Skip to content


       Szűrés lista

Éljen az általános és egyenlő választójog!

Képzeljük csak el, hogy mi lenne, ha a tavasszal megrendezendő magyar-román világbajnoki selejtezőn az MLSZ döntené el, hogy kik legyenek a bírók, hogy mekkora legyen a pálya mérete, hogy mekkora legyen a kapu, hogy hány csere lehet, hogy hány percig melegíthetnek a meccs előtt a vendégjátékosok, valamint csak azok a magyar és román szurkolók mehetnek ki a meccsre, akik előtte egy hónappal az MLSZ székházában munkaidőben személyesen regisztrálták magukat Csányi Sándornál ...

A kérdés: vajon ezt labdarúgómeccsnek lehet tekinteni? Minden bizonnyal igen, hiszen 11-11 játékos a focilabdával gólra játszaná a mérkőzést, de nem lennék meglepve, ha a meccs után lángolna az MLSZ székház.

Valahogy így vagyunk ezzel az új választójogi törvénnyel is ... vajon mi a megfelelő reakció, ha a másfél év múlva megtartandó választás egyik résztvevője diktálja az összes szabályt, ők nevezik ki a Országos Nemzeti Választási Bizottság tagjait? Kilenc évre, 2022-ig, természetesen.

Vegyünk részt a kutyakomédiában, mert azzal biztatnak minket, hogy így is megverhető a Fidesz?
Vagy szarjunk bele az egészbe?
Vagy "csakazértis" menjünk el szavazni, tudva, hogy az összes sunyi változtatás azért született meg, hogy minket távol tartson a szavazástól? (Kivéve persze a kormánypárti szavazók vagyunk.)
A véleményem szerint a Fidesz nem azért tette meg a választások után az legnagyobb prioritású feladatnak az új alkotmány elkészítését, mert nem bírta tovább nézni, ahogy a 10 millió derék magyar ember "szenved" a "sztálini alkotmány" alatt, hanem mert az új alaptörvény kötelezi a Fideszt arra, hogy a sarkalatos törvények megalkotásával mindent megváltoztathasson. És amikor megkérdezik, hogy miért is kell újraírni mindent, 265 kéz mutat egyszerre az Alaptörvényre, hogy "minket kötelez erre az alaptörvény". Na igen, amit ti írtatok ...

"(1) Az országgyűlési képviselőket a választópolgárok általános és egyenlő választójog alapján, közvetlen és titkos szavazással, a választók akaratának szabad kifejezését biztosító választáson, sarkalatos törvényben meghatározott módon választják." - írja az Alaptörvény

Tegnap megszavazták az új választójogi törvényt. Azt ígérték, hogy előzetes normakontrollt kérnek, hazudtak, nem kérnek.Sőt, belegyömöszölték az alkotmányba a regisztrációt. Most már a szemünket a Sándor-palotára szegezzük, vajon Áder János mennyire lett tökös az elmúlt fél év alatt, mit fog tenni a törvénnyel? Ha elküldi az Alkotmánybíróságra, akkor mennyire lesz tökös az AB? És mit fog mindehhez szólni az EU? Mert egy dolog mondjuk 250 bírát kirúgni törvénymódosítással, de egy másik dolog könyékig belenyúlni a választási rendszerbe.

És a 2014-es választás mellett ennek egyéb tétje is van: mit fog tenni az EU, ha ez egyik tagállamban egy "kicsikét" megbütykölik a a rendszert, nem egészen korrekt módon?

Hogy maga  Fidesz-KDNP is tudja, hogy a saját maga által kavart szart neki kell befalatozni, azt jól mutatja, hogy a hosszú hónapok alatt egyetlen egy épkézláb érvet sem tudtak felhozni a regisztráció bevezetése mellett, ami olyan epik eseményeket is tartalmazott, mint a máris legendává vált Kósa-Karácsony vita. És talán az sem véletlen, hogy éppen tegnap érezte úgy egy kretén, hogy egy nagyot kell zsidóznia a Parlamentben, és lám-lám, mindenki ezzel foglakozik, nem a megszavazott törvényekkel. Klasszik elterelés.

A kommunikációban máskor könyörtelen Habony-csapat a következő 3 gyengécske érvet volt képes a bábjaik szájába adni:
1. "Arányosabb, a választójog egyenlőségét biztosító rendszer alakul ki a javaslattal." Sőt, nőni fog a részvétel a regisztráció miatt.
2. Az Amerikai Egyesült államokban is regisztráció van.
3. Nem lehet különbség választó és választó között, márpedig a külhoni magyarok csak regisztráció útján kerülhetnek be a választói névjegyzékbe.

Nézzük akkor sorban:
1. El sem tudom képzelni, hogyan lehet "arányosabb" és "egyenlőbb" annál, hogy az állam belerakja az összes választópolgárát a választói névjegyzékbe, és megkér mindenkit, hogy aki esetleg kimaradt, az legyen olyan kedves és jelezze ezt.
Nyilván jó móka a jegyzőnél feliratkozni, például a dolgozó embereknek hatalmas kedvük és még több szabadidejük van elfáradni a Polgármesteri Hivatalba a jegyzőhöz - munkaidőben. Azt ugye ki sem kell fejtenem, hogy 106 választókerület van és 3200 önkormányzat, de van olyan választókerület (Budapesten, megyeszékhelyeken), ahol egy választókerülethez 1 jegyző tartozik. Kíváncsian és érdeklődve várom, hogy a közel 70 000 zugló választópolgár megindul az zuglói Polgármesteri Hivatalba regisztrálni. A jegyzőnek pedig ugye alig van munkája, alig várja már, hogy beregisztráljon pár tízezer választót...
A részvétel pedig a közvéleménykutató cégek szerint csökkenni fog, már csak az a kérdés, hogy mennyivel. Az aktuális felmérések szerint legalább 10 százalékkal. Ez nyilván erősíti a magyar demokráciát, és erős felhatalmazást ad majd az új kormánynak.

2. Az USA-ban nincs központi nyilvántartás, nincs központi választói névjegyzék, ilyen nálunk van. Ezt a részt persze sosem fejtik ki.

3. Nos, tényleg nem lesz különbség választó és választó között, ismét egy bombaerős érv:

  Magyar választópolgár Külhoni választópolgár
Regisztráció:   Személyesen vagy Ügyfélkapun Levélben
Szavazás:  Személyesen a választókörben Levélben,
vagy a külképviseleten,
vagy Magyarországon bármely egyéni    választókerületi választási irodában   
Szavazatok száma:  Kettő (egyéni és pártlista) Egy (csak pártlista)


Címkék: választás fidesz regisztráció sarkalatos

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr114927838

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 120 ok, ami miatt nem szavaznék a Fideszre 2012.11.27. 20:12:10

Fülkeforradalom, gyorsnaszád, alaptörvény, manyup, békemenet, választási regisztráció, pávatánc, félázsia, romkocsmázás, oligarchák, csekkadó… Bűnlajstrom 2010 áprilisától 2012 augusztus elejéig. Ha kihagytam valamit, írd meg kommentben! * 1. A K...

Trackback: Orbán miért is nem szavazott 2012.11.27. 16:41:46

Orbán Viktor nem volt jelen a Parlamentben, amikor a képviselőház a választási regisztrációról szavazott, vagyis arról, hogy minden szavazóképes állampolgárnak mostantól kérnie kell, hogy felvegyék a választói névjegyzékbe. Ha valaki nem szerepel ebben...

Trackback: Nézegess elvakult vásárhelyi fideszes hívőket! 2012.11.27. 16:19:10

Nincsenek rá szavak: Matolcsy zagyvaságainál csak a közönség odaadása volt elképesztőbb. A nőknek Gyurkára nedvesedett a bugyija, a hímek a szavaiból merítettek férfierőt.Fanatizált arcok Vásárhelyen 2012 novemberében 10+1 képen. A Mester, akinek szava...

Trackback: Milyen Viki? Aki az országot tönkreteszi! 2012.11.27. 16:12:38

A Népszava címlapon vágott vissza a békemenetes óriásplakátok és buszmatricák miatt. Nem volt nagy kihívás, hiszen a közpénzekkel tömött kormányzati kommunikációs stáb által feladott labda nem szállt túl magasra. Az első képen a Népszava címlapja, a má...

Trackback: Hány lista egy élet? 2012.11.27. 14:11:43

A listák korszakát éljük - kormányunk mindent elkövet, hogy polgárait különféle szempontok alapján nyilvántartásba vegye. Ott van ugyebár a nemzeti konzultáció adatbázisa - ők azok, akik látszólag (írásbelileg dokumentálva) egyetértenek a kormány és O...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Aullah 2012.11.27. 12:33:35

Rohadjon el az összes fideszes. Lógni fogtok!

dr. Aullah 2012.11.27. 12:34:04

@dr. Aullah: Lógni, ahogy a zorbán is meglógott a szavazás elől :D

yPress 2012.11.27. 12:34:28

1) Ha a demokrácia gyakorlását korlátozzuk, az nyilván a demokrácia gyakorlásának érdekében történik, eddig értem.
2) Igen, az USA-ban regisztráció van (bár nem így) - na és?
3) Tényleg nem lesz különbség választó és választó között? Értem, tehát nem munkaidőben kell regisztrálnom, hanem regisztrálhatok levélben is.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.11.27. 12:40:35

Tudom, hogy sikeres ember már nem lehetek, de nekem MÉG nincs Ügyfélkapu regisztrációm. Hosszú ideje tervezem, hogy rászánom magam, hogy végre legyen, de mindig csak húztam a dolgot. Na azt hiszem itt a remek inspiráció :D

lomposfarkas 2012.11.27. 12:48:15

Az egész dolog gennyességétől eltekintve én agyilag még mindig nem értem, hogy az elkötelezett mszp-s, jobbikos szavazók miért ne tehetnék meg ugyanazt, mint az elkötelezett fidesz szavazók. Hogy lesz emiatt több fideszes voks?

Q-in-Law 2012.11.27. 12:49:41

Kérdés. Honnan fogom tudni, hogy tényleg bekerültem a választási jegyzékbe? Küldenek/adnak róla konfirmációt vagy a válsztás napján érhet meglepetés?

Zuzu Petals 2012.11.27. 12:59:26

@Seduxen (már NEM dr.): Nekem is pont ez volt az első, hogy végre megvan a löket. Biztos csak az onlájnabb életre akarnak nevelni ezek a technikailag borzasztó képzett, "new age" jóemberek a parlamentben.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.11.27. 13:01:33

Remélem a Minimussolini ebbe fog belebukni. Bár az utána következő sem lesz jobb szerintem. Amíg Magyarországon több az eltartott szavazópolgár, mint az adófizető, addig normális politikusra nincs igény. Nekem ebből lett anno elegem.

dr. Aullah 2012.11.27. 13:02:13

@Q-in-Law: Attól függ kire akarnál szavazni :D@lomposfarkas: Sokan úgy vannak vele, hogy szarnak rá, nem mennek el. Fityisz viszont le tudja pénzelni a szavazókat, hogy menjenek el. Ahogy eddig is tették.

Matt Albie 2012.11.27. 13:06:47

Mi lenne ma itt, ha ezt a mélyen demokratikus húzást Gyurcsány pártja vitte volna keresztül a Parlamenten:)

Geza 2012.11.27. 13:20:00

Lenne még pár javaslatom nekem is, a fityeszes szabályok szellemében:

1., Nem szabad, hogy választó és választó között különbség legyen, tehát ha Miska bácsi szavazata Sydneyből 20 ezer km-t utazik idáig, akkor minden itthoni választópolgár szavazatának is annyit kell, tehát:
- minden itthoni szavazó a lakhelyétől (innentől 'A') legtávolabbi település ('B') jegyzőjétől veheti át a regisztrációs lapot
- ennek kitöltéséhez a 'B'-től legmesszebbi település ('C') polgármester-helyettesétől kaphat segítséget, kizárólag személyesen
- a kitöltött regisztrációs lapot a 'C'-től legmesszebbi település ('D') postáján az 1. ablaknál kell feladni tértivevényes levélben, melynek címzettje
- a 'D'-től legmesszebbi település ('E') polgármesteri hivatala, ahová a feladónak a levél után kell utaznia, hogy annak a megérkezését is aláírásával hitelesítse
- itt ('E'-ben) tudja meg, hogy regisztrálnia az 'E'-től legmesszebbi település ('F') jegyzőjénél lehet, amihez az 'E'-ben kapott átvételi elismervényt Pestre kell felvinnie a Sóhivatalba (nyitvatartás: szerda 12:45 és 13:00 között, ebédidő pedig 12:00 és 14:00 között)
- ezután 'F'-ben már regisztrálhat is, ahol megtudja azon véletlenszerű település ('G') nevét, ahol majd a szavazási lapot átveheti, és ahol a fenti folyamathoz hasonlóan a szavazás majd kezdődni fog
- külön nehezítés, hogy a fenti ügy miatti utazáshoz SzÉP-kártya nem vehető igénybe.

2., A regisztrációkor az állandó lakcím szerinti lakóhely tulajdoni lapjára széljegyzetet kell bejegyeztetni a földhivatallal, majd a szavazáshoz erről 3 napnál nem régebbi hiteles szemle-másolatot kell vinni. Indoklás: a több helyen való szavazások megelőzése.

3., Szavazásra regisztrálni legkésőbb a szavazás előtt 4 hónappal kelljen, fityesz-szimpatizánsoknak ezen felül a helyi fityesz-irodán legkésőbb a szavazás előtt 3 hónappal szintén. Mindezt azért, hogy az adatfeldolgozás egy hónapja után visszamaradó 2 hónap közül az elsőben a nem-fityesz-szimpatizáns szavazókat a szavazás hetére polgárivédelmi szolgálatra be lehessen hívni, illetve az utolsó hónapban a renitens dezertőröket a tekkelütöttekkel be lehessen vitetni előzetesbe 'az alkotmányos rend megdöntésére tett előkészületek' okán.

4., A szavazólapokon az összes választható név helyett a fityesz ill. a helyi fityeszes jelölt fog szerepelni, a hiba okaként a nyomdai helyesírásellenőrző program lesz megnevezve (készítette egy Barbadoson bejegyzett, Tuvalui telephelyű cég), viszont költségtakarékossági okból a szavazás nem lesz megismételve.

5., Biztos ami biztos, mindenkinek a szavazata az általa felvett családi pótlék összegével súlyozódik. Indoklás: aki gyereket nevel, az döntsön a jövőről. (Orsós, Kolompár és Lakatos nevűek: még 2x szorzó).

Végül egy kis reklám (bár TC nem kedvencem):
tomcatpolo.hu/user_show_sticker.php?id=40

kifordított nagyanyó 2012.11.27. 13:22:10

Be vannak szarva.Lesz itt még módosítás és csalás dögivel.

Csumpitáz Alfréd 2012.11.27. 13:24:04

Egy volt alkotmánybíró szerint Magyarországon most hatalom kizárólagos birtoklására való törekvést szolgáló lépések zajlanak, amelyek alaptörvény ellenesek és amelyek betetőzése az új választási rendszer. Továbbá amelyek ellen mindenkinek kötelessége az ellenállás. A cikk több szempontból is tanulságos.

www.vasarnapihirek.hu/fokusz/eltemetett_demokracia_voros_imre_volt_alkotmanybiro_szerint_allamcsiny_tortent

kifordított nagyanyó 2012.11.27. 13:25:21

@Geza: Ne adj nekik ötleteket,baszod!XD

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.11.27. 13:27:00

A kulcs ugye: KÖRKAPCSOLÁS.
Majd fogod szépen a távirányítódat és körkapcsolgatsz, ez van, nincs jobb, nem is szeretnél jobbat, kapcsolgatod a tévét és megírod miért szar bárki aki Viktor ellen indul...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.27. 13:32:30

A rejtett cél: a külföldön élőket kizárni a szavazásból. Ugyanis nagyon sok ember nem fog hazamenni csak a regisztráció kedvéért.

Atrox 2012.11.27. 13:34:09

@Seduxen (már NEM dr.): "Tudom, hogy sikeres ember már nem lehetek, de nekem MÉG nincs Ügyfélkapu regisztrációm. Hosszú ideje tervezem, hogy rászánom magam, hogy végre legyen, de mindig csak húztam a dolgot. Na azt hiszem itt a remek inspiráció :D "

Ezzel nem húzod ki a dolog méregfogát. A sikeres Ügyfélkapu regisztrációhoz el kell fáradnod az önkormányzathoz, munkaidőben :)

LaposElem (törölt) 2012.11.27. 13:34:20

Nem érdekel a választási cirkusz. Nincs olyan erő, akire nyugodt szívvel odatenném az X-et. Azért meg nem fogok egy napot sorban állni az ocsmányirodában, hogy leadhassak egy üres, vagy pöccsel díszített lapot.
A demokracia itt rég véget ért, csak most foglalták írásba.

kifordított nagyanyó 2012.11.27. 13:34:25

Na,ebből is valahogy index címlap lett.Nemsokára jönnek a droidok.

Secnir 2012.11.27. 13:36:07

@lomposfarkas:
"Hogy lesz emiatt több fideszes voks? "

elmondom.
a választás napján közlik, hogy a 200 parlamenti székbe bekerült a szavazatok alapján 30 fideszes, 25 Együtt2014-es, 18 MSZP-s, 13 LMP-s, 8 jobbikos, 6 KDNP-s. a fentmaradó 100 hely a listás szavazatok arányából jön össze. azzal még várni kell két napo, amíg feldolgozzák a KÜLFÖLDRŐL beérkező leveleket.
két nap múlva közlik, hogy igen, a külföldi leveleke fedolgozása után megfordult az arány a listás helyeken, és fidesz +80 hely, jobbik +5, kdnp +6, lmp 5, mszp 4.

ennyi.
mivel a választási irodában a fidesz tagjai ülnek, mivel a számítógépes rendszert most államosítja a fidesz, mivel a külföldről beérkező leveleket a fideszes kollégák fogják felbontani és leellenőrizni - ezért ne legyen kétséged, hogy külföldről 400e fideszes szavazat fog érkezni. a listás helyekre.

A Spanyol Inkvizíció 2012.11.27. 13:38:22

Feltételezem, hogy a regisztrációhoz szükséges hivatali sorban állásban igen erőteljes fidesz szimpátia alakul ki majd a zemberekben.
Ekkora kibaszott öngólt.

Secnir 2012.11.27. 13:38:24

@Secnir:
és imígyen a fidesz+jobbik+kdnp máris 135 szavazattal visz mindent, hiszen 200 kétharmada 133.

sanyix 2012.11.27. 13:39:26

rohadjanak meg a regisztrációval. Legalább akkor érettségihez kötnék a szavazati jogot... de nem, és ezért a nulláért kell elmenni regisztrálni, merhogy nyilván a kibebaszott ügyfélkapus regisztrációhoz nem lesz jó az ideiglenes reg, csak az okmányirodás regisztráció ami nekem nincs, és így is úgy is el kell szédelegni valahova ezért.

Matt Albie 2012.11.27. 13:39:59

@Secnir: ennyire nem szofisztikált a dolog. Ez csak és kizárólag azért van, mert jelen pillanatban úgy tudják, hogy az ő szavazóik tuti elmennek, a többieké nem annyira, így nehezítenek egy kört.
A külföldi listával direktbe csalni nem akarnak, mert úgyis kiderülne. Nekik elég a következő ciklusban egy kis győzelem is, vagy akár egy kis vereség, a jelenlegi állapotokkal egy győztes nem tud semmit kezdeni (pl ha nincs költségvetés, akkor Áder feloszlatja az országgyűlést osztjónapot)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.11.27. 13:40:42

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Elég sokuk rendelkezik ügyfélkapus hozzáféréssel (pl. én is) és nem fogom sajnálni az 5 perc kattintgatást hogy szavazhassak (nem rájuk), nem gondolom hogy ez a rejtett cél (de én nem vagyok kormányban ülő okos)

Csumpitáz Alfréd 2012.11.27. 13:40:43

Amúgy tényleg nagyszerűen sikerült a terelés és a Jobbik megtette, amit a Fidesz kért tőle. Valahogy ugyanazon a napon támadt kedve zsidózni Gyöngyösi Mártonnak, amikor az új választási törvényről szavazott a T. Ház. Most legalább ezt a gumicsontot rágjuk... Tegnap csendben ültek, ma már mindenki elhatárolódik, bocsánatot kér.

más vélemény 2012.11.27. 13:40:51

"úgy egy kretén, hogy egy nagyot kell zsidóznia a Parlamentben,"

Nem azt érezte, hanem azt, hogy meg kell említenie, hogy egy adott ország vezetésébe, legfontosabb döntéseibe beengedni egy idegen ország lakóját, meglehetősen veszélyes dolog, hiszen nem lehet tudni hogy az illető mennyire hű a gazdaországhoz, és mennyire származási helyéhez. Szerintem ez teljesen egyértelmű, és védhető érv. Olyan ez, mint ha lenne egy céged, aminek az igazgatótanácsába beültetnéd a konkurensed igazgatói tanácsának valamelyik tagját. Nyilván való, hogy ellened dolgozna, nem pedig érted, mint ahogyan most is ez történik ebben a kérdésben, és a parlamentben.
De ugye a náci kártyát mindig elő lehet venni, és azzal ki lehet térni az értelmes vita elől, ami elég szomorú. Mint ahogy az is, hogy egész életünket vagy eme idegen ország lakói határozhatják meg, a sok szolgalelkű magyarral az oldalán...
Most már csak azt mondjátok meg nekem, hogy vajon izraelben hány magyar származású képviselőt engednének a hatalom közelébe? Megmondom a választ. Egyet sem. Akkor nekünk miért kellene másként tenni?

A Spanyol Inkvizíció 2012.11.27. 13:41:01

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: hát azok ne is szavazzanak, a pálya széléről bekiabálni nem ér

Seduxen (már NEM dr.) 2012.11.27. 13:41:20

@Atrox: ja, stimmt, ezt tudom. De ha már - feltéve, hogy vagyok olyan elmebeteg, hogy élni szeretnék a tákolmányban (még) rögzített jogommal, miszerint szavazhatok - így is - úgy is be kell csattogjak az önkormányzatba (a regisztráció okán), akkor hasznosabb, ha az ügyfélkapu miatt teszem ugyanezt.

kifordított nagyanyó 2012.11.27. 13:42:17

A pártszimpátiját is el kell árulni a regisztrációkor vagy azt elég a szavazófülkében egy X-el?
Most hogy fel vagyunk háborodva ezen,nézzétek hogy fel leszünk háborodva a tizedik módosító után.

Lencsés anyuka 2012.11.27. 13:42:22

@kifordított nagyanyó: miért? csak adott ideje itt kommentelők mondhatnak okosakat?
vagy miért fáj neked, ha más is ide jön???

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.11.27. 13:45:05

@Lencsés anyuka: Csókolom! Pisti örül hogy ilyen nagy sikert aratott a kormányunk és pártunk ez ügyben?

Seduxen (már NEM dr.) 2012.11.27. 13:46:34

@Lencsés anyuka: amíg az nem az Ön becses fia (tudja, az István), illetve Enrico, és Vidéki elvtársak, addig szerintem nem fáj :D

pcmci 2012.11.27. 13:46:41

rémlik valami olyasmi sztori, hogy az amiknál a választás napján is fel lehet iratkozni a választói névjegyzékbe, oszt' lehet is menni voksolni. valaki esetleg nem tudja zsigerből megmondani, hogy ez igaz-e?

kifordított nagyanyó 2012.11.27. 13:46:42

Na jó szórakozást a droidokkal,viszlát.:))

ketroot 2012.11.27. 13:47:13

@LaposElem:

Félre ne érts, nem basztatásból írom és megértem, hogy miért látod így, de:

a Fidesznek pont ez a hozzáállás az érdeke.

Ezért is fognak nyerni, figyeljétek csak meg.

belekotty 2012.11.27. 13:47:37

@Lencsés anyuka: Én a helyedben nem hencegnék azzal hogy a Lencsés anyukája vok. :-))
Nyelted volna inkább le!

labrabbit 2012.11.27. 13:47:52

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Azokra gondolsz, akik mostanában mentek ki dolgozni és van mo-i címük? Lehet.

Lencsés anyuka 2012.11.27. 13:48:04

@Seduxen (már NEM dr.): szerintem sokat köszönhet a fiamnak és a másik két fasznak az ellenzék!

A fiam csajozni van egyébként, kifogott magának egy bögyös sváb lányt!

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2012.11.27. 13:48:50

@lomposfarkas: Nagyon egyszerűen, a kulcsszó Kubatov. Ők venni fogják a fáradságot, hogy amennyi szimpatizánsukat csak tudják, mind figyelmeztessék a regisztráció fontosságára, esetleg segítenek is nekik megtenni. A szavazások napján is ügyködnek, egyszer tanúja is voltam.
Szavazatszámláló voltam, és másodmagammal mentem mozgóurnázni. Az egyik idős házaspárt pont az ottlétünkkor kérdezte meg valaki telefonon, hogy szavaztak-e már. Mivel az otthonukban fölkeresett idősek nagy részéhez hasonlóan ők is kéretlenül elárulták nekünk, hogy a Fideszre szavaznak (konkrétan a néni a szemünk láttára X-elte be a lapon), ezért nincs kétség a szavazatukat illetően. Arra meg ezek után nem sok tippje lehet az embernek, hogy ki a fészkes fene telefonálhatott...

Seduxen (már NEM dr.) 2012.11.27. 13:49:28

@Lencsés anyuka: hála Istennek! Akkor most mást baszogat...

"szerintem sokat köszönhet a fiamnak és a másik két fasznak az ellenzék!" - ezzel viszont nem tudok vitatkozni :D

ketroot 2012.11.27. 13:50:12

@pcmci:

en.wikipedia.org/wiki/Elections_in_the_United_States#Voter_registration

"Every state except North Dakota requires that citizens who wish to vote be registered. Some states allow citizens to register to vote on the same day of the election, see below."

2llkedő 2012.11.27. 13:50:30

@Lencsés anyuka: "A fiam csajozni van egyébként, kifogott magának egy bögyös sváb lányt!"

Pistike összegyött Stefikével?

Seduxen (már NEM dr.) 2012.11.27. 13:52:08

Ja, az elején akartam már észrevételezni, csak elfelejtődött:

atlatszo.hu/2012/11/23/kerdojelek-az-idomsoft-allamositasa-korul/?doing_wp_cron=1354016268.7406420707702636718750

a témával kapcsolatos szerintem, nem kicsit, nagyon :((((

Secnir 2012.11.27. 13:53:07

@Matt Albie:
"A külföldi listával direktbe csalni nem akarnak, mert úgyis kiderülne."

már hogy derülne ki?
figyelj. ülök a választási irodában. mint rendszergazda, pölö. zárás előtt megnézem, levélben hány regisztráció érkezett külföldről? 87.428? hmmm...
...kevés, adjunk hozzá még háromszázezret. 387.428. így már jobb.

választás napján: hányan szavaztak határon túlról levélben? 82.517. nagyon jó, akkor beírom, hogy szavaztak 382.517-en. főnök aszonta, ez a háromszázezer a következő arányban szavazott: (lásd fenti kommentemet).
és ennyi. szerinted KI fogja ellenőrizni a levélbontást, és adatfelvitelt? szerinted KI ellenőrzi azt, hogy az adatok valósak-e?
lásd az új eljárási törvényt.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.27. 13:56:00

@saravad:

Arra is, aki 20 éve ment ki és nem adta vissza a címét. Meg arra is aki most lett magyar állampolgár, s volt eleve magyarországi címe, de már nem Mo-n él.

Viktor Nagy szerintem 2012.11.27. 13:56:06

Regisztrálni mindenki tud, nekem ezzel aztán gondom nem lenne. Na de regisztráció után mi legyen? Kire szavazzak ? Ja, nincs kire. Aha. köszi. Szeretem ezt a demokráciát. Választhatok a nagy semmiből! valahol ez a rendszer itthon már rég megbukott. nem most. évekkel ezelőtt...

labrabbit 2012.11.27. 13:57:56

@más vélemény:
Az alaptörvény meghatározza, ki választhat és választható nálunk. Ezt akarod felülírni és pont izraeli példára hivatkozva? (amit nem támasztottál alá). Oszt'hol a szuverenitás? Nem a magunk útját járjuk?
A nemzetbiztonsági kockázatról ilyen nyíltan tárgyalni kockázatos, pláne hogy a focitámogatást meg titkosítjuk. Vicces.

Náci vagy Te is, nem baj, csak nem kell túlmagyarázni.

Az ős kaján 2012.11.27. 13:58:28

@LaposElem: Honnan gondolod, hogy egy egész napot kell sorban állni jegyzőnél???
Majd akkor panaszkodj, ha már meggyőződtél személyesen.

belekotty 2012.11.27. 13:59:10

@Lencsés anyuka: Nincs tényem, de neked fáj az igaz! :-))

LaposElem (törölt) 2012.11.27. 14:02:06

@ketroot: Értem én, de csak protestből nem megyek el szavazni olyanra, akit nem tartok sem érdemesnek, sem alkalmasnak. Legutóbb sem szavaztam, most sem fogok. Az utóbbi választáson tömegek szavaztak a Fideszre, mert úgy gondolták, hogy az a "kisebbik rossz". Szerintem nincs ilyen kategória, csak egy folyamatos lecsúszás a mocsár mélyére.

Ami történt az elmúlt több, mint 20 évben, az az egész politikai kaszt közös felelőssége. Nincs jobb és bal oldal, csak fent és lent. Mi lent vagyunk, és akármit csinálunk, ők fent maradnak. Legfeljebb marakodnak, hogy melyik legyen közelebb a húsosfazékhoz, de ettől nekem, nekünk nem lesz jobb. Nem asszisztálok a játékukhoz, nem fogják rámtolni a felelősséget. Tehát, dugják fel maguknak a kirakat-választásukat, ha nagyon meleg lesz a helyzet., én inkább lelépek ;)

LaposElem (törölt) 2012.11.27. 14:03:34

@Az ős kaján: Ha választani kéne, inkább Ügyfélkaput regisztrálnék. Okmányirodában már álltam sorban néhányszor.

ketroot 2012.11.27. 14:05:24

@LaposElem:

Egyetértek.

Ha rajtam múlna, akkor az egész brancsot kilőném az űrbe.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.27. 14:06:49

Nagyon találó az MLSZ-es hasonlat. Amógy meg alkalmazkodva a kialakult helyzethez a "csakazértis" verziót támogatom :-)

"Most már a szemünket a Sándor-palotára szegezzük, vajon Áder János mennyire lett tökös az elmúlt fél év alatt, mit fog tenni a törvénnyel?"

Hát, még az is lehet, hogy meglepetést fog okozni:

fedor.blog.hu/2012/11/21/lehet_hogy_ezert

springbok 2012.11.27. 14:06:55

Jol ertem , hogy azon a kb. 5 perces kattintason(regisztracio) megy a hirig itt mindenhol, amire rendelkezesedre all 1 ev a valasztasok elott?

Uramisten...

sypso 2012.11.27. 14:12:35

@pcmci: Igaz, de csak néhány államban lehet aznap regisztrálni. (Idaho, Minnesota, New Hampshire, North Dakota, Wisconsin, Wyoming). A többiben 30 nappal előtte kell.

Csak beugrottam 2012.11.27. 14:12:58

@LaposElem: Nem tudom történt-e változás, de az ügyfélkaput is az okmányirodában kell regisztrálni.
(legalábbis pár éve még csak ott lehetett.)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.27. 14:13:48

@springbok: jol erzed

ugyanis ez alapbol jar. es ami alapbol jar, azt tilos megbneheziteni, mert hirig lesz belole, sot, minnel inkabb akadalyozzak az embert, anal elobb megy el kotelert es kezdi el vagyakozva nezni a parlament kornyeki lampavasakat.

mindenkeppen bukni fognak. a kerdes a buktatas hogyanja. ha lesz demokratiikus ut, akkor ugy, ha bezarjak, akkor maskent.

Sword 2012.11.27. 14:14:04

Semmi bajom a határon túli honfitársainkkal, erről sem ők tehetnek, de mégis milyen jogon szavazhat egy határon túli az ország belügyeit jelentősen befolyásoló kérdésekben?
Nem itt dolgozik, nem ide adózik, nem itt nyomorítják meg. Megszavaz egy pártot és utána mossa kezeit, nem ő viseli a következményeket, hanem mi, akik itt élünk.
Teljesen nyilvánvaló, hogy ez is mire megy ki. A felcsúti Napóleon szerez még pár százezer biztos szavazót. Majd kintről megszavazzék nekünk újabb 4 évre ezt a söpredéket.

labrabbit 2012.11.27. 14:15:10

@springbok:
Azon megy a hirig inkább, hogy ez a legújabb kodifikációs remekmű kormányod egyetlen sikere 2,5 év alatt, már ha annak nevezhető.

Sváb 2012.11.27. 14:15:24

@springbok: szerinted hány embernek van ügyfélkapuja? Nem mindenki itt naplop az internet elött, mint mi.

épészmérnök 2012.11.27. 14:15:51

@Geza: "Nem szabad, hogy választó és választó között különbség legyen, tehát ha Miska bácsi szavazata Sydneyből 20 ezer km-t utazik idáig, akkor minden itthoni választópolgár szavazatának is annyit kell, tehát:
- minden itthoni szavazó a lakhelyétől (innentől 'A') legtávolabbi település ('B') jegyzőjétől veheti át a regisztrációs lapot"

Leborulok kirobbanó kreativitásod előtt :-DDDDDD

LaposElem (törölt) 2012.11.27. 14:17:04

@Csak beugrottam: Így van, én is így tudom. Ahhoz ki kéne venni egy nap szabit, aminek nagyobb része rá is menne az ügyintézésre. Pillanatnyilag nekem nem ér meg annyit.
A rendszer azoknak az inaktívoknak kedvez, akik ráérnek regisztrálni. Úgy tippelem, a kormány intézkedései is ezt a réteget fogján megcélozni a választás előtt. Ki van ez találva.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.11.27. 14:17:09

így lesz egy alapjogból szerzett jog ... a kitartás, akár többszöri sorbanállás, a törvény és munkaadó által biztosított szabadság kreatív és mindenekfelett kellően hazafias eltöltésének eredményeképpen. Gulyás Gergely fideszes képviselő szerint a regisztráció nem lehet probléma, egy perc alatt el lehet intézni, de ő biztos protekciós (még kávéval is kínálják) vagy még soha nem járt önkormányzatnál ügyet intézni.

az meg külön öröm, hogy soha Magyarországon nem lakott, költségvetésünkbe egy petákot be nem fizető is választhat (na jó, lehet hogy egyszer idáig eljött és vett Túró Rudit és annak volt áfája) - vagyis felhatalmazhat bárkit, hogyan költse majd el a mi pénzünket. Tipikus más izéjével verni a csalánt

Viktor Nagy szerintem 2012.11.27. 14:17:13

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Na ez meg a másik. Folyton ez megy. Egyik oldal lámpavas, másik oldal lámpavas. Heló! Normális vagy? Akasztani akarsz?

nincs1itt 2012.11.27. 14:17:41

Látom megint megy a lufi-hámozás, egy kis "ügyfélkapuzással" megfűszerezve. A statisztika szerint, kb 300.000,- db ÉLŐ ügyfélkapus regisztráció van. Ez a kb 8 millió szavazásra jogosultból nem sok, igaz?! Na most, ha Józsi néninek Alsó-bivalymaxnádon durva erős regisztrálhatnékja támad, miután megkapált a csirkéit, akkor mi a bánatost tesz? Továbbá, ahogy nincs és nem is lesz ilyen jellegű regisztrációm, én mikor baktassak el a zokmányirodába?? Csak azért, hogy élesiccsem a regelésem. Vagyis a 2014-ben esedékes tömeges átbaxáskor, csak a fidióták és a véres ellenzők jelennek meg... Ez kb. le is fogja fedni a 200 melegedő helyet abban a kupolás izében, ott a Duna partján. Ha meg mégis sokan mennének el, mondjuk kb 40%, akkor meg addigra államositották a szavazási rencert felügyelő sz ámítógépes rencertet is. Er go azon fanyalogni, hogy jaj de anti-demokratikusan kirekesztően, ájrópaiatlan kicsit neveccséges...

Atrox 2012.11.27. 14:21:04

@springbok: nem jól érted. Én jelenleg tudok kattintgatni, ahhoz szintén el kell mennem egy munkanap helyett a hivatalba, hogy utána kattintgathassak, mivel az Ügyfélkaput is csak ott lehet regisztráltatni...
Egyébként meg valami elé, ami amúgy is működik, minen plusz akadályokat gördíteni?

Jack Torrance 2012.11.27. 14:21:19

@lomposfarkas: az elkotelezettek nyilvan el is fognak faradni idoben. Azok nem fognak, akik nem elkotelezettek. Meg akik most azt gondoljak, hogy nem akarnak avagy nincs kire szavazniuk. Es aztan az utolso 2 hetben tortenhet barmi, ezek mar nem gondolhatjak meg magukat, mert nincsenek regisztralva.
Plusz, mivel a fidesznek remek listai vannak, a kevesbe elkotelezett (de valamikor fideszeskent listazott) polgarokat is felkereshetik es megprobalhatjak megygyozni, esetleg elvinni regisztralni. Mikozben az ellenzek listak hijan sokkal rosszabb hatekonysaggal tudja ugyanezt megtenni.
Igy mar stimmel?

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.11.27. 14:22:00

@springbok:

Igen, ezen megy a hirig. Nem baj, ha nem érted, nem mindenki van ugyanott szellemileg, neked ezt dobta a gép, ettől még lehetsz hasznos tagja a társadalomnak, főleg, ha kevesebbet pofázol.

épészmérnök 2012.11.27. 14:27:25

@Viktor Nagy szerintem: Nem vagyok híve a halálbüntetésnek. A halmazati büntetésnek, amelynek során nem lehet feltételesen szabadulni, igen. Kúrmányunk tagjai egy normális országban többszáz évnyi halmazati büntetésre számíthatnának, és én ezt szívből támogatnám.

A lámpavas az elkeseredettek fegyvere. Egyre többen vannak.

más vélemény 2012.11.27. 14:27:46

@saravad: Te tényleg ennyire nem érted miről van szó? Nem érted miért gond az ha egy másik országhoz hű embernek megengeded hogy meghatározza az életedet? Ennyi eszed nincs? Ellenünk dolgoznak azok, akik nem ide tartoznak, mert az ő érdekük nem az hogy neked jó legyen, hanem az, hogy a saját országuknak jó legyen. Itt nem azt kellene értened hogy zsidók nagy nem zsidók, mert akkor is nemzetbiztonsági kérdés lenne, ha eszkimók lennének. Más kérdés, hogy ez a fajta viselkedés nem is jellemző az eszkimókra.
És tudod amikor olvasom a magyarokat gyalázó, magyar nyelven megírt zsidó barát szövegeket, akkor elgondolkodom azon, hogy ha ennyire utálnak minket, akkor mi a francért élnek itt? És nekem miért kellene szeretnem, vagy egyáltalán elviselnem őket? Továbbra is azt kérdezem tőled, hogy ha az emberi jogokról papoló, ám azokat semmibe vevő izraelnek joga van ide delegálni az embereit a magyar parlamentbe, akkor hol vannak azok a politikusok, akik Magyarországról származó, magyar érdekeket képviselnek izraelben? Tudsz mutatni ilyet? Ha nem, akkor nekünk miért kellenek ők ide?

tomwar 2012.11.27. 14:29:16

@más vélemény: Izrael miota konkurenciaja Magyarorszagnak, es miben?
Honnan ismered a Knesszet minden kepviselojenek szarmazasat es/vagy allampolgarsagat?

Gondolom az elveid menten akkor meg kellene tiltani, hogy romania magyarok szavazzanak - megis csak lehet, hogy Securitate ugynokok, nem?

dean23 2012.11.27. 14:29:35

Nem tehetek mást, mint szépen elballagok, regelek és pár hét múlva elküldöm Viktorkáékat egy X-szel a halál faszára! Már ha addig nem hoznak törvényt arról, hogy csak ők indulhatnak...

épészmérnök 2012.11.27. 14:30:01

Chilében a minap törölték el a regisztrációt.

Andal 2012.11.27. 14:30:28

Nagyon gáz az egész, a kampány- és párt-finanszírozás csak később lesz megcsinálva? Gondolom az is érdekes lesz majd.

bioLarzen 2012.11.27. 14:31:26

"2. Az USA-ban nincs központi nyilvántartás, nincs központi választói névjegyzék, ilyen nálunk van. Ezt a részt persze sosem fejtik ki."

Mint ahogy millió más dolgot sem, pölö azt, hogy a példának állított USA-ban centre lebontva nyilvánosságra kell hozni, ki mennyivel járult hozzá az elnök-/szenátor-/képviselőjelöltek kampányához, mert ha csak egy dollárt is elfelejtenek feltüntetni, abból a másik fél és a sajtó botrányt csinál.

Valahogy mintha ezt sem akarnák átvenni...

bio

Viktor Nagy szerintem 2012.11.27. 14:31:38

@épészmérnök:

Van itthon 2 millió hívő ( fidesz, mszp, jobbik , együtt2014 stb.) akiknek szól ez a cirkusz. A lámpavasazók közülük kerülnek ki. Mindig a másik oldal vezérét látnák lógva.
A többi 6-7 millió választó meg vagy undorodva nézi ezt az egészet szerintem. A szavazzak az éppen aktuális "kisebbik rosszra" dologból én pl kiszálltam.

épészmérnök 2012.11.27. 14:31:54

@más vélemény: Legalább egy tucat kiindulópontod hibás, ennélfogva a következtetéseid is. Nincs kedvem egyesével cáfolni, rajtad van a bizonyítás kötelessége.

Lehet úgy is mondani, hogy zavaros és elfogult az irományod, és amúgy Turi Danisan buzognak bennek indulatok.

bgp 2012.11.27. 14:33:45

@dr. Aullah: aki nem megy el szavazni, megérdemli a fideszt.

bioLarzen 2012.11.27. 14:34:15

Amúgy, arra hivatkozni, hogy máshol is van regisztráció... ez olyan, mintha a szomszédom rajtakapna, hogy dugom a felségét, és azzal védekeznék, hogy "'de kedves szomszéd, hisz Ön is dugja a feleségét..."

bio

épészmérnök 2012.11.27. 14:35:38

@Viktor Nagy szerintem: Orbán oldalán egyértelmű, hogy vannak hívők, a szekta minden szociológiai és lélektani jellemzője megtalálható náluk.

Azt viszont bizonyítanod kell, hogy az ellenzék hívő.

l_andras 2012.11.27. 14:37:25

@springbok: Nem, azért mert felesleges, nincs semmi értelme, az eddigi is remekül működött, és jól müködő dolgokat csak okkal cserél az ember, semmilyen észszerű indok eddig nem hangzott el, miért is rossz az eddigi, hacsak mégis van valami....

bioLarzen 2012.11.27. 14:39:36

Tényleg, azt tudja valaki, hogy a regisztrációkor kapok valami írásos - tehát később le nem tagadható - igazolást, hogy regisztráltam? Mert, a magyar bürokrácia hatékonyságát ismerve, még rosszindulatot nem feltételezve is nyilván nem egy emberrel elő fog fordulni, hogy regisztrál, aztán valahogy mégsem lesz rajta a jegyzéken - ami, persze csak akkor derül ki, amikor a derék honpolgár a személyivel a kezében belép a szavazóhelyiségbe...

Ha pedig még a tervezett "véletlen kimaradásokat" is hozzávesszük... Most lefogadom, hogy nem kevesen nem tudnak majd szavazni adminisztrációs "hiba" folytán. Ők tudják majd igazolni, hogy regisztráltak? Ha igen, mi történik velük? Mégis szavazhatnak?

A törvény előkészítettségét, szakmaiságát - és szellemét - elnézve egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy ilyen, alapvető kérdésekben is rendelkeztek az ifjú titanikok.

bio

Kismacska (BELLA) 2012.11.27. 14:39:47

@Matt Albie:

Jobb lett volna, ha csendben maradsz...

Horn "pufajkás" Gyula is demokratább a minihitlernél, Gyurcsány kisujja körme alatti koszban is több a demokrata a miniduce-nél.

Ha ezt nem látod, elég szánalmas vagy...

labrabbit 2012.11.27. 14:40:02

@más vélemény:
Az állampolgárságot szerzett határon túli magyarokról is készüljön kint ilyen lista? Hiszen nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek annak az országnak, ahol élnek. Követeljék-e, hogy ne legyenek ott választhatóak? Esetleg egyéb retorziók is szóba jöhetnek? Hisz nyilván a magyar érdekeket, a "gazdaország" érdekeit nézik. OK?

nincs1itt 2012.11.27. 14:40:38

@bgp: Aki pedig elmegy, az is... Ha nem tűnt volna fel, éppen arra "fociznak" a fillyúg, hogy igazándiból csak rájuk lehessen szavazni...
A passzív rezisztencia szerintem megfelelő eszköz lehet, mivel azért csak feltűnik majd egy-két megfigyelőnek, hogyaszongya: "Némmán, elment 20%, abból 18 a fillyugra szavazott, nem gyanús ez egy cseppet?" Illetve, fenntartom azon véleményemet, hogy amíg nincs jobb a jelenlegi "kínálatnál"(értem ez alatt, az ÖSSZES PÁRTOT), addig nincs kire szavazzak... Mivel az én demokrácia értelmezésembe nem fér bele, hogy csak azért szavazzak valamire/valakire, mer' a másik az naneeee!!! Szivesen veszem a tanácsokat, hogy kire...

fordulo_bogyo 2012.11.27. 14:41:29

Az USA-ban (ott elek) a regisztracio a valasztas napjan a szavazohelysegben, ot perc alatt elintezheto.
Viszel egy fenykepes igazolvanyt, es egy a te nevedre kiallitott kozuzemi szamlat vagy hasonlot, amivel igazolod, hogy ott laksz. Van, ahol meg igazolvany sem kell, eleg egy szamla, vagy banki ertesito, barmi, amit postan kaptal.

Igen, van regisztracio. De egyaltalan nem olyan, mint amit most bevezettek Magyarorszagon. Az ordog reszletekben van elasva.

reszeg tengeresz 2012.11.27. 14:43:08

Remelem a fidesz tudja addig farigcsalni azt a kurva tortenyt, hogy garancia legyen benne arra, hogy a gyurcsany-bajnai-szdsz trio SOHA ne terhessen vissza a hatalomba. Tokmindegy mi a nevuk.

Leszarom azt is, ha beledoglik az orszag. Nem szamit.

is 2012.11.27. 14:43:16

@poszt: "vajon Áder János mennyire lett tökös az elmúlt fél év alatt, "

ezt a kérdést könnyen megválaszolhatjuk, ha felidézzük, hoyg Mesterházi szeretett volna Áderrel találkozni, Áder pedig levelezésre kérte. miért is? mert így tud igazoló jelentést leadni, a leveleket mutogathatja, hogy semmit nem csinált a FIDESZ háta mögött. ha tökös lett volna, akkor fogadta volna, csak onnantól elveszik a FIDESZ bizalom. ő pedig nem kockáztat.

Viktor Nagy szerintem 2012.11.27. 14:43:18

@épészmérnök:
Szerintem azért hívő :) például : itt ez az Együtt 2014 formáció. Hirtelen a legerősebb ellenzéki tömörülés lett, ezt támogatják a legtöbben közvéleménykutatások szerint.

De miért? Van programjuk ? Nincs. Annyi, hogy nem a fidesz. Meg , hogy biztos jobbak lesznek... Na ez a hit. Hívők.

Vagy Fletó Dk-sok. Őszödi beszédet igazságbeszédnek tartják, pedig szűk körben hangzott el, amit hónapokkal később valaki lejáratás céljából kiadott a médiának. Dk-sok mégis hisznek benne, hogy ez egy "igazság beszéd" volt.

De lehetne még sorolni. A hívők mindenütt ott vannak .

én már a fény gyermeke vagyok 2012.11.27. 14:43:55

A kis ballibsi regisztrál, aztán szavazgat akire akar? Az bebaszna. A végén még szerencsejátékot csinálunk a választásokból.

Pékszakállú Henceg 2012.11.27. 14:44:04

Szerencsére van ügyfélkapum, én így fogok regisztrálni, hogy aztán egy szép áprilisi napon elküldjem a jó édesanyjába ezt a szájbabaszott kormányt, az összes hozzátartozó közpénzen meggazdagodott gazemberrel együt!!!

is 2012.11.27. 14:45:49

@poszt: "400 ezer külhoni"

ez még egy 2010-es tipp, nem? ténylegesen hány magyar állampolgáráságot kértek ki? honnan lehet ezt megtudni?

wmaki · http://szuklatokoruekdemagabiztosak.blog.hu/ 2012.11.27. 14:46:37

Vacogotok, mi, libsik? Sok értelmiségi, szent tudomány, libsi, hittételek!

is 2012.11.27. 14:47:10

@reszeg tengeresz: ja, külföldről nem számít. ha nem bánod, arra kérnénk, hogy hagyd a magyarokat, hogy ezt maguk eldöntsék.

labrabbit 2012.11.27. 14:47:38

@reszeg tengeresz:
Igazi hazafi vagy. Eljött a te időd, pont ilyen emberek kellenek a nemzeti maffiának.

Csak beugrottam 2012.11.27. 14:47:53

@LaposElem: Nyilván így lesz és ez addig nem változik amíg ez az arány ilyen:
"Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) adatai szerint közel 3,9 millió járulékot, illetve adót fizető biztosítottra több mint 9,6 millió igénybevevő jogosult jut ma Magyarországon. "

Engem jobban aggaszt az ,hogy nincs módom ellenőrizni ,hogy helyettem nem-e "regisztráltak" valakit.
Hiszen ha nem megyek el regisztrálni és nem megyek el szavazni , akkor soha nem derül ki ,hogy szavazott-e helyettem valaki.Azzal meg ne jöjjön senki ,hogy majd a helyszínen ellenőrzik a személyazonosságot, hiszen most módosították az előírást, hogy minden pártnak 2 azaz kettő ellenőrt kell delegálnia.Ez azt jelenti ,hogy egy-egy ellenzéki pártnak 22000 aktivistát kellene prezentálni ahhoz hogy minden szavazókörben ott legyen.Tehát csak a fidesznek lesznek mindenhol emberei.Az fog színes fénymásolt lakcímkártyával szavazni aki akar.

nyubocs 2012.11.27. 14:49:14

@Az ős kaján:
Nem a jegyzőnél, nem azt írta!
Hanem ha ügyfélkapus hozzáférést akarsz, akkor az okmányirodában.
Mielőtt még mondanád, hogy nem így van, most még olykor nem.
De nálunk pl az 5 okmányirodásból marad kettő január 1-től (pedig járásközpontról beszélünk.

Szerinted mikorra tudnak majd időpontot adni a személyik, jogosítványok forgalmik között?

is 2012.11.27. 14:50:09

@Viktor Nagy szerintem: "Meg , hogy biztos jobbak lesznek... Na ez a hit"

Meg van egy névsoruk: Balázs Péter, Gráf József, Urbán László, Oszkó Péter. Na innentől nem hit, és te hazudsz.

Uva 2012.11.27. 14:51:12

@wmaki:
ugyanezt a regisztrációt a gyurcsán csinálta volta, nyolcvanezer másik makival ugrálnál és huhognál a kossuth téren tegnap este óta. most meg fasza, mi? ha a fidesz bolsevikoskodik az rendben van

Mariann19 2012.11.27. 14:51:38

@pcmci: Igen!Az UsA-ban a választás napján is lehet regisztrálni. Egyébként az USA-ban a regisztrációnak történelmi oka van,. Szükségességét a színesbőrűek szavazati jogának megadása indokolta. Egyébként valamennyi állampolgárnak elég egyszer regisztráltatnia magát.
Ettől függetlenül kérdem én, hogy miért kell arra hivatkozni, hogy más államokban milyen a rendszer?Mert a felhozott példa a kormányt igazolja?

wmaki · http://szuklatokoruekdemagabiztosak.blog.hu/ 2012.11.27. 14:51:44

:x
:O
:(
:x

Hívők! Libsi értelmiségiek, habzsoljátok a hitelt kétpofa, mi? Éljen Viktor! Orba!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.11.27. 14:52:28

@Secnir:
Bizonyám! Ennek az egész választásosdinak-regisztálósdinak szerintem egyetlen értelme van: eldugni a többi hülyeség közé, hogy ELLENŐRIZHETETLEN forrásból szavazatok tízezrei érkezhetnek a pártlistákra! Ki a tök fog arra figyelni, hogy Mancika Smith Loszándzseleszből tényleg regisztrált-e levélben, és tényleg írt-e "Csók minden madzsarnak! Szeretnék a Fideszre szavazni! Mancika" szöveggel levelet a magyar választási eredmény befolyásolására, vagy esetleg fideszisták körmölték ezeket éjt-nappallá téve?! Csak ha esetleg bárki érdeklődne, mert nem hinne az amúgy teljesen függetlennek minősített Fidesz-irányítású szoftvercég adatainak...

Elhiszem, hogy Fidesz-hívőként sokaknak ez baromi oké, hiszen bármilyen eszközt megengedhetőnek, sőt kívánatosnak tartanak, ami meggátolja, hogy a mocskoskomcsiszocilibsik visszamásszanak a politikába, de nem érzik, ahogy legalább egy kicsit habzani kezd az a gyomorsav?

Kismacska (BELLA) 2012.11.27. 14:52:31

@más vélemény:

B+, ha a II. VH után 1 náci zsidó összeírásról beszél, azéééé megpendít néhány húrt...
Nem kell a náci (szerecsen) mosdatás.

nandras01 2012.11.27. 14:53:16

@más vélemény: nem elég, hogy egyik eszmetársad a legundorítóbb módon belehányt a ventilátorba, te még meg is magyarázod.
(és azt is rosszul teszed. miben is konkurenciája magyarországnak izrael?- már a te példádnál maradva...)

Kismacska (BELLA) 2012.11.27. 14:55:10

@Lencsés anyuka:

Te vagy Stefike anyósa?

:))))))))))))))))))))

Viktor Nagy szerintem 2012.11.27. 14:55:31

@is:
"hazudsz" Értem! Nézzünk egy nevet akkor ! :D Oszkó Péter

index.hu/gazdasag/magyar/2010/12/06/matolcsynal_csak_az_ir_penzugyminiszter_rosszabb/

"A Financial Times ismét összeállította az Európai Unió pénzügyminisztereinek rangsorát. A Magyarországot képviselő Matolcsy György holtversenyben az utolsó előtti helyen végzett a 19 pénzügyminiszter teljesítményét 3 szempont alapján vizsgáló listán, így a brit üzleti napilap rangsora szerint Oszkó Péteréhez hasonló teljesítményt tudott felmutatni."

Sajnálom, de hívő vagy ;)

wmaki · http://szuklatokoruekdemagabiztosak.blog.hu/ 2012.11.27. 14:56:31

@Uva: Te is biztos értelmiségi vagy?!!!! Te Libsi tudomány hívő! Habzsold a hitelt, de finom!

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.11.27. 14:58:04

A tegnapi zsidó-listás aranyköpéssel most azért jól beterítették a témát Habonyápiék. Kellett is, mert még egyszerre lesz téma a Simicska-Nyerges-Fonyó 80% a közreklámban, meg a regisztrációs népharag...
"A kérdés az, hogy a „zsidó-lista” bevetése (azon túl, hogy botrány) személyes inkompetencia, esetleg személyiségzavar megnyilvánulása, vagy a Fidesz által támogatott kommunikációs terelés jelenleg? Ugyanis az utolsó esetben a Jobbik elkezdett a Fidesz segédszárnyaként tevékenykedni. ... A zsidó-listák mellett az is eltörpül ezek szerint, hogy az év első felében az állami hirdetési piac megrendeléseinek 80%-át (listaáron közel 1,7 milliárd forint) a Fidesz-közeliként meghatározott Simicska-Nyerges-Fonyó trió cégei kapták, pont úgy, mint tavaly. Ergo a kormány a verseny korlátozásával saját érdekeltségeit pénzeli nagytételben."

szabotazs.blog.hu/2012/11/27/jobbikos_zsidolista_fidesz

Uva 2012.11.27. 14:59:04

@wmaki: jézusom, már megint elkövettem azt a hibát, hogy reagáltam egy élő bullshitgenerátor kommentjére...

Jaffar 2012.11.27. 14:59:18

@Viktor Nagy szerintem:
"De miért? Van programjuk ? Nincs. "

Viktornak volt programja? Nem volt, hisz nem mutathatták, mert akkor ellopják tölük a többiek.
Szóval öcsém menj haza és csinálj magadnak egy kistesót.

Andal 2012.11.27. 15:00:22

@is:
Ha jól emlékszem, nyár végén volt 270ezer felett az új állampolgári eskük száma, és a jóslat az, hogy elérheti a félmilliót '14-re

www.metropol.hu/cikk/941006

Viktor Nagy szerintem 2012.11.27. 15:01:26

@Jaffar: Írtam, hogy én rájuk sem fogok szavazni ;)

Kismacska (BELLA) 2012.11.27. 15:01:35

@Az ős kaján:

:))))))))))

Majd akkor mondd ezt, amikor 4 nap lesz vissza a regisztráció határidejéből. :))
Mindenki akkor fog észbekapni.

Még jó, hogy évek óta van ügyfélkapum.
ESKÜSZÖM, elviszem az anyámat egyik nap jövőre kocsival, hogy ne kelljen sokat mászkálnia és csinálunk neki. Azt mondta, hogy ha kell, négykézláb is elmegy szavazni.

Arról senki nem beszél, hogy a fekvő, vagy nehezen mozduló beteg emberek HOGY fognak regisztrálni???????????????????

Jaaaaaaaaaaaaa... dögöljenek meg, ne legyen véleményük, nyuggerek, ha már eltartjuk őket, mi?! Pfffff... mekkora szar egy helyet csinált Viktor... ehhez képest a szoci nyolc év maga volt a kánaán meg a dögunalom. De azért visszasírom, hogy azok legyenek a problémáink, amik akkor voltak... mármint CSAK azok legyenek.

is 2012.11.27. 15:02:18

A kb. 6 millió polgár a 300 jegyzőségnél egyébként hogyan fog beregisztrálni? 5 percenként az 30 millió perc munkaidő. Egy ember egy napja max. 400 perc (ebéd, pisi, kávé, cigi, telefon, főnök, beteg, szabadság), azaz legalább 75 ezer munkanapba kerül a regisztrálás. Ez akkor alsó hangon is milliárdokba kerül, miközben a 2010-es népszámlálásnak sincsenek meg még az adatai (nem tudták feldolgozni), és 100 ezer magánnyugdíjban maradót nem tudtak rendesen regisztrálni 2 hónap alatt.

Én azt csinálnám, hogy a választás előtti utolsó lehetőség napján mennék regisztrálni százezerszám. MSZP-s, LMP-s, Együtt-es: csak az utolsó napon elmenni. Egyrészt kiderül, hogy addig hányan mentek el, másrészt bedugul az egész rendszer és erről fog beszélni mindenki.

Eumik 2012.11.27. 15:03:38

2014-ben NEM LESZ VÁLASZTÁS!!!!!!!

A rossz gazdasági helyzetre hivatkozva bejelentik, hogy a Kormány Ügyvezető kormányként viszi tovább az ügyeket meghatározatlan ideig, ameddig olyan nem lesz a gazdasági helyzet, hogy lehessen költeni rá pénzt!

DArchAngel 2012.11.27. 15:03:56

@springbok: Hát persze. Mert Magyarország akkora netező ország, hogy mindenkinek van netes ismerete ÉS Ügyfélkapu regisztrációja (amihez be kell menni a hivatalba, mert csak személyesen lehet!) ?
Jobb érv nincs? Mert ez annyit ér, mint lepkefing az orkánban...

Kismacska (BELLA) 2012.11.27. 15:05:03

@LaposElem:

Kössz, kibicke a kétharmadot!
De akkor nem tudom, miért sír a szád, hogy szavaztak helyetted!

2014-ben az fog múlni a választásokon, hogy LESZ demokrácia, vagy nem. Ha ezt valaki nem éri fel ésszel, az meglehetősen... hogy fogalmazzak finoman és nőiesen? Imbecilis vagy idióta? Vagy a kettő között... debil?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.11.27. 15:05:34

@is:
És ha bedugul?! Sajnálkozás széttárt karokkal, ügyfélfogadás négyig, aviszonlátásra!

Eumik 2012.11.27. 15:06:28

2014-ben NEM LESZ VÁLASZTÁS!!!!!!!

EMBEREK, FOGÁTOK MÁR FEL!!!
:-))))

más vélemény 2012.11.27. 15:06:37

@tomwar: Ki mondta hogy izrael konkurencia lenne Magyarországnak? Egy példát írtam cégekkel, amit ezek szerint te összemostál az alap felvetéssel. 80 százalék alatti iq szintűeknek megfelelő példát nem sikerült kitalálnom, ne haragudj érte...

is 2012.11.27. 15:06:50

@Viktor Nagy szerintem: nézzük a többit is, aztán a végén hirdessünk eredményt. sajnálom, próbálkozol, próbálkozol, de nagyon lepkefing, amit előadsz. még ez a Matolcsys összehasonlítás is sántít, hiszen azon a listán van 2 hard fact tényező és egy emberi, Oszkó hozta az emberit (hitelesség) csak a gazdaság éppen a szar legmélyén volt, Matolcsy meg pont az emberi, hitelességi szemponton bukott akkorát, mint egy ólajtó. tényleg szedd össze kicsit magad, nagyon-nagyon gyenge vagy.

vomit 2012.11.27. 15:07:42

@Csumpitáz Alfréd: bar a legtobbeteket teljesen lefoglal az itthoni babjatek, esetleg bedobom ezt.
nemetorszagban is eljott az ideje az ellenallasnak.
Prof. Albrecht Schachtschneider: Zeit zum Widerstand
www.youtube.com/watch?v=pCXB5aiqrCw
Der Euro führt zwangsläufig ins Verderben, die Politik vertritt nicht mehr die Interessen der Bürger sondern verbeugt sich vor den internationalen Finanzmächten.
(az euro szuksegszeruen romlasba visz, a politikusok immar nem a polgarok erdekeit kepviselik, hanem behodolnak a nemzetkozi penzhatalom elott)

más vélemény 2012.11.27. 15:08:23

@épészmérnök: "Legalább egy tucat kiindulópontod hibás, ennélfogva a következtetéseid is. Nincs kedvem egyesével cáfolni, rajtad van a bizonyítás kötelessége."

Persze egyet sem soroltál fel, így aztán tárgytalan a teljes mondandód, hiszen cáfolatot nem csatoltál hozzá. Azt hogy miért, megtippelhetném, de ne mond hogy tiszteletlen vagyok... :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.27. 15:08:44

az még csak hagyján, hogy a gombhoz varrjuk a kabátot, de még rosszul is...

Kismacska (BELLA) 2012.11.27. 15:08:52

@Sword:

"Ha nyerni tudnánk és a határon túli magyaroknak szavazati jogot tudnánk adni, akkor 20-25 évre minden el lenne döntve ebben az országban." (Tapsvihar.)

(Mikola István, 2006 tavasza, valamikor a szinglihordázás előtt vagy után - az idézet nem pontos)

Viktor Nagy szerintem 2012.11.27. 15:09:08

@is:
Öreg! A lista alapján Oszkó pont akkora szarrakás, mint Matolcsy. Ott van, tény, nem én találtam ki.

Eredményt szeretnél hirdetni ? Miben, hogy elvakultan hiszel valamiben, aztán itt hisztizel? :D Bocs, én ebben nem fogok részt venni.

is 2012.11.27. 15:09:10

@Rufus78: én megnézném azért.

@Eumik: nekem is van egy nem elhanyagolható valószínűségű tippem, hogy már jövőre lesz. ha Bajnai tényleg megerősödne tavasszal, akkor azonnal le fognak csapni.

más vélemény 2012.11.27. 15:10:09

@saravad: "Az állampolgárságot szerzett határon túli magyarokról is készüljön kint ilyen lista?"

Nos, amennyiben a politikai elitről lenne szó - mert hogy most arról van - akkor igen, jelenthetnének kockázatot az ottani vezetésnek a mi javunkra.

Hertelendi 2012.11.27. 15:10:20

@wmaki: Öcsi, te beteg vagy, nem is kicsit...

is 2012.11.27. 15:10:21

@Viktor Nagy szerintem: Fiatal! Te továbbra sem érted azt a listát, csak hadoválsz össze-vissza! Én többet nem segítek neked értelmesebbnek lenni! Maradj ilyen buta, ha akarsz!

wmaki · http://szuklatokoruekdemagabiztosak.blog.hu/ 2012.11.27. 15:11:14

@Uva: Te libsi értelmiségi! Te tudományrajongó! Biztos zsidó vagy! Kussolsz! Ebben az országban nem szeretik a fajtátok!
Viktor majd kilakoltat benneteket innen! Csak az igaz magyar emberek maradnak itt!

Kismacska (BELLA) 2012.11.27. 15:11:58

@morgás joga mindenkit megillet:

Ezt akarták a fideszesbuzi választók meg LaposElem és társai: a kibicek.

Az előbbinek a győzelmet, az utóbbinak a kétharmadot köszönhetjük.

KÖSZÖNÖM!! (Mert a többiek helyében nem beszélhetek...)

is 2012.11.27. 15:12:49

@Andal: nem hiszem, hogy lineárisan megy tovább. aki akarta, az már megcsinálta.

Jimbo75 2012.11.27. 15:13:08

Nem beszélve arról hogy a 400.000 erdélyi, felvidéki stb. milyen jogon dönt az én életemről? Sajnálom, hogy ott élnek, de ettől még semmi joguk nincs dönteniük....

más vélemény 2012.11.27. 15:14:50

@saravad: Egyébként annyit még megjegyeznék ezzel kapcsolatban, hogy bizony mi vagyunk itt a környéken az egyetlen olyan ország, ahol ennyire jól bánnak minden külföldivel is, és a helyi kisebbségekkel is. Ha egy cigánynak egy haja szála meggörbül, 10 szervezet ugrik neki a media -nak hogy sajnáltassa. Ha viszont megölnek, kirabolnak, összevernek valakit, akkor már nem is cigány volt, hanem "fiatal"... érted mi a gond? Nálunk a legkevesebb joga, de a legtöbb kötelessége a dolgozó, adófizető magyar polgárnak van.

tomwar 2012.11.27. 15:15:10

@más vélemény: Rossz peldat hoztal, es en vagyok hulye!? Vicces...

Szerinted egy magyar-roman, magyar-kanadai, magyar-XYZ kettos allampolgar kinek az erdekeit kepviseli? Erre egy szoval sem valaszoltal.

DArchAngel 2012.11.27. 15:16:08

Viktor 2010-es esküje: "Én, Orbán Viktor esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek. Az alkotmányt a többi jogszabállyal együtt megtartom és megtartatom. A tudomásomra jutott titkot megőrzöm. A miniszterelnöki tisztségemből eredő feladataimat a Magyar Köztársaság fejlődésének előmozdítása és az alkotmány érvényesülése érdekében lelkiismeretesen teljesítem. Isten engem úgy segéljen."

Magyar Köztársaság már nincs, van Magyarország.
Az Alkotmányt lecserélték Alaptörvényre.
Fejlődés már vagy egy év nincs légypiszoknyi se, helyette recesszió van és dilettantizmus.
Egyedül a titkait őrzi szenvtelenül és rezzenéstelen arccal.
Ki hisz még neki?

bandras 2012.11.27. 15:17:20

Mi a helyzet az előrehozott választással? Ha mondjuk azt mondják februárban hogy feloszlatjuk a parlamentet. A közt. elnök kiírja a választást a meghatározott határidőre (nem tudom hány napon belül kell most) , akkor arra meddig kell regisztrálni?

vontod75 2012.11.27. 15:19:14

@Viktor Nagy szerintem: Ezért meg is kapod a jól megérdemelt jutalmadat a nagyobbik rosszat. Gratulálok!

labrabbit 2012.11.27. 15:19:18

@más vélemény:
A valódi nemzetbiztonsági kérdéseket nem sajtónyilvános üléseken beszélik meg. Nem is ott vetik fel.
Ez csak a szokásos gyűlöletbeszéd. Mivel a fidess drasztikusan csökkenteni fogja a gimis férőhelyeket és a felsőoktatást is, hamarosan fel fog vetődni ezzel kapcsolatban is a zsidókérdés. Csak a nemzet miatt, közérdekből.

Viktor Nagy szerintem 2012.11.27. 15:19:36

@is:
Szóval mindkettő utolsó előtti helyen vannak a pénzügyminiszterek listáján. Matolcsy is, Oszkó is. Zseni mind a kettő! (
Örülj neki ;) és várd a csodát! és persze hülyézz és hazugozz le mindenkit . hajrá! :)

nu pagagyí 2012.11.27. 15:20:07

"Nem lehet különbség választó és választó között"

Ezért mindenkinek ugyanarra a jelöltre kell szavaznia. A hibák elkerülése végett mindenki olyan szavazólapot fog kapni, amelyen az egyetlen jelöltet előre beikszelik.

sanyix 2012.11.27. 15:20:48

@Viktor Nagy szerintem: persze hogy hívő, is a legkitartóbb szoci hívő. Már vagy 4 éve csápol nekik egyfolytában.
Egyébként igaz, foszkónál csak az eltolcsy nagyobb balfasz, de nem sokkal van lemaradva.

Kismacska (BELLA) 2012.11.27. 15:21:41

@bioLarzen:

Elképzelni se tudom, hány ezer milliárd forint ment már ide-oda, különféle fidesz-számlákra...
Nagyon durva. Ezekhez képest a szocik kiscserkészek.

Viktor Nagy szerintem 2012.11.27. 15:21:47

@vontod75: Ok és melyik a nagyobbik rossz? :D Ja, aki épp kormányon van. Majd leváltjuk és ők lesznek a kisebbik rossz. Majd ez folytatódik...

Gratulálhatsz, de magadnak is ;)

Viktor Nagy szerintem 2012.11.27. 15:24:39

@sanyix: Gondoltam, hogy madarat fogtam "is" személyében. megmagyarázza, hogy miért jó olyan pénzügyminiszternek drukkolni, aki utolsó előtti helyen szerepel .... szánalmas

sanyix 2012.11.27. 15:25:18

@vontod75: vagy választod szokásosan a kisebbik rosszat amiről kiderül hogy nagyobb rossz, mert mindig az aktuális a legrosszabb ;D

Kismacska (BELLA) 2012.11.27. 15:25:33

@bioLarzen:

Ne hülyéskedj, még az se lesz mindegy, hogy hol és milyen pöcsét van (főleg a hol) a szavazólapon!
Megnézik, rajta vagy-e a Kubatov-listán, ha igen, tökéletes pecsétet kapsz, ha nem...

Rá kellene kerüljek a Kubatov-listára... :D:D:D:D:D
Álcából, hogy jól NE rájuk húzzak! :D

Horizont 2012.11.27. 15:26:12

Na úgy szar minden ahogy van. Rosszabb mint '98 - '02 között és rosszabb mint az előző 8 évben volt. Azt gondolom aki imádja a saját Orbán Viktorját az elmegy négykézláb is regisztrálni, aztán szavazni. Aki utálja Magyarország Orbán Viktorját az elmegy négykézláb is regisztrálni, aztán szavazni.Ennyi! Én biztos nem fogom tűrni, hogy kibaszkurázzon velem a Fidesz! Bizonytalan vagyok kire fogok ugyan, de egyet tudok a Fideszre nem!
Az aki arra nem képes, hogy négyévente szavazzon az meg jobb ha kussban van, lesz! Ha megnehezítik a szavazást akkor meg juszt is meg kell mutatni!
Aki külföldi és szavazni fog az viszont szégyellheti magát.

Hallom a hírekben, hogy a parlamentnél tüntetők vannak sárga csillagot osztanak és ha meg lesz a 386 sárga csillag átadják Kövérnek! Ez is biztos totál fontos de kicsit furcsa amikor nagyobb horderejű dolgoknál nem rohamozzák meg a parlamentet!
Nagy bajban vagyunk!!! Az a bökkenő, hogy nem csak azok akik nem szeretik a Fideszt hanem azok is akik igen!!!

wmaki · http://szuklatokoruekdemagabiztosak.blog.hu/ 2012.11.27. 15:27:56

sodipedia.sodika.org/index.php/Sodipedia_Wiki

Sodi a példakép! Egy igaz magyar ember!!! Ha majd elmegy innen az összes libsi, akkor az ő magja lesz az, meg Stefánia öle!!!! kiben feltámad a sokat szenvedett nemzet megint!!!!!

Kismacska (BELLA) 2012.11.27. 15:29:01

@nincs_itt:

MI A FENÉÉRT várnád te (is), hogy a külföld mentsen meg??????
For the God's sake!!

Ha 20% lesz a részvételi arány, akkor is érvényes lesz a választás és majd a hozzátok hasonló kibic-fotelfilózofusok miatt majd nem kétharmaduk, hanem kilenctizedük lesz.

Gratulálok. Ülsz és várod a szádba a grillcsirkét egy kis sültgalambbal.

Szerintem a saját pályájukon kell megverni őket. Tehát:

REGISZTRÁLJATOK! Kezdjetek el most ügyfélkaput csinálni, míg nincs tömeg, hogy LEHETŐSÉGETEK legyen szavazni!

kulup 2012.11.27. 15:29:16

Csak nagyon halkan merem megjegyezni, hogy akinek van elektronikus aláírása, annak nem kell bemennie az okmányirodába ügyfélkaput regisztrálni. Tudom, hogy alig van ilyen.

Kismacska (BELLA) 2012.11.27. 15:32:44

@Viktor Nagy szerintem:

Babám, nem kell hívőnek lennie az embernek, hogy lássa, hogy az egyik demokrata alapvetően, a másik autokrata. (Természetesen előbbi az MSZP-DK-E2014, utóbbi a Miniduce maffiája.)

Az, hogy egyébként mindegyik maga kapar, hogy lop, hogy korrupt? Politikus. Ennyi.
De hogy az országnak jobb volt minden szempontból a szoci éra alatt, az biztos. Ha valaki ezt nem látja - na AZ a fidesz-hívő. Vagy vak. Vagy egy vak fidesz-hívő. :)

elwood 2012.11.27. 15:33:44

én is választhatok egy matolcsyt a külföldi magyarok fejére ?
plíz !

sokkal felszabadultabban tudnék röhögni rajta

wmaki · http://szuklatokoruekdemagabiztosak.blog.hu/ 2012.11.27. 15:34:31

@wmaki:

Ileltve most már a Lencsés magja lesz, ő randizik Stefánival! Sodi liberális kicsit, a Lencsés magja jobb!!!!

Gandalf(helyett) 2012.11.27. 15:35:21

@Secnir: @Rufus78: @Sword: Na ezek a jelentős nemzetbiztonsági kockázatok. Nem csak ma, de mostantól. És nincs bajom a határon túliakkal, de ami kizárólag az én bőrömre megy, abba olyan ne szóljon már bele, akiről nem tudják a huszadik bőrt is lenyúzni ezek (sőt).

Kismacska (BELLA) 2012.11.27. 15:35:37

@napi_jokedv:

+1!!

Annyi kitétellel, hogy az én szám igenis nyíg, mert 5 órát álltam azért sorba, hogy NE ezekre húzzak!

Viktor Nagy szerintem 2012.11.27. 15:37:18

@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): index.hu/chart/2012/11/25/allamadossag/#_=_ " Ezt hagyták ránk Gyurcsányék"

Ez olyan jó volt minden szempontból, hogy sírok ( de nem az örömtől) . És mondtam, én fideszre sem fogok szavazni. De Fletó-Bajnai- E14 vagy hívják magukat ahogy akarják is eltolhatják a biciklit részemről.

LaposElem (törölt) 2012.11.27. 15:37:31

@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Szívesen, ha úgy gondolod, hogy rajtam múlott. Bár én inkább úgy érzem, hogy a sok aranyhal-memóriájú protestszavazó, meg gondolkodásra képtelen fanatikus tehet róla.
Amúgy le vagy maradva. Arról, hogy lesz-e demokrácia, tegnap már szavaztak. 2014-ben már csak valami tét nélküli kirakat ikszelgetés lesz.

vontod75 2012.11.27. 15:38:23

@nandras01: Hagyd a fenébe! Ez egy szektás. Neki nem fogod tudni megmagyarázni, hogy ez nem a világméretű zsidó-szabadkőműves-bankár összeesküvés miatt van. Egyébként is tudhatnád, hogy Izrael kilóra akarja megvásárolni Mária Szíriuszról származó, szittyasámán népe alól az édesvízkincset és a cigányokkal a magyarokat akarják kiüldözni az országból, hogy helyükre költözhessenek Tel-Avivostul-Jeruzsálemestül...

danesdzsu2 2012.11.27. 15:38:48

@más vélemény: Igazad lehet, nekem ez a Zázrivec is gyanús. Ne engedjük a hatalom közelébe.

belekotty 2012.11.27. 15:39:32

@is: "Én azt csinálnám, hogy a választás előtti utolsó lehetőség napján mennék regisztrálni százezerszám. MSZP-s, LMP-s, Együtt-es: csak az utolsó napon elmenni. " - remek 5let. És akkor ezek időhiányában nem fognak felvevődni a rendszerbe. Végiggondoltad?

belekotty 2012.11.27. 15:41:10

@sanyix: Na mesélj! Oszkó mit rontott el? Fogadjunk semmit sem tudsz felidézni!

vontod75 2012.11.27. 15:41:29

@Jaffar: Azért mert más véleményt fogalmaz meg, még nem feltétlenül Fideszes!

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.11.27. 15:43:08

@épészmérnök:

"normális országban többszáz évnyi halmazati büntetésre számíthatnának"

Amíg a Polt féle ügyészség 2019-ig regnál, addig nem lesz halmazati bünti.

Kismacska (BELLA) 2012.11.27. 15:43:31

@más vélemény:

Sajnállak.
Szar életed lehet, hogy csak zsidózni és cigányozni tudsz...

Kismacska (BELLA) 2012.11.27. 15:44:55

@DArchAngel:

Ki az a hülye baromállat, aki 1998-2002 után még hitt neki?!
Én inkább így tettem volna fel a kérdést... :D:D

Viktor Nagy szerintem 2012.11.27. 15:46:40

@belekotty: index.hu/gazdasag/magyar/2010/12/06/matolcsynal_csak_az_ir_penzugyminiszter_rosszabb/

"A Financial Times ismét összeállította az Európai Unió pénzügyminisztereinek rangsorát. A Magyarországot képviselő Matolcsy György holtversenyben az utolsó előtti helyen végzett a 19 pénzügyminiszter teljesítményét 3 szempont alapján vizsgáló listán, így a brit üzleti napilap rangsora szerint Oszkó Péteréhez hasonló teljesítményt tudott felmutatni."
2 év sem telt el, de az átlag szavazónak olyan a memóriája, mint egy aranyhalnak.

Ironfist 2012.11.27. 15:47:17

@más vélemény:
"Most már csak azt mondjátok meg nekem, hogy vajon izraelben hány magyar származású képviselőt engednének a hatalom közelébe? Megmondom a választ. Egyet sem. Akkor nekünk miért kellene másként tenni?"

Te meg azt mondd meg nekem, Izraelben mennyi magyar származású lakos él? Jaaa, hogy közelít a számuk a nullához? Akkor miért kéne azt a keveset beültetni a hatalomba, ha ráadásul mondjuk nem is jelentkeznek? És mivel itthon rengeteg zsidó él - életvitelszerűen! - akkor miért is ne lehessen joga beleszólni a hazája ügyeibe?

"Nem érted miért gond az ha egy másik országhoz hű embernek megengeded hogy meghatározza az életedet?"

Te tényleg ilyen hülye vagy? Miért lenne egy Magyarországon élő magyar állampolgár, Magyarországon élt magyar állampolgárságú szülőkkel, Magyarországon élő magyar állampolgárságú gyerekekkel, esetleg aki ráadásul külföldön sem volt életében soha hű Izraelhez?

De tudod mit? Legyen igazad. Ne engedjük akkor mondjuk a svábokat se sehová, mert bizos Németországhoz hűek. Ne engedjük a többi kisebbséget sehová, mert bizonyosan az országunk ellen dolgoznak! És szeretném elárulni neked, hogy téged meg azért ne engedjünk sehová, mert nyilvánvalóan egy nacionalista kisebbség érdekeit véded, és nem az országét.

@reszeg tengeresz:
"Remelem a fidesz tudja addig farigcsalni azt a kurva tortenyt, hogy garancia legyen benne arra, hogy a gyurcsany-bajnai-szdsz trio SOHA ne terhessen vissza a hatalomba. Tokmindegy mi a nevuk.

Leszarom azt is, ha beledoglik az orszag. Nem szamit."

Na, a hozzád hasonlóakat is fel kéne akasztani a faszba'. Dögöljön bele az ország, csak annak, akit utálok, ne legyen jó, mi? Hát, öregem, mekkora türhő vagy...

Én egyébként NEM fogok regisztrálni, viszont szavazni fogok. És ha nem engedik, nagy balhét fogok csapni. Milyen jogon nem engedik? Mégis miféle jogrendszer az, ahol előfeltételekhez köthető a szavazati jogom?

neeskens 2012.11.27. 15:48:06

Rendkívül agyafúrt ez az egész stratégia, amivel a Fidesz győzni akar 14-ben.

Pontosan nehéz átlátni a teljes képet, a trükk az, hogy egy-egy részintézkedés önmagában nem sérti a demokráciát, vagy az egyenlő versenyt, de összességében, jól kombinálva már igen. A regisztráció pl csak a Kubatov-listákkal ér valamit, de a Kubatov-listák csak akkor jelentenek előnyt, ha a többi pártnak kevesebb forrása lesz a saját adatbázisai alapján a mozgósításra. Stb., stb.

Szerintem a Fideszben is csak nagyon, nagyon kevesen látják ezt át, a többség elhiszi, hogy így "ki lehet zárni a vadbarmokat" és erről szól ez az egész.

Viktor Nagy szerintem 2012.11.27. 15:49:09

Elnézést, ha valakit megbántottam . :) Én is hívő voltam, de már elmúlt. Szép napot mindenkinek !!!

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2012.11.27. 15:55:15

de sokat kell rinyalni e miatt
ott az ugyfelkapu, ha a sok joember aki itt blogot szerkeszt es pofazik bele a zinternetbe fogna es rabeszelne a szomszed Jozsi bacsit hogy az o szamitogepen el lehet intezni a fontosabb dolgokat az ugyfelkapun, es raadasul valasztasnal is csak par kattintas, akkor maris meg lenne oldva a dolog
nem mellesleg reklamnak is fel lehetne fogni hogy eroltetik az ugyfelkaput!!!
tudjatok kisebb allam meg ijjenek....

egy mondattal: ott az ugyfelkapu tessek azt hasznalni...
aki meg pl. orvoshoz csak a fecseges oromeert eljaro nyugger az most ezzel kapcsolatban ne szoljon...

vontod75 2012.11.27. 15:55:36

@Viktor Nagy szerintem: Konkrétan az előző választáson volt kettő más párt is akire lehetett volna szavazni. LMP és Jobbik. De nem, az egyszeri állampolgár rögtön csak a fideszre szavazott. Azzal, hogy kiszállsz a játékból tulajdonképpen a fideszre szavazol, ezt kellene már felfogni. Regisztrálj, menj el és rajzolj valamit a lapra, vagy szavazz olyan jelöltre akiről el tudod képzelni hogy néha néha foglalkozik az ország ügyeivel is. A képelt egyszerű passzivitás = Fidesz szavazat.

más vélemény 2012.11.27. 15:56:46

@Ironfist: "Te meg azt mondd meg nekem, Izraelben mennyi magyar származású lakos él? Jaaa, hogy közelít a számuk a nullához?"

Oké, ezzel szépen kitértél. A lényeg, hogy nem izraeli, nem zsidó ember nem kerülhet ott be, ilyen magas körökbe. Nálunk pedig igen. Mit nem értesz ezen?

"Te tényleg ilyen hülye vagy? Miért lenne egy Magyarországon élő magyar állampolgár, Magyarországon élt magyar állampolgárságú szülőkkel, Magyarországon élő magyar állampolgárságú gyerekekkel, esetleg aki ráadásul külföldön sem volt életében soha hű Izraelhez?"

Én nem is arról beszéltem, aki Magyarországon él, itteniek a szülei, és magyar állampolgár. De látom nem érted az egészet. Itt a kettős állampolgársággal van a gond. Izraeli-Magyar kettős állampolgársággal rendelkezőkről beszélek. Gyöngyösi is rájuk utalt, nem azokra akiket te emlegetsz itt.
Bár itt megemlíteném, hogy aki izraeli zászlót lenget, és tüntet izrael mellett Magyarországon, annak szintén nem szabadna semmilyen magas pozíciót adni, hiszen kb egy hazaárulással ér fel a dolog. Ha utál minket, és ennyire imádja azt az országot, akkor menjen oda. Ez itt Magyarország, amennyire tudom.... Pl az olyan kis férgek, mint az a szarházi ügyvéd, aki köztulajdon rongálás után, még büszkén mutogatja is, hogy mekkora egy vandál paraszt.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.11.27. 15:57:32

@neeskens:
Nem egészen, a mondatod szerintem csak kis kiegészítéssel él. A Fidesz-szavazók egy része pont leszarja, hogy "így ki lehet zárni a vadbarmokat", hanem úgy, hogy ezekkel az indézkedésekkel ki lehet zárni azokat a "vadbarmokat", amik amúgy a mostani ellenzékre szavaztak volna! Ebben a közegben pedig már nem a szavazati jog a lényeg, hanem a győzelmük, és amíg az megvan, addig az ellen sem emelnének szót, ha a kormány "előzékenyen" előre benyomtatná az X-et a szavazólap megfelelő rovatába, és még az is csak a szavazók megkímélésének tartanák.

f.fredericks 2012.11.27. 15:58:17

Engem ez nagyon bosszant, az meg főleg, hogy az EU ezt tétlenül nézi.
De most komolyan.
Nem lehetne ezt a posztot lefordítani angolra és franciára és elküldeni egy ottani illetékesnek?
Én kíváncsi lennék az ottani reakciókra.

más vélemény 2012.11.27. 15:58:55

@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): "Sajnállak.
Szar életed lehet, hogy csak zsidózni és cigányozni tudsz..."

Én is sajnállak, hogy még olvasni, és értelmezni sem tudsz....
Mit jelent az hogy "zsidózás", és mit jelent az, hogy "cigányozás"? Definiáld nekem légyszíves, mert így címszavakban lehet hogy én mást értek alatta, mint te. Onnantól lehet róla beszélni.
Ha valakiről kijelentesz valamit, akkor azt lehet cáfolni, de csak érvekkel, és nem olyan közhelyekkel, amiket te is írsz. Annak semmi értelme.

más vélemény 2012.11.27. 16:01:25

@danesdzsu2: "Igazad lehet, nekem ez a Zázrivec is gyanús. Ne engedjük a hatalom közelébe."

Ezzel a szarkazmussal nem tudom mit akarsz. Érezned kellene, hogy mennyire be vagy csapva, és nem csak és kizárólag ebben a témában, és nem kizárólag azok miatt az emberek miatt...

wmaki · http://szuklatokoruekdemagabiztosak.blog.hu/ 2012.11.27. 16:01:36

Biztos zsidók vagytok, akik kommenteltek!!!! Jőttetek ide, hogy ellopjátok hazánk édesvízkészletét, mi, zsidók??!! Felszivattyuzzátok, aztán lajtos kocsival viszitek Izraelbe!!!!

vontod75 2012.11.27. 16:02:33

@wmaki: wmiki az szórakoztatóbb volt... :D :D :D

labrabbit 2012.11.27. 16:02:36

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:
Ja, igaz. Ez a kormány annyira, de annyira progresszív! Ügyfélkaput mindenkinek! Döntő érv a regisztráció mellett.
Meg ugye olcsó is lesz. Mer mér ne. Bár a bejgli árát nem firtatjuk, mikor ilyen szép, demokratikus ajándékot kapunk.

Kár, hogy az informatikaoktatást kb. nullázni szándékoznak meg az egészségügyben fél év a várólista, de csak ha sürgős. Na, majd meglesz az is. Előbb ügyfélkapu Józsi bácsinak meg a közmunkásoknak.

Mariann19 2012.11.27. 16:04:22

@Rufus78: Örülök, hogy egyetértünk. Üdv!

wmaki · http://szuklatokoruekdemagabiztosak.blog.hu/ 2012.11.27. 16:05:03

Majd Viktor elintéz benneteket, Zión népe!!! Sírva mentek haza, libsik!!

labrabbit 2012.11.27. 16:06:22

@más vélemény:
Disznólábak a dunaparti cipőkben. Megvan? Ostobaságban és barbárságban a magyar jobboldal verhetetlen.

A nemzetbiztonság jó kezekben van. A tibeti zászló lengetőit is lekapcsolták, mikor jött a kínai góré.

jeriko 2012.11.27. 16:06:30

Szerintem meg a választásokon az vegyen részt, aki az előző 4 év legalább felében (24 hónap) fizetett TB-t és adót Magyarországon.
Felőlem lehet külföldi, belföldi, egyes-kettős-hármas állampolgár, de ne csak az "állampolgári jogok" illessék meg, hanem a "kötelességek" is. Igenis vegye ki részt az ország fenntartásából, és érezze saját bőrén döntése súlyát.
Aki más országban él - lehet felőlem magyar / román / német stb. állampolgár - az ne döntse el, milyen szabályok és törvények szerint élünk mi itthon.

más vélemény 2012.11.27. 16:07:00

@saravad: "Ez csak a szokásos gyűlöletbeszéd. Mivel a fidess drasztikusan csökkenteni fogja a gimis férőhelyeket és a felsőoktatást is, hamarosan fel fog vetődni ezzel kapcsolatban is a zsidókérdés. Csak a nemzet miatt, közérdekből."

Gyűlöletbeszéd az, amikor valaki azt mondja magyar állampolgár létére, hogy "szarházi magyarok", vagy amikor egy állítólagos magyar író, állatiasan ír le minket, közben meg kitüntetjük. Ha te élvezed hogy ilyesmi megeshet, az a te saját lelki problémád. Az viszont továbbra sem "gyűlöletbeszéd", ha valaki a kettős állampolgársággal kapcsolatban kifejezi az aggodalmát...

Azt észrevetted már - csak úgy mellékesen - hogy a "gyűlöletbeszéd" mint fogalom, mindig csak és kizárólag a zsidósággal kapcsolatban merül fel? Ha minket gyűlölnek minden ok nélkül, akkor senki sem mond ilyet, és nem jönnek az olyan szervezetek, amik más esetben felbukkantak volna...

Ironfist 2012.11.27. 16:07:36

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:
Na, helyesírási hibákra most nem fogok kitérni, mert baromi sok van.
"de sokat kell rinyalni e miatt
ott az ugyfelkapu, ha a sok joember aki itt blogot szerkeszt es pofazik bele a zinternetbe fogna es rabeszelne a szomszed Jozsi bacsit hogy az o szamitogepen el lehet intezni a fontosabb dolgokat az ugyfelkapun, es raadasul valasztasnal is csak par kattintas, akkor maris meg lenne oldva a dolog"

Képzeld, ha az ügyfélkapura CSAK SZEMÉLYESEN lehet regisztrálni, akkor az ugyanaz, mintha SZEMÉLYESEN kellene elmenned regisztrálni, mert nincs ügyfélkapud. És ezzel adtál a szarnak egy pofont, mert KI A FASZOMNAK VAN IDEJE MUNKAIDŐBEN REGISZTRÁLGATNI??

@más vélemény:
"Bár itt megemlíteném, hogy aki izraeli zászlót lenget, és tüntet izrael mellett Magyarországon, annak szintén nem szabadna semmilyen magas pozíciót adni, hiszen kb egy hazaárulással ér fel a dolog."

Én meg megemlíteném, hogy aki teszem azt tibeti zászlót lobogtat, és tüntet Tibet mellett, az is hazaáruló a te nézőpontodból. De akkor mondj egy olyan magasrangú embert, aki izraeli-magyar kettős állampolgár!

más vélemény 2012.11.27. 16:09:51

@wmaki: "Biztos zsidók vagytok, akik kommenteltek!!!! Jőttetek ide, hogy ellopjátok hazánk édesvízkészletét, mi, zsidók??!! Felszivattyuzzátok, aztán lajtos kocsival viszitek Izraelbe!!!!"

Van egy kedves nyelvtantanárnő, aki szívesen elvállal téged, ha nem megy az olvasás, és az értelmezés. Megadom a számát ha kell...

trolipotlo 2012.11.27. 16:10:13

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: "aki meg pl. orvoshoz csak a fecseges oromeert eljaro nyugger az most ezzel kapcsolatban ne szoljon... "

Asszem, rájöttem: a regisztráció miatt a nyugdíjasok nem fognak elmenni szavazni, mivel ők mozgásukban jobban korlátozottak, az internethez meg nem értenek. Ezzel a szent tehén el vóna intézve: így már lehet csökkenteni a nyugdíjakat, ezáltal kisebb lesz a hiány, de mégsem látszik meg majd a választáson.

Kicccsitt kitaláltam...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.11.27. 16:10:32

@f.fredericks:
Nem mintha nem lenne az a könnyebb megoldás, hogy majd jön valaki kívülről, és eltakarítja azt a szart, amit a magyarok csináltak vagy engedtek maguknak, de a hatásai csak negatívak lennének. A Fidesz például pezsgőbontással ünnepelné, hogy az EU ilyen dologban is nyíltan megpróbál beavatkozni Magyarország belügyeibe, politikai rendszerébe, mert pont onnantól lenne egy újabb "érv", amivel bizonyítani tudnák a híveknek, hogy az EU egyetlen célja a kormány megbuktatása és Magyarország gyarmattá degradálása, mindezt az ellenzék erősítésén keresztül.

más vélemény 2012.11.27. 16:12:24

@Ironfist: "Én meg megemlíteném, hogy aki teszem azt tibeti zászlót lobogtat"

Én nem erre gondoltam, amikor valaki békésen teszi ezt, és nem Magyarország ellen. De rosszul fogalmaztam, azért tudsz így belekötni. Ez most az én hibám. Figyelni kell hogy fogalmaz az ember, mert az olyanok mint te, figyelmen kívül hagynak mindent, és az egyetlen olyan mondatba belekötve, amibe bele lehet, elbagatellizálják a többi részt, arra nem válaszolnak.... de akkor legyél értetlen, a te bajod.

más vélemény 2012.11.27. 16:14:13

@Ironfist: "De akkor mondj egy olyan magasrangú embert, aki izraeli-magyar kettős állampolgár!"

Éppen ennek megvizsgálására szólt a javaslat. Végre helyben vagyunk, és kezded megérteni miről is volt szó. Lehet ezt médiaálcával pusztán csak "zsidózásnak" titulálni, de az hazugság lenne. Most viszont neked is kezd eljutni a tudatodig hogy miről van szó. Ez már eredmény.. :)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.11.27. 16:15:59

@más vélemény:
"Bár itt megemlíteném, hogy aki izraeli zászlót lenget, és tüntet izrael mellett Magyarországon, annak szintén nem szabadna semmilyen magas pozíciót adni, hiszen kb egy hazaárulással ér fel a dolog.".

Most rúgtad nekifutásból tökön az összes határon túli magyar képviselőt és "magas pozícióban" levőt, meg azokat a nacionalistákat, akik átjárnak tüntetgetni Erdélybe meg a Felvidékre! Bravó!

Ja, vagy fordítva már inkább ne működjön a dolog?!

labrabbit 2012.11.27. 16:16:45

@más vélemény:
Ok nélkül minket bántanak, mirólunk írnak, minekünk nem adnak.... A korlátolt ego megnyilvánulása.

Az a véleményem, ismétlem: komoly nemzetbiztonsági kérdésekről - nemzetbiztonsági okokból - nem nyilvánosan szoktak beszélni.
Amúgy a régi ügynökakták is titkosak, de a zsidókat listázni kell, mi?

roka 2012.11.27. 16:17:49

Ezt valaki nagyon kitalálta.
Először csak adjunk állampolgárságot a külföldön élőknek.
Utána szavazati jogot, ha Magyarországon lakik.
Utána szavazati jogot akkor is ha nem mert magyar.
Utána azt mondjuk a magyarnak, mivel külhonban is lakik magyar ezért neki itthon regisztrálnia kell magát, hogy ne különböztessük meg (ügyfélkapu, ügyfélszolgálat,az ügyfélkapuhoz is kell ügyfélszolgálat) attól a magyartól aki levélben is tud regisztrálni. Magyarán csak Magyarországon kell hitelesen regisztrálni!
Erre érdemes megmozgatni a teljes közigazgatást.
Arra lennék kíváncsi, hogy valaki nagyon okos ember megmondja nekem, ha egy külföldi állampolgár magyar törvényekről szavaz annak a hitelességét a magyar állam hogy tudja szavatolni? (Nem egy követségi szavazásra gondolok.)
Személyit meg lakcímkártyát hogyan kérnek, meg ki fogja kérni és hol???

lesly &jerry 2012.11.27. 16:18:30

@napi_jokedv: Nem beszélve a 23 millió románról aki ide jön! Kovács L. elvtárs

Ironfist 2012.11.27. 16:18:39

@más vélemény:
Tudod, alapjáraton volna ráció abban, amit mondasz - persze messze nem ebben a formában. De amilyen arrogáns, idegborzoló módon előadod, inkább csak magad ellen hergeled a normális embereket, nem tűnt még fel?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.11.27. 16:18:46

@más vélemény:
Persze mindez csak attól függ, hogy mi számít "békés"-nek és mi számít "Magyarország ellen"-nek, ahogy azt Orbánnak is volt szerencséje igazolni:

index.hu/belfold/2011/06/27/orban_fontos_talalkozon_nem_kell_balhe/

nandras01 2012.11.27. 16:20:24

@bioLarzen:
"Amúgy, arra hivatkozni, hogy máshol is van regisztráció... ez olyan, mintha..."

erről, a demásholisígycsinálják c. bullshit-ről mindig eszembe jut, amikor anno, kisdiákként egyest kaptam, és azzal kezdtem a magyarázkodást, hogy "de a szomszéd pistike is..."- édesanyám irtózatosan nyakon vágott, majd szelíden elmagyarázta, hogy szarik ő a szomszéd pistikére, legyen az a szomszédpistike anyukájának a gondja, ő az én egyesem miatt vág büntibe.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.11.27. 16:23:41

@jeriko: Ok de akkor azokra ne is vonatkozzanak a törvények akik nem szavaznak. Így mehet. Adózzon és tartsa el a törvénygyárat az akinek igénye van rá, mindenki más csak bele van kényszerítve ebbe az elnyomó rendszerbe.

más vélemény 2012.11.27. 16:24:34

@Rufus78: "Ja, vagy fordítva már inkább ne működjön a dolog?!"

Működjön, működik. Értsd már meg, hogy a javaslat a vizsgálatról szólt. Arról, hogy nyugodtan meg lehetne vizsgálni hogy van -e olyan képviselő a parlamentben, aki nemzetbiztonsági fenyegetést jelent. Ez volt túldramatizálva - szokás szerint - és ezt használták ki arra, hogy mocskolódhassanak a párton. Ilyenkor mindenki hirtelen elfelejti, mennyi pozitív eredményt értek el, és mennyi jó törvényjavaslatuk van minden hónapban.
Az első megfogalmazással az volt a baj, hogy éppen indulatból született, és nem izraelieket említ, hanem zsidókat. Megjegyzem hogy egy olyan esemény kapcsán merült ez fel, amikor is a kormányunk éppen pitizett Izraelnek, és - sok más országhoz hasonlóan - azon véleménye mellett ad hangot, hogy Izraelnek önvédelem címszó alatt joga van lakóházakat szénné bombázni. Az olyan szervezetek, mint a tasz, ilyenkor miért nem nyilatkoznak semmit? Mert amikor drogosokat bevisznek a rendőrök, meg rendbontókat, akkor tudnak nyafogni hogy "rendőri brutalitás". De amikor egy ilyen ügyről van szó, akkor meg sem szólalnak. Érdekes nem? Nálunk a jobbik volt az a párt, aki kimondta, hogy aránytalanul nagy a pusztítás Gázában Izrael részéről, és ennek kapcsán volt az az indulatos javaslat. Aztán jöttek a csillagragasztós bohócok szónokolni....

más vélemény 2012.11.27. 16:26:02

@Ironfist: "De amilyen arrogáns, idegborzoló módon előadod, inkább csak magad ellen hergeled a normális embereket, nem tűnt még fel?"

Nem tudom mire célzol. Ha valaki nem olvasta el amit írok, annak úgy válaszolok. Akik elolvasták, azoknak meg úgy.

nincs1itt 2012.11.27. 16:27:58

@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Kellemes küzdést, hál' Istennek nekem már nincs szavazati jogom...(okosan, már nem vagyok állampolgára Hátsó Hátasztánnak) De amikor volt sem éltem vele, mivel értelmetlen volt már akkoriban is...
Nem mindegy, hogy melyik "párt" hány százalékkal "nyer"??? Dehogynem!! Igy is, úgy is át leszel dobva a palánkon! Ha Neked és a hozzád hasonlóknak nem elég 22 évnyi szívatás, akkor küzdj meg a következő pofonért...

más vélemény 2012.11.27. 16:28:50

@más vélemény: Nem mellesleg Izraelben, nyíltan rasszizmus uralkodik. Az miért nem gond a csillagos képviselőinknek, akik a kis csillagjaikkal marháskodnak a parlamentben?

Jolka40 2012.11.27. 16:30:00

@más vélemény: Biztosan fel tudod ismerni valakiről azt, hogy zsidó? Vagy mindenki zsidó, aki jobbik ellenes? Esetleg az a zsidó, akire ráfogod?

s 2012.11.27. 16:33:48

A regisztráció adekvát eszköze a Parker Hale M85 sniper rifle. Sok politikus ezt még nem tudja, de majd beletanulnak ebbe is. Jó pap holtig tanul.

Rendíthetetlen Álamkatona 2012.11.27. 16:34:05

Az azért megvan, hogy tegnap, amikor a választási törvényről nélküle szavaztak, a mini. elnök Szlovéniában egy újabb lépcsőt lépett?
A kádári "aki nincs ellenünk, az velünk van" után gyakorlatilag megfogalmazta, hogy "aki csendben van, az velünk van".
"miniszterelnök szerint egész Magyarország érzi, hogy szükség van a teljes átalakulásra, így az ahhoz szükséges társadalmi nyugalom fennmaradt, nincsenek az országban nagy kormányellenes megmozdulások és sztrájkok. "
www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/orban-viktor-szloveniaban

Nem akarnék itt most Babitsot citálni a vétkesekről, némákról és cinkosságról.

makacs szennyeződés 2012.11.27. 16:34:47

@lomposfarkas: "Hogy lesz emiatt több fideszes voks?"

a szavazatszámláló rendszert működtető céget most államosítják, akarom mondani fideszesítik.

tehát, miután elmész a fideszes jegyzőhöz, hogy ő kipipáljon téged a kubatov-listán, utána gyakorlatilag a fidesznek adod be a szavazatod, a fidesz ellenőrzi, a fidesz "számolja meg".

ugyanis 9 évre kineveznek egy fideszes választási bizottságot, mindezt fideszes egypárti (tehát nem legitim) "alkotmányba" rögzítve, fideszes köztársasági elnökkel és fideszes alkotmánybírósággal jóváhagyva.

majd ezek után a fidesz megmondja, hogy mennyi szavazat jött "külföldről", mivel azt is ők "számolják meg". érdekes módon pont elég fog nekik befolyni onnan is. szerintem az érték egy sima egyismeretlenes egyenlettel lesz generálva, meg sem számolják.

ha nem tetszik a rencer, akkor mehetsz feljelentést tenni a fideszes ügyészségen, majd a kollégista haver fideszes bíró eldönti neked, hogy hol tárgyalják az ügyet.

szerintem a választási csalás kész van, és szerintem erre a korrekt, gerinces, igaz, értelmes válasz csakis a bojkott.

én biztos nem legitimálom a részvételemmel a választást.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.11.27. 16:35:23

@más vélemény:
Mi az hogy "nemzetbiztonsági kockázatot"?!? Hogy jaj, csak nehogy ide jöjjenek az arabok robbantani vagy mi? Vagy hogy jobb lenne minden zsidó képviselőt Izrael beszivárgó ügynökének tekinteni, biztos ami biztos?

Amúgy meg nincs it semmi túldramatizálva, innen ugyanis pont csak egy lépés az, hogy a ............ (nyugodtan helyettesíts be bármit a pontozott vonal helyére) számára nem kívánatos és szimpatikus képviselőket el lehessen távolítani a parlamentből nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva, mert csak!

makacs szennyeződés 2012.11.27. 16:35:27

@lomposfarkas: "Hogy lesz emiatt több fideszes voks?"

a szavazatszámláló rendszert működtető céget most államosítják, akarom mondani fideszesítik.

tehát, miután elmész a fideszes jegyzőhöz, hogy ő kipipáljon téged a kubatov-listán, utána gyakorlatilag a fidesznek adod be a szavazatod, a fidesz ellenőrzi, a fidesz "számolja meg".

ugyanis 9 évre kineveznek egy fideszes választási bizottságot, mindezt fideszes egypárti (tehát nem legitim) "alkotmányba" rögzítve, fideszes köztársasági elnökkel és fideszes alkotmánybírósággal jóváhagyva.

majd ezek után a fidesz megmondja, hogy mennyi szavazat jött "külföldről", mivel azt is ők "számolják meg". érdekes módon pont elég fog nekik befolyni onnan is. szerintem az érték egy sima egyismeretlenes egyenlettel lesz generálva, meg sem számolják.

ha nem tetszik a rencer, akkor mehetsz feljelentést tenni a fideszes ügyészségen, majd a kollégista haver fideszes bíró eldönti neked, hogy hol tárgyalják az ügyet.

szerintem a választási csalás kész van, és szerintem erre a korrekt, gerinces, igaz, értelmes válasz csakis a bojkott.

én biztos nem legitimálom a részvételemmel a választást.

s 2012.11.27. 16:37:21

@Rendíthetetlen Álamkatona: "miniszterelnök szerint egész Magyarország érzi, hogy szükség van a teljes átalakulásra, így az ahhoz szükséges társadalmi nyugalom fennmaradt, nincsenek az országban nagy kormányellenes megmozdulások és sztrájkok. "

Eddig még.

s 2012.11.27. 16:39:41

@makacs szennyeződés: "szerintem a választási csalás kész van, és szerintem erre a korrekt, gerinces, igaz, értelmes válasz csakis a bojkott."

TÉVEDÉS. Erre a korrekt, gerinces, igaz, értelmes válasz az, ha feljelentést teszünk a nemzetközi bíróságon.

tudi 2012.11.27. 16:40:29

Szeretnék gratulálni a Fidesznek, hogy ilyen sokat tesz a itthoni és a külhonba szakadt magyarok közötti harmonikus kapcsolatért, amit ez a remek választási törvény is kifejez, mi anyázzuk szegényeket, Viktorék meg röhögnek a markukba.

Ironfist 2012.11.27. 16:40:45

@más vélemény:
"Nem tudom mire célzol. Ha valaki nem olvasta el amit írok, annak úgy válaszolok. Akik elolvasták, azoknak meg úgy."

Képzeld, elolvastam, mit írtál (nem is értem, miből gondoltad, hogy nem...), de attól még arrogánsan adod elő magadat.

Eh, nincs nekem ma türelmem hozzád. Ignore.

conv 2012.11.27. 16:44:35

Azt azért megkérdezném, hogy miért lenne baj az, ha Magyarország vezetésébe csak magyar állampolgár vehetne részt?

Valóban gond az, ha kettős vagy többes állampolgár nem lehet az országgyűlés tagja?
Ha valaki valóban az országért, a nemzetért szeretne tenni, nem csak anyagi haszonszerzés céljából van ott, annak ez miért baj?
Valóban olyan hihetetlen, hogy aki ennyire ragaszkodik a politikai pozíciójához és a másik állampolgárságához, arról feltételezhető, hogy a másik államhoz esetleg toleránsabb mint a magyarhoz és ezzel kárt okozhat a magyar államnak, akár külön politikai, gazdasági, erkölcsi tekintetben, akár egyaránt mindben?

Másrészt nyilvános közérdekű adat a jogszabályok szerint a képviselők állampolgársága is.
Tessék hát szépen nyilatkozniuk erről. Én sem titkolom, nincs rajta szégyellni valóm.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2012.11.27. 16:45:56

@Ironfist: nem is tudtam hogy hejjesirasi hibakkal is tudtam volna trollkodni, igaz azzal csak a selejtek jottek volna mint pl. TE

agyatlankam gondold mar vegig, EGYSZER ELMESZ abba a kurva okmanyirodaba, oszt utana hasznalod tizszer
habar ha ERTELMEZNI tudtad volna amit irtam: "s rabeszelne a szomszed Jozsi bacsit hogy az o szamitogepen el lehet intezni a fontosabb dolgokat az ugyfelkapun, es raadasul valasztasnal is csak par kattintas"
akkor ertened mirol szolt amit irtam...
tudod szovegertes meg ijenek... de muszaly direkt jatszani az ertetlent?

makacs szennyeződés 2012.11.27. 16:46:11

@s: igen, talán igazad van, talán erre még van idő. nem tudom.

most már csak ebben érdekel fél kéne. én nem látok ilyet.

Hertelendi 2012.11.27. 16:47:58

Én csak azt nem értem, hogy az ellenzék miért hallgat... Sokkal nagyobb ellenállást kellene tanúsítania. A parlamentben is csak jófiúként akarnak viselkedni. Még egyik sem mondta, hogy miniszterelnök úr, maga hazudik! Mintha félnének valamitől...

danesdzsu2 2012.11.27. 16:48:14

@más vélemény: Végre, az igazság hangja! Vegyük el az állampolgárságot azoktól, akik Izrael vagy Palesztina mellett tüntetnek.

Nem értem, milyen szarkazmusról írsz. Én őszinte támogatód vagyok, ki az idegenszívű elemekkel a magyar közéletből. Egy Zázrivec ugyanolyan idegen, mint egy Fónagy. Mindenkit ki kel zárni a közéletből, aki nem tud 6 generációra visszamenőleg tiszta magyar vérvonalat felmutatni.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

sárkányfő 2012.11.27. 16:49:45

Ez a 15 másodperces videó még bekerülhetett volna a posztba. Mikola bá mesél arról, mi a valódi oka annak hogy megadják a határon túliak választójogát (igen, a nettó fideszes pártérdek, semmi nemzeti blabla):

www.youtube.com/watch?v=y02DePqnDOU

fidesz = házmesterek pártja 2012.11.27. 16:51:07

@conv: szerintem eleve gáz a határon túliak szavazati joga. Nem utolsósorban azért, mert egy kurva fillér adót nem fizetnek ide, miközben nekünk lassan a bőrünket is lenyúzzák a vérszívók. Akkor meg milyen jogon pofázik bele a belügyekbe, ami végülis semmi másról nem szól, mint hogy ki kezelje az államkasszát?
Ilyenkor jönnek a nácik a szolidaritásos dumával. Azok a nácik, akik úgy egyébként dühödten tiltakoznak a szolidaritásos alapú TB és nyugdíj rendszer ellen...

más vélemény 2012.11.27. 16:51:15

@Jolka40: "Biztosan fel tudod ismerni valakiről azt, hogy zsidó? Vagy mindenki zsidó, aki jobbik ellenes? Esetleg az a zsidó, akire ráfogod?"

Neked is kellene olvasásból egy kis lecke. Már leírtam egy párszor, de ha nem láttad, akkor leírom még egyszer. Nem azt kell felismerni hogy ki a zsidó, hanem azt, hogy ki az aki kettős állampolgársága kapcsán, nemzetbiztonsági kockázatot jelent... Nem nagyon érted látom.

conv 2012.11.27. 16:51:37

Az Avtv. 2. § 5. szerint közérdekből nyilvános adat: a közérdekű adat fogalma alá nem tartozó minden olyan adat, amelynek nyilvánosságra hozatalát vagy hozzáférhetővé tételét törvény közérdekből elrendeli. A közérdekből nyilvános adat fogalomkörébe egyaránt tartozhat személyes adat és jogi személyeknek nem a közszféra kezelésében lévő adata.

VAz országgyűlési képviselők a választópolgárok felhatalmazása alapján közfeladatot ellátó személyek, akiknek a feladatkörével összefüggő adatai – néhány, törvényben szabályozott esetet kivéve – nyilvánosak.

A közfeladatot ellátó személyek közül az országgyűlési képviselők munkáját jellemzi a legnagyobb nyilvánosság. Az Avtv. idézett rendelkezésén túl ezt garantálják az Országgyűlés működését és a képviselők tevékenységét szabályozó egyéb normák (mindenek előtt a Magyar Köztársaság Alkotmánya, a Házszabály, a képviselők jogállásáról szóló 1990. évi LV. törvény).

Az Alkotmánybíróság 60/1994. (XII. 24.) AB határozata szerint „…az Alkotmánybíróság állandó gyakorlata, hogy a demokratikus államélet és közvélemény érdekében az állami tisztségviselők és más közszereplő politikusok alkotmányosan védett magánszférája másokénál szűkebb; különösen ki kell tenniük magukat mások kritikájának.” A kettős állampolgárság az adott személy számára nemcsak több jogosultságot, de esetleg több kötelezettséget is jelent, mely utóbbiak teljesítése befolyással lehet képviselői feladatai ellátására is. Tehát olyan személyes adatról van szó, amely a köztevékenységgel összefügg.

Az országgyűlési képviselők kettős állampolgárságára vonatkozó adat az Avtv. 19. § (4) bekezdése körébe tartozó, közérdekből nyilvános személyes adat. Ez azt jelenti, hogy a képviselők állampolgárságára vonatkozó tájékoztatást az ilyen adatot kezelő szervek és maguk a képviselők mint közfeladatot ellátó személyek is kötelesek bárki számára megadni.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.11.27. 16:54:09

@conv:
A rövid válasz: Mert vélhetően te sem szeretnéd, ha a környék kisebbségi politikusai is szembekerülnének egy ilyen jogszabállyal.

A hosszabb annyival több, hogy igencsak furcsa észjárásra vall, hogy a kettős, hármas állampolgárok csak anyagi haszonszerzés céljából vannak a parlamentben, potenciális veszélyokozók "külön politikai, gazdasági, erkölcsi tekintetben, akár egyaránt mindben", bezzeg a csak magyar állampolgárságúak esetében fel sem merülhet a kizárólagos anyagi érdekeltség, ők csak az örszágért és a nemzetért tenni vannak ott.
Mielőtt félreértenéd: az egésszel csak azt akartam mondani, hogy olyan szempont alapján akarod kiválogatni a nemzet és az ország érdekében tevékenykedőket, amely szempont erre alkalmatlan.

Egyébként meg minden olyan kezdeményezést támogatok, amelyik Matolcsy Györgyöt nemzetbiztonsági kockázatnak minősíti:).

fidesz = házmesterek pártja 2012.11.27. 16:54:37

Ha nem csupa birka élne ebben az országban a fideszes bűnözőkön és agymosottakon kívül, ez bőven ok lenne az utcai tüntetésekre egészen addig, míg el nem takarodik ez a fideszbűnöző söpredék.

labrabbit 2012.11.27. 16:54:51

@conv:
Azt azért megkérdezném, hogy miért lenne baj az, ha Magyarországon csak magyar lakóhellyel rendelkezők vehetnének részt a választásokon?

A képviselők állampolgársága lehet nyilvános, de kár mosdatni a szerecsenyt.
Egyébként kevésbé fejlett, teljesen versenyképtelen országokban, mint Svédország, Finnország pl. ilyen nem merül fel.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2012.11.27. 16:56:36

@saravad: van 700e kozszolga / allami alkalmazott, aminek elmeletileg a fele kellene csak...
szamoljam ki, mennyi penz ez?
ha a felet ki lehetne rugni annak fejeben, hogy valasztani csak elektronikusan lehet, azt en elfogadnam

amugy milyen informatikarol beszeltel? egy webes felulet hasznalatarol? bölcsészkém, az hogy te ide irogatsz, az nem jelenti azt hogy ertesz az informatikahoz...
a kozmunkas definiciojaba szerintem jelenleg az aktatlologato kozszolgak is beletartoznak, csak onekik nem 47e --t fizetnek hanem 200e -t ...

egyeb kerdes, ohaj sohaj panasz?

Silent Bob 2012.11.27. 16:57:01

@más vélemény: Zázreviczre gondolsz? Valóban nemzetbiztonsági kockázat egy atomfegyverrel rendelkező hadban álló ország ellen nyíltan tüntetni.

Ironfist 2012.11.27. 16:58:19

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

Te tényleg ennyire sötét vagy? Mégis hogy az anyádba' beszéled rá a szomszéd józsibácsit, hogy a te számítógépeden elintézze magát, amikor NEKED VAN CSAK REGISZTRÁCIÓD, NEKI MEG NINCS! Gyengébbek kedvéét: ACCOUNT, te pöcs, nem a számítógép, meg a net a lényeg, hanem az account!

És ha már ekkora nagymagyar vagy, akkor ha valaki felhívja rá a figyelmedet, hogy helyesírási hibáktól hemzseg az amit írsz (még mindig, egyébként), akkor leszel szíves nem visszaugatni, hanem ehylett mélyen elszégyellni magadat, majd megtanulni helyesen írni!

Eh, magyarázok is én itt a sok sötét, türhő gyökérnek, mikor úgysem fogják fel... Ignore!

salamander 2012.11.27. 16:58:24

Nagyon rendben van a regisztráció.
Igazán döbbenetes hogy szó nélkül el lehet menni amellett, hogy két millió ember dolgozik és fizet adót, de a közalkalmazottak, nyugdíjasok és segélyből élők -, akiket valójában 80%-ban a politika sem érdekel a nekik "szimpatikus", de országrontó ígéretekkel operáló szarháziakat szavaz be rendszeresen kormánytényezőknek. Lassan belerokkan az ország valóban dolgozó és adót fizető rétege ebbe az egészségtelen arányba.

Köszönhető ez a 3 millió politikailag félanalfabéta nyugdíjasnak és a további fantasztikusan korrekt módon (jó sok pénzünkbe került) felzárkóztatott Romának, akik egyrészt az MSZMP tőgyén nevelkedett emberekből, illetve az államiság útján még el sem indult hordákból áll, s ez ideológiailag/kulturálisan meghatározza őket.

Hiába sírtok, a Fidesz is azért kénytelen ezt a kádárista retorikát nyomni, mert különben itt a büdös életbe nem "kormányozna" senki, csak lendvayildikók, kórózslajosok, horngyulák kisspéterek szekeresimrék stb.

Remélhetően a regisztráció hozzásegíti az ország normák szerint élő adófizető részét ahhoz, hogy azok, aki azt sem tudják milyen az ország kormányformája, illetve mi a különbség az Európai Tanács és az Európa Tanács között - nem mennek el regisztrálni.

***

más vélemény 2012.11.27. 16:58:59

@Rufus78: "Hogy jaj, csak nehogy ide jöjjenek az arabok robbantani vagy mi? Vagy hogy jobb lenne minden zsidó képviselőt Izrael beszivárgó ügynökének tekinteni, biztos ami biztos?"

A második mondatodra a válasz igen... Mond meg nekem, miért kellene minden idegenben megbízni tökéletesen? Azt is mond meg, hogy ha fedhetetlenek, akkor miért lenne baj az, hogy mindezt meg is vizsgálná valaki? Hiszen akkor nincs gond.
Ismét mondom, nézd meg miről is volt itt szó, és ne egyszerűsítsd le ennyire, mint amennyire teszed.
Magyarországon pedig, pont nem ez volt a gyűlöletbeszéd.

De egyébként mutatok én neked problémás embereket Magyarországon, nézd meg, itt vannak:

www.youtube.com/watch?v=48XC1kr2EZg&feature=g-logo-xit

Róluk mi a véleményed?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.11.27. 16:59:33

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Azt végiggondoltad, hogy legalább 7 millió választónak még nincs ügyfélkapus regisztrációja? Van nagyjából 70 hét a választásokig, addig óránként 2500 embert kellene regisztrálni, ami nem igazán kivitelezhető.

Halkan hozzáteszem, hogy van olyan kistérségi központ, ahol nem foglalkoznak az Ügyfélkapuval, hanem mindenkit a megyeszékhelyre küldenek...

conv 2012.11.27. 17:00:27

@A fidesz a betegek kiirtására készül:

Az egy másik kérdés.

Most arról van szó, hogy a kettős állampolgárságról kötelesek nyilatkozni a képviselők, mivel közérdekű adat, nem kell ezen háborognia senkinek.
Az megint más kérdés, hogy ha kiderül mennyi és milyen kettős állampolgárságú országgyűlési képviselő, miniszter, stb van az ország élén, akkor felmerülhet a dolog, meg kellene nézni, jogszabály szerint lehetnek-e egyáltalán ilyen pozícióban a politikai, állampolgári jogi kötelezettségek vagy más kapcsolódó jogszabályok miatt.

Kétségtelen, hogy egy ember a saját hazájához lojális kell legyen és az állampolgárságát biztosító nemzethez, annak politikai, gazdasági céljaihoz.
Abban az esetben, ha ez a két állampolgárság ellentétes érdekképviseletet követel meg a fentiek alapján, akkor vajon melyiknek fog megfelelni és melyiknek fog voltaképpen árulójává lenni?
Ez bizony állambiztonsági kockázat.
Ez az igazán... nem a magyarok nyulai, meg butaházi, vagy feri és viki bizniszei.

Hogy ez a kérdés most az izraeli-palesztin konfliktus kapcsán került elő és eszkalálódott a média és politikai szarkavarás hájpjában, az szégyen, de nem a kérdés miatt, hanem mert eddig elsunnyogta az ország vezetése.

gigacherry 2012.11.27. 17:01:32

Szerintem kutya kötelességünk részt venni a kutyakomédiában és csak azért is regisztrálni, nehogy más tegye meg a nevünkben - hacsak addig el nem kaszálják nemzetközi szinten a törvényt. Civil szervezetek képviselőnek is részt kellene venniük a választások ellenőrzésében. Ha bárki kimarad a szavazásból, ment nem szerepel a regisztrációs íven, vagy más visszaélések történnek, azt pedig jelenteni kell, abból ügyet kell csinálni.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.11.27. 17:02:21

@salamander: Szerinted a diplomások 10%-a tudja, hogy mi különbség az Európai Tanács és az Európa Tanács között? Szerintem nem...

labrabbit 2012.11.27. 17:04:44

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:
Biztos, hogy az állami/köz alkalmazottak hmm rosszul vannak elosztva. Nem tudom valójában sok-e, lehet, hogy a tűzoltó kevés, de aktatologató biztos van feleslegben. Egyre több van. Esetleg kirúgva, 47-ért visszavéve.
Csakugyan nem értek az informatikához és nem baj, ha nem mindenki informatikus, és bölcsész létemre fontosnak tartom a diákok ilyen irányú képzését. Nem tetszik, hogy ennyire lecsökkentik az új NAT-ban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.11.27. 17:05:41

@gigacherry: Nemzetközi szinten miért kaszálnák el? Máshol is van regisztráció. Legfeljebb azt lehet kimondani, hogy a külföldön élőknek is személyesen kell regisztrálnia vagy azt, hogy a Magyarországon élők is szavazhassanak levélben.

Én csak attól félek, hogy a határokon túl magasabb lesz a részvétel, mint a határokon belül, pedig a valóságban feleannyira sem érdekli őket, hogy itt ki van kormányon... Mondjuk az ilyen típusú választási csalás kimutatható, mint például legutóbb Oroszországban.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.27. 17:06:26

@conv:

"Valóban gond az, ha kettős vagy többes állampolgár nem lehet az országgyűlés tagja?"

Igen, gond. Ez ugyanis nem illeszkedik a magyar hagyományokba,

Morcos Kartal (törölt) 2012.11.27. 17:06:28

@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): megkerestem neked:
Mikola hangsúlyozta: meg kell próbálni nyerni, de nemcsak négy, hanem húsz évre. "Ha négy évre nyerni tudnánk, és (...) utána mondjuk az ötmillió magyarnak állampolgárságot tudnánk adni, és ők szavazhatnának, húsz évre minden megoldódna".
Erre Orbán azt mondta:
"Mikola Istvánnak lehetnek ilyen tervei, de ez olyan messze van a realitásoktól, hogy egész egyszerűen kivitelezhetetlen". Orbán érvelése: a szocialisták és a Fidesz megegyezése nélkül nem lehet módosítani a kétharmados választójogi törvényt és az állampolgárságról szóló törvényt. "Ez jól van így, ezek olyan horderejű kérdések, amelyekről meg kell egyezni, már hogyha az ember változtatni akar a fennálló helyzeten"
vilag.transindex.ro/?hir=4569

Jól egyeztetett velük, mi? Így higgyél el bármit orbánnak. Vagy bármelyik tetszőlegesen választott "politikusnak".

Silent Bob 2012.11.27. 17:06:55

@conv: Halál komolyan azt gondoljátok, hogy a minisztériumokban, parlamentben nem tudnak az utolsó titkárnőről is MINDENT?
Akkor mi az apjuk faszáért fizetjük a titkosszolgálatot, meg a TEK-et?

VT Man 2012.11.27. 17:07:03

Mi a baj az ügyfélkapuval?

Amelyik kommentelő veri itt magát, hogy nincs ügyfélkapuja, az hogyan szokott SZJA bevallást leadni? Papíron, postán, sorbaállva? Az jó dolog?

Emberek, ne legyetek már analfabéták, nem kellene büszkének lenni erre!

Sírköves Slomó 2012.11.27. 17:08:42

sub-ZERO

Egy román-magyar focimeccet nem az MLSZ szervez.

A magyar választójogi tv-ről a magyar parlament dönt.

Izlelgessed a demokráciát, és reménykedj hátha az EU/NATO(..:D) beavatkozik a demokrácia ellen.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.11.27. 17:08:58

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Mondjuk szerintem aki külföldön van, pont nincs abban a hangulatban, hogy még szavazzon is.

Morcos Kartal (törölt) 2012.11.27. 17:09:07

@conv: úgy azért érdekelne, hogy pl. Martonyi hajtókájára hogy került az izraeli zászló, amikor letette az esküt 2010 tavaszán, mint külügyminiszter. Akkor most melyik országot is képviseli?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.27. 17:09:53

@jeriko:

"Szerintem meg a választásokon az vegyen részt, aki az előző 4 év legalább felében (24 hónap) fizetett TB-t és adót Magyarországon."

Ehhez ki kellene lépni először az EU-ból. Az EU-ban ugyanis általános választójog van és tilos a vagyoni, pénzügyi cenzus. Hozzáteszem: Mo-n 1920 óta nincs vagyoni, pénzügyi cenzus.

Sírköves Slomó 2012.11.27. 17:09:58

@VT Man: mszp/szdsz szavazóknak miért lenne adóbevallása?..:)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.11.27. 17:10:16

@más vélemény:
Nem kell minden idegenben megbíznod tökéletesen. Még azt sem mondom, hogy ez a szkepticizmus nem következhet a tapasztalatokból, amiket megéltél.

Azt viszont mondom, hogy az országos és törvényi szintre emelt xenofóbia csak beteges paranoiát szülhet. Lehet, hogy nem bombáznál ártatlan civileket önvédelemből, de megbélyegeznél esetlegesen tisztességes embereket önvédelemből, ami így ugyanarról a tőről ered, csak az erőszak mértéke más. Mert ugyan magyarázd már meg embereknek, hogy hát ez csak amolyan ártatlan összeíráska, és úgy is zöröghet a haraszt, hogy nem fújja a szél...

Hajdú Peter 2012.11.27. 17:11:23

@belekotty: "Na mesélj! Oszkó mit rontott el? Fogadjunk semmit sem tudsz felidézni! "

Peldaul, hogy csodbe vitte a Malevot, hogy a sajat kulfoldi cege a Wizz air atvehesse a helyet.
Azert ez nem semmi, hogy valaki tonkretesz egy nemzeti legitarsagot, a sajat uzleti erdekeltsege miatt. Ha ezt csak sima uzletemberkent teszi, az durva lenne, de hogy meg raadasul minisziteri poziciobol, tette, az felmerhetetlen aljasag. Csak azert nem hazaarulo, mert az tul ennyhe kifejezes lenne ra.
Ez az ugy jol jellemzi az mszpsek ertekrendjet.

nu pagagyí 2012.11.27. 17:11:23

@conv: Érdekes fejtegetés, kár hogy a Jobbik sem a magyar-román kettős állampolgárokra gondolt listázási igénye kifejtésekor.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.11.27. 17:11:44

@saravad: Egyértelműen túl nagy a közszféra, főleg az állami hivatalokban és a minisztériumokban van sok felesleges ember. Ezeken kívül még az önkormányzatoknál szokott sok felesleges vezető lenni, még akkor is inkább felvesznek egy havert osztályvezetőnek, ha inkább egy ügyintéző kellene... Az állami cégek pazarlásáról meg ne is beszéljünk, láttam már olyat, hogy 3 ember dolgozik iktatóként és ketten postázóként, miközben nyáron még nem érte el a százat a kimenő és ezret a bejövő levelek száma...

Közben orvosból kevés van, a pedagógusok száma elég, de a fizetés semmi, stb.

Wrex 2012.11.27. 17:11:52

Nem hisztizni kell ezen, hanem elmenni és csináltatni ügyfélkapus hozzáférést. Igen, szívás, mert időt kell rá szánni, de ettől még kivitelezhető, és az ügyfélkapu még sok másra is használható ám, szavazásra regisztráláson kívül is. Sőt, igazából meg kéne köszönni a fidesznek, hogy ilyen eszközökkel próbálja az informatikai analfabétákat az önálló tanulásra ösztönözni, ha már az iskolákban olyan szépen visszanyesték az informatikaoktatást... :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.27. 17:12:58

@más vélemény:

"vajon izraelben hány magyar származású képviselőt engednének a hatalom közelébe?"

Hány magyar él Izraelben? Talán pár százra saccolom, de lehet, hogy ennyi sincs.

Virág et. 2012.11.27. 17:13:24

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Sikerült a lényeget felfognod.

Ha egy testületet demokratikusan választanak, akkor annak minden döntése demokratikus lesz? És ha a következő szoci kormány kinevezi Gyurcsány örökös kormányzónak, a szabad választásokat pedig eltörli, az is rendben lesz? A választásokon szerzett felhatalmazás mindenre feljogosít, nincs korlát?
Ezeken gondolkozz el, amíg agyar növesztesz magadnak. Vagy inkább csak hallgass, mindenki jobban jár, minket megkímélsz az egybites hülyeségektől, magadat meg egy újabb lebőgéstől.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.11.27. 17:14:00

@VT Man: Az ügyfélkapus adóbevallás a gondolkodni tudó elit kiváltsága. Nézd meg, hogy mennyien adják be és oszd el kettővel, annyi ember tudja kitölteni, a többinek könyvelő készíti vagy a munkáltatója. De az is szép, aki gépen kitölti, majd postázza...

labrabbit 2012.11.27. 17:14:08

@salamander:
Én dolgozom is és adózom is itt, még. Jövőre nem fogok. Nem is akarok.

Kormányozgassanak csak, ahogy akarnak. Már ha ezt annak lehet nevezni.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.27. 17:14:33

@A fidesz a betegek kiirtására készül:

"szerintem eleve gáz a határon túliak szavazati joga. Nem utolsósorban azért, mert egy kurva fillér adót nem fizetnek ide"

Te is kezded a lejárt lemezt?

jeriko 2012.11.27. 17:16:13

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nem azt mondom, hogy X forintot fizetett, hanem hogy egyáltalán részt vesz a közteherviselésben.

Secnir 2012.11.27. 17:18:13

Levél Jézuskához:

Kedves Jézuska
a nehéz gazdasági helyzetre való tekintettel nem kérek tőled egy új autót. elég, ha kapok egy új kormányt...

Sírköves Slomó 2012.11.27. 17:19:05

@Virág et.: A 2/3os mindenre feljogosít, igen. Ismerni kéne a jogrendszert.

De parlamenten kívüli eszközök is vannak, menj tüntess ha nem tetszik.

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.11.27. 17:20:18

@Hertelendi:

"Mintha félnének valamitől..."

Persze, attól félnek, hogy kövér (szaros-szájú) laci kiiktatja a hangosítást egy esetleges orbán-ellenes intrepelléción.

Azt már kövér is tudja, hogy a következö lépés egy "kijevi parlamenti kimenetelü" boxmeccs lenne, ezért felállít egy örsereget a parlamentbe. Demokratikus dolgok ezek, én mindig mondom. Kínai forma demokratikus.

A következö lépés ilyesmi lesz:

automotor.hu/hirek/korbeaszfaltoztak-autopalyaval-a-hazat-472663

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.27. 17:20:18

@más vélemény:

A te logikád alapján az összer magyar kisebbségi közéleti személyiséget ki kellene utasítaniuk az országból a román, szerb, ukrán, szlovák, stb. állami szerveknek, hiszen nyilvánvaló állambiztonsági kockázatot jelentenek.

Secnir 2012.11.27. 17:21:16

@Hajdú Peter:
"Peldaul, hogy csodbe vitte a Malevot, hogy a sajat kulfoldi cege a Wizz air atvehesse a helyet."
hö! oszkó a pénzügyminiszter? miről maradtam le?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.27. 17:21:32

@jeriko:

Pont ez az adócenzus. 1920-ban megszűnt. Általános választójog - ez a kulcsszó.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2012.11.27. 17:21:56

@conv: "Azt azért megkérdezném, hogy miért lenne baj az, ha Magyarország vezetésébe csak magyar állampolgár vehetne részt?"

nekem ezzel semmi bajom nem lenne!!!
a kiegyezes utan pl. tok jo volt, most is en inkabb kiszerveznem nehany miniszteriumot normalisabb orszagban levo emberek kezebe, pl. hadugy pl. nem kellene egyaltalan

amugy meg fincsi trollkodas es alazas volt...
eppen most megy a nemzeti hataskornek az ervenyesitese es kapjuk a sallereket es kokikat az EUtol, hogy mi hogyan legyen...
szoval MOST JELEN pillanatban beleszolnak, igaz penzt is adnak :)

Virág et. 2012.11.27. 17:22:18

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: "Ismerni kéne a jogrendszert." LOL

Taníts a jogrendszerről, kérlek! Főleg azt a részét kérem a régi Alkotmánynak vagy az Alaptörvénynek, amely szerint kétharmaddal mindent lehet. Ezt vesd össze a szintén kétharmados Horn -kormány alatti Bokros-csomag AB -általi elkaszálásokkal. Gondolom az nem ILYEN kétharmad volt, hanem OLYAN. Komcsi vagy mi.

Eh. Minek pazarlom rád az időmet, nem is értem.

jeriko 2012.11.27. 17:24:36

@Hajdú Peter: "Peldaul, hogy csodbe vitte a Malevot, hogy a sajat kulfoldi cege a Wizz air atvehesse a helyet."

Mintha 2010-től a Fidesz lenne kormányon, a Malév meg mintha 2012-ben csődölt volna be...

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.11.27. 17:24:44

@Hertelendi:

Dehogynem a demokráciát nyírják.

Mégis minek neveznénk azt az államformát, ahol a döntéseket a PÀRT semmilyen formában nem magyaráz meg.. Semmivel szemben nem nyújt áttekinthetöséget.

Vicc ez bazmeg, nem több. És most még kibaszottul nyugodt vagyok.

Sírköves Slomó 2012.11.27. 17:25:16

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: A te logikád alapján az összer magyar kisebbségi közéleti személyiséget ki kellene utasítaniuk az országból a román, szerb, ukrán, szlovák, stb. állami szerveknek, hiszen nyilvánvaló állambiztonsági kockázatot jelentenek.

Bocs hogy közbeszólok. Minek elvi kérdést csnálni egyértelmü érdek-kérdésből? Mert szebben hangzik? 2s mérce van minden normális országban. Ha nekünk szabad király, ha másnak szabad lehet fujjogni. Aki magyarnak érzi magát annak ezt nem kell magyarázni.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2012.11.27. 17:25:17

@Ironfist: ugy hogy a szomszed Jozsi bacsi EGYSZER megy el az okmanyirodaba es utana TIZSZER NEM!!!
nehez felfogni a csökött agyaddal?

a masik kerdes meg hogy proli letedre hogy tudod elintezni... hat valo igaz nem tudod elintezni, mert te csak egy proli vagy aki jaratja a bagolesojet

vasgyuszi 2012.11.27. 17:26:31

@nincs_itt: "már nem vagyok állampolgára Hátsó Hátasztánnak"

Mostanában mondtál le róla? Mekkora procedúra volt? Én megnéztem a pdf-et, amiben leírják, hogy miket kell benyújtani a lemondási kérelemhez és arról is informáltak, hogy k.b. 2 évig tarthat a folyamat, mire végre megszabadulhatok az állampolgárságtól. Érdemes belekezdeni?

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.11.27. 17:28:06

Én mondjuk letojom, hogy most mennyivel lesz nehezebb szavazni, mert

1. külföldön élek;
2. akkor sem szavaznék, ha a kezem alá dugnák a cetlit meg a tollat, akár a vécén ülve is. Mert oké, takaroggyorbán meg minden, de kire szavaznék, könyörgöm? Max a KFK-ra ha lesz még.

Sírköves Slomó 2012.11.27. 17:28:33

@Virág et.: Mit zagyválsz? Az hogy egyáltalán van AB a parlament 2/3-a akaratának a függvénye, ahogy nyilván te is tudod.

AB nélküli demokráciák is vannak.

Miért nem azt írod hogy neked nem tetszik? Jogilag védhetetlen amit írsz, minden országban létezik az alkotmányozó többség, ami bármelyik pillanatban királyságot csinálhat.

Borcsev Emil 2012.11.27. 17:30:11

Undorító amit a hazánkkal művelnek, ezek a hazug, cinikus gyökerek. Nincs mit ragozni. De a legundorítóbb, hogy a felpüffedt fejéval a debreceni szarjankó/mintha a klónja lenne a nagy vezírnek/, vagy akármelyik másik főgyökér, a szemünkbe hazudik és azt mondja, hogy ez/és minden más szívatásuk is/ azért van, hogy jobb legyen!!!

ze11 2012.11.27. 17:32:58

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Az ügyfélkapus regisztrációhoz vagy személyesen meg kell jelenni bármelyik okmányirodában, kormányhivatali ügyfélszolgálati irodában, adóhatóság ügyfélszolgálatán vagy külképviseleten, avagy minősített tanusítvánnyal kell rendelkezni a személyes megjelenést nem igénylő regisztrációhoz. Az e-mail cím mellett.
Szóval a "szomszéd Józsi bácsi" el kell, hogy menjen valamelyik hivatalba, ott ki kell töltsön egy számára totálisan ismeretlen kérdéseket is tartalmazó papírt, leadja, igazolja, hogy ő valóban Gipszpor-Szomszéd József, anyja neve Darabos-Meszes Brünhilda, született 1906.07.08, Malterfalva, satöbbi, satöbbi... Szóval elég sokan vannak, akik a büdös életben nem fognak ügyfélkapus regisztrációt csinálni maguknak...

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2012.11.27. 17:33:17

@Távmunkás: tenyleg 8 millio szavazobol csak 1 millionak van ugyfelkapuja? szopas...
a gepek birjak, ezek mar modernek es altalaban a skalazhatosag kulcsszovall szoktak eladni ezeket a projekteket, most az a kerdes, hogy Gizike aki amugy is FELVISZI az adatot gepre kerul tobbe vagy egy fel millas plusz szerver ami 100 Gizike munkajat ki tudja valtani

a megyeszekhelyes bekuldessel kapcsolatban meg nem tudok mit mondani, kellett a sok videki parasztnak a diszkovezett foter a vizesessel :))))
egy levetett 30e -s szamitogep + monitorra mar nem fussa a falunak? akkor ott valamit nagyon rosszul csinalnak, latod ebben egyetertunk azok akiknek ilyen idiota onkrmanyzati vezetojuk van es este nem varjak meg hogy jol megbúboljak, na azok inkabb ne szavazzanak!!!

Secnir 2012.11.27. 17:38:15

@Virág et.:
hali virág et, rég láttalak. te figyelj, ez: @Elli Vízel - The Ultimate Survivor: a szerencsételen tudja, hogy az 1848-as évek óta jogászkodsz? :) eláruljuk neki, vagy titokban röhögjünk rajta, amikor kioktat jogból?

Secnir 2012.11.27. 17:43:20

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:
"ugy hogy a szomszed Jozsi bacsi EGYSZER megy el az okmanyirodaba es utana TIZSZER NEM!!!
nehez felfogni a csökött agyaddal?"

akkor kicsit figyelj, csöpparcú: józsi bá' elmegy regisztrálni egyszer, ami a KÖVETKEZŐ választásig érvényes. utána újra KELL regisztrálnia. olvasd át azt a törvényt, amiről szó van, úgy nem nevetnek ki a hátad mögött.

"tenyleg 8 millio szavazobol csak 1 millionak van ugyfelkapuja?"
valójában cirka 300e-nek. a többi az a cégek apeh-es regisztrációja. akinek esetleg van (és nem is tud róla) az azért lehet, mert a könyvelője azon keresztül adja le az adóbevallását.

"egy levetett 30e -s szamitogep + monitorra mar nem fussa a falunak? "
fussa. de amikor (példának okául a mi kisvárosunk) 10.000 fős létszámából cirka 5000 nyugdíjas, akinek a mobiltelefonnal is problémája van, na az legfeljebb a csipketerítőt tartja rajta.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2012.11.27. 17:43:33

@ze11: nezd legyek oszinte? a KGFB -t most kellett kitolteni, es en tanult vagyok meg minden es megszenvedtem, nem kicsit hanem nagyon!!!
raadasul kavart az idiota biztosito hogy utana kellett nezni mindennek, mert miert is ne?

akkor ezek utan azt mondod hogy jo hogy idiotanak nezzuk az embereket egy adatlap kitoltesnel, es akkor pl. o ne is vezessen autot akkor? hat mert idiota nem? nem tudja elintezni es ez jol van...

amugy van egy masik friss elmenyem.... bank is kib@sz az emberrel, ha nem tud szemelyesen megjelenni
vagy most szigoruan azt nezzuk hogy imbecillis csakis es kizarolag az ugyfelkapus regisztracional lehet az ember? de a tobbinel meg feltalalja magat? jo vicc volt :)))

Virág et. 2012.11.27. 17:47:07

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Az AB-t akkor szerinted a 2/3-ad csinálta és nem még a választásokat megelőző ellenzéki - állampárti egyezség részét képezte, amelyet csak formálisan hagyott jóvá az országgyűlés? Szerinted nincsenek korlátai a törvényhozó hatalmi ágnak, igaz? Az is demokrácia, ha a parlament feloszlatja önmagát és visszahozza a proletárdiktatúrát, mi?

@Secnir: Jól szórakozom rajta egyelőre, köszönöm.

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.11.27. 17:47:10

@más vélemény: Azt írod: „Működjön, működik. Értsd már meg, hogy a javaslat a vizsgálatról szólt. Arról, hogy nyugodtan meg lehetne vizsgálni hogy van -e olyan képviselő a parlamentben, aki nemzetbiztonsági fenyegetést jelent. Ez volt túldramatizálva - szokás szerint - és ezt használták ki arra, hogy mocskolódhassanak a párton. Ilyenkor mindenki hirtelen elfelejti, mennyi pozitív eredményt értek el, és mennyi jó törvényjavaslatuk van minden hónapban. Az első megfogalmazással az volt a baj, hogy éppen indulatból született, és nem izraelieket említ, hanem zsidókat. Megjegyzem hogy egy olyan esemény kapcsán merült ez fel, amikor is a kormányunk éppen pitizett Izraelnek, és - sok más országhoz hasonlóan - azon véleménye mellett ad hangot, hogy Izraelnek önvédelem címszó alatt joga van lakóházakat szénné bombázni.”

Az eredeti mondat így hangzott a parlamentben: „itt lenne az ideje annak, "hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára.”

Nos, a párt sajtószóvivője már próbálta úgy tompítani az egészet, ahogy megfogalmaztad, de az eredeti megfogalmazás azért elég tág és vélhetően egy jó ízű zsidóüldözésen kívül nem szeretne mást elérni. Aki zsidó, az áruló, ergo nemzetbiztonsági kockázat, ergo rakjuk ki.
Nos, ezzel az erővel készíthetnénk fasisztoid szellemű listákat minden kisebbségről, kettős állampolgárról. Erdélyiek esetében, hogy nem román kém-e, vajdasági ugye lehetséges szerb spion. De ne álljunk meg itt. Listázzuk ki a katolikusokat, a reformátusokat, a buddhistákat, az amerikai kettős állampolgárokat, mert ugye őket is a zsidók távvezérlik. Aztán akire tetszik, mondjuk rá, hogy kockázat és kész. Normális helyen ilyen nincs, ezt jobb, ha belátod.

„Ilyenkor mindenki hirtelen elfelejti, mennyi pozitív eredményt értek el”

Hát én csak annyit látok, hogy sikeresen segítenek a Fidesznek ilyenkor elkenni a Simicska közeli mutyikat pl: „A zsidó-listák mellett az is eltörpül ezek szerint, hogy az év első felében az állami hirdetési piac megrendeléseinek 80%-át (listaáron közel 1,7 milliárd forint) a Fidesz-közeliként meghatározott Simicska-Nyerges-Fonyó trió cégei kapták, pont úgy, mint tavaly. Ergo a kormány a verseny korlátozásával saját érdekeltségeit pénzeli nagytételben.” szabotazs.blog.hu/2012/11/27/jobbikos_zsidolista_fidesz

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.11.27. 17:48:19

@más vélemény: Jahh, a gázai konfliktus kapcsán (ami tényleg szörnyű tragédia ezt senki sem vitatja) pedig a Jobbik jobb volna, ha mélyen hallgatna. Abban az esetben, ha a múltban nincsenek hasonlóan lelkes fasisztoid elemek, akik vezérlik a gázkamrákat, a zsidók nem vándorolnak ki végül Palesztinába. Ergo a Jobbik elődjei nélkül ma nem halnak meg kisgyerekek Gázában. Ezt a melldöngetés mellett meg kéne fontolni.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2012.11.27. 17:49:00

@Secnir: kiragadtad a szovegkornyezetbol es igy helytelen az ertelmezese...
en TERMESZETESEN az ugyfelkapus ugyintezesre mondtam hogy EGYSZER elmegy es utana intez akar 10 ugyet is, utana meg a 11. -k lesz a 2014 -es valasztas

a tobbi meg hat....
igen van a faludban a sok nyanyus, akik most legalabb elmehetnek az okmanyirodaba regisztralni... hacsak a magadfajtak az ide kommentelesek helyett nem intezik el nekik, de mintha ezt is irtam volna :)

dr kíváncsivagyok 2012.11.27. 17:52:01

@Ironfist:
""Most már csak azt mondjátok meg nekem, hogy vajon izraelben hány magyar származású képviselőt engednének a hatalom közelébe? Megmondom a választ. Egyet sem. Akkor nekünk miért kellene másként tenni?""

Te náci állat ! Magyarországon sok olyan zsidó ember él , akik több száz éve laknak itt ( régebben mint a náci fajtád) és sose jártak Izraelben ! Magyarabbak mint Te !

napról napra 2012.11.27. 17:56:09

@springbok: Na, itt durrant el a fejem... Igen, ezen is megy a hirig, meg még sok minden máson.
1. Az ügyfélkapuhoz internet is kell. És bármennyire meglepő, sokan vannak, akiknek nincs. És ha elmézem a közműadó alakulását, akkor 2013 őszéig lesznek páran, akiknek van, de akkor már nem lesz...
2. Határon túli honfitársainkkal ellentétben nekünk személyesen kell regisztrálni, amire szabadnapot kell kivenni. És ezt sem engedheti meg magának mindenki. Javítson ki, ha tévedek, de nem hallottam róla, hogy esetleg szombatonként is lehet regisztrálni, vagy lesz legalább heti egyszer este 8-ig ügyfélfogadás. A határon túliak levélben is regisztrálhatnak. A postára nagy valószínűséggel egyszerűbb eljutni, mint a jegyzőhöz. Nem beszélve arról, hogy a levelet akár a szomszéddal is feladathatom. Nem mindenki városban él, ahol helyben van a munka, a jegyző vagy az internet.

poor 2012.11.27. 17:57:33

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:
Hazudós figyiszes droidok vagytok. Ti még akkor is megvéditek a vezért, ha a szemetekbe hazudik. Csak így tovább hazudni éjjel-nappal.

Ironfist 2012.11.27. 17:57:50

@dr kíváncsivagyok:
Jó ég... tudod te mit jelent az idézőjel? Amire te most reagáltál, vak gyerek, azt mástól idéztem be, és reagáltam rá...

Önnek megyünk (törölt) 2012.11.27. 18:02:19

Szar érzés lehet, amikor tudatosul, hogy azok is szavazhatnak, akiket hosszú éveken át szinte minden csatornán próbált az ember megalázni (20 millió román, köcsög külföldi, stb stb). Legközelebb előre tecc. gondolkozni...

ze11 2012.11.27. 18:04:00

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Nem az adatlap tartalmi részével lenne _elsősorban_ gondja a Józsibácsiknak meg a Marinéniknek, hanem az egész elektronikus ügyintézéssel és környékével úgy mindenestől.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.11.27. 18:04:22

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Én úgy tudom, hogy 1,2 millió ügyfélkapus regisztráció van és ebből 700 ezret használnak.
Amikor én regisztráltam néhány éve, akkor fél óra volt, amíg Gizike felvitte az adatokat.

Én csak abba nem merek belegondolni, hogy a magyar közigazgatást ismerve ezek az elektronikus regisztrációs adatok hányszor lesznek kinyomtatva, lepecsételve, stb.

A rendszer valószínűleg össze fog omlani az első nagyobb regisztrációs rohamtól, ahogyan például az APEH-es adóbevallást vagy az egyetemi felvételit sem bírta az első években, amikor pár százan egyszerre szerettek volna belépni Ügyfélkapuval.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.11.27. 18:06:18

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Az Ügyfélkapuhoz nem elég a számítógép, regisztrálni is kell, méghozzá okmányirodában. A netes regisztráció csak korlátozottan használható. És nem mindegyik oknányiroda nyújtja ezt a szolgáltatást...

Csacsicska 2012.11.27. 18:10:26

Árnyaljuk csak egy kicsit a 2.sz. kérdést…

Az USA-ban is nyilvántartják a szavazókat. A potenciális szavazók 88-90 százalékáról pontos információkkal (név és lakcím) rendelkezik a választási bizottság. Regisztráció két fontos ok miatt van:

1. Fel kell venni az új szavazókat a választási listákra. Új szavazók a nagykorúvá vált, szavazási kort elérő állampolgárok, továbbá a bevándorlók. Esetükben a regisztrációra a vezetői jogosítvány megszerzésekor, vagy annak megújításakor kerül sor. A bevándorlók az állampolgári eskü alkalmával regisztrálhatnak első alkalommal.

2. Az USA-ban nagyon jelentős a területi mobilitás. A potenciális szavazók 10-12 százaléka költözik új címre két választási periódus között. Mivel az USA-ban nincs lakcím bejelentés és nyilvántartás, ezért ezektől igyekeznek megtudni az új címüket.

A regisztráció önkéntes és rém egyszerű. Különféle nyilvános helyek – szupermarketek, nagy áruházak, középületek bejárata, stb. - előtt felállított asztaloknál, önkéntesek segítségével egyetlen perc alatt lehet regisztrálni. Ehhez semmiféle igazolás nem szükséges. A cél: aki elköltözött, az adja meg az új címét. Ettől a pillanattól fogva a választási bizottság levélben kommunikál a választóval. Tisztázza a személyes adatokat, nagyon részletesen tájékoztatja a választót a jogairól és minden tudnivalóról. Ennyi.

Az amerikai demokrácia és választási rendszer lényeges eleme, hogy a választásokon minél több, arra jogosult állampolgár jelenjen meg. A regisztráció tehát elsősorban ezt célozza meg. Szemben Orbán regisztrációjával, ami egyszerűen igyekszik kizárni az állampolgárokat a választásból. Ég és föld a különbség – csak a szó azonos.

Mindezt Kaliforniából, mondhatni első kézből írom.

salamander 2012.11.27. 18:10:27

@Távmunkás: Ennek a lényege nem a kérdés maga és nem is az értelmiségi gőg. Arról van szó, hogy a magyar szavazópolgárok szociológiai értelemben vett összetétele nagyon egészségtelen arányú. (Mondhatnánk halálra vagyunk ítélve, ha így marad)
Hatalmas arányban vannak jelen olyan tömegek, akiknek érdekei az "'eltartottságra" épülnek, vagyis ebbe az irányba fogékonyak, és erre szavaznak. Az áldemokrácia nem tudja figyelmen kívül hagyni őket mert 4 évenként ezért mégis csak boríthatják a bilit.
Ezek a tömegek nem csak az Európai Unió intézményeit nem ismerik de még az állam alapintézményeivel sincsenek tisztában: hogyan várhatjuk el tőlük azt, hogy felelősen adják le szavazatukat (ne adják el szavazatukat száraztésztáért, vagy 1000 forintért szemét politikusok kiszolgálóinak)
Továbbá a "választói emlékezet" nagyrészt miattuk kb. 2 hónap...

***

Sírköves Slomó 2012.11.27. 18:27:38

@Virág et.: Szerinted nincsenek korlátai a törvényhozó hatalmi ágnak, igaz?

Maga alakítja ki a korlátait.

Csacsicska 2012.11.27. 18:30:34

A választások bojkottja?

Ennek akkor lenne értelme, ha törvény szabná meg, hogy milyen minimális részvétel mellett érvényes a szavazás. Az ilyen törvénynek 100%-osnak (és nem kétharmadosnak) kellene lennie, mert a 2/3 birtokában a Fidesz le fogja szállítani a minimumot mondjuk 5 százalékra 16 nappal a választások előtt (például: „érvényes a szavazás, ha a szavazáson a regisztráltak 5 százaléka megjelent).

Az egész Fidesz „jogállam” már az alapoktól kezdve egy hitvány tákolmány.

Mondjuk az „Alaptörvényt” eleve népszavazással kellett volna megerősíteni. Miért? Azért, mert ha népszavazás erősít meg valamit, azt csak egy másik népszavazással lehet módosítani. Így azonban a Fidesz össze-vissza gányolhatja az „Alaptörvényét” a kétharmad birtokában – és meg is tette, egy év alatt immár harmadszor.

Ezzel szemben mindenfajta „Alaptörvénnyel” és/vagy Alkotmánnyal szembeni elsődleges elvárás az állandóság: hiszen ez egy ALAP törvény, amire a többi jogszabály építkezik.

Hát látott már valaki olyan hülye építőmestert, aki a ház negyedik emeletének barkácsolása közben jön rá, hogy módosítsa a ház alapját? A Fidesz „Alaptörvényének” módosítgatásai miatt az „Alaptörvény” mára IGAZOLHATÓAN ILLEGITIM: minden ebből származó következmény pedig legalább bizonytalan. Így a választásról szóló szép, új jogszabály is.

Akár megszavazta azt a törpe, akár azt hiszi, hogy távollétével kihúzta a nyakát a hurokból.

Sírköves Slomó 2012.11.27. 18:41:02

@Csacsicska: A Fidesz „Alaptörvényének” módosítgatásai miatt az „Alaptörvény” mára IGAZOLHATÓAN ILLEGITIM

Mindenesetre a korábbi Alkotmány meg az átkosból maradt 1949es darab. Akkor arra is mondhatom hogy illegitim, kb. ugyanolyan értelmetlen is. Nem is illegitim senki szerint az ellenzéket kivéve amit letudok egy diszkrét muhahával.

2llkedő 2012.11.27. 18:47:20

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: "Mindenesetre a korábbi Alkotmány meg az átkosból maradt 1949es darab."

Jó lenne, ha a fidesz vezérkar aktív közreműködésével készült Alkotmányról nem írnál ilyet.

"Akkor arra is mondhatom hogy illegitim,"

Az első szabad választás legalizálta.

2llkedő 2012.11.27. 18:48:39

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: " átkosból maradt 1949es darab."

Csak hogy tudd, 1989-es darab.

nu pagagyí 2012.11.27. 18:56:00

@salamander: A magyar szavazópolgárok összetétele pont olyan, mint más országoké. A szavazás pedig egy demokráciában arról szól, hogy kiben bíznak az emberek. Nem kell három diploma ahhoz, hogy ezt ki-ki eldöntse. Az eltartottakról annyit, hogy a nyugdíjas az nem eltartott, ő az élete során befizetett járulékai után élvezi a nyugdíját. A gyerekeket általában a szülők tartják el, de ők nem is szavaznak. A maradék egy része vagy megdolgozik a pénzéért, vagy nem. A vagy nem-be beletartoznak azok a köztisztviselők és közalkalmazottak, akik több kárt okoznak az országnak, mint amennyi hasznot hajtanak. Náluk még a segélyezett is hasznosabb, sőt lehet, hogy okosabb is.

Épelméjű 2012.11.27. 18:56:47

tulajdonképpen az új választási rendszer a többségnek MEGFELEL!
A választók többsége szarik rá, vagy egyetért vele. A maradék kisebbség pedig csak magába fortyog, fortyog és tajtékzik, hogy jajj, mi lesz most!!!!

Hát mi lenne? Lesz újabb 4 év Fidesz vagy 4 év MSZP vezetésű kormány. Már közel 20 éve ez a két párt dirigál, miért lenne baj még 4 év ezekből?
Hát nem ezekre szavazott az idióták országa 20 éven át?

nevetséges ez a nagy hajcihő és felindulás, jajj a regisztráció és választások.
Csupa, csupa hasztalan szöveg és indulat, egyetlen cselekedet nélkül.
Aki szavazni akar elmegy, aki meg annyira balfasz, hogy ez visszatartja az nem szavaz. Eddig is beszavazták ezt a két pártot, hát most ismét 4 évre befogják. Nem kell ezen csodálkozni, ez az ország ezt érdemli, a kicsit több mint 5 millió kommonista országa. Mindig lesz annyi EX és ÚJ kommunista, aki a Fideszt és MSZP-t beszavazza:)

Majd ha a buta proletrárja felfogja, hogy sorozatosan átverik, akkor változtathatják bárhogy a rendszert, a Fidesznek és MSZP-nek esélye sem lesz még bekerülni sem. De amíg ennyi buta szavazó ahány, addig mindig és mindig be fognak kerülni, LOL

2llkedő 2012.11.27. 19:00:57

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: "1949 évi XX. tv

volt "

Volt a címében, tartalmában semmi köze nem volt hozzá. Nézz utána!

vallatas 2012.11.27. 19:01:56

azt mondja meg nekem valaki, hogy ez a plusz kör mennyibe kerül nekem?
mert, hogy nem ingyen fognak dolgozni az előregisztrátorok az hót ziher!
Persze erre van pénz szarásig, hogy szakadna be az összes feje a 2milliós képviselői fizetés mellett.
Jobbik is egy akkor báb párt lett, hogy már fáj.... mikor ezt elfogadják azonnal zsidózik valamelyik képviselőjük, azzal faszán lehet terelni. Azt az igaznagymagyarok kanyar nélkül hisznek a Jobbikban, hogy na majd ők lesznek a messiások. beszarás!
BIRKÁK!

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2012.11.27. 19:02:27

@poor: "Hazudós figyiszes droidok vagytok. Ti még akkor is megvéditek a vezért, ha a szemetekbe hazudik. Csak így tovább hazudni éjjel-nappal."

aranyember vagy!!!
mellesleg modoros is!!!

vallatas 2012.11.27. 19:03:27

@Épelméjű: de nyerhetne akár a Jobbik is, de már mindenki tudja, hogy a Fidesz kreálmánya.
Tehát attól, hogy új párt még semmi sem biztosítja a sikert.
Rendszerváltós KISZ-esek hol ülnek ma? hahahaha
kurva élet

nu pagagyí 2012.11.27. 19:05:37

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Mivel a preambulumba is benyomta a Fidesz, hogy nem ismeri el az 1949. évi alkotmányt, ezért az alaptörvény is érvénytelen, mert a zárófejezete szerint az alaptörvényt, éppen az el nem ismert 1949.évi XX. tv. rendelkezései alapján fogadta el a parlament. Ez az apró koherencia hiba kiválóan jellemzi a művet.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2012.11.27. 19:08:36

@ze11: igen arra irtam hogy a sok itteni aki beir harom A4es oldalt fel ora alatt az fogna es elbeszeletne a szomszeddal, az itteni hulyesegek irkalasa helyett, maris szebb vilag lenne :)

vagy esetleg a SAJAT gyereke / unokaja az oregnek nehanapjan ranezne, elvegre van neki mar mobilinternete is es ugyintezni hetvegen is lehet :)

tudod ez valahogy ugy van, mint a kozos ktg sarga csekkel, hogy toltak ezerrel amig nem vezettek be a 300 Ft -ot
szerintem ha minden ugyintezesre amit ugyfelkapun is lehetne intezni felszamolnak ezt a fajta sarga csekkes koltseget akkor feltunoen megnone az ugyfelkapu regisztracioja, es a sok "jajj aranyoskam nem ertek" ehhez helyet atvenni a tenni akaras

amugy meg velemenyem szerint az ne szavazzon akinek a sajat gyereke unokaja 2 evig ra se nez...

nu pagagyí 2012.11.27. 19:10:13

@Épelméjű: Eddig mindig érvényesült a nép akarata. Ha majd nem fog, akkor baj lesz. És a Fidesz addig trükközik, amíg tényleg baj lesz.

Épelméjű 2012.11.27. 19:16:40

@vallatas:

ugyan már, a Jobbik, legalább akkora idióták vannak ott is mint a Fideszben. LMP-t ne is említsük.

Az a nagyon érdekes, hogy van ez a rakat semmit érő párt, a választók közel 50-60 %-a rühelli az összeset és még sincs egyetlen egy tőlük független, nem a szocializmusban szocializálódott, az eddigi hibákat felismerő, a nyuggerek helyett az alkalmazottakat, vállalkozókat és fiatalokat támogató, kapitalizmusra építő párt.

Bajnait meg a millát hagyjuk, MSZP miniszteres Bajnaival !!demokrácia!!, LOL, meg korrupció ellenesség:) muhahahha

nemjogasz 2012.11.27. 19:18:12

Először is hagy küldjem el a picsába ezt a rohadék hatalommániás kishitlert és kedves csapatát.
Másodszor pedig hagy küldjem el a picsába azokat a szemét románokat (nem, nem érdekel, hogy magyar származású), akik annak ellenére, hogy nem nekik kell elviselniük a magyarország (figyelem: nem a nemzet, az ország, amihez nekik az égvilágon semmi közük) impotens kormányzásának valamennyi következményét.

nemjogasz 2012.11.27. 19:19:22

helyesen: nem a nemzet, hanem az ország

Épelméjű 2012.11.27. 19:19:38

@nu pagagyí:

A nép akarata, LOL!
A nép akarata az volt, hogy Fidesz és MSZP legyen 20 éven át. Majd még legalább 4 évet akarnak ezekből, ez a nép akarata... Nem tetszik? ne tessen:)

Milyen baj lehet annál nagyobb, hogy még 4 vagy több évre ezek lesznek?:)

ördöngös pepecselés 2012.11.27. 19:21:03

A Kormány végleg megadta a kegyelemdöffést a balliberális csülhének és az ÁL (!) nemzeti dzsobbiknak.

Szerencsére megint Fidesz-KDNP Kormányzás lesz 2014-től. Ti pedig köpködhettekk, meg szopkhodhatjáok fletóék, libajnaiék, sifferék, jávorék, meseháziék, zázrivezcék (vona) lomposát! :)
Persze néha illene arra is gondolni, hogy a kedvenceitek által felbvett gigahitelek nyögése van most a jelenlegi, II. Orbán Viktor Kormánya alatt.
Persze ti csak addig juttokk, hogy "Orbán takaroggy..." meg manyup, meg azeri baltás! :DD

De a szocik adóságát akkor is most kell fizetni!!!!

parandroid 2012.11.27. 19:23:17

vajon tudja a fidesz, hogy a tűzzel játszik? annyit használják ezt a forradalom szót, festik az ördögöt a falra.

amúgy meg nem nyafogni kell, hanem egyrészt elmenni regisztrálni, majd ikszelni. másrészt van 3200 település. némi logisztikával kétszáz busszal simán és rövid idő alatt abszolválható marinénik megyeszékhelyre fuvarozása. mennyi egy használt ikarus mostanában?

ördöngös pepecselés 2012.11.27. 19:24:41

Tegnap meg már megirtam: aki lusta dög elmenni feliratkozni (amit neten is lehet mellesleg, hazugság hogy nem), az legyen lusta szavazni is, és maradjon otthon!!!
De NEM lesz itt szoci csalás, meg dzsobbikos megvesztegetés észak keleten...gulyás, pálinka, szátaztészta, meg miegymás...

vallatas 2012.11.27. 19:26:51

@Épelméjű:
tudod mi az igazság?
hogy a magyar ennyire képes, hitegethetjük magunkat, hogy mi vagyunk a világ közepe de még egy normális pártra se fussa. érted?:-)))
sziriuszi sumérak, a faszt azt

vallatas 2012.11.27. 19:29:52

@parandroid: dehogy játszik a tűzzel, a nyuggerok 90% kapott fél százalékos nyugdíjberemélést, a fiatalok külföldön ők nem szavaznak, határontúli magyarság meg már csőstül megette a fidesz száraztésztáját. itt egyértelmű Fidesz győzelem lesz.
Ők is lenyomják a 8évet, MNB tartalékot elfüstölik, addigra már a Viktor is megőszül és lelép mindenki szépen a moneyval a Sychell szigetekre. :-) Mi meg igazi gyarmattá válunk végre, hisz annyira mondják ugye ugye, hogy beteljesül az átok.

ördöngös pepecselés 2012.11.27. 19:32:03

@vallatas:

a fiatalok fletóék miatt léptek le, úgyhogy ne hazudj!!

Annyiban igazd van, hogy Fidesz-KDNP lesz újra, s újra... ;)) Bár valakinek jó volt Gyurcsótány is, hát istenem, kinek a pap, kinek a papné...vagy paplan? :D

vallatas 2012.11.27. 19:32:55

Beszéltem minap pár nyugdíjassal, szerintük a Viktor tökös, hogy szembeszáll az EU-val és a mocskos IMF-nek is beintettünk, nem fogunk mi megszorításokat elfogadni bla bla....
ez a magyar valóság, a fiatalság meg már mind Németországban vagy Ausztriában.
Megkérdeztem őket, hogy a Közgépről mi a véleményük? Hát azt se tudták mi az, nekik csak az m1 meg a Kossuth rádió van meg egy kis Duna.... etetik őket rendesen az idegméreggel.
szebb jövőt ;]

vallatas 2012.11.27. 19:33:56

@Balibgeczyk: Most akik idén és tavaly léptek le ők is a Fletó miatt, meg akik jövőre azok is elmútnyócév. ejj a kurva élet, mindig lehet valamire fogni a sikertelenséget, a lényeg, hogy nem mi a most regnáló kormány hibázunk.
ez aztán igazán magyarosch.
sej hajj csuhajja

ördöngös pepecselés 2012.11.27. 19:34:26

@vallatas:

Strabag jobb volt???!!! Ezt nem gondolhatod komolyan!!!!!

ördöngös pepecselés 2012.11.27. 19:35:22

@vallatas:

AZÉRT MERT AZ ÁLTALUK FELVETT HITELEKET A JELENLEGI KORMÁNY ALATT KELL VISSZAFIZETNI, ÚGYHOGY NE HAZUDJ !!!!

vallatas 2012.11.27. 19:35:51

@Balibgeczyk:
Strabag, háhogyne! Ki mondta, hogy az jobb volt?
Ha az nem volt rossz, akkor a mostani lopás már elfogadható lehet?
ejsze :-) megint a mutogatás.

vallatas 2012.11.27. 19:36:55

@Balibgeczyk: hazudsz, s közben fütyülsz!
Ők fizetik vissza a saját pénzükkel, s nem az én pénzemmel! :-)
az IMF pénzből Viktor miért vette meg a MOL egy bizonyos részét?
ezt kell nekem kifizetnem azaz vissza?:D
de kurvajó aztán én nekem.

ördöngös pepecselés 2012.11.27. 19:39:24

@vallatas:

Na jó, fogd be a pofád inkább!! Akkor is az a TÉNY, hogy a 2002 és 2010 közötti giga imf hiteleket 2012-től kell visszaperkálni, ez a TÉNY!!! Amit még egyes ballib médiák is ELISMERNEK!!

Na császtok, további jó MESEMONDÁST!!

nemjogasz 2012.11.27. 19:39:25

@Balibgeczyk:
Pl. olyan szavazatvásárlás nem lesz, mint ahogy Illés Zoltán csinálta? Ha esetleg kihagy a memóriád: vastagbor.blog.hu/2010/04/19/nem_ingyen_adjuk_mert_nem_szavazatot_vasarolunk

De ha frissebbet akarsz és "klasszikus" módszer szerintit, akkor itt van ez:
vastagbor.blog.hu/2012/11/05/valasztasi_csalas_365

parandroid 2012.11.27. 19:39:29

@vallatas: a nyuggerokat kipipálhatjuk: csak öregek, de nem hülyék, sőt. anyám például simán csak kiröhögi a félszázalékos "emeléseket", eszébe nem jutna pusztán emiatt ezekre a ripőkökre szavazni. gondolom (persze nem tudhatom biztosan), sokadmagával.

az önbeteljesítő jóslatot én továbbra is a forradalomban, és nem a gyarmatban látom.

salamander 2012.11.27. 19:41:16

@nu pagagyí:
Pont azért írtam az arányokat, mert ez az ami tarthatatlan.
Vajon mi lenne a 81 milliós Németországból ha lenne 30 millió nyugdíjas, 10 millió muszlim és cigány illetve 15 millió közalkalmazott?

Szerinted minden országban azonosak az arányok. Jó lenne felébredni...

***

vallatas 2012.11.27. 19:44:45

@Balibgeczyk: helyes, majd imádkozunk az adósság ellen! KDNP rule!

@parandroid: Az emberek akkor fognak észhez térni, ha nem lesz közvilágítás, addig mindent megesznek ami álnemzetibe van csomagolva.
:-(

Jöhetne egy új erő a politikában, aki tényleg új, és nem olyan báb mint a Jobbik.

izé, a magyar forradalmakról sokat tanultunk az ziskolákban, hát megnézzük, hogy a krónika írok tolla fogott jobban vagy a flaskából az ital.

_most_ 2012.11.27. 19:49:08

Hát nem tudom mit akart a fidesz ezzel a regisztrációval elérni, de én eddig nem nagyon jártam szavazni, de most már csak azért is elmegyek. Meg annyira jó lesz látni, hogy Orbán milyen képet vág, mikor meg tudja, hogy elvesztették a választást, valamiért a bukás című film jut eszembe erről.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.11.27. 19:50:58

Tudom, hogy off, de elmegy az NGM, a kormány, és a fidesz-kdnp maffiaszövetség (kihagytam valakit?) is a jó édes nehéz altesti munkás repedtsarkú anyjába, szívből kívánom minden érintettnek, hogy csináljanak kistestvért a kedves édesanyjuk ravatalán.

inforadio.hu/hirek/belfold/hir-532285

Alkibiadesz 2012.11.27. 20:02:35

Arról hallott már valaki, hogy az Erdélyi Magyar Néppárt közreműködésével olyan romániai állampolgárok is kapnak magyarországi állampolgárságot, akik még magyarul se tudnak?
Talán csak nem az a cél, hogy olyanok is szavazzanak - levélben - akik külső iránymutatás nélkül nem is képesek szavazni?

nincs1itt 2012.11.27. 20:12:53

@vasgyuszi: ha jól meggondoltad, akkor csak nyerhetsz vele. Nem annyira bonyolult... Az okmányirodába beballagsz, ott elmondják pontosan a jelenlegi lehetőségeket. Amikor én váltam meg ettől, akkor furán néztek, majd szépen megoldották... Ja, ha nem akarsz semmiféle "nyilvántartásban" szerepelni a későbbiekben, ezt akkoriban úgy mondták, hogy "nem kezelik tovább az adataidat", akkor valami 5.000,-ft illetéket kell fizetni, de minden magyar okmányodat le kell adnod!! A jogsit, személyit, mindent... Marad az útlevél...

hazug fidesznyik (törölt) 2012.11.27. 20:13:01

"Nincs különbség választó és választó között."

Elfogadom. Ugyanakkor feljelentést fogok tenni a rabló kormány ellen, mert tőlem rengeteg adót levonnak. Kérdem én: miért? A "külhoni választó" nem fizet adót Magyarisztánban, nekem miért KELL?

lyia (törölt) 2012.11.27. 20:18:00

Tisztelt Magyar Kormány!

A határon belül is élnek emberek.

gnme 2012.11.27. 20:22:42

@hazug fidesznyik: én pl. az egyesült államokba fogok diszidálni, mert ott a Lilly cég

..azt ilyen eccerű (lásd. mit műveltek az 1.típusú cukrosakkal és a Novo Nordisk céggel)

www.macosz.hu/uj-igeretes-inzulin-analog-a-lathataron.html

Melee 2012.11.27. 20:32:41

Kilóra akarják megvenni a szavazatokat, a Kubatov-lista megbízható oldalán állók hirtelen ezerszámra kerülnek fel a regisztráltak közé, mikor a jegyző csak havi egy alkalommal, legfeljebb két órát fog rendelkezésre állni választási regisztráció témában.

Secnir 2012.11.27. 20:32:46

na, itt van ballibgeczy (vagy valami ilyesmi néven)? trollkodik?
NGM vagy KIM? még tart a megbízás?

Melee 2012.11.27. 20:34:05

Majd' elfelejtettem, mivel a külföldi választópolgároknak válaszboríték is jár, a Fidesz a román, szerb, ukrán, szlovák, stb. postákat gazdagítja a mi adóforintjainkkal.

Lobster1978 2012.11.27. 20:34:18

@Balibgeczyk: "...a jelenlegi, II. Orbán Viktor Kormánya alatt."
Lemaradtam I. Orbán Viktorról, nem is tudtam, hogy ő már a második ezen a néven :D

"a fiatalok fletóék miatt léptek le, úgyhogy ne hazudj!!"
Ezt a fiatalok mondták neked? Akkor nézzük CSAK a németországba kivándorlókat: privatbankar.hu/data/cikk/24/72/91/cikk_247291/grafnemetkivandorlas.jpg
Fletó csúcsa a 25ezer, Viki már 40 felett jár...

"Strabag jobb volt???!!!"
Nem volt jobb. És érdekes módon a FIDESZ sorra elkaszálja azokat a próbálkozásokat amelyek a Strabag és Közgép ügyeinek kivizsgálását tennék lehetővé.
Jah, és még egy érdekes tény: "A kormányváltás óta az uniós forrásból finanszírozott építési beruházásokból 17,29 százalék esik a Közgépre és 13,65 a Strabagra"
Látod a Strabag nem "volt" jobb, még mindig elég "jó", pedig nem sok szoci van a kormányban... vagy mégis?

De sebaj, azért köszönjük az ellenzéki propagandát. Minden egyes hozzászólásod hoz egy bizonytalant az ellenzéknek :D Bár tény, az elkötelezetteknek tetszik, de róluk már úgyis le lehet mondani, őket épeszű ember már nem próbálja meggyőzni...

gnme 2012.11.27. 20:45:23

@Secnir: hagyjad, hisz tudod:pénzért bármit

megélhetési hozzászóló

jófiu 2012.11.27. 21:00:45

Ha nem itt él, nem itt adózik, ne döntsön az ország és az emberek sorsáról....

Carthamus tinctorius (törölt) 2012.11.27. 21:15:00

@Lobster1978: Mi a baj a népesség mobilitásával? 20 éve ezért sírtok, hogy a magyar ül a fenekén, bezzeg a nyugatiak oda mennek, ahol meló van. Hát most végre a magyarok is eljutottak ide.
Örülni kéne neki, b.sszátok meg, kérlek alássan!!!!

Lobster1978 2012.11.27. 21:19:19

@Carthamus tinctorius: Bocsi, ne keverjük a két kérdést. Egyrészt volt egy állítás "a fiatalok fletóék miatt léptek le, úgyhogy ne hazudj!!". Erre én adatokkal válaszoltam. Nem foglaltam állást a népesség mobilitásával kapcsolatban. A mondanivalóm lényege: Az kiált leghangosabban hazugságot, ki maga a legnagyobb hazug. A népességmobilitás irreleváns a témában.

öt görög 2012.11.27. 21:22:39

LOL, mekkora vastagbőrű, álszent érvelés. Miért nincs halálbüntetés? Mert hátha egyszer egy ártatlant végeznek ki. Gombhoz a kabátot.

grani 2012.11.27. 21:42:32

Hogy bele ne szakadjatok a regisztrációba!!! Szegények. Hogy mennyire tudlak sajnálni benneteket. Bruhaha. Hát akár csak az USA-ba, vagy Ausztráliában, fu de micsoda ántidemokratikus fasiszta országok, regisztrálni kell. BORZALOM!!! Tényleg vastag a bőr az arcotokon. Ha tényleg komolyan veszitek a demokráciát, akkor beregisztráltok és várjátok a következő alkalmat, amikor megkérdeznek benneteket. Addig viszont kuss és szépen csinálni, amit a tóbbség akar. Aki még nem tudná, ez a demokrácia lényege: a többség akarata érvényesűl, nem pedig a hangoskodó, akaratoskodó kisebbségé. Tessenek választást nyerni :)

grani 2012.11.27. 21:44:20

@öt görög: Csak jelzem, én a szocik, de főként a libcsik miatt léptem le. De még inkább az idióta magyar értelmiség miatt. Majd nyugdíjasnak visszamegyek.

cakula 2012.11.27. 21:49:22

Annyira szánalmas, hogy a sok tufa jobber csak azt tudja hajtogatni, hogy "persze, mert a gyurcsányék mit csináltak, és miattuk tartunk most itt" és hasonlók. Hahó, itt most rohadtul arról van szó, hogy mit csesz el a fidesz kormány már jó két éve és milyen szarságokat erőltetnek ránk!

fchris82 2012.11.27. 21:53:45

@Hajdú Peter: "Peldaul, hogy csodbe vitte a Malevot, hogy a sajat kulfoldi cege a Wizz air atvehesse a helyet."

:D :D :D :D Huh, tényleg. Fél év alatt simán bedöntött egy egyébként durván nyereséges és sikeres céget. :D És mindezt úgy, hogy a Fidesz már nem is tudta megmenteni, pedig ők aztán mindent elkövettek :D

Oszkó írt egy többrészes bejegyzést, amikor a kormányból elkezdték támadni ezzel a méretes faszsággal, és még Vargával - Fidesz - folytatott levelezésekből is idézett - Varga hozzájárulásával -, hogy bizonyítsa ártatlanságát. Okkal nem vette elő az ügyészség, és a Fidesz sem véletlenül nem mutogat rá ez ügyben, mert ha itt vki elkúrt vmit, az legkevésbé Oszkó volt.

Persze a tények nehogy összezavarják előítéleteidet. Még vmi, amit a gonosz Oszkó tönkretett vagy ellopott?

kenájkikit 2012.11.27. 21:55:59

@Seduxen (már NEM dr.): N E M A Z E M B E R E K... csomagoljon aki csak tud, de tényleg:D

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.11.27. 21:56:20

@salamander: Én a 2006-os választások előtt vetettem fel, hogy kellene egy alapvető IQ teszt a szavazólapon és aki átmegy, csak az szavazhasson... De ez már a cenzus felé vezet.
Sajnos nem látom, hogyan lehetne megcsinálni, hogy a nagyobb pártok ne a nyugdíjasokra és a munkanélküliekre épüljenek.

Secnir 2012.11.27. 22:01:37

@grani:
jaja.
na, és milyen az élete oroszországban? mesélj valamit az orosz választásokról, hadd tudjuk hasonlítani a magyarhoz...

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.11.27. 22:03:18

@grani: Te tényleg lemaradtál valamiről. Azokban az országokban, amelyeket említesz NINCS választói névjegyzék. Viszont a regisztráció sokkal egyszerűbb és kevésbé időhöz kötött, mint nálunk. Ezt már milliószor sokan elmondták, de hát istenem...

rohadjmegARCgeci 2012.11.27. 22:04:12

Az a 400 ezer külhoni szavazó,az pont oldalba szarja a fideszt,úgy ahogy van!

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.11.27. 22:05:58

@Viktor Nagy szerintem: @sanyix: "Balancing the budget and simplifying the tax code are big challenges but Mr Oszkó may not have to tackle them for long: the opposition centre-right Fidesz party is expected to win by a landslide in parliamentary elections next year," the FT commented the overall ranking of the minister.

Portfolio.hu viewpoint:
It is not our job to defend Oszkó, but it is hard to take this ranking seriously. We already find it hard to grasp what the benchmark is when the developed world appears to be in a spending craze. If the core task of the finance ministers were standing guard against such behaviour, Oszkó would not fare bad at all in the EU, to say the least. If the main aspect were being anticyclical, Oszkó - who has been in office since April - cannot really be criticized for the country has been (is) clearly on a forced track with entirely different challenges that is exactly proven by the IMF credit facility and the related crisis management programme.

We do not wish to address the individual rankings one by one, but we still raise our brows seeing that Greece’s finance minister, whose fiscal policy infuriates euro zone institutions, finished before Oszkó in the economic ranking. The categories in the economic ranking were (i) the change in GDP during recession, (ii) the fiscal deficit in 2009, (iii) forecast reduction in fiscal deficit, (iv) the change in the jobless rate between 2007 and 2011 (fcast) and (v) the deviation of the current account from balance.

In the credibility ranking the FT looked at the average yield over the previous year on a 10-year government bond - the higher the yield (or cost to the borrower) the less "creditworthy" the economy was assumed to be, and therefore the lower its rank in the category.

Now we could go into the factors that affect the 10-yr benchmark yield, different determinations and external impacts. But we will not, this "methodology" is so utterly absurd. The best use of the FT ranking may be at to show how nice it is to be finance minister in each country, but it is obviously ill-suited to represent professional performances."

biobender 2012.11.27. 22:49:01

@napi_jokedv: Ami ennel is edesebb: ugyanazok akik itt abfidesz pirospottyos seggu felazsiai nyitasat tamogatjak, Erdelyben nagy pofaval hivatkoznak az egyesult Europara. Hat nem hulyek, na, nekik europa kell, hogy onnan tapsoljanak a felazsiai csurhemek.

biobender 2012.11.27. 22:50:43

@reszeg tengeresz: ugye te kulhoni magyar vagy.? Koszonjuk a szavazatodat.

mütyür 2012.11.27. 22:55:39

@biobender: hagyd, elmebeteg. (és nem is azzal lenne a gond, hogy esetleg külhoni)

mütyür 2012.11.27. 23:01:27

a legnagyobb baj az, hogy nem ismerik el fityisz részről (látom, hogy elvakultak, de érteni nem értem és nem is fogom soha), hogy ugyanazok a szocreál f.nyalók ülnek náluk is. Nagyon-nagyon rég le kellett volna az összes szennyedéket vakarnunk magunkról. De mi még mindig ezen a "teszocivagyleköplek vs tenácivagyleköplek" szinten tobzódunk.

Csigorin 2012.11.27. 23:31:34

@nincs_itt: az nem az allampolgarsag, hanem az allando kulfoldi letelepedes. Allampolgarsagrol lemondas eseten ertelemszeruen utlevel se marad, szoval elotte nem art megszerezni egy masikat...

tatuman 2012.11.28. 00:11:37

a blogoló szeretné, ha 5 forintért megveheő nyugdíjas döntene a sorsáról? na ugye... regeljen a nyugger, menjen szavazni, oszt jó napot. (már aki erre hajlandó tésztát/vegyigyümit/pörit áldozni). az a vicc, h a nagy demokrata majmok azt akarják lenyeletni, h az ország ismét a mónikasón felnőtt generáció többségét fogadja el. hát LÓFASZT! aki demokrata, vállalja a fáradságot, menjen regelni, oszt szavazzon. vagy vegyen erre rá még egy embert.

conv 2012.11.28. 00:15:01

@Rufus78:

"Mert vélhetően te sem szeretnéd, ha a környék kisebbségi politikusai is szembekerülnének egy ilyen jogszabállyal."

nemhogy nem nem szeretném, hanem leszarom.

"A hosszabb annyival több, hogy igencsak furcsa észjárásra vall, hogy a kettős, hármas állampolgárok csak anyagi haszonszerzés céljából vannak a parlamentben, potenciális veszélyokozók "külön politikai, gazdasági, erkölcsi tekintetben, akár egyaránt mindben",... "

fuss neki megint, nem mondtam ilyet.
Azt mondtam, az állampolgársággal kötelezettségek járnak az adott állam felé.
Azt viszont mondom, hogy a jelenleg a parlamentben lévő politikusok állampolgárságuk számától függetlenül 95%-ban ezért vannak ott.
Ha egy nemzetközi kihatású gazdasági, etikai, politikai döntésben az adott állampolgárságnak megfelelő államok ellentétes érdekkörben vannak, te meg tudod mondani, hogy melyiket árulja el a kettős állampolgárságú képviselő?
Ha pl a termőföldek értékesítési moratóriumáról van szó (melyben többek közt pl. a németeknek érdeke, hogy földet vehessenek, a magyar gazdaságnak nem), és egy német -magyar kettős állampolgárságú képviselő szavazata ugyanannyit ér, mint egy magyaré, akit nem kötelez semmi etikai, jogi kötelesség, kötelezvény a német érdeknek megfelelően szavazni, akkor szerinted sérül-e a magyar érdekképviselet ereje?

A választójog kérdéskörében nem kívánok érdemi állást foglalni, - lévén soha nem szavaztam és nem is igen fogok én úgy nézem, mert nincs kire, sőt, semmi közöm Magyarországhoz, nincs magyar TB-m, nincs magyar jövedelemadó fizetési kötelezettségem, egy itt (is) élő magyar állampolgár vagyok, nem vagyok jogosult semmilyen segélyre, támogatásra, és soha nem is vettem igénybe ilyet - csak annyit mondok, azoknak akik ezekre szavaznak (pártfüggetlenül a parlamenti bagázsra gondolok) azok megérdemlik a szopatást, és tök mindegy nekik.
Még, ha háborognak is miatta, hogy nem szavazhatják egyszerűen az agyból fekve telefonon vissza a bent lévő bagázst, vagy sleppjüket, csak, hogy széket cseréljenek. Tök mindegy. Fel sem fogják.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2012.11.28. 00:16:11

@Távmunkás: "A rendszer valószínűleg össze fog omlani az első nagyobb regisztrációs rohamtól, ahogyan például az APEH-es adóbevallást vagy az egyetemi felvételit sem bírta az első években, amikor pár százan egyszerre szerettek volna belépni Ügyfélkapuval."

fel millio adobevallas ment el 2010 -ben, es kijelenthetjuk, hogy az adobevallasnal tenyleg megrohamozzak a szervereket
de abban igazad van, hogy fel kell ra keszulni, en budapestikent szivesen vallalom, hogy abban az utolso egy-ket honapban amikor lezarul a valasztasi regisztracio akkor csakis 10e Ft -al lehessen az Ugyfelkapun regisztralni, persze ezt minden budapestire nezve...

nem mellesleg a Fidesz is elovehetne azokat a buszokat nem csak a valasztasnal hanem mar 1 evvel elotte :)))
szoval osszessegeben, ketlem hogy nem lehetne ezt gepekkel birni, csak okosan kell az embereket osztokelni :)))

conv 2012.11.28. 00:19:52

@Silent Bob: Ki az a mi?

nem gondolom, de azt igen, gondolom (részben pedig tudom) , hogy leszarják felsőbb utasításra a dolgokat :)

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2012.11.28. 00:20:14

@tatuman: ha mar elvisz valakit regelni, akkor inkabb ugyfelkapuzni vigye el, es otthon meg regeljenek akar szombat ejfelkor is...

conv 2012.11.28. 00:22:15

@Morcos Kartal: ottmaradt véletlenül.
előtte Izrael állam megalakulását voltak ünnepelni az izraeli nagykövetnél.
elfelejtette az ünneplés után levenni amikor a munkahelyére ment, ahol a magyar emberek sorsáról dönt.

conv 2012.11.28. 00:23:40

@nu pagagyí: leszarom mire gondolt a jobbik, a jogszabályok szerint amit kértek, közérdekű adatnak számít, semmi oka háborogni rajtra senkinek, hacsaknem valami okból titkolni akarja.

tatuman 2012.11.28. 00:26:06

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: annál jobb. én megyek személyesen regisztrálni és ha lehetne 3 X-et húznék:

egyet a fideszre
egyet a 2014 ellen (jó vastagon)
egyet a szockók ellen (még vastagabban)

utóbbi kettő tetszés szerint cserélhető. :)

picur3ka 2012.11.28. 01:23:08

@Secnir:

Pont ez a baj Virag elftarssal, kommenista. 48-as diplomasok, istenem!

salamander 2012.11.28. 01:27:17

@Távmunkás:
meggyőződésem, hogy a cenzus intézményével lehet tenni ellene.
1. A műveltségi cenzus pl. előírhatná, hogy csak általános iskolai végzettséggel lehessen szavazni, továbbá minden egyes állami egyetemi/főiskolai diploma további szavazatot jelentsen; (Ezt akár azzal is lehetne bővíteni, hogy a diplomás édesanyáknak én plusz egy szavazatot adnék a diploma szavazati lehetőségük mellé).
2. Lenne regisztráció (szerencsére ez már van);
3. olimpia és világbajnokok és kiemelkedő tudósok - Nobel díjasok szintén egy szavazati pluszt kapnának. (természetesen nem minden sportteljesítmény cím mellé járna csupán egyszer)

Ennyivel máris meg lehetne oldani a kádárista analfabéta nyugdíjasok és segélyekből élő családtagjaik elmebeteg tömegének hatalmas szavazati erejét, ami minden csak nem demokratikus -, de évtizedekre tönkre vágja a fejlődni kívánó ország tanuló, dolgozó, normakövető, igyekvő, adófizető részét.

A lényege ennek nyilván az lenne, mint az Egyesült Államokban az elektori rendszer, hogy az szavazzon aki érti a rendszert és azt amit a versengő pártok ígérnek és akarnak.
Ennek hiányában a választási kampány leegyszerűsödik nagy buta mondatokra, ígérgetésekre, fehérre feketére, ami teljesíthetetlen az életviszonyok bonyolultsága miatt.
Ez hatalmas feszültségeket keletkeztet és mindenki tudja, hogy ez tarthatatlan, de nem merünk lépni, pedig kellene vagy marad továbbra is az ezotéria.

***

picur3ka 2012.11.28. 01:30:15

@lomposfarkas:

Csak egy populista, suket poszt. Semmi ertelme nincs.

Demokracia deficitet szuntet meg a torveny. Sokkal nehezebb lesz egyeniben nyerni es szavazatot venni - mindkettot joggal.

Es kevesebbe fog kerulni az adminisztracio. Minden orszagban, ahol tudom, ilyesmi szamu parlament van, lakossag aranyosan. Nem lehet majd minden hulyenek a parlamentbe tancolni, mert a haverjai raszavaztak. Errol szol a siras, kb.

komplikato 2012.11.28. 01:36:58

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "A rejtett cél: a külföldön élőket kizárni a szavazásból. Ugyanis nagyon sok ember nem fog hazamenni csak a regisztráció kedvéért."

Miért akarnának kizárni röpke 531.000 embert, aki potenciálisan NEM kedveli a rendszert? Nem is értem. :D

rockjano 2012.11.28. 02:09:36

@salamander: "mint az Egyesült Államokban az elektori rendszer, " tudod te egyáltalán miről beszélsz????

grani 2012.11.28. 05:22:01

@Secnir: Nem választok én sehol. Anarchista vagyok. A legszebb élményem, mikor azt olvastam az internten, hogy magyarországon töröltek a választók névjegyzékéből. Azt hiszem éppen belgiumban röhögtem rajta:) Oroszország pont mint bárhol. Egy rakás párt, zászlók, mocskolódás a tv-ben, bekamerázott választófülkék, a választások után tüntetések, bunyó és utána nyugi. Demokrácia van, kérem.

grani 2012.11.28. 05:26:51

@Kuviklacz: Választói névjegyzék itt is volt mindig. Abba vagy bekerültél, vagy nem. Viszont a regisztráció, az önkéntes dolog és felelőségteljes állampolgárt feltételez. Ha jól emlékszem, van pár ország, ahol a nem szavazást is büntetik. Belgium talán. Szóval ballibcsi művihar és annyira átlátszó, hogy na. Ezért is röhög rajtatok minden normális ember. Meg hát utál is rendesen, mint ez az utóbbi véleménykutatásnál (érts választás) kiderült. Nem gondoljátok, hogy taktikát kellene változtatni? Vagy még nem kaptatok utasítást a központtól? Fárasztóak és rettentően buták vagytok.

2llkedő 2012.11.28. 05:43:39

@grani: "Választói névjegyzék itt is volt mindig. Abba vagy bekerültél, vagy nem. Viszont a regisztráció, az önkéntes dolog "

Ha van választói névjegyzék, akkor miért kell a regisztráció?

Melee 2012.11.28. 07:12:40

@grani: Töretlenül optimista vagy, ha azt hiszed, hogy a válogatott marhaságaid után van még ember a fórumon, aki elhiszi, hogy nem Fidesz-bérenc vagy.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.11.28. 07:41:59

azt szeretném kérdezni, hogy a békemenetben felvonuló lengyel emberkék miként szavazhatnak??? Ja, erre még nem találtak ki semmit??? na jó, még van idő.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.28. 08:31:39

@más vélemény:
"Nem azt érezte, hanem azt, hogy meg kell említenie, hogy egy adott ország vezetésébe, legfontosabb döntéseibe beengedni egy idegen ország lakóját, meglehetősen veszélyes dolog, hiszen nem lehet tudni hogy az illető mennyire hű a gazdaországhoz, és mennyire származási helyéhez."

Aha...
És azt nem érezte, hogy az ország vezetésébe, legfontosabb döntéseibe beleszóló bolgár, cigány, görög, horvát, lengyel, német, örmény, román, ruszin, szerb, szlovák, szlovén, ukrán mennyire hű a gazdaországhoz és mennyire a származási helyéhez?
Vagy a 30 ezüstért szájából segget csináló pártnak ilyen messzire már nem terjed ki a hatodik érzéke?

"De ugye a náci kártyát mindig elő lehet venni, és azzal ki lehet térni az értelmes vita elől, ami elég szomorú."

De ugye a nemzetbiztonsági kártyát mindig elő lehet venni, és azzal ki lehet térni az értelmes vita elől, ami elég szomorú. (Lásd. fletó)

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.28. 08:40:31

@épészmérnök:
"A lámpavas az elkeseredettek fegyvere."

A lámpavas nem kér enni. A halmazatist élete végéig kell etetni. >:-)))

más vélemény 2012.11.28. 08:43:02

@Komjaga: "Abban az esetben, ha a múltban nincsenek hasonlóan lelkes fasisztoid elemek, akik vezérlik a gázkamrákat, a zsidók nem vándorolnak ki végül Palesztinába."

Ezt bizony teljesen rosszul látod. Először is, mindenki a saját tetteiért felelős, és ha egy ilyen nép, mint izrael népe ezt a szemétséget megcsinálja a palesztinokkal, akkor megcsinálta volna bárhol máshol is... Nehogy már megint pártolni kelljen őket.
Második dolog. A jobbiknak semmi köze a fasizmushoz. A média szereti ezt rájuk húzni, mert a "náci kártya" még ma is hatásos. Nem véletlenül akarják megszüntetni őket, túlzottan nő a népszerűségük, jobban mint ahogy a bajnai-orbán kettős ezt várta volna. Nem engedhetik, hogy az embernek legyen más választása is, mint ők.
Harmadszor. A zsidók mindig is akarták izraelt. Nézz utána. Az első világháborúban is megboltolták maguknak, és ennek lett aztán számtalan következménye. Tudod a fasizmus nem csak úgy a semmiből bukkant elő, csak épen nekünk az iskolában nem tanítják a valódi okait. Az egész német nép, egységesen változást akart, mégpedig olyan változást, amik a sérelmeikért végre elégtételt jelenthetnek, és visszavehetik Németországot maguknak. Ezt a változást tudta nekik adni Hitler, és a pártja. A zsidókkal kapcsolatban amúgy is kétséges az egész történet. A deportálás része nem is, de azért a hihetetlen nagy számú túlélő, és az abszolút ellentmondásos történelmi dokumentumok kissé furcsák. Azt se felejtsd el, hogy Hitler rendbe rakta azt az országot, ami ma is egy erős gazdaság, nekünk meg csak a leépítés marad.
Azt magyarázza nekem el valaki, hogy miért ennyire érinthetetlenek a zsidók? Bármelyik népre azt mondok amit akarok, kutathatom a múltját ha akarom, akár még nemzetbiztonsági kérdésnek is tarthatom, és nem történik semmi. Ha viszont ezekről csak egyetlen szó is esik, akkor azonnal jönnek bohóckodni a sárga csillagokkal, nekem ugrana a sajtó, és mindenki elhatárolódik, meg nyafog. Miért? Miért nézi a világ ennyire tétlenül hogy gyakorlatilag faji alapon Izrael elkülönítheti, karanténba zárhatja, bombázhatja a Palesztinokat? Ha rasszisták, márpedig azok, akkor miért kérik számon bárki máson még akkor is ha a "bárki más" jogosan említ meg, létező problémákat? A képmutatás magas iskolája. Nekünk ezek szerint az a sorsunk, hogy mindent megengedünk mindenkinek, meghunyászkodunk, elfogadjuk az egyre rosszabb körülményeket, a sz@r életet, és közben marha büszkék vagyunk hogy nem vagyunk "antiszemiták", meg "fasiszták"???? Tényleg ez a helyes? Tényleg nem szabad látni az igazat, és nem szabad elgondolkodni azon?
Belétek van nevelve, hogy a zsidóság ártatlan bárányok gyülekezete, a németek meg a sátán hordái voltak, és ebből a képből nem is engedtek semmit. Ez pedig hiba. Gondolkodni kellene. Az igazán szomorú az, hogy nálunk csak egyetlen párt mondta ki azt, hogy szemétség amit művel az a nép.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.28. 08:44:59

@más vélemény:
Izraelnek joga van képviselőket delegálni a magyar parlamentbe?
Ezt melyik hatályos magyar jogszabályban olvastad?

Osuu 2012.11.28. 08:53:56

zero zero, mi tortent veled? Régen olyan normális voltál. Manapság meg saját gondolatod alig van viszont a balliberális propagandát gondolkozás nélkül böfögöd vissza.

Ennyire fontos lett az index címlap, követni kell az 'elvárt' irányt? No de ennyire, hogy már összeesküvés elméleteket is ide kell hánynod, hogy a sok hülye megegye?

"klasszik elterelés"...

Csak abba nem gondolsz bele te, hogy ebben az összeesküvésben a balliberálisok viszik a prímek. hisz kik próbálják felfújni egy országosan névtelen, ismeretlen képviselő kijelentését? Kik próbálnak belőle égtelen nagy lufit fújni nemzetközi szinten is??? Kik terelik akkor a figyelmet gyöngyösire? Kik terelik el a választási regisztrációról a figyelmet? Hát nem épp a balliberálisok?

Jól benne vannak ebben az összeesküvésben, együtt a Gyöngyösivel...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.11.28. 08:55:49

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Nem 2010-ben indult az adóbevallás. Én már a 2007-es évről is elektronikusan adtam be, de az már a kezdeti káosz évei után volt. Szerintem 2005-ben vagy 2006-ban indulhatott a rendszer és jóval az adóhatáridő előtt összeomlott...

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.28. 08:58:38

@danesdzsu2:
"Igazad lehet, nekem ez a Zázrivec is gyanús. Ne engedjük a hatalom közelébe."

K.O.
X-DDDD

belekotty 2012.11.28. 09:01:08

@Osuu: "Csak abba nem gondolsz bele te, hogy ebben az összeesküvésben a balliberálisok viszik a prímek. hisz kik próbálják felfújni egy országosan névtelen, ismeretlen képviselő kijelentését?" - Igaz is, nem probléma hogy egy parlamenti képviselő a képviselő társai zsidóságát firtatja. Gondolom neked az sem lesz probléma, hogy esetleg lesz egy sajátságos magyar zsidó törvény, hogy zsidó nem lehet parlamenti képviselő. Aztán nem lehet egyetemi tanár, kormány tisztviselő. Esetleg a gázkamráig is eljutna gondolatban. Nincs ebben semmi probléma.
Neked.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.11.28. 09:01:33

@salamander: Ennek semmi köze az USA elektori rendszeréhez, mivel ott bárki szavazhat, aki regisztrál, még a fényképes igazolvány előírása is óriási vitákat vált ki. Az elektorok úgy választanak elnököt, mint nálunk a parlamenti képviselők miniszterelnököt.

A gond csak az, hogy a kádárista analfabéta nyugdíjasok többségének van 8 általánosa, így ezzel nem zárod ki őket...

Sportolóknak nem adnék plusz szavazatot, az biztos! Ők semmit sem tesznek a nemzetért, viszont a nemzetből élnek. Nem elég, hogy automatikusan felveszik az olimpiai és világbajnokokat egyetemre???

belekotty 2012.11.28. 09:03:50

Mellesleg akkor az Erdélyből áttelepült politikusok és kormánytisztviselők is nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, ugye?

istvankah 2012.11.28. 09:04:44

@Balibgeczyk: Szeretném hínni,hogy nem a vittner mári a mamád!Viszont a szocializációs kézséged alapján a wc kefe lehetett apukád!Nem írigylem a körűlőtted élőket!Ritka nagy szar dróid vagy!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.11.28. 09:05:48

@batgirl: A vicc az, hogy a békemenetes lengyel emberek ideológiailag inkább Jobbik, mint Fidesz szavazók :)

Melchi Zadok 2012.11.28. 09:19:28

@Osuu: te is mennél már megint békemenetelni igaz?

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.28. 09:21:14

@más vélemény:
"Belétek van nevelve, hogy a zsidóság ártatlan bárányok gyülekezete, a németek meg a sátán hordái voltak, és ebből a képből nem is engedtek semmit. Ez pedig hiba. Gondolkodni kellene."

Az a hiba, hogy te és a jobbik is egyenlőség jelet tesz a zsidóság és az izraeli politika közé. Ezen kellene elgondolkodnod.

Sokan azt hiszik, hogy az izraeliek egy nagy homogén massza. Pedig nem.
Nem kevés ellentét van a vallásos zsidók és világi zsidók közt.
A vallásosok utálják a világiakat amiért nem tartják be az utolsó betűig a vallásuk minden előírását. Például mert szombaton is gyújtanak tüzet, főznek, mosnak, írnak, kertet művelnek vagy elektromos eszközöket működtetnek.
A világiak pedig utálják a vallásosokat, amiért az állam ellátórendszerén élősködnek és a kötelező katonai szolgálatot is elutasítják lelkiismereti okból.
A '80-as években az egykori Szovjetunióból kivándoroltakat se komálják. Mert elkülönülnek (Kis-Moszkvák és Kis-Kijevek alakultak ki), a nyelvet kevéssé vagy egyáltalán nem beszélik, a vallási előírásokat kevésbé vagy egyáltalán nem tartják be, ráadásul az addig ismeretlen szervezet bűnözést is magukkal hozták.
A falasszákat meg szimplán a bőrszínük miatt utálják ott sokan (rasszizmus).

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.28. 09:28:09

@más vélemény:
Ha a kettős állampolgárság rendszerével van bajod, akkor nem zsidózni kell, hanem a parlamenti képviselődet felkeresni, hogy adjon be egy módosítót, ami ezt eltörölné.

ati27 2012.11.28. 09:39:45

@makacs szennyeződés:

Figyuka.. Kubatov lista... Hogyan lehet rá felkerülni? Ezt kell megoldani.. Onnan kezdve neg van oldva a regisztráció.. Azaz nem kell pöcsölni a jegyzőnél, munkaidőben, hanem majd választások elött kijön a FIDESZES kampánystáb, és elintézik neked "okosban"... Azután csak be kell fáradni a szavazáskor a fülkébe, oszt egy jó nagy fasszal szavazni.. Vagy Bajnaira, vagy gyurcsánzra, vagy a lömpöre.. Roszabb esetben a FIDESZRE :D Legroszabb esetben, pedig valami jobbik szerűségre.. ENNYI! :)

ati27 2012.11.28. 09:42:50

Röviden, csak fideszes szimpatizánsnak kell látszani, és máris nem lesz gond a reg, de talán még házhoz is visznek/mennek, csak hogy savazhass! :D

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.28. 09:44:01

@más vélemény:
"Éppen ennek megvizsgálására szólt a javaslat."

Én meg azt kérdezem, miért csak a magyar-izraeli kettős állampolgárokról akarsz listát? Más felállásról miért nem?
A rákosi és kádár rendszer ügynöklistái iránt miért nincs ekkora nyálverés?
Ja, hogy a jobbikot (is) felszalámizta az mszmp narancsos utódpártja... 8-o

más vélemény 2012.11.28. 09:48:00

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: "Sokan azt hiszik, hogy az izraeliek egy nagy homogén massza. Pedig nem.
Nem kevés ellentét van a vallásos zsidók és világi zsidók közt."

De a gond nem velem van, hanem azokkal, akik pont ennek okán csillagoznak most. Ugyanis éppen ők azok, akik izrael minden cselekedetére bólogatnak, még akkor is, ha az gyakorlatilag éppen népirtást jelent. Miért teszik ezt? Miért nem merik elítélni az Izraeli politikát, ha egyszer szerinted sem kellene egyenlőség jelet tenni a zsidó nép, és Izrael cionista vezetése között? Na erre válaszolj. Mert a nagy nemzetközi benyalás megvolt, holott a tények magukért beszélnek. Önvédelemből nem bombázok gyerekeket. Ráadásul önvédelem esetén nem hiszem hogy a halottak számának ilyen magasnak kellene lennie azon az oldalon, ami ellen állítólag védekezek... Ez olyan, mint ha adnál nekem egy pofont, én meg felrobbantanám a falut ahol élsz...... érted? Szó nincs itt önvédelemről. Izrael népe a választások előtt azt lesi, ki az erős vezető. És az ottani értékrend szerint, a Palesztinok irtása pozitív cselekedet. Ezzel a nézettel azonosulsz te is, amikor hajbókolsz nekik... Egy ilyen népet, se nem sajnálni nem tudok, se nem közösséget vállalni velük. Értem én, hogy vannak ott is pusztán csak vallásos emberek, akik lengetik is sokat a cionista ellenes táblákat, de ők a kisebbség.
Tehát még egyszer kérdezem. A fidesz miért nem meri elítélni ezt, és miért nyal be tövig Izraelnek? Amerikát értem miért, azon nincs mit magyarázni... de mi miért? Miért nem ajvékolnak az emberjogi szervezetek? Miért nem ad ki a TASZ valami nyilatkozatot erről? A drogos "fiatalokat" be tudják védeni ha kell, még a rendőrök ellenében is, de egy ilyen helyzetben lapulnak. Nevetséges....

más vélemény 2012.11.28. 09:49:33

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: "Én meg azt kérdezem, miért csak a magyar-izraeli kettős állampolgárokról akarsz listát? Más felállásról miért nem?"

Először is nem én akarok... Másodszor pedig, ha bárki mással kapcsolatban akarnának vizsgálatot, akkor nem lenne felháborodás. Akkor ezzel kapcsolatban miért van? Kubatov listáz minket az miért nem baj?

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.28. 10:12:32

@Komjaga:
Már jóval Hitler előtt létezett az arab-zsidó ellentét Palesztinában.
hu.wikipedia.org/wiki/Arab%E2%80%93izraeli_konfliktus

más vélemény 2012.11.28. 10:22:00

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Még egy kis adalék. Idézek:

"Gyöngyösi Márton sajtótájékoztatót is tartott az ügy kapcsán, melyen újfent hangsúlyozta a közleményben leírtakat. Elmondta: bár sajnos félreérthetően fogalmazott - ami miatt elnézést is kért -, de azonnali kérdésének szövegkörnyezetét megvizsgálva egyértelműen kiderül, nem zsidó honfitársainkra célzott, hanem a Parlamentben ülő izraeli-magyar kettős állampolgárokra. A képviselő is hivatkozott Joóri András adatvédelmi biztos állásfoglalására, melyben közölte: a közszolgálati tisztviselők állampolgárságát nyilvános adattá kell tenni."

Tehát még egyszer. Közszolgálati tisztviselőkről van itt is szó, akik befolyásolhatják az ország sorsát, ilyen formán nagyon is fontos tudni róla, hogy hogyan teszik ezt. És ha valaki Izraeli-Magyar kettős állampolgár, akkor - mindamellett hogy nyugodtan élhet itt, mert azt nem mondhatod hogy nem - igenis van értelme ellenőrizni azt, hogy köztisztviselőként milyen megfontolásból hoz meg bizonyos döntéseket. Ha egy kicsit tovább látsz az orrodnál, akkor ezt nem mondod egyszerűen "zsidózásnak", hanem végiggondolod hogy miért is van rá szükség, és hogy a te sorsod is függ ettől. Izraeli érdekeket kiszolgáló cionista köztisztviselőre pedig pont nincs szüksége a magyar államnak, bár olyan majmokra sem lenne, mint amilyen kedvenc Matolcsynk, de az megint egy másik téma...

más vélemény 2012.11.28. 10:25:48

@más vélemény: Francba... az idézet vége lemaradt:

"A politikus szerint azért különösen fontos a vizsgálat az izraeli-magyar kettős állampolgárságú képviselők esetében, mert Izrael az az ország, melynek államfője évekkel ezelőtt kijelentette, hogy felvásárolják Magyarországot, emellett pedig folyamatosan sérti a nemzetközi normákat."

És íme:

www.youtube.com/watch?v=UPHCiGL6r-M

Vajon mi is lesz velünk ha ez megtörténik? Palesztinával mi is van jelenleg?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.11.28. 10:32:05

@Távmunkás: Az meglehet, de akkor sem fogják szembeköpni azt a nagyszerű pártot, aki fizet azért , hogy kiruccanjanak magyarországra egy hétvégén.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.28. 10:41:06

@más vélemény:

"Önvédelemből nem bombázok gyerekeket."
És önvédelemből nem lövök ki sorozatvető rakétákat se.

"Ráadásul önvédelem esetén nem hiszem hogy a halottak számának ilyen magasnak kellene lennie azon az oldalon, ami ellen állítólag védekezek..."
Ez ősrégi taktika. A katonai objektumaikat a civilek tőszomszédságába rakják, mert a járulékos károkat nagyszerűen lehet tálalni a nyugati sajtóban.

"Izrael népe a választások előtt azt lesi, ki az erős vezető. És az ottani értékrend szerint, a Palesztinok irtása pozitív cselekedet. Ezzel a nézettel azonosulsz te is, amikor hajbókolsz nekik... Egy ilyen népet, se nem sajnálni nem tudok, se nem közösséget vállalni velük."
Palesztina népe csak azt lesi ki az erős vezető. És az ottani értékrend szerint a zsidó települések rakétákkal való lövetése pozitív cselekedet. Ezzel a nézettel azonosulsz te is, amikor hajbókolsz nekik... Egy ilyen népet, se nem sajnálni nem tudok, se nem közösséget vállalni velük.
Ugye érzed milyen szar érvet hoztál fel?

"Tehát még egyszer kérdezem."
Én is még egyszer kérdezem. A jobbik miért nyal be tövig a fityisznek? Miért kettős állampolgárokat akar listázni, és miért nem a rendszerváltás előtti ügynöklisták iránt érdeklődik? Ebben a helyzetben lapulnak. Nevetséges....

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.28. 11:05:15

@más vélemény:
"Kubatov listáz minket az miért nem baj?"

Dehogynem baj ez! És ezzel kapcsolatban is lapul a jobbikod. Nevetséges....

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.28. 11:12:09

@más vélemény:

"Ha egy kicsit tovább látsz az orrodnál"

Akkor látnád, hogy ez egy gumicsont, amit a fityisz megrendelésére a jobbik dobott be.
Érdekes módon a külföld is ennek a szerencsétlen büfögésén csámcsog és nem a szintén aznap megszavazott félrekúrt magyar választási törvényről.

"Izraeli érdekeket kiszolgáló cionista köztisztviselőre pedig pont nincs szüksége a magyar államnak"

De a fityisz gulyáskommunista utódait kiszolgáló jobbikos köztisztviselők jöhetnek ugye?

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.28. 11:55:00

@más vélemény:
"Vajon mi is lesz velünk ha ez megtörténik? Palesztinával mi is van jelenleg? "

Idézem a videó egyik hozzászólását:
"Hölgyeim és uraim! Amit nem adnak el , azt nem veszik! Aki kurvának áll, azt megfizetik. Ennyi"

grani 2012.11.28. 11:59:57

@félázsiai 2llkedő: Azért, mert a névjegyzékbe nem önként kerülsz bele, hanem a hatóság tesz be. Vagyis rabszolga vagy, akit listáznak. Ha tetszik, ha nem. A regisztráció pedig azt jelenti, hogy önként, öntudatos állampolgárként eldöntöd, részt veszel a demokráciának nevezett bohózatban.
@Melee: A te véleményed meg kit érdekel? Csak olyan buták ne lennétek, mert egyszerűen uncsi a hazugságaitokkal és a siralmaitokkal foglalkozni. Aki nem úgy ugat, mint a ti falkátok, az fasiszta, náci, rasszista,fideszbérenc stb, Unalmasak vagytok és rettentően buták. Nem hisz már nektek senki. Csak ti saját magatoknak. Lassan szóba se áll veletek senki. Nekem is csak szórakozás. Mondjuk polgárpukkasztás.Habár a polgár jelző rátok erőss túlzás. Mentalitásban a lumpenrpolik szintjén álltok.

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.11.28. 12:13:23

@más vélemény:
Elolvastam amit írtál, most csak két mondatodat hadd emeljem ki: "A jobbiknak semmi köze a fasizmushoz. A média szereti ezt rájuk húzni, mert a "náci kártya" még ma is hatásos.
Azt se felejtsd el, hogy Hitler rendbe rakta azt az országot, ami ma is egy erős gazdaság, nekünk meg csak a leépítés marad. " Nos ez így nem náci kártyának tűnik, hanem simán nácizmusnak. Valamiért azt sugallják a soraid, hogy ha valamit kezdeni szeretnénk az országunkkal, akkor a zsidóknak kell nekimenni. Ez a nagy zsidó összeeskövés skizoid világa. Szerintem is áldatlan állapotok vannak az országban, tenni kell valamit, csak ennek semmi teendője nincs a zsidókkal. Vélhetően az európai országok zöme azért nem üt meg éles hangot a konfliktussal szemben, mert tisztában vannak a saját maguk, vagy a kollaboránsaik felelősségével.

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.11.28. 12:19:13

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: ez okés de Izrael ma majd 8 millió állampolgárral rendelkezik, "1914-re Palesztinában 90 000 zsidó élt, ebből 75 000 bevándorló volt." ergo talán nem túlzás azt mondani, hogy a kivándorlásban a nácik, majd persze a szovjetek játszottak kulcsszerepet. Szóval a totalitárius üldöztetés.

2llkedő 2012.11.28. 12:29:19

@grani: Ez a szokásos mellébeszélés.

grani 2012.11.28. 12:33:24

@félázsiai 2llkedő: Ahogy mondod. Ez a szokásos mellébeszélés a ballib oldalon. Érved semmi, mert vitázni nem tanítottak meg a ballibcsi propaganda tanfolyamon. Csak lózungokat szajkózni. Mikor a tifélétekkel beszélgetek néha, hála az égnek egyre ritkábban, mindig olyan érzésem van, mikor még régen a pártpropagandistával kellett beszélnem. Sehol egy saját gondolta, sehol egy érv, semmi logika. Mondom, uncsik és buták vagytok. Szóval, nem ütöd meg a vitaszintet. Fuss neki mégegyszer!

2llkedő 2012.11.28. 12:39:43

@grani: "Csak lózungokat szajkózni. Mikor a tifélétekkel beszélgetek néha, hála az égnek egyre ritkábban, mindig olyan érzésem van, mikor még régen a pártpropagandistával kellett beszélnem."

Ezt én is mondhattam volna.

"A regisztráció pedig azt jelenti, hogy önként, öntudatos állampolgárként eldöntöd, részt veszel a demokráciának nevezett bohózatban."

Ehhez nem szükséges a regisztráció. Öntudatos állampolgárként a választáson vagy részt veszek, vagy nem, oszt jó napot.

VT Man 2012.11.28. 13:55:33

Azért egy dolog elgondolkoztat.

Mi lett volna, ha Gyurcsány vezette volna be a regisztrációt? Semmi, én nem háborogtam volna, hanem regisztráltam volna (pláne hogy ügyfélkapun 10 másodperc), és elküldtem volna Gyurcsányt a francba a választásokon.

Ennyi.

Nem értem, hogy most a másik oldal miért hőbörög!? Tudtok regisztrálni? Tudtok. El akarjátok küldeni Orbánt? Igen. Akkor küldjétek. (Csak ne az MSZP/DK/LMP jöjjön helyette.. de ne is a Jobbik)

más vélemény 2012.11.28. 13:58:14

@Komjaga: "Valamiért azt sugallják a soraid, hogy ha valamit kezdeni szeretnénk az országunkkal, akkor a zsidóknak kell nekimenni."

Hát figyelj... most komolyan. Nem fogom még egyszer leírni. Olvasd el vissza, hogy miről is volt itt szó, és ne add már az értetlent, mint azok a birkák akik kint csillagoztak meg parádéztak az utcán.... A videó felvétel alapján a fele azt sem tudta miért van ott, gondolom meg lett hívva... Ott volt két olyan liba is, akik még a képviselő nevét sem tudták, meg azt sem hogy a mondat hogyan hangzott el, de azért a csillagos bohóckodásban benne voltak. Hát ennyire volt az hiteles.
Hol írtam én, hogy a zsidóknak kell nekimenni? Idézd a mondatomat. .... Uram isten... ennyi értetlen ember van, nem csoda hogy széthullóban az ország. Se olvasni, sem értelmezni nem tudnak. A mantrát azért nyomjátok amit a ballib média a szátokba ad.....

www.youtube.com/watch?v=5-kavgCyGuw&feature=player_embedded

Itt van. Ez volt a lényeg. Itt elmondja szépen azt, amit én is magyaráztam. Az a hülye újságírónő megpróbált terelni, illetve indulatokat kihozni belőle, - gondolom azt várta hogy valami olyat mondjon, amin megint lehet majd csámcsogni - de nem sikerült neki. Szépen el van mondva, hogy miről van szó...
És hopp.... kiderült hogy még az adatvédelmi biztos szerint is nyilvános adatnak kell lennie annak, hogy milyen állampolgárságú egy köztisztviselő... ennyit erről.
Ha nem akarod érteni hogy ez nem arról szól hogy ki zsidó és ki nem, akkor nem muszáj. De kérlek ne játszd meg a hülyét.

más vélemény 2012.11.28. 14:01:26

@VT Man: "Mi lett volna, ha Gyurcsány vezette volna be a regisztrációt? "

Akkor a fidesz toborozta tömegek őrjöngtek volna az utcán, meg lett volna népszavazás. "mondjunk nemet a demokrácia eltipróinak"... vagy hasonló. Meg lettek volna komcsi időket idéző szlogenek, meg hivatásos félelemkeltők....

Ironfist 2012.11.28. 15:34:37

@VT Man:

"Azért egy dolog elgondolkoztat."

Átolvasva a kommentedet, gondolkodhattál volna egy kicsivel többet is, mielőtt elkezded osztani az észt, ami neked sincs sok...

"Mi lett volna, ha Gyurcsány vezette volna be a regisztrációt? Semmi, én nem háborogtam volna, hanem regisztráltam volna, és elküldtem volna Gyurcsányt a francba a választásokon."

Aha, nem. Akkor már a fidesz forradalmat uszított volna, hogy itt kérem diktatúra épül.

" (pláne hogy ügyfélkapun 10 másodperc)"

Ja, akinek van. Akinek viszont nincs, az - kapaszkodj meg! - SZEMÉLYESEN BE KELL MENJEN ÜGYFÉLKAPU HOZZÁFÉRÉST REGISZTRÁLNI! Döbbenet, nem?

"Tudtok regisztrálni? Tudtok."

Ó tényleg? Elengedsz, te személyesen a munkahelyemről? És utána meggyőzöd a főnökömet, hogy nekem feltétlen regisztrálni kellett, és, hogy emiatt nem rúghat ki?

" El akarjátok küldeni Orbánt? Igen. Akkor küldjétek."

Orbán ennek a megakadályozására minden erkölcstelen/törvénytelen dolgot bevet, csak épp előtte saját magának törvényessé teszi.

"(Csak ne az MSZP/DK/LMP jöjjön helyette.. de ne is a Jobbik)"

Jaj, de okos vagy bazmeg'... Akkor mégis ki a franc?

@grani:
" Érved semmi, mert vitázni nem tanítottak meg a ballibcsi propaganda tanfolyamon."

Ezt mindig röhejes egy fideszzombi szájából hallani, akik még csak hírből sem ismerik az érv szónak még a fogalmát sem. :D

salamander 2012.11.28. 15:42:44

@rockjano:
Na mesélj, mit kell tudni az egyszerű szakjogásznak?

***

salamander 2012.11.28. 15:53:58

@Távmunkás:
Rendben ez is egy vélemény, azonban én alapvetően nem "kizárni szeretném a nyugdíjasokat", mert ez így egy merev és leegyszerűsítő szövegnek tűnik. Arról van szó, hogy legalább 8 általános kelljen egy szavazat leadásának lehetőségéhez - legalább. (Ha már jogosítványhoz is kell a 8 általános...)
A többi pedig csak részletkérdés, a legfontosabb az, hogy akit nem érdekel és semmit nem tud valamiről az arról a dologról ne mondjon véleményt.

***

VT Man 2012.11.28. 16:22:06

@Ironfist:
"Ó tényleg? Elengedsz, te személyesen a munkahelyemről? És utána meggyőzöd a főnökömet, hogy nekem feltétlen regisztrálni kellett, és, hogy emiatt nem rúghat ki?"

Te vagy az a balfasz, aki évente képes a postára járni az SZJA bevallásával, és várakozni a postán sorban, plusz fizetni a feladásért, ahelyett, hogy az ügyfélkaput használnád.

Gondolom te vagy az is, aki le se szarja, ah nincs rendben a TB jogviszonya. Ugyanis a TB bejelentést is az ügyfélkapun lehet ellenőrizni. Ha gyerek születik, te szívesen rohangálsz hivatalokba kérni a családi pótlékot, vagy postára, ahelyett, hogy percek alatt beküldenéd elektronikusan.

Egy valamire azért van időd: munkaidőben, délután fél 4-kor fórumozni, blogolni, gondolom erre "elenged a főnököd".

2llkedő 2012.11.28. 16:22:27

@salamander: "a legfontosabb az, hogy akit nem érdekel és semmit nem tud valamiről az arról a dologról ne mondjon véleményt."

CVéleményt tud mondani a dologról, ha van 8 általánosa, ha nincs. Mert pölö az is egy vélemény, hogy Viktornak milyen szép kerek a lába, ezért szavazok rá. Ferke olyan jól táncol, ezért szavazok rá. Bajnainak olyan aranyos a mosolya, ezért szavazok rá. Ez is egy vélemény, ezt is tiszteletben kell tartani. De nem ezek a vélemények döntenek a szavazásokon. Ez egy törpe kisebbség, de joguk ugyanőgy meg van a szavazáshoz, mint Neked.

VT Man 2012.11.28. 16:23:01

@más vélemény:
"Akkor a fidesz toborozta tömegek őrjöngtek volna az utcán, meg lett volna népszavazás. "mondjunk nemet a demokrácia eltipróinak"... vagy hasonló. Meg lettek volna komcsi időket idéző szlogenek, meg hivatásos félelemkeltők.... "

Te pedig, mint baloldali, tapsoltál volna hozzá, hogy milyen jó a regisztráció.

Visszanyal a fagyi, ugye?

2llkedő 2012.11.28. 16:25:20

@VT Man: "Te pedig, mint baloldali, tapsoltál volna hozzá, hogy milyen jó a regisztráció."

Én mint "baloldali" ugyanúgy nem tapsikoltam volna neki, mert nem az a lényeg, hogy ki vezeti be, hanem az, hogy van-e értelme. Ha valamit nem lehet ész érvekkel megvédeni, akkor az rossz.

Ironfist 2012.11.28. 16:42:56

@VT Man:
Hát te nem vagy normális, komolyan.
"Te vagy az a balfasz, aki évente képes a postára járni az SZJA bevallásával, és várakozni a postán sorban, plusz fizetni a feladásért, ahelyett, hogy az ügyfélkaput használnád."

Tudtommal nem kötelező, így semmi közöd hozzá, hogy oldom meg. De ettől függetlenül - kapaszkodj - MÉG MINDIG KURVÁRA SZEMÉLYESEN BE KELL MENNI EMIATT, HA SZAVAZNI AKAROK! Nem akarod, vagy nem tudod felfogni ezt?

"Gondolom te vagy az is, aki le se szarja, ah nincs rendben a TB jogviszonya. Ugyanis a TB bejelentést is az ügyfélkapun lehet ellenőrizni. Ha gyerek születik, te szívesen rohangálsz hivatalokba kérni a családi pótlékot, vagy postára, ahelyett, hogy percek alatt beküldenéd elektronikusan."

Ehez sincsen semmi közöd. És még mindig nem változtat azon, hogy - kapaszkodj - MÉG MINDIG KURVÁRA SZEMÉLYESEN BE KELL MENNI EMIATT, HA SZAVAZNI AKAROK!

"Egy valamire azért van időd: munkaidőben, délután fél 4-kor fórumozni, blogolni, gondolom erre "elenged a főnököd"."

Na ehez meg aztán pláne nincs közöd, de azért csak megsúgom, délután fél négykor már nem mindenkinek van munkaideje... képzeld, például a hivatalokban sincs már ilyenkor ügyfélfogadás, és ha nekem történetesen háromkor van vége a munkaidőmnek, hogy a búbánatban megyek be? Arrogáns fasz.

más vélemény 2012.11.28. 16:56:19

@VT Man: "Te pedig, mint baloldali, tapsoltál volna hozzá, hogy milyen jó a regisztráció.

Visszanyal a fagyi, ugye?"

Én mint baloldali? Ezt meg honnan szedted. Napnál világosabb hogy messze nem vagyok baloldali. Még csak az kéne. Áruld már el hogy ezt honnan szedted.
Amúgy meg, itt van sokkal jobban, részletesebben elmondva a lényege a beszélgetésünknek. Előd sokkal jobban fogalmaz minden esetben mint Márton, ennek köszönhető az a hiba is, aminek kapcsán kirobbant a csillagos marháskodás a sok félkegyelmű idiótával az utcán....

www.youtube.com/watch?v=CkWrP0ul7LM&feature=player_embedded

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.11.28. 17:05:17

@salamander: Hány olyan ember lehet szerinted, aki megfelelően tájékozott, hogy véleményt mondjon például a telekom adó és az EU-s szabályozás kapcsolatáról, a sport támogatásáról, a közúti vagy vasúti fejlesztésekről, stb? Ha már itt járunk, a politikusainknak is cenzus kellene, rögtön kiesne 99%...

Thasaidon · http://zothique.blog.hu 2012.11.28. 19:34:58

Ami az USA-t illeti: tagállami szinten sincs az ittenihez hasonló központi rendszer? Mert szerintem az országos helyzet inkább az ottani tagállamok helyzetével állítható párhuzamba, tekintve, hogy a tagállamok nagy szabadsággal rendelkeznek a saját belső életük szabályozását illetően (és akkor persze a választójog szabályozása a tagállami vezetők választására vonatkozna). Hozzáteszem: fogalmam sincs, létezik-e a miénkhez hasonló rendszer bárhol az USA-ban, de az biztos, hogy a tagállami szabályozásokból kellene kiindulni.

"És talán az sem véletlen, hogy éppen tegnap érezte úgy egy kretén, hogy egy nagyot kell zsidóznia a Parlamentben, és lám-lám, mindenki ezzel foglakozik, nem a megszavazott törvényekkel. Klasszik elterelés." Az egy jobbikos képviselő volt, nem? Azért ez a kijelentés szerintem egy kicsit túlzás, épp olyan, mint amikor Lendvai Ildikó egyszer csak úgy bedobta, hogy a Fidesz kokettál a szélsőjobbal, és kb. azóta úgy harsogja ezt mindenki baloldalon, mint valami evangéliumot. Oké, nincsenek illúzióim a regnáló bagázst illetően, de azért egy ilyen pártok közötti összeesküvést vizionálni szerintem eléggé hallucinációszerű túlzás, még akkor is, ha kétségkívül nehéz időket élünk. :-)

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.11.28. 20:55:26

@Thasaidon: 1., Nincs.
2., Vona Orbán polgári köréből indult. A Vincenten (orulunkvincent.blog.hu) megtalálod Orbán nyilatkozatát a Jobbik megalakulásakor.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.11.28. 20:57:41

@grani: El vagy tévedve, és ezt fröcsögéssel pótolod. A brosúrát Te nem olvastad el elég gondosan.

picur3ka 2012.11.28. 21:11:35

@Komjaga:

Turot, tobb kivandorlo volt, aki beszart 56-ban, mint a haboru vegen.

Thasaidon · http://zothique.blog.hu 2012.11.28. 21:33:38

@Kuviklacz: Amit az USA-val kapcsolatban mondasz, munkahipotézisként elfogadom, mert jobbat én sem tudok, és most nem fogok utánaásni. Viszont ez a 2003-as nyilatkozat, meg az, hogy Vona polgári körös volt, számomra kicsit soványka alapja a kokettálás-vádnak. Okozati összefüggést látni aközött, hogy 2003-ban Orbán üdvözölte a Jobbik párttá alakulását, illetve hogy most úgymond összejátszik a szélsőjobbal, szerintem elég elrugaszkodott dolog. Azt az implikációt meg, ami az előző kommentemben idézett mondat mögött húzódik, nevezetesen, hogy a Fidesz lezsírozta a Jobbikkal, hogy dobjanak be egy szaftos zsidózást, elterelendő a figyelmet a választási törvény elfogadásáról, pláne nem alapozza meg.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.11.28. 22:15:32

@Thasaidon: Ezt az előre lezsírozást én is túlzásnak tartom, leszámítva azt az apróságot, hogy a múltkori vérvádazás is valami stikliről terelte el a figyelmet. Mind a ketten tudják, hogy 2014-ben nagy esély van arra, hogy csak együtt tudnak kormányt alakítani. A Jobbik ugyan kiabál a regisztráció ellen, de meg kell azt is gondolni, hogy talán a legelkötelezettebb szavazóbázissal rendelkezik (legalábbis saját maga szerint). De annyi stikli történt már az utóbbi majd két évben, hogy az ember gyanakszik. Kedvenc mondatom: "az, hogy paranioás vagyok, még nem bizonyítja, hogy nem üldöznek."

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2012.11.28. 22:59:43

@Távmunkás: "Hány olyan ember lehet szerinted, aki megfelelően tájékozott, hogy véleményt mondjon például a telekom adó és az EU-s szabályozás kapcsolatáról, a sport támogatásáról, a közúti vagy vasúti fejlesztésekről, stb?"

ezek lennenek a szuperszavazok, es a marinenik szavazata ha egyet er, akkor az oveke erne 100at
mi lenne a legrosszabb ami ezzel tortenne? pl. a GDP adossag az nem 80 PLUSZ lenne hanem MINUSZ 80 :) felteve hogy legalabb 20 even keresztul nem az idiotak dontenek

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.11.29. 00:13:48

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Én úgy látom, hogy az országban nagyjából 10-20 ezer ember lehet, aki felelősen tud dönteni minden kérdésben. Az ő szavazataikat hiába szorzod százzal, még mindig kisebbségben lesznek...

picur3ka 2012.11.29. 03:11:20

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

Keves. Ennyire keves szavazonak kellene lennie az igazi demokraciahoz.

Ironfist 2012.11.29. 06:24:33

@Thasaidon:
"Az egy jobbikos képviselő volt, nem? Azért ez a kijelentés szerintem egy kicsit túlzás, épp olyan, mint amikor Lendvai Ildikó egyszer csak úgy bedobta, hogy a Fidesz kokettál a szélsőjobbal, és kb. azóta úgy harsogja ezt mindenki baloldalon, mint valami evangéliumot. "

A jobbik a fidesz kutyája. Sajnos. Eddig nem volt olyan törvény szinte, ahol máshogy szavaztak volna, mint a fidesz, nem volt olyan felszólalás, amiben a fideszt akarták számonkérni valamiről... Valamint a HVG-ben (két hete asszem) megjelent egy felmérés a politikáról ma Magyarországon, és a Fidesz szavazói messze szélsőségesebb jobboldalinak vallották magukat, mint a Jobbikéi. Tehát ez azért nem áll olyan messze a valóságtól, amit a Lendvai mondott, pláne, ha emlékszel rá, hogy az árpádsávozás, meg nagymagyarozás nem a Jobbiktól, hanem a Fidesztől indult.

debreceni.blog 2012.11.29. 11:52:51

"Amennyiben ez a 22 ezer szavazóköri delegált nem lesz ott minden egyes urna mellett, akkor a választást el fogják csalni."
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3400_a_sotetseg_listaja

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.11.29. 12:34:30

Azért új alkotmány már nem ártott volna, mert a régi tényleg nagyon tákolt volt.
Csak éppen nem így kellett volna megalkotni, mert ez meg elég összecsapott.
De 2/3 nélkül különben esély nincs ebben az országban alkotmányozni. Sajnos.

Ironfist 2012.11.29. 15:46:08

@ColT:
"Azért új alkotmány már nem ártott volna, mert a régi tényleg nagyon tákolt volt."

És konkrétan mi is volt a probléma vele, azon kívül, hogy "tákolt", meg "sztálini"?

"De 2/3 nélkül különben esély nincs ebben az országban alkotmányozni. Sajnos."

Amíg az ellenzék nem azon van, hogy építő javaslataival az ország fejlődését segítse elő, és kritikáival a kormány túlkapásait fékezze meg, hanem azon, hogy minden, amit a kormány tesz meg legyen torpedózva, tartalomtól függetlenül, addig biztosan így is marad.

Meridian74 2012.11.30. 00:48:55

Ezerszer elmondtam már, ha tényleges változást akartok, csak egy választás van: a Jobbik.
Az hogy mennyire felel meg a közízlésnek a Jobbik, az már más téma, de ha Fideszre szavaztok ugyanaz lesz mint eddig, azaz a szart a seggedetek dugják fel, ha meg az mszp/LMP/ludmillára, akkor a szart a torkodon keresztül nyomják le. Melyik a jobb? Sztem egyik se.
A jobbik is lehet hogy szart se ér, de legalább annyi változás lesz, hogy nem etetnek meg vele.

Ugyanakkor még az is kiderülhet, hogy komolyan gondolják, és rendet vágnak végre ebben a nyomoronc országban.

Csak éppen ezt végre fel kellene fogni és átlátni.

Velük aztán végképp nem veszíthetünk semmit se. A fidesszel nem nyertünk semmit se, csak veszítettünk, mintahogyan eddig az mszp/szdsz-el is. Ha a jobbik kerül a hatalomra és nem tartják magukat az ígéreteteikhez, akkor se történt semmi különös, legfeljebb a korábbi trend szünetmentesen folytatódik - csak nem a fidesz vagy mszp által, hanem a jobbik által -, ha meg tartják magukat, akkor meg csak nyerhetünk velük.

picur3ka 2012.11.30. 03:59:49

@Thasaidon:

"amikor Lendvai Ildikó egyszer csak úgy bedobta, hogy a Fidesz kokettál a szélsőjobbal, és kb. azóta úgy harsogja ezt mindenki baloldalon, mint valami evangéliumot"

s lass csodat, most dobta be a Jobbik, hogy a Fidesz kokettal a baloldallal

Ironfist 2012.11.30. 04:57:35

@Meridian74:
Te hol voltál az elmúlt pár évben? Miétr lenne változás egy párt, ami a Fidesz kiszolgálására lett létrehozva, és azóta is hűségesen csahol nekik?

Meridian74 2012.11.30. 07:51:33

@Ironfist: addig amíg hozzád hasonlóan sokan csak idáig jutnak el, mint te, addig NEM lesz változás. Ez tény.

Meridian74 2012.11.30. 07:56:57

@Ironfist: ...ráadásul akkor el kellene dönteni, akkor Orbán félig cigány ("Orsós Orbán"), vagy félig zsidó, apja révén, stb. Mert ha ezeket a médiahülyeségeket is beveszed ellentmondásba kerülsz a kommenteddel.

Ha a Jobbik valóban a Fidesz kiszolgálásra lenne létrehozva, azt a zsidók, vagyis inkább az izraeliek pontosan tudnák, és megszorongatnák Orbán tökeit, mire fel ez a sok zsidózás a Jobbik részről? meg cigányozás? (a cigánykérdést az izraeli érdekkörök az oszd meg és uralkodj-ra használják fel, lásd kikből áll pl a TASZ; echte zsidókból, ráadásul javarészük izraeli állampolgár is.)
Azt követelnék kommunistázzanak meg ügynöklistázzanak, de nem zsidózzanak és cigányozzanak.

Ironfist 2012.11.30. 15:01:37

@Meridian74:
Gondolkozni nem tanított meg anyád, mi?

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.30. 17:09:40

@Meridian74:
"Ezerszer elmondtam már, ha tényleges változást akartok, csak egy választás van: a Jobbik."
A Jobbikot már rég felszalámizta a törpecsúti.

"mire fel ez a sok zsidózás a Jobbik részről?"
Gumicsont, amivel elterelik a figyelmedet.
Például az elbaszott választási törvény megszavazásáról.
Vagy, hogy amikor ellenzékben még azt mondta a vidibuzi, hogy nem leszünk a Gazprom legvidámabb barakkja. Most meg:
www.origo.hu/nagyvilag/20121111-a-gazprom-deli-aramlat-gazvezetekenek-elokeszitese-es-feketetengeri-kozpontja.html

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.30. 17:12:53

@Meridian74:
"Ugyanakkor még az is kiderülhet, hogy komolyan gondolják, és rendet vágnak végre ebben a nyomoronc országban."

Ha rendvágásba kezdenek, akkor a külföld elzárja a csapokat.
Akkor pedig itt Argentína lesz. Egy hónap múlva a rendvágóidat csapják tarkón.

Meridian74 2012.11.30. 21:20:33

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: mi az a "külföld"? Az csak egy fogalom. A külföld nem csak az EU-t jelenti csupán, az ami nem jó az EU-nak jó lehet másnak. Ázsiát, Dél Amerikát meg Japánt meg kurvára nem érdekli a belügyeink, de az már igen, ha innen kivonul egy kereskedő cég, akkor felszabadul egy piac, amit könnyedén el lehet foglalni. Ez olyan mint az ökológia, ahol ha megüresedik egy élettér, oda rögtön beköltözik egy másik egyed, vagy faj.

Meridian74 2012.11.30. 21:23:06

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: ja és annyit sírnak a kuirva bankok, hát tessék, szabad elhúzni a oda ahol jobb nekik. Mégse mennek, mert a többségüknek még mindig nagyobb a haszna, mint más országokban. Csak azért sírnak, mert ezzel még nagyobb hasznot akarnak kicsikarni. Tudják jól, a régi rablást már nem folytathatják, de ha van mód rá annyi bőrt húznak le amennyit csak tudnak. Ha emiatt sírni kell akkor sírnak. Ha szart kell enni, akkor esznek szart, mindent a profitért.

picur3ka 2012.11.30. 23:47:46

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!:

Nincs mivel fenyegetni, szoval ne probalkozzek fenyegetni: evek ota 3.5 millio szegeny van az orszagban. Ez tobbek kozt, a bankok kiszolgalasanak koszonheto. Nem tud fenyegetni mar.

A bankok, a cigok, a zsidok, az osszes visitozo nyugodtan elmehet, adna az ur!

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.12.01. 03:32:37

"Ázsiát, Dél Amerikát meg Japánt meg kurvára nem érdekli a belügyeink, de az már igen, ha innen kivonul egy kereskedő cég, akkor felszabadul egy piac, amit könnyedén el lehet foglalni."

2001-ben se érdekelte Ázsiát, Dél-Amerikát meg a japókat a argentínok. Mégse mentek piacot foglalni.
Ja, és ha a japók jönnek ide piacot foglalni, akkor a gyökér fajtád akkor majd a mocskos japó karvalytőkét fogja szidni.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.12.01. 03:37:50

@Meridian74:
"ja és annyit sírnak a kuirva bankok, hát tessék, szabad elhúzni a oda ahol jobb nekik."

Argentínából elhúztak a hasonló "unortodox" gazdaságpolitika miatt.
Egy hétre rá az "unortodox" politikusaikat kellett helikopterrel kimenteni, mert kicsipkézték volna a seggüket az addig "unortodoxia" hívő argentinok.

Szúrófény 2012.12.01. 04:55:09

@salamander: Diplomás hülyét nem ismersz? Nem nézel országgyűlési közvetítést?

Szúrófény 2012.12.01. 04:59:03

Szabadon választhatsz! Éhen halsz, ki hűlsz, Vagy öngyilkosság módozatai között! Mi kell több? Elmész mankóval kertet, szenet behordani, szezonja van!

Ironfist 2012.12.01. 08:42:22

@Meridian74:
Tényleg nem érted, igaz? Na jó, lefordítom a te példázatodra. Való igaz, hogy a területről mondjuk elmennek az állatok. De nem jön ide más állat, tudod, miért? Mert lávamező van a terület helyén, ezért b+. A japánok sem fognak idejönni, mert
1.-Nem hülyék, hogy oda menjenek, ahol rosszak a feltételek
2.-Látják, hogy azok, akik innen eljöttek, miért jöttek el, és ha idejönnének, az nekik csak veszteség volna.

Úgyhogy az ökológiás hasonlatod, kurva nagy fail, az ökológia össze sem hasonlítható a közgazdaságtannal.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.12.01. 16:20:07

@Ironfist:
Szerintem ez azt hiszi, hogy az ökológia és az ökonómia szavak jelentése ugyanaz. X-DDD

Meridian74 2012.12.01. 18:16:54

Mitől lenne itt lávamező? És egyébként a lávamezőhöz vulkáni hamuréteg is tartozik, a világ legjobb termőtalaját képezve. Hülye vagy, egyes, leülhetsz.

Mint már említettem, változást akartok? Akkor azt már mindenki tudhatná már (de persze te és a többség mégsem tudja, mert kellene egynél tovább is lépni) hogy változást se a fidesz se az mszp nem hozott. Háényzsor voltak már kormányon? Jobb lett? Nem? Na akkor mit is veszíthetünk, ha nem ők kerülnek hatalomra? Smmit? Nyerhetünk? Igen, van rá esély, persze semmi sem biztos, de ezt soha nem is állítottam.

Meridian74 2012.12.01. 18:44:55

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: azt kellene elkerülni, hogy itt argentínba legyen. De az MSZP és FIDESZ alatt fokozatosan oda jutunk. Az argentínok sem vették ezt észre időben, meg is lett az eredménye. Ha ti sem veszitek időben észre, akkor majd sírhattok. Mert itt birka nép van, csődhelyzet után sem lesz itt senki sem elzavarva vagy agyonütve.

Szúrófény 2012.12.03. 04:24:48

@conv: Választás, Marhábbak vagyunk a marhánál!
Demokrácia? Ez a hazug népképviselet egy az állatvilágban teljesen lehetetlen, perverz helyzetet hozott létre. A vágómarhát a mészárosok letaglózzák: szegény marhák nem tehetnek róla. De van-e olyan örült képzelet, mely elképzelje, hogy a szarvasmarhák zászlós felvonulásban, éljent rikoltozva Kossuth-nótát énekelve válasszák meg azokat a mészárosokat, aki letaglózza őket?
Szabó Dezső! Olvasni kéne!

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.12.03. 17:48:29

@Meridian74:
"Ha ti sem veszitek időben észre, akkor majd sírhattok. Mert itt birka nép van,"

Birka a jobbikod. Ha valamit is akarna tenni, akkor törvényjavaslatokat, módosítókat nyújtanának be a például a szar választási törvényről vagy gazdaság kiskapuinak megszüntetéséről.
De nem teszik, hanem papírról(muhaha!!!) felolvas valamelyik félkegyelműjük zsidófikázó szöveget.
Ez egy klasszikus figyelemelterelés volt. PONT

picur3ka 2012.12.04. 03:34:00

@Szúrófény:

Es mit akar csinalni? Kiirtani a leigazo zsidokat? Nem vagyunk eppen jol pozicionalva. Sose leszunk, mindenki korben - okosan - kiirtotta oket, mikor alkalom volt.

Semmit nem tudunk tenni. Csak irtanak bennunket, mint a palesztinokat.

más vélemény 2012.12.04. 10:05:58

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: "Ha valamit is akarna tenni, akkor törvényjavaslatokat, módosítókat nyújtanának be a például a szar választási törvényről vagy gazdaság kiskapuinak megszüntetéséről.
De nem teszik"

Hogyne tennék? Most látszik csak igazán hogy nem is tudod miről beszélsz, és nem figyeled az eseményeket. Rengeteg törvényjavaslatot adnak be, ami a drága kétharmadod leszavaz, bármi is legyen a tartalma. Számtalan olyan van pedig ezek között, amikhez készült hatástanulmány, szépen le van vezetve hogy milyen várható hatásaik lehetnek, nem úgy mint a Matolcsy féle kaszabolós törvényalkotás.
Láss tovább az orrodnál, és vedd észre, hogy azon az egy mondaton lovagolva akarnak most győztes pozícióba lendülni a komcsik, és eszük ágában sincs megérteni azt, hogy valójában miről is van szó. Kivitték most is a sok birkát, akik azt sem tudják miért mentek ki oda, csak mutogatták a csillagjaikat.
Megjegyzem egyébként, hogy kettős állampolgársággal kapcsolatban sokkal keményebb a szabályozás izraelben, és mégsem mennek utcára nyafogva az emberek, mint itt. Nálunk meg valaki megkérdezi az egyébként is közérdekű, a képviselők állampolgárságával kapcsolatos adatokat, erre egyből jön a holokausztozó idióták tömege.
Aztán majd nézd meg hogy hol állunk mi, és mennyi gazdasági hatalma van azoknak az országoknak, akik nem adják idegen kézbe mindenüket.
Ha meg akkora hülyeségeket írsz, hogy a jobbik nem ad be törvényjavaslatokat, akkor valószínűleg csak a tv híradóból tájékozódsz, és elhiszed a sok maszlagot, amikkel telebeszélik a fejedet a szabadságharcról, meg a növekvő számú munkahelyekről, amit mantrázik neked a drága fideszed. Aztán majd vedd észre, hogy közben sokkal szarabbul élsz, mint 2 éve, most még sincs kint a plakát a szívgyógyszeres öregasszonyról...

picur3ka 2012.12.05. 01:13:02

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Ezt nekem nem kell mondani, allando kozmetikusom van, maga viszont igen rosszul nez ki azon a kepen, meg kepben sincs, amint latom.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.12.05. 09:05:16

@más vélemény:
"Számtalan olyan van"
De egyet se linkelt be soha egyik jobbikos se...

"elhiszed a sok maszlagot, amikkel telebeszélik a fejedet a szabadságharcról, meg a növekvő számú munkahelyekről, amit mantrázik neked a drága fideszed."
Max. a te drága fityiszed. Te sztárolod a törpecsúti által felszalámizott, jobbik nevű droidpártot.

más vélemény 2012.12.05. 14:34:51

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Ja hogy te balos vagy... És akkor most mi lesz? Gyurcsány demokrata úr aki még a demokráciát is felfüggesztené csak azért hogy megszüntessenek egy ellenfelet. Meg a "nem beszélünk veletek" óvodás szintű megoldásai. Ugye marhára védjük a demokráciát, amíg valaki egyetért velünk, aki meg nem, azt eltiporjuk.
Vagy a Mesterházit akarod? Miért is? Esetleg a Bajnait a minden ellen tiltakozó koncepció mentes millával a háta mögött? Kíváncsi vagyok.
Vagy maradjon az O/M páros? Aki sportot űz abból hogy naponta segget csinál a szájából? Nem tudom... A jobbiknak meg egyenlőre annyi a bűne, hogy a csillagos bohócoknak nem tetszett egy mondatuk. De ettől még a legszilárdabb elképzelései, a legjobban alátámasztva érvekkel, még mindig a jobbiknak van. A többiek mind a történelem hagyatékai, akiket köt a múlt, és kötnek a régi kapcsolatrendszerek, és a mélyen a pártokba ivódott korrupció. Ha megint a kettő nagy közül kerül ki valamelyik győztesen, vagy ez az össze nem tartozó "összefogás 2014", akkor végünk.... Gondolkodj már néha.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.12.05. 17:08:29

@más vélemény:
Te vagy a balos.
Te vagy aki a paternalista államot kívánó, fityisz által felszalámizott jobbik droidpártot sztárolod.
Gondolkodj már néha.

más vélemény 2012.12.06. 08:04:21

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Tudod te mit írsz? Mióta balos neked a jobbik? Magyarázd el. Kíváncsi vagyok a magyarázatra. És egyébként mi az hogy "fidesz által felszalámizott"?
Írnál legalább egyetlen érvet ellenük, illetve valamilyen érvet a te kedvenced mellett? Melyik is az? Mert eddig azt hittem hogy balos vagy, az előbbiek miatt amit írtál...

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.12.06. 10:38:44

"Tudod te mit írsz? Mióta balos neked a jobbik? Magyarázd el."
Amióta a paternalista államot preferálja. Ez pedig a szocialista pártok sajátja. 8-o

"És egyébként mi az hogy "fidesz által felszalámizott"?"
A fityiszes zázrivec 2006-os regnálása óta keményen együttműködik a fityisszel. A felszínen megy a mese, hogy ők nem satöbbi, a háttérben meg a közgyűlésekben rendre együtt nyomják a gombot.
Volt valami, említésre méltó tőlük a papírból felolvasott (MUHAHA) parlamenti zsidózáson és a 38-felé szakadt magyar gárdán kívül?
Hol az egyetemisták és főiskolások alapította közösség? Felszámolták!
Levitézlett miép-es, és mdf-es ejtőernyősök gyűjtőhelye lett. A koronát meg a fityiszes zázrivecz elnökké választása tette fel.
Ráadásul ugyanolyan a kicsinyes és undorító módon fúrják egymást ahogy fityiszben és a maszopban. Lásd pl. a Szegedi Csanád ügy
Ilyenekre adjam a szavazatom? Kösz, de inkább kihagyom.

süti beállítások módosítása