Skip to content


       Szűrés lista

Állami mamutot szült Hoffmann Rózsa

Miközben (nagyon helyesen) egyetemisták, főiskolások, gimnazisták, szülők, szimpatizánsok tiltakoznak a kormány "három nap alatt elkészített felsőoktatási reformja" ellen, a csendben, a háttérben olyan "reformok" zajlanak, amik hasonlóan fontosak a felsőoktatási ámokfutáshoz, ám valamiért nem kap akkora médiafigyelmet.

Mert a gimnazisták helyében én az iskolám államosítása ellen tiltakoznék.

A parlament november 26-án fogadta el köznevelési intézmények állami fenntartásba vételét szabályozó törvényt, amit december 10-én hirdettek ki. Ez alapján:


az oktatási intézmények 2013. január 1-jén kerülnek állami fenntartásba úgy, hogy beolvadnak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központba.

Az iskolák feladatainak ellátását szolgáló ingó és ingatlan vagyon – ideértve a taneszközöket, továbbá az intézményben lévő eszközöket, felszereléseket is – szintén a központ ingyenes használatába, illetve vagyonkezelésébe kerül.

- Az állami intézményfenntartó foglalkoztatotti állományába tartoznak a jövő éve elejétől a pedagógusok, valamint az oktató-, nevelőmunkát közvetlenül segítő közalkalmazottak is.

- Szintén a központ állományába kerülnek a technikai dolgozók, ha a települési önkormányzat 2013. január 1-jétől az intézményt nem működteti.

- Az intézményfenntartó állományába tartozók 2012 decemberére járó illetményének, munkabérének és egyéb járandóságának, valamint azok közterhének megfizetése már a központ feladata lesz, erre a kincstártól támogatásikeret-előrehozást igényelhet.


Röviden össze is foglalnám a problémát: képes-e a magyar állam egy teljes alrendszer államosítását levezényelni alig 4 hét alatt, ami már tartalmazza a karácsonyt és az az újév napját is?
A PDSZ az Alkotmánybírósághoz fordult, mivel ezzel a törvénnyel 120 ezer pedagógus munkaviszonyát, mintegy 3000 oktatási intézmény jövőjét, s egy majdnem 1000 milliárdos költségvetési alrendszer gazdasági és közigazgatási kereteit szabályozta újra, miközben "a törvényjavaslat súlyához mérhető társadalmi, politikai vitára nem került sor, tartalma az országgyűlési tárgyalás alatt, az elfogadott módosító indítványok által is koncepcionálisan változott, és az előkészítés elhúzódása a törvény alkotmányosságát érintő következményekkel járt."

Pár héttel ezelőtt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (KIK) még honlapja sem volt, de most már sikerült egy erősen béta verziót elindítani. Nem található meg a honlapon a KIK telefonszáma, emailcíme, a munkatársak menüben összesen 16 személy található, az összes egyéb menüponton a  "fejlesztés alatt" olvasható.

Ehhez a "fantomintézményhez" államosítanak be 120 000 pedagógust január 1-vel, amivel megszületik a legnagyobb állami mamut szervezet, ami erősen túlszárnyalja az eddigi csúcstartó 38 ezres MÁV-ot és az 50 ezer fős rendőrséget. 

A pedagógusok már a decemberi fizetésüket január elején az államtól, az Államkincstárból kapják. A tanárok munkáltatója most minden esetben az iskolaigazgató, január 1-től a KIK-hez tartozó tankerületek lesznek, vagyis a munkáltatónak nem is lesz rálátása a munkavállalókra, az igazgatók jogköre pedig csökken.

A KIK-et szeptember 1-én alapították meg, amihez a 2013-as költségvetésben 407 milliárd forintot rendeltek. Pokorni Zoltán (Fidesz) szerint "a szervezet 407 milliárdos jövő évi költségvetése és a pedagógusok előreláthatólag 570 milliárd forintra tervezett 2013-as bérkifizetése között lyuk van, az ellátandó feladat jóval többnek tűnik, mint amennyire pénz van."

Rengeteg kérdés van ezzel kapcsolatban:
- Hogy kapják meg a pedagógusok megkapni az új munkaszerződést, mivel más lesz a munkáltató?
- Ki fogja elkészíteni nekik a bérszámfejtést?
- Ki kezeli a közel 120 000 ember HR ügyeit?
- Mivel iskolák önálló gazdálkodási jogköre, ki fogja intézni az eszközrendeléseket? 

Az írásban feltett kérdéseimre az Oktatási Államtitkár a következőket válaszolta november végén:


- Legyenek szívesek elküldeni a Klebelsberg Intézményfenntartó Közpon szervezeti felépítését, a 2013-as tervezet költségvetését, valamint hogy munkatárs fog 2013-ban az Intézetben dolgozni.
- A szervezeti felépítés az SZMSZ mellékletét képezi, mely megjelentetés alatt, a 2013. évi költségvetés tervezete egyeztetés alatt áll, a tervezett létszám a Klebelsberg Intézményfenntartó Központban 125 fő, a tankerületi létszámokkal együtt 2350 fő.

- Érdeklődnék, hogy áll jelenleg a KIK létrehozása, jelenleg hány munkatárs áll a KIK alkalmazásában, és ők milyen munkákat látnak el?
- Létrejött a 202/2012. (VII.27.) Korm. rendelet által 20 fő központi engedélyezett létszámmal: mb. elnök, gazdasági elnökhelyettes, tanügy-igazgatási, jogi, gazdasági, közbeszerzési, fejlesztési, informatikai, szakmai köznevelési, logisztikai, titkársági és HR referensek. Továbbá felvételt nyert 198 fő tankerületi igazgató.

- Milyen fázisokat, menetrendet terveztek be 2013. január 1-ig, amikor az államosítás megtörténik?
- Az állami fenntartásba vétel nem nevezhető államosításnak, mivel az ingó és ingatlan vagyon a tulajdonos önkormányzatoknál marad. A legsürgetőbb feladatokat a tankerületi igazgatók bemutatásán és felkészítésén túl az önkormányzatokkal kötendő megállapodások előkészítése, a szervezetépítés teendői, az intézményi és működtetési kör azonosítása jelenti.

- A 120 ezer pedagógus munkaadója a KIK lesz január 1-től? Ennek a változásnak a munkajogi (HR) részét hogyan kívánják lebonyolítani? Új munkaszerződést kell készíteni mind a 150 ezer pedagógusnak?
- A 120 000 pedagógus esetében munkáltatóváltás következik be azzal, hogy az eddigi munkáltató helyett a KIK lép be jogutódként, melyről a dolgozó értesítést kap a jelenlegi munkáltatójától.


Jellemző, hogy a legjobban Pokorni Zoltán foglalta össze ezt az egész államosítást, amikor úgy nyilatkozott, hogy "túlzónak tartja, hogy az állam minden, önkormányzat által fenntartott iskolát a kezébe veszi. Szerinte elegendő lett volna ezt ott megtenni, ahol ezt kérik a bajban lévő, forráshiányos, kellő bevétellel vagy szakértelemmel nem rendelkező települések önkormányzatai.
 
Feltehetjük a költői kérdést: Vajon az államosítástól a gyengébb színvonalú iskolák oktatási színvonala fog emelkedni, vagy a jobb színvonalú megyei, fővárosi iskolák színvonala fog csökkenni?

Ráadásul papíron az iskolák működtetése a 3000 fő feletti lakosú önkormányzatok feladata lesz továbbra is, de ettől kérésre el lehet térni. Az Oktatási Államtitkárság azzal nem számolt, hogy a 3000 fő fölötti települések közül 233 (közel minden második) nem vállalja az iskolája működtetését, a 3000 fő alattiak közül viszont csak 96 vállalná azt. Ez azt jelenti, hogy a technikai személyzetet (takarítók, karbantartók, büfések) is államosítják, illetve  a rezsiköltségeket is az államnak kell majd fizetnie. Viszont az önkormányzatok anyagilag így rosszul fognak járni. Ez ugye még több állami dolgozó, még több munkabér, még több költség ...
Debrecen például a 47 oktatási intézménye közül 15-nek a működtetését is átadná az államnak.

Marekné Pintér Aranka, a Klebelsberg központ megbízott elnöke például november végén nem tudta megmondani, hogy a pedagógusok kapnak-e egyáltalán cafetériát, de Hoffmann Rózsa szerint remekül megy az átalakítás. 
Bár rengeteg-rengeteg részletkérdés van, ami az iskolák, pedagógusok, diákok szempontjából nagyon fontosak (ki fogja szedni az ebédpénzt? ki veszi a krétákat? ki üzemeltetni majd a menzát? ki üzemeltetni majd az iskolabuszt? ki rendeli a fénymásolópapírt?), ezekre Hoffmann Rózsa ingerülten úgy reagált, hogy "ezek pitiáner kérdések" ...

Még van 12 nap, most kiderül, hogy a magyar állam milyen állapotban van, mert ha levezényli az átadás-átvételt és január elején minden pedagógus megkapja a fizetését, megemeljük a kalapunkat.

Amennyiben Önt is államosítják és szeretné megírni, hogy ez hogyan is zajlik a valóságban, kérjük, küldje el az emailcímünkre: vastagborblog@gmail.com

Címkék: oktatás hoffmann

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr534930593

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kézi vezérlés csúcsra járatva: de akkor ki kormányoz? (videó) 2012.12.19. 15:46:48

Az Idősügyi Tanács tegnapi ülésén Orbán Viktor meglepő kijelentést tett.  Azt ígérte, hogy ő személyesen fogja eldönteni minden egyes érintett közalkalmazott esetében, hogy az illető dolgozhat-e nyugdíjasként tovább, ha a Kormánynak szüksége van r...

Trackback: Beletört Orbán foga az egyetemistákba 2012.12.19. 14:40:14

Fogműtéte miatt nem beszélt az év utolsó ülésnapján a Parlament rendkívüli ülésén Orbán – írja az Index. A portál szerint a miniszterelnök a hétvégén komoly fogászati műtéteken esett át, ezért nem tud beszélni. Mi történhetett Orbán fogsorával? *...

Trackback: Orbán spiclijei lehallgatnának egy egész várost? 2012.12.19. 14:19:15

Kormányunk titokzatos kütyükkel látná el egy meg nem nevezett megyei jogú város lakosságát. A technikát egy meg nem nevezett nemzetközi cég adná. A projektben részt vevő lakosságnak úgy tálalnák a tervet, hogy azért kapnák az Index cikkében meg nem nev...

Trackback: Mi lesz ebből? Államosítás KDNP-módra Fidesz segítséggel 2012.12.19. 14:08:53

Hat nap van az iskolák állami fenntartásba adására, azaz a megállapodások megkötésére - vajon sikerül a csoda? Indulhat a visszaszámolás ... Végre megjelent az a törvény, ami alapján hivatalosan is megtudjuk, miért van szükség az iskolák államosításár...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ámbátor 2012.12.19. 11:51:07

AZ 1948. ÉVI XXXIII. TÖRVÉNY A NEM ÁLLAMI ISKOLÁK ÁLLAMOSÍTÁSÁRÓL
Budapest, 1948. június 16.

1. § (1) A jelen törvény hatálybalépésekor fennálló nem állami iskolák és a velük összefüggő tanulóotthonok, továbbá a kisdedóvodák fenntartását – kizárólag egyházi célokat szolgáló tanintézetek (hittudományi főiskola, diakónus és diakonisszaképző stb.) kivételével – az állam veszi át.

(2) A kormány a vallás- és közoktatásügyi miniszternek, ha pedig az iskolára, illetőleg a kisdedóvodára nézve más az illetékes miniszter, ennek a miniszternek a vallás- és közoktatásügyi miniszterrel egyetértésben tett előt erjesztésére az (1) bekezdés rendelkezése alól kivételt tehet.

2. § (1) Azoknak a kisdedóvodáknak, iskoláknak és tanulóotthonoknak tanárait, tanítóit és óvónőit, amelyeknek fenntartását az 1. § alapján az állam veszi át, az illetékes miniszter a jelen törvény hatálybalépését követő hónap első napjától kezdődő hatállyal állami alkalmazottakká minősíti át. Az átminősített alkalmazott az állami szolgálatban az általa eddig élvezett fizetési fokozatba kerül, s állását minden vonatkozásban úgy kell tekinteni, mintha korábbi állásában beszámítható szolgálati idejét is az állami szolgálatban töltötte volna el.

(2) Azoknak a kisdedóvodáknak, iskoláknak és tanulóotthonoknak, amelyeknek fenntartását az 1. § alapján az állam veszi át, a jelen § (1) bekezdése alá nem tartozó állandó jellegű alkalmazottaira e jelen § (1) bekezdésének rendelkezéseit megfelelően alkalmazni kell; a nem állandó jellegű alkalmazottak átvétele vagy elbocsátása tekintetében az illetékes miniszter esetenként határoz.

3.§ (1) Azoknak a kisdedóvo dáknak, iskoláknak és tanulóotthonoknak, amelyeknek fenntartását az 1. § rendelkezése alapján az állam veszi át, épülete, berendezése, felszerelése és a kisdedóvoda, az iskola fenntartását szolgáló egyéb vagyona (tanítói föld, lakás stb.), mint közművelődési célvagyon, az állam tulajdonába megy át.

(2) Az (1) bekezdés rendelkezése alól a kormány a vallás- és közoktatásügyi miniszter előterjesztésére minisztertanácsi határozattal kivételt tehet.

4. § A kormány rendelettel állapítja meg, hogy kisdedóvodát, illetőleg iskolát eddig fenntartó vagy fenntartásához eddig hozzájáruló város, nagy- vagy kisközség, avagy vállalat az általa eddig viselt fenntartási terheket a jövőben milyen mértékben köteles viselni; megállapítja továbbá azt is, hogy az állam által fenntartott kisdedóvodák, iskolák dologi terhéből a város, illetőleg a nagy- vagy kisközség a jövőben mennyit visel.

5. § Kisdedóvodát vagy iskolát a jelen törvény hatálybalépése után csak a tárgya szerint illetékes miniszternek a vallás- és közoktatásügyi miniszterrel egyetértésben tett előterjesztésére hozott minisztertanácsi határozat alapján lehet létesíteni és fenntartani.

6. § (1) A jelen törvény kihirdetésének napján lép hatályba; végrehajtásáról az illetékes miniszterek gondoskodnak; ha az illetékes miniszter nem a vallás- és közoktatásügyi miniszter, akkor a vallás- és közoktatásügyi miniszterrel egyetértve jár el.

(2) A jelen törvény hatálybalépésével a nem állami kisdedóvodákra, iskolákra, tanulóotthonokra vonatkozó és a jelen törvény rendelkezéseitől eltérő rendelkezések hatályukat vesztik.

Link Elek 2012.12.19. 12:26:15

@ámbátor:
ez az untortodox konzervativizmus kisertetiesen hasonlit az ortodox kommunizmusra

ámbátor 2012.12.19. 12:30:45

@Link Elek: Az a baj, hogy az iskolák államosítása ügyében gyűlt össze a falu népe 1948-ban Pócspetriben, ahol aztán egy rendör lelövődött, majd az erre a célra kijelölt gyilkos statáriálisan elítélődött és kivégződött és ezzel lényegében megkezdődött a koncepciós perek dicső sora.
Nekem meg két gyerekem sztrájkol/tüntet ma.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.12.19. 12:44:42

@ámbátor: Én már szerencsésen kimenekítettem a gyerekemet Hoffmann Rózsa, meg a Fidesz karmai közül, azóta áldom azt a pillanatot, amikor először gondoltam arra, hogy megfogadom a Fecó tanácsát, mármint azt, hogy "el lehet innen menni". Pedig akkor még nem is gondoltam arra, hogy lesz ez még sokkal rosszabb is, de mindenesetre így is sikerült jól döntenem.

ámbátor 2012.12.19. 12:47:08

@Jani haverja: Nekem is az egyik már kint jár egyetemre, csak most itthon van és szolidáris.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.12.19. 12:48:19

@Jani haverja:

Lehet, hogy nem is forradalom kéne, hanem evakuálás? A nők és a gyerekek előre. :(

Morcos Kartal (törölt) 2012.12.19. 12:50:10

Zero, hatalmas nagy és görcsös fába vágod a fejszéd. Erőt és kitartást kívánok hozzá.

@Jani haverja: asszem jövőre én is követlek.

@Link Elek: mert az. Ha filmet készítenék a fideszről, az lenne a címe: Előre a múltba!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.12.19. 12:51:53

@ámbátor: Akkor jó, hidd el sokkal jobban fog járni, ha külföldön tanul. Színvonalban is, meg egyéb körülményekben is. Meg mellesleg profin, anyanyelvi szinten fog beszélni minimum egy másik nyelvet, és az mindig előny (nagyon nagy).

Mertcsak 2012.12.19. 12:52:43

www.kisalfold.hu/embargo/iskolaatadas_vissza_minden/2312078/

Online nem elérhető a teljes cikk, embargós...

A nyomtatott kiadásból néhány adat:

"Csornától 27milló forinttal, Kapuvártól 16 %-kal kért az állam több hozzájárulást, mint amennyivel kalkuláltak. Így mégis inkább vállalják a működtetést."

Ugyanez a helyzet Pannonhalmán és Fertődön is.

Tegnap mesélte egy ismerősöm, hogy az iskolában ahol tanít, pár napot kaptak a teljes leltárra. El lehet képzelni hogy sikerült!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.12.19. 12:54:19

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én egy rohadt önző dög vagyok, a saját családom evakuálásánál én, meg a feleségem voltunk elöl, a gyerek hátul (mármint a kocsiban) :) Mentségemre szolgál, hogy így biztosabb volt, mintha az akkor 6 éves gyerek vezetett volna :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.12.19. 12:56:07

@Morcos Kartal: Ha már elhatároztad, indulj amíg nem késő, én csak azt tudom mondani.

Az "Előre a múltba", az ugye a "Vissza a jövőbe" fordítottja? DDD

egytanarJ 2012.12.19. 12:56:58

A kréta (néhány tíz- esetleg százezer forintos tétel) kérdésen kívül szerintem érdekesebb lesz az, hogy a már futó pályázatok milyen módon mehetnek tovább. Ezeket általában a fenntartó engedélyével, tudtával, hozzájárulásával adták be, és ő az egyik kedvezményezett is. Ha változik a fenntartó (márpedig igen), akkor hogyan változik a pályázat lefolyása? (Mondjuk EU-s pályázat esetén?) Ezzel nem az itt felsorolt problémákat akarom kicsinyíteni, csak más is van. És ez is kialakul?

Ráadásul a "munkavégzés helyét a munkáltató határozza meg" című dolog egy kissé aggaszt. Lehet, hogy szeptemberben már egyes tanárok nem abban a tantestületben kezdenek, ahol tavaly befejezték az évet?

Vidéki 2012.12.19. 12:57:51

A pedagógus szakszervezeteknek van egy álláspontja, ami helyzetükből fakad:
Minél több pénzt, minél több előjogot kipréselni védenceik (érdekcsoportjuk) számára.

Ez a fajta törekvés máshol is megjelenik, de normális országokban nem lehet az egyik embercsoport érdekeit a többiek rovására minden határon túl érvényesíteni.

A pedagógus érdekvédelem szakszervezeti szemlélete nem akar tudomást venni a valóságról.

A korlátlan növekedést forszírozza a diplomások kiképzésében, noha 1980-ban 900000-el több gyerek élt az országban, mint most.

Ez lenne az a „Fényes Ösvény” amelyen át „A Munkásosztály a Paradicsomba megy”?

Ha mindenki diplomás lesz, automatikusan eljön a tökéletes társadalom és mindenkinek lesz tejet aprítani a mibe?

Pokorni Zoltán is a Pedagógus szakszervezetből indult és a megszokott szakszervezeti szöveg vissza-vissza köszön nyilatkozataiban, amiket most Vastagbőr olyan szent áhítattal fogad, mintha Pokorni lenne a pedagógusok pápája.

Valójában Pokorni is emberanyagból készült.
Az emberi gyarlóság megmutatkozik benne azokban a kicsinyes intrikákban, amelyeket a mostani oktatási államtitkár, Hoffman Rózsa ellen folytat.

Vastagbőr is rombolni akar, ezért csatlakozik Pokornihoz, és azokhoz, akik mindig abból élnek, hogy bizonygatják, mit, miért nem lehet megtenni.

Ha valaki lehozná nekik a csillagot is az égről. azt is lefitymálnák.

Petőfi 1847-ben jól jellemezte Vastagbőrék (az egykori Pató Pálok) mostani mentalitását:

Roskadófélben van a ház,
Hámlik le a vakolat,
S a szél egy darab födéllel
Már tudj’ isten hol szalad;
Javítsuk ki, mert maholnap
Pallásról néz be az ég...

Közbevágott Pató Pál úr:
„Ej, ráérünk arra még!”

lyia (törölt) 2012.12.19. 13:03:57

Jellemző erre a kapkodásra, hogy a népnyelv által egyszerűen csak Kúnóközpontnak hívott KIK-nek 2013. január 1-től teljes gőzzel kellene működnie, ehhez képest a honlapja ezzel fogadja az olvasót: "A honlap fejlesztés alatt áll". A dokumentmok, a sajtómegjelenések, a GYIK és az állasajánlatok menüpont alatt is ez ugyanez a szöveg fogad, az elérhetőségnél pedig kapsz egy utca-házszámot, meg egy térképet, se telefonszám, se e-mail cím.

Röhej

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.12.19. 13:05:21

Az volt már, hogy Vidéki szarjon tarajos sült?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.12.19. 13:05:54

@lyia:

Majd az a 16 munkatárs feltölti az adatokat :-)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.12.19. 13:06:23

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Nono, adjunk teret a Békemenet résztvevőinek is ...

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.12.19. 13:07:41

@Vidéki:

Amikor te klasszikusokat idézgetsz, az kábé olyan, mintha valamelyik Múzsát Fásy Ádám egy Paolo Coelho kötettel abuzálná.

lyia (törölt) 2012.12.19. 13:07:53

@Vidéki: Kedves Barátom, remélem nem akarod azt mondani, hogy Orbán vagy Matolcsy éppen most hozta le a csillagot az égről, csak mi vaksi komcsik nem látjuk a nagy fényességtől!

Ami meg "vastagbőréket" illeti, lehet hogy ők "patópálok", de akkor a kormány(fő) meg a Hübele Balázs.

Szociknak vége 2012.12.19. 13:09:45

ZERO

Nem lehet államosítani azt ami eddig is állami volt.

Ezért írtál ilyen hosszút?...:DD

Fahrenheit451 2012.12.19. 13:11:10

@ámbátor: Ja így könnyű belepofázni külföldről igaz?Itthon ha megszakadnak a munkától a gyerekeid addig kuss!

ati27 2012.12.19. 13:11:32

@lyia:
Miért van az az érzésem, ez az ügy még hatvànyozottan súlyosabb, mint ami most a felsöoktatàs körül történik? Gyanítom ebbe minimum Rózsika bele fog bukni! De erösen sanszos, hogy az egész fidesz...

nevetkőzzcsakszopnifogsz! 2012.12.19. 13:11:52

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: azért mert más véleményen van? és gondolkodik is? nem csak orbán takaroggyozik?

Secnir 2012.12.19. 13:12:53

@zero:
"és január elején minden pedagógus megkapja a fizetését, megemeljük a kalapunkat."
az a legkönnyebb: annyit utalnak, amennyit decemberben. Oszt ha valaki reklamál, akkor kijavítják.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.12.19. 13:13:11

@Vidéki: Fujjj, mekkora egy droid vagy. Már Pokornit is szidod? Kegyvesztett lett? Embernyagbol készült, tehát gyarló. Így bocsánatos, ha ellentétes gondolatai vannak, mint a narancskollektívának mi? És Viktor is emberanyagból készült, tehát tévedhet (huhhh)? És Gyurcsány? És Bajnai? Ők is emberanyagból vannak? Vagy nekik nem lehet bűnük, mert a magadfajták arra egyből huhognak. Érdekes egy életed lehet neked...

ámbátor 2012.12.19. 13:15:30

@MetroGoldwinMayer: "2012. évi CLXXXVIII. törvény a köznevelési feladatot ellátó egyes önkormányzati fenntartású intézmények állami fenntartásba vételéről"

Olvastad?

Secnir 2012.12.19. 13:17:59

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
vidékinek most nehéz, mert ne tudta eldönteni, pokorni mellé álljon, vagy 'fmann rózsi mellé. de mindenféleképpen zero ellen (nem tudom, honnan szedi ezt a vastagbőr nevű poszttolót).

@MetroGoldwinMayer:
"Nem lehet államosítani azt ami eddig is állami volt."

no, mi volt eddig állami az oktatásban? mesélj! az intézmények? áá, dehogy, az az önkormányzaté volt. akkor a tanárok? nem, őket az önkormányzatok vették fel. talán az igazgatók? dehogy, szintén az önkormányzat szíve-joga volt eldönteni, hogy kit tesznek meg.
megmondom, mi volt állami: a kerettanterv (leánykori nevén NAT - nemzeti alaptanterv), ami egyenlő volt a kiszárított és lelakkozott jakszarral, illetve ami még állami volt, az a tanerők fizetésének MEGÁLLAPÍTÁSA volt.
tehát?

ámbátor 2012.12.19. 13:18:18

@painkiller21: Én szakadok meg itthon a munkától, hogy a gyerekeimnek jobb jövője lehessen és nekik ne kelljen megszakadniuk, hogy az unokáimnak még jobb legyen. És ha a hozzád hasonlók miatt itthon nem lehet, akkor majd máshol. B+

redriot77 2012.12.19. 13:20:25

@ámbátor: áh, nem kommunista a Fidesz egy kicsit sem. Gondoljunk csak bele, mi lett volna ha valamiért Gyurcsányék tettek volna hasonló lépéseket. Akkora komcsizás lenne hogy a Holdra is felhallatszana? :)

Sokszor mondanak olyat a kormány tagjai hogy példátlan siker, egyedülálló, bátor lépések. Egyáltalán nem példátlanok a lépéseik, sokra 1948-1952 között volt már példa. :)

nevetkőzzcsakszopnifogsz! 2012.12.19. 13:20:36

a 6 pont amit követelnek a diákok pedig egész egyszerűen röhejes.
az első pontban követelik a reformot, a következő 5-ben pedig gyak azt, hogy ne változzon semmi

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.12.19. 13:20:59

@Link Elek: "ez az untortodox konzervativizmus kisertetiesen hasonlit az ortodox kommunizmusra"
:-)

Annyi kiegészítéssel élek, hogy nálunk nem volt kommunizmus (vagy szocializmus), hanem a megszálló szojvetekkel kollaboráló bolsevizmus és bolsevikok volt(ak). Mi a különbség? Az, hogy a bolsevikok a saját törvényeiket sem tartották be, egyszerűen fogalmazva törvénytelenek, köztörvényesek voltak. Ennyiben a hasonlat megáll az iskolák "államosítása" tekintetében is (még ha formailag jogszabályos is, hiszen nem tulajdont vesz el, hanem csak kezelői jogot).

Már most az hogy lehet, hogy egy magát (igaz egyre ritkábban) polgárinak nevező, magát jobboldalinak mondó párt államosít? Hacsak úgy nem, hogy ez a párt egyáltalán nem polgári. Hogy lehet ez? Hacsak úgy nem, hogy az összes módszerváltó pártunk (sanszos, hogy az azóta "keletkezettek" is) a megszálló szojvet tankok árnyékában, tudtával, valójában inkább tevékeny közreműködésével "keletkeztek". Azaz inkább "csinálták" őket. Talán ezért félnek annyira a nertársak a pártállami titkosszolgálatok archívumainak a megnyílásától.

Így már érthető, hogy miért viselkedik úgy mindenkori szabadon választott? kurmányunk, mintha egy megszálló hatalmat képviselne. Hogy a megszállásunk azóta kettős lett? Igen. Az mindennél elgondolkodtatóbb, hogy a NATO tokkal vonóval átvette a teljes egypártállami belügyi apparátust, a titkosszolgálatokkal együtt!

Forrásom:
hu.scribd.com/doc/9656218/A-Rendszervaltas-Igaz-torteneteHERNADI-TIBOR

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.12.19. 13:23:18

No, már a KDNP-n belül is jönnek a hangok, hogy nem kellene Rózsikát feláldozni. Na nem azért, mert nem érdemelné meg. Hanem, mert a felsőoktatás ellenesség nem az ő, hanem a cölöpteknős ötlete. Szánalmas!

Sugyosa 2012.12.19. 13:24:09

@Vidéki: Na mi van Pokorni lesz az új Rajk? A láncos kutya ölebe?

A számok meg ne azavarjanak, még most is el vagyunk maradva vagy 10%-al a diplomások arányát tekintve a fejlett országokho képest. Bár Kínához meg Észak Koreához képest nem, és szerintem nektek inkább az a cél, úgy tűnik...

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.12.19. 13:26:59

@térdeljleésszeress!:

Igen, azért.

Jelenleg "Orbántakaroggy!!!" van, minden mást majd utána megbeszélünk.
Egyébként meg ne sajnáld annyira, neki ezért fizetnek, én meg ingyen taslizom. :(

Szociknak vége 2012.12.19. 13:27:51

@ámbátor: Átírnak 2 címet a ktgvetésben. Eddig is ugyanabból a pénzből müködött az iskola mint ezután.

zrobasé 2012.12.19. 13:31:16

@Vidéki:
talán nem véletlen, hogy nem te vagy Pokorni helyében...ha ilyen szuper vagy, akkor miért nem te vagy az Országgyűlés Oktatási, Tudományos és Kutatási Bizottságának elnöke...mert lehet, hogy képességeid csak a blogszféra telehazudozására predesztinálnak ?

Apád,anyád hazugnak nevelet ?

Kölkeidet hazudozásra neveled ?

Nem ? Akkor te magad miért teszed ?

Nem is oly rég, itt egyik kommentelőtársunk halálát kivántad, csak mert ő más véleményen volt, mint te.

Az ilyen szadista, mocskos, erőszakos, gyilkos hajlamú férgek, mint te, ha lehetőség adódna, elsőként mennél embert ölni, csupán mert úgy vonzódsz az erőszakhoz, te szemét,rohadék,szadista vadállat !

És mindezt teszed a mi befizetett adónkból !!!

Undoritó, alantas senkiházi vagy, az emberiség legalja !

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.12.19. 13:33:25

Két kisiskolás gyerek apjaként erős aggodalommal tekintek a jövő év elé, pont emiatt. Teljes a zűrzavar.

százfogú c.zenekar 2012.12.19. 13:33:57

@Vidéki:
"A pedagógus szakszervezeteknek van egy álláspontja, ami helyzetükből fakad:
Minél több pénzt, minél több előjogot kipréselni védenceik (érdekcsoportjuk) számára."
Ez a dolga a szakszervezeteknek, ha eddig nem esett volna le.
"Ez a fajta törekvés máshol is megjelenik, de normális országokban nem lehet az egyik embercsoport érdekeit a többiek rovására minden határon túl érvényesíteni."
Ugyan ki lenne az a másik embercsoport? A kormánytagok? Nézz körül Németországban, és ámulj, hogy mekkora a szakszervezetek befolyása...
"A pedagógus érdekvédelem szakszervezeti szemlélete nem akar tudomást venni a valóságról."
Ha a kormány szerinti valóságról beszélsz, akkor igazad van. Egyébként meg menj el pedagógusnak, aztán próbálj megélni a fizetésböl, ha sikerül, akkor pofázhatsz valóságról.
"A korlátlan növekedést forszírozza a diplomások kiképzésében, noha 1980-ban 900000-el több gyerek élt az országban, mint most."
Senki nem beszélt korlátlan növekedésröl. Ámulj: "Negyven százalék – ennyire kellene emelni a 30-34 éves diplomás fiatalok arányát egy európai uniós, Magyarország által is elfogadott terv szerint. Egyelőre még távol állunk ettől, 2010-ben körülbelül huszonhat százalék volt a felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya". Ugyanez az EU-ban: 33,5% (2010-ben). Vagyis le vagyunk maradva.
"Ez lenne az a „Fényes Ösvény” amelyen át „A Munkásosztály a Paradicsomba megy”?"
Ne próbálj ironizálni, mert nem megy.
"Ha mindenki diplomás lesz, automatikusan eljön a tökéletes társadalom és mindenkinek lesz tejet aprítani a mibe?" Nem lesz mindenki diplomás, de úgy látom, te valamiért pikkelsz a diplomásokra. Csak nem lehet, hogy nem sikerült bejutod egyetemre/föiskolára, és így próbálod kiélni a frusztrációd?
"Pokorni Zoltán is a Pedagógus szakszervezetből indult és a megszokott szakszervezeti szöveg vissza-vissza köszön nyilatkozataiban, amiket most Vastagbőr olyan szent áhítattal fogad, mintha Pokorni lenne a pedagógusok pápája." Nem fogadta úgy, csupán idézte, olvasd el még egyszer!
"Valójában Pokorni is emberanyagból készült.
Az emberi gyarlóság megmutatkozik benne azokban a kicsinyes intrikákban, amelyeket a mostani oktatási államtitkár, Hoffman Rózsa ellen folytat." Hoffmannban méginkább megmutatkozik a gyarlóság. Nem kell ide intrika, tálcán kínálja magát a maflásokhoz rózsika.
"Vastagbőr is rombolni akar, ezért csatlakozik Pokornihoz, és azokhoz, akik mindig abból élnek, hogy bizonygatják, mit, miért nem lehet megtenni."
Nem csatlakozott, csupán idézett, többit lásd fentebb! Pokorninak kivételesen igaza van.
"Ha valaki lehozná nekik a csillagot is az égről. azt is lefitymálnák."
Hagyjuk a fitymákat, hol vannak!
Petöfi-idézettel sem látszol intelligensebbnek, úgyhogy hagyjad szerintem. A Pató Pál amúgy azért sem jó, mert senki nem mondta, hogy a mostani rendszer jó, és nem szorul átalakításra. Annyit mondtak csak, hogy ez az átalakítás nem jó!
Nyomeganyut, hülyegyerek!

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2012.12.19. 13:35:32

@Vidéki:
Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki! Szar-vagy-Vidéki!

Bryan élete 2012.12.19. 13:35:54

@Vidéki: "A korlátlan növekedést forszírozza a diplomások kiképzésében, noha 1980-ban 900000-el több gyerek élt az országban, mint most."

Kevés a gyerek? Két férfi beszélget:

-Gyurikám, hiába csináltuk meg ezeknek a rohadtaknak a 16 %-os, egykulcsos adót, nem akarnak gyereket csinálni.
- Nyugi Viktor, higgyél él és bízzál bennem, még fél év és ez lesz az egyetlen örömük a szemeteknek.

Lutius Lemmingus · http://szabotazs.blog.hu/ 2012.12.19. 13:37:51

Mi is írtunk erről korábban a blogunkon:

szabotazs.blog.hu/2012/11/10/kormanyzati_alattvalogyartas_iskolak_helyett

Kedves narancstálibok! Nem egy közoktatási reformmal van baja a tanároknak, vagy a blog olvasóinak. Hanem azzal, hogy úgy tűnik, megint sikerül valamit földig lerombolni, hogy aztán helyette nagy pofával, nekibuzdulással, inkompetenciával, alkossanak valami “megújult, modern, európai és mások által másolt” düledező tákolmányt bárminemű társadalmi egyeztetés, szakmai átgondoltság, hatástanulmányok, vagy csak egyszerűen előzetes számítások nélkül.

Szociknak vége 2012.12.19. 13:39:20

@Secnir: Az állami ktgvetésnek 4 fő fejezete van, egyik az önkormányzatok. Van olyan ami állami és nem önkormányzati de minden ami önkormányzati az állam tulajdona.

Nem annyira bonyolult különben,

Lutius Lemmingus · http://szabotazs.blog.hu/ 2012.12.19. 13:40:04

@Link Elek: mi már ki is találtuk az új Magyar Nemzeti Népunortodoxia címerét.

A linken iskolacímereken való megjelenítése látható:

m.cdn.blog.hu/sz/szabotazs/image/cimer_jav.jpg

Szociknak vége 2012.12.19. 13:41:13

@Fedor: Elfelejtetted korrigálni a véleményedet a saját blogodon, nézz majd el arrafelé.

kifordított nagyanyó 2012.12.19. 13:46:08

Tudom anyagias vagyok de nekem is ez jutott eszembe az elsők között,hogy a tanárok megkapják e időben a fizujukat.
Karácsony-szilveszter után,anyagilag meglőve,nem lenne kellemes ha nem jönne a pénz.

873ujr3rk 2012.12.19. 13:52:27

"Röviden össze is foglalnám a problémát: képes-e a magyar állam egy teljes alrendszer államosítását levezényelni alig 4 hét alatt, ami már tartalmazza a karácsonyt és az az újév napját is?"

hogyne:)

Lutius Lemmingus · http://szabotazs.blog.hu/ 2012.12.19. 13:54:12

@kifordított nagyanyó: Ezzel a hozzászólással nem az anyagiasság kérdésére világítottál rá. Hanem egy ebben a kis honban megoldhatatlan, lassan már 102 éves problémára...

epa.oszk.hu/00000/00022/00079/02401.htm

873ujr3rk 2012.12.19. 13:54:53

btw kb szeptemberre fognak megvilágosulni a szülők, addigra fog kb összedőlni az egész.
persze a mocskos liberÁLisok miatt. szerencsére a választásokig már nem fogják elfelejteni hogyan baszták el kölykök jövőjét és visszakaphatjuk atist, ildikót, lacát, drazsétibit, hillerpistit :) és végre újra eljön a demokrácia.

radix 2012.12.19. 13:56:43

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: biztosan megvolt már, azért ilyen morcos

Szociknak vége 2012.12.19. 13:57:16

@873ujr3rk: Igen, az ország 2010 óta minden héten 3x összedől..:))

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2012.12.19. 14:00:02

@Vidéki: "...Minél több pénzt, minél több előjogot kipréselni védenceik (érdekcsoportjuk) számára.

Ez a fajta törekvés máshol is megjelenik, de normális országokban nem lehet az egyik embercsoport érdekeit a többiek rovására minden határon túl érvényesíteni...."

Na akkor tehát a többség érdekeit sérti Orbán, Szijjártó, Matolcsy és a teljes parlament fizetése. Ergo miért nem dolgoznak ingyen ha nem tetszik el lehet menni dolgozni is nem csak szómágiát űzni, meg véresre vakarni a feneküket a semmiért. Meg ugye midenféle pszichedelikus szereket fogyasztani utána meg beszédeket tartani (alá kusza szemű barátunk agyműtétei és fekete pontocskái).

Mert ugye mit csinál a politikai "elit" és holdudvara na mit: Érdekeiket a többiek (mi állampolgárok) rovására minden határon túl érvényesítik....

"...Ha mindenki diplomás lesz, automatikusan eljön a tökéletes társadalom és mindenkinek lesz tejet aprítani a mibe?..."

Ha az országit ráállítjuk a szakmunka világára akkor a szakadék mélyére lökjük. Tudod minek a korát éljük? Na na? Nem tudod, akkor szólok a robotika korát. Tudod mi a közeljövő, hogy sajna a szakmunkások mennek a levesbe, meg a híd alá, mert robot gyárak fognak üzemelni ahova maximum a magasan képzett diplomás karbantartó és üzemeltető munkás. Mert ne hidd, hogy egyen sugarú Józsikát majd oda engedik szakmunkási végzettséggel egy robot mellé. Tudod a Forma-1-eb a kerekeket is mérnökök cserélik. De nem baj lehet hülyeségeket gondolni a jövőről, széllel szemben pisilni, meg úszni az árral szemben. csak ne csodálkozunk ha vizeletes lesz a naci, és megdöglünk az erőlködésbe.

Tudod Pokorni egy jó oktatás politikus, ellenben Hoffamn egy dilettáns barom, akit az álkertesztény posztkommunista bagázs támogat.

Yorki 2012.12.19. 14:01:54

Egy Duna melletti,2000 fő alatti falu egyetlen általános iskolájában az önkormányzat nem fizette ki az októberi és novemberi túlórapénzt,a decemberi pedig már az intézményfenntartóhoz tartozik. Erős a gyanú,hogy az önkormányzat "le akarja nyelni" a még őt terhelő havi túlórapénzeket,a helyzet tisztázása miatt a tankerületi vezetőt elérni nem lehet ,aki mindezen munkáját állítólag 890ezerFt /hó+ szolgálati autóért végzi.

nwp 2012.12.19. 14:03:37

20 évvel a rendszerváltás után nehéz nosztalgikusabb és szebben csengő kifejezést hallani az "államosításnál".

fuzesgyarmat 2012.12.19. 14:07:12

Érdekes gondolatmenet lehet és maradjunk a fikciók talaján (mert, ha igaz, akkor itt van baj, de nem kevés azon kívül is, amit mi tudunk a jéghegy csúcsaként átlagpolgárok):
-IMF és egyéb tárgyalások mindenféle hitelért, neadjisten fedezet bevonása melletti kötvénykibocsátások
-Azt ugye mindenki tudja, vagy gondolja, hogy újabb hitel csak újabb fedezet mellett nyújt minden bank?
Fentiekből következik, hogy az újabb fedezet HOPP...csak nem az iskolák épületei lesznek?
Kommunikációból jeles!
"NEM! NEM ENGEDÜNK AZ IMF-NEK!" -ezt besz*pja a sok demagóg, míg szépen lassan állami tulajdonba mennek át ezek a dolgok, hogy rákerülhessen a jelzálog.
Valaki kikérhetné az iskolaépületek tulajdoni lapját egy IMF megállapodás után...

Mária 2012.12.19. 14:07:38

A középiskolák államosítása ellen az adot település felnőtt polgárainak kellene tiltakozni. A középiskolások nem nagykorú felnőtt állampolgárok, visszás dolog lenne ilyet várni tőlük.

ámbátor 2012.12.19. 14:10:32

@Nikosi: Lehet, hogy Hoffmann is tudná mit kellene csinálni, de ezt jó eséllyel sose tudjuk meg, mert egy szervilis pöllencs aki Orbán seggéből kinézve magyaráz. OV-t gyerek és ifjúkori traumái végletesen értelmiségellenessé tették és valami poroszos, centralizált janicsárképzésben látja a nemzet (értsd Orbán Viktor) számára a szebb jövőt. Ez a szerencsétlen Hoffmann meg a mindenkori vezéri végbélszél iránya mentén forogva vezényli az oktatásügyet. Úgy is néz ki.

zsg? 2012.12.19. 14:11:10

A KIK felkészültéségéről sokat elmond, hogy november végén még töketlen kutya módjára rohangáltak az illetékesek, hogy találjanak egy kamikaze céget, aki bevállalja, hogy 120.000 ember bérszámfejtését átveszi. Ráadásul, a hárombetűsök csak a február eleji bérszámfejtést vállalták el, a január annyira nyilvánvalóan lehetetlen volt. Igazán kellemes karácsonya lesz annak a néhány szerencsétlen konzulensnek, aki ezt a projektet megkapta, a főnökeiknek meg akkor, amikor visszajönnek január elején és megmondják nekik, hogy bocs főnök, de ez nem fog menni három hét múlva.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.12.19. 14:15:10

a törvényben foglalt határidők betarthatatlanok (csak szépen végig kell nézni) és van olyan tankerületi igazgató, akinek mind a mai napig nincs számítógépe. Kérdés, vajon hogyan készítette el december 15-ig a jegyzőkönyveket és hogyan továbbította az felfele, hogy a tanárok megkapják majd fizetésüket?
volt olyan önkormányzat, ahol közölték az előadóval, ráér fénymásolni az uniós dokumentációt január végéig - miközben már most, december 15-én át kellett volna adni, hogy január 14-ig be lehessen adni a támogatási szerződés módosításokat

És mire jó ez az egész?

A legnagyobb kérdés, valójában kinek és miért jó az, ami a törvényben megjelent? A felsorolt indokok észérvekkel csak nehezen alátámaszthatók, a határidőben és megfelelő minőséggel történő kivitelezés a Mission Impossible kategóriába tartozik, a költségek az eget verik majd, a gyerekeknek semmivel sem lesz jobb, mint eddig. Sőt, a káosz miatti idegesség őket is eléri, ahogy a szülőket is.
Ami biztos, a kormány újabb munkavállalói tömegek közvetlen függését, illetve a munkahelyelvesztés félelméből fakadó lojalitást ért el - kérdés, ez visszaüthet-e és okozhat-e hosszabb távon akár sztrájkokat, szakszervezeti ellenszegülést. Egy biztos, a kormány újabb és újabb olyan munkahelyek fölött diszponál, amelyeket utasíthat, kézivezérelhet és amelyeket vazallusainak juttathat - ezek közül pedig jópár olyan településen van, amelyen jelenleg ellenzéki vagy független önkormányzat regnál - újabb győzelmi trófeák lesznek a hatalom totális megszerzésének folyamatában.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2012.12.19. 14:15:19

Ja ha már annyira utálják/utálták az szdsz-t (köztük én is) a kedves Fideszes oldalon, akkor nem veszik észre, hogy a KDNP ugyan az csak pepitában. Remélem Semjénestül éltűnek majd a mélyben, tőlem éhen is dögölhetnének, csak jobb lenne a világ nélkülük, álszent mocskos banda. Ráadásul tele van posztindusztriális, ügynökkel, szekussal, stb... Rühelem a KDNP ugyan úgy ahogy rühelltem az SZDSZ-t, mert mindkettő megélhetési sötét bunkókból állt, és csak elbaszni tudtak dolgokat észre kéne venni a hasonlóságot kedves fideszes pártkatonák. Ezek a politikusok legaljába tartoznak a társadalom szemetei. Az SZDSZ a liberalizmust használta álcának, a KDNP meg a kereszténységet.

Oblomov 2012.12.19. 14:15:53

Debrecen nem átadná, hanem átadta 15 szakközépiskolája működtetését az államnak. Tokkal, vonóval. (Ezek többnyire monstrumok, működtetésük nem ócsó.) Négy gimnáziumát viszont működtetésre megtartotta, ezeknek csak a fenntartói jogát passzolta le.

a) A köznevelési feladatot ellátó intézmények átadása*
1. Az átadásra kerülő köznevelési intézmények felsorolása:
a) Fenntartásra átadásra kerülő köznevelési intézmények:
23.
Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, Liceo Csokonai Vitéz Mihály
4032 Debrecen, Békessy Béla u. 12.
24.
Fazekas Mihály Gimnázium, Lycée Fazekas Mihály, Instituto Fazekas Mihály
4025 Debrecen, Hatvan utca 44.
25.
Tóth Árpád Gimnázium
4024 Debrecen, Szombathi István u. 12.
26.
Ady Endre Gimnázium Ady Endre Secondary School
4024 Debrecen, Liszt Ferenc utca 1.

b) fenntartásra és működtetésre átadásra kerülő köznevelési intézmények:
sorszám
OM azonosító
Intézmény neve
Intézmény székhelye
1.
031202
Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola
4031 Debrecen,Holló László sétány 6
2.
031211
Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskola
4024 Debrecen, Varga u. 5.
3.
031216
Irinyi János Gimnázium, Szakközép-és Szakiskola
4024 Debrecen, Irinyi u. 1.
4.
031221
Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola
4029 Debrecen, Víztorony u. 3.
5.
031225
Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola
4025 Debrecen, Széchenyi utca 58.
6.
031227
Bethlen Gábor Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Bethlen Gábor Secondary School of Economics
4026 Debrecen,Piac u. 8.
7.
031229
Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola
4027 Debrecen, Vénkert u. 2.
8.
031230
Dienes László Gimnázium és Egészségügyi Szakképző Iskola Dienes László Grammar-School and Vocational School for Health Workers
4027 Debrecen, Thomas Mann u. 16.
9.
031231
Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola- Alapfokú Művészeti Iskola
4024 Debrecen, Vár u. 1.
10.
031232
Vegyipari Szakközépiskola
4024 Debrecen, Csapó u. 29–35.
11.
031235
Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium
4027 Debrecen, Füredi u. 69.
12.
031241
Povolny Ferenc Szakképző Iskola
4028 Debrecen, Kassai út 25.
13.
031242
Baross Gábor Középiskola, Szakiskola és Kollégium
4030 Debrecen, Budai É. u. 8/A
14.
031248
Beregszászi Pál Szakközépiskola és Szakiskola
4032 Debrecen, Jerikó u. 17–21.
15.
031249
Könnyűipari Szakközép- és Szakiskola
4027 Debrecen, Sétakert utca 1– 3.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.12.19. 14:21:15

@lyia:
"@Vidéki: Kedves Barátom, remélem nem akarod azt mondani, hogy Orbán vagy Matolcsy éppen most hozta le a csillagot az égről, csak mi vaksi komcsik nem látjuk a nagy fényességtől!"

De.

Tímár Mihály 2012.12.19. 14:26:46

@Vidéki: "A pedagógus szakszervezeteknek van egy álláspontja, ami helyzetükből fakad:
Minél több pénzt, minél több előjogot kipréselni védenceik (érdekcsoportjuk) számára."

Tudod te mennyi egy tanár fizetése??? Egy középiskolai tanáré kb. 160 ezer BRUTTÓ! Az szerinted normális, hogy mérnökként pár éves gyakorlattal többet keresek, mint a tanár szüleim összesen 5 diplomával és külön-külön 35 év tanítási tapasztalattal???

A tanárok mindig a nemzet napszámosai voltak, de most már egyre inkább rabszolgaként tekintenek rájuk. (Nem csak ez a kormány, hanem az elmúlt 30 évben mindegyik, de a helyzet egyre romlik.)

Ha ez a fizetés, megbecsülés hiánya szerinted normális azokkal szemben, akik a gyerekeinket tanítják és akiknek a munkájából itt felvirágzás lehetne, akkor nincs miről beszélnünk. Ha ezt komolyan gondolod, akkor bizony TE TELJESEN FELESLEGESEN JÁRTÁL ISKOLÁBA!

Netuddki. 2012.12.19. 14:27:13

Hm. A KIK-en keresztül jó sok közpénzt lehet majd lenyúlni...

prometheus_X 2012.12.19. 14:28:51

@Vidéki: Mennyit lehet keresni ezzel a munkával, amit végzel itt a kommentek közt? Elég a tisztes megélhetéshez vagy csak amolyan fizetés-kiegészítésként működik, mintegy másodállásban? Ha fizetéskiegészítés, akkor a teljes rezsi kijön belőle havonta, vagy mondjuk csak a közös költség? Eleget lehet vele keresni ahhoz, hogy a lakásban található tükröket leszereltesse vagy letakarja az ember?

Köszi megtisztelő válaszod, remélem több valóságtartalma lesz, mint annak, amit az imént fogalmaztál meg!

Tímár Mihály 2012.12.19. 14:30:44

@morgás joga mindenkit megillet:
A FIDESZ nem fog itt totális hatalmat szerezni. Egy rakás vasvillát fognak szerezni a szívükbe, ha nem vigyáznak.

Netuddki. 2012.12.19. 14:31:13

@Tímár Mihály: Sajnos én meg úgy látom, hogy a kis fizetés mellé meglehetősen alacsony színvonal jár. A gyerek most általános iskolás, jó képességű és nagyon látszik, hogy ahova jár ott nem sokra fogja vinni. Sajnos más lehetőség nincs. Azaz beírathatnám osztrák iskolába, de ott is ki tudja mit hoz a jövő?

kzoltana 2012.12.19. 14:31:49

Viktor holnap műfüvet avat!
Ezeknek az egyetemi főépület kell fociakadémiának!
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3546_ekozben_orban_mufuvet_avat

protézisesh 2012.12.19. 14:33:27

Nemzeti AudioVizuális Archívum, mielőtt valaki megijedne, hogy valami csúnya oldalra küldöm...

fvipera 2012.12.19. 14:34:22

a köznevelés (már nem közoktatás) ügye nagyságrendekkel fontosabb a tandíj kérésénél. a sorsok 18 éves korig jórészt eldőlnek. orbán kézivezérléssel mozdíthat el iskolaigazgatókat januártól, innen kb. egy logikai lépés kijelenteni, nem lennék tüntető diák egy középiskolában.

fvipera 2012.12.19. 14:36:17

@ámbátor: hoffmann most is mszmp-s.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.12.19. 14:36:27

@Vidéki:

Vajúdtak az egerek és hegyet szültek...

Két versolvasás között azért elolvashattad volna a posztot is, meg úgy egyáltalán a témát, hátha akkor ki tudtad volna dugni az orrod a "mindenki-más-hülye" panelek mögül. Nem arról van itt szó, hogy hány diplomás kell, vagy hogy az oktatási rendszer átalakításra szorul-e, hanem hogy ezt az átalakítást meg lehet-e csinálni úgy 12 nap alatt (-ünnepek -hétvégék), hogy az azt működtető szervezet egyelőre pár pártkatona nappali melegedője. Erre józan ésszel nem adható más válasz, mint hogy NEM!. Ahogy a felsőoktatás reformja sem olyan dolog, amiről a felvételiző generáció azt szeretné hallani, hogy annyira félvállról van véve, hogy "Á, ugyanmár, összedobjuk az esti film reklámszünetében" (ld. a hétvégére minden meg lesz oldva).

És Rózsika is bármennyire hisztizik, hogy mindenki a pitiáner dolgokkal van elfoglalva, és senki sem látja a Nagy Egész zsenialitását, valójában operatív szinten dől el minden, elvégre a tanárt és diákot baszottul nem érdekli, hogy ki fizeti a révészt, de azt tudniuk kell, hogy ha január 2-án bemennek az iskolába, akkor mégis ki kinek mikor miért mit mondhat. A rendszer azért fog működni, mert a lendület még viszi tovább, amíg mindenki tudja azt és úgy csinálni, amit előtte, ahogy megszokta, bármit is tilitoliznak a feje felett, de egy idő után az is elfogy...

szvsz 2012.12.19. 14:37:55

A zsindexeseknek üzennék, hogy hiába tolják orrba-szájba a cigánynőket, kattintson rájuk a devla, mert én juszt sem fogok.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.12.19. 14:39:05

@Vidéki: A szakszervezet tényleg egy érdekcsoport, ebben igazad van, DE attól még az egész Fideszes-KDNP-s bagázs "oktatási reformja" egy orbitális baromság marad!!! A kettő nem összefügg, ebben csúsztatsz nagyot.

Egyébként a diplomások között a legkisebb százalék a munkanélküli, és a legjobban keresők is ők Magyarországon, meg bárhol a világon, ezt ugye elfelejtetted leírni???
Meg azt is, hogy a munkaadód, tudod a Viktor, miket mondott egy pár éve a felsőoktatásról ugye???

Demagóg fideszbérenc.

@lyia: Ez nagyon jó hasonlat vol :)

@térdeljleésszeress!: Na, beindult a Fidesz propagandagépezete, megvolt az eligazítás...

OftF 2012.12.19. 14:39:05

A fiam most még csak harmadikos, de szerintem elkezdek keresni valami osztrák középiskolát, aztán majd költözünk Sopronba vagy Szombathelyre mittudomén.

ámbátor 2012.12.19. 14:39:43

"Marekné Pintér Aranka kifejtette: központilag, a terepinformációk alapján egységes elvek mentén kívánják meghatározni, hogy például a nyelveket csoportbontásban hasznos tanítani. "
( www.tanszabadsag.hu/blog/nem-akar-kockasitani-a-klebelsberg-kozpont/ )

Abetyárját neki.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.12.19. 14:42:15

@térdeljleésszeress!: Persze, hogy a diákok reformot követelnek. De NEM ILYENT, amit szült a Rózsika, meg a dilettáns fideszbanda, mert ez nem reform, ez dilettantizmus!!! Ezért tiltakoznak - többek között - a diákok a tanárokkal, és még sok mindenkivel együtt.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.12.19. 14:42:21

@MetroGoldwinMayer: Bravó! Nézd meg a költségvetés címét! Majd a IV. fejezetét. Meg a 6.§ (4)-t.

nevetkőzzcsakszopnifogsz! 2012.12.19. 14:43:10

@Jani haverja: te ilyen egysejtű vagy, igaz? ha valaki más véleményen van, az biztos fideszes vagy éppen nem tudom mi megy itt most? mszps? régebben olvastam a vastagbőrt, akkor is mindig volt circa 15 ember, aki leírta..megvolt az eligazítás. keresd meg a jobb felső sarokban az X-et, kattints rá, és folytasd tovább az egyhangú munkád, jó? vagy kezdd el csomagolni a karácsonyi ajándékokat, az hasznosabb.

százfogú c.zenekar 2012.12.19. 14:45:13

@szvsz: Azért van köztük jó anyag, na.

Netuddki. 2012.12.19. 14:45:49

@ámbátor: Ejnye, már éppen azt akartam írni, ne bántsátok szegény nem tehet róla hogy így néz ki. Közbe meg de... :(

ecpec 2012.12.19. 14:53:03

mamut!

Nem dupla m.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2012.12.19. 14:55:50

@ámbátor: Na ha jól értelmezem, a hatékonyabb állam, a "olcsóbb" állam épül éppen. Kineveznek 198 léhűtő senkit jó pénzért, akik csak úgy lesznek, mert ugye minden marad a "régiben", csak a lánc változik. Miért is kell a 198 drága fölösleges bürokrata a rendszerbe, mert nem 47 ezer lesz a havi fizetésük hanem vagy 470 de nettóban...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.12.19. 14:59:43

@térdeljleésszeress!:
Ha már itt akarsz egysejtűzni, akkor legalább csak olyan sérelmet próbálj megtorolni, ami tényleg megtörtént. Jani haverja kommentjében a Fidesz egyetlen szóösszetételben hangzott el ("dilettáns fideszbanda"). Hogy neked milyen nemi vagy politikai irányultságaid vannak, arról egy szó nem volt, de még csak arról sem, hogy a te véleményedet megkérdőjelezte volna. Ellenben köszönjük, hogy lendületből egysejtűzöl, így egyértelműsítve, hogy hova tartozol... a szűrőre.

ámbátor 2012.12.19. 15:01:32

@Nikosi: 198 léhűtő ?????

"a tervezett létszám a Klebelsberg Intézményfenntartó Központban 125 fő, a tankerületi létszámokkal együtt 2350 fő."

fvipera 2012.12.19. 15:01:53

jó lenne egy újabb békemenet, ahol bayer és sleppje vonulhatna például azzal a táblával: "Nem leszünk egyetemisták"

fvipera 2012.12.19. 15:03:29

@térdeljleésszeress!: a központban csak így szólítanak kubatovék?

ámbátor 2012.12.19. 15:05:10

Alapvetően változott a helyzet.
Most már három gyerekem sztrájkol / tüntet.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2012.12.19. 15:18:01

@ámbátor: "198 tankerületi végponton ... tankerületi igazgatók" Na ez a 198 plusz fölösleges főnök a semmiért, mert minden ugye "marad a régiben". Éljen így kell költséget csökkenteni. Mert ezek aztán olyan hude sokat fognak ám dolgozni, léhűtő népség lesz...

combo 2012.12.19. 15:25:15

@zero: Ha hiteles posztot akartok írni az oktatásról, akkor ballagjatok el egy kis vidéki iskola igazgatójához, és hagyjátok, hogy meséljen. (Csúszás és fejetlenség 5000, a kinevezett tankerület-vezetők semmit nem tudnak.) Hasonló megejthető az egyetemi rektorokkal is (mostanában a fűtés jelenti a legnagyobb problémát; ez a tandíjbalhé legalább arra jó volt, hogy ide is irányult egy kis figyelem).

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.12.19. 15:41:41

@térdeljleésszeress!: Szerintem az az egysejtű, aki pl. Vidékiről azt állítja, hogy gondolkodik...

bgp 2012.12.19. 15:43:19

Most akkor Pok-pok-pok-pokorni szerint is túl Rózsás a helyzet? Ő lesz az oktatásügy Ángyánja?
NERTársak, mi ez a disszonáns hang?

deneskata 2012.12.19. 15:44:52

Mikor érti már meg a kormányzat, hogy az oktatás színvonala NEM a fenntartótól vagy az ellenőrzéstől (ld. tanfelügyelet) függ, hanem a tanártól magától!!! A tanárképzésre és továbbképzésre kellene hangsúlyt helyezni, valamint a tanárok jó "közérzetére". Mert - a Maslow-piramis alapján nincs meg az első három szint - márpedig ma nincs meg - addig ne várjanak semmit a maradék kettőtől!!! Ez olyan egyszerű és mégse foglalkozik ezzel senki :(

bgp 2012.12.19. 15:49:14

@deneskata: nem a színvonal a fontos, hanem a NERTársképzés. Ha mindenki egyet akar, akkor a haza fényre derül.

kerekes pereces 2012.12.19. 15:57:16

@Jani haverja: Az nem egysejtű, hanem szimplán beteges hazudozó. Vidékiről azt állítani, hogy gondolkodik, pont ugyanolyan hazugság, mint azt állítani, hogy 2012 az elrugaszkodás éve. Bár most OV bejelentette, hogy 2013-ban kezdődik a fellendülés.

873ujr3rk 2012.12.19. 16:04:30

@MetroGoldwinMayer: egyfelől persze igen, másfelől mi van olyankor amikor egy adott intézmény mindkét adminisztrátorát kibaszták a múlt héten, mert ugye az önkormányzat fizette őket, helyettük mégsincs senkise. nem tudni kitől kell kérni, nem tudni mi lesz az intézmány neve és nem tudni pl h ezentúl ki veszi fel a telefont, ki engedi be vizsgálatokra érkező szülőket etc. ez egy apró pici sejt, de ilyenekből van mondjuk vagy 50. és a szülő januárban is megjelenik majd, esetleg telefonálni próbál és tudod mit fog válaszként kapni ? h kérdezze Rózsát. a szülőknek eddig nem esett le mivel jár az államosítás, de a második félévben és szeptemberben lesz nagyon sok kérdésük és a kérdésekre válaszként azt kapják majd h tessék kérdezni Rózsát. Minden államosított iskolában. Hirtelen ha kiszámolod hány családot érint majd, és veszed a kétharmadát az bizony elég sok. Ők regisztrálni fognak mint a sicc és szavazni is. Nem Rózsára.

ámbátor 2012.12.19. 16:05:18

@kerekes pereces: 2013-ban a döglött darázs repülni fog.
De az is lehet, hogy Orbán fog repülni.

MacChicken (törölt) 2012.12.19. 16:10:47

@Vidéki: matolcsira, orbanra, rozsikara meg az osszes hasonlo kvalitasu kormanyparti funkcira is elo lehet venni idezeteket, de nem Petofitol.
Pl.: "Kígyónak lábsót, madaraknak fogsort. Diktál a beteg, írja a doktor. Beszél majd az utókor, kiről? Hahahaha Doktor Bubóról."
Vagy lehet hasonlitani oket olyan meltan nepszeru hosokhoz, mint Mekk Mester az ezermester. Latom is ahogy mondja a szajaval fejen szarvakka orban: Jelenleg egesz elme nevelde rendszer beteges, ellehetetlenedett. Nem kell nekem egy het es rendeletemre eme rendszer szebb lesz, neveldekben rendes tehetseges gyerekek nevelkednek, persze ezert rengeteget tejelnek.

ermi71 2012.12.19. 16:27:19

Pedig megvettem a sört már, hogy nézzek egy kis balhét, egy kis kergetőzést a meleg szobában a fotelből. Maradnak a szar tévéműsorok, mind a két oldal kapja be a ...szomat, hogy elkúrtátok a szórakozásomat.

istvankah 2012.12.19. 16:35:03

@egytanarJ: Jönnek a "fregoli"közmunkások és megoldják a gondot!Akinek nem tettszik,azzal az ügyvéd-nőksegg foglalkozik a grespikkel az élen!

nevetkőzzcsakszopnifogsz! 2012.12.19. 16:36:34

@fvipera: kicsit frusztráltak vagytok, te vagy a 2. aki szerint én valami bértollnok vagyok, közben ismerek összesen 1 fő hithű fideszest, vele sem tartom a kapcsolatot. annyit elértetek, hogy mostantól újra olvasni fogom a blogot illetve a kommenteket, mert eszméletlenül jól szórakozom rajtatok, vergődtök, és mindenkit elküldtök a sunyiba, aki nem ért veletek egyet. annyira jó, 3 éve gyurcsányoztatok meg piros bögréztetek, de nagyon fordult a világ. hajrá nyomjátok :D

Tímár Mihály 2012.12.19. 16:39:09

@kovi1970: Legalább 30 éve megy ez, hogy a tanárok a nemzet napszámosai és különben is örüljenek, hogy nem halnak éhen. Ezekkel az életkilátátsokkal nem túl vonzó tanárnak lenni. Emiatt azután csak a nagyon elhivatottak és azok mennek tanárszakra, akit máshová nem vettek fel. Az ELTE-n már tizenöt éve lasszóval fogják a tanárszakosokat. Csak azt nem veszik fel, aki nem jelentkezik! Az a baj, hogy a fizetés kérdését meg lehetne oldani pár év alatt, ha akarná az aktuális kormány, de a jó tanárok kinevelése sokkal hosszabb folyamat.

A Kiegyezés után Báró Eötvös József kultuszminiszter, Trianon után meg Klébelsberg Kunó rájött arra, hogy az ország gyarapodásához a legjobb út az emberek tanítatása, a közoktatás és az egyetemek fejlesztése. Ennek köszönhető, hogy a két világháború között a magyar oktatás tényleg világszínvonalú volt, nekik köszönhetők a magyar Nobel-díjasok, a gyorsan fejlődő ipar.

Japán és Dél-Korea és Kína ugyanezt csinálta meg: rengeteget költöttek az oktatásra, most érik be az eredménye. Nálunk meg ezt a szellemi tőkét módszeresen feléljük. Éppen csak, hogy nem irtjuk a tanárokat, mint Pol Pot tette.

nevetkőzzcsakszopnifogsz! 2012.12.19. 16:43:42

@Jani haverja: szerintem meg az, aki rögtön fideszes eligazításról beszél, ha nem bólogat az itteniek többségével

Zuzu Petás 2012.12.19. 16:53:18

@fuzesgyarmat:
Ó, istenem! Te tényleg azt hiszed, hogy az IMF hitel az valamifajta jelzáloghitel? Akkor az eddigi hitelek be vannak jegyezve pl. a Parlament épületére meg a Budai Várra vagy mi a f@sz?

Szegénykém, hát téged sem az eszedért szeretnek a szüleid!

DSityu 2012.12.19. 17:15:07

@combo: "Ha hiteles posztot akartok írni az oktatásról, akkor ballagjatok el egy kis vidéki iskola igazgatójához, és hagyjátok, hogy meséljen. (Csúszás és fejetlenség 5000, a kinevezett tankerület-vezetők semmit nem tudnak.)"
Ebben vagyon az igazság. Több tankerületi vezetőnek még egy nyavalyás laptopja sincs. Természetesen semmire nem tud és valószínűleg nem is mer válaszolni. Igazából még arra sincs egyértelmű válasz, hogy a januári fizetés miként fog majd a tanárok számlájára kerülni. Vagy, hogy kinek és hová kell feladni a túlórákat, vagy egyáltalán lesz-e az egyes iskoláknak 2013-ra költségvetése és azt ki fogja megcsinálni? Azoknak az iskoláknak, akiket átvett teljesen az állam, ki fog könyvelni és mivel? Merthogy a tankerületnek jobb esetben van egy üres irodája. IT eszközei már kevésbé. Van viszont káosz, káosz hátán. Tényleg érdemes lenne pár általános és középiskolai igazgatót megkérdezni Pesten és vidéken egyaránt. Hátha lesz valaki, aki mer is őszintén beszélni. Ja és összesen van még kb. 4 munkanap az évből.

deneskata 2012.12.19. 17:23:17

@DSityu: Nagyon igaz! Félek is rendesen!!!

Vittore. 2012.12.19. 17:29:58

A cikket még nem olvastam végig, de a linken kiakadtam. Ilyen megoldást utoljára 2002-ben láttam, a html hőskorában. Amúgy kb. 10 perc elkészíteni a feltöltéssel együtt. Józsika csinálta, 5. osztályos tanuló?

kerekes pereces 2012.12.19. 17:37:28

@Vittore.: Melyik linken? A cikkben 10-nél több link van :) A KIK weboldala viszont tényleg gáz.

Vidéki 2012.12.19. 17:50:43

@Nikosi:

Írod: "Tudod mi a közeljövő, hogy sajna

a szakmunkások mennek a levesbe,

meg a híd alá,

mert robot gyárak fognak üzemelni ahova maximum

a magasan képzett diplomás karbantartó és üzemeltető munkás."

Ezek a te téveszméid.

"Akkor lesz majd jó világ,

Ha égig nő a szarkaláb,

És az utcán sült malacka

Riszálja a tomporát"!

Egy jó színdarabban sem csak primadonnákra van szükség!

A Süddeutsche Zeitung cikke szerint a volt DDR területén is

A kelet-német leányvállalatoknál alig folyik kutatás,

mert az többnyire közvetlenül a konszernek központjához kötődik.

A Magyarországra betelepülő multiknak, akik a gazdasági életet uralják, nincs szüksége ennyi diplomásra.

Ésszerű lehet-e ennyi diplomást kiképezni, hogy aztán ne tudjanak képzettségüknek megfelelően elhelyezkedni?

Kiknek az érdeke ez?

A pedagógus érdekvédelemnek érdeke, amit azért nem célszerű minden határon túl forszírozni, mivel nem csak a pedagógus érdekvédelem érdekei léteznek.

Ezeket más létező érdekekkel összhangba kellene hozni.

Vidéki 2012.12.19. 18:00:21

@Tímár Mihály:

Írod: "Tudod te mennyi egy tanár fizetése??? Egy középiskolai tanáré kb. 160 ezer BRUTTÓ! "

Ezt te csak úgy érzed, avagy összhangban van e ez az érzésed A KSH adataival is?

Vidéki 2012.12.19. 18:05:17

@Jani haverja:

Te foglalkozz kedvenc albánjaiddal, ne minket boldogíts rosszindulatú gyűlöletfröcsögéseiddel!

Sunder 2012.12.19. 18:54:19

Vidéki, ezzel a stílussal ne csodálkozz, ha folyamatosan letrolloznak. A szülei ennyit kerenek, hogy jön ide a KSH? Amúgy szép hárítás, érdemérem....

at post:
szerintem az alap- és középfokú oktatás centralizált menedzsmentje nem ördögtől való ötlet, mert a jelenlegi rendszert nehéz kezelni. Nagy számokról beszélünk, szóval az összegyűjtése sem egyszerű. Ha a Kuno központ azt jelenti, hogy egységes (informatikai) keretrendszerrel és projektirányítással próbálnak javítani, akkor én még támogatnám is, az egységes költségvetéskezelés és vezetés mindig hatékonyabb, ez nem versenyszféra.

Több aggályom van ellenben a Kunoba bekerülő menedzsment kvalitásával kapcsolatban. Ott lesz szerintem probléma, az egységes költségvetés nyújtotta lopási lehetőségeket leszámítva. Én emiatt aggódnék, nem a centralizálás miatt.

Tímár Mihály 2012.12.19. 18:54:39

@Vidéki: Tanulj meg olvasni!
Fentebb írtam, hogy a szüleim tanárok, ezen kívül a sógorom is. A feleségem közalkalmazott, igaz nem tanár, hanem kutató. A számot fejből írtam, és egy kezdő tanárnak a fizetése nagyjából pótlékokkal együtt (amiből már nem sok van).

A közalkalmazotti bértábla (segítségül: H: egyetemet végzett):
www.tudosz.hu/portal/linkgyujtemeny/2012-es-kozalkalmazotti-bertabla-ft-ho.html

Amerikában egy jó középiskolai tanár fizetése 4000 dollár. hasonlítsd össze!

Tímár Mihály 2012.12.19. 18:59:24

@Sunder:
Szerintem Klébelsberg Kúnó kikérné magának a névadást. Inkább Pol Pot lenne találó.

zrobasé 2012.12.19. 19:10:54

@Vidéki:
talán nem véletlen, hogy nem te vagy Pokorni helyében...ha ilyen szuper vagy, akkor miért nem te vagy az Országgyűlés Oktatási, Tudományos és Kutatási Bizottságának elnöke...mert lehet, hogy képességeid csak a blogszféra telehazudozására predesztinálnak ?

Apád,anyád hazugnak nevelet ?

Kölkeidet hazudozásra neveled ?

Nem ? Akkor te magad miért teszed ?

Nem is oly rég, itt egyik kommentelőtársunk halálát kivántad, csak mert ő más véleményen volt, mint te.

Az ilyen szadista, mocskos, erőszakos, gyilkos hajlamú férgek, mint te, ha lehetőség adódna, elsőként mene embert ölni, csupán mert úgy vonzódsz az erőszakhoz, te szemét,rohadék,szadista vadállat !

És mindezt teszed a mi befizetett adónkból !!!

Undoritó, alantas senkiházi vagy, az emberiség legalja !

titanmanus 2012.12.19. 19:31:47

Én azóta nem próbálok (nagyon) fityiszhívőkkel értekezni, mióta egyik barátom közölte, hogy ŐK rendbe rakták a nyugdíjakat, ahogy ígérték. o.O MI? 2900e Mrd forint lenyúlása az a rendbetétel?

2 van válasz ilyenkor
A.) igen
B.) a nemzeti együttműködés keretében és a polgári igaz magyar magyar társadalmi fellendülés ügyben minden megtett kis lépés egy mérföldkő. A zemúttnyócévben 3 millió család ment tönkre, de most nemzeti összetartozásunk jegyében , mely a külhoni testvér felebarátainkkal együtt értendő, egy olyan nemzeti hitvalláson alapuló olyan egységes igaz magyar magyar összefogás jött létre a társasalom teljes felhatalmazásával, mely... -alszik-

Én pont 2 éve várom Selmeczi Gabikától, hogy bejelentse, amit ígért: Állami egyéni számlákat... Asszem várhatok még 45-50 évet erre..

DSityu 2012.12.19. 20:06:36

@Sunder: Valóban, a centralizált menedzsment nem ördögtől való. Csakhogy ez Magyarország. Nézd meg a MÁV-ot és a BKV-t! Frankón működő cég mind a kettő. :) Egységes informatikai keretrendszer, amikor jelenleg még egy abakusz is nehezen akad? Természetesen meg lehetne csinálni, csak ahhoz idő, valódi szakemberek, megfelelő tanulmányok és előkészületek kellettek volna, mert ez így csak ész nélküli kapkodás kidolgozott részletek nélkül. Márpedig az ördög mindig a részletekben....

Parajpuding 2012.12.19. 20:06:46

A diákoknak van vér a pucájában, ezzel szemben a pedagógusok legfeljebb csak némán támogatják őket, magukért pedig gyávák kiállni. Példát vehetnének a diákjaikról.

jet set 2012.12.19. 20:11:40

A tanárok eddig is a kincstártól kapták a fizetésüket. Én 8 éve tanítottam, már akkor is így volt. Szóval olyan nagy átállás nem kell.

Nyuggervadász 2012.12.19. 20:19:46

@titanmanus:
"Én pont 2 éve várom Selmeczi Gabikától, hogy bejelentse, amit ígért: Állami egyéni számlákat... Asszem várhatok még 45-50 évet erre.. "
Tán azt kéne tenni, amit a diákoknak. Kimenni az utcára....Ahogy a keretszámokat is tudták (vissza)módosítani, hátha az egyéni számlák is elkészülnének ( 3 nap alatt, miként az oktatásügy "reformja").

vallatas 2012.12.19. 21:53:13

Akkor most lesz tanári fizetésemelés 300ezerre, amit még Hoffman ígért tavaly?

Horizont 2012.12.19. 21:54:15

Elég ilyenkor egy paraszthajszál, hogy más irányt vegyenek a dolgok. Itt meg már vastagabb az a bizonyos hajszál. Orbánnak remélem izzadós éjszakája lesz:)
"Az MTA elő tartott tüntetésen a diákok generációjuk megalázásáról és a kormány kiszámíthatatlanságáról beszéltek.
A gyülekezési törvény megsértése miatt több diákot előállított a rendőrség a Lánchíd lezárásához vezető, nem bejelentett tüntetésen."
"A rendőrök egy fiatalt szerda kora este előállítottak, társai viszont körbevették a rendőrautót, hogy megakadályozzák elszállítását."
www.stop.hu/belfold/tusakodas-a-rendorokkel-a-lanchidon/1109152/

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.12.19. 21:55:18

@térdeljleésszeress!: Miért, szerinted ezt a fideszőrültséget reformnak lehet nevezni???
Szerinted Vidéki gondolkodó, normális ember???

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.12.19. 22:01:15

@Vidéki:
"A Magyarországra betelepülő multiknak, akik a gazdasági életet uralják, nincs szüksége ennyi diplomásra."

Te szerencsétlen, akkor miért a diplomások között messze a legalacsonyabb a munkanélküliek száma????

Képzetlen rabszolgává akarod lesilányítani a gyerekedet, meg a kortársait???

Mondjuk ezt el is tudom képzelni rólad, mert neked csak az a fontos, hogy az aktuális seggnyalásból pénzt kapj. Régen az MSZMP seggét nyaltad, most meg a Fideszét, tulajdonképpen nem nagy különbség, a két párt tagságában nagyon sok a közös halmazba tartozó...

Vidéki 2012.12.19. 22:02:12

@Sunder:

Előítéletes vagy !

Előítéleted mondatja veled: "Több aggályom van ellenben a Kunoba bekerülő menedzsment kvalitásával kapcsolatban. "

Az eszes eszdéeszesek korábban azt a dogmát terjesztették, hogy az

állami tulajdonos által kinevezett menedzser eleve csak "kutyaütő lehet, míg egy magántulajdonos által kinevezett menedzser csodákra képes:.

A valóság nem így festett.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.12.19. 22:06:24

@Vidéki: Hát tudod nem a lieblingem itt a Berisha (ő itt a miniszterelnök), de azért a Viktorod tanulhatna tőle. Egyébként erre már a Viktorod is rájött, amikor utoljára itt volt:
www.stop.hu/kulfold/orban-igyekszunk-megfigyelni-hogy-csinaljak-az-albanok/1103096/

Csak az a baj, hogy a Viktorod, meg a brancsa csak igyekszik megfigyelni, hogy hogyan csinálják az albánok. Ahhoz, hogy meg is tanulják, ahhoz viszont hülyék.

Vidéki 2012.12.19. 22:13:02

@Jani haverja:

Te szerencsétlen!

Azt is nézd meg, hogy a végzett diplomások mindannyian végzettségüknek megfelelő munkakörben dolgoznak-e, avagy a betöltött munkakörükhöz képest túlképzettek-e?

Írod: "Képzetlen rabszolgává akarod lesilányítani a gyerekedet, meg a kortársait???"

Mélyen lenézed azokat akik nem végeztek egyetemet. Úgy képzeled, hogy ők alacsonyabb rendű lények, rabszolgák (hozzád képest).

A beképzelt értelmiségi gőgtől szétrobban az agyad!

Vidéki 2012.12.19. 22:23:33

@Tímár Mihály:

Írod: "Amerikában egy jó középiskolai tanár fizetése 4000 dollár. hasonlítsd össze!"

Ha hasonlítgatsz, arra is gondolhatnál, hogy az USA nem volt fél évszázadig a "Béketábor" foglya, mint mi és velünk együtt néhány EU tag is.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.12.19. 23:06:31

@Vidéki:
Te egy gerinctelen bértollnok vagy.

"Azt is nézd meg, hogy a végzett diplomások mindannyian végzettségüknek megfelelő munkakörben dolgoznak-e, avagy a betöltött munkakörükhöz képest túlképzettek-e?"

Akkor is nagyobb esélye van egy tanult embernek elhelyezkedni, ha nem a szakmájába vágó munkakörbe veszik fel!!! Magadat cáfolod meg, rosszul sikerült a terelés és a csúsztatás.

"Mélyen lenézed azokat akik nem végeztek egyetemet. Úgy képzeled, hogy ők alacsonyabb rendű lények, rabszolgák (hozzád képest)."

Nem nézem le a fizikai munkát. Volt olyan időszak is az életemben, hogy a saját cégemben cégvezetőként is néha beálltam fizikai munkára. Úgyhogy ebben megint igencsak tévedsz. Viszont a főnököd, tudod, a Viktor, azt akarja csinálni a magyar társadalommal, hogy versenyeztetni akarja a 200 Ft-os órabérért dolgozó kínai, meg indiai munkással. Ennek az ország teljes leszegényedése lesz a következménye. Itt pl. a Berisha megpróbál minél több fiatalnak segíteni a diplomaszerzésben, úgy, hogy ne kerüljön semmibe, mert azt tudja, hogy a képzett embereké a jövő, meg azé az országé, ahol minél több képzett ember van. Mondjuk itt ezen képzések egy jó részét nem az állam fizeti, hanem a Berisha volt olyan okos, hogy különböző motivációkkal (adókedvezmény, ipari terület ingyenes bérbeadása, stb.) megfűzte ezeket a gonosz multikat, hogy adjanak ösztöndíjat azoknak a diákoknak, akik elnyerik ezt, és vállalják azt, hogy utána annál a cégnél dolgoznak. Így megoldotta a "röghözkötést" is, és mindenki boldog, a diák meg járhat qrva drága fizetős olasz magánegyetemre ingyen.

Csak tudod ehhez a Viktor, meg a brancsa hülye.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.12.19. 23:08:44

@Vidéki:
"Ha hasonlítgatsz, arra is gondolhatnál, hogy az USA nem volt fél évszázadig a "Béketábor" foglya, mint mi és velünk együtt néhány EU tag is."

És azt hogyan magyarázod, hogy a volt "Béketábor"-ba tartozó országok MINDEGYIKE már kilábalt a legutóbbi 2008-2009-es válságból, kivéve a Viktor vezette Magyarországot???

incze 2012.12.19. 23:51:36

@Vidéki: Ez a 160K átlag általános+középiskola tanári átlagra nem rossz becslés, kedves vidéki.

"A főiskolákon, egyetemeken oktatók fizetése a legmagasabb a tanárok között, átlagosan bruttó 240 900 forint, míg a középiskolai tanárok 163 500, az általános iskolai tanítók pedig bruttó 154 300 forintra számíthatnak havonta – derül ki a Workania által működtetett fizetesek.hu legfrissebb felméréséből . Ez azt jelenti, hogy csak a felsőoktatásban éri el – illetve haladja meg kis mértékben – az átlagkereset a 220 ezres nemzetgazdasági átlagot."

index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/20/havi_106_ezerbol_el_egy_tanar/

Nyuggervadász 2012.12.20. 00:00:23

@Vidéki:
Mr. Sötétagy! Már megint fel kell hívnom a figyelmedet, hogy " lassú vagy, Batman!" Azaz, nem követed elég gyorsan az eseményeket. A kormányod már megint kihátrált mögüled...Míg Balog tiszteletes miniszter napközben 40 ezer állami (ingyenes) képzésben részesülhető diákról karattyolt, Giró-Szász délután már több, mint 50 ezerről beszélt. Te meg továbbra is a tegnapelőtti panel -immár idejétmúlt- szövegét makogod. Mármint, hogy "pfúj egyetemisták! Nem kell ennyi képzett agy! Azokkal baj van! Azok még gondolkodni is szoktak! Nehéz őket átverni..." Legyen csak mindenki 6 általánost végzett barom -így neked sem lenne kisebbségi komplexusod- mert egy 60-as IQ-val rendelkező egyén talán beszopná a hagymázas "okfejtéseidet". Előttük tán tudnál villogni, de egy értelmiségi azonnal átlát rajtad, és pépes szarrá verve, a földbe döngöl.
Szóval, kishaver, gyakrabban cserélj panelt...

titanmanus 2012.12.20. 08:21:08

Hagyjátok már Vidékit, do not feed the troll! :)
Ha neki így jó, akkor örüljön.

Vidéki 2012.12.20. 09:42:18

@Jani haverja:

Írod: "Nem nézem le a fizikai munkát. Volt olyan időszak is az életemben, hogy a saját cégemben cégvezetőként is néha beálltam fizikai munkára."

Úgy álltál be, hogy " Fogjuk meg és vigyétek!"

zrobasé 2012.12.20. 09:52:23

@Vidéki:
te kis nyilas-komcsi !!!!

hazudsz, te görény !!!

Apád,anyád hazugnak nevelet ?

Kölkeidet hazudozásra neveled ?

Nem ? Akkor te magad miért teszed ?

Nem is oly rég, itt egyik kommentelőtársunk halálát kivántad, csak mert ő más véleményen volt, mint te.

Az ilyen szadista, mocskos, erőszakos, gyilkos hajlamú férgek, mint te, ha lehetőség adódna, elsőként mene embert ölni, csupán mert úgy vonzódsz az erőszakhoz, te szemét,rohadék,szadista vadállat !

És mindezt teszed a mi befizetett adónkból !!!

Undoritó, alantas senkiházi vagy, az emberiség legalja !

Nyomorúságos kudarc az életed, te gerinctelen,elmeháborodott szadista állat !!!

Vidéki 2012.12.20. 10:05:16

@százfogú c.zenekar:

Szövegeden nem látszik meg, a felsőfokú képzés.

Ha volt is ilyen, lepereghetett rólad, mint a falra hányt borsó.

Erről tanúskodik "érvelésed" befejező mondata, amivel kiállítottad magadról a bizonyítványt:

"Nyomeganyut, hülyegyerek!"

Vidéki 2012.12.20. 10:10:12

@zrobasé:

Nem kívántam kommentelő társam halálát.

Figyelmébe ajánlom viszont Faludi egyik költeményének befejező versszakát.

"Ha egyszer Ön is betér majd Belzebubhoz,

S egy kénkő lángján sül, vagy fő velem,

Ne féltse nyelvét, nem hagyom kinyalni,

Mert többre tartom szőrös alfelem!

Vidéki 2012.12.20. 10:16:12

@százfogú c.zenekar:

"A pedagógus szakszervezeteknek van egy álláspontja, ami helyzetükből fakad:
Minél több pénzt, minél több előjogot kipréselni védenceik (érdekcsoportjuk) számára."

Írod: Ez a dolga a szakszervezeteknek, ha eddig nem esett volna le.

De ha nálad nem esett volna le eddig. még leeshetne egyszer, hogy a felelős kormányoknak meg nem az a dolga hogy azonnal hasra essenek mindenféle követelőzés előtt és ha egy szakszervezet rájuk ordít, azonnal megalázkodjanak, mint egy filmben a közkatona, akire őrmestere kijelenti: „Nagy barom vagy”!

Máshol is előfordult a tandíj problémája, és annak folyományaként a diáktüntetések máshol is kirobbantak.

Az Info rádió is foglalkozott a témával:

Szóba került, hogy a hozzánk képest nagy és gazdaságilag erős Nagy Britanniában is szembe kellett nézni az ottani kormánynak, hogy az erőforrások ott sem végtelen nagyok, ezért bevezette az egyetemeken a tandíjat, amit 9000 fontban, mintegy 3 millió forintban maximált.

Hatalmas diáktüntetések robbantak ki, amelyekhez anarchista provokátorok is csatlakoztak, akik törtek zúztak mindent, amihez hozzáfértek.

A kormány azonban felelős kormányként viselkedett és nem adta be a derekát a provokátoroknak.

Általánossá vált az egyetemek 9000 fontos tandíja. A továbbtanulást diákhitel segíti évi 3 %-os kamattal.

zrobasé 2012.12.20. 10:17:36

@Vidéki: de kivántad, te mocskos hazug szadista állat !!!

hazudni tudsz csak, ennyi vagy, nem több...meg mások halálát kivánni, csak azért, mert nem hiszi el azt, amit hazudsz...

apád,anyád,feleséged meg a két gyereked büszke lehet rád...

beteg,mocskos,szadista,gyilkolóhajlamú hazug senki vagy !!!

de hazudj csak tovább, hisz ezért kapod a fizetésed, te féreg...a fizetésed meg a mi befizetett adónkból jön össze...köpd magad le, mielött a családod teszi, te szar ember...

Vidéki 2012.12.20. 10:29:20

@zrobasé:

"Elvtárs a csákányt jó mélyre vágd!

Indul az izmos munkásbrigád!"

Te Ron Werbernek a "Nem a legjobb magyarországi tanítványa lehetsz"!

Stílusod alapján valószínűnek látszik, hogy te is foxi-maxit vvégezhettél, és ettől értelmiséginek érzed magadat!

Vidéki 2012.12.20. 11:17:57

„ Arról persze nem közöl senki egy rendes tanulmányt,

hány diplomás helyezkedik el a szakmájában,

vagy hány végez olyan munkát, amihez egyáltalán felsőfokú végzettség kell

(dolgoztál már olyan cégnél, ahol a recepciónak több diplomája volt, mint a cégvezetésnek?),

vagy hány diplomátlant szorítanak ki a diplomás végzettséget egyként nem igénylő munkakörökből? „ (kiltheradical)

zrobasé 2012.12.20. 11:29:23

@Vidéki: "Te Ron Werbernek a "Nem a legjobb magyarországi tanítványa lehetsz"!

Stílusod alapján valószínűnek látszik, hogy te is foxi-maxit vvégezhettél, és ettől értelmiséginek érzed magadat!
"

ne magadból indulj ki, te szadista vadállat !!!

te utolsó nyilas-komcsi szemét...

nekem veled ellentétben nem voltak ávós-nyilas rokonaim !!!

te végeztél foxi-maxin, és most az általam befizetett adóból kapott fizetésedért cserébe engem, a munkáltatódat szidod...

milyen egy utolsó,gyilkolóhajlamú vadállat vagy te ?

neked megmondják, hogy mit gondolj, hogy mit hazudj, hogy ide mit irj...

és még te minősitessz másokat ?

mások halált kivánod, csak mert nem ért veled egyet ?

már dörzsölöd a kezed mi, hátha nemsokára gyilkolhatsz, kinozhatsz olyanokat, akik nem értenek veled egyet...

szánalmas vagy, rádásul az én pénzemből élsz...

pióca vagy, egy élősködő, senkiházi, hazug, szadista vadállat...

csak remélni tudom, hogy a gyerekeidet nem ilyen szellemben nevelted...

zrobasé 2012.12.20. 11:33:52

@Vidéki: "Stílusod alapján valószínűnek látszik, hogy te is foxi-maxit vvégezhettél, és ettől értelmiséginek érzed magadat! "

hu, na nagyon mellé lőttél...ahol én végeztem, oda téged fel se vettek volna...ugyanis hazudozással, gyilkoló ösztönnel,seggnyalással, propaganda-terjesztéssel, amivel te fel vagy vértezve, nem foglalkoznak mások, csak a te fényesre nyalt seggű fönökeid...

de semmi gond, ez is csak egy munka, amit te végzel, téged a képességeid erre predesztinálnak...na bumm, neked ennyi jutott, hazugnak, seggnyalónak, propagandistának, fizetett hazudozónak jó vagy, mással nem is kell foglalkoznod, neked ez a nonplusultra, neked ezt dobta a gép...

százfogú c.zenekar 2012.12.20. 11:39:21

@Vidéki: Rendben, akkor csak hogy te is értsed: B@szd meg az anyád!
Így már világos, pubi?

"De ha nálad nem esett volna le eddig. még leeshetne egyszer, hogy a felelős kormányoknak meg nem az a dolga hogy azonnal hasra essenek mindenféle követelőzés előtt és ha egy szakszervezet rájuk ordít, azonnal megalázkodjanak, mint egy filmben a közkatona, akire őrmestere kijelenti: „Nagy barom vagy”!"
Te miröl beszélsz, idióta? Ezt senki nem állította. Viszont elmondom még egyszer: nézz körül külföldön, mekkora befolyása van a szakszervezeteknek.
"Szóba került, hogy a hozzánk képest nagy és gazdaságilag erős Nagy Britanniában is szembe kellett nézni az ottani kormánynak, hogy az erőforrások ott sem végtelen nagyok, ezért bevezette az egyetemeken a tandíjat, amit 9000 fontban, mintegy 3 millió forintban maximált."
Nézd meg a Nagy Britanniai átlagfizetéseket, és rájössz (talán), hogy hol a hiba.

"Erről tanúskodik "érvelésed" befejező mondata, amivel kiállítottad magadról a bizonyítványt:

"Nyomeganyut, hülyegyerek!" "

Rendben, akkor csak hogy te is értsed: B@szd meg az anyád!
Így már világos, pubi?

százfogú c.zenekar 2012.12.20. 11:43:10

@Vidéki: Most esett le: te valami nyomorult kis tarisznyás bölcsész hülyegyerek lehetsz, aki a szemüvegén keresztül nem lát tovább könyvespolcnál, és mindekinél okosabbnak hiszi magát, mert mindenféle elmebetegtöl tud idézni.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.12.20. 13:04:33

@százfogú c.zenekar: Vidéki csak retteg, hogy visszajön Jones gazda.

Vidéki 2012.12.20. 13:04:45

@százfogú c.zenekar:

Te viszont, mocskos stílusodból ítélve, futball huligán továbbképző gyorstalpalón szerezhetted diplomádat.

zrobasé 2012.12.20. 13:27:17

@Vidéki: és te a saját stilusodat miként jellemeznéd ?

az, hogy te kommenttársunk halálát kivántad, az ugye szuper ?

mit érdekel téged, hogy ki hol mit végzett ?

listázni akarsz, te kis hazug ávós-nyilas ?

vagy neked semmi se sikerült, és igy akarsz kompenzálni ?

árpi,peti,gabika, hol van már enrico ?

miért ezt az egysejtű, féreg,hazug, szánalmas vidéki nicket külditek mindig ide ?

tessék jobban megdolgozni a pénzetekért !!!

ez a szadista,beteg,féreg Vidéki nick már elég elhasznált, nagyon kontraproduktiv...ha már olyan sok pénzt kaptok a mi adónkból, kicsit adjatok már a minőségre...

Nyuggervadász 2012.12.20. 14:24:45

@zrobasé:
@százfogú c.zenekar:
Gyerekek, már a múlt nap is írtam két másik, szintén a Vidékitől bevaduló kommentelőnek, hogy felesleges hergelniük önmagukat, mert ez a barom impotens, és csak mások hergelésével jut el a kielégülésig. Hát ne adjátok meg neki ezt az örömet!
Valószínűleg -kiskorában- pedofilok használták kényükre-kedvükre, ezért lett ilyen torzult személyiség. Aztán (bánatában) III/III-as lett, de mert annak a jó világnak (és az olcsó pénzkereseti lehetőségnek is) vége, s hogy tisztára mossa torz lelkét, most "ezeknek" nyal be....

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.12.20. 14:41:55

@Nyuggervadász:
Százfogúról nem tudok nyilatkozni, zrobasé viszont szerintem egyszerűen azt a panel-kommentelést forgatja vissza, amit Vidéki -általában- csinál: ugyanazokkal a szövegsablonokkal terel, sulykol és általánosít. Róla nem feltételezem, hogy nem csak játsza a bevadulást:), egyébként is elvan a gyerek, ha játszik:)...

zrobasé 2012.12.20. 14:44:12

@Nyuggervadász: ó, nyugi :)
nem vadultam be, és fel se hergeltem magam :)
csak ha már az én pénzemből él ez az állami troll, akkor ugyanmár legyen jogom kicsit játszadozni vele :)
annyira szánalmas,egyszerű,buta, világra szóló niemand, hogy az már frenetikus...agyatlan hülyegyerek, akinek ha néha dobnak egy banánt, eljátszik vele...szánalmas, nyomorúságos kudarc az élete...és tudom, hogy arra élvez el, ha valakit fel tud hergelni, na pont ezért nem szerzem meg neki az örömöt...fájó lehet neki már az is, hogy nem tud embereket ölni, meg kinozni az andrássy 60-ban...neki maradt ez...hát nem szánnivaló egy senkiházi ? de :)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.12.20. 16:08:55

A bohózattá és kormányzati kényeskedéssé, hisztivé fajuló felsőoktatási "katyvaszolás" vélhetően a mostani 17-18 évesek szellemi megerősítését szolgálják... más előnye nemigen van ennek a "pávatáncnak".

index.hu/belfold/2012/12/20/megsem_hirdet_meg_ponthatarokat_a_miniszterium/

És akkor még van pofájuk meglepődni és megsértődni a tüntetéseken, unott ásítással leplezni próbálva a gumibugyiban felgyűlő szart, és ilyen mondatokat egyáltalán a szájukra venni, hogy BÁRMI, ami a felsőoktatás kapcsán BÁRMIKOR is az elmúlt hetekben, az "a hallgatók új felvételi eljárásra való biztonságos felkészülése érdekében" történt!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.12.20. 16:28:05

@Rufus78:
Oké, hogy a kormányzat kijelölte a patásördögnek az általuk csak büfé- és ruhatárosszaknak tartott (egyébként sokuk által elvégzett...) képzéseket, és oké, ne legyen annyi jogász, mert a végén még valaki szóvá tenné a jog"rendszer" minősíthetetlen állapotát, és közgazdász se, hiszen akkor ugyan ki lenne hajlandó beszopni akár kényszer hatására is Matolcsy György gazdasági ámokfutását, meg ott úgyis csak adókerülést tanulnak a diákok (biztos én jártam rossz helyre). Az újabb listában is van egy-két csemege, hiszen a kommunikáció szak az tényleg necces államilag. Na de KÖZSZOLGÁLATI és MUNKAÜGYI ÉS TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI képzésekre miért nincs?! Oké, talán nem ennyire, de ezek aztán tuti olyan szakok, amiből a kedves hallgató egy betűt nem tud majd külföldön hasznosítani, ergo ha már ez érdekli, ezen a területen akar dolgozni, akkor anélkül is itthon fog maradni, hogy pórázt dobnának a nyakába a hallgatói szerződésekkel. Ennyi agyuk sincs, hogy ezt megértsék...

A magyar felnőttképzés helyzete meg aztán olyan bámulatosan kurvajó, hogy arra aztán tényleg kidobott pénz minden forint...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.12.20. 19:41:59

@Vidéki: Én nem Te, meg a fideszes bagázs vagyok. Én ha nekiállok dolgozni, akkor csinálom is, és nem a másikat bíztatom, hogy csinálja meg helyettem.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.12.20. 19:46:00

@Vidéki: Akkor miért is csinálta anno a Fidesz, azaz a munkáltatód a szociális népszavazást???

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.12.20. 19:48:19

@zrobasé: Vidékinek írtad:
"beteg,mocskos,szadista,gyilkolóhajlamú hazug senki vagy !!!"

Szerintem pedig Vidékire egyik sem igaz. Egyszerűen egy gerinctelen érdekember, aki a saját anyját eladná 2 Ft-ért.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.12.20. 20:01:21

@Rufus78: Nem csak hogy ennyi agyuk sincs, hanem annyi sem, hogy pl. Albániától tanuljanak.
Ha rákattintasz a következőre, megjelenik a tegnap, ide írt kommentem: @Jani haverja:

A komment végefelé van az idevonatkozó rész.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.12.20. 21:03:05

@Jani haverja:
Kösz, de amúgy is el szoktam olvasni, amiket írsz:).

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.12.20. 21:12:41

@Vidéki:
"Nem kívántam kommentelő társam halálát."

Vitatkozhatnánk azon, hogy mit is jelent az, ha valakinek azt kívánod, hogy "Legyen neked könnyű a föld.":P...

odamegyünklakni 2012.12.20. 21:57:48

@Vidéki:
Hallottál már a "legnagyobb magyar"-ról?
Azt tanultuk róla, hogy világot járt, széles látókörű arisztokrata volt. Szellemi arisztokrata is, ezt mondta a tanárunk nekünk talán hetedikben. Én megjegyeztem, pedig én is vidéken tanultam.

Gróf Széchenyi István: „Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik.”

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.12.20. 22:06:07

@odamegyünklakni: Na de azért elég nagy sértés Vidékit egy kommentben említeni a széles látókörrel, a szellemi arisztokráciával, és főleg Széchenyivel!!!

Na nem Vidékire sértő, hanem a két fogalomra, meg a megnevezett másik személyre :)

odamegyünklakni 2012.12.20. 22:17:21

@Jani haverja:
Csak megkorrepetáltam töriből. Hátha rájön, hogy amúgy tele vagyunk Széchenyi- tervekkel, csak éppen az oktatás terén nem emlékeznek rá. Meg amit a Hitel c. művében írt.

huncut_kata 2012.12.20. 22:27:11

VI. kerületi tankörfelügyelő vagy mi, már le is mondott.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.12.20. 22:35:56

@odamegyünklakni: Eszembe jutott a szellemi arisztokráciáról valami, ami nagyon hiányzik a jelenlegi Magyarországon (tisztelet annak a nagyon kevés kivételnek).

A múltkor az egyik legnagyobb magyar tejüzem kereskedelmii igazgatóját kísérgettem, próbáltam összehozni itteni potenciális partnerekkel. Többek között az egyik itteni tejüzem tulajdonosával is összehoztam. A magyar úr nagyon csodálkozott, amikor az albán illető a névjegykártyacserekor egy olyan névjegykártyát adott, amelyen nem szerepelt semmi a saját tejüzeméről, hanem az szerepelt, hogy ő az aromán nemzetiség (nem román, hanem aromán, vagy más néven aromén, ez egy nemzetiség, amelyik szét van szórva a Balkánon, többek között Romániában is van ilyen nemzetiség) kulturális egyesületének az elnöke. A tárgyalás után elmagyaráztam a magyar úrnak, hogy itt ez a divat. Azt, hogy az illető egy nagyon gazdag ember, azt mindenki tudja itt. Felesleges ráírni a névjegykártyájára, hogy ilyen, meg ilyen tejüzem "tulajdonos, elnök, vezérigazgató". Az igazán gazdag embert nem ez jellemzi, hanem az, hogy a munkája mellett még van ideje, meg pénze arra, hogy egy bármilyen társadalmi szervezetet fenntartson. Itt ugyanis nem az lesz egy társadalmi szervezet elnöke, akinek a legjobb kapcsolatai vannak az aktuális kormányzattal (merthogy onnan se így, se úgy nem fog pénzt kapni), hanem AZ, AKI A LEGTÖBBET ÁLDOZTA A SAJÁT VAGYONÁBÓL arra a társadalmi szervezetre, legyen ez éppen egy kulturális egyesület, vagy éppen mondjuk a recsegve fingók szövetsége. Ezért büszkeség itt egy ilyen névjegykártyát adni, mert így látja a másik fél, hogy az illetőnek "volt gyerekszobája is" átvitt értelemben. Magyarországon az ilyenek nagyon hiányoznak, a a fideszes bagázsból meg főleg. Nekik a műkultúra kell Kerényi Imrével, meg Fekete Györggyel, természetesen állami támogatásból.

Ezért aztán nagyon sajnálom holtában is Széchenyi Istvánt, akiről ez a bagázs Széchenyi terveket, Széchenyi kártyát, stb. nevez el, mert szegény foroghat a sírjában.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.12.20. 22:40:05

@huncut_kata: Hosszú, tartalmas karriert futott be :)

Nem baj, ha ügyesen, csak évszámokat ír majd az önéletrajzába, és a hónapokat nem írja, akkor jól fog mutatni :)

odamegyünklakni 2012.12.20. 22:50:11

@Jani haverja:
)))
Messze vagyunk ettől. Itt még csak kockáról kockára rakosgatnak. Ezen mérik magukat. Tipikus újgazdag üresség.
Ma Ov járt egy fizetésképtelenné vált vidéki kollégiumban. Ajándékozott a Fidesz nevében 1,2 milliót. Arról nincs hír, hogy a sajátjából is adakozott volna.
Arról meg pláne nincs, hogy mint miniszterelnök mit gondol a működésképtelenné vált tanyasi kollégiumokról.

allegretto23 2012.12.20. 23:10:54

@Rufus78: Miért? Gondolod, hogy lesz még TB, meg nyugdíj? Na látod...akkor minek szakember?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.12.20. 23:38:09

@Jani haverja:

Ó, az enyém is:). Értelmesen írsz, nyugodtan, következetesen és jó dolgokat, ami így együtt ritka madár errefelé. Nem árt, ha szélesítem a látóköröm, az albán-módszerrel meg érdemes is; néha már azt is elhiszem, hogy talán mégis van olyan része az emberiségnek, ami nem érett meg a pusztulásra, és nem is tesz meg mindent ennek érdekében.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.12.21. 01:27:33

@Rufus78: Sok mindent lehet tanulni az albánoktól, sok rosszat, és sok jót is (mint minden más néptől). Szerintem az értelmes ember egyik feladata az, hogy egyrészt elkülönítse a jót a rossztól, másrészt meg a jóból is, meg a rosszból is tanuljon. Legfőképpen azt, hogy nincs színtiszta jó, meg rossz, ugyanúgy, ahogy nincs színtiszta fekete, meg fehér, csak a szürke különböző árnyalatai.

Most jutott eszembe egy másik aranyos történet, ami ide kapcsolódik: Albánia leggazdagabb emberét úgy hívják, hogy Taçi (magyarul tacsi, de nem összetévesztendő a névrokon koszovói Hashim Taçival). Ennek a Taçi úrnak többek között benzinkúthálózata van (ő egyszemélyben az itteni MOL:)). Ez a Taçi úr Orbán Viktorral együtt, és velem ellentétben nagy focirajongó. Csakhogy a Taçi úr a saját pénzéből támogatja a Korça (ez az ő szülővárosa) focicsapatát (meg mellesleg az AC Milan egyik főszponzora is), a magyar focirajongó meg abból a pénzből épít stadionokat, meg futballakadémiát a szülőfalujában, amit azoktól az adófizetőktől szed be, akik lehet, hogy életükben nem néztek meg egyetlen focimeccset sem végig.

Erről a Taçi úrról egy aranyos történet: 3 évvel ezelőtt úgy gondolta, hogy legyen már a saját focirajongó honfitársainak (itt szinte mindenki az) is egy kicsit jó (meg mellesleg reklám a saját cégének), és meghívta a Tiranai Nemzeti Stadionba a Real Madridot, hogy ugyan már, játsszanak egy barátságos meccset az ő saját csapatával a Korça-val:) A Real Madrid mindezt el is vállalta, potom 2,4 millió Euróért, amit természetesen a Taçi úr át is utalt saját zsebből (egy jó meccs sok pénzt megér:)). Majd elérkezett a meccs napja. Természetesen a belépő ingyenes volt bárki számára. Az első félidő után elment az áram (sajnos van ilyen is itt, bár egyre kevesebb), úgyhogy a második félidőt csak késve lehetett elkezdeni (amikor megjött az áram). Mivel a Taçi úr nem csak a Real Madridot fizette ki saját zsebből, hanem a stadion bérleti díját is, rezsivel együtt, ezért aztán az akkori energiaügyi miniszter az áramszünet miatt rögtön, másnap szó nélkül le is mondott!!!

Ha egy ilyen, vagy hasonló történetet hallanék mostanában Magyarországról, Isten bizony elkezdenék gondolkodni a hazaköltözésünkön, pedig tényleg nagyon nem szeretem a focit :)

Ja és még egy: Mi (magyarok és albánok, valamint Kelet-Európa többi népe) eléggé nyögjük a mai napig is a volt szocializmus mostanáig tartó következményeit. Többek között azt, hogy akik ezekben az országokban gazdag emberek, azok nagy része nem teljesen törvényesen szerezte a vagyonát, azaz nem örökölte pl., bár itt Albániában eredeti kárpótlás volt, azaz minden család azt kapta vissza, ami 45 előtt az övé volt, úgyhogy itt azért több a makulátlan (vagy legalábbis nagyjából tisztességes) gazdag ember. Rossz nyelvek szerint a Taçi úr nem ilyen. A rossz nyelvek szerint a Taçi úr a Jugoszláv háborúban lévő benzinembargóból gazdagodott meg, azaz becsempészte a benzint a nemzetközi embargó ellenére az akkori Jugoszláviába. Amikor ezt először hallottam, akkor arra gondoltam, hogy ugyanúgy csinálta, csak sikeresebben, mint nagyon sok korosztályombeli magyar akkori fiatal, akik anno vettek egy ősrégi Audi 80-ast, vagy 100-ast, merthogy azoknak 80 literes volt a benzintankjuk, aztán megtankoltak a határ egyik oldalán tele, majd a Jugoszláv oldalon meg leszívták a tankból a benzint, és szinte csontszáraz tankkal mentek vissza, ez legális volt akkor. De az itteni rossznyelvek szerint a Taçi úr nem így csinálta. Ő mert "nagyot álmodni", mint a Fidesz, csak mégis egy kicsit másképp...
Ő szerzett egy olasz "befektetőt Szicíliából", aki vett Olaszországban 40 db nyergesvontató terepes tartálykocsit... Ezek aztán az ide átkompolás után elkezdtek ingázni a mai Koszovó területe, meg Albánia között... Mindez nagyon nem szép dolog...

DE: Ezt a történetet hallva elkezdtem gondolkodni. Tulajdonképpen ha igaz ez a történet, akkor is kinek is okozott kárt a Taçi úr ezzel? Az albán államnak, meg az albán embereknek hasznot hozott, mivel itt vette legálisan a benzint (adó, jövedéki adó, stb.). A jelenlegi Koszóvó területére került a benzin, tehát az ottani embereknek (akiknek több, mint a 90%-a akkor is albán volt) szintén hasznos volt, mert különben nem lett volna üzemanyagjuk. Az ENSZ-nek (amelynek a határozata alapján lett az embargó) szintén nem okozott kárt, ugyanis az ENSZ a határozatot azért hozta, hogy az akkori Jugoszláv hadsereg ne jusson üzemanyaghoz. Mivel a koszovói albánok már akkor sem voltak túl nagy barátságban a volt Jugoszláv hadsereggel, így szinte borítékolható, hogy a Jugoszláv hadseregnek ebből az üzemanyagból egy csepp sem jutott, azaz az ENSZ embargó végül is elérte a célját. Na, hát akkor kinek is keletkezett kára ebből a feltételezett ügyletből??? Ugye, hogy senkinek?

Szóval a feltételezett csúnya albán maffiózó még akkor sem okozott kárt senkinek, ha igaz az egész történet. Az általában mendemondákban létező csúnya magyar maffiózó meg mindig a saját honfitársait károsítja meg...

Vidéki 2012.12.21. 08:35:11

@odamegyünklakni:

Írja: Gróf Széchenyi István: „Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik.”

Ne felejtse el, hogy Gróf Széchenyi István korában aki írni és olvasni tudott, az már " kiművelt emberfőnek" számított.

Manapság viszont főokos HÖŐK-osok csak az egyetemi végzettségű diplomásokat tekintik " kiművelt emberfőnek" , a többieket viszont lenézik.

Ha Gróf Széchenyi István ma élne és ezt látná, mondana valami nem szépet a főokos HÖŐK-osokra.

Vidéki 2012.12.21. 08:38:36

@odamegyünklakni:

1980-ban 900 ezerrel több gyerek élt az országban, mint most. Azért nem fogyott ennyivel a lakosság, mert az időskorúak száma 500 ezerrel emelkedett.
szamvarazs.blogspot.hu/2012/10/hova-tuntek-gyerekeink.html

Az egész társadalom elöregszik, a születésszám alig haladja meg a stabilitáshoz szükséges születésszám felét.

A pedagógus érdekvédelmi szemlélet mégis a korlátlan növekedést forszírozza a diplomások kiképzésében.

Ez lenne az a Fényes Ösvény amelyen át A Munkásosztály a Paradicsomba megy?

Ha mindenki diplomás lesz, automatikusan eljön a tökéletes társadalom lesz tejet aprítani a mibe?
Egy jó színdarabban sem csak primadonnákra van szükség!

A Süddeutsche Zeitung VG által interpretált cikke szerint a volt DDR területén is

A kelet-német leányvállalatoknál alig folyik kutatás,

mert az többnyire közvetlenül a konszernek központjához kötődik.

A Magyarországra betelepülő multiknak, akik a gazdasági életet uralják, nincs szüksége ennyi diplomásra.

Ésszerű lehet-e ennyi diplomást kiképezni, hogy aztán ne tudjanak képzettségüknek megfelelően elhelyezkedni?

Kiknek az érdeke ez?

A jó munkahelyhez meg egy jó diploma kell, mondják.

Ez azonban nem automatikusan következik a fejlett oktatásból, és a jó diplomából, hanem más materiális javak, erőforrások és történelmileg kialakult helyzetek is meghatározzák, hogy a kiművelt fők
egy adott területen kihozhassák magukból az optimumot.

Nem a fecske hozza el a tavaszt, hanem a tavasz a fecskét.

Arról persze nem közöl senki egy rendes tanulmányt,

hány diplomás helyezkedik el a szakmájában,

vagy hány végez olyan munkát, amihez egyáltalán nem kell felsőfokú végzettség ,

(dolgoztál már olyan cégnél, ahol a recepciónak több diplomája volt, mint a cégvezetésnek?),

vagy hány diplomátlant szorítanak ki a diplomás végzettséget egyként nem igénylő munkakörökből?

zrobasé 2012.12.21. 09:10:21

@Vidéki: hazudsz,hazudsz, és megint csak hazudsz...

nekem mindegy, ha a te lelkiismeretednek ez megfelel, hazudj csak tovább...

apád,anyád erre nevelt, a gyerekeidet is erre neveled, bravo...

mi ez e a mély gyülölet a diplomásokkal szemben ?

azért, mert neked nem sikerült a 8 általánost se befejezni, még nem kellene a diplomásokra haragudni...fájó pont ez neked...

és zárom soraim egy Petőfi idézettel :

"a kurva anyádat"

további kellemes hazudossál teli, gerinctelen Karácsonyt, léhűtő

te más ember halálát kivánó,adóból fizetett, gerinctelen senkiházi hazug szar ember !

odamegyünklakni 2012.12.21. 09:23:56

@Vidéki:
1. Ez egy kicsit többről szól ez, mint az írni és olvasni tudásról:
"1825. november 3-án, a pozsonyi országgyűlésen, a magyar reformkor egyik vezéralakja, gróf Széchenyi István (1791–1860) birtokainak egyévi jövedelmét, 60 000 forintot ajánlott fel a Magyar Tudós Társaság (MTT) – mai nevén Magyar Tudományos Akadémia (MTA) – létrehozására. Az általa megalapított szervezetet más főnemesek is jelentős összegekkel támogatták ."
2.
Lehet, hogy a kíművelt emberek egy része nem kap tudásának megfelelő munkát, de amit megtanult, az akkor is hasznos neki, hasznos a családjának, a környezetének, a nemzetnek is. A tudás, a műveltség, a tanultság befolyásolja az ember életminőségét, végső soron egy nemzet imázsát is.
Aki akar és képes a felsőfokú tanulásra, annak hozzáférhetővé kell tenni.
Ezzel az idősebb generáció tartozik a fiataloknak és tartozik magának.
És tudnod kell, hogy nem a Magyarországra betelepült multik igényeihez kell igazodni, amikor a fiatalok jövőjéről dönt valaki, hanem a magyar fiatalok érdekeihez.
3.
Nem merném megsaccolni az okát, de úgy látom, hogy benned valami kisebbségi érzés munkálkodik, amikor a lendületes, jók reagáló, érdekeiért szót emelő egyetemistákról beszélsz.
4.
Kíváncsi vagyok, hogy van-e gyereked, és hogy őt is elterelnéd-e a felsőfokú tanulástól.

Vidéki 2012.12.21. 09:24:16

@odamegyünklakni:

Gróf Széchenyi Istvánnak volt e egyetemi végzettsége, volt-e diplomája?

Ha nem volt, akkor napjaink főokos HÖŐK-osai, akik csak az egyetemi végzettségű diplomásokat tekintik " kiművelt emberfőnek", Gróf Széchenyi Istvánt manapság nem tartanák " kiművelt emberfőnek" ,

Vidéki 2012.12.21. 09:31:13

A francia nyugdíjügyi tanács a napokban nyilvánosságra hozott jelentése szerint 2017-ben 18,8 milliárd eurós, 2030-ben 26,2 milliárd eurós hiánnyal kell számolnia a nyugdíjrendszernek, feltéve, hogy maradnak a jelenlegi szabályok.

Franciaországban a demográfiai helyzet hozzánk képest nagyon kedvező, mégsem annyira jó, hogy ne tervezgetnék a nyugdíjkorhatár emelést.

Japánban a demográfiai helyzet kedvezőtlen.

Egy ENSZ tanulmány szerint, ha 2050-ig fenn akarják tartani az aktív és inaktív lakosok arányát,

a japánoknak 77 évre kellene emelniük a nyugdíjkorhatárt.

Napjaink főokos HÖOK-osai nem gondolnak arra, mert nem akarnak tovább látni az orruknál, hogy egy vészesen elöregedő társdalomban, ahol egyre kevesebb gyerek születik, nem lehet a növekedést határtalanul erőltetni, még a diplomások képzése területén sem.

zrobasé 2012.12.21. 09:38:10

@Vidéki:

te kis fizetett propagandista...

gyűlöleted mindenki iránt, aki nem a te, 60 IQ-ju szinted felett van, határtalan...

hazudozásod már-már irodalmi magasságokban leledzik...

embertársaid megölése nálad vágy,óhaj, ha lehetőséged adódna rá, te önként és dalolva gyilkolnál...

apád,anyád ilyennek nevelt ?

gyerekeidet is ilyennek neveled ?

feleségednek is hazudsz, ugye ?

ha nem ért veled egyet, mindjárt meg is ütöd, sőt, igazából a halálát kivánod, ha más véleményen van....

nyomorult egy életed van, csak szánni lehet téged...ez embirség legalja vagy, egy féreg, egy senki, egy fizetett propagandista, aki mások keservesen megkeresett pénzén,adóján éldegélsz, és még őket szidod, és a halálukat kivánod...

és zárom soraim egy Petőfi idézettel :

"a kurva anyádat"

Vidéki 2012.12.21. 09:41:44

@zrobasé:

Görény!

Te hol szerezted a diplomádat?

Milyen tanáraid lehettek?

A zagyva észjárást jutalmazták jelessel?

zrobasé 2012.12.21. 09:50:56

@Vidéki:

Szarházi hazug féreg !

Semmi közöd hozzá, köcsög !

Majd ha te elmondod, akkor talán én is !

Az én adómból kapod a fizetésed, ugyhogy én mondom meg, hogy mikor mit és hogyan csinálj, csicskaszar !

Olyan tanáraim voltak, akik nem kultiválták más emberek halálának vágyát...te ezzel szembe olyan helyen végeztél, ahol ez követelmény volt, ezért is kivánod még most is más emberek halálát, csak azért, mert más véleményen vannak, mint te, takonypiramis !

A zagyva észjárást nálatok tanitották, meg a hazudozást, és a gyilkolási ösztönt is, faszfejkém !

és zárom soraim egy Petőfi idézettel :

"a kurva anyádat"

odamegyünklakni 2012.12.21. 09:54:49

@Vidéki
"Egy jó színdarabban sem csak primadonnákra van szükség!"
De attól csak jobb lesz az előadás, ha minél több primadonnának is alkalmas szereplő játszik a darabban.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.12.21. 10:09:44

@Vidéki: Hány kommentbe másolod be már megint ugyanazt a szöveget???

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.12.21. 10:11:15

@Vidéki:
"Egy vészesen elöregedő társdalomban, ahol egyre kevesebb gyerek születik, nem lehet a növekedést határtalanul erőltetni, még a diplomások képzése területén sem."
Bezzeg a nyugdíjak, azoknál aztán sosem volt kérdés az ÉRTÉKtartás, a kevesebb gyerek, aki esetleg a munkaerőpiacra kerül, annak meg jó lesz az ÖSSZEG szinten tartása is. Az inflációt meg majd ráfogják a nyuszira...

"Egy jó színdarabban sem csak primadonnákra van szükség!"
Pont ezért már átengedhetnéd a terepet új, fiatal, friss gondolkodású fidesztrolloknak, hadd kapjanak ők is bemutatkozási lehetőséget így karácsony előtt. Neked is jót tesz majd az a kis pihenés, hidd el.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.12.21. 10:13:53

@Vidéki: Meg a nyugdíjak értékállóságát sem kéne...

Ja, a Viktor stabil szavazóbázisáról beszélünk???

Vidéki 2012.12.21. 10:26:17

@Jani haverja:

Egy ENSZ tanulmány szerint, ha 2050-ig fenn akarják tartani az aktív és inaktív lakosok arányát,

a japánoknak 77 évre kellene emelniük a nyugdíjkorhatárt.

Tetszik érteni, miről van szó, vagy Jani haverjának ez magas, mint majomnak a zongora?

Vidéki 2012.12.21. 10:35:26

@Rufus78:

Átengedhetnéd a terepet új, fiatal, friss gondolkodású balfácánoknak, hadd kapjanak ők is bemutatkozási lehetőséget így karácsony előtt. Neked is jót tesz majd az a kis pihenés, hidd el.

Vedd ezt jószándékú orvosi ingyenes tanácsnak : Olyanoknak, mint te, akik balhitekben hisznek és tajtékoznak téveteg, megárthat az olvasás, ha meg akarnak maradni vakhiteikben.

Nekik az árthat, ha olyan véleményt olvasnak, ami tajtékzó balhiteikkel és vad kényszerképzeteikkel nem harmonizál. Ilyenkor dühbe jönnek.

Nekik egy tibeti imamalmot kellene beszerezni, ami gépiesen ismételgetné azt, amiben vakon, gondolkodás nélkül hisznek.

Lelki nyugalmukat ez békében hagyná.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.12.21. 10:43:11

@Vidéki:
Vajon Japánban is minden évben nő a nyugdíjak reálértéke?
Vajon a japánok is abban látják az előregedő társadalom problémájára a megoldást, hogy az egyre szűkebb aktív réteget a saját jövedelmük növekedésénél magasabb növekedési ütemű nyugdíjak kifizetésére kényszerítik, ezzel siettetve a nyugdíjrendszer összeomlását?
Vajon nem lenne-e ésszerűbb a nyugdíjakat differenciáltan emelni, a nyugdíjkassza ÖSSZEGÉNEK szinten tartása mellett?
Tévképzeteid és balhiteid szerint Magyarországon talán nem lesz szükség hasonló vagy még nagyobb korhatáremelésre, ha egyszer egyre kevesebb, egyre alacsonyabb reálértékű jövedelemmel rendelkező aktív termeli ki az inaktív nyugdíjasok reálértéküket megőrző vagy akár emelő juttatásait?

Tetszik érteni, vagy talán te már áttértél a Matolcsy-féle jobbagyféltekés gondolkodásra?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.12.21. 10:57:48

@Vidéki:
Ez most tényleg jószándékú, vagy csak annyira, mint amikor azt kívántad nekem, hogy "Legyen neked könnyű a föld!"?

Jó vagy te imamalomnak, az ismételgetés már kiválóan megy.
A többit meg nyilván magadból kiindulva írtad; ezek a sablonszövegek, amiket fáradhatatlanul bemásolsz, egyértelműen diagnosztizálható, vélhetően elfojtásból eredő védekezési mechanizmusok.
Egy orvostól azért többet várna az ember... vagy csak kontár vagy, és új ajánlgatsz gyógymódokat, hogy semmi alapod nincs rá?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.12.21. 11:08:43

@Vidéki: Nem nekem magas ez, hanem a Viktorodnak, meg a brancsának.

Vidéki 2012.12.21. 11:09:05

@Rufus78:

Kérded: "Vajon nem lenne-e ésszerűbb a nyugdíjakat differenciáltan emelni?"

Ha differenciáltan emelnék, te akkor is dühöngenél. Bal féltekéd erre kényszerít, mivel te balhitekben tajtékzol téveteg.

zrobasé 2012.12.21. 11:13:36

@Vidéki:
na mi van, gyökér, kávézgattál, aztán megláttad a csésze alján a zaccot, és gyorsan jósoltál belőle, hazug fizetettt propagandista ?

kedves fidesz agitprop osztály, képezzetek ki újabb droidot, ez a hazug,aljas, gyilkolóhajlamú Vidéki már nagyon kontraproduktiv, nagyon mélyre ásta már magát morálisan is, ez nektek se jó, hogy egy ilyen aljaember képvisel titeket...

itt az idő !

és zárom soraim egy Petőfi idézettel :

"a kurva anyádat"

Vidéki 2012.12.21. 11:18:32

@Rufus78:

Nem kívántam kommentelő társam halálát, csak eszembe jutott, hogy a földi élet véges.

Keynes a híres közgazdász is gondolt erre, mondván:

"Hosszú távon mindannyian halottak vagyunk"!

Ebből nem kell arra következtetni, hogy Keynes is bárkinek a halálát kívánta volna.

Faludi költő volt, ő még súlyosabb dolgokat is mondott, feltételezve, hogy halála után pokol is van és ő is odakerül haragosával együtt..

Figyelmébe ajánlom Faludi egyik költeményének befejező versszakát.

"Ha egyszer Ön is betér majd Belzebubhoz,

S egy kénkő lángján sül, vagy fő velem,

Ne féltse nyelvét, nem hagyom kinyalni,

Mert többre tartom szőrös alfelem!

zrobasé 2012.12.21. 11:31:07

@Vidéki:

hol végezted az iskoláidat ?

nálatok, a foxi-maxi képzőn hazudozásra, jellemtelenségre, gerinctelenségre adtak jelest ?

úgy tűnik igen, és te kitűnö tanuló voltál !

most pedig a mi adónkból éldegéled az életed, és olyanok halálát kivánod, olyanokat pocskondiázol, akiknek a fizetésedet köszönheted

szégyeld magad !!

apád,anyád erre tanitott ?

gyerekeidet is erre tanitod ?

vagy nálatok munmkaköri kötelesség a hazudozás ?

te ebben élenjáró vagy, a hazudozás sztahonista mintaembere !

ti, kommunisták, hagyjátok abba a hazudozást !

Nyuggervadász 2012.12.21. 11:51:47

@Vidéki:
Hihetetlen módon sajnállak...Szörnyű lehet élni, ilyen féktelen gyűlölettel a szívedben. Gyűlölni a fiatal, leendő diplomásokat, mert
- ők majd többre viszik, mint te,
-nekik nem seggnyalásból és mások felnyomásából kell majd előteremteni a mindennapi betevőt,
.-ők természetes úton, tanulás révén szerzik meg azt a plusz tudást, amiről te még álmodni sem mersz,
-ők majd a megfelelő helyen és megfelelő szövegkörnyezetben fognak használni olyan fogalmakat, mint a "Fényes ösvény", vagy " A munkásosztály a paradicsomba megy" (és főképpen nem ismétlik unos-untalan, mert kiderülne róluk, hogy nem is tudják, miről van szó!)
-ezek a fiatalok szégyellenének olyan baromságokkal érvelni, hogy : Széchenyinek nem is volt diplomája. Na, ettől akadtam ki a legjobban! Nem hittem volna, hogy baromságaidat tudod fokozni...hát tudod! Kimeríthetetlen tárháza vagy a gonoszságnak, a butaságnak, a rosszindulatnak. Helyedben, önmagamat ásnám el a föld alá, s mondanám magamnak: "könnyű legyen nekem a föld " (kiemelés tőled). Mellesleg: Széchenyi korában melyik királynak, fejedelemnek volt egyetemi diplomája??

Tudod vidéki, jól választottad a nick nevedet. Te tényleg megtestesíted (pejoratív felhanggal ) azt az elmaradott, szelektív gondolkodású vidéki tahót, aki gyűlöli a világot a saját elcseszett szaros kis élete miatt (mielőtt vidékgyűlölőnek neveznél, közlöm, tévedsz! Én csak a hozzád hasonlókat nézem le, -és ha lehetne- megóvnám tőlük a világot )

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.12.21. 11:52:32

@Vidéki:
Örülnék neki, ha már egyszer velem beszélsz, nekem címzed a választ, és ugyanakkor én vagyok az is, akinek a "könnyű földet" kívántad, akkor nem ezt a sablon "nem kívántam kommentelő társam halálát" faszságot nyomatnád! Ennyire nem lehet nehéz kitörni a paneljait zsolozsmázó imamalom szerepéből talán még neked sem!

Keynes egy megállapítás tett, míg te mindenféle dolgokat kívángatsz, anélkül hogy erre akár szakmai, akár erkölcsi alapod lenne. Ugyanígy szükségtelen játszanod a jóstehetséget, hogy én mire hogyan reagálnék, egy jövőben bekövetkező esemény megtörténtét ilyen határozottsággal kijelenteni, ahhoz kell ám annyi balhit és tévképzet, amivel láthatóan rendelkezel.

Vidéki 2012.12.21. 12:58:55

@Nyuggervadász:

Egy gonosz alak, aki nyuggerekre vadászik és még büszke is foglalkozására, ne oktatgasson ki másokat jóságból és jó erkölcsből!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.12.21. 15:19:40

@Vidéki: Az meg sem fordult a korlátolt agyadban, hogy a "nyuggervadász" jelentése nem csak az lehet, hogy nyuggerekre vadászik, hanem lehet az is, hogy olyan nyugdíjas, aki vagy hivatásos vadász volt, vagy pedig most vadászik passzióból nyugdíjas korában.

Magyarul sem tudsz ezek szerint.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.12.21. 15:57:50

@Jani haverja:
Alapból mindenkiről csak a rosszat feltételezi. Biztos van kiből kiindulnia:).

A magyar nyelven kívül egyébként kontár módon ért a közgazdaságtanhoz, az irodalomhoz és a történelemhez is, olyan tudással próbálta már nem egyszer fényezni magát, amivel nem rendelkezett, és most éppen a biológiával bukott be. Azt írta ugyanis itt (@Vidéki: ), hogy "Ha differenciáltan emelnék, te akkor is dühöngenél. Bal féltekéd erre kényszerít, mivel te balhitekben tajtékzol téveteg.", noha a tudomány, sőt, még Matolcsy György is a racionalitást, a józan észt és az analitikus gondolkodást rendeli az agy bal féltekéjéhez, úgyhogy ott nem csak egy balhitnek, egy tévképzetnek, de még a hitnek sem sok táptalaja van. A jobb agyfélteke domináns a kreativitás, a fantázia, az ábrándozás és úgy egyáltalán a képzetek terén.

Nem hittem volna, hogy találok butább embert Matolcsynál, de Vidékinek sikerült alámennie a szintjének:)... legalábbis ebben a témában.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.12.21. 17:30:18

@Rufus78:
"Nem hittem volna, hogy találok butább embert Matolcsynál, de Vidékinek sikerült alámennie a szintjének:)... legalábbis ebben a témában."

Pedig Matolcsy igencsak erős követelményeket támasztott, és támaszt a mai napig... :)

Nyuggervadász 2012.12.21. 17:55:58

@Vidéki:
Figyelj, most már nem csak sajnállak, hanem szánlak is! A demenciád már annyira felerősödött, hogy tudom, felesleges, mégis : HARMADSZOR (és utoljára!) leírom:
-nick nevemet a Selmenczi "nyugdíjvédelmi"-kormánybiztos kigúnyolása kapcsán vettem fel
( akinek hathatós közreműködésével lopták el fél ország nyugdíját),
-azt is írtam már, hogy az avatárom Gabika rusnya orcája volt, de mert több kommentelő megkért, hogy a képet távolítsam el, mert hányhatnékjuk van, ha ránéznek, hát kérésüket teljesítettem.
Kegyetlen dolog a leépülés, de próbálj valamit tenni a folyamat lassítása érdekében...A családod érdekében! Gondolj arra, mi vár rájuk egy örökké gonoszkodó, kötözködő fogyatékos ápolásakor.....

Vidéki 2012.12.21. 19:15:44

@Nyuggervadász:

Én azért szánlak, hogy csak ilyen nevet tudtál csak magadnak kitalálni. E jellemzi milyen sötétség uralkodik a nyakad felett. Miért nem magyarosítasz?

Ez olyan színvonalú névválasztás, mintha büszkén állítanád, hogy hülye vagy.

Utólag hiába magyarázgatod, hogy tulajdonképpen más a Nyuggervadász, nem Te. Ha másról van szó, miért te viseled a nevet büszkén?

Nyuggervadász 2012.12.21. 20:23:39

@Vidéki:
Drága hülye gyermekem! Ha neked is annyi sötétség lenne a nyakad felett, mint nekem, most nem a tehén segge mögül kéne a szart pucolnod....

Téged (a III/III-ast) utánozva, én is ritka sorközzel írok:
-nem büszkén, hanem gúnyból és dacból viselem ezt a nevet.

-de miért nem a felvetésekre válaszolsz nekem (és a többieknek)? Arra már nem futja a naponta csökkenő IQ-ból?

Az, hogy grafomán vagy (aki a minőséget felcseréli a mennyiséggel), tudomásul veszem. De azt már felfogni nem tudom, hogy nem jut el a hajadig: mindenkinek hányhatnékja van tőled, és csak téged, egyedül TÉGED csesztet mindenki. Ezen azért elgondolkodnék....

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.12.22. 09:51:12

@Nyuggervadász: Dehogy grafomán, nagy megerőltetést jelent neki a kommentelés, még az értelmetlen kommentelés is. Viszont karakterre fizetik, kénytelen sokat írni. Ezt egy kicsit megkönnyítendő, egy-egy kommentet, vagy abból néhány hosszabb részt bemásol több blogba is (a másolásból eredően vannak néha a nagy sorközök). A munkáltatója ezt nem veszi észre, mert az is ugyanolyan agyi képességekkel rendelkezik, mint ő, így Vidéki simán megkapja a fizetését.

Vidéki 2012.12.22. 10:18:04

@Jani haverja:

Te meg egy gonosz karaktergyilkos vagy!

Ron Werber legrosszabb albániai tanítványa.

Egy albán szamárban több jóindulat van, mint benned!

Ironfist 2012.12.23. 12:50:47

@Nyuggervadász:
Ne idegeskedj ezen. Amiket írsz, már sokszor, sokak által lefutott körök. Vidéki NEM FOG változni, mert Vidékit ezért fizeti a fidesz. Hazudnia, terelnie kell, de látszik rajta, hogy amúgy szívesen teszi. Egyszerű viszont a megoldás: nem kell vele törődni. Tedd szűrőlistára. Ugyanis sokszor nem az a célja, hogy érveket hozzon, hanem hogy ezzel a tereléssel elvigye a témát olyan irányba, ami őt(őket) nem zavarja már. Csakhogy ezzel pont eléri a célját - ezért nem szabad rá figyelni. Ignore-t neki, és le van a gond.

Szúrófény 2013.01.01. 11:03:18

@zrobasé:

Csandala/csőcselék
→kaszton kívüli; csak az →ösztön szavára hallgat, illemmel, erkölccsel nem törődik, indulatos, alacsony vágyak rabságában él, még kérkedik is ezzel, szennyes szavakat használ, a →szellem magasrendűségén gúnyolódik, ezáltal önmagát helyezi →törvényen kívül, s ítéli arra, hogy →szakrális →közösség tagja ne lehessen
Hamvas Béla pontosan értelmező szótárából

Szúrófény 2013.01.01. 11:07:12

@Nyuggervadász: A régi jó "varázsige: "valaki van, a háta mögött" Nyomja erősen, már előző ciklusban is bukott hülyeségével, mint az ólajtó!

Szúrófény 2013.01.01. 11:09:22

Hoffmann mit is jelent= udvari ember, német! Kell több magyarázat!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.01.02. 15:03:25

@Vidéki: Én csak az igazságot írom le, ellentétben a Te fizetett propagandáddal.
Egyébként meg Ron Werberrel éppúgy nem foglalkozom, mint az albán szamarakkal, vagy éppen Wermer Andrással.

süti beállítások módosítása