hogy ő is ellenzékben van Franciaországban, tehát nem ő rendelte el a dózerolást.

A nagy magyarkodás meg mindig azzal az eredménnyel jár, mint a nagy németeskedés járt a két világháború előtt Németországban, és a nagy magyarkodás a II. Világháború előtt, de folytathatnám a végtelenségig a példákat, egyetlen pozitív következmény nincs a történelemben az ilyennek.
Helyette OKOSAN, TAKTIKUSAN kellene élni Európa közepén Magyarországnak, csak sajnos a magyar átlagember erre nem alkalmas (tisztelet a kivételnek). Mindig a Himnusz sora jut erről az eszembe: "Megbűnhődte már e nép a múltat, s jövendőt". Hát az én véleményem meg az, hogy nem, nem bűnhődte meg, mert ha megbűnhődte volna, akkor a közember másként gondolkodna ma. A magyar nép Mátyás király óta mindig ugyanabba a hibába esik, és soha nem tanul. Ebben igaza van Kertész Ákosnak. Mondom ezt úgy, hogy én nem vagyok zsidó, sőt magyar nemesi származék vagyok, a családfámat mindkét ágon az 1700-as évek elejéig név szerint vissza tudom vezetni.

Vidéki 2012.11.01. 13:32:51

@Jani haverja:

Látomásaidban a valóság így fest:

„Leírtam már: Oroszország nem demokrácia, Izrael meg gyakorlatilag hadiállapotban van.”

Oroszország már régóta demokrácia.
Csak nem olyan hülyék vezetik akiket te szeretnél látni..

Ezért írta alá az orosz elnök azt a törvényt, amely kötelezi az Oroszországban működő, külföldi finanszírozású nem kormányzati szervezeteket,

hogy "külföldi ügynökként" vetessék magukat nyilvántartásba.

A törvény egyaránt vonatkozik a külföldi finanszírozású, politikai tevékenységet folytató nem orosz és orosz civil szervezetekre is.

Oroszországban nem hatalmas a tolerancia a külföldről finanszírozott politikai indíttatású beavatkozásokkal szemben , amikor külföldi pénzekkel táplált erők akarnának kormányt alakíttatni Oroszországban.

Izrael egy demokrácia, nem diktatúra, a Camp David szerződés óta, hosszú ideje senkivel sem áll hadiállapotban, mégis az ottani politikai vezetés ugyanúgy gondolkodik a külföldről finanszírozott politikai indíttatású beavatkozásokkal szemben , mint ahogyan azt Oroszország politikai vezetése teszi.

Nem olyan naív hülyék irányítják ezeket az országokat, mint. akiket te szeretsz látni.

Horizont 2012.11.01. 14:16:29

@Vidéki:
Én még tőled egy normális kommentet nem olvastam. Te nem tudsz emberi nyelven írni???
És soha nincs SAJÁT véleményed? Vagy nem a kérdésre válaszolsz, vagy olyan zagyva vagy, hogy beleszédülök mire elolvasom és se füle se farka nincs annak amit összehozol itt rendszeresen. Nem öröm téged olvasni. Nem csak a tartalma miatt. Húzzál már bele, tanulj, okosodj, húzd ki a fejed a Fidesz seggéből és add önmagad!!!Ha mered.....

Vidéki 2012.11.01. 16:05:22

@Horizont:

Írod: "Nem öröm téged olvasni."

Akkor ne olvass engem.

Lenin elvtárs mondta állítólag: "Elvtársak, ami nem megy azt ne erőltessük"!

kenájkikit 2012.11.01. 16:11:24

@Vidéki: jah igen, úgyhogy ne erőltesd az okoskodást

Horizont 2012.11.01. 17:07:47

@Vidéki: Lenin elvtárs neked üzent ezzel: ami nem megy ne erőltesd!! Könyörgöm!Neked nagyon nem megy! Véded a védhetetlent, de még védeni se tudsz, csak nyikorogsz itt össze vissza minden baromságot, egyetlen egy érv nélkül. Én már elsüllyedtem volna helyedben régen!

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.01. 17:18:02

@Jani haverja: Maga nagyon frappánsan védi a francia nácikat. Kár, hogy a magyarokkal nem ezt teszi. Ugyanis a magyarországi cigányok jelentős része illegálisan lakik különböző helyeken kolóniákban, és még csak véletlenül sincsenek oda bejelentve. Továbbá Franciaország nem EU-n kívüli ország, tehát egy másik EU-s állampolgár Fro. területén nem tartózkodhat illegálisan. Ne vigye tévútra a magyarok irányában érzett antipátiája!
A franciák indoka egyébként egészségügyi volt, mint az köztudott.

Vidéki 2012.11.01. 17:24:28

@Horizont:

Ne olvass!

Neked az árt!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.01. 18:01:23

@Vidéki: "Oroszország már régóta demokrácia.
Csak nem olyan hülyék vezetik akiket te szeretnél látni.."

Putyinnak éppen olyan "demokratikus" hajlamai vannak, mint a Viktátorodnak, csak ő ezt meg is tudja valósítani. Ellenzéki vezetők letartóztatása, stb.

Egyébként meg pont az általad hivatkozott cikkben is az volt, hogy ezt a nyilvántartósdit mennyire elutasítják a normális demokratikus országok, és komoly nemzetközi tiltakozások voltak ellene.

Az, hogy szerinted Oroszország demokratikus jogállam, sok mindent elmond a diktatúrákat gátlástalanul kiszolgálni kész egyéniségedről...

Izraelről meg azt írtam ugye, hogy GYAKORLATILAG megalakulása óta hadiállapotban van. Nem papír szerint, hanem gyakorlatilag!!!

Olvass, és értelmezz!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.01. 18:03:01

@Horizont: Szerintem szűrjed, ha idegesít :)

Én jót szórakozom amikor védeni akarja a védhetetlent, és belezavarodik :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.01. 18:12:35

@Shyad-Khourongai: Én nem védek egyetlen nácit sem, sőt kimondottan rühellem őket. A magyar nácikat is, a francia nácikat is, és mindenféle egyéb nácit is.

Egyébként a cigányok elenyésző része lakik Magyarországon közterületen, mindenféle engedély nélkül, függetlenül attól, hogy be van-e jelentve, vagy sem oda (most nem azokra a hajléktalanokra gondolok, akinek egy viskóra-lakókocsira sem futotta).

"Továbbá Franciaország nem EU-n kívüli ország, tehát egy másik EU-s állampolgár Fro. területén nem tartózkodhat illegálisan. "

Ez egy nagy tévedés, három hónap után be kell jelentkezni.

"Ne vigye tévútra a magyarok irányában érzett antipátiája! "

Nem visz, mivel a magyarok iránt ÁLTALÁNOSAN nem érzek antipátiát, csak azok iránt, akik a hülyeségükkel, gonoszságukkal rombadöntötték Magyarországot, és még mindig nem elég nekik.

"A franciák indoka egyébként egészségügyi volt, mint az köztudott. "

Is, meg a lakcímnélküliség is.

Vidéki 2012.11.01. 18:34:17

@Jani haverja:

1. Írod: „Ellenzéki vezetők letartóztatása, (Oroszországban)”.

Mióta nevezhetjük ellenzéki vezetőnek Mihail Hodorkovszkijt, aki a rendszerváltás zűrzavarát kihasználva szabad rablásban törvénytelen eszközökkel rátenyerelt hatalmas energiahordozó termelésre?

2. Írod: „Izraelről meg azt írtam ugye, hogy GYAKORLATILAG megalakulása óta hadiállapotban van. Nem papír szerint, hanem gyakorlatilag!!!”

Ha nincs papírja a hadiállapotról, akkor te akármilyen helyzetre ráhúzhatod légből kapott állításaidat.

Megrontod a szavak becsületét!

Vidéki 2012.11.01. 18:40:41

@Jani haverja:

"A Jukosz olajipari vállalat főrészvényese volt 1993-tól 2005-ig. 2003 októberében letartóztatták, majd 2005 májusában nyolc év szabadságveszésre ítélték pénzmosásért, sikkasztásért és csalásért.

Oroszország egykori leggazdagabb emberét több millió tonnányi kőolaj ellopásában és 23,5 milliárd dollár tisztára mosásában találták bűnösnek. Az ítélet kihirdetése 2010. december 27-én kezdődött meg a moszkvai Hamovnyiki kerület bíróságán, a büntetés mértékét pedig 2010. december 30-án közölték.

Az Interfaksz hírügynökség információi szerint Viktor Danyilkin bíró elmondta, hogy a most kiszabott, pontosan 13 és fél év börtönbüntetésbe beszámították azt a nyolc évet, amelyet az előző perben szabtak ki Hodorkovszkijra;

Hodorkovszkij volt üzlettársa, Platon Lebegyev ugyanennyi büntetést kapott." (Wikipédia)

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.01. 19:04:01

@Jani haverja: Maga nem ismeri a közterület jelentését. Nem minden önkormányzati (állami) ingatlan számít közterületnek. A cigók állami ingatlanon telepedtek le, mint a niggerek is. Nem parkban vagy utcán.
Magyarországon számtalan önkormányzati ingatlanon laknak cigányok bejelentés nélkül. Ezek az ingatlanok korábban bérlők által bérelt kis telkek, hobbitelkek voltak. A hobbitelkek jellemzője, hogy lakhatási engedélyt nem adnak ki rá, így a bennlakók lakcímbejelentése nem történhetett meg. Tudja, hányan laknak így az országban? A romák 80%-a. Az kevés vagy sok?

Maga egy magyargyűlölő ember, csak nincs annyi kurázsi magában, hogy ezt nyíltan felvállalja. Ehelyett a franciákat mentegeti a dózergyilkosság vádja alól, miközben a Magyarországon senki által nem üldözött romák miatt a magyarokat nácizza orrvérzésig.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.01. 19:11:50

@Vidéki: Eszetlenkém, tehát Oroszországban összesen két, azaz kettő ellenzékit csuktak le???

Pont nem ezekre gondoltam, hanem a másik több százra, akik nem milliárdosok.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.01. 19:14:22

@Vidéki: Megint csak eszetlen vagy Izraellen kapcsolatban is. Azért van gyakorlatilag hadiállapot ott, mert szinte kétnaponta lőnek a településeire rakétákat a palesztinok, ők meg általában a hadsereg vadászgépeivel válaszolnak ezekre.

De egyébként Izraelben nincs hadiállapot, csak hároméves sorkatonaság éles helyzetben, biztos gyak a gyakorlás miatt. :)

Horizont 2012.11.01. 19:16:33

@Jani haverja:
Dehogy is szűröm:) Senkit se. Megenne a fene a kíváncsiságtól:) Én is szórakozom, csak néha nevelni szeretném:) Semmi siker!Milyen lehet egy ilyen ember? Azért érdekelne csak úgy!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.01. 22:00:47

@Shyad-Khourongai: Nem mentegetek én senkit, csak nem szeretem, amikor mindenféle náci akar engem demokráciából, meg jogállamiságból kioktatni.

És mint mondtam, nem a magyarokat nem szeretem, hanem azokat az embereket, akik tönkre akarnak tenni egy országot, vagy butaságból, vagy aljasságból, bármilyen nemzetiségű legyen az illető, és bármely országról legyen szó.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.01. 22:05:29

@Horizont: Hogy milyen ember lehet? Ez engem is érdekelne. :)
Nagyon kíváncsi lennék egy olyan emberre, aki gátlástalanul védi a munkaadóját, akkor is, ha történetesen egyik héten pont az ellenkezőjét kell mondani, mint a másik héten. Nem lenne könnyű meló az olyan embernek, mint amilyen pl. én vagyok.

Igaz a Szógyártó Péter, meg a Girosz Ász András is meg tudja ezt csinálni nap, mint nap, úgyhogy vannak ilyen emberek, na nekik van az arcukon tényleg vastagbőr...

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.01. 22:45:48

@Jani haverja: Maga egy frusztrált ember. Úgy képzelem, talán az édesanyját hibáztatja, amiért magyar honba szülte. Remélem, nem darabolta fel a mamát! Magában kontrollálatlan gyilkos indulatok forrnak. Mihamarabb keressen meg egy orvost, ezt jó tanácsként mondom.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.01. 22:47:38

@Shyad-Khourongai: DDD

Ezjóviccvót :)

Főleg egy Jobbikostól :)

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.11.02. 10:44:33

Emberek! Az megvan hogy 2013 júliusától orosz mintájú netes cenzúrát kíván bevezetni a kormány?

"Akár tárgyalás nélkül kapcsoltathat le, cenzúrázhat blogokat, netes újságokat, vagy oldalakat a magyar kormány 2013 júliusától. Legalább is a büntető törvénykönyv legújabb módosítása minden olyan tartalom eltüntetésére feljogosítaná a hatóságokat, melyeket - legalábbis ők - az állampolgárokra nézve károsnak ítélnek meg."
szabotazs.blog.hu/2012/11/02/netes_cenzura_magyarorszagon#more4885073

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.02. 11:12:10

@Jani haverja: A mindenit, a Jobbik titokban felvett tagjai közé? Vagy csak magának Jobbikos mindenki, aki nem szimpatizál a magyarokról alkotott véleményével?

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.02. 11:50:36

@Komjaga: Erre mondják a Fidesz leghívebb szavazói, hogy rendnek kell lenni.

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.11.02. 13:00:27

@Shyad-Khourongai: Jó mondjuk egy országban ahol a regisztrációt nagyobb tüntetések, vagy népszavazás nélkül be lehetett vezetni, okés :) De egyszerűen az agyam megáll mi történt regisztráció ellen? Gyurcsányék sátoroztak, az LMP-sek ficnit szórtak. És ennyi. Ez volt a maximum. Most meg jön a cenzúra, Navarróékat erőszakkal felszámolták az MTVA előtt és senkit nem érdekel.
index.hu/belfold/2012/11/02/felszamoltak_a_tuntetest_mtva_szekhazanal/

Vidéki 2012.11.02. 16:33:06

@Komjaga:

„Nagy Navarro Balázs, aki több társával elsőként éhségsztrájkolt a tisztességes közszolgálatiságért.”

Mi köze van a közszolgálatiságnak ahhoz, hogy egy erőszakos garázda banda határozza meg, hogy lehet-e egy olyan szobrot felállítani, amely „A budai hegyek vonulatát mintázó műalkotás” ?

Csak a garázda bandának lehetnek jogai?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.02. 18:55:47

@Shyad-Khourongai:
1./ Most akkor tegeződünk vagy magázódunk? Egy kétsoros írásban nem illendő kétféle megszólítást használni.
2./ Magyarországon a nacionalisták fő szervező ereje a Jobbik. Ezért írtam azt, amit írtam. De írhattam volna azt is, hogy elég nevetséges dolog az, hogy egy nacionalista engem frusztráltnak nevez, mikor magának a nacionalizmusnak az oka a frusztráció a társadalomtudomány szerint. Számtalan tanulmány van erről itt a neten is.
3./ Ezt az írást meg ajánlom mindenki figyelmébe:
hataratkelo.blog.hu/2012/10/25/ezert_kellett_eljonnunk_magyarorszagrol
Kis kiegészítésekkel, változtatásokkal akár én is írhattam volna. Ebből is kiderül, hogy valójában ki is a frusztrált.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.02. 18:58:11

@Vidéki: Az MTVA biztonsági őreire gondolsz?

Merthogy más nem garázdálkodott arrafelé...

Horizont 2012.11.02. 20:54:25

@Jani haverja: Egyébként a biztonsági őröknek van ilyenhez joguk? És hol volt a rendőrség?

@Vidéki: „A budai hegyek vonulatát mintázó műalkotás” Mire gondolsz ez alatt? Mi ez, ez mi? :)

bölcscsősz 2012.11.02. 21:10:05

Jónapot kívánok! -'Pot!- Itt lehet jelentkezni állampolgárságért? -Igen. Honnan jött? -Izraelből. -Honnan??-Izraelből. -Tehát ön zsidó? -igen az vagyok. -Vagyis mocskos zsidó? -Nem!Csak sima zsidó. -Hát önöknek nem adhatunk, mert úgyis kérés nélkül fognak jönni. El akarják foglalni hazánkat. De nem engedjük! Nem,nem soha. Csak a kínaiakat engedjük be,cserébe a magyarokért. Ők a mi kedves vezetőnk félázsiai rokonai. Persze csak, ha pénzt hoznak, vagyis államkötvényt vásárolnak. Ha ön is Kínából jönne és kinai lenne, örömmel befogadnánk. -De én is tudnék venni. -A zsidóktól nem fogadjuk el. Mert önök nem a becsületes munka alapján állnak, hanem önök csak egy pénz-világbirodalom zsinórján függenek. Spekulánsok, bankárok, akik kizsákmányolják a magyar embereket. Ezt mondta a mi kedves vezetőnk is, amivel a becsületes magyar békemenetelők is egyetértenek.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.02. 21:59:21

@Horizont: Szerintem nincs, de nem biztos. Mindenesetre a Pintér Sándor irányította rendőrség nem indított eljárást az őrök ellen, ez lehet azért is, mert joguk volt az őröknek ezt tenni, de ennek én kisebb valószínűségét látom. Meg azért azt sem szabad elfelejteni, hogy nem pontosak a tudósítások, ahhoz pontosan kellene ismerni az adott eseményt.

Extrém példa. Egymás mellett állunk a buszmegállóban. Én vagyok olyan bunkó, hogy rád kiabálok, hogy menj arrébb. Te egy kicsit megijedsz, és arrébb mész. Ilyenkor ez semmi (a bunkóságon kívül), nem szabálysértés, főleg nem bűncselekmény, mert önként mentél odébb. Ha azonban elkezdelek fenyegetni, taszigálni, vagy esetleg megütni, akkor az már garázdaság, esetleg kényszerítés.
Ennek ellenére nekem nincs jogom téged odébbküldeni a buszmegállóban (se kiabálással, sem durvábban), de ha egy rádkiabálás után Te odébbmentél, hát akkor az így sikerült.
Szóval a pontos körülményeket kellene ismerni, de ezeket szerintem utólag lehetetlen kideríteni.

Horizont 2012.11.02. 22:10:00

@Jani haverja: Aranyos példa volt, érzékletes:) A teljes igazságot meg úgyse tudjuk meg soha!
Amúgy alakul a helyzet.
www.origo.hu/itthon/20121102-eljaras-indult-az-mtva-elott-tuntetok-ellen.html#
Így kell ezt urak elvtársak!Megijedtek egy csipet csapattól?

@bölcscsősz: Hát ez nagy volt:DDDDDDD

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.02. 22:30:18

@Horizont: Legközelebb még a TEK-et is kivezénylik 10-15 emberre...

Mondom ezt úgy, hogy itt Albániában tavaly januárban 4 fiatalt éles lőszerrel lelőttek a rendőrök egy tüntetésen (meg is haltak). Csak azt nem szabad elfelejteni, hogy ez a négy fiatal nem békés tüntető volt, hanem erőszakkal el akartak foglalni egy kormányépületet (kb. olyan volt a szitu, mint az MTV ostroma anno), és itt REND van, ezt betartják, és betartatják. Mivel többszöri felszólíts, meg riasztólövések után sem hagyták abba, sőt megtámadták a rendőröket, és lőfegyver is volt náluk, így a rendőröknek nem volt más választásuk, lelőtték őket.
De 10-15 tüntető ellen viszont orbitális bunkóság eljárást indítani, főleg úgy, hogy törvény adta jog Magyarországon a spontán tüntetés akkor, ha előre nem látható váratlan esemény miatt tüntetnek, és nincs idő előzetesen (napokkal előbb) a tüntetést bejelenteni. Itt megvolt ez a hirtelen és váratlanul bekövetkezett esemény, mert hajnali 5-kor váratlanul költöztették odébb a már 1 éve ott tüntetőket.

De nem baj, Vidéki szerint demokrácia és jogállam van most Magyarországon, úgyhogy nyugodj meg...

Horizont 2012.11.02. 22:33:27

@Jani haverja:
Ha Vidéki mondja.......megnyugodtam:)

Vidéki 2012.11.02. 23:20:27

@Horizont:

A papagáj a macska szájában, sokkal pozitívabban gondolkodott,mint te..

Találd ki mit mondott?

kerekes pereces 2012.11.03. 00:01:14

@Jani haverja: Jó, hát tudjuk, Albánia USA-ra akar hasonlítani, amit meg is értek. Enver Hodzsa alatt eleget szívtak, elszigetelődtek mindenkitől, elegük lett, és inkább másolják a nyugat megoldásait.
Mi meg keletre tartunk, mert a Vezénylő Tábornok Orbánbasi keletmániás lett! Ja, a KDNP-nek megmondták, hogy keleten a keresztenység annyira nem menő, és inkább az iszlámmal kéne haverkodni?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.03. 00:30:38

@kerekes pereces: Vannak keleten keresztények is, pl. az örmények, csak azok Vityáéknak mostanában valahogy nem jönnek be annyira...

Horizont 2012.11.03. 06:45:17

@Vidéki: Azt mondta, hogy ez a Vidéki hülye és sajnos az is marad:))

little green rooster 2012.11.03. 07:57:31

@Vidéki: Kedves Vidéki Agricola, neked nagyon keményen meg kell dolgoznod a pénzedért.
Nem szívesen lennék a helyedben :)

Vidéki 2012.11.03. 09:27:45

@Jani haverja:

Albániában, új hazádban tudtommal a muzulmán hit a menő.

Azt mondják a muzulmánoknál a körülmetélés a divat.

Te még nem vagy körülmetélve?

Vidéki 2012.11.03. 09:34:33

@kerekes pereces:

Írod: "ó, hát tudjuk, Albánia USA-ra akar hasonlítani, amit meg is értek. "

Egy régi Móricka viccben Rákosi elvtársat Mórickához hasonlították, aki nagyobbat akart fingani, mint a nagyapja és beszart.,

Vidéki 2012.11.03. 09:47:37

@Jani haverja:

Ha még nem vagy túl a körülmetélésen és még nem beszéled tökéletesen az albánt, vagy nincsen egy jó, megbízható tolmácsod, légy óvatos.

Hallottam egy történetet, amikor a páciens körülmetélést kért, de a tolmácsolás tökéletlensége miatt véletlenül kiherélték,

A tolmácsolás tökéletlensége töketlenséghez vezetett

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.03. 10:01:54

@Vidéki: "Albániában, új hazádban tudtommal a muzulmán hit a menő."

Ez is csak a tudatlanságodat bizonyítja.
Papíron ugyan 70%-ban muzulmán az ország, viszont a papíron muzulmánok között kevesebb, mint 1%!!! a tényleges vallásgyakorlók száma.

Körülmetélés tekintetében megint tudatlan vagy: Az USA-ban pl. a férfiak 80%-a van körülmetélve, pedig ennyi muszlim meg zsidó nincsen ott.
Egyébként hogy megnyugtassalak nem vagyok körülmetélve, meg a fiam sem.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.03. 10:08:08

@Vidéki: Én eleve 7 év idejárogatás után jöttem ki. Tehát beszélek albánul társalgási szinten, üzleti ügyekben meg van profi tolmácsom, több is, ezek közül az egyikkel tetejében nagyon jó barátok is vagyunk, kb. úgy bízok meg benne, mint a saját apámban bíznék, ha még élne.
Ja és ez a tolmács barátom pl. evangélikus vallásu...

Úgyhogy elég nagy tévedésben vagy néhány dolgot illetően.
Hogy kicsit többet tudjál meg ezekről a dolgokról:
hataratkelo.blog.hu/2012/07/20/semmi_sem_az_aminek_latszik_187#more4667348

Ezt én írtam még nyár elején, nemsokára megy a folytatás, ha kirakják azt is elolvashatod.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.03. 10:19:48

@Vidéki: Mindenesetre jelenleg Albánia kb. 10-szer jobban hasonlít az USA-ra, mint Magyarország. Minden tekintetben.

Ironfist 2012.11.03. 17:29:48

@Jani haverja:
Miért erőlködsz? Vidéki célja nem az, hogy vitában érveket sorakoztasson, hanem, hogy terjessze a narancsos igét.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.03. 17:30:29

@Jani haverja: Ne vicceljen már maga itten! Maga akkor sem ismerné fel a társadalomtudományokat, ha szembe jönne magával az utcán vígan dudorászva, hogy "én vagyok a társadalomtudomány".

Olvasson figyelmesebben, sehol nem tegeztem. Ettől maga tegezhet.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.03. 19:14:21

@Ironfist: Hát pont azért erőlködök, hogy ne legyen neki olyan könnyű terjeszteni a narancsos igének nevezett hazugságokat :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.03. 19:18:42

@Shyad-Khourongai:

Ok, akkor magázódunk, legalább megnyugodtam :)

Ezt ön írta:
"A mindenit, a Jobbik titokban felvett tagjai közé?"

Ez minimum kétértelmű, lehet a tegezésként is érteni, ugyanis nincs a mindatban az a szó, hogy "engem".

Ha maga azt javasolja nekem, hogy olvassak figyelmesebben, én azt javaslom Önnek, hogy írjon figyelmesebben :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.03. 19:21:01

@Jani haverja: "mindatban" helyett "mondatban", bocsánat az elütésért.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.03. 19:28:03

@Shyad-Khourongai: A társadalomtudományokról: Miből gondolja azt, hogy nem vagyok képben a társadalomtudományokkal kapcsolatban? Tudja, hogy miket tanultam, miket olvasok stb.?

Ennyi erővel ugyanezt leírhatnám Önről is, mármint hogy:
"Maga akkor sem ismerné fel a társadalomtudományokat, ha szembe jönne magával az utcán vígan dudorászva, hogy "én vagyok a társadalomtudomány". "

Tetejében nekem több okom lenne erre, mert én mondtam egy állítást, mégpedig azt, hogy a frusztráltság okozza a társadalomban a nacionalizmust, és ezt Ön nem tudja megcáfolni, hanem terel, és mellébeszél.

Bee-zony 2012.11.04. 08:18:52

Ott tart az ország vezetése és a többsége, hogy Magyarország eladó. Végkiárusítás, azeri baltás gyilkost, és mindent és mindenkit amit és akit pénzzé lehet tenni.
Hiába is „okád tüzet” valaki felháborodásában, Magyarország kormánya, pártjai, és többsége ennyit tud. Magyarország kisebbsége pedig még egy jó célokkal rendelkező pártot sem tud összehozni.
A rosszak mondhatják, hogy politikai erőként nincs náluk jobb, tehát persze hogy az van, ami.

„A globális kapitalista faluban akinek pénze van, az felvásárolja a többiek talpa alól a földet. Ez a modern kori gyarmatosítás, ami már nem fegyveres erővel, hanem pénzügyi erővel történik. Ennyi fejlődés történt néhány száz év alatt. A következő lépés az igazságos, már nem kiszorító alapú elosztás. Ehhez persze le kell cserélni a kapitalizmust valódi kollektivizmusra, és ehhez a többség gondolkodása még nem érett meg. A kapitalizmus az a ragadozó rendszer, ahol a győztes mindent elvisz, és ezt a társadalmi és gazdasági rendszert próbálják toldozni-foldozni, hogy mégse legyen olyan elviselhetetlen a sok vesztesnek a társadalmi piramis alsó részében, és minden mindegy alapon ne lázadjanak fel.” (Idézet tőlem)
Konkrét példák vannak rá, ahol ez nem sikerült.
A városban, ahol jelenleg élek, van egy utca, ahol a rablótámadások 20 dollárért mindennaposak, (késelés és lövöldözés időnként van), és a tettest illetően két eset van, vagy elkapják a rablót, vagy nem, ha elkapják, akor leüli a büntetését, és megint rabol, aztán megint leüli a büntetését, és így telik el az élete, hol az utcán, hol a börtönben. A város fehér cigányai. Ez a kapitalizmus alsó szintjének perspektívája. Valamint van a tisztességes szegény, aki nyomorúságos módon él, mindenféle betegséget összeszed, ami aztán kezeletlenül marad, és terjed tovább, ő pedig 1 év alatt 2.-őt öregszik, és viszonylag fiatalon, betegségek közepette meghal, úgyhogy a fent és a lent között igen nagy különbségek vannak.
Magyarország is ennek a kapitalista rendszernek a része, igaz hogy még csak lágy verzióban, de a dolgok egyre durvábbak lesznek, mindjárt itt van a 30-as évek József Attila-i szintje, és tovább is van, a XIX. századi Anglia irányába...

„Jaa, hogy a kínaiak kérték? Akkor egyértelműen be kell adni egy módosítót!”
A kérés mellé nyomatékul megvették kilóra Rogánt is nyilván.
A zsidóknak erős konkurenciája támadt Magyarország felvásárlását illetően a kínaiak személyében... a Távol-Kelet zsidói.

Kanada felvásárlása mellé jól jön egy kis Magyarország is Európában.
Stand up against the sellout to China
www.greenparty.ca/stop-the-sellout

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.04. 09:19:54

@Bee-zony: Ne haragudj, nem akarlak megbántani, és azt sem tudom, hogy hány éves vagy, stb. de ez a szöveged, amit saját magadtól idéztél nagyon megragadott:

"Ez a modern kori gyarmatosítás, ami már nem fegyveres erővel, hanem pénzügyi erővel történik. Ennyi fejlődés történt néhány száz év alatt. A következő lépés az igazságos, már nem kiszorító alapú elosztás. Ehhez persze le kell cserélni a kapitalizmust valódi kollektivizmusra, és ehhez a többség gondolkodása még nem érett meg."

Tudod, én 20 évig pontosan ezt hallgattam a Kádáréktól. Nekik sem sikerült Kubának sem, Észak - Koreának sem, de még a nagy Szovjetúniónak sem.

És elárulom, hogy soha nem is fog. A kollektivizmus az emberi természettel ellenkezik, ez genetika. Aki meg akarja valósítani a kollektivizmust, annak mindig csak diktatúrát sikerül megvalósítani, mert az emberek önként nem mondanak le a sajátjukról, és nem fognak önként ingyen dolgozni sem, főleg úgy, hogy mások mondják meg az ingyen munka mennyiségét, kezdő időpontját, stb., valamint nem látják az ingyenmunka eredményét (egy önkéntes segélyszervezetnél pl. látszik az eredmény, és rajtad múlik, hogy segítesz-e, mikor, és mennyit, a kollektivizmusban nincs így).

Úgyhogy igazad van: A társadalom még nem érett meg a kollektivizmusra. Én csak kiegészítem: nem is fog soha.

A kapitalizmus az egyetlen társadalmi rendszer

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.04. 09:24:51

@Bee-zony: Azt még elfelejtettem írni, hogy a kapitalizmus nem egy tökéletes rendszer, de eddig minden más próbálkozás megbukott, a kollektivizmus különböző formái már számtalanszor.

Ugyanis a kapitalizmus az eddigi egyetlen olyan társadalmi rendszer, ami az emberekben genetikailag meglévő önzésre épít, és azt tetejében ki is használja.

Persze nem látszatkapitalizmusról, mutyikapitalizmusról, stb. beszélek most, hanem tényleges kapitalizmusról. Viszont a tényleges kapitalizmustól Magyarország jelenleg messzebb van, mint a tényleges kommunizmustól való távolsága.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.11.04. 11:25:02

@Jani haverja: Ha már szóba került, a "van az a pénz" és a "kapitalizmus a létező világok legjobbika" téma. Kulcsszó a kereséshez:

"12-cv-04269-JBW-RML"

Magyarul is olvasható már:
www.hungarianrealnews.com/news.php?readmore=294

Az amerikai bankárok nem kispályásak, a per tárgya 43 000 mrd$! 2012-10-25-i hír, és a nagy hírportálokon nyoma sincs az évszázad perének!

Szóval magam is úgy vélem, a kapitalizmus elvileg az eddig ismert legjobb, de a "monopol kapitalizmus" elég kártékony, romboló tud lenni, ahogy a példa mutatja.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.04. 17:58:36

@rdos: Én minden monopóliumot ellenzek (magánmonopóliumot és államit is) éppen ezért ellenzem a kollektivizmust, mert az állami monopóliumot akar létrehozni.

Viszont a TÉNYLEGES kapitalizmusban soha nem tud monopólium kialakulni, mert mihelyt arrafelé tendál a dolog, úgyis megjelenik valamilyen konkurencia, mert akkor már jó üzlet neki is, mert az adott dolog ára feljebb ment a majdnem monopólium hatására.

Úgyhogy az egyetlen módszer a monopóliumok megakadályozására a teljes gazdasági szabadság, ami persze nem jelenti azt, hogy az államnak nem kell fenntartani a REND-et. Ugyanúgy, ahogy szabadon közlekedhetek itt is, meg Magyarországon is az utakon, oda megyek, ahova akarok, viszont nem a forgalommal szemben, vagy egyéb módon másokat veszélyeztetve. Mégis szabadon közlekedhetek, csak be kell tartanom a szabályokat, különben megbüntetnek. Bár ez a közlekedéses példa eléggé sántít, mert sok barom szabály van a normálisakon kívül, főleg Magyarországon.

Viszont az általad belinkelt cikk egy kamu. Akkor is kamu, ha megtörtént esetet ír le. Ugyanis az USA-ban mindenki azt perel be, és olyan hülyeségért, akit és amiért akar.
Nem véletlenül csak markásan jobbos honlapokon és blogokon van említve magyarul, de angolul is hasonló a fellelhetőségi felhozatal. Ez tipikus összeesküvéselmélet, értelme nem sok van.

Vidéki 2012.11.04. 18:59:21

@Jani haverja:

A versennyel kapcsolatos abszurd téveszméid Franklin Delano Roosevelt elnök életrajzával kapcsolatos emlékeket juttatott eszembe.

A monopóliumellenes törvények meghozatalánál rendkívül érdekesen érvelt.

Arra hivatkozott, hogy rendkívül tehetséges emberek a gazdasági élet területén óriási erőfölényre tehetnek szert.

Erőfölényük lehetőséget ad nekik arra, hogy

a piaci versenyt korlátozva

a potenciális konkurenseiket kiiktatva

olyan folyamatokat indítsanak el, amikor a gazdasági hatalom néhány ember kezébe kerül, ami politikai hatalommá konvertálható.

Feltette a kérdést: „Ez esetben mi különböztetné meg az USA kormányát a Népbiztosok Tanácsától?”

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.04. 20:03:51

@Vidéki: EGYETLEN monopóliumot mondjál a világban bárhol, de ott, ahol szabad (legalább nagyjából) a gazdaság, utána vitatkozhatunk.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.04. 20:08:06

@Vidéki: Na, már megint elfelejtettem leírni a gondolatom második felét:

Szóval ha bizonyos üzleti körök befolyással vannak a politikára, az már nem a szabad gazdaság jellemzője!

Ez az egyetlen feladata kellene, hogy legyen az államnak, azaz a REND fenntartása, de még ezt is igen nagy hiányosságokkal tudja ellátni, nem csak Magyarországon, hanem a világon mindenhol. Akkor meg miért várnak az emberek még teljesen más dolgokat is az államtól, hogy oldja meg helyettük, mikor az egyetlen igazi feladatát sem tudja normálisan megoldani?

Bee-zony 2012.11.04. 20:37:15

@Jani haverja: Soha ne mondd, hogy soha.

Leginkább két alapvető társadalmi rendszer van, a farkasfalka-hierarchia, a ragadozó állatoké, és a valódi kollektivizmus, a rovaroké, mint pl. méhek és a növényevőké, mint pl. elefántok. Az ember rugalmasabb, de azért a farkasfalkához közelebb van jelenleg.. A cigányok pedig szinte teljesen, állati primitívség és ragadozás. De a kifinomult, másként elvevő ragadozás sem igazán jobb.

Ragadozó rendszer és mentalitás olyan szintű technikai civilizációban, ahol a pusztítás eszközeivel el lehet pusztítani az egész bolygót, nem tud fennmaradni, mert az alul levők, az igazságtalanságot elszenvedettek lesznek olyan frusztráltak, hogy használni fogják az aktuálisan elérheő tömegpusztító eszközöket. A gyengébb visszaüt, ahogy tud, lásd pl. WTC, Oklahoma City...
A ragadozórendszerben ember ember ellen küzd, harcol és háborúzik a lét forrásaiért, legyen az terület, vagyontárgy, pénz, nő, stb. Aztán a nagy küzdelemben valaki beveti a leghatásosabb eszközt, ami a rendelkezésére áll, aztán arra is megpróbálnak rátromfolni mások a nagyobb csapás spiráljában, ahol a legerősebb győz, és csak egy maradhat, vagy ha még jobban csinálja, akkor egy sem. Úgyhogy technikai civilizációban ragadozónak maradni, az a kihalás útja.

Másrészt viszont az erőltetett kollektivizmust el fogják szabotálni a benne lévő ragadozó tagok, a báránybőrbe bújt farkasok, és egy hamis, hazug rendszer lesz, ál-kollektivizmus, és egy olyan rendszerhez jutunk, ami még a kapitalizmusnál is rosszabb, mert nem csak hogy ragadozó, de hazugsággal, álcázással megtetézett. Ál-kollektivizmus = államkapitalizmus, ahol az államot képviselők a legnagyobb ragadozók, diktátorok, kényurak. Úgyhogy van rosszabb rendszer is a kapitalizmusnál, a kollektivizmusnak álcázott ragadozás.

Vicc 1: – Mi a szocializmus?
– A leghosszabb út a kapitalizmusba.

Vicc 2: – Mi a különbség a létező és a működő szocializmus között?
– A létező szocializmus nem működik, a működő szocializmus pedig nem létezik.

Az én génjeimben és a fejemben már a ragadozástól a valódi kollektivizmusba való átmenet van meg, és találkoztam már olyan emberekkel, akik nálam is nagyobb kollektivisták, a rendelkezésükre álló megélhetési források önzetlen megosztói a gyakorlatban, úgyhogy még csak nem is vagyok nagyon elöl a sorban.

Egy valódi kollektivista próbálkozás:
Kibuc
hu.wikipedia.org/wiki/Kibuc
Gyakran a kibucok a palesztinoktól elrabolt földeken jöttek létre, települési előőrsként, és ez már eleve rossz ómen. A csoporton belüliekhez kollektivisták, forrás-megosztók vagyunk, a csoporton kívüliekhez ragadozók, forrás elvevők... Valami van, de nem az igazi.

Nem lehet olyan jó rendszert összehozni, ami nem felel meg a tagok tényleges természetének, mert a tagok a saját természetüket érvényesítik a rendszerben. Ezért ha van egy elvileg jó kollektivista rendszer, az csak válogatott tagokkal működhet jól. De nincs ezzel semmi baj alapszinten, mert akinek az a rendszer tetszik, megfelel az igényeinek, az csatlakozik, akinek meg nem tetszik, az nem csatlakozik. Gond akkor van, amikor pl. egy világnézeti-politikai csoport többségi elven kiterjeszti az uralmát mindenkire az egész országban, amikor már erő és kényszer alapján történnek a dolgok, és akkor jön az – vagy megy – hogy akinek nem tetszik, el lehet menni. És nem csak el lehet, hanem el kell menni, ha valaki nem akarja leélni az egész életét egy számára rossz rendszerben, nem megfelelő személyek között. Akkor persze hogy jobb ha megkeresi a számára legmegfelelőbb földrajzi helyet és társadalmi közeget.

picur3ka 2012.11.04. 20:56:59

Mennyi komcsi terrorista irogat ide mostanaban, te jo eg! Ez az Ironfist gyerek, ez 16 eves, vagy mi? Lol.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.04. 21:02:32

@Bee-zony: Na, pont valami hasonlót írogatok én is. ALULRÓL SZERVEZŐDŐ, ÖNKÉNTES csoportosulásokban hiszek csak. Viszont ez a farkasfalka ideológiája, valamint meglepő, de az elefántoké is!!!
A hangyák, méhek felülről szerveződő és nem önkéntes társadalomban élnek, és hidd el, nagyon rossz az egyes méhek-hangyák sorsa. Halálra dolgozzák magukat, és nem jut idejük másra. Nézd meg a farkasokat, vagy az elefántokat! A kaja megszerzésén kívül rengeteg idejük marad henyélésre, egymással és a kölykökkel való törődésre, stb.

Én egyébként nem hiszek abban, hogy valamilyen elvetemült csoport elpusztítaná a földet. Illetve lehetséges (mindennek meg van az esélye), de sokkal nagyobb eséllyel egy kollektivista társadalomban szerintem.

A másik a tényleges kapitalizmus egyáltalán nem zárja ki az alulról szerveződő önkéntes csoportokat, sőt!!! Meg lehet nézni a világban, hogy mennél jobban kapitalista egy ország, annál több pénzt áldoznak az emberek mindenféle segélyszervezetre, és egyéb olyan dolgokra, amik nekik nemhogy nem termelnek pénzt, hanem tetejében előre tudják, hogy az a pénzük soha nem is jön vissza. A kollektivista társadalomban viszont mindenki az államra vár, ezért nincsenek alulról szerveződő önkéntes csoportok.

Úgyhogy Te nem vagy kollektivista, csak ezt nem tudtad magadról. :)
Ugyanis az általad felhozott példák (pl. a kibucok) szintén alulról szerveződő, önkéntes szervezetekként jöttek létre. Addig működtek is remekül, amíg az alapítók nem öregedtek meg, illetve a gyerekeik nem nőttek fel. Pont ott kezdődtek a kibucokkal a problémák, hogy a gyerekek felnőttek, és nekik viszont már kényszer volt a kibuc. És a kényszer olyan reakciókat szül, hogy még az is megutálta a kibucot, aki egyébként felnőtt fejjel belépett volna a kibucba, ha nem oda született volna. Pont ez is azt igazolja, hogy csakis az alulról szerveződő önkéntes csoportoknak van jövője, mihelyt a kibuc a felnövő gyerekek szemszögéből átváltott nem önkéntesbe, és valamilyen módon számukra "felülről szervezettbe", már egyből nem nagyon működik a dolog.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.04. 21:16:17

@Bee-zony: Azt elfelejtettem még egyszer kihangsúlyozni: Az önzetlenségnek, meg a kollektivizmusnak nem sok köze van egymáshoz!

A kollektivista erőszakkal akarja rávenni a másik embert az önzetlenségre! Az önzetlen ember pedig SAJÁT MAGA önzetlen!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.04. 21:17:57

@picur3ka: Hát ahogyan elnézem Ironfist, meg a Te írásaidat valószínűsítem, hogy Neked van jobban közöd a kommunsta eszmékhez :)

Vidéki 2012.11.04. 21:32:26

@Jani haverja:

Például Rockefeller olajcége a Standard Oil is olyan versenyt korlátozó hatalmasság volt, amit aztán darabjaira téptek az USA-ban.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.11.04. 22:19:05

"A multik érdekeit szolgálja a betelepítéssel a kormány. Nem a magyar családok érdekeit, hanem a multinacionális vállalatok munkaerőpiaci igényeit szolgálja ki a betelepítési program. (...)
A KDNP elnöke elismerte, ha a magyar demográfiai trendek nem változnak, akkor valóban szükség lesz betelepítésre, azonban annak kismértékűnek és európainak kell lennie. Kiemelte azt is, hogy milliós ázsiai tömegeket nem lehet integrálni egy tízmilliós társadalomba.
Semjén Zsolt, 2007. február 22."

orulunkvincent.blog.hu/2012/11/01/idezet_a_reggeli_kavehoz_552#comments

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.11.04. 22:26:46

a vincenesek ismét kitiltanak.

quauaua.tumblr.com/post/35006103320/szabadsag-liberalizmus-demokratikus-ertekek

Szabadság, liberalizmus, demokratikus értékek

gyakorlatban, á lá örününknekedvincent.blog.hu

Gratulálok nektek !

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.11.04. 23:19:20

@szorokin: Ebből engem is kitiltottak,pedig csak azt mondtam,hogy jeszenszky kimondta az igazat.:))
Az apja faszát az ilyennek.
Minek ír blogot?
Ennek így semmi értelme.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.04. 23:37:48

@Vidéki:
A Standard Oilnak soha nem sikerült monopóliumot elérni!
Viszont a Standard Oil sokszor kartellezett!!! Ezért be is avatkozott az állam, többször is, mert az állam feladata a REND fenntartása. Hogy mennyire eredményesen avatkozott be az állam, az már egy másik kérdés.

Mindenesetre egy idézet:
"Az egyik legközismertebb kartellt, az amerikai Standard Oil-t, a Rockefeller dinasztia alapítója hozta létre. Célja az volt, hogy a szállítási költségek titkos megállapításával kiküszöböljék a versenyt a vasútközlekedésben. A dinasztia alapító, aki magát hithű kereszténynek tartotta, híressé vált arról, hogy az egyedüli megbocsáthatatlan bűnnek a gazdasági versenyt tartotta."

Ebből is látszik, hogy Rockefeller nem éppen a tényleges kapitalista módszerekben jeleskedett.

Úgyhogy ez a példa nem példa.

Ezzel a logikával (mármint a Tiéddel) mindenkire nyomkövetőt lehetne kötelezően szereltetni, mert akkor el lehetne kapni a betörőket... Csak ugye egy társadalomban elég kis % a betörő...

Úgyhogy ezzel nagyon nem lehet megmagyarázni a Fidesznek a gazdaság minden részletébe beavatkozni kívánó politikáját.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.04. 23:54:40

@Vidéki:
És hogy miért nem sikerült monopóliumot elérni a Standard Oilnak:
Itt a Shell történetéből egy részlet:
" Az átalakulás: Royal Dutch Shell

Shell Transport Keleten folytatott tevékenysége és az új olajforrások felkutatása (az Oroszországtól való függőség csökkentése érdekében) révén került kapcsolatba a Royal Dutch Petroleummal. A két vállalat 1903-ban egyesítette erőit, hogy megvédjék magukat a Standard Oil dominanciájával szemben. 1907-ben teljesen fuzionált t a két vállalat: megszületett a Royal Dutch Shell csoport."
Forrás:
www.shell.hu/home/content/hun/aboutshell/who_we_are_tpkg/our_history/corporate_history/

Tehát ott volt a piacon a Shell is, illetve pont ezért született meg a Royal Dutch Shell csoport.

Mindez csak az én vélenyényemet támasztja alá.

Továbbra is várom, hogy mondjál a világtörténelemben EGYETLEN monopóliumot, amely szabad gazdaságban jött létre.

Bee-zony 2012.11.05. 02:59:39

Van némi fogalmi zavar akörül, ki mit ért kollektivizmus alatt.

Kollektivizmus
hu.wikipedia.org/wiki/Kollektivizmus

Az angol nyelvű szócikk jobb:
Collectivism
en.wikipedia.org/wiki/Collectivism

Azt akarom kifejezni, hogy egyrészt vannak a versengők, az egymás ellen játszók és a falka-rangsor, másrészt vannak az együttműködők és egymással szolidárisak, versengés és falka-rangsor nélkül. Ragadozó életformában alap a versengés, és a rangsor, mert a zsákmányállatokkal is versenyeznek, úgyhogy a verseny mindenképpen adott az élelemforrásokért. Ha egymással is versenyeznek, akkor a legjobb versenyzők választódnak ki, ők szaporodnak jobban, és így nő a ragadozó képességük, és egyben az életképességük a ragadozó rendszerben. De ahogy már írtam, ez jól működik az állatvilágban, ahol nincs bolygópusztító versenyzői hatásfok, nem úgy, mint a technikai civilizációban, ahol ha a versenyzők bevetik a maximális pusztító lehetőségeket, ott kő kövön nem marad, és következik a társadalmi öngyilkosság, bár csak a másikat akarják megölni. ilyen-olyan okból
Valamint ahol falka-rangsor van, ott 0 összegű játszma van, amennyit nyer az egyik, annyit veszít a másik.
Ahol viszont együttműködés van, ott nyer-nyer helyzet van.

Játékelmélet
hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1t%C3%A9kelm%C3%A9let
„Zéró összegű az a játék, amelyben a játékosok csak egymás kárára növelhetik nyereségüket.
Nem zéró összegű játszma az, mikor a két fél nemcsak egymástól, hanem egymással együttműködve valamilyen külső forrásból is nyerhet.
Egy játék lehet két-, vagy többszemélyes.
Kooperatív a játék akkor, ha a játékosok között kialakul az együttműködés.
Nem kooperatív játék esetén a játékosok versengenek egymással.”

Bee-zony 2012.11.05. 05:33:31

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: „...milliós ázsiai tömegeket nem lehet integrálni egy tízmilliós társadalomba.”
Örvendetes, hogy már 2007-ben elismerte S. Zsolt, hogy nem lehet integrálni a cigányokat. És ha milliós ázsiai tömegeket nem lehet integrálni, akkor Ázsia alját pláne nem lehet. Akkor milyen cigányintegrációról is beszélnek ezek? Ja, hogy az csak az átverés show része?

Vidéki 2012.11.05. 10:28:55

@Jani haverja:

Gagyogsz, s ragyogsz, mint Horger Antal úr József Atilla versében:

Írod: „Továbbra is várom, hogy mondjál a világtörténelemben EGYETLEN monopóliumot, amely szabad gazdaságban jött létre.”

Megfeledkezel arról, amit pár perccel korábban írtál:

„Viszont a Standard Oil sokszor kartellezett!!! Ezért be is avatkozott az állam, többször is, mert az állam feladata a REND fenntartása.”

Ha nem jött volna létre spontán módon az úgynevezett szabad piacon szabad versenyben

magától ez a káros, piaci versenyt kiküszöbölő képződmény, akkor a az államnak nem is kellett volna beavatkoznia.

De előbb létrejött és csak ezután következett az ésszerű állami beavatkozás!

Nem kell a kocsit fogni a ló elé!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.05. 12:45:45

@Vidéki: Tanuld meg a kartell, és a monopólium fogalmát, akkor majd esetleg vitatkozhatunk.

A szabad piacon, de a TÖRVÉNYEKET MEGSÉRTVE jött létre az általad leírt képződmény! Ezért avatkozott be az állam.

"De előbb létrejött és csak ezután következett az ésszerű állami beavatkozás!"

Igen, akkor szerinted előbb mindenkit börtönbe kell zárni, nehogy betörés, meg gyilkosság történjen ugye??? A ló, meg a kocsi fogalmát Te nem érted, nem én :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.05. 12:47:17

@Vidéki: Ezen kívül Te, mint a Fidesz hős védelmezője, ne gyere nekem ilyen kommunista költőkkel, mint József Attila, akinek még a szobrát is áthelyeztette a munkaadód :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.05. 13:06:48

@Vidéki: És még mindig várom, hogy mondj EGYETLEN monopóliumot, ami a szabad piacon jött létre!

Spacehussar 2012.11.05. 16:27:44

@Ádámka Auditore: Hát a jobbikosokkal én vigyáznék, mert ugyan van köztük jó politikus (már amit az országgyűlési tudósításokból alkalmanként leszűrök) de a java részük igazi istenbarma, meg elég rasszisták is

Spacehussar 2012.11.05. 16:30:21

@Bee-zony: Kérném a Nőt nem anyagi/erőforrásnak tekinteni, nagyon köszönöm! Ember vagyok én is nő létemre, lehet hogy furcsa de tényleg!

kerekes pereces 2012.11.05. 16:44:40

"Annyit tudok önnek mondani, hogy a pontos fogalmazásnak előnye van. A nyolcvanas években én nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát. Az önök párttársai ellen, ezt ne feledje el"
(Orbán Viktor, 2012.11.05, Országgyűlés) Természetesen mindenki azt olvas ki belőle, amit akar.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.05. 17:43:35

@kerekes pereces: Brutális elszólás, de sajnos most az egyszer mondott igazat a Viktátor.

kerekes pereces 2012.11.05. 18:25:24

@Jani haverja: Egyáltalán nem elszólás, inkább beismerés. A messiástudat része az, hogy neki kell a népet vezetie egyedül, nem más(ok)nak.
Ezzel önmagában semmi gond nincs (beteg emberre önmagában nem szabad haragudni), bárki gondolhatja magát messiásnak, meg jószándékú diktátornak. Azzal van baj, hogy meg is választottuk.

kerekes pereces 2012.11.05. 18:30:17

@Bee-zony: A szocializmust azon problémák megoldására találták ki, amik a szocializmus nélkül nem léteznének :)

Bee-zony 2012.11.05. 18:54:37

@Spacehussar: „Kérném a Nőt nem anyagi/erőforrásnak tekinteni, nagyon köszönöm! Ember vagyok én is nő létemre, lehet hogy furcsa de tényleg!”

Én ezt írtam: „A ragadozórendszerben ember ember ellen küzd, harcol és háborúzik a lét forrásaiért, legyen az terület, vagyontárgy, pénz, nő, stb.”
A kérés alapból teljesült.
Hogy én is kérjek valamit: a figyelmesebb olvasást.
Valamint kérném minden féltékenységet, és kihasználást önként megszüntetni férfiak és nők között, és 4 gyermeket magyar családonként, örömmel és mosolyogva, és megküzdve a nehézségekkel, amikor kell, mert különben kihalás lesz.

kerekes pereces 2012.11.05. 19:20:18

Amúgy egy kis gondolat: a szocializmus egy olyan társadalmi forma, ami a felelőtlen hülyéknek kedvez. Ugyanis akármennyire is alkalmatlan vagy egy normális egzisztencia kialakítására, az állami dotációk segítségével életben maradsz.
Az igazi demokrácia és a kapitalizmus nem való a hülyéknek. Ismerek olyan embert, akinek a családja évente 2 alkalommal ment síelni külföldre + nyári nyaralás, de a kislány számára természetes lett volna, hogy kap egyetemen szociális támogatást. Nem jutott el a tudatáig, hogy nem tart ott a társadalom, hogy az számítson lecsúszottnak, támogatandónak, aki olyan anyagiakkal rendelkezik, mint ő.

Bee-zony 2012.11.05. 19:25:42

@kerekes pereces: Bármennyire is jól hangzik a vicc, a szocializmust a kapitalizmus problémáinak megoldására találta ki a Marx nevű zsidó fazon. Hogy az elgondolása utána a gyakorlatban több problémát okozott, mint amennyit megoldott, az már egy másik, a következő dolog, amikor a tant a judaista zsidók, és más világuralmisták, diktátorok átültették a gyakorlatba.
Karl Marx
hu.wikipedia.org/wiki/Karl_Marx
(...) „Trier városában, a Rajna-vidéken (akkor a Porosz Királyság egy tartománya, ma Trier Németország Rajna-vidék–Pfalz szövetségi tartományának területén található) született 1818-ban, zsidó családban. Apja, Heschel Marx Levi Mordechai rabbik és kereskedők leszármazottja volt, 1819-ben áttért a protestáns vallásra, Heinrich Marx-ként keresztelkedett meg, hogy ügyvédi hivatását gyakorolhassa. Anyja Nymwegen Henriette Presburg holland zsidó nő volt, az ő felmenői közül is számos rabbi került ki. Karl Marxot és testvéreit 1824-ben vették fel az evangélikus egyházba.”
A megfelelő párját, a nemzetiszocializmust pedig tudjuk ki találta ki. Szocialisták egymás közt... de még hogy lerendezik egymást. Mint két ragadozó. A kapitalizmus problémája a ragadozás. A szocializmusé ugyanaz (= államkapitalizmus). Mi változott? Az, hogy mások, másként ragadoznak. Vagy akár ugyanazok ragadoznak „rendszerváltás” (= módszerváltás) címszó alatt. Ebből következik, hogy valóban jó, magasabb ideájú rendszer nem kapitalizmu$SS, és nem (nemzeti)szocializmu$SS, hanem egy harmadik, ami még (működő és nagy méretű) rendszerként nincs, csak jó lenne, ha már lenne.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.05. 19:38:57

@Bee-zony: Én 1986-87-ben voltam negyedikes gimnazista. Szerencsére elég haladó szellemű (mondhatni antikommunista) gimnáziumban jártam. Akkor már lehetett látni, hogy előbb-utóbb valami nagy változás lesz Magyarországon. Osztályfőnöki órán erről beszélgettünk. Nagyon jó osztályfőnökünk volt. Ő mondott egy mondatot azon az órán, ami így hangzott: "Gyerekek, jegyezzétek meg, hogy akármi is lesz, a vályú marad, csak a disznók változnak".

Igaza lett...

kerekes pereces 2012.11.05. 19:45:27

@Bee-zony: Az a baj, hogy onnantól kezdve, hogy a szocializmust az "implementált" rendszernek nevezzük, Marx rendszerét nem szabadna kommunizmusnak meg szocializmusnak nevezni.
Amit ő kitalált, az marxizmus lehetne a legjobban, de sajnos ez a szó is mást jelent már.
A kapitalizmus, mint olyan rendszer is sokféle, de arra épít, hogy az állam közvetlenül nem avatkozik bele a gazdaságba, ott szabad verseny folyik.
Az én hitem szerint akkor jó dolog ez, ha az állam szabályozó szerepet folytat. Az állam mondja meg, mi az, amit nem szabad csinálni, és mit kell betartani, de ettől függetlenül minden piaci szereplő úgy viselkedik, ahogy neki tetszik.
Az állam felrajzolja a sportpályát, de mindenkinek szíve joga eldönteni, hogyan akar rajta elfutni a célig.
Az államnak, mint egyetlen legális erőszakszervezetnek eredendően fontos szerepe van a gazdaságban, felrajzolt pálya nélkül a versenyek sem érnek semmit.
A kapitalizmus eredendően CSAK a szabad versenyől szól, az állam különféle szerepéről nem igazán szól.
Az állam teljes kivonulását a gazdaságból pedig egyszerűen botorság feltételezni, az állam működéséhez pénz kell, amit a gazdaságból tud csak megszerezni.
Igazából minden gazdasági rendszer az állami szerepvállalás mértékéről szól.

Spacehussar 2012.11.05. 19:51:10

@Bee-zony: Oké, akkor pontosítok; mivel azt írtad: az ember emberrel küzd ezért+amazért a létforrásért (amibe a férfit nem, csak a nőt írtad bele, mintha egyedül is világra tudna pottyantani 4 nagymagyart) akkor az ember kategóriából kizárod a nőt, mert a nő nem fog a másik nőért mint létforrásért megküzdeni, ez elég logikus. És akkor ha már ennyire benne vagyunk a kéregetésben, akkor ne hívj engem meg még sokakat létforrásnak, mert nem esik jól, még csak személynek sem hangzik.+ ha valaki nem akar gyereket? Vagy éppen nem lehet neki?

picur3ka 2012.11.05. 20:43:29

@szorokin:

Mi a francnak jarsz oda, te hujje, mar ezt megbeszeltuk eccer.

picur3ka 2012.11.05. 20:44:35

@Jani haverja:

Kosz. Igen tajekozott lehetsz....

Bee-zony 2012.11.05. 21:00:44

@Spacehussar: Meggyőztél, igazad van, egyoldalúság és egyenlőtlenség, ha csak azt említem meg, hogy a férfiak küzdenek a nőkért, amikor ez fordítva is igaz.
Egyébként egyszerűen technikai rendszer-szempontból néztem a dolgot – az ember mint az önző génből kifejlődött biológiai mechanizmus, gép. Ez is egy nézőpont, amikor eltávolítunk minden érzelmet – mint amikor a sebész minden más területet letakar, hogy ne vonja el a figyelmét – és az is egy nézőpont, amikor a teljes egészet nézzük, és úgy persze sokkal szebb.
Minek hívjalak, mi esik neked jól?
Nagymagyarkodni nem kell. A kanadaiak sem nagykanadaiskodnak pl. Egyszerűen tudják, hogy mennyit érnek a világban, és ennyi elegendő is. A „melldöngetés” már valami meglévő, és kijavítatlan rossznak, hiányosságnak az ellentételezése, kompenzálása.
Ha valakinek nem lehet gyermeke, az sajnálatos, és orvosi kategória. Ha valaki nem akar gyermeket, az pl. olyan mint én voltam fiatal koromban, azzal hogy „fogságban nem szaporodok”. Jó néhány évnek el kellett telnie, mire rájöttem, hogy mennyire rosszul gondoltam én ezt az egészet. Az igazság az, hogy a fennmaradáshoz minden körülmények között szaporodni kell, megfelelő mértékben, és vállalni azokat a nehézségeket, amik éppen vannak. Aki ezt megérti és eszerint él, az nyeri meg az élet játszmáját, egyénként és népként egyaránt. A Föld tele van erős versenyzőkkel, mint az afrikaiak, az indiaiak, a kínaiak... és a cigányok. Miután végiggondoltam, hogy mindenféle módon arra instruált a környezetem, hogy ne legyen gyermekem, most minden negatív környezeti hatásnak ellenállva eldöntöttem, hogy lesz.
Egy nő, aki képes és hajlandó gondolkodni – kezdesz szimpatikus lenni... :)
És ugye nem harcolunk egymás ellen, hanem együttműködünk, és kijavítjuk azokat a hibákat, amiket a másik nem vesz észre...?

picur3ka 2012.11.06. 01:10:11

@Spacehussar:

"még csak személynek sem hangzik.+ ha valaki nem akar gyereket?"

Pontosan. Nem hangzik annak.

" Vagy éppen nem lehet neki?"

Az egy mas kerdes.

Bee-zony 2012.11.06. 05:48:48

@kerekes pereces: Látom egész jól összhangban vagy „Jani haverjával”, és nekem nincs különösebb hozzáfűzni valóm – nincs olyan érzésem, hogy ez nem így van.
Csak annyi, hogy Marxnak jobb lett volna, ha nem marad meg elméleti síkon, hanem elkezdi a gyakorlatot, legalább kicsiben, mint egy kibuc, hogy ez az a rendszer, ami szerinte jó. Így viszont az ő dolgait mások felhasználták a saját céljaikra, a saját elgondolásuk szerint, és a szocialista rendszerek bukása után (már csak 2 maradt), ő (is) kérhetne bocsánatot a sok megnyomorított és megölt embertől. Nekem ez a tanulság, ha valaki kitalál-kispekulál egy elméleti rendszert, akkor csinálja meg a gyakorlatban is, sk.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.11.06. 13:18:10

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

jeszenszky-ről most akartam írni, de már nem hagyták... az se passzolt volna a világképükbe
------------------------

-- kicsit belekötöttem identitásukba, világképükbe:
"nem fér a fejecskémbe, hogy hogy tarthatja magát baloldalinak olyasvalaki, aki a bankok felkent híve.

a liberális már érthetőbb lenne, de az passé /nincs relevanciája/

szóval valami katyvasz van itt sok fejben, a nyugatbarát-neolib/neokon- szabályozatlan kapitalizmus-IMF-EKB- hívei

VALAMIÉRT AZT GONDOLJÁK MAGUKRÓL, HOGY BALOLDALIAK.

nem értem.

nagyonnem." - itt írtam: orulunkvincent.blog.hu/2012/10/31/a_bankrablo_es_a_tuszok/fullcommentlist/1#c18192189 ]
----------------------

-- kiálltam egy kommentelő mellett,

kiálltam egy gudea enszi, nevezetű kommentelő, - aki a bankok ellen beszélt jól és akinek valahogy eltűnt egy kommentje - mellett
- felhívtam a komment hiányára a figyelmet [ ezt tűntették el: orulunkvincent.blog.hu/2012/10/31/a_bankrablo_es_a_tuszok/fullcommentlist/1#c18198259 ]........

.. ezután nem sokkal valahogy előjött a kommentje,
és az enyém süllyedt el...
és nemsokkal késöbb le voltam tiltva
-----

(meg az is zavarhatta őket, hogy nem tudtak a saját eszközeikkel megfdogni, azaz nem sikerült nekik se fidesz droidnak se turuljobbernek beállítani, úgy egyszerűbb lett vóna a dóguk.)

összességében a kiállás, azaz a cenzúrájukra való rámutatás verhette ki náluk a biztit :)))

Spacehussar 2012.11.06. 15:23:21

@picur3ka: Nézze, azért a dolgok nem ennyire egyszerűek és fekete-fehérek, ha gondolja, kifejtem bővebben, de egyelőre csak egy kérdésem lenne:
Miért?
(Hogy ne lehessen félreérteni: miért nem ember az, aki nem akar gyereket?; és előre szólok, hogy észérvként azt nem tudom elfogadni, hogy: "meregyönzőg.ci", szóval gondolja végig és úgy válaszoljon kérem, ne haragból.)

Spacehussar 2012.11.06. 15:56:09

@Bee-zony: Bocsi, csak a retardált kormányunk szövegéhez vagyok szokva, ami kb. így hangzik lefordítva: "szüljél minél több rabszolgát az országba, ahol az oktatási színvonalat minél alacsonyabbra igyekszünk süllyeszteni, a fizetéseket pedig még látástól vakulásig való munka esetén is csak olyan szinten tartani hogy ne haljatok éhen, szóval SZÜLJÉL" és ettől rendszeresen agyvérzést kapok. Meg látnod kéne pár kommentelőt, úgy gondolkodnak a nőkről, mintha életükben nem láttak volna egyet sem...Ennek ellenére nem kellett volna a te kommentedre is ezt vetítenem, szóval bocsi, hogy felhúztam magam.
Amúgy ez a "szaporodjuk túl a másikat" nekem elég ősemberi módszernek tűnik (bocs megint :P), egyszerűbb lenne ha a túlszaporodó társadalmak tagjainak lenne kevesebb gyermeke, nem? Egyébként ha az életszínvonal elér egy magasabb fokot, az emberek megállnak a 1-2-3 gyereknél+ez kultúra kérdése is, tehát ezeket kell megváltoztatni, és nem széjjelszaporodni a világot, mert arra nagyon nincs szükség. Csakhát nehezebb egy értelmes, kivitelezhető társadalom- és gazdaságpolitikát folytatni és nem ellopni az állami vagyon többszörösét sok-sok év alatt, mint mutogatni a másikra meg handabandázni, kíváncsi vagyok mikor fog ebből pl. Magyarország kinőni.
Egyébként nagyon érdekes, hogy pont az ellentétét gondolom annak, amit mondtál. Szerintem egyáltalán nem elsősorban az a fontos az emberiségnek, hogy pl. konkrétan én átörökítsem a DNS-em, mert a nevelés mentalitása fogja meghatározni, mennyire "jó" ember válik majd egy gyerekből, és nem a rassz. Teszem azt ha örökbe fogadnék egy cigánygyereket, tisztességesen felnevelném, iskoláztatnám, akkor belőle is ugyanolyan kulturált ember lenne, mint akárki másból, és nem is szülne/nemzene 10 gyereket ő sem. (Hiszen nem az örökletes nyomorban nőne fel.) Ezért fontosabb sztem az, hogy szellemileg mit örökít az ember, mint testileg. Így akár a társadalom egészén is lehetne segíteni, ha nem lenne mindenki annyira önző, hogy saját-DNS gyereket akar :)
Mindezt a "hősök mind halottak" tézisemből vezettem le. Ez annyit takar, hogy az igazán önfeláldozó, akár másokért elpusztuló ember nem tudja, vagyis inkább nem akarja a saját érdekeit érvényesíteni, nem örökíti át a saját DNS-ét, vagy csak nagyon ritkán. De akkor honnan vannak ilyen emberek? A dolog nyitja az, hogy a "hősies" viselkedés tanult, és nem velünk született, és a nyoma is szellemi, nem pedig testi.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.06. 17:49:53

@Spacehussar: Nekünk van gyerekünk, de ettől függetlenül tökéletesen igazad van.

Mégpedig azért, mert a gyerekvállalás, és még nagyon sok minden más MAGÁNÜGY!!!

Senkinek semmi köze hozzá, főleg nem az államnak!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.06. 17:59:46

@Spacehussar: Egy kis kiegészítés hozzá:
A Fideszék azért akarnak sok gyereket, hogy legyen miből majd később kifizetni a nyugdíjakat, ugyanis a magánnyugdíjpénztárakban lévő pénzt egyszerűen ellopták, mi több, nem is ellopták, hanem elrabolták (büntetőjogilag majdnem megállna a rablás tényállása a fenyegetés miatt).

Az állami nyugdíjrendszer meg egy piramisjáték, csak ez a piramisjáték törvényes, mégpedig azért nem büntetik, mert a törvényhozók érdekeit szolgálja. A piramisjátékokra meg az a jellemző, hogy csak addig működik, amíg több a belépő, mint a haszonélvező, vagy legalább ugyanannyi, de akkor nincs haszonélvező.

Egyszerűen egy gusztustalan piramisjátékos átverés az egész állami nyugdíjrendszer, nem csak Magyarországon, e mindehol a világban.

Szóval ezért érdekük a szemétláda politikusoknak, hogy szaporodjál.

Én pl. nem szeretnék egy bizonytalan állami nyugdíjat, pedig Magyarországon is fizettem járulékot 20 évig, de úgyis tudom, mire nyugdíjas leszek, úgysem kapnék egy fillért sem, úgyhogy én speciel le is mondtam már magamban erről.

A piramisjátékok mindig összedőlnek. És tetejében Magyarországon csak állami és önkéntes nyugdíjbiztosítás van azóta, amióta a Fidesz elrabolta a magánnyugdíjpénztárakban lévő pénzt.

Spacehussar 2012.11.06. 18:21:26

@Jani haverja: Engem is azért szoktak meglepni az ilyen heves reakciók, mert ez valóban magánügy, de sokan nem úgy kezelik. Hasonló cipőben járnak szerencsétlen homoszexuálisok is, pedig : Hát kinek ártanak vele? Senkinek. Magnügyük? Igen. Akkor minek megy ez a nagy tűzokádás?

Spacehussar 2012.11.06. 18:23:37

@Jani haverja: Ez pontosan így van, és azért undorító, mert állami szinten megy. (Mondjuk azután hogy hivatalosan is State Capture van nálunk a Freedom House szerint, nem igen kell csodálkozni)

Bee-zony 2012.11.06. 21:22:40

@Spacehussar: Nagy az érintett téma, és az ehhez elegendő idő hiányában most csak hozzávetőlegesen reagálok.
Én is úgy gondolkodtam sokáig, hogy fogságban nem szaporodok, ne legyen rabszolga a gyermekem, ahol én nem érzem jól magam, ott ő sem fogja jól érezni magát, és egyébként is túlszaporodott már az emberiség – tehát kb. úgy ahogy te, és gondolom még sokan mások is. Az említettek valós szempontok, de ezek felett is vannak szempontok, és én mostanra jutottam el oda, hogy nem akarok kihalni, és azt sem akarom, hogy a fehérek kihaljanak, mert akkor elfoglalják a helyüket a többiek, és attól erkölcsi és szellemi színvonalban nem jobb lesz a világ, hanem rosszabb, tehát jobb, ha nem halnak ki a fehérek, és ne is az legyen az irány. Nem a fogságban tartó, és rabszolgatartó államnak kell szülni, hanem magunknak, a családunknak, azoknak, akiket szeretünk.
Az észak-koreaiak mit szóljanak, ahol aztán tényleg igaz, hogy minden megvalósult, ami rossz, fogság, rabszolgaság, zsarnokság, nyomor... Ehhez képest a magyarországi helyzet könnyen megoldható. Akár a szülő, akár a gyermeke ki tud vándorolni, nem kell Magyarországon maradni, csak fel kell készülni rá, hogy nem habostorta a helyzet, vannak leküzdendő nehézségek, amelyek megoldásához be kell fektetni időt, pénzt, energiát. Tudd, hogy mit akarsz, és legyél erős, testben is, és főként lélekben. Szerintem ehhez Kanada a legjobb kiképzőhely, mert a körülmények erre kényszerítenek: nem a kormány, és nem az egyes emberek, hanem az egész, ami van. Kiképzőhely az életre. Nem véletlenül jönnek ide a német fiatalok tömegével 1-2 évre; aztán a többségük visszamegy, néhányan végleg maradnak. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha Magyarországon is lenne egy ilyen kiképzőhely, hmm...

„...egyszerűbb lenne ha a túlszaporodó társadalmak tagjainak lenne kevesebb gyermeke, nem?” Egyrészt persze hogy az lenne, a kínai és indiai kormány ezen ügyködik, és nem is eredménytelenül. Viszont ott van Afrika, ahol a legmagasabb a népszaporulat, és a kormányok nem állnak a helyzet magaslatán, enyhén szólva, és ott vannak a palesztinok is, akik a túlszaporodással győzik le a zsidókat lassan de biztosan.
Másrészt ahol negatív a népszaporulat, azon nem segít, ha mások visszafogják magukat, mert két irány van, a kihalás és a túlszaporodás. Ha a többiek nem is szaporodnak túl, attól még a kihalás ugyanúgy megvan azoknál, akik arra tartanak.

„Szerintem egyáltalán nem elsősorban az a fontos az emberiségnek,  hogy pl. konkrétan én átörökítsem a DNS-em, mert a nevelés mentalitása fogja meghatározni, mennyire "jó" ember válik majd egy gyerekből, és nem a rassz. Teszem azt ha örökbe fogadnék egy cigánygyereket, tisztességesen felnevelném, iskoláztatnám, akkor belőle is ugyanolyan kulturált ember lenne, mint akárki másból, és nem is szülne/nemzene 10 gyereket ő sem.”

Egyrészt, a kiválóság nem öröklődik, tehát arra spekulálni, hogy a valamiben kiváló embereknek szintén kiváló utódaik születnek, az nem válik be, mert a kiválóság nem öröklődéssel van elosztva, hanem többé-kevésbé véletlenszerűen. Nézzük meg, Einstein, Chaplin, Gandhi, kiválóak lettek-e a gyermekeik, nem, pedig megkapták hozzá a szülői környezetet. Arról sincs szó, hogy aki rossz környezetbe születik, abból nem lehet kiváló ember, csak arról, hogy neki először „ki kell másznia a gödörből”, és az nehezebb, mint annak a helyzete, aki nem legalulra születik, és emiatt nagyon tehetségesnek kell lennie, mert végig kell járnia a teljes társadalmi távot.
Másrészt, abban igencsak tévedsz, hogy a nevelés minden, a genetika semmi. Kb. 50-50% arányban hatnak, és az évek múlásával a genetika egyre meghatározóbb lesz, ahogy már egyre kevésbé lehet formálni a gyermeket és az ifjút. Jobb, ha nem saját tapasztalatból jössz erre rá, kérdezz meg örökbefogadókat, pl. Novák Elődöt, akik megpróbálták cigánygyerekkel, és nem sikerült.
Olvastam a témában jó cikkeket, csak azt nem tudom, hogy hol...
A lényeg az, ne hidd, hogy bárkiből bármit ki lehet hozni csupán a neveléssel, szavakkal, vagy bármilyen ráhatással. Nem lehet bárkiből bármi, ami a személyiségét illeti. Úgyhogy sokkal jobb, ha hozzád illő párt választasz, ha szülni tudsz, mintsem hogy örökbe fogadj valaki teljesen mást másoktól, és próbálod formálni. Ha csak a nevelés számítana, akkor miért vannak szenvedélybetegek, amikor az elmélet szerint csupán neveléssel, minden hatósági és jogi kényszer nélkül normálisra lehetne formálni őket? Ehhez képest egy 4 évesnek már egészen konkrét személyisége van, legyen az akár jó, akár rossz. Én ezt pl. onnan tudom, hogy egy 4 éves cigánylány mondta nekem, „gyere menjünk lopni a boltba, úgysem veszik észre”. Egy életen át küzdhetsz ilyen, már meglévő viselkedésmintákkal, és egyáltalán nem garantált, hogy sikered lesz a megváltoztatásával. Az viszont garantált, hogy akár sikerül, akár nem, megszenvedsz vele, és nem is kicsit. Még egy viszonylag jól nevelt gyermek további formálása is nehéz ügy. Nem akarom ezt tovább ragozni, mert messzire vezetne.

Ami a halott hősöket illeti, a férfiak egy része feláldozható, és szaporodnak helyettük a többiek, a faj ettől még jól fennmarad, sőt, az a jobb a fajnak, ha vannak feláldozható és önfeláldozó úttörők, akik újabb életre alkalmas helyeket fedeznek fel, és hódítanak meg, stb., mert ők kiterjesztik a faj életterét, akár a saját haláluk árán is, viszont a többiek általuk sokkal többet nyernek. A fehér ember pont ilyen úttörő, azért fehér, mert ő ment a legmesszebbre, északra és délre, és amikor már létrehozott valamilyen civilizációt az addig még szűz területen, a nyomukban jönnek a többiek. Az úttörőkkel az a baj, hogy bár sok mindenben ők az elsők, a szaporodást illetően nem állnak jól, hajlamosak a kihalásra.
„Hősképző” konkrétan nincs, viszont megvan rá a hajlam, a motiváció, és hozzá az ideológia néhány embernél, az, hogy egyrészt kíváncsi, másrészt felfedezőként első akar lenni, mert... társadalmi elismertség, hírnév, becsvágy, önmegvalósítás, ilyenek. Ilyenkor a szaporodás háttérbe szorul, egyrészt mert kicsi a biztonság, és nem optimális a környezet a szaporodásra, másrészt a kiválóság nem öröklődik, úgyhogy miért ők szaporodnának? Azt tegyék a többiek a biztonságos „hátországban”; és teszik is.

Bee-zony 2012.11.06. 22:10:16

@Jani haverja: Ha valami igazán közügy – közös ügy valamely közösségen belül, sőt globális közügy –, akkor az a népszaporulat.
Azért az asszonnyal legalább megbeszéled a magánügyet?
Aki ezt nem képes felfogni, annak gondolom az is rendben van, amikor a „magánügyes” túlszaporodó afrikaiak és ázsiaiak elözönlik a Kárpát-medencét, mert náluk már túl sok az ember, egymás sarkát tapossák, akár szó szerint is, nem férnek el, és az egy főre jutó megélhetési forrás nagyon kevés már, és emiatt, és ehhez képest viszonylag üres helyeket keresnek a bolygón.
Az ész nélküli szaporodást a természet vágja vissza, fájdalmas módon, szenvedéssel és tömeghalállal.
A kihalás pedig kihalás, game over, kész, sikertelen faj, vagy legalábbis embercsoport. Mint a neandervölgyiek. A Kárpát-medenceiekkel mi a helyzet? Folyamatosság tovább az emberi szinttől a félisteni szinten át az isteniig, vagy kihalás?
Kétféle ember van, aki ezt megérti, és aki ezt nem érti. Szerintem teljesen egyszerű – nem a kivitelezése, hanem logikailag.
Minden közösség számára létkérdés, hogy mennyi gyermek van, és hogyan vannak nevelve, mert ők a közösség jövője, a további fennmaradásuk alapja, és ez még Albániában is jgy van, akiknek a számát jelenleg szaporítod a személyeddel és a családoddal. Ennyivel kevesebb lett Magyarország, és ennyivel több lett Albánia, nemdebár? És ha tényleg precíz a statisztika, akkor az ott meg is jelenik, mint gyarapodás, illetve fogyás. Nálam dettó, de már kezdek annyira mobil Földlakó lenni, hogy az sem baj, ha nem tudják államilag, hogy hol vagyok éppen.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.07. 01:50:27

@Bee-zony:
Nem hiszek a közösségekben, illetve hiszek, de csak az ALULRÓL SZERVEZŐDŐ ÖNKÉNTES közösségekben. Én nem Kárpát medenceinek, vagy magyarnak érzem magam, hanem EMBERNEK. Nekem a hazám a Föld nevű bolygó. Mindezt írom annak ellenére, hogy tényleg mindkét ágon az 1700-as évekig dokumentálhatóan magyar nemesi származék vagyok.

Soha nem volt honvágyam. Most éppen már több, mint egy éve nem voltam otthon. Aki nekem számít, illetve én számítok neki Magyarországról, azokkal a technikának hála tudom tartani a kapcsolatot, többen meg is látogattak itt, úgyhogy ez nem probléma, tetejében a távolság sem nagy.

Számomra egy rendes jóindulatú afrikai, vagy éppen akikkel mostanában találkozok, albán, de lehet az kínai, vagy akárki sokkal többet jelent, mint egy rosszindulatú magyar. Minden népben, a magyarban éppúgy, mint bármely más népben vannak jó és rossz emberek, valamint vannak olyan emberek, akiknek a társaságában jól érzem magam, és vannak olyanok, akiknek a társaságában nem érzem jól magam. Én eszerint ítélek, és eszerint barátkozok.

Számomra magyarnak lenni egyedül az anyanyelvet jelenti, a kultúrát már nem nagyon (nagyon sok kultúrából vettem át elemeket az életem során, pl. étkezésben már Magyarországon is nagyon ritkán ettem magyarosnak mondható kajákat, amióta meg ideköltöztünk, szinte csak mediterrán kaja van, ennek voltunk anno Magyarországon is a szerelmesei).

Soha nem részesítenék előnyben senkit semmiben csak azért, mert magyar ő is, mint én. Így innentől valszínűleg megérted, hogy a kihalás fogalmát sem tudom értelmezni. A magyar nyelv viszont biztosan ki fog halni, de ez nem a magyarok szaporodásával van összefüggésben, hanem a technika fejlődésével (internet, közlekedés, stb.). És természetesen nem csak a magyar fog kihalni, hanem majdnem mindegyik nyelv. Meg fog maradni az angol főnyelvnek, mellette egy darabig a kínai mandarin, a spanyol, meg az orosz, és ezzel nagyjából i is fújt. Legalábbis a dolgok jelenlegi állása szerint.

Egyébként szerintem az országok mai formája elavult, és nagyon a közeljövőben meg is fog változni ez, talán még megérem. Az USA már a megalakulásakor elkezdte ezt a folyamatot, igaz, ott könnyebben ment, mert azon a relatív kevés indiánon kívül mindenki bevándorló, illetve behurcolt rabszolga volt. De Európára, és az egész Világra is totál keveredés vár.

Mondok egy példát: Egyik rokonom apja-anyja magyar, de Németországban született, a szülei még a születése előtt leléptek az átkosban. Jobban tud németül, mint magyarul valamivel, de magyarul is anyanyelvi szinten beszél. Majd amikor felnőtt, megismerkedett egy francia állampolgárságú lánnyal, akinek az apja belga, az anyja pedig Maurtinique-ről származó karib. Született két gyerekük (jelenleg kisiskolások), de jelenleg az USA-ban élnek, mert a rokonomat ott sokkal jobban megbecsülik kutatóként, mint Németországban, vagy Franciaországban. Nem is szándékoznak Európába visszaköltözni. Akkor most az ő gyerekei kik? Magyarok, belgák, franciák, karibok, németek, vagy amerikaiak?

Szerintem ez lesz a normális fejlődése a világnak, és ez egyáltalán nem baj.

Pl. ha ez a fejlődés előbbre járna, akkor az ilyen Orbángyurcsány félék egyáltalán nem tudnának érvényesülni, és mérhetetlen károkat okozni ártatlan embereknek, mert egyszerűen az emberek tömegével azt csinálnák, amit mi, azaz megfogadtuk a Fecó tanácsát, és rádöbbentünk arra, hogy "el lehet innen menni".

Ja a gyerekvállalás természetesen a két szülő magánügye! És természetesen anno mi is megbeszéltük a feleségemmel, hogy egy gyerekünk lesz, mert mind a ketten így láttuk jónak, valamint azt is megbeszéltük anno, hogy nem egyhamar lesz az az egy gyerek sem. Így aztán 20 éve élünk együtt, de kisfiunk csak 7 éves.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.07. 02:12:19

@Bee-zony: Még egy dolog: Természetesen sokat segítek itt magyarorknak, főleg bajbajutott turistáknak (pl. most nyáron volt aki autóbalesetet szenvedett itt, de segítek turistáknak fórumokon is, meg volt aki csak azért hívott fel, mert itt volt turistaként és tanácsot kért tőlem látnivalók, programok ügyében).
DE:Nem azért segítek nekik, mert ők is magyarok, hanem azért, mert trténetesen anyanyelvi szinten beszélem a nyelvüket:, és ebben az országban én nagyjából otthon vagyok. Ha tudnék franciául, vagy kínaiul, akkor a francia, vagy kínai turistáknak is éppúgy segítenék.

A másik, az országokról egy kis kiegészítés: Európában, de szinte az egész világon az I. Vh. előtt nem voltak a mai értelemben vett országhatárok, és szerintem ez a normális. Kassák Lajos például úgy gyalogolt el Párizsba, meg vissza, hogy nem kértek tőle sehol útlevelet (meg nem is volt neki). Szerintem ez az országhatárosdi egy téveszme, és csak a politikusoknak kedvez.

Én nagyon sok mindenben szidom az EU-t de ez viszont az egyik (ha nem a legnagyobb) pozitívuma, hogy lebontja az országhatárokat.

Bee-zony 2012.11.07. 10:02:51

@Jani haverja: Köszönöm, hogy mindezt leírtad.

Azt már én is írtam régebben, hogy hazám a Föld, és ezen belül is van szülőföld – amihez most kezdek lojális lenni, annak ellenére is, hogy a lakosság kb. 99%-a nem olyan mint én, mentalitásban és világnézetben. Az 1% viszont világviszonylatban is jó, értük és velük érdemes élni. Válogatni kell; mint ahogy mindenütt.

Észak-Amerikánál nagyobb multikulti és nemzetköziség nincs a Földön, Kanada a „kulturális mozaik”, az USA az „olvasztótégely”, és működik, sőt jobban, mint a legtöbb nemzeti ország. Ezen belül is van jó keveredés és rossz keveredés; a jó keveredés mindenkinek jó, a rossz meg rossz.
Már egy ideje nem a bőr színét nézem, hanem a lélek „színét”. Mindenféle bőrszínű ember között mindenféle van, egészen kiváló, és egészen rossz. Az arányokról pedig nincs jó statisztika, de ha netán lenne is, akkor is válogatni kell, mindig, csak a találási arányok jobbak vagy rosszabbak.
Fél éve véletlenszerűen összejövő emberekkel élek együtt egy fedél alatt, és igazán tudom, hogy mindannyian különbözőek vagyunk, és ezen a legnagyobb körön belül vannak a kisebb körök, a nem összeillő személyiségek, a semlegesek, a barátok, és a pár. A véletlenszerű mixből már elegem van, már nem ad további pluszt a fejlődésemhez, és ebben a hónapban véget is ér, úgyhogy tudom a válogatás fontosságát, azt hogy a hasonló a hasonlóhoz, a legjobb, és hogy a véletlenszerű mixszel is kezdeni kell valamit, ki kell hozni belőle az aktuálisan elérhető legjobbat.

A határ kétoldalú dolog, van hátránya és előnye – pl. hogy Kanadától már kezdik távol tartani a cigányokat. :) A bűnözők szabad vándorlása nem a határtalanság előnyeihez tartozik...

A nyelveket illetően, az angolok általi gyarmatosítás miatt terjedt el az angol, mostanra pedig a számítógépes hálózat alapnyelveként még jobban megerősödött közvetítő nyelvként. Az jó, ha minél többen az anyanyelv mellé az angolt veszik fel, mert akkor végre megszűnik a bábeli állapot, hogy az emberek tolmács nélkül nem képesek megérteni egymást. És az bizony jó, hogy szerte a világon a legkülönbözőbb (helyeken lévő) emberekkel tudok kommunikálni a közvetítő nyelven. A magyar nyelvet illetően, igyekszem, hogy ne haljon ki, hanem a megmaradók egyike legyen. A latin sem halt ki, mert az orvostudomány nyelve lett. Minek a nyelve lehetne a magyar? Majd meglátod.

Mióta feltették itt nekem a kérdést, hogy mi a munkatervem, igen fontos eldöntendő kérdésként, azóta van, de nem Kanadával kezdődik. Egyébként teljesen igazuk van abban, hogy pontosan tudnom kell, hogy mit akarok, és hogyan. A baj az, hogy Magyarországon nem szokás feltenni ezt a fontos kérdést.
Cigány „munkaterv”: minek dolgozzunk, eltart a magyar állam. Közben meg magyarokat öl.
Ezt a „munkatervet” Kanadában nem fogadják el, és ez nagy különbség.

Bándy Kata cigány gyilkosa: "Minek dolgozzunk? Eltart a magyar állam!"
kuruc.info/r/2/98768/

Egy annyira szar, aljas államból, amelyik eltartja a cigányokat, kb. a magyarok legyilkolásáért cserébe, onnan el kell menni, és bojkottálni kell, ez egyértelmű, és minél előbb és minél határozottabban teszi ezt valaki, annál jobban jár az életét illetően.
Amit én nagyon megbántam, az az, hogy nem 10 évvel ezelőtt jöttem Kanadába. Ez volt az a pont – most már utólag tudom –, ahol elrontottam az életem, és most küzdhetek a helyrehozásáért. Nem csak arról van szó, hogy 10 évet veszítettem, hanem arról is, hogy a két irány, és a két élet nagyon eltérő, az egyik jó, a másik rossz. Itt lehetne egy személyes történet, hogy kiről maradtam le.... Most már csak a barátja lehetek, és kereshetem, hogy ki az, aki eléri az ő szintjét. Talán van ilyen. Ha nincs, akkor nagyon elrontottam az életem. Ennyit számít, hogy a megfelelő időben a megfelelő helyen van-e az ember, vagy nem. Úgyhogy tényleg nagyon észnél kell lenni, és amikor azt érzi az ember, hogy lépni kell, akkor lépjen. Ne maradjon benne a rosszban, mert azt éri el a halogatással, hogy lemarad a jóról.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2012.11.07. 14:15:01

Előre is elnézést kérek az ONtopicért a többiektől.

A topic címe:
Letelepedési engedélyt tessék! Csak 70 millió!

Hozzászólásom:
Lehet, hogy Palesztinában is így kezdődött a "befektetők" honfoglalása.
Egyébként hibás a cím. A letelepedési engedélynek nincs ára, azért csak 70 millót kérnek kölcsön, amiért évente kamatot fizetnek, és az 5. év végén a kölcsöntőkét is visszakapja az akkor már újmagyar.
Címjavaslat: Letelepedési engedélyt tessék, csak 70 millió kölcsönért!

picur3ka 2012.11.08. 00:20:13

@Spacehussar:

Ongyilkos, kihalt faj. Ennyi, igen ecceru, nem?

picur3ka 2012.11.08. 00:21:48

@szorokin:

Semmi harc nincs, csak teny konstatalas. Hevesen.

Spacehussar 2012.11.08. 02:41:28

@picur3ka: De. Persze. Látom a gondolkodás nem az erősséged...

picur3ka 2012.11.08. 02:54:12

@Spacehussar:

Te egyebkent valami buzi/anarchista avagy satanista harcos vagy? Mer' azon tul nincs is mit megvitatni. Akinek nincs utodja, kihal: tudod ezt az adast fogni? Eleg egyszeru a ketszer ketto, nem?

Bee-zony 2012.11.08. 05:18:37

@Szakaly Gyorgy: Üdv' a fedélzeten.
Az ONtopic a részemről el van nézve. :)
Néhányan már leírták a hozzászólásukban, hogy a 70 millió, az nem az ár, hanem csak kölcsön. Gazdagoknak óccóért van a letelepedés.
Beszéld meg laspalmassal, hogy a cím végéről hiányzik a „kölcsönért”.

Nem leszünk gyarmat... kivéve, ha megfizetik. Ezt manapság már így szokás. A franciák is először beinvesztálnak a gyarmatba, mielőtt kérnének ott ezt-azt...

„Lehet, hogy Palesztinában is így kezdődött a "befektetők" honfoglalása.”
Nem ismered Izrael állam történetét a gyarmaton? Nyomás megtanulni, még a héber és a mandarin nyelvlecke előtt :)
hu.wikipedia.org/wiki/Izrael

Bee-zony 2012.11.08. 05:31:06

@picur3ka: @Spacehussar: Ne veszekedjetek. Ez is magyar betegség, mint a tüdőgyulladás...
Udvariassággal és pozitív hozzáállással sokkal szebb az élet, és tovább is tart.

Spacehussar 2012.11.08. 14:58:33

@picur3ka: Az vagyok, minden amit mondasz. Az ilyen trollokra fecsérlem az időmet, ahelyett, hogy olvasnék valami értelmeset... Ajánlom neked is.

picur3ka 2012.11.08. 22:35:13

@Spacehussar:

"Az vagyok, minden amit mondasz. Az ilyen trollokra fecsérlem az időmet, ahelyett, hogy olvasnék valami értelmeset... Ajánlom neked is. "

Igy van, olvassal sokat, mielott meg irsz pici fiu, anyukad amugy se engedte meg, hogy internetezzel ejfelkor es erdemben hozzaszolni meg nem tudsz.

picur3ka 2012.11.08. 22:37:26

@Bee-zony:

Egyaltalan nem magyar magyar betegseg, csak ideologialialag eladjak neked igy.

Lasd: Kesz Zsinagoga van./Zsinatolnak./ Ket zsido 3 velemeny.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.09. 20:07:39

@Szakaly Gyorgy: Maga tudja, hogy nincs olyan nép, hogy palesztin? Tudja, hogy a Palesztinának a rómaiak által átkeresztelt területen szórvány arabok laktak (zsidókkal együtt), akiknek nem volt és nincs önálló nyelve és/vagy kultúrája. Vagyis nem sorolhatók be sem az etnikumok, sem a nemzetek közé.

A kínaiak pedig abban is különböznek a zsidóktól, hogy ahol megtelepszenek, ott a gazdaságból szerzett jövedelmet nem viszik tovább, ellentétben a zsidókkal. A kínai kultúrának nincsenek olyan elemei, amelyek ellentétesek lennének a befogadó ország kultúrájával, így a konfliktusok esélye csekély.

Bee-zony 2012.11.10. 19:57:03

@picur3ka: Én így ismerem...
Három angol, az már egy klub.
Három amerikai már egy vállalkozás.
Három francia már egy szerelmi háromszög.
Három magyar, az már négy párt, hét világnézet és egy háború.

El kellene dönteni, hogy a zsidók széthúzóak-e vagy összetartók.
Szerintem jobban összetartanak, mint a magyarok, már csak azért is, mert van egy közös ragadozó-ideológiájuk. Közben persze marakodhatnak egymás közt, mint pl. a sakálok, de ettől még megvan a falka.

Három fő dolgot tanultam meg Kanadában, (olyan dolgok mellett, mint pl. hogyan aludjunk 0 C fokban komfortosan állandó jelleggel) udvariasság, pozitív hozzáállás a másikhoz, és jó kommunikáció. Az előző kettőben a többség a követendő, az utóbbiban az elrettentő példa, ahogy az előző kettő után leállnak, nincs több mondanivalójuk a többiek számára – őket a jó kommunikációra kell megtanítani, és úgy, hogy ez ne az ellentéteket hozza a felszínre az eltérő népek és szokások között, hanem azt, ami összeköt, és amitől jobb lesz az élet.
Lehet másképpen is élni, úgy, ahogy érdemes.

Bee-zony 2012.11.10. 20:34:24

@Spacehussar: Olvasni oké, de az nem mindegy, hogy mit.
Aki meg akarja érteni, hogyan működik a világ, a vallások könyvei meleltt kb. ezek az alapvetők:
Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk
George Orwell: Állatfarm
Lázár Ervin: A fehér tigris
George Orwell: 1984
Daniel Defoe: Robinson
Szerintem ezek mind megvannak a neten.
Aztán jöhet a többi...
Egyébként pedig éljél: egészség, kapcsolatok, munka, az elérendő életcélok, ezek a fontosak.
Lásd pl.:
Egy filozófiaprofesszor azzal kezdte az egyetemi előadását, hogy fogott egy befőttesüveget, és megtöltötte 5-6 cm átmérőjű kövekkel. Majd megkérdezte hallgatóit:
„Ugye tele van az üveg?” „Igen” – hangzott a válasz.
Ezután elővett egy, apró kavicsokkal teli dobozt, és elkezdte beleszórni a kavicsokat az üvegbe. Miután az apró kavicsok kitöltötték a kövek közötti üres helyeket, megint megállapították, hogy az üveg tele van. Ezután a professzor elővett egy, homokkal teli dobozt és elkezdte betölteni a homokot a befőttesüvegbe. A homok természetesen minden kis rést kitöltött.
„És most – mondta a professzor – vegyék észre, hogy ez az önök élete. A kövek a fontos dolgok – a családod, az egészséged, a gyermeked, a barátaid – ha minden mást elveszítenél, az életed akkor is teljes maradna. A kavicsok azok a dolgok, amelyek még számítanak, mint a munkád, a házad, az autód. A homok – az az összes többi. Az apróságok. Ha a homokot töltöd be először, nem marad hely a kavicsoknak és a köveknek. Ugyanez történik az életeddel. Ha minden idődet és energiádat az apróságokra fordítod, nem marad hely azoknak a dolgoknak, amelyek igazán fontosak számodra. Fordíts figyelmet azokra a dolgokra, amelyek alapvetők a boldogságod szempontjából. Játssz a gyermekeddel. Menj el orvosi ellenőrzésre. Rendszeresen látogasd rokonaidat. Törődj a pároddal. Mindig szakíts időt barátaidra. Mindig lesz időd dolgozni, takarítani, bevásárolni, rendet rakni. Először a kövekre figyelj – azokra, amik igazán számítanak. Állítsd be a prioritásokat. A többi: csak homok.

Spacehussar 2012.11.10. 20:50:45

@Bee-zony: Hát nem is tudom, mit mondjak, én ennyire sötétnek jönnék le a komentjeim alapján? :'D Mármint h olvasmánylistára meg anektodáktra szoruljak...szerintem találkozhatsz itt pár kommentelővel, akiknek ez jobban elkélne :I

picur3ka 2012.11.11. 02:03:09

@Shyad-Khourongai:

Maga tudja, hogy nincs olyan nep, hogy zsido, cigany, szlovak?

picur3ka 2012.11.11. 02:12:07

@Bee-zony:

Kanada nem jo pelda, oda csak az intelligens bevandorlokat veszik be, a legszigorubban a vilagon. Lasd: le fognak minden ciganyt csukni, ha a 'bevandorlo' kerelem megismetlodik.

Igen, nagyon osszetartanak, latszolag. Intelligenciajuknal fogva, jobban, mint a romak, viszont azon tul, ugyanaz a helyzet veluk, olik egymast. Nemreg volt hir: zsidok zsido emlekmuveket dicstelenitettek meg Izraelben. Koncentracios tabor.

Megvan ez a bajuk, higgye el, az osnepi mondas nem teved. A maga mondasairol viszont sosem hallottam ezelott es nyelveszetileg kepzett lennek, vagy mi. Propagandanak tunik, tegnap valaki kitalalta ezeket.

picur3ka 2012.11.11. 02:17:33

@Spacehussar:

Az allatmeseket olvastad mar, ott kommentar is van, morale-nak hijjak.

Na, hogy allasz a nincs gyerek, kihalsz egyenlettel? Erted?

Bee-zony 2012.11.11. 04:56:15

@Spacehussar: Az lehet, hogy mások jobban rászorulnának az ajánlott olvasmányokra, viszont más nem említette, hogy ((inkább)) olvas, és a kommentjeid alapján (nekem) nem jött le, hogy miket olvasol. A gondolatolvasást pedig még sokat kell gyakorolnom... Inkább írd le, hogy miket olvasol, hogy nálad mi az ajánlott irodalom (avagy kötelező), és akkor 1:1. Én tanulok másoktól, ha van mit...

Másképpen és röviden a mondandóm, mindenkinek, aki olvas, az hogy, nem érdemes minden szir-szart elolvasni, mert sok a „homok”, és vannak annál fontosabb dolgok is.

Úgy érzem, hogy azt is sértésnek veszed, ami nem az... Ha sok sérelem ér ott ahol vagy, és erre vagy „beállva”, válts környezetet. Vagy mentalitást. Minél gyorsabban és céltudatosan meg tudod ezt tenni, annál jobban jársz. Mondom ezt saját tapasztalatból (is).

Remélem se udvariatlan, se negatív, se kommunikációhiányos nem voltam .:)

Spacehussar 2012.11.11. 16:33:21

@Bee-zony: Hát lehet hogy én vagyok agyonművelt, és csak nekem esik rosszul, ha feltételezik rólam h az általad felsorolt könyveket nem olvastam (mondjuk Lázártól a Fehér tigrist valóban nem, csak a Négyszögletű kerek erdőt). Egyébként mivel épp vizsgaidőszakra készülök, történelemet olvasok (jelenleg Történelem Segédtudományai) és szerintem kevés téma van, amiből többet lehetne tanulni a világról és az emberekről, mint maga a történelem. Középiskolákban sajnos annyira minimumot képesek megtanítani, általában pont a legérdekesebb kérdésekre nem marad idő, ráadásul sokminden téves, 15-20 éve megcáfolt teóriákat akarnak visszahallani érettségin...
Nálam "kötelezők" a Mester és Margarita, a Feltámadás, Száll a kakukk fészkére, Oroszlánkölykök, 22-es csapdája, Ábel és olyan filozófusok írásai mint Szókratész vagy Descartes vagy Jung *-*.
Hmm. nem hinném hogy sok sérelem ér, talán éppen az ellenkezője igaz szerintem mindig is elég védett környezetben (család, sulik, nagyon jó barátok) éltem és hiperérzékeny vagyok a negatív dolgokra+nagyon elszomorít, hogy milyen rosszindulatú ill. buta is sok ember. Emlékszem, mikor középsulis voltam, úgy godoltam h nagyon buta emberek nincsenek is, csak mondják egymásra ha nagyon mérgesek, de sajnos nem így van. Ehhez kapcs.:
cantrip.org/stupidity.html

Bee-zony 2012.11.13. 00:09:13

@Spacehussar: Az olvasmányaid egy része megvolt nálam is.

A történelem az tanulságos, főleg ha nem csak a történéseket nézzük, hanem a kiváltó okokat, és a folyamatokat is. Miért pont az történt, és miért nem más, milyen mentalitás- és erőviszonyok tartoztak a történéshez...

A linkelt írás nagyon jó – és ha az arányokat nézzük, hogy a tetteik szerinti ostobák, reménytelenek, banditák, és intelligensek közül az intelligensek csak egy kisebbségi szegmens, kész csoda, ha valahol hatalomra tudnak kerülni... A népi többség, és a 100-as IQ nem annak kedvez, hogy valódi elit legyen hatalmon.
A régi görögök és rómaiak minden szóba jöhető társadalomirányítási formát kipróbáltak már, és az arisztokráciával, ami elvileg a legkiválóbbak uralma lett volna, eljutottak egy kiváltságokat tovább adó és örökölhetővé tevő rendszerig, és persze hogy az sem lett jó.
Most (is) ott tartunk, hogy a manipulálók irányítják a manipuláltakat, a becsapók a becsapottakat, azon vezérelv alapján, hogy minden körülmények között hatalom- és pénzközelben tudjanak maradni. Ők nem mennek vissza autószerelőnek a középosztályba, és soha semmiért nem mondanak le, ugyebár. Úgyhogy csak lemondatással lehet megszabadulni tőlük.

Ez sem rossz írás:
Charley Tart on Consensus Trance: <SLAP> <SLAP> Wake up!
www.cantrip.org/charles_tart.html
A konszenzusos transz, mint mentális állapot, pont ráillik a „másik Univerzum”-ban élő, és szektaként működő Fideszre, ahol megy az agymosás ezerrel, a „nem süllyedünk, nem süllyedünk” mantra nyomatása, és a valóság figyelmen kívül hagyása... és ők kormányoznak, tehát nem süllyedünk, csakúgy, mint az „elsüllyeszthetetlen” Titanicon.
Charley Tart on Consensus Trance: <SLAP> <SLAP> Wake up!
www.cantrip.org/charles_tart.html
Az egy dolog, hogy rosszul kormányoznak, de hogy kiket, az meg a másik. Az aljasok kormányozzák az ostoba többséget, a csalók a sok buta rászedettet.
Jó lesz, ha mindenki megtanul „úszni az életben”, valamint keres magának egy „mentőcsónakot”, aktuális elvégzendő feladatként a túléléshez.

Bee-zony 2012.11.13. 00:17:29

@Bee-zony: Elnézést a duplázásért... és most lett tele a hócipőm a tüsszögő és köhögő emberekkel körülöttem, meg azzal, aki nem vitt kulcsot, és az egész elfuserált Kanadával, ahol sikerült drágát és rosszat összehozni az indiánoktól elrabolt földön, úgy összességében.

Bee-zony 2012.11.13. 00:31:14

@picur3ka: „Kanada nem jo pelda, oda csak az intelligens bevandorlokat veszik be, a legszigorubban a vilagon.”
Ahogy azt egy Kanadán kívül élő elképzeli, és még meg is akarja magyarázni egy Kanadában élőnek, hogy milyen Kanada. :)
Ehhez képest IQ-tesztet nem kérnek a bevándorláshoz (értve ez alatt a normál módot), „csak” pénzt, és keresett szakmát. Kár, hogy nem kérnek IQ-tesztet, mert akkor talán nem züllene Kanada olyan gyorsan – amely ország 50-55 évvel ezelőtt volt az élhetőségi és közérzeti csúcson, amikor még statisztikai átlagban is megvolt a 4 gyermek; most pedig már a 2 sincs meg, és még nem ez a gödör alja. A közbiztonság is romlik, tesznek róla az ázsiaiak, és az elrontott kanadai fiatalok.
Október 31. szerda, innen pár száz méterre lelőttek egy fiatal kínait – és ez itt nem főcím, csak egy hír a sok közül bűnözés témában.
Meg ne próbálják lakóautóban lakni, mert feltörik, kifosztanak és megölnek – közölte velem az egyik helyi, jó tanácsként. Az már nagyon nem mindegy, hogy hol parkol az ember, és hosszabb, néhány éves távon valószínűleg igaza is lenne.

„Lasd: le fognak minden ciganyt csukni, ha a 'bevandorlo' kerelem megismetlodik.”
Ez csak egy terv az ötletelés szintjén, és ráadásul van rá esély, hogy igénytelen cigányoknak így is jó, csak lehessen valakin élősködni, tartsa el őket valaki. Majd ha az lesz a követelmény, hogy a menekült hozzon a saját ellátásához elegendő pénzt, és azonnal kezdje el kérelmezni a munkavállalási engedélyt (aminek az „átfutási” ideje átlagosan 2 hónap), akkor majd nem jönnek.
Egyébként a menekültek aránya a normális bevándorlókhoz képest nem túl jelentős, se kérelmezőként, se befogadottként.
Statisztika:
A Kanadába bevándorlók száma átlagosan közel 250.000 évente az elmúlt 20 évben, ez 684 naponta, és 28 óránként.
Az ideiglenes külföldi munkavállalók száma: 180.000 évente, átlagosan 493 naponta. 2011-ben Kanadában mintegy 300.000 ideiglenes külföldi munkavállaló volt (az újak + akik már itt dolgoznak).
A menekültkérelmezők száma Kanadában minden évben átlagosan 30.000 körül van, ez átlagosan 82 naponta.
A többségnek különben nem hiányzik már ide semmilyen bevándorló. Valahol láttam egy internetes szavazást, és az opciók közül arra szavaztak a legtöbben, hogy a bevándorlást 30 évre le kellene állítani.
Vannak viszont így is kismillióan, akiknek hiányoznak a bevándorlók, mint pl. az ingatlanügynökök, a házépítők, az orvosok, stb., akik abból élnek, hogy jönnek a bevándorlók – és így lesz Kanadából a média közvetítésével „Kánaán”. A valóságban nem az, hanem csak egy másik elfuserált ország a sok közül.
Nem mintha olyan nagyon mérvadó lenne, és nem mintha olyan jól össze lehetne hasonlítani az almát a körtével, de a legélhetőbb városok 10-es listájában Bécs után következik Vancouver, Toronto, Calgary...
Nem kolbászból van itt a kerítés, hanem fából, és magyar viszonylatban drágák az alapvető dolgok (főleg az élelmiszer és a lakhatás), és egyre inkább kanadai mércével is. A gyermekszám csökkenésében is nyilván közrejátszik, hogy 1974 óta a házaspárok keresetének reálértéke nem nő, hanem csökken... Most már túl sokan osztoznak a területen és erőforrásokon, és ráadásul a gazdagok és a szegények között egyre tágabbra nyílik az olló, úgyhogy lehet ebből (még komolyabb) probléma.
Persze Kanadát nem Magyarországgal hasonlítottam össze, amelynek a testvérországa kb. a közép-amerikai Dominikai Köztársaság lehetne.
en.wikipedia.org/wiki/Dominican_Republic
(...) Folyamatos forrása a helyi ellentéteknek a gyakran enyhe bánásmód az erőszakos bűnözőkkel szemben. 2010 áprilisában 5 tizenéves a 15-17 éves korosztályból (köztük 2 nő), lelőtt és megölt két taxist, és megöltek további öt személyt, arra kényszerítve őket, hogy lefolyótisztító savat igyanak. 2010. szeptember 24-én a tizenéveseket csak 3-5 év börtönbüntetésre ítélték, a taxisofőrök családjainak tiltakozása ellenére. (...)
A banánköztársaság és a narancsköztársaság kb. egálban van... Nálam pedig magas a mérce, és nem ülepszik le.

picur3ka 2012.11.15. 02:02:01

@Bee-zony:

"Ahogy azt egy Kanadán kívül élő elképzeli, és még meg is akarja magyarázni egy Kanadában élőnek, hogy milyen Kanada. :)"

sokkal konnyebb mashol, ugy latom

picur3ka 2012.11.15. 02:05:19

@Bee-zony:

"Persze Kanadát nem Magyarországgal hasonlítottam össze, amelynek a testvérországa kb. a közép-amerikai Dominikai Köztársaság lehetne."

Jogos. En osszehasonlitottam. Lopasok teren egalban vagyunk a Del-Afrikai Koztarsasaggal.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.15. 09:22:34

@Jani haverja: A nacionalizmus legfontosabb jellemvonása a nemzet fogalmának előtérbe helyezése, az a nézet, hogy a nemzeti azonosság (nemzeti identitás) az emberi élet alapvető értéke, amely szélsőséges esetekben megelőz minden más szűkebb és tágabb csoporthoz (például társadalmi osztály, párt, vallás) való tartozást, kötődést. A nemzetet a területi egység, a közös nyelv, kultúra, értékrend és szokások, a közös mítoszok és történelem, valamint mindezek tudata jellemzi. (wikipédia)
Maga szerint hol kell keresnünk a frusztráltságot? A wikipédia meglehetőse pc-etnikumú szempontok szerint fogalmazta meg a nacionalizmust, mégsem írta bele, hogy a frusztrált emberek sajátja. Maga súlyos identitásválsággal küzd, mert nem tudja eldönteni, hogy magyar legyen, vagy a másik. A magyarságát már utálja, én javaslom, inkább legyen a másik.

süti beállítások módosítása