Skip to content


       Szűrés lista

Sopron díszoklevelet adományoz Matolcsyéknak

Február 28-án számoltak be róla a soproni országgyűlési képviselők (dr. Molnár Ágnes miniszterelnöki megbízott, Firtl Mátyás Sopron országgyűlési képviselője, Ivanics Ferenc), és a város polgármestere,  dr. Fodor Tamás, hogy "történelmi döntést hozott a kormány Sopron érdekében". Ez azt jelenti, hogy a város adósságállományának 70%-át vállalja át az állam, konkrétan "11,5 milliárd forintnyi adósságszolgálattól és annak kamataitól mentesül a város"A polgármester azt is részletezte, az előző szocialista városvezetés milyen súlyos szerepet játszottak abban, hogy a város adósságlejtőre csúszott. A polgármester azt nem részletezte, hogy 2006 óta Sopron polgármestere.

Firtl Mátyás országgyűlési képviselő elmondta, hogy a szocialista kormányok kergették bele az önkormányzatokat az eladósodásba  többletfeladatokkal, ezzel ellentétben a Fidesz-kormány a többletfeladatokat és az adósságot is átvállalja a településektől. Elmondása szerint "A soproni polgárok felhatalmazása szerint, a Fidesz-KDNP-s képviselők országgyűlési képviseleti munkájának, a városvezetés munkájának, az összefogásnak köszönhető, hogy a kormány Soprontól a maximális mértékben vállalta át az adósságot.".

Ivanics Ferenc mondókájából furcsa kép bontakozik ki, ő ugyanis annak örült, hogy az átvállalás világos helyzetet teremt, "világosan látszik mennyi is valójában a város adósságállománya". Szóval eddig nem tudták, hát ez igazán szép. Most viszont már - a kormánynak hála - tudják, így dr. Fodor Tamás polgármester be tudta jelenteni ünnepélyesen, hogy Sopron adóssága tizenhat milliárd forint volt. (2011-ben a fővárosi kerületek és megyei jogú városok Progresszív Intézet által készített adósságlistáján kilencedik helyen álltak. Érdekes módon a Progresszív a számokat az önkormányzattól kapta....ennyit arról, hogy nem tudták.)

Sopron elöljárói úgy érezték, hogy történelmi tettre történelmi választ kell adniuk, ezért március 5.-re rendkívüli közgyűlést hívtak össze, melyen egyetlen napirendi pontot kívántak megtárgyalni.
Ennek címe: "Előterjesztés az adósságátvállalással kapcsolatos köszönetnyilvánításról".

A csodálatos előterjesztés:

sopron1.jpg

sopron2.jpg

Az önkormányzat már este ki is rakta honlapjára a képgalériával felturbózott hírt, miszerint "Megyei jogú városhoz méltóan köszönte meg Sopron az adósságátvállalást", vagyis a rendkívüli ünnepi közgyűlésen - melyen "számos soproni polgár is megjelent és tetszését nyilvánította ki" - az előterjesztést természetesen megszavazták, még a jobbikos képviselő is. Az LMP-s tartózkodott, az MSZP-sek viszont nem mentek el a közgyűlésre, és az ő "Ironikus, Sopron városához méltatlan hangvételű módosító indítványukat a képviselők egyhangúlag ítélték el felszólalásaikban." 

Címkék: abszurd seggnyalás

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr245118804

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Édes drága Vityókám! 2013.03.06. 17:44:14

Te mi történt, a Zárpinak visszaütött a nyugger, vagy visszarúgott a nagyanyó, és ettől agyrázkódást kapott oszt azóta is szalajt, vagy mi a nyüves gebasz van? Ugyan szóljál már azoknak píárguruidnak, hogy rossz oldalon ütötték fel a lexikont! Már megi...

Trackback: Sopron, a hűség városa? 2013.03.06. 14:39:42

Sopron újból bebizonyította, jogosult a "hűség és a szabadság városa" címre - bár ezt most nem Magyarország lakói ítélnék oda jelképesen, hanem maga a Fidesz vezérkara. A város a rangos címet még az 1921 decemberi népszavazás eredményeképpen érdemel...

Trackback: Tulipánchip-gate: trükkös lopásra készül Kósa Lajos hivatala? 2013.03.06. 12:18:14

Szálanként kapnának közpénzből chipet Debrecenben a tulipánok, merthogy sok arra a tulipántolvaj. A város köztereit legfeljebb 3-4 napig díszítő virágok egyedi azonosítóval történő ellátásának tervezett költségéről mélyen hallgat a debreceni önkormányz...

Trackback: Faxot se kap Orbán, nem hogy lovas szobrot 2013.03.06. 12:16:41

Ha egy komplett lovas szobrot sajnálnak is tőle, egy méretes lófaszt kiszoríthatnának neki hálából a leghűségesebb városatyák.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DezInf 2013.03.06. 15:50:32

@komplikato:

A vegybeépszeres játékot négy évre tervezték oszt nyóc lett belőle. Ezért kellett onnét szerezni,ahol hozzáférhettek. Nem véletlen,hogy a nagyobb városok fideszes polgármesterei ogy képviselők is szinte mindegyik. A mentelmi jog nagy érték ám :)))))
Lesz is ebből gubanc 2014-től:D

nu pagagyí 2013.03.06. 15:50:32

A szervilizmus kordokumentuma a soproni határozat. Jól jön majd a későbbi történészeknek, hogy megfejtsék miért szakadtunk le Európától.

Egy önkormányzatnak az önkormányzat vagyonára és önállóságára kellene vigyáznia. A vagyont elkótyavetyélték állambácsinak a feladatokkal egyetemben. A továbbiakban nincs szükség önkormányzatra, felesleges és drága a fenntartásuk, rongyrázáson kívül semmilyen érdemi faladatuk nem maradt. Talán csak ilyen és hasonló hűségnyilatkozatok szövegezése.
Ettől függetlenül, a 19 milliárdos adósság felelősét meg kell találni és példásan megbüntetni. A fideszes települések elsősorban azért adósodtak el, hogy feltöltsék a Fidesz választási kasszáját a permanens hözöngéshez, a közszféra korrumpálásához és választási csaláshoz, amivel a kétharmadukat összehozták.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.06. 16:01:55

@komplikato:

2000-et fizetsz arra,hogy egy percet se beszélj?:) Én ennyit fizetek havonta 10+ óra beszélgetésre, aminek egy jelentős része nemzetközi hívás. Ebből GSM-re költök kb. egy ezrest (Blue Mobile feltöltős), minden mást voipon oldok meg, 0 meg 3 forintos percdíjakkal, pompás minőségben.

A bankot is írtam már, 0 havidíj, 0 kpfelvét díj, 0 átutalási díj, egyedül a bankkártyáért fizetek párszáz forintot évente. Neveket is írtam, de aki akarja, megtalálja a neki valót, gondolom, van itt internete mindenkinek.

A többi bolsinak: nem az adók miatt lettek kisebbek a számláim, hanem amikor bedurvultak az adók, akkor én orbánozás meg sírás helyett újrakötöttem gyakorlatilag az összes szerződésemet a telefontól az interneten át a bankig, és töredéke lett mindegyik külön-külön, az internet konkrétan a listaár harmada. Pedig előtte is körültekintően szerződtem.

Ennél nincs jobb, a bolsik fizetik az elmúltnyolcévet (vagyis sajnos csak a nagyobbik részét), én meg élvezem az alacsony díjakat, meg a válságra tekintettel töredékáron szerződök, amíg a bolsik orbánoznak.

georgenius 2013.03.06. 16:04:58

@nu pagagyí: 1etértek! Példásan megbüntetni: nyilvános akasztás. De előbb megvizsgálnám, hogy mi okozta az adósságot! Lesz munkája független bíróságnak?

csak egy néző 2013.03.06. 16:11:16

@nu pagagyí:
Normális országban a városukat ilyen mértékben eladósító polgármestereket, már régen rabszíjon vezetgetnék tárgyalásra. Itt pedig kinevezik őket államtitkároknak, képviselőknek és az okozott kárt, pedig megfizettetik az zemberekkel, akiknek a 2/3-a még tapsol is, hogy megint a bráner rosszabbik oldalára kerűlt, azokkal a polgármesterekkel együtt, akik felelősen, vért izzadva, de nem adósságot felhalmozva vezették a városukat.

komplikato 2013.03.06. 16:11:33

@georgenius: Ne tettesük magunkat már hülyének, aki olvasta a híreket, no meg a Homár topikjait, pontosan tudja, hogy az összes szolgáltató ezzel szívatta az előfizetőket. Volt olyan cég akinek se perc alatt 60 rongyos lett a telefonszámlája, ők ki tudták védeni másik csomagra áttéréssel, hogy "csak" 15.000 legyen, de átlag felhasználó?

És igen a helyesírásom pocsék, ne tud meg milyen szuper állást buktam én már ezért el. Te meg grammar-nazi e vagy? :P

komplikato 2013.03.06. 16:15:29

@Negyvenértelmiségi: Ha majd lesz rá alkalmam én is áttérek Voip-ra 80%-ban minimum.

Viszont én átmentem anno másik számla csomagra, mert valami 900-1200 között fizettem havonta, utána meg valami 340-et.
Egy darabig.
Amikor "fejbe lőttem" a számlámat akkor már igen csak ilyen 2000-2200 volt havonta. Ilyen gyanús előtte soha nem szerepelt költségek jelentek meg a számlámon. Most erősen gondolkodom rajta, hogy ha sikerül restartolni az életemet az életben nem lesz számlám magyar bankban vagy magyarországi bankfiókban.

lobster thermidor 2013.03.06. 16:17:30

@Negyvenértelmiségi:

Lécci, lécci, ne titkolózz, oszd meg a tudást velünk is!
Írd már meg, hogy milyen csomagokra kötöttél át, és azt is, hogy az áfát hogyan sikerült kikerülnöd.

blah 2013.03.06. 16:21:31

@Negyvenértelmiségi: de most akkor titok, hogy melyik banknál és mobilszolgáltatónál vagy?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.06. 16:26:12

@komplikato:

Minél később térsz át voipra, annál tovább fizeted a semmire a kétezreket meg a tízezreket.

Ha a sírás helyett legalább a zemberek harmada áttért volna már, lenne nálunk is havi 2 rugóért korlátlan díjcsomag sok GB internettel bármelyik szolgáltatónál. De addig is a saját költségeidet keményen megfaraghatod.

@blah: nem titok, írtam 2 bankot is, ami ingyen vezeti a számlád, meg egy rakás dolgot még ingyen ad, aminek az áremelkedése miatt sírni szokás. Magnet, Gránit az két ilyen, de biztos van még 10 másik. A mobilszolgáltató tökmindegy, térj át voipra, hadd ne én oldjak meg mindent neked. Nézd meg, kivel beszélsz sokat, vegyél nekik egy olcsó telefont, aztán szkájpoljatok vagy amit akartok, egy év alatt visszajön az ára, és még nagyvonalú is voltál.

nincs1itt 2013.03.06. 16:40:52

@Negyvenértelmiségi: Huhhh, kemény vagy mint Tarzan talpa! Cicavirágom, arandrága "értelmiségikém", komolyan azt gondolod, hogy aki abban az országban él egyetlen szavadat elhiszi??? Ha már Blue Mobil(Lidl) akkor ott a percdíj 33 forint belföldön, ha 2000 a havidíjad egy pre paid SIM-re akkor téged csúnyán átbaltáztak... De számolj már egy keveset, ha 11 órát beszélsz, akkor mennyi perc x 33 ft?? Belföldön: 21.780,- Ft azaz huszonegyezerhétszáznyolcvan. Szóval akkor most menjünk neki a bankszámlás és internetes történetednek is??
Olyan vagy mint a kenyér adó gazdáid: beteges hazudozó!
Ha meg a tények és a számok szembejönnek, akkor emúttnyóccévbolsik!
Szerintem ne égesd magad tovább.

blah 2013.03.06. 16:43:56

@Negyvenértelmiségi: nálam sajna a voip meg a skype nem megoldás. Igazából a bank érdekelt volna, az Erste egyre több dolgot számol fel a tranzakciós illetéken kívül is. Bevallom nem hallottam még a Magnetről. Meg nálam azért szempont, hogy jó netbankjuk legyen és automatájuk is a közelben.

nincs1itt 2013.03.06. 16:46:02

@Negyvenértelmiségi: Húúúú, vazzeg Magnet, Gránit bankok... Apám a svájci nemzeti bank a fasorba sincs ehhez a kettőhöz... Barom, minden sarkon van ótomatájuk, ha meg mégis "idegen" ótomatából kell a lé, akkor meg pörög a számláló...
Szerintem Te kevered a voip-ot a skype-val, de nem baj... Ha mutacc egy szolgá
ltatót, amelyik 2000-ért(ez ilyen varázslatos szám nálad) internetet ad...
Fejezd be kérlek, nekem kellemetlen ahogy égsz!

yorkie 2013.03.06. 16:59:02

@Secnir: Mint exburger csak ennyit ... GLOBEX Holding ;-)
P.S. csak en nem latom a kutya es az eb kozott a kulonbseget?

CSENDES 2013.03.06. 17:13:05

www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&ved=0CFkQFjAG&url=http%3A%2F%2Fgyor.hir24.hu%2Fgyor%2F2011%2F12%2F30%2Fnott-sopron-allamadossaga%2F&ei=iGo3UfLTG4TJsgaA0ICAAQ&usg=AFQjCNGAFv92Sm7P9PkFf0XZASox_AP_Rg&bvm=bv.43287494,d.Yms
"Az önkormányzat működési egyenlege 2007-2009-ben még pozitív volt, de 2010-ben a működési bevételek már nem nyújtottak fedezetet a működési kiadásokra, ezért félmilliárd forintnyi működési forráshiány keletkezett - írták, hozzátéve, hogy a működési jövedelmet jelentősen csökkentette a kamatkiadások növekedése.

Az ÁSZ-dokumentum szerint Sopron múlt év végi pénzintézeti kötelezettségéből 10 milliárd forint fejlesztési célú, forint alapú kötvény, továbbá - a múlt év végi árfolyamon számolva - 3,8 milliárd forint svájci frank alapú fejlesztési célú kötvények kibocsátásából, 1,5 milliárd forint fejlesztési célú, hosszú lejáratú hitelek felvételéből, és 1,4 milliárd forint a költségvetési év végén ki nem egyenlített folyószámlahitelből keletkezett. Ennek ellenére az adósságállomány növekedésének jelentősebb okaként a felhalmozási célú költségvetési hiány alakulását jelölik meg, ez az ellenőrzött időszak minden évében meghaladta a kétmilliárd forintot, a két utolsó évben megközelítette a hárommilliárd forintot. A négy év alatt összesen 10,2 milliárd forintra rúgott.

Hozzátették: az önkormányzat múlt év végi szállítói tartozása 1,2 milliárd forint volt, ennek a kétharmada fizetési határidőn túli tartozás.

A fejlesztési pályázatokkal kapcsolatban a város a 2010-es évet követően 14,1 milliárd forint kötelezettséget vállalt, amelyet – pontosan meg nem nevezett – 2,2 milliárdnyi saját forrásból, 11,5 milliárdos uniós támogatásból és a korábban kibocsátott, 400 millió forintnyi kötvényből származó bevételből terveztek biztosítani."

Csak a kollektív emlékezet jegyében.

georgenius 2013.03.06. 17:13:51

@komplikato: Én nem vagyok grammar-nazi (ez nem is tudom, hogy mi!), de azt tudom, hogy Te meg egy bunkó paraszt vagy, mert magyarul sem tudsz!
Volt olyan cég akinek se perc (se perc: ez mi?) alatt 60 rongyos (tehát elszakadt!, de ez akkor értelmetlen!) lett a telefonszámlája (ha a telefonszámlád lett rongyos, akkor küldje vissze a POSTA által kihozott számlát!), ők ki tudták védeni másik csomagra áttéréssel, hogy "csak" 15.000 legyen, de átlag felhasználó?
És igen a helyesírásom pocsék, ne tud meg milyen szuper állást buktam én már ezért el. Te meg grammar-nazi e vagy? :P --> tud: tudd; buktam én már ezért el: buktam el már ezért el; Most akkor Te államtitkár-helyettes vagy?

georgenius 2013.03.06. 17:19:43

@Negyvenértelmiségi: Én csak azt látom, hogy Te nagyokos vagy, és mindenki hülye! Nem elég, hogy órák óta égsz mint a pokol? De Te csak mondod a magadét! Mostantól lefokozlak: csak 39értelmiségi lehetsz!

georgenius 2013.03.06. 17:25:33

@yorkie: Remélem, csak Te nem látod! az ékezeteket!

Airgüzü 2013.03.06. 17:26:46

Éljen a nyalizós, szervilis városvezetés! Sztálini idők...
Pár ilyen nyelvcsapás, s kezdhetik az adósságfelhalmozást előlről!
Éljen a Párt!

georgenius 2013.03.06. 17:30:39

@Airgüzü: Igazad van! A jól (jobban) gazdálkodó önkormányzatok kapnak jutalmat? Amire Te gondolsz az kisbetű: párt (fidesz!)

titan 2013.03.06. 17:36:55

@roli101: mert hülyén festene az OPNI felirat a parlament kapuján...

CSENDES 2013.03.06. 17:37:08

most hqallm az esti igét. Orbán "mini-sztár-elnö kúr" azt kéri a EJUTÓL,hogy adjon neki mozgásteret, - mer' nem tud eléggé mozogni. Teccikéteni?

nincs1itt 2013.03.06. 17:37:33

@Negyvenértelmiségi: Ja Gránitnál, is CSAK akkor ingyenes egy-két szolgáltatás, ha havonta rendszeresen 280.000 ft-ot látnak a számládon...
Maradjunk annyiban, amilyen a gazda olyan a szolga!

nincs1itt 2013.03.06. 17:41:09

@CSENDES: Kéri??? Csak így??? Bammeg, hol élünk? Ez a takarékláng-elme, ez az Ellentengerkicsi, minden dakoták legdakotábbika kérleli, azt a pimf kis brancsot, hogy mozoghasson? Békemenetet oda, de azonnal Bruxelles-ig meg sem állni! Ezt magától kellene felajánlania annak a röhejes kis galerinek! De lássuk be, Fénylő Csillagunk, Turulban Született Nulladik Viktor már csak ilyen megengedő, ez is a nagyságát példázza, most még kér... De ha elfogy a türelme...

komplikato 2013.03.06. 17:50:15

@georgenius: A helysírásomon rugózni a mondani való helyett még csak csak jogos. De az, hogy a szleng résznél úgy teszel mint értetlen messzi földről érkezett személy, az sima kötözködés már.

georgenius 2013.03.06. 17:53:29

@nincs_itt: Ez persze mindenhol így van! Sok pénz, sok kedvezmény! De ehhez nem is kell sok pénzt átutaltatni! Nekem azt mondja az (J)OTP, hogy váltsak számlacsomagot, mert az enyém már elavult. Minden pénzfelvétel ingyen van, a kártyás fizetés ingyenes, stb. Most 50000 Ft felvétele 350 Ft, márciustól 400 Ft. Most 600 Ft a számlázási Zárlati meg minden +) költség, az ajánlott számlacsomagnál 3000 Ft. Ahhoz, hogy a 3000-600=2400 Ft egyenlő legyen a jelenlegi számlám költségével 6*50000 (=300000 nettó) Ft-ot kellene kivennem. Ennyi pénz nincs is! MARADOK! (a + ellenére!)

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.06. 17:54:40

@Negyvenértelmiségi: "Ezt a soproni 10 milliárdot, felteszem, simán elvonta az állam a várostól az elmúlt 1-2 évtizedben. Most visszaadja. Nem, nincs pontos elszámolás. De az elv innen nézve helyes. '

AHA!

Tisztára, mint kárdárizmusban!

Ilyen süket dumát még ma is el lehet adni, ez a nemzet tragédiája.
Az önkormányzatok kötelező feladataihoz a szükséges pénzt minden kormány megadta. Az nem volt szükséges, hogy dísztereket, díszes új épületeket, rongyrázó fürdőket ( pl. Makón, ahol a bevétel nem elég a működtetéshez, mi ez, felelős tervezés?) meg új, de soha be nem népesülő ( mert nincs pénze az embereknek a belépőjegyre ) stadionokat építsenek állami pénzekből. Állítólag ezeket azok élvezik, akik ott laknak,ahol megépültek, fizessenek azzok.

Tisztára ott tartunk, ahonnan kimásztunk, költekezz csak ész nélkül, majd az állambácsi kihúz a szarból. Különösen ha haver. Ez aztán a helyes elv!

nincs1itt 2013.03.06. 18:01:24

@georgenius: VIlágos, csak ugyi a 40értelmiséginek meg olyannya van, hogy ingyé' mindent pont ezen bankok valamelyikénél... Csak ezért voltam bátor... Nem viccol az OTP, drágább mint az én nyugati bankszámlám... höhö

georgenius 2013.03.06. 18:05:40

@komplikato: Hát az a baj, hogy a helysírásod sem jó! Lehet, hogy a helyes sírásódról írsz? Most éppen rugózok! (A hejesíráson nem lehett rúgódzni!) Én mint messzi földről érkezett személy kötözködöm, mert nem tudom az itteni szabályokat. A szleng sem engedi a bunkóságot! Az baj, hogy komplikato vagy, én meg georgenius!

georgenius 2013.03.06. 18:11:12

@nincs_itt: Köszi! Mondj 1500 ft-nál (ennyi az átlagom + 4 évente kártyadíj) olcsóbb számlát! Feltételek: 100.000 kivét, átlag havi 6 átutalás, zárás, stb. Köszönettel georgenius

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.06. 18:16:59

Tessék mondani! Nemfideszes városoktól is átvállalták az adósságot?
Meg úgy mellesleg: folyton megy az antiszociális propaganda, hogy "miért fizessek én a másik helyett?" (értsd: szolidaritás 0 az összes tetves, szarházi fidesznyik részéről), akkor most mire föl költik az adófizetők pénzét egyes szűk közösségek adósságának rendezésére?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.06. 18:23:23

@georgenius:

Most néztem meg a Gránit friss tarifáit, ha mindig van 150 ezer forint a számládon, akkor ingyen van a számlavezetés, 4 kpfelvét, bankkártyás fizetés, netbank, átutalás, csoportos beszedés, és MNB alapkamat mínusz 1,5-3% látra szóló kamatot kapsz. A Magnetbanknál kb. ugyanezt kapod havi 328 becsületkassza alapú havidíjért. Ha 1500-akat fizetsz a bankolásért, akkor téged átbasznak. Fogadok, a látra szóló kamat is 1% alatt van.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.06. 18:28:27

@látjátok feleim szümtükkel:

Az ész nélküli költekezés a D-209-es elvtárssal és az EU-s pályázatokkal kezdődött. Most is aktuális a téma, azon dolgozik a kormány, hogyan "hívjuk le" az "EU-s pénzt" (vagyis amit tőlünk beszedtek és újraosztanak Brüsszelből), röviden hogy mire basszuk el gyorsan, hogy ne ragadjon bent.

Pályázat alapú gazdaságpolitikánk van, na de majd jönnek a bolsik, és onnantól a Piac dönt.

nincs1itt 2013.03.06. 18:47:09

@Negyvenértelmiségi: Na akkor mondok, Barclay's...
De mondok másikat, Deutsche Bank...
Ja még egy apróság, amit Mo. befizet az Eu-ba, na az a lepkefing kategória, amit visszakap és baromi xarul használ fel, az már durva sok! A "pályázat alapú" gazdaság, az csak bizonyos Fidesz tagkönyv sorszám _alatt_ kezdődik.
Akinek egy csöpp esze van/volt, az már elszelelt onnan NERisztánból. A következő 200-300 évben, nem lesz érdemi változás arrafelé.
Kb. az első nyugdíjszelvényeddel egyidőben majd rádöbbensz, hogy ami ott folyt, folyik 1990-től kezdve az sok minden de NEM kormányzás. Addig is itt fogtok anyázni egymásra, megmondani a tutit, meg annyira tájékozottnak látszani, hogy: "nyugaton" se jobb...
Gondoltam én megnézem magam, nekem teccik!!

nincs1itt 2013.03.06. 18:48:01

@georgenius: Bocsánat, akkor neked is
Na akkor mondok, Barclay's...
De mondok másikat, Deutsche Bank...

georgenius 2013.03.06. 19:04:25

@fidesz = népirtó csőcselék: 1-etértek! Az adósságvédelmi számlára mennyi pénz jött össze? A cél (ami szerintem nagyon kártékony!), hogy mindenki egyenlő arányban fizessen mindenért! Van olyan, hogy ez helyes (egészségügy, oktatás, parlagfű, árvízvédelem, rendőrség, stb.), de az önkormányzatok gazdálkodása nem ilyen. És van ami nem helyes: kötelező kamarai tagság a semmiért, mezőgazdaság (mert az önellátó lehetne!), rezsi (gáz, villany, távfűtés jelenlegi) csökkentése, stb. Sajnos az alapjogokkal be nem tartásával van a gond: egy állampolgár bírósági (munkaügyi, polgári peres) ügyét 3-4 után bírálják el, körbetartozások, a nagy bűnügyek elhúzódása (8-12 év), és az egyéb, a közhangulatot negatívan befolyásoló tényezők laza kezelése: jobbikos megmozdulások, BKV-s üzemszünetek, a közszolgálat packázásai /korhatár előtti ellátottak munkája, a rokkantnyugdíjasok kiszolgáltatottsága, a romakérdés megoldása (legalább előrelépése), az illetékek emelése (ingatlan vásárlása-eladása esetén, de van egyes esetekben illeték csökkenés is!)/, stb. Demagóg leszek: focistadionok, mobilgát, kormány-propaganda sok milliárdért. És hol a szabadságunk? Kell ez nekünk? Na meg a hajléktalanok ügye! A 2/3-ad az 53%. Igaz, ez többséget is jelentett, de az 'emútt8év', az már csak 5 év. Az én munkáltatómnál 600 fővel dolgozik kevesebb, mint 3 évvel ezelőtt. Most 800 fő a tényleges létszám. Nincs már távmunkára sem lehetőség. Végül: bejött OV jóslata! 3.60 a kenyér ára. Azaz 360 Ft. Aki nem hiszi, járjon utána!

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.06. 19:09:45

@nincs_itt:

A DB korrekt, a másikat nem ismerem.

Általában a németországi szolgáltatók korrektek, amíg nem pl. Magyarországon szolgáltatnak.

Az EU-s befizetéstagadást hagyjuk, aki adófizető, az egyúttal EU nettó befizető. Ennyi erővel a pornós faszi a milliárdoslistán (talán ő az egyetlen, aki nem állami csöcsön hízott meg) is eltartott, mert Magyarországnak költségvetési hiánya van.

Folyton átlagot számolsz, kiszámolod, hogy a jól menő orvos és a devizacsődös az egyenlő két csövessel, akiknek sem vagyona, sem tartozása.

Attól, hogy csökken a GDP 1%-ot, még nem nyomorodik meg mindenki. Sokaknak szarabbul megy, kevesebbeknek meg jobban. Aki exportra dolgozik, annak például kár nyugatra költöznie drágább lakásból csinálni ugyanazt, amit itthon.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.06. 19:10:34

Nem tudom írta-e valaki, de a soproni mszpsek lovasszobrot terveztek állítani or-bánnak, de a fideszesek leszavazták az indítványt.

Gondolom, minden szoci indítványt leszavaznak.

georgenius 2013.03.06. 19:11:18

@Negyvenértelmiségi: Igazad van, a költekezés a Medgyessy és a Gyucsány kormányok alatt szabadult el. De ez jó volt sokaknak! A devizahiteleset meg leszarom! Ne már én fizessem őket! Fizess Te helyettem!

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.06. 19:14:14

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: már írtam máshol is, hogy nem néztem ki ekkora humorérzéket a maszopos politikusokból. Ezen a híren akkorát röhögtem, hogy kis híján rosszul lettem tőle... :-DDDD

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.06. 19:15:26

@georgenius:

Sosem jósolt olyat, hogy 3,60 lesz a kenyér ára. A bolsik nosztalgiája ez, hogy bezzeg a régi szép kommunista terrorállam idejében még 3,60 forintba került a kenyér. (Halkan jegyzem meg, nosztalgiázna bárki azon, hogy bezzeg Szálasi idejében még 3,60 pengő volt a kenyér ára.)

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.06. 19:19:39

@georgenius:

A devizahitelesekkel az a baj, hogy bár lehet őket hülyézni, de baszott sok pénz esett ki a gazdaságból a CHF-árfolyam elszállása és a bankok és az "elmúltnyolcévi" állami szabályozószervek, maradjunk annyiban, felelőtlensége miatt.

A kormány megpróbálja a bankokon bevasalni a veszteségek egy részét. Például a "pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa, minket nem érdekel, mennyi a jövedelme" bankon. Leveszi őket egy akkora összeggel, amekkorával a bolsik tervezik levenni újra a nettó 500 euró felett kereső "kulákokat". Mi is ezzel a baj pontosan? Nem te fizeted, a bank fizeti. (Ócsa miatt maximálisan jogos a kritika.) És amit a bank fizet, azt nem te fizeted meg, vagyis te igen, a havi 1500 forintos számlaköltségeddel, de én nem.

georgenius 2013.03.06. 19:31:04

@Negyvenértelmiségi: 1946. július 31.: 47,3 kvadrillió pengő + 5 176 212 kvintillió pengő adópengő a forgalomban levő pénz! Különben OV mondta, hogy 3.60 lesz a kenyér ára. Ezzel semmi gond, mert ez nagyon régen volt. Az én fizetésem csak 70X-es lett a 110-hoz képest. Igaz a búgócsiga ára csak 25%-kal emelkedett! Vigyázz! Jön a matolcsmány!

georgenius 2013.03.06. 19:32:36

@Negyvenértelmiségi: Olvasd el a Gránit ÁSzF-it! Több mint 1500!

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.06. 19:36:56

@georgenius:

" Különben OV mondta, hogy 3.60 lesz a kenyér ára. "

Ha már így ragaszkodsz hozzá, kérem erről a forrást.

A GB nem több, ha van 150k a számládon. De ott a Magnet is, 328 forint havonta a mindeningyen, de még a havidíj is becsületkassza alapú. De te úriember vagy, kifizeted, pont az ötöde annak, amit most fizetsz.

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2013.03.06. 19:38:47

Amúgy elárulom nektek drága testvéreim, hogy a 11,5 (vagyis 16) milliárd forintnak a 2/3-a jó magyar (háromszorosan túlárazott kivitlezéses) szokás szerint magánzsebekbe vándorolt.

Meg szeretném kérni a soproni kommentelőket, hogy írjanak néhány soproni beruházásról, ami érthetetlenül kibaszott sokba került, és ellenértékként kaptak egy elbaszott szökőkutat, esetleg egy járhatatlan utcát, stb. Minden érdekel.

Tehát várom tisztelt soproniak.

georgenius 2013.03.06. 19:40:06

Köszönet Orbán Viktornak, hogy átvette az adósságok nagy részét. Nekem is nagy tartozásom van az alvállalkozóim felé, mert a fővállalkozó (önkormányzat) nem fizetett. Ezt én el is ismerem. Ha OV átvállalja a tartozásom többségét (mert neki 2/3-a, tehát többsége van!), akkor nem díszoklevelet adományozok, hanem díszpolgár is lehet a lakásomban! (az még van!)

nincs1itt 2013.03.06. 19:42:28

@Negyvenértelmiségi: Megint nem nagyon okos dolgot erőltetsz, ugyanis ha gazdaság csökken, akkor a vállalkozó bevételei, az állam adó bevételei stb csökkenek. Ezáltal a vállakozó kevesebb embert foglalkoztat, kevesebb pénzért is. Azt gondolom nem kell folytatnom. Szóval, mindenkinek ROSSZ, ha a gazdaság csökken. Ami viszont ott folyik, az nem csökkenés, hanem zuhanás, ha jól emléxem akkor 6.-7. negyedéve NEM növekedett...
Az EU-s befizetéseknek pedig nézz alaposan utána, ugyanis valóban befizetők vagyunk, de a kohéziós(felzárkóztató) alapokból sokkal többet kapunk, mint Németország - természetesen -.
Szóval a demagógia, amit itt erőltetsz az nem fog menni nálam. A lakás valóban drágább errefelé, ha meg óhajtod venni, de a fizetésekhez mérten, bőven az elfogadható határon belül mozog a bérleti díj... 50m2 körüli lakást, nem rossz helyen, akár 400 euróért is bérelhetsz/hó, rezsivel együtt értve. Az átlagos bér brutto 3200 euró. A többi költségedet nyugodtan számolhatod mo.-i árakon, gyakorlatilag megegyeznek. Vagyis, ezzel azt akartam mondani, hogy nem kell állandóan "magyarkodni", el kell(-ene) tanulni ami jó és úgy csinálni, van elég példa, nem is titkosak. De nem, ott Turulhonban, ott neeeem! Unortodoxice, az megy... A német szolgáltatók pontosan azt teszik, amit megtehetnek. Ott bármit, mert az állam egy rakás xar(maga a német kereskedelmi attasé mondta, nem régen), itt pedig szigorúan szabályozzák, amit be is tart, mert különben egyetlen kuncsaftja sem lenne... Ez ilyen eccerű... Nem szabaccságharc, meg elmúttXév! Faxom! rend, fegyelem, munka, szabálykövetés MINDENKINEK!!!!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.06. 19:42:45

@Negyvenértelmiségi: @georgenius:

Mivel Orbán éppen ma mondta, hogy eurót Magyarországon 2020 előtt itt senki nem várjon, vélhetően arra gondolhatott, hogy amire bevezetik, addigra 3, 60 lesz a kenyér... 3 euró 60 cent.

georgenius 2013.03.06. 19:47:14

@Negyvenértelmiségi: Hát sajnos az a helyzet, hogy az 'Általános csomag' több mint 1500 Ft! Most néztem meg a neten! A telefont nem vették fel, hogy érdeklődjek! A másik bank felvette.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.06. 19:49:48

@nincs_itt:

" Ezáltal a vállakozó kevesebb embert foglalkoztat, kevesebb pénzért is."

Ja, de nem mindegyik. Mint ahogy máskor sem.

"Az EU-s befizetéseknek pedig nézz alaposan utána, ugyanis valóban befizetők vagyunk, de a kohéziós(felzárkóztató) alapokból sokkal többet kapunk, mint Németország - természetesen -."

De én nem erről beszéltem, hanem arról, hogy én nettó EU-befizető vagyok, mint magyar adófizető. Ha dolgozol, te is. Mit gondolsz, honnan van az EU-nak pénze?

Nem átlagjóskák élnek a Földön, hanem emberek. Attól, hogy Magyarország költségvetése defficites, még nem lesz minden magyar ember eltartott. Idáig tudsz követni?

@Rufus78:

Ezt a viccet én is ismerem. De ettől még nem mondott olyat Orbán, hogy 3,60 lesz a kenyér. De majd a kolléga hoz forrást az ellenkezőjéről, talán.

Helyes, hogy nincs eurónk. Egyetértek Róna érveivel ebben a témában. Az is helyes, ha nem is lesz még jó darabig. Szerencsére a bolsik nem vezették be, nagy kár, hogy azon az áron, hogy szétdíboltak mindent.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.06. 19:51:42

@georgenius:

"az 'Általános csomag'"

Nincs is ilyen. Van viszont Bajnok, Ász, Sztár és Deviza.

Ne fárassz. Ha 1500-ért akarsz bankolni, én leszarom, annál jobb nekem, már ha mondjuk az OTP-nek fizeted.

georgenius 2013.03.06. 19:54:00

@Rufus78: Jól láttad? Nem kenyai shilling? Én pedig azt hittem, hogy qrva kevés lesz nyugdíjam, ha euróban kapom! Megnyugodtam!

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.06. 19:55:21

@georgenius:

A másik bank egyébként azért vette fel, mert 20 Micikét alkalmaznak csak arra, hogy a te faszságaidra választ adjanak este 8-kor. Ezt fizeted meg az 1500 forintban, és ezt nem fizeted meg sok más, amúgy szintén 21. századi, OBA-biztosított bank esetén, ahol mindent el tudsz intézni interneten, és soha eszedbe sem jutna felhívni őket, hacsak nem időpont-egyeztetés ügyében, normál munkaidőben.

nincs1itt 2013.03.06. 19:57:45

@Negyvenértelmiségi: Asszem, komoly gondjaid vannak a közgazdaságtannal. NEm mindegyik, ez igaz! De a zöm, aki termelő tevékenységet folytat, az mindenképpen kevesebbet foglalkoztat, fizet be stb. Te EU netto befizető vagy, csak azt nézd már meg, hogy az ARÁNYOK milyenek, a Te befizetésed és az én befizetésem között(nem Mo.-on élek és adózom), azután nézd meg, hogy Te mennyit kapsz - az összes többi egyes ember befizetéséből - vissza és én mennyit... Amíg Te bérmunkában összeszerelsz, szolgáltatsz, alacsony hozzáadott értékkel, ki vagy szolgáltatva. Mert az összes! fő munka adó multi, amik a kedvező bérviszonyok és költségek miatt vannak ott, ameddig megfelelő számukra.

Mivel csak az "átlaggal" lehet érzékeltetni a különbségeket, ezért Te is, én is Átlag Józsefek vagyunk. Nem mindenki eltartott, de amíg a gazdaság nem termel, azaz deficites, addig bizony a hitelek és az EU-s pénzek tartanak el Téged és a többieket is! Ki a hibás? Eltaláltad az emútt23év! Az összes hazug, dilettáns politikus és "gazdasági szakértő", Matolcsytól Draskovicson át, a fene emléxik minden balfaxra... de legfőképpen a zeccségsugarú, aki hitt ezeknek, egy darabig még én is...

georgenius 2013.03.06. 20:01:12

@Negyvenértelmiségi: És Mari néni (Pista bácsi) akinek nincs internete és talán telefonja sem, az hogyan intézi? Ő csak a mi bankunkról tud! Talán beutazik a 4-5 fiók valamelyikébe?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.06. 20:02:34

@nincs_itt:

Miből gondolod, hogy összeszerelő a szakmám? És azt miért sugallod, hogy az összeszerelő munkás csak azért eltartott, mert olyan országban él, amit leraboltak a bolsik? Szerinted az adója mire van? És mit foglalkozol vele, hogy ő tart-e el több segílyest, vagy te?

És például Németországot nagyon nem kéne valamiféle amerikai nagybácsinak beállítani, aki eltartja a szegény többieket. Ha ez így lenne, nem kereste volna magát gennyesre Németország az elmúlt "válságos" években, miközben egész országok kerültek a csőd szélére.

georgenius 2013.03.06. 20:03:15

@nincs_itt: Jól odavertél! 1-etértek!

nincs1itt 2013.03.06. 20:03:27

A magyar átlag bér 223.000 ft kb. az mai árfolyamon 298 Ft=1EUR, az annyi mint, 748 EUR...
1 liter 95-ös 430 Ft kb az 1,44 EUR, nekem 1,58-1,61 EUR, azaz 476 Ft, ha 1,60-al számolok. Az előbb leírtam a béremet, netto, de ott mint brutto szerepelt. Szerinted kinek jobb? A többi is nagyjából ilyen arányokat mutat, mármint a költségek.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.06. 20:03:40

@georgenius:

Az az ő baja, ő hogy intézi, mint ahogy az is a te bajod, ha 1500 forintért bankolsz havonta.

Neked sincs interneted, hogy kínodban már ilyenekkel jössz?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.06. 20:07:01

@nincs_itt:

Legyél vele boldog, vegyél rajta sok Milchreist, nem sajnálom tőled. Nekem nem kell ahhoz sehová mennem, hogy euróért vagy dollárért adjam el a munkám, tulajdonképpen az Északi Sarkon is élhetnék, de nekem ez a hazám, ide köt minden, nem megyek sehová, hacsak nem nyaralni.

nincs1itt 2013.03.06. 20:08:00

@Negyvenértelmiségi: Ne légy irigy!! Tudod itt nem dilettánsok vezetik az országot... Ég a pofám, hogy ennyire korlátoltnak akarsz látszani. NEm mondtam, hogy Te összeszerelő vagy, de ahogy olvasom a hülyeségeidet, szerintem az is magas lenne Neked. Ne haragudj meg, de amit összehordasz, az már nekem szégyen. Ezért figyelmeztetlek, hogy ne csak az 1500 ft-os bankoláson lovagolj, hanem mesélj, hogy a bolsik, meg a fidesz, meg az Antall, mert ugyi ezek voltak és megint a fidesz, mi náthás lószerszámot csináltak addíg, amíg Togo és Burundi elszáguldott mellettetek??

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.06. 20:11:45

@nincs_itt:

Elmondom. Antall egy puhapöcsű, de jóindulatú arc volt, akit simán lóvá tettek, átbasztak a bolsik. Horn szódával elment, aztán Orbán már egy közepest is virított. Utána jöttek a vérbolsik, szétkúrtak, leraboltak, csődbe vittek, leraboltak mindent, és akinek nem tetszett, annak kilövették a szemét, eltörették a csontjait, és megkínoztatták a Magyar Rádió udvarán. Aztán jött megint Orbán, aki megpróbálja visszalapátolni a lóba a szart, de a bolsik a ló helyett is üvöltenek, hogy ez mennyire fáj.

nincs1itt 2013.03.06. 20:12:22

@Negyvenértelmiségi: Szerencsére, nem mozdulsz ki az akol-melegből... Te eladod a munkádat, tőlem megveszik! Ráadásul olyan áron, amiből jól, emberi módon megélek! Nem kell aggódnom, hogy holnap milyen faxságra ébredek, melyik agykárosult mit mondott, amitől megint inog a székem, mert a munkaadóm nem képes fizetni a képzett dolgozóit, bezárja a bazárt és csókpuszi...
Nekem is a hazám VOLT. A hozzád hasonlóak és a mindenkori politikai "elit" miatt szégyenlem. Te a mindent jobban tudás egyetemén végezhettél. Gondolom Unicum Laude. Na kellemes, bolsizást, emúttXévezést, a nyugdíj meg majd jár, de NEM JUT!

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.06. 20:17:49

@Negyvenértelmiségi: te tényleg ennyire buta vagy? Vagy azt képzeled, hogy ettől most humoros lettél? Inkább szánalmas. Szívesen nézném végig, ahogy kilövetik mindkét szemedet! :D

nincs1itt 2013.03.06. 20:19:14

@Negyvenértelmiségi: Na várgyá má"!! Orbán és a zombik hol voltak addig?? Csak nem hibernálták őket??Mer rémlik, hogy a 2002-es nagy zakó után, mintha évekre elfelejtette volna, hogy merre van a munkahelye. Asszem a teljes fidesz frakció megszavazta a 100 napos baromságot, röhögve, hogy nem baj, mert majd belebuknak a bolsik(halkan kérdezem meg, mennyi volt MSZMP-s, KISZ-es van a fideszben?), aztán majd megint MI jövünk. Ja, hogy emberek, nem Átlag Józsefek is élnek arrafelé, az már smafu a felcsuti kijafaszagyereknek, kicsit beledöglenek a politikai jáccadozásba, számít?? Na ebből lett durvára elegem!

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.06. 20:33:20

@nincs_itt:

Sok bolsi nyugger szerint egyenesen Orbán kormányozott 2002 és 2010 között.

nincs1itt 2013.03.06. 20:47:06

@Negyvenértelmiségi: ÉS???? Fura figura vagy Te! Rugózol 1500 forinton, meg lebőgsz a 10 óra azaz 600! perc beszélgetés, ami 33 Ft/perc az 2000 forintba kerül a Blue Mobilnál című hős-eposszal, mert csak 19.000 forintot tévedtél. Meg a bolsi nyuggerekkel jössz, a szüleid - Isten tartsa őket - azok mik? Nyuggerek, vagy tisztességben megőszült, EU netto befizetők? Annyira unalmas, hogy mind a két oldal a másikra mutogat. Mint a hüjegyerekek a homokozóban, te a polgár, a zöntudatos hazafi, a művelt, tehetséges VALAKI, nem baxod pofán őket? Neeeem, nem teszed, hanem beállsz valamelyik sivalkodó kis retardáltat védeni a másikat meg anyázni. Ez igen!
Tudod olyan ez mint, amikor Pistikét kifütyüli az úszómester, mert a medencébe pisált. Pistike meg háborog, hogy "hát mindenki oda pisál, baz+!!" Mire az úszómester: Ez igaz! De nem a rajtkőröl!!!
Védd Furunkulusos Ödönkét, Kancsal Pistikétől...

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.06. 23:18:00

@nincs_itt:

Tudsz olvasni? Nem azt írtam, hogy havonta kábé egy ezrest beszélek GSM-en, a többit voipon?

Nem azt írtam, hogy éppen így csináltam töredék telefonszámlát magamnak, és hogy a matelcsin nyavalygó bolsiknak is ezt javaslom?

De tényleg totál leszarom, hogy ki fizet húszezret telefonra, amiből az 500 forint matelcsi fáj a legjobban, egyáltalán nem érdekel, fizesse csak, meg kötözködjön, hogy nem is 500 a matelcsi, hanem 510.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.06. 23:24:50

@nincs_itt:

Egyébként pedig nem védem Orbánék összes lépését, az elkúrásaikat például nem védem, a tandíjas ötletüket, Ócsát stb. A bolsiknak viszont a jól hangzó dolgait sem támogatom, mert gazemberek, és a gazemberek mindig rosszat akarnak, ebből érdemes kiindulnia annak, aki sokáig akar élni.

Eleve nem is "a kétharmadra" szavaztam, mert gusztustalanul, a proliknak kampányoltak, de tetszik, hogy a felét sem gondolták komolyan, és sajnos másképp nem lehet polgári reformokat csinálni a mostani helyzetben. Nem, nem szeretem a hazugságot. De inkább hazudjon valaki, ígérjen faszságot, és cselekedjen jól, mint hogy faszságot ígérjen, aztán meg elkúrjon, mint a bolsik. És az előbbit semmiképpen sem cserélném le az utóbbira, csak mert nem tökéletes.

Ironfist 2013.03.07. 00:03:55

@Negyvenértelmiségi:
"de tetszik, hogy a felét sem gondolták komolyan,"

Ez az, milyen jó már, hogy egy párt a felét se gondolja komolyan annak, amivel meggyőzi az embereket, hogy rá szavazzanak, nem?

" De inkább hazudjon valaki, ígérjen faszságot, és cselekedjen jól,"

Na, miért, mi jót cselekedtek veled Orbánék?

"mint hogy faszságot ígérjen, aztán meg elkúrjon,"

Gondolom Gyurcsányt érted ez alatt, de mégis mi faszságot ígért ő? Ha valaki vért-verejtéket-könnyeket ígér, azt nem szavazzák meg, gyakorlatilag hasonlókat ígértek, mint a fidesz, csak jóval visszafogottabb hazugságokat.

"bolsik"

Arra azért kíváncsi vagyok, tudod-e, hogy a bolsevik az többségit jelent, ergo per pillanat a kedvenc Viktátorod, és népnyúzó bandája a bolsevikok. Grat. ;)

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.07. 01:12:14

@Ironfist:

Rajtam kívül lassan már csak a bolsik bolsiznak. De ettől még te is tudod nagyon jól, kik a bolsik.

1918. - 1919. Kommunisták Magyarországi Pártja
1919. Magyarországi Szocialista Párt (ismerős név) - Kun Béla elvtárs, Rákosi Mátyás elvtárs először
1919. - Szocialista-Kommunista Munkások Magyarországi Pártja
1922. - 1925. Kommunisták Magyarországi Pártja
1925. - 1928. Magyar Szocialista Munkáspárt
1928. - 1943. Kommunisták Magyarországi Pártja
1943. - 1944. Békepárt
1944. - 1948. Magyar Kommunista Párt
1948. - 1956. Magyar Dolgozók Pártja - Rákosi Mátyás elvtárs, és akkor már pajtás is
1956. - 1989 Magyar Szocialista Munkáspárt - Kádár János elvtárs
1989. - napjainkig Magyar Szocialista Párt - pufajkás elvtárs, D-209-es elvtárs, meg a Böszme.

Az lehet vita tárgya, hogy mekkora sugarú körben húzzuk meg a bolsit a fent felsoroltaktól, de azt, hogy a Maszop a bolsi párt, csak az idióták és a bolsik vitatják. Az idiótát a bolsitól pedig az különbözteti meg, hogy a bolsi a tagadás után rögtön elkezdi a Zorbánt bolsizni.

little green rooster 2013.03.07. 05:49:26

@Negyvenértelmiségi:
Téged olvasva lassan (nagyon lassan!) kezdem Vidékit megszeretni.

little green rooster 2013.03.07. 05:51:32

Visszatérve a témához: mindenkinek ajánlom figyelmébe a Kisalföld cikkét:
www.kisalfold.hu/soproni_hirek/sopron_koszoni_orban_viktornak/2322897/

Egy idézet belőle:
"– Ötven élek Sopronban, de még sosem voltam közgyűlésen – mondta érdeklődésünkre Kovács István, nyugdíjas szőnyegszövő. – Úgy érzem, nem mindennap történik olyan, hogy a városvezetés díszoklevelekkel köszöni meg a kormány gesztusát, az adósságállomány jelentős részének átvállalását. Örülünk, hogy ilyenre is van példa. "

Én még emlékszem a Szabad Nép írásaira :)

little green rooster 2013.03.07. 06:00:47

A nyugdíjas szőnyegszövő valószínűleg ötven éve él Sopronban.

nincs1itt 2013.03.07. 06:27:32

@Negyvenértelmiségi: Tényleg, ha "bolsizol", akkor nem a bolsik azok, akik a "prolikra" számítanak?? Aha, tehát a fidesz a proliknak ígérget, de NEM bolsi... Kicsit összekavarodott benned a nagy ideológiai cirkusz. Tudod, felsoroltál valamit, de azt kifelejtetted, hogy a nembolsi fideszben, mennyien is vannak, akik a bolsik kebelén nevelkedtek, kezdve O.V-vel. Igaz őt meg a karvalytőkés, tuggyukki Soros pénzelte, anno decibell, hogy a bolsik örök társának a liberálisoknak az ángliai történetét tanulmányozza. Szóval, ideje lenne abba hagyni ezt a bolsizást, mert baromira kellemetlen, a KISZ titkárok és MSZMP tagok szájából hallani. Figyelmedbe ajánlom a csehek "lusztrációs" törvényét, a fidesz 2/3-a a politika közelébe sem mehetne annak alapján, de az ügynök lista vad rejtegetése is - finoman fogalmazva - gyanússá teszi a fijjugat. Ideje lenne kormányozni, nem mindenféle "ideológiailag megbízható" idiótákkal körülvenni magukat, akik a nem bolsi autokrata O.V. minden szavát, elvtelenül végrehajtják, különben ugrik a zsíros állás...
Ennyit a bolsikról és a prolikról.

Ironfist 2013.03.07. 09:58:30

@Negyvenértelmiségi:
"1989. - napjainkig Magyar Szocialista Párt - pufajkás elvtárs, D-209-es elvtárs, meg a Böszme."

És akkor ne álljunk meg ennél a két "névnél", hanem soroljunk tovább is, jó?

Kövér László - MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke
Járai Zsigmond - MSZMP-tag
Matolcsy György - MSZMP-tag
Martonyi János - MSZMP-tag
Pintér Sándor - MSZMP-titkár
Schmitt Pál - az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban
Hoffmann Rózsa - MSZMP-tag
Mikola István - MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Stumpf István - MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Fónagy János - MSZMP-tag
Vonza András - MSZMP-tag
Ligetvári Ferenc - MSZMP-tag
Chikán Attila - MSZMP-tag
Boros Imre - MSZMP-titkár
Turi-Kovács Béla - MSZMP-tag
Harrach Péter - MSZMP-tag
Kerényi Imre - MSZMP alapszervezeti titkár, moszkvai nagykövet
Pozsgay Imre - MSZMP KB-tag
Szűrös Mátyás - MSZMP KB-titkár
Boross Péter - MSZMP-tag
Balogh Gyula - MSZMP-tag
Csintalan Sándor - MSZMP-tag
Orbán Viktor - gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
Varga Mihály - KISZ-titkár
Rogán Antal - KISZ-titkár
Deutsch Tamás – KISZ-titkár

Tehát a bolsevik a többségi, ami jelenleg a Fidesz, vagy a bolsevik (vagyis általad: bolsi, mert ki ne mondd már rendesen semminek a nevét!) az, amit az MSZMP-ből raktak össze - jelenleg ez IS a Fidesz, vagy a bolsi az, aki kommunista/szélsőbalos retorikával győzi meg a népet a maga igazáról - ez manapság megintcsak a Fidesz, avagy az, aki Szovjetunió (jajbocsánat: Oroszország), Kína, és egyéb szocialista maradványállamok (lásd: Vietnam, Kambodzsa...) seggét nyalja, miközben a nyugat halálát vizionálja? Jaaa, ez is a Fidesz...

Most akkor ki a kommunista - avagy szerinted: bolsi - ezek után? Áruld már el, légy oly jó!

kifordított nagyanyó 2013.03.07. 12:47:59

Na csak idetaláltak a droidok.

kifordított nagyanyó 2013.03.07. 13:16:30

@fidesz = népirtó csőcselék: Mi van gyökér,Te mindenhol ott vagy?Fix fizetés vagy órabéres?

Most látom hogy összekevertelek valakivel a másik oldalról.:))

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.07. 14:21:22

@kifordított nagyanyó: hm. Orvos látott már? :D
Sürgősen fordulj pszichiáterhez!

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.07. 15:38:17

@Ironfist:

Orbán mettől meddig volt egyetemi KISZ-titkár?

Nem a Gyurcsányival kevered?

Ironfist 2013.03.07. 16:07:50

@Negyvenértelmiségi:

Nem tudom, ki az a Gyurcsányi, de te majd biztos elmondod.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.07. 17:42:36

@Ironfist:

Orbán mettől meddig volt egyetemi KISZ-titkár?

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.07. 18:09:20

@Negyvenértelmiségi: ennek mi jelentősége van, te nagyon egyszerű?
Orbán elvtársad anno a kommunizmusra esküdött fel. Utána gyakorlatilag az SZDSZ ifjúsági szervezeteként a liberális eszmék mellett tette le a voksát (lásd még "térdre csuhások!" :D).
Majd kormányra került és máris rákosista szarcsimbók lett.
Ezt mostanság tetézi némi horthysta beütéssel, meg a náciknak való be- benyalogatással...
Még egy ilyen utolsó, szarházi szélkakast nem találni a magyar politikai életben, mint a fidesz maffia vezetősége.

kifordított nagyanyó 2013.03.07. 19:18:26

@kifordított nagyanyó: Ha csak nem te vagy a "Gyurcsány egy mocskos közokirat hamisító adócsaló" nicknevű ember is akkor csak összekevertelek vele.
Egy másik blogon ő talált meg ugyanígy.
Ezért reagáltam így rád.
Csak közben észrevettem a kommentedről hogy te nem az vagy.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.07. 19:48:25

@kifordított nagyanyó: egy dolgot nem értek... A tiédhez hasonló (? azonos?) nikken dorbézolt itt egy nácipalánta. Én valójában erre akartam célozni... ekkorát fordult a világnézeted vagy te nem az vagy akire emlékeztem? :D

kifordított nagyanyó 2013.03.07. 19:57:37

@fidesz = népirtó csőcselék: Talán összevesztünk egy másik blogon,mert hisztiztél meg nácziztál.
A Rejtő féle posztnál.

kifordított nagyanyó 2013.03.07. 20:02:41

@fidesz = népirtó csőcselék: + Kábé ugyanaz a gondolkodásom,mint mszp szavazóként volt,csak most jobbik szavazó vagyok.
Mondjuk itt ismernek a másik nevemen is úgyhogy nem nagyon kötözködnek velem.
Az ész nélküli náczizás ugyanolyan hülyeség,mint az ész nélküli zsidózás.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.07. 20:06:12

@kifordított nagyanyó: a zsidózás úgy általában... hmmm... hülyeség.
Akkor mégsem tévedtem, csak úgy látszik, azóta visszafogtad magad. :DD
Nácizni meg nem szokásom ok nélkül. De jobbikos=rasszista+revizionista+agresszív+stb stb stb = a szememben náci.

kifordított nagyanyó 2013.03.07. 20:11:58

@fidesz = népirtó csőcselék: Ti tényleg nem tudjátok mi az igazi zsidózás.:))
A Varánuszon is érzékenyek a népek.
Nem fogtam vissza magam,mert nem volt honnan.
De a múltkor a Varánuszon is felpörgette magát valaki a saját hülyeségén,és elkezdett hisztizni.:))
Attól,hogy a többi párt nem felel meg lehet hogy nem velem van probléma.
Ismerek tök értelmes revizionistát is.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.14. 22:48:04

@komplikato: , de bárkinek tudom figyelmébe ajánlani :)...
Nem, de mivel éppen ma került be tágabb lakókörzetem az országos sajtóba, így akár el is árulhatom:
index.hu/belfold/2013/03/14/titkositottak_az_adossagok_keletkezeserol_szolo_tanulmanyt/

Az ügy röviden: készült egy átfogó igazságügyi szakértői vélemény Dunaújváros 2006-2010-es gazdálkodásáról (Fidesz-többségű képviselő-testület MSZP-s polgármesterrel... úgyhogy az esztergomi tipp nem is volt olyan messze), amiből -nahát!- állítólag töviről-hegyire kiderül, hogy milyen hűtlen kezelések és visszaélések sorozata vezetett ahhoz, hogy a város adósságállománya 2010-re 21 milliárd forintra duzzadt. Ebben állítólag olyan ügyekről is szó van, hogy hogyan bocsátott ki az önkormányzat 8,5 milliárd forintért devizakötvényt hitelkiváltásra, hogy aztán annak a felét egy év alatt eltapsolja két olyan beruházásra, ami azóta is veszteséget termel. Mindez azért "állítólag", mert a városvezetésnek nem volt "kedve" ezt a jelentéktelen adathalmazt a helyi lakosság orrára kötni, úgyhogy először titkosították, aztán amikor egy PM-es képviselő mégis nyilvánossá tette, akkor meg órákon belül kitalálták, hogy nem is titkos, hanem bizalmas, és "majdnem" mindenhonnan levetették a megosztott dokumentumot.
Ugye miért is érdekelne bárkit is, hogy mire folyik el a közpénz, ráadásul majdnem duplán, hiszen ebből a szarkupacból -amiben (szintén nahát!) állítólag Simicska-érdekkörök is felbukkannak- épp most lapátoltak át az állami költségvetésbe 11 milliárdnyit, és akkor ehhez jön hozzá a decemberben kapott önhikis(?!) 1,5 milliárd (www.fidesz.hu/index.php?Cikk=187573). Külön megérnének pár szót a Széchenyi Terv pályázatai keretében kapott milliárdok (pl. az az 1,8 milliárd EU-s pénz, amiből a kiindulópont, a térátépítés megvalósul majd), de azt hiszem, ennyi is elég lesz.

Ugye szerintetek is a legjobb kezekbe került ez a pénz? Azt hiszem, Dunaújváros városvezetésének ezért minimum áldóimát kell Orbán Viktorra mondani.
Te mit mondasz rá :)? Na és ti?

Szóval kinek kérdés még, hogy az egész adósságrendezés arról szól, hogy a jellemzően Fidesz vezetésű önkormányzatok trágyáját összeöntsék egy kupacba, hogy mindenki szagolja a büdöset... de csak egy kicsit?

Ja, és valami igazán minősíthetetlen (csak hátha azt hitted, hogy túlzok, @Negyvenértelmiségi: :)), az ELADÓ élményfürdő:
duol.hu/hirek/egy-elkedvetlenito-osszefoglalo-ujvarosbol-1518075
Máig nem értem, hogy mit hisznek: sétál valaki az utcán sokmilliárddal a zsebében, és ezt meglátva a homlokára csap: "Baszki, úgy vennék egy élményfürdőt!"?!

süti beállítások módosítása