Skip to content


       Szűrés lista

Egy makulátlan elme örök ragyogása

Pedig olyan jól ment minden ... államosították a 3000 milliárd forintos magánnyugdíjpénztári vagyont, nem tüntettek. Lett új alkotmány, új munka törvénykönyve, új választójogi törvény, rengeteg kreatív új adók, adóemelések, egy minisztériumot lepasszoltak a szponzoroknak, bíróság, ügyészség, ÁSZ, MTI, MTVA, AB, minden fontos és kevésbé fontos pozícióban a saját emberek ülnek, a Közgép elégedett, Simicska elégedett, Nyerges Zsolt elégedett, az állami hirdetési piacról dől az osztalék, a földbérletek jó helyre kerülnek, tavasszal beveszik az MNB-t is ... és erre egy ilyen piszlicsáré tételen, mint a felsőoktatási reform (150 milliárd) elcsúsznak. 

Amit a kormányzás művel az elmúlt hetekben, az a 2009-es lázas miniszterelnök-keresés legszebb napjait idézi fel bennem ... az államtitkárság, a minisztérium, a miniszterelnök lázasan ötletel, a kommunikáció szétesik, emiatt következhetett be olyan vicces momentum, hogy a "karácsonyig meghúzzuk a ponthatárokat minden szakon" bejelentés pontosan 24 órát élt. A bejelentés után az apparátus valószínűleg finoman szólhatott, hogy 8000 különböző ponthatárt nem lehet 3 nap alatt meghúzni, arról már nem is beszélve, hogy nem is tudják mely egyetemek melyik szakjaira hányan jelentkeznek majd és milyen felvételit írnak ... őrület.

A nyomorúságot, amit művelnek jól mutatja, hogy a felvételi tájékoztatóhoz (ami ilyenkor már rég megvásárolható volt minden évben) az van odaírva, hogy "megjelenés 2013 január".... 

A tartalmát most hegesztik össze, de sok sikert a felelős jelentkezéshez ...

felvi.jpg
A legszebb pillanatok persze még mindig azok, amikor maga a miniszterelnök is megszólal. Látszik, hogy szívügye a felsőoktatás, ezért nyomja az őrült next steppeket Balognak, aki meg kénytelen Hoffmann Rózsához fordulni. Két tűz között. Kellemes ünnepeket miniszter úr!

"Három célt tűztünk ki, három dolgot akartunk: először is, hogy emelkedjen a felsőoktatási képzés minősége, a gyerekek ne jöjjenek ki olyan diplomákkal, amit nem tudnak használni. Másodszor 5 százalék alá akarjuk vinni a lemorzsolódás arányát, vagyis hogy aki elkezdi, az fejezze is be az egyetemet. Harmadszor nincs annyi pénzünk, hogy mi képezzük a szakembereket a külföldnek."

1. A diplomások között alacsonyabb a munkanélküliség, és magasabb az átlagfizetés. Másrészt nem könnyű megmondani, hogy 2018-ben mire lesz szüksége a munkaerőpiacnak.
2. Most is fizetni kell, ha nem végez 10 félév alatt.
3. Itt például el lehetne gondolkozniuk azon, hogy miért nő 2010 óta az elvándorlás, nincs-e összefüggés a kormányzásukkal ...Nem azért tanulnak a fiatalok, mert majd külföldön szeretnének dolgozni, viszont a diploma megszerezése után ha nem talál itthon munkát vagy külföldön jobb fizetést kínálnak akkor benne van a pakliban, hogy nem itthon fognak dolgozni. Nyilván egy esztéta vagy egy magyar tanár kevesebb eséllyel vándorol ki, mint egy orvos, és egy informatikus pedig Magyarországon is kaphat versenyképes fizetést. Döbbenet, hogy az emberek bérből és fizetésből élnek, ugye?

"A kormány nyílt lapokkal játszott, mindig elmondtuk, mik a szándékaink. A kormánynak volt egy elképzelése, hogy hogy jut el ezekhez a célokhoz. A diákok nem értettek egyet ezzel, féltek tőle. Lett volna mintegy tízezer teljes ösztöndíj, valamint részösztöndíj és diákkölcsön – de azt is részben az állam fizette volna. A kormány nem akarta eladósítani a diákokat.De mire ezt kibontottuk volna, addigra a diákok elvetették. De ha hibáztunk, az csak azért volt, mert nyíltan tájékoztattunk mindenkit."

Az elmúltkétésfélév minden keserve benne van ... az volt a a hiba (!) hogy a kormány őszinte (!) volt, de a diákok féltek, és nem sikerült kibontani ...

"Hiába érzi úgy az ember, hogy neki egy jó gondolata van, ha nincs, akivel közösen megvalósítsa, akkor azt a gondolatot félre kell tenni. A kormányzás nem arról szól, hogy ha tetszik, ha nem, átverem, lenyomom a torkán, így is-úgy is megcsinálom."

Vajon melyik a félelmetesebb?
Ha valóban úgy gondolja, hogy ők nem nyomtak le semmit a szervezetek, cégcsoportok, társadalmi csoportok, az emberek torkán, vagy ha ilyen pofátlanul hazudik?
Nem tudok olyan törvényt, "reformot", eseményt mondani, amit ne erőből nyomtak volna le, egy terület van, ahol zajlanak az egyeztetések, ez a párt és kampányfinanszírozás, itt viszont már 2,5 éve gyömöszölik egymást, eredmény nélkül ...

Mondjuk mit várhatunk Orbántól, aki már kétszer törölte el a tandíjat?

orbán.jpg

Címkék: orbán felsőoktatás társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr664976091

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.12.21. 15:03:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flak 2012.12.21. 23:50:51

Köszönöm szépen a tartalmas vitát mindenkinek, érdekes volt és építő jellegű. Sok dologra felhívtátok a figyelmemet! :) És ami fontos, hogy ez sokkal kulturáltabb volt, mint amit más blogokon a komment-sorokban olvasok. Ez nagyon fontos. Köszönöm szépen! Sziasztok!

kifordított nagyanyó 2012.12.21. 23:51:29

@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!: Szeva kiskancsó.Gratulálok.A bajnokság mellé behúztátok a BL-t.Persze tiszta véletlen és tiszta volt a sorsolás.Hát persze hogy a legerősebb párosítást meg kell csinálni!
Amúgymeg ne legyél már kravver légyszi!
Ő mondja mindig hogy zero te ezeknek a seggében voltál.

2012.12.21. 23:53:18

@Flak: nekem azzal nincs bajom, hogy sokan lemorzsolódnak. az alapszakon 90-en indultunk, abból 10 végzett időben. ennek én örülök. akik kiestek, megkapták a lehetőséget, de nem éltek vele, kész. annál értékesebb lesz az a pár, aki végez.
szóval az szerintem egy hibás megközelítése a reformnak, hogy mindenki végezze el. nem, ne végezze el. az ilyen irányú (=lébecolók kikúrás) intézkedéseknek abban kellene gondolkodni, hogy az egyetemnek ne legyen érdeke a fejpénz miatt bent tartani, illetve az illetőnek se legyen kényelmes a bukdácsolás a lemorzsolódásig.
ergo végezzen akkora hányad, mint most, viszont a lébecolókat 1-2 félév alatt azonnal kiszűrni, és annyi.
az igazsághoz hozzátartozik, hogy nekem is volt olyan tárgy, amit utáltam, mái napig utálok és háromszor vettem fel. harmadjára első vizsgaalkalomra felszívtam magam és átmentem belőle gond nélkül, mert akkor már motiválva voltam rá kellőképp (ha bukok, kirúgnak). igen, de ha már az első tárgyfelvételkor úgy indult volna, hogy nincs lehetőség következő félévekben is próbálkozni (rá nem épült semmi, csúszást nem okozott), akkor bizony átmegyek szépen elsőre v megyek kapálni.

Vidéki 2012.12.21. 23:54:06

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Írod: " A UK hivatalos adatai szerint mintegy 400 ezer ember emigrál a királyságból, évente. "

De az is lényeges, hogy milyen irányba?

Kelet felé, vagy nyugat felé?

Feltételezem, hogy Észak-Koreába kevesen emigrálnak!

Szociknak vége 2012.12.21. 23:55:39

@Flak: Az állam nem látja. Nincs rálátása az egyetemi struktúrára, ezt hidd el nekem.

Inkább nem. Mindenki név szerint a fizetési listán van.

Mert ezt a nyelvszakok biztosítják. Ha ezek nincsenek, akkor a kedves diákok mehetnek fizetős nyelviskolába

Azt a lehetőségetnem vetted számításba hogy 1. a kutya sem tanul lengyelül és nagyon kevesen tanulnak első idegen nyelvként franciát 2. ha történetesen edig túlképzés volt (mint pl. jogászból) akkor sem lesz semmi gond ha 10 évig egyet sem képeznek ezekből. De pláne miről beszélünk ha még azt sem tudni hogy megszünik-e bármi.

2012.12.21. 23:59:03

@halavány:" Te egy balfasz antidemokrata vagy. Mondd csak te mennyire nézed le a polgártársaidat? szerinted valamivel kurvára nem értenek egyet, de megszavazzák csak mert a fidesz azt mondja? Hogy lehetsz ennyire hülye? "
Hát ez igen halavány próbálkozás.
Terelsz, mint a fideszesek. Nem ez a lényeg. Sok egyetemista kell, mert az viszi előre az országot- a maszop át akarja írni a egyetemi képzés támogatását, nosza, egy kis demagógia, és népszavazzunk!- át kell alakítani a felsőoktatást, mert kurva sokba kerül, és mi vagyunk hatalmon. Leírtam neked a folyamatábrát. próbáld értelmezni.

És én vagyok az antidemokrata. Na, ezen még mindig röhögök....(-:

A polgártársaimról meg annyit, hogy már gyűjtöttek pénzt Isaurának, Küldtek baracklekvárt Barack Obamának, és vonulgattak a békemenetben!
Mert mi tiltakozunk a... miért is? A békéért? Tiltakozni csak valami ellen lehet. Meg benyalni a demagóg hülyeséget.

2012.12.22. 00:01:33

@Vidéki: De az is lényeges, hogy milyen irányba?

Miért lényeges? Az adott ország szempontjából tökmindegy. Magyarországnak is lényegtelen, hogy azért nincs mondjuk orvos, vagy villanyszerelő, mert Svédországba ment, vagy mert Kínában dolgozik.

Flak 2012.12.22. 00:02:25

@MetroGoldwinMayer: Még utoljára: Az állam nem egy titokzatos valami, ahol összefutnak a szálak. Az csak az intézményekkel foglalkozik, általánosságban. Épp úgy, ahogy a Kovács József BKV-buszvezető elbocsátásáról sem személyesen az "Állam" rendelkezik, hanem a felettesei. Csak "beleesik" a leépítési hullámba. Ezt a rendszert egy piramis szerű építménynek kell elképzelni, de biztosan tudod Te.
Egyébként legyen igazad és a rossz előjelek ellenére se szűnjön meg semmi. :) :)
Minden jót, szia!

2012.12.22. 00:02:57

@Vidéki:" Kelet felé, vagy nyugat felé?"

A UK-ből Ausztrália, Új-Zéland keletre érhető el, míg az USA Kanada nyugatra, tehát is-is.

2012.12.22. 00:05:52

@ruskyy: Az is érdekes kérdés, hogy amennyiben fizetek a képzésért, és nem tudok levizsgázni, akkor visszakapom-e a befizetett összeget, mert az egyetem hibásan teljesített?

2012.12.22. 00:08:04

@Könnyen elkaptuk, uram!: az miért az egyetem hibája, ha nem tudsz levizsgázni? amennyiben technikailag, illetve TVSZ-be ütköző az ok, amiért buksz, akkor nyilván lehet jogorvoslattal élni (kérdés, hogy érdemes-e - megjegyzik az orcád), különben meg abszurdnak mondanám a kérdést, nem érdekesnek. ne az egyetem hibája legyen már, ha buksz analízisből.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.12.22. 00:08:29

@halavány: Szerintem bármikor nyernék népzsavazást arról, hogy mindenki csináljon amit akar, és kapjon havi ötmilliót alanyi jogon.
Ameddig nem kell megmondani, hogy azt miből fizessék.
A Fidesz tömmegképzéssé tette a felsőokotatást, és leszavaztatta a tandíjat.
Most belesétált a saját zsákutcájába és rájött, hogy alá van aknázva a saját aknáival. Aztán megsértődtek.

kifordított nagyanyó 2012.12.22. 00:10:53

Ezek nyílt lapokkal játszottak?Meddig harsogtak a tandíj ellen?Ezt ígérték a kampányban?Mikor is találták ki/hozták nyilvánosságra?

2012.12.22. 00:12:00

@ruskyy: Hibás teljesítésről hallottál már?

2012.12.22. 00:15:22

@ruskyy: Esetleg ha az egyetemi végzettség nem euro-kompatibilis, pedig a bolognai rendszerre épül? Ha a papírom csak Magyarországon használható, külföldön szart se ér? Mert ugye a Sorbonne diplomáját elfogadják az egész világon, de még egy olyan névtelen egyetemét is, mint a Hertfordshire University.

2012.12.22. 00:15:47

@Könnyen elkaptuk, uram!: az előbb felvázoltam azt, amiről hallottam.
1.) technikai hiányosság
2.) TVSZ-be ütköző vizsgáztatás

és ami a jellemzőbb: a diák nem készült fel.
szóval nem, nem tudom mit értesz a hibás teljesítés alatt, de kíváncsi vagyok, mire gondolsz.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.12.22. 00:17:21

@Flak: Szerintem te nem érted a lényeget!

Az egyetemnek nem célja a "a tudás magasabb szintre emelése ÉS ennek a minőségi továbbadása. " ez csak következmény.
Az egyetem célja inkább hasonlít egy csapatépítő tréningéhez és ehhez kellenek bele azok is, akik úgymond nem oda valók, mert ők is adnak a kultúrába, adnak a pezsgésbe, adnak a világlátáshoz, és lehet, hogy nem fejezik be, de ha már járt egy ember egy-két évet, már akkor szélesebb a világlátása, már akkor értékesebb, mintha sosem került volna az egyetem falai közé. A nem végzetteknek is van társadalmi hasznossága.
A fejlődést úgy nem lehet elvárni, hogy az adott rendszer egyik eleme statikus.
Ha az oktató nem hajlandó tenni azért, hogy a megváltozott igényeket ki tudja szolgálni.
Tíz tökéletesen elkötelezett emberrel nyilván könnyebb bánni, mint tíz elkötelezettel, meg tíz olyannal, akiknek van más dolguk is.
Az első esetben le lehet adni az anyagot, megmondani, hogy hol van a bolt, ahol meg lehet venni a jegyzetet, kiírni a vizsgaidőpontot és menni kávézgatni.
A másik esetben viszont ki kell találni a módszert, amivel meg lehet szólítani az embereket.
Az átlag IQ az egyetemen tíz éve 110 volt (benne voltam a kutatásban). Az orvosin kicsit magasabb.
Ez az mutató ma sem lehet rosszabb, és húsz éve sem lehetett sokkal jobb.
Ami változott, az a motiváció, mert ott a gugli, ott a rengeteg hozzáférhető tudás, így a materiális tényanyag oktatása -a kőkemény alapok- vagy szükségtelen, vagy annak látszik.
Mindkét esetben van dolga az oktatónak azok leadásán túl is, ám ezt nem hajlandó belátni, erre nem képes, hiszen egyszerűbb az alapanyag minőségét kritizálni.

Az evolúció = tökéletesedés?
Van az egyetem, ennek van az élettere. Ez az élettér két komponensből áll: a pénz meg a diák.
Ezekhez alkalmazkodik az egyetem, a fennmaradása érdekében.
Ha elzárják a pénzcsapokat, kénytelen a drága és bonyolult szakoktól megszabadulni.
Ha valahova nem jelentkeznek elegen, akkor meg attól a szaktól kénytelen megválni.
Alkalmazkodik a körülményekhez, miközben túlél.
Nincs az az idea, amihez képest tökéletesedik.

@belső elhárítás: A romkocsmákban merengő munkával rendelkező diplomások ötletei viszik előre az országot!

2012.12.22. 00:19:44

@Könnyen elkaptuk, uram!: ez megint hülyeség. az egyetemek nem egyik pillanatról, de nem is egyik évtizedről a másikra lesznek elismertek. a kedves nebuló csak tudja, hogy a kodolányis papírja az nem fog annyit érni az GE-nél, mint az Oxfordos diploma, illetve ha nem tudja, az megint nem a rendszer hibája.

szóval mi az a hibás teljesítés? :)

toto92 2012.12.22. 00:28:46

@dr. Aullah: nekem igazából az jutott eszembe róla, amikor a cocialista elvtársak osztogatják maguknak/egymásnak a plecsniket. (vagy ahogy az egészséges erotikában gusztushuszadikán cserélgetik egymás közt mint a cukrot :D)

Bee-zony 2012.12.22. 00:45:24

Orbánnak kiütötték az első két fogát
www.origo.hu/itthon/20121220-a-story-osszeallitasa-33-dolog-amit-nem-tudunk-orban-viktorrol.html
„A miniszterelnök óriási Rejtő Jenő-rajongó...”

Piszkos Fred a kapitány, és az ő bandája...
Amit Reich-Rejtő-P. Howard zsidaj megírt, azt ő meg való sícssa.
NER = Piszkos Fred Társasjáték

"Piszkos Fred
hu.wikipedia.org/wiki/Piszkos_Fred
(...)
Egyik állandó partnere, ugyanakkor ellenlábasa Fülig Jimmy, aki egyszer így jellemezte: „Neki van a világon a legtöbb esze. Fukar, kegyetlen, mogorva, és semmitől sem riad vissza, ha pénzről van szó. Mindenkit becsap, mindenből hasznot húz, senkivel sem barátkozik, egyedül járja a világot, és mint a neve is mutatja, teljesen piszkos”. És "...mindössze három dolog érdekli: a pénz és más semmi, meg a velem szembeni kitólás."

Egy ideig békében járta a tengert cimboráival, de mivel Piszkos Fred zsarnok volt, és állandóan sikkasztott a hajó költségeiből, zendülés tört ki, és a kapitányt egy viharos éjszakán, a Jóreménység foka magasságában felpofozták.
Később állítólag Alaszkában látták, ahol játékbarlangot nyitott, és az aranyásók komoly formában foglalkoztak a gondolattal, hogy meglincselik. Egyszer híre járt, hogy meghalt, de utóbb kiderült, hogy ő a kapitánya annak az ócska kis gőzösnek, amely dühöngő viharban segítségére sietett a zátonyra futó Tokio-Maru luxusgőzösnek, és ötven utast megmentett. Ezek később észrevették, hogy minden értéktárgyuk eltűnt."
(...)

Rejtő Jenő: Piszkos Fred, a kapitány
'- Akar dolgozni?
- Nem.
- Miért?
- Elvesztettem a meggyőződésemet.
- És ez mitől jön?
- Tavaly Nápolyban loptam egy kockás felöltőt, és azóta úgy érzem, hogy úrnak születtem. Elhatároztam, hogy többé nem dolgozom.
- Azelőtt dolgozott?
- Nem. De hiányzott az elhatározás."

Reaper Man 2012.12.22. 01:01:07

@halavány: 2 napos regisztrációval ne osszad itt az észt! Mindenhonnan kiutálnak a híg agyaddal, azért kell állandóan új nick??? Ha darabra fizetnek a gazdáid, akkor ontsad a kommenteket, mert hamarosan szétrúgják az ánuszrózsákat, amikből most szürcsölsz, és vége a jó világnak! :D

bgp 2012.12.22. 01:11:40

@Morcos Kartal: valóban ugyanaz a kupac szar, csak a másik oldalról. Még a legyek is átjárnak néha. Egy különbség van csak, a fideszre egyszer még én is szavaztam (sok sok éve). Kár volt.

DARTH HAJDU 2012.12.22. 01:12:39

Az MSZMP újra kitünteti a hű MSZMP-seket, íme:

index.hu/belfold/2012/12/21/a_diakokbol_hianyzik_a_bekemenet_meltosaga/

A büdös kurva anyátokat,lenulláztatok egy országot, egy népet.

Reaper Man 2012.12.22. 01:12:47

@dr. Aullah: Képeket nézted? Van valami bájos abban, ahogy ezek a szánalmas kretének (hogy is mondta Mr. Wolf a Ponyvaregényben??) "egymás faszát szopják"! :D

gtri 2012.12.22. 01:36:23

A kormány elmúlt két és fél éves kommunikációja és a mostani nyilatkozataik alapján egy könyv egy részlete jutott eszembe. Kikerestem azokat a sorokat.

Pratkanis és Aronson
A rábeszélőgép
(élni és visszaélni a meggyőzés mindennapos mesterségével)
193. oldal
--------------
A náci párt a viszonylagosság helyett a dogmában hitt, s abban, hogy az igazság biztos tudatában nincs szükség az ellenvélemények tolerálására. Hitler így fogalmazott:

"A propaganda funkciója nem az, hogy mérlegelje az emberek igazságát, hanem hogy kizárólagosan hangsúlyozza a mi igazságunkat, amelyért működésbe hoztuk. Dolga nem az, hogy az igazság tárgyilagos lenyomata legyen, s a tömegek elé tárja tudományos pontossággal, akkor is ha az ellenséget szolgálná. A propaganda dolga az, hogy mindig és feltétel nélkül a mi igazságunkat hirdesse... Abban a pillanatban, amint a mi propagandánk elismeri, hogy az ellenségnek akárcsak egy szemernyit is igaza volna, megindul a mi igazunkban való kételkedés."
--------------
A Fidesz nem náci párt, de pontosan úgy "kommunikál", ahogy azt a fenti idézet leírja.

tatuman 2012.12.22. 01:37:49

és a hülye kurva anyád mit lát amikor a gyerekére néz? egy köcsög faszverő transzvesztita blogolót?

DARTH HAJDU 2012.12.22. 01:41:14

A szlovák illetőségű Bayer Zsolt szerencsére felvilágosít mindenkit, hogy ki mennyire magyar.

tatuman 2012.12.22. 01:41:27

óder dasz baj iszt: nem te kaptad? dobáljad a számokat köcsög. ezért jó a szóljálszabaccság, h a majomfaszok a 100 (!!!) kommenternek leírja, és ha jön ey még, akkor kiverje, h még egy oldal nézettség. ez mennyi amúgy? 129,70,- HUF/látogató, vagy /karakter? és még azt nem értem, h fasznak rugóztok ennyit egy szájbabaszott témán? dolgozzatok basszátok meg, ne az üres kalóriás reklámokat termeljétek köcsög faszok!

nu pagagyí 2012.12.22. 04:56:11

Itt lenne az idő az alaptörvényt elégetni. Mert erre még inkább igaz:
"Hiába érzi úgy az ember, hogy neki egy jó gondolata van, ha nincs, akivel közösen megvalósítsa, akkor azt a gondolatot félre kell tenni. A kormányzás nem arról szól, hogy ha tetszik, ha nem, átverem, lenyomom a torkán, így is-úgy is megcsinálom."

Minden ámokfutást a demokratikus alkotmány megsemmisítése tesz lehetővé. Az állam megszabadult minden kötelezettségétől. Nem számol el az adónkkal, nem tartja tiszeteletben az alapvető emberi jogokat. A népet alattvalóvá fokozták le és lassan saját torzképükre formálják az egész országot.

nu pagagyí 2012.12.22. 05:03:32

@tatuman: Te az állami kitüntetést elnyert Békemenet oszlopos tagja vagy? Megfelelsz az indiklásnak: hangod kulturált, nyomokban humort is tartalmaz. Remélem sikerül kiharcolnod, hogy gyereked 16 évesen szakmunkásként bekapcsolódhasson a munka alapú társadalom építésébe Oligarcha Lajos éhbéres rabszolgájaként. Drukkolok neked!

dennisthemenace 2012.12.22. 06:32:34

@Vitéz László: Istenem, van, aki csak kepeslapokrol ismeri a Horthy korszakot. Ilyenkor hianyolom az idogepet, visszakuldenem oket csak egy hetre...

BA2017 2012.12.22. 07:06:54

@Flak: "Szerintem nem az az egyetem evolúciója, hogy tanszékek zárnak be és tanárok lesznek elküldve. Az inkább visszafejlődés. "

Pedig de. Hozzá kell tenni, hogy ha a piac igényli, akkor új szakok indulnak és új oktatók kerülnek oda. Az evolúció az alkalmazkodás művészete, egy egyetem sem tud kibújni ez alól.

TiZ 2012.12.22. 07:45:05

Lekattanhatnátok már erről az államosították a 3000 milliárdot. Nem államosították, ti adtátok oda. Kész, vége.

kalandfereg 2012.12.22. 07:56:06

Tök jogos, ez mindannyiunk érdeke, hogy ha magyar adófizetők pénzéből valakit eljuttatunk a diplomáig, akkor itthon is kamatoztassa a tudását.
Azonban zsarolás helyett esetleg javasolnám ennek a használhatatlan, közutálatnak örvendő, betegagyú, dielttáns, rögeszméktől vezérelt kormánynak, hogy azonnal mondjon le, ezzel csökkentve a kivándorlást.
Azért vándorolunk ki, mert itt a közélet SZAR.
Nincs jövő. Volt egy Gyurcsányunk, kurva szar volt. Azt hittük, rosszabb már nem lehet. És rosszabb lett, baszki, tudott még rosszabb lenni, Orbán V. gondoskodott nekünk erről! Rengetegen érzik úgy, hogy már választani sincs kit.
A pénztelenség nem lenne elég, húsz éve se vándoroltunk ki, harminc éve se, tíz éve se ennyien. A magyar kivándorlás mindig az átlag alatt volt. Mi ragaszkodunk Mo-hoz, de azért létezik az a hatás, ami már minket is nagyobb mennyiségben üldöz el innen, és most ez a hatás érvényesül...

BA2017 2012.12.22. 07:58:06

@TiZ: Te is odaadtad volna, ha megfenyegetnek, hogy kizárnak a másik alapból, ahová fizettél. Tehát nincs lekattanás.

6.Lenin önálló gondolata 2012.12.22. 09:04:38

"Ebben a helyzetben az imperialisták lázas aktivitást fejtenek ki, igyekeznek növelni nyomásukat a béketáborra, irányt vesznek olyan provokációkra, mint amilyeneknek Berlinben vagy Koreában voltunk tanúi. Sokszázmillió dollárt fordítanak a provokációk, szabotázsok szervezésére, s aktivizálják ügynökeiket, kémeiket, provokátoraikat. A nemzetközi imperializmus egy ilyen ügynökét leplezték le most a Szovjetunióban Berija személyében. A mi pártunk helyesli azt az erélyt, határozottságot, melyet a Szovjetunió Kommunista Pártjának Központi Bizottsága ebben a kérdésben tanúsított. A magunk számára levonjuk belőle a tanulságot, hogy szakadatlanul éberen kell őrködnünk, hogy őrizzük, mint szemünk világát, pártunk egységét, kollektív vezetését és szilárd marxista-leninista ideológiai alapját. (Hosszantartó taps.)

Nem kétséges, hogy az imperialisták és ügynökök itthon, nálunk is meg fognak próbálni mindent, hogy zavarják szocialista építésünket, dolgozó népünk életszínvonalának emelését. Ebben a helyzetben fontosabb, mint bármikor, hogy mindenki világosan lássa: pártunk és vezetése egységesebb, összeforrottabb, mint valaha.(Hosszantartó, lelkes taps.) Ennek az egységnek, összekovácsoltságnak szilárd és megingathatatlan alapját azok az eszmék és tanítások képezik, melyeket Marx, Engels, Lenin, Sztálin dolgoztak ki, s amelyek, mint a múltban, úgy a jövőben is, változatlanul megvilágítják előttünk a szocializmushoz vezető utat."

Rákosi Mátyás: Beszéd a budapesti pártaktíván

1953. július 11.

Pásztor Miklós 2012.12.22. 09:07:22

@Bullshit generátor: ilyen evolúció? Az evolúció csak az önhitt értelmiség hazugsága. A evolúció nem létezik, a pszichoteraputám is megmondta.

Pásztor Miklós 2012.12.22. 09:08:45

@tatuman: Ezt a szép beszédet, a sarkon álló, hivatásos nőnemű felmenődtől tanultad?

gnme 2012.12.22. 09:11:29

@DARTH HAJDU: +1

éljenek a diósgyőri lelkész esztergályos miniszterek, a mindenhezértő polihisztorok!

Pásztor Miklós 2012.12.22. 09:15:47

@halavány: De jó látni, hogy őrjöng a sok beszart fideszes! A fideszről 100 ezer fiatal számára kiderült hogy hazudott 2008-ban, hazug ígéretekkel kapott kétharmadot. A 100 ezer gyerek mellé még járul 200 ezer szülő aki a zsebéhez kap, hogy most mi lesz, plusz még 200 ezer nagyszülő, rokon, testvér, barát. Úgy hogy ez kb 500 ezer sértett. Pá,pá, hatalom 2014-ben!
Idegesek is a fidesz trollok, ezért nőtt meg hirtelen a számotok, sok hirtelen regisztrálttal.
Üdítő nézni a jajgatásotokat, ajvékolásotokat. -))

kzoltana 2012.12.22. 09:21:29

Orbán örökzöldet avat, mintha semmi nem történt volna.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3561_mint_aki_jol_vegzi_a_dolgat

gnme 2012.12.22. 09:23:55

@Pásztor Miklós: +1

fideszesek? ... én csak megvénült bajszos ganélapátolókat látok, kivénhedt kripli polihisztorokat, kommunizmuson szocializálódott fröcsögőket, agymosott hajóskapitányokat (elnézést: konyakot lehet már rendelni?)

www.youtube.com/watch?v=ntTYROq4qDQ

Battlestar Galactica 2012.12.22. 09:28:05

Rohadna le a keze annak, aki ezekre még egyszer ikszet rak!

Battlestar Galactica 2012.12.22. 09:38:04

Mondjuk, belegondolva elég jó szórakozás lesz valakinek, és elég komoly kihívás is, hogy azt a sok bebetonozott faszt kirobbantsák a szétosztogatott helyekről.
Hogy fog sírni a sok fideszes nyalonc, amikor majd felállítják a hivatalokat ellenőrző hivatalokat, hogy kormányozni tudják az országot, és ne blokkoljanak mindent ordítva, hogy "ez demokrácia ellenes"!

Priceless!

Szívesen részt vennék egy ilyen akcióban!

2012.12.22. 09:57:31

@ruskyy: A hibás teljesítés fogalmát megtalálod a neten. Nem tartok szabadegyetemet.
Az egyetemek pedig valahol elkezdték. Igen, hoztam egy példát, amit elegánsan átléptél. Hertfordshire University.
Hallottál már róla? Pedig a hallgatói részt vettek több amerikai és angol film számítógépes munkálataiban, beszélő robotot terveztek, több, újonnan felfedezett csillag az egyetem hallgatóihoz kötődik, a repüléstechnika fejlesztésében szintén aktívan részt vesznek.
Nem, nem a Cambridge, vagy Oxford.

Vidéki 2012.12.22. 10:15:16

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Azzal hozakodsz elő, hogy Nagy Britanniából is van elvándorlás.

De ottan a demográfiai mutatók kedvezőbbek, mint nálunk.

Egy híres írót nyolcvanadik születésnapján megkérdezte a riporter a TV-ben:

Nem érzi úgy, hogy az idős kor az alkotóerő csökkenésével jár?

Az idős író: "Én is hülyülök, de nekem van miből!"

2012.12.22. 10:20:29

@Vidéki: Ne csavard tovább! Csupán azért hoztam fel, mert az hangzott el, hogy Kelet-Európából milyen nagy az elvándorlás. naugye! Mert nem csak Magyarországról...
Mondjuk ez nem is volt kérédses, de azt azért tudnod kell, hogy nem azért vándorolnak ki Magyarországról, mint Angliából az emberek.
Itt nincs munka. Ott meg máshol talál jobban fizetőt, végzettségének megfelelőbbet, családja kivándorolt már korábban, ő utánamegy, stb.

reszeg tengeresz 2012.12.22. 10:21:17

Dogoljon meg a gyurcsany meg a libas! Ennyit kivanok csak neki igy az unnepekre!

2012.12.22. 10:22:46

@Vidéki: És még annyit: Angliában a lengyel vendégmunkások java otthon hagyta a családját, ugyanis vissza akar menni. Csak most nincs odahaza elég munkahely, vagy keveset fizet.
A magyarok, ha kijöttek, csak muszályból mennek haza. (nem 100%-ban, de jellemzően)
Oka a kiszámíthatatlan körülmény, ami odahaza van.

2012.12.22. 10:24:30

@Vidéki: Egyébként a UK-ben 400 ezer kivándorlóra 520-ezer bevándorló esett még öt évvel ezelőtt. Most egy kicsivel több.

2012.12.22. 10:25:48

@reszeg tengeresz: "Dogoljon meg a gyurcsany meg a libas!"

Ne bassz! Nem szabad! Akkor nem lesz kit szidni! Ki lesz a mumus? Kivel fog riogatni a fidesz?

Anti Anyag (törölt) 2012.12.22. 10:26:38

@Szarházy: Kurvára egyetértek. Hihetetlen, hogy némely arc mekkorát "korszerűsödött", persze egy kalap szart nem ér az új szakjában sem.

Nyilvánvaló, hogy a diákok egyébként érthető, ha nem is minden részében teljesíthető követelései mögött e struktúra is küzd a továbbélésért.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.12.22. 10:34:07

Én inkább azt emelném ki, hogy ellentmondás van az első két célkitűzés között.
Vagy magas minőségű diplomásokat képzünk, de akkor magas a lemorzsolódás aránya.
Vagy minden hülyét elrugdosunk a diplomáig, de akkor nem lesz magas a minőség.

A dilettáns egyik legfőbb ismérve, hogy még saját magával sem konzisztens.

"De ha hibáztunk, az csak azért volt, mert nyíltan tájékoztattunk mindenkit."
Ez vastagbőr a javából. Nyílt tájékoztatás? Hogy is mondta ez a drága jó, meg nem értett ember: Nem tandíj, hanem diákhitel. És hazudik, aki össze akarja mosni?

Vitéz László 2012.12.22. 10:34:25

@dennisthemenace: tényleg ijjen rosszak voltak a náci bácsik?

...akkor ircsuk ki a nácikat

Vidéki 2012.12.22. 10:54:30

@reszeg tengeresz:

Ne kívánj ilyen rosszat felebarátodnak!

Vidéki 2012.12.22. 11:07:27

@Lord_Valdez:

Egy görög tudós mondta Ptolemaiosz egyiptomi királynak, akit arra kért, hogy a nehézségeket, fáradságot kikerülve juttassa el őt a geometria tudományának birtokába:

„Nincs királyi út a tudáshoz”!

Régen rég is voltak a fáradságos munkát elkerülni igyekvő tendenciák a diákvirtusban: A lustaságot, cinizmust, az idétlen hülyéskedést sokan imponálónak tartották.

Egy ilyen mentalitású ismeretlen (talán nem kuruc) szerzőtől született ennek a dalnak a szövege.

"Gaudeamus igitur,

Ha diák vagy ne tanulj,

Ha tanulsz is keveset,

Ne strapáld az eszedet!

Ha bejön a rajztanár,

Mondd neki, Te nagyszamár!

Ha kidobnak, kidobnak,

Elmegyek majd inasnak,

Csinálok én olyan bilit,

Amiből a tanár iszik!"

zrobasé 2012.12.22. 11:14:39

@Vidéki: igy is van...

más halálát kivánni csak a te kiváltságod, ahogy azt nem is oly rég már itt megtetted, csak azért szomjaztad egy kommentelőtársunk halálát, mert nem osztotta a te beteges, hazug, propgandista nézeteidet...

ha alkalom adódna rá, te önként és dalolva mennél embereket gyilkolni, csupán azért, mert nem értenek veled egyet...

milyen foxi-maxin végeztél ? nálatok ugye a hazugságra,gerinctelenségre,zagyva beszédre, ölésre adtak jelest ?!

és te kitünő tanuló voltál

fizetett propagandistaként tengeted életed, ávós ügynékként már nem tudsz tetszelegni...

és egy Petőfi idézet :

"a kurva anyád"

2012.12.22. 11:34:57

@Könnyen elkaptuk, uram!: mit léptem azon át? össze-vissza beszélsz. a hibás teljesítés paragrafusait én is ki tudom guglizni, illetve nyilván mindenkinek van egyfajta képzete a fogalmáról, de példát nem mondasz rá, hogy az egyetemek esetében mi meríti ki ezt. szóval ezt ugrod te át, addig meg nincs miről beszélni, mert előzőleg már leírtam két egyszerű pontban azt, amikor lehet jogorvoslattal élni. ennyi.
ne mosdasd a bukdácsoló diákot, a legtöbb pont azért bukik, mert így csúsztat, mint te ;)

ex-dr. vuk 2012.12.22. 11:52:41

@TiZ: mi az hogy mi adtuk oda? most az sem fizethet a magannyugdijaba, aki megtartotta!

A befizetesek allamositva vannak!

ex-dr. vuk 2012.12.22. 11:58:42

@Lord_Valdez: ellentmondasosnak tunik de nem teljesen az.
97-re a keretszamokat megnegyszereztek(!!!), ennek a kovetkezmenye az lett, hogy a ponthatarok a beka segge alatt voltak, minden hulyet felvettek es vegig is rugdostak oket, mert minel tobb a hallgato, az egyetem annal tobb fejpenzt kap. Eredmeny: soksoksok segghulye diplomas (persze vannak jok is, de nehez kivalogatni).
Kevesebbet kellene felvenni, olyat aki azert megy oda hogy elvegezze es nem melegedni, es aki eleg ertelmes is ahhoz, hogy vegigcsinalja.
Lemorzsolodas mindig is lesz, de ne azert legyen mert az emberek ugy valtogatjak a szakokat mint az alsogatyajukat, es 15 evig az adofizetok penzen melegitik a segguket meg kapjak az utazasi kedvezmenyt.

Ettol persze a fidesz egy koponyegforgato fasz banda, akik ezzel most sajat magukat (illetve a 4 evvel ezelotti enjuket) kopik arcon. Ja es persze ez sem volt elokeszitve, hanem hirtelen kitalaltak es bevezettek, aztan 2 honap alatt 145x fog kb. meg valtozni, es az sem kizart, hogy homlokegyenest ellenkezore.

Szarházy 2012.12.22. 13:18:27

@kolbászoszsömle:
egy flakkal hiába vitatkozol, süket mint a légvédelmi ágyú

Szarházy 2012.12.22. 13:20:50

@Anti Anyag:
nézzed meg honnan gyün ez a mozgolódás: az elte "BŐCSészek" kavarják
meg a hóttlibsi tanárik

Szarházy 2012.12.22. 13:26:14

@Könnyen elkaptuk, uram!:
sztem ezt valaki másnak címezted
nézd vissza ha majd kiment a gőz az agykamrádból

épészmérnök 2012.12.22. 15:35:19

@Flak: "Nyilván a több pénzt a felsőoktatásba szlogen nem állja meg a helyét"

Ez egy következtetés, amely csak akkor logikus, ha a premissza valami ilyesmi:

"A felsőoktatás kiváló, a ráköltött pénz elegendő."

épészmérnök 2012.12.22. 15:40:50

@Flak: "a kommunista népművelés, stb. szakot senki nem sírja vissza."

A népművelés mióta kommunista? A nép kulturális felemelését számtalan mozgalom szorgalmazta, többek között a népfőiskolai mozgalom, amely éppenséggel egyáltalán nem nevezhető kommunistának.

Ami a népművelés szakot végzetteket illeti, többek között nekik köszönhető a táncház mozgalom virágzása. Konkrétan a Népművelési Intézet jelenleg mszp-s képviselő igazgatója, Vitányi Iván segítette teljes erőből, és a táncházak túlnyomó többsége a "kommunista" népművelés szakon végzett népművelők által vezetett művelődési házakban működött.

Át lehet nevezni kulturális szervezésnek, vagy akárminek, a lényege mégis a helyi társadalom, a helyi kultúra szolgálata.

Nem olyan egyszerű az élet, mint azt egyesek gondolják...

épészmérnök 2012.12.22. 15:45:40

@ex-dr. vuk: "97-re a keretszamokat megnegyszereztek(!!!), " 96-ban volt a Bokros-csomag, a Horn-kormánynak esze ágában nem volt emelni a keretszámokat.
A keretszámokat az első Orbán-kormány emelte fel, párhuzamosan a diákhitel bevezetésével.

ex-dr. vuk 2012.12.22. 17:01:17

@épészmérnök: akkor hogyan lehetseges, hogy amikor en 97-ben elkezdtem az egyetemet akkor ugyanazon a szakon 240-en voltunk, amin 96-ban meg 60-an?...

A fidesz ennel sokkal jobban (hosszu tavra) adositott minket el, amikor a lakas kamattamogatast bevezette, amikor meg lassan sikerul kimaszni belole nekiall "emutnyocevezni", amit persze ok kurtak el nem az mszp... de hat mostmar szerintem lassan minden mindegy lesz, az utolso lekapcsolja a villanyt.

dennisthemenace 2012.12.22. 20:19:48

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ez tevedes, mert a lengyelek jo resze csaladostul van itt es eszukbe sem jut visszamenni.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.12.22. 22:09:33

@ex-dr. vuk:
Saját tapasztalatból nem tudom megerősíteni. Lehet, hogy voltak szakok, ahol megnégyszerezték, de biztos, hogy ez nem volt általános. A műegyetemre jártam ekkor és nem vettem észre, hogy megnégyszerezték volna az alattunk jövő évfolyamokat. Mondjuk a villanykaron mindig is sokan voltunk, de egy 4-es szorzó igen csak feltűnt volna. Emlékszem, hogy 470-n indultunk és 250-n fejeztük be. Mondjuk nem is áltatott senki azzal, hogy nem lesz lemorzsolódás.

Ám ez nem változtat azon, hogy vagy szigorúak vagyunk és selejtezünk, vagy nem szórjuk ki a selejtet, de akkor színvonal se lesz.

2012.12.22. 22:48:10

@dennisthemenace: Az én ismeretségi körömben a kb 25 lengyelből összesen hárman vannak itt családostul.

2012.12.22. 22:59:32

@Szarházy: Szerintem meg nem. De igazad van, befejeztem, szarba nem nyúlok.

2012.12.22. 23:02:06

@Schindler Pistája: Stresszel, hogy nem sikerült elvégezned a nyócáltalánost, mások mweg egyetemre járnak? Kicsit hülye vagy, ha szerinted minden egyetemista zsidó, a tanárokkal együtt.

2012.12.22. 23:07:45

@ex-dr. vuk: 2007 254693 fő a felsőoktatásban
2002 381560 fő.

2012.12.22. 23:14:32

@ruskyy: Oké, akkor nézzük: például videóra vett vizsga. Például aktív képzés, nem a katedráról leadott anyag, hanem effektív közös munka.
A vizsgára való felkészülés biztosítása. Például nem olyan irodalmat teszek kötelezővé, ami nem elérhető. (pusztán azért, mert Ő írta)
Például a vizsgára nem engedem a kellően fel nem készített hallgatót. Itt nem arra gondolok, hogy a ZH sikeres-e, vagy beadta-e a rajzait az aláíráshoz.
Hanem arra, hogy az átvett pénz fejében vállaltam a felkészítést. A másik oldal pedig vállalja a megjelenést és a felkészülést.
Tehát félreértetted, nem arról van szó, hogy megvettem a diplomát. Egyfajta minőségbiztosítás, hogy mondjuk a megszerzett papír használható is valamire. És ebbe belefér a fölösleges szakok megszüntetése is! Akár.

2012.12.22. 23:16:05

@ex-dr. vuk: BOCS !!!! Rossz dátumot írtam:
1997 nem 2007! Mea culpa!

Mercel 2012.12.23. 01:24:02

@MetroGoldwinMayer:

Gondolkodó emberek..

Ugyan, az emberek 80%-a úgy idióta ahogy van.

Amúgy ez, hogy is van a "zsidónácikkal"?
Brilliáns okfejtéssel levezetted, hogy ha valaki valaki mást nácinak nevez az tutira zsidó ÉS a két dolog együtthatója miatt zsidónáci. Mármint szerinted.
Gratulálok, de komolyan.

Amúgy nagy tisztelettel felhívnám a figyelmedet arra a nem elhanyagolható tényre, hogy a mai és az elmúlt 20-30 év közéletét és politikáját árpádig visszavezethető pedigrével rendelkező Magyar állampolgárok tették és teszik olyanná amilyen.

Kis buksidban rendet kéne tenni, mert azzal, hogy mániákusan másokat okolunk minden bajunkért a történelem folyamán jó dolog még nem született.
Véres forradalmak, embertelen háborúk már igen.
Embereket a csak és kizárólag a tetteik és viselkedésük alapján lehet korrekt módon megítélni.

"Frigyes"

Papi51 2012.12.23. 02:01:03

Pártállástól függetlenül; Tisztelet a kivételnek, - de ennyi baromságot ritkán olvastam, mint amit az itteni "okos" kommentelőktől!

Alexa Noémi · http://idejefelebredni.blog.hu/ 2012.12.24. 16:34:53

Sajnos a párt- és kampányfinanszírozás terén egyáltalán nem zajlanak április óta egyeztetések, maximum a kormánypártokon belül.

lyken 2012.12.24. 16:45:45

Ilyen az amikor egy elvakult fidesznyik ül a tanintézmény élén: index.hu/belfold/2012/12/18/balatonalmadiban_jegyzokonyvezik_a_diakok_nezeteit/

Utoljára rendszerváltás előtt hallottam olyat, hogy behívtak embereket és kikérdezték őket. A tisztelt igazgató asszony a nyilvános Facebook oldala alapján nagy Viktor fan. Undorító amit művelnek.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.12.24. 18:41:13

@MetroGoldwinMayer: Tévedni tetszik. Nyugat-Európában anyanyelvi tanárok tanítják az idegen nyelveket a magáncégeknél (merthogy a szabad költözködés joga csak a magyar diplomásoktól vonatik meg), az állami helyeken meg formálisan vagy informálisan szükséges az állampolgárság.

Bee-zony 2012.12.25. 07:47:34

Nézzük, hogy kiknek az érdekeit és jogait nem sértette a Fidesz-banda eddig, tehát kik nyertek velük, vagy legalábbis nem vesztettek az előző rezsimhez és helyzethez képest:
a Fidesz-banda;
a zsidók;
a cigányok;
a nyugdíjasok.
Lehet, hogy ez a többség, és lehet, hogy általuk lehet választást nyerni. Ha ez így van, akkor már csak az érdekel, hogy egy ilyen, improduktívakból, élősködőkből, és bűnözőkből álló többségű kormány és ország meddig marad fenn. Szerintem nem sokáig, és minél hamarabb megbuknak, annál jobb a többieknek. Tehát átmenetileg mindenki menjen el, aki nem tartozik a fent említettek közé, és ha már a fent említettek megbuktak, akkor vissza lehet jönni. A bukás mindenképpen meglesz, mert ilyen rendszer hosszú távon nem tartható fenn.
Húzzon el minden érdek- és jogsértett, mint pl. a rendvédelmisek, tanárok, diákok, orvosok, az el nem ismert kisegyházak tagjai, a Manyup-lenyúltak, a fehérgalléros és erőszakos bűnözők áldozatai, és mindenki, aki megkapta „a tüskéjét a körme alá”.
Aki marad, és nem tartozik a fenti négyesbe, az rábaszik, mert a végsőkig ki lesz zsigerelve, a koporsóig, és azon is túl, ez előre látható.
A produktívak önvédelmi elvándorlása már megindult, és minél inkább fogynak a produktívak, a maradó produktívaknak annál inkább be kell látniuk, hogy nekik is menniük kell, mert a rendszer fenntarthatatlan, és nem is érdemes fenntartani, és a maradás egyenlő a kizsákmányoltság és legyilkoltság egy rafinált formájával.
Vagy ha valaki mindenképpen marad, akkor alapítsa meg a Dolgozók és más érdek- és jogsértettek pártját, bár hogy lesz-e elegendő tagja a jelenlegi parlamenti pártokkal szemben, az kérdéses. Legyen úgy, hogy a kivándorolt produktívak is lehetnek tagok, és akkor minden rendes ember jól járt, bár valószínű, hogy így is ők vannak kisebbségben, de legalább legyenek egymás között, együtt, mégiscsak jobb és hatékonyabb így a dolog. Az ország pedig így is - úgy is kettéválik, de az nem mindegy, hogy milyen rendezőelv szerint.
A jelenlegi parlamenti pártok egyike sem képviseli, hanem lehúzza és le fogja húzni a dolgozókat. Az MSZP-nél annyi a különbség, hogy a Fidesz-banda helyére az MSZP-banda kerül a sorban, a LMP az SZDSZ-2, Liberális Másik Párt, a zsidó- és cigánymentes Jobbiknak jónak kellene lennie, de nem az, ügyvédek és más élősködők gyülekezete, úgyhogy tőlük sem fog jól működni az ország. Az egész parlamenti kupleráj mehet a „levesbe”. Egy valóban jó párt hiányzik a politikai palettáról. A tényleges (össznépi) többségnek pedig a nem-szavazás helyett egy valóban jó pártot kellene összehoznia, ez a problémára a megoldás. (Mivel új vallási és társadalmi világrendszer összehozásával vagyok elfoglalva, rám csak szavazóként számíthat ez a párt.) Ha csak nyavalygásra telik, akkor marad az, ami van, amíg össze nem omlik, és akkor ez a helyzet fogja kikényszeríteni a változást, de minek ezt megvárni? Az elkényelmesedésnek és elhülyülésnek is vége előbb-utóbb. Előbb jobb.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.26. 18:56:39

@Bee-zony: Szia!

Úgy volt hogy hazajössz, ugye?

Csak ezért mondom, mert külföldről nyomni hogy "A produktívak önvédelmi elvándorlása már megindult"..stb. eléggé cinkes.

Lehet hogy te lemondtál erről a országról, de nem kéne a saját nézőpontodat az egész országra igazságtalanul kiterjeszteni. Eléggé nyilvánvaló módon kompenzálsz. És ez még akkor is így marad, ha valóban van elvándorlás. Guess what: az összes k-kelet európai országból van elvándorlás. Tehát nem mondtál semmit.

Bee-zony 2012.12.27. 06:44:14

Nem csak úgy volt, hogy visszajövök, hanem így is van, átmenetileg ismét Magyarországon tartózkodok.
Egyébként nem „szórakozásból” mentem Kanadáig, hanem cigánybűnözők miatt, akik majdnem megöltek. Maradandó emlékeztetőnek van egy szemsérülésem, és egy dudor a fejemen. Természetesen a cigánybűnözők azóta is élnek és virulnak Szodomagyarországon, sok millió hozzájuk hasonló bűnözővel és élősködővel együtt.
Igen, felmértem a helyzetet, az erőviszonyokat, és lemondtam Szodomagyarországról, mint országról, és a benne lévő többségről. Kezdve azzal, hogy nincs egy párt sem, amelyikre nyugodt lelkiismerettel szavaznék, és rábíznám a sorsom...
Időközben Földlakó lettem világnézetileg, mióta felfogtam mi az hogy állam és állampolgárság.
Szülőföld, igen, az igazi haza viszont nem ott van, ahol pl. utált és bojkottált kormány, és rájuk nem szavazással vagy lábbal szavazással minősített parlamenti pártok vannak, hanem ott van, ahol a legtöbb magamfajta ember él, és ezt még nem tudom, hogy hol van. Már nem államokban és határokban gondolkodom, hanem (az elvárásaimnak) megfelelő és nem megfelelő emberekben, éljenek bárhol. A megfelelők hozzám tartoznak, és én hozzájuk tartozom, a többiek elhatárolódok világnézetileg és fizikailag. Kanada is arra tanított meg, hogy ez így jó, ez így helyes. Ez egy más rendszerű osztályozás, mint ami manapság szokásos – tehát az, hogy legyél lojális a bűnözőkhöz, élősködőkhöz, kártevőkhöz, Szodomához, legyen szó akár egyénről, akár csoportról, pártról, mert ez a haza. Ehhez képest nekem már nem mérvadó, hogy ki hol él földrajzilag, hogy milyen határok között, hanem a személyisége az, ami nekem fontos, és manapság már van olyan jó a kommunikáció, hogy az információt illetően a földrajzilag távol lévők is elérhetők, úgyhogy ez a fajta rendszerezés és kapcsolati hálózat – úgy ahogy – működik. Az persze probléma, hogy pl. egyrészt van egy szimpatikus ember Floridában, és van köztünk 8400 km távolság, másrészt pedig van egy csomó unszimpatikus ember, és nincs közöttünk elegendő távolság. Az a véleményem, hogy eljött az ideje az egymáshoz illőség szerinti átrendeződésnek, a hasonló a hasonlóhoz elv alapján, úgy országhatárokon belül, mint kívül. Mivel én nem akarok a floridai kapcsolatomnak rosszat, azáltal hogy ő jön Magyarországra (volt már itt), mert mit csinálna ő itt, bosszankodna a kúrmányon és a parlamenti pártokon velem együtt, és ez nem jó, tehát az a jó, ha én megyek oda.
A magamfajtával vagyok szolidáris, kormány pedig nem sok olyan van a Földön, amelynek egyetértek a tevékenységével, tehát tőlük legyek csak minél függetlenebb, annál jobb, és velük nem vagyok szolidáris.

Ha szökni kell, akkor szökni kell, ha ölni kell, akkor ölni kell, erre jöttem rá. Ez persze nem újdonság, lásd pl. Biblia, A prédikátor Salamon könyve, „3.3 Ideje van a megölésnek és ideje a meggyógyításnak; ideje a rontásnak és ideje az építésnek.” Ezek az alapigazságok persze nincsenek jelen a mai főáramlat-médiában, hanem az van, hogy „nem szabad”, legyél „liberális”, toleráns, és tűrjed a bűnözőket és élősködőket, amíg csak végleg tönkre nem tesznek, és meg nem ölnek, és ez így helyes.
Kurvanyátok.

A másik mondanivalóm, hogy ideje van a pártalapításnak, mert se a dolgozók, se a diákok érdekeit nem képviseli egyik parlamenti párt sem, tehát ha ők, az érdekeltek-érintettek nem alapítanak egy érdekvédelmi szervezetet, ami célszerűen párt, akkor megszívták.
A szak(g)(r)szervezetről ennyit:
Három felesleges dolog:
- A férfinak a mellbimbója, mert azzal nem szoptathat;
- A pápának a farka, mert azzal gyereket nem csinálhat;
- A magyar szakszervezet, mert az semmire se való….

ÉRDEK, VÉDELEM
Gáspár G. János
Valaha futott néhány vicc még a szakszervezetekről is. Arra emlékszem, amelyik szerint a férfiak mellbimbója mellett a másik legfölöslegesebb dolog a világon. Társadalmi presztízse tehát nem volt éppen kiemelkedőnek mondható. Egy másik vicc szerint a Jereváni Rádió pályázatának kérdésére, hogy „Mi a nők legfontosabb szerve? a helyes válasz: A Nőszövetség.” A két vicc együtt érvényes, mutatja a pártállam létrehozta szervezetek valós presztízsét, és azt, amelyet a hivatalos propaganda tulajdonított neki. Tudjuk, hogy az állami alapítású szervezetek nem a gúzsba kötött civilszféra artikulációját, hanem annak totális ellenőrzését szolgálták, miközben mint kirakatszervezetek bizonyos érdekvédelmi funkciók megvalósulásának látszatát kelthették. S nem utolsósorban lehetőséget adtak a nómenklatúra semmire sem alkalmas kádereinek megfelelő állások teremtésére. Egészében véve e szervezetek a totális rendszer hatalmi szervezeteinek kommunikációs és manipulációs eszközeként működtek, s a központi döntéseknek a társadalmi élet mindennapjaiba való közvetítését szolgálták. Ebben az értelemben tehát nem érdekvédelmi, hanem speciális hatalmi szervezetek voltak.
(...)
www.magyarszemle.hu/cikk/erdek_vedelem

Ezt csak úgy mellesleg: Kanadából is van elvándorlás (főleg úgy, mint nem ott maradás, ami persze nem jelenik meg az állampolgári statisztikákban, mert az illető még meg sem kapta az állampolgárságot).
A maradók, az érkezők és a távozók aránya, az emberi minősége, és a változás üteme az, ami nem mindegy, és ebben Szodomagyarország (is) rosszul áll, és egyre rosszabbul fog állni, mert a világ szükségszerűen polarizálódik, a jó a jóhoz, rossz a rosszhoz kerül, illetve vándorol. A szükséges lépéseket lehet akár kompenzálásnak is nevezni... Van egy súlyos hiányosság, az elvárt, és a jó működéshez szükséges emberi minőség hiánya, és ezt próbálom jóvá tenni, ahogy tudom, pl. helyváltoztatással, lévén ez is az egyik békés megoldási lehetőség. Ha egyik békés mód sem működik, akkor marad a (polgár)háború, de az legyen csak az utolsó opció, amikor előtte már minden szóba jöhető békés mód meg lett próbálva, de valami miatt nem vált be, és nem oldotta meg a problémát egyéni szinten sem. Ha ezek mind nem működnek, akkor már tényleg csak az ex-jugoszláviai pálya marad, kettő vagy több részre szakad az ország, és következik a véres leszámolás, és győz az erősebb. Ez már igazán nem lehet újdonság, mivel a magyar állam is így kezdődött - és változatlanul az a véleményem, hogy Koppányék jobban tették volna, ha a polgárháborúba belemenés helyett elmennek pl. északra, és akkor most ők lennének a jobbik magyarok, a teljes felszámolódás, és a megmaradt egyének ide-oda beolvadása helyett. Inkább legyen új és tömeges népvándorlás, mint polgárháború, másként mondva. Máj a májhoz, szar a szarhoz, aztán a szarok csináljanak egymással amit akarnak, mert ők megérdemlik egymást. Hogy tudnának tisztességes, becsületes emberek nyer-nyer helyzetet csinálni bűnözőkkel, korruptakkal, élősködőkkel, akik direkt arra hajtanak, hogy megsarcolják, kifosszák, megöljék őket? Sehogy, mert feloldhatatlan ellentmondás van a kettő világnézet és irány között, és a legjobb ami békés úton elérhető, az a teljes és tökéletes szétválás. A legjobb ami békétlen úton érhető el, az a teljes megszüntetés, pl. a felszámolásuk megsemmisítés útján, ez viszont értelemszerűen háborút jelent. Mivel kb. 5:1 arányú erőviszonyoknál tekintik úgy, hogy a kisebbik félnek már nem érdemes belemenni a háborúba, mert nincs rá esélye, hogy megnyerje, ez is oda vezet, hogy a becsületeseknek nem érdemes belemenni a háborúba, mert olyan kevesen vannak. Tehát megoldásnak marad a vándorlás a számukra kedvezőbb helyre, ahol egyrészt nem kell háborúzniuk, másrészt olyan a többség, mint ők, illetve kellően hasonlók. Mégiscsak a polarizálódás és az ellentétek közötti teljes elválasztódás a legjobb, lásd mennyország és pokol, és a kettőnek a következetes nem keveredése. Ha egy hely már többségileg pokol, akkor az legyen teljesen pokol, ha egy hely már többségileg mennyország, akkor az legyen teljesen mennyország, és a kettő között ne legyen se keveredés, se átjárás, mert az a konfliktussal egyenlő, és amíg nincs keveredés, addig nincs konfliktus.
Ezt volt alkalmam a saját káromon is alaposan megtanulni - mi az, hogy rossz keveredés, és mi az, hogy jó egymásra találás, és ezt a nagy tanulságot adom tovább, mint a válogatás szükségességét és törvényét, azt, hogy a legnagyobb kiterjedtségű nyer-nyer helyzet csak az egymáshoz illők kapcsolata által lesz, és hogy jók és rosszak ne keveredjenek, mert abból csak konfliktus, probléma és baj lesz, és 0 összegű játszma, amennyit nyer az egyik (a bandita, a kihasználó), annyit veszít a másik (az áldozat, a kihasznált). Ha az áldozat végleg le akar számolni a kihasználóval, az nem csoda, de az a legjobb, ha soha nem is lépnek kapcsolatba egymással, és teljes közöttük az elválasztódás. De mivel ez csak úgy magától nem valósul meg, mert az alapállapot a kaotikus keveredés, "a molekulák Brown-féle mozgása", az elválasztottság csak a tudatosan erre törekvés által valósul meg, ezt a szellemi és erőfeszítés, törekvés pluszt bele kell vinni az alaprendszerbe.

Bee-zony 2012.12.27. 06:55:47

@Schwerer Gustav: A fentebbit neked címeztem (csak elfelejtettem hozzá a klikket), az aktuális legjobb tudásom szerint. :)

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.27. 14:47:56

@Bee-zony: "Kezdve azzal, hogy nincs egy párt sem, amelyikre nyugodt lelkiismerettel szavaznék, és rábíznám a sorsom..."

Értelek, de ez nem magyar sajátosság. a Politikából való kiábrándulás világméretű jelenség. Bármely országba mész és megkérdezel random helyieket (nem bevándorlókat!) azt tapasztalod, hogy _legalább_ 20-30% egyik pártra sem szavazna. Az hogy kiábrándultál az összes pártból tehát pusztán attól egyedi, hogy veled történt meg.

"Időközben Földlakó lettem világnézetileg, mióta felfogtam mi az hogy állam és állampolgárság."

Angolul az állampolgár: "citizen", illetve: "national". Németür: bürger (polgár). Egyikben sincs benne az "állam" szó.

Ellentéteben a SZOVJET "grazsdanyin" - szóval, amely pont ezt jelenti. Az állam polgára. A Szovjetúnió pedig nem a nemzeti gondolatról volt híres. Tehát egy szovjet terminus (amely sajnálatosan gyökeret vert a magyarban) révén jutottál minden bizonnyal téves következtetésre.
(Rengeteg ilyen szovjet csökevény maradt nálunk, ilyen pl. a 8 osztályos általános, amely ízig-vérig szovjet import, stb)

"Szülőföld, igen, az igazi haza viszont nem ott van, ahol pl. utált és bojkottált kormány, és rájuk nem szavazással vagy lábbal szavazással minősített parlamenti pártok vannak, "

Aztán pár sorral lejjebb meg te is megerősíted, hogy Kanadából is van elvándorlás. Figyelmedbe ajánlom hogy 2008 ősze óta világméretű válság van ezen a bolygón, amely több-kevésbé mindenkit sújt.

"Ehhez képest nekem már nem mérvadó, hogy ki hol él földrajzilag, hogy milyen határok között, hanem a személyisége az, ami nekem fontos, és manapság már van olyan jó a kommunikáció, hogy az információt illetően a földrajzilag távol lévők is elérhetők, úgyhogy ez a fajta rendszerezés és kapcsolati hálózat – úgy ahogy – működik."

Szintén figyelmedbe ajánlom, hogy a nem is túl távoli jövő már arról fog szólni, hogy _ÁRAM_ sem nagyon lesz, még Amerikában sem, tehát lokalizálódni fog MINDEN, ezt nyugodtan mondhatjuk. Erre teszi rá a pontot a peak oil, peak water, stb, mint egyre vészesebben csökkenő nyersanyagok, amelyek hosszútávon katonai konfliktusokhoz fognak vezetni.

"Az a véleményem, hogy eljött az ideje az egymáshoz illőség szerinti átrendeződésnek, a hasonló a hasonlóhoz elv alapján, úgy országhatárokon belül, mint kívül. Mivel én nem akarok a floridai kapcsolatomnak rosszat, azáltal hogy ő jön Magyarországra (volt már itt), mert mit csinálna ő itt, bosszankodna a kúrmányon és a parlamenti pártokon velem együtt, és ez nem jó, tehát az a jó, ha én megyek oda."

Úgy véled, a bevándorlóktól túlzsúfolt Florida ki fog maradni a nagy amerikai összeomlásból? Nemrégen volt Black Thursday vagy hogy a fenébe hívják a Hálaadásnap-utáni árleszállító akciót. egymást taposó emberek, pár éve ketten meghaltak, mert az állatok letaposták őket.. Ettől a néptől mit lehet várni?
Floridában mit csinálsz? elrejtőzöl az Everglades-mocsárban az aligátorok és szúnyogok közt?
Ha nem a "fellow american"-ok nyírnak ki, akkor a környezet. Az egyre növekvő globális fölmelegedés hatására a malária -illetve a terjesztő szúnyogok -is meg fognak tudni élni arrafelé. A vizes felületek amúgyis nyüzsögnek a szúnyogoktól, ehhez elég csak a Balatonig elmenni.
Elismerem hogy az általam fölsorolt problémák nagy része "technikai" jellegű, de ez önmagában elég hozzá, hogy rombadöntse az általad fövázolt képet.

"Ez egy más rendszerű osztályozás, mint ami manapság szokásos – tehát az, hogy legyél lojális a bűnözőkhöz, élősködőkhöz, kártevőkhöz, Szodomához, legyen szó akár egyénről, akár csoportról, pártról, mert ez a haza. "

Egy szalmabábot támadsz.. A normális többség itthon is gyűlöli a cigányokat/bűnözőket/élősködőket. Más kérdés hogy a média milyen propagandát nyom, de Amerikában is ugyanez a polkorrekt szar van, gondoljunk pl. a niggerekre (és az általuk elkövetett bűncselekményekre). úgyhogy secko jedno, ugyanott vagyunk ahol elindultunk.

"hanem az van, hogy „nem szabad”, legyél „liberális”, toleráns, és tűrjed a bűnözőket és élősködőket, amíg csak végleg tönkre nem tesznek, és meg nem ölnek, és ez így helyes.
Kurvanyátok."

Nyilván most ez a helyzet, de ahogy válság rosszabbodni fog(világszerte), úgy fognak ezek a szövegek egyre hatástalanabbá lenni. Egyszerűen ez az igazság. Süket dumával nem lehet éhező szájakat betömni. Se Magyarországon, se Amerikában. De egyébként az emberek-mindenhol - már most is mogorvábbak, éhesebbek, harapósabbak, és a bullshitre kevésbé vevők, mint akár 2-3 éve. Én legalábbis ezt tapasztalom Itthon. Szóval korántsem mndeható ez adolog, és egyre inkább veszíti varázsát.

"a világ szükségszerűen polarizálódik, a jó a jóhoz, rossz a rosszhoz kerül, illetve vándorol. "

Ez eléggé "ex cathedra " kijelentésnek tűnik számomra. Mi a "jó" és mi a "rossz"? Anglia például jó vagy rossz? 2014től legálisan vándorolhatnak be oda a román és bolgár cigányok, a kurucon volt erről cikk minap. Londonnak már 20%-a bevándorló, zömmel a legsötétebb niggerekből kerül ki. És ugye Anglia a nyugati félteke egyik kirakat-országa.

"Mivel kb. 5:1 arányú erőviszonyoknál tekintik úgy, hogy a kisebbik félnek már nem érdemes belemenni a háborúba, mert nincs rá esélye, hogy megnyerje, ez is oda vezet, hogy a becsületeseknek nem érdemes belemenni a háborúba, mert olyan kevesen vannak."

Ezt én nem hiszem. szerinted '56-ban hányan fogtak fegyvert, miközben a többi az életéért rettegett, vagy közömbös volt? Elárulom: 3-4 EZER EMBER MAXIMUM. És egy 800 ezres hadsereg kellett hogy eltiporják őket. Ma mi állna velük szemben? a rendőrség? Huszadannyian (40-50 ezer) ha vannak. És szerinted a rendőr feláldozná az életét a 120 nettóért, amit kap fizetésnek? Lófaszt.

"Tehát megoldásnak marad a vándorlás a számukra kedvezőbb helyre, ahol egyrészt nem kell háborúzniuk, másrészt olyan a többség, mint ők, illetve kellően hasonlók"
Nincs ilyen hely., ahol a többség úgy gondolkodna mint te. Mindenhol vannak cigányok meg bevándorlók, (vagy pedig nem érdemes odamenni, mert a gazdaság a béka segge alatt van, lásd ázsiai országok, és ez relatíve még a kistigrisekre és Japánra is igaz).

összefoglalva+ érzelmi mondanivaló a végére: Őszintén együttérzek veled afölötti fájdalmadban, hogy a söpredék majdnem kiverte a szemedet. Azonban azt gondolom, hogy az egyébként jogos fájdalmad megakadályoztatja veled, hogy valós fényében lásd a világot.

Elnézést ha tán kissé szókimondó voltam, de nem azt mondom amit hallani szeretnél, hanem amit szükséges tudnod.:)
Peace

Bee-zony 2012.12.28. 14:06:45

@Schwerer Gustav: Na most küldtem egy hozzászólást, amiben sok a link.
"A hozzászólás elküldése sikerült." Majd meglátjuk, hogy meg is érkezik-e.

Bee-zony 2012.12.28. 17:58:18

@Schwerer Gustav: Nem jelent meg a komment - akkor nézzük adagolva-szeletelve.

Köszönöm, hogy felvilágosítottál az állampolgár és a polgár közötti különbségről. Polgár, vagy az állampolgár, mint az államot képviselők birtoka, rabszolgája; van különbség, és nem is kicsi.

„...a nem is túl távoli jövő már arról fog szólni, hogy _ÁRAM_ sem nagyon lesz, még Amerikában sem, tehát lokalizálódni fog MINDEN, ezt nyugodtan mondhatjuk.”
Az áramhiánytól nem félek, lásd pl. ezt:
Tornádóval termelnének áramot
index.hu/tech/2012/12/27/tornadoval_termelnenek_aramot/
A fosszilis üzemanyagokból a készlet kitart még kb. 200 évig. A probléma most „csak” az, hogy az önzők és ostobák felélik az utódok jövőjét. Mivel fog menni a traktor, a kombájn, a teherautó, és hogy lesz fenntartva cirka 10 milliárd ember élelmezése olaj nélkül? Ha sehogy, akkor viszont hogyan fog békében élni ennyi éhező ember? Ha szintén sehogy, előrelátás, értelem és szervezés hiányában, akkor még mindig az állatok világánál tartunk.

„Úgy véled, a bevándorlóktól túlzsúfolt Florida ki fog maradni a nagy amerikai összeomlásból?”
Nem. Azt tapasztalom, hogy az egész nyugati világ hanyatlik, kivétel nélkül. Florida nekem arról szól, hogy van ott valaki, akivel szimpatikusak vagyunk egymásnak, ennyi.

„Nemrégen volt Black Thursday vagy hogy a fenébe hívják a Hálaadásnap-utáni árleszállító akciót. egymást taposó emberek, pár éve ketten meghaltak, mert az állatok letaposták őket.. Ettől a néptől mit lehet várni?”
Fekete péntek, már szócikk is van róla:
Fekete péntek (vásárlás)
hu.wikipedia.org/wiki/Fekete_p%C3%A9ntek_(v%C3%A1s%C3%A1rl%C3%A1s)

Magyarország dettó:
Bepanaszolták a Penny Marketet a sajtakcióért
index.hu/gazdasag/magyar/2009/06/08/bepanaszoltak_a_penny_marketet_a_sajtakcioert/

A 10 legdurvább bolti tömegjelenet
index.hu/tudomany/2009/06/09/a_10_legdurvabb_bolti_tomegjelenet/

Kanadában is meg van tartva ez a nap, 40-60%-os árleszállításokkal, de szerencsére a kanadai többség nem megy le barbárba emiatt.

Bee-zony 2012.12.28. 18:01:31

@Bee-zony: A nagyobb probléma, aminek a fönti is része, hogy az észak-amerikai civilizáció erőltetett, pl. az európaihoz képest – mindent gyorsan és tökéletesen, közben pedig van egy csomó szemétkedés is, és ez olyan lelki nyomást eredményez, amit nem mindenki tud elviselni, és aki nem bírja, az is ott van szabadon az utcán. Észak-Amerikában (is) bőven vannak szabadlábon levő elmebetegek, és heti szinten a dolgaikról szólnak a hírek, mint pl.:
A metró elé löktek egy férfit New Yorkban
index.hu/kulfold/2012/12/28/a_metro_ele_loktek_egy_ferfit_new_yorkban/
Lőfegyveres ámokfutásra nem telt neki, hát így ölt. Aztán majd megállapítják, hogy nem beszámítható. Eddig sem volt az, de akkor miért volt az utcán?
Itt a párja, neki telt fegyverekre:
Azt akarom csinálni, amit a legjobban szeretek, embereket ölni
index.hu/kulfold/2012/12/25/azt_akarom_csinalni_amit_a_legjobban_szeretek_embereket_olni/
Másik nem normális ország.

„Ha nem a "fellow american"-ok nyírnak ki, akkor a környezet. Az egyre növekvő globális fölmelegedés hatására a malária -illetve a terjesztő szúnyogok -is meg fognak tudni élni arrafelé. A vizes felületek amúgyis nyüzsögnek a szúnyogoktól, ehhez elég csak a Balatonig elmenni.”
Valami probléma mindenütt van, van ahol több, valahol kevesebb, van ahol az emberekkel van a nagyobb probléma, van ahol a természeti környezettel. Lehet választani, a szúnyogok és a cigányok között. Eddig úgy tapasztaltam, hogy a szúnyog a kevésbé ártalmas, pedig voltam maláriát terjesztő moszkitók között is.

„Floridában mit csinálsz? elrejtőzöl az Everglades-mocsárban az aligátorok és szúnyogok közt?”
Még nem tudom, majd kitalálom.

„Mi a "jó" és mi a "rossz"? Anglia például jó vagy rossz? 2014től legálisan vándorolhatnak be oda a román és bolgár cigányok, a kurucon volt erről cikk minap. Londonnak már 20%-a bevándorló, zömmel a legsötétebb niggerekből kerül ki. És ugye Anglia a nyugati félteke egyik kirakat-országa.”
Ehhez én már csak az egyén szintjén viszonyulok. Jó az, ha két, vagy több, vgy minden ember között a nyer-nyer helyzet valósul meg. Rossz az, ha nem ez, pl. ha amennyit nyer az egyik, annyit veszítek én, 0 összegű játszma. Rossz = ártalom, kártékonyság. Jó = jobb vele mint nélküle, hasznos, kölcsönösen előnyös, egymás kölcsönös segítése valósul meg. Ezt ország szintjén nem lehet így megfogalmazni, legfeljebb azt, hogy valahol mi van többségben, és hogy véletlenszerűen mire lehet inkább számítani, avagy 10 véletlenszerű kapcsolatból mennyi az ilyen és mennyi az olyan. De aki kifogja akár a legkisebb esélyű rosszat is, azon a jó statisztikai arány nem segít.
100%-os jót (nyer-nyer helyzet) csak 100%-osan válogatott, megszűrt emberekkel lehet elérni, spontán, magától világos hogy nem jön össze. Tehát akinek erre van igénye (mint pl. nekem), az teremtse meg hozzá a rendszert, és szűrjön, mert ez csak így jön össze.

„Ezt én nem hiszem. szerinted '56-ban hányan fogtak fegyvert, miközben a többi az életéért rettegett, vagy közömbös volt? Elárulom: 3-4 EZER EMBER MAXIMUM. És egy 800 ezres hadsereg kellett hogy eltiporják őket. Ma mi állna velük szemben? a rendőrség? Huszadannyian (40-50 ezer) ha vannak. És szerinted a rendőr feláldozná az életét a 120 nettóért, amit kap fizetésnek? Lófaszt.”

„Szun Ce: A hadviselés tudománya

Ha ellenfeled erősebb nálad, kerüld el!

Háborúban az a szabály, hogy ha erőink 10:1 arányban vannak az ellenség erőivel szemben, akkor be kell kerítenünk őket; ha ez az arány öt az egyhez, akkor támadni kell; ha kétszer akkorák az erőink, akkor kétfelé kell osztani hadseregünket.

Kiegyenlített erőviszonyok esetén csatát kezdeményezhetünk; ha kissé gyengébbek vagyunk, kerüljük el az ellenséget; ha teljesen egyenlőtlenek vagyunk, minden tekintetben, meneküljünk előlük.

A győzelemnek 5 alapvető tényezője van:
1. Az fog győzni, aki tudja, hogy mikor harcoljon és mikor ne harcoljon.
2. Az fog győzni, aki tudja, hogyan kell kezelni mind a felsőbb rendű, mind az alacsonyabbrendű erőket.
3. Az fog győzni, akinek a hadseregét minden rendfokozatban ugyanaz a szellem hatja át.
4. az fog győzni, aki felkészült és vár arra, hogy az ellenséget készületlenül érje.
5. Az fog győzni, akinek van katonai tudása és az uralkodója nem avatkozik bele a dolgába.

Ha sem magadat, sem az ellenséget nem ismered, minden csatában alulmaradsz.”

Szun Ce nagyon biztosra ment, mai hadtudományi források 3:1-hez arányt is elegendőnek tartanak a győzelemhez, és ez általában így is történik, pl. a mohácsi csatában a török túlerő aránya a 2x és 3x között volt (25 ezer magyar és szövetséges, 60 ezer török katona).
'56 törvényszerűen elbukott. Akkor lett volna esély a győzelemre, ha legalább olyan méretű és fegyverzetű hadsereg melléáll, mint a szovjet hadsereg, de a Nyugatnak nem érte meg ez az ár, hogy egy kis országért belemenjen egy III. vh. szintű konfliktusba, miközben egyébként is ott volt a szuezi válság.

„Nincs ilyen hely., ahol a többség úgy gondolkodna mint te.”
Bár nem konkrétan rólam szólt a válasz előzménye, az lehet, hogy nincs olyan abszolút többségű hely. Olyan van, hogy az országok összehasonlításában a relatív többség, pl. az ezerből egyhez képest a százból egy.
A Földön még egy jó formájú kert sem valósul meg magától, nemhogy egy jó ország, úgyhogy mindenhez bele kell vinni az intelligenciát és az erőfeszítést, a szükséges pluszt ahhoz hogy megvalósuljon, fejlődjön és fennmaradjon.

Nekem a békéhez már vagy egy lakatlan sziget, vagy egy kellően válogatott csapat kell. Így békében lehet élni a bűnözőkkel, élősködőkkel, 0 összegű játszmásokkal – tehát hogy az interakciókban nincsenek jelen egyáltalán, és persze ország-irányítói, állami szinten sem.

zollerbá 2013.01.02. 21:30:42

Négy tabu téma amit 23 éve kerülgetnek az aktuális vezetőink:
1. Ügynök ügyek, az 1500 szt. tiszt és több ezer ügynök, az első parlament több mint fele volt fogott, hány kettős-hármas ügynök ül a parlamentben és egyéb fontos pozícióban?
2. A privatizációs csalássorozat, olajszőkítés és egyéb titkosított ezer milliárdos bűnügyek.
3. A államadósság kik és mire vették fel és mennyit fizettünk ki idáig, miért nem kértünk könnyítést, lásd 1-es pont!
4. Cigányság ügye, kiknek állt érdekében negyed század alatt megháromszorozni a létszámukat, miközben munkát nem tudunk nekik adni, ha így megy tovább 2030-ra a lakosság harmada lesz cigány!
Ezeknek a témáknak kell szerepelni 2014-ben a választási vitaműsorokban, még egyszer nem fordulhat elő, hogy egy párt nem ad programot és in@Bee-zony: dul a választáson!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.01.02. 21:56:20

@zollerbá:
Én tudok segíteni:
1. Túl sok az érintett. Minden pártban és egyházban.
2. Túl sok az érintett.
3. Arra, hogy elkerüljék a megszorításokat és erőn felüli szociális rendszert tartsanak fent, valamint életképtelen vállalatokat tartsanak életben.
Irreleváns, hogy mennyit fizettünk ki eddig, mert folyamatosan vesszük fel az újabb és újabb hiteleket.
A könnyítés nem úgy működik, ahogy elképzeled. Egy kötvénynél nincs kitől kérni. Egy IMF hitelnél van. És elengedésbe is csak akkor meg bele bárki is, ha közvetlen csődhelyzet fenyeget. A lengyelek se csinálták úgy, ahogy a néphit tartja. liberatorium.blog.hu/2012/03/14/a_lengyel_csoda
4. A 3-szoros szorzó túlzás. Senkinek nem állt érdekében, még nekik sem. A szegény ember egyszerűen ilyen. Nem tervezi a jövőt (nincs kitől megtanulnia). Nem tanul tovább, nem tesz félre, nem védekezik stb. Csak kefél, aztán vagy megtartja, vagy elveteti. Az abortuszok kb. 2/3-t cigányok kérik.

zollerbá 2013.01.02. 22:18:00

Bogár prof. írta anno, hogy az első 1 milliárd dollár tartozásra 11-et kifizettünk, miközben a törzstőke nem csökkent! Ő mégiscsak pénzügyi államtitkár volt!

Bee-zony 2013.01.03. 01:32:32

@zollerbá: Csak nem azért kerülgetik, mert vastagon benne vannak mind a négyben? Szerintem de.

Cigányszaporítás:
„Gondolkodjatok el az alábbi történeten, amit a saját fülemmel hallottam: egy vidéki takarékszövetkezetbe bejött a cigány, felvett majdnem 200.000!!! Ft segélyt. Ebben benne volt a rát, családi pótlék, lakásfenntartási támogatás, óvodáztatási, iskoláztatási támogatás stb. Poénból megkérdezte az ügyintéző, hogy "Te Robi, nem akarsz te dolgozni menni?" A válasz ez volt: "Amíg a faszomból megélek, addig minek dolgozzak?"”

süti beállítások módosítása