Skip to content


       Szűrés lista

Szelektív jutalom-visszafizetés

A Blikk 32 fideszes polgármestert és alpolgármestert talált a fővárosban és a megyei jogú városokban, akik összesen 50 millió forint jutalmat vehettek fel az év végén, közülük hatan ráadásul országgyűlési képviselők is. A botrány szépen egybefutott a másik hírrel, miszerint a kormány sorba vállalja át éppen az érintett városok milliárd-tízmilliárdos adósságait, ami így együtt minimum a "k.anyátok" kategória.
Orbán Viktor ezért kérést intézett a fideszes polgármesterek felé, amit Kocsis Máté és Kubatov Gábor továbbított:
2_o_szoveg.jpg

A legjobbak persze a magyarázatok, "a munkámat végeztem", "pályázatokkal járó többletmunkáért", "megszavazta a képviselő-testület", viszont azzal még egyik polgármester sem állt elő, hogy kérem szépen, én itt csak áldozat vagyok, nem tudtam lebeszélni a képviselő-testületet hogy megszavazzák ...

Az excel-táblázatok "százasával érkeznek vissza" Kubatov Gábornak, leterhelve ezzel a már amúgy is egyéb  táblázatokkal dugig lévő gépét ...

Természetes örülünk, hogy a polgármesterek és az alpolgármesterek jótékony célra fizetik be a jutalmukat.

Csakhogy ez csak a jéghegy csúcsa, bár kétségkívül el lehet rajta csámcsogni.

A fővárosi Városházán a 985 fős igazgatási apparátus munkáját fejenként átlagosan 314 ezer forint év végi jutalommal díjazták, összesen 309 millió forinttal. Nyilván komoly teljesítményértékelések után, ahogy a multiknál, és csak a legjobban teljesítők kaptak ... oh. wait, ez nem a magánszektor.

Szegeden 37 millió forintot szavazott meg a Fidesz-KDNP-Jobbik többség az önkormányzati cégek vezetőinek. Az egyik cégvezető, aki korábban fideszes városi képviselő volt, azért kapott többmilliós prémiumot, mert az üzleti tervhez képest 55 ezer forinttal növelte a társaság eredményét - írja a Blikk.

Nyíregyházán 39 millió osztattak ki, a sajtószóvivő szerint "a prémium kifizetések a munkáltatói szerződéseknek megfelelően történtek", itt is mennyi áldozat van, szegény tehetetlen önkormányzat. A Nyírség víz Zrt. 3 fejese például összesen 22 millió jutalmat kapott.

Debrecenben most csak 16,5 millió jutalmat kaptak a cégvezetők, Kósa Lajost és a helyi Fideszt azonban az elmúlt években nem zavarta Debrecen 27 milliárdos adóssága akkor, amikor az önkormányzati cégek vezetőinek jutalmáról volt szó (szép nagy táblázat).

Miskolcon 34 milliót, Kaposváron 12 milliót, Kecskeméten 10 millió prémiumot kaptak a cégvezetők.

Csak ebben a 6 városban 147 millió forint jutalmat fizettek ki az önkormányzati cégek vezetőinek, ám nekik nem ment a levél Kocsi Mátétól, az állami cégek vezetőinek prémiumáról pedig még csak szó sem esett, pedig a nagy jutalmak, prémiumok ott vannak (éves alapbér 80%-a).

Így, bár az irány dicséretes, a megtett lépések korántsem elegendőek.

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr145042914

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Aratás előtt kaszálás? 2013.01.25. 18:21:06

Vajon miért kellett egy nagy bulvárlap cikksorozata ahhoz, hogy Orbán Viktor felszólítsa pártkatonáit, fizessék vissza a jutalmakat? És Kubatovék még mindig csak a jéghegy csúcsánál tartanak kárenyhítés ügyben ... Lázár János szerint a választópolgá...

Trackback: Röviden a honi politikusokról és egyéb viszonylatokról 2013.01.25. 16:02:29

Megyünk a magyar utcán, és az aljasságban járunk, az aljasságban és a szégyentelenségben, az álságosságban és a gonoszságban. Azt mondjuk, hazugabb és álságosabb és gonoszabb ország, mint a miénk, nem létezik, de ha kimegyünk innen, vagy csak kitekintü...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prof. dr. Caesar Napoleon 2013.01.25. 13:11:52

"Természetesen a jutalom visszafizetése helyett a mandátum visszaadása is lehetséges alternatíva!"

2012 januárban is érkezett ilyen levél? Mivel most állambácsi átvállalja az adósságokat így nem lehet hitelből jutalmat fizetni? Értem már.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.25. 13:18:05

3 kapu árából dolgozó zemberek ezreit jutalmazták, mit fanyalogtok?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.25. 13:20:40

Vastagbőr álljon a zemberek oldalára végre!

titan 2013.01.25. 13:33:15

Az első bekezdéshez: a "majdnem" szót elhagyhatod szerintem...

titan 2013.01.25. 13:33:44

mármint "minimum" (olvasni még megtanulok)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.01.25. 14:03:54

Az állami cégek vezetői a jutalmuk egy részét visszaosztják a polgármesternek, meg a képviselőknek. Ezért nem jár a polgármestereknek, meg a képviselőknek jutalom.

Úgy látszik nagyon nem értitek még Fideszisztánt...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.01.25. 14:05:06

@Jani haverja: Helyesbítek: állami és önkormányzati cégekről beszélek, és általában a politikusokról, lehetnek azok önkormányzatiak, vagy államiak.

ámbátor 2013.01.25. 14:16:11

Hohó! Nem a polgiknak írt ám a nagy ember, hanem a helyi komisszárnak és a helyi komisszár dolga rapportra rendelni a hozzá tartozó polgármestereket, elszámoltatni, visszafizettetni, sikeres teljesítést jelenteni.
Fontos lépés ez az önkormányzatiság kiteljesítésésben.

dr. Aullah 2013.01.25. 14:38:01

Fiúk keményen dolgoznak. Meg is látszik. Már 298 felett járunk. Meglesz ma még a 300?

Lucky Larry Silverstein 2013.01.25. 15:38:02

'Csak ebben a 6 városban 147 millió forint jutalmat fizettek ki az önkormányzati cégek vezetőinek, ám nekik nem ment a levél Kocsi Mátétól, az állami cégek vezetőinek prémiumáról pedig még csak szó sem esett'

Igy van jó az irány. Ha már azt a 17 000 milliót, ami egyetlen szoci mutyin bukott el(moszkvai követség), soha többet nem látjuk.

madarasi.abel 2013.01.25. 15:46:44

hogy is volt az a 98%-os extraadó? Miért is lett visszavonva?

dr kíváncsivagyok 2013.01.25. 15:49:17

Off:
"A pártjával földügyben szembekerült egykori államtitkárra a frakció rekordösszegű, 250 ezer forintos büntetést szabott ki Ángyánra. Ángyán mellett Révész Máriusz, L. Simon László és Kovács Ferenc is pénzbüntetést kapott, nekik csak 150 ezer forintot kell fizetniük, mert nem elvi alapon engedetlenkedtek, hanem véletlenül nem nyomtak gombot."

Ha azt mondja hogy figyelmetlen volt , akkor 150 ezer lett volna a büntetése... de mert őszintén elmondta hogy a választói érdekét képviselve szavazott ,büntetés jár !?!?
Hol van itt a jog , a tisztesség , a becsület ??????????????????????

DezInf 2013.01.25. 16:03:39

@Lucky Larry Silverstein:

Vegyépbeszer,Ezüsbethajó,Közbegép,Századbavég..........
Mivan kicsihuszár? Rövid az emlékezet? Túl nagyok az igények?
Esztergom? Hódmezővásárhely ? Debrecen?
Mond ez neked valamit?
Elmúltnyócév?
Akkor miből tömték a fidesz kasszát?

A moszkvai követtség köszöni,jól van:D

A régi keresedelmi képviselet ügye pontosan hogyan kerül ide? Van már jogerős ítélet?
Hablatyolsz csak bértollnok.....

Horizont 2013.01.25. 16:17:24

Jutalmaznak amikor most segíti ki a kormány (a mi adóforintjainkból) a tökig eladósodott önkormányzatokat? A visszafizetéssel nem lesz baj, fosnak ők Orbántól annyira, hogy megteszik! Majd más elnevezéssel visszakapják ha lecsendesedik a vihar! Nem elemzem, hogy mekkora tetű szarok az ilyen emberek és az ott körülöttük lévők meg mekkora seggnyalók mivel valakinek javasolni kell a jutalmat és azt meg is kell szavazni! Az ember immunrendszere ahogy tud úgy védekezik az ilyen patkányok ellen. (már régen a Kossuth téren kéne tolongnunk és lámpavasakat számozni:D)
Én amin kiakadtam az az, hogy a jutalmat felajánlják jótékony célra! Mi van??? Ki?? Mi??? Minek??? Miért?? Tehát a mi adóforintunkból kiosztanak maguknak jutalmat és azt ők "elajándékozzák" jótékonyan! Mire fel? Jótékonykodjon a saját fizetéséből!!! Mert így azt vetítik nekünk, hogy jogos volt a jutalom, ami jár az jár ugye, de ők annyira rendesek, hogy látva az ország sanyarú helyzetét, inkább felajánlják, nem viszik haza! A kib@szott kurva életbe! Orbánnak ki kell mondani, hogy NEM JÁR!!! SENKINEK! És visszafizetni a pénztárba. Igazolással, ellenőrzéssel!! Ennyi!

"Hoffmann Tamás polgármesternek összesen 3,5 millió forintot szavazott meg a képviselő-testület.
- A megítélt jutalmat nem vettem fel, arról lemondok - jelentette ki Hoffmann, aki ezt a pénzt egy helyi templomnak, illetve két óvodának ajánlotta fel. "
Újbuda polgármestere. Bravó, gratulálok!
A kedves Fideszt szerető emberek szerint gondolom ez teljesen oké!
És ne jöjjön senki azzal, hogy bezzeg a szocik, meg a szadesz meg az elmútnyócév, mert ez nem védekezés! Állítólag azért jöttek (volna) ők, hogy megmutassák, hogyan is kell másképp! Hát megmutattatták! És Orbán se tetszelegjen már ilyen szerepkörben, hogy felháborodik és odasuhint, mert behányok! Mellesleg MINDENT vissza kéne fizetniük, az állami autót, a benzinpénzt, a korlátlan telefonszámlát, az ingyen laptopot, a lakhatási pénzt, a jutalmat, az ilyen olyan névre átnevezett pénzeket és legfőképpen a FIZETÉSÜKET, mivel nem dolgoztak (dolgoznak) meg érte! Olyan "undorfokozatba " raknak nap mint nap, hogy ha az átkom fogna akkor már nem is élnének oly sokan! Milyen ország ez? Milyen féreg, harácsoló, gerinctelen, mutáns embereket adott nekünk a sors!
Lassan már Rákosit is visszasírom, mert lassan még az a patkány is jobb patkány volt ezeknél :))
(azért ezt az utóbbit csak viccnek szántam:D)

szita szita péntek 2013.01.25. 16:33:45

Biztos én vagyok hülye, biztos... Nem védeni akarom a közpénzből jutalmat kapókat, de akkor is! Milyen levél már ez most komolyan? Azsonnya: "kormánypári polgármesterek és alpolgármesterek nem vehetnek fel jutalmat". Mimimi? Nem azzal van bajom, hogy ne vegyenek fel, hanem azzal, hogy mégis mi alapján nem tehetik? Tessenek már nekem mutatni valamiféle trv-t vagy ilyesmi... A polgármester választott tisztségviselő és nem alárendeltje a magasságos O-nak, semnem a pártnak aminek színeiben indult - ekképp a mandátum visszaadása is értelmezhetetlen felszólítás szerintem.

dr. Aullah 2013.01.25. 16:39:28

@szita szita péntek: húúú bazz... mit írtál volna, ha védeni akarod őket? :D

Peetee 2013.01.25. 16:44:59

MIVAN VIKTOR, HOL A 2MILIÓS PLAFON?
A kasza álljon a hátatokba nektek is büdös Fidesz, meg az MSZP-s kisbarátaitoknak is, amiért szétlopjátok az országot. Mind a ketten,kis buzik!!!!

igazi hős 2013.01.25. 16:50:34

@szita szita péntek: Rémlik neked még valami a "tisztességtelen" végkielégítésekről. Tudod, amit munkaszerződés alapján, esetleg 30-40 év munkaviszony után kaptak és szerintük a jó erkölcsbe ütközött. (Most a képviselőket ne vegyük id, mert a magyar képviselő az egyetlen állatfaj, ami fix idejű munkaszerződés alapján végkielégítést kap. Annak az eltörlését abszolút támogatnám, de olyat nem fognak csinálni, hisz legalább 100-zal kevesebb Fidesz képviselő lesz a következő Országgyűlésben.)
Akkor a 2 milliós bérplafont nem is említem, amit csak ilyen 80%-os prémiumokkal tudtak kijátszani, de legalább intenzíven meg is teszik.

M_R 2013.01.25. 17:03:44

Ez a levél áll a Nagylexikonban a "parasztvakítás" címszó alatt..

Majd pár pixisből kiesett fidesznyiket nyilvánosan lebazdmegol a Kedves Vezető, a többiek meg a felvett 5 millióból befizetnek 5 ezret a "Nyomorgó Kormánytagok Segélyezési Egylete" számlájára, oszt' jónapot,...

Horizont 2013.01.25. 17:06:17

@szita szita péntek:
"Biztos én vagyok hülye, biztos..."
Igen!!! Ezt határozottan állíthatom!!

béla a görög (törölt) 2013.01.25. 17:26:07

mondjuk ez akkor is durva ha rühellem a fideszt.
add vissza a pénzt vagy húzz a picsába... ez az én olvasatomban a védelmi pénz szinonimája az meg mint tudjuk a maffia módszere...
és kormányzati kommunikációból kihallani a maffiát...

mondjuk nem akartam soha politikus lenni lehet nekik természetes.

de mondjuk ez az egyik ok, hogy nem tartok pénzt a számlámon.
ha nincs pénzed akkor vedd el akkor is ha előtte odaadtad.

brumeszkosz 2013.01.25. 17:26:18

Szólni kéne már Kalasnyikov elvtársnak,hogy beszéljen a fejükkel, pont aktuális hisz a cigány törpe nemsokára megy Putyinhoz koldulni. Ha már úgyis ott van találkozhatna 7,62 -es Kalasnyikov elvtárssal is egy rövid (TV) sorozat erejéig.

azapistagyerek (törölt) 2013.01.25. 17:27:07

@Horizont: szita szita véleménye releváns. A levél tdképpen egy duplabukta: egy erkölcstelenséget akarnak törvénytelenséggel orvosolni.

Horizont 2013.01.25. 17:36:48

@azapistagyerek:
Igen duplabukta! Narancsos! De lehetne szekfűs is:) A legeslegjobb megoldás az lenne ha meg nem történtté lehetne tenni!Ez lehetetlen tudjuk! De akkor ezt az erkölcstelenséget ugyan hogyan lehetne orvosolni? Hagyjuk???? Vigyék, örömködjenek???? Akkor amikor számtalan munkahelyen fizetés emelés sincs már több éve? Ha valaki szándékosan csinál erkölcstelenséget (finoman fogalmazva) az az én szememben "semmitnemérő" ember (még finomabban fogalmazva) és ha kell akkor bármilyen eszközzel fellépnék vele szemben! ne mond, hogy Orbán aki mindenről tud csak utólag értesült erről? Miért nem szólt előbb?

dr. Aullah 2013.01.25. 17:53:35

@béla a görög: Alapból fel sem kellett volna venniük. Mire fel?

Semper Fidelis 2013.01.25. 17:58:58

Azért az vicces, hogy csak milliókban tudnak gondolkodni...

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.01.25. 18:04:56

Újabb nagy Fidesz simli várható emberek!

Valami nagy simlire készül a fidesz banda megint, mert gyorsan hitelt törlesztettünk, olcsóbb áron. Egy várható orbán-matolcsy-lázár szájszellentésre romlani kezd a forint, a fidesz tőzsdései eladják a forintot és nagyot kaszálnak megint a jó oligarcháknak.

Ilyen a mi nemzeti szarunk, a kormányunk!

esef 2013.01.25. 18:09:25

ez a kommunikációs Máté legalább lett volna annyira igényes a munkájára, hogy "Miniszterelnök úr" kérése...
a kubatov meg frissítse csak a listáját., hogy hol és mennyi szimpatizánst vesztett a fasiszta-kommunista pártja

esef 2013.01.25. 18:10:02

@brumeszkosz:
ne sértsük már meg se a cigányokat, se a törpéket kérlek...

béla a görög (törölt) 2013.01.25. 18:12:48

@dr. Aullah: ebben igazad van, de az akkor sem igy működik.
az hogy felvették az száradjon az ő lelkükön de most örömködjek azon, hogy erre fel meg egy maffiakormány az erősebb kutya baszik elv alapján ezt el akarja venni? Nem fogok örömködni.
Meg mit gondolsz nem tudta a kormány, hogy jutalmat fognak maguknak megszavazni?
Dehogynem tudta. Foglalkozott vele? Nem, csak most akar csicskáztatni, szándékosan demonstrative.
a kurvulást lehet erkölcstelen dolognak titulálni, de épeszűember nem szurkol a stricinek, hogy elszedje a kurva pénzét és verje agyon - szerintem. nem kell ahhoz szeretni a kurvát, hogy leverd a stricit.

erről akkor is ez a véleményem.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.01.25. 18:22:17

a múlt év a kaszálásé volt, az idei pedig az aratásé lesz

Bee-zony 2013.01.25. 19:04:38

Testvére vezette egyesületé a balatonföldvári polgármester jutalma
index.hu/belfold/2013/01/25/testvere_egyesuletee_a_balatonfoldvari_polgarmester_jutalma/
(...)
„Rossz az, aki rosszra gondol, azt is mondhatnám, ki mint él, úgy ítél.”
Sőt, lehet békésen tovább haladni, nincs itt semmi korrupció... és a probléma már meg is van oldva okosba, ki más kaphatta volna a pénzt, mint a tesó, ugye.
Én jó dolgokra gondolok, a szingapúri szigor szorozva a kínaival, lámpavas, kötél...
Valóra válik-e ez az álom egy többségében rothadt, sógor-koma-haver, nagy maffiaországban? Vagy igen, de előtte kell hozzá egy brutál véres polgárháború is?
2014-ben van is egy 500 éves jubileum... és azóta megint megvan hozzá a kaszálnivaló, mert megint kinőtt a sok gaz, és ismétlődik a történelem.
Van parlagfűirtás, van patkányirtás, és gazemberirtás, vagy -mentesítés miért nincs? Nincs rá igény, vagy a gazemberek vannak túlerőben, vagy mindkettő? Legalább igény legyen rá, és az erőviszonyok idővel változnak. De amíg az egyik korruptat csak egy másik korruptra lehet lecserélni, addig reménytelen ez.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.25. 19:07:02

"iszont azzal még egyik polgármester sem állt elő, hogy kérem szépen, én itt csak áldozat vagyok, nem tudtam lebeszélni a képviselő-testületet hogy megszavazzák ..."

NE ADJATOK ÖTLETEKET!

Még képesek és ezt válaszolják.

Bee-zony 2013.01.25. 19:12:45

A középkort idéző akasztás volt Iránban
index.hu/kulfold/2013/01/22/nyilvanos_akasztas_volt_iranban/
Magyarországon ellenben a középkort idéző bűnözés van...

micsoda? 2013.01.25. 19:24:08

Mondom én is "k.anyátok" kategória /nagyon jó/. Nem látom a - 10 % csökkenést a számlámon.

2013.01.25. 20:04:37

A leggagyibb, legátlátszóbb demagógia ez a fizessékvisszaajutalmatduma. Egy kerületi polgármester éntőlem akár fel is nyalhat millió körüli jutalmat, pláne, ha jól csinálja. De nem is ez a lényeg. Rugózik Lázár J. Orbán V. meg még kiafaszom ezeken a lóvékon, miközben négy-öt napja nyert Tiffán polgártárs 108, Lázár Vilmos (magyarüzletlánc) meg 317-et. Szállodaépítésreturisztikára. Nekik van ugye lóvé.

Zka77 2013.01.25. 20:12:09

Mi a fasznak fizettek jutalmat neki, ha vissza kell adniuk? Jó demagóg szar akció a sok minimálbéres lelkét hájjal kenegetni, hogy nédd a gecinek mégse jutott akkora jutalom, mint amennyit 2 év alatt keresek, de jó ez a Viktor, hallod apjuk.

lyken 2013.01.25. 20:15:28

@Lucky Larry Silverstein: Az ugye megvan, hogy a Közgép 300 milliárdból újít fel vasútvonalat?(franciáknál a TGV pálya került kilométerenként ennyibe telekárral együtt) Miközben belső vélemények szerint a MÁV cégek ugyanezt 35-40 milliárdból megcsinálnák.
Ez a mutyi most történik, nem elmúttnyócéve. Nyugodtan véleményezd.

igazi hős 2013.01.25. 20:52:24

@Bee-zony: Ez neked újdonság? Amikor Mikola kitüntette az öccsét, arra már nem emlékszel?

JohnHenry 2013.01.25. 21:08:18

az alapgond nem az, hogy jutalmat kaptak, nem is az, hogy ezt orbán "visszakéri".

az alapgond az, hogy egyáltalán osztottak jutalmat.

Bee-zony 2013.01.25. 21:41:54

@igazi hős: Ez pont nem jutott eszembe (12 éve volt), de a kollektív bölcsesség segít., kösz'
Hmm, csak a nevek változnak, a módszerek és a „szint” ugyanaz. Memetikusan és genetikusan ez ennyire masszívan kódolt? De akárhogyan is van ez, aki nem ilyen, az határolódjon el tőlük, mert a hallgatást beleegyezésnek szokás tekinteni, „cinkos aki néma.”

Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !) ( · http://opensuse.org 2013.01.25. 21:53:11

Nem is értem miért undorodom ettől mocskos szarházi magyargyülölő geci bandától.
A csúti szart a haveri körrel együtt már régen fel kellett volna akasztani egymás belére.

Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !) ( · http://opensuse.org 2013.01.25. 21:54:11

Hallottátok hogy merci gyárban miket makogott a csúti barom ?

Netuddki. 2013.01.25. 21:56:17

Ok, fizettek. De miből?

rostást · http://rostigastro.blogspot.hu/ 2013.01.25. 21:58:40

Gondoltam, kommentelek, de olvasva a magasröptű hozzászólásokat, inkább elhányom magam.

Netuddki. 2013.01.25. 22:01:48

@Zka77: "Jó demagóg szar akció a sok minimálbéres lelkét hájjal kenegetni, hogy nédd a gecinek mégse jutott akkora jutalom, mint amennyit 2 év alatt keresek, de jó ez a Viktor, hallod apjuk."

Ostoba vagy kisfácán! A zembereknek az a bajuk, hogy ezek a megélhetési balfaszok havonta keresnek messze az átlag felett, sokan milliókat is, aztán még van pofájuk év végén is milliós jutalmakat felvenni. Mindezt közpénzből. Csak éppen a munkájukon nem látszik miért is fizetjük őket...

örvényesi 2013.01.25. 22:06:10

Hozzászólok. Már máshol is megtettem. Most " legeslegújabbmagyarul" megismétlem,hogy mindenki "ércse". Az egész jutalomvisszafizetősdi egyszerű trükk. Fidöszödi titkos tanácskozáson a kedves vezető /vajda,koronapróbálgató önkirályjelölt,vagy ami éppen az olvasó ízlésének megfelel/,nos még egyszer mondom,a kedves vezető bedobja: csávók,nyaljátok fel nyugodtan a lóvét,nem lesz semmi gebasz. A zújévben majd kiverem a hepajt,hogy micsoda szemétség ilyen tré gazdasági helyzetben hájasodni,amikor a nyugat akkora szarban van,hogy az a mi vastagbelünkig begyűrűzik. Az álbalhét megeszi a nép,mert én aztán kimondom,hogy tik micsoda szemetek vagytok,hogy lenyúlnátok a kőcségvetést csont nélkül,de én, mégegyszer mondom,én résen vagyok, és nem hagyom,hogy ilyen szemét,mocskos módon tollasodjatok. Ha azt mondom,fizessétek vissza,ti meg azt,hogy lószart,inkább jótékonykodunk belőle. Erre a nép szeme könnybe lábad,lám,a mi polgármesterünk micsoda fasza gádzsó,hogy a magáét csak úgy odaadja a rászorulóknak,a legnagyobb magyar meg mekkora agy,hogy fölfedezte,hogy rájött a turpisságra,mert azért az mégsem járja,hogy amikor a csecsemőtől az aggastyánig mindenki gatyáján lilulásig húzzuk a gurtnit,ti a köz zsebére vesztek terepjárót a jányotok névnapjára. Ez az első menet. Az adományozásról lesz papír,amit be lehet nyújtani a NAV /lánykori nevén APEH/-nak. A zsozsó ettől a pillanattól kezdve patyolatfehérre van mosva,mert vajon ki merné megkérdőjelezni az istenek felett álló szerv döntését,hogy az adótokból leírható ennyi,meg ennyi suska. Eddig a trükk. Ezért nem vagyok hajlandó hátast dobni a jótékony polgármestekedésektől. Csá!

Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !) ( · http://opensuse.org 2013.01.25. 22:49:17

@örvényesi: A legborzasztóbb hogy ezt pontosan így van.
A MNB Euro deviza középárfolyama az előző napok erősödését követően a mai napon tovább erősődött a forinttal szemben, és 0.82%-os emelkedéssel, 297.3400 Ft-os áron jegyezte a bank.

Megint sortolni fognak a fideszgecik.

Mérges 1234 2013.01.25. 23:08:16

Nem lehetne olyan törvényt hozni, hogy bármilyen állami vagy önkormányzati cégnél, a maximális jutalom minden évben 1 havi fizetés, de csak akkor ha a cég nyereséges.

Politikusokank meg nem jár hutalom, így polgármestereknek sem.

Ha a Fidesz hoz egy ilyen tövényt, és 2/3-dal beteszi az alkotmáynba, még rájuk is szavazok pedig fene mód rühelem a képüket.

Ja budapesti városházán 985 igazgató van?????? Erről is jó lenne egy táblázat, mert kizártnak tartaom, hogy ennek legalább fele valami értelmes munkát végezzen.

Amúgy fura, hogy a szaros Blikk lett mostanában a legnormálisabb politiaki szempontból, elég sok mident meg mer írni...

Napkutya 2013.01.26. 00:40:31

Volt a választásoknál egy "kétharmad". TÉNY.
Bravó fülkeforradalom!!

Ugyan rohadtul NEM ezt akarták a szavazók, -de, ez vitán kívül meglett a narancs pufajkásoknak, - és mos ÉLNEK vele.
Jogukban áll.

Ugyanakkor, mára, több EZER olyan figurát kell kifizetni, jutalmazni ebben az országban, alig NÉGY év alatt, akiket ,érdemeik mentén, az első Orbán kormány után, elhajtottak a sunyi p.csába, DE azután is, -nyolc évig- ,HŰSÉGESEK maradtak.
Ezt ki kell fizetni ennek a pártnak. EZ zajlik MOST.

A mi adónkból, a mi farkunkkal kaszálják a csalánt évekre előre, kormányoldalról, mindezt bebetonozva, évekig. Mi is a kérdés???

igazi hős 2013.01.26. 00:51:26

@Bee-zony: Dehogy ugyanaz a szint, egyre rosszabb. Lásd még "ne mi nyerjük a legtöbbet" szlogent is felváltotta a "csak a Közgép".

őszintetudás 2013.01.26. 03:43:24

a jutalom mindegyiknek a halál lesz, egyszer majd

2013.01.26. 06:40:34

Büdös szarházi, gerinctelen patkányok ezek mind, egytől egyig.
Amúgy pedig a jó büdös k..va anyját mindegyik léhűtőnek.
Nem jutalom kell ezeknek, hanem kötél, amit a "Laca" igért, ajánlott anno.
Tisztelt jutalmazott urak, hölgyek, most elő lehet venni és le lehet menni a pincébe.
Bérsiratást jó pénzért vállalok !

lonsdaleruha.5mp.eu · http://lonsdaleruha.5mp.eu 2013.01.26. 08:13:05

rohadna meg mindegyik ingyenélő szemét politikus

global001 2013.01.26. 08:44:28

várúr ???
Enrico ???

Itt lenne az ideje megtapsolni ezt a mocskos geci bandát ma is !!!

toportyánzsóti 2013.01.26. 09:02:47

Az átkosból sikeresen átmentett gyakorlat ez az 50 000Ft-tal túlteljesített terv után járó milliós jutalom...Akkoriban persze nem voltak ilyen pofátlan fizetések és 3-4 főnök 1 félembert sem igénylő státuszra.

Bee-zony 2013.01.26. 13:24:49

@igazi hős: A sógor-koma-haverban ugyanaz a szint, mint 50-100 éve is. Még nagyobb távlatra visszamenőleg, időről-időre még mindig felhalmozódik a polgárháborúhoz elegendő társadalmi feszültség. Ahogy pl. Afganisztán történelme gyilkosságok és háborúk sora, Magyarországé meg ilyen. Ezer év nem volt elegendő alapvető változásokhoz, és most is az látszik, hogy milyen kevéssé számít a társadalmi rendszer-címke, és mennyire az össz- erkölcsi és szellemi szint. Most éppenséggel feudál-szoci-kapitalizmus van, ez a három fő összetevő látszik rendszerileg nagyon, de ha a háromból szimplán csak az egyik lenne, attól sem lenne jobb semmi, úgyhogy ez nem sokat számít, főleg nem úgy, hogy mindegyik rendszer-címke mögött ugyanazok a kaméleonok vannak, akik egyébként most a társadalmi Mariana-árok legmélyebb pontját térképezik fel, és szerintem (is) eljutnak a legmélyebb pontig, ami a polgárháború.
Én meg kb. úgy érzem magam ebben a társadalmi közegben, mint E.T., és hol az az űrhajó?! Ha ez nincs, akkor legalább a lelkivilágomhoz legközelebb lévők legyenek meg.

kifordított nagyanyó 2013.01.26. 22:45:37

fecónál akkor ezen rágtam be,hogy ő meg Kérte! a haverokat,hogy lécci fizessétek vissza!
Mondjuk tuti,hogy ezek is megkapják valahogy máshogy a pénzüket.

Bee-zony 2013.01.27. 20:31:31

Ez a magyar narancs, ha a kérés kevés, jön a parancs – mert valamiféle rendnek kell lenni ahhoz, hogy ne legyen totál káosz, szabadrablás, stb., vagyis az irányító hatalom nélküli naturális állapotok, ami persze hogy nem az uralom nélküli rend – mert az honnan lenne, ha nincs az emberek fejébe bekódolva, nem úgy, mint pl. a hangyáknál.

Nézzük csak meg pl. Egyiptomot az „arab tavasszal”, ami elvileg jó, gyakorlatilag viszont, volt-e annyi halott Mubarak alatt, mint amennyi most van / év? Nem volt. A forradalom elérte, hogy több legyen a halott. Megérte?
Voltak akik azt hitték, hogy elegendő leváltani néhány száz embert a hatalom, vagyis az irányítás csúcsán, és minden rendben lesz, pedig kb. a lakosság többségét kellene ott is leváltani ahhoz hogy rendben legyenek a dolgok.

Véres zavargások, 30 halott Egyiptomban
index.hu/kulfold/2013/01/26/veres_zavargasok_30_halott_egyiptomban/
„Szombaton egy egyiptomi bíróság halálra ítélt 21 embert egy tavalyi futballmérkőzés utáni halálos tömegverekedés miatt. Az ítélethirdetés után a vádlottak rokonai Port-Szaidban megrohamozták a börtönt, az incidensben nagyon sok a halott.” (...)

A magyarországi helyzet dettó, itt is csak nagy áron lehet nagy dolgokat elérni, és ezért is tartom reálisnak a nyirkai jóslatban „a nép fele elpusztul” részt. Úgy szokott lenni, hogy a sanyargatás vége a boldog vérengzés, a leszámolás a sanyargatókkal, kerül amibe kerül.
Pl. az olaszok is értenek ehhez, legalábbis kicsiben:

Ámokfutó olasz nyugdíjas – 3 embert, köztük a feleségét lőtte le
www.mon.hu/193mokfuto-olasz-nyugdijas---3-embert-k246zt252k-a-feleseget-lotte-le/haon-news-charlotteInform-20110109-0427267397

Szinte teljesen kiirtotta a szomszédja családját egy olasz nyugdíjas
www.origo.hu/nagyvilag/20111224-szinte-teljesen-kiirtotta-szomszedja-csaladjat-egy-olasz-nyugdijas.html

Egyébként pedig, itt a kétharmad Magyarországon:
Az ország kétharmada elégedetlen
index.hu/belfold/2013/01/23/az_orszag_ketharmada_elegedetlen/
Azért az elégedett egyharmad még mindig nagyon sok, főleg ha az elégedetlen kétharmad passzív marad, választani sem mennek el, mert nincs kire, viszont új pártot sem akarnak alapítani... Ha az elégedetlenség nem változik át építő tettekre, akkor az hiábavaló. Az építésbe belefér néhány kritikus, akiknek a negatívuma a pozitívuma, ha jól csinálják, és ez a legkényelmesebb, a többieknek viszont valóban építeniük kell, jó pártot és jó hazát, máskülönben csak „kuka”.
Ehhez képest a tudatalattinkban és genetikailag is eléggé erősen kódolva vagyunk mind, és éppenséggel a tudat az, ami a jéghegy látható csúcsa, úgyhogy a változz meg a nehéz és a lehetetlen (avagy tehetetlen) között van, ami által eleve meghatározott és kiszámítható dolgok lesznek.
Én nem tudom mások agyát átprogramozni, és ők sem tudják (pláne ha nem is akarják) a sajátjukat.
Akkor mit lehet tenni, ami működik?
Megkeresni az egymáshoz valókat, a nem bűnözőket, nem korruptakat, nem élősködőket, nem bűnpártolókat, akikből annyi van, amennyi, aztán közösen növekedni, főleg a fiatalok által, akik még nincsenek kész formává merevedve.
Hogyan lehetne elkerülni a nép felének elpusztulását? Egyrészt pusztul az már így is, csak nem látványosan, hanem a romlás, rothadás által, szenvedélybetegségek, gyermektelenség, alacsony népszaporulat, öngyilkosság, bűnözés és korrupció a köbön... Ma láttam épp a TV2 (becenevén TelaviV2) Napló c. műsorát, amiből kiderült, hogy mindent lopnak Magyarországon, nem csak a boltból, és nem csak az erdőt, hanem komplett házat, iskolát, művházat... A tolvajok országa. A nyomozás eredménye pedig, általában, ismeretlen tettes, az ügy lezárva. Ez már a legsötétebb afrikai, dél-amerikai szint; és persze többségi.
Aki nem ilyen, annak minden módon és teljesen el kell határolódni, tehát fizikailag is.
Abban a többségi rothadásban, amitől teljesen el kell határolódni, nagy lesz a pusztulás, kő kövön nem marad, ahogy mondani szokás.
Mi lesz, ha a magyar(országi) parlamenti pártok választást nyernek a sivatagban? Lassan kezd eltűnni a homok... Elsivatagosodás ellen jók, de másra nem, úgyhogy például oda kell exportálni őket, a rájuk szavazókkal együtt, és meg van oldva a probléma. Amíg viszont ez nem így van, addig a kisebbségnek kell elmennie máshova, és elkülönülnie, a romló, rothadó, lopó, csaló, hazudó, és a többi, erkölcsi és szellemi defektes többségtől.

dr. Aullah 2013.01.29. 10:26:53

Legyen már új poszt... vagy ez a hétvégi?

zollerbá 2013.01.29. 20:59:19

@Bee-zony:
Pécsett már komplett bevásárló központot lopnak szét! Nézzétek meg a Femáról készült képeket, haladunk a teljes anarchia felé! Ez van amikor egy országot negyed százada ilyen-olyan kettős ügynökök vezetik. A fentiek bizonyítására két "rendszerváltó" életrajzából egy kis részlet:
Németh Miklós miniszterelnök.
"1971-ben szerzett diplomát a Marx Károly Közgazdaság-tudományi Egyetemen, ami ottmarasztalta oktatói és kutató munkát adva neki. 1974-75-ben ösztöndíjjal tanult a Harvard Egyetemen az Amerikai Egyesült Államokban."
A fiatalok kedvéért, ez akkor olyan volt, mint ha ma egy iráni egyetem után valaki amerikai elnök lenne. Egy másik számunkra igen tanulságos életrajz:
George Herbert Walker Bush
"A háború után a Yale Egyetemen folytatta tanulmányait. Tagja volt olyan titkos egyetemi társaságoknak mint a Skull and Bones vagy a Delta Kappa Epsilon, ahol rengeteg értékes kapcsolatra tett szert."

Bee-zony 2013.01.29. 23:55:39

@zollerbá: Látszik, hogy a hanyatló nyugati világban a zsidók által kiképzett, és hozzájuk lojális (dísz)gójok vannak hatalmon, vagy maguk a zsidók, mint pl. Sarkozy – és jobb is, ha az utóbbi történik, lásd „A baloldal szerint politikája szélsőjobboldali.”
hu.wikipedia.org/wiki/Nicolas_Sarkozy
A zsidók ott vannak, ahol a pénz, hatalom és média van; persze nem mindegyik, de erősen túl vannak reprezentálva, máshol meg „ritka, mint a zsidó kohász” – mondta Verebes István, és ő autentikus forrásként igazán tudja, hogy hol gyakori a zsidó, és hol ritka.

Aki még nem látta, a „mindent visz”-t, itt van:
Iskolát, kultúrházat és kápolnát is lopnak már a cigányok
kuruc.info/r/35/107209/
Hogy mennyi a fehér cigányok aránya, az sem tudható...

Itt pedig egy érdekes tanulmány:
A ló hozta, a puska űzte el a zsarnokot?
nol.hu/archivum/20130122-lottek_a_zsarnokoknak
(...)
Úgy 10 000 évvel ezelőtt megkezdődött a mezőgazdasági termelés, és fejlődésnek indult a kereskedelem. Mivel emiatt egyesek tehetősebbé váltak, új hierarchia kezdett kialakulni. A „nagy ember” lehetett nyápic, ha elég pénze volt egy őt védő fegyveres csapat fenntartására. Az emberiség ezzel belépett a zsarnokság korszakába. A felsőbb szinten állók kizsákmányolták az alattuk lévőket, miközben védelmet nyújtottak az idegenekkel szemben. Egészen addig stabilan is működött a rendszer, amíg az ellenségtől való félelem erősebb volt a kizsákmányolás embertelenségénél.
(...)

titan 2013.01.30. 14:28:01

@micsoda?: ez olyan mint az áruházi akciók: kiírták az alapár fölé a 10%-kal nagyobbat, majd áthúzták. Csak most, csak nekünk akciós :)

titan 2013.01.30. 14:32:58

@global001: ha jól sejtem, ők is épp azon töprengenek, hogy hogy kerüljék ki a pénzvisszafizetéseket, elfoglaltak.

lecsó kolbász (törölt) 2013.01.31. 08:49:06

@Szenthomárság:
Nyugtával dícsérd a napot (by NAV)! Majd ha meg is csinálják,
nem csak beszélnek róla, akkor mehet a piros pötty.

igazi hős 2013.01.31. 09:33:57

@Szenthomárság: Marhaság! A tolvajokat meg kéne büntetni, ez egyértelmű, de elsősorban a felvásárlókat kéne lecsukni, kivétel nélkül mind orgazdák, és náluk van a haszon nagy része. Amiből simán kifizetik a védelmi pénzt az aktuális hatalomnak, innen kezdve sérthetetlenek. Mint Fábrynál a vajdák mosolyogva mondták bele a kamerába, hogy ők színesfém-nagykereskedők.

Szenthomárság 2013.01.31. 14:56:39

@lecsó kolbász: igen, de legalább megmozdult valami.

@igazi hős: neked se jó semmi, ha nem csinálnak semmit, az is baj
ha végre a száz szar intézkedés után jön egy jó, az se elég jó

Attila Kis 2013.02.01. 12:45:31

Sajnos Csepelen is megy az egymást marása. De ami a legtragikomikusabb az egészben, az az, hogy pont az a politikus vette fel a legtöbb pénzt, aki most a többit akarja számonkérni.
csepel.info/?p=24302

igazi hős 2013.02.01. 21:43:43

@Szenthomárság: A néphergelésen kívül semmire nem jó intézkedések zavarnak. Szerinted aki most pár ezer forintért lopja el a HÉV kábelt, annak nem mindegy, hogy fél évet vagy ötöt kaphat ha elkapják? Neked számít?
Ugyanennyi erővel lehetne a felvásárlókat 10-20 évvel és teljes vagyonelkobzással büntetni, a birkáknak mindegy mire nyomják meg a gombot. Viszont amikor első kisebb csirkefogóval kifizettetnék a több milliós kárt a nála levő kábelek után, annak lenne visszatartó ereje. A szépséghibája a dolognak, hogy nálunk 100 millió feletti lopásért senkit nem ültetnek le...

Szenthomárság 2013.02.02. 07:49:27

@igazi hős: Egyetértek, az egész vonalat tömlöcbe kell vetni.

picur3ka 2013.02.13. 19:16:21

Na, szerintem az 1000 euros evvegi jutalom nem nagy eresztes, viszont mijafaszomra jar nekik jutalom, kulonosen a semmibol, mint a ciganyok, tenyleg. Nyertek a lotton, vagy honnan van penzuk, mikor gyerekek szazezrei eheznek?

Az ember gyomra felfordul a politikusoktol.

süti beállítások módosítása